B1 blogcsalád



Az ügyészség elfelejthette, hogy ők találták ki a nokiás dobozt

2015. július 02. - Spectra

Ismét hihetetlen fordulat bontakozott ki a BKV-per tárgyalásán. Az egész ügy gerincét adó nokiás dobozról végre az ügyészség is elismerte, hogy nem létezett. Mindezt azok után, hogy gyakorlatilag

ők találták ki az egészet.

2_0.jpg

Akik követték a Hagyó-ügy eseményeit azoknak talán nem is annyira meglepő a fordulat. Hiszen a nokiás doboz sztori számtalan ellentmondása már sokaknak szemet szúrt. Arról nem beszélve, hogy Balogh Zsolt gyakorlatilag már két és fél évvel ezelőtt visszavonta a korrupciós pénzekkel tömött nokiás dobozról szóló hamis vallomásait. Itt volt az ideje, hogy az ügyészség is elgondolkozzon azon, hogy ezt akkor így már talán

mégsem lehet folytatni.

De fussuk is végig a nokiás doboz (és a Hagyó-per) figyelemre méltó kronológiáját. Egyből kitűnik, hogy az ügyészség - finoman szólva - rendhagyó módon kezelte a nokiás dobozokkal kapcsolatos vádat.

  1. 2010. március 6. A választások előtt egy hónappal a Magyar Nemzetben megjelenik az első Balogh-interjú "Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak…" címmel.
  2. 2010. május 14. Hagyót a mentelmi jogának lejárta napján azonnal őrizetbe veszik.
  3. 2010. augusztus 30. Három és fél hónappal később már meg is gyanúsítják. Előtte azonban se őt, se a pénz állítólagos forrását nem hallgatják meg a nokiás dobozokkal kapcsolatban.
  4. 2012. február 21. Megtörténik a vádemelés is. A vádirat tartalmazza a nokiás dobozok ügyét, azonban „nokiás dobozokról” nem is esik szó.
  5. 2012. október 9. Meglepő fordulat: Balogh nem tartja fenn korábbi terhelő állításait, visszavonja a nokiás dobozos vallomását.
  6. 2012. november 9. Balogh vallomására tekintettel az ügyészség nyomozást indít vesztegetés miatt, azaz a nokiás doboz ügyében.
  7. 2015. február 13. Mint arról az Egyenlítő blog beszámolt, már a vádira sem tartalmazza a nokiás dobozok ügyét.
  8. 2015. március 12. Balogh az újabb peren tett bírósági vallomásában megerősíti a visszavonást: nem volt nokiás doboz.
  9. 2015. június 23. Az ügyészség megszünteti a vesztegetés miatt indított nyomozást, mivel annak "adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése".
  10. 2015. június 30. A BKV-per keddi tárgyalásán az ügyészség is elismeri, hogy bizonyíthatatlan a nokiás dobozos állítás.

Az időrendből azonnal kitűnik, hogy az ügyészség

csak azután indította meg a nyomozást

az állítólagos vesztegetés miatt, hogy Balogh visszavonta az erről szóló vallomását. Addig egyetlen tanúvallomással alátámasztottnak vélték a dolgot, mintha elfelejtették volna, hogy a korábbi megbízott vezérigazgatót ők maguk vették rá zsarolással és megfélemlítéssel arra, hogy hamis vallomást tegyen.

Nem elég, hogy a Polt-féle ügyészség szervilis és politikai érdekeket szolgál ki, még dilettáns is. Nem jutott eszükbe, hogy a nokiás dolgot ők maguk találták ki. 

Aki kicsit is jobban figyelt az eseményekre, könnyen összerakhatta a képletet. A nokiás doboz legendája és Hagyó Miklós akkori MSZP-s polgármester-helyettes meghurcolása tökéletesen kapóra jött a 2010-es választások előtt. Nem csak a Fidesznek, hanem az akkor főpolgármesteri székbe kívánkozó Tarlósnak is. A másik párt besározásával pedig egyenes út vezetett az ország narancsba borulásához és a kétharmadhoz.

És hogy Magyarországon  milyen könnyű valakire rábizonyítani, hogy bűnös? Korábban már megírtuk, milyen egyszerűen tarthatnak valakit ok nélkül előzetesben.

Úgy tűnik, most valami rés keletkezett a pajzson. Hiszen az eddigi gyakorlat szerint, ha a politikai érdek úgy kívánta, a rendőrség, a bíróság és az ügyészség remekül összejátszott. Hogy egy klasszikussal éljünk:

"Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!" (Bacsó Péter: Tanú)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr637589004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saci02 2015.07.02. 14:43:45

Hoppa! Ez az itelet... Vagy itt meg nem tartunk?

turista a saját országában 2015.07.02. 15:21:59

És tegyük hozzá, ezt a nokiás baromságot anno rengeteg nem fidesz szavazó is beszopta.

csak egy néző 2015.07.02. 15:40:45

2014. március. 10.

Nem ugyanezt csinálták a választások előtt Simonnal is?
Azóta sem találják azt a fránya afrikai útleveleket.
Viszont talált a gáz Lőrinc testvér egy milliárdot, csak úgy a sublót alá begurulva. Közel 5X annyit, amennyiért Simont óránként vezetgették a kamerák előtt pórázon.

"A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt, majd a kihallgatást követően őrizetbe vette a gyanúsítottat. Mesterházy Attila egykori helyettese hamis, egy afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott – közölte az ügyészség."
Magyar Nemzet

bgp 2015.07.02. 16:06:55

@turista a saját országában: ez igaz. Én teljesen elhittem a nokiás sztorit (még mindig elhinném, mert olyan jó sztori). Egészen biztos vagyok benne hogy volt nokiás dobozos pénzátadás, legfeljebb nem Hagyóval.

Petőfisch Andor 2015.07.02. 16:44:36

Sok mindent beszoptunk sajnos, de ennek vége.
Olvassatok antidiktátoros verseket.
Terjesszétek:)
konzultacio.blog.hu

kvadrillio 2015.07.02. 20:11:35

Botrány Ruttner György tárgyalásán

Az ügyvéd vádlói folymatosan megakasztották az ügymenetet

ITT BEZONY RUTTNER MELLETT VOLT ELFOGULT EZ A SZAR BÍRÓNŐ ! TALÁN FAJTÁRSAK ????????? MERT RUTTNERT ÚGY UTÁ
LOMN, MINT A SZART ! EGY ROHADT KAPZSI, HARÁCSOLÓ , CSALÓZSIDÓ !!!

baldoc 2015.07.02. 21:09:06

@kvadrillio: Mégis mi köze Ruttnernek az ügyészség hazugságaihoz??
Képtelen EGY témára koncentrálni??
Vagy csak fideszes??
És terel ezerrel?!

Tudományos libsizmus 2015.07.02. 21:32:19

Ja, igen. A Hunvald is ártatlan, a Vizovicki is, a Hagyó is. Ártatlan bárányok mindannyian, úgy, ahogy vannak.

Tudományos libsizmus 2015.07.02. 21:34:58

- Olvassa át még egyszer a tanúvallomását Pelikánt elvtárs.
- De hiszen ez az ítélet, Virág elvtárs.

Tudományos libsizmus 2015.07.02. 21:37:38

A kommunista bíróság ma az ellenkezőjét teszi, mint a bolsevik rendszerben: előre meg vannak írva a felmentő ítéletek.

egysmás 2015.07.02. 21:42:38

@Tudományos libsizmus: Mondja a keresztény jobboldali, miközben a kormánya épp koncepciós perek lebonyolításával van elfoglalva.

csak egy néző 2015.07.02. 21:53:03

@Tudományos libsizmus:
Mindezt úgy, hogy a kommunista bíróságok legfőbb főnökét Polt Petinek hívják.
Vicces vagy.

"Ugyanakkor az már az ügyészségről mond valamit, hogy a két vizsgált időszakban mit kezdett a feljelentésekkel. És itt is nagyon fura számokat látunk. Mindhárom típusú bűncselekmény esetén háromszorosára nőtt a feljelentések elutasításának aránya, másképpen: a Polt Péter utáni érában 300%-kel nagyobb arányban utasítják el a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket 2006-2010-hez képest. Ha a drasztikusan kevesebb feljelentés alapján mégis elindul nyomozás, akkor azokat kétszer gyakrabban szüntetik meg."
"Az már jóval többet elmond, hogy az ügyészség mit kezdett a beérkezett feljelentésekkel. Meglepő adat derült ki: Polt Péter kinevezése után háromszorosára nőtt a feljelentések elutasításának aránya, ha pedig mégis indul nyomozás, azt kétszer gyakrabban szüntetik meg."

kvadrillio 2015.07.02. 22:41:30

Esetek

Zsákán egy 80 hektáros területen három juhász osztozott évtizedek óta, most egy ismeretlen személy kapta meg, a juhászok pedig nem tudják hová kihajtani a jószágot, amely ráadásul a tanyájukkal szemben fekszik.

Rezes azt mondja, senki nem legeltet rajta azóta, olyan magas ott a fű és a tövis, mint az ő terepjárója. „Ez környezetrombolás, készítjük a fotókat, mert Brüsszel kéri, és reménykedünk, hogy emiatt megütik a bokájukat, mindenesetre a bírósági perek folyamatban vannak, és elszántak vagyunk, hogy elmenjünk a végsőkig.” Rezes korábban többedmagával demonstrációt szervezett a Parlament előtt, útlezárást tartottak a falujuk mellett: mindhiába. Sem az FM, sem a gazdák érdekeit képviselni hivatott MAGOSZ nem foglalkozott azzal, hogy a területen élő juhállomány jelentős része a legújabb állami földosztás óta legelő nélkül maradt, miközben az új bérlők közül sokan nem rendelkeznek az előírt állatállománnyal. Így alakulhatott ki, hogy üres a puszta, mégis tiltott helyen legeltetnek a ténylegesen állatot tartó, de most hoppon maradt gazdák.

Úgy értesültünk, hogy a sajtónyilvánosság hatására néhány új bérlő visszaadta az elnyert területet. Korábban írtunk Szabó László mezőpeterdi juhászról, aki negyven éve legeltet a falu melletti területen, és most 110 birkája maradt legelő nélkül. Az általa használt legelőt Budai Diana műkörömépítő nyerte el, mialatt Angliában dolgozott a szintén sikeresen pályázó testvérével együtt. Szabó juhász azonban ezután sem hagyta el korábbi legelőjét. Tehette, mivel az új nyertesnek nem voltak állatai, majd később le is mondott a 90 hektárjáról, amelyet Szabó most egy társával közösen használhat augusztus 31-ig ideiglenesen, de földhasználati jog bejelentésére és állami támogatás igénybevételére nem jogosult.

Az út másik oldalán, Váncsod határában a másik Budai lány, Budai Ibolya nyert 140 hektár földet, amelyet addig a váncsodi Rákóczi Gazdaszövetkezet használt. Mint korábban megírtuk, a társaság több évtizede foglalkozik állattartással és ad munkát húsz embernek. Úgy tudjuk, Budai Ibolya szintén visszaadta az elnyert területet a Földalapkezelőnek, amelyen augusztus 31-ig ideiglenesen a Rákóczi Gazdaszövetkezet szarvasmarhái legelhetnek, de a földalapú támogatást itt is valószínűleg az eredeti nyertes kapja, nem a tényleges állattartó, akinek télire takarmányt is be kell szereznie.

A korábbi cikkünkben szintén nyilatkozó Buj Gyulától nem csak a legelőt, de az addig használt tanyáját is elnyerte az új bérlő. Azóta mindennaposak a cirkuszok, rendőri intézkedésre is sor került már. Az új birtokosnak ugyanis Buj Gyula néhány hektáros, saját legelőjén kell kihajtania a saját kétszáz birkáját az elnyert tanyáról. Buj pedig nem engedheti állatait a régi, megszokott helyükre, ahol eleget tudnának legelni. Hasonlóan járt Fábián Zoltán, aki a tanyájáról most csak az új földbérlő területén keresztül tudja kihajtani hatszáz birkáját a saját legelőjére.

A cigánybúza is kiszárad

Rezes szerint ilyen módon az uniós támogatás nem szolgálja a környezet megóvását és az állattartást, hiszen a nyertesek sok esetben ugyan nem engedik rá a legelőiktől megfosztott állattartókat az éppen előlük elnyert legelőkre, nekik viszont általában nincs vagy kevés állatuk van, így a területek szép lassan elgyomosodnak, tönkremennek – a juhászokkal együtt.

A kisemmizett állattartók azt mondják, ma már egyetlen reményük Brüsszel.

no ! hát rohaggyon meg minden magyar kormány ha fentieket tette a magyar gazdákkal !
AVAGY ! TŰNJENEK A BÜDÖS KURVA ANYJUKBA, AZ ÖSSZES HAVERJUKKAL, SZEMÉT ROKONAIKKAL, BARÁTAIKKAL ÉS HASONLÓ IVADÉKAIKKAL EGYÜTT EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL !
ROHADT KAPZSI, CSALÓ, HARÁCSOLÓ KURVA MAFFIA-BANDA MIND EGY SZÁLIG !
FASZOM KIVAN MÁR TŐLÜK ! ÖLIK A NYUGDÍJASOKAT, ÖLIK A MAGYAR FIATALOKAT, ÖLIK A VIDÉKI EMBEREKET.....LEGALÁBB LINCSELÉST ÉRDEMELNEK EZEKÉRT A DOLGOKÉRT MIND !!!
BASSZAMEG !!!

kvadrillio 2015.07.02. 22:45:07

„Úgy maradtunk legelő nélkül, hogy közben üres a puszta” – kezdi panaszát a magyarnarancs.hu-nak Rezes Gábor bihari gazda, akit azért kerestünk fel, hogy érdeklődjünk, mi a helyzet a föld nélkül maradt bihari juhászok háza táján. Korábbi riportunkban részletesen beszámoltunk arról a sokkról, ami azután alakult ki, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek újraosztása után 60 család maradt megélhetés nélkül. Akkor folytatott beszélgetéseinkből úgy tűnt, hogy a nyerteseket igazából csak az uniós földtámogatás érdekli.

Egy évig még kihúzzák

De vissza Rezeshez, akinek fia családi vállalkozásban tart állatokat. A fiatal gazda korábban hiába pályázott, nem nyert legelőt. Rezes most azt mondja, a többi állattartóhoz hasonlóan idén kihúzzák valahogy, de meg kell oldani, hogy a bihari állattartók ismét legeltethessék az állataikat, hiszen hely lenne elég. „A bihari legelőket nem a tényleges, sok esetben évtizedek óta ezen a területen legeltető állattartók nyerték. Természetes, hogy a győztesek nem veszik figyelembe a helyi gazdák érdekeit, hiszen ez a földosztás nem az állattartásról és a környezet rehabilitációjáról, hanem csak és kizárólag a földalapú támogatásról szól. Errefelé száz hektárért úgy hétmillió forintot lehet kapni, ami nagyon sok pénz egy ilyen szegény vidéken.”
false

Fotó: A szerző felvétele

Azt, hogy milyen állapotban vészeli át a legelő nélkül maradt 8 ezer juh és 1500 szarvasmarha a nyarat Hajdú-Biharban, egyelőre senki sem tudja.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint aggodalomra nincs ok, hiszen van elegendő takarmánya a hodályokba szorult állatoknak. A Földművelésügyi Minisztérium a tőle megszokott könnyedséggel foglalt állást akkor is, amikor a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek tavalyi újraosztása után kiderült, hogy a földek zömét új bérlők nyerték el a helyi állattartók elől. Akkor a juhászok panaszára az volt az FM válasza, hogy „ahol föld van, ott vita is van”. Ennél többre azóta sem futotta a földvagyon kezelőitől, hiszen a hortobágyi, köztük a bihari gazdák, akiknek többsége kimaradt az állami földosztásból, márciustól nem tudja hova kihajtani az állatait. Pedig a jószágnak nyáron legelőn a helye, nem bezárva a hodályokba, és nem szénát kellene enniük, hanem kint kéne járniuk a földet, hogy kopjon a körmük és letapossák a gyomot. Ugyanis ez tartaná fenn a puszta egészséges biológiai egyensúlyát, arról nem is beszélve, hogy az uniós támogatás célja éppen az elmaradott régiók felzárkóztatása a kis- és középvállalkozások finanszírozásával.

Esetek

Zsákán egy 80 hektáros területen három juhász osztozott évtizedek óta, most egy ismeretlen személy kapta meg, a juhászok pedig nem tudják hová kihajtani a jószágot, amely ráadásul a tanyájukkal szemben fekszik.

Rezes azt mondja, senki nem legeltet rajta azóta, olyan magas ott a fű és a tövis, mint az ő terepjárója. „Ez környezetrombolás, készítjük a fotókat, mert Brüsszel kéri, és reménykedünk, hogy emiatt megütik a bokájukat, mindenesetre a bírósági perek folyamatban vannak, és elszántak vagyunk, hogy elmenjünk a végsőkig.” Rezes korábban többedmagával demonstrációt szervezett a Parlament előtt, útlezárást tartottak a falujuk mellett: mindhiába. Sem az FM, sem a gazdák érdekeit képviselni hivatott MAGOSZ nem foglalkozott azzal, hogy a területen élő juhállomány jelentős része a legújabb állami földosztás óta legelő nélkül maradt, miközben az új bérlők közül sokan nem rendelkeznek az előírt állatállománnyal. Így alakulhatott ki, hogy üres a puszta, mégis tiltott helyen legeltetnek a ténylegesen állatot tartó, de most hoppon maradt gazdák.

Úgy értesültünk, hogy a sajtónyilvánosság hatására néhány új bérlő visszaadta az elnyert területet. Korábban írtunk Szabó László mezőpeterdi juhászról, aki negyven éve legeltet a falu melletti területen, és most 110 birkája maradt legelő nélkül. Az általa használt legelőt Budai Diana műkörömépítő nyerte el, mialatt Angliában dolgozott a szintén sikeresen pályázó testvérével együtt. Szabó juhász azonban ezután sem hagyta el korábbi legelőjét. Tehette, mivel az új nyertesnek nem voltak állatai, majd később le is mondott a 90 hektárjáról, amelyet Szabó most egy társával közösen használhat augusztus 31-ig ideiglenesen, de földhasználati jog bejelentésére és állami támogatás igénybevételére nem jogosult.

Az út másik oldalán, Váncsod határában a másik Budai lány, Budai Ibolya nyert 140 hektár földet, amelyet addig a váncsodi Rákóczi Gazdaszövetkezet használt. Mint korábban megírtuk, a társaság több évtizede foglalkozik állattartással és ad munkát húsz embernek. Úgy tudjuk, Budai Ibolya szintén visszaadta az elnyert területet a Földalapkezelőnek, amelyen augusztus 31-ig ideiglenesen a Rákóczi Gazdaszövetkezet szarvasmarhái legelhetnek, de a földalapú támogatást itt is valószínűleg az eredeti nyertes kapja, nem a tényleges állattartó, akinek télire takarmányt is be kell szereznie.

ELKÉPESZTŐ, HOGY EZT MEG MERI TENNI EZ A ROHADT KORMÁNY !!!

2015.07.02. 23:03:51

@Tudományos libsizmus: A kommunista bíróság ma az ellenkezőjét teszi, mint a bolsevik rendszerben: előre meg vannak írva a felmentő ítéletek."

Bizony, igazad van. 2015-ben, a fidesz éra alatt, a fideszes vezetésű bíróság, rendőrség és ügyészség tisztán láthatóan kommunista...

Szép freudi elszólás. Az tudod, mi? Lefordítom neked, hogy még te is megértsd: öntökönrúgás.

igazi hős 2015.07.03. 10:01:33

Mi van itt, fideszes vérkomcsik köpködik a kormányt? (Azt eleve nem értem, hogy a vidék és mezőgazdaság kapcsán milyen illúziók lehetnek Orbán felé azután, hogy a vidékfejlesztés élére Torgyánt állította.) Vagy már minden nicket hamisítanak a ballibsi provokátorok? Vagy "napi 10 percet legyél őszinte" kampány van?
süti beállítások módosítása