B1 blogcsalád



Na de most ki a bunkóbb?

2014. november 22. - Ficsúrfi

Tizennyolcadik életévünk betöltésétől választók és választhatóak vagyunk, ebből eredően a politikus is "csak" ember: és mint tudjuk, emberek - és barátok - között is létezhetek kellemes modorúak, valamint alpári, irgalmatlanul nagy taplók egyaránt. Jobbról is, balról is. (Persze madarat tolláról...) Egy kis szemelvény a politikai hétköznapokból.

Történt ugyanis, hogy az önkormányzati választásokon Hetényegyháza lakosságát képviselni szándékozó, a Magyar Szocialista Párt színeiben induló Bálint Imre, pompásan lelotyózott a Facebookon egy hölgyet a kialakult vita hevében, ami egy magát kacsacsőrű emlőssé átoperáltatott férfiről szólt eredetileg. (WTF?!)

7219007_bffbd42880823abe215fad2bbef9ff00_wm.jpg

Fotó: Facebook

A választáson csúnyán elbukott jelölt az Index.hu oldalnak, elsőrangúan elsírta kálváriáját.

"Kétpercenként csörög a telefonom, mindenhonnan hívnak. Meggondolatlan voltam, sajnálom. Hirtelen felindulásból tettem, azóta már töröltem is a hozzászólásomat. Bocsánatot is kértem azóta a hölgytől. Tényleg nagyon sajnálom ezt az egészet" - szabadkozott, bár azt azért hozzátette, hogy Deutsch Tamás sem szokott finomkodni az interneten.

És tényleg nem szokott.

"De azért mindennek megvan a határa-alapon", álljon itt egy kis válogatás Deutsch Tamásunk legjelesebb beszólásaiból.

 

Tamás és a cumi

Amióta az RTL Klub ajtaja alatt is beömlött a narancsos lé, hirtelenjében nézhetővé, sőt, nyugati értelemben is korrekté vált a híradásuk. (Mielőtt piedesztálra emelnénk őket, ne feledkezzünk meg arról a kis apróságról, hogy értelmesebb, nyugatibb országban, ez is csupán az alap lenne.) Nem véletlenül emelkedett a nézettsége a fél hetes híradójuknak.

Na most.

"Előre elnézést a keresetlen őszinteségért. Az RTL Klub vezetői abból indulnak ki, hogy az intellektuális képességek sorrendje a világban nagyjából a következőképpen néz ki: Teremtő, Jézus Krisztus, RTL Klub-vezetők, majd utána jön a mindenki más, a világ összes Nobel-díjasa, professzora, szakértője. „Akkora csocseszek vagyunk, mint ide Lacháza, és majd mi jól megmutatjuk nekik” gondolták. De ahogy egy barátom az ilyen helyzeteket sebészi pontossággal le szokta írni: vidáman, nagy átéléssel beszopták a cumit, és csináltak egy olyan híradót, amivel irtózatos mértékben vesztettek nézettséget..." - D.T.

Ez ugye a Nielsen nézettségi adatai alapján, óriási nagy marhaság. Keményebb, mint Bálint beszólása? Nem.

Ki f...?

"Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?" - D.T.

Tette fel a futballgroundokra sem való kérdést Tamásunk még 2011-ben annak kapcsán, hogy Thomas Melia bírálni merte a magyar kormány több intézkedését

"Számos közelmúltbeli esemény aggodalomra ad okot Magyarország demokratikus pályáját illetően." T.M.

Deutsch azóta már biztosan tudja, hogy ki a f... az a Thomas Melia, de ha mégsem tudná, itt egy kis segítség hozzá.

Alpári? Alpári. Üti Bálint Imrét? Nem.

Te Jóska, nem áll fel...?

Abban talán vitathatatlanul azonos állásponton lehetünk férfikollegáimmal, hogy ennél megalázóbb kérdést ha nem is lehetetlen, de igen nehéz lenne feltennünk egymásnak.

Szintén 2011-re datálható az a mini catfight ami Tamásunk, illetve László József, az MTVA korábbi elnöke között zajlott.

Deutsch az eset előtt Jose Manuel Barrosonak, az Európai Bizottság akkori elnökének, valamint - ha már lúd... - a hazai Alkotmánybíróságnak esett neki kérlelhetetlenül az eredeti "otthonán", a Twitteren.

László saját Facebook profilján ezt kritizálta, nem éppen sütit áruló cserkészlánykákhoz méltóan. A teljes tesztoszteron-fröcsögés (Fúj. Bocs.) alább.

dajcstomi_laszloz_jozsi.jpg

Forrás: Facebook

Ez ellenben, még ennél is jóval durvább. Értelmetlen hozzá kommentárt írni.

dajcstomi_laszloz_jozsi2_1.jpg

Forrás: Facebook

Durvább, mint Balázs beszólása? Talán nem. Közelít, de talán még nem.

Summa summarum

Igaz, jelen posztomban csakis Deutsch Tamás legfigyelemreméltóbb kijelentéseiből három szemelvényt állítottam szembe szubjektív módon Bálint Imre agymenésével, ám bunkó emberek mindenhol létezhetnek: még az újonnan épített és felújított stadionokban, sőt, még a CBA üzleteiben is.

Próbálok segítségként, néhány megfogadásra alkalmas javaslatot nyújtani.

Ha politikus, ezenfelül bunkó is: mivel bunkó - és pláne, mivel politikus -, nem fogja beismerni ezt a kis fogyatékosságát (sem). Bár amennyiben felfokozott lelkiállapotban van, esetleg úgy érzi, későbbiek folyamán könnyen ebbe a kontrollját veszett helyzetbe kerülhet, szíveskedjen asztali számítógép esetén a billentyűzetet jó messzire eldobni. Laptop tulajdonosaként az aksit kivenni. Telefon esetén szintén. Nyugi. Mindenki tudja Önről azt, hogy egy tirpák nagy paraszt, mindenféle utóbbi kozmetikázás értelmetlen. Persze szükséges. Ilyen ez a szakma.

Ha politikus, ezenfelül nem is bunkó: a Parlament büféjében az Önt sértegető honatya-kollégájától nem elfogadni semmiféle édes süteményfélét, nem is meghívni rá - nincsen semmi haszna ugyanis. Ellenben tessék vicceket olvasni, remek replikákhoz adhatnak segítséget. Tessék értelmes barátokat és/vagy párt tartani, akik képesek ápolni, sőt, erősíteni a kis lelkét, jellemét.

Ha nem politikus, ám teljesen bunkó: az első eset.

Ha nem politikus és nem is bunkó: a második eset. (A Parlament büféjét persze leszámítva.)

 

A végére pedig egy jó kis mondás: "Nem érdemes a bunkó alá vizet önteni, mert kihajt" - én, öt évesen.

Iszom is egy kis sört miközben azt várom, milyen szánalmas dolgot cselekednek honatyáink iziben, nem szeretnénk móka és kacagás nélkül maradni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr266923011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása