B1 blogcsalád5 dolog, amit Orbán Viktor nem mondott ki nyíltan, csak utalt rá

2019. február 11. - nickgrabowszki

De miért támogatja a Fidesz a kivándorlást? orbesz.jpg

Vasárnapi ún. évértékelőjéből teljesen nyilvánvalóvá lett, hogy Orbán miniszterelnök megnyitotta a Fidesz EP-választásának kampányát. Ha kicsit távolabbról tekintünk a dologra, és figyelembe vesszük, hogy mennyire keveset beszélt az utóbbi évek legkurrensebb témájáról, akkor az is jól látszik, hogy

kifulladt a migrációs tematika.

Erre a Fidesz már tavaly rájöhetett. Akár abból, hogy áprilisban kevesebb szavazatot kapott, mint a magyarországi ellenzék. Akár abból, hogy voltak felmérések, amelyek szerint csak a szavazók ötödét befolyásolta a kérdés. Mi meg abból következtethetünk erre, hogy a Fidesz (közpénzen természetesen) már 2018 őszén nagyszabású közvéleménykutatást (úgy nevezték: nemzeti konzultáció) készített a bevándorlással való riogatást felváltó témáról.

Orbán az uszításról rámozdul a szavazatvásárlásra.

Az ún családvédelmi program usque 60-80 milliárd forintba fog fog fájni, egészen biztosan nem oldja meg Magyarország demográfiai problémáit, és relatíve keveseket érint majd.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 1. a Fidesz tudjon miről beszélni, 2. a választók beszéljenek róla. És lám, máris egy fél ország - a keményen dolgozó kisemberek - próbálják kikalkulálni, ők maguk és családjuk beleesik-e valamelyik Orbán által támogatott kategóriába.

A migráció addig talonba kerül, csak utalásszinten történik említés rá. A Fidesz csak remélheti, hogy valami történik a török-EU viszonyban, és Erdogan felmondja a Merkellel 3 éve kötött megállapodást, és útnak indítja a még Törökországban élő 4 millió szíriai menekültet Európába. (Orbán maga közölte az aktuális adatot.)

Akkor majd vissza lehet térni az apokaliptikus migránsinvázióhoz, addig is a keresztény Európa védelme helyett a jóléti program, Magyarország teleszülése kerül a propaganda fókuszába. Ami, ha még emlékszik rá valaki, a Jobbik programja volt.

A Fidesz maga nem fog össze a valamikori neonyilas párttal, csak az egykori programját valósítja meg.

De azt pontról pontra. A bevándorlók és általában a külföldiek elleni uszítástól a jogállam és a demokrácia felszámolásán át most Magyarország teleszüléséig. Miközben propagandája után már ő maga is kirohant a baloldali-liberális ellenzéke ellen a Jobbikkal való összefogás miatt.

  • Persze nem kicsit hipokrita éppen Orbánnak szélsőjobbozni az évekig tartó rasszista-antiszemita uszítás után.
  • Vagy azok után, hogy a Bayer nevű, olykor-olykor zsidózó-cigányozó vezéragitárora pár éve még megértőleg és támogatólag írt a szőke, csillogó szemű SS-legényekről.
  • Vagy hogy egy másik, exkommunista Bencsik nevű propagátora másfél évtizede még címlapon nevezte Európa hőseinek a nyilasokat és az SS-t.

dmok.jpg

  • Vagy hogy Kocsis nevű, a MIÉP-ből igazolt parlamenti frakcióvezetője a Fideszbe való disszidálása előtt - többek, például Kőszeg Ferenc - állítása szerint rendszeresen megünnepelte Hitler születésnapját. (A fel-felbukkanó híresztelést Kocsis Máté soha nem tagadta.)

Az azonban látszik, hogy a jóléti program azért kell Orbánnak, mert beárazta már az ellenzéki összefogást. Nem akar, vagy nem tud ellene tenni. Az ellenzéknek nincs más választása, a túlélése a tét. Az egységes fellépés az EP-választáson valószínűleg még nem, de az őszi önkormányzatin már itt-ott megvalósulhat, és a jelenlegi trend arra mutat,

Orbánnak közösen induló ellenzékkel kell majd megküzdenie 2022-ben.

Innen nézve mindenképpen érthető, hogy szociális programmal (kódnév: "a szegénység felszámolása") akarja megtartani a hatalmát, mint ahogy az is, miért szorította vissza - legalább részben - saját klientúráját, és szembefordulásuktól tartva fosztotta meg őket hatalmi eszközüktől, az eddig nevükön lévő médiától: szavazatvásárlásra kell a közpénz, kevesebb jut az oligarcháknak.

A legkevésbé talán viszont a 2x2 hetes külföldi tanulmányútra küldött középiskolások érthetők.

Mi ez? Valaki komolyan úgy gondolja, ennyi idő alatt érdemi előrehaladást lehet elérni a nyelvtanulásban? Egy intenzív nyári tanfolyamnak természetesen volna értelme, de ahhoz egyáltalán nem kell külföldre menni. Egy külföldi kiránduláson amúgy is egymás közé lesz zárva 20-40, vagy ha több osztály megy egyszerre, akár 100-120 kamasz, nem is kerülnek érintkezésbe a helyiekkel.

Miért küldi a kölyköket a hanyatló Nyugatra? Hogy saját szemükkel lássák, mégsem olyan élhetetlen Bécs, Párizs, Stockholm vagy Róma, mint ahogy a kormánypropaganda állítja? Esetleg pont a kutúrsokkra számítva akarja indoktrinálni őket?

Vagy hogy lássák, hová kell majd menniük dolgozni, ha felnőnek?

A tanulmányinak nevezett, de arra teljesen alkalmatlan kirándulás minden bizonnyal nagy élmény és remek kaland lesz a középiskolások számára, de alighanem elősegíti és felgyorsítja majd az elvándorlást. Lehet, hogy ez is a cél: a lakosságcsere már jelenleg is folyik, a potenciális lázadók, az ellenzék utánpótlása a hatalom leváltásánál, az ország megváltoztatásánál már most is egyszerűbbnek látja, ha élhetőbb helyre kötözik.

Mondjuk azon se lepődhetnénk meg egyáltalán, ha kiderülne, hogy a nyelvtanuló kirándulásokat

  • Brüsszel finanszírozza;
  • ahhoz az óriási szervezéshez, amit Orbán vázolt, valamilyen köze lesz majd a saját családja turisztikában érdekelt részének is.

Így mindenki jól járna. Persze a család sokszorosan, hiszen az az első. Ezért is az a neve, hogy családtámogatási program.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1214620204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK5 2019.02.11. 15:11:44

kifulladt a migrációs tematika - fulladt a faszt, a túlnépesedés és a vízhiány nem lankad. csak per pill nem jön annyi, de ez bármikor megváltozhat.

Orbán az uszításról rámozdul a szavazatvásárlásra - eddig is uszítottatok ellene, kevés sikerrel, a családtámogatás meg dicséretes. ha emellett rá szavaznak a szülők majd, az plusz jó.

A Fidesz maga nem fog össze a valamikori neonyilas párttal, csak az egykori programját valósítja meg - összefogtok ti helyette. program híján meg marad a nyakatokon a nácizmus.

Orbánnak közösen induló ellenzékkel kell majd megküzdenie 2022-ben - lásd fentebb :)

Vagy hogy lássák, hová kell majd menniük dolgozni, ha felnőnek? - mondjuk sosem értettem, miért hátrány, ha valaki volt már külföldön, de a b1 tuti ezt is meg tudja magyarázni. az anyanyelvi környezet anyanyelvi tanárokkal meg jót tesz.

Nick, ez megint kurva szar lett, hát mi van veled, elvesztetted a hited?

a lényeg viszont kimaradt, azt is mondta a beszéd végén, hogy némi jókedv és humor hiányzik, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik. alig várjuk az újabb ajtónakszaladásokat, vagy amikor Karigeri beég a jobbik miatt, vagy amikor a b1 bemegy a faszerdőbe :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.11. 15:40:26

" ... 5 dolog, amit Orbán Viktor nem mondott ki nyíltan, csak utalt rá ... "

És 1 dolog, amit nyíltan kimondott: A jelenlegi ellenzéke nevetséges!

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.11. 15:55:07

"hogy áprilisban kevesebb szavazatot kapott, mint a magyarországi ellenzék"

Valamit elnézett a blogoló, mert a választáson nem indult olyan nevű párt hogy : magyarországi ellenzék
Igy aztán biztosan nem kaphatott több szavazatot.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.11. 15:59:35

Nem lennék most a ballibek és jobbikos hasznos idiótáik helyében, ez biztos...

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.11. 16:15:58

"kifulladt a migrációs tematika."

Már 4 éve ezt ismételgetik a libbantak, mégis nincs olyan nap, hogy ne azon menjen a nemzetközi vita, hogy hol tudnak kikötni az embercsempész hajok.

A lipsik egyre szarabbul teljesítenek. 2019.02.11. 16:31:20

@közíró MAXVAL bircaman: Az biztos hogy az ellenzéknek, nehéz nagyon nehéz lesz megmagyarázni, hogy a bejelentett családtámogatások, miért szörnyűek.

Grecy Zsolt az ATV-n úgy lejáratta magát az eszelős orbánfobiájával, hogy már az ATV-s műsorvezető számára is vállalhatatlanul ciki volt, és kénytelen volt védeni a kormányt. :))

www.atv.hu/videok/video-20190211-hetpontos-csaladvedelmi-akciotervet-jelentett-be-orban-a-tegnapi-evertekelojen

Nancsibacsi 2019.02.11. 17:01:50

Tegnap mikor olvastam a beszéd összefoglalóját, arra gondoltam, hogy erre kb semmit se fognak reagálni az ellenzékiek, mert értelmeset nem lehet. Hát torkukon is akadt a beszéd, mert ugye ami konkrétum volt, azt úgy értinti mint ördög a szenteltvizet, vagy pedig értetlenül áll előtte. Én is keresném a kandi kamerát a helyetekben, de sajnos ez a valóság - lehet még az 5% se lesz meg következő választáson, öcsém, és akkor 1/1 fidesz kormányzás lesz!

Lesz még Magyar Köztársaság 2019.02.11. 19:02:58

Orbán újfent belerúgott a magyar társadalomba. Ezen az ígéretcunamin át kell látni, azt ki kell röhögni, kiagyalóit pedig meg kell vetni. Az ország rohad tovább, aki pedig maga nem akar rabszolga lenni, és nem akar rabszolgákat szülni egy lezüllött, Moszkva által patronált diktatúrába, az veszi a sátorfáját. Mert Orbán az, aki miatt kiürül az ország.

Gábris szomszéd 2019.02.11. 19:15:32

@Nancsibacsi: "Nem tudom, hogy akik ezeket az újonnan bejelentett támogatásokat örömmel fogadják, felmérik-e hogy lekötelezettek lesznek? Értik-e, hogy az ingyenhitelt a honfitársaik fizetik meg a közmunkával, az alacsony bérszínvonallal, a kikényszerített túlórával, az extramagas rezsivel, megfizetik a benzin árában, az útdíjakban, különféle járulékokban, a 28 500 forintos minimum nyugdíban, megfizetik a kórházi várólistákban, az alulfizetett és túlhajszolt tűzoltókban, mentősökben, kórházi dolgozókban."

kolozsvaros.com/2019/02/11/jelenleg-mennyi-egy-gyerek-arfolyama-magyarorszagon/

rallus 2019.02.11. 19:19:10

@Republic Forever!: Fogadni mernék, hogy az ószövetségi gyűlöleted ellenére is a nyakunkon maradsz... Forever....

Eli Gold 2019.02.11. 19:30:29

@Republic Forever!:
Ki ez te Móóóni?
ez kb gréczi mélység

Gábris szomszéd 2019.02.11. 19:41:31

@Nancsibacsi: Arról nem is beszélve, hogy minden pontja a hiteleken alapul. Ráadásul a napokban jelentették be, hogy a bankok emelik a kamatokat! Arról nem is beszélve, hogy a jelzáloghitel-támogatással kapcsolatos programpont is „farizeus”, hiszen Orbán Viktor 2015-ben paktumot kötött a bankokkal arról, hogy a banki károsultak helyzetének rendezése érdekében további terheket nem rak a bankrendszerre. Egyre inkább látszik, hogy a bankrendszer lenyomta és maga alá gyűrte Orbán Viktorékat.

John Brennan 2019.02.11. 20:04:54

megvan a napi orbánozás

elismert felhasználó 2019.02.11. 20:31:47

@Gábris szomszéd: ne aggógy! itt van mán pomelo amerikábúl, oszt rendet tesz végre. veszüng rakettákat meg gázt...oljyan tsepfoljyósat...palát...mek egy csomo szép és jó dógot az amerikásoktól. van itt pínz dögivel pasztmek!

Gábris szomszéd 2019.02.11. 20:48:58

@John Brennan: A napi sorosozáshoz képest ez semmi.

Kunhalmi Agnes 2019.02.11. 21:08:16

Az amerika külügyminiszter ugyis levátja az Orbánt, ugyhogy mindegy milyen pontjai vannak. És még szerencséje van, sokkal jobban jár, mintha az eheti országos GIGA tüntetésen a lázadó tömegek váltották volna le.

FCUK5 2019.02.11. 21:10:01

@Gábris szomszéd: aztán a nyugdíjad meg majd azok a gyerekek fizetik felnőttként, akik az intézkedések hatására IS majd megszületnek. de gondolom, te majd jól visszautasítod a nyugdíjat, mert ilyen áron nem kell. :D

apám, olyan gáz vagy, hogy a fal adja a másikat. vagyis Kunhalmi után szabadon: az ajtó :D

MTA rendes tagja 2019.02.11. 21:48:29

"évekig tartó rasszista-antiszemita uszítás után"

Ilyen nem volt. A magyarellenes csürhe annál inkább acsarkodik.

_atpijkamo_ 2019.02.11. 21:57:07

@MTA rendes tagja: "A magyarellenes csürhe annál inkább acsarkodik."

Tanúsítom, a magyarellenes fideSStrollok tömegei acsarkodnak itt a blogon.

Lakatos Rodolfó 2019.02.11. 22:04:09

@Republic Forever!: "nem akar rabszolgákat szülni egy lezüllött, Moszkva által patronált diktatúrába"

Hová akarsz te rabszolgákat szülni/nemzeni libbantkám? És főleg kinek? Csak nem egy szerecsen agysebésznek?

Nyugatra, ahol magyarként szarba se vesznek majd soha?

Vagy egy nálunk létrehozott, migrációs alapú lipsibolsi anarchiába?

Lakatos Rodolfó 2019.02.11. 22:10:01

@Gábris szomszéd: "Értik-e, hogy az ingyenhitelt a honfitársaik fizetik meg a közmunkával, az alacsony bérszínvonallal, a kikényszerített túlórával, az extramagas rezsivel, megfizetik a benzin árában, az útdíjakban, különféle járulékokban, a 28 500 forintos minimum nyugdíban, megfizetik a kórházi várólistákban, az alulfizetett és túlhajszolt tűzoltókban, mentősökben, kórházi dolgozókban"

A lófaszt, libbantkám!

A nagycsaládosoknak adott kedvezmények az általuk biztosított jövőbeni munkavállaló-adófizetők befizetéseiből fognak megtérülni.

Ők gondoskodnak majd arról, hogy ha te nem is tettél semmit hozzá a népesség fenntartásához, nyugdíjad azért még lehessen.

Négy gyerek felnevelése áldozatos munka, aminek a haszonélvezője a jövő nyugdíjasa (aki 30 év múlva megy nyugdíjba).

2019.02.12. 01:38:04

@A lipsik egyre szarabbul teljesítenek.:

" hol tudnak kikötni az embercsempész hajok."

magyar partokon, faszfej....

2019.02.12. 01:56:59

@Republic Forever!:

"Orbán újfent belerúgott a magyar társadalomba. Ezen az ígéretcunamin át kell látni, azt ki kell röhögni, kiagyalóit pedig meg kell vetni."

pörfect. O1G a választások előtt szétdobta az adóforintjainkat a szavazatokért.
pontosabban nem dobta, mert a kisbetűs részt még senki nem olvasta.
átbaxás lesz ez az egész, én szóltam.. :D

2019.02.12. 02:05:55

@Lakatos Rodolfó:

"általuk biztosított jövőbeni munkavállaló-adófizetők befizetéseiből fognak megtérülni."

erre a nyakad teszed te fidessbuzi?

már ma kifizetünk 10 millát, ami 30 év múlva megtérül. hurráááááá, feltéve, hogy kellően képzet ember lesz a kispolgár, és lesz oly hülye, hogy majd éhbérért orb@nisztánban szalagmunkásként szopkodja a dikket.

Lakatos Rodolfó 2019.02.12. 07:11:24

@az EU pénzek zsákolója: "erre a nyakad teszed te fidessbuzi?"

Aligha van más választásunk, ha akarjuk, hogy ne fogyjunk el szép lassan.

"már ma kifizetünk 10 millát, ami 30 év múlva megtérül."

Ja, ilyen egy hosszú távú befektetés; sokkal előbb nem térül meg a négyes metrótok sem, sőt!

"hurráááááá, feltéve, hogy kellően képzet ember lesz a kispolgár, és lesz oly hülye, hogy majd éhbérért orb@nisztánban szalagmunkásként szopkodja a dikket."

Te nagyon hülye, képzett ember nem fog szalagmunkásként dolgozni!

De ha nem lesz képzett, de legalább szalagmunkásként dolgozik, még akkor is hasznosabb lehet, mint a magadfajta mihaszna lipsik.

2019.02.12. 09:27:43

Ez a blog hová tud még süllyedni? Csak képzeleg, hazudik, torzít, feltételez. Na de tény, az nincs benne.
B1 1 G

chrisred 2019.02.12. 09:28:42

A francokat a szavazatvásárlás miatt vágja el az oligarcháit a közpénzforrásoktól és a médiától. Azért csinálja, hogy ne legyen belőlük Simicska 2. És pont ezért szorgalmazza, hogy ne Magyarországon, hanem inkább külföldön fektessenek be. Hogy ne tudjanak olyan saját birodalmat építeni, amivel később a hatalomra pályázhatnak. Bizony, az elitépitésnek akkor is vannak hátulütői, ha sikeres.

chrisred 2019.02.12. 09:33:26

@Lakatos Rodolfó: "Ők gondoskodnak majd arról, hogy ha te nem is tettél semmit hozzá a népesség fenntartásához, nyugdíjad azért még lehessen."

Ha már egyszer elvették azt a pénzt a magánnyugdíj-pénztárból, amivel biztosíthatta volna a saját nyugdíját.

arabok balrol 2019.02.12. 09:34:25

a plusz penzosztassal a libbantak a kegyetlen szar helyzetbol a siralmasba kerultek at

ez volt a tegnapi libbant gyozelem

nnnnnnnn 2019.02.12. 09:35:26

szerintem a leges legszebb az egészben az, hogy még nincs 1 éve hogy orbán megnyerte a választást, de már most bedobott egy olyan csomagot amit a választások előtt szoktak. ha ilyen szinten jó lesz még a gazdaság, a következő három évben még be tud dobni pár hasonlót. a választások előtt is tuti lesz még valami nagy dobása.

és ami a legszebb, mindeközben az ellenzék: már most teljesen kifulladt, érdektelenségbe fordult a tüntetéseik, bohóckodásaik. témájuk semmi, mondanivalójuk nulla, bohóckodásuk szánalmas. mivel nem bírnak magukkal, ezt a botránypolitizálást fogják folytatni minitüntetésekkel tarkítva, teljesen lejáratva magukat.

reynard75 2019.02.12. 09:35:33

Lehet tudni hogy nem Moszkvába vagy Ankarába lehet menni nyelvet tanulni? Oszt jonapot

arabok balrol 2019.02.12. 09:38:45

@chrisred: hat ennek nincs ertelme

A legnagyobb ellenzeki szponzor jelenleg Soros, aki szinte csak kulfoldon bizniszel

A kulfoldi terjeszkedest Orban mar evekkel ezelott is emlegette, sot szamokrol is volt szo, hogy hany MOL szintu regionalis multira lenne szukseg stb. Ez szimplan azert van mert Mo. (ahogy Nemetorszag) termeszeti eroforrasokban szegeny, igy csak az export (es a turizmus) jelent kitoresi lehetoseget.
Sok allam tamogatja az exportalast.

chrisred 2019.02.12. 09:40:17

@nnnnnnnn: Pár hónap múlva EP választás, ami presztízsjelentőségű a Fidesz számára.

chrisred 2019.02.12. 09:42:27

@arabok balrol: Ennek nincs értelme. Soros nem fér hozzá a közpénzekhez, és semmi befolyása nincs a magyar médiára. Ellenben a fideszes oligarcháknak igen.

arabok balrol 2019.02.12. 09:42:31

@nnnnnnnn: Igen, ez igy van, eddig a Fidesz szigoruan a valasztas elotti evben csinalta a nagy penzosztasokat, es meg az is eleg volt a 2/3-hoz.

Akkor most mi lesz?

Persze amennyire en latom azert ezek az intezkedesek nem fognak nagyon sokba kerulni, inkabb jol kommunikalhatoak. En a 9% szja-t varom a valasztas elott.

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 09:45:56

Azért furcsa a kivándorlással való ballib agyataln bérrettegés, mert a környező országok között, az arányaiban nálunk az egyik legalacsonyabb.

Azaz ha van ok okozati összefüggés a kormányok munkája és a kivándorlás között, az épp ellenkező relációval kell értelmezni, hisz tőlünk mennek el a legkevesebben.

Nem is értem a ballib bérrettegőket, miért néznek ennyire hülyének mindenkit !?

nnnnnnnn 2019.02.12. 09:47:23

@arabok balrol: sztem sem fogják olyan sokan igénybe venni hogy megterhelje a költségvetést, de mindenképp egy jó ösztönző a családalapításra. fene tudja mit dob még be.

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 09:48:03

@chrisred:

A Norvág pénzek osztását három országban is Soros álcivil szervezetei végzik.

Az EP-ben most próbálja elérni, hogy a migrációt támogató képződményei jóval több közpénzhez jusssanak.

Szóval miazhogy nagyonis közpénzen hízlalja Soros az álciviljeit, akikkel a politikai hatalmat szeretné átvenni mindenhol.

nemecsekerno_007 2019.02.12. 09:49:03

Nektek semmi se jó, sz@r lehet így élni, de ti tudjátok. Nem szivesen írom le, de a 2010 utáni időszak Mo. modernkori történelmének legsikeresebb időszaka lesz, ami hozzásegít ahhoz, hogy a 20. századi traumákat feldolgozzuk végre. Kiépül egy olyan társadalmi, gazdasági rendszer ami lehetővé teszi, hogy soha ne lehessen úgy átverni a magyar társadalmat mint a rendszerváltáskor. Függetlenül attól, hogy épp jobb v. baloldali kormány van..,

Pop40 2019.02.12. 09:50:20

Miért támogatja? Mert 30 alatt (pár hülye fidelitaszos majom kivételével) kb nincs ember, aki a Gecire meg a bandájára szavaz.
A Geci meg nem szereti az olyanokat, akik nem rá szavaznak. Illetve minél messzebb szereti.

csakegyvalaszto 2019.02.12. 09:51:27

@nnnnnnnn:
Szerintem az irány jó, a családokat támogatni kell, de ennél több kell. Én üdvözöltem ezeket az intézkedéseket, de önmagukban nem sokat érnek.

Élhető országot kellene teremteni, ahol a fiataloknak van perspektívája, kiszámítható környezetet, korrekt megélhetést, jogállami kereteket, igazságosságot, hogy a fiatalok a gyermekeiket egészségben és szabadságban tudják felnevelni.
Enélkül tovább fog folytatódni a kivándorlás és gyorsabb ütemben, mint ahogy a gyermekek születnek. Nem lennének demográfiai problémák, ha itt lenne az a 800.000 aktív korú fiatal aki családostul kivándorolt/elüldözték őket az agresszív nemzetpusztítással.

Abba belegondolt bárki, hogy egyre nő a társadalomban az inaktívak aránya (mennek nyugdíjba a Ratkó gyerekek), és csökken az aktív lakosság, ami érezhető a munkaerő piacon? Évek óta érezhető, hogy a kivándorlás és a nyugdíjas létszám növekedés munkaerőhiányt okoz. Egyre nehezebb lesz így fenntartani a nyugdíjakat, és a kivándorlás miatt évről-évre rosszabb a helyzet. A most születendő gyermekek negatív hatással lesznek jelenleg erre a folyamatra, mert az inaktívak (társadalom által támogatottak) létszámát megnövelik. A baby boom hosszú távon ajánl megoldást a demográfiai problémákra, mindeközben rövid távon egyre fenntarthatatlanabbá teszi a rendszert.
Nem lennék a most születendő gyermekek helyébe, mert amikor munkaképes korúak lesznek a robotika korába érkeznek egy olyan nemzetben, ahol szisztematikusan szétverték/szétverik az oktatást. Nehéz lesz kellő képzettség nélkül magas hozzáadott értékű munkát végezni, mert ekkor már nem lesz olyan hogy szalagmunka.

nemecsekerno_007 2019.02.12. 09:51:42

Nektek semmi se jó, sz@r lehet így élni, de ti tudjátok. Nem szivesen írom le, de a 2010 utáni időszak Mo. modernkori történelmének legsikeresebb időszaka lesz, ami hozzásegít ahhoz, hogy a 20. századi traumákat feldolgozzuk végre. Kiépül egy olyan társadalmi, gazdasági rendszer ami lehetővé teszi, hogy soha ne lehessen úgy átverni a magyar társadalmat mint a rendszerváltáskor. Függetlenül attól, hogy épp jobb v. baloldali kormány van..,

chrisred 2019.02.12. 09:54:39

@Minden ballib bérretteg: Ez a norvég állam problémája, nem a miénk. Ők láthatóan jobban megbíznak a civil szervezetekben, mint a magyar kormányban, nem állítom, hogy ok nélkül.

A második gondolatot nem nagyon vágom, de alapvetően mindenki, még a magyar kormány is azért lobbizik az Unió szervezeteiben, hogy minél több forráshoz jusson. De a próbálkozás még nem siker, ugyanakkor a magyar adófizetők pénzével a Fidesz azt csinál, amit akar.

arabok balrol 2019.02.12. 09:55:00

@chrisred: Itthon nem fer hozza Soros a kozpenzekhez, de nyugaton mi az hogy, nagyon is! Ezen kivul soros szervezetei osztjak a migrancsok minden tamogatasat (kozpenzt). Ezen kivul Soros az embercsempeszetbol is szepen huz.

A mediaban hogyne lenne befolyasa, erre epul az egesz Open Society soft power business modell. Nyugaton a mediabefolyasa oriasi, Mo-n csak a hazaarulo mediara korlatozodik a tevekenysege. Lengyelorszagban most vette meg Soros a legnagyobb radiot. Az Indexen legalabb 5 cimlapblog van, ami kozvetlenul Sorose, de az Index altal naponta hivatkozott 444 is Sorose. A tobbi 25 libbantblog meg ennek az 5nek a marhasagait bofogi vissza.

arabok balrol 2019.02.12. 10:00:09

@chrisred: Soros osszeszarta magat:

"Soros György magyar származású filantróp üzletember szerint Európa vezetői és uniópárti polgárai nem ismerték fel, hogy forradalmi változásokat hozó korszakba léptünk - idézi a 24.hu Soros cikkét, amely a Project Syndicate-n jelent meg. A legtöbben azt feltételezik, hogy a jövő többé-kevésbé hasonlítani fog a jelenre, de nagyot csalódhatnak, mert teljesen felfordulhat körülöttük a világ."

A legrosszabbnak az Európai Néppártot (EPP) tartja, amely szerinte szinte teljesen elvtelenné vált.

"Ezt bizonyítja, hogy megtűri soraiban a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor pártját, a Fideszt, amely az Európai Parlament többségi véleménye szerint korlátozza a demokráciát saját országában. "

.....:DD

Lol

morph on deer 2019.02.12. 10:00:13

@Nancsibacsi:
“és akkor 1/1 fidesz kormányzás lesz!”

Szemben a mostanival, ami meg ... hmmm ... 1/1-es fidesz uralkodás.
Ráadásul az 1/1 eredménye ugyanannyi, mint a 3/3-é volt! Számolj csak utána!

Tulajdonképpen nem is csoda, ha belegondolsz. Ezt hívják manapság hagyományőrzésnek. :(

Homo fideszbirkusz 2019.02.12. 10:01:08

Nincs itt kérem semmiféle nemzethalál, mert Orbán Vikotr elvtárs milliószámra fogja betelepíteni a migránst, ha a magyar mégsem akarna szaporodni. Íme az Orbán Terv:

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
origo.hu

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

Homo fideszbirkusz 2019.02.12. 10:04:57

@arabok balrol:

És ne feldjük Homo fideszbirkuszom, hogy Soros 734 fideszes parlementi képviselőt és háttérembert pénzel, hogy azok végrehajtsák a Soros tervet:

Rengeteg pénzt kapott Sorostól a Fidesz és személyesen Orbán
origo.hu

Többször írtunk már mi is arról, hogy a nagyobbik kormánypárt prominensei vagy a Fideszhez közel állónak mondható emberek közül hányan és kik profitáltak Soros György és alapítványa ténykedéséből. Közéjük sorolható Orbán Viktor, Lázár János, de például Schmidt Mária vagy Habony Árpád is.

Az origo.hu most viszont azt is összeszedte, hogy pontosan mennyit köszönhet a párt a milliárdos befektető filantróp tevékenységének.

A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.

A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.

Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.

1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.

Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.

Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.

Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.

Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.

A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.

Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.

Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.

Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.

Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.

Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.

Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.

Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.

A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul

– emlékeztet az origo.

felucca02 2019.02.12. 10:06:16

@FCUK5: Látom, nagyon szeretnéd, hogy megint meginduljanak a tömegek ázsiából, mert ha nem indulnak meg, akkor jajmilesz!:)

Egyszerűen működtök, mint a fából készült, lejtő típusú egyszerű gép.

Pop40 2019.02.12. 10:06:33

@Lakatos Rodolfó:

"Nyugatra, ahol magyarként szarba se vesznek majd soha?"

Szép is az, mikor a hülye fideszes magából indul ki... :-)
Titeket sehol se vesznek szarba se, bolsikám. A tulajdon vajdád is magasról leszarja az ilyen hasznos hülyéket, legfeljebb a 2 agysejteddel nem fogod fel.

Az értelmes magyarokat meg természetesen megbecsülik Nyugaton is. Igen, a ti seggnyalási szakértelmetek kétségkívül kevés oda.

felucca02 2019.02.12. 10:07:54

@A lipsik egyre szarabbul teljesítenek.: Te is remegsz azért, nehogy kifulladjon a migráció. Normális ember azért remeg, hogy fulladjon ki végre, de ti nem, ti az ellenkezőjében vagytok érdekeltek. Normális?

morph on deer 2019.02.12. 10:09:40

@Lakatos Rodolfó:
“Aligha van más választásunk, ha akarjuk, hogy ne fogyjunk el szép lassan.”

Akarja a rosseb. Tőlem fogyhatsz nyugodtan, legfeljebb - ahogy a klasszikus történetben szerepel, - “az ország egyik fele Lakat-lan...” lesz.

Egyébként is kell a hely az ukránoknak, hogy legyen aki dolgozik is. Meg akkor nem kell majd buszoztatni őket az ünekkor, meg százával bejelenteni szavazás előtt, szóval csupa jó hír!
Szóval megnyugodhatsz: nem fogsz hiányozni!
:)

nnnnnnnn 2019.02.12. 10:09:41

@csakegyvalaszto: szia! nem kell bedőlni ennek a robotikai dumának. ma egy villanyszerelő többet keres mint egy cégvezető, az összes kétkezi szakmából hiány van. a mostani fiataloknak már az is jó perspektíva ha kétkezi szakmunkát tanulnak, rengeteget lehet vele keresni. és ez így lesz a jövőben is. 20 év múlva se fogják neked terminátorok bekötni a gázt meg kifesteni a házat, meg vakolni. nem kell ettől tartani. egyébként pedig attól hogy több lesz a gép, nem lesz kevesebb a munka, csak más jellegű lesz. a gépeket is karban kell tartani, felügyelni, stb. de ezek amúgysem különösebben valós veszélyek. a mesterséges intelligencia jó a mintafelismerésben, egyes területeken, de nagy robotokkoráról álmodozni még nagyon korai.
itt akik sírnak hogy annyira rossz megélni ma, azok leginkább az irodisták, a semmihez nem értő bérből és fizetésből tengődők.

Homo fideszbirkusz 2019.02.12. 10:09:50

@nemecsekerno_007: " Nem szivesen írom le, de a 2010 utáni időszak Mo. modernkori történelmének legsikeresebb időszaka lesz, ami hozzásegít ahhoz, hogy a 20. századi traumákat feldolgozzuk végre."

Az EU utolsó helyeire csúszott le az ország Homo fideszbirkuszom ebben a legsikersebb korszakban!
A 2010 utáni időszak tehát nem neked a panelprolinak a legsikeresebb időszaka, hanem a NER tolvajokénak, úm. Mészaros, Rogán, Garancsi, Szíj, és így tovább.

A trauma feldolgozása egyre közelebb van, fegyháznak meg kaszának hívják azt.

FCUK5 2019.02.12. 10:10:04

@felucca02: ez nem szeretné/nem szeretné kérdés. kicsit olvasgass, nem olyan bonyolult megérteni, hogy ha szaporodnak, mint a nyulak, és alattuk sivatag lesz, akkor arrébb kell menni. ennyire nem lehettek sötétek :(

Periodista. 2019.02.12. 10:13:48

Orbán most is csak saját táborának politizál. Ezzel az intézkedéscsomaggal is.

arabok balrol 2019.02.12. 10:14:08

Ismet nagy gyozelmet arattak a lippsik:

444.hu/2019/02/12/karacsony-gergely-sulyos-hibat-kovettem-el

Mazsihisz mogyorozni kezdte a Karacsonyt! Micsoda csicska bazmeg.

arabok balrol 2019.02.12. 10:15:48

Ismet nagy gyozelmet arattak a lippsik:

444.hu/2019/02/11/demeter-marta-nemzetbiztonsagi-kockazat

Bangone es Kunnhalmi is lesz meg nemzetbiztonsagi ugy, csak kapkodom a fejem mennyi gyozelmet aratnak a lippsik.

ho ho ho

arabok balrol 2019.02.12. 10:17:08

@Periodista.: Eleg a 2/3-hoz.

Meglepobb, hogy a 2%-os libbant gittegyletek is csak a sajat hulyeikkel foglalkoznak.

Pop40 2019.02.12. 10:18:35

@FCUK5:

"aztán a nyugdíjad meg majd azok a gyerekek fizetik felnőttként, akik az intézkedések hatására IS majd megszületnek."

Ne röhögtesd már ki magad, ostoba bolsi.
Leláncolod tán őket, hogy itt maradjanak? Mert ha nem, akkor ugyanúgy húznak el külföldre a vajdád szétkúrt maffiaállamából, ahogy a mostani fiatalok is. A jelenlegi gimisek fele-harmada már vagy az érettségit se itt tervezi, vagy rögtön utána dobbantani akar.

A születések élénkítése alapban jó dolog. Csak ezeket itthon is kéne tartani.
Márpedig hogy egy fiatalnak nem lesz perspektíva a vajdád szétkúrt oktatása, elbaszott egészségügye, és nem akar egy olyan összeszerelőüzem-országban élni, ahol csak a Mészáros-féle fideszes tolvajok dőzsölnek a lopott ezermilliárdokból, azt biztosra veheted.

Nyugdíjat fizet neked? Egy nagy lófaszt.
Ha jól viselkedsz, majd küld egy szép képeslapot Londonból/Bécsből/Berlinből.

A bugris vidéki nyugger, meg a magadfajta bérkommentelő fasz lehet, hogy megeszi a Geci "jobbanteljesít"-dumáját.
De a lábukkal szavazó fiatalok ugyan nem. Sem most, se később. Innentől fogva szülhet minden nő akár 10 gyereket is.

Proud Mary 2019.02.12. 10:19:50

vártam melyik ellenzéki média fog először megszólalni ovi évértékelőjével kapcsolatban. az indexnek eddig csak videóra tellett, a 444 kussol. a blogok közül a béegy kezdte meg, dehát ez valami kurva gyenge lett, kb azzal egyszintű amikor azt írta valamelyik bohóc, h ovi ad el fegyvereket az iszlám államnak.

a legjobb, h a dedikált retardált libsi nick-ek sem tudnak sem köpni sem nyelni, borzasztó izzadságszagúan erőlködnek, h mindennapi orbánozásuk meglegyen, aztán fáradhatnak a kasszához.

arabok balrol 2019.02.12. 10:20:57

@Pop40: Egyre kevesebben fognak kivandorolni, ahogy lassan eltemetjuk a maradek fonnyadt lippsit.

Ismet nagy gyozelmet arattak a lippsik:

444.hu/2019/02/12/karacsony-gergely-sulyos-hibat-kovettem-el

Mazsihisz mogyorozni kezdte a Karacsonyt! Micsoda csicska bazmeg.

morph on deer 2019.02.12. 10:21:11

@arabok balrol:
“...Mo. (ahogy Nemetorszag) termeszeti eroforrasokban szegeny, igy csak az export (es a turizmus) jelent kitoresi lehetoseget.“

Tudnál egyetlen olyan magyar exportcikket megemlíteni, ami “kitörési lehetősége” jelent? Tudod olyasmit, ami keresett, csak nekünk van, vagy valami hasonló.
A magyar kurváktól eltekintve, persze.

Pop40 2019.02.12. 10:21:30

@arabok balrol:

Igen, az ellenzék ezt kétségkívül elbaszta.

Be se kellett volna menniük a vajdád csalással összegányolt parlamentjébe áprilisban.
Játsszon csak a Geci a bandájával egyedül demokráciásat, ehhez a színjátékhoz fölösleges asszisztálni.

Pop40 2019.02.12. 10:24:36

@arabok balrol:

Hát persze, bolsi, egyre kevesebben. A maradék fonnyadt libsit lassan 10 éve temetitek, közben lassan nem maradt 30 év alatti ember az országban. :D

Én mondjuk leszarom, nekem lesz nyugdíjam a hanyatló nyugatról. :-)
A fideszes faszfejek meg max éhen döglenek majd a nagy jobbanteljesítésben, ki nem szarja le. :D

arabok balrol 2019.02.12. 10:29:00

@morph on deer: Minden magyar export, a barackpalesztol az Audiig, BMWig, Merciig.

Csak ami velejeig magyar, ott az egesz profit a mienk, az Audinal meg csak egy kicsi.

De az hogy mi keresett, az tokmind1, a lenyeg hogy az exportszamok csucsokat dontenek minden evben.

lenörd hofstadter 2019.02.12. 10:29:30

A lényeg

orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI
orbán kancigány = O1G = orbán egy GECI

arabok balrol 2019.02.12. 10:30:11

@Pop40: Ez igy van, persze azert 2022ben is elindulnak a szekekert, annyira azert nincs diktatura...:)

arabok balrol 2019.02.12. 10:30:52

@Pop40: Ja, ja, nem maradt csak 1 millioval dolgoznak tobben, mint 10 eve.

morph on deer 2019.02.12. 10:31:35

@arabok balrol:
“Elkergetjuk oket az Akademiarol is!”

Nagyon helyes!
Teljesen felesleges egy tudományos akadémia egy olyan országban, amelyet egy tapló, levitézlett futbalista vezet, hasonlóan tahó urak és seggnyaló cselédnép élén!

Legyünk őszinték, ahol az ország egészségügyéért felelős miniszter a tízparancsolat egészségügyi hatásáról szónokol, ahol egy labdarúgó a tízszeresét kapja egy tanár fizetésének, ott minek kéne TUDOMÁNYOS akadémia?

Fociakadémia! Az igen!
Igaz, annak sincs semmi értelme, de azt legalább érti még orbán is, hogy ott mivel foglalkoznak.
Tudomány?
Ide?
Észnél vagy te?

Sir Galahad 2019.02.12. 10:32:02

Már elnézést, de miért jelenti a kivándorlás támogatását az, ha az állam fizet egy külföldi tanulmányutat minden diáknak? Ha nem fizetné, akkor kevesebben mennének külföldre? Ekkora baromságot már régen olvastam.

lenörd hofstadter 2019.02.12. 10:33:07

@arabok balrol:

Jót röhögtem rajtad, orbánbolsevik.

Ami a velejéig magyar attól éhendöglik a magyar ha csak az marad, mert az Audi 2 hét helyett 3 hétre zár be a nyári leálláson és bedől a GDP mert kiesett a koszos kizsákmányoló nyugati multi 1 hetes termelése....

Xlendon 2019.02.12. 10:33:32

Jó írás! És igaz!

lenörd hofstadter 2019.02.12. 10:35:38

@Sir Galahad:

Pl. tapasztalja, hogy a hazai kormánypropagandával ellentétben ott nagyságrendekkel jobban élnek az emberek. Még az egybites agyú fideSSbolsevik orbánjugendes is elgondolkozik, hogy a saját szemének higgyen, vagy az orbánista propagandának...

Sir Galahad 2019.02.12. 10:38:32

@lenörd hofstadter: Hallottál-e már olyanról, hogy tévé, meg internet?

arabok balrol 2019.02.12. 10:39:50

@morph on deer: Nem lesz az akadmianak semmi baja, csak a lazadokat fogjak kicsinalni.

Saba Beowulf 2019.02.12. 10:46:06

Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen értelmetlenségeket hintő blog, mint a b1, hogy kerülhet ki egy elismert (sztem Magyarország legjobb) netújság főoldalára egy ilyen cikkel, mint ez.
Remélem nem kezd az Index lealacsonyodni 444 / 888 / Origo / stb / ja és a b1 szintjére...

Másik: mint ahogy fizetnek a 888 / Origo / egyéb eltetvesedett kormányoldali oldalak újságíróinak arra, hogy úgy írjanak, ahogy írnak, így sztem a b1 / 444 is kap pénzt ugyanezért, csak az iránymutatás más. Mindannyian qrvák, vagy ha ingyen csinálják, teljesen ostobák.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 10:47:27

@Lakatos Rodolfó: nem az a kérdés, hogy megéri-e befektetni a saját gyermekeidbe. Az, hogy ezek az ígéretek mit takarnak? Vajon hány anyát érint az adókedvezmény, ha az alábbi feltételeket vesszük figyelembe? Legyen 3 gyerek. Ugye, az első kettőt még saját zsebből kell fedezni. Legyen család. Elvált anyának nem jár.
Legyen adózó jövedelme.
Vajon hány háromgyerekes anya érintett? Vajon mit jelent az adómentesség, mekkora jövedelmet lehet elérni 3 gyerek mellett, és mekkora a család anyagi terhe?
Nos, hány anyát érinthet ez? Kétezret?

Bögreőr 2019.02.12. 10:48:55

"2x2 hetes tanulmányútra... Valaki komolyan úgy gondolja, ennyi idő alatt érdemi előrehaladást lehet elérni a nyelvtanulásban?"

Igen, lehet. Mivel a "tanulmányút" az nyelvtanfolyam. Egyszerűen mert sokat számít az anyanyelvi környezet és a tanár, napi több órás intenzív tanulással egybekötve.
Már ha hinni lehet a Gömböc úrnak. Nem mindig, de néha...

arabok balrol 2019.02.12. 10:48:59

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem erint nagyon sokat, de akit erint, annak jo.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2019.02.12. 10:49:28

Ez a blog szánalmasabb mint a 444, pedig az már azért nem kis teljesítmény :D

felucca02 2019.02.12. 10:50:13

@FCUK5: Nem bonyi megérteni, valóban nem, még és is megértem a csökött agyammal, meg azt is értem, hogy mindent meg kell ragadnotok, hogy bizonygassátok, nem, a migráció nem állt le.
Más dolog, hogy leáll, vagy nem áll le (nem fog leállni természetesen), meg más dolog, hogy ti nem azt szeretnétek, hogy leálljon, hanem azt, hogy ne álljon le. Ezt mondják szánalmasnak.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2019.02.12. 10:51:49

Ja és természetesen az Origónál is szánalmasabb (mielőtt megkapom hogy orbánbérenc vagyok :D )

felucca02 2019.02.12. 10:52:21

@arabok balrol: Természetesen nem fognak kicsinálni senkit, nem a középkorban élünk, bár látom, te oda vágysz, a kapák, kaszák korába. Szeretnéd így elintézni a dolgokat és fáj, hogy ma nem ez a menő.

arabok balrol 2019.02.12. 10:54:35

Koszonjuk Orban Viktor Urnak!

Ra szavazunk majd az EP valasztason is, nem Sorosra. Koszonjuk!

morph on deer 2019.02.12. 10:55:44

@arabok balrol:
“Csak ami velejeig magyar, ott az egesz profit a mienk, az Audinal meg csak egy kicsi.”

Velejéig?
Ahhoz minimum gerinc, de főleg agy kéne. De nem is ez a lényeg.

Ami a barackpálinka exportjából befolyik, abból még orbán kolostori kecóját sem tudnád kihozni, ne hülyéskedj!
Még Obama idején lett volna esély a Barack népszerűsítésére, de az is elmúlt.:)

Az Audi profitjából te egy qrva fillért nem látsz, jobb, ha tudod!
Munkabért a gyártásért ja, ellenértéket a beszállított alkatrészekért ja, de a kész autó eladásából befolyt profithoz semmi közünk, tudod?
Hacsak a névleges adózást nem számítod ide, de az még mindig nem a “profitból való részesedés”! Azokkal a kedvezményekkel meg, aminek fejében dolgozhatunk nekik, arányaiban az is egy vicc.
Ugyanez vonatkozik az összes többi multira is, most szólok!

Azt meg gondolom az M1-től tudod, hogy az Audi, aMercedes meg a BMW magyar exportcikk, vagy valamelyik orbán beszédből értettél félre valamit?

Mindenesetre ezt ne próbáld meg elmesélni egy németnek, hacsak nincs elsősegélyhely a közelben, mert betegre röhögi magát...

felucca02 2019.02.12. 10:59:46

@FCUK5: Egyszerűen nem érted a dolgot. Felfogod, hogy nem a lehetőségről és a valószínűségről beszélek, hanem rólatok? Hogy azt várjátok, hogy mikor indulnak meg újra tömegek, ezt szeretnétek és nem az ellenkezőjét. Nehéz a magyar nyelv?
Ettől függetlenül linkelhetsz ide, ami jólesik...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 11:00:00

@arabok balrol: a pontosság igényével: a közmunkások aránya 0, 4 %-ról 2,7%-ra nőtt a KSH szerint.
A foglalkoztatási ráta közmunkások és külföldön dolgozók nélkül 55,5%-ról 58%-ra nőtt. Ez azt jelenti, hogy 40 millióan dolgoznak ma Magyarországon?

arabok balrol 2019.02.12. 11:00:45

@morph on deer: Nem is tudom mitol no a GDP, s mitol csokken az adossag!

arabok balrol 2019.02.12. 11:02:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: fingom nincs mit bofogsz, ha valamit akarsz link, fenykepalbum, bizonyitek ok lipsi koszi

FCUK5 2019.02.12. 11:08:01

@felucca02: nem várjuk. azt magyarázzuk, hogy tenni kell ellene, mert az nem kérdés, hogy el fognak indulni, ha semmi nem történik. tényleg sötét vagy :D

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 11:11:03

@Anakin Solo (a.k.a. Ape):

Ez a blog a ballib agyhalottaknak íródik évek óta.
Járnak is ide, a frusztrált kis pöcsök rendesen, hogy önmagukat átverve nyalogassák sebeiket, hisz 9 éve szopnak.
Idejárnak és folytatják magyarellenes tevékenységüket, ahogy szokták.

A karaván halad, ballib kutya ugat.

DaveEr 2019.02.12. 11:11:27

Ezzel az egésszel a cigók fognak jól járni, amilyen gyorsan csak lehet kipotyogtatják az elvárt plusz gyereket. Valószínűleg a kocsi támogatással is üzletelnek majd, Kolompár lesz a tulajdonos, de az üzembentartó már más. Én egyszerűen nem értem, hogy miként nem egyértelmű, hogy orbán csak gyerekeket akar, hogy ki és miként neveli fel, és miből azt már leszarja. Mehetnek állami gondozásba. Ennek az egésznek kb 10-20 év múlva látszik majd meg az eredménye, pedig ha beengednének minimális migráncsot, azok egyből munkába állnának és adót fizetnének. Hoppá! Nem mind terrorista, van köztük orvos, mérnők, és futballedző is...

Barbaarb 2019.02.12. 11:20:59

Hú de egyszerű gondolkodású a szerző:

"szavazatvásárlásra kell a közpénz, kevesebb jut az oligarcháknak"
"Lehet, hogy ez is a cél: a lakosságcsere már jelenleg is folyik"

Hogyan reagálsz, amikor ilyen egybites ostobaságokat a kormánypártiaktól hallasz (mert ugye ott is van ilyen bőven)? Most akkor ugyanezt vetítsd magadra!

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 11:21:18

@DaveEr:

Marhaság. A cigányok eddig is megszülték a maguk 3 gyerekét.

Mi fogunk jól járni, ha a magyarok is megszülik azt a mennyiséget, ami a nemzet fogyását megállítja.
Nem beszélve a családi adókedvezményről, ami a dolgozó embereknek kedvez, szemben a ballibek segílyezésével, gyerekgyártási pótlékával.

megvagyhadnagy 2019.02.12. 11:24:55

@DaveEr: Ugye tudod, hogy minden támogatás feltétele a munkaviszony? A nőknek adandó 10 millás hitel alapfeltétele a 3 éves igazolt munkaviszony. A család ADÓKEDVEZMÉNY, ahogy a nevében van, adókedvezmény, a dolgozók tudják igénybe venni. A CSOK hitelt, meg eccerűen nem tudják felvenni, mert a bankok el fogják az összes kérelmüket utasítani, a kevés jövedelmük miatt. Mondjuk én még CSOK ból építkező cigány családot nem láttam.

megvagyhadnagy 2019.02.12. 11:27:19

"Orbánnak közösen induló ellenzékkel kell majd megküzdenie 2022-ben."
Áááááá....ne már?! 2022? Hun' van az még? Addig Orbánnak még 356x kell megbukni. Legközelebb ma, mert ugye ma kedd van. Ezen a napon szokott bukni.

Demokra Tamás 2019.02.12. 11:28:26

lassan 9 év óta megy a fikázás, minden eredmény nélkül, 2022-ben fidesz 4/5.

n3spr3ss0 2019.02.12. 11:33:33

Ahogy látom, olvasom a birkák ezt a 7 pontos baromságot is simán benyalják.Demográfiai mutatókban az utolsó helyen állunk, azok az országok melyek elől vannak, sokkal jobb helyzetben, azok is kénytelenek külföldről dolgozókat "importálni". Ez a hülye megint nem tud háromig számolni, csak a hülyeségeit ismételgeti.

megvagyhadnagy 2019.02.12. 11:39:51

@n3spr3ss0:
"Ez a hülye megint nem tud háromig számolni, csak a hülyeségeit ismételgeti. "
Mint te. Meg a B1. Meg az összes libbant.
Senki nem nyal be semmit. Akit érinthet, az oszt-szoroz. Ha úgy érzi hogy meg tudja oldani a törlesztést, akkor beszáll, ha nem, nem. Ne nézzétek már hülyének az embereket. Nyilván nem szól ez minden 3 gyerekes családnak, de nem is ez a cél.

tonypek 2019.02.12. 11:40:16

Politikai marketing fogás pontokba szedve, ennyi.
Függetlenül hogy mi értelem van az egyes pontoknak, kormánynak fogalma sincs arról hogy milyen tatása lehet. Minek is ha a szavazókat együtt lehet tartani meg az ellenzék is erről beszél, sajtóval együtt. Lényeg, cselekvő kormányt látszatát fenntartani.
- Népesdésről annyit hogy sok 100 ezer kivándorolt nagyon hiányzik több szempontból is . Nincs az a szülésszám amivel ezt pótolni lehet. Még tendenciát sem lehet változtatni ha évente x10 ezrek mennek el. Ezen kellene változtatni.
- Nyelvtanuláshoz megfelelő tanári gárda és oktatási stratégia kell, + diákoknak motiváció. Valakik megint bezsebelnek ebből nem keveset.
- Zsidózás és gyűlölet szításáról: az ipari mértéket öltő állandóan fenntartott Sorosozás
- Szélső jobboldali párt hazánkban: fidesz átvette a jobbik politikáját és lett "autocratic far-rigth radical party".

chrisred 2019.02.12. 11:43:15

@Minden ballib bérretteg: "Marhaság. A cigányok eddig is megszülték a maguk 3 gyerekét."

Hát ez az, és ez is benne van az 1,5 körüli tetmékenységi rátában. Tehát valójában nem azt kellene elérni, hogy a háromgyerekesek még egy gyereket szüljenek, hanem hogy a gyermektelenek legalább egyet be tudjanak vállalni.

arabok balrol 2019.02.12. 11:46:14

@DaveEr: Eddig a cigok utoljara lipsik miatt jartak jol, akik elismertek a lopashoz valo jogukat.

De rendes dolog a lipsiktol azert hogy aggodni kezdtek a cigokert.

bru hu hu

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 11:46:29

Komolyan mondom nevetséges: már egy ártatlan,a nyelvtanulást elősegítő programba is aktuálpolitikát belelátni. Ti betegek vagytok.. Megbetegítette az agyatokat az állandó vereség okozta frusztráció..Érik a következő..:)

n3spr3ss0 2019.02.12. 11:49:57

@megvagyhadnagy: Majd jön a siránkozás, hogy belekényszerítették őket a hitelbe, amit 2-3 hónap után már nem tud fizetni, mert közben a pulya is nő.

arabok balrol 2019.02.12. 11:50:38

@tonypek: Tenyleg nem tudja a kormany, milyen hatasa lesz.

A valaszto viszont tudja, hogy a lipsiktol mit kapott: megszoritas, allamcsod - azota sincs program O1G-n kivul

Ennel meg sokkal jobb egy program, aminek senki nem tudja milyen hatasa lesz...:)

arabok balrol 2019.02.12. 11:52:29

@n3spr3ss0: A lipsik mindig olyanok miatt aggodnak, amit ok csinaltak

ALAMcsod
DEVIZAHITELcsod
NEPSZABIcsod

stb., mindenki kurvara unja

nemecsekerno_007 2019.02.12. 11:53:15

@Sir Galahad: "Akinek nem a p@nci jut eszébe mindenről, a nem koncentrál eléggé"

:)))))))

Ilyen az ellenzék is, mindenről a patás jut eszükbe.... :)))))))

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 11:54:16

@Demokra Tamás: Most az antiszemita, rasszista Jobbikban bíznak éppen függetlenobjektívék. Persze ez esetben is a részleteken fognak elcsúszni. Amikor majd a borsodi romának a pár éve még gárdaegyenruhában felvonulgató jobbikos közös ellenzéki jelöltre kellene szavaznia, és a belvárosi rasszistának meg a "kampós orrú" volt szadeszosra..Érdekes szitu lesz..

Már a ZSIDÓ VILÁGKONGESSZUS vezetője is elítélte ezt az elvtelen kokettálást, amelynek Ramadán Geri a vezéralakja..

Visceroid 2019.02.12. 11:58:06

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy ha a nőktől elvárjuk, hogy egyszerre járjanak egyetemre, dolgozzanak és neveljenek gyereket, akkor mi marad a férfiaknak? Vedelni a sört otthon a focimeccs előtt? Egykeresős rendszer kellene!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.12. 11:58:09

Időközben a zsidók leszóltak New Yorkból, szóval mégse lesz közös ellenzéki ballib-antiszemita ellenzéki koalíció.

megvagyhadnagy 2019.02.12. 12:02:52

@magyarparaszt: Látod, barátom. Ennyit tudsz hozzáfűzni. És majd te leszel a legjobban meglepődve a 2022-es Fdesz 4/5-ön.

okleveles naiv 2019.02.12. 12:11:07

"a jelenlegi trend arra mutat,
Orbánnak közösen induló ellenzékkel kell majd megküzdenie 2022-ben."

Nu, továris, ott a málenkaja problema, h ezen még én, az ellenzéki is hangosan, mit hangosan, nyerítve röhögök! EZEK? Összefogni? Közösködni? Ahhhhha, persze...
...Meg a nagy büdös túrósbatyut, azt!

Ugyanolyan megélhetési bűnözők, mint a fityiszesek. Ja nem, a fityiszesek legalább összetartanak a pénzért, de ezek a kamuellenzékiek inkább csak nyírják egymást, h nekik vastagabban vajazott kalács jusson.

Nem o1g nyer, hanem az összefogásra képtelen ellenzékiek veszítenek.

n3spr3ss0 2019.02.12. 12:16:10

@arabok balrol: Akkor most minden 40 éven aluli nő buzgalmában olyan 4 gyerekes kanca akar lenni, mint a Novák Katalin, közben hitel dömpingben dőzsölve.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.12. 12:17:30

A hazaáruló Soros bérenc Gyurcsány csicska norvégok által lefizetett ballib álcivileknek ha nem ad Orbán Vikotr pénzt az se jó, ha ad az se jó. Hát mi kellene ezeknek a ballibeknek?

Jól tudjuk, nekik Soros kellene, akinek most az a terve hogy az EU maradjon együtt. Ezzel a Soros nyíltan kimondja hogy Magyarország továbbra is maradjon EU gyarmat! És hogy Orbán Viktort ne engedjék hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból ´és megnyerje a szabadságharcát. Most Soros ezt a szbadsagharcot akarja megakadályozni. Ne engedjük neki, mert a végén még ő fog nevetni!

Minden magyar család örül nekik hogy az elmúlt nyolcév elkúrásia után végre ingyen autókat és ingyen lakásokat kapnak most Orbán Viktortól a rászoruló magyar családok és ezt a társadalom örömmel fogja finanszírozni az adóiból, akár még több adóból is.
Mert nincs annál szebb, mint amikor gyarapodik a magyar család, jön a gyerek és nem megy nyugatra a lippsikkhez, mert ott 25 évet kell dolgozni egy lakás´ért, itt meg azonnal megkapja Orbán Viktortól. Különösen nagy házvásárlási fellendülés várható, a GDP ott meg fog ugrani mint a nyúl! Családok tízezrei fognak azonnal új lakást kapni és ezt mind Orbán Viktornak fogják majd megköszönni. Meg Farkas Flórinak.

arabok balrol 2019.02.12. 12:27:00

@n3spr3ss0: A lipsiknel ez maskepp volt, hisz gyerek nelkul is mindenkit eladositottak, sot a gyerekeket is

Ma valaszthatsz, hogy szulsz-e, es eladosodsz-e. Harmadakkora kamatra, mint a lipsi demokraciaban....:)

2019.02.12. 12:29:12

Miért támogatja a Fidesz a kivándorlást? Egyszerű erre a válasz, ha valaki ismeri a cigány gondolkodást. Aki nem hódol nekik be, az dögöljön meg, éljen meg ahogy tud nélkülük vagy húzzon el az orszgából. Aztán később jönnek ebből a bajok, amire a cigányagy azt mondja, majd megoldódik valahogy. Az lenne a javaslatom, hogy most fogják a (lopott) pénzt és meneküljenek!

arabok balrol 2019.02.12. 12:29:59

@Ballib vagyok mert rettegek: Jo fej ez a Soros, azon aggodik hogy Europa maradjon egybe...

3 eve meg arrol regelt, hogy evi 1 millio migri kell

A Brexit is a migrik miatt tortent, meg a tobbi konfliktus is LOL. Soros vagy kioregedett, vagy azt hazudik, ami eppen eszebe jut.

2019.02.12. 12:31:30

Ezt a libsizős dumát lassan abbahagyhatnátok, mert ez nem vezet sehova. Ha nem lettek volna libsik, ti sosem kerültök hatalomra. Ez, amit műveltek polgárháborúhoz vezet. Amit meg az országgal, az összeomláshoz.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.12. 12:31:37

@chrisred:

Nektek Soros bérenceknek semmi se jó. Orbán Viktor 2010 óta vagonokban ontja rátok a kedvezményeket, egykulcos adót, rezsicsökkentést, Erzsébet utalványt, Jobban teljesítést, Tündérmesét. Mindent megkaptatok ahhoz hogy szaporodjatok. De ti még se akartok szaporodni, csakhogy keresztbe tegyetek Orbán Viktor tervének.
Ti csa arra játszotok, hogy kihaljon a magyar és akkor mejd behoztok 100 millió migrit afrikából és majd azoknak a szavazatival visszahozzátok az Szdsz-t.
Álmodozzatok csak tovább, ide se migri nem jön be, se lippsi, mi Árpád véri magyarok önmagunk erejéből fogunk úgy szaporodni mint az arabok és újra 15 millió magyarok országa leszünk.
Ha meg nem jön be az a terv, akkor meg emelt fővel fogunk kihalni, de legalább nem gyalázták meg a magyar vérünket Özilek meg Liu Saolinok meg Mohamed Aidák.

j.a.r.v.i.s 2019.02.12. 12:32:12

@csakegyvalaszto: szerintem az oktatást 30 éve verték szét, amikorra már minden pénzesebb proli úgy gondolta, hogy egyenes út az értelmiségbe, ha a gyereket beiratja tanárnak. Ez a sok alkalmatlan, alulfizetett és érdektelen ember juttatta oda az oktatást, ahol most van.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.12. 12:34:02

@arabok balrol:

Jaja, ez a Soros 1 millió migrit akar, miközben Orbán Viktor 4 milliónál járt már! Így akarja a Soros gyengíteni Orbán Viktor tervét, csak hogy le tudja váltani Orbán Viktort és helyette az Szdsz kormányra ültetni.

morph on deer 2019.02.12. 12:34:19

@arabok balrol:
“Eddig a cigok utoljara lipsik miatt jartak jol, akik elismertek a lopashoz valo jogukat.”

Így igaz!
Farkas Flóriánnak maga Gyurcsány adta át a Soros által aláírt meghatalmazást, ez így van!

Mert ugye csak ez lehet...

arabok balrol 2019.02.12. 12:34:50

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: A polgarhaboru nem rossz 5let, hamarabb pusztulnak ki a lippsik.

Sajnos a lippsi polgarhaboruk csak kulfoldi hatszellel tudnak mukodni, de mar nem maradt baratja a belpesti hazaaruloknak.

chrisred 2019.02.12. 12:36:10

@Ballib vagyok mert rettegek: Csak hogy a legfontosabbra reagáljak: Özilt tényleg honosítani fogjuk?

Gato666 2019.02.12. 13:00:36

@Pop40: 18-30 év között a szavazók 37%-a szavazott a Fideszre 2018-ban. Akkor miről beszélsz, te csíra?

Minden ballib bérretteg 2019.02.12. 13:07:45

@Gato666:

Ami listán pontosan 2 824 206 darabot jelent, ami a magyar országgyűlési választáson 1 pártra leadott szavazatokat tekintve rekord.

Persze a Pop40 féle balfaszok rendre nem értik, hogy miért nem Gyurcsány nyer, mikor az összes ismerősük körében, a DK gyűlésen mindenki megígéri hogy rá szavaz. :DDD

morph on deer 2019.02.12. 13:19:08

@arabok balrol:
"megelhetesi bunozes"

Az a régen volt.
Ma úgy beszélnek erről, hogy “fidesz-kdmp-s parlamenti képviselő igennel szavaz”. Rövidebben: NER.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 13:31:36

@arabok balrol: elég szomorú. A KSH mond valamit? Nem, nem libsi-bolsi csökevény, a jelenlegi kormâny hivatalos statisztikája.
Örülök, hogy nem hiszel a fidesznek!

chrisred 2019.02.12. 13:32:26

@Minden ballib bérretteg: Mármint abból a két országgyűlési választásból rekord, amikor a magyarországi választókörzetekben nem regisztrált állampolgárok is szavazhattak. Mert amúgy a hazai eredmény 2 607 990 volt. Ennél meg a ballibek majdnem 100 ezerrel többet gyűjtöttek 2006-ban. Amúgy a Fidesz-KDNP közös lista mióta egy párt?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.02.12. 13:34:33

@arabok balrol: a kamatokat a mocskos EU-nak köszönhetjük. A frankhitelek bedőlését a Szíjjártó-Kósa duónak. Mocskos komcsik!

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 13:47:22

azt azért megkérdezem, hogy a nagy családsegítő-terv következtében megszületendő magyar gyermekek hol és mit fognak tanulni, ebből kifolyólag milyen mértékű hozzáadott értéket képesek előállítani, mennyi lesz a várható élettartamuk? s mennyire jó megoldás a globalizáció korában az egyébként is túlnépesedett bolygót még jobban teleszülni?

orbán a jövő kihívásaira azt a választ adja, hogy boldog karácsonyt, s ezzel a maga részéről le is tudja a problémát: nem ez az érthetetlen, hanem az, hogy ehhez egy jó másfél-két millióan tapsolnak neki...

gyurmicsek 2019.02.12. 14:13:02

Orbán Viktor focicsapatoknak álcázva hordja be ezrével a migránsokat. Nézz meg egy első osztályos meccset, mind migráns és a meccs után szabadon engedi őket. Lassan ráteszi a kezét az utánpótlásra is. Meg sem áll amíg az U6 korosztályban lesz magyar név. A lippsik ezt meg akarják szüntetni. Ne engedjük. Két szülés között mindenki építsen stadiont.

Liba bizottság 2019.02.12. 14:24:31

@lenörd hofstadter: Nem, az a lényeg, hogy te rasszista vagy..

HaD 2019.02.12. 14:29:41

A diákok kiutaztatását a cikkíró nem érti:)??? Ki fogja megszervezni és lebonyolítani az utaztatást??? Nem ennek azorbánnak a lánya lett valami fő turizmusos hajja kend???:) ...lehet ne jól tudom de ha igen akkor vannak tippjeim...legfeljebb strómanokon keresztül...a kiszben meg a bibóban ezt is oktatták...de ha nem akkor sorosgyurbá elmondta neki a tutit....:)

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 14:30:27

@Sir Bates dö Hól: Ezeket a kérdéseket ugyanígy feltehetnéd a betelepített, nyelvtudás és szakma nélküli migránsokkal kapcsolatban is,nem?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.02.12. 14:32:31

Mi a fenét csinál Orbán???? Mit tervezget??? Csak álljon félre engedje oda a szakértő ellenzéki értelmiséget!!!! Itt a B1-en meg csak adják Orbán alá a lovat az intelligens építő kritikával!!!! Ahelyett hogy csak símán leugatnák az összes ötletelést!!!!
Demográfia SMAFU!!!! Mi majd importáljuk a gyerekeket, mint bármelyik normális haladó nyugati demokrácia!!!!!

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 14:44:47

@balfaszokkal sáncoló: amennyiben lennének "betelepítettek", akkor igen, s meg is kellene vitatni a kérdést, mind a migrációt, mind a válaszokat a jövőre nézvést, ennek azonban pont a legnagyobb akadálya a "magyar magyarországot!", a soros-brüsszel-migráns, a "⅔-unk van harmadszorra, így igazunk is van!" minden alapot nélkülöző panelek válaszként és pajzsként használata minden kérdés vagy észrevétel esetén...

orbánnak egyetlen megoldása van (nem píszí dolog, de írjuk le): cigányként az a megoldás, hogy most van rá támogatás, most szüljünk, a jövővel meg nem törődünk, ahogy esik úgy puffan...

orbán nem, hogy a jövőt nem látja, de a jelenből is csak annyit, amennyi az ő saját környezetének (család és kliensek) legszűkebb érdekszférája, kölcsönhatás róla, ok-okozati viszonyokról, komplexitásról még csak nem is hallott...

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 14:56:41

@Sir Bates dö Hól: A népesség csökkentését vagy betelepítéssel vagy a helyi lakosság szaporodásának ösztönzésével lehet megállítani. Mind a kettő pénzbe kerül, mind a kettővel kapcsolatban felmerülnek kérdések.

"a jövővel meg nem törődünk"

Hogyha nem születnek gyerekek, a jövő könnyen megjósolható..

HaD 2019.02.12. 14:58:39

Most néztem meg hogy mi a fsz volt ebben a konzultációs agitpropos népforntos "kutakodásban"(maga a levél eltűnt valahogy:) anno)...Gondoltam csak hajaznak a kérdésekre a most hozott "intézkedések"?!? Ha már ennyibe került az "eszmecsere"...5. 7. kérdésnek nyoma nincs(nem vót erre valami pár milliárdos ötlet sem amit a haverok leszervezhettek volna:):)???) 10. nem is értem ezt a kétharmados védelmet:)...mi a fasznak a kétharmada és mit és hogyan véd??? de erről sincs semmi "intézkedés"9. A gyereknek joga van a szüleihez...na ja, olyan kérdés hogy hogyan akassza meg orbánc a fiatalok elvándorlását nem volt egy másik konzultációban???...amúgy erre sem látom hogy milyen konkrét választ adna ez a a 7 pettyes "csomag"...8. hát ez a hét ötlet hogyan védi a gyermek szellemi és testi fejlődését??? ha anyám melózik engem bebasznak egy bölcsibe ahol az isten tudja milyen végzettségű dada felügyel akkor védve vagyok...mert hogy ha anyám apám túlóráztatva húzza az igát hogy a kölcsönöket(melyekkel az adófizetők pénzén a bankokat gyarapítja az orbánc)valahogy le kell perkálni. A 2.4.6. valahol felsejlik az agitpropban csak hogy ezek kölcsönök waze és nem támogatások...illetve ha az anyjuk 3-x gyerekkel a nyakában melózik( a nyugati bár harmadáért...erről nincs valami konzultációban hír hogy hogy a pecsbe van ez így bmeg orbán???) akkor bizony a gyereknek anyja az biztos csak mutatóban lesz...de legalább lesz adókedvezménye meg mások adójából a bank haveroknak az állam által visszafizetett kölcsöne... 3. ez is mondjuk megjelenik a nagy terveben:)...mondjuk azt tényleg nem kérdezték meg hogy ki mit tekint támogatásnak:)...de ha majd valamelyik nyugati vagy keleti nagyságosúr is jónak látja hogy a magyar cselédség kellően alacsony áron kapható akkor talán lesz iis munka amiből a kedves fiatal felnevelheti a csemetét abban hitben hogy stabil kiszámítható megélhetése lesz...és végül az egyeske kérdés...erre pl a cikkíró is rácuppanhatott volna:) ugyanis ez tök jó kérdés csak ép a valóság a a hogy keresztény fehér bőrű(vagy hogy mondta ez a paraszt paragh?)ukránok azok nem gond,ha velük sikerül még jobban leszorítani a magyar béreket

Éva Lonkay 2019.02.12. 14:59:12

A legközelebbi bloggerkedésed tárgya szerintem az lesz, hogy Orbánnak félrecsúszott a nyakkendője. Szerencsétlenek vagytok, mint kiskorotokban, midőn lefolytatok anyátok lábán...

arabok balrol 2019.02.12. 14:59:31

@Minden ballib bérretteg: Csak egy nyerhet.@Igazamvanvagyigazamvan?: mivan?

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 15:14:00

@balfaszokkal sáncoló: "Hogyha nem születnek gyerekek, a jövő könnyen megjósolható.."

jelenleg nem úgy néz ki, hogy kihalna az emberiség...

mivel látszik, hogy az "első világ"(mo is ide tartozik!) már nem akar tíz gyereket egy családba, akkor marad a második...

arra még senki sem tudott értékelhető és érzelem nélküli választ adni, hogy pontosan miért is gond, ha fogy a "magyar"....

(a nanotechnológia, a robotizáció, a bolygó minden tekintetben globálissá váló időszakában meg miért is követelmény, hogy nőjön a népességszám? egy kiszámíthatóbb világhoz elegendő lenne a javakhoz való hozzáférést újrakalibrálni...)

arabok balrol 2019.02.12. 15:16:32

Amit Zorban nem mondott de gondolt, az annyi hogy penz nelkul minden lippsi megdoglik, elobb-utobb.

En is irhatnek ide posztokat, bar ugy sejtem robotizalt bullshitgenerator lehet a posztok hattereben.

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 15:19:28

@balfaszokkal sáncoló: a jövővel meg nem törődünk

négy gyerek egy "magyar" családban: miként fognak felsőfokú képzettséget kapni? vagy az nem cél, hogy a népesség iskolázottságát minél inkább emeljük?

arabok balrol 2019.02.12. 15:33:06

@Sir Bates dö Hól: Ha jovore elkezdenek potyogni a babak, akkor van meg 18 ev kigondolni a megoldast...

bar gondolom Karacsonynak mar van 1 terve

ho ho ho

Kivlov 2019.02.12. 15:36:31

És az ilyen lom-blogok miért nem támogatnak valakit?
Ellenkeznek csak folyamatosan, orbánoznak, fideszeznek. Ezért szavazzon rátok bárki is? Inkább nem. Óvodás népség

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 15:38:37

@felucca02: mit vársz tőlük? ez létezésük egyetlen oka/jogalapja: már azért több jár alapból, sőt csak ezért jár bármi is(!), mert magyarok! ha nem lennének a "mások", akkor valami teljesítményt is fel kellene mutatniuk, azon kívül, hogy állítólag "magyarok"...

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 15:57:57

@Sir Bates dö Hól: Egyrészt miért ne szerezhetnének akár mind a 4-en diplomát? De miért kellene az egész országnak diplomásokból állnia? Kőművesre , asztalosra , szerelőre éppúgy szükség van egy gazdaságnak. Nem állhat az egész ország közgazdászokból, informatikusokból meg bölcsészekből..

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 16:06:19

@Sir Bates dö Hól: Nem az emberiségről beszélek, hanem az európai civilizációról, azon belül is Magyarországról.

"miért is követelmény, hogy nőjön a népességszám?"

Itt már rég nem arról van szó, hogy növekedjen, hanem hogy ne csökkenjen.

Nyugaton az integrációs próbálkozások megbuktak, a bevándorlók egyre inkább önálló zárványokat hoznak létre a társadalomban, egyre inkább teret nyernek körükben a radikális iszlám nézetek. Ha pedig bevándorlással nem lehet demográfiai szempontból fenntartani azt a civilizációt, amelyet felvilágosult, szekularizált Európának nevezünk, akkor a helyiek szaporodási mutatóit kell javítani.

Kétséges jövőt emlegetsz a helyi népesség javuló szaporodási mutatói esetén, de nem beszélsz a bevándoroltatási törekvések eredményének ugyanilyen kétséges jövőjéről..

KariGeri 2019.02.12. 16:07:47

Mar pedig mi akkor is listazni fogjuk a zsidokat, ha a fasiszta naci rasszista fidesz osszeszarja magat.

sga 2019.02.12. 16:17:37

Én azt nem értem, hogy ki hiszi ezt el? Mármint hogy a középiskolásokat szakmányban fogják utaztatni nyugati tanulmányutakra?
Feltételeket látta már valaki? Na ugye. Akkor mehet majd a a gimis nyelvet tanulni, ha "megérdemli". Pl:
1. szín kitűnő
2. a tanulni kívánt nyelvből megfelelő eredményt ért el egy még nem definiált szintfelmérőn (igaz, akkor már nem kéne, de az mindegy)
3. Az ejtőernyős igazgatónéni szép jellemzést írt róla
4. Kimagasló tanulmányi, vagy sport eredményt ért el
5. Kiválóan tud zsákban-futni
6. fidesz-kitűzőt hord
7. Minimum államtitkár az apja/anyja
Vagy a fentiek tetszőleges kombinációja. Ez arra jó, hogy
1. a kiválasztottakat a kiválasztott cégek utaztassák jó pénzért
2. zászlóra lehessen tűzni
Ne legyünk naivak, elvtársak!

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 16:28:18

@arabok balrol: anyádnak is volt két hónapja az abortuszra, azt ő is kicsúszott az időből... ezért is hozod a félművelt sunyi paraszt mentalitását...

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 16:33:01

@balfaszokkal sáncoló: persze, 2050-re a jelenlegi technológiai tendenciák mellett kifejezetten kétkezi melósokra lesz szükség... lehet, hogy hivatásszerű autóvezetők sem lesznek, lehet, hogy önvezető módon oldják meg a közúti szállítmányozást is... meg szerinted mennyien férnek bele a tervbe azokból a körökből, ahol nem felsőfokú végzettséggel rendelkeznek a szülők?

arabok balrol 2019.02.12. 16:34:01

@sga: Nem is azt igerte Zorban, hogy a lipsiknek es a ciganyoknak szol a program...

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 16:34:06

@arabok balrol: ha neked lennék, én is ezt mondanám, szó se róla...

élhetetlen 2019.02.12. 16:46:27

@Nancsibacsi: „hogy erre kb semmit se fognak reagálni az ellenzékiek, mert értelmeset nem lehet.„
Nem kell ahhoz ellenzékinek lenni, hogy pár kérdés felmerüljön az emberben.
„Minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül.„. Tíz milla már ahhoz is elég, hogy valaki külföldön kezdjen új életet, nem egy fillér nélkül kell nekivágni. Szerelem sem kell, együtt maradni sem kell, és egy házasodás, válás, nem nagy ügy, ha nincs közös vagyon és közös gyerek.
Két, három gyerek. Ki garantálja, hogy itthon fognak dolgozni?
„Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végéig mentesülnek az szja fizetése alól”. Van egy csomó jól menő családi cég, ahol akár négy gyerek is lehet, mert szeretik őket, és nem okozott anyagi gondot a felnevelésük. A cégből valamennyi fizetést fel szoktak venni, mert élni kell. Most legfeljebb a nő lesz az ügyvezető, és ő veszi fel SZJA mentesen az 1, 2 millát a havi költségekre.
Ki garantálja, hogy a kedvezményes autót az a család használja, aki megvette?
A külföldi nyelvtanfolyam alapvetően jó, csak ne az legyen, ami a felnőttoktatásban. (tudod, 50 éves emberekkel napocskát, és felhőcskét rajzoltatnak). Ha itt is kiválasztanak „megbízható” utaztatókat, akkor benne van a pakliban, hogy gagyi suliba viszik jó drágán a gyerekeket, mert az a jó üzlet.
De, gondolom szerinted ez nem értelmes reakció, mert te tudod, hogy mit aptyuk tész, mindig jó az.

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 16:46:59

@balfaszokkal sáncoló: "Nyugaton az integrációs próbálkozások megbuktak, a bevándorlók egyre inkább önálló zárványokat hoznak létre a társadalomban, egyre inkább teret nyernek körükben a radikális iszlám nézetek. Ha pedig bevándorlással nem lehet demográfiai szempontból fenntartani azt a civilizációt, amelyet felvilágosult, szekularizált Európának nevezünk, akkor a helyiek szaporodási mutatóit kell javítani."

ne haragudj, de meg kell kérdeznem, hogy a fentieket honnan veszed? én napi kapcsolatban vagyok ilyen zárványokkal, de azt is látom, hogy a moi ner-sajtó egy fiktív világról ír ezzel kapcsolatban;-)... a froi témájú cikkek esetén az is eufeminizmus, ha azokat ordas nagy hazugságnak minősítem, köszönő viszonyban sincsenek a valósággal: emelkedik a radikálisok befolyása/száma: még mindig statisztikailag ki nem mutatható értéken állnak az 500M eu-populációban... meghalt 1000fő európában a radikális iszlamisták miatt az elmúlt két évtizedben? ha volt közte ismerős, az tragédia, de ne vicceljünk már! ez veszélyezteti az európai kultúrkört?!...

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 17:00:29

@Sir Bates dö Hól: Miért tartod problémásabb jövőképnek a bennszülött európai családok szaporodási mutatóinak javítása következtében előálló népesedési többletet, mint az Európába érkező nyelvtudás és szakma nélküli harmadik világbeli-zömmel muzulmán bevándorlók által képviselt jövőképet?

arabok balrol 2019.02.12. 17:00:51

@Sir Bates dö Hól: "én napi kapcsolatban vagyok ilyen zárványokkal, de azt is látom, hogy a moi ner-sajtó egy fiktív világról ír ezzel kapcsolatban;-)"

Nyugaton is kiszopnak a migransszopo lippsik, a ballib media kizarolagos butitasa ellenere, szoval biztos nem hazudsz

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 17:08:31

@Sir Bates dö Hól: Ez egy idealizált jövőkép. De ettől függetlenül, hogyha a későbbi generáció létszáma mindig kisebb mint az előzőé, az egy negatív sor, ami a nullához konvergál.

kiskutyauto 2019.02.12. 17:13:25

Apró kiigazítás. Nem 2022-ben, hanem IDÉN KELL MEGKÜZDENIE... és nem választásokon és nem a hatalomért, hanem az életéért, a fellázadt magyar néppel... én szóltam...

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 17:21:48

@balfaszokkal sáncoló: nem tartom problémásabbnak, csak az nem megy, senki nem fog több gyereket szülni a fehér középostályból, mert már nincsen benne a "szegénység és nyomor újratermelésében", nagy családok a szegényeknél vannak, ők ennyit tudnak befektetni a jövőbe... s erre sem nagyon van szükség, csak a jelenlegi életszínvonal fenntartása miatt...

én azt látom, hogy a "harmadik világbeli-zömmel muzulmán bevándorlók" azért elég gyorsan elvesztik vallásosságukat, az gyorsan európai szintű"vallásosságra" süllyed...

ha az a kérdés, hogy európa megmarad-e olyannak, amilyennek mi megismertük, akkor egyértelműen NEM a válasz, de a világ sem marad olyannak (transzatlanti/fehér szupremácia), mint amilyen születésünkkor volt...

a migációt nem a kerítések vagy falak állítják meg, hanem a szolidaritás és a józanul gondolkodás; az azonban nem megy, hogy míg egyik oldalon kizsákmányolom a harmadik világot életszínvonalam fenntartása érdekében, addig a másik oldalon tagadom az általam létrehozott helyzetet, mint a migrációt kiváltó okot...

arabok balrol 2019.02.12. 17:24:06

@Sir Bates dö Hól: "a migációt nem a kerítések vagy falak állítják meg, hanem a szolidaritás és a józanul gondolkodás"

Nem tiltjuk meg semmilyen gyarmatositonak, hogy befogadjon akarmennyi migrancst

problem?

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 17:26:34

@balfaszokkal sáncoló: ;-)... jövőkép?;-)...

ja, elméletileg kihal, de azért pont az ember ne tudna alkalmazkodni az "élettér" vagy "táplálék" időszakos változásához? pontosan erről szól a migráció is...

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 17:29:20

@arabok balrol: pubikám, nekem te addig ne ugassál, amíg az én adómból fizetett transzferek tartanak életben titeket;-)...

n3spr3ss0 2019.02.12. 17:44:53

@arabok balrol: Neked annyira sincs fogalmad a valóságról, a tényeket sem ismered.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 17:47:23

@Sir Bates dö Hól: De te már önmagában azt problémásnak látod, hogy egy kormány ezzel próbálkozik. Ebből indultunk ki.Mivel "újratermeli a szegénységet".
Ok, akkor szted a középosztály nem fog szaporodni jobban (én épp nem ezt látom egyébként Magyarországon az utóbbi 4-5 évben), de akkor miért tartod problémásabbnak azt, hogyha a szegényebb rétegek szaporodnak az intézkedések következtében jobban helyi nyelvet beszélő, helyi oktatási rendszerben tanult munkavállalókat "bocsátva ki" annál, hogy nyelvtudás nélküli, szakképzetlen idegen kultúrájú tömegek telepednek meg Európában. Miért előnyösebb szted az utóbbi mint az előbbi?

"azért elég gyorsan elvesztik vallásosságukat, az gyorsan európai szintű"vallásosságra" süllyed..."

Hát az utóbbi évek épp nem erről szólnak. A szunnita iszlám reneszánszát éli a bevándorlók között is. Különösen aggasztó a szalafizmus terjedése a fiatalok körében. Nem véletlen, hogy az osztrák vezetés számos mecsetet zárt be, és imámot tiltott ki.

"addig a másik oldalon tagadom az általam létrehozott helyzetet, mint a migrációt kiváltó okot... "

Nem kell tagadni, de nem kell Európába importálni a harmadik világ problémáit. Nem az a megoldás, hogy Frankfurtból Mogadishut csinálunk, és ennek elkerülésére bizony egy jól záró határvédelmi rendszer kell, ami kis is fog alakulni a jövőben. Nem lehet Európa a világ nyomorultjainak gyűjtőhelye, mert ez a nihilbe vezető út. Te sem úgy segítesz mondjuk egy hajléktalanon, hogy befogadod a lakásodba..

Homo fideszbirkusz 2019.02.12. 17:47:42

@arabok balrol:

Homo fideSSbirkuszom, mi a véleményed a tömeges migri betelepítő Orbán Tervről?
Ha ez az elmebeteg megvalósítja a tervét, akkor te rögtön kisebbség leszel ebben az országban. Még mielőtt a libsik jönnek érted, hoghy kaszával csökkentsék a testmagasságodat.

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
origo.hu

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

arabok balrol 2019.02.12. 17:50:52

@Homo fideszbirkusz: Nincs semmi gondom a bevandorlassal.

Csak jol ki kell valogatni, kire csereljuk a remelhetoleg most mar tenyleg elmenekulo felhulye lippsiket...:)

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 17:52:59

@Sir Bates dö Hól: Itt épp arról van szó, hogy míg korábban az élettér meg a feltételek kedvező volta egyenes arányban állt a szaporulattal, (Pl. az átlaghőmérséklet és így a termés növekvő volta népességnövekedést vont maga után), míg a feltételek kedvezőtlen volta népességcsökkenést okozott, addig korunkban épp a világ legszegényebb régióiban nagy a a szaporulat, és a fejlett világ küzd népességcsökkenéssel. Itt már nem a feltételekhez való alkalmazkodásról van szó, hanem az emberi tudatban bekövetkező természetellenes irracionális változásokról a fejlett világban. Erről az útról kel visszafordulni..

Homo fideszbirkusz 2019.02.12. 17:54:15

@balfaszokkal sáncoló:

Mondd már el te tudatzavaros Homo fideSSbirkusz, mit aggódsz te itt azon éjjal-nappal, hogy Európa milyen népeket fogad be, amikor a te Orbán diktátorod az EU szétverés´én ügyködik? Neked akkor az a pöttömnyi fidióta agyad mit aggódik azon, hogy az EU-nak rossz lenne a migráncs miatt? Hát nektek pont ez a célotok ti tudatzavaros Putyin csicska Homo fideSSbirkuszok, hogy az EU-nak rossz legyen.

Este tudsz aludni emiatt, vagy egész éjszaka forgolódsz az ágyban hogy egyszerre vívod a szabadagharcot Európa ellen, meg egyszerre aggódsz, nehogy valami bajuk legyen?

Ti Orbán farokszopók, tényleg az ország legosotbább lényei vagytok, titeket a múzeumban kellene majd kitömve mutatni az utókornak, hogy ilyen állatfaj mint a fideszes, igenis létezett!

Homo fideszbirkusz 2019.02.12. 17:56:36

@arabok balrol: "kire csereljuk a remelhetoleg most mar tenyleg elmenekulo felhulye lippsiket...:)"

Még olyan 200 ezer elmenkül, aztán meg is valósult a 100%-os munkásparaszt Homo fideSSbirkusz állam. Észak-Korea újra a testvéri országotok lesz. Te meg a leghasznosabb hülyéje orbán diktátor elvtársnak.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.12. 18:13:17

@Homo fideszbirkusz: Az EU-t nem kell szétverni, meg kell változtatni. Mutatis mutandis.A változás májusban elkezdődik, és tíz év múlva nem fogsz ráismerni erre a földrészre..;)

élveteg 2019.02.12. 18:13:19

"Orbánnak közösen induló ellenzékkel kell majd megküzdenie 2022-ben."

Azt elfelejtheted kisöreg :

"A Zsidó Világkongresszus elnöke aggódik a Jobbik és több ellenzéki politikus szövetkezése miatt"

mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/kozelet/a-zsido-vilagkongresszus-elnoke-aggodik-a-jobbik-es-tobb-ellenzeki-politikus-szovetkezese-miatt

Veszed az adást ugye ?

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 18:21:23

@balfaszokkal sáncoló: ebből indultunk ki;-)
"azt azért megkérdezem, hogy a nagy családsegítő-terv következtében megszületendő magyar gyermekek hol és mit fognak tanulni, ebből kifolyólag milyen mértékű hozzáadott értéket képesek előállítani, mennyi lesz a várható élettartamuk? s mennyire jó megoldás a globalizáció korában az egyébként is túlnépesedett bolygót még jobban teleszülni?

orbán a jövő kihívásaira azt a választ adja, hogy boldog karácsonyt, s ezzel a maga részéről le is tudja a problémát: nem ez az érthetetlen, hanem az, hogy ehhez egy jó másfél-két millióan tapsolnak neki..."

a szegényebb rétegeket nem érinti a terv, ezt azért nem nehéz látni, nem látni viszont azt, hogy ez az egész terv csak egy választási parasztvakítás (illetve egy marginális létszámú csoport még jobb helyzetbe hozása), az tényleg nehéz...

persze, nekem is jobban tetszene, ha mo magyar lenne, de már soha nem lesz az (bár soha nem is volt), de amennyiben tudsz színházba és síelni is járni, akkor már nem gyereket fogsz gyártani szakmányban... tehát nem előnyösebb, csak nincs más megoldás;-)...

továbbra sem tudom, hogy honnan veszed az általad leírtakat az iszlám közösségekről. személyes tapasztalat? mert én első kézből írom a sajátjaimat, s azok nem egyeznek az általad leírtakkal...

igen, kontrollálni kell a határokat (de ez nem a migráció megoldása!), hisz a terület jelzi az entitást...

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 18:24:33

@balfaszokkal sáncoló: a népességrobbanás talán azzal is magyarázható, hogy a harmadik világban javult a közegészségügyi ellátás;-)... ami a szupremácia termékeinek piacot is teremtett...

Orbán veje 2019.02.12. 18:26:16

@arabok balrol:

Haver! Ha a hülyeséged virágozna, már botanikus kertben élnél.

_atpijkamo_ 2019.02.12. 18:40:04

@Sir Bates dö Hól: "a szegényebb rétegeket nem érinti a terv"

Engedélyeddel továbbgondolom. Tehát ahelyett, hogy 1. a geci szülésre ösztönözné az egész magyarságot, a születendő gyermekeknek jó oktatást adna, és így hasznos tagjai lehetnének a társadalomnak, 2. csak a tehetősebbeket serkenti szaporodásra. Így rossz iskola mellett is lesz pénzük különórákra, és így a szar oktatás mellett is hasznos tagjai lesznek a társadalomnak, bár az első variáció töredéke számában.

Elvesz egy valag pénzt az oktatástól, a szar oktatás során buta állampolgárokat szaporít, és egy valag pénzt odaad a tehetősebbeknek, hogy szaporodjanak.

Én nem értem a logikát benne.

_atpijkamo_ 2019.02.12. 18:44:43

@balfaszokkal sáncoló: "tíz év múlva nem fogsz ráismerni erre a földrészre."

Gondolod, hogy a III. Világháború olyan nagy rombolást fog okozni?

Az EU azért jött létre, hogy a nemzetállamok, és a konfliktusaik háttérbe legyenek szorítva, az együttműködés legyen az előtérben, hogy ne háborúzzanak többet. A nemzetállamok és konfliktusaik előtérbe hozásával, a szolidaritás és együttműködés háttérbe szorításával növeled a háború esélyét. De mire jó ez?

anyadmajma 2019.02.12. 18:44:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mit nem értesz?
A sötét középkorban vajon hogy is volt? Mivel is tudták 1000 évig nyomorban tartani a világ ezen felét?

_atpijkamo_ 2019.02.12. 18:54:03

@anyadmajma: Azt értem, hogy nyomorult összeszerelő munkások kellenek neki szavazónak. De a tehetőseket miért szaporítaná? Hisz akinek esze van, látja milyen tolvaj, és nem szavaz rá. Vagy azt reméli, olyan hálás lesz a megszületéséért, hogy egy hazaáruló gecire is rászavaz?

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 19:08:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pedig van benne: így gondolja megalapozni a saját alkotmányos királyságát; minek adna bármit is azoknak, akik nem őt támogatják vagy azoknak, akik feltétel nélkül is támogatják... ha innen nézed, akkor ez a legköltséghatékonyabb megoldás az ő szempontjából;-)...

morph on deer 2019.02.12. 19:10:30

@Éva Lonkay
“.... mint kiskorotokban, midőn lefolytatok anyátok lábán...”
:) !
Gondolom ezt mind a témában jártas NER biológusként sikerült megállapítani, ugye?

Vagy csak egy hajadonhoz lenne szerencsénk, akinek eddig az egyetlen szexhez közelítő élménye az volt, hogy látott egy O1G feliratot?
De most tényleg..!

morpho 2019.02.12. 19:14:31

Jávor Benedek szerint a kormány kiveszi az EU-nak benyújtandó számlacsomagból az Elios ügy számláit. Ezt a magyar költségvetés fizeti ki. Ez így azért nyilt beismerés nem? Narancskullancsok! Remélem örültök! Az EU helyett mi magyarok fizetjük ki a nemzet vejét!

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 19:18:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerinted hogy fog történni? a családi Kft szarni fogja a pénzt, de csak anya lesz jól kereső pozícióban, apa meg a minimálbérért fog dolgozni... lehet, hogy még mészáros felesége is örökbe fogad majd mégegyet...

arabok balrol 2019.02.12. 19:20:08

@morpho: igen, ha valakinek, javornak mindent elhiszunk

oh wait

_atpijkamo_ 2019.02.12. 19:41:44

@morpho: "Az EU helyett mi magyarok fizetjük ki a nemzet vejét!"

Kifizetjük a költségeit, meg még néhányszor annyit, amit pluszban lopott.

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 19:42:05

@Sir Bates dö Hól: arról nem is beszélve, hogy már most elkezdeném felállítani a rendszert a bérbe adható pénzfelvevő négygyermekes anyákkal;-)...

Trednar 2019.02.12. 20:06:21

Ez megint csak arra jó, hogy megemelje drasztikusan az ingatlanárakat. Ebben az esetben a fiatal később fog "kirepülni", később fog házasodni, később lesz gyerek.
Nem űrtechnika ez. Amíg nincs hol lakni, addig se feleség, se gyerek nem lesz. Csak tovább fog tolódni a gyerekvállalási korhatár.
Amire jó, hogy most villantson egyet gyorsan a most érintettekkel, a jövő generációja viszont csak szívni fog.

Trednar 2019.02.12. 20:11:10

Kiegészítve az előzőt. Látható volt eddig is, hogy a pénzöntés nem jár semmi eredménnyel. Többi Európai országban is hasonlóan kis mértékben nőtt a gyerekvállalási kedv mint nálunk. Nyílván a válság utáni gazdasági növekedésnek és szegénység csökkenésének köszönhetően (szintén globális folyamat, legalábbis Európa jó részében).
Egyetlen mutató változott aggasztóan, társadalom egyenlőtlenség. Na ez már inkább ránk jellemző főként.

Dzseem 2019.02.12. 20:26:00

@arabok balrol: egyre inkább tetszik ez a szemlélet. De komolyan. Ottmaradtok egy körbekerített területen, egyformán gondolkodó emberek egy kupacban, mint egy szigeten. Kiírva mindenhova nagy betűkkel a STOP szöveg. Ez persze lehet ÁLLJ is, mert nem magyar ajkú úgysem megy oda. Kicsit olyan szocializmus 60-as évek feelingje lesz, ezzel barátkozz meg, de frankó lesz. Nektek is ott biztosan nagyon, meg azoknak is, akik tömegével elmenekültek onnan. Nem elmentek, hanem menekültek. Ez fontos. Ott aztán majd egymásnak mondhatjátok az igét és éltethetitek a pártot! Szerintem ez egy fain jövőkép. Jól jár a végén mindenki. :-)))

2019.02.12. 20:31:16

@közíró MAXVAL bircaman: főleg hogy antiszemiták nincsenek is jelenleg Magyarországon, létező pártként legalábbis

morpho 2019.02.12. 20:31:39

@arabok balrol: Ha mégis úgy van, ahogy Jávor írja, akkor leszopsz Hősök terén?

anyadmajma 2019.02.12. 20:35:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: még mindig nem érted.
Csak a neki kedves szardarabok(nem emberek ezek) lesznek a gazdagok. Amíg neki tetszik. Ez a cél. A purdé már úgyis istennek képzeli magát.

_atpijkamo_ 2019.02.12. 21:02:43

@Trednar: "Látható volt eddig is, hogy a pénzöntés nem jár semmi eredménnyel. Többi Európai országban is hasonlóan kis mértékben nőtt a gyerekvállalási kedv mint nálunk."

Ha jár is valami eredménnyel a pénzöntés, elkésett vele a geci. 9 évvel ezelőtt még javában szülő korban voltak a ratkó unokák, most már 40 fölött vannak.

anyadmajma 2019.02.12. 21:03:49

@Trednar: én sajna emlékszem még, hogy ezt már elsütötték egyszer asszem 99-ben, (mert 2001ben vezették be a devizahitelt). Akkor is kb 4-5x drágulás lett kb 2 év alatt az ingatlanpiacon.
Mondjuk a minimálbér emelést is eljátszották 99-ben, be is csukták az egész könnyűipart, tokkal vonóval.

anyadmajma 2019.02.12. 21:06:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nade mi ez az apróság ahhoz képest, hogy mennyi sok szép stadion épült? Abba meg úgyis drága külföldi játékosokat kell venni, nem magyar anya kétballábas csemetéjét.

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 21:26:33

@Dzseem: valahol a kúnság mezejére, mert bp nem kell nekik...

Dzseem 2019.02.12. 21:41:31

@Sir Bates dö Hól: az élet utat tör magának. Már amennyiben bármilyen mesterséges ellenségkép nélkül ez a brigád egytalánéletképes. Bezárt világ, bezárt gondolatok ostoba összetartás.

VT Man 2019.02.12. 22:13:30

Öngól!!!! :-)

"A Fidesz maga nem fog össze a valamikori neonyilas párttal"

A fidesz nem, de az ellenzék IGEN. Az ellenzék összefog a valamikori neonyilas párttal.

Ezt hívják öngólnak a b1-re nézve.

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 22:15:44

@Dzseem: már én is javasoltam nekik, hogy kerítsenek le egy skanzenrészt, éljenek ott, még ki is táblázom az utat oda a turistáknak, akik kíváncsiak rájuk...

VT Man 2019.02.12. 22:18:20

@FCUK5:
"vagy amikor Karigeri beég a jobbik miatt'

Kerigeri nem csak a jobbik miatt ég be, hanem azért, mert tömködi valakinek a zsebét...

Persze, tudjuk, korrupció csak az lehet, amit a Fidesz csinál, ha a Karácsony Gergely vezette zuglóban vannak lopások, az nem lopás.

"Ezek után az első, nem teljes évben, 2017-ben csaknem 490 millió forintos mínuszt termelt a fizetős parkolás az önkormányzatnak, tavaly pedig további 250 milliós veszteséget – derül ki azokból az adatokból, amelyeket az egyik önkormányzati képviselő, a Civilzugló Egyesület képviseletében a testületben ülő Várnai László tett közzé."

index.hu/gazdasag/2019/02/07/veszteseges_a_fizetos_parkolas_uzemeltetese_zugloban/

VT Man 2019.02.12. 22:22:08

@Sir Bates dö Hól:
"a szegényebb rétegeket nem érinti a terv"

Azért az talán nem olyan nagy baj, hogy a 3-4 gyerek megszülését támogató terv nem érinti a szegényebb rétegeket.

Aki szegény, és nem tud eltartani 1-2 gyereknél többet, az jobb, ha nem csinál többet. Mindenkinek jobb.

Sir Bates dö Hól 2019.02.12. 22:38:51

@VT Man: tehát a maximum 50 ezer érdekelt anya fogja megmenteni a népszaporulatot a max. 200ezer új gyerekkel;-)... te érted egyáltalán amit leírsz?;-)...

anyadmajma 2019.02.12. 22:44:45

@VT Man: ja, pedig ha anyád nem csoró lett volna, akkor lett volna lóvéja óvszerre, te gyökér. Neted is csak azért van, te ruppótlan senki, mert a pártközpontba jár a bértrolloknak. Igaz, csak munkaidőbe.

apro_marosan_petergabor 2019.02.12. 23:39:33

Grabowski élen jár a zöldségek költésében.
Megjelenik egy abszolút pozitív társadalmi jövőképet támogató terv, amely színtől függetlenül minden épeszű magyarnak hosszútávú előnyöket hoz, erre hetet-havat, tücsköt-bogarat összehord (Ez valamilyen szadeszes kényszer?). Ha nem lenne unalmas, azt mondanám vicces.

Semper Fidelis 2019.02.13. 08:01:08

Ez a blog SZÁNALMAS. Erőlködtök, de egyre nehezebben megy. Közben meg az Orbán azt hiszi, hogy mindent milyen jól csinál, miközben egyáltalán nem. Gratulálok, ennyi telik tőletek.

_atpijkamo_ 2019.02.13. 08:36:01

@Semper Fidelis: "Ez a blog SZÁNALMAS"

Kubatovnak panaszkodj, fideSSfasszopó, ő küldött ide trollkodni.

citrix 2019.02.13. 09:14:45

Magyarország jobban teljesít, ezt a szlogent nyomja az összes kormányközeli média reggel-délben-este. Csökkentek az adók, egyszerűbb a vállalkozók élete, nőnek a fizetések, emelkednek a nyugdíjak. Biztos így van, de hogy ezt miért kell milliárdokért közölni amit mindenki boldogan érez, nem tudni. Azt pedig pláne nem tudni hogy ha minden ilyen szép és jó az nyilván a sok gyereket vállaló családoknak is jó. Mégis meg kell a magyar családokat védeni. Megvédték a magánnyugdíjpénztárat, megvédik a munkahelyeket (akkor minek ukrán munkavállalókat toborozni?) és megvédik a magyar családokat. Úgy látszik itt mindenkit meg kell védeni... Akit ezek megvédenek, megnézheti magát.

morpho 2019.02.13. 13:11:03

@arabok balrol: Mégis úgy van, ahogy Jávor írta. Kérjél szépen bocsánatot! Ja és talizzunk a Hősök terén! :)
index.hu/gazdasag/2019/02/13/elios_tiborcz_palkovics_olaf_unio_javor_benedek/

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.13. 17:56:57

@Sir Bates dö Hól: Tehát te azt mondod, hogy felesleges a magyar -illetve tágabb értelemben az európai középosztály szaporodását serkentő programokat indítani.(hogy ezt mire alapozod, pontosan nem értem.) Ezzel szemben gondolom azt tartanád üdvözítő megoldásnak, hogy a harmadik világból importáljanak európai nyelvet nem beszélő, szakmával nem rendelkező tömegeket. Amelyek eltartására euro tízmilliárdokat kell költeni.
Az integráció eddigi totális csődjéről pedig egyszerűen nem veszel tudomást.,holott Merkel egy beszédében is elismerte még 2015 előtt a "multikulturalizmus csődjét" és azokat a jelenségeket írta le, amikről én is beszéltem, és amelyeket te "első kézből"tagadsz,vagy nem akarsz látni. Persze a rengeteg terrorcselekmény, nemi erőszak ellened szól.
2015 óta beözönlő illegális migránsok töredéke dolgozik. Ezek többsége alacsony hozzáadott értékű munkákat.A korábban mérhetetlen Afd jelenleg a legerősebb ellenzéki párt Németországban. A CDU új elnöke kilátásba helyezte ma a német határok esetleges lezárását egy újabb menekülthullám esetére. Ide jutottunk el a Wilkommenskulturtól. De te valamiért nem akarod elfogadni, hogy az a világ amibe hittél, megszűnőben van. A kapuk szép lassan bezárulnak, az európaiak észhez térnek.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.13. 18:20:24

@Sir Bates dö Hól: Valóban ez az oka többek között,bár azt nem értem pontosan,hogy te ennek miért örülsz.Ugyanolyan kártékony jelenség,mint a macskák túlszaporodása. Piacot teremtettek?Ezeknek az embereknek a zöme nyomorog.Ilyen ütemű szaporpdás mellett hamarosan az alapvető létszükségleteik kielégítése is porblémás lesz,és már nem lesz hova menekülniük.Beköszönt a totális anarchia kora..

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.13. 18:24:23

@Dzseem: Kíváncsi lennék az ábrázatodra,amikor ennek az„élet utat tör magának” felfogásnak a jegyében arra érnél haza,hogy néhány hajléktalan tanyázik a nappalidban..:))

Dzseem 2019.02.13. 18:51:33

@balfaszokkal sáncoló: Gonosz gyilkos hajléktalanokra gondolsz? Tudod papi .. segítenék nekik. Így is sokat segítek. Utcán levő kutyusoknak is. Ahol tudok. Az élet ilyen. Ilyen mondatot, mint Te pedig le sem tudnék írni. Sőt eszembe sem jutna .. nekem arcom van, neked meg van arcod. Másképp élünk máshogy látjuk. Nincs ezzel baj.

Sir Bates dö Hól 2019.02.13. 19:53:47

@balfaszokkal sáncoló: "Ezzel szemben gondolom azt tartanád üdvözítő megoldásnak, hogy a harmadik világból importáljanak európai nyelvet nem beszélő, szakmával nem rendelkező tömegeket. Amelyek eltartására euro tízmilliárdokat kell költeni."

ezt sehol sem állítottam, te meg nem vagy olyan ostoba, hogy ezt olvasd ki a szavaiból;-)... nincs szükség erre, eddig korrekten beszélgettünk, sz'tem...

azt állítom, hogy semmi sem akadályozza meg a migrációt, ettől függetlenül persze lehet propagálni a gyermekvállalást, de ehhez elsődlegesen olyan jövőkép kellene moon, a kormány által preferáltak számára, ami biztosítja a társadalmi mobilitás vertikális csatornáit (a felemelkedés lehetősége)... a most bejelentett 7 pontos csomag csupán ad1/parasztvakítás a funkcionális analfabéták számára; ad2/tovább nyitja a jövedelmi ollót...

más az integráció és más az asszimiláció, az, hogy merkel mit mond, nem rám tartozik, én a saját benyomásaimat jeleztem froból, ahol napi kapcsolatban vagyok mind a migráns egyénekkel, mind csoportjaikkal... arra azonban még mindig nem kaptam választ, hogy te honnan szerzed az értesüléseid ezen témával kapcsolatban;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.02.13. 19:57:04

@balfaszokkal sáncoló: semmit sem tudsz afrikáról (a szubszaharai térségről), annak mai állapotáról, ugye?... hogy ki adja el nekik a vetőmagot, a gyógyszert, hogy mit jelent a kontextus szempontjából a "piac"?...

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.14. 17:38:37

@Dzseem: De gondolom nem úgy segítesz nekik, hogy befogadod őket koszt-kvartélyra. A harmadik világon sem úgy kell segíteni, hogy ide importáljuk az ő nyomorukat.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.14. 17:49:36

@Sir Bates dö Hól: Sztem meg erőteljesen lehet blokkolni az illegális migrációt, és kell is. Már 3 év alatt sok történt ez ügyben. A balkáni és az olasz útvonal erőteljesen blokkolódott mostanra. A bevándorláspárti spanyol kormány épp tegnap bukott meg. Ettől függetlenül legális migrációra, megfelelő keretek között lehetőséget kell biztosítani.
Ami a kormány demográfiai mutatók javítását célzó intézkedéseit illeti, nyilván itt nem állhatnak meg. Ma Magyarországon van kb. 1-1,5 millió olyan nőnemű, akik a következő tíz évben még vagy már szaporodóképesek lesznek. Közülük kell minél többet rávenni a gyermekvállalásra különböző programokkal. És itt nem csak az anyagi ösztönzőkről van szó, hanem nevelési kérdésekről is. Ezt kell kiegészíteni olyan célzott bevándorlási programokkal, amelyek minél közelebbi kultúrákból jövőkre (pl. ukrajnai ruszinok) koncentrálnak, illetve legális migrációval a harmadik világból korlátozott számban.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.14. 17:54:01

@Sir Bates dö Hól: "én a saját benyomásaimat jeleztem froból, ahol napi kapcsolatban vagyok mind a migráns egyénekkel, mind csoportjaikkal... arra azonban még mindig nem kaptam választ, hogy te honnan szerzed az értesüléseid ezen témával kapcsolatban"

Hát az úgynevezett saját benyomások finoman fogalmazva nem reprezentatívak. Természetesen a sajtóból politikusok nyilatkozataiból .Azon azért el lehet gondolkodni függetlenül attól , hogy nem így látod, hogy a hagyományos európai pártok mélyrepülése erőteljesen köthető a 2015-ös nagy illegális migráns hullámhoz, amelyet követően 300 bennszülött európai halt meg terrorcselekmény következtében, és meredeken emelkedett a nemi erőszakok száma is. De az igazság pillanata májusban jön majd el a szavazófülék magányában.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.14. 17:56:25

@Sir Bates dö Hól: Talán a nyugat a saját cégeinek nyers profitérdekei helyett az itt élő társadalmak konszolidálásán dolgozhatna, egyébként robbanás lesz a térségben.

Dzseem 2019.02.14. 18:15:26

@balfaszokkal sáncoló: mindenkinek megvan a maga nyomora. Neked ők tűnnek nyomorban élőknek. Más országok meg azt nem tudjak elképzelni, hogy nálunk hogyan lehet így élni. Ez egy piramis aminek - haha akármilyen szemszögből balról vagy jobbról nézed - de az alján vagyunk. Európai összehasonlításban mindenképp. Nem felfelé megyünk. Morálisan vagyunk leginkább az alján. Teljes az emberek nem elfogadása bármire is. Hermetikus elzáródás vagy mi lenne itt a cél?! De ugye ez teljesen elképzelhetetlen. Szóval nyomort itt átvenni nem kell senkinek. EMBERNEK kell maradni. Nagyjából 600 ezer magyar vitte a nyomorát más országokba az elmúlt 10 évben. Ez fontos .. a nyomorát, a csakódottságát és a reményeit. Mert, mint írtam morálisan nem akarták ezt tovább nézni és csinálni. OK .. te elfogadó figura vagy, aki képes más ember/emberek eszmei iránymutatása alapján élni és gondolkodni. Sokan nem vagyunk ezzel így .. én sem. Sosem lennék erre képes, főképp nem politikus ideológiáját követni. Unalmas élet lenne. Főképp harcolni azért, hogy bizonygassam másoknak, hogy “márpedig ez jó”. Miközben nyilvánvaló, hogy nem az. Olyan érzésem van néha, mintha egy kosármeccset néznék és valaki folyton azt bizonygatná nekem, hogy ez vízilabda. Van, akinek egyszerűbb elfogadni azt, amit próbálnak az agyába benyomni. Sok olyan ember van, aki szabadon gondolkodó és képtelen lenne ebbe a sorba beállni. És még a nyomor szót is másképp értelmezi. Amíg ez van és így van .. addig jó.

_atpijkamo_ 2019.02.14. 18:32:32

@balfaszokkal sáncoló: "az úgynevezett saját benyomások finoman fogalmazva nem reprezentatívak"

Azt mondod, hogy Lázár hazudott, mikor azzal riogatott, hogy Bécs élhetetlen, és onnan menekülnek az emberek? :))

Sir Bates dö Hól 2019.02.14. 23:11:30

@balfaszokkal sáncoló: "Hát az úgynevezett saját benyomások finoman fogalmazva nem reprezentatívak. "

ők, de én legalább a saját szememmel látom, hogy miként élnek, gondolkoznak a nem francia eredetű, fekete, arab bevándorlók, sőt, én tudom, hogy mi a különbség a bevándorló (migrant) és a menekült (refugee) között is, mivel mindkettőt láttam már;-)...
(a '15-ös hullám az refugee hullám volt, bár amennyiben jártál volna afrikában, de máshol is, nem, mint turista, akkor lehet, hogy a te véleményed is az lenne, hogy gazdasági okokból is lehet menekülni valahonnan: s nem olyan okok miatt, hogy felment a devizahitel törlesztőrészlete, hanem, mert fürdőszobát még élőben nem láttál, de már húsz éves vagy, s napi 12-14 órai tevékenységgel pontosan 8$-t keresel)

ettől függetlenül természetesen te hihetsz a magyar propagandasajtó írásainak, az ő szerzőik biztos jobban látják moról, mint én;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.02.14. 23:19:44

@balfaszokkal sáncoló: a nyugat cégeinek nyers profitérdekeit jelenleg az eu-ban legjobban tán orbán támogatja;-)...

a harmadik világ nyomorához meg annyit, hogy a nyomor ott leginkább azért van, mert a kizsákmányolás adta profitot leginkább a mi (eu) életszínvonalunk fenntartására fordítjuk, mi, az első világ népessége... persze megmagyarázhatjuk, hogy ez nem is így van, de az a gond, hogy ezt azok is látják, akiket kizsákmányolunk, s nekik azért ez elég nehezen adható be;-)...

2019.02.15. 08:53:17

@Sir Bates dö Hól:

"a harmadik világ nyomorához meg annyit, hogy a nyomor ott leginkább azért van, mert a kizsákmányolás adta profitot leginkább a mi "

ha nem vinnének oda kizsákmányoló munkát, akkor nem nyomorognának, hülye-gyerek?

Sir Bates dö Hól 2019.02.15. 11:42:28

@az EU pénzek zsákolója: szerinted a munkahelyeken keresztül zsákmányolják ki a kontinenst?;-)... ezt írtam volna? te, mint afrika-szakértő, ismertetnéd az ottani helyzetet?
a hülye-gyerek

2019.02.15. 12:26:42

@Sir Bates dö Hól:

ne magyarázz bele semmit utólag te kis pöcs. lúzer vagy.

kizsákmányolás az is, ha nem termeli ki a föld kincseit a kizsákmányoló, vagy olcsón hozza el azt? a pucérseggű szaporódógép feketének nem mindegy? ónerőből nem fejlődik, te torzszülött fidessbuzi.

Sir Bates dö Hól 2019.02.15. 13:08:05

@az EU pénzek zsákolója: sok mindent mondtak már rám, de, hogy odalennék a fideszért, azt ellenben sosem;-)...

szívesen megvitatnám veled a fentieket, de szemmel láthatóan hiányoznak az eszmecsere alapjai e tárgykörben a részéről;-)... mert az, hogy te nem vagy egy torzszülött kis pöcs lúzer, ez még nem pótolja az ismereteket;-)...

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.16. 10:39:06

@Sir Bates dö Hól: Én értem, hogy ők mitől menekülnek, és mire számítanak itt. Azt nem értem, hogy miért kell ezt nekik engedni? Miért kell egy totálisan más kultúrájú nyelet ne beszélő szakmával nem rendelkező tömeget egyre inkább akadályok nélkül (pl. migráns vízum) Európa nagyvárosaiba importálni. Mi értelme ennek, milyen pozitív hatása lehet ennek? . Semmilyen..

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.16. 10:40:01

@Dzseem: " Nagyjából 600 ezer magyar vitte a nyomorát más országokba az elmúlt 10 évben."

Nem segélyért ment, hanem dolgozni.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.16. 10:43:56

@Sir Bates dö Hól: Igen, ebből kellene visszavenni. Be kellene fejezni a korábbi gyarmatok további, folytatólagos kizsákmányolását, és ott eszközölni fejlesztéseket, társadalmi változásokat, népességcsökkentő programokat. Többek között abból a pénzből, amit Európában mindenféle kontraproduktív integrációs programokra, és a migránsoknak nyújtott szociális transzferekre költenek. Csak a német állam 80 mrd eurót költ erre évente, amely pénzből 10-15 év alatt talpra lehetne állítani az iraki gazdaságot például.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.16. 10:59:36

@Sir Bates dö Hól: "ettől függetlenül természetesen te hihetsz a magyar propagandasajtó írásainak, az ő szerzőik biztos jobban látják moról, mint én"

Egyre inkább a hely emberek is így látják, egyébként nem kerülne az ezt támogató politikai irányvonal egyre inkább súlyos válságba Európa szerte.
A CDU új elnöke-AKK- vajon miért helyezte kilátásba német határok lezárását egy újabb illegális migránshullám esetére?

Merkel miért volt kénytelen elismerni végül a magyar határzár Németország számára is hasznos voltát?

www.youtube.com/watch?v=Kn2B85aP9pM

Ők is a zorbányi propagandasajtó áldozatai?

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.16. 11:05:18

@Dzseem: "Mert, mint írtam morálisan nem akarták ezt tovább nézni és csinálni. "

Nyilván a cseh, lengyel, román szlovén munkaerőelvándorlásért is a gonosz zorbányi rendszer a felelős..

chrisred 2019.02.16. 12:16:02

@balfaszokkal sáncoló: A csehek a szlovákokkal, a lengyelek az ukránokkal pótolják a nyugatra távozókat. Román és szlovén munkaerő-elvándorlás? Ha szerbről vagy horvátról lenne szó, megérteném.

chrisred 2019.02.16. 12:20:41

@balfaszokkal sáncoló: "Orbán Viktor folyamatosan rámutat, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határzár sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett – jelentette ki Angela Merkel egy augsburgi rendezvényen. A 24.hu tudósítása szerint Merkel hozzátette: már csak ezért is furcsa, hogy Orbán a németeket szapulja a bevándorlás ügyében."

Szerintem azt mondja, hogy hasznos, csak kár, hogy akkor nem volt meg, amikor szükség lett volna rá. Mint az árvíz közben épített gát.

Dzseem 2019.02.16. 17:17:17

@balfaszokkal sáncoló: stílusos lenne most azt mondani, hogy a “csehkettőt nézed” .. szerinted? Ha idejön 1000 - 10000 bármilyen nemzetiségű ember dolgozni?! Akkor azok csak úgy lepottyannak mert itt amúgy is sok a szabad hely és lehet melozni? Vagy valakik elmentek innen és pótolják a hézagokat?! Mivel a “csehkettőt” nézed ezért elmondom a választ. A második eset alakult ki. Sőt nem jönnek .. hanem hívják őket. Mert egy jó része a kreatív gondolkodású embereknek kiment Hollandiába meg Angliába meg Ausztriába. Egy melóhelyen 3 napig marad meg egy “átlagos” magyar munkavállaló. Tisztelet a kivételnek de olyan szintű rotáció van, ami még soha. Erről senki nem beszél. Nálunk ahol dolgozom - 800 fős cég - az elmúlt 10 évben 30 ezer ember fordult meg. Jött és ment. Ez a nem jó. Úgyhogy ez nem egy ilyen 1-2 mondatos sztori.

Dzseem 2019.02.16. 17:21:58

@balfaszokkal sáncoló: telitalálat amit írsz. Pont ez a baj. Amszterdamban vagy Londonban nem tudok úgy az utcan menni, hogy három percen belül ne tudjak valakire magyarul ráköszönni. Ez az egyik nyilvánvaló és leginkább látványos érték és működőképesség “ (képtelenség) mutatója az öltözködni sem tudó köpcös rendszerének.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.17. 13:02:17

@chrisred: A szlovénoknál egyik legnagyobb.. Egyébként nálunk is sok ukrán dolgozik. pl a szomszédomban lévő óvodafelújítást is ukrán melósok csinálják. Hogyha szted a csehek meg a lengyelek is szlovákokkal pótolnak, akkor vajon mekkora lehet a szlovák elvándorlás?

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.17. 13:04:36

@Dzseem: Gondolom a Zorbány miatt dolgozik rengeteg cseh, lengyel, szlovák, észt, szlovén is Londonban..Miért nem lehet elfogadni, hogy a munkaerőelvándorlás általános kelet-európai jelenség az EU-n elül?

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.17. 13:09:35

@chrisred: Hát úgy tűnik, 2015-ben még egész mást gondolt ugyanerről:

index.hu/kulfold/2015/10/17/angela_merkel_menekult_menekultvalsag_migrans_orban_viktor_kereszteny_muzulman_nemetorszag/

"az EU-ba igyekvő ezrek nyomását kerítések nem fogják visszatartani."

:)))))))))

chrisred 2019.02.17. 15:50:50

@balfaszokkal sáncoló: korkep.sk/cikkek/friss-hirek/2018/04/13/terkepre-tettek-mekkora-kivandorlas-europa-egyes-orszagaibol/

A szlovénoknál nagyjából ugyanaz az arány, mint nálunk, csak sokkal kisebb népességből. Nem írtam, hogy a lengyelek szlovákokkal pótolják a kiesett munkaerőt, ukránokról volt szó.

John Brennan 2019.02.17. 15:51:25

@balfaszokkal sáncoló: nem fogja elfogadni, hogy a világon mindenhol az alacsonyabb fizetésű helyekről a magasabb fizetésű helyek felé folyik a munkaerőáramlás, mert egy szellemi toprongy. Szerinte Orbán felelős azért is, mert indiaiak vándorolnak a gazdag öböl államokba.

chrisred 2019.02.17. 15:53:31

@balfaszokkal sáncoló: Gondolom, a különbség a 2015-ös létszámok meg a mostaniak között van, mivel azóta a töredékére csökkent a balkáni útvonalat használók száma.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.17. 20:19:18

@chrisred: Igen, és az arány a lényeg. Ami a legmagasabb a Románoknál és a lengyeleknél, valamivel 5 % felett. Mi kb. a szlovákokkal vagyunk egy szinten 3-4 %.
A cseheknél valamelyest alacsonyabb, de ott a lakosság jóval nagyobb hányada tud ingázni Németország és Ausztria felé.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.17. 20:21:27

@chrisred: Mostanra elismerte, hogy a kerítés őket is védi. 2015-ben a legnagyobb migránscunami idején hülyeségnek tartotta. De legalább észhez tért..

chrisred 2019.02.18. 05:32:54

@balfaszokkal sáncoló: Szlovénia, Magyarország, Szlovákia és Csehország nagyjából ugyanaz az arány. Magyarország azért kakukktojás, mert a többi ország tud hasonló nyelvű és kultúrkörhöz tartozó régióból munkaerőt importálni. Szerintem ez a lényeg. Nyugat-Ukrajna egy része a második világháború előtt Lengyelországhoz tartozott, Csehország és Szlovákia harminc éve egy országot alkotott, Szlovénia is szoros kapcsolatban áll a délszláv országokkal.

chrisred 2019.02.18. 05:35:22

@balfaszokkal sáncoló: Inkább elismerte, hogy most a kerítés őket is védi. 2015-ben, amikor tömegek áradtak Európába, a németeken nem sokat segített egy 150 km-es kerítés, minden egyéb határellenőrzési intézkedés nélkül.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.18. 11:29:40

@chrisred: Nem hinném, hogy más kultúrkörhöz tartoznánk. És az építőiparban pl. rengeteg ukrán dolgozik nálunk is. Nem tudom pl. hogy egy ukrán meg egy szlovák mennyire érti egymás nyelvét? De a kvalifikált munkaerő egyébként sem k-európában akar érvényesülni, ahol hasonlóak a keresetek. A csehek azért kakukktojás, mert esetükben a lakosság sokkal nagyobb hányada tudja megoldani az ingázást, mivel igen hosszú szakaszon határosak Németországgal és Ausztriával.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.18. 11:33:29

@chrisred:

"a németeken nem sokat segített egy 150 km-es kerítés, minden egyéb határellenőrzési intézkedés nélkül. "

A magyar határzár megépültével egyidőben kezdődött a szigorított határvédelem is. Merkel egyébként is általánosságban beszélt a kerítések értelmetlenségéről.

chrisred 2019.02.19. 05:52:30

@balfaszokkal sáncoló: Én nem tartom a magyart a szláv népek közé tartozónak.

"És az építőiparban pl. rengeteg ukrán dolgozik nálunk is."

Mennyi, ötezer? Mi ez a lengyelországi milliós nagyságrendhez képest?

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.20. 10:47:55

@chrisred: Vagyis két dolgot mondott. Egyrészt szerinte a kerítések nem fogják megállítani a "menekülteket" (pedig de, megállítják, amit mostmár ő is elismert). Másrészt arról beszélt, hogy ő is kerítések mögött élt. "Apró" különbség, hogy az a kerítés az országban lakók nyugatra távozását akadályozta, míg a mostani magyar határzár nem akadályozza az országban lakókat semmiben, viszont blokkolja az illegális migránsok napi több ezres tömegének beáramlását.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.20. 10:54:02

@chrisred: Nem szláv, de ugyanúgy ehhez a kelet-európai kultúrkörhöz tartozunk. Ezenkívül számunkra kb. úgy funkcionálnak a határon túli magyarok, mint a cseheknek a szlovákok. A kvalifikáltabb szlovák munkaerőnek éppúgy kisebb hányada gondolkodik Csehországban, és a többség Németországban illetve GB-be megy.
Nem ismerem az ukrán munkavállalás számait, de az építőipar pl. olyan, ahol nem kell különösebb nyelvtudás. Rengeteg szakmunkás járt ki már a 90-es években is Németországba dolgozni, különösebb nyelvtudás nélkül Magyarországról..

chrisred 2019.02.24. 07:27:08

@balfaszokkal sáncoló: Egyrészt azt mondta akkoriban, hogy önmagukban a kerítések nem fogják megállítani a tömegek áramlását, tehát arra gondolt, hogy más intézkedések is szükségesek. Másrészt meg arról volt szó a mostani nyilatkozatában, hogy, mivel a balkáni útvonalon gyakorlatilag alig van forgalom, a kerítés a normális ügymenet szerinti határforgalom lebonyolításában segítséget nyújt, és mivel az egy schengeni határ, Németországnak is segítséget nyújt - mint bárhol máshol a schengeni határ.

chrisred 2019.02.24. 07:31:43

@balfaszokkal sáncoló: "Nem szláv, de ugyanúgy ehhez a kelet-európai kultúrkörhöz tartozunk."

Megítélés kérdése, szerintem Magyarország a közép-európai kultúrkörhöz tartozik. Budapestnek Bécshez és Prágához több köze van, mint Bukaresthez, Kijevhez, Minszkhez vagy Belgrádhoz.

"Ezenkívül számunkra kb. úgy funkcionálnak a határon túli magyarok, mint a cseheknek a szlovákok."

A különbség, hogy a szlovákok a saját országukból távoznak, míg a magyarok távozása magyarok lakta kisebbségi területről azt jelenti, hogy egyre kisebb befolyásunk lesz arra a területre.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.28. 10:35:17

@chrisred: Hát akkor alaposan tévedett, mert a határzár önmagában lényegesen csökkentette a Németországot és Ausztriát terhelő migrációs nyomást. A határzár jelentőségét pedig megkésve bár, de belátta.

" Másrészt meg arról volt szó a mostani nyilatkozatában, hogy, mivel a balkáni útvonalon gyakorlatilag alig van forgalom"

Nézel te híreket, hogy mi a helyzet mostanában a Balkánon? Egyébként meg nem úgy fogalmazott, hogy "segítséget nyújt"..Hanem, hogy "Németországot védi".
Annak azért örülök, hogy elismered, hogy a Magyarország a határzárral schengeni kötelezettségeinek tesz eleget.
Emlékszel még, hogy mit kapott a magyar kormány 2015-ben a nyugati sajtótól ,amikor felállt a határzár? Amikor nem engedte be Röszkénél a tomboló csürhét? Egyáltalán nem a magyar kormány oldalán állt a nyugati média és politika. Akkor vajon miért nem ismerte el Merkel, hogy a magyar határzár Németországot is védi? Miért csak évekkel később?

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.02.28. 10:38:14

@chrisred: Prágának, Varsónak Pozsonynak is több köze van Budapesthez, mint Minszkhez, vagy Kijevhez.

"míg a magyarok távozása magyarok lakta kisebbségi területről azt jelenti, hogy egyre kisebb befolyásunk lesz arra a területre. "

A helyi többségiek is hasonlóan nagy arányban távoznak. Spanyolországban már vannak olyan kisvárosok, ahol a lakosság többsége román.

chrisred 2019.03.01. 07:09:53

@balfaszokkal sáncoló: "Hát akkor alaposan tévedett, mert a határzár önmagában lényegesen csökkentette a Németországot és Ausztriát terhelő migrációs nyomást. A határzár jelentőségét pedig megkésve bár, de belátta."

Semmit nem csökkentett a Németországot terhelő nyomáson, mert a migránsok így is eljutottak oda, csak más útvonalon. A határellenőrzés jelentőségét pedig gyakorlatilag mindenki belátta Európában, kivéve a magyar kormányt, akik egy kerítés felhúzásán kívül semmit nem tettek.

"Nézel te híreket, hogy mi a helyzet mostanában a Balkánon?"

Persze, ismerem a számokat.

"Annak azért örülök, hogy elismered, hogy a Magyarország a határzárral schengeni kötelezettségeinek tesz eleget.
Emlékszel még, hogy mit kapott a magyar kormány 2015-ben a nyugati sajtótól ,amikor felállt a határzár? Amikor nem engedte be Röszkénél a tomboló csürhét? Egyáltalán nem a magyar kormány oldalán állt a nyugati média és politika. Akkor vajon miért nem ismerte el Merkel, hogy a magyar határzár Németországot is védi? Miért csak évekkel később?"

Mert Magyarország nem tett eleget a schengeni kötelezettségeinek, sőt, arra hivatkozott, hogy tulajdonképpen nincsenek is kötelezettségei ilyen téren, mert a migráns tömeg Görögországnál lépte át a schengeni határt. Szerencsére a migrációs krízis elmúltával Magyarország is megváltoztatta a hozzáállását, nyilvánvalóan azért, mert a feladat mostani szintjével boldogulni tud, és nem mond csődöt, mint 2015-ben.

chrisred 2019.03.01. 07:13:07

@balfaszokkal sáncoló: Pozsonynak több köze van Prágához (most így 100 évvel Trianon után), és Minszknek meg Kijevnek Varsóhoz, mint Budapesthez.

"A helyi többségiek is hasonlóan nagy arányban távoznak. Spanyolországban már vannak olyan kisvárosok, ahol a lakosság többsége román."

Ezért lehetne megnövelni ezeken a területeken a magyar kisebbség jelentőségét.

John Brennan 2019.03.01. 08:59:44

@chrisred: "Semmit nem csökkentett a Németországot terhelő nyomáson, mert a migránsok így is eljutottak oda, csak más útvonalon. A határellenőrzés jelentőségét pedig gyakorlatilag mindenki belátta Európában, kivéve a magyar kormányt, akik egy kerítés felhúzásán kívül semmit nem tettek."

Már kora reggel részeg vagy.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.01. 13:02:01

@chrisred: Érezhetően lecsökkent a migrációs nyomás a német nyelvterületen. A magyar kerítés további kerítéseket generált a nyugat-Balkánon, így blokkolva a balkáni útvonalat.
A mostani boszniai helyzet kapcsán egy fiatal illegális migráns azt nyilatkozta, hogy már négyszer próbálkozott a horvát határzáron de mind a 4-szer visszafordították.
Szted, hogyha más útvonalat is ismernének mi a rákért próbálkoznának még mindig a Balkánon?
hu.euronews.com/2018/06/07/aggodnak-a-balkani-orszagok

"Mert Magyarország nem tett eleget a schengeni kötelezettségeinek, sőt, arra hivatkozott, hogy tulajdonképpen nincsenek is kötelezettségei ilyen téren, mert a migráns tömeg Görögországnál lépte át a schengeni határt. "

Akkor tisztázzuk már, hogy szerinted mi lett volna akkor Magyarország kötelezettsége, ahelyett, hogy műszaki határzárat épített, és rendőri erővel akadályozta meg az illegális migránsok tömegének Röszkénél való behatolását.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.01. 13:06:52

@chrisred: "Minszknek meg Kijevnek Varsóhoz, mint Budapesthez." Hát ez nagyon nem így van. Kijev, Minszk egyértelműen az orosz érdekszférához tartozik. Varsó pedig közép-kelet Európa szerves része, és a V4-ek zászlóshajója.

"Ezért lehetne megnövelni ezeken a területeken a magyar kisebbség jelentőségét2

Ez nem megy kézivezérléssel. Bármilyen ilyen jellegű kormányprogram egyébként is a hazai ellenzék azonnali obstrukcióját vonná maga után..

chrisred 2019.03.02. 08:35:12

@balfaszokkal sáncoló: "Szted, hogyha más útvonalat is ismernének mi a rákért próbálkoznának még mindig a Balkánon?"

Mert ez a leginkább kockázatmentes út - már ha átjutnak a törökökön, akik vadásznak rájuk német pénzért. Nyilvánvalóan a törökök miatt esett vissza drasztikusan a migránsok száma.A Földközi-tenger nem életbiztosítás azokkal a csónakokkal, amiket a csempészek használnak, Gibraltár pedig minimális célterület, ami könnyen védhető.

"Akkor tisztázzuk már, hogy szerinted mi lett volna akkor Magyarország kötelezettsége"

Nem szerintem, hanem általánosan elfogadott, hogy a határellenőrzés célja a határátlépés jogszerűségének megállapítása. Ehhez kettős feladat tartozik, először a határátlépő személyazonosságát kell kideríteni, majd azt, hogy van-e jogcíme az országhatáron belül tartózkodni. A magyar állam tulajdonképpen egyikkel sem foglalkozott. Amíg nyitva volt a zöldhatár, addig mindenkit átengedett, amikor felhúzta a kerítést, onnantól meg senkivel nem foglalkozik.

MTA rendes tagja 2019.03.02. 08:42:26

@chrisred:
A valóságtól ennyire elrugaszkodott idiótaságot régen olvastam már.
Kerítés nélkül semmilyen lehetőség nem volt a 200 kilométeres határszakasz élőemberes védelmére, a "határátlépés jogszerűségének megállapítására" - ami eleve abszurd az adott helyzetben.
Csak azt nem tudom, hogyan lehet valaki ilyen szinten kretén. Nem tudom felfogni.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.02. 11:14:26

@chrisred: "Mert ez a leginkább kockázatmentes út" Tehát akkor mégiscsak kell az a kerítés. Az EU török szerződés alapja meg egyébként is az, hogy ha a törökök visszafogadnak egy illegális migránst Görögországból, akkor az EU befogad egy szír migránst Törökországból. És a Boszniában jelenleg kialakult helyzet egyébként is arra utal hogy erős szivárgások vannak. Valamint kerítés nélkül a törökök zsarolási potenciálja is erősebb.

" Ehhez kettős feladat tartozik, először a határátlépő személyazonosságát kell kideríteni, majd azt, hogy van-e jogcíme az országhatáron belül tartózkodni. "

Igen, és ezalatt mi történik velük? Mialatt ezt a procedúrát Magyarország megpróbálta volna lefolytatni-a görögök helyett-napi több ezer emberrel, úgy hogy azok eldobálják irataikat a határon..? Zárt tábor, őrizettel? Napi több ezer belépővel? ( Kapásból jöttek volna nyugatról az emberijogi kifogások) . Hagyni tovább ami folyt, vagyis, hogy több ezer ember lép be, és hagyja e az országot nyugati irányba még akkor is hogyha menedékkérelmet adott be itt? Vagy pedig egy fizikai határzár létesítése, amely az illegális migránsok döntő többségének behatolását, és ennélfogva nyugatra való távozását akadályozta meg, és amely határzár további határzárak épülését generálta a nyugat-Balkánon, így szorítva vissza a félszigeten a nyugat felé irányuló illegális migrációt.
Egyértelmű, hogy az utóbbi megoldás volt a jó döntés, amit a magyar kormány meg is lépett..

chrisred 2019.03.03. 06:20:49

@MTA rendes tagja: Láthatóan nálad nem az olvasással van a probléma, hanem a szövegértelmezéssel. Hogy jött össze nálad az előzőekből az a kitétel, hogy "kerítés nélkül"?

"Csak azt nem tudom, hogyan lehet valaki ilyen szinten kretén. Nem tudom felfogni."

Ez bennem is felmerült.

chrisred 2019.03.03. 06:42:29

@balfaszokkal sáncoló: "Tehát akkor mégiscsak kell az a kerítés."

Ki mondta, hogy nem kell? Végig arról volt szó, hogy szükséges, de nem elégséges feltétel.

"Az EU török szerződés alapja meg egyébként is az, hogy ha a törökök visszafogadnak egy illegális migránst Görögországból, akkor az EU befogad egy szír migránst Törökországból."

Ilyen egyezmény nem létezik. A 2016-os egyezmény szerint az Unió hárommilliárd eurót adott a törököknek, amiből a náluk tartózkodó menekültek helyzetén kell javítaniuk (na persze, biztos arra költik...), cserébe a török hatóságok komolyabban ellenőrzik a határokat, valamint visszafogadják az Unióba illegálisan érkezett migránsokat.

"Igen, és ezalatt mi történik velük? Mialatt ezt a procedúrát Magyarország megpróbálta volna lefolytatni-a görögök helyett-napi több ezer emberrel, úgy hogy azok eldobálják irataikat a határon..? Zárt tábor, őrizettel? Napi több ezer belépővel?"

Erre természetesen nem 2015-ben kellett volna valamilyen gyors pánikmegoldást találni, amikor a tömeg már özönlött felfelé a Balkánon. 2007 óta van schengeni határunk, és 2012, vagyis a szíriai helyzet nemzetközi megoldását megtorpedózó orosz ENSZ BT vétók óta nyilvánvaló volt, hogy a második világháború óta nem látott humanitárius katasztrófa fenyeget az Unió közelében. Mind az uniós, mind benne a magyar politikai vezetés tétlenül ücsörgött a babérjain éveken keresztül, és egy szalmaszálat nem mozdított azért, hogy valamilyen védelmi, ellenőrzési rendszert valósítson meg a Balkánon. Három év alatt mind az infrastrukturális, mind a humán erőforrás részét meg lehet volna valósítani annak, hogy ezen a 150 km-es szakaszon komplex és hatékony határellenőrzési tevékenység alakuljon ki. És ha ez megtörténik, eleve kikerült volna ez az útvonal az embercsempészek terveiből.

chrisred 2019.03.03. 07:01:53

@balfaszokkal sáncoló: "Hát ez nagyon nem így van. Kijev, Minszk egyértelműen az orosz érdekszférához tartozik. Varsó pedig közép-kelet Európa szerves része, és a V4-ek zászlóshajója."

Nem az volt a felvetés, hogy Minszk Varsóhoz vagy Moszkvához áll közelebb (most már Moszkvához, ahogy most már Kolozsvárnak is több köze van Bukaresthez, mint Budapesthez), hanem hogy Varsóhoz vagy Budapesthez. Történelmileg és kulturálisan Varsó össze van kötve a fehérorosz és a nyugat-ukrajnai területekkel, Magyarország pedig nincs.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.04. 12:34:41

@chrisred:

www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2016/03/18/eu-turkey-statement/

"A Törökországba visszaküldött minden egyes szír migránsért egy másik szírt telepítenek át Törökországból az EU területére, figyelembe véve a menekültek kiszolgáltatottsága mértékének megállapítására szolgáló ENSZ-kritériumokat. "

"Erre természetesen nem 2015-ben kellett volna valamilyen gyors pánikmegoldást találni, amikor a tömeg már özönlött felfelé a Balkánon. "

De nem létezett ilyen megoldás. Azok a lehetőségek léteztek, amiket leírtam. Ezek közül messze a legjobb volt a határzár felállítása. Persze kaptunk érte keményen a nyugati pc idiótáktól.

"Mind az uniós, mind benne a magyar politikai vezetés tétlenül ücsörgött a babérjain éveken keresztül, és egy szalmaszálat nem mozdított azért, hogy valamilyen védelmi, ellenőrzési rendszert valósítson meg a Balkánon."

Magyarország megtette a szükséges lépést a határzár felállításával. (Amit egyébként a hazai ellenzék késleltetett, mert akkor épp nem volt kétharmada a kormánypártoknak).Az egész történetben a hunyó a görög és az EU-s vezetés. A görögök semmit nem tettek azért, hogy megállítsák az áradatot, és a német valamint brüsszeli vezetés is a humanitárius szempontokat hangoztatta akkoriban. ( Merkel felelőtlen módon egyenesen meghívót küldött a szíreknek.) Egyáltalán nem volt olyan a nyugat- európai közhangulat akkoriban, hogy blokkolni kellene az illegális migránsok beözönlését. Tombolt a wikommenskultur. Azóta alaposan megváltoztak a dolgok..

Egyébként érdekelne, hogy az általad elképzelt "ellenőrzési rendszer" konkrétan mit jelentett volna? Tartalmazta volna annak lehetőségét, hogy erővel vissza lehessen tartani az illegális migránst a továbbhaladástól?

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.04. 12:37:00

@chrisred: Varsó közép-kelet Európa része, Kijev, Minszk nem. Egy másik kulturális egység, az orosz -világ részei.

chrisred 2019.03.05. 05:50:55

@balfaszokkal sáncoló: "A Törökországba visszaküldött minden egyes szír migránsért egy másik szírt telepítenek át Törökországból az EU területére, figyelembe véve a menekültek kiszolgáltatottsága mértékének megállapítására szolgáló ENSZ-kritériumokat. "

Ez egy nyilatkozat volt.

index.hu/kulfold/eurologus/2017/03/18/torok-unios_migracios_alku_egy_ev/

"Tavaly március 18-án írtak alá az uniós tagállamok (köztük a magyar kormány) és Törökország egy nyilatkozatot arról, hogy a törökök visszafogják a területükön átmenő, Görögország felé irányuló migrációt, és visszafogadják azokat, akik az egyezmény megkötése után mégis átjutottak. Cserébe az EU

hárommilliárd eurót ad a migránsok helyzetének javítására Törökországban,

felpörgeti a törökök uniós csatlakozási tárgyalásait,

önkéntes alapon, és a török területen elvégzett menekültügyi eljárást követően áttelepít ugyanannyi szíriait, mint ahányat Törökország visszafogadott,

valamint vízummentességet ad a török állampolgároknak."

Na most ebből csak az első valósult meg., az is csak részlegesen.

"Tavaly ősszel migrációval foglalkozó szakemberek arról panaszkodtak az EUrologusnak Görögországban, hogy a törökök alig vesznek vissza valakit. A legutóbbi, március 14-i összesítés szerint majdnem egy év alatt csak 916 embert tudtak visszaküldeni Törökországba. Cserébe nagyjából négyszer ennyi, 3919 menekültet vettek át az uniós országok. Az egyezménynek ezt a részét amúgy is alááshatja, hogy a görög legfelsőbb bíróság még ebben a hónapban elmeszelheti a visszaküldéseket."

"De nem létezett ilyen megoldás."

Erről írtam, a válság elsődleges oka az uniós vezetés, benne a magyar kormányok korábbi mulasztásai voltak. Ha valakinek a feladata volt a gátépítés, de hajtotta végre, akkor maga az oka annak, ha pánikmegoldásokat kell alkalmazni, amikor megindul az árvíz.

"Magyarország megtette a szükséges lépést a határzár felállításával."

Mint írta, szükséges, késői, és nem elégséges intézkedés volt, a korábbi hibák és mulasztások okozta problémákat nem lehetett megoldani vele. A görögök, vagyis a Sziriza legalább sikeresen elmúltnyolcévezhetett, és mutogathatott a korábbi kormányra, hogy az ő hibájuk, a magyar kormány viszont már fél évtizede hatalmon volt. Merkel semmilyen meghívót nem küldött, a német bevándorlási hivatal eljárási döntése, hogy a szíriai menedékkérők esetében nem alkalmazza a dublini egyezményt, és nem küldi vissza őket abba az országba, ahol átlépték a schengeni határt, a görög és a magyar hatóságokat mentesítette.

Nem tudom, mi az, hogy illegális migráns, illegális határátlépést ismerek, de a jogcím nélküli határátlépés és a jogcím nélküli tartózkodás a schengeni zónán belül nem ugyanaz. Mi is lehetnénk illegális határátlépők, ha a határátkelőhelyek helyett mondjuk a zöldhatáron kelünk át és jövünk haza Magyarországra (mondjuk Ukrajnából, ha cigit csempésznénk), de magyar állampolgárokként jogunk van a schengeni zónán belül tartózkodni. Az ellenőrzési rendszer elsődleges és legfontosabb feladata a határt átlépni szándékozók azonosítása, az osztrákok az általam korábban felvetett ötletek közül néhányat már alkalmaznak is, például a mobilok tartalmának ellenőrzését.

chrisred 2019.03.05. 05:54:06

@balfaszokkal sáncoló: Ezek időleges és politikai dolgok, negyven éven keresztül Varsó (sőt, korábban évszázadokig szintén) és Budapest is az orosz érdekszféra része volt. Vagy hogy Trianon óta a Kárpát-medence legnagyobb része nem tartozik a magyar állam fennhatósága alá. Ez nem változtat a kulturális és történelmi hagyományokon.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.06. 11:33:43

@chrisred: "Erről írtam, a válság elsődleges oka az uniós vezetés, benne a magyar kormányok korábbi mulasztásai voltak"

Miért kell szétkenni a felelősséget? Mik voltak a magyar vezetés mulasztásai? Mit kellett volna tennie? Aki itt mulasztást követett el az az EU vezetése, és Merkel. Persze őket is kötötte a pc idiotizmus. Keményen nyomást kellett volna gyakorolniuk a görög vezetésre, hogy blokkolják a közel-kelet felől érkező migrációs hullámot, és ehhez minden segítséget megadni. Egy Helmut Kohl ezt tette volna.

"Mint írta, szükséges, késői, és nem elégséges intézkedés volt, a korábbi hibák és mulasztások okozta problémákat nem lehetett megoldani vele."

Hát akkoriban egyáltalán nem az volt a retorika, hogy szükséges lenne. Valamiféle elavult középkori, náci módszerként tekintettek a határzárra, amivel nem lehet megoldani semmit. Miközben nagyon is sikeresen blokkolta az illegális migrációt önmagában is.
De még a kerítés felépülte előtt is ingerülten reagált a német vezetés, amikor a magyar intézkedések késleltették a keletinél a migránsok hozzájuk való eljutását. Tombolt a wilkommenskultur. Egyáltalán nem olyan üzenetek érkeztek , hogy nekünk blokkolnunk kellene az illegális migránsok nyugat felé áramlását. Inkább egyfajta ügykezelést, ellátást, logisztikai támogatást vártak el. az egész folyamat menedzselését.ennek köze sincs az illegális migráció gátlásához.

"Merkel semmilyen meghívót nem küldött, a német bevándorlási hivatal eljárási döntése, hogy a szíriai menedékkérők esetében nem alkalmazza a dublini egyezményt, és nem küldi vissza őket abba az országba, ahol átlépték a schengeni határt, a görög és a magyar hatóságokat mentesítette.

Hát nem kellett őket mentesíteni. Ugyanis, hiába küldték volna vissza őket ide, azonnal elindultak volna nyugat felé. Vagyis semmilyen gyakorlat haszna nem volt.Viszont sokan meghívóként értelmezték, ami felpörgette az illegális migrációt.

" Az ellenőrzési rendszer elsődleges és legfontosabb feladata a határt átlépni szándékozók azonosítása,"

Csakhogy ez nem kivitelezhető.Mert amíg lezajlik, az illegális migráns már rég továbbmegy nyugatra. Még mindig nem válaszoltál a kérdése. Elfogadhatónak tartod a fizikai kényszer alkalmazását az illegális migránsok tovább haladásának megakadályozása érdekében vagy sem? Mert ez a lényeg. Erre válaszolj légy szíves!

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.06. 11:36:21

@chrisred: Varsó és Budapest csak időlegesen, a világpolitika szeszélye folytán lett az orosz illetve szovjet világ része. Minszk és Kijev mindig is az volt. Semmi közük közép-Európához.

chrisred 2019.03.07. 05:36:57

@balfaszokkal sáncoló: "Miért kell szétkenni a felelősséget?"

Szerintem pont akkor kenem szét a felelősséget, ha általában az uniós vezetésről beszélek, de szerintem jogosan, mert tisztában kellett volna lenniük azzal, hogy hiába a görög, olasz és magyar államok feladata az Unió délkeleti határainak ellenőrzése, ilyen operettállamoktól érdemi feladatellátást nem várhatnak.

"Valamiféle elavult középkori, náci módszerként tekintettek a határzárra, amivel nem lehet megoldani semmit. Miközben nagyon is sikeresen blokkolta az illegális migrációt önmagában is."

Önmagában csak egy szeköz, ami köré működőképes struktúrázt lehet kiépíteni, amire viszont nem került sor. A kerítés önmgaában csak arra volt jó, hogy más útvonalra terelje a tömeget, nem oldott meg és nem akadályozott meg senkit és semmit.

"Elfogadhatónak tartod a fizikai kényszer alkalmazását az illegális migránsok tovább haladásának megakadályozása érdekében vagy sem?"

Én meg még egyszer kérem, fejtsd ki pontosan, ki számít illegális migránsnak. Mert a kérdés így értelmezhetetlen.

chrisred 2019.03.07. 05:43:35

@balfaszokkal sáncoló: Varsó a XVIII. század második felétől csak rövid időszakokig nem állt orosz fennhatóság alatt. Nekik a Romanovok uralma ugyanazt jelentette, mint Budapestnek a Habsburg uralom.

John Brennan 2019.03.07. 08:22:50

@chrisred:
Mivel Lengyelország 3 fél között volt felosztva, ezért nem áll a párhuzamod.

chrisred 2019.03.08. 05:49:23

@John Brennan: Varsóról volt szó. Az soha nem tartozott egyszerre három országhoz.

John Brennan 2019.03.09. 18:08:31

@chrisred:
Varsóról nem mint épületegyüttesről volt szó, amire igaz az állításod, hanem mint Lengyelországot képviselő fővárosról.

chrisred 2019.03.10. 07:40:56

@John Brennan: Komolyan kívülről meg akarod mondani, hogy ketten az egymás közötti eszmecseréjükben milyen értelemben használnak egy kifejezést? Az időszak legnagyobb részében önálló Lengyelország nem is létezett.

John Brennan 2019.03.10. 09:41:15

@chrisred:
miért ne tudná bárki elolvasni ,és értelmezni hogy mit írtok? Te teljesen hülye vagy?
De látom, ezek szerint te épületegyütes értelemben használod egy város nevét.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.10. 14:21:49

@chrisred: Szerinted mit kellett volna csinálni Orbánénak? Vagy mit kellett volna csinálnia az EU-nak? Konkrétumokat kérek! Ez nagyon általános és homályos, hogy "nem készültek fel". Hogyan kellett volna felkészülni?

"Önmagában csak egy szeköz, ami köré működőképes struktúrázt lehet kiépíteni, amire viszont nem került sor."

Önmagában is működőképes. De itt is konkrétumokat kérek, Milyen struktúrákat? A valódi megoldás Orbán javaslata lesz a későbbiekben. Vagyis, hogy a nem EU-s országokkal határos EU-s országokra bízzák a határvédelmet. Széles mozgástérrel.
de ettől függetlenül akkoriban egyáltalán nem azok az üzenetek jöttek nyugatról, hogy a "határzár önmagában nem működőképes". Hanem hogy egyáltalán ne is legyen. Nem kevesellték a határzárat, hanem épp hogy sokallták, elsősorban álhumánus pc idióta szövegek mentén kommunikálva. Emlékezzünk csak a CNN vagy a BBC kommentálására a röszkei események kapcsán. Vagy nézd vissza akár a saját kommentjeidet ugyanekkor.

"Én meg még egyszer kérem, fejtsd ki pontosan, ki számít illegális migránsnak. Mert a kérdés így értelmezhetetlen. "

Mondjuk aki személyazonossága igazolása nélkül lép az ország területére. Vele szemben alkalmazható a fizikai kényszer? Szerinted mi számít illegális migránsnak?

Persze könnyű elbújni a paragrafusok, nehezen körvonalazható fogalmak mögé. De aki tagadja az Európába történő napi több ezres-döntően muzulmán illetve fekete-afrikai tömeg beözönlése fizikai akadályozásának szükségességét, az nem vehető komolyan. Az nem akar gátat vetni ennek a folyamatnak. Legfeljebb megpróbál úgy tenni (mostmár).

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.10. 14:27:13

@chrisred: Mint mondtam időszakosan az orosz érdekszférához tartozott, de ezeknek az időszakoknak a hossza össze sem hasonlítható a fehérorosz, vagy ukrán területekével.
(Báthory pl. lengyel királyként indított hadjáratot Oroszország ellen.)
Chopin és Sklodowska pedig Párizsba ment és nem Moszkvába..

chrisred 2019.03.11. 05:55:50

@balfaszokkal sáncoló: "Mondjuk aki személyazonossága igazolása nélkül lép az ország területére."

Hol és ki előtt kell igazolnia? Ki előtt igazolta Gruevszki a személyazonosságát? Kik előtt igazolták a letelepedési kötvényesek a személyazonosságukat, mielőtt letelepedésre jogosító okmányokat kaptak? Egy szabály akkor szabály, ha mindenkire vonatkozik.

MTA rendes tagja 2019.03.12. 09:25:26

@chrisred:
Mindenkire vonatkozik a szabály. A letelepedésiek meg Gruevszki jobban meg volt vizsgálva, mint bárki más, hivatalosan érkeztek, nem a zöldhatáron belógva. A horda meg erőszakkal betört az országba a zöldhatáron, amíg nem volt kerítés.

chrisred 2019.03.13. 06:01:29

@MTA rendes tagja: Nagyon hivatalos lehetett egy jogerősen elítélt köztörvényes bűnözőnél, akinek elvileg útlevele se lehetett.

MTA rendes tagja 2019.03.13. 06:26:39

@chrisred:
Gruevszki nem köztörvényes, hanem politikai koncepciós perben elítélt
Egyébként meg nem érdekel, nem a zöld határon jött a hordával, hanem politikai döntés eredményeként. Összemosni a zöldhatáron át beözönlőkkel idiotizmus volt a részedről.

_atpijkamo_ 2019.03.13. 06:32:29

@MTA rendes tagja: "nem köztörvényes, hanem politikai koncepciós perben elítélt"

Ha! lefogadom, hogy a csúti lótolvajra is ezt fogjátok mondani. :))

chrisred 2019.03.14. 06:01:21

@MTA rendes tagja: "Gruevszki nem köztörvényes, hanem politikai koncepciós perben elítélt"

Biztosan így van, hiszen ő maga mondja. :)

"Egyébként meg nem érdekel, nem a zöld határon jött a hordával, hanem politikai döntés eredményeként. Összemosni a zöldhatáron át beözönlőkkel idiotizmus volt a részedről."

Abban igazad lehet, hogy a szerencsétlen földönfutó menekülők számára nagy sértés egy ilyen hétpróbás gazermberrel összemosni őket.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.14. 19:24:58

@chrisred: Mondjuk egy határátkelőnél.. De nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy szted ki számít illegális bevándorlónak. Létezik egyáltalán szted illegális bevándorlás?

"Ki előtt igazolta Gruevszki a személyazonosságát? Kik előtt igazolták a letelepedési kötvényesek a személyazonosságukat, mielőtt letelepedésre jogosító okmányokat kaptak? "

Marginális kisebbség a napi ötezer zömmel muzulmánhoz képest. Egyébként a letelepedési kötvényesek nemzetbiztonsági átvilágításon is átestek. Gruevszki pedig éppolyan menedékjogot kapott politikus, mint Ferdinand Marcos és felesége volt az USA-ban.

chrisred 2019.03.16. 06:35:47

@balfaszokkal sáncoló: Szerintem az számít illegális migránsnak, akinek nincs jogcíme az országban való tartózkodásra. Például aki ellen jogerős kiutasító döntést hoztak. De hát ez is olyan döntés, amihez ismerni kell a személyazonosságát.

Szerintem Marcosék semmilyen menedékjogot nem kaptak, gyakorlatilag túszok voltak a nemzetközi jogot ugyanúgy megsértő USA kezében.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.18. 17:51:44

@chrisred: Vagyis akkor szted nincs olyan ,hogy megállítható illegális migráció. Aki belép annak meg kell próbálni megállapítani a személyazonosságát, de ez alatt a folyamat alatt gyakorlatilag oda megy tovább, ahová akar. És máris ott vagyunk, hogy napi ötezer ember vonul át az országon,aztán terheli a jóléti államok szociális rendszerét.
Na ennek a totálisan hibás elgondolásnak a mentén zajlottak az események 2015 nyarától. ( Az amerikai-mexikói kerítésnél a kétezres évek óta lelőtt 14 ezer behatoló minek számít egyébként?)
Egyébként hogyha a görög szigeteknél blokkolták volna a folyamatot, nem fajultak volna idáig a dolgok, hisz végülis ekkor már görög területen voltak. Az egész kártékony processzus egyébként akkor állt le pár napra vagy hétre, amikor a görög komposok sztrájkoltak..:) Egy felelős EU vezetés, illetve német kancellár itt állította volna meg a folyamatot, és nem küld gyakorlatilag meghívót a bevándorlóknak ostoba , felelőtlen módon.

Marcosék nem éppúgy kaptak lehetőséget az USA területén, mint Gruevszki nálunk? Véletlelnül nem egy US Navy helikopter szállította el őket?

chrisred 2019.03.19. 06:01:33

@balfaszokkal sáncoló: "Vagyis akkor szted nincs olyan ,hogy megállítható illegális migráció."

Már hogyne lenne, akinek nincs jogcíme a határokon belüli tartózkodásra, azt kiutasítják.

"Aki belép annak meg kell próbálni megállapítani a személyazonosságát, de ez alatt a folyamat alatt gyakorlatilag oda megy tovább, ahová akar."

Nem megpróbálni kell, hanem megállapítani. Aki ebben nem működik együtt, az nyilvánvalóan kiutasításra kerül.

"Az amerikai-mexikói kerítésnél a kétezres évek óta lelőtt 14 ezer behatoló minek számít egyébként?"

Ez jó kérdés, tekintettel arra, hogy ők az amerikai őslakosok leszármazottai, akiket a bevándorlók vagy azok leszármazottai lőttek le.

"Marcosék nem éppúgy kaptak lehetőséget az USA területén, mint Gruevszki nálunk? Véletlelnül nem egy US Navy helikopter szállította el őket?"

De Marcost nem is engedték tovább sehová Hawaii területéről, nem volt joga se más amerikai államba, se más országba belépni. A feleségét is csak hazaengedték.

John Brennan 2019.03.19. 09:14:48

@chrisred:
Sok baromságot írsz megint.
Munkamódszered leginkább abban áll, hogy tetszés szerint változtatgatod a szavak jelentését.

MTA rendes tagja 2019.03.19. 11:46:19

@chrisred:
"amerikai őslakosok leszármazottai, akiket a bevándorlók vagy azok leszármazottai lőttek le"

Ha őslakosok is, nem a mai USA területének "őslakosai" (pontosabban kicsit korábbi bevándorlói), hanem USA-tól délre fekvő területeké.
Mondjuk így az egésznek semmi értelme.

chrisred 2019.03.20. 05:28:31

@MTA rendes tagja: Még jó, hogy nincs értelme, ha egy bevándorlóország határvédelmét keverjük a témába. Ezzel az erővel azzal is lehetne érvelni, hogy azokat a magyarokat is lelőtték, akik az itteni szovjet laktanyák kerítésén másztak át.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.20. 10:58:48

@chrisred:

"Már hogyne lenne, akinek nincs jogcíme a határokon belüli tartózkodásra, azt kiutasítják."

Ez a farizeus trükk az egészben. Hisz ugye a hazai menekültügyi procedúra lefolytatása alatt nem korlátozható fizikai mozgásában a behatoló, és zajlott a nyugatra való üzemszerű áramlás.Vagyis gyakorlatilag csak a célországokban lett kiutasítható. És hogyha esetleg meg is születik egy kiutasító végzés annak nagyon sok esetben nem képesek érvényt szerezni.
Na ezt a szélhámosságot blokkolta elsőként a magyar kormány a 2015 szeptemberében felállított határzárral. Volt is nagy felháborodás nyugaton. És a röszkei csürhe arcán is dühöt, értetlenséget lehetett felfedezni, hogy az addigi zavartalan ügymenetet megakasztotta a magyar vezetés. A magyar kerítés pedig újabb határzárakat generált a Balkánon.

"Nem megpróbálni kell, hanem megállapítani. Aki ebben nem működik együtt, az nyilvánvalóan kiutasításra kerül."

Fizikai kényszerítés is alkalmazható vele szemben?

"Ez jó kérdés, tekintettel arra, hogy ők az amerikai őslakosok leszármazottai, akiket a bevándorlók vagy azok leszármazottai lőttek le"

Ez a válasz megkerülése. Te nemzetközi jogra hivatkoztál korábban. Mi a helyzet e tekintetben 14 ezer lelőtt behatolóval?
(A mexikóiak zöme spanyol származású vagyis ők is "bevándorlók", míg a puskát kezelő határőrök között lehet akár Cheeroke, vagy Apache..:)

"De Marcost nem is engedték tovább sehová Hawaii területéről"

Az USA területén élhetett zavartalanul. De Puigdemont is Belgiumba menekült a spanyol bírósági eljárás elől. Németország a törökországi puccs bizonyos résztvevői számára szolgál menedékül. Franciaország a volt benini elnöknek szolgál menedékül, Nem beszélve arról, hogy Polanskit évtizedek óta nem adják ki Kalifornia államnak, holott igen súlyos, kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekménnyel vádolják.

chrisred 2019.03.20. 11:36:59

@balfaszokkal sáncoló: A magyar nyelvű papír aláíratása tolmács nélkül, majd annak alapján előre megírt határozatok kiosztása valamikor utoljára az ötvenes években volt nálunk szabályszerű hatósági eljárás. 2015-ben még tényleg értetlenséget váltott ki a világban, hogy Magyarországon a jogállamiság alapelemeit sem tartják be, mostanára már csak fásult közönyt és undort, lásd EPP.

"Fizikai kényszerítés is alkalmazható vele szemben?"

Pont ugyanúgy, mint egy fizetésképtelen devizahiteles kilakoltatása során. Célhoz kötött. Nem szokás olyanokat agyonlőni, aki nem olvasta el a kisbetűs részt a hitelszerződésben.

"Te nemzetközi jogra hivatkoztál korábban."

Én elhiszem, hogy Mexikóban helyenként a drogkartellek olyan állapotokat teremtenek, mint egy háborús övezetben, de tudtommal nem áll fenn a menedékjogra való hivatkozás alapja Mexikó és az USA között.

Puigdemont ellen nem köztörvényes bűncselekmények miatti jogerős ítélet miatt adtak ki körözést, hanem politikai jellegű bűncselekménnyel vádolták. Hasonló a helyzet az Erdogan féle leszámolások elől menekülőkkel. Ezek mind magyarázhatóak politikai üldöztetéssel, Gruevszki viszont enyveskezű volt. (Polanskit nem csak vádolják, hanem korábban vádalkut kötött Amerikában, és majdnem egy évet töltött börtönben.)

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.03.26. 12:39:32

@chrisred: "A magyar nyelvű papír aláíratása tolmács nélkül, majd annak alapján előre megírt határozatok kiosztása valamikor utoljára az ötvenes években volt nálunk szabályszerű hatósági eljárás."

Ezt mire reagáltad? Hogyha az ún.jogállamiság eredménye az lesz,hogy folyamatosan áramlik a muzulmán tömeg az országon keresztül Európa belsejébe, majd onnan csak egy rohadt nehéz hosszadalmas procedúra után lehet-esetleg -kizsuppolni, akkor meg kell fontolni, hogy van e értelme betartani ezeket a normákat minden körülmények között, esetleg meg kell változtatni. Mutatis mutandis..Nem az ember van a törvényért, hanem fordítva.

"Pont ugyanúgy, mint egy fizetésképtelen devizahiteles kilakoltatása során. Célhoz kötött. Nem szokás olyanokat agyonlőni, aki nem olvasta el a kisbetűs részt a hitelszerződésben."

Értem, tehát fizikailag szted nem szabad korlátozni, mert nem tudja milyen következményei vannak a zöld határon való belépésnek. Jogrendszerünk egyik alapja, hogy a törvény nem ismerete nem ment fel a törvény betartása alól.

"de tudtommal nem áll fenn a menedékjogra való hivatkozás alapja Mexikó és az USA között."

Vagyis így is lehet.Ehhez képest magyar eljárás sokkal humánusabb. Vajon Obama regnálása alatt hány behatolót puffantottak le?

"Polanskit nem csak vádolják, hanem korábban vádalkut kötött Amerikában, és majdnem egy évet töltött börtönben."
Polanski az ítélethirdetés előtt Franciaországba szökött. A franciák azóta nem adják ki.

"hanem politikai jellegű bűncselekménnyel vádolták"

Értem, tehát "politikai jellegű" bűncselekmény esetén nem kell kiadni. A népirtás adott esetben minek számít?Mellesleg, hogyha Puigdemont vagy a török puccsisták ellen kreálnának valamilyen köztörvényes vádat ,valszeg akkor sem adnák ki őket. Hisz akkor így lehetne a legkönnyebben elintézni a kiadatást..

chrisred 2019.03.27. 05:48:57

@balfaszokkal sáncoló: "Nem az ember van a törvényért, hanem fordítva."

Ez így van, és a menedékkérő is ember.

"Jogrendszerünk egyik alapja, hogy a törvény nem ismerete nem ment fel a törvény betartása alól."

A másik alapja (a sok közül), hogy az erőszak alkalmazása célhoz és feltételekhez kötött.

"Vagyis így is lehet."

Mivel a körülmények mások, igen. Bár megjegyzem, az embercsempész szervezetekkel való bánásmód nyugodtan közelíthetne ahhoz, ahogy az amcsik a kábítószercsempész bandákat kezelik (érdekelne, hogy a fenti statisztikából hány az, akit a DEA vont ki a forgalomból), mindkettő súlyos bűncselekmény, ellentétben az illegális határátlépéssel, ami szabálysértés, akár a gyorshajtás.

"Polanski az ítélethirdetés előtt Franciaországba szökött. A franciák azóta nem adják ki."

Meg a lengyelek sem, arra hivatkozva, hogy Polanski a vádalku fejében megítélt büntetését már letöltötte.

"Értem, tehát "politikai jellegű" bűncselekmény esetén nem kell kiadni."

Igen, a genfi egyezmény nagyjából így szól, " politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt" nem akarja vagy tudja a származási országa védelmét igénybe venni. Hiszen Gruevszki is arra hivatkozott, hogy őt majd a börtönben kinyirják a politikai ellenfelei. Ez alapján lényegében minden menedékkérelmet el kell fogadni, hiszen ilyesmit bárki rögtönözhet.

"Mellesleg, hogyha Puigdemont vagy a török puccsisták ellen kreálnának valamilyen köztörvényes vádat ,valszeg akkor sem adnák ki őket. Hisz akkor így lehetne a legkönnyebben elintézni a kiadatást."

Nem hinném, hogy bárki is komolyan venné a török igazságszolgáltatást a jelen pillanatban, annak viszont van tétje, hogy a spanyol bíróság valakit köztörvényes bűncselekmény miatt jogerősen elítél.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.04.07. 13:19:40

@chrisred: A magyar és európai törvények elsősorban a magyar és európai emberekért kell hogy legyenek.

"A másik alapja (a sok közül), hogy az erőszak alkalmazása célhoz és feltételekhez kötött."

Igen, ahhoz a célhoz, hogy ne léphessen be akárki az országba, majd távozhasson háboríthatatlanul nyugat-Európába. aki akár terrorista is lehet, vagy veszélyes betegségeket hordozhat.

"Mivel a körülmények mások, igen. "

Amerikában a drogcsempészet az ok. (Bár megjegyezném, hogy a te logikád szerint előbb meg kellene állapítani, hogy az illető valóban drogcsempész e,nem ..?) Nálunk meg a terrorveszély.

"Meg a lengyelek sem, arra hivatkozva, hogy Polanski a vádalku fejében megítélt büntetését már letöltötte."

Az ítélet kihirdetése előtt távozott, vagyis jogsértést követett el.Az ítélet nem született meg. A franciák pedig az amerikaiak többszöri kérése ellenére sem adják ki évtizedek óta .

"Nem hinném, hogy bárki is komolyan venné a török igazságszolgáltatást a jelen pillanatban"

Ez a macedón igazságszolgáltatásra is igaz jelen pillanatban..

chrisred 2019.04.07. 13:56:47

@balfaszokkal sáncoló: "A magyar és európai törvények elsősorban a magyar és európai emberekért kell hogy legyenek."

A jogállamiság alapja az, hogy az ügyféli jogok univerzálisak.

"Igen, ahhoz a célhoz, hogy ne léphessen be akárki az országba, majd távozhasson háboríthatatlanul nyugat-Európába. aki akár terrorista is lehet, vagy veszélyes betegségeket hordozhat."

Én nem tudom, hogy kiverhető-e valakiből, hogy terrorcselekményre készül, az viszont elég valószínű, hogy egy veszélyes vírust pusztán veréssel nem lehet eltávolítani. A terrorizmussal való kapcsolatok felderítése miatt szükséges a minél előbbi azonosítás, és természetesen az orvosi ellátás is szükséges.

Amerikában ismert a tény, hogy a drogot az országhatáron kívül állítják elő, viszont az európai terrorcselekmények elkövetőinek döntő többsége vagy uniós polgár, vagy tartózkodási joggal rendelkező személy.

"Ez a macedón igazságszolgáltatásra is igaz jelen pillanatban."

Ki szerint? Ugyanazok vonják kétségbe a macedón jogállamiságot, akik a magyrországit is, viszont a magyar kormány sürgeti a nyugat-balkáni országok felvételét az Unióba.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.04.28. 18:13:20

@chrisred: "A jogállamiság alapja az, hogy az ügyféli jogok univerzálisak."
Ez nem mond ellent annak, hogy egy adott közösség törvényeinek az adott közösség érdekeit kell szolgálniuk elsősorban, illetve a megalkotott törvények nem okozhatnak a közösségnek folytatólagos érdeksérelmet.

" A terrorizmussal való kapcsolatok felderítése miatt szükséges a minél előbbi azonosítás"

Ahogy már számtalanszor elhangzott a részemről, ez csak úgy lehetséges, hogyha a behatoló továbbhaladása megakadályozásra kerül, ami őrzött tábort jelent az azonosítás idejére,valamint azt,hogy továbbhaladási szándéka akár fizikai erőszakkal is megakadályozható, ami ugye számodra elfogadhatatlan. Ezenkívül a terrorcselekmények elkövetői nem ritkán nyugatra való megérkezésük után válnak potenciális terroristává.

"Amerikában ismert a tény, hogy a drogot az országhatáron kívül állítják elő, viszont az európai terrorcselekmények elkövetőinek döntő többsége vagy uniós polgár, vagy tartózkodási joggal rendelkező személy."

Vagy kiutasított ,aki nem hagyta el az EU-_t. Arról, akit az USA déli határánál lelőnek nem lehet eldönteni, hogy valóban drogot csempész e, vagy csak egy illegális behatoló, így a te logikád szerint nem szabadna lelőni. A te logikád szerint egy behatolóról meg kell állapítani, hogy illegálisan tartózkodik e az ország területén, és csak ennek eldöntése után foganatosítható vele szemben bármilyen intézkedés..Vagyis a te felfogásodban bármilyen határvédelem (értsd behatoló belépésének megakadályozása,annak visszafordítása,semlegesítése) elfogadhatatlan.

chrisred 2019.04.29. 11:15:09

@balfaszokkal sáncoló: "Ez nem mond ellent annak, hogy egy adott közösség törvényeinek az adott közösség érdekeit kell szolgálniuk elsősorban, illetve a megalkotott törvények nem okozhatnak a közösségnek folytatólagos érdeksérelmet."

Ez így van, és amióta nem egymástól hermetikusan elzárt közösségekben élünk, a viszonosság elvének alkalmazása a közösség érdekeit szolgálják, vagyis az, hogy a más közösségekbe kerülő magyar polgár pont ugyanazokat a jogokat élvezi, mint az, aki más közösségek tagjaként nálunk tartózkodik.

"Ahogy már számtalanszor elhangzott a részemről, ez csak úgy lehetséges, hogyha a behatoló továbbhaladása megakadályozásra kerül, ami őrzött tábort jelent az azonosítás idejére,valamint azt,hogy továbbhaladási szándéka akár fizikai erőszakkal is megakadályozható, ami ugye számodra elfogadhatatlan."

Ezt a célt szolgálták volna a hotspot táborok. Soha nem írtam, hogy az erőszak alkalmazása számomra elfogadhatatlan, csak azt, hogy arányosnak és célhoz kötöttnek kell lennie. Ha valaki a személyzet elintézésével és túszok ejtésével próbál kijutni a táborból, nyilvánvalóan több potenciális veszélyt jelent, mint az, aki egyszerűen eljárási szabálysértés követ el azzal, hogy nem marad ott, ahol a menedékjogi eljárása megkezdődött.

"Vagy kiutasított ,aki nem hagyta el az EU-_t."

Ezt bizonyítani kellene, mert szerintem az elkövetők között elenyészően alacsony a számuk.

"Vagyis a te felfogásodban bármilyen határvédelem (értsd behatoló belépésének megakadályozása,annak visszafordítása,semlegesítése) elfogadhatatlan."

Számomra (meg úgy általában) a határvédelem katonai kifejezés, az országhatár sérthetetlenségét jelenti bármiféle külső katonai támadással szemben. Teljességgel egyetértek azzal, hogy az ország területére jogellenesen betörő fegyveres szervezetekkel szemben a fenti eszközöket kell alkalmazni.

"Arról, akit az USA déli határánál lelőnek nem lehet eldönteni, hogy valóban drogot csempész e, vagy csak egy illegális behatoló, így a te logikád szerint nem szabadna lelőni."

Ez így van, ahogy szerintem anno az Egyesült Államok részéről hiba volt az alkoholtilalom a harmincas években, bűn volt a terror elleni háború ürügyén Abu Ghraib és Guantanamo, és ide tartoznak a drog elleni háború egyes intézkedései, amikkel eredményt nem értek el, csak erősebbé és gazdagabbá tették a drogkartelleket.

Kúrt urfi a teutonordikus vezértroll · https://matyimentes.blog.hu/ 2019.05.28. 09:43:44

@chrisred: "Ez így van, és amióta nem egymástól hermetikusan elzárt közösségekben élünk, a viszonosság elvének alkalmazása a közösség érdekeit szolgálják, "

Értelemszerűen nemzeti közösségre gondoltam. Nem vagyok a globális alkotmányosság híve..

"Soha nem írtam, hogy az erőszak alkalmazása számomra elfogadhatatlan, csak azt, hogy arányosnak és célhoz kötöttnek kell lennie."

Vagyis akkor elfogadod, hogy adott esetben erőszakkal kellett volna visszatartani a behatolót,mozgásában korlátozni amíg nem születik döntés kérelmének elfogadásáról. Na ez már valami..Ezután már csak a kb százezer vagy még nagyobb tömeg ellátásának,kerítések mögötti őrzésének kérdése marad egy totális ellenséges 2015-ös nyugati média és közhangulat mellett-Auschwitz asszociációkkal-amikor ugye pl . autókkal jöttek az osztrákok a migránsokért, és Merkelék rászóltak Orbánékra, hogy ne tartsák vissza a migránsokat a Keletinél..Ma már szürreális, de ilyesmik történtek..

"Ezt bizonyítani kellene, mert szerintem az elkövetők között elenyészően alacsony a számuk."

ujszo.com/panorama/elutasitott-menedekkero-gyilkolt-a-buszban

"Ez így van, ahogy szerintem anno az Egyesült Államok részéről hiba volt az alkoholtilalom a harmincas években, bűn volt a terror elleni háború ürügyén Abu Ghraib és Guantanamo, és ide tartoznak a drog elleni háború egyes intézkedései, amikkel eredményt nem értek el, csak erősebbé és gazdagabbá tették a drogkartelleket. "

De mégiscsak az a helyzet, hogy több ezer beazonosítatlan embert lelőttek pl. Obama elnöksége alatt is, holott nem tudták, hogy micsoda micsoda. ezt az eljárást elfogadhatónak tartanád a magyar határzárnál?

chrisred 2019.05.29. 05:39:04

@balfaszokkal sáncoló: "Értelemszerűen nemzeti közösségre gondoltam. Nem vagyok a globális alkotmányosság híve.."

Én viszont a francia forradalomnál sokkal korábbi időszakról beszéltem.

"Vagyis akkor elfogadod, hogy adott esetben erőszakkal kellett volna visszatartani a behatolót,mozgásában korlátozni amíg nem születik döntés kérelmének elfogadásáról. "

Nem, én továbbra is a beazonosításról beszélek. Mint egy közúti igazoltatásnál. Akkor is körözést adnak ki ellened, ha nem vagy hajlandó a rendőri felszólításra megállni.

"ujszo.com/panorama/elutasitott-menedekkero-gyilkolt-a-buszban"

Ez terrorcselekmény?

"De mégiscsak az a helyzet, hogy több ezer beazonosítatlan embert lelőttek pl. Obama elnöksége alatt is, holott nem tudták, hogy micsoda micsoda. ezt az eljárást elfogadhatónak tartanád a magyar határzárnál?"

Több ezer beazonosítatan drogfutárt? Mert korábban írtam, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja esetén, konkrétan az embercsempészekkel szemben sokkal szigorúbb intézkedéseket várnék el.
süti beállítások módosítása