B1 blogcsaládKét lépéssel közelebb kerül a NER bukása

2019. január 07. - nickgrabowszki

Alakul Orbán rémálom-forgatókönyve.pori.jpg

Az egyik, az első a közelebbi: jövő szerdán tárgyalja az Európai Parlament az európai uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött felfüggesztését. Azaz Brüsszel 2012-től megszünteti a klientúrát és magát a rezsimet is fenntartó pénzek áramlását, ha Orbán tovább folytatja az autokrácia ki-, a jogállamiság leépítését.

A javaslat parlamenti elfogadásához - látva az azt megalapozó Sargentini-jelentés néppárti támogatását szeptemberben - nem fér kétség, így a kormánypropaganda máris elkezdte annak értelmezését. Ifjabb Lomnici a félhivatalos agitpropkának máris

  • "önkényes forrásmegvonásról",
  • a "jogállamiság szubjektív értelmezéséről",
  • "költségvetési terroról"
  • és "Sorosék bosszúpolitikájáról"

beszélt, ami alapot ad arra a következtetésre, hogy a Fideszben és a NER-ben jól tudják,

véget érnek számukra a jó idők, amikor az Unió maga finanszírozta saját ellenségét.

A javaslatot Orbán a Tanácsban sem tudja megvétózni, még a másik érintett kormánnyal, a lengyelekkel közösen sem, mert annak elfogadásához elég a minősített többség: 15 tagország és az Unió lakossága 65 százalékának képviselete.

A javaslat elfogadását és a pénzmegvonást Orbán alighanem már be is árazta. Minden bizonnyal ennek következménye az utóbbi fél év drasztikus kormányzati restrikciója, beleértve például a fideszes propagandamédia centralizálását és nonprofittá tételét is. A NER-t uraló klikk 2 év múlva 2 dolog közül választhat:

  • Elveszíti az általa felhizlalt oligarchák támogatását. Ezért kellett elvenni tőlük a médiát: ha szembe fordulnak vele, ha maradjon ott propagandasajtó nélkül, mint 2014-ben a Simicskával való szakításkor.
  • Vagy pedig a magyar költségvetésből kell táplálni a klientúra éhes szájait. Ekkor pedig érzékeny választó csoportoktól (nyugdíjasoktól, orvosoktól, tanároktól, etc.) kell elvonni forrásokat, ami nyilván tömegeket hajtana át a rendszerellenes táborba.

Ez utóbbi még mindig nem lenne akkora probléma, ha az ellenzék továbbra is megosztott maradna. Hiába szavaztak ugyanis a Fidesz, Orbán és a NER ellen Magyarországon 200 ezerrel többen áprilisban, mint mellette, ez kényelmes parlamenti többséget jelentett számára a Fideszre szabott választási rendszer és az ellenzék fragmentáltsága miatt.

Azonban egyre több jel utal arra, hogy ennek vége: ha az összefogás még nem is, az ellenzéki együttműködés megkezdődött.

  • Először is közösen léptek fel a túlóratörvény és a Fidesz parlamenti önkénye elleni tiltakozásokon.
  • Valamint már felmerült a teljes ellenzéket magában foglaló közös EP-listás indulás gondolata is.
  • Noha a közös listát a Momentum és a Jobbik is elutasította, hétfői egyeztetésükön, amit a szocialista Ujhelyi István szervezett, minden ellenzéki párt képviselője támogatta, hogy közösen kampányoljanak a szavazók mozgósítására a május 26-ai EP-választásra.

Ez egy újabb lépés az ellenzéki együttműködés, a majdani közös fellépés felé. Orbán hatalmának alapja ugyanis - a világgazdasági konjunktúra, az uniós finanszírozás, a párt és állam összefonódása, az egybentartott Fidesz-tábor mellett - leginkább

a divide et impera politikája, az ellenzéki megosztottság fenntartása.

Ennek felszámolása nem is az uniós, hanem a következő magyarországi választás tekintetében bírhat majd jelentőséggel.

Ha mindkét vázolt dolog megvalósul, akkor 2022-re Orbán úgy fordulhat rá, hogy elveszítette mind a saját gazdasági holdudvarának támogatását, mind az ellenzék széttagoltságának számára nyilvánvaló előnyeit. Két lépéssel közelebb leszünk tehát a NER bukásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2114544864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2019.01.07. 16:08:17

„Brüsszel 2012-től megszünteti a klientúrát és magát a rezsimet is fenntartó pénzek áramlását, ha Orbán tovább folytatja az autokrácia ki-, a jogállamiság leépítését.„

Wtf, visszamenőleg?

paraszthajszal 2019.01.07. 16:12:11

„felmerült a teljes ellenzéket magában foglaló közös EP-listás indulás gondolata is”

Ami nyilván tökéletesen kontraproduktív lenne, hiszen az EP-választás amúgy is arányos, listás, így max. annyit érnének el vele, hogy a finnyásabb Jobbikos a DK miatt nem szavaz a listára, a dékás meg a Jobbik miatt.

Azon kívül melyik frakcióba akarnának beülni ők közösen?

rallus 2019.01.07. 16:35:03

Érdekes szervezet az az EU, amelyiknek nem a súlyosan isiászos Juncker és migráns import erőltető társai az ellenségei, hanem a rendet és gazdasági fejlődést hozó Orbán....

GNDL 2019.01.07. 16:36:52

@paraszthajszal: Mindamellett hogy a 2012 nyilvánvalóan csak typo, egyébként nem feltétlenül lenne kontraproduktív egy közös ellenzéki lista. Bár erre igen kevés esély van mivel - még a jelenlegi fideszes média agitprop-terror és többek közt az ÁSZ önkényes ámokfutása ellenére is - a Jobbik biztosan, illetve az LMP és a Momentum valószínűleg egyedül is képes lesz képviselői mandátumokat szerezni az EP választáson... viszont az ellenzéki összefogásnak már a tavaly áprilisi viccválasztáson is igen nagy lett volna a támogatottsága, kivétel nélkül minden ellenzéki párt szimpatizánsainak soraiban, ma pedig egybehangzóan pozitívan fogadják a polgárok az ellenzéki együttműködést.

Ráadásul a képviselői listáknak csak a választásokon van jelentőségük, aztán ha egy lista akár mindegyik mandátumot szerzett képviselője más-más frakcióba akar beülni az EP-ben, és a frakciók ezt támogatják is, annak egyébként semmi akadálya nem lenne... viszont a listán szereplő képviselők személyében egészen biztosan nem tudnának megegyezni az ellenzéki pártok, ez igen valószínű. :D

FCUK5 2019.01.07. 16:48:51

"Hiába szavaztak ugyanis a Fidesz, Orbán és a NER ellen Magyarországon 200 ezerrel többen áprilisban, mint mellette" erre egy linket, ami igazolja, lécci, mert a valasztas.hu konkrétan cáfolja, és nem akarom megint azt mondani, hogy a b1 hazudik, de nagyon úgy néz ki :)

egyébként: ha a jelenlegi ellenzék összefog valóban, azzal csak egyet érnek el: együtt ugranak a szakadékba. sok sikert :D:D:D

naty77 2019.01.07. 16:58:10

@rallus: inkább bármennyi migránst ide és vigyék Orbánt bárhová...

GNDL 2019.01.07. 17:02:24

@rallus: „rendet és gazdasági fejlődést hozó Orbán”

Ööö...

Rend: Magyarországon van a legkevesebb rendőr az EU-ban, 100 ezer főre vetítve 90 fő, még az utánunk következő finneknél is 137 rendőr jut 100 ezer főre, de azért arrafelé kissé másként fest a népsűrűség. Tulajdonképpen ezért is „kebűncselekények llett” tyúkketrecet húzni a déli határra (a belügy éves költségvetésének feléből), mert ha az állam kiállította volna a feladatát kifogástalanul és biztonságosan ellátni képes megfelelő rendvédelmi erőt a déli határra, akkor az ország többi részén gyakorlatilag közlekedési rendőr sem maradt volna.

A korrupció évek óta gyakorlatilag a kormányzat egyetlen hivatalos programja, az ország versenyképessége Orbánék 2010-es hatalomra kerülése óta nyíl egyenesen zuhan, legfőképp nem csak a kormányzat dilettáns és ötletszerű, senkivel meg nem tárgyalt és egyeztetett önkényes ámokfutása, hanem a korrupció miatt is. Mindezt a korrupciót megelőzni és felszámolni hivatott hatóságok asszisztálása mellett, mivel Magyarországon megszűnt a jogállamiság, így gyakorlatilag a jogbiztonság is, az ügyészség és a rendőrség mellett ma már az eddig még részben független bíróságok megszállására készül az állampárt.

Mindemellett a bűncselekmények elkövetésének száma csak azért csökkenhetett mert Orbánék a hatalomra kerülésük után a két és félszeresére (!!!) emelték a szabálysértési értékhatárt, 20 ezer forintról 50 ezer forintra, így gyakorlatilag egy vidéki sufnit a padlótól a plafonig ki lehet rámolni, ha a lopással okozott kár nem éri el az 50 ezer forintot akkor az ma már nem bűncselekmény... de papíron mindenképp jól mutat a bűncselekmények számának csökkenése.

Szóval, milyen „rend”? :D

Gazdasági fejlődés: Orbánék nyolc éves ámokfutásának átlag gazdasági növekedése nincs 2% sem, vagy alig több mint 2%. Ráadásul mindezt úgy, hogy évek óta ennél jóval több külső forrás áramlik az országba, többek közt az EU-s források átlaga éves szinten a GDP 4-5%-a, valamint a külföldön dolgozó magyarok hazautalt pénzei elérik a GDP 3-4%-át is, ugyancsak éves szinten. Ráadásul ha tudjuk hogy a főként német autóipar is rendszeresen hozzáteszi a maga 1-1.5 százalékpontját az éves GDP növekedéshez, akkor lesz elég világos hogy a magyar gazdaság önmagában halott, nem létezik, külső források nélkül itt döghalál lenne, járványok, anarchia és Mad Max-szerű állapotok.

A magyar munkaerő termelékenysége másfél évtizede stagnál, maholnap a románok is előznek ezen a téren, de a románok az életszínvonalban egyébként már simán felzárkóztak Magyarországhoz. A magyar melós a bolgárok után a legcsóróbb az EU-ban, és mivel a bolgárok is erőteljesen zárkóznak fel az EU-s szinthez, hacsak nem történik rendszerváltás már holnap, akkor a jelenlegi ciklus végére egészen biztosan csóróbb lesz a magyar még a bolgároknál is.

A fent említett korrupció és dilettáns kormányzati ámokfutás miatt zuhanó versenyképességet tovább rontja, hogy szétverték a szakképzést a fideszes elvtársak, legfeljebb betanított segédmunkára alkalmasak azok akik manapság kikerülnek a szakképzésből. Az alapfokú képzés ma már semmiféle készségfejlesztésre vagy nyelvtanulásra nem koncentrál, az ostoba fasisztoid fideszes vallási fundamentalista és horthysta politikai agitpropon kívül tulajdonképpen alig ad használható tudást és készségeket a fiatal diákoknak, a középfokú oktatásba így tulajdonképpen már hasznavehetetlen digitális- és funkcionális analfabéták kerülnek nagy többségükben. A felsőoktatás pedig egyenesen romokban van, a fideszes rektorok kinevezésével a valaha jó nevű, legfőképp társadalomtudományi- és közgazdasági szakokat valóban büfé- és ruhatárszakokká amortizálták.

Szóval milyen „gazdasági fejlődés”? :D

Komolyan nem értem, hogyan tudjátok így, ennyire öntudatlanul és bármiféle kritikai észrevétel nélkül simán beszopni az alaptalan fideszes agitprop szemetet...

GNDL 2019.01.07. 17:06:56

@GNDL: Tulajdonképpen ezért is „kellett” tyúkketrecet húzni a déli határra... bocsez... :)

rallus 2019.01.07. 17:08:11

@naty77: Nem sokan vagytok ilyenek, menjetek ki busszal élményeket gyűjteni. Azt nem hiszem, hogy Macron a saját különbejáratú migránsait kölcsön adja, de van ott elég azokon kívül is. Remélem öreg korodban közülük néhány fog rólad gondoskodni...

rallus 2019.01.07. 17:14:41

@GNDL: "Az elmúlt 10 évet nézve a magyar minimálbér nagyon alacsony szintről indult. A másik három V4-es országhoz viszonyítva 2009-ben 70-75 százalék körüli volt a magyar minimálbér, most ez nagyjából 95 százalék lesz."
"Az EU gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (Ecfin) elemzői Magyarország hazai össztermékének (GDP) idei növekedési ütemét a tavaszi gazdasági előrejelzéshez képest 0,3 százalékponttal, 4,3 százalékra, a jövő évit pedig 0,2 százalékponttal, 3,4 százalékra emelték. Két év múlva, 2020-ban várhatóan 2,6 százalékkal bővül majd a magyar gazdaság."

Ide írhatnád az előző kormányok adatait, hogy piruljak a szégyentől...

naty77 2019.01.07. 17:15:25

@rallus: Jártam pár külföldi országban, láttam, hogy tud együtt dolgozni sokféle különböző nemzetiségű, vallású, bőrszínű ember. Működik. Persze én azzal is beérném, ha mi migránsaink hazajönnének, vannak ők is lassan 1 millióan, de valamiért nekik sem tetszik ez az ország.... mondhatni csoda, hogy vagyunk még itt páran. :(

_atpijkamo_ 2019.01.07. 17:25:17

@rallus: "nem hiszem, hogy Macron a saját különbejáratú migránsait kölcsön adja"

Miért adná kölcsön? A geci gazdád importál soktízezer migráncsot, az nem elég?

GNDL 2019.01.07. 17:29:21

@rallus: Egyébként nem gondoltam hogy megérted majd amit írtam, de azért mások talán érdeklődve olvassák majd... :)

A minimálbér: addig-addig vertétek magatokat a minimálbér önkényes és indokolatlan emelgetésére meg az ezzel való ostoba kampányolásra, hogy közben észre sem vettétek, hogy azok a még jól vagy még jobban képzett, fiatal és még fiatal szakemberek akik jellemzően már nem minimálbért akarnak keresni hanem annál jóval többet, fogták magukat és nagy többségükben elhúztak francba Magyarországról. Becslések szerint (mivel a kormányzat az efféle adatokat is manipulálja/titkolja) 750 ezer és 1 millió fő lehet az akik elhúztak az elmúlt legkevesebb egy évtizedben, ráadásul akár százezres nagyságrendben lehetnek azok is akik a határ menti településekről és közeli városokból szomszédos EU tagállamokba ingáznak dolgozni. Ennek következtében (a szakképzés leamortizálása mellett) állt elő az a helyzet, hogy ma már nincs olyan szektor amely ne küzdene olyan kínzó szakképzett munkaerőhiánnyal, ami már az üzemszerű működésüket és a termelésüket fenyegeti. Ezért is vezették be Orbánék a hatnapos munkahetet, ugye.

Ennek ellenére a minimálbér továbbra is az egyik legalacsonyabb Magyarországon EU-s szinten, a magyar béreket pedig mint említettem lassan a bolgárok is lepipálják... és épp elég szégyen az, hogy azok a románok akik még a komcsijaikkal kergetőztek az utcákon amikor a magyarok már a McDonalds-ban álltak sorba hamburgerért, mára simán behozták lemaradásukat.

A GDP-vel kapcsolatban pedig elég világosan fogalmaztam fentebb, annak ellenére is hogy lövésed sincs miről van szó. A tavalyi évben rekord uniós forrást pumpáltak Orbánék a gazdaságba, egyelőre még nincsenek hivatalos adatok de meghaladhatja akár a 2015-ös rekordot ami a GDP 4.7%-a volt. Illetve ahogyan említettem a GDP további 3-4%-át utalhatták haza a külföldön dolgozó magyarok, valamint a főként német autóiparnak is még mindig elég jó éve volt az igen látványos EU-s konjunktúrában.

Szóval ehhez képest egy 4-4.5%-os GDP növekedés elég soványka... itt azért konkrét százalékpontok váltak köddé valahol, akár ezer milliárdos nagyságrendben éghettek el forintok nyomtalanul... vagy az van amit említettem fentebb, hogy külső források nélkül olyan hogy „magyar gazdaság” egyszerűen nem létezik. :D

_atpijkamo_ 2019.01.07. 17:32:28

@rallus: "a rendet"

A János kórház egy kupleráj. Olyan mértékben nincsen nővér, hogy az alapvető létfontosságú adminisztrációt se csinálják meg, a betegek ötletszerűen kapnak vagy nem kapnak gyógyszert. Rendet? Röhög a vakbelem.

"és gazdasági fejlődést hozó Orbán"

A világméretű gazdasági fejlődést Soros György hozta el, hisz szerintetek ő irányítja a világot.

A geci azt hozta el, hogy lecsúsztunk a régió legaljára, mindenki megelőzött. A soha nem látott erősségű és hosszúságú világgazdasági fejlődés közepette baszta le a geci gazdád, fideSSfasszopó. A soha nem tapasztalt EU-segíly pénzeső közepette.

_atpijkamo_ 2019.01.07. 17:34:24

@rallus: "a rendet"

A János kórház egy kupleráj. Olyan mértékben nincsen nővér, hogy az alapvető létfontosságú adminisztrációt se csinálják meg, a betegek ötletszerűen kapnak vagy nem kapnak gyógyszert. Rendet? Röhög a vakbelem.

"és gazdasági fejlődést hozó Orbán"

A világméretű gazdasági fejlődést Soros György hozta el, hisz szerintetek ő irányítja a világot.

A geci azt hozta el, hogy lecsúsztunk a régió legaljára, mindenki megelőzött. A soha nem látott erősségű és hosszúságú világgazdasági fejlődés közepette baszta le a geci gazdád, fideSSfasszopó. A soha nem tapasztalt EU-segíly pénzeső közepette.

Peter Götz 2019.01.07. 17:59:03

Lánczi - egyetemi rektor, ki mer vele vitakozni?- a fidesz egyik legfőbb ideológusa is megmondta:
A fidesz lényege a korrupció. azaz a lopás a Fidesz legfőbb politikája
" Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája."

paraszthajszal 2019.01.07. 19:30:35

@GNDL: „a listán szereplő képviselők személyében egészen biztosan nem tudnának megegyezni az ellenzéki pártok, ez igen valószínű”

Hát ez a tavalyi tapasztalatok alapján elég valószínű – a személyek mellett a helyekben sem. Nyilván mindenki „tuti bejutó” helyeket szeretne, és 8-tól felfelé már necces a dolog. Mindenkinek viszont nem jut tuti hely, és sok az éhes száj (Jobbik, MSZP, DK, LMP, PM, Liberálisok, Momentum, hogy a közösködéstől hagyományosan ódzkodó Kutyapártot és Munkáspártot, a Jobbikból kivált Mi Hazánkat ne is említsük),

„az ellenzéki összefogásnak már a tavaly áprilisi viccválasztáson is igen nagy lett volna a támogatottsága, kivétel nélkül minden ellenzéki párt szimpatizánsainak soraiban, ma pedig egybehangzóan pozitívan fogadják a polgárok az ellenzéki együttműködést”

Itt válasszuk külön a szimpatizánsok szubjektív jóérzését attól, hogy mit támogat a választási matematika. Mert az egyfordulós választáson, egyéni körzetben az összefogósdinak mandátumokban mérhető előnyei lehetnek; a tisztán listás rendszerben viszont főként akkor, ha a szavazat elveszne (pl. nem bejutó pártra adják). Speciel én az LMP-t azért tartom neccesnek, mert az etikai eljárások, önkéntes kilépések során a párt már megszabadult szinte az összes valamennyire ismert, képernyőképes politikusától (a magukat mostanában exponáló Szél-Hadházy páros is csak ex-LMP-s) Ungár Petikét kivéve, aki viszont egy sokaknak ellenszenves újgazdag kis köcsög. A Momentum meg eddig sose érte el a küazöböt, és most se biztos, hogy el fogja (viszont részben ezért is létkérdés nekik, hogy önállóan induljanak).

Az IDEA Intézet pl. momentán a biztos szavazók 5%-ára taksálja a Momentumot, 4-re az LMP-t és a kutyulikat. A Fidesz szerintük most kb. 50%-on áll, tehát a legszélesebb körű (szvsz nem reális) összefogással hozhatnák ki a végeredményt kb. döntetlenre. (Feltéve, hogy nem lenne olyan finnyás ellenzéki szavazó, aki nem szavaz egy olyan közös listára, ahol bukott gyurcsányisták, vagy éppen volt skinheadek vannak.)
hvg.hu/itthon/20190103_A_rabszolgatorveny_ellenere_sem_szavaznanak_kevesebben_a_Fideszre

rallus 2019.01.07. 20:13:50

@GNDL: "....az ENSZ adatai alapján közölték, hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek (a jelenlegi lakosságszámhoz viszonyítva). Érdekes, hogy Boszniában ez az arány 43,3 százalék, Albániában 38,8 százalék. Nem vénnek való vidékek. Ezeknél egy fokkal jobban szerepel Litvánia (18,9%), Románia (17,5%), Lettország (17,1%) és Bulgária (16,5%). Lengyelországban esetében is kifejezetten magas a külföldön élők aránya (11,5%). Magyarország esetében mindössze 6 százalék a külföldön élők aránya a lakosságszámhoz viszonyítva."

Annyira ostobák vagytok... A légből kapott és a két saját adatotokból konstruált újabb"tényekkel" csak egymást tudjátok hülyíteni..., pedig nincs is rá szükségetek...ezen a szinten...

Maradjatok a hagymázas jövőlatolgatásnál, hogy milyen jó lenne ha Gyurcsány aranytojást tojna, Szél megsütné és Hadházy árulná az utcán...és így győznétek...

látjátok feleim szümtükkel 2019.01.07. 20:36:01

Van az a mondás, hogy jegenyefák nem nőnek az égig. Főleg akkor nem, ha levágják a tetejüket.

GNDL 2019.01.08. 00:14:56

@rallus: „Annyira ostobák vagytok”

Igen, szerinted... csak arra nem gondolsz, mert mint fideszes troll jellemzően digitális analfabéta vagy, hogy az általad idézett szövegre rá lehet keresni és mindjárt kiderül hogy te is csak rákerestél a neten, és kiválasztottál egyetlen, 2017 február-környéki cikket, ami szerinted a te álláspontodat támasztja alá. Pedig az általad idézettek nem hivatalos adatok, egy cseh fickó állította össze állítólag 2015-ös ENSZ adatokból: jakubmarian.com/emigration-in-europe-destination-countries-and-percentages-of-emigrants/

Itt az egyik eredeti szöveg (konkrétan amit te idéztél a „nem vénnek való vidékek” megjegyzéssel csak orosz-fideszes álhíroldalakon jelenik meg): hvg.hu/enesacegem/20170211_Nem_is_el_olyan_sok_magyar_kulfoldon__terkep

Nem árt figyelembe venni, hogy az ENSZ az adott államok statisztikai hivatalainak adataiból dolgozik, tehát Magyarország esetében azokat az évekkel korábbi adatokat vették alapul amit a fideszesített KSH nyilvánosságra hozott. Mindamellett hogy az ENSZ a kormányzati kommunikáció szerint egy Soros-szervezet, ugye. :D

Ezzel szemben a Portfolió 2018 májusában közölt egy cikket, mely szerint 2017-ben már 610 ezer magyar élt az EU tagállamaiban. A cikk „fizetős tartalom”, de a HVG is említést tesz róla: hvg.hu/gazdasag/20180514_Tovabb_nott_a_kivandorlok_szama

Egyébként meg a Google-ban rákeresve és rákattintva a találatra meg lehet tekinteni a cikket előfizetés nélkül is, a címe: „Még mindig tízezrével vándorolnak el a fiatalok Magyarországról” .

És akkor még annyit megjegyeznék, hogy ezek továbbra is becsült adatok, ha 2015-16 környékén 610 ezerre tették a kivándorlók számát, és tudjuk hogy éves szinten kisvárosnyian (mert ugye tudjuk) hagyják el az országot, nagyjából 30-50 ezren, akkor innentől fogva nem nehéz kiszámítani hogy 2018-19-re a kivándorlók száma tulajdonképpen ott van amit említettem: 750 ezer és 1 millió között.

Most komolyan kérdezem: mi a kibaszott büdös kurva anyátokért gondoljátok azt, hogy mindenki az országban annyira ostoba fasz mint az átlag 70-es IQ alatti, így gyakorlatilag szellemi fogyatékosnak számító fideszes híveitek? :D

„légből kapott és a két saját adatotokból konstruált újabb"tényekkel" csak egymást tudjátok hülyíteni”

Hát töki... Orbán elvtársatok mégis bevezette a hatnapos munkahetet. Gondolod azért, mert tömegével van jól képzett munkaerő Magyarországon? :D

alöksz róz 2019.01.08. 01:19:48

@GNDL: "Magyarországon van a legkevesebb rendőr az EU-ban, 100 ezer főre vetítve 90 fő" - fake.
kb 30 ezer rendőr van az országban, nem 9000.

alöksz róz 2019.01.08. 01:28:27

@GNDL: "Magyarországon van a legkevesebb rendőr az EU-ban, 100 ezer főre vetítve 90 fő" - nem kell mindent elhinni anélkül, hogy megpróbálnál utánanézni...
nagyon elírta az eurostat (reméljük nem direkt...)
2009-ben volt 33 ezer
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Police_officers,_1999-2009.png
pár év alatt negyedére kellett volna csökkeni a létszámnak, hogy igaz legyen a 90 fő...
magyarugyved.blog.hu/2019/01/05/nagyot_tevedett_az_eurostat_nalunk_nem_kilencven_hanem_legkevesebb_340_rendor_jut_szazezer_fore
index.hu/belfold/2018/07/25/tulorapenz_rendorok_rendorseg/

Hungryhorse 2019.01.08. 06:46:17

Nahát, ma csak egyszer bukott meg buktor?
Ráadásul pont a kommisszárok buktatják meg és nem a hipergiga tüntetikézők?
Nahát ilyet!

paraszthajszal 2019.01.08. 08:53:08

@GNDL: „ezek továbbra is becsült adatok”

Ez ugyan igaz, de a portfolio.hu Egyesült Királyságra vonatkozó becsült adatai speciel jóval magasabbak, mint a brit statisztikai hivatal / Eurostat szerintük irreálisan alacsony számai (2017-re 250e vs. 100e), azaz ezek már korrigált, szerintük reális adatok.

„2015-16 környékén 610 ezerre tették a kivándorlók számát”

Ez honnan jött? Mert a portfolio.hu száma 2017-re vonatkozik, bár ez csak EU-s.

„éves szinten kisvárosnyian (mert ugye tudjuk) hagyják el az országot, nagyjából 30-50 ezren”

Ezt honnan tudjuk? Ennél speciel a hivatkozott portfolio.hu cikked nettó kivándorlási egyenlege is alacsonyabb (25e 2016-2017-re), ahogy megjegyzik, a kivándorlás üteme valamelyest csökkent a korábbi időszakokhoz képest.

A KSH számai ennél még alacsonyabbak, bár azt ők is megjegyzik, hogy a hivatalosan ki nem jelentkezők ill. a célországban nem regisztrálók miatt nehéz pontos számot mondani.
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/nepmozg/nepmoz17.pdf

Pista Sagemono 2019.01.08. 20:34:33

@rallus: jesszus.
mit hozott?????????????????
Rendet , no ez nem az ami itt van főleg nem a gazdasági vonalon. Vagy ha mindig mészaros nyer az rendben van? akkor.................

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.08. 20:56:13

@Hungryhorse: Nevet váltottál?
Milyen frappáns!

@paraszthajszal: Háát peerszeee.
viki miatt inkább maradnak az emberek.
Lószart mama!

alöksz róz 2019.01.08. 21:03:32

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "viki miatt inkább maradnak az emberek" - és statisztikai alapon ez igaz is: mindenhonnan többen mennek el, ahol nincs orbán :D

paraszthajszal 2019.01.08. 23:08:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: „viki miatt inkább maradnak az emberek.
Lószart mama!”

Az emberek többsége nem a miniszterelnök személye vagy a politika miatt dobbant, hanem mert személyesen nagyobb jövedelmet, jobb életszínvonalat remél odakint.

Eleve túl van lihegve a politikai, gazdaságon kívüli tényezők szerepe a kivándorlásban. Persze, vannak olyanok, akik tényleg emiatt mennek (pl. celebek, Mohácsi Viktória, Kertész Ákos stb.), és ezeken szeret is csámcsogni a média, de az igazság az, hogy Kovács Viktor/Viktória jellemzően nem azé megy ki mosogatni Londonba (vagy akár nővérként egy Ny-E. kórházba), mert a zOrrbán csúnyább meg rosszabb a Fletónál, hanem mert több $$$-t kap/remél, mint itthon kapott.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 12:52:43

@alöksz róz: Ahhoz képest,hogy a magyar nem mobilis,elég szépen teljesítünk.
Hogy ez a fecó meg a viki mi mindenre rá nem veszi az embert!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.09. 12:56:48

@paraszthajszal: Vagy azért,mert szerinte ezek sem jobbak az előzőeknél.
süti beállítások módosítása