B1 blogcsaládA Fidesz éppen szervez magának egy szélsőjobboldali szatelitpártot

2018. június 23. - nickgrabowszki

Toroczkai pártalapításával leszalámizzák a Jobbikot. toroczkai.jpg

A Jobbik egykor - még '99-ben - Csurka István köpönyegéből bújt elő. A MIÉP-elnökkel és annak pártigazgató élettársával szembeforduló ifjútörökök előbb a Fideszhez közeledtek - Vona például bent ült Orbán saját polgári körében 2002-ben -, amikor az integrálni akarta a szélsőjobboldalt, de 2003-ban mégis úgy döntöttek, külön párttá szervezik magukat, nem akartak feloldódni a néppárti Fideszben.

Ez kifejezetten veszélyeztette Orbán céljait, hiszen éppen a szélsőjobboldal integrációját tette lehetetlenné, ami a 2000-es évek első felétől kezdve elsőszámú célja. Ezzel Strauss volt bajor kormányfő politikai stratégiáját követte:

nem akarta megengedni, hogy tőle jobbra is legyen valaki.

A Jobbik viszont nem volt hajlandó befeküdni a Fidesznek, aminek 3 dolgot is köszönhetünk:

  • egyrészt a Fidesz-KDNP koalíciót: Orbán Semjén Zsoltban remélte megtalálni a radikáljobbos világnézeti pártot, ami védi a hátát jobbról;
  • másrészt a méltán hírhedt Lovas István 10 éves brüsszeli száműzetését: a szélsőjobboldal hangadóját el kellett távolítani a konkurencia mellől;
  • továbbá Gyurcsány 2006-os választási győzelmét, ami Orbán szerint annak eredménye volt, hogy Vonáék a Fidesz helyett Csurkával fogtak össze, és a szavazók 4 százalékát elvették a Orbántól, ami pont elég volt a vereséghez.

A Jobbik nem került be a Házba, a Fidesz pedig kivásárolta a párt addigi vezetőit és Csurkát, akik többet nem is jelentettek több gondot. A párt maga viszont életben maradt, bár 2006 körül erre nem sok esély volt. A Jobbik ugyanis csak marginális szerepet játszott a szeptember-októberi szélsőjobboldali felfordulásban.

Igazán csak akkor jött újra lendületbe, amikor Vona lenyúlta Toroczkai és Budaházy ötletét egy paramilitáris szervezet felállításáról, ami a 2007 március utáni tervek szerint a hivatalos Magyarország, a magyar állam rendőrségével szemben jelentett volna védelmet a szerveződő szélsőjobboldali ellenhatalomnak.

A Magyar Gárdából azonban egyszerű kampányeszköz lett:

a rendőrséggel megvívott ütközetek helyett a cigánysággal szembeni erődemonstrációra használták, amivel ezzel először tette explicitté és használta ki Magyarországon egy párt a szavazók látens cigányellenességét. Amikor azonban a Gárda betöltötte célját, mert a Jobbik ismertté vált, pozicionálta magát, bejutott az európai, majd a magyar parlamentbe, hagyták lassan elhalni. (De persze úgy tettek, mintha nem is.)vgmg.jpg

A Jobbik ezután az Országgyűlést használta a szélsőjobber szavazóréteg megszólítására, majd amikor rájött, hogy ezzel nem lehet hatalomra kerülni, mert a radikális kontent több választót riaszt, mint vonz, elkezdett cukisodni és néppártosodni 2013-tól.

Ezzel már valódi veszélyt tudott jelenteni a Fideszre. Amikor a kormánypártok támogatottsága 2014 végén megroppant, a csalódott fideszesek egy része a Jobbikhoz vándorolt, alig pár százalékra, 200-300 emberre szűkült az olló a Fidesz és a Jobbik támogatottsága között. A teljes népességben Vonáéknak mértek 19 százalékot is. Az addig csak Észak-Magyarországon erős párt be tudott törni a Dunántúlra is, amikor 2015 elején Tapolcán időközi választáson elvett egy egyéni mandátumot a Fidesztől.

És akkor következett a menekültkrízis. Először csak a Charlie Hebdo elleni mészárlással, meg a koszovóiak Németországba áramlásával jelent meg az ügy Magyarországon. Orbán attól tarthatott, hogy az erősödő Jobbik a szavazók xenofóbiájára alapozva fogja megelőzni a gyengülő pártját, ezért ő maga állt bele az ügybe, és ezzel lassan helyet cserélt a Fidesz és a Jobbik:

Orbán jobbról előzte meg Vonát.

Ez kockázatos stratégia volt, 19-re húzott lapot, de bejött neki, mert elindultak a szírek Törökországból. Az ügy a magyar kormányt ugyan csak technikai tekintetben érintette, a magyar választókat meg gyakorlatilag sehogyan sem, de arra mindenképpen alkalmas volt, hogy megállítsa a Jobbik erősödését, a Fidesz gyengülését, és 3 éven át napirenden tartva a Magyarországot nem is érintő migrációt, megnyerje Orbánnak a 2018-as választást is.

A Jobbik nagy kudarcként élte meg, hogy nem nyertek, a baloldal megsemmisülésétől remélték, hogy a gazdátlanul maradt szavazók a miniszterelnöki székig repítik Vonát. Ettől tarthatott a Fidesz is, amelyik 2016 végétől ott nyírta a Jobbikot, ahol érte: még a betiltása is felmerült, mert kacsoltaot tartott szélsőjobboldali szervezetekkel, levetették a Simicskától szerzett plakátjait, az Állami Számvevőszék 600 millióra büntette.

A Jobbik nem nyert, maradt ahol volt: egymillió szavazó állt Vona mögött, aki - legalábbis nyilvánosan -

belebukott abba, hogy nem a duplája.

A Fidesz ekkor gondolhatta volna úgy is, hogy a Jobbik nem veszélyes, hiszen megverhető, csak feleannyi szavazója van, mint a Fidesznek, ráadásul már Simicska sem áll mögöttük - nincs itt semmi látnivaló, különösen nem probléma. Azonban Felcsúton az ennél (ennél is) simább győzelmeket szeretik, meg persze gondolnak a jövőre is, ezért nekiálltak a Jobbik leszalámizásának.plak_2.jpg

Az ásotthalmi polgármestert, akit addig Jobbik szélsőséges voltának bizonyítására használt a kormánypropaganda hirtelen elkezdték szeretni, miután bejelentette, hogy elindul a Vona lemondásával megüresedett elnöki posztért. Toroczkai elnökségével alkalmasint végleg elmúlt volna a Fidesz feje fölül az a veszély, hogy összefog az ellenzék, és közös listán, közös jelöltekkel listán is, meg az egyéni körzetek zömében is legyőzi a Fideszt. Erre eddig is inkább csak elméleti volt az esély, de láttunk már nagyobb csodákat is.

Toroczkai azonban szűken kikapott, ezzel új helyzet állt elő.

  • Egyfelől megmaradt az elméleti lehetősége egy technikai koalíciónak a baloldali-liberális-centrista pártokkal.
  • Másfelől viszont a Toroczkainak elég támogatója volt, hogy érdemes legyen megkísérelni kettészakítani a Jobbikot.

Két félmilliós párt kevésbé veszélyes, mint egy egymilliós.

Ezért Toroczkai, a mögé álló Novák-Dúró házaspár, valamint jó pár sértődött, a szélsőjobbon is radikálisnak számító vagy megfizetett politikus szombaton kimondja, hogy az elnökválasztás vesztesei új szélsőjobboldali pártot alapítanak A mi hazánk, Mi Hazánk, vagy valami ilyesmi néven.

Történt már erre kísérlet: így indult a Magyar Hajnal és az Identitesz is, de mivel nem sikerült ismert arcokat megnyerni (-vásárolni) az ügynek, a Fidesz megvonta tőlük a támogatást, és eltűntek a megérdemelt jelentéktelenségben.jobbik_1.jpg

Toroczkai, Dúró és Novák pártja valószínűleg nem fog így járni, a Fidesz a következő választásig támogatni fogja őket. Majd meglátjuk, hogy egy vadonatúj párt, pénz és infrastruktúra, beágyazottság, (legális) állami támogatás nélkül milyen messzire tud eljutni, és mennyi szavazót tud összeszedni a semmiből. A kormánypropaganda támogatását már most élvezik.

A Fidesz nyilvánvalóan azt tervezi, hogy majd a Jobbik elvhű szélsőjobboldalát gyűjtik be, de megvan annak az esélye is, hogy éppen a Fidesztől veszi el azokat a szavazókat, amelyet az utóbbi 3 évben csakliztak el a Jobbiktól a xenofóbiával és a rasszizmussal. De ezt meg lehet előzni azzal, hogy Orbán tovább menetel a pálya jobb széle felé. Simán elképzelhető egy olyan munkamegosztás, hogy Toroczkaiék követelnek valamit, a kormány megvalósítja, a szélsőjobb szavazók örülnek.

Tulajdonképpen mindenki örülni fog. A Fidesz azért, mert a Jobbik meggyengül. Toroczkaiék azért, mert lesz pénzük és (ideológiai) befolyásuk, a baloldal azért, mert a megszűnik a Jobbik szavazatelszívó hatása. (Sneider-Gyöngyősi-Mirkóczki párt kénytelen lesz bizonyítani a jobboldaliságát, hogy megőrizze szavazóit a konkurenciától. Ezért is szavazták meg plédául a Stop Sorost, meg az alkotmánymódosítást a minap.)

Mindenki örül, mindenki boldog - már persze a Jobbikot kivéve.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6314066281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.06.23. 12:35:44

A jobbik átállt a sötét oldalra és azóta züllik!
Most éppen ugyanaz megy náluk, mint az ellenzék többi pártjánál is. Ne lássátok benne a fidesz kezét, annak nincs tennivalója elintézitek magatokat nélkülük is.
Egyszer nem vállaljátok a felelősséget gerinctelen férgek? Mindig másra mutogattok, mástól várjátok a segítséget! Ezért vagytok partvonalon kívül. A fidesz legalább megteszi amit elhatároz, ha kerítés kell akkor felépíti még ha az EU le is szopja magát és így tovább. Nem mindig hibátlan az irány,, de bennük van legalább spiritusz és ettől jobbak mint ti!

meszena 2018.06.23. 14:47:04

Ha nem is szervezi, de besegít a sajtón keresztül. Mivel a kormányparti sajtó médiafelületet ad (beszámol az eseményekről) a szerveződő kilépőknek.
Pillanatnyilag ez a fidesz érdeke.
Mivel a baloldal lenyúlta a Jobbikot, akár fel is borulhat a centrális erőtér koncepciója. Mivel a fideszt profik vezetik, előre gondolkodnak.

tegnaptuska 2018.06.23. 15:25:49

Szerintem Toroczkaival kapcsolatban mindenki rosszul számol.

wizes1 2018.06.23. 16:03:11

"A Jobbik ugyanis csak marginális szerepet játszott a szeptember-októberi szélsőjobboldali felfordulásban."
ehhez képest Vona a köztv-ben élő műsorban elismerte, hogy a fidesz felkérésére ők balhéztak, egészen marginálisan gyújtogattak, milliárdos károkat okoztak kuyafuttában.

FCUK27 2018.06.23. 16:27:17

A baloldalon van elég ismert (megvásárolt) politikus, és mire mennek vele?:)

F1 L M 2018.06.23. 17:53:22

Nem a Fidesz szervezi, hanem személyesen Orbán Viktor.
Idióta barom!

6.Lenin 2018.06.23. 21:14:16

@F1 L M:

Most már naponta ismerik el, hogy az Univerzumot egyedül Orbán irányítja, mindenki más hülye.

taga20 2018.06.23. 22:47:31

@6.Lenin: na megjött a felszopó ember! lenyin érzed a régi szeleket, mi?

conchita wurst 2018.06.23. 22:57:59

reméljük, a hír igaz

remélem lesz egy széljobb szatelitpártja a Fidesznek, amelyik elvégzi majd a piszkos munkát ha megérjük

taga20 2018.06.23. 23:00:55

@conchita wurst: koncsita ne aggódj, téged mindenhol seggbe fognak kúrni!

chepunk 2018.06.24. 00:15:10

Magyar "nemzeti" oldal. MIÉP, Kisgazda párt, pepitán... Mennek is sürgősen utánuk!

Választoo 2018.06.24. 00:17:50

A jobbiknak vege van, fel even belul az mszp-vel egyutt megszunik.

Ménár Atya 2018.06.24. 08:02:52

Azért csak ki lett ebből is hozva, hogy a fidesz pártja az új mozgalom.
Emlékszem anno a jobbik is a fidesz pártja volt a baloldali propaganda szerint, aztán ezzel a fideszes nacionalista,homofób,xenofób, fasiszta párttal meneteltek együtt, a gonosz fidesz ellen, aki megállította az emberek eladósodását, működő gazdaságot hozott létre, csökkentette a rezsit, az adókat, támogatja a családokat stb stb, és még úgy is, hogy pofátlanul sokat lop(ez sem egészen így van) még úgy is sokkal jobb a magyar gazdaságnak,mint bármelyik szoci kurmány.
A menekültválság pedig,ami a blogger szerint minket nem érint, hát erős ferdítés.
Két egyszerű oka van, egyrészt nem felejtjük el azt a kb 400000 allahozó arabot, akik összeszarták budapestet, és vándortáborrá tették az országot, mert akkor épp azt követelték tőlünk, hogy szabadon kell engedni mindenkit, had menjenek ahova akarnak, holott, mi csak ellenőrizni, regisztrálni akartuk őket, mert a görögök, És utána mindenki szemet hunyt az eu-s szabályok fölött.
A másik dolog, szimpla földrajzi ok, egyszerűen rajtunk keresztöl a legkönnyebb elérni európa belsejét, kevés hegy,sík terep nagyjából.
Csak azért nincs migráns jelenleg, mert orbán felismerte, hogy mi lennénk a gyűjtőpont eu előszoba.
Aztán aki nem tetszik nyugaton az maradna itt, mert itt regisztrálták.
Mert ugye magyarország határos szíriával,bangladessel,és chilével is, mint első ország..........
Miután kivitette a migránsokat,és lezárta a határokat,hirtelen kitört a pánik körülöttünk, mert akkor jöttek rá hogy a nyakukon maradhat minden arab, a többi pedig már történelem, meg napi hr, erőszak, gyilkosság,terrorizmus,és félelem a befogadó őslakosságban, ezért a kormányaik sorra buknak.
Az új párt tényleg jó a fidesznek, de nem ők hozták létre, hanem vonáék a meleg balkezes kézfogásukkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.24. 08:08:15

A Jobbik két szék között a földre esett. Lassan eltűnnek most.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.06.24. 08:54:01

Ha Merkel menekültpolitikájának elutasítása xenofóbia, akkor éppen most a német szavazók 73%-a is xenofób. Jó lenne, ha a bologger nem az álmait és a vágyait, hanem a tényeket és a realitásokat írná meg, ha már nekiveselkedik a posztírásnak, és főleg nem kellene marhaságokra pazarolni az olvasók idejét!

vergyula 2018.06.24. 09:06:23

@megamovieboy: a témától és a poszt minőségétől függetlenül azért az olvasásra "pazarolt" idő inkább az olvasók felelőssége....

dunántúli gyerek 2018.06.24. 09:11:54

@megamovieboy: A B1et nem informálódásra használja az ember, hisz mindig hazudik.

A választások óta meg már csak a legalja cigányok maradtak a 1nél dolgozni akiknek a szakmunkás minimálbér is elérhetetlen a piacon.

Ezért idejössz, köpsz, távozol.

2018.06.24. 10:05:56

Már bocsánat, de ezzel csak Toroczkai szeleteli a Jobbikot. Hogy nem lettek kormányon ? Nos ezt már mindenki tudta és csak az ostobák hittek benne. Mint ahogyan várható volt az is, hogy a Novák-Dúró-Toroczkai trió, ebből hasznot fog húzni.

Gondoljunk csak arra amikor Novák Előd,-- akit már egyszer Tomcat megkinált,-na nem sütivel-- több esetben forgott, sertepertélt és kisdobosként "táncolt "--a szovjet hősi emlékműnél--egy 20 dkg-os kalapáccsal és egy kis vésővel--mint aki azt sem tudja mit akar. De ugrizott és csinálta a fesztivált. Feltünési viszketegségben szenved. Igaz, a
parlamenti képviselőség --jól fizetett, hiszen mindketten ott voltak,--Novák és Dúró-- és a bizottságokban is jött a lóvé. Közben ment a parasztvakitás. Ez lenne az igazi magyar érdekképviselet ? Ez lenne a politizálás ?

Hogy miért mondom vagy irom ? Mert én is egy olyan kis borsodi faluban laktam, ahová anno--amikor még Elődke is vezető volt a Jobbikban, öngyujtóval szaladgált és zászlót égetett, -lehivták őket , mert kezdett a helyzet "gyöngyöspataivá " válni. Lejöttek a fiúk, nagy dirrel--durral , nagy mellénnyel, aztán sütöttek egy jó darab szalonnát,puha friss kenyérrelés hagymával eszegettek, ittak egy pár sört, elénekeltek egy --két busongó Kossuth-nótát, majd közölték a helyiekkel, hogy ezt a dolgot maguknak kell megoldani, mert ők ebben nem tudnak segiteni.

Tessék mondani, Toroczkai, Novák , Dúró, és a többi vezető hol is volt ? Hol voltak a "magyarokat védő " párt tagjai ? Bizonyára szinházban, vagy söröztek netán valahol
körbetáncolták egy másik városban a szovjet emlékművet és jót nevettek a markukba.
Mert ez az egész nem szól másról, mint arról, hogy nagyon nehéz fizetésből élni, munkával szinte lehetetlen milliókat keresni, de ha parlamentbe kerülsz, akkor a nagy pénz mellé még mentelmi jogod is van, ha okosan csinálod, akkor onnan mehetsz nyugdijba. Mint ahogyan sokan teszik ezt ma is.

Nos, megjósolom, ennek a pártképződménynek nem lesz jövője. Onnan nem lehet látni hogy mi megy az ország peremén, a vidéki valóság mit mutat és hogyan élnek az emberek. Csak azt lehet tapasztalni, hogy mindig akad egy-két emberke, aki megmondja a tutit. Hiszen ő a "sasszem " aki mindent lát. Ők tudják mi a baj, mi lenne jó a vidéken élőknek, tudják hogy hol és mit kellene másként tenni--mert itt élnek !!! Hát nem röhejes ? Az éhenkórász képviselők a képviselet helyett, a saját egzisztenciájukat féltik ! Hogy dolgozni nehéz és a munka fárasztó ? Bizony az és a kisember is rájött, hogy ha dolgozik, akkor nem ér rá pénzt keresni. Igy aztán mindenki majd keresni fogja a maga pénzét, a munka helyett !!

Végül csak egy gondolat befejezésül. Lehet szórakozni a világháborúkban elhunyt és névtelen katonák, civilek emlékművével. Ám azt tessenek figyelembe venni, hogy sok sok magyar emlékmű van szerte a világon. Ott a tiszteletet megadják az elesett hősöknek és áldozatoknak. Ezt azért illik viszonozni és nem feceregni és pattogni, a játékkalapáccsal és a vésővel--mert lehet pattogni, csak nem érdemes. Helyette tessenek már elgondolkozni--ha még tudnak ebben a "nagy és fehér Magyarországban",--- ahol minden náció leszármazottai megtalálhatók. Legyen az török, német, osztrák, orosz, lengyel , tatár, fehérorosz, zsidó, arab , néger és sorolhatnám napestig a nációk itt élő leszármazottait. Ki vagy kik is az igazi magyarok ? Igy hát ha kérhetem, csinján kell bánni a kimondott és a leírt szavakkal, mert azt már visszavonni nem lehet !

Ha netán valaki szidni szeretne, az tegye. De csak akkor ha ide jön élni, itt fog lakni, segiti a családja , a rokonsága, és a körülötte lakók idősebb tagjait és megmutatja hogy mit és hogyan kell tenni hogy jobb legyen és élhetőbb ez az ország !. Mert a nagy marha
puffogásból, a nagy dumából és a tutiból már annyi volt a padláson, hogy a nem olyan régen le kellett seperni, mert nem lehetett "a sok okosságtól " felmenni a feljárón !

Ugyanis, nagyokat én is tudok mondani, --de a különbség annyi hogy én--mint ahogyan sok sok százezer , millió ember--vidéken él,vagy külföldön-- és nem az adófizetők pénzéből ! Mert a képviselők a mi pénzünkből élnek , munka nélkül és nem minimálbérért, és nem közmunkából vagy kisnyugdijból ! És mit is tesznek értünk ? Ja, tudom, elköltik a pénzünket !! Mert nekik ez a kiváltság jár ! De miért is ?

6.Lenin 2018.06.24. 10:09:10

@taga20:

Azért annyi eszed nincs (neked se), hogy, ha mindenki a Fidesz szekerét tolja, mert Orbán befolyása alatt vannak, akkor ti csak oltári hülyék lehettek, ha ezt képtelenek vagytok kivédeni.
Ez neked (is) túl bonyolult gondolkodást igénylő tevékenység lenne.
A te (és sokak) agya csak annyit képes felfogni, hogy Orbán geci, de azt, hogy téged is irányít, hiszen a hülyeségeitekkel az ő hatalmát betonozzátok be naponta, az már nektek túl magas .

kolompar lole 1113 2018.06.24. 12:15:50

@jános515:

A ruszki megszállási emlékmű valóban nagyon irritáló, a főváros szívében emlékezteti a magyarokat a ruszkik által elkövetett megaláztatásokra. Egy folyamatos pofon a magyar népnek. Cserébe kaptunk egy temetőt valahol a pusztában, ráadásul azt is Ukrajnában, nem a ruszkiknál. Akkor lenne 1:1, ha cserébe mi is felállíthatnánk egy nyilaskeresztes hősi emlékművet Moszkvában, a Lenin mauzóleum előtt, a hős magyar felszabadítóknak. De így nem egyenértékű, mennie kell (előbb-utóbb, amikor egyszer hazafiak kerülnek kormányra).

"én--mint ahogyan sok sok százezer , millió ember--vidéken él,vagy külföldön-- és nem az adófizetők pénzéből"
De, te is az adófizetők pénzéből élsz! A vállalkozónak is csak akkor lesz profitja, ha az állami alkalmazott a fizetéséből ad neki pénzt, cserébe valami termékért. Sőt, ha nyersz egy állami tendert, beszállítasz ilyenbe, akkor is adófizetők pénzén élsz!

kolompar lole 1113 2018.06.24. 12:27:27

@maxval balcán bircaman: El, mert annyira hülyék hogy a magyar érdekeket se képesek felimserni. Nem mintha a regnáló cigánypárt felismerné, de ott még működik a kommunista hókuszpókusz a nyuggerbirkáknak meg a román vendégszavazógépeknek, a nép meg oda se kell.

A cikk teljesen jól írja, Torockai a fideSS bábja, bár ő maga se tudja, annyi intelligenciája nincs hogy felismerje. Zsidózással nem lehet túl sok szavazót nyerni, de annál többet lehet veszíteni. Mert itt nincsenek már zsidók (Orbán Ráhelt leszámítva), és józan ember nem gondolja hogy egy fiktív zsidókérdés lenne az ország legfőbb problémája. Azért felesleges a hatalomba tolni valakit hogy migráncsozás (ami ha közvetlenül nem is, de közvetetten valódi fenyegetés nekünk is) helyett zsidózásra pazaroljuk az időnket, pénzünket, eszünket. Helyette kéne beszélni a kórházakról, oktatásról, és a cigánykérdésről (na ezt legalább konzekvensen csinálja a jobbikos utódpártok mindegyike). És legfőképp az elszámoltatásról. A lopott közpénzt ugyanúgy tollvonással kell visszavenni, ahogy ellopták, nem jogi csűréscsavargatásokba belenonyolódni, belebukni, ahogy eddig mindig. Erre kellettek volna a radikálisok, hogy józan paraszti ésszel átvágják a jogi gordiuszi csomókat, ezért volt csúcson a népszerűségük, mert ezt várták a Jobbiktól. Aztán jött a 2018 április, és kiderült hogy ezek se képesek arra az egyetlen dologra, amit a szavazók elvártak: összefogni mindenkivel aki nem fidesznyik és elkergetni a tolvaj kommunista besúgópártot. Így hát ők is kiestek a pixisből, mostmár mindegy milyen néven nyomják, hányfelé szakadnak, mostantól megint csak a maroknyi helyi hülyére számíthatnak, akiknek a zsidózás teszi ki az életét, józan magyarokra már nem. Egyszer volt Budán kutyavásár, azt is elbaszták!

Magyarország Europa jovője 2018.06.24. 12:35:45

"A Fidesz éppen szervez magának egy szélsőjobboldali szatelitpártot"

Mar megint egy szelsojobboldali partot akarnak osszemosni a fidesszel, mikozben az elodjevel is, kizarolag a baloldal akart barmi aron szovetkezni.

_atpijkamo_ 2018.06.24. 12:57:04

@Magyarország Europa jovője: "egy szelsojobboldali partot akarnak osszemosni a fidesszel"

A fideSS mellett nem fér el még egy szélsőjobboldali párt.

kolompar lole 1113 2018.06.24. 13:15:24

@Magyarország Europa jovője: Hol ebben az ellentmondás? A zsidesz a legnagyobb baloldali nyuggerbirka párt.

vergyula 2018.06.24. 13:36:26

@kolompar lole 1113: A szovjetek bejövetele tényleg felszabadította az országot a náci megszállás alól, ugyanakkor a megszállók helyét is átvették. Ezt a kettősséget látni kell. Lehet több szempontból nézni az emlékművet, de azért ez csak egy emlékmű. A "Dicsőség a szovjet felszabadító hősöknek" talán csak annyit jelent, hogy "köszi, hogy kizavartátok a nácikat", és nem azt, hogy "de jó, hogy 45 évre megszálltatok". Mondjuk felőlem akár el is takaríthatnák, mehetne a szoborparkba a többi közé, de a keleti nyitás idején ezt a nagytestvér biztos nem hagyná szó nélkül.

kolompar lole 1113 2018.06.24. 16:36:03

@vergyula:

"A "Dicsőség a szovjet felszabadító hősöknek" talán csak annyit jelent, hogy "köszi, hogy kizavartátok a nácikat", és nem azt, hogy "de jó, hogy 45 évre megszálltatok"."

De mi ebben a köszönet? Nem nagyon látom hogy nekünk magyaroknak mivel volt jobb a ruszki elnyomás mint a német. A németek alatt legalább visszakaptunk valamit az ellopott országrészekből, a ruszkik azt is elvették, tehát csak rosszabb lett. A zsidóknak lehet hogy felszabi volt, de akkor azt ünnepeljék csak ők, nekünk magyaroknak csak egy sima gengszterváltás volt, amit ünnepelni nem szabad. Olyan mintha az Orbán diktatúra 234. napját ünnepelnénk. Miért pont azt? Előtte és utána is gengszterizmus volt.

A keleti nyitás Orbán magánhobbija, minket magyarokat tulajdonképp kurvára nem érdekel hogy neki jó lesz-e vagy sem. Csak a pénzünket akarjuk vissza tőle, Putyin haverja meg amúgy is a NATO ellensége, mi meg abban vagyunk, tehát az se érdekel senkit. Ha ezért felszámolnak 1-2 temetőt a ruszki tajgán, hát hajrá, majd eltemetjük őket máshol, de legalább nem fog a pofánkba röhögni egy megszálló elnyomó erő emlékműve. Ráadásul pont a főváros közepén. A komcsi szoborparkban pl. nem zavarna.

Ménár Atya 2018.06.24. 16:36:31

@kolompar lole 1113:

"De, te is az adófizetők pénzéből élsz! A vállalkozónak is csak akkor lesz profitja, ha az állami alkalmazott a fizetéséből ad neki pénzt, cserébe valami termékért. Sőt, ha nyersz egy állami tendert, beszállítasz ilyenbe, akkor is adófizetők pénzén élsz"
Azért ne alapozd a jövőd, a közgazdasági tudásodra :):)
Tehát az elméleted szerint a közalkalmazottnál terem a pénz, és azt forgatják be a gazdaságba?
Hát van ilyen is biztosan, ezek az államok szoktak csődbe menni.
Azért majd mond már el, hogy a közalkalmazottnak miből "terem" a fizetése?......

kolompar lole 1113 2018.06.24. 16:37:49

@vergyula: Olyan ez mint amikor Erdély ellopását ünnepelte itt 1-2 hazaáruló az oláhokkal. Nekünk az nem ünnep, hanem gyásznap.

kolompar lole 1113 2018.06.24. 16:40:00

@Ménár Atya: Nem csak a közalkalmazottnál, de már unalmas hogy mindig jön valami fasz azzal hogy a közalkalmazott ingyenélő, mert adóból kapja a fizetését. Hát adóból kapja a vállalkozó is aki beszállít az államnak. Akárcsak egy rendőrautót, mondjuk a Skoda. Ez sértő a tanűrokra, orvosokra, rendőrökre, tűzoltókra.

Ménár Atya 2018.06.24. 16:58:40

@kolompar lole 1113:
Ez a közalkalmazott ingyenélő, ez csak abból ered, hogy többen dolgoznak ott ,mint amennyire szükség lenne valójában.
Azért az emberek nem hülyék, hogy ezt ne lássák.
Persze,mindig megindokolják a munkájuk szükségességét, de ez egy szimpla öngerjesztő folyamat, ahogy túlmisztifikálják a munkájuk szükségességét,és mennyiségét.
Hidd el nem a tűzoltó, vagy a rendőr,orvos, tanár szúrja az emberek szemét.
De egy önkormányzatnál, ahol mondjuk száz ember dolgozik, biztos, hogy 40-50 ember szimpla rejtett munkanélküli.
És nem az ügyintézőkre értem ezt sem.
Régen azt mondták a sértődött állami alkalmazottak, hogy hú mennyit dolgoznak milyen kevés pénzért, és majd elmennek a versenyszférába ennek többszöröséért, mert ott megfizetik a munkájukat, aztán amikor elmentek kiderült, hogy a kamu nyelvvizsga, meg a marx egyetem szart sem ér.
Ma már nem is ugrálnak ezek.

kolompar lole 1113 2018.06.24. 17:36:19

@Ménár Atya: Több az orvos mint kéne? A közbiztonság olyan kiváló hogy már a rendőröket is le kéne építeni? Nem is tudtam... A magánszférában is van ahol többen dolgoznak mint kéne, lásd: taxishiénák.

"Azért az emberek nem hülyék, hogy ezt ne lássák."

Pedig de, mint látjuk.

"Persze,mindig megindokolják a munkájuk szükségességét, de ez egy szimpla öngerjesztő folyamat, ahogy túlmisztifikálják a munkájuk szükségességét,és mennyiségét."

Pont mint a folyamatosan síró vállalkozók. Milyen szar nekik, hetente csak 1 új Ferrarira jött össze a lóvé, és a szemét munkások akik ezt összehordták neki, van pofájuk fizetésemelést kérni, mikor zsebbe már megkapták a minimálbért, mit akarnak még ezek...

"De egy önkormányzatnál, ahol mondjuk száz ember dolgozik, biztos, hogy 40-50 ember szimpla rejtett munkanélküli."

Ahogy a kényszervállalkozók is.

30 éve volt a gengszterváltás. Akinek Marx egyeteme volt, az már rég nyugger. Az tény hogy nem mindenki csipkedi magát a minimálbér közeli lóvéért, de hát máshol talán igen? A minimálbéres bolti eladó őszintén fog neked mosolyogni, ha záróra előtt 5 perccel térsz be a boltba? Hol érdekli hogy többet adhat el, neki úgyse lesz tőle több a fizetése. Az alulfizetett közállásokban is pont ez a helyzet. Nem attól léha az ember hogy állami, hanem mert kis pénz, kis foci... Magánszférában is.

kolompar lole 1113 2018.06.24. 17:37:36

@Ménár Atya: Ja és azt se felejtsük el hogy adót nagyjából csak az állami alkalmazott fizet, a vállalkozó alapból elcsalja, "optimalizálja". A közszférában nem lehet leírni minden szart, pedig igény lenne ott is rá.

Ménár Atya 2018.06.24. 17:48:58

@kolompar lole 1113:
Bocs de butaságot írsz.
A legjobban ezt a leírni minden szart, szeretem.
1.
Nem lehet leírni minden szart
2.
Az eszedbe jutott már, hogy miből írod le?
Miért nem vállalkozol, ha ennyire egyszerű leírni minden szart?
3.
Alapból nem csalna el semmit, ha nem kellene eltartani ezt a nagy vízfejet amit közszférának hívnak, nem kellene ennyit adózni sem, ezt elfelejted.
Szóval várom a válaszod, hogy mit és miből írhatsz le,mint vállalkozó.

kolompar lole 1113 2018.06.24. 17:57:53

@Ménár Atya: Te tényleg butaságokat írsz.

1. De, a közalkalmazotti semmihez képest a vállalkozó MINDEN szart le tud írni. Az hogy esetleg a pzs nem tartozik bele, hát nagy változás, azta...
2. Fizetésből. Neked eszedbe jutott? Miért nem közalkalmazottaskodsz, ha ennyire könnyű lóvé?
3. A közalkalmazott se fizetne ANNYI adót, ha nem kéne eltartani ugyanazt a vízfejet, ÉS még a vállalkozók által elcsalt adót is neki befizetnie. Majdnem megsajnálom szegény adócsalókat, akik csak sírni tudnak... Ja, nem.

taga20 2018.06.24. 19:52:47

@kolompar lole 1113: bakker, te full hülye vagy baromarc!

Ménár Atya 2018.06.24. 21:41:04

@kolompar lole 1113:
Azt hiszem , hogy fogalmad nincs a gazdaság működéséről.
Tehát a közalkalmazott fizeti be a vállalkozók adójából befolyt fizetéséből a vállalkozók által elcsalt adót :D:D:D
Hát öcsém, ez nóbel díjas közgazdasági felismerés :D:D:D
De azért kifejthetnéd, mi az a minden szar,amit leírhat a vállalkozó szerinted.
Mert így szimpla ATV-s hülyefórumosnak tűnik az eszmefuttatásod.
Tehát szerinted fizetésből írja le a vállalkozó a mindenszart"?
És milyen fizetésből?
Tudod mi az a vállalkozás?
Miért nem csinálod ha ennyire egyszerű.
Kiváltod a vállalkozói engedélyt, és azonnal kapsz fizetést,abból meg te is leírhatsz mindenszart"
De mi az a mindenszar?
Amúgy ne sajnálj egy vállalkozót sem.
Azért nem vagyok közalkalmazott, mert így tudok lopni tőled,meg adót csalni,és leírni, no meg nem elégít ki az a bonyolult szellemi munka amit ott kellene csinálnom.
Inkább bután vállalkozok, és örülök, hogy te befizeted amit én ellopok :)

kolompar lole 1113 2018.06.24. 23:37:45

@taga20: Anyád meg kurva, te cigány felszopó!

kolompar lole 1113 2018.06.24. 23:46:27

@Ménár Atya: Azt hiszem neked nincs fogalmad róla.

A közalkalmazott adózik, mert nem tehet mást, a vállalkozó meg eleve be se fizet szinte semmit. A minimálbér + boríték zsebbe is adócsalás!

"De azért kifejthetnéd, mi az a minden szar,amit leírhat a vállalkozó szerinted."
Minden költség, repi, amit kreatívan annak számolnak. A családi vacsi az étteremben megy "üzleti ebédnek", stb. De mint gyakorló adócsaló nyilván jól tudod ezeket, csak játszod a hülyét.

"Miért nem csinálod ha ennyire egyszerű."
Te miért nem leszel közalkalmazott, ha ennyire jó nekik?

"Amúgy ne sajnálj egy vállalkozót sem."
Nem is fogunk. Amíg azoknak lehet "optimalizálni", a többieknek meg nem, addig simán csak adócsalónak tekintjük őket, ahogy azok is. Sír itt mindenki, a taxis, a vendéglátós, az építőiparos, mégis mind merdzsóval furikázik. Tipikus képviselője a Győzike, 20 millás adótartozás mellett futja hetente új kocsira, persze mind bodzásából meg családi segítségből, nagymamától. És ez nem csak a cigányokra jellemző, a cigánykodás benne van a vállalkozói vénában.

2018.06.25. 06:44:46

@kolompar lole 1113: Már bocs, de valamit rosszul tudsz vagy szándékosan ferditesz !
Nem egy hanem több , nagyon sok katonai temető van a volt szu-ban. Hogy te csak egyet láttál, az a te bajod. De csak hogy tudd, nem csak a volt szu-ban, hanem románoknál, az osztrákoknál és az olaszoknál, a volt jugoszláv területeken is van katonai temető, ahol magyarok nyugszanak ! Talán tessék már a kioktatás helyett olvasni és utánanézni. Megéri !!

Hogy valamit rosszul tudsz, azt már látom. De neked legyen igazad, ezért rád hagyom. higyj csak amit akarsz, hiszen te jobban tudod. De ha megengeded, volna egy pár érdésem. Mit is kerestek a magyar katonák a Donnál ? Miért is halt meg közel 260 ezer magyar katona , ki volt annak okozója hogy sok magyart elvittek kényszermunkára ? De a fő kérdés hogy miért ? Kinek volt ez az érdeke, mert az országnak nem !!

Hogy én az adófizetők pénzén élnék, azt nehezen hiszem. De ha azt hiszed hogy a vállalkozás abból áll, hogy állami tendert nyersz, akkor most nevetek--ha megengeded. Már ne haragudj, de tudod hogy mit és miről is írsz ? Tudod, hogy mi a vállalkozás, és tudod hogy mi vagy ki az állami alkalmazott ?

"De, te is az adófizetők pénzéből élsz! A vállalkozónak is csak akkor lesz profitja, ha az állami alkalmazott a fizetéséből ad neki pénzt, cserébe valami termékért. Sőt, ha nyersz egy állami tendert, beszállítasz ilyenbe, akkor is adófizetők pénzén élsz! " --irod nekem , nagy nagy köritéssel . Mit is akarsz nekem elmondani ? Mert ez még mesének is gyenge és a valóságnak nem felel meg ! De ha már állami alkalmazottról irsz, konkrétan a köztisztviselőre vagy a netán egy közalkalmazottra gondoltál. Mert ez nem mindegy, csak hogy tudd !

Végül csak egy mondat. Ha sokat olvasol, akkor azt a mondást is ismered, hogy "egy háborút könnyű elkezdeni, de hogy mikor fejeződik be, azt nem tudja senki " ! Vagy egy másik, hogy ebben a zűrzavarban is okosodj egy kicsit : " A történelmet , azt mindig a győztesek irják , a feltételeket is ők szabják , mondják meg " ! Hiszen azért győztesek !

F1 L M 2018.07.07. 18:26:32

@taga20: Írigy vagy koncsitára mi?
süti beállítások módosítása