B1 blogcsalád



Kósa Lajos megszökött

2018. február 09. - nickgrabowszki

Nem megyek el sehova, csak a kabátomért megyek ide - mondta az újságíróknak, és azóta senki sem látta.kl_7.jpg

A fémkupakok, a 20 százalékok és az új-zélandi Rolling Stones-koncertek nagy barátja éppen most játsza el a maradék politikai tekintélyét is. A Hír TV azt írja, a Megyei Jogú Városok Szövetsége közgyűlésének megnyitója után egyebek között az Elios-ügyről, illetve a legújabb Soros-plakátokról is kérdezték volna a minisztert, ám ő

kicselezte a sajtót, és rövid úton távozott a helyszínről.

Nem fog menni, mert el fogok késni a programról, de itt vannak a sajtómunkatársak, rengetegen vannak, beszéljék meg, és akkor természetesen válaszolok. Nem megyek el sehova, csak a kabátomért megyek ide.

Ez mondta Kósa, akit aztán többet nem láttak.

Most egyfelől egy nyomozati bíróban majd felmerülhet ez, mikor a szabadlábon védekezés lehetőségét kell megítélnie, mert

Kósa a szökésben nyilván otthon van.

Hogy lopásban is otthon van-e, azt egy másik bírónak kellene eldöntenie, aki azt vizsgálná,

  • hogy juthatott Kósa felesége 6 millió forintért egy 120 milliós törzstőkéjű céghez,
  • hogyan került át a cég arra a sertéstelepre, amit a miniszter anyja vásárolt,
  • aki valamiképpen 123 milliós állami támogatáshoz is jutott.

Kósa a nyilvánosság előtt ezekre nem tudott magyarázatot adni, és nem tudott az ügyészségi nyomozásnak sem, de nyilván csak azért, mert utóbbi nem indult.

str.jpegA miniszter minden bizonnyal dicséretet várt a kormányzati kommunikációtól, meg az Orbán-kabinettől, mert jól lerázta és átverte a balliberális sorosista simicskista médiát, miközben nem veszi észre, hogy őt verik át.

  • Orbán előbb elvágta debreceni hátországától.
  • Majd elvette tőle a frakciót és kikerült a párt elnökségéből is.
  • Bekerült ugyan a kormányba, de csak néhány hónapra.

Mosta meg az történik, hogy Orbán éppen hitelteleníti őt a nyilvánosság előtt, hogy majd májusban azt lehet mondani, a tisztázatlan, homályos,

gyanús üzleti ügyei miatt nem kerülhet be a kormányba.

És úgy lehet rontani a megítélését, hogy abból már csak kevés hullik vissza a Fideszre, mert már nem is a frakció vezetője, hanem csak egy miniszter a sok közül.

Kósa ezt nem veszi észre, és tovább gyilkolja a saját renoméját. Nem az össznépességben, hanem a Fidesz-bázison. A lejáratás Orbán-közeli éceszgébere biztos lehetett benne, elég Kósát megtalálni néhány kínos üggyel, ő olyan, hogy nem tud nem rontani a saját helyzetén.

Úgyszólván vége van, csak még nem hivatalos.

Másfelől - mivel azt mondta, hogy a kabátjáért ment - érdemes volna most már megnézni a kabátokat, nem hiányzik-e valakinek a sajátja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9213648338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK18 2018.02.09. 11:57:31

hogy juthatott Kósa felesége 6 millió forintért egy 120 milliós törzstőkéjű céghez, - megvette

hogyan került át a cég arra a sertéstelepre, amit a miniszter anyja vásárolt, - székhelymódosítással, nem egy bonyolult eljárás

aki valamiképpen 123 milliós állami támogatáshoz is jutott. a támogatást igényelni kell, így igényléssel, valószínűleg

Ez mondta Kósa, akit aztán többet nem láttak. Most egyfelől egy nyomozati bíróban majd felmerülhet ez, mikor a szabadlábon védekezés lehetőségét kell megítélnie, mert Kósa a szökésben nyilván otthon van. - ez nagyon vicces rész, én inkább azt mondanám, hogy a teljes hazai sajtót sikerült egy fél mondattal palira vennie, márpedig ha sikerült, akkor meg is érdemelték.

neko1967 2018.02.09. 12:45:15

"hogy juthatott Kósa felesége 6 millió forintért egy 120 milliós törzstőkéjű céghez, - megvette"

Így van! Attól a Fiák Istvántól, akiről a következőket lehet tudni:

"Pedig Fiák István annak ellenére, hogy nem közszereplő, elég közel van a tűzhöz: egy szociális szövetkezeteket és munkaerőkölcsönző cégeket birtokló céghálózat (melynek központjában a Meló-Diák Holding áll) egyik vezetője. A Meló-Diák kapcsolódik több nagy nyugdíjasszövetkezethez is, amelyek létrehozását a Kósa által jegyzett módosító tette lehetővé."

Vagyis amit vesztett az eladásnál, bőségesen megtérül neki. Vagyis azért adta olcsón, hogy valamiből busásan részesedjék, ami Kósától függ. Ezt úgy hívják, hogy korrupció!

"aki valamiképpen 123 milliós állami támogatáshoz is jutott. a támogatást igényelni kell, így igényléssel, valószínűleg"

Erről azok az esetek jutnak az eszembe - Ángyán József derítette fel ezeket - ahol a Hortobágyon több generáció óta állattenyésztéssel foglakozó családok alól húzták ki szószerint a talajt oly módon, hogy az addig az államtól bérelt legelőket fidess közeli műkörmösök, jógatanárok és más, a mezőgazdasághoz "értő" emberek kapták.

Mondjuk ezekről az ügyekről tudna mesélni a felcsúti juhász is, ha még élne! Szegénytől a pénztáros/mészáros szószerint még a birkaszart is ellopta.....

És ilyeneket védtek fidess-trollok!

Természetesen itt is minden "törvényesen" ment, ugyanúgy mint Kósa anyjánál is.......

neko1967 2018.02.09. 12:53:09

@FCUK18:
"Az OLAF-jelentés ugyanis felvázolta a tényleges tulajdonosok és a valódi befolyással rendelkező, cégjegyzésre jogosult magánszemélyek hálóját, így Tiborcz István neve vastagon szedett betűkkel került a jelentésbe: Orbán veje 2009 augusztusa és 2014 januárja között (bőven a vizsgált közbeszerzések alatt) az igazgatóság tagja volt."

FCUK18 2018.02.09. 13:24:23

@neko1967: a kérdés úgy szólt, hogyan. erre csak egy helyes válasz van, megvette. a kitől, az nem volt kérdés.

a földes példád rossz, ott árverések voltak, nem pályázat vagy igénylés. fogalmi zavarban szenvedsz.

védés nem volt benne egy betű sem, csak és kizárólag a bejegyzés hülyeségére hívtam fel a figyelmet. mindig ezt teszem, max még a hazugságokra szoktam rávilágítani.

"Tiborcz István 2013. április 28-ai hatállyal értékesítette az Elios Innovatív Zrt-ben levő tulajdonrészét. 2013. szeptember 6-án feleségül vette Orbán Ráhelt, Orbán Viktor legidősebb lányát." ezt a k-monitor írja, tehát a 2014 január semmiképpen nem lehet igaz, ergo hazugság. márpedig ha egy történet egy ponton bukik, erősen megkérdőjeleződik az egész. bocs.

neko1967 2018.02.09. 13:40:23

@FCUK18:

Tulajdonrészét eladta - ha tényleg eladta, és nem egy strómannak átjátszotta, mint ahogy a Don Viktorió családjában szokás - de attól még maradhatott vezető pozícióban.

A földes példa jó, és tele van mutyival, mint ahogy a Kehi vizsgálata is bebizonyította.

"Szétcsalták a Hortobágy körüli földek bérleti pályázatait, mutat rá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése. A visszaélésekről beszámoló jelentést titkosította a kormány, most egy per miatt mégis nyilvánosságra került. A pályázatok töredékét visszavonták, de a mutyira épülő földpályázati rendszer egészét nem vizsgálták tovább."

A pályázati rendszer abszurditását jelzi az is, hogy az kaphatott nagy pontszámot, akik kevés, de őshonos fajtájú állattal pályázott, és nem volt a kezelésében föld. Így nyerhetett olyan pályázat is, amelyik során a gazda ötven fehér magyar kacsával jutott állami földhöz. Azok a gazdák kerültek hátrányba, akik nagyobb birka és marha állatállománnyal rendelkeztek, és már volt hol legeltetniük az állatokat. Tehát a régebben gazdálkodóknak kevesebb esélye volt az új pályázókkal szemben.

"Harmincnégy olyan gazdasági társaság is jutott földhöz, amelyik előtte nem foglalkozott mezőgazdasággal, csak a pályázatok kiírása után vette fel a tevékenységi körébe a mezőgazdasági termelést. Vélhetően ezek csupán a földbérleti pályázatokon való indulás miatt alakultak meg, vagy alakultak át, a KEHI szerint."

"A KEHI jelentésben is feltárt pályázati visszaélések miatt sok gazda legelő nélkül maradt az állataival, ami számos konfliktust szült helyben, és ezen néhány földterület újrapályáztatása sem tudott érdemben változtatni."
A KEHI vizsgálat a földpályázatoknak csupán a Hortobágyi Nemzeti Parkot érintő részét ellenőrizte. Az országos átfogó ellenőrzés elmaradt. Egyedül Ángyán József, a második Orbán-kormány vidékfejlesztési államtitkára volt az, aki mélyreható jelentést készített az egész országra kiterjedően.

"A neves agárszakember (Ángyán József) azt is kimutatta, hogy a földhaszonbérleti pályázatok meghatározó része nem a sarkalatos törvényben meghatározott birtokpolitikai elvek alapján zajlott le. Magyarul nem a rászoruló helyi kisgazdálkodók kapták meg a földeket."

blog.atlatszo.hu/2016/05/itt-a-kehi-jelentese-kamu-palyazatokkal-nyertek-allami-foldeket-a-hortobagyon/

Szeretek én is rávilágítani a "hazugságokra"!

De azért védjed tovább a "Capofamiglia"-át, kis "Picciotto"!

2018.02.09. 13:42:34

@FCUK18: "Tiborcz István 2013. április 28-ai hatállyal értékesítette az Elios Innovatív Zrt-ben levő tulajdonrészét"
2015. április 28-án adta el, pubi !
kezdd előről !

moletty 2018.02.09. 13:44:57

@FCUK18: Védd csak a gazdáidat utolsó leheletedig rohadt kubatov jugendista !
Mellébeszélsz troll, terelsz mert nem tuszd mit mondani . Pfőőőőjjjjjj köpök rátok

moletty 2018.02.09. 13:46:13

@h.kovacs: Kivezényelték a taknyot védeni a szart

neko1967 2018.02.09. 13:49:36

@moletty:
Kérem, csak finoman! Érveket kell felhozni, adatokat bemutatni, mert azzal lehet ezeket az alacsony szintű maffiózókat legjobban a sarokba szorítani!

2018.02.09. 13:52:29

Jaj, hát nem értitek ? "Az én anyám nem stróman, trallala", nem is szaladt el csak sietett, mert ment megnézni a takonyárpi ügyvédjét, aki csak közel egy fél milliárdot csórt el. Sietett mert várták ebédre, és megbeszélték hogy mikor mit kell mondani.

Mert ezt is a sorosgyurkó irta meg a migráns tervben, hogy a fideszeseknek lopni kell.
Vajon ez is ki lesz majd mindenhová plakátolva ? És az is hogy takony veri és rugdossa a nyuggereket ? Meg az is hogy farkasflóriminiszter ellopott közel 3 milliárdot ? Pedig abból milyen szép stadiont vagy kisvasutat lehetett volna épiteni ! Mert ez most nagyon hiányzik. Legalább annyira, mint üveges tótnak a hanyatesés !

neko1967 2018.02.09. 13:54:02

@moletty:
Vagdalkozni Németh Szilárd is tud, de vitázni.....

Aquincum 2018.02.09. 13:55:30

@FCUK18: Ebben az országban az egyik érthetetlen jelenség, amit maga képvisel. Miért kell a védhetetlent védeni? Így saját magából is hülyét csinál! Ha ennyire szereti ezt a jelenleg regnáló, tolvaj bandát, az ízlés kérdése, ha viszont napnál világosabban kiderül valami kapitális disznóság, akkor nem lenne jobb csöndben maradni inkább? Mondok egy pèldàt: egy általam kedvelt kosárlabda játékos egymás után kihagy hat büntetőt. A normális reakció némi bosszankodás, kinek-kinek vérmérséklete szerint. A nem normális: “de gyönyörűen bement ez a hat büntető!” Azt hiszem, érthető a pàrhuzam.

FCUK18 2018.02.09. 13:58:02

@Aquincum: te nem vagy százas :) de miért kell magad lejáratni azzal, hogy ezt be is mutatod? :) na kellemes hétvégét :D

neko1967 2018.02.09. 13:58:39

@Aquincum:

Talán tizenegyest kellett volna felhozni, az olyan "trendi".......

FCUK18 2018.02.09. 14:00:12

@h.kovacs: ezzel, amit írsz, csak annyi a baj, hogy ha igaz, akkor a k-monitor, akik a te oldaladon állnak, hazudik. ha ők mondanak igazat, akkor te hazudsz :) és hát igen, ha választani kell, inkább hiszek a K-monitornak, még akkor is, ha tudjuk, honnan jön a pénzük. és akkor körbeértünk.

neko1967 2018.02.09. 14:00:27

@FCUK18:

Először is Aquincum magázódott, vagyis a letegezése olyan "csendőr-pertu" volt.
Másodszor az igazat írta.....

neko1967 2018.02.09. 14:01:26

@FCUK18:

Én az Olaf adatait veszem figyelembe, és az Olaf szerint tulajdonos volt!

Aquincum 2018.02.09. 14:05:08

@neko1967: Direkt döntöttem a kosárlabda mellett. :-) Amióta ebbe a béna magyar fociba számolatlanul töltik a milliárdokat, teljesen megutáltam. Nevetséges lenne, de inkább végtelenül szomorú ez az egesz.

neko1967 2018.02.09. 14:06:47

@Aquincum:

De a focit jobban értik.....

neko1967 2018.02.09. 14:10:20

Már ha valakit érdekel!

A címe:

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás
(2015-2016.)

www.kielegyenafold.hu/userfiles/file/2018/0114/foldarveresek_zaro_borsod.pdf

FCUK18 2018.02.09. 14:16:49

@neko1967: a neten a tegeződés az alap, a magázódás opció. élt vele, az ő dolga. ennyire ne menj már le a béka segge alá, mert nem tudlak követni :)

ami meg az Olafot illeti, csak az elmúlt évek alapján kijelenthetjük, hogy ők sem tévedhetetlenek. de azt hiszel, amit akarsz, nem izgat különösebben.

egyébként jelzem, hogy nem vitázni járok ide, hanem a b1 faszságaira rámutatni. azt mondjuk nem értem, hogy ha annyi a gáz, miért kell még kamuzni is, ami hitelteleníti a gáz dolgokra rámutatást, de csináljátok csak ;D

Aquincum 2018.02.09. 14:18:10

@neko1967: Tulajdonképpen egy ilyen bunkóval, mint “FCUK18”, kár vitatkozni. Vagy nem érti, vagy nem akarja érteni, amit olvas. Esterházy Péternek erre az esetre volt egy remek mondása. Így kezdődik: “Bizonyos szint fölött..”

neko1967 2018.02.09. 14:23:09

@FCUK18:
1. Nem elfogadom, hanem elviselem a tegeződést!
2. Hogy tudnál követni, amikor én nem a maffia rangsorának a legalján vagyok?
3. Te azért jársz ide, mert ez a feladatod! Hogy pénzért vagy meggyőződésből csinálod, egyre megy, a végeredmény ugyanaz.
4. Már ha "gáz"! Miért van titkosítva az Oroszországgal megkötött gázvásárlási szerződés?

2018.02.09. 14:23:12

@Aquincum: azért védi, mert vagy ő is lop, és dől a lé, védeni kell az érdekeket, vagy csak ez a munkája közmunkás bérért cserébe. (3. hogy ingyen pitizik a pártnak, hátha kap egy trafikot )
Nem ő az egyetlen, de az külön vicces, hogy pár hetente újra regisztrál, mert már az vállalhatatlan, amit előző héten hazudott.

6.Lenin 2018.02.09. 14:29:13

Köcsögkéim!

Ilyen ügyekkel akkor kéne foglalkozni, ha megnyeritek a választást. Kirúgjátok a bíróságokról, ügyészségről az ott lévő ellenséget, beültetitek a saját seggnyalóitokat, és lehet kezdeni az akasztásokat.
Addig semmi értelem. Nem hoz semmit a konyhára, üres szócséplés.

Szóval próbáljatok koncentrálni a lényegre, ha meg nem megy akkor ezeknek semmi értelme, azon kívül, hogy itt próbáljátok kiélni a ferdüléseiteket.

neko1967 2018.02.09. 14:39:09

@6.Lenin:
Köszöntöm körünkben Németh Szilárdot!

Bár ez a hozzászólása még a szokottnál is összefüggéstelenebb.......

6.Lenin 2018.02.09. 14:44:32

@neko1967:

És, ha az lennék valóban, akkor mi van? Attól te még maradsz egy nagy seggfej.
Nekem meg ahhoz mi közöm?

neko1967 2018.02.09. 14:50:36

@6.Lenin:
Szilárd hozza az elvárt szintet. Na, annyi baj legyen!

neko1967 2018.02.09. 14:52:50

ataszjelenti.blog.hu/2018/02/09/ilyen_az_amikor_a_rendorseg_a_szolasszabadsagot_vedi

Ez egy érdekes hír! Engem is fenyegettek már ezzel, mert egyszer azt "merészeltem" írni, hogy a mindannyiunk által szeretett "KEDVES VEZETŐ" úgy néz ki, mint egy potrohos cigány vajda!

6.Lenin 2018.02.09. 14:57:31

@neko1967:

És már el is hitted, hogy minden megoldódott. Szerencsétlen.
Valamiért képtelen vagy felfogni, hogy nem ez a megoldás.

8. éve tököl az ellenzék ilyen hülyeségeken. Van valami eredménye?
2 hónap múlva választások!

neko1967 2018.02.09. 14:59:16

@6.Lenin:
Sajnos ilyen összefüggéstelen, széteső valamire nem tudok reagálni!

BAZINGA2 2018.02.09. 15:06:57

Egy biztos. Kupakos Kósa már kiesett a pixisből, csak még nem tudja. Majd a választás után felvilágosítják szerencsétlent.

6.Lenin 2018.02.09. 15:08:32

@neko1967:

Lassan kezdem érteni, hogy miért is van már 8. éve az ellenzék a béka seggénél.
egyszerűen képtelenek megérteni, hogy mit is kellene tenniük.

Most ápr. 8-án se tudok majd a jó, jobb közt választani, hanem kénytelen leszek a kisebbik rosszra szavazni, vagyis a Fideszre.

Az igazi választásra még várni kell néhány évtizedet, az egyre világosabb.

Ráadásul az ilyen köcsögök pont azokat erősítik, akik ellen próbálnak marhaságokkal küzdeni. Neko , te többet "érsz" a Fidesznek, mint 10 szilárd.

neko1967 2018.02.09. 15:12:41

@6.Lenin:

Sajnos ilyen "fidess" nyelven nem értek! Talán fél liter pálinka, demencia vagy parkinson-kór segítene. De most még épelméjű vagyok!

2018.02.09. 15:14:51

@FCUK18: életemben nem olvastam még a k-monitort, ennyit arról, hogy mi az én oldalam,de most a kedvedért megnyitottam és mit találtam ?:
"Tiborcz István 2015 áprilisában kiszállt az Elios-ból, tulajdonrészét pedig a közbeszerzési piacon szintén rendkívül sikeres West Hungária Bau Kft.-nek adta el"

harcolj még, szórakoztat !

6.Lenin 2018.02.09. 15:17:43

@neko1967:

Te nagyon buta vagy.Vagy fideszes provokátor. Mindent elkövetsz, hogy ne erre az ellenzékre szavazzanak a választók.
Nem sajnállak, bármelyik is vagy a két lehetőség közül.

neko1967 2018.02.09. 15:21:23

@6.Lenin:
Szilárd, Szilárd ne magadból indulj ki!
Inkább menj, és aludd ki magad!

6.Lenin 2018.02.09. 15:24:32

@neko1967:

Látom, tényleg nem értettél az egészből semmit, kár minden további szóért.
Nekem mind1.

neko1967 2018.02.09. 15:29:50

@6.Lenin:

Nem baj Szilárd!
Hogy is van a mondás?
Mindenki vagyonőrnek születik, de van aki továbbképezi magát!
Előtted az élet és hatodik osztály! (Itt kérek elnézést minden hatodik osztályostól!)

Aquincum 2018.02.09. 15:32:47

@6.Lenin: Szuper ez a szinvonal! Aki kicsit mást mer gondolni, az köcsög, igaz? A helyzet az, hogy a korrupció révén egyre gazdagabb a jelenlegi kormányzópárt és érdekköre. A gazdasági hatalom soha nem látott módon koncentrálódik a haverok kezében. A sajtó, a médiafelületek túlnyomó része már a kezükben van, így a legtöbb fórumon el sem hangozhatnak a kényes ügyek, annál inkább ömlik a nyílt, kormánypárti propaganda. Amit pár éve még nem hittem volna el: a Kossuth Rádió híreinek 70-80%-a kormányzati reklám, illetve az ellenzék lejáratásának céljaira szolgál! Úgyhogy én úgy látom, nem pártszimpátiáról szól már ez a szavazás, hanem kicsit a demokrácia létéről hazánkban. A maga szavazata egy szög lesz a rövid életű magyar demokrácia koporsójában.

neko1967 2018.02.09. 15:34:31

@Aquincum:
Hárompontos a dudaszót megelőzően!

Aquincum 2018.02.09. 15:37:48

@neko1967: :-) Bár ne kellene ilyen “hárompontosokat” írni!

6.Lenin 2018.02.09. 15:38:14

@neko1967:

Mi a faszért akarod nekem bebizonyítani, hogy buta vagy?
Már írtam, hogy tudom.
Akik értik, hogy miről is írtam, azoknak se okoz problémát ezt tudomásul venni.
Aki meg olyan segg, mint te, annak meg hiába is írod le 100x, úgysem fogják megérteni, hogy miért is. Ne erőlködj tovább. Míg nem bizonyítod ennek az ellenkezőjét, csak ismételni tudnám ezt a megállapításomat.
Én ezt lezártam, mert nem látom semmi értelmét a továbbiakban.

neko1967 2018.02.09. 15:41:17

@6.Lenin:
Hát Szilárd ez nagyon gyenge! Ebből nem lesz jó lóvé........

6.Lenin 2018.02.09. 15:44:50

@Aquincum:

"Úgyhogy én úgy látom, nem pártszimpátiáról szól már ez a szavazás, hanem kicsit a demokrácia létéről hazánkban. A maga szavazata egy szög lesz a rövid életű magyar demokrácia koporsójában. "

Nem, ez a szavazás még mindig csak a kisebbik rossz választásáról szól, szerintem, és valószínűleg nagyon sok választani szándékozónak is ez a véleménye, hiszen nagyon magas a bizonytalanok száma.
A szimpátia szerint szavazók már döntöttek, ők már választottak. Onnan elvenni szavazatokat szinte reménytelen. A bizonytalanok közül lehetne MEGGYŐZNI választani szándékozókat.

8. éve sikertelen ez a próbálkozás. Miért? Erre a kérdésre kéne a valódi választ megkeresni, nem kitalálni hamis válaszokat.
Szerintem.
Én is már választani szeretnék, nem szavazni a kisebbik rosszra. Érted ezt?

blah 2018.02.09. 15:56:08

@6.Lenin: dögölj meg, minél hamarabb, csak ezzel foglalkozz.

6.Lenin 2018.02.09. 16:14:51

@blah:

Miattam nem fog győzni az ellenzék? Ne bassz!

Aquincum 2018.02.09. 16:28:52

@6.Lenin: Minden erőmet összeszedve, megpróbálom megérteni e fényes gondolatmenetet. ;-) Bevallom, én is nagyon nehezen fogok választani. Viszont változatlanul az a problémám, hogy a Fidesz-KDNP lebontja a magyar demokráciát, egy autoriter rendszert épít. Látszólag Törökországban, vagy Oroszországban is demokrácia van, de valójában azok a rendszerek csupán nyomokban hasonlítanak az igazi demokráciára. Mi egyértelműen abba az irányba tartunk. Csak egy rövid felsorolás ennek alátámasztására: fékek és ellensúlyok megszüntetése, mindent elöntő, a csúcsról induló korrupció, a sajtó bekebelezése, olcsó nacionalizmus, ellenségképek kreálása, majd a kreált ellenségek ellen való folyamatos uszítás. Ezért, magával ellentétben, én erre az álkeresztény, gazember társaságra nem fogok szavazni! Inkább legyen kicsit ügyetlenebb, kicsit butább egy politikai társulás, de erre a cinikus, tolvaj bandára soha! És reménykedjen velem együtt, hogyha mégis ezek maradnak kormányon, akkor ne taszítsák romlásba az országot! Az elmúlt évek uniós támogatásának jó részének a szétrablásával, elherdálásával történelmi esélyt packáztak el.

6.Lenin 2018.02.09. 16:45:10

@Aquincum:

Mit számít, hogy mit épít, ha a választók most 8-án mást szeretnének?

Van 6 millió választásra jogosult, akik nem a Fideszre szavaztak.
1,5-2 millió fideszes szavazó.
2,5 -3 más pártokhoz elkötelezett.
2,5 -3 bizonytalan. Szavazókat nagyobb számban csak tőlük lehetne szerezni. 3-4 millióval vastagon nyerhetne az ellenzék.

Fogadjuk el amit írsz. fogadjuk el azt is, hogy most minden rosszul megy. 4 millió ember nyomorog. Az ország csúszik lefelé.

Miért nem lehetne 1-1,5 millió szavazót pluszban az ellenzéknek meggyőznie?
A vt már néhány éve ismert, a megoldás is.

Egy erős baloldali szövetség, 106 egyéni képviselő jelölt, egy lista. Miért nem ezzel foglalkoztak már 8. éve? Ki/mi az akadály?

Én? Vagy ez a N. Szilárd? Nem hinném.

Valami ok csak van? Pláne, ha elfogadjuk azt, amit írsz. És mégsem működik a dolog. Miért?

6.Lenin 2018.02.09. 16:49:56

@Aquincum:

Miért lehetett nyerni Veszprémben, Ózdon,Szegeden, Tapolcán, és néhány más helyen?
Miért ne lehetne még több helyen, ha mindaz igaz, amit írsz?

Mik lehetnek az igazi akadályok? Miért nem arról beszéltek?

csobi2011 2018.02.09. 17:08:24

Én sem szívesen beszélnék olyan gané emberekkel mint a hirtv riporterek. Mindenki láthatja a híradásaikban hogyan zaklatják, erőszakoskodnak az általuk kiszemeltekkel. Ez az újságírás legalja. Ehhez képest a blikk újságírói uriemberek. És ezek az emberek nevezik bukott politikusnak Kósát? Jó vicc. Egy ember, aki évtizedek óta Debrecen vezetője vagy a legnagyobb párt frakcióvezetője volt, most pedig miniszter. Ha ő bukott ember, akkor a kivénhedt mszp,dk vezetőket vagy a hatalom közelébe sosem jutó lmp,jobbik vezetőket minek nevezzük?

csobi2011 2018.02.09. 17:21:18

@6.Lenin: A számításod hibás. Ha a közvéleménykutatók átlagát nézzük akkor alábbi a helyzet:
fidesz: 2.3-2.5 millió
mindenki más: 2 millió (a fidesz a biztos pártválasztók között 50% fölött van így nem lehetnek többen mint a fidesz. Továbbá nem mind fog bejutni a Parlamentbe így a rájuk adott szavazatok elvesznek).
A választásokon nem fog 5.2 millió embernél több részt venni. Szóval van kb. nyolcszáz ezer bizonytalan szavazó, de köztük is van aki a fideszre fog végül szavazni. Szóval az ellenzéknek semmilyen matek szerint sincs esélye. Csak a fidesz győzelmének mértéke kérdéses.

Aquincum 2018.02.09. 17:39:16

@6.Lenin: Gondolom, egy blog kommentjei közt alapos elemzést nem vár tőlem, nem arról szól ez a műfaj. Röviden, nagyon leegyszerűsítve próbálok valamit írni. Azért, mert a Fidesz tábor fanatikusan, elvakultan ravaszkodik szeretett Pártjához és Vezéréhez. Van egy réteg, akihez, úgy látszik, elért a propaganda egyik üzenete, hogy még mindig a kisebbik rossz a Fidesz. A többi szavazón pedig osztozkodnak mindenféle világlátású pártok, akik nem tudnak, vagy nem akarnak megegyezni egymással. Ne hagyjam ki azt sem, hogy az ellenzéki politikusok között is számosan vannak alkalmatlan hülyék. Utoljára, de nem utolsósorban: az ellenzéket megfosztották a média felületeitől. Ezzel szemben a kormánypártok immár határtalan anyagi forrásokkal rendelkeznek, óriási médiabirodalom felett diszponálnak, plusz közpénzen pl. Nemzeti Konzultációknak hazudott propagandát folytatnak. Folytathatnám, de tényleg erre itt nincs hely. Tehát, az én állításom és félelmem: ez a kormány addig lesz sikeres, ameddig ömlik ide az uniós pénz, utána viszont tragédia várható. Egyértelműen az Unió perifériájára, vagy abból kifelé tartunk, a társadalmi berendezkedésünk egyre távolodik a demokráciától, és egyre erősödik az orosz befolyás. Sokan már nem mernek nyíltan beszélni, tartva a munkájuk elvesztésétől. Még nem verik meg a másként gondolkodókat, de mi lesz ebből? És a Kárpátok Kis Géniusza akar a Nyugatnak tanácsokat adni, hogy kell helyesen demokráciát építeni! Tragikomikus!

6.Lenin 2018.02.09. 17:44:58

@csobi2011:

Én azokat a számokat írtam, amit az ellenzék is szokott, természetesen nem pontosak ezek a számok ( a közvélemény kutatóké se)
Én az ő logikájuk szerint próbáltam kicsikarni a lényeget. Miért is nem működik az a logika?
Valahol valami nagyon nem stimmel. Arról nem is írtam, hogy szerintük óriási a kormányváltó hangulat, mert akkor még jobban sántítana ez a logika.

De, azt a részét komolyan gondoltam, hogy szeretnék végre választani, és nem a kisebbik rossz mellett dönteni. Ugyanis az senkinek sem jó, ha ilyen óriási a különbség a kormányzó pártok, és az ellenzék közt. A kormánypártoknak sem, hiszen nem lehet a valódi teljesítményt mérni, hiszen bármit megtehetnek. Hosszútávon ez senkinek sem jó. Erre szerettem volna választ kapni, hogy ez miért is nem működik a valóságban.
Eddig értelmes válasz még nem jött. Én nem a Fidesz győzelmének az okait próbáltam magyarázni, hanem az ellenzék tehetetlenségének az okai érdekelnének, az ő magyarázatukban. Én nagyjából sejtem az okokat, hiszen nem kell hozzá különösebb éleslátás, de az övék érdekelne, miért is nem veszik észre, vagy, ha tudják, miért nem tesznek ellene. Ennyi. Nem tudományos kutatást szeretnék lefolytatni.

6.Lenin 2018.02.09. 17:58:00

@Aquincum:

Már majdnem megörültem, hogy, de aztán félrement mosdatásba, ezt ismerem.
Önfelmentésre adott téves magyarázat, szerintem.
Az nyilvánvaló, hogy minden pártnak van fanatikus tábora. Őket nyilván nehéz elmozdítani.De ez éppen úgy érvényes a DK-ra, vagy a Jobbikra is. Az MSZP-re már talán nem. Ott nincs aki és ami összetartsa őket.

A médiáról. a fideszes szavazók többsége is az RTL klubot nézi, az pedig nem kormánypárti. A plakátok szerintem nem sokat hoztak a Fidesznek, lehet, hogy inkább vittek.
Ma már szinte minden háztartásban hozzáférhető az internet.
Nekem a következő sorrendben vannak: index, ATV, HírTV, Echo, 888 (a legidiótább kommentelőkkel), Magyar idők (csak átfutom). És ha nem változik a helyzet 8-án a Fideszre szavazok, mint a kisebbik rosszra.

prakp 2018.02.09. 18:13:36

@6.Lenin: "De, azt a részét komolyan gondoltam, hogy szeretnék végre választani, és nem a kisebbik rossz mellett dönteni."

Elég sokan így vagyunk ezzel, azt hiszem. Viszont ezt a bandát akkor is el kell takarítani.

6.Lenin 2018.02.09. 18:30:01

@prakp:

Semmi gond, de a káosz se lehet cél. Valamilyen még elfogadható-átmenetileg-csak kell, hogy legyen. Az ország teljes leszakadása semmi esetre se lehet megoldás.

De ismert a megoldás lehetősége. Valamilyen szinten kellene a jelenlegi kormányzó pártokat kényszeríteni, hogy más szempontokat is vegyen figyelembe. Magától, pláne ekkora fölényben nem hiszem, hogy reális elvárás ez.

Aquincum 2018.02.09. 18:30:12

@6.Lenin: Nem tudom, mit gondolt “mosdatás” alatt. Kérdezett s én próbáltam nagyon röviden felelni. A következtetésével nem tudok egyetérteni, annak én pont az ellenkezőjét vontam le, de persze szíve joga Önnek is a döntés. Szerintem a Fidesz-KDNP nagy arányú győzelme nem a kisebb, hanem a lehető legnagyobb rossz, ami az országgal történhet.

Aquincum 2018.02.09. 18:41:32

@6.Lenin: Ennyire nem figyelte a Fidesz eddigi tevékenységét? Ezeknek semmiféle “más szempont” nincs, kizárólag a hatalom és a pénz maga! Hozzáteszem, hogy ne általánosítsak, természetesen nem csak rosszat tettek az országnak, biztosan voltak és vannak jó szándékú és jó eredményű intézkedéseik is, de amit a - bocsánat, hogy ismétlem magam - demokrácia lebontása, a gyűlöletkeltés, a társadalom szétszakítása, a korrupció terén, stb. műveltek, az szinte megbocsájthatatlan! Elkeserítő, hogy az egykori úgymond “csillogó szemű” fiatalokból micsoda egy szemét banda lett! Szerintem 1998-tól már látszott a romlásuk, de 2010-től túlmentek minden határon, mostanra meg tényleg hányni kell tőlük!

taga20 2018.02.09. 18:46:31

@6.Lenin: "De ismert a megoldás lehetősége. Valamilyen szinten kellene a jelenlegi kormányzó pártokat kényszeríteni, hogy más szempontokat is vegyen figyelembe."

vicces vagy lenyinevtárs! te aszt szeretnéd, hogy álkápone kicsit humánusabb legyen:)))

6.Lenin 2018.02.09. 18:54:16

@Aquincum:

Ja, igen. _Mindennek az alapfeltétele lenne egy reális, valós helyzetértékelés.
Teljesen elfogulatlanul.

Azt hiszem az alapvető hiba abból adódik, hogy az elfogult véleményeket tényként kezelik , és ezért sántít minden.
Természetesen azt elfogadom, hogy különbözően ítélünk meg szinte mindent, de ez visz félre mindig.
Ezért is lehet a sok bizonytalan szavazó. Mást hall, mást érez a valóságban, és nem érti az okokat. Nem hall helyette hihető megoldásokat, vagy akik mondanának, maguk hiteltelenek (vagy hiteltelenítik, nem minden alap nélkül esetleg).

De ezekre a problémákra is van (lett volna az elmúlt években) megoldás. Nem lenne szabad támogatni olyanokat, akik már bizonyítottan hiteltelenek.

De ez nagyon nehéz, mert néha sok száz ezren töretlenül hisznek nekik. Őket miként lehetne meggyőzni az ellenkezőjéről?

azt elismerem, hogy rendkívül bonyolult kérdés ez, de, ha ezt még tovább bonyolítjuk félrevető helyzetértékeléssel, akkor menthetetlennek látszik a dolog.

Jó példa erre a 2011végi, 2012 eleji események. Óriási kormányváltó hangulatot feltételeztek, aztán egy békemenet hazavágott mindent. Bajnai mehetett a levesbe.
Szerintem.

izé...a neten a tegeződés a normálisan elfogadott. Nem kötelező visszaélni vele az is igaz. De ez intelligencia kérdése.

6.Lenin 2018.02.09. 18:58:14

@taga20:

Te köcsög, ha már idézel, idézd az egész gondolatot, mert a büdös életben nem leszel képes felfogni a lényeget, és marhaságokat írsz.
Természetes más a helyzet, ha készakarva akarod eltorzítani a lényeget, vagy hülyét csinálni magadból. Ez a te dolgod.

6.Lenin 2018.02.09. 19:02:58

@Aquincum:

Ez egy nagyon elfogult vélemény. Természetesen jogodban áll ezt hinned, de a jelek szerint ebből adódik, hogy nem találjátok a megoldást, ráadásul ezt még önfelmentéssel, félremagyarázással fokozzátok is. Ez így nem fog menni, de ez már nem az én gondom.
Vagyis az enyém is, hiszen még mindig nem lesz lehetőségem választani két jó lehetőség közül.

taga20 2018.02.09. 19:33:05

@6.Lenin: te szerencsétlen fityesznyugger, te bazdmeg még akkor is ezeket az együgyű dolgaidat fogod itt kommentelni, mikor a gazdád a geci és családja és bandája a sitten fog rohadni!

te szerencsétlen farok, a b1 feketepákója vagy!

6.Lenin 2018.02.09. 19:49:11

@taga20:

Mi történt? Van a közeledben valaki, aki orvost tudna hívni? Kezdek aggódni érted (na, jó, ez tényleg kamu).

Elolvastad, hogy miket írtam? Érted Is?
bár ez, ezek után hülye kérdés tőlem. fingod sincs, hogy miről írtam.

Teszek egy kísérletet, hátha.

B+, már össze se tudom számolni, hogy hányx kellett szavaznom ( mert élek a jogommal), hogy nem választottam, hanem szavaztam, szerintem a jóra, de aztán kiderült, hogy tévedtem.
Szeretnék már egyszer tényleg választani, ki a jobb, a jobbnál jobb kínálatból.
Ma ez a lehetőség nem adatott meg számomra, másoknak sem.
Tudod miért ?
Szívesen elolvasnám a véleményed erről, szerinted mi lehet ennek az oka.

Egy olyan országban, ahol naponta milliók halnak éhen, az ellenzék egy pártja se haladja meg a 10 %-ot sem, akik miatt éhen halnak, azok meg hasítanak már ki tudja hány éve. A népek meg visítanak a változásért.
Lökjed az igét , taga20, hallgatlak.

taga20 2018.02.09. 20:03:54

@6.Lenin: "Kezdek aggódni érted (na, jó, ez tényleg kamu)."

azé a jó csírája benned van, csak a fityeszes éned elnyomja, pedig azé nem vagy velejéig romlott(na jó, csak vicceltem:)))

hitler, sztálin, és kimdzsondzsuva is száguldott-száguld, és láttuk a végeredményt.

hogy miért nem lehet választani, azt kérdezd meg a gecitől, aki kitalálta ezt a rendszert.

rallus 2018.02.09. 20:06:00

OLAF-nak és az ellenzéki sajtónak a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgépet kellene kérdőre vonnia, nem Tiborcz Istvánt, akinek 2009-től nyolc hónapig még van, de utána öt éven át, a kérdéses időszakban 2014 áprilisáig már semmilyen tulajdona és irányítási, döntési joga nem volt az Eliosban.

taga20 2018.02.09. 20:08:38

@rallus: hazucc tróger! hazucc!

a bandafőnöködnek előzetesben kéne már lennie, és ezt te is tudod!

rohadj meg fityeszparazita!

6.Lenin 2018.02.09. 20:14:03

@taga20:

Veszprémben, Ózdon, Szegeden, Tapolcán, néhány kerületben Bp-en engedte?
Csak kormánypárti képviselők vannak a Parlamentben?
250 párt van bejegyezve állítólag, ezek közül vagy 70 indulni is fog a választáson.

Amiről írtál, az olyan, mint ami a lónak is van (tudod olyan, mint a rugós kés, néha nagyon hosszú is lehet, aztán becsukódik, visszahúzódik)

Valami jobb 5let?

taga20 2018.02.09. 20:24:16

@6.Lenin: van! szerintem ledlámpát kéne szerelnünk.

jó páros lennénk. te lennél aki mindenkinek jukat dumálna a hasába, én meg mekcsinálnám:)))

a többit meg a tiborcgyerek intézné, me récsöl a saját lábunkon áll!

neko1967 2018.02.09. 20:36:18

Azért az mindent elmond a jelenlegi kormányoldal politikusairól, hogy semmilyen körülmények között nem állnak ki a kritikus kérdéseket feltevő újságírók elé, nem vállalnak fel tényleges vitákat ellenzéki politikusokkal, gyáván, mekegve menekülnek! 50 kg nőktől is megijednek!

Mit is mondott Kósa Lali, a mikor a riporternő kellemetlent kérdezett?
"Nem tudna olyat kérdezni, amire pozitívat lehet válaszolni!"

Legendás továbbá a közpénz jellegét elvesztő közpénzre vonatkozó eszmefuttatása! Na jó, ne essünk túlzásba, nem eszmefuttatás volt, hanem habogás.....

Valaki írta, hogy mégiscsak Debrecen polgármestere volt évekig. Igen olyan jó polgármester volt, hogy az mdf-s alpolgármester is azt mondta róla az amerikai nagykövetnek, hogy már nem mr. 10%-nak, hanem mr. 20%-nak hívják! Ez is úgy derült ki, hogy a nagykövet hivatalos jelentést írt a beszélgetésről a külügynek, és végűl a wikiliks iratokba is bekerült. De ezt mr. 20%-ot én már jóval hamarabb hallottam egy debreceni polgármestri hivatalban dolgozó ismerősömtől.
Beszélhetünk még az Új-Zélandi Stones koncertlátogatásáról, ami egy kis dubai pihenéssel is össze volt kötve, és sose tudta hitelt érdemlően bebizonyítani - mondjuk nem is akarta - hogy nem közpénzből volt az utazáz fizetve.

Apropó, koncert! Valaki emlékszik rá, hogy milyen urizálással támadták Gyurcsányt miniszterelnök korában? Azzal hogy képes volt a válság idején elmenni Bécsbe Tina Turner koncertre és kifizatni rá 30.000 Ft-ot! Hogy merészelte!
Gyurcsánynak igen sok hibája van, és sok hibát követett el, de gyávasággal soha nem lehetett vádolni! Amikor a népszerűsége a bányabéka alatt volt, akkor is elment az emberek közé úgy hogy előre lehetett tudni a helyszínt. Volt amikor leköpték, de ez a köpködős patkányt minősíti!

Amikor Orbán lemegy a "nép" közé, mindig a következő nap lehet megtudni, hogy ott volt. Nehogy valaki keresetlen szavakkal felelősségre vonja.....
De ez jellemző az összes fidess politikusra, ha az újságíró nem "felkérdez" akkor inkább ne is kérdezzen!

Lamlam 2018.02.09. 20:51:15

@rallus:
Érdekes dolog az ha valakinek 50%-os tulajdonrésze van egy cégben , hogy mennyi a beleszólása . Ugyan annyi mint a társtulajdonosnak . A másik dolog az hogy többszereplős ez az eset ami az OLAF jelentés . mszp.hu/hir/itt_az_olaf-jelentes ,
Valamint érdemes elolvasni ezt is .
zoom.hu/hir/2018/02/07/az-elios-botrany-sara-nagyon-magasra-frocskol/
meglehetősen zavaros és kusza ügy .
Amire felfigyeltem az hogy Simicska sehol sem szerepel , ergo az OLAF -nak az Orbán és köre lett hirtelen fontos .

neko1967 2018.02.09. 20:57:22

@Lamlam:
Talán azért nem szerepel sehol Simicska neve, mert csak a nevét adta a céghez, hogy javítsa Tiborcz tárgyalási pozícióit, és ezt az Olaf nyomozói is észlelték.

taga20 2018.02.09. 21:16:50

@Lamlam: szerintem állapodjunk meg abban, hogy a tiborcgyerek és a simicska bűnöző, a geci melletti cellába kerüljenek.

ez így rendben van tróger?

jolaca 2018.02.09. 21:20:12

@rallus:
Azért tehetnél egy erőfeszítést, és a saját Elios-tulajdonlási nyomozati anyagodat írhatnád ki a pártsajtóból kimásolt, minden csövön dőlő mosdatás helyett.

jolaca 2018.02.09. 21:24:57

@taga20:
Az lenne rendben, ha a kollégiumi volt szobatársakat sorsolnák ugyanabba a "hálóba", csak most több időre...

6.Lenin 2018.02.09. 21:30:35

Ez az Olaf ügy is elhal ápr. 8 után.
Ez is olyan, mint 2012-ben az EP vita, azt hitték Orbán belebukik, de nem jött össze.
A 4-es metró ügyét is elcseszték megpróbálták ennek a kormánynak a nyakába varrani, de mióta rájöttek, hogy a kedvenceik voltak a sárosak, most már nem feszegetik a kérdést annyira.
Ez is majd szépen elhal, mikor kiderül, hogy ebbe tuti nem fog bukni a patás.

Izmoznak a fiuk, de eddig nem akar valahogy összejönni.
Csak a szerencsétlen köcsögök reménykednek, hátha, ha már ők sehogy, talán majd kintről valaki.
Még pár hét, aztán csend és az oszlásnak induló ballib oldal bűze, néhány napig. Aztán itt a tavasz, vidámság, kacagás. A többi felejthető.

neko1967 2018.02.09. 21:49:33

@6.Lenin:
Hát igen, '44-ben is volt, aki együtt kacagott Adolffal, csak közben egész Európa szívott!

A történelem könyvek néhány évtized múlva egy lapon fogják emlegetni a tatárjárást, a mohácsi csatát és orbánt! De nem baj addig is móka kacagás, ugye Szilárd!

Mulattok majd mint a ss tisztek a koncentrációs tábor zenészeinek a muzsikájára!

6.Lenin 2018.02.09. 21:56:03

@neko1967:

Meg tudnád adni a töri tanárod nevét és címét?

Örökre eltiltanám a töri oktatástól. Nem elég az évszámokat, neveket, bemagoltatni, hanem azért a töri kicsit macerásabb ettől.
Kurva szerencséd, hogy ingyenes még nálunk az oktatás. A szüleid most sajnálhatnák a rád elcseszett lóvét.

Szerintem még egy külvárosii 4Csöcsűben is kiröhögnek ennyi hozzáértés láttán.

neko1967 2018.02.09. 22:02:30

@6.Lenin:
Szilárd, Szilárd, már megint elvetetted a súlykot! Mindig ez van, ha telibe találok! Pedig én még csak nem is hasonlítok arra, akitől rettegsz, Széll Bernadettre.... Kemény és bátor vagy mint a menekülő Kósa!

taga20 2018.02.09. 22:07:43

@6.Lenin: vergöcc faszkalap fityesznyugger egész nap. ráadásul ugatod a történelmet!
rád egy fillért nem költött az anyád, tisztán láccik.

6.Lenin 2018.02.09. 22:18:36

@neko1967:

Tudod kitől rettegtem én utoljára?
A 60 -as évek közepén néha betévedtem a Keleti környékén a Fehér Ló nevezetű becsület süllyesztőbe szomjat oltani. Egyszer véletlen kicsit többet kapaszkodtam a tekintetemmel az ott kiszolgáló 4 csöcs közül kettőbe. A csöcsök tulaja felajánlotta, hogy megmutatja a pisilőjét is. De az ott lévők nem ajánlották, mondván, ha nem akarom örök életre megutálni a nőket, akkor mondjak le erről. Lemondtam, de épp , hogy ki tudtam menekülni az intézményből.
Na, akkor rettegtem utoljára. Berni is ilyen lenne? Nem hinném, láttam a tévében, nem egy nagy vasziszdasz, szerintem.

neko1967 2018.02.09. 22:28:55

@6.Lenin:
Jaj Szilárd, hogyan is mondják? "A stílus maga az ember!" Rád ez hatványozottan igaz! Mocskos stlílus.......

babbaba 2018.02.10. 04:23:17

@neko1967: Csak tipikus Fidesz hívő.

6.Lenin 2018.02.10. 09:13:15

@babbaba:

Mondják a született lúzerek, nyugtatgatva magukat.

Lamlam 2018.02.10. 19:58:17

@neko1967:
Az OLAF számára kizárólag Orbán és kötődése lett a fontos . Azt is tudjuk mindnyájan hogy miért . 50-50%-os tulajdonlás esetében mindenki felelős , de ez most lényegtelen .
süti beállítások módosítása