B1 blogcsalád



Áder János szerint minden a legnagyobb rendben van Magyarországon

2017. március 13. - nickgrabowszki

Erre abból lehet következtetni, hogy újabb elnökké választása előtti kortesbeszédében egyetlen szó erejéig nem tért ki a magyar belpolitikára, illetve általában a magyarországi állapotokra sem.aj_5.jpg

A jövő nemzedékek iránti érzékenységét nem érintette meg az oktatás és az egészségügy forráshiánya, a kormánypropaganda uszító propagandakampánya, a független intézmények hiánya, az irányított közbeszerzésekkel lenyúlt közpénzek, a tekintélyelvű, illiberális állam, az autokrácia kiépítése.

Magyarországon minden a legnagyobb rendben van.

Egyetlen bíráló megjegyzés el nem hagyta a száját.

Az illúzió is lett volna várni, hogy majd mindenben egyetért az ellenzékkel, és - mint Majtényi László ígérte, illetve sürgette - az elnöki posztról fogja kritizálni az Orbán-rezsimet.

Hogyan is tehetné: államfőnek mindkétszer a Fidesz-KDNP választotta meg. 2012-ben kétharmaddal, az első fordulóban, ellenjelölt nélkül. 2017-ben a második körben, de gond nélkül.

Ilyenformán szinte forgalmilag is kizárt, hogy egy egypárti (formálisan kétpárti) jelölt majd szembeszáll az őt megválasztó hatalom akaratával, és a nemzetet egységét fogja képviselni.

Már csak azért sem, mert azok is csak nemzet (a választójogosultak) negyedét képviselik, akik megválasztották: 2014-ben a választók egyértelmű többsége a Fidesz ellen szavazott. Az már csak az Áder vezetésével kidolgozott választási szisztémának köszönhető, hogy ezek után ismét kétharmados parlamenti többséget tudtak szerezni.

De Áder már csak előélete miatt

sem tudja a nemzet egységét képviselni.

A politikai szocializációját a Fideszben szerezte. Nem zavarta a párton belüli belső ellenzék kinyírása 1993 körül, majd a parlamenti ellenzék jogainak csorbítása házelnökként '98 után.

Köztársasági elnökké választását szinte kizárólag Kövér Lászlónak köszönheti, és azt el nem tudjuk képzelni, hogy valaki egyszerre tudja a nemzet egységét képviselni és Kövér ideáinak is megfelelni.

Amit Kósa Lajos mondott rá, ti. hogy

Áder János képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse, hanem azt, amit az Alkotmány és a demokrácia elvei előírnak.

az csak arra bizonyíték, hogy Kósa maga is úgy gondolja (azaz néhányan még a Fideszben is elismerik), hogy a Fidesz álláspontja, valamint az Alkotmány és a demokrácia elvei nem azonosak. Nagyon különböznek.

De arra semmi nem utal, hogy Áder valóban az alkotmány elveit érvényesítené.

  • Első államfői ciklusában mindössze 3 fajsúlyos kérdésben emelt alkotmányos vétót.
  • Miközben még a KDNP-s megszállás alatt lévő Alkotmánybíróság is 6 további törvényt talált alkotmányellenesnek, amit előzőleg Áder gond nélkül rendeben lévőnek talált.

Áder tehát nemcsak nem fejezi ki a nemzet egységét, de

nem is a jogállam és a demokrácia őre.

Nem is választotta volna meg a Fidesz, ha az volna. Áder belső ellenzéki nimbusza mindössze abból fakad, hogy a 2000-es években kétszer is jelentősen összekülönbözött Orbánnal amiatt, hogy ki a felelős az elbukott választásokért 2002-ben és 2006-ban.

Áder gyenge kampányfőnöki, majd frakcióvezetői teljesítménye, vagy Orbán vezéri ambíciói, ad hoc, inkoherens akcionizmusa vezetett a kudarcokhoz.

Áder a bukott választások után nem értette meg az idők szavát. Lemaradt 1-2 brosúrával, és még mindig azt hiszi, hogy a Fidesz az azonos szocializációjú, gondolkodású és érdekű emberek szövetsége, ahol Orbán a primus inter pares.

Miközben már rég szó sincs erről. Nem a fiúk kooperációja ez régen, hanem a Führerprinzip pártja, és ennek legszemléletesebb példája éppen Áder háttérbe szorítása volt bő 10 évvel ezelőtt.

De ezzel együtt nem a Fidesz-KDNP, sőt, még csak

 nem is Orbán ellensége.

Legfeljebb annyit akar, hogy mások véleménye is közel azonos súllyal eshessen latba, mint az Orbáné. Persze nem az ellenzékiek, meg egyéb hazaárulók szava, hanem például a durván jobbos alkotmánybíróké. Hogy belül, de csak belül!, más is elmondhassa, ha valamivel nem ért egyet.

Mert kint Áder legfeljebb annyival tüntet, ha nem ért egyet valamivel, hogy nem támogatja vadul (mások simán megteszik jobb meggyőződésük ellenére), de ellenezni nem fogja. Mint például a tavalyi orbáni népszavazás előestéjén az állami tévében adott interjújában, ahol

  • nem volt hajlandó nemzethalált megakadályozónak, a bevándorlást megállítónak, történelminek és sorsfordítónak nevezni a kamunépszavazást, meg elítélni és hazaárulónak nevezni az érvénytelen voksra buzdítókat.
  • De nem is mondta azt, hogy a népszavazás értelmetlen, jogilag nonszensz, a kampány törvénytelen és uszító, a kormány és ellenzék nem azonos feltételekkel indult.

Úgy tett, mintha minden rendben lenne, és neki nem lenne semmi köze hozzá, mert nem lenne semmi dolga vele. De Orbánnak már ez is azt jelentette, hogy

nem volt eléggé lojális.

Ha másból, meg eddig nem is, ebből Áder is megérthette volna, hogy nincs középút. Orbán nem Kádár, nem elég neki, ha nincs valaki nyíltan ellene. Orbán Rákosihoz hasonlít inkább: mindenki ellene van, aki nincs nagyon egyértelműen és nagyon szervilisen mögötte.

Mivel Orbánnak most nincs kétharmada, hogy át tudja verni a prezidenciális köztársaságot, Ádernek még lesz újabb 5 éve, hogy játsza a nagyvonalú kívülállót, akit se Orbán, se az ellenzék nem tekint sajátjának.

De majd jókat lehet horgászni, meg utazni is ide-oda, miközben itt kopaszokkal akadályoznak meg népszavazást, darabonként darálják be a médiát, hazug uszítókampányokat folytatnak közpénzből.

De mim köze ehhez a köztársasági elnöknek? Magyarországon már csak így mennek a dolgok. Mint már említettük, szerinte Magyarországon minden legnagyobb rendben van.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4012334427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.13. 15:20:23

"De Áder már csak előélete miatt sem tudja a nemzet egységét képviselni."

Ez igaz Majtényira is.

morpho 2017.03.13. 15:56:16

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

És, ha igaz Majtényira is, akkor Áderre már nem igaz?

morpho 2017.03.13. 16:22:47

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

Tök feleslegesen relativizáltál. Ha azt írják, hogy Áder jó arc, akkor nem írod le, hogy de Majtényi is az.

Francois77 2017.03.13. 16:37:13

Majtényi a saját jelölőit sem tudta megtartani a két forduló között. Ciki

morpho 2017.03.13. 18:03:02

@Francois77:

Irreleváns. Áder szervilizmusáról szól az írás. Csak te megpróbálsz tematizálni. Harmatos és ócska.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.13. 18:22:53

Pártkatona, miért bírálná a pártját?

Francois77 2017.03.13. 19:14:35

@morpho: fura olyantól olvasni azt, hogy eltérek a témától, aki életében nem tudott ragaszkodni egy témához sem, mikor kommentál. Plusz: nem lettél megszólítva, kuss a neved:)

morpho 2017.03.13. 21:07:45

@Francois77:
Nofene! :) Te fostad a világot Pubi? Mindjárt elsírom magam! Egyébként attól, hogy itt hazudozol, meg mellébeszélsz, még nem derül ki, hogy egy Áderről szóló cikkben mit keresnek Majtényi saját jelölői? Legközelebb egy jó file mignon receptet tolj ide, ha tudod mi az. Annak sincs semmi köze Áderhez, de akár még hasznos is lehet.

Francois77 2017.03.14. 00:20:19

@morpho: ne legyél ennyire frusztrált, kicsit uncsi már, hogy lassan ki se nyitok a szád, máris ömlik ki rajta a szar.

morpho 2017.03.14. 01:08:58

@Francois77:

"hogy lassan ki se nyitok a szád" Ja lassan ki se... Nem lehetne gyorsan?

morpho 2017.03.14. 10:51:06

@E.Katolnai:
Attól most tekintsünk el, hogy egy koszos náci vagy. Viszont a probléma ott van, hogy hiába szeretné a "az aljas soros pribék hazánkra szabaditani" a menekülteket, azok az istennek sem akarnak Magyarországra jönni. Maximum az EU-ba akarnak bejutni, de nem Magyarországra, ami az EU legszarabb országa lett. Úgyhogy ne aggódj e miatt. Nem jön ide senki!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.14. 16:52:57

Remélem folytatódik a ballib véleménydiktatúra megdöntésére tett kísérlet sorozat !

Itt volt az ideje, hogy a gusztustalanul, és kendőzetlenül hírhamisító Index, HVG, 44, RTL féle ballib hazudozók mellett más média forrásokhoz is hozzáférjenek az emberek !

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.14. 16:54:07

@Francois77:

morpho féle Gyurcsány csicskákkal minek vitatkozol ?

Szervilis marha, épp mint az MSZP-nek dolgozó bloggazda.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.14. 16:56:41

@morpho:

Marhaság..

Ha az EU-ba akarnának jönni akkor jobbról és balról is megkerülhetnék a hazánkat.

Ezt azért nem teszik, mert az osztrákok ugyanúgy nem engednék át őket, mint a szlovének, szlovákok, és a többiek.

Megint ittt tobzódna a muszlim nőket erőszakoló csürhe ezokból, mint a kerítés elötti időkben.

CSak az nem világos ez miért jó a magadfajta Soros csicskának ?
Csak mert fizet neked ? Ez elég hogy eladd a hazád szarházi ?

Netuddki. 2017.03.14. 17:44:45

Azért valahol érdekes volt hallani a "környezetvédelmi elköteleződését", egy olyan országban ahol a legjobban adóztatják a megújuló energiát, és betiltották a szélerőművek telepítését...

illaim 2017.03.14. 17:56:41

Arra mindenképpen jó volt Majtényi jelölése, hogy kiderült, a Jobbik a Fidess szatelit pártja! Csak nagy duma volt a Fidess leváltása, vagy hatalmának csökkentése! Ezt egyébként idáig is lehetett tudni, de most már kézzelfogható bizonyíték is van azzal hogy nem szavaztak az ellenzék jelöltjére! A Jobbik a fasiszta-- bolsevik Fidess hungarista tagozata!

morpho 2017.03.14. 18:18:25

@Tibi !:
És nem csak hogy környezetvédelmi minisztérium nincs, de környezetvédelmi államtitkárság se nagyon...

Janossz 2017.03.14. 18:47:06

Ádernek volt egy hatalmas előnye, ami predesztinálta a posztra: KATOLIKUS.
Kihirdették, az a nagyszerű, kiváló Balog azért nem lett elnök, mert, hogy nézne már ki, hogy a három legfőbb méltóság református?
Ez szempont náluk. Így jár az agyuk. Mintha bárkit érdekelne ebben az országban, milyen felekezethez tartozik egy tisztviselő!
Tőlem buddhista is lehet az eszemadta, csak TISZTESSÉGES legyen.

morpho 2017.03.14. 19:03:05

@Janossz:

Vigyázz ezzel a buddhistával, mert a jön a növényi sejthalmaz és téged is lehazaárulóz...

Janossz 2017.03.14. 19:28:19

@morpho: Az már megvolt, több soron. Tőlük muzsika már a füleimnek.

2017.03.19. 05:53:13

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
Brüsszeli főrabbi: nincs jövője az európai zsidóságnak
A főrabbi szerint sokan nem merik látogatni a zsinagógákat, mert félnek.
Nincs jövője az európai zsidóságnak – mondja a brüsszeli főrabbi, aki a párizsi merényletek után beszélt a kontinensen élő zsidóság helyzetéről. Avraham Gigi rabbival egy izraeli rádió készített interjút – írja a JPost.
Elmondása szerint az emberek a támadások óta félnek kimenni az utcára, és a zsidók is inkább otthon imádkoznak, és nem mennek zsinagógába. Inkább lakásokban gyűlnek össze és többen a kivándorlást tervezik. Szerinte Brüsszel is megbénult, mindenki félelemben él. Hozzátette, a zsidóknak vissza kell térnie Izraelbe.
atv.hu / Daily Mail
Ferenc Ferdinánd tisztán látó szeme
élesen felismerte, hogy a Monarchia jelen mivoltában Ferenc József halála után többé nem maradhat meg. Ha demokratikus úton, a népek előzetes beleegyezésével jön létre a konföderáció, akkor centrális elhelyezkedésénél fogva is az új államszövetségnek Magyarország lett volna a központja.
Tizennyolc év volt még vissza a szovjet birodalom életéből, nem volt ember, aki emlékezett volna Churchillre, vagy ha igen, akkor ne mosolygott volna a „jóslatán”: 1990-re ki fog múlni a szovjet birodalom.
Az EU birodalomnak vajh' hány éve van még?
Illés/Koncz hazugságról

"Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok..."
süti beállítások módosítása