B1 blogcsalád



Utas nélkül járt a felcsúti kisvasút

2016. december 15. - nickgrabowszki

Októberben hat olyan nap is volt, amikor felcsúti kisvasútnak konkrétan egyetlen utasa sem volt.fcskv.jpg

Ezt írja Facebook-oldalán Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól kérte ki a szeptemberi és októberi utasszám adatokat

Összegzése szerint a napi utasszámok egyébként jellemzően 15 fő körül alakulnak, a vonatonkénti átlag nem éri el a 8 főt.

Egy kisbusz megoldotta volna, századannyiból.

A kihasználatlanság miatt évtizedekkel korábban bezárt, majd Orbán Viktor kormánya által újraindított váli völgyi kisvasút - mint Jávor emlékeztet rá -  800 millió forintból (benne 600 millió forint uniós támogatásból) épült.

Feltétlen meg kell hosszabbítani tehát Etyekig, Bicskéig, Lovasberényig, sőt, ha lehet, egészen Bécsig.

Egy élmény lehet rajta jegykezelőnek lenni. Igazi felcsúti meló: nulla munka, kellemes pénz.

Az adatokat itt lehet böngészni: kv_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7412049267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2016.12.16. 15:06:17

@Parasztlengő az imperialistáknak:

szerintem nézz utána a nominálisnak, mert én pont olyat tettem eléd, aztán mégsem ismerted fel.
valamint megpróbálhatnál a témánál maradni, az hogy mindenfelé terelsz gdp//minimálbér/rotshild csak tovább növeli a gyanúmat hogy valamit leplezni akarsz a mellébeszéléssel/hazudozással, jelen esetben azt hogy hülye vagy a számokhoz és tényekhez, ööööö....... asszem fidesz gnómnak hívják polgáriasan.

mi lenne ha a következő 10 évet tanulással informálódással töltenéd, és aztán írnál csak zsindex fórumra ha már tudod mi a különbség szezon fazon között, ezek itt tanult okos zsidók és nem nagyon tűrik a butaság+rosszindulat kombót.

pamut 2016.12.16. 15:17:45

@poszt:

"Egy kisbusz megoldotta volna, századannyiból."

Óriási tévedés. A cél nem emberek utaztatása volt, hanem Magyarország nyilvános megalázása.

Orbán azt akarta világgá kürtölni, hogy telibeszarja azt hogy mi Magyarország érdeke, hogy mi lenne a kötelessége és felelőssége. Azt akarta ezzel üzenni, hogy bármit megtehet a pénzünkből, úgy bánik vele mintha a saját zsebpénze lenne, és ha akar kisvasutat épít a nagy büdös semmiért, miközben vonja ki a pénzt az oktatásból, egészségügyből.

És hogy ne értesse senki még véletlenül se félre hogy a megalázás, hatalmi gőg és dölyf demonstrálása, és mindenki lenézése volt a cél, még ki is mondta: ha ugatnak, még többet költ rá.

Ha busszal utaztatták volna a népeket, akkor az egy normális és felelős döntés lett volna, nem pedig az "én vagyok a király, ez az én országom, azt csinálok amit akarok a pénzetekkel!" - üzenet kihirdetése.

A cél elérte, megalázta a magyarokat, és elverte a pénzünket.

pamut 2016.12.16. 15:18:56

Az I. kerületi ingatlanmutyi megvan fiúk?

(fideszes bértrollok: most kell gyorsan gyurcsányozni, mert a hír igaz és védhetetlen, ezért azt kell támadnotok hazugságokkal aki kimondja a szégyeneteket)

pamut 2016.12.16. 15:21:11

Ja és az megvan hogy a felcsúti fociközpontban már 600+ milliót basznak el tavacskára meg gyepszellőztetőre? :D

Eközben:
"Kilenc napig feküdt Pap Zoltán feleslegesen a szegedi klinikán, minden reggel azt mondták neki, majd holnap végzik el előjegyzett műtétjét - írja a Délmagyar.hu. Más betegeket haza is küldtek azzal az indokkal, hogy nincs műtéti kapacitás. "

pamut 2016.12.16. 15:24:00

@Parasztlengő az imperialistáknak:

:DDD arról van lila gőzöd hogy Mo. ezer éves történelmében volt-e akár csak egy darab év is, amikor annyi segélyt kapott az az ország külföldről, mint az elmúlt pár év bármelyikében az EU-tól? :D

Csak nem fideszes vagy hogy szeretsz más tollával ékeskedni, miközben elhazudod hogy még a gigantikus, történelmileg teljesen páratlan, óriási EU-segélyek ellenére is sikerült még a Visegrádi régiótól is leszakadni, azaz csúfos kudarc a maffiaállam rablópolitikája?

Netuddki. 2016.12.16. 15:26:55

@Tibi !: Na, látom megvolt az eligazítás. Nyehehe!

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.16. 15:47:36

@pamut: 'arról van lila gőzöd hogy Mo. ezer éves történelmében volt-e akár csak egy darab év is, amikor annyi segélyt kapott az az ország külföldről, mint az elmúlt pár év bármelyikében az EU-tól?'

Annál inkább Orbánra kell szavazni! A maszop ehhez is hülye volt ezek szerint.

$pi$ 2016.12.16. 16:09:04

@még nem: "az adósság növekedése független a kormányoktól, stabilan növekszik."

No igen, biztosan azért kerültünk ki a túlzottdeficit eljárás alól, mert most is éppen annyi hiányt termelünk mint az mszp alatt. Gondolom az EU elk.rta a számítást és azt hitték, hogy most már kevesebb hiányt csinálunk, kevesebb adósságot halmozunk fel. Minden évben kiszámolják mennyit költöttünk, mennyit kellett kölcsönkérni, de minden évben, érted minden évben elcseszik a számítást, mert valahogy minden évben az jön ki, hogy az orbán megint nem tudott olyan sok hiányt csinálni mint az mszp a legjobb évében.

Pedig hülyék, mert ha ide írna az eu egy hozzászólást, akkor te jól megmondanád nekik hogyan kell számolni és akkor végre tudnák. De igazad van, ne szórd a gyöngyöt a disznók elé, amíg nem jönnek és nem kérik el a módszeredet, addig ne szólj nekik. Majdcsak észreveszik magukat, nem? :D

pamut 2016.12.16. 16:35:12

@Parasztlengő az imperialistáknak:
:D
Az komoly hogy te azt képzeled ez Orbán érdeme, nem pedig az EU 7 éves költségvetésében előre lefektetett és betartott ütemterv szerint megy? :DDDD
Lila gőzöd nincs arról hogy működik az EU? :DD

Gyorgy Nagy 2016.12.16. 16:48:48

Allitolag a kis TEHETSÉGTELEN SEGGNYLÓ Havasi mâr több tiszer utazott rajta hogy jobb legyen a statisztika persze Viktorral közösen.

tireless treehugger 2016.12.16. 17:00:20

@$pi$:

a deficit államháztartási deficit százalékként számít. pénzgyártással turbózzák az adóbevételeket és gazdaságot. minden 1 forint pluszpénzből 60 fillér megy vissza éven belüli adóbevételként és további 30% távolabbi jövőben, de a pénzmennyiséghez fedezet kell amit államkötvény kibocsájtással biztosítanak. a gdp arányos adózás 35billió/15billió nagyjából 40%-os visszatérülés. viszont a célzott pénzgyártás-eladósodás 60% azonnali, 90% néhány éves visszatérülés. ezzel a megnövekedett visszatérülési mutatóval tudják az éves hivatalos deficitet 3% körül tartani. egyszerű elszámolástechnikai trükk, gazdasági újságírás magyarországon többé nem létezik, még a zsindex is beállt a sikerpropagandába.

aztán vannak olyan tételek amik nem számítanak pl a magánnyugdíjak államosítása, ami 3 évre elhúzódó bevétel lett, a kötelezettség pedig a messzi jövőben jelenik meg majd. és nagyon sok nem ismeret tétel van mint például a valutatartalékok értékesítése, ez évi 400-500mrd plussz forint megjelenése, és annak államháztartási bevétel növekedése.

és ahogy növekszik a költségvetés a 3% úgy lesz egyre magasabb összeg, idén 7-800mrd körül lesz.

"Az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének (a továbbiakban: központi alrendszer) 2016. évi
a)
bevételi fő összegét 15 789 564,6 millió forintban,
b)
kiadási fő összegét 16 551 199,1 millió forintban,
c)
hiányát 761 634,5 millió forintban
állapítja meg. "

az adataim az ákk-tól mnb-től származnak, szóval fidesznél reklamálj.

ennyi év fórumozás után is ilyen gyengén szerepelsz, nem kellene inkább innod?, annak volna valami látszatja.

polgári kór 2016.12.16. 17:01:46

@pamut: Nekem úgy tünik a szociknak nincs fingjuk, hogy müxik az EU, pedig nem bonyolult.

Odamész, ki van burítva a pénz az asztalra és aki kapja, marja! A szocik sajnos nem tudtak pénzeket szerezni onnan se, ezért inkább eladták a Népszabit az ördögnek.

$pi$ 2016.12.16. 17:07:05

@még nem: "aztán vannak olyan tételek amik nem számítanak pl a magánnyugdíjak államosítása"

No igen, a nénikétek telefonszámát is kivonnátok kínotokba, hogy bebizonyítsátok mennyivel sz.rabb most minden mint akkor volt, amikor nem a fidesz volt kormányon. Persze, tudom, nem az mszp fizet téged se, csak puszta véletlenségből gyurmázol addig a számokkal, amíg úgy tűnik, hogy 2010 előtt sokkal jobb volt.

Hát nem öregem. Az eu nem úgy számol mint ti és én sem úgy számolok. Kigyurmázod, hogy nekem mennyivel rosszabb, közbe meg tavaly 12 millió éves bevétel körül fogok fizetni 600 000 adót. Tábável, nyugdíjjárulékkal, mindennel. Idén kábé 2 500 000 körül fizetek, a fidesz előtt meg 6 milliót fizettem 50% körül. Tízszer annyit mint most.

Ne haragudj, de nem ettem meszed, hogy a pénztárcám, a könyvelőm, az EU, a hivatalos magyar jelentések ellenében csakis neked higgyek és azt mondjam, hogy "jé, tényleg, most tényleg, ha így számolunk, akkor sokkal sz.rabbul állunk". Hát nem!

$pi$ 2016.12.16. 17:12:38

@polgári kór: "A szocik sajnos nem tudtak pénzeket szerezni onnan se,"

A szocik elmentek a románoknak gratulálni, hogy elrabolták erdélyt. Én megértem, hogy nem megyünk nekik, én megértem, hogy erősek, de b+ megünnepelni velük azt, hogy kiraboltak minket?! A szocik nem akarták megsérteni a románok érzéseit, a szlovákok érvéseit, az egész eu érzéseit, a magyarokat meg viperával verették?

És amikor bejött egy kis eu pénz, akkor térköveztek belőle, mondván, hogy azt erre lehet használni, másra nem szabad. Hát b+ ebben is hazudtak, azt a pénzt a felzárküózásra, a versenyképesség növelésére kaptuk. A fidesz sem tökéletes, van bajom velük, csinálnak marhaságokat, de az biztos, hogy az előző gárdánál tízezerszer jobbak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.16. 17:17:26

@$pi$: "mennyivel sz.rabb most minden mint akkor volt, amikor nem a fidesz volt kormányon"

A fideSS szarul kormányoz, tönkretette az országot. Már csak azon vitatkozol, hogy vajon a szocik tudnának-e ennél is nagyobb kárt okozni.

egysmás 2016.12.16. 17:20:00

@$pi$: a szocik térköveztek a fideszes önkormányzatokban?

lol

pamut 2016.12.16. 17:22:15

@polgári kór:

jóóóól van mórcika, megint okosat mondtál, hát persze hogy úgy működik az EU mint nálatok otthon a konyhában, nesze itt egy kockacukor :DDD

tireless treehugger 2016.12.16. 17:30:34

@$pi$:

állami pénzekről beszélünk nem egyéni adózásról.
attól hogy kedvezményezettje vagy az adópolitikának még az ország nem fog jobban járni, mert amit meghagynak neked azt máshol veszik el.
meg szerint többet veszel ki a közösből mint az átlag, és még büszke is vagy rá.

és még te vádolsz bérkommenteléssel amikor te kapod az adókedvezményt amit hasznos hülyeként konvertálsz buta propagandára.

kínos, nagyon kínos, mármint nekem, normális emberként emlékeztem rád, bocsi, most majd bevéslek.

Nylul 2016.12.16. 18:04:27

@$pi$: Még ha kivonjuk a képletedből a droidfaktort, amit a sok éves indexes 'munkásságod' alapján kurva nehéz, akkor is nettó önzőség a hittérítésed alapja.

Nekem is sokkal jobb, mint x éve, kihasználom a KATA nyújtotta lehetőséget, és a forint szar helyzete is nekem kedvez. Sőt, az egész kormányzati bénázás.
De ettől még nem esik bele a nyelvem a nagyfőnök seggébe, meg tudok különböztetni jót és rosszat, és nem fogom azt mantrázni, hogy mennyire jó már nekünk a 315-ös EUR, vagy a felcsúti kisvasút.

Arról nem is beszélve, hogy hiába nekünk jobb, mindegyikőnkre jut 2-3 olyan, akinek meg sokkal szarabb.

1ghost 2016.12.16. 18:22:21

A felcsúti kisvasút ennek a mocskos diktatórikus rendszernek a szimbóluma!

A kisvasutat a fidesz eltakarítása után is meg kell tartani, hogy okulás gyanánt hagy lássa az utókor, milyen gané, az ország érdekeit semmibe vevő tolvaj, korrupt kormánya volt itt a magyaroknak egykor.

monddazigazatmar 2016.12.16. 18:46:06

@pamut:
"Eközben:
"Kilenc napig feküdt Pap Zoltán feleslegesen a szegedi klinikán, minden reggel azt mondták neki, majd holnap végzik el előjegyzett műtétjét "

Ühüm. 400 milliárd ment az eü-be fejlesztésekre.
index.hu/belfold/2016/12/15/elszivtak_a_nagy_magyar_korhazak_az_unios_penzeket/#
Létrejött az integrált magkórház - 14,5 milliárd forintos beruházás zárult Szegeden
2015. december 10.
szeged.hu/hirek/28474-a-21-szazad-klinikajan-gyogyulhatunk-a-jovoben.html

6.Lenin 2016.12.16. 18:50:52

@1ghost:

Ki fogja eltakarítani a Fideszt? Az itt írogató köcsögök? Ne nevettess .

De jellemző a balfácán ballib gondolkodásmódra, hogy hagyjuk tönkremenni, mert nem mi építettük (mellesleg amit ők építettek azok közül magától is tönkrement sok minden, mert kilopták belőle az anyagot)

Miért ne lehetne úgy gondolkodni, hogy ezek megépítették, de mi majd megmutatjuk, lehet gazdaságosan is üzemeltetni az ott élők örömére?
Igaz ehhez ész is kellene.

pamut 2016.12.16. 18:55:15

@monddazigazatmar:

Igen, tudom az az EU elképesztő segítsége és támogatás ellenére is sikerült a maffiakormánynak súlyos károkat és mulasztásokat elkövetnie a magyar egészségügyben is, a magyar emberek kárára, teljesen igazad van abban hogy tényleg nem az EU-n múlt, ők aztán tényleg sok segélyt adtak nekünk, ami jó történt az az EU-nak és az EU pénzének köszönhető.
Belegondolni is félelmetes hogy ha az EU nem segített volna ilyen sokat, akkor mi lenne ebben az országban.

6.Lenin 2016.12.16. 19:01:23

@pamut:

"Belegondolni is félelmetes hogy ha az EU nem segített volna ilyen sokat, akkor mi lenne ebben az országban. "

Még az is lehet, hogy neked is kellene valamilyen értelmes munkát végezned.
Belegondolni is félelmetes, hogy mennyi kárt tennél, az itteni ténykedésed alapján ítélve. Inkább adjon az eu, te meg itt múlasd az idődet minden különösebb károkozás nélkül. Mert te túl sok fejtörést nem okozol a jelenlegi kormánynak az tuti.

káposzta 2016.12.16. 19:05:40

A kommentek megerősítik a tényt, hogy aki még mindig a fideszre szavazna, az súúúúúúúlyos értelmi fogyatékos :)

fehérfarkas 2016.12.16. 19:06:42

@monddazigazatmar:

Az a baj, hogy a felcsúti kisvasút nyáron is a turista időszak főszezonjában is csak a tervezett utasszám töredékét hozta.
A legtöbb utast szállító kisvasútunkra pedig elig van pénze az államnak, míg Orbán falújába építettre meg mennek a százmilliók.

6.Lenin 2016.12.16. 19:10:21

@káposzta:

Mondok jobbat. Ha sokáig hozzád hasonlóak szidják a Fideszt, akkor még 2050 környékén is ők lesznek hatalmon, a mai balfácán ellenzék maradványait meg cirkuszban, és múzeumokban fogják mutogatni az akkori kisiskolásoknak elrettentésül, ha nem eszik meg a spenót főzeléket, ilyenek lesznek.

fehérfarkas 2016.12.16. 19:10:23

@Gacsaj Pisti: "No és Budapesten hány olyan metró, busz, villamos és troli jár, aminek időnként egyetlen, vagy csak néhány utasa van? Csupán csak azért, hogy a fővárosiak kedvükre járkálhassanak ide-oda, amikor nekik tetszik, persze bliccelve. "

Ja, csakhogy csúcsidőben pedig többen használják azokat mint amennyi egy magyar közepes város lakossága az újszülöttől a legidősebb lakosáig bezárólag.
Ezzel szemben a felcsúti kisvasút csúcsidőben (a nyári idegenforgalmi főszezonban) sem szállított több utast mint amennyien a 7-es buszra felférnek.

fehérfarkas 2016.12.16. 19:14:57

@$pi$: "Anno amikor megépítették az M6-ost volt olyan, hogy három kocsival találkoztam egy Bp-Pécs úton. Aztán később többen lettek, de hosszú éveken keresztül teljesen kihalt volt"

Talán azért, mert még mindig nincs teljesen kész, és alig pár km folytatás épült 2010 óta.
Talán, ha megépülne a határig és valóban a nemzetközi autópályaszakasz része lenne, akkor a kamionok a határtól kezdve ezen mennének (sőt, kötelezően csak ezen mehetnének a falvakon keresztülmenő kis utak helyett).
Talán az M6 befejezése fontosabb lenne, mint Orbán házától Orbán fociakadémiáján keresztül Orbán strómanjának arborétumáig menő kisvasút.
A felcsúti kisvasút utasforgalmát egy mikrobusz is simán el tudná látni, és nem került volna 800 millióba a megépítése, plusz évi tízmilliókba a fenntartása.

Pan Modry 2016.12.16. 19:17:36

@$pi$:
Akkor fizesd ki te nekik a kisvasutukat, kommunista kocsog!

6.Lenin 2016.12.16. 19:18:09

@fehérfarkas:

A legtöbb uniós támogatás csak bizonyos célokra használható fel.
Hagyjuk inkább elveszni a támogatást?

Miért nem lehetne a környékbelieknek azon gondolkodni, ha már van, tegyük hasznosabbá?
a Bajnai idején épített sok-sok zenélő szökőkút hasznosabb volt? Akkor arra adtak pénzt., de rengeteg pénz bent ragadt, mert nem tudták lehívni. Az jobb lenne?

fehérfarkas 2016.12.16. 19:24:55

@Gacsaj Pisti: "Nagyon szimpla vagy! Amit látsz, szerintem az egy jól átgondolt terv megvalósításának első lépései. Felcsútot fel fogják fejleszteni, egyre nagyobb város lesz belőle, ahogyan ez már megtörtént számos más vidéki faluval is, mint pl. Csenger, Mátészalka, stb, stb."

És ebből a fejlesztésből láthatunk terveket? Csak mert a szocializmusban Csenger és Mátészalka (meg a többi városénak a) fejlesztési tervei nemhogy nyilvánosak voltak, hanem egyenes az akkori rendszer még propagandának is felhasználta, hogy lám ők mennyire urbanizálják az elmaradt falusias térségeket.
Ja, és a szocializmusban nemcsak a pártelnök települése fejlődött, hanem a keleti határtól a nyugati határig sorra urbanizálódtak a települések. Sőt, szinte a semmiből építettek fel egy valódi közepes méretű (70 ezres) várost: Dunaújvárost. Ezzel szemben Orbánék "új városa" a 80 házával, iskolák, művház, óvoda, piac/bevásárló központ, mozi, sportcsarnok, kávézók, éttermek nélkül még lakótelepnek sem megy el. Még a szocializmusban épített lakótelepek is több közösségi funkcióval rendelkeztek, mint Orbánák mesterséges városa. Városa???? Csupán 80 ház egymás mellé felépítve sok km-re az igazi várostól.
Még az általatok szidott komcsik is többet és jobban építettek, mint Orbánék.

6.Lenin 2016.12.16. 19:29:16

Ne legyünk már ennyire naivak.

Nyilván az uniós pénzekből nem kevés valamilyen formában vissza is kerül az adományozóhoz.
A lényeg az lenne, hogy a lehető legtöbbet fel tudjuk használni. Ilyenkor nyilván mindenhol a világon vastagabban fognak a ceruzák a számlázáskor.

És itt van az eb elhantolva.
NEM MINDEGY,HOGY KINEK CERUZÁJA FOG VASTAGABBAN. KINEK A KEZÉBEN IS VAN AZ A CERKA.
Ez okozhat sokaknak most fejfájást, miként lehetne ezeket a pénzeket megkaparintani.
Kormányváltásra addig nem sok esély van. Mire talán sikerülhetne, elapad a pénzcsap.
Szerintem ez mozgat most sokakat. Ugranak is a takonyra a hívek, pedig nekik nem sok cseppenne akkor sem. Talán annyi sem, mint most. Most legalább épülnek is belőle hasznos dolgok is.

monddazigazatmar 2016.12.16. 19:30:58

@pamut: Most mit terelsz? Beírsz valami marhaságot, hogy szegeden épp meghal mindenki. Ott vannak a linkek, hogy mennyi pénz lett a kórházakba tolva. Mellesleg 7-13 ig, de ez lényegtelen. Ezek után teljesen értelmetlen a hisztériakeltésed.
Nem a kisvasút (vagy akármi más) miatt van (már ha van) kapacitáshiány akármelyik műtőben. Hanem mondjuk azért mert az orvos kiment németbe. Ki tudta volna visszatartani? Megszavaztad az uniót, lehet menni. És ha megfeszülsz akkor sem tudsz német béreket adni az eüben. Meg a norvég 9x es fizetését.
És ha építesz kisvasutat, ha nem, akkor sem lesz szegeden orvos.

A kettő nem függ össze. De viszont faszán rámutat az eu működésére, és arra, hogy miért vagyunk a csatlakozás vesztesei. Befizetünk X összeget, cserébe kapunk 2X összeget. Csak megszabják, hogy mire lehet költeni. Mondjuk a váli völgy turizmusának a fejlesztésére. Ott aztán építhetsz kisvasutat meg kilátót meg welnessszállót. Aztán vagy kihasználható vagy nem. A turisztikai fejlesztési pénzből nem lehet Pécsen hidat építeni, hiába nagyobb szükség lenne rá. És cserébe viszont az unióba mehet a képzett munkaerő.

monddazigazatmar 2016.12.16. 19:33:35

@fehérfarkas: Orbánék új városa lenne Felcsút? Ez viccnek is rossz. Pont ugyanolyan falu mint az összes a környéken. Marhára ráfér a fejlesztés.

fehérfarkas 2016.12.16. 19:33:46

@Parasztlengő az imperialistáknak: "2010 óta csak a nominális adósság nőtt, mint a világ összes többi országában, a GDP meg soha nem volt még olyan magas mint idén, mo. 1000 éves történetében"

Ez a magyar GDP 80%-át adó nyugati multiknak és a világgazdasági folyamatoknak köszönhető. Annak örülök, hogy vezéred már nem folytat szabadságharcot a multik ellen, viszont most a másik végletbe ment át: a multik gyarmatává és bérrabszolgájává teszi az országot. És a multiknak most meg olyan adókedvezményeket és adócsökkentéseket ad, amelyekről a magyar kis és közepes vállalkozások nem is álmodhatnak.

káposzta 2016.12.16. 19:38:35

@6.Lenin:
Hozzám hasonlóak? :) Vicces kis komcsi vagy. Ha majd Viktorék ideje lejár, akkor a következő kis zsebdiktátor faszát fogod szopni? :)

monddazigazatmar 2016.12.16. 19:42:19

@fehérfarkas: "Talán, ha megépülne a határig és valóban a nemzetközi autópályaszakasz része lenne, akkor a kamionok a határtól kezdve ezen mennének"
Ezt a marhaságot :D
Tehát a kamionos azt mondaná, hogy ha ott 20km nem pálya, akkor inkább végigmegyek minden falun? :D Egyébként a pályát nem kéne a határ másik felén is erőltetni? Mert nem nagyon látom a térképen...
Ja, és hova is menne ez nemzetközileg? Zágrábba biztos nem, mert oda az M7 egyenes és 150 km-rel rövidebb, Belgrádba szintén nem, mert oda megy az M5...
Biztos kiaknázatlanok az Eszék-Bp nemzetközi kapcsolatok...

6.Lenin 2016.12.16. 19:46:58

@káposzta:

Miért is szavaznék a hozzád hasonlókra?
Miért nem ezen a kérdésen gondolkodol?

Engem nem sokat izgat, ki van hatalmon. Túléltem Rákosi Pajtástól kezdve már néhány okostojást. Mindig is elvoltam nélkülük, igaz 1x könnyebben, máskor nehezebben. Persze, 1í mindenki elmegy, minden elmúlik.
Most pont a ballibáék vannak elmenőfélben, és remélhetőleg már nem fognak emlékezni a visszavezető útra. Majd lesznek valakik, de ráérek majd akkor ezen töprengeni.
Most lelkesen integetek a ballibáéknak. Nem volt szép fiúk, de már szerencsére vége.
Legyen gyors utatok.

monddazigazatmar 2016.12.16. 19:47:25

@fehérfarkas:
"Ez a magyar GDP 80%-át adó nyugati multiknak és a világgazdasági folyamatoknak köszönhető. Annak örülök, hogy vezéred már nem folytat szabadságharcot a multik ellen, viszont most a másik végletbe ment át: a multik gyarmatává és bérrabszolgájává teszi az országot. "
1. Kiknek kéne köszönni? A magyar nagyvállalatoknak? Hm, azokat nem eladták és bekapálták 20-25 éve? Akkor? Csináljon a kormány nagyhirtelen valami autógyárat, vagy mégis mit kéne?
Ja, amikor próbált a kereskedelemben kicsit segíteni a magyar kisboltoknak, akkor ment a hőzöngés, ugye?
2. A nagy szabadságharc az volt, hogy kicsit megadóztatták őket. Az sem tetszett ugye?
3. Mégis mi más lehetne mint összeszerelőüzem? De tényleg. Szerinted a német hülye, hogy majd idetolja a mercedes fejlesztését, vagy mit? Arról nem beszélve, hogy bazmeg rohadt sok olyan van ebben az országban akik annyira képesek, hogy szalagmunkások legyenek. Kész. Nem lesznek atomkutatók soha. Velük mi lenne az okosságod?

$pi$ 2016.12.16. 19:54:07

@még nem: "meg szerint többet veszel ki a közösből mint az átlag, és még büszke is vagy rá. "

Miután negyven éven keresztül minden egyes döntésnek a vesztese voltam, miután évtizedeken keresztül szó nélkül fizettem az adót most kevesebbet fizetek.

Megjegyzem jelenleg is 2,5 millió körül fizetek és gyakorlatilag semmit nem veszek ki a közösből. Azok az emberek, akik évtizedeken keresztül nem fizettek semmit, kapták a családi pótlékot, azok most befizetnek pár ezret. Magamnak teremtettem megélhetést, magam hozom be az országba a pénzt, magam teremtem meg a munkám feltételét. Igaz, most nem fizetek olyan sokat mint előtte, igaz jól jártam, de ha így menne harminc éven keresztül még mindig többet tettem be mint az átlag.

És igen, a saját érdekeim szerint döntök. Jóhogy nem a mások érdekei alapján! És igen, van köze a stadionokhoz meg a isvasutakhoz. Ezek nem nekem készültek, de nem zavar, mert hagynak élni, nem nyomorhatnak agyon, nem rabolnak le.

Azért azt is megnézném, hogy akik a legjobban méltatlankodnak a kisvasuton meg a stadionokon, azok mennyi adót fizetnek és mennyit vesznek ki belőle. Nekem az a gyanúm, hogy pont azok méltatlankodnak, akik rosszabbul élnek és akik ezért kevesebbel is járulnak hozzá a közöshöz. Van valami perverz abba, hogy valaki befizet 30 ezret, kivesz 100 ezret az nyavajog a legjobban, hogy nem úgy költik a közpénzt, ahogyan ő akarja. A -70 ezrét, már ha érted hogy mondom.

fehérfarkas 2016.12.16. 19:54:16

@polgári kór: "Odamész, ki van burítva a pénz az asztalra és aki kapja, marja! A szocik sajnos nem tudtak pénzeket szerezni onnan se, ezért inkább eladták a Népszabit az ördögnek."

Te ezt komolyan is gondolod? Mert, ha igen, akkor nem csoda, ha beveszed Orbánék/Habonyék propagandáját.

fehérfarkas 2016.12.16. 19:59:20

@6.Lenin: "A legtöbb uniós támogatás csak bizonyos célokra használható fel.
Hagyjuk inkább elveszni a támogatást?"

A közlekedési infrastrukturális fejlesztésekre adott támogatás alatt nem feltétlenül az Orbán stadionjától az Orbán fociakadémiáján keresztül az Orbán strómanjának arborétumáig menő kisvasutat kell érteni, aminek az utasforgalmát egy mikrobusz is simán el tudná látni.
Írtam sokkal fontosabb fejlesztési dolgot, mások pedig más sokkal fontosabbakat.

6.Lenin 2016.12.16. 20:01:11

@fehérfarkas:

"A megszólalók között szinte konszenzus van arról is, hogy az EU-s pénzeket rosszul osztotta el az előző kormány. Az e pénzek osztásáért évekig felelős Bajnait azonban pont erről nem kérdezték meg a könyv szerzői. "

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/10/hogy_kerultunk_ekkora_szarba/

6.Lenin 2016.12.16. 20:04:04

@fehérfarkas:

Címkézett pénzekről van szó, nem szabadon felhasználhatóról.

$pi$ 2016.12.16. 20:07:46

@fehérfarkas: "Ez a magyar GDP 80%-át adó nyugati multiknak és a világgazdasági folyamatoknak köszönhető."

Mindig mindent meg lehet magyarázni. Amikor a fidesz valamit jól csinál, arra nyilván van valami külföldi magyarázat. Ha az mszp valamit elk.r, akkor arra is van magyarázat.

Nincs is ezzel semmi baj, csak annyi, hogy becsapod magad. Amikor érzelmi alapon keresel magyarázatot a körülötted lévő világra, akkor nagyon könnyen étvered magad. Néha igazad van, néha nyilván szerencséjük volt a fideszéknek, néha tényleg pechjük volt az mszpnek, de ha ebbe belemégy, akkor hol a határ? Mikor fogod azt mondani, hogy "ehh, most meg már csak kifogásokat keresek, jobb lesz leállni".

Egy megoldás van: nem kötődsz érzelmileg a politikai pártokhoz. Nem nézed őket a tévében, nem drukkolsz nekik, nem hagyod, hogy a személyes szimopátiád befolyásoljon. Pártatlan maradsz.

Persze majd mindjárt jön pár troll és elmagyarázza, hogy én pl. nem vagyok pártatlan, hogy én a fidesz szekerét tolom. Megint csak szubjektív magyarázat, rohadtul figyelmen kívül hagyják, hogy hány fideszes dologgal nem értek egyet. Képtelenek felfogni, hogy nem értek egyet a stadionokkal, mert életemben nem voltam focimeccsen, de ugyanakkor nem hiszem azt, hogy nekem kellene eldönteni, hogy mennyit költünk focira. Mint ahogyan azt sem, hogy hogyan támogatjuk a családokat. Én egy fillért sem adnék a családokra, ha rajtam múlana mindenki felnevelné a saját kölkét. Ugyanakkor nem vagyok szakértő, világos, ha én lennék hatalmon, akkor egy hónap alatt forradalom lenne.

Keresztény egyházak? Biztos, hogy nálam adót fizetnének, sőt, 90% butaságadót. Aki hülyíti az embereket beszélő kígyóval, az fizessen! Ugyanakkor azonban európában nem ez a szokás, európában az a szokás, hogy ha valaki jehovával hülyít, azt támogatjuk, aki meg könyvet nyomtat a fizikáról, azt megadóztatjuk. Ez van.

Az indexes blogok szurkolókkal vannak tele, egyik az egyik csapatnak szurkol, másik a másiknak. Hülyítik magukat és hülyítik egymást. Vallás ez, nem más. A 100-ból van talán 3, aki objektív tud maradni, a többinek mindegy mi történik, csak az számít, hogy ki csinálta. Ha a Gyurcsány atomerőművet akar, akkor ő egy zseni, ha az Orbán akarja, akkor "mér nem napelem"?

6.Lenin 2016.12.16. 20:12:07

@fehérfarkas:

Nyilván ezeknek a pénzeknek a többszöröse sem lenne elég. Nem vitatom, hogy esetleg nem lehettek volna hasznosabban is elkölthetőek. Nem ismerem a mögötte meghúzódó elképzeléseket, esetleges hosszabb távú terveket, ha voltak egyáltalán. ebben nyilván több infót érdemelne a nagyérdemű, ezt nem vitatom.
De, ha már vannak, talán inkább a hasznosításon is érdemes lenne elgondolkodni másoknak is, és nem az elpusztításukon reménykedni.

$pi$ 2016.12.16. 20:23:11

@6.Lenin: "A megszólalók között szinte konszenzus van arról is, hogy az EU-s pénzeket rosszul osztotta el az előző kormány."

Erről beszéltem. Pedig nem is olvastam szakértők véleményét, de nekem nagyon nyilvánvaló volt. Egyszerűen nem produktív célokra fordították a pénzeket. Nem tudom, hogy a fidesz hány százalékot lop el az eu pénzekből, sőt azt sem tudom, hogy mit értenek az emberek azon, amikor azt mondják, hogy ellopták, szerintem ők sem tudják.

A következőt gondolom:

1) Az mszp megkapta az eus pénzt, letérkövezte a főteret pécsett. Ronda lett, rosszul csinálták, javítani kellett, nekem rohadtul nem tetszik úgy, hogy én gyűjtöm a térrről a 19. század óta készült képeket. Másnak lehet tetszik. A térkövezésen valami cég nyilván jól járt, dehát mi a fenéért csinálta volna ha nem? Nyilván nem az mszp ellensége volt a csávó, dehát miért lett volna?

2) Megkapta a pénzt a fidesz, mittudomén bajuszpödrő üzemet támogattak. A bajuszpödrés beindult, rommá keresi magát a tulajdonos, minimálbéres bajuszpödrők dolgoznak neki, már amelyik nem ment el londonba bajuszt síkosítani. A tulaj nyilván nem ellensége a fidesznek, az is lehet, hogy előtte meg az mszp-nek nem volt ellensége.

Namost elkezdi az ellenzék verni a tamtamot, hogy a bajuszpödrő tulajdonosának az unokahúga abba az osztályba járt, ahová az orbán lányának a férje. Ráadásul kihozzák, hogy Csádban és dél tirolban is olcsóbban csináltak bajuszpödrőt. Persze, máshol meg drágábban, de az nem számít, ugye?

Az ítélet tehát a következő: bajuszpödrő mutyi, ellopták. Sírós hangú riport egy bajuszos független civil szakértőtől, aki elmondja, hogy pajuszpödrésben a kőkorszakba süllyedtünk vissza, szégyen az országra nézve és súlyosan aggályos. A "civilek a bajuszpödrésért és svéd pénzelosztó" szervezet aggódik, az index ír egy cikket, van benne "valahol felsír egy gyerek" rész is. Fényképek, szegény szír kisfiú pbotladozik a síneken, napirajz. Nagyon vicces, bajusszal. Az ítélet világos: pénzt ellopták, fideszes bajszok zsírosodnak belőle. Az 3%-os "együtt" párt közlil, hogy amikor majd ők kerülnek kormányre le lesz bontva a bajuszpödrő, kötelező lesz borotválkozni és végre mosolyognak a kisgyerekek is.

Hát ennyi! Van egy bajuszpödrőnk, üzemel, adót fizet. A következő három évben a "bajuszmutyi" minden indexes blogban szerepel, átvéve a 444-től, akik ugyan félreértették és azt hitték, hogy az oroszok fognak bajuszt árulni magyarországon, de mindegy.

:)

6.Lenin 2016.12.16. 20:37:21

@$pi$:

"Váratlanul lemondott frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról a jobbikos Dúró Dóra. A háromgyerekes anya nem tette világossá döntése okát. Azt írta, hogy a párt szervezetében „számos átalakítás és az erőforrások felhasználásának hatékonyabbá tétele” zajlik annak érdekében, hogy 2018-ban leváltsák az Orbán-kormányt. Dúró Dóra szerint ehhez „az értelmiségi holdudvar kiépítésének” is meg kell történnie, ő pedig a jövőben erre szeretne koncentrálni."

Mit is jelentene ez a gyakorlatban?

Azt, hogy ez a holdudvar "nyúlná" le ezeket, és más állami pénzeket, mert ezt a holdudvart fel kell hizlalni.

Ezt csinálták a szocik, és a liberálisok is.
Karsai József szerint: (emléxik még rá valaki? a búzaégetőre?) Mo-on a 3000 legjobban fizető állásban SZDSZ-esek ülnek.

Ezt csinálja most a Fidesz is. Ezt fogja a következő kormány is, mert ezt csinálják mindenhol a világon.

A hatalmat üzemeltetni kell. ahhoz hű, jól megfizetett támogatók kellenek.
Ez másként nem működik.

Képzeljük el, hogy bárki beleszólhatna a pénzek felhasználásába. Egy lyukas kanyi se maradna a kasszában perceken belül.

Egy dolgot kellene komolyabban venni. Ellenőrizni a pénzek felhasználását, persze úgy ahogy mi is utána ugyanezt tennénk hatalmi helyzetben.

A tolvaj kiállt rendőrért nem jó felállás.

Címkézett pénzeket pedig még nehezebb "jól" felhasználni a sok ellenérdekelt miatt.
Nehéz ügy, de csak kellő higgadtsággal kellene megközelíteni ezt a nyilvánvaló problémát.

$pi$ 2016.12.16. 20:41:52

@6.Lenin: Talán csak annyit tudok hozzátenni, hogy nagyon rühellem a Dúró Dórát. :) Nagyon egyszerű a lelkem, de rohadtul megtanult úgy érvelni, hogy a buta embereknek úgy tűnjöün mintha igaza lenne. A személye testesíti meg nekem a "buták legyőzik az okosokat" elvet.

Persze nincs egyedül, sőt más pártok is csinálják, de nem tehetek rőla, akkor is rühellem. :)

fehérfarkas 2016.12.16. 20:50:27

@6.Lenin: "íCímkézett pénzekről van szó, nem szabadon felhasználhatóról."

És ezek a pénzek miként vannak címesítve?
Na miként?
Talán úgy, hogy "adott ország miniszterelnökének falujába építendő kisvasút"? Szerinted így?

fehérfarkas 2016.12.16. 20:51:22

@$pi$: "Mindig mindent meg lehet magyarázni. Amikor a fidesz valamit jól csinál, arra nyilván van valami külföldi magyarázat. Ha az mszp valamit elk.r, akkor arra is van magyarázat."

Én egy tényadatot írtam le. Meg tudod cáfolni ezt a tényszámot vagy sem?

fehérfarkas 2016.12.16. 20:55:43

@$pi$: "Ha a Gyurcsány atomerőművet akar, akkor ő egy zseni, ha az Orbán akarja, akkor "mér nem napelem"?"

Talán azért, mert Gyurcsány a Parlament elé vitte az atomerőmű kérdését, és parlamenti bizottságra meg szakértői munkacsoportra bízta a kidolgozását. Orbán pedig titokban ment Putyinhoz megállapodni róla, titokban döntött róla a Parlamentet is kikerülve. Ha az ellenzéki média nem szellőzteti meg, akkor most nem is tudnánk erről vitázni, mert nem is tudnánk róla. A Parlament elé is már csak azután került, hogy az ellenzéki média kiszivárogtatta, és az ellenzéki képviselők ebből balhét csinálták, és így lelepleződve Orbán már kénytelen volt a Parlamentet is tájékoztatni róla. Persze csak egy részléről, mert az anyag nagy részét 50 évre titkosították, így arról (a megállapodás nagyobbik részéről) parlamenti képviselők sem tudhatnak.

6.Lenin 2016.12.16. 20:56:17

@$pi$:

Ez természetes.

) Jó csaj, és más dögönyözi-nehéz elviselni-ehhez az észnek nincs sok köze, sőt ....

) Az a pénz, ami másoknál van, eleve rossz helyen van, sőt a legrosszabb helyen.

és még sok olyasmi, ami dühíti az ember fiát, és sajnos természetesnek vehető reakció. Nem vagyunk 1formák, szerencsére, de sok közös is fellelhető.
Minde1.

Persze hátsó szándékkal én is úgy kezdeném...

Dórácska, Ön olyan okos és szép, hogy szinte elkápráztatja az embert (jajj! csak nehogy el is higgye), nem szeretne 1 kicsit lepihenni velem? Nagyon fárasztó lehet az a hatalmas és sikeres politikai tevékenység amit kiskegyed elkövet a Parlamentben.
(na, beveszi ezt a kamut?)

6.Lenin 2016.12.16. 20:58:24

@fehérfarkas:

Persze, hogy nem, de erről már írtam feljebb, miként is gondolom az egészet. Nem szeretném elismételni.

monddazigazatmar 2016.12.16. 20:58:50

@$pi$: Ez a bajuszpödrős hasonlat nagyon jó.
Ezt még azzal megfejelném, hogy a fidesz betámogatta eu-s pénzzel aki neki szimpi, viszont ezzel az eddig bajuszpödrésből élő és abban profi akárki kapott egy államilag támogatott konkurenciát, aki nem a saját erejéből lett naggyá, hanem azért mert jó pályázatot írt. Ha kinyirja az, aki nem ért a bajuszpödréshez, akkor végül a vevők járnak szarul, mert a hozzáértő elhull, a támogatott megmarad, csak hülye marad a szakmához.

Szóval szar ez úgy ahogy van :D

monddazigazatmar 2016.12.16. 21:02:54

@fehérfarkas:
"Talán azért, mert Gyurcsány a Parlament elé vitte az atomerőmű kérdését, és parlamenti bizottságra meg szakértői munkacsoportra bízta a kidolgozását. Orbán pedig titokban ment Putyinhoz megállapodni róla, titokban döntött róla a Parlamentet is kikerülve."

Figy, eddig az összes hozzászólásod marhaság volt, ez is az.
1. Ugye azt írták alá, amit az mszp elkezdett.
2. Mindkét oldalnak megvannak a szakértői, ugyan meséld el, hogy az mszp szakértő mitől jobb mint a másik? Azért mert a klubrádió ugy mondja?
3. Ne haragudj, de mondjuk atomerőműről marhára ne a parlament döntsön, ahova "XY körzeti lakos de szimpatikus ember " jutott be mint képviselő. Mert amiről a népnek fingja nincsen az az atomenergia. És erről ne döntsenek hozzá nem értők.

monddazigazatmar 2016.12.16. 21:07:25

@fehérfarkas: "És ezek a pénzek miként vannak címesítve?
Na miként?
Talán úgy, hogy "adott ország miniszterelnökének falujába építendő kisvasút"? Szerinted így?"
Ismét egy szösszenet tőled... legalább egy nyomorult mondatot találnál ami rendben van.

Nem, hanem úgy, hogy "váli völgy turizmusának a fejlesztése" vagy "kistérség tömegközlekedésének a fejlesztése" vagy "kötöttpályás közlekedésfejlesztés Fejér megyében"
A kisvasút konkrétan turizmus fejlesztés volt egyébként. Építhettek volna kilátót is, vagy még egy welness szállót.

monddazigazatmar 2016.12.16. 21:11:59

Hadd legyen már pár kérdésem a ballibekhez!
Folyamatosan nyomatjátok az Orbán kisvasútja dumát, meg hogy a mini diktátornak mennyire gyerekkori álma a vasút, hogy játékszere, stb.

Szóval, szerintetek Orbán hányszor vonatozott ezen?
Rálát a házából és azt nézegeti szerintetek?

6.Lenin 2016.12.16. 21:19:59

Az ilyen fejlesztési pénzekkel azok is jó járhatnak, akik felveszik, és azok is akik adják.
Adok, és velem csináltatod meg. Általában az adományozók járnak a legjobban, a cserébe kért más dolgokból kifolyólag, ami ritkán nyilvános.

Először lebombázunk egy országot, aztán adunk nekik segélyt, hogy a mi pénzünkön velünk építsék újjá, a kamatokat meg szépen csengessék évtizedekig az ott lakók.

Eladósítunk egy országot, aztán adunk segélyt, hogy ami bankjainknak vissza tudják fizetni a tartozást, de cserébe kérünk olyasmiket nehogy valaha is talpra tudjanak állni, természetesen csengetve szépen a kamatokat.

Kitalált, alkalmazott módszerek ezek. Ne tegyünk úgy, mintha nem léteznének, és ismeretlen lenne a kitalálóik előtt.
Szerintem.

$pi$ 2016.12.16. 21:28:51

@monddazigazatmar: "Szóval szar ez úgy ahogy van :D "

Igaz, abban a pillanatban, hogy az állam belenyúl a gazdaságba már el van cseszve. Viszont azt meg nem lehet, hogy körülöttünk mindenki nyomja a saját gazdaságát, mi meg nem. Szóval ha nem nyúl bele az sem jó. :(

monddazigazatmar 2016.12.16. 21:34:56

@$pi$:
Én mindig azt mondom ezeknek a ballib majmoknak, hogy nem az államtól kéne várni a megoldást. Hanem úgy szépen az emberekben tudatosítani, hogy ha már ide születtünk, akkor a hazai terméket részesítsük előnyben. Amit én kaptam...
Kezdve a szlovák tejjel, a cukron át a hűtőszekrényig. Mert nem azért szűnt meg a videoton meg a lehel mert embertömegek követelték és álltak sorban tévéért meg a hűtőért. És igen, mindenki más - kezdve a némettel a saját gazdaságát nyomja.
Na, ha esetleg véletlen Orbán egy ilyet mond, akkor ő a náci. Fletó pedig még véletlen sem mondott, sőt nem is gondolt ilyesmire.
De persze ne legyünk összeszerelőüzem...

$pi$ 2016.12.16. 21:36:43

@fehérfarkas: "Orbán pedig titokban ment Putyinhoz megállapodni róla, titokban döntött róla a Parlamentet is kikerülve. Ha"

Okés, tegyük fel, hogy orbán felveszi a beszélgetését amit putyinnal folytatott és felteszi a netre. Akkor nem mondta volna a fél ellenzék, hogy "mér nem napelem"? Ne vidd félre a mondanivalót, nem azzal volt a bajom, aki azt mondta, hogy "ne az oroszokkal, ne ennyiért, ne így". Azokkal volt bajom, akik azt mondták, hogy "miért nem napelem".

Azokról az mszp rajongókról beszélek, akik azt hitték, hogy az orbán akar paksi bővítést gyurcsány meg nem akar. Annyira megszokták, hogy az mszp mindenben pont az ellenkezőjét mondja mint a fidesz, hogy eszükbe sem jutott, hogy az mszp atomerőművet akart.

Hetekig hőbörögtek, hogy miért nem ződenergia, miért nem napelem, akkor inkább "aksik", amikor szóltam, hogy "de hisz a paksi bővítés az mszp döntése volt". Volt zavar az erőben rendesen, Yoda még a teáscsészét is elejtette volna!

fehérfarkas 2016.12.16. 22:13:29

@monddazigazatmar: "Figy, eddig az összes hozzászólásod marhaság volt, ez is az.
1. Ugye azt írták alá, amit az mszp elkezdett."

Speciel Gyurcsány kormányzása idején nem volt semmilyen megállapodás az oroszokkal a pénzügyi konstrukcióról. Gyurcsány a Parlament és egy szakértői testület elé vitte a kérdést. Orbán pedig a Parlament és a szakértők kizárásával állapodott meg titokban Putyinnal. Mégpedig azon feltételekkel, amelyeket Putyin diktált.
Gyurcsánnyal ellentétben Orbán nem konzultált sem a szakértőkkel, sem a Parlamentet nem engedte beleszólni az atomerőmű kérdésébe, hanem titokban, őket megkerülve a hátuk mögött egyezett meg Putyinnal.
És, ha az ellenzéki média nem szivárogtatja ki, akkor a mai napig nem is tudunk róla, hogy Orbán megállapodott Putyinnal a hátunk mögött az atomerőműről.
Ugye érzed a különbséget aközött, amikor valaki a Parlament és a szakértők elé viszi a dolgot, és aközött, amikor valaki a Parlamentet és a szakértőket kikerülve teljes titokban állapodik meg egy másik országgal egy atomerőműről. Mintha az egész ország az övé lenne, de sunyi és gyáva, aki fél a lebukástól, mert tudja, hogy ehhez egy demokráciában nincsen joga.

fehérfarkas 2016.12.16. 22:21:57

@monddazigazatmar: ". Ne haragudj, de mondjuk atomerőműről marhára ne a parlament döntsön, ahova "XY körzeti lakos de szimpatikus ember " jutott be mint képviselő. Mert amiről a népnek fingja nincsen az az atomenergia. És erről ne döntsenek hozzá nem értők."

Dehogynem!!! Pont ezért vagyunk demokrácia és nem diktatúra!!!
A fizika törvényeiben nem a Parlamentnek kell döntenie, de arról igen, hogy az ország milyen irányban fejlődjön, és milyen nagy beruházások valósuljanak meg. Ezért választottuk őket, hogy ezekről ők döntsenek. Nyíltan és átláthatóan, ne pedig sunyi módon titokban legyenek a döntések.
Az, hogy egy atomerőmű hogyan működik, és a kivitelezési munkákat hogyan kell elkészíteni, az a szakértők dolga. De az energiapolitikánkról való döntés, hogy milyen irányba menjünk a politikusok dolga. Persze nyilvánosan és átláthatóan, a szakértőkkel megfelelően egyeztetve.

De úgy látom, te a demokrácia fogalmával sem vagy tisztában.
Az persze téged nem zavar, hogy megújuló energia kérdésében a Fidesz-KDNP ugyanúgy a szakértők nélkül dönt, mint az atomerőmű ügyében.
Csak a megújuló energia kérdésében már nem titkolóznak, hanem ország világ elé tárják a hülyeségeiket: nincs szükség szélerőművekre, nincs szükség naperőművekre ("éjjel nem süt a nap" by KDNP-s állámtatikár).

L. Simon László, a magyar kormány államtikára: "azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél" és "azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra".
Ezen a szellemi szintén tényleg minek bármilyen szakértő a kormánynak, hiszen az úgyis 2 perc alatt agyhalált kapna a kormánytagok mellett.

fehérfarkas 2016.12.16. 22:31:07

@monddazigazatmar: "Nem, hanem úgy, hogy "váli völgy turizmusának a fejlesztése" vagy "kistérség tömegközlekedésének a fejlesztése" vagy "kötöttpályás közlekedésfejlesztés Fejér megyében""

A meghamisított hatástanulmányokkal, ugye? És mennyi fejlesztett a felcsúti kisvasút a Váli-völgy turizmusán? Vagy mennyi fejlesztette a kistérség tömegközlekedését? Hányan használják tömegközlekedési célból a kisvasútat? Na hányan? És hányan idegenforgalmi célból? Idegenforgalmi célból többen, de a nyári idegenforgalmi csúcsidőben sem voltak rajta annyian, mint a 7-es buszon vannak akármelyik évszak csúcsidejében. Pedig az csak egy busz és nem is kisvasút.
A kötött pályás közlekedést is mennyire fejleszti az Orbán stadionjától az Orbán foci akadémiáján keresztül az Orbán strómanjának arborétumáig tartó kisvasút vonal?
Azért ugye te is érzed, hogy nagyon elhibázott vasútprojekt az, amin annyian utaznak, amennyien egy kisbuszba is simán beférnek. Csakhogy egy kisbuszt 800 millió helyett 10 millióért is lehet kapni, és nem kerül évente több tízmillióba a fenntartása.

A kommunizmusban volt ez a megszokott mentalitás a vezetők részéről, hogy tök mindegy mennyibe kerül és mennyire veszteséges a működtetése, mert a főnök kitalálta, és a főnöknek mindig igaza van. Orbán jó kommunista módjára viselkedik, te pedig jó kommunista módjára véded őt.

monddazigazatmar 2016.12.16. 22:35:47

@fehérfarkas: Ez így ahogy van egy marhaság, marhára nem igaz.
Állításod szerint Fletóval megegyeztek, hogy kell az erőmű, de a pénzügyi megállapodás nem volt, aztán azt hiányolod, hogy nem vontak bele szakértőket. Kiket? Pénzügyeseket? Vagy atomtudósokat arról, hogy hogyan finanszírozzanak?

Tényleg azt hiszed, hogy csak a baloldalnak vannak szakértői? Miért? Mert az ATV azt írja, hogy xy, szakértő? Szerinted egy akármilyen szakértő, akinek a szavának van is súlya azt azt mondja, hogy "nem kell ide atomerőmű, majd húsz év múlva biztos feltalálnak valamit ami kiveszi a levegőbűl az energiát?"

1ghost 2016.12.16. 22:40:59

@fehérfarkas:

Na ja, tök igazad van! De mindezt annak az ocsmány orbánista bérhazudozó szaralaknak kurvára felesleges elmondani. Vele csak a celláról érdemes beszélni, ahol majd rövidesen rohadni fog.

monddazigazatmar 2016.12.16. 22:43:12

@fehérfarkas: "Ezért választottuk őket, hogy ezekről ők döntsenek. "
Az irányokról igen - egy atomreaktor marhára szakmai kérdés, nem politikai.

Megint elmondom, mindenhol vannak szakértők. Te ebből a szakértők egyik felét tartod mérvadónak, aki azt mondja, ami neked tetszik.
Napenergiafarmot speciel átadtak tavaly, méghozzá a legnagyobbat eddig
Nézz utána, nem engedi belinkelni

És igen, L simon megmagyarázta a szinteden, hogy mégis mi a baj ezekkel. Úgy, hogy megértsd te is.
L. simon egyébként nem a saját kútfejéből szopta, leegyszerüsítve ez a baj a megujuló energiákkal.

monddazigazatmar 2016.12.16. 22:47:07

@fehérfarkas: Figyelj kisfiam.
Eddig az volt a bajod, hogy miért nem kórházat csináltak a kisvasút helyett.
Eljutottunk oda, hogy miben fejleszti a közlekedést... remek.
Hát nem sokban. Tehát azt mondod, hogy hagyni kellett volna a beruházási pénzt, nem építeni semmit, visszaküldeni az uniónak.
Ez is egy álláspont. Sőt még egyet is értek. Visszabaszni 600 millát, mert nincs értelme. Korrekt.
De nem jobban járt az a párszáz ember aki ezt odaépítette?

$pi$ 2016.12.16. 23:30:21

@fehérfarkas:
"Ezen a szellemi szintén tényleg minek bármilyen szakértő a kormánynak, hiszen az úgyis 2 perc alatt agyhalált kapna a kormánytagok mellett. "

A gyurcsány kormány úgy döntött, hogy atomerőművet kell építeni. A csávó, akit idézel elmagyarázta köznapi nyelven miért nem elternatíva a napelem, megvédte a gyurcsány kormány döntését. Te építhetsz napelemet a házadra, mert van mögötte egy atomerőmű, ami akkor is megy, amikor sötét van, de az ország ellátását nem lehet erre alapozni.

Azt mondod, hogy a csávó idióta. Miért is nincs igaza?

monddazigazatmar 2016.12.16. 23:47:46

@$pi$: Hát azé mert te naracsbérenc fideszrtoll hazaáruól rohadék vagy. 20 éve belöl meglesz a teknológia, és éjjel is fog sütni a nap és azé nem kell atomerőmű

egysmás 2016.12.16. 23:49:40

@$pi$: ahhoz gázturbinás erőmű kell, az atomerőmű nem alkalmas csúcserőműnek.

pamut 2016.12.17. 01:19:20

@monddazigazatmar:

"Most mit terelsz? "
Mit hazudsz már megint te gerinctelen fideszes karaktergyilkos? Hol tereltem én te hazug?

"Beírsz valami marhaságot, hogy szegeden épp meghal mindenki."
Nem sül le a pofádról a bőr ekkora hazugságtól? Anyád arra tanított hogy hazudj ahogy bírsz, légy szarember? ja, hogy fideszes vagy, te még büszke is vagy rá....

"Ott vannak a linkek, hogy mennyi pénz lett a kórházakba tolva. "
És hol vitattam hogy az EU támogatta Magyarországot, benne a magyar egészségügyet is, te rohadt hazug? Pont az ellenkezőjét írtam, hogy tudom hogy az EU támogatott és örülök neki, szóval mitől is vagy olyan aljas patkány hogy úgy teszel mintha nem hittem volna el bazdmeg? Mondjuk ilyen gátlástalan hazudozással még sokra fogod vinni az orbánmaffiában, ott ezt értékelik.....

Annyira jellemző bazdmeg már az első mondatot színtiszta aljas hazugozás, és még neked van pofád ilyen nicknévvel jönni :D Kb. mintha egy ordas vén kurva követelné a szüzességet.... :D

"Ezek után teljesen értelmetlen a hisztériakeltésed."
Milyen hisztériakeltés te rohadt hazug?
Egy percre nem bírsz leállni a hazudozásaiddal? Mi ez nálad már valami kényszerbetegség? Agyadra ment hogy fideszes vagy?

"Nem a kisvasút (vagy akármi más) miatt van (már ha van) kapacitáshiány akármelyik műtőben. Hanem mondjuk azért mert az orvos kiment németbe."
Eddig sem gondoltam hogy felfog az összefüggést az értelmetlenül elpazarolt-ellopott milliárdok és az orvosi fizetések megemeléséhez hiányzó források hiánya között. Pont azért vagy fideszes, mert olyan sötét vagy bazdmeg hogy ilyen nyilvánvaló dolgokat sem vagy képes felfogni hogy az ellopott, illetve felelsegesen elvert milliárdok ugyanabból a költségvetésből, a mi magyar adófizetők pénzéből megy, mint pl. az eü-i kiadások. Nem baj, bégetni még jó vagy. Ja, meg hazudni, ahhoz aztán vagy agyad bőven......

"A kettő nem függ össze."
beeee-beeee, mondd szépen! :DDD

"miért vagyunk a csatlakozás vesztesei."
:DDDDDDDDDDD

ja bazdmeg, kurva nagy vesztesek vagyunk!!!! :DDD
SOHA A TÖRTÉNELEMBEN ennyi lóvét nem kaptunk, sokkal szarabb lenne az ország helyzete az EU nélkül, de ez neked veszteség bazdmeg :DDDD

Édes istenem bazdmeg ha a sötétség gravitálna körülötted forogna a galaxis.... hihetetlen bazdmeg, a te manipulálásoddal aztán nincs sok gondja orbánnak....

monddazigazatmar 2016.12.17. 11:01:29

@pamut:
Karaktergyilkos? Én? A szó jelentésével tisztában vagy? Mesélj miben támadtam a karakteredet.

Mi a hisztériakeltés? Esetleg az, hogy beírsz egy random számot, hogy valami mennyibe kerül, aztán közvetlen utánateszed, hogy szegeden eközben valakiket hazaküldenek, mert nincs műtőkapacitás.
Ismét mondom, a kettő nem függ össze, csak annyira sötét vagy, hogy nem látod.
Próbáld meg felfogni, lassan írom, hátha menni fog: Egy Eu által adott pályázati pénz, aminek a célja a turizmus fejlesztése NEM arra van, hogy az orvosoknak adj fizetésemelést. Egyszerűen nem csinálhatod meg.

Előbb leírtam, hogy mi a baj a csatlakozással, de te még mindig nem fogod fel. Hurrá, soha ennyi pénz nem jött. Tessék, lehet belőle térkövet meg szökőkutat építeni. Meg is tették. Akkor műtsön meg a térkő téged aztán kezeljen a szökőkút, ha annyira győztesnek érzed magad.

$pi$ 2016.12.17. 11:08:17

@egysmás: "ahhoz gázturbinás erőmű kell, az atomerőmű nem alkalmas csúcserőműnek. "

Nem csúcserőműről beszéltem, hanem alaperőműről.

egysmás 2016.12.17. 11:57:05

@$pi$: hát, igen.
Én meg a megújuló energiaforrások kiegészítőjéről, arról az egységről, ami, a szavaiddal élve „ Te építhetsz napelemet a házadra, mert van mögötte egy atomerőmű, ami akkor is megy, amikor sötét van, de az ország ellátását nem lehet erre alapozni. ".

Nah, erre pont alkalmatlan az atomerőmű.

monddazigazatmar 2016.12.17. 13:05:06

@egysmás: Mire alkalmatlan az atomerőmű? Hogy éjjel is termeljen áramot?

pamut 2016.12.17. 13:25:10

@monddazigazatmar:

"Karaktergyilkos? Én?"
Bizony hogy te. Be is bizonyítottam, ott van fent, LEÍRTAM. De látom szelektív a látásod és a kommentem 90%-át meg sem mered látni...... :D
Hazug rágalmakkal mocskoltál folyamatosan, ez színtiszta karaktergyilkosság, de nem is értem mit tiltakozol amikor fideszes vagy, neked ez alap, még szereted és támogatod is a pártod örökös rágalomhadjáratait, sőt itt a neten még terjeszted is azokat.

HOL VANNAK A REAKCIÓK ARRA HOGY MENNYIT HAZUDTÁL RÓLAM?????
HOL???
NEM SÜL LE A KÉPEDRŐL A BŐR TE HAZUG?

Van pofád úgy tenni mintha nem történt volna meg?

Van pofád úgy tenni mintha nem hazudoztál volna orrba-szájba???

Hisztikeltés: amit beírtam, az TÉNY, és a kettő ÖSSZEFÜGG. A hülyék és trollok számára, azaz számodra is, leírtam PONTOSAN hogyan függ össze.

Az hogy olyan hülye vagy bazdmeg mint egy drogos alkoholista lobotómia után, az a te bajod, egy GYEREKNEK IS NYILVÁNVALÓ AZ ÖSSZEFÜGGÉS: EGY KÖLTSÉGVETÉSBŐL MEGY A KETTŐ, KOMOLYAN NEM BÍROD FELFOGNI, IDIÓTA?

"Próbáld meg felfogni, lassan írom, hátha menni fog: Egy Eu által adott pályázati pénz, aminek a célja a turizmus fejlesztése NEM arra van, hogy az orvosoknak adj fizetésemelést."

Próbáld meg felfogni, lassan írom, hátha menni fog:
Soha, sehol nem írtam hogy az EU által adott turisztikai célú segélyből emeljék az orvosok fizetését. Mást írtam.
Persze tudod te ezt halál pontosan, azaz SZÁNDÉKOSAN HAZUDSZ.

HAZUDSZ MÁR MEGINT.

FOLYAMATOSAN HAZUDSZ.

Mondd az igazat már, te hazug!!!!!!!!!

monddazigazatmar 2016.12.17. 13:45:34

@pamut: MOndom az igazat. Itt csinálod a hisztériát, hogy a turisztikai pénzt nem az eü be tömik. Hogy embereket küldenek haza a kórházból közben akármire akármennyit költenek.
Aztán hazudozol, hogy nem mondtál olyat, hogy a turisztikából emeljék az orvosok fizetését.
"Eddig sem gondoltam hogy felfogod az összefüggést az értelmetlenül elpazarolt-ellopott milliárdok és az orvosi fizetések megemeléséhez hiányzó források hiánya között."
EZ NEM AZ, te hülye nyugger? Nem éppen azt írod, hogy értelmetlenül elpazarolnak pénzt amit az orvosok fizetésére kéne költeni?
Melyik részét nem bírod annak felfogni, hogy a turizmusfejlesztésre szánt pénzt turizmusfejlesztésre kell fordítani? Két dolgot lehet csinálni. Vagy fejleszted a turizmust és mondjuk építesz kisvasutat vagy kilátót vagy tanösvényt - ami nyilván mind értelmetlen szerinted, vagy otthagyod a lóvét és kész. Próbáld meg felfogni, hogy abból nem lesz orvosok fizetése.
Beszarás, hogy végigélted az életed ennyi ésszel.

$pi$ 2016.12.17. 13:51:38

@egysmás: "Nah, erre pont alkalmatlan az atomerőmű. "

Tényleg? Akkor nagy bajban vagyunk. :D Na csá!

pamut 2016.12.17. 14:15:48

@monddazigazatmar:
büdös lófaszt mondod te az igazat, folyamatosan HAZUDSZ.

ha már itt tartunk: hol a bocsánatkérésed a korábbi, pofátlan hazudozásaidért? beidézzek párat?

oké, csak vicceltem, halálpontosan tudom hogy nincs neked gerinced bocsánatot kérni, soha nem is lesz.

ISMÉT hazudsz, sőt, a már cáfolt hazudozásodat sulykolod tovább, megint. SEHOL nem hisztériáztam (te hisztériázol kamu ürügy alapján hazugságokat), az egy sima TÉNY amit beidéztem, és amit te HAZUG módon így idéztél vissza:
"Beírsz valami marhaságot, hogy szegeden épp meghal mindenki."

Írtam ilyet?
NEM ÍRTAM.

Tehát HAZUDTÁL?
IGEN, HAZUDTÁL.

"Aztán hazudozol, hogy nem mondtál olyat, hogy a turisztikából emeljék az orvosok fizetését."
És TÉNYLEG nem írtam, ilyet, de még csak HASONLÓT SEM, te ordas geci hazugsággép!

""Eddig sem gondoltam hogy felfogod az összefüggést az értelmetlenül elpazarolt-ellopott milliárdok és az orvosi fizetések megemeléséhez hiányzó források hiánya között."
EZ NEM AZ, te hülye nyugger? "

MÁR HOGY LENNE AZ, TE HAZUDOZÓ TROLL????
Legalább a "turisztika" szót látod abban amit te magad idéztél be tőlem, te nyomorék fasz? Hogy bírsz ilyen balfaszul hazudni, legalább olyat idéznél, amiben legalább egy apró szót kiforgatva tudnál széthazudni, de ezt még kiforgatni sem tudod te kretén!
Ha már mániákus hazudozó vagy akkor legalább ne ilyen szarul hazudj te vadbarom!

"Nem éppen azt írod, hogy értelmetlenül elpazarolnak pénzt amit az orvosok fizetésére kéne költeni?"

De, ezt írom. Méghozzá halálpontosan ezt írom. Amúgy ezt mindenki tudja az országban, még te is tudod, te csak hazudod hogy nem tudod. Hány példát mondjak? A kisvasút csak egy, de ott a klasszikus stadiontéboly, a pénzünk bűnös hazaáruló elszórásának szimbóluma. Vagy most itt ez a kurva 27 milliárd lőterekre bazdmeg, LŐTEREKRE!!!!!!!!! Mert az fontosabb bazdmeg a kurva anyád mint a magyarok egészsége ugye????
Egyáltalán mióta állami közfeladat lőtereket építeni bazdmeg miközben naponta fogynak az orvosok a kórházakban, he te hazug??? Hogy van pofája a felcsúti patkány maffiózónak erre elverni a pénzünket, he??????

ha majd anyádnak nem lesz rendes ellátása egy kórházban, vagy belehal egy sima kórházi fertőzésbe, te akkor is orbán pártját fogod fogni ugye? belőled simán kinézem hogy nem csak a magyarokat árulod el orbánért, de a saját anyádat is!

"Melyik részét nem bírod annak felfogni, hogy a turizmusfejlesztésre szánt pénzt turizmusfejlesztésre kell fordítani? "
te mi a faszról beszélsz fideszes rohadék? Ki mondta hogy az EU-s turizmusfejlesztési összegeket ne turizmusra költsék? Hol a faszban írtam ilyet te hazug? Mondjuk ha már itt tartunk akkor ezt is értelmesen kéne elkölteni, oda tenni a pénzt ami VALÓDI GAZDASÁGI HASZNOT HOZ A MAGYAROKNAK, ahová valóban mennek turisták, mondjuk a Balcsinál vagy a Halász-bástya környékén, vagy valami menő múzeumban, vagy bánom is én hol, de ahol tényleg fejlődik tőle a gazdaság, HASZNOT HOZ, VAN ÉRTELME, nem pedig hatalomittas kretén módjára a saját falujába kisvasutat bazdmeg ami a kutyát sem érdekli, azaz az egész pénz ki lett dobva az ablakon bazdmeg! ki fizeti vissza ezt a hűtlen kezelést, he? talán te? vagy orbán? vagy ki kárpótolja ezért a magyarokat???

ÉS HOL VANNAK A VÁLASZOK A ÉS BOCSÁNATKÉRÉSEK A SOROZATOS HAZUDOZÁSAIDÉRT??????????????????????????????????????????????????????

egysmás 2016.12.17. 14:19:14

@monddazigazatmar: nem bazeg, arra, hogy nappal ne termeljen, ha éjjelermel.

@$pi$: félművelt seggfej

$pi$ 2016.12.17. 15:00:43

@egysmás: "nem bazeg, arra, hogy nappal ne termeljen, ha éjjelermel."

Az alaperőműnek nem feladata, hogy éjjel termeljen nappal meg ne termeljen. Én nem beszéltem olyan erőművekről, amelyek nappal nem termelnek. Azt mondtam, hogy kellenek olyan erőművek is, amelyek akkor is termelnek, amikor nem süt a nap, nem mondtam azt, hogy amikor süt, akkor nem termelnek.

Az egyik számítógépem folyamatosan megy. Ezt a fogyasztást alaperőműből el lehet látni. Az alaperőmű is folyamatosan megy, a számítógép is folyamatosan megy. Tökéletes munka egy atomerőmű számára.

Ezt a számítógépemet nem lehet ellátni napelemről, mert éjszaka is megy, a napelem éjszaka nem megy ugye? Ezért szükség van az alaperőműre, hiszen amint láttuk azzal megoldható a dolog. Erről beszéltem én.

Te azt mondtad, hogy el lehet látni napelemmel és csúcserőművel, azaz nappal napelemről, éjszaka meg gázról. Igen, ez is egy megoldás. Igaz én nem erről a megoldásról beszéltem, de megoldás. Nem változtat azon a tényen, hogy a nepelem mögé kell valami, de mindegy.

Mikor lenne alkalmatlan, használhatatlan az atomerőmű? Ha olyan rengeteg sok napelemet telepítenénk, amivel nappal a teljes fogyasztás kiszolgálható. Akkor az a fogyasztás 100%-át adná, éjszaka pedig a csúcserőművek adnák a 100%-ot. Az atomerőműnek nem maradna szerepe a rendszerben. Épeszű ember persze ilyen rendszert nem akarhat, drága lenne, instabil lenne, kiszolgáltatott lenne. Energetikailag, műszakilag, geopolitikailag gazdaságilag sem lenne jó rendszer.

Amikor tehát arra a döntésre jutsz, hogy a napelemek mellet az atomerőmű használhatatlan, mert csak csúcserőművek használhatók a napelem mellett, akkor egy instabil, drága, megvalósíthatatlan rendszer vízióját kergeted. Pont mint a németek, akik politikai okokból belementek egy ilyen zsákutcába és már 30-40% megújuló energiánál instabil a rendszerük, nemzetközi bonyodalmakat okoztak, nagy mennyiségű külföldi importra szorulnak miközben a széndioxidkibocsájtásuk egy cseppet sem csökkent.

Ma már kezdik beismerni, hogy a rendszer nem működik, de azzal metegetik magukat, hogy a rendszer csak azért instabil, mert túl gyorsan építették ki. Ez persze egy groteszk vicc, nem több, az instabilitás abból következik, hogy a nepelemek nappal csúcsrajárnak, éjszaka pedig 0 a termelésük. Ők is azt mondták, hogy a rendszerükben nincs helye az atomerőműnek, mert (1) nem szeretik őket és (2) azok nem csúcserőművek. Kiderült, hogy nem csak, hogy helye van az alaperőműveknek, de azok nélkül nem is lehet stabil rendszert kiépíteni.

monddazigazatmar 2016.12.17. 15:23:44

@pamut: ::D
Remélem felbaszom annyira az agyad, hogy megpatkolsz te szerencsétlen szar.

Elpazarolt milliárdokról ugatsz, a kisvasutas témába beleírod, hogy szegeden nem operálnak, aztán játszod a hülyét, hogy nem is azt a pénzt hiányolod. Ostoba fasz vagy.
Tényleg semmi összefüggés nincs a két mondod között, ugye?

Ja, pont ugyanaznap adtak a kórházaknak 80 milliárdot amikor a lőteres programot kihirdették, ugye? Erről miért nem ugatsz hülye vén trágya?

Arra meg megint csak teljesen feleslegesen pazarlom az időt, hogy megértessem, hogy ha az uniós pénzt a KIBASZOTT VÁLI VÖLGY TURIZMUSÁNAK a fejlesztésére lehet költeni, akkor nem lehet belőle a Halászbástyát felújítani. Se orvosoknak a fizetését nem lehet belőle fejleszteni. Fel bírod fogni, te fasz? Érted? Azon a környéken és arra lehet költeni.

Nyilván arra sem lesz eszed, hogy elgondolkodj, hogy a hatalomittas seggfej hányszor kisvasutazik. Mert ha magának csinálta akkor gondolom naponta háromszor, ugye?

pamut 2016.12.17. 16:05:26

@monddazigazatmar:

hehehe, látod móricka, csak kétszer bele kellett nyomni a hazug pofádat a gyagyi szar hazugságaidba, és máris kibújt belőled a kis pisi troll :)

tudtam én hogy ennyike vagy te, egy darab szar, már az elejétől is látszott :)

hisztizel, hazudsz, eddig is, most is, jaj de vicces az ámokfutásod :D
ennyire fáj hogy szénné égetted magad? :) ennyire fáj hogy lelepleztem az összes szar hazugságodat? :)
ennyire fáj hogy még ahhoz is egy darab szar vagy hogy elismerd a hazugságaidat? :D

komolyan már oda alázod magad hogy 80 milliárdnak hazudod a 70-et, amit még véletlenül sem az orvosok fizetésemelésére költenek, hanem a szándékosan alultervezett, kivéreztett eü. már tarthatatlan adósságainak rendezésére? :DD miközben már sok éve kellett volna sok milliárdot adni az orvosok megtartására, erre egy két nappal ezelőtt adósságrendezést akarsz így áthazudni, te szánalmas roncs? :DD

ja, ezt pl. hol írtam, belinkelnéd?:
"Beírsz valami marhaságot, hogy szegeden épp meghal mindenki."

és erre miért nem válaszoltál?:
"ha majd anyádnak nem lesz rendes ellátása egy kórházban, vagy belehal egy sima kórházi fertőzésbe, te akkor is orbán pártját fogod fogni ugye?"

megmondjam miért? MERT IGAZ!

szánlak, te szar.

monddazigazatmar 2016.12.17. 16:40:30

@pamut:
""Kilenc napig feküdt Pap Zoltán feleslegesen a szegedi klinikán, minden reggel azt mondták neki, majd holnap végzik el előjegyzett műtétjét - írja a Délmagyar.hu. Más betegeket haza is küldtek azzal az indokkal, hogy nincs műtéti kapacitás. "
Ezt írtad te nyomi. Vagy más írta? Hazaküldik a betegeket mert nincs kapacitás ugye?
Az az én hazugságom, hogy ezt úgy fogalmaztam meg, hogy valaki épp meghal mert nincs műtő ? Egy röhej vagy.
A kibaszott B1 blog ír bazmeg 80 milliárot faszfej. Zavar van az erőben a baloldalt?
b1.blog.hu/2016/12/16/igy_mulat_egy_magyar_ur_200_milliardot_tapsolt_el_a_kormany_egyetlen_ulesen#comment-form

Mesélj, 2008ban nyugati bérek voltak az eüben? Mellesleg nem találnak orvost havi másfél milláért sem.

pamut 2016.12.17. 16:59:02

@monddazigazatmar:

igen, azt írtam amit bemásoltál, te pedig erre EZT HAZUDTAD:

"Beírsz valami marhaságot, hogy szegeden épp meghal mindenki"

Meguntam minden egyes hazugságodba belenyomni azt a hazug mocskos pofádat, hisz úgyis egy gyáva szar vagy reagálni, tartani a hátadat a hazugságaidért. szóval ezentúl csak egyesével haladok:

Idéznéd pontosan hol írtam hogy "szegeden épp meghal mindenki"?

monddazigazatmar 2016.12.17. 17:08:02

@pamut: Azt írtad, hogy hazaküldik a kórházból a népet te fasz. Műtét nélkül.
Logikusan ez számodra mit jelent? Hogy meggyógyulnak maguktól, vagy mit?

pamut 2016.12.17. 17:22:10

@monddazigazatmar:
blablablabla, kis hazug szardarab, blablabla.

azt hazudtad hogy én ezt írtam szerinted: "szegeden épp meghal mindenki"

HOL ÍRTAM EZT?
IDÉZD!!!
Mutasd hol írtam!

na, vergődj tovább a hazugságod mocskában, te kis szar :)

monddazigazatmar 2016.12.17. 17:53:46

@pamut: A pisa teszten te sem mentél volna át, ugye? :D:D:D
Azt írtad, hogy hazaküldik a kórházból a népet te fasz. Műtét nélkül.
Logikusan ez számodra mit jelent? Hogy meggyógyulnak maguktól, vagy mit?

pamut 2016.12.17. 17:57:33

@monddazigazatmar:

mi van bazdmeg te azt képzeled minden műtét életmentő és akit nem műtenek meg az meg is hal? :DDDD ennyire barom vagy? :DD

és még TE BESZÉLSZ PISA-tesztről, idióta? :DDDDDDDDDDDDDDD

vagy már annyira szégyelled a hazugságod, hogy inkább hülyének tetted magad?

monddazigazatmar 2016.12.17. 18:20:47

@pamut: Értem. Tehát akkor Pap akárki szépészeti beavatkozásra várt ugye? Mellnagyobbítás? Nemváltoztatás? Vagy most akkor mi van?

Nincs műtőkapacitás tehát hazaküldték azokat akik ráérnek? Hát ez tényleg rettenetesen hangzik.
Volt három életmentő műtét ami elvitte a műtőkapacitást és a kevésbé sürgős eseteket hazaküldték? Ez skandallum ugye? Ha nem építenének kisvasutat akkor nyilván nem kellenének azonnali életmentő beavatkozások szegeden és mindenki mást meg lehetne műteni a bütykével.
Vagy ha a háromszorosára emelnék az orvosok bérét akkor nyilván képesek lennének az udvaron operálni, esetleg egész nap folyamatosan száz műtétet tudnának végezni.

pamut 2016.12.17. 18:45:12

@monddazigazatmar: ó, látom miután felsültél, még hülyébb oldalad veszed elő :)
most meg úgy teszel, mintha a világon csak kétféle műtét lenne: életmentő, meg szépészeti :)

komolyan, azt a kurva hazug szádat, egy pillanatra sem szégyelled magad amikor te is tudod hogy öblös hazugságokat folyatsz ki a szádon? :)

apropó: bocsánatot kértél már ezért a "szegeden épp meghal mindenki"- hazugságodért?
sehol nem látom a bocsánatkérésedet :)
oké, csak vicc volt, ilyet csak gerincesek szoktak csinálni, te erre képtelen lennél :)

pamut 2016.12.17. 18:47:22

@monddazigazatmar:

ja ez is jó :D
"Volt három életmentő műtét ami elvitte a műtőkapacitást"

aha, a 3 életmentő nyilván 3-3 napig tartott, ezért kellett 9 nap Zoltán műtétjére :D

a hír továbbra is ez:
"Kilenc napig feküdt Pap Zoltán feleslegesen a szegedi klinikán, minden reggel azt mondták neki, majd holnap végzik el előjegyzett műtétjét"

komolyan, te ma hazugság-rekordot akarsz dönteni? :D

anyád erre tanított? komolyan kérdem.

monddazigazatmar 2016.12.17. 19:01:19

@pamut:
Figyelj agyaska. Van a kórházban egy műtő. Ahova betervezik, hogy melyik beteg mikor melyik orvos által lesz megműtve. Eddig megvan?
Namost, van fontossági sorrend, anyád repedt sarkának az összevarrása nem ugyanolyan fontosságú, mint a vonat által kettévágott ember ellátása. Tudsz követni, te vén barom?

Na, és akkor most képzeld el, hogy a betervezett műtéti sorrendbe valami külső körülmény bezavar. Mondjuk bevisznek egy balesetest. Vagy tönkremegy egy gép. Vagy megbetegszik az altatóorvos. Vagy a beteg nincs olyan állapotban, mert valamelyik értéke nem jó. És akkor borul a terv, aki nem olyan sürgős, azt hátrébb teszik, és várnia kell.
Ilyen volt régen is, lesz is. Ha lesz kisvasút, ha nem, ha a világ minden pénzét az eü-be öntik akkor is.
Mivel fogalmad nincs semmi konkrétumról -és nekem sem - ezért kapitális faszság ezt a szart erőltetned. Ez semmi más, csak hisztériakeltés. "jajj szegeden nem műtenek, de bezzeg az akármit építik". A kettőnek nincs egymáshoz köze, bár a te kis egyszerű gyűlölködő világodban természetesen mindenért a patás a hibás. Mert sötét vagy.
Szóval fogd fel, hogy ha zala kistérség turizmusfejlesztésére van pályázat, akkor abból azt tudják fejleszteni, ha van műtő szegeden, ha nincs.
Van rá egy fogadásom, hogy most sem fogod felfogni.

pamut 2016.12.17. 20:00:38

@monddazigazatmar:
na, látod, pont erről beszéltem: hazudsz. mint a vízfolyás. ugyanis te is tudod hogy emberhiány van, orvoshiány van a bérek miatt, és azt is tudod hogy nem pillanatnyi túlterheltség az ok, hanem sokkal mélyebb a probléma.

és mit csinálsz bazdmeg te fasz? Akit mér a kurva anyád is szégyell?
HA-ZU-DOL.
Ezt csinálod, te fasz.

te is tudod hogy hazudsz. én is tudom hogy hazudsz. És mégis megteszed. méghozzá jó hosszan, mintha ez számítana valamit....

aztán továbbra is azt hazudod hogy én azt állítottam hogy a turizmusos pénzből kellett volna fizetést emelni, ami nem csak hogy eleve orbitális hazudozás, soha sehol nem írtam ilyet, de már külön cáfoltam is. erre nem megint behazudod te szar?

BETEGES hazudozó vagy.

kényszeresen hazudsz bazdmeg.

vagy beteg vagy, vagy ennyire aljas, utolsó szar ember vagy.

ja és továbbra is:
"bocsánatot kértél már ezért a "szegeden épp meghal mindenki"- hazugságodért?"

ugye megint gyáva szar leszel erre reagálni?
na, fogadunk hogy gyáva leszel?

monddazigazatmar 2016.12.18. 10:27:23

@pamut: Leszarom a bocsánatodat, ott dögölj meg ahol vagy :D
Ugyanazt írtam amit te, csak más szavakkal. És ja továbbmentem a gondolatmeneteden.

"ugyanis te is tudod hogy emberhiány van, orvoshiány van a bérek miatt, és azt is tudod hogy nem pillanatnyi túlterheltség az ok, hanem sokkal mélyebb a probléma."
Hát hogyne lenne mélyebb a probléma. Ezért egy orbitális nagy hazugság, hogy csak a bérek miatt. Mondom, havi egymilláért SEM találnak orvost. Szerinted kilenc napon keresztül ugyan miért mondják valakinek, hogy ma sorra kerül? Mert azt várták, hogy aznap felemelik a fizetésüket, vagy mit?

Ezt írtad a kisvasutas témában: "az értelmetlenül elpazarolt-ellopott milliárdok és az orvosi fizetések megemeléséhez hiányzó források hiánya között."
"oda tenni a pénzt ... mondjuk a Balcsinál vagy a Halász-bástya környékén,"
Tényleg unom már leírni: az x helyre lehívható pénzt nem lehet y helyen teljesen másra elkölteni. De befejezem, tényleg uncsi már, hogy olyan sötét vagy mint a segg.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.18. 17:11:04

@monddazigazatmar: "megbetegszik az altatóorvos"

Akkor elővesznek egy másikat. Ja, nem, emberhiány van...

CT-ből, MRI-ből kevés van. Működhetne éjjel-nappal, de nem, mert nincs hozzá orvos.

Egyábkként a fizetések cxsak egyik oka az orvoshiánynak. Ugyanúgy, vagy még jobban esik latba az emberi és tárgyi környezet, feltételek.

pamut 2016.12.18. 23:42:48

@monddazigazatmar:
Nahát, most úgy meglepődtem! :D
ja nem is hisz megírtam előre: "na, fogadunk hogy gyáva leszel?"

és lám....

"Ezért egy orbitális nagy hazugság, hogy csak a bérek miatt."
Lófaszt hazugság, te hazudsz hogy azt mondod hogy nem a bérek miatt. Persze nyilván számítanak a körülmények is, de SOKKAL kevesebbet mint a bérek. Na nem mintha ne lehetne a kibaszott geci stadionok meg lőterek helyett a bérek mellett a körülményeket is javítani.

Persze ez neked nem fáj, mert ha a saját anyád döglik bele egy pimpf kórházi fertőzésbe, amit egy szaros alkoholos fertőtlenítő árából meg lehetett volna akadályozni, TE MÉG AKKOR IS Orbán pártját fognád.

"Szerinted kilenc napon keresztül ugyan miért mondják valakinek, hogy ma sorra kerül? Mert azt várták, hogy aznap felemelik a fizetésüket, vagy mit?"

MERT NINCS ELÉG ORVOS BAZDMEG, ezt magyarázom mióta, mert a kibaszott istenedben FONTOSABB A FOCI mint a magyarok!

"az x helyre lehívható pénzt nem lehet y helyen teljesen másra elkölteni"
Komolyan uncsi már leírni: a turizmusra szánt pénzt nem csak felcsúton lehet elkölteni. ad egy, ad 2: a focistadionokra nem az EU adja a pénzt, hanem a MAGYAR költségvetés.

na hazudj még te kényszer hazugsággép.

ja, és légy tovább gyáva bocsánatot kérni a nyomorék hazudozásaidért... ja, erre nem is kell kérni, hisz te gyávának születtél :)
süti beállítások módosítása