B1 blogcsalád



A Fidesz-propaganda 5 hazugsága a népszavazásról

2016. október 07. - nickgrabowszki

Már-már nekünk kínos látni ezt az elszánt magyarázkodást, amibe a kormánypárti propagandisták fogtak a múlt vasárnapi népszavazás után. Igyekezetük azonban inkább rámutat arra, ők is tudják, nem elsöprő siker, hanem kudarc volt Orbán és a Fidesz számára a kvótaügyi népszavazás, és azon igyekeznek, nehogy más is észrevegye ezt.bayerorban2.jpg

  • A egyik probléma, hogy egyértelmű hazugságokkal igyekeznek magyarázkodni. Azaz, ha a dolgok úgy állnának, ahogy állnak, akkor vereséget szenvedtek volna. Tehát a dolgokat kell megváltoztatni, a tényeket letagadni, vagy az ellenkezőjüket állítani.
  • A másik probléma, hogy nagyon könnyen lebuknak a hazugságokkal.

1.  Sir Bayer például a Magyar Hírlapban egész cikksorozatot szentel a magyarázkodásnak. És elszántan hazudik. Azt írja például, hogy

ennyien még soha, ismétlem: SOHA nem szavaztak egy irányba sem népszavazáson, sem pedig az általában sokkal magasabb részvételi arányú országgyűlési választáson!

Így, ordítva, verzállal, felkiáltójellel, a soha külön kiemelve. Amennyiben persze

a soha azt jelenti, hogy legalább hétszer,

akkor persze igaza van. Máskülönben azonban elmondható, hogy nem igaz, hogy soha nem szavaztak volna ennyien egyirányba népszavazáson. (Választáson tényleg nem, de az összevetésnek nincs értleme, mert ott jellemzően több opció között lehet választani, nem csak kettő között, mint egy népszavazáson.)

Bayer lovag persze megint hazudik. Mert a valóság az, hogy három népszavazás hét konkrét kérdésében is többen szavaztak egyirányba, mint múlt vasárnap. (Itt lehet böngészni.) Ha a határon túli szavazatokat is számoljuk, ami az összevetésnél mondjuk értékelhetetlen, mert ők nem szavazhattak korábban magyarországi referendumon, még akkor is marad két népszavazás és négy konkrét kérdés, amikor többen nyilvánítottak egyirányú véleményt.

Bayer és a számok nem barátok. Az mondjuk érthetetlen, hogy miért mer bedobni egy ilyen könnyen bebuktatható hazugságot?

  • Ennyire hülyék az olvasói?
  • Ennyire hülyének nézi a Fidesz szavazóit?
  • Ő maga se nézett utána?

2. Lánczi Tamás, aki annak a másik Lánczinak a fia, aki szerint a korrupció a kormány legfőbb politikája, és azért a Corvinus rektora lehetett, szóval a kis Lánczi, aki amúgy a Századvég valamilyen tótumfaktuma, és mint ilyen nem csak a propaganda hangoztatásáért, hanem kidolgozásért is felel, éppen nem hazudik direktben, csak jókorát csúsztat, amikor a Magyar Időkben azt állítja, hogy 

Az október 2-án tartott népszavazás ugyan nem lett érvényes, de a 43,35 százalékos részvétel valamivel meghaladja a korábbi referendumok átlagát (42,4 százalék).

lt.jpgEz igaz. Viszont azért csúsztatás, mert az átlag torzít: a rendszerváltás utáni népszavazások egyike jelentősen lefelé viszi az átlagot. Az 1989 óta tartott 7 népszavazás közül a múlt vasárnapi a részvételt tekintve csak kettőt előz meg: a 2004-es kettős állampolgárságról szólót és az 1990-es közvetlen államfő-választást célzót. Éppen ez utóbbi torzítja az átlagot. Az akkori nagy pártok, az MDF és az SZDSZ egyike se szeretett volna közvetlenül választott köztársasági elnököt, ezért a referendumot nyár közepére írták ki. Ennek megfelelően alacsony is lett részvétel és érvénytelen a népszavazás.

A 90-es, alig egymillió résztvevős eseményt leszámítva a többi népszavazás 3-4 millió választó részvételével zajlott. Ezeket tekintve viszont már egyáltalán nincs az átlag fölött a múlt vasárnapi referendum:

négy másik is több embert érdekelt (az 1989-es, az 1997-es, a 2003-as és a 2008-as), csak a 2004-es marad mögötte.

Lánczi tehát finoman szólva se bontja ki az igazság minden részletét, sőt, jelentőset csúsztat, abban bízva, hogy olvasói (a Fidesz-szavazók) nincsenek tisztában a számtani átlag természetével, hogy azt egyetlen, a trendből kiugró adat mennyire képes torzítani.

3. Ugyancsak a Magyar Időkben írta Szikszai Péter, hogy

A népszavazás ugyanis megmutatta, hogy a migránsokkal haverkodó libsi sajtó félelmetesnek hitt véleményformáló ereje számszerűsítve: 1,66%, ennyi volt ugyanis a baloldali médiumok által támogatott igenek aránya a referendumon.

Nehéz ezt kommentálni, annyira nem igaz. Szikszai valamilyen párhuzamos valóságban élhet, ha neki úgy tűnt, hogy a kormánytól (még) független (nála: libsi, értsd: liberális zsidó) sajtó az igen-szavazatokat támogatta volna. A létező valóságban sokkal inkább a távolmaradást vagy az érvénytelen voksokat preferálta. Erre számtalan példát lehet találni, az ellenkezőjére sokkal, sokkal kevesebbet.

szp_1.jpgA nemjobboldali politikai pártok közül csak egy, a nem is a jelentősebbek közül való Liberális Párt kampányolt az igenért. Fodorékat leszámítva a távolmaradással, bojkottal, érvénytelen szavazatokkal

a baloldal (nemjobboldal) sikeresen elkerülte az a csapdát, hogy a Fidesz apokaliptikus víziójával szemben egy népszerűtlen álláspont védelmezőjének szerepébe szoruljon.

A nem szavazatok kétségtelenül meggyőzően felülmúlták az igeneket, de a valódi ellenfelet mindenki számára nyilvánvalóan nem az igenek, hanem a távolmaradók és az érvénytelenül szavazók között kell keresni. Ezért kell hát azt mondani, hogy nem, mégse, az ellenzék és a nem kormánypárti sajtó az igennel kampányolt, hátha a választók feledékenyek, és meg lehet győzni arról, hogy e valóban így volt.

4. Ebben a kérdésben a Fidesz-propagandistái is össze vannak zavarodva, mert Bayer például elismeri:

a teljes baloldal nyíltan a bojkott, illetve az érvénytelen szavazat mellett kampányolt.

És innen következik a zavarbaejtő rész. Bayer szerint ugyanis az érvénytelen szavazatokat is hozzá kell számolni az érvényesekhez, és akkor már majdnem kijön a megfelelő érvényességi küszöb:

a hatszázaléknyi érvénytelen szavazat egy tudatos és tevőleges, valóságos politikai cselekvés eredménye, vagyis az érvénytelenül szavazó állampolgárok elmentek szavazni, és egy politikai aktor felhívásának engedelmeskedve érvénytelen szavazatot adtak le. Tehát ők de jure és de facto is részt vettek a népszavazáson! Vagyis a magát baloldali és „demokratikus” ellenzéknek valló tábor nem egészen négy százalékot volt képes lefaragni az érvényességi küszöbből.

major-facepalm_1.jpgEgy népszavazás, amit az érvénytelen szavazatok tesznek érvényessé!

Ez aztán a kreatív valóságértelmezés. Erre ragasszon emlékmatricát a Kétfarkú kutya!

De ha még így se lenne meg az érvényesség, akkor hozzáadhatnánk például a szavazólapon lévő betűk számát, a Fidesz-szavazók számát mégegyszer, vagy az Univerzum ismert csillagainak számát az oxigén atomsúlyának hatványára emelve. Hátha akkor már kijön.

5. Egy további próbálkozás a valóság megszépítésére, hogy eltérő motivációkat tulajdonítanak a választóknak a népszavazás előtt és után. Ez minden fideszes propagandistánál megtalálható; itt van például G. Fodor Gábor egyik vadonatúj politikai terméke:

Ha történelmi időtávlatban nézzük a változást, mindez azt is jelenti, hogy egymillióval nőtt az Orbánt támogatók tábora 2014-hez képest.

  • Mint mondtak, sugalltak, hangoztattak, sulykoltak ugyanezek az emberek a szavazás előtt? Hogy ez sorsdöntő kérdés, nemzeti ügy, a pártpolitikától független, azon felül áll.
  • Mit mondanak utána? Hogy ez mégis pártpolitikai kérdés volt, és a nemre leadott szavazatok Orbán és a Fidesz támogatottságát jelzik.

A kettő közötti ellentmondás nyilvánvaló. Lehet persze, hogy a publicisták és propagandisták kezdetektől tudták, hogy az utóbbiról van szó, megfelelő cinizmussal mégis az ellenkezőjét sulykolták. De vajon elhihetjük-e nekik, hogy a második állításuk igaz, ha az elsőről bebizonyosodott, hogy hamis?

pl.pngÉs vajon tudták-e a szavazók is, hogy mégis pártpolitikai állásfoglalást tesznek, miközben ők  a propagandát elfogadva, egy nemzeti ügyben készültek voksolni?

A népszavazással a kormánynak sikerült egy 3,3 milliós közösséget kiépítenie, bő másfél évvel a 2018-as parlamenti választás előtt.

Ezt írja például Lánczi. De vajon milyen alapon számítódnak Orbán támogatói közé azok a jobbikos szavazók, akik maguk is jobboldaliak és xenofóbok, de nem fideszesek (hiszen azért jobbikosok)?

Könnyen belátható, hogy a Fidesz és Orbán táborának népszavazás általi bővülése is csak egy a propaganda hazugságai közül, mint

  • a soha nem szavaztak ennyien egyirányba,
  • a baloldal az igennel kampányolt,
  • a népszavazási részvétel megfelelt szokásosnak,
  • vagy hogy az érvénytelen szavazatokat is bele kell számolni a részvételbe.

A szemünk előtt épül ki a Fidesz új valósága. A múlt vasárnapi népszavazás is olyan lesz, mint a 2006-os szemkilövetés, ahol a kormány békés tüntetőkre támadt, vagy az, hogy Orbán 2010-ben egy államcsőd szélén lévő országot vett át. Vagy ahol nincs korrupció, viszont Soros György összeesküvést szervez.

A tények viszont nyilvánvalóan és egyértelműen ellentmondanak a sugallni kívánt hitnek. Ezért

a valóságot kell a hithez hajlítani.

Nem baj, ha nem igaz. Elég, ha elhiszik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4411776023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2016.10.07. 16:41:29

Hajrá gyerekek mosdassatok szerecsenyt!
Hogyha nem hagyjátok abba' bőven meglesz a két harmad!
Liberális hülyén jó, elúszott már a hajó!
Hurrá, hurrá, hurrá!

BéLóg 2016.10.07. 16:43:43

A vég kezdete, kedveskéim, a vég kezdete. Mármint nektek. Ugye.
Hiszen kvóta nincs is, mi?
Migráncsválság sincs.
Na meg mi az hogy egyes országok csak úgy "népszavaztatnak" állampolgárokat? Micsoda mocskos orbántrükk ez hogy NÉPSZAVAZÁS, mi?

index.hu/kulfold/2016/10/07/juncker_a_veg_kezdetet_jelenti_amit_magyarorszag_csinal/

Zsoltbacsi 2016.10.07. 16:55:34

@BéLóg:
Nem baj, az olaszok fognak szavazni decemberben (igaz nem errol),es Renzi meg fogja kapni a valaszt! Ahogy a francia valasztok is ertekelni fogjak februarban Hollande "munkajat"!

2016.10.07. 16:59:53

és ezt ti most tényleg így, egy az egybe beszopjátok? XD

pioneer2016 2016.10.07. 17:07:45

@BéLóg:

Csak a tényszerűség kedvéért.

Valószínűleg fricskának szánt időzítéssel, a népszavazás másnapján erősítette meg az Európai Tanács, hogy Orbán Viktor miniszterelnök februárban megszavazta a kötelező menekültkvótáról szóló határozatot. Ez abból a levélből derül ki, amelyet Jim Cloos, az Európai Tanács kabinetfőnök-helyettese küldött válaszul Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének.

Esetleg erre valami reakció, a levegőbe csapkodás helyett?

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:15:19

@pioneer2016:
Ahhoz kepest, hogy egyesek meg a mai napig is azt hangoztatjak, hogy nincs kvota...
El kene dontenetek mar, hogy nincs kvota, vagy alairta a nemletezot?

Pont olyan ez, minthogy ez "alproblema"

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.07. 17:19:57

@pioneer2016: "a népszavazás másnapján erősítette meg az Európai Tanács, hogy Orbán Viktor miniszterelnök februárban megszavazta a kötelező menekültkvótáról szóló határozatot."

Ez akkor lenne érdekes, ha a szavazás előtt monta volna. Egyéplént meg ez február óta nyílt titok, nem most derült ki.

pioneer2016 2016.10.07. 17:21:14

@Zsoltbacsi:

Nem azt állítottam, hogy nincs kvóta. A kérdésem arról szólt, hogy miért volt a cirkusz 15-20 milliárdért, ha kötelező kvótát korábban aláírta Orbán. Amit persze szépen elhallgatott a Magyar nép előtt.

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:25:55

@pioneer2016:
En ertettem, amit mondtal.
Hogy oszinte legyek, nekem fogalmam sincs, hogy mi ebben az ugyben az igazsag. En arra gondoltam, hogy valoszinuleg ennek a hirnek is annyi a valosagalapja, mint a "nincs kvota" szovegnek.
Sot, mostanaban mar azt kezdtek el mondogatni, hogy mar senki se akarja europaban (tudod a nemletezot), ehhez kepest maga Merkel vagy 3x mondta el csak ezen a heten, hogy fel szeretne gyorsitani az attelepitesek utemet....

pioneer2016 2016.10.07. 17:29:32

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"Ez akkor lenne érdekes, ha a szavazás előtt mondta volna. Egyébként meg ez február óta nyílt titok, nem most derült ki."

Megneveznél hitelesen egy alkalmat és médiát, amikor "nyílt titok" nyilvánosságra került ? Ugyanis nem tudok ilyenről korábban. Hiszen pont akkor lett volna érdekes, ha ez a szavazás előtt derül ki. Ugye sejted mire gondolok?

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:32:09

@pioneer2016:

En is honapok ota hallom, nem volt ez titok, csak mindenki vadaskodasnak hitte. Csak eddig a tavalyi szavazasrol is megeskudtek a baloldaliak, hogy orban alairta, aztan kiderult, hogy az onkentes volt. Azota nagy a csond azugyben...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.07. 17:37:11

@pioneer2016: 444.hu/2016/02/21/orban-viktor-tenyleg-alairt-egy-kvotara-utalo-megallapodast-brusszelben

Szombaton a Jobbik és a DK is nekiment Orbán Viktornak, mert a magyar miniszterelnök –hasonlóan 27 európai kollégájához – jóváhagyta a legutóbbi uniós csúcs következtetéseit.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.07. 17:38:39

@Zsoltbacsi: "@pioneer2016:
En is honapok ota hallom, nem volt ez titok,"

Jólvan na, a fideSS médiában titok volt, az ország nagyobbik része nem tudott róla.

pioneer2016 2016.10.07. 17:39:35

@Zsoltbacsi:

"csak mindenki vádaskodásnak hitte."

Hát ez az! Eddig én is csak pletyka szinten hallottam erről és nem is vettem komolyan.
Hivatalosan, hitelesen alátámasztva most hallok erről először.
Egyébként úgy emlékszem, hogy akkor Orbánék tagadták ezt a tényt.

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:42:26

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

En csak azt mondtam, hogy lehetett hallani, de ha mar megint fideszezel, az origo is megirta: www.origo.hu/itthon/20160220-kvotak-onkentes-kvotak-zaronyilatkozat-menekultek-eu-csucstalalkozo.html

Ettol fuggetlenul szerintem szokasos dks kamu, pont olyan mint a nincs kvota, meg a kedvencem,hogy "a terroristak repulovel jonnek"

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:44:33

@pioneer2016:
Mi az, hogy hitelesen alatamasztva? Mert a DK azt mondja?

A masik meg Te kezdted azzal, hogy nem volt sehol leirva, ird be a keresobe, hogy Orban+kvota+alairta, lesz nehany100 talalat...

pioneer2016 2016.10.07. 17:50:45

@Zsoltbacsi:

"Mi az, hogy hitelesen alatamasztva? Mert a DK azt mondja?"

A DK hiteles dokumentumot mutatott föl, ami az EP -képviselőjétől származik.
Korábban inkább találgatások voltak, bizonyíték nélkül. Erről beszélek.

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:52:45

@pioneer2016:

Esetleg tudnal linket adni? NEm keresgelek utana, ha nem baj.
Nekem azert gyanus, mert mint emlitettem mar, pont a dk jatszotta ezt mar el egyszer. Akkor is megeskudtek volna, hogy hitelesen tudjak bizonyitani, aztan kiderult hogy megse. Az onkentest meg miert ne irna ala? NEm erdeke, hogy megakadalyozza, ha valaki magatol akar embereket befogadni

Zsoltbacsi 2016.10.07. 17:57:48

@pioneer2016:

Sot, pont a dk kezdett el alairasokat gyujteni a kvota mellett. Mostanaban mar szeretik elfelejteni...

pioneer2016 2016.10.07. 18:20:34

@Zsoltbacsi:

"Esetleg tudnal linket adni?"

Tegnapi híradó, RTL klub , ATV . Mindkét csatornának van honlapja, ahol visszanézhetők a műsorok.
Az M1 és ECHO TV- műsoraiban ne keresd.

1ghost 2016.10.07. 18:25:25

@BéLóg:

Szóval előkaptad ezt a nickedet is te ócska fidesz bérhazudozó! Te beteg elme, te
állandóan a világhálón lihegsz?

De hiába te ócska narancsbérenc! Olyan korrupt, tolvaj banda a fidesz, hogy a magyarok r9videsen sittre küldik ezt az enyveskezű társaságot.

Zsoltbacsi 2016.10.07. 18:53:27

@pioneer2016:

Szoval maradtunk a mendemonda vonalan, az altalad emlitett 2 medium kb annyira hiteles, mint az m1 a masik oldalon.

Zsoltbacsi 2016.10.07. 18:57:05

@1ghost: Annyira birom benned, hogy a temahoz egyik blogban se tudsz hozzaszolni, mindenhol csak a fikazas megy toled. Es meg ti vadoljatok a masik oldalt, hogy gyuloletet szit....

pioneer2016 2016.10.07. 19:06:11

@Zsoltbacsi:

Nem mondanám, hogy mendemonda, a bizonyíték bemutatva a műsorban.

sterimar 2016.10.07. 20:02:02

Soha ennyien nem szavaztak egyfelé. Ez a lényeg, minden más csak rizsa.

midnight coder 2016.10.07. 20:17:24

"A nem szavazatok kétségtelenül meggyőzően felülmúlták az igeneket, de a valódi ellenfelet mindenki számára nyilvánvalóan nem az igenek, hanem a távolmaradók és az érvénytelenül szavazók között kell keresni."

Az érvénytelenül szavazók között igen. A nem szavazókat viszont a saját táborba sorolni viszont ugyancsak ordas hazugság. Mert hogy azt nem lehet tudni, hogy a nem szavazók közül mennyi volt az, aki a baloldal álláspontját támogatta, és mennyi aki egyszerűen csak lusta volt szavazni. De ha a távolmaradók arányából levonjuk az átlagos hazai népszavazásokból általában távolmaradók arányát (ami általában úgy 45-50%) akkor már messze nem annyira rózsás a kép liberósbolsi szempontból.

Trackers 2016.10.07. 20:37:32

És akkor mi van ha a második legtöbb szavazat csak rendszerváltás óta ?

Azaz 26 év összes választása közül a második ?

A demokraták szerint akkor azt le lehet szarni ?

Szerencsétlen ballib majmok.

Trackers 2016.10.07. 20:41:03

@anyadmajma:

Nézzük a népszava mit írt 2016. febr 26-án, az aláírt határozat után.

nepszava.hu/cikk/1086775-hamis-a-betelepitesi-kvotakotta
Nincs elfogadott, vagy hatályban lévő európai uniós (EU) döntés "kötelező betelepítési kvótákról", hiszen a tagállamok kormányfői, illetve illetékes miniszterei által elfogadott két "elosztási" határozat egyike sem erről rendelkezik, a javaslat szintjén létező állandó elosztási szisztéma pedig jó eséllyel önkéntes lesz.

-----------------

Szóval elk éne dönteni, hogy akkor hazudtatok, hogy nincs is kvóta, avagy most, hogy Orbán aláírta a kvótát.

Mert ez így nagyon gagyi.
Még lehet hogy a blogban is megemlítik, mint +1 -es ótvar nagy ballib hazugságot.

anyadmajma 2016.10.07. 20:48:09

@Trackers: miért nem a 888.hu-t vagy az m1-et idézed? balfasz:)
Eldöntötted már, hogy a 2milliárd egyenlő-e a 4 milliárddal?

Orbán Viktor (törölt) 2016.10.07. 20:51:17

győztem

anyadmajma 2016.10.07. 21:23:02

@Trackers: Amúgy meg akkor nézzük mit mondott a gazdád 2008-ban:
Aki az oroszokkal a paksi bővítésről titkos szerződést köt, az hazaáruló!
Na, IQfájter, ki kötött az oroszokkal titkos szerződést?

morph on deer 2016.10.07. 21:26:43

@sterimar:
"Soha ennyien nem szavaztak egyfelé. Ez a lényeg, minden más csak rizsa."

Bezony!
És kettő felé még annál is többen, mert addigra már elfogyott a 'rizsa' is...

Csak az a baj, tudod, hogy épp a jelenlegi kormány által meghozott törvény alapján ÉRVÉNYTELEN!

Persze aki már a saját törvényeit sem tartja be, annak ez úgy is mindegy.
Igaz, kár csodálkozni: a Tízparancsolat is ugyanennyit ér a Fidesz-KDMP szemében.

Jellemző!

Zsoltbacsi 2016.10.07. 21:27:33

@anyadmajma: az veletlenul se zavarjon, hogy 99%ig ugyanazt a szerzodest kototte meg, amit 2009ben a szocik kotottek. Akkor 98 szazalekban megszavazta a parlament, utana szandeknyilatkozatot is irtak ala a ruszkikkal. Csak aztan elkurodott a penz, es a tema lekerult az asztalrol. Aztan amikor orban megkototte, mar nem tetszett a szociknak, mert mar nem fertek hozza a husosfazekhoz....

Zsoltbacsi 2016.10.07. 21:32:02

@anyadmajma: raadasul a hazaarulo niedermuller tobbszor is megtamadta, es strassbourg mindig visszadobta, mert a dk altal hianyolt dolgok a vilag egyik orszagaban se nyilvanosak.

Gondolom te se akarnad kirakni a netre, hogy peldaul hol taroljak a futoelemeket, vagy melyik epuletben vwnnak a szerverek.

A finnek epitenek egy pontosan ugyanilyen blokkot, es abbol is ugyanezek az adatok hianyoznak, a tobbi ugyanugy mindket esetben nyilvanos.

anyadmajma 2016.10.07. 21:41:33

@Zsoltbacsi: hja, a finneknél.
Ja meg a mienk is, csak éppen az oroszoknál
Nem csak az M1-et kéne nézned, meg elhinned amit kapsz a párttól listát.
Amúgy 2009ben csak arról volt szó, hogy megvizsgálják egy esetleges bővítés vagy építés lehetőségét.
A többi meg ne zavarjon, a tények makacs dolgok, Virág elvtárs

Zsoltbacsi 2016.10.07. 21:44:58

@anyadmajma: tudom, nalad meg meg mindig nincs kvota, kalman olga is bemondta.
Sot, a terroristak repulovel jonnek.
Ja, es "a kerites nem megoldas", akkor nezz szet Calaisban vagy a Brenneren....

faterom Ausviccban volt gázszerelő. 2016.10.07. 22:02:48

A budos libsik meg ki sem hevertek a 98 %-os brutalis vereseget, maris itt az ujabb szopas.
Ha a magyar valogatott, NYER akkor a maradek 2 %-ot is elveszitik, es Orbannak lesz ujabb fel millio szavazata, az biztos.

Jolka40 2016.10.07. 22:40:56

@faterom Ausviccban volt gázszerelő.: Nem sikerült nyernünk. Sajnálom nagyon, őszintén szurkoltam a csapatunknak, mert magyar vagyok. Pedig érvénytelenül szavaztam.

Francois77 2016.10.07. 23:08:51

@pioneer2016: láttad is a levelet, vagy csak a dk mondta, hogy van egy levél, és mi van benne?

1ghost 2016.10.07. 23:10:57

Na ezért érdemes a futtballba nyomni az adófizetők verejtékét. Két meccs után gyakorlatilag kiszálltunk a versenyből.

De a lényeg az, hogy a korrupt fideszbanda csak stadiont épít, mert a mi drága infantilis narancsbarmunknak ez a hobbija.

Aki a tolvaj fidesz gazembereket, ezeket az egykori kommunista kisztitkárokat támogatja, hazaáruló és a magyarok ellensége.

fehérfarkas 2016.10.08. 00:40:46

@BéLóg:

2 dolog van: az egyik amit Orbán Viktor idén télen megszavazott Brüsszelben, hogy Magyarország hány menekültet fogad be. Ez 1294 fő.
A másik a dublini egyezmény, amelyre Orbánék állandóan hivatkoztak a népszavazási kampányban, hogy ők a kvóta ellen vannak, mert a dublini egyezményt kellene mindenkinek betartani. Nos, Svédország pont emiatt akar minket feljelenteni, mert a dublini egyezmény szerint minden bevándorlót vissza lehet oda tenni, ahol először regisztrált az EU-ban. Márpedig az elmúlt 2 évben Magyarországon kb félmillió migránst regisztráltak.

Orbán csak hazudta, hogy mind illegális, és már a határ előtt eldobták a papírjaikat, hogy ne lehessen őket regisztrálni. A valóságban kb félmilliót itt nálunk Magyarországon regisztráltak a magyar hatóságok. A dublini egyezmény szerint őket mind ide vissza lehetne toloncolni. A kvóta (amit idén februárban Orbán írt alá!!!) felülírja a dublini egyezményt. Ez 1294 fő. Ennyit írt alá Orbán. De ha nincs kvóta, akkor viszont ott van a kampányban annyira, de annyira hangoztatott dublini egyezmény, ami viszont a valóságban kb félmillió migránst jelent.

Köszönd meg ezt a helyzetet az orrba-szájba össze-vissza hazudozó Orbánnak és a többi fideszesnek.

fehérfarkas 2016.10.08. 00:51:13

@sterimar: "Soha ennyien nem szavaztak egyfelé. Ez a lényeg, minden más csak rizsa. "

Ez szintén hazugság, ugyanúgy mint Orbán kvóta ellenessége, amiközben a valóságban ő maga írta alá idén februárban.
Népszavazások:
1999-ben munkahelyi pártszervezetek megszüntetése: Igen: 4 101 958 (95,15%)
1999-ben MSZMP elszámoltatása: igen: 4 114 994 (95,37%)
1999-ben munkásőrség feloszlatása: igen: 4 068 420 (94,94%)
1997-ben Magyarország NATO-csatlakozása: igen: 3 344 131 (85,33%)
2008-ban a kórházi napidíj megszüntetése: igen: 3 385 981 (84,08%)
2008-ban a vizitdíj megszüntetése: igen 3 321 313 (82,42%)
2008-ban a felsőoktatási tandíj megszüntetése: igen: 3 309 616 (82,22%)
akkor a mostani egy irányba történő szavazás eredményét is nézzük meg:
2016-ban kötelező betelepítés: nem: 3 282 723 (98,33%)
Tudom, hogy a Matelcsy féle unortodox matekban ez több mint a fenti számok, de az Obádovics féle ortodox matekban nem.
Ja, és 2 népszavazást leszámítva (abból az egyiket szintén a Fidesz kezdeményezte, csak akkor még ellenzékben) mindegyiken nagyobb volt a részvétel a mostaninál.

forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1sok#.C3.96sszefoglal.C3.B3_adatok

fehérfarkas 2016.10.08. 00:58:58

@Zsoltbacsi: "Ahhoz kepest, hogy egyesek meg a mai napig is azt hangoztatjak, hogy nincs kvota...
El kene dontenetek mar, hogy nincs kvota, vagy alairta a nemletezot"

Önkéntes kvóta van, amit Orbán Viktor aláírt. Most ezt nem akarja teljesíteni, és a népszavazáson szembefordult azzal, amit korábban ő saját maga vállalt be a Parlament és a nép megkérdezése nélkül.
Akkor nem tartotta fontosnak nemcsak a népet, hanem még az országgyűlést sem megkérdezni erről. Azután lett neki fontos a népszavazás, hogy a vasárnapi boltzár ellen még a szocikra ráküldött szkinhedek ellenére is majdnem összejött a népszavazás kiírásához szükséges 200.000 aláírás. Éppen ezért az utsó pillanatban visszavonta a kormány a törvényt idén tavasszal, és ezután "okafogyottságra" hivatkozva elutasította a fideszesekkel teli Nemzeti Választási Bizottság a népszavazási kérést. Közben Orbán kitalálta, hogy legyen mégis népszavazás, de ne vasárnapi boltbezárásról, hanem a migránsokról, mivel sokan félnek tőlük az országban, és ezt nagyon jól meg lehet lovagolni (csak le kell hozzá tagadni, hogy Orbán már hónapokkal korábban aláírta a kvótát - hazudni és tagadni pedig tudnak, mindegy, hogy helikopterről vagy kvóta aláírásról van szó).

fehérfarkas 2016.10.08. 01:03:55

@Zsoltbacsi: "Hogy oszinte legyek, nekem fogalmam sincs, hogy mi ebben az ugyben az igazsag. "

Szerepel rajta Orbán aláírása vagy sem? Szerepel. Ennyi. No comment.

Persze ki lehet találni, hogy az nem is Orbán aláírása, hanem valaki odahamísította, és senkinek nem tűnt fel, hogy nem is Orbán írja alá, hanem helyette valaki más. De akkor mondjuk Orbán miért nem tett feljelent az illető ellen?
De lehet ennél egyszerűbb fideszes hazugságot is kitalálni: "nem emlékszem" vagy a "nem tudom mit írtam alá" vagy a "csak aláírtam, amit elém raktak" - ahogy az MVM offshore mutyi bírósági vallomásaikban a fideszes cégvezetők és miniszterek eskű alatt vallották.

fehérfarkas 2016.10.08. 01:15:21

@midnight coder:

Másnak az egy irányba szavazók adatait (@fehérfarkas: ) tettem be a korábbi népszavazásokról, most neked pedig az érvényesen szavazókét:
1989-ben a közt. elnök későbbi megválasztása 4 297 751
1989-ben munkahelyi pártszervezetek megszüntetése 4 310 999
1989-ben MSZMP elszámoltatása 4 314 550
1989-ben munkásőrség feloszlatása 4 285 604
1997-ben Magyarország NATO-csatlakozása 3 648 717
2003-ban Magyarország EU-tagsága 3 648 717
2008-ban a kórházi napidíj megszüntetése 4 026 917
2008-ban a vizitdíj megszüntetése 4 029 596
2008-ban a felsőoktatási tandíj megszüntetése 4 025 258
ezzel szemben az idei népszavazáson érvényesen szavazók száma:
2016-ban kötelező betelepítés 3 338 481
Ha szerinted többen mentek el idén népszavazni, mint a korábbiak átlagára, akkor te a Matelcsy féle unortodox matekot nyomatod az Obádivics féle ortodox matek helyett.
(csupán 2 olyan népszavazás volt, amelyre kevesebben mentek el, az egyik a Fidesz 2004-es népszavazása a kettős állampolgárságról, amely szintén bukta lett számukra, a másik 1990-ben a köztársasági elnök megválasztási módjával kapcsolatos)

fehérfarkas 2016.10.08. 01:17:48

@fehérfarkas:
A NATO-ról való népszavazásra rossz számot írtam, a valóságban többen mentek el érvényesen szavazni rá: 3.919.114-en.

fehérfarkas 2016.10.08. 01:22:54

@Trackers: "És akkor mi van ha a második legtöbb szavazat csak rendszerváltás óta ?
Azaz 26 év összes választása közül a második ?
A demokraták szerint akkor azt le lehet szarni ?
Szerencsétlen ballib majmok. "

Ez hazugság.
Az ortodox matematika szerint ez hazugság. Csak a Matelcsy féle unortodox matekban igaz az állításod.
7 olyan kérdés is volt 1989 óta népszavazásra feltéve, amelyre többen szavaztak egy irányba, mint az idén.
Az érvényes szavazatok számát tekintve pedig 9 olyan kérdés került népszavazásra 1989 óta, amelyre többen mentek el érvényesen szavazni, mint idén.
(hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1sok#.C3.96sszefoglal.C3.B3_adatok )
go to @fehérfarkas:

Zsoltbacsi 2016.10.08. 07:45:34

@fehérfarkas:
"Önkéntes kvóta van, amit Orbán Viktor aláírt. Most ezt nem akarja teljesíteni, és a népszavazáson szembefordult azzal, amit korábban ő saját maga vállalt be a Parlament és a nép megkérdezése nélkül. "

Tartsak neked egy ingyenes magyarorat?
Onkentes=nem kotelezo! Te magad ismerted el, toled ideztem! Miert ne irta volna ala Orban? Ha valaki szer3tne magatol befogadni akarkit, akkor lehessen meg a joga hozza, ezert irta ala, es ezt hivjak ugy hogy onkentes. Mkert kene errol barkit is megkerdezni? Szoval leleplezodott a hazugsagotok megint, ugyanis onkentes dologgal nem lehet szembefordulni! Ezt buktad...

Zsoltbacsi 2016.10.08. 07:50:53

@fehérfarkas:
42% az átlagos részvétel Magyarországon!

A baloldal felszólított mindenkit, hogy maradjanak otthon!

44% lett a részvétel.......

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 08:31:10

@fehérfarkas:

"(csupán 2 olyan népszavazás volt, amelyre kevesebben mentek el, az egyik a Fidesz 2004-es népszavazása a kettős állampolgárságról, amely szintén bukta lett számukra, a másik 1990-ben a köztársasági elnök megválasztási módjával kapcsolatos)"

A magyar népességből nem lehet kivenni azokat a választókat, akiket a szégyenletes bojkottfelhívas otthon tartott! Jellemző, hogy, hogy a 2004 -es népszavazas sikertelensege is ennek az aknamunkának köszönhető. Erre egyáltalan nem lehet büszke az anarcho-libertarianus ellenzék! A nemzet gerince elment szavazni, aki otthon maradt - az akadályoztatas miatt otthon maradókat leszamítva - az a "töltelék". Mindket ügy nemzeti ügy volt, mindkét népszavazason a szavazas érvénytelensege ellenere a valódi bukás, az erkölcsi bukás az említett ellenzéké. A 2004-es népszavazas ódiumát, terhét azóta is cipelik. A mostani bojkottjuk is anyira beég a politikajukba, hogy ez a jelenlegi társasag örökre kiírta magát a hatalomból. Úgyhogy felesleges azt latolgatni, hogy mennyien mentek el a népszavazasra, összehasonlítva a tóbbivel, mert nemzeti ügyből az anarcho-libertarianus ellenzék pártpolitikat csinált és szavazóik egy része ennek a felhívásnak eleget téve otthon maradt. Ez legyen ennek a típusú ellenzéknek a legnagyobb "győzelme"! Lelkük rajta! A legnagyobb gusztustalansag most az, hogy a népszavazas bukásaról beszélnek! Az "i"- re akkor fogják feltenni a pontot, ha a közjogi mósosítasokat nem fogják megszavazni a parlamentben!

pioneer2016 2016.10.08. 08:44:52

@fehérfarkas:

"Akkor nem tartotta fontosnak nemcsak a népet, hanem még az országgyűlést sem megkérdezni erről. Azután lett neki fontos a népszavazás, hogy a vasárnapi boltzár ellen még a szocikra ráküldött szkinhedek ellenére is majdnem összejött a népszavazás kiírásához szükséges 200.000 aláírás. Éppen ezért az utosó pillanatban visszavonta"

Így van!
Mint ahogy a PAKS 2 , Azeri baltás gyilkos elengedését egyedül Ő írta alá.

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 09:20:49

@fehérfarkas:

Tegyük érvényessé a választást, utólag, matematikai alapon!

Tegyük fel, hogy 70% elmegy okt. 2-án szavazni - ez kb. 5,6 millió fő. Bőven az érvényesseg felett. Ez nagyon kevésse valószínű, de tegyük fel!

Tegyük fel, hogy a 3,3 millió "nemmel" szavazó mellett a fennmaradó választótömeg minden egyes tagja " igennel" szavaz. / nagyon kicsi az eselye, de tegyük fel! /. - 2,3 millió "igen" szavazat.

Ebben az elképzelt, a " nem" szavazatok szempontjabol legrosszabb esetben a "nem" szavazatok aranya 58,9% , az igenek aranya 41,1 % lenne! Majdnem 20 % -os különbség a "nemek" javára!

Jogilag érvenyes lenne ebben a szélsőséges esetben a népszavazas, de a politikai ereje jóval kisebb lenne, mint annak , ami tegnap megvalósult! És ez csak a "nem" szavazatok szempontjából a legkedvezőtlenebb peremfeltetelek mellett kialakuló szavazatarany. A valósagban ennél sokkal jobb pozicióban vannak a "nemek" a közvélemenykutatások szerint.
Olyan nagy arányú volt a "nemek" aránya, hogy a legszélsósegesebb peremfeltetelek eseten is a kötelező kvótát ellenzők győzelmét hozta volna.

Ezert hülyeseg a népszavazas érvenyessegeről beszelni. Ez akkor lenne indokolt, ha szoros lett volna az erdemeny. A jogi ervenytelenseg pedig nem akadálya a közjogi modosítasoknak,,mert a politikai felhatalmazas óriasi!

Zsoltbacsi 2016.10.08. 09:23:35

@pioneer2016:
Neki legalabb volt annyi esze, hogy visszavonja. Gyurcsanynwk is a rendelkezesere alltak a kozvelemenykutatasok a vizitdijjal kapcsolatban, megse vonult vissza, persze, mert o a nagy demokrata. Meg is szivta

pioneer2016 2016.10.08. 09:42:24

@Zsoltbacsi:

A vizitdíj azért lett kitalálva, hogy a sok unatkozó "réteg" ne terhelje a háziorvosi munkát indokolatlanul. Ez 300 Ft lett volna alkalmanként. Most az ellátáshoz szükséges segédeszközöket, kötszer, sín, mankó piaci áron neked kell megvenned. A kórházakban adott gyógyszert és segédeszközöket szintén neked kell állni piaci áron. Azon kívül a kórházi ellátás jelenleg Európában a legrosszabbak között van. Fertőzés miatt évente a kórházakban többen halnak meg, mint a közutakon. A szemellenzőt le kellene venni.

pioneer2016 2016.10.08. 09:49:46

@Zsoltbacsi:

A boltzárról szóló törvény visszavonását nem a józan ész diktálta Orbánnak, hanem a biztos bukta tudata. Nagy különbség!

Zsoltbacsi 2016.10.08. 09:54:47

@pioneer2016:

Magaval az elvvel nem vitatkozok, csak tudod mi tortent a valosagban? Biztos a szemellenzo miatt mar nem emlekszel, ezert elarulom: nott az atlagos varakozasi ido, ogyanis az orvosoknak az apropenzzel, a nyugtaadassal stb kellett foglalkoznia az erdemi gyogyitas helyett. Azaz nem erte el a celjat. Legalabbis a korzeti orvosi rendelokben nem, nagy korhazakban igen, mert ott voltak automatak. Apropo, ki is gyartotta az automatakat? Megsugom, hogy Koka cege nyerte el a "tendert"...

De ez csak mellekes, nem ezert hoztam fel. Meg egyszer leirom, hogy a nagy demokrata Gyurcsotanynak is ugyanugy rendelkezesere alltak a kozvelemenykutatasok, es megse csinalt semmit. Tudod, az diktaturazik most a leghangosabban, aki ennyire nem figyelt a nep hangjara. Tudta jol, hogy 85 szazalekban le fogjak szavazni, megis megrazta a pofonfat, aztan alaallt. Na ez a kulonbseg Orban es Gyurcsany kozott. Lehet orbant populistazni, de azert abba gondolj bele, hogy megiscsak mi valasztottuk meg, meghozza azert hogy a mi erdekeinket kepviselje, kis tulzassal azt is mondhatnam, hogy mi vagyunk a fonokei.
Sot, van meg erdekesseg: kepzeld el, az akkori felmeresek szerint, nemcsak az egesz orszag nem ertett egyet vele, hanem meg a sajat kozossege sem! Pont ugyanaz volt a helyzet,, mint a mostani nepszavazasnal, hogy a felmeresek szerint meg az mszpsek is nemmel szavaznanak, ha kotelezo lenne. Es ok akarnak minket kioktatni demokraciabol.....

Zsoltbacsi 2016.10.08. 09:56:23

@pioneer2016:

"
A boltzárról szóló törvény visszavonását nem a józan ész diktálta Orbánnak, hanem a biztos bukta tudata. Nagy különbség! "

Egyetertek, ugyanugy, ahogy a vizitdijnal is lehetett tudni elore.

A legszebb az egeszben hogy egy hasonlo vegkimenetelu boltzar ellenes napszavazas (ervenytelenseg, 3 millio boltzar ellenes szavazat) utan ket pofaval koveteltetek volna, hogy a kormany hajtsa vegre az ervenytelen nepszavazason szuletett dontest..

Zsoltbacsi 2016.10.08. 10:18:30

@pioneer2016:
Raadasul 2006ban azzal kampanyoltak, hogy nem teszik fizetosse az egeszsegugyet...
Tovabbi ervuk az volt, hogy ha lesz vizitdij, akkor megszunik a halapenz...
Mar nem emlekszem pontosan, de az eves bevetel valahol 5 es 10 milliard kozott volt, ami az egesz koltsegvetesben csak ezrelekekben merheto...

Es a legdurvabb, hogy a vizitdij pont a szegenyebbekent tartotta vissza az orvoshoz fordulastol, akiknek az egeszsegi allapota mindig is rosszabb volt, mint a jol keresoknek!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 10:31:05

@Zsoltbacsi: "egy hasonlo vegkimenetelu boltzar ellenes napszavazas"

75%-os rszészvétel mellett 90% a boltzár ellen szavazott volna. Meg is rettent tőle orbán, aki csak az erőből ért.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 10:33:31

@Zsoltbacsi: "mi valasztottuk meg, meghozza azert hogy a mi erdekeinket kepviselje,"

Mégi csak a saját érdekét képviseli, és leszarja, hogy lecsúszik az ország.

"kis tulzassal azt is mondhatnam, hogy mi vagyunk a fonokei."

Oszt belehugyozik a "főnökei" szájába. :)) Igen, a tiedbe is, hiába csettintesz hozzá, hogy milyen finom.

pioneer2016 2016.10.08. 10:33:53

@Zsoltbacsi:

Azt hiszem mindkettőnknek igaza van, csak más-más szemszögből közelijük meg a dolgokat.

A vizitdíjjal kapcsolatban egy most nem régi történet jutott eszembe. Körzeti orvosnál várakoztam többed magammal. A várakozók között volt két idősebb, talán nyugdíjas korú hölgy. Olyan mindent lehengerlő társalgásba merültek, hogy az asszisztens többszöri megszólítására sem reagáltak. Az volt akkor az érzésem, hogy ezek igazából csak társalogni jöttek a rendelőbe, nem tényleges ellátásért.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 10:34:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Tegyük érvényessé a választást, utólag, matematikai alapon!"

:))

Zsoltbacsi 2016.10.08. 10:40:52

@pioneer2016:
Igazad van, lattam en is ilyet, de az irasom lenyege szempontjabol akar mindegy is, hogy igaza van-e Gyurcsanynak, vagy sem.
Direkt megneztem neked most, es a szavazas elotti utolso kozvelemenykutatas szerint a fidesz szavazok 95 szazaleka es az mszp szavazok 60 szazaleka utasitotta el a vizitdijat. Tehat tovabbra is fennall, hogy meg a sajat tabora is ellenezte, megse vette figyelembe.
Egyetertek veled, hogy Orban nem a jozan esz miatt hatralt meg, hanem a kozvelemenykutatasok miatt, es erre Gyurcsanynak is megvolt a lehetosege.
De mondom, itt van a mostani szavazas is, ugyanez a helyzet, ne legyel naiv, ne hidd azt, hogy ez nem fog egyszer visszautni, hogy megint szembementek mindenkivel, meg a sajatjaikkal is! Ezek tenyleg nem tanulnak....

Zsoltbacsi 2016.10.08. 10:43:19

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"75%-os rszészvétel mellett 90% a boltzár ellen szavazott volna. "

Erre tudsz egy hiteles, nem mszp kozeli linket adni?
En a magam reszerol kizartnak tartom, kb huszadrangu kerdes szerintem

Zsoltbacsi 2016.10.08. 10:45:16

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"Mégi csak a saját érdekét képviseli, és leszarja, hogy lecsúszik az ország."

Szerinted, meg a 6+2 szazalek szerint...
De nezd meg az unio hivatalos evenkent kiadott orszagjelenteset!
Tudom, szerintetek minden szar, es az egesz programotok abbol all, hogy orban takarodjon. Ezert nem sikerult az elmult 10 evben semennyit se bovulni!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 10:54:51

@Zsoltbacsi: "Magyarország teljesítménye valóban szinte egyedül álló: egy év alatt hat hellyel csúszott hátrább a Világgazdasági Fórum (WEF) versenyképességi rangsorában. Ezt már nehéz az "elmúlt nyolc évvel" magyarázni, inkább az elmúlt hat év a ludas a rendkívül gyenge szereplésben."

nepszava.hu/cikk/1107330-dramai-a-magyar-versenykeptelenseg

Zsoltbacsi 2016.10.08. 10:55:57

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

pont a nepszava... Ennyi erovel lehetne kurucinfo is, kb hasonloan hitelesek.

De en a linket a boltzarra kertem, nem erre

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 11:00:13

@Zsoltbacsi: Ha semminek nem hiszel, mit izzadjak.

Nézd meg a fizetéseket, és a szomszéd országok fizetéseit. (Ne Ukrajnáét.) És tendencia romló!

Zsoltbacsi 2016.10.08. 11:03:07

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ja, 40 szazalekkal nott 2010 ota, es komolyabb osztogatas nem is volt csak a tanaroknak.

Na mindegy, ha hozol linket az allitasod alatamasztasara a boltzarral kapcsolatban, es nem nagyon balos, igerem elhiszem neked!
Egyebkent meg csak a szokasos hazudozasnak tekintem, mar csak azert is, mert nem letezik olyan kerdes, amire 75 szazalek elmenne, meg az ingyen sorre se !

pioneer2016 2016.10.08. 11:07:48

@Zsoltbacsi:

"Ezert nem sikerült az elmúlt 10 évben semennyit se bővülni!"

Azt azért ne felejtsük el, hogy Orbán ugyan ezt tette 8 éves balos kormányzás alatt, ráadásul sok mindent akár jó dolgokat meg is akadályozott.
Az meg erős csúsztatás, hogy most a utóbbi 5-6 évben Gyurcsány vagy valamelyik ellenzék ( meg tudott volna) megakadályozott bármit is 2/3 mellett. Tehát az összes szar, ami az országban van az mind Orbán és a Fidesz szara.
Ami meg lett akadályozva, azt a nép tette, ilyen pl. az internetadó és a boltzár.

Zsoltbacsi 2016.10.08. 11:13:16

@pioneer2016:

Ok, de a 2/3 nem az egbol pottyant le, hanem az emberek igy dontottek. Senki se tiltotta meg a baloldalnak, hogy elvegezze a munkajat, es akkor talan lennenek tamogatoi is. De en es a fuggetlenek nagyresze is azt latja, hogy csak a balfaszkodas megy. Nezd meg a 2014es osszefogasos kabaret, vagy a legutobbi dunaujvarosi idokozit. Meg egy gyilkossagert lecsukott fideszes helyere se voltak kepesek valasztast nyerni, mert csak a koncon marakodas ment egeszen addig, amig kikapartak a fidesznek a gesztenyet.
Ahogy az se tesz jot nekik, hogy ok papolnak a demokraciarol, ok diktaturaznak, kozben az elmult 2 hetben 2 partnal is elofordult, hogy valaki reggel mondott valamit, delben mar az osszes funkciojatol megfosztottak sot a part tagja se mar.
Ugye ott volt Kerek Barcy a DK bol, meg a XV keruleti szocialista csaj (nem tudom a nevet)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 11:18:21

@Zsoltbacsi: :)) Észtvesztő a fejlődés. ... Már csak Bulgária és Románia van mögöttünk, de azok is jönnek fel.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/meg_fog_lepodni_mar_a_szlovak_atlagfizetes_is_magasabb_mint_a_magyar.598444.html

A valóság téged egyáltalán nem zavar, pontosan megfelel neked, amit a habonymúvek az M1-en nyom. :))

Zsoltbacsi 2016.10.08. 11:21:55

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ok, te meg maradj abban a hitben, hogy a faszrajzoloknak 200k szavazojuk van!
Az atv is ezt nyomja, mondjuk oket se zavarja, hogy ebbol a 200bol 70-80k mindig ervenytelen...
Es raadasul ezt is a baloldaltol veszik el, szoval nekem Win-win

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 11:22:09

@Zsoltbacsi: "a 2/3 nem az egbol pottyant le, hanem az emberek igy dontottek."

Nem, azok 40%-ban szavaztak a fideSSre, csak az a saját előnyére átszabta ciklus közben a választási rendszert.

Kétharmad csak az álmaidban. Még úgy is, hogy a nagyobb ellenzéki pártokra (mszmp, kd, jobbik) jóérzésű ember nem szavaz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 11:23:16

@Zsoltbacsi: Soha ennyi faszrajzoló nem volt. Van még néhány jóérzésű ember a sok gyűlölködő agyhalott között.

Zsoltbacsi 2016.10.08. 11:26:00

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ne zavarjon, hogy meg a balos valasztasmatematikusok is elismerik, hogy ha ezeket a szavazataranyokat behelyettesitik a regi rendszerek AKARMELYIKEBE, ugyanez az eredmeny jott volna ki (max 1-2 hely kulonbseggel)! A legnagyobb szoci valasztasi szakerto a Toth Zoltan is elismerte. A korzethatarokat meg azert irtak at, mert ha nem vetted volna eszre, mar nem 386 fos a parlament. Ezt is 8 evig igergette az mszp, de valahogy nem akarodzott megcsinalni nekik. Szoval maradt a szokasos libsi mellebeszeles....

Zsoltbacsi 2016.10.08. 11:31:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Igaz, hogy sose volt ennyi. Sot meg tamogatom is, nekem megfelel ha meg egyel tobb reszre osztjatok azt a max 1 millios tortat... :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 11:33:39

@Zsoltbacsi: "A korzethatarokat meg azert irtak at, mert ha nem vetted volna eszre, mar nem 386 fos a parlament"

A körzethatárokat meg azért irták át a jsaját előnyükre, mert már nem 386 fős a parlament. :))

Először jó ötletnek tűnt, hogy fele akkora parlament lesz, gobdoltam, legalább fele annyit lopnak. Erre meg sokszor annyit lopnak. Ki érti ezt?

Zsoltbacsi 2016.10.08. 11:37:10

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Egyebkent a korzethatarokat minden orszagban atirjak 10-15 evente, mert muszaj. Gondolj bele, hogy a falvakbol a varosokba koltoznek sokan, az addigi varoslakok meg kikoltoznek az agglomeracioba. Nyilvan valamennyire maguk fele hajlott a kezuk,de az akkor is teny, hogy ezt meg kell csinalni.
De ha nem csinaltak volna meg, akkor meg azon horognetek, hogy peldaul szabolcsban miert 10ed annyi ember valaszt kepviselot, mint mondjuk pesten?

Zsoltbacsi 2016.10.08. 12:00:18

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Raadasul az, hogy romlottunk a versenykepessegi rangsorban se feltetlen rossz. Ugyanis bar tagadod, de voltak olyan beruhazasok, amik egyertelmuen karosak voltak, viszont ezen a szamon javitottak. Hogy konkret esetet is irjak, peldaul a Hankook gyar. Aranytalanul sok tamogatast kaptak, amit sokkal jobban is fel lehetett volna hasznalni.
Ha jol emlekszem, ha csak annak a cegnek a tamogatasat szetosztottak volna az osszes kis es kozep vallalat kozott, amit csak beruhazasra illetve uj emberek felvetelere lehet hasznalni, akkor cegenkent 10-12 millio jutott volna. De ez csak egy pelda.

fehérfarkas 2016.10.08. 12:43:00

@Zsoltbacsi:

Ha valaki valamit szerződésben aláír, akkor ahhoz tartania kell magát. Senki nem tartott pisztolyt Orbán fejéhez, hogy a magyar parlament és a magyar nép megkérdezése nélkül sutyiban írja alá. Ő mégis ezt tette. De, ha már aláírta, akkor utána joggal akarják vele betartatni a vállalását.
Itt a nem politikai életben is, ha aláírtál egy szerződést és nem tartod be, akkor utána joggal perelnek be téged, és joggal veszíted el a pert, és joggal fizethetsz kártérítést.

fehérfarkas 2016.10.08. 12:48:41

@Zsoltbacsi:

Ez az átlag hogyan jött ki neked?
2 olyan népszavazás volt, amelyen kisebb volt a részvétel: az egyik az 1990-es köztársasági elnökről megválasztási módjáról való szavazás (ez nagyon alacsony volt, alig haladta meg az 1 millió résztvevőt), a másik pedig a Fidesz 2004-es népszavazása, amely nem érte el a 3 millió résztvevőt.
A többi mind magasabb volt az ideinél. A számok nem hazudnak, csak csak Matolcsy féle unortodox helyett az Obádovics féle ortodox matekot kell használni:
go to @fehérfarkas:

fehérfarkas 2016.10.08. 12:57:23

@atomic power 1986DucaDuca: "A magyar népességből nem lehet kivenni azokat a választókat, akiket a szégyenletes bojkottfelhívas otthon tartott! Jellemző, hogy, hogy a 2004 -es népszavazas sikertelensege is ennek az aknamunkának köszönhető."

2004-ben nem a bojkottra szólított fel az akkor hatalmon levő baloldal, hanem a Fidesszel ellentétesen szavazzak az emberek, és ne dőljenek be a Fidesz populista kérdésének. Az eredmény pedig a kettős állampolgárságnál majdnem fele-fele lett: Igen: 1 521 271 (51,57%); Nem: 1 428 578 (48,43%). A kórház privatizációval kapcsolatban pedig 2/3-1/3 lett a különbség: Igen: 1 922 680 (65,01%); Nem: 1 034 640 (34,99%)
A számok nem hazudnak. Csak a Matelcsy féle unortodox matek helyett az Obádovics ortodox matekot kellene használni (tudod, azt amit még anno az általános iskolában is tanultál - csak azóta már a fideszes agymosás miatt elfelejtetted).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 13:01:06

@Zsoltbacsi: "az, hogy romlottunk a versenykepessegi rangsorban se feltetlen rossz"

:)) Ez kész.

fehérfarkas 2016.10.08. 13:05:54

@atomic power 1986DucaDuca:

Pont ezért még nagyobb bukta Orbánnak a népszavazás, mert a lakosság legalább 80%-a fél a migránsoktól, de még sem tudta elvinni a választásra jogosultaknak még a 40%-át sem, hogy érvényesen szavazzanak. Azért mert a lakosság jelentős része átlátott a szitán, és egy populista és hazug kérdésre nem volt hajlandó válaszolni.
És a korábbi kampányokkal kapcsolatban itt a másik oldal (szinte a teljes ellenzék a törpe Fodor Gábor statisztikai hibahatáron belüli pártja kivételével) kifejezetten a bojkottra és érvénytelenségre szólított fel és nem az ellenkező válasz beixelésére. Ez azért egy nagy különbség a korábbi népszavazásokhoz képest.
A lakosság többsége pedig bojkottálta a népszavazást. Egy olyan kérdésben, amelyben egyébként a lakosság 80%-a fél a migránsoktól. De a népszavazási kérdéssel és kampánnyal kapcsolatban mégsem ért egyet a kormánnyal.
Ha a kormány értelmes kérdést tett volna fel, és értelmesen kampányolt volna az uszító, xenofób, gyűlöletkeltő és hazugságokkal teli rekord összegű kampány helyett, akkor simán el lehetett volna vinni az emberek többségét népszavazni.
Értelmes kérdést kellett volna feltenni, ahogy az ellenzék tette a vasárnapi boltzárral kapcsolatban - amit pont ezért akadályozott meg a Fidesz először a kopaszok ráküldésével, majd a törvény visszavonásával, hogy a NVB okafogyottságra hivatkozva elutasíthassa a népszavazási kérelmet.

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 16:29:03

@Zsoltbacsi: @fehérfarkas: "2004-ben nem a bojkottra szólított fel az akkor hatalmon levő baloldal, hanem a Fidesszel ellentétesen szavazzak az emberek, és ne dőljenek be a Fidesz populista kérdésének."

Ne haragudj, de ez nem releváns válasz arra, amit írtam! Nem írtam arról, hogy 2004-ben bojkott volt. Az aknamunka, meg a bojkott az nem ugyanazt jelenti!
Azt sem ertem, hogy jön ide a matek, mikor szamokról egyáltalan nem írtam!
A matematika tudasomat meg légyszíves ne nézd le, mert azt egyetemi szinten tanultam. Elfogadnám a kritikat, ha konkretan megírnad, hol tevedtem! A kormanyparti agymosasrol meg csak annyit, hogy kb. annyira releváns, mint a matematika tudasom alaptalan lenezese!

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 16:35:01

@fehérfarkas: A népszavazasi kérdes az egyik legtisztessegesebb kerdes volt, amit fel lehetett tenni. A kérdesre, meg a kampanyra fogni a bojkottfelhívas okat egy gyava kibúvó! Ennel korrektebb lett volna azt mondani, hogy remegünk Brüsszeltől és nem merünk nekik ellentmondani!

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 16:36:53

@Zsoltbacsi: Elnézest, nem ide cimeztem a valaszomat!

Zsoltbacsi 2016.10.08. 16:39:28

@atomic power 1986DucaDuca:

Epp akartam kerdezni, hogy hogy kerulok en ide :)
Nincs gond egyebkent

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 17:50:32

@atomic power 1986DucaDuca: "A népszavazasi kérdes az egyik legtisztessegesebb kerdes volt, amit fel lehetett tenni."

Veled valami súlyos baj van. A népszavazási kérdes az egyik legtisztességtelenebb kérdés volt, amit fel lehetett tenni. És hazug. És uszító.

Zsoltbacsi 2016.10.08. 18:08:45

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Szerinted. Akkor menj a nepszabadsaghoz sirni. Ja oda mar ne... :)

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 18:21:32

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"A népszavazási kérdes az egyik legtisztességtelenebb kérdés volt, amit fel lehetett tenni. És hazug. És uszító."

Szóval ez a vélemenyed arról, hogy az orszag meg akarja őrizni maradek függetlenseget? Mert ez volt a kérdés!
Akkor nyilvan ez a velemenyed a magyar torténelem összes szabadsagharcaról is!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 18:25:13

@atomic power 1986DucaDuca: "az orszag meg akarja őrizni maradek függetlenseget?"

Nem erről szólt a népszavazási kérdés. Fussál neki sokadszorra, hátha egyszer megérted.

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 19:10:36

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Annyit megtehetnél, hogy elmagyarazod nekem, miről szólt a kerdes, a kérdőmondat, mint lezart gondolat lingvisztikailag, hogy a magamfajta hülye is megertse!

fehérfarkas 2016.10.08. 21:00:14

@atomic power 1986DucaDuca: "Ne haragudj, de ez nem releváns válasz arra, amit írtam! Nem írtam arról, hogy 2004-ben bojkott volt. Az aknamunka, meg a bojkott az nem ugyanazt jelenti!"

Wazze, azzal akarod megvédeni ezt a mostani eredményt, hogy 1989 óta összesen 2 népszavazáson volt kevesebb érvényes szavazat, amiből az egyik pont a Fideszé volt, az amire hivatkozol?
Gratula, elmondhatod, hogy ennél csak a Fidesz másik népszavazása volt gyengébb (a 2004-es), meg a köztársasági elnök megválasztási módjáról való (1990-ben).

Mi lenne, has visszamennél Matolcsyval, Orbánnal meg a fideszes társaiddal az általános iskolába az Obádovics féle ortodox matekot rendesen megtanulni, és addig vissza nem jönnétek, amíg legalább egy kettesre le nem vizsgáztok?
Hagy már el ezt a Matelcsy féle unortodox matekot, mert már herótom van tőle, hogy egy hete csak ezt hallgatom meg olvasom az összes fidesznyiktől. A sötét középkor hozzátok képest a felvilágosodás és tudományos felvirágzás korszaka volt. Még egy egyszerű matek számításra is képtelenek vagytok: 3,3 millió érvényes szavazatnál valami több-e vagy kevesebb. Ennyi. No comment.

fehérfarkas 2016.10.08. 21:07:48

@atomic power 1986DucaDuca: "A népszavazasi kérdes az egyik legtisztessegesebb kerdes volt, amit fel lehetett tenni."

Akkor így kellett volna feltenni a kérdést: "akarje-e a nem létező kötelező kvótát, amit a Habony kommunikációs művek talált ki az Ön megtévesztésére?"
Vagy így: "egyetért-e Ön azzal, hogy miközben Orbán Viktor a migránsokkal riogat és ellenük uszít, aközben az Ön megkérdezése nélkül aláírta az önkéntes kvótát és az Ön megkérdezése nélkül döntött arról, hogy hány főt fogadjunk be?"
Vagy így: "egyetért Ön azzal, hogy több mint 10 ezer külföldi kapjon magyar állampolgárságot mindenféle hatósági átvizsgálás nélkül (köztük orosz bűnözők is), aki Rogán haveri offshore cégeinek tízmilliókat fizet?"
A tisztességes kérdések valahogy így lettek volna megfogalmazva.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.08. 21:39:52

@atomic power 1986DucaDuca: Emberek betelepítését engedélyezze-e a Partlament.

Maga a kérdés is hazug, mert betelepítésről szó se volt.

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 21:43:47

@fehérfarkas:

"Wazze, azzal akarod megvédeni ezt a mostani eredményt, hogy 1989 óta összesen 2 népszavazáson volt kevesebb érvényes szavazat, amiből az egyik pont a Fideszé volt, az amire hivatkozol? "

Már megint érthetelen, amit írsz! Én számszakilag egyetlen korábbi népszavazassal nem hasonlítottam óssze a mostanit! Morális szempontból hivatkoztam a 2004 -es mépszavazasra! Ne haragudj, de úgy írsz, mintha nem az én hozzászólasomra válaszolnál!

"Mi lenne, has visszamennél Matolcsyval, Orbánnal meg a fideszes társaiddal az általános iskolába az Obádovics féle ortodox matekot rendesen megtanulni, és addig vissza nem jönnétek, amíg legalább egy kettesre le nem vizsgáztok? "

Ismét ezzel a sertegetéssel jössz, de nem indokolod meg!

"A sötét középkor hozzátok képest a felvilágosodás és tudományos felvirágzás korszaka volt. Még egy egyszerű matek számításra is képtelenek vagytok: 3,3 millió érvényes szavazatnál valami több-e vagy kevesebb. Ennyi. No comment."

Ugyanaz! Nem vegeztem számszaki összehasonlítást korábbi népszavazásokkal! Olvasd el mégegyszer, amit írtam! Én nem megyek bele abba, hogy sértegesselek Teged, mert ezt inkorrektnek tartom egy internetes üzenőfalon! Ha masok elkövetnek valamilyen szamítasi hibát, arról,én nem tehetek és ne azonosíts velük!

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 22:31:51

@fehérfarkas:

" "Akkor így kellett volna feltenni a kérdést: "akarje-e a nem létező kötelező kvótát, amit a Habony kommunikációs művek talált ki az Ön megtévesztésére?""

Kötelező kvóta van! Vagy szerinted a Szlovak Kormany hülyékbő áll, hogy megtámadta az EU Bírósagan?

" "egyetért-e Ön azzal, hogy miközben Orbán Viktor a migránsokkal riogat és ellenük uszít, aközben az Ön megkérdezése nélkül aláírta az önkéntes kvótát és az Ön megkérdezése nélkül döntött arról, hogy hány főt fogadjunk be?""

Miért baj, hogy aláirta az önkéntes kvótat? Éppen erről szólt a népszavazas, hogy ebben megőrizzük az önállósagunkat! Kit, mennyit, milyen feltételekkel fogadhatunk be! Itt gyakran kevernek ket dolgot. Sokan nem tudjak, hogy az unio intezmenyei kozott van egy Európai Tanacs es egy Europai Unio Tanacsa. Mindkettóben dóntes szúletett a kvótaról, csak eppen az elsóben, korabban önkéntes alapú elosztasról dóntóttek a masodikban mar minösegi többseggel kötelező kvótáról. Miután a korábban önkéntes kvóta kötelezövé vált, meg kellett tamadni a bírosagon. Ha a kampany uszítasairól írsz, akkor olvasd el Kertesz Imre nyilatkozatait a radikalis iszlamról. A kampanyszóvegek semmik voltak ahhoz képest! Pedig a Nobel-díjas Kertesz nem naci es nem rasszista!

"Vagy így: "egyetért Ön azzal, hogy több mint 10 ezer külföldi kapjon magyar állampolgárságot mindenféle hatósági átvizsgálás nélkül (köztük orosz bűnözők is), aki Rogán haveri offshore cégeinek tízmilliókat fizet?""

A világ számos országában lehet állampolgárságot vásárolni. Meglehetősen sokba kerül Ausztráliában a letelepedés. Egy friss jogszabály értelmében legkevesebb 4,7 millió USA dollár befektetésre van szükség ehhez, amit négy évig államkötvényben, vagy egy ausztrál cégben kell tartani.

Európában Máltán és Magyarországon kívül több országban is lehet állampolgárságot vásárolni. Nagy Britanniában például egymillió fontot szükséges befektetni ahhoz egy külföldinek, hogy állampolgárságot kapjon, e summa nagyobb részét állampapírokban és brit vállalatokban kell tartania.

Arra, hogy Magyarorszagon ezek hatósagi átvizsgálas nelkül történnek és hogy a penz maganzsebekbe vándorol van bizonyítékod? Kívancsian varom!

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.08. 22:56:02

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"Maga a kérdés is hazug, mert betelepítésről szó se volt."

A „resettlement” /áttelepítes, betelepítes/ szó szerepelt az erdeti dokumentumokban, ebből lett később a „relocation” /áthelyezés/ kifejezes. A külónbseg annyi, hogy utóbbi a menekültügyi eljárasokra helyezi a hangsúlyt.

Az angolban a „relocation”szó a „resettlement” szinonimája. Ebből lett önkéntesből később kötelező a kvóta a két uniós tanacs elterő döntése miatt. Ami az unionak áttelepítés, az a mi szempontunkból betelepítes. Az 1294 főt szamlaló kvóta olyan összetetelű, hogy az ervenyben lévő menekültügyi eljarasok miatt biztosan el kell, hogy nyerjek a menedekjogot. /szomaliaiak, eritreaiak, szíriaiak/.

Azonban a népszavazasi kerdes nem erről szólt, hanem a jövőbeni, folyamatos, felső hatar nelküli betelepítesi tervekről.

fehérfarkas 2016.10.09. 00:42:41

@atomic power 1986DucaDuca: "Miért baj, hogy aláirta az önkéntes kvótat? Éppen erről szólt a népszavazas, hogy ebben megőrizzük az önállósagunkat!"

Azért, mert 1 éven keresztül azzal kampányol, hogy a migránsok ellen uszított, hogy mi minden rosszat csinálnak a migránsok (megerőszakolják a lányainkat, elveszik az önkormányzati lakásainkat, miattuk nem lesz nyugdíj meg szociális segély, meg terroristák és mindenhol robbantani fognak, stb...), erre föl ő meg a hátunk mögött szépen aláírja, hogy hány migráns jöjjön be. Te tényleg nem érted mi ezzel a gond?
Te tényleg nem érted, hogy totál hülyének néz téged Orbán meg a Fidesz, akit a palánkon át lehet verni?
Olyasmi ellen szavaztat téged, amit ő már régen aláírt és bevállalt. És gyáva módon nem áll ki az emberek elé a szemükbe mondani, ahogy még a parlament elé sem vitte az ügyet.
Úgy kimaxolta a gyűlöletkeltést és az uszítást (Habony és Finkelstein tanácsadók segítségével), hogy Göbbels forog a sírjában, hogy az emberek többsége egy migránst nem akar itt látni, erre föl ő már rág aláírta, hogy hányat fogadunk be.
Ha te tényleg nem érted mi ezzel a baj, akkor azt szeretd, ha téged hülyének néznek és palira vesznek. Vagyis pont megérdemled, hogy Fidesz szavazó legyél.

fehérfarkas 2016.10.09. 00:57:35

@atomic power 1986DucaDuca:

Akárhogy csavarod a habonyi hazugságkampányt, nincsen kötelező kvóta. Önkéntes van, amit Orbán februárban aláírt. És ezt az EU jogosan kéri rajtunk számon.
voltak EU-s politikusok, akik kötelezőt akartak, de a tagállamok többsége nem fogadta el. Az EU nem egy orbáni diktatórikus szervezet, ahogy egyetlen ember megmondja mi legyen, és a többiek azt csicskamódon végrehajtják. Van ilyen szervezet: a Fidesz.
Az önkéntes kvótát Orbán aláírta. Ennyi. Onnantól kezdve jogosan kérik rajtunk számon a betartását.
A másik eset, hogy azt a dublini egyezményt tartjuk be, amire hazug módon Orbánék az egész kampány során hivatkoztak. Hazug módon, mert azt hazudták neked és a többi magyar embernek, hogy senki nem regisztrált nálunk, és csak illegális migránsok vannak, mert még a határ előtt mindenki eldobta az iratait, hogy ne lehessen azonosítani és regisztrálni őket. A valóság ezzel szemben az, hogy kb félmillió migránst regisztráltunk az elmúlt 2 évben. És a svédek fel fogják az országot jelenteni, ha a bevállalt kvótát nem teljesítjük, hogy akkor abban az esetben a dublini egyezmény vonatkozzon ránk. ami azt jelenti, ha az Orbán által bevállalt 1294 migránst nem fogadjuk be, akkor majd félmilliót fogadhatunk be, akik nálunk lettek az EU-ban először regisztrálva.
Köszönd meg az orrba-szájba hazudozó Orbánnak és fideszes csicskásainak ezt a helyzetet.
Szavaztál valamiről ami egy ordas nagy hazugság volt. Jogilag, miután Orbán az önkéntes kvótát aláírta, így is, úgy is be kell fogadnunk migránsokat. A kérdés csak az, hogy az Orbán által aláírt önkéntes mennyiségét, vagy a dublini egyezmény szerintit.
A harmadik lehetőség, hogy Magyarországot no go zónának nyilvánítják és ezért nem küldenek ide migránsokat. Viszont akkor a külföldi befektetők sem fognak jönni, meg az EU-s támogatások sem. Aztán majd nézhetsz ki a fejedből, hogy az ország Etiópia szintjén áll. (vagy abban a naív hitben vagy, hogy Orbánék, Rogánék, Mészárosék neked bármit is adni fognak az ellopott pénzből? Már rég az offshore számláikon van a pénz)

Ja, offshore számlák. A letelepedési kötvényekkel is az a gond, hogy bárki veheti, akinek van rá pénze, és a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok és hatóságok nem ellenőrzik őket (az ellenzéki média szúr ki néha egy-egy bűnözőt közülük - már ameddig van még ellenzéki média). Ráadásul a pénz nem az államkasszába folyik be, hanem Rogánék haveri offshore cégeihez. Viszont majd a kötvény futameidejének lejáratakor nekünk az adófizetőknek kell kamatokkal együtt visszafizetnünk.
Ha ezt sem érzed gáznak, akkor te tényleg nagyon nagy fidesznyik vagy.

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.09. 07:26:00

@fehérfarkas:

".......1 éven keresztül azzal kampányol, hogy a migránsok ellen uszított, hogy mi minden rosszat csinálnak a migránsok (megerőszakolják a lányainkat, elveszik az önkormányzati lakásainkat, miattuk nem lesz nyugdíj meg szociális segély, meg terroristák és mindenhol robbantani fognak, stb...), erre föl ő meg a hátunk mögött szépen aláírja, hogy hány migráns jöjjön be. Te tényleg nem érted mi ezzel a gond?"

Menjünk sorjában:

Az Európai Unió Tanácsa 2015 szeptemer 22-én Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia ellenszavazata, valamint Finnország tartózkodása mellett minősített többségi szavazással elfogadta a menedékkérők elosztásáról szóló EU-s kvótarendszer első lépcsőjeként értelmezhető határozatot. Ez a nemzetközi védelem területén Olaszország és Görögország érdekében elfogadott átmeneti intézkedések megállapításáról szólt.

A határozat értelmében 2017. szeptember 26-ig 120 000 nemzetközi védelmet kérelmező személy áthelyezésére kerül sor Olaszországból és Görögországból a többi tagállamba. A tagállamok belügyminiszterei által elfogadott határozat komoly tiltakozást váltott ki elsősorban a javaslat ellen szavazó tagállamok politikai vezetőinek körében, mondván az Európai Uniónak nincs hatásköre a menekültstátusz anyagi szabályainak meghatározására, ennek megfelelően nem is határozhatja meg kötelező jelleggel, hogy a tagállamok kit tekintsenek menekültnek, és hány menedékkérőt fogadjanak be.

Bár az Európai Unió legfőbb politikai döntéshozó szerveként számon tartott, tagállamok állam és kormányfőit csoportosító Európai Tanács ülésén csupán az egyes uniós tagállamokba önkéntes alapon történő befogadásról született döntés, az Európai UnioTanácsa határozata alapján továbbra is kikényszeríthető lehet a migránsok befogadása a tagállamokban.

Az Országgyűlés 2015. novembereben elfogadott törvényjavaslata az Európai Unió Bírósága előtti eljárás megindításara kötelezi a magyar Kormányt az uniós kötelező kvótákról szóló tanácsi /Európai Unio Tanacsa/ hatarozat megsemmisítése ügyeben, mivel az serti a szubszidiaritás elvét. Itt arról van szó, hogy nem jogalkotási aktus lévén (határozat) a nemzeti parlament nem tölthette be szerepét a szubszidiaritás elvének védelmében.

2015. decembereben a kormany be is nyújtotta keresetét az Europai Bírosagon a hatarozat elen! A szlovak kormany ezt mar szeptemberben megtette! Ugyanakkor mindket kormanyfő alaírta a 2016. februari EU csúcson elfogadott zaródokumentumot. A magyar kormany allaspontja szerint a dokumentumban a 2015 nyarán meghozott Europai Tanacsi döntésre hivatkoznak: ennek alapján a következő két évben 40 ezer közel-keleti és észak-afrikai menekültet helyeznek át Olaszországból és Görögországból más uniós tagállamokba önkéntes vállalás alapján.

Eddig az időpontig azonban mindket kormany mar megtamadta a kötelező elosztast az Europai Bírósagon! A zárodokumentum olyan volt, mint egy, a parlamentből ismert "salatatörveny". Ķet okból írta ala a ket kormanyfó:

1./ Az unios diplomaciában el szoktak fogadni a zaronyilatkozatokat. Nagyobb kart okozott volna, ha nem írjak alá, mint így, mert sok más dóntést is tartalmazott.

2./ Erósebb erv, hogy mar koŕábban bíŕosagra kerúlt a kvótak ugye és a kormany állaspontja szerint itt az önkéntes kvótakról volt szó. Az önkéntességről meg van fogalmunk, hogy az eddigi tapasztalatok alapján mit jelent.

Szlovákiaban ezt az ellenzek el tudta fogadni, nálunk ebből kisebb cirkusz lett.

Különben én fenntartom annak lehetőséget, hogy valamennyi migráns átvetelet megiscsak vegre kell hajtanunk. De ez legalább a parlamenti szűrőn keresztül történjen. A népszavazasban egy erős, kompromisszumra kényszerító erőt feltetelezek, ami lehetővé teheti, hogy a minimalisra csökkentsúk az orszagra karos - hogy hiteles maradjak - " relocation"-okat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 16:11:34

@atomic power 1986DucaDuca: "minimalisra csökkentsúk az orszagra karos - hogy hiteles maradjak - " relocation"-okat. "

Mond nyugodtan magyarul: áthelyezés. Nem pedig betelepítás, ahogy a gazdád hazudja.

Ezt hívják szolidaritásnak. Ha nálunk túl sok a menedékkérő, átadhatjuk másik EU országoknak, ahol kevesebb, és fordítva. Ez ellen küzdött teljesen értelmetlenül a gazdád, és orrabukott. Közben eltapsolt húszmilliárdot, amit nehezen nélkülöz az ország.
süti beállítások módosítása