B1 blogcsalád



Arra kellett rájönnünk, hogy Bayer Zsolt egyszerűen buta

2016. augusztus 26. - nickgrabowszki

p.jpg

Adott egy hosszú, unalmas, ömlengős interjút a Mandinernek (személyesen a Stumpfnak, akinek agyament ötletéről itt számoltunk be), amelyben megmagyarázni próbálta a megmagyarázhatatlant, egy megmutatni giccses és korlátolt valóját.

Kiderül, hogy Semjén továbbra is a barátja, hogy a családban volt nyilas, volksbundista, meg állampárti ügynök is, volt már, hogy őt is felzsidózták, már csak azért se lehet antiszemita ő egy kicsit se. Hát persze, neki még Imrédy Béla se elég antiszemita.

Nem kellene már írnunk róla, nincs benne semmi érdekes, Bayer és a Fidesz lovagkeresztje a zsák és a foltja, de amellett nem bírunk elmenni sz nélkül, hogy mindeközben Bayer legnagyobb problémája az, hogy kiengedje-e Párizsba turistáskodni a középső fiát.

Hát nem engedte ki:

Túl szőke ahhoz. Lehet, hogy alaptalan a félelem és nem történik meg, de ha mégis, ha egy arab leszúrja ott nekem just for fun, azt a terhet én nem tudnám viselni.

Ebből arra kell következtetnünk, hogy Bayer nem gonosz vagy cinikus, hanem egyszerűen buta. Másképpen: 

tájékozatlan ostoba.

Bár újságíró, ami az átlagnál nagyobb tájékozottságot feltételez, Bayernek pont annyi rálátása van a dolgokra, mint egy egységsugarú Fidesz-szavazónak. És erre még büszke is, mint megjegyzi, a többi szülő se engedte ki a gyerekét.

Miközben Párizsban nincs olyan, illetve Párizsban sincs olyan, hogy egy arab leszúrjon valakit just for fun. Még akkor se, ha magyar, ha szőke, vagy ha egy tőrőlmetszett nemzetiszocialista az apja.

Ha nem a saját hamis szövegeinek vagy az ostoba kormánypropagandának hinne, akkor láthatná, hogy a franciaországi gyilkossági ráta kb. megfelel az európainak; a franciák a belgák, a németek és a hollandak mellett helyezkednek el.

100 ezer lakosra vetítve Franciaországban kevesebb gyilkosság történik, mint Magyarországon!

Vagy akár Finnországban.

Párizs egy kétmilliós nagyváros, agglomerációjával együtt annyian laknak ott, mint egész Magyarországon, így megvannak a saját nagyvárosi problémái: zsebtolvajlás, drog, szervezett bűnözés, etc. De semmi komoly. Nyugodtan lehet menni Párizsba turistáskodni.

Vannak veszélyes környékek, de hol nincsenek. Párizs azonban nem Detroit vagy Aleppo. Ha az lenne, akkor menekülnének onnan az emberek. De nem menekülnek, sőt. Inkább oda vándorolnak. Mert ott akarnak élni, vagy csak látni akarják, mint Bayer fia.

Akit az apja nem engedett el.

Vajon hogy nem tűnt fel Bayernek, hogy júniusban, a foci Eb-n a fél magyar kormány, meg még több tízezer magyar is kint volt? És jellemzően nem is lett semmi bajuk.

Annak meg, hogy valaki terrormerényletnek essen áldozatul Párizsban, összehasonlíthatatlanul kisebb az esélye, mint annak, hogy közlekedési balesetben haljon meg. Akár az odáig vezető úton.

Végülis ez nevezhető a fideszes kormánypropaganda, illetve inkább agymosás sikerének. Másfelől viszont a legnagyobb hiba, amit propagandista elkövethet, hogy bedől saját hazugságainak.

De persze az más eset, ha nem tud mást tenni, mert nem is tudja, hogy hazudik. Nem hazudik, hanem hisz. És a hitét összekeveri a valósággal.

Ez a butaság definíciója.

És innentől már érthető például az indokzsidózás, meg az olaszliszkai elkövetők azonosítása a cigányság egészével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr311653648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2016.08.27. 08:15:28

@cipraszon: "Minimális a terroristák száma köztük, kb egy százalék. "

Nagyszerű! Tekintve, hogy egy-egy terrorista akár száz áldozatot is meggyilkolhat hullani fognak az emberek mint a legyek. :(

gzeevi 2016.08.27. 08:31:33

Az még nem lenne baj, hogy Bayer buta. Mert vannak kedves buta emberek is. De Bayer gonosz is, és buta is egyben, ez egy rossz kombináció, ráadásul pódiumon áll, ahol irányíthat, és ezt meg is teszi, megmondja a tutit a portékájára vevő birkanyájnak, és a hálás államvezetés ezt érthetően, a vezérürünek járó plecsnivel jutalmazza.

cipraszon 2016.08.27. 08:33:33

@$pi$: Kényelmes módot választottam a normális érv írásához, megírattam veled. Ezért próbáltam írni libsi agyhalott módjára, hátha érkezik egy értelmes válasz. Ami valószínű egyi balliberális kötődésűt sem fog meggyőzni:)

tof 2016.08.27. 08:46:52

Franciaországban volt merénylet? Volt. Lesz a jövőben is? Lesz.
Magyarországon volt merénylet? Volt. Lesz a jövőben is? Lesz.
Baxerzsolti, akkor húzzál a fattyaddal együtt a Hazámból kurva messze, legalább a Holdra - ne közelebb - ott talán nyugtod lehet.

betamàs 2016.08.27. 08:48:50

"Annak meg, hogy valaki terrormerényletnek essen áldozatul Párizsban, összehasonlíthatatlanul kisebb az esélye, mint annak, hogy közlekedési balesetben haljon meg."
Ez igaz, de jóval nagyobb, mint 1 vagy 2 évvel ezelőtt.

cipraszon 2016.08.27. 08:51:47

Azért meghallgatnák egy blogger és Bayer közti nyilvános vitát. És ott a blogger rávilágíthatna közönség előtt Bayer butaságára. Nagyon tetszene ha létrejönne valami ilyesmi.

lilcsi manó 2016.08.27. 08:52:15

Parizs nem egy ketmillios nagyvaros annal kicsit nagyobb, javitsatok

ednet2023 2016.08.27. 08:56:40

@bbjnick: A kommented alapján értelmes embernek tűnsz, éppen ezért nem értem, miért nem tudsz különbséget tenni a többséget ért bírálat (másnéven társadalomkritika) és egy kisebbség elleni uszítás között? És miért nem tudsz különbséget tenni a közlési stílus és a mondanivaló között? Az általad idézett Erdős és Bayer szövegeknek csak a stílusa hasonló (szókimondó, durva), a jelentésüket nem lehet összevetni. Te tényleg azzal véded a Bayert, hogy vannak mások is, akik csúnya szavakkal fogalmaznak? A Te logikád szerint: Ha egy költő használhat csúnya szavakat és Bayer is csúnya szavakat használ, akkor bizony Bayer is egy költő. Gratulálok...

2016.08.27. 09:01:47

@FILTOL: Akkor a zebrán se engedje átkelni az úton, mert nemrég Pesten két gyereket ütöttek el így. És még lehetne sorolni, hogy miért vagytok hülyék.

cipraszon 2016.08.27. 09:16:39

@ednet2023: Túl sok mindent beleerőszakolnak mostanába a kisebbség elleni uszítás fogalmába. Még a tények közlését is sokszor. A mostanában dívó liberális közbeszédben nem szabad kisebbséggel kapcsolatban tényeket leírni, mert egyből azt mondják, hogy uszítás.

ednet2023 2016.08.27. 09:50:26

@cipraszon: Én a bbjnick kommentjében idézett Bayer szövegét így értelmezem: A cigányok között vannak rendesek (pl. Oláh Gergő), őket hajlandó elfogadja. A többi azonban állat, el kell tüntetni őket.
Kérdés, hogy ezt hogyan lehet kivitelezni? Honnan fogjuk tudni, hogy ki a "rendes" és ki az "állat"? Valamilyen jól meghatározott megkülönböztetési rendszert ki kellene dolgoznia Bayernek, mert jelenleg ha Oláh Gergő olyan helyre megy, ahol nem ismerik személyesen, könnyen bajba kerülhet.
Bayer elméletének egyik lehetséges megvalósítása, hogy létrejön egy bizottság, aki személyenként megállapítja, hogy ki a rendes és ki nem. A nem rendesek kaphatnak valamilyen jelölést, hogy mindenki lássa kik azok. (Ismerős megoldás?)
Másik lehetőség, hogy aki x milliót fel tud mutatni az ér is valamit (lásd. Lázár), akinek meg nincs pénze, az elpusztítandó kártevő.
Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ezek komolyan vehető lehetőségek?
Abban természetesen egyetértek, hogy a bűnözőket szigorúan meg kell büntetni. Nemre, korra, származásra való tekintet nélkül. Ha Bayer ezt a gondolatot fogalmazta volna meg, akkor - bármilyen durva k.anyázást használ is - engem maga mellé állít.

$pi$ 2016.08.27. 10:01:22

@Ylim: "Akkor a zebrán se engedje átkelni az úton,"

Gondolom, hogy te átengeded a zebrán a gyerekedet akkor is, amikor jön a busz, ugye? Vagy mondod neki, hogy "most ne menj, mert nem biztos, hogy meg fog állni"?

No, a Zsóti pont ezt mondta. Most ne menj!

morph on deer 2016.08.27. 10:01:47

@cipraszon:
Kis kedves, én nem a te családi viszonylataidat firtattam, ezért minimum elvárható a hasonló viselkedés, nem gondolod?

Egyébként nekem komolyan fogalmam sincs a fiúcska életkoráról.
Abból kiindulva, hogy apuka "nem engedi", nyilván kiskorú, de nem mindegy, hogy mondjuk hét, vagy tizenhét.
Nagykorú személy esetében apuka legfelljebb véleményezhetné az utazási szándékot, kifejezhetné aggodalmát, esetleges egyet nem értését, megpróbálhatná lebeszélni, de mi az, hogy "nem engedi"?

Mert az tán csak nem történik meg a XXI században egy keresztény magyar családban, hogy parancsuralmi rendszer van érvényben, ugye?
Hacsak nem muszlimok valójában, és csak a látszat miatt fogyaszt apuka alkoholt, jogy megtévessze a jóhiszemű "hitetleneket"..?

Látod, milyen sok kérdést vet fel a fiúcska életkora?
Anyám egyébként tizenöt éve halott, így érdemesebb lenne valaki mást találnod az összehasonlításhoz...

klood 2016.08.27. 10:13:09

"Nagykorú személy esetében apuka legfelljebb véleményezhetné az utazási szándékot, kifejezhetné aggodalmát, esetleges egyet nem értését, megpróbálhatná lebeszélni, de mi az, hogy "nem engedi"?

Teljesne mindegy, hogy hány éves, hogyha még nem magát tartja el. Ha 19 évesen (egyetem mellett) otthon lakik, nincs keresete, akkor az apukának kuss a neve, hogy hol nyaral a gyerek? Nyilván addig szólhat bele, amíg ő finanszírozza az utazást.

nu pagagyí 2016.08.27. 10:17:48

Körbeért a hazudozás. Bayernek sikerült megfélemlítenie magát. További jó rettegést kívánok! Ja, majdnem lehagytam, pedig nem is passzol ide: a "kurva anyját!"

cipraszon 2016.08.27. 10:23:28

@ednet2023: Jólvan, nyilván félre kellett értelmezned Bayer szövegét, hogy egy kis csinos eszmefuttatást közöljél amiben nácizhatsz egyet. Te is tudod, hogy Bayer nem erről írt.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.08.27. 10:28:10

@$pi$: nem a hasonlat úgy kerek, hogy azt mondta, hogy ne menjen át a zebrán, mert itt egyszer elment egy busz, és ki tudja, lehet hogy jön majd megint.

Ha minden héten lenne robbanás, akkor lenne igaza, mert akkor "lehetne látni, hogy jön a busz".

És akkor Párizsból valóban elfelé jönnének az emberek, ahogy a poszt írja.

morph on deer 2016.08.27. 10:30:27

@klood:
" Ha 19 évesen (egyetem mellett) otthon lakik, nincs keresete, akkor az apukának kuss a neve, hogy hol nyaral a gyerek? Nyilván addig szólhat bele, amíg ő finanszírozza az utazást."

Nem egyszerűbb nem finanszírozni?

Egyébként apukának kuss a neve, ha parancsolgatni akar, ez nem kérdés!
Ésszerű érveléssel sokkal jobban járna, mert akkor a gyerek még értené is, minek következtében meg is tanulná, hogy mit miért. A parancsolgatás csak ellenállást szül, a mindenbe beleszólás meg hazudozást, dehát ennek a felismeréséhez nem elég a kurvaanyázás képessége...

cipraszon 2016.08.27. 10:32:28

@morph on deer: Kis kedves, nyilván értelmezhető számodra is egy normális apa fiú viszony. Te is tudod, hogy nem hét éves gyerek akar menni egyedül Párizsba. És lehet akár 19 vagy 20 is, aki hallgat apjára és nem tekinti parancsuralmi rendszernek ha az apja féltésből valamit tiltani akar neki. A család sokkal jobban érzelmi, indulati kapcsolat, minthogy parancsuralmi rendszert meg jogot lehetne emlegetni vele kapcsolatban. Szeretet, féltés stb. Valószínű a fia nem perelni fogja Bayert ha esetleg nagykorúként tilt valamit neki.

cipraszon 2016.08.27. 10:35:25

@flugi_: Az ember gyerekének a féltése nem statisztikai bizonyosság szerzésen alapul. Az emberé.

meggyes alfonz 2016.08.27. 10:36:51

Augusztus elején a Champs-Élysées tele volt rendőrökkel. Üzletbe belépéskor táska ellenőrzés. Persze nagy a terror készültség, de ugyanúgy élnek, vásárolnak, mint 5 éve.

Andras J Fazekas 2016.08.27. 10:38:48

Azt mindenki tudja, hogy kicsoda Bayer Zsolt.

De hogy kicsoda "nickgrabowszki" ?

Annyit lehet biztosan tudni róla, hogy "Ronda, szemtelen egér ez" …

Ennyi …

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.08.27. 10:40:20

@cipraszon: tehát emberi viselkedés az utcára se kiengedni a gyereket paranoiából?

Nem azt mondanád, hogy az a jó szülő, aki racionálisan méri föl a veszélyeket, és nem korlátoz indokolatlanul?

cipraszon 2016.08.27. 10:45:42

@flugi_: Szülői racionalitás elég szubjektív. És utcára se kiengedni, vagy nem sokkal tömeggyilkosság után Párizsba egyedül elengedni, az nem ugyanaz. Aztán meg ilyen hülyeségen vitatkozni elég gáz. Bayer meg szerinted sem buta, valószínűleg. A cikk annál inkább.

monddazigazatmar 2016.08.27. 10:50:01

Á, hát semminek semmi köze semmihez
In 1971, the rape rate stood at 2.0 per 100,000 people.[2] In 1995, it was 12.5.[3] In 2009, it stood at 16.2.[4] Some of the increase is likely due to better reporting. According to a 2012 report, about 75,000 rapes take place each year.[5]
According to a 2014 article, about 5,000 to 7,000 of the rapes are gang rapes.[6]

Tehát 71ben évi 1200 erőszak volt. 95ben pedig 7500.- most csak a tízszerese. Kanosabbak lettek a franciák.

ednet2023 2016.08.27. 10:52:41

@cipraszon: Nem hiszem, hogy náciztam volna. Azt írtam, hogy ÉN nem tudom milyen megoldásra gondolhatott Bayer. Amik nekem az eszembe jutottak, azokat leírtam. Te tudsz mást? Te hogyan döntenéd el egy népcsoport személyeiről, hogy ki a "rendes" és ki az "állat"?
Az az álláspontom, hogy egy bűnözőt (ha jól értettem, akkor Bayer a "bűnöző" szinonímájaként használta az "állat" kifejezést) származásától függetlenül kell bűnözőnek tekinteni, Akkor ezzel a gondolatmenettel máris beírtam magam a libsi-bolsi-komcsi táborba?

cipraszon 2016.08.27. 11:07:43

@ednet2023: A személyt a viselkedéséről, életmódjáról, cselekedeteiről lehet megítélni. Ha egy népcsoport tagjai közt átlagon felüli a bűnözők száma, akkor érdemes megvizsgálni a népcsoport körülményeit és felderíteni az okokat és megtenni a megfelelő intézkedéseket. A többi népcsoport védelmében.

alfacharlybravo 2016.08.27. 11:35:47

@Kelly és a szexi dög: De Szíriában a tengerparton is nyaralhat.

Ybl 2016.08.27. 12:43:43

Bazzmeg. A tyúkmellű, hónalszagú zsidrák megmondja, hogy buta, akkor az buta bazzmeg. Érted?! A zsidó megmondta. Azok meg soha sem hazudna.

nu pagagyí 2016.08.27. 12:49:56

@cipraszon: A korrupt politikusokról beszélsz?

Koszper Gábor 2016.08.27. 13:05:18

@bbjnick: Tehát akinek nem tetszik a cigányok kirekesztettsége az állat? Oké.

@Ybl: A lényeg, hogy nem náci.

Tom66 2016.08.27. 13:11:13

"... így megvannak a saját nagyvárosi problémái: zsebtolvajlás, drog, szervezett bűnözés, etc. De semmi komoly."

Tehát a liberális értékrend szerint, a szervezett bűnözés és az ezekből következő egyéb bűncselekmények nem elég komolyak, fajsúlyosak.

morph on deer 2016.08.27. 13:23:54

@Tom66:
"is értékrend szerint, a szervezett bűnözés és az ezekből következő egyéb bűncselekmények nem elég komolyak, fajsúlyosak."

Dehogynem!
Csak Polt Péter gondolja másképp, és okkal..!
Mert képzeld el, milyen problémás lenne, ha az országot a börtönből kéne irányítania a mai politikai "elitnek"..!

cipraszon 2016.08.27. 13:35:54

@Tom66: A libsi szerint az olyan menő dolog, olyan hollywoodi. Mint a filmeken. Nem is igazi szuper nagyváros az, ahol nincsenek szervezett bűnözők, drogosok:)

Tom66 2016.08.27. 13:36:40

@morph on deer: Maradjunk a tényeknél. Az említett mondat Franciaországot és a francia bűnözési adatokat említi.

cipraszon 2016.08.27. 13:39:15

@Koszper Gábor: Nem vagy állat, küzdj csak nyugodtan a cigányok jogaiért. Akár harcolj ki nekik külön jogokat, pozitív diszkriminizációt.

burke 2016.08.27. 13:44:59

Tudjuk,hogy zsóti barom,de erről posztot írni,annyi értelme volt mint mecsetbe imàdkozni

gyerekpornó rendező 2016.08.27. 14:18:38

"Arra kellett rájönnünk, hogy Bayer Zsolt egyszerűen buta "

Mi az hogy csak buta ??? Hogyhogy nem rasszista, nacista, fasiszta, holokausztista, tomeggyilkos. Mi van mar, a b1 is Orban segget nyalja ??

apro_marosan_petergabor 2016.08.27. 14:39:37

A cikkírónak kb. annyi esze van, mint azoknak a szadeszes közgazdászoknak, akik levezényelték a magyar privatizációt. Azt mantrázva, hogy mindent megold a piacgazdaság. Ha megnézzük, hogy ezek a szocializmus politikai gazdaságtanát tanulták, vagy tanították a foxi-maxin és/vagy a közgázon - lelkesen. Máris meggyőződhettünk mind képességeikről, mind tudásukról...
Egységnyi sugaru fideszes szavazó? khm, beszéljünk inkább az agyatlan, libero mantrázó 0,5%-os szadesz és 3%-os DK szavazó átlátásáról...
Illetve inkább az önálló gondolkodára képtelenségéről. Régen a pártgyűlés, most manapság egy két online fércmű mondja meg nekik, merre van a hátra - mert ezekkel előre nem jutnak.
Ha pedigg a cikk-kaparó úgy gondolja, hogy Párizsban jó a levegő, akkor kérdezze meg erről a százas nagyságrendben lemészároltak rokonait, barátait, az oda vezényelt katonák, rendőrök tízezreit, a lemondott rendezvények potenciális résztvevőit illetve azokat a francia szavazókat akik valahová beállították most Holland államelnök népszerűségét...
(Újabb liberó böffentés előtt foghattuk be a z orrunkat)

hidroponi 2016.08.27. 14:58:46

@tof: "Lesz."

a jovoheti lottoszamokat legyszives..kosz!

MR3 Béla 2016.08.27. 15:08:14

Jaja, Nizzában sem szoktak a tömegbe hajtani kamionnal. Ilyen nem fordulhat elő.
kevesebb a kamionnal tömegbe hajtások száma, mint Csajágaröcsögén.

Vagyis... hoppá, várjunk csak...

A cikk egy méretes faszság egy méretes idióta tollából.

MR3 Béla 2016.08.27. 15:22:08

@meggyes alfonz:
Akkor talán ismerkedj még az ugyanúgy fogalmával.

MR3 Béla 2016.08.27. 15:26:01

@Ylim:
Busz elől félre lehet ugrani .
Bomba. golyó elől nem.

Másrészt körül lehet nézni, mielőtt átmész az úton.
Szerinted az utóbbi 1 év franciaországi merényletei esetén mire ment volna bárki, ha előtte fél perccel körülnéz?

Szóval hagyjuk a demagóg faszságokat, amiket itt álkérdések formájában fogalmazol meg.

MR3 Béla 2016.08.27. 15:28:14

@cipraszon:
Diszkriminizáció?
Húbazmeg....

cipraszon 2016.08.27. 15:34:15

@MR3 Béla: diszkrimináció bazmeg:)

Billy Pilgrim 2016.08.27. 15:40:34

Franciaországban végrehajtott befejezett emberölések száma (a tengerentúli területek nélkül): 683 (2015)

Magyarországon végrehajtott befejezett emberölések száma: 129 (2014)

Franciaország lakossága a tengerentúli területek nélkül: 62,8 millió

Magyarország lakossága: 9,9 millió

100,000 lakosra jutó gyilkosságok száma Franciaországban: 1,08

100,000 lakosra jutó gyilkosságok száma Magyarországon: 1,30

Tehát jól látható, hogy Magyarországon 20%-kal nagyobb eséllyel ölnek meg, mint Franciaországban.

Források: www.data.gouv.fr/fr/datasets/chiffres-departementaux-mensuels-relatifs-aux-crimes-et-delits-enregistres-par-les-services-de-police-et-de-gendarmerie-depuis-janvier-1996/ , www.mklu.hu/pdf/ogy_besz/ogy_beszamolo_2014.pdf

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2016.08.27. 15:50:02

@Indriq: A repülőgép eltérítés témaköre eléggé rossz példa, mert 2001 óta olyan szigorú a biztonsági ellenőrzés a reptereken, hogy annak a legkisebb a valószínűsége, hogy a repülőn történik veled valami. Nyilván teljesen nem lehet kizárni, de tényleg elhanyagolható az esélye.

$pi$ 2016.08.27. 15:54:08

@Billy Pilgrim: Mintha a francia linkben lenne egy 1996 a magyarban meg egy 2014. :D

Amúgy idén vagy 300 -at megöltek az allahuakbarok, azokat hogyan vetted figyelembe? Még nincs vége az évnek, akkor nem idei adatok ugye?

Te, nem lehet, hogy azt bizonyítottad be, hogy a bevándorlók miatt megelőztek minket a franciák a gyilkosságok számában? Mer' az vicces lenne.... :D

Alick 2016.08.27. 15:57:34

Hát ha éppen kipában akar sétálgatni az esti Párizsban, az nem biztos hogy jót tesz az egészségének...
:)

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2016.08.27. 16:02:36

@cipraszon: Hát, ha abból indulok ki, hogy Németországba csak az elmúlt egy évben kb. 1 millió muszlim migráns érkezett, akkor ez a "minimális" 1% pontosan 10 ezer terroristát jelent (feltéve persze, hogy valóban csak 1% és nem több). Gondold végig nyugodtan, hogy 10 ezer terrorista az tényleg elhanyagolható fenyegetést jelent-e a közbiztonságra, figyelembe véve, hogy ezek kifejezetten olyan helyeken szeretnek lövöldözni meg robbantgatni, ahol nagy tömegben gyűlnek össze emberek. By the way, a 10 ezer terrorista, az pontosan 10 ezerrel több, mint amennyi mondjuk 4-5 évvel ezelőtt volt.

Billy Pilgrim 2016.08.27. 16:02:42

@$pi$: Tanuld meg legalább a Google Translate-et használni, te buta. A link a francia belügy statisztikai oldalára mutat, ahol hónaponkénti lebontásban 1996-ig mennek vissza az adatok, de én a 2015-re vonatkozót számoltam össze és írtam be.

Egyébként zseniális detektív vagy, igen, ha oda van írva zárójelbe, hogy 2015, akkor az valóban 2015-re vonatkozik, nem idénre. Megfigyelőképességed páratlan.

Tehát benne van a Charlie Hebdo meg a Bataclan, de Nizza pont nem. Mondjuk 2015-ben több áldozata volt a terrortámadásoknak a franciáknál, mint idén, szóval nem tudom honnan veszed ezt a 300-at. Tudod az óriásplakátok tudnak hazudni is.

cipraszon 2016.08.27. 16:07:28

@Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia): Tudom, részemről csak irónia volt azoknak, akik összemossák a közlekedési baleseti statisztikákkal.

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2016.08.27. 16:10:08

@cipraszon: "A személyt a viselkedéséről, életmódjáról, cselekedeteiről lehet megítélni. Ha egy népcsoport tagjai közt átlagon felüli a bűnözők száma, akkor érdemes megvizsgálni a népcsoport körülményeit és felderíteni az okokat és megtenni a megfelelő intézkedéseket. A többi népcsoport védelmében. "
Ok, de nekem úgy rémlik, hogy idestova 20 éve minden kormány a cigányok életkörülményeivel és felzárkóztatásával foglalkozik, ennek ellenére, a magyar büntetés végrehajtási intézetekben bőven 50% felett van a cigány származású elítéltek aránya, ami az összlakosságon belül képviselt kb. 10-15%-os arányukhoz képest rendkívül felülreprezentáltnak tekinthető. Akkor esetleg megmondanád, hogy mi a teendő? Aminek belátható időn belül pozitív eredménye is lesz e-tekintetben?

$pi$ 2016.08.27. 16:13:27

@Billy Pilgrim: "a Google Translate-et használni, te buta."

Nem töltöttem le a linket. Kérdés: te tényleg okosnak tartod magad, mert tudod használni a google translatet? :D

"Mondjuk 2015-ben több áldozata volt a terrortámadásoknak a franciáknál, mint idén,"

Az jó, mert az év cirka egyharmada még hátra van. :D

"szóval nem tudom honnan veszed ezt a 300-at"

Párszor hallottam 100-150 áldozatról beszélni, gyors becslés. De lehet, hogy olvastam valahol.

Szóval: a gyilkosságok cirka fele allahuakbar? Hmmm? :D

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2016.08.27. 16:16:45

@tof: "Franciaországban volt merénylet? Volt. Lesz a jövőben is? Lesz.
Magyarországon volt merénylet? Volt. Lesz a jövőben is? Lesz."
Kicsit ezt is pontosítani kéne, mert így maszatolásnak tűnik. Tehát: mikor is volt legutoljára Franciaországban terrorista merénylet, és hány áldozattal járt? És Magyarországon mikor volt legutóbb ilyen, és hány áldozattal járt?
Mert ugye konkrét tények nélkül kissé levegőben lógnak az állításaid.

cipraszon 2016.08.27. 16:28:10

@Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia): Megvannak a törvények, csak be kellene tartani és tartatni a cigányokkal szemben is. És a büntetés szó szerint büntetés legyen, ne akarjanak a börtönökből személyiségfejlesztő intézményeket kreálni. A büntetés igen is legyen elrettentő hatású. Ez bejött mindenhol. És ne tévézzenek pl a börtönökben. Mondjuk manapság már az is büntetés:)

héjakútmácsonya 2016.08.27. 16:42:29

"...Párizsban sincs olyan, hogy egy arab leszúrjon valakit just for fun"

Akkor nyilván az eddigi incidenseket (Nizzában, Párizsban, Londonban, Münchenben, Brüsszelben, s a többi) alvilági leszámolásokként kell kezelnünk.

"100 ezer lakosra vetítve Franciaországban kevesebb gyilkosság történik, mint Magyarországon!"

Rendben, s van-e statisztika arról, hogy 100 ezer lakosra vetítve Franciaországban hányan haltak meg eddig terrortámadásban és hányan Magyarországon?

"Nyugodtan lehet menni Párizsba turistáskodni."

Persze, hogyne lehetne. De annak kockázata, hogy lelőnek, felrobbantanak, kamionnal eltaposnak, késsel, baltával támadnak rád csak mert nem vagy iszlamista fanatikus az reális. Szóval ha valkainek a gyereke Párizsba készül, jogosan aggódik, s nem csak amiatt, hogy esetleg baleset érheti. S ezt az aggodalmat ostoboságnak, butaságnak bélyegezni, nos, az a valódi butaság. Mert ugye csak az egységsugarú fideszes apukák féltik a yereküket, csak ők aggódnak, hogy Párizsban esetleg egy fanatikus arab végez velük. Vagy nem?

"Vajon hogy nem tűnt fel Bayernek, hogy júniusban, a foci Eb-n a fél magyar kormány, meg még több tízezer magyar is kint volt?"

Nem tudom Bayernek feltűnt-e, nekem mindenképp, hogy úgy általában az EB-t, és különösen a hivatalos vendéket hangyányival jobban védték, mint az átlagpolgárt a dolgos hétköznapokon, vagy a mulatós hétvégeken, lásd Nizza.

"Annak meg, hogy valaki terrormerényletnek essen áldozatul Párizsban, összehasonlíthatatlanul kisebb az esélye, mint annak, hogy ..."

Hogy félrenyeli a croissant-t, megeszi egy cápa, ráesik egy repülőgép, vagy meteorit, esetleg a télapó rénszarvasostól. Ugye? De még mindig több, mint nulla. Ugye? S valahogy a közlekedési baleset, a croissant félrenyelése, a repülő lezuhanása, s a többi hozzátartozik az életünkhöz, vagy épp a halálunkhoz, de az esztelen öldöklések, vérengzések, tömegmészárlások Európában egy ideje már nem. Ugye?

" zsebtolvajlás, drog, szervezett bűnözés, etc. De semmi komoly."

Jó, valamikor becsúszik egy kamionos szlalomozás több ezres tömegben, több tucat áldozattal, köztük gyerekek, de semmi komoly, a közlekedési balesetek mindennaposak, még Franciaországban is. Ugye?

Azt nem tudom, hogy Bayer keveri-e a valóságot a hitével, de ezt a szöveget olvasva egészen biztos vagyok benne, hogy a szerző, nickgrabowszki bizonyosan keveri, tehát buta.

Billy Pilgrim 2016.08.27. 16:48:30

@$pi$: Mivel a seggedből húztad ki ezt a 300-at, ezért nem, a gyilkosságok fele nem allahuakbar. De ez mit számít? Boldogabban halsz meg egy félresikerült kirabláskor, mint terrortámadásban?

A tény tény marad: Magyarországon 20%-kal nagyobb eséllyel ölnek meg, mint Franciaországban.

Bajer Zsolt 2016.08.27. 16:56:29

"Arra kellett rájönnünk, hogy Bayer Zsolt egyszerűen buta"

Buta ám az jó kurva anyád te köcsög libsi.

Bajer Zsolt 2016.08.27. 17:01:04

@Brandon Frazer: "Bayer egy senki. Egy utolsó senki. "

Senki ám az jó kurva anyád, te faszkalap.

Bajer Zsolt 2016.08.27. 17:06:44

@gzeevi: ". De Bayer gonosz is"

Gonosz ám az a jó kurva anyád, aki a kocsmában kutyát szop egy kisfröcsért.

Bajer Zsolt 2016.08.27. 17:13:51

@burke: "Tudjuk,hogy zsóti barom"

Barom ám az a jó kurva anyád, te buzeráns sorosbérenc.

héjakútmácsonya 2016.08.27. 17:18:46

@ednet2023: Tehát a többségről általánosítva megfogalmazni dehonesztáló állításokat, az társadalomkritika. De ha én netán azt állítom egy fiktív kisebbség egy részéről, jórészéről, hogy nem hajlandó szembenézni saját felelősségével, nem hajlandó változtatni a civilizált viselkedéssel összeegyeztethetetlen magatartásán, és ehelyett a többségi társadalmat okolja saját sikertelensége miatt, rasszistának, de minimum kirekesztőnek bélyegezve azt, akkor már rasszista vagyok?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.08.27. 17:32:34

Ha ilyen az 5-ös számú fidesznyik, milyenek 6-tól lefele?
Az 1-2-3-4-ről nem is beszélve!

exterminador 2016.08.27. 18:04:07

Ennek a szerencsétlennek még fia is van? Hát, sajnálom szegény gyerekeket, komolyan mondom.

Nzoltan 2016.08.27. 18:22:47

@Billy Pilgrim: Ja, hála a cigányoknak. Egy év alatt három öregezés volt a szülővárosomban.

ednet2023 2016.08.27. 18:51:10

@héjakútmácsonya: A Te fogalmazásodat felhasználva: Származás alapján meghatározott csoportról (legyen az többségben vagy kisebbségben) "általánosítva megfogalmazott dehonesztáló állítások" minimum hangulatkeltő, de akár rasszista kijelentések is lehetnek.
bbjnick kommentjében az Erdős Virággal való összehasonlítás hamisságáról írtam. Erdős Virág nem a származásra hivatkozva mondott "dehonesztáló véleményt", Bayer Zsolt viszont igen.

lako84 2016.08.27. 18:57:03

Detroit??? Mikor jártál, èltèl ott hogy ezt írod???

Bajer Zsolt 2016.08.27. 19:18:55

@exterminador: " Hát, sajnálom szegény gyerekeket, komolyan mondom. "

Sajnáljad ám, a jó kurva anyádat, te fasszopó libsi.

Aldou Raine 2016.08.27. 19:57:28

Bayer Zsolt buta volna? Igen. Az őt jellemző butaság más kifejezésekkel írható le jól, Ezek jellemzik legjobban a mi "drága" Bayer testvérünket. Az első a KORLÁTOLT (de ez az egész Fideszes handa-bandát jellemzi) Csak pár "hívószóval" dolgoznak, ide tartozik a Sorosozás, a hazaárulózás, a libsi-bolsi váltogatása, és persze vak hit abban, hogy míg az ellenzék a szemét nyugati hatalmaknak dolgozik (melyek persze vesztünkre törnek) addig a Fidesz a nemzetért él és dolgozik! Ennyi. Ennyit kell mantrázgatnod és akkor hithű kisfideszes leszel!

Bayer második számú jellemzője a korlátolt után, a manipulatív, a harmadik az ordenáré, a negyedik pedig a "házmester intelligenciájú". Ez nem ugyanaz mint az ostoba. Mert a házmester felfogású piti alakok a saját ügyeikben okosak is tudnak lenni. Más ügyekben pitiánerek. Minden más ügyben. Na ez Bayer is. És végül az ötödik jellemző: álértelmiségi. Egy gusztustalan kis senki, a politikai kommunikáció legalja, az írás (bárminemű írás) gagyija! ...

... bocs Zsóti, de te is tudod mindezt magadról. Tudjuk, hogy tudod! Pancser! :-)

gzeevi 2016.08.27. 19:58:36

@Bajer Zsolt: Klasszikus! By.Zs. megtestesíti a mögötte álló tömeget, közöttük Bj.Zs-ket, a trágár kultúratlanságot, a piti gyűlöletet, a tahó bunkókat, azok szócsöve és példaképe.
Gratulálok!

morph on deer 2016.08.27. 20:16:37

@héjakútmácsonya:
Tőlem te lehetsz rasszista kifulladásig, ha éppen ettől vagy boldogabb!
(Bár, ha ettől vagy boldogabb, nem is érdemelsz mást.)

A szomorú tény az, hogy a cigányságot igenis a többségi társadalom hagyta cserben! Mint ahogy több tízezernyi elszegényedett nem cigány honfitársunkat ugyancsak...
A különbség csupán annyi, hogy a cigányok jobban szem előtt vannak, és a hagyományos nomád életmódból adódóan (is) kevésbé okoz nekik gondot a társadalmi keretek átlépése.
Lásd: Bözsi néni kisnyugdíjas csendben és magában koplal otthon, míg Gazsi, az "etnikum" megpróbálja beszerezni azt, amire úgy gondolja, hogy szüksége lehet, bármilyen módon.
Ezért (is) látszik jobban.
Na meg azért is, mert részben a nemzetiségi összetartozás, részben a közutálat miatt előbb utóbb összeverődnek.

Mielőtt bárki azzal vádol, hogy "bűnözőket" akarok mentegetni, leszögezem, hogy nem vagyok bűnözéspárti, sőt, önmagába véve "cigánypárti" sem vagyok!
Viszont mdgpróbálok objektíven gondolkodni, ugyanis - szerintem - nincs más esély.
A probléma nem fog eltünni magától, sem attól, hogy gyászhuszárnak öltözött, ugyancsak többségében reménytelen helyzetben levő fiatalok masíroznak az utcákon, sajnos.
Tudomásul kéne venni, hogy ez egyik félnek sem segít, ha tetszik, ha nem.

Mi lehetne a megoldás?

Szerintem semmiképpen nem a kirekesztés. Én még emlékszem az átkos rendszerben élő cigányságra, meg arra is, hogy lényegesen kevesebb problémát jelentett az etnikai hovatartozás is, meg a beilleszkedés is. Időnként észrevehetetlen volt, de amikor igen, sem jelentett érdemi problémát, ha valaki cigány volt. Akkor mindenki "meg tudott élni" - olyan amilyen szinten, de stabilan.
A cigányok is, meg a Bözsi nénik is.

Szóval a kulcs(szó) a megélhetés, a megélhetési lehetőség. Ugyanis zéró lehetőséggel elvárni, hogy egy roma fiatal, akinek már a szülei sem tudtak dolgozni, hirtelen megvilágosodik csak úgy, magától, és hirtelen állást vállal mondjuk a Mészáros & Mészáros cég atomerőmű építő részlegénél, ugye?

Valahogy nehezemre esik elfogadni, hogy ez mind az érdekeltek felelőssége, csak- és kizárólag, hogy ebben a társadalomnak, a kormánynak semmilyen felelőssége ne lenne..!

Ráadásul ez a probléma magától csak rosszabbodni képes. Még akkor is, ha például egy Bayer nevű sötét gyökér "jobbítás" céljából (lovag)keresztes hadjáratot hirdet ellenük!

Illene belegondolni, hogy míg pl a felcsúti stadion milliárdokért a legjobb esetbrn is pár ezer embert szórakoztat (mivel, azvég szerelmére!) addig az összeg töredékéből lehetne valódi eredményeket hozó programokat indítani, mint ahogy néhány hasonlóra igenis van példa!

Persze nem a Farkas Flórián féle változatra gondoltam, remélem, ez nyilvánvaló...

Érdemes lenne brlegondolni, hogy valóban a permanens ellenségeskedés, vagy esetleg egy "modus vivendi" lenne eredményesebb?

Én biztos vagyok benne, mi a helyes válasz, de lehet találgatni..!

nemecsekerno_007 2016.08.27. 20:56:12

"Párizs azonban nem Detroit vagy Aleppo."

Megvan a kulcsmondat. Gratula. Detroit még lehet :)

chocco channel 2016.08.27. 22:20:22

Bayer nem engedi el a fiat Franciaorszagba ahol gyakoriak a terrorcselekmenyek, ergo Bayer buta. Szillogizmus a javabol, es mindezek utan meg Bayer a buta. Ertem.

Jeeezus milyen emberek vannak.....

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.27. 22:53:54

@TUDTA ? Hogy minden libsi fasszopó köcsög: Igen, a bájer annyira buta, ;s a sok hülye ok nélkül fél. Minek kommentelsz, ha nem olvastad a posztot. (Ha azt hiszed, hogy olvastad, akkor most szólok, hogy nem értetted meg. Pedig nem bonyolult.)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.27. 22:57:35

Azért érdekes, hogy a fideszfaszopók 1. nem értették meg a posztot, 2. csak ocsmánykodni tudnak, érveik nincsenek.

Kivételesen a kommentek nem jobbak, mint a poszt.

Alick 2016.08.27. 23:58:29

Azért van némi para külföldön is:

www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/france/articles/is-france-safe-for-tourists/

Egyébként a villámcsapásoknak sem túl drámai a statisztikája, mégis zivatar alatt mindenki próbál biztonságba húzódni. Az emberek jobban félnek a kiszámíthatatlan csapásoktól, mint a kontrollálható jelentős kockázattól.

Billy Pilgrim 2016.08.28. 00:13:40

@TUDTA ? Hogy minden libsi fasszopó köcsög:

"Franciáknál 40 százalékkal csökkent a turisták száma az elmúlt 2 évben. "

Erről azért ne felejts el nekik is szólni, mert szegények még nem tudnak róla :D Tavalyhoz képest volt valami 5%-nyi visszaesés és ennyi. Nem épp ebbe fognak belerokkanni, a világ turisták által legtöbbet látogatott országaként.

miller light 2016.08.28. 00:47:18

Tudod, nickgrabowszki, nem Bayer védelmében, de szánalmas kis butuska fajankó vagy. Ezt a harmatgyönge micsodát voltál képes kiizadni magadból? Piha. Nem buta vagy vagy ostoba, amivel megkínálod Bayert, akinek a stílusáról lehet vitázni, de hát nem vagytok egy szellemi súlycsoportban. Igazi szellemi szegénylegény vagy nick vagy grabowszki vagy a kettő együtt.

bloglegelő 2016.08.28. 08:24:24

"És innentől már érthető például az indokzsidózás, meg az olaszliszkai elkövetők azonosítása a cigányság egészével."

oké, értjük

kedves blogger: kérem, legyen szíves majd elbeszélni, mit csinált, amikor legközelebb elüt, vagy csak elsodor egy cigányt, a népes rokonsága előtt.

Fék vagy gáz ?

csak erre tessék szorítkozni, tehát mit tetszett tenni a pedálokkal

Emzé Periksz 2016.08.28. 08:28:54

A psoztból rájöttem, hogy a poszt írója buta.

István Magyari 2016.08.28. 08:30:06

@nickgrabowszki: Szojad csak Bayer Zsolt faszát én közben megbasztam a kurva anyádat.

Emzé Periksz 2016.08.28. 08:36:41

Emberek millióit butázza le a posztíró féreg.
"Matthias Fekl turisztikai miniszter a Le Journal du Dimanche újságnak adott interjú során arról beszélt, hogy idén az Egyesült Államokból, Ázsiából, és a Közel-Keletről is mélyen a várakozások alatt alakult a turisták száma. A legnagyobb visszaesés azonban a japán, orosz, olasz és kínai turisták kapcsán volt tapasztalható, esetükben 20-35%-kal csökkent az idén Franciaországban nyaralni vágyók száma."
"Franciaországtól sokan elfordultak a terrortámadások és a folyamatos sztrájkok miatt. Párizs a világ egyik legnépszerűbb városa, évente körülbelül 16 millió látogatót fogad. Január és június között egymillióval kevesebb turista látogatott a városba, mint egy évvel korábban. Az iparág szerint ez 750 millió eurós bevételkiesést jelent. Párizs és környékén az idegenforgalom félmillió embernek ad munkát.

2015 első félévéhez képest az idei első félévben az Ile-de-France régióban 8,5 százalékkal csökkent a hotelekben töltött éjszakák száma, 11,5 százalékkal csökkent a külföldi, és 4,8 százalékkal a francia turisták száma.
Nemzetekre lebontva: 46,2 százalékkal esett vissza a japán látogatók száma, 35 százalékkal az orosz turistáké, 19,6 százalékkal a kínaiak és 5,7 százalékkal az amerikai turisták száma."

bloglegelő 2016.08.28. 08:37:26

@atpijkamo116: értelmes ember nem olvassa el a posztokat, jobb ha tudod. Elég ránézni a szarra a járdán, miért is hajolnék közel hozzá ? Talán attól illatos lesz ?

A (szarnak a járdán) a posztnak van egy címe, egy félmondatos ajánlása, ez elég is szokott lenni. Na jó, az utolsó bekezdés utolsó 2-3 mondatába még belenéz az ember, legfeljebb majd öblít utána egyet.

Emzé Periksz 2016.08.28. 09:05:38

Egyik ismerősöm március végén ment volna egy divatbemutatóra Párizsba. Két okból nem ment végül el:
1 a divatbemutatót lemondták.
2. azért meg elmehetett volna, de nem akarta azokat a kényelmetlenségeket elszenvedni, amik a fokozott biztonsági ellenőrzéssel járnak - nem buta volt, hanem okos és racionális.
A posztíró pedig buta.

Emzé Periksz 2016.08.28. 09:09:32

@meggyes alfonz: "Augusztus elején a Champs-Élysées tele volt rendőrökkel. Üzletbe belépéskor táska ellenőrzés. Persze nagy a terror készültség, de ugyanúgy élnek, vásárolnak, mint 5 éve."

Tehát megváltozott az életük.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.28. 11:07:48

@bloglegelő: Akkor nem vagyok a te értelmezésed szerinti értelmes ember. Jó szoktak lenni a posztok, de elsősorban a kommentekért jövök ide. De most kifordul a gyomrom a fideszfasszopó gyűlölködőktől. Boááá...

Emzé Periksz 2016.08.28. 12:02:14

@atpijkamo116: Saját nézeteiden hányhatod el joggal magad.

bloglegelő 2016.08.28. 13:01:03

@atpijkamo116: engem nem érdekelnek a fideszfasszopók, sem a lilanácik

CSAKIS az érdekel, hogy gáz vagy a fék lesz-e a kedves blogger VALÓSÁGOS akciója

nem fogjuk megtudni, na ez a gyűlöletes - bár, a szart sem gyűlöljük azét, mert olyan, amilyen, hanem kikerüljük

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.09.22. 20:27:08

@cipraszon: "Szülői racionalitás elég szubjektív. "

összeszavakat a kevered. A szülői viselkedés elég szubjektív, ezért nem mindig racionális. Arra lenne jó törekedni, hogy minél racionálisabb tudjon lenni. A jó nevelés igyekszik következetes lenni, valódi veszélytől óvni, nem valódi veszélytől nem óvni.

A racionális értékítélet egy kiváló eszköze a statisztika, amiből világosan kiderül, hogy nagyobb veszélyt hordoz Párizsba az odaautózás, mint az ott tartózkodás.

cipraszon 2016.09.22. 20:33:19

@flugi_: Úgy értem racionális szülői viselkedés, olyan nincs vagy a megítélése elég szubjektív. Statisztikát meg sokfélét lehet csinálni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2016.09.22. 21:38:34

@cipraszon: hogyne volna olyan, hogy racionális szülői viselkedés. Az érzelmi alapú irracionalitás egy levetkőznivaló hiba, nem pedig részrehajlóan védendő tradíció.

Amire te gondolhatsz, az az, hogy szeretnél megfelelni a többség irracionális hozzáállásának, és arra optimalizálsz, hogy 100% biztonsággal kerüld el azt a szituációt, hogy kérdőre vonjanak, ha esetleg mégis történik valami, hogy "mégis hogyan engedhetted el a gyereket, ha egyszer tudtad, hogy ott ez van". A 99.99..%-os biztonság nem elegendő.
süti beállítások módosítása