B1 blogcsalád15-20 rendőrrel mert csak bemenni a diákok közé az államtitkár

2015. május 11. - nickgrabowszki

Újabb érdekes részletek derültek ki a botrányos országos diákparlamentről, amelyet tavaly novemberben tartottak Fehérváron.

A történetet a 444 plankolta föl, aki a parlament jegyzőkönyveire hivatkozva azt írta, hogy a diákok kifogásolták

  1. túl sok órát,
  2. az értelmetlen, lehetetlen és kötelező "önkéntes" munkát,
  3. hogy nem jöttek tankönyvek, de ami jött, az rossz,
  4. valamint, hogy amióta a KLIK-nél vannak az iskolák, azóta nincs felszerelés.

Az egyik résztvevő, a Somogy megyei küldött Kiss Dávid az Egyenlítő blognak azt írta, a diákok leginkább a heti öt testnevelésóra problémáit fogalmazták meg, mivel ehhez országszerte nincsenek meg a feltételek, hiányoznak a termek és az eszközök.

czbj.jpg

Erre Sipos Imre helyettes államtitkár úgy reagált, ezek a termek és eszközök eddig is hiányoztak.

(Ami igaz is, csak eddig például nem négy osztálynak volt egyszerre testnevelés órája, hanem csak kettőnek.)

Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem vártak a tesik óraszámának emelésével addig, míg a körülmények adottak nem lesznek, Sipos azt válaszolta, hogy

látják a problémát, és ez motiváció,

hogy minél több tesitermet építsenek.

"Én úgy gondolom, hogy nem úgy kellene igényt teremteni, hogy növeljük a hiányt"

- írta nekünk Kiss Dávid.

A felszólalók szerint van olyan Somogy megyei iskola, ahol a folyosón tartják a testnevelésórát. Máshol az udvaron. Télen is. Vagy 3-4 osztály használja egyszerre a tornatermet. Mivel öltöző sincs elég, az óra fele amúgy is elmegy öltözésre és vetkőzésre.

De a legjobb: akad olyan budapesti iskola, ahol

bevezették az elméleti testnevelést.

Mivel nincs hol rendes tornaórát tartani, ezért a diákok sporttörténetet tanulnak, illetve videóról sporteseményeket néznek.

Jópár felszólalás volt az új tankönyvekkel kapcsolatban is.

  1. Nem érkeznek meg időben,
  2. rossz minőségűek,
  3. a tankönyvek nincsenek összhangban a munkafüzetekkel,
  4. nem fedik le az egész évi anyagot,
  5. hiányosak.

Volt, aki 2 hónapja várt már egy 7 ezer forintos tankönyvre és mikor kézhez kapta, akkor szembesült vele, hogy

a benne lévő lapok teljesen üresek.

A diákok kifogásolták hogy a tankönyvek terén nincs választék, amire az államtitkár úgy reagált, ez egy új rendszer, ami gyerekcipőben jár, és még ki kell forrnia.

A helyettes államtitkárnak az is újdonságot jelentett, hogy a közösségi szolgálatnak nevezett kötelező munkát legfeljebb egyszerre három órás időintervallumokban lehet teljesíteni.

A Somogy megyei küldött azt írta, ezeken felül még volt jónéhány kérdés, melyeket

"annyival lerendeztek a mélyen tisztelt urak, hogy ez helyi probléma; két vállvonogatás között rávágták, ez nem az én hatásköröm".

Mindezek után nem meglepő, hogy a pénteki közoktatási fórum

"már-már káoszba fulladt".

A szombati szekcióülések 42 pontos ajánláscsomagot fogalmaztak meg a kormánynak az oktatásügyi törvények hibáinak és hiányosságainak kijavítására. Ezek közül Kiss szerint

szinte csak a menzakoszt minősége nem újkeletű probléma.

Ezeket vasárnap Czunyiné Bertalan Juditnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkárának adták át,

"aki 15-20 fős rendőri kíséretével nagyban emelte a hétvége színvonalát"

- írta az Egyenlítő blognak a Somogy megyei küldött.

A diákparlamentet eleve három év szünet után merték csak összehívni. 2014. november 21-23. között Székesfehérváron tartották meg közel 300 küldött részvételével.

(A különösen védett személyt ábrázoló kép a fidesz.hu-ról származik.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr847450600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takonyhabony 2015.05.11. 22:43:04

Baján már megverték a kancellárt, nagyon utálják.....

kavezacc 2015.05.11. 23:43:17

Ez aztán a jó hír! Lehet, hogy ez a megoldás minden gondunkra????

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2015.05.12. 05:34:08

@kavezacc: Nem. Ez édeskevés. Az összes fideszest, seggnyalóját és választóját el kellenne zavarni kínába egy kis közmunkára úgy 50 évre napi egy tál rizsért. Talán utána lehetne mindent ésszel is csinálni, mert az elmúlt 5 év tapasztalata alapján velük, értelmesen semmit. De eljön majd az idő, amikor 15-20 fős kiséret fogja megverni a "védett személyt".

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.05.12. 05:40:41

Kevés ekkora, ordítóan nyilvánvaló katasztrófa van a mai Magyarországon, mint az oktatási rendszer legfrisebb megreformálása. Elmebeteg íróasztalhuszárok elmebeteg víziója, amihez szabad kezet kaptak valamilyen politikai háttérjátszma fizetségeként.
Könyveket lehetne összeírni ezeknek a zseniknek a kreténségéről, de ami miatt nekiláttam, az a postban is említett mindennapos testnevelés. Ami egyébként egyáltalán nem lenne egy ördögtől való dolog, feltéve, hogy értelmes keretet tudnak adni neki. Ami engem ebben mélységesen felháborít az az, hogy rendszeresen látok gyerekeket kint az utcán. Néha nem is közel az iskolához, egyszerűen közterületen rohangálni. Utcai felüljárón lépcsőzni (megjegyzem, iskolai folyosón is csinálják), közparkban, forgalom mellett futni... Hát, a jó kurva nénikéjét mindenkinek.

nu pagagyí 2015.05.12. 06:08:58

Az önkényuralmi, agyoncentralizált rendszerek fő jellemzője, hogy a lojalitás és a szakértelem törvényszerűen elkerüli egymást és ez egyre halmozódó társadalmi kárt és fokozódó elégedetlenséget okoz. A rendszer kétféle módon bukhat meg: a szakértelem beemelése belülről rohasztja szét a kvázi szakmai autonómiák megerősödésével vagy az elégedetlenség söpri el, ha a lojalitás biztosítására a kézivezérlést forszírozza.

Blogger Géza 2015.05.12. 07:08:59

Kevés ekkora előrelépés történt Magyarországon, mint a napi testnevelés bevezetése. Ha arra várnánk, hogy "minden körülmény" ideális lesz, soha semmit nem lehetne bevezetni. A "rossz" tankönyvek meg eddig is használatban voltak, és a nagyobb példányszámukkal lehet elérni a költségek további csökkentését. A sok tízezernyi tankönyvoldalból párat sikerült a heccsajtónak pár oldalnyi bénábbat találnia (egy részük még az MSZP idejéből származik, csak akkor ez a sajtót ugye valamiért nem érdekelte) amit majd persze lehet javítani, az arány nem rossz.

VadMacs 2015.05.12. 07:42:14

@Blogger Géza:
Jó, rólad tudjuk, hogy minden nap az orbánvezéred valagát nyalod, elvégre ezért kapod a fizetésed. Értelmes hozzászólást mikor óhajtasz megejteni? Csak azért kérdem, mert ez a nyilvános valagnyalás (amire a birka/batyuf*sz haverjaidat leszámítva senki sem kíváncsi) kezd rohadtul unalmas lenni...

U.i.: gondolom az üres lapokkal teli könyv évekig futott a 'zelmútnyóccévben is, azért nem vették észre a balf*sz haverjaid...

Blogger Géza 2015.05.12. 07:47:25

@VadMacs: Hubassz, találtál egy könyvet nyomdahibával? Jelentkezz vele a Nobel-bizottságnál., ez az évszázad felfedezése lesz...

Exploiter 2015.05.12. 08:01:17

@Blogger Géza:

Keress már egy tisztességes állást, ez olyan megalázó, már nekünk kínos.

OkoskaTo:rp 2015.05.12. 08:03:34

@Blogger Géza: Arra azért ugye még nem kaptál sablonválaszt a Pártközpontból, hogy egyáltalán miért kellett eldobni az eddig kiválóan megfelelő tankönyveket? Azokat is, amik tavaly még szerepeltek az EMMI listáján, megvetették az iskolákkal "tartós" tankönyvnek, aztán idén már nincsenek a listán, így dobhatják ki?
És egyáltalán, felmenő rendszer nélkül lecserélni tankönyveket? Vannak, akik idén a harmadik sorozatot kapják, az egyes könyvek között átfedésekkel. Sok helyről hallom, hogy az új "kísérleti" könyveket nem is használják, annyira alkalmatlanok az oktatásra.

nu pagagyí 2015.05.12. 08:19:33

@Blogger Géza: Korábban lehetett választani szar és jó tankönyvből, ezért nem volt érdekes, hogy van néhány csapnivaló. Utóbbiak elpusztultak a piacon, vagy rétegigényeket elégítettek ki, hogy ti is hozzájussatok ahhoz, ami nektek tetszik.

Netuddki. 2015.05.12. 08:28:22

@Blogger Géza: Gejza! Ha nem tudnám, hogy közpénzsikkasztó századvéges fidesznethuszár vagy, még azt gondolnám ironizálsz...

Netuddki. 2015.05.12. 08:34:21

Az orbán rezsim velejárója a tehetségtelen, semmihez nem értő haverok pozícióhoz, és a vele járó átlagon felüli életszínvonalhoz juttatása.

Legközelebb az illetékes elvtársaktól azt kérdezzétek meg, hogy mennyit visznek haza havonta és ezért mégis mi a kis faszomat csinálnak? Mondjuk mindjárt ott melegében fel is sorolhatnák a elmúlt hetükben mit dolgoztak ezért a (nem kevés) pénzért. Értem én, hogy nagy a jólét, de ha ennek az az ára, hogy még jobban tönkrevágják az amúgy sem toppon lévő oktatást, akkor talán nem kellene kérni belőle.

Mi a megoldás? Ha nem lehet normálisan tárgyalni az illetékes elvtársakkal? Akkor sztrájk, amíg le nem váltják őket, aztán az orbán rezsimet megkerülve kell szakembereket kinevezni. Olyanokat akik akarnak is, tudnak is dolgozni a havi ellátmányukért...

Blogger Géza 2015.05.12. 08:55:49

@OkoskaTo:rp: Nyilvánvalóan minden tankönyv alkalmas oktatásra, max a tanárnak személy szerin épp nem tetszik. És persze a tankönyvárcsökkentésnek az az ára, hogy kisebb a megfinanszírozott választék.

Blogger Géza 2015.05.12. 08:57:13

@Exploiter: Emiatt ne aggódj, nekem van tisztességes állásom. :) Nektek persze kínos, ha szembeszállok a sötétbal demagógiával, de hát ez van. :)

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 09:03:12

Tanulságos olvasmány végigbogarászni a diákparlamentek üléseinek jegyzőkönyveit.
Az derült ki, hogy szinte csak olyan gondok miatt szólaltak fel a diákok, amelyeket a FideSS változtatásai termeltek ki. Az új intézkedések miatt panaszkodtak elsősorban.
Elsősorban nemcsak az alapvető felszerelések hiánya a probléma, hanem az elavult, lexikális tudás alapú, kompetitív, személy- és embertelen oktatási rendszer, ami alapjában véve rossz.Amióta a KLIK-nél vannak az iskolák, azóta nincs felszerelés.
Biztos naivitás, de véleményem szerint a tanulók hozzáállása javulna, ha nem ennyire 1: érdektelen formában talált tananyag, 2: Más típusú, kevéssé stresszes számonkérési formák lennének.Igaz, hogy ez vezetett a pedagógusok attitűdjéhez, amely pedig a tőke/pénzhiányhoz vezethető vissza.
Mert hol vannak a tanárok?Portfóliót készítenek, amiben osztályozni fogja őket a kormány, megemelt óraszámmal dolgoznak, új, "jókutya" igazgatók kerültek az iskolák élére, valamint foglalkoztatójuk mára a fideszes KLIK. Tehát pofád befogod, ha dolgozni akarsz.
És a FideSS hatalmi arogancia,a pofátlanság teteje:"A jegyzőkönyvek alapján ezeken a fórumokon a diákok válaszokat nem kaptak, csak rögzítették észrevételeiket.
A Kedves államtitkár asszonytól (Czunyiné) és valami felelős államtitkár úrtól (Sipos Péter talán) olyan kitérő válaszokat kaptunk, mint általában a politikusoktól amikor pedig arra kérdeztünk rá, hogy mégis miért nem lehetnek velünk őszinték, arra azt a választ kaptuk, hogy ők mindent elmondtak. Egyik válaszukkal ütötték a másikat... Azt se lehetett elhinni, amit kérdeztek ."
Na ide már tényleg forradalom kéne. Nem akarok hétvégi csegevára lenni, de az oktatás olyan ügy, amiért megéri összefogni. Jobb, bal meg a többi hülye ellentét nem számít. A FideSS akkora pofont adtak az oktatásnak, meg a gyerekeiteknek amiből nem állnak fel. Vagy csinálunk valamit, vagy parázunk tovább, és küldjük a gyereket külföldre, végül majd azt se lehet és ránk omlik a szar. Választhatunk...
Kedves szektásak,halálbüntetés nem megoldás,de a ti kontár FideSSmaffiátok a jövőt teszi tönkre ,azért remélem vágjátok, hogy ez a generáció majd meg fogja azt lépni, amit a mai birkák nem voltunk képesek?? Van az a mondás...."fehér ember nem felejt"megoldjuk !

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 09:15:02

@Blogger Géza: És ilyenkor nem röhögöd el magad Géjza?Mert rajtad röhög a teljes balib kommentsereg,nekem meg azt a nagyon sokszor átélt emléket idézed föl, amikor szembesülök vele, koplett hülyék vesznek körül, akik nem fogják fel azt, amit a másik mond vagy ír, és csak azért pofáznak, hogy pofázás legyen, közben pedig negligálják a problémát. A másik ötletem az ideggyenge személyiség, aki nem tud együttélni azzal a tudattal, hogy problémák vannak.
Ez a mélymagyar mentalitás piedesztálra emelése. "nem rám tartozik", "semmi közöm hozzá", "miért éppen nekem kell", "miért nem a másik csinálja stb". Nem azért rohadt káros az orbán-rendszer mert ezt azt lopnak vagy tágul a lakásuk, hanem mert ezt az elfajzottságot államigazgatási szinten leképzeik. Azért nem lehet majd ebből kijönni 30 évig, mert ez olyan mintha egy leszokó félben lévő drogost újra belőttek volna. Megint végig kell mennie a társadalomnak - kb századszor - ugyanazon a tanulási úton, mert nem lehet kisöpörni az országból ezeket a rohadt káros bomlasztó figurákat (típuspéldája a Bayer Zsolt), és egy ponton mindig szétrobbantják azt az eredményt, amit addigra végre valahogy elért az ország.
Időről időre visszafordulunk az amúgyis baromira megkésett polgárosodásból, köszönhetően a tekintélyelvű, lusta, buta trashnek; és itt (vagy lejjebb) kötünk ki.
A magyar mentalitásnak amúgy a másik oldala a _nekem ez jár_, ami gyönyörű kontrasztban van a miért nem a másik csinálja-val.
Azt mondják teféle idióták, hogy ezért is a Bilderberg, meg a háttérhatalom, a Szabad Kőművesek, meg Soros, az USA, Izrael...
Kifelejtettem valakit, valamit?

Blogger Géza 2015.05.12. 09:24:18

@a nagy hohoohooo: A növekvő reálbérek (2014-ben és 2015-ben összesen kb 9-%kal) és az egykulcsos adó tesz igazán jót a polgárosodásnak.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 09:24:41

@Blogger Géza: Géja a meteorológiai jelentéssel szólva :hülyébb vagy mint a sokévi átlag,tele az internet a tankönyvi hibákkal.
Pl.:"
Ordas hibák a matekkönyvben

A napokban okozott botrányt, hogy milyen hibák találhatók a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó kilencedik osztályos diákoknak szánt matematika-tankönyvében. Egy székesfehérvári tanár hosszú cikkben elemezte a feltárt tévedéseket. Nem kapta meg időben a tankönyvét, így csak most tudja kijavítani ezeket a diákokkal együtt.

És a tévedések még bőségesen sorakoznak.

Természettudományos tankönyvvel kapcsolatban nem ez az első panasz. Rögtön szeptember elején egy budaörsi gimnázium tanulói jelezték, hogy a könyvben szereplő legelső fizikafeladat nem megoldható – mondta az RTL Klubnak Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Szerinte az ilyesmit elég nehéz javítani, ha a tanár nem kapja meg időben a könyvet.

Tanévkezdés óta a matematika- és fizikatankönyvek mellett a biológia-, az irodalom- és az informatikakönyvekkel is volt már gond.

A tankönyv kiadója közleményben arról tájékoztatott: a könyv 2009-ben készült, és a jogszabály miatt öt évig változatlan maradhatott. Szerintük ez a példa is bizonyítja, hogy szükség van az állam minőségi garanciájára.

Az RTL Klub ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy a tankönyvben az áll: megfelelt a minisztérium 2012-es rendeletének is."
+:Amilyen a törvény, olyanok a tankönyvek, munkafüzetek. A gyakorló pedagógus naponta bosszankodik a hibáktól hemzsegő oktatási anyag ..
www.diszpolgar.hu/hibak-tankonyvekben

Elmondtam már Géjza ,inkább küld az asszonyod a sarokra ,ő legalább pénzt visz a házhoz ,hamár ész nincs...

nu pagagyí 2015.05.12. 09:30:14

@Blogger Géza: A polgárosodás egyik alapvető feltétele az államtól független vagyonos réteg létrejötte. Jelenleg sajnos nem polgárosodás, hanem egy banánköztársaság kiépítése folyik, amit a vagyon és a hatalom összecementezése és a kiszolgáltatott tömegek szaporítása jellemez.

miva? 2015.05.12. 09:30:27

@Blogger Géza: A tankönyvekről: Legalább Eötvös óta Magyarországon komoly hagyományai vannak pl. a matematika és fizika tankönyveknek. Olyan emberek munkáiról beszélek, mint pl. Holics, Vermes, és a többi. Az utóbbi 20 évben nekem távolról sem tetsző módon, de érthető okokból megjelentek olyan tankönyvek, amikben szakmai hibát keveset találtam, viszont szükségtelenül felvizezték a tananyagot, és nem túl izgalmas módon 2-3szorosára nőttek a könyvek. DE ami most megy, azzal konkrétan olyan országokkal kerültünk egy szintre, ahol soha nem voltak műhelyek, legendás tankönyvek, és külföldi példákat sem kerestek az esetleges jobb minőség érdekében!!! Katasztrófa, kedves Géza! Egy olyan területen, ahol pár éve még külföldiek jártak példát venni hozzánk! Egy tudatlan senkiházi bolond teremtette kudarc, ahol az egyetlen lényeges szempont, hogy "mi adjuk ki a könyvet", és a többi kérdés teljesen lényegtelen. Ez mindenféle magyarázkodás nélkül süt a végtermékből.

Remélem, hogy az érintett könyveket bezúzzák, és visszatérhetnek a tanulók az előző 100 év valamelyik tankönyvéhez!

vadi3 2015.05.12. 09:33:28

@Blogger Géza: "és az egykulcsos adó tesz igazán jót a polgárosodásnak. " Hány polgárt akarsz az országban, ezret, kétezret esetleg egy két milliót. Az egykulcsos adó csak a gazdagoknak tett jót, a szegény ember meg úgysem tekinthető polgárnak.
Reálbérek... Ja, meg rezsicsökkentés. Most, hogy minden gázszolgáltató lepasszolja az ügyfeleket az állami szolgáltatónak a költségvetés lesz kénytelen fizetni a veszteséget s Te és a Mi pénzünkből. Amit megspórolunk a rezsin kifizetjük adóban. Nesze neked reálbér emelkedés

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 09:33:45

@Blogger Géza: Mi van Géjza szokás szerint nincs érved,besültél a saját hazug szarodba ,más téma ,az egykulcsos?
Ugye nem a tanáraidra akarod ráfogni ,hogy ők voltak a hülyék a nemzőid részegsége helyett?
A FideSS nagy bűnt követett el,végletesen megosztotta a társadalmat gazdagokra és szegényekre,a 2010 és 2013 között végrehajtott szja-reform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette a magyar állam bevételeit, az adócsökkentés 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó jövedelmét növeli. Ne merüljünk el a részletekben, a fárasztó és unalmas számsorokban és érvelésekben - akit érdekel, ajánlom figyelmébe a tanulmányt - a lényeg az, hogy Munkahelyvédelmi Akcióterv ide vagy oda, a rendszer nyertesei a magas jövedelműek voltak. Félreértés ne essék: még véletlenül sem az alulról nyitott középosztály.
Nem én mondom - a Századvég elemzéséből következik - hogy a Fidesz kormány tudatosan megfeledkezett az ország 70%-áról, hogy kizárólag a tehetős rétegre épít, a többit megveti, lenézi, bekapja, kiköpi és kiszúrja a szemét néhány száz, jó esetben ezer forintos fizetésemelésekkel. Nem én mondom, a tények igazolják, hogy a magyar társadalomban több mint négymillió ember (mély)szegénységben vagy annak környékén létezik, ők azok, akik sosem mennének el szavazni, mozdíthatatlanok, más problémáik vannak. Ezek az emberek egyfajta metszetet alkotnak a fenti kategóriával, és tetszik, vagy nem, nekik igazából semmiféle pozitív érdemi változást nem hozott az életükbe az egy kulcs.
Következésképpen nem az a kérdés, hogy a többkulcsos adózási rendszer mennyivel lenne igazságosabb, vagy sem, hogy kinek milyen érdeke fűződik a bevezetéséhez, vagy esetleg milyen józan gazdasági megfontolások állnak a hátterében. Nem akarok igazságot tenni az ügyben. Kérdés nincs, hanem egyetlen válasz van, amelyet már a Fideszhez közelálló Századvégnek is nehezen sikerülne meghamisítania: az a kormány, amely anno, a történelem hajnalán az úgynevezett szociális népszavazás alkalmával meghirdette a szövetséget a középosztállyal, a szegénységben élőkkel, és amely ilyen értelemben alulról nyitott középosztályt vizionált és ígért, tulajdonképpen nem tesz mást, mint évek óta a felső-középosztályt, és a felső tízezret támogatja. Minő fájdalom: éppen a szegények rovására.

Az egykulcsos adózási rendszer nyertese tehát maga a Fidesz és holdudvara, valamint a társadalom egyre nagyobb autókkal furikázó tíz százaléka. Egy olyan rendszeré, amelyet a maga pofátlan igazságtalanságával a kiskeresetűektől elvont pénzekből termelik újra. Ugyanolyan típusú, szemfényvesztő, társadalmi igazságosságnak eladni kívánt gátlástalan harácsolás, amely tökéletesen rímel az olyan hasonló intézkedésekre, mint a végtörlesztés, vagy a rezsicsökkentés.

Jó szarrá alázni a teféle idomított ostoba nemzetthynácikat,úgy tartják inkább szidják ,mint kiröhögjék az embert..brhühüüüü..

miva? 2015.05.12. 09:37:45

Ja, és a legjobb! Azért kell állami kézbe venni a tankönyvkiadást, mert az eddigi könyvek minősége rossz, és rossz könyvekből nem lehet tanítani!

Állami kézbe veszik. Kiderül, hogy egy kupac szart bírtak összeerőlködni, erre az a válaszuk: Nem baj, a tanárok úgysem tankönyvekből tanítanak, ez az oktatás színvonalát nem befolyásolja!

Ennyit a Fidesz - KDNP nemzetrontó működéséről.

Blogger Géza 2015.05.12. 09:41:07

@vadi3: Szó sincs róla, hogy az egykulcsos adó csak pár ezer embernek tett volna jót, ez az átlag körüli vagy afölött legálisan keresőknek tett jót, akik így könnyebben haladhatnak a polgárosodás útján.

miva? 2015.05.12. 09:42:32

@Blogger Géza: Tán a tankönyvekről értekezz, bérkommentelő barátom!

vadi3 2015.05.12. 09:42:37

@Blogger Géza: "akik így könnyebben haladhatnak a polgárosodás útján. " És a többiek? Azoknak coki... A szerencsés keveseknek jó, a többiek le vannak sz..va?

Blogger Géza 2015.05.12. 09:43:06

@a nagy hohoohooo: Hűha találtak egy rossz fizikapéldát egy 2009-es tankönyvben? Azannya, hát ettől most összeomlik az oktatás. :)

Blogger Géza 2015.05.12. 09:44:40

@vadi3: Lassú víz partot mos. Egyszerre neme lehet mindenkivel csodát tenni.

miva? 2015.05.12. 09:45:04

@Blogger Géza: Nem egy rossz fizikapélda van, hanem egy rakás szar a könyv, és van benne többszáz hiba. És amiket erre lecseréltek, azok jók voltak.

miva? 2015.05.12. 09:49:26

@Blogger Géza: Nem is baj. Ez a cinikus és ostoba mellébeszélés pontosan megmutatja, hogy a fajtád mennyire viseli szívén az oktatást. Nem kell válaszolnod!

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 09:55:45

@Blogger Géza: Géjza brhühüü..ne menj a saját szemed után,mert amit te annak hiszel az valójában a segged..brhüüü...és vissza a tankönyvekre mi ?....brhüüü..hátakkor:
A pap rejtvényt fejt. Egy szót sehogy se' bír kitalálni. A meghatározás: "A szerelem nyílása". Négy betű. "Ejnye, csak nem arra gondoltak, hogy PINA?" gondolja a pap, és felháborodott hangú levelet ír a szerkesztőségbe.
Egy hét múlva a következő választ kapja:

Tisztelt Uram!

Ön félreolvasás áldozata lett! A meghatározás így szólt: "A szerelem nyilasa", és a megfejtés "ÁMOR". Tájékoztatásul közöljük, hogy 12549863246 helyes megfejtést kaptunk, és mindössze ketten olvasták félre a meghatározást, Ön és a Püspök Úr, aki szerint a megoldás "SEGG".

"Csoda, hogy csak ennyi a hiba a tankönyvekben :
A finnugor nyelvész azt kérte Balog Zoltántól, egyszerűen zúzzák be az új tankönyveket, de Honti Lászó szavait mások nagy túlzásnak érzik. A rohamtempóban kifejlesztett kísérleti történelem tankönyvekből leginkább a magyar őstörténeti fejezet verte ki a biztosítékot, de a jogos kritikák mellett ebben benne van a politikai hisztéria is. A Történelemtanárok Egylete pénteki vitáján korrekt szakmai érvek hangzottak el, mégis egy időgépben éreztük magunkat, beragadva valahová a túlérett Kádár-rendszerbe.

Egy néhány hónappal ezelőtti Index-cikk is segített kihangosítani az új, kísérletiként emlegetett történelemtankönyvek körüli botrányt: az új tankönyvben több vitatható megfogalmazás van a magyar őstörténetről, és főleg a hozzá kapcsolódó munkafüzet egyik feladata problematikus. Ebben a gyerekeknek az áltudományos, alternatív őstörténészek mániáit kell elemezniük, miközben nem kapnak egyértelmű útmutatást arról, hogy az idézetek összeesküvés-elméleti marhaságok. Nemrég aztán az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya is bírálta a tankönyveket, amiért azokban dilettáns nézetek vannak.
index.hu/tudomany/tortenelem/2015/03/27/tortenelem_tankonyvek_vita/

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 10:00:04

@Blogger Géza: Hátakkor Géjza ne menj a saját szemed után,mert amit te annak hiszel,az valójában a segged..brhühüüü..
A pap rejtvényt fejt. Egy szót sehogy se' bír kitalálni. A meghatározás: "A szerelem nyílása". Négy betű. "Ejnye, csak nem arra gondoltak, hogy PINA?" gondolja a pap, és felháborodott hangú levelet ír a szerkesztőségbe.
Egy hét múlva a következő választ kapja:

Tisztelt Uram!

Ön félreolvasás áldozata lett! A meghatározás így szólt: "A szerelem nyilasa", és a megfejtés "ÁMOR". Tájékoztatásul közöljük, hogy 12549863246 helyes megfejtést kaptunk, és mindössze ketten olvasták félre a meghatározást, Ön és a Püspök Úr, aki szerint a megoldás "SEGG".

"Csoda, hogy csak ennyi a hiba a tankönyvekben.
A finnugor nyelvész azt kérte Balog Zoltántól, egyszerűen zúzzák be az új tankönyveket, de Honti Lászó szavait mások nagy túlzásnak érzik. A rohamtempóban kifejlesztett kísérleti történelem tankönyvekből leginkább a magyar őstörténeti fejezet verte ki a biztosítékot, de a jogos kritikák mellett ebben benne van a politikai hisztéria is. A Történelemtanárok Egylete pénteki vitáján korrekt szakmai érvek hangzottak el, mégis egy időgépben éreztük magunkat, beragadva valahová a túlérett Kádár-rendszerbe.

Egy néhány hónappal ezelőtti Index-cikk is segített kihangosítani az új, kísérletiként emlegetett történelemtankönyvek körüli botrányt: az új tankönyvben több vitatható megfogalmazás van a magyar őstörténetről, és főleg a hozzá kapcsolódó munkafüzet egyik feladata problematikus. Ebben a gyerekeknek az áltudományos, alternatív őstörténészek mániáit kell elemezniük, miközben nem kapnak egyértelmű útmutatást arról, hogy az idézetek összeesküvés-elméleti marhaságok. Nemrég aztán az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya is bírálta a tankönyveket, amiért azokban dilettáns nézetek vannak.

Ezek után rendezett a TTE (ez a történelemtanárok szervezete, ők is kritizálták már a tankönyvpolitikát) péntek délutáni vitát az ominózus tankönyvekről az ELTE-n. Nem egy hálás műfaj ez, a tankönyvírók már csak az olvasottságuk miatt is mindig olyan helyzetben vannak, hogy minden apró hülyeségüket tömegek szedik szét, most aztán meg pláne. Nem volt tehát irigylésre méltó helyzetben a két szerző, Németh György és Borhegyi Péter - persze ők vállalták, hogy három hónap alatt megírják az új tankönyveket.

Ami a vitatott fejezeteket illeti: van (Honti László nyelvész, ő külön tanulmányban is ekézte már a könyvet), aki itt is elmondta: levelet írt Balog miniszternek, és azt kérte tőle, zúzzák be a művet, lehetőleg máma még, de a magyar őstörténet meghatározó kutatója, Fodor István is súlyos hibákról beszélt. Mások egyáltalán nem tartják ennyire súlyosnak a hibákat, és különben is: ez a rész alig öt oldal - mondják -, amire az iskolákban kevesebb időt fognak szánni, mint ezen a vitán.

index.hu/tudomany/tortenelem/2015/03/27/tortenelem_tankonyvek_vita/

miva? 2015.05.12. 10:02:52

@a nagy hohoohooo: De ezek legalább nem egzakt tudományok. Az milyen súlyos már, hogy ezeket a dolgokat olyan helyeken is elkövetik, ahol véleményről szó sem lehet. Pl. az érettségi Nemzeti Megoldása a királyi TV-n.

deneskata 2015.05.12. 10:06:33

@Blogger Géza: Mit értesz polgárosodás alatt?

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:15:57

@Blogger Géza: "Ha arra várnánk, hogy "minden körülmény" ideális lesz, soha semmit nem lehetne bevezetni. "

Ez mekkora marhasag . szoval hol tartsak azokat a kotelezo tesiorakat az iskolak, ha nincs terem? Voltal mar tanar? Iskolaigazgato? Azt se tudod mirol beszelsz. Es azok sem, akik ezt kitalaltak.

Blogger Géza 2015.05.12. 10:19:37

@ex-dr. vuk: Ez nem marhaság, ez az élet. Speciel mi simán futottunk pl. köröket az iskola körül. El lehet menni uszodába, sportpályára, focizni a mezőre fekvőtámaszt nyomni a folyosón stb.. És nyilván senki nem fog plusz tornatermet építeni, amíg nincs rá szükség. Minek tenné?

Blogger Géza 2015.05.12. 10:20:42

@deneskata: Anyagilag megerősödött, megtakarításra képes középosztályt.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 10:21:33

@miva?: Annak fényében amit láttam most a matek érettségiből (valószínűségszámítás vektorok kutyafaxa) az oktatás szerintem brutális irányt vett. Tök felesleges anyagok, amik mindenre felkészítenek csak az életre nem, márpedig ott kell igazán vizsgázni. 0. óra meg még 8 utána? Meg délután is még plusz óra, meg esetleg szombaton is? Hülyék ezek?
Nem a lexikális tudásra kellene rámenni, hanem a HOGYAN gondolkodjunk-ra. problémamegoldás, kezelés, megfelelő információ beszerzése, elemzése, eldönteni valamiről, hogy az most jó vagy rossz, informatika világa, pénzügyek (banki hitel) stb stb. Az hogy végeláthatatlan dátumokat meg neveket magolgatunk meg olyan egyenleteket amiket a büdös életbe nem használunk többet, teljesen felesleges. Hatalmas tudásbázisunk van már, szinte mindenkinek elérhető (internet), de ezt TUDNI kell használni megfelelően (és pláne biztonsággal). Én erre mennék rá.

miva? 2015.05.12. 10:25:50

@a nagy hohoohooo: Ezek pont a barátságosabb részét adják ám a mateknak. Eddig exponenciális egyenlőtlenségek, trigonometrikus egyenletek, koordinátageometria, meg hasonlók voltak. Nem volt nehéz, sőt. Ha rajtam múlna, 10 év múlva csoportelmélet is lenne, meg egy csomó érdekes dolog.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.05.12. 10:25:54

A Nemzeti testneveléstől nem idegen az elméleti testnevelés.
Mint ahogy a KLIK-es eftársaktól, eftársnőktől sem idegen a szellemi farokverés.
Az államtitkár néninek a 15-20 fős rendőri kíséretét a Czunyi fizette, tartva attól, hogy nejéről valaki leszedi a matyó himzést, vagy a mentés bőrjakót, azt ott áll talpig gizdában!

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 10:27:40

@Blogger Géza: Na Géjza ,ahogy a viccben van,amikor Móricka és Tasziló fékpróbáznak a kocsival,beszartál ,menj vissza a papírhoz idiótahahaaaa...
Hagyjuk ezt a"A következő három év tétje, hogy berendezzük a polgári Magyarországot, ahogy huszonöt éve, sőt, még előtte megálmodtuk"orbáni rizsát.
Nem a polgári Magyarországra tett 25 évet az életéből. Hanem arra, hogy kurvára megtollasodjon. Ő is meg a pereputtya is.
Ezt a célt elég nagy sikerrel abszolválta. A polgári Magyarországtól pedig az általános értékrendet tekintve messzebb vagyunk, mint valaha az elmúlt 25 évben.
Én legalább is nehezen tudok polgárinak nevezni egy olyan országot, ahol ennyire általános a piac- és versenyellenesség, a bank, a vállalkozó és a profit szavak pedig egyenesen szitoknak számítanak.... G. Fodor elszólása óra mindenki tudhatja,hogy ez csak egy politikai termék.
Orbán mindenkit átvágott a jobboldalon,Simicska szaporítóanyagnak nevezte Orbánt, így G. Fodor hitvány, alávaló és aljas érvelésére sajnos már nincs adekvált magyar kifejezés. A FideSS a magyar társadalom és a magyar történelem végterméke. A magyar lélek sötét oldala hihetelen koncentrációban.
Orbánt nemcsak az illiberalizmusi értelmezéstől, hanem a parlament végtelen hatalmától is meg kell fosztani, amit az általa gyártott és átkonstruált, antidemokratikus alkotmány biztosít. Mert különben itt egy idő múlva itt senkinek az élete és vagyona nem lesz biztonságban, ha szembemegy a hatalommal. És ez mindenkivel előfordulhat, bele van kódolva a rendszerbe.
Ráadásul ez az (Orbán-féle) ideológia lustaság vagy ostobaság miatt számos támogatóra lel a szélsőjobb,de a lakosság körében (etnikumok, bevándorlás, homoszexuálisok kezelése, női jogok korlátozása, stb.). Főleg, ha fizetnek is érte. Pedig ez csak a diktatúra eszköze.
Anno, amikor napvilágot látott a volt seggtörlőszolgálatos mondata, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér, voltam bátor megjegyezni, hogy ha az illetőt a FideSS nem távolítja el, akkor annak súlyos következményei lesznek. Most már azért látszik, hogy az illető felívelő pályája korrelál a FideSS népszerűség - és talaj-vesztésével.
Ha úgy vesszük, mulatságos, hogy egy év se kellett hozzá, hogy a FideSS,megszabadulva az ősoligarchájától, totálisan elássa magát, és elhárítsa magától a kormányzóképesség vádját is egyúttal.
Ám a hívőket nem érdeklik a tények, ezért hivők. Ha holnap Orbán kiadná a jelszót hogy NEMZETI érdek, hogy mindenki lője le az anyját, akkor 1,7 millió ember menne másnap fegyverbeszerzési körútra.
Nem vagyok halálbüntetés párti ,de egy jó kis lincselést meggondolok majd..

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:27:51

@Blogger Géza: tanitottal mar iskolaban? vagy csak beszelsz a levegobe?

"Speciel mi simán futottunk pl. köröket az iskola körül" - telen is? 45 percig? Oltozo nelkul? Ennyire ostoba vagy?

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.05.12. 10:28:39

@Blogger Géza: El vagy maradva egy kicsit......most a dolgozó kisember a mítosz.....vigyázz, mert a végén még munkanélküli leszel. Mellesleg ebből is látszik, hogy a narancsoknak végük. Már egy tisztességes trollcsapatot sem tudnak összehozni.

Blogger Géza 2015.05.12. 10:31:09

@ex-dr. vuk: Nem ostoba vagyok, hanem jobban ismerem az életet. Én pl olyan iskolába is jártam, ahol egyáltalán nem volt tornaterem, Mégis megoldottuk. De vannak olyan autista típusok, mint te,a kik mezt el sem tudják képzelni. :) Én egyébként télen is szoktam kint a szabadban sportolni. Nem is voltam beteg 20 éve. Csak hogy ne halj meg hülyén. :)

miva? 2015.05.12. 10:32:43

@Blogger Géza: Akkor legyen kötelező tesi tornaterem nélkül. Igazad van. Ez olyan Fidesz-megoldás. De mi legyen a tankönyvekkel?

Blogger Géza 2015.05.12. 10:36:12

@Fuxos (ex bömis): Te csak ne aggódjál miattam, pl. februárban 3 helyről is kaptam fizetést (egyik sem állami amúgy), szép 7számjegyű összeg jött így ki arra a hónapra...

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:38:34

@Blogger Géza: megint tul nagy az arcod, en altalanosban tesi tagozatra jartam, aztan evezos voltam (teli edzes uszas futas konditerem).
Viszont voltam tanar is egy rovid ideig. Nem, nem oldhato meg oltozo es megfelelo korulmenyek nelkul az, hogy MINDEN osztalynak MINDEN NAP tesije legyen.
De ez csak egy marhasag az oktatast szetvero intezkedesek kozul. Nem, nem lehet barmilyen tankonyvbol tanitani. Pl. ha en irnek egyet biztosan nem lehetne, mert nem ertek hozza. Na ilyenek irtak az allami tankonyveket is.

miva? 2015.05.12. 10:38:44

@Blogger Géza: Tudod mit, Géza? Te ünnepelj csak tovább. Nem bántunk. Nekünk meg legyen már szabad anélkül értékelni meg elemezni a dolgokat, hogy valaki fellengzősen lesajnál emiatt! Ok?
Nem kényszerít téged senki, hogy ekkora ellenszélben ilyen hamar lebuktatható szerintünk hülyeségekkel fárassz itt mindenkit. Vannak blogjaitok a boldog oldalon. Ott a helyed!

Blogger Géza 2015.05.12. 10:42:54

@miva?: Nem mondtam, hogy ne épüljön tornaterem, de nem várható el, hogy addig építsenek plusz tornatermeket az iskolafenntartók, amíg nincs értelme. Ha a tankönyvben van hiba, majd kijavítják. De olyan tankönyv úgyse lesz soha, amelyik mindenkinek egyformán tetszik. De az esélyegyenlőségnek jót tesz (a jelenlegi oktatás egyik legnagyobb baja, hogy ez nem teljesül), ha egységes, olcsó, magas színvonalú tankönyvek lesznek (minél kevesebb típus van, annál inkább érdekelt a szakma, hogy kijavíttassák benne a hibákat, ha vannak) Nyilván korábban is voltak hibák, csak nem volt érdeke a sajtónak hecckampányt csinálni belőle. Csak most "találják meg" a hibákat a 2009-es tankönyvekben. )

Blogger Géza 2015.05.12. 10:44:26

@ex-dr. vuk: Nyilván, csakis az összes tankönyvet csakis olyan írta, aki "nem ért hozzá". Honnan veszed ezeket a marhaságokat?

miva? 2015.05.12. 10:46:17

@Blogger Géza: A tankönyvekben lévő hibákat még azelőtt kell kijavítani, hogy eladnák őket. Többek között ezért nem lehet fél év alatt tankönyvet csinálni, pláne ha alkalmatlan a szerző.Itt nem a tetszik - nem tetszik vonalon van a hangsúly, hanem a súlyosan alkalmatlan - alkalmas vonalon. A magas színvonalú meg nyilván csak tréfa, értem én a viccet. A szakma nem vehetett részt a tankönyvek kidolgozásában, barátom, ezt pár hozzád hasonló NER-katona csinálta. Nem hibákról beszélünk, nyomdahiba volt, és lesz is. Arról beszélünk, hogy használhatatlan szart adtatok egy nemzedéknek!

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:58:13

@Blogger Géza: "De olyan tankönyv úgyse lesz soha, amelyik mindenkinek egyformán tetszik."

Latod, ezert hulyesek allamositani a tankonyvellatast. Ezert kell liberalizalni, hogy mindenki azt valassza, ami neki tetszik. Orulok, hogy vegre megertetted. ;)

" Nyilván, csakis az összes tankönyvet csakis olyan írta, aki "nem ért hozzá"."

Olvasol ujsagot? (ugyertem fideszes ujsagon kivul valami mast is) Lattad mar a Nagy Nemzeti Tankonyvet? Olvastal mar rola? Na ugye. Muvelodj!

Blogger Géza 2015.05.12. 10:58:19

@miva?: Igen, a tankönyvet a szerző írja, és nem a "szakma", ez igaz. De ez világ összes könyvére igaz. Szépen kulturáltan (!) lehet gyűjteni a hibákat, s majd a következő kiadásban korrigálják. Ettől még nem kéne dührohamot kapnia senkinek.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:59:07

@miva?: "A tankönyvekben lévő hibákat még azelőtt kell kijavítani, hogy eladnák őket."

Nem feltetlen, de mindenkeppen az elott, mielott kotelezove teszik, hogy kizarolag azt lehet hasznalni ;)
Ha nem kotelezo max nem valasztja azt senki. Ezt hivjak piacgazdasagnak (ezt a fideszeseknek mondom, mert ok nem tudjak)

Blogger Géza 2015.05.12. 11:01:37

@ex-dr. vuk: Az oktatás nem piacgazdaság. A piacgazdaság rohadtul nem gondoskodik az esélyegyenlőségről, ezt csak az állam tudja elősegíteni. Vicces, hogy a névleg baloldali kormányok ez ügyben nem sokat ettek...

miva? 2015.05.12. 11:03:06

@Blogger Géza: Én szerkesztettem tankönyvet, te meg nem. Elárulom, hogy a lektor dolga éppen az, amit te leírsz. És persze minden könyvben marad pár nyomdahiba, de itt nem erről beszélünk. Itt arról beszélünk, hogy tökéletesen alkalmatlan szerzők módszertanilag indokolhatatlan szövegekkel mondanak túl gyakran olyant, ami egyáltalán nem igaz, azaz a tankönyv nem megbízható, nehezen olvasható, rosszul felépített, bárgyú, stb.

Szar

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 11:05:22

@Blogger Géza: Ja a "7 számjegyű "fizu...besírok akkor nem tom miért vagy rákényszerülve ,hogy itt égesd a pofád,amit mindenki teletömi a saját szaroddal....Ezennel dobok egy retirádát. És leborulok a memóriád előtt.
De arra ami percekkel ezelőtt volt nem emléxel...
Elképesztő, mikre nem emlékszel.
Írásbeli témazáró dolgozat is van távolugrásból, vagy az csak a pad alatti onanizálásból van?
"bevezették az elméleti testnevelést" ---- ezen még most, írás közben is kacagok..
Egy második osztályos 22 kilós kisgyereknek 8.5, azaz nyolc és fél kilós az iskolatáskája, minden nap hordania kell, gyakorlatilag hazaviszi a hátán az iskolát. Minek?! Nem láttam még kapitányt hazahúzni a horgonyláncot, vagy orvost hazatolni a műtőasztalt, vagy szakácsot kondérokkal hazacsörömpölni. Az a dögnehéz táska tele van vacak tankönyvekkel. Talán volt 30 tankönyve Teller Edének, vagy Irinyi Jánosnak, Kandó Kálmánnak, Szentgyörgyi Albertnek, Simonyi Károlynak, és a többi nagyszerű hazánkfiának?! Az iskolatáskájuk tán 9 kilós volt? Ugye nem?! Mégis sokra vitték!
De a kínzás itt nem áll ám meg, ugyanis hajnali fél nyolctól délután négyig benn van a kisgyerek, majd hazavonszolja a kövekkel megrakott táskát, és otthon folytatja MÉG 3 órán keresztül. Ez gyerekkínzás! Hahó Magyarország, hahó Európa! A szülő pedig fogja magát és lábbal szavaz. Mert nem elég hogy az élet kínozza a szülőt, a gyermeke szenvedését ráadásul sokszorosan éli át!
Nehéz eldönteni, hogy a kormány kártevései közül az egészségügyben vagy az oktatásban elkövetett pusztítás a nagyobb mértékű. Az elsőben emberéletek múlhatnak rajta, de aránylag gyorsan korrigálható lenne pénzbevonással, az utóbbi viszont sokkal hosszútávúbb hatású, és nem csak pénzkérdés...
A teféle FideSStrollok meg remélem készülnek, hogy leugassák a panaszkodni merészelő diákokat, hiszen az egyetemistákat már leugatták, tehát a közép-és ált. iskolásokat is le kell.

Hiszen kell a sok torna óra. Amikor felmerült ötletként, mi volt? ?Mit mondott sok magyar? Kell mer..kell mert elhízott hülye gyerekek! Az kell . Torna. Hát mert a gyerek ebből fog megélni ha felnő. Bukfencelésből.
Meg a kötlező 50 óra munka is kell. Mert legalább rendes ember lesz belőle...azért kell. Mi nem kell? Például idegen nyelv, ami viszont meg a tovább tanuláshoz, munkához kéne...de majd biztos inkább azt veszik fel, aki tud bukfencet vetni, meg 50 órát elpöcsölt valami faszsággal. Jó munkája lesz mindnek, mint. mondjuk...mondjuk...összeszerelő szalag mellet minimálbérért. Ha, mázlija van.

Ja, és szerintem be lehetne vezetni, vigyen minden diák pár kiló fát illetve szenet az iskolába. Miért? Régen se haltak bele, jó lesz így. 5 kilűó könyv, 5 kiló szén, gyalog járni, mert a buszozástól ellustulnak, és a gyaloglás jellemformáló, tehát reggel hatkor elindul otthonról 10 kiló cumóval...este hatra haza ér...olyan fasza lenne. Szombatonként meg lehetne egy kis levente oktatás. Vasárnap meg vasárnapi iskola. Hova menne mégis a gyerek? Plázába? Az úgy is zárva van!

miva? 2015.05.12. 11:05:58

@Blogger Géza: És a félreértések elkerülése végett: minden tantárgyra van sok elismert szerző, szerkesztő, lektor, egyetemi tanár, akik bizony alkalmasak lettek volna a feladatra. Együtt még nagyobb dolgokat is összehoztak volna. Csak ugye a szakmai kérdések nem számítottak ebben a kérdésben sem.

etruszk 2015.05.12. 11:08:12

@Blogger Géza: A reálbérek nem nőttek, csak a KSH állítja ezt.
Ha nagy hirtelen az élelmiszerek, ruhák, energiahordozók, autóalkatrészek, üzemanyag idei árát nézem, akkor jelentősen csökkentek a reálbérek.

Blogger Géza 2015.05.12. 11:08:20

@miva?: Ez teljesen természetes, a konkurencia (akik kimaradnak a bizniszból), mindig azt mondja, hogy a konkurens termék úgy szar, ahogy van. :)

miva? 2015.05.12. 11:10:49

@Blogger Géza: Te beteg vagy. Itt egy szakma mondja, hogy pl ez a 3-4 ember igazán összedobhatná a jót. Azok, akik nincsenek ebben a pár emberben benne. Idióta! A tanárok meg kiállnak a szerzők mellett? Teljesen alkalmatlan vagy egyszerű dolgok végiggondolására, és súlyos ismerethiányban szenvedsz! Az akadémia a pórul járt szerzők miatt ekézi az új tankönyveket? Beteg ember vagy te!

miva? 2015.05.12. 11:11:47

Arról nem is beszélve, hogy a nekem konkurens termékek közt volt a legjobb tankönyv.

Blogger Géza 2015.05.12. 11:12:03

@etruszk: Ne haragudj, de nekem a KSH és a szakértők hitelesebbek, mint egy kipusztult "etruszk". :)

"A tavalyi több mint 5 százalékos emelkedés után idén további 4 százalék körüli mértékben nőhetnek a reálbérek"

magyartakarek.blog.hu/2015/04/21/tobben_dolgoztak_tobbert_februarban

Blogger Géza 2015.05.12. 11:13:56

@miva?: Én ebben az országban nem tudok elképzelni egy olyan tankönyvet, amelyikbe a "szakma" vagy egy része ne kötne bele. :)

miva? 2015.05.12. 11:14:51

@Blogger Géza: Az EUROSTAT a KSH adatai alapján érdekes módon mást számol ki. Veled már egyszer volt egy statisztikai csörte, amikoris azt szajkóztad, hogy Magyarország az EU nettó befizetője :D

Szerintem nem kellene erőlködni olyan témában, ahol számok is vannak.

miva? 2015.05.12. 11:15:51

@Blogger Géza: Pedig van. Holics Fizika, Vermes Fizika pl. hogy hosszúra ne nyújtsam a sort. És van még számos új könyv is, csak nem akarok reklámozni, bár úgyis betiltottátok őket.

Blogger Géza 2015.05.12. 11:18:46

@miva?: Semmi ilyesmit nem szajkóztam, vedd be a Cavintonodat, rád fér. És tényleg egyetértek abban, hogy ne erőlködj olyan dolgokban, amelyekben számok vannak, ott már a generál fikázásod semmit nem ér. :)

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 11:19:35

@Blogger Géza: Piacgazdaság mi Géjza?Nehogymár erőltesd a gondolkodást,ahhoz valami ész,értelem is kellene ,mint szoftver..brhühüüüü..a faék hozzád képest a NASA szuperkompjutere..brhüüüü..

Lószart az Orbán-rezsim elérte saját igazi célját: keményen megragadta a hatalmat, a központosítás erősítésével, az államhatalom kiterjesztésével további eszközök kerültek a kezébe szinte korlátlan uralmának érvényesítéséhez. Ám az autokratikus uralom, a féktelen központosítás, az állam tevékenységének túlburjánzása összeférhetetlen a modern kapitalista piacgazdaság egészséges működésével. Ezen az úton lehetetlen lesz kimozgatni a magyar gazdaságot a csapdahelyzetből, a veszteglésből, nem tud rálépni fenntartható növekedési pályára. Ennek pedig mi valamennyien – a jelen és a jövő nemzedékek – leszünk a kárvallottja.
A FideSS megpróbálja maga alá gyűrni a magángazdaságot és annak érrendszerét, a pénzügyi szektort. A centralizált állampiramis mindenhatónak képzeli magát.
A piac a maga módján védekezik. Az egyik ilyen jelzése a sokat emlegetett CDS-felár (azaz a kockázati felár, amely azt mutatja, mennyire bíznak a befektetők abban, hogy adott államtól visszakapják a pénzüket: az erre kötött biztosítási felár annál magasabb, minél nagyobb az esélye annak, hogy egy állam fizetésképtelenné válik). Ez a FideSS-kormány hatalomátvétele előtt, 2010 májusában 250 bázispont körül volt, októberben már többször 550 bázispont fölé emelkedett, 2012 januárjában pedig meghaladta a 700 bázispontot.” A másik sokat mondó mutatószám a tízéves futamidejű kötvényekre elvárt éves hozam. A 2010-es választások előtt ez 6–7 százalék volt. „Mostanában csak akkor hajlandóak megvenni az ilyen kötvényeket a befektetők, ha a magyar állam 9-10 százalék körüli éves hozamot fizet. Ez példátlanul magas teher!
Amikor az államadósságot kezelő központ aukciót hirdet új állampapírok értékesítésére és nem jelentkeznek a vevők (ez immár többször előfordult), akkor ez azt mutatja: némán kivonultak azok a befektetők, akik korábban szívesen vettek magyar államkötvényt.” „Meghökkentő jelzés a néma kivonulásról” az is, hogy az országba beáramló működőtőke, amely „sok éven át a GDP 3–10 százaléka körül mozgott”, 2011 első háromnegyed évében negatívba váltott, azaz „több tőkét vontak ki az országból, mint amennyit behoztak”. (Figyelem: nem „profitot” vittek ki, amit a kormány és szóvivői nagy előszeretettel hoznak fel vádként, hanem a profitot termelő tőkét viszik el.)
Világos az összefüggés ok és okozat, impulzus és reakció között. A magyar gazdaságpolitika szeszélyessége és kiszámíthatatlansága, a jogbizonytalanság, a kapitalista piacgazdaság játékszabályainak ismételt megszegése, köztük nem is egy esetben fundamentális elvek súlyos és durva megsértése – mindez aláássa az üzleti világ bizalmát. A bizalom lerombolódása következtében romlanak a magyar gazdaság normális működésének elemi pénzügyi feltételei, és ezzel együtt a hosszú távú, tartós növekedés kilátásai is.

Blogger Géza 2015.05.12. 11:19:39

@miva?: Sőt nem csak be vannak tiltva, de el is égették mindet. És szappant főztek belőlük!

miva? 2015.05.12. 11:21:09

Miután itt remekül megmutatkozott, hogy a szülők, a diákok, a tanárok, a tankönyvesek, és mindenki más véleménye (Pokornit is ideértve) szerint az oktatás fideszes modellje katasztrófa, megnyugodhatunk, hiszen Géza szerint nem az. Az MTA meg kapja be Gézáét!

miva? 2015.05.12. 11:23:26

@Blogger Géza: Akkor Magyarország mégiscsak kap ezermilliárd forintot évente az EU-ból nettó?

etruszk 2015.05.12. 11:28:39

@Blogger Géza: A te érvelési hibád :) Ember, nem nekem "kellene" hinned, csak nézd meg az árait azoknak a cuccoknak amit minden nap megveszel. Mondom ezt úgy, hogy nekem minden hónapban hétjegyű...

miva? 2015.05.12. 11:28:44

@Blogger Géza: Ugyanis ebben az esetben a GDP 4,6%-a az az 1400milliárd, ami az EU-ból jött, az éves növekedés meg max 3,6%

Blogger Géza 2015.05.12. 11:28:54

@miva?: Ez évente változik, Magyarország a csatlakozás óta átlagosan kb évente a GDP 3%-át kapta meg. A mostani kormányzat jobb volt az alkudozásban és a lehívásban, tehát az utóbbi években jobb az arány. Tehát a nagyságrend kb stimmel. (Kb. 100 Mrd HUF a GDP 1%-a)

Blogger Géza 2015.05.12. 11:30:09

@miva?: A Nap-Föld távolság meg 150 millió km. És? Nem sok köze van a két számnak egymáshoz.

high up! 2015.05.12. 11:31:18

@Blogger Géza:

jaj te fidesz kretén, te meg a számaid! Mindig azok a számok, amelyek éppen abban percben pozitívak voltak. Amelyek azonban sose úgy voltak ahogy azt te rendületlenül hazudtad.

Évekig hazudoztál arról, hogy az államadósság csökkent, aztán még Orbaneszku is elismerte, hogy a fidesz megbukott ezen a téren.
Évekig hazudoztál itt az ipari termelés megugrásáról, tény azonban, hogy 2011-től átlagban az ipar null %-os növekedést produkált.
És ebben már benne van az autógyárak felfele húzó hatása. És így tovább.

Reálbérek? A tehetőseknek tarolnak és még gazdagabbak lesznek, a 70%-nak meg az összes plusz százalékát elviszik a soha véget nemerő megszorítások.

A te fejedben robog a Gyorsnaszád, eljött a Kánaán, már csak az a kérdés, hogy akkor Orbaneszkunak miért dőlt össze a szavazóbázisa, ha ennyire hejdenagyajólet?

FOLYTASSUK!

miva? 2015.05.12. 11:31:55

@Blogger Géza: Akkor a híres növekedésed az ellenség EU ajándékánál is kisebb. Ezt ugye vehetjük alapigazságnak.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 11:35:16

@Blogger Géza: Ja a bérek +TE FASZ!"..brhühüüü..már kezdem élvezni a lealázásod..brhüü...

Ennyi fajta adót még soha nem fizettünk
- szalai -
- szalai - követés
2015.05.06. 17:59

Ennyi fajta adót még soha nem fizetett magyar adóalany - mondta Szmicsek Sándor, a Mazars könyvvizsgáló cég adóosztályi vezetője, a legfrissebb régiós átfogó felmérésük ismertetésekor. 19 ország adórendszerének főbb pilléreit vizsgálva arra jutottak, hogy az élőmunka adóterhei még mindig elképesztően durvák nálunk, egészen pontosan a legrosszabbak.

A sárga vonal legérdekesebb, ami azt mutatja, hogy 100 egységnyi nettó bér hány egységniy pénzbe kerül a munkaadónak - Magyarországon ebben az esetben 196. A vörös oszlop munkaadó teljes költségét jelzi, a lila a munkavállalónál maradó euróösszeget jelzi 500 eurós havi bruttó bérnél (azt jelzi a világoskék vonal).
index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2015/05/06/ado_osszehasonlitas/

Blogger Géza 2015.05.12. 11:35:34

@miva?: Sőt, egy hidrogénatom meg kisebb, mint egy baktérium. És? Szerintem te abszolút nem érted, mi az a GDP. És végképp nem érted, miből jön össze annak a növekedése.

Blogger Géza 2015.05.12. 11:39:20

@miva?: Amúgy "ajándéknak" végképp nem nevezném a dolgot, vagy ha te mondjuk kapsz az államtól nyugdíjat/táppénzt/családi pótlékot stb azt "ajándéknak veszed, amiért hálaimát rebegsz a kormánynak? Inkább a kevésbé versenyképes tagok egyfajta kompenzálásának tekinthető az összeg, amiért ki kell szolgáltatniuk gazdaságukat az erősebbeknek.

miva? 2015.05.12. 11:39:23

@Blogger Géza: Nem is érdekes. AZ az érdekes, hogy az EU finanszírozta beruházások, stb. összesen többet érnek a GDP-ben, mint amekkora a GDP növekedése.

Mellesleg tudom. Vizsgáztam is belőle, veled ellentétben, és ZöldGDP ügyben írt szakdolgozatok egy részében segítettem is. De neked ez nem számít, hiszen a lózungjaid a fontosak.

Csak égesd magad tovább!

Blogger Géza 2015.05.12. 11:41:34

@a nagy hohoohooo: Persze, mert nálunk sokféle különadó van, hogy az általános adóterhek alacsonyak legyenek. (SZJA: 15%, TAO: 10%) Ez annak a növekedésbarát adórendszernek az alapja, amellyel Európa élvonalába sikerült lendíteni a gazdasági növekedést.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 11:42:37

@Blogger Géza: "Az oktatás nem piacgazdaság."
A fidesznel semmi sem az. Eszak Koreaban sem. Szerintem koltozz oda.

Blogger Géza 2015.05.12. 11:43:41

@miva?: Tehát ha minden évben megkapjuk kb ugyanazt a támogatást, akkor mi a fenétől is van GDP-növekedés sötétzöldkém? Nos?

miva? 2015.05.12. 11:44:10

@Blogger Géza: Milyen növekedésbarát? AZ EU több pénzt ad, mint a növekedés!! Apuka pénze nélkül eladósodna a gyerek, akkor mire veri magát?

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 11:44:46

@Blogger Géza: Aha,,,brhühühüü...ismerős a dal aki hülye az marad?

Az EU pénzek lenyúlásában ,abban nagyok vagytok.

vs.hu/kozelet/osszes/bevalt-forgatokonyv-alapjan-szivattyuztak-az-eu-s-milliardokat-1215

Itt a recept, hogyan nyerték a milliókat.
Egy vidéki fideszes politikus elárulta okosságokban kevésbé tájékozott fideszes társának, mi zajlik az uniós pályázatok körül: jelentkezik egy cég, hogy megnyeri a pénzt, de cserébe egy sor jogcímen ő is kiveszi belőle a részét. Ha nem tetszik az ajánlat, megy tovább egy másik önkormányzathoz. A kiokosított fideszes – aki idő közben átpártolt az ellenzékhez – akkor nem akarta elhinni, hogy így működik a rendszer, mostanra azonban neki is összeállt a kép. Saját maga fésült át 100 milliárdnyi uniós szerződést, és arra jutott, hogy az összegyűjtött adatok is megerősítik a gyanút, létezik egy olyan céghálózat, amely kifejezetten az EU-s pénzek lehívására specializálódott.

Az EU-s pályázatok ma úgy működnek Magyarországon, hogy lejön a cég, és azt mondja, hogy én kompletten beadom és megnyerem neked a pályázatot, de cserébe én csinálok majd mindent. Ha így nem kell, akkor megyek egy várossal odébb, mert van egy kvótám, amit eloszthatok.

Hadházy Ákost még a Fidesz önkormányzati képviselőjeként oktatta ki egyik párttársa,.

miva? 2015.05.12. 11:45:20

@Blogger Géza: Akkor miért kisebb a GDP növekedése, mint amit megkapunk? Összességében mennyit nött a GDP 2010 óta? Összesen mennyit kaptunk azóta?

Két számot légy oly kedves!

Blogger Géza 2015.05.12. 11:47:32

@high up!: Nem hazudoztam, csupán ismertettem a tényt, hogy az eladósodásunk a 2010 közepi 85%-ról mára 77-% körülire süllyedt, és további csökkenés várható, hamarosan 75% lesz. Ennyi.

2014-2015-ben az ipari növekedésünk összességben 14-15% körül várható. (Kiugróan magas érték Európában) 2010-2015-ös hat évben összességében meg olyan +30% körül lesz ez az érték.

sanyix 2015.05.12. 11:47:36

mi a franc? Csak blogger gejza van szolgálatban? Hol van batyu, tudományos libsizmus, bölcsbagoly, meg a többi? Kivezényelték őket őket a növérek tüntetésére provokátornak? :D

Blogger Géza 2015.05.12. 11:48:30

@miva?: Miért kisebb egy veréb az elefántnál? Csak ezt magyarázd el!

ex-dr. vuk 2015.05.12. 11:53:28

@a nagy hohoohooo: engem az dobbent meg, hogy egy ilyen utan nem hullanak a fejek ... ez a nagyon szomoru

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 11:54:34

@Blogger Géza: GDP növekedés kéne mi "TE FASZI!"?

Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.
Háhúgyneheheeeee,besírock Derága Baro...neked is a tanáraid voltak a hülyék..brhüüüüüüü,a link azé'van,mert abban van az információ,mint tojásban az élet,s nem mint a sötétség a fejedben.
Most vagy lehajtott fejjel húzzatok a p-be, vagy kérjetek bocsánatot a hazudozásokért!!!

Meglepő bejelentést tett Varga Mihály 2015. febr. 13
A magyar gazdaság is túljutott végre a 2008 októberi szinten, vagyis a válságon.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepo_bejelentest_tett_varga_mihaly.593502.html

Basszátok meg az a 2008-as szint az általatok elátkozott Gyurcsány szintje.

Az oktatás szegregál, színvonala egyre rosszabb. A szegénység nő, a társadalom kasztosodik. Ma minden korábbinál jobban csak az számít, ki hova születik. A beruházások felpörgésében meghatározó volt az elmúlt időszakban az építőipar, többek között a stadionberuházásokkal, 4-es metró választások előtti átadásával. Mindebben jórészt EU-s finanszírozás állt.
GDP növekedéssel csak a válság előtti szintre kerül vissza a gazdaság, felzárkózó pályáról szó sincs. Ráadásul eladósodás mellett. Az eladósodás persze negyven éves probléma, kb 1973-tól küszködik ezzel az ország. Orbánék semmilyen fordulatot nem csináltak. Talán 96-2000 között volt felzárkózópályán utoljára az ország, előtte meg a hatvanas években.
De egy biztos: nem úgy tűnik, hogy a jövőbe fektetnének be. Az oktatásból egyre nagyobb pénzeket vonnak ki.
Majd 4-5 év múlva úgy is kiderül, hogy fenntartható-e a mai gazdasági szerkezet. A válasz erre sajnos nem, de fölösleges erről itt hitvitát folytatni. Stadionberuházásokból, szökőkutakból, Lego üzemből, Coca-cola palackozóból, gumigyárból nincs tartós fejlődés.
Ettől Orbán még bőven belebukhat és bele is bukik a félmillió létminimum alatt élőbe, a szétbarmolt oktatásba-egészségügybe stb.
Az, hogy a simicskák, mészárosok cégei jól teljesítettek, hogy félig átadták a Várbazárt - félig meg nem -, hogy befejezték a 4-es metrót végre, hogy minden létező közteret elkősivatagosítottak, az még nem jelenti azt, hogy ebben az országban érezhető jobblét lenne egy ránk rohadó almatermés miatt a GDP emelkedése.
Akkor még mindig messze vagyunk, nem? látszik már a béka segge?
Amúgy akkor komoly kérdés, hol tartunk most? és ha eme két ágazat nincs, akkor szar van a palacsintában...
És a kkv hogy áll?
És akkor köszönjük meg Gyurcsánynak és Bajnainak a jelenlegi húzó ágazat "betelepítését"
Osztjónapot.
"A magyar gazdaságot a leginkább az ipar, azon belül is a feldolgozóipar, azon belül is az autógyártás, és azon belül is két gyár, a győri Audi és a kecskeméti Mercedes húzza maga után. Az első negyedévben elég sokat hozzátett ehhez az építőipar is, a kiskereskedelmi forgalom körül viszont elég sok a statisztikai zűr mostanában."
index.hu/gazdasag/2014/08/14/gdp/
Nézzük csak ezt itt:

444.hu/2015/02/13/ket-abra-ami-helyreteszi-a-szuperjo-gazdasagi-adatainkat/

Nem szép dolog az embereket hülyének nézni!Annak böjtje lesz.
De egy dalt megérdemelsz,hamár így felvidítottál,úgy tartják inkább szidják az embert mint kiröhögjék,..brhühüühüüü....:
Republic - Repül a bálna - 90 - Blog.hu
90es.blog.hu/2010/10/16/republic_repul_a_balna_1
2010. okt. 16. - Az évek során olyan remek közhelyekkel gazdagították a honi zenei palettát, mint az „aki hülye, az is marad”, az „ez a parancs, érik a narancs"
Csak egy jó tanács kedves Baro...ööö...tinó,ne menj a saját szemed után ,mert amiről te azt hiszed,hogy szemed ,az valójában a segged.

miva? 2015.05.12. 11:57:57

@Blogger Géza: Ti piszkoskodtok az EU-val, miközben az ország az EU nélkül életképtelen. Felmarkolja a kormány a strómanjain keresztül az EU-pénzeket, letérkövezi a fél Hortobágyot, beleírja a GDP-be, és veri a mellét a gazdasági modelljére.

Miért kisebb egy veréb egy elefántnál? Mert a főnöködnek még nem volt érdeke ennek az ellenkezőjét állítani.

Blogger Géza 2015.05.12. 12:04:03

@miva?: Piszkoskodunk? Miért lennének már az EU politikusai meg bürokratái szent tehenek, akiket nem lehet kritizálni? Te meg akkor "piszkoskodsz" itt a magyar kormánnyal, ahelyett, hogy hálát rebegnél neki, mert levitte rezsidet. Nem szégyelled magad?

Na, látod, tudtam, milyen sötét vagy, a magyar GDP egyáltalán nem a Hortobágy térkövezésétől nő, hanem az exportra termelő ipartól. (Sőt, még azt is megsúgom neked, hogy az EU-csatlakozás előtt magasabb volt a magyar gazdaság növekedése, mint az átlagos növekedésünk EU-tagként.)

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 12:08:36

@Blogger Géza: Vajon kinek a faszát tisztelhetjük kendben humor Harold testvér?
(humor Harold: olyan emberke, aki azt hiszi magáról, hogy humoros, pedig nagyon nem.)
Neked is a tanáraid voltak a hülyék..brhüüüüüüü,a link azé'van,mert abban van az információ,mint tojásban az élet,s nem mint a sötétség a fejedben
Olvassad el ezt és nézzed a GDP növekedést! Hosszú táv című grafikont!
Mit látsz benne, mert ez is az igazsághoz tartozik.

index.hu/chart/2014/08/14/most_akkor_lekorozzuk_europat_vagy_mi/

Segítek neked, hogy megértsed!
Van egy pillanatkép. ahol ott van a 3,9%.
Magyarán lenyomta a magyar gazdasági növekedést a gödör legaljára, majd onnan felmászott pár lépést. Ez a pár lépés a gödör mélyéről lenne a sokat emlegetett "beindítás".
A múlt padig ott van alatta! Látható jól, hogy összességében leszakadóban a magyar GDP!
Érted?
Folyamatosan romló GDP-ből lehet fejlődni! Mennyi is volt tavaly? Úgy tudom, hogy mínuszban volt, tehát innen kiindulva nem akkora nagy a siker, mint ahogy eladják! Miből is jött össze?
Nagy része a gépjárműgyártás fellendüléséből!
Köszönjétek meg ezt a szociknak, mert ők hozták az összes gyártót!
Viktor milyen multit hozott mióta hatalmon van? Csak egyet mondjatok droidok! Kik mentek el? Azokat majd én sorolom!
Igazi nagyágyúk léptek le, de csak könnyűsúlyúak jöttek.
Nagy volt a jövés-menés idén a magyarországi cégek világában. Amellett, hogy még soha nem töröltek annyi itt bejegyzett vállalkozást, mint 2014-ben, sok külföldi társaság is menekülőre fogta. A legnagyobb távozók között volt a Nokia, a Lukoil, a Samsung, az E.ON, de több nagy bank tulajdonosa is lefalcolt. Persze jöttek is új próbálkozók, de igazi nagyágyúnak csak az indiai Apollo abroncsgyár számít.
hvg.hu/kkv/20141229_Igazi_nagyagyuk_leptek_le_a_magyar_piacro

miva? 2015.05.12. 12:11:08

@Blogger Géza: Ne már? Ha letérkövezed a Hortobágy kies tereit, attól nem nő a GDP? Nem leszünk gyarmat!
Kivéve, ha Putyin akar gyarmatosítani!

Piszkoskodik Viktor, bizony.

I_Isti 2015.05.12. 12:20:52

Addig ok, hogy ez a Cunyiné buta, mint a tök, de hogy ne tudjon fölvenni egy teszkó gazdaságos kosztümöt, meg egy normális szemüveget, meg hogy ne tudjon elmenni egyszer legalább évente fodrászhoz, meg kozmetikushoz, az botrány!
Ezért fizetek én 27%-os áfát?

sanyix 2015.05.12. 12:21:43

@Blogger Géza: "Te meg akkor "piszkoskodsz" itt a magyar kormánnyal, ahelyett, hogy hálát rebegnél neki, mert levitte rezsidet. Nem szégyelled magad?"

Miért szégyellné? A kormánynak a kurva anyját a "rezsicsökkentéssel" ami mellett emelte a rezsit: Útdíj, internetelőfizetések árának emelése, telefondíjak emelése, banki költségek emelése, chipsadó, samponadó, napelemadó, rekord áfa, és a többi, amivel ugyan annyira feltolta az adóterheket, mint amit a szar rezsicsökkentésetek ért, és ott van még az egekbe szállt euro, chf, és dollár árfolyam is.

"a magyar GDP egyáltalán nem a Hortobágy térkövezésétől nő, hanem az exportra termelő ipartól."

álmodj királylány... a magyar gdp növekedés egyenes arányban van az EU támogatások összegével, mivel a teljes növekedés az EU-tól lenyúlt pénzekből jön össze, enélkül a legkerekebb szám lenne a növekedési rátája magyarországnak: ez a szám a 0.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez nem újdonság, rákosi elvtársatok is ugyan így csinálta az 50-es években. Elvesz, majd töredékét visszaadja, és ünnepelteti magát hogy mekkora siker ez, kínosan ügyelve arra, hogy a negatív dolgokról szó se essen.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 12:23:19

@Blogger Géza: Aha és rosszabbul jártunk az EU-val ,kis is szokta ezt így mondogatni?...aha ezt Vona a fiatal fiúkat simogató nyilastestvéred..brhühüü.....

Bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”).

Tíz éve dől a lé ba+

Ezermilliárdokat kapunk ajándékba, mégis szabadságharcot hirdettünk Brüsszel ellen.

Pedig az országban az elmúlt évtizedben minden, de tényleg minden európai pénzből fejlődött. Honnan lenne pénzünk, ha nem lenne az EU?
Az uniós csatlakozástól 2013 végéig körülbelül nettó 7000 milliárd forint jött Magyarországra különböző uniós támogatások formájában. Az összeg felér a második világháború után Magyarországnak felajánlott Marshall-segéllyel, amit akkor szovjet nyomásra visszautasítottunk. Mire költöttük ezt a rengeteg pénzt? Honnan jön? Tényleg annyira jó nekünk? És mi lenne velünk nélküle?

2004 óta évente átlagosan két százalékkal növelte a magyar nemzetgazdaság teljesítményét a Brüsszelből érkező pénz. 2011-ben majdnem 5 százalékkal. Mellesleg ez volt az az év, amikor a kormány csúcsra járatta az EU elleni gazdasági szabadságharcot. A csatlakozás óta évente átlagosan hétszer több pénz folyt be a magyar költségvetésbe, mint amennyit az adott évben Brüsszelnek kifizettünk. 2012 végén a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5400 milliárd forint pozitívumot mutatott. A 2013-as adatok ezt az egyenleget 7000 milliárd forint fölé emelhetik.
Minden ebből épül

A Magyarországra érkező pénz legnagyobb szeletét az úgynevezett kohéziós, azaz a gazdasági-társadalmi felzárkóztatást szolgáló támogatások teszik ki. Ezeket az állam közvetlenül befekteti, például az infrastruktúrába, az oktatási vagy az egészségügyi rendszerbe, esetleg szétosztja a vállalkozások és a társadalmi szervezetek között. Az év elején megszüntetett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint, amely a csatlakozás óta felügyelte a fejlesztési pénzek elosztását, az elmúlt tíz évben Magyarországon megvalósult fejlesztések 97 százalékát uniós társfinanszírozással fizettük. Lényegében nem volt állami beruházás EU-s pénz nélkül, és a magyar állam fejlesztéspolitikája teljes egészében az uniós pénzeken alapult.
index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/

Blogger Géza 2015.05.12. 12:24:58

@miva?: Ha minden évben ugyanúgy lekövezel 100 nm-t, akkor bizony hogy egy csöppet sem nő az éves magyar GDP. Lassan kezded talán megérteni, mekkora hülyeségeket írtál..

Blogger Géza 2015.05.12. 12:30:05

@sanyix: "a magyar gdp növekedés egyenes arányban van az EU támogatások összegével" Talán inkább fordított. Sokkal. magasabb volt a GDP növekedésünk pl 2000-ben, amikor semmiféle EU támogatást nem kaptunk.

Te valami éktelen nagy lúzer lehetsz, akinek semmi nem sikerült ebben az életben, nekem a matricaköltségem is csökkent, meg a netelőfizetésem js a rezsicsökkentés mellett pluszban, de hát minden társadalomnak szüksége van balekokra, jó, hogy vagy nekünk. :)

Blogger Géza 2015.05.12. 12:31:05

@a nagy hohoohooo: "Folyamatosan romló GDP-ből lehet fejlődni! Mennyi is volt tavaly? Úgy tudom, hogy mínuszban volt, " Összekevered az IQ-dal. :)

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 12:34:08

@Blogger Géza Megérdemelsz egy bónuszt mint a nemzetthynácik egyik legnagyobb hímvesszője.....

"Az év elején megszüntetett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint, amely a csatlakozás óta felügyelte a fejlesztési pénzek elosztását, az elmúlt tíz évben Magyarországon megvalósult fejlesztések 97 százalékát uniós társfinanszírozással fizettük. Lényegében nem volt állami beruházás EU-s pénz nélkül, és a magyar állam fejlesztéspolitikája teljes egészében az uniós pénzeken alapult."

De mindenesetre fujj eu-és éljenek az oroszok ..brhühüüüü..

Szép,szép az a pénisz,de miért a nyakadon hordod?

Amúgy semmi bajom vele,jól mutatja mekkora fäszfej vagy..brhühü.....

miva? 2015.05.12. 12:34:38

@Blogger Géza: Akkor a GDP 4,6%-a EU pénzből van, és a növekedés 3,6%, így már neked is leesik valami, pontagyú?

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 12:41:17

@Blogger Géza: Hukk..hukk..már csuklom a röhögéstől ...és a végső nyomós nemzetthynáci érv ..brhüü....a smiley ..brhühüü..
Ugye elgondolkodtál azon, hogy hozzászólásod a fejedben lévő sötétség visszaigazolása?
Már nem egyszer írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és meghatalmazott közhülyéjének volt egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez lenne,akkor lehülyéztük Kósát.....téged és több túlértelmes jobbert látva .....az Kósa nem annyira hülye....

.. a "...smileyk...David E.a smileyt kidolgozó csapat egyik tagja:
"ezekkel az emberi a hangulatot kifejező jelekkel csak segíteni akarunk
az elsekélyesedett kifejezésre képtelen,érzelmi és értelmi
tehetségteleneken... "...
hát a jó szándék itt,is dugába dőlt...,s nem a szándék okán,...az alanyok selejtek,..

Belőled sem lesz már se tanár ,sem gyermekorvos.
Egy ilyen grammatikai készséggel megáldott "hülyegyerek", ne vegye már azt a bátorságot, hogy minősítsen bármit!
Ha majd tanult, művelt, hasznos polgára leszel a társadalomnak, akkor talán lehet jogod a bírálatra...
"Si tacuisses, philosophus mansisses."Tudod mihez van jogod? Átcsúszni a pótvizsgán. Nem az én szegénységi bizonyítványom, hogy két mondatot sem vagy képes leírni...
frown hangulatjel

Blogger Géza 2015.05.12. 12:41:41

@miva?: Tévedtem, még mindig nem érted. :) Sebaj.

miva? 2015.05.12. 12:43:20

@Blogger Géza: Beszéljük meg: A GDP-ben benne van az EU-tól kapott pénzek eredménye?

Blogger Géza 2015.05.12. 12:45:43

@colonel Tigh: A valóság a sok zabáló magyar, akik kövérek. és imádnak panaszkodni, tehát ha megkérdik őket, akkor szerintük még kajára sem telik nekik. :)

miva? 2015.05.12. 12:46:16

@colonel Tigh: Azért ezt árnyalja ám, hogy a gasztroőrült országokban vagyonokat költenek a kajára. Ez a francia 10% azt jelenti, hogy van benne szarvasgombás olivaolaj, sajtok, gyümölcs zöldségek, bor, bárányhús meg marha, stb. Magyarországon nem pont ezt jelenti az a 30,6%

miva? 2015.05.12. 12:47:11

@Blogger Géza: Na Géza, a GDP-be beleszámít az EU-s támogatással megvalósuló iskolafelújítás, köztér-rekonstrukció, stb?

Blogger Géza 2015.05.12. 12:47:36

@miva?: OK. Alapkérdés: Tehát érted már, hogy ha minden évben ugyanannyit letérkövezel a Hortobágyból, abból semmiféle GDP-növekedés nem származik?

sanyix 2015.05.12. 12:51:33

@Blogger Géza: Ja hát a béka segge alól nagyokat lehetett akkoriban növekedni gdp-ben :D és én nem 2000-ről írtam, hanem a jelenről.

Persze neked csökkent a netelőfizetésed összege is, ez simán lehet: 1. az állam fizeti helyetted (hiszen a munkaeszközöd), 2. kisebb csomagra váltottál, 3. megjelent egy új szolgáltató a putridnál (pl digi)
De a lényeg, hogy hazudsz, és csúsztatsz, mert egy szar alak vagy.

És ott van a többi adóemelés, azokról miért feledkezel el? Ja persze tudom, neked az adóemelésekkor is minden ára csökken, hiszen így törvényszerű :D

Egyébként leszarom neked mi csökkent, az átlagot kell nézni, tudod nem csak te élsz ebben az országban ;)

Amúgy köszi szépen, de minden sikerült az életben amit eddig akartam, pedig az aktuális kormányok mindent megtettek azért, hogy ne sikerüljön ;)
Egy valamit nem szeretnék hogy sikerüljön, a kivándorlás, de a kormány olyan erősen biztat rá, hogy lehet hogy sikerülni fog.

Viszont a szar hazudozó csúsztató, hazaáruló embereket valamiért mindig is utáltam, így a fütyiszt, a maszopot, és a hozzád hasonló felszopóikat.

Babette anyó húsdarálója 2015.05.12. 12:52:35

@Blogger Géza:

"Igen, a tankönyvet a szerző írja, "

Ez igaz. És a hibák javítására volt már az átkosban is az u.n. lektor. Ezzel kiküszöbölték, hogy hibás könyvek kerüljenek a felhasználó elé.
Gugli a barátod, amennyi agyad van magadtól nem tudod mit jelent a szó. Ha tudnád, nem játszanád azt a kevés szürke mosogatórongyot, ami az agyad helyére van gyömöszölve.

miva? 2015.05.12. 12:55:46

@Blogger Géza: Nem is erről van szó, hanem arról, hogy az ellenség EU adta pénz több, mint a növekedés. Igaz, hogy az EU adta pénzre azt mondjátok, hogy bagatell, a növekedésre meg azt, hogy hatalmas, de mégiscsak arról van szó, hogy a költségvetés 10%-a körüli összeget kap Orbán évente az EU-tól, és közben úgy viselkedik, ahogy. Ez itt a gáz.
Hazajár a hülyegyerek harmincévesen havi 20ezer forintért, és közben hőbörög a szüleiről amerre jár, meg büszke, hogy minden hónapban 10ezer forintnyival többet költhet, de csak 9900-zal költ többet, és így a 200ezer adóssága el is tűnik hamar, az apja meg kapja be.

Ezek vagytok ti.

zdanee 2015.05.12. 12:56:07

@Blogger Géza: A plafon, bazdmeg, a plafon! Hát nem félsz, hogy rád szakad 10 emeletnnyi födém és ráadásul a Mennyország alagsora?

Blogger Géza 2015.05.12. 12:56:25

@sanyix: 1. Nem fizeti helyettem az állam. 2. Nem változtam kisebb csomagra. 3. Semmiféle új szolgáltató nem jelent meg. Amúgy igaz, az átlagot kell nézni, ezért is döntő a 2014-2015-ös időszakban az átlagos 9%-os reálbér-növekedés, és az ennek valódi alapját képező a 15%-os iparitermelés-növekedés. Az egyéni nyomoroddal meg menj panaszkodni a szomszédasszonyhoz. :)

Blogger Géza 2015.05.12. 12:58:46

@Babette anyó húsdarálója: Érdekes, én emlékszem, hogy régebben is voltak hibák a tankönyvben. De valahogy senki nem csapott ekkora hiszit emiatt. És mégis jobbak voltak az oktatási eredmények.

Blogger Géza 2015.05.12. 13:01:26

@miva?: Te meg az vagy, akinek gőze sincs arról, mi húzza felfelé a magyar GDPt-, továbbá gőze sincs arról, mi a termelés, a fogyasztás, és a transzfer közötti különbség, csak lát 2 %-ot és azt hiszi, ért valamit. Pedig nem.

sanyix 2015.05.12. 13:07:09

@Blogger Géza: Most mit ismételgeted a propaganda százalékokat? Tanultam a komcsikről, láttam az 1984-et, ott is ugyan az ment. Csak sajnos én is ismerem a negatív számokat, is meg azt is hogy hogy számolják pl a reálbért (pl nem veszik bele ezeket m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/10749226_985163778167032_1309978259_n.jpg ), szóval ez a tipikus komcsi statisztikai trükközés.

Persze tudom gézuka, neked az áfa emeléssel is minden ára 2%-al csökkent, "only for blogger géza".

Na mondd azt a szolgáltatót és netcsomagot amiről nem váltottál és csökkent (ez egyébként elég fura, mert a trénél, és a upc-nél is csomagot kell váltani hogy az esetleges árcsökkentést, ami 2010-előtt volt utóljára), de nyilván te más szolgáltatóhoz tartozol, vagy hazudsz.

miva? 2015.05.12. 13:07:24

@Blogger Géza: Mi van?

229 700 forint volt a bruttó átlagkereset, Keresetek, 2013. január–november KSH

235 900 forint volt a bruttó átlagkereset, Keresetek, 2014. január–november KSH

Infláció 2013-2014 összesen 1,5% MNB

Két év alatt a reálbér növekedése 2,66%

Te az előző év azonos időszakához képest nézed azt az adatot valami olyan hónapban, amikor épp manipulálták az inflációt. A kétéves reálbérnövekedés 2,7%, azaz évi 1,35%

Gratulálok!

A te számításod szerint két 8%-os évet figyelembe véve az eredményed erre az időszakra 16,64%, azaz 6,256-szorosára hazudtad a KSH és az MNB adatait.

Blogger Géza 2015.05.12. 13:11:54

@miva?: Neked tényleg nem szabad olyan dolgokkal foglalkozni, ahol számok vannak, még az évszámokat sem sikerült felismerned... Atyaég, és ilyen valaha lektorált... Tényleg jobb, hogy itt is szétcsapott a kormányzat. :)

sanyix 2015.05.12. 13:13:30

@Blogger Géza: jut eszembe, ezt a netelefiztetős csökkentős mókát már mintha egyszer eljátszottuk volna, akkor sem sikerült belőled szolgáltatót és csomagot kicsikarnom. Vajon miért?

miva? 2015.05.12. 13:17:55

@Blogger Géza: Na mesélj szépen, 2013 januártól 2014 decemberig hány év? Hol van az a két 8%-os éved?

Szánalmas ostoba seggnyaló, te!

miva? 2015.05.12. 13:18:45

@Blogger Géza: Nem lektoráltam aranyapám :D Neked vagy memória- vagy szövegértési problémáid vannak.

sanyix 2015.05.12. 13:20:07

@Blogger Géza: gézuka, nagyon szar a terelési technikád. Legalább ne kevernéd össze a témákat...

miva? 2015.05.12. 13:21:01

@miva?: Egyébként van hiba a kommentemben, de te soha nem fogod lefülelni. Többieknek: Tudom, hogy hatványozni kellett volna, de indulatba jöttem, és elrontottam. AZ ilyen irányú tévedéstől neki jobb, szóval az igazság még csúnyább ennél is.

Blogger Géza 2015.05.12. 13:32:02

@miva?: Akkor szerkesztettél, még rosszabb. :)

Blogger Géza 2015.05.12. 13:34:23

@miva?: Funkcionális analfabéták kedvéért ismétlés:

"A tavalyi több mint 5 százalékos emelkedés után idén további 4 százalék körüli mértékben nőhetnek a reálbérek"

magyartakarek.blog.hu/2015/04/21/tobben_dolgoztak_tobbert_februarban

Szelid sunmalac 2015.05.12. 13:34:23

Latom Gezuka megint hinti az okossagot. A ven fasz.

Blogger Géza 2015.05.12. 13:36:18

@sanyix: Egyrészt mert nem hordom magamnál a régi számláimat, másrészt meg nem fogok magamról túl sok személyemhez köthető adatot nyilvánosságra hozni. :)

miva? 2015.05.12. 13:42:13

@Blogger Géza: de nem igaz, akárhányszor ismétled
A KSH szerint nem igaz, te nagyokos másféleszű narancsdroid!

sanyix 2015.05.12. 13:42:27

@Blogger Géza: személyedhez köthető, hogy milyen netcsomagod van milyen szolgáltatónál? Persze hogy nem. Tehát kamuztál megint, azért nem árulod el. Azért nem lepődtem meg, hiszen a magadfajták minden szava hazugsák.
Nekem trékom Netmánia L díjcsomagom van, aminek egyébként 200 forinttal emelték a havidíját a kormányod intézkedéseire. Bizonyára ez nagyon személyes adat, hiszen "mindössze" pártízezer embernek van ilyen csomagja az országban :DD

miva? 2015.05.12. 13:44:35

@Blogger Géza: Azt tudod, hogy mit jelent az, hogy "az előző év azonos időszakához képest"?

miva? 2015.05.12. 14:08:59

Úgy látom, nem készítették fel elég alaposan Gézát.

sanyix 2015.05.12. 14:13:00

Amikor "bekerítikik" lelép, és úgy érzem soha nem fogom megtudni melyik az a bűvös netcsomag aminek az ára az adóemelések ellenére is csökkent. Valószínűleg azért mert nincs ilyen.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 14:28:38

@Blogger Géza: Lószart hímvessző...brhüüü...

"zaol.hu/gazdasag/nem-a-realberek-vagy-a-gazdasag-novekedese-huzta-a-piacot-1691146

Kizárólag azért van, mert az online kassza hatás belépett. 2014 január-februárban kezdett gyorsulni az online pénztárgépek kiépülése....brhühüü...

Pipas 2015.05.12. 14:36:52

@a nagy hohoohooo: "Kizárólag azért van, mert az online kassza hatás belépett. "

Előtte meg kizárólag az Eu miatt volt GDP növekedés, előtte a német autógyárak miatt, az előtt meg kizárólag a mezőgazdaság miatt, mert jó volt az idő.

Előtte meg kizárólag a gazdasági válság miatt omlaszotta meg az MSZP az országot, előtte meg 2006-ban kizárólag azért, mert a fideszesek összeesküdtek ellenük.

Bizony, így kell látni ezeket a dolgokat. :D

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 14:43:21

@Blogger Géza: Uram Isten, és ilyen fasznak van szavazati joga ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek meg nincs,na ez az igazságtalanság!
Az egyik képviselő azt mondta, hogy: "Az emberek hiszen a szemüknek és a zsebüknek". Milyen igaz. Én is így vagyok ezzel, és azt érzem, hogy amit a rezsicsökkentéssel adtak, azt sokszorosan visszavették a többi megszorító intézkedésükkel-5000 milliárd- így aztán én jobban örülnék, ha nem lett volna tranzakciós díj, a kamatok utáni 0,006-es egészségügyi hozzájárulás, telefonadó, a multik megadóztatásának áthárítása a vevőkre, az egykulcsos SZJA kiskeresetűeket sújtó következménye, stb. Remélem, hogy ennek az Orbán bandának ez a harc lesz a végső.
Hihetetlen tényleg. Annó a kompenzációval 1m3 gáz kb 100 Ft volt. Most a 10% csökkentéssel 130 felett és ennek örülünk (természetesen jobb mint a 145..). Nem tudom akkor hol volt a sok aktivista hiszen sokkal nagyobb volt a kedvezmény és azok kapták akik tényleg rászorultak (legalábbis jobban megszűrve mint ahogy most van.
Vegyük már észre,Orbán ún,stratégiai megállapodást kötött a multikkal,ennek keretében szabadon emelhetik az áraikat azok akik beletartoznak abba a körbe.
Orbán minden bizonnyal meglépi a választások előtt az ÁFA csökkentést,ezért adott most szabad kezet a multiknak.
Azok most számítván az ÁFA csökkentésre kihasználják az Orbán által nekik biztosított előnyt,engedményeket perszehogy árat emelnek.
Pontosan mint a rizsacsökkentésnél,előbb felemelték az energia és szolgáltatások árait 30-40-50%-al ,hogy aztán nagy győzelemként bejelentsék az 10%-os rizsacsökkentést.
Az ÁFAcsökkentés sem lesz,nem is lehet oly mértékű mint a mostani elemelések.
Nos ez az a FideSSkormány aki háborúban áll a multikkal,bankokkal...a mi pénzükön,ellenünk.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 14:55:21

@Pipas: Derága Baro....,ööö....nem kéne osztani azt amiből az evolúció -oly bölcs előrelátással semmit nem adott -aki le van szarva ne ugráljon brhühüü....emúttnnyócéév?..brhüüüü....Esküdni mertem volna rá, hogy most kiadós »gyurcsányozás« jön.

Gyurcsány 2006 után megkezdte a gazdasági kiigazításokat, ami Orbán által feltüzelt embereknek nem tetszett. Orbáni ellenszélben, Bajnai miniszterségének a támogatásával is sikerült az államháztartási hiányt 10% felettiről levinni 4% alá 2008 végére, a világgazdasági válság kezdetére. A világgazdasági válság következményeként, a forint romlása jelentősen megnövelte az ország adósságát, és a befektetők államkötvény eladása miatt a MNB tartalékai jelentősen lecsökkentek. Amit a Gyurcsány egy gyors EU-IMF hitellel ellensúlyozott, kezelt sikeresen. A 20 milliárd euró hitelből a nagy kamatozású gyorsan lejáró hiteleket finanszírozták csökkentve, spórolva a pénzünkkel itt is, a másik részével az MNB-t tőkésítették fel, a megmaradó részt 500 milliárdot bent hagyták tartaléknak, és nem vették fel.

Az államadósság ma is ott van, vagy még rosszabb a 3 ezer magánnyugdíjas pénzének elverése, elköltése után, és további 3 ezer milliárd megszorítás után is rosszabbul élünk mint 2010 előtt a világgazdaság idején.. Orbánék azt mondták, hogy üres volt a kassza amikor átvették a kormányzást. Ezzel szemben ott volt a 3 ezer milliárd magánnyugdíjpénztár mint jelentős magyar tőke erő államkötvénybe is, részvényekben is támogatva hazánk gazdaságát, aztán ott volt a feltőkésített MNB, amit most próbálnak kirabolni, és ott volt az 500 milliárd IMF hitel is mint végső eszköz, amit fejlesztésre is, beruházásra is, versenyhelyzetünk javításra, szociális programra is lehetett volna fordítani!

Ehelyett mi történt? Orbán Mol, Rába részvényeken eltőzsdézte a jelentős részét az 500 milliárdnak, a másik részét oda adta a közgépes Simicskának, más csókosainak. Az egykulcsos adóval a gazdagok zsebébe még egyszer annyit tettek, mint 2010 előtt. A gyerekek utáni adójóváírás, a gazdag gyermekeket jutalmazza a szegényekkel szemben. A szegény gyerekek ma éheznek. Ilyen pofátlan föld, és trafik mutyik soha nem voltak, és saját törvényeik szerint is bűncselekmény, csak a baráti ügyészség mossa kezeit! Mit tettek a rokkantakkal, mit tettek a szociális rászorultakkal? Mit tettek a magyar gazdaság versenyképességéért?

Hát ezt:
Így buktak be az elmúlt négy év gazdasági ígéretei
2014.12.01. 08:03 Ténytár

Az előző ciklus elején a Fidesz-kormány számos ígérettel állt elő. Azóta eltelt négy év, és a magyar gazdaság állapota egyáltalán nem tükrözi azt, hogy ezek az ígéretek, vagy inkább jóslatok megvalósultak volna. Szerencsére ebből az időből számos dokumentum áll rendelkezésre (például a Széll Kálmán Terv, vagy korábbi konvergencia programok), amelyek segítséget nyújtanak abban, hogy összehasonlítsuk, mit is remélt 2014-re a kormány, és ebből mi valósult meg.

A számok és az adatok nem azt mutatják, hogy bármi is megvalósult volna a kitűzött célok közül. Ahol pedig meglepően "jól" teljesített a kormány, ott általában ehhez az eredményhez a trükközés is hozzájárult. Mindenesetre ha csak a legfrissebb szegénységi adatokat vesszük figyelembe, akkor jól körvonalazódik, hogy az elmúlt négy évben a kormánynak nem sikerült leküzdenie a magyar gazdaság betegségeit, és egyáltalán nem teljesítünk jobban 2010-hez képest.
tenytar.blog.hu/2014/12/01/igy_nem_teljesultek_az_elmult_negy_ev_gazdasagi_igeretei

Brhüüü ,itt vagy te nekünk okosnak..brhüü még tejet is adsz ..brhüüü...fejéskor..brhüü.....direktiben UHT-t....

István Tamasi 2015.05.12. 15:21:10

Nincs elég tornaterem?
Lehet az osztályteremben fedettpályás kinézmagasabbra versenyt rendezni. (-

Pipas 2015.05.12. 15:28:28

@a nagy hohoohooo: "Gyurcsány 2006 után megkezdte a gazdasági kiigazításokat"

Amit meg kell magyarázni az már el van b.szva. :D

Ne erőlködj, tudom, hogy meg tudod magyarázni. :D

Pipas 2015.05.12. 15:33:14

@a nagy hohoohooo: "sikerült az államháztartási hiányt 10% felettiről levinni 4% alá 2008 végére, a világgazdasági válság kezdetére. "

Az ám egy igen komoly fegyvertény, tényleg. Félig kikalapálták, amit elk.rtak. :)

De nyugodj meg, meg lehet magyarázni. Ha igazán szeretet Gyurcsány eftársat, ha igazán hiszel Gyurcsány eftársban, akkor meg tudod magyarázni. Magadnak legalábbis.

Figyu: engem igazából nem érdekel, hogy milyen frankók voltak és az sem, hogy igazából Gyurcsány hazudott akkor amikor azt mondta, hogy elk.rták. Én csak jeleztem, hogy ez a "magyarázzuk meg a másik oldal eredményeit és a mi oldalunk kudarjait" játék már vagy négy éve megy.

Ha azt veszed észre, hogy a kedvenceidnak nincsenek hibái, a másik oldalnak nincsenek eredményei, akkor becsaptad magad. Ennyi az egész.

Pipas 2015.05.12. 15:50:56

Homer Simpson:

( 8(|)

Trackers 2015.05.12. 16:37:05

@ex-dr. vuk:
"Nem, nem lehet barmilyen tankonyvbol tanitani."

Ez teljesen igaz megállapítás kivételesen.
Ezért van, hogy a tankönyvek használhatatlan részét kitették az alaptantervből.
Még így is jópár selejt maradt benne, amit folyamatosan cserélni kell, köszönhetően a Magyar Bálint féle iskola szétveréseknek, és a Gyurcsány féle tankönyv piac kiárusítsának.

Trackers 2015.05.12. 16:38:38

@a nagy hohoohooo:

Gyurcsány elkúrta, és beazonosíthatatlan karhatalmistákkal ellenzékieket veretett, mikor az elkúrás okán tiltakoztak.

Ennyit érdemes erről a pojácáról tudni, meg azt hogy örök megvetésünket kiérdemelte.

csoio csagasz 2015.05.12. 16:59:30

Közeleg az idő, amikor megfordul az irány és ezeket a férgeket nem oda kíséri a rendőr, hanem el.

miva? 2015.05.12. 17:10:08

@Trackers: Oké, Gyurcsány egy átok, de térjünk vissza az eredeti témához! Akkor ez a mostani oktatás most jó?
Dacára az MTA, Pokorni, Tanárok, Kiadók, Szülők, Diákok kétségbeesésének? A kormány is visszafordult, annyira gáz ez a Rózsika által Orbán álmából valósággá lett káosz!

Pipas 2015.05.12. 17:15:10

@miva?: "Akkor ez a mostani oktatás most jó?"

Olyan nincs, hogy "az oktatás jó". Mindig vannak hibái, mindig vannak, akik bírálják, nincs "jó" oktatás.

Ellenben az oktatás minőségi igen szubjektív. Mivel évek óta folyik a gyűlöletkampány az ellen, amit az oktatásban csinálnak nyilván nem csoda, hogy egy csomóan úgy látják, hogy az oktatás rosszabb mint amilyen volt.

A "demokratikus ellenzék" sajnos politikai céljaira felhasználta az oktatást is, mára teljesen lehetetlen egyáltalán beszélni is az oktatásról mindenféle politikai felhangok nélkül. Szakmai érvek már nem hangzanak el, a hozzáértőket már senki sem kérdezi meg, ellenben mindenki más nyomja a véleményét ezerrel.

BTW gondolom te sem vagy szakember, jól látom? :)

miva? 2015.05.12. 17:20:11

@Pipas: Én általában értékelem a hozzászólásaidat. A maiak is teljesen megállnak a lábukon, de ez itt most sántít. Szakmai érvek tömkelege hangzott el akár csak Pokorni részéről.

Pipas 2015.05.12. 17:25:25

@miva?: "Szakmai érvek tömkelege hangzott el akár csak Pokorni részéről. "

Nos igen, biztosan, mindent nem olvasok. Nyilván vannak helyek, ahol vannak szakmai érvek is. Amit mondani akartam az az, hogy a nagy zajban már nem érvényesülnek a szakmai érvek.

És igazából az elfogulatlan érveket hiányolom. Az, hogy vannak néha szakmai elemek is a politikai vitában az nem igazán nyugtat meg.

ami szabad 2015.05.12. 17:31:38

Félnek? Hát, van is miért! Lesz ez még így se!

miva? 2015.05.12. 17:36:21

@Pipas: Vannak elfogulatlan érvek. Pl nem kell szuperintézményekbe szervezni az iskolákít by Pokorni. Nem kell állami kézbe venni a tankönyvkiadást by Pokorni. És csak tőle van még számos hasonló. Elég, ha néha interjúkat elolvasol. Az MTA állásfoglalásai is elég nagy sajtóvisszhangot vertek. Ha neked ez az ügy sötét, akkor előbb informálódj.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 17:54:52

@Pipas-@Trackers: Anyátokat qrta meg hat török kamionos :"TE FASZ!" brhühüü..

Ez volt az a beszéd, ami miatt egy csomó rossz dolog történt az országgal.
Mindenekelőtt Orbán.
Igen, általában a lányok hibásak azért, mert megerőszakolják Őket.
Nos, ezt nagyon nem veszi be az én szervezetem.
Orbán a Fidesz valamennyi anyagi forrását arra fordította, hogy találjon valamit, amit az MSZP ellen lehet fordítani. Jó anyagot talált - egyik délután, amikor a Parlament előkertjében sétált (sic!)
Gyurcsány arról beszélt, hogy az eddigi hazudozásokat, látszatkormányzást, lopásokat, saját érdekek hajszolását be kell fejezni. Arra szólította fel szűk körben társait, hogy térjenek az igazság és a becsület útjára, a haza (a “kurva ország”) üdvét tartsák szem előtt, a demokratikus normákat kövessék.
És akkor Orbán fordította, és bebizonyította híveinek, hogy a legnagyszerűbb (és mostmár mondhatja immáron) legkegyesebb pártvezér.
Hogy éppen Gyurcsányon csattant az ostor, az csupán a véletlenek szerencsés Orbán általi megerőszakolásán múlott.
A rohadt görények csak nem nyugodtak. Annyira féltek Gyurcsánytól, hogy már semmitől sem riadtak vissza.Hát csak röhögni tudok.2006 - ban nagyon mocskos dolgok történtek az akkori ellenzék a FideSS tudtával,felbujtásával.
Erre bizonyíték a semmisségi törvényük amely mintegy "judáspénz" a vandáloknak, illetve a rendőrség egyetemes elítélése, mert hiszem hogy a rendőrök a törvény szerint jártak el erre bizonyíték a videók!Aztán meg azt is láttuk és hallottuk, hogy Orbán valamivel korábban beült a futballhuligánok közé. Az is tény, hogy Orbán ragaszkodott ahhoz a helyszínhez, amitől sokan óva intették, ahol feltüzelte a híveit. Ő maga pedig beszállt a páncélautójába és elfelejtette tájékoztatni (rendőrségi kérés ellenére) a rajongóit, hogy rendőri attak folyik a Deák tér irányában a tomboló csürhe ellen, akik mindenképpen rá akarták húzni a rendőröket a tömegre (hangfelvételekből tudjuk). A rendőrök többszöri felszólítás után kezdtek el oszlatni, miután sokan nem tettek eleget a felhívásnak.A 2006. őszi eseményeknek volt egy célja, Orbán szeretett volna miniszterelnök lenni. 50 év telt el, el lehetett volna adni a nagyvilágnak a hatalomszerzését forradalomnak átkeresztelve.
És ez annyira megragadt a zakkant agyában, hogy jobb híján a 2010-es választást nevezte ki forradalomnak
Azóta a nap is másképp süt, tudniillik a napot is és a csillagokat is lehazudják az égről az idejáró idétlenekkel együtt.A 2006. őszi eseményeknek volt egy célja, Orbán szeretett volna miniszterelnök lenni. 50 év telt el, el lehetett volna adni a nagyvilágnak a hatalomszerzését forradalomnak átkeresztelve.
És ami röhejes buta nemzetthynácik az őszödi beszédet méltatta Lázár egy jegyzőkönyv szerint:
Lázár “ennyi év távlatából, némi higgadtsággal kezelve a helyzetet” Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből sok mindent figyelmébe lehetne ajánlani a mindenkori kormánynak.
hvg.hu/itthon/20140724_Az_oszodi_beszedet_meltatta_Lazar_egy_jeg

Brhüü szép nap volt,szép este ,csupa móka kacagás ,gyertek máskor is ,jó röhögni az ilyen idiótákon....brhüü úgy tartják inkább szidják,mint kiröhögjék az embert,,brhüü...

Szúrófény 2015.05.12. 18:02:38

Ha eszembe jut, apám még, hármasban, a szekéren erdőbe kivivő fuvaros gazdával, vitette magát a vadászat helyszínére! Majd kettesben töltötték a napot! Horthy kormányzóval! A kormányzó szarvast lőtt, saját kezűleg megnyúzta, Majd a szekeres falibeli gazda 15 órára értük jött! 50 év múlva, a vidéken járva, megkérdezték, maga a Gyukinak" a fia? Napi horgászjegyet vettem a terület horgásztavára.

Pipas 2015.05.12. 18:08:41

@a nagy hohoohooo: "Arra szólította fel szűk körben társait, hogy térjenek az igazság és a becsület útjára"

Mondjuk ez nem igaz. A becsület útja az lett volna, ha feladja magát. De tudod mit, ne higgy nekem. Higgy neki:

"Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet"

Gyurcsány nem hazugságokkal nyert választást, ez nem igaz országhoz vezetett. A becsület útja ezek után nem az, hogy "gyerekek, hazudtunk" hanem az, hogy "tisztelt bíróság, hazudtam".

"mert hiszem hogy a rendőrök a törvény szerint jártak el erre bizonyíték a videók!"

Hazugság, egyértelmű, hogy nem a törvények szerint jártak el és ezt a bíróság is kimondta. Nem viseltek azonosítót, amit kellett volna, nem rendszeresített eszközöket használtak, ez is jól látszik a videókon. Ez tehát hazugság volt a részedről.

@miva?: "Pl nem kell szuperintézményekbe szervezni az iskolákít by Pokorni. Nem kell állami kézbe venni a tankönyvkiadást by Pokorni."

Ezek nem érvek, ezek vélemények.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 18:26:35

Mindig röhögök, mikor az MSZP házi blogja aggódik az oktatásért.

Azután hogy
- elkúrták az oktatási rendszert,
- átgondolatlanul ráerőltették az iskolákra a 4-6-8-12 osztályos szisztémát,
- bezárták az iskolák és óvodák nagyrészét.
- privatizálták haverjaiknak bagóért a tankönyv-gyártást (Gyurcsány cégeinek)
- bevezették a nincs osztályzat, nincs buktatás, nem kell tanulni rendszert
- tanár nem szólhat a diákra, de a diák lerúghatja a tanár fejét fegyelmet.

Hányinger vagytok ostoba MSZP csicskák !

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 18:27:30

@Pipas: Az emberi butaság és hülyeség határtalan… Ez már nagyon sokszor bebizonyosodott, azonban te túlteszel mindenen brhühüüüü..

Politikai kampány mi?..brhüüü....gyűlöletkampány mi?...brhühüü..

Amióta a FideSS csürhe bitorolja a hatalmat hányszor marasztalták el az csak az oktatás elbaszása miatt őket?
Na figyu szellemi kiskorú...brhüü..

-PISA 2015 – most jön a fekete leves
2014. január 25.

tanarblog.hu/cikk/pisa-2015-most-jon-a-fekete-leves

kávéNagy felhördülést okoztak a legutóbb nyilvánosságra került PISA eredmények, hiszen hazánk minden tekintetben rontott az eredményein, az OECD országok teljesítményének átlaga alá került. Az államtitkár asszony intézkedési terv kidolgozására szólította fel az iskolák vezetőit, és természetesen minden párt igazolva látta az eredményekben összes eddigi állítását és intézkedését. Érdemes végigfutni a PISA gyorsjelentését, sok tanulságos és elgondolkodtató megállapítás van benne (IDE KATTINTVA). Úgy gondolom azonban, hogy a mostani fiaskó csak a kezdet és a feketeleves még hátra, a következő felmérésben ugyanis külön szerepel majd a problémamegoldás képessége és 2015-ben már a kollaboratív problémamegoldást is méri a teszt.

-Csapnivaló a magyar PISA-bizonyítvány
2014 index.hu/tudomany/2014/04/23/csapnivalo_a_magyar_pisa-bizonyitvany/
Idén április elején megjelent a 2012-es PISA-felmérés kiegészítő vizsgálata, amely azt bizonyítja, hogy a magyar diákok a kreatív problémamegoldásban sem jeleskednek. A '80-as évek elején a magyar tanulók még világelsők voltak a matematikai és a természettudományos ismeretek terén, egy évtizeddel később viszont már csak a középmezőnyben szerepeltek. Rövid időn belül nincs remény a felzárkózásra.

-PISA-felmérés: rosszabbul teljesítenek a magyar diákok .
eduline.hu/kozoktatas/2013/12/3/PISA_felmeres_2012_R6M9JG

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 18:29:30

@a nagy hohoohooo:

Öröm olvasni Gyurcsány személyes seggnyalójának felháborodását mikor kedvenckéjéről valaki leírja az igazságot.

Gyurcsány:
- adócsaló
- közokirat hamisító
- privatizáló tolvaj
- ellenzékieket veretett beazonosíthatatlan karhatalmistákkal
- amiért a főkapitányt kitüntette
- elkúró
- ország eladósító
- hazaáruló, komcsi spicli aki a Dialógus csoportról jelentgetett.

Lehet őt szeretni, de azért én leköpöm ha látom, meg a magadfajta csicskásait is.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 18:34:31

@a nagy hohoohooo:

Én köszönöm hogy belinkelted a 2012-ben végzett PISA teszteket, amik az MSZP-s elkúró kedvenceid inkopetenciáját kiválóan bizonytják.

Ugyanis olyan 15 éves gyerekeken végezték a PISA tesztet akik éppen Magyar Bálint reformjainak a szerencsétlen áldozatai, az osztályzat eltörlés, a buktatás eltörlés, a tankönyvprivatizáció, és a rendszer szétverése kapcsán.

Ezen szerencsétlen diákok életük első 7 évét az iskolában az MSZP-s tetvek elkúrása kapcsán nem tudták számottevően és EU-s átlaghoz képest átlag felett teljesíteni.

Örök megvetés emiatt Gyurcsánynak é az MSZP-nek.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 19:01:45

@Pipas Aki hülye az is marad..brhüü..hukk..hukk..már csuklom a röhögéstől ,2006 ugye a sláger az adatok eltitkolása?...brhüü..

"Azt állítja a Fidesz elnöksége
Mesterházy Attilához írt levelében, hogy egy jogerős bírósági ítélet nyomán bebizonyosodott: egyes vezető politikusok tudatosan tévesztették meg az embereket, Gyurcsány Ferenc és Veres János felelőssége a hamis adatok közlésében és valós adatok eltitkolásában nem vitatható. Ezért kérik, hogy vegyék le őket az MSZP választási listájáról.

Ezzel szemben a tény az A Fidesz által hivatkozott bírósági ítélet ugyanis csupán arról szólt, hogy az Európai Uniónak az úgynevezett túlzott deficiteljárás keretében évente kétszer megküldött adatokat a kormányzati hiányról, illetve adósságról már az elküldésük idején nyilvánosságra kell hozni, és nem szabad megvárni, amíg az Európai Statisztikai Hivatal (általában néhány héttel később) véglegesíti őket. A korábbi magyar gyakorlat egyáltalán nem volt kivételes az uniós országokban, de ez nem jelentett titkolózást, már csak azért sem, mert a Központi Statisztikai Hivatal honlapján is látható, hogy a kiküldött és a jóváhagyott számok általában megegyeztek, ha pedig mégsem, akkor az eltérések nagyságrendileg minimálisak, vagyis teljesen értelmetlen lett volna bármit is eltitkolni. Talán nem véletlen, hogy a Fidesz elnöksége és vezetői egyetlen olyan példát sem hoznak fel, amelyből ez a következtetés volna levonható, és csak általánosságban beszélnek adatok hamisításáról. Mellesleg a Fővárosi Bíróság tavaly nyáron utasította el több magánszemély keresetét Gyurcsány ellen, megállapítva, hogy a miniszterelnök és munkatársai nem szegték meg a közérdekű adatok közzétételére vonatkozó törvényes előírásokat. És végül egyáltalán nem mellesleg, hanem nagyon is konkrétan: a Pénzügyminisztérium a választások előtt is minden áldott hónapban közölte a legfrissebb államháztartási hiányadatokat. Csak nehogy az legyen hamis, aki hamissággal vádol."

Pipas 2015.05.12. 19:13:29

@a nagy hohoohooo: "Ezzel szemben a tény"

A tény az, hogy Gyurcsány apád egész beszédet mondott erről. Le is bukott vele. Utána megpróbálta kidumálni.

Láthatólag némi sikerrel, mert a rajongói, köztük te is, simán figyelmen kívül hagyják, hogy megbukott. Vegyük észre, hogy épp azt bizonygatod, hogy Gyurcsány nem mondott igazat, amikor az adatok eltitkolásáról, meghamisításáról, hazudozásról és elk.rásról beszélt.

A PISA teszt meg tényleg nagy öngól volt. :)

".brhüü..hukk..hukk.."

Ezt meg nézesd meg orvossal. :)

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 19:18:39

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nehogymán megsértőgygyél, mert agyturkász szakorvosit kérek tőled, bárki bármikor mondhatja, h. "bírónő-úr, nem
emléxem senemire", az majd akkor kell ha beszélni is tucc..brhüü..

Tanulj buta náci jobbikuSS ,hogy szép nagy náci ökör legyen belőled....

A PISA mérés tartalma és módszertana1

rpi.reformatus.hu/PISA_meres/PISA_01_M%C3%A9r%C3%A9s%20tartalma%20%C3%A9s%20m%C3%B3dszertana_BMA_140120.pdf

www.n-p-m.hu/files/mikent_lehet.pdf

Ja és télleg gyereken -köztük 15 éveseken is-végezték a PISA felmérést,DE NEM AZT MÉRTÉK FEL AMIT 7 éves korodban neked illett volna tudnod szellemi kiskorú........brhüü...

Megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra, hogy egy írás jelentése több/más is lehet, mint az egymás mögé írt szavak jelentése (most, diszlexia által fenyegetett kultúránkban nem is árt ezt gyakran hangsúlyozni).
Ezen felül hirtelen nem is jutott más az eszembe a beírásodról, mint egy daltöredék: "arrogance and ignorance go hand in hand".Olyan gusztustalan vagy mint egy telefosott búvárnadrág, tanyasi házipornó is erotikusabb mint a "munkásságod"

Pipas 2015.05.12. 19:22:11

@a nagy hohoohooo: "vagyis teljesen értelmetlen lett volna bármit is eltitkolni"

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

Pipas 2015.05.12. 19:26:46

@a nagy hohoohooo: "Ja és télleg gyereken -köztük 15 éveseken is-végezték a PISA felmérést,DE NEM AZT MÉRTÉK FEL AMIT 7 éves korodban neked illett volna tudnod szellemi kiskorú"

Jah, csak igen nehéz elsajátítani a 15 éves tananyagot, ha a 6 éveset nem tanultad meg.

Csak egy ostoba ember hiszi azt, hogy a 2012-es társadalmi, gazdasági, oktatási állapotokért nem felel az a kormány, amelyik 2002-től 2010-is vezette az országot.

Erről beszélek, vallásos hittel mentegeted a kedvenceidet és gyalázod a másik oldalt, ez így hiteltelen.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 19:29:17

@a nagy hohoohooo:

Ostoba Gyurcsány csicska...

A PISA-tesztben mért gyermekek 6 éves koruktól 13 éves korukig azaz 7 kerek esztendőn át, tanultak az MSZP és SZDSZ által szétvert kizsigerelt, diákokat védő, tanárokat megfélemlítő reformnak nevezett elkúrás közepette.

Ezen időszakban az alapkészségek, a szövegértés, a matematikai feladatok felismerése értelmezése már réges rég ki kellett hogy alakuljon,
hu.wikipedia.org/wiki/PISA-m%C3%A9r%C3%A9s

De hála a tetves MSZP-s SZDSZ-es garnitúrának ezen korosztály megszívta.
Örök megvetés a részük.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 19:32:09

@Pipas és huggyenotta csürhetársa @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: :

Mertugye nem a tanáraid hibája ,hogy ilyen hülye lettél,hanem a nemzőid részeg dugása eredménye vagy. brhüü.....
Naja én már észt nem adhatok,hülyéket és ostoba nemzetthynácikat nem tanítok,még akkor sem ha mint te 2 in 1-ben vagy,azaz benned van mindegyik
Na lássátok seggfejek:

.

"3. Az azonosító jelvény használatnak elmaradása:

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Rtv.) 20. §-ának (1) bekezdése szerint a rendőrt intézkedése során az egyenruhája és az azonosító jelvénye vagy a szolgálati igazolványa igazolja. Tény, hogy az országos rendőrfőkapitány által a Magyar Köztársaság Rendőrsége Öltözködési Szabályzatának kiadásáról szóló 12/2006. (IX. 27.) ORFK utasítás a bevetési egységek speciális szolgálati egyenruházatának elemei között – szemben a szolgálati öltözet és a gyakorló öltözet különféle
változataival – nem tett említést a szolgálati azonosító jelvényről. A gyakorló öltözet esetén pedig lehetővé tette a szolgálati azonosító jelvény viselésének mellőzését a szolgálati elöljáró döntése alapján.

Mindezekre figyelemmel az ügyészi szervezeti egységek, illetve a bíróságok részességgel kapcsolatos álláspontja e körben nem kifogásolható. "

Összefoglaló a 2006. évi őszi eseményekkel összefüggő ügyészi intézkedések vizsgálatáról.

Republic - Repül a bálna - 90 - Blog.hu
90es.blog.hu/2010/10/16/republic_repul_a_balna_1
2010. okt. 16. - Az évek során olyan remek közhelyekkel gazdagították a honi zenei palettát, mint az „aki hülye, az is marad”, az „ez a parancs, érik a narancs”,

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 19:33:41

www.napigazdasag.hu/cikk/33925/

Míg az EU tagállamainak exportja Oroszország felé visszaesett, az USA-é 20 százalékkal nőtt 2014 első 10 hónapjában.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.12. 19:35:55

@a nagy hohoohooo:

Hihetetlen mélységekbe süllyedsz vazze.

Ellenzékieket ezreit verette a főnököd, te verted rá a faszod, szíved szerint most is azt tennéd, (veretnél mindenkit aki mást gondol a világról), és még utólag meg is magyarázod.

Elmebeteg korcs vagy.

Pipas 2015.05.12. 19:40:10

@a nagy hohoohooo: "Tény, hogy az országos rendőrfőkapitány által a Magyar Köztársaság Rendőrsége Öltözködési Szabályzatának kiadásáról szóló 12/2006. (IX. 27.) ORFK utasítás a bevetési egységek speciális szolgálati egyenruházatának elemei között – szemben a szolgálati öltözet és a gyakorló öltözet különféle
változataival – nem tett említést a szolgálati azonosító jelvényről."

Jól látom, egy négy nappal később született utasításra hivatkozol? :D

"Mertugye nem a tanáraid hibája ,hogy ilyen hülye lettél,hanem a nemzőid részeg dugása eredménye vagy. brhüü....."

Jellemző, hogy nem tudsz leszálni arról, hogy a személyemet gyalázd. Bizonyos aluliskolázott műveletlen körökben ez jelenti az érvelést.

Pipas 2015.05.12. 19:42:43

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "USA-é 20 százalékkal nőtt 2014 első 10 hónapjában. "

így van. A poén az, hogy nem kedvelem igazából az Orbánt, de megint igaza volt. Kikiálltották mindenféle putyincsicskának meg azóta is jönnek a homokos hasonlatokkal, de végig igaza volt.

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 19:43:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló és és huggyenotta csürhetársa @Pipas

Mertugye nem a tanáraid hibája ,hogy ilyen hülye lettél,hanem a nemzőid részeg dugása eredménye vagy. brhüü.....

2 .rész:

"A Főügyészség határozatának indokolásában helyesen állapította meg, hogy az ORFK utasítás ellentétes volt magasabb szintű jogszabállyal. Ugyanakkor az Utasítás a 2006. szeptember 19-22-i eseményekkor még nem volt hatályban, így az akkor történtekkel összefüggésben nem jelenthet hivatkozási alapot az azonosító jelvény mellőzésére. (Az Utasítás megalkotását a 2006. április 27-én hatályba lépett, 20/2006. (IV.19.) BM rendelet 49. §-ának (2) bekezdése 90 napos határidővel írta elő.)

A Nyomozó Főügyészség tanúkihallgatásokkal és korábbi sporteseményekről készült felvételek beszerzésével megállapította, hogy a rendőrségnél már 2006 őszét megelőzően az a gyakorlat alakult ki, hogy a csapaterős tevékenység során használt gyakorló/bevetési ruházaton nem viseltek azonosító jelvényt. Mindezekre figyelemmel a Főügyészség a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazáshoz kapcsolódó bűnsegélyt, illetve bűnpártolást nem látta megállapíthatónak."

Két fazon,@pipas,és huggyenotta csürhetársa @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !antizseni-köznyelven säggfej-érdeklődve nézegeti a Windsori kastélyban a királyi WC fajanszot miután az idegenvezető ismerteti annak szuper működését,mégpedig,hogy ez a herkentyű kétszer többet tud mint bármely másik,kipróbálható kérdik?
Természetesen,...lecsüccsennek,nagydolog,s láss csodát a herkenytű kitörli a sejhaját.
Gatya fel,a két antizseni-köznyelven säggfej-hitetlenkedve behajol mire a szerkezet pofántörli,gúnyosan felkiált mégsem olyan szuper nem végeztem dolgom,ám mégis törölt.
Erre az idegenvezető uraim ez jól működik a sägget legyen bármilyen a formája mindig felismeri...brhühüüüü

Gyertek máskor is ,jó röhögni az ilyen nemzetthynáci jobbikuSS idiótákon brhüüü...úgy mondják inkább szidják az embert mint kiröhögjék...örökre szarrá aláztalak titeket ,eztán a nevetek szarháziak.....nem amnéziába esni.....brhühüü....

Pipas 2015.05.12. 19:46:31

@a nagy hohoohooo: "2006 őszét megelőzően az a gyakorlat alakult ki, hogy a csapaterős tevékenység során használt gyakorló/bevetési ruházaton nem viseltek azonosító jelvényt."

Szóval okés, mert már nem először csinálták. Gratulálok!

Pipas 2015.05.12. 19:47:24

@a nagy hohoohooo: "örökre szarrá aláztalak titeket"

Öcsém, te magadat alázod. :D

miva? 2015.05.12. 20:16:20

Egy kis kiegészítés az MTA-tól:
econ.core.hu/file/download/kozoktatasi/indikatorrendszer.pdf

A fideszesek kezdhetik az önkritikát gyakorolni :(

a nagy hohoohooo 2015.05.12. 21:03:02

@Pipas: Tanulj szarházi jobbikuSS tinó,húgy szép nagy marha ökör legyen belőled.......

"Egy katolikus pap, egy református pap és egy rabbi minden héten egyszer kártyáznak filléres alapon.
A rabbi mindig nyer,mert ő okosabb mint a többi együtt.
A rendőrfőnök tudomást szerez róla, egy alkalommal tetten éri őket, és biróság elé viszi az ügyet.
A biró meghallgatja a rendőrfőnök jelentését és szigorú arccal megkérdezi a katolikus papot:
- Nos Atyám, igaz hogy kártyázott?
A pap felnéz az égre, magában mormogja, hogy "Istenem, bocsáss meg" majd hangosan ezt mondja:
- Nem méltóságos uram.
A biró a református paphoz fordul és megkérdezi:
- Nos, tisztelendő úr igaz hogy kártyázott?
Megismételve a pap válaszát ő is azt mondja:
- Nem méltóságos uram.
Ezek után a biró a rabbihoz fordul és megkérdezi:
- Rabbi, igaz hogy kártyázott?
Hidegen a biró szemébe nézve adja a választ:
- Ugyan már, kivel?"

De ne légy szomorú,gyerekkoromban mindig irigyeltem a falusi srácokat amikor a lócitromokat felrugdosták ,na az az öröm tölt el veled kapcsolatban.
Mindig jó ha van valaki ,akibe a lócitromrugdosás után a cipőm beletörölhetem...arra jó vagy..brhüü....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.12. 22:02:50

Szegény Vadász Gé izé Blogger Gézának sokáig egyedül kellett állnia a sarat.

ftk 2015.05.13. 10:02:37

(Más sem látja normálisan a hozzászólás ablakába gépelteket? Na mindegy.) Szóval: a magyar oktatás átalakításának (és most nagyon óvatos vagyok a megnevezésekkel és nem minősítek) első nagy lépését a köznevelési törvény és a hozzá kapcsolódó mellékletek és rendeletek, köztük is elsősorban a NAT jelentette. Én szülőként és a szakmához némit ugatóként azt látom, hogy az iszonyúan megnövelt és a lexikális ismeretek irányába erősen eltolt tananyagnak sok következménye van; az egyik, hogy a kétségtelenül meg is növelt óraszámokat a diákok különös teherként élik meg. Ha nem lenne ennyi szó szerint bifláznivaló, akkor a tanórák esetleg még örömteli és hatékony tanulással is telhetnének. mert lenne idő és mód befogadhatóvá, érdekessé tenni mindent, lenne idő a változatos oktatási és tanulási módszerekre, sőt akár némi személyre szabottságra, egyéni fejlesztésre is. Ennek következményeképpen otthon a diáknak már kevesebb tanulnivalója maradna, mert az órákon több megragadna a fejében. A másik nagy következmény a tankönyvekre hat. Ugyanis nem szabad elfeledkezni arról, hogy a még meglévő, NAT-kompatibilis, de nem a kötelezően ajánlott listán lévő könyveket is érinti az átalakítás. Van erre némi rálátásom: a legjobb kiadók könyveinek a minősége sem ugyanaz már, mert a NAT olyan, amilyen, és annak a tartalmát kötelező bezsúfolni a tankönyvekbe. A harmadik nagy következmény a tanárok és a diákok lelkiállapota. Tartósan stresszes környezetben - az iskola most több szempontból is az - senki nem hozza a maximumot, mert egyszerűen lelkileg-szellemileg olyan leterhelt, hogy nem fog teljes kapacitáson működni. Pont. (Példa, egészen közeli: a kitűnő gyerekek is hullafáradtak december elejére, és május elejére újra. Törvényszerűen. Nekem senki ne mondja, hogy ennek így kell lennie.)
Most csak és kizárólag a NAT és szabályozási környezetének következményeiről szóltam. A többit pár újabb bejegyzés lenne egyenként kifejtegetni, és ez sem lett teljes körű, csak vázlatos. A magyar oktatási rendszer kétségtelenül átalakításra szorult már 2010-ben, de éppen ellenkező irányba, mint amerre "átalakítva lett". Úgyhogy most ott tartunk, hogy még nagyobb átalakításra szorul, sürgősen. A most iskolás gyerek, bármelyik osztályba járjon, szükségszerűen egy hibrid, kiforratlan rendszer működésének elszenvedője lesz, akkor is, ha ebben a pillanatban elindulna a teljes oktatási szféra egy előremutató irányba.

Komodoi23 2017.07.02. 10:37:33

Mivel a kiskorú cigánybűnözők a tanítónéniket is megverik.

NemodaBuda 2017.12.06. 18:49:53

@Blogger Géza: Ember, mi abban a csodálatos, hogy az ingyenpénzek árnyékában nem veszünk fel annyi hitelt, mint régen (nincs rá szükség, érted ?) , ám mégis ugyanannyi maradt a GDP arányos adósságunk (mert azt rosszul tudod, hogy jelentősen csökkent volna) ! És ebben a csökkenésben benne van a kedvező feltételek között végzett hitelcsere, előtörlesztések szintén kedvező hatása is ! És még mindig van egy félpénzed .....

Blogger Géza 2017.12.06. 23:35:44

@NemodaBuda: 2010 közepén (a kormányváltáskor) kb 85% volt az eladósodottsági mutatónk. Most kb 70%. Ezzel Magarország az EU-n belül kiemelkedő módon radikális csökkentést hajtott végre. Tájékozódj.

2018.10.14. 18:04:56

@a nagy hohoohooo: Ehhez a hozzászólásodhoz,ha nem félteném a Nejem,MEGADNÁM AZ ELÉRHETŐSÉGEM?HOGY AKI EZZEL NEM ÉRT EGYET AZ JÖHET HOZZÁM,"vitatkozni"!Várom egy 20 kilós NÉPSZAVÁVAL!

Reactor 2020.09.20. 21:03:18

Valamiért nem csodálkozok, hogy csak erős zsernyák kísérettel mernek ezek a legalja agyontaposni való férgek rendezvényekre menni. A gorilláik nélkül a budira se mehetnének ki, egy egészségeset szarni, mert mindegyikük annyira közutálatnak örvend.
Hablatyolnak itt választói akaratról, kétharmados támogatottságról meg a többi ökörségről, oszt a saját adófizető állampolgáraiktól úgy fosnak, mint az ördög a tömjéntől.
Rühes Fidesz.

@Blogger Géza: 10 éve ezt hajtogatjátok, hogy egyik napról a másikra nem lehet csodát tenni. Szétverni, na azt szerencsére sikerült az országot aránylag rövid idő alatt. A farkaskáid nem is akarnak csodát tenni, maradjunk ennyiben. És erről nem a Kurcsány, a Libajnai, a "zemútnyócév", a Soros, meg Brüsszel tehet.

@a nagy hohoohooo: Ahogy írod: az oktatási rendszerünk nagy kalap szar. Gondolkodni képes és akaró individumok helyett "magoló ötösöket" nevelnek, akikből aztán totál életképtelen, mindenre alkalmatlan húgyagyú idióták lesznek, akik legfeljebb a sörösdobozt szedhetik az autósztráda mellett havi 47 ezerért.
A mai színötös tanulók lehet hogy hibátlanul megoldanak minden másodfokú paraméteres egyenletet, tudják hogy Ady Endre vajon kiskutyapózban, hasonülősben vagy fejenállósban kúrta-e meg Csinszkát, vagy fejben képesek kiszámolni, hány mól ciánhiper-hidrooxid közömbösít hány tonna kénsavat, oszt a saját banki megtakarításaikat képtelenek kiszámolni, vagy egy szaros sárgacsekket nem tudnak kitölteni. Ezekből lesznek aztán az ideális szavazók.
Nem gondolkozom, tehát fideszes vagyok!
Amúgy el ne hidd már, hogy a Fidióta-nyalóka vitapartnered hétszámjegyűt keres! Akkor minimum az Atlantin cápázna, nem itt vergődne ezzel a kirakatba tett lelki nyomorral.
süti beállítások módosítása