B1 blogcsaládMagyar György szervezi Hadházy és Márki-Zay mozgalmát

2018. október 17. - nickgrabowszki

Október 23-án jelentik be a Mindenki Magyarországa megalakulását. mgy.jpg

Tovább

A kutya ugat, a versenyképesség marad - Magyarországnál a növekedés motorját tekintve csak a románok, bolgárok és horvátok állnak rosszabbul a térségben

Nemzetközi sajtószemle

 • Zajlik az újabb ipari forradalom, a magyar gazdaság mégis egy helyben vesztegel és nem képes javítani a kulcsfontosságúnak számító versenyképességen - derül ki a Világgazdasági Fórum legújabb összefoglalójából.
 • Macron hivatalosan is meghirdette, hogy ringbe száll Európában a szélsőséges nacionalizmus ellen, a magyar és a lengyel jogállami eljárás viszont egy helyben topog, mert a Bizottság fél, hogy az ellenerők megkontrázzák a procedúrát.
 • Továbbra is értetlenség kíséri, miért kell drákói szigorral eljárni a hajléktalanok ellen, az üzleti világ pedig nem kapiskálja, mi rejlik az orbáni bölcsesség mögött, hogy megemelték az MNB aranytartalékát.

Tovább

Ilyen a megszorítás: 5 abszurd tény a lakástakarékok megszüntetése körül

Nem mondták ki, de az ilyen intézkedéseket megszorításnak hívta a kormány. Ma sürgősséggel megszüntetheti a kormány a lakástakarékok állami támogatását, miután tegnap Bánki Erik fideszes képviselő beadta az erről szóló javaslatot.

panellakas_epitkezes.jpg

Tovább

A világ civilizáltabb fele elképedve nézi, amit a magyar kormány művel a hajléktalanokkal 

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 • Amerika nem hunyhat szemet a jogállam és az emberi jogok megsértése fölött, így például korlátozhatná Magyarország közreműködését a Nato-gyakorlatokon, viszont  a baloldalnak érdemi mondandót kell szembeállítania a populisták olcsó parasztvakításával szemben;  
 • Összenő, ami összetartozik: egyáltalán nem esélytelen, hogy Orbán összeáll az európai szélsőjobbal, ha netán tényleg sarkára áll az Európai Néppárt;
 • A magyar kormány megint csak másra mutogat, amikor a saját háza ég, miközben Orbán baráti diktátor az USA szemszögéből.

Tovább

Magyarul üzent a holland közmédia Magyarországnak

"Ugorj le az Orbán-vonatról, ami a semmiből a semmibe tart!" Fontos üzenet a magyar népnek címmel a holland köztelevízió vasárnapi szatirikus műsora készített videóklippet, amit a tegnapi adásban be is játszottak, az Orbán-rezsimet és a NER-t a holland nézőknek bemutató műsor részeként.

Megkezdődött a vég a CSU számára Bajorországban

Nemzetközi sajtószemle

 • Seehofer mostantól a székét fogja, így alighanem kiesik Orbán Viktor támogatójaként.
 • Magyarország, Lengyelország és Románia egyre jobban csúszik az autokrácia irányába, ez pedig az unió alapvető válságát mutatja.
 • A kormány most éppen a kemény kéz politikájával akarja felszámolni a hajléktalanságot, de ha célirányosan többet költene a lehetetlen helyzetben lévő emberek megsegítésére, az inkább segítene.

Tovább

Az Origo sosem téved, mindig tudja, hogy Orbán nyer

Egy választás, két eredmény Bajorországból

Vasárnap tartották a Bajor Szabadállamban a helyi parlamenti választásokat és  az előzetes adatokból az látszik, hogy az eddig kormányzó CSU-t - Merkel kancellár szövetségesét - csúnyán elverték.

Mi jut erről azonnal a csicskasajtó eszébe:

(Azt mondjuk hagyjuk, hogy se a bevándorlásról, se Merkelről nem szavaztak ezen a választáson - mert úgysem értenék, és különben is Soros.)

 

origo.JPG

 

A lényeg, hogy az alaptörvény legújabb kiegészítésének első pragrafusa szerint Orbánnak mindig igaza van és ha mégsem, akkor azonnal életbe lép az első paragrafus.

 

Aki a valóságról is akar egy kicsit tájékozódni, annak ezt ajánljuk inkább:

index_hu.JPG

Súlyos törvénysértéssel vádolják a Szájerné birói hivatalának érdekében eljárókat a pesti bírók

Eredeti dokumentum arról, hogyan próbálják bedarálni a fideszesek a bíróságokat

Súlyos törvénysértéssel vádolják Szájerné Handó Tünde birói hivatalát a pesti bírók.  Nyilatkozatuk szerint az októer 9-én megtartott Országos Bírói Tanács póttagjainak a megválasztásakor csaltak.

Mint az közismert, a bírói függetlenségért kiálló bírói tanácsot - amelynek feladata lenne Szájerné Handó Tünde ellenőrzése is - a Fidesz elképzelései szerint a bíróságokat bedarálni próbáló Szájerné ellenségnek tekinti. Tagjait üldözi, a testület munkáját igyekszik ellehetetleníteni. A küldöttértekezlet budapesti bírói most tiltakoznak. és felhívják a figyelmet a törvénysértésekre.

EREDETI DOKUMENTUM

hando-tunde_1.jpg

Tovább

Az osztrák kancellár változatlanul ott tart, hogy még mindig nem biztos, Magyarország valóban megsértette-e a demokráciát

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

• Kurz azt mondta, hogy ő nem megbízhatatlan labanc, mert igen határozottan vélekedik mind a jogállam megőrzésének, mind az illegális migráció megakadályozásának szükségességéről 

• Lélegzetvisszafojtva várhatja Merkel a következő két hetet, ha meg akarja tartani hatalmát, ugyanakkor Macron mind jobban magára marad európai reformterveivel

• A magyar kormány váratlanul azt állítja, hogy a CEU mégsem tett eleget az új felsőoktatási törvény előírásainak

Tovább

Weber után egy nappal Juncker is üzent Orbánnak: odakint tágasabb!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

• Németország is megfizeti az árát, ha Merkel nem áll Macron mellé az Orbán Viktor elleni csatában 

• Az európai választások közeledtével Orbán és Salvini még inkább rá fog erősíteni a migrációellenes kampányra, Le Pen pedig csatlakozott a két politikushoz és immár ő is támogatja Bannon EU-ellenes Mozgalmát 

• Az olyan illiberális rezsimek, mint a magyar, próbálják teljesen átideologizálni a közoktatást, hogy azután az agymosott fiatalok az ő nézeteiket szajkózzák 

Tovább

Orbán kapott egy utolsó esélyt a Néppárttól

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 • A német baloldalon, illetve a francia jobboldalon egyaránt úgy ítélik meg, hogy nagy bajba kerül Európa, ha nem tudják megállítani az Orbán- és Salvini-féle populizmus nyomulását;
 • Janus-arcú a magyar politika az antiszemitizmussal szemben: hivatalosan nulla tolerancia van érvényben, ám Orbán Horthyt dicsőíti, Lezsák Sándor pedig a tömeggyilkos Héjjas Ivánt;
 • Súlyos viszály támadhat még a magyar-ukrán konfliktusból, miközben Amerikának, a Natonak és az EU-nak egyre inkább elege van a magyar kormány kötözködéséből.

Tovább

22 amerikai törvényhozó levelét megírta Magyarország miatt

Nemzetközi sajtószemle

 • Timmermans: amikor az Európai Néppárt Orbánnal flörtöl, az olyan, mintha a krokodilt etetné, pedig az meg fogja enni.
 • Salvini Orbánnal és Le Pennel szűri össze a levet, miközben a magyar kormány ezúttal tényleg betartja a szavát: napokon belül az Európai Bírósághoz fordul a Sargetini-jelentés elfogadása miatt.
 • Haider szolgáltatta a modellt az orbáni populizmushoz, de a mai utódok sokkal veszedelmesebbek, mint az osztrák előhírnök.

Tovább

Európa felőrlődött a csodalámpa nélküli Aladdin és hunok királya között, akinek pedig nincs is lova

Szerző: Attila, aki nem hun /Németország

Igen! Attilának hívnak, és nem, nem vagyok török. Mégis lépten-nyomon követ az önjelölt diktátor a Boszporusz partjáról. Vagy közvetlenül, vagy közvetve. Ha netán valamit közzéteszek róla közösségi médiában, az olvasó közönség, megfelelő képzettség híján, azonnal a török félhold fiának tart, és máris dob. Nem, mintha bármi bajom volna a törökökkel, még barátaim is vannak közöttük, akiknek a hamis ankarai próféta még jobban az idegeire megy, mint nekem. De! Számomra már az is éppen elég, hogy hétvégi magyar műkedvelő zsidó vagyok, és hogy ebben a minőségemben mocskos zsidóként és cionista disznóként gyalázzanak. Vagy, hogy újra meg újra a kis, gonosz törpét vágják a fejemhez, aki régi hazám, Magyarország ura. Ám őróla eszembe jut a másik törpe, hetedhét határon is túl.. Sértésnek számit, valakit törpének nevezni?  Pokolian résen kell lenni! Nehogy még a végén a német igazságszolgáltatás felelősségre vonjon! Mindenesetre az utóbbi hónapokban éppen eleget emlegették napjaink e két kétes figuráját. Most még én is róluk locsogjak? Rengeteg cikk foglalkozik, hol Orbánnal, hol Erdogannal, de a kettővel együtt nemigen. Minél jobban töröm rajta a fejem, annál inkább kísért a gondolat, hogy szemügyre vegyem a két bajkeverő hasonlatosságát. Meg hogy kiderítsem, miként viszonyul hozzájuk a nemzetközi profi bohóc- és dezintegrációs főiskola, hivatalos nevén az EU. 

orban_erdogan.jpg

Tovább

A demokrácia szintjét tekintve Magyarország az utolsó előtti helyen áll 41 fejlett állam közül

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

• A magyarok 37 %-át nem érdekli, hogy pusztul, rohad a demokrácia: töretlenül bízik a Fideszben 

• Azért még mindig nagyot durran, ha Hillary Clinton nyilvánosan nekimegy a magyar állapotoknak 

• Szíjjártó szerint tanácsos volna, ha az Európai Néppárt átvenné a magyar sikerreceptet

Tovább