B1 blogcsaládRagaszkodnak a néppárti képviselők a Fidesz kizárásához

2021. január 13. - nickgrabowszki

Deutsch Tamás hiába alázta magát porig. dt_5_1.jpg

Amikor saját (német) frakcióvezetőjét gestapósozta a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, és végül többször bocsánatot kért, ami után nem zárták ki, hanem csak csak Deutsch felfüggesztéséről, felszólalási jogainak megvonásáról, tisztségeiből való visszahívásáról döntöttek, akkor belekerült egy olyan klauzula is a néppárti frakcióhatározatba, hogy a jövőben lehetőséget kell teremteni arra, hogy ne csak egyes képviselőket, hanem teljes delegációkat ki lehessen zárni.

Akkor az csak arról látszott szólni, hogy a németek (Merkel és emiatt Weber is) nem akarják a Fidesz-KDNP (vagy akár csak Deutsch) kizárását (Szájer már mindenhonnan lemondott), ezért bármibe belemennek, csak ne állítsák élére a dolgot.

A német CDU-nak nem érdeke ugyanis a kizárás, mert akkor a maradék befolyásukat is elveszítenék Orbán és a Fidesz fölött, és akár Magyarország távozása se lenne elképzelhetetlen az Unióból.

A Néppárt nem német többségének viszont már olyannyira elege van a Fideszből, hogy akár ezt az árat is hajlandó volna megfizetni:

kivágni az elüszkösödött szövetet, hogy a többi megmaradhasson.

 Az Európai Néppárt (mint pártcsalád) a német ellenállás miatt nem tudja kizárni a Fideszt (mint pártot), ezért a néppárti EP-képviselők akarják megtenni ugyanezt: nem egyenként kizárogatni a Fidesz-KDNP delegáltjait, hanem pártjuk, kormányuk és rezsimjük politikája miatt egyben megszabadulni tőlük.

A Politico közölte azt a határozattervezetet, amelyet egy 5 fős munkacsoport terjesztett be, és amely szerint

teljes nemzeti delegációkat is el lehet távolítani a frakcióból, ha nem tartják meg a Néppárt normáit.

A döntéshez (a kizáráshoz) elég lenne a képviselők felének igen szavazata; ennyi ellenfele és kritikusa bőven van a Fidesznek az EPP-ben, de a kétharmadhoz már kellene a németek (a CDU/CSU) támogatása is.

A frakció ezzel elébevágna a pártcsalád döntésének, amit eddig meg akartak várni. A németek időhúzása miatt azonban az EPP ősznél előbb nem akar határozni a Fidesz-KDNP sorsáról.

A hivatalos indoklás szerint azért, mert meg kell várni a CDU elnökválasztását, hogy

a német jobboldal új vezetője maga dönthesse el, mi legyen Orbánnal és pártjával.

A többiek azonban nem akarnak addig várni, még februárban kidobnák a Fideszt.

Maga Deutsch a kormánylapban decemberben - még a kizárásról/felfüggesztéséről való szavazás előtt - azt jósolta, hogy ha őt kizárják, 

akkor a következő percben a további 12 fideszes és KDNP-s képviselő is kilép a frakcióból, a Fidesz pedig a pártcsaládból. 

A határozattervezetből viszont nagyon úgy tűnik, hogy a néppárti képviselőknek viszont éppen ez a céljuk: egyben és végleg megszabadulni tőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4716387234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2021.01.13. 17:36:37

Zorbán retteg! A Liberális Néppárt a végén még összeül idén összel és talán dönt arról, hogy ha a Fidesz nem kezd legalább minden másnap szót fogadni Brüsszelnek kegkésőbb 2030. végéig, akkor bizottságot hívnak össze 2031 tavaszán, mely esetleg majd javasolja, hogy legyen megfontolva a Fidesz kizárása 2035 közepén.

cicmen 2021.01.13. 18:31:35

Szerintem már akkor ki kellett volna lépniük ebből a néppártból, amikor Weber idejött nagy pofával, de a találkozó előtt még kipába bújt és elment a zsinibe nyalni!

Belzebubo 2021.01.13. 18:48:47

@cicmen: a CDU minden módon próbálja halasztani a döntést, mert a német autógyáraknak nagy szükségük van a magyar biorobotokra, különösen mostanában és nekik nagy befolyásuk van a CDU-ban

élveteg 2021.01.13. 19:12:19

Akkor az csak arról látszott szólni, hogy a németek (Merkel és emiatt Weber is) nem akarják a Fidesz-KDNP (vagy akár csak Deutsch) kizárását

Hatalmas autónóm személyiség lehet ez Herr Weber

2021.01.13. 19:43:24

És ha kizárják, akkor mi lesz?

Én úgy tudom, hogy a Fidesz-KDNP maga vetette fel, hogy a frakcióból kilépve egyfajta lazább együttműködésre váltsanak a Néppárttal.

Egyébként a lengyel kormanypárt, a Jog és Igazság sem a Néppártban ül, oszt ettől még Lengyelországban is felkel a nap reggel, lenyugszik alkonyatkor.

Túl van fújva ez a Néppárt-ügy, ahogy az egész Európai Parlament. A fontos ügyek úgyis a Tanácsban dőlnek el.

nincs1agy 2021.01.13. 20:27:01

Ennek a néppárti frakciónak már éppúgy nincs köze a néppártisághoz, ahogy a jelenlegi mainstream baloldalnak sem az eredeti baloldalisághoz. Mindkettő deviáns kisebbségi csoportok hisztérikus érdekvédelmét tette meg politikája alapkövének.

Hasdrubai Barcas 2021.01.13. 20:41:07

Szerintem meg Ron Werbert kéne kizárni a Néppártból!

morph on deer 2021.01.13. 20:46:46

“ Deutsch Tamás hiába alázta magát porig.”

- És mint tudjuk, az a por szép fehér volt...

De ha már a brüsszeli por hatása sem a régi, akkor igazán nem tudom, Tompika drága minek van még ott egyáltalán?

morpho 2021.01.13. 22:01:53

Akár 100%-os hozamot is hozhatott az elmúlt tíz év azoknak, akik a magánnyugdíjpénztárnál maradtak! telex.hu/gazdasag/2021/01/13/magannyugdij-gazdasag-penz-nyugdij

Mit is hazudozott erről Deutsch tíz éve? Meg Orbán, meg Matolcsy, meg ti kedves narancskullancsok? Nyugdíjtőzsde, mi? Aha. Három millió embert basztatok át! Három millió embertől elvették a megtakarításaikat zsarolással, ami most pont kétszer annyit érne. Ezt nagyobb problémának látom, mint hogy a fidesz melyik frakcióban ül, vagy nem ül.

nincs1agy 2021.01.13. 22:09:27

@morpho:

Telex..Ha én belinkelnék egy 888-as cikket,te mit szólnál hozzá?

nincs1agy 2021.01.13. 22:10:44

@morpho: De még ha így is van, hány %-on lenne a GDP arányos államadósság a manyup miatt, 150-en? A a jelent kinyírod felesleges a jövőn gondolkodnod..

morpho 2021.01.13. 22:29:25

@nincs1agy: Nem kell ide telex. Én nem léptem át, mert nem vagyok hülye és látom a saját számlakivonatomat. Tessék RTL. Ja az is Soros híradó, bocs.
rtl.hu/rtlklub/hirek/megduplazta-megtakaritasat-a-megmaradt-magannyugdijpenztari-tagok-donto-tobbsege?utm_source=Twitter&utm_medium=Hirado&utm_campaign=post

Az államadósság spekulációdat meg nem lehet szembeállítani a tényekkel. Ráadásul az államadósság nominálisan így is megduplázódott, sőt nézd majd meg az év végi GDP arányos adósságot, milyen szép kerek szám lesz. Talán nem zsarolással kellett volna elvenni a zemberek nyugdíjmegtakarítását, hogy kifizessék a hiányt. Ki akartak keveredni a túlzott deficiteljárásból, hogy szabadon rabolhassák le az EU pénzeket. Ez eddig világos. Mennyi lesz most a hiány? 9%? Ugyan ott vagyunk mint 2010-ben, azzal a különbséggel, hogy nem lehet még egyszer kifizetni a manyup pénzek lerablásából. Tényleg megérte! Igazad van!

nincs1agy 2021.01.13. 22:52:56

@morpho:

A GDP arányos államadósság a lényeg. Nem véletlen, hogy ez szerepel a maastrichti kritériumok között is. Márpedig ez csúnyán elszáll a manyupozástól, és igen sok mindent negatívan befolyásol.

nincs1agy 2021.01.13. 22:54:12

A fenti képen szereplő úr örülhet.:D

hvg.hu/itthon/20210113_deutsch_tamas_per_birosag_gyurcsany_ferenc_altus

"A sérelmezett közlés az volt, hogy az Európai Bizottságtól (EB) kapott megrendelésből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele keletkezett, melyből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott kölcsön Czeglédy Csabának."

:D

Mickey__Pearce 2021.01.13. 22:54:27

@morpho: Te szellemi fogyatékos vagy, a témához meg nem értesz semmit. (fegyvertelen emberrel nem vívok szellemi párbajt :) )

morpho 2021.01.13. 23:15:22

@nincs1agy: Te is a fizetésed arányában fizeted vissza a hiteleidet, meg a villanyszámlát, vagy nominálisan? A GDP arányosítás egy viszonyszám,amit azért találtak ki, hogy legyen valamiféle összehasonlítás az országok között. A hitelt visszafizetni nominálisan kell. 2008-ban 7, 6%-ot zuhant a GDP. Ilyenkor a maastrichti arányszám elszáll, pedig az összeg nominálisan nem változik, csak más számot írsz a nevezőbe. Most ugyan ez lesz. Nézd majd meg az év végi GDP arányos adósságot. Akkor is válság volt, most is az van. A manyupot viszont most már nem lehet elkölteni.

@Mickey__Pearce: Akkor minek pofázol bele?

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2021.01.14. 00:11:06

ÓRIÁSI BOTRÁNYOK A JOBBIKNÁL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELSŐKÉNT:

JOBBIKOS URIZÁLÁS !!!!!!!

900 EZER FORINTBA KERÜLT A JOBBIKOS ÚT ÓRÁNKÉNT !!!!!!!!

"Több millió forintért reptette luxusgéppel Afrikába a jobbikosokat egy orosz kémgyanús cég

Legalább ötmillió forintba került a jobbikos politikusok afrikai útja – derül ki a nyilvánosan elérhető adatokból. Az összeget persze nem ők fizették, hanem egy gyanús kapcsolatokkal rendelkező, valószínűleg egy orosz kémhez köthető cég. A jobbikosok a képek alapján a luxuskategóriás Falcon 100-as gép szolgáltatásait vették igénybe, aminek bérleti díja óránként legalább 900 ezer forint."
mindenszo.hu/jobbikos-urizalas-900-ezer-forintba-kerult-a-jobbikos-ut-orankent/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Szabó Balázs, újpesti jobbikos képviselő választási megfigyelőként utazott Közép-Afrikába egy Párizsból induló magángépen

Samu Instagram-bejegyzéséből világossá vált, hogy a repülő a franciaországi Le Bourget repülőtérről indult szenteste után két nappal. A repülőgép útvonalát a légi közlekedést figyelő Flightradar segítségével nagyjából Csádig lehetett követni. December 27-én Samu egy újabb képet tett közzé, de ez alkalommal már a Közép-afrikai Köztársaságból. Ezt követően két nappal pedig már a fővárosban, Banguiban két egyenruhás, fegyveres férfivel pózolt. Másnap Csád fővárosa fölött járva tett közzé egy légi felvételt Samu, ekkor már Franciaország felé utazott.

Az ügy pikantériája, hogy a HVG értesülései szerint egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén utazott Afrikába Samu és Szabó. A választás, amelyet megfigyeltek, kiemelten fontos Oroszország számára. Moszkva az elmúlt időszakban komoly titkosszolgálati kapacitásokat mozgatott meg azért, hogy befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban."
mindenszo.hu/ujabb-brutalis-kembotrany-a-jobbikban-mar-lemondasok-is-vannak-gyongyosi-marton-szorult-helyzetben-orosz-penzen-maganrepulozott-a-jobbikos-kepviselo/

HAZAÁRULÓK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉS VÉGÜL EGY KIS HUMOR !
"Pörög a XXI. század. Felgyorsult minden. Állítólag még a Föld forgása is. De a Jobbikos is ügyesen forgolódik, bár inkább hamarosan a székről fordul le csodálkozásában Jákob."
MÉMEK AZ ALÁBBIAKBAN:
mindenszo.hu/napraforgopart-a-jobbiknal-nagyon-gyorsan-valtoznak-az-idok/

Libernyák mentes jó napot! 2021.01.14. 00:16:43

@morpho: "Te is a fizetésed arányában fizeted vissza a hiteleidet, meg a villanyszámlát, vagy nominálisan"

Vajon egy százezer forintos havi törlesztő mikor terheli meg jobban a családi büdzsét, és jár több lemondással?

Ha anyu és apu minimálbérért gürizik a helyi cipőgyárban, vagy ha apu havi három milkát visz haza banki felsővezetőként, miközben anyu otthon a cselédeket instruálja?

Változtatna ezen érdemben, ha utóbbi apu törlesztője havi kétszáz lepedő lenne?

morpho 2021.01.14. 01:02:07

@Libernyák mentes jó napot!: Ugye? Pont ezt mondom én is! Van, hogy kibasznak valakit a jólmenő állásából mert kiderül, hogy elsikkasztotta a cég vagyonát, kisvasutat épített magának belőle, meg uradalmat kastéllyal. Aztán munkanélküli lesz, meg börtönbe megy, a törlesztő meg ott marad a gyerekek nyakán.

taga19+1 2021.01.14. 01:30:54

@morpho: te pontt aszt mondod mindég: mpf mpf

me mindég teli a szád

)

Mickey__Pearce 2021.01.14. 04:12:05

@morpho: Kedves fogyatékos izé! Ha a GDP azért csökken, mert be kellett zárni a járvány miatt az éttermeket (kicsit leegyszerűsítem, hátha sikerül megértened) akkor ha a járvány után kinyitnak az éttermek, hopp, visszaugrik a GDP a régi értékre és a GDP arányos adósság bezuhan (ugyanez autógyárral, stb). Ez van V alakú felpattanás esetén. Ha a "felpattanás" egy kicsit elhúzódik, akkor egy kicsit lassabban áll vissza a régi GDP. (Nézd meg az OTP árfolyamát). Ezért fontos, hogy nem szabad teljesen elbaszni az eladósodottságot pénzszórással, ahogy a "jóléti államokban" teszik. 2010 óta az eurót használó déli EU országok már úgyis az ECB lélegeztetőgépén vannak és közben nem nagyon növekednek. Ehhez most hozzábasznak egy 15-20% eladósodottság növekedést (ceteris paribus, vagyis GDP visszaállás után számolva). Ezeknek az országoknak gyakorlatilag annyi, addíg nincs államcsőd amig a németek méltóztatnak megmenteni őket, mert már KORÁBBAN SEM voltak képesek magukat a piacokról finanszírozni. Ezen addíg gondolkodjál amíg megérted. Ja és amikor az Orbán kormány teljesítményét fitymáljátok a szellemi pöcegödörből, akkor ilyenket írtok, hogy soha nem látott konjunktúra volt az elmúlt évtizedben. Hát ilyen konjunktúra volt, hogy nem sikerült kilábalni a 2008-as válság hatásaiból, még a német bankrendszert sem tudták rendberakni (erről "hivatalos itélet" van, amikor nem engedélyezték a Deutsche Bank - Commerzbank összeolvadást). A negatív euro kamat nem azért van mert akkora a jólét, hanem mert "normális" reálkamatok mellett menne az egész bagázs (Euro zóna) a levesbe. A 750 milliárd eurós segélycsomagra nem nekünk van szükségünk, azért lehetett a vétóval szórakozni egy darabig. A soha nem látott konjunktúra az pont a gyurcsányi elkúrás idejére esett, amikor a régiónk kumuláltan 10-15% GDP növekedést vert ránk. Ennyit tudott a Feri. 2022-re gondolva nagyon reménykedjünk, hogy azóta sokat fejlődott :)))

És itt jön a baromsághalmaz amit írtál nyugdíj ügyben. Ha negatív euro kamat van, akkor a zemberek és cégek nem tartják a megtakarításaikat euróban, hanem mindenféle "eszközöket" (earning assets + real estate) vásárolnak, aminek az eredménye a kurva nagy eszközár lufi. Ez van most. Mikor a nyugdíjalapok elmúlt 10 évi hozamát nézed, akkor a 2008. utáni összeomlott árfolyamokat hasonlítod a mostani lufi árakhoz. Nagy deal. Ha most mész nyugdíjba, akkor örülj. Ha akkor mész nyugdíjba, amikor majd megint kidurran a lufi, akkor majd döbbensz. Arról nem beszélve hogy a 10 évvel ezelőtti árak egy ilyen összeomlás árai voltak, vagyis a KORÁBBI árakhoz képest voltak veszteségek, azt elegánsan kihagyják a számításból a degenerált bérhazudozó ballibsi "elemzők".
Ezen is addíg gondolkodjál, amíg megérted. ( a nyugdíjrendszer egyéb finomságaival most nem fárasztlak, ez is elég lesz hetekig :))) )

Látod te tipikus példája vagy a "ballibsi értelmiségnek": van diplomád, jártál Nyugaton, összeolvastál egy csomó szart ballibsi visszhangkamrákban, azt hiszed hogy érted a világ dolgait és hihetetlen nagy arccal lenézel mindenkit, aki nem pont úgy gondolkodik ahogy te. Aztán tessék. Fingod nincs semmiről. Elég szomorú dolog ez.

Mickey__Pearce 2021.01.14. 04:16:32

@Libernyák mentes jó napot!: A példád ott sántít, hogy az, aki 3 milkát visz haza, annak a felesége is dolgozik és ezért nem is kell felvenniük hiteleket :))) Személyes példa, soha nem vettem fel hitelt ingatlanvásárláshoz, hanem "cash-flow"-ból finanszíroztam :)))

morpho 2021.01.14. 04:36:28

@Mickey__Pearce: Azon kívül, hogy prejudikálsz és összevissza vagdalkozol kurva nagy pofával, semmivel sem magyaráztad meg, hogy miért kellett zsarolással elszedni a manyupvagyont a zemberektől, összevisssza hazudozni nyugdíjtőzsdéről és már ne is haragudj, de attól, hogy libsizel, meg csökkentett értelmi képességekkel próbálsz engem basztatni, nem cáfoltad semmivel azt, hogy a manyup vagyon jelenleg 100%-os hasznot hozott azoknak, akik nem dőltek be Orbánék blöffjének. És pont leszarom, hogy mi lett volna ha, meg azt is, hogy mikor volt konjunktúra és mikor nem . Beszélgethetünk erről, például a jelenlegi teljesen indokolatlan forint-euró árfolyamról, amely Orbán szerint a kormányt alkalmatlanná teszi, és le kéne mondania. Ezt nem én mondtam, hanem ő. De az egy másik téma lenne. Egyébként köszönöm a nagypofájú közgazdasági elemzést. Még szerencse, hogy mindenhez is értesz, talán csak Orbán jobb nálad egy icipicit. Megtiszteltetésnek veszem, hogy egy ilyen nagy formátumú ember oktat ki. Köszönöm Orákulum!

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2021.01.14. 06:47:12

@morph on deer: na, mikor magyarázod meg a hazugságodat? vagy már elfelejtetted? bemásoljam? hogy van képed hazudozva kommentelni?

tudom, h olvasod!

nincs1agy 2021.01.14. 08:24:47

@morpho: Én nem egy nemzetgazdaság vagyok, hanem egy magánszemély. Nem tudok pl. pénzt nyomtatni és adót szedni, pedig jó lenne.:D

chrisred 2021.01.14. 09:13:00

@⠀: Pontosítsunk: az elsőszámú ellenzéki erő, a jobbközép Polgári Koalíció van a néppárti frakcióban.

faust61 2021.01.14. 10:21:23

@morpho: Remélem ez a három millió sorstársam ,akit megloptak
mind eljön szavazni jövőre!

Mickey__Pearce 2021.01.14. 10:50:16

@morpho: Látod ezért írtam elsőre, hogy hülyéknek nem érdemes magyarázni, mert úgysem értik meg. És tényleg... Nem fogok neked 20 oldalas tanulmányt írni, mert ha eddíg (10 év alatt) nem értetted meg, akkor ezután sem fogod.

Beteszel 100 Ft-ot egy befektetésbe. Jön a krach 2008-ban, elbukod a felét, marad 50 Ft. 10 év alatt felmegy 100%-ot, lesz 100 Ft-od. Kurva nagy befektetés volt, amiről olvashatsz az objektív Soros-hiradóban :))) És most egy 10 éve fújt eszközlufi van. Amikor nyugdíjba mész éppen megint 70 Ft-ot fog érni. Jó lesz?

Hogy miért KELLETT beszántani a rendszert (és a lengyeleknél is érdekes módon) arról kérdezd a Mekelt és "Brüsszelt". Ezt a részét nem ismered a történetnek, túlzottdeficit eljárás, stb...?? Mert akkor azért sem értheted az egészet :( Reménytelen...

morpho 2021.01.14. 11:17:39

@Mickey__Pearce: A túlzottdeficit eljárást már említettem... Talán elkerülte a figyelmed ó Orákulum! Te a tőzsdén nagyokat szakíthatsz, ha így átlátod a virtuális számokat! Egyébként lassan elmehetsz a picsába a kamu propagandista vakeroddal együtt! Simán :)

Bryan élete 2021.01.14. 12:01:26

Az eredeti kérdés az volt, hogy miért nem b....ák ki a Fideszt. Megtudtuk, a németeknek valamire jó még a kis ugribugri. Mondjuk Pistának. De ennyi megaláztatás után miért nem lép ki büszkén, farkát feltartva???? Ja, hogy nincs hova, csak a perifériára, a büdös nácikok közé?? Hát ennél még mindig jobb kirekesztve, csendben tűrni a pofonokat .

cicmen 2021.01.14. 13:06:02

@Belzebubo: a CDU minden módon próbálja halasztani a döntést, mert a német autógyáraknak nagy szükségük van a magyar biorobotokra, különösen mostanában és nekik nagy befolyásuk van a CDU-ban.....................................................

Sorosnak meg a hozzád hasonló lumpenprolikra! Mindenkinek szüksége van valakikre, az autógyáraknak ügyes kezű munkásokra, a zsidrák háttérhatalomnak, meg primitív állatokra!

Galerida 2021.01.14. 13:24:06

Webert érzékenyen érintette a, hogy Deutsch rájött, a Gestapo is azzal a szöveggel vitte el az embereket, mint amit ő idézett Az ÁVÓ-val kapcsolatban talán kizárhatjuk a családi érintettségét, bár ki tudja....
Így aztán a "Szólj igazat, betörik a fejed" valamint "Az erősebb kutya...."közmondások érvényesültek, de ide merném tenni a "Nyugtával dicsérd a napot!" népi bölcsességet is.
Ez a Weber egyszer már úgyis átment torkosborzba egy Orbánnal történt összezördülés után....

chrisred 2021.01.14. 13:45:23

@Galerida: Deutsch csak addig nem jutott el a belső gondolatmenetében, hogy a Gestapo meg az ÁVH embereket vitt el, a jogállamisági kritériumok meg államokkal szemben állnak fenn.

Bryan élete 2021.01.14. 14:14:53

@cicmen: cicamica, ugye, csak a németek nem akarják kitenni a szűrét. A csúti saját magának vásárol menlevelet a qrva gazdag német autógyárak egyre durvább és bőkezűbb támogatásával, ingyentelek, sokmilliárdos munkahelyteremtési támogatás, rabszolgatörvény. Közben nem veszi észre, hogy nemsokára már ez is kevés lesz. Akkor mit fog felajánlani, hogy hatalomban tartsák?

@chrisred: Tompika addig sem jutott el a belső gondolatmenetében, hogy ezek a szervezetek akár őt is elvihették volna annak idején és elfüstölt volna egy táborban. Vagy akár a Dunába lőhették volna. Nem hajaz ez Szájer gondolatmenetére? Mindenki megtagad bármit szemrebbenés nélkül , ha az érdeke úgy kívánja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 14:34:06

@Bryan élete: "mit fog felajánlani, hogy hatalomban tartsák?"

Szűz lányok vérét. A fide$$es agyatlan tömeg pedig tapsolni, ujjongani fog, hogy milyen ügyesen nyiszálja el a torkokat, és az áldozatokat fogják hibáztatni.

Etniez 2021.01.14. 14:44:50

@morpho: Egyre produktívabbak ezek a fidecsicskák, nézd milyen szépen felszopták egymást a blog elején.

Galerida 2021.01.14. 14:47:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ha nem örökítenéd domináns tulajdonságként a lumpenproletári ostobaságot, a te utódaid is kaphatnának ösztöndíjat....akár Sorostól is! Ezzel a génkészlettel sajnos ez a lehetőség örökre elúszott....

Etniez 2021.01.14. 14:47:24

b1 is bevezethetné a moderálást, mert itt sem lesz senki, aki kommenteljen.

Ahonnan kivágták ezt a sok csicskát, milyen szép értelmes beszélgetések folynak.

Galerida 2021.01.14. 14:50:39

@chrisred: Annak idején Németország és Rákosi Magyarországa is jogállamnak tartotta magát. A brüsszeli csinovnyikok semmivel nem szégyenlősebbek, mint annak idején Goebbels, vagy Révai....

Etniez 2021.01.14. 14:52:22

@Galerida: Sőt, még Orbán is jogállamnak tartja Magyarországot, hihetetlen.

chrisred 2021.01.14. 14:55:51

@Galerida: Egyik sem tartotta magát jogállamnak.

ebella2 2021.01.14. 14:57:13

Komcsik azok mind, ha hetven éve is játszák a keresztény konzervatívot.! Csak a Fidesz vezetői nem voltak komcsik soha, a KISZ-besoha be nem lépek volna. És aki azt meri mondani, több mint tíz évig liberáltak voltak, az csak hazug sorosbérenc lehet.

a Miniszterelnök Úr jobb mint a másik 2021.01.14. 15:08:50

a kutya ugat
a karaván halad

hörögnek a libernyákok
megjön a hideg

ebella2 2021.01.14. 15:15:23

@a Miniszterelnök Úr jobb mint a másik: Szegény hülye! Ezt minek? Mert Fidesz reklámnak nagyon gyenge. Persze, ha baloldali vagy, esetleg zöld, vagy liebrált , esetleg jobbikos akkor hasznos.

MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK 2021.01.14. 15:48:08

@Etniez: "milyen szép értelmes beszélgetések folynak. "

Azt akartad irni, hogy agyatlan sorosberencek hazudoznak egymasnak.

cicmen 2021.01.14. 16:17:53

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: "Több millió forintért reptette luxusgéppel Afrikába a jobbikosokat egy orosz kémgyanús cég.........................................

Ja, csak az volt gyanús, hogy a napidíjat sékelben fizették! :D

nincs1agy 2021.01.14. 16:25:31

@faust61: Nem volt kötelező kilépned , maradhattál volna. Próbálj felnőni.:D

nincs1agy 2021.01.14. 16:30:23

@ebella2: Nem mindegy, hogy 15 évesen vagy gimis osztálytitkár,vagy már felnőtt fejjel függetenített KISZ titkár( a fénymásoló használatának kiváltságával :DDD) , majd a KISZ KB titkára..

Etniez 2021.01.14. 16:38:55

@MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK: Nem, azt akartam írni, hogy az ilyen idióta retardáltakat jobb lenne kiszűrni itt is.

nincs1agy 2021.01.14. 16:47:42

@taga20: Ha nem államosította volna, most úgy 150% lenne a GDP arányos államadósság. Meg kellett állítani a balliberált ámokfutást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 16:49:54

@Galerida: "a te utódaid is kaphatnának ösztöndíjat"

Jobboldali hazafiak is kaphatnak, nem csak lippsik, mint Ondó Viktorka. Én is kaptam. :))

De le vagy maradva. Hiába reménykedsz, nem csak azért nem kaphatsz ösztöndíjat, mert buta panelproli vagy, hanem azért sem, mert Soros György már nem ad tudományos ösztöndíjat.

taga20 2021.01.14. 16:50:52

@nincs1agy: mint te tolvajfityeszparazita! rád gondolt szerintem.

taga20 2021.01.14. 16:54:09

@nincs1agy:

mér nem 300%?

egyébként most hogy állunk, azok után, hogy elégettétek a manyupot, ami 3200 csilliárd volt, és az eutól is jött 10 év alatt pár 1000csilliárd?!

gondolom 30% körül lehetünk, nem fityeszork?:)))

nincs1agy 2021.01.14. 16:59:02

@taga20: Dehát te vagy a retardált, ez köztudott. Egyetlen értelmes gondolatot nem fogalmaztál meg életedben.:D

cicmen 2021.01.14. 16:59:51

@Etniez: b1 is bevezethetné a moderálást, mert itt sem lesz senki, aki kommenteljen.
Ahonnan kivágták ezt a sok csicskát, milyen szép értelmes beszélgetések folynak............

Hol van az a hely? Monnyuk téged már ismerlek, így el tudom képzelni, hogy néznek ki azok azok az értelmes beszélgetések! :DDDDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 17:00:51

@taga20: Fél évnyi GDP-t kaptunk az EU-tól. De a fide$$fasszopók szerint semmit, mert ez járt.

A geci vakcinára is feleslegesen elvert volna 300 milliárdot, ha az EU nem vásárol be helyettünk a töredékéért. :))

nincs1agy 2021.01.14. 17:01:04

@Etniez: Nyalhatnátok egymást zavartalanul, mindeféle zavaró ellenvélemény nélkül. Menj a twitterre! :D

taga20 2021.01.14. 17:08:58

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

szerintem gázsit valami varró szakkörbe kellett volna beERESZteni, me a királylány má volt minden, de nem találja a helyét:)))

www.youtube.com/watch?v=m9ia1xMhqQ4

taga20 2021.01.14. 17:10:49

@nincs1agy: Dehát te vagy a retardált, ez köztudott. Egyetlen értelmes gondolatot nem fogalmaztál meg életedben.:D

cicmen 2021.01.14. 17:22:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A geci vakcinára is feleslegesen elvert volna 300 milliárdot, ha az EU nem vásárol be helyettünk a töredékéért. :)).................

Bazdmeg ez a zsen9iális Gyurcsány jól dugig tehette az államkasszát, ha már tíz éve így lopnak és még mindig nem fogyott el! :DDDDDDDDDDDDD

taga20 2021.01.14. 17:23:04

@cicmen: nyilasházmester, te szerintem a vadpajtásoknál kurva jól éreznéd magad, bár ahogy téged ismerlek, te már rég ott is osztod a nyomorult hülyeségeidet:)))

morpho 2021.01.14. 17:27:15

@nincs1agy: " Nem volt kötelező kilépned , maradhattál volna. Próbálj felnőni." Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy megzsarolták az embereket, hogy ha nem lépsz át, elveszted az állami nyugdíjat. Ez persze csak egy blöff volt, de milliókat basztak át. Továbbá olyan sincs, hogy annak kell nyilatkozni, aki maradni akar és nem annak, aki át akar lépni állambácsihoz. Próbálj felnőni és ne firkálj ide hülyeségeket!

"Ha nem államosította volna, most úgy 150% lenne a GDP arányos államadósság. Meg kellett állítani a balliberált ámokfutást"

Erről a 150 %-ról neked papírod is van? Ránéznék, ha nem gond. Ami meg az ámokfutást illetei. A fidesz 1998 és 2002 közt is kormányon volt. Akkor miért nem államosították a manyupot? Akkor még nem volt nyugdíjtőzsde, akkor még nem kellett Slejmgeci Gabika a nyugdíjvédő? Hm? Ja mert nem voltunk még EU tagok és nem volt túlzotdeficit eljárás. Asszem ez lesz az. Csak a propagandát tudod tolni pubi? Miért nem keresel magadnak valami rendes munkát? Az téged kielégít, hogy éjjel nappal itt tolod a propagandát? Annyit csak nem fizetnek érte, hogy a teljes identitásodat feladd, még ha csak virtuálisan is. Persze végül is hullamosónak is elmegy valaki. Ez igaz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 17:34:41

@cicmen: "Gyurcsány"

11 évvel a fülkeforr után még emútnyócévezel. :))

Be kéne látnod, hogy a szeretve tisztelt Kedves Vezetőd elbaszta, de nagyon. Ennyire még gyurcsány se tudta legatyásítani az országot. :))

október: Az eredményességet magyar hullákban számolom. /Ondó Viktor/

december: Engem semmiféle felelősség nem terhel a rengeteg halott miatt. /Ondó Viktor/

Ja, és 2030-ban lehagyjuk Ausztriát, tudtad? :))

cicmen 2021.01.14. 17:47:52

@taga20: Mondjuk a Vadhajtásokra ritkán írok, de van pár hely tényleg, mert ha csak ide járnék, akkor olyan egysíkú csökevénnyé válnék, mint ti vagytok! :P

morph on deer 2021.01.14. 17:47:57

@morpho:
“ Persze végül is hullamosónak is elmegy valaki. Ez igaz.”

Naná! Ilyen “konjunktúra” 100 évben ha egyszer adódik..!

cicmen 2021.01.14. 17:55:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Be kéne látnod, hogy a szeretve tisztelt Kedves Vezetőd elbaszta, de nagyon. Ennyire még gyurcsány se tudta legatyásítani az országot. :))..............................

Még ő sem, ja! Persze ehhez a marhaságodhoz képest az első ciklus második felében megpuccsolta Medgyessyt, majd a második ciklus elején már kénytelen volt bejelenteni, hogy teljesen elbaszták! Majd, mintha mi sem történt volna, kormányzott volna tovább, ha őt is meg nem puccsolják! Ez ám a kormányzás és ez még az egyéb dicső tevékenységüket nem is érinti, ezt csak úgy maguk között csinálták!

taga20 2021.01.14. 17:56:49

@cicmen: bazmeg, me te annyira cizellált vagy?!:)))

te egy mókamester vagy, mint tangó a nincskettőnégynélkülben:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 18:00:01

@cicmen: "kénytelen volt bejelenteni, hogy teljesen elbaszták"

Még gyurcsány se tudta elképzelni, hogy Ondó Viktor MENNYIRE el tudja baszni. A legszegényebb EU állam lettünk. Ezt se meggyesi, se gyurcsány nem volt képes elérni, egyedül csak a geci. :))

cicmen 2021.01.14. 18:01:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Gyurcsány"
11 évvel a fülkeforr után még emútnyócévezel. :))...........................................

Bocsika, csak megint kerülöd a nagy büdös tényeket! Nevezd csak meg gyorsan a legerősebb ellenzéki párt vezetőjét, aki egy 22-es választási győzelem érdekében egyesítette az ellenzéket! Nem Gyurcsánynak hívják??????
Akkor mégsem a múlt, pedig annak kellene lennie, de a hozzád hasonló szellemi toprongyok bent tartották a politikában!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 18:11:41

@cicmen: "legerősebb ellenzéki párt"

Mi a fasz közöm van nekem a ballibekhez???

nincs1agy 2021.01.14. 18:22:00

@morpho: Döntsétek már el, hogy akkor állami vagy magánnyugdíj. Az úgy nem megy, hogyha befuccsol a mamnyupozásotok, akkor majd állam bácsi tartja a hátát.

"A fidesz 1998 és 2002 közt is kormányon volt. Akkor miért nem államosították a manyupot?"

A manyupok igazán 2002 után nyertek komolyan teret, Brutális 30(!) százalékpontos GDP arányos államadósság növekedést okozva.
Ugyanis állambácsi már nem kapta meg a befizetéseket, de a nyugdíjakat továbbra is csengetnie kellett.

"Miért nem keresel magadnak valami rendes munkát? Az téged kielégít, hogy éjjel nappal itt tolod a propagandát?"

Hát ez jó..Én tolom a propagandát, amit valójában te csinálsz ki tudja hány nick néven Kálmán, valami aprópénzért amit valami ócska kis civilszervezettől kapsz a szánalmas fizetésed mellé. Egy kiöregedett kiégett vén libernyák vagy, aki hamar valamelyik hullamosó keze közé kerül, ha jól sejtem a Kozma utcába..;)

nincs1agy 2021.01.14. 18:23:26

@taga20: Már csak copyzol..Ilyen kevés agysejttel ez is szép.:D

Falshang 2021.01.14. 18:29:42

@taga20: "nyilasházmester, te szerintem a vadpajtásoknál kurva jól éreznéd magad, bár ahogy téged ismerlek, te már rég ott is osztod a nyomorult hülyeségeidet:)))"

ott még trump lesz az elnök 4 évig, de lehet, hogy örökké.

Falshang 2021.01.14. 18:33:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A geci ezermilliárdokat lopott, de közpénzen járatja a gyerekét elitiskolába."

de miért a hanyatló nyugatra küldte őt, a törököknél vagy az oroszoknál nincs megfelelő suli?

taga20 2021.01.14. 18:34:44

@Falshang: szoktam őket olvasgatni, me nagyon vicces ott a törzsközönség.
olyan, mint cicmen és a nincsagy, beszarás mit tolnak!:)))

azok ott még mindig aszt hiszik, hogy trámp egy zseni és ő irányítja a dolgokat.

cicmen 2021.01.14. 18:42:35

@taga20: te egy mókamester vagy, mint tangó a nincskettőnégynélkülben:)))..................

Hízelgéssel nálam nem mész semmire! :P

taga20 2021.01.14. 18:49:50

@cicmen: ha neked ez a hízelgés, akkor egészségedre mókamester:)))

www.youtube.com/watch?v=J821vzF37lM

morpho 2021.01.14. 19:07:04

@nincs1agy: Megint mellédumálsz pubi! :) Kis huncut. egyébként őlem toljad ezt a szart nyugodtan, ha neked ez jó. Végül is mindenki a saját képességeihez méltó melót talál. Tényleg Lenyin haveroddal mizu? Elvitte a cicmen?

Falshang 2021.01.14. 19:08:02

@taga20: "...me nagyon vicces ott a törzsközönség."

a kedvencem, amikor bojkottálják clooney és arnold filmjeit, és fenyegetőznek, hogy soha többé nem néznek olyan filmet, amiben szerepelnek. Hát, jól megbüntetik őket.

taga20 2021.01.14. 19:12:51

@morpho: hát, szerintem a csutigeci őt is megmentette a kovidtól, ahogy a többi 11000-t.

egyébként, szerettem a zenéjét.

taga19+1 2021.01.14. 19:25:17

van mék képtek erő a szép barna legényrő nektekk

me emlékesztet asz eggyik férjemre és ki raknám a putriba disznek

ahmedabdul 2021.01.14. 19:40:55

@taga19+1: Jövöl má a kecóba, pucika?

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.14. 19:48:05

@taga20: "őt is megmentette a kovidtól, ahogy a többi 11000-t"

Na ne kicsinyeskedjünk, csak 11000?

Hát a többi 1 989 000 Covid-áldozat világszerte?

Gondolom mindegyikük halála Orbán Viktor lelkén szárad!

taga20 2021.01.14. 19:59:16

@Zsorzsi bácsi pincsije: látom szerecc tátott szájjal rohangálni a faszerdőben!:)))

coub.com/view/2go954

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.14. 20:01:40

@Zsorzsi bácsi pincsije: "Gondolom mindegyikük halála Orbán Viktor lelkén szárad!"

Nem, csak azok a magyarok száradnak a geci lelkén, akiket ő tett el lábalól. Évente pár tízezer ember.

nincs1agy 2021.01.14. 20:21:35

@Falshang: Te Clooney filmjeit nézed? "Buzi e vagy?" :DD

morpho 2021.01.14. 20:56:30

@nincs1agy: Mit jössz itt ilyen 2018-as tervekkel? Na és meglépték? Naugye! Ezt a szart kaptad a főnöködtől? Ki fognak baszni, ha ilyen ótvarul melózol buta troll!

Mickey__Pearce 2021.01.14. 21:20:14

@morpho: Most az egyszer értelmeset írtál: én 51 évesen elmentem nyugdíjba mert már annyi pénzt kerestem :))) Látod így is lehet, nem kell az államtól várni az anyagi segítséget :)))
Egyébként azért is javasoltam neked, hogy nézd meg az OTP részvény árfolyamát. Most csak fejből: 2007-2008-ban a válság előtt volt az 12 ezer Ft is. Akkor mondtam embereknek, hogy ki kéne szállni. A válságban lement majdnem 2000 Ft-ig (én 2900 körül vettem amikor még lefele ment) fél év alatt felment elég sokat. Aztán jött az Orbán kormány a bankadóval, 2012 körül max 4000 forintnál vegetált a részvényár évekig. Na akkor megint vettem. Ha most megnézed a Covid ügy kapcsán 15 ezerről lezuhant 8000-re de most már megint 14 ezer felett van. Ez a volatilitás. Ha az ember jókor vesz és elad, rengeteget lehet keresni (lásd Soros :))) ilyenkor szabad sorosozni?? :) ), ha meg rosszkor, akkor "eltőzsdézi" a vagyonát. 2010-ben éppen olyan állapotban voltak a nyugdíjalapok, hogy tényleg "eltőzsdézték" mert az alapokban levő részvények árai nagyon alacsonyak voltak, az alapok negatív hozamokat produkáltak. Ha egyszer egy igazi befektetési tanácsadóval találkozol, az majd elmondja neked hogy a részvény árak volatilitása miatt a nyugdíj előtti minimum 5 évben már nem szabad részvényt tartani.
Örülök hogy segíthettem :)

Mickey__Pearce 2021.01.14. 21:21:36

@nincs1agy: Látom te is szereted ezt a seggarcot :)))

morpho 2021.01.14. 21:44:41

@Mickey__Pearce: Ki a faszt érdekel, hogy utólag visszamondod, hogy te már előre láttad az árfolyamokat. Ki a afszt érdekel, hogy te mikor mentél nyugdíjba. Én meg az előbb Moët pezsgőt ittam eperrel. És akkor mi van? Ettől még zsarolással elszedték hárommillió ember nyugdíj megtakarítását, aztán elköltötték. Ez volt a fideszes gazdasági csoda. De erről mindig kussolsz, csak mellévakerálsz és a saját zsenialitásodat fényezed! Gratulálok! Gondolom nyugdíjas éveidet az önéletrajzi ihletésű emlékirataid megírásával töltöd, amely hamarosan megjelenik "Egy elbűvölő pénzügyi zseni mellébeszélései" címmel! Remélem @nincs1agy haverod lesz a szakmai lektor! A siker garantált!
Ui: Még ha legalább humorod lenne, de sajnos nincs. Ez a legrosszabb típusú narancskullancs. A humortalan.

Libernyák mentes jó napot! 2021.01.14. 22:07:19

@morpho: "Ettől még zsarolással elszedték hárommillió ember nyugdíj megtakarítását, aztán elköltötték."

LiBajnai El Qurcsány apádnál reklamálj, ő hagyta itt a magyar gazdaságot akkora szarban (80% feletti GDP-arányos államadóssággal, devizaadósság-hegyekkel, IMF-béklyóval), amiből csak igen nehezen, és részben a magánnyugdíjpénztárak beáldozásával tudtunk félig-meddig kikecmeregni. Márpedig, ha a kérdés az, hogy államcsőd legyen vagy a magánnyugdíjpénztárak menjenek, akkor nem kérdés, hogy melyik a fontosabb. Ja, és még mielőtt valami okos libbant azzal jönne, hogy jajdeválságvolt – a válság előtti években sem tudtak soha elfogadható hiánnyal zárni, és már a válság kitörése előtt jóval a maastrichti küszöb fölé kúszott az államadósság is.

morpho 2021.01.14. 22:22:14

@Libernyák mentes jó napot!: Nagyon igazakat írtál, az említett uraktól, főleg Gyurcsány nagyszerűségétől szeretem, ha megkímélnek. A baj csak az, hogy "Ettől még zsarolással elszedték hárommillió ember nyugdíj megtakarítását, aztán elköltötték." Erről nem írtál semmit. A többivel egyetértek.

Mickey__Pearce 2021.01.14. 22:48:25

@morpho: Nem költötték el, mert az állampapírokat bevonták, a részvényeket meg átadták a Nemzeti Vagyonkezelőnek. Te semmit nem értesz a gazdasághoz, ezért nem érted, hogy mi volt a fideszes "gazdasági csoda" azon a romhalmazon amit kaptak 2010-ben.

Te egy degenerált fasz vagy, igazi libernyák genetikai hulladék. Remélem éhen fogsz dögleni a nyugdíjadból. JEDEM DAS SEINE (ez volt itt a humor, csak neked)

morpho 2021.01.14. 23:29:21

@Mickey__Pearce: Leborulok az érveid súlya alatt Ó Orákulum! Azt azért megjegyezném halkan, hogy nevezheted állampapír bevonásnak, de azt is ki kellett fizetni. Vagy az ingyen volt? Mickey, nem fizetjük vissza a haszonbank tikettedet, ez itt egy pukkasztott egyes! Szóval a pénzt elköltötték. Másrészt, a családi ezüstöt eladni nem egy nagy kaland. Ezt a szocik is meg tudták volna csinálni. Csak ők nem akarták elkölteni a lakossági megtakarításokat. Pláne nem zsarolással és hazudozással. Ja és jelenleg a dupláját éri a magánnyugdíjpénztáram mint 10 éve. Tudom, hogy szerinted csak a felét, de 360- as euro árfolyamnál inkább csak a negyedét. Te viszont okos vagy. Maradjunk ennyiben :) Huncut kis narancskullancs :)

nu pagagyí 2021.01.15. 06:08:02

@nincs1agy: Már sokan lennének olyanok, akik a magánpénztáruktól kapnák a nyugdíjuk jelentős részét és ez nem terhelné az TB-t, idővel pedig egyáltalán nem. Ez volt a célja a magánpénztári rendszernek. Végső állapotában, nem az államot terhelte volna a nyugdíj, hanem mindenki aktív élete során gyűjtötte volna össze az időskori járadékára valót.

Egyáltalán nem pénzügyi kérdés volt a Fidesz részéről az emberek nyugdíjvagyonának ellopása (persze jól jött az elkobzott lóvé, amit azon melegében ki is utaltak a NER strómanjainak, adósság csökkentésre ugyanis a valóságban nem jutott belőle), a cél az volt, hogy megakadályozzák egy jelentős réteg anyagi függetlenségét és biztosítsák ezt a hatalomnak kiszolgáltatott, krumplival korrumpálható szavazóréteget.

nu pagagyí 2021.01.15. 06:11:37

Csak nem? Deutsch Tamás A L K A L M A T L A N! Mik vannak? Újabb poszton fuccsolt be az univerzális szakértő.

taga19+1 2021.01.15. 07:31:08

eszek elopták buzik!

nu pagagyí 2021.01.15. 07:37:29

@Mickey__Pearce: A "fideszes gazdasági csoda", jelenleg pont akkora államadósságot (80%) és pont akkora GDP zuhanást (7-8%) produkált válsághelyzetben, mint elődje. Ez csak azért következhetett be, mert a csoda nem létezik. A Fidesz az előző válság utáni hullámon lovagolt, azon is a legszarabb eredményt produkálva az EU-ban, amit jól mutat, hogy az emberek tényleges kifejező fogyasztási mutatóban a sereghajtók közé küzdötte le az országot. A GDP ugyan állítólag szárnyalt, de valami probléma lehet ezzel a statisztikával, ha ez nem húzta magával a fogyasztás növekedését.

A Fidesz 10 éve alatt nem történt semmiféle struktúraváltás egy hatékonyabb gazdaság érdekében, így továbbra is szerény a hatékony és exportképes magyar vállalkozások száma. A problémák maradtak, csak a hazudozás mértéke nőtt, ami a mostani válsághelyzetben frontálisan ütközik a valósággal. Szarabb és boldogtalanabb országot kaptunk a Fidesztől. Hálásan köszönjük, mehetnek a picsába!

nu pagagyí 2021.01.15. 07:50:43

@morpho: Szerintem már legalább 20 ezer milliárd körül lenne a magánpénztári vagyon, ami már jelentős tényezőként jelenne meg a gazdaságban. Mivel a tagoknak és a pénztáraknak is az az érdeke, hogy kellő hozamot produkáljanak, valószínűleg nem Mészárosba fektetnék a pénz, hanem valódi nyereséget felmutató, innovatív cégekbe. A magánpénztárak felszámolásával ezt a riasztó jövőt próbálta megakadályozni a Fidesz, visszanyesve a nem kívánatos polgárosodás zsenge hajtását.

MAXVAL bircaman közfingó 2021.01.15. 07:52:13

Elaludtam. Mi lesz így a szarással?

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.15. 08:18:43

@nu pagagyí: "A "fideszes gazdasági csoda", jelenleg pont akkora államadósságot (80%) és pont akkora GDP zuhanást (7-8%) produkált válsághelyzetben, mint elődje"

Csak tudod az a különbség, kedves libbant propagandista barátom, hogy az MSZP-SZDSZ alatt a GDP-arányos államadósság nem 80%-on stagnált, hanem a maastrichti küszöb (60%) alatti szintről nőtt ekkorára, méghozzá úgy, hogy minden évben növekedett, mert a 3% alatti államháztartási hiányt konjunktúra idején sem sikerült hozni. Azt az EU-s stabilitási & növekedési egyezmény is tolerálja, ha válsághelyzetben megnő a deficit (elvégre a hiánycsökkentés ilyenkor mélyítené a válságot), de a kedvenceid alatt nem erről volt szó, hanem folyamatos adósságnövekedésről.

"A Fidesz az előző válság utáni hullámon lovagolt, azon is a legszarabb eredményt produkálva az EU-ban"

Hazudsz, te lipsi szar, a konjunktúra időszakában a magyar GDP-növekedés a legjobbak között volt az unióban.
mandiner.hu/cikk/20190301_rekord_novekedest_produkalt_a_magyar_gazdasag_2018_ban

"A GDP ugyan állítólag szárnyalt, de valami probléma lehet ezzel a statisztikával, ha ez nem húzta magával a fogyasztás növekedését."
A balliberális kormány nemcsak óriási államadóssággal hagyta itt a Fidesznek az országot, hanem a háztartások is nyakig úsztak a szarban (lásd devizahitelek). Ezért természetesen az volt a cél, hogy szektorszinten a háztartások is építsék le ezeket az adósságokat, és megtakarítóvá váljanak (és nagyrészt ők birtokolják a magyar állampapírokat; csökkenjen a szuverén devizaadósság és a külföldi kézen lévő államadósság aránya); ez pedig csak úgy megy, ha a megtakarítások képzése közben kevesebbet fogyasztanak, mint amennyi jövedelmük van. Ha valaki a jövedelmei felett fogyaszt, az adósságot képez, ahogy ez történt a kedvenc balliberális pártjaid kormányzása alatt.

Mickey__Pearce 2021.01.15. 08:53:58

@nu pagagyí: Te ehhez nyilvánvalóan nem értesz. Nem fogok vitatkozni egy közgazdasági analfabétával. Szavazz nyugodtan az Elkúróra a hozzád hasonló proli söpredékkel együtt, aztán majd élvezzed ahogy megint elkúr. Én 3 országban élek, kibirom :)))

Ezt addíg nézegessed, amíg megérted:
www.docdroid.net/2rdDoNz/lenduletet-vett-magyarorszag-a-regios-felzarkozasi-versenyben-pdf

További segítség: a lakossági eladósodttság kb annyival csökkent a 2010-2017 periódusban, mint az összes nettó EU Funds abban az idószakban. Hoppá. Vagyis az EU pénzek nem a növekedésre mentek el, hanem a gyurcsányi elkúrás visszafizetését finanszírozták. Nem tudom képes vagy-e az ilyen "nüanszokat" felfogni.

Te tényleg megérdemelnéd, hogy a hozzád hasonlókkal együtt legyen egy külön országotok, csak aztán ne ajvékoljatok amikor elfogy a kaja :)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.15. 08:57:51

Még tavaly ősszel tett bejelentést Ujhelyi István, a Free SZFE feliratok eltűntetése miatt. Az NMHH nem talált problémát. Azóta az MTI több fotósa is megerősítette, hogy komoly cenzúra van az állami hírügynökségnél.

444.hu/2021/01/15/a-mediatanacs-nem-latott-okot-hogy-vizsgalja-az-mti-fotokiadasi-gyakorlatat

chrisred 2021.01.15. 09:10:16

@Mickey__Pearce: "További segítség: a lakossági eladósodttság kb annyival csökkent a 2010-2017 periódusban, mint az összes nettó EU Funds abban az idószakban. Hoppá. Vagyis az EU pénzek nem a növekedésre mentek el, hanem a gyurcsányi elkúrás visszafizetését finanszírozták. Nem tudom képes vagy-e az ilyen "nüanszokat" felfogni."

Mi köze az EU támogatásoknak az adósság csökkentéséhez? A devizahitelesek adósságait mi, hitelt fel nem vevő adófizetők álltuk az árfolyamgáthoz meg a végtörlesztéshez nyújtott állami támogatásokon keresztül.

www.penzcentrum.hu/hitel/vihar-elotti-csend-iszonyu-adossagokba-veri-magat-most-a-magyar-lakossag.1102334.html

A jelenlegi életszínvonalhoz, a jelenlegi lakossági fogyasztáshoz az ország lakossága soha nem látott mennyiségi személyi hitel felvételével jut el. Ésd amíg a lakáshitel a háztartások vagyonának gyarapítását, a magánnyugdíjpénztári befizetések a későbbi időszakra szóló tartalékot jelentették, ezeknek a hiteleket a háztartások felélik, nem marad belőle semmi.

2021.01.15. 09:29:38

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Még tavaly ősszel tett bejelentést Ujhelyi István, a Free SZFE feliratok eltűntetése miatt"

Ezzel én se látok problémát.

Miért is kéne az állami hírügynökségnek egy zendülésre, törvénysértésre iranyuló mozgalmat reklámoznia a tévében?

Ha rajtam múlt volna, akkor vasban vitték volna el az összeset, de szerencsétekre nálunk ún. "jogállam" van, így erre nem volt lehetőség. De ingyenreklámot azért nem kötelesek szolgáltatni nekik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.15. 09:44:18

@Mickey__Pearce: "fideszes "gazdasági csoda""

:))

Egy évtized alatt levitte Ondó Viktor gazdád Magyarországot a 3 legszegényebb EU állam közé. Mindezt egy soha nem látott erősségű és hosszúságú konjunktúra közepette követte el. Ez még az elkúrónak se sikerült.

Magyarország nagyobbik fele a 20 legszegényebb EU régió között van. 7 régióból 4.

Az államadósságot a konjunktúra ellenére nemhogy nem csökkentette, de megduplázta.

MAXVAL bircaman közfingó 2021.01.15. 14:02:02

Fingás hangját hallom,
hallatom.

Falshang 2021.01.15. 14:39:26

@nincs1agy: "Te Clooney filmjeit nézed? "Buzi e vagy?" :DD"

hát, egyre jobb a csávó.

nincs1agy 2021.01.16. 11:16:12

@morpho: Láthatod, hogy kurva komoly egyensúlytalanságokat okoz a felosztó kirovó rendszerből való átlépés a manyupba. Nem éri meg az országoknak. Persze a multiknak meg rohadtul megéri, amelyeknek ugye jelentős politikai befolyása is van.

nincs1agy 2021.01.16. 11:26:34

@morpho:

Tessék te balfasz olvasgass tovább :

www.es.hu/cikk/2009-03-16/csato-katalin/az-onkentes-nyugdijbiztosito-penztar.html

"Az önkéntes nyugdíjpénztári tag azonban teljesen kiszolgáltatott. Az Aegonnál minden erőfeszítésem az egyéni számlám portfólió-összetéte­lé­nek megismerésére zátonyra futott. Fél éve nem sikerült elérni, hogy egy pénzügyi szakértő személyes magyarázatot adjon. Minden ebbeli próbálkozásom visszakerült az ügyfélszolgálthoz, ahol a „papírmunkát" végzik. (Érdeminek tekinthető választ a PSZÁF panaszkezelési osztálya adott, bár nem teljes értékű információt.) "

"Az egyik legnagyobb pénztárnál, az Aegonnál tapasztaltak alapján azt állítom, hogy baj van a nyugdíjpénztárak elszámolási kötelességének intézményes rendszerével."

"Arról van szó, hogy nem tudni, milyen garanciarendszer védi, s védi-e a megtakarításokat. S arról, hogy nincs jogszabályi háttere annak, hogy a pénztártag az általa megkívánt információkat megkapja az egyéni számláján nyilvántartott befektetések összetételéről. "

morpho 2021.01.16. 20:56:31

@nincs1agy: "Az önkéntes nyugdíjpénztári tag"... Köszönjük Emese! Legalább olyan hülyeséget linkelnél be, ami a témáról szól! :) Amit Orbánék összehazudtak és semmi nem úgy történt. Csakhogy az a kötelező manyup volt, nem az önkéntes. De azért szórakoztató vagy :)
süti beállítások módosítása