B1 blogcsaládA honvédség munkahelyteremtő programja csökkenti a lehetőségét, hogy valaki munkát találjon

2021. január 11. - kkerenyi

Csak az jöjjön katonának, aki ilyet szeret!magyar-honved-2.jpg

A kormány által meghirdetett munkahelyteremtő programok egyike volt tavaly a nagy lelkesedéssel beharangozott speciális önkéntes tartalékos képzés. A honvédség ebből most újabb kört hirdet február 1-től. A hat hónapig tartó képzés alatt étkezést, utazási hozzájárulást és havi díjazást ajánlanak a jelentkezőknek, akik, ha rákapnak a dolog ízére, akár újabb fél évvel meg is hosszabbíthatják a szerződésüket. Ez elsőre talán jól hangzik, de kicsit közelebbről szemlélve a feltételeket hamar kiderül, hogy nem ez az évszázad ajánlata.

A programba azok a magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik 18 és 50 év közöttiek, erkölcsi bizonyítvánnyal és nyolc általánossal rendelkeznek, és megfelelnek a pszichológiai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon. A képzés fél éven keresztül heti negyven óra elfoglaltságot ad. Az ezért kapott juttatás bruttó 161 ezer forint havonta. A képzés teljesítése után a tanoncok katonai esküt tesznek, és választhatnak: teljesen visszatérnek a civil életbe, vagy a későbbiekben tartalékos, szerződéses, esetleg hivatásos katonák szeretnének lenni. Ha az utóbbiak mellett döntenek, az hosszabb távú elkötelezettséget és további képzést igényel.

Ha ez a program tényleg azokat célozza, akik elvesztették a munkájukat, és erre keresnek megoldást, akkor nem igazán sikerült eltalálni a célcsoportot. A felkínált havi díjazás nem elég ahhoz, hogy valaki meg tudjon belőle élni, viszont a tanonc mellette semmi mást nem tud vállalni, mivel a képzés a teljes munkaidejét kitölti, ráadásul fizikailag is megterhelő. A végén pedig kap egy olyan végzettséget, ami egyetlen, szűk területen használható csak, azaz nem sokkal van előbbre a képzettségét illetően, mint amikor a programba belépett.

Fél év, vagy kétszer fél év alatt alapszinten el lehet sajátítani egy idegen nyelvet vagy olyan informatikai ismereteket, amelyek a munkaerőpiacon több lehetőséget biztosítanak, mint a harckocsiaknák telepítése és egy személy szakszerű megmotozása (ezek a tartalékosok tananyagának részét képezik). A bruttó 161 ezer forint heti negyven óra munkáért nem mondható az évszázad ajánlatának, de még csak emberségesnek sem. Ha pedig valaki tényleg a hadseregben szeretne karriert építeni, ahhoz többre lesz szüksége, mint nyolc általánosra és egy 6 hónapos kedvcsináló képzésre, és ezzel hamarosan szembesülni is fog, ahogy letette a tartalékos esküt.

20201014katonasag-katona-hadsereg.jpg

A fentieket végiggondolva jól látszik, hogy a program leginkább propagandacélokra alkalmas.  Arra, hogy megoldást kínáljon a válság okozta munkanélküliségre - ami, sajnos, valódi probléma, szemben a játékkatonásdival - egyáltalán nem. A toborzó hirdetések megtévesztőek, olyan karrierígéretet tartalmaznak, ami már nem automatikus következménye a képzésnek. Valószínűleg nem véletlen, hogy a felvételi követelmény nem érettségi, vagy befejezett középiskola, csak nyolc általános: azokat célozza, akik mindezt nem feltétlenül látják át, ez pedig finoman szólva sem sportszerű.  A képzés ezen felül nagyon jó arra is, hogy a kormány erőt fitogtathasson anélkül, hogy tényleg lenne bevethető hadereje. A program dokumentálása során jól hasznosítható  képek készíthetőek terepszínű ruhás, csillogó szemű fiatalokról, amint egy mező közepén éppen bármit csinálnak elszántan.

Ezek a képzések, amellett, hogy nem sok mindenre jók,  az államnak nem kevés pénzébe kerülnek: a munkaruha, a felszerelések, a terület és a speciálisan képzett oktatók komoly költségekkel járnak, miközben más, szélesebb körű ismereteket nyújtó oktatási programok és egész intézmények tűnnek el forráshiány miatt a hazai oktatási palettáról.

Szerencsére erre éppen van pénz: a mi pénzünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1116383450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2021.01.11. 10:00:16

1

Katonákra állami pénzt költeni a 21.sz-ban??????????? Mire készül a Zorbánrezsim?????? Melyik szomszédot akarja megtámadni????
A 22-es új kormány legnagyobb bevétele a fegyveres erök privatizálából fog származni!!!

nincs1agy 2021.01.11. 10:50:26

A pénz mellett ellátás is jár. Persze elmehetne helyette mondjuk egy marketing tanfolyamra is akár.

Galerida 2021.01.11. 10:52:07

Fél év alatt legalább 24x lehet főnyereményt nyerni a lottón és egy nyomorult aknát sem kell telepíteni Gyuri bátyánk feltételezhető támadásának megakadályozása céljából!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11. 11:28:47

"Fél év, vagy kétszer fél év alatt alapszinten el lehet sajátítani egy idegen nyelvet vagy olyan informatikai ismereteket, amelyek a munkaerőpiacon több lehetőséget biztosítanak, mint a harckocsiaknák telepítése és egy személy szakszerű megmotozása"

Ez a cikk tipikus példája annak, amikor valaki fölényesen, nagyképűen beletenyerel a lócitromba, mert ő mindent IS jobban tud.

Informatikai ismeretek: hasznos? Nyilván szellemi munkát igénylő munkakörökben mindenképpen. De kinek kerül veszélybe a munkája a válság alatt? A szolgáltató szektorokban, nem szellemi munkakörben dolgozóké a szállodai recepcióstól a pincérekig. Az sem biztos, hogy az érettségi megvan nekik. És ha megtanítod nekik, hogy a Microsoft Wordben hogy kell átállítani a sortávolságot, akkor ezek az emberek egyszeriben el tudnak helyezkedni szellemi munkakörben? Aligha, ahhoz ugyanis szakma is kéne.

És ha a szállodai recepciós megtanul az alapszintű angol és német mellett franciául is? Hát akkor kiválóan ki tudja szolgálni a nem létező francia vendégeit is, ti. a következő 5 évben, pláne vidéken aligha lesz annyi külföldi turista, mint korábban volt. Ez a hajó most elment.

nincs1agy 2021.01.11. 17:02:46

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: örülök, hogy te meg mindent is tudsz a jövő munkaerőpiaci trendjeiről. Is. Te buzi.

MAXVAL bircaman közfingó 2021.01.11. 18:04:46

Nahát valaki szart említett. És uj cikk is van! Na szóval én épp most toltam egy pár, úgy is, mint 2 db vékonykolbászt. Szerettel, nektek.

nincs1agy 2021.01.11. 18:08:00

@nincs1agy : Már megint lusta voltál lenyúlni az avatart. Ezzel mindig lebuksz, te kis amatőr.:DD

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11. 18:08:10

@MAXVAL bircaman közfingó: Köszönjük! A vékonykolbász mellett ne felejtsd el az egzotikusabb formákat se!

nincs1agy 2021.01.11. 18:09:18

Ehelyett a náci izé helyett járhatott volna genderképzésre is a CEU-ra..:(

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11. 18:20:27

@nincs1agy: Ja, vagy éppen egy jó kis érzékenyítő tréningre; manapság arra óriási az igény a munkaerő-piacon

Jön még KUTYÁRA dér. 2021.01.11. 18:42:27

"Napi balfék: így truccol Karácsony Gergely

Karácsony Gergely saját hatáskörében döntött arról, hogy idén 10 százalékkal megemeli a gyerekétkeztetés díját a főváros tulajdonában álló ingatlanokban"
www.origo.hu/itthon/20210110-napi-balfek-igy-truccol-karacsony.html

Köszönjük, Kamu Gerykey ezzel is sokat segítettél a butapestieknek...

...abban, hogy legközelebb megfontoltabb döntést hozzanak a szavazófülke magányában.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.11. 18:55:04

@R.V.Juli: "A 22-es új kormány legnagyobb bevétele a fegyveres erök privatizálából fog származni"

Ne feledd a 300 milliós bevételt, amit a 300 milliárdért beszerzett "lélegeztető gépek"
eladásából fog befolyni. :))

istvankah 2021.01.11. 19:10:02

@nincs1agy: szájerrel bratyizol,hogy keresed neki a friss húst!

nincs1agy 2021.01.11. 19:20:54

@istvankah: Istvánka nyitva hagyja a kis ablakot, mert hátha jön az ereszen a Józsi?

morph on deer 2021.01.11. 19:22:48

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
“ Ez a hajó most elment.”

Most akkor te azt akartad mondani, hogy igenis hasznos(abb) az aknatelepítés elsajátítása, mint az informatikai ismereteké, vagy egy idegen nyelvé?
:)
Látod a jövőt, vagy netán a kolostorból kommentelsz?
Csak mert olyan insider info jellege van, mintha tudnál valamit dicső vezérünk nagyszerű terveiről. :)))

midnight coder 2021.01.11. 19:41:11

@morph on deer: Szerinted nyolc általánossal mihez kezdhet az informatikai ismeretekkel ? Pláne olyannal amit fél év alatt sajátít el az a csávó akinek ez idáig csak a nyolc általánost sikerült összehoznia. Ja, nyilván a Google és a Microsoft versenyezni fog hogy megszerezze ezt a roppant értékes munkaerõt.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.11. 19:49:52

@morph on deer: Természetesen nincs insider info, csak arról van szó, hogy te más, hibás sémákból indulsz ki.

Nyilván nem arról van szó, hogy az aknatelepítés általánosságban hasznosabb skill, mint a nyelvtudás és az informatikai ismeretek – de ez a honvédségi program NEM a munkanélkülivé vált diplomásoknak szól, hanem ahogy @midnight coder: is utalt rá, a kissé szerényebb intellektuális képességekkel megáldott, a tanuláshoz, szellemi munkához kevés affinitással rendelkező srácok az, akiknek ez az önkéntes tartalékos képzés hasznos lehet.

Szájjal József 2021.01.11. 20:33:01

@nincs1agy: jövök én, és mindekit megbaszok!!

De csak ha fideszes.

nincs1agy 2021.01.11. 20:48:47

Merkel és Navalnij szerint is problémás Trump twitter fiókjának felfüggesztése. Lippschike nem érti. Zavar az erőben.:D

Szájjal József 2021.01.11. 21:12:14

@nincs1agy: nincs itt semmilyen zavar, föl kell függeszteni, ahogy téged is

cicmen 2021.01.11. 21:15:01

Ilyenkor tudok beszarni a röhögéstől! A pofátlan libsi kritizál ezerrel és keveselli az illetményt! baszki, kiképzik, tehát tanítják, mennyit kapjon, egymilliót? ? Már a ballib időkben kínált alternatívákról nem is beszélek, csak egyet említenék, az "el lehet innen menni" kezdetűt!

grécci mikropenist mindenkibe 2021.01.11. 22:07:51

@Szájjal József: morpikám elhúzom a nótádat, már ha érted mire gondolok.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.11. 22:20:14

@Szájjal József: A te fejedben nincsen zavar, mert te vagy a főhencegnő. A kancellár asszony azonban nem ért egyet a felfüggesztéssel, mert az egyik fő szabadságjog megsértésének tartja.

"Merkel szerint „problematikus” Trump kitiltása a Twitterről

A német kancellár úgy látja, a véleményszabadság alapvető fontosságú jog.

Problematikusnak tartja a német kancellár, hogy a Twitter végleg felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök hozzáférését a fiókjához, és törölte a csatornáját is. Erről Angela Merkel szóvivője beszélt egy hétfői sajtótájékoztatón – írta az ABC News az AP jelentése alapján.

(...)

De azt is hozzátette Seibert [szóvivő], hogy

a vélemény kifejezésének szabadsága elementáris fontosságú alapjog.

Úgy fogalmazott: ennek az alapvető jognak a gyakorlásába be lehet avatkozni, de kizárólag a törvények szabta keretek között, nem pedig a közösségi médiafelületek menedzsmentjének döntése alapján."
m.hvg.hu/vilag/20210111_angela_merkel_donald_trump_twitter_kitiltas_velemeny_szabadsaga

Az Európai Bizottság éppen tavaly év végén terjesztett be egy olyan javaslatot a Tanács elé, amely kimondaná, hogy a közösségi oldalaknak tiszteletben kell tartaniuk ezeket az alapvető szabadságjogokat, és a felhasználók számára megfelelő jogorvoslati mechanizmusokat kell biztosítaniuk, ahol felléphetnek az ehhez hasonló önkényes döntések ellen. A lipsi cenzorok meg kereshetnek maguknak új állást?

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2021.01.11. 23:08:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Semelyik kulurállam nem vesz semmit csak úgy. Piac meg a magánszféra megoldja, leszabályozza.
Csak a annyi lélegeztetőgépre van szükség amenyit a fizetőképes kereslet elbír a magánbiztosítás alapú egészségügyben!!!

Az új kormány a privatizált kórházak miatt felszabadúlt forrásait így a környezet- és jogvédelemre fordítjatja!!!

nincs1agy 2021.01.11. 23:11:13

@Szájjal József: Merkel anyáddal ezt nem közölték?

nincs1agy 2021.01.11. 23:12:35

@Szájjal József: Anyád nem fideszes, mégis megbaszod.:D

morpho 2021.01.11. 23:19:01

@Zsorzsi bácsi pincsije: Van a twitternek házirendje pubi. A kocsmából is kibasznak, ha lehányod a sörcsapot, hiába fizetted ki a piát. A twitter ráadásul ingyenes. Merkel a CDU széljobbereihez beszél. Idén Németországban szövetségi választás lesz, te meg tévútra hekkelted magad. :)

morpho 2021.01.11. 23:22:12

@nincs1agy: Egy normális blogról egy ilyen anyabaszatós magasröptűért simán kikúrnának. Ezeg a geci lipsik bezzeg nem teszik! A rohadékok!

MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK 2021.01.11. 23:23:48

Eleg annyit megtanitani, hogy kezelni tudjak a geppuskat, amikor rohamoznak az arabok.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.11. 23:41:37

@morpho: "A twitter ráadásul ingyenes"

Uhm, persze, szívjóságból az.

Látom nem vagy nagyon tisztában az újkori internetszabályozási trendekkel.

Egy ilyen hamis "ingyenes" állítás a Facebooknak pl. 1,2 millárd forintjába fájt.

"A GVH megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és Súgóközpontjában: a fogyasztóknak ugyan valóban nem kellett díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, de felhasználói aktivitásukkal és adataikkal üzleti hasznot hajtottak a vállalkozásnak és így fizettek a szolgáltatásért. A GVH történetének legnagyobb, fogyasztóvédelmi ügyben kiszabott bírságát, 1,2 milliárd forintot szabott ki a vállalkozásra."
www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2019_es_sajtokozlemenyek/12-milliard-ft-birsagot-szabott-ki-a-gazdasagi-versenyhivatal-a-facebook-ra

"Van a twitternek házirendje pubi"

Tisztában vagyok vele, hogy van házirendje, pubi.

Ez viszont nem német belügy, meg széljobber kaja – a figyelmedbe ajánlanám az Európai Bizottság által tavaly év végén benyújtott, a digitális szolgáltatásokról szóló rendelettervezet néhány aspektusát:
"Mi a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály?

A digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (a továbbiakban: DSA) a fogyasztók és az áruk, szolgáltatások és tartalmak összekapcsolásában közvetítő szerepet betöltő digitális szolgáltatások kötelezettségeit szabályozza.

Jobb védelmet nyújt a fogyasztók és alapvető jogaik számára az interneten, erőteljes átláthatósági és elszámoltathatósági keretet hoz létre az online platformok számára, valamint méltányosabb és nyitottabb digitális piacokat eredményez.

(...)

Hatékony biztosítékok a felhasználók számára, beleértve annak a lehetőségét is, hogy vitathassák a platformok tartalommoderáló döntéseit;

(...)

Mi a jelentősége a közvetítők globális szintű szabályozásának?

Az új szabályok fontos lépést jelentenek az európai értékek védelme terén az online térben, ideértve az emberi jogok, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség és a jogállamiság tiszteletben tartását, valamint a digitális szolgáltatások versenyképességének, a fogyasztók választási lehetőségeinek és az online innovációs lehetőségeknek a megerősítését.

A DSA-javaslat magas szintű normákat határoz meg a hatékony beavatkozás, a jogszerű eljárás és az alapvető jogok online védelmének tekintetében.

(...)

A javaslat lehetővé teszi a felhasználók és a fogyasztók számára, hogy megtámadják az online platformok által az egyes tartalmak eltávolítására vonatkozóan hozott döntéseket, ideértve azt az esetet is, amikor ezek a döntések a platformok szerződési feltételein alapulnak. A felhasználók fordulhatnak közvetlenül a platformhoz, választhatnak bíróságon kívüli vitarendezési testületet és/vagy bírósághoz fordulhatnak jogorvoslatért."
ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/QANDA_20_2348

morpho 2021.01.12. 01:34:46

@Zsorzsi bácsi pincsije: Akkor most leírtadt, hogy a twitter egy kocsmához képest tényleg ingyenes és hogy van szabályzata. Ezt mondom én is. Ha az asztalra szarsz a vasárnapi ebéd közben, anyád ki fog baszni a lakásból. Egyébként az emberi méltósághoz való jog ugyancsak alapjog és az egyik nem írhatja felül a másikat. Ha valaki egy német twitter oldalon náci propagandát nyomna, akkor megnézném Merkel reakcióját, abban az országban, ahol már azért leültetnek, mert náci karlendítésre tanítod meg a kutyádat.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 02:09:30

@morpho: "a twitter[nek] (...) van szabályzata"

Senki nem vitatta azt, hogy a Twitternek van házirendje/szabályzata – azonban az már kérdéses, hogy maga a platform önkényesen értelmezi-e ezeket a szabályokat, sérülhetnek-e az alapjogok, pl. a szabad véleménynyilvánítás joga a platform moderálási gyakorlata miatt.

"Egyébként az emberi méltósághoz való jog ugyancsak alapjog és az egyik nem írhatja felül a másikat"

Ez tény, az azonban már kérdés, hogy konkrétan Trump kinek az emberi méltóságát sértette meg.

Mellesleg maga a Twitter sem "emberi méltóság" megsértése miatt, hanem "erőszakra való felbújtásra" (incitement to violence), illetve "választási eljárás nem megengedett befolyásolására" hivatkozva törölte a Tweetjeit ill. függesztette fel a fiókját.

Az erőszakra való felbújtás állítólag az alábbiakban volt (ebből az utóbbi egyértelműen egy rossz vicc; egy bíróságon sose állna meg vádként, hogy ez erőszakot szít):
"On January 8, 2021, President Donald J. Trump Tweeted:

“The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

Shortly thereafter, the President Tweeted:

“To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.”"
blog.twitter.com/en_us/topics/company/2020/suspension.html

taga20☺ 2021.01.12. 04:29:46

@morpho: náci szagott árasztassz ezé megbaszlak
mek amuty is

))

miért 2021.01.12. 09:55:25

Simán csak a saját, kubatov-gárdájukat akarják állami pénzen bővíteni!

nu pagagyí 2021.01.12. 10:31:45

@midnight coder: Megtanulhatja az Excel-t, World-öt, a kereső használatát és némi alapfokú számítógépes ismereteket. Nem kell hozzá 8 osztály sem, 4-5 éves gyerekek is képesek minimális segítséggel eljutni idáig.

Galerida 2021.01.12. 10:32:23

@miért: Arra is gondolj, hogy így egy esetleges külső támadás esetén nem Fegyőrnek és Vadainak kell fegyvert ragadnia.....

nu pagagyí 2021.01.12. 10:36:37

Előbb visszafoglaljuk Kárpát-alját, a Felvidéket, majd Észak-Erdélyt, utána jöhet a Don-kanyar. Addig sem foglalkozunk azzal, hogy a meglévő országból, hozzuk ki azt, amit lehet. Például nem ártana nemzetté válni, mert 500 éve csak megszállók uralták a magyar népet. A megszállókat most éppen NER-nek hívják, jelenleg ők sanyargatják az itt élő kiszolgáltatott embereket.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 10:41:27

@nu pagagyí: Na, azt megnézem, amikor egy félanalfabéta, vagy pláne egy 4-5 éves gyerek rendesen megformáz nekem egy dokumentumot, vagy Excelben elkészít egy Pivot-táblát.

Azért azt ne nevezzük már Word-tudásnak, hogy meg tudja nyitni a programot, és elkezd bele pötyögni (mellesleg ehhez tanfolyam se kell).

Egyébként a kérdés nem az, hogy lehet-e ezeknek az embereknek valamit tanítani, hanem az, hogy ez érdemben segítheti-e őket az elhelyezkedésben. Mert ha a kiképzett katona marad a seregben, akkor biztosítva van a munkája (persze nem a tiszti karrier – magas fizetést azért ez sem jelent); ha viszont a betanított munkást megtanítod dőlt betűket csinálni a Wordben, attól még ugyanúgy max. betanított munkára fogják felvenni, ahol ennek a "tudásnak" kevés hasznát veszi.

nu pagagyí 2021.01.12. 11:09:18

@Zsorzsi bácsi pincsije: Szerintem a szabad véleménynyilvánítás jogába nem feltétlenül tartozik bele az uszító jellegű szándékos hazudozás. Mindenből tanulni kell.

A világ legmocskosabb diktatúrái elég jól felismerték, hogy a közösségi média leváltja a mainstream médiát, és kiválóan alkalmas arra, hogy célzott hazugságokkal manipulálják a közvéleményt. Nem kellenek tények, nem kell szembesíteni a felekt az ellentmondásokkal, elég a harsány állítás.

Ha úgy tetszik, Orbán Magyarországa volt az egyik laborja ennek az ocsmány kísérletnek, orosz és amerikai szakemberek segítségével. Prímán szuperált az emberek uszítása a demokratikus rend ellen. Hatalomra jutva, hazugságokból sikerült egy virtuális világot felépíteniük, amelyikben az egyszerű állampolgár egyre kiszolgáltatottabb lett, nem tudja már, mi a valóság és mi a hazugság, csak az világos, hogy a módszer alkalmazói parazitaként, pofátlanul gazdagodnak és kíméletlenül gázolnak át mindenkin. Most ott tartunk, hogy az embereket kihagyták a "demokráciából", nem ismerhetik meg a valós adatokat, az állam nem az ő államuk, minden civil-kezdeményezés ellen hatósági zaklatás, náci segédcsapatok mozgósítása a hatalom válasza. Szétkúrtak minden autonómiát, szétlopják az egész országot.

kunzoo 2021.01.12. 11:19:14

@morpho:
Ez igaz. Bár akkor taga 20 is menne meg math0 alteregói is.

Kitiltási téma. A francia politikusok is elítélik, politikai oldaltól függetlenül.

A poszthoz: valakinek katonának is kell lenni. A határaink mentén volt pár háború az elmúlt harminc évben szóval az nem működik hogy nincs honvédség.

nincs1agy 2021.01.12. 11:52:22

@morpho: Ezt talán taga elvtásadnak is el kellene mondanod..

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 11:52:47

@nu pagagyí: "nem feltétlenül tartozik bele az uszító jellegű szándékos hazudozás"

Igen, az európai országokban kb. az uszításnál (vagy éppen a rágalmazásnál, rémhírterjesztésnél stb.) húzzák meg a szólásszabadság határát.

És ugyanezekben az európai országokban kb. köznevetség tárgya lenne az, aki szerint a "To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th." erőszakra való felbújtásnak minősül.

"náci segédcsapatok mozgósítása a hatalom válasza"

Milyen hatalom mozgósít "náci segédcsapatokat" Magyarországon?! Én ilyesmiről biztos nem tudok.

"Náci segédcsapatokhoz" az utóbbi 10 évben legközelebb még a Jobbik "Magyar Gárdája" volt, ami a cigánysoron szeretett masírozni, de ehhez aztán semmi köze nem volt az Orbán-kormánynak, és szépen fel is lettek oszlatva.

nincs1agy 2021.01.12. 11:54:03

@nu pagagyí: Gyurcsányék alatt ki sanyargatta, ha megkérdezhetem..

nincs1agy 2021.01.12. 12:00:10

@morpho: Csak tudod ez a kocsma olyan, hogy egyesek lehányhatják a sörcsapot, mások meg nem.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 12:26:22

@nu pagagyí: "laborja ennek az ocsmány kísérletnek, orosz és amerikai szakemberek segítségével"

Ja igen, mikor és hol is volt az az ocsmány kísérlet, "orosz szakemberek" segítségével?

Talán erre gondolsz?

"Gyurcsányék az orosz titkosszolgálattal világították át a magyar NBH-t

(...) Szilvásy György volt titokminiszter, Galambos Lajos és Laborcz Sándor, volt NBH-s főigazgatók valamint a Zömök nevű biztonsági cég vezetője elősegítették, hogy orosz hátterű titkosügynökök magyar titkosszolgálati munkatársakat világíthassanak át.

Teljes talány, hogy miután Szilvásy és Galambos megbeszélést folytattak a Parlamentben az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat helyettes vezetőjével, és az "felajánlotta", hogy saját szakemberei poligráfos átvilágítással magyar titkosügynököket ellenőrizzenek, miként döntöttek végül úgy, hogy helyt adnak a felajánlásnak. Így történt, hogy Szilvásy jóváhagyásával bolgár pszichológusnak álcázott fedett ügynökök 16, a magyar NBH állományába tartozó tisztet világíthattak át"
index.hu/belfold/2019/04/04/gyurcsanyek_orosz_titkosszolgalat_atvilagitas_magyar_nbh/

Vagy netán erre?
"Némi elégtételt jelenthet a magyar kémelhárításnak, hogy noha a bíróság a kémkedés vádja alól felmentette Kovács Bélát, de az ítélet szóbeli indoklásában a bíró azt is kimondta: a volt európai parlamenti képviselő az orosz hírszerzés beszervezett és kiokosított embereként tevékenykedett."
m.hvg.hu/itthon/20200928_kovacs_bela_kgbela_birosag

Avagy esetleg erre?
"Oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője és egy exjobbikos

Egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, valamint egy, a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is. A választás, amit megfigyeltek, különösen fontos volt Oroszországnak: a Kreml az elmúlt években szinte a teljes titkosszolgálati arzenálját bevetette azért, hogy komoly befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban."
m.hvg.hu/360/20210112_magangep_jobbikosok_Kozep_Afrikai_koztarsasag_valasztas_oroszorszag_titkosszolgalat

nincs1agy 2021.01.12. 13:03:45

Az Oblama házaspár Egyenlítői-Guinea diktátorával, aki úgy került hatalomra, hogy kinyírta nagybátyját.
Csak barack legutóbbi diktátorozása kapcsán.:D

hirtv.hu/data/cikkek/2514/25148/cikk-2514815/Obama_fit_1200x10000.jpg

---

morph on deer 2021.01.12. 14:51:12

@Zsorzsi bácsi pincsije:
“ A GVH megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és Súgóközpontjában: a fogyasztóknak ugyan valóban nem kellett díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, de felhasználói aktivitásukkal és adataikkal üzleti hasznot hajtottak a vállalkozásnak és így fizettek a szolgáltatásért. ”

Azt ugye tudod, hogy ez nettó faszság?
Ha nem kell fizetned egy szolgáltatásért, - vagy bármiért, - akkor az ingyenes, ha tetszik, ha nem!
Még ha a használó közvetve hasznot is hajt a cégnek, az a használónak akkor SEM kerül pénzébe, mivel azt a hasznot egy harmadik fél fizeti!

Csodálnám, ha egy nemzetközi bíróságon nem hajtanák el a GHV-t az ötletével együtt!

Más: csak tájékoztatlak, hogy Trump még az US of A polgára, - míg orbán nem biztosítja számára a menedékjogot, - tehát ebben az esetben teljesen irreleváns, hogy az EU milyen javaslatot tett, ráadásul még az sem törvény!

Szóval lehet sikoltozni, de a Twitter, mint magáncég teljes joggal alkalmazza a saját játékszabályait, mégpedig bárkivel szemben!
Aki használja, az tudomásul veszi a feltételeket, vagy meg nem tweetel!
Nem alapjog a Twitteren kommunikálni, és nem is kötelező!

Innentől pedig lehet sopánkodni, de beleavatkozni sem Merkelnek, sem Varga Juditnak nincs joga egy magáncég házirendjébe.
Ilyen kegyetlen az élet, látod. :)

morph on deer 2021.01.12. 14:59:06

@nincs1agy:
“ Csak tudod ez a kocsma olyan, hogy egyesek lehányhatják a sörcsapot, mások meg nem.”

Csak tudod mindez a kocsmatulajdonos hangulatától függ, hogy aznap éppen milyen lábbal kelt, vagy hogy ismeri-e a kedves vendéget.

Merthogy övé a kocsma, ő dönt!
Ahogy a Twitter is magántulajdon, így annak engedi meg a hányást, akinek akarja, képzeld!

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 16:03:52

@morph on deer: "Ha nem kell fizetned egy szolgáltatásért, - vagy bármiért, - akkor az ingyenes, ha tetszik, ha nem!"

Te nem vagy jogász, ugye?

Nem mellesleg, ebben az ügyben nem csak nálunk indult eljárás a fogyasztók megtévesztése ügyében, hanem pl. Olaszországban is, és a Facebook ezen eljárások hatására változtatott is a hirdetési gyakorlatán. Ajánlom figyelmedbe pl. ezt a Financial Times cikket:
"The Italian authorities said on Friday that Facebook has not published an “amending declaration” on its Italian website, app and on the personal page of each registered Italian user, as ordered to 14 months ago.

Facebook removed its “it is free and it will be forever” claim from the homepage but potential users are still not informed clearly about the collection and use of their data for remuneration purposes, Friday’s ICA statement said.

“We are reviewing the authority decision,” a Facebook spokesperson said. “We made changes last year, including to our terms of service, to further clarify how Facebook makes money. These changes were part of our ongoing commitment to give people more transparency and control over their information.”"
www.ft.com/content/bd17beec-3e7d-11ea-b232-000f4477fbca

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 16:14:43

@morph on deer: "Más: csak tájékoztatlak, hogy Trump még az US of A polgára, - míg orbán nem biztosítja számára a menedékjogot, - tehát ebben az esetben teljesen irreleváns, hogy az EU milyen javaslatot tett, ráadásul még az sem törvény!"

Valóban, a rendelettervezet még nem hatályba lépett jogszabály, és a tervek szerint az uniós polgárok számára kell majd biztosítania az ebben foglalt jogorvoslati lehetőségeket azoknak a platformoknak, amelyek uniós polgárok számára is szeretnék nyújtani a szolgáltatásaikat.

Ilyen értelemben a Trump-ügy sem irreleváns, ha pl. példát ad arra, hogy a közösségi oldalak hogyan alkalmazzák a saját szabályaikat önkényesen és következetlenül – aminek nyilván áldozatául eshetnek európai uniós polgárok is.

"beleavatkozni sem Merkelnek, sem Varga Juditnak nincs joga egy magáncég házirendjébe"

Merkelnek és Varga Juditnak nincs joga, de amennyiben a rendelettervezet (kb. a mostani formájában) lesz elfogadva és hatályba léptetve, akkor ezt követően a moderálási döntések ellen a felhasználók fordulhatnak a cégen kívüli vitarendezési fórumokhoz, és akár bírósághoz is.

"Csak tudod mindez a kocsmatulajdonos hangulatától függ, hogy aznap éppen milyen lábbal kelt, vagy hogy ismeri-e a kedves vendéget.

Merthogy övé a kocsma, ő dönt!"

Nos, ez ebben a formában nettó butaság, mindent nem tehet meg egy kocsmatulajdonos, Európában, Magyarországon legalábbis, de úgy tudom, Amerikában sem.

Ha pl. egy amerikai kocsmatulajdonos nem hajlandó kiszolgálni egy vendéget, csak azért, mert afro-amerikai, akkor úgy tudom, ezért pénzbüntetésre, ismétlődő esetben bezárasra számíthat. Talán annyi kibúvó van, hogy zártköerű klubot működtethet, de az már – legalábbis hivatalosan – nem kocsma.

Ehhez hasonlóan, a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály alapján bizonyos alapvető jogok, alapelvek tiszteletben tartását elvárják majd a platformoktól is.

morph on deer 2021.01.12. 16:35:11

@Zsorzsi bácsi pincsije:
Nem jogász.

Viszont pl ez ” has not published an “amending declaration” on its Italian website” is csak azt jelenti, hogy még mindig nem nem publikált egy kiegészítő nyilatkozatot, amelyre egyébként 14 hónapja kötelezték.

Szóval egy szóval sem cáfolják, - a többiek sem, - hogy ingyenes lenne a Facebook szolgáltatása, mindössze azt kifogásolják, hogy nem tájékoztatják megfelelő módon a használókat!

Ez továbbra sem cáfolja azt, amit mondtam: a szolgáltatás ingyenes, azaz nem kerül pénzébe a használójának.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 17:05:20

@morph on deer: Nézd, a magyar ügy, na meg az olasz is arról a két versenyhivatal által megtévesztőnek ítélt állításról szólt, amellyel a regisztráció közben találkoztak.

Ez az állítás angolul "it is free and it will be forever", magyarul "Ingyenes és az is marad", amit azért ítéltek megtévesztőnek, mert "ezek az üzenetek elterelik a fogyasztó figyelmét az általa vállalt ellentételezésről – azaz adatainak átadásáról, terjedelméről és ezek következményeiről" (ez a GVH változata, de az olaszoké is hasonló).

Az az egy mondat, amit te idéztél az FT cikkből, csak arra vonatkozik, hogy azokat az olasz felhasználókat, akik abban az időszakban regisztráltak, amikor ez az üzenet látható volt a reg. oldalon, nem tájékoztatták arról, hogy a megtévesztő állítás által sugalltakkal szemben miről is szól a Facebook üzleti modellje.

Tetszik, nem tetszik, a magyar és az olasz hatóságok is eltökéltek abban, hogy a felhasználók figyelmét felhívják arra, hogy a Facebooknál sincs "ingyenebéd" (avagy, ahogy a művelt holland mondaná, "If something seems too good to be true, it probably is".)

kunzoo 2021.01.12. 17:57:52

@morph on deer:
Értem. Tehát ha veled olyan szerződést kötök hogy a valamiért cserébe dolgozol nekem egy hónapig, akkor az ingyenes volt neked? Pénzedbe nem került!

Az adataidnak van értéke, ezzek foglalkozó cégek kereskednek is vele, pénzért. Pl. Célzott reklámokat kapsz, amiért a reklámozó fizet a tartalomszolgáltatónak. A te adataidért ő pénzt kap. Nem te. Te az adataiddal fizetsz aminek van pénzbeli értéke.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.12. 18:09:49

Káosz van az oltások körül. A szervezetlenség miatt a gyorsan romló vakcinát boldog-boldogtalannak beadják, ne vesszen kárba. Az utóbbi persze helyes.

444.hu/2021/01/12/ugyeskedessel-es-kis-szerencsevel-barki-beoltathatja-magat

Azt reméltem, lesz végre egy dolog, amit Ondó Viktor nem basz el. De nincs.

nincs1agy 2021.01.12. 18:30:39

@morph on deer:

Na és te szívesen járnál egy ilyen kocsmába, ahol a tulajnak ilyen a hozzáállása??

Egy zseniális írás a téma kapcsán:

888.hu/piszkostizenketto/a-fuggetlen-tenyellenorzok-diktaturaja-4293128/

---

nincs1agy 2021.01.12. 18:32:08

@morph on deer:

"Dührohamot kapok, amikor valaki azzal érvel, hogy a facebook magáncég azt csinál, amit akar („minek jött ide?„).
Főleg, mert legtöbbször olyanok teszik, akik, ha egy étteremben „valakiket” nem szolgálnak ki, vagy egy szórakozóhelyre nem engednek be „valakiket„, akkor sosem érvelnek azzal, hogy magáncég, azt csinál, amit akar."

morpho 2021.01.12. 18:59:36

@nincs1agy: Valahogy mindig kimarad a miért. Ha azért nem engedik be mert fekete, az nem fér bele, ha azért mert az asztalra hugyozott, akkor ki kell baszni. Trump az asztalra hugyozott. Ráadásul évek óta uszít. Csodálom, hogy csak most baszták ki. Ha személyesen találkoznánk, és pofánbasználak, neked is más lenne a meglátásod, mintha a blogtérben írom ide, hogy rád férne egy pofánbaszás.

nincs1agy 2021.01.12. 19:40:07

@morpho: Itt arról a dumáról van szó, hogy "a twitter meg a facebook magáncég, azt csinál amit akar, nem kötelező regisztrálni". Hát abba az étterembe meg nem kötelező bemenni.

morpho 2021.01.12. 20:02:03

@nincs1agy: Pontosan. De akkor neked mi bajod van tulajdonképpen?

morph on deer 2021.01.12. 20:16:12

@kunzoo:
“ Tehát ha veled olyan szerződést kötök hogy a valamiért cserébe dolgozol nekem egy hónapig, akkor az ingyenes volt neked?”

De nem erről van szó!
A felhasználó olyan információ felhasználásának jogát teszi lehetővé egy cégnek, aminek számára nincs realizálható monetáris értéke.

Azaz: igaz, hogy a Facebook tud(hat) pénzt keresni az adataid felhasználásával, de te nem!
Ők is csak akkor, ha a tiéden kívül még van pár 10-100 ezer adat, mert akkor már ér(het) valamit, mert a tiéd szólóban legfeljebb a TEK-et érdekli...

(Amúgy szerinted van még olyan, aki nincs tisztában azzal, hogy mindez hogyan működik? Valóban?)

Szóval neked nem kell dolgoznod, éppen ez a dolog lényege! Te mindössze egy rakás passzív, számodra értéktelen adathoz való hozzáférést engedélyezel, amiért egy harmadik fél fizet!
És te ebben pontosan olyan messze mész el, amilyen messze te magad akarsz!

A dolog lényege itt pont abban van, hogy te tudatosan használod-e a közösségi plattformokat, vagy fogalmad sincs arról, hogy mit csinálsz, és lesz ami lesz.

A fentebb említett olasz, és tervezett európai szabályozás is ott végződik, hogy kötelezi a szolgáltatót arra, hogy biztosítson teljeskörű információt arról, hogy mindez hogyan működik, és nem önmagában a működés korlátozásáról!

Itt jegyzem meg, hogy igen, szerintem is túlnőtte magát, és igen, szerintem is visszaél(het) a befolyásával és az információkkal, - csak éppen mindezt már vagy tíz éve érdemes lett volna szabályozni, csak akkor még a hatalomgyakorlóknak fogalma sem volt a közösségi média hatásáról, és nem igazán törődtek vele!
Most meg már erősen kétlem, hogy a szokásos módszerekkel sikerülni fog...

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 20:27:07

@morpho: "Ráadásul évek óta uszít."

Igen, olyan szörnyű, erőszakra felbujtó mondatok hagyják el a billentyűit, mint a "To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th."; azaz, "Mindenkinek, aki kérdezi: január 20-án nem leszek ott a beiktatási ceremónián, ami a Twitter szerint már kimeríti a "Glorification of Violence" (az erőszak dicsőítése) vétségét, így szankcióként törlést és végleges kitiltást érdemel. (Nem vicc, valóban ezt törölték és valóban ezzel az indoklással: blog.twitter.com/en_us/topics/company/2020/suspension.html )

"Trump az asztalra hugyozott. (...) Csodálom, hogy csak most baszták ki."

Én viszont egyáltalán nem csodálom. Annak, hogy Trump elnök szinte minden intézkedését, akár pl. új vámok bevezetését Kína vagy a kabinetben történő személycseréket is a Twitteren jelentett be, nyilván nem kicsi szerepe volt abban, hogy új felhasználókat (olvasókat) és így hirdetőket vonzzon az oldalra, hozzájárulva a cég nyereségességéhez. Egy-egy erősebb mondat még jól is jött nekik, mert még több forgalmat hozott az oldalra.

A kitiltásról szóló döntés, a fenti ürüggyel, már részben az új (Biden-) kabinethez való törleszkedésről szólt (ne akarják őket megrendszabályozni, ők proaktívan moderálnak), részben pedig arcmentésre szolgált. Persze abban nincs semmi csodálkoznivaló, hogy egy magáncég tulajának a saját profitja a fő szempont, és nincsenek tekintettel a társadalmi szempontokra, de ez veszélyes lehet akkor, ha e szereplők erőfölényes helyzetbe jutnak, ráadásul pont a véleményezabadság és -pluralizmus szempontjából oly fontos "új média" piacán – pont ez váltotta ki a szabályozás igényét az EU-ban is.

nincs1agy 2021.01.12. 20:47:08

@morpho:

A kettős mérce: egyesek fejében az egyik magán cég azt csinál amit akar, míg a másik magán cég meg nem csinál azt amit akar. Ez szerepel Pozsonyi írásában is.

morpho 2021.01.12. 20:54:41

@Zsorzsi bácsi pincsije: Trump uszít! Nem csak én mondom, hanem az amerikaiak többsége: "Az amerikaiak 57%-a azonnal eltávolítaná hivatalából Donald Trumpot, miután sokak szerint ő tüzelte fel a sokaságot és emiatt hatoltak be a Capitoliumba a tüntetők, amely több halálos áldozattal is járt – írja a Reuters az Ipsossal közösen elvégzett kutatásra hivatkozva" Terelés és mellébeszélés helyett Orbán Viktor édesapád szavait ajánlom a figyelmedbe!

"Nem szeretjük, ha bennünket minősítgetnek, következésképpen mi sem minősítgetünk más országokat. Nem szólunk bele abba sem, ami most Amerikában történik, ez az amerikaiaknak a dolga. Szurkolunk nekik, és bízunk abban, hogy sikeresen meg fogják oldani a saját problémáikat".

morpho 2021.01.12. 20:57:33

@nincs1agy: Bocs, de nem olvastam el. Nézd ezt el nekem kérlek! Az jutott eszembe, hogy ha Medgyessy nyer, akkor csalás volt, követeljük az újraszámolást és lezárjuk az Erzsébet hidat, ha Orbán nyer, akkor meg forradalom volt a szavazófülkékben... Tényleg kettős mérce. Megint egyetértünk.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 21:14:50

@morpho: "Trump uszít! Nem csak én mondom, hanem az amerikaiak többsége" "Az amerikaiak 57%-a azonnal eltávolítaná hivatalából Donald Trumpot"

Ja, az szép is lenne, ha az alkotmányos (ún. jogállami) eljárásokat ezentúl a népítélettel helyettesítenénk.

Esetleg még a máglyán is megégethetnénk, hátha boszorkány. :-)

"Terelés és mellébeszélés"

Az meg pont az, amit te csinálsz. :-)

"Nem szólunk bele abba sem, ami most Amerikában történik, ez az amerikaiaknak a dolga."

Ez a politikai folyamatokra vonatkozik, amelyekből valóban jobb kimaradni. (Ezekbe nem akar beleszólni Merkel se.)

Az amerikai közösségi platformok tartalommoderálási gyakorlata azonban egy olyan kérdés, amit sem mi, sem az unió nem akar egyszerűen rájuk hagyni.

Lásd még az uniós rendelettervezetet:
"Hatékony biztosítékok a felhasználók számára, beleértve annak a lehetőségét is, hogy vitathassák a platformok tartalommoderáló döntéseit"
ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/QANDA_20_2348

És a részben ezekhez is kapcsolódó hazai kormányzati törekvéseket:
digitalisszabadsag.kormany.hu/feher-konyv

morpho 2021.01.12. 21:18:55

@Zsorzsi bácsi pincsije: A közvéleménykutatás nem népítélet. Figyelmedbe ajánlanám a nemzeti konzultációt! :) Most már a saját hantáidat ismételgeted, meguntalak, bocs. Ha a főnököd hisztizik miatta, kend rám nyugodtan! "Faképnél hagyott ez a rohadt lipsi, pedig én mindent megpróbáltam!" :)

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 21:43:46

@morpho: "A közvéleménykutatás nem népítélet"

Még szerencse. :-)

"Ha a főnököd hisztizik miatta, kend rám nyugodtan!"

LOL, kissé túlbecsülöd magad, pubikám. Az pl. hótzicher, hogy a főnökömet teljesen hidegen hagyja, hogy "morpho" kommentel a B1-en vagy sem. :-)

kunzoo 2021.01.12. 21:55:26

@morph on deer:
Pár napja voltam cipőt vásárolni az asszonnyal. Előtte nem kerestem rá a neten. Ott helyben vásároltam, nem a netről.

Azóta folyamatosan cipőreklámok potyognak a telefonom felületére. Ha időjárást akarok megnézni a telefonomon, először cipők jönnek. Mintha hallgatózna a telefonom. Ráadásul túracipők, pont azt vettem.

Fura nem?

morpho 2021.01.12. 22:00:58

@kunzoo:
Értesítések engedélyezése vagy letiltása minden webhely esetében
Nyissa meg a Chrome Chrome alkalmazást androidos telefonján vagy táblagépén.
A címsávtól jobbra koppintson a Továbbiak Továbbiak majd Beállítások lehetőségre.
Koppintson a Webhelybeállítások majd Értesítések elemre.
A beállítást a képernyő tetején kapcsolhatja be vagy ki.
Ha szeretné bekapcsolni, hogy élőben ne villanjanak fel az értesítések, koppintson a Csendesebb üzenetküldés használata (letiltja az értesítéseket, hogy ne zavarják meg Önt) beállításra. Ha valamely webhely több értesítését is figyelmen kívül hagyja, vagy ha más felhasználók általában nem engedélyezik a webhelytől származó értesítéseket, akkor nem kap többé értesítéseket a szóban forgó webhelytől.

Adott webhelyről érkező értesítések engedélyezése vagy letiltása
Nyissa meg a Chrome Chrome alkalmazást androidos telefonján vagy táblagépén.
Lépjen arra a webhelyre, ahonnan nem szeretne értesítéseket kapni.
A címsávtól jobbra koppintson a Továbbiak Továbbiak majd Információ Információ lehetőségre.
Koppintson a Webhelybeállítások majd Értesítések elemre.
Ha nem látható ez a beállítási lehetőség, akkor az adott webhely nem tud értesítéseket küldeni.
Válassza az Engedélyezés vagy Letiltás lehetőséget.

Az előugró ablakok kikapcsolása
Nyissa meg a Chrome Chrome alkalmazást androidos telefonján vagy táblagépén.
A címsávtól jobbra koppintson a Továbbiak Továbbiak majd Beállítások lehetőségre.
Koppintson a Webhelybeállítások majd Előugró ablakok és átirányítások lehetőségre.
Kapcsolja ki az „Előugró ablakok és átirányítások” beállítást.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 22:11:28

@kunzoo: Hasonló velem is megesett már, mondjuk nem túracipő volt a termék, de a vásárlás után még hetekig láttam a hirdetéseikben. (Ez szerintem csak azért hülyeség, mert ha egy drágább, tartós terméket egyszer megveszek, akkor egy ideig az a termékkategória nem fog érdekelni.)

A Google egyébként nem is titkolja, hogy – amennyiben valaki nem tesz ez ellen aktívan, és az ő ökoszisztémáját használja – személyes profilt készít a felhasználóiról, hogy testre szabhassa a hirdetéseket, amiket elég sok weboldalon beágyaznak.

A Google a felhasználói szokások alapján be akarja lőni, hány éves, milyenek a családi körülményei (házas-e, gyerekes-e); milyen az érdeklődési köre, az elkészült profilt meg is lehet tekinteni (szerencsére az enyém azért nem túl pontos, ez alapján a bankkártyámat nem tudnák lenyúlni).

MAXVAL bircaman közfingó 2021.01.12. 22:24:13

Olyan váratlanul jót púztam az előbb. Triplaszaltós dugóhúzó.

2021.01.12. 22:25:36

@MAXVAL bircaman közfingó: A szarásról se feledkezz meg, egészségtelen visszatartani.

taga19+1 2021.01.12. 22:27:50

index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/12/izraeli_rabbi_a_koronavirus-vakcina_homoszexualitast_okoz/

esz a nép szerü csoda rabi le hervasztya a Faszom

ha mindenkit beojtanak és buzika leszön
allig marad nekünk eredetti buziknak arabFasz

((((

MAXVAL bircaman közfingó 2021.01.13. 06:07:54

Minden baján túlseggíti a jónapot kaka.

2021.01.13. 08:00:05

@MAXVAL bircaman közfingó: Így van, várjuk az újabb pár vastagkolbászt barnamártással.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.13. 09:38:43

360,60 forint egy Euró. Ondó Viktor szerint a kormány A L K A L M A T L A N .

2021.01.13. 11:52:07

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez az Ondó Viktor nevű elemző kissé egysíkú, kíváncsi vagyok, ki fizet neki ezekért az önismétlő elemzésekért. Talán Gyuri bácsi?

Btw. összenő, ami összetartozik – végre teljes az összefosás, összeállt a moslékkoala:
www.origo.hu/itthon/20210112-napi-balfek-jakab-peter-jobbik.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.13. 12:03:53

@⠀: "Ez az Ondó Viktor nevű elemző kissé egysíkú"

Egyáltalán nem. Van neki rengeteg más hazugsága. :))

Egy nap alatt beoltunk mindenkit.

Mindenkit meggyógyítok.

2030-ban lehagyjuk Ausztriát.

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.13. 13:11:16

"A brit állami egészségügyi szolgálat londoni orvosigazgatója szerint ugyanakkor az ország a második világháború óta nem élt át a mostanihoz foghatóan súlyos közegészségügyi válságot."

A briteknél annyian halnak meg covidban, mint nálunk az utolsó hónap átlaga.

hvg.hu/itthon/20210113_Magyarorszagon_is_feltunt_a_koronavirus_brit_mutacioja

2021.01.13. 14:10:41

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez nem jó hír, de a briteknél is azért beletelt egy kis időbe (2 hónapba?), amíg ez a mutáció dominánssá vált; szerencsés esetben addigra az egészségügyi & idősotthon-dolgozók már védettek lesznek (ill. megkezdődhet az idősek oltása).

kunzoo 2021.01.13. 14:40:54

@morpho:
Nem az idegesít elsősorban hogy megkapom a reklámjaikat hanem az hogy ők megkapják az adataimat.

Falshang 2021.01.13. 15:39:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Egyáltalán nem. Van neki rengeteg más hazugsága. :))"

ez a kedvencem tőle: coub.com/view/cbyvb

morph on deer 2021.01.13. 17:01:29

@kunzoo:
“ Azóta folyamatosan cipőreklámok potyognak a telefonom felületére. ”

Tapasztaltam hasonlót, nem lepsz meg, sajnos.

Mindenesetre komoly kétségem van azzal kapcsolatban, hogy ez érdemben változna, ha az összes közösségi média akár állami kézben lenne is.
Elég csak ha arra gondolsz, hogy nálunk a propagandaminisztérium kezeli az oltási regisztrációt,

morph on deer 2021.01.13. 17:06:52

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“Magyarorszagon_is_feltunt_a_koronavirus_brit_mutacioja”

“Tolmácsot kérek!”
(© Vida Ildikó)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.13. 17:10:31

@Falshang: :))

Ja, dobogós.

Kubatov: Hiszek abban, hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni

hvg.hu/itthon/20210113_kubatov_gabor_valasztas_facebook_kampany

morpho 2021.01.13. 17:12:22

@morph on deer: A megfigyelési ügy "aktáiban" már '98-ban szerepelt Deutsch Tamás édesanyjának a neve...
Mert hogy amúgy nyilvános volt. Egyébként minden cégtulajdonos összes személyes adata nyilvános, a BM adatbázisában mindenki benne van. Az állam sokkal többet tud rólunk, mint a faszbukó!

Falshang 2021.01.13. 17:59:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Kubatov: Hiszek abban, hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni"

amikor a fradi security akadályozta a népszavazási kérdés beadását, na azok voltak igazából a tiszta módszerek.
Tipikus fideszes, bármit mond, annak az ellenkezője igaz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.13. 18:39:32

@Falshang: "Tipikus fideszes, bármit mond, annak az ellenkezője igaz."

Hááát... lehet. Ahogy a geci mondásait nézem, kevésnek nem az ellenkezője az igaz. A többi csak csúsztatás. :))

nincs1agy 2021.01.13. 21:18:04

@morpho:

Pedig nem ártana elolvasnod. A választások tisztaságának kapcsán mindenkinek meg lehet a saját véleménye. A gond ott van, hogy míg Trump győzelme idején a választások tisztaságát bárki megkérdőjelezhette a közösségi oldalakon, addig a mostani választások tisztaságát megkérdőjelezni ugyanezen oldalakon azonnali kizárását von maga után .Ez a szólásszabadság-ami alkotmányos alapjog-lábbal tiprása.

morpho 2021.01.13. 21:38:03

@nincs1agy: Ez engem nem érdekel, nem baj? Fideszes fake news oldalakat meg nem olvasok, nem baj? Szerintem sem. Akkor ezt megdumcsiztuk.

Bandibacsi34 2021.01.14. 20:38:08

Ezek a kepzesi programok ugysem ernek semmit csak kapjak a segilyt azok, akik reszt vesznek benne. Barmit tanulnak kidobott penz!! Szerintem allam bacsi arra adjon penzt, amiből neki is haszna van. A hadsereg az ilyen!!
süti beállítások módosítása