B1 blogcsaládHalálos fenyegetéseket kap a politológus, mert a Fidesz-kormányt merte hibáztatni a magyarországi oltásellenességért

2021. január 05. - nickgrabowszki

Pedig csak az történt, hogy az emberek nem bíznak a keleti diktatúrákban, ha az életükről van szó. orban-putyin-lukasenka-erdogan.jpg

Az utóbbi hetekben több mint 50(!) cikkben foglalkozott a kormányzati propaganda azzal, hogy az ellenzéket tegye felelőssé azért, mert az emberek nem akarják beoltatni magukat Magyarországon a koronavírus-ellenes vakcinával.

Külön nevesítették Krekó Péter politológust, a Political Capital igazgatóját, aki a Politicónak azt nyilatkozta, hogy

Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve.

Nem egyértelmű, hogy tudatosan vagy sem, de Bayer és a kormányoldal egyszerűen nem értette meg a politológus állítását. (Az is lehet persze, hogy megértették, csak úgy tesznek, mintha nem.)

Krekó ugyanis nem arra utalt, hogy az ellenzék aláássa (vagy pláne nem, hogy alá kell ásnia) a vakcinációs kampányt, hanem arra, hogy maga a kormány vetette vissza a magyar lakosság oltási hajlandóságát azzal, hogy

politikai okokból a kínai és - főként - az orosz vakcinát preferálta a nyugatiakkal szemben.

Az emberek pedig nem kérnek a megbízhatatlan és ellenőrizetlen oltóanyagból, és mivel nem tudják kontrollálni, melyiket kapják meg, ezért inkább nem kérnek magából az oltásból sem.

Magyarországon tragikusan visszaesett az oltási hajlandóság az utóbbi néhány hónapban:

  • augusztusban még a megkérdezettek 55%-a tervezte beoltatni magát;
  • novemberben már csak 17%-a.

És mivel az általános oltáselleneseket leszámítva senki - az ellenzék sem - folytatott kampányt a vakcináció ellen, a drasztikus csökkenés egyetlen magyarázata, hogy

az emberek nem bíznak se az orosz, se a kínai államban, se a mellettük elkötelezett Orbán-rezsimben.

Az Opinio kutatása szerint

  • a magyarok 4%-a lenne hajlandó kínai,
  • 7%-a orosz vakcinával beoltatni magát,
  • eközben amerikai vakcinával már 29%.

És akkor jön a kormánypropaganda, és azt sulykolja, hogy az oltási hajlandóság csökkenéséért Brüsszel Soros az ellenzék és egy politológus felelős.

Mert az teljesen elképzelhetetlen, hogy a magyar választók jobban bíznak a haldokló Nyugatban, mint a NER szövetségeseiben és a Keleti Szélben. Mert - számukra - jó dolog ugyan diktatúrákkal kokettálni, de

még a Fidesz-szavazók se tennék szívesen az életüket a kezükbe.

Krekó és a PC ezután azt közölte, beperlik "a valótlanságokat terjesztő kormányzati irányítású médiatermékeket", és külön személyiségi jogi pert indítanak a cikkek szerzői, köztük Bayer Zsolt ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1616373006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 14:07:56

Hogyan bízhatnának az emberek a kormányban, mikor rendszeresen trükközik a statisztikákkal?

"A reggeli, téves adatot pont annyival korrigálták, amennyit már hétfőn is hozzáadtak egyszer a statisztikához."

444.hu/2021/01/06/nagyon-furcsa-dolog-tortenik-a-koronavirusos-tesztszamokkal

midnight coder 2021.01.06. 14:09:08

@Rodney_2: Igazából a hosszú távú hatásról semmiképpen nem lehet tudni semmit. De én mint laikus, legalábbis kockázatosabban gondolok egy vadiúj technológiás megoldást ilyen szempontból, mint ha a már meglévõ, más vírusok esetén használt metódust húzunk rá egy új vírusra.

chrisred 2021.01.06. 14:12:00

@midnight coder: Tudtommal az orosz vakcinát hajtották (az ötéves tervek és az űrverseny szellemiségétől átitatva), hogy világelsőként jelentsék be, hogy aztán Putyin azzal álljon elő, hogy Oroszország a világ vezető hatalma vakcinagyártásban. Tehát nem arról szólt, hogy meg kell állítani a járványt, hanem hogy Oroszország anyácska újabb háborút nyert. Aztán meg a nyugati cégek hiába kapkodnak, a vakcina hitelesítését tőlük független intézetek végzik, az orosz állami vakcinát meg orosz állami intézetek vizsgálták be.

Rodney_2 2021.01.06. 14:12:35

@chrisred: Quod licet Iovi, non licet bovi
Ki mondta, hogy az ész nélküli másolás jó ötlet??
Mondom hogy rossz napod van. Nyomj be egy orosz vakcinát és menj aludni :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 14:12:58

Oltassátok be magatokat, fide$$fsszopók kínai vakcinával, biztos nincs takargatnivalójuk a Kínaiaknak. :))

"Már majdnem úgy volt, hogy megkezdődhet Wuhanban a szervezet járványügyi vizsgálata, de a delegáció elsőként érkező tagjait visszafordították."

444.hu/2021/01/06/nem-engedik-be-kinaba-a-who-szakertoit

Rodney_2 2021.01.06. 14:13:29

@midnight coder: mondjad a debil ballibsiknek :)))

chrisred 2021.01.06. 14:13:46

@Rodney_2: Ész nélküli kommentek ész nélküli másolása stílusos megoldás.

midnight coder 2021.01.06. 14:13:48

@chrisred: Mondjuk az orosz vakcinával szemben a bizalmatlanságot csökkentheti a toronyházból "kiesett" orosz kutató esete aki a vakcinán dolgozott - persze ugyanakkor az is simán belefér, hogy pont ezért is esett ki, és az akciót valamelyik nyugati gyógyszergyár finanszírozta a szer lejáratása érdekében.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 14:15:05

@chrisred: "az orosz vakcina kormányzati propagálásából kialakulhat a nyugati vakcinák iránti bizalmatlanság."

De hát miért nem bízol a kormányban, hisz a javunkat akarja.

Én nem csak akarja, el is veszi. :))

chrisred 2021.01.06. 14:16:42

@midnight coder: Életszerűnek tűnik, hogy egy volt kágébés által vasmarokkal irányított rendőrállamban nyugati gyógyszergyárak hajtanak végre sikeres terrorakciókat, ami után semmi nyom nem marad.

atomic power 1986DucaDuca 2021.01.06. 14:38:13

Magyarországon 2020. november végéig 122 302-en haltak meg, 3,3%-kal, 3909-cel többen, mint egy évvel korábban.

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nep/nep2011.html

A 2020. decemberi halálozási adatok még nem ismertek. A koronavírus statisztika szerint meghaltak száma 4583 fő.

Coronavirus has resulted in excess mortality and this is evident in this year’s mortality figures. By the end of the year excess mortality in Belgium is likely to have reached 15,000. In no other year since 1945 has excess mortality been so high here.

www.vrt.be/vrtnws/en/2020/12/14/more-people-died-in-belgium-this-year-than-in-end-year-since-wwi/

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2021.01.06. 14:43:04

@chrisred: "Ezzel az erővel bármilyen információ torzulhat, például az orosz vakcina kormányzati propagálásából kialakulhat a nyugati vakcinák iránti bizalmatlanság."

Azzal véletlenül sem lehet a kormányt vádolni, hogy a nyugati vakcinák ellen kampányolnának.

Pl. a Pfizer-vakcina kapcsán maga a miniszterelnök is elismerően nyilatkozott Karikó Katalin munkájáról, ill. ezt a vakcinát "félig magyarként" hirdette ("magyar ész, amerikai pénz").

Szijjártó se a nyugati vakcinákat szólta le, hanem az orosz vakcináról mondta el, hogy ezt sem kéne pusztán érzelmi alapon, zsigerből elutasítani.

Emmett Brown 2021.01.06. 14:43:17

@atomic power 1986DucaDuca: azt se felejtsd el, hogy az idei szökőév.

chrisred 2021.01.06. 14:52:05

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: "Azzal véletlenül sem lehet a kormányt vádolni, hogy a nyugati vakcinák ellen kampányolnának."

Legfeljebb úgy lehet vádolni a kormányt, mint te az ellenzéket, hogy sunyi, sugalmazó nyugati vakcina ellenes kampányt folytatnak. Hiszen Orbán a Pfizer vakcináról is csak annyit mondott, hogy valójában magyar vakcina.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2021.01.06. 14:57:35

@chrisred: Orbán ehhez azt is hozzátette, hogy "Büszkék lehetünk a tudós asszonyra". Ami aligha értelmezhető negatívumként.

chrisred 2021.01.06. 14:59:00

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: Csak ez nem a Pfizer, hanem Karikó elismerése.

Lippsimentes szénsavas üdítőital 2021.01.06. 15:14:29

@midnight coder: milyen jó, hogy ezek kis kínaiak meg oroszok szívjóságból gyártanak vakcinát és nem pénzért :)) Köszi, így mingyárt jobban bízom bennük. Hát hogy bízhatna az ember egy gyógyszerben, amiért pénzt kérnek.

Hülye.

atomic power 1986DucaDuca 2021.01.06. 15:18:55

@Emmett Brown:

"azt se felejtsd el, hogy az idei szökőév."

A tavalyi.

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2021.01.06. 15:40:10

Gyurcsány Ferenc (DK): Emberkísérletet folytat a kormány

morph on deer 2021.01.06. 16:07:35

@atomic power 1986DucaDuca:
“ Én jó hiszemű vagyok, de egy politikai elemző fogalmazzon pontosan!”

Egyetértek.
Azt mondjuk nem tudom, hogy maga az interjú eredetileg milyen nyelven készült, és a mondat szó szerint hogy hangzott el.
Nem egyszer előfordul ugyanis, hogy a leírt szöveget tömöríti, egyszerűsíti, átfogalmazza, stb. az újságíró, de fogalmam sincs, hogy itt ez hogy történt.
Egyébként az angol mondat valóban azt jelenti, amit mondtam, ha nem lefordítani, hanem megérteni akarja az ember.

Mindenesetre az igazság az, hogy a kormány részéről kicsit túl sokféle-, azon belül sok ellentmondó információ jelent meg a vakcinákkal kapcsolatban, és ez a tény már eleve kétségeket ébreszt a lakosságban, akármi is volt az eredeti szándék. Ennek a felelőssége nem az ellenzéké, ezzel nincs mit tenni.

Arról már nem is beszélve, hogy mindmáig nem láttam a vakcinálás mellett érvelő kampányt, még negyed annyit se, mint Soros ellen, például.

A tévedések elkerülése céljából: EZ egyértelműen kormányzati feladat!
Azt azért nem hiszem, hogy magyarázni kéne, hogy amikor Müller Cecília mesét mond a képernyőn, az miért nem kifejezetten mozgósító erejű...

Az orosz vakcinával az elsődleges probléma az, hogy nincs megfelelő/elvárt módon dokumentálva, nincsenek hiteles teszteredmények, stb., szóval nem az elfogadott nemzetközi protokollnak megfelelően hozták forgalomba.
Ez már akkor is ok a fenntartásokra, ha amúgy a vakcina tökéletesen működik, csak éppen kissé ködös a háttér.

Ezt nem lehet megkerülni, - és kár is vele próbálkozni, - nem véletlenül van hetvenhét előíráshoz kötve, ezek a játékszabályok, mert szükség van rájuk.

A hárítás helyett inkább komolyan kéne venni a helyzetet, szerintem.

morph on deer 2021.01.06. 16:12:53

@chrisred:
"Azzal véletlenül sem lehet a kormányt vádolni, hogy a nyugati vakcinák ellen kampányolnának."

Az a helyzet, hogy nekik nem az ilyen vagy olyan vakcinák, hanem egyáltalán az oltás mellett kéne kampányolnia, és nem vádaskodnia orrba-szájba.
Ez az ő felelősségük, és nem az ellenzéké, ha tetszik, ha nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 16:22:13

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: ""Büszkék lehetünk a tudós asszonyra". Ami aligha értelmezhető negatívumként. "

Vidéki asszonyságot mondott, valami kofa szerinte. :))

Téged meg meg egy fasznak nevezlek, az se értelmezhető negatívumként, mert helyesen buzi fiude$$fasszopó lennél. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 16:23:30

@morph on deer: "Ez az ő felelősségük"

"A kormányt nem terheli semmi felelősség."

... ha gáz van.

Ha viszont véletlenül nem basznak el valamit, akkor az Ondó Viktor egyszemélyi győzelme. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 16:26:14

Majd évekkel a járvány után megtudhatjuk a valós adatokat, addig a kormány hazudik, mint a rádió. :))

(Asszem a SZU-ban volt ez a mondás.)

24.hu/belfold/2021/01/06/koronavirus-magyarorszagon-ksh-statisztika-halalozas/

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2021.01.06. 16:35:11

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Veled ellentétben a kifejezést én pontosan idéztem, a teljes mondat így szólt: "Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.".

A műbalhét a mondat második fele miatt csapták azok, akik mjndenben azt keresik, hogy mibe lehet e belekötni.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2021.01.06. 16:37:05

@chrisred: "Csak ez nem a Pfizer, hanem Karikó elismerése."

Karikó elismerése, de közvetve azé a vakcináé is, amit Karikóék jelentős hozzájárulásával a német BioNTech fejlesztett ki, és a Pfizer forgalmaz.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2021.01.06. 16:48:31

@morph on deer: "Arról már nem is beszélve, hogy mindmáig nem láttam a vakcinálás mellett érvelő kampányt, még negyed annyit se, mint Soros ellen, például."

Arról sok fórumon (kormányinfótól a Facebookon át a koronavírus tájékoztató oldalig) tájékoztatták az embereket, hogy elindult a Vakcinainfo regisztrációs és tájékoztató oldal.

Ezen pedig tájékozódhatsz arról, hogy melyek az oltás legfontosabb előnyei:
vakcinainfo.gov.hu/miert-jo-a-vakcina

Mivel egyelőre csak annyi oltóanyag van az országban, ami az egészségügyi dolgozók (nagy részének) beoltásását teszi lehetővé, amellett nem kampányolhatnak, hogy mindenki rohanjon beoltatni magát, hiszen erre sajnos most még nincs lehetőség. Ha elérkezünk a tömeges oltási fázisba, akkor nyilván lesz majd kampány is – jelenleg ezzel csak hergelni tudnák az embereket.

(A szomorú valóság az, hogy az oltóanyag-beszerzésben az EU sajnos rossz lóra tett a francia nyomasra lekötött Sanofi-vakcinával, a korai Pfizer-szállítások nagy részét elhappolta az Európaiak elől az USA, az Egyesült Királyság és Izrael.)

atomic power 1986DucaDuca 2021.01.06. 17:18:42

@morph on deer:

"Mindenesetre az igazság az, hogy a kormány részéről kicsit túl sokféle-, azon belül sok ellentmondó információ jelent meg a vakcinákkal kapcsolatban, és ez a tény már eleve kétségeket ébreszt a lakosságban, akármi is volt az eredeti szándék."

Európában Magyarországon volt az egyik legmagasabb szinten az oltásokba vetett bizalom, amit mutatott a magas átoltottság.

Ennek ellenére egy 2018-as felmérés szerint a magyar társadalom egyötöde gondolta anno, hogy a védőoltásoknak több a kára, mint a haszna.

Az utótbbi 2 évben az oltásellenesség felerősödött álhíreket terjesztő közösségi média oldalak jóvoltából. Van olyan dezinformációt terjesztő oldal, amelyet 700.000 ember követ (követett).

Ezt a már meglévő szkepticizmust fejelték meg az interneten tevékenykedő egészségügyi/orvos influenszerek.

E két tényező, tehát a médiafelületek növekedése és az influenszerek tevékenységének fokozódása következtében a vakcinaellenesség már akkor fokozódott Magyarországon, amikor még javában fejlesztés alatt állt. Az oltási hajlandóság lecsökkent az európai átlag alá.

Ezt tovább rontotta egyes politikusok nem átgondolt kijelentése a különböző vakcinákról.

Oltásellenesség. Cui prodest?

"Arról már nem is beszélve, hogy mindmáig nem láttam a vakcinálás mellett érvelő kampányt, még negyed annyit se, mint Soros ellen, például."

Szerintem még lesz, nem is kicsi.

"Az orosz vakcinával az elsődleges probléma az, hogy nincs megfelelő/elvárt módon dokumentálva, nincsenek hiteles teszteredmények, stb., szóval nem az elfogadott nemzetközi protokollnak megfelelően hozták forgalomba."

Ez igaz. Nem is engedélyezték még Magyarországon. Viszont sok országban folytatnak klinikai teszteket-úgy tudom nálunk is kezdődik-, s talán ezek a hiányosságok pótolhatók. Az oxfordi egyetem is együttműködik az orosz vakcinagyártóval.

morph on deer 2021.01.06. 17:37:00

@Hоva fogják elásni KariGerit?!:
“... akik mjndenben azt keresik, hogy mibe lehet e belekötni”

Ezt nem kellett keresni, ez ordítva tahó.
Asszonyságnak már 100 éve is csak a cselédlány hívta például a jegyző úr feleségét, aki a ház urának felesége volt, ötven éve meg már csak a kofák a piacon a háziasszonyokat, akik ott vásároltak.

Tehát nem neveztek jeles kutatókat asszonyságnak, már száz éve sem, azóta már a szó is lassacskán feledésbe merül, ami őszintén szólva nem nagy veszteség.

Következésképpen, ha egy miniszterelnök manapság asszonyságnak titulál mondjuk bárkit, kihangsúlyozva egy kisebb településről való származását, akkor az minden, csak nem a tisztelet és megbecsülés jele.

nincs1agy 2021.01.06. 18:00:27

@chrisred:

index.hu/velemeny/2021/01/06/van_okom_felni_-_igy_fejti_ki_hatasat_az_oltas/

"Száznál több koronavírus elleni oltóanyag fejlesztése folyik a járvány kezdete óta. Valamennyi, az engedélyezés közelébe érkezett oltóanyag ismert, többnyire kockázatmentes elven alapul. Tapasztalatok egyedül a legkevésbé támadott nukleinsav (RNS)-technológiával előállított vakcinákkal nincsenek még. Itt a kórokozó semmilyen formában nem kerül be az oltott emberbe."

És át kell esnie a hazai törzskönyvezés folyamatán is.

morph on deer 2021.01.06. 18:05:53

@Hоva fogják elásni KariGerit?!:
“...amellett nem kampányolhatnak, hogy mindenki rohanjon beoltatni magát”

De akkor mire sikítanak, ha szerintük az ellenzék az oltás ellen kampányol?

morph on deer 2021.01.06. 18:14:18

@atomic power 1986DucaDuca:
“ talán ezek a hiányosságok pótolhatók”

Már megint egyetértünk.
(Jézusmáriám, csak nem vagyok covidos???)

A dezinformáció burjánzásától a zűrzavaros tájékoztatáson keresztül a reményig, hogy kivasalják az orosz vakcina körüli hullámokat, és egyenesbe kerül ez az egész.

Na megyek, beveszek valamit.. ;)))

zsaruvér 2021.01.06. 18:23:17

@Rodney_2: Te egy barom vagy sajnálom azt az időt amit rád vesztegettem. Néha húzd ki a fejed a vezéred seggéből. Na pá.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 18:31:51

@midnight coder: "az orosz és a kínai esetében az a cél hogy vége legyen a járványnak (és ezzel a válságnak is), a többi céget még ez sem igazán érdekli, õk csak a profitra hajtanak."

Szóval a ruszkik és a kínaiak a világbékét kergetik, míg mindenki más a profitot. Ez nagy újdonság nekem, ízlelgetem. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 18:38:47

@Rodney_2: "Soros NGO-ban ül, vagy a CEU-ban és onnan nyomják."

Féknyúz.

Az viszont bizonyított, hogy a fiide$$fasszopókat Kubatov irányítja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 18:43:45

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: "azt sem gondolnám, hogy nekem kellene – adatok nélkül, csak előítéletekre, szubjektív benyomásokra alapozva – eldönteni, hogy melyik vakcina az, ami biztonságos és hatásos."

Nem kell eldöntened, majd Ondó Viktor adatok nélkül, csak előítéletekre, szubjektív benyomásokra alapozva – eldönti, hogy jó lesz neked a ruszki vakcina. :))

A ruszkik állami szinten hamisítanak bármilyen adatot, a geci ugyanezt csinálja. Azt se hiszem el az ordas hazugoknak, ha azt mondják, jóreggelt. :))

Énbelém ruszki vagy magyar "hatóság" által "minősített" vakcina nem kerül, az tuti.

Rodney_2 2021.01.06. 18:55:23

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem féknyúz, ismerek néhányat személyesen. És még zsidók is. Háháhá. Egyébként kérdezd meg chrisredet vagy attilajukkaja nevűt (utóbbi nagyon eltünt, remélem megdöglött a covidtól) Van egy pár ballib blog ahol kommentelni sem lehet és redszeresen ugyanazokat a témakat ugyanolyan hazugságokkal tálalják, mint amik az aktuális Soros-sorvezetőben megjelennek. Tök véletlen, hogy a korreláció 0.999-1 :)))

Neged a nickedből annyi igaz, hogy egy segg vagy :))) Jól beszóltam, kb ez a szinted, csak azért :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 19:00:26

@Rodney_2: "Nem féknyúz"

De. A nyáron volt róla elég híradás. A valódi szerkesztőség otthagyta az Indexet, és most már NER propagandisták írják. Elorigósodik.

Rodney_2 2021.01.06. 19:18:28

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Én konkrét állandóan ajvékoló bloggerekre gondolok, azok vannak Soros payrollon és tólják a hülyeséget naponta. Az index story szerintem mindenki előtt nyilvánvaló.

taga19+1 2021.01.06. 19:23:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: jól mondod te nembuzi
mibelénk csak fejlett barna eres arabus vakkcinát tolhatnak

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 19:41:05

@taga19+1: "mibelénk csak fejlett barna eres arabus vakkcinát tolhatnak"

Nem volt kétségem efelől, mind buzik vagytok, fide$$fasszopó. :))

@Rodney_2: "azok vannak Soros payrollon"

Féknyúz. Csak a fide$$ fizet a propagandista trollhadseregének.

ahmedabdul 2021.01.06. 19:47:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: redgezs liberálog, miérd geldideg a hanguladod az orozok ellen?! az oroz vagdzina van olyan jó vagdzina, mind a nyugadi.

2021.01.06. 20:18:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: De gonosz ez az Orbán Viktor, napi 1000 brit életét oltja ki!

taga19+1 2021.01.06. 20:19:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: chanukában fogant pajtásom légy már pride, asz én ondóm is disziti a vég bél nyil ásód
ne tagad közös ülésünk gyümölcsét

Rodney_2 2021.01.06. 21:02:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Funkcionális analfabéta (is ) vagy. Azt magyarázom, hogy olyanok akik Soros NGO-ban dolgoznak és kapnak pénzt (havi fizetést) pl migráncsolásért és buzipropagandáért, azok mellesleg ezerrel kommentelnek a blogszférában és facebookon propaganda szövegeket. Mit nem lehet ezen megérteni???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 21:14:04

@Rodney_2: "ezerrel kommentelnek a blogszférában"

Akár lehetne így is, de nem tudhatod.

Azt viszont tudjuk, hogy ti Kubatov trollok vagytok, és pénzért kommenteltek, és nyomjátok ezerrel a fide$$ és buzi propagandát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 21:15:24

@⠀: "az Orbán Viktor, napi 1000 brit életét oltja ki!"

Nem, sokkal többet. Arányosan több magyart nyír ki a geci gazdád. Ő mondta, hogy a sikert emberéletekben méri. Hát nagy sikere van, sajnos.

Rodney_2 2021.01.06. 21:23:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Én külföldön élek és nyugdíjas bankár vagyok te segg.
Olyanokat meg akikről írtam, személyesen ismerek.
Térj már magadhoz a totál fake világodból!! Az ellenzék legnagyobb baja hogy a politikailag aktív ellenzékiek elhiszik a legdurvább ballib hazugságokat is aztán nem értenek semmit a világból. Nagyon szomorú dolog ez. Én örülnék ha lenne valami épkézláb ellenzék amely leválthatná Orbánékat, de csak elkúró debileket látok. Meg ilyen komplett idióta aktivistákat mint te :(((

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 21:29:13

@Rodney_2: "Én külföldön élek és nyugdíjas bankár vagyok"

:))

Akkor minek hazaárulóskodsz Kubatovnak azért a kis havi apanázsért, te agysebész? :))

Panelprolik vagyok, csirkefarháton éltek, mindenki tudja. :))

Mekkora arc már! Nyugdíjas bankár a faszom. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 21:32:02

A nyugdíjas bankárok, azok ezerrel tolják a hazaáruló fide$$ propagandát 24/7. :))

bumburnyák20 2021.01.06. 21:34:29

ne húszd föl magad ondós seggű szerelmem, a buzik mögötted állnak

Alex Sоrоs 2021.01.06. 21:40:32

@bumburnyák20: Mögötte bizony !! Álló farokkal !!!

DADDY még ösztöndíjat is adott neki, mert majdnem olyan szorgosan nyalta a seggét, mint ahogy a farkamat leszopta.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2021.01.06. 22:20:36

Érdemes lesz inkább várni az amerikai vakcinára, mert csipje amellett hogy iPhone 12 kompatibilis 5G kapcsolatra képes, még a Disney+-t is lehet fogni vele!!!
#wandavision

www.wbir.com/article/news/health/coronavirus/covid-vaccine-syringes-rfid-microchips/507-c78af052-979c-439b-a37a-3bf036113130

Rodney_2 2021.01.06. 22:46:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Debilke, én 51 éves koromban nyugdíjba mentem mert addígra annyit kerestem fizetésben és befektetésekben. Pont leszarom hogy elhiszed vagy nem, mert nekem te egy pöcegödörben lakó szánalmas idióta proli vagy :))) Azért azt gondold végig, hogy ha mindenki olyan useless segg lenne mint te, akkor miből lenne GDP meg adóbevétel :)))

És én nem tolok fidesz propagandát, de az a véleményem hogy mindenki oltassa be magát, én is be fogom ha sorra kerülök, ha orosz vagy kínai jut, akkor avval, mert ezt a fos járványt csak úgy lehet megállítani ha sikerül valahogy összehozni a nyájimmuniást. (csak gyk: a nyájimmunitás az nem az hogy immunisak vagytok a józan észre és nyájként bégettek hogy O1G és nem kell szovjet oltás :))) közben Merkell összeáll az oroszokkal közös vakcinagyártásra, neki jó lesz az orosz tudományos szinvonal, persze ő természettudós volt mielőtt politikus lett és nem egy piti tolvaj :)) )

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 22:48:06

@nincs1agy: "Ez is fake news okoska?
444.hu"

Nem, a 444.hu nem féknyúz gyár. Örülök, hogy segíthettem egy agy nélkülinek. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 22:50:09

@Rodney_2: "51 éves koromban nyugdíjba mentem mert addígra annyit kerestem"

Tipikus hazaáruló fide$$troll. :))

Nyugdíjas bankár, és itt tolja a fide$$ propagandát órabérben, anyám borogass. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.06. 22:50:49

Nyugdíjas bankár. :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Rodney_2 2021.01.06. 23:14:55

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Látom leakadt az agyad. Úgy fogsz járni mint a Brendel Matyi :)))

Hogy segítsem a megértést: ha nem lenne ez a faszom lockdown mindenhol, akkor most valahol Cipruson vagy Palemróban hesszelnék és eszembe se jutna hogy debilekkel levelezzek. Viszont a lockdownoknak akkor lesz vége ha a sok degenerált vírustagadó és oltásellenes is beoltatja magát vagy megfullad a lélegeztetőgépen. Ezért kicsit morcos vagyok a hozzád hasonló véglényekre. Teccik érteni??

nincs1agy 2021.01.06. 23:17:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: sikerült elolvasnod, amit belinkeltem, vagy meghaladja a képességeidet?

grécci mikropenist mindenkibe 2021.01.07. 02:41:33

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tosználak szájba is, de a segged jobban bejáratott, így maradjunk abban.ui A kulcsot hagyd a feri lábtörlője alatt.

chrisred 2021.01.07. 08:16:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ígyí van, kérdezz nyugodtan engem, és megerősítelek, az angol admirális tényleg Kubatov troll. :)

2021.01.07. 10:25:20

@chrisred: Neked erről honnét van biztos infód? Te bedolgozol oda, meg a Gyuri bá központba is, attól függően, hol fizetnek többet?

chrisred 2021.01.07. 10:27:24

@⠀: Ki írt biztos infóról?

2021.01.07. 10:46:56

@chrisred: "megerősítelek, az angol admirális tényleg Kubatov troll" <= Ez nem sok kétséget hagy afelől, hogy te jól értesült vagy Kubatovék ügyeiről.

chrisred 2021.01.07. 11:04:23

@⠀: Nem, ezzel csupán erre utaltam: "Egyébként kérdezd meg chrisredet vagy attilajukkaja nevűt (utóbbi nagyon eltünt, remélem megdöglött a covidtól)" A belső infó részét saját magad hallucinálod hozzá.

2021.01.07. 11:14:13

@chrisred: Most már hiába magyarázkodsz, lebuktál. De ha már így alakult, Gyuri bá legalább jobban megfizeti a szolgálataidat?!

chrisred 2021.01.07. 11:25:39

@⠀: Javaslom, hogy álmodd meg magad a saját konteódat.

2021.01.07. 11:45:25

@chrisred: Mosakodhatsz, tagadhatsz, de hiába. Fent mindenki olvashatja, hogy mit írtál. Ebből mindenki számára nyilvánvaló, hogy fizetett Soros-zsoldos vagy.

chrisred 2021.01.07. 11:53:47

@⠀: Eddig Kubatovról volt szó, vagy a fantáziádban ez a kettő ugyanaz a személy?

2021.01.07. 12:02:22

@chrisred: Korábban Kubatov, most Gyuri bá, aki többet fizet. Nincsenek elveid, csak érdekeid.

chrisred 2021.01.07. 12:04:42

@⠀: Arról fantáziálsz, aki többet fizet?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.07. 12:15:02

@⠀: "Korábban Kubatov, most Gyuri bá, aki többet fizet."

Azt tudjuk, hogy titeket Kubatov fizet. Arról nincs semmi adat, hogy Soros György patrióta bárkinek fizetne a közösségi médiában való szereplésért, és ezt nem is hiszem.

"Nincsenek elveid, csak érdekeid."

Üres frázisokat pufogtatsz. Rátok, hazaáruló fide$$fasszopókra ez viszont igaz. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.07. 12:17:09

@⠀: "te jól értesült vagy Kubatovék ügyeiről."

Igen. Mindenki az. Nyíltan bevallották, hogy van Kubatov lista, fidesz troll hálózat, stb. Szemérmetlenül csalnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.07. 12:39:10

A gazdaságkutató cégnél kiszámolták, mennyi pénzből lehetett volna minden érintett munkahelyet megvédeni, a végösszeg pedig kisebb, mint amit elvileg gazdaságvédelemre szánt a kormány.

444.hu/2021/01/07/gki-sokkal-tobb-munkahelyet-is-meg-tudott-volna-vedeni-a-kormany-a-jarvany-alatt

2021.01.07. 12:53:25

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Persze, az okos lipsik mindent kiszámolnak, de azért valahogy csak csődbe vitték az országot a Gyurcsányi alatt? Kibicnek semmi sem drága.

2021.01.07. 12:57:25

@chrisred: "Arról fantáziálsz, aki többet fizet?"

A fess, jóképű Gyuri bácsiról való fantáziálást meghagyom nektek.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Arról nincs semmi adat, hogy Soros György patrióta bárkinek fizetne a közösségi médiában való szereplésért, és ezt nem is hiszem."

Persze, hogy nincs róla "adatod", csak fedésben dolgozol neki.

chrisred 2021.01.07. 13:04:06

@⠀: "A fess, jóképű Gyuri bácsiról való fantáziálást meghagyom nektek."

Ezért írtad le három óra alatt már ötödször a nevét csak ebben a topicban? :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.07. 13:04:49

@⠀: Gyurcsányi szarul kormányzott. Annál csak Ondó Viktor gazdád tudta jobban legatyásítani az országot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.07. 13:06:07

Trump akkor is győzni fog. Nem akarunk unalmas 4 Biden évet.

Falshang 2021.01.07. 13:35:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Trump akkor is győzni fog."

Hát, nyert is, nem?;-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2021.01.07. 13:50:45

@Falshang: "nyert is"

:))

Hírnevet. Bidenre, Obamára már senki se fog emlékezni, de a Capitolium lerohanására évszázadokig igen.

Falshang 2021.01.07. 14:35:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: remélem, borat csinál már egy különkiadást, tényleg.

atomic power 1986DucaDuca 2021.01.07. 14:52:35

Három vélemény a 2002-2010 közötti magyar gazdaságpolitikáról :

1. A Világbank Fejlesztési Indikátorai alapján (World Bank’s World Development Indicators - WDI)

Table 7: Worst 25 leaders according to PWT9 least squares estimates (tenure 4yrs+, country-specific iid SD)- Rank from Last

kellie-leeson.squarespace.com/assets/publications/2017/shrinkingdictators.pdf

2. "Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"

168ora.hu/kulfold/fico-ami-magyarorszagon-elkurhato-volt-azt-el-is-kurtak-137824

3. ".......a 2001-es évtől kezdődően - nagyrészt szocialista kormányok által - olyan gazdaságolitika folyt az országban, mely felélte a jövőt."

www.infopapa.hu/hirek/olvas/bokros-lajos-8-ev-alatt-feleltuk-a-jovot-2013-04-06-090756

Merkel vélemény a 2010 utáni magyar gazdaságpolitikáról:

"Ha arról beszélünk, hogy a kohéziós és strukturális források milyen céllal kerülnek felhasználásra, azt kell mondanunk, hogy ezeket a forrásokat úgy használják fel, hogy az növelje a konvergenciát az Európai Unióban.

Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket."

propeller.hu/itthon/3448007-ezt-mondta-merkel-eu-penzek-magyarorszagi-felhasznalasarol

morph on deer 2021.01.07. 16:03:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
” Trump akkor is győzni fog. Nem akarunk unalmas 4 Biden évet.”

Kösz! Már épp kérdezni akartam, hogy mit szólnál 4 unalmas évhez. :)
Bár Trump féle elmebetegből akad még bőven, ne aggódj.
Én csak abban merek reménykedni, hogy nem mindegyikük közveszélyes, mint Donald!

nincs1agy 2021.01.07. 17:09:19

@morph on deer: Én azt várom, hogy Biden apó mikor fogja nyilvánosan letapizni Kamulát.:D

nincs1agy 2021.01.07. 17:11:59

@Falshang: Ahogy tulajdonképpen az összefosás koalátok is nyert Szerencsén és Mohácson. Vagy mégse?:D

nincs1agy 2021.01.07. 17:16:25

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tehát jövő év áprilisában mégis behúzod Fletóékra? “Orrbefogva..” -ahogy egy szemüveges kajmán mondta.:D

Falshang 2021.01.07. 18:15:38

@nincs1agy: jaj, tényleg, ők is szarrá tweetelték magukat, hogy nyertek és habzó szájjal stop the count-oztak.

nincs1agy 2021.01.07. 18:33:11

@Falshang: Most akkor Szerencs a libernyákok Mohácsa, vagy Mohács a libernyákok Szerencse?:D

Falshang 2021.01.07. 19:58:43

@nincs1agy: nagyon beakadt ez nálad, a múltkor már megdumcsiztuk, de akkor a kedvedért még 1x: www.youtube.com/watch?v=OWbP4AG8KX0

nincs1agy 2021.01.07. 22:34:01

@Falshang: Mert soha nem válaszoljátok meg ezt a fontos kérdést, csak mismásoltok.:D

Bandibacsi34 2021.01.09. 17:04:04

@nincs1agy: Az is arra var, indulhat az impicsment es a helyébe lephet mint alelnok.

Zsorzsi bácsi pincsije 2021.01.12. 18:03:42

HOPPÁ, szar került a liberális palacsintába?

"Az orosz vakcina gyártójával is tárgyal az Európai Unió
(...)

Előzetes tárgyalásokat folytat az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a koronavírus elleni orosz vakcina, a Szputnyik V gyártójával – közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője kedden."
m.hvg.hu/tudomany/20210112_Sputnik_V_orosz_vakcina_Europai_Unio

Fegyőr Bandikának az nem elég jó, ami az Európai Bizottságnak igen?
süti beállítások módosítása