B1 blogcsaládKásler ugyanazt az ünnepi köszöntőt küldi el a pedagógusoknak évek óta

2020. december 23. - kkerenyi

Az EMMI minisztere úgy csal, mint egy rossz gyerek a házi feladattal.kasler-miklos-miniszter-380236.jpg

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon minden iskolába eljutott Kásler Miklós ünnepi köszöntője, amit a pedagógusoknak szánt. A nagy felháborodást keltett szöveg egyetlen követendő ösvényként jelöli ki a keresztény és nemzeti identitás erősítését, mint oktatási célt. Az indulatok hevében talán senkinek nem tűnt fel a szöveg másik érdekessége: azok számára, akik figyelemmel követik Kásler munkásságát, enyhe deja vu érzést okozhat az elolvasása. Mintha már láttuk volna valahol… de hol és mikor?

A válasz: legutóbb fél évvel ezelőtt, pedagógusnapon.

De akár két éve is, ugyanígy karácsony előtt.

Nem alaptalanul támadhat az az érzésünk, hogy a derék miniszternek mindig az utolsó pillanatban jut eszébe: elfelejtett szózatot intézni a pedagógustársadalomhoz a közelgő ünnep alkalmából.  Kásler idén is azt a módszert választotta, mint a diák, aki nem írta meg határidőre a beadandó dolgozatot. Előkereste a számítógépében az utolsó, pedagógus köszöntő néven elmentett dokumentumot, kitörölte a szövegből, ami utal arra, mikor készült, és kiegészítette néhány, az évszaknak és a kormánypropaganda legfrissebb vesszőparipájának megfelelő kifejezéssel. A mostani változat kicsit talán erősebbre sikerült, mint az indokolt lenne, de  a szerző valószínűleg mindent megtett, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy semmi újat nem tud mondani. Ez sikerült is. Mindenki a nemzeti-keresztény vonalra harapott rá, és a szöveg újrahasznosított voltára senki sem figyelt fel.

Pedig a levél szövegének fele szó szerint megegyezik a miniszter korábbi üzeneteinek szövegével.

Az alábbi részlet már két éves.  2018. decemberében ezekkel a mondatokkal kezdődött Kásler Miklós pedagógusoknak küldött karácsonyi üdvözlete:

img_4622.JPG

Ez a köszöntő idén júniusban látott napvilágot, eredetileg videoüzenet formájában, de írásban is hozzáférhető az Oktatási Hivatal honlapján:

img_4623.jpg

És íme, egy részlet a legutóbbi, nagy port kavart levélből:

img_4624.jpg

Ezt már az első alkalommal, két éve is éppen elég volt elolvasni: minden közhelyet tartalmaz, amit az elmúlt százötven évben a pedagógus szakmával kapcsolatban unalomig ismételgettek. Miniszterünknek viszont annyira megtetszettek ezek a gondolatok, hogy azóta is minden adandó alkalmommal használja őket. Idén kétszer is sikerült szó szerint ugyanezeket a sorokat elküldeni ugyanazoknak az embereknek, bízva abban, hogy nem tűnik fel nekik. Pedagógusnapon a koronavírus-járvány közepette tanúsított hősies helytállással egészítette ki, most legutóbb a krisztusi út dicsőítésével. A 2020-as üzeneteknek ráadásul nemcsak a szövegtörzse, hanem a befejezése is megegyezik. A dolog természetesen adhatta magát: a pedagógusnapi köszöntő záró mondatból csak ki kellett venni, hogy “a koronavírus-járvány idején”, és helyettesíteni azzal, hogy “a krisztusi parancsoktól vezérelve”, és máris kész volt a remekmű. Éppen határidőre, az utolsó pillanatban.

Akár vicces is lehetne, de inkább szomorú, hogy az oktatásért felelős miniszter úgy ír hivatalos levelet, mint egy közepes képességű, de magát trükkösnek tartó középiskolás diák beadandó dolgozatot. A diák ezt jó eséllyel kinövi, és rájön, hogy jobban jár, ha tanul. Vagy, ha nem, és megtartja ezt a stratégiát, nem fogja sokra vinni. Sosem lesz rendes szakmája, legfeljebb csak dróton rángatott, túlfizetett miniszter lehet belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2716354182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jön még KUTYÁRA dér. 2020.12.24. 18:13:48

@boborján20: Mekkora egy gyökér ez a Puzsér, hát basszus. Szánlak, ha te még karacsonykor is ilyeneket hallgatsz...

Engedd Jézust közelebb a szívedhez.

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 18:15:28

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ja az normális ha kirugnak azért mert fideszes vagy de az nem ha akkor rúgnak ki ha osszefosas vagy. Éljen a demokrácia!!!!

Jön még KUTYÁRA dér. 2020.12.24. 18:15:35

@rasztaszív: "nem egzisztenciális kérdés"

Gyuri bácsi helyében azért elgondolkodnék azon, hogy meddig fizet még titeket úgy, hogy semmi eredményt nem tudtok felmutatni.

Ez élete legrosszabb befektetése.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 18:16:58

@a nagy hohohorgász: "az normális ha kirugnak"

Nem. Az a normális, ha a hazaárulókat kivégzik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 18:18:01

@Jön még KUTYÁRA dér.: "Gyuri bácsi helyében azért elgondolkodnék azon, hogy meddig fizet"

Soros György patriótának nincs fizetett trollhadserege. A fide$$es Kubatov Gábornak van.

boborján20 2020.12.24. 18:36:57

@Jön még KUTYÁRA dér.:

bazdmeg te valláskárosult, én ateista vagyok, én nem hiszek a mesétekben. akko meg mi az istenfaszát kérsz rajtam számon fityeszork, mit?

na tanujjá valamit, csak vigyázz, hogy ki ne térj a hitedből!:))

coub.com/view/1liat9

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.24. 19:03:45

A régiók közötti fejélettségbeli különbségek csökkentése rendkívül nehéz feladat.

1. Adott az öröklött hátrányos helyzete a régióknak
2. Ezek az elmaradott régiók az unióba való belépés előtt védettek voltak
3. Védettségük abból állt, hogy a tőke, munkaerő csak az ország határain belül áramolhatott szabadon, a termelési tényezőkért nem kellett nagyon harcolni
4. A határok, a vámok, a belső piac kizárólagossága megvédte a fejletlenebb régiókat az éles vesenytől
5. Unióba történő belépés után: egységes piac, tőke, munkaerő szabadon áramlik
6. Következmény: a legelmaradottabb régióknak is versenybe kell szállni a legerősebb régiókkal a termelési tényezőkért:

tőkéért, földért, szellemi tudásért, technológiáért, know-how-ért, információért

Paradox módon az integráció nem kedvez az elmaradott térségek felzárkóztatásának, sőt gerjeszti, rontja a helyzetet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 19:11:20

Észrevehető az a tendencia, hogy bár a 23 megyei jogú város közül most csak 17 kapott támogatást, de arra azért figyeltek, ebből mind a 12 fideszes vezetésű önkormányzatnak jusson pénz, ahogy a fideszes támogatással indult Békéscsabai polgármester is fellélegezhet. Ráadásul ezek az önkormányzatok az önkormányzati feladatok ellátására kapták a pénzt, szóval viszonylag szabadon gazdálkodhatnak vele:

444.hu/2020/12/24/az-iparuzesi-ado-megvagasa-utan-minden-fideszes-nagyvaros-kapott-karacsonyi-banatpenzt-a-kormanytol

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 19:12:13

@atomic power 1986DucaDuca: "A régiók közötti fejélettségbeli különbségek csökkentése rendkívül nehéz feladat."

Ezért Ondó Viktor gazdád a 10 éven át erre kapott EU-segílyt inkább elegánsan ellopta.

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 19:27:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: és van autópálya Egerbe? Van. Ezt kapta mo az eutol. Miről beszélsz? Szerinted az volt a támogatás neve hogy Magyarország gazdasági fejlesztése? Olvasd el hogy mire van támogatás!!!! A kurva jó fej eunak semmi érdeke hogy kelet utolerje őket. De az való igaz hogy ennél jobban is fel lehetne használni.

rasztaszív 2020.12.24. 19:35:40

@Jön még KUTYÁRA dér.: mit gondolsz,meddig segít a mutogatás...?:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 19:41:49

@a nagy hohohorgász: "van autópálya Egerbe?"

Persze. Miért? neked az lenne a természetes, ha középkori földutak lennének?

Van fejlődés. A kőkorszakhoz képest. Van lemaradás a hasonló országokhoz képest. Van szegénység az EU majdnem összes államához képest. Ondó Viktor gazdád a Marshall segélynél nagyobb EU támogatást tapsolt el, lopott le, és a lemaradásunk csak nőtt.

Képzeld, van mosógép, hűtő, lapos tévé, mobiltelefon, ezek már az életünk mindennapi eszközei, hatalmas fejlődés van az 50-es évekhez képest. Ünnepeld érte a geci gazdádat. A 3 legszegényebb EU állam közé kerültünk. Ünnepeld érte a geci gazdádat.

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 19:50:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: szépen terelsz kuvasz... azt mondjad az unió mire ad pénzt! De jól vigyázz mit hazudsz...

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 19:52:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: a multinacionális cégeket kérdezted már hogy miért nem adnak annyi pénzt ugyanazért mint nyugaton?

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 19:55:04

@a nagy hohohorgász: Mert hogy Orbán lop az oké de a multi???? Amikor adokedvezmenyt is kapnak... milliárdokat. plusz alap vissza nem térítendő támogatást a beruhazashoz( milliárdokat). Hm????

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.24. 19:58:53

Hogyan tudjuk megállapítani, hogy mikor hasznosult jobban, és mikor nem az ország pénze?

1. Diszkusszió alá olyan gazdasági periódusokat veszünk, amikor zavartalan volt a nemzetközi gazdasági környezet, nem volt válság. Ez igaz volt 2003-2007 és 2015-2019 között.

2. Hogy tudjuk kiküszöbölni az uniós transzferek esetleges torzító hatását?
Úgy, hogy adott periódusban a versenytársakkal hasonlítjuk össze a teljesítményt, amikor a feltételek hasonlóak voltak.

A statikus táblázatok adataiból (EUROSTAT. KSH) kiszámítható:

Magyaroszágot 2003-2007 között 6.525 milliárd Ft relatív veszteség érte csak amiatt, hogy a régiós átlaghoz képest alulteljesített GDP növekedésben, és felülteljesített az államadósság növekedés miatt.

Magyarország 2015-2019 között 5.205 milliárd Ft relatív nyereséget produkált a régiós átlaghoz képest felülteljesített GDP növekedés, és felülteljesített államadósság csökkentés miatt.

A 2015-2019 közötti teljesítmény értékelésénél azt is figyelembe kell venni, hogy

a következő gazdasági hanikeppel idilt 2010-ben a kormány:

1. 2002-2010 között a bruttó államadósság 8.701,92 milliárd Ft-ról 22.363,33 milliárd Ft-ra nőtt. Ez 13.661,41 milliárd Ft növekmény.

2. A költségvetési lyukak befoltozására 2008-2009-ben elköltött12,8 milliárd euro IMF-EU hitelt 2010 után kellett visszafizetni. Akkori árfolyamon átszámolva 4.172,8 milliárd Ft.

3. A lakosság devizaadósságának forintosítása 2010 után 8 milliárd euróba került. Enek társadalmi költsége akkori árfolyamon 2.608 milliárd Ft volt. Ennyivel csökkent a magyar lakosság fogyasztása 2010 után, ennyivel kevesebb pénz jutott a gazdaság stimulálására fogyasztói oldalról.

3. Az állam külső devizaadósságának csökkentése 2010 után az önfinanszírozási program keretében 9 milliárd euróba került, ami akkori folyóáron átszámolva 2.934 milliárd Ft volt.

Az általatok a magyar társadalomnak okozott kár 2002-2010 között összesen: 41.062,21 milliárd Ft!!!

Nézzük a soha nem látott pénzesőt!

2010-2020 között az ország nettó uniós támogatása kb. 12.400 milliárd Ft.
Ha ebből levonjuk az IMF-EU hitel, a devizahitelek forintosításának, és a külső devizaadósság csökkentésének összegét, akkor (12.400- 9715) marad 2.685 milliárd Ft.

Ez évente, 10 évvel számolva 268 milliárd Ft. Nagyságrendileg azonos az uniós éves tagsági díjunkkal.

Mindebből az látszik, hogy 2010-2020 között nagyon feszes gazdálkodás, és a a régiós átlagot meghaladó makrogazdasági teljesítmény mellett aligha lehetett nemzetgazdasági jelentőségű összegeket magánzsebekbe eltulajdonítani.

Ezért is mondta Merkel 2019. augusztusában Sopronban a páneurópai piknik 30. évfordulóján a következőket:

"A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja..."

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 20:02:21

@atomic power 1986DucaDuca: te nem olvastad az indexet az utóbbi 10 évben???? Csőd van bmeg!!!! Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.12.24. 20:04:43

@atomic power 1986DucaDuca: letolt gatyaval várjuk az imfet. Csak most nem azért hogy seggbebasszanak hanem azért mert szarunk rájuk....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 20:06:58

@a nagy hohohorgász: "az unió mire ad pénzt"

Az elmaradott térségek felzárkóztatására.

Ondó Viktor gazdád ANNYIRA felzárkóztatta a magyar térségeket, hogy a nagyobbik részük az EU 20 legelmaradottabb térsége közt szerepel.

Mi a kérdésed fide$$fasszopó?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 20:09:11

@atomic power 1986DucaDuca: "Hogyan tudjuk megállapítani, hogy mikor hasznosult jobban, és mikor nem az ország pénze?"

Ha fejlesztenek belőle, akkor hasznosul, és fejlődik az ország.

Ha ellopja Ondó Viktor gazdád, akkor nem hasznosul.

Magyarország térségeinek többsége az EU 20 legelmaradottabb térsége közt szerepel. Tehát nem hasznosult, mert a geci ellopta.

Mi a kérdésed fide$$fasszopó?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 20:11:10

@atomic power 1986DucaDuca: "aligha lehetett nemzetgazdasági jelentőségű összegeket magánzsebekbe eltulajdonítani."

Mészaros Viktor pár év alatt lett Magyarország leggazdagabb embere. Gyorsabban gazdagodott, mint cukorhegy.

Mi a kérdésed fide$$fasszopó?

Jön még KUTYÁRA dér. 2020.12.24. 20:35:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Irigykedsz Mészárosra, ugye?

Ha benned is lett volna tehetség és üzleti érzék, most nem a nyálad csorogna Mészáros milliói után, hanem te is számolgathatnád a sajátjaidat a karácsonyfa alatt.

De sajnos te nem vitted semmire...

Jön még KUTYÁRA dér. 2020.12.24. 20:37:44

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ha fejlesztenek belőle, akkor hasznosul, és fejlődik az ország."

Ez is történt, egészen a koronavírus-járvány megjelenéséig.

Olyan mikor volt a kedvenceid (MSZP-SZDSZ) alatt, hogy szibte egész Európát vertük a GDP-növekedésben, miközben a GDP-arányos államadóssagunk is csökkenni tudott?!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 20:43:32

@Jön még KUTYÁRA dér.: "Irigykedsz Mészárosra, ugye?"

Cseppet sem. Én tolvajokra, gyilkosokra, hazaárulókra sose irigykedek.

Egyébként meg senkire nem irigykedek, nem vagyok panelproli fide$$fasszopó. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 20:44:48

@Jön még KUTYÁRA dér.: "Ez is történt, egészen a koronavírus-járvány megjelenéséig."

Egyáltalán nem.

Magyarország térségeinek többsége az EU 20 legelmaradottabb térsége közt szerepel. Tehát nem fejlesztettek belőle, mert a geci ellopta.

Mi a kérdésed fide$$fasszopó?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 20:45:46

"A keresztény értékrend mázsás súllyal nyomja a brüsszeli meleglobbi által szorongatott Szájer József vállát."

qubit.hu/2020/12/24/agyonszurt-beka-ego-kakas-es-zsakos-para-bacsi-regen-bezzeg-a-karacsonyi-kepeslap-is-jobb-volt

nincs1agy 2020.12.24. 20:48:32

Klúnyi apó már megint túl sok tequilát ivott úgy tűnik:)

i.chzbgr.com/full/6870019328/h00611CB2/go-home-clooney-youre-drunk

---

Szájjal József 2020.12.24. 20:57:13

@nincs1agy: mink meg karácsonykor összejövünk a srácokkal, legalább 25-en, és akkor ugabunga.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.24. 21:42:14

@a nagy hohohorgász: Tetszik az érvrendszered, fide$$fasszopó. :))

Mászol az esőcsatornán kínodban. :))

Scatmann 2020.12.24. 23:29:43

Papa diriri, papa diriri...

rasztaszív 2020.12.25. 06:28:25

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: lassan lefő az a kávé,mehetsz dolgozni...:)

MAXVAL bircaman közfingó 2020.12.25. 08:15:41

Fingik a mama is, szaga mint az enyém.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 09:50:32

@rasztaszív: szóval akkor nektek 2010ig nem kellett dolgozni?

nincs1agy 2020.12.25. 10:32:21

@Szájjal József: Legalább őszinte vagy. Igényeltél támogatást Gyuri bácsitól az LMBTQ partyra?

nincs1agy 2020.12.25. 10:34:32

@a nagy hohohorgász: Megmondta Lakner is a legutóbbi önkormányzati előtt a cimbiknek, hogy "azért csipkedjük magunkat kicsit a kampányban, nehogy dolgozni kelljen". Szerepel a hangfelvételeken.

Szájjal József 2020.12.25. 10:54:49

@nincs1agy: pelsze, minket itt a fineszben kezdettől fogva támogat a gyuribá, már a koleszos időkben segített kurvákat hozni, fiút lányt egyaránt. Még oxfordba is mehettünk a pénzin.

Neokаkshi2005 2020.12.25. 12:52:55

@Szabó Miklós János : Na de nagyon vigyorogsz te is, lipsikém.

Csak nem téged is seggbe érzékenyített a Gyuri bácsi karácsonykor?

@Szájjal József: "segített kurvákat hozni, fiút lányt egyaránt"

Lipsikém, ugywn mit is kezdenél te egy nővel?

Azt szeretnéd, hogy röhögjön a mikropéniszeden, mint a grécczy zsoltyén?!

Szabó Miklós János 2020.12.25. 12:59:52

@Neokаkshi2005: kedves kis névlopó köcsög barátom, azt vágod ugye, hogy a faszi arra utalt, hogy a fideszt 4 kollégiumi szobatárs alapította, akiket nem mellesleg a soros támogatott és akik közül nem mellesleg az egyik egy pajzán homokos.

És akkor erre válaszul te sorosozol és buzizol. Bravó, feldobod a karácsonyom

Neokаkshi2005 2020.12.25. 13:15:28

@Szabó Miklós János : "kedves kis névlopó köcsög barátom"

Mondja a nicktolvaj lipsi buzeráns, akinek a neve mögött egy koreai tabulátor karakter van.

The joke is on you, my friend...

Neokаkshi2005 2020.12.25. 13:30:18

@Szabó Miklós János : Lipsikém, ha te karácsonykor is homokos meséket keresel, akkor keress nyugodtan a saját oldaladon, ott aztán találsz eleget. Ungár Petike pl. biztos szívesen venné, ha seggbe érzékenyítenéd.

Soros-ösztöndíjasnak meg ott van pl. a Segg Ondó macska, ő még dicsekszik is vele, hogy a tanulmányútjait Gyuri bácsi finanszírozta.

nincs1agy 2020.12.25. 13:40:21

@Szájjal József: Perverz fantáziavilágod senkit sem érdekel. Nézz meg inkább egyszer közelről egy pinát.:DD

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 13:41:20

@nincs1agy: hát akkor miért nem ezt kampányolja az osszefosas hogy aki rájuk szavaz annak nem kell majd dolgozni a pénzért? Ja és mennyi az annyi? Mert minimálbér és a 20ehuf alatti lopás egy pedofil náci kereszténynek nem elég...

Szabó Miklós János 2020.12.25. 13:42:48

@Neokаkshi2005: orbán is dicsekedett vele, "a soros alapítvány ösztöndíjasa vagyok", nyilatkozta.

Szajer bukott le a buzigruppenben, nem a petike. Egyébként petike is egy féreg, ha ez vigasztal.

Még valami?

imi60 2020.12.25. 13:49:50

@6.Lenin itt sosem a cikkhez szólnak hanem egymást gyalázza sok elmebeteg.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 14:48:25

@rasztaszív: köszi az őszinte választ... tudod ha össze vissza hazudozol logika nélkül zsákutcába jutsz mint elquro szent fegyenced. De ti nem tanultok semmiből, ami a mi nagy szerencsénk.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 14:53:51

@rasztaszív: rajottem miért nem mentek vidékre, mert ott a hülye paraszt még tud számolni. Ha 2010ben 2 csirkem volt most 10 van plusz 1 kakas akkor jobban élek. Az aldemokracival meg csak a nincstelen pesti libsiprolikat tudjátok hulyiteni... azok meg megerdemlik. 5 év múlva meg majd Győr lesz a főváros azt kész.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 15:28:56

@a nagy hohohorgász: a Budapesti értelmiség meg vakarhatja tovább az angol fiatalok hanyasat...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.25. 15:50:08

@nincs1agy: "Nézz meg inkább egyszer közelről egy pinát"

Szánalmas a fide$$buzik nemi élete, nem akarok róla többet tudni. Előre is köszi! :))

rasztaszív 2020.12.25. 15:51:05

@a nagy hohohorgász: tudom.de ti nem tanultok semmiből, ami a mi nagy szerencsénk...:)

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 15:55:38

@rasztaszív: és az mi lenne? Az hogy barmit csinaluk akkor is több semmirekellő koszhadek ( lásd te) lesz mint normális ember?

cicmen 2020.12.25. 15:59:05

@csulla: : Hát nálam,ami érték volt 89 előtt az ma is az!Nem egy geci által vezetett"halál" brigád akarjon utat mutatni a "szebb-jövőbe"!Azt az utat már párszor végig vitték a pusztításig az "urak"!.......................................

A kohnbéla-rosenfeld-cseramnek-horn-gyurcsány-bajnai útról beszélsz, vagy mi a kurva anyádról? És itt az új, szintén fajtajelleges messiásotok is a sorosgeci, akivel megint megmentenétek bennünket,. ha beledöglünk is ugye? Most inkább dögöljetek bele ti!

rasztaszív 2020.12.25. 16:07:33

@a nagy hohohorgász: szerintem a leginkább az lenne,hogy a valóság kifacsarását nem lehet a végtelenségig tolni.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 16:24:49

@rasztaszív: Ezt elquro feronak is elmondtad? Orbán szerint itt minden happy, ellenzék szerint itt minden szar? Szerinted mi a valóság kifacsarasa? O1g vagy qurcsany vagy mindkettő?

Neokаkshi2005 2020.12.25. 16:25:29

@Szabó Miklós János : "Szajer bukott le a buzigruppenben, nem a petike."

Szájer már el lett zavarva a πcsába, de szerencsére azért nálatok még van, aki kiálljon a homokosok ügyéért, ha másért nem, hát a személyes érintettség okán.

nepszava.hu/3033831_ungar-peter-coming-outolt-igen-meleg-vagyok

Orbán Soros-ösztöndíja pedig a '80-as évekre datálható, amikor még nem az évi egymillió migráns betelepítése volt a Soros-alapítvány fő célja, míg ti még a mai napig is az öreg spekuláns szekerét toljátok. Csak az a szomorú nektek lipsikém, hogy a magyar nép erre nem vevő. 2022-ben is elhajtanak titeket a vérbe.

rasztaszív 2020.12.25. 16:26:50

@a nagy hohohorgász: és ezen még a mutogatás sem segít...:)

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 16:47:24

@rasztaszív: azt azért jó látni hogy bármilyen kormány fog jönni te akkor is egy csúszó mászó mocsing leszel. Sok sikert agyatlan hazudozó.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 16:51:05

@Neokаkshi2005: azért azt valljuk be hogy ha a 30ev alattiak kapnak 1 év ingyenes netet valakitől oda fognak szavazni még ha a nagyi nyugdíja is az ára.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 18:17:36

@rasztaszív: ti meg semmiben nem vagytok jók .még hazaarulasban is szarok vagytok.

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 18:25:07

@a nagy hohohorgász:
Sírnak a libsik,
Nem lesznek migrik.
Sírnak a libsik,
Nem lesznek buzik.
Éljen az Orbán,
Sokáig a trónján...

Na ezt szopd le fradyendre!!!

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.25. 19:21:31

itt már csak taga tudna emelni a színvonalon valami bőnyálas arab kalandjával

a nagy hohohorgász 2020.12.25. 19:31:48

@a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya: szerintem meg a néger leszbikus Krisztus blm pólóban...

Eltiltott Vélemény 2020.12.25. 20:35:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... A PISA felmérésen rendre a béka segge alatt végez Magyarország. ... "

Naná, a vidéki fidesz-szavazóbázis lehúzza az átlagot, nekik csak az "X" betűt tanítják meg :-)

@cicmen: Mi a pélót akarsz még? Jövőre a Csuti Pókhasú Strici újra bevezeti a bárcát, aztán már csak az léphet be közhivatalba, akinek van bárcája, ha fenn tudja tartani a rendkívüli veszélyhelyzetes állapotot, akkor csak az mehet szavazni, akinek van bárcája... bárcát meg csak a hazugságvizsgálat után lehet kapni, és persze akkor ha leköpi és megtapossa az illető az aktuális ellenzéki vezetők fényképét... Bár ez nem túl durva, mert azok élőben is megérdemelnék, akik Kurcsánnyal bármiféle formában is együttműködnek..., mert arra csak a kretének és az igazán aljas szemétládák hajlamosak.

A bárcáról:
www.portfolio.hu/uzlet/20201222/csak-oltasigazolassal-mehetunk-majd-be-egy-sor-helyre-magyarorszagon-is-462848

a nagy hohohohorgász 2020.12.25. 20:57:14

Le az értelmiséggel! Liberális buzeránsok. Éljenek a parasztok meg a munkások! Csak vidéken, ott van a nagy élet. Van akinek 10 csirkéje is van. Meg egy kakasa. Rendes, furkófaszú magyar kakas. Nem ilyen kis phd-s pesti buzi.

Hát ezért nem nyertek tik soha!

cicmen 2020.12.25. 20:57:33

@Eltiltott Vélemény: Amint rájövök, hogy mi a tökömről beszélsz, azonnal válaszolok! :P

boborján20 2020.12.25. 21:29:34

@a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya:

mi van migráncsok, mindenki elóbégatta otthon a menybűlazangyalt?:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.25. 22:01:32

@Eltiltott Vélemény: "a vidéki fidesz-szavazóbázis lehúzza az átlagot"

Igen, finoman körülírtad a cigányságot, és egyéb mélyszegénységben élő magyarságot. Sajnos az iskolarendszer meggátolja a szegény gyerekek felemelkedését. De így mindig lesz a gecinek szavazóbázisa, és olcsón eladható összeszerelő humán robotmunkásai.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.12.25. 22:31:28

NEM TUDOM, hogy kajáljak e még ma vagy már csak honlap.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.12.25. 22:50:38

AGYHALÁL !!!!!!!!!

A LIBERNYÁKOK MÉG EGY VILÁGÍTÁST SEM TUDNAK LEKAPCSOLNI !!!!!!!

MIHEZ ÉRTENEK EGYÁLTALÁN ?!!!!!!!!!!!!!!

"Mint arról mi is beszámoltunk, a baloldal karácsonyi tiltakozása igencsak rosszul sikerült. Eleve épületes ökörség karácsonykor elvenni az emberektől még ezt a kicsi örömöt is, de még arra sem voltak képesek, hogy egy bojkottot rendesen végrehajtsanak.

Teljes kreténség Pomázon is – Pomáz ellenzéki polgármestere tiltakozásul le akarta kapcsolni a közvilágítást, aztán rájött: nincs mit lekapcsolni

Balfékek – Több városban sem tudta lekapcsolni a világítást az ellenzék – Volt, ahol az emberek mécsest gyújtottak

Ahol pedig sikerült nagy nehezen lekapcsolni a díszkivilágítást, ott az emberek tiltakoztak mécsesek meggyújtásával. Pl. Pécsen.

Ünnepi fényeket vittek a pécsiek a Mindenki Karácsonyfája alá! | Pécs Aktuál

Ilyen ami ellenzékünk. Tiltakoznak karácsonykor világításlekapcsolással az adócsökkentés (!) ellen.

Egy normális országban, tele normálisan gondolkodó emberekkel (nem állítjuk, hogy nincs, csak nem elég) ilyen pártoknak EGYETLENEGY támogatója sem, azaz 0 szavazójuk lenne!

De ezeknek mindegy, “csakneazorbán”."

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.12.25. 22:51:57

BORUL A MOSLÉK !!!!!!!

KAMU GERI LEVÁLTOTTA GAJDA PÉTERT !!!!!!!!!!!!!

"Leváltotta Gajda Pétert a fővárosi összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság éléről Karácsony Gergely. A kispesti MSZP-s polgármestert tavasszal nevezte ki a főpolgármester a korrupcióellenes bizottság elnökévé annak ellenére, hogy több baloldali politikus is kifogásolta ezt.

A Magyar Nemzet cikke szerint Ughy Attila, kormánypárti fővárosi képviselő a Hír TV híradójának azt mondta, hogy tegnap éjjel küldött egy e-mailt Karácsony Gergely, amelyben több, a veszélyhelyzet miatti egyszemélyi döntést közölt. Gajda Péter leváltása mellett cégvezetőket is lecserélt. A levélben az áll, hogy Gajda önként mondott le. A főpolgármester karácsonyra időzített személycseréi arra világíthatnak rá, hogy bár a nyilvánosság előtt Karácsony Gergely nem támadta meg szövetségesét, ennek ellenére már neki is kezdhetett kínossá válni a helyi szocialista botrányokkal kapcsolatba került kispesti polgármester."
mindenszo.hu/borul-a-moslek-kamu-geri-levaltotta-gajda-petert/

HÁT AKKOR ENNYIT AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOSÁSRÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jön még KUTYÁRA dér. 2020.12.26. 12:10:54

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Rászistá !!!!

Könnyű elfelejteni, de Obama valójában nem is fekete, hanem mulatt (az édesanyja egy fehér asszony volt, csak szerette a csokoládét).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.26. 14:05:22

Halálozásban lehagytuk már a svédeket is, akik szándékosan hagyták a járványt elterjedni. Ondó Viktor ebben is jobban teljesít.

magyar: 914,4 halál/1M lakos
svéd: 819,8 halál/1M lakos

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.26. 15:11:06

Az 1 millió lakosra eső halálozások száma félrevezethető lehet, mivel a koronavírus-fertőzés és a halálozás összefüggésének mértékét nem mérlegelik a hatóságok.

Biztosan csak az jelenthető ki, hogy MENNYI ELHUNYT VOLT FERTŐZÖTT, DE NEM FELÉTLENÜL EZ VOLT A HALÁL ELSŐDLEGES OKA!

Ha az 1 millió lakosra eső halálozási számot a járvány elleni védekezés hatékonysági mutatójának tekintenénk, akkor pédául Libanon messze verné Ausztriát:

1 millió lakosra eső halottak száma:

Ausztria: 647

Libanon: 201

1 millió lakosra eső fertőzöttek száma:

Ausztria: 38,808

Libanon: 24,678

Ausztriában a fertőzöttek száma 1,57-szer nagyobb, mint Libanonban, viszont a halottak száma ennél sokkal nagyobb arányú, 3,2-szeres!

Ráadásul az alapadatokban sem lehetünk biztosak. Fertőzöttek valós száma, és a már említett eltérő metód a halálozás okát tekintve.

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.26. 16:10:52

Forradalmat csinálna Románia első magyar sportminisztere

na szerencsétlen rumánok is megkapták a maguk flepkóját

MAXVAL bircaman közfingó 2020.12.26. 18:07:47

Jó volna egyet fingani, csak mondom.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.12.26. 21:39:13

FEGYŐR KARÁCSONYI AJÁNDÉKA ?!!!!!!

A FACEBOOKON ÁLHÍREKKEL HERGEL A SZERETET ÜNNEPÉN A LILA GRINCS !!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Míg az ország jóérzésű fele bejglit majszol és legalábbis videochaten, a szerettei körében piheni ki az év fáradalmait, addig vannak, akiknek ez az idilli kép nem adatik meg. Vannak ugyanis olyanok, akik a lelki lecsendesedés és megtisztulás helyett inkább ilyenkor is a hergeléssel és hangulatkeltéssel szórakoztatják magukat. Közéjük tartozik az ellenzék önjelölt lila Grincs-figurája, Fekete-Győr András is, akinek éppen karácsonykor jutott eszébe ismét egymásnak ugrasztani az ország két felét. A karácsonygyilkos kiskrampusz azonban hamar megbukott, hazugságait darabokra szedte a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevezetű Facebook-oldal.

Orbán Viktor nem 15 millió, hanem 2 millió magyar miniszterelnöke – olvasható Fekete-Győr András előítéleteket és társadalmi megosztottságokon felülemelkedő karácsonyi köszöntőjében, amelyben arról ír, hogy az ünnepeket kihasználva a kormány újabb politikai bosszúhadjáratba kezdett az ellenzékiek ellen. A marosvásárhelyi magyar választási győzelemhez románul gratuláló párt elnöke szerint mi sem bizonyítja jobban azt, hogy az Orbán-kormány nem a kollektív magyarságért van, mint a kabinet legutóbbi intézkedése, amelynek értelmében egy sor fideszes vezetésű város kap támogatást a járványhelyzettel járó anyagi nehézségek leküzdéséhez. Fekete-Győr szerint pedig az megengedhetetlen, hogy a kormány olyan településeket támogat, ahol jobboldali vezetés van, a baloldaliak pedig “így jártak”.

Fegyőr azonban nem sokáig élvezhette hergelésének gyümölcseit: nem sokkal a poszt megjelenése után a valóság szolidan megkocogtatta Fekete-Győr vállát (sic!), majd a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevezetű Facebook-oldal képében óriási pofont kevert le neki. A balliberális álhírek cáfolatára “szakosodott” portál ugyanis ismertette: valóban kapott 33 “fideszes vezetésű” település segítséget a kormánytól, azonban emellett 38 “nem fideszes” települést is megsegít a kormány.

Mint írják, a valóság Fegyőr állításaival szemben az, hogy 33 “fideszes” és 38 “nem fideszes” település kért és kapott támogatást. Megjegyzik: Magyarország településeinek nagyjából kétharmadának fideszes polgármestere és képviselő-testülete van, így a számok azt mutatják, hogy arányaiban sokkal több “nem fideszes” település részesült támogatásban, mint amennyi “fideszes”."
pestisracok.hu/fegyor-karacsonyi-ajandeka-a-facebookon-alhirekkel-hergel-a-szeretet-unnepen-a-lila-grincs/

LEBUKOTT A PITI HAZUDOZÓ ÁLOMGYILKOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.12.27. 07:49:26

@Jön még KUTYÁRA dér.: á nem lett elég büdös. Befingtam a paplan alá, és semmi. Pedig a fejemre is húztam.

nincs1agy 2020.12.27. 08:45:08

@boborján20: Nálatok polkorrekt téli ünnepek volt, esetleg fenyőünnep, mint a régi szép elvtársi időkben? Mit énekeltél? Az amuri partizánok dalát? :DD

boborján20 2020.12.27. 12:52:53

@nincs1agy: a kurvaanyád fideszpatkány kezdetű nótát húztuk mindig.

@MAXVAL bircaman közfingó: te meg a fejedre húztad a fingot?!

boborján20 2020.12.28. 18:25:14

@boborján20 :

tolvaj fityeszgeci, te még karácsonykor is okádod a csutigecigazdádmérgét?

"boborján20
0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. "

ezért fog megszűnni a fityeszmaffia, mert belőled és nincs1agy-ból dől a szar!

MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK 2020.12.29. 06:13:38

"Kásler ugyanazt az ünnepi köszöntőt küldi el a pedagógusoknak évek óta"

Es lesz ez meg rosszabb is libbantkak. 22-ben is ugyan az lesz miniszterelnok mint az elozo 12-ben.
süti beállítások módosítása