B1 blogcsaládA központi felvételiken jól látszik, hogy az oktatásirányítás rugalmas, mint egy betonkocka

2020. december 09. - kkerenyi

Kisebb veszteség néhány emberélet, mint alkalmazkodni a körülményekhez?

kid-with-mask-at-school-1080x675.jpg

Jó, hogy vannak biztos dolgok az életben. Olyanok, amelyek annyira stabilak és változatlanok, bármi történik, hogy, amint Horatius írta: „sem kapzsi vihar, sem dühös északi / szél nem döntheti már földre, se számtalan  / évek hosszu sora, sem rohanó idő.” A magyar oktatásirányítás és oktatásszervezés éppen ilyen. Mindegy, mi történik a világban, mindegy, milyen új és korszerű nézetek jelennek meg az oktatásban, nem számít az sem, ha nincs ember, aki az iskolákban dolgozzon: a jól bejáratott apparátusnak akkor is a megszokott formában kell működnie. Sok humán erőforrás egyhangú munkájával, lehetőleg kényelmetlen fejlesztések és újítások nélkül. Ha esetleg kitör közben egy világjárvány, az sem zavarhatja meg a rendszert.

Mi változott a járványhelyzetnek köszönhetően?

Egy egész rövid listában összegezhető, mennyit engedett az oktatásirányítás a megszokott rutinjaiból egy világjárvány közepén.

  • Az oktatási intézmények havonta egyszer ingyenesen fertőtlenítőszereket kapnak
  • A járványügyi helyzet következményeként november 11-én az ország középiskolái online oktatásra álltak át
  • A pedagógusok egészségi állapotát 2-3 alkalommal önkéntes alapon egy gyorsteszttel ellenőrizték.

És ezzel a végére is értünk. Ha egy iskola tantestületének nagy része megbetegszik, az intézményvezető nem dönthet arról, hogy átáll online oktatásra. Ha egy pedagógus elkapja a vírust, csak akkor kaphat teljes táppénzt, ha bizonyítja, hogy a munkahelyén betegedett meg. Mert az irányító szervezet annyira rugalmatlan, hogy amire nincsen instant látványmegoldás, annak a kidolgozásába nem fektet energiát. Nem is lenne mit, mert az elavult, megkövesedett rendszer fenntartása, mivel egyre életszerűtlenebb, szinte az összes erőforrást felemészti. Arra költünk, és azért dolgozunk minden erőnket megfeszítve, hogy semmi ne változzon.

Felvételi életre-halálra?

2021. január 23-án lesznek az általános iskolások központi írásbeli felvételi vizsgái. A gyerekeknek mindenképpen meg kell írniuk, ha egy olyan középiskolába szeretnének bekerülni, ami ezt bemeneti követelményként írja elő. Ez ma a magyarországi középiskolák közel ötven százaléka, és ebbe a körbe tartozik minden elitgimnázium. A felvételi túljelentkezés mindig hatalmas a „jobb” helyekre, így a központi felvételi napján egy-egy intézményben az ország minden részéből érkező gyerekek fognak találkozni egymással. Ez a jelenlegi helyzetben finoman szólva sem szerencsés. Az EMMI hozott is gyorsan egy határozatot, miszerint a vizsgák szervezési és adminisztrációs része elektronikus úton fog zajlani, illetve kijelölt egy plusz pótnapot, amin azok vizsgázhatnak, akik épp COVID-dal feküdtek otthon a vizsga napján.

Az, hogy 2021-ben elektronikus úton lehet jelentkezni egy vizsgára, és így lehet leadni az eseménnyel kapcsolatos teljes dokumentációt, nem kedvezmény, hanem alapfeltétel kellene, hogy legyen járványhelyzettől függetlenül. Ha erről külön határozatot kell hozni, az két dolgot jelenthet: vagy azt, hogy ezt forradalmi újításként kell értékelnünk, ami több mint kellemetlen, vagy azt, hogy muszáj volt úgy csinálni, mintha történne valami, de valójában semmi sem változik.

slider_rektori_osztondij_1100.jpg

Az EMMI által kijelölt rendkívüli felvételi pótnap február 5.  Ez tizenhárom nappal van az első vizsgaidőpont után, és az veheti igénybe, aki az eredeti időpontban Igazoltan COVID-fertőzéssel küzdött, vagy karanténban volt.  Annyit már tudunk a vírusról, hogy aki elkapja, és meg is betegszik, annak 2-3 hét legalább kell, hogy újra használható állapotba kerüljön. A betegség utóhatásai pedig még további heteken át érezhetőek. Az a gyerek, aki épp csak felépült, rögtön élete csúcsteljesítményét kell, hogy nyújtsa, mert ez dönti el a jövőjét.  Ha pedig valaki véletlenül nem gyógyul meg az elvárt időpontig, akkor nem tud abba az iskolába jelentkezni, amelyikbe szeretett volna. A kiskamaszok szülei között már terjednek a népi praktikák, hogyan lehet becsapni a gyorstesztet, hogy negatív eredményt mutasson. Az oktatásirányításnak pedig ez meg is felelne, hiszen nem a gyerekek és a családjuk élete a fontos, hanem az, hogy a tanév rendje ne boruljon fel, bármi is történik, és még véletlenül se kelljen kidolgozni egy igazságosabb, gyerekközpontúbb és rugalmasabb felvételi rendszert.

A központi felvételi csak egy példa. Említhetnénk még a bezárt középiskolákban megtartott őszi szóbeli érettségiket, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt, aminek az időpontjait rendkívüli intézkedésként négy órával későbbre tették, de a versenyt ugyanúgy megrendezik. 

Jó, hogy vannak biztos dolgok az életben. Stabilak, változatlanok akkor is, ha ez a stabilitás emberéletekbe kerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7616325806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK 2020.12.10. 11:52:28

ez a téma a megállapodás napján egyenlő a vereség beismerésével. felmosták veletek a padlót megint a németek és Vitya, öröm nézni :)

cicmen 2020.12.10. 12:05:02

@Rodney_2: Én a lippsiproli kommentelők rugalmasságát csodálom, ahogy a "miért van korlátozás" nyekergésükből egycsapásra át tudnak váltani a "miért nincs korlátozásra" !

Szájjal József 2020.12.10. 12:51:09

@FCUK: a padlón is szeretem nagyon!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 13:43:14

@ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY!: "kollega"

:))

Kollégák a fide$$fasszopásban. Kubatov büszke rátok. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 13:44:32

@MOTHERFCUK: "@Szájjal József: én is."

Nna, még két fide$$buzi. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 13:47:46

@Cycmen : "kik és miért buzzították be a jóskát!"

soros, soros, soros, soros, soros, soros, soros, a nemzetközi háttérhatalom, soros, soros, soros, a liberálisok...

De Ondó Viktor résen volt, amint megtudta, hogy buzit melengetett a kebelén, felrúgta a Holdra. :))

Szájjal József 2020.12.10. 17:54:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: nem vok buzi, csak bepaliztak a brüsszeliták!

Aszittem szakállas nő, mindig tetszettek a cirkuszban.

Gyodavagyok_magáért 2020.12.10. 20:12:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A kifinomult jóízlés diadala: Mészáros Lőrinc használt vécépapírtartókkal jótékonykodik :)

"Noha egészen biztosak lehetünk abban, hogy e gesztust is majd aranybetűkkel írják be a Mészáros-csoport 2020-as almanachjába mint a jótékonykodás egyik hófödte csúcsát, vélhetően nem kell nagyon megmagyarázni, hogy miért aljas és pitiáner húzás ez. Ha ugyanis ennek hírnek a másik olvasata az – és mi más is lehetne? –, hogy Mészárosék megkapták a pályázati 17,7 milliárdot, és elindították szállodafelújítási projektjüket, akkor semmi egyébről nem szól ez a nagy karácsonyi jótékonykodás, mint arról, hogy megkezdték a lomtalanítást, és kell valaki, aki elhordja a szemetet. Az egyedülálló szülőknek a használt vécépapírtartó jutott, csak győzzék megköszönni."

magyarnarancs.hu/narancsblog/a-kifinomult-joizles-diadala-meszaros-lorinc-hasznalt-vecepapirtartokkal-jotekonykodik-234203

cicmen 2020.12.10. 20:30:10

@Gyodavagyok_magáért: Kurva anyátokat, Mészáros adott mást is ezidáig, ti pedig kussoltok, a ballib kormányok december környékén áremelésekkel kedveskedtek minden évben, amikor hatalmon voltak és már mindenki azt hitte, hogy ez az újév tartozéka! Tehát a kurva anyátokat, vagy ezt mondtam már?

Gyodavagyok_magáért 2020.12.10. 20:42:04

@cicmen: Persze kétszer is emlegetted a kurva anyád, de hát a hozzád hasonló fidiótákat nem az eszéért tartja a geczi gazdátok. :)

a nagy hohohorgász 2020.12.10. 20:47:13

még szerencse hogy orbán a kommunista rendszerben tanult soros ösztöndíjjal, ez segített megszopatni a nyugatot :)

Gyodavagyok_magáért 2020.12.10. 21:01:32

@a nagy hohohorgász: Akiktől ugye Márai szavaival; "nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!". :)

cicmen 2020.12.10. 21:15:08

@a nagy hohohorgász: még szerencse hogy orbán a kommunista rendszerben tanult soros ösztöndíjjal, ez segített megszopatni a nyugatot :).........................

Mondjuk az az ösztöndíj igen kis részét adja a képzettségének, de persze nem meglepő, hogy a proli fajtád szerint ezért cserébe el kellene adnia az országot!

cicmen 2020.12.10. 21:17:41

@Gyodavagyok_magáért: Mondjuk a te anyádról van most szó, nem az enyémről, de ez is inkább csak egy szófordulat, mert anyáddal azon kívül, hogy nem baszott falhoz egy napos korodba, semmi problémám nincs!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 21:20:46

@Gyodavagyok_magáért: "Mészáros Lőrinc használt vécépapírtartókkal jótékonykodik"

:))

Ha Mészaros Viktor a lopott vagyona felét, 200 milliárd forintot szétszórná a szegények között, akkor is egy tolvaj hazaáruló lenne, mert a másik felét ellopta tőlünk és a szegényektől. Az, hogy a tőlem lopott pénzzel jótékonykodik, egy cseppet sem vigasztal. Az ízléstelenség meg általánosan jellemzi ezt a mi pénzünkön felkapaszkodott urizáló fide$$maffiát.

a nagy hohohorgász 2020.12.10. 21:23:14

@Gyodavagyok_magáért: tudsz olyan eszmét ami még nem bukott meg? de őszintén? mindegyik eszme jót akart, csak valahogy egyik eszme sem tudta demokratikusan" kezelni azokat akik nem értettek vele egyet.... Ha elkezdesz gondolkozni rájössz hogy egy 3 fős családban sem lehet közös nevezőre jutni, nemhogy egy országban vagy egy világban. A mostani liberalizmussal az a baj, hogy nem húzták meg a határait. Pl: lehetsz te buzi ez még nem zavar, csak ha én nem akarom akkor engem nem baszhatsz meg. Ti meg úgy gondoljátok hogy de, neked jogod van megbaszni engem. Én meg úgy gondolom a kurva anyádhoz van jogod. A nacionalistákkal sem volt baj addig amíg nem gondolták úgy hogy kicsit odébb tolják a határt + kiirtanak pár millió embert. A kommunistákkal sem volt baj amíg azt nem mondták hogy azoktól is elveszik akik nem hisznek a közösben és inkább maguk boldogulnának. Vágod már te együgyü?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 21:23:14

@cicmen: "Mészáros adott mást is"

Adott??? Te nem vagy magadnál. Sokszáz milliárdot ellopott.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 21:28:10

@a nagy hohohorgász: "tudsz olyan eszmét ami még nem bukott meg?"

Hát mondjuk a jobboldaliság, meg persze a liberalizmus, a nők egyenlősége, szavazati joga, stb liberális eszmén alapul, Ondó Viktor se nagyon vergődik ellene. A svéd jóléti állam modellje, elég jól zenél, tehát a demokrácia eszméje nem, hogy nem bukott meg, de fényes győzelmet aratott. Az amerikai demokráciát 4 év alatt se tudta lerombolni a szánalmas Trumpli.

a nagy hohohorgász 2020.12.10. 21:33:29

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ha lenne eszetek megnéznétek Lölö mennyit vett fel osztalékba vagy fizuba ( hivatalos papír ) és mennyi a vagyona ( hivatalos papír ). Ha nem stimmel a matek, mehet a kaptárba. De ti csak azt nézitek mennyi az osztalék ( húúú mennyit lop ))) de az adóbevallását nem piszkáljátok???? vajon nektek is csurran onnan? Vagy Lölö 100 e HUFért veszi a benzin literjét?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.10. 21:45:06

@a nagy hohohorgász: "Lölö mennyit vett fel osztalékba vagy fizuba ( hivatalos papír ) és mennyi a vagyona ( hivatalos papír )."

Sokat vett fel osztalékba, és sok a vagyona. Ezt mind tőlünk lopta. Okés. De neked nem védned kéne a fide$$tolvajokat? :))

"adóbevallását nem piszkáljátok???? vajon nektek is csurran onnan?"

Ha lop 400 milliárdot a közvagyonból, és adózna mondjuk 200 milliárdot, a maradék 200 milliárdot még mindig tőlünk lopta. Ne kelljen már hálásnak lennem, mert a lopott pénz egy kis részét visszaadja. te akkora idióta fide$$fasszopó vagy, hogy a fal adja a másikat. :))

a nagy hohohorgász 2020.12.10. 21:55:48

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Te butus vagy... a jobboldaliság megbukott amikor erőszakosan akart terjeszkedni és a liberalizmus is. a nők egyenjogúsága és szavazati joga közös metszet a két szemléletben. Csak szólok hogy egy átlag jobboldali szemlélettel megáldott férfinek többet jelent a nő mint a feminizmusnak. Nekünk a nő a minden, nektek meg a fizető droid... Aki fizet a sminkért, fodrászért, a ráncfelvarrásért , a futásért, még azt is eléritek hogy fizessen azért hogy kihasználják. Míg nekünk ő a központ, akiért kimegyünk harcolni.

a nagy hohohorgász 2020.12.10. 21:59:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: te tényleg hülye vagy. ne haragudj de kár szót fecsérelnem rád. Jól teszed fel a kérdést de a fideszutálatodtól nem látod a választ....

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.10. 23:13:30

Tombolnak, gyalázkodnak és nagyon csalódottak a baloldali politikusok és háttéremberek, amiért Magyarország győzött Brüsszelben

Gyodavagyok_magáért 2020.12.10. 23:17:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Arról nem is beszélve, hogy a felcsúti kipcsak führer, most arról regél, hogy "hatlapos ulti van a kezében, negyvennel és két ásszal" a valóságban meg akkora pofont kapott Brüsszelben, hogy az eresz adta a másikat. :)

Gyodavagyok_magáért 2020.12.10. 23:19:37

@a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya: A geczi gazdidnak semmi köze Magyarországhoz, max. csak annyi, hogy nemzeti jelmezbe bújva lopja el a fidióták jövőjét is.

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.11. 00:22:34

@Gyodavagyok_magáért: az ilyen kis szőke fijúkákért vagy oda?
rossz helyre jöttél Viktor ezt sem engedi

MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK 2020.12.11. 01:23:50

Na mikor lesz gyozelmipost, az Unio Orban felett aratott giga gyozelmerol ? :))))))))))))))))))))))

Galerida 2020.12.11. 06:51:10

@MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK: Az ATV-n már tegnap este megindult az osztályharc! Elképesztően találékonyak a ballibek és fegyelmezettek, mert megállják röhögés nélkül!
Borzasztóan sok szükségük lesz még erre a képességükre, bár mintha felgyorsult volna a kihalásuk....

Eltiltott Vélemény 2020.12.11. 08:57:39

@Gyodavagyok_magáért: " ... a valóságban meg akkora pofont kapott Brüsszelben, hogy az eresz adta a másikat. ... "

Kurva nagy pofon .... A Csuti Törpe Führer kapott két év haladékot az első alázás előtt.

Ez pont elég lesz neki arra, hogy elrendezze a láccatdemokráciát, behúzzon egy újabb 2/3-ot és lehívja az összes támogatást.

Utána meg a vízözön, mert amit kifizettek, azt már nem nagyon tudják TŐLE visszaszerezni, max az országtól...

Falshang 2020.12.11. 09:46:46

@a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya: "Tombolnak, gyalázkodnak és nagyon csalódottak a baloldali politikusok és háttéremberek, amiért Magyarország győzött Brüsszelben"

igen-igen, trump is győzött amcsiban.

Szájjal József 2020.12.11. 11:14:29

@Falshang: ő is nyelt, sőt túlnyelte magát!

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.11. 12:03:12

@Falshang: erőlköggy
Viktor felmosta ejrópával a pallót

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2020.12.11. 12:12:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nézze.
Úgy veszem éészre _____ nincs észnél. ___ Maga ____ igazi DÉKÁS. __ Büszke VAGYOK magááárah!

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2020.12.11. 12:20:24

Kattantnál nem lehett kommmentelnih.
Nincs új poszt! ___ Tááán nincs téééma?!?!!! _______ Liberááálisok bassszááátok meg _________ szegggyétek már össsze magatokattth!!!

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.11. 13:32:12

Soros György: Az orbáni vétófenyegetés blöff volt, meg kellett volna adni
Az amerikai magyar milliárdos felháborodott a csütörtöki brüsszeli megállapodás miatt.

hááát fartúró libernyákok nehéz időket éltek

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.11. 14:23:33

Cigarettacsempészésen érték az MSZP képviselőjét

ez legalább nem áramot lop mint a dákósok, szolid bűnöző

Szájjal József 2020.12.11. 15:08:48

@a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya: kikérem magamnak, nem csak egy liberális lehet fartúró!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.12.11. 18:05:29

Én meg egész nap olyanokat fingok, mint a ki fosni készül. De aztán meg mégse.

morph on deer 2020.12.11. 19:00:42

@a nagy hohohorgász:
“ Míg nekünk ő a központ, akiért kimegyünk harcolni.”

Mikor?
Hová?
Minek?

PS.: Majd ne felejtsd otthon a vak komondort, ha indulsz...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.12.11. 19:13:31

@morph on deer: ezt én is megmosolyogtam pláne ahogy ez a gyökér a nőkről beszélt!

cicmen 2020.12.11. 19:29:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Adott??? Te nem vagy magadnál. Sokszáz milliárdot ellopott..................................

Ja! Azért érdekes, hogy milyen hülyén lop z a Mészáros is, mert minél többet lop, annál gazdagabb az ország! Ezzel szemben Karigeriék nem lopnak és máris üres Budapest kasszája! :DDDD

cicmen 2020.12.11. 19:30:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ezt én is megmosolyogtam pláne ahogy ez a gyökér a nőkről beszélt!...........................

Mondod te, akit kitiltottak a pornóoldalról! :DDDDDDDDDDDDDD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.12.11. 19:33:27

@cicmen: az jó lett volna ha pornóoldalról de sajnos nem!
A szegény lelkivilágú,-életű emberekről akikhez egy büdös rossz szavam sem volt nem én tehetek!

Gyodavagyok_magáért 2020.12.11. 20:24:00

@a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya:

"Az EU nem fog megmenteni és ezért kár is lenne hibáztatni őket. Nem erre vannak.
Van bennünk egy romantikus elképzelés, hogy majd "jönnek a nyugatiak" (akik egyébként valóban szörnyülködnek a magyar viszonyokon) és igazságot tesznek. Legyőzik helyettünk a sárkányt, de utána nem kérik se a királylányt, se a fele királyságot.
Hát ilyen nem lesz.
Nem fog senki szembeszállni a magyar választók akaratával, ezt előre mondom. És ha el is csalták a választást, ha szét is trollkodták a választási törvényt, ha ketté is vizelték a jogállamiságot - azzal akkor is nehéz vitatkozni, hogy van támogatottsága a Fidesznek.
Nem kétharmad. De sok.
Az EU magát fogja menteni, nem a magyar társadalmat. Ez elsősorban gazdasági, másodsorban politikai, és csak harmadsorban ideológiai szövetség. Az első kettő érdeke felül fogja írni a harmadikat.
Meg lesz a véleményük. Viszolyogni fognak. De akárcsak a fejfalbacsapkodósan ostoba Brexit esetén, tiszteletben fogják tartani, amit egy tagállam akar.
Magunk is megettük Orbán nyomorult dumáját Brüsszelről, aki bele akar szólni az életünkbe.
Nem akar. Nem ez a dolga. Miért a német nyugdíjast képviselő német képviselő akarjon nálunk rendet tenni? Azért, mert úgy érezzük, mi nem tudunk?
Ezért "nyert" Orbán. Mert rosszak voltak az elvárásaink, az elképzeléseink.
És azért "vesztett", mert ettől még ez a klub tudja, mennyit ér. Hogy ő csinált trójai falovat Magyarországból. Hogy ő és a sleppje a kakukktojás.
És a német nyugdíjas nem akarja Mészáros cégét finanszírozni. Nem fog beleszólni, ha a magyarok erre vágynak, legfeljebb csóválja a fejét, de bejelentették, hogy erre nem akarnak pénzt adni a jövőben.
Európa szégyenfoltját nem engedik örökre terjeszkedni. És az, hogy ránk tették a bélyeget, vereség. Nagy vereség.
Orbán elszigetelődik, mint egy idegen test a szervezetben. És Bidenék is ezt fogják erősíteni. És ebbe bele fog roppanni a rendszer.
De senki nem fogja Magyarországot megmenteni saját magától. Senki nem fogja az ellenzék munkáját elvégezni helyettük. Senki nem fogja megerőszakolni a magyar szavazókat.
Annyit a világnak ez az ügy nem ér. Belülről nézve magunknak lehetünk nagyon fontosak, de a világtérképre a határaink közé azért rendre nem fér ki az ország neve.
Vesztettünk? Győztünk? Egyik sem, mert nem volt csata. A csata csak pár számító maffiózó hagymázas lázálmaiban létezett.
Mindennap veszít Magyarország, mert Európa egyik legnagyszerűbb helye lehetne, de ehelyett...
És minden nappal egyre közelebb van egy kétes győzelemhez, amelyben annyira elszigetelődik, annyira elszegényedik, annyira tönkremegy, hogy nem tudja tovább fenntartani a saját kártevőit.
Kérdés, hogy győzelem lesz-e, amikor ők vereséget szenvednek. Mit vesztünk és mit nyerünk. "

boborján20 2020.12.11. 20:27:42

@Gyodavagyok_magáért: mi van ártu, nem teccik a rencer?:))

Gyodavagyok_magáért 2020.12.11. 20:57:28

Ööööööö :)

Lejtmenetben a Fidesz, veszítettek félmillió szavazót. Míg augusztusban 36 százalék volt a Fidesz támogatottsága a választókorú népesség körében, ez decemberre 30 százalékra olvadt.

hvg.hu/itthon/20201211_zavecz_kutatas_fidesz

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.11. 21:02:20

@cicmen: "érdekes, hogy milyen hülyén lop z a Mészáros is, mert minél többet lop, annál gazdagabb az ország"

Igen, érdekes, hogy hogyan számoljuk a GDP-t. Minél többet lop Mészaros Viktor, a GDP annál nagyobb. Máshogy nem is tudna lopni közpénzből. :))

Nem kéne hozzászólnod gazdasági dolgokhoz, ha ennyit se értesz belőle. :))

a Miniszterelnök Úr a világ 8. csodálya 2020.12.11. 21:02:28

@Gyodavagyok_magáért: a német nyugdíjast képviselő német képviselő

itt esett le, ez 1 szatíra

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.11. 21:05:24

@cicmen: "Karigeriék nem lopnak és máris üres Budapest kasszája"

Ugye milyen ügyesen lop Mészaros Viktor. :))

boborján20 2020.12.11. 21:13:41

@Gyodavagyok_magáért: tudod ez a szép új világ itt ebben a kurvaországban, amiért annyi ideig küzdöttél:)))

boborján20 2020.12.11. 21:43:05

@Gyodavagyok_magáért: csak az ökör következetes, nem?

ja és boldog hanukát neked:)))

boborján20 2020.12.11. 21:59:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: haver ne haragugy, de nincs jelentősége.

rendes arc lett, ez a lényeg;)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.12.11. 22:04:15

Leiner kórházában például mindennap minden dolgozó kap egy emailt, amiben még azt is közlik, hány beteg kapta el az adott kórházban a fertőzést. Pontosan tudják, hol, mekkora a halálozási arány az invazív lélegeztetett betegek körében.

Szakmány szerint jó lenne, ha a kórházak dolgozói tudhatnák, milyen az ellátás minősége, az ágyak, ápolók, lélegeztetőgépek száma a többi intézményhez viszonyítva. Így könnyebb lenne eldönteni, tényleg működik-e egy sikeresnek hitt módszer, vagy máshol valamit jobban csinálnak.

„Enélkül az otthoni kollégák olyanok, mint egy pilóta, akinek jelzőfények nélkül kell megtalálnia a leszállópályát. Lehet, hogy szerencséje lesz, de azért az intenzívterápiában a szerencsefaktort érdemes minimalizálni.”

444.hu/2020/12/11/a-magyarorszagi-orvosok-olyanok-mint-egy-pilota-akinek-jelzofenyek-nelkul-kell-megtalalnia-a-leszallopalyat

MAXVAL bircaman közfingó 2020.12.11. 22:35:40

Új fejlesztésem a sápítófing. Mélybamba szagú, hangjával a társaságban történő fingástól levegőt kapkodó matróna hüppögését idézi.

Aztán hatására levegőt kapkodva hüppögnek a matrónák.

cicmen 2020.12.11. 23:09:18

Na a három legtaplóbb proli nyilvánosan szopja egymás faszát! Émelyítő!

morph on deer 2020.12.11. 23:40:05

@cicmen:
Igyál egy Unicumot, képes segíteni a problémádon, ígérem!

Amúgy igazad van, mert az arcátlanok még az ereszcsatornát is kihagyták, holott az elemi feltétel ahhoz, hogy valakit igazi nemzetthyfocialista faßszopóként megillessen a fedeszkeresztényi elismerés!

Hát hogy képzelik ezek itten, a vég(bél)váry szabacccságharc kellős felcsúthy közepén???

Amikor pont egy hatlapos ulti van a nemzetthy fősperma kezében, negyvennel és két szélásszal!

Ez borzalom!
(Mondta a borz...)

Gyodavagyok_magáért 2020.12.11. 23:57:22

@morph on deer: Arról nem is beszélve mennyire sajnálják, hogy a valósághajlító kipcsak führerük anno nem volt ott a Nagy-Trianon kastélyban, minekután fél Európa Nagy-Magyarország lenne. :)

MAXVAL bircaman közirtó 2020.12.12. 07:51:18

A rendőrök elitták a Gödényt.

cicmen 2020.12.12. 13:18:46

@morph on deer: még az ereszcsatornát is kihagyták, igazi nemzetthyfocialista faßszopóként megillessen a fedeszkeresztényi , vég(bél)váry szabacccságharc kellős felcsúthy közepén??? hatlapos ulti van a nemzetthy fősperma kezében, ...................

Amikor ezeket a jelzőket látom, akkora elégtételt érzek, hiszen a biztos jele a tehetetlenségnek, a vereség beismerésének, az önuralom és az emberi viselkedés ilyen szintű elvesztése üdítő látvány, hiszen nincs is annál szebb, minthogy vergődik a Proli! :DDDDDDDDD

Falshang 2020.12.12. 13:27:41

@cicmen: "vergődik a Proli! :DDDDDDDDD"

dehogy vergődik, jót röhög a magadfajtákon, akik megint beszoptátok, hogy a dagadt győzött a nagy háborúban. Tudom-tudom, megvédett megint sorostól, gyurcsánynétől, stb-stb.

cicmen 2020.12.12. 14:34:20

@Falshang: dehogy vergődik, jót röhög a magadfajtákon, .....................................

Igen, mivel a szellemi fogyatékosság egyik ismérve, az ok nélküli nevetgélés!

cicmen 2020.12.12. 14:43:12

@Falshang: . Tudom-tudom, megvédett megint sorostól, gyurcsánynétől, stb-stb............

Arany drága barátom, Soros aznap még aludni sem tudott, mert még éjszaka cikket írt, amiben lebaszta Merkelt, meg az egész EU-s bértáblázatában szereplő bérenchadseregét, amiért elbukták a csatát Orbánék ellen! Erről te semmit sem tudsz?
Gyurcsánynét meg nyugodtan hagyhatod, nem figura a politikai táblán, csak az összefogás miatt tolták előre elfedni a sokak számára még mindig rühellt Gyurcsányt!
Ebben csak az a hiba, hogy az unszimpatikussága és a nyeglesége vetekszik a férjével!

boborján20 2020.12.12. 15:53:33

@cicmen:

":DDDDDDDDD"

bazdmeg, te fogyatékos vagy? az előbbi kommentedben röhögtél, mint egy debil!:)))

boborján20 2020.12.12. 15:55:41

@Falshang: és a melegektől is megmentette a csutigeci cicment!
ezt kihagytad a felsorolásból:)))

Falshang 2020.12.12. 16:26:59

@cicmen: a múltkor még az volt a narratíva, hogy soros kezében van a zunijó, most meg mégis legyőzte a dagadt őket. Kb. ott is olyan ellentmondások vannak, mint a te fejedben.

Falshang 2020.12.12. 16:28:50

@boborján20: jaja, meg a migrik sem jönnek be, hogy megerőszakoljanak mindenkit, tehát jó munkát végzett a szotyis, újabb háborút nyert meg a redurchmarssal.

Falshang 2020.12.12. 16:31:08

@cicmen: végül is demeter is azt mondta, hogy nem foglalkozik a gyűlölködőkkel, a következő mondatban meg az mondja, hogy minden gyűlölködést elmentett, hogy majd tudjon bizonyítani. Ekkor bajok vannak már az agyakban?

Falshang 2020.12.12. 16:31:57

@Gyodavagyok_magáért: "Arról nem is beszélve mennyire sajnálják, hogy a valósághajlító kipcsak führerük anno nem volt ott a Nagy-Trianon kastélyban, minekután fél Európa Nagy-Magyarország lenne. :)"

már a világ ura lenne.

cicmen 2020.12.12. 18:17:44

@Falshang: a múltkor még az volt a narratíva, hogy soros kezében van a zunijó, ..........

Vele szoktak tárgyalni, nyíltan támogatja a "nyílt társadalom" alapítványa segítségével az európai betelepítést, az EU számára talált ki örökjáradékos hitelt, amit nem kell visszafizetni, csak a törlesztgetés nem ér véget soha, most ismét nyíltan lebaszta Merkeléket és a saját bandáját,, tehát szerintem nálam ne fuss neki a "Soros egy ártalmatlan öreg bácsi, akit csak Orbán boszorkányüldöz, mert nem akar hálás lenni az ösztöndíjért!

cicmen 2020.12.12. 18:23:36

@Falshang: végül is demeter is azt mondta, hogy nem foglalkozik a gyűlölködőkkel,................

Ki a faszt érdekel, hogy mit mondott az a kretén! Eleve lenyomta azt a holokausztos műsort, csak átvetítve a vádakat a libsikre, amivel minden változatban tele van a töke minden normális embernek! Elmehetsz a picsába Demeterrel nyugodtan, azt mond amit akar, semmi közöm hozzá.

Falshang 2020.12.12. 19:16:59

@cicmen: megpróbálom másként leírni, mert látom, hogy értelmezési gondjaid vannak, tehát: ha soros zsebében van az egész világ, amerikai színészek, biden, unió, gyakorlatilag minden, akkor hogyhogy nem tudja megakadályozni, hogy a dagadt veszítsen? Most ilyen nagy ember ő, vagy nem?
Jaj, ne mondj ilyet demeterről, a főni nem fog örülni.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.13. 09:25:25

@Falshang:

".........ha soros zsebében van az egész világ, amerikai színészek, biden, unió, gyakorlatilag minden, akkor hogyhogy nem tudja megakadályozni, hogy a dagadt veszítsen?"

Meg tudta akadályozni, hogy veszítsen! Ugyanis nyert.!

Falshang 2020.12.13. 14:06:02

@atomic power 1986DucaDuca: de, hát akkor a dagi 1000x nagyobb ember, mint soros(akinek a kezében van az unijó), de jó, mert akkor hamarosan tényleg a világ ura lesz.

cicmen 2020.12.13. 14:15:41

@Falshang: Na kezdődik a Soros keze semmibe sincs benne ő nem csinál semmit kezdetű hülyeműsor ezredik interpretációja prolinyelven! Faszikám, Soros ezeket nyíltan bevallotta már, csak te nem vetted fel a fonalat! A nemlétező migrikérdés dettó, már nem itt tartunk, mégiscsak vannak migrik, a szétosztásuk pedig Orbán nélkül valószínűleg elkezdődött volna!

Falshang 2020.12.13. 18:31:13

@cicmen: zene füleimnek, amikor beindul a sorosrettegés.
süti beállítások módosítása