B1 blogcsaládDeutsch szerint félreértelmezték az interjúját, amiben a néppárti frakcióvezető szavait a Gestapóéhoz hasonlította

2020. december 04. - nickgrabowszki

Megijedt a kizárástól a fideszes EP-delegációvezető. dt_9_1.jpg

Deutsch Tamás a néppárti frakciótagoknak írt levelet, amelyben azt állította, 

  • félreértették az Magyar Nemzetnek adott november 25-ei interjúját, amelyben Manfred Weber szavait, miszerint amennyiben az igazságszolgáltatás függetlensége és a média szabadsága is maradéktalanul megvalósul Magyarországon, a kormánynak nincs félnivalója a jogállamisági feltételrendszertől, a Gestapóhoz és az ÁVÓ-hoz hasonlította volna;
  • de már másnap bocsánatot kért ezért Webertől;
  • a frakcióvezető a bocsánatkérést - szerinte - elfogadta.

Deutsch levelében abszurd híresztelésekről, legdurvább személyeskedő sértésekről és rágalmakról, valamint indokolatlan, megalapozatlan és felelőtlen kizárási javaslatról ír, ami szerinte

azt a nemkívánatos látszatot kelti, hogy az EPP Frakció

ilyen módon kíván nyomást gyakorolni

az MFF/NGEU-megállapodás megvétózását kilátásba helyező magyar kormányra.

Deutsch a kormánylapnak a múlt héten azt mondta

A Gestapo és az ÁVH is ugyanezt mondta: akinek nincs takargatnivalója, annak nincs félnivalója.

Vakon mit lehet ezen félreérteni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5016318300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2020.12.06. 07:37:58

@MOSLÉKKOALÍCIÓT KIHÁNYTÁK AZ EMBEREK: Ja, kb úgy szívatja meg Örbán az EU-t, mint Horthy Trianonban az Antantot.

Apropó! Szájer új kihívásokat keres, immár itthon. A lengyel "házasszonya" által említett többi fideszes politikussal egész jó kis buzibulit rendezhet majd a Parlament alagsorában.

nu pagagyí 2020.12.06. 08:32:05

Azért ezen jót nevettem (Szájer lemondó nyilatkozata):

"Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot."
(hvg.hu/itthon/20201129_Lemondott_Szajer_Jozsef)

- Hosszabb gondolkodás után, rapid menekülés az ereszcsatornán.

cicmen 2020.12.06. 09:50:30

@nu pagagyí: Apropó! Szájer új kihívásokat keres, immár itthon. A lengyel "házasszonya" által említett többi fideszes politikussal egész jó kis buzibulit rendezhet majd a Parlament alagsorában.................................................

Na mi van szarfaszú lippsiproli lumpenértelmiségiek, a múlthavi gendermesekönyv védelme után most meg buziztok?????? Szép pályafutás! Még a végén azt is bevallod, hogy az anyád egy nő volt? Apádat hagyhatjuk, mert ahogy elnézem a mentaitásodat, az egyértelműen egy pávián lehetett!

cicmen 2020.12.06. 10:04:56

Az ócska libsik "emléktáblát" avattak az ereszcsatornánál! Most az eset humorfaktorát különösebben nem boncolgatnám, hiszen ismeretes mindenki előtt az ezirányú színvonaluk, ami kb. a bányászbéka seggénél van, de hát "szegény ember vízzel főz és fingon nevet"!
Ugyebár a buziügyet is átbeszéltük, hiszen az eddig buzivédő, Lengyelország és Magyarország ellen a melegjogok "eltiprsa" miatrt kötelezettségi eljárást indító Brüsszelben ilyen vidám performanszok beleférnek a mindennapokba, az kurva szép!
De ennek a legnagyobb tanulsága, hogy ekkora port abban a közegben egy múltbeli terrortámadás sem vert fe, a templomban elvágott torkú idős asszony emlékére még egy gyertyát sem gyújtott ez a horda/

nu pagagyí 2020.12.06. 10:13:56

@cicmen: Na mi van szarfaszú náci? Te meg véded a buzikat, pedig múltkor még köpködted őket?

Elnézést kérek a stílusért, de nem tudok olyan ocsmány lenni, mint te alapjáraton.

Neked nyilván Szájer több volt, mint barát, ezért véded, de nem kell őt sajnálni. Eddig zsarolhatta a Párt, ezentúl viszont ő zsarolhatja a Pártot, ha megírja saját mesekönyvét, amely mindenkié lesz.

Falshang 2020.12.06. 10:14:41

@cicmen: nyilván az az igazi humor, amikor a prostitévében/hírtévében habzó szájjal anyáznak az álkeresztény hülyegyerekek.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 10:27:12

William Jefferson Clinton (bece néven Bill) szexuális botrányát a munkahelyén, munkaidőben követte el az elnöki szobában. 9 alkalommal létesített szexuális kapcsolatot a neki alárendelt alkalmazottal.
Clinton tagadott, zsarolható volt, ragaszkodott a hatalomhoz, azután is, hogy beismerte cselekményét. Előtte hónapokig tudatosan hazudott szavazóinak.
Cselekedetét elfogadhatónak tarotta

Szájer J. magánrendezvényen, nem a munkahelyén, nem munkaidőben követte el cselekményét. Nem volt alá- fölé rendeltségi viszonyban senkivel a résztvevők között.
Azonnal lemondott, nem volt zsarolható.
Tisztában volt azzal, hogy amit cselekedett az rossz.

nu pagagyí 2020.12.06. 10:40:45

@atomic power 1986DucaDuca: Furcsa módon véded Szájert. Ezek szerint nyugodtan csinálhatja a "rosszat", csak ne bukjon le. És valóban! Pártod minden vezetője gőzerővel cselekszi a rosszat: lop, hazudik, diktatúrát épít saját népének, de lemondani egy istennek sem akarnak. Na majd, ha lebuknak és viszik őket a börtönbe...

nu pagagyí 2020.12.06. 10:58:14

@atomic power 1986DucaDuca: Clinton? Ő nem kampányolt a család szentségével, ha jól emlékszem.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 11:00:06

@nu pagagyí:

Szájer védése csak relatív. Mélyen elítélem, amit tett. Azonban feltétlen meg kell jegyezni, hogy hasonló botrányok esetén a másik oldal hogy viselkedik. Gondolj például Lacknerre és az őt bevédő politikai közösségre.

Szájer legalább tudta, mi a rossz, mi a jó. Volt egy világnézete, amit társadalmi szinten jó iránynak tartott, de volt benne egy rossz szellem is. Valószínűleg sok belső vívódáson mehetett keresztül emiatt a kettősség miatt. Nagy hibát követett el, hogy rossz ösztöneinek (it nem a szimpla homoszexualitásra gondolok) nem tudott parancsolni, viszont volt benne annyi erő, hogy mindennek, amit az elmúlt 30 évben felépített megsemmisítsen, egzisztenciájáról, funkcióiról lemondjon, mntegy "vezeklés" gyanánt. Tragikus határozottsággal, erővel egy pillanat alatt semmisítette meg azt, ami az eddigi élete volt. Ehhez nagyon nagy erő kell. Ez volt a morális énje az immorális mellett. Kevesen képesek erre. Erről drámát lehetne írni!

"Pártod minden vezetője gőzerővel cselekszi a rosszat: lop, hazudik, diktatúrát épít saját népének, de lemondani egy istennek sem akarnak. Na majd, ha lebuknak és viszik őket a börtönbe..."

Nincsen pártom, soha nem is volt és nem is lesz!

2010 óta Magyarországon egy gazdasági aranykor volt egészen 2019-ig. Ezt számokkal bármikor lehet bizonyítani. Ideje lenne már elfogadni a tényeket. Amiről írsz, az sokkal "hatékonyabban" folyt 2010 előtt, s ez az akkori gazdasági eredményeken nagyon jól látszik.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 11:04:28

@nu pagagyí: :

"Clinton? Ő nem kampányolt a család szentségével, ha jól emlékszem."

Erről beszélek! Az a politikai oldal nemigen tud különbséget tenni a jó és a rossz között.
Miért kampányoljon a család mellett, ha azt nem igazán tartja jónak?

Szájer jónak tartja, de ennek magánéletében nem tud megfelelni. A különbség abban van, hogy ki mit tart jónak.

nu pagagyí 2020.12.06. 11:39:21

@atomic power 1986DucaDuca: Mások családjához semmi köze nincs egy vadidegennek, akit akár politikusnak is nevezhetünk. Mindenki a sajátjával törődjön, pont elég feladat az. Azok a szellemi óriások, akik politikai programmá teszik mások magánéletébe való beavatkozást, valahogy törvényszerűen szoktak elbotlani egy vak komondorban, vagy pedofil képgyűjtemény birtoklásán, vagy közröhej tárgyaként lógnak egy ereszcsatornán egy szál alsóneműben.

A törvényszerűség abban van, hogy egy prűd párt vonzza az erkölcsi eltévelyedőket, akik valószínűleg úgy gondolják, a telipofával történő kárálás a kivánatos erkölcsökről, elfedi szánalmas milyenségüket. De nem.

Belzebubo 2020.12.06. 11:54:49

@atomic power 1986DucaDuca: Aranykor? Milyen igazad van! Valóságos és színtiszta arany Mészárosnak, Tiborcnak, a barátoknak és üzletfeleknek, gondolom neked is...

nincs1itt 2020.12.06. 12:09:55

@atomic power 1986DucaDuca: ugye az megvan, hogy ameddig a brüsszeli lapok meg nem szellőztették szájer anya?apa? józsi kis bulikáját, addig könnyes szemmel, búcsúztatta a teljes fidesz társaság a "napi politikában megfáradt és ezért nem harckész" jóska gyereket? és lett este és ismét reggel. kiderült, hogy nem a napi politikába fáradt bele... remélték, hogy nem derül ki, sunyítottak, lapítottak, HAZUDTAK. de ez a mocskos libernyák rendőrség kiadta a nevét az a rohadék nyugati sajtó meg merte írni! ilyen a ner súlytotta mo.-on elő nem fordulhatott volna. na ez a baj! baz+!

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 12:10:08

@nu pagagyí:

" Mások családjához semmi köze nincs egy vadidegennek, akit akár politikusnak is nevezhetünk. Mindenki a sajátjával törődjön, pont elég feladat az."

Egyetértek! Fel sem merült az ellenkezője.

"A törvényszerűség abban van, hogy egy prűd párt vonzza az erkölcsi eltévelyedőket, akik valószínűleg úgy gondolják, a telipofával történő kárálás a kivánatos erkölcsökről, elfedi szánalmas milyenségüket. De nem."

A törvényszerűség abban van, hogy egy olyan társadalomban, ahol sokan immorálisan
élnek, nehéz olyan pártot felépíteni, ahol mindenki makulátlanul tiszta.
Ettől még lehet egy pártnak olyan törekvése, amit a társadalom jövője szempontjából kívánatosnak tart a magánélet sérelme nélkül.

Vannak olyan passzusok a magyar jogban, ami nem tetszik a liberálisoknak, holott a nyugati demokráciák egy korábbi szintjén ez elfogadott volt, pedig akkor is jogállamok ról beszéltünk. A nyugati országokban ezt mára túlhaladták, de:

1. ez nem biztos, hogy jó a jövőjük tekintetében
2. nem kényszeríthetik akaratukat más társadalmakra, amelyek eltérő módon fejlődnek

A jövő dönti el, hogy lesz- e ezekben a kérdésekben konvergencia, vagy nem.

Mindenesetre egyik oldalnak sem kellene siettetni, eröltetni semmit, mert a szerves társadalmi fejlődés előbb-utóbb helyre tesz a dolgokat.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 12:21:03

@Belzebubo:

"Aranykor? Milyen igazad van! Valóságos és színtiszta arany Mészárosnak, Tiborcnak, a barátoknak és üzletfeleknek, gondolom neked is..."

A makrogazdaságról beszéltem, amit európai statisztikák alapján lehet ellenőrizni. Statisztikát most nem mutatok be, mert be kell fejeznem a kommnetelést, de legyen itt egy cikk egy kompetens ember nyilatkozatáról:

infostart.hu/gazdasag/2018/12/04/patai-mihaly-ennel-jobb-allapotban-meg-soha-nem-volt-a-magyar-gazdasag

Ettől függetlenül persze lehetnek olyan egyének, akiknek nem úgy megy, ahogy szeretnék. Ha te ezek közé tartozol, akkor elnézést kérek tőled, nem rád gondoltam!

sinus67 2020.12.06. 12:51:26

@atomic power 1986DucaDuca:

"A törvényszerűség abban van, hogy egy olyan társadalomban, ahol sokan immorálisan
élnek, nehéz olyan pártot felépíteni, ahol mindenki makulátlanul tiszta."

Akkor nem értem miért egyik oldal, meg másik oldal. Legyen XY és kész!

"Vannak olyan passzusok a magyar jogban, ami nem tetszik a liberálisoknak, holott a nyugati demokráciák egy korábbi szintjén ez elfogadott volt, pedig akkor is jogállamok ról beszéltünk."

Például?

Jogállamiságra és demokráciára ne hivatkozz kérlek, mert nem tudja a fidesz, hogy mi az. A Szájer által (is) írt alaptörvény hivatkozik arra, hogy Magyarország jogállam. Ha Orbán vétójának indokolását nézzük, ti. a jogállam definícióját tessék közölni, akkor az alaptörvényt is megvétózhatná, mert a definíció nincs benne. (Egyébként sem demorácia, sem jogállam nem lesz egy országban attól, mert az uralkodó elit azt állítja. Ez vonatkozik a régi nyugati demokráciákra éppúgy, mint a Kádár féle népi demokratikus köztársaságra, vagy Orbán illiberállis katyvaszára.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 13:58:16

@atomic power 1986DucaDuca:
Még mindig nem érted ugye?
Ha valaki nem foglalkozik politikailag az anya, apa nemiségével. Nem kíván törvényszinten beleavatkozni ezekbe a dolgokba. Nem teszi a kirakatba b..meg, hogy az a különbség köztem és politikai ellenfeleim között, hogy én tisztességes keresztényember vagyok, családszerető és a homoszexualitást betegségnek tekintő hazafi. Akkor egy ilyen eset után nem kérdőjeleződik meg minden más állítása is. Tudod, soha nem hazudtam, soha nem loptam, nincs is vagyonom stb.
A fideszesek kedvéért aki innentől buzizik, sőt pejoratíve buzizik, tessék odaírni, hogy ellenzéki vagyok de nem liberális!

nu pagagyí 2020.12.06. 15:02:51

@atomic power 1986DucaDuca:
"Mindenesetre egyik oldalnak sem kellene siettetni, eröltetni semmit, mert a szerves társadalmi fejlődés előbb-utóbb helyre tesz a dolgokat."

Egyetértek, kár hogy a "szerves" fejlődést lépten-nyomon megakasztja ilyen diktatúrácska, mint ez is. Úgy 500 év kiesett a nemzet életéből (törökök, Habsburgok). Károlyi köztársaságát Horthy feudális diktatúrája törte le. A nyilasok utáni 3 évnyi szerves fejlődést Rákosi akasztotta meg, majd jött Kádár. A rendszerváltás szabadsága is csak Orbánig tartott, aki most a felvilágosodás, sőt a reneszánsz kor elé szervesíti vissza a fejlődést, a sötét középkorba. Ha így haladunk, úgy 3000 körül érhetünk el a felvilágosodásig. Addig még várat magára, hogy ez a nép nemzetnek tekinthesse magát, csak urak és szolgák különböző nyelven beszélő halmaza, akik véletlenül ugyanazon a területen élnek.

cicmen 2020.12.06. 17:39:42

@nu pagagyí: : Na mi van szarfaszú náci? Te meg véded a buzikat, pedig múltkor még köpködted őket?...........................................

Nem a buzikat köpködtem akkor sem, hanem benneteket! Ti rinyáltok buzijogokról, meg írogattok mesekönyveket, meg követeltek házassági és örökbefogadási lehetőséget nekik, de persze csak felforgatási céllal, hiszen most szemrebbenés nélkül műveltek olyasmit, aminek tizedéért már homofóboztatok,( szerintem a normál buziknak eszükbe sem jut ez a sok baromság, elvannak békében)! Persze nem lepődtem meg, mert tudom, hogy büdös gyökerek vagytok és jellemtelen szarok, bizonyítottátok már ezerszer!

boborján20 2020.12.06. 17:49:15

@cicmen: te jellemtelen szar nyilasfityeszgeci, te ki a kurvaanyádnak akarsz hazudozni?!

baszdmeg, itt ismeri mindenki a homofób, zsidógyűlölő moslék dumádat, te képmutató gyökér!

cicmen 2020.12.06. 17:52:09

@atomic power 1986DucaDuca: William Jefferson Clinton (bece néven Bill) szexuális botrányát a munkahelyén, munkaidőben követte el az elnöki szobában. 9 alkalommal létesített szexuális kapcsolatot a neki alárendelt alkalmazottal.........................................

Mással nem is tudott, hiszen ő van a legmagasabb pozícióban az országban és ha így nézzük nem cumiztathat senkit! Szegény Bill!

cicmen 2020.12.06. 17:54:37

@boborján20: baszdmeg, itt ismeri mindenki a homofób, zsidógyűlölő moslék dumádat, te képmutató gyökér!........................

Egyszer majd elmondod, hogy mi a motivációd? Azt hiszed, hogy a zsidók és a buzik hálásak lesznek majd neked?

cicmen 2020.12.06. 17:59:13

@Falshang: nyilván az az igazi humor, amikor a prostitévében/hírtévében habzó szájjal anyáznak az álkeresztény hülyegyerekek..............................

:DDDDD milyen az álkeresztény?
Szerintem magaddal törődj kriptozsidó, a pofádat sem mered vállalni, fogadok, hogy itt ez a fene mindig, de ezzel a szar tarcsinickkel próbálsz beszólogatni a magad kis otromba és bugyuta módján!

boborján20 2020.12.06. 17:59:27

@cicmen: a buzikban titkon reménykedem...

boborján20 2020.12.06. 18:00:48

@cicmen: egyébként tudnod kell, hogy itt mindenki zsidó, rajtad kívül. Még neked is több álneved kikeresztelkedett zsidrák.

mazsihiszti 2020.12.06. 18:21:19

@boborján20 : több komolyságott a kiirtott fajnak

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 18:27:33

@sinus67:

-----"Vannak olyan passzusok a magyar jogban, ami nem tetszik a liberálisoknak, holott a nyugati demokráciák egy korábbi szintjén ez elfogadott volt, pedig akkor is jogállamok ról beszéltünk."

Például?------

Az emberi jogok alkotmányos joggá válása egy olyan folyamat volt, mely nem egy időben játszódott le a különböző polgári demokráciákban. Nyilván az eltérő fejlettség, eltérő fejlődés okán.

Először az első francia alkotmány iktatta be az alkotmányos jogok közé. Ezután
az Egyesült Államok alkotmánya (az első tíz alkotmánykiegészítéssel, az ún. Bill of Rights-szal) 1791. decemberében határozott meg alkotmányos jogokat.

Azonban e jogok tényleges érvényesítése csak később következett be.

Európában csak a XX. századtól, ami azt is jelenti, hogy a legtöbb országban csak a II. világháborút közvetlenül követően, vagy még később történt meg.

Csak ekkortól jött létre – az alkotmánybíráskodás révén – ténylegesen az alkotmányos jogok, elvek és értékek érvényesítése a jogban.

"Jogállamiságra és demokráciára ne hivatkozz kérlek, mert nem tudja a fidesz, hogy mi az."

A jogállamiság fogalma nem konstans. Vannak tartalmi és formai követelményei. Mivel folyamatosan új és új tartalmakkal bővül, ezért konszenzust kellene teremteni az unióban arról, hogy melyek az alapvető kritériumok.

Pédául alapvető kritérium a szabad választás, de az azonos neműek házassága már olyan kérdés, aminél nem lehet megkerülni egy adott társadalom nemzeti, történelmi sajátosságait, ezért itt toleranciára lenne szükség szerintem.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 19:11:01

@nu pagagyí:

"Egyetértek, kár hogy a "szerves" fejlődést lépten-nyomon megakasztja ilyen diktatúrácska, mint ez is."

Az inga tulajdonsága, hogy ha kileng az egyik irányba, akkor a következő periódusban a másik irányba. 2010-ben tömegek kívántak valami mást, miután csalódtak az előző vezetésben. Semmi sincsen ok nélkül. Reklamálnunk náluk kell.

"A rendszerváltás szabadsága is csak Orbánig tartott, aki most a felvilágosodás, sőt a reneszánsz kor elé szervesíti vissza a fejlődést, a sötét középkorba."

Ez a gazdasági fejlődés tekintetében biztos nem adekvát. Elég, ha arra gondolok, hogy a 2010-2020 között régiós versenytársaink lehagytak, 2019-re meg visszaelőztük őket.
Ami a társadalmi fejlődést illeti, nyilván sok kívánni valót hagy maga után, de ez már kifejezetten össznépi játék.

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:16:26

@atomic power 1986DucaDuca: "A jogállamiság fogalma nem konstans."

Ez a jogászokat nem zavarja, a jogi egyetemen oktatják. :))

És az alaptörvényben is benne van a jogállamiság. Lehet, hogy ezért nem sikerült olyan gránitszilárdságúra, mint ahogy Ondó Viktor gazdád hazudta? :))

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:17:42

@cicmen: "milyen az álkeresztény?"

Mint egy fide$$-kádéenpés. :))

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:18:26

@cicmen: "a zsidók és a buzik hálásak lesznek majd neked"

Miért lenne a fide$$ hálás neki??? :))

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:20:05

@cicmen: "Nem a buzikat köpködtem"

Hát hogyan is jönne az ki, hogy Szájjal Józsefet és a többi buzi fide$$est köpködnéd? Egy csapásra liberális lettél. Csodás átalakulás. :))

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:22:38

@atomic power 1986DucaDuca: "Statisztikát most nem mutatok be"

Az jobb lesz, mert még kiderülne belőlük, hogy Ondó Viktor gazdád egy évtized alatt a legszegényebb EU államok közé vitte le Magyarországot.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 19:24:54

@atomic power 1986DucaDuca:
A szabad választás és a melegek házassága nem ugyanazon a szinten helyezkedik el. Zavar van az erőben. A jogállamiság könnyen deklarálható, meg is történt. Amiről te beszélsz, az az amikor a jogállamot valaki nem tudja lenyelni a fóbiái, vagy a krónikus hatalom és lopásvágy miatt.

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:30:44

Szájer József brüsszeli házibuliját sokféleképpen tették már halhatatlanná, többek között nemrég valaki egy emléktáblát helyezett el azon az ereszcsatornán, amelyen lemászva megpróbált elmenekülni a fideszes EP-képviselő a rendőrök elől. Most viszont a világ első számú online szlengszótárában, az Urban Dictionaryben is külön bejegyzést kapott Szájer és az ominózus házibuli.

A szlengszótárban a “Belgium Barbeque” nevet kapta az eset, amelyhez az alábbi magyarázatot írták:

Amikor 20 vagy több résztvevő diplomáciai mentességet kiabál egymásnak a rendőrök kiérkezésekor egy meleg szexpartin magyar diplomatákkal.

A bejegyzés szerint vonatkozó kifejezés a “sausage party”, vagyis a kolbászfesztivál, amit olyan bulikra szoktak használni, amelyen csak férfiak vannak.

telex.hu/kulfold/2020/12/05/kulon-bejegyzest-kapott-a-nemzetkozi-szlengszotarban-szajer-belga-hazibulija

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:31:42

Ez a DK egy gusztustalan képződmény.

Nemrégiben jelent meg a hír, hogy a Mozgó Világ főszerkesztője, P. Szűcs Julianna a Demokratikus Koalíció előterjesztésére és vita nélkül „Több évtizedes művészettörténészi, szerkesztői és kritikai tevékenységéért, a sajtószabadságért folytatott küzdelmei elismeréseként” megkapta a Budapestért díjat.

Előre kell bocsátanom, hogy az indoklás első felével nincs gond: miért ne díjazza a DK az övéit és a díjazott csakugyan évtizedeken át mind a mai napig egy nívós lapot szerkeszt. Az indoklás második fele azonban elemzés után kiált. Egy olyan kínos ügyet dörgöl ugyanis az olvasók orra alá, ami a késői Kádár-rendszer „gyomorforgató disznósága” volt (Báron György megfogalmazása) és amit most akarva-akaratlan hőstettként igyekszik beállítani.

Ma már feltehetően csak az 50 év feletti értelmiségi korosztály emlékszik arra, amikor 1983-ban a kommunista kultúrpolitika leváltotta a Mozgó Világ főszerkesztőjét. Az ügy igazi botrány volt, mert ezután a szerkesztőség egyik tagja sem vállalta a kollaborációt és az egyetemen aláírásokat gyűjtöttek a régi Mozgó Világ mellett – bár ezzel állásukat, félévüket illetve egzisztenciájukat kockáztatták. Vagyis az történt, mint ma az SZFE illetve az Index esetében és a kockázat sem volt más – sőt talán nagyobb is, mert nyílt diktatúra volt.

Majd ez után jött P. Szűcs Julianna, akinek nem sértette erkölcsi érzékét az így megürült szerkesztőség elfoglalása. P. Szűcsnek bizonyára vannak azóta érdemei, ezt senki sem vitatja.

Legfontosabb és legemlékezetesebb tette azonban a szolidaritás és sajtószabadság nyílt szembeköpése volt a főszerkesztői pozíció elfoglalásával 1983-ban, akkor, amikor minden más jobb érzésű ember ezt visszautasította.

Mindennek megítélésén semmit sem változtat az, hogy később a Mozgó Világ is közölt kritikus írásokat. Eörsi István egy ezzel kapcsolatos mondását parafrazálva: a nemi erőszak tényállását semmiben nem változtatja meg, ha az elkövető a későbbiekben a közösülést már nem erőszakosan végzi, sőt az sem, ha közte és partnere között szeretetkapcsolat jön létre.

telex.hu/velemeny/2020/12/06/amikor-kiuresednek-a-szavak-demeter-szilardtol-p-szucs-juliannaig

_atpijkamo_ 2020.12.06. 19:34:14

Világhírű magyarok: 1. Szájjal József. :))

A BBC-n az ötödik, a Business Insideren pedig a legolvasottabb cikk volt kedd este Szájer József brüsszeli szexpartizásának híre.

telex.hu/kulfold/2020/12/02/kulfold-belfold-szajer-jozsef-drog-brusszel-europai-unio-sajto

Falshang 2020.12.06. 19:37:50

@cicmen: milyen az álkeresztény? Mint a tolvaj gazdád meg a faszkalap társai, akiken már tényleg az egész világ röhög. Apropó, a nagy fradi vereségeket kiheverted már?

Falshang 2020.12.06. 19:39:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: döbrögi meg gyorsan elhatárolódott tőle, igaz, hogy 30 évig nem volt vele problémája.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 19:44:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Nekem csak egy bajom van ezzel a főszerkesztős hírrel. Akkor 1983 -at írtak. Ez azért csak szőrmentén van érintve.
Amúgy igen, azért ilyen előzményekkel, átgondolandó lett volna.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 20:01:14

@BiG74 Bodri:

"A jogállamiság könnyen deklarálható, meg is történt."

Az unió joganyagában? Megtennéd, hogy elküldenél egy csatolányt errőL?

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 20:06:10

@BiG74 Bodri:

"A szabad választás és a melegek házassága nem ugyanazon a szinten helyezkedik el."

Ez biztos így van. Viszont, ha emiatt pénzelvonással büntetnek, akkor már mindegy.

_atpijkamo_ 2020.12.06. 20:09:43

@BiG74 Bodri: "1983 -at írtak"

Most is 1983-at írnak. Aki indexes szerkesztőnek áll, az hasonlóan kollaborál a diktatúrával.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 20:10:02

@atomic power 1986DucaDuca:
Nem tudom, miért kellene mindenhol külön deklarálni a jogállam fogalmát, ha jogilag ez már megtörtént.
Miért pont most az illiberalizmus csodáiban, a kleptokrácia mélységeiben jön az ötlet, évtizedek csendje után, hogy azt deklarálni kell? Miért kell összemosni a jogállami alapok meglétét, azok "nemzeti" felhasználásával? Kell a gumicsont megint?

_atpijkamo_ 2020.12.06. 20:12:52

@atomic power 1986DucaDuca: "pénzelvonással büntetnek"

Mi van buzikám, virgácsot szeretnél? :))

BiG74 Bodri 2020.12.06. 20:17:53

@atomic power 1986DucaDuca:
Nem mindegy. Nem tudom miért a melegekre hegyezed ki, de a lényeg az, hogy megfelelő jogállami feltételrendszerben a melegek jogi képviselete, és amiről beszéltél, jogi fejlődése biztosítva van. Ha viszont az aktuális hatalom, bármikor, következmények nélkül buzizhat egy jót, szavazat maximálási célból, jogszabályi szinten sértve alapvető jogállami kitételeket, akkor nincs meg a feltételrendszer. Hogy eljutottunk odáig, hogy az unió pénzmegvonással fenyeget? Szégyenletes, főleg az orbáni kompániának.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 20:19:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Igen, de akkor még az se volt, hogy ebből az egypárti rendszerből kimászhatnak. De tény, visszafelé haladunk az időben.

cicmen 2020.12.06. 20:20:09

@Falshang: az egész világ röhög. Apropó, a nagy fradi vereségeket kiheverted már?...............

Juj ezek a libsi fordulatok! Az "egész világ röhög"! Persze, gondolom az eszkimók telefosták az iglut ugye félkegyelmű? Nem mongolidióta az egész világ, nem érdekli a ti kis örömötök, ne képzeld már! Tényleg nem érzed, hogy mennyire piti alak vagy, hogy ilyesminek örvendezel? Baszhatod egyébként, mert ne hidd, hogy emiatt veszít a fidesz egy szavazatot is, mert nem akkora ügy mint amilyennek be próbáljátok állítani, másrészt megint belesetek a szokásos hibátokba, hogy annyira feltűnően aljas módon örvendeztek, amitől felfordul az emberek gyomra és mentek a levesbe 2022-ben is!
Ja, a fradizásod is cuki, örömödben lerejszoltad magad, mint Gréczy, ahogy elnézem a kaliberedet! Eltaláltam, vagy eltaláltam?

_atpijkamo_ 2020.12.06. 20:28:53

@BiG74 Bodri: "akkor még az se volt, hogy ebből az egypárti rendszerből kimászhatnak"

Az sajnos most sincs.

De 6 év múlva kimászhattunk. Most örülnék, ha 6 év múlva kimászhatnánk.

Falshang 2020.12.06. 20:28:54

@cicmen: jó, a kis szektás világodból nyilván nem látod, hogy mennyire rossz a hírünk mindenhol már, gondolom az origo meg a prostiék nem írnak erről, ugye?
Igen-igen, eltaláltad, mindig kiverem, ha felidegesíthetek egy véresszájú, nagyképű ostoba hülyegyereket.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 20:47:33

@BiG74 Bodri:

"Nem tudom, miért kellene mindenhol külön deklarálni a jogállam fogalmát, ha jogilag ez már megtörtént."

Hol? Valamelyik egyetemen? Melyiket kell figyelembe venni? Melyik évben?

"Miért pont most az illiberalizmus csodáiban, a kleptokrácia mélységeiben jön az ötlet, évtizedek csendje után, hogy azt deklarálni kell?"

Te nem szeretnéd tudni, hogy mi alapján büntetnek meg?
Ha csak egy szabálysértést követsz el akkor is leírják a határozatban, hogy a jogszabály mely pontját sértetted meg. Pedig az potom összeg az euro milliárdokhoz képest!

"Miért kell összemosni a jogállami alapok meglétét, azok "nemzeti" felhasználásával? Kell a gumicsont megint?"

Mert történelmi eltérések vannak a nemzetek, a társadalmak között. Az alapokra egyéb tartalmak rakódnak, olyanok, amelyek nem biztos, hogy elfogadható egyformán minden nemzet számára. A vallás sem egyformán erős a különböző társadalmakban, a hagyományok is eltérők. Nem lehet ráeröltetni egy társadalomra például kívülről a genderizmust jogállamiság címszó alatt, ha azt az adott fejlődési szakaszában nem tudja elfogadni egy társadalom.
Ezeket, a jogállamiság alapjaira rárakódó, az utóbbi években jelentkező új tartalmakról kellene megegyezni, hogy ezek mennyiben részei egy jogállamnak. 50 éve is voltak jogállamok, azoknak tartottuk őket, pedig nem építették be a genderizmust, az azonos neműek házasságát, az illegális migrációval kapcsolatos passzusokat az alkotmányukba.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 21:05:01

@BiG74 Bodri:

"Ha viszont az aktuális hatalom.......... jogszabályi szinten sértve alapvető jogállami kitételeket, akkor nincs meg a feltételrendszer."

Manfred Webernéppárti frakcióvezető: "a magyar jogállamiságot elítélő dokumentum érvei nem állnák meg a helyüket egy bírói fórum előtt."

Donáth Anna Momentum: „Ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak igaza van.”

index.hu/belfold/2020/10/19/varga_judit_igazsagugyi_miniszter_donath_annat_tamadja/

Tehát konkrátan deklarálni kell azokat a kritériumokat, melyek szerint büntetni lehet egy tagállamot.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 21:11:25

@atomic power 1986DucaDuca:
Jogállami keretek nem maguk a jogszabályok.
Azt pedig simán lehet vizsgálni, hogyan mehet keresztül egy jogszabály az aktuális hatalmon, úgy, hogy aggályokat vet fel. Az eltérő kultúrális környezet és az általad említett múltbeli különbségek pedig egyáltalán nem mérvadóak a közös alapok tekintetében, mert vizsgálható, hogy a feltételrendszer hogyan épült be egy adott jogszabályba és annak betartásába, betartatásába. Igy születhetnek államonként eltérő jogszabályi szabályozások, de az eltérések a lényegi alapokat nem érintik, lehetnek kultúrális különbségek, mértékbeli különbségek, de nem érintik az alapvető kritériumokat.

BiG74 Bodri 2020.12.06. 21:27:05

@atomic power 1986DucaDuca:
Tehát konkrétan deklarálva vannak. Amiben igazad van, hogy részletes definíció halmaz nincs mindenre, nem is lehet, de nem is kell.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.06. 21:33:47

@BiG74 Bodri:

"Azt pedig simán lehet vizsgálni, hogyan mehet keresztül egy jogszabály az aktuális hatalmon, úgy, hogy aggályokat vet fel. "

Erre való a független bíróság, amely ítélkezik. Aggály alapján ne büntessenek senkit.

A bíróság viszon ítélkezik, nem aggályokat vet fel.
A többi is igaz, amit írtál, de mindig lemarad a bíróság. Jogállamban neki kell dönteni.

Cycmen 2020.12.06. 22:31:06

@Falshang: mit versz ki bazdmeg, nincs is faszod!

BiG74 Bodri 2020.12.07. 07:05:29

@atomic power 1986DucaDuca:
Igen, a független bíróság, független rendőrség, a független alkotmánybíróság stb.
A jogállamiság betartása ezért gáz, mert olyan miatt vetik fel ahol rendszerszintű a probléma.
A jogállamiság alapvetően nem ott sérül, hogy a melegek házasodhatnak-e, vagy nem. Ott sérül, hogy a meghozott jogszabályok vagy szelektívek, vagy szembemennek az alkotmány, bocs alaptörvény alapvető passzusaival, vagy akár ott, hogy az alaptörvény nem azokat az alapokat rögzítí, melyet minden magyar el tud fogadni, melynek rögzítését fontosnak tartja. Illetve ott, amikor a jogszabály korrekt, de a betartását felügyelő szervek szelektívek, részrehajlóak. És mindezek fejébe az egész, a hatalmon lévők érdekeit szolgálja, mások érdekeinek sérülése mellett.
Most mondjam azt, hol jogállam az, ahol a gránit szilárdságú alaptörvényt folyamatosan változtatgatják. Ahol az alkotmánybíróság, melyhez a fidesz ellenzékben havonta fordult, egy nyomorult báb lett. Ahol a népszavazási kezdeményezéseket az ismert módokon lehet gátolni, következmények nélkül. Ahol tövényeket írnak a haverok kedvéért, ahol a közbeszerzéseken látványosan lehet ignorálni bárkit aki nem tetszik. Ahol a bíróságot ki lehet herélni egy politikai bábbal? És lehet még sorolni.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.12.07. 08:21:55

@atomic power 1986DucaDuca:
"Tehát konkrátan deklarálni kell azokat a kritériumokat, melyek szerint büntetni lehet egy tagállamot. "

Más tagállamokat talán, de Orbanisztán már annyiszor kiborította a bilit, hogy ez már lényegtelen! Büntetni kell MOST és KEMÈNYEN, hogy minden fideSS szavazó megérezze!!!!
Az Uniós pénzek elapadásával majd nem lesznek többé a fideSS szavazónak fontos dolgok,
mint pl. 20cm magas kíátó, hepehupás bicikliút, azonnal omló térkövezés, nemzethyrock'n'roll szökökút, zsuzsivontat a semmibe, szúvasodó fastadion stb.

Már csak azért is büntetést érdemelnek, hogy diszkriminálják a melegeket a fideSSben. Miért kellett a Józsinak csak azért lemondania mert a fiúkat szereti? Míért kellett a Szeretö Szabolcsot mártogatni? Tájföldön nem mindenki fiatalkorú aki annak néz ki!!!

Galerida 2020.12.07. 10:24:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Majd ha a demokratikus nyugat a barátsága jeléül, vagy némi olajért cserébe megint átad bennünket az oroszoknak, visszaváltozik a véleményed! Akkor megint Putyin Gyurcsányék villájában töltött derűs perceivel hivalkodtok!

_atpijkamo_ 2020.12.07. 10:35:41

@Galerida: Elfelejted, hogy NATO tagok vagyunk. És még azt is eltűrik, hogy az elkúró meg a geci Putyin faszát szopják. :))

Nyilván azt gondolják, hogy ha a magyarok ilyen jóban vannak legnagyobb ellenségükkel, nem kéne ezt a szerelmet megzavarni. :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.07. 10:46:13

@BiG74 Bodri:

"Ott sérül, hogy a meghozott jogszabályok vagy szelektívek, vagy szembemennek az alkotmány, bocs alaptörvény alapvető passzusaival........."

Az uniós szerződések lehetővé teszik az uniós jog megsértése esetén pénzbüntetés kiszabását. A Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat bármely uniós ország ellen, amely nem hajtja végre az uniós jogot.

Az Európai Unió Bírósága pedig dönt a jogsértésről és amennyiben valóban fennál a jogsértés, akkor elrettentő hatású pénzbüntetést szabhat ki annak arányában, hogy a jogsértés mennyire súlyos, illetve mennyi ideig áll fenn.

......" vagy akár ott, hogy az alaptörvény nem azokat az alapokat rögzítí, melyet minden magyar el tud fogadni, melynek rögzítését fontosnak tartja."

Van az unióban olyan ország, ahol a jogállam egyik alapvető intézménye a független, minden más szervtől elkülönülő alkotmánybíróság, illetve egy annak megfelelő szerv , amely a normakontrollt konkrét ügytől függetlenül, absztrakt jelleggel (is) végzi nem létezik.

Finnországban nincs szervezetileg elkülönült alkotmánybíróság, funkcióját elsődlegesen a parlament alkotmányügyi bizottsága látja el, amelynek politikai semlegessége nem garantált. A közigazgatás törvényessége felett az Igazságügyi Kancellár bír széles jogkörökkel.

Az Európai Unió Bírósága állásfoglalása szerint a holland ügyészség nem felel meg a függetelenség garanciájának. A holland ügyészeket a végrehajtó hatalom konkrét ügyekben is utasíthatja. Ezért nem tekinthetők „végrehajtó igazságügyi hatóságnak”

"Most mondjam azt, hol jogállam az, ahol a gránit szilárdságú alaptörvényt folyamatosan változtatgatják."

2011-től 2019-ig 8 módosítás az Alaptörvényben.

1789-től 1791-ig tíz módosítás az USA alkotmányban.

cicmen 2020.12.07. 10:52:37

@Falshang: Igen-igen, eltaláltad, mindig kiverem, ha felidegesíthetek egy véresszájú, nagyképű ostoba hülyegyereket............................................

Te tudod, de egyszer majd mindenképpen próbáld ki nővel is a szexet! :DDD
Már ha találsz egy elég igénytelent, vagy sikerül egyet leitatnod!

_atpijkamo_ 2020.12.07. 11:00:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Finnországban nincs szervezetileg elkülönült alkotmánybíróság"

Ha az alkotmánybíróség megléte lenne a jogállamiság kritériuma, akkor Finnország nem lenne jogállam, Magyarország meg az lenne. :))

A valóság ennek az ellenkezője, Finnország abszolút jogállam, Magyarország meg egy kurva szar diktatúra. Alkotmánybíróságunk sincsen, fideszes pártkatonákkal van feltöltve.

_atpijkamo_ 2020.12.07. 11:05:15

@cicmen: "próbáld ki nővel is a szexet"

Egyszer a fideszsek is kipróbálhatnák. :))

Talán utána nem gyűlölködnének annyira. :))

Falshang 2020.12.07. 11:19:37

@cicmen: és, ha én jóska életét szeretném élni, akkor nem lehet, mert egy kirekesztő homofób pöcs vagy?

Falshang 2020.12.07. 11:21:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: amúgy most az átlag fideszeseknek mi az eligazítás? Továbbra is utálni kell őket, vagy változott valami?

_atpijkamo_ 2020.12.07. 11:32:11

@Falshang: "fideszeseknek mi az eligazítás?"

Uh, nagy a káosz. Nem készült el időre az utasítás, hogy kell Szájjal Józsefet fide$$ alapítót és amatőr pókembert bevédeni, ezért elengedték. Magukra vannak hagyva az agitátorok, némelyik szégyenében elbujdokolt. :))

cicmen 2020.12.07. 12:12:56

@Falshang: és, ha én jóska életét szeretném élni, akkor nem lehet, mert egy kirekesztő homofób pöcs vagy?...............................................

Ezzel felesleges hozzám fordulnod, nem vagyok lelki tanácsadó, a kirekesztésen meg ne csodálkozz, megválogatom az ismerőseimet!

_atpijkamo_ 2020.12.07. 13:23:50

@cicmen: "megválogatom az ismerőseimet"

Szájjal József beférne közéjük? :))

Falshang 2020.12.07. 15:37:03

@cicmen: szép kis keresztény vagy.

_atpijkamo_ 2020.12.07. 15:43:25

@Falshang: Mi?

Szájjal József, fide$$ alapító és amatőr pókember.

BiG74 Bodri 2020.12.07. 15:56:16

@atomic power 1986DucaDuca:
Értem. A jelenlegi uniós jog, a jogszabályok megsértésére vonatkozik. Mi történik ha sikerül eljutni a bizonyításban hosszú hónapok alatt odáig, hogy bizony tényleg? Visszavonják, nem fizeti ki a pénz egy részét, vagy, mint példa volt rá, kurmányunk gyorsan visszafizeti a támogatást, hogy ne legyen ügy. Ez a rendszer jó, hogy adott kisszámú nem megfelelőségre felhívja a figyelmet. Mi van, ha nem kisszámú esetről, hanem rendszerszintű gondról beszélünk? Az, hogy az unió belefullad az eljárások tömegébe, de valójában nem tudja megállítani, mert csak szalad az események nyomában. Akkor is jön a pénz, ha jól látható, hogy gondok lesznek. Ilyenkor már nem a konkrét esetek a lényeg, hanem a környezet ami ezt létrehozhatja.
Én más országokat nem védek, ha kell essenek át ők is egy ilyen eljáráson. De pont az a lényeg, amit már unok magyarázni, hogy a jogállam feltételrendszere bizonyítható egység. Önmagában kár megnevezni szervek létezését, nem létezését, ha létezés esetén feladatukat nem töltik be, vagy nemlétezés esetén feladatukat korrektül ellátja a rendszer más eleme.
Az USA alkotmányát pedig hagyjuk, kicsit mulattat, hogy felemlegeted. Egyrészt egy azóta mintának szolgáló etalont alkottak, ugyan nem a semmiből, de nem is egy 2010 -es pozícióból. Másrészt az első tíz változtatás sem úgymond menetközben jutott az eszükbe, hanem már megvolt a szövegezésnél is, csak a ratifikáció miatt lettek módosítások, vagy valahogy így. Aztán ha megnézzük, hogy milyen feltételekkel lehet az usában alkotmányt módosítani, akkor bizony a fidesz elmehet a francba ( az megvan, hogy van módosítás ami vagy kétszáz év alatt került be?).
De látom itt is keresed a fajlagos pontokat, ami alapján elvileg összehasonlítható a két alkotmányozási módszer. Kár, hogy ez nem egy egyszerű technológiai kérdés.

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.07. 15:59:33

"Finnország abszolút jogállam."

Finn jogállam:

1. Média: balliberális túlsúly

Az európai média pluralizmusát vizsgáló, tavaly megjelent jelentés szerint a finn média pluralizmusa a magasan veszélyeztetett kategóriába tartozik.

A balliberális Sanoma Group Finnországban a legnagyobb média-nagyvállalat és a médiapiacon meghatározó. Az elérési index a teljes finn lakosság 95 százaléka.
Az európai média pluralizmusát vizsgáló, tavaly megjelent jelentés szerint a finn média pluralizmusa a magasan veszélyeztetett kategóriába tartozik.

A Sanoma birtokolja Finnország legnagyobb példányszámban kiadott újságjait:

Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Sanoma Lifestyle, Nelonen Media, Sanoma Digital Finland.

A közszolgálati média függetlenségére vonatkozó indikátor 67 százalékos, magas kockázati szintet jelez.

2. Alkotmánybíróság: nincs.

Az alkotmányügyi bizottság, mely az alkotmánybíróságot helyettesíti politikai ellenőrzés alatt van. 1999-ig nem volt lehetséges alkotmányossági szempontok szerint bírósági felülvizsgálatára. Jelenleg is csak másodlagos szerepe van ennek.

3. Igazságszolgáltatás: nem független. A bírákat a köztársasági elnök nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára a bírósági kinevezési testület tanácsa alapján, amelybe egy személyt az Igazságügyi Minisztérium jelöl.

Ennek a tanácsnak azonban nincs illetékessége a Legfelsőbb Bíróság, valamint a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság kijelölése kapcsán, mert a végső döntéshozó a Köztársasági Elnök.

Működik az elkülönült közigazgatási bíráskodás is, amit Magyarországon nem lehetett bevezetni a Brüsszeli Bizottság ellenállása miatt.

A finn Legfelsőb Bíróságon 2018 óta csökkent a nők aránya, alig haladja meg a 20 százalékot. Magyarországon ez 50 százalék felett van.

Az uniós jogi továbbképzésben vagy egy másik tagállam jogáról szóló továbbképzésében részt vevő bírák aránya Finnországban 5 százalék alatti, utolsó az EU-s tagállamok között.

Magyarország a második, 130 százalékos eredménnyel, vagyis egy bíró akár több képzésben is részt vesz.

4. Nemzeti és etnika kisebbségek:

A European University Institute médiapluralizmussal és médiaszabadsággal foglalkozó központja (Centre for Media Pluralism and Media Freedom) az Európai Unió által is támogatott Media Pluralism Monitor projekt keretében végzett legutóbbi, 2017-es felmérése szerint a svédek, számik, lappok, romák nem jutnak arányos adásidőhöz a médiában.

5. Egyéb: Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) a márciusi jelentése szerint az 5,5 millió lakosú Finnországban közel 10 ezer- elsősorban migráns, illetve migráns hátterű-kiskorú lány, illetve felnőtt nő vált a női nemi szervek megcsonkításának áldozatává. A becslések szerint további 650-3080 lány van ennek kitéve.
fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2019-migration-bulletin-2_en.pdf
32. old.

Jelentések alapján ugyanakkor a finnországi roma népesség körében a megkérdezettek 54 százaléka számolt be arról, hogy a munkahelykeresés és/vagy lakásbérlés során a roma származása során diszkriminálták.

eszti..... 2020.12.07. 16:25:07

@cicmen:

de. az egész világ a Szájer ügyön röhög.
valóban nem veszít ez miatt a fidesz egyetlen szavazatot sem. bár, ez elgondolkodtató. nem?

cicmen 2020.12.07. 16:43:22

@eszti.....: Mi van Tóthom, unatkozol , de csak magadat tudod adni? Persze, az egész világ ezen röhög, mert ti azt mondjátok ugye?
És persze hogy nem veszít rajta a Fidesz, mert annyira primitíven örvendeztek, hogy akinél belengett emiatt a léc, az is gyorsan észbekap, hogy rátok tilos szavazni! :D
Szájer meg azért nem zavaró, mert megtartotta magának a hajlamait, nem coming outolt, nem viselkedett buzisan, tette a dolgát és úgy meg tőlem, meg sok más embertől egyébként azt csinál amit akar!
Most ugyan befutott a csőbe, de ami a számláján van, arra baloldalon is volt példa, csakhogy ő lemondott, a balosok meg nem (remélem nem kell felsorolnom, kikről van szó)

cicmen 2020.12.07. 16:45:17

@Falshang: szép kis keresztény vagy...................

Te viszont echte lumpenproli vagy.

eszti..... 2020.12.07. 16:55:43

@cicmen:

nézd! így is lehet kommentálni.
nekem aztán mindegy ki-kivel? hogyan? és hol?

de innentől kezdve ne buzizzon senki a nemzeti-keresztény oldalon!

atomic power 1986DucaDuca 2020.12.07. 17:00:36

@BiG74 Bodri:

"Értem. A jelenlegi uniós jog, a jogszabályok megsértésére vonatkozik. Mi történik ha sikerül eljutni a bizonyításban hosszú hónapok alatt odáig, hogy bizony tényleg?"

És mi történik, ha nem? A bírósági eljáráshoz való jog a jogállamiság egyik alapvető feltétele. Elhiszem, hogy ez adott estben hosszadalmas is lehet, de a demokrácia az egy költséges, fáradságos dolog. Jogállamban nem lehet addig elítélni senkit, amíg nincs jogerős bírósági itélet. Ha ennek az ellenkezője történik, az nem jogállam.

"Visszavonják, nem fizeti ki a pénz egy részét, vagy, mint példa volt rá, kurmányunk gyorsan visszafizeti a támogatást, hogy ne legyen ügy."

Nem csak támogatásról van szó, amivel példálódzol, hanem direkt pénzbüntetésről is a kötelezettségszegési eljárásban. A kiskapukat be lehet zárni.

"Mi van, ha nem kisszámú esetről, hanem rendszerszintű gondról beszélünk? Az, hogy az unió belefullad az eljárások tömegébe, de valójában nem tudja megállítani, mert csak szalad az események nyomában."

Erre írtam, hogy a demokrácia fáradságos és időigényes dolog. Létrehozták a jogállamisági mechanizmust azzal a céllal, hogy a tagállamokban a problémák kialakulását, elmélyülését megelőzzék. A jogállamiságról szóló jelentéseket tagországonként át kell tárgyalni, meg kell vitatni az érdekelt feleknek. Ezt a párbeszédet évente tervezi a Bizottság. Ez nem zárja ki a kötelezettségszegési eljárást sem. Ezeknek a tárgyalásoknak azért is van értelme, mert így össze lehet vetni a különböző uniós országokban a jogállamiság helyzetét, azonos mércével.
Meggyőződésem, hogy ezzel a tárgyalásos módszerrel sokat el lehet érni, azonos platformokon a tagországok között.

Azt nagyon durva dolognak tartom, hogy pénzt akarnak megvonni országoktól.
Azért mert:

1. az ország teljes lakosságát sújtják ezzel
2. a cél éppen a konvergencia lenne a különbözó országok között, nem a divergencia
3. az unió egységét veszélyetetik
4. olyan pénzek megvonásával fenyegetnek, amihez

a) adósságfizetési garancát vállalunk
b)fizetjük a tagállami hozzájárulást
c)megnyitottuk a munkaerő és tőkepiacunkat
d)lemondtunk a vám bevételeinkről,

amit mindezekért kompenzációképpen kapunk

BiG74 Bodri 2020.12.07. 17:10:55

@atomic power 1986DucaDuca:
Igen, ez egy nagyon durva módszer, mégis eljutottunk idáig. Hogyhogy? Soros van a háttérben?

cicmen 2020.12.07. 17:17:27

@eszti.....: de innentől kezdve ne buzizzon senki a nemzeti-keresztény oldalon!.............

Nem ti osztjátok a lapokat és ha jól látom, akkor perpill ti buziztok, pont egy olyan buzi esetében, aki nem kérkedett a buziságával, nem írt gyerekeknek gendermesekönyvet, nem rendez faszos tortás színházi ünnepségeket, nem akart férfival házasodni és úy általában békén hagyta a vele nem azonos identitású embereket! A "ti" buzijaitok meg pont ezt csinálják, illetve biztos vagyok benne , hogy ezek a szarkavarók még csak nem is buzik, csak a szokásos szarkavaró libzsid brigád van a háttérben!

cicmen 2020.12.07. 17:20:25

@BiG74 Bodri: Soros van a háttérben?.............................................

Milyen háttérben, amikor a múlt héten személyesen nyilatkozott erről!

eszti..... 2020.12.07. 17:26:26

@cicmen:

Most komolyan ezt a játékot akarod játszani? A mi buzink jó buzi, de a tiétek alávalót? :D :D

BiG74 Bodri 2020.12.07. 17:52:17

@eszti.....:
Bizony, bizony...
De te kezdted el etetni!

Falshang 2020.12.07. 17:57:41

@cicmen: "Nem ti osztjátok a lapokat és ha jól látom, akkor perpill ti buziztok, pont egy olyan buzi esetében, aki nem kérkedett a buziságával, nem írt gyerekeknek gendermesekönyvet, nem rendez faszos tortás színházi ünnepségeket, nem akart férfival házasodni és úy általában békén hagyta a vele nem azonos identitású embereket! A "ti" buzijaitok meg pont ezt csinálják, illetve biztos vagyok benne , hogy ezek a szarkavarók még csak nem is buzik, csak a szokásos szarkavaró libzsid brigád van a háttérben!"

tényleg nem vágod, te retardált, hogy nem az a baj vele, hogy buzi?

eszti..... 2020.12.07. 17:59:32

@BiG74 Bodri:

a macsekkal jó ideje beszélgetek. mit mondjak? a szívemhez nőtt. :D :D

eszti..... 2020.12.07. 18:15:23

@BiG74 Bodri:

Még annál is nagyobb.. :D :D

cicmen 2020.12.07. 18:35:20

@Falshang: tényleg nem vágod, te retardált, hogy nem az a baj vele, hogy buzi?............

Mégis valahogy mindig arra céloztok! Ha nem ismerném a balos lupenprolik erkölcsi színvonalát, még talán el is hinném hogy az a hatalmas igazságérzet dolgozik bennetek!
Ne játszd itt az erkölcs bajnokát, a baloldal eddig jóval többször bukott le drogügyekben, meg a járványügyi rendelkezéseknél jóval súlyosabb stiklikkel, pl. ugyebár amikor a csepeli szoci megölette a korrupciós bulijára felfigyelő tanárt és nem láttam a köreitekben a mostanihoz fogható elemi felháborodást, a buzikkal meg Dunát lehet rekeszteni nálatok, hogy az egyéb perverz gecifotókat küldözgető suttyókról ne is beszéljünk!

Falshang 2020.12.07. 19:07:27

@cicmen: egy homoszexualitást nagyon mélyen elítélő, konzervatív, keresztény, drogellenes kormány alapító és fontos pozícióban lévő tagja mászik le az ereszen egy szál boxerban brüsszel kellős közepén, egy "belgium barbecue" orgiáról menekülve, kijárási tilalom idején, droggal megpakolva. Szerinted ez ugyanolyan súlyban van azzal, hogy gréczy a farkáról küld képet egy ostoba picsának? Óriási forma vagy.

Toportyán Zsóti 2020.12.08. 08:36:02

@cicmen: Fajtád bizonyult jellemtelen szarnak a minap ereszcsatornán menekülő hazudozó,drogos kurvapecér.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.12.11. 19:11:48

Mondjuk mekkora lenne az őrjöngés fideszéknél ha ez a másik oldalon történt volna meg!
süti beállítások módosítása