B1 blogcsaládGazdasági összeomlás idején teljesen haszontalan légvédelmi rakétakat vesz a kormány, több 100 milliárdot bukik Magyarország

2020. november 19. - nickgrabowszki

A dolog stratégiai tekintetben teljesen értelmetlen. nasam.jpg

Lecseréli a kormány a honvédség rendszerét. Ezt Maróth Gáspár kormánybiztos jelentette be. A honvédség a félévszázados orosz légvédelem után amerikai-norvég rakétákat vesz.

Az ügylettel 2 apró probléma van:

1.  nagyon drága,

2.  teljesen felesleges.

A most lecserélni szándékozott orosz rakétarendszernek a hidegháború idején volt értelme. hogy a gonosz imperialisták ne tudják megzavarni a Szovjetunió Nyugat-Európa elleni tervezett felvonulását. Mivel azonban az oroszok nem támadtak, a NATO-nak nem volt mit megzavarnia, ezért a Bukok ott álltak kihasználatlanul.

Leszerelni van értelme őket, mert elavultak és haszontalanok, új rendszert vásárolni viszont már csak azért is értelmetlen, mert

Magyarország rövid- és középtávon sem számíthat arra, hogy légitámadás éri.

Ráadásul a NASAMS légvédelmi rakétarendszerek csak repülőgépes támadások elhárítására alkalmasak, nem védenek

  • sem - esetleges - ellenséges ballisztikus rakétáktól,
  • sem drónoktól.

De mivel Magyarországot 1956 óta nem érte támadás, és katonai fenyegetéssel sem kell szembenéznie, mióta NATO-tag meg pláne, az sem segítene sokat, ha védenének.

A dolog stratégiai tekintetben teljesen értelmetlen.

Maróth arra hivatkozott, hogy ilyen rendszer védi Washingtont is, ami csúsztatás. 2001, az emlékezetes al-Kaida merénylet után ugyan valóban telepítettek repülőgép-elfogó rakétarendszert az amerikai főváros köré, de ez csak arra való, amire a neve is utal: a repülőgép-eltérítéses támadások megakadályozására. Márpedig eltérítés 2001, a pilótafülkék biztonsági rendszerének megerősítése óta nem történt.

Szóval puszta pénzkidobás - akármennyibe is kerül.

Azt természetesen nem árulták el, hogy pontosan mennyibe. Alkalmasint majd államtitokká is nyilvánítják. Azonban a több 100 milliárd forintos becslés aligha áll messze a valóságtól.

A hihetetlen költséges ügylet ráadásul politikai szempontokból is okafogyottá vált gyakorlatilag. Két fő célja volt:

  • egyrészt a magyar katonai kiadások  növelése az amerikai kormány elvárásai szerint, de ez Trump bukásával már korántsem annyira érdekes, könnyen lehet, hogy Joe Bidennek egészen más prioritásai lesznek;
  • másfelől a norvégok lekenyerezése, hogy adják kormány- és Fidesz-közeli, pszeudocivil szervezeteknek a Magyarországnak szerződés szerint tőlük járó pénzt.

Kevesen emlékeznek már arra, hogy 6 éve az Orbán-rezsim vétójogot követelt magának a Norvég Civil alap pénzeinek szétosztásában, amit viszont Oslo nem fogadott el, így a magyarok elestek a nekik 2014-2020 között járó 70-80 milliárd forinttól.

A rakétaügyletet még akkor készítették elő, amikor Trump újraválasztására számítottak. Most már egyetlen eredménye lehet, hogy Norvégia az ügyletért cserébe belemegy a vétójogba, ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy

a CÖF és társaihoz kerül a 70-80 milliárd.

Amiért cserébe viszont 100+ milliárd közpénzt fizet ki a kormány a miénkből egy teljesen felesleges és haszontalan dologért.

Ezt azért nehéz volna nyereséges üzletnek nevezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6216291294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 16:33:19

A rakétaügyletet még akkor készítették elő, amikor Trump újraválasztására számítottak. Most már egyetlen eredménye lehet, hogy Norvégia az ügyletért cserébe belemegy a vétójogba,.........................................................

Ezt én már rég mondogattam, hogy ez a megoldás, venni kell a büdös képmutatóktól egy kis fegyvert, meg palagázt és békén hagynak minket! Azt hiszitek büdös libsik, miattatok őrjöng a nyugat? Ti csak azért lennétek jók, mert szervilis balfaszok vagytok, egyáltalán nem a demokrácia letéteményeseit látják a bolsevik gyökerű fajtátokban! Orbánnál meg legalább van pénz, majd veszünk ezt azt, a fegyverlobbi és a gáz lobbi erősebb, mint a titeket támogató hitel lobbi! :DDDDDDDDD

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.11.19. 17:45:41

építenek, vásárolnak, beruháznak ezek a bunkók
holott el is lophatnák mint a libernyákok
pusztully világ!

F1őr 2020.11.19. 18:36:06

Ez a tápos hikomat már csak tudja!

_atpijkamo_ 2020.11.19. 18:38:32

"Szóval puszta pénzkidobás - akármennyibe is kerül."

Tuti, hogy nem. Nagyon meglepődnék, ha az vásárlásra fordított közpénz nagyobbik fele nem Mészaros Viktor zsebében landolna, szokásosan. :))

Mióta az önkormányzatoktól nem tud a geci annyit lopni, le is építi azokat. :))

2010 óta minden csak a tolvajlásról szól. Előbb is loptak, de az az űrből nem volt látható. :))

kunzoo 2020.11.19. 19:22:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
NATO kötelezettség a gdp meghatározott részét hadi kiadásra költeni. Ez van. Hadsereget akkor már késő csinálni amikor megtámadnak minket. Ukrajnában sem volt háború 45 óta, és lőn. Déli szomszédainknál volt háború három felvonásban is. Szerb horvát, bosnyák és a többiek, szerbek, albánok. Minek is ide fegyver! Mint 1919 ben mi?

sZulamith 2020.11.19. 19:33:16

Nem elég, hogy a természet sújtja az embereket, még fegyvert is fog a másikra. /Azérbajdzsán-Örményország/, vagyis kell a fegyver. Csak erre menne a pénz, de megy a rongyrázás. Kiváncsi lennék, hogy az amerikai elnöknek hány tanácsadója van. Mert itt annyi van, hogy bármelyikünk lehetne miniszterelnök.:)

_atpijkamo_ 2020.11.19. 19:46:20

@kunzoo: "NATO kötelezettség a gdp meghatározott részét hadi kiadásra költeni."

Egy évtizedig szart bele a geci. Mi változott?

"megtámadnak minket"

Mitől rettegsz, a legnagyobb ellenségeinket legyőztük: A földönfutó menekülteket, egy 90 éves joviális öregurat, Brüsszelt és a részeges Junkert. :))

"Déli szomszédainknál volt háború"

Igen, az etnikai területeket igyekezték megszerezni. Gondolod, Ondó Viktor háborút indít Szlovákia, Szerbia, Románia és Ukrajna ellen? Ahhoz inkább támadó fegyverek kellenének.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 19:54:30

Minden magyargyűlölő fide$$es rasszista féregnek szeretettel:

"Al Ghaoui Hesna mutatja be Kovácsné dr. Nagy Emesét, aki egy olyan iskolát igazgat, ahol a hátrányos helyzetű gyerekek sikerrel tanulnak együtt szerencsésebb sorsú társaikkal."

ataszjelenti.444.hu/2020/11/19/abbahagyta-volna-a-tanitast-mara-viszont-kulfoldi-iskolak-masolnak-a-magyar-igazgato-modszereit

_atpijkamo_ 2020.11.19. 19:55:53

A magyarok gyilkolásában továbbra is mesze az EU átlag fölött teljesít a geci.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 19:58:32

„Szia Péter! A sportsikereknek együtt örülünk, azoknak a százmilliárdoknak, amiket a haverjaitokkal elloptok, csak ti. Közben szólnék, hátha nem látszik a „családi támogatással vett” luxusvilládból, hogy van itt néhány százezer ember, aki elvesztette az állását a koronavírus miatt, és ez a kormány a kisujját sem mozdítja értük. Szedd már össze magad!”

444.hu/2020/11/19/fekete-gyor-szijjartonak-peter-szedd-mar-ossze-magad

kunzoo 2020.11.19. 20:02:25

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Mindegyik kormány reszelgetett valamit a hadseregen. Korábban Gripent vettek hozzá Mistral típusú rövid hatótávolságú infravörös rakétát. Ez a szocik idején volt. Most lecserélik a nagy hatótávolságú rakétákat. Olykor cserélni kell. Ez nem politikai kérdés. Tíz éve imf hitelt kértünk, utána fizettünk, nyilván akkor sem Bajnainak, sem utána Orbánnak nem volt erre mozgástere.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 20:05:45

@kunzoo: "Gripent vettek"

Ja, a szocik megvették, Ondó Viktor megduplázta a költségeket, mindenki egyenlően lopott belőle. Gratulálok!

F1őr 2020.11.19. 20:08:04

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "magyarok gyilkolásában továbbra is mesze az EU átlag fölött teljesít a geci."
Vigyázz rémhír terjesztésért még meg is büntethetnek.

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 20:11:38

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ja, itt a szegény öreg bácsi zsidód, a nagy emberbarát!
www.origo.hu/itthon/20201119-soros-magyarorszag-es-lengyelorszag-ellen-fel-kell-lepni.html

Elmondanád, hogy ey amerikai zsidrák spekuláns milyen alapon ugat bele európai dolgokba?

kunzoo 2020.11.19. 20:12:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Mondjuk ott a kölzségnövekedés abból adódott hogy a gépet megvették, de nem vették meg hozzá a fegyverrenszereknagy részét. Vári Gyula emiatt az elején szuperszonikus sportgépnek titulálta a gripent
Az amcsik egyre inkább elvárják az európai nato vállalást. Biden sem mondja azt hogy ingyen megvédi európát, miért is mondaná?

kunzoo 2020.11.19. 20:14:16

@Helga Beauty Salon2:
Mondjuk az jó ötlet tőle hogy egyből a felhasználók felé megy a pénz. Most túl sok kézen csorog át.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 20:18:23

@F1őr: "rémhír terjesztésért még meg is büntethetnek."

Uh, azt hittem, köztudomású, hogy az Ondó Viktor a mini szterelnök. :))

_atpijkamo_ 2020.11.19. 20:19:09

@Helga Beauty Salon2: "origo"

Féknyúz. :))

Szóval azért vagy ilyen zakkant, mert ilyen fasságokat olvasol. :))

_atpijkamo_ 2020.11.19. 20:21:43

@kunzoo: "nem vették meg hozzá"

Aha. A légiutántöltés az kurva fontos egy picsányi kis országban. Elbambul a pilóta, és már ki is repült a légtérből.

Bármilyen tolvajlásra van konzerv kifogásod. Gratulálok, jól véded a tolvajokat, remélem megkapod a 30 ezüstpénzt. :))

kunzoo 2020.11.19. 20:28:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Nem, nem védem őket csak idegesít amikor arra biztatnak hogy maradjon minden úgy ahogy van. Mellesleg dolgunk volt egy időben Litvánia légterének ellenőrzése. Érted, NATO! Nem csak magyarországon van feladat. Pont ez a szövetségi rendszer lényege.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 20:37:58

@kunzoo: "idegesít amikor arra biztatnak hogy maradjon minden úgy ahogy van."

Szarjad le azokat!

Támogasd az oktatás fejlesztését, Ondó Viktor lerontott oktatásának reformját. Elég lemásolni a finneket vagy a lengyeleket.

Támogasd az egészségügy fejlesztését!

Támogasd az ország versenyképességének növelését!

Ha Ondó Viktor ellenében az ország jobbítását támogatod, majd libernyáknak neveznek a román dezinformátorok, de rá se ránts.

6.Lenin 2020.11.19. 20:38:42

@kunzoo:

Te tényleg komolyan veszed ezt a szarrakást? Nem veszed észre, hogy provokál?
Nem hülye ez, hanem egy gazember. Tipikus szarrakás.
Bocs, hogy beleszóltam, de nekem kezd hihetetlen lenni, hogy ezt még valaki komolyan is veszi.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 20:38:50

@kunzoo: "baon"

Ne olvas féknyúzt!

kunzoo 2020.11.19. 21:03:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Engem sokszor leliberóztak, okkal, mivel az vagyok. Attól mert liberó vagyok, be bírom látni hogy honvédelemre is kell pénzt adni. Ahogy jónak tartottam az mszp-szdsz idején ha költöttek rá, úgy most sem rívok miatta. Mivel nato tagok vagyunk, ott volt egy vállalásunk a költségekről is. Istenkém, valamikor azt is teljesíteni kell. Úgy tűnik lesz pár hadiüzem is nálunk ennek folyományaként tehát még talán némi pénzt is lehet vele keresni.

A fidesz legyőzésének nem az az útja hogy mindenre nemet mondunk. Meg az sem ha a vidékieket prosztó hülyéknek tituláljuk. Sokszor ugyanazokat akik korábbi balos szavazók voltak. Ez visszaüt. Az utóbbi elbukott választás azt hittem beláttatja ezt pár emberrel de úgy tűnik nem. Ez a blog ezekkel a hülye cikkeivel sokat tesz a szavazók elvadításáért. A csúcs továbbra is a "fidesz az isisnek ad fegyvereket" cikk volt, no ott suhant át a gondolat hogy ez igazából fidesz szekértoló blog, jól álcázva. Ez a cikk is valami hasonló. Csak két szomszédunknál volt összesen négy háború az elmúlt harminc évben. Barcsra a szerb légierő még valami irritáló vegyi taknyot is odaszórt, (talán tévedésből) a területünkről is bombázták az amik szerbiát, de ááá! Hallott valaki a környéken háborúról? A b1 es idióták nem, akkor nem is volt, hát b@sszák meg.

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 21:12:40

A honvédség a félévszázados orosz légvédelem után amerikai-norvég rakétákat vesz.
Az ügylettel 2 apró probléma van:
1. nagyon drága,
2. teljesen felesleges....................................

Bazmeg, ha ötven éves, akkor nagyon itt az ideje! És drága, mert ugyebár a modern fegyverek nem olcsók.
Feleslegesnek is felesleges, egészen addig, amíg nincs szükség rá, az meg bármikor lehet, ha az idióta amerikaiak rakétákat telepítgetnek Lengyelországba, meg Romániába!

kunzoo 2020.11.19. 21:17:29

@6.Lenin:
Kicsit Brendel Mátyásra emlékeztet. Bár rá azt mondta valaki hogy nemzetegyesítő szerepe van, mert a trollkodását egyként utálja minden kommentelő, tartozzon bármelyik politikai oldalhoz is.

Mentségére hadd hozzam fel, hogy nem tíz másodpercenként mondja ugyanazt, ez óriási pozitívum. Az vicces sok liberónak gondolt kommentelő azonnal ugrik ha valaki nem 100 százalékosan bólogat mindenre. Pont mint sok elvakult Orbán hívő. Ugyanolyanok, csak más politikai oldalon.

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 21:29:59

@kunzoo: Mondjuk az jó ötlet tőle hogy egyből a felhasználók felé megy a pénz. Most túl sok kézen csorog át...............................................

Ebben a leegyszerűsített formában igaz is, bár Soros akkor sem ugathat bele! Viszont azért hagyjuk már meg az ellenőrzést a megválasztott kormánynak, mert az belátható, hogy ha külföldről, ellenőrizetlenül pénzelhetnek nekik tetsző alakulatokat, akkor azt kihasználják! És itt közvetlen politikai kérdésekbe avatkozó álcivilekről van szó! Ugyebár amikor civilek jogi tanácsokat adtak egyértelműen kiutasítandó migtránsoknak, hogy hogyan húzhatják az időt különböző trükkökkel, meg ugyanazok kitalálták, hogy majd ők ellenőrzik a migrizónát, azt több mint sok!

miért 2020.11.19. 21:35:24

@kunzoo: tévedés! A grippeneket az első orbán-kormány vette meg, csak éppen nem NATO kompatibilis rendszerekkel. Ezt fejelték meg a szocik további gépekkel és rendszerekkel. Emlékezzen csak a szanátor asszonyra.

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 21:42:02

@kunzoo: Az vicces sok liberónak gondolt kommentelő azonnal ugrik ha valaki nem 100 százalékosan bólogat mindenre. Pont mint sok elvakult Orbán hívő................................

Mert ez egy ilyen hely apukám, itt nem tudsz mást csinálni!
Fel sem tudom sorolni, hogy hányszor próbáltam némelyik normálisabbnak tűnő libsivel konstruktívan megbeszélve valamit és objektíven elismertem a kormány által elkövetett faszságokat!
Természetesen lófaszt lett ez viszonyos, mindegyik paraszt visszaélt vele elkezdték verni a tamtamot, hogy én is elismerem a problémát de a saját oldalukkal kapcsolatban továbbra is lehazudták még a csillagokat is az égről! Úgyhogy küldöm el őket a getzibe ezek után!

_atpijkamo_ 2020.11.19. 21:44:58

@kunzoo: Faszé mennek a magyarok a Baltikumba?

Majd a magyar gripenek védik meg az EU-t. :))

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 21:48:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Kambodzsa lassan újraindul a futsalos hülyegyerek látogatása után..................................................

Menj már a picsába, Polpotnak nem sikerült de Szíjártónak igen, még ha csak rövid időre is, de leállította Kambodzsát!

_atpijkamo_ 2020.11.19. 21:49:02

@miért: @kunzoo: Vehettek volna felújított F15-ösöket töredék árért, helyette megvették a legdrágábbat, amire még egyszer annyit kellett költeni. Mert így többet lophattak. Fide$$, maszop, egykutya. Fasz, aki védi őket.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 21:50:58

@Helga Beauty Salon2: "Szíjártónak igen"

Bizony. A kambodzsai fertőzés 80%-át sikerült okoznia, az 5 kambodzsaiból négyet ő fertőzött meg. :))

_atpijkamo_ 2020.11.19. 21:51:48

@Tényelek: "Vicces fellépés a nolimpiás román buzitól. "

Hol léptél fel, fide$$fasszopó? :))

_atpijkamo_ 2020.11.19. 21:55:56

@kunzoo: "mindenre nemet mondunk"

Miért akarnál mindenre nemet mondani? Miért nem akarod, hogy az oktatás, E.Ü, fejlődjön, hogy Magyarország versenyképességét növeljük, miért nem akarod, hogy a termelékenység nőjön???

Helga Beauty Salon2 2020.11.19. 22:02:49

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Al Ghaoui Hesna mutatja be Kovácsné dr. Nagy Emesét, aki egy olyan iskolát igazgat, ahol a hátrányos helyzetű gyerekek sikerrel tanulnak együtt szerencsésebb sorsú társaikkal."...................................................

Tök jó, akkor lehet a Lauderbe, meg a Maimonideszbe is vegyesíteni az osztályokat! Én támogatom!

CSOKKI MÁLNA 2020.11.19. 22:05:07

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ehhez jelentősen drágábban kellene megvenni a rendszert, mint más országok. Te milyen légvédelmi rendszert vásároltál volna az elavult ,60-as évekbeli szovjet légvédelmi rendszer helyett?

_atpijkamo_ 2020.11.19. 22:08:02

@CSOKKI MÁLNA: Az oktatást fejlesztettem volna. Csak így lehet Magyarországnak jövője.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.19. 22:10:17

@Helga Beauty Salon2: Ja, vagy pl. a 8. kerületi Fazekas gimiben ás általános iskolában hány kerületi cigó kölök tanul? A giminél még kimagyarázható, hogy hát ők csak a legjobbakat veszik fel, na de az általános iskola első osztályába vajon miért nem vesznek fel cigó kölköket az esélyegyenlőség jegyében? Hisz a nyócckerben vagyunk, kérem!

CSOKKI MÁLNA 2020.11.19. 22:11:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem tűnt fel, hogy minden európai országnak van légvédelme?? Ez egyébként NATO kötelezettség is.

_atpijkamo_ 2020.11.19. 22:15:07

@CSOKKI MÁLNA: Nem tűnt fel, hogy minden európai országnak van rendes oktatása?

Nem tűnt fel, hogy Ondó Viktor gazdád látványosan leszarja a - NATO és nem NATO - kötelezettségeit?

Nem párt vagytok, hanem szekta, elvakít a szektavezér imádata. :))

CSOKKI MÁLNA 2020.11.19. 22:20:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tudom, a zoktatás meg a zegészségügy.. Ez az örökös mantrátok.Figyu, szüntessük be a rendőrséget, és fordítsuk a pénzt az oktatásra!:)

MAXVAL bircaman közfingó 2020.11.19. 22:21:35

Buzik, van új cikk. Nehogy elmenjek szarni...

_atpijkamo_ 2020.11.19. 22:23:31

@CSOKKI MÁLNA: Te kérdezted, ne vergődj. :))

_atpijkamo_ 2020.11.19. 22:24:10

@CSOKKI MÁLNA: Mondd, még mindig nyer szerinted a Trumpli?

CSOKKI MÁLNA 2020.11.19. 22:34:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Bizakodom, mint te április 8-a napfényes délutánján, amikor a megszaladt részvételi adatok után Karigery elkezdte utasítgatni a köztársasági elnököt. Azóta rajtatok röhögök.:)))
Egyre viszont még mindig nem válaszoltál. most akkor Szerencs a ballibsik Mohácsa, vagy Mohács a ballibsik Szerencse?:)

CSOKKI MÁLNA 2020.11.19. 22:35:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Értem, elfogadom a fehér zászlót. Beláttad, hogy korszerű légvédelemre szükség van, örülök, hogy segíthettem.:)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.11.19. 22:42:55

szerintem + az a hülye aki szóba áll az ondós seggűvel

_atpijkamo_ 2020.11.19. 22:43:20

@CSOKKI MÁLNA: Hányszor nagyobb a magyarnál a román hadsereg? Hány nap alatt foglalnák el az országot? Gondolod, hogy ezzel a hiper-szuper légvédelemmel perceket tudnál rajtuk lassítani?

Akkor a fasz vagy, hogy a fal adja a másikat. :))

_atpijkamo_ 2020.11.19. 22:43:56

@CSOKKI MÁLNA: Ne terelj. Mi van a Trumpliddal? :))

élveteg 2020.11.19. 22:46:59

"De mivel Magyarországot 1956 óta nem érte támadás, és katonai fenyegetéssel sem kell szembenéznie, mióta NATO-tag meg pláne, az sem segítene sokat, ha védenének."

Amerikát Pearl Harbor óta nem érte támadás reguláris hadseregtől Érted te azt grabowski hogy miért van 11 anyahajójuk ?

alöksz róz 2020.11.19. 23:04:03

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: hát ha más nem ír, akkor kénytelen az ember a trollal is beszélgetni :-)

élveteg 2020.11.19. 23:18:03

"egyrészt a magyar katonai kiadások növelése az amerikai kormány elvárásai szerint, de ez Trump bukásával már korántsem annyira érdekes, könnyen lehet, hogy Joe Bidennek egészen más prioritásai lesznek;"

Bíztóóóóós.......... A Biden az már csak ilyen lesz hogy megállapodtak a fegyverbeszerzésről ő meg majd azt mondja hogy ááááá tudjátok mit ne is vegyetek tőlünk fegyvert

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.11.20. 05:28:47

A ballibeknek gazdasági összeomlásuk lesz? Még ezen a hétvégén?

MAXVAL bircaman közfingó 2020.11.20. 05:41:14

Nekem anyagcsere összeomlásom lesz, még ezen a hétvégén.

megamedve 2020.11.20. 06:17:28

Lopás LOPÁS L O P Á S
Baromságok építése
Barom törvények
A hatalomért mindent
Önző szemetek
Ármánykodás
Befolyásolás
Szemrebbenés nélküli pofátlan hazudozás
Mutyizás minden szinten
Idióta vezetők? (ezek?)
Idióta ideológiák
Erkölcstelen szennyek (a kedves keresztény egyházzal együtt)
Ah, beleuntam (meg most vettem észre hogy elfogyott a wc papír, így most értékesebb dolgokkal kell foglalkoznom)

megamedve 2020.11.20. 06:23:26

@élveteg: na ne már...
Nem érzékeled a különbséget a világ vezető hatalma és az utolsó tyúkszaros baromfiudvar között?

MAXVAL bircaman közfingó 2020.11.20. 06:35:12

De és úristen milyet fingtam: többrétegű kingsize.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.20. 09:22:26

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Mondjuk légi fedezet nélkül támadni elég problémás te katonai zseni. Nem feltétlenül a nagyobb haderő nyer, ha a kisebb szervezettebb, és fejlettebb eszközei vannak. Lásd arab-izraeli háborúk.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.20. 09:26:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Terelés.. Mondjuk azt minek neveznéd, amikor a légvédelmi rendszer kapcsán kapásból az amerikai választásoknál vagy?
De akkor terelek én is. Hogyan értékeled a magyar futballválogatott utóbbi hónapokban nyújtott teljesítményét? Kijutottunk-ismét-az EB-re, és megnyertük a Nemzetek Ligája csoportunkat a szerbek és az oroszok előtt. A stadionozás határozatlan ideig szünetel? ;)

6.Lenin 2020.11.20. 09:28:33

@kunzoo:

Brendel az beteg ember, ez a seggarc gazember. Nagyon nem mind1. tulajdonképpen sokat esz ő is azért, hogy a Fidesz még sokáig legyen hatalmon Mo-on.
Szerintem az ellenzéknek kéne tulajdonképpen eltakarítaniuk az ilyen gazembereket, mert így soha nem lesz ütőképes csapat. ez nagyon jól látszik az önkormányzati választások után. Tuti a bukásuk.
Túltolták a biciklit, amit lassan már tolni sem képesek. Max két ciklus, és vége a játéknak, de sajnos az országnak is.
az amit most csinálnak, az játék hülyegyerekeknek.

Kitalálok valamit, aztán megvádolom vele a kormányon lévőket, és kiderül közben, hogy én még annak a tizedére sem vagyok képes.

Ez a seggarc hülye játéka is, amit sokan bevesznek 8akkik komolyan is veszik). Bődületes marhaságokat ír, amire ugranak, és el szeretnék neki MAGYARÁZNI a tévedésnek látszókat. Pedig ez a barom, ezeket szándékosan írja ( itt most feltételezem, hogy tényleg nem olyan hülye, mint aminek magát mutatja).

Van már Mo-on tapasztalat, hogy mi is történik, ha ez a libernyák oldal kerül hatalomra.

1919, 1945, 1990, 94, 2002-2010-ig. Mindig jön egy új generáció, akik bedőlnek nekik. Még az USA-ban is. Pedig mindig csőd a vége a játékuknak és hullahegyek.

Miért nem lehetne már egy valódi baloldal, liberális váltópárt? Pont az ilyen gazemberek miatt, és azok miatt is, akik ezeket komolyan is veszik.

És itt nagyon igazt adok a blogtársnak

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit
2020.11.19. 22:42:55
szerintem + az a hülye aki szóba áll az ondós seggűvel

HaD 2020.11.20. 10:03:04

@6.Lenin: ezek a gazemberek a 80-as években lettek kitalálva és felkészítve a nettó hazaárulásra....az ilyen orbángyurcsány félék egy nem túl bonyolult kis elv szerint vezetik meg a népet amire a bibsik(weberbirnbaum & co.) tanították tanítják őket....vagy pl soros haverjuk is aki olyasmi most mintagyurcsány ha kell megjelenik ráragad egy témára amitől már lehet is utálkozni...
...és a kis fegyvereket meg azért veszegetjük manapság mert a NY .-i bibsik aszonták hogy kellene egy kis zs.....és veszegetjük(nem csak mi) ...ki ellen is most???? A migráncsok vagy a muszlimok ellen??? Vagy keresztyén felebarátaink ellen...de biztosan nem izrael ellen:):)...ők csak jól mulatnak.

6.Lenin 2020.11.20. 10:22:29

@HaD:

Ne játsszuk már el minden nap a hülye Pistikét.

A politika mindig a háttérben zajlik, és érdekek irányítják. Mire kellenek a fegyverek? Majd időben megkeresik rá a gazdaságos felhasználásuk indokait.

PL. demokrácia export.

Nézzük meg az EU-t. Elviekben egy egyenjogú, egyenrangú államok szövetsége. A gyakorlatban? Németország gyarmatai. Németország? Na ez egy érdekes kérdés.

Nincs ellenség? Putyin, Kína micsoda?
Igaz őket megtámadni öngyilkosság lenne, de az ő kis barátaikat, az már jó játék a sorosféle gazembereknek.
Szerintem annyi fantáziájuk mindig van, hogy vagy felhasználják, vagy időnként nagyon jó buli (anyagilag az eladónak), hogy lecseréltetik őket.

Az erőseknek mindig jó mulatság, a sok kis seggnyaló. Ezért gondoskodnak is arról, hogy legyenek gyenge seggnyalók is. Ezekre már vannak régi, bevált, és kidolgozott módszerek.

Arra is, hogy az embereket mivel is kell átbaszni, hogy a seggnyalók hada rendelkezésre álljon.

Azért az Orbánt, Gyurcsányt egy lapon emlegetni megkíván némi gazemberséget, vagy idiotizmust. Ugyanis akkor feltételezhető, hogy valójában nem is létezik normális megoldás. De akkor mi a faszért is ugrálnak egyesek?

CSOKKI MÁLNA 2020.11.20. 12:48:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: De mikor lesz ilyen a 8. kerületi Fazekas gimnáziumban és általános iskolában, ahová igen sok balliberális elit csemete jár? Hisz a 8. kerületben elég magas a cigányok aránya. A vizet prédikálás és borivás esete?

midnight coder 2020.11.20. 12:53:36

"egyrészt a magyar katonai kiadások növelése az amerikai kormány elvárásai szerint, de ez Trump bukásával már korántsem annyira érdekes"

Vagy de. A NATO tagországoknak költségvetésüknek ha jól emlékszem valami 2%-át kellene katonai célokra költeniük, és azt, hogy mi ezt nem tettük (és nem csak mi, de az egész EU-ban van ilyen gond) nem csak Trumpék nehezményezték. És állítólag ezen Bidenék országlása sem biztos, hogy túl sokat változtat.

Lásd Pl. ezt: danubeinstitute.blog.hu/2020/11/20/mit_hozhat_europanak_a_biden-kormanyzat?utm_source=kozelet&utm_medium=link&utm_term=2020_11_20&utm_campaign=inda_kozelet

midnight coder 2020.11.20. 12:58:18

@kunzoo: Jé, valaki normális a másik oldalról. Ritkaság.

Eltiltott Vélemény 2020.11.20. 13:03:53

@Helga Beauty Salon2: " ... Elmondanád, hogy ey amerikai zsidrák spekuláns milyen alapon ugat bele európai dolgokba? ... "

Azért, ugathat bele, mert ő a megmondó ember, a liberálfasizmus legfőbb oszlopa, és különben is véleménydiktatúra van, csak az számít amit a liberálfasiszták mondanak, mindenki másnak kuss a neve!

6.Lenin 2020.11.20. 13:10:07

@Eltiltott Vélemény:

Aki a pénzt adja, az rendeli a nótát is, és mindenki a csehóban csak azt énekelheti, esetleg némán kussol, ha nem akar rácseszni.

Jól látod.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.20. 13:50:54

@6.Lenin: Khm..aki a pénzt nyomtatja.:)

gigabiga 2020.11.20. 14:10:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Vicces vagy, Jolánka. A mai hadviselésben a seregek mérete számít legkevésbé. Amúgy a románok tele vannak régi szovjet tankokkal és égből lepotyogó MIG-ekkel.

lobaszopiatej 2020.11.20. 15:42:30

Legjobb fegyver maga Orbán Viktor.
Elég csak ellátogatnia valahova, már omlik is össze a politikai rendszer.

Légvédelmi rakétára viszont szükség van, oroszok bármikor ideröppenhetnek lebombázni Paksot meg a parlamentet, úgy hogy ha ügyesen csinálják még le is tagadhatják.

midnight coder 2020.11.20. 17:59:39

@lobaszopiatej: Annál már esélyesebb, hogy Bidenék hozzák el ide a demokráciát ilyen módon, bár őszintén szólva ennek sincs túl sok esélye, mert ehhez nincs elég olaj a seggünk alatt.

CSOKKI MÁLNA 2020.11.20. 18:12:29

@lobaszopiatej: Te gyárilag vagy ennyire hülye vagy fejlesztgetted is magad ezen a téren?

CSOKKI MÁLNA 2020.11.20. 18:15:02

@gigabiga: Elég volna az utánpótlásukat szétszedni a levegőből, hamar visszakotródnának a román páncélosok.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.11.20. 21:42:03

Egész nap vártam, hogy senki nem szólt hozzá a szaromhoz.

enrikokaruszo 2020.11.20. 22:30:37

ha nem vesszük ezt a szart jópénzér, mámegin antijogállamisták vagyunk meg antihomárok vagy amit akarsz

MAXVAL bircaman közirtó 2020.11.20. 22:53:47

A virágon be sok mező nyílik,
És én dadaista költeménykét fosok a betonba.

Helga Beauty Salon2 2020.11.21. 09:59:40

@CSOKKI MÁLNA: A giminél még kimagyarázható, hogy hát ők csak a legjobbakat veszik fel, na de az általános iskola első osztályába vajon miért nem vesznek fel cigó kölköket az esélyegyenlőség jegyében? ..................................

Rávilágítanék, hogy hol sántít ez a logika! Gimnáziumban vannak követelmények, ezért oda ne menjenek, mert basznak tanulni, be sem nagyon járnak, ha bent lennének lemaradnának, zavarnák az órát a viselkedésükkel, megvernék a többi gyereket és természetesen a tanárt is és ezért egyértelmű, hogy nem valók oda? Ugyanezt csinálják az általánosban is nem?
Ugyanaz bazmeg, mindkettő iskola, mindkettőnél van egy szint, amit nem teljesítenek és alapvetően nem is az értelmi nívóval van a baj, illetve nem is nagyon lehet ezt tudni, mert oda se jutunk, hiszen fegyelmezési kérdéseknél akad el a történet, csak pont ezt tagadják el a libernyákok és terelik mindenféle baromságra a vitát!

CSOKKI MÁLNA 2020.11.21. 12:15:25

@Helga Beauty Salon2: Ok, de ha a Fazekas gimiben és általános iskolában nem akarnak roma tanulókat (a nyóccker közepén), akkor ne várják már el más iskoláktól ugyanezt.

Helga Beauty Salon2 2020.11.21. 12:49:49

@CSOKKI MÁLNA: Ne is várják, én sem mondok ilyet!
Egyébként én minden rasszizmusom ellenére, bár nem a libsi formában, de kívánatosnak tartom a cigányság felzárkóztatását erről a vadállat szintről minimum háziállat szintre, hogy nyugodtan és biztonságosan lehessen a közelükben tartózkodni!
Amelyik tanulni és dolgozni akar, azt ebben segíteni, a hülyékkel meg minimum az általánost szigorúan kijáratni, aztán munkára fogni, a teljesen retkeket meg bebaszni a sittre és nem mentegetni, hogy milyen hátrányos a helyzete!
Le kell őket állítani, mert most, ezekkel a módszerekkel nem mész semmire, tudok pár cigányról, akik ki akartak törni ebből az ördögi körből és ők úgy kezdték, hogy messze költöztek a tesóktól, ergo saját maguk is felismerték, hogy a nagytöbbségük kibírhatatlan és csak lehúzza a szarba a normálisabbját!

mgdé 2020.11.21. 14:04:35

@Helga Beauty Salon2:

"Amelyik tanulni és dolgozni akar, azt ebben segíteni, a hülyékkel meg minimum az általánost szigorúan kijáratni, aztán munkára fogni, a teljesen retkeket meg bebaszni a sittre"

Támogatom!

(Mint ahogy az orbánhívők esetében is! :D)

CSOKKI MÁLNA 2020.11.21. 15:12:06

@Helga Beauty Salon2:

Mikor kérdez rá valaki Pikó polgármesternél, hogy hány első osztályos roma tanulót terveznek beiskolázni jövő szeptemberben a 8. kerületi Fazekas általános iskolai részlegében?
Mert az nem megy, hogy ők két pofával csaholnak a szegregáció ellen, míg a nyóccker közepén lévő elitiskolában meg egy darab cigány gyerek nem tanul, kisiskolásként sem...

mgdé 2020.11.22. 13:03:54

Kedves Helgácska,
mivel cáfolat nem érkezett, akkor ezek szerint vehetem úgy, hogy mélységesen egyetértünk a törvény előtti egyenlőség szép elve tekintetében?! ;))

(Ami nagyon jó, mer' én bizony időnkénti alpáriságod ellenére is azt vélelmezem rólad, hogy te valószínűleg tanultál valamennyi jogot is, meg némi mást is, lévén fénykorodban sem utcai közrendőrként éldegélted életed. Azaz, némi rálátásod akad.
A szolárium szalonra és a barnaságra meg csakis a sikeres álcázás miatt volt szükséged. :D)
süti beállítások módosítása