B1 blogcsaládOrbán az Unió nyakára tette a kést

2020. szeptember 22. - nickgrabowszki

Az sem kizárt, hogy felbomlik az EU. Majd újjáalakul, de már Magyarország nélkül. ovi_7.jpg

A dolog ott kezdődött, hogy nyáron az uniós állam- és kormányfők, az Európai tanács elfogadta az EU következő hétéves költségvetését, plusz egy Covid-mentőcsomagot. Összesen majdnem 2000 milliárd eurónyi összegről döntöttek, de a Magyarországot képviselő Orbán Viktor csak úgy volt hajlandó hozzájárulni a döntéshez, ha az elosztandó pénzeket nem kötik ún. jogállami kritériumokhoz. Tehát nem lehet felfüggeszteni azok folyósítását, ha a Bizottság úgy látja,. 

  • ellopják őket;
  • valamelyik tagállam megpróbálja felszámolni a politikai pluralizmust (köznyelven: a demokráciát).

A nyári döntés után megoszlottak a vélemények atekintetben, sikerült-e megakadályozni a támogatások jogállamisági feltételekhez kötését.

  • Az Európai Bizottság és több tagállam vezetői az állították, ez bekerült a határozatba.
  • Mások, mint Orbán és Morawieczki lengyel miniszterelnök úgy látta, nem került bele.

Utóbbi véleményhez csatlakoztak az Európai Parlament többségi frakcióvezetői is, akik szerint tényleg nem került bele az antiliberális autokráciákat zsebüknél fogva féken tartani szándékozó passzus, viszont ők szorgalmazták, hogy kerüljön bele, mert az mégse lehet, hogy

  • a nyugat-európai választók pénzét egyszerűen ellopják;
  • az EU kiépülőben lévő diktatúrákat finanszírozzon.

Azt is közölték, hogy EP csak úgy hajlandó megszavazni a költségvetést és a Covid-paktumot, ha a jogállamisági kritérium belekerül. A szöveget ezzel a kiegészítéssel terjesztették a képviselők elé.

Mivel se a költségvetés, se a mentőcsomag nem tud életbe lépni EP hozzájárulása nélkül, a Parlamentnek döntő szava van a kérdésben. Ugyanakkor a nemzeti parlamentek hozzájárulása is szükséges, a magyar Fidesz és a lengyel PiS azzal zsarol, hogy nem ratifikálj a csomagot, ha kiegészítik a jogállamisági eljárás feltételével.

A megegyezések és kompromisszumok útján kell maradnunk, és végre kell hajtanunk a nyáron tető alá hozott grandiózus pénzügyi-költségvetési terveinket,

mondjon akármit is az Európai Parlament

- írta Orbán hétfőn a kormánylapban megjelent ideológiai iránymutatásban, amelyben megpróbálta végleg elhatárolni a "konzervatív" Keletet és a "liberális" Nyugattól:

A Nyugat elvesztette vonzerejét Közép-Európa szemében, a mi életberendezkedésünk pedig nem tűnik kívánatosnak a nyugatiak számára. Úgy kell az előttünk álló években egyben tartani Európát, hogy e történelmi tendencia megváltozására nem látszik esély.

Ők nem tudják ránk erőltetni az akaratukat,

mi pedig nem tudjuk átállítani az ő szellemi, intellektuális és politikai váltóikat. Meg kell találni az együttműködés módját ebben a patthelyzetben is, amíg Olaszországban el nem dől Európa jövője. Jobbra vagy balra. 

Olaszországban semmi nem dőlt el, vagy ha igen, akkor inkább balra (Salvini baloldali és jobbközép riválisai nyertek a tartományi választáson), de a Fidesz elnöke itt valójában azt szögezte le, hogy nem hajlandó engedni a pénzügyekben, még az Unió felbomlását is megkockáztatja.

Orbán és Morawieczki az ET-ben is megvétózhatja a javaslatot, amit viszont a holland parlament a kiegészítés nélkül nem hajlandó elfogadni.

Egyelőre úgy látszik, senki nem hajlandó engedni. Ilyenformán a patthelyzet tökéletes.

Kiválóan működik a fékek és ellensúlyok intézménye. Talán túl jól is. A helyzet erősen emlékeztet a lengyel rendi állam liberum vétójára, ahol nem jöhetett létre erős, az országot megvédeni képes központi hatalom, mert egyetlen nemes is megvétózhatta a szejm bármilyen döntését.

És meg is vétózta, aminek az eredménye az lett, hogy Lengyelország védtelen maradt, és többször is felosztották egymás között a környező nagyhatalmak.

Hogy mennyire hasonló a helyzet, és hogy mennyire nincs elképzelése sem senkinek, mit lehetne kezdeni az EU-val a "liberum veto" okozta jogi patthelyzet feloldására, azt az jelzi, hogy már nyilvánosan is arról beszélnek,

fel kellene oszlatni az Európai Uniót, és Lengyel-, valamint Magyarország nélkül újjáalakítani.

Először Mark Rutte holland kormányfő beszélt erről, mint drasztikus és radikális, elkerülni kívánt utolsó lehetőségről, de a terv már az asztalon (és a nyilvánosság előtt) van.

Orbán ezt már a idézett okfejtésében úgy értékelte, hogy 

Hollandia ugyan látványosan távolodik az Európai Uniótól, helyzete egyre inkább emlékeztet a kilépés előtti Angliáéra, de egyelőre sikerül őket bent tartani.

Pedig a Rutte-terv nem csupán Hollandiáról szól: ők biztosan nem lépnek ki az Unióból egyedül, csak ha velük tart Belgium, Luxemburg, Dánia, Svéd- és Finnország, továbbá esetleg a baltiak és a mediterránok is.

Mindenki egy oldalon áll ugyanis - kivéve az antiliberálisokat. 

Mert jelenlegi uniós jog szerint az autokráciákat nem lehet kizárni az államszövetségből, jogilag az az egyetlen tiszta megoldás, ami feloldhatja a patthelyzetet, hogy mindenki más kilépne, és a korrupt autokraták uralta államokat nem vennék fel az új szervezetbe.

Gyakorlatilag Nyugat-Európa kilépne az egykor általa létrehozott államszövetségből.

Most itt tartunk. A németek és a franciák kezében a döntés: melléállnak-e a kilépési-újjáalakítási tervnek, vagy megkockáztatják, hogy a többiek nélkülük lépnek ki.

  • Az utóbbi eset eredménye egy államokra bomlott, szétforgácsolódott Európa.
  • Az előbbi esetnek viszont megvan az az előnye. hogy - ha mindenki nem is csatakozik - egy 20+ országból álló konföderáció lehetne az új EU.

Ami erősebb lehetne, mint valaha, mert bár elveszítene 50 millió embert, nem bénítaná meg 1-2 diktátorhajlamú vezető.

Alighanem ebben az esetben létrejönne egy kelet-európai illiberális államszövetség, a Balti-tengertől a Balkánig. Magyar- és Lengyelország, valamint Szerbia részvétele biztos, a többieké, Csehországé, Szlovákiáé, Horvátországé, Bulgáriáé és Romániáé viszont legalábbis kérdéses: ők lehet, hogy inkább Nyugat-Európát és a pénzügyi támogatásokat választanák.

Az új EU-ból kimaradók, mint Magyarország számára ugyan a pénzügyi csőd borítékolható lenne (nincs vámszövetség, se az áruk és szolgáltatások, se a tőke és munka szabad áramlása, se brüsszeli támogatások), de legalább nem kellene finomkodni tovább, és lehetne úgy viselkedni, ahogy pl. Lukasenka teszi, a látszatra se adva.

A helyzet annyira komoly, hogy még Orbán is akként kezeli, és még a budapesti ESZK-döntőt is kihagyja, hogy részt vehessen a rendkívüli uniós csúcson.

Az akadémikusnak és folyamatosnak tűnő vitáknak ez most a tétje: a napokban eldőlhet, egyben marad-e az Európai Unió, és ha nem, akkor hányfelé szakad.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4416210476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2020.09.23. 11:44:10

A hülye hollandus reszelgeti az internáci hülyelvtársi nyuszikás körmöcskéit és hülyeségeket beszél. Mert bizony erről is konszenzusosan kellene dönteni, tehát ha nemcsak egy problémafelvetés lesz, van esély a megfúrására.

2020.09.23. 11:45:25

@a nagy hohoohooo:
A nem átalakítóműtéten átesettek kilenctizede megbánja, hogy selejtté tetette magát,.., ilyenkor hol van az előre elrendelés?
Tőlem egy buzi simán szülhet gyereket és fel is nevelheti, nem vetetném el tőle, ugyanúgy, mint a heterók esetében sem.

a nagy hohoohooo 2020.09.23. 11:48:55

@Európai téridő: Paff ...ba+ ettől :"internáci " kék-ződ a seggem hehee...ettől dobok seggest...hehee...ez a négy elemis falmelléki hehee...oszt mi az a :internáci ? olyan mint a sasviziló.....hehee..menny ba+van még újr 15 éved kijárni hehee...nem elvégezni hehe..az általános oskolát hehee..

2020.09.23. 11:49:54

@a nagy hohoohooo:
Amit viszont nem értettem, hogy kik lehetnek a melegek,.., mert gyakorlatilag az összes melegvérű állat és az összes ember meleg,.., miért kell ezt kiemelni,.., ráadásul értelmezhetetlen szövegkörnyezetben használja!?

konrada 2020.09.23. 11:50:50

@Tényelek:
Ezzel azért eléggé bekorlátoztad a jogaikat, mert a nem nőneműek legfeljebb olyanokat tud szülni, mint Matyi...;))
(Igaz, azt több részletben is, hogy ilyen szép nagy kupac legyen!;)

2020.09.23. 11:52:28

@Európai téridő:
A hollandok 15 éve ígérgetik, hogy kilépnek, hamarabb kezdtét, mint a britek.

a nagy hohoohooo 2020.09.23. 11:53:05

@Tényelek: Jóvanna hehee...szépen eldicsekedtél a részeg nemzéseddel hehee....semmi baj a nemzőid se szégyellik....igaz azóta se józanodtak ki ,minek is hehee..veled elbäszták az egész életük ,bátran magukra húzhatják a szemfedőt ...ámen hehee..

2020.09.23. 11:55:40

@konrada:
Kitudja,..., nem szabad megkérdőjelezni a képességeiket, mert az kireksztés lenne.!
Ugyanazokat a jogokat kérik, mint a heterók,.., ez egy olyan.

a nagy hohoohooo 2020.09.23. 11:56:35

@Tényelek: Csak neked értelmetlen,igaz neked a betűk ,a szavak,amik összeolvasva értelmet adnak a mondanivalónak ősellenség ..hehee..

chrisred 2020.09.23. 11:57:39

@konrada: Már úgy érted, hogy vannak olyan párok, akik összesen bruttó 500 ezret keresnek, és már van három gyerekük, de azért felveszik a babavárót, ami még minimum plusz két gyereket jelent, hogy ne kelljen az egész összeget visszafizetni? Szerintem a családi segítséget hagyjuk ki a pakliból, az végképp nem a családtámogatási rendszeren múlik (inkább valamennyire az egész szociális rendszeren), hogy a kisgyerekes családok támogatást kapnak-e a szüleiktől, vagy fordítva, éppen nekik kell még őket is ellátniuk - ami a mai magyar körülmények között fifty-fifty esély.

A valóban elitnek tartott réteg nem pár tízezer, hanem pár százezer, ahol hét számjegyű összeggel gazdálkodhatnak havonta - vagy maga a gyermeket vállaló pár jövedelme ennyi, vagy a szülők támogatásával, akik el tudják tartani őket unokástól. Nekik valóban nem adnék egy fillért sem a közösből.

chrisred 2020.09.23. 12:03:19

@Tényelek: Nekem az rohadtul kevés, hogy valakinek nem az a célja, hogy deviánssá tegye a gyereket, értsen is a gyerekneveléshez. Elmehetek hozzád vízvezetéket szerelni, és közben drukkolok keményen, hogy sikerüljön, de akkor sem fogok érteni hozzá.

2020.09.23. 12:03:22

@a nagy hohoohooo:
Ha értelmes ember lenne, akkor csak annyit írt volna, hogy ön szerint kikre kell használni a meleg szót és miért.

cicmen 2020.09.23. 12:04:46

@a nagy hohoohooo: Na persze hülye libsi kötsög, jössz itt a hülyeségeddel ismét!
A liberalizmus baszki egy kurva fasza dolog, csakhogy sajnos a libsik egy betűjét sem tartják be annak, amiről szól, hanem kényük szerint kiragadnak belőle részleteket, elferdítik a saját céljaik bizonyítására és úgy kérik számon másokon!

2020.09.23. 12:09:42

@chrisred:
Nemrég szereltem egy teljes vízvezetékrendszert, rendszeresen konzultáltam szakemberrel és tökéletes lett, sőtt azt mondta a srác, hogy pár helyen túl van biztosítva,..., a szakképzetlen ovónők mellett is van szakképzett, aki elmagyarzza, hogy mit, hogyan.

konrada 2020.09.23. 12:12:49

@chrisred:
500 000
Megtudod számolni, ez hány számjegyből áll?

De jó, menjünk bele és legyen 7 számjegy 1 000 000 bruttó havonta.
Azt ki tudod számolni, ebből mennyi meg ilyen-olyan jogcímen adóban a közösbe?
Aztán azt, hogy ennek mekkora része megy vissza támogatásként a teljes futamidőre kivetítve?

Ha mindez megvan, akkor talán azt is, melyik a jobb opció, ha az európai átlagjövedelem alján keresőket támogatja az állam abban, hogy európai életet élhessenek, vagy ugyanezen pénzt olyanoknak adják, akiknek ez arra elég csak, hogy kihasználják a rendszert ("addig nem dolgozok, amíg a f.szomból megélek") - mivel hozzátenni nem tudnak, és inkább a Balkánt konzerválják..

chrisred 2020.09.23. 12:18:17

@konrada: Azt ugye tudod, hogy a bruttó 1 000 000 nem azt jelenti, hogy hétszámjegyű összeggel gazdálkodhat az, aki kapja?

chrisred 2020.09.23. 12:22:20

@konrada: "Ha mindez megvan, akkor talán azt is, melyik a jobb opció, ha az európai átlagjövedelem alján keresőket támogatja az állam abban, hogy európai életet élhessenek, vagy ugyanezen pénzt olyanoknak adják, akiknek ez arra elég csak, hogy kihasználják a rendszert ("addig nem dolgozok, amíg a f.szomból megélek")"

Mindkettőt ellenzem, amíg ott van rajtuk kívül az a mintegy négymillió bérből, fizetésből élő, akiknek finanszíroznia kellene ezeket a támogatásokat, miközben a döntő többségük mindennapi megélhetési gondokkal küzd.

chrisred 2020.09.23. 12:25:33

@Tényelek: A szakképzett óvónőknek nem az a dolga, hogy óvónőket képezzenek (nem is a feladatuk, hogy értsenek hozzá), hanem hogy a gyerekekkel foglalkozzanak.

2020.09.23. 12:42:07

@chrisred:
Reméljük, hogy ez lesz a legnagyobb bajunk és nem az, hogy úgy megy haza az aviból a gyerek, hogy ma láttunk egy filmet, ahol a fiúk egymás faszát szopták és azt mondták, hogy ez természetes,..., Pistke rá is akart cuppanni az enyémre,..., ahogy ez a svédeknél már a mindennapok szerves része.

chrisred 2020.09.23. 12:47:04

@Tényelek: Nem vetítenek filmeket a svéd óvodákban.

konrada 2020.09.23. 12:47:22

@chrisred:
Nézd: te még valószínűleg nem tudod, de a gyereknevelésnek költsége van, és azt se, hogy ha megéred az öregkort, a ma megszületett gyerekei (leszármazottjai) fognak téged ellátni. (Bár erre opcióként ott az, hogy majd burnuszos férfiak, hidzsábos nők..., de ezt azért ne várjad;)

Így ha ezt a jövőbe beruházást társadalmi szükségszerűségnek tekintjük, ne sajnáljuk, hogy közösen állunk abból valamennyit, hiszen ez értékteremtés.

...s azt továbbra is - bár nem hiszed el, de ettől még - tudnod kell, hogy ilyen jövedelmek esetén még ha a gyerekneveléshez ennyit visszaadunk is nekik, bőven az átlag fölött veszik ki részüket a közteherből...

2020.09.23. 12:52:32

@chrisred:
Az azt is jelenti, hogy ugyanannyit befizetett a közkasszába havonta és még 270.000 fog, ha elkölti, de ha új ingatlanra költi még illetéket is fizet belőle pluszban
Havi 1,3 milliót fizet a közösbe, amiből visszakap 10%-ot jobbik esetben,
Amiről ön beszél az a jövedelmi szegénység, aminek a megoldása a pár éve beindúlt bérfelzárkoztatás, amihez normális szakszervezetek kellenének, hogy gyorsabban menjen végbe,..., az elmúlt harminc évben a kezünkön meg tudjuk számolni, hányszor léptek fel komolyan a szakszervezetek ennek érdekében,..., ahol igen, pl. Máv, ott meg is látszik a béreken.

chrisred 2020.09.23. 12:55:38

@konrada: A jelek szerint nálad sokkal jobban tisztában vagyok a gyereknevelés költségeiről a mai magyar valóságban, mert te itt családi segítségről meg bankkölcsönökről, új családi házról meg hozzá új egyterűről álmodozol. Királylány, szállj le a magasból, ezek egy átlagos magyar családnál nem léteznek. Ha elvonod a bérből, fizetésből élők gyerekeinek a nevelésétől a pénzt, hogy az elit európai módon élvezhesse az életet, miközben a bébiszitter neveli a gyerekeiket, akkor fel fog nőni még pár százezer paraziita, de nem lesz, aki dolgozzon.

2020.09.23. 12:58:40

@chrisred:
Bizony, de,..., a dánoknál is.
Az egyik ismerősünk nemrég költözött át a németekhez, mert az ájulás kerülgette, amikor hazavitte a gyereket és mesélni kezdett.
Sőt az is bevett szokás, hogy szétműtött embereket bevisznek az iskolába és élőben megnézhetik, hogy fasza meg melle van az akárminek, akik ott állnak mesztelenül előttük.

chrisred 2020.09.23. 13:00:01

@Tényelek: Új ingatlanra az költsön, akinek saját erőből telik, ne az államtól várja a sült galambot a szájába. Ez teljesen független attól, hogy mit fizet be az államkasszába, adót mindenki fizet.

Erzsébet Szőkéné Fekete 2020.09.23. 13:02:55

Hogyan is van a keresztény Vatikánban a pápaválasztáskor? Amíg nem egyeznek meg , addig kvázi karanténban tartják az illetékeseket! Szerintem jó lenne ezt bevezetni az EU-ban is, kiegészítve azzal, hogy a megegyezésig egyetlen petákot sem utalnak egyik országnak sem!!!!!

2020.09.23. 13:08:11

@Erzsébet Szőkéné Fekete:
Most sem utalnak egy petákot sem, amíg nincs megegyezés, ezért idegesek, a ballibsi portugálok, spanyolok, olaszok, mert már lassan leállnak a közintézmények, annyira kevés pénzük van a sok befogadott migri miatt,.., másik opció számukra, hogy az általuk befogadottakat osszák szét.

2020.09.23. 13:13:04

@chrisred:
Ezt akkor elmondhatnánk az Audiról is,...
Egyébként ha ő építi meg, akkor az olcsóbb, mint egy használtlakás, ha megfelelő, segítőkész ismerősei vannak.

Livernyák 2020.09.23. 13:41:41

@Tényelek: milyen érdekes, hogy ön egymást szopkódó fiukról készült filmeket néz, és közben másokat buzizik... :)

cicmen 2020.09.23. 14:03:58

@Erzsébet Szőkéné Fekete: Hogyan is van a keresztény Vatikánban a pápaválasztáskor?...............

Katolikus te fasz! Keresztény sok egyéb is lehet! Ha már szükségét érzed, hogy a Vatikánhoz hozzáfűzz valamit.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.09.23. 14:25:06

@cicmen: már alig várom 100 év kihagyás után a következő katolikus met
helyre fogja tenni a libernyákokat

morph on deer 2020.09.23. 14:27:35

@Tényelek:
“ Bizony, de,..., a dánoknál is.
Az egyik ismerősünk nemrég költözött át a németekhez, mert az ájulás kerülgette, amikor hazavitte a gyereket és mesélni kezdett. ”

Ekkora baromságot!

Ne haragudj, neked nehéz gyermekkorod volt, molesztált a pap, vagy még nem jöttél ki a gardróbból, hogy állandóan ezen a témán rágódsz?

De most tényleg!
Nem lehet olyan téma, hogy ne híznád fel a homoszexualitást, ráadásul a fentekhez hasonló légbőlkapott hülyeségekkel fűszerezve!

Egy megjegyzés: az emberi test megismerése természetes, az élet része, nem lehet tabu, és hülyeség életkorhoz kötni, - szerintem. Ráadásul ennek semmi köze az erkölcsös- vagy erkölcstelen életvitelhez, csak szólok!

Szemben azzal, hogy pl filmekben a háborúk, csaták, ilyen-olyan öldöklések különösebb gond nélkül nézhetőek, míg a meztelenséget, meg a szeretkezés bemutatását mindenféle hisztéria övezi, a céljától függetlenül is, holott az utóbbi egy természetes emberi tevékenység, az előbbi pedig semmi szín alatt nem az!

2020.09.23. 14:36:26

@morph on deer:
Az időszerüsét az adja, hogy a Momentum most jött elő a választási győzelmük esetén az óvodáktól kezdve bevezetendő, kötelező buziképzéssel.
A heteroszexuális mesék kitiltása az óvodáktól kezdve, stb.
Nekem kell felvilágosítanom, hogy milyen világra vágyik ön és az ön elvtárssai,..... , a papos fantáziálást meg meghagyom önnek.

chrisred 2020.09.23. 14:36:32

@morph on deer: Óvodásoknak hivatalosan se egyiket, se másikat nem szabad.

2020.09.23. 14:41:01

@chrisred:
Ne röhögtessen már, akkor nem szabad szerelmesnek lenni meg házasodni a mesékben, ... , hát sajnálom a gyerekeit.

chrisred 2020.09.23. 14:41:44

@Tényelek: El nem tudom képzelni, milyen lehet a heteroszexuális mese, de az ön narratívájában a "gólya hozza a babát" is valamilyen animálszexuális eltévelyedés lehet.

morph on deer 2020.09.23. 14:42:06

@Tényelek:
“ többe kerül folyamatosan ellenőrizni, hogy ki a rászoruló, mint amennyit meg lehet takarítani vele”

Ez akkor talán így volt, de manapság már távolról sem igaz. Elsősorban azért nem, mert ma már baromi könnyű ellenőrizni bárki adózott(!) jövedelmét, azt is, hogy az adott háztartásban hányan élnek, stb., hiszen ezek nyilvántartott adatok.
Az igaz, hogy ehhez komolyabb adózási fegyelem és a fekete jövedelmek visszaszorítása szükséges, de nem lehetetlen feladat.
Aki ezek után csal, azon meg behajtani az elcsalt összeg többszörösét, és pár éven belül beállna a rendszer.

Csak akkor zokon vennék a milliomos jövedelemmel bírók, hogy mi az, hogy ők nem kapnak még többet, és esetleg nem szavaznának az elvárt módon, az igaz...

chrisred 2020.09.23. 14:45:12

@Tényelek: Gondolom, ezeket a fogalmakat rögtön szexuális felvilágosítással fűszerezné egy óvodás gyereknél. No comment...

2020.09.23. 14:46:45

@chrisred: Mégjobban szánom,..., a legkisebb fiú megmenti a királylányt , megcsókolja, összeházasodnak , stb.

morph on deer 2020.09.23. 14:48:53

@Tényelek:
“ Nekem kell felvilágosítanom, hogy milyen világra vágyik ön és az ön elvtárssai”
:)))
Hacsak úgy nem!

Ja, én a tipikus momentumos vagyok, hát persze.:)))
Momentumos se, csak tájékoztatásul. Nálam az egyetlen normális párt a duplafarkú ebeké, több ilyen nincs!
Az egy másik kérdés, hogy az orbánista illiberális agymenés eltüntetésének érdekében bárkit támogatok, fenntartások nélkül.

2020.09.23. 14:50:05

@chrisred:
A programjuk része az is, hogy csak semleges játékok lehetnek az oviban, mint a svédeknél, .., fiús, lányos játékokat kitiltanák nehogy kötődni tudjon a nemi identitásához.

2020.09.23. 14:52:38

@morph on deer:
A moslékkoalició része a Momentum is , tehát ezt támogatja.
Ha nyernek tutira megcsinálnák, mert a DK is támogatja.

chrisred 2020.09.23. 14:52:55

@Tényelek: A svédeknél nem semleges játékok vannak.

eduline.hu/kozoktatas/20110703_ovoda_nemi_sztereotipia

"Az Egaliában a fiúk együtt főznek a lányokkal a játékkonyhában, de a tűzhely mellé gondosan oda van készítve a Lego és más építőjáték, hogy a gyerekekben ne épüljön fal a kétféle tevékenység között."

2020.09.23. 14:56:24

@chrisred: Ez régen volt, azóta továbbléptek a deviancia irányába.

morph on deer 2020.09.23. 14:56:53

@chrisred:
“ Óvodásoknak hivatalosan se egyiket, se másikat nem szabad.”

Ehhez képest a naturista családok köszönik jól vannak, mindenféle bigott álszemérem mellőzésével...
Állítom, hogy az így felnőtt gyerekekből nem lesz gátlásos kukkoló, meg magamutogató felnőtt, hogy az egyéb, elfojtásokból táplálkozó aberrációt ne említsem.

konrada 2020.09.23. 14:59:08

@Tényelek: " a legkisebb fiú megmenti a királylányt , megcsókolja, összeházasodnak , stb. "
Fasiszta!
A királyfit, vagy esetleg a lovát! A lényeg, hogy PC legyen az a mese!

2020.09.23. 15:02:17

@morph on deer:
Ezek azok, akik csöcsre írják a tiltakozást a metróban, meg a faszára akassza a tiltakozó táblát a parkban,..., lehet velük találkozni, egyik hülyébb, mint a másik.

chrisred 2020.09.23. 15:05:32

@morph on deer: Én meg állítom, hogy igen. 1-1.

2020.09.23. 15:07:27

@konrada:
A cikk, amit a kolléga betett, abban is az van, hogy csak buzis mesék lehetnek, vannak is, csipke rózsika nem, mert az ártalmas a lelkükre.
Semleges nemű gyerekeket akarnak nevelni, ..., ezt nyilatkozza a svéd ribi,....,
Szerintem el sem olvasta, mit tett be, mert az ellenkezőjét állitja.

morph on deer 2020.09.23. 15:07:47

@Tényelek:
“ Ha nyernek tutira megcsinálnák, mert a DK is támogatja.”

Hálistennek már kinőttem abból a korból, hogy érintett legyek.:)
Véleményem szerint amúgy az első perctől kezdve igazat kell mondani egy gyereknek erről a témáról, az életkorának/ismeretinek megfelelő fogalmi szinten.

Lehet, és működik, kipróbálva!
Nálunk nem a gólya hozta.:)

És ez azzal is jár, hogy ha valami érdekli a kamaszodás során, akkor meg meri kérdezni, mert tudja, hogy igazat hall, és nem a haverok meg a barátnők által hallott mendemondákat hiszi valóságnak.
Bónusz: nem megy bele vakon mindenfélébe, mert tudja, hogy mit miért, hogy mi mivel jár, és mik a lehetséges következmények.

morph on deer 2020.09.23. 15:09:42

@chrisred:
“ Én meg állítom, hogy igen. 1-1.”

Bíróóó! Szemüveget a bírónak!

chrisred 2020.09.23. 15:12:10

@Tényelek: Elolvastam, de amire belinkeltem, a semleges játékokról szóló állítása volt. És persze a cikkben senki se beszél semleges nemű gyerekekről, csak a nemi egyenlőségről.

"Az óvoda viszont azzal érvel, hogy eszük ágában sincs tagadni a nők és férfiak közötti biológiai különbségeket. Az a lényeg - fejtette ki az igazgató -, hogy megértessék a gyerekekkel: a biológiai különbségek nem azt jelentik, hogy a fiúknak és a lányoknak különböző az érdeklődési körük és eltérőek a képességeik. "A demokráciáról van szó. Az emberek közötti egyenlőségről" - emelte ki."

morph on deer 2020.09.23. 15:16:15

@6.Lenin:
“ Természetesen minden nagyobb dög sokáig agonizál, mire szétrohad.”

Látod, ez jó hír!
Tekintve, hogy orbán kicsi, neki ez sokkal hamarabb fog sikerülni, most már biztos! :)
Már elkezdődött, lehet indítani a stoppert!

6.Lenin 2020.09.23. 15:22:41

Egyszer volt, hol nem volt, az óperenciás....
Partján élt egy naturista libenyák család, tőlük 1,5 m-re egy másik. Az 1. családban élő Béluska rájött, hogy a 2. családban Lajoska jelenti számára az élet értelmét.

Az 1. reggel útrakaltek, messziről úgy néztek ki, hogy szeretik egymást, de

-Szeretsz Lajoska?
-Szeretlek Béluci.
-Bizonyítsd!
-B+, nem tudom hogyan kéne, nem voltam érzékenyítve, most akkor mi lesz velünk?
-Hoppá! Láttam múltkor a G. Zsolti bá-t, amikor csukló gyakorlatokat végzett, és közben kéjesen vigyorgott, kérdezzük meg tőle.
-OK! Menjünk.
-Csókolom Zsolti bá, jó az amit teccik csinálni?
-Naaagyoooon, hú, most a legjöbb.
-Mi is csinálhatjuk?
-IIIgggen, de egymásnak még izgibb, nézhetem és is? De szóljatok morph on deer bácsinak is, hátha ő is örülne. De mindjárt hívom, ő is tagja mi kis családunknak, a DK-nak.
-Húúú, háááá, így együtt hííííí, húúúú, az annya, ez isteni volt.

morph on deer 2020.09.23. 15:24:03

@chrisred:
"A demokráciáról van szó. Az emberek közötti egyenlőségről" - emelte ki."

Az igaz, hogy azt nem mondtad, hogy virrad, de akár mondhattad is volna...
:(

2020.09.23. 15:30:31

@morph on deer:
Látom nem olvasta a két szerelmes fiú zsiráfról szóló mesét,..., akik szomorúak, mert a szarból meg a spermából nem lesz gyerek, hiába igyekeznek,...., nekik ki hozza a gyereket, ha nem a gólya :-)?

grécci mikropenist mindenkibe 2020.09.23. 15:32:54

mekkúrok minden szépfiut
mek a csúnyákat is

6.Lenin 2020.09.23. 15:33:27

@morph on deer:

Na, kis mophika beszélj nekünk a római birodalom bukásáról, hogyan is történ?

-Hát az úgy volt, hogy szombaton megebédeltünk, és mivel jó volt, elhatároztuk, átmegyünk a RB-ba moziba. Vagy 1,5 órát lődörögtünk, de nem találtuk.
Még szerencse, hogy ott dekkolt Gedeon a környék kedven hajléktalanja, hát tőle megkérdeztük.

A római birodalom? Tegnap még mi is ott piáltunk Dezsővel a kedves nejemmel, de az előbb, mikor magunkhoz tértünk, és szerettünk volna visszamenni szomjat oltani, már csak egy táblát találtunk, hogy megszűnt. Ez van, ilyen ez a gyorsuló világ.

morph on deer 2020.09.23. 16:42:16

@Tényelek:
“ nekik ki hozza a gyereket, ha nem a gólya :-)?”

Attól tartok, az a marabu lesz, ha nem vigyáznak! Rokona ugyan a gólyának, de nem költözik, viszont legalább baromi ronda.

Tényleg, ha valaki karácsonykor születik, mint a Kisjézus pl., azt ki hozza? A gólya pufajkában? :D

morph on deer 2020.09.23. 16:45:45

@6.Lenin:
“ -Húúú, háááá, így együtt hííííí, húúúú, az annya, ez isteni volt.”

Hát lehettek élményeid, Aljosa drága, szó ami szó..!
Viszont látom formában vagy!
:)

6.Lenin 2020.09.23. 16:59:28

@morph on deer:

Nem, csak láttam a Zsolti bácsi képeit, és mivel vizuális a zagyam, rögtön látok mindent 3 dimenzióban dolbi digitál hanggal.

nincs1agy 2020.09.23. 17:47:24

Egyszerű a képlet lippschikéim: ha az olasz kormányt meg akarjátok segíteni euromilliárdokkal, hogy megússzátok Salvini kormányra kerülését ,kénytelenek lesztek elállni a jogállami faszkodástól..

nincs1agy 2020.09.23. 18:02:53

@morph on deer:

Esetleg te is úgy nőttél fel, hogy napi szinten szembesültél apu bránerével?:)
Kíváncsi vagyok, hogy az EU mikor jut el oda, hogy kötelezővé tegye a naturista ovit, természetesen az óvónéniknek is..:)

morph on deer 2020.09.23. 18:04:50

@Tényelek:
“ ...régen ügyelni kellett arra, hogy a gyerekek akkor szülessenek meg...”

Csak nem a születésszabályozásra meg a családtervezésre gondolsz?
Ejha..!
Még a végén kiderül, hogy régen sem nagyon történtek másképpen a dolgok, csak éppen a technológia volt kevésbé fejlett hozzá!

Jut eszembe: egyszer belebotlottam egy XX. század eleji pornófilmbe, - néma, fekete-fehér, kissé darabosan mozogtak, stb, - és szemem-szám elállt, ugyanis kiderült, hogy nincs sok új a Nap alatt, a dolog érdemi részét illetően!
Na ennyit az ornitológiáról.:)

morph on deer 2020.09.23. 18:15:07

@nincs1agy:
“ Esetleg te is úgy nőttél fel”

Képzeld, nem! Akkor ugyanis még semmilyen formában nem volt naturizmus, se nudizmus Magyarországon.
Amúgy nem voltunk egy prűd család soha. Semmi önmagáért való meztelenkedés, viszont senki nem sikítozott, ha véletlenül előfordult.

Meg fogsz lepődni, óvodás korban ezt lényegesen természetesebben kezelik a gyerekek, mint tizenévesen, mondjuk, ha akkor találkoznak először az élménnyel.

nincs1agy 2020.09.23. 18:31:54

@morph on deer:

Várjál, ez veszélyeket is rejthet magában. Mármint, hogyha egyszerre menne az oviban a naturizmus és az LMBTQ érzékenyítés.Mert ugye utóbbi azt propagálja Julcsinak, hogy te is lehetsz kisfiú, ha nagyon akarsz. Aztán Julcsi meglátja Pistike himbilimbijét, és egy ollót az asztalon..:)))

chrisred 2020.09.23. 18:41:24

@morph on deer: Pont ezért nem kell őket mesterségesen a meztelenséghez szoktatni. Tanulják meg, hogy mik az intim dolgok, és mi az, amit társaságban is lehet.

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.23. 19:44:26

@a nagy hohoohooo:

"Magyarország egy főre jutó – vásárlóerővel korrigált, vagyis az életszínvonalat mutató – bruttó nemzeti összterméke (GDP) az EU átlagának 67 százaléka az Eurostat adatai szerint."

Ne hazudj!

73 százalékot akartál írni, ugye?

ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tec00114/default/table?lang=en

"A brüsszeli adatok egész más mutatnak. A bizottság összesítése szerint a 2007–2013 közötti uniós költségvetési keretből Magyarországra érkező források a kormányzati beruházások 57,1 százalékát finanszírozták. Ez a legmagasabb arány az unióban, az átlagos szint 6,5 százalék."

Először is ne mossuk össze a két kormányzási időszakot!

Másodszor a magas uniós forrás arány a kormányzati beruházásokban azzal magyarázható, hogy az állami erőforrásokat lekötötte az előző kormány által az IMF-EU hitel tetemes részének elköltéséből adódó törlesztési kötelezettség, szintén a korábbi kormány által elengedett devizahitel, és külső devizaadósság elengedhetetlen forintosítása, illetve csökkentése.

2010-2020 között az ország nettó uniós támogatása kb. 12.400 milliárd Ft. Ennek 78%-val egyenlő pénzösszeget kellett a fenti kiadásokra fordítani. Ez más országokban messze nem volt ilyen nagyságú erőforrásokat lekötő tényező!

Kevesebbet írj, akkor talán kevesebbet hazudsz!

morph on deer 2020.09.23. 20:15:48

@nincs1agy:
“... és egy ollót az asztalon..:)))”
:D)))!

morph on deer 2020.09.23. 20:26:49

@chrisred:
“ Tanulják meg, hogy mik az intim dolgok, és mi az, amit társaságban is lehet.”

Ezzel nincs semmi baj.
Csak nem valami eget rengető dologként, tabuként, vagy bűnként kell(ene) viszonyulni a természetes állapothoz, mert az többet árt, mint használ.
Jut eszembe: még a Bibliában is csak egy szerencsétlen fügefalevél szomorkodott Éva anyánk muffja előtt, amúgy meg oben ohne! (Legalább is abban, ami nekünk otthon volt!)
Az már csak ráadás, hogy a barokk templomban kis pöcsös angyalkák - puttók - tartották a glóriákat, meg fújták a harsonát!
:)

nincs1agy 2020.09.23. 21:27:27

@morph on deer: A legtöbb kisgyerek hajlamos szó szerint venni dolgokat, és vizuális alkat..:)

konrada 2020.09.24. 07:19:45

@morph on deer: " kis pöcsös angyalkák "
Hát nem véletlenül vallásellenesek a vadlibsik! Micsoda dolog már, hogy nem valamiféle genderállapotban ábrázolták őket!;))

nincs1agy 2020.09.24. 09:51:20

@konrada: Skandináviában már kísérleteznek ilyesmivel..

alöksz róz 2020.09.24. 12:39:32

@morph on deer: "Jut eszembe: egyszer belebotlottam egy XX. század eleji pornófilmbe" - tudtam hogy öreg vagy, de hogy ennyire... ez új rekord lehet, 100 éve recskázni :-)

alöksz róz 2020.09.24. 12:41:33

@morph on deer: "Tényleg, ha valaki karácsonykor születik, mint a Kisjézus pl., azt ki hozza?" - a mitulát báti

a nagy hohoohooo 2020.09.26. 06:46:41

@atomic power 1986DucaDuca: Csak visszadugom a fejed a seggedbe hehee..

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_a_legszegenyebb_eu-orszagok_kozott_elhuztak_a_szomszedaink.708375.html

Az uniós átlag alig több mint kétharmada, 67 százaléka volt 2019-ben a magyarországi egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC). Ez az uniós országok között a harmadik legrosszabb érték, csupán Bulgária (59 százalék) és Horvátország (66 százalék) került a tavalyi adatok alapján Magyarország mögé - hívja fel a figyelmet a hvg.hu. Az AIC a háztartások jólétét, vagyis az életszínvonalat méri a helyi vásárlóerővel korrigálva. A leggazdagabbak e szerint a luxemburgiak, ahol az átlag 135 százalékát mérték, miközben a GDP az átlagos 261 százaléka. Magyarországot szomszédai is alaposan lehagyták: a szlovák életszínvonal 73 százaléka az EU-átlagnak, a románoké pedig már alaposan elhúzott: amíg öt éve még 58 százalékos volt, 2019-ben már 79. Hazánk 2015-ben az átlag 63 százalékánál tartott, innen sikerült elérni tavalyra a 67 százalékot - írja a lap.

hvg.hu/gazdasag/20200618_Eurostat_Magyarorszag_nem_tud_kitorni_a_legszegenyebb_orszagok_kozul

Aztán gyere máskoris hehee..jó röhögni a teféle seggbuta orbánsz.rcsimbókon hehee..

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.26. 08:22:59

@a nagy hohoohooo:

"Csak visszadugom a fejed a seggedbe hehee.."

Öreg! Nagy a pofád, mint a bécsi kapu! A közgazdasági ismereteid meg a nullához korrigálnak. Ráadásul olyan lapokból idézel, amelyek összekeverik a lakossági fogyasztást az ország fejlettségével.

A dolog egy kissé komplikáltabb, mint azt te faék egyszerűséggel gondolod. A fogyasztás mellett figyelembe kell venni a beruházási és megtakarítási rátákat is. Lehet alacsonyabb fogyasztás magas beruházási és megtakarítási ráta mellett. Lehet nagyobb fogyasztás hitelből. Például Románia, ahol az egy főre jutó fogyasztás meghaladja az egy főre jutó GDP-t az unió átlagához képest, míg a magyar fogyasztás elmarad a GDP-hez képest.

Magyarországon a megtakarítási ráta, a beruházási ráta, a kutatási.fejlesztési kiadások jóval magasabbak voltak az utóbbi években, mint Romániában. Ezért van az, hogy Romániában a külkereskedelmi deficit növekedett, a folyó fizetési mérleg hiánya nőtt, míg nálunk ezek többletet mutattak.

A magyarországi nagyobb megtakarítási ráta eredménye: a háztartások nettó pénzügyi vagyona 142 százalékkal magasabb a románokénál.

Tehát! Az egy főre jutó, vásárlóerővel korrigált bruttó nemzeti össztermékről, és nem az egy főre jutó fogyasztásról volt szó. Az előbbire behazudtad az évekkel ezelőtti adatokat a legutóbbi helyett!

Két eset lehetséges: vagy nem értesz a közgazdaságtanhoz, vagy pofátlan hazudozó vagy. Az előbbi esetben javaslom, hogy gazdasági témákhoz ne szólj hozzá, az utóbbi esetben meg szégyeld magad!

A másik: tanulj meg érthetően, normális ember módjára írni! Azzal, hogy teletűzdeled az ide okádott szövegeidet mindenféle, a másik személyiségére vonatkozó negatív jelzőkkel csak a végtelen primitívségedet, kultúrálatlanságodat igazolod! Ez még akkor is így lenne, ha netán igazat írnál, de mivel hazudozol, és csusztatsz, így még visszatetszőbb.

"Aztán gyere máskoris hehee..jó röhögni a teféle seggbuta orbánsz.rcsimbókon hehee.."

Én nem röhögök rajtad, mert igazán nem szép dolog hülyéken röhögni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.26. 10:11:50

@atomic power 1986DucaDuca: "megtakarítási ráta"

Faszt tudsz Magyarországról. :))

Államkötvényeket banki kölcsönökből vesznek, mert magánszemély tízszer akkora kamatot kap, mint a bank. Gyönyörű statisztikád lesz, hogy mennyit megtakarítanak az emberek, közben nincs sehol náluk az a pénz, a fogyasztáson látszik, hogy a legszegényebbek vagyunk.

nincs1agy 2020.09.26. 10:49:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Te vagy ennyire hülye vagy, vagy hazudsz. Nincs olyan hülye, aki banki kölcsönből venne állampapírt, te pénzügyi analfabéta..

a nagy hohoohooo 2020.09.26. 11:18:17

@atomic power 1986DucaDuca: .Mindig élvezem amikor a segghülye orbánseggszolgálatos takonynáci feldobja a lakájok ostoba szarát hehee..oszt a vezérimádattól bambán tátott szájjal aládzsavel hehee..

"A magyarországi nagyobb megtakarítási ráta eredménye: "...ezen beszartam hehee..a röhögéstől höhöö

A kisember – énekli a Republic és mondja Zelenka is – hülye és az is marad...

Döbbenetesen nő az eladósodás:

www.azenpenzem.hu/cikkek/dobbenetesen-no-az-eladosodas/6524/
www.researchgate.net/publication/340266526_A_haztartasok_eladosodasa_Magyarorszagon

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM
2020. évi országjelentés - Magyarország
amely a következő dokumentumot kíséri

A növekedés előnyei egyenlőtlenül oszlanak
meg. A szegénység kockázata jelentősen csökkent
az elmúlt években, de az anyagi és szociális
nélkülözés aránya továbbra is a legmagasabbak
között van az EU-ban. A szegénység és a
társadalmi kirekesztés erős területi koncentrációt
mutat. A szociális biztonsági háló kulcsfontosságú
elemei nem kellően megfelelőek. Az
egyenlőtlenség magyarországi mértéke nem magas
az EU többi részéhez képest, de az elmúlt
évtizedben növekedett (lásd a 3.3.2. szakaszt). Míg
2008 és 2018 között a mediánjövedelem
feleannyira nőtt, mint a regionális átlag, a felső 5
percentilis jövedelemnövekedése sokkal magasabb
volt (lásd az 1.5. ábrát). Mivel a magas jövedelmű
háztartások nagyobb részt takarítanak meg
jövedelmükből, a változó jövedelemeloszlás
hozzájárulhatott ahhoz, hogy a válságot követően
tartósan magas a háztartások megtakarítási rátája.
Ezt támasztja alá a vagyonkoncentráció
közelmúltbeli növekedése is: a háztartások
leggazdagabb 20 %-ának pénzügyi eszközei 2014
A növekedés előnyei egyenlőtlenül oszlanak
meg. A szegénység kockázata jelentősen csökkent
az elmúlt években, de az anyagi és szociális
nélkülözés aránya továbbra is a legmagasabbak
között van az EU-ban. A szegénység és a
társadalmi kirekesztés erős területi koncentrációt
mutat. A szociális biztonsági háló kulcsfontosságú
elemei nem kellően megfelelőek. Az
egyenlőtlenség magyarországi mértéke nem magas
az EU többi részéhez képest, de az elmúlt
évtizedben növekedett (lásd a 3.3.2. szakaszt). Míg
2008 és 2018 között a mediánjövedelem
feleannyira nőtt, mint a regionális átlag, a felső 5
percentilis jövedelemnövekedése sokkal magasabb
volt (lásd az 1.5. ábrát). Mivel a magas jövedelmű
háztartások nagyobb részt takarítanak meg
jövedelmükből, a változó jövedelemeloszlás
hozzájárulhatott ahhoz, hogy a válságot követően
tartósan magas a háztartások megtakarítási rátája.
Ezt támasztja alá a vagyonkoncentráció
közelmúltbeli növekedése is: a háztartások
leggazdagabb 20 %-ának pénzügyi eszközei 2014

Ergo a szegényektől csoportosítják át a gazdagok felé a jövedelmeket .

Úgy ígérte meg Orbán a szegénység megszüntetését, hogy csakis igaza lehessen.
hvg.hu/gazdasag/20190930_Ugy_igerte_meg_Orban_a_szegenyseg_megszunteteset_hogy_csakis_igaza_lehessen
Orbán: "sose titkoltam, hogy a FELSŐ-középosztályban látom hazánk felemelkedésének kulcsát..és ez határozza meg az Orbán kormány TÁRSADALOMFILOZÓFIÁJÁT(=nem összetévesztendő a gazdaságfilozófiával)
A szegényebb, ALSÓ-középosztályi rétegeknek alig-alig juttat, a FELSŐ-középosztály részére meg az újraelosztásnál kedvez.
Ha SZOCIOLÓGIAILAG megkapirgáljuk Matolcsy dicshimnuszát, láthatjuk a leszakadó térségeket (lásd Dunántúl-keleti országrészek eltérése).
Érdekes ez: hogy az uralkodó politikai ELIT(elit???) hogyan is látja hazánkat....ebben is két valóság létezik...mint anno a Horthy-korszakban!

Eurostat: Magyarország nem tud kitörni a legszegényebb országok közül

Csak két ország életszínvonala alacsonyabb a miénknél. Magyarországot már nemcsak az osztrákok, de a románok is alaposan lehagyják.
hvg.hu/gazdasag/20200618_Eurostat_Magyarorszag_nem_tud_kitorni_a_legszegenyebb_orszagok_kozul

Na ezért nem kell az iskola ,a kiművelt emberfő Orbánnak a szegényeknek abból a kevésből nem sokkal nagyobb megterhelés a 27%-os ÁFA?Matek +közgáz az egykulcsos adó ,az adójóváírás amit csak a jól keresőknek ad előny ,ők tudják kihasználni ,mégis mennyi adójóváírás illeti a közmunkásokat ,a minimálbéres 1.1 millióahogy nincs ingyen óvodai étkezés, ingyentankönyv, ,vissza nem térítendő hitel ,de nincs kedvezményes hitel sem CSOK-ra ,családi 7 személyes autókra stb..mindent mi adófizetők fizetünk az 59 féle új adóból ,ami 68 volt ,de nem kevesebb lett ,mert csak összevontak adókat ,a számuk csökkent ,de az adóterhelés nem ,a világbajnok 27%-os ÁFÁ-ból ,a kormány által sarcként kivetett szektoriális különadókból :"nemmegszorítások " amiket a multik ,bankok stb :"nemhárítanakát" ,naná ,hogy mi fizettük meg az árát ,
Gratula egy píárjegy orbángazdád slicce előtti maszknélküli orálwellnessre hehee...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.26. 11:24:22

@nincs1agy: "Nincs olyan hülye, aki banki kölcsönből venne állampapírt, te pénzügyi analfabéta.."

Azért mert te pénzügyi analfabéta vagy, mások még gondolkodhatnak. :))

A bank nyer azon, hogy kockázat nélkül (ott van a fedezet nála) kölcsönadott olyan pénzt 2% kamat mellett, amit egyébként állampapírban csak 0-1%-ra tudna tartani, az ügyfél pedig ingyen kapott közel 3% kamatot a semmire. A banknak az is jó, ha az ügyfél nem fizet, mert akkor lesz a hiteléért cserébe rengeteg jól kamatozó állampapírja, amit ő egyébként nem vehetne meg, mert ezeket csak a lakossági ügyfelek vehetik.

kiszamolo.hu/hitelbol-allampapir/

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.26. 12:17:52

@A segg:

"Gyönyörű statisztikád lesz, hogy mennyit megtakarítanak az emberek, közben nincs sehol náluk az a pénz, a fogyasztáson látszik, hogy a legszegényebbek vagyunk."

A magyar háztartások pénzügyi vagyona (kötelezettségek -hitelek, tartozások, stb. levonása után) 2019. II. negyedév végén:

47 779,9 milliárd Ft

A magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona (kötelezettségek -hitelek, tartozások, stb. levonása után) 2020. II. negyedév végén:

52 341,1 milliárd Ft

A nettó pénzügyi vagyon egy év alatt 9,5%-al növekedett.

A bruttó háztartási pénzügyi vagyonon belül a kötelezettségek aránya egy év alatt 16,5%-ról 17,2%-ra, azaz 0,7 százalékponttal emelkedett.

Tehát van adósság növekedés, ami hitelfelvételből fakad, de ez a fogyasztás generálásán keresztül a növekedést segíti.

Az adósság növekedés azonban azt nem jelenti, hogy az állampapír vásárlásokat mindenki kölcsönből fedezi.

A pénzügyi vagyon növekedésének legalább a fele "új pénz".

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse008b.html?down=475

nincs1agy 2020.09.26. 13:56:40

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Akkor menjél, vegyél fel bankkölcsönt, aztán vegyél belőle állampapírt, hülye..Indulj, 4-ig még nyitva vannak a bankfiókok..:)

a nagy hohoohooo 2020.09.26. 14:02:44

@atomic power 1986DucaDuca: "A pénzügyi vagyon növekedésének legalább a fele "új pénz"....

NER-milliárdosok: tíz év alatt 1000 milliárddal gazdagodtak

És ez még nem is a teljes garnitúra.
magyarnarancs.hu/belpol/ner-milliardosok-tiz-ev-alatt-1000-milliarddal-gazdagodtak-119662?fbclid=IwAR15gQpBnGgBhfuuJIzUtT8ySe6a2Fhclao6Clp0BM3jM7Mp_JdS8mD_kLU
Német lap: Míg Orbánék elitje egyre fényűzőbben él, Magyarországon súlyos probléma a gyermekszegénység.
24.hu/kulfold/2020/08/28/deutsche-welle-orban-jacht-szijjarto/

Ja te igazán nagyfasz vagy ,de miért a nyakadon hordod hehee...

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.26. 14:21:55

@a nagy hohoohooo:

Ha már átmentél "közgazdászból" "szociológusba"!

A társadalmi transzferek utáni szegénységi kockázat aránya a leggyakoribb tevékenységi státus szerint, 2017 (a 18 éves vagy annál idősebb népesség aránya)

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:At-risk-of-poverty_rate_after_social_transfers_by_most_frequent_activity_status,_2017_(%25_share_of_population_18_years_or_over).png

A mutatót tekintve csak három ország előz meg bennünket a KKE országok közül. Románia messze lemaradva! Javaslom ne a HVG-t meg hasonló újságokat olvass, mert azok manapság meghazudtolják régi jó hírnevüket, megbízhatóságukat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.26. 15:24:44

@atomic power 1986DucaDuca: "A mutatót tekintve csak három ország előz meg bennünket a KKE országok közül."

Bazmeg, fideSSfasszopó, te még hétvégén is képez vagy izzadságos munkával kikaparni egy olyan mutatót, amiben 2017-ben még nem voltunk, tökutólsók. Kubatov megjutalmaz, 30 ezüstpénzzel. :))

Hogy van pofátok a magyarellenes fideSSnmaffia szekerét tolni, meg nem érthetem. Ennyire gyűlölitek Magyarországot???

alöksz róz 2020.09.26. 16:25:42

@a nagy hohoohooo: "NER-milliárdosok: tíz év alatt 1000 milliárddal gazdagodtak" - 1.000.000 milliárddal gazdagodtak.

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.26. 17:02:15

@A segg:

Bazmeg, ..........., te még hétvégén is képez vagy izzadságos munkával kikaparni egy olyan mutatót, amiben 2017-ben még nem voltunk, tökutólsók. Kubatov megjutalmaz, 30 ezüstpénzzel. :))

Bocs! Akkor itt a legfrissebb:

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:At-risk-of-poverty_rate_after_social_transfers_by_most_frequent_activity_status,_persons_aged_18_years_or_over,_2018_(%25)_SILC20.png

Ebből látszik, hogy egy év alatt Magyarországon a társadalmi transzferek utáni szegénységi kockázat aránya a leggyakoribb tevékenységi státus szerint 12,7%-ról 11,7%-ra csökkent, míg Romániában maradt 21,5%-on. 2018-ban már csak két KKE országnak a mutatója volt jobb, mint a magyar.

"Hogy van pofátok a fideSSnmaffia szekerét tolni, meg nem érthetem. Ennyire gyűlölitek Magyarországot???"

Ennyire szeretjük!

www.portfolio.hu/gazdasag/20200925/javitott-magyarorszag-kilatasan-a-moodys-450328

Változatlan Baa3 besorolás mellett stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását a Moody’s. Az értékelés szerint a kilátás javításának elsődleges oka a múltbeli és a lehetséges jövőbeli gazdasági teljesítmény, ami meghaladja a hasonló országok átlagát.

www.romania-insider.com/moodys-outlook-ro-negative-apr-2020

"International rating agency Moody's on April 24 changed the outlook on Romania's ratings to negative from stable...."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.26. 17:58:38

@alöksz róz: "1.000.000 milliárddal gazdagodtak."

Eltévesztetted egy nagyságrenddel, ez 2-3 évi GDP. A fideSSmaffia a GDP néhány százalékát lopja el csak évente, nagyjából annyit, mint az EU-segíly. Ez az adatokból is látható, 13 évi pénzeső - az elkúró alig vett fel az EU-segílyból - után továbbra is a 20 legszegényebb EU régió között van Magyarország nagyobbik része. Mészaros Viktor tudatosan szegénységben tartja az országot, hogy még több EU-segílyt kaphassunk, amit megint ellop. Semmi se elég? Hány ezer milliárd kell még a gecinek? Hány honfitársunk életét akarja még kioltani?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.26. 18:00:02

@alöksz róz: "30.000 millió ezüstpénzzel "

Gondolod, ez a fasz valami felsővezető a fideSSfasszopóknál? A különleges 80-as IQ-ját díjazzák ezzel, vagy mi? :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.26. 18:37:58

@A segg:

".............. Viktor tudatosan szegénységben tartja az országot, hogy még több EU-segílyt kaphassunk.."

Tombol benned az ostobaság!

www.portfolio.hu/gazdasag/20191203/szep-csendben-eltunnek-a-szegenyek-magyarorszagon-408991

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/hazteletszinv/2018/index.html#chapter-9

alöksz róz 2020.09.26. 21:04:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Eltévesztetted egy nagyságrenddel" - bocsánat. 1.000.000.000 milliárddal gazdagodtak.
"Hány ezer milliárd kell még a gecinek" - hány százezer ezermilliárd.

alöksz róz 2020.09.26. 21:14:14

@alöksz róz: hány lélegeztetőgépet lehetett volna abból venni...

nincs1agy 2020.09.26. 21:29:39

@alöksz róz: Az egyiket legalább illett volna Lendvai néninek dedikálni..:)

atomic power 1986DucaDuca 2020.09.27. 08:10:17

@A segg:

Van még hova fejlődni M.L-nek!

Németország leggazdagabb embere, Dieter Schwarz vagyona: 41,8 milliárd euró.
Ez a 2019-es német GDP (3449,05 milliár euró) 1,2%-a.

M. L. vagyona 1,13 milliárd euró, ez a magyar, 2019-es GDP (143,8264 milliárd euró) 0,78%-a.

Tehát még fokozható a tőkekoncentráció!
süti beállítások módosítása