B1 blogcsaládSzemünk láttára esik szét az MSZP

2020. szeptember 08. - nickgrabowszki

A haláltusáját vívja éppen az egykori kormánypárt. mszp.jpg

A rendszerváltás óta 3 parlamenti választást is nyertek, mára teljesen elkisgazdásodtak.

 A Népszava azt közölteaz MSZP "országos elnöksége és etikai bizottsága arra jutott, nincs más lehetőség a helyi problémák megoldására, mint a megyei szervezetek teljes átszervezése". Ami egészen magyarul azt jelenti, hogy két héttel a tisztújítás előtt föloszlatták a MSZP Pest megyei szervezetét, azaz egyszerűen megfosztották mandátumától a kongresszus küldötteinek 10%-át.

Ez konkrétan putyini és lukasenkai tempó, bizonyíthatóan még Orbán se jutott eddig.

A pártvezetés arra hivatkozik, hogy több, Pest megyei alapszervezet is szabálytalanul jött létre. Még 2018-ban. Másfél-két évvel ezelőtt.

A szabálytalanságok orvoslása és az újjászervezés eddig mégse volt fontos, csak a tisztújító kongresszus előtt lett hirtelen az. Molnár Zsolt pártigazgató azt nyilatkozta, azért, hogy ne legyen támadható a tisztújítás eredménye.

A Pest megyei szervezet és a Tóth Bertalan elnököt kihívó korábbi elnök, Mesterházy Attila szerint viszont azért, hogy ne legyen kérdéses az elnökválasztás eredménye, a föloszlatott szervezet ugyanis őt támogatta.

Nagyon úgy néz ki, hogy az MSZP-ben most történik meg az, ami az LMP-ben 2018-ban, a Jobbikban 2019-ben történt. A kisgazdáknál, valamint a rendszerváltás utáni magyar szocdemeknél pedig folyamatosan:

a párt éppen felszámolja önmagát.

Nehéz úgy a demokráciáért küzdeni Orbánnal szemben, hogy közben saját pártjukban ugyanazzal az erő elvét használó, antidemokratikus, a hatalommal való visszaélésen alapuló működési módot vezetnek be, amit kifelé - joggal - kritizálnak.

De úgy látszik, már föladták azt a gondolatot, hogy nem elég demokratikusnak látszani, annak is kell lenni.

Alighanem semmi más nem történik, mint hogy az MSZP vezetői felmérték az esélyeiket, és belátták, nemhogy választást nyerni vagy váltópárt lenni sem tudnak már, önállóan a parlamentbe se kerülnének be, és még az ellenzéken belül is a második sorba szorultak. (A DK és a Momentum mögé, a Jobbik és a Kutyapárt mellé, az LMP, a Párbeszéd és Szanyi ISZOM-ja elé.)

Az MSZP-ben már nincs se politikai, se üzleti potenciál, elfogytak mögüle a szavazók.

A legtöbb, amit ki lehet belőle hozni az 3-5 mandátum, és az ezzel járó képviselői havi millió 2026-ig. A párt a haláltusáját vívja. Az utolsó majd oltsa le a villanyt.

Ha addig ki nem kapcsolják azt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9716194610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2020.09.08. 16:55:49

"Szép" teljesítmény, hogy eddig bírta. Nagy test sokáig vonaglik, mire kimúl. Kár (?), hogy nem kiabálják , hogy szép volt fiúk. Nem volt szép semmi, de éppen ideje lenne már, hogy eltűntök a homályba.
Szerintem.

lobaszopiatej 2020.09.08. 18:10:26

az MSZP-t már rég a Fidesz pénzeli, utánuk már a Fidesz lenne a legfőbb komcsi párt (sok KISZ-es, azaz ifjú komcsi)

nincs1agy 2020.09.08. 19:00:42

Kunhalmi Ágikának már melegítik a helyecskéjét DK-ban..:)

2020.09.08. 19:00:42

Ahogy látom, kiadta Gyurcsány a kilövési engedélyt az MSZP-re, mert az összes liberálbolsevik médiaszereplő ezzel van tele, pedig már régóta a DK az MSZMP-MSZP utódpártja,..., rövdesen ez utóbbi jogilag is be fog következni, betagozódik a maradék az Apró klán alá, jól fog jönni majd a Momentum kordában tartásához.

nincs1agy 2020.09.08. 19:13:40

@lobaszopiatej: Az MSZP Botka bukása óta a DK szatelitpártja. Csak időkérdése a fúzió. Botka lett volna az utolsó esélye ennek a pártnak, de őt a párton belüli gyurcsányisták megbuktatták..

Klimahiszti verseny gyöztese. 2020.09.08. 19:14:18

Kadar Janos emleket gyalazzak meg. Eloszor is vissza kellene valtoztatni a partot az eredeti nevere. Legyen ujra MSZMP, mert akkor kezdodott a szethullas, amikor letertek a Kadari utrol. Segitsegul kene hivni a SZFE-bol kipaterolt oktatokat, mert ott meg tokeletesen valtozatlanul fennmaradt Kadar Janos kommunista szellemisege. Az ottani tanarok valtozatlan formaban tobb mint 50 eve ugyanazt azt oktatjak, rajuk tamaszkodva ujja lehetne eleszteni a dicso kommunista idoket, amikor az mszp-nek meg 98-100 %-os tamogatottsaga volt.

morph on deer 2020.09.08. 19:36:33

@nincs1agy:
“Botka lett volna az utolsó esélye ennek a pártnak, de őt a párton belüli gyurcsányisták megbuktatták..“

Botka saját magát buktatta meg a proletárdiktatúrát felidéző hülye szövegeivel, - “Fizessenek a gazdagok!” - meg a dölyfös viselkedésével, nem másról volt szó.
Emlékezz vissza: magát jelölte a miniszterelnök-jelölti posztra, teljhatalmat kényszerített ki az MSZP-ből, aztán az ígérete ellenére sem tárgyalt egyetlen más párttal sem az együttműködésről, pedig ő megadta a lehetőséget, (!) hogy mindenki beálljon mögé!

Azaz: ezt maga Botka baszta el a viselkedésével, emögött semmi rejtelem nincs.

Naki vagyok kerdojel 2020.09.08. 19:43:48

Már éppen ideje. Hamarabb kellett volna kimúlniuk. Egy ideje már ártalmas az ellenzéknek az mszp

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 19:45:47

@Klimahiszti verseny gyöztese.: "Kadar Janos emleket gyalazzak meg."

Egyfaszt. Visszaépítik a kádárrencert, már majdnem teljesen kész. Az uram-bátyám szisztéma tökéletesen működik.

"Eloszor is vissza kellene valtoztatni a partot az eredeti nevere. Legyen ujra MSZMP"

A fidesznek sose volt a neve emeszpé. Kevered a szocikkal.

"mert akkor kezdodott a szethullas, amikor letertek a Kadari utrol."

De a fidesz visszatért. Feleslegesen aggódsz.

"Az ottani tanarok valtozatlan formaban tobb mint 50 eve ugyanazt azt oktatjak,"

Igen, színészmeseterséget oktatnak. Volt közben kis politikai gazdaságtan, meg vinnyogászki nyilas magyarkodást szeretne oktatni, de ezek nem változtatnak az alapokon, hogy kitűnő színészeket képeznek. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 19:47:45

@morph on deer: "Botka saját magát buktatta meg"

A geci buktatta meg, hogy vinnyogva bújt vissza a vackába. Sose tudjuk meg, mivel zsarolta meg. Botka volt az egyetlen karakán szoci, aki elutasította az elkúrót. A geci ezt nem engedhette.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.08. 19:49:10

@6.Lenin: "Nem volt szép semmi, de éppen ideje lenne már, hogy eltűntök a homályba"

Igazság szerint már 30 éve is ideje lett volna, de jobb későn, mint soha!

2020.09.08. 19:52:04

@morph on deer:
Asszonta, hogy fizessenek a gazdagok, mint Svédországban,..., jól elbaszta ezzel a komcsi szöveggel :-)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.08. 19:52:34

"konkrétan putyini és lukasenkai tempó, bizonyíthatóan még Orbán se jutott eddig"

:)))

Hát igen, most ezt mondjátok, de választások előtt bátran kampányoktok mellettük, meg az ellenzéki "összefosás" mellett, ahol ugyanők az elkúró Gyurcsánnyal, a botmixeres Álom- és Magzatgyikkosokkal, meg a Judapestet, zsidó uzsora-banktőkét, "tetűcsúszdásokat" emlegető Jobbikkal összefogva kívánják átvenni a kormányrudat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 19:55:14

@Tényelek: "kiadta Gyurcsány a kilövési engedélyt az MSZP-re"

Faszt. Ha tőle függne, rég megszüntette volna. Mészaros Viktor gazdád nem engedi. Mikor legutóbb így meggyengült az emeszpé a köztévébe is beengedte őket, hogy erősödjenek kicsit.

2020.09.08. 19:56:10

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
Nem igazán érdemes rajta örömködni, mert az MSZMP-nek a jogutódja szűnik meg, a szellemi örökséget a DK továbbviszi,..., figyelni kell Dobrev megszólalásait, hozzá képest, a mostani MSZP nagyon lájtos poszkomcsi párt!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 19:56:48

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Tök mindegy, ki buktatja meg Mészaros Viktor tolvaj gazdádat. A fő, hogy azt már leválthatjuk akármikor.

6.Lenin 2020.09.08. 19:57:47

Az MSZP és elődei soha nem volt önálló párt, mindig kívülről irányították. Volt egy itt maradt hatalmas támogató bázisa.
Ilyen hatalmas állatok lassabban múlnak ki. Feriék (anyosáék) már hamarább meg szerették volna szerezni a maradék fölött a hatalmat, de Feri nem egy nagy penge, agyilag, kellett az ész, az SZDSZ, de ők, mivel kicsik, hamarább megdöglöttek.
A momentumosok meg most tanulják a gazemberséget, de a nyugat inkább mögöttük van/lesz
Érdekes lesz ez a harc 22-ig. Feri ezt miként dolgozza fel. Látszik a küzdelem az ősszel nyert önkormányzatokban, ahogy egymás próbálják legyűrni.

A többiek csak díszlet, igaz elég gagyik. MSZP-ből a DK-ba, esetleg a momentumba mennek néhányan, a többiek meg ISZNAK majd a kapitánnyal, és a kiszorított Mesterházyval.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 19:58:25

@Naki vagyok kerdojel: "Egy ideje már ártalmas az ellenzéknek az mszp"

Jó ideje: több, mint 14 éve.

alöksz róz 2020.09.08. 20:00:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Mikor legutóbb így meggyengült az emeszpé a köztévébe is beengedte őket, hogy erősödjenek kicsit." - és nem pont ezért sírtok 10 éve? :D

6.Lenin 2020.09.08. 20:01:27

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

Ehhez túl nagy dög volt, túl sok faszkalappal a hátuk mögött. Most jött el az ideje.
Most már tényleg az utolsókat rúgják.

A többiek jóval kisebbek, hamarább fognak megdögleni is. Egymást fogják kinyírni, látszik ősz óta, hogy mire képesek.

2020.09.08. 20:05:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ezt a komoly felvetést most ön írta vagy megint besunnyogott az anyósa a jelszavával :-)!?
A köztévébe bárki bemehet csak nem korláton, meg a csukott ajtón keresztül,....,
Rendszeresen meghívják őket csak nem mennek be, mert azt hiszik, hogy a Fidesz azért nyert 2010-ben, mert nem jártak be a köztévébe.
Szóval az az MSZP döntése, hogy be ment,..., ez a Zorbán, mennyi ideje van, hogy még ezt is ő intézi :-)

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.09.08. 20:07:31

@Tényelek:

A DK inkább modern SZDSZ. Gyurcsány megcsinálta az új SZDSZ-t, de idegesítő SZDSZ-es belpesti bölcsészek nélkül.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.09.08. 20:08:44

@nincs1agy:

Ez tény.

Botka volt az egyetlen az MSZP törtenetében akinek akadt valami ötlete is.

6.Lenin 2020.09.08. 20:09:04

@maxval bircaman (cenzúrázott):

És majd ő köszönti 22-ben Orbán újabb nagyarányú győzelmét, pezsgővel a kezében.
Kár még most kibontani, kimegy a sok buborék a semmibe.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.09.08. 20:09:47

@Tényelek:

A magyar baloldal nem szocdem, hanem liberális, ezt ne feledd.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 20:12:35

@Tényelek: "A köztévébe bárki bemehet"

...amennyiben a fidessz propagandáját tolja. :))

"A vevőnk bármilyen színben megrendelheti autóját, feltéve, hogy a szín fekete."
Henry Ford

6.Lenin 2020.09.08. 20:14:07

@maxval bircaman (cenzúrázott):

Ez igaz, de előbb még el kell tanulniuk a gazemberséget a Feritől. Nyilvánvaló, hogy nyugatról a momentumosok a menők, csak még kevesen vannak mögöttük. A DK meg inkább csak fogyóeszköz.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.09.08. 20:16:27

@6.Lenin:

Gyurcsány van elég okos ahhoz, hogy tudja: 2022-ben a Fidesz fog nyerni.

Így eleve nem ez a célja. A cél: bebizponyítani, hogy összefogdosás helyett egységes párt kell. 2022-ra vége a Jobbiknak, a P-nek, az LMP-nek így is, úgy is. Az MSZP most megy ezen az úton. Csak a Momentum marad meg, aozk viszont gyerekek, Gyurcsány fél kézzel leveri őket.

Szóval 2022-ben ki lesz mondva: az összefogást Zorbán találta ki, helyette erős ellenzéki párt kell, íme itt az erős DK. Az ellenkező alakok mint Hadházy meg Márki-Zaj meg majd véálaszthatnak: vagy beállnak a sorba vagy zorbánista ügynökeknek lesznek mondva.

morph on deer 2020.09.08. 20:19:02

@Tényelek:
“ fizessenek a gazdagok, mint Svédországban..”

Rosszul tudod: Svédországban mindenki fizet, csak a szegények ehhez kapnak segítséget, aki meg nincs rászorulva, az nem.

Ennek messze nincs köze sem a botkai szöveghez, sem a kommunizmushoz: ez a szolidaritás.
Ott eléggé egyértelmű, hogy aki jobban megteheti, az többet vállal, mert ez a normális.

2020.09.08. 20:23:19

@maxval bircaman (cenzúrázott):
Ha az ember Dobrevet hallgat, abból az jön le, hogy 25% MDP, 50% MSZMP, 25% SZDSZ.

6.Lenin 2020.09.08. 20:24:18

@maxval bircaman (cenzúrázott):

Na, pont ez a része lesz érdekes, hogy Fletó ezt miként dolgozza fel, hogy ők lesznek a kakasok a szemérdombon, de nem ő lesz a támogatott kintről. Talán ezért küldték előre Tehénkét, de eddig nem villog nagyot. A két kis luvnya kint jobban illeszkedik a trendbe.
Jövőre ez egy érdekes meccsnek ígérkezik.
Persze közben jön az igazi elömeccs az USA-ban. Lesz nyilván 22-re is hatása, nem is kicsit.
Szerintem.

Libsik jobban szeretik az arabfaszt a hazájuknál 2020.09.08. 20:25:13

Az nem volt semmi, mikor Botka tobb millio forintos Rolexel a csuklojan fenyegetozve integetett, hogy mar pedig most fizetni fognak a gazdagok. :)))))
Ez legalabb olyan hiteles volt, mint mikor az mszp penztarnoka, a multimilliardos Simon Gabor vezette az ellenzeki EHSEGMENETET.

2020.09.08. 20:26:03

@morph on deer:
Akkor a nagy svéd cégek, meg a gazdagok csak véletlenül szédűltek át a progresszív adó miatt Luxenburgba, meg bárhová, csak ne otthon legyenek?

morph on deer 2020.09.08. 20:26:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“ Botka volt az egyetlen karakán szoci, aki elutasította az elkúrót.”

Karakán? Ne röhögtess. Sértődött, mert nem ö lett a választmányi elnök újra, vissza is húzott Szegedre azonnal.

Az őszödi beszéd idején viszont még ő is jelen volt, egy szó ellenvetést nem tett, sőt, támogatta Gyurcsányt. Gond nélkül részt vett mindenben, míg ki nem maradt a kegyencek köréből.
Akkor egyből rájött, hogy neki más a véleménye, ez mindössze erről szól.

6.Lenin 2020.09.08. 20:29:42

@morph on deer:

VAN MÉG REMÉNY!!! Most menekülj a Feri környezetéből.
B+, neked vannak néha egész normálisnak látszó pillanataid is.

morph on deer 2020.09.08. 20:33:23

@Tényelek:
“ csak véletlenül szédűltek át a progresszív adó miatt Luxenburgba”

Van az a nagyságrend, ahol már nagyságrendbeli a különbség, nevezetesen milliárdok.

Képzeld el, hogy a jelenlegi kormányt többek közt azért is választották meg, - lehet kapaszkodni, - mert azt ígértek, hogy adót fognak emelni, hogy több pénz legyen a szociális kiadásokra, oktatásra, egészségügyre!

A nép meg mondta, hogy kösz, és rájuk szavaztak!

6.Lenin 2020.09.08. 20:35:03

@morph on deer:

Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy bevettél valamit, vagy elfelejtetted bevenni.
Aztán utána attól változik minden, hogy bevettél valamit és kezd hatni, vagy az elvonási tünetek miatt változik a .........
Na, mind1, 1x csak fény derül erre is.

2020.09.08. 20:39:03

@maxval bircaman (cenzúrázott):
Az meg sem fordúlt a fejemben,....., az arányok, amit írtam,..., mindegyikből a szélsőség, azért tűnik a DK liberálisnak, mert mostanában arra figyelünk, de Gyurcsány minden szempontból földönfutóvá tesszük vagy Dobrev önvallomása, hogy nagyapám tett olyan dolgokat, amit nem kellet volna, de összességében egyetértek vele,..., na ezek a komcsi véglethez tartoznak,..., a genderes óvoda, amit 2009- ben kidolgozott és a férje be is vezette meg ultra libsi,..., szerencsére Orbánék az első szavazási napon eltörölték, igy 2010 szeptemberében el sem indult!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.08. 20:39:43

@morph on deer: "több pénz legyen a szociális kiadásokra, oktatásra, egészségügyre"

És? Egyre többet költenek, nem? Nálunk nő legjobban az infláció. :))

6.Lenin 2020.09.08. 20:40:35

@morph on deer:

40 év "szocializmus" után ez náluk se menne.

2020.09.08. 20:45:27

@morph on deer:
Az már régóta látszik, hogy a svédek menthetetlenek, úgy elbutították őket.
Behívtak egy rakás migrit, ami annyi pénzt elvisz, hogy nem futja minőségi egészségügyre, sorra bezárják a vidéki központokat, ha szűlni akar valaki, akkor ma már nem ritka, hogy párszáz kilómétert kell neki utaznia, mert a szülőházakat is zárják sorra, mert nincs pénz,..., erre fel a hülyék, még több léhűtőt akarna bevinni az országba,..., meg adót emelnek.

2020.09.08. 20:45:27

@morph on deer:
Az már régóta látszik, hogy a svédek menthetetlenek, úgy elbutították őket.
Behívtak egy rakás migrit, ami annyi pénzt elvisz, hogy nem futja minőségi egészségügyre, sorra bezárják a vidéki központokat, ha szűlni akar valaki, akkor ma már nem ritka, hogy párszáz kilómétert kell neki utaznia, mert a szülőházakat is zárják sorra, mert nincs pénz,..., erre fel a hülyék, még több léhűtőt akarna bevinni az országba,..., meg adót emelnek.

2020.09.08. 20:45:27

@morph on deer:
Az már régóta látszik, hogy a svédek menthetetlenek, úgy elbutították őket.
Behívtak egy rakás migrit, ami annyi pénzt elvisz, hogy nem futja minőségi egészségügyre, sorra bezárják a vidéki központokat, ha szűlni akar valaki, akkor ma már nem ritka, hogy párszáz kilómétert kell neki utaznia, mert a szülőházakat is zárják sorra, mert nincs pénz,..., erre fel a hülyék, még több léhűtőt akarna bevinni az országba,..., meg adót emelnek.

2020.09.08. 20:47:54

@Tényelek:
Bocsi, nem szándékos volt!

6.Lenin 2020.09.08. 20:58:45

@Tényelek:

Na erre én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy szétzilált, sokszínű, sokféle kutúrájú közösségben fenntartható -é egy ilyen jóléti rendszer, ahol előbb-utóbb szakadni fog a cérna valamelyik oldalon. Hiszen az egyik oldalon nőni fognak a kötelességek (emelt adók) a másik oldalon a kötelesség nélküli igények (segélyen élés).
Érdekes lesz, az irány ma nem éppen biztatónak tűnik.

nincs1agy 2020.09.08. 21:09:53

@Tényelek: És az ÁVH? Ja, bocs azt Ferenc képviseli..:)

2020.09.08. 21:11:39

@nincs1agy:
Az benne van, az az MDP agitátor osztaga volt.

2020.09.08. 21:17:25

@nincs1agy:
Arra sem akartam kitérni, hogy a komcsi titkosszolgálat gének benne vannak Klárikában,...., tök jó cég ez a DK, sokmindenhez értenek :-)

nincs1agy 2020.09.08. 21:18:40

@morph on deer: Azóta tárgyalnak mindenkivel megint.Hasznos idiótaként bevittek a hátukon jó pár ingyenélőt, akinek esélye nem lett volna saját pártjával bejutnia. És? Mire mentek vele? Folyamatosan zsugorodnak, és csak idő kérdése, hogy Ferkó mikor nyeli le őket. Botkát pedig a párton belüli gyurcsányisták (pl. Molnár szinnhedd Zsolti) buktatták meg. pontosan azért , mert vele fennállt a veszélye, hogy egy balközép szodem jellegű középpártot építhetne fel, amivel keresztbe tett volna Ferkóék fúziós törekvéseinek..

nincs1agy 2020.09.08. 21:19:25

@Tényelek: Én meg már azt hittem, hogy az egy másik kÁVHz..:)

2020.09.08. 21:24:48

@nincs1agy:
Ha nyernének akkor biztosan lenne JÁVH Szar Gentíni mesteredzőt hoznák ide jogÁllamVédelmiHatósági szövetségi kapitánynak.

Sir Galahad 2020.09.08. 22:14:17

Erre a történetre kár már szót vesztegetni. Gendermatyi, gyere, b@szd szét a fórumot, ha már ezért kapod a fizetésed!

lobaszopiatej 2020.09.08. 22:38:18

"Fizessenek a gazdagok" - az a baj, az MSZP alatt ez az átlag bérszintet jelentette, teljesen függetlenül attól, örököltél-e vagyont és mekkorát.
Ha már volt egy átlag állásod, akkor már üldözött kuláknak számítottál, hiába kellett albérletet fenntartanod, míg aki örökölt csak a lábát lógatta valami könnyed alibi állással.
Ennek megfelelően, csak az állami szektorban voltak 100%-osan bejelentve a dolgozók, piaci szférában meg ment a zsebből zsebbe, vagy a mindenért áfát kérek.
Persze ez ma se tiszta, de határozottan javult a morál.
Ez az MSZP (meg az egész ellenzék) rákfenéje, egész egyszerűen nem szabadna választásnak úgy nekimenni, hogy mi aztán majd adót emelünk és milyen jó lesz!

morph on deer 2020.09.08. 23:00:49

@6.Lenin:
“ Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy bevettél valamit, vagy elfelejtetted bevenni.”
:)
Ez jó!

Amúgy ez így igaz, azért mondom! Egy darabig valóban eltartott, mire felfogtam/míg elhittem, hogy komolyan is gondolják, de bizisten így van!
Hülye vikingek, tiszta sor!
Csak valahogy még mindig jobb ott élni, ha hiszed, ha nem.
Már persze ha szereted a nyugit, meg a tiszta levegőt. Mert ha a pörgés éltet, akkor eltévedtél. :)
Szóval csak felnőtteknek ajánlott.
(Majdnem mint a dohánybolt, csak még inkább.;))

morph on deer 2020.09.08. 23:04:19

@Tényelek:
“ Bocsi, nem szándékos volt!”
:)
Köszi a hírt, így legalább tudom, hogy mégse triplán látok!
Ez annak ellenére jó hír, hogy az úgy tisztán 50% emelkedés lett volna a normál (!!!) állapothoz képest!
:D

morph on deer 2020.09.08. 23:24:21

@Tényelek:
“ akkor ma már nem ritka, hogy párszáz kilómétert kell neki utaznia”

Az azért eddig sem volt annyira ritka, tekintve a távolságokat.
Az egy qrvanagy ország, és például északon az, hogy a fiatalok elmennek a diszkóba hétvégén, simán jelentheti azt, hogy kétszáz kilométer oda, meg annyi vissza, - és ez ott normális!

Én nem tudok arról, hogy bezártak volna szülőotthonokat, pedig naponta olvasom a svéd híreket.
Amiről viszont tudok, hogy az ottani egészségügy egészen szarul áll a személyzetet illetően, és ezen a járvány csak rontott.
Sok helyen túlhajszolttá váltak a dolgozók, és sorra hagyják ott a melót, mert elég volt...

Az biztos viszont, hogy például képzett bábát százas nagyságrendben keresnek, - a minap olvastam, hogy közel négyezer fő hiányzik az egészségügyben, és abból hatszáz valahány a barnmorska, azaz bába.

Ugyancsak a minap olvastam, hogy soha korábban nem látott mértékű fejlesztést indítanak a szociális szférában, az egészségügyben, az idősgondozásban és az oktatásban. Ha jól emlékszem 80 milliárd SK most, és másik 55 jövőre, - ami ki tudja, hogy mit eredményez, de ez nagyon nem kevés!

Ha olvasol svédül, akkor előkeresem a cikket, mindenesetre nem mondanám, ha nem így lenne.

morph on deer 2020.09.09. 00:01:58

@nincs1agy:
“ ...vele fennállt a veszélye, hogy egy balközép szodem jellegű középpártot építhetne fel, amivel keresztbe tett volna Ferkóék fúziós törekvéseinek..”

Azzal az arrogáns attitűddel semmit nem lehet felépíteni, nemhogy pártot!
Próbálj már visszaemlékezni: arról volt szó, hogy majd ő folytatni fogja az összefogási tárgyalásokat, - amivel kapcsolatban addigra már nagyjából megszülettek a megállapodások, - amiből aztán semmi nem lett, mivel Botka senkivel sem tárgyalt!
Később pedig elhangzott, hogy pedig bizony mindenki csatlakozhatott volna HOZZÁ, viszont senki nem kereste meg ezügyben, szóval az összes többi párt a hunyó, hogy nem lett megállapodás!
Így aztán nem csoda, hogy az MSZP támogatottsága Botka jelöltsége idején vadul csökkenni kezdett, nézz utána!
Ne kellett megfúrni, elintézte azt ő maga!

2020.09.09. 00:07:40

@morph on deer:
Kérdés, hogy azt a 2500. \Ft \ milliárdot pluszban vagy összesen költik az ön által írt ágazatokra?
Ez nem olyan nagy összeg, nálunk is rányomnak közel ennyit évente, bár a béka fenekére építve ez nem annyira látványos.
A poén, hogy a svédeknél, ahol az egész világon a legelsők között lett általános a személyzetet segítő eszközök használata a sok éve tartó migráns etetés miatt úgy lerohadt az eszközpark, hogy manapság sok idősotthonban, kórházban a betegeket úgy kell mozgatni, mint Moldáviában, miközben a létszámot a gépesített változatra szabták,..., ez a menekülés oka.
Arra tippelek, hogy ez a pénz nagyjából ennek a pótlására elég, mert Mohamednéék biztosan nem fognak beállni dolgozni, arra már rengeteg pénzt költöttek, hátha, de nem jött be.
Úgy általában a skandinávok nagy szarban vannak, a finneket kivéve, mert a költségvetés egyre nagyobb hányadát tesz ki a migrik ellátása,..., a svédek már évek óta foltozzák a büdzsét.

alöksz róz 2020.09.09. 00:18:05

@morph on deer: "Azzal az arrogáns attitűddel semmit nem lehet felépíteni, nemhogy pártot!" - nana! szeretett ferencednek is sikerült. de botka nem volt olyan pofátlan és gátlástalan, mint gyurcsány, ez tény.

alöksz róz 2020.09.09. 00:20:23

amúgy egész jó írás, meglepő, olyan mint ha nem is a b1-en jelent volna meg
:D

midnight coder 2020.09.09. 07:59:11

Tragédia. Ezzel eltűnik az egyetlen olyan párt a magyar parlamentből aki politikai okokból embereket végeztetett ki, börtönöztetett be, vagy csak veretett szarrá. Nagyon fognak hiányozni. Ja bocs, nem is...

A szépséghiba csak az, hogy a belőle kinőtt DK változatlanul velünk lesz. És amíg ők, addig Viktor bácsi is.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 08:48:28

" ... Ez konkrétan putyini és lukasenkai tempó, bizonyíthatóan még Orbán se jutott eddig. ... "

Grabovszkij egyfaszom, mostmár azér jó lenne, ha eldöntenéd, hogy ki az ország legnagyobb autokratája ... ráadásul ez úgy hangzik, mintha kétségbe vonnád, hogy a Nagy Vezetőnk diktatúrát épít.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... Igen, színészmeseterséget oktatnak. Volt közben kis politikai gazdaságtan, meg vinnyogászki nyilas magyarkodást szeretne oktatni, de ezek nem változtatnak az alapokon, hogy kitűnő színészeket képeznek. ... "
Amire amúgy a társadalom 99%-ának nincs igénye, csak a megmondó elit az amelyik, ezt az egész léhűttő és felesleges társaságot előtérbe tolja, és mesterségesen fenntartja a kutúrterrort, amiben deklarálják, hogy mi a kutúra, még akkor is, ha a társadalom 99%-a azt másképp gondolja. És ne jöjjön senki azzal, hogy de a Csuti Törpe pártja, mert a kurcsányiták, a maszopiták és az orbániták is egyként piedesztálon tartják a saját ideológiájukat harsogó udvari bolondjaikat, akik egymás közt vívják a kultúrharcot, miközben egy egész országot kultúrterrorban tartanak, mondván, hogy ők a letéteményesei annak, hogy mi az úgy nevezett kultúra...

chrisred 2020.09.09. 08:57:16

@Tényelek: Azt valahogy elmulasztotta hozzátenni, hogy az állam meg nyújtson olyan szolgáltatásokat, mint Svédországban.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 08:58:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... otka volt az egyetlen karakán szoci, aki elutasította az elkúrót. A geci ezt nem engedhette. ... "

O1G pontosan tudja, hogy a jelenlegi rendszer kurcsányra van felhúzva. A Csuti Mini Napóleon Bandáját azt tartja egyben, hogy lehet mondani, hogy a kurcsány kilövette 2006-ban a Zemberek szemét, és ezzel tartja egyben a NER-t, ami különben már rég széthullott volna a gecibe...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.09. 09:00:48

@Eltiltott Vélemény: Ne magadból induljál ki.

Kádár alatt még a prolik is jártak színházba.

A színjátszás alapból politikamentes, csak a diktatúrák próbálják rákényszeríteni az ideológiájukat, de ebből nagy művek nem születnek. Annál inkább magukról a diktatúrákról. :))

midnight coder 2020.09.09. 09:11:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Kádár alatt még a prolik is jártak színházba."

De csak mert előírt kultúrprogram volt, és finoman szólva nem járt nagyon jól aki kihagyta. Arra azért kíváncsi lennék, hogy a 2 millió pesti polgárnak vajon hány ezreléke jár rendszeresen színházba. Különösen akkor, ha a standup comedy műfajt kihagyjuk.

chrisred 2020.09.09. 09:21:23

@midnight coder: Konkrét számot természetesen nehéz mondani, de ez talán támpont lehet:

szinhaz.org/csak-szinhaz/csak-szinhaz-hirek/2017/08/05/ujra-megdolt-a-nezoszam-rekord/

"A 2008-as válság óta megduplázódott a színházba járók száma: 2016-ban 7,1 millió néző közel 29 ezer előadást látott. A majd egy évtizede tartó színházi konjunktúra nyomán egyre több színháznak jelent gondot, hogy a jelenlegi játszóhelyét kinőtte. Van olyan teátrum, a Madách Színház, amely emiatt áttért az egész éves nyitvatartásra."

Az igazság szerint, amióta az okostelefonok véget vetettek az otthoni tévéhez kötöttség korszakának, a színház és a hasonló rendezvények a reneszánszukat élik. (Persze nem most, a járvány idején.)

6.Lenin 2020.09.09. 09:24:26

@morph on deer:

Csak azt soha nem értem, miként lehet a körtét, és a dinnyét összemérni?
Vagy a két nép történetét miért nem hasonlítod össze? Teljesen más körülmények, mentalitás. Miért nem hasonlítod őket egy lusta keleti néppel? Nyilván tudod, hogy nem lehet, hiszen másak a körülmények, az egész életfelfohásuk.

Azt megértem, hogy így kiválóan lehet akár a saját nemzetedet lealacsonyítanod, alávalónak feltűntetni, de azt a részét szintén nem értem, hogy ilyenkor saját magad is minősíted, de azt valahogy mindig figyelmen kívül hagyjátok.

Lenézed a Fideszre szavazókat, de nem érted, hogy pont ezért szavaznak rájuk, mert nem tartják alávalónak őket, hanem megpróbálják a sok évszázados lemaradást-amiről esetleg pont nem ők tehetnek-valahogyan pótolni, megszüntetni.

Miért nem a magyar nemesség, a mindig másoknak megfelelni vágyó uri osztály a felelős, akik párizsi, londoni kuplerájokban sírtak, vagyonokat elbaszva a kurvákra, hogy milyen elmaradott ország vagyunk.

Te is keresztlevelekkel, kutyabőrrel dicsekszel, és másokra kened a felelőséget, (mert talán belül érzed, hogy kik is az igazi felelősök).

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 09:26:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... Kádár alatt még a prolik is jártak színházba. ... "

Hát, elég prolik voltak a szüleim, de gyakorlatilag soha sem voltak színházban, sőt a haverjaik között sem ismertem színházba járót. Nálunk (Kőbányán) a suli szervezett olyan osztály szintű (kötelező) színházba járást, ahová az ünneplő rucit kellett felvenni, és végig kellett szenvedni csöndben az előadást, a végén meg tapsolni kellett, miközben az járt a fejünkben, hogy megyünk ki a grundra focizni, csak legyen már vége ennek a szarnak. Már akkor is kultúrterror volt!
Jelenleg is legnagyobb pofája ennek az úgynevezett értelmiségi söpredéknek van, legyen az újságíró, bármilyen színművész vagy szimplán egy szarrágó celeb, Velük van tele a közélet, ők határozzák meg, hogy mi az úgynevezett kultúra, ezt szolgálják ki a politikusok, hogy a hátukon hatalomba kerüljenek, vagy ott tudjanak maradni.

Eklatáns példa erre a színészipari buzeránsok és LKBTQtyafasza felemelkedése, mint védett és kitüntetett kisebbség. Rájuk szabták a liberálfasiszta politikát, elindították a liberálfasiszta-genderista véleményterrort, ezzel tartja magát hatalomban a teljes nyugati liberálfasiszta politikai horda.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.09. 09:28:11

@midnight coder: Színháza válogatja. A Nemzeti előtt hosszú sorok kanyarogtak Alföldi alatt, vinnyogánszki alatt ingyér se tudják megtölteni. :))

Mindazonáltal vinnyogánszki egy kitűnő rendező, kitűnő ember, csak a politikai ambíciói elferdítették a lelkét, csak úgy, mint Mészaros Viktornak.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 09:29:45

@chrisred: " ... "A 2008-as válság óta megduplázódott a színházba járók száma: 2016-ban 7,1 millió néző közel 29 ezer előadást látott. A majd egy évtizede tartó színházi konjunktúra nyomán egyre több színháznak jelent gondot, hogy a jelenlegi játszóhelyét kinőtte. Van olyan teátrum, a Madách Színház, amely emiatt áttért az egész éves nyitvatartásra." ... "

Akkor kurvára itt lenne az ideje, ha csepürágóék is áttérnének a piaci alapú finanszírozásra, mert rohadtul kártékony, hogy rájuk (és a sportolókra) milliárdokat baszik el az állam, anélkül, hogy az ország egészségügye az 1-ről a 2-re jutna ...

6.Lenin 2020.09.09. 09:33:02

@Eltiltott Vélemény:

Tökéletes. Gratulálok. És ők diktatúráznak, akik 3 millió állapolgárt lemucsaiznak.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 09:37:25

@chrisred: " ... "A 2008-as válság óta megduplázódott a színházba járók száma: 2016-ban 7,1 millió néző közel 29 ezer előadást látott. A majd egy évtizede tartó színházi konjunktúra ... "

Hát, igen ez kb azt jelenti hogy átlagosan egy-egy előadást 245 személy látott, beleértve azt is amikor az iskolák tanulói is ki vannak vezényelve, hogy "átjárja őket a kutúra szelleme". Az ilyen kivezényelt "teltházas" műsorok erősen emelik a statisztikát, igazolandó, hogy nem hiába öntik a magyar kultúrába a milliárdokat, mert lám, micsoda nézőszámok ...

chrisred 2020.09.09. 09:38:33

@Eltiltott Vélemény: A kettőt ne zagyváljuk össze. A színházakban magyar munkavállalók magyar nyelvű előadásokat tartanak (ilyen szempontból a világon nyilvánvalóan a világon egyedülálló módon, mert egyetlen országban máshol sem tartanak magyar nyelvű színházi előadásokat), míg a stadionokban közpénzből fizetik a sokadrangú, többségében balkáni, ukrán és afrikai játékosok által produkált, az európai rangsorban jelenleg 31. helyen álló magyarországi profifutballt.

6.Lenin 2020.09.09. 09:39:05

@Eltiltott Vélemény:

Na ebben már nem mindennel. Nyilván az egészségügyön lehetne javítani, de...

Az egészségügy megoldásának kiindulása, az egészségges életmód, pl sport, csak alkalmazni , használni kéne.

az egészségügy soha senki alatt nem fog az1-ről a 2-re jutni, mert, pl jön egy ilyen vírus, ésa sokat dicsért nyugat 1 mp alatt összeomlik, de mindenki más is.

Az egészségügy egy politikai kérdés, remekül lehet ellenzékből a másikat baszogatni, hogy aztán kormányon esetleg még nagyobb károkat lehessen csinálni.

6.Lenin 2020.09.09. 09:39:58

@chrisred:

Akkor te miért zagyválod össze a két kérdést?

chrisred 2020.09.09. 09:40:19

@Eltiltott Vélemény: Ezt azért össze kell vetni a színházak befogadóképességével, mert egyes kamaraszínházi előadásokra csak pár tucat nézőt lehet beengedni.

nincs1agy 2020.09.09. 09:41:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Hülyeség..Volt olyan darab, amire csak két hónappal későbbre tudtam jegyet foglalni. Zsótér is számos előadást rendezett a színházban,
Ami viszont rontotta az átlagot, hogy túl nagy teret kaptak a határon túli színházak vendégelőadásai. A szándék méltányolandó, de be kell látni, hogy a pesti közönséget ilyen mértékben nem érdeklik ezek a színházak..

FCUK 2020.09.09. 09:41:29

@Eltiltott Vélemény: részben igazad van, valóban esélytelen az ellenzék, amíg Fletó képben van, és ez jó az országnak :)

nincs1agy 2020.09.09. 09:43:00

@chrisred: Vagyis te nem örülsz a külföldi munkavállalóknak? Meg vagyok döbbenve..::)

nincs1agy 2020.09.09. 09:45:04

@Eltiltott Vélemény: Ha piaci alapon működnének, a brutális jegyárak mellett drasztikusan lecsökkenne a nézőszám..

chrisred 2020.09.09. 09:45:36

@nincs1agy: Nem csodálom, mert havonta csak kétszer-háromszor írom le, hogy nem örülök nekik. :)

6.Lenin 2020.09.09. 09:45:43

@chrisred:

De hát pont, hogy te is öszzagyváltad. Már te se érted amit írsz?

chrisred 2020.09.09. 09:46:57

@6.Lenin: De igen, én értem, de úgy fest, te nem. Éppen hogy elhatároltam a kettőt egymástól.

nincs1agy 2020.09.09. 09:47:53

@chrisred: " mert egyetlen országban máshol sem tartanak magyar nyelvű színházi előadásokat"

Dehogynem. Pl. Kolozsvár , Nagyvárad, Szatmárnémeti, Szabadka..

chrisred 2020.09.09. 09:50:50

@nincs1agy: Bocs, igazad van, időnként elfelejtem, hogy azok más országok. :)

nincs1agy 2020.09.09. 09:51:42

@chrisred: Régebben az volt a mantra, hogy a más futballkultúrából érkező játékosok javíthatják a hazai labdarúgás színvonalát. Szegény Mészöly mit kapott a libsiktől, amikor a fáról nemrég lemászott focistákról beszélt..:)
Mészöllyel vagy egy véleményen mégis? :)

nincs1agy 2020.09.09. 09:55:52

@chrisred:

"a sokadrangú, többségében balkáni, ukrán és afrikai játékosok által produkált"

Ezek a sokadrangú játékosok elverték Celticet és továbbjutottak

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 09:59:04

@nincs1agy: " ... Ha piaci alapon működnének, a brutális jegyárak mellett drasztikusan lecsökkenne a nézőszám.. ... "
Valóban? Netán találkozna valahol a kínálat és a kereslet? Kiderülne végre esetleg, hogy mi az ami valóban értéket képvisel az emberek szemében és mi az amit csak hájpolnak a belterjesek?

chrisred 2020.09.09. 10:00:28

@nincs1agy: Nem értek vele egyet, mert felőlem az játszik a magyar bajnokságban, akit a klubtulajdonosok megfizetnek, feltéve, hogy a saját pénzükből vagy a klub bevételeiből teszik, és nem közpénzből.

chrisred 2020.09.09. 10:03:06

@nincs1agy: Az szép volt, és remélhetően javít is az országrangsorban elfoglalt helyünkön. De attól az általános teljesítményre még a 31. hely a jellemző.

chrisred 2020.09.09. 10:04:14

@Eltiltott Vélemény: És bezárni a galériákat, múzeumokat is, amik nem képesek önmagukat eltartani?

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 10:09:07

@chrisred: " ... A színházakban magyar munkavállalók magyar nyelvű előadásokat tartanak (ilyen szempontból a világon nyilvánvalóan a világon egyedülálló módon, mert egyetlen országban máshol sem tartanak magyar nyelvű színházi előadásokat) ... "

Ez nem jelenti azt, hogy mindezt kötelezően állami támogatással kell csinálni. Legyen politikamentes, és piaci alapú az egész, és kiderül, hogy valóban életképes-e ez a több tízezernyi csepürágó által nyújtott szolgáltatás . Ha nem életképes, akkor majd a színészurak (és hölgyek) tanulnak másik szakmát és elmennek dolgozni. A BKV és a BP-i kórházak például állandóan létszámhiánnyal küzdenek...

6.Lenin 2020.09.09. 10:09:26

@chrisred:

Igen a körtét próbáldat a dinnyével összvetni. Az igaz, hogy mindkettő gyümölcs, a szinház és aprofi foci is szórakozás valakiknek, de....

6.Lenin 2020.09.09. 10:12:11

@Eltiltott Vélemény:

Nagy kár, de kezdem azt hinni, hogy az a beírásod, amiért gratuláltam, csupán véletlen volt a részedről. Kár.

nincs1agy 2020.09.09. 10:12:48

@chrisred: A színházak is közpénzből működnek, és a világ számos más országában is komoly állami-önkormányzati pénzeket tesznek a fociba. Már az olasz első osztály középcsapatainál sincsenek meg közel se a régi nézőszámok.

chrisred 2020.09.09. 10:14:36

@6.Lenin: Nem. Valamit nagyon benéztél. A körtéről azt mondtam, hogy körte, az almáról meg azt, hogy alma.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 10:15:46

@chrisred: Hát, nem lehetetlen, hogy ott is van egynéhány amelyik létjogosultsága megkérdőjelezhető... Amúgy is, már adott a technika, hogy szinte az összes ilyen jellegű gyűjtemény digitalizálásra kerüljön, és akkor az eredeti konzervált állapotú megőrzésén kívül nincs szükség túl sok látogatói infrastruktúra fenntartására, kell néhány múzeum, ahol párhuzamosan több dolog van időszakosan kiállítva, mintegy turista látványosság gyanánt, a többségben állandó kiállítások pedig az interneten megtekinthetők.

nincs1agy 2020.09.09. 10:15:46

@chrisred: Te a múzeumokat szereted más a futballt. Valaki pedig mindkettőt..:) Viszont valami különös oknál fogva nem sok politikai párt van, aki az állami támogatású futball és élsport megszüntetésével kampányolna..Vajon miért?

nincs1agy 2020.09.09. 10:17:08

@chrisred: Jelenleg Törökországot és Szerbiát megelőzve másodikak vagyunk NL csoportunkban..

chrisred 2020.09.09. 10:17:27

@nincs1agy: Hol tesznek be állami pénzeket a fociba? Az önkormányzati pénz az más ügy, ha a helyi adófizetők így támogatják az ottani sportklubot, abba nem ott lakó embernek nem lehet beleszólása.

chrisred 2020.09.09. 10:18:38

@nincs1agy: Én szeretem a futballt, csak az államszocialista sportpolitikát nem.

nincs1agy 2020.09.09. 10:19:26

@Eltiltott Vélemény: Vannak olyan hangok, hogy az állami színészképzést is meg kellene szüntetni..

6.Lenin 2020.09.09. 10:19:41

@chrisred:

Igen, kezdelek megismerni, de nem tudsz átverni.
Elismerem, hogy én vagyok a hülye, hogy néha megszólítalak, vagy válaszolok. Megpróbálok leszokni erről. Semmi értleme veled véleményt cserélni, bármikor kifordítod a sajátodat, csak azért, hogy az utolsó szó a tiéd legyen. Legyen a tiéd.

nincs1agy 2020.09.09. 10:20:01

@chrisred: Akkor a világ legtöbb országának sportpolitikáját nem szereted..

chrisred 2020.09.09. 10:23:26

@nincs1agy: Aminek nagyon örülök, és remélem, kijutunk az EB-re (ha végre valamikor megtartják). De a válogatott sikereinek nem sok közvetlen kapcsolata van a magyarországi futballal. Szoboszlai például 15 éves kora óta Salzburgban focizik. Az ottani csapatot meg nem közpénzből nyomják, mindenki támogatja, aki Red Bullt iszik. :)

6.Lenin 2020.09.09. 10:29:35

@nincs1agy:

Nem kéne, mert mindkét szórakozásra valakiknek szükségük van. Az államnak is egy bizonyos részt vállalnia kell a támogatásukból is, hiszen az ország polgárairól van szó. Csak kellene találni egy közösen elfogadható megoldást, hogy egyiket se tudja valamelyik fél CSAK A MAGA javára kihasználni. Legyen baloldali, liberális, konzervatv, LMBTQ , stb kultúra, szinház, zene, film, bármi, és legyen falusi, és profi foci is. Mindekinek legyen meg a saját igényei szerinti szórakozása.
Akkor készíthessen bármelyik oldal filmet, ha soha egyyik se nyer oszkárt, nagy medvét, vagy hányadik valamilyen rangsorban. Az lehet egy plusz, de nem a lényegi kérdéd.

A diktátorok meg felejtsék le, hogy másokat diktátorozzanak.

nincs1agy 2020.09.09. 10:32:41

@chrisred: És előtte hol focizott? Ennyi erővel Messinek sincs sok köze az argentin labdarúgáshoz..
Az osztrák "tarka válogatott" meg csúnyán leszerepeltek az EB-n. Tőlünk pl. kettőt kaptak..

nincs1agy 2020.09.09. 10:33:56

@6.Lenin: Rengeteg magán színészképző működik. Ez nem olyan eszközigényes oktatási forma, mint mondjuk az orvos vagy a villamosmérnök..

chrisred 2020.09.09. 10:34:31

@nincs1agy: Valóban nem. Ha mondjuk Kínába vagy az arab sejkek bajnokságaiba igazol egy magyar játékos, azokat ugyanúgy állami alkalmazottaknak tekintem.

chrisred 2020.09.09. 10:37:23

@nincs1agy: "Ennyi erővel Messinek sincs sok köze az argentin labdarúgáshoz.."

Tényleg nincs. Ha Barcelonában nem kapja meg azt a drága hormonkezelést, nem profi sportoló lett volna belőle, hanem fejlődési rendellenességgel küzdő felnőtt.

6.Lenin 2020.09.09. 10:42:38

@nincs1agy:
Az egy másik kérdés, hogy aki akar, az mehetne magán iskolákba. Volt ilyen, hogy jeles szinészeink magánuton lettek nagyok.
Az államnak se szabadna teljes mértékben kiszállnia sem a sportból, sem a kutúrából.
Mindkettőben lehetnek olyan események, amik más ágakban is lehetnek nyereséges bevételei. pl idegenforgalom, stb.
Egyiket sem szabadna kisajátítania senkinek sem. Igaz ez már talán túl idealista elképzelés. Akkor mivel is tudnánk egymást baszogatni.

nincs1agy 2020.09.09. 10:43:18

@chrisred: Ahogy a legtöbb argentin vagy brazil válogatott játékosnak sem, de a holland sztárjátékosok többsége sem a holland bajnokságban játszik..

nincs1agy 2020.09.09. 10:45:07

@6.Lenin: Túl sok színész képeznek ma Magyarországon. ez egy alapvető probléma. Ha magánintézmények számát nem lehet korlátozni, akkor az állami képzést kellene megszüntetni. Az oktaókat felszívná a magánszféra..

chrisred 2020.09.09. 10:46:30

@nincs1agy: De a holland játékosok többségét a holland utánpótlás nevelte ki, és felnőtt profi játékosként igazoltak el Hollandiából. Míg Messi gyerek volt, amikor elhagyta Argentínát, és a Barcelona utánpótlásában lett profi játékos.

midnight coder 2020.09.09. 10:46:47

@6.Lenin: Ebben az esetben kérnék államilag támogatott VR szemüveget. Mert ha a focidrukker vagy a színházrajongó szórakozását ér állami pénzből finanszírozni, akkor az enyémet is.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 10:47:19

@nincs1agy: Nem kell bezárni, de erre felhúzni egy egész egyetemet szükségtelen, amúgy is van egy csomó ripacsképző piaci alapon, és nem a diplomán múlik, hogy ki az aki jó színész, és ki az aki csak ripacs marad élete végéig. Elég lenne, ha valamelyik "büfészakos" egyetem egyik kara lenne a színészképző, meg az egyéb komolyabb szakértelmet és szervezést igénylő szakmai (rendező, dramaturg stb.) képzést nyújtó kar.

chrisred 2020.09.09. 10:50:26

@nincs1agy: Ahogy rengeteg felsőfokú szakképzést nyújtó magánintézmény létezik, ugyanakkor léteznek egyetemek is, ahol állami képesítést lehet szerezni. Ez a helyzet színészképzésben is, van egy egyetem, meg mellette magántanodák.

6.Lenin 2020.09.09. 10:52:53

@midnight coder:

Én meg egy nagycsoscű szőke 48, 5 kg-os hölgyet. A színház, foci koncertek tömegigényt elégíthetnek ki, nem különleges egyéni igényeket. Azokat oldják meg egyinileg.
A 48,5 kg-os szőkét meg hajkurásszam én, ha birom szusszal.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 10:53:00

@nincs1agy: " ... Túl sok színész képeznek ma Magyarországon ... "
Túl sokan gondolják azt, hogy színésznek lenni jó!
Túl sokan akarnak exhibicionista hajlamaikból, különösebb munka nélkül jól élni... mert ezt látják a médiában.

Aki dolgozik annak szar, gürcöl egész héten, mégsem jut egyről a kettőre, a sok ripacs és celeb meg állandóan utazik, dől hozzájuk a péz, azt csinálnak amit akarnak övék a világ, naná hogy ezzel akarnak inkább azonosulni és nem azokkal, akik úgymond dolgozni járnak...

2020.09.09. 10:56:21

@Eltiltott Vélemény: @chrisred:
Piaci alapon akkor működhet a spot, kultúra egy országban, ha lakosságnak van annyi pénze, ami döntőképes pozícióba hozza őt.
Ma már sokkal jobb a lakosság anyagi helyzete, mint 10-20 éve volt, de még ma sem vagyunk azon a szinten, hogy a szabadon felhasználható pénzekből fenn lehessen tartani a magyat sportot és kultúrát, amíg ez így lesz, addig, ha az állam kiszáll, ezek a területek megszünnek müködni.

6.Lenin 2020.09.09. 10:59:38

@nincs1agy:

Magánintézményeket szabályozza a piac, ha valakik fantáziát látnak benne, és van is rá igény, tegyék.

Az államnak mindenképpen benne kell maradnia, ahogy az oktatásban, egészségügyben is. Azon felül lehet magánintézmények magasabb igények kielégítésére.

Egy nem szabadna , hogy legyen. Csak egy szűk réteget kiszolgálóra. Most a libsik megpróbálják a kutúrájukat egyeduralkodová tenni. Ezt nem szabadna megengedni. Ráadásul úgy, hogy én szórakozom, te meg fizeted.
Egyik oldalról sem szabadna valamiféle kultúrterrort megengedni.
Szerintem.

chrisred 2020.09.09. 11:07:51

@Tényelek: A profi futball a tömegszórakoztatás része. Az finanszírozza, akit érdekel. Ahol nincs rá érdeklődés, nincs fizetőképes kereslet az árura, akkor ott nincs profi futball. Magyarországon 20 éve nagyjából ugyanakkora az első osztály átlagnézőszáma, 3 ezer körüli (ráadásul ebben az évtizedben a korábbinál alacsonyabb létszámú bajnoskág produkálja ezt a nézőszámot. Lehet állami pénzből futball tamagocsit játszani, de ez nem változtat semmit a tényeken.

Ettől persze teljesen eltérően kell kezelni a sportnak valóban a társadalom sportkultúrájához tartozó részeit, a tömegsportot, a gyerek- és az ifjúsági sportnevelést. Ezeket szükséges állami pénzekkel működtetni, mert befektetés a társadalom részéről, ami idővel busásan visszatérül.

2020.09.09. 11:09:48

@Eltiltott Vélemény:
Jelenleg úgy működik a színészképzés, hogy az egyetemen oktató öskövületeknek vannak magániskolái, ahová főként a saját mpostani és leendő diákjaik járnak kemény pénzekért.
A tananyagok lazák, hogy vígabban fizessenek a szülők, ezért van hiány olyan színészekből, akikkel klasszikus darabot lehet színpadra vinni.
A végzett diákok zöme semmire sem alkalmas, a tudása alapján nem kap állást, évtizedek óta kapcsolati alapon jutnak álláshoz, ami javarészt az egyetem oktatói irányítanak,..., szóval ott még a Kádár rendszer maradt csak a szakmai színvonal lett sokkal alacsonyabb.

2020.09.09. 11:18:14

@chrisred:
Élsport nélkül senki sem akar tömegsportolni, ráadásul az olyan ágazat, amihez idő kell, amiből addig nem lesz elegendő szabadfelhasználású a lakosságnak, amíg a pénzt kénytelen kergetni + nincs annyi pénze, hogy finanszírozni tudjon egy amatör futóversenyt utazásban, felszerelésben, időben..
Amíg mozgás és egyébb kulturális téren társadalmi szegénység van, addig az államnak, önkormányzatoknak kötelessége finanszírozni azt!

2020.09.09. 11:23:41

@chrisred:
Ami még komoly gond, hogy nekünk nincs jelentős tőkés osztályunk, akiktől elvárható, hogy finanszírozzanak, ahogyan ezt az osztrákoknál, németeknél, cseheknél csinálják.
A mi Mészáros, Garancsi, Csányi féle embereink , áldoznak sokat de túl csórók meg kevesen is vannak.

konrada 2020.09.09. 11:33:53

@6.Lenin:" Én meg egy nagycsoscű szőke 48, 5 kg-os hölgyet."
Törpékre indulsz be?!;))

chrisred 2020.09.09. 11:37:01

@Tényelek: "Élsport nélkül senki sem akar tömegsportolni,..."

Ezt én egyáltalán nem érzem bizonyítottnak.

"...ráadásul az olyan ágazat, amihez idő kell, amiből addig nem lesz elegendő szabadfelhasználású a lakosságnak, amíg a pénzt kénytelen kergetni + nincs annyi pénze, hogy finanszírozni tudjon egy amatör futóversenyt utazásban, felszerelésben, időben.."

Ezért kell támogatni közpénzből is.

"Amíg mozgás és egyébb kulturális téren társadalmi szegénység van, addig az államnak, önkormányzatoknak kötelessége finanszírozni azt!"

Egyetértek.

chrisred 2020.09.09. 11:41:52

@Tényelek: Csak ezzel az a gond, hogy ha ők abból a pénzből támogatják a versenysportot, amit mi adóban befizetünk, aztán az állam kiosztja nekik, vagy nekik kellene adóban befizetni, de az állam elengedi nekik, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad, az ugyanúgy állami támogatás, csak egy átutalási fázissal több vagy kevesebb. Szerintem az áltőkésosztályt ebből nyugodtan ki lehet hagyni, a szurkolók a maguk leadózott jövedelméből költsenek az élsportra, és az legyen minél előbb elég nagy ahhoz, hogy fussa az ilyen hobbikra is.

6.Lenin 2020.09.09. 11:44:13

@konrada:

Itt nem kimondottan a magassága a lényeg a 48,5 kg-ból kb 24 kg a 2 db csöcs, a többi majdnem lényegtelen. A súlyból adódóan kis fogyasztása van a hölgynek, és, ha megyek sétálni, a hátizsákomban is simán cipelhetőnek tűnik. Egy rakat pozitív dolog ez.
Az én koromban már sok mindenre is figyelemmel kell lenni. Nem csak a résen lenni.

nincs1agy 2020.09.09. 12:05:19

@chrisred: A színész képesítést nem tudod külföldön használni. Az a gond, hogy ebben a szektorban iszonyatos túlképzés van, akik közül nagyon sokakat nem tudnak foglalkoztatni. Ezt Verebes István mondta egy interjúban..
Első körben én is a magánsulikat vágnám vissza, de ezt ugye nem nagyon lehet, így marad az állami intézmény megszüntetése, természetesen felmenő rendszerben..

nincs1agy 2020.09.09. 12:08:44

@chrisred: Szoboszlait is a magyar-pl. Videoton- utánpótlásban nevelkedett 15 éves koráig, akárcsak Messi az argentinben . Másrészt a válogatott nemcsak Szoboszlaiból áll..

chrisred 2020.09.09. 12:11:14

@nincs1agy: A magyar tanári képesítésedet sem tudod külföldön használni. Akkor ne legyen állami tanárképzés Magyarországon?

Szerintem a túlképzés legyen azoknak a problémája, akik magán színészstúdiókat működtetnek, vagy ott tanulnak. Nekik a pénzük bánja, ha sikertelenül fektették be, vagyis a képzés végeredménye nem jár foglalkoztatási lehetőséggel.

nincs1agy 2020.09.09. 12:16:20

@chrisred: Magyar tanárból nincs túlképzés. sokkal kevésbé vonzó a fiatalok számára, mint a színészet.

"Szerintem a túlképzés legyen azoknak a problémája, akik magán színészstúdiókat működtetnek."

Hat nem igazán az ő problémájuk, hanem azoké a szerencsétleneké, akiket becsábítanak és milliós tandíjakat húznak le róluk. Illetve a szüleiké. Az államnak valamilyen módon be kell avatkoznia ebbe a brutális túlképzésbe. Egyszerűen nincs szükség ennyi színészre. Éppúgy ahogyan beavatkozott a kommunkáció-büfé-ruhatár szakok költségtérítésessé tevésével..

chrisred 2020.09.09. 12:21:09

@nincs1agy: 444.hu/2016/11/18/16-evesen-mar-vihetik-is-a-magyar-foci-egyik-legnagyobb-tehetseget

"Szoboszlai székesfehérvári nevelés, de nem videotonos és nincs köze a közeli Felcsúthoz sem. Két szülő alapította 2007-ben a Főnix Gold FC-t. Az utánpótláscsapat szakmai vezetője Dominik apja, Szoboszlai Zsolt, egykori tatabányai játékos.

A Főnix Goldnál az akadémiai szint előtt kezdenek foglalkozni a gyerekekkel. Ez azért fontos, mert az akadémiákból egyelőre nem árasztották el kiváló játékosok a magyar focit. Az akadémiák és Csányi Sándor is azzal indokolja ezt, hogy nem kapják meg a gyerekek a szükséges alapokat."

Ez pont a gyereksport részről szól, a amit az előbb is leválasztottam a profi futballról.

chrisred 2020.09.09. 12:23:09

@nincs1agy: "Hat nem igazán az ő problémájuk, hanem azoké a szerencsétleneké, akiket becsábítanak és milliós tandíjakat húznak le róluk. Illetve a szüleiké. Az államnak valamilyen módon be kell avatkoznia ebbe a brutális túlképzésbe. Egyszerűen nincs szükség ennyi színészre. Éppúgy ahogyan beavatkozott a kommunkáció-büfé-ruhatár szakok költségtérítésessé tevésével."

Előbb írtad, hogy az állam ebbe nem avatkozhat bele, ha kóklerek milliókat húznak le a balekokról a semmiért, attól az még nem lesz jobb, ha megszüntetik a valódi színészképzést valódi tanárokkal.

chrisred 2020.09.09. 12:25:59

@nincs1agy: "Éppúgy ahogyan beavatkozott a kommunkáció-büfé-ruhatár szakok költségtérítésessé tevésével.."

Ugyanúgy a Színművészetin is vannak államilag finanszírozott és költségtérítéses helyek.

nincs1agy 2020.09.09. 12:27:23

@chrisred: Ez a kevésbé jó megoldás ahogy írtam, de a világon másutt is van olyan ország, ahol nincs államilag támogatott színészképzés.

nincs1agy 2020.09.09. 12:28:35

@chrisred: Kevesebb államilag finanszírozott kell..De egyébként rájöttem, hogy nyitott kapukat döngetek, hisz más nem állami az SZFE, hanem alapítványi önálló gazdálkodással. Az állami csecset sírják vissza a hallgatók

2020.09.09. 12:31:05

@chrisred:
A focinak kiemelt társadalmi jelentősége van , ezért pl. az. ENSZ. segélyalapja sok milliárd dollárt adott az afrikai országoknak stadion építésére, sporttevékenység finanszírozására.
Ezzel össze lehet fogni a kózösségeket, sportra ösztönzi a tömegeket, mert csapatjáték és kitörési lehetőséget biztosít, ami a tömeghatást is erősiti.
Szenegál meg a többiek az ENSZ pénzéből fejlődött, verik a fél világot, meg rengeteg játékost ad el.
A mi tőkéseink semmivel sem rosszabbak, mint a kintiek, a csehek nagytőkései is lopták a vagyonukat, csak ők a 90-es évek elején a közösségi tulajdonjegyekkel trükköztek, de az itteni kényszerü túlárazást is az osztrák Strabag hozta Magyarországra, mert otthon márv150 éve ezt csinálja,......., de a német cégek is épp most fejik az államot a kurczarbeittal.

nincs1agy 2020.09.09. 12:33:08

@chrisred: A Videotonnál is volt előtte, és talán az MTK-nál is. De Sallai pl. a Puskás akadémián nevelkedett, Hollander a Kispestnél, Gulácsi az MTK-nál..

chrisred 2020.09.09. 12:34:34

@nincs1agy: Hollywoodban nincs értelme állami képzésben színészeket gyártani, mert azt megteszik helyettük az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában Dél-Afrikában. És még pár világnyelvet említhetnék az angolon kívül. Magyar nyelvű színészeket viszont Magyarországon kívül sehol sem képeznek. (Jó, a kedvedért: még néhány helyen a trianoni határ mögötti magyar területeken is.)

chrisred 2020.09.09. 12:39:29

@nincs1agy: Na most akkor döntsd el, nálad mi is számít. Holender 14 éves koráig Szerbiában élt, idősebben érkezett Magyarországra, mint Messi Barcelonába. Gulácsi 17 évesen kiment a Liverpool akadémiájára, azóta vissza sem jött külföldről.

2020.09.09. 12:39:45

@chrisred:
Ez egy rendszer és csak akkor működik, ha minden eleme alkalmas a feladat ellátására, mint a mechanikus óránál.
A gyerekek képzése csak akkor lehet gond, ha arra igény van, az meg csak akkor lesz, ha van továbbképzési és munkavállalási lehetőség, illetve relatív siker.
Ebböl bármelyik hiányzik, akkor a rendszer leáll, tehát nem lehet csak a gyerekeket támogatni, mert akkor a rendszer felszámolja önmagát és nem lesz gyerek, akivel foglalkozni kellene.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.09.09. 12:41:14

Lágyfagylaltot, lágyfagylaltot
tolok nektek, gyerekek!

chrisred 2020.09.09. 12:44:52

@Tényelek: De hát van igény rá, a horvátok utánpótlási rendszere arra épül, hogy a legjobbakat jó pénzért elviszik a nyugati profibajnokságokba, és a befolyó pénzt pedig visszaforgatják a gyerekek képzésébe. És ez egy remekül működő rendszer, nyereséget és egy világbajnoki döntőt hozott. Igaz, a horvát bajnokság lényegében félamatőr rendszerben működik, de ez nem sok embert zavar.

konrada 2020.09.09. 12:47:29

...azért jellemző, hogy mennyire érdekes maradt még az MSZP - ez a kommentfolyam: annál még a magyar foci is érdekesebb!;))

2020.09.09. 12:52:26

@chrisred:
A horvátok állami pénzből minden kanyarba építettek stadiont a 90-es években, lakosságarányosan sokkal többet és nagyobbakat, mint nálunk.
Amióta piaci alapra álltak át a fele szétrohadt, a válogatott most még fut az öregekkel, de mivel egyre kevesebb pénz van, tolatnak visszafelé.

midnight coder 2020.09.09. 12:53:17

@Tényelek: "Élsport nélkül senki sem akar tömegsportolni"
Egy fenét nem. Mi ma a tömegsport ? A testépítés, a futás, a bicikli. És egyiket sem azért csinálja a polgár mert szeretne hasonlítani valamelyik élsportolóra, hanem azért mert a WC-ből is az folyik hogy ettől fog 120 évig élni, illetve fiatalon jó példányokat felszedni az ellenkező nemből. Ez a példakép dolog max. a múlt században működött, illetve ma úgy 10-12 éves korig, legalábbis többé-kevésbé ép szellemi képességek esetén.

2020.09.09. 12:56:13

@chrisred:
Dárdai szerint vannak olyan alapok, amit, ha 12 éves korra nem sajátítanak el, akkor esélyük sincs arra, hogy kiemelkedő focista legyen valakiből.

midnight coder 2020.09.09. 12:57:45

@Tényelek: "Amióta piaci alapra álltak át a fele szétrohadt, a válogatott most még fut az öregekkel, de mivel egyre kevesebb pénz van, tolatnak visszafelé"

És ? Most őszintén szólva, ki nem szarja le, hogy a magyar falábúak a szovjet 6:0 óta nem értek el értékelhető eredményt ? Ettől nem lesz sem több, sem kevesebb a fizetésed, és te sem leszel sem okosabb, sem egészségesebb, sem erősebb, de ennek fordítottja sem.

A legviccesebbek ebben a műfajban a németek meg a franciák, amikor lelkesen drukkolnak azért, hogy az ő pénzükből fizetett négerek megverjék a másik ország pénzéből fizetett négereket.

midnight coder 2020.09.09. 12:58:40

@Tényelek: Katasztrófa. Szegény gyerek elkallódik, és agyhalott orrodat is tisztíccsa sportoló helyett lesz belőle orvos, vagy esetleg mérnök.

chrisred 2020.09.09. 13:02:30

@Tényelek: Aha, egyre kevesebb pénz.

mfor.hu/cikkek/vallalatok/a-fradi-dinamo-meccs-megmutatta-miert-sikeres-a-horvat-es-miert-tevut-a-magyar-modell.html

"Az ilyen tranzakciók gyűjtésére szakosodott Transfermarkt adatai szerint a Fradinál például az elmúlt hét évből négyszer fordult elő, hogy többet költöttek játékosvásárlásra, mint amennyi az eladásokból befolyt, miközben Zágrábban végig pozitív volt a szaldó. Ebben a hét idényben a Ferencváros összesen alig 1,5 milliárd forinttal gazdagodott a focisták transzfereinek köszönhetően, a Dinamo viszont több mint 35 milliárddal."

2020.09.09. 13:05:05

@midnight coder:
A testépítők között tömeges az impotencia és örülhetnek, ha megérik a nyugdíjas kort,..., de nagy részüknek ez nem jón össze.
Ha a fiúk sokat bicikliznek, akkor egy idő után nem kell foglalkozniuk a másik nemmel, mert tönkreteszi a prosztatát,..., szóval az nem sport, hanem elhúzott vaszektómia.
A sport lényege, hogy vele meg lehet tanulni küzdeni, nyerni, veszíteni, erősíti a kitartást, céltudatossá tesz,..., és mellesleg, ha jól csinálják, tovább is élnek.

6.Lenin 2020.09.09. 13:08:13

@midnight coder:

És esetleg abban mi a szépség, ha a szinpadon egy kövér, mesztelen rusnyaság veri két férfinek látszó, emberszerű lény farkát? A nézőtér tele volt. Nekik valamiért biztosan az tetszik.

Neked? (hogy tudjunk esetleg hozzád igazodni. Te lennél az etalon?)

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 13:08:58

@Tényelek: " ... A sport lényege, hogy vele meg lehet tanulni küzdeni, nyerni, veszíteni, erősíti a kitartást, céltudatossá tesz,..., és mellesleg, ha jól csinálják, tovább is élnek. ... "

A fele a versenysport: " ... meg lehet tanulni küzdeni, nyerni, veszíteni, ... "
a másik fele lenne a tömegsport lényege: " ... erősíti a kitartást, céltudatossá tesz,..., és mellesleg, ha jól csinálják, tovább is élnek. ... "

2020.09.09. 13:11:25

@chrisred:
A bevételük nemzeti szinten folyamatosan csökken és sorra zárnak be a kis vidéki akadémiák, számolják fel a bázisukat,.., persze, mivel volt honnan visszalépni, a csúcsklubbok még bőven jól állnak hozzánk képest.

midnight coder 2020.09.09. 13:19:45

@Tényelek: " ha megérik a nyugdíjas kort,..., de nagy részüknek ez nem jón össze"
Ez azokra igaz, akik doppingolnak. Mint ahogy az élsportolók nagy része. Lásd huszonévesen szívproblémákban meghalt profi sportolók.

"A sport lényege, hogy vele meg lehet tanulni küzdeni, nyerni, veszíteni, erősíti a kitartást, céltudatossá tesz"
Ugyanezt megteszi a kubikolás is. A sport valójában egyszerű fizikai meló, csak míg a kulimunkás nem kap érmet érte, addig a sportoló igen. Ugyanakkor ha valaki mondjuk árkot ás annak van haszna, az élsportnak viszont csakis és kizárólag a szórakoztatás.

Nincs is ezzel baj addig a pillanatig, amíg ezt a dolgot a sportolók a saját szabadidejükből és pénzükből teszik, vagy amíg a dolog eltartja saját magát anyagilag. A szuperhősfilmek N+1. részét sem állami pénzből forgatják. Ugyanaz a kategória.

FCUK 2020.09.09. 13:25:13

felmerült bennem a kérdés, hogy ha az mszp kimúlik, akkor vele múlik a b1 is?

midnight coder 2020.09.09. 13:25:39

@6.Lenin: Én úgy vagyok ezzel, hogy amíg van rá fizetőképes kereslet, addig csinálják, engem nem zavarnak vele. Ugyanígy vagyok az élsporttal is. Ha van aki megfizeti hogy végignézze hogy Gipsz Jakabka vagy Kunta Kinte végez előbb a 350 méteres zsákbanfutó bajnokságon, hát tegye. De egyik sem az a dolog, amit közpénzből kellene finanszírozni.
Közpénzből mehet mondjuk a szociális, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a honvédelem, és más ehhez hasonló, valóban fontos feladatok. A szórakoztatóipar viszont nem tartozik ide.

lobaszopiatej 2020.09.09. 13:26:32

@Tényelek: "Ezzel össze lehet fogni a kózösségeket, sportra ösztönzi a tömegeket"

Az biztos, aki a tévé előtt habzsolja a sört, annak aztán nagy tömege lesz.
A többi kívánságalapú kamu agitprop, amit 50 éve tolnak csak valahogy nálunk eddig még soha nem vált be.
Akik tömegesen sportolnak, azok egyébként pont nem a focisták, hanem a futók (legolcsóbb egyéni hobbi sport, csak jó cipő kell).

midnight coder 2020.09.09. 13:36:29

@lobaszopiatej: "legolcsóbb egyéni hobbi sport, csak jó cipő kell"
Ami úgy nagyjából egy közepes bicikli ára :-)

6.Lenin 2020.09.09. 13:37:46

@midnight coder:

De, a szórakozása a polgároknak, hogy legyen kedve hétfőtől melózni, a hit, ahol úgy érezheti, hogy idővel megúszhatja, hogy megcsalta az asszonyát, vagy ellopta szomszéd bringáját. És egyébb nyalánkságok is, pl olyan politikai pártocskák támogatása, akik csak lopnak a közösből, mert amit a Parlamentben csinálnak, az sima lopás.
Aztán, hogy szóba hozzam a legdrágább faszságot is, amit mindenki demokráciának nevez, de mást, és mást ért alatta. Töbre most nincs kedvem.
Na közben egyre mégis kitérnék, mi a faszért kell nekem finanszírozni egy dohányos, alkoholista, drogos, bélpoklos egészségügyi ellátását? Vagy egy lusta , csavargó, nyugdíját, segélyezését?

Most már tényleg több felsorolásához nincs kedvem.

midnight coder 2020.09.09. 13:46:33

@6.Lenin: "De, a szórakozása a polgároknak, hogy legyen kedve hétfőtől melózni"
Ok, csak akkor azt úgy kellene csinálni, hogy adunk mindenkinek mondjuk 300 ezer forintot, hogy nesze, vegyél belőle focimeccsre jegyet, vagy a kedvenc szuperhőfilmedre, vagy a faszkiverős színházra, vagy VR szemüvegre, esetleg játékprogramra, vagy laptopra, vagy add oda a papoknak, vagy költsd arra a szórakozásra amire akarod. De ne az legyen, hogy annak a polgárnak aki faszkiverős színházat akar nézni, vagy aki focimeccsre jár annak állam bácsi fizeti a szórakozását, aki viszont a fenti fennkölt kulturhális élmények egyikére sem vágyik, annak coki.

chrisred 2020.09.09. 13:47:31

@Tényelek: A jövőbe csak korlátozott ideig lehet belelátni, de egyelőre úgy tűnik, hogy a két ország futballjának színvonala közti különbség egy fikarcnyit sem csökken.

konrada 2020.09.09. 13:49:15

@FCUK:
Anyag nem vész el, csak átalakul...

chrisred 2020.09.09. 13:49:38

@midnight coder: Mondjuk áfacsökkentés egy európai átlagszintre, és mindenki arra költi a többletet, amire akarja.

konrada 2020.09.09. 13:52:59

@midnight coder:
Régi római bölcsesség: kenyér és cirkusz kell a népnek.
...s amíg azt közpénzből megadták nekik, addig nyugtuk volt nekik is.
De ha nem volt cirkusz, úgy a nép csinált magának, amiben nem volt köszönete a regnáló hatalomnak.

...csak mi azt hisszük, hogy 21. századi emberként ezen már túlléptünk, pedig nem.

2020.09.09. 13:53:35

@lobaszopiatej:
A foci eb úgy összefogta az embereket, amire előtte több évtizedik és azóta sem volt példa, még az is szurkólt, aki előtte nem is tudta, hogy focit labdával játsszák.
A futás egy nagyon drága sport, mert nagyon ritka az a környezet, ahol üzni lehet, oda kell jutni,..., vagy marad a szellemi fogyatékos változat, amikor rendszeresen lehet kerülgetni a futókat koraestétől a nagykörúton, miközben gyalog is alig van oxigén a szmog miatt.

nincs1agy 2020.09.09. 13:55:32

@chrisred: Mindannyian jó pár évet eltöltöttek a magyar utánpótlásképzésben, ahogy Messi is az argentinben. Holender egyébként a határon túli képzőkkel szemben választotta a Kispestet..
A Főnix meg ugye egy fillér állami támogatást nem kapott. Biztos úgy volt..:)

6.Lenin 2020.09.09. 13:55:47

@midnight coder:

Miért fizessek egy olyan pártnak a támogatásárra, akiknek még tagságuk sincs?

Értelek én, vannak olyan dolgok, amikkel nem értesz 1et. Mások, más dolgokkal, a harmadik, semmivel sem, a negyedik.......az n-edik a ..........

Vagy mindenkinek fizetünk, vagy snkinek sem, de olyan semmiképpen nem egészsége, hogy csak azoknak, akik saját magukat tartják az egyetlen arra alkalmasnak.

Nincs CSAK libsi kultúra. Van másik, és meg kell keresni a lehető legjobb megoldást, hogy mindenkinek jusson a közösből.

De ennek sajnos az a feltétele, hogy MINDENKI ELMONDHATJA a saját elképzeléseit. És közösen keresnek megoldást.

Olyan nem lehetne, hogy az egyik csapatnak lehetne 3 kapusa, a másiknak 1se, az egyik 5 labdába rúghat, a másik 1be se. Ezt valaki e1maga dönthetné el, a másikat kizáva mindenből.

nincs1agy 2020.09.09. 13:58:37

@chrisred: Jó néhány amerikai színész USA- beli magániskolákban sajátította el a mesterséget. Pl Lee Strassberg iskolájában
.Én egyébként nem neveztem volna ki Vidnyánszkyt. Odadtam volna nekik az apanázst, mint más egyetemeknek, oszt csináljatok, amit akartok. Néhány év alatt felszámolták volna önmagukat. Az SZFE a legrosszabb gazdálkodású intézmények egyike volt..

chrisred 2020.09.09. 13:59:42

@nincs1agy: "A Főnix meg ugye egy fillér állami támogatást nem kapott. Biztos úgy volt..:)"

Pont azt írtam, hogy a gyereksport állami támogatását fontos és üdvözlendő célnak tartom. Ellentétben a profi versenysporttal.

2020.09.09. 14:03:12

@chrisred:
Csak, ha a többi nem működik, akkor nem lesz gyerek, aki odamegy, ennyi erővel belekezdhetnénk a gyerek űrhajós képzésbe is az állam pénzén!

chrisred 2020.09.09. 14:09:09

@Tényelek: Csak ne adjon ötleteket, mert még megvalósítják! :) Miért ne lenne? A gyerek azért kezd el focizni, mert szereti, és még nem gondol arra, hogy milliókat kereshet havonta nulla teljesítménnyel állami támogatásból.

6.Lenin 2020.09.09. 14:12:22

@Tényelek:

De egy profi sportnak is lehetnek olyan vonzatai is, hogy megéri az állami támogatás, hiszen a kiszolgásá munkahelyeket jelent, akik adót, járulékot fizetnek, szállodák, éttermes, taxisok, kurvák, stricik sokasága is megélhat, akik fogyasztanak ÁFÁ-t fizetnek. Turizmus, idegenforgalmi bevételek. Még felsorolni is nehéz. Példa lehet a követkewző nemzedéknek a tanulásra, sportolásra, kurválkodásra, stb
Ezeket sokan képtelenek átlátni, csak addig jutnak, hogy neki a foci marhaság.

midnight coder 2020.09.09. 14:15:42

@Tényelek: A gyerek amúgy sem azért megy oda mert annyira érdekli a versenysport, hanem azért mert apukát érdekli. De igazából ez is a múlt. A mai apukák edzőterembe járnak, vagy futni, biciklizni.

midnight coder 2020.09.09. 14:17:01

@6.Lenin: Ennyi erővel a drogozást is lehetne államilag támogatni, az is sok más állást is finanszíroz a kurvától az egészségügyön át a rendőrségig.

lobaszopiatej 2020.09.09. 14:17:05

@Tényelek: "A foci eb úgy összefogta az embereket,"
Kb az Eb végéig (és átállt mindenki a kf-i meccsekre).
Most nincs az a hülye, aki a közpénzen kényeztetett külföldi játékosoknak szurkolna.

"A futás egy nagyon drága sport, "
50 ezer egy nagyon jó futócipő. Ennél olcsóbb fizikai sportot nem tudsz mondani.
Sokan csinálják, van tömegbázisa (ellentétben az összes többi sporttal).
Az már szerteágazó, ki milyen szinvonalon csinálja (és mennyit költ rá), van aki csak kocog egy lazát de már az is előnyösebb mint a séta, vagy a teljesen felesleges és egészségtelen focinézés.

"nagyon ritka az a környezet, ahol üzni lehet, "
Futni bárhol lehet, sokan csinálják sok helyen, egyéni igény szerint, nem vagy időhöz kötött akkor csinálod és ott amikor és ahol akarod.
Konditeremben is lehet futni (csinálják is sokan).

Csak menj le és mozogj, ne mások teljesen haszonltalan sportüzleti szekerét told itt.

nincs1agy 2020.09.09. 14:17:40

@chrisred: Vagyis a Főnix éppúgy állami támogatást kapott, mint a Puskás. Az egyikből Szoboszlai a másikból Sallai jött ki.

" Ellentétben a profi versenysporttal. "

Akkor ezt terjeszd ki a világ többi részére is .Hidd el, egy Turku-Tampere meccsen sincsen túl nagy tolongás, és tévében sem nézik százezrek. Arról nem beszélve, hogy nem egy sztárcsapatot olyan bankok hiteleznek, akiket gyakran állam bácsi ment meg az éppen aktuális bankcsődök idején. Iszonyat módon el vannak szállva pl. a sztárjátékosok kivásárlási árai. Igaz, hogy nagy az érdeklődés a meccseik iránt, de a költségeik is brutális módon megnőttek..

lobaszopiatej 2020.09.09. 14:26:54

@6.Lenin: "
De egy profi sportnak is lehetnek olyan vonzatai is, hogy megéri az állami támogatás,"

Pontos számokon múlik, megéri-e vagy sem.
A semmibe beledurrantani ilyen általános lózungokat , na azt úgy hívják: KÁDÁRIZMUS. (toljunk bele mindegymennyit a közösből, húdejólesz, biza merén megmondtam!)

"Ezeket sokan képtelenek átlátni, csak addig jutnak, hogy neki a foci marhaság."
Pontosan látni, az egész javarészt közpénzen megy. Ezért marhaság az egész, nincs már benne verseny, úgyis a felcsút/fradi nyer mer ők vannak legközelebb a párthoz. Nem természetes alapon feljődik, mocskos szar az egész úgy ahogyan van.

chrisred 2020.09.09. 14:27:48

@nincs1agy: Csak a Főnix továbbra is gyereksporttal foglalkozik, a Puskás meg a versenyszférában működő profittermelő cég. Olyan, mintha azt mondanád, ha állami pénzből működik a gyerek általános iskolája, akkor állami támogatást kell adni annak a cégnek is, amelyiknél a tanulmányai befejezése után elhelyezkedik. És már vissza is tértünk az államszocializmusba.

"Hidd el, egy Turku-Tampere meccsen sincsen túl nagy tolongás, és tévében sem nézik százezrek."

És? Akkor annyi pénzből kell gazdálkodniuk, amennyit az a nem tolongó pár néző hoz nekik.

"Arról nem beszélve, hogy nem egy sztárcsapatot olyan bankok hiteleznek, akiket gyakran állam bácsi ment meg az éppen aktuális bankcsődök idején."

Az a bankok döntése, meg annak az államnak a döntése.

"Iszonyat módon el vannak szállva pl. a sztárjátékosok kivásárlási árai. Igaz, hogy nagy az érdeklődés a meccseik iránt, de a költségeik is brutális módon megnőttek."

Ahol létezik kivásárlási ár, ott az egy mesebeli összeg a szerződésben. Valójában mindenkiért annyit fizetnek, amennyit a vásárló klub ki tud gazdálkodni. Ha többet fizetnek, akkor az a klub szépen csődbe megy, és vagy megveszi egy arab sejk, vagy megy a sokadosztályba. Ilyen a versenyszféra.

6.Lenin 2020.09.09. 14:29:46

@midnight coder:

Meglepődnél, ha kiderülne, hogy sok helyen esetleg tényleg államilag is támogatják?

Tűcsere, rehabilitációs (vagy rászoktató) szállodák, alkoholelvonók ,stb ezek erre az iparágra épülnek, és láss csodát, munkahelyeket jelent, állami bevételeket. Dohány, alkohol értékesítés. Bíróságok, rendőrség, ügyvédek tömkelege, mind mind munkalahetőség, bevétel.
Bűnözés nélkül mi a fasznak kellenének ügyvédek, rendőrök, a bíró-, és ügyvéd uraknak luxuskurvák. Nekik stricik, játékbarlangok, és sorolhatnánk a végtelenségig.

Nem beszélve arról, hogy a háttérben képviselők, állami nagyságok is állnak, állhatnak.

Az természetes, hogy a költségvetésben nem önálló sort képezenek a kiadások/támogatások.

6.Lenin 2020.09.09. 14:32:40

@lobaszopiatej:

B+, te nem tudtad, hogy mindennek a lényege a pénz?

Ki a faszt érdekli, hogy Lottyadt Mariska néni sántha fia lesz-é esetleg élsportoló, ha azon egy bélást se lehetne keresni?

6.Lenin 2020.09.09. 14:36:57

Apropó bélás, itt kiszállok, mert ez a vita eddig nekem csak veszteséget jelentett.
További jó szorakozást.

Inkább megyek bringázni, csak még valahol kellene egyet szereznem.

lobaszopiatej 2020.09.09. 14:42:08

@6.Lenin:

keressenek azokon, akiket ez érdekel (azaz takarodjon ki a közpénz).
Őrajtuk már annyit szakíthatnak, amennyit csak akarnak!

Helyette, kapjon mindenki támogatást futócipőre, na az már támogatandó mert tömegsport és egészséges!

midnight coder 2020.09.09. 14:48:48

@6.Lenin: Igazából egyébként sem érdekel senkit. Ráadásul a Lottyadt Mariska gyerekének rámegy a gyerekkora az állandó edzésekre, és persze van egy 99.9%-os esélye arra, hogy soha nem lesz belőle élsportoló. Ahogy más se nagyon, max. tesitanár. De sebaj, sokan jól megélnek a dologból, és ez a lényeg.

6.Lenin 2020.09.09. 14:49:22

@lobaszopiatej:

A járókereteseknek, tolószékeseknek, féllábúaknak mennyit adnál? A 2q felettieknek?
Vagy nekik mire adnál?
Aztán ordibálnának a süketnémák, hogy nekik is jár valamiért.

6.Lenin 2020.09.09. 14:51:45

@midnight coder:

Hány párt van Mo-on? Mennyit kapnak? Megéri?

Na, tényleg L.

lobaszopiatej 2020.09.09. 15:27:37

@6.Lenin: "A járókereteseknek, tolószékeseknek, féllábúaknak mennyit adnál? A 2q felettieknek?"

Ebbe hol van a sport?
Arról volt szó, hol lenne jobb helye a teljesen értelmetlenül fociba ölt közpénznek. Nyilván lenne még 1000 hely, én 1 szem példát hoztam fel, ami sportot tényleg támogatna.

6.Lenin 2020.09.09. 15:42:11

Nem jött össze a bringázás. Egy bringát láttam, de a gazdája is mellette volt sokáig, meguntam a várakozást.

@lobaszopiatej:

Ott van benne a sport, hogy akiknek adnál futócipőt, utálják a futást, akikről meg én írtam, ők szeretnének futni, sőt akkor is, ha nem kergeti őket senki. Ez utóbbit pl én se kedvelem még akkor sem ha néha ajánlatos.

midnight coder 2020.09.09. 15:51:41

@6.Lenin: Itt nem az a baj hogy nem adnak, hanem az, hogy adnak pedig nem kellene.

Eltiltott Vélemény 2020.09.09. 16:03:12

@FCUK: " ... felmerült bennem a kérdés, hogy ha az mszp kimúlik, akkor vele múlik a b1 is? ... "

A szerzők egy része már távozott, mert nem fizetik őket, jó ideje megszűnt pl a liberálfasiszta lapszemle :-)

6.Lenin 2020.09.09. 16:06:59

@midnight coder:

Szerinted. Ez a baj. Mások szerint meg nem baj, neki mással van a baj, olyannak adnak, akiknek nem járna, szerinte. Vannak, akiknek a pártoknak kell adni, az egyházaknak nem. A drogosoknak jár, a beteg kisgyerekeknek (azt hiszem Bence) meg adjon aki akar.

A legfőbb baj, hogy ezek a kérdések nincsenek a XXi. sz elején tisztázva, kinek, mi, és mennyi jár, cserébe mi a kötelessége. Mert az is egy lényeges kérdés, elvárhatom-é, hogy adjanak, ha cserébe nem adok semmit?

Elsőként talán azt kellene tistázni, hogy mi az ami jár, és ezért mi is a kötelességem. Mi az én egyéni felelősségem/kötelességem, ha már közösségben élünk.

lobaszopiatej 2020.09.09. 16:19:02

@6.Lenin:
a támogatások alapból olyanok, hogy annak osztyák aki igényli, plusz valami józan kritérium is mindig van (nyilván kommentben nem fejtem ki)
lehet rajta vitatkozni, kinek mennyit mi alapján, de ha már eldöntöttük hogy visszaosztunk X összeget, akkor annak legyen közhaszna (pl tömegsport - futás, bicikli, úszás, ...), ne pedig felesleges pazarlás (foci, élsport) ahol csak az az 1-2 versenyző jár jól (plusz a rájuk épült üzleti kör - ami a focinál jellemző).

2020.09.09. 16:25:30

Gyurcsány most pontosította, hogy győzelmük esetén kikre vonatkozik majd a minden szempontból földönfutóvá tétel.
Azt mondta, hogy mindenkire, aki él és mozog, nemcsak a színházi életre, hanem minden létező szakterületen most dolgozó emberekre,..., szóval azok értették jól, akik úgy értették, hogy
szemkilövető patkány a legsötétebb Rákosi korszakot hozza vissza.
Még mielőtt itt a liberálbolsevik kommentelők azt állítanák, hogy ez hazudság, kapcsoljanak az inforádióra, többször meg fogják ismételni a riportot, ahogy szokták,....., még a riporternek is felcsúszott a homloka, próbált tompítani, de Gyurcsány ráerősitett.

6.Lenin 2020.09.09. 16:28:19

@lobaszopiatej:

Értelek én baszki, de a baj ott kezdődik mindig, hogy azt, hogy kinek mi jár, azt mindig mások döntik el, hatalmon, aztán ellenzékben meg ordibálnak ellene.

Mindig itt kezdődnek a bajok. Ezt kellene már egyszer közösen megbeszélni, de akkor kurvára unalmas lenne minden, hiszen mivel baszogatnánk akkor a másikat?

Rázós dolgok ezek. Igy nem unatkozunk. Nem vetted észre, hogy szinte mindenkinek más a véleménye? De a sajátját tartja az egyedüli igaznak? Mi lenne, ha most itt megegyeznénk? Nem lenne miért szidnom az anyádat, baszki. Dícsérni meg mi a faszért kellene? Nem ismerem, téged sem.

Libsik jobban szeretik az arabfaszt a hazájuknál 2020.09.09. 16:43:22

@midnight coder: "Ëzzel eltűnik az egyetlen olyan párt a magyar parlamentből aki politikai okokból embereket végeztetett ki, börtönöztetett be, vagy csak veretett szarrá."

Ne aggodj az SZFE-en autetikusan orzik Kadar Janos szellemet. A jelenlegi tanarok nagyreszet , meg szemelyesen Kadar vagy Aczel elvtars nevezte ki. Es biztos lehetsz benne, hogy valtozatlanul adjak tovabb a kommunistaliberalis internacionalista eszmet a hallgatoiknak.

nincs1agy 2020.09.09. 16:55:20

@chrisred: A világ számos pontján van klubcsapatokhoz rendelve az utánpótlásképzés.

"És? Akkor annyi pénzből kell gazdálkodniuk, amennyit az a nem tolongó pár néző hoz nekik."

Tévedsz. Ott is beszáll az állam illetve az önkormányzat valamilyen formában. A sportok királyáról van szó..

"Az a bankok döntése, meg annak az államnak a döntése"

Igen..Játsszunk kapitalizmust ! Max ha nagy baj lesz kisegít az állam..:)

"Valójában mindenkiért annyit fizetnek, amennyit a vásárló klub ki tud gazdálkodni."

Drasztikusan megnövekedtek a játékosok árai, és nem nőttek ilyen mértékben sem a jegybevételek sem a közvetítési díjak

nincs1agy 2020.09.09. 17:00:34

Egy zseniális elemzés az SZFE elmúlt évtizedeiről:

www.origo.hu/itthon/20200909-interju-balogh-tibor-sznhazi-esztetaval.html

"Az SZFE tanárai, a hallgatókkal hallgatólagos szövetségben elbliccelték a tényleges egyetemmé alakulást. Kölcsönös függőségbe, szimbiózisba kerültek. A szimbiózis – nem mellesleg – kényelmi állapot. A buborékrendszerben a diák fölvétele a tanár bizalmát jelenti. A tanár nem akar csalódni a jó szemében, ezért igyekszik bebizonyítani magának, hogy a legtehetségesebbeket választotta ki a temérdek jelentkező közül. Próbálja tehát abba az irányba terelni az oktatás-nevelés és számonkérés eseményeit, hogy sikerrel helytálljanak majd a hallgatók a végső megmérettetésen is. Ebben az együttműködésben ott rejlik a sokoldalúságra nevelés elmaradásának veszélye. A sokoldalúságra nevelés a tanár számára is többletfeladat. A buborék nem ad lehetőséget a külső kontrollra, mert zárt a struktúra, amely a tanárokban előhívhatta a Kaposvár-nosztalgiát, a hajdani, Budapesttől távoli összezártságban töltött közösségi életforma emlékét, míg a diákok napi létében a tanárok viselkedése kialakította az erre hajazó érzetet. Ez egy vonzó-szerethető, tartalmas, ugyanakkor súlyosan jövőfertőző állapot is lehet. A kommunaféltés erős indoka a tiltakozásnak. A beszélgetésünk tárgyától kissé eltérve jegyzem meg, hogy a kommuna-nosztalgiában látom a Gothár-jelenség eredőjét is. Kommuna, társulat, szerződéses munkaviszony: az összetartozás eltérő szintjei. Gothár ott kísérelte meg, a Katona József Színházban, a kommunában a természetes szokásjogot érvényesíteni, ahol réges-rég meghaladták már az alapításkor létezett társulati állapotot is: olyan dolgozónál próbálkozott, akinek a munkaszerződése nem írja elő a bizalmas viszonyt."

2020.09.09. 17:06:45

@lobaszopiatej:
Aki városban vagy edzőteremben fut az hülye, mert több kárt okoz a szervezetének a szar levegővel, mint amennyit nyer az izmai megmozgatásával.
A megfelelő környezetbe kimenni viszont idő és pénzigényes hobbivá teszi ezt a sportot.
A legtöbben egyébként a horgászatot űzik Magyarországon, közel 700.000 ember,...., mondjuk ez is költséges.

midnight coder 2020.09.09. 17:12:40

@Tényelek: Miért, aki mondjuk Pesten focizik az import svájci magaslati levegőt szív az edzés alatt ? Mondjuk az tény, hogy amennyibe a falábúak kerülnek akár ez is beleférne...

2020.09.09. 17:18:56

@midnight coder:
A stadionok parkkörnyezetben vannak, míg aki a rakparton vagy kis vagy nagykörúton fut az nyeli a friss kipufogógázt és ózont.

midnight coder 2020.09.09. 17:37:49

@Tényelek: Kismillió más helyen is lehet futni.

lobaszopiatej 2020.09.09. 18:45:29

@nincs1agy: "Gothár ott kísérelte meg, a Katona József Színházban, a kommunában a természetes szokásjogot érvényesíteni"

A pinafogdosás szokásjog??

alöksz róz 2020.09.09. 19:41:48

@midnight coder: van olyan ország, ahol már a kurvázást is támogatja az állam, ezt a szintet kéne elérni :-)

nincs1agy 2020.09.09. 20:47:50

@lobaszopiatej: Sajnos igen..Kommuna, szekta jellegű közösségekben az alfák előjoga..

nincs1itt 2020.09.09. 22:34:47

@Tényelek: jáááánoska, a '90-es években... khm, megint hülye vagy fiam, ülj le elégtelen. 1991-től független és összesen 7 azaz hetes stadionja van, amiből nem tudom mennyi "örökölt" jugoszláviából... sötét, gyökér magyar jobbágy vagy! tényleg! hogy állnak a német ingatlan befektetéseid? jaaaa! anyád szólt, hogy pakold el végre a monopoly-t?!

chrisred 2020.09.10. 03:53:38

@nincs1agy: "A világ számos pontján van klubcsapatokhoz rendelve az utánpótlásképzés."

Általában egy gazdasági társaság maga dönti el, hogy mivel foglalkozik.

"Ott is beszáll az állam illetve az önkormányzat valamilyen formában. A sportok királyáról van szó.."

Finnországban a futball semmilyen kiemelt szerepet nem élvez. Ott a téli sportok számítanak fontosnak.

"Drasztikusan megnövekedtek a játékosok árai, és nem nőttek ilyen mértékben sem a jegybevételek sem a közvetítési díjak.

Az élklubok jogdíj- és reklámbevételei folyamatosan nőnek.

en.m.wikipedia.org/wiki/Deloitte_Football_Money_League

2010-ben a Real Madrid 400 millió eurós körüli bevétellel volt listavezető, a 2020-as listán ekkora bevétel az első tízbe kerülésre sem elegendő.

ebella 2020.09.10. 04:37:13

@nincs1agy: Szinte sehol nem száll e az állam a fociba, de úgy 100%-nem, hogy néhány csapatnak milliárdokat juttat. (Vagy közvetlenül cégei által, vagy az államtól százmilliárdos megrendeléseket kapó cégek által, napláne adóelengedéssel azon cégeknek aki csapatokat pénzelnek. A saját cégük állami megrendelésekből összejött adóját nem kell befizetni, hanem a saját tulajdonára költheti, Hol van ilyen?) Szóval van akinek milliárdok, tízmilliárdok a közpénzekből, másoknak semmit, ugyanabban az osztályban. Lenne is nagy balhé ahol nem ilyen kommunista alapokon nyugvó vadkapitalizmus van. Ez csak a jobbágyoknak természetes, megszokták, hogy szopnak, pár ezer éve, azt hiszik, csak így lehet. A polgárokat -napláne aki a saját erejéből fizet milliárdos adókat- ez felháborítja.

Ha azt mondod hasonló formában bárhol a régi demokráciákban beszáll az állam , vagy az önkormi, hozz hiteles példákat!

ebella 2020.09.10. 06:09:47

Focihoz. És ezt hányan csinálják meg:

"Nem vicc! Fizetésemelés helyett focimeccs-belépőt kapnak az ápolók!

A vámpírkormány nagylelkű ajándékkal lepi meg az egészségügyi dolgozókat. Rájöttek, hogy hosszú ideje elhanyagolták őket, és most így akarnak bocsánatot kérni. Vajon mit kapnak a koronavírus ellen küzdő nők és férfiak, akik az életüket kockáztatják? Fizetésemelést? Fizetett szabadságot? Jachtos nyaralást? Nem igazán.

A nagy fájdalomdíj egy ingyenjegy lesz a Szuperkupa-döntőre. 500 embernek. A tömött Puskás Stadionban, hogy minél többen elkapják a betegséget."

Úgy is az van, hogy a makik meccseire vagy háromezer ingyenjegyet osztanak szét meccsenként (állandóan kínálgatják a Gázműveknél a fiamnak, pedig mondta, hogy hagyják már békén ezzel a szarsággal, és nem csak ott van ilyen, hallom más "sponzoroknál" is, még vidékről is buszokkal hozzák az ingyen Pesti kirándulásra hajlamos egyszerűbb népeket), ahogy el tudom képzelni, hogy Felcsútra is jutalomutazást és ingyenjegyet kínálnak a fideszes önkormik dolgozóinak rendes fizetés helyett, és akkromég ez is. Kamu párt, kamu nézőadatok, kamu pénzek azoknak akik melóznak. Látszat itt nem csak a demokrácia, hanem szinte minden ami fontos az Orbánnak.

nincs1agy 2020.09.10. 09:51:33

@ebella: Sajnos az angolon kívül nem beszélek más idegen nyelven, így a finn, svéd, olasz, lengyel, szitkozódó futballgyűlölő kommenteket nem értem..:)

morph on deer 2020.09.10. 09:52:20

@nincs1agy:
“ Drasztikusan megnövekedtek a játékosok árai, és nem nőttek ilyen mértékben sem a jegybevételek sem a közvetítési díjak”

Akkor most mi is van a “sportok királyával”?
Az lett a “sport”, hogy ki tud venni magának olyan játékost, aki már valahol megtanulta amit kell?

Időnként konkrétan röhögnöm kell, amikor a “magyar” fociról van szó, és közben mindenféle színű játékosok szaladgálnak a pályán!
Legutóbb pl egy képet láttam a boldog Fradi-játékosokról, aminek alapján a Fradi nyugodtan lehetne afrikai, vagy dél-amerikai csapat is, de hogy köze lenne a “magyar” focihoz, az eszembe se jutna, ha nem ismerném a nevet már ezer éve..!

Komolyan mondom, ez inkább úgy néz ki, mint egy versenyistálló, és nem mint egy “nemzeti” sport.

Az meg, hogy ennek mi köze a sorthoz, az megint másik kérdés.
Mert szerintem ez már minden, csak nem sport. :(

nincs1agy 2020.09.10. 09:59:32

@chrisred:

"Ott a téli sportok számítanak fontosnak."

Nálunk meg a vízi sportok, mégis támogatja az állam a labdarúgást, ahogy a világ szinte összes országában, mert a topligákon kívül sehol nem hoz akkora bevételt ez a sport már, hogy önmagukat fenn tudják tartani. Sőt pl. az olasz elsőosztály középcsapatainál sem már.
Másrészt meg ne csináljunk már úgy ,mintha a stadionok felépítésére, felújítására elköltött összeg éves támogatás lenne, mert ne megy kommentet láttam, amely ezzel próbálkozik. egyébként stadionrekonstrukciós program a Gyárfás-féle utolsó körig jutott EB pályázatban is szerepelt. Akkor nem cirkuszolt a baloldali közvélemény. A Nolimpia mozgalomhoz hasonló aláírásgyűjtési akció sem indult valami különös oknál fogva, holott a miniszterelnök maga ismerte el, hogy "nincs tovább, azért nincsen mert elkúrtuk", meghogy "annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt korábban nem tudtuk volna elképzelni..) Különös, nem?

morph on deer 2020.09.10. 09:59:54

@ebella:
“ Vajon mit kapnak a koronavírus ellen küzdő nők és férfiak, akik az életüket kockáztatják? ”

Mit, mit..!
Hát lehetőséget!

Lehetőséget arra, hogy most tényleg megmutassák, ki az igazi faszagyerek, ki az, aki hajlandó kockáztatni az életét derék nemzetvezetőnk szórakoztatása érdekében!

Hadd tudja meg ország-világ, hogy itt a nép annyira hülye és manipulálható, hogy egyértelmű járványhelyzet en is tízezrével rohan egy meccsre, - az elmebeteg vezére kedvéért!

Azért ez nem semmi, ha belegondolsz..

2020.09.10. 10:02:40

@nincs1itt:
Kedves Proli Barátom!
Már megint a hegymászó mozdonya magasságaiba sikerűlt jutnia :-).
A horvátoknál csak olyan stadionból van hét, ahol elvileg legalább 10.000 néző fér be, de azok mellett egy rakás olyan tőrpestadion, mint a felcsúti, de gyakorlatilag minden falu kapott pályát.

Köszönöm proli kérdését az ingatlanommal kapcsolatban, de mivel proli ezért nem tudja, hogy azzal kapcsolatban nem lehet mindennap szenzációs változásokat bejelenteni, mert hosszútávú fefektetés.
Ne kérdezze meg mindennap, ahogy az szokásává vált bármennyire is eszi a sárga irígység, mert semmi újat nem fogok tudni írni!
Csak vicceltem, kérdezze, amikor csak akarja, mert legalább látjuk, hogy annyira eszi a penész, hogy ezzel kel, fekszik :-)?!

nincs1agy 2020.09.10. 10:03:40

@morph on deer:

"Időnként konkrétan röhögnöm kell, amikor a “magyar” fociról van szó, és közben mindenféle színű játékosok szaladgálnak a pályán!"

Az ezredforduló nagy Arsenaljában sem sok angol volt. Tele volt színes bőrű francia állampolgárságú játékosokkal és az edző is francia volt. A londoni dokkmunkások csapatáról beszélünk..:)
Vagy a "galaktikusok" Real Madridjában. Hány spanyol volt a csapatban? Nem sok..

chrisred 2020.09.10. 10:11:19

@nincs1agy: "Nálunk meg a vízi sportok, mégis támogatja az állam a labdarúgást, ahogy a világ szinte összes országában, mert a topligákon kívül sehol nem hoz akkora bevételt ez a sport már, hogy önmagukat fenn tudják tartani."

Dehogynem, már szó volt arról, hogy a Salzburgot nem az osztrák állam, hanem a Red Bull pénzeli, és gyakorlatilag így van Nyugat-Európában mindenütt, magánpénzek vannak a futballban. Nálunk abnormális, hogy profi sportegyesületek adóból támogathatóak, állami (nem önkormányzati) infrastruktúrát kapnak ingyen, a köztévé fizeti nekik a közvetítési díjakat.

"egyébként stadionrekonstrukciós program a Gyárfás-féle utolsó körig jutott EB pályázatban is szerepelt."

Amihez önerőből pár makett épült, egyébként az EB megrendezése több bevételt hozott volna, mint annak a pár stadionnak a felhúzása - egyébként négy stadion átépítéséről lett volna szó (Népstadion, Győr, Debrecen, Székesfehérvár).

2020.09.10. 10:11:55

@morph on deer:
2002-2010 között az egészségügyi dolgozók 5%-os reálbéremelésben részesültek,...,Megyó meglökte őket, aminit majdnem teljes egészében elvitt az infláció.
2010-2020 között az egészségügyi dolgozók fizetése 102 %-al emelkedett reálértéken, ami hússzoros különbség az előző liberálbolsevik regnáláshoz képest.
Szóval szerintem csak szerényen a fikázással!

2020.09.10. 10:15:38

@chrisred:
A TAO a nyugat európai modellek alapján lett megalkotva, a Redbull sem a profitjából tolja a Lipcsét meg a Salzburgot!

chrisred 2020.09.10. 10:25:20

@Tényelek: Fakenews.

www.gki.hu/wp-content/uploads/2019/05/GKI-Az-eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgy-helyzete-20190409.pdf

"A reál értelemben vett növekedés 2008 és 2018 között a humán-egészségügyi ellátásban dolgozók körében 47%-ot tett ki, mely növekedési ütem 7 százalékponttal haladta meg a nemzetgazdasági átlagot. A gyorsulás itt a 2015 utáni időszakot érintette igazán, mivel ekkor 2008-as bázison még csupán 2%-on állt a reál mutató."

Vagyis az első öt évben 2%-os volt a reálbér emelkedés.

chrisred 2020.09.10. 10:27:23

@Tényelek: "A TAO a nyugat európai modellek alapján lett megalkotva, a Redbull sem a profitjából tolja a Lipcsét meg a Salzburgot!"

Hát mi másból? Nem támogatja ezeket a klubokat, hanem a tulajdonosa.

alöksz róz 2020.09.10. 10:27:37

@ebella: ezalenyeg.hu :DDD

hát ezért nem merted a forrást berakni. az egész honlapon nincs egy olyan mondat, ami ne lenne hazugság.

2020.09.10. 10:30:13

@chrisred:
Ez mit bizonyít a 2020-as bérszinttel kapcsolatban?

2020.09.10. 10:41:17

@chrisred:
Látom nem igazán van képben :-),
Mi a jelentősége annak, hogy szponzor vagy tulajdonos, az adóból ugyanúgy leírja a költségeit, ami azt eredményezi, hogy az adó nem folyik be a közkasszába, focistafizetés lesz belőle?
Az Allianznak sem kell a prifitjából áldozni arra, hogy a Bayer stadionon az ő neve van, leírja az adójából.
A Red Bull annyiban egy jelenség, hogy ők azt találták ki, hogy miként lehet úgy beszállni a sportba, hogy azzal kiváltsák a reklámköltségeik felét az eredetileg adóként befizetendő pénzből.
Szóval nyugodjon meg, Szoboszlai fizetésének 100%-át az osztrák adófizetők állják!

2020.09.10. 10:44:43

@Tényelek:
Az kimaradt, hogy mindenütt speciális szabályok vonatkoznak a sportra, ezért nem az adóalapból lehet levonni, mint költség, hanem a befizetendő adóból.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.10. 10:45:47

@nincs1agy: "egyébként stadionrekonstrukciós program a Gyárfás-féle utolsó körig jutott EB pályázatban is szerepelt. Akkor nem cirkuszolt a baloldali közvélemény."

Miér, a jobboldali cirkuszolt, Talán csak egy stadionról volt szó, és nem százról.

"A Nolimpia mozgalomhoz hasonló aláírásgyűjtési akció sem indult valami különös oknál fogva"

A különös ok a következő: nem volt a napnál világosabb mindenki számára, hogy az egészet el fogják lopni, és még plusz a négyszeresét.

Téged sokkol, fideSSfaswszopó, hogy Mészaros Viktor gazdád tolvajlásairól mindenki tud? Olyan nagyon nem takargatja, sőt, egyenesen a képünkbe mondta: az elmúlt 30 évben is így loptam, ezután is így fogok lopni. :))

morph on deer 2020.09.10. 10:46:45

@nincs1agy:
“ Az ezredforduló nagy Arsenaljában sem sok angol volt.”

Na és? Ez min változtat azzal kapcsolatban, amit írtam?
Ez a foci már rég nem a sportról szól, hanem arról, hogy ki kit tud megvenni, ki milyen reklám- meg szponzori lóvékat tud összeszedni, kivel szerződnek szállítóként, (2Rule megvan?) meg ehhez hasonlók.

A gyerek sem azért focizik manapság, mert szeret labdázni, hanem mert ő is szeretne “Lambót” vagy/és Ferrarit, és ha apukának van annyi pénze, hogy a kis “tehetség” bekerüljön valamelyik “akadémiára”

Az egész egy beteg, monstre cirkusz lett, nem sport.

Tudom, máshol is. De ettől ez még nem lesz jobb, nem gondolod?

chrisred 2020.09.10. 11:01:20

@Tényelek: "Mi a jelentősége annak, hogy szponzor vagy tulajdonos,..."

A szponzor annyi pénzt ad, amennyit jónak lát, a tulajdonos meg felelős a működési költségek előteremtéséért. Tehát a szponzornak teljesen mindegy, hogyan gazdálkodik a sportklub. Nem, a tulajdonos nem írhatja le a cége költségeit az adójából. Eleve nem is adózik annyit.

"Az Allianznak sem kell a prifitjából áldozni arra, hogy a Bayer stadionon az ő neve van, leírja az adójából."

Erről nekem fogalmam sincs, de elég valószínűtlenül hangzik. Ez egyszerű reklámköltség, azt meg nem lehet leírni az adóból. Ráadásul azt olvastam, hogy az Allianz a stadionépítési költségekbe szállt be, annak ellenértékeként kapta meg a névhasználati jogot.

"Szóval nyugodjon meg, Szoboszlai fizetésének 100%-át az osztrák adófizetők állják!"

Fakenews. A Salzburg az elmúlt hat évben 300 millió eurót keresett játékoseladásból, és folyamatosan tavaszig szerepel a nemzetközi kupákban, és ennek megfelelő bevételt kap.

2020.09.10. 11:04:51

@morph on deer:
Nyugaton a nagy foci klubok pénzmosodaként működnek, a csórobbak csak egy klubot szponzorálnak és egymással "üzletelnek", a profi tolvajoknak legalább két csúcs klubjuk van és belső adminisztrációval keresnek vagyonokat, pl. Neymart 200 millióért vették meg önmaguktól.

alöksz róz 2020.09.10. 11:07:43

@chrisred: "Vagyis az első öt évben 2%-os volt a reálbér emelkedés." - :D

alöksz róz 2020.09.10. 11:10:13

@chrisred: "Erről nekem fogalmam sincs" - de azé rávágod, hogy nem igaz :D
ha fogalmad sincs róla, akkor ugyan honnan faszból tudhatnád, igaz-e vagy sem

chrisred 2020.09.10. 11:14:00

@Tényelek: A Paris SG tulajdonosa egy katari befektető klub, és mivel a Barcelona nem akarta eladni Neymart, ezért a játékosnak "adták oda" a pénzt, vásárolja ki magát a szerződésből, hogy szabadon igazolható legyen. Azért nem ők maguk vették meg, mert a Financial Fair Play szabályai szeint nem költhettek volna ennyi pénzt játékosvásárlásra.

chrisred 2020.09.10. 11:16:43

@alöksz róz: Fogalmam sincs, hogy az Allianz a profitjából áldozott a névhasználat megvásárlására, vagy mondjuk banki hitelt vett fel rá. Valószínűéleg az utóbbi, pár óra alatt kideríthető, de nem fogom ezzel tölteni az időt.

6.Lenin 2020.09.10. 11:17:02

@alöksz róz:

Hmm! Mindig vannak, akik úgy tudnak mindent, hogy közben semmit sem tudnak.
Olvasod te a posztok alatt lévő hozzászólásokat?

Csak annyi a különbség, hogy amit az egyik oldalon nem tudnak, azt a másikoldalon lévők érzik ugy, hogy tudják, és fordítva. Minenki mást nem tud, miközben meg van győződve arról, hogy csak ő tudja egyedül.

2020.09.10. 11:18:40

@chrisred:
A TAO német találmány, az osztrákok is átvették.
Az Allianz által adott pénzeket közvetlenül az adójából írja le, nem reklámköltségként az adóalapból,..., igen, ingyenreklámot kap érte.
A Redbull csinálja ezt legjobban az egész világon, úgy váltja ki a tetemes reklámköltségeit, hogy egy centjébe sem kerül.
A klubnál képződő profitra viszont teljesen más szabályok vonatkoznak, az nem szabadon felhasználható, mint az anyacégé, azután akkor nem kell extra adót fizetni, ha azt szintén a sportba fektetik be és ez a teljes EU-ra vonatkozik, ezért terjeszkedik a cég olyan agresszíven a sportban Európában,.., ugyanezért kell kihozni a britektől az autóversennyel, repüléshez kötödő sporcégeit, mert a Brexit miatt elszállna az adóleírás lehetősége.

morph on deer 2020.09.10. 11:19:50

@Tényelek:
“ Szóval szerintem csak szerényen a fikázással!”

Mert ha nem, akkor mi lesz?
:)))
Először is, én egy qrva szót nem szóltam az egészségügyi dolgozók bérezéséről, - még, - én arról az arcpirítóan szégyenletes húzásról mondtam véleményt, amit ezzel a “hogyan szerezzünk nézőket, akik kockáztatják az egészségüket, és mindezt úgy, hogy jutalomnak tűnjön” című akcióval tesz a kormány, és annak bűzlő feje!

Azon túlmenően, hogy elmebeteg ötlet pont az egyébként is szűkös létszámú egészségügyi dolgozó egészségét és életét kockára tenni, ezen kívül még megalázó is! Mert ha az orbánviktor őrs tagjait meccsjeggyel jutalmazzák, mert ügyesen szedték a szotyolát, akkor az rendben van, az az a szint!

De hogy nem sül le a képéről a bőr EZT judolomként feltüntetni azért a megfeszített és áldozatos munkáért, amit az első hullám alatt és eddig végeztek???

Nem kéne még talán fideszes kitűzőt, meg pár matricát is kapniuk? Netán Kásler és Cilike képmásával ellátott arcmaszkot?

Nooormálisak azok ott, akik ezt a pofátlanságot kiötlötték?

A bérezésről csak annyit, hogy ma, itt és most teljesen irreleváns, hogy az előző kormányok alatt mennyi béremelést kaptak az egészségügyi dolgozók, ugyanis azóta az általános bérszint is jócskán megemelkedett, egész Európában egyébként, meg eltelt több mint tíz év!
Időközben a forint bő 30%-kal ér kevesebbet, az infláció meg 3,8%, épp most.
Azt meg, hogy az EU-ban nálunk esett - a spanyolok és a horvátok után - harmadikként legtöbbet a GDP, a maga 14,5%-ával, az eléggé rózsás kilátásokra ad okot az egészségügyi béreket illetően, afelől semmi kétségem nincs!
Gondolom jövőre kapnak majd egy-egy zacskó savanyúcukrot, hacsak nem kell az a pénz is a focira inkább...

2020.09.10. 11:24:02

@chrisred:
Régen műtárgyakkal mosták a pénzt, most focistával,...., a technikának nem sok jelentősége van, bár az igaz, hogy egy Picasso kép nem tudna egyik helyről a másikra pénzt átvinni, még akkor sem, ha az virtuális, mint pl. Neymár esetében is volt.

chrisred 2020.09.10. 11:26:24

@Tényelek: Ismereteim szerint az uniós szabályozás tiltja a gazdasági társasaságok közvetlen vagy közvetett állami támogatását, tehát kizártnak tartom, hogy akár Németországban, akár Ausztriában erre ilyen rendszer épüljön.

chrisred 2020.09.10. 11:27:42

@Tényelek: Nem hiszem, hogy egy arab cégnek különösebben mosnia kellene az olajpénzeit, egyszerűen felvásárol belőle mindent, amit akar.

alöksz róz 2020.09.10. 11:41:44

@6.Lenin: de csak egy van, aki azt mondja: fingja sincs róla, mégis ő tudja jobban
:-)

2020.09.10. 11:43:36

@morph on deer:
Budapesten lesz egy olyan, az egész világon népszerű esemény, amilyen még sohasem volt Magyarországon.
Erre, ha akarnak akkor ingyen mehetnek egészségügyi dolgozók, adott létszámban,..., úgy egyébként hatszoros túljegyzés van a jegyekre, nem biodiszletnek kellenek.
Senkit nem fognak odakényszeríteni, aki bejut az hálát ad az istenének,, és ön meg sajnálja tőlük ezt az élményt,..., kaptak bruttó 500.000 forintot is a folyamatosan emelkedő fizetésük mellé, szóval nem ezzel vannak kifizetve, ez csak egy olyan plussz, amihez a legtöbb olyan magyar sem jut hozzá egész életében, aki kifejezetten vágyik rá.

Sokadszorra írja, hogy nálunk csökkent a legnagyobbat a GDP,..., eddig 6,1%-os csökkenésnél tartunk ebben az évben,..., mutasson már egy olyan hiteles adatbázist, ahol nem azt írják, hogy ez közel a legkisebb visszaesés egész Európában!

2020.09.10. 11:50:47

@chrisred:
Bizony tiltja,..., de mivel nem céget, hanem a sportot támogatja így az állam, ezért ez így joszerű és szabályos, bevett gyakorlat,..., nálunk ez még új, azért megy a nyálverés, meg uyge azért mert a liberálbolsevikok pontosan tudják, hogy a sport az egyik legnagyobb nemzettudat erősítő elem, e miatt ellenzik általában a sportsikereket elősegítő támogatásokat, nem bírják elviselni az internacionalista vagy globalista érdekeik miatt.

chrisred 2020.09.10. 11:55:48

@Tényelek: Az állam az amatőr sportot támogathatja.

2020.09.10. 11:56:32

@chrisred:
Az iszlám tiltja a kamatot, de ugye attól még infláció van, ezért hozzák nem iszlám területre a pénzüket és bizony nagyon kell igyekezniük, hogy pótolják az otthon maradt vagyonelemeik értékvesztését is.

chrisred 2020.09.10. 12:08:03

@Tényelek: Lehet, hogy meglepetésként ér, de az arab olajmilliárdosok nagy ívben tesznek rá, mit tilt az iszlám és mit nem. Ők nem fialtatni akarják a pénzüket azzal, hogy eurómilliárdokat tesznek be egy futbalklubba, hanem sikereket akarnak vásárolni vele. Akár Abramovics, választhatott, hogy vesz egy új luxusjachtot, vagy BL győztest csinál a Chelsea-ből, és az utóbbi mellett döntött.

2020.09.10. 12:17:13

@chrisred:
Érdekes meglátás,..., akkor az csak véletlen, hogy csak és kizárólag olyan muszlim országokból jönnek a milliárdosok, ahol az iszlám ordodox változata állami szinten bevezetett gyakorlat,..., a többiek el vannak otthon :-).
Ha igaz lenne, amit ír, az azt jelentené, hogy arrafelé az összes milliárdos hülye, minden évben elbukja az inflációnak megfelelő részét a vagyonának :-).
De gondolom azt sem tudja, hogy ezekben az országokban, azt aki leszarja az iszlámot, megölik, függetlenül, hogy muszlim vagy sem.

2020.09.10. 12:20:27

@chrisred:
Abramovics csinált egy szuper mosodát, ehhez siker kellett,..., attól még élvezte a rivaldafényt, de jól meg is szedte magát.

chrisred 2020.09.10. 12:23:36

@Tényelek: "akkor az csak véletlen, hogy csak és kizárólag olyan muszlim országokból jönnek a milliárdosok, ahol az iszlám ordodox változata állami szinten bevezetett gyakorlat,...,"

Csak olyan országokból jönnek a milliárdosok, ahol olaj van. Dubai azért nem a legortodoxabb hely, övék a Manchester City.

chrisred 2020.09.10. 12:25:38

@Tényelek: Mit kellett vona mosnia? Putyinon kívül senkinek sincs joga firtatni, hogy honnan szerezte a vagyonát. Neki meg aztán teljesen mindegy, hogy Abra mire költi a pénzt, ha kegyvesztett lesz, így is, úgy is megy a novicsok. :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.10. 12:53:19

@Tényelek: "infláció van, ezért ... vagyonelemeik értékvesztését is."

:))

FideSSfasszopó, alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. :))

nincs1agy 2020.09.10. 13:01:30

@morph on deer: Az volt a bajod, hogy csupa külföldi játékos van a magyar klubokban. Angliában a 80-as évek végére totál leesett a foci színvonala. A Bosman szabály utáni külfödi játékosok tömegei hoztak színvonalat a labdarúgásukba, aztán persze kinevelődtek a saját sztárjátékosaik. Nálunk is ez a forgatókönyv..

"Tudom, máshol is. De ettől ez még nem lesz jobb, nem gondolod?"

Lehet ezt gondolni, csak egyesek ezt szeretik leszűkíteni a hazai viszonyokra. Úgy beállítva, mintha külföldön ez kizárólag a magánszféra ügye lenne..

2020.09.10. 13:33:36

@chrisred:
Ha Dubai csak a turistáknak szánt majomketrecből állna, akkor igaza is lenne, de az EAE nem ebből áll.
Az állam területén gyakorlatilag a saria szerint kötelesek élni az emberek,..., ha a turistáknak kijelőlt zónán kívűl valaki átöleli a feleségét vagy a saját lányát, akkor mehet a börtönbe.
Csak a legbátrabbak mernek a városból is kimenni, általában csak az óvárosig merészkednek, mert ott még megtalálják az utazásszervezők, ha valami olyat tesznek, amit a saria tílt és e miatt börtönbe kerülnek,.., de fejlődnek, nemrég megengedték a nőknek, hogy a lakáson kívűl vállaljanak munkát, ha van olyan férfi családtag, aki oda-vissza kíséri őket, és természetesen csak olyan munkahelyre, ahol biztosan nem fordulhat meg férfi.

2020.09.10. 13:42:28

@chrisred:
Az oroszoknál a fociklubbok alapból mosodák már évtizedek óta, olyan irreális összegek mozognak sok-sok éve, hogy csak les az ember,...., gondolom ismeri a világverő Mahalacskát, amelyik 20 milliót adott Dzsuzsákért anno, ráadásul akkor az egyik olcsó játékosuk volt.
Abramovics ezt a szakmát vitte a britekhez, akik nem bánták, mert jöttek az eredmények.
Akinek van saját mosodája, annak nem kell a saját szennyesét mással kimosatnia,..., és, hát alapból az a szakterülete, hogy mások szennyesét mossa.

chrisred 2020.09.10. 13:58:03

@Tényelek: Ha bánták a britek, ha nem, az üzleti világ olyan, ha valaki leteszi a pénzt az asztalra, akkor az övé a klub. Az pedig továbbra sem tiszta nekem, mit és miért kellene mosnia Abramovicsnak. Mindenki tudja, hogy az orosz maffia pénztárosa volt, de Putyin kedveli, ezért nem börtönbe ment, hanem ő lett Csukcsföld kormányzója.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.09.10. 15:15:16

– Már nyolc napja nem szartam – közölte bizalmasan. – Nem azt mondom, hogy nem szartam egy jót, jót már hónapok óta nem szartam, hanem hogy nyolc napja egyáltalán nem szartam.

morph on deer 2020.09.10. 18:37:16

@Tényelek:
“ Sokadszorra írja, hogy nálunk csökkent a legnagyobbat a GDP,”

Surprise, surprise: sokadszorra nem mondasz igazat!

“... az EU-ban nálunk esett - a spanyolok és a horvátok után - harmadikként legtöbbet a GDP, a maga 14,5%-ával“

Ez meg itt az Eurostat link, elég az oszlopdiagramot megnézni:

ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10545471/2-08092020-AP-EN.pdf/43764613-3547-2e40-7a24-d20c30a20f64

Jó szórakozást!

nincs1itt 2020.09.10. 18:52:02

@Tényelek: jááánoska, egy kis segítség: cimlap.blog.hu/#bloghu/vonattal-termeszetesen/2020/09/02/a_vilag_legerosebb_mozdonya
"A kínai CRRC Zhuzhou elkészítette a világ legerősebb mozdonyát, mely 28,8 MW teljesítményű, ami több, mint 4 Taurus mozdony teljesítményével ér fel. Feladata a 10 ezer tonnás szénvonatok továbbítása lesz a bányákból az erőművek felé.

A mozdonyokat a China Shenhua Energy társaság fogja használni a 266 km hosszúságú Shenmu–Shuozhou-vasútvonalon. Legnagyobb sebességük 120 km/h, melyet 1,2 %-os emelkedőkön is képes elérni teljes terhelés mellett."

monoployzzál tovább magadban... ostoba, hazug magyar jobbágy!

morph on deer 2020.09.10. 19:08:55

@nincs1agy:
“... aztán persze kinevelődtek a saját sztárjátékosaik. Nálunk is ez a forgatókönyv..“

Tegyük fel, hogy tényleg.
Na és? Akkor mi van?
Nem viccelek, nem értem!

Mert ha ugyanekkora összeget tömegsportra, egészséges életmódra való nevelésre, meg hasonlókra költenek, akkor azt értem, hiszen egy egészségesebb ország mindenkinek jobb, nem beszélve arról, hogy lényegesen kevesebbe kerülhetne az egészségügy, például.

De nem, nálunk a miniszterelnök egyik gyerekkori ábrándját hajszoljuk, kerül amibe kerül, miközben a potrohos lakosság lelkesen szemléli, ahogy húszan szaladgálnak!
Mert ők szeretik a “sportot”!
Csak neeem?

nincs1agy 2020.09.10. 20:17:50

@morph on deer: Bocsánat , de én úgy emlékszem, hogy egy 2010 előtti miniszterelnök akart futball EB-t rendezni, és ettől csak néhány ukrán oligarcha kenőpénze mentette meg a sportág hazai gyűlölőit..

2020.09.10. 21:24:59

@nincs1itt:
Akkor ez az ön eredet állítását támasztja alá, hogy a Stuttgart projetlktben tervezett 23%-os, illetve a metrók átépítése után 13%-os emelkedőn fel-le futkározik, mint a huzat,..., monjuk szerintem a lefelé csak-csak menne :-)
Egyébként meg tudom én, hogy át akar verni, közben meg már sorozatgyártásban van az ön által tervezett Himalája mászó mozdonya :-)

nincs1itt 2020.09.10. 21:30:41

@Tényelek: jááánoska, kérek hivatkozást, ahol az általad említett számok szerepelnek...
szóval, a vonat nem tud emelkedőn/lejtőn menni?! ostoba gyökér magyar jobbágy.
esetleg nem ismered % jelhez hasonlót? csak egyel több nulla szerepel benne? ez a valószínű... ne fáradj, nem kell több bizonyíték, sík hülye vagy!

2020.09.10. 21:33:34

@morph on deer:
Szerintem ön azt nem ért, hogy az élsport adja a legnagyobb motivációt a tömegsportra.
Mert az, hogy sokáig élhet, nem motiváció egy gyereknek, kamasznak, mivel ő a nélkül is sokáig fog élni, így vagyunk kódolva, hogy bírjuk a gyűrődést,.
Gondoljon bele, van egy rakás buzi, aki szarban fetreng, egy rakás alkoholista, kövér, cigis, stb., és nem zavarja, mert álladó félelemben nem lehet élni ezért az agya elhiteti vele, hogy lehet, hogy mindenki beledöglik előbb-utóbb, de ő meg fogja úszni,..., csak nézzen rá a covid tagadókra, ők sem a racionalitás bajnokai!

2020.09.10. 21:42:11

@nincs1itt:
Csak és kizárólag arról vitázott vagy ötünkkel, hogy a Stuttgart projektben szereplő hegymászó verziót igénylő emelkedőn fel tud-e menni,..., a kivitelezők több év variálás és pénzégetés után azt mondta, hogy NEM, le is áltak vel,..., ön meg azt állította, hogy DE IGEN?!
Azóta meg maszatol az ilyen lökött példákkal, pedig ezzel nem mossa ki magát abból, hogy sík hülye volt abban a témában /IS/.

morph on deer 2020.09.10. 23:52:11

@Tényelek:
” Szerintem ön azt nem ért, hogy az élsport adja a legnagyobb motivációt a tömegsportra.”

Ez így igaz!
Csak ott van a gond, hogy az élsport gyakorlatilag köszönő viszonyban is alig van a focival

Mindenesetre ami nálunk megy az minimum aránytévesztés, de abból legalább egészen nagy.

A másik probléma velem, hogy én inkább azokat a sportokat szeretem akár nézni is, ahol főleg az egyéni teljesítmény számít, a csapatsportok közül meg inkább olyasmit, aminek tiszták és egyértelműek a szabályai, de főleg nincs test-test elleni kontakt az ellenfelek között. Röplabda, például.

Még rosszabb hír, hogy az életben nem üvöltöztem sportesemény kapcsán, de még azon a néhány meccsen sem, ahova véletlenül elkeveredtem.
Ráadásul nem is az érdekelt, hogy ki nyer, hanem hogy melyik játékos játszik szebben, jobban, sportszerűbben, stb.

Szóval nem vagyok az a kimondott szurkoló típus, efelől semmi kétség. :)
(Ugyanez vonatkozik a politikára is, csak megemlítem, ha már a lelkesedés előkerült, - mert előhoztam, - és mit mondjak, ez ugyanúgy nem egy kedvelt tulajdonság, mintha a meccsen lennénk.)

nincs1itt 2020.09.11. 13:53:28

@Tényelek: jááánoska, kicsi hazudós magyar jobbágy! a stuttgarti projektben a probléma az volt, amit a német vasútépítésre vonatkozó törvény leír. oda is idéztem, néhány ezrelék volt az eltérés, nem 23% vagy 13%-os lejtő/emelkedő, ahogy azt hazudozod azóta is... a lényeg az volt, hogy képes-e a vonat(általában) emelkedőn/lejtőn közlekedni. ti, agyhalott és iskolázatlan fidesz-tálibok váltig állítottátok, hogy NEM tud a vonat emelkedő/lejtőn közlekedni. a bp.-i metrótól a fogaskerekűn át, a tegnapi kínai példáig bizonyítottam az állításotok ellenkezőjét.
szóval, te sötét hazug, tanulatlan idióta, "hosszútávú ingatlanbefektető", aki éppen menti az "idióta germánokat", maradj meg a monopoly-nál. de csak egyedül játszd! akkor megint te leszel az év ingatlan befektetője, naponta háromszor.

alöksz róz 2020.09.11. 15:37:04

@nincs1itt: a saját állításaiddal vitatkoztál már akkor is
ráadásul irdatlan nagy faszságokkal "érveltél"

nincs1itt 2020.09.11. 15:43:28

@alöksz róz: sanyi!!!! na végre! érvelnél? esetleg? csak egyszer! naaaaa.... mesélj, szaladt a jáááánoska, hogy bántják? ugyan, sanyi. egyre szánalmasabbak vagytok.

alöksz róz 2020.09.11. 20:01:18

@nincs1itt: mire, a szalmabábjaidra? :D

világosan el lett magyarázva. az már a te bajod, hogy műszaki analfabéta vagy, és nem fogtad fel, és ezért akkora sebet kapott az önérzeted, hogy még hónapok múlva is ezen görcsölsz. a beégésedet csak magadnak köszönheted, buta cigány, minek szakértettél olyan témában, amiről alapfogalmaid sincsenek

nincs1agy 2020.09.11. 20:57:07

@morph on deer: Hát ezzel a problémával akkor a világ igen sok országában szembesülhetsz. Mert a legtöbb országban igen sok pénzt költenek el élsportra, amit elkölthetnének akár arra , hogy a 95 kilós mackó anyut rávegyék a rendszeres futásra, mackó aput meg arra, hogy a délutáni sörözés helyett inkább ússzon le néhány hosszt az uszodában..:)

2020.09.11. 21:47:47

@nincs1itt:
Na ja, pár ezrelék :-)
Egy rahedli, különböző szinten futó metróvonal alol kellet volna felbukkanni, mint a vakondnak,...., rájöttek, átraktak pár metróvonalat, de amikor kiderűlt, hogy az is kurva kevés, feladták,..., addigra, mindennel együtt közel 20 milliárd eurót basztak el, de olyan kurva jó érveltek, meg ugye adtak a susiból minden helyi pártnak, hogy gyakorlatilag mindenki megúszta,.., na ehhez a lenyúláshoz a magyar politikusoknak még 45 évet fejlődni kell, mert pótólni kell a komcsi idők kiesését.

2020.09.11. 22:05:28

@nincs1itt:
Ja,.., a vita csak és kizárólag a Suttgart projektről szól, amiről már egy rakás film is készűlt, de kurvára demokratikus Németországban egy sem kapott forgalmazási jogot,..., a birka németek....
De annak örülök, hogy bassza a csőrét a lakás,..., tudtam én, hogy prolival állok szemben a virtuális világban :-)
Remélem még sok álmatlan éjszakája lesz :-)

Viszont, ha már állítása szerint ott él,..., miért nem dicsekszik vele, hogy a német kormány tavasszal leállította csődeljárás minden elemét, ezért a gazdaságban tizezerszámra vannak fizetésképtelen cégek, akikről senki sem tud, mert a nyilvántartást is felfüggesztették.
Olyan körbetarozások vannak már most, mint nálunk a rendszerváltás után.
Egy rakás cég nem tudja a bérek ráeső részét sem fizetni, az erre kitalált állami kasszát folyamatosan tölteni kell, ezért a melósok örülnek, ha 2-3 hónap után megjön a pénz,..., és igen, rengetek bérbeadó szponzorálja a szerencsétleneket, mert egyértelmű, hogy nem ők a hibásak,..., meg mi lenne velük, meg a gyerekeikkel.

nincs1itt 2020.09.11. 22:29:57

@alöksz róz: sanyika, kellett 5 óra, hogy összeszedj valami ostobaságot? a titanic sós vízbe'... nem lehet! maradjunk annyiban, sanyika, hogy: hülye vagy, mint a fal adja a másikat.
@Tényelek: jááánoska, saját lakásod sincs. anyádnál laksz, macskád van és babettával jársz ízirájder öcsém! ízirájder!
a német gazdaságról lövésed sincs, ahogy most is bizonyítod. a fizetések pontosan érkeznek. a bérbeadók nem szponzorálnak senkit, mivel nincs szükség rá. de ott leragadtál, irigy, buta jobbágy, hogy mo.-on ez is jobb... szánalmasak vagytok.

nincs1itt 2020.09.11. 22:31:10

@Tényelek: jááánoska, ne tolass, előre sem tudsz menni... 23%-os emelkedő/lejtő mesélj még ostoba fidióta... mo. a 3%-os emelkedő is himalája. miről vartyogsz, ostoba?

2020.09.11. 22:37:19

@nincs1itt:
Szerintem engedje el, mert nincs olyan eleme a vitánk tárgyának, amit tudna vagy tudott volna anno, egyedül a pprojekt nevéről tudott, de szerintem azt is csak azért, mert írtam,..., később megnézte a wikin, de onnan meg nagyon demokratikusan az összes fontos infót kitöröltették, így hülye maradt!

nincs1itt 2020.09.11. 22:43:10

@Tényelek: jááánoska, ez megint nem jött be! de sebaj, megszoktad a magadban monopolyzást, elnézem, ha nem érted! a histórijás csenel az az igazi! ne eredj szépen aludni! mára már nagyon okos is voltál! ne is törődj vele, hogy 10 ezer tonna rakománnyal 120 km/óra sebességgel képes haladni egy vonatszerelvény EMELKEDŐN FELFELÉ!!!
csak gügyögj, hazudj. elvégre magyar jobbágy vagy!

2020.09.11. 22:44:20

@nincs1itt:
Az, hogy én mi vagyok az ön vágyai szerint.... :-)
Ha komolyan írja azt, hogy a németenél minden rendben van és a csőd felfüggesztés után nem lesz csődhullám, meg pontosan érkeznek a fizetések, nincs lakhatási válság, akkor ön nem ott él.

2020.09.11. 22:48:32

@nincs1itt:
A kutyát nem érdekli, hogy tud-e menni a szerelvény emelkedőn, mert a vita tárgya a S. projekt emelkedője volt, ahol a szakemberek azért dobták az egész projektet, mert nem tudott volna felmenni az emelkedőn a vonat.

nincs1itt 2020.09.11. 22:53:26

@Tényelek: jááánoska, azért nem valósult meg mert a tervek nem feleltek meg a német vasúti előírásoknak/törvényeknek. veled ellentétben én beszélek, írok, olvasok németül, ezért tisztában vagyok azzal, hogy a magáncsőd intézményét és eljárását enyhítették. nem csak a fideszes hírek jutnak el hozzám. ne erőlködj, nem fog ez sem sikerülni, ahogy megszokhattad. szóval mesélj még az ingatlanodról, hol is van németo.-ban? mekkora és mennyiért adtad bérbe eredetileg? ha kérhetem, ezt németül tedd!

2020.09.11. 23:10:29

@nincs1itt:
Ha úgy beszél németül, ahogy magyarul ír, akkor nem igazán tudja megértetni magát és önt sem ért senki.....
Nem teljesen világos, hogy miért kellene olyan pontos információkat adnom önnek, mint a német adóhivatalnak,..., ön szerint!?
Nekem nem kellett újságot olvasni, mert nem csak az én bérlőim vannak bajban, a szomszédaik is,..., rákerestem a neten,..., és képzelje el, magyarul több cikket találtam róla,..., ráadásul szinte mindegyik a liberálbolsevik média felületein,..., gondolom Orbánék szolidálisak Merkellel.
Ha valóban ott él, akkor nagyon boldog lehet,......, ha a bibliai állítás igaz.

nincs1itt 2020.09.11. 23:23:07

@Tényelek: jááánoska, ne erőlködj, rákerestél a neten??!! esetleg forrásokkal is szolgálnál? kezdesz a bohózatból, tragikumba fordulni! bérlőid? neked? megint rájártál anyád sütő rumjára?

alöksz róz 2020.09.12. 00:09:18

@Tényelek: lehet ők nem hallottak még a himalájai kanyarvonatról

hát így jár, aki nem veszi igénybe a nincs1itt szakértői segítségét

babbaba 2020.09.12. 05:52:40

@Tényelek: Azért a TAO az egy adó a világ elsöprő részén. Annak lehet máshol is az állam által megengedett külön célja az állam által befizetésen túl, de a mesén kívül még nem bizonyítottad be, hogy saját vállalkozásod be nem fizetett adójából, a saját tulajdonú csapatodra költhetsz jó pár tízmilliárdot, mint Magyarországon. Link, ahol ez szerepel, nagyot lendítene a hitelességeden. Ráadásul, azt sem, hogy ezt egyedileg bírálják el, tehát hogy X megteheti, Y meg nem. Y-nak be kell fizetni minden fillért. Mert nálunk ez a lehetőség sem vonatkozik mindenkire, aki TAO-t fizet, fizetne.

Azért az megnézném, hogy az Allianz meg a Red Bull milyen csapatot, csapatokat birtokol! Mert akkor lenne hasonló a dolog.

ebella 2020.09.12. 09:25:55

@babbaba:Pedig csak azt kellene bebinyonítania és már igazat is adhanánk neki, hogy ez nem csak Magyarországon van úgy, hogy valmkai a saját adóját nem befizetve a saját fociklubára költheti az állam pénzét. És azt hiszem, ezt nem is tudja. Bizony Magyarországon ellpoják a pénzt a magyar polgároktól, hogy haszontalan fociklubokra költsék. És, ha még csak arra lopnának.

ebella 2020.09.13. 06:11:12

@Tényelek: Mindjárt gondoltam, hogy nem tudsz linket adni, csak a fideszes mesedélután, valós tények nélkül.

Maradjunk abban, hoyg egy EB rendezést nem keverünk, egy (egypár) klub sok-sok milliárdos, rendszeres támogatásával! Az én adóimból. Én nem szeretnék egy klubot se támogatni, főleg nem évi százmilliókat kereső botlábú, sok évtizede nulla eredményt produkáló faszkalapoat! Az én pénzemből ne is tegye senki!

alöksz róz 2020.09.13. 09:15:59

@ebella: de a többség szeretné. hát ilyen ez a demokrácia, látod? a többség akarata érvényesül, még akkor is, ha neked nem tetszik.
és ráadásul az nem is a te pénzed, nem is te adód.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.13. 11:10:03

@alöksz róz: "a többség szeretné. hát ilyen ez a demokrácia"

Valami nagyon kifacsart, hamis elképzelésed van a demokráciáról. :))

Az nem demokrácia, hogy két farkas és egy bárány szavaznak arról, hogy kit egyenek meg vacsorára. :))
süti beállítások módosítása