B1 blogcsaládKiderült néhány meglepő dolog a legfrissebb közvéleménykutatásból

Mesterházy az élbolyból indul az elnökségért

2020. szeptember 01. - nickgrabowszki

Például az, hogy a magyar választók egyszerűen nem ismerik saját politikusaikat.mesat.jpg

Időről időre érdemes ránézni, hogyan áll a politikai verseny. Ezúttal a Republikon Intézet publikált közvéleménykutatást, ami azt mutatja, hogy a 3 nagy tábor erőviszonyai a következőképp festenek:

  • Fidesz 35%, 
  • ellenzék 30%,
  • bizonytalanok 34%.

A kormánypártok némi előnyre tettek tehát szert, de ez nem túl nagy meglepetés, ismerve a Fidesz tendenciózus felülmérését, valamint hogy válság idején megnő az épp regnáló kormány támogatottsága, továbbá tekintetbe véve az épp

folyamatban lévő gigantikus pénzszórást.

A felmérésnek az az eredménye sem váratlan, hogy az ellenzéki szavazók a közös indulást preferálják:

  • 77% szerint közös listával van esély legyőzni a Fideszt;
  • 87% szívesebben szavazna közös ellenzéki, mint a pártok külön listájára.

A Republikon felmérte a politikusok ismertségével és a népszerűségét is, amiből viszont néhány meglepő dolog is kiderül:

1.  Egyrészt az, hogy a népszerűségi listát ugyan Áder János vezeti, és Orbán Viktor a harmadik, rajtuk kívül viszont csupa ellenzéki politikus található az első tízben. Fekete-Győr András például a második helyen, Orbán előtt.

2.  Az ellenzéki politikusok népszerűsége Gyurcsány Ferencre nem vonatkozik, a DK elnöke a lista vége felé található, miniszterelnöki lemondása után több mint 1 évtizeddel még mindig közel 70%-os az elutasítottsága. Csak a Mi Hazánk-elnök Toroczkai, a KDNP-frakciót vezető Simicskó, és az LMP frissen leváltott exelnöke, bizonyos Kendernay János múlja alul még őt is.(Kövér, Lázár vagy Rogán nem szerepel a közzétett anyagban.)

3.  További váratlan dolog, hogy a népszerűség legfeljebb viszonylagosnak tekinthető, mert

a magyar választók egyszerűen nem ismerik a politikusokat.

Például Fekete-Győr ismertsége is alig 42 százalékos:

repub.jpgMindössze 6 olyan politikai szereplő van ma Magyarországon, akit a választók több mint 70 százaléka ismer: Orbán, Áder és Gyurcsány mellett Dobrev Klára, Szél Bernadett és - íme a kakukktojás - 

Mesterházy Attila.

4.  A volt és jelenlegi kormányfő, továbbá a köztársasági elnök, a 2 éve sokat szereplő LMP-exelnök és a tavaly EP-választáson a DK-listáját vezető Dobrev ismertsége ugyanis nem meglepetés, az már sokkal inkább az, hogy a 6 éve, a 2014-es választás után háttérbe vonult/szorult, az MSZP elnökének posztját elveszítő Mesterházy

  • még mindig a szocpárt legnépszerűbb politikusa (Kunhalmi Ágnessel holtversenyben),
  • az ismertsége kiugró: a legjobb hatba tartozik, olyanok megelőzve, mint a Gulyás Gergely, Semjén vagy Hadházy, a sokkal többet látható Dobrevvel és Széllel pedig egy szinten van.

Miután Mesterházy bejelentette, hogy 6 év után ismét az MSZP elnöke lenne, különösen érdekes összevetni a párt jelenlegi elnökével: Mesterházy támogatottsága 6 százalékponttal múlja felül Tóth Bertalanét, az ismertsége pedig egyenesen duplája a regnáló párvezetőének.

Innen nézve érdekes lesz az ehavi a szoci elnökválasztás, ahol egy, a választók között igen jól álló és egy igen rosszul álló indul egymás ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4716185188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs1agy 2020.09.01. 15:36:49

Ez a kis komenista Kleopátra a legnépszerűbb...Ez a liba jobb időkben titkárnő sem lehetett volna a Parlamentben.

cicmen 2020.09.01. 16:44:40

válság idején megnő az épp regnáló kormány támogatottsága, továbbá tekintetbe véve az épp
folyamatban lévő gigantikus pénzszórást...........................

Baromság, mert Gyurcsány támogatottsága sem nőtt meg anno, igaz, ő elbaszta a pénzt és nem szórta!
Tényleg, hova lett az a lóvé?

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.09.01. 16:45:15

Szóval akkor már biztos, hogy a Gyurcsányné által listavezett ballib összefogdosásnak meglesz 2022-ben a kétharmada.

cicmen 2020.09.01. 16:47:33

még mindig a szocpárt legnépszerűbb politikusa (Kunhalmi Ágnessel holtversenyben),...........

Tényleg holtversenyben, mert Kunhalmival csak agyhalottak versenyében lehet kiállni! :D

nincs1agy 2020.09.01. 16:51:36

@cicmen: Kunhalmi gyurcsányista, Mesterházy nem az. A kis vigyori nem is vette jó néven Mesterházy indulását. Ő már a DK-ban képzeli el a jövőjét a fúzió után..

Zsorzsi bácsi pincsije 2020.09.01. 16:54:37

"A kormánypártok némi előnyre tettek tehát szert, de ez nem túl nagy meglepetés, ismerve a Fidesz tendenciózus felülmérését, valamint hogy válság idején megnő az épp regnáló kormány támogatottsága"

Jó kifogás sose rossz, most éppen erre fogjátok...

Mellesleg a válság idején regnáló kormány népszerűsége nem független attól, hogy volt-e köze a kialakulásához. Pl. az előző nagy gazdasági világválság során azért Gyuri Feri nem volt túlzottan népszerű, már csak azért se, mert a kormánya tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy letolt gatyával ért minket a válság.

"a népszerűség legfeljebb viszonylagosnak tekinthető, mert

a magyar választók egyszerűen nem ismerik a politikusokat."

Ami nem csoda, hiszen akik az ellenzéki politikusok közül hírnevet szereztek maguknak (pl. Gréczy Zsolt a faszveréssel, Kunhalmi Ajtónindzsa Ágica az ajtónak futkosással, Szanyi az alkoholizmussal meg a nőzésével, Hadházy Ákoska a lyukas zoknijával, Cseh Katka a botmixerrel), azok sem éppen pozitív imázst építettek fel maguknak.

Ezek a Tóbiás Józsi vagy Tóth Berci-féle jellegtelen szürke egerek említésre se méltó percemberkék, akármilyen tisztséget is szavaznak meg nekik (ált. 1-2 évre, vezetői megbízásuk után eltűnnek az ismeretlenségbe, joggal).

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.09.01. 17:11:22

.A pártválasztók abszolút többsége, 54 százalék a kormánypártokat támogatja. A DK támogatottsága 14 százalék, a Momentumé 9 százalék, a Jobbiké 8 százalék, az MSZP 6 százalékon áll

54 : 14+9+8+6=37

54/91= 59%

és még az egyénik
ez nem 2/3, ez már 3/4

szegén gyuribá csak a szíve bírlya

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.09.01. 17:21:35

ismerve a Fidesz tendenciózus felülmérését

ez dupla höhö

ez 1 fügetlen kutatóintézet

Munkatársaink
Horn Gábor Dr. Mikecz Dániel Király Dávid Nagy Zsolt

sZulamith 2020.09.01. 19:22:42

Megkérdőjelezném azt az állitást, hogy a magyar választok nem ismerik a saját politikusukat. Akár tv.-t néz, akár rádiót hallgat, csak a politikáról, a politikusról van szó. Kormánypártit dicsérnek, ellenzékit szidnak. Ha két ember összejön, nem az első, de a harmadik mondat biztosan a politikáról szól.

6.Lenin 2020.09.01. 19:42:12

Szerintem a mai magyar ellenzék szerepe a 22-es választások kimenetelében nem tőlük, hanem az őket kintről irányítóktól lesz függő. Ők, kit szeretnének a hatalomba segíteni.

Ez egy érdekes kérdés, hiszen Fletó szerintem ebben esélytelen a momentummal szemben. Itthon viszont pont fordított a helyzet. Fletó egy dörzsölt gazember, Fegyőr meg egy seggfej, itthon.
Dobrev K, mennyire lesz elfogadott nyugaton, ez lehet az igazi kérdés. Ezt a momentum miként fogja lenyelni. Ha nem Tehénke lesz kijelölve befutónak, azt Fletó mivel tudná magában lemosni , hogy egy lila luvnya lenne a jelölt Tehénke helyett.

Ez a meccs jövőre lesz érdekes. Itt nyilván a többi kis párt tulajdonképpen szart se ér.
Vagy be kell lépni a DK-ba, vagy a momentumba, ha továbbra is a Parlamentben szeretne csücsülni, milliókért néhány tróger.
A kis pártok nyilván csak 1-2 helyre lennék esélyesek, vagy be se jutnának. 22 még nagyon messze, az MSZP,Jobbik simán bedobhatja addig a törölközőt. Az ottani "nagyok" hogyan fognak, és kihez helyezkedni az már most is komoly probléma lehet náluk.
A jövő év lesz ebben igen érdekes. A kis pártoknál, ki lesz, kicsoda, ma már szerintem lényegtelen, be kell sorolniuk vagy a DK-ba, vagy a momentumba. Lesz tülekedés az ziher.
Az MSZP-t kihúzni a szarból ma már késő, egy év kevés lenne, vagy csak több "kárt" okozna a libernyákéknál.

A Feri most igen sokat fog nyúkálni a pohár után, a májának is döntő szerepe lehet még 22-ig. Bírja-é az iramot.

2020.09.01. 20:32:36

Érdekes oszlopdiagram, ami ha érettségin úgy értelmezne egy diák, mint a Závecz, akkor visszatapsolnák.
Fegyőrt pl. a lakosság 21%-a látná szívesen, míg Orbánt a 50%, ennek ellenére a buzi van előrébb :-).
Ebből a kutatásból az derúl ki egyértelműen, hogy a liberálbolsevikok legnépszerűbb politikusa Gyurcsány, ami mellesleg a béka segge,....., ami a választásokra előre tekintve, katasztrófa az ország szempontjából, megint csak szavazni megyünk majd, választani nem tudunk.

alöksz róz 2020.09.01. 21:02:01

"tekintetbe véve az épp folyamatban lévő gigantikus pénzszórást" - múltkor még az volt a baj, hogy nem szórja a pénzt

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.01. 22:09:54

@nincs1agy: "Ez a liba jobb időkben titkárnő sem lehetett volna"

Azt mondják, okos nő.

Ugyanezt mondják Mészaros Viktornéről is. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.01. 22:11:16

@Tényelek: Te valami másik felmérést nézel, fideSsfasszopókám. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.01. 22:14:37

@cicmen: "hova lett az a lóvé?"

Azt mondják, nem lehet tudni. Ezt nem nagyon értem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.01. 22:35:26

Menczer Tamás: Szerintem annak a több százezer embernek és családnak, akinek a munkája a külügyminiszter munkájához köthető és a havi bevétele és megélhetése, az sokkal jobban érdekli az, hogy van munkája és bevétele, mint a külügyminiszter nyaralása.

:))

444.hu/2020/08/31/kulugyi-allamtitkar-szerint-az-embereket-nem-erdekli-szijjarto-jachtozasa-mert-tudjak-hogy-neki-koszonhetoen-van-munkajuk

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.01. 22:36:10

Magyarul: konjunktúrában szabad a korrupció. :))

2020.09.01. 22:38:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Látom, nagyon kiakadt azon, hogy helyére tettem a kedvenc főbuziját, ami nem véletlen egy olyan ember részéről, akinek minden második szava a fasz szopogatásáról szól, ..., ön egy kőratyi, ami nem lenne gond, de minden hozzászólásához odacsapja a perverz vágyait, .., hátha bejön, .., ahogy nézem, nincs szerencséje, mert mi, önnel ellentétben normálisak vagyunk.
A diagramon két adat van, az egyik, azt mutatja, hogy a lakosság hány százaléka tudja, hogy ki az, akiről éppen kérdezik, a másik meg azt, hogy azok közül, akik tudják, hogy kiről van szó, hányan látnák szívesen vezető pozícióban.
Ebből a két számból úgy tudható meg a lényeg, hogy az ismertségi számadatot összeszorozzuk a kedveltségivel, pl. ha valakinek az ismertsége 70% és a kedveltsége 40%, akkor őt a lakosság 28%-a látná szívesen vezető pozícióban, ..., ebből jön ki az, hogy pl. az ellenzék három legkedveltebb politikusa Gyurcsány, Dobrev és Mesterházy,..., akik itt elöl vannak, azok valójában a fasorban sincsenek hozzájuk képest, ahhoz túl alacsony az ismertségük, ...,
Ha Záveczéknek van egy olyan kategóriájuk is, ahol csak az ellenzéki moslékkoalíció szimpatizánsait mérték, ott igaz lehet ez a sorrend, de ebből a diagramból az nem derül ki.

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.09.01. 22:39:14

Óriás meztelen csiga a faszom!

alöksz róz 2020.09.02. 01:45:12

@Tényelek: "egy olyan ember részéről, akinek minden második szava a fasz szopogatásáról szól, ..., ön egy kőratyi, ami nem lenne gond, de minden hozzászólásához odacsapja a perverz vágyait" - cicus nőnemű
volt amikor még számított
úgyhogy nem ratyiság, hogy faszra vágyik

hanem anakronizmus
:D

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.09.02. 02:47:25

Orban ismertsege 91 %.
Azert kivancsi volnek kik azok akik nem ismerik Orban Viktort.
Persze azert sejtem. Elmebetegek, alkoholistak, drogosok egyebb szellemileg leepultek, es hasonlok. Es persze a trollok.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.09.02. 04:02:22

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: Elmebetegek, alkoholistak, drogosok egyeb szellemileg leepultek

aszondod a feri nem ismeri a Viktátort

chrisred 2020.09.02. 09:12:18

@Tényelek: Segítek értelmezni. A népszerűségi arány úgy értendő, hogy azok szavazatai számítanak, akik ismerik az adott személyt. Orbánt lényegében mindenki ismeri, az is, aki rajong érte, és az is, aki utálja. Az ellenzéki politikusokat meg csak az ismeri, aki egyáltalán hallott arról, hogy léteznek ellenezéki pártok.

6.Lenin 2020.09.02. 09:34:26

@Tényelek:

Tulajdonképpen ezt a szarrakást ( segg ondó viktor) te (is), tartod a felszínen mert azt a látszatot keltitek (duka,dukával), hogy ő egy komolyan vehető valaki.

Pedig ő tudatosan félrevezet mindenkit (még saját magát is). Ezek a nácik, komcsik által nagyol jól kidolgozott múdszereken nyugszanak. Kiválogatnak ilyen szar embereket, adnak nekik "kockacukrot" , (elküldik Finnországba a semmiért) utána az ilyen megeszi még a saját szarát is, hogy a hűségét bizonyítsa.

Nem kéne komolyan vanni az ilyeneket. A helyükön érdemes kezelni őket. A pöcegödörben lubickolnak, úgy is kell bánni velük.
Szerintem, de a te dolgod, csak tudd ezt is.

6.Lenin 2020.09.02. 09:38:45

@chrisred:

Akik az ilyen felméréseket csinálják, pontosan tudják ezt ők is, ezért csinálnak manipulált felméréseket. Megtévesztve a gyanutlan fogyasztókat. Régi bevált trükkök ezek.
Gondolom a célját is ismered ezeknek. Szívesen (tudatosan) segítkezel is ebben.
Szerintem.

Eltiltott Vélemény 2020.09.02. 09:53:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... Magyarul: konjunktúrában szabad a korrupció. :)) ... "

Az a baj, hogy félreértitek a szitut, az átlag hülyemagyarnak CSAK az a korrupció, ha valaki PÉZT kap közvetlenül. Ha valakit meghívnak üdülni, az nem korrupció, az csak szimpla üdülés, ami nem üti meg az ingerküszöböt, hiszen bárki elfogadhat egy meghívást ... DE HA pézt kap, az már korrupció.

Ez van, a hálapéz sem igazi korrupció a legtöbb hülyemagyar szemében.

6.Lenin 2020.09.02. 10:00:38

@Eltiltott Vélemény:

Nyugaton ezt úgy csinálják, hogy a már leváltott politikusokat kinevezik az előtt ellenségesen viselkedő bankba, egy semmi tevékenységet nem jelentő pozícióba, magas jövedelemért, utólag kifizetve a tevékenységét. Vagy magas összegekért tartanak előadásokat az egyeteimekenn, ahol azok a kutyát nem érdeklik. Szintén így utólag rendezve az elmaradt kifizetéseket.

Nem csak Mo-on nézik hülyének a választókat egyesek. A saját választóikat is. Lásd a Korózs videókat, vagy az egész ballib oldal tevékenységét. A saját választóikat nézik főleg hülyének.

Eltiltott Vélemény 2020.09.02. 10:31:49

@6.Lenin: " ... Tulajdonképpen ezt a szarrakást ( segg ondó viktor) te (is), tartod a felszínen mert azt a látszatot keltitek (duka,dukával), hogy ő egy komolyan vehető valaki. ... "

Hát, nem az ilyen kommentelők tartják a Csuti Horizontális Napóleont szarral telt pöcegödör felszínén, hanem a kurcsány, mégpedig azzal, hogy nem tűnt még el a francba, és ott áll 2006-os emlékműként, hogy milyen is az, amikor a politikus ráuszítja a karhatalmat a Zemberekre ...

6.Lenin 2020.09.02. 10:37:52

@Eltiltott Vélemény:

Egy kiváló tábornok sem nyert még soha egy csatát sem, nemhogy háborút, KATONÁK nélkül.

Eltiltott Vélemény 2020.09.02. 12:10:47

@6.Lenin: A Csuti Csüngőhasú Napóleon hadseregét a kurcsány iránti gyűlölet tartja egyben. Ez egyfajta közös nevező, ami megszűnik abban a pillanatban, amikor kurcsány és becses családja távozik a politikai elitből. A közös nevező nélkül, megszűnik az összetartó erő, szétszéled a NER és O1G bukik. Addig viszont nem.

6.Lenin 2020.09.02. 13:12:51

@Eltiltott Vélemény:

Gondolod te, tévesen. Szerintem nem érted, amit írtam. Így Gyurcsány semmit sem ér azon kívül, hogy marad egy senki a fideszesek szemében. Ha lecsuknák, mártírt csinálnának belőle a híveik, akik ellen aztán komolyabban kéne küzdeni. Igy nem sok vizet zavarnak.
A meglévő fidesz ellenesség okai szerintem egész más eredetűek. Más is az ellenszere. Ehhez meg tényleg nem sok köze van Fletónak. Ez egy érdekes emberi tulajdonságból ered. Ezt vagy észre veszi a Fidesz, vagy bukik 22-ben. Ez (is) majd ősszel eldől az USA-ban. Ott mi is a magyarázat a jelenlegi eseményekre?

Libsik jobban szeretik az arabfaszt a hazájuknál 2020.09.02. 13:46:16

"A Media1 információi elbocsátották Rózsa Pétert, a 168 óra című hetilap tavaly szeptemberben kinevezett főszerkesztőjét."

168 -nak vege, es ugy nezki a 24.hu sem huzza mar sokaig.
HVG felkeszul.

(jo kis nikk nevem mi?)

morph on deer 2020.09.02. 13:55:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

“ a több százezer embernek és családnak, akinek a munkája a külügyminiszter munkájához köthető...”

Hát hogyne.
Mert annak a több százezer embernek nyilván kizárólag a Szijjártó jóvoltából van munkája, azaz ha egy képzett és tisztességes diplomata lenne a magyar külügyminiszter, akkor az a több százezer ember éhezne és fázna, mi?

Vajon tényleg muszáj ennyire hülyének lenni, ha valaki NER-cselédnek áll?

chrisred 2020.09.02. 13:59:03

@morph on deer: “ a több százezer embernek és családnak, akinek a munkája a külügyminiszter munkájához köthető...”

Ennyi futsalos talán az egész világon nincs. :)

morph on deer 2020.09.02. 14:04:35

@6.Lenin:
Örömmel látom, hogy kialudtad magad: teljesen épkézláb elemzéseket nyomsz itt, egymás után!
Ráadásul a legtöbbel még egyet is értek, biztosan valami bajom lehet.:)
Szűzmáriám! Lehet, hogy elkaptam valamit?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.02. 14:26:25

@morph on deer: "képzett és tisztességes diplomata lenne"

Mi a bajod neked? A múlt héten is láthattad, hogy éjjel-nappal a fehérorosz válság megoldásán dolgozik az irodájában, míg mások a Balatonon héderelnek. :))

Ja, várjál, én kérek bocsánatot, az nettó hazugság volt a fészbúkon, valójában lopott pénzen az Adrián kokózott és kurvázott egy yachton. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.02. 14:31:11

@morph on deer: "Vajon tényleg muszáj ennyire hülyének lenni, ha valaki NER-cselédnek áll?"

Nehéz hazaáruláshoz embert találnia Kubatovnak ilyen kicsi pénzért. :))

Régen még próbáltak néha érvelni, de azonnal belebuktak a hazugságaikba. Azóta a trollkodást nyomják, meg persze hazudoznak is csak úgy megszokásból. :))

6.Lenin 2020.09.02. 14:31:16

@morph on deer:

Engem inkább az érdekelne, hogy mivel nem értesz 1et. Akkor tudnám azt is, hogy mivel igen.
Természetesen egyik verzió sem jelentené azt, hogy valójában bárkinek is kettőnk közül igaza lenne.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.09.02. 15:58:43

Félfordulásból purcikálok. Aztán csikorgatom a dorkót a linóleumon, mintha az csikorogna.

morph on deer 2020.09.02. 17:56:45

@6.Lenin:
“ Természetesen egyik verzió sem jelentené azt, hogy valójában bárkinek is kettőnk közül igaza lenne.”

So true!
De nem is azért mondtam, hanem mert feltűnően átgondolt megközelítést villantottál, gondoltam szóvá teszem.:)
Ne aggódj, nem akarlak kompromittálni!
(Erre a kis időre meg máá minek is, nem?)

6.Lenin 2020.09.02. 19:01:45

@morph on deer:

Hát? Nem is tudom, de bevallom szoktam a dolgokon gondolkodni, és le is szoktam ide is írni. Baj?
De ahogy írod is, most szokjak le erről? Én már csak kibírom így.

(netán neked vannak gondjaid a saját gondolataiddal, jobban mondva azzal, hogy le kéne írnod? Valami tényleg kiderülne belőle? De ez csak úgy átsuhant)

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2020.09.02. 19:53:36

@morph on deer: nem lep meg, h nem ismersz fel apapvető összefüggéseket, hisz ballibsi vagy. hamarosan újra elismered, h tulajdonképpen fogalmad nincs mihez szólsz hozzá, ezt is tudjuk, megszoktuk.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.09.02. 20:32:03

Nagyon jó még az intrúder fing. Az olyan, hogy benn se kell lenni a szobában, bekúszik a küszöb alatt. 1szer beküldtem egyet az igazgatóhoz.

taga19+1 2020.09.02. 21:12:16

69 azal a szip jokerfáce mesterel

ebella 2020.09.03. 05:30:32

@nincs1agy: Messze nem a legnépszerűbb ellenzéki, köztük is talán közepesen népszerű. Abban igazad van, hogy nem véletlen, hogy itt tart a kommunisták utódpártja. Ilyen vezető káderekkel?!

ebella 2020.09.03. 05:32:48

@maxval bircaman (cenzúrázott): A Fidesznek is 48 százalékkal lett kétharmada. Miért nem lehetne az ellenzéknek is negyvennyolc százaléka? Ma a Fidesz egy kicsit áll jobban. Még egy kis gazdasági visszaesés és végük.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.09.03. 07:05:31

@ebella:

Lehetne, ha kapna elég szavazatot.

De egyszerűen nincs ekkora támogatottsága a ballibeknek. Ez ezt a visszaesés se segíti, mert a visszaeséssel is jobb lesz az életszínvonal, mint a Gyurcsány-Bajnai országrontó szakértés alatt.

Tovűbbá, a 48 % (valójában 49 volt) úgy tudott kérharmadot adni, hogy nincs erős ellenfél, hanem sok kisebb van. 2002-ben és 2006-ban a két nagy párt közel azonos eerdményt szerzett, s a győztes nem kapott emiat kétharmadot.

Szóval ha nyerne a ballib összefogdosás 2022-ben, ez maximum egy szerény 50-55 %-os többséget jelentene.

FCUK 2020.09.03. 08:23:54

@ebella: lehet az ellenzéknek 48 százaléka. csak nem ennek az ellenzéknek, és nem ebben az országban. hála a jóistennek.

alkalmatlanok, összeférhetetlenek, plusz van velük tapasztalatunk, már egy részével ugye, a másik része meg behajolt az egyik részének, tehát kizárt, hogy rájuk szavazzunk.

10 éve mondjuk, hogy jó lenne valódi politikai verseny, de ahhoz először teljes beszántás kell, és új ellenzék.

6.Lenin 2020.09.03. 10:03:43

@ebella:

És az országnak is. A libernyákok csak rombolni tudnak. Meg kell nézni az ősszel nyert önkormányzatokat mit csinálnak, vagy mit csináltak 94-ben, 2002-ben. Utánuk lehet mindig , mindent ujrakezdeni építeni.

Ezek az igazi kérdések, hogy miért is kéne erre az ellenzékre bárkinek is szavaznia. Aki rájuk szavaz, az ország bukására szavaz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 12:21:06

„A kirekesztő beszédmód használata azonban Vidnyánszky Attilát nemcsak a kuratórium, hanem bármiféle nemzeti és/vagy oktatási intézmény vezetésére alkalmatlannak mutatja. Amennyiben az őt posztjára helyező kulturális kormányzat és a kuratórium tagjai nem határolódnak el e fogalmazásmódtól, maguk is cinkossá válnak a megengedhetetlen kirekesztésben”

444.hu/2020/09/03/doktori-tanacs-vidnyanszky-kirekeszto-beszedmodja-alkalmatlanna-teszi-barmilyen-oktatasi-intezmeny-vezetesere

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.09.03. 12:45:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem tudom, mit képzel magáról ez a doktori tanács. Ha én ilyen hangnemet engednék meg magamnak a főnökeimmel szemben, már másnap úgy vágnának ki a cégtől, mint macskát szarni. Remélhetőleg az SZFE-n is hamarosan megkezdődik a "nagytakarítás", és létrejön egy lipsimentes nemzeti felsőoktatási intézmény, amely végre méltó lesz a magyar színművészeti hagyomanyokhoz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 12:48:05

357,69 Ft az Euró. Mészaros Viktor szerint a kormány A L K A L M A T L A N .

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 12:50:20

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Én sosem hazudoznék azért, hogy a munkámat megtartsam. Ha segg a főnököm, azt nem rejteném véka alá. De lehet, hogy én lépnék ki, a fasznak kell segg főnök???

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.09.03. 12:53:40

Itt ez a jó kis kancsal milf.
Átkarolnám
és csak basznám.

taga19+1 2020.09.03. 13:24:26

@MAXVAL bircaman közbaszó: tejis rá gerlyedté asz atyusra de esz nem csóda mer sekszy fijuka a szőrel az arcába

morph on deer 2020.09.03. 13:42:40

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
“ amely végre méltó lesz a magyar színművészeti hagyomanyokhoz”

Nézd meg a térképet, szivi, meg fogsz lepődni: Beregszász - Berehovo álnéven Ukrajnában van. Csakúgy, mint a kijevi Film-és Színművészeti Főiskola, ahol tanult, vagy pl a Leszja Ukrajinka Színház, azaz a Kijevi Orosz Nemzeti Színház, ahol dolgozott.

Továbbá: “ Munkássága során sajátos, a naturalista-realista színházi hagyományokkal és a polgári színház esztétikájával is szembehelyezkedő, különleges színpadi nyelvet hozott létre, melyet ő a „költői színház” terminussal határoz meg.”

Akkor most mondd meg szépen, hogy ebből szerinted hol következik az, hogy BÁRMILYEN KÖZE IS LENNE “a magyar színművészeti hagyományokhoz” ???

Tudod te egyáltalán, hogy miről beszélsz?
Vagy ez az eheti direktíva, hogy ezzel a hülyeséggel kell etetni a többi NER-cselédet is, mert akkor talán hátha beveszik, hogy most a MAGYAR KULTÚRÁT kell megvédeni a kulturált magyaroktól?!

morph on deer 2020.09.03. 13:44:55

@MAXVAL bircaman közbaszó:
“ Itt ez a jó kis kancsal milf.”

Nana! Hogy beszélsz te a mi drága Schmidtmariskánkról!
Mert a többi még csak rendben is lenne, na de hogy kancsal..!

2020.09.03. 14:41:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A liberálbolseviki az internacionalizmus vagy a globalizmus talaján álva tagadják a nemzetek létjogosultságát, ebből következően őket nem lehet kirekeszteni a magyar nemzetből, már rég önként kizárták magukat közülünk, velünk élnek nem magyarként.

2020.09.03. 14:51:44

@morph on deer:
Ugyanezt a baromságot hordták össze liberálbolsevik oldalon, amikor a Fidesz beletenyerelt a filmszakmába azzal, hogy odarakta Vajnát,...., akkora siker lett, hogy szakma hazai létezése óta nem volt hasonló.
A mostani színészképzés egy sor meztelenkedő, fingós alternatív művészt ad az országnak, miközben már a klasszikusokat túlkoros művészek játsszák, mert az újonnan végzettek alkalmatlanok rá.
A mostani diákcsűrhe annyira hülye, hogy még azt is képtelenek felfogni, hogy az állami fenntartás megszűnt, a vezetés lemondott, az egyedüli csapat a kuratórium, amelyik lehetővé tudja tenni a tanév elindulását ,.... , erre fel a lemondását követelik,.... , maximum 70 iq lehet az átlaguk.

Galerida 2020.09.03. 15:05:12

@Tényelek: A kiáltványt "felolvasó" ifjú forradalmárt nem lett volna szabad negyedikből ötödikbe engedni ezzel az olvasni tudással...

2020.09.03. 15:50:16

@morph on deer: Az kimaradt, hogy azt azért el kell ismerni, még ha nem is tetszik, hogy az ukránok a színművészet és úgy általában művészeti képzésekben fényévekkel járnak előttünk, egy Kijevben végzett rendező másnap munkát kap nyugaton, amieink zöme meg a Lidlben!

morph on deer 2020.09.03. 16:11:28

@Tényelek:
“ azt azért el kell ismerni”

Erről szó sincs!
Ha jobban megnézed, én nem a rendezői kvalitását kritizáltam, hanem azt az agyroggyant állítást, hogy majd a magyar színházi hagyományokat fogja újjáéleszteni!
Ugyan már!
Azokhoz a világon semmi köze.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 16:12:59

@Tényelek: "A liberálbolseviki az internacionalizmus vagy a globalizmus talaján álva tagadják a nemzetek létjogosultságát"

A fideSS valóban bolsevik, de nem teljesen liberális. A kereszténység talaján állva internacionalista - mivel a kereszténység eleve internacionalista -, de sok más kérdésben tagadja az internacionalizmust. Valóban globalista, támogatja a magyarok külföldi munkavállalását, és behívja a multikat, de mi mást tehetne? Valóban tagadja a magyar nemzet létjogosultságát, és ruszki fennhatóság alá próbálja vetni Magyarországot. De hogy jön ez mind ide?

6.Lenin 2020.09.03. 16:21:41

@morph on deer:

Nem, azt mondta, hogy érvényesülnie kellene egy másik értéknek is, nem csak a libsinek.
És azt is mondta, hoogy ezt beszéljék meg egymás közt .Eddig csak ennyit hallottam tőle, és másoktól is, senki nem mondta, hogy be kéne darálni a libsik kultúráját. Ki nem szarja le őket, ha van rá igény, de legyen a másik oldalnak is. arraa meg szarjanak ők, kit érdekel(ne).

Mellesleg éppen itt volt már az ideje, hogy ne gy réteg, milliárdokért szart se csinál azonkívül, hogyők jó lszórakoznak az állam pénzén a semmin, Akár csak az MTA-nál.
Elkefélgettek a szív alakú kutató központon heverészve.

morph on deer 2020.09.03. 16:23:55

@Tényelek:
“ akkora siker lett, hogy szakma hazai létezése óta nem volt hasonló”

Hogy méretre mekkora volt a siker, azon most nem vitatkoznék, de a két helyzet nem is lehetne eltérőbb!

Vajna tapasztalt producer és üzletember volt, ráadásul olyan filmes rutinnal a háta mögött, amelyet a világ egyik mérvadó filmiparában szerzett!

Vidnyánszky esetében nem erről van szó, és ez messziről is látszik.

Vajnánál sem a vallási sem a politikai, sem pedig a szexuális irányultság nem játszott lényegi szerepet, nála a jó film volt a cél, többnyire azzal, aki értett hozzá.

Itt most Vidnyánszky ideológiai és vallási alapon készül vezetni egy oktatási intézményt, ami önmagában is elfogadhatatlan, ráadásul az egészről meglehetősen zavaros elképzelései vannak, ahogy a nyilatkozataiból lejön.

Mondom: ez NEM ugyanaz a helyzet, mint Vajna esetében.

6.Lenin 2020.09.03. 16:35:21

Végre...

"Megkezdte munkáját Szabó Rebeka, Karácsony Gergely állatvédelmi témákban illetékes főpolgármesteri megbízottja "

Idomítani, vagy csak etetni és tiszába tenni fogja a közgyűlésben lévőket? KG-t is?

morph on deer 2020.09.03. 16:51:21

@6.Lenin:
“ Mellesleg éppen itt volt már az ideje, hogy ne gy réteg, milliárdokért szart se csinál azonkívül, hogyők jó lszórakoznak az állam pénzén a semmin,”

Azt miből gondolod, hogy ha most nemzeti-keresztény színház lesz, akkor azért többet kell dolgozni, vagy kevesebbet fognak nekik fizetni?

Ez nem erről szól, és azt te is tudod. Mert ezen az alapon mindenekelőtt mondjuk a focistákat kéne szélnek ereszteni, nem gondolod?

A másik dolog: ha igaz lenne, amit az alternatív kultúráról mondasz, akkor a normális megoldás az lett volna, hogy Vidnyánszky vezetésével lehetett volna alapítani egy új, “nemzeti-keresztény” színművészetit, nem?

Olyan qrvanagy tolongás lenne, hogy a fel adja a másikat!
Seperc alatt itt állnánk tökig a nemzetthykeresztény színművészekben, képzeld csak el!

De nem ez történik, hanem einstandolják az intézményeket, az ingatlanokat, stb, és rakják a klientúra kezébe őket!
Ez elsősorban erről szól.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 17:11:31

Miután magas állami kitüntetést kapott Raffay Ernő, Ungváry Krisztián történész átolvasta Raffay könyveit az elmúlt évtizedből, és megdöbbentő állításokat talált 30 millió magyarról, zsidó irtóhadjáratról és nemzetiségi aranykorról. Erről a Válasz Online-ba írt cikket.

Ungváry többek között azt írja, Raffay olvasatában „»1914 előtt Magyarországon a zsidó nemzetiség [sic!] (és az izraelita vallásfelekezet) honfoglalása, egyenesen szólva: Magyarország megszállása és a legalapvetőbb magyar érdek tudatos háttérbe szorítása zajlik«. (Raffay 2013, 10.) Az új ellenség majdnem száz százalékban zsidókból áll (Raffay 2013. 71.), 1919 és az 1948 utáni kommunista rendszer Raffay szerint »zsidó hatalom« volt (Raffay 2013, 352.o.), Budapestet pedig ő maga is Judapest néven emlegeti (Raffay 2013, 353). A zsidó bankok tervszerűen [sic!] vásárolják fel a földeket annak érdekében, hogy »megsemmisítsék« [sic!] a magyar középosztályt”.

A cikk szerint Raffay elismétli „azt a régóta megcáfolt rémmesét is, amely szerint a zsidó kapitalisták miatt kényszerült kivándorolni napi háromezer ember Amerikába (Raffay 2013, 77.o.). A valóságban a kivándoroltak túlnyomó többsége nem munkás volt, hanem a mezőgazdasági munkanélküliség miatt ment el, amiről nem a kapitalisták, hanem a magyar feudális nagybirtok tehetett – ráadásul a kivándorlók között a nem magyar elem felülreprezentált is volt.”

444.hu/2020/09/03/ungvary-krisztian-raffay-erno-a-tudomanyossag-szabalyait-semmibe-veve-vegytiszta-naci-gondolatmenetet-kepes-eloadni

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 17:13:35

@morph on deer: Vinnyánszkihoz képest a hörcsög egy pozitív ember volt. :))

6.Lenin 2020.09.03. 17:13:52

@morph on deer:

Senkit nem kell szélnek ereszteni. Van férje, vagy talán a hadházi se engedné, hogy nekimenjenek, mint tót az anyja 3.14 + tea oroszul-nak. Berni foglalt.

Annak kell működnie, amikre igény van. Színészekre, kurvákra, focistákra, villamos-, és mozdony- vezetőkre.

És azt kell támogatni, és annak, akiknek ezekre igényük van. Jó, hogy nem támogatja a kormány a türelmi zónákban dolgozó munkásokat (ferfiakat, nőket, és vegyes szerszámmal rendelkezőket, vagy csak a szopósakat)

De, ha ezek széleskörű társadalmi igényeket elégítenek ki, és igy több energia jut a kovid elleni hatcra is, akkor az államnak is illene támogatni ezen iparágakat is.

Mellesleg, te kirekesztő vagy? Lököd itt ezt a náci dumát. Mindenkinek joga van mindenre, kivéve más feleségét, de itt lehetne néha kompromisszumra is törekedni. Mind1.

2020.09.03. 18:01:54

@morph on deer:
Valószínűsítem , ezt a baromságot azért írta, mert nem tudja, hogy Kárpátalja Magyarország része volt 1100 évig.
Ott még most is magyartudata van a ruszinoknak is, akik a magyarokkal együtt a lakosság kilenctizedét adják.
Az életüket " magyar idő" szerint élik a mai napig, amit nagyon kell azt a helyi időzóna szerint letudják,...., szerintem még életében nem járt ott.
Ott egyedül a betelepített ukránokkal van gond, egyébként kultúrálisan egységes, teljesen kilóg Ukrajnából.

2020.09.03. 18:04:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Amiket Raffay leírt azok tények, Ungváry is tévedhet.

2020.09.03. 18:13:43

@morph on deer:
Honnan gondolja, hogy nem ugyanaz a helyzet, mint Vajna esetében, amikor pont ugyanazokat az érveket hozták fel ellene a liberálbolsevikok annakidején, mint most?
Amíg ez kiderül, én azon röhögök, hogy ha teljesül a diákok elsőszámú követelése, hogy mondjon le a kuratórium, akkor abban a pillanatban megszűnik az oktatási intézményük,...., a helyükben én lemondanák, ha már ezt követelik és csinálnék egy új egyetemet, a félkegyelmüek meg mehetnének a Tescoba polcot feltölteni :-).
Szerencséjük, hogy birka türelme van Vidnyánszkynak!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 18:14:05

@Ténytelen: "tények"

Faszt.

"Ungváry is tévedhet."

Persze. De eddigi életében még nem tévedett. :))

Nagyon tisztelem, nagyon alapos, pontos, mindig érdekes. Megvan a hortiról szóló könyve. Megnézem a youtube-on az előadásait, interjúit.

morph on deer 2020.09.03. 18:42:05

@6.Lenin:
“ Mellesleg, te kirekesztő vagy? Lököd itt ezt a náci dumát.”

Melyiket a sok közül?
Mármint dumát. Merthogy választék az van.

Kirekesztő? Honnan, hová?
A rács melyik oldala is van valójában “kívül”?
És min kívül is van?

A helyzet az, hogy a klasszikus példa szerinti fél pohárnyi italról én kimondom, hogy az bizony fél pohár, akkor a környezet rendszerint azonnal elkezdi magyarázni, hogy én lényegében azt mondtam, hogy félig üres, vagy ragaszkodik hozzá, hogy mondjam ki, hogy a pohár bizony félig tele van..!

Mindeközben én - a lehetőségekhez képest objektívan - leírtam egy helyzetet: közöltem a mennyiséget, mindenféle érzelmi kapcsolódás szándéka nélkül. Merthogy alapvetően szkeptikus vagyok, bármiről legyen is szó.

Ezt azért mondom, mert az a gyanúm, hogy mindenáron egy oldalhoz akarod kötni amit mondtam, pedig ez általános ételemben van így, szerintem.

Én ugyanis nem hiszek abban, hogy kötelezően, - vagy akár csak elvárt módon - államvallás kell, ahogy abban sem hiszek, hogy márpedig mindenkinek azonos módon kell gondolkodnia mindenről, hogy előírások alapján kell élni az életet, választani párt, nemzeni a kis alattvalókat, és mindeközben fennen dicséri az Urat.
Ja, azt a felcsutit. (Mert lehet, hogy most már az a másik is orbán akar lenni, de még nem sikerült szegénynek..)
És aki ezt nem teszi, az megnézheti magát!

És én ezt mind nem hiszem, nem tartom helyesnek.
Viszont nem politikai, hanem világnézeti okokból, ami ugyan időnként konvergál a politikával, de a politikával szemben a világnézetem állandó.

Meggyőződésem, hogy ez az isteneskedés az istentelen méretű templomépítési lázzal együtt elég hamar lecseng, annak ellenére is, hogy ma már itt is az iskolákban kezdik az indoktrinálást, - csakúgy, mint a fundamentalista muszlim országokban - ugyanis a magyar nép nem vallásos típus.
Ha az lett volna, akkor harminc év bőven elég lett volna az össznépi vallásos elhülyüléshez, de ez nem történt meg.
Már nem az elhülyülés, mert abban lassan világelsők leszünk, hanem a vallási bódulat általi össznépi bárgyulat, ami pl a lengyeleknél eléggé szembeötlő.

Ehelyett orbán most a kényszerítéssel próbálkozik, mivel ha sikerül(ne) neki, akkor még nagyobb kontrollt ér el az ország népe fölött, így még azokat is elérheti, akiket politikailag nem.

Én erre ugyanúgy nem vagyok vevő, mint ahogy a kádári időkben sem simultam bele a rendszerbe, bár akkor kevésbé akartak beleavatkozni úgy mindenbe, mindenáron, mint most.

Rodney_2 2020.09.03. 18:50:41

Az hogy Tordai Bence népszerűbb pl Dobrev Kláránál, csak azt mutatja hogy az ellenzéki szavazók a pszichopata őrülteket preferálják. Azért ez még nekem is meglepő :)))

alöksz róz 2020.09.03. 18:55:47

@morph on deer: - mondta őszintén az öreg dk-s.

:D

6.Lenin 2020.09.03. 19:04:35

@morph on deer:

"Én erre ugyanúgy nem vagyok vevő, mint ahogy a kádári időkben sem simultam bele a rendszerbe, bár akkor kevésbé akartak beleavatkozni úgy mindenbe, mindenáron, mint most. "

B+, ez kemény!
Kedvezményezett voltál? Vagy süket, és vak? Vagy mikortól is számolod a kádár rendszert? 89 karácsonya és szilveszter közti időre datálod? Az előtte lévő mind köddé vált?

Morphi ha sokat írsz, akkor annak nagy része hülyeség. Sok 10 éves tapasztalat.

A Fidesz 2010 óta nyerte a választásokat, csak lenne már némi jogalapja arra, hogy valamit is érvényesíthessen a saját értékrendjéből. Én itt most leszarom a te "értékrendedet". Beszélhetünk róla, de nem számít ebben a helyzetben mérvadónak.
Természetesen én elfogadom, hogy neked is jogod van rá, de fogadd el, hogy nekem is, amikor most a jogalapom nekem van arra, hogy dicsekedjem, nekem nagyobb a farkam, jelenleg.

Mophi, ez az egész ügy egy rakás szart ér. Nincsenek kiváltságok. Majd, ha ti lesztek úgyis mindenkit kirúgtok, szokás szerint, aki nem áll be a sorba.
B+, a sajájaitokat is elintézitek örökre, ha csak egy picit félrenéz (Eszenyi). A politikusokról már nem is beszélve.

Nincs itt semmiféle különleges látnivaló, a nyertes kéri a jussát, vagy annak a lehetőségét. Ti ezt már az első nap a győzelmetek után lerendeztétek volna. Lásd 94, 2002. Nem szoktatok lacafacázni, repül aki nem oda való. Meg is verik, jobb esetben.

Ez pedig egy nagyon durva mese, hogy a kádár rendszer elnéző volt. Sokan forognak erre a sírjukban.

2020.09.03. 20:14:28

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ungváry lassan félistennek képzeli magát a szakmában, a potyvaregények irói nem kezdenek annyi témába, mint ő.
Ennyi irományban azonban elképesztő mennyiségű hiba, tévedés, téves következtetés is becsúszik nála, ..., a bakiparádé 1-2 simán kijönne belőle.
Attól önnek még tetszhet, nekem is van olyan témája, amit elfogadok,,,..., de az nem érv, hogy ön szerint még sohasem tévedett, mert a kommentjei alapján ön pl. Gyurcsányról is ezt gondolja......

2020.09.03. 20:28:16

@morph on deer:
A vallás irányítja az egész világot, akár tetszik ez nekük, akár nem.
Most éppen a liberális vallás nyomja el az összes többit, rövidesen az iszlám fogja átvenni a helyét nyugaton.
A vallások a nemzeteknél erősebb nagyközösségek, ami ellen csak egy másik vallással lehet sikeresen felvenni a harcot,..., szóval, tetszik, nem tetszik, vagy vallásosak leszük megint vagy a muszlimok lenyomnak bennönket, mint a bélyeget,,,., persze ők sem azért nyomnak le minket , mert kellene az a vagyon, amit felhalmoztunk, ugyanúgy, ahogy a liberális, keresztény vagy kommunista valásúak sem azért támadtak, mindegyik csak eszme-vallás miatt,....,bár utána szegények kénytelenek voltak a vagyont is kezelni, ami a legyőzöttek után maradt,.., valahogy mindig elviselték.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.09.03. 22:15:34

@Tényelek: "Ungváry lassan félistennek képzeli magát a szakmában"

Pont ez a különbség Mészaros Viktor gazdád és közte, hogy neki van mire büszkének lenni, ért a munkájához.
süti beállítások módosítása