B1 blogcsaládSzijjártó jó érzékkel akkor rendelte be a német nagykövetet, hogy visszautasítsa az antiszemitizmus vádját, amikor állami kitüntetést kapott egy ún. történész, aki szerint a zsidók kitúrták a magyarokat a vagyonukból

2020. augusztus 24. - nickgrabowszki

Viselje a miniszterhelyettes, hogy a német nagykövet majd szemberöhögi, amikor a magyarországi kormány és jobboldal az antiszemitizmussal szembeni zéró tolarenciájáról értekezik neki. raffay_1.jpg

Átmenetileg hazánkba látogatott Szijjártó Péter, de nem adott választ se arra a kérdésre, hogy honnan volt kb. 60 millió forintja, hogy kibéreljen a tengerjáró luxusjachtot, se arra, hogy a Szindikátus mely tagjánál kell intézni a nyaraló turnusok lefoglalását a hajókázásra. (Még belegondolni is rossz, hogy összecsúszik 2 miniszter - értsd: szolga - üdülése a NER úszó dácsáján.)

Viszont legalább berendelte a német nagyköveteket, mert a kormányának egyik tagja, a német Európa-ügyi miniszter azt merte nyilatkozni, hogy az Unió többek közt azért kezdett jogállami eljárást az Orbán-kormány ellen, mert Magyarországon erős az antiszemitizmus.

Szijjártó szerint ez nincs így, de mivel a Keleti Szél azóta elfújta Pekingbe, a nagykövetnek ezt már a sameszával, Magyar Levente miniszterhelyettessel kell megbeszélnie.

A Német Központi Zsidó Tanács lapja, a Jüdische Allgemeine megkérdezte a budapesti főrabbit a magyarországi antiszemitizmusról. Mint a Népszava idézte, Fröhlich Róbert szerint a magyar zsidóság nem érzékel fenyegetést, ám vannak antiszemita jelenségek és ez félelmet kelt soraiban. Az aggasztó fejlemények között említette

  • a Soros elleni kampányt,
  • nyilas írók sztárolását,
  • valamint azt, hogy az Országgyűlés 2. embere, Lezsák Sándor dicsérte a zsidógyilkos Héjjas Ivánt.

És akkor még Fröhlich nem is említette  a legújabb fejleményt, mellyel az Orbán-kormány gesztust tett az antiszemita, rasszista, egyben holdkóros és totálisan agyhalott szélsőjobboldalnak:

augusztus 20. alkalmából magas állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta Raffay Ernő.

A történész, az Antall-kormány egykori honvédelmi államtitkárának kitüntetésével a Fidesz-kormány állást foglalt abban a vitában, amelyet az ostoba és érvelni nem tudó  szélsőjobb folytat a hozzáértő, ún. "céhbeli" történészekkel a szabadkőmúvesek évszázaddal ezelőtti szerepéről. A vadmagyaroknak Raffay a hivatkozási alapja, kitüntetésével a NER is elkötelezte magát az irracionalizmus, az obskurantizmus, ti. az emberi butaság mellett.

Valamint az antiszemitizmus mellett. Túl ugyanis azon, hogy a szabadkőműves egyfajta kódszó arra, hogy zsidó, mint ahogy a liberális ("libernyák"), a háttérhatalom, meg Soros is. Érti mindenki, akinek értenie kell, de le lehet tagadni a külföld előtt, mert nem szószerinti és explicit.

Kivéve Raffaynál.

Mert ő egyáltalán nem ragaszkodik minden esetben a kódoláshoz. Mint a 444 összegyűjtötte, nyilvános megszólalásai alkalmával Ernő bátyánk igenis keményen és nyíltan zsidózik.

Úgyszólván mindenről a zsidók jutnak eszébe:

  • a zsidók szerinte valójában soha nem asszimilálódtak Magyarországon;
  • ugyanolyan migránsok, mint az arabok;
  • bejöttek, és kitúrták a magyarokat a pozíciójukból, a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban;
  • kiverték a magyarokat a vagyonukból.

Erre még Gulyás miniszter se tudott már mondani, mint hogy nem kell feltétlenül azonosulni Raffay minden mondatával. (De ha mind egyforma, akkor melyikkel lehet?) Gulyás szerint

 Raffay Ernő egy tiszteletreméltó történészi tudással és életművel rendelkezik.

Hát, mondjuk a tisztelet a legutolsó szó, ami Raffay kapcsán bárkinek eszébe juthat. Már Antall Józsefnek se ez járt eszébe, amikor kirúgta a kormányából, mert az akkori államtitkár azt terjesztette, hogy merényletet kíséreltek meg ellene  a gonosz - ha addig nem is, azóta biztosan - tudjuk, kik.

Raffay ugyanis az antiszemiták azon fajtájába tartozik, akik nem próbálják letagadni magukról hogy azok. maga mondja például:

tudom, hogy ez antiszemitának tűnik, amit most mondok, de ez a tény.

Raffaynak elismertsége kétségtelenül van, csak nem a fenti okokból nem a történészszakmában, hanem az antiszemita szélsőjobboldalon.

Az most helyzet, hogy Szijjártó néhány nappal rendelte be a német nagykövetet az egyik német miniszter a magyarországi antiszemitizmusról tett nyilatkozata matt, hogy saját kormány kitüntetett egy par excellence szélsőjobboldali, antiszemita történészt.

A dolognak 2 magyarázata lehetséges:

1.  Szijjártó nem tudott a dologról, a jachtozás miatt nem vett részt kormánydöntésben, ez a hír nem került be a sajtószemléjébe, valamint internet sincs Adrián, ezért beleszaladt a késbe, és házhoz hívta a lószerszámot.

2.  A másik lehetőség, hogy a luxusjachton is volt internet, Szijjártó nagyon is tudott a dologról, és éppen azért rendelte be akkorra a német diplomatát, mert tudta, hogy ő éppen Pekingben portyázik majd.

Viselje a miniszterhelyettes, hogy a német nagykövet majd szemberöhögi, amikor a magyarországi kormány és jobboldal az antiszemitizmussal szembeni zéró tolarenciájáról értekezik neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8216174742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.24. 14:36:44

Jaj de jó új cikk. És enyém az első fing.

sZulamith 2020.08.24. 14:38:30

Franc se tudja mi az oka, de a zsidók sikeres emberek. Kár azt mondani, hogy kitúrták a magyarokat bármiből is. Bizonyára ha alkalmatlanok lennének bármelyik munkakörre, nem lennének ott. Migránsok? Akkor itt mindenki migráns aki nem bizonyitottan ősmagyar:)

nincs1agy 2020.08.24. 14:45:05

Miért nem ez történt? A Középkorban nem művelhettek földet, nem lehetett mesterségük , nem vették be őket a céhek, maradt a kereskedelem és a pénzügyletek.
Később a kapitalista gazdaság kialakulása után meg nagy hasznát vették az ezekben szerzett gyakorlatuknak. Magyarországon különösen a Kiegyezés után tudtak sok mindent megszerezni, jó pozíciókat elfoglalni ennek köszönhetően. Mi ebben az antiszemitizmus?

sZulamith 2020.08.24. 14:45:35

Szijjártó szerintem kissé arrogáns tipus, de vitathatatlan a munkabirása, -és ezt azért illene tisztelni. Jól keres, miért ne költse oda a pénzét ahova akarja. Egyébként a szülők sem állhatnak rosszul anyagilag, mert annak idején a nagy házát komoly szülői segitséggel vette. A szülők meg a kommunizmusban tettek szert a jelentős összegre:)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 14:46:04

"az Unió többek közt azért kezdett jogállami eljárást az Orbán-kormány ellen, mert Magyarországon erős az antiszemitizmus"

Ami minden másnál jobban bizonyítja, hogy mennyire izzadságszagú ez az egész koncepciós eljárás. Vajon kormányzati szereplők emlegetnek "Judapestet", meg (a zsidó szállóvendégekre utalva) "tetűcsúszdásokat", akiknek a szagától a kutya is haragos lesz?

Nem, hanem az ún. ellenzéki összefosás országgyűlési képviselő-jelöltje, akitől a 2/3 lebontását várják, és aki mögé egységesen beálltak.

"a szabadkőműves egyfajta kódszó arra, hogy zsidó, mint ahogy a liberális ("libernyák")"

Nem éppen; van olyan zsidó, aki kicsit sem liberális (nézz csak körbe Izraelben az ortodox zsidók pártjainál); és vannak liberálisok, akik nem zsidók. Arról mondjuk nem az Orbán-kormány tehetett, hogy nálunk az ÁVH-s, körömletépő komcsik gyerekeinek "liberális" (de a kezdeti nagy köpködés után a komcsi utódpárttal simán összefekvő) pártban össz-vissz egy olyan gójt találtak (ti. Kunczét), akit a kirakatba tudtak tenni; és ezért nálunk erősen összetapadt a két imázs (egyben a korrupcióval is, de ez mellékszál).

"ugyanolyan migránsok, mint az arabok"

Nektek már a történelmi tényekkel is problémáitok vannak? Az tény, hogy az araboknál korábban jöttek be hozzánk, de ettől még az is tény, hogy nem a Kárpát-medence a zsidó őshaza. Konkrétan az északkelet-magyarországi zsidóság nagy része Galíciából, más területekre pedig pl. Németországból érkeztek hozzánk zsidók. Mi értelme van ezt letagadni; ill. miért baj, ha egy történész ezzel (is) foglalkozik?

"a német nagykövet majd szemberöhögi"

A németek foglalkozhatnának inkább a saját zsidóságukkal, akiknek a nagy részét a nácik haláltáborban pusztították el; a megmaradó kevés utódjuk pedig manapság az iszlám szélsőségesektől retteghet.

Ez jóval kézzelfoghatóbb veszély, mint az Soros-kampány (ami amúgy nem antiszemita, hiszen nem a zsidóságát rótták fel a vén spekulánsnak, hanem a dokumentált tervét arról, hogy Európának egymillió muszlim bevándorlót kellene beengednie évente):
www.dw.com/en/german-synagogue-attack-memories-are-still-fresh-and-painful/a-54203808

2020.08.24. 14:48:31

Kun Béláék és Rákosiék minden pozícióból kiturták a magyarokat Magyarországon.
Mondjuk a kitúrás nem fedi a valóságot, mert a zömét a gulágra küldték meghalni, itthon is megtöltötték a lágereket és bizony csak nagyon kevesen élték túl,..., de a kiválasztottakat csak egyszerűen agyonverték,..., és bizony ezeket a rendszereket zsidó emberek működtették.
Az lehet, hogy a posztolónak tetszett az, hogy közel egymillió magyart küldtek a halálba Rákosiék, de attól még annak kimondása, hogy ezt a szőrnyűséget a zsidók követték el a magyarok ellen még nem antiszemitizmus, hanem tény, ugyanúgy, mint az, hogy hiába voltunk megszállt ország, attól még sok magyarnak is felelőssége van a holokauszttért.
Szerintem az antiszemitizmura hivatkozva nem lenne szabad elvárni, hogy elhazudjuk a magyarországi zsidóság bűneit, mert akkor soha az életben nem fogunk tudni együtt élni,..., bár érdekes, hogy a hétköznapi életben simán együtt tudunk élni, de mindig van egy szarevő csoport, akinek ez nem tetszik és megpróbálja feléleszteni a tüzet, szerintem ez a cikk is egy a sok közül, ami erre tesz kisérletet,..., ezzel szemben, mi a zsidó barátokkal, ismerősökkel már régen helyre tettük a holokausztot és Rákosiék célzott, az teljes elitet eltüntető népirtását.

mazsihiszti 2020.08.24. 14:58:13

Német Központi Zsidó Tanács

Megvan hova kell a következő A-bombát irányítani.

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.08.24. 15:25:27

Helyes. Meg kell mutatni a németeknek ki az úr a házban. Nem rágalmazhatnak büntetlenül.

Soros Alpt. Koordinációs Iroda · http://soros.org 2020.08.24. 15:26:07

Az antiszemita Orbánc ismét hatalmasat bukott.

Neokakshi2005 2020.08.24. 15:57:52

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: hát azért azt ne feledjük már el a nagy migrózásban, hogy a zsidók voltak itt a Kárpát medencében előbb. Ti. a Római Birodalom idején.

Ez nem jogosítja fel őket semmire, csak ha már történelmi tényeket akarsz...

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 16:04:38

@Neokakshi2005: OK, és a ma Magyarországon élők közül nagyságrendileg hány % a római korban már itt élt zsidók leszármazottja; és mekkora hányaduk a 17. századot követően bevándoroltaké? (Azt azért csak ne próbáld nekem bemagyarázni, hogy a Kohn, a Klein meg a Weiss ősi római vezetéknevek voltak.)

Francois77 2020.08.24. 16:05:44

"kb. 60 millió forintja, hogy kibéreljen a tengerjáró luxusjachtot" ezt nem egészen értem, de ha arra akar utalni a szerző, akkor ugye mondjuk el, hogy a regisztrációja szerint a hivatkozott hajó nem bérbe adható.

valamint ha pufajkás meg ügynök lehetett miniszterelnök, akkor egy Raffay kaphasson már kitüntetést a munkássága apropóján, amelynek nem része a zsidózás, ugye.

egyébként Németországban vannak rasszista megnyilvánulások is, meg bevándorlók általi erőszak, terrorizmus is, mégsincs uniós eljárás, ezt érti valaki?

baszod, nick, agyadra ment a napsütés. mondanám, ha lenne agyad, de az ugyanott van mint a gerinced: nincs.

Rodney_2 2020.08.24. 16:14:56

@nincs1agy: Lengyelországban a Holocaust előtt zsidók között volt egy rigmus (természetesen lengyelül) amit körülbelül úgy lehet magyarra fordítani, hogy:

Lengyelek ki az utcára,
Zsidók be a kőházba.

Szerintem ennyi elég is hogy nemzetközi perspektívába tegyük a dolgokat :)

morph on deer 2020.08.24. 16:16:57

@sZulamith:
“ Akkor itt mindenki migráns aki nem bizonyitottan ősmagyar:)”

Nana! Azok is migránsok, csak ők az ősmagyar migránsok, akik még H-turul jöttek, és meghágták Vereckét...

Itt mindenki migráns, csak van aki mégmigránsabb! :)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.24. 16:17:42

"Szakálla megnőtt, meg is őszült, teste
elhízott, zsebe megtelt. Gyermekeit kiházasította,
unokáit fölnevelte, vidékét kizsarolta.
Fináncznak, zsandárnak, bíróságnak nem vétett.
Hatósággal pörbe nem szállott. Űzte a
szesz-csempészetet, az áruuzsorát, a pénzuzsorát,
a gabona uzsorát és a feles marha
uzsorát. Így élt.
A többi is így él. Nem tanul, nem művelődik,
nem mosdik. Csinálja az üzletet és
a gyermeket. Esküszik hamisan, Sokszor gyújtogat.
Megcsonkítja ellensége barmát. Vádaskodik
alaptalanul. Veszteget, a hol lehet. Korrumpál
mindenütt. Pénteken este gyertyát gyújt
és megfürdik a rituális lében. Hangosan imádkozik
és némán csal. A földről lenyúzza a
termőréteget, a népről a bőrt.
Szapora, mint a bogár. Élelmes, mint a
veréb. Pusztít, mint a patkány.
Az uradalom által elgyöngített hegyvidéki
népet úgy támadta meg a kazár, mint a sötét,
félelmes és undorító légytömeg a megsebzett
és elhagyatott állatot."

/ Bartha Miklós: Kazárföldön /

Rodney_2 2020.08.24. 16:27:12

-a Soros elleni kampányt, - Sorossal nem az a baj hogy zsidó, hanem az hogy végtelenül kártékony és gátlástalan gazember. Más zsidók ellen nincsen kampány, vagyis ez nem antiszemitizmus. Az antiszemitizmus vád hangoztatása tipikusan a zsidó bűnözők leghatásosabb fegyvere.

nyilas írók sztárolását, - van egy zsidó ismerősöm, aki egész életében azzal foglalkozott hogy holokauszt témájú verseket írt. Ezért eltartotta a társadalom, sőt még Kossuth díjat is kapott

valamint azt, hogy az Országgyűlés 2. embere, Lezsák Sándor dicsérte a zsidógyilkos Héjjas Ivánt. - Héjjas Iván nem zsidókat gyilkolt, hanem elmebeteg tömeggyilkos kommunistákat, akik véletlenül (milyen meglepő) zsidók voltak. Megölt ő nem zsidó kommunista rohadékokat is. Szobra van már?

morph on deer 2020.08.24. 16:29:29

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
“ Az tény, hogy az araboknál korábban jöttek be hozzánk, de ettől még az is tény, hogy nem a Kárpát-medence a zsidó őshaza.”

Ahogy nem a Kárpát-medence a magyar őshaza sem, ugye ez is megvan?
Ennek sincs nagyobb jelentősége, csak ha már így forszírozod, gondoltam megmondom...

Rodney_2 2020.08.24. 16:31:52

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
Az a vicces hogy kb 1 évvel ezelőtt a német főrabbi jelentette ki "hivatalosan", hogy Németországban már nem biztonságos zsidónak látszóan (pl kipában) közlekedni közterületen. Szijjártó nyugodtan számonkérhetné ezt a debil, Darwin díjas német kormányon

Rodney_2 2020.08.24. 16:35:07

@Neokakshi2005: Szerinted azok a zsidók itt maradtak a Kárpát.medencében, vagy elmenekültek a rómaikakkal együtt a hátrahúzúdó birodalomba amikor jöttek az igazi migráncsok (népvándorlás)?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.24. 16:36:08

rohatt orban csak azért dörgölőzik a slowmove és nyétanwhau lábához, hogy elgázosítsa őket mikor nem figyelnek
de figyelnek mert felsőbbrendűek

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.24. 16:39:37

@Rodney_2:

www.dw.com/en/germany-antisemitsm-crimes/a-53583839

recorded 2,032 crimes motivated by anti-Semitism - a rise of 13% over 2018, and the highest since those statistics were collected

höhö indul6 a 7es cikk

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.24. 16:41:21

@morph on deer: A magyarok előbb voltak itt, és fegyverrel vívták ki, hogy ez legyen a hazájuk, nem pedig egy befogadó nép hülyeségét, naivitását használták ki..

morph on deer 2020.08.24. 16:58:10

Azért tényleg nem egészen világos, hogy miért magyarázkodtok, mikor Ragfaynak eszébe sem jut mentegetőzni:

“...tudom, hogy ez antiszemitának tűnik, amit most mondok, de ez a tény.”

Nem lenne ideje már szembenézni a valóságos helyzettel? Raffay így gondolkozik, ezt nem is titkolja, a kormányzatnak meg nyilvánvalóan semmiféle kifogása nincs ez ellen!
Ez van, most itt tart Magyarország, már megint!

Szijjártó hisztije is inkább azt jelzi, hogy szerinte a németeknek is inkább a saját antiszemitizmusával foglalkozik, és miért a miénkkel!

Azaz itt már nem az a kérdés, hogy van-e, vagy nincs, hanem hogy ne tegye szóvá ezt senki, mert ejnye-bejnye, sőt, irgum-burgum!

Szóval szerintem felesleges a púder, hiszen így is, úgy is látszik, hogy bizony itt újból erőre kaptak az etnikai- és vallási alapú előítéletek, és bizony ez lépten-nyomon manifesztálódik.
Itt is, máshol is!

Ha valami úgy hápog, mint egy kacsa, úgy megy, mint a kacsa, stb., akkor az egy (antiszemita:)) kacsa, nem?
És most Szijjártó a kacsa nevében megsértődött, mert a kacsát kacsának nevezték?
Nagy kaland.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.24. 16:59:01

@Rodney_2: Na ja, Európa erőltetett iszlamizációjával a vallásos zsidókat nyírják ki:

zsido.com/gettoba-vonulnak-francia-zsidok/

---

morph on deer 2020.08.24. 17:01:11

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
“ A magyarok előbb voltak itt...”

So what? Ettől még a magyar őshaza továbbra sem a Kárpát-medence, te ezt nem tudtad?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.24. 17:02:54

@morph on deer: ideje lenne visszahúznod az őshazádba, oda babilontól keletre

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 17:23:10

@morph on deer: "Szóval szerintem felesleges a púder, hiszen így is, úgy is látszik, hogy bizony itt újból erőre kaptak az etnikai- és vallási alapú előítéletek, és bizony ez lépten-nyomon manifesztálódik."

Hát ti igen szelektíven ítélitek el, amikor ez manifesztálódik, pl.:
"ilyeneket írt a Facebookon a szerencsi agrárvállakozó, aki az ellenzék (MSZP, Momentum, LMP, Jobbik, DK, Párbeszéd) közös jelöltje Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében az október 11-ei időközi országgyűlési választáson:

„A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet”

– ezzel Bíró László arra célzott, hogy külföldről, zarándoklatra érkező haszid zsidók gyakran látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

Egy másik bejegyzésben Bíró azt írta:

„kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését”.

Azt is írta, hogy

„A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”"
neokohn.hu/2020/08/19/zsido-uzsora-banktoke-tetucsuszda-judapest-elegge-rasszistanak-tunik-az-ellenzek-kozos-jeloltje/

Ezzel mi a pálya?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.24. 17:26:27

@sZulamith: "Migránsok? Akkor itt mindenki migráns aki nem bizonyitottan ősmagyar"

Pontosan. Itt mindenki migráncs, az ősmagyarok rég kipusztultak. Ezért vicces mikor Mészáros Viktor a faji identitásunkat akarja megvédeni az újabb migráncsoktól. :))

Ugyanilyen vicces, mikor Hitler az árja cigányokat küldte gázkamrába.

A rasszista hulladékok mindig szembeköpik magukat. Mint mikor gyűlölik a zsidókat, ezért szeretik az arabokat, aztán rájönnek, hogy azokat is gyűlölik, és akkor már inkább a zsidókat szeretik, aztán már mindenki gyűlölnek...

6.Lenin 2020.08.24. 17:43:10

Végre valaki teszi a dolgát, és nem segget nyal.
Ne kritizáljon minket olyan, ahol zsidókat ölnek, ma is.

Ennyi alényeg, hülye libernyák seggnyalók.

(Mellesleg az ősrobbanásról valotta 3 zsidó szemtanu (!), hogy ugyan ott voltak, de megesküsznek, hogy ők nem piszkáltak smmit. Kváncsi vagyok, hogy értitek-é?)

Ha nem, akkor segítségként, a zsidók már akkor is ott voltak, és tübbségben, amikor még semmi sem létezett. Hülye libernyákok.

Galerida 2020.08.24. 17:46:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " a nácik sohasem törekedtek valamennyi roma kiirtására. Míg korra, nemre, vallásra és állampolgárságra való tekintet nélkül minden zsidót halálra ítéltek, addig jelentős roma csoportokat (például az iszlám hitű bosnyák és bolgár cigányokat) egyáltalán nem üldöztek. A fajtudósok véleménye alapján a nácik elsősorban a vándorcigányok és a "keverékek" likvidálására törekedtek."

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.24. 17:54:00

@Galerida: A birodalom (Németország, Ausztria, Csehország) területén élő cigányokat pusztították elsőrban.

Galerida 2020.08.24. 18:00:24

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Elsősorban a bűnözőknek tartottakat. Tudomásom szerint a cigányok egy részét is árjának tekintették, őket nem bántották, a keverékeket vitték táborokba, ahol a családjukkal együtt őrizték őket. A cigányok még fel is lázadtak a családjuk érdekében. Mások ilyent nem tettek....

morph on deer 2020.08.24. 18:02:51

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“ ideje lenne visszahúznod az őshazádba, oda babilontól keletre”

Arra gondolsz, hogy esetleg Árpád-házi leszármazott lennék?
Nem nyert.
A megmaradt családi iratok - keresztlevelek, házasságlevelek, - alapján nem valószínű, bár a java megsemmisült a levéltárral együtt a bombázások alatt.
Mindenesetre mindegyiket balról jobbra, és latin betűkkel írták. Sőt, a legtöbbet még latinul is.

2020.08.24. 18:03:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Tudna egy tudományos tanulmányt megjelölni arra az állítására, hogy az "ősmagyarok régen kipusztultak", mert én csak olyat ismerek, ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja?

2020.08.24. 18:05:25

@Galerida:
A szinti "cigányokat" nagy becsben tartották.

mazsihiszti 2020.08.24. 18:07:51

Tapasztalatuk már van benne - a mesekönyvekben ezt állítják. Létre kell hozni munkatáborokat, ahol védett körülmények között az antiszemét külvilágtól izolálva végezhetik tevékenységüket. Ide be lehet telepíteni a nagyszámú szír és afrikai jól képzett munkaerőt. A szorgos dolgos szemiták ott jól ki fogják alakítani mikro társadalmukat.

morph on deer 2020.08.24. 18:13:46

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

“ Hát ti igen szelektíven ítélitek el, amikor ez manifesztálódik,”

A többes számmal már megint eltévedtél, jobban figyelj!

Ugyancsak nem figyelsz eléggé: én nem “ítéltem” sem szelektíven, sem általánosságban: én egy helyzetet írtam le, ami olyan, amilyen, de van!
Ráadásul ha tetszik, ha nem, mindez kintről is világosan látszik, tehát idióta dolognak tartom a hisztizést, mikor valaki ezt látja, és erre névértékben reagál!

Ráadásul kontraproduktív, mivel így csak azt lehet elérni, hogy mindenki felfigyeljen arra, hogy mekkora egy balfasz is a magyar fő-diplomata (!!!) valójában.

A továbbiakról meg azokat kérdezd, akiknek van közük hozzá, velem hiába próbálkozol, tudhatnád!
:)

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2020.08.24. 18:14:58

"mert Magyarországon erős az antiszemitizmus."

Ez talan igaz, de pont az unio altal tamogattott baliberalis partok miatt van, akik Adolf Hitlert eltetik es Josef Mengelerol neveznek el kozteruleteket kozepuleteket.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.24. 18:42:39

@Galerida: Birkenauban egyszerre gázosították el az egész ún. cigány tábort '44 nyarán. Addig valóban jobb soruk volt, mint a többi táborlakónak, mert pl. együtt maradhattak a családok, és megérkezéskor nem szelektálták őket, mint a zsidókat.
Viszont amikor eljött az idejük, pontosan tudták, hogy mi fog történni velük, hisz már egy jó ideje a táborban éltek. Azt kiabálták az utolsó pillanatokban , hogy ők birodalmi állampolgárok.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.24. 18:45:00

@Tényelek: Nagyjából a cigányság 10 %-át tekintették árjának az Ahnenerbe kutatásai alapján.

2020.08.24. 19:23:09

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Nyugaton középkorban kiirtották a cigányokat,...., olyan befogadó törvényeket hoztak, ami nem is hasonlít egy emberi társadalomra,..., a cigányok fejvesztve menekültek az Ibériai félszigetre, Itália déli részére és hozzánk, mert itt tűrték őket, csak dolgozniuk kellett, Zsigmond adott nekik először menlevelet.
A németenél csak a bajoroknál éltek a szintik, a Balkáni háborúk alatt kaptak csak utánpótlást a XIX. században,..., ezek vitték magukkal a balkáni és a cigány mentalitás keverékét,..., egy idő után a franciák és a németek is megszabadultak tőlük, a franciáknál a kényszerstrizálás dominált, a németek kombinált verziót alkalmaztak, de pl. a hollandok, belgák egyszerűen átzavarták őket a németekhez, franciákhoz.
És láss csodát, csak a németeket rakják kirakatba, Hitler nagy szívességet tett a többi nyugati országnak a puszta létével, mert csak ő látható a színpadon.

Sir Galahad 2020.08.24. 20:38:06

Jó, mondjuk, hogy amit itt a szerző felemleget, az akkora antiszemitizmus, hogy eljárást indokol. De akkor mit indokol az akkora antiszemitizmus, amit olyasmik jellemeznek, hogy tömegesen menekülnek a zsidók, mert nem érzik magukat biztonságban olyasmik miatt, hogy fényes nappal megverik az utcán azt, aki kipát hord, vagy megverik, leköpik, gyalázzák a zsinagógából a gyerekével hazainduló rabbit, vagy felgyújtanak zsinagógákat, vagy kitesznek táblát a boltajtóba, hogy kutyával be lehet jönni, de zsidóknak tilos?

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.24. 20:46:34

EZ SZÍNTISZTA KETTŐS MÉRCE ROTH MISIÉK RÉSZÉRŐL . . .

"Hivatalos levélben reagált Varga Judit Michael Roth augusztus 21-i nyilatkozatára, amelyben többek között antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, és más európai országokkal ellentétben sikeresen lép fel ellene
– hívta fel rá a figyelmet a magyar igazságügyi miniszter kétnyelvű Facebook-bejegyzésében.

Varga Judit szerint, „a német szociáldemokrata külügyi államtitkár megnyilvánulása a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája, amellyel a közös európai értékekre hivatkozva próbál nyomást gyakorolni több tagállam demokratikusan megválasztott kormányára, köztük Magyarországra".
Most már mindenki láthatja, hogy mi várható akkor, ha a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket átpolitizálják, és homályos koncepciókon, átláthatatlan eljárásokon alapuló költségvetési szankciókat vezetnek be
– fűzte hozzá."
www.origo.hu/itthon/20200824-regalt-varga-judit-michael-roth-vadaskodasara.html

A NÉMETEK A SAJÁT PORTÁJUKON SEPREGESSENEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 20:56:19

@morph on deer: "velem hiába próbálkozol, tudhatnád!
:)"

Nem csak veled hiába, valahogy az összes liberális elhagyja a kérlelhetetlen antiszemitizmus-ellenességet, ha a Bíró-üggyel szembesítik, ki érti ezt?!

Ilyenkor ez mégsem akkora probléma?

Pl. mit szól ehhez annak a városnak a liberális főpolgármestere, amelyet a nevezetes judapestezős megjegyzés gúnyolt?!

Ő vajon éles hangon elítéli ezt a méltatlan megnyilvánulást?

Á, dehogy!

"A kijelentései kapcsán több politikushoz és szervezethez is eljuttattuk a kérdést, hogy mit gondolnak az ellenzék jelöltjének megnyilvánulásáról. A megkeresettek között volt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, akinek a pártja – a Párbeszéd – része az ellenzéki összefogásnak, tehát Bíró az ő jelöltjük is, ráadásul az általa vezetett várost nevezte „judapestnek” a jobbikos jelölt. Választ a főpolgármestertől nem kaptunk, csupán Karácsony egyik helyettese, a Kerpel-Fronius Gábor nyilatkozatára támaszkodhatunk, ő az RTL Klubnak nyilatkozott. Szerinte őszinte bocsánatkérést hallottunk Bíró részéről, és az eddigi munkája meggyőzte őket a személyiségéről, de fontos, hogy miként reagál majd a jövőben – jegyezte meg.

Megkérdeztük az MSZP-t, a DK-t és a Momentumot is, de cikkünk megjelenéséig ők sem kommentálták nekünk a szerencsi jelöltjük korábbi megnyilvánulásait."

...

De legalább Márky-Zörey Péter hajlandó volt megnyilvánulni (igaz, csak azért, mert neki eredetileg nem osztottak volna lapot)!

"Előválasztás nélkül a pártok között kialkudott közös jelöltünk győzelme most azon múlik, hogy zsidó testvéreink leszavaznak-e egy antiszemita jelöltre, és cigány testvéreink leszavaznak-e egy jobbikos jelöltre"
mandiner.hu/cikk/20200823_karacsony_gergely_biro_laszlo_szerencsi_idokozi_valasztas_tiszaujvaros_judapest_jobbik

Hát ha képesek leszavazni rá, akkor meg is érdemlik...

alöksz róz 2020.08.24. 21:24:29

"a zsidók szerinte valójában soha nem asszimilálódtak Magyarországon;
ugyanolyan migránsok, mint az arabok;
bejöttek, és kitúrták a magyarokat a pozíciójukból, a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban;
kiverték a magyarokat a vagyonukból"

és ebből melyik nem igaz? :-)

alöksz róz 2020.08.24. 21:26:02

@sZulamith: "A szülők meg a kommunizmusban tettek szert a jelentős összegre:)" - a rendszerváltás után alapította az apja a vasútépítő kartellt

Ego55 2020.08.24. 21:37:14

Lehet most sértődötten zsivajogni, DE ezzel éppen ennek a balf@sz államtitkár malmára hajtják a vizet. Nincs antiszemitizmus, DE ügyesen terelte ránk és szuperérzékeny itthoni hangadók gyorsan elővették a régi, még régebbi vagy mostanság kreált sérelmeket. Soha nem éreztem magamban antiszemitizmust, viszont roppantul undorítónak tartottam a történelem utolsó száz évében ezt a hihetetlen kettős mércét. Magzatommal a népbiztosokról chateltünk és párnak utána néztem. Jé mennyi rendelkezett zsidó származással! Mégis ezt eltagadják, hiszen ezek nem zsidó emberek voltak! Hát mi a szösz volt a származásuk? Nekünk mint bűnös nemzetnek hordani kell a nyilasok bűneinek terhét, mert magyarok vagyunk, DE másik oldalon oly könnyen ledobják ezt magukról. Nem olvastam Raffaytól semmit, DE olvastam Landesmann-t. Ő nem akárki volt a hazai zsidóság között és elintézték annyival, hogy eltüntették Kanadában. Padig joggal feltételezhetjük, hogy ha a fejnél így vélekednek, akkor a lábnál még inkább! Nem nagyon van mit egymás szemére hányni, mert akkor hallgassák meg véleményüket rólunk, amit egymás között megejtenek. Meg lenne a meglepi.

boborján20 2020.08.24. 21:52:36

@alöksz róz: kérdezd meg guttmanarnoldot vagy rejtőjenőt. menetközben radnótimiklóst vagy richtergedeont!

az a baj veletek csicska szarházi gyökerek, hogy féltékenyek vagytok azokra, akik értéket állítottak elő ebben a moslék országunkba!

te vagy az egyik legeklatánsabb példája a fosgerincű szarházi magyarnak.

remélem nincs harag, me kurucosra vettem a figurát?:)))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 22:02:55

@boborján20: Ha már a pesti Guttman Arnoldit emlegeted; a Bíró-ügyhöz ( @Lipsimentes szénsavas üdítőital: ) mit szólsz, "kuruckám"?

"A lementett képernyőképekkel is igazolt állítások szerint Bírótól nem áll távol az antiszemitizmus.

Mifelénk két új alapszervezet is alakult, nagyjából 20 fővel. Engem ez jobban érdekel, mint judapest

– írta egy olyan poszt alatt, ami arról szólt, hogy Budapesten többen otthagyták a Jobbikot, mert nem értettek egyet a párt irányvonalával.

Egy másik kommentben amiatt panaszkodott, hogy a tarcali wellness-szállodák vendégei között sok a külföldi zsidó.

Tele lengyellel, orosszal, izraelivel! A kutyám majd megveszik amikor a tetűcsúzdások (sic) elmennek a házelőtt! Ide nem az átlag Magyar ember jár!

– írta."
index.hu/belfold/2020/08/19/kommentben_zsidozott_az_ellenzek_kozos_tiszaujvarosi_jeloltje/

Vagy ha a húsos fazék a tét, akkor annyira azért neked sem fontosak a zsidó honfitársaink?!

boborján20 2020.08.24. 22:15:41

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

ki szólt hozzád te fogyatékos? inkább menyé és szedjétek le az égről a szivárványt novákemőkével!

me a zidőjárás is megköcsögözödött, te faszkalap!:)))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 22:34:51

@boborján20: OK, szóval a húsos fazék ígérete belőled is kiöli a harcias filoszemitát...

Na, akkor ezek után nektek sem marad sok erkölcsi alapotok a kormányt Bírálni az (amúgy nem létező) antiszemitizmusa miatt!

boborján20 2020.08.24. 22:39:55

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

te nem értesz magyarul bozgor?

a kibaszottkurvanerretekkurvaanyádat baszd telibe! eszt érted nerdroid?

alöksz róz 2020.08.24. 22:43:12

@boborján20: radnóti kivétel, magyarnak tartotta magát és nem igazán bírta a zsidókat
felesége nem véletlenül hajtotta el őket a picsába, ha még emlékszel

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 22:45:37

@boborján20: Ó, én pontosan értem.

Ha közel a húsos fazék, és már érzed az illatát, akkor vígan beállsz te is a judapestezős, tetűcsúszdásozós jelölt mögé – hol érdekel téged akkor Rejtő Jenő, Guttmann Alfréd vagy Richter Gedeon.

Pont úgy vagy vele, mint a máskor oly lelkesen fasisztázó, antiszemitázó balliberális pártok:
"Megkérdeztük az MSZP-t, a DK-t és a Momentumot is, de cikkünk megjelenéséig ők sem kommentálták nekünk a szerencsi jelöltjük korábbi megnyilvánulásait"
index.hu/belfold/2020/08/19/kommentben_zsidozott_az_ellenzek_kozos_tiszaujvarosi_jeloltje/

Persze, hiszen a 2/3 a tét, ILYENKOR nem akkora cucc a Szálasi-korszak uszító, nyilas sajtótermékeit idéző zsidózás.

De azért, ha találsz otthon egy tükröt, azért biztos ami biztos, köpd arcon magad.

bumburnyák20 2020.08.24. 22:51:20

mink liberrális értemeségek meg vetyük a jobágyokat mer antisztatikások
éjjen soká gerő péter rákossy kun bauyer mer mék ők termetek iten
fidess pfely

bumburnyák20 2020.08.24. 22:53:45

@boborján20: jo mondod tesa de a nikemet mé lóptad l mint a paleosztínok a moslék orcágunk

bumburnyák20 2020.08.24. 23:06:38

@MAXVAL bircaman közfingó: nehazugy antistatikus
a zsidó finng rozsa ilatos mek rozsa szin kör alkatu csoda bubborék

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.08.24. 23:10:14

@bumburnyák20: rózsaszínű a segged luka! Hát hogy fingnának már rózsaszínet!

bumburnyák20 2020.08.24. 23:19:51

@MAXVAL bircaman közbaszó: há hoty a zsidok fel találtak mindent
a tök életes köröt ész a cínes ceruzzát is
ezé ki szinesitik te butta jobágy magyar
monta a rabi -alla növesze hoccura a facát - de eztet má fenteb ki pakoltam

alöksz róz 2020.08.24. 23:34:47

@boborján20: "a magyarok, te és én, zsidónak" - én még akkor nem éltem, tata... de a gusztustalan bosszúnépe szerint nyilván én voltam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.24. 23:50:29

@Tényelek: "én csak olyat ismerek"

Túl sok féknyúzt olvasol, fideSSfasszopó. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 23:51:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Na, micsoda kellemes meglepetés!

De jó, hogy a sok lipsi után végre egy virtigli magyar "jobboldali", "konzervatív" úr is megérkezett közénk.

Ha már erre jársz, te nem akarsz véletlenül a lapító, mismásoló elvtársaid ( @boborján20: ; @morph on deer: ) helyett is nyilatkozni, hogy most akkor mi is van Bíró Lacival, a moslékkoalíció szerencsi jelöltjével, meg a magyar antiszemitizmussal?!

"Múlt csütörtökön dőlt el, hogy az ellenzéki pártok egységesen a jobbikos Bíró Lászlót támogatják az október 11-re kiírt tiszaújvárosi időközi képviselőválasztáson.

Bírót azóta rasszizmussal vádolta Setét Jenő roma aktivista, amiért a jobbikos politikus tavaly - pártja közleményét megosztva - azt írta, hogy "nemcsak F. Hasszánoktól, hanem H. Dezsőktől, Sztojkáktól és Poltoktól is meg kell védeni az országot!"

Bíró néhány antiszemita megnyilvánulását pedig a Magyar Nemzet vette elő, ezekben például "judapestnek" nevezi Budapestet és "zsidó uzsora-banktőkéről" értekezik."

Vajon mit szól ehhez az uzsora-banktőkés kiszóláshoz a kedves gazdád, a híres patrióta spekuláns? A húsos fazék kedvéért ez is belefér nála?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 00:23:09

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "mi is van Bíró Lacival, a moslékkoalíció szerencsi jelöltjével, meg a magyar antiszemitizmussal?!"

Leszarom. A hazáruló bolsevik Mészaros Viktor gazdádat megbuktatni minden eszköz megengedett. Ha az ördöggel kell szövetkezni, akkor is.

„Ha Hitler lerohanja a Poklot, az a legkevesebb, hogy kedvezően nyilatkozom az Ördögről az Alsóházban.”
Winston Churchill

2020.08.25. 00:43:41

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Kedves Liberálbolsevik!
Megtette volna egy link is az állitása bizonyítására,..., de, mint látom csak a szokásos, kisegítős formáját hozta egy liter kóser pálinka után.

2020.08.25. 00:45:39

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Nincs meg jiddisül, hogy el is tudja olvasni a címzett?

2020.08.25. 00:58:38

@boborján20:
Ezek közül mindegyik magyarnak vallotta magát!
Hogy fér bele a fenenagy liberális gondolkodásba, hogy utólag mások lezsidozzák őket,..., főként, hogy már nem tudnak védekezni?!
A világban két fő zsidó csoport létezik, az egyik a vallását összekeveri a nemzettel, ők Magyarországon élő zsidónak tartják magukat, valójában, ha tízet lehetne találni közöttük, aki valóban az,..., a másik, az összlétszám bő négyötöde, meg zsidó vallású magyarnak tartja magát,..., nincs szerencséje, az ön által betett listán csak ez utóbbi csoportba tartzók vannak.

IgoRovIgorNeIgorovNyina LeNyugalmazottLoLeNyugtato 2020.08.25. 02:12:48

Kár, hogy az augusztus huszadikai nagymonológot,
a b1 nem kommentálhatta, ezt hiányoltam nagyon,
mert a mosópor-reklám szerű szlogen-lózungokra,
többtucatnyi kackiásabb változatot adtam volna.

SZJÁgyártópötyi fittyet hány a fizika törvényére,
ugyanakkor van a tér két különböző szegletében;
nagyfőnöke addig süketelt a balaton promózásról,
míg végül adriai fotó-kollekció lett a pózolásból.

A híg fos tengerében úszó kemény darab simonka,
bizonyítja, hogy ner lovag, ner lovagnak farkasa;
akinek sertéshájra van gusztusa, az dörgölőzzön,
hej buziznak már a katolikus papok a képernyőkön.

Az unió munkahelyvédelmi támogatása az jelenleg,
számunkra nem elérhető, de egy percig se féljetek:
a kérelmezés folyamatban, a gazdaságunk szárnyal,
csak mindig hozzá kell igazítani a deficitszámokat.

Az 1-2 milliárdos apró tételekről konzultálgatunk,
kábé ugyanannyi összegért megoldva, mint a tárgyuk;
ennek részletes költségeit senki sem tartja nyilván,
ami felveti és kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát.

Nade, mi a helyzet a jelentősebb pénzösszegekkel:
a száz milliárd fölötti már nem közügy kicsit sem?
A válságban 300 milliárdért harci rakétákat venni,
usa szponzora lettünk, már nem fognak tönkre menni.

Ott megint a rendőrök vannak a leginkább veszélyben,
főleg az ilyen színes bőrű állampolgárok esetében;
kiváltképp azon esetek, ha kettő ám a rendőrök száma,
ekkor történik: lelövik a renitenst. Hétszer. Hátba.

Egyes helyeken masszív szekrénysor méretű emberek,
csak úgy jönnek-mennek, aztán orvosoknál érdeklődnek;
akik megnevezése hosszú távon az egészségre ártalmas,
ellenzéki politikusok jobban járnak méregbe gurulva.

Megint másik háztájakon, régi elődökre hajaznak,
azt beszélik putyin brezsnyevesedik ... állítólag;
bolsonaro példaképe pedig IgazságosIzomTibor lett,
az újságírónak egy pofánvágást kilátásba helyezett.

Nálunk bezzeg az erőszaktevő óhaja is alapos ok,
cipóra ver egy nőt, majd pampog: személyiségi jog,
így ő perlekedik, majd halasztja el a tárgyalását,
akárhonnan nézzük, de ez szó szerint pofátlanság.

A szellemi- és kultúrális elit tagjait kitüntetik,
vannak kosútdíjas-kosútdíjas-kosútdíjas parasztjaink;
a művészet stagnál, most épp nem felfelé építgetjük,
csak mariana-árok mély értelmű trianoni emlékművünk.

Mindeközben Kapozsvárról pedig milyen hírek jönnek?
Videóklippet forgat egy műmájer repper hülyegyerek;
egy üveg sörrel szétcsapja arcát, majd ott dúl-fúl,
és az üveget a műemlékhez vágja, végül falba rúg.

Dehogy manapság mennyi gond van a nagykövetekkel,
mint sakktábláról innen is onnan is levesznek egyet,
beszélnek ezt-azt, jóformán már anti is szemita,
van olyan is, akit meg ipari kémkedéssel vádolnak.

A maszkviselés mellőzése továbbra is a legnépszerűbb,
tévedés azt hinni, hogy a sportunk a foci őrületünk;
mint az ETO, dcsudcsák szopókán, szemet ne fessünk rá,
és a szemtelen seggűt hátha messze viszi az oroszlán.

ebella 2020.08.25. 03:04:09

@maxval bircaman (cenzúrázott): Sajnos a német az úr. Mi ugrálhatunk, gazdasági, katonai, politikai súlyunk lepkefing a németekéhez képet. Egy nap alatt lenullázhatnák az országunkat (már a mienket, mert a tied még a miénknél is gyengébb, bár szerintem a gazdád Putyin, ha választani kéne, inkább a te országodat választaná, mint Magyarországot), ha akarnák. Utoljára Mátyás király alatt lehettünk volna kb. egyenlő erők. Azóta eltel +ötszáz évben, mi le, ők nagyrészt fel.

midnight coder 2020.08.25. 07:48:20

@ebella: Nyugi, lesz ez még másképp is. Na nem azért, mert mi annyival jobbak leszünk mint most...

midnight coder 2020.08.25. 07:51:11

@morph on deer: "Szijjártó hisztije is inkább azt jelzi, hogy szerinte a németeknek is inkább a saját antiszemitizmusával foglalkozik, és miért a miénkkel!"

Szerinted hol a nagyobb az esélye annak, hogy valakit fizikai inzultus ér a zsidósága miatt: nálunk, vagy a németeknél ?

6.Lenin 2020.08.25. 09:15:54

@Sir Galahad:

Ebben az egészben az a szép, hogy azok antiszemitáznak, rasszistáznak, akik mindenáron bizonyítani szeretnék, hogy a zsidó= felsőbbrendű rassz.

Az univerzum, és az emberi hülyeség határtalan. Ez itt is szépen megfigyelhető. Túltengenek az idióták.

morph on deer 2020.08.25. 10:02:18

@midnight coder: s hol a nagyobb esélye, hogy megalázzák? Németországban van egy veszélyes muszlim kisebbség, de rajtuk kívül a zsidózás abszolút szalonképtelen még a szélsőjobb túlnyomó részében is. Itt?...

@6.Lenin: téged is beleértve, vén majom.

6.Lenin 2020.08.25. 10:11:45

@morph on deer :

Mondja egy beteg (agyilag) fasz, hülye nick tolvaj. Pontosan az ilyenekre gondoltam, mint te, aki még a névtelenséget sem meri vállalni. Szerencsétlen barom vagy.

Ahogy a buzikat is lejáratjátok, a zsidókat is. Nekik kéne elsőként elzavarni benneteket a picsába.

morph on deer 2020.08.25. 10:17:08

@6.Lenin: jajj tata, ugyan már, mintha nem tudná mindenki, hogy egy csomó néven írod a baromságaidat.

Most ha megmondanám, hogy melyik a saját amúgy szintén anonim nickem, akkor jobb lenne neked?

nincs1agy 2020.08.25. 10:26:43

@morph on deer : Egy egyre népesebb, és egyre inkább radikalizálódó muszlim kisebbség, amely épp azokon a nagyvárosi területeken van jelen, mint a zsidóság. A szalonzsidózást párhuzamba állítani azzal, hogy utcán vernek meg embereket, saját lakásuk ablakán dobnak ki holokauszttúlélő idős asszonyokat, vagy a buszmegállóban lőnek szanaszét gyerekeket fanatikus iszlamisták, nem vall különösebb realitásérzékre..

6.Lenin 2020.08.25. 10:36:34

@morph on deer :

Nekem tök mind1, hogy milyen néven írsz, ha a saját véleményed írnád, de te ahhoz beteg agyú vagy, hiszen elve nem is érted, azt sem, amiről más nevében irogatsz.

Én valóban nem értem, hogy miért is kéne nekem többek helyett, az ő nevükben írnom, faszságokat, amikor eleve névtelenül megy itt a móka. Mi benne neked az élvezet?
Nem érted, hogy ez pont azt mutatja, hogy beteg vagy?

ebella 2020.08.25. 10:53:26

@midnight coder: Szerintem még az unokám éltében sem. Az USA is egy nagyon erősen vegyes nemzet (és egyre vegyesebb), tele muszlimokkal, mégis a leggazdagabbak közé tartoznak. Tulajdonképpen a világ urai. Mondjuk Kína feljövőben, de nekik is van még száz évük, hogy utolérjék őket.

Arról nem is beszélve, hogy mikor utoljára voltunk jók, és az akkor még csaknem színtiszta németekkel egyenrangúak, az ország lakosságának jó ha fele magyar volt nemzetiségében is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 11:09:47

351,80 forint az Euró. Ondó Viktor szerint a kormány A L K A L M A T L A N .

6.Lenin 2020.08.25. 11:10:33

@ebella:

Valmikor a birodalmak tündöklését ezer években mérték, még a bukásuk is évszázadokig tartott.
Ezek az idők ma már radikálisan rövidülnek. Minél összetettebb egy közösség, annál hamarább omlik össze. Nyilvánvaló, hogy annyi érdeket összehangolni szinte lehetetlen.
A fő ok, hogy mindig akad néhány EMBER, aki halhatalan istennek képzeli magát. Ezek mind az enberi természetből fakadnak.
Vannak (és lesznek is)olyanok, akik istennek képzelik magukat, és vannak, akik szeretnek isteneket kiszolgálni.

2020.08.25. 11:19:04

@morph on deer :
Ahhoz képest, hogy Magyarországon a Rákosi vezette zsidó rémuralom idején kiirtották a lakosság tizedét, gyakorlatilag a teljes magyar elitet, olyan szinten, hogy még az akadémiát is hatelemisekkel töltötték fel, hogy meglegyen a létszám, szerintem nagyon toleránsan viszonyul a lakosság hozzájuk,..., pedig, mint Gyurcsánytól tudjuk, ha nyernek, megint fóldönfutóvá fogják tenni a magyarokat,..., ami persze lazább elintézése a magyar társadalomnak, de Rákosiék is így kezdték csak később jöttek rá, hogy ízlik nekik a magyar vér.
Hitlernek sem jutott volna eszébe a zsidók kiiktatása, ha nincs a kommün és a Bajor Tanácsköztársaság, ...., hozzájuk képest mi birka türelműek vagyunk, pedig nincs olyan család , ahol ne öltek volna meg valakit, olyan, akinek vagyonát vették el meg miliió számra van és akkor arról nem is beszéltünk, hogy generációkat nem engedtek be az egyetemekre, .., korlátozás nélkül csak Pokorni óta tanulhatnak a magyarok Magyarországon,...., ha a háboru után bevezették volna a numerus classust velünk szemben a saját hazánkban, akkor most sokkal jobban állnánk.

2020.08.25. 11:23:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ha a novég koronát nézzük, akkor 370 körül kellene lennie, remélem nem lesz sokáig ennyire erős a forint!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 11:28:35

@midnight coder: "annyival jobbak leszünk mint most"

Kurvára jobbak leszünk, mint most. Most a legszegényebbek vagyunk, de 2030-ban lehagyjuk Ausztriát, ha hinni lehet Mészaros Viktorkának. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 11:30:29

@Tényelek: "370 körül kellene lennie"

Ne aggódj, fideSSfasszopó, Mészaros Viktor gazdád nemsokára eléri. Azt a kis időt már féllábon is kibírod. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 11:33:06

@Tényelek: "a Rákosi vezette zsidó rémuralom idején kiirtották a lakosság tizedét"

:))

Még Rákosi sem pusztított el annyi magyart, mint Mészaros Viktor gazdád.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 11:35:04

Az omszki kórház orvosai szerint náluk még nem volt megmérgezve Navalnij

Azt állítják, hogy minden olyan vizsgálatot elvégeztek, mint a németek is, csak negatív eredménnyel.

444.hu/2020/08/25/az-omszki-korhaz-orvosai-szerint-naluk-meg-nem-volt-megmergezve-navalnij

Hazudik mint a fideSS. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 11:56:47

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Belinkelhetnéd a magyar statisztikát is.

Érdekes módon a német statisztikában nem szerepelnek az uszító kormányzati plakátkampányok. Trehány németek. :))

2020.08.25. 12:09:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az jó lenne, de mivel ön mindig hazudik, ezért nem élem bele magam nagyon.

2020.08.25. 12:24:44

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Nem tudok róla, hogy Mészáros Viktor nevű ember bárkit megölt volna, akit én ismerek az író, műfordító, biztosan nem ölt meg senkit.
A szidó rémuralom nagyjából egymillió magyart tüntetett el az országból, ha lett volna egy ön által megnevezett ember, aki még ennél is többet az szerintem igencsak feltűnő lenne.
Mikor és hogyan csinálta, mert sehol, semmilyen tudományos dolgozatban, statisztikában nincs nyoma?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:30:30

@Tényelek: "bárkit megölt volna"

Csak gyógyítható betegségekben évente tízezerszámra halnak meg magyarok, mert a gazdád kivonta a pénzt az egészségügyből. Ez többszöröse a nyugati országokénak. Add hozzá a kórházi fertőzéseket, ami szintén többszörös, és a gazdád eltette lábalól 300-500 ezer magyar honfitársamat. Neked persze ők nem honfitársaid, román dezinformátor.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:34:05

@nincs1agy: "Kísért a múlt..."

Hát igen. Mészáros Viktor gazdádat nem kísérti, hogy a liberális internacionálé alelnöke volt? Brrr..... :))

nincs1agy 2020.08.25. 12:35:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Mégis hazaszaladnak a londoni magyarok a magyar egészségügyhöz, ha valami komolyabb bajuk van, Ezt hogyan magyarázod?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:36:49

@nincs1agy: "hazaszaladnak a londoni magyarok a magyar egészségügyhöz, ha valami komolyabb bajuk van"

:))

nincs1agy 2020.08.25. 12:37:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Azért Brezsnyev elvtárssal a háttérben értekezni arról, hogy hogyan nevelhető ki a szocialista embertípus, némileg kínosabb..:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:42:15

@nincs1agy: "kínosabb"

:))

Brezsnyev??? Mészáros Viktor gazdád imádja a ruszkikat. Mi kínos van egy ruszki diktátorban? :))

A lippsik viszont maguk az ördögök. Na, AZ kínos. :))

nincs1agy 2020.08.25. 12:43:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ne nevess! Volt egy poszt régebben, amelyben a kint dolgozó magyarnak a tisztelt brit egészségügy a baját sem volt képes diagnosztizálni, folyamatosan lekoptatták, miközben egyre jobban fájt a háta. Kivett két hét szabadságot, és hazajött. Itthon derítették ki, hogy jóindulatú gerincdaganata van és műteni kell. A műtétet is itthon végezték a Pécsen.
De egy személyes ismerősöm is itthon műttette a térdét egy síbaleset után állami kórházban. Különös, nem?

nincs1agy 2020.08.25. 12:45:55

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Egy MSZMP pártkongresszuson, Brezsnyev főtitkárral a háttérben értekezett a SZOCIALSTA EMBRTÍPUS kinevelésének módjairól.. Te tényleg nem érzed ennek a súlyát??

2020.08.25. 12:46:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Mármint, úgy vontak el pénzt az egészségügytől hogy pár ezer milliárddal többet költöttek rá, mint az ön liberálbolsevik istenei, ezáltal szinte minden kórház, rendelőintézet megújúlt, kétt és félszer többet keresnek a dolgozók, mint 2010-ben és e miatt az emberek egészségben eltöltött éveinek a száma hárommal nőtt azóta, az EU-ban a leggyorsabban,....,
Megértem, hogy ez önnek nem tetszik, mert a vágyálma az, amit leírt,..., de mi magyarok had örüljünk már ennek a kis pozitív eredménynek!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:47:19

@nincs1agy: "Volt egy poszt régebben"

Orvosi anekdotát minden kézrátéttel "gyógyító" kuruzsló tud mondani tucatjával. Az orvosok 3 hónapot adtak a betegnek, ő meg simán meggyógyította, egészségesebb, mint valaha.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:47:54

@Tényelek: "úgy vontak el pénzt az egészségügytől hogy"

Hogy a többszöröse a halálozás a nyugatinak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:48:39

@6.Lenin: "@nincs1agy: "

Hát agy, az nincs neki egy se. De neked se. :))

nincs1agy 2020.08.25. 12:49:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Próbáld ki egy szer a brit egészségügyet. Sírva fogsz hazaszaladni, aztán értékeled az, ami itthon van..

nincs1agy 2020.08.25. 12:50:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Miért nem írod át a nevedet nem1ész-re? Úgyis régen cseréltél már nicket..:)

6.Lenin 2020.08.25. 12:50:51

@nincs1agy:

"Te tényleg nem érzed ennek a súlyát?? "

Dícséretes igyekezet részedről, hogy egy ilyen seggfej sötét agyában szeretnéd az értelem piciny szikráját észlelni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:53:10

@nincs1agy: Dehogynem. Fasz közöm van ehhez a faszhoz? Ezek viszont Mészaros Viktor gazdácskádról szólnak: :))

1992. január 31.
A Fiatal Demokraták Szövetsége Pécsett rendezi negyedik kongresszusát. A háromszázötven küldött mellett hatvan külföldi politikus is részt vesz a kongresszuson. A meghívottak között van Otto Lambsdorf, a Német Szabaddemokrata Párt vezetője, a Liberális Internacionálé elnöke, aki beszédet is mond abból az alkalomból, hogy a kongresszus megvitatja a Fidesz csatlakozását a Liberális Internacionáléhoz.

1992. február 8.
A Fidesz negyedik kongresszusa szombaton ellenszavazat nélkül elfogadta a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot. A plenáris ülés a nagy többség igenlő és tíz küldött tartózkodó szavazatával úgy határozott, hogy a világ hatvan liberális szellemű pártját tömörítő nemzetközi szövetségbe teljes jogú tagként való felvételét kéri a Fidesz.

A kongresszus döntését a plénum előtt mondott beszédében üdvözölte Otto von Lambsdorff, a német Szabaddemokrata Párt és a Liberális Internacionálé elnöke is. Mint mondotta, a liberálisok a kommunista rendszerek összeomlása után sem hihetik azt, hogy a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok problémája e térségben megoldódott, mert a nacionalizmus, az idegengyűlölet és az antiszocializmus halottnak hitt szellemei is újraéledtek, ami azt a veszélyt hordozza, hogy a rendszerváltásokkal a baloldali és jobboldali extrémizmusok keverékeként kialakuló új totalitarianizmus fészkei is létrejöhetnek.

Otto von Lambsdorff hangsúlyozta, hogy a Fidesz-konferencián való megjelenése nem jelenti az SZDSZ-hez fűződő jó kapcsolatok gyengülését, s örömét fejezte ki, hogy Magyarországon a liberalizmusnem egyetlen politikai párt privilégiuma.

A beszédet követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor kijelentette, hogy a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozással hosszú távra véglegesítették a Fidesz eddig is nyilvánvaló nyugat-európai pártpolitikai orientációját. Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben, s amennyiben a Fidesz-t októberben felveszik a Liberális Internacionáléba, aktív szervező szerepet vállal e régióban az itt jelentkező sajátos problémákra adandó liberális válaszok kidolgozásában. A párt az internacionáléban a liberalizmus számára fontos, pragmatikus – menekültügyi, emberi jogi kisebbségi és a gazdasági szabadsággal kapcsolatos – kérdésekkel foglalkozik majd.

1992. szeptember 2.
A Liberális Internacionálé teljes jogú tagja kíván lenni a Fidesz. A nemzetközi szervezet szeptember 3-án, csütörtökön a németországi Mainz városában kezdődő kongresszusán tárgyalja a fiatal demokraták belépési kérelmét. A liberális pártok és szervezetek nemzetközi találkozóján részt vevő Fidesz-delegációt Orbán Viktor vezeti, aki pénteken a közép- és kelet-európai liberális perspektívákról tartandó fórumon várhatóan beszédet is mond.
“A Liberális Internacionálé deklarált célja a szabadelvűség általános nemzetközi elfogadtatása, a személyes szabadságon alapuló társadalmi fejlődés, a személyes felelősség és a szociális igazságosság előmozdítása. Úgy ítéli meg: a politikai szabadság elválaszthatatlan az anyagi jóléttől – a gazdasági elnyomás a politikai szabadság megszűnéséhez vezet – és csak azt a gazdasági rendszert fogadja el, amely támogatja az egyéni kezdeményezést.” A fórum szerint a szabadelvűség alkalmazkodás a fejlődés irányvonalához, s el kell utasítani minden szélsőséget, amely a szabadság félremagyarázásából származik.

1992. szeptember 4.
A Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) pénteken, a kelet-közép-európai térségből elsőként, teljes jogú tagként felvették a több mint hatvan pártot és csoportot tömörítő Liberális Internacionálé (LI) teljes jogú tagjai közé. “A Fidesz-re még nagy politikai jövő vár Magyarországon” – közölte délutáni sajtóértekezletén a LI elnöke, Otto Lambsdorff.
“Még a nyugodt szigetnek tartott Magyarországon is egyre erősebbé válnak a nacionalista, fundamentalista, szélsőjobboldali csoportok a kormányzaton belül, s manapság reális esélye van annak, hogy ezek a csoportok becsúsznak a kormánypárt centrumába, és ellenőrzést gyakorolnak felette. A Nyugat megosztott azzal kapcsolatban, hogy mi is legyen a válasza ezekre a fejleményekre. Az európai és a világintézmények lebénultak.” véleledett a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a Liberális Internacionálé idei – ezúttal 45. – éves kongresszusán. Orbán Viktor kijelentette, hogy a térségben Szlovénia után Magyarország lehet a második ország, ahol egy liberális párt kormányra jut.

1992. szeptember 5.
Orbán Viktort, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjét a Liberális Internacionálé egyik alelnökévé választották, a nemzetközi szervezet szombaton Mainzban véget ért 45. Kongresszusán.

Stb stb... :))

vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/

6.Lenin 2020.08.25. 12:55:26

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Írod te. Azt tudod, hogy ekkora önbizalom, már elmetegségnek számít?
Igaz, ez meg egy hülye kérdés volt, mert ha tudnád, nem lennél ekkora seggfej. Na, mind1, ez a te kereszted, cipeld egyedül.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 12:56:43

@nincs1agy: Zavar, hogy seggnek kell nevezned a segg gazdádat, mikor nekem válaszolsz? Sajnos ez az igazság. Engem nem zavar az igazság. :))

6.Lenin 2020.08.25. 12:59:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

90-ben az SZDSZ-re szavaztam, de hamar rájöttem, hogy mekkora gazemberek.
Szerinted továbbra is rájuk kellett volna?

Te mi a faszért leklámozod, hogy mekkora seggfej vagy? Gondold, hogy akad itt még olyasvalaki, aki ezt nem tudná?

nincs1agy 2020.08.25. 13:00:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ez valami előre bekészített anyag elvtárs? Igen, Orbán fiatalon liberális volt, aztán nagyon hamar leesett neki a tantusz, hogy kik is vagytok, és akkor hagyott ott titeket, amikor még ez nem tűn egy egzisztenciális szempontból túl jó húzásnak. Saulusból Paulus.

Egyébként sorosista kollégád csúnyán elcseszte a járvány kezelését Hollandiában:

www.origo.hu/nagyvilag/20200815-koronavirus-hollandia.html

---

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:02:31

@nincs1agy: "Orbán fiatalon liberális volt"

Az nem kifejezés, harcos ultraliberális volt. De segget csinált a szájából. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:04:10

@6.Troll: "90-ben az SZDSZ-re szavaztam"

Mindig is utáltam a fajtádat. :))

2020.08.25. 13:06:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Szerintem azért nem zavarja az igazság, mert már régóta egy elszeparált világban él, nem is találkozik a valósággal, ha meg néha igen, annak felfogásában meg az értelmi képességei akadályozza meg.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.25. 13:12:29

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: persze mert akkoriban még torgyán és türmer közt vacilláltál
akkoriban még nem szoptad feridet

6.Lenin 2020.08.25. 13:13:40

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

És? Én nem utálak, nem szeretlek, az se érdekel, hogy talán létezel valahol.

Mellesleg, te seggfej, tudod, hogy most mit írtál? Mi közöd mások világnézetéhez, ilyen szinten, hogy ezért utálsz valakit? A lényeg itt az volt, hogy nem ismertem igazán őket, másak a valóságban. Ennek ellenére ki kellett volna tartanom melletük?

Te másokat a világnézetük szerint osztályozod? Látod milyen sötét seggfej vagy, még azt sem érted, amit írsz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:23:25

@Tényelek: "Szerintem azért nem zavarja az igazság, mert már régóta egy elszeparált világban él, nem is találkozik a valósággal"

Lehet, hogy igazad van. Csak az M1-et nézi, csak a falusi kesma újságot olvassa. Az ilyen munkásőr nyuggerek, mint a 6.Troll, egy kiló krumpliért bármit elhisznek. :))

2020.08.25. 13:25:14

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Nekem úgy tűnik, az Orbánfóbiája miatt, hogy amíg a Fidesz libsi volt, addig odahúzott, miközben a feje Gyurcsány lába között volt, kombinálta a kettőt.
Orbánnak nem tudja megbocsátani, hogy kigyógyúl a liberalizmusból az emberré válás útján.

miért 2020.08.25. 13:26:04

@Francois77: "akkor ugye mondjuk el, hogy a regisztrációja szerint a hivatkozott hajó nem bérbe adható"
Akkor ugye kicsihuszár mondhatjuk, hogy ez tiszta korrupció, mivel nem megvehető szolgáltatás! Nagyon nem megy ez a fizetett trolloknak!

2020.08.25. 13:32:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Szerintem álljon le az anyaggal, amit fogyaszt, mert már önmagát sem érti!
Egyébként meg szerintem, ha a Fidesznél valóban fizetnek azért, hogy lejárassanak egy médiumot, ahogy ezt már többször állította, akkor jelentkezzen náluk, mert olyan szinten, amilyenen ön lejáratja ezt a blogot, tíz főállású ellenség sem lenne képes!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:34:19

@Tényelek: "Nekem úgy tűnik, az Orbánfóbiája miatt, hogy amíg a Fidesz libsi volt, addig odahúzott"

Neked csak úgy tűnik? Hiszen be is vallotta, hogy rájuk szavazott: @6.Troll: "90-ben az SZDSZ-re szavaztam"

Szadesz, fidesz egykutya volt 90-ben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:36:34

@Tényelek: "ha a Fidesznél valóban fizetnek"

Ez tény.

"Hadgyakorlatot tartott kedden déltől egyig a Fidesz központból irányított Facebook-hadsereg, amelynek felépítését és működését az egyik tag mutatta be nekünk részletesen éppen kedden megjelent cikkünkben."

444.hu/2018/01/31/a-fidesz-kedden-kiprobalta-a-teljes-facebook-hadsereget

Francois77 2020.08.25. 13:39:48

@miért: akkor lenne korrupció, ha Szíjjártó döntene olyan összegekről, amik Szijjnál kötnek ki. Szíjjártó munkája nem ez. keveritek a fogalmakat, ami alapból nem baj, csak ezzel pont sorozatban kapufát rúgtok. :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:46:45

@Francois77: "akkor lenne korrupció, ha Szíjjártó döntene olyan összegekről, amik Szijjnál kötnek ki"

Stimmel. A Szíjjártó maffiája, a fideSSmaffia dönt a közbeszerzésekről, és ahogy írod, ez a korrupció.

De már az úszómedencés házát is maffiapénzből vette a kedvenced. Nála még Kádár is különb volt. :))

6.Lenin 2020.08.25. 13:47:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Nem vetted észre, hogy pont nem hiszek el mindent, amit hazudozol összevissza?
Cicus, te egy sötét, beteg seggfej vagy. Fogadd el, te már így fox elpatkolni.

Te a 444-et idézed, mint az isteni igazságot? B+, erre már jelzőt se találni.

Igaz, te MDF-es vagy még most is, amikor már a szarszag is eltűnt, amit magukból árasztottak 94 után.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:48:30

Júliusban a koronavírus-járvány kirobbanása óta először csökkent az álláskeresők száma havi alapon. A mérséklődés azonban szezonális hatásoknak az eredménye, de jó hír, hogy a járvány kirobbanása óta tartó romló tendencia megállt. Az előző év azonos időszakához képest így is 120 ezerrel több az álláskereső, számuk eléri a 366 ezret. A főbb trendek inkább romlóak: egyre több álláskereső nem kap munkanélküli segélyt, növekszik az egy évnél hosszabb ideje munkanélküliek száma, miközben a csoportos leépítések száma is magas szinten mozog. Vagyis a vállalatok még nem heverték ki a krízist.

www.portfolio.hu/gazdasag/20200825/nem-teljesult-a-kormany-igerete-magyarok-szazezrei-maradtak-munka-es-ellatas-nelkul-445880

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 13:53:14

Románia 175 millió eurónyi vissza nem térítendő európai uniós támogatást fordít táblagépek, egészségügyi felszerelések és mobilvécék beszerzésére, hogy a koronavírus-járvány közepette kezdődő új tanévben a hátrányos helyzetű diákok számára is megteremtse a megfelelő higiéniai, illetve távoktatási feltételeket.

www.portfolio.hu/gazdasag/20200825/koronavirus-nagy-a-baj-romaniaban-keszulnek-a-digitalis-oktatasra-445858

2020.08.25. 13:59:49

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Akkor sürgősen jelentkezzen a fizetségért, mert megdolgozott érte,..., ha jól számolok, akkor maximum féltucat kommentelő maradt,..., ügyes,...., szerintem is hülyeségek jelennek meg itt, de én azért nem végezném ki, miint ön teszi.!

Francois77 2020.08.25. 14:00:07

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Szíjjártó személy szerint, persze érted te, csak nyomod a faszságaid, de hajrá, pont leszarják a legtöbben :)

2020.08.25. 14:01:44

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Erre vár bő 3 millió ember Magyarországon, a többinek meg mindegy, nem mehet át a határon.

Francois77 2020.08.25. 14:17:16

nem-e lehetne-e kérni egy rövid szösszenetet a férfi elnökjelöltekről az mszpben, csak hogy tudjuk, ki a zseni és ki miért hülye. előre is kösz.

nincs1agy 2020.08.25. 14:20:48

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Merkel NDK-s kisz agitproposból lett kereszténydemokrata.. Ő mit csinált a szájából?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 14:27:29

@nincs1agy: Fasz közöm van Merkelhez?

Neked tényleg nincs 1 agyad? Hogy jön ide Merkel??? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 14:28:24

@Tényelek: "sürgősen jelentkezzen a fizetségért, mert megdolgozott érte"

Nem csak 6.Troll dolgozott meg érte, mindannyian megdolgoztatok, hazaáruló fideSSfasszopók. :))

6.Lenin 2020.08.25. 14:32:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Már kurvára unalmas vagy. Vizelj magad alá, és nyugodj
le végre.

Ha nem válaszolnánk, neked, már eltűnt volna a picsába ez a blog. Te tartod életben még egy darabig, talán.

morph on deer 2020.08.25. 14:35:25

@6.Lenin: mi az amit nem értek papa? Fogd már fel, hogy bármelyik nevemen is szórakoztat, hogy téged szívatlak.

Egyre kevesebb a humorérzéked, egyre jobban kihallatszik belőled a baromállat.

nincs1agy 2020.08.25. 14:51:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

No és a Jobbik „irányváltásával” mi a helyzet. Egyik pillanatban még a zsidó származású képviselőket akarják összeírni, a másikban meg már Heller nénivel kvaterkáznak a Spinózában..
Csak, hogy a számodra kellemetlen példák sorát folytassam..:)

6.Lenin 2020.08.25. 14:54:27

@morph on deer :

Ebben tévedsz, hogy bármelyik neveden is szivatsz. Én pont ezért vagyok itt, az ilyen blogokon, hogy.......de ez neked érdektelen. Te beteg vagy, bármilyen célból is csinálod.

Még akkor, ha a Fidesz érdekében tennéd. Téved, aki ilyen módszert alkalmasnak találna, mint mondjuk te a sok neveden (akár cicusként) vagy az RVJ félék. Rossz módszer még rövid távon is. Szerintem. A profik sokkal jobb módszerrel próbálkoznak, és mégsem működik mindenhol, minden esetben.
Te nem szivatsz, hiszen te is csak tárgya vagy a....
Túl sokat képzeltek bele a primitív módszereteitekbe. Sima seggfej vagy.

nincs1agy 2020.08.25. 15:11:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Az ÉS , 444 , Facebook háromszög nem egy elszeparált világ? A valóság csak 4 évente vigyorog be az ablakon április környékén..:)))

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.25. 15:12:28

Mindenki hisz valamiben, én azt hiszem jót fogok szarni a pörkölttől!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 15:19:09

@nincs1agy: "Az ÉS , 444"

HVG, portfolio, ... van még néhány orgánum, amire Mészaros Viktor gazdád nem tette rá a mancsát. Sajnos egyre kevesebb.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 15:20:35

@nincs1agy: „Nagy a baj Romániában..”

Leszarom, aggódjatok ti, román dezinformátorok. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 15:23:02

@nincs1agy: "a Jobbik „irányváltásával” mi a helyzet"

Leszarom a Jobbikot.

Ha a gazdádtól elfogadod, hogy ultraliberálisból náci lett, a Jobbik irányváltása nemtom miért zavar téged. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 15:24:24

@Kubatov anyád picsája: Kűggyé már rendes trollokat, ezek kifingottak. :))

morph on deer 2020.08.25. 15:27:43

@Francois77:
“ Szíjjártó személy szerint..”

Ezt csak egy a fideszes fejlettségi szinten megrekedt orbánhitű véglénynek tudod így bemagyarázni, másnál kár próbálkoznod, komolyan!

Még az a néhány írástudó is, aki itt mellette érvel, pontosan tudja, hogy ez korrupció, plain and simple, csak szerintük ez így van rendjén, náluk ez az elfogadott erkölcsi szint.

Szóval nyugodtan abbahagyhatod a nyíltszíni fellációt, itt nincs rá vevő.

nincs1agy 2020.08.25. 15:28:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Látom, mindent leszarsz, amit nem tudsz kimagyarázni. Elfogadom a fehér zászlót..:)

nincs1agy 2020.08.25. 15:31:04

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Vagy inkább téged fingattak ki..:))

morph on deer 2020.08.25. 15:32:24

@morph on deer :
Nana, szivi, legfeljebb ha a lólábakat valahogy sikerül visszább húzogatni, talán akkor!

Na meg ha te is a Bahamákról írsz! :))

nincs1agy 2020.08.25. 15:38:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ezek is ugyanazt fújják. De hidd el, a legtöbb belpesti lippschi elvan az általam felvázolt háronszögben. Az ÉS-t akkor is megveszi, ha koplalnia kell, egész nap a facen lóg „kis köreiben”:), és persze azért Soros papa 444-es Dávidkáira is szakít időt néha..

Francois77 2020.08.25. 15:39:49

@morph on deer: A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amely során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. Attól függően, hogy milyen pozícióban van az előnyhöz juttató, beszélhetünk például politikai, közigazgatási, orvosi, rendőri, katonai vagy gazdasági korrupcióról.

A politikai, gazdasági stb. korrupciónak egyöntetűen elfogadott definíciója nincsen, mint ahogy a korruptnak tekintett tevékenység határai is kultúráról kultúrára és korszakról korszakra változnak. Egyes definíciós kísérletek a közérdek vagy a társadalmi feladat fogalmán alapulnak, mások a piaci folyamatok elnyomásán.[1]

Ezzel szemben az egyes államok büntetőjoga ismeri, pontosan meghatározza és büntetni rendeli a korrupciós bűncselekményeket. Igen gyakori eset, hogy a sajtóban politikai korrupciónak nevezett cselekmény jogilag nem minősül korrupciós bűncselekménynek.

egy röpke idézet a wikipediáról. az, hogy ti minek nevezitek, attól az még nem lesz az :) attól lenne, ha a törvény is annak nyilvánítaná, de a hisztin kívül nem látok semmit, feljelentést pláne nem. további kellemes hisztit tehát, mindenki másnak meg kellemes nyárutót :)

2020.08.25. 15:50:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ezen a blogon csak a birka és ön dolgozik azért, hogy lejárassa a blogot,...., ha belegondolok, hogy itt ön a liberálbolsevik értelmiség krémje,..., nem csodálkozom a Fidesz 3x kétharmadán, de a negyediken sem fogok.
Ön leképezi a liberálbolsevik összeborulást, döbbenetesen hülye, baromságokat irogat, miközben azt tartja hülyének, aki ezzel nem szimpatizál,..., mint a pártok a választókkal.
De majd Mohácson bukik a Fidesz, meeee csak :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 16:26:06

@Francois77: "A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amely során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat."

Itt a fideSSmasffia önmagát juttatja illegális vagyonhoz, befolyáshoz, törvényszegéshez. Vagy inkább Mészáros Viktor gazdád egyszemélyben.

Helyesebb rá a "state capture" kifejezés.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 16:30:34

@nincs1agy: "mindent leszarsz"

Mészaros Viktor fingatott ki minden pártot, az MDF-et, Kisgazdákat, Jobbikot, stb., hogy ne tudjak kire szavazni. Nem mintha az MDF-en kívül másért vérezne a szívem.

Dávid Ibolyka karakán igazságügyi miniszter volt.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.25. 16:44:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Dávid Ibolyka karakán igazságügyi miniszter volt."

Egy riporter meg is kérdezte az igazságügy-miniszter asszonyt, mi a véleménye arról, hogy az FTC tulajdonosát lezsidózták.
- Nem értek a focihoz - rebegte Dávid Ibolya addigi politikai pályafutásának legbutább mondatát.

ebella 2020.08.25. 16:46:23

@6.Lenin: Miért ne lehetne különböző nemzetiségeknek ugyanaz a céljuk, és miért ne férhetnének meg egymás mellett? Mondjuk például a jólét. Az USA-ban "ezer" nemzetiség van. Mégis összeférnek és jól élnek!

És ne gyere azzal, hogy mennyit lázadoznak, mert egyrészt az egy kábszeres, antiszociális, nagyrészt bűnözésből élő kisebbség, másrészt, leverik őket mint vak a poharat. És van egy fogadásom, tíz év és száz év múlva is leverik őket. Ugyanis nem a nigger harcol a fehérek ellen, vagy az arab, a zsidók ellen, hanem egy kis százalék antiszociális, csóró néger, mindenki ellen, akinek van pénze, igen, a jómódú, tanult négerek ellen is, és egy kis százalékú arab a gazdag zsidók ellen zsidók ellen, de az arabok ellen is, ha azok nem értenek vele egyet mindenben. És hidd el, rengeteg arab van (jó kilencven százaléka az összes arabnak), aki nem iszlám fanatikus és ott ezt ki is mondhatják.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 16:50:17

@atomic power 1986DucaDuca: Mészáros Viktor gazdád mondott butábbat, mikor köpni-nyelni nem tudott: - Boldog Karácsonyt! :))

Aztán vergődött, mikor a boldog Karácsony megnyerte a budapesti választást. :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.25. 16:57:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Helyesebb rá a "state capture" kifejezés."

Nagyon naív vagy , ha azt hiszed, hogy más országokban nincs haveri kapitalizmus!

A politikát finanszírozó baráti cégek úgyszolván mindenütt hidakat építenek a hatalom irányába. (USA)

Pédául hallottál már arról, hogy mit jelent a német cégek könyvelésében az "alkotmányos költségek" sor?

A nem kormánypárti versenytársakat mindenütt igyekeznek kiszorítani a versenyből lopakodó jogszabály alkotással, ami alig észrevehető, vagy mentik ki a cégeiket, bankjaikat. A jogszabályokat ügyesen felcímkézik hangzatos megnevezésekkel, hogy csak keveseknek tűnjön fel. (pl.: kisebbségek védelme, stb.)

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.25. 17:01:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Aztán vergődött, mikor a boldog Karácsony megnyerte a budapesti választást."

Te is vergődsz, csak magadnak sem mered bevallani!

Nem akarsz idézni DK-s gazdád hülyébbnél-hülyébb szónoki munkásságából? Van belőle bőven!

morph on deer 2020.08.25. 17:15:23

@Francois77:
“ A korrupció (...) olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet...”

Ha már a meghatározásoknál tartunk, akkor javaslom, hogy erre is vess egy pillantást:

“Definition of conflict of interest
: a conflict between the private interests and the official responsibilities of a person in a position of trust”

Azaz: bizalmi helyzetben levő személy esetében merülhet fel, ha az, amit az egyén magánszemélyként tenne, ütközhet az egyén hivatalos személyként betöltött pozíciójával.

Ebben az esetben a helyzet elég világos: Szijjártó, mint a kormány tagja magánszemélyként SEM fogadhat el ilyen értékű ajándékot egy olyan üzletembertől, aki rendszeresen nagy összegű állami megrendeléseket kap, mert ez NEM fér össze az általa viselt tisztséggel.
Ha pedig megtette, akkor ez korrupciónak minősül.

Megoldás; Szijjártó bemutatja az etikai bizottságnak a repülőút és a hajókázás számláit, és minden rendben!
A vagyonnyilatkozata alapján pedig nyilván fel sem merülhet a kérdés, hogy honnan volt rá pénze, ugye?

Amit nem tehet meg az az, hogy szó nélkül próbál elsunnyogni a válaszok elől, különösen most, mivel a járvány kapcsán százmilliárdos nagyságrendű beszerzésről dönthetett egyedül.
Ezt nem hiszem, hogy megengedhetné magának, még ő sem.

Amúgy ne idegeskedj, lesz ennek hivatalos visszhangja, beleértve az igazságszolgáltatásra vonatkozóakat is.

Hogy nem hallgatott a főnökére, és tengerre szállt, az már az ő problémájuk.

nincs1agy 2020.08.25. 17:17:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Csak a focihoz nem értett..:) Látom terelési manőverbe kezdtél, de nyugi be fogom még dobni Székely Höfgen Gábor, képzett elvtárs lebukását.:))

morph on deer 2020.08.25. 17:19:43

@atomic power 1986DucaDuca:
“ - Nem értek a focihoz - rebegte Dávid Ibolya addigi politikai pályafutásának legbutább mondatát.”

Tényleg, holott azt is mondhatta volna, hogy “boldog karácsonyt”!
Az már mindjárt megváltoztatta volna ezt az értékelést, ez teljesen egyértelmű!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 17:20:43

@morph on deer: "megváltoztatta volna ezt az értékelést"

Igen, akkor olyan szellemtelen lett volna, mint Mészaros Viktor gazdád. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 17:22:26

@atomic power 1986DucaDuca: "A politikát finanszírozó baráti cégek úgyszolván mindenütt hidakat építenek a hatalom irányába. (USA)"

Igen, de nem erről beszéltünk, hanem hogy Mészaros Viktor gazdád kirabolja az országot.

2020.08.25. 17:24:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Mint állítólagos MDF rajongó, az megvan, hogy 1998-ban a párt 3%-ot ért el a választásokon és csak annak köszönhette, hogy bekerültek a parlamentbe, hogy Orbán kitrükközte Torgyánnal meg Csurkával, hogy a visszalépésekkel 18 egyéni körzetet tudjanak nyerni, így lett frakciójuk, egyébként már akkor mentek volna a süllyestőbe,...., a nagy ötletük, hogy összeálnak a tetű SZDSZel, meg már a lejtőn jött össze, amihez a Fidesznek semmi köze nem volt, sőt azt sem ők kérték, hogy Bokros legyen a vezérbikájuk.
Szerintem az Orbán fóbiáját kezeltetni kellene!

2020.08.25. 17:30:22

@morph on deer:
Csúcs ez a rugózás az adriai yahtozáson :-)
Rá kell keresni az árakra, lassan fizetnek azért, ha valaki hajlandó felszállni egy hajóra,...., egy ilyen helyzetben korrupcióról hadoválni, több, mint nevetséges.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 17:34:38

@Tényelek: "Azt nem olvasom."

Ja, kizárólag féknyúzra szorítkozol. A 80-as IQ-dból gondolhattam volna. :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.25. 18:26:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Igen, akkor olyan szellemtelen lett volna, mint Mészaros Viktor gazdád."

Volt még más szellemes mondása is:

"A pénz a politika anyateje."

Ő már akkor tudta! Te még most sem érted!

6.Lenin 2020.08.25. 18:50:55

@ebella:

Azt a népi bölcsességet hallottad, hogy a kutya is a jó dolgában veszik meg? A "jóléti" társadalmak miért indulnak a hanyatlás felé? A nagy birodalmak mikor kezdtek hanyatlani? Miért van a városok, és a falvak közt óriási különbség (mentálisan)?

Ezek szerint téves elképzeléseid vannak az emberi tulajdonságokról. Eddig amiről te is álmodozol, meg néhány idióta libernyák, az nem működött, és szerintem nem is fog.

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2020.08.25. 18:55:40

@nincs1agy: Ez tenyleg az undormany csucsa. Hogy egy ilyen mocskos verkomcsi, aki 40 even at szolgalta a diktaturat, meg 10 evvel a valodi rendszervaltas utan is, pozicioba lehet es belepofazhat az orszagunk eletebe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 18:58:19

@atomic power 1986DucaDuca: "A pénz a politika anyateje."

Az nem azt jelenti, hogy Mészaros Viktor gazdád kifoszthatja és tönkreteheti az országot.

nincs1agy 2020.08.25. 19:18:33

@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: Olyan, mint egy libsiparty, amelyen valaki felmászik az asztal közepére, egy jó nagyot odaszarik, a többiek pedig illedelmesen félrenéznek, sőt egyesek mentségeket, magyarázatokat keresnek, hogy miért tette..:)

morph on deer 2020.08.25. 19:19:51

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

“ mint Mészaros Viktor gazdád. :))”

Mi van, nem aludtad ki magad?
Szoktad érteni az iróniát korábban, azért kérdem.
;)

morph on deer 2020.08.25. 19:40:26

@Tényelek:
“ egy ilyen helyzetben korrupcióról hadoválni, több, mint nevetséges.”

Akkor jó szórakozást!

Ez itt egy egy számmal kisebb, (4 kabin, 8 fekhely) kb hasonló kategóriájú járgány, havi bérleti díja most € 54.000.
(Tudsz keresni egyéb időtartamra is, stb.)

Ennek alapján egy hét a LADY MRD fedélzetén valahol a € 15-20.000 környékén lehet. És ez csak a hajó, meg a crew.
(Ezen lehet, hogy csak legénység volt, “leányság” talán most nem ;))
Mindenesetre ez nem az a történet, ami emeli a kormányzat hitelét, ezt gondolom te is tudod.

www.yachtbooker.com/yacht-finder?yfcode=cdbf4986-66d7-44dc-9688-0041a591f588

nincs1itt 2020.08.25. 19:43:40

„kedves” fidesz-tálibok és ner-mudzsahedek! a hozzászólások első felét átfutva is nyilvánvaló, hogy herr roth-nak igaza van. ostoba kocanácik és szombatiantiszemiták gyülekezete vagytok.
de! azt is be kell látni, hogy ha a zsidók olyan kirekesztett és nehezített pálya ellenére is „kiforgattak” titeket nobelolimpilyaidíllyas6:3 és trianontmegszüntettyük pusápmagyarokat, akkor bizony nem ők a hülyék! mostanság pedig egy tolvaj cigány balbekk szívat titeket, ti még tapsoltok is hozzá, ahogy kifoszt és közben hülyének is néz benneteket ostoba, irigy, magyar parasztok! közben fuccál pöpike(na persze nem önállóan ennyire bátor és okos) a szőnyegszélére rendeli a kezet ami enni ad (németo. mo.-ra akkreditált nagykövetét) és még bele is harap. ez több mint ostobaság. ha lehet mellőzétek a választ, mert a fentiek tények, nem megvitatandó feltételezések. ezt csak segítségképpen jááánosoknak, sanyiknak és valahány név a troll-farm szerverén...

nincs1itt 2020.08.25. 19:47:52

@Tényelek: jááánoska, buta, irigy, import hirtelen magyar. ha beszélnél idegen nyelven, igaz számodra a magyar is az, akkor láthatnád, hogy egy ilyen hét, manapság is 190 ezer euró környékén van tokkal-vonóval...

nincs1agy 2020.08.25. 19:48:39

Hmmm Janosom Koadarom ez a Sze -ke-ly egy képzett elvtárs..

mandiner.hu/attachment/0394/393969_szekely_gabor_kadar_brezsnyev_biszku.jpg

:)))

6.Lenin 2020.08.25. 19:57:23

"ostoba kocanácik és szombatiantiszemiták gyülekezete vagytok. "....írja Szepi a hülye sváb.

Kik lehetnek az igazi nácik, és antiszemiták?

A herr roth-ok, és honfitársai?
Érdekes kérdés ez.

Kérdőre meri vonni egy rabszolga, a kenyeret adó gazdáját? Milyen világ lett ez már?

Elég veszélyes szinten lehet az UV sugárzás svábéknál.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.08.25. 20:16:08

@nincs1agy:

A Leonyid mellett ülő Biszkut orr alatt kitakarja egy ásványvizes üveg.Ki tudja mi van benne... :D

2020.08.25. 20:23:42

@morph on deer:
Maradva az ön számainál, akkor egy emberre vetítve nagyjából 2000 euró fölötti összeg jön ki egy kicsiveli, ami legyen 800.000 forint,..., ez ön szerint skandallum, miközben a ferencvárosi polgármester 890.000 ft/fős luxus szállodahajozása meg természetes.
Szerintem mindkét eset simán elmegy,.., mondjuk proli hergelésre is alkalmasak, mint a példa mutatja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 20:36:58

Akárhányszor mondja el a külügyminiszter, hogy „magánügy”, és próbálja meg úgy beállítani, mintha az ő magánéletét zavarták volna meg, a kérdés soha nem a Szijjártó-család nyaralása volt. A kérdés az, hogy miből fizette ki az utat. Bevallott jövedelméből nem tudja, ha pedig elfogadta ajándékként Szíjj Lászlótól, az a korrupciós tankönyvek első fejezetébe illik, ahogy már idézett cikkünkben írtunk. Minden más csak körítés.

Amikor hat évvel ezelőtt kiderült, hogy Szijjártó olyan házba költözött, ami jelentősen meghaladta bevallott anyagi lehetőségeit, papíron legalább megvolt a válasz: családi összefogásból vásárolták az ingatlant. Ugyanígy, amikor Rogán Antal lebukott a magánhelikopterezéssel, formailag akkor is hivatkozhatott arra, hogy akkori felesége, Rogán Cecília fizette az utat jövedelmező üzleteinek köszönhetően. A 2020-as Szijjártó Péter esetében ilyen fügefalevél nincs a raktáron. Ahogy egyébként nem volt Orbán Viktornak sem 2019-ben, amikor kiderült, magánrepülővel jár focimeccsre.

444.hu/2020/08/25/igy-nem-allampolgarokkal-beszel-egy-politikus-hanem-alattvalokkal

2020.08.25. 20:40:06

@nincs1itt:
Egy ilyen hajó vadi újan 16,9 millió euró,.., ez már bőven nem új.
Ön szerint egy hétre 0,19 millió euróért lehet bérelni :-).
Számoljunk, egy évben akkor simán visszahozza a vételár felét,. , azért csak annyit, mert adriai szezonnal számolok,..., ami valami olyat jelent, hogy két év alatt visszahozza az árát.
Évi 50%-os bruttó hozam világszenzáció még akkor is, ha nagyvonaluan levonjuk a felét költségekre.
Ön az emberiség csodája, nemrég feltalálta a Himaláját simán megmászó vonatszerelvényt, most meg a 25% tiszta profitot hozó befektetést, ráadásul a világjárvány kellős közepén, amikor minden ilyen szolgáltatás minimum fele áron van a piacon.
Gyorsan adja el az ötletét, mert ilyen profittal még Soros sem dolgozik, pedig neki nagyon vastag bőr van a pofáján!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 20:43:19

@Tényelek: "egy emberre vetítve nagyjából 2000 euró fölötti összeg jön ki"

Nabazmeg, fideSSfasszopó, te tudsz újítani. Tehát kedvenc szíjgyártód Ibusz társasutazáson vett részt. :))

"a ferencvárosi polgármester"

Ja, a ferencvárosi polgármester segítségével lett az egyik leggazdagabb magyar Szíjj László. Visszavonom, amit az előbb mondtam, ez nagyon szánalmas még egy fizetett trolltól is. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 20:45:19

@Tényelek: "ez már bőven nem új"

Kedvenc szíjgyártód Ibusz társasutazáson vett részt egy lepukkadt ladikon. Mindjárt szánni kezdem. :))

morph on deer 2020.08.25. 20:50:47

@Tényelek:
“ akkor egy emberre vetítve nagyjából 2000 euró fölötti összeg jön ki egy kicsiveli, ami legyen 800.000 forint...”

Milyen “egy emberre” szeretnél vetíteni, Elek drága?
Minden családtag külön fizet, vagy hogy? Ez nem IBUSZ társasutazás volt, nem rémlik?

Ezen túl még csak annyit, hogy az az összeg amiről szó volt, mindössze a hajó bérleti díjára vonatkozott, egyébre nem.
A magánrepülőre sem oda-vissza, az ellátásra sem, de pl az üzemanyag sincs benne, többek közt.

De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy a jelek szerint mindezt úgy kapta, nem vette!

Szerinted a magyar kormány egyik tagja milyen értékű ajándékot fogadhat el, a diplomáciai szokásoknak megfelelő protokolláris csecsebecséken túl?

És egy olyan üzletembertől, aki rendszeresen kap állami megbízásokat?
Vagy egy olyan másik üzletembertől, aki nem kap, de szeretne?

Az meg, hogy mindeközben orbán óva intette a lakosságot az utazástól dél felé, és nem győzte hangsúlyozni, hogy inkább mindenki menjen a NER-Balaton partjára idén, csak a pofátlanságukat illusztrálja, meg hogy minek nézik ezt a népet!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 20:53:27

A G7 számításai szerint a járvány idején csak minden 20. magyar munkavállalót támogatott a magyar kormány, ami rendkívül alacsonynak számít Európában.

444.hu/2020/08/25/szukmarku-lett-es-a-tervezettnel-is-joval-kevesebbeket-ert-el-a-kormany-munkahelyvedelmi-tamogatasa

2020.08.25. 20:53:49

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Annyit tudunk a buzi liberálbolsevik elvtársaitól, hogy a barátaival közösen nyaraltak, a logika szerint, akkor osztoztak a költségeken,..., én csak annyit csináltam, hogy a vendégférőhelyek számával osztottam a teljes költséget, de ha volt köztük olyan, aki arra vágyott vagy tanulási jelleggel beállt a működtető személyzet közé, akkor még kevesebb összeg jön ki,..., ez utóbbit sokan csinálják, ha vizijártassági igazolást akarnak szerezni egy későbbi magánútra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 20:55:20

@morph on deer: "a magyar kormány egyik tagja milyen értékű ajándékot fogadhat el"

Egy tolltartót és egy sütit. Várj, azt sem, egy rendőrt meghurcoltak, az életét tönkretették ennyi miatt.

morph on deer 2020.08.25. 20:55:20

@Tényelek:
“ Egy ilyen hajó vadi újan 16,9 millió euró,.., ez már bőven nem új. ”

EZ a hajó volt eladó 16,9 millió euróért idén februárban!
Egyébként alig öt éves, egy hajónál ez még legfeljebb óvodáskor.

www.worthavenueyachts.com/yachts-for-sale/lady-mrd/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.25. 20:58:19

@Tényelek: "Annyit tudunk a buzi liberálbolsevik elvtársaitól, hogy a barátaival közösen nyaraltak"

Kedvenc szíjgyártód buzi liberálbolsevik elvtársaival beszélgetsz? Bátor ember. Nem fertőztek meg téged a buziságukkal? :))

Ja, persze, hogy nem, te is buzi fideSSfasszopó vagy. :))

2020.08.25. 21:01:37

@morph on deer:
A lényeget leírtam az elvtársának,...,
Annyi megjegyzésem lenne, hogy Szíjjártó már kászűlt haza, amikor Orbán azt mondta, hogy szeptembertől senki ne tervezzen déli irányba,..., szóval a propaganda jellegű csúsztatásokat hagyni kellene!
De mint irtam, nagyon jól műkodik prolihergelőként ez a műügy,..., viszonyításként, a fideszeseket nem igazán lehetett felhergelni a ferencvárosi hajókázással,..., talán köztük kevesebb a proli :-)?

2020.08.25. 21:06:15

@morph on deer:
Az évi 25%-os kiszámolt tiszta profit szempontjából semmi jelentősége, de ha elviszik a szezon után Tenerifere, akkor megvan az évi 35% is,.., ami több, mint világcsúcs, miközben döglődik az iparág a járvány miatt.

2020.08.25. 21:11:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az ön elvtársai, a nem fake újságírói írták, annan tudható,...,
Remélem nem akarja azt állítani, hogy a Soros által fizetett "újságírók" hazudnak, mert akkor löttek az apanázsának ugyanonnan!

2020.08.25. 21:31:11

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Úgy egyébként, hogy ki buzi fasszopó, eldőlt az elmúlt pár napban, amikor mi magyarok az államalapítást ünnepeltük, míg az Ellenzék a buzikat, hivalkodóan, sőt még a segjukválaszték bővítésével is megpróbálkoztak, amikor lementek Ásotthalomra buzikat toborozni,..., szerencséjük volt, hogy nem kaptak a buzi fejükre ásóval, kapával,.., mondjuk vidéken a mentális betegekkel toleránsabbak, mint Pesten.
Szóval a fasszopást a saját liberálbolsi köreiben propagálja!

alöksz róz 2020.08.25. 22:49:40

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: má csak azt nem értem, te mire fel vagy olyan büszke arra, hogy ugyanaz a piszkos kis komcsi maradtál, aki voltál

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.25. 22:50:04

Azé' fideszkomcsikat ne náczizzuk már!
Mert ezek komcsik a javából!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.25. 22:58:16

Azért fideszbirka még mindig szereti ha a szájába szarnak!

alöksz róz 2020.08.25. 23:08:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mi van buta proli, félted fidesztől a náciságodat? :DDD

Neokаkshi2005 2020.08.25. 23:13:10

@nincs1agy: Nem irigylem az amerikaiakat – az étlap szerint kb. egy nárcisztikus idióta és egy szenilis vén balfasz közül választhatnak. Ki hitte volna, hogy egyszer még George W Busht fogják visszasírni...

nincs1agy 2020.08.25. 23:17:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Na és ő micsoda ott Brezsnyev főtitkár előtt, a mikrofonok mögött?

mandiner.hu/attachment/0394/393969_szekely_gabor_kadar_brezsnyev_biszku.jpg

( Janosom Kadarom milyen képzett tovaris ez a Sze-.ke-ly..:))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.25. 23:19:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Egy rendőr az nem a kormány tagja, ellenben a szolgálati szabályzatot be kell tartania. A kügyminiszter pedig nem tett semmi illegálisat, úgyhogy hiába sivalkodtok éjt nappallá téve...

nincs1agy 2020.08.25. 23:19:26

@Neokаkshi2005: Hillary azóta toporzékol. Szegény Bill..:))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.25. 23:24:41

@morph on deer: Nyugodtan leszólhatod a Balatont, attól még idén a koronavírus ellenére, vagy tán éppen azért, rekordot döntött a turisták száma...
www.origo.hu/itthon/20190809-rekordosszegbol-365-milliardbol-fejleszthetik-a-balaton-kornyeket-2030-ig.html

Greccsi Zsot 2020.08.26. 03:09:39

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Ezek kivetel nelkul fideszberencek, mas be sem teheti a labat a balatonba. A vizirendorok egesz nap igazoltatjak a furdozoket, es akinek nincs fidesz partagsagija, azt kizavarjak a vizbol. Mert a gonosz diktator megvette az egesz Balatont.

ebella 2020.08.26. 06:50:37

@6.Lenin: Te azt mondod téves az elképzelésem én meg azt hogy nem az. Személyesen látok itt a városban sok törekvő embert, aki faluról jött meg Ukrajnából, meg az oláhoktól, sőt még cigányt is jónéhányat. (Nálam is dolgozik egy Szabolcsból való cigány őr. Már ötödik éve. Nulla baj van vele, bár régebben volt velük rossz tapasztalatom.) Ahol az üzemem van tele van velük az utca. Látom ahogy dolgozni mennek, minden nap. Jobban szeretnének élni.

És igen, minden birodalom elbukik egyszer, de a jólét minden ember vágya, a jólét utáni vágy még soha nem bukott el. legfeljebb szektás idiótáknál, mint a muszlim szélsőségesek, akik a csóróság frusztrációjából nem munkával karnak kitörni, hanem mindenki más vagyonának elvételével. (És nem csak vallási indíttatásból frusztráltak vannak.) Ha nem így lenne, mi a faszé akarna milliókat keresni pár hektár földjével és évi száz nap "munkával" a paraszt, míg a városiak nagy része az év négyötödén, napi akár tíz-tizenkét órát is dolgozik, ugyanazért a pénzért?)

Az én egyik nagyapám Magyarország egyik legnagyobb borosgazdája volt, a testvére meg az egyik legnagyobb borkereskedője. (És igen, már akkor bő száz éve -még az első világháború előtt- mezőgazdasági akadémiát végeztek és jártak Franciaországban, hogy ott hogyan csinálják, hogy tudnák ők is jobban.) A szőlőik helyén ma kukorica van vetve a domboldalba, mert azzal sokkal kevesebb munkával is el lehet érni ugyanazt a pénzt, mintha dolgoznának a szőlővel sokat, hála a bőséges európai és magyar segélyeknek, amit a föld után lehet ma kapni.

A nagyfater megveszne, ha meglátná, hogy semmire (egy pár hold földre, de mondjuk esztergagépekre nem, pedig az is termelőeszköz) milliókat lehet kapni és az az érték amit az ősei és ő maga is teremtett, mára szinte semmit nem ér, mert nem valami védett történelmi borvidéken voltak a szőlői, pincéi. (De azért ők gyöngyen megéltek belőle, biztos benn voltak anyagi szempontból a felső tizedben.) Szinte senki nem akar ma dolgozni falun (aki akar, az eljön a nagyvárosokba), csak a segélyeket felvenni és a városoktól elorzott pénzt felélni. (Látható is, napszámra ma sem kapni embert mert az kemény munka és el is várja a gazda, pedig rengetegen az állásukat vesztették.) Tisztelet a kis számú kivételnek!

Libernyákozni meg csak az libernyákozik, aki soha nem kételkedik semmiben. Ő tudja az örök igazságokat, de legalábbis a nagyvezír majd megmondja neki mi is az igazság. Csórók, dolgozni nem nagyon szerető és primitív alakok, a jól élők miatt, a törekvés teljes hiányában szenvedők, az évezrede frusztráltak igazsága az. (És ezt jól látja az Orbán, dehát közülük vakaródzott ki, a mi hátunkon. Ő nem hülye, de jól tudja mit akar a lusta, agrárproli, minek örülne. Azt adja nekik, ő persze gazdagszik mint a világ legnagyobb elméi, csak ő nem a saját találmányi, megoldásai alapján, hanem az állam, pénzén, ami az enyém is, amannyi adót én befizetek, nem is kis részben.)

Az értelmes ember kételkedik, a buta jobbágy nagyon határozottan tudja mi is az igazság.

Galerida 2020.08.26. 07:31:26

@ebella: Látod! Azért kell neked használt műanyagpalackból készült kenyeret enned és tisztított szennyvízből desztillált tejet innod, mert a rohadt parasztok csak a talált pénzt lesik, nem dolgoznak!

Francois77 2020.08.26. 07:38:02

@morph on deer: kezdjük a végén, Orbán nem mondta, hogy NE MENJÜNK, azt mondta, hogy kevesebbet menjünk. alapvető szövegértési problémákkal küzdesz, és vesztésre állsz.

az angol szöveg nem tudom, honnan van, de mivel a hazai jogszabályok magyar nyelven íródtak, kb mindegy is, nincs jelentősége.

ami meg az etikai bizottságot illeti: melyik? hol?

ne igyál annyit, nem tesz jót.

nincs1agy 2020.08.26. 08:17:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Erre a „gazdád” dologra nagyon rá vagytok állva cicussal. Ugyanaz a dominátok a szado-mazo szakkörben..?:)

taga19+1 2020.08.26. 08:22:06

ki fogom diszidászni németbe mer csuty nem ad elégg segélyt mek otan arab kolbászbo van a kerittés
íty jártatok fidess nácik

ebella 2020.08.26. 08:33:27

@Galerida: Persze primitív barátom, hát persze.

ebella 2020.08.26. 08:34:42

@taga19+1: Nem fogadnak be. Hülyék ott sem kellenek. Segélyt meg nem remélhetsz többet mint itthon.

morph on deer 2020.08.26. 08:50:47

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
“ Nyugodtan leszólhatod a Balatont”

Eszemben sincs!
Csak éppen az új tulajdonviszonyokat próbáltam jelezni. Tudom, hogy például a NER-tenger - a magyar tenger mintájára - jobban hangzana, de manapság összetéveszthető lenne az Adriával..;)

6.Lenin 2020.08.26. 09:02:26

@ebella:

Sajnos összevissza beszélsz, sok mindent összekeversz. Próbáld első lépésként nyugodtan átgondolni a dolgokat, levetni a politikai gyűlölettől homyályos szemüvegedet, és talán tisztábban fox látni.
Én nem akarlak téged meggyőzni semmiről, kivéve, hogy gondolkozz mielőtt írsz.

Libernyákozás meg jogos, hiszen ma nekik "köszönhetsz" sok mindent, a jövő, amit kínálnak eléggé rémisztő.

morph on deer 2020.08.26. 09:19:21

@Tényelek:
“ talán köztük kevesebb a proli :-)?”

Az lehet. Azért is olyan sikeres orbán a köreikben. Ja.

Ezt tegnap láttam, és ez is bizonyítja az állításodat, ő egy igazi fideszes! Bizony!

m.facebook.com/100000293896170/posts/3467311329955296?sfns=mo

Belzebubo 2020.08.26. 09:22:41

@6.Lenin: miért lenne gyűlölet? Legfeljebb utálat és megvetés.... Utálat a tolvaj hazug csalókkal szemben és megvetés az ezeket anyagi haszonért kiszolgáló vazallusokkal (magyarul:szolgák) szemben...

morph on deer 2020.08.26. 09:35:08

@Francois77:
“ alapvető szövegértési problémákkal küzdesz, és vesztésre állsz”

Ezt mind? Így egyszerre? Assszta..!

“ de mivel a hazai jogszabályok magyar nyelven íródtak”

Csupa értékes információ! Te minimum elnökhelyettes lehetsz ennyi tudással, semmi kétség..!
:)
Egyébként Merriam-Webster, csak a teljesség kedvéért.

“ ami meg az etikai bizottságot illeti: melyik? hol? “

Na látod, eddig ez volt az egyetlen észrevétel, amelyik valóban releváns!
Ha rájövök a helyes válaszra, mindenképpen megosztom, addig passz...

“ne igyál annyit, nem tesz jót.”

Ó, dehogynem! Ebben az időben akár 2-2,5 litert is ajánlatos!
Igaz, nem a vej fonott demizsonjából, de hát mindenki nem lehet miniszterelnök..:))

6.Lenin 2020.08.26. 10:03:26

@Belzebubo:

Te sem látsz tisztán az már biztos. Kiket hasonlítasz, kikhez, amikor ezt leírod?

ebella 2020.08.26. 10:28:11

@6.Lenin: Neked összevissza, az intelligensebbeknek világos érvelés. Azok tudnának is tárgyszerűen válaszolni.

Még azt sem veszed észre, hogy én senkit sem gyűlölök. A Fideszt sem. Szavaztam is rájuk, még az első uralkodásuk után (a rendszerváltás után kétszer az MDF-re szavaztam, hiba volt, azt hittem a polgári hagyományokat követik, bár még mindig sokkal jobban , mint most az Orbánék), mert alkalmasnak tartottam őket. És akkor igazam is volt. Akkor nagyon jól vezették az országot. Ma nem tartom jónak amit tesznek, sőt egyre károsabb a nemzetre nézve. Ha ez neked gyűlölködés, akkor nem véletlen, hogy nem érted a világos érveket, utalásokat sem, sőt értelmesen megfogalmazni sem tudod az ellenvetéseidet az érvelésemre. Ostoba panelokat pufogtatsz, amit talán a Fidesz iskolájában tanultál.

Igen azoknak a libernyákoknak is köszönhetem a szart, akik tíz évig a liberális internacionáléban voltak és a főnökük, az internacionálé alelnöke volt. Ettől még igaz az, hogy csak a tahók libernyákoznak érvelés helyett..

6.Lenin 2020.08.26. 10:52:28

@ebella:

Írtam, hogy összevisza beszélsz. Te is szavaztál az MDF-re, Fideszre, és most kikre? Nyilván valamiért változott a véleményed (nem biztos, hogy jó irányba). Másoknak miért ne változhatna?

Ott van az a hülye mantra, hogy a Soros tanítatta a fideszeket is. Természetesen, mert látta, hogy tehetségesek a politikához (nyilván, hiszen 2006 óta megnyertek minden választást), és ő egy BEFEKTETŐ, spekuláns. azt hitte, hogy pénzért majd kiszolgálják a messianisztikus vágyálmait. NEM JÖTT BE. Mi ebben a bonyolult neked?

Hány válás van ma? Megváltozott az emberek véleménye, hiszen lakva ismerszik meg az ember. Első látásra lehet szerelem, de hosszútávon már nem biztos, hogy működőképes.

Te még nagyon messze vagy az intelligenciához. A géneid irányítanak még, nem a tapsztalataid, intelligenciád, átgondolt érveid.

Hasonszőrűek elfogadják amit írsz, az még nem jelenti, hogy világosan érvertél, hanem azt, hogy te is azt vallod, amit ők is hallani szeretnek.

A libernyákozás, az azt jellenti, mint a ballibezés. Akik ma baloldalinak, liberálisnak hazudják magukat, azoknak az égatta világon semmi közük a baloldalisághoz, vagy a liberalizmushoz.

Mit, minek tartasz ma, azt a jelenlegi zsigeri érzelmeid irányítják, nyilván levezethető lehetne, ha ismernélek közelebbről is. Valamit nagyon benéztél, elhitted, de valójában semmi alapja, így látatlanban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 11:52:25

A vén munkásőr ma nem szedte be a bogyókat!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 11:53:34

Öreg! Nem azok az ampullák ,hanem a másik ampullák!

Belzebubo 2020.08.26. 11:55:52

@6.Lenin: te beszélsz tisztánlátásról a narancsköd-boritotta agyaddal :-) ? A türkvérű vezéredről és az oligarcha tolvaj bandájáról van szó, meg a neki tapsoló szellemi eunuchjairól, mint amilyen te is vagy..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 11:56:27

@ebella: hallod,ezek tíz éve még vígan voltak brüsszeliták a moszkoviták ellen most moszkoviták a brüsszeliták ellen!
Együtt " változnak " viktorral!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:00:58

Azért mikor fideszgecik gyűlölködésről beszélnek...!
Azok ennyire agyatlanok és gerinctelenek!

2020.08.26. 12:02:15

@morph on deer:
Bocs, nem néztem meg,..., Bangónét meg Kunhalmit ugysem űberelheti, akik meg vezetői az Ellenzéknek!
Meg nem is ebből indultunk ki, hanem abból, hogy az irigységre alapozva, mindkét oldal tol propaganda anyagot,..., a Fidesz szavazók leszarták, az Ellenzék nevű párt szavazói meg azon csámcsognak,..., mondjuk utóbbin a liberálbolsevik vezérek is.
Szerintem a ferencvárosi meg a Szijjártos sztori elérte a saját tábor egészét, ennél nagyobb kutatási mintán nem lehet dolgozni és a végeredmény, hogy az fideszesek nem hagyták magukat megvezetni, az Ellenzéki szavazók meg igen,..., maga a propagandaanyagok témája kifejezetten proliknak készűlt, tehát alkalmas a két tábor ilyen irányú sürűségmérésére,..., az eredmény annyira egyértelmű, hogy okos ember nem vitatja a konzekvenciát!
Űgy egyébként nem is értem, hogy merűlt fel önben, hogy ezt vitassa, amikor az Ellenzék évek óta botránypolitizál,..., naponta szétosztanak pár ezer milliárdot,..., úgy egyébként értelmes ötletük nincs sok éve,..., hacsak a buzi szászló kitűzését nem vesszük annak, ami a társadalom négyötödét kifejezetten taszítja, bő hat százalék támogatja,..., ez politikai bulvár kategória, ami a prolikat vonzza!?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:04:38

@Tényelek: havi hatvanért kommentelsz és te prolizol...?

2020.08.26. 12:16:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ha járt volna egyetemre, akkor ott személyiségfejlődés címszó alatt tanulhatott volna róla, hogy a tinik hirtelen "liberálissá"válnak a megugró hormonok miatt, majd amikor ennek szintje stabilizálódik, újra normális emberek lesznek,..., ezt láttuk a fideszeseknél is,.., és jól látja, az eredeti korosztályos választóik velük együtt estek át ezen, a 9
kisebb részük hülye maradt, ment az SZDSZ-be vagy egy másik deviánsan maradt pártba.
Figyeljen, mert ugyanez meg fog történni a Momentummal pár éven belül csak nálunk egy sor öngyilkosság is lesz, mert annyira vállalhatatlan hülyeségeket csinálnak most a hormoningadozások ideje alatt,..., a fideszesek nem lázadtak annyira tömegesen, hogy a másság bizonyításáért seggbe baszassák magukat, mint a mostani széria!

Nekoashi2005 2020.08.26. 12:23:30

Volt még egy nagyon fontos varázskifejezés: a home office és az erre vonatkozó törekvés. Ezt sem engedélyeztem, és nem fogom engedélyezni a jövőben sem

– közölte Szijjártó Péter a szerdai nagyköveti értekezleten"

De ő a szabadsága alatt egy yacht fedélzetén "dolgozhatott"... Le se tagadhatná, melyik párt tagja...,

2020.08.26. 12:24:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nem én prolizok a két azonos mértékű és témájú kutatás végeredménye hozta ki ezt az eredményt, én csak leírtam.
Ha léteznek bérkommentelők a Fidesznél, akkor sem küldenének ide senkit, ez az oldal a témákkal és a kulturált kommenteléssel simán lenullázza magát,..., ha a hozzám hasonló kiváncsiak nem lennének itt, akkor már kommentek sem lennének,..., ha okos lenne, akkor csak megköszönné, hogy jelen vagyok!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:24:57

@Tényelek: szóval az teljesen rendben van hogy " valaki" 30 év alatt úgy változik hogy : komcsi - liberális- konzervatív- brüsszelita- moszkovita- komcsi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:32:14

@Tényelek: a fidesz egyvalamit biztosan tud: rombolni!
Na ebben nagyon ügyesek!

2020.08.26. 12:40:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Az, hogy mi van rendben az idő dönti el,..., én arról irtam, hogy, akinek van szive az mindegyik liberális, amikor a hormonjai beindulnak,..., ez lehet nemzeti vagy kozmopolita jelzővel ellátott,..., legkésőbb 28-30 éves korra stabilizálódnak a hormonok és ezután, akinek van esze, az konzervatív lesz, mert egyébként felköthetné magát, a gyerekeit sem tudná normálisan felnevelni.
Ezt kivétel nélkül minden ember végig éli, ki így, ki úgy,..., még Gyurcsány is lázadt anno,..., csak ő most visszatért a Rákosi féle kommunista eszmékhez, minden tekintetben földönfutóvá fogja tenni még azokat is, akik nem olyan színdarabot rendeznek, ami az ő ízlésének felel meg,...,, na ő egy ugyanoda visszatérős fejlődési ívet írt le, ami rosszabb, mint az ön felsorolása, mert ha hatalomra kerül, akkor megint százezrek fognak meghalni, megnyomorodni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:44:26

@Tényelek: érdekes! Ebben az országban sokan csak egy ilyen " embert " ismernek!
Meg legfeljebb az agyhalott követői ilyenek!

2020.08.26. 12:49:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Bármerre járok, mindenütt építenek valamit,..., ha így rombolnak, akkor leszarom!
Lehetne sokkal jobban kormányozni is, mint, ahogy ők csinálják,..., nálam most a hetedik kőműves dolgozik, kurva szarul dolgozik, de az eddigiek közül ő a legjobb, más jelentkező meg nincs, ezért addig biztosan marad, amig nem találok jobbat,..., szerintem a választók is így gondolkodnak,..., nincs jobb ajánlat a Fidesznél, sőt egyre szarabb a kínálat,..., ha marad a helyzet, akkor Kunhalminak igaza lesz, nem sikerül megakadályozni 22-ben sem a kétharmadot.

6.Lenin 2020.08.26. 12:52:12

@Belzebubo:

Írj le egy időszakot az elmúlt 30 évből, amikkor jobb volt, mint most.

Te nyertél 2010-ben egy lerongyolt országban, mit tettél volna te? Nagy vonalakban írd le a szempontokat, sorrendet, és kikkel valósítottad volna meg, kik támogattak volna ebben, kintről, és miért is?

Nagy tételben fogadok, hogy fingod sincs a körülötted zajlóról, de tiéd a lehetőség, hátha.

alöksz róz 2020.08.26. 12:53:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Azért mikor fideszgecik gyűlölködésről beszélnek...!" - és olyan pofátlanok, hogy még igazuk is van :D

ez a szomorú, látod

Nekoashi2005 2020.08.26. 12:55:24

@Tényelek:
"Bármerre járok, mindenütt építenek valamit,.."

Sorold! Hozzál példákat! Fenntarthatatlan, ráfizetéses stadionok, ner oligarchák közpénzen felújjított kastélyai, túlárazott autópályák és vasútipályák, nyolcszorosan túlárazott moto gp pálya nem számítanak! Akkor mi marad?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:56:04

@Tényelek: a többi kőműves meg már kiment!
Majd mennek még páran! Az agyhalott meg itt marad mert tetszik neki a fostenger!
De én vagyok a hülye hogy még mindig itt dekkolok!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:57:18

@alöksz róz: pofátlanul azok vagytok de igazából az nincsen!
De hát gerincetek sincsen!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 12:58:39

@Nekoashi2005: na ott a pont!
De hogy értené ez a szerencsétlen Anita rombolásról írok!
Nem azért van itt!

6.Lenin 2020.08.26. 12:59:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nem vagy te annyira hülye, hogy ne tudd, itthon se érsz szart se, kint még annyit se. Itthon legalább elvagy ennyi ésszel is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:04:19

@6.Lenin: Jaa,háátpersze! te kapod eurodollárban a nyugdíjadat, mert kinn faszagyerek voltál!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:05:51

@6.Lenin: bazz,ahogy elképzelem hogy a kitüntetéseiddel a mellkason koldulsz a sarkon vén fideszkomcsi...!

6.Lenin 2020.08.26. 13:11:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Irigykedsz? Még annyi eszed sincs, hogy ne csinálj magadból hülyét, te seggfej. Ráadásul még reklámozod is. B+, téged mutogatni kéne a cirkuszban.

6.Lenin 2020.08.26. 13:13:53

@Nekoashi2005:

Áruld már el, hogy szerinted hagyan kell(ene) gondolkodnia egy 76. évében lévő embernek?
Rossz környezetben élhetsz az már tuti. Te is ritka egy seggfej lehetsz élősúlyban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:17:52

@6.Lenin: azért van bőr a képeden+ ennyire ostoba vagy!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:19:02

@6.Lenin: viszont legalább tegnap megint volt egy jó poénod!
Néha mikor nem figyelsz előfordul!

6.Lenin 2020.08.26. 13:23:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Miért is? Kezd érdekelni egy seggfej gondolatmenete, hogy próbálja magában összerakni a hülyeségeit. Ha megosztanád ezt velem.

Nekoashi2005 2020.08.26. 13:28:21

@6.Lenin:

76... Aha... Annyi leszel egy fél évszázad múlva... Gimnazista szlenget használsz, de "nyugdíjas" vagy....

6.Lenin 2020.08.26. 13:30:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Minek olvassam el még1x? Nem szoktam elfelejteni, ha leírok valamit. Kezdesz érdekelni, ritka példány vagy. Egyedül is szoktál bóklászni? Vagy csak a kertben? (az intézet kertjében)

6.Lenin 2020.08.26. 13:33:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ne csigázz! Talán jobban értenélek, ha elárulnád a doki nevét aki kezel, hátha ismerem, és akkor nem faggatnálak többet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:35:48

@6.Lenin: honnan tudjam,hogy téged melyik doki kezel?
Még te sem tudod megjegyezni ,én meg nem ismerem!

Nekoashi2005 2020.08.26. 13:36:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"még1x"
"képeden+ ennyire "
"B+,"

Szerinted egy hetven feletti nyugdíjas használ ilyen szlenget?

6.Lenin 2020.08.26. 13:42:17

@Nekoashi2005:

10-15 évet simán letagadhatnék, de fél évszadot már túlzásnak tartok. Soxor előfordult már, hogy olyanok ajánlották a tegeződést, akik min 10 évvel fiatalabbak.

A gimis éveket nem szeretném újra, bejárós voltam, és mindig rohannom kellett. Elég stresszes időszak volt (59-63-ig). Igaz utána se volt lazább, de akkorra már mexoktam.

Nekoashi2005 2020.08.26. 13:45:28

@6.Lenin:
Inkább találjatok ki a tartótiszteddel egy új "legendát"! Ez a 6. lenin már nagyon leamortizálódott....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:47:23

@Nekoashi2005: a Petőfis volt a legjobb de azt is te mondtad!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 13:49:18

@6.Lenin: amikor meg befejezted az egyetemet, elmentél egy másik építkezésre dolgozni.

6.Lenin 2020.08.26. 13:58:56

@Nekoashi2005:

Ha jól emléxem meghívtalak egy személyes találkozóra. Jártál már Zemplénben? Gyönyörű vidék. Sok szép vendégház van szinte minden faluban.

www.youtube.com/watch?v=YwMfOzawUzc
www.youtube.com/watch?v=Qnk9aepezQg
www.youtube.com/watch?v=xJniHmlGO9s

Körbevezetlek, és beszélgethetünk, esetleg utána egy pohár jó tokaji borocskával leöblíthetnénk az út porát. A politizálást kizárnánk.

6.Lenin 2020.08.26. 14:07:50

@Nekoashi2005:

Nem értelek, miért kéne hazudnom bármit is?

alöksz róz 2020.08.26. 14:08:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nálad egészen biztosan gerincesebb vagyok
de cserébe neked meg vastagabb a bőr a pofádon

alöksz róz 2020.08.26. 14:09:59

olyan lehetsz mint a pucércsiga

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 14:13:48

@alöksz róz: azért a rendszer elvtelen kiszolgálójaként ezt leírni....
Még ostoba is vagy mellé.!
De legalább magabiztos!

Nekoashi2005 2020.08.26. 14:27:09

@6.Lenin:

Egy borsodi.
Az élet sötét oldal...

2020.08.26. 14:36:44

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Aki megtehette az innovtív emberek közül az kiment dolgozni, ezért van az, hogy ilyen Fegyőr félék a választék, náluk meg Orbán is jobb.
Ha a kimentek elég tőkét gyűjtöttek össze ahhoz, hogy itthon vállalkozzanak, akkor majd a politikai palettán is lesz minőségi választék, ..., bár kitudja, ha a németeket, franciákat, hollandokat, finneket elnézem, lehet, hogy ez már egy olyan szakma, mint nálunk vagy ott náluk a szociális gondozó, a helyiek nem vállalják , .., netán majd japán vendégmunkások fognak itt pártot alapítani és ők vezetik az országot.

6.Lenin 2020.08.26. 14:38:17

@Nekoashi2005:

Zemplén, nézd meg a videókat. Küldök még, ha kell, de nézd meg személyesen.

Sötét oldal mindenhol a világon létezik. Nem vagyunk egyformák, sehol, szerencsére.

2020.08.26. 14:45:17

@Nekoashi2005:
Maradva a kőműves példámnál,....,
2010-ig csak olyan beruházások voltak, amik háromszorosan túl voltak árazva, ráadásul 500%-os kamatú hitelből, ezek a PPP beruházások. Az M 6-ost látjuk, de még az unokáink is fizetni fogják a költségét, tehát valójában még meg sem épűlt.
Ehhez viszonyítva egy sima túlárazás akkora előrelépés, mint az emberiségnek a Holdra szállás,..., persze, ha ön ezt szerelmi alapon vizsgálja, akkor hagyjuk az egészet, nem akarok Gyurcsánnyal versenyezni a kegyeiért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 14:51:41

@Tényelek: vikinél kb.: bárki jobb!
Aki kiment minek jônne ide vissza?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 14:54:12

@Tényelek: ma meg van százmilliárdért pártmédia!többek között.

6.Lenin 2020.08.26. 14:54:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Kérdezz olyanokat, akik visszajöttek, nem is kevesen.
Mondj jobbat Viktornál.

6.Lenin 2020.08.26. 15:10:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Sorold, B+, 10 éve szoptok, és fogtok is még sokáig.

Érdekes volt látni 90 környékén sokakat, amikor rájöttek, hogy szart se érnek az emberek szemében. Előtte istennek hitték magukat.
Linkeltem egy videót a ti jövőképetekről, te olyat szeretnél? Ha nem vagy a csordában, kivetnek.

2020.08.26. 15:14:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ha bárki jobb, akkor azt mondja, hogy válasszuk vissza azokat, akik tízszeres áron építettek pl. autópályát meg minden mást,.., mert a jelenlegi palettán csak és kizárólag ilyenek vannak Orbánon kivűl?
Társadalomszociológiai tény, hogy "nyugaton" többet keresnek, mint itt, de ez a töblet az elmúlt harminc évben ötödére esett vissza, ami a kinti csökkenést és az itteni növekedést nézve, tíz éven belül kiegyenlítődik és ekkor már a szociális oldal fog dönteni, hogy ki a jobb,..., ha marad itthon az irány, akkor mi jobbak vagyunk.
Kint az előrelépés szinte lehetetlen, mert nem volt náluk kommunizmus, ezért már olyan szinten kifosztották egymást a liberális gazdaság törvényei szerint, hogy mindenki csak lefelé csúszhat, ezért van az, hogy pl. A dánok és a hollandok kétharmada úgy hal meg, hogy több az adóssága, mint a vagyona,..., csórikám minek született meg, ezért!?
Nálunk még nincs akkora tőkekoncentráció, hogy ne lehessen felfelé váltani, az közepeshez elég csak a tőke megléte, ezt érdemes hazahozni és egyre többen meg is teszik, és kiderül, hogy nagyságrenddel jobban élnek itt belőle, mint kint.
De a hazajövetel mellett szól az is, hogy pl. a fizetéshez viszonyítva a briteknál 27, a németeknél 46% a nyugdíj,..., ha erre csak nyugdíjasként döbbennek rá a londoni vagy berlini magyarok, akkor nagyon kemény öregkor vár rájuk.
A OM Monarchia utódállamai megmaradtak a gondoskodó felfogás mellett, nálunk 85, az osztrákoknál 87, a szlovákoknál 82% ez az arány.
Szóval nem az a kérdés, hogy hosszútávon érdemes-e hazajönni, hanem az, hogy ki az a hülye, aki kint marad, miközben pl. évente 200.000 német vándorol ki Németországból?

6.Lenin 2020.08.26. 15:20:58

Miért is jönnek majd 1re többen haza?

index.hu/gazdasag/2020/08/26/durvan_visszaesett_az_oecd-tagorszagok_gazdasagi_teljesitmenye/

Mert ők lesznek ezért a hibásak, a helyiek szemében.

2020.08.26. 15:21:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Szerencsére politikai manipulálásra használt média nyugaton nincs, vagy ha van is ott az újságírok ugyan tízszer annyit keresnek, mint itt, de attól még kevesebbe kerül:-)
Úgy egyébként a házaknak meg van teteje és a legtöbb ember lélegzik :-)

alöksz róz 2020.08.26. 15:34:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: semmivel nem szolgálom ki jobban, mint te magad :D
az elveket jó hogy írtad, nekem azok is vannak. esetedben meg elvekről nyilvánvalóan nem beszélhetünk, az mszp jobbik dk között ingázva, egyszerre tapsolva bárminek és az ellenkezőjének is (neked teljesen mindegy, ha az elvtársaid mondják akko az má szentírás), a sajátjaiddal kapcsolatban támasztott legalapvetőbb elvárásokat mellőzve...
és olyan buta vagy, hogy észre se veszed :D
igazán nincs mire büszkének lenned

Nekoashi2005 2020.08.26. 15:51:55

@Tényelek:
"2010-ig csak olyan beruházások voltak, amik háromszorosan túl voltak árazva, ráadásul 500%-os kamatú hitelből, ezek a PPP beruházások. "

Példáúl?

Nekoashi2005 2020.08.26. 16:11:00

@Tényelek:
"Ha bárki jobb, akkor azt mondja, hogy válasszuk vissza azokat, akik tízszeres áron építettek pl. autópályát meg minden mást,..,"

Milyen autópálya épült tízszeres áron és hol?

Konkrétumot, ha lehet!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 16:25:48

@alöksz róz: aha.a putyinpincsiző putyinpincsiről nem is beszélve!
Na most húztál el anyádba!

Nekoashi2005 2020.08.26. 16:29:24

@Tényelek:

Miskolc-Tornyosnémeti közötti autópálya kilométerenként 3.36 milliárd forint! Mutas már egy 2010 előtt épült autópályát, amely 33.6 milliárd forintba került! Jó, vegyük figyelembe az inflációt, legyen csak kilométerenként 16 milliárd! Csak egyet nevez meg!

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200218/itt-a-nagy-dontes-meg-tobb-eu-penz-megy-magyarorszag-legnagyobb-autopalya-epitesere-416265

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 16:33:45

@Francois77: látom jó mindig a győztes oldalon!
Tíz éve még szoci voltál,mi?!

2020.08.26. 16:39:52

@Nekoashi2005:
Pl. M6-os, meg az összes PPP beruháás ilyen szorzóval jön ki.
Az M6-osra csak az Orbán kormány 1200 milliárdot adott az uzsorásoknak, de még nagyjábol 2000 milliárdba fog kerülni mire a miénk lesz, csak abból kijönne Paks II.

2020.08.26. 16:41:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Elég lett volna, ha csak cáfolja számaimat, mert így úgy néz ki mint, aki idióta és még büszke is rá!

Nekoashi2005 2020.08.26. 16:47:35

@Tényelek:
Te mindig ilyen lelkesen csinálsz magadból hülyét?

Az M60-as autópálya költsége 3.2 milliárd forint volt kilométerenként! Hol van itt tízszeres szorzó?

pénztáros lőrincz cége a Debrecen-Füzesabony vasútvonal felújjításának első ütemét 3,6 milliárd/km költséggel csinálja. Nem új vasútvonal hanem felújítás!

Lengyel testvéreinknél hasonló volumenű felújítás 1.06 milliárd/km...

És.2010 előtt tízszeres áron épült minden.....

vastagbor.atlatszo.hu/2020/01/10/meszaros-lorinc-iden-mar-36-milliard-forintert-epit-egy-kilometer-vasutat/

Ha én írok valamit, alátámasztom adatokkal!

alöksz róz 2020.08.26. 16:49:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: elhiszem, hogy fáj a valóság... de nincs mit tenni, tökéletesen illik rád a jellemzés
még azzal kiegészítve, hogy ostoba hőbörgő vagy.
így teljes a kép.

FCUK 2020.08.26. 16:50:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a folyamatos vándorlás csak az ellenzéki oldalon divat. Lassan mindenki dugott már mindenkivel, át is baszta, stb

2020.08.26. 16:58:31

@Nekoashi2005:
Ahogy látom olvasni sem tud :-)
Amiről én írtam annak nem Debrecenben hanem Pécsen van az egyik vége :-)
De, ha megnézi az ön által sokallt miskolci példáját közelebbről, akkor rájön, hogy szinte vágig zajvédőfal van mellette kerépárút, alul- felüljárók tömkelege, vadátjárók,..., szóval ne számolja át kilóméterköltségbe, mert nem fog kapni valós költséget!

2020.08.26. 17:02:36

@Nekoashi2005:
Gondolom az megvan, hogy azon a vasútvonalon két pálya van,..., mondjuk illő lenne osztani kettővel,..., vagy kicsire nem adunk :-)!?

Nekoashi2005 2020.08.26. 17:09:44

@Tényelek:
"Gondolom az megvan, hogy azon a vasútvonalon két pálya van,..., mondjuk illő lenne osztani kettővel,..., vagy kicsire nem adunk"

Te nagyon hülye! Mit kellene osztani? Azt hiszed, ha két sínpár van egymás mellett, akkor dupla költség? Minden valamire való vasúti pálya - ha gyorsan akarnak rajta közlekedni - két ellenkező haladási irányú sínpárból áll!

Ez még a 400 ezres kezdő diplomás ápolói bértől is nagyobb baromság volt!

Valami okosabb nincs a Lendvai utcai pártközpontban?

nincs1itt 2020.08.26. 17:09:48

@Tényelek: látod jáááános? dehogy látod... mert megint faszságokat gügyögsz. a vételár, az valóban csekély 16,9 millió euró, de bizony minden napja vastagon pénzbe kerül, még ha a kikötőben áll, akkor is. a kötelező karbantartások, adódó javítások. de csak okoskodj tovább, mert a babettád nem kerül ennyibe, meg anyádnál lakni is olcsó.
az hogy számodra csak a himalája lejtő/emelkedő, az meg nem az én gondom. ostoba magyar!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.26. 17:19:37

Félek nem vagyok elég büdös!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.26. 17:24:45

...apja meg öregkorára jóformán minden lépésnél ropogtat. Olyan derűsen, hogy szinte kedvet kap hozzá, aki hallja.

2020.08.26. 17:27:18

@Nekoashi2005:
Maradjunk az eredeti vitanyagnál!
Hány milliárdba kerül az építés napjától az birtokbaadásig 1 km PPP keretében épűlt autópálya,...,, segítek, én fejből kevebbet írtam, amit ön sokallt?

Nekoashi2005 2020.08.26. 17:30:37

@Tényelek:
Adatok hol vannak, "dupla sínpár"?

2020.08.26. 17:35:33

@nincs1itt:
De semmi gond, mert két évente tisztán visszahozza a vételárat,.., ha ezt olvassa, Soros, otthagyja a gátlástalanul átbaszós pénzvilágot, mert hajót bérbe adni több profitot hoz, ráadásul az anyját sem szidnák másodpercenként, mint most :-),

Az ön által tervezett szupervonattal kapcsolatban a Himalája nem túlzásként kerűlt képbe, hanem azért, mert a vita tárgyát képező Suttgart projektben nagyjából olyan szögben kellett volna feljönni, lemenni a vonatoknak, mintha oda másznának fel,..., ezért nem lehetett megcsinálni,.., amíg ön fel nem találta azt a vonatszerelvényt, ami simán veszi ezt az akadályt,..., gondolom azóta is írígyek önre :-)

alákérdező 2020.08.26. 17:37:57

@Tényelek: Jól megmondtad neki, szerinted megérti végre?

nincs1itt 2020.08.26. 17:38:47

@Tényelek: jáááánoska, ostoba vagy, hogy a fal adja a másikat. erőlködj csak, szépen megmutatkozik a histórijáscsenneles és a diszkóvericsenneles képzettséged.
már más is kérdezte, ha viszont nem fizetett érte, akkor elfogadhat akár 1000 euró értékű "ajándékot" egy ismert vállalkozótól, aki állami közbeszerzéseken gazdagodott meg, bármelyik kormánytag? mert bizony a számlát nem merte megmutatni fuccál pöpike...

2020.08.26. 17:39:16

@Nekoashi2005:
Majd, ha túl vagyunk Bajnai nagy találmányán a PPP valós kilóméterköltségein, majd tovább léphetünk,...
Látom gyorsan váltana, mert megint nem tudja bevédeni a liberálbolsevik elvtársait.

nincs1itt 2020.08.26. 17:42:29

@Tényelek: még valamit a stuttgarti probléma 2 ezrelékes emelkedőn bukott meg, mert a vasúti biztonsági előírások nem engednek meg ennél nagyobb lejtést/emelkedést a megállókban. de egyébként németül megtalálod, ha már lakást adsz bérbe németo.-ban idióta németeknek, akkor gondolom tudsz ilyen szinten németül... ja, ismét hazudtál. de mit várhatunk egy fidesz-tálibtól.

nincs1itt 2020.08.26. 17:45:50

@Tényelek: az eredeti "vita anyag" a posztban olvasható, de segítek:"„kedves” fidesz-tálibok és ner-mudzsahedek! a hozzászólások első felét átfutva is nyilvánvaló, hogy herr roth-nak igaza van. ostoba kocanácik és szombatiantiszemiták gyülekezete vagytok.
de! azt is be kell látni, hogy ha a zsidók olyan kirekesztett és nehezített pálya ellenére is „kiforgattak” titeket nobelolimpilyaidíllyas6:3 és trianontmegszüntettyük pusápmagyarokat, akkor bizony nem ők a hülyék! mostanság pedig egy tolvaj cigány balbekk szívat titeket, ti még tapsoltok is hozzá, ahogy kifoszt és közben hülyének is néz benneteket ostoba, irigy, magyar parasztok! közben fuccál pöpike(na persze nem önállóan ennyire bátor és okos) a szőnyegszélére rendeli a kezet ami enni ad (németo. mo.-ra akkreditált nagykövetét) és még bele is harap. ez több mint ostobaság. ha lehet mellőzétek a választ, mert a fentiek tények, nem megvitatandó feltételezések. ezt csak segítségképpen jááánosoknak, sanyiknak és valahány név a troll-farm szerverén..."
na erről regélj, ostoba, irigy magyar! ilyen buta a magyar? a zsidó kiforgatja mindenéből? ejnye, de kellemetlen!

2020.08.26. 17:47:27

@nincs1itt:
Ahogy én tudom a közszereplőknek nem kell számlával a kezükben rohangálni, hogy bármeyik hülye újságíró kérésére fel tudják mutatni,...., szerintem jogállamban évente egyszer kell ezeket bevallani,..., de, amit ön ír, hogy mennyibe kerűl a hosszú hétvége, nem tartozik ebbe a kőrbe sem.
Mondjuk hülyén is néznének ki három-négy számlával teli hátizsákkal december környékén..
Hol hallott ilyenről, Merkel magánál hordja számlákat és felszólításra felmutatja?

Nekoashi2005 2020.08.26. 17:56:05

@Tényelek:
"Látom gyorsan váltana, mert megint nem tudja bevédeni a liberálbolsevik elvtársait."

Előszőr is nem lehetek bolsevik, nincs fidess pártkönyvem! Mondjuk másmilyen sem....

Szóval hol vannak az ellenőrizhető adatok, "dupla sínpár"?

2020.08.26. 17:56:16

@nincs1itt:
Lepaktáltak a megszálló szovjet hadsereggel, azzal a háttérrel nem volt nehéz egymillió embert Szibériába küldeni, mert ott meg rabszolga hiány volt,...., a teljes magyar elit ott kötött ki, hatelemisekkel kellett pótolni az akadémikusokat, hogy meglegyen a létszám.
Szóval nem ész kellett az ön által felsorólt művelethez csak könyörtelenség és gátlástalanság
Mint kiderűlt komolyabban kellett volna venni őket a Tanácsköztársaság képében megjelenő nemzetvesztő árulásukat, akkor a második, Rákosi féle hullámot meúszhattuk volna.

nincs1ész 2020.08.26. 18:03:07

még a fügőleges kanyarvonatot se ismeritek buta magyar jobágyak

nincs1itt 2020.08.26. 18:12:46

@Tényelek: jááánoska, a magyar történelem sem 1948-bban kezdődik, a troll-társad, kicsit korábbról indította a sztorit. mert amiről te beszélsz, az csak a pusáp magyarok önmentegető legendáriumában szereplő dajkamese. sajnos olyan lusta, buta, irigy volt a magyar átlag, hogy nem véletlen a cigány a balbekk sem, mint mini. elnök.
ne sértődj meg, te vagy a magyarok állatorvosi lova! ez az azért már valami! látod, hogy mindenki jó valamire? te például elrettentő példának vagy hibátlan!
na kellemes további időtöltést, "kedves" fidesz-tálibok és ner-mudzsahedek!

nincs1itt 2020.08.26. 18:15:44

@Tényelek: jááánoska, tudod merkel nem szokott ajándékba kapni, 1 hetes yachtozást, egy oligarchától. mellesleg ha neked be kell mutatnod a számlát, akkor a kormánytagoknak miért is nem kell? ja! mert fideszesek, nekik bemondásra nő a lakásuk, vannak sok találmányaik, amik persze olyan jól fizetnek, hogy nem is kell arról igazolás... na elmész te a 3,14csába!

Nekoashi2005 2020.08.26. 18:23:15

@Tényelek:

"Ahogy én tudom a közszereplőknek nem kell számlával a kezükben rohangálni, hogy bármeyik hülye újságíró kérésére fel tudják mutatni,...., "

Nem is, de illene becsületesnek legalább látszani.... És ha egy kormánytag az állam mellén kigömbölyődő oligarcha többmilliárdos yachtján nyaral, akkor nem látszik becsületesnek...

Egy olyan yacht napi bérlése a hírek szerint 10 millió forint. Ha a naposcsibe miniszter és kedves családja csak egy napot töltött ott ingyen, akkor elfogadott egy 10 milliós ajándékot. A törvény szerint nem lehet olyan ajándékot elfogadni, amely meghaladja a képviselői tiszteletdíj havi összegét. Vagyis ha a miniszter felszállt arra a yachtra, már törvényt sértett. Ha kifizette a piaci bérleti díjat, akkor meg el kellene számolnia, hogy honnan van erre több havi bérének megfelelő összegű pénze...

Persze ez csak akkor lenne korrupció, ha az a yacht a Szíj nevezetű "vállalkozóé" lenne. De annyira az ővé, mint pénztáros lőrincé az a sok cég...

Szóval az a yacht Nagyságos Döbrögi Nagyúré, és hogy az ő tulajdonát képező business jet és yacht kit és hova szállít, ahhoz az alattvalóknak semmi köze!

2020.08.26. 18:24:59

@nincs1itt:
Ez a kétezrelékes maximum emelkedő jobb, mint a Himaláját mászó masik, az AUDI mérőasztalait nem tudják úgy beállítani, hogy ebben a tartmányban maradjanak :-),
De látom a morzsának odadobott kiadott lakást nem tudja megemészteni, azt se kiköpni, se lenyelni nem tudja, mindig visszabüffen, ahogy az a proliknál szokás :-)
De nem gond, azért dobtam,..., majd vigyázok, hogy máskor ne csináljak ilyet, nehogy szívrohamot kapjon az irígységtől :-)
De attól még jól szórakozom a jellemtelenségén :-)

2020.08.26. 18:29:18

@Nekoashi2005:
Csak jól írtam, hogy a liberálbolsevik oldalon több a proli, jól lehet hergelni őket ilyen hülyeséggel :-)?

nincs1itt 2020.08.26. 18:30:00

@Tényelek: jááánoska, nem kell hazudozni! életedben nem láttál még mérőasztalt(kérdés mit mérnek rajta és az a számodra ismeretlen valami mekkora), pláne nem az audinál. a kiadott lakás is kb akkora hazugság a részedről, mint vologya kollégádtól az euródollárnyugdíjban kapott nyugdíj. te nem dobtál semmit, csak keményen égeted magad és próbálod igazolni a csóró a bérkommentelő létedet.
szánni való, buta magyar vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 18:34:26

@FCUK: apád faszát hülyegyerek viktorka járt körbe körbe érdekei szerint a két komcsi időszaka között!

2020.08.26. 18:43:24

@nincs1itt:
A jogállam úgy működik, hogy az jár jobban, akinek telik ügyvédre, kicsiben meg ismeri a jogot és van is hozzá pofája, hogy használja a kiskapukat.
Engem lehülyézett a dékás szomszéd /Lehetett volna fideszes is, nem ez a lényeg! /mert nem írtam le költségként a magánhasználatra vett konyhabútort,..., tudom, hogy lebukás nélkül megtehettem volna, no de...
A sok kicsi sunyiságra jött létre pl. a Metro, ami ugye nyugatról jött, szóval, ha valóban kint él, ne játssza már itt a szűzlányt!
Merkel és az összes német politikus /Kivéve ugye a "nácikat" / ott nyaral ahol akar, annyit lop amennyit akar, mert nagykoalició van, az újságíróknak tilos kutakodni, kivéve, ha kijelölnek valakit közösen,.., ezért ott ilyen nagy leleplezések, mint itt, elő sem fordulhatnak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 18:46:50

@Tényelek: miért bántod a fideszeseket? Nem elég nekik,hogy fideszesek?

Nekoashi2005 2020.08.26. 18:47:46

@Tényelek:
"jól lehet hergelni őket ilyen hülyeséggel"

Mármint minden egyes soroddal?

6.Lenin 2020.08.26. 18:52:06

@nincs1itt:

Szepi, mit nem értesz a nyugdíjammal kapcsolatban? Tényleg ennyire sötét lennél?

2020.08.26. 18:57:25

@nincs1itt:
Méterenként 2 milliméter,..., kilóméterenként 2 méter a vonatnak :-)
Egy kisebb mérőasztalnál már akkor kimegy a tűréshatárból, ha a takarítónő rossz irányba mozgatja a tollseprűjét :-)
Jujj, az a lakás, veri a biztosítékot, pedig nem is tudja hol, mekkora,..., a puszta létének a tudata belehasított a mellkasába,..., annyira szórakoztató :-)

2020.08.26. 19:02:09

@6.Lenin:
Érti ő csak a proli énje nem fogadja be,..., mi az, hogy másnak van valamije, amikor ő egész életében irígykedett, még sincs semmije :-)

nincs1itt 2020.08.26. 19:02:33

@Tényelek: jááánoska, azért ne éld bele magad, hogy te bárkit is "hergelsz"... még azt meséld el, milyen volt amikor repülni tanítottad a reichadlert! teljes lesz a repertoár!
@6.Lenin: volgya, neked valódi master card-od van? ne máááá! éééééés igen! csak megemlítelek és ugrassz mint a gyöngytyúk a t@konyra!

komolyan mondom, ez a teljesítmény szánalmas! nem csoda, hogy csak pár kiló krumplit meg némi utalványt ér!
ostoba, irigy magyarok vagytok, terhelve: fidesz-tálib bérkommenteléssel!

nincs1itt 2020.08.26. 19:04:25

@Tényelek: jaaancsikaaaa! az irigy prolik ti vagytok, mert megemlítettem, hogy hol élek. erre te előállsz valami hazugsággal(elvégre fideszes vagy) és azt gondolod, hogy bárki irigykedik a kitalált történeteidre = ostoba hazugságaidra?

morph on deer 2020.08.26. 19:07:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
“ miért bántod a fideszeseket? Nem elég nekik,hogy fideszesek?”

Hát nekik elég lenne, de önmagában az még nem kvalifikálja őket a homo sapiens sapiens besorolásra, anélkül pedig már eléggé bajos boldogulni, így a huszonegyedik században...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 19:07:53

@nincs1itt: te nem tudtad,hogy ezek mind Superman- képzőbe jártak?
Ezért akkora faszagyerek mindegyik!

nincs1ész 2020.08.26. 19:10:05

figyizetek fityissetek mer én svábba élek ahol mindenhova jut törökméz és arabborsó
osstoba proli magyarok

2020.08.26. 19:13:51

@nincs1itt:
Az alapján, amit Németországról írt, szerintem kizárt, hogy életvitel szerűen ott éljen.
Magyarországról minden ötödik ember él vagy élt kint, azon semmi irígykedni való nincs, szerintem, ha netán mégis ott élne, az csak önnek fontos,..., én nem igazán hozom elő, mint láthatta, most sem írnék róla, ha ön nem vezeti fel sokezerszeredszer.
Szerintem manapság a világ legtermészetesebb dolga, hogy jövünk, megyünk a világban és kinek itt, kinek ott van egy háza, műhelye, kertje vagy akármilyen ingatlanja,..., meg az is, hogy, akinek nincs, az irígykedik.

2020.08.26. 19:15:59

@morph on deer:
A nrmális embereket már egy ideje nem ebbe a csoportba, hanem a homo fóbok közé sorolják.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 19:19:20

@morph on deer: nekik elég ahhoz,hogy bejöjjön nekik a második Kádár rendszer!

alöksz róz 2020.08.26. 19:21:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na mit mondtam, tényleg olyan buta vagy, hogy észre se veszed.
és nagy hangon ordítasz, hadd tudja meg mindenki :D
szerencsétlen istenbarma...

6.Lenin 2020.08.26. 19:33:20

@nincs1itt:

Már hogy ne ugornék, amikor képtelen vagy felfogni amit írtam. Nekem szinte hihetetlen, hogy ma még létezhetnek ekkora seggfejek is, miközben játsza a nagyfiút.

Szepi neked ez a hobbid, hogy hülyét játszol? Addig feszíted a húrt, hogy kénytelen leszek elhinni neked, hogy ekkora seggfej lennél.

nincs1itt 2020.08.26. 19:35:26

@Tényelek: jááánoska, én semmit nem írtam németo.-ról. nem tehetek arról, hogy képzelegsz, hazudozol és megpróbálod megmutatni, hogy mekkora nagyember is vagy... irigy magyar paraszt vagy, akinek még az anyanyelve is kihívást jelent. ennyi...

nincs1itt 2020.08.26. 19:37:47

@6.Lenin: vologya, te vagy a másik iq-nindzsa... ne dumálj mellé, mert te próbálod játszani a "nagyfiút", segítek: dollárban, euróban kapom a nyugdíjam egy részét a master card-omra az erste banknál. gyerek vagy, aki ezzel próbál feltűnősködni. miközben két értelmes mondatot nem képes összehozni!

nincs1ész 2020.08.26. 19:40:39

ahoty béállok a krimó elé a csilogó zománcos opel kadétommal minden arab lurko szemin látom hogy mekkaphatnám öket ha nem lenne ott a nagy family
iritykegyetek buta magyar tálibak

nincs1itt 2020.08.26. 19:40:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: látod sanyi gyerek is megmondta, az érvek legharcosabb őrzőjeként(eddig egyet sem olvashattunk tőle, őrzi piszkosul), hülye vagyunk, mind az összesen! master cardra megy az euródollárnyugdíj nyugdíj, lakást, házat ad bérbe németo.-ban, olyan bájosan bumfordiak... ja! nem... ócska kis seggnyalók, akik fillérekért holnap másnak a seggét nyalják...

6.Lenin 2020.08.26. 19:55:11

@nincs1itt:

Szepi, mi a faszért dumálnék mellé? Így sem ismersz, úgy sem ismernél. Nekem felfoghatatlan amit itt művelsz.
Miért lennék azért seggnyalója bárkinek is, hogy nyugdíjas vagyok már 2004-óta. Miután visszajöttem Mo-ra, ide költöztem (építkeztem) a Zemplén szívébe. Gyönyörű a vidék, és leszarok mindenkit, aki a városokban senyved. Ma már tök mind1 hol lax.
Itt minde ugyan úgy van, mint városon. Optikai kábelen jön a tv, telefon, internet, szennyvíz elvezetve, víz, gáz a lakásban, de csend, béke, nyugalom.
Nekem már semmiért sem kell güriznem, miért nyalnék bárkinek is?
Szepi én lennék irigy rád? Ne bassz, miért is? Még mindig nem tudom felfogni, miként is lehet valaki ekkora seggfej, miközben másokat próbál alázni.

Szepi, te egy ilyen nyomorult, irigy proli vagy, tényleg?

nincs1itt 2020.08.26. 20:00:51

Augusztus
Litánia után az ember kimegy a szőlőbe; ez természetes. Az is kimegy, aki ott sem volt a litánián és mégis úgy mondja, hogy: létánya után kimentem a szőlőbe: ez pedig enyhe csalás. De kimenni mindenképpen kimegy. Köztudomású ugyanis, hogy gondolkodni csak a szőlőben lehet, az öreg diófa alatt, az almaszagú, pókhálós szobácskában -azaz, ne kerülgessük a szót -a pincében. A pince ugyanis csendes és homályos, a szag kellemetes, a világ messze van és a gondok ide alig merészkednek, mert haláluk a csap csikordulása, míg más indulatok jól érzik magukat, sőt szaporodnak is.
Egyszóval: kimegy az ember. Viszi a kis fonott korsót, hogy az se epedjen szegény, viszi a tarisznyáját, kenyeret, szalonnát benne és a zöldpaprikát a hegyesből, mert ha már paprika, hát íze is legyen; és viszi a gondolatok palántáját, melyet öntözni kell szintén. Azért palánta.
És ballag az ember, mert mér' siessen. Vasárnap van ugyebár, erősen délután és a pince nem szalad el, hanem vár, komótosan, mint aki biztos a dolgában.
A levegőben nyár végi , fűszeres illatok ténferegnek, a nap már a tőkék alját süti, hogy szelídüljön az alsó fürtök haragos zöld tekintete, a darazsak egy-egy érettebb szemet már körülhegedülnek, mielőtt csapra vernék.
Szél nincs, de egy ilyen augusztusi délutánon szél nem is lehetséges. Ha látható lenne, mindenki látná, hogy ott alszik a sövény mellett kezét -lábát szétvetve. Mindenki látná és nevetné és ezért nem látható.
A kulcs a zsúptetőben tartózkodik, és az a tulajdonsága, hogy rozsdás és nagy, és nem mindig található azonnal, mert ki a fene emlékszik vissza, hogy a zsúptető melyik részébe szúrta az ember? Sötét volt már akkor, meg késő is. Ez igaz. Az asszony a tanú rá, aki csak az órára nézett, és nem mondott semmit…
A kulccsal tehát nem siet az ember, mert a kulcs ősrégi szerszám, és meg kell hallgatni motoszkálását a zárban, amíg nyelvére veszi a tolókát, és csattan olyat, mint egy pisztolylövés. Ez szép, és ebben emlékek vannak.
Aztán kitárul az ajtó fél karja, és úgy is marad, mert erre tévedhet valaki, aki beszól, hogy: te vagy itt Jancsi? Ámbár ki más lehetne, s akkor kellemes diskurálás kezdődik; de meg nyitva marad azért is, hogy besüssön a nap, s az árva dongó kirepülhessen, mert már szétverte a fejét az ablakon, nem találván a lyukat, ahol bejött.
A dongó tehát kizúdult a délutánba, és Jancsi, azaz közelebbről a Pillés Domonkos Jancsi, a dongó után – igen – betette az ajtót! Jancsi tehát a külső világ számára nem volt otthon. Nem. És se szó, se beszéd, azonmód tarisznyástól ment le a pincébe. Furcsa. Aztán sercent a gyújtó, kapkodott a kis láng a gyertyán, csikordult a csap, és Jancsi háromszor eresztette tele a poharat, mielőtt leült volna, és mielőtt szétvetette volna a méreg. A három pohár hűvös ital azonban egykettőre rendet teremtett az összevissza vágtató gondolatok között, innét állítva a dühöseket, amonnan a szelídeket, melyek véznák voltak, és éppen csak, hogy voltak.
A tarisznyát csak ezek után kanyarintotta ki nyakából, és leülvén a kis székre, azt mondta, hogy:
– Ez nagy csúfság, ez nagy…
És újra ivott, amitől a szelíd gondolatok elenyésztek, mint ködben a füst, míg a bosszúállók kinőttek, mint fagyos éjszakából a nyárfák. És nőttek, egyre nőttek, mintha Jancsi az élet vizével öntözte volna őket, holott rizlinggel öntözte, igaz a háromévesből, amit számításba kell venni.
Ezenkívül Jancsinak az oldala is fájt meg a térde is. Ezt a fájdalmat egy Julcsa nevű tehén okozta, aki Jancsit ma reggel rúgta fel másodszor, és fújt, és a fejét is rázta, jelezve, hogy öklel is, ha kell…
Ezt a Julcsa nevű tehenet pedig Jancsi Káposztás Kis Illéstől vette, aki komája volt pedig, és egy árva szóval nem említette, hogy a tehénnek ilyen erkölcse volt.
– Komája a kutyának – köpött Jancsi, és tovább öntözte a nyárfákat.
– Azt akarta, hogy csúfságba essek…, de megállj, Illés! Én majd visszarúglak, én aztán vissza.
Ezenközben szépen ballagott az idő. Ami volt, az elmúlt, s ami jött, csodálatos bátorságot hozott, és ijesztő terveket. Odakint már feljöttek a csillagok, és szerencsésen nem látták, hogy az ember taplót szerel egy kis bádogskatulyába, de csak a sarkába, míg a skatulya többi részében gyufaszálak vannak, melyek alkalmas időben lángra lobbanhatnak, ott, ahol kell.
....

nincs1itt 2020.08.26. 20:01:26

Mondom, a csillagok nem láttak semmit – mert talán lepottyantak volna ijedtükben; igaz, Jancsi se látta a csillagokat.
Pedig szépen csillogtak az égen, és nézték a földet, hol elültek már a darazsak, álmosan suttogtak a fák, és a gyepű alól előbújt a szél, és lengve fürdött a kakukkfű éjszakai illatában. Jött-ment a szél, kicsit még álmosan és tapogatózva. Nekiment az öreg falaknak, fáknak és bokroknak, és nekiment az ősöreg keresztnek is, aki megingott, és mert száz éve állt már ott, és ennek is elérkezett az ideje, rettenetes dobbanással zuhant a földre. A szél megszeppent, elloholt, és halálos csend lett egyszerre.
– Mi volt ez? – ugrott fel Jancsi, mert mintha a föld indult volna meg. – Mi volt ez?
A bosszú nyárfái megreszkettek, Jancsi pedig kibotorkált az éjszakába. Csak a csend. Semmi. Állt egy darabig, homloka meghűsölt, és amikor látni kezdett, egyszerre meglátta.
– A köröszt!
Odament, körüljárta és megtapogatta a köveket. Aztán csak állt. Nézett az égre, nézett a földre, és egyedül érezte magát nagyon. Valakihez szólni kellett volna, de mivel nem volt senki, visszament a pincébe, és az ajtót szélesre tárta, mert hátha jön valaki… De nem jött senki, csak a csendes éjszaka folyt le a lépcsőkön, s az éjszakának most olyan illata volt, mint a régi virágoknak ott a kőkereszt párkányán.
A skatulyából ezek után kivette a taplót, feltette a gerendára, a gyertyát elfújta, és meg-megállva botjával a földet ütögetve elballagott hazafelé.
*
Szép, nagy éjszaka volt! Puha békesség álmodott a tőkék között, és az őszibogár panaszos zengését a fák csúcsáról hallgatták a csillagok.
(1951)

nincs1itt 2020.08.26. 20:03:52

@6.Lenin: persze, hogy nem érted vologya... le se szarom, mennyit keresel, mennyi a nyugdíjad, hol és mit csináltál, ha csináltál. kizárólag te lovagolsz ezeken. nevetségessé téve magad. még ha igaz is, akkor se kérdezte senki és nem is tartozik senkire. de amint megemlítem, te rögtön itt teremsz és elkezdesz "szepizni", meg irigy prolizni. röhejes vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.26. 20:10:37

@Tényelek: "A nrmális embereket már egy ideje nem ebbe a csoportba, hanem a homo fóbok közé sorolják."

Nem vagytok normálisak. Homofóbok se, mert azok látens buzik. Ti vérbuzik vagytok. :))

2020.08.26. 20:21:28

@nincs1itt:
Nem tudom hány éves, de ha komolyan gondolta, hogy nem írt semmit Németországról és még nem múlt el nyolcvan, akkor menjen el orvoshoz, mert beindult a demencia önnél,..., vagy már koránál fogva bőven benne van.
Rendszeresen dicsekszik azzal, hogy Bajorországban él, azzal is, hogy ott minden kerítés kolbászból van.
Nézze vissza, pl., amikor abban reménykedett, hogy minden magyar megdöglik, mert nem lesz lélegeztetőgép Magyarországon, bezzeg..., hetekig ezt tolta és lehazugozott, amikor arról írtam, hogy mire szükség lesz rá, akkorra 8000 darab biztosan lesz,.., 16000 lett,...,
Szerintem mindennel valahogy így jár :-)

6.Lenin 2020.08.26. 20:23:30

@nincs1itt:

Akkor te mi a faszért lovagolsz ezen? Én ezt nem értem. 1x leírtam valamiért régebben, biztosan nem is neked, de te állandón belekötsz, hogy ilyen nincs.

Vagy néha bolgár sört iszol, román dugóval, dajcsban? Ilyenkor nehéz kontrollálnod azt a néhány agysejtedet?
Ezt nem értem Szepi.

2020.08.26. 20:25:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A látensre ráhuzott baromságok is csak az idióta libsik találmánya, mert, ha igaz lenne, akkor az, aki ellenzi a gyerekek elleni erőszakot, az látens gyerekgyilkos.
Persze ebben semmi különös nincs, a liberálbolsik alapból annyira hülyék, hogy már régen kiirták magukat az emberiségből is.

2020.08.26. 20:29:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ha Gyuribá megtudja, hogy le " nem homofób" ozott, löttek az apanázsnak,...., basszus, pedig én már úgy megszoktam, hogy az vagyok,..., ez genyaság öntől.

nincs1agy 2020.08.26. 20:54:57

@Nekoashi2005: Stadiont Gyurcsányod is akart, hisz @Nekoashi2005: foci EB-t akart rendezni, és képzeld, a világ számos pontján épülnek ilyen létesítmények nemcsak a zord zorbányi diktatúrában, amely annyira diktatórikus, hogy 0-24-ben büntetlenül szidhatod..
Túlárazott beruházások, hát akkor a 4-es metro mi volt 170 milliárdos Olaf jelentéssel? Vagy az autópályapénzek körüli szoci mutyik. Rossz a memóriája elvtárs? Vajon mennyibe került az elbaszott kormányzati negyed projekt?Soha semmit nem fejeztek be, nem csináltak végig a ballib mekmesterek, amikor kormányon voltak.

"Ácsi gitár ez még fiktívnek is szar.." :) Erre sem emlékszel

Hát Megyó mire gondolhatott, amikor az szdsz körüli korrupciós ügyekre célzott..?

nincs1agy 2020.08.26. 21:02:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A Kádár rendszer nem veszett el, csak átalakult: az öreg komcsi bikákat leváltották a fiatal technokraták, akik politikai kapcsolatrendszerüket átvitték a módszerváltás utáni időkbe, és- lusztrációs törvény híján -befertőzték a többpártrendszert. Gazdasági hatalomhoz jutottak, majd a politikai hatalmat is megszerezték ismét. Ebben társukká vált az szdsz és a liberális értelmiség, elárulva a korábbi demokratikus ellenzéket. A módszerváltás után két évtizednek kellett eltelni, míg végre bekövetkezhetett a valódi rendszerváltás 2010-ben..

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.26. 21:18:11

@nincs1itt: hogyé váltják mostanság a falafelt dingófingban

IgoRovIgorNeIgorovNyina LeNyugalmazottLoLeNyugtato 2020.08.26. 21:48:25

tá-tá-rá táttá rárá tá-tá

ringat a víííz ... ringat a víííz
újabban hiteltelen
lettem, egy ex-lipsííí

ringat a víííz ... ringat a víííz
de ha belekezdek
körmondatom nem prózaííí

ringat a víííz ... ringat a víííz
mikor az irodában melózok
az egy álhííír

ringat a víííz ... ringat a víííz
ha nyaralni megyek
sokakat bőszííít

ringat a víííz ... ringat a víííz
megkorrumpált
a jacht-tulaj szíííj

Refr.:
ringat a víííz ... ringat a víííz
ringat a víz
a májam csak híz
ringat a víííz

ringat a víííz ... ringat a víííz
senkire se tartozik a
több millás bérleti díííj

ringat a víííz ... ringat a víííz
nyaralásom cehhjét
valaki kifizetííí

ringat a víííz ... ringat a víííz
az ajándék elfogadhatatlan
ez a kérdés etikaííí

ringat a víííz ... ringat a víííz
a riporteri kérdés
jaj túl agresszííív

ringat a víííz ... ringat a víííz
hiába kérdezgetnek
a szféra intííím

Refr.:
ringat a víííz ... ringat a víííz
ringat a víz
a májam csak híz
ringat a víííz

ringat a víííz ... ringat a víííz
beosztottjaim között
mennyi svindlííís

ringat a víííz ... ringat a víííz
jogellenes névsort kértem
kik azok a becstelen brigantííík

ringat a víííz ... ringat a víííz
kirúgással fenyegetőzök
aki a munkát beszüntetííí

ringat a víííz ... ringat a víííz
köztisztviselőknél a sztrájk
mint játék nem külügyííí

ringat a víííz ... ringat a víííz
a külügyi dolgozóknak
nincs hómofííísz

Refr.:
ringat a víííz ... ringat a víííz
ringat a víz
a májam csak híz
ringat a víííz

tá-tá-rá táttá rárá tá-tá

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 21:50:50

@alöksz róz: a fideszkomcsik módszere: vádold azzal az ellenfelet amit te csinálsz!

alöksz róz 2020.08.26. 21:58:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: de hát pont te voltál az :DD

csak olyan kőostoba vagy, hogy észre se veszed...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 22:00:32

@alöksz róz: most még finom is vagyok ahhoz képest amit érdemeltek!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 22:05:26

@alöksz róz: de ahogy tapasztalt kommentelőtárs mondta: mondj egy ekkora pálfordulást a jobbiknál és én egyből a fideszre fogok szavazni!
A gazdát ugyanis a szélkakas és a kaméleon szerelemgyereke!
De te vagy olyan pofátlan hazug és ostoba hogy még erőlteted!

2020.08.26. 22:25:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
A Jobbik fálfordulása nagyobb, mint eddig bármelyik párté, mert amíg pl. az SZDSZ kőkomcsi politikai tisztekből és a gyerekeikből szerveződött, csak eljátszották az antikommunistát, de a Jobbikkal olyan történt, ami másik párttal eddig soha, egy antiszemita pártot elfoglaltak a zsidók , egyszerüen lecserélődött a tagság pár év alatt.
Meg kell nézni az alapszervezeteket, ma már aki nem tud jiddisul, kizárják, meg egyébként sem értene a megbeszéléseken semmit.
Csak egy-két kisebb alapszervezet maradt magyar, ahol nem volt olyan, aki a helyükbe lépjen.
A régi szavazóik közül is csak a tájékozatlanok maradtak, újakat az MSZP-től vettek át.

nincs1agy 2020.08.26. 22:28:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem, a Kádár rendszer utódrendszere, átmentődése 2010-ben megszűnt. A nemzeti erők szüntették meg. Ez volt a valódi rendszerváltás.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.26. 22:35:26

@nincs1agy: "a Kádár rendszer utódrendszere, átmentődése 2010-ben megkezdődött."

Így van. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.26. 22:36:30

@Tényelek: "A Jobbik fálfordulása nagyobb, mint eddig bármelyik párté"

Kivéve a fideSSt, ami ultraliberálisból náci lett. :))

alöksz róz 2020.08.26. 22:41:10

@Tényelek: "A régi szavazóik közül is csak a tájékozatlanok maradtak, újakat az MSZP-től vettek át." - má a régiek nagy részét is onnan vették át :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 22:58:56

@alöksz róz: de ezt nálad normálisabb fideszessel már megbeszéltük!
De ez tíz éve volt!

alöksz róz 2020.08.26. 23:08:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: és nagy hangon ordítasz, hadd tudja meg mindenki, milyen buta vagy.

nem kell má ehhez semmit se hozzáfűzni, papám. ott van kontextusnak a mai termésed.
akiknek füleik vagynak, hallják, s akiknek szemeik vagynak, lássák

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 23:17:03

@alöksz róz: ha figyelnél és nem csak a mantrát nyomnád kicsi trollom....!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.26. 23:19:06

@alöksz róz: kettőnk közül nem én magyarázom a magyarázhatatlant!

alákérdező 2020.08.26. 23:24:01

@Tényelek: mi mindennel jár még így?

nincs1agy 2020.08.27. 00:06:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A Kádár rendszer kompatibilis volt más uralmi központokkal is, nemcsak Moszkvával. Persze az új gazda megkívánta politikai szerkezetváltást, a többpártrendszert, de persze úgy, hogy a vele kollaboráló elitek jó nagy előnnyel induljanak az új szisztémában a módszerváltás után. 20 után sikerült ezt lebontani..

alöksz róz 2020.08.27. 00:07:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "kettőnk közül nem én magyarázom a magyarázhatatlant!" - hát persze :D

jó h visszatértél, rajtad lehet a második legjobban röhögni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.27. 00:11:50

@alöksz róz: tehetek én arról hogy saját magadat neveted ki és még fel sem fogod?!
Átlaghülyefidesznyik!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.27. 00:43:39

@alöksz róz: "jó h visszatértél,"

Dolgom volt.
Lent voltam a határnál, sürgössen le kellett szopnom pár arabot akiket a mocskos náci Orbán nem engedett be.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.08.27. 00:49:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii : némá tesó!
te is előkerültél?
A pár évvel ezelőtti verziód jobb volt!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 00:53:11

@nincs1agy: "Megyó mire gondolhatott, amikor az szdsz körüli korrupciós ügyekre célzott."

Célzott??? Nem célzott, kimondta, hogy a szadesz tele van korrupciós ügyekkel. Szegény csórikám el se tudta képzelni, hogy a fideSS ezerszer annyit fog lopni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 07:09:18

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "tudsz te őszinte is lenni
ilyenkor még undorítóbb vagy"

Hát igen. Egy fideSSfasszopónak undorító az őszinteség, nektek csak az ordas hazudozás megy. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 07:13:32

Juhász Péterről 21 különböző adásukban terjesztették valótlanul, a bíróság szerint lejárató szándékkal, hogy Portik Tamás embere.

444.hu/2020/08/26/a-birosag-itelete-alapjan-a-tenyeknek-hamarosan-5-percen-at-kell-helyreigazitania-magat

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 07:19:02

353,95 forint az Euró. Mészaros Viktor szerint a kormány A L K A L M A T L A N .

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 07:48:27

"@A segg:

".......a kormány A L K A L M A T L A N"

2020 első félévében a magyar GDP 5,8 -al csökkent. Az Eurozóna GDP-je 9%-al. Különbség 3,2 százalékpont Magyarország javára. Tehát a válság ellenére is folytatódik a konvergencia a fejlett uniós országokhoz. Mindezt úgy értük el, hogy a 2. legjobb vírusmutatóval rendelkezünk.

És ezt a MNB árfolyampolitikája nem hátráltatta. Sőt!

Tudod, ugyanabba folyóba nem lehet kétszer lépni! Hiába jössz régi idézetekkel!

Nekoashi2005 2020.08.27. 09:47:51

@atomic power 1986DucaDuca:
Van két futó. Az egyiket nevezzük euro zónának 10 másodperc alatt futja a 100 métert, a másik futó a magyar gazdaság, 100 másodperc alatt futja a százat. Az euro zónának romlik a teljesítménye 10%-kal, a magyar gazdaság meg büszkén hirdeti, hogy neki csak 5%-kal! Vagyis az euro zóna 11 másodperc alatt futja a százat, a magyar gazdaság meg 105 másodperc alatt.

Büszkék lehetünk!

látjátok feleim szümtükkel 2020.08.27. 10:30:49

Szerintem egymás rágása helyett ezt rágjátok meg!

www.portfolio.hu/bank/20200827/veszteseges-lett-az-mkb-bank-446180?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Nekem valami olyasmi rémlik,, hogy ezt a bankot közpénzből feltőkésítették, vagy legalább is megtolták zsozsóval mielőtt magánosítoták. Talán mintha nertársi kézbe kerüt volna., de lehet, hogy tévedek?

látjátok feleim szümtükkel 2020.08.27. 10:40:18

@atomic power 1986DucaDuca:"...a válság ellenére is folytatódik a konvergencia a fejlett uniós országokhoz. Mindezt úgy értük el, hogy a 2. legjobb vírusmutatóval rendelkezünk.

És ezt a MNB árfolyampolitikája nem hátráltatta. Sőt!"

Nem én mondtam, hanem a miniszter:

24.hu/fn/gazdasag/2020/08/24/koltsegvetesi-hiany-koronavirus/

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27. 10:40:59

@Nekoashi2005: Csak éppen az arányok nem ilyenek...

Az egy főre jutó GDP-nk vásárlóerő-paritáson az EU-átlag 73%-án állt [2012-ben 66%], az eurózónáé pedig 106%-on (ebből az is következik, hogy a magyar egy főre jutó GDP [PPS] az eurózónáénak kb. 69%-a; a felzárkózás abból is látszik, hogy ez a számított arányszám 2012-ben még 61% volt).

Nekoashi2005 2020.08.27. 11:12:35

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
Akkor mennyi idő alatt érjük el az osztrák színvonalat? Száz év? Feltételezve, hogy ők stagnálnak.... Inkább azt kellene megnézni, hogy 2010-ben hol voltak a lengyelek, a szlovákok, szlovének, a csehek, a románok hozzánk képest és hol vannak most....

2020.08.27. 11:24:42

@Nekoashi2005:
Ne reménykedjen abban, hogy Magyarországon a nyomor lessz, nyugaton meg a jólét!
A járvány eltörli az eddig megszokott vadliberális gazdasági felfogást, erősödni fog a nemzeti irányvonal, hogy ne haljanak éhen, legyen maszk, lélegeztetőgép, stb., ami egy sor új elemet hoz gazdasági életbe,..., ami persze nem új, sok ezer évig ez így ment.
A profithajhász cégek a Távól-Keletről közelebb hozzák a gyártást, lehetőség szerint az EU-n belülre,..., haza azért nem, mert az ő állampoláraik túl sok fizetést kérnek, maradnak a lesajnált volt szoci országok, köztük mi.
Ezekre a műveletekre nem lesz sok idő, öt éven belül úthengerként söpri el az eddig megszokott direktívákat ezért az önhöz hasonló reménykedőknek esélye sem lesz, a régiónk olyan fejlődésen fog keresztül menni, amire a történelemben eddig nem nagyon volt példa,..., Paks II. építését fel kell gyorsítanunk, mert csak akkor tudunk aktívan beszállni ebbe a menetbe, ha van megfelelő mennyiségű energiánk hozzá, ugyanis az áttelepülő gyártási folyamatok zöme félig vagy teljesen robotizált, ami rendkívűl energia igényes.
Egy ilyen felállásban a nyugati bérek reálértéke tovább esik, akár tíz éven belül is kiegyenlítődhet,..., ami szintén nem új, a Szovjetunió bukása óta az itteni 1/20 arány már most is csak 1/2-3,..., ez persze nem azért történt így, hogy nekünk jó legyen, a gátlástalan profitkergetés eredménye ugyanúgy, mint ahogy a kiegyenlítődés is az lesz.

Nekoashi2005 2020.08.27. 11:41:23

@Tényelek

Hogy is van ez a tízszeres túlárazás, dupla sínpár? Egy tisztességes országban már tucatjával lennének letartóztatások ekkora korrupció után! Ugyanazért tízszeres árat fizetni, mint az olaszok? Persze, valamiből ki kell gazdálkodni a yacht meg a business jet árát meg a fenntartását!

"Németország a magyar mennyiségnél közel kétszer nagyobb össztömegű (1014,3 tonnányi) eszközt szerzett be kevesebb, mint a magyar ár tizedéért (30,7 millió euróért). Hollandia is nagyobb össztömegű (582,3 tonnányi) eszközt szerzett be, azonban ezért kevesebb, mint a magyar ár harmincadát (13,7 millió eurót) fizették ki. Olaszország közel ugyanakkora össztömegű (551,8 tonnányi) eszközt vásárolt, mint Magyarország, ezért azonban kevesebb, mint a magyar ár tizedét fizették."

444.hu/2020/08/27/a-kormany-dicsekedett-a-lelegeztetogepek-vasarlasaval-megis-ok-kotottek-a-legrosszabb-uzletet-kinaval-az-egesz-eu-bol

6.Lenin 2020.08.27. 11:48:56

@Nekoashi2005:

"Németország a magyar mennyiségnél közel kétszer nagyobb össztömegű (1014,3 tonnányi) eszközt szerzett be "

Ebben a csomagban volt 2 db lélegeztető gép, a többi wc papir. Őssztümegű eszköz= kamu

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27. 11:50:13

@Nekoashi2005: "Akkor mennyi idő alatt érjük el az osztrák színvonalat? Száz év? Feltételezve, hogy ők stagnálnak...."

A statisztikában az extrapolációval érdemes óvatosan bánni, de ha a 2012-2019 közötti felzárkózási ütemet tartanánk, akkor nem kellene száz év (akkor sem, ha ők sem stagnálnak, hanem kb. az eddigi ütemben növekednek).

"Inkább azt kellene megnézni, hogy 2010-ben hol voltak a lengyelek, a szlovákok, szlovének, a csehek, a románok hozzánk képest és hol vannak most...."

OK. A GDP/fő PPS ranglistán 2010-ben:
Csehország, Szlovénia, Szlovákia előttünk volt (magasabb GDP/fő), Lengyelország, Románia mögöttünk (Lengyelország kevéssel).

2019-ben:
Csehország, Szlovénia továbbra is előttünk van; Szlovákiát csaknem beértünk, Lengyelország velünk egy szintre került (HU: 73%, PL: 73; SK: 74%); Románia továbbra is mögöttünk.
ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tec00114/default/table?lang=en

Románia és Lengyelország a régiós átlagnál gyorsabb felzárkózást produkált, Szlovákia és Szlovénia lassabbat.

Nem erre számítottál? Persze, mert a balliberális rémpropaganda nem ezt harsogta, de attól nég az adatokból ez jön le.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 11:51:42

@atomic power 1986DucaDuca: "folytatódik a konvergencia"

Tehát még tovább lecsúszunk a legszegényebb EU államok között.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 11:53:37

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "ha a 2012-2019 közötti felzárkózási ütemet tartanánk, akkor nem kellene száz év"

2030-an lehagyjuk az osztrákokat Mészaros Viktor gazdád szerint.

Tudod, a nagy ugráshoz először sokat kell hátrálni, ezért csúsztatta le a geci az országot az EU legszegényebb államai közé. Nagyon ravasz. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 11:55:31

@Tényelek: "Ne reménykedjen abban, hogy Magyarországon a nyomor lessz, nyugaton meg a jólét!"

Sajnos ez nem reménykenés kérdése, ez a valóság. Az EU 20 legszegényebb régiója közül 4 Magyarországon van. Ez Magyarország nagyobbik fele.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 11:56:55

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "egy főre jutó GDP"

Minél többet lop Mészaros Viktor gazdád, annál nagyobb a GDP. Örüjj neki, idióta fideSSfasszopó.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27. 12:00:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A középmezőnyből a legszegényebb országok közé a gazdád, Gyurcsányi "El Kúró" Ferenc csúsztatott le minket; az egy főre jutó GDP-t tekintve az EU-n belüli relatív pozíciónk csak igen csekély mértékben változott (pl. a görögöket lehagytuk, a lengyelek beértek minket).
ec.europa.eu/eurostat/web/products-datasets/-/tec00114

Ami Ausztria utolérését illeti, ez ambiciózus cél, de ahhoz, hogy ez 2030-ra megtörténjen, magasabb fokozatba kellene kapcsolnunk. Reméljük, ez sikerülhet, de garancia nincs rà.

2020.08.27. 12:03:29

@Nekoashi2005:
Az rendben van, hogy Gyuribácsi álal fizetett 444 baromságokat ír, de önnek, hogy nincs annyi esze, hogy ne hivatkozzon rá,...., na jó csak költői kérdés volt?!
Van egy szállítmány, amiben van papírmaszk milliárdszámra, ha németeket vesszük, és vannak benne lélegeztetőgépek, amelyek fajsúlya sokkal magasabb, mint a papíré,...., mi kurva szarul álltunk lélegeztetőgépekből, a németek a világon az egyik legjobban ellátottak voltak,..., ment a licit a piacon, ezért nagy rátartással rendeltünk gépeket, hogy biztos legyen elég, erre fel megjött az összes, most az egész világon nálunk van a legtöbb lakosságarányosan,..., azóta már áruljuk, mi láttuk el az osztrákokat, szlovénokat az utórendelésüknél.
A lényeg, hogy kilóra csak szállítási költséget számolunk, ár összehasonlítására nem alkalmas, mert fogalmunk sincs róla, hogy minek súlyáról van szó,..., pedig már cigók is tudják, hogy nagyon nem mindegy, hogy 500 kg vasat vagy rezet adnak le MÉH-be.
Ezen a n

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27. 12:03:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "annál nagyobb a GDP. Örüjj neki, idióta fideSSfasszopó"

Nyilván örülök is. Lehet, hogy a GDP a fejlettségnek, egy gazdasàg teljesítőképességének nem tökéletes mutatója, de az alternatív próbálkozások (pl. Nemzeti Boldogság Index, amit Bhutánban találtak ki) még problémásabbak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 12:14:39

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "A középmezőnyből a legszegényebb országok közé"

Mészaros Viktor gazdád vitte le az országot. Az elkúró gazdád az élmezőnyből vitte le a középmezőnybe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 12:15:46

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "a GDP a fejlettségnek, egy gazdasàg teljesítőképességének nem tökéletes mutatója"

Eléggé tökéletlen mutatója. De mindegy is. Az emberek életszínvonalát a fogyasztás mutatja meg.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 12:19:55

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Ami Ausztria utolérését illeti, ez ambiciózus cél, de ahhoz, hogy ez 2030-ra megtörténjen, magasabb fokozatba kellene kapcsolnunk."

Tíz év kellett Mészaros Viktor gazdádnak, hogy a középmezőnyből a sereghajtók közé kerüljünk. Magasabb fokozatba kapcsolva akár 5 év alatt is tökutolsók lehettünk volna. :))

2020.08.27. 12:21:11

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A magyarországi EU régiók kialakítása egy csúcs profi munka volt, bárki csinálta.
Olyan területeket vontak össze, amelyek az esetek többségében sohasem tartoztak egy gazdasági régióba,..., legjobb példa erre a nyugat-magyarországi, ahol még közlekedési összeköttetés sincs a területen.
Minden fejlett területhez annyi fejletlent csaptak, amennyit csak lehetett, ezzel le tudják húzni az átlagot, így kaphatnak támogatást.
E miatt van az, hogy Pest megye le akar szakadni Budapest régióról, mert most ők sem kapnak pénzt a főváros miatt.
A főváros is csak papíron gazdag, a vízfejesítés miatt, ezért számukra is előnyösebb lenne, ha egy rakás olyan cég, ami csak papíron termel profitot, de a Kajmánon adózik, el menne onnan.
Ha statisztikára gyúrtak volna, mint románok meg a szlovákok, akkor csak két fejletlen régiónk lenne,..., a lengyelek meg megszívták, mert az évszázados vajdaságaik, pont régió méretűek, nem tudtak trükközni, viszont ott vajdasági méretű fejlődés külombségek vannak, ezért annyira mégsem.
A lényeg, hogy, amit ön negatívumként kezel, annak elérésért a pest megyeiek évek óta küzdenek, mint pozitív célért!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 12:25:02

@Tényelek: "A főváros is csak papíron gazdag"

Ne tetézd, fideSSfasszopó, ne tetézd, nem kapsz Kubatovtól fizetést, ha tovább rontasz rajta. Pont elég, hogy Magyarország nagyobbik része az EU sereghajtója. Mészaros Viktor gazdád nagy mahinátor a választási körzetek okosításában. A régiókat nem tudja úgy mahinálni, hogy akár kicsit is jobb legyen a kép.

2020.08.27. 12:32:09

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
A múl században Trianon után hat év alatt nyomtuk le az osztrákok gazdasági fejlettségét, amit az ötvenes évek végéig tartottunk is.
Amikor a ruszkik kivonultak a sógoroktól, nyolc év alatt lenyomtak bennönket.
Most egy gazdasági rendváltás van, simán összejöhet az utolérés rövid idő alatt, főként, mert az osztrákoknál nem a gyártás, hanem a szolgáltatás a domináns, aminek a járvány jobban betesz.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.27. 12:37:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Mészaros Viktor gazdád vitte le az országot. Az elkúró gazdád az élmezőnyből vitte le a középmezőnybe."

Kamu. Ahogy a statisztikákból kiderül ( ec.europa.eu/eurostat/web/products-datasets/-/tec00114 ), az egy főre jutó GDP-t, a gazdasági fejlettség tökéletlen, de bevett mutatóját tekintve a relatív pozíciónk csak minimálisan változott, miközben az átlaghoz közeledtünk. A régiós élmezőnyből a gyengén teljesítő országok közé a MaSzoP-SzaDeSz alatt jutottunk le. Mindez kiderül a statisztikákból, az Eurostat oldalán akár idősoros diagramot is csinálhatsz magadnak.

"Az emberek életszínvonalát a fogyasztás mutatja meg"

Kádár atyuskád is úgy gondolta, hogy csak a fogyasztás a fontos, és a saját rövid távú népszerűségét tekintve még igaza is volt, csak ennek köszönhetően adósodtunk el nyakig a rendszerváltásra. Miközben a gazdasag stagnált vagy köhögött a 70-es évektől, Kádár papátok a fogyasztást így is megpróbálta folyamatosan növelni, aztán azóta is ennek fizetjük az árát.

Aztán Medgyessy és Gyurcsányi gazdád alatt mindez megismétőlött. Rövid távon, hitelből, fogyaszthat valaki a lehetőségei felett, csak éppen ennek később az adósságszolgálat időszakában fizeti meg az árát, és ha a jövedelem egy része erre megy el, az alacsonyabb fogyasztással jár.

Ezt a közgazdaságtan tankönyvekben megtalálhatod az "intertemporális döntések" címszó alatt, de a te értelmi fejlettségi szinteden inkább a következő mesét ajánlom a figyelmedbe:

"A hangya és tücsök - Aiszóposz
Hideg tél volt, és vihar zúdult le az Olümposzról. De a hangya sok gabonát hordott össze még aratás idején, és elraktározta a házában. A tücsök meg egy lyukba bújt, s majd meghalt az éhségtől és a nagy hidegtől sanyargatva. A hangyához könyörgött hát: adjon neki az élelemből, hadd egyen egy kis búzát, s ő is életben maradna. A hangya viszont így szólt hozzá: „Hát hol voltál a nyáron? Miért nem gyűjtöttél élelmet az aratáskor?” „Énekeltem és gyönyörködtettem a vándorokat” – felelte a tücsök. A hangya nagy nevetéssel felelte erre: „Hát akkor télen meg táncolj.”

A mese arra tanít bennünket, hogy mi sem való előbbre; mint gondoskodni a betevő falatról, és nem henyélni."
tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/irodalom/irodalom-9-osztaly/aiszoposz/aiszoposz-mesei-szoveggyujtemeny

2020.08.27. 12:40:38

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Látom, sík hülyének tetszik lenni, a régióhatárok akkor vannak jól belőve, ha azzal a legtöbb támogatás lehívható, ez most majdnem a lehető legjobb, Pest megyét kellene még önállósítani!
Önön kívűl, nincs ember, aki azt szerené, hogy a mostani régióhatárokkal jobb statisztikát produkáljunk,..., ön meg nem csak ezért, a primitív szókészlete miatt is kezelésre szorúlna,..., csak Gyurcsánynak köszönheti, hogy szabadon mászkálhat, mert bezárták a Lipótot.

2020.08.27. 12:48:53

@Tényelek: javítás: régióhatárváltoztatással javítsunk a statisztikán.
Bocsi!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 12:56:40

@Tényelek: "a legtöbb támogatás lehívható"

Igen, a geci gazdád azért tette Magyarországot a legszegényebb állammá, hogy a legtöbb segílyt lophassa el. Ravasz, nagyon ravasz. :))

És ti, fideSSfasszopók tapsoltok ehhez. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 13:02:11

@alákérdező: Kubatovnak ezeket sikerült összekaparni. Nehéz olyan magyarokat találni akik a saját hazájuk ellen agitálnak.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.27. 13:12:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: @alákérdező: Te szeretsz saját magaddal beszélgetni?!

Más, a blogbejegyzés témájához jobban illő téma:
"Otthonmaradásra szólította fel a szerencsi ellenzéki szavazókat Tamás Gáspár Miklós, amennyiben a baloldal a rasszista kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlót indítja az október 11-i időközi választáson. A filozófus már sokadik azoknak a baloldali politikusoknak és elemzőknek a sorában, akik élesen elhatárolódtak a szélsőséges jobbikos jelölttől.

A baloldalon is egyre többen határolódnak el a korábban rasszista és antiszemita kijelentéseket tevő jobbikos Bíró Lászlótól, akit a balliberális szivárványkoalíció közösen indít az október 11-i időközi parlamenti választáson Borsod megye 6-os számú egyéni választókerületében. Lapunknak nyilatkozva Tamás Gáspár Miklós filozófus is bírálta a zsidózó-cigányozó jelöltet: „Azt reméltem, hogy miután a Jobbik technikai okokból nem jelölheti Bíró Lászlót az időközin, a többi ellenzéki párt kihasználja ezt az alkalmat, és visszalépteti őt. Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig; tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik.”"
magyarnemzet.hu/belfold/tgm-erthetetlen-miert-nem-leptettek-meg-vissza-birot-8576652/

Ebből is látszik, hogy a balliberális pártok akár az elveiket is szívesen sutba dobják, ha pénzről és pozíciókról van szó. Tegnap még ők antiszemitáztak, rasszistáztak, ma már lazán beálltak egy nyíltan antiszemita, rasszista jelölt mögé.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 13:13:04

@Libernyák mentes jó napot!: "Te szeretsz saját magaddal beszélgetni?"

Nem, nem vagyok fideSSfasszopó. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 13:15:06

@Libernyák mentes jó napot!: "a balliberális pártok akár az elveiket is szívesen sutba dobják, ha pénzről és pozíciókról van szó."

Igen. Meg a fideSS is, sőt, ezerszer még jobban. És ez mennyire segít az ország nyomorúságos helyzetén?

2020.08.27. 13:38:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A politológia egyik szabálya, hogy ha a kormány tökéletesen dolgozik, addig, amíg nem jön egy krízishelyzet, amibe kapaszkodni lehet, elő kell venni a korrupciót és a szegénységet, mint a propaganda fő támadási irányát..., ezt a munkaműveletet végzi ön is.
Mondjuk szerintem a kormány annyira nem tökéletes, hogy ne lennének javítható elemek és e miatt műproblémát kellene kreálni, ahogy önök teszik,..., csak azt nem értem, hogy miként akarnak kormányozni, ha a helyzet és probléma felismerésük ennyire alacsony szinten van?

2020.08.27. 13:45:16

@Libernyák mentes jó napot!:
Ez nem volt szép öntől!
Úriember csak mosolyog, ha látja, hogy valaki önmagával beszélget!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 15:03:02

@Tényelek: "műproblémát kellene kreálni"

Minek ide műprobléma, mikor van bőven igazi? :))

A versenyképességünk a legszarabb, az E.Ü. romokban, az oktatást tönkretették, a legtöbb EU-segílyt kaptuk, és a legszegényebbek lettünk belőle, ennél rosszabb kormány nincs az EU-ban. A tetejében Mészáros Viktor megszedte magát, a leggazdagabb lett pár év alatt, az egész maffiája uralja a leggazdagabbak listáját, az ángya, veje, apja, felesége, mind összelopták magukat, velejéig romlott az egész família.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 15:12:38

@Nekoashi2005:

„Van két futó. Az egyiket nevezzük euro zónának 10 másodperc alatt futja a 100 métert, a másik futó a magyar gazdaság, 100 másodperc alatt futja a százat.
Büszkék lehetünk!”

Teljesen rossz hasonlat! Abból indul ki, hogy az Eurózóna gyorsabb, mint Magyarország. Éppen fordítva van. Az elmúlt 10 év átlagát tekintve Magyarország volt a gyorsabb, mert gyorsabban nőtt a GDP-je, mint az Eurózónáé. Márpedig ha a GDP gyorsabban nő, az konvergenciát jelent.

Vegyünk két országot

A gazdagabb ország GDP-je 1,5 szerese a magyarnak.
A magyar GDP legyen jelölve „M”-el. Ekkor a gazdagabb ország GDP-je 1,5M.
Viszont a szegényebb ország GDP növekedési üteme magasabb, mint a gazdagabbé. Ez a különbség legyen 3 százalékpont. Azaz a magyar GDP növekedés üteme 5%, a gazdagabb országé pedig 2%.

A képlet, amely alapján kiszámítható, hogy milyen lesz a két ország GDP-jének aránya egy adott idő elteltével, a következő:

M*(1+X) ̂ T, ahol X az éves GDP volumen növekedés, T az eltelt idő (hatványkitevő). T értékét vegyük 15 évnek, a GDP volumen növekedés különbsége a fentiek szerint legyen 3 százalékpont. Ebben az esetben a Magyar GDP 15 év múlva:

M*(1+0,05) ̂15= 2,08 M

Gazdagabb ország GDP-je 15 év múlva:

1,5M*(1+0,02) ̂15=1,5*1,34=2,01M

A két GDP aránya 15 év elteltével: 1,035, vagyis az eredetileg szegényebb ország GDP-je 3,5%-al meghaladja az eredetileg gazdagabb ország GDP-jét!

Ezt hívják konvergenciának. Az utolérés attól függ, hogy mekkora a növekedésbeli különbség, és ez milyen tartós.

Úgyhogy büszke lehetsz a növekedési ütemünkre!

6.Lenin 2020.08.27. 15:13:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Szerencsére, hogy ők irányítják az országot. azóta lett Mo egy élhető, és szép ország.

Már csak az ilyen bűzt árasztó szarrakások, mint te is vagy, rontják egy picit az összképet. Remélem 22-ben végleg elhal a cincogásotok is.

alákérdező 2020.08.27. 15:25:34

@6.Lenin: hogyan lehet elhallgattatni a maradék cincogást?

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.27. 15:28:36

@alákérdező: Vegyél egy jól idomított, egérfogásban is jártas házi macskát...

alákérdező 2020.08.27. 15:31:55

@Libernyák mentes jó napot!: a nagyobb testű patkányokat is megfogja?

6.Lenin 2020.08.27. 15:36:52

@alákérdező:

Elhal magától is, nem kell elhalgattatni, annyit nem érnek. Ezek szar emberek.
Nem is árad belőlük más, csak a szarszag.

Azt kell csinálnia a kormánynak, mit eddig is csinált.
Sajnos szar emberek mindig is voltak, vannak, lesznek is, nem csak nálunk.

2020.08.27. 15:58:08

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Alá tudná ezeket az állításokat tudományos, hiteles adatokkal támasztani, mert az EU és az OECD hivatalos adatai szerint ezek nem igazak?

2020.08.27. 15:59:28

@6.Lenin:
Csak hülyítik, ne hagyja már magát,...., magyarul, hagyja a francba!

2020.08.27. 16:00:57

@atomic power 1986DucaDuca:
Kinézi belőle, hogy megérti :-)?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 16:16:06

@atomic power 1986DucaDuca: "Teljesen rossz hasonlat! Abból indul ki, hogy az Eurózóna gyorsabb, mint Magyarország."

Tévedsz, a hasonlat teljesen jó. A futó gyorsasága felel meg a polgárok jólétének. Gyorsabban futja a 100m-t = jobban élnek a polgárok.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 16:16:32

@Tényelek:

"Kinézi belőle, hogy megérti :-)?"

Olvassák értelmesebb emberek is a blogot!

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 16:21:22

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Tévedsz, a hasonlat teljesen jó. A futó gyorsasága felel meg a polgárok jólétének. Gyorsabban futja a 100m-t = jobban élnek a polgárok."

A DK központban ezért a hülyeségért plusz bónusz jár?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 16:21:58

@atomic power 1986DucaDuca: "A képlet, amely alapján kiszámítható, hogy milyen lesz a két ország GDP-jének aránya egy adott idő elteltével"

Egyáltalán nem. A fejlődés üteme csak azért lehet gyorsabb nálunk, mert nagyon alacsony bázisról indultunk, és pénzesőt önt ránk az EU. Ha valamennyire megközelítjük a fejlettebb országokat, kisebb lesz ez az ütem, és nem csak azért mert kevesebb EU-segílyt fogunk kapni.

A te hülye gondolkodásoddal, ha Jézus idejében betettem volna a bankba egy rézpetákot, ma több aranyam lenne, mint a Föld tömege háromszor.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 16:42:02

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"A fejlődés üteme csak azért lehet gyorsabb nálunk, mert nagyon alacsony bázisról indultunk."

Na végre, hogy elismered munkásságotok "gyümölcsét"! Az alacsony bázist!

De végül is mindegy, hogy miért gyorsabb! A lényeg, hogy gyorsabb!

".......pénzesőt önt ránk az EU."

Aminek 22%-a maradt meg. A többit már jó előre kiloptátok a rendszerből: IMF/EU hitel, az állam és lakosság devizahitele, amit 2010 után meg kellett finanszírozni jelentős pénzügyi erőforrások lekötésével.

"Ha valamennyire megközelítjük a fejlettebb országokat, kisebb lesz ez az ütem, és nem csak azért mert kevesebb EU-segílyt fogunk kapni."

Ha tanultál volna gazdaságtörténelmet, akkor tudnád, hogy ennek az ellenkezője már elég sok országnak sikerült. Mármint az utolérés és lehagyás!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 16:48:10

@atomic power 1986DucaDuca: "elég sok országnak sikerült. Mármint az utolérés és lehagyás! "

Nem soknak, de néhánynak valóban sikerült. Mészaros Viktor gazdádnak meg az ellenkezője, a sereghajtók közé való lecsúszás.

6.Lenin 2020.08.27. 16:51:36

@Tényelek:

Ahogy Önt is a szaros macska. Én nem tartom érdemesnek neki -érdemben-válaszolni, mert ő egy szar ember. Addig, míg valaki nem igazolja, hogy ő is pont olyan, addig válaszolok akár érdemben is, utána nem.

Legfeljebb megírom nekik, hogy valójában minek (nem kinek) is tartom őket.

6.Lenin 2020.08.27. 17:01:49

@atomic power 1986DucaDuca:

De az értelmes emberek rögtön látják, ki hová is tartozik.
Vannak, akik azt szeretik olvasni, amit a macska ír, mert hasonlóan szar emberek.

Nem azért, mert ellenzékiek-köztük valóban vannak értelmesek is, igaz ide nem írnak-hanem ahogyan írnak. Őket nem lehet mewggyőzni semmivel sem, hiszen pontosan ismerik, hogy mit is kell negligálni. kész adatbázisokból idéznek sok évvel ezelőtti cikkeket is, ha kell. Az értelmes emberek ezt is világosan láthatják.

A macskához hasonló szar embereket meg nem érdemes komolyan venni, mert a nem értelmes emberekben az a tévképzet keletkezhet, hogy hátha a macskának van igaza.

Ők pontosan erre játszanak rá, ezért szar emberek.
szerintem.

6.Lenin 2020.08.27. 17:42:20

Pihenésképpen...

"bekamerázzák a Duna-parti cipőket. Közgyűlés Budapesten."

Kik gyalázták meg eddig, köztudottan?
Jobbikosok.
Hol van a Jobbik jelenleg?
A ballib szövetségben.

Nem elég, hogy lehallgatják egymást, most már látni is szeretnék, hogy mit csinálnak a szövetségesek?
Nagy lehet a bizalmi index köztük.

2020.08.27. 18:41:24

@6.Lenin:
A macsek nem szar ember, ő a liberálbolsevik EMBER, sokhoz már élőben is volt szerencsém.
Felsőbbrendüségi komplexusuk van, szerintük mi nem vagyunk emberek, ezért is használnak olyan szókészletet, amilyet itt is tapasztalhatunk.
Úgy tapasztalom, hogy ezt sokan nem tudják, azt gondolják, hogy ezt csak a net névtelensége teszi velük, nem, ők ilyenek.
Részemről tudatos az életben tartása, mert azzal a porondon tartom.
A jelenléte többet árt a blog hitelének, mint az összes ellenoldali érvelésünk.
Persze arra is jó, hogy első kézből értesülünk a liberálbolsevik propagandaanyagairól,...., figyelje meg, ha a központban kiadják a parancsot, akkor ugrik a 444 meg az összes többi nyomi, itt meg az elvtársi hozzászólások mennek abba az irányba!
Akivel ön birkózik, az még a nickjében is jelzi, hogy neki mindegy, a hozzászólásszámot akarja növelni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 18:45:33

A Direkt36 által összegyűjtött és elemzett nemzetközi kereskedelmi adatok szerint azonban az egész Európai Unióban Magyarország kötötte a legrosszabb üzletet. Március óta Magyarország fizeti a legmagasabb kilogrammonkénti egységárat a Kínából érkező lélegeztetőgépekért. A koronavírus csúcsán, idén áprilisban például Olaszországnál több mint tízszer, Németországnál pedig ötvenszer magasabb egységárat kellett fizetnünk.

Azt a kormány is elismerte, hogy a járvány idején nehéz és ezért drága volt lélegeztetőgépeket és más eszközöket beszerezni. A külügyminisztérium egyik államtitkára ezt azzal magyarázta nemrég, hogy aki többet vásárolt, annak többet is kellett fizetni az ilyen eszközökért. A kereskedelmi adatok szerint azonban ez sem igaz: a nálunk jóval többet vásárló európai országok sokkal kedvezőbb árat tudtak kialkudni, mint a magyar kormány.

A külügyminisztérium nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mi az oka az óriási árkülönbségnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.27. 18:47:47

A külügyminisztérium szerint a nagy mennyiség nem hozott alacsonyabb árakat, épp ellenkezőleg: „Ha valaki többet akart venni, akkor többet kellett fizetnie” – írta Sztáray Péter András államtitkár egy parlamenti kérdésre, hozzátéve, hogy „az emberi élet nem múlhat pénzen”. Az Eurostat adatai azonban nem támasztják alá ezt az állítást. Más európai országoknak sikerült nálunk több eszközhöz jutni sokkal olcsóbban:

Idén március és június között az Európai Unió összes tagállama közül Magyarország költött a legtöbbet a Kínából érkező lélegeztetőgépek importjára.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 18:48:09

@6.Lenin:

"A macskához hasonló szar embereket meg nem érdemes komolyan venni, mert a nem értelmes emberekben az a tévképzet keletkezhet, hogy hátha a macskának van igaza."

Őt nem kell komolyan venni, mint alanyt, viszont amiket állít az pusztító lehet. Ezt viszont komolyan kell venni szerintem.

A blogba beleolvashatnak olyan értelmes emberek, akik elfoglaltságuk okán nem tudnak utánanézni a dolgoknak.

A hazugság technikája pedig úgy működik, hogy kihasználja az emberi agy kétlépcsős információ feldolgozási folyamatát. Eszerint amit olvasunk első lépcsőben meg probáljuk érteni, majd elfogadjuk igaznak. Ez egy rendkívül rövid idő alatt végbemenő mozzanat.

Ezután következik a második lépcső, amikor ismeretink alapján ellenőrzi az agyunk az igaznak vélt állítás valódiságát. Ettől az agyi kontrolltól függ, hogy az elsőnek igaznak vélt állítást elhisszük vagy nem.

A probléma ott van, hogy a két fázisból álló folyamatból az első, azaz az elfogadás automatikus, a második viszont -néha komoly- energiabefektetéssel jár.

Itt lép be a hazugságtechnika lényege! Ha kevés időnk áll rendelkezésre vagy kevés a ráfordítható energiánk, akkor nem fogjuk elutasítani a hazug állítást.

Erre még ráfejelnek a "macskafélék"azzal, hogy túlterhelik a naív olvasót ezekkel a hazug vagy kvázi hazug állításokkal. Ekkor már az agy nem tud megfelelően kontrollálni mert totálisan belefárad az özönvízszerű hamis állítások feldolgozásába. Nyilván kioktatták a "macskát" erről a Köztpontban. Robotszerűen, reflexautomataként működik. Őneki ez fáradságot nem okoz. Annál több energiába telik állításainak cáfolata.

Így áll fenn annak veszélye, hogy minél többször olvassák a kevésbé felkészült emberek a hamis állításokat, annál nagyobb az esélye, hogy a fásultság miatt nem vizsgálják annak igaz voltát, hanem inkább elfogadják.

Ezért jó szerintem, ha időnként leleplezzük a hazugságokat.

alöksz róz 2020.08.27. 19:09:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Nyilván kioktatták a "macskát" erről a Köztpontban." - piroska már a 60-as években megkapta a kiképzést... azóta folyamatosan nyomja a mami :-)

egyébként ez a fidesz "rosszabbul élünk, mint 4 éve" című totál elbaszott kampányának az újragondolása. az is besült, meg ez is, annyira nem egyezik az emberek tapasztalatával. (bár mondjuk láthatjuk budapesten, hogy a proli hamar felejt.)

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 19:22:51

@alöksz róz:

"egyébként ez a fidesz "rosszabbul élünk, mint 4 éve" című totál elbaszott kampányának az újragondolása"

Igen, ez most visszaköszön! Akkor sem volt igaz, most sem. A különbség csak annyi, hogy akkor egy masszív eladósódással járt a "rosszabb élet", a mostaninak meg van némi gazdasági alapja.

6.Lenin 2020.08.27. 19:33:18

@Tényelek: @atomic power 1986DucaDuca:

Természetesen mindenki úgy "vitázik" és azzal, akivel ő azt hasznosnak ítéli. Én csak leírtam a saját véleményem.
Nem szeretnék túlságosan belemenni ebbe a témába, de néhány év tapasztalata a következőkre ad okot...

Itt (is) egy jól felépített-az emberi tulajdonságokon nyugvó-szerintem - tudatos propaganda zajlik. A tényeknek ezekhez nem sok közük van, főleg a minden oldalon nyilván nem valós statisztikákkal, táblázatokkal való dobálódzásnak.

Sőt van egy olyan olvasata is a dolgoknak, hogy csak simán ,de tudatos provokálása a másiknak csupán a kattintásszám (ezzel a bevétel növelése) növelése a lényeg, így a "tények" csak nyugodtan figyelmen kívül hagyható háttérzaj csupán.

A szarházi macska stílusa inkább ezt látszik erősíteni.

Abban kevésbé hiszek, hogy az ilyen blogok túlságosan befolyásolnák a választások eredményét. Ahhoz túl primitívnek tartom. Sőt a "vitázok" elkötelezettsége nem hiszem, hogy itt változna meg magas %-os arányban. Inkább itt élik ki magukat néhányan. Hiszen a választók döntő többsége már bent van a sorban. A bizonytalanok táborából lehet valamit esetleg csipegetni.
Itt már bejöhet a macska féle hazugsággal operálni. Ha soxor mondja valaki, egyszer talán igazságnak is tűnhet, de az nem a "tények" tudatos értékelése lesz, hanem az eleve zsigerből szavazók mozoghatnak a két oldal között hol ide, hol oda.

DucaDuca, te is néha értelmes olvasókról írsz, aztán túlterheltő naiv olvasókról, vagy kevésbé felkészültekről.
Én maradok annál a verziónál, hogy a bizonytalanok tudatos megtévesztése, és a kattintásszám növelése a logikusabb.

Ebbe pontosan beleillenek a szaros macska ordenáré hazugságai, alpári stílusa (kattintásszám növelése, hiszen kiváltanak egy automatikusnak mondható reakciót) és egyben az ezekre adott "tényekre hivatkozó válaszok a a"kevésbé felkészült" olvasóban azt a látszatot kelthetik, hogy itt komoly viták zajlanak, és mivel a macska kitartó, és ezeknek az olvasóknak pont megfelelő mértékben alpári is, hihetővé válnak a hazugságai is.
Olyan nagy jelenleg a Fidesz előnye, hogy minden db "kevésbé felkészült választó" aranyat ér a libernyákoknak, ha bedől ezeknek.

Tulajdonképpen most dicsértem a szaros macskát, hogy mindezt "tudatosan, felkészülten" teszi, és nem azért, mert ennyire hülye lenne. De nekem ez az egész nem ér annyit, hogy mélyebben belemenjek. Csak érdeklődve figyelem az itt (is) zajlókat, de...

A továbbiakban is mindenki úgy ír, és azzal "vitázik" akivel csak jónak látja.
Ez talán csak az én , esetleg téves véleményem.

6.Lenin 2020.08.27. 19:46:57

@alöksz róz:

Az igaz, hogy a proli hamar felejt (nem csak ők), de a "jólét" is lehet rossz tanácsadó.
Ez is egy érdekes kérdés, hogy miért is veszik meg a kutya is jó dolgában?

Talán Mao mondta, hogy addig jó, amíg az emberek rosszul élnek, mert van miért küzdeniük (vagy valami hasonlót, de lényege ez lenne)
Mikor kezdtek a birodalmak összeomlani? A hatalmuk csúcsán. Mikor kezd erkölcsileg lezülleni egy társadalom (lásd ma a nyugatot), a jólétben, nincs már miért küzdeni, ráér már faszságokon törni az agyát. Milyen feleség lenne egy bakkecskéből, vagy ha lecserélné a farkát egy repedésre, stb. Érdekes dolgok ezek.

6.Lenin 2020.08.27. 20:00:42

Talán még annyit, hogy

Az ember olyan, ha valamit nem ért, akkor igyexik túlbonyolítani, hogy mások se értsék, és ez aztán megnyugtatja, és akár a végtelenségig bonyolítható ezek után.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 20:15:29

@6.Lenin:

"DucaDuca, te is néha értelmes olvasókról írsz, aztán túlterheltő naiv olvasókról, vagy kevésbé felkészültekről. Én maradok annál a verziónál, hogy a bizonytalanok tudatos megtévesztése, és a kattintásszám növelése a logikusabb."

Nincs ellentmondás közöttünk a kérdésben.
Szerintem ugyanarról a rétegről beszélünk. Értelmes ember is lehet bizonytalan. /Sőt!/
Naív és felkészületlen ember/politikailag/ pláne.
Az ilyen bizonytalanokra utaznak a "macskához" hasonló dékás trollok.

alöksz róz 2020.08.27. 20:31:25

@6.Lenin: igen, a jólétben, viszonylagos egzisztenciális függetlenségben tud már az ember aktívan foglalkozni olyasmikkel is, mint társadalmi igazságtalanságok, demokrácia, döntésekben való aktív részvétel, kultúra, miegymás...

és ha lehet választani, inkább a faszságokon töröm a fejem, mint hogy az alapvető megélhetésért küszködjek napi szinten

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.27. 20:33:26

ne hergeljétek mert lecsap a legfrissebb adatokkal

6.Lenin 2020.08.27. 20:47:36

@atomic power 1986DucaDuca:

A "rétegről" nem is lehet(ne) vitázni, hiszen ez az elmúlt 30 évben nagyjából eldőlt.
A két "kemény" tábor már olyan sokat nem fog változni.
A bizonytalanok tábora az érdekes, főleg a libernyákoknak, mivel a kemény mag náluk kevesebb.

Szerintem az ő "kidolgozott" módszereik jobbnak látszanak. Szerintem ebben nyugaton jobb szakemberek vannak, akik a módszereket kidolgozzák. Ezek alapja az emberek tulajdonságai inkább és nem a "felkészültségük". Az irigység, rosszindulat, a két tábor közti eltérő tulajdonságok (genetikai kérdések ezek inkább)
Te is említetted a 2002-es elhibázott kampányt. A baloldalon ezek a módszerek jobban kidolgozottabbak (volt lehetőség kipróbálni, kommunistáknak, náciknak, libsiknek)
A jobboldal nem tartja talán annyira fontosnak ezeket (sajnos), pedig lennének hatásos módszerek azon az oldalon is, ha többet foglalkoznának a libernyákok emberi tulajdonságaival, és megkeresnék hozzá a megfelelő ellenanyagot.

Egyben szinte biztos vagyok, és a gyakorlat sajnos ezt bizonyítja is, hogy csupán az elvégzett munka, vagy a "tények" meggyőző módszerek lennének egy irigy, lusta, hazug réteg meggyőzésére.
Bizonyos emberi tulajdonságok szinte 100 %-ban meghatározzák az illető politikai hovatartozását is, nyilván nem egyedi eseteket vizsgálva.
Nyilván szükségesek a tényeken (vagy annak gondolt, vagy ahhoz közeli dolgoknak is) nyugvó viták is, megfelelő környezetben, résztvevőkkel, és bizonyos körülmények között, egy ideig. Aztán szoktak jönni a megmagyarázhatatlan következmények.
Lásd 2002, vagy az őszi választások, ahol nem az elvégzett munka, vagy a tények, olyan sokat jelentettek, inkább az emberi tulajdonságokat figyelembe vevő , jól alkalmazott módszerek.
Természetesen hosszútávon eddig egyik sem működik, hiszen minden újszülöttnek .....
végig kell mennie a saját útján, de piciny előrelépés talán mindig kimutatható, talán.

6.Lenin 2020.08.27. 20:55:28

@alöksz róz:

Az elején felsoroltak valamilyen behurcolt afgán lóbetegség enyhe tünetei lennének, valahol?
Várható, hogy nálunk is lecsap a sokat szenvedett kis hazánkra?

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.27. 22:27:33

Büdibbet fingok, mint egy teli pelenka.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.27. 22:58:49

@6.Lenin:

"Egyben szinte biztos vagyok, és a gyakorlat sajnos ezt bizonyítja is, hogy csupán az elvégzett munka, vagy a "tények" meggyőző módszerek lennének egy irigy, lusta, hazug réteg meggyőzésére."

Ezért van szükség a politikai propagandára vagy más néven politikai marketingre. Meggyőződésem, hogy ennek a valósághű tényeken kell alapulnia, mert csak ez vezet hosszútávú eredményre. Persze a propagandával sok mindent el lehet hitetni az emberekkel. Goebbels még a Harmadik Birodalom lecsengő napjaiban is elhitette a németekkel, hogy érdemes harcolniuk. Meg is lett az "eredménye".

Abból a szempontból tanulságos a történet, hogy "káprázatos" propagandával át lehet törni azokat a világnézeti falakat, melyeket bizonyos genetikai meghatározottság emel a különböző embereket elválasztva. Az a tömegtámogatás, amivel a nácik rendelkeztek hatalmuk csúcsán, csak így volt lehetséges.

Ennek ellenkező példája volt a 2002-es magyar parlamenti választás, amikor takaréklángon működött a politikai marketing. Így bukott meg egy jó kormányzás.

Tehát az a véleményem, hogy szükséges a tények feltárása, megfelelő propagandába illesztése, mert különben a politikai ellenfél hazugságkampánya diadalmaskodik. Annál jobban, minél gyakrabban hangoztatja.

alákérdező 2020.08.27. 23:15:59

@atomic power 1986DucaDuca: nem elegendő e inkább lefolytani az ellenfél propagandáját?

alöksz róz 2020.08.28. 00:07:21

@6.Lenin: ezt nem értem, most akkor szerinted ezek nem létező dolgok vagy rossz dolgok? vagy nem létező rossz dolgok

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.28. 07:11:53

Előszörre nem jött ki. De aztán ittam egy kávét...

Abrakadabra777 2020.08.28. 07:51:44

ALTERNATÍV ORBÁN VIKTOR (MINISZTERELNÖKÜNK!) BESZÉDE 2020. OKTÓBER 06-án és a MAGYAR NEMZET TAGJAI ÁLTAL ÍRT; - RENDHAGYÓ:
NYÍLT LEVÉL!!!
ÍGY HANGOZNÉK A MOSTANSÁG MÉG FELCSÚTI VARANGYKÉNT SZÁMONTARTOTT ORSZÁGRABLÓ, azaz ORBÁN VIKTOR BESZÉDE AMENNYIBEN VALÓBAN 1 IGAZ MAGYAR MINISZTERELNÖK LENNE!!!

„…a hazánkba fékevesztett tempóban özönlő cionista zsidók immár nemzetünk elsőszámú élősködőivé és a legaljasabb belső ellenségekké léptek elő úgy, hogy Magyarországon a hivatalosan nyilvántartott 13 nemzeti kisebbség (cigányok – németek – szlovákok – horvátok – románok – ukránok – ruszinok – szerbek – szlovének – lengyelek – görögök – bolgárok – örmények) között nem is szerepelnek!!!
Innentől fogva a mindenkori magyarországi kormányoknak elsődleges célja az kell, hogy legyen, hogy a magyar érzelmű és öntudatú emberek védelmét maximálisan garantálja; - a nemzettudatot aláaknázó, a magyar szentségeket becsmérlő és köpködő, a közös örömre, tehervállalásra, együttélésre és rendre képtelen gyermekgyilkos Júdás fajjal szemben!!!

Magyarország nemzetvédelmi stratégiájának célja, hogy az egyre manipuláltabb, apartheid izraelita, gyarmatosító világban a jövőben is a biztonság és a nyugalom országa maradjon minden magyar szívű polgára számára – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnökünk"Ellie Wiesel által kiötlött 1978-ban megírt ún. zsidó holokauszt áldozatainak" emléknapján közzétett nyilatkozatában, amelyet sajtófőnöke Havasi Bertalan juttatott el az ún. MTI-nek.

"Alaptörvényünk szellemében újfent nyilvánvalóvá tesszük: a magyarországi zsidók közössége csakis akkor számíthat Magyarország Kormányának tiszteletére, barátságára, védelmére, ha bocsánatot kérnek a többségi magyar társadalom állampolgáraitól a 75 éve szűnni nem akaró zsidó agresszivitás, lelki terror és szemtelen térhódítás miatt" – hangoztatta Orbán Viktor, hozzátéve: a huszadik század történelmi viharai és erkölcsi megrendülése után új alapokra helyezett magyar alkotmányos berendezkedés garantálja, hogy "a magyarországi zsidóság soha se használhassa ki újból és túrhassa ki a honvisszaszerző őseink leszármazottainak magyarjait saját hazájukból”!!!

...amennyiben Magyarországon éltek, akkor tudjátok.
Kimondottan vagy kimondatlanul tisztában vagytok vele, hogy Magyarország cionista megszállás alatt áll.
Ehhez elég felütni a magyarországi hivatalok, ...tovább »közintézmények, bankok cégjegyzékeit, "stáblistáit".
Ezek után a tények ismeretében kijelenthető, hogy a magyarországi immár 1.5 millióra duzzasztott zsidóság 15%-os népességarányos posztbetöltési indexe helyett 85%-os a ráta, ami alsó hangon is ötszörös "túlEXponáltság" a magyarok kárára!!!
Ismétlem; - ez a mértékű szemita megszállás és fertőzöttség MA MAGYARORSZÁGON a MAGYAR EMBEREK kárára áll fent, ami valljuk be: TARTHATATLAN!!!
SŐT!
Azonnali MAGYART VÉDŐ TÖRVÉNYEKET KÖVETEL!!!

…mert A zsidó nép egésze saját Messiásává válik. Más fajok feloszlatásával, a határok megszüntetésével, a monarchia megsemmisítésével és a világköztársaság létrehozásával, amelyben a zsidók mindenütt gyakorolják az állampolgárság kiváltságát, elérve a világ uralmát.
Ebben az új világrendben Izrael uralkodói az összes vezetőt irányítás alatt tartják. A világ köztársaságot alkotó különféle népek kormányai nehézség nélkül a zsidók kezébe kerülnek. A zsidó uralkodók ezután megszüntethetik a magántulajdont és mindenhol felhasználhatják az állam forrásait.
Így teljesül a Talmud ígérete, amelyben azt mondják, hogy amikor a Messiási idő eljön, a zsidók a kezükben az egész világ tulajdonát fogják birtokolni.
Ez már majdnem megvalósult. Megmutatva nekünk, hogy a nagy nyomorúság ideje nagyon közel van. A világ többi lakossága pusztán rabszolgáik a zsidóknak (pénztárcájuk hatalma), banki tevékenységük, zűrzavart okoznak.
Steven Anderson az összes még élő ún. zsidó holocaust-túlélõt „fizetett hazugnak” nevezi, akik csak hazudnak, amikor Hitler haláltáborában tapasztaltakról beszélnek. Azt állítja továbbá, hogy a mai Izrael nemzete a Biblia próféciájának teljesülése helyett "az új világrend által elkövetett" sátáni csalás".
Véleménye szerint a cionista zsidók a 2. világháborúban megsemmisítettek 6 millió európai izraelitát. A sátánisták (Jelenések könyve 2:9, 3:9) mindig fejjel lefelé fordítják az igazságot, a szeretet gyűlölet, a háború béke. Hitl