B1 blogcsaládOrbán először szólalt meg a fehérorosz helyzetről

2020. augusztus 19. - nickgrabowszki

Valójában azt mondta, hagyják a fenébe a szankciókat, az EU törődjön bele, hogy Minszkben embereket kínoznak és ölnek a rendőrök, hogy a demokrácia nyomokban sem létezik, a választásokat elcsalják.
lukas.jpg

Eddig csak halogatott. Előbb Szijjártó szólalt meg a nevében, múlt csütörtökön, miszerint fontos a partnerségi viszony Lukasenkával. Másnap, pénteken ugyanő támogatta, hogy legyenek szankciók Európa utolsó előtti diktatúrájával szemben.

Majd, valamikor, egyszercsak, esetleg. Mert éppen a szankciókról nem döntöttek a külügyminiszterek és portyázók, hanem

eltolták azokat a távoli, bizonytalan jövőbe.

Ez Orbánnak is nagyon megfelelt: a virtuális szankciókat messzemenően támogatni tudja. Hiszen ő alig 2 hónapja  megígérte Lukasenkának, hogy az eddigi szankciókat is el fogja töröltetni az Unióval, nemhogy újak bevezetését szavazná meg

Orbán egész eddig nem szólt meg. 10 napot kellett várni, hogy reagáljon elcsalt választás utáni helyzetre.

Illetve egész pontosan most se ő szólat meg, hanem a sajtósa, a Havasi nevű, aki szerint Orbán 2 tanácskozáson is részt vett szerdán. Az elsőn, az ún. V4-ekén azt közölte, hogy támogatja a lengyel álláspontot. Akármi mi is legyen az, mert azt

most se sikerült elárulni, hogy mi a lengyel álláspont.

A második, összuniós videókonferencián 

Orbán Viktor arra szólított fel, hogy a fehérorosz válság után kialakult helyzetben az Európai Unió mielőbb készítsen valódi, átfogó geostratégiai tervet, amelynek az emberi jogi és demokratikus vonatkozásokon kívül katonai és gazdasági szempontokat is tartalmaznia kell.

Lefordítom, amit diplomáciai kódnyelven mondott.

  • Gazdasági szempontok: ne felejtsék el, hogy Putyinnak kell az az ország.
  • Katonai szempontok: vegyék tekintetbe, hogy az oroszok erősebbek.

Magyarul az az átfogó "geostartégiai terv": tegyék zárójelbe az emberi jogi szempontokat, hogy emberek ezreit fogták le, kínozták meg Minszkben, néhányat meg is öltek, meg a demokratikus szempontokat, hogy 70% a diktátor ellen szavazott.

Mindez nem számít. Az számít, mit akar a Putyin cár. Hogy ad-e pénzt, meg hogy küldi-e a tankokat. Az összes többi uniós állam- és kormányfő pontosan értette, mit mondott Orbán, és hogy mit akar valójában.

Ők lefordították maguknak a virágnyelvet: a magyar miniszerelnök valójában azt mondta, hagyják a fenébe a szankciókat, az EU törődjön bele, hogy Minszkben embereket kínoznak és ölnek a rendőrök, hogy a demokrácia nyomokban sem létezik.

Annak a Fidesznek az elnöke és miniszterelnöke fejtegette ezt,a melyik 2006 után egész politikai agendát épített az ún. szemkilövetésre, amivel a belarusz helyzet össze se hasonlítható, mert ott

éles lőszerrel lőnek, halottak vannak, meg elcsalt választás.

De ez már nem érdekli se Orbánt, se a Fideszt - a "geostratégia" számít nekik, nem az emberek élete és szabadsága.

Kevesebb szankció, több kínzás.

Ide jutottunk. Nem mondhatni, hogy nagy meglepetésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8316169698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs1itt 2020.08.20. 17:49:16

@6.Lenin: jaj, a lényeg: kussolni kéne, nem engem minősíteni! szíjjártó fuccál séró elég szégyen, mint külügyminiszter önmagában is... mesélnél a lélegeztető gépekről? a repülőgép számra vásárolt használhatatlan kínai bóvliról? ááá, csak nem ezt a világsikert "élvezi" most az adrián??? szóval, pofa súlyba és pironkodj, hogy aug.20-án ez a hír! baz+ buta, magyar jobbágy!

nincs1itt 2020.08.20. 17:50:36

@6.Lenin: ez a szerencsétlen mitugrász egy büdös vasat nem vitt mo.-ra... sírva röhögnek ha meglátják.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.20. 17:54:41

@nincs1itt: "Több száz milliónyi beruházás érkezik Magyarországra a következő hónapokban Koreából - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során hétfőn az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Szijjártó Péter rámutatott arra, hogy a tavalyi esztendő kivételes volt a Magyarországra érkező beruházások szempontjából, ugyanis évtizedek óta először nem Németországból érkezett a legtöbb beruházás, hanem Dél-Koreából. Azt mondta, hogy ennek oka a legnagyobb dél-koreai elektromos akkumulátor-gyártó vállalatok döntése, miszerint a világ legnagyobb elektromos akkumulátor-gyárait Magyarországra hozzák. "Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját" - jelentette ki a miniszter. Aláhúzta továbbá, hogy több, dél-koreai elektromos autóiparban aktív vállalat is úgy döntött, hogy további beruházásokat hoz Magyarországra, s ez csak az idén több száz millió eurónyi újabb dél-koreai beruházást jelent Magyarországon. "Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz" - szögezte le Szijjártó Péter."
www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/tobb-szaz-millio-euronyi-beruhazas-erkezik-magyarorszagra-a-kovetkezo-honapokban-del-koreabol

6.Lenin 2020.08.20. 17:55:39

@nincs1itt:

Irigy, szarevő, bunkó, proli ezt olvasd el

www.erstebank.hu/hu/ebh-nyito/mindennapi-penzugyek/szamlak/devizaszamla

Ti csak kinyalhatnátok Szijjártó seggét, ha megengedné.

Én nem engedném meg a ballipsi szarevőknek, annál kényesebb a seggem.

6.Lenin 2020.08.20. 17:57:32

@nincs1itt:

Akkor nézz utána, hogy kikkel is tárgyalt az elmúlt években. Hülye szarevő vagy, Szepi.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.20. 18:01:25

@nincs1itt: "A mikrocsipek fejlesztésével foglalkozó ARM Hungary Kft. bővíti budapesti fejlesztési központját, a 3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 60 új fejlesztő mérnököt tudnak felvenni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A japán tulajdonban lévő ARM-csoport globálisan a mobiltelefonokat működtető mikrocsipek piacának 85 százalékát birtokolja. A cég Budapesten fejlesztőközpontot működtet, ahol olyan mikrocsipeket fejlesztenek, amelyeket orvosdiagnosztikai eszközökbe, autókba és mobiltelefonokba építenek be. A vállalat most a központ bővítéséről döntött. Az ehhez hasonló beruházások alapozzák meg a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos erősödését, és ezek segítségével tudja a magyar gazdaság a maga javára fordítani a gazdasági válságot, és válik az új világgazdasági korszak győztesévé - fogalmazott Szijjártó Péter. Közölte, a koronavírus-járvány előtt a magyar gazdaság a dimenzióváltás időszakában volt, "a termelésorientált gazdaságból szépen haladtunk a tudásorientált gazdasági struktúra irányába". A világjárvány pedig rámutatott, hogy az új világgazdasági rendszerben milyen nagy jelentősége van a dimenzióváltásnak, valamint a digitális megoldásoknak, az okoseszközöknek és az internetalapú folyamatoknak - mondta. Szijjártó Péter szerint a járvány egyik fontos tanulsága, hogy a következő években csak azok az országok, gazdaságok lehetnek sikeresek, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek olyan eszközök fejlesztésére, amelyek új körülmények között is lehetővé teszik a gazdaság működését."
www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/az-arm-hungary-kft-boviti-budapesti-fejleszto-kozpontjat

morph on deer 2020.08.20. 18:02:11

@6.Lenin:
Ne hisztizz Aljosa: Szijjártó Péter a mai napon rövid magyarországi látogatásra érkezett, szóval qrvanagy hepiség van, végre mehetsz nyalni!

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.20. 18:02:20

@nincs1itt: "Debrecenben építi föl közép- és kelet-európai gyártóüzemét a svájci központú Sensirion - jelentette be a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Magyar Levente közölte, hogy a műszergyártó Sensirion csúcstechnológiát fog előállítani a hajdúsági megyeszékhelyen.
Üdvözölte a bejelentést azért is, mert Debrecennel mint a leggyorsabban fejlődő magyar várossal "komoly tervei vannak a kormánynak". A beruházás nem a versenyképességi támogatásra épít, hiszen a vállalat már a válság előtt döntött, miután a térség más országaiban is megvizsgálta a lehetőségeket - hangsúlyozta az államtitkár.

A kormány ettől függetlenül bővíti a fejlesztésre készülő cégek támogatását, hamarosan pályázat jelenik meg a 800 ezer eurónál nagyobb összegű befektetések ösztönzésére, és összesen legalább 50 milliárd forint jut a külföldön beruházó magyar vállalkozásoknak is - tette hozzá.

Magyar Levente úgy fogalmazott, hogy a válság hatásait nem kivédeni kell, hanem kihasználni, hiszen ilyenkor érdemes nagyot, másoknál nagyobbat lépni. Ha sikerül a magyar cégeket támogatva jelentős külföldi működőtőkét is Magyarországra vonzani, akkor 2020 kiemelkedő beruházási aránnyal érhet véget, jövőre pedig folytatódhat az erőteljes gazdasági növekedés - mondta.

A Sensirion alelnöke a bejelentés alkalmából köszönetet mondott a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA), valamint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központnak, hogy segítettek megtalálni a legmegfelelőbb beruházási helyszínt. Johannes Bleuel szerint az új telephely hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalat növekedése 20 év után is folytatódjon.

A Sensirion ugyanakkor nem csupán a gyár termelési kapacitására, hanem a Debreceni Egyetemre, és a helyi szakképzésre számít - tette hozzá.

Elmondta, hogy a Sensirion elsősorban környezetvédelmi szenzorokat készít. Ilyen berendezésekkel működik szinte minden készülék, amelyben a levegő minőségét kell mérni, de orvosi műszerekhez is készítenek szenzorokat, így például az elmúlt hónapokban Magyarországra érkezett lélegeztetők is Sensirion-érzékelőkkel működnek.

A Sensirion Kft. ügyvezető igazgatója szerint a beruházás jó helyre került, hiszen Debrecen kiváló helyszín a feltörekvő vállalatok számára. A fejlődésre a leendő munkatársaknak is készen kell állniuk, hiszen a vállalat bevételének csaknem a negyedét kutatási-fejlesztési célokra fordítja - tette hozzá Ábrahám László.

Az 1998-ban alapított Sensirion csaknem 800 alkalmazottat foglalkoztat, éves árbevétele mintegy 200 millió euró. A vállalat Svájcon kívül Kínában és Dél-Koreában is működtet üzemet, Svájcon kívül ugyanakkor a debreceni lesz az egyetlen európai telephelye. A magyarországi leányvállalatot az idén jegyezték be, fő tevékenysége a nyilvántartás szerint mérőműszerek gyártása lesz.

A Sensirion honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint a gyártás 2021 második felében kezdődhet. Kezdetben a debreceni üzem csaknem 50 munkahelyet kínál majd, de 2025-ig ennek a többszörösével számolnak."
www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/gazdasagdiplomaciaert-felelos-allamtitkar/hirek/debrecenben-epiti-fol-uj-uzemet-a-svajci-sensirion

nincs1itt 2020.08.20. 18:24:14

@Libernyák mentes jó napot!: na ennyi eszed van! ezek maguktól mentek, az albán bérek és az adókedvezmények miatt. 110 munkahely! yesssss!!!!

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.20. 18:40:05

@nincs1itt: "na ennyi eszed van!"

Nem szereted, ha megcáfolnak, ugye – te buta, irigy, tegetségtelen PROLI?!

"ezek maguktól mentek"

Persze, prolikám, ahogy azt a Móricka elképzeli... Egész Európában heves küzdelem, kemén harc zajlik a beruházásokért, működőtőkéért – és ebben mi most győzelemre állunk.

"az albán bérek és az adókedvezmények miatt"

Ha valóban az albán bérek vonzanák őket, akkor nem ide, hanem Albániába mennének. De idejönnek, mert Magyarország ezeknek a vállalatoknak vonzóbb befektetési célpont, mint Albánia.

"110 munkahely! yesssss!!!!"

Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli... Sokszor 110 munkahelyből jön össze az egymillió.

6.Lenin 2020.08.20. 18:49:02

@morph on deer:

Mi a baj mophikám? Te is irigy, szarevő lettél?
Én Szijjártónak adnék havi 30-50 milliós fizetést. A szerencsétlen soxor le se száll az egyik repürölőr, és már megy a másikra. Délelőtt még Japánban tárgyal, este valahol egy másik földrészen.

tuti ritkábban látja a családját, mint bármelyik ballipsi szarevő. Ő biztosan megérdemelné, hogy több pénzt kapjon, mint a sok idióta baloldali képviselők, pélgármesterek, akik szart se tesznek az országért, a lopáson kívül.

nincs1ész 2020.08.20. 18:49:06

mi iten dájcsba ingyér kapjuk az arab spermát butta jobágyok

6.Lenin 2020.08.20. 18:54:11

Höröghettek ballipsi szarevők...

"Kezdődik a szezon, karácsonyig pedig nincs megállás! Ma gazdaságpolitikai stratégiai megbeszélés, vasárnap irány Kína, hétfőn tárgyalások Pekingben, kedden már Nyíradonyban beruházás-átadás, szerdán nagyköveti értekezlet, csütörtökön és pénteken EU-s külügyminiszteri tanács Berlinben" - írta a Facebookra Szijjártó Péter külügyminiszter. A poszt helyszíneként a Karmelita Kolostor van megjelölve.

index.hu/belfold/2020/08/20/szijjarto_peter_poszt_facebook_tervezett_programok_adria_yachtozas_utan/

nincs1agy 2020.08.20. 19:08:22

index.hu/kulfold/2020/08/20/nemetorszag_rendorseg_rendori_eroszak_intezkedes_tulkapas_hivatalos_szemely_elleni_eroszak/

"A hamburgi rendőrség közlése szerint az eset előtt a rendőrök hosszasan, legalább fél órán át beszéltek a fiatallal. Igazoltatni akarták, ő azonban nem volt hajlandó átadni iratait, megmondani a nevét, ezután pedig ellenállt a rendőri intézkedésnek. Az már csak a felvétel hosszabb verziójából derült ki, hogy a 15 éves fiatal újra és újra megpróbálta ellökni az őt igazoltatni akaró rendőröket, akik emiatt hívtak erősítést (más kérdés, miért nem tud 4 rendőr szakszerűen ártalmatlanítani egy embert)."

Nem volt nálatok egy kurva sokkoló??

Greccsi Zsot 2020.08.20. 19:15:17

@Libernyák mentes jó napot!: "A japán tulajdonban lévő ARM-csoport globálisan"

Orban mar megint nacikkal uzletel. Csak a fasiszta Orban kepes arra, hogy Adolf Hitler szovetsegeseivel, a Japanokkal lepjen gazdasagi szovetsegre. Mi lesz kovetkezo lepes, uja epitik a naci halaltaborokat ?

nincs1itt 2020.08.20. 19:28:55

@Libernyák mentes jó napot!: az 1 millió is megvan, amit a csúti rámszesz ígért, csak az az 1 millió magyar, külföldön talált munkát... ja! a "befektetés" az marad a befektető tulajdona, kicsi adó csorog be, amit el lehet yachtozni, meg közpénzjellegveszíteni, te meg csak lelkesedj a minimálbáres 4 műszakos 110 munkahelyért. fogyatékos

nincs1itt 2020.08.20. 19:31:36

@6.Lenin: az utolsóra minek megy? ja, valahonnan pénzt is kéne kuncsorogni... szánalmas patyomkin önfényezés.

nincs1itt 2020.08.20. 19:33:14

@Libernyák mentes jó napot!: ja, ja "heves a küzdelem" a 110 minimálbéres 4 műszakos munkahelyért. bérekben már csak albánia van mo. mögött.

nincs1agy 2020.08.20. 19:39:48

Emiatt a köcsög Zorbány miatt megy külföldre dolgozni egy csomó lengyel, cseh, szlovák, meg román. Messzire elér a csúti keze, én mondom..

Greccsi Zsot 2020.08.20. 19:42:52

@Libernyák mentes jó napot!: " kelet-európai gyártóüzemét a svájci központú Sensirion -"

Es ezen sem lepodik meg senki sem, hogy a fasiszta Orban a holokauszt idejen a zsidoktol elrabolt naci vagyonokat rejtegeto Svajciakkal uzletelget.
Persze mi mast is tehetne a teljesen elszigetelodott, kirekesztett maganyos diktator, mint hogy a fasisztanaci rasszista Japanokkal es Svajciakkal uzleteljen, akikkel rajta kivul senki sem hajlando szoba allni.

morph on deer 2020.08.20. 19:52:06

@6.Lenin:
“ Én Szijjártónak adnék havi 30-50 milliós fizetést.”

Erről van szó!
Mi a büdös bánat szükség van arra, hogy valaki a kormány kegyétől gazdagodó vállalkozótól fogadjon el szívességet, lejáratva ezzel saját magán túl a rendszert is?

Ugyanis függetlenül attól, hogy ő mit hoz, vagy mit nem hoz, ez a lépés normális helyeken az illető eltávolításával jár, no questions asked!

Azaz: ha valaki legitim módon hasznot hajt, - nem ez a munkája, amúgy? - akkor azt szerinted úgy kéne jutalmazni, hogy kvázi “elnézzük” neki az illegitim, jelen esetben korrupcióra utaló viselkedést is?

Mert mi a faßért ne lehetne elvárni pártunk és kormányunk bármelyik, azaz összes tagjától, hogy törvénytisztelő, és szabálykövető, neadj isten példamutató módon élnek, viselkednek?

Ez túl sok lenne?
Csak nekünk, itt Magyarországon?
És csak tíz éve? Mert például Tocsikot sikerült darabokra szedni egy teljesen törvényes, de “erkölcstelenül magas” sikerdíj miatt, ha jól emlékszem...
Merthogy ez sehol máshol nem így működik!

A közszolgálat bizony azt jelenti, hogy a te privát dolgaid, vágyaid, a hobbyd, a mániáid, stb., egyáltalán nem kerülhetnek be a képbe akkor, amikor te a dolgodat végzed!

Ha ez nem tetszik, akkor a footsalos tehetséget máshol kell kamatoztatni!

Amúgy mi is van azokkal a nemzeti kereskedelmi központokkal, meg azok 9,5 milliárdos deficitjével?
Mert az is Szijjártó nevéhez fűződik, ha jól tudom.

Ha nem, javíts ki!
Egyébként szerintem tényleg sok mindent csinál, de - ugyancsak szerintem - mindenki jobban járna, ha csak az üzlettel foglalkozna, ha már rábízták, mert a diplomáciához továbbra sincs köze, sajnos.

Egyébként meggyőződésem, hogy az ország érdekeit legalább tucatnyi ember tudná legalább ilyen jól szolgálni, ebben semmi különös nincs.
Ami Szijjártóban egyedi, az a feltétel nélküli orbán-hűség!
Olvastam egyszer egy riportot vele, ahol megkérdezték, el tudna-e képzelni olyan szituációt, amikor nem lojális orbánhoz?

A válasz: NEM!
Ennyit Péterkéről.

Dickon 2020.08.20. 20:03:00

@morph on deer:

"Mert például Tocsikot sikerült darabokra szedni egy teljesen törvényes, de “erkölcstelenül magas” sikerdíj miatt, ha jól emlékszem...
Merthogy ez sehol máshol nem így működik!"

Mára pedig oda jutottunk, hogy Budapest főpolgármestere gyakorlatilag az ATV élő adásban elmondja, hogy úgy próbáltak kiírni szabálytalanul egy közbeszerzést, hogy azon konkrétan meghatározható cégek is elindulhassanak. Karácsony mondatait úgy is lehet értelmezni, hogy Mészárosékat ki akarták szorítani, és helyzetbe akarták hozni a Demszkyék által a Margit híd felújítására megbízott cégeket, az A-Híd Zrt. és a Strabag-ot.

Dickon 2020.08.20. 20:07:46

@morph on deer:

És igen, igazad van, egy működő demokráciában Szíjjártó Péter már lemondott volna a jachtos sztori után, ahogy Tüttő Kata budapesti főpolgármester helyettesnek is le kellett volna mondania, miután kiderült, hogy részt vett az A-híd év végi rendezvényén, buliján.

Ki is mondta? Nem elég tisztességesnek lenni annak is kell látszani!

6.Lenin 2020.08.20. 20:24:29

@morph on deer:

Csapongsz összevissza morphikám. Tudod nálam ezek szart se érnek, pláne a Korózs videók után. Vagy a kedvenc gazembered -Fletó- árnyékában.

A rend ott kezdődne, hogy konkrét esetek, konkrét bizonyítékok, és mindenkire nézve.

Nyugaton pl ezt úgy csinálják, hogy mondjuk Barosso, vagy Obama leteszi a lantot, aztán egy ellenséges banknál kap jól jövedelmező helyet (minden munka nélkül) vagy meghívják sok száz ezer dollárért lófaszt se érő egyetemi előadás sorozatra.

Amikor buknak, kiderül "véletlenül" , hogy korruptak voltak.

Gazemberek ne o9ktassanak senkit erkölcsről. Természetesen én sem fogadom el a korrupciót (egyidős az emberrel, és marad is).

Szijjártó a minisztersége alatt hozott az országnak sok ezer milliárdnyi tőkét, beruházást stb. Kapjon belőle egy tisztes jutalékot.

Feri, Bajnai és sok más trógert meg vagyonelkobzás után (az okozott kár fejében) basszák ki az országból. Húzzanak egy vonalat, és utána mindenkivel ezek szerint bánjanak el.

Hasznot hoz, magas jutalék, kárt okoz picsán rúgni, miután elvették a gatyáját is.
Ez nem lesz soha (sajnos), és nincs is sehol. Másak az elnevezések, módszerek.

Ne verjük át egymást, rossz fényt vet arra, aki ezzel próbálkozik. Ha van olyan, hogy az én gazemberem jó gazember, akkor mindenkinek lehet saját jó gazembere. Így lesz egál.

6.Lenin 2020.08.20. 20:29:12

@Dickon:

" működő demokráciában " ez valamilyen afgán lóbetegség?

Hol van működő demokrácia, mikor mindenhol, mindenkinek mást jelent még a jelző nélküli "demokrácia" is.

Ne szédítsük már egymást faszságokkal.

6.Lenin 2020.08.20. 20:41:30

@nincs1itt:

Ilyen rossz véleményed van az EU-ról? Érted amit írsz, Szepi? Mennyit vagy te UV sugárzásnak kitéve naponta? Szerintem erősen csökkenteni kéne az adagod. Az EU valamilye modern gyarmattartók szövetsége? Ne bassz. Szepi, te hülyébb vagy még a legrosszabb sváb átlagnál is)

( mellesleg utána néztem közben. 2008 januárjától kapom euróban a nyugdíjam egy részét, előtte dollárban fizették be a bankomba (Erste). 2008 ban írtunk szerződés módosítást. Lezárhatjuk már ezt az ügyet. Olvastad a küldött linket?)

morph on deer 2020.08.20. 21:23:53

@6.Lenin:
“ Ne verjük át egymást, rossz fényt vet arra, aki ezzel próbálkozik.”

Mit nem értesz, Aljosa drága?

Nem arról van szó, hogy ki, hanem hogy mit csinál!

Tőlem soha a büdös életben nem hallottál olyat, hogy helyeseltem volna bárki gyanús ügyleteit is, akármelyik oldalon legyen is szó bárkiről!

Rosszabb hírem is van: én Gyurcsány hibájául elsősorban azt rovom fel, hogy nem cseszte ki a francba a próbálkozó emeszpés-eszdéeszes elvtársakat, amikor volt hozzá hatalma!
Azon felül persze, hogy ezt az orbán nevű férget európai emberként kezelte. Ez volt a legnagyobb hibája...

Fogd már fel, én senkitől nem akceptálom a mocsokságot!
Nincs az az isten, meg nincs annyi pénz!
(Ez nem érdem, ez gyártási rendellenesség, de attól még ez van..!)

Szóval nekem hiába jössz a “bezzeg” vonallal, mert nem működik.

Arra viszont jobb lenne, ha tudnád a választ, hogy törvényalkotóként orbán miért nem szabályozza/szabályoztatja az ilyen ügyketeket?

Például úgy, hogy hatályon kívül helyezi a tízparancsolatot, de legalább is a hetediket, és kihirdeti, hogy ők kivételes jogokkal rendelkeznek, amit a magyarok istene, névszerint orbán viktor számukra biztosít!

Aggodalomra semmi ok, hiszen a gerinc- és jellemmentes fideszesek mindezt úgyis támogatni fogják mindhalálig, a többi meg amúgy sem számít!

De így legalább lenne egy keret, egy szabályrendszer, amin belül a kormánytagok megvesztegetése jogilag teljesen a helyén van, senkinek nem lehet ellene kifogása, pl nekem se!

Vagy inkább az történik, hogy a népnek tudomásul kell vennie, hogy igaz, hogy vannak törvények, de pl Szijjártó, meg orbán ezek fölött áll, bármi történjen is?

Mondjuk kezdetnek ez sem rossz...

morph on deer 2020.08.20. 21:33:50

@6.Lenin:
“ mikor mindenhol, mindenkinek mást jelent...”

Igen, de akik tudnak olvasni, azoknak könnyebb a dolguk, mivel csak el kell olvasni a definíciót, máris egyértelmű!

Persze ott, ahol a hangadó mérvadó teljesen illiterate, ott ez nehezebb, belátom.
De azért csak akad néhány, akár fideszes is, - uram bocsá’ - aki csak ismeri a szó eredeti , igazi jelentését is, nem?

Vagy most már csak az számít, amit a viktor mond?
A francba az összes hülye szótárral, mi, mert az úgyse más, mint libsi furmány az orbánhitűek megtévesztésére...

Mi van?
Demokrácia?
Itt???

“Na ne, na ne, na ne hülyéskedj!
Velem”

morph on deer 2020.08.20. 21:37:29

@6.Lenin:
“ Mennyit vagy te UV sugárzásnak kitéve naponta?”
:))
Egy fasz vagy, mondtam már?
:D

6.Lenin 2020.08.20. 22:28:52

@morph on deer:

Van egy sanda gyanúm veled kapcsolatban. szerintem te azon még soha nem gondolkodtál el (igaz mások se nagyon), hogy mit is tennél Orbán helyében. Gyurcsány helyében nem egy nagy szellemi kihívás lenne ezt tenni.

Nyertél egy lerongyolt országban, ilyen emberi készlettel, gazdaságilag függő helyzetben, sőt politikailag is eléggé kiszolgáltatva. Van egy víziód, hogy mit is szeretnél tenni. Rengeteg ellenérdekelttel szemben.

Mellesleg, ha ezt tennéd valaha is (beleképzelni magad a másik helyzetébe) akkor talán mondhatnád, hogy képes vagy kívülről-függetlenként- nézni a folyamatokat, és helyükön kezelni őket. Te erre nem vagy képes, ezt már soxorosan bizonyítottad.

Ha képes lennél, nem kéne elmagyarázni, Nem is fogom, mert így nincs értelme.
Te csak egy szempontból-ami elég torz-ítélkezel. Ez lehet szándékos torzítása a dolgoknak, vagy......de ezt hagyjuk most.

Elég régen figyelem én ezeket a kérdéseket, és sajnos egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy nincs erre megoldás más, mint , hogy minden generációnak végig kell mennie a saját útján, vagyis a saját bőrén kell megtapasztalnia a tévedéseit.
Ez az életben maradás záloga is egyben. Valamiennyit mindenki változtat (vagy nem, és bukik). Ez a fejlődés . Másként már régen elfelejthette volna a természet az ember kártékony voltát. Ki tudja hányadik ciklust éljük meg a sok milliárd év alatt. Valahol mindig elakad a dolog. Szerintem most is ez lesz, idő kérdése. Majd az őszi amerikai választás eredménye után tisztázódni fog ez is. Vagy vége lesz a ballib őrületnek, vagy elsöpör mindent (egy időre), és ha lesznek túlélői, majd megint elkezdődik a kőbaltával, és néhány ezer év alatt ismét eljutunk ide, ahol most tartunk. (természetesen év tizedekről van szó átmeneti időnek).

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.20. 22:31:11

BAYER ZSOLT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A momentumos önvallomás:

„Az ellenzéki pártok jó része utál minket, mint egy darab szart, mert nap, mint nap az arcukba dörgöljük, hogy jobbak vagyunk náluk”

Megnyugtatásul közöljük: mi is úgy utálunk titeket, mint egy darab szart."
mindenszo.hu/bayer-zsolt-arrol-hogy-ugy-utalja-a-momentumot-mint-a-darab-szrt/

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.20. 22:32:31

SZERENCSÉRE NEM TÚL SIKERES A NOMENTUM ALTERNATÍV KONZULTÁCIÓJA !!!!!!!!

ÉS EZ JÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MÉG A SAJÁT SZAVAZÓTÁBORÁT SEM SIKERÜLT MEGMOZGATNIA A PÁRTNAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Tizenötezren töltötték ki a Momentum „Valódi nemzeti konzultáció” elnevezésű kérdőívét – erősítette meg a Mandiner információit a párt sajtóosztálya. A párt júniusban indította el saját konzultációját a kormány által kilencedik alkalommal indított nemzeti konzultáció alternatívájaként. A Momentum ezzel párhuzamosan csatlakozott Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők akciójához, amely a kormány konzultációs íveinek begyűjtését célozta meg.

A Momentum közlése szerint aktivistáik az ország száz településén felállított standoknál várják azokat, akik szeretnének részt venni a párt által indított alternatív konzultációban vagy szeretnék leadni nekik a nemzeti konzultációs kérdőívüket. Ebből eddig nyolcvanezret sikerült összegyűjteniük, de mivel a kormány augusztus végéig meghosszabbította a nemzeti konzultáció határidejét, ők is egészen eddig az időpontig gyűjtik majd az íveket – válaszolta kérdésünkre a párt sajtóosztálya.

Hogy a Momentum tizenötezer kitöltött saját konzultációja jó eredmény-e, nézőpont kérdése, de talán segít érzékeltetni a jelentőségét, ha megnézzük, mennyi listás szavazatot kaptak a 2018-as országgyűlési- és a tavaly rendezett európai parlamenti választáson.

A Momentum 2018-ban 175 225, míg a párt szempontjából korábbi eredményeikhez és a többi ellenzéki erő eredményéhez viszonyítva is jó eredménnyel zárult EP-választáson 344 512 listás szavazatot szerzett, ezzel az ellenzék második legerősebb pártjává vált.

Ennek fényében a tizenötezres eredmény azt jelenti, hogy

a Momentum konzultációját a saját szavazótáboruk alig 5 százaléka töltötte ki.
De még a nemzeti konzultációkból sem sikerült összegyűjteniük saját táboruk egynegyedének megfelelő mennyiséget.

Megkeresésünkre a Momentum ennek ellenére úgy válaszolt, elégedettek azzal, hogy a tizenötezren kitöltötték az alternatív konzultációjukat, és úgy fogalmaztak, „az a legfontosabb, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy a kormány »nemzeti konzultációja« valójában egy egyszerű propagandaeszköz”.

Összehasonlításképpen, ahogy Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Magyar Hírlapnak elmondta, a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációt már több mint 1,5 millióan töltötték ki."
mindenszo.hu/szerencsere-nem-tul-sikeres-a-nomentum-alternativ-konzultacioja-es-ez-jo/

HÁT IGEN , EZ NAGY SZOPÓKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.20. 22:38:07

A MOMENTUM MÁR AZ ÓVODÁKBAN BEVEZETNÉ AZ LMBTQ-PROPAGANDÁT !!!!!!!!!!!!!

GYURCSÁNYNÉ GENDERPROGRAMJÁT FOLYTATNÁK FEKETE-GYŐRÉK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A radikális baloldali Momentum Mozgalom blogján megjelent az egyik LMBTQ-aktivistájuknak egy bejegyzése, amelyben amellett érvel, hogy a magyar óvodákban vezessék be a külföldről támogatott genderideológia alapú LMBTQ-mesék tanítását, az iskolákban pedig legyen érzékenyítés. Mindez kísértetiesen hasonlít Gyurcsányné 2009-es LMBTQ-propagandájára, amely kötelezővé tette volna a genderszemléletű oktatást már óvodás kortól.
A momentumos LMTBQ-aktivista bejegyzésének a címe is provokatív, nevezetesen: „Már óvodában is megmenthettem volna én a királylányt".

Ezt követően a radikális baloldali aktivista a következő kérdést teszi fel:
Nem volt neked furcsa gyerekként, hogy a mesékben mindig a királyfi menti meg a királylányt és nincsenek királyfik, akik királyfikat mentenek meg. Vagy királylányok, akik másik királylányokat?

FORRÁS: FACEBOOK/MOMENTUM MOZGALOM
Majd a hagyományos nemi szerepek ellen próbál lázítani, szentimentális stílusban, személyes, magánéleti jellegű példákkal alátámasztva érvrendszerét.

A Momentum tehát
már az óvodákban lerombolná az éppen csak kialakulóban lévő hagyományos nemi szerepeket,
hogy azokat a külföldről finanszírozott LMBTQ-mozgalom által hirdetett genderideológiával helyettesítse."
www.origo.hu/itthon/20200820-genderszemleletu-ovodai-oktatast-vezetne-be-a-momentum.html

UNDORÍTÓ, HOGY MÁR A ÓVODÁSOKAT IS MEGRONTANÁK A GENDERPROPAGANDÁVAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morph on deer 2020.08.20. 23:07:26

@6.Lenin:
“ mit is tennél Orbán helyében. Gyurcsány ”

Azon túl, hogy garantáltan nem cseszne el ezermilliárdokat a hülye hobbijára? (Igen, a fociról beszélek!)

Meg hogy nem feccölne százmilliárdokat a román GDP növelésére, a határon túli szavazói támogatása címén, meg a hazai egyházi élősködők kistafírozására?

Abban mondjuk teljesen biztos vagyok, hogy nem a tehetősebbek terhein könnyítene, (lásd az általános rezsicsökkentésnek nevezett blöff) hanem rászorultsági alapon támogatná azt, akinek szüksége van rá!

Ami még biztos az az, hogy aki nem viseli döntése következményeit, annak nem adna szavazati jogot, - szerintem helyesen!

Az hétszentség, hogy nem akarna beleavatkozni a hétköznapi életünkbe, nem akarná megszabni, hogy mit tanítsanak az oktatási intézmények, nem ültetne a hazai kulturális élet élére határon túl szocializálódott, amúgy középszar “tehetségeket”, azaz úgy általában békén hagyná az embereket a bornírt hülyeségeivel.

Abban ugyancsak biztos vagyok, hogy nem kötözködne ha kell, ha nem, mindenkivel nemzetközi szinten sem, és nem feküdne le a kínai kommunista pártnak sem, ahogy orbán teszi!

Magyarul: egy jóval nyugisabb és normálisabb országban élhetnénk, ahol nem kovácsolnak kardod, még az 1862-es modell alapján sem, mert ő nem “harcolni” akar, hanem normális életet!

Szerintem.
Mondom ezt úgy, hogy csak kívülről és egészen messziről nézem, hogy mire mit reagál.

Mindenesetre azt melegen ajánlom a figyelmedbe, hogy garantált, hogy orbán után nem/sem Gyurcsány következik, hanem ha egy cseppet is normálisak, akkor egy civil miniszterelnök, és egy úgynevezett szakértői, technokrata kormány egy nagykoalíciós politikai háttérrel, - mivel ez az egyetlen épkézláb kiút ebből a nepotista és megosztó rendszerből.

morph on deer 2020.08.20. 23:20:54

@Hоva fogják elásni KariGerit?!:
“ már az óvodákban lerombolná az éppen csak kialakulóban lévő hagyományos nemi szerepeket”

Az neked nem rémlik, hogy a nemi szerepeknek NEM a hagyományokon kéne alapulnia, hanem az aktuális valóságon?

Eleve mi az, hogy “nemi szerep”?
Vagy van valamilyen nemed, amivel azonosulni tudsz, és annak megfelelően reagálsz a külvilágra, vagy meg nincs, és akkor meg nem!

Az meg egy kőbunkó hülyeség, hogy ha neked pöcsöd nőtt, akkor márpedig te vagy a teremtés koronája, és neked KELL otthon a hangadónak lenned, te hozod a döntéseket, és te keresed a legtöbbet, mert ez a “szerep” a pöccsel jár, bármi történjen is!

Szerintem mindenekelőtt az EMBER szerepét kéne megtanulni már csecsszopó kortól, ha fiú vagy, ha lány, az összes többi már csak járulékos ismeret.

De tudom, hogy az sokkal nehezebb, mint egy sematikus szerep, mert az egész embert kíván...

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.08.20. 23:23:46

@Dickon:
"Tüttő Kata budapesti főpolgármester helyettesnek is le kellett volna mondania, miután kiderült, hogy részt vett az A-híd év végi rendezvényén, buliján."

Jajmár! Almát a körtével... Kata semmi kivetnivalót nem csinált, egyszerűen roszkor rosszhejen volt amikor a habony revolvermédiája kartácstüzet nyitott az ellenzékre!!!
Ezzel szemben Zorbánnak már csak ez az egy, a Luksegjankoval közös kép miatt is le kellene mondania, vagy legalább is előrehozott választásokat kiírni!!!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.20. 23:28:13

@morph on deer: "ha egy cseppet is normálisak, akkor egy civil miniszterelnök, és egy úgynevezett szakértői, technokrata kormány egy nagykoalíciós politikai háttérrel"

Civil miniszterelnök?

Ja, persze, hiszen a civilség ma olyan... trendi. Meg így lehet biztosítani, hogy garantáltan Soros emberét lehessen odaültetni.

Szakértői, technokrata kormány?

Ja, akiket senki sem választott meg, így nem is tartoznak semmivel a választóiknak, csak az IMF-nek, ahonnan az utasításokat kapják, meg néhány szívességgel azoknak a cégeknek, akiknek az igazgatóságába akarnak beülni a leköszönésük után (lásd pl. Oszkó Peti Wizz-es igazgatósági tagságát).

"nagykoalíciós politikai háttérrel"

Na, ez az igazi jolly joker, nagykoalíció, ami lefed mindent a szélsőbalos genderlobbistáktól a judapestezős, skinhead-múltú jobbikosokig; ahol mindenki megtalálhatja azt, amiben örömét leli.

Sok sikert ezekhez!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.20. 23:44:41

VI Lenin ízű, rétegelt fing eladó!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.20. 23:46:55

Ugyanitt dk jellegű porított fos!

grécci mikropenist mindenkibe 2020.08.21. 00:05:15

@MAXVAL bircaman közfingó: jól mondod nyelvtárs
kúrni és kúrva lenni, ez a szép liberó férfisors

6.Lenin 2020.08.21. 09:28:37

@morph on deer:

Morphikám, az utolsó bkezdésed mutatja, hogy neked fingod sincs a valóságról.
Civil, szakértői kormány, meg jólétet a rabszolgáknak, markukat tartó hülyéknek.
abba kéne hagynod neked ezekkel a politikai kérdésekkel való bíbelődést, rámész teljesen, agyilag már nem, de az egészséged, ha így folytatod, de ez legyen a te gondod.

2020.08.21. 10:46:51

@morph on deer:
Nincs olyan, hogy aktuális valóságon alapuló nemi szerep mert a természet vagy Isten mondja meg, hogy ki milyen nemű.
A normális és a deviáns emberek is ehhez igazodnak.
Aki defektes és azt állitja, hogy a természet rosszul rakta össze a testét , az is a természet által kijelölt nemi szerep valamelyike felé törekszik.
A nem váltást az idióta kormányok engedik, de a természet nem, mindenki csak az maradhat, aminek született, legfeljebb külsőleg hasonlíthat másra, de ettől még a férfi nem szülhet, a nönek nem lesz spermája, a senki földjére kerülnek, nem véletlen, 90 %-a később megbánja a műtétileg hasonlóvá tételt.
A műtét nélküli átváltozás se hoz nagyobb boldogságot a férfiak megdöglenek a szarban dagonyázás miatt, a nök meg rájönnek , hogy nök maradtak , legkésöbb a klimaxnál,,, ha addig nem tünt volna fel nekik, hogy valamiért tampont kell használni.,..,,.., és hát izlés szerint, a természet vagy Isten az ilyen viselkedést nem tolerálja, nem engedi a szaporodásukat.
Ezek felvett szerepek éppen ezért a deviánsok száma növelhető, hha a gyerekeknek azt hazudják, hogy ők döntik el, hogy nők vagy férfiak lesznek,....., ezt a betegagyúak is tudják, azért akarnak bejutni a óvodákba, iskolákba, hogy utánpótlást biztosítsanak az elferdült szexuális vágyaiknak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 13:54:29

@Galerida: "Keményebb dolgok történtek nálunk 2006-ban, mint ami most Minszkben"

Mesélj, hányan haltak meg? (Minszkben eddig 3 embert lőttek agyon a rendőrök.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 13:57:36

@Tényelek: "a természet vagy Isten mondja meg, hogy ki milyen nemű."

Hát az istened elég határozatlan, mindenféle hülyeséget csinál, nőt férfi testbe, férfit nő testbe, hogy csak párat mondjak. Aztán a sebészeknek kell helyretenni. De Mészáros Viktor gazdád nem engedi, hogy az irataiban is helyesbítse a fasz istened tévedését.

Nem vagytok ti keresztények, mert támogatjátok a lopást, gyilkosságot, szemforgató faszok vagytok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 13:58:48

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Meg így lehet biztosítani, hogy garantáltan Soros emberét lehessen odaültetni."

Mit kényeskedsz, Mészáros Viktor gazdád is sorosbérenc. :))

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.21. 14:01:52

@grécci mikropenist mindenkibe: miért akarod annyira, hogy buzi legyek, cicus?

Az én seggem szigorúan output.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 14:02:10

@Dickon: "az ATV élő adásban elmondja, hogy úgy próbáltak kiírni szabálytalanul egy közbeszerzést, hogy azon konkrétan meghatározható cégek is elindulhassanak."

Az a baj, hogy így írta ki, vagy az, hogy elmondta?

Az a baj, hogy Mészáros Viktor mindig így írja ki, vagy az, hogy nem vallja be?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 14:05:50

@Libernyák mentes jó napot!: "Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli... Sokszor 110 munkahelyből jön össze az egymillió."

Na de fasság százmilliót adni egy multinak , hogy csináljon 1 munkahelyet, míg egy magyar vállalkozó pár millióból meoldja. Sokkal hamarabb összejönne az egymillió új munkahely, amit Mészáros Viktor hazudott.

6.Lenin 2020.08.21. 14:23:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Na de fasság százmilliót adni egy multinak , hogy csináljon 1 munkahelyet, míg egy magyar vállalkozó pár millióból meoldja. Sokkal hamarabb összejönne az egymillió új munkahely, amit Mészáros Viktor hazudott. "

Gondolod, hogy ennyi év "kemény" munka után még nem tudná valaki az itt olvasók közül, hogy totál hülye vagy ezekhez a kérdésekhez?
Vagy minden újszülöttnek minden vicc új? Ezért töröd magad?

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.21. 14:26:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem arról van szó, hogy a magyar kkv-kat nem támogatják, csak a multikat hanem arról, hogy egy nagy cég és a kis cégek eltérő megközelítést igényelnek.

A magyar kkv-k számára is nyitva állnak pályázatok a fejlesztésekre, munkahelyteremtésre, de ezekkel értelemszerűen nem a Külügyminisztérium foglalkozik (hanem pl. az ITM).

Amellett azonban nem éri meg szó nélkül elmenni, hogy az állami támogatásokkal kapcsolatban nemcsak a létrehozott (közvetlen) munkahelyek száma, hanem azok minősége; a másodlagos, illetve indukált hatások (többek között a beszállítói láncokban létrejövő munkahelyek), a versenyképességhez, az exporthoz való hozzájárulás is fontos szempont.

6.Lenin 2020.08.21. 14:36:31

@Libernyák mentes jó napot!:

Tényleg azt hiszed, hogy ők, vagy a vezéreik ezeket nem tudják? Megnyugtatlak, hogy nagyon is tudják ( a bunkó hiveiket kivéve).

Tudnak mindent, és pont ez a baj. NEM ŐK KÖLTHETIK EL AZT A PÉNZT. Ők szartak mindig is az emberekre, az országra. Meg kell nézni a történetüket, miket csináltak csak az elmúlt 100 évben, vagy csak az elmúlt 30-ban.
Mindig lenulláztak mindent, kivéve a saját vagyonukat. Most is ezt szeretnék. Szarnak még a saját hiveikre is.
Tényleg elhiszed, hogy Korózs nem tudta miért csinálta a videót? Nagyon is tudta, de hülyének nézte a sajátjait is, hiszen azt is tudja, hogy bármit bevesznek.
Ezek gazemberek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 14:41:01

@Libernyák mentes jó napot!: "Nem arról van szó, hogy a magyar kkv-kat nem támogatják"

De.

Mennyit kapnak munkahelyenként, és milyen feltételekkel?

6.Lenin 2020.08.21. 14:47:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

És gyártanának strandpapucsot alaszkai piacra. B+, te tényleg nem értesz az egészből semmit?
Majd annak is eljön az ideje, és azoknak, akik olyat is tudnak előállítani, ami eladható.
"Hála" az elvtársaidnak, meg a hozzád hasonló hülyéknek, hogy időnként -utánnatok- mindig újra kell kezdeni az országot építeni.

nu pagagyí 2020.08.21. 15:11:25

Gratulálok a 10 éve fungáló rezsimnek! Úgy tűnik, az év végére sikerül elérni a 2009-es állapotot, a 80%-os GDP arányos államadósság, és a 8%-os GDP csökkenés. Akkor ugyebár a Fidesz szerint, a nemzetközi válsághelyzettől függetlenül, Gyucsány volt a hibás, most méltányossági alapon nyilván Orbán. Hát, elég szar mind a kettő, utóbbi talán annyival szarabb, hogy nem tanult semmit az előző hibáiból, a gazdaság még kiszolgáltatottabb lett a külső tényezőknek, az idevetődő multiknak, a hazai cégek pedig versenyképtelenebbek lettek a verseny kiiktatása miatt. Ha az EU gaz "libernyák" országai nem öntenék ide a pénz, már itt is elfogyott volna a krumpli, mint Belorussziában.

nu pagagyí 2020.08.21. 15:23:40

@6.Lenin: Jól halad az "országépítés", most már azokat a szállodákat is közpénzből kell fenntartani, amit korábban a tulajdonosok finanszíroztak, de így van ez minden olyan ágazattal, ahol beült a készbe Stróman-Tiborcz Lőrinc és köre. Baszóhajón kívül sajnos semmiféle innovációt nem sikerült felmutatni 10 év alatt a NER, na de majd az űrkutatás! Annak idején Farkas Berci repüléséből sem profitált túl sokat az ország, ezért van egy sanda gyanúm, hogy azon is csak bukni fogunk, amikor orosz rakétával kilőjük majd a kínai mobiltelefont. Egyedül a Szoptatási Nemzeti Bizottság menthet meg minket. Szopni fogunk.

6.Lenin 2020.08.21. 15:32:10

@nu pagagyí:

Körbevezetlek az országban, és megmutatom mi épült a Fidesz kormányok alatt, és mik pukkantak le a ballib kományzás következményeként.

A te hülye agyadbam mik cikáznak, nem nagyon érdekel, mert rögtön lebuknál az első kilóméterek után.

Tele a vendégházak, mindenhol torlódás van az utakon, mert a sok éhező pont most akar kirándulni a terepjárójával.
Kinek akarod a hülyeségeidet beadni?

nincs1agy 2020.08.21. 15:38:00

@morph on deer: Milyen ezermilliárdokat te szerencsétlen? A közelében sincs az összeg. Arról meg tudsz, hogy Gyurcsányod foci EB-t akart rendezni, és utolsó körbe el is jutott a magyar pályázat? Csak az ukrán oligarchák kenőpénze mentett meg ettől téged..:)

"Abban mondjuk teljesen biztos vagyok, hogy nem a tehetősebbek terhein könnyítene, (lásd az általános rezsicsökkentésnek nevezett blöff) hanem rászorultsági alapon támogatná azt, akinek szüksége van rá!"

A szociszadesz kormány nyolc éve alatt 200%-kal nőtt a földgáz fogyasztói ára, 150%-kal a villanyé. Ugyanennyivel a tk. bérletek ára. Akkoriban tök alap volt, hogy január 1-én -a másnapos lakosságnak- bejelentették az az évi rezsi és tk. áremeléseket..

"Abban ugyancsak biztos vagyok, hogy nem kötözködne ha kell, ha nem, mindenkivel nemzetközi szinten sem"

Igen, engedelmesen végrehajtaná a berlini és brüsszeli direktívákat. Csak tudod ezt nem külpolitikának hívják..

"nem kovácsolnak kardod"

Magyarország ma teljesíti a Nato szövetségi rendszerben vállalt kötelezettségeit, és a GDP megfelelő hányadát költi haderőfejlesztésre, ellenben Gyurcsányékkal, akik szétzüllesztették a hadsereget..

2020.08.21. 15:40:02

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az, aki úgy gondolja, hogy rossz testbe született a nemét illetően az mentálisan selejt, amin a sebészek nem tudnak segíteni, sőt testileg is selejtté teszik egész életére, mert utána egy volt fickó csak kinézetre fog hasonlitani egy nőre, ....., a kinézetével viszont megtéveszthet férfiakat, akik feleséget keresnek, na ezek védelme érdekében nem szabad engedni, hogy ne legyen nyoma annak, hogy ö eredetileg mi volt,...., ne évek múlva a sok pénzért megcsinált meddőségi vizsgálatoknak.
Egyébként ez a szabály a nyomikat is védi, mert az orvosoknak vészhelyzetben tudniuk kell,hogy egy adott fájdalom pl. nem lehet petefészek gyulladás ,...., de pl. klimax sem fog jelentkezni, amire legyintenének, közben meghal szívrohamban

Úgy egyébként szerintem, aki eleve testi vagy szellemi nyomorékként születik, az valóban úgy érzi, hogy rossz testbe született, de azoknak van annyi eszük, hogy nem rontanak a saját helyzetükön, mint nyomiék.
,,,. és hát ugyaez a nyomi társaság adja az állatorvosok átalakítási bevételét, mert szerintük a kutya testét rosszul rakták össze ezért le kell vágni a farkát, ki kell csípni a füléből,..., stb.

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.08.21. 15:41:59

Gátrepesztő szép jó napot, lubernyákok!

2020.08.21. 15:53:28

@nu pagagyí:
A fehéroroszoknál valóban éhinség volt Csernobil után, mert a termöterület harmada használhatatlanná vált 20000 évre, miközben az emberek hulottak, mint a legyek és olyan betegségek jöttek elő, amiről előtte sohasem hallottak.
Lukasenko megoldotta, pedig a romok eltakarításában csak az oroszok segitettek nekik, a most a demokráciáért aggódó nyugat egy centet sem adott, de orvosokat, gyógyszert és szakembereket sem küldött, mint az ukránoknak,....., az is igaz, hogy nekik nem is volt atomfegyverük, mint az ukránoknak,,. , nem tudtak alkualapot felajánlani.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.21. 17:26:40

@Tényelek: "mentálisan selejt"

Az te vagy, fideSSfasszopókám. :))

Még normálisan beszélni se tudsz, román dezinformátor. Egy szánalom vagy, Mészáros Viktor gazdáddal együtt.

nincs1agy 2020.08.21. 17:34:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

10 év alatt, vagyis évi 145 milliárd. És ez közel se mind futball..

nincs1agy 2020.08.21. 17:38:19

@nu pagagyí: Balliberált katasztrófakormányod nyolc éve alatt 30 százalékponttal nőtt a GDP arányos államadósság. Úgy, hogy kb. ezer milliárd forintos privatizációs bevételük volt, valamint úgy, hogy Ratkó generáció nyugdíjas éveit nem az ő időszakuk , hanem az Orbán-kormány idején érte el..

2020.08.21. 18:03:01

@nincs1agy: Azért arról sem kell elfeledkezni, hogy kitalálták az államadósságon kívüli államadósságot, amit érdekes módon Brüsszel jóvá hagyott, nem úgy, mint az Exim Bankot, ami ugyanarra a logikára épült!
Minden, amit abból az idöből meg lehet muatatni PPP beruházás, ami a valós államadósságot 116%-ra nyomta fel, még vagy 10-15 évig fizethetjük.

grécci mikropenist mindenkibe 2020.08.21. 18:52:33

iritykettek fidess trolok mer nemolyan nyilvános a mikropénisetek mint az enyim

nincs1agy 2020.08.21. 20:20:57

@Tényelek: Posztkomcsi kreativitás..:)

bumburnyák20 2020.08.22. 01:27:52

@grécci mikropenist mindenkibe: faszopok vatytok dákos selelytek a mi gergőnkre iritykettek mer nektekk nincs ilyen szép
azé randizhatunk

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.08.22. 09:40:48

Úgy megbaszom, hogy nyerítsen!

taga19+1 2020.08.22. 16:57:44

ma má vótam arabal azé még meg baszhatna asz a szép kamposoru ember

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.22. 17:48:07

A Fidesz elérte, amit akart, megszűnt az Index
2020. július 25. - nickgrabowszki

nálam még működik a szennylap

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.08.22. 23:28:22

Van egy ilyen nagyobb méretű dorong szerű faszom.

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2020.08.23. 01:00:19

@MAXVAL bircaman közbaszó: Ha arab volnal, akkor a libsik, folleg az ide irogato libsik nagyon orulnenek neked.

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.08.23. 07:28:42

@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: nem baj, ha arab, csak legyen nő, ne legyen szakállas vagy dagadt. És ne legyen bomba a pinájában!

bumburnyák20 2020.08.23. 07:57:27

engemet ma megsexualizált ety arabb csődör bomba volt a fasza de élvesztem

6.Lenin 2020.08.23. 15:48:11

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Megelőztél.

Megint hazudnak, én azt hallottam, hogy volt olyan fekete csecsemő aki egy héten háromszor halt meg. Hogy valaki ennél gyakrabban, azt még nem írták, eddig, de ez sincs kizárva. A feketék valamiért tényleg gyakrabban halnak, évente akár 3-4 -szer is, de eddig a csecsemők nem követték ezt a trendet.

MAXVAL bircaman közbaszó 2020.08.23. 15:55:45

Ó hogy baszna meg a rétinéger!

2020.08.23. 16:38:13

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Szivesen megnézném a kutatás módszertanát :-)!
Honnan tudják , hogy melyik gyerek, orvos fekete,..., mert a nevéből nem lehet?
Az nem lehet, hogy a fehér orvosok átlag tudása magasabb ezért ők foglalkoznak a sulyosabb esetekkel?
De az is lehet, hogy a fehér orvosok kevésbé ismerik fel a fekete gyerekek külső jelzéseit, én sem látom, amikor a néger haverom elpirul?
A legnagypobb esélye annak van, hogy ezek összeadódnak, amit az alultáplált, narkós, alkoholista környezetből érkezett, eleve gyengébb immunitással született gyerekek még meg is fejelnek,..., nálunk a cigányoknál is sokkal magasabb a koraszülöttek aránya, ... , mindkét csoportban nagyságrenddel magasabb a lányanyák aránya, mint a fehéreknél.

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2020.08.23. 19:21:16

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Es tenyleg. Vege van a kurva rabszolgasagnak. Mi a faszt keresnek meg mindig amerikaban ?
Nem szabadna hagyni, hogy csak tengjenek lengjenek, mint most. Irany afrika vagy irany a gyapotfold, es nincs duma.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.23. 23:38:43

Egy tíz fős társaság öt napot töltött Horvátországban, majd egy héttel a hazaérkezésük után kiderült az egyikükről, hogy koronavírusos.
Ilyenkor elvileg világosak a szabályok: felkutatják a szoros kontaktokat, és mindenkit karanténba küldenek. A valóságban mégis zavarosabb a helyzet.
A társaságból nem mindenkinek ugyanattól a naptól számították a karantént. Volt, akit teszteltek, volt, akit nem. És volt, akit nem is sikerült karanténba tenni, mert közben visszament Horvátországba.
A nyaralócsapat példája jól mutatja a kontaktkutatás és a tesztelés hiányosságait. Ezeknek nagy jelentőségük lehet most, hogy intenzívebben terjed a vírus.

444.hu/2020/08/21/vegigfertozhettem-a-fel-csaladot-pedig-azt-sem-tudom-pozitiv-vagyok-e

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 10:18:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez a sztori sokkal inkább az egyéni felelőtlenséget példázza (a tízfős társaság esetében), mint bármi mást.

Ha valaki a kormányzati figyelmeztetések ellenére is az Adriára megy nyaralni, akkor számoljon azzal, hogy ennek következményei lesznek, ne picsogjon a nyelvvizsgája miatt (ha az annyira fontos neki, akkor ne kockáztasson előtte a külföldi utazással). Ilyen esetben a minimum az lenne, hogy külön felszólítás nélkül is két hétre meghúzza magát.

Ha pedig mindenáron tudni akarja, hogy a saját felelőtlensége következményeként megfertőződött-e (miközben tünetei nincsenek), akkor teszteltesse magát fizetős magánszolgáltatóval.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.24. 10:30:20

index.hu/kulfold/2020/08/24/into_jel_lehet_putyinnak_a_belaruszok_tiltakozasa/

ma lukácsenkó, holnap putin, h.után a patás

csak az a kib. valóság ne lyönne mindig szembe

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.24. 10:35:39

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Szerintem elszámoltad, mert holnap lesz KEDD, akkor bukik a patás. Szóval a Lukas kénytelen lesz megosztozni Putykóval, kivéve, ha már tegnap megbukott. Vagy esetleg holnapután bukott meg, ezt én rájuk bíznám.

2020.08.24. 11:01:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Azért történhet ilyen, mert Magyarországon demokrácia van, Észak-Koreában engedélyt kérnek négy hét után, hogy kijöhetnek-e a karanténból, nem is kolbászol a vírus,..., mert mozgásszabadság sincs, még országon belül sem.
Ahol meg a szabadságjogok és a közösségi érdek mentén egyensúlyoznak, ez történik, ahol meg túlbillen az egyén szabadsága irányába, ott a vírusnak buli van, mint pl. az USA-ban.

2020.08.24. 11:14:31

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @Lipsimentes szénsavas üdítőital:
Nekem az tetszik a legjobban, hogy ezekkel a "diktátorokkal" kapcsolatban fel sem merül, hogy netán azért népszerűek, mert regnálásuk alatt 4-6 szorosára nőtt az életszínvonaluk az embereknek és kőzben eltűntették az államadósságot,...., hasonló produktummal Gyurcsány is 30 évig maradt volna hatalmon, 70-80%-os választási eredménnyel.

ZX 2020.08.24. 14:23:40

@Tényelek: Na persze, a belaruszok faszán éltek. Addig amíg nem akartak külföldre menni. Onnantól fogva rájöttek, hogy a pénzük alig ér egy petáknál többet. Csakúgy mint nálunk az euró, ami egyre jobban teljesít nálunk. A kis geci nemrég még lemondatta volna azt akinél 300 fölé megy 1 euró, ma meg 350-et is kevesli. Várom a lemondását...ja az nem lesz, mert csak a libernyákját forgatja ahogy épp jó neki.

2020.08.24. 21:12:41

@ZX:
Az tény, hogy most nem dübörög a gazdaság és nagy a jólét, mint 2008-ban volt Gyurcsányék idejében, ráadásul akkor 64.000 volt a minimálbér, ami simán ért 250 eurót, nem kellett vele szégyenkezni vele a francia riviérán, mint most 470 euróval.
A forint meg lemaradt a norvég koronához képest az eróval szembeni leértékelődésben, mert a vikingek leszármazottai még Orbánnál is bénábbak, ha pénzügyekről van szó,....., gondolom önnél az már kiesett, hogy át akartunk állni az euróra, ami a szlovákoknál egyből 30% erősödést jelentett, de más hasonló fejlettségű országban is,...., ezt a sávmozgást használják az europerifériás országok, akik tudják, hogy még jó ideig nem csatlakoznak.
2009-ben, aikor 316 volt az euró, az bizony államcsődöt jelentett akkor, a mostanit meg nem is érzékeljük a járvány miatt, a kint dolgozók meg kaszálnak.
Ne irígykedjen a kintről fizetett nyugdíjasokra se!

ZX 2020.08.25. 09:06:55

@Tényelek: Most jót nevettem volna, ha nem kellene sírni a helyzeten.
"akkor 64.000 volt a minimálbér, ami simán ért 250 eurót, nem kellett vele szégyenkezni vele a francia riviérán, mint most 470 euróval."

Ezek szerint a böszme idejében nagyobb volt a jólét, hiszen a minimálbéresek a francia riviérára mentek nyaralni? Na ne röhögtess.

"2009-ben, aikor 316 volt az euró, az bizony államcsődöt jelentett akkor, a mostanit meg nem is érzékeljük a járvány miatt, a kint dolgozók meg kaszálnak."

Az államcsőd nem a 316-os euró miatt következett be majdnem, viszont a legnagyobb bajban sem ment 320 fölé. Nézd meg most. Akkora a jólét, hogy verte már a 360-at is. Az meg miért jó nekem, hogy a kint dolgozók kaszálnak? Egyébként meg pont a hazaadott pénzek azok amik még segítenek a gazdaságot a felszínen tartani.

alöksz róz 2020.08.25. 09:55:18

@ZX: "Akkora a jólét, hogy verte már a 360-at is" - fejtsd már ki, mi köze a kettőnek egymáshoz

ZX 2020.08.25. 10:20:55

@alöksz róz: Az, hogy a kis geci szándékosan rontja a Forintot, hogy a sok gondolkodni képtelen barom bevegye, hogy a fizetése folyamatosan nő, miközben ez egy nagy kamu.

2020.08.25. 12:06:36

@ZX:
2009-ben még minden gazdaság annyit ért, amennyit a fizetőeszköze gyengűlt vagy erősödött, ezért akkor igaza volt Orbánnak, azonban pár évvel később a kínaiak devizaháborúba kezdtek, ami azóta az egész világra kiterjedt, a kisebb országok is kénytelenek gyengíteni az árfolyamon,.., bár a nagyon kicsiknek, mint mi is, ezzel nem kell foglalkozni, viszi a többi magával.
Ha nem ért egy témához, miért erőlteti állandóan a , csak kiröhögteti magát,..., oké, hogy több néven ír, de a hatás lassan mindegyikre érvényes lesz, megint új név kell?!
süti beállítások módosítása