B1 blogcsaládEgy világjárvány kellős közepén a legfontosabb felmérni, hogy dobnak kézigránátot a tizenöt évesek

2020. augusztus 13. - kkerenyi

Az Országos Haditorna Verseny szervezői bebizonyították, hogy az időutazás egyáltalán nem lehetetlen.

8493335701_f00b09a21c_o-1000x795.jpg

A tanév rendjével szinte egyszerre érkezett meg a középiskolákba a Honvédelmi Sportszövetség felhívása az ezévi Országos Haditorna Verseny megyei döntőire. Az évente megrendezett nemes vetélkedés célja, ahogyan az eredeti dokumentum fogalmaz:

  • a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel,
  • a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése a fiatalok készségének, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztéssel
  • ehetőséget nyújtani a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére.

Az első pontból mindjárt ki is derül, ha eddig nem jöttünk volna rá, hogy ez egy vidám toborzóprogram. De vajon mik lehetnek azok a programelemek, amelyek a második pontban felvállalt magasztos céloknak megfelelnek? Hogyan lehet egy kajla kamaszt egyszerre fejleszteni erkölcsileg, fizikailag és akaratilag (bármit is jelentsen ez), ráadásul olyan hiánypótló módon, amire egy átlagos középiskola nem képes? A választ rögtön meg is adja a versenyfeladatok részletes leírása:

kézigránát-hajítással és fegyveres váltófutással, többek között.

A hatalom utánpótlást kinevelő módszerei visszatértek a hetvenes évek legszebb hagyományaihoz. Egészen biztosan szép számmal akadnak középkorú családanyák, akik éjjelente rémülten sikoltva arra ébrednek, hogy nem tudják lajhármászás közben hibátlanul elmondani az úttörők tizenkét pontját. Most a gyermekeik és unokáik is részesei lehetnek ennek az élménynek. Nehéz elhessegetni a benyomást:  országunk vezetője úgy próbálja feldolgozni gyermekkori traumáit, hogy újrajátssza azokat. Ez egy jó terápiás módszer, de szakember felügyelete nélkül veszélyes lehet, és nem csak az egyénre, de a környezetére is. Jelen esetben ránk, akik végignézzük, hogyan építik le a természettudományokat és az informatikai ismereteket (amelyekre többek között a modern hadviselés is épül) az oktatásban, hogy legyen hely a tantervekben a honismeretnek és a fizikai gyakorlatoknak. És, bármilyen hihetetlen, úgy tűnik, egyetlen döntéshozó és honvédségi vezető realitásérzékét sem karcolja meg, hogy az utánpótlás nevelését célzó képzési programokban a hagyományőrzés felülírja a valóban hasznos ismereteket.

ad2ab31e-b4ec-4625-a548-2e15bbbd04da-shutterstock-1471546952.jpg

A honvédség kommunikációs osztályának talpraesettségét dicséri, hogy az iskoláknak emailben eljuttatott nevezési felhívás végén ottmaradt a sablonszöveg, amelyet minden levelük végére automatikusan odabiggyeszt a levelezőprogram. Az apróbetűs szöveg szerint ez egy titkos üzenet, amelynek  tartalmát és csatolmányait szigorúan tilos harmadik féllel megosztani, az csak a feladóra és a címzettre tartozik. Tehát a valóban szabálykövető iskolaigazgató feladata úgy kihirdetni a verseny felhívását, és buzdítani diákjait a nevezésre, hogy közben nem mondja el nekik. Mint ahogy azt sem indokolhatja meg, miért kerül hirtelen a helyi tantervbe a tíz kilós lőszerládával való futás (ezzel válthatóak ki a kiírás szerint a Haditorna egyes feladatai) tornaórán. Persze a tanároknak és a diákoknak nem is dolguk, hogy értsék, mi történik velük, a lények, hogy engedelmesen kövessék feljebbvalóik utasításait.

Bár idén a koronavírus miatt elmaradnak az olyan kisebb jelentőségű sportesemények, mint például az olimpia, egyértelmű, hogy az Országos Haditorna Verseny megrendezése nem tűrhet halasztást. Ha bárki elkapja a rendezvény során a betegséget, az csak hősiesebbé teszi, hasonlóvá Hunyadi Jánoshoz, aki egy sorsdöntő küzdelem után egy járványos megbetegedés áldozata lett. És melyik tizenhat éves ne szeretné így végezni?

A verseny szépen illeszkedik ahhoz a pedagógiai irányzathoz, amelynek keretében a napi testnevelés órák választható része lett a lőgyakorlat, új kadétiskolák nyílnak, és a honvédség pályaorientációs foglalkozásokat indít állami gondozott gyerekeknek. A képzelt ellenségekkel vívott harcra fel kell készíteni a jövő generációját is. Közben a valódi ellenség: a korlátoltság és az ebből fakadó félelem csöndben beóvakodik, és fokozatosan foglalja el az országot.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9316138416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.08.13. 13:39:33

Azt a,...., úgy csinálják, mint finnek meg a svédek?
Ezzel teljesen felzárkózunk a náci, fasiszta, homofobista,... isták táborához :-)

alöksz róz 2020.08.13. 14:08:00

"Egészen biztosan szép számmal akadnak középkorú családanyák, akik éjjelente rémülten sikoltva arra ébrednek, hogy nem tudják lajhármászás közben hibátlanul elmondani az úttörők tizenkét pontját." - hát ez tényleg megkérdőjelezhetetlen...

Francois77 2020.08.13. 14:38:00

nem-e lehetne-e egy aprócska szösszenetet kérni arról, hogy profdr kunhalmi elakadt a sivatagban, vagy arról, hogy idén egy szabadstrandból sem lett fizetős a Balatonnál, ellenben a szabadstrandot miből takarítaná az önkori. csak kérdezem. ha már annyira ráértek, hogy ilyen faszságokkal foglalkoztok, ugyebár.

anonymand 2020.08.13. 14:58:32

@Francois77:

..."hogy idén egy szabadstrandból sem lett fizetős a Balatonnál"... - valószínű azért nem, mert nem igaz.

"Fizetős lett a zánkai szabadstrand is
Eldőlt az egyik utolsó bástya az északi parton, az egyébként is kevés szabadstrandból kiesett az egykori zánkai úttörőváros strandja. Ráadásul a látogatási lehetőséget is radikálisan korlátozták - számol be a Balatontipp.hu.
Az egykori gyermekváros strandját 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Az akkor Gyermek és Ifjúsági Centrum néven működő intézménybe szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül azzal átellenben a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek.

Előbb lezárták a 71-es főút melletti „kiskaput”, majd a közben az Erzsébet Táborok Alapítványhoz került “Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban” megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget, most pedig még drasztikusabb lépést tettek. A strandot péntektől vasárnapig, naponta csak 9-19 óráig lehet látogatni – írja az Inforádió.

A június 15-augusztus 31. közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400, a „kedvezményes belépő” (3 éven aluli gyerek, diák, nyugdíjas) pedig 300 forintért mehet be egy napra."
nepszava.hu/1134725_fizetos-lett-a-zankai-szabadstrand-is

Francois77 2020.08.13. 15:09:44

@anonymand: most konkrétan a kommentemben szereplő "idén" kifejezést egy 3 éves cikkel akarod cáfolni? ennyire nem lehetsz segg....

Nekoashi2005 2020.08.13. 15:12:18

Méghogy fizetéses strand a Balatonon! Pár száz forintos belépő? Semmiség!

Kisvárdán a mozipark! Az igen! Négytagú családnak 25.000 Ft./nap! Az már valami!

mfor.hu/cikkek/makro/dinokkal-es-latvany-szegenynegyed-nelkul-nyit-a-gigantikus-mozipark-kisvardan-.html

Greccsi Zsot 2020.08.13. 15:16:39

"A hatalom utánpótlást kinevelő módszerei visszatértek a hetvenes évek legszebb hagyományaihoz."

Orban tudja, hogy nincs tobb dobasa, 22-ben a nepharag fogja elsoporni a rezsimet. Es hogy kizarolag csak, az addig letrehozott fanatista orbanjugend fogja majd megvedeni. Mar csak a hadseregben bizhat, ezert halmozza a fegyvereket, es ezert vasarolgat az emberek penzebol repulot tankot katonakat. Mar az utolsokat rugja.

anonymand 2020.08.13. 15:22:32

@Francois77:

De igen!
A keresőbe 2020-at írtam, s nem ellenőriztem a cikk megjelenésének dátumát.

De, hogy ilyen finoman figyelmeztettél, hát neki futottam újra.

"JÚNIUS 15-TŐL A STRANDOK ÉS JÚLIUS 1-TŐL A PARKOLÓK IS FIZETŐSEK BALATONFÖLDVÁRON – VÁROSKÁRTYÁVAL TÉRÍTÉSMENTES
2020. június 11., csütörtök
Megosztás
Június 15-től a Keleti és Nyugati strandra is belépőjegyet kell váltani, amelyet július 1. napjáig még az előző évi árakon tehetnek meg. Július 1-től a jegyárak változnak, amelyről részletes információ az alábbi linken található."
www.balatonfoldvar.hu/hu/hir/junius-15-tol-a-strandok-es-julius-1-tol-a-parkolok-is-fizetosek-balatonfoldvaron-varoskartyaval-teritesmentes

morph on deer 2020.08.13. 15:43:01

Gondolom, csupán a lóhiány akadályozta meg a lovasíjászat tantervbe illesztését, mert a jószándékon biztosan nem múlott az se.
Remélem, már elindultak a fürkészek és portyázók, hogy a visszafelé is elsülő, igazi magyarosch fegyvereket be tudjuk szerezni!
Ez a hagyományőrzésen túl nagyban megkönnyíti az öntökönlövést, például...

A jó hír viszont az, hogy az ellenség már nem használ rovásírást, így a kommunikáció titkosításával nem kell bajlódni :))

Ader Janos 2020.08.13. 15:52:14

@Nekoashi2005: A Balaton a magyaroké, a lipsiket akkor sem kéne beengedni, ha fizetnek érte.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.13. 15:53:39

orban kigyúrt kozákjai el fogják taposni a nyápic libernyákokat

Francois77 2020.08.13. 16:14:05

@anonymand: ismét kapufa, ez a strand nem új fizetős, hanem minden évben főszezonban az. egyébként nem én állítom saját kútfőből, hogy nincs ilyen, hanem az egyik ellenzéki portál, a 24 írta meg, velük vitatkozol :) de azért további jó próbálkozást :D:D:D

anonymand 2020.08.13. 16:17:20

@Francois77:

De igen!
A keresőbe 2020-at írtam, s nem ellenőriztem a cikk megjelenésének dátumát.

De, hogy ilyen finoman figyelmeztettél, hát neki futottam újra.

"JÚNIUS 15-TŐL A STRANDOK ÉS JÚLIUS 1-TŐL A PARKOLÓK IS FIZETŐSEK BALATONFÖLDVÁRON – VÁROSKÁRTYÁVAL TÉRÍTÉSMENTES
2020. június 11., csütörtök

Június 15-től a Keleti és Nyugati strandra is belépőjegyet kell váltani, amelyet július 1. napjáig még az előző évi árakon tehetnek meg. Július 1-től a jegyárak változnak, amelyről részletes információ az alábbi linken található."
www.balatonfoldvar.hu/hu/hir/junius-15-tol-a-strandok-es-julius-1-tol-a-parkolok-is-fizetosek-balatonfoldvaron-varoskartyaval-teritesmentes

Nekoashi2005 2020.08.13. 16:18:59

@Ader Janos:
"A Balaton a magyaroké, a lipsiket akkor sem kéne beengedni, ha fizetnek érte."

Majd akkor is ezt fogod mondani, amikor majd a családoddal le akarsz majd menni a partra, és azt mondja majd a hajdú:
"Hé jobbágy, takarodj innen, mert itt minden Méltóságos Döbrögi úré!"

anonymand 2020.08.13. 16:19:46

@Francois77:

Bocsi!
Minden kétszer ment el, kétszer ment el.
(Csak én nem.)

Nyertél.
További szép napot!

sZulamith 2020.08.13. 16:56:30

"A magyarok nyilaitól ment meg, Uram minket" Ez az idő elmúlt, és már csak úgy működik ha valaki mellé állunk, az meg rendszerint a vesztes:)

Ader Janos 2020.08.13. 17:12:33

@Nekoashi2005: Fideszes parttagkonyvvel barmikor belehet menni ingyen is. Mi csak a lipsiket fogjuk kirugni, es nem csak a Balatonrol, hanem az orszagbol, es remelhetoleg kesobb egesz Europabol. Es egyszer majd talan a foldrol is.

Nekoashi2005 2020.08.13. 17:14:18

@Ader Janos:
"Fideszes parttagkonyvvel barmikor belehet menni ingyen is."

Ahogy a kommunista gondolja....

Nekoashi2005 2020.08.13. 17:17:18

Bödőcs: "A miniszterelnök csak ne vicceljen! Én sem lopok!"

Ader Janos 2020.08.13. 18:06:36

@Nekoashi2005: A lipsik meg nem meg ne akarjanak orszagot iranyitani, mi sem szopjuk le az arabjaikat.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.13. 18:54:19

Viktor kikergette a ruszkikat, most a libernyák soros szopókon a sor!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 19:14:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "orban kigyúrt kozákjai"

Az. Ondó Viktor gazdád ruszkibérenc. :))

Nekoashi2005 2020.08.13. 19:14:33

@Ader Janos:
"mi sem szopjuk le az arabjaikat."

Úgy látom, orálisan fixált vagy....

Vajon miért....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 19:16:39

@Francois77: "miből takarítaná az önkori"

Ja, igaz. Ondó Viktor jó megsarcolta az önkormányzatokat.

Nekoashi2005 2020.08.13. 19:18:34

Nemcsak rohadékok a fidess házi propagandistái, hanem rendkívül buták is! Ilyen könnyen lebukni!

444.hu/2020/08/13/a-kozmedia-egy-2014-es-balkani-videorol-allitotta-azt-hogy-az-bogdan-laszlo-temetesen-keszult

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.13. 20:02:29

őrlyönglyetek dedós módon libernyákok
attól még Viktor osztlya az 1000 milliárdokat
ahogy kedve tartlya

Nekoashi2005 2020.08.13. 20:04:09

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"attól még Viktor osztlya az 1000 milliárdokat
ahogy kedve tartlya"

Mégha osztaná... De zsebre rakja!

Ader Janos 2020.08.13. 20:11:50

@Nekoashi2005:
Mindenki csinalja azt amihez a legjobban ert.
Vitathatatlanul, mi az orszag iranyitasahoz ertunk, a liberalisok meg, az arabszopasban a legjobbak.

Galerida 2020.08.13. 20:22:36

Az Országos Haditorna Versenyen indulók már eleve nem lehetnek olyan palackvállú, génhibás szájhősök, mint a Momentum derékhada és ha baj lesz, akkor nem az anyukájuknak és a kishúguknak kell őket megvédeni....

morph on deer 2020.08.13. 20:23:03

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“ attól még Viktor osztlya az 1000 milliárdokat”

A tiedet, ami neked járna, azt a pereputtynak!
Nem neked, ahogy látom...

Persze nyugodtan megteheti, mert te, meg a hozzád hasonlóan gondolkodók ezt lehetővé teszi neki!

Sőt, helyesled, hogy a te egészségügyi ellátásod európaivá tétele helyett Ráhelke (Rühelke?) és kicssaládja gyarapodjon a saját lábadon állva, meg az összes geci haver legyen megtámogatva azzal a pénzzel, ami AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK JÁR!

Nem pedig a felcsúti dagadék leszármazottjainak és személyi seggnyalóinak, most mit szólsz?

A magyar nép helyett orbán cselédei gyarapodnak!

És itt most nem arról van szó, hogy ki melyik oldali, hanem arról, hogy ki a BALEK, és ki a TOLVAJ!

Te melyik vagy?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.13. 20:26:59

@morph on deer: téged lyól betanítoo zsorzsi
kár hogy hiteltelenül adod elő

6.Lenin 2020.08.13. 20:49:36

@morph on deer:

Mophikám, te egyre rosszabb állapotban vagy szellemileg. Szar környezetben élhetsz.

mostanában (2 héten belül) jártam néhány helyen ahol olyan emberek sokaságával találkoztam, akik szerintem fél órát sem foglalkoznak azokkal a kérdésekkel havonta, amiken te itt rágódsz (ráadásul nagy része hazugság).
Vidáman, és jól , sőt 1re jobban élik a maguk életét.

Jársz te emberek közé? Vagy csak DK-s tüntiken ordibálsz? Vagy még azt sem? Gyogyós Feri videóin csüngsz esténként?
Gyere már ki a fényre, B+.

nincs1itt 2020.08.13. 21:01:04

@morph on deer: ez akkor lenne igazán hazzaffylyasch, ha a csemeték szeme láttára, rezsi szilárd(mint honvédelmi akármi) beállítja a legfrissebb cooper-teszt rekordot, közben csülkös-pacalt és kakashere pörköltet rittyent. a háttérben mészáros és mészáros negatív iq- és wassermann tesztet tölt ki a gránit alaptörvény asztalán, mindezt megkoronázva ötödik iktor(az első négy is ő volt) kolbászt tölt, nehezítve 2x5 literes pálinkás butykossal...

Nekoashi2005 2020.08.13. 21:05:08

@6.Lenin:
"mostanában (2 héten belül) jártam néhány helyen ahol olyan emberek sokaságával találkoztam, akik szerintem fél órát sem foglalkoznak azokkal a kérdésekkel havonta, amiken te itt rágódsz (ráadásul nagy része hazugság)."

Majd pont egy fidelitass kitűzős ifjoncnak fogják elmondani, hogy mit gondolnak döbrögiről....

miért 2020.08.13. 21:41:21

@Ader Janos: most orbán haverjaira gondol? Őket lesz...ja maga helyett is a vezére!

miért 2020.08.13. 21:43:25

@Galerida: nekem gfg, demeter sziszi és tömjénzsóti jutott eszembe! Egyébként tükör előtt gyakorol?

morph on deer 2020.08.13. 22:13:34

@6.Lenin:
“ Gyere már ki a fényre, B+”

Óriási vagy, Aljosa!
Off topic:

Egyik kedvencem ugyanis az a Kipling elbeszélés, (a műfaj nem garantált,) amely arról szól, hogy egy régi épület romjai közt lakó patkány esténként kimegy a szabadba, és arról ábrándozik, hogy egyszer majd - talán - összeszedi a bátorságát, és kimerészkedik a csodás holdfény által megvilágított területre,
Az a terv, hogy egyszer majd átszalad a fénycsíkon, de ez mindig elodázódik, mert valamiért mindig éppen akkor merül fel egy kifogás, hogy miért ne most tegye meg, mikor lehetősége lenne rá.
Egyszer aztán eljön a patetikus pillanat, amikor patkányunk hősiesen, megmámorosodva a fénytől és önnön bátorságától, úgy dönt, hogy megteszi, megvalósítja azt, amit már hosszú ideje tervez, és átrohan a holdfény csíkján.
És tényleg!
Az egyetlen szépséghiba az, hogy egy kóbor macska épp akkor téved arra, és merő rutinból elkapja a patkányt, aki épp élete legnagyobb tettét valósítja meg..!

Oh well.:(

Azért meséltem el, mert ez egy iszonyú nagy tanulság: a dolgokat akkor kell megtenni, amikor lehet, azaz az első adandó alkalommal, és nem halogatni arra hivatkozva, hogy hátha jön majd egy jobb alkalom!
Na meg azért, mert te - fideszes léted ellenére is - megérted.

Velem kapcsolatban egy dolgot felejtesz el, vagy hagysz ki a számításból: engem semmiben nem befolyásol az, hogy hányan gondolnak mit valamiről, mert én egyes egyedül is vállalom a saját véleményemet/álláspontomat!

Azaz én akkor is orbánmentes tudok lenni, és leszek is, ha a világ fennmaradó része a felcsúti geci mindenhatóságát élteti!

Tőlem akár rajtad kívül a maradék 9,5 millió szerencsétlen is orbánhitüvé válhat, engem ez semennyire sem befolyásol.

Annak ellenére sem, hogy annak idején a Trió presszóban vele együtt hallgattam a Scorpions tokiói felvételét, miközben - vele együtt - mindenki a vendégem volt, mert épp abban a hangulatban voltam...
(Aki ott volt, tudja, miről van szó.:))

youtu.be/s6rKxOY0qgI

morph on deer 2020.08.13. 22:25:28

@nincs1itt:
:)))
Miközben azt hiszed, hogy hülyéskedsz, mindez clear and present danger!

Ezekhez képest nem tudsz, - nem vagy képes, mert nem lehet - eléggé elvetemült baromságot kitalálni, mert vagy már megvolt, vagy mindjárt megcsinálják..!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 23:54:11

Legalább ember lesz belőlük, nem kígyóvállú lipsi.

2020.08.14. 01:06:32

@morph on deer:
Hogy lehetséges az, hogy àllìtólag most 1000 milliàrdokat lopnak , sokezer milliàrdos beruhàzàsok vannak évente és nem PPP adóssàgként, mint liberàlbolsiék idejében, az àllami vagyon nem ezer milliàrdokkal csökken, hanem 7000 milliàrddal nött?
Komolyan érdekelne, mert ha az önök àllìtàsa igaz, hogy ilyen fizikailag megvalósìtható, akkor én is megcsinàlom a csalàdi kasszàban, ellopok mindent és mégis több marad, mint amennyi lehetne,...., levernénk két év alatt a geci billt vagyonosodàsban.

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.08.14. 02:08:32

@Tényelek: Ja mostmar azert 10 eve lopnak az Orbanek evente tobb ezer milliardot, es valahogy nem dol ossze az orszag. Libsik allitolag nem loptak megis allamcsod lett a vege. Szerintem mar nem lehet sokaig tartani az Orbanek mindent ellopnak dumat. Mert 10 ev bizonyitja, ha lopnak, ha nem lopnak az orszag mukodik.
Persze a tamadasnak nincs vege, de egyenlore ugy nezki, hogy a valosag legyozte a hazugsagaikat.

taga19+1 2020.08.14. 04:23:39

elatták a szíp arabus fijukat a nyugattnak it is be lehet őketet fekktetni
ezereseket ki lopptak és mé ha akko nem is a csilijárdot halottam mer nem minszkek reteg a patás mint meg bukknak belé
hilter is igyen keszte és még uttána a orban megyen hoty mi értelmieségek le lökjük bele le a tolvaly rákel is hoty má mennekülnek majdan ki felé a putyin felé ezé fegyverekett adsz a fidess gestapónak hoty eből is láccik

alöksz róz 2020.08.14. 07:49:53

@morph on deer: "én egyes egyedül is vállalom a saját véleményemet/álláspontomat!" - ami tök véletlenül pont mindig megegyezik az aktuális lippsi narratívával :DDD
lenin is mindig ugyanazt bírja gondolni, mint amit orbán mond, jól egymásra találtatok, az biztos...

Francois77 2020.08.14. 07:55:28

most olvasom, hogy megint lesz összefosás, minden körzetben egy jelölt a fideszes ellen, csak most nem azért, mert az emberek ezt akarják, hanem kényszerből, mert 106-ot is nehezen tudtok összeszedni, nemhogy többször 106-ot.

2020.08.14. 09:21:30

@Nekoashi2005: Hát a fideSS minden csak nem kommunista!Miután a jobboldalhoz tartozók,csak rombolni tudnak,mert a béke nekik nem üzlet!

2020.08.14. 09:23:30

@Francois77: Apádból érdekes lét szívtálmert ennyi szart csak ilyen feltőltéssel lehet ide szarni!Remélem megéri?neked!

ZX 2020.08.14. 09:50:11

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: "Mert 10 ev bizonyitja, ha lopnak, ha nem lopnak az orszag mukodik."

Hát persze. De ugye azért feltűnt, hogy az Eu második legszegényebb országa lettünk és 350 körül jár az euró? A redvás viktor ellenzékben még azt ordítozta, hogy a minielnökek le kell mondani ha 300 Ft fölé megy az euró. Azóta is várom a lemondását, de úgy látom csak a pofája volt nagy ahogy mindig.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.14. 10:31:03

@ZX: "az Eu második legszegényebb országa lettünk"

Itt lenne az ideje, hogy abbahagyjátok a hazudozást: ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00114&plugin=1

Szerencsére időközben a devizaadósság (közte a devizában denominált államadósság és a lakossági devizahitelek) legnagyobb részét előrelátó módon forint adóssággá konvertálták, amelyet immár jórészt a rezidens gazdasági szereplők felé kell törleszteni az államnak; mindez nagyban csökkentette a lakosság és az állam kitettségét a devizaárfolyamok ingadozásainak.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.14. 10:38:49

@ZX:

"De ugye azért feltűnt, hogy az Eu második legszegényebb országa lettünk......"

Nekem meg az tűnt fel, hogy a bilibe lóg a kezed!

Kellemetlen lehet, amikor "legszebb" álmodból felocsúdva az éjjeli edény tartalma van a kezeden!

Orcátlanul hazudsz!

Itt egy link ez év júniusából, mely az Eurostat adatai alapján készült:

www.portfolio.hu/gazdasag/20200618/kiderult-melyik-a-leggazdagabb-es-a-legszegenyebb-orszag-europaban-de-hol-all-magyarorszag-437720

S itt a lényeg a cikkből!

"A KÖZÉPMEZŐNYBE - A 70 ÉS 100 SZÁZALÉK KÖZÖTTI KATEGÓRIÁBA - KERÜLT MÁLTA, OLASZORSZÁG, CSEHORSZÁG, SPANYOLORSZÁG, CIPRUS, SZLOVÉNIA, ÉSZTORSZÁG, LITVÁNIA, PORTUGÁLIA, SZLOVÁKIA, MAGYARORSZÁG ÉS LENGYELORSZÁG."

Hazudozz az óvodában, ott még beveszik!

Galerida 2020.08.14. 10:50:50

@ZX: 2016 február:
"Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. !! A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. !! A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk,.."

6.Lenin 2020.08.14. 11:28:53

@alöksz róz:

Van egy óriási különbség kettőnk közt.

Én azért támogatom Orbánt, mert sok mindenben egyezik a véleményünk. Szerényebben fogalmazva, az enyém egyezik az övével. Ezt tényleg vállalom is, itt is. A mások hazugságait meg leszarom.
Második legszegényebb ország lettünk, hát persze, hajléktalanok szemszögéből nézve talán igaz is, a moslék (maradék) számukra ehetetlen.
Morphi vléleménye is tök azonos A Gyogyós Fletóéval, de ő ezt valamiért tagadja, mint a többi hülye ballipsi is.
Álmukban Fletó seggét nyalják, de letegadják, mert érzik, hogy Fletó tényleg gyogyós, de elfogadják, mert Orbánt még nála is jobban utálják, sőt mindenkit utálnak, aki tehetségesebb. Senki a bal oldalról nem mer kiállni, de rájuk szavaznak, meg tüntiznek ( moszt igen előnyös a maszk, nem ismeri fel a saját anyja sem).

Hány itt kommentelő ismeri el, a ballib oldalról, hogy bármikor képes rájuk szavaszni, csupán irigységből, a mások iránt érzett utálatból? Senki, mindenki objektív, meg független, meg az anyjuk picsája.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.14. 11:36:14

@ZX:

"A hazug orbánistát hamarabb utolérik..."

Milyen szennylapra hivatkozol ember?

2016-ban volt Magyarországon 68% az egy főre jutó GDP PPS alapon!
Ezt le merik írni 2020 januárban?

2019-ben már 73%-on állunk!

ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tec00114/default/table?lang=en

Te most játszod a hülyét, vagy ennyire nem értesz a gazdasághoz? Nem tudsz különbséget tenni a lakossági fogyasztás és az ország fejlettsége között.

A lakossági fogyasztás alapján nem lehet megítélni egy ország fejlettségét, mert

1. sok ország fogyasztásban "felülteljesít". Azaz a lakossága többet fogyaszt, mint amennyi a GDP-ből következne. Ilyen ország többek között Románia.
2. Vannak olyan országok, ahol a fogyasztás szinkronban van a GDP-vel. Ilyen ország pédául Csehország és Magyarország.

Magyarországon felhalmozás van és befektetés a jövőbe:

- magas beruházási ráta
- magas lakossági megtakarítás

És persze van magas adósságszolgálat, amit nektek köszönhet az ország!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.14. 11:42:22

@ZX: Borsod24, baszod... Szerintem legközelebb a Kalocsai Kacsa magazinra kellene hivatkoznod, mint hiteles forrásra. Ősrégi adatokat idéznek, és azt is rosszul értelmezik.

Egyébként a legfrissebb, 2019-es adatok alapján az AIC-t (ami nem fejlettségi vagy szegénységi, hanem ahogy a neve is mutatja, fogyasztási mutató) tekintve is tisztán megelőzzük a horvátokat.

morph on deer 2020.08.14. 11:53:34

@alöksz róz:
“ jól egymásra találtatok, az biztos...”

“Látod, ez a szerelem” - mondta Terike valamikor a múlt században. :)

Feltűnt, mi? Annyi szemed van, mint a sasnak!
Ez nem lehet véletlen...

De sebaj, mert neked most elárulom, hogy ő valójában a viktor, én meg feri vagyok..!
XD

morph on deer 2020.08.14. 11:59:14

@Tényelek:
“ levernénk két év alatt a geci billt vagyonosodàsban”

Fog az menni, csak előbb gázszerelőnek kell lenni hozzá Felcsúton. Onnantól meg csak követni a példát...

ZX 2020.08.14. 12:00:06

@atomic power 1986DucaDuca: @Lipsimentes szénsavas üdítőital:
Nem tudom, hogy ez feltűnt-e a cikkben: "derül ki az Eurostat összesítéséből".
De igaztok van, ez nem olyan színvonalas lap mint a prosti srácok, lojál, 666, rigó, vadmarhák, x megyei álhírlap meg a többi kormánypropaganda újság és weblap.

"Egyébként a legfrissebb, 2019-es adatok alapján" Nem tudom, hogy feltűnt-e de a cikk 2020-as.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.14. 12:10:04

@ZX:

"Nem tudom, hogy feltűnt-e de a cikk 2020-as."

Te diszlexiás vagy? Épppen azt írtam, hogy milyen újság az, amelyik 2020. januárjában 2016-os adatokat idéz az Eurostat-tól?!

ZX 2020.08.14. 12:17:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Magyarországon az egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél – derül ki az Eurostat összesítéséből"

A tavaly az mióta '16?

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.14. 12:26:48

@ZX: Ha valaki az Eurostat tavalyi (értsd 2019-es évre VONATKOZÓ) adatait akarja megismerni, itt nézhet utána az Eurostat honlapján:
lec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/11005802/2-18062020-AP-EN.pdf

Ahogy ebből is látszik, a borsodi szennylap újságírója ősrégi adatokkal dolgozott, a GDP/fő (vásárlóerő-paritáson) az uniós átlag 73%-a, a fogyasztási mutató a 67%-a. Utóbbit tekintve Magyarország megelőzi Bulgárián kívül Horvátországot is, előbbit tekintve pedig kb. a régiós átlagot hozza.

morph on deer 2020.08.14. 12:30:02

@Tényelek:
Egyébként ez az egész átverés úgy működik, mint egy szép nagy piramisjáték, avagy Ponzi scheme.

Csak kellő meggyőző erő kell hozzá, és mindenki azt látja belőle, amit látni szeretne, az pedig az, amit a játékos láttatni akar. Akár évtizedekig is mehet, mielőtt elhasal.
Na ezt látjuk most itt, nagyipari módszerekkel megvalósítva.

Gondolom ismered a klasszikust, miszerint manapság nem fegyverrel rabolsz bankot a legeredményesebben, hanem úgy, ha veszel egyet. (Hogy miért jutott eszembe a MKB..?)
Ugyanez vonatkozik egy országra is: ha ki akarod rabolni, szerezd meg, hitesd el mindenkivel, hogy minden űberfasza, eközben síbolj el mindent, ami arra érdemes.
A hívőknek úgy is bőven elég, amit a szájukba rágnak, a többi meg nem számít, hiszen mindenki más, aki nem dől be, “ellenség”, a nemzet ellensége.

Működik?
Hát hogy a fenébe ne működne, ennyi birka között? Még szép, hogy működik, nagyon is!
Sing Halleluja..!

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.14. 12:44:59

@ZX:

"A tavaly az mióta '16?"

Nem tűnt föl, hogy nem a fogyasztásról beszélek, hanem az egy főre jutó GDP-ről? Az állt 68%-on 2016-ban!

6.Lenin 2020.08.14. 12:57:20

@morph on deer:

"Ugyanez vonatkozik egy országra is: ha ki akarod rabolni, szerezd meg, "

Te olvasol Soros Gy-től is? Ő pont ezt csinálja már évtizedek óta. Első lépésként megveszi, vagy megpróbálja megvenni az ottani politikusokat. Kiidolgozott módszereik vannak. Működik? Hát az ő oldaláról nézva sajnos nem mindenhol. Vannak olyan szemetek is, akik nem hajlandóak- pénzért-őt szolgálni, vannak, sajnos akik igen, az országok szempontjából nézve.

2020.08.14. 13:32:10

@morph on deer: Mondjuk ha màr Mészàros, nem igazàn értem, hogy miért nem hìr, meg ugye örömujjongàs, hogy a vagyona a jàrvàny miatt harmadàra csökkent?!
Amìg pl. Csàny élelmiszeripari, banki papirjai felértékelödtek, az ö szàllodai, épitöipari cégei màr szart sem érnek.

ZX 2020.08.14. 13:39:31

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Hűha, tehát nem a 2. hanem csak a 3. legszegényebbek vagyunk az Unióban. Tényleg mindjárt jobban érzem magam.
Mielőtt jönnél, hogy de a GDP alapján 5-en vannak alattunk, idézek a Világgazdaságból (gondolom azt nem tartod Kacsa Magazinnak):

"Az egy főre jutó GDP ugyan gyakran használatos az országok jóléti szintjének mutatójaként, azonban nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Ez utóbbi célra jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás."

2020.08.14. 13:42:29

@morph on deer:
Az überfasza jelzöt Magyarorszàgra egyedül Gyurcsànyék hasznàltàk, amikor dübörgött a gazdasàg és nagy volt a jólét,..., majd a Pannon puma beleugrott az àllamcsödbe.
Valószìüsitem , Hollandiàra, Dàniàra gondol, ahol manapsàg a lakossàg hàromnegye ûgy hal meg, hogy több az adóssàga, mint a vagyona,..., szerintem itt egy rakàs ember nem is tudja, hogy milyen jó.
Ha még egy évet itt lesz a jàrvàny, akkor a nyugati vagyontalan, rongyràzàsos életmód nyomorba és eladósodàsba fullad, mi itt keleten meg legfeljebb éhezünk, de az meg nem baj úgy is sok a kövér.

morph on deer 2020.08.14. 13:47:32

@Tényelek:
Pedig jó ötletnek látszott: a család, meg a haverok eluralják a szállodaipart, idegenforgalmat, turisztikát, - Ráhelkével az élén, - orbán meg törődik vele, hogy minél több nagyszabású rendezvény legyen az országban, ami biztosítja a bevételt. (Lásd lekötött szállodai kapacitás a vizes VB-re.)

Na ennek tett be most a járvány.
Nem véletlen, hogy az első mentőcsomag is nekik ment, és nem az utolsó, ráadásul még távolról sem látszik a járvány, meg a gondok vége.

2020.08.14. 13:48:37

@ZX:
Az meg van, hogy nàlunk a lakossàgnak 89%-a rendelkezik lakóingatlannal?
Hogy lenne szegényebb, mint a nyugatak többsége, aki lakàst bérel és folyamatosan feléli a bevételeit, amikor meghal, akkor csak a hitelkàrtya tartozàst hagyja a gyerekére?

2020.08.14. 13:57:16

@morph on deer:
Nekem nem igazàn megy úgy, mint önnek, hogy az alapjàn nézzem a dolgokat, hogy kit csókolnék szàjon vagy kit hànynék le szìvesebben,....., pl. tudom, hogy a szàllodàk szinte mindegyike a csöd szélén tàntorgott .
Mészàrosék akkor szàlltak be, amikor màr szinte az öszes szàllàshely nyugati kézen volt.
Ha budapesti szàllàst keres, akkor szinte mindegyiket külföldi anyacég honlapjàn tudja lekötni,...,

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.14. 13:58:02

@ZX: Látom, ti nagyon rá vagytok fixálva erre a fogyasztási mutatóra; de hosszú távon a fenntartható jólét szempontjából a termelés van annyira fontos, mint a fogyasztási színvonal.

Kádár apátok alatt az ország egyszer már kipróbálta, hogy mi történik, ha egy ország évtizedeken keresztül a lehetőségei felett fogyaszt (hogy a főtitkár és a rendszer "népszerűsége" megőrizhető legyen a stagnáló, csökkenő termelés közepette is) – az eredmény a jövő felélése, évtizedekre szóló eladósodás volt; majd mindezt sikerült megismételni Medgyessy és Gyurcsányi alatt is.

Mindezek következtében a KKE-országok között példátlanul magas szintre, 80% fölé szökött fel a GDP-arányos államadósság, és ezt az előző évtized alatt sikerült a maastrichti szint közelébe (de sajnos még mindig nem az alá) ledolgozni.

Sajnos ez egyszerű makrogazdasági alapösszefüggés: ha valaki többet fogyaszt (AIC), mint termel (GDP), akkor eladósodik; ha pedig a felgyülemlett adóssághegyet el kell bontani, akkor ez a fordítottját igényli.

Szerencsére a magyar nép tanult a Kádár- és Megyó-Kurcsány-rendszer hibáiból, és a devizahitelesek sorsából okuova emberek (háztartások) maguk sem akarnak abba a hibába esni, hogy tovább nyújtóznak, mint a takarójuk ér. De a borsodi szennylapok újságírói vigasztalhatják magukat azhal, hogy legalább néhány Ózd-külsőn lakó prolit sikerül felhergelniük az ilyen cikkekkel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 13:58:55

@Tényelek: "Az meg van, hogy nàlunk a lakossàgnak 89%-a rendelkezik lakóingatlannal?
Hogy lenne szegényebb, mint a nyugatak többsége, aki lakàst bérel és folyamatosan feléli a bevételeit"

Mekkora fasz vagy te, fideSSfasszopó!

Az ingatlan lehet jó befektetés, de rohadtul nem a legjobb.

Egy borsodi ház árából még nyaralni se tudnál elmenni. Nincs ára, eladhatatlan, rohadtul nem gazdag vele a tulajdonosa.

Normális helyen normális árért adnak bérbe lakást, fasság lenne a 3x-osát költeni, hogy meg is vedd.

morph on deer 2020.08.14. 13:59:57

@Tényelek:
Mindenesetre per pillanat a dán GDP 7,4, a finn 3,2, a svéd meg 8,6%-kal csökkent.

Nálunk hogy is van ez?
Nem 13,6% véletlenül?

Amúgy arrafelé nem a dolgok birtoklásán van a hangsúly, hanem hogy a dolgok a rendelkezésedre álljanak, a tulajdoni viszony másodlagos.
A svédeknél pl nincs öröklakás, a lakás bérleti joga az, ami a tiéd adott esetben, és azt is adhatod el, ha akarod.
(A ház már más, az lehet a tulajdonod, és a telek is, többnyire.)
Más gondolkodásmód.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 14:03:41

@atomic power 1986DucaDuca: "egy főre jutó GDP"

A GDP-t nem lehet megenni. Az annál nagyobb, minél többet lop Mészáros Viktor. És RENGETEGET lop.

ZX 2020.08.14. 14:07:01

@Tényelek: Az ugye megvan, hogy nálunk még a mostani lakóingatlanok is jóval olcsóbbak bármely nyugat európai országban.

" a vagyona a jàrvàny miatt harmadàra csökkent?!" Meg ne sajnáljam már! A szállodatulajdonosok 1,5 millió Ft gyorssegélyt kaptak szobánként!!!!!!

2020.08.14. 14:26:25

@morph on deer:
A fejlett európai orszàgokban a magànszemélyek hitelfelvétele közel ötszöröse a szokàsosnak, nàlunk harmadàval nött a jàrvàny kitörése óta.
Ahol egyre kevésbé lehet magàntulajdonhoz jutni, az a rabszolgatartó tàrsadalmi berendezkedés felé halad, bàrmilyen ideologiàval is magyaràzzàk, mert érdekes módon az ön àltal emlìtett orszàgokban a Mészàros vagyon csak kisvàllalkozói szint, tehàt megvan a vagyon csak kevesek kezén, a bérlakàsok zömének is van magàntulajdonosa.

2020.08.14. 14:27:41

@ZX:
Ès az megvan, hogy a nullànàl a kevés sokkal tôbb?

2020.08.14. 14:31:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Egy sajàt ingatlan itthon, nyugaton 500-1800 euró lakbért vàlt ki havonta és, ha megszünik a munkahely akkor sem esik az esö a polgàr fejére , még Borsodban sem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 14:39:32

@Tényelek: "lakbért vàlt ki havonta"

Csakhogy a munka nem pont ott van, mint a lakás. Csigáknak ez megfelelne. :))

És akkor utazik másfél órát oda, másfél órát vissza, 3k órabérrel havi 200k veszteség.

Segg vagy te is, mint a gazdád, hiába vergőcc. :))

6.Lenin 2020.08.14. 14:47:24

Egy balliberális kutató szerint ma Mo-on katasztrófális a helyzet.

Euróbában Mo-on beszélnek a legkeveseben svédül, különösen Svédországhoz képest.
Hibás, Orbán, az oktatás, egészségügy, és a sóbányák szellőztetése.

Romániához képest is sokat estünk a szőröstalpak számában? Ma Mo-on 98 %-al keveseb a szőröstalpú él, azok mélyszegénységben, mit Romániában. Egyes körzetekben még ennél is katasztrófálisabb a helyzet, főleg ahol sok a féllábú, 5 év alatti állampolgárok száma.

Több adatot is nyilvánosságra szerettek volna hozni, de az ott lévő független, és objektív újságírók szégyenükben elsűlyedtek, és a katasztrófa védelem azóta is keresi őket, de a független média szerint pont az ellenkező oldalon. Kurva szarok vagyunk ebben is.

Később frissitünk. (bedobok egy sört)

ZX 2020.08.14. 14:48:37

@Tényelek: Te most komolyan egy eltérő társadalmi és gazdasági szerkezetet akarsz összehasonlítani? Nálunk történelmileg így alakultak a dolgok, náluk meg úgy. Azonban egy nyugati sokkal könnyebben venne lakást mint a magyarok többsége.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 14:48:57

@Tényelek: "a lakossàgnak 89%-a rendelkezik lakóingatlannal?"

Aha. A nyugger meg nyomorog a saját lakásában, vasárnap csirkefarháttal dőzsöl. Ha szerencséje van, kötnek vele eltartási szerződést, és akkor meg azt várják, mikor dobja már föl a pacskert.

Úgy lett sok "lakástulajdonos", hogy eladták nekik gombokért a panelt, amit béreltek.

2020.08.14. 14:55:41

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Hol van az a munkahely, ahovà màsfél oràt kell utazni, tàn csak nem Budapest egyik végéböl a màsikba kell jàrni dolgozni?
A legmesszebbi vàrosokat nézve, Sopron- Budapest - Nyiregyhàza vonal két- két óra alatt mejàrható, Szeged, Békéscsaba irànyàba màsfél óra sincs, de ennél azért közelebb is van munkahely.
Szerintem olyan régóta nem jött ki a szobàlyàból, hogy nem tudja milyen sok gyorsforgalmi út épült.
Làtom mindenkinél azt keresi, hogy ki a gazdàja, mert ehhez szokott hozzà a mindennapjaiban
Szerintem làzadjon fel a gazdàja ellen, mert azonkivül hogy törvényellenes, normàlis orszàg vagyunk, nem szabad türni a csicskatartàst!

2020.08.14. 14:59:19

@ZX:
A bérlakàsban élö nyugatiak hàromnegyede venni szeretne, de nem tudja kifizetni, szerintem ök jobban tudjàk ezt, mint ön.

6.Lenin 2020.08.14. 15:03:44

-Jónapot kívánok.
-Nézd Józsi magyarul beszél az a kis doboz a pacák kezében. Jónapot, mit szeretne?
-Ez melyik _Magyarország?
-Bocs, de nem értem, egy Mo van, tudtommal.
-De én azt olvastam, hogy Mo-on minden szar, de itt azt nem látok. Hol van az a Mo?
-Most már értem. Látja ott azt a sarkot?
-Igen látom, nagyon szép helynek látszik innen.
-Na, szép lassan sétálj el odáig, és ott fordulj fel te köcsög.
-Sorry, mi az a köcsög? Hol lehet látni?
-Nézz a kirakatba, mit látsz?
-Magamat, de hol a köcsög?
-Hármat találgathatsz, na húzz az .......ba.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 15:22:20

@Tényelek: Na, fideSSfasszopó, te egy rohadt román dezinformátor vagy, életedben nem jártál még Magyarországon.

Beszéltem egyszer egy emberrel, Győrből járt Pestre dolgozni. Majdnem egy évig bírta.

"keresi, hogy ki a gazdàja"

A te gazdád Ondó Viktor, a tartó tiszted Kubatov, nincs azokon mit keresni. :))

6.Lenin 2020.08.14. 15:29:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Én nyertem. Én olyannal beszéltem aki Mátészalkáról járt Bp-re dolgozni. Kurvára utálta a feleségét, és még így is megérte utazgatni.

Te ilyenkor magad alá vizelsz, amikor ilyeneket írsz?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 15:30:12

@Tényelek: "Miért olyan vonzó napjainkban is a németeknek albérletben lakni?

A közgazdászok szerint, ez a jelenség az alacsony lakbérnek köszönhető. A költségeket az állam szabja meg, így lakást bérelni Németországban viszonylag olcsó (a keresethez képest).

Továbbá a német jelzálogpiac senki számára sem vonzó. Hitelt felvenni a bankból nagyon nehéz és zsebbe nyúlós dolog.

Szóval a németek kibékültek azzal a gondolattal, hogy nem vásárolhatnak saját lakást, ezért élnek inkább bérben. Egy nemrégiben készült felmérés azt mutatja, hogy a németek 93 százaléka elégedett a jelenlegi helyzettel és a lakással, amelyben élnek. Teljesen egészséges dolognak tartják albérletben élni!"

www.buzzblog.eu/ezert-laknak-inkabb-alberletben-mint-sajat-lakasban-a-nemetek/

Szegény, szegény németek. Vérzik a szívem a nincstelen földönfutókért. Hogy ezek miért nem emigrálnak a dúsgazdag Magyarországra, föl nem foghatom. :))

midnight coder 2020.08.14. 15:30:54

@ZX: "Hát persze. De ugye azért feltűnt, hogy az Eu második legszegényebb országa lettünk"

Persze hogy feltűnt. Ezért is zavartuk el Gyurcsányékat. Két ciklus alatt megduplázták az államadósságot, a szlovákok pedig úgy húztak el mellettünk GDP-ben mit a vadlibák.

midnight coder 2020.08.14. 15:32:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Szóval a németek kibékültek azzal a gondolattal, hogy nem vásárolhatnak saját lakást, ezért élnek inkább bérben."

Ez addig a percig tök jó, amíg nincs egy valóban tartós és mély válság, olyan ami a megtakarításokat is frankón lenullázza. Akkor pedig sok-sok ember fogja az utcán találni magát, márpedig ha egyszer az utcára kerültél, onnan nemigen van visszaút.

midnight coder 2020.08.14. 15:35:37

@ZX: "Azonban egy nyugati sokkal könnyebben venne lakást mint a magyarok többsége. "
Nálunk igen. De odahaza többnyire pont akkora szívás lenne neki, mint nekünk. Sőt.

2020.08.14. 15:38:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Làtom, hogy az ön köreiben a gazda- csicskarendszer a természetes és azt is megértem, hogy sok- sok évet eltöltött csicskaként és ez zavarja a tisztànlàtàsàt, söt a. Stockholm effektus is egyértemüen làtszik,
De higgye el nekem, hogy nem normàlis eszetlen módon szolgàlni masokat, làzadjon fel a gazdàja ellen, valamit magàra adó embernek nincs gazdàja, én biztosan nem türném, ami önnek természetes!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 15:42:52

@Tényelek: "ön köreiben a gazda- csicskarendszer a természetes"

Tévedsz, nem tartozom hozzátok, nem vagyok fideSSfasszopó. :))

Ha ennyire telik, menj vissza Kubatovhoz, és kérj egy frissebb kézikönyvet. :))

nincs1itt 2020.08.14. 15:45:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ez nagyon jó! mo.-ról megmagyarázzák, hogy miért élnek pl. a németek(kb 50%) albérletben. röhögnöm kell! annyian vettek fel lakásra/házra hitelt a magyar okoskodók közül, hogy csak na! az állam nem a bérleti díjakat szabályozza, hanem a bérbeadás feltételeit és azok megváltoztathatóságát. csak halkan jegyzem meg, hogy ha veszel egy lakást, hitelre, akkor alacsonyabb lesz a törlesztő részleted, mintha ugyanazt a lakás bérelnéd!
az első szempont a mobilitás, munkahely változtatásra való képesség, de ez sem egyszerű mert általában a kiköltözés előtt legkevesebb 3 hónappal kell/lehet felmondani.
de ez a sok okos magyar már megint...

2020.08.14. 15:45:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Szerintem inkàbb arról keressen egy tanulmànyt, hogy a német nagyvàrosokban pàr cég uralja a bérleti piacot, ami màr megfizethetetlen a lakossàg szàmàra.
A berlini ônkormànyzat honlapjàn több megoldàsi javaslatot is talàl , egyik a kényszer àllamositàs, most éppen befagyasztottàk a bérleti dìjakat, de csak az új szerzödéseknél.

nincs1itt 2020.08.14. 15:46:09

@midnight coder: te is vettél már lakást németo.-ban?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 15:47:01

@midnight coder: Figyusz, faszfej. Hogy van az, hogy mint a legszegényebb EU ország lakosa, a leggazdagabbakért aggódsz? :))

@Kubatov_anyád_picsája: Kűggyé frissebb trollokat, ezeknek már teljesen elment az eszük. Már ha vót. :))

nincs1itt 2020.08.14. 15:47:40

@Tényelek: jááános, ezt a histórijáson vagy a diszkóveri csenelen láttad? béreltél/vettél lakást németo.-ban? ja, azt sem...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 15:52:49

@nincs1itt: Nem ördögtől való dolog lakást venni Németországban sem. Van olyan élethelyzet, mikor azt választják. Csak nincsenek rá kötelezve, mint a magyarok. Ezek a faszok meg mindig megmagyarázzák, hogy az a jó nekik, amire a gazdájuk kötelezi őket. Ha szart kell enni, annak örülnek. :))

"Aztán egy ismerős egyszer azt ajánlotta vegyek inkább magamnak mint béreljek, mert a mostani történelmi mélyponton lévő kamatokkal igazán olcsón lehet azt hiteleztetni! Kaptam egy hitelajánlatot, azután egyszerűen elkezdtem számolni és végiggondoltam, hogyan járok jobban és utána nem volt kérdés mit is akarok. Már nem bérelhető hanem eladó lakást kerestem."

nemetorszagi-magyarok.de/infok/beszamolok/igy-vettem-sajat-lakast-nemetorszagban

midnight coder 2020.08.14. 15:53:12

@nincs1itt: Nem, de kb. tisztában vagyok a nyugati lakásárakkal. Bér arányban kb. azonosak mint nálunk. Ami amúgy kb. minden országra igaz, hacsak állam bácsi valahogy durván be nem avatkozik a rendszerbe - az pedig ritkán vezet jóra.

midnight coder 2020.08.14. 15:54:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tudod, amikor a németeknél kitör majd a Mad Max. az nekünk sem lesz annyira nagyon jó.

nincs1itt 2020.08.14. 15:58:06

@midnight coder: tehát lövésed sincs az árakról, a bérekről és a hitelezés feltételeiről pedig végképp. csak azért kérdeztem, mert én béreltem, majd vettem lakást németo.-ban, tehát... persze a Kudammon, Berlinben van 3 milliós penthaus lakás és 4 milliós villa is.
csak halkan merem mondani, hogy bp. közvetlen szomszédságában 80-90 nm-es sorházi lakásért 165 ezer eurót szeretnének kapni, nálunk ezért önálló családi házat, kb 1000 nm-es telekkel kapsz...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 15:58:46

@nincs1itt: Finnországban béreltem lakást két évig. Eszembe se jutott volna venni. Hat hónap a tél, 3 nap a nyár, nem lehet kibírni egy életen át. Nem emlékszem mennyi volt, mert nem volt egy erős érvágás. Ilyen támogatott önkormányzati bérlet volt, fiataloknak.

Mellesleg 30 éve fejlettebb volt Finnország, mint most Magyarország.

midnight coder 2020.08.14. 15:59:23

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Csak nincsenek rá kötelezve, mint a magyarok."

Ki a fene kötelez téged hogy lakást vegyél ? Egy csomó embert ismerek aki bérel. Egy részük azért, mert a fizuja mellett havi 150 ezer a lakásra nem tétel, és nem terveznek hosszú távra. Ezek főleg az én kollégáim. Aztán ismerek olyat is, aki azért van albérletben mert nincs pénze lakást venni - illetve nem hitelképes. Sőt, olyanról is tudok, akik emiatt a mostani válságban csak azért nem lettek hajléktalanok, mert vissza tudtak költözni a szüleikhez.

midnight coder 2020.08.14. 16:01:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Hat hónap a tél, 3 nap a nyár, nem lehet kibírni egy életen át."

Az a legjobb klíma a világon. Az is mázlista aki ilyen remek országban született, és nem olyan rohadt trópusiban mint mi.

"Mellesleg 30 éve fejlettebb volt Finnország, mint most Magyarország."
Mi is fejlettebbek lennénk ha nem lett volna 40 év szocializmus, és utána egy rakás balfék kúrmány.

2020.08.14. 16:02:20

@nincs1itt:
Van kint lakásom, egy butus német család bérli.
Hülye lennék eladni, ha van olyan idiòta, aki 25 évente kifizeti nekem az árát õnként, miközban még a piaci értéke is duplázòdik, söt.

6.Lenin 2020.08.14. 16:05:58

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Persze, hogy nem emléxel. Gyuri bá fizette amiért nyaltad a seggét. Te ezt úgy vetted, hogy ennyit megér nyalni. Mit játszod itt a hülyét? Már mindent kikotyogtál, te seggfej.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 16:09:40

@midnight coder: "ha nem lett volna 40 év szocializmus"ha nem lett volna 40 év szocializmus, és utána egy rakás balfék kúrmány.

Azért szánalmas 10 év után az elkúróra mutogatni, 30 év után Kádárra. Egyszer állj a sarkadra, és kérdezd meg, hogyafaszba kerültünk a legszegényebb EU országok közé.

"és utána egy rakás balfék kúrmány."

Ha az elkúróra és a gecire gondolsz, akkor egyet kell értenem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 16:14:44

@Tényelek: "idiòta, aki 25 évente"

25 év??? Tényleg idióta vagy. :))

"Az Appeninn számára a vételár 7 év alatt megtérülhet, miután a bérletre vonatkozóan azonnal 6 éves, határozott idejű szerződést kötött a Pénzügykutató Alapítvánnyal."

www.portfolio.hu/ingatlan/20160810/7-ev-alatti-megterules-az-appeninn-legujabb-befektetesevel-235866

"Ugyanebben az összehasonlításban a XI. kerület hasonló, 16 éves időszakot mutat, míg a VIII., XIII. és XIV. kerületben vannak olyan új lakások, ahol a fajlagos árak 500 ezer forint alá esnek, így akár 13 év alatt is befolyhat a vásárlásra költött összeg. "

www.portfolio.hu/ingatlan/20180628/hany-ev-kell-hogy-megteruljon-egy-lakasvasarlas-290196

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 16:21:07

@6.Troll: "Gyuri bá fizette amiért nyaltad a seggét."

Ezek szerint Ondó Viktor gazdád seggnyalásért kapta a Soros ösztöndíját? Vén munkásőr, ezért Kubatov úgy seggbe fog rúgni. :))

2020.08.14. 16:24:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az ingatlan értétkétöl , kiadhatósàgàtól függ mennyi idö alatt térül meg és a cikkel ellentétben azt is figyelembe kell venni, hogy a kiadàs adóköteles!

6.Lenin 2020.08.14. 16:28:48

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ennyire nem bonyolult ez a kérdés. Gyuri bá befektető. Országokat szeretne kirabolni, ehhez keres seggnyalókat.

Orbán se jött be neki, te se. Orbán azért mert nem akart neki nyalni, te meg nyalnál, de értéktelen vagy hozzá. Orbánt szeretné megnyerni magának, vagy kicsinálni. Rád simán szarik, nem érszz neki semmit. Ezért téped itt magad, hátha felfigyel valaki a beteges hajlamaidra. De itt sem érsz szart sem. Miért lenne ez bonyolult kérdés?
Túlspilázod te a dolgokat, de még ehhez is hülye vagy.
Ennyi a lényeg.

morph on deer 2020.08.14. 16:38:28

@alöksz róz:
“ a ferit el is hiszem.”

Pedig ez a kettő csak együtt ér!
:D

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.14. 16:59:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Azért szánalmas 10 év után az elkúróra mutogatni, 30 év után Kádárra. Egyszer állj a sarkadra, és kérdezd meg, hogyafaszba kerültünk a legszegényebb EU országok közé."

Te vagy a szánalmas, hogy még mindig nem érted!

Bokros L. a pápai Petőfi Asztaltársaság összejövetelén 2013-ban mondott beszédéből:

".......a 2001-es évtől kezdődően - nagyrészt szocialista kormányok által - olyan gazdaságolitika folyt az országban, mely felélte a jövőt. Az 50%-os GDP arányos államadósság 80%-osra emelkedett nyolc év alatt, mely óriási teher."

www.infopapa.hu/hirek/olvas/bokros-lajos-8-ev-alatt-feleltuk-a-jovot-2013-04-06-090756

És akkor még meg sem említettük, hogy mekkora államadóssággal indultunk 1990-ben.

Magyarország: 20 milliárd USD

Románia: 0,0 milliárd USD

Még így sem vagyunk a legszegényebbek között, hanem a középmezőnyben.

www.portfolio.hu/gazdasag/20200618/kiderult-melyik-a-leggazdagabb-es-a-legszegenyebb-orszag-europaban-de-hol-all-magyarorszag-437720

Ebben az áll, hogy:

"A KÖZÉPMEZŐNYBE - A 70 ÉS 100 SZÁZALÉK KÖZÖTTI KATEGÓRIÁBA - KERÜLT MÁLTA, OLASZORSZÁG, CSEHORSZÁG, SPANYOLORSZÁG, CIPRUS, SZLOVÉNIA, ÉSZTORSZÁG, LITVÁNIA, PORTUGÁLIA, SZLOVÁKIA, MAGYARORSZÁG ÉS LENGYELORSZÁG."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 17:38:33

@atomic power 1986DucaDuca: A GDP-t nem lehet megenni. Az annál nagyobb, minél többet lop Mészáros Viktor. És RENGETEGET lop. Erre ne legyél már annyira büszke. :))

Eurostat: A magyarok élnek majdnem a legrosszabbul az EU-ban

Érdekes adatokat közölt az Eurostat, amelyek szerint Magyarország 2017-ben az Európai Unió második legkevésbé jómódú országa lett, csak Bulgária van rosszabb helyzetben nálunk. A mutató, amiben ennyire rosszul állunk, a tényleges egyéni fogyasztás (actual individual consumption, AIC), ami vásárlóerő-paritáson hasonlítja össze az egyes tagállamok polgárainak fogyasztását. Eszerint

A magyar háztartások anyagi jóléte az UNiós átlag 62 százalékát éri el.

Ez a szám 2016-ban is ennyi volt, 2015-ben viszont még 63 százalék. Akkor ezzel a negyedik legszegényebb országnak számítottunk, ennél Horvátországban, Romániában és Bulgáriában is alacsonyabb volt az arány. Horvátországban viszont most a magyarral megegyező a tényleges fogyasztás, Románia pedig három év alatt az EU-s átlag 58 százalékáról a 68 százalékára ugrott. Ezzel a legnagyobb jólétjavulást élték át a románok az egész EU-ban, bár eléggé jól nőtt az átlaghoz képest a litvánok (83-ról 88 százalékra) és a csehek fogyasztása (78-ról 82 százalékra).

Tíz államban nagyobb a fogyasztásban mért jólét, mint az uniós átlag, a leggazdagabbak a luxemburgiak, a németek és az osztrákok. Ausztriában amúgy visszaesett valamennyit a jólét, a tényleges fogyasztásuk tavaly az átlag 120 százaléka helyett csak 117 százalékot ért el, de a luxemburgiak és a svédek sem élnek olyan jól, mint 2015-ben; előbbi az átlag 140 százaléka helyett csak 132 százalékot, utóbbi 113 helyett 109 százalékot ért el.

Az Eurostat egy másik mértékkel, az egy főre jutó GDP-vel is méri a jólétet, ebben Magyarország hátulról az ötödik, az egy főre eső magyar GDP az uniós átlag 68 százaléka. Ezzel megelőzzük Lettországot (67 százalék), Romániát (63 százalék), Horvátországot (62 százalék) és Bulgáriát (49 százalék). Az Eurostat szerint viszont a nemzetközi összehasonlításra alkalmasabb az AIC mutató. Igaz, ez a mutató nem jövedelmet, hanem fogyasztást mér, így például ha egy országban hitelből fogyasztanak sokan saját megtermelt jövedelem helyett, azt is méri a mutató.

index.hu/gazdasag/2018/12/14/magyarorszag_europai_unio_fogyasztas_jolet/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 17:40:50

@atomic power 1986DucaDuca: "Magyarország: 20 milliárd USD"

Akkor egy normális kormányfő igyekszik az adósság egy részét visszafizetni, ha pénz áll a házhoz. De Ondó Viktor nem normális. A manyup felét eltékozolta. Panaszkodj nála.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 17:42:29

De ne csüggedj, ha hiszel Ondó Viktornak, 2030-ban lehagyjuk Ausztriát.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.14. 18:15:07

@taga19+1: @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ne csüggedj, a mai nap is győzelemmel zárult!

hvg.hu/itthon/20200814_Karacsony_Gergely_kituzte_a_szivarvanyos_zaszlot_a_budapesti_Varoshazara

Egy világjárvány kellős közepén a legfontosabb a szivárvány zászló kitűzése a BUTA PESTI városházára, hogy mindenki lássa, igazi libernyák LBGTQX városról van szó!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.14. 18:22:31

szerintem + az a hülye aki szóba áll a kurcsányista seggel

nincs1itt 2020.08.14. 18:48:06

@Tényelek: jááános, anyádnál, laksz, macskád tartasz és babettával jársz... ne röhögtesd ki magad jobban, mint amennyire feltétlenül szükséges. janika, janika...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 18:49:50

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: Ez neked miért fáj? Fájjon inkább az, hogy Ondó Viktor gazdád a legszegényebb EU államok közé vitte le Magyarországot. Ez a kemény, nem a vídia. Kurvára leszarok minden zászlót. A Kövér bajuszos házmester meg nem engedi kitenni a Parlamentre a - majdnem - egyesült magyarság zászlaját, az EU csillagos lobogóját.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.14. 19:00:26

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

„A GDP-t nem lehet megenni.”

Még szerencse, mert ti szeretitek, ha nem is megenni, de felélni a GDP-t. Mindig ezt csináltátok. 90 előtt, és 90 után is. Feléltétek az „aranytojást tojó tyúkot.”Ezért adósodtunk el. Ezt a tehet cipeljük a ti jóvoltatokból.

„Az annál nagyobb, minél többet lop Mészáros Viktor. És RENGETEGET lop. Erre ne legyél már annyira büszke.”

Ha Mészáros vagyona, ami javarészt működő tőke, kb. 300 milliárd Ft, akkor ez a magyar nemzeti vagyonnak, / kb. 100.000 milliárd Ft/, mindössze 0,3 %-a. A folyó áras, 2019-es GDP-nek, /kb. 46.700 milliárd Ft/ pedig 0,6%-a. Emiatt nem óbégatnék ennyit!!

Egy olyan világban, ahol a leggazdagabb 1 százalék a globális vagyon 45 százalékát birtokolja.

A leggazdagabb 0,003 százalék a globális vagyon 11,3 százalékát birtokolja.

A világ 10 legvagyonosabb emberének összes vagyona meghaladja Szaúd-Arábia, Törökország vagy Svájc GDP-jét.

„A magyar háztartások anyagi jóléte az UNiós átlag 62 százalékát éri el.”

Már megint hazudsz! 2018-ban is több volt. 64%!

ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10266425/2-13122019-AP-EN.PDF/c5d54bb8-7ddc-5e79-7fdb-a7a570cff36f

„Románia pedig három év alatt az EU-s átlag 58 százalékáról a 68 százalékára ugrott.”

Miközben a GDP-je 65%-on áll! Szerinted miből fizetik a különbözetet?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 19:15:10

@atomic power 1986DucaDuca: "90 előtt"

90 előtt Kádár apád volt kormányon, nem az MDF.

"Mészáros vagyona, ami javarészt működő tőke"

Faszt. Lopott tőke.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 19:16:45

@atomic power 1986DucaDuca: De ne csüggedj, örülj, hogy 2030-ban lehagyjuk Ausztriát, te minden ilyen fasságot beszopsz. :))

2020.08.14. 19:28:30

@nincs1itt:
Tyüha, értelmes, érvekkel alàtàmasztott àllitàs, ahogy öntöl megszokhattuk :-).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 19:40:29

@atomic power 1986DucaDuca: ""Lopott tőke."
S.GY-re gondoltál? "

Hát ha így hívjátok Mészáros Viktor gazdátokat, akkor igen, a tolvaj csúti gecire gondoltam. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.14. 19:41:34

@Tényelek: "öntöl megszokhattuk"

Hülyepistike, nőlj már fel, nem kell a felnőtteket mindig magáznod. :))

2020.08.14. 20:01:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az alapjàn, amiket ìr , szerintem nem lehet felnött, hacsak nem kisegìtöt végzett,...., önök ketten olyanok , mintha egypetéjü ikrek lennének, csak ön fényévekkel bunkóbb.

nincs1itt 2020.08.14. 22:00:02

@Tényelek: jááános, szerintem lassan sanyi is rád fog szólni! itt nyomod az ipart 24/7-ben, ha megvan a havi 200 euród(bruttó), akkor a földhöz vered a segged a gyönyörtől. eddig csak szimplán ostoba voltál, de nem hazudoztál. maradj ennél a felállásnál.

nincs1itt 2020.08.14. 22:06:07

@atomic power 1986DucaDuca: te dupla kacsa, dobd már össze közgázilag, 2 milliárd dollár vagyon(tudod ez mit jelent), hogyan állhatott össze 8-10 év alatt! mert eddigi tevékenysége: közpénz bulimia. saját erőből nemstróman lölö a saját seggét nem találja meg, olyan okos. ne felejtsd ki a-rrogán tonyót se, akinek hirtelen, lesből támadva a váláskor szakadt a nyakába akkor vagyon mint gy.f-é...
20% kósa lala se gyenge, de fuccállegenda pötyi is fel tud mutatni, jó üzleti érzékből a szülei nevére és sérelmére, pár száz milliócskát, ami nedves időben többnek is látszik...

nincs1itt 2020.08.14. 22:09:11

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: elvan a mamahotelben a kis fidelitaszos. ráér, meg valami kis pénzt csak kell hazavinni, ezért vállalta ezt a melót. azért milyen megterhelő lehet fiatalon: szűz mária jobb oldalon, szent józsef balra, közte egy ötödik iktor(a trafikosok védőszentje)...

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.14. 22:11:09

Berepült a muslica a piscám lukába.

TarkónBaszó GoromBa Szó 2020.08.14. 22:15:12

Pedighát egyszerűnek látszik ám a képlet,
a migrán-fickándozókat biztassuk: gyertek!
Látjátok (szümtükkel) mi harcosak vagyunk,
rakétákat veszünk, mert a válság a barátunk!
Siessetek gyorsan, hisz pilótákat keresünk,
belőletek szorgoskodó janicsárokat nevelünk:
a tizenöt ker.-ben a bátorság megmutatható
egy ernyő nélküli tandemugrás a huszadikról...

2020.08.14. 23:27:07

@atomic power 1986DucaDuca:
A nemzeti vagyon nagysàgrenddel több, 100.000 milliàrd.
Van 4.3 millió lakóingatlan, hacsk 20 milliós àtlagàrral szàmolunk, akkor 86.000 milliàrd, van 50.000 milliàrd pénzeszköz megtakarìtàs, földek, erdök, vasût, közút, középületek, gyàrak, szàllodàk, természeti kincsek, stb

2020.08.15. 00:02:58

@nincs1itt:
Làtom nehezen emészti meg , hogy nem mindenki olyan élhetetlen, mint ön.
Mészãros az elsö milliàrdjàt Horn alatt szedte össze, ha csak bankba rakta volna, akkor is lenne most 10 milliãrdja, mert abban az idöben a magas inflàció miatt 15-30%-os kamatok voltak.
Dolgoznia kellett volna, ha màr annyi esze nincs, hogy azzal keressen pénzt és akkor nem irigykedéssel töltené el a hàtralévö életét!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 00:23:23

@nincs1itt: @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
INKÁBB AZ ERZSÉBETVÁROSI LOPÁSOKÉRT REKLAMÁLNÁL ILYEN HANGOSAN, LIPPPPPPPPPPSIKÉM !!!!!!!!!!

AZ ERZSÉBETVÁROSIAK EZT BENÉZTÉK !!!!!!!!!!!

NÍMANDMÜLLER TÖBB SZÁZ MILLIÓ FORINTTAL KÁROSÍTJA MEG AZ ERZSÉBETVÁROSI LAKOSOKAT !!!!!!!

"Több száz millió forinttal károsítja meg az erzsébetvárosi lakosokat Niedermüller Péter – jelentette ki lapunknak Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az új Gyurcsány-párti polgármester közel egy év alatt leépítette a családi kedvezményeket Erzsébetvárosban. A korábbi fideszes vezetés egyebek mellett vásárlási kedvezményeket, a nyugdíjasoknak szezonális élelmiszercsomagot biztosított, sőt még olcsó állatkerti belépőt is. Az új vezetés kegyeltjei immár Czeglédy Csaba és Kupper András köre lett a lakosság helyett. Bajkai azt mondja: ahol a baloldal megjelenik, ott általában eltűnik a pénz."

GRATULÁLUNK AZ ELLENZÉKI SZAVAZÓKNAK !!!!!!!!!!!!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 00:24:59

@nincs1itt: @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ERRŐL SE FELEDKEZZETEK MEG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TÖBB SZÁZ MILLIÓ FORINTRA RÚGÓ INGATLANSPEKULÁCIÓ GYANÚJA ÉRDEN !!!!!!!

CSŐZIK LÁSZLÓ KÖZPÉNZBŐL FIZETNÉ KI A MECÉNÁSAIT, ÉS AZ INGATLAN IS MEGMARADNA !!!!!!!!!!

"Mostanra érhet be a huszonhárom éve húzódó ingatlanmutyi Érden. Csőzik László érdi baloldali polgármester nemrég jelentette be, hogy 426 millió forint kifizetése várható egy több mint huszonhárom éve húzódó ingatlanspekuláció ürügyén egy régi támogatójának. Ha terve megvalósul, úgy fizeti ki ezt az összeget a közismerten baloldali üzletembernek, hogy az egészet megpróbálja az előző, fideszes városvezetés nyakába varrni. T. Mészáros András korábbi polgármester előbb próbált megegyezni a vállalkozóval, majd nyolc évig pereskedett, hogy az önkormányzatnak egy forintot se kelljen fizetnie, és a felek közötti, MSZP–SZDSZ ideje alatt keletkezett konfliktus megoldódjon. Csőzik egy ügyes ügyvédváltással azonban megfordította a széljárást."

NAHÁT !!!!!!!

ÉRDEN IS LOP AZ ELLENZÉK ?!!!!!!!!!

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.15. 08:08:13

@Tényelek:

"A nemzeti vagyon nagysàgrenddel több......"

Az Alaptörvény 38. cikke szerint a nemzeti vagyon az, ami az állam és a helyi önkormányzatok kizárólagos tulajdonába tartozik.

Ezt megfejelhetjük a magántulajdonba tartozó eszközökkel is, attól függően, hogy mi a célunk a kimutatással.

nincs1itt 2020.08.15. 08:36:33

@Tényelek: janika, '94-'98 között, 1-2-3 milliós éves árbevételű nagyonkisvállalkozó volt... a legenda gyártás(magyarul: hazudozás) fideszes körökben népszerűbb, mint a fodbal...

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.15. 09:00:01

Szomorú szagu színeset fosik a mama :(

2020.08.15. 09:58:29

@nincs1itt:
Hornék amikor hatalomra jutottak felgyorsìtottàk a lakossàgi gàzvezetékek kiépitését, bekötéseket, ebböl vette ki a részét Mészàros màsfél megyével,......, ön szerint ezért 1-2 milliót kért :-).

Amikor kiépültek a vezetékrendszerek a lakossàg pénzéböl, akkor a liberãlbolsik àllamosìtottàk nulla forintért és eladtàk a nyugati multiknak.

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.15. 11:20:12

Ne legyen a nevem János, de szerencsére nem is az.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 11:45:41

@MAXVAL bircaman közfingó: Nem akarsz végre eltakarodni a bárcás kurva anyádba, te aberrált libernyák féreg?!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 11:48:57

@nincs1itt: Nyugodtan irigykedhetsz, büdös proli; neki sikerült kisvállalkozóból naggyá válnia, mert nem félt kockáztatni, belevágni a nagy üzletekbe, jól mérte fel a növekedési lehetőségeit, és ezért jutott oda, ahová. Te pedig továbbra is szitkozódhatsz a szalag mellett, hogy mások miért sikeresebbek, tehetségesebbek nálad.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 11:51:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "örülj, hogy 2030-ban lehagyjuk Ausztriát"

Ti persze nem örülnétek, ti idegen szívű mocsadékok, mert mindig annak szurkoltok, hogy a magyarok ne legyenek sikeresek. De hiába, mert Orbán Viktor és kormánya jól kitolt veletek, 10 év alatt újjáépítették az országot abból a csődtömegből, amit a MaSzoP-SzaDeSz kormány hagyott rájuk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 12:56:05

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "nem örülnétek"

Mi, jobboldali hazafiak ebben reménykedtünk 90-ben. De nagyon lassan közelítettük a nyugatot. Az elmúlt évtizedet nézve meg egyenesen tragikusan alakultak a dolgok, soha nem látott pénzeső, és soha nem látott erősségű gazdasági konjunktúra közepette Ondó Viktor gazdád a legszegényebb EU államok közé csúsztatta le Magyarországot. A lehetetlen kategóriájába tartozik, hogy a hazaáruló magyargyűlölő bolsevik csúti geci vezetésével megfordulhatna a trend. És ha a gecit elzavarhatnánk valami csoda folytán, akkor is irreális, hogy 10 év alatt utolsókból elsők legyünk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 13:00:17

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "neki sikerült kisvállalkozóból naggyá válnia, mert nem félt kockáztatni"

...és leszopni Ondó Viktor gazdádat. De van egy rossz hírem, nem ezért kapta a vagyont, azt csak rábízta a csúti geci, hogy ne az ő nevén legyen, amíg miniszterelnököt játszik. :))

Szóval semmi esélyed. De ne búsulj, 2030-ban lehagyjuk Ausztriát. ))

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.15. 13:31:00

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Nem janikám, nem akarok.

Épp most szartam egyet egyébként, ilyen vékonyabb barna. Hozzám kicsit méltatlan úgyis, a tiéd lehet.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 14:22:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez egy hozzád hasonló aberrált Soros-takony, nem a testvérem...

@MAXVAL bircaman közfingó: Köszönöm, nem tartok rá igényt, inkább tömjed a szádba, te libernyák nickhamisító féreg.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 14:28:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "De nagyon lassan közelítettük a nyugatot."

Az egy főre jutó GDP-nk az EU-átlag 66%-áról mára (2019) a 73%-ára nőtt, utolértük és elhagytuk Görögországot is.

"soha nem látott erősségű gazdasági konjunktúra közepette Ondó Viktor gazdád a legszegényebb EU államok közé csúsztatta le Magyarországot."

Hiába hazudozol, te libernyák féreg, bárki megnézheti a statisztikákban, hogy Gyurcsányi gazdád alatt csúsztunk le a régión belül, és hagytak le bennünket a szlovákok...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 14:51:16

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "GDP"

Minél többet lop Mészaros Lőrinc, annál nagyobb a GDP. nem csoda, hogy büszke vagy az orbitális tolvajlásokra. Az életszínvonalat jobban mutatja fogyasztás, abban a sereghajtók között vagyunk. Utolértük, és elhagytuk Görögországot is, visszafelé.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 14:53:35

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Gyurcsányi gazdád alatt csúsztunk le a régión belül"

Gyurcsányi gazdád alatt csúsztunk le az élről a középmezőnybe, Ondó Viktor gazdád alatt csúsztunk le a középmezőnyből a legszegényebbek közé. Mindkét gazdádra büszke lehetsz, fideSSfasszopó. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 14:58:12

:(

Csakhogy az Mfor gyűjtése szerint a magyar gazdaság előző negyedévhez képesti 14,5 százalékos zuhanása a harmadik legnagyobb, ennél jobban csak a spanyol gazdaság (-18,5 százalék) és Nagy-Britannia teljesítménye (-20,4 százalék) zuhant be. (Hét ország - Észtország, Írország, Görögország, Horvátország, Luxembourg, Málta és Szlovénia - adatai még nem ismertek).

Így régiós összevetésben sem állunk jól, míg Magyarország GDP-je 14,5 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest, addig a

a lengyel gazdaság 7,9 százalékkal,
a román 10,5 százalékkal,
a cseh 10,7 százalékkal,
a szlovák pedig 12,1 százalékkal zuhant be.

444.hu/2020/08/14/a-regio-orszagai-kozul-a-magyar-gazdasag-zuhant-be-a-legjobban-a-jarvany-alatt

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.15. 15:02:47

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: azt hallottam, anyád képes a szellentésével eldúdolni egy éneket. Úgyszólván a szavakat is ki tudja énekelni.

ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS 2020.08.15. 15:12:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "egszegényebb EU államok közé csúsztatta le Magyarországot. "

Meg ha ez a baromsag igaz lenne, akkor se szamitana. Szart se szamit, hanyadikak vagyunk, mert az orszag vitathatatlanul ORIASIT fejlodott az elmult 10 evben. Vegre 2010 utan sok evtizednyi pusztulas, stagnalas utan, az emberek szamara is erzekelhetoen elkezdett feljodni az orszag. Ha a libsik maradtak volna kormanyon, akkor azota is, ugyan az az allamcsod kozeli sehova sem vezeto rohadas lenne az orszagban, es a covid miatt, ismet teljes gazdasagi megsemmisules ALLAMCSOD lenne.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.15. 15:54:29

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

„Az elmúlt évtizedet nézve meg egyenesen tragikusan alakultak a dolgok, soha nem látott pénzeső, és soha nem látott erősségű gazdasági konjunktúra közepette gazdád a legszegényebb EU államok közé csúsztatta le Magyarországot.”

Nem az elmúlt évtizedben alakultak tragikusan a dolgok, hanem 2002-2010 között. Gazdád letért a korábbi sikeres makrogazdasági pályáról, ezért 17.686 milliárd Ft GDP jövedelemtől esett el az ország ebben az időszakban.

Hogy ez mennyire így van, mutatják a következő adatok:

A bruttó hazai termék (GDP) volumenének változása/%/ 2007-ben, az utolsó "békeévben":

Csehország: 5,6
Észtország: 7,7
Horvátország: 5,3
Lengyelország: 7
Lettország: 10
Litvánia, 11,1
Románia: 7,2
Szlovákia: 10,8
Szlovénia: 6,9

ÁTLAG: 7,96

MAGYARORSZÁG: 0,4

A magyar GDP növekedés 2007-re 20-szor kisebb, mint a KKE országok átlaga.

27,8 szer kisebb a litvánnál, 27-szer kisebb a szlováknál.

polgariszemle.hu/archivum/39-2007-december-3-evfolyam-12-szam/229-az-unios-felzarkozasunk-aranykora-es-elrontasa

De ez még nem minden:

Gazdasági „aknákat” raktatok le a 2010 utáni kormánynak.

1. A bruttó államadósságot 8.701,92 milliárd Ft-ról 22.363,33 milliárd Ft-ra növeltétek. Ez 13.661,41 milliárd Ft növekmény 2002-2010 között.

2. 12,8 milliárd euro IMF-EU hitelt hagytatok a 2010 utáni kormányra, amit felhasználtatok a költségvetési lyukak befoltozására 2008-2009-ben. Akkori áron átszámolva 4.172,8 milliárd Ft.

3. Eladósítottátok a lakosságot devizában, aminek a forintosítása a 2010 utáni kormányra várt. Ennek társadalmi költsége 8 milliárd euróba került. Ez átszámolva 2.608 milliárd Ft. Ennyivel csökkent a magyar lakosság fogyasztása 2010 után, ennyivel kevesebb pénz jutott a gazdaság stimulálására fogyasztói oldalról.

3. Eladósítottátok az országot devizában is. A 2010 utáni kormányra várt az állam külső devizaadósságának csökkentése az önfinanszírozási program keretében. Ez 9 milliárd euróba került, ami átszámolva 2.934 milliárd Ft.

Az általatok a magyar társadalomnak okozott kár 2002-2010 között összesen: 41.062,21 milliárd Ft!!!

Nézzük a soha nem látott pénzesőt!

2010-2020 között az ország nettó uniós támogatása kb. 12.400 milliárd Ft.
Ebből vond le az IMF-EU hitel, a devizahitelek forintosításának, és a külső devizaadósság csökkentésének összegét.

Marad: 12.400- 9715= 2.685 milliárd Ft.

Ennyit a pénzesőről.

Versenytársainknak ugyanakkor nem kellett ekkora kiigazításokat végezni. Nem kellett ilyen óriási mértékben erőforrásokat lekötni a lakossági devizahitelek, és az államadósság rendezésére. Magyarországnak viszont háromszor akkora volt az elmúlt 10 évben az éves kamatfizetési kötelezettsége, mint nekik.

Ennek ellenére sikerült a versenytársakkal az elmúlt 10 évben hasonló makrogazdasági pályát befutni.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.15. 16:19:01

szerintem + az a hülye aki szóba áll a kurcsányista seggel

boborján20 2020.08.15. 16:27:55

@Tényelek: "Mészãros az elsö milliàrdjàt Horn alatt szedte össze, ha csak bankba rakta volna, akkor is lenne most 10 milliãrdja,"

bazdmeg, te már nem leszel nagyobb csicska az fiksz!:)))

coub.com/view/ozclg

bumburnyák20 2020.08.15. 17:17:04

fuksz csicskák vattyok kik nem szopollyátok a kömény arabfaszt

boborján20 2020.08.15. 17:30:27

@bumburnyák20: mi van fityesztolvaj, ugrasz?

remélem kiverted arra köcsög, hogy a szivárványos zászlót leszedtétek a ferencvárosban!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 17:37:46

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem az elmúlt évtizedben alakultak tragikusan a dolgok, hanem 2002-2010 között."

Hát a gazdasághoz is egy segg vagy, fideSSfaszopó. 1996-2006 között felemelkedés volt, onnan visszaesés. Elkúró gazdád vagy geci gazdád, mindegy, ugyanazt a szar neoliberális "gazdaságpolitikát" követték. Kurcsányban az volt egyedül a jó, hogy le tudtuk váltani. :))

bumburnyák20 2020.08.15. 17:40:55

@boborján20: tejis vitél belőle ety darabott a szípséges barna uraidnak hijába taga dod

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 17:41:38

@atomic power 1986DucaDuca: "2010-2020 között az ország nettó uniós támogatása"

Megint hazudsz, fideSSfasszopó. :))

2007-től az EU pénzekből alig valamit használt fel a kurcsányod, azt mind Ondó Viktor gazdád tékozolta el.

Az államadósságra fordíthatta volna a manyup pénzt, de a felét elszórta. Ondó Viktor gazdád legalább akkora fasz, mint a kurcsányod. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 17:43:34

@ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS: "az orszag vitathatatlanul ORIASIT fejlodott"

Igen, ahogy Kádár apád alatt és kurcsányod alatt is fejlődött. :))

Mondjuk akkora elszegényedés nem volt, mint most.

boborján20 2020.08.15. 17:45:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

bakker, te nem adod fel, ezé tisztellek.
én má csak elképedni járok ide, me itt tobzódnak a fityeszorkok:)))

coub.com/view/1p5yn3

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 17:52:02

@boborján20: :))

Valakinek oktatnia kell ezeket a seggeket, ha már Ondó Viktor tönkretette az oktatást, és 16 éves fejjel kibaszták őket az alsó tagozatról.

boborján20 2020.08.15. 17:57:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Valakinek oktatnia kell ezeket a seggeket"

ja gondolom így:)))

"Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!"

bakker, ehhez mit szósz? a párttitkár evtársnak jó fut a szekér!

bakker, ez mit csinál, hogy cca. 50% a haszon?! koko, vagy fegyver, vagy kurvák?

hvg.hu/gazdasag/20200815_orban_gyozo_orban_viktor_apja_dolomit_kft_milliardos_osztalek

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 18:01:25

@boborján20: :))

Elmondom, hogy kell milliárdosnak lenni: ellopsz ezer milliárdot, és akárhogy gazdálkodsz, pár milliárd megmarad.

A fidesz pártházat is párttitkár apuka cégébe tették.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 18:04:16

@boborján20: Kő. Kitermelsz követ 500 millióért, eladod ötszörös áron, marad 2 milliárd tiszta nyereség. Csak az nyerhet közbeszerzésen, aki párttitkár apuka köveiből épít. És Mészáros Viktor abból épít. Eccerű, mint a százas szeg. :))

boborján20 2020.08.15. 18:21:34

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

de ki veszi meg ötszörös áron?

jó, csak vicceltem a kérdésemmel!:(((

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.08.15. 18:23:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A libsik már csak tudják hogy megy ez, ezt csinálták 1950 és 2010 között.

boborján20 2020.08.15. 18:33:34

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: 1998-2002 között meg volt a főpróba, mi jobbágy?!

alöksz róz 2020.08.15. 18:37:11

@boborján20:
"Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!"
eriggy má ezekkel a nyugati fényes szívhezszóló idézetekkel

boborján20 2020.08.15. 18:44:49

@alöksz róz: bocs, de ez éppen vasalbert vagy nyirőjocó volt szerintem:))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 18:53:31

@boborján20: Ez József Attila, te tűrhő.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Kádár "apátok" a jó öreg balliberális hagyományaitok gyakorlója; csak annyi a különbség, hogy akkoriban még Moszkvában volt a segg, amit nyaltatok, ma màr Brüsszelben.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 18:55:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Igen, ahogy Kádár apád alatt és kurcsányod alatt is fejlődött"

Kádár és Kurcsány alatt csak a fogyasztás nőtt, mindég hitelből, azóta is ennek fizetjük az árát. Büszke lehetsz a szellemi elődjeidre, te libernyák szar.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 18:57:15

@boborján20: "jó fut a szekér"

Irigykedsz a tehetséges magyar vállalkozókra, mert ők stabil egzisztenciát teremtettek maguknak, munkahelyeket másoknak, értéket az országnak; te pedig csak segílykén akartál tengődni egész életedben, és felemészt a sárga proli irigység

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 18:58:41

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "2007-től az EU pénzekből alig valamit használt fel a kurcsányod"

Azzal azért nem kéne dicsekedni, hogy a gazdád alatt még az abszorpciós rátával is gondok voltak, nem tudták rendesen menedzselni az uniós programokat.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 19:03:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "1996-2006 között felemelkedés volt"

Felemelkedés, mi?

2001-2006 között a magyar államadósság a 2001-es értékről, a GDP 51,4%-áról (ami a legkedvezőbb értéket jelntette a rendszerváltás után) a D-209/ElQró-kormányok alatt a maastrichti szint fölé, 64,1%-ra nőtt (pedig a világválság még sehol sem volt!), a költségvetés deficitje minden évben meghaladta a maastrichti célértéket (3%), sokszor nem is kicsit. Jövőfelélő fogyasztás-növelés zajlott, semmi más.

boborján20 2020.08.15. 19:08:41

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Ez József Attila, te tűrhő."

ez most komoly cigány? baszdmeg, szójj má be a koszpontba, hogy ne az ilyen fullhülyéket
kügyék ide, mikor hetente eccer benézek, te eccerű fityeszszarházi!

a kurvaanyádat!
iróniáról még nem hallottál, te kósalalába oltott sziszi!

nincs1agy 2020.08.15. 19:16:45

Ezekben a szörnyű, járványos időkben csak egy dolog segíthet: ha megnyitjuk a határokat az illegális migránsok előtt..

boborján20 2020.08.15. 19:20:57

@nincs1agy: vagy elhajtjuk a tolvaj fityeszes csirákat...

nincs1agy 2020.08.15. 19:22:40

Mondjuk ha a kedves hülye poszternek lenne egy kis arányérzéke, a fenti eseményt nem az olimpiához vagy a foci-vb-hez hasonlítaná , hanem egy nyári táborhoz..

nincs1agy 2020.08.15. 19:23:45

@boborján20: A fitymátlan tolvaj csírák már el lettek hajtva 2010-ben..:))

boborján20 2020.08.15. 19:29:32

@nincs1agy: te most beszóltál dajcstompikának?:)))

baszod, te nem nézel ki tök fityeszfaszcsirának, akkor neked miért jó, hogy mindennap lemész kutyába a csutigazdád miatt?

morph on deer 2020.08.15. 19:57:44

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
” Kő. Kitermelsz követ 500 millióért..”

Erről jut eszembe: egy kőbánya tulajdonjoga meddig terjed vertikálisan, azaz lefelé, tudja valaki?

Most komolyan!
Van valami határ, vagy majd egy kínai úgy is a kezedre csap, ha átérsz?

Netán majd csak az tűnik fel, hogy jé, az előbb itt még egy hegy volt, most meg nincs, mert eladta valaki?

(Mielőtt sikít: most NEM O.Győzike elvtársról van szó, teljesen teoretikus a kérdés!)

nincs1agy 2020.08.15. 19:59:04

@boborján20: Deutsch nem volt 2010 előtt kormánypozícióban..

morph on deer 2020.08.15. 20:01:21

@boborján20:
“ te kósalalába oltott sziszi!”
:)))
Ez már a tömegpusztító kategória, semmi kétség!
XD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.15. 20:04:45

@morph on deer: Erről miért Tihany jut az eszembe?

Ja, mert azt is elhordja Mészaros Viktor.

morph on deer 2020.08.15. 20:08:18

@nincs1agy:
“ Ezekben a szörnyű, járványos időkben csak egy dolog segíthet: ha megnyitjuk a határokat az illegális migránsok előtt..”

Vagy Müller Cecília előtt!
Annál nagyobb segítség aligha kell!
:)

morph on deer 2020.08.15. 20:10:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Én csak merengek, hogy van-e mélységi határ egyáltalán, vagy majd csak összedől, vagy megindul, ha túl sok hiányzik az anyaföldből?

morph on deer 2020.08.15. 20:13:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“ mert azt is elhordja”

“Ha megvette, hadd vigye! Tessék csak tessék, egy kis Magyarországot tessék!
Jó lesz a gyereknek..!

morph on deer 2020.08.15. 20:17:19

Újabb kérdés: nem tudja valaki, hogy mi történt a pénteki igehirdetéssel?

Merthogy nincs sehol!
Csak nem szűnt meg?
Ez azt jelentené, hogy a viktor gyógyultan távozott?
Csak neem?

boborján20 2020.08.15. 20:22:09

@nincs1agy: baszod nigger! elkezdesz zsidózni, asztán utána becsicskulsz?:)))

boborján20 2020.08.15. 20:23:12

@morph on deer:

ez kábé olyan, mint a putyinféle koronavírus ellenszer:)))

2020.08.15. 21:17:19

@boborján20: Csak kérdezem, mert kivàncsi vagyok; A zsidozàs az csunyàbb vagy bûntetendöbb dolog, mint a niggerezés vagy a cigànyozàs?

boborján20 2020.08.15. 21:27:16

@Tényelek: jani, én egy niggercigány vagyok. ennyi.

jani, én is kérdezhetek?

baszod, ott leningrádban szójj má a tartótisztednek, hogy dobjon hozzád egy rendes szittya klaviatúrát, me má nekem fáj, hogy madzsarnak tünteted fel magadat!:))

a kurvaanyádat.

nincs1agy 2020.08.15. 21:53:14

@boborján20: Kivétel erősíti a szabályt..

boborján20 2020.08.15. 22:11:15

@nincs1agy: kérdezhetek tőled valamit?

neked miért pálya az, hogy valakinek a nicknevét és az avatarját lopod?

tényleg érdekel.

bumburnyák20 2020.08.15. 23:48:32

ety arab nem arab
segg szárazon
nem marad

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 23:55:40

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Megduplázta a tanárok fizetését"

Csak a fedezetet felejtette el megteremteni hozzá... Ahogy más kiadásokhoz is, ezzel adósította el évtizedekre az országot.

Osztogatni könnyű, felelősen kormányozni nehéz. És a balliberráltaknak ez sose ment.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.15. 23:57:44

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "azt is elhordja Mészaros Viktor"

Tudod mit? Inkább "Mészáros Viktor" (= egy általam ismeretlen magyar vállalkozó) hordja el, mint Joav Blum és Ronald Lauder...

nincs1agy 2020.08.16. 00:46:55

@boborján20: Ne picsogj fürdő kurva! Te kinek a nickjét loptad el ?

bumburnyák20 2020.08.16. 06:56:27

@nincs1agy: az enyimét hoty ne láson arabikát 1 7ig a buzernyák

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 09:05:25

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Inkább "Mészáros Viktor""

Gratulálok, román dezinformátorhoz méltó magyargyűlölő hozzáállás. Mit is várhatnánk egy bolsevik fideSSfasszopótól.

"mint Joav Blum és Ronald Lauder"

Mostanáig senki nem hordta el Tihanyt, még Joav Blum és Ronald Lauder sem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 09:07:24

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Osztogatni könnyű, felelősen kormányozni nehéz."

Így van. Ondó Viktor könnyedén osztogatja a százmilliárdokat a haverjainak, de nem képes az ország lecsúszását megállítani.

morph on deer 2020.08.16. 10:10:55

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
“ Osztogatni könnyű, felelősen kormányozni nehéz.”

Mit nem mondasz!
Ezt majd ne felejtsd el megmondani valahogy bölcs vezérünknek és sleppjének is, mert a mellékelt ábra szerint ők erről még nem értesültek:

www.portfolio.hu/gazdasag/20200814/hirtelen-a-ranglista-masik-vegen-talalta-magat-magyarorszag-kevesen-zuhantak-nalunk-nagyobbat-europaban-444906?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.16. 10:31:05

@morph on deer: Lippsikém, nálunk az európai átlagnál hamarabb vezettek be szigorú korlátozásokat, és tovább is tartották fenn őket, ezért nagyobb volt a visszaesés a GDP-ben, de ezért cserébe nálunk nem aratott annyira a kaszás sem.

Bár ha szelektálni lehetett volna, hogy a vírustól csak libernyákok haljanak meg, akkor valószínűleg érdemes lett volna elkerülni a lezárást.

De sajnos nem lehetett, így magyar kormánynak – helyesen – az emberélet fontosabb volt, mint a pénz. Egy ilyen, egészségügyi válsághelyzet közepette megjelenő GDP-adat azonban aligha ad képet a magyar gazdaságban rejlő valós potenciálról, vagy akár a gazdaságpolitika minőségéről.

nincs1agy 2020.08.16. 10:31:29

@morph on deer: A második negyedévben az osztrák GDP visszaesés nagyobb volt mint a szlovák. Mi következik ebből?

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.16. 10:36:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Viktor könnyedén osztogat"

Ennek ellentmond, hogy Viktornak 2010-19 között, a világjárvány megjelenéséig jelentősen sikerült csökkentenie a GDP-arányos államadósság mértékét, miközben a gazdaság is növekedett.

Viktor nem egy fogyasztás-, osztogatás-alapú, hanem egy fenntartható növekedési pályára állította az országot, ami nem a lecsúszás, hanem a felemelkedés biztosítéka.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.16. 10:39:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "nem hordta el Tihanyt, még Joav Blum és Ronald Lauder sem"

Szerencsére a magyar hatóságoknak sikerült e korrupt, az állami vagyon csökkenésével veszélyeztető ügylet megakadályozása, és részben a felelősök (pl. Tátrai Miklós, MNV) megbüntetése is; csak sajnos Gyurcsányi gazdátokat, a tervezett bűncselekmény szellemi atyját nem sikerült rács mögé dugni.

nincs1agy 2020.08.16. 11:28:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Viszont Tátrait és Császit leültette a bíróság. Fletóka meg is siratta őket..:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 12:13:46

@nincs1agy: "Viszont Tátrait és Császit leültette a bíróság. Fletóka meg is siratta őket"

És ez mennyiben javítja azt, hogy Mészáros Viktor elhordja Tihanyt?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 12:16:43

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "sikerült csökkentenie a GDP-arányos államadósság mértékét"

Vagyis nem csökkentette az államadósságot, csak a GDP-t növelte. A manyup pénz felét elszórta.

A GDP-t növeli Mészáros Viktor tolvajlása. És az valóban orbitális. Közben az EU legszegényebb államai közé kerültünk. Mészáros Viktor A L K A L M A T L A N . Ő maga is mondta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 12:24:44

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "nálunk az európai átlagnál hamarabb vezettek be szigorú korlátozásokat"

Később vezette be Mészáros Viktor gazdád. Folyamatosan Ausztria mögött voltunk pár nappal.

Mészáros Viktor tiltotta az iskolabezárásokat, majd hirtelen libernyákot forgatott, és reggel még tiltotta, este már kötelezővé tette. Meghátrált megint a geci, ez volt a szerencsénk.

2020.08.16. 12:29:13

@morph on deer:
Kedves liberálbolsevok baràtom!
Ne hülyüljö már meg teljesen az elvtársai propagandája hatására!
Az adatokat az elsö negyedé adataihoz hasonlítják, ezért az önök szempontjából lehet rajta örömködni, ez mint láthatò meg is történik
DE, ha megnézxük, hogy mi +2%-ot produkáltunk az elsö negyedévben, mìg pl. az osztrákok -7-et, de a többiek is hasonlòt, még jò, hogy ahhoz az alaphoz képest mi estünk nagyobbat.
Szòval òrüljön ennek a nagy minusznak egy kicsit, de szerintem sírni fog ha rájön, hogy nem is zuhantunk akkorát a többiekhez viszonyítva!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.16. 12:55:15

@boborján20: Így van, a siker titka: munka, munka, munka...

Tudjuk, hogy nektek büdös, ezért lesztek ti világéletetekben csóró, irigykedő buta pesti prolik!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.16. 12:56:43

@boborján20: @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
MOST MÁR ELÉG VOLT !!!!!!!!!!!!!!!

MEGKÉRJÜK A BALATONNÁL NYARALÓKAT: TAKARÍTSÁK EL A MOMENTUM STANDJAIT !!!!!!!!!!

AGYHALÁL !!!!!!!!!!

"Nem nyugszanak, nem bírnak magukkal! Tovább hergeli a Momentum a Balatonon nyaralókat! Értsétek már meg srácok, nem akarnak a strandokon politizálni a magyarok, pihenni mentek oda, és nem a ti hülye propagandáitokat hallgatni!

Mint kiderült, a Momentum területfoglalási engedély nélkül van a Balatonon, ezért megkérjük tisztelettel a nyaralókat, hogy takarítsák el a párt standjait nyugodtan. Hívjanak rendőrt, közterületest, bárkit, aki hivatalos személy, és szépen el fognak takarodni. Tevékenységük ugyanis TÖRVÉNYTELEN!

Hajrá, magyarok! Munkára fel!"
mindenszo.hu/most-mar-eleg-volt-megkerjuk-a-balatonnal-nyaralokat-takaritsak-el-a-momentum-standjait/

TAKARÍTSUK EL A LIBERNYÁK SÖPREDÉKET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.16. 12:57:54

AGYHALÁL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LUKAS ZOKNIS HADHÁZY 100 EZER EMBERREL AKARJA ELFOGLANI A KÖZTÉVÉT !!!!!!!!

NA NE VICCELJ, ÁKI !!!!!!!

MILYEN 100 EZER EMBER ?!!!!!!!!

"Hadházy Ákos két, adófizetők pénzéből elkövetett méregdrága magánrepülőzés között gyakran tesz meredek kijelentéseket. Ki emlékszik már a körforgalmas szánalmas ökörködésére? A legújabb ez a “100 ezer emberrel elfoglaljuk a köztévét” című kreténség.

Üzenjük a lukas zoknis igénytelen libernyáknak, hogy ti nemhogy 100 ezer embert nem vittetek még ki az utcára, de 3-4 ezret is nagyon nehezen tudtok összetrombitálni. Magadból csinálsz komplett barmot, minden egyes alkalommal.

Álmodozz csak, Te vagy a jobboldal hasznos idiótája, egy Boborján!"
mindenszo.hu/agyhalal-lukas-zoknis-hadhazy-100-ezer-emberrel-akarja-elfoglani-a-koztevet-na-ne-viccelj-aki/

MENJ INKÁBB NYARALNI, ADDIG IS KUSSOLSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.16. 12:58:42

EZ HATALMAS CUMI !!!!!!!!!!!!

MAKI-ZAJ KIMARADT A LIBERNYÁK ÖSSZEFOGÁSBÓL !!!!!!!!!!!

SIVALKODIK MÁR ?!!!!!!!!

"A rendkívül arrogáns, pofátlan, erőszakos, és agresszív szektás Márki-Zörej, újraválasztott hódmezővásárhelyi polgármester a regnálása alatt a pusztulás és a gyűlölködés városává tette Hódmezővásárhelyt.

Rendre azt hiszi magáról ez a senki, hogy valaki. Azt állítja magáról, hogy ő jobboldali, keresztény. Nem az. Álkeresztény és áljobboldali. A választók sajnos becumizták a dumáját, kétszer is. Jó lenne már ha a tisztelt hódmezővásárhelyi közösség észrevenné: át vannak verve, de durván! Mivel van a polgármesterben némi vonó, a helyi cigányok azt hiszik, hogy képviselni fogja az ő érdekeit is. Nem, nem fogja, ezzel is csak kampányol. Egy darabig a csecsemőfejű Kész Zoltánnal próbált országos ismertségre szert tenni, csak aztán a csecseműfejű Zolcsikát 2018. április 6-án a Fidesz úgy elverte, mint a szart. Zolcsika tehát kiesett a pixisből.

Maki gyerek gyakran bejelentkezik az országos politikába, létre is hozott egy hármas Metró logora hasonlító Mindenki Magyarországa Mozgalmat. Sokszor álmában miniszterelnöknek képzeli magát, arról álmodozik, hogy lámpavasos álmait akkor majd meg tudja valósítani, és minden Fideszes ott fog lógni. Nem fog. Maki sosem lesz miniszterelnök, sőt, még csak jelölt sem, ugyanis Maki gyerek ki lett hagyva a naaaagy libernyák összefogásból! Bizonyám!"
mindenszo.hu/ez-hatalmas-cumi-maki-zaj-kimaradt-a-libernyak-osszefogasbol/

CUMI VAN, MAKIKÁM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

boborján20 2020.08.16. 13:27:25

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: fityeszork, te mit melózol?

me az nem meló, hogy itt baszod a rezet 0-24-ben!

boborján20 2020.08.16. 13:29:39

@nincs1agy: ez most komoly, vagy csak viccölsz fityeszdroid?:))))

bazdmeg, és te beletucc nézni a borotválkozótükörbe anélkül, hogy szembe ne köpd magad!???

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 13:30:44

@nincs1agy: "A tavaly vásárolt tihanyi villa a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában rétként és gazdasági épületként szerepel."

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/luxuspanoramas-balatoni-nyaralot-vett-meszaros-lorinc-es-neje-91907

Mondjál ennél sunyibbat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 13:31:53

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "csóró, irigykedő buta pesti prolik!"

Hát ezzel pontosan leírtad a fideSSfasszopó panelprolit. :))

boborján20 2020.08.16. 13:32:54

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: "LUKAS ZOKNIS"

cica, te kevered borkaievtárssal hadházyt!

persze, te mindig a fasz rossz végén térdelsz, ezé nem láthatod, hogy kibaszta szét a zánuszrózsádat!:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 13:46:33

@boborján20: Persze, hogy munka. Tudod mennyi munka 300 milliárdot hazahordani? Egy húszezres az egy gramm. 300 milliárd húszezresekben az 15 tonna. Ha naponta hazalop a táskájában egy kiló húszezrest, azaz naponta 20 milliót, akkor 41 év alatt szedi össze. :))

Tudod mi történne vele, ha véletlenül csak egymilliárd húszezresekben ráesne?
index.hu/napirajz/2020/05/13

Ha 5 másodpercenként lehajolna egy húszezresért, napi 8 órában, ebéd- és cigaretta szünet nélkül, az napi 115 millió, 22 munkanappal számolva az havi 5,2 milliárd, a 300 milliárdot 57 hónap alatt szedné föl a földről. Ugye, hogy munka. :))

nincs1agy 2020.08.16. 13:53:42

@boborján20: Ezt önmagadtól kellene megkérdezned,ha lenne lelkiismereted.

nincs1agy 2020.08.16. 13:56:08

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Épít, munkát ad. Nem strómanok útján próbál kurva olcsón hozzájutni tóparti telkekhez, egy nyilvánvalóan aránytalan telekcserével, ahogy Tátraiék esetében történt. Néha-ritkán- valóban igazságszolgáltatás van Magyarországon és nem csak jogszolgáltatás..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 14:11:59

@nincs1agy: "Épít, munkát ad."

Tulajdonképpen megtehetné, hogy olyan közbeszerzéseket nyer meg, ahol nincs elvégzendő munka. Valójában Mészáros Viktor jó ember, majdnem annyira jó ember, mint Lenin. :))

Harmincas évek közepe, Szovjetunió, általános iskola. A diákoknak történeteket kell mesélniük Lenin jócselekedeteirõl.
Elsõként a kis Másenyka szólal meg: - Lenin elvtárs télen látta, hogy a szomszédoknak nincs mivel fûtenie. Kiment az erdõbe, vágott fát, és nekik adta.
A tanárnõ bólint, megdicséri a kislányt.
Oleg jön: - Lenin elvtárs a forradalom alatt megparancsolta a katonáknak, hogy udvariasan bánjanak a nõkkel és gyerekekkel. És õk ezért udvariasan bántak velük.
Oleg is megkapja a dicséretet.
Iván nagyon nyújtja a kezét - õ a következõ: - A gyerekek Lenin elvtárs dolgozószobája elõtt zajongva fociztak, és berúgták a labdát az ablakon. Lenin elvtárs káromkodott egy nagyot, kiszúrta a labdát a bicskájával, aztán feldobta a tetõre.
A tanárnõ értetlenül néz.
- Ivánka, Ivánka, ez miért jócselekedet?
- Nézze tanárnõ. Akár közéjük is lövethetett volna, nem?!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 14:13:44

@nincs1agy: "önmagadtól kellene megkérdezned"

Nagy szavak egy Kubatov által fizetett román dezinformátor trolltól. :))

morph on deer 2020.08.16. 14:18:58

@nincs1agy:
“ A második negyedévben az osztrák GDP visszaesés nagyobb volt mint a szlovák. Mi következik ebből?”

Ez egyértelmű: Gyurcsány elqrta!

Ha pozitivista szempontból nézzük, akkor meg az, hogy már nem fog 120 évig tartani, hogy utolérjük Ausztriát, legfeljebb csak 119-ig!
(Ez volt a jó hír. :))

morph on deer 2020.08.16. 14:29:01

@Hоva fogják elásni KariGerit?!:
“ Maki sosem lesz miniszterelnök, sőt, még csak jelölt sem, ugyanis Maki gyerek ki lett hagyva a naaaagy libernyák összefogásból! Bizonyám!”

Te tényleg ennyire hülye vagy?

Ez egy pártok közötti együttműködés, - szerinted Márki-Zay melyik párt tagja?

Továbbá abból lesz miniszterelnök-jelölt, akit jelölnek, azaz nyugodtan lehet pártonkívüli is, ha úgy döntenek!

Remélem, legalább a szépségedért szeret valaki..:))

boborján20 2020.08.16. 14:33:47

@nincs1agy: viszont én tőled kérdeztem fityeszork! de mivel azse tudod, hogy mi az a lelkiismeret, vagy borotválkozótükör, ezé nem is vártam tőled mást!:)))

coub.com/view/14cbib

morph on deer 2020.08.16. 14:43:45

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
“ nálunk az európai átlagnál hamarabb vezettek be szigorú korlátozásokat, és tovább is tartották fenn őket, ezért nagyobb volt a visszaesés a GDP-ben”

Na ne hülyéskedj!
A helyzet az, hogy gyakorlatilag mindenki nagyjából egyidőben vezette be a korlátozásokat, - a hülye svédektől eltekintve, - tehát legfeljebb pár nap eltérés lehet, aminek nincs ebből a szempontból gyakorlati jelentősége!

Aminek viszont van, hogy szinte egyáltalán nincs önálló magyar ipar, tehát minden azon múlik, hogy mások máshol hogyan döntenek.
A fránya autógyártók meg úgy döntöttek, hogy nem nyomják habókra a termelést, ha egyszer a világ kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy autót vegyen!

Szóval NEM orbán mondott le a lakosság érdekében a bevételekről, hanem a kereslet csökkenése miatt azok mondtak le a gyártásról, akiktől valójában függ a magyar gazdaság, és ez nem orbán!

De nyugodtan próbálkozz a púderrel tovább, a fideszcselédek bevesznek minden hülyeséget, szóval ne nyugtalankodj.

nincs1itt 2020.08.16. 14:51:20

@boborján20: ez bizony így is van! ha bencsik munkásőrből, kocanácivá vált haribo-gerincű mondja, akkor kétség nem férhet hozzá! mészáros okosabb, ügyesebb mint dzseffbezos és cukorhegyi+billgécc együtt.

6.Lenin 2020.08.16. 14:54:31

@boborján20:

Neked van mind a kettő, de fogalmad sincs mire kéne használnod.

boborján20 2020.08.16. 14:59:01

@nincs1itt: +1!

na végre egy értelmes ember:)))

boborján20 2020.08.16. 15:01:44

@6.Lenin: neked is van, de nem is érted, hogy normális, gerinces emberek mire gondolhatunk!

mi van veletek vologya ott belaruszban? dől a renccer?:)))

u.i.: miért nem baszod telibe a kecskédet a kertvégébe, te hülye kretén szolgalelkű fityeszjobbágy?

remélem nincs harag?:)))

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.16. 15:04:34

@boborján20: A FÉRFI-ÁNUSZRÓZSÁK VIZSLATÁSA CSAK A MAGADFAJTA LIBERNYÁKOK KÖRÉBEN DIVAT, TE GUSZTUSTALAN ÁLLAT !!!!!!!!!!!!
___________________________________________________________________________________________

HA GYURCSÁNY MEGÍGÉRTE, AZ MEG VAN ÍGÉRVE !!!!!!!!!

FEKETE-GYŐR A LEGHÜLYÉBB AZ ÖSSZES ELLENZÉKI KÖZÜL !!!!!

ÍGÉRETET TETT NEKI GYURCSÁNY !!!!!

"Amikor megígéri a farkas, hogy nem eszik több bárányt. Bizisten! De tényleg! Eskü’! Soha többet.
Amikor a kígyó megígéri, hogy ezentúl vegán lesz.
Amikor Soros megígéri, hogy az összes NGO-ját megszünteti.
Amikor a Háttérhatalom ígértet tesz arra, hogy az összes vezetőjét felfedi.
Na, pontosan ilyen az, amikor Fekete-Győr Andrásnak megígéri Gyurcsány Ferenc, hogy nem fog kormányzati szerepet betölteni, ha az ellenzék nyer a 2022-es választásokon.

A legszánalmasabb az egészben, hogy ez a ficsúr be is szopja, amit Fletó mond. Sőt, be sem kellett volna számolnia róla, mert nem a sajtó mikrofonja előtt történt a beszélgetés.

Korábban írtunk a Momentum-DK harcról. Feri kettesbe kapcsolt, és padlógázt nyomott, Fegyőr meg csak pislog mint ponty a szatyorban. Úgy fogja felzabálni a pártot Fletó, hogy a Momentumnak a második pislogásra már nem is marad ideje, addigra ők már a DK ifjúsági fiókszervezetei lesznek."
mindenszo.hu/ha-gyurcsany-megigerte-az-meg-van-igerve-fekete-gyor-a-leghulyebb-az-osszes-ellenzeki-kozul-igeretet-tett-neki-gyurcsany/

MI PEDIG CSAK EGY KÁVÉT KÉRÜNK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morph on deer 2020.08.16. 15:04:45

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

“ Szerencsére a magyar hatóságoknak sikerült e korrupt, az állami vagyon csökkenésével veszélyeztető ügylet megakadályozása”

Te egyáltalán tudod, hogy miről beszélsz?

Amit sikerült megakadályozni az egy cirka kétezer (2000) munkahelyet jelentő kaszinó és szórakoztatóközpont építése, és nem más!

Az “állami vagyon csökkenése” egy fikció, - és nem csupán azért, mert az üzlet nem jött létre, hanem azért is, mert ez csupán egy értékbecslő véleményén alapul, - akit nagy nehezen megtaláltak harmadikként, mivel az előző kettő szerint nem volt értékkülönbözet!

Az már eszedbe jutott, hogy manapság a kormány mennyi támogatást is ad annak a cégnek, aki itt beruház?

Szerinted a BMW mennyit fizetett a tekekért Debrecenben?

Vagy mi van azzal a hatmilliárddal, (!!!) amit Borkai testvér segédletével faßverő társa keresett az Audi telekvételén?

A csereügyletnél a legvadabb értékbecslő is egy 80 milliós “lehetséges” kárt hozott ki, - 2000 munkahely fejében, - na most ezt hasonlítsd össze bármelyik “támogatással”, ami orbán a multiknak adott!

Az a baj, hogy azt hiszed, mindenki ugyanolyan retardált, mint szektatársaid, és szintén csak három napig bírja a memóriája.
Vagy téged is hülyének néz a saját propagandistád, azért tölti a fejed ilyen bóvli “érvekkel”?

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.16. 15:05:44

AMI JÓ, AZ JÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!

"Ami jó, az jó, szokták volt mondani! Megjelent a The Fair Right legújabb videója, amiben Jakab Pétert úgy szétkapják, ahogy még talán senki, soha!

Nem is kell a szöveg, itt a videó:"
www.youtube.com/watch?v=VppjiHpwVK4

EZ VALAMI ZSENIÁLIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

boborján20 2020.08.16. 15:10:06

@Hоva fogják elásni KariGerit?!: "A FÉRFI-ÁNUSZRÓZSÁK VIZSLATÁSA CSAK A MAGADFAJTA LIBERNYÁKOK KÖRÉBEN DIVAT, TE GUSZTUSTALAN ÁLLAT !!!!!!!!!!!!"

mi van köcsög, rátapintottam a lelked legmélyebb titkára?
meséjj, öncskiaszívedet, mi megértünk:)))

6.Lenin 2020.08.16. 15:16:29

@boborján20:

Ti, és a normális gerinces ember?
Ilyeneket irogat?

B+, ti hülyébek vagytok, mint..... szerintem nálatok nem is lehet hülyébbet találni az Univerzumban.

Normális, ez óriási. Te hol a faszomban élsz, hogy még találkoztál normális emberekkel?

Csak benéztem 1 pillanatra, de miket olvasok? És még akad valaki, aki ezt normálisnak meri nevezni. Beszarok mindjárt.

boborján20 2020.08.16. 15:24:39

@6.Lenin: hallod lenyinevtárs!
te voltál itt már minden. pinabubus, mütyhenben seftelő cigány, aki ezért eu-ban kapja a nyugdíja egy részét, bla-bla-bla!

baszod, remélem a családodban legalább nem teszel kárt, mielőtt elhúzol a picsába belzebúbhoz!:)))

nincs1agy 2020.08.16. 16:43:08

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Amiért Tátrait meg Császit leültették, az egy sima telekspekulációs csalás volt. Szaré'-húgyé' akartak tóparti telkekhez jutni, amit aztán jó drágán el lehetett volna adni. A kaszinóberuházás csak duma volt..

alöksz róz 2020.08.16. 16:56:09

@boborján20: ezt most cáfolatnak szántad? :DD

boborján20 2020.08.16. 17:59:25

@alöksz róz: eszt most kérdésnek szántad?:)))

Galerida 2020.08.16. 18:39:57

@morph on deer: A sukorói kaszinónak már az indulásán látszott, hogy komoly dolog!
Abban a demokratikus érában BÁRKI bemehetett Gyurcsányhoz, hogy van egy világvégi rekettyése, amit örömmel elcserélne a Velencei tó partjára, ahol az építendő kaszinóban a környék összes hajléktalanját krupiéként foglalkoztatnák...
Látszott, hogy nem tréfálnak, mert a tervezett beruházás vezetője még egy kecskeólnak tűnő épületet is bérelt, hogy közel legyen az eseményekhez...
A piszok Bajnai buktatta meg a bulit, mert még neki is szemet szúrt, hogy ezek űberelni fogják a liba geseftet is....
Amúgy lett volna esély, hogy Gyurcsány és Lauder úr együtt üldögéljenek a kaptárban az ügy miatt, de ugye ez egy demokráciában elképzelhetetlen, így Császy mart csontra helyettük....

boborján20 2020.08.16. 19:01:48

@Galerida: kapcsold fel a pl. a tiborcgyerekféle ledlámpádat, és egyből mek foksz világosodni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 19:19:49

@nincs1agy: "Amiért Tátrait"

Kiafaszt érdekel?

Mészáros Viktor gazdád elhordja Tihanyt. Ezt emésszed, fideSSfasszopó. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.16. 21:37:12

@nincs1agy: Faszt.

Tehetetlenül nézzük évek óta, ahogy hazánk egyik legszebb vidékét, a Balaton környékét gyorsan és visszavonhatatlanul bekebelezi a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ha kell, átírják a törvényeket, hogy fákat vághassanak ki, garázst építhessenek a Balaton-Felvidék egyik legszebb hegyén, ha meg úgy van, hogy világörökségi, környezetvédelmi szabályok akadályozzák a nyaraló és a hozzá tartozó medence megépítését, egyszerűen belekalkulálják az árba az esetleges bírságokat. Aki azt hitte, hogy az egységes látképű egykori halászfalu, Tihany talán megússza, óriásit tévedett.

444.hu/2020/07/02/beveszik-tihanyt-ha-kell-elhordjak-a-fel-hegyet

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.16. 22:24:55

Ah jó lenni szarni egyet, de már csak holnap fogunk.

Neokаkshi2005 2020.08.16. 22:58:04

@MAXVAL bircaman közfingó: És utána zabáld is fel, te libernyák szar.

nincs1agy 2020.08.17. 16:48:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A nemzeti kormány mindent felvirágoztat, a libsik meg mindent szétzüllesztenek, ahogy ezt majd a fővárosi lakosság is tapasztalhatja a következő években. A saját hülyeségük áldozatai..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.17. 17:02:36

@nincs1agy: "A nemzeti kormány mindent felvirágoztat"

Egyetértek. Nemzeti kormányra van szükségünk, Mészáros Viktor ruszkisimogató hazaáruló bolsevik kormányát el kell zavarni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.17. 17:05:50

@nincs1agy: "ezt majd a fővárosi lakosság is tapasztalhatja a következő években"

Nem látom a lehetőségét, hogy Mészáros Viktor gazdád helyett egy nemzeti kormány lehessen, így ennek áldásait se tapasztalja meg a Főváros.

Sőt, a lippsik bringautat csináltak a körútból, mindenki tapsol, ezt még egy nemzeti kormány se lépte meg. Tényleg kéne egy nemzeti kormány, mert így a lipsik nagyon előretörnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.17. 17:07:55

@Neokаkshi2005: Ne bántsd, emeli a hozzászólások átlagos színvonalát. :))

nincs1agy 2020.08.17. 22:10:29

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Persze, csak a hozzád hasonló hülyék tapsolnak, akik egyébként nem is használják, mert biciklin ülve nem lehet netezni. A sok autós biztos nem tapsol. Mindent szétcsesztek, amihez hozzá értek, és a jobboldal teszi rendbe a károkozásaitokat "Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja.."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.17. 22:38:14

@nincs1agy: "biciklin ülve nem lehet netezni"

Már miért ne lehetne, ezt a fasságot honnan veszd? Pofára estél? :))

"A sok autós biztos nem tapsol."

Autós vagyok, és tapsolok, erre varrj gombot, fideSSfasszopó. :))

A körúton megyek autóval, és örül a szívem látva a sok biciklist. Én nem ülnék fel biciklire abban a szmogban. És a Rózsadombra feltekerni sincs kedvem.

"a jobboldal teszi rendbe"

Nem tudunk sajnos semmit rendbe tenni, mert vagy a szocik vagy a bolsik kormányoznak 18 éve.

nincs1agy 2020.08.17. 23:44:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Egyszerre kommentelgetsz és figyeled az utat, te nagyon barom?Remélem egy rendőr elkap és jól megbüntet ha bicajozol.

"A körúton megyek autóval, és örül a szívem látva a sok biciklist.2

Ebből is látszik, hogy mekkora egy képmutató lusta tetű vagy. Mástól elvárod, hogy használja, és nyelje a kipufogógázaidat, de te nem használod. Ha meg nem várod el mástól, akkor mi a faszért van ott a kerékpárút? Önmagadat verted meg ismét..:)

"Nem tudunk sajnos semmit rendbe tenni, mert vagy a szocik vagy a bolsik kormányoznak 18 éve."

10 éve el lettetek hajtva az egyharmados bús picsába. Azóta is csak kóvályogtok a ringben attól a jobbegyenestől. A valódi rendszerváltás tíz éve történt..:)

ZX 2020.08.18. 09:27:05

@nincs1agy: Mit hazudozol? Sosem volt rendszerváltás, 30 éve ugyanazok a gennyládák vannak hatalmon, hol szekfű hol narancs jelképpel.

nincs1agy 2020.08.18. 09:50:42

@ZX: 2010-ben leváltották a 70-es 80-as években kialakult késő kádári elitet, amelybe az szdsz-es ÁVH-s gyerekek, unokák is beleértendők. A módszerváltás után húsz évig domináltak. Akkor is ,amikor épp nem voltak kormányon. Ennek vége , idejük lejárt, ezért idegesek, frusztráltak..:)

ZX 2020.08.18. 12:07:49

@nincs1agy: "2010-ben leváltották a 70-es 80-as években kialakult késő kádári elitet"

és helyettük az új bolsevikok vették át az irányítást, de sok 80-as évekbeli patkányt előtte átmenekítettek magukhoz. Ezért is van mindig nagy kuss amikor az ügynökaktákat szóba hozzák. Nem volt itt semmilyen rendszerváltás. Majd akkor lesz ha végre elkergetjük a vörös és narancs férgeket.

nincs1agy 2020.08.18. 20:54:38

@ZX: Kamu, ha Orbán jelentett volna, az már régesrég kiderült volna, ahogy sokakról ki is derült. Ennyit a rágalmadról..

"Majd akkor lesz ha végre elkergetjük a vörös és narancs férgeket. "

Nem érted a lényeget. A 80-as évektől a helyi elit elkezdett gazdát váltani. Moszkva helyett nyugati érdekeket szolgálni, és nem mellesleg ezzel a kollaborációval igen jól járni. A többpártrendszer megszületése csak egy állomása volt ennek. A gyarmat vezetésére az SZDSZ volt kijelölve, a következő generáció lett volna a Fidesz.
Két meglepetés érte őket: 1. az első választáson az MDF győzelme, persze őket a sajtótúlhatalmukkal könnyen kicsinálták 2. a következő vezetőgenerációnak kiszemelt Fidesz elkezdett szuverenista irányba elmozdulni, és meglepetésre győzni tudott '98-ban.
Ha a Momentum kerülne kormányra ugyanúgy visszakerülne az ország nyugati gyarmati státuszba, csak a helytartók lennének fiatalabbak. Ezek a fiúk-lányok ugyanannak a kollaboráló elitnek a tagjai, új hajtásai, akik húsz éven keresztül elárulták az országot a módszerváltás után..
süti beállítások módosítása