B1 blogcsaládOrbán Viktor és a halál csókja

2020. augusztus 12. - nickgrabowszki

Továbbra is hat az orbáni átok.lukas.jpg

Amikor a magyarországi miniszterelnök 2 hónapja, belaruszi látogatásán azt mondta

a Minszk szó most a magyar emberek fejében a reménnyel azonos,

akkor már lehetett sejteni, hogy valami történni fog.

A Fidesz elnöke ugyanis hihetetlen balszerencse-sorozatba tudja keverni a tárgyalópartnereit, akik találkozójuk után kifejezetten rövid idővel, általában csak néhány nappal később meghalnak, lemondanak, elveszítik a választást, etc.- ami már túlmutat egyszerű koincidencián.

A hatás az évtized első felében jóval gyakoribb és erősebb volt, de tavaly óta megint visszatérni látszik.

Az orbáni átok még 2008-ban kezdődött, amikor az akkor ellenzéki vezért meghívták a republikánusok elnökjelölti konvenciójára, ami után nem sokkal az ismeretlenségből előbukkant chicagói szenátor, bizonyos Barack Obama nyerte választást szegény John McCain ellen.

Orbán hatalomra jutása után a hatása fokozódott, bár nem úgy, ahogy ő szerette volna. Hoszni Mubarak egyiptomi elnök 2011-ben fogadta Kairóban, ami után röviddel kitört az arab tavasz, és az egyiptomi diktátor 30 év után elveszítette a hatalmát.

Májusban Kan Naoto japán miniszterelnökkel találkozott. Naoto 3 nappal ezután lemondott a posztjáról.

Ősszel Szultan bin Abdel-Azíz szaúdi herceg fogadta a Fidesz elnökét. A herceg két héttel később meghalt.

Még ugyanabban az évben ősszel, Brüsszelben Orbán Silvio Berlusconit biztosította legmélyebb támogatásáról. Az olasz miniszterelnök 2 héten belül lemondani kényszerült.

2012-ben Orbán a druszájával, Viktor Janukovics akkori ukrán elnökkel futott össze. Janukovics bő egy év múlva megbukott.

Szeptemberben Orbán 48 órán belül 2 kollégáját is megbuktatta. Előbb Vilniusban Andrius Kubilius litván miniszterelnököt, aztán Tbilisziben Miheil Szaakasvili grúz elnököt látogatta meg. Az utóbbi kampánygyűlésén beszédet is mondott. Mindketten elveszítették a választást alig pár nappal Orbán látogatása után.

2014-ben Robert Fico lett az áldozat. A szlovák miniszterelnök a pozsonyi államfő-választás nagy esélyese volt, de a szavazás előtt 3 nappal találkozott Orbánnal - nagy meglepetésre Fico kikapott.

2015-ben Orbán Sepp Blatter FIFA-elnöknek gratulált az újraválasztásához. Napokkal később Blatter ellen nyomozás indult, és lemondott.

2019-ben, az Ep-választás előtt Heinz-Christian Strache osztrák kancellár-helyettest fogadta Pesten, hogy egy illiberális-szélsőjobboldali koalíciót kovácsoljon össze (Kurz kancellár nem fogadta el a meghívását), Strachéról pár nappal később nyilvánosságra került az ibiziai botrányvideó, és távozott a politikából.

Mivel Orbán éveken át nem hozott súlyos balszerencsét senkire - a Strache-esetet kivételnek tekinthették - Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor idén júniusban merészen meghívta a magyar kollégát.

De kiderül, hogy az átok még mindig hat. A független felmérések szerint az elnökválasztáson a minszki despotára csak 10% szavazott, míg teljességgel ismeretlen ellenfelére (a potensebb riválisokat nem engedték elindulni sem) 70%. 

Minszkben a tüntetések folytatódnak, több ezren vannak börtönben, senki nem lepődne meg, ha

Lukasenka 26 év után - és 2 hónappal Orbán látogatását követően - elveszítené a hatalmát.

Júniusi minszki látogatásán a magyar autokrata reményét fejezte ki, hogy

az utánunk következő fiatal nemzedék is követni fogja azt, amit ma közösen építettünk az elnök úrral.

Hát, nem úgy tűnik.

A magyarországi kormánypropagandát irányító minisztérium tudatában lehet az összecsengéseknek, mert a Kesma és csatolt részeinek több mint 500 orgánumában, valamint az állami médiában Belarusz és Minszk mintha nem is létezne, miközben a világon mindenütt máshol - beleértve a kormánytól független sajtót Magyarországon - napok óta uralja a címlapokat.

Hiszen mégiscsak egy elcsalt választásról és egy kitörni készülő forradalomról van szó. Ami alig 2 hónappal azután történik, hogy Lukasenka alábecsülte az ebből fakadó kockázatot, és meghívta magához Orbánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7116133258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galerida 2020.08.12. 12:49:34

Egy remek forradalom nekik is meghozná végre a demokráciát és a jólétet, mint ukrán testvéreinknek! Móka, dal és kacagás váltaná fel a jelenlegi halálhörgést és siralmat....

MAXVAL birсaman közíró (cenzúrázott) · http://bircahang.org 2020.08.12. 12:51:56

Soros és haverjai agyában hamis reményeket hoz, nedves gyarmatosító, liberárlis élmokat a MINSZK szó.

A kisemberek számára viszont MINSZK annak jelképe, hogy a belarusz nép nemet mondott a nyugati gyarmatosításra.

Azóta a nyugati kémközpontok minden 4-5 évebn igyekeznek megpuccsolni a fiatal belarusz államot, sikertelenül. Ez most se sikerülhet. Most is le lesz verve a 2-3 ezer nyugatbérenc hőzöngő drogos tombolása kemény kézzel és acél akarattal.

Ha a Belarusz elleni hadüzenet nélküli agresszió nem ér véget, a belarusz nép nem fog egy percet se elmélkedni, hanem tankokat vet be az idegen kémek ellen, ahogy ez történt 1989-ben Pekingben, ahol a nép sikeresen leverte a CIA-féle puccskísérletet.

2020.08.12. 13:13:06

Egy kormányfő évente 80-100 másik ország vezetőjével találkozik, ez a dolga.
Ha a cikk pontos és azt vesszük, hogy Orbán 14 éve járja az országokat, akkor az 1200-1500 találkozójához képest elképesztően kevesen buktak meg, úgy néz ki, mintha Orbán szerencsehozó lenne.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.12. 13:16:54

Az egyetlen dolog, amit ez a lista bizonyít, hogy míg az átlagos politikusok hamar buknak, Orbán immár 10 éve stabil támogatottsággal miniszterelnök, így valamit nagyon jól csinál.

Egyébként biztosíthatlak titeket arról, hogy szép szavak ide vagy oda, Orbánnak egyetlen álmatlan éjszakája nem lesz akkor sem, ha Lukasenka netán leköszön. Számára vagy akàr Magyarország számára ez igazából nem oszt, nem szoroz.

Nekoashi2005 2020.08.12. 13:23:06

@Tényelek:

"Egy kormányfő évente 80-100 másik ország vezetőjével találkozik, ez a dolga."

Jaj butuska, az uniós csúcsokat ved ki, mert onnan nem tudják kirúgni döbrögit, ott kénytelenek elviselni!
De kik hívják meg magukhoz? Az ilyen lukasenka féle kommunisták.... Aztán jól bele is buknak...

Apropó! Trumplihoz nem akar menni?

2020.08.12. 14:09:40

@Nekoashi2005: Biztosan úgy van, ahogy ön és a liberálbolsevikokállítják már 1998-ta,...,
Éppen ezért szívesen megnéztem volna Merkelt vagy Macront, amikor tévedésből meghívták Orbánt,..., gondolom mindkető lefagyott, amikor kiment fogadni és egy olyan ember állt ott, akit sohasem hívtak volna meg,..., biztosan kirúgták az egész stábot, akik tévedésből meghívták.
Na ilyenekért érdemes ilyen helyekre járni, mert ahol normális emberek vannak ott ekkora vicces baromságokat nem lehet olvasni :-)

2020.08.12. 15:22:56

Vége a sajtószabadságnak, Jakab leváltotta a jobbikos média fejét, mert nem tudott héberül ezért nem tudta végrehajtani a Gyurcsányék eligazításain kiadott parancsokat,....,
Remélem ezért is lesz tüncike!

lobaszopiatej 2020.08.12. 15:33:57

Mo valahogy mindig a vesztes oldalhoz dörgölőzött.
I. vh, II. vh, most meg a Paks II függőség (gy.k.: amiért Minszkben járt gazdánk) ismét a rossz oldalhoz köt.
Mintha nem is lett volna rendszerváltás, megint orosz csatlósok vagyunk.

Francois77 2020.08.12. 16:03:35

"Felvétel bizonyítja, hogyan csalták el Lukasenko javára a választást" ezzel kicsit óvatosabban, pont ti, ha jól rémlik, egyszer volt itthon is mszptől származó felvétel a fideszes csalásról, aztán mi lett a vége? kiderült, hogy hamisítvány a videó? szóval na :)

Galerida 2020.08.12. 16:04:30

@lobaszopiatej: "Egymilliárd dollárért vesz Magyarország légvédelmi rakétarendszert az Egyesült Államoktól"( Index)
Hát igen....bölcs vagy, mint Lengyel László....

élveteg 2020.08.12. 17:11:04

"a Minszk szó most a magyar emberek fejében a reménnyel azonos,2

Biztos Egész biztos Akkor ajánlanék valamit Mennyél ki az utcára grabowski fiam ( tudod ez az a hely ahol a magyar emberek járnak kellenek ) aztán kérdezzél meg 100 embert hogy hol van Minszk ? Körítés nem kell Csak annyit hogy hol van Tiippem 100- ból 90-95-nek halvány fingja sincs hogy létezik ilyen nevű város

Nekoashi2005 2020.08.12. 18:38:07

@élveteg:
És százból mennyi tudja, hogy ki a pénztáros lőrinc? A balatoni lakosok közül százból száz.....

444.hu/2020/08/12/meszaros-lorincek-felmilliardert-vettek-medences-nyaralonak-latszo-gyumolcsost-tihanyban

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.12. 18:50:01

ahogy bukott bolsano, trump, abe, putin, merkel, mikron... is
gradlopsz ki te tényleg állat vagy

Nekoashi2005 2020.08.12. 19:24:06

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
És ezek mind választás előtt hívták meg döbrögit? Ja nem....

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.12. 19:37:32

@Nekoashi2005: Újabban a döbrögizés a divat libernyák körökben? Persze még ebben se tudtok eredetit, mindig valakit másolnotok kell. Régen az alkoholista, idegbeteg Simicskát, most a saját magát is "csicskának" tituláló Winkler Robit...Saját gondolat sehol. Szánalmas!

Nem csoda, hogy Viktor azt mondta rólatok, hogy az ilyen libernyákokat elviszi a hátán, ti a kisujjával sem értek fel...

PalosBrand 2020.08.12. 19:53:45

CSENGŐFRÁSZ?! 1 FRÁSZT: EGÉSZSÉGES, MAGYAR NEMZETI ELLENÁLLÁS!!!
ÚJABB TÉNYFELTÁRÓ, VÉRLÁZÍTÓ LELEPLEZÉS AZ ÁTKOZOTT ORBÁN-MAFFIÁRÓL 2020-ban: MAGYARMATON!!!
EXTRÉM, ÉLŐ KÖZVETÍTÉSES JOGOS CSALÁD ÉS LAKÁSVÉDELMI AKCIÓ!!!
GYERTEK EL EGY EMBERT PRÓBÁLÓ ELEVEN ELLENÁLLÁSRA A RENDŐRÁLLAM MEGDÖNTÉSÉT ELŐSEGÍTENDŐ BÁTOR HARCOSAKÉNT 2020. 10. 20-án 10.00-ra az újpesti Mátyás tér 2/B-be: CSALÁDÉRT, LAKÁSÉRT, ÖNBECSÜLÉSÉRT, SZABADSÁGÉRT!!!

HADÜZENET A ZSÍRMÁJAS MR. BEANNAK alias GYŐRI GÁBORNAK alias ORBÁN VIKTORNAK a 10.000 MAGYAR DEVIZA KÁROSULT ÖNGYILKOSSÁGBA KERGETÉSÉÉRT, A BANKÁRKASZTTAL KÖTÖTT HAZAÁRULÁSÁÉRT (EBRD DIKTÁTUM!), A BOLSEVIK RENDŐRÁLLAM LÉTREHOZÁSÁÉRT ÉS A MAGYAR CSALÁDOK KILAKOLTATÁSÁÉRT!!!
TUDTAD?! …- hogy az offshore érdekeltségű, terrorizmusból eredő pénzeket tisztára mosó Schmidt Mária cégeivel összejátszik a IV. V. VI. VII. XII. XIII. XIV. XV. XVIII. kerületi és a Budapesti Rendőr főkapitányság, az Intrum Justitia adócsaló offshore cég, a Közjegyző és Lakásmaffia, az MBVK és összeférhetetlen elnöke Schadl György, a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Törvényszék korrupt bírái, a Kúria, a Főügyészség és az alkotmány nélküli Alkotmánybíróság?!
…hogy a Fővárosi Törvényszék a Magyar Államkincstár és a „Magyar Állam” ezermilliárdokat maszatol el évente Orbán oligarcháinak?!
…hogy az ún. Babaváró Hitelbe és CSOK-ba rángató NÉPmegtévesztő orbitális ZSIDESZ PROPAGANDA is csupán elektronikus pénzteremtési trükk és a szokásos, de hírhedt uzsorás bankár svindli?!
Biz’ ám!!!
A közel 32 éves ún. „Rózsadombi Paktum” (ami a szabadkőműves cionista világszervezet diktátuma!!!) előírásai szerint fosztja ki és kergeti halálba magyarok tízezreit, hogy az izraeli betelepítési program 2022-ig végleg lejátszódhasson!!!
Ami az érbevágó valóságban arról szól majd, hogy 6 millió magyar rabszolga gürizéséből él jól 4 millió Isten, Anya, Gyermek és Jézus gyilkos új-régi migráns honfoglaló!!!
SEGÍTESZ TÖRTÉNELMET ÍRNI?!...:O

Galerida 2020.08.12. 20:14:06

@PalosBrand: Megy az neked egyedül is.....

taga19+1 2020.08.12. 20:53:16

szépikék a fijúkákok a képpen nekem be lyönnek fölek a naty orru aszokra bukkok

nincs1agy 2020.08.12. 21:08:56

Orbán a Trump győzelme előtti nyáron egyértelműen a leendő amerikai elnök mellett foglalt állást Tusványoson..:)

nincs1agy 2020.08.12. 21:50:54

Szegény hülye grabowszky..szted hány vezető politikus gratulált Blatternek az újraválasztásához??

morph on deer 2020.08.12. 21:55:40

@maxval bircaman (cenzúrázott):

“tankokat vet be az idegen kémek ellen”

Assszta!
Te nem voltál véletlenül hadvezér kislány korodban?
Netán orbánnal közös hintalovatok volt, fakard meg papírcsákó?

Csak mert úgy értesz a kémelhárításhoz, abból gondolom...
Ha már itt tartasz, nem kéne lcafacázni, hiszen vannak rakéták is, állítólag azt se bírják a kémek!

Gondolom ezért is rendelt nemzetünk szárnyas fejvadásza légvédelmi rakétákat 1 milliárd US dollárért, (az röpke 300 milliárd HUF) hogy a repdeső kémekkel is le lehessen számolni, mert ő nem aprózza el a kémelhárítást, és mert ő olyan qrvára előrelátó!

Majdnem mint te!

MAXVAL bircaman közfingó 2020.08.12. 22:41:01

Soros és haverjai agyában hamis reményeket hoz, kedves gyarmatosító, liberárlis élmokat a MINSZK szó.

A kisemberek számára viszont MINSZK annak jelképe, hogy a bélorosz nép német mondott a nyugati gyarmatosításra.

Azóta a nyugati krémközpontok minden 4-5 éven igyekeznek megpuccsolni a fiatal belarusz államot, sikertelenül. Ez most se sikerülhet. Most is le lesz verve a 2-3 ezer nyugatbérenc hőzöngő drogos fosása kemény kézzel és acél akarattal.

Ha a Belarusz elleni hadüzenet nélküli agresszió nem ér véget, a belarusz nép nem fog egy percet se elmélkedni, hanem tankokat vet be az idegen kémek ellen, ahogy ez történt 1989-ben Pekingben, ahol a nép sikeresen fingta telibe a CIA-féle puccskísérletet.

TarkónBaszó GoromBa Szó 2020.08.12. 23:08:09

Majd pár nappal (és eltapsolt milliárddal) később,
a csuti gömbhasú egy régi cimborát tárcsázott föl:
- Mi az, ki az? Nem szerencsés dolog most zavarni!
- Jaj, ne tessék idegbe jönni, kézcsók Putyinibácsi!
- Nem ismerlek! Ki vagy te? Ne telefonbetyárkodjál,
vagy megtudhatod, milyen a vacsora-menü a KáGéBénál!
- Ugyanmár Putyinibácsi, a szomszéd kipcsak vagyok!
- Ez kevés, tudnád mennyi az ilyen önjelölt barom,
ott van mindjárt a magyarszki mini-szir-szar-elnök,
ha tudnád azon a félnótás kreténen mennyit röhögök!
- Igen-igen, csókolom Putyinibácsi, én vagyok az!
- Óh, te vagy az, a kotyfos téj méltatlan utódja?
Bár ne ismernélek! De naphosszat nem istápolhatlak,
mi dolgozunk te amorf tokádék. Kivele, mit akarsz?
- Tetszik emlékezni Putyinibácsi, csak a biznisz!
- Nem tagadhatod a soros-képzést, te ótvar kapzsi!
Na mondd: mi kell, mennyi kell, cserébe mit fizetsz?
- Putyinibácsi, nemrég öt millió oltást lekötöttem,
közben hallom, nálatok a kutatók készek a vakcinából,
csapjunk a számlához irdatlan mennyiségű valutából!
- Számoljunk, lesz sok gyógyszer, plusz Paks kettő,
na ez mostmár akár az idők végezetéig törleszthető;
az ezer eurós játékpénzt hagyd, gyere csak rubelekkel,
máskülönben kirángatom és ugrálókötelezek a beleddel!

Kis lépés Orbánnak, oriási szopás a lipsiknek. 2020.08.13. 01:12:16

Azert ez jelentos uj fejlesztes a libbantak reszerol. Mostmar nem csak Orban bukik keddenkent, hanem mindenki akivel valaha talalkozott.

havrilla 2020.08.13. 03:17:52

@PalosBrand:
Ezt beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 07:39:34

@antal100: Miért ne merném felsorolni őket? Nyilván nem kell az összeset, mert azért van egy pár...

Az alábbiak is legalább 10 évet kaptak a választóktól:
Tisza Kálmán 1875-1890
Bethlen István 1921-1931
Konrad Adenauer 1949-1963
Charles de Gaulle 1959-1969
Margaret Thatcher 1979-1990

Illusztris névsor (a nem demokratikusan megválasztott vezetőket (Sztálin, Kádár, Kim Ir Szen) természetesen nem vesszük bele), nem hiszem, hogy Viktornak szégyenkeznie kellene a társaság miatt.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 07:41:17

@antal100: @szerencsétlenflótás: OK, tessék, itt van Bibi is:

Benjamin Netanjahu 1996-1999, 2009-

Hegyi Zerge 2020.08.13. 07:41:29

csókolja már pofán magát de gyorsan.

2020.08.13. 09:24:05

@lobaszopiatej: Tudod már csak "röhögni" tudok a sok fideSSes jobbágyon ahogy nyelik a nemzethy szart és bégetve kérnek még!Lehet,hogy a génhiba az okozója?

2020.08.13. 09:26:04

@alöksz róz: Hát elnézve a hozzászopásód elég gecis a szájad!Megszokhattad hiszen az apád tejét ittad!Attól lettél ilyen setét lajos!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 09:35:37

@csulla: Rosszul írtad a neved, "csula" lett volna a megfelelő írásmód – mert te valóban csak egy egyszerű köpet vagy, még a libernyák oldalon is a legprimitívebb, leghaszontalanabb söpredékhez tartozol, az a fajta, akit egy csendes őszi napon a saját kutyája tép szét, mert már annak is eoege lesz belőled.

Ego55 2020.08.13. 09:38:54

Valaki árulja már el, hogy a magyaroknak milyen reményt nyújt Minszk? Ott fogják az őszi tüntikézésre kiképezni a rendfenntartókat?

2020.08.13. 09:55:34

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:
Merkel is 2005-óta van hatalmon és még van neki hátra a hivatali idejéből.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 10:00:23

@Tényelek: Ja, Helmut Kohl pedig 1982-1998 között volt az NSZK kancellárja.

miért 2020.08.13. 10:08:34

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "kielégített néhány tevét"? Csak nem féltékeny a tevéire macskajncsi?!

miért 2020.08.13. 10:10:15

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Sztálin, Kádár, Kim Ir Szen, ez a méltó társaság a baltásvezérnek!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 10:17:07

@miért: Ja persze, mert Orbán Viktor milliókat küldött a Gulagra, ugye?! Csak magatokat teszitek nevetségessé...

nincs1agy 2020.08.13. 10:30:03

@Ego55: Abban reménykedik a libsike, hogy akkor majd ott is ugyanaz lesz, mint Kijevben , aztán majd itt is.."És nemzetközivéeéeéeéé lesz holnapra a vilááááááááááááág.."
(Persze pofára esik ismét..:))

nincs1agy 2020.08.13. 10:31:25

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Fletóka hány évet kapott? (Egyelőre úgy értem, hogy mint miniszterelnök..:))

nincs1agy 2020.08.13. 10:32:50

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Sajnos az agitpropos koca is elég régóta ül a kancellári székben..

2020.08.13. 10:39:00

@miért:
Csak szólok, hogy a Kádár rendszer vezetőpártjának joszerinti jogutódja az MSZP az Ellezék nevű párt oszlops tagja és ebből vált ki DK.
Testvérpártjuk volt többek között Kim Ir Szen pártja,..., az általuk ajándékba adott Kun Béla kórház a mai napig működik,...., ráadásul ők adták Sztálin legjobb tanítványát, aki hat év alatt megtizedelte a társadalmat, egymillió embert küldve Szibériába, Recskre vagy csa simán agyonverette, kivégeztette őket,..., az akkori rendszer vezető beosztású embereinek leszármazottjai adják a mostani ellenzéki pártok vezérkarát,..., a legismertebb közülük Dobrev Kléra.

miért 2020.08.13. 10:41:56

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:..és a miniduce nagy példaképe, kádárjankó? Nem kell gulagra küldeni embereket a 21. században, az elcsalt választások megoldják ezt. Ámbár egy megbízható maffiózó a belügyminiszteri vagy főügyészi pozícióban nagy segítség egy "osztrák nyuggernek"

nincs1agy 2020.08.13. 10:48:03

@Tényelek: Ugyan kérlek, jössz ilyen bagatellekkel.. Semmik ezek ahhoz képest, hogy a Zorbány apja kisz-támogató volt..:)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 10:55:29

@miért: "miniduce nagy példaképe, kádárjankó?"

Példaképe, na persze.

Mintha éppen az ellenzék vezéralakja, Gyurcsány Ferenc kezdte volna a politikai karrierjét KISZ-fejesként, nem? Na meg a másik ellenzéki formáció, az MSZP örökölte volna az MSZMP pártszervezetét rs vagyonát?

De azért kádározz csak nyugodtan...

"Nem kell gulagra küldeni embereket a 21. században"

Pedig lehet, nem ártana, ha a téged "beutalnának" oda, vagy legalább a recski munkatáborba egy kis "üdülésre", legalább megtanulnád, hogy mi az az igazi diktatúra...

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 10:58:29

@nincs1agy: "Fletóka hány évet kapott? (Egyelőre úgy értem, hogy mint miniszterelnök"

Nem ártott volna neki pár év a hűvösön, de megúszta. Pedig ő is azt mondta, hogy Tátrai Miki helyette vonult börtönbe...
m.facebook.com/gyurcsanyf/posts/1684391084926680

Esetleg kaphattak volna az alkalmon a hatóságok, és megejthették volna a Feri által sugallt cserét...

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 11:01:42

@nincs1agy: "az agitpropos koca is elég régóta ül a kancellári székben"

Mondjuk ahol az alternatíva az iskolázatlan, libernyák EP-képviselőként hirhedté vált Martin Schulz volt, akkor még mondhatjuk, hogy ez a kisebbik rossz.

miért 2020.08.13. 11:49:25

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Nem hiszem, hogy értelme lenne egy agyatlan kisnyilas sál vitatkozom, azért lenne néhány megjegyzésem:
- ami a gulagozást illeti, már negyven éve is hasonlókat mondták nekem a rendőrök (talán pont az édesapja?)
- az MDF kormány elszámoltatási törvényét (zétényi-takács) két párt vétózta : a maszop és a FIDESZ
- a rendszerváltás utáni kormányokban a legtöbb komcsi, az első fidesz kormányban volt
- ismeri ezt az idézetet? "nekem nem a (kádár) rendszerrel, csak a vezetőivel vol problémám"
És még sorolhatnám, de nekem nem a trollkodás a munkám, tehát mennem kell pénzt keresni.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 12:25:18

@miért: "a rendszerváltás utáni kormányokban a legtöbb komcsi, az első fidesz kormányban volt"

Komcsi, persze, lippsikém... Te sem leszel már sokkal hülyébb...

A Horn-kormány konkrétan tele volt olyan állampárti vezetőkkel, akik 4 év alatt vedlettek kommunistából szociáldemokratákká, ráadásul nem is alacsony posztokon, hanem a közvetlen csúcsvezetésben vagy a csúcs alatti második vonalban voltak a rendszerváltás előtt
Horn Gyula (miniszterelnök) maga külügyminiszter
Kovács László (külügyminiszter) külügyminiszter-helyettes;
Békesi László (pénzügyminiszter) pénzügyminiszter;
Medgyessy Péter (pénzügyminiszter) pénzügyminiszter;
Kökény Mihály (népjóléti miniszter) egészségügyi miniszterhelyettes;
Kósáné Kovács Magda (munkaügyi miniszter) a Szakszervezetek Országos Tanácsa titkára, a Hazafias Népfront országos tanácsának elnökségi tagja;
... és akkor a kisebb tisztségeket (pl. államtitkár) még nem említettük.

Ehhez képest az Orbán-kormány tagjainak egyszerű párttagságot & KISZ-tagságot (esetleg kisebb megyei szintű vagy egyetemi titkári tisztségeket) felróni több mint pofátlan dolog a részetekről...

alöksz róz 2020.08.13. 14:10:18

@csulla: má megin magadból indulsz ki

nincs1agy 2020.08.13. 14:15:07

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: A cseh lusztrációs törvény alapján ezek be se tehették volna a lábukat a Parlamentbe vagy valamelyik minisztériumba.

Garrincha 2020.08.14. 14:26:44

@maxval bircaman (cenzúrázott): Ekkora baromságot csak egy Orbán seggében melegedő agyatlan tud összehordani.Költözz oda,te szerencsétlen,bár idehaza is hamarosan megtapasztalhatod az a szabadságot,ha ez a felcsúti parasztgyerek még sokáig hatalmon marad,a hozzád hasonlók örömére.

nemecsekerno_007 2020.08.14. 19:03:06

Ukrajnában is milyen jól működött a demokrácia-import :)))))))

nemecsekerno_007 2020.08.14. 19:04:57

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Elképesztő, hogy ugyanazt az összemosós dumát tolják mint 30 éve, a rendszerváltásnak nevezett kollektív átverés idején.

Eltiltott Vélemény 2020.08.18. 13:51:11

@csulla: csak ezzel az a baj, hogy neked is azt kell nyelni, pedig ellenkezel ezerrel. Lehet, hogy kiokádod, de akkor is nyelned kell, amíg a Csuti Pirinyó Döbrögi ül a fejed felett, és az elzavarásának gátat szab, hogy a kurcsányiták és a maszopiták még mindig nem tűntek el a történelem szemétdombján.

2020.08.21. 09:46:23

@Eltiltott Vélemény: Mivel nem érzed az i-gazságot még mindig,hát akkor én nem foglak tudni vissza rángatni a helyes útra!Minden esetre,ha ez vigasztal nem vagy egyedül a nemzeth seggében!
süti beállítások módosítása