B1 blogcsaládA munkanélküliség úgy csökken, hogy közben ezrek tűnnek el a rendszerből

2020. augusztus 10. - kkerenyi

Tényleg hirtelen mindenki talált állást?85.jpeg

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára, Bodó Sándor nemrég büszkén jelentette be, hogy a hazai munkaerőpiac szárnyal, hetek óta folyamatosan csökken a regisztrált munkakeresők száma. Ez pedig kizárólag a kormány Gazdaságvédelmi Akciótervének köszönhető. A nagy kezdőbetű nem irónia: valóban így jelenik meg a kormány minden írásban is közölt nyilatkozatában, ha erről a csomagról van szó. A márciusban bejelentett intézkedési terv olyan lépéseket tartalmaz, mint egyes bajba jutott ágazatok kiemelt támogatása, a vészhelyzetre való tekintettel bizonyos adókedvezmények időszakos bevezetése, és az ügyintézés online térbe való áthelyezése. Ezek valóban hasznos lépések, de a munkanélküliek számának változásához vajmi kevés közük van. Most már jól látszik, hogy a csomag nem akadályozta meg sem a csoportos leépítéseket, sem a közalkalmazottak helyzetének ellehetetlenülését, és a kisvállalkozók életét sem sokkal könnyítette meg. A statisztikák mégis javulást mutatnak.

De ha a munkanélküliség valójában nő, hogyan csökkenhet mégis a regisztrált munkanélküliek száma?

Ha valaki elveszíti az állását, regisztrálhat a lakóhelye szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen. Így lesz regisztrált álláskereső, aki számadatként is megjelenik az ITM államtitkára által hivatkozott nyilvántartásban. Egyben jogosulttá válik az álláskeresési támogatásra, ami akkor jár, ha az illető együttműködik a hivatallal, azaz résztvesz a tájékoztató programokon, fogadja a kiközvetített ajánlatokat, esetleg elmegy néhány állásinterjúra is, egyszóval bizonyítja, hogy valóban kész munkába állni. Ez az összeg azonban legfeljebb csak kilencven napig jár. Ha ez az idő letelik, a munkakeresőnek két választása van: szociális segélyt igényel, vagy felmutat valami olyan megoldást, ami alapján törlik a rendszerből. Ez a legtöbb esetben egy bejelentett részmunkaidős állás, aminek a sokszorosát dolgozza le az illető zsebbe csúsztatott, adómentes kiegészítésért cserébe. Esetleg az addigi álláskereső egyéni vállalkozóvá válik, és boldogul, ahogy tud: nagyrészt szintén feketén keresve meg a pénzt, amiből valójában megél. Esetleg havonta fizet valakinek azért, hogy bejelentse, közben technikailag ugyanúgy munkanélküli, mint eddig, csak legalább békén hagyják.

tn_orig.jpg

Bodó diadalmas bejelentése valójában álságos és cinikus. A regisztrált munkanélküliek száma március-áprilisban ugrott meg nagyon, amikor a járvány felfutása már előrevetítette az elkerülhetetlen gazdasági válságot. A kilencven napos támogatott álláskeresés szakasza azok számára, akik az említett időszakban jelentek meg a rendszerben, most járt le, három hónap után. Így a július végi-augusztus eleji hirtelen javulás semmi mást nem mutat, csak azt, hogy

  • aki bekerül a rendszerbe, az kiszolgáltatottjává válik a körülményes ügyintézésnek, amiből sokan nem kérnek, miután szembesülnek vele
  • három hónap alatt nem lehet állást találni a munkaügyi kirendeltség közvetítésével. Ha lehetne, akkor a munkakeresők száma nem ugrásszerűen nőne és csökkenne a gazdasági események hatására
  • a Gazdasági Akcióterv azok számára nyújt kézzelfogható segítséget, akik egyébként is boldogulnának, a többieknek maradnak a régi, láthatóan nem működő utak
  • nem látszanak valódi eredmények, ezért szükség van egy államtitkárra, aki rendszeres időközönként a saját igényeinek megfelelően összeállított kimutatásokra hivatkozik.

A fogalakoztatottsági statisztikák egyetlen tanulsága: az ország jelenlegi vezetése azt igyekszik elhitetni velünk, hogy amit nem látunk, az nincs. És ez működik is: ha valaki sokáig marad láthatatlan és ezért nem számíthat semmilyen segítségre, hamarosan tényleg nem lesz. A csendben éhenhalók szerencsére nem látszanak egyetlen statisztikában sem, a Gazdasági Akcióterv nagybetűi mindent eltakarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3116119832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs1agy 2020.08.11. 19:08:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ballibsi kollégád égett be csúnyán a tarkón baszós nickjével, amikor óriás helyett "órjás"-t írt. Azóta se látni..:)

2020.08.11. 19:11:06

@boborján20:
Hát mindenki másra vetíti a vágyálmat,..., csak szólok, ha ezt tartja szerencsének, ilyen szerencsében csak akkor részesülhet, ha templomba jár, hátha alapon,.........., ha egyáltalán van ilyen

alöksz róz 2020.08.11. 19:23:05

@nincs1itt: én tényeket írok, te meg baromságokat, more.
1. tény: nem esik ki a regisztrált körből 90 nap után.
2. tény: segghülye vagy és ezt még reklámozod is.

ne a cigányságodat szégyelld, hanem az ostobaságodat

nincs1itt 2020.08.11. 19:28:15

@alöksz róz: sanyika, sanyika, 90 nap után kiesik regisztrált munka keresők közül és szociális támogatásra lesz jogosult. tehát, hogy te is értsd: 90 nap után már nem munka nélküli = szépelegve:munka kereső, hanem szociálisan rászorult, ez még neked is világos lehet, hogy nem azonos kategória.
ha cigány lennék sem szégyellném, de azt már igen, hogy mo.-on születtem, épp az olyanok miatt mint te, és a többi kollégád a troll-farmon.
ha ostoba fideszesnek elfogy (ami sosem volt) minden érve, akkor "buzizni, cigányozni, liberálisozni, sorosozni" kezd.

nincs1itt 2020.08.11. 19:31:21

@Tényelek: jááánoska, olyan bájos, amikor megpróbálsz gondolkodni, nagyon hasonlítasz ilyenkor a mentorodra, sanyikára. ne erőlködj, nem vagy te sem román dezinformátor, már azok is jobban keresnek nálatok! ezt a melót nem is vállalnák... anglia és london az nem nagy britannia? esetleg fordítva? csak óvatosan jáááánoska, bele ne zavarodj! kérj segítséget!

alöksz róz 2020.08.11. 19:41:46

@nincs1itt: "90 nap után kiesik regisztrált munka keresők közül" - most igazoltad a 2. pontot :D
nem esik ki. 90 napig jár az álláskeresési járadék. a kettő nem ugyanaz.

"ha cigány lennék sem szégyellném" - akkor minek tagadod?

2020.08.11. 19:49:29

@nincs1itt:
Ha tudna olvasni ott Szerbiában, akkor tudná, hogy azt állította, hogy aki Britanniában dolgozik, az mind Londonban van,...., vallja be, hogy hazudott, nincs ebben semmi különleges, naponta többször megteszi,..., no nem a bevallást!

2020.08.11. 19:54:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
MárkiZajtól tudjuk, hogy az Ellenzék nevű pártra a gazdagok szavaznak,..., ott az átlag szavazó az milliomos és három diploája van,..., kiváncsi leszek hogy oszlik majd meg egymásközt az a 200.000 szavazat, ami mximum lehet ilyen paraméterekkel?

nincs1itt 2020.08.11. 20:05:17

@alöksz róz: te sem tudsz magyarul? ááá fogyatékos banda...

nincs1itt 2020.08.11. 20:05:54

@Tényelek: jáááános, te szellemi fogyatékos... ne folytasd ez már siralmas!

white999 2020.08.11. 20:10:39

@havrilla: Félre értett kedves uram. Pusztán arra tényre kívántam felhívni a figyelmét, hogy a mai hírek szerint
1, a lakosság fele 2 hónap tartalékkal rendelkezik.
2, a kis számú jó helyzetben levők is max 5 hónap.
Ennek fényében a 3 hónap munkanélküli segély (bocs álláskeresési támogatás) igen kevésnek tűnik, különösen úgy, hogy mondjuk nincs munkalehetőség. Nem mindenkiből lehet katona és az is csak korlátozott mértékben. Továbbgondolva, munka és a kifogyó tartalékok (lásd 2 hónap) a nincsből 8000 forintot kifizetni is rengeteg. Matematikai példával igazolva 0-8.000= -8.000
Rágjam jobban szájba vagy elég lesz ennyire. Itt nem a németből hazatérőkről és nem Mészáros Lőrinc munkanélkülivé válás kell alapul venni hanem egy teljesen mezei mondjuk hotelben takarító személyt.
Kétségtelen a helyi penny aki állandóan embert keresett most kiírta, hogy ne jelentkezzenek de igen kevés az az üzletág ami jelenleg fel tudja szívni az elbocsájtottakat.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy eddig háromszor rontottak az idei hiánycélon ami kb. -8%-on állhat meg. Gondolom ez a magyar perpetum mobile. Ami ilyen esetben is termeli munkahelyeket, növeli a bevételt, senkit nem hagy az út szélén nem csökken az adó bevétel sem (mai hír). Tényleg ez egy fantasztikus hely annak aki szereti fairy tales-eket.

nincs1ész 2020.08.11. 20:11:39

mi itten dájcsba kivonyuk a vízbű a rokszi gént
tecik érteni? jobágyok

alöksz róz 2020.08.11. 20:17:21

tipikus cigány viselkedés: ha nem hagyod h lehúzzon v ellentmondasz neki, akkor rögtön átkozódva csicskamagyarozni kezd

white999 2020.08.11. 20:17:28

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Nézőpont FELMÉRÉS mint hivatkozási alap.
Hát itt hangosan felröhögtem.
Mellár egyébként az volt aki, amikor a fidesz ellenzékben volt, akkor fidesz közelinek számított és a választások után kényelmesen elücsöröghetett volna 2010-ben a tutiban, csak nem akarta kozmetikázni az adatokat, ezért elváltak útjaik.
Hiába no a választói memória max, 3 hónap ezért segítek neked. Nem kell megköszönni.

nincs1itt 2020.08.11. 20:40:19

@alöksz róz: csak bátran! te jobbágy, irigy ostoba fidesz-tálib! címezd meg, ha már felböfögted. gyáva kis pondró vagy.

alöksz róz 2020.08.11. 20:50:56

most h lebukott, nagy rafkósan kerüli a magyarozást :D

Nekoashi2005 2020.08.11. 21:14:46

"Tyihanovszkaja stábja ezért arra kérte a választókat, lehetőleg vasárnap szavazzanak, mivel ezek manipulálása sokkal bonyolultabb. Hogy mennyire, az a felvételből kiderül, amelyen Vityebszk egyik kerületének vezetője arról győzködi az iskolai tanárokból álló választási bizottságot, hogy változtassák meg az eredményeket, hogy ne a szavazólapon harmadik jelölt (Tyihanovszkaja) nyerjen bő hetven százalékkal, hanem a negyedik jelölt (Lukasenko) győzzön ennyivel. Hátborzongatóan egyszerű, a szavak szintjén minden fenyegetést mellőző beszédének lényege: mindenki szeretné később is a munkáját végezni, nem azokat az időket éljük, amikor a lelkiismeretet kell követni."

index.hu/kulfold/2020/08/11/felvetel_bizonyitja_hogyan_csaltak_el_lukasenko_javara_a_valasztast/

Figyeltek fidess-bolsevikok? Ezzel a módszerrel nemhogy a kétharmad, de akár az ötnegyed is meglehet! Jaj, túltoltuk Béláim, négyötöd!

2020.08.11. 21:35:01

@white999:
Mellár 2003-ig volt a KSH vezére, 2010-ben nem volt olyan pozícióban, hogy bármilyen adatot manipuláljon.
A KSH 2004-től az Eurostat közvetlen ellenőrzése alatt működik, azóta semmilyen adatot nem lehet manipulálni.
Egyetlen lehetőség, amit Gyurcsányék csináltak, hogy brüsszeli támogatással, az Eurostat szemhunyása mellett, visszatartották a katasztrofális pénzügy, gazdasági adatokat, közel egy hónapig, amíg lefutott az országgyűlési választás.
Amikor Mellár összeveszett a Fidesszel, akkor a bíróság szerint egy rakás hazugságot szórt a Századvégre,..., a Kúria hajtotta el a francba.

2020.08.11. 21:45:54

@Nekoashi2005:
A magyar választási rendszer az egyik legmegbízhatóbb a világon, az összes választáson induló párt két embert delegálhat minden szavazókör választási bizottságában, ahol az urna hitelesítésében, szavazólapok kiosztásában, számlálásban, jegyzőkönyvek megalkotásában részt vesznek.
Addig nem hiteles a jegyzőkönyv, amíg azt minden tag alá nem írja, az aláírt jegyzőkönyvről minden pártdelegált kap egy hiteles másolatot.
Úgy ért a csalást, hogy bemegy Orbán embere és utasítja a DK, MSZP, JOBBIK, MOMENTUM, LMP, PM, FIDESZ delegáltjait, hogy írják át a jegyzőkönyveket a Fidesz javára és ezt szép csendben meg is teszik, mind a 13000 szavazókörben,...., szerinten önnek komoly mentális gondjai vannak :-).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.11. 22:14:26

@Tényelek: "A magyar választási rendszer az egyik legmegbízhatóbb a világon"

Ja, csalásra, hogy csak a gazdád nyerhessen. Ez speciel igaz, fideSSfasszopó. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.11. 22:17:25

@Tényelek: "semmilyen adatot nem lehet manipulálni"

Ja, dehogynem. Pl. a gazdád parancsára megszüntették a szegények számolását, mert zavarta, hogy túl sokan vannak a nincstelenek.

Meg a munkanélküliségi adatokat manipulálja a geci. Meg akármit. Olyan segg vagy, mint a gazdád. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.11. 22:21:08

@white999: "senkit nem hagy az út szélén"

Azt a geci a vazallusaira értette. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.11. 22:28:01

Csalóka a magyarországi munkanélküliségi statisztika. Korántsem csak azért, mert a számbavétel módján lenne mit csiszolni, vagy azért, mintha az április végi 172 ezer fős adatot szándékosan meghamisították volna. Sokkal inkább abból az okból, mert a járvány okozta korlátozások és a bürokrácia útvesztői miatt sok állását elvesztett alkalmazott nem tudott bejelentkezni a mindössze három hónapos álláskeresési járadékot nyújtó rendszerbe.

168ora.hu/penz/csaloka-a-munkanelkulisegi-statisztika-sok-allasat-veszto-magyar-be-sem-tudott-regisztralni-a-burokracia-utvesztoi-miatt-186553

Nekoashi2005 2020.08.11. 22:32:14

@Tényelek:

6.lenin, vagy hazudok(tényelek) vagy hogy hívnak... Szóval te nagyon hülye!

index.hu/belfold/2019/05/23/szavazatszamlalo_delegaltak_ep-valasztas/amp

"A Political Capital lekért részletes adatokat a Nemzeti Választási Irodától, ez alapján azt írják a 24.hu-n, hogy legalább 2495 olyan szavazókör lesz, ahol egyetlen ellenzéki delegált sem fogja ellenőrizni a szavazást. "

És pont a falvakban nem voltak ellenzéki delegáltak, ahol legnagyobbat nyert a fidess! És nem azért mert ott nincsenek ellenzéki érzelmű hanem azért, mert féltik a saját vagy gyerekük állását! Pláne ha a munkahelyének köze van a maffia helyi katonájához, másnéven a fidesses polgihoz! Szép hazánkban már rúgtak ki kormánykritikus facebook posztért már ügyészt is! Hát akkor még egy falusi polgárt!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.11. 22:34:22

2020. április 29. A járvány első (tulajdonképpen még nem is teljes) hónapjában – derült ki a hivatalosan közzétett adatokból – 56 ezren vesztették el munkájukat. Közülük azonban csak kétezren kerültek a munkanélküli kategóriába, a többieket a statisztika inaktívként tartja nyilván.

www.azenpenzem.hu/cikkek/inaktivkent-tartjak-nyilvan-az-allasukat-vesztok-tobbseget/6753/

bumburnyák20 2020.08.11. 23:06:07

locoptam ety arabot
ety lyó naty darabot

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.11. 23:14:01

@Kis lépés Orbánnak, oriási szopás a lipsiknek.: "Olyan statisztikad nincs, hogy hany arabot szophatok le ebben az evben ?"

Kérdezd a fideSSfasszopó arabszopó haverjaidat. :))

nincs1agy 2020.08.11. 23:48:23

@Tényelek: Ez a Márki maki vajon járt valaha DK gyűlésen vagy szoci majálison? Nem hinném..

2020.08.12. 09:29:51

@Nekoashi2005:
A törvény szerint minden listát állító párt két embert delegálhat minden szavazókörbe,..., ha erről önként lemond az nem a kormány hibája.
Az egy más kérdés, hogy ha rám lenne bízva, akkor változtatnék ezen a szabályon, mi szerint csak akkor indíthat országos listát, ha kivétel nélkül az összes szavazókörbe tud delegálni legalább egy embert.

Galerida 2020.08.12. 09:35:08

Este az ATV-n Lengyel László (pulóveres táltos, akinek még egy jóslata sem teljesült, de jól megél belőle...) levezette az Orbán diktatúra károkozása miatti azonnali ellenzéki lázadás szükségességét!
Ehhez képest ez a néhány munkanélküli, + az Indexes újságírók....bakfitty!

6.Lenin 2020.08.12. 09:35:52

@Nekoashi2005:

Hogyan szeretne nyerni az ellenzék, ha szavazatszámlálót sem képes delegálni?
De megfordítom inkább a kérdést, mert az a logikusabb.

Hogyan tudnának hivatkozni arra, hogy csalás történt, ha voltak ott delegáltjai?
Nyilván sehogy.

Látod milyen 1xűen lebuktál. Elárultad, hogy vagy hülye vagy ezekhez, vagy tudod te is ezt, de gazember vagy, mert mást állítasz. Egyik se jó tulajdonság rád nézve.
Az eddig általad írtak alapján én inkább arra tippelek, hogy tök hülye vagy ezekhez.

nincs1agy 2020.08.12. 10:08:24

@Galerida: Ő volt egykor a fékezhetetlen agyvelejű szürke kardigán..:))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.08.12. 10:28:31

már megint szerda
újabb 6 napig rághatom a körmöm, mert KEDDen bukkik az orban

alöksz róz 2020.08.12. 10:37:43

@6.Lenin: "Az eddig általad írtak alapján én inkább arra tippelek, hogy tök hülye vagy ezekhez." - szerintem meg tudja, hogy gyakorlatilag édesmindegy, voltak-e azokon a helyeken ellenzéki delegáltak.

6.Lenin 2020.08.12. 10:56:01

@alöksz róz:

Akkor meg egy hazug gazember. Nekem meg tök mind1, hogy hülye a pacák, vagy gazember.
Nyilvánvaló, hogy nem egyenes úton szeretnének nyrni, ez a lényege. Az egyenes úthoz nincs meg a tehetségük, a szándékuk se nagyon, hiszen ezt tényleg tudják, hogy nekik nem nyerő opció az egyenes út.

2020.08.12. 12:08:59

@nincs1agy:

A fáma szerint, amikor az amcsiknál volt házaló ügynök, akkor vitték be egy kiképzési központ Gyuribáék és hazaküldték kavarni.
Nem hülye ember, mint látható, de szerintem a mostani pozíció is túl van a képességein.
A másik fáma, hogy valóban Habsburg vér is van benne, az egyik ősanyja szedte össze a tevepofájúak valamelyikétől anno.
Ami már nem fáma, hogy a császár a Zay családnak adta a Gyulától Szegedig tartó terület adószedési jogát, amit őspapa olyan vehemenciával oldott meg, hgy nők, gyerekek is belehaltak, megnyomorodtak. A helyiek a Bercsényi családnak könyörögtek, hogy katonai erővel szabadítsa meg őket a Zay család kegyetlenkedéseitől.
Végül kipicsázták őket Vásárhely környékéről,..., azért van nagy Bercsényi tisztelet a városban,..., erre fel az idióták most visszahozták a leszármazottját, úgy néz ki, a Rákosi rendszer népirtása a városban, a mai napg hat..., MárkiZaj elvtárs valójában az ősi jussért jelentkezett be.

morph on deer 2020.08.12. 12:22:54

@Tényelek:
“ A magyar választási rendszer az egyik legmegbízhatóbb a világon, ”

Nem is a rendszer szokott csalni, hanem a rendszerrel csalnak!
Még akkor is, amikor amúgy áll a”rendszer”, sőt, főleg akkor...

Tudod, amikor a “váratlan” túlterheltség (!!!) miatt “bővíteni“ kellett a kapacitást.

Ez egyébként az a helyzet, amikor a hozzáértően összerakott rendszert menet közben lehet tetszés szerint növelni, stb., (hot swap) csak nálunk nem, amikor zajlik a szavazás. Akkor megáll a világ, mint tudjuk, és ez teljesen “normális”!

Aztán meg elindul visszafelé, mint ismeretes. Gondolom már készül a következő propagandaanyag ebben a stílusban:

“ Volék sirolm tudotlon.
Sirolmol sepedik,
buol oszuk, epedek,”

Ja, és nicht ugribugri libernyákok, oszt jónapot..!

nincs1agy 2020.08.12. 12:37:09

@morph on deer: Ezek a rendszerek eleve kizárják a csalás lehetőségét. De legalább azon gondolkozz már el, hogy akkor az önkormányzati választást miért nem csalta el a Fidesz? Miért hagyta, hogy a főpolgármesteri cím, 11 fővárosi kerület és hét vidéki nagyváros az ellenzék kezébe kerüljön?
Szóval őrült beszéd , de legalább nincs benne rendszer..:)

nincs1agy 2020.08.12. 12:38:33

@Tényelek: Kanadában volt telefonkészülék ügynök. Szóval kint kitörölhette a foxi-maxi diplomáival a hátsóját..:)

2020.08.12. 12:45:22

@morph on deer:
Semmi jelentősége, hogy beszarik-e az informatikai rendszer, ez nem Amerika, Észak vagy Nyugat-Európa, ahol a bevitel után keresztet vethet a számítási folyamatokra.
Nálunk megmaradnak a kötelezően előírt jegyzőkönyvek, amit az összes pártdelegáltan adnak, hiteles változatban.
Ez utóbbi miatt létezhet az, hogy a választások napján a pártok hamarabb tudják, hogy ki milyen eredményt ért el, mint mi, akik a tv előtt várja az eredményeket, mert a kapott jegyzőkönyvek alapján minden párt pontos adatokkal rendelkezik,..., ráadásul nekik nem kell újra ellenőrizni a hitelességet, mint a Választási Bizottságnak,..., így a pártok bő egy órával hamarabb tudják a pontos adatokat,..., a lényeget meg urnazárás után egy órával, nem véletlen, hogy akkor kezdődnek a sajtótájékoztatók.
Egyes esetekben biztosan lehet stiklizni, de a magyar választási rendszernél kizárt, hogy végeredményt befolyásoló módon lehessen csalni,..., a nyugat ezt átvehetné tőlünk,..., szerintem több országban nagyon meglepődnének a végeredményükön.

2020.08.12. 12:48:45

@nincs1agy:
Kanadában kezdett, de átment Obamáékhoz három évre, ott győzték meg, hogy ott nincs jövője, kiképezték és hazaküldték.

morph on deer 2020.08.12. 13:48:15

@nincs1agy:
“ Ezek a rendszerek eleve kizárják a csalás lehetőségét.”
:)
Hány éves is vagy, kis kedves?
Annak idején már tucatszor végigmentünk rajta, és nyugodt lehetsz, meg lehet csinálni.
Olvass utána!
Nem találsz olyan orbánmentes hozzáértőt, aki mást mondana.

Hogy miért nem csinálták meg?
Szerinted még egy ugyanolyan esemény után meddig kellett volna szaladnia az érdekelteknek? Mert akkor talán még neked is lejött volna, hogy mi is történik..!
Az meg már csak ráadás, hogy előzetesen a “hozzáértők” Tarlóst hozták ki győztesnek, és nyilván nem lett volna értelme kockáztatni.

2020.08.12. 14:29:34

@morph on deer:
Karácsony miniszterelnökjelöltként 2018-ban, már napközben kamerák elé állt és felszólitotta a kormányt, hogy a katasztrofális vereségük miatt semmi érdemi intézkedést ne tegyenek, majd az ő vezetésével felálló új legitim kormány meghatározza az új irányokat, ......., és még csak el sem tűnt később....
Ez ön szerint miért volt?

morph on deer 2020.08.12. 14:53:10

@Tényelek:
“ Nálunk megmaradnak a kötelezően előírt jegyzőkönyvek, amit az összes pártdelegáltan adnak, hiteles változatban.”

Na hallod..!
Ahol a miniszterelnök több kiló papírral közlekedik, ott az adattovábbításhoz talicskát használnak még 2020-ban is, ki csodálkozik?

De remélem azt te sem gondolod komolyan, hogy papírra csak az igazat lehet leírni, ugye?
Ahhoz meg nem igazán kell túl élénk fantázia, hogy ahol kizárólag kormánypárti szavazó-biztosok ülnek, ott legfeljebb a kormány - azaz orbán -szavahihetőségét lehet alapul venni, az pedig legendásan “sajátságos”, hogy finoman fogalmazzak! ”Ne arra figyeljenek, amit mondok,“ stb.

Na most olyan szavazókörzetből közel háromezer volt az országban, ahol nem volt ellenzéki szavazatszámláló. (Most az ok mindegy.)

Az meg a másik, hogy
nincs olyan eset, hogy reggeltől estig minden másodpercet folyamatosan figyelemmel tud kísérni valaki. Tényleg nagyon szépen hangzik ez az egész, csak sajnos a gyarló valóság egész más.
Az importált, megvásárolt és utaztatott szavazókról nem is beszélve..!

Szóval felesleges fáradoznod ezekkel a mesékkel, ezeket rajtad kívül már a nagycsoportos óvodások sem hiszik, legfeljebb pár OVis.;)

alöksz róz 2020.08.12. 15:00:51

@morph on deer: "ahol kizárólag kormánypárti szavazó-biztosok ülnek" - na ez egy büdös nagy hazugság.

morph on deer 2020.08.12. 15:01:10

@Tényelek:
“ Ez ön szerint miért volt?”

Ezt pszichológiai nyomásgyakorlásnak hívják, választások idején rendszeresen használt kommunikációs húzás, ezért volt.

Elülteted az ellenfeled tudatában, hogy veszít(het), és ez befolyásolja a kommunikációját. Pl durvábban rohan ki és száll bele az ellenfelébe, ami ellenszenvet generál, stb. Ez erről szól.

morph on deer 2020.08.12. 15:02:07

@alöksz róz:
“ na ez egy büdös nagy hazugság.”

Nem mondod!
Mert?

6.Lenin 2020.08.12. 15:02:24

Nézzétek a független, objektív indexet...

Hogyan csalt Lukasenko...

Űmutatanak egy videot, amin valahol, valakik beszélgetnek valamiről.

És mindezt ma Mo-on a sok hamisított DK-s videók, hangfelvételek közben.

Van bőr a pofájukon az már tuti. Ekkora gazemberek is csak a ballibsik lehtnek, ja meg a Soros. Azt merte nyilatkozni, hogy rajta kívül mindenki meg van zavarodva. a zemberek sehol a világon nem látnak tisztán, csak ő, és ezt kristály tisztán csak ő látja egyedül, meg a Tóth Otto.

Az a legszomorúbb, hogy vannak emberek, akik ezeknek hisznek, a 21. sz-ban.

2020.08.12. 15:17:05

@morph on deer:
Van az országban hét nemzetellenes, migráns és buzi simogató párt, akik önmaguk is ugyanolyan elvűként határozzák meg magukat, tehát egy csapatban játszanak.
Minden szavazókörbe 2-2 embert delegálhatnak, tehát 14-et.
A választás 13 órán keresztül zajlik, ami azt jelenti, hogy egy embernek 55 percet kellene tudni figyelni, ráadásul ezt felezhetik is megfelelő időbeosztással,.., ön szerint annyira bénák, hogy képtelenek kevesebb, mint egy órát koncentrálni, miközben egy középiskolás erre simán képes?
Mellesleg mekkora támogatottsága lehet annak a féltucát pártnak, ahol egy szál embert nem találnak, aki felvállalja közülük bármelyiket?

morph on deer 2020.08.12. 15:21:14

@alöksz róz:
A kedvedért néhány szám:
A 10277 szavazókörből az ellenzék 2525 szavazókörbe egyetlen egy SZSZB tagot sem delegált. Igazad van, nem közel háromezer, de azért elég sok.
Ez az összes szavazókör 24,5 %-a!

Olvasgasd, ha érdekel:
merce.hu/2020/06/21/a-bizottsagi-tagok-megfelemlitesetol-az-illegalis-mozgositasig-igy-csalhattak-sok-helyutt-a-tavalyi-valasztasokon/

morph on deer 2020.08.12. 15:38:24

@Tényelek:
“ Minden szavazókörbe 2-2 embert delegálhatnak, tehát 14-et.
A választás 13 órán keresztül zajlik, ami azt jelenti, hogy egy embernek 55 percet kellene tudni figyelni, ráadásul ezt felezhetik is megfelelő időbeosztással”

Szépen hangzik, csak kár, hogy ez sem így van: nem csereberélhetnek ugyanis.

Amúgy nemzetellenes párt nem hét van, hanem 1,001 azaz egy egész egyezred, a tudjukkik.

(Na jó, megmondom, ők az orbánhitűek, a fidesz meg a kádéempé. Ők következnek a tizedesvessző után..)

Az a hét párt meg nem nemzet-, hanem orbán-ellenes, ami csupán homlokegyenest más.
Hát evvan.

nincs1agy 2020.08.12. 15:49:16

@morph on deer: Tudod egy informatikus szavára- aki egyébként leszarja az egész politikát és szavazni sem megy el soha-inkább adok mint a tiédre. Ezek többszörösen biztosított informatikai rendszerek.

"Szerinted még egy ugyanolyan esemény után meddig kellett volna szaladnia az érdekelteknek?"

Gyenge duma, ha csont nélkül meg lehetett csinálni 2018-ban, akkor az önkormányzatin is meg lehetett volna csinálni, márpedig utóbbin is sok múlott.
Semmilyen komolyan vehető politikai erő vagy ellenzéki értelmiségi személyiség nem égeti magát azzal, hogy megkérdőjelezi az eredményt, mindenféle bizonyíték nélküli vádaskodással. Persze egy szellemes nick mögé bújva ez is könnyebb..

nincs1agy 2020.08.12. 15:52:46

@morph on deer: "Az meg már csak ráadás, hogy előzetesen a “hozzáértők” Tarlóst hozták ki győztesnek, és nyilván nem lett volna értelme kockáztatni. "

Ismét önmagadat vered meg. Szoros versenyt jósoltak a kk.-k a főpolgármesteri szék elnyerésének tekintetében. Az viszont bizonyosra vehető volt-a 2018 áprilisi eredmények fényében-hogy sok fővárosi kerület és vidéki nagyváros könnyen az ellenzékhez kerülhet.

2020.08.12. 15:58:38

@morph on deer: A szavazókörök létszáának mindig legalább ötnek kell lenni.
Alapból van három, a Fideszes tuti végig ott lesz, a buzikoalicióból kell mindig egy, tehát végig cserégthetnek,..., meg kellene nézni mielőtt nyilatkozik!
A baloldali pártok internacionalisták, a liberálisok globalisták, ebből következően tagadják a nemzetek létjogosultságát,.., a tagadás bizony magyarellenességet jelent, kinos, ha eddig nem jött rá.

Galerida 2020.08.12. 15:58:45

@morph on deer: Az lehet a megoldás, hogy Gyuri bátyátok nem finanszírozza a háttérből ezt a ellenzékinek és függetlennek csúfolt gyülevész társaságot.
Fele ennyi pénzből indulhatna Soros pártként és legalább tisztulna a kép....

alöksz róz 2020.08.12. 16:54:19

@morph on deer: és akkor mi van, ha nem delegált? nem a számot vitattam :D
büdös nagy hazugság, amit írtál, és ezzel te is tisztában vagy.

legalább tízezer ember tisztességét kérdőjelezted meg, becsületét sértetted meg minden alap nélkül... inkább szembe kéne néznetek vele, hogy annyira szarok vagytok, hogy a hatalom közelében se akarnak látni titeket. baszki, már arra se kíváncsiak, hogy mit akartok mondani! :D
először ezt kéne feldolgozni

white999 2020.08.12. 18:13:52

@Tényelek: Mondjuk nem is írtam hogy a ksh adatait kellett kozmetikázni de akkor pontosíthatjuk, hogy a Századvég kutatási vezetőjeként kellett volna kozmetikázni az adatokat. Pl közvéleménykutatás stb. Nem kell nagy dolgokra gondolni elég példaként az összes Nemzeti Konzultáció kérdéssora.
Létezik e normális válasz arra, hogy akarja-e hogy migránsok hada erőszakolja meg feleségét?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.12. 20:20:44

@Tényelek: "A baloldali pártok internacionalisták, a liberálisok globalisták, ebből következően tagadják a nemzetek létjogosultságát"

A kereszténység internacionalista. Tehát az álkeresztény Ondó Viktor gazdád tagadja a nemzetek létjogosultságát. Mondjuk a magyar nemzetet tényleg gyűlöli a geci. De a ruszkikat szereti.

2020.08.12. 20:33:04

@white999:
A németeknél a tömeges nemi erőszak után, viággal kértek bocsánatot az elkövetőktől, szóval ne legyen ebben annyira biztos.
Úgy egyébként ilyen ütemű betelepités mellet, már 15 éven belül meg fognak alakulni az első sariára épülő területek Európa északi és nyugati országaiban,.., és onnantól bizony akkor kettyintik meg a nem muszlim csajokat, amikor akarják és ott, ahol akarják, mert erre a saria szerint joguk lesz.
Ez így megy a közép és nyugat-afrikai országokban és másutt is,..., értelmes ember nem gondolhatja komolyan, hogy egyedül a világban és a muszlim történelemben, mi leszünk az egyetlenek, akik majd megússzuk.
Mellesleg a csajok jobbn járnak, mint mi, mert ha nem vesszük fel az iszlám vallást, akkor szerencsés esetben rabszolgák leszünk, ha nem akkor halottak.

2020.08.12. 20:36:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Látom csak a Tórát tanulmányozza, nem ismeri a keresztény egyházak viszonyulását
Pl. A katolikusok már ezer éve is támogatták a nemzeteket és az azóta csak erősödött.

2020.08.12. 20:55:18

@white999:
Amit Mellár mondott, hogy miért agyta ott a Századvéget, arról bíróság mondta ki, hogy hazugság volt.
Maga Századvég egy háttérműhely, ott meg nem kell adatokat hamisítani.
Ahhoz nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki elhiggye, hogy pl. Orbán kiadja nekik, hogy 1000 milliárd dollár bevételre csinálják meg a pénzügyi tervet, miközben csak a tizede lesz.

white999 2020.08.12. 23:02:54

@Tényelek: Ajjaj aasszem az alapoknál kell kezdenünk. A hozzászólásom nem arra vonatkozott hogy helyes e a migráció kezelése? Hanem arra, hogy nyilvánvaló dolgokra irányított kérdéseket feltenni tök felesleges és emiatt elcseszni pár milliárdot (abból lehetett volna csinálni még pár stadiont ami sokkal hasznosabb) nemzeti konzultáció címszó alatt nem üdvös.

white999 2020.08.12. 23:07:07

@Tényelek: Értem, akkor Mráz Ágoston Sámuel azért mondja fel mindig az aktuális kormánypropagandát és Viktort szó szerint, mert mindig pont azt kutatják. Akkor Mellár ezt nem akarta pont így kutatni. Így már megfelel as kényes ízlésednek?

2020.08.13. 10:11:14

@white999: Örülök, ha ön szerint ezek nyilvánvaló kérdések, de ha elolvassa a Soros 90 éves cikket, akkor rájön, hogy mások szerint meg nagyon nem és csak diktatúrákban szokás igy értelmezni a dolgokat,... És nem csak egy barom öregember gondolja így, a Szargentini jelentés is az követeli tőlünk, hogy kövessünk el kollektív öngyilkosságot.

2020.08.13. 11:31:47

@white999: Szerintem ön nem ért, hogy mi a feladata a Századvégnek.
Bizalmi háttéranyagokat készít, kurvára érdekes lenne, ha mást mondana, mint az, akinek ezt a munkát végzi, de ez semmi esetre sem adathamisítás, mert azzal a sikres kormányzást veszélyeztetnék.
Az elmúlt tíz év igazolja, hogy jól dolgoznak.
Egyébként minden sikeres kormány mögött van egy ilyen szervezet, no meg a sikertelenek mögött is, pl. Gyurcsány a GKI-t használta erre, tudjuk a végeredményt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 11:33:18

3,8%-os az infláció. Ondó Viktor szerint a kormány A L K A L M A T L A N .

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 11:35:35

@Tényelek: "Az elmúlt tíz év igazolja, hogy jól dolgoznak."

Ja, mert te, mint feketeöves román dezinformátor mindennek örülsz, ami nekünk, magyaroknak rossz. Az EU legszegényebb államai közé rohasztotta le Magyarországot a geci gazdád.

2020.08.13. 11:43:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Úgy elszegényedtünk, hogy a fizetések csak két és félszeresére nőttek tíz év alatt, miközben alig volt infláció, ..., :-)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 11:45:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Hát lipsyke, ma elég bárgyú propagandaszövegeket adott a szádba (billentyűidbe) a szülinapos Gyuri bácsi...

A jegybank középtávú inflációs célja 3%, amitől ez alig tér el, ráadásul világos, hogy a jelen helyzetben (a koronavírus-válság közepén) a gazdaságpolitika elsődleges prioritása nem az infláció elleni küzdelem, hanem a gazdaság működőképességének megőrzése...

"Az EU legszegényebb államai közé rohasztotta le Magyarországot a geci gazdád"

Pontosabban a te geci gazdád protezsáltja, Gyurcsányi Ferike...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 11:49:16

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "jelen helyzetben (a koronavírus-válság közepén)"

Az év elején 4,4%-volt, faszfej. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 11:51:23

@Tényelek: "Úgy elszegényedtünk, hogy a fizetések csak két és félszeresére nőttek tíz év alatt"

Bizony, bizony, a forint meg kétharmadára gyengült, szóval alig emelkedett, mindenki lehagyott minket, vásárlóerő paritáson a legkevesebbet tudod vásárolni az EU-ban, faszfej.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 11:53:06

@Kubatov_anyád_picsája: Küldjél már rendesen hazudozó trollokat, mert ezek 5 másodperc alatt buknak éle. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 11:55:23

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Az év elején 4,4%-volt"

OK, akkor kicsit még közeledtünk is a célhoz, a jegybank jól végezte a dolgát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 12:00:14

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "közeledtünk is a célhoz"

Figyusz, fideSSfasszopó, ha ENNYIRE nem értesz hozzá, akkor minek pofázol bele??? :))

Istenem, közeledtünk hozzá, a faszfej szerint! Kubatov! Vidd innen ezt az elmeroggyantat!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 12:05:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Lippsikém, a gyurcsányi gazdád alatt mikor voltt 3% alatt az éves infláció?

Segítek, soha, ellenben 2004-ben, 2007-8-ban volt 6% felett is.

Ehhez képest akkor MIRŐL POFÁZOL??!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 12:25:10

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "gyurcsányi"

Na, elérkeztünk az alapokhoz, semmi hazugságod nem jött, be, akkor előveszed a gyurcsányi kártyát. Hát rossz hírem van, fideSSfasszopó, azért mert gyurcsányi gazdád egy fasz volt, nem vigasztal senkit, hogy Ondó Viktor gazdád egy fasz.

2020.08.13. 12:28:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
2009-ben 316 ft volt egy euró, most 345 ft.
Ahogy làtom meg is van a kétharmad,..., mint 2022- ben majd a liberàlbolsi kedvenceinek :-)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 12:30:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Hazudozni te hazudozol.

Bárki ellenőrizheti (pl. a jegybank honlapján), hogy az MNB inflációs célértéke 2015 óta 3% ±1 százalékpont.

Bármelyik négy elemit végzett elvársad megmondhatja neked, hogy a 3,8%-os infláció már e célsávon belül van, azaz a jegybank jól végzi a dolgát, miközben nektek csak a hazudozás és a sivalkodás marad...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 12:44:53

@Tényelek: "2009-ben"

És 2005-ben? Ki nem szarja le.

2010. április 25-én nyert a gazdád.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 12:48:57

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "az MNB inflációs célértéke 2015 óta 3% ±1 százalékpont."

Ha 6% lenne, akkor te annak örülnél. :))

A németeknél negatív.

Lengyelországban a jelenleg hozzáférhető adatok alapján 2,6 százalékon állt az infláció, míg a maginfláció 2,2 százalék volt. Csehországban 2,9 százalékos értéket mutatott a fogyasztói árindex, miközben a maginfláció 2,3 százalék volt. Szlovákiában 2,8 és 2,4 százalékot, Szlovéniában pedig 1,7 és 2,4 tett ki az infláció és a maginfláció.

novekedes.hu/elemzesek/mennyivel-dragult-az-elet-a-visegradi-orszagokban

És a fideSSfasszopók a 4%-os inflációnak örülnek. Kubatov anyád picsája! :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 12:50:58

344,97 forint az Euró. Ondó Viktor szerint a kormány A L K A L M A T L A N .

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.08.13. 13:03:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "anyád picsája! :))"

Gyuri bácsi, az anyád picsája! Megint egy olyan trollt küldtél a gazdaságról vitatkozni, aki még az alapokhoz is hülye!

"A németeknél negatív."

Aha, csak éppen ellentétben az AIDS-teszteddel, ahol ezt szívesen láttad volna, ez egy gazdaságnak nem igazán örömhír.

Elég lenne, ha belenéznél egy alapszakos tankönyvbe, hogy megértsd, miért nem:

"Az infláció ellentéte a defláció, a pénzforgalom olyan összehúzódása, amely az árak egy részére vagy az általános árszínvonalra csökkentőleg hat. Visszafogja a gazdasági növekedést, sőt gazdasági visszaeséshez vezethet."

A térségbeli adatok (az eurózónabeli Szlovákiát kivéve) a magyarhoz hasonlóan a 3±1%-os sávban vannak, azaz szintén kedvezőnek tekinthetők. De a magyar 3,8% alapján sincs senkinek semmi oka a pánikra.

2020.08.13. 13:29:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Látom az alapok sem mennek,..., a kormányalakítás időpontjában veszik át a hatalmat a győztes pártok, Magyarországon azonban a liberálbolsi kormány lemondott a kormányzás jogáról, 2009-ben átadta azt az IMF-nek,..., 2013-ig csak és kizárólag azzal volt elfoglalva Orbán, hogy visszaszerezze a kormányzás jogát a magyar embereknek, másfél évig volt neki lehetősége szabadon dönteni, persze csak a mellett, hogy befizette az évi 2500 milliárdot az uzsorakamatra felvett liberálbolsevikok által felvett hitelek után, ami még most is 1200 milliárd évente,.., ennyit dobunk ki az ablakon a mostani Ellenzék nevű pártok miatt,....,
Ebből svájci magánegészségügyi és oktatási szintet lehetne finanszírozni, nem az állami, hanem a magánszinten lévőt.
A liberálbolsevikok kedvencében kifejezve, az elmúlt tíz évben 114 Puskás vagy 1200 Alcsúti stadiont építhettünk volna abból a pénzből, ami előre elkártyáztak az elvtársaik 2010-ig,..., de 8 Paks II is kijönne belőle.
De nem csak ekkora kárt okoztak az elvtársai, mire leketyegnek a hitelek, akkorra ezeket a számokat még több, mint duplájával fogják meghaladni, amiből 85 Belgrád-Budapest vasútvonal jönne ki.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.08.13. 19:08:47

@Tényelek: "a kormányalakítás időpontjában veszik át a hatalmat"

Magyarázd a piacnak, hátha elhiszik a fasságodat. :))

A befektetők előre látnak. Amelyik nem lát előre, annak hamarosan nem lesz mit befektetni. :))

nincs1agy 2020.08.13. 21:30:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Gyurcsányék alatt 10 % közelében voltak az állampapír kamatok. A befektetők beárazták őket..A ballibsi bagázs 8 éve alatt 30 százalékpontot nőtt a GDP arányos államadósság. Úgy, hogy volt kb. ezer milliárdnyi privatizációs bevételük és a Ratkó nyugdíjasok nem rájuk szakadtak, hanem Orbánékra..

2020.08.14. 00:48:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ennek amt ìrt semmi értelme, bàr ez öntõl megszokott.
Igen, az uzsoràsok elõre gondolkodnak és mivel forintban kellett a hitel, kifizetni az àllami alkalmazottakat ezért a hitelezés pillanatàban beàllìtottak egy középàrfolyamot, a folyosìtàstól kezdve erösitették azt, hogy a lehetõ legkevesebbet érje itthon, majd a visszafizetés kezdetétõl gyengitették azt, hogy minél több pénz szivattyûzzanak ki.
Enek a mòdszernek köszönhetõ, hogy a papiron 5, 5%-os kamat valójàban közel 20%-osra jött ki.
Azt sohasen tudtuk volna kigazdàlkodni, ezért àldoztak be Orbànék mindent, hogy megszabaduljanak tõle, szerencsénkre a Tampleton bevàllalta a fedõ hiteleket pàr évre ìgy az IMF repült, pedig jól kitalàltàk Gyurcsiék, hogy ezzel a módszerrel 10 millió rabszolgàt adnak a tesóknak,...
Persze nem egy feladós fajtàról van szó, tegnap Soros megint az örökkötvények mellett kampànyolt.

white999 2020.08.14. 18:12:26

@Tényelek: Erre a kérdésre ez triviális válasz csak az a gond, hogy nem minden migráns ez a cél vezet. Őket simán lehetne menekülteknek nevezni. Erre viszont már nem tér ki a kérdéssor. Pont ilyen triviális számomra, hogy nem veszek többszörös áron fürkészek portyázók segítségével lélegeztető gépet, erről valahogy biztos nem lesz nemzeti konzultáció.
Századvég persze sikeres ha ezt vesszük de mégiscsak üdvösebb lenne, ha a kormány kormányzással foglalkozna és nem közvéleménykutatás alapján népszerűség hajhászásával. Az meg sajnos nincs.

2020.08.14. 21:39:29

@white999: Az összes olyan orszàg, ahonnan a migrik jönnek, túlnépesedési vàlsàgban van.
Kefélnek mint a nyulak és a 60 év alatt megötszörözött lakossàgot képtelen ellàtni a környezet ezért konfliktusok sora van. Afrikàban meg a muszlimok népirtàssal kombinàlt területfoglalàsa okoz gondot, a többiben azért nem, mert màr végeztek.
Ennek a megoldàsa, hogy ingyen kapnak antibébi tablattàkat 100 évig és kötelesek bevenni, illetve a területfoglalàsi zónàkban meg le kell permetezni egy 1000 kilométeres sãvot.
Ép elmével muszlimot senki nem enged be az orszàgàba, mert kótelezövé teszi szàmukra a Koràn, hogy megoljenek vagy szolgàvà tegyenek bennönket, ràadàsul erröl nekûnk közvetlen tapasztalatunk van, amit 400 éven keresztûl gyüjtöttünk.

2020.08.14. 21:46:03

@white999: A vilàgon minden kormàny mellett van egy Szàzadvéghez hasonló, egyébként mi nyavalya alapjàn kormànyoznànak, hasraütve.
Ugy nem lehet kormànyozni, hogy mindenkinek jo legyen, egyensúlyozni kell, mindig kell egy mérleg, hogy jol tudjanak dönteni.
Az tény, hogy jól csinàljàk, mert a harmadik ciklust húzzàk.

alöksz róz 2020.08.14. 22:46:08

@Tényelek: "a területfoglalàsi zónàkban meg le kell permetezni egy 1000 kilométeres sãvot." - :D
lepermetezni :D
milyen nagyvonalúan dobálod az 1000 kilométereket :D

2020.08.15. 10:41:48

@alöksz róz: Szerintem a permetezés sokkal humànusabb, mint a lefejezések, amit a muszlimok csinàlnak tömegesen Nigériàban meg egy rakàs orszàgban,..., és erdekes, hogy Soros meg a többi buzi újsàgìró nem mer ilyen helyekre odamenni,..., na mondjuk vissza màr nem jönnének. Természetesen mindkét módszer emberhez méltatlan csak felhàborìtó, hogy még beszélni sem lehet róla, hogy naponta ezreket ölnek meg, nehogy Európàban is ràjöjjenek mi vàr ràjuk, ràadàsul mostanàban szinte csak onnan jönnek hajóval Európàba,...., bàr annak is lehet elönye, hogy szakszerüen tudnak nyakazni.
1000 km nem tétel, tìz év alatt belakjàk olyan szintü a túlnépesedés.

alöksz róz 2020.08.15. 18:34:29

@Tényelek: jól beszélsz, az tényleg nem tétel, van arra bőven még több ezer kilométer. akkor permetezzük le a ráktérítőtől felfele az egészet, nem kell méregetni csak a csíktól felfele kipusztítani az egészet.
ne bassz már h arról győzködsz vkit a fórumon, miért a tömeggyilkosság a választandó megoldás? :D

2020.08.15. 20:43:05

@alöksz róz: A tömeggyilkossàgok több, mint 1300 éve tartanak a muszlim élettér kiterjesztéséért.
Kiirtottàk Észak-Afrika, Közel és Középkelet nagymultú népeit, most éppen Nyugat-Afrika orszàgai a sorosak.
Pl. Nigériàban egy északi tartomànyban éltek muszlimok 1960-ban, ma az orszàg felében. A terûletek takaritàsàt sajàt hadseregeik végzik. Ha elfoglalnak egy tartomànyt ott bevezetik a sariàt, oda a központi kormànyzat be sem teheti a làbàt, beleértve a hadsereget is. Annyira nem titok, az informàciò zömét a wikin is megtalàlja, de sok taulmàny van róla angolul, franciàul.
Ez utóbbi azért, mert a volt gyarmataik is érintettek.
De a napi hirekböl kimaradnak, mert a nagyvàrosokat csak bekerìtik, nem irtjàk ki , mint a falvakat, ...
Szóval a bépirtàs napi szinten zajlik,.... , ön szerint, ha küldünk oda pszichologúsokat abbahagyjàk, miközben csak vallàsi elöiràst követnek az ö szempontjukból?
Egyébként nem vagyok hìve az eröszaknak, de az elmúlt bö 1300 évben csak akkor nem irtottàk a nem muszlimokat, ha katonai erövel megakadàlyoztàk öket.

2020.08.15. 21:01:46

@alöksz róz:
Valószìnüleg úgy gyorsabban megérti miért veszélyesek a muszlimok, ha belegondol, hogy alapìt egy vallàst, aminek a legföbb tétele, hogy mindenkit meg kell ölni, aki nem az egyhàz tagja, kijelöl pàr vallãsi közösséget, akik lehetnek szolgàk, amit esetleg adóval kivàlthatnak, a nem muszlim nöket bàrmikor meg lehet eröszakolni, az nem bün, stb.
Na egy ilyen alapvetésü egyhàzat probàljon meg bejegyeztetni, pedig azt még nem is irtam, hogy csak a belsö szabàlyokat kötelesek betartani, a polgàri, àllami jogot tilos követni!
süti beállítások módosítása