B1 blogcsaládA kormánypropaganda véletlenül bebizonyította, hogy a Fidesz a falusi öregek pártja

2020. augusztus 01. - nickgrabowszki

Pedig pont az ellenkezőjét akarták. s.jpg

A pártállam és csatolmányai meg vannak sértődve azon, hogy egy évtizeddel a NER bevezetése után is akad még, aki nem kollaborál, és nem a Fidesz-KDNP-re szavaz. Meg azon is, hogy vannak, akik azt állítják, hogy az állampártokat a az iskolázatlan, vidéki nyugdíjasok támogatják.

A propaganda zászlóshajójával írattak egy sorvezetőt ennek eltagadására, de a kimagasló kompetencia bizonyítékaként sikerült leközölni egy olyan grafikont, ami pont azt támasztja alá, hogy

  • minél kisebb egy település, annál nagyobb számban szavaznak a Fideszre;
  • az életkor előrehaladtával nő az állampárt támogatottsága.

A Nemzet cikke ezzel szemben azt próbálja sulykolni:

A valós adatok szerint a Fidesz–KDNP-pártszövetség jóval népszerűbb a fiatalok, a budapestiek és a diplomások körében is, mint bármelyik ellenzéki formáció. (...)

A Fidesz–KDNP ugyanis hosszú évek óta minden jelentős társadalmi csoportban messze a legnépszerűbb a pártok közül. (...)

A Fidesz–KDNP a legnépszerűbb a negyven évnél fiatalabbak, a felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkezők és a budapestiek körében is.

Azonban a általuk leközölt grafikon ennek a tökéletes ellenkezőjét bizonyítja.

kutmn.jpgEzen jól látszik, hogy 

  • a 40 év alattiak körében 34-40% támogatja a Fideszt. Következésképp 60-66% nem, azaz ellenzi a rezsim politikáját.
  • Továbbá Budapesten 40% alatti, falun 60% fölötti az állampártok szimpatizánsainak aránya, valamint a települési lakosságszám csökkenésével egyenes arányban nő a Fidesz támogatottsága.

Az iskolázottság és a politikai preferencia összefüggéseiről sajnos nem közöltek az állításaikat ilyen látványosan cáfoló grafikont, de számokat igen. Eszerint 

a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 43 és az érettségizettek 48 százaléka a kormánypártokra szavaz.

Amiből nem vonják le azt a következtetést, hogy  kormánypártok kisebbségben vannak a tanultak között, de mi megtesszük. A diplomások között 57%, az érettségizettek között 52% az ellenzék támogatottsága: a közép- és felsőfokú végzettségűek többsége ellenzi az Orbán-rezsimet. Tehát éppenhogy igaz az az állítás, amit a propaganda tagadni igyekszik:

a kormány a tanulatlan, vidéki, idős embereknek köszönheti sikerét.

És ezek a közpénzből kitartott Nézőpont Intézet adatai. Igen valószínűtlen, hogy - az ellenség megtévesztésére - a megrendelő kormány ellenében masszírozták volna őket.

A trükk az, hogy az agitációs és propagandaosztály valami félreértés folytán újságírónak nevezett munkatársa pártokra lebontva adja meg a támogatottságot, és nem vesz tudomást arról, hogy

  • az ellenzék - bár sokéves késéssel, de végül - felismerte a közös indulás előnyeit (noha a kormány nagyon igyekezett erről lebeszélni őket tavaly és tavalyelőtt is),
  • mert rég nincsenek már pártkötődésű szavazók: olyanok vannak, akik támogatják Orbánt, a Fideszt, a NER-t, meg olyanok, akik nem.

Az fel sem merül, hogy a kormánypropaganda boszorkánykonyhájában - nem a Magyar Nemzetnél, hanem az őket vezénylő Rogán-Dömötör-féle kabinetminisztériumban - ne tudnák értelmezni az adatokat, inkább abban bízhattak, hogy a cikk célközönsége, a hardcore jobboldali propagandafogyasztó nem tudja majd.

Amivel újfent sikerült megmutatniuk, mit gondolnak a kormánypárti szavazók intellektuális kapacitásáról.

A grafikon amúgy azt is megmutatja, hogy a bár a Fidesz-KDNP bázisa a falusi öregek között a legerősebb, nem igaz az az összefüggés, hogy a vidéki nyugdíjas automatikusan = fideszes birka:

a falusiak 40, a 60 év fölöttiek 43 százaléka is ellenzi a kormány, illetve a rezsim politikáját.

Amiből természetesen nem következik, hogy ez szavazatokban is megnyilvánul majd. A közvéleménykutatások közismert módon, és nevükből is következően véleményt mérnek, nem viselkedést, magatartást vagy cselekvést.

De ugyanez igaz a Fidesz-szavazóira is: többen mondják közülük, hogy elmennek támogatni a kormányt, mint amennyien végül valójában megteszik. Ezért kell őket motiválni propagandára, zsák krumplival vagy pár ezer forinttal.

És ezért van az, hogy a jelenleg magát Fidesz-szimpatizánsnak nevező 2,5 millió választó 20 százaléka nem tudja megmondani, hogy 2018-ban kire szavazott.

Félmillió(!) ember már 2 évre visszamenőleg se emlékszik alapvető dolgokra.

Ami azért kevéssé valószínűvé teszi, hogy 2 választás között neurobiológusként, részecskefizikusként vagy filozófiatörténészként dolgoznának.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5416098898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2020.08.02. 14:17:14

@chrisred: erre már én is rávilágítottam.
de nem hitte el, érdekes.

mondjuk arra a még egyértelműbb dologra is rávilágítottam, hogy síkhülye vagy és időnként még azt se érted, amit te magad írsz, és te se hitted el.

midnightcoder2 2020.08.02. 14:21:28

@chrisred: Az illiberalizmus egy állapot, függetlenül attól hogy máshol vannak-e polgári demokráciák. Olyan persze máshol is volt, hogy különféle csapatokat üldöztek, de olyan hogy a rendszer erre komolyabban támaszkodott volna anyagi értelemben, nem. De igazából még Szép Fülöp sem annyira jó példa, mert ők nem az alapján határozták meg magukat, hogy mi üldözzük a templomosokat, míg a komcsik vagy a nácik esetében a burzsujok illetve a zsidók elleni fellépés az identitás meghatározó része volt.

midnightcoder2 2020.08.02. 14:35:02

@chrisred: "De ha egy társadalomnak nincsenek erőforrásai arra, hogy ezt véghezvigyék, még nem jelenti azt, hogy náluk nem lehet idegengyűlölet."

Igazából több különböző dologról beszélünk:
1. Ha én annyira utálom a pirézeket, hogy atombombát dobnék Piréziára (függetlenül attól, hogy van-e atombombám).
2. Utálom az 5. gerenáció óta itt lakó pirézeket, és hazazavarnám őket Piréziába.
3. Felőlem a generációk óta itt lakó pirézek maradhatnak, de új ne jöjjön ide.

Aztán az is különbség, hogy miért ?
1. A piréz nem is ember, hanem egy büdös primitív állat, mindet ki kell irtani.
2. A pirézek kultúrája nem összeegyeztethető az enyémmel, így tömeges letelepedésük (vagy csak egy piréznek a közelembe) az én hosszú távú anyagi/személyes biztonságomat fenyegeti, illetve rongálja a népem kultúráját.

Szerintem a 3/2 kombináció teljesen normális dolog, míg Pl. az 1/1 nem.

chrisred 2020.08.02. 14:50:05

@midnightcoder2: Szerintem értelmetlen annak alapján meghatározni korábbi korok hatalmi berendezkedéseit, hogy mennyire feleltek meg egy modern demokrácia által megkövetelt feltételeknek. Mert így például nem lehet megkülönböztetni mondjuk a görög városállamokat és a perzsa birodalmat, mindkettő rabszolgamunkán alapult. Ahogy írtad, a náciknak a zsidók, a bolsevikoknak a kulákok ugyanúgy zsákmánynak számítottak, ahogy Szép Fülöpnek a templomosok, vagy a Fidesznek a városi polgárság.

chrisred 2020.08.02. 14:55:27

@midnightcoder2: A saját hivatalos kommunikációjuk szerint a nácik 2/2 voltak a zsidókkal szemben, holott mindenki számára nyilvánvaló, hogy a valóságban 1/1 volt. Amit itt kifejtesz, az csupán ugyanannak a jelenségnek a küllönböző csomagolása.

Ader Janos 2020.08.02. 15:03:18

@midnightcoder2: Ez tul bonyolult, kommunikalhatatlan. Sokkal egyszerubb, ha atomot dobunk mindenkire, aki nem mi vagyunk. Aztan biztos ami biztos, egy kis napalmot.

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.02. 15:22:11

@chrisred:

"Akkor a parlamentbe nem bejutott pártokra szavazók nem is léteznek?"

Már miért ne léteznének? Csak a szavazatuk veszik el.

"A franciáknál a 49.11% az összes leadott listás szavazat aránya a 2. fotrdulóban."

I./ A 2017-es francia nemzetgyűlési választásokon a 2. forduló listás szavazatai szerint:

Macront támogató pártok

A Köztársaság Lendületben + MoDem listás szavazatainak száma: 8 927 222

Választásra jogosultak száma: 47 292 967

Macronra szavazott a válaszásra jogosult franciák 18,9%-a.

II./ 2018-as magyar országgyűlési választások listás szavazatai szerint:

O. V.-t támogató pártok

Fidesz-KDNP listás szavazatainak száma: 2 824 206

Választásra jogosultak száma: 8 312 000

Fidesz-KDNP-re szavazott a választásra jogosultak 34%-a.

III./ Konklúzió: O. V-nak csaknem kétszer akkora a társadalmi támogatottsága, mint Macronnak!

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.02. 16:25:48

@6.Lenin:

"Ő utálja a magyarokat, mert nem hitték el neki, hogy svábként egy felsőbbrendű ember, a németek meg utálják, mint egy bevándorlót.
Nem irigylen az ilyeneket, de őt valamiért kezdem sajnálni. Keresi a megoldást, de szerintem rossz irányba megy."

Ez egy magyar blog. Nem értem, mit keres itt egy magyargyűlölő rasszista. Szerintem a magyarságukra büszke kommentelőknek ignorálni kellene ezt a szemétládát, hogy többet ne is írogasson ide! Van egy határ, amit senkinek sem szabad átlépni.

Sajnálni szerintem meg akkor kell, ha elmebeteg. De nem az, hanem egy szellemi toprongy, ami nem ugyanaz!

chrisred 2020.08.02. 16:27:18

@atomic power 1986DucaDuca: Mellébeszélsz, arról volt szó, hogy a franciáknál a nem parlamenti pártokra leadott szavazatokat nem számítva hány százaléka volt a győztes koalíciónak.

Fidesz-KDNP listás szavazatainak száma: 2 824 206

Választásra jogosultak száma: 8 312 000

Téves, mert ebben a szavazatokban a külföldről leadott listás szavazatok is benne vannak. Tehát nem csak azokat a kell a Kárpát-medencében élő magyarok közül beleszámolni, akik kettős állampolgárságért folyamodtak, és regisztrálták magukat a választói jegyzékben, hanem az összeset, aki ezt megtehetné. Ellenkező esetben azt állítod, hogy ők nem magyarok.

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.08.02. 16:35:21

Megszünt már az index ? Nem akarom a katintásommal segíteni őket ha mégse, ezért nem nyitom meg.

Dobrev Transzvesztita Lárifáriklári 2020.08.02. 16:47:00

@chrisred: A szádba rágtam te ökör mit írjál. Elküldtem emailban, elmondtam telefonon, erre mást pofázol, és pillanatok alatt kiderül rólad, hogy egy libbant ökör vagy.
Ki vagy rúgva!

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.02. 16:50:48

@chrisred:

"Mellébeszélsz, arról volt szó, hogy a franciáknál a nem parlamenti pártokra leadott szavazatokat nem számítva hány százaléka volt a győztes koalíciónak."

Ennek viszont a lényege a hatalom legitimitásának mértéke. A mérleg mindenféleképpen O.V. felé billen, akárhogy számolod!

"Tehát nem csak azokat a kell a Kárpát-medencében élő magyarok közül beleszámolni, akik kettős állampolgárságért folyamodtak, és regisztrálták magukat a választói jegyzékben, hanem az összeset, aki ezt megtehetné. Ellenkező esetben azt állítod, hogy ők nem magyarok."

Ugye nem akarod a saját ízlésed szerint újraértelmezni a választásra jogosultak számításának módját?

www.valasztas.hu/valasztopolgarok-szama

Sir Galahad 2020.08.02. 16:51:17

Én akárhogy nézem azt a grafikont, nem látok olyan pártot, amelyik népszerűbb lenne a Fidesznél.

Legyen Habony Árpád az index főszerkesztője. 2020.08.02. 17:23:51

@Dobrev Transzvesztita Klára: Ez jellemzo a baloldalra, hogy nyiltan folytatjak le a harcaikat, nem pedig hazon belul.

midnightcoder2 2020.08.02. 17:29:47

@chrisred: A nácik jobban szerették volna a 2-es megoldást, csak nem jött össze nekik. Az erőforrások pedig erősen fogyóban voltak, ezért aztán áttértek az 1-es megoldásra. De ha ingyen át lehetett volna telepíteni őket Izraelbe, akkor Hitler boldogan megcsinálta volna.

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.08.02. 17:31:11

@atomic power 1986DucaDuca: Orbant mar mindennel tamadtak kulfoldrol, de a valasztasi eredmennyekel meg nem, mert mindegyik orszagban tudjak, hogy messze a Orbannak van a legnagyobb legitimitasa az unioban. Ezert bele sem mennek ilyen tamadasba.

chrisred 2020.08.02. 17:45:50

@atomic power 1986DucaDuca: "Ugye nem akarod a saját ízlésed szerint újraértelmezni a választásra jogosultak számításának módját?"

Az nem én voltam.

"Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő bizottság fideszes alelnöke hozta szóba ismét a kérdést. „Az alkotmányból vélhetően kivesszük azt a passzust, ami kizárólag a Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgároknak biztosítja a választáson való részvétel jogát”, nyilatkozta lapunknak. Az a véleménye, hogy valamilyen formában a határon túl élő magyar állampolgároknak választójogot kell kapniuk."

2020.08.02. 18:27:51

@chrisred: Ezzel gondolom nem azt akarja kifogásolni, hogy a magyarok csak nagyon korlátozottan adtak választòjogot a határontuli magyaroknak, ellentétben a hollandokkal, németekkel, írekkel, spanyolokkal, stb. , akik sokkal szélesebb körü választòjògot adtak a határaikon tùl élö sajátjaiknak?

Bagóné 2020.08.02. 18:29:43

@Dobrev Transzvesztita Klára: Szerintem nem kéne azonnal kirugni chrisred-t Dull Szabolcs az Index főszerkesztőjéhez hasonlóan Ő is kaphatna ujabb esélyt.

chrisred 2020.08.02. 18:36:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Ennek viszont a lényege a hatalom legitimitásának mértéke. A mérleg mindenféleképpen O.V. felé billen, akárhogy számolod!"

Sehogy nem számoltam. Neked kellene bizonyítani az állításodat azzal, hogy kiszámolod a franciáknál a bejutott parlamenti képviselőkre leadott szavazatok közül a kormánykoalíció jelöltjeire szavazók arányát.

chrisred 2020.08.02. 18:38:05

@Tényelek: De igen, pont erről van szó.

karygery myndenkynek kyvery 2020.08.02. 18:38:20

@chrisred: Ehhez sem ért, maga egy polyáca akynek többé ky sem verem.

nincs1agy 2020.08.02. 18:50:11

@chrisred: Nem az a fő kérdés, hogy mit várok el, hanem , hogy mit tehetek egy kártékony folyamat ellen. Orbán az illegális bevándorlás ellenes politikát képvisel a V4-gyel karöltve. Politikai pólust hozott létre Európa iszlamizálása ellen. Határzárat épített, amely más balkáni határzárakat generált.
Az eurobürokraták, és tagállami szövetségeseik pedig ún. jogállami kérdéseket próbálnak erőltetni az tagországokra. Mérkőzzön meg két akarat. Ettől még nem náci a Fidesz és szavazótábora..

atomic power 1986DucaDuca 2020.08.02. 18:56:48

@chrisred:

Ha úgy jobban tetszik, akkor vegyük ki a levélben szavazók számát a választásra jogosultak köréből!

A 2018-as magyar országgyűlési választások listás szavazatai szerint:

O. V.-t támogató pártok

Fidesz-KDNP listás szavazatainak száma Magyarországon: 2 608 086

Választásra jogosultak száma Magyarországon: 7 933 815

Fidesz-KDNP-re szavazott a magyarországi választásra jogosultak 33 %-a.

Konklúzió: O. V-nak 74%-al nagyobb a társadalmi támogatottsága, mint Macronnak!

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.08.02. 20:22:00

@Libernyák mentes jó napot!:
Olyan bűnös soviniszta, fasiszta, irredenta, revizionista jobboldal mint a hazai Orbigarchikus Gömböcdiktatúra olyan a Franciák kultúrállamában nincsen!!!!! Ettől ott minden balra van!!!!

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.02. 20:33:13

@R.V.Juli: A Le Pen család is? Bár én Jean-Marie-t jobban csíptem, mint a lányát.

@Bagóné: Vegyétek fel a Societasba, hogy legyen ki az ajtónak fusson, ha Ágica majd visszavonul.

@chrisred: Miért, milyen munkát látnak el itt az ukránok szerinted? Mert ukrán agysebésszel, Big Data-szakértővel még nem futottam össze, építőipari munkással vagy mezőgazdasági idénymunkással már igen. És mondjuk az utóbbiból akkor is nehéz tisztes egzisztenciát összehozni, ha egyetlen vendégmunkást sem hoznak át, szóval ha te ebből élsz és nyomorogsz, akkor ne az ukránokat okold ezért, hanem magadat.

Rodney_2 2020.08.02. 21:01:58

Ha az ember nem tudná hogy nickgrabowskit azért fizetik hogy összevissza hazudozzon, azt hinné az ember hogy szelklemi fogyatékos

2020.08.02. 21:06:00

@chrisred: Akkor kezdeményezni kell egy népszavazást, hogy ne alázzák a határontúliakat azzal, hogy csak listára szavazhatnak, hozzanak nekik létre a létszámuk arányához igazitva nyolc egyéni körzetet is, ahogyan azt a nyugati országok is teszik, én biztosan támogatom!

2020.08.02. 21:12:31

@R.V.Juli: A homomicsoda jelzö kimradt, tessék pòtolni!

Rodney_2 2020.08.02. 21:13:18

@midnightcoder2: "a 3/2 kombináció teljesen normális dolog, míg Pl. az 1/1 nem."

Itt sajnos az a konfliktus helyzet, hogy a 3/2 csak az 1/1 megvalősításával biztosítható. Na akkor mi van??

2020.08.02. 21:17:25

@Rodney_2: Valamiböl mindenkinek élni kell, de ahogy én látom a liberálbolsi oldalon a kettö nem zárja ki egymást, olyan is van, aki fejjel megy a csukott ajtònak, ..., ráadásul fönök, ..., hozzá képest a poszter még normálisnak is néz ki,..., minden relativ.

Rodney_2 2020.08.02. 21:19:19

@Tényelek: Na de olyan posztot írni, ahol mindenki aki elvégezte az általános iskolát látja hogy hazugság??

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.08.02. 21:32:27

@Libernyák mentes jó napot!:
"A Le Pen család is? Bár én Jean-Marie-t jobban csíptem, mint a lányát."

Jaj, ne nevettess már!! A Le Penek haladószellemű szabadosságpárti szocialisták a Zorbánhoz képest!!!!
Hol van ahhoz a csüngő elég fejlett gondolkodású, hogy férfi és női nevet is viseljen egyszerre??? Bárcsak lenne nekünk is olyan jobboldali politikusunk, akit mondgyuk Tollas Mária Jánosnak hívnak!!! Vagy legalább egy Kocsis Jolán Máté!!!

2020.08.02. 22:06:16

@Rodney_2: Làtom még nem ismerte ki azt a helyzetet, amikor egy felsöbbrendü szòl önhöz .
Ez olyan az ö részükröl, mintha mi a kutyànknak magyaràznànk el az otthoni költségvetést.
Probàlja meg igy értelmezni a helyzeteket, szövegeket, viszonyulàsokat a részükröl és egyböl minden érthetövé vàlik,....., a kiindulàsi alap, hogy mi nem emberek vagyunk,..., nem hirtelen felindulàsból, hanem alapból, ...., egy kurva orszàgban élünk, ahol szerintük nekünk az a dolgunk, hogy öket szolgàljuk, ahogy egy jó hàziàllathoz illik.

alöksz róz 2020.08.02. 23:02:14

@Rodney_2: nem zárja ki egymást a kettő.

alöksz róz 2020.08.02. 23:03:39

ja má elek lecsapta

meg vót beszélve? :D

Rodney_2 2020.08.02. 23:35:36

@alöksz róz: persze, így szoktunk zsidózni :))))

chrisred 2020.08.03. 08:05:55

@nincs1agy: A bevándorlás addig illegális, amíg a fogadó ország legálissá nem teszi. Onnantól legális.

Még mindig várom, hogy az Európa iszlamizálása elleni küzdelem jegyében a magyar kormány hivatalosan tiltakozzon a Hagia Sophia mecsetté alakítása ellen.

chrisred 2020.08.03. 08:11:56

@Tényelek: Ja, mert az utóbbi tíz évben aannyi népszavazási kezdeményezés ment át, amit nem az állampárt kezdeményezett. :) Mivel nekik így a legjobb, így is fog maradni.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.03. 09:15:07

@chrisred: "A bevándorlás addig illegális, amíg a fogadó ország legálissá nem teszi"

Pontosabban szólva a határátlépésnek és a bevándorlásnak minden EU-s országban, így Magyarországon is vannak jogilag szabályozott, legális formái, a gond soha nem ezzel volt.

Hanem azzal, hogy a migránsok egy része Magyarország (és az EU) határát e szabályok figyelmen kívül hagyása mellett (azaz illegálisan) lépte át vagy kívánta átlépni, és azokkal a "civil" (azaz Soros-) szervezetekkel, akik a bevándorlás e formáit és az abban résztvevő elkövetőket is támogatásban vagy védelemben kívánják részesíteni.

"Még mindig várom, hogy az Európa iszlamizálása elleni küzdelem jegyében a magyar kormány hivatalosan tiltakozzon a Hagia Sophia mecsetté alakítása ellen."

Ezzel úgy jó ötszáz évet késtünk volna el, Konstantinápolyt a korábban is iszlám vallású törökök 1453-ban foglalták el. Innentől kezdve az, hogy a Hagia Sophiát múzeumként vagy mecsetként használják, alapvetően török belügy. (Tiltakozni lehet ellene, de sokat nem érsz el ezzel, max. megromlik a kapcsolat a török kormánnyal.)

"Még mindig várom, hogy az Európa iszlamizálása elleni küzdelem jegyében a magyar kormány hivatalosan tiltakozzon a Hagia Sophia mecsetté alakítása ellen."

Magyarországon alapvetően közvetett, parlamentáris demokrácia van, a népszavazás pedig alapvetően nem olcsó dolog, csak indokolt esetben célszerű használni. Az nem cél, hogy bármilyen idióta a tetszőleges agymenését valós tömegtámogatás nélkül is népszavazásra bocsáthassa.

chrisred 2020.08.03. 09:29:09

@Libernyák mentes jó napot!: "Pontosabban szólva a határátlépésnek és a bevándorlásnak minden EU-s országban, így Magyarországon is vannak jogilag szabályozott, legális formái, a gond soha nem ezzel volt."

Igen, az elhatárolás pontos. Egyrészt van az illegális határátlépés, ami egy szabálysértés, mint a gyorshajtás, aki elköveti, azt a megfelelő súlyú büntetéssel kell sújtani. Az illegális bevándorlás teljesen más, azt azzal követi el valaki, ha valaki egy olyan országban akar életvitelszerűen élni, ahol nincs jogcíme tartózkodni. Neki két lehetősége van, vagy jogcímet szerez a tartózkodásra, vagy elhagyja az országot. Az illegális határátlépés ellen minden ország küzd (a schengeni országok esetében ez nemzetközi egyezményben meghatározott kötelezettség), az illegális bevándorlás kriminalizálása viszont az adott ország belügye.

"Konstantinápolyt a korábban is iszlám vallású törökök 1453-ban foglalták el. Innentől kezdve az, hogy a Hagia Sophiát múzeumként vagy mecsetként használják, alapvetően török belügy."

Vagyis szerinted Trianon óta román/szlovák/szerb/ukrán belügy, hogy milyen nyelven beszélhet a lakosság az elcsatolt területeken.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.03. 10:31:57

@chrisred: "az illegális bevándorlás kriminalizálása viszont az adott ország belügye"

Igen és nem.

Igen, mert a bevándorlással és állampolgársággal kapcsolatos jogi szabályozás megalkotása és érvényesítése alapvetően tagállami kompetencia; ugyanakkor azt is látni kell, hogy ha mondjuk Németország keresztényeket gyilkolni kész dzsihadisták tömegeinek ad állampolgárságot, az Magyarország számára is biztonságpolitikai fenyegetést jelent (az átjárható határok miatt).

"Vagyis szerinted Trianon óta román/szlovák/szerb/ukrán belügy, hogy milyen nyelven beszélhet a lakosság az elcsatolt területeken."

Ilyet még véletlenül sem.mondtam. Az előző kérdésre visszatérve azt azért figyelembe kell venni, hogy a Hagia Sophia az Oszmán birodalom fennállása alatt évszázadokig mecsetként működött, mielőtt a XX. században múzeumot csináltak belőle, azaz nem arról van szó, hogy most 2020-ban keresztény templomból lett mecsetté átalakítva.

Ami viszont a határon túli magyar kisebbségek jogait illeti, azt is figyelembe kell venni, hogy itt EU-tag, vagy (Szerbia és Ukrajna esetében) a tagságra aspiráló államokról van szó, akiknek az Alapjogi Chartát is figyelembe kell venni.

"21. Cikk
A megkülönböztetés tilalma
(1) Tilos minden megkülönböztetés, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi
származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény,
nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális
irányultság alapján történő megkülönböztetés.

22. Cikk
A kulturális, vallási és nyelvi sokféleség
Az Unió tiszteletben tartja a kulturális, vallási és nyelvi sokféleséget."
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=LEGISSUM%3Al33501

chrisred 2020.08.03. 10:45:52

@Libernyák mentes jó napot!: "Igen, mert a bevándorlással és állampolgársággal kapcsolatos jogi szabályozás megalkotása és érvényesítése alapvetően tagállami kompetencia; ugyanakkor azt is látni kell, hogy ha mondjuk Németország keresztényeket gyilkolni kész dzsihadisták tömegeinek ad állampolgárságot, az Magyarország számára is biztonságpolitikai fenyegetést jelent (az átjárható határok miatt)."

"Ami viszont a határon túli magyar kisebbségek jogait illeti, azt is figyelembe kell venni, hogy itt EU-tag, vagy (Szerbia és Ukrajna esetében) a tagságra aspiráló államokról van szó, akiknek az Alapjogi Chartát is figyelembe kell venni."

Törökország ugyanúgy csatlakozás előtt álló állam, sokkal előrehaladottabb állapotban, mint a másik kettő. Akkor náluk a lelkiismereti szabadsággal kapcsolatos kérdések miért számítanak belügynek?
Ez ugyanúgy igaz a letelepedési kötvényesekre is, akkor az nem Magyarország belügye.

chrisred 2020.08.03. 10:46:51

@chrisred: Az utolsó mondatnak az első idézet után kellett volna következnie.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.03. 10:57:14

@chrisred: "Törökország ugyanúgy csatlakozás előtt álló állam, sokkal előrehaladottabb állapotban, mint a másik kettő."

Na persze.

Akárhány fejezetet sikerült is lezárni velük (amúgy kevesebbet mint a szerbekkel), az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy az EU-nak nincs valós szándéka Törökország felvételére az EU-ba. Túl nagy, túl muszlim, kulturálisan idegen.

Ami a letelepedési kötvényeket illeti, aki ebben a programban akart letelepedési engedélyhez jutni, annak egy nemzetbiztonsági átvilágításon kellett átesnie; ráadásul, ha jól tudom, ezt a programot már évekkel ezelőtt felfüggesztették.

nincs1agy 2020.08.03. 11:03:22

@chrisred: Tudod engem annál, hogy török területen mecsetté alakítják a Hagia Sophiát jobban aggaszt az , amikor Spanyolországban mecsetté akarnak alakítani katolikus templomokat. Egyszerűen azért, mert előbbi egy muszlim országban történik az EU-n kívül, míg utóbbi az EU területén.

"A bevándorlás addig illegális, amíg a fogadó ország legálissá nem teszi. "

A bolti lopás pedig addig bűncselekmény, míg alapvető emberi joggá nem teszik a tolvajlást..

chrisred 2020.08.03. 11:04:34

@Libernyák mentes jó napot!: Vagy Törökországnak nincs valós szándéka csatlakozni, ami például az ilyen akciókból is kitűnik.

Kérdés, hogy miért bízzanak a németek jobban a magyar hatóságok által lebonyolított "nemzetbiztonsági átvilágításban" (amikor a hatóságot irányító állami vezetőknek anyagi érdekeltsége fűződik ahhoz, hogy az érintett átmenjen), mint mi magyarok abban, hogy a német idegenrendészeti hatóságok ki tudják szűrni a bűnözőket?

chrisred 2020.08.03. 11:09:48

@nincs1agy: Ki akar mecsetté alakíttani spanyol templomokat?

Egyelőre ott tartunk, hogy a magántulajdonnal való rendelkezés az alapvető emberi jog. A bolti tolvajlás legalizása nem növelné, hanem csökkentené az alapvető emberi jogok mértékét.

2020.08.03. 12:54:59

@chrisred: Az, hogy ki kaphat àllampolgàrsàgot az egyes àllamok kötvényrendszerében nemzetközi szerzödésekben rögzìtetett szabàlyok szerint döntik el.
Pl. Magyarorszàg elöjegyzett kötvényeinek tulajdonosainak névsoràt el kellett küldeni az összes EU orszàgnak, NATO szerveknek, kétoldalú szerzödés alapjàn USA-nak.
Ez a mechanizmus oda-vissza müködik, ha egy orszàg is nyomos indokot hoz fel valaki ellen, abból nem lesz àllampolgàr a kérvényezett orszàgban,..., ezért érthetetlen az ön feltevése a magyarokkal szembeni bizalmatlansàgról.

chrisred 2020.08.03. 13:01:08

@Tényelek: Nem értem, mi szüksége lenne annak, aki kötvényt vásárolt, hogy magyar állampolgárságot is szerezzen. A letelepedési engedéllyel minden joggal rendelkezik, csak az országgyűlési választásokon nem szavazhat.

Libernyák mentes jó napot! 2020.08.03. 13:06:05

@chrisred: "Vagy Törökországnak nincs valós szándéka csatlakozni, ami például az ilyen akciókból is kitűnik."

Ez max annyiban igaz, hogy az EU (pl. EP v. más vezetők) elmúlt években tett megnyilatkozásai után már "vették az adást", és az EU-s álmok miatt már nem akarnak kényszerűen igazodni, hiszen tudják, hogy hiába.

Megjegyzem, amilyen régen napirenden van a török EU-csatlakozás kérdése, nehéz lenne komoly arccal elmondani, hogy hát mi tökre fel akartunk titeket venni, de sajnos az Ayasofya mecsetként való újbóli megnyitása betette a kaput.

"mi magyarok abban, hogy a német idegenrendészeti hatóságok ki tudják szűrni a bűnözőket?"

Tudjuk, láttuk, hogy Németországban az elmúlt években is volt számtalan olyan eset, pl. a karácsonyi vásárokba teherautóval belehajtó, ott fejszével hadonászó; becsületgyilkosságokat elkövető, az ISIS kötelékébe szegődő idiótákkal; amelyek lazan vagy szorosabban azzal függnek össze, hogy Németországba az elmúlt évtizedekben rengeteg muszlimot engedtek be, és közülük akár a másod- vagy harmadgenerációs bevándorlók is beilleszkedési nehézségeket mutatnak. Bár ez alapvetően a németek problémája, azért azt is lássuk be, hogy különösebb problémát ezeknek a szélsőségeseknek nem jelentene, hogy vonatra vagy repülőre üljenek, eljöjjenek ide, és itt csináljanak ramazurit. Hozzájuk képest a befektetési kötvényes csókák kevesebben is voltak, és (átlagosan) kevésbé veszélyesek, éppen a magasabb társadalmi státuszuk, jobb gazdasági helyzetük miatt. Ennek ellenére ez a program összességében nem volt nagyon jól összerakva, lebonyolítva; ezért nem véletlen, hogy már 2017-ben leállították. (Szerintem az akkori formájában nem is fogják újraindítani.)

2020.08.03. 13:09:38

@chrisred: Törökorszàgban vallàsi küzdelem zajlik a nyugati vilàgi és a kelet ortodox muszlimok között, Erdogàn àll a jó oldalon, az brüsszeli barmok meg a sötét oldalon, az ortodoxok oldalàn,...., ha a nyugati idiótàk nem vàltoztatnak az àllàspontjukon, akkor egy évtizeden belül újjà alakulhat a Török Iszlàm àllam és mivel a törökök kezében van az Iszlàm kalifàja cìm csak 100 éve nem hasznàljàk,...., létre fog jönni a vilàg legerösebb àllama, atomfegyverrel megtàmogatva és ìgy fog dzsihadot indìtani az iszlàm eröszakos terjesztéséért.

2020.08.03. 13:13:38

@chrisred: Letelepedési engedély sem kaphat, ha bàrmelyik orszàg kifogàst emel a személye ellen.

chrisred 2020.08.03. 13:58:04

@Libernyák mentes jó napot!: "Megjegyzem, amilyen régen napirenden van a török EU-csatlakozás kérdése, nehéz lenne komoly arccal elmondani, hogy hát mi tökre fel akartunk titeket venni, de sajnos az Ayasofya mecsetként való újbóli megnyitása betette a kaput."

Na de ők nem is állítják be magukat a kereszténység védelmezőinek.

"Tudjuk, láttuk, hogy Németországban az elmúlt években is volt számtalan olyan eset, pl. a karácsonyi vásárokba teherautóval belehajtó, ott fejszével hadonászó; becsületgyilkosságokat elkövető, az ISIS kötelékébe szegődő idiótákkal;"

Minden országban vannak bűnözők. Azért a számtalan eset költői túlzás, arányaiban megegyezik a muszlim szélsőségesek és a szélsőjobbosok áldozatainak a száma. És nekem nem tűnt fel, hogy bárki is rettegne Magyarországon a német újnácik akcióitól.

"Hozzájuk képest a befektetési kötvényes csókák kevesebben is voltak, és (átlagosan) kevésbé veszélyesek, éppen a magasabb társadalmi státuszuk, jobb gazdasági helyzetük miatt."

Szerintem meg sokkal veszélyesebbek, egy magányos őrült akkor igazán veszélyes, ha valaki finanszírozza a tevékenységét.

chrisred 2020.08.03. 14:00:09

@Tényelek: "létre fog jönni a vilàg legerösebb àllama, atomfegyverrel megtàmogatva és ìgy fog dzsihadot indìtani az iszlàm eröszakos terjesztéséért."

Azért ahhoz a siítáknak is lesz egy-két szava, jelenleg a szunniták állnak rosszul a közel-keleti térségben.

nincs1agy 2020.08.03. 15:06:56

@chrisred:

"Ki akar mecsetté alakíttani spanyol templomokat?"

life.karpat.in.ua/?p=23497&lang=hu

"Egyelőre ott tartunk, hogy a magántulajdonnal való rendelkezés az alapvető emberi jog."

Igen, egyelőre...Vajon mi a véleménye erről a kérdésről a BLM-nek, és az európai szélsőbalnak?

chrisred 2020.08.03. 15:17:03

@nincs1agy: Ja, jó. Én meg azt akarom, hogy az emír adja nekem ajándékba pár olajkútját.

"Igen, egyelőre...Vajon mi a véleménye erről a kérdésről a BLM-nek, és az európai szélsőbalnak?"

Szerintem ők még szélsőségesebben magántulajdon pártiak. Úgy gondolják, hogy az ember munkaereje a saját magántulajdona, senki más nem használhatja a sajátjaként. Tehát a rabszolgatartás olyan volt, mint a legalizált bolti lopás.

nincs1agy 2020.08.03. 16:45:53

@chrisred:

"Szerintem ők még szélsőségesebben magántulajdon pártiak."

Hihi, az általuk kifosztott üzletek, meg kirabolt emberek nem arra utalnak, hogy tisztelnék a magántulajdont..

"Ja, jó. Én meg azt akarom, hogy az emír adja nekem ajándékba pár olajkútját."

Talán elkerülte a figyelmedet, hogy a spanyol baloldal támogatja az ötletet. Te egyelőre nem vagy politikai párt..

"Tehát a rabszolgatartás olyan volt, mint a legalizált bolti lopás. "

Helyesen írod, hogy VOLT, jelenleg nincs legalizált rabszolgaság, vagyis árnyékbokszolnak, ki tudja milyen valós politikai érdekek által mozgatva.

2020.08.03. 20:34:33

@chrisred: A siitàk nagyjàból 200 milliónyian vannak, szunitàk 1500 millionyian.
A két csoport legfontosabb eltérése, hogy màs-màs kalifàtól eredztetik magukat. Az utóbbiak kalifa örökösei a törökök, a siitàké a perzsàk. A szunitàk hétszer többen vannak és Pakisztàn révén atomhatalmak, nem làtom miért àllnànak vesztésre, az öbölorszàgok finanszìrozàsànak eredményeként màr több európai orszàgban is nyerésre àllnak.

nincs1agy 2020.08.03. 22:46:58

@Tényelek: Európára a szunnita fanatizmus jelenti a legfőbb veszélyt. A kártékony szalafita eszmék egyre inkább teret nyernek az európai muzulmán fiatalok körében..Mind az Al Kaida mind az IS szunnita terrorszervezet. A siita Hezbollah elsősorban Izraelre jelent veszélyt, és Irán támogatását élvezi. Valamint a Hezbollah hajlandó tárgyalni, az Al Kaidával és az IS-sel ellentétben..

chrisred 2020.08.04. 05:37:22

@nincs1agy: "Hihi, az általuk kifosztott üzletek, meg kirabolt emberek nem arra utalnak, hogy tisztelnék a magántulajdont."

Nem ismeretes előttem, hogy ennek bármilyen ideológiai célzata lenne. Bűnözés szerte a világban előfordul.

"Talán elkerülte a figyelmedet, hogy a spanyol baloldal támogatja az ötletet."

Neked meg az, hogy jelenleg a baloldal kormányoz Spanyolországban és Andalúziában is. Megnéztem több külföldi cikket is erről, de még legrészletesebbek sem említenek bármilyen politikai támogatást Spanyolországon belül, kizárólag aa spanyolországi muszlimokat.

www.cfnews.org.uk/turkey-muslims-claim-cordoba-cathedral/

chrisred 2020.08.04. 05:43:36

@Tényelek: A Közel-Keletről van szó, és a legnépesebb országokban (Irán, Irak, Szíria) a siíták vannak hatalmon. Ebből szempontból nem sokat számít, hogy Indonéziában vagy Nigériában hány szunnita él.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.08.04. 08:43:17

Karácsony Geryke ezt se tudta megoldani:
"Tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert.
m.hvg.hu/gazdasag/20200804_lanchid_felujitas_tender_bkk_fidesz

Több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírni a fővárosi önkormányzat baloldali vezetésének a Lánchíd felújítására. A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának módosítania kell azt.

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1agy 2020.08.04. 12:17:05

@chrisred: Nagyon is van ideológia benne: a fehér ember igazságtalanul vagyonosabb mint ők, tehát joguk van kifosztani őt.

888.hu/amerika-london-parizs/izelitot-kapnak-abbol-hogy-milyen-lesz-a-rendormentes-tarsadalom-4264860/

"Neked meg az, hogy jelenleg a baloldal kormányoz Spanyolországban és Andalúziában is"

A ti felfogásotokban ugye a Fidesznek 10 év kellett kormányon ahhoz, hogy kinyírja az Indexet.
Nyugat-Európában számos helyen tetten érhető a terjeszkedő iszlám és a baloldali erők szövetkezése a hagyományos fehér , keresztény, vagy zsidó gyökerű életvitel ellen. Persze nem mindig tudják megvalósítani azonnal elképzeléseiket, de ugye "lassú víz partot mos".

chrisred 2020.08.04. 13:06:29

@nincs1agy: Számomra nem világos, hogy mi köze az Indexnek a cordobai katedrálishoz, az viszont igen, hogy láthatóan a habonyművek féknyúzgyárán kívül semmi nem igazolja, hogy bármelyik spanyol pártnak köze lenne a mecsetté alakítási tervekhez. Ilyet egyelőre csak a ti Erdogan haverotok csinált.

nincs1agy 2020.08.05. 16:12:46

@chrisred:

"Számomra nem világos, hogy mi köze az Indexnek a cordobai katedrálishoz"

Úgy , hogy el kell telnie bizonyos időnek, míg bizonyos folyamatok beérnek..

www.szombat.org/politika/a-spanyol-baloldal-esete-a-cordobai-katedralissal

"Az egyházmegye vezetői attól félnek, hogy a baloldal erőfeszítéseit végül siker koronázhatja. Az amerikai katolikusok támogatását kérte Demetrio Fernández González, Córdoba püspöke a Hudson Institute’s Center for Religious Freedom által szervezett rendezvényen. "

Egy másik elgondolkodtató történés Spanyolországból:

pestisracok.hu/katolikus-templom-tetejerol-szolitottak-imara-a-muszlimok-video/

---

chrisred 2020.08.05. 16:19:41

@nincs1agy: Én értem, hogy a katolikusok számára a mecsetté alakítás meg a szekularizáció egyaránt negatív folyamat, de objektíve egymással teljesen ellentétes.

A második linkben szintén kérdéses, hogy egy katalán nacionalista párt tagjának a véleménye mitől lenne az egész spanyol baloldalé.

_atpijkamo_ 2020.08.05. 17:32:48

@nincs1agy: "katolikus-templom-tetejerol-szolitottak-imara-a-muszlimok"

Tetejérőőőől??? Az SEMMI! Berlinben beengedték a muszlimokat a templomba, ahelyett, hogy a keresztes lovagok mindet kardélre hányták volna. :))

A church in Berlin has opened its doors to Muslim worshippers unable to fit into their mosque under new social distancing rules.

www.bbc.com/news/world-europe-52780600

Én meg tőletek hányok, fideSSfasszopó. :))

_atpijkamo_ 2020.08.05. 17:37:28

Ondó Viktor kereszténygyűlölő támogatja a szélsőséges Erdogant, aki az Aja Szofia keresztény székesegyházat mecsetté teszi.

nincs1agy 2020.08.05. 22:46:50

@chrisred: Számodra viszonyt a szekularizáció és Európa iszlamizálódása egyaránt kedvező folyamat, ezt meg én érzek-nem kis-ellentmondást..

nincs1agy 2020.08.05. 22:52:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Vajon a mecsetekbe is beengedik imádkozni a keresztényeket..? Esetleg keresztény hitszónokok hirdethetnek igét egy mecset tetejéről?

"ahelyett, hogy a keresztes lovagok mindet kardélre hányták volna"

Tanulj egy kis történelmet: a korai keresztény egyháznak 5 fő püspöksége volt. A római a konstantinápolyi, a jeruzsálemi, az alexandriai, és az antiochiai. Utóbbi hármat elfoglalta a hódító iszlám. A keresztes háborúk ezután történtek.

nincs1agy 2020.08.05. 22:54:31

@chrisred: Számodra viszont a szekularizáció és Európa iszlamizálódása egyaránt kedvező folyamat, ebben meg én érzek-nem kis-ellentmondást..

chrisred 2020.08.06. 04:12:25

@nincs1agy: Európa iszlamizációja a putyinisták féknyúza, de már egész Európa tudja, hogy döglött lovon ültök.A szekularizáció minden polgári gondolkodású ember számára pozitív jelenség.

2020.08.06. 09:52:05

@chrisred: Csak Nigéria lakosságszáma meg fogja haladni az EU lakosságszámát egy generácion belül
Hatvan éve egy észak-nyugati tartományban voltak többségben a muszlimok, ma már az ország felében a saria szerint élnek, a központi hatalom be sem meri tenni a lábát a területükre a hadsereget is beleértve.
Az ütközö zònában párszázezres hadseregük takarítja ki a falvakat a nem muszlimoktòl.
Manapság 20-30 kilométert haladnak dél felé évente, a halottak száma több tízezer lehet, a szerencsések délebbre menekülnek.
A muszlimoknál abban a régiòban 8-9 életben maradt gyerek jut egy nöre, ök adják a hajòs bevándorlás zömét Europàban.
Lehet abban bízni, hogy a világ minden részén öldökölnek, de majd itt Euròpában integrálodni fognak, de mivel ezt a viszonyulást vallási elöirásaik kötelezôen irjàk elö a számukra, kicsi az esély, hogy a kedvünkért kitérnének a hitükböl, föként, mert ebben az esetben a többieknek kötelessége megölni a hitehagyottat
Értelmes ember egyetlen muszlimot sem engedne be az országába,...., mert mire észbekap vagy vágják a nyakát vagy csak az országa pici részét tudja megtartani egy polgárháboru árán, mint szudániak,...., a maradékot most Dél-Szudánnak hívják.

chrisred 2020.08.06. 10:02:48

@Tényelek: Szudán iszlamizációja 1200 évvel ezelőtt kezdődött, szóval volt némi idejük, hogy észbekapjanak.

2020.08.06. 10:41:11

@chrisred: Szudánban is a hatvanas években szédűltek át az addig nomád muszlimok az ország északi csücskéből, több volt a kaja, tulszaporodtak,..., addig csak a sivatagban tevegeltek, azt sem tudták mikor melyik országban vannak.
Ha beindulnak és van kaja, akkor gyorsan végeznek, Europának ilyen idióta vezetőkkel esélye sincs,..., most éppen az afrikai országok tucatjai bukják a partit, a hullahegyekről alig tudosítanak, nehogy rájöjjenek az itteni birkák, hogy már épülnek a vágóhidak.
és ez Putyintól független, a saját vezetőink áldoznak fel minket.

chrisred 2020.08.06. 10:54:37

@Tényelek: Szudán lakosságának döntő többsége muszlim volt évszázadok óta. A déli, elmaradott részt a brit gyarmati uralom idején egyesítették Szudánnal.

2020.08.06. 11:21:53

@chrisred: A téma szempontjából nincs jelentősége, a délieknél akkor telt be a pohár, amikor a muszlimok a déli tisztán keresztény területeken is bevezették a sariát és beindultak a mészárszékek, vitték a nőket feleségnek, követelték a gyaurok adóját, tömegével vitték rabszolgának azokat, akik visszautasították az áttérés lehetőségét.
Több áldozata volt a főtéri lefejezéseknek, mint a szabadságharcnak.,..., a mai napig nem tudják hány embert öltek meg, az elfogadott becslés 2-3 millió áldozattal számol.

nincs1agy 2020.08.06. 11:42:54

@chrisred: Amikor keresztény templomokat szerez meg az iszlám, amikor keresztény templomok tetejéről hívnak imára, azt minek neveznéd, ha nem az iszlám előretörésének Európában?
Vagy azt, amikor zsidókat üldöznek el azokból a városrészekből, ahol évszázadok óta élnek?

zsido.com/gettoba-vonulnak-francia-zsidok/

"Az iszlám antiszemitizmus miatt a Párizs környéki településekről menekülni kényszerülnek a zsidó lakosok."

chrisred 2020.08.06. 11:43:20

@Tényelek: Igen, ilyen szörnyűségek megestek a történelemben, ha a társadalom kisebbségi része ki van szolgáltatva az illiberális berendezkedésű többségnek. Remélhetően Európában ez már soha nem fog megtörténni.

chrisred 2020.08.06. 11:51:15

@nincs1agy: Érdekes kérdés, tekintve hogy ez az egész kérdéskör a Hagai Sophia meccsetté alakításának említésével indult meg, amit rajtam kívül senki nem akart minősíteni.

Ha választani kellene, inkább lennék zsidó Franciaországban, mint palesztin a Golan fennsíkon.

2020.08.06. 12:16:20

@chrisred: Ezt szerintem rosszul látja, hogy az illiberális hatalomgyakorlás okozna gondot, főként azért mert annak millió féle felépítése lehet és még ennél is több gyakorlati variánst.
Szudán egy a tucatnyi hasonló helyzetben lévő afrikai országból, akiknek ugyanaz a problémája, az agresszív muszlimok,....., okos ember ebből levonna következtetéseket
Jelenleg Európa biztonságát, a benne élő emberek életét a leberalizmus fenyegeti,...., a most éppen idióta, öngyilkos hajlamú formája.

nincs1agy 2020.08.06. 14:50:18

@chrisred: Egy muszlim országban lesz egy újabb mecset, amely egyébként több száz évig az volt 1453 óta. Előtte valóban keresztény templom volt. Nyilván nem örülök neki, de közel sem érdekel annyira, mint a muzulmán, elsősorban szinnuta expanzió az EU területén..

chrisred 2020.08.06. 14:58:54

@nincs1agy: Egy olyan országban, amelyik száz évvel ezelőtt megszűnt muszlim állam lenni, és új államiságának az egyik alapja a szekularizáció volt. Ha van ország Európa területén, ahol drasztikus szunnnita expanzió történt az utóbbi időben, az Törökország.

nincs1agy 2020.08.06. 15:01:06

@chrisred: Valóban. Nem örülök ennek és sem , ahogy írtam, de ennél jóval komolyabb probléma az EU területén zajló muzulmán expanzió..

2020.08.06. 15:21:19

@chrisred: Ha az EU-nak lenne egy csöpp esze, akkor nem tàmadnà Erdogant, hanem teljes mellszélességgel mögé àllnak, mert ott a rossz és a kegyetlenül rossz küzdelme zajlik régota és Erdogan az egyetlen esélyünk. A mecsetté alakitàs egy kisérlet arra, hogy gyengìtse az ellene felhozott egyhàzellenes vàdakat.
Ha elmarad a külsö segìtség, akkor Erdogànnak két vàlasztàsa marad, vagy bukik vagy felveszi az iszlàm kalifàja cimet és ugy próbàlja mederben tartani az eseményeket, amig tudja.
Az kérdés, hogy a nyugati vezetök valóban ennyire hülyék vagy céljuk van az események szabadjàra engedésével?

2020.08.06. 15:25:57

Van egy ùj CSÚCS cikk, itt meg a muszlimok kiértékelése zajlik?

chrisred 2020.08.06. 15:27:36

@Tényelek: Ja, ez ismerős, ezért nyomták be a hatalomba Hitlert is, azt mondták, a kommunistákhoz képest ő a kisebbik rossz. Erdogan a hatalomvágyával tönkrevágta az országát, és most a fanatikusok élére áll, hogy megfélemlítse a tömegeket.

2020.08.06. 16:18:17

@chrisred: Hitler sohasem kerülhetett volna hatalomra, ha 1918-21 között nem alázzák porrá a vesztesek.
Hitler nem probléma volt 1939-ig, hanem a megoldás, a problémát a gyöztes hatalmak ifdézték elö, a 39 utáni már egy más kérdés.
A törököknél òriási belsö problémák vannak
A keleti ortodox muszlimok túlszaporodták a nyugati mérsékelteket, a teljes plusz népszaporulat tölük jön negyven éve, most 55-60% körül lehetnek, már Ankarában is a lakosság felét adják, leértek a tengerpartig.
Na szerintük Györ. Buda, Eszttergom meg Eger török városok, amit vissza kell szerezni
Egyedül Erdoganban bizhatunk, sovány remény, de nincs más.

chrisred 2020.08.07. 08:21:40

@Tényelek: Hitler nem volt tényező a világválságig, ami konkrétan az első világháborúban felfuttatott ipari termelésből következő túltermelési válság volt. Az utcára kerülő milliók Németországban a kommunisták potenciális szavazói lettek. Az ott befektető amerikai cégek féltek az esetleges kommunista hatalomátvétel utáni szovjet típusú államosítástól, ezért támogatták hatalmas összegekkel Hitler kampányát.

"Na szerintük Györ. Buda, Eszttergom meg Eger török városok, amit vissza kell szerezni"

Erdogan ezeket a nézeteket nem tompítja, hanem gerjeszti a maga Szulejmán kultuszával, aki meg Szigetváron emlékművet emeltet a tömeggyilkosnak, az maga alatt vágja a fát.

2020.08.07. 14:25:07

@chrisred: A törökök első számú vezetője az Iszlám kalifája címet is birtokolja,..., szerencsére nem használja Erdogán!
Az emlékművek kölcsönösségi alapon műkődnek, ők fenntartják Rákocziét, mi Szulemánét, de náluk van Bem meg sok-sok magyar ember szobra, emlékműve, stb.

nincs1agy 2020.08.07. 23:14:47

@Tényelek: Komolytalan..Törökország, bár figyelemre méltó hadserege van, de közel sem olyan világpolitikai tényező, mint a 16. században. Valamint ott van a térségben egy szintén kurva erős görög hadsereg, amely úgy 100 milliárd euróért vásárolt fegyvereket Németországtól.
A hódítást ma másképpen kell értelmezni. Soft power, ez a jelszó. Vagyis "menekültként" beszivárogni a pc idiotizmus által legyengített nyugatra, és az ő pénzükből élni szaporodni, terjeszkedni, ellenállva mindenféle integrációs kísérletnek, belülről falva fel a gazdatestet. Ez ma még elsősorban nem a törökökre jellemző, legalábbis ami az iszlám fanatizmust illeti. Viszont a későbbi török nemzedékeknél ez változhat. nincs kőbe vésve, hogy Törökország világi állam.

2020.08.07. 23:53:32

@nincs1agy: A törökök a 16. században szerezték meg az Iszlám kalifája címet és onnantól kezdve vallási alapú haborúkat vivtak. Innentől kezdve jelentek meg nálunk is az arab meg néger muszlim harcosok.
Ha a kalifa hívja őket akkor mennek harcolnoi, mint az önkényesen kikiáltott kiskalifák esetében volt Irakban, Szíriában nemrég.
Ezt a címet Attatürk azért jegelte, hogy a nagyhatalmak jóváhagyják a határkiigazításait.
A cimet senki sem használhatja, addig marad talonban, amig marad a polgári berendezkedés.
Ha iszlám állammá válnak, akkor az elsőszámú vezető egyben az iszlám kalifa címet is birtokolni fogja, ami az összes szunníta feletti rendelkezést jelenti, ami cirka másfélmilliárd ember.
Nagy valószínűséggel ezért nem veszik fel őket az EU-ba sem.
Most nagyon úgy néz ki, hogy ha Erdogán nem veszi fel a címet, akkor megteszik azt az egyre szaporodó keleti ortodoxok,..., szóval sokkal szarabb a helyzet, mint ahogy az felületesen szemlélve látszik.

nincs1agy 2020.08.08. 00:24:00

@Tényelek: Akkor sincs meg az az erő, ami a 16. században, tök mindegy, hogy ki a kalifa. Csak a nyugati ember hülyeségében bízhatnak, és ezt felhasználva igázhatják le a hitetleneket.

2020.08.08. 09:35:18

@nincs1agy:
Viszonyítottan igaza van.
A menekültként beszivárgás nem ujdonság a muszlimok sunyiiságára, Buda várát turistaként foglalták el,...., az is agyrém, 500 év kevés volt hozzá, hogy megemésszük, hogy átvertek minket,....,
A elenlegi, nyugati viszonyulás miatt nem kell reguláris hadsereg Európa déli, nyugati és északi részének elfoglalásához, mi meg háboruzhatunk velük a lengyelekkel, oroszokkal karöltve, csak most minden irányból fognak támadni.

chrisred 2020.08.10. 08:56:29

@Tényelek: Rákóczi hány törököt mészárolt le? Az rendben van, ha Gül baba türbéjét gondozzuk, mert kulturális ösökség, de egy tömeggyilkosnak emlékművet állítani... Az osztrákok se várják el, hogy Haynau emlékművet létesítsünk.

chrisred 2020.08.10. 09:01:55

@Tényelek: "A menekültként beszivárgás nem ujdonság a muszlimok sunyiiságára, Buda várát turistaként foglalták el,....,"

Ne vicceljünk, Szulejmán előtte megszállta az egész országot.
süti beállítások módosítása