B1 blogcsaládÁllami gondozott gyerekekből épülhet az új robothadsereg, amivel a hatalom katonásdit játszik

2020. július 29. - kkerenyi

Oktatási programnak álcázott toborzás indul a legkiszolgáltatottabb fiatalok között.1_vw-lkq4xecdmmb_ydnagdg.jpg

A Honvédelmi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség közös programot indított Vértezd fel magad néven. A  kezdeményezés célja, hogy a gyermekvédelmi ellátásban élő fiatalokat a katonai pálya felé terelgessék. Ennek keretében a gyerekek pályaorientációs és honismereti foglalkozásokon, sporteseményeken vesznek majd részt, ahol a tervek szerint kedvet kapnak ahhoz, hogy a katonai pályát válasszák. Valós karriert ugyan nem kínálnak nekik, hiszen arra ott vannak a honvédelmi profilú elit iskolák, és azok egy állami gondozott számára elérhetetlenek. De stabilitást és biztonságot ígérnek számukra, csupa olyan dolgot, amire minden gyerek vágyik.  És az, akinek soha nem volt része ezekben az alapvetőnek tűnő élményekben, könnyen el fogja hinni bármiről, hogy ez az: hogy a merev szabályok jelentik a stabilitást, és a fegyver a biztonságot.

Németh Szilárd, aki egy pacal és egy szoboravatás között néha honvédelmi államtitkári teendőire is szakít időt, azzal indokolta a program szükségességét, hogy az állami gondozott gyerekek így “hátrányukból előnyt tudnak majd kovácsolni”.  Még el sem indultak a foglalkozások, de már jól látszik: tényleg lesznek néhányan, aki előnyt kovácsolnak maguknak a gyerekek hátrányából.

tn496c0_1.jpg

Az teljesen rendben van, hogy a gyermekvédelmi ellátásban részesülő gyerekek pályaorientációs foglalkozásokon vesznek részt. Rengeteg olyan szakma, sőt, hivatás van, amivel érdemes lenne őket megismertetni, hogy aztán választhassanak a kínálatból a személyes érdeklődésük mentén.  Nagy szükség lenne például ápolókra, szociális munkásokra, pedagógusokra, és lehetne még folytatni a sort. Az, aki a saját bőrén tapasztalja meg a hazai szociális rendszer hiányosságait, valószínűleg jobban is tudná, milyen területeken lenne érdemes fejleszteni, mint egy csapat jólfésült hivatalnok. De a tehetséggondozó programokra is bőven lenne igény a gyermekotthonokban, sosem derül ki, hányan mutathatták volna meg, miben ügyesek, ha kaptak volna némi támogatást. Bár elvileg minden gyereket egyforma jogok illetnek meg, a gyakorlatban ez még ma sem érvényesül. Azok a gyerekek, akik állami gondoskodásban élnek, nem kapják meg ugyanazokat a lehetőségeket, mint családban élő társaik. Nem fog nekik senki különórákat fizetni, felkészíteni őket egy elit gimnázium felvételijére, nem áll rendelkezésükre megfelő nyelvi környezet egy-két idegen nyelv magasabb szintű elsajátításához. Joguk van rá, ugyanúgy, mint bárkinek, de lehetőségük alig. Az oktatási rendszerben ha tárt ajtók nem is, de kiskapuk még akadnak számukra, de ezek is sorra csapódnak be az orruk előtt. Ami nyitva marad, az pedig egy irányba nyílik. A gyerekeknek két választásuk marad: parancsok végrehajtói lesznek, vagy elszenvedői. Ha ez a reális választék, akkor mindenki lesz inkább katona, iskolaőr, tartozásbehajtó, mint áldozat, azt remélve, hogy így fordíthat a sorsán, vagy legalábbis békén hagyják. A hatalom pedig könnyen irányítható kis sakkfigurákat nevelhet belőlük.

Az, hogy a jelenlegi kormány szeret képzeletbeli háborúkat vívni, amikben aztán mindig ő győz az elképzelt ellenség felett, önmagában is elég aggasztó. Az állampolgárok pénzén vett tankokat és repülőket brümmögtetni a gyakorlótéren, hogy ettől férfiasnak tűnjünk, nem túl érett és ízléses dolog. De gyerekeket eszközként használni, hamis reményt adni nekik, aztán ólomkatonásdit játszani velük egyszerűen csak bűn.

1_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4516081798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.29. 17:54:14

@midnightcoder2: "ezekre a fiatalokra jó eséllyel egy bűnözői vagy hajléktalan karrier várna."

Azt mondod, Ondó Viktor gazdád ennyire elhanyagolja a rábízott gyerekeket?

Látod, ezért van, hogy az iskolába nem járó pernahajdereket nem veszik el a hanyag szüleiktől, és veszik állami gondozásba, mert az magyar államnál rosszabb gondozó nem létezik egy gyerek számára. Gondolkozz el ezen, fideSsfasszopó, miközben a geci szekerét tolod.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.29. 17:56:53

@midnightcoder2: "mit tehet erről Orbán"

Pl. minden gyereknek egyenlő, jó oktatást biztosít. Elég lemásolni a finneket vagy a lengyeleket. Persze Ondó Viktor gazdádnak erre nincs ideje, minden idejét lefoglalja a tolvajlás.

cicmen 2020.07.29. 18:03:25

@Nekoashi2005: Miért kellene egy blognak függetlennek lennie? A blog végül is egy internetes napló, amit nyílvánossá, és ebben az esetben kommentelhetővé tettek!

Egyébként én csak pacal huszárnak hívom...

Nem KELL annak lennie, sőt kapaszkodj meg, tudom, hogy ez egy blog....sőt az indexnek sem kell annak lennie, csak ne hazudja magát függetlennek!
Az, meg hogy te minek hívod, az a lőtéri kutyát sem érdekli, mert nem vagy mérvadó!

morph on deer 2020.07.29. 18:14:34

@cicmen:
“ Tipikus függetlenobjektív mondat! ”

Ez?
“ Németh Szilárd, aki egy pacal és egy szoboravatás között néha honvédelmi államtitkári teendőire is szakít időt,.........”

Mert mi nem stimmel ebben a mondatban, cica, mesélj!
Itt van az alkalom, hogy a nemzeti disznósajt tevékenysége napvilágra kerüljön, szóval ne fogd vissza magad!

Tehát?

cicmen 2020.07.29. 18:28:59

@morph on deer: “ Németh Szilárd, aki egy pacal és egy szoboravatás között néha honvédelmi államtitkári teendőire is szakít időt,.........”

Mert mi nem stimmel ebben a mondatban, cica, mesélj!................................................

Nem a stimmelésre reflektáltam, ezt az eszköztelen erőlködést kritizálom, ami öncélú tahóságban manifesztálódik! Jah, külön cuki ez a parvenü sznobizmus, mert hiszen a pacal jó kaja! :D

nincs1itt 2020.07.29. 18:43:29

@cicmen: hogy beszélsz???!!! "kaja" az cigány szó! te kocanáci... nézz rá erre az emberre, rezsi szilárdra, kakas here pörkölt, pacal(jelzem nem eszem kutyáknak való ételt) és az a képességektől fényes tekintet. honvédelmi nap megvan? ja 40-50 éve voltak ilyenek, de ti együtt nem vagytok ennyi idősek...

nincs1ész 2020.07.29. 18:50:58

mi iten dájcsba nem esszük a kutyákot, mer ad a gazdink a jó kebabból amit a németh urak mekhagytak

morph on deer 2020.07.29. 19:11:02

Én tényleg nem értem, hogy mi a baj ezzel.
Hiszen annak idején már a gladiátorok is főleg az árvákból lettek, a hivatásos gyilkosok is, - és nem csak a szakma elnevezését biztosító naziri hassassinok, de ma is így szokás, - aztán akár a janicsárokat is említhetném, mert azok ugyancsak árvákból, és elrabolt, ugyancsak hozzátartozók nélküli gyerekekből álltak.
Mármint felnőtt korukban. Mert előtte a janicsárképző nevelte őket, és ezt orbán is ugyanígy csinálja, hiszen ez egy bevált módszer.

Teljesen logikus, hiszen egy árvának nincs oka máshova vágyni, nincs család, aki keresné, így nem aggódik a hozzátartozói miatt, nem zsarolható senkivel, szóval az igazi kommandós, akinek az egyetlen “családja” a sereg...

Na, szóval orbán tökéletesen választott: megtalálta a “perfect soldier”-t.
Már csak az a kérdés, hogy ki ellen. Mert ugye az árvák hozzátartozója nem fog orbán ellen lázadni, mert nincs nekik olyanjuk, tehát gond nélkül lehet őket használni bármire, bárki ellen.

Mondom: az ötlet jó.
Kár, hogy mondjuk Ceaușescu testvérnek ez nem jutott eszébe.
Pedig ő is rászorult volna, ahogy orbán is fog...

Nekoashi2005 2020.07.29. 19:23:03

@cicmen:
"Nem a stimmelésre reflektáltam, ezt az eszköztelen erőlködést kritizálom, ami öncélú tahóságban manifesztálódik! "

168ora.hu/data/cikkek/164/1640/cikk-164063/hamburger_nemeth_szilard.jpg

élveteg 2020.07.29. 20:00:49

"Azok a gyerekek, akik állami gondoskodásban élnek, nem kapják meg ugyanazokat a lehetőségeket, mint családban élő társaik. Nem fog nekik senki különórákat fizetni, felkészíteni őket egy elit gimnázium felvételijére, nem áll rendelkezésükre megfelő nyelvi környezet egy-két idegen nyelv magasabb szintű elsajátításához. Joguk van rá, ugyanúgy, mint bárkinek, de lehetőségük alig."

Húúú......... tényleg? Aztán ugyan hol van olyan a világon például amerikában hogy a gettónégerek állami gondozásba adott gyerekeinek ugyanazok a lehetőségei mint mondjuk a bostoni elit valamelyik családjából érkezett kölköknek

sZulamith 2020.07.29. 20:05:30

@cicmen: Remekül kimásoltad amit irtam, csak éppen a képességed nincs meg az értelmezéséhez. Lökött:)

cicmen 2020.07.29. 20:16:41

@sZulamith: éppen a képességed nincs meg az értelmezéséhez. Lökött:)...........

A képességem? Mifelénk úgy járja, hogy leírjuk világosan és érthetően amit közölni szeretnénk, gondosan ügyelve, hogy ne kelljen értelmezni!
Ha nem azt akartad leírni amit írtál, akkor fuss neki még újra, kíváncsi vagyok, mi volt az a rejtett tartalom, amire célzol! :P

alöksz róz 2020.07.29. 20:40:55

@6.Lenin: nagyon rákaptál erre a libernyákra
gondolom csak úgy magától megtetszett

6.Lenin 2020.07.29. 20:52:52

@alöksz róz:

Igen, és mivel eléggé vizuális típus vagyok, amikor meghallom, olvasom ezt a jelzőt, megjelenik előttem egy rendkívül szerencsétlen faszkalap, minden rá jellemzőjével együtt.
Bearanyozza az után következő óráimat.
(még akkor is, ha van más jelentése is, de azt ki nem szarja le, ha ez a kép ütősebb előttem)

Elég leírnom, hogy libernyák, és szakadok a röhögéstől. Annyira jellemző rájuk, hogy jobbat ki se kell már találnia senkinek sem.
Szépen sorban megjelennek előttem az itt is irkálók ,és valahogy mindig ilyennek képzeltem őket élősúlyban is.

taga19+1 2020.07.29. 21:29:36

nem merlyétek libernyáknak mondani a haladokat mer lecopom az mind arabokat a faluba

6.Lenin 2020.07.29. 21:45:03

@taga19+1:

Te nem vagy libernyák, talán. Te egy szerencsétlen beteg ember vagy. Ilyeneken pedig nem illik gúnyolódni. Van neked elég bajod, nem beszélve a környezetedről. Nem szabadna még ezzel is terhelni őket. Neked meg már úgy is mind1.
Bár talán én is tévedhetek. Na, de legyen egy szép estéd, akár te is lehetsz libernyák is, egy beteg libernyák. Biztos van ilyen is, hiszen agyilag mind defektes kisebb, nagyobb mértékben. De most ne várd, hogy pontos adatokkal bíbelődjek veled kapcsolatban.

Ipi-apacs, megyek hunyni.
Ne gondolj most arra, hogy ki is vagy, nehogy a frász kapj mg +-ban. Az már tényleg sokk lenne még neked is.

Nekoashi2005 2020.07.29. 21:49:55

@6.Lenin:

A szomszédomban lakik egy kiváló elmeorvos. Megmutattam neki az okádásaidat. Mondtam neki, hogy egy huszonéves fidelitassos "művei". Már a nick névnél is csóválta a fejét, de amikor elolvasta a szövegeidet, azt mondta, még maszekba sem vállalná a gyógyításodat, mert ez már életfogytig zártosztály...

alöksz róz 2020.07.29. 22:18:04

@Nekoashi2005: a többi szomszédos és ismerősös sztorid is pont ilyen hiteles :-)

nincs1agy 2020.07.29. 22:20:26

Micsoda geciség..ahelyett, hogy drogosok meg bűnözők lennének.Botrány!

Nekoashi2005 2020.07.29. 22:54:16

@alöksz róz:

Igen, hiteles! Én nem vagyok sem tagja sem szavazója a fidessnek... Ergó, nem lételemem a hazugság!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.29. 22:57:26

@Nekoashi2005: a doktor úr mellett kaptál szobát? grat bár így hamarabb megkapod a szurit amikor rádjön

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.29. 23:09:57

@élveteg: "Aztán ugyan hol van olyan a világon például amerikában hogy a gettónégerek állami gondozásba adott gyerekeinek ugyanazok a lehetőségei mint mondjuk a bostoni elit valamelyik családjából érkezett kölköknek"

Finnországban, Lengyelországban, Svédországban, ... Minden gyerek ugyanazt az oktatást kapja, társadalmi státusztól függetlenül.

Öngyilkos az az ország, ahol a tehetséges, de szegény családból jött gyerekeket nem engedik tanulni. Az USA túléli a pazarlást, mert vannak egyéb erőforrásai, de a magyaroknak nincs más, mint az emberanyag.

nincs1agy 2020.07.29. 23:13:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Még a végén elkallódik a kis Lakatus Áinstájn..:)))

nincs1agy 2020.07.29. 23:19:04

@cicmen:

Persze Barcelonában a hülye kis sznobjai két pofára tömik a bikahere tapast, mert ugye ami külföldi, az eleve csak jó lehet. A franciáknak egyébként még tehéntőgyből is készül ételük is van..

Nekoashi2005 2020.07.29. 23:34:41

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Micsoda poén, biztos sokat gondolkodtál rajta, még a vécére is elfelejtettél menni.... Nem baj, hál'istennek a szagos internetet még nem találták fel...

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.29. 23:43:04

@nincs1agy: "Még a végén elkallódik a kis Lakatus Áinstájn"

Így van. Pl. Chandrasekhar nem kallódott el, pedig ő is ugyanahhoz a rasszhoz tartozik. (A cigányok Indiából származnak.)

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.29. 23:51:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Pl. Chandrasekhar nem kallódott el, pedig ő is ugyanahhoz a rasszhoz tartozik. (A cigányok Indiából származnak.)"

Aha, tehát India lenne a jó példa, lipsikém?

Ahol ugye kasztrendszer van, és a "rossz" kaszthoz tartozók (pl. érinthetetlenek) számára még azt sem engedik meg, hogy ugyanazon a helyen tartózkodjanak, mint a "rendes" kasztból származó emberek, nemhogy ugyanolyan minőségű oktatást kapnának.

És akkor még szerencséjük van, ha nem gyilkolják le őket...
en.wikipedia.org/wiki/Khairlanji_massacre

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.29. 23:55:00

@KamuGery az ALKALMATLAN: "India lenne a jó példa"

Valamit félreértettél, fideSSfasszopó. :))

Olvass vissza, mit írtam. Finnország, Lengyelország a példa.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.29. 23:59:31

@Nekoashi2005: téged elraboltak a pufók, de még nem hoztak vissza
az agytevékenységet keresik...

Nekoashi2005 2020.07.30. 00:08:19

Bödőcs:
"Ne viccelődjön a miniszterelnök!
Én sem lopok!"

nincs1agy 2020.07.30. 00:13:00

Izraelben a lányokat is besorozzák. Erről mit gondol a lippschi?

klimahisztiverseny győztes 2020.07.30. 01:37:12

"gyermekvédelmi ellátásban élő fiatalokat a katonai pálya felé terelgessék. "

Durva lesz. Eddig szolidan keselgettek naponta par halottal elvoltak. Vajon hany szaz, vagy hany ezer halott lesz naponta ha gepuskat adnak kezukbe ?

Dinkainka 2020.07.30. 04:52:52

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: A libernyák amúgy köpönyeget jelent! Csak Orbán Viktor sem ismeri a szó jelentését.
Janicsár képző már volt Magyarországon, a törökök szintén családból kiszakított gyerekekből képeztek hadsereget!

cicmen 2020.07.30. 06:49:49

@nincs1itt: "kaja" az cigány szó! te kocanáci...

Én igazi náci vagyok és nem "műkedvelő" hétvégi divathazafi, aki felveszi a Martens bakancsot és kimegy a kitörés napjára a várba!
Persze ez a "cigány szó" problémázásod is jól mutatja, hogy a hazafiság mibenlétét sem vagy képes felfogni, mert szerinted ez abban merül ki, hogy ilyen jövevényszavakat nem használ az általad csak náciként aposztrofált magyar!
Ez a baj veletek libsikkel, ezért van hosszú távon halálra ítélve az elvrendszeretek, mert nem vagytok képesek árnyalatokban gondolkozni, csak ilyen vonalas ortodox módon keresitek a választ mindenre, ezért ennyire beszűkült az értelmezési tartományotok!

chrisred 2020.07.30. 08:38:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem biztos, hogy ez minde teljesen szabadon választható lehetőség egy katonai védelmi szövetségen belül. Másrészt nem úgy tűnik, hogy annyira dúskálnánk a megfelelő képesítéssel rendelkező egészségügyi személyzetből, hogy még katonai exportra is futná belőlük.

midnightcoder2 2020.07.30. 09:07:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A cigányok Indiából származnak."
Azért én ezt az Európában tartózkodó indiaiak előtt nem nagyon emlegetném.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.30. 09:51:16

@Dinkainka: "A libernyák amúgy köpönyeget jelent"

Helyesbítés: jelentett 150 éve, ma már senki sem használja ilyen értelemben. A libernyák a mai nyelvhasználatban egyszerűen a "libtard" magyar megfelelője. Magatoknak köszönhetitek.

"Janicsár képző már volt Magyarországon, a törökök szintén családból kiszakított gyerekekből képeztek hadsereget!"

Hamis analógia. Szó sincs arról, hogy emiatt a terv miatt több gyereket kellene "kiszakítani a családjából", állami gondozásba venni, mint eddig. A kérdés az, hogy aki már állami gondozásban van, azzal mit lehet kezdeni, hogy rendezett körülmények között élő, a társadalomban hasznos szerepet betöltő felnőtt váljék belőle. Szerintem erre a javasolt modell kiváló: ha a gyerekből végül nem is lesz katona, rendet és fegyelmet tanulhat.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.30. 09:53:50

@midnightcoder2: Az, hogy a cigányok Indiából származnak, és a nyelvük is az ottani nyelvekkel rokon, bizonyított tény, ezzel nincs mit tenni. Az már más kérdés, hogy az indiai társadalom erősen tagolt, és a cigányok ma is Indiában élő rokonai bizony ott sem a legmegbecsültebb, legmagasabb státuszú kasztok közé tartoznak, sőt...

midnightcoder2 2020.07.30. 09:58:00

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: Az az indiai aki Európába eljut, jó eséllyel a legmagasabb kasztból jön. És ha az indiaiakat egy kalap alá veszed a cigányokkal, attól nemigen lesz boldog, mert hogy ez utóbbiak arrafelé az érinthetetlenek kasztjában vannak.

nincs1agy 2020.07.30. 10:10:39

@midnightcoder2: Akkoriban az indiai városokban nem volt halálbüntetés, hanem száműzték a bűnözőket, akiket más városok sem engedtek be. Ezekből lett a cigány népcsoport..

nincs1agy 2020.07.30. 10:12:20

@Dinkainka: Csak ott a szülők nem önként mondtak le a gyerekről..

István Tamasi 2020.07.30. 10:15:37

Ezekből a szerencsétlen sorsú gyerekekből szervez janicsárszázadokat a rezsikamu zsírdisznó.

agador 2020.07.30. 10:16:22

Így tettek a törökök is. Raboltak, szereztek gyerekeket és janicsárrá képezték őket. Ezek lettek a legfanatikusabb hívek.

midnightcoder2 2020.07.30. 10:36:21

@nincs1agy: Nem. A cigány egy csoport volt az érinthetetlen kaszton belül, akik a szórakoztatóiparra specializálódtak, zenével, tánccal - nyilván nem a legfelsőbb kasztok számára. És mint ilyen, vándorló életmódot folytattak. Az már egy jó kérdés, hogy vajon hogyan, és főleg miért jöttek el ennyire messzire.

midnightcoder2 2020.07.30. 10:39:23

@agador: Ja. Nyilván a magyar parasztok b*tak tanulni, dologzni, segélyből és lopásból éltek, vagy ittak mint az állat és verték a gyerekeiket, esetleg meg is dugták őket ha az asszony nem ért rá, és a törökök a gyerekek érdekében inkább elvitték őket janicsárnak.

morph on deer 2020.07.30. 10:54:31

@nincs1agy:
“ A franciáknak egyébként még tehéntőgyből is készül ételük is van..”

Azt azért nehogy eláruld a legközelebbi taggyűlésen, hogy te franciának tartod vezérünk egyik kedvenc ételét, mert kitagadnak a szektából!

www.mindmegette.hu/togyporkolt.recept/

nincs1agy 2020.07.30. 11:56:40

@midnightcoder2: Persze, ez a mese. Valójában a bűnözőket száműzték az indidaiak. Ez magyarázza, hogy a cigány genetikusan bűnöző..

nincs1agy 2020.07.30. 11:58:36

@morph on deer: A francia gasztronómia sokkal több annál, mint amikor a csillagos étteremben majomkodtok egy fél méter átmérőjű tányéron valami finomított kis bizbasszal..

nincs1agy 2020.07.30. 12:00:22

@István Tamasi: Pedig milyen jó kis strici lehetne Lejonkából. Így viszont fennáll a veszélye, hogy tisztességes ember lesz..

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.30. 12:05:28

mit janicsároztok itt
ezekből a ki taszított gyermekekből ágyútölteléket képeznek, a kevésbé gömbölyekből kozákot

Nekoashi2005 2020.07.30. 12:06:50

Azért milyen jó hogy épültek stadionok, luxus szállodák, megújultak várak, egy jobban ki és beépül a Balaton part!

Példáúl a vásárosnaményi kistérségből is oda mehetnek az emberek feltöltődni, ha már annyi bajuk van! Végül is az mind az ő javukra épült..

24.hu/belfold/2020/07/30/vasarosnameny-korhaz-tuntetes/

midnightcoder2 2020.07.30. 12:33:40

@nincs1agy: A cigányok mindig is vándoroltak. Egyébként Európában is, csak itt-ott telepítették le őket, de Pl. a franciáknál ezt teszik a mai napig. Amúgy pedig genetikailag senki sem bűnöző, de egy-egy kultúra azzá tudja formálni a benne élőket.

nincs1agy 2020.07.30. 14:10:01

@Nekoashi2005: Talán még a sukorói kaszinókomplexum is felépül. ( Tátraiék már szabadlábon?:)

nincs1agy 2020.07.30. 14:17:55

@midnightcoder2: Miért, ha valaki lehet „genetikusan alattvaló”, akkor lehet genetikusan bűnöző is , nem?

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.30. 14:46:16

@midnightcoder2: Persze, nyilván nem ezt érdemes társalgási témaként felhozni, ha a cél a jó nexus vagy az üzletszerzés.

@nincs1agy: "ha valaki lehet „genetikusan alattvaló”, akkor lehet genetikusan bűnöző is , nem?"

Na, azért azt már csak ne higyjük már el Kertész Ákosnak, hogy a magyar genetikusan alattvaló...

Nyilván azt, hogy kiből lesz bűnöző, befolyásolhatják öröklött tényezők is (pl. intellektuális kihívások, ami gátolja a tisztességes úton való érvényesülést); de azért a kulturális tényezők szerepe ezeknél jóval fontosabb. Nyilván ha egy gyerek a szüleitől azt tanulja meg, hogy a magyart meglopni nem bűn; dolgozni nem muszáj, de fontos a hivalkodó fogyasztás, az nagyobb eséllyel lesz bűnöző.

BrianZ 2020.07.30. 14:59:36

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: ja, mert a libernyák az nem liberálist jelent, te baromarcú, hanem köpönyeget.

6.Lenin 2020.07.30. 15:14:47

@BrianZ:

A libernyák valóban nem liberálist jelent, hanem lipsit, vagyis helyes a libernyák, köpönyegforgató tökéletes a lipsikre, ballibákra mert ez egy család+ a nácik is a rokonsághoz tartoznak.
Hol ezek, hol azok, libernyákok, köpönyegforgatók. Tökéletes a meghatározásuk.

BrianZ 2020.07.30. 15:16:54

A bloghoz komment: én már évek óta azt várom, mikor jelentik be az Orbán-Jugend megalakulását, egy profi, de magán hadsereget, amit már nem is az állam alkalmaz, hanem egyes kormánytagok a saját védelmükre. Nem lesz rajtuk sem jelvény, sem név, csak védik a kormányt, ez lesz a dolguk. Orbánék egy az egyben Orwell Állatfarm műve szerint dolgoznak, az árván maradt kis kutyakölykökből lesznek a disznók leghűségesebb őrzői.
És a két lábon járó disznók végül teljesen átveszik a hatalmat minden felett.

6.Lenin 2020.07.30. 15:23:08

@BrianZ:

Ja, és vannak a hülye libernyákok, mint te is.

BrianZ 2020.07.30. 15:23:14

@6.Lenin: jómagam évekig azt hittem, hogy békés kis libsi lennék, a szabadság vágyammal és egyéb, hagyjanak már nyugodtan élni vágyaimmal, meg olyanokkal, hogy sokféle sajtót szeretnék, meg normális egészségügyet, oktatást, ahol nem áltörténelmet tanítanak.
De rájöttem, hogy tévedtem és Orbán is téved, meg te is. A libsi ugyanis a legnagyobb anarchiára vágyik, arra, hogy a disznókat végre kibelezzék és fejjel lefelé lógassák fel (lásd Mussolini és felesége), arra vágyik, hogy a diktátort egy zárt kis udvarban fejbe lőjjék (értsd: Ceausescu).
Szóval féljetek csak drágáim, mert a libsi egyáltalán nem olyan píszí meg hippi, mint amilyennek Ti szeretnétek, hanem igazi gyilkos, aki ellen egy hadsereg is kevés lesz. Ezért vagytok ti fidess hívők, mert ettől féltek.

DR. Smit Pal 2020.07.30. 15:32:04

@BrianZ: "én már évek óta azt várom, mikor jelentik be az Orbán-Jugend megalakulását,"

Mindenki ezt varja, 15 millio magyar varja. Akkor vegre elinteznenk a lipsiket, hogy nyomuk se maradna.

midnightcoder2 2020.07.30. 15:35:16

@BrianZ: Nem. A libsikkel alapvetően az a baj, hogy hülyék. Ettől még önmagukban ártalmatlanok, ahogy Pl. ha a kommunizmust nézed önmagában az is egy nagyon szép és naiv eszme, és sok-sok kommunista volt alapjában véve jó és békés ember, aki szép, boldog, igazságos világot akart volna, ahol a bárány és az oroszlán együtt rágcsálja a biolucernát. Aztán lett belőle sok tízmillió hulla.

midnightcoder2 2020.07.30. 15:36:21

@BrianZ: Ja, és persze első körben leginkább a naiv kommunisták szívták meg.

midnightcoder2 2020.07.30. 15:39:56

@BrianZ: És persze attól, hogy normális egészségügyet, oktatást, történelemtanítást, sajtót vágysz, még nem lennél libsi. Más kérdés, hogy Pl. a normális oktatásban nem feltétlenül Rákosi Mátyás elvtárs pajtás történészei által leírtakat kellene Pl. Horthyról tanítani, mert attól hogy te anno azt tanultad a suliban, még nem feltétlenül az az igaz.

6.Lenin 2020.07.30. 15:46:09

@BrianZ: Ki bánt, gyere mesélj.

B+, ki tiltja meg, hogy olyan történelemt tanulj, ahol mindig ti győztetek. Mit foglalkozol te elpatkolt diktátorokkal
Tőled kéne ezek után félni? Hiszen te rettegsz egy volt nyilasházmester lakásban, a sötétben.

Miért nem jösz ki a fényre, elmhetsz oda, ahová csak akarsz, ahol ragyog a fény a libernyákokra, a hülye libernyákokra is mint te is vagy.

Az elmúlt 30 éveb a kutya nem kérdezte, hogy kire szavaztam, milyen könyveket olvastam, kinek a kecskéjét basztam telibe, semmit, senki. Élek, mint Marci Hevesen.

Ki a fsz tart téged rettegében? A rémálmaid? Miért nem mész orvoshoz, vagy a Gyogyós Ferihez, ő minden hülyét megvéd, ha bántják.

Nem kéne már abbahagyni a süketelést, hülye libernyák. Próbáltad már meggyőzni az embereket? Nyerhetnél is. Aztán a Nap is csak rád ragyogna.

R. V. Juli 2020.07.30. 16:17:51

Mi itt a #momentumnál szélnek eresztjük majd a fekete sereget, micsoda hülyeség.

élveteg 2020.07.30. 16:39:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Nincs tisztázva Egyszer a cigányfélóra című rádiómüsorban valamelyik azt fejtegette hogy ők egyiptomból származnak innen is van hogy sok nyelven az elnevezésük Gypsi Gigatnas stb Ott őket rabszolgaként dolgoztatták a piramisok építésekor De szerintem ez nem igaz mert akkor kb az egész ókori egyiptom ideje ráment volna csak az alapozásra

Nekoashi2019 2020.07.30. 16:43:01

Nemsokára elfogyok végre, aztán utánam az özönvíz.

nincs1agy 2020.07.30. 16:48:49

@BrianZ: Bocsáss meg, de hozzád hasonló szaros kis fotelforradalmároktól nem félek..

nincs1agy 2020.07.30. 16:54:06

@élveteg: Ráadásul a piramisokat nem rabszolgák építették. Egyfajta kötelező munkaszolgálat volt azokban az időszakokban, amikor nem folyt munka a földeken.( A tétlenség a Sátán munkaadója, ahogy szegény kis momentumos hülyegyerekek esetében is láthatjuk.:))
A piramisépítéseken dolgozók jól összeszokott, egymással versengő csapatokban dolgoztak, és kiváló élelmezést kaptak. (A feltárások során igen sok mészárszékre, pékségre és sörfőzdére bukkannak a régészek..)

nincs1itt 2020.07.30. 17:30:18

@cicmen: látod?! te kocanáci... a "hazafiság" azt is! jelenti, hogy igyekszel az anyanyelvedet ápolni. tudod, ahogy olvasgatlak te leginkább ostoba hőbörgő vagy nem náci...

Nekoashi2005 2020.07.30. 18:22:01

@Nekoashi2019:
Nincs elég IQ saját névre? Komoly szegénységi bizonyítvány...

Neokаkshi2005 2020.07.30. 19:05:01

@Nekoashi2005: Ne erőlködj annyira a poénkodással, mert be fogsz kaₖshizni...

Nekoashi2005 2020.07.30. 19:13:47

@Neokаkshi2005:
Itt a másik fidióta.... Csak ez még maradt az óvodás pisi-kaki poén szinten...

morph on deer 2020.07.30. 19:21:18

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
” a kevésbé gömbölyekből kozákot”

:D)))

morph on deer 2020.07.30. 19:24:25

@nincs1agy:
” Miért, ha valaki lehet „genetikusan alattvaló”, akkor lehet genetikusan bűnöző is , nem?”

Azok ugyanazok!
Kettőt fizet, egyet kap..!

nincs1agy 2020.07.30. 21:05:03

@morph on deer: Most is magadból indulsz ki..:)

Neokakshi2005 2020.07.30. 21:57:00

@Neokаkshi2005: hát ezt meg hogy a manóba csináltad?!

De örülök amúgy, ha inspiráló vagyok.

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.30. 22:01:25

@Neokakshi2005: Neokakshiból shoshem elég...

@Nekoashi2005: Most mégis melyikünkre gondolsz?!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.30. 22:04:13

MICSODA ?????!

BODOLAI SZERINT A FÜVES JUHÁSZ PÉTERNEK BEFOLYÁSA VOLT AZ INDEXBEN !!!!!

"Nagy volt a befolyása Juhász Péternek, az Együtt korábbi elnökének az Index szerkesztőségére – erről Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt a Spirit FM-en, amiről a HírTV számolt be."
mindenszo.hu/micsoda-bodolai-szerint-a-fuves-juhasz-peternek-befolyasa-volt-az-indexben/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.30. 22:07:55

BRUTÁLIS !!!!!!!!!!!!!!!!

EGY BALOLDALI MILLIÁRDOS ÁLL A HÍRHAMISÍTÓ HÍRKLIKK MÖGÖTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A baloldali álhírgyártás egyik fő felülete a Hírklikk nevű internetes oldal, amely az utóbbi néhány hétben két botrányos ügyet is produkált egymás után. Előbb a baloldali álmentős kamuvideó főszereplőjének, Németh Athinának ikertestvérét felhasználva készítettek egy fake news-anyagot egy koronavírust kimutató csodamasináról, majd Orbán Viktorral hamisítottak egy interjút, amelyet címoldalon, fő helyen közöltek. A Hírklikk a baloldali álhírgyár egyik legfőbb tagja, szoros DK-s és MSZP-s kapcsolatokkal. Ők voltak azok, akik az álmentős kamuvideó ügyében magyarázkodni próbáló Korózs Lajos közleményét idő előtt hozták le, mi több, olyan formában, hogy a közreadott cikk a kézi vezérlést végző MSZP-s tanácsadók belső utasításait is tartalmazta."
mindenszo.hu/brutalis-egy-baloldal-milliardos-all-a-hirhamisito-hirklikk-mogott/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!

2020.07.30. 22:13:59

@Neоkakshi2005: Ez àlhìr, a jobboldali médiàn kìvûl mindenki független,......, ezt még egy ovis is tudja!

2020.07.30. 22:18:18

@Neokakshi2005: Ahogy làtom, nem inspiràlò, hanem bukò, kereshet egy új nevet.
Egyedi avatar nélkül mindenki ìgy jàr itt, tök mindegy, hogy melyik oldalról ìrogat.

Neokakshi2005 2020.07.30. 22:28:51

@Neоkakshi2005: használd egészséggel a nevem, de tényleg nem értem, hogy tudtad úgy elszedni, hogy betűre ugyanaz.

Ja és ez a buziavatár nem illik az eredeti kakhsi-szellemiséghez. A kamugeris cikkeket meg a kamugeris neveidről kéne osztani. A kakhsi az ilyen álintellektuel kötekedő.

Neokakshi2005 2020.07.30. 22:30:52

@Tényelek: mért keresnék, van még vagy 50. Én biztos ki nem teszek ilyen szivárvány színű köcsögöt, de minden tisztelet a kollégáé.

morph on deer 2020.07.30. 23:29:53

@nincs1agy:
“ Most is magadból indulsz ki..:)”
:)
Á, csak segíteni próbáltam, hogy legyen egy harmonikus és kielégítő megoldás. (Én még nem jutottam el ezekre az intellektuális és morális magaslatokra, de serényen dolgozok rajta!)

Mert lásd csak be, ez lenne a tökéletes válasz a dilemmára, akárhonnan nézve is!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.30. 23:34:10

@Neokakshi2005: "tényleg nem értem, hogy tudtad úgy elszedni, hogy betűre ugyanaz"

Gagyi a blogmoci. Szinte bármilyen Unicode-karaktert be lehet tenni egy névbe, függetlenül attól, hogy az megjelenítéskor ránézésre megkülönböztethetetlen lesz egy másik névtől.

@Tényelek: "Ez àlhìr"

Hát, az álhírekért sem mennek a szomszédba...

"A DK-közeli portál, a Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást. A címlapjukon egy képet mutatnak Orbán Viktor miniszterelnökről, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit természetesen sohasem mondott, majd ha elolvassuk a cikket, egy interjút közölnek a miniszterelnökkel. Álinterjút. Egy olyan interjút, amit természetesen nem készítettek el. A túlzás nélküli példátlan és gyalázatos hírhamisítás órák óta szerepel a baloldali hírportál oldalán."
www.origo.hu/itthon/20200723-hamisitas-dk.html

"Jó tudni, írja a Magyar Nemzet, a HírKlikk az a hírportál, amelynek szoros MSZP-közelisége ma már nem titok, köszönhetően egy amatőr incidensnek. A HírKlikk ugyanis az álmentős kamuvideó ügyében magyarázkodni próbáló Korózs Lajos közleményét idő előtt hozta le, mi több, olyan formában, hogy a közreadott cikk a kézi vezérlést végző MSZP-s tanácsadók belső utasításait is tartalmazta.

Nos, a Hírklikk.hu internetes oldalon tegnap megjelent írás nem áll távol a Korózs Lajos politikusi munkásságát tanulságosan jellemző Németh Athina-féle videótól. A friss baloldali kamu középpontjában ugyanis megint egy kalandos fordulatokban gazdag interjú áll.

A portálnak egy bizonyos Németh Károly, a Norcros Hungary Kft. állítólagos tanácsadója azt állította, hogy ma már nálunk is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, ám „a honi egészségügy vezetői az olcsó, korszerű helyett inkább a drága, de korszerűtlen gépeket vásárolják meg"."
www.origo.hu/itthon/20200704-ujabb-baloldali-viruskamu-almentos-utan-csodamasinamno.html

"Lépésről lépésre, több héten keresztül építette fel a baloldali sajtó a Németh Athina nevű álmentős beszámolóira alapozott kormányellenes kampányát. A csaló egyre színesebben előadott történetében folyamatosan nőtt a száma azoknak a betegeknek, akik állítólagosan életüket veszítették a koronavírus miatti „kórházkiürítések" során. Az álhírkampányba beszállt az MSZP is, valamint több külföldi sajtóorgánum is átvette Németh képtelenségeit

A Hírklikk.hu már egyenesen „Kásler ágycsökkentésének halálos áldozatairól” értekezett. Tényként írták, hogy a Némethtel kapcsolatba került tíz család súlyosan beteg hozzátartozóit Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének a „leghatározottabb utasítására küldték haza”. Azt is állították, hogy a kilenc meghalt betegből nyolcat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház küldte haza."
www.origo.hu/itthon/20200629-tobb-baloldali-es-kulfoldi-sajtoorganum-is-atvette-az-mszp-s-kamuvideoban-elhangzottakat.html

Hát a nagy diktatúrában a működési engedélyük még mindig nem lett bevonva...

Szabó Miklós János 2020.07.31. 07:46:48

Úgy kitürlöm most már magam innen, mint akár a seggemet.

chrisred 2020.07.31. 08:49:59

@midnightcoder2: Ja, csak a hullákat nem azok gyártották, akik a lucernát rágcsálták együtt, hanem azok, akiknek eszük ágában sem volt senkivel együtt lucernát rágcsálni. Lásd az Álllatfarm szabályainak átalakítását: „MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL.”

nincs1agy 2020.07.31. 09:22:38

48 tételből álló magán trollhadsereg ingyen elvihető.

Érdeklődni: BÁRKINÉL.

2020.07.31. 13:05:35

@Nekoashi2005: A ciluska azon kivül,hogy hizik a "forintjainkból" más értékelhető cselekedetre nem képes,de nem is azért "hizlalják"!Ahogy a többi potrohos kegyencet sem!Fő a hozzá nem értés,és akkor megfelel az elvárásnak!

2020.07.31. 13:43:11

@Hоva fogják elásni KariGerit?!:
Ne jöjjön màr tényekkel, minden àlhìr, ami a liberàlbolsevikok hatalomra jutàsàt akadàlyozza vagy nem azt segìti elõ!
Nem szabad visszaélni azzal a helyzettel, hogy Magyarorszàgon egyetlen elkötelezett ballipsi újsàgîrò sincs, mert mint mindenki tudja csak két csoport létezik a lakàj meg a független,........., ez òriàsi hendikepp a liberàlbolsevik pàrtoknak.
És mint a Népszabadsàg vagy az index esetében is làthatò, nem a sajàt elvtàrsaik miatt aggòdnak, kizàròlag a sajtò függetlenségét féltik,...., minden érdek nélkül.

nincs1agy 2020.07.31. 19:40:27

@morph on deer: Várjál, ha a bűnöző egyúttal alattvaló is, ahogy írod, akkor a cigánybűnözők alattvalók? Libsilogic..:)

nincs1agy 2020.07.31. 22:09:30

@nincs1agy : Kiárusítás van Gyuri bácsinál? Hát igen, ha egy kupi nem megy jól, akkor nem a berendezést kell lecserélni, hanem a lányokat..:))
süti beállítások módosítása