B1 blogcsaládA Fidesz elérte, amit akart, megszűnt az Index

2020. július 25. - nickgrabowszki

Veled is megtörténhet. in.jpgA történet nem most kezdődött, hanem még 20 éve, amikor a dotcomboomra rácsatlakozó magyar internet a minél gyorsabb növekedésben hitt. Amihez tőke kellett.

  • Az Origo veszteségeit lenyelte a Matáv.
  • A Stop összeomlott, bár még vagy másfél évtizedig vegetált.
  • Az Index csaknem csődbe ment, és a megmenekülésének az volt az ára, hogy a szerkesztőség elveszítette a tulajdonjogait.

Amelyek aztán szép lassan, a Wallison, Nobilisen, Spéderen keresztül a Fidesz és NER közelébe, előbb Simicskához, aztán Nyergeshez, végül Orbán jelenlegi vagyonkezelőjéhez, Mészároshoz vándoroltak.

Innentől kezdve csak idő kérdése volt, mikor nyírják ki, állítják át, szüntetik meg vagy fideszesítik.

A szerkesztőség szinte komplett felállása csak felgyorsította, illetve bevégezte a folyamatot, de a vége így is, úgyis ugyanaz lett volna.

És az a csoda, hogy nem történt meg korábban. Folyamatos főszerkesztőcserék (Uj, Mészáros, Dudás, Tóth-Szenesi, Dull)  jelezték a folyamatos politikai nyomást: a Fidesz érvényesíteni akarta a tulajdonjogán magának vindikált politikai, tartalmi-szerkesztői jogait, és hogy eddig nem jutottak el a direkt és drasztikus beavatkozásig, mint most, annak belpolitikai (lásd: O1G-háború), és külpolitikai (jogállamisági ügyek) okai voltak.

2020 viszont egyszerre hozott amerikai elnökválasztási évet és koronavírus-járványt, amikor a Rogán vezérelte Orbán-rezsim úgy ítélte meg, lépnie kell, és valamit kezdenie kell a megkerülhetetlennek tartott Indexszel.

A legnagyobb tévedés azt gondolni, hogy ez azért történt, mert az Index ellenzéki lap volt.

Ellenkezőleg: azért történt, mert nem volt az.

Ha ellenzéki lap lett volna, nem hozhatott volna össze napi sokszázezres, milliós vagy közel milliós elérést. De nem volt ellenzéki. Sokkal inkább középen álló (vagy attól kicsit balra), mérsékelten kormánykritikus (sokkal mérsékeltebben és kevésbé direkten, mint - mondjuk - a 444 vagy a hvg.hu), viszont nem hazudtak.

Tévedni tévedtek, persze, ki nem, de tudatosan nem módosítottak a tényeken. Ennek köszönhetően volt

sokszázezer, talán félmillió olyan olvasójuk, akik a Fideszre szavaztak.

És ez pecsételte meg az Index sorsát.

A lap (még Internettóként) tech- és kultcentrikus undergroundként indult, a 2000-es évek elejére, már Indexként gonzó-liberálisra váltott, az évtized közepétől, az ADSL-boomtól pedig a növekedési-bővülési kényszertől hajtva professzionális hír- és kontentgyárrá lett.

Az Index a magyar sajtó gyorsétterrmévé vált - és ebben semmi pejoratív nincs. Egyszerűen azt csinálták, azt írták, amit az olvasók elvártak tőlük. Bár a szerkesztőség a 2000-es évekhez képest teljesen kicserélődött, és már alig volt közük az eredteti szellemiséghez, voltak ott olyan újságírók, akik tudtak volna szeriőz- vagy prémiumlapot is csinálni.

Ha lett volna rá igény. De nem volt. És nemcsak a hatalom részéről nem volt, hanem főleg az olvasók részéről nem.

Olvasói terror alatt élünk - mondta másfél évtizede Uj főszerkesztő, és ezt semmi nem igazolta jobban, mint a koronavírus-járvány kezelése. A Fidesz, a kormány és propagandája azért cseszegette a lapot, mert teret adnak a járványhíreknek, hogy pánikot keltsenek.

Kárpáti főszerkesztő-helyettes meg az írta, dehogy azért. Hanem azért, hogy kiszolgálják az olvasói igényeket. És ha az olvasók ezeket a híreket/cikkeket kattintják, hát akkor erről írnak nekik. (Az igazat és a valót, persze, lehetőség szerint.)

Az Index nem volt politikai aktivista, ezzel vádolni őket a legnagyobb félreértés.

Tömeglapot csináltak, profi újságírók voltak, akik kiszolgálták a közönség igényeit. Ezt nevezte a magas értelmiség elbulvárosodásnak, az Index maga pedig közszolgálatiságnak.

Ezt már csak az is igazolja, hogy az olvasóik kb. felerészben a Fidesz támogatói voltak. Szaknyelven: héjszavazói.

  • Ők 2005-ben, az ADSL-boomkor lettek online, akkor szoktak rá a fiatalos, urbánus, gonzó, menő, ujpéteri lapra, amelyiket át is alakítottak. Ők kattintották a Gyurcsány-kormányt ekéző (szaknyelven: fikázó) cikkeket a rendőrterroról, a morális válságról, meg Vásárhelyi Mária, Bauer és Debreczeni oktalan rettegéséről.
  • Ők azok, akik nem kértek a Habony-Rogán-Liszkay-Gajdics-féle vonalas propagandából, viszont teljesebb képet akartak a világról. Persze ellenzékinek gondolták az Indexet (tévesen), de azért olvasták mindennap.

A Fidesz úgy látta, ezt a sokszázezres, urbánus, ámde kormánypárti réteget tudta orientálni az Index. Nem a véleményüket megváltoztatni és a szimpátiáikat átalakítani, hanem a hírek narrálásával és keretezésével mozgósítani vagy otthontartani őket.

Pl.. a Borkai-ügyben. A mindenben hátsó szándékot és politikai akaratérvényesítést látó NER úgy gondolta, az Index azért hangosította fel a győri expolgármester adriai kurvázását, mert ellenzék. Pedig dehogy. Azért írtak róla, mert olvasták. Ha nem kattintották volna, nem vagy sokkal kevesebbet foglalkoznak a témával.

A mondottakból az következik, hogy az Index kinyírása nem az ellenzéki hangok elhallgattatását célozta.

  • Nem a véleményszabadság halála. Még nem. Egyelőre.
  • Hanem a sajtószabadságé. A tájékoztatási és tájékozódási szabadságé.

Annak a félmillió Fidesz-szavazónak az akolba való visszaterelése zajlik,

akiknek eddig az Index volt a napi betevője. Ők a célcsoport, és az egész kinyírási ügylet második legnagyobb vesztesei.

Az első természetesen maga a szerkesztőség, az a 90-100 újságíró, aki pénteken felmondott. Tegnap még én is úgy gondoltam, hogy hibáztak, mert önként adták meg a Fidesznek, amit akar.

De a vége úgyis ugyanaz lett volna, csak az agónia nyúlik el. A GG-féle kiszervezési terv ugyan elvben már nincs napirenden, de a megszorítások minden nyilatkozat szerint továbbra is.

Ami teljesen nonszensz egy piacvezető lapnál. Amelyik az elmúlt hónapokban tovább növelte a piaci súlyát. Sőt, a járvány dacára kb. egyedüliként az árbevételét is.

Úgyhogy a dolog nyilvánvalóan nem gazdasági-pénzügyi okokkal motivált, hanem

  • a NER elszánta magát az Index átvételére.
  • Vagy megszüntetésére. Nekik mindegy volt.

A Fidesz lehetőleg csendben akarta intézni, fű alatt, szép lassan. De a szerkesztőség ebbe nem ment bele, a közönség és a hatalom érdekeit egyszerre nem lehet kiszolgálni.

Az lehet, hogy szereznek majd tőkét, és csinálnak egy másik lapot. És legyen így, kívánom nekik. Még az is lehet, hogy a Fidesz és a NER ezt engedni fogja. Mert az már 

egy ellenzékivé pozicionálódott lap lesz, fideszes olvasót alig majd ér el.

Lehet, hogy egyszer eljutunk majd a valóságról szóló hírek és a kormányzatéval ellenkező vélemények teljes betiltásáig á la Kína. Az irány erre mutat.

De még nem tartunk ott, ez még csak a putyini modell, ahol működhetnek ellenzéki lapok és kormánykritikus civil szervezetek, csak fölcímkézve. Hogy ti. ők hazaáruló, nemzettagadó, sorosista, belvárosi, ellenzéki-globalista zsidók, akiket a külföld finanszíroz, ezért magyarellenesek.

Csak olyanok NEM működhetnek, akik visszafogottak, mérsékeltek, középen állók, el nem kötelezettek vagy annak tűnők, és bele tudnak marni a Fidesz táborába.

Egyáltalán nem véletlen, hogy a propaganda- és pártsajtó már ki is jelölte a következő célpontot. A 24.hu tulajdonosát, Vargát lövik, mert az ő lapja - ugyanúgy, ahogy az Index - bulváros, közszolgálati, mérsékelten kritikus és nagyelérésű.

A NER sorban végigmegy majd ezeken, és utána, ha sorra kivégezték/átállították/irányításuk alá vonták őket, akkor eldöntik, hogy

megállnak-e Moszkvában vagy mennek tovább Peking felé.

Most az Indexszel történt meg, aztán a 24.hu-val fog, korábban az MTA-val, a CEU-val, a kórházakkal, az iskolákkal, az egyetemekkel, a CEU-val, az Origóval, a megyei sajtóval, bankokkal, Bigével, etc. A sor csaknem végtelen, és folytatódik. Veled is megtörténhet.

Már 10 éve megmondták, hogy ez itt a Nemzeti Együttműködés Rendszere, itt mindenkivel megtörténhet. És - mint az Index sorsa mutatja - nemcsak azzal, aki nyíltan szemben áll, hanem azzal is, aki nem eléggé működik együtt. 

(Kép: Index/Napirajz)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5216076980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekoashi2005 2020.07.27. 20:17:43

@6.Lenin:
Kit érdekel Gyurcsány? Van a kezében hatalom? Épített magának közpénzből stadiont? Legjobb lenne ha eltünne, mert akkor az ilyen idióta fidelitass tagoknak mint amilyen te vagy, nem lenne min rugózni!

6.Lenin 2020.07.27. 20:20:23

@morph on deer:

Mondjuk abban talán igazad van, hogy Orbán tanulhatna Gy. Feritől az őszinte válaszadásban.

www.youtube.com/watch?v=5slwmYTD67I

Nekoashi2005 2020.07.27. 20:25:17

@6.Lenin:
Inkább arról értekezzél, hogy lehet az, hogy egy politikus összeszed Magyarországon nagyjából 1000 milliárdos vagyont közbeszerzésekből, és még szabadlábon van...

6.Lenin 2020.07.27. 20:26:07

@Nekoashi2005:

Nincs a kezében hatalom? Maga alá gyűrte az egész ellenzéket. A momentumot is ki fogja csinálni, ha keresztbe próbálnak neki tenni. Sokkal nagyobb hatalom van a kezében, hiszen valszeg a baloldalról mindenkiről tud mindent.

Még mindig nem menekültél el a mostani környezetedből? Rossz hatással vannak rád, hátha még lehetne rajtad segíteni.

6.Lenin 2020.07.27. 20:30:56

@Nekoashi2005:

Azt bármikor el lehetne venni, mert itt van. Csak ezeket bizonyítani is kéne.

A felújított várak, utak, műemlékek, stadionok, új épületek, hidak, sorolni lehetne órákig, itt vannak, az emberek használják őket.

Nézz körül az országban a hétvégeken. Az emberek többsége élvezi, használja ezeket az "ellopott vagyonokat".

alöksz róz 2020.07.27. 20:38:35

@Zsorzsi bácsi pincsije: A szólásszabadságot nem kell betiltani, de azért nem esne rosszul.
:D

szó nincs arról, amiről írsz

6.Lenin 2020.07.27. 20:46:00

@alöksz róz:

Semmit nem kellene tiltani, kivéve a kettős mércét. De ez egyidős az emberiséggel.

Zsorzsi bácsi pincsije 2020.07.27. 21:00:20

@alöksz róz: A szólásszabadságnak is vannak határai, korlátai; amelyeket a – Magyarországon sajnos meglehetősen liberális – bírói gyakorlat jelöl ki. Én nem gondolom, hogy ez feltétlenül jól van így, de sajnos amíg a bírói kar összetétele olyan, mint most, ebben nemigen várható változás. A közigazgatási különbíróságok létrehozása egy kicsit felrázhatta volna az igazságszolgáltatás rendszerét, ez egy kihagyott lehetőség volt.

Nekoashi2005 2020.07.27. 21:06:11

@6.Lenin:

"Nézz körül az országban a hétvégeken. Az emberek többsége élvezi, használja ezeket az "ellopott vagyonokat".

Nézzük te nagyon hülye...

foci.444.hu/2020/03/05/megszamoltuk-hanyan-voltak-felcsuton-a-mezokovesd-elleni-kupacsatan

3800 fős stadion, 235 néző....

De nézzük Szombathelyt...

444.hu/2019/04/04/nagyon-szep-az-uj-stadion-csak-eppen-belerokkan-a-haladas

Nem csak az számít, hogy épül e valami, hanem hogy mennyiért! Mondjuk pont a napokban olvastam, hogy lengyel testvéreinknél pont harmadába kerül 1 km vasúti pálya felújítása, mint amennyiért pénztáros lölö kis hazánkban csinálja... Vagyis a pénz kétharmada ellopásra kerül szép magyarsággal... És még szarul is dolgozik...

www.valaszonline.hu/2020/07/22/pusztaszabolcs-meszaros-es-meszaros-beruhazas-riport/

És ilyen túlárazásokat napokig lehetne sorolni....

"Az emberek többsége élvezi, használja ezeket az "ellopott vagyonokat".

Mehetek ingyen nyaralni a szent család adriai villáiba, hajókázhatok a yacthjaikon, repdeshetek a business jetkeiken?

alöksz róz 2020.07.27. 21:14:05

@Zsorzsi bácsi pincsije: a törvény jelöli ki, papa
arról meg szó nem volt, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága mögé bújva szabadon lehessen alaptalanul rágalmazni

a közigazgatási bíróság sehogy nem jön ide

Nekoashi2005 2020.07.27. 21:19:06

@6.Lenin:

Gyurcsányt a fidess propaganda tartja felszinen, hogy az olyan buta, tapasztalatlan fidelitass ifjoncokat lehessen aktivizálni, mint amilyen te vagy... Ha 2010-ben elengedték volna a dolgot, már senki nem emlékezne Gyurcsányra... Akkor lenne a legnagyobb pánik a Lendvai utcában, ha röviddel a választási listák összeállítása előtt bejelentené hogy visszavonul, vagy ami a fidessnek a legrosszabb lenne, meghalna.... Nem lenne egy "megbízható" ellenség, akivel be lehetne rántani az ingadozókat, de lenne egy özvegy, aki mellé sokan odaállnának a bizonytalanok és az ingadozók közül! Ha eltünne, 8-10%-kal csökkenne a fidessre leadott szavazatok száma!

Zsorzsi bácsi pincsije 2020.07.27. 21:28:59

@alöksz róz: " a törvény jelöli ki, papa"

Naïv vagy, papám, Magyarországon minden mértékadó forrás szerint az Alkotmánybíróság és a bíróságok gyakorlata döntő ebben a kérdésben.

"[A Kúria] [k]iemelte, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz való jog olyan kiemelt fontosságú alapjog, amelynek csak kivételesen indokolt esetben lehetséges a korlátozása. Ez az alapjog a véleménynyilvánítás lehetőségét védi, vagyis nem a kifejtett vélemény tartalmára vonatkozik. Az egyén személyes véleményére, értékítéletére, a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed, függetlenül attól, hogy a vélemény értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmeken vagy észérveken alapul. A bírói gyakorlat a meghökkentő vagy megütközést keltő vélekedéseket is védelmezi, mert a vita lehetőségét tekinti elsődlegesnek."
Kúria Pfv. IV. 20.513/2017.

alöksz róz 2020.07.27. 21:30:31

@Nekoashi2005: Gyurcsányt a fideSS propaganda tartja felSSinen, hogy az olyan buta, tapaSStalatlan fidelitaSS ifjoncokat leheSSen aktivizálni.

így.
SSenvedélyt is tegyél bele.

alöksz róz 2020.07.27. 21:44:28

@Zsorzsi bácsi pincsije: te nem tudsz disztingválni, az látszik
de ezért van a bíróság, papám

gyakoroljad a disztingválást
hvg.hu/itthon/20190116_Kuria_Kimondhato_hogy_Matolcsy_ellopta_a_kozpenzt
444.hu/2017/12/20/nagy-bando-andras-olyat-mondott-orbanrol-elo-adasban-amitol-az-atv-es-ronai-egon-is-elhatarolodik

amúgy bazmeg, ha valaki az emberét kitömeti egy valag pénzzel, akkor hadd lehessen már bárkinek erről az a véleménye h kitömte az az emberét egy valag pénzzel, nem? :DD
debilitásra ugyan ne lehessen már kötelezni senkit

6.Lenin 2020.07.27. 22:12:26

@Nekoashi2005:

Miért nem a várakba mész, vagy a szinte már minden faluban megrendezett fesztiválokra is, és sorolhatnám. jársz te egyáltalán emberek közé?

Gyurcsányról, lehet, hogy néhány hónapon belül (de szerintem te már régóta) a seggéből fox kilógni, ahogy a többi ellenzéki párt is. A Fidesznek nincs mitől félnie, Feritől pláne nincs. Az ellenzéket veri szarrá (igaz, amúgy is szart értek)

Neked szar egy nyomorult életed lehet, hogy azzal kelsz, fexel, hogy másokat, a tőled tehetségesebbeket gyűlöld.

Hidd már el végre, hogy nekem is rossz, ha nincs egy normális ellenzék, mert akkor egészséges verseny sincs, és ez senkinek sem jó.
Én nem gyűlölöm az ellenzéket, még csak nem is sajnálom ezeket, Én azokat sajnálom, akik másként gondolkodnak, mint a jobboldaliak, de nincs egy normális erő, akik őket képviselnék, vagy más alternatívát kínálnának az országnak.
Nekünk-akik nem elkötelezettek vakon egyik, vagy másik oldal mellett, nem tudunk normálisan választani, hiszen nem ismerhetjük a valódi értékeit egyik oldalnak sem.

Az olyan nyomorultakat, mint te is vagy, meg nagy ívben leszarom, mert rendkívül kártékonyak vagytok.

6.Lenin 2020.07.27. 22:20:46

@Nekoashi2005:

Gondolom bosszant, hogy ez a fazon egy tehetséges politikus, te meg csak egy rakás szar vagy, aki mindenképpen szeretne már valamit mutatni magából, de mindenki tojik rá.
Szar ügy.

Nekoashi2005 2020.07.27. 22:35:53

@6.Lenin:
Mármint kicsoda tehetséges politikus?

Nekoashi2005 2020.07.27. 22:40:16

@6.Lenin:

"Nekünk-akik nem elkötelezettek vakon egyik, vagy másik oldal mellett, "

"A Fidesznek nincs mitől félnie, Feritől pláne nincs. Az ellenzéket veri szarrá (igaz, amúgy is szart értek)"

Egy hozzászóláson belül így hazudni...

Nem vagy elveszett ember... Akár még helyettes államtitkár is lehetsz ifjonti mivoltod ellenére!

Nekoashi2005 2020.07.27. 22:41:56

@6.Lenin:

"aki mindenképpen szeretne már valamit mutatni magából, de mindenki tojik rá."

Akkor meg miért reagálsz? Jön az ukáz a Lendvai utcából?

DR. Smit Pal 2020.07.28. 00:01:35

"A Fidesz elérte, amit akart, megszűnt az Index"

A kibaszott index ugy szunt meg mint a CEU, minden valtozas nelkul mukodik tovabb.(SAJNOS) Csak elszineszkedtek hogy bezartak oket, es mekkora itt a diktatura.
Mostantol gondolom az idok vegezeteig minden heten megszunik az index, mint a sajtoszabadsag a demokracia meg a jogalam.

DR. Smit Pal 2020.07.28. 00:07:22

Komolyan nem kene senkinek, soha tobbe megnyitni az index-et. Meg kivancsisagbol sem, hogy mukodik-e meg, mert minden katintassal ezeket a mocskos bunozoket segitjuk.

Zsorzsi bácsi pincsije 2020.07.28. 00:15:53

@alöksz róz: Nagy Bandó egy idióta, de Bárándyt is a kóterbe kellett volna dugni. Sajnos a bírói karban elmaradt egy alapos tisztogatás 1990-ben és 2010-ben is.

@DR. Smit Pal: "Mostantol gondolom az idok vegezeteig minden heten megszunik az index"

Hát igen, de szerencsére ma már éppen KEDD van, így bukik a patás is (ahogy minden héten).

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.28. 00:35:29

"Orbán részletesen elmesélte, hogy 2011 őszének végén hogyan állt majdnem fejre az ország. „Az kicsit erős volt”, a helyzetet pedig így írta le: a gazdasági szereplők összezártak, segítséget kaptak az Európai Uniótól, és a hedge foundok elkezdték támadni a forintot. A magyar államadósság biztosítását jelző cds-felár elkezdett fölfelé menni, „talán 700 felett volt, most 150”, a forint gyengült, miközben az osztrák határnál elkezdtek bankpánikot kelteni a magyar bankok ellen. Ez a nagy nyomás együtt ki tudta volna váltani azt a hatást, hogy az elszaladó kamatok miatt finanszírozhatatlan válik az ország. Ettől Orbán szerint nem voltunk messze, 5-6 órán múlt.

„Ott olyan nyomás volt, úgy összeszövetkeztek, hogy valakit ki kellett mozdítanom az ellenséges pozícióból. A Matolcsyval ketten tartottunk gyorsan egy megbeszélést, és bejelentettük, hogy a pénzügyi helyzetet értékelve az IMF-hez fordulunk segítségért. Akkor hirtelen a pénzügyi támadások nagy része elmaradt. Aztán persze amikor a bakancs már nem volt a nyakamon, nem állapodtunk meg... Bejelentettük, hogy a lengyeleknek akkor már megadott Flexible Credit Line nevű rugalmas hitelkeretre gondoltunk. Azt mondták, hogy na azt nem adják. Milyen kár, mondtam” - idézte fel már derűsen Orbán"

mgdé 2020.07.28. 00:43:59

@6.Lenin:

Ó! Szibinyáni Orbán Viktor igazi hős államférfi, aki mind saját, jogos, jól mondod deákocska, valóban szerény vagyonkáját, mind pedig dicső hűbéresei, nemes és nemzetes Mészáros, - a nagy eszessége és ereje révén a jobbágyi sorból magasra emelkedett - Tiborcz, Garancsi, Matolcsy, de az aranyló tekintetű Rogán szekretárról sem elfeledkezve, stb. uraságok (bizony, már nem is oly kevéske ...) mindenét is az Európát szorongató ördögi Erdogan Öltán elleni döntő küzdelemre fordítja, a vallonok és flamandok amúgy is hiábavaló - tanulatlan vidéki szegénynépek azok, pont te ne tudnád? - egrecíroztatása helyett. Te meg majd megénekled nagy dicsőségét.

(A tőlünk olcsó zsákmányt hiába reménylő vallonok és flamandok szükséges kiokosítását majd később megoldják a nagytudású Kismarjai Kásler Miklós és Iktári Lázár Jankó főkegyelmességek. Majd, ha már amaz hitvány zsoldosfajzatoknak is lesz fegyverük, mert mi igazi urak vagyunk ugyebár.)

mgdé 2020.07.28. 01:57:22

@alöksz róz:

Szia, Jogvédő János! :D
Dobó itt nem játszik, ő brüsszelita zsoldban volt. Maradj inkább a jogvédésnél, János, az valahogy jobban megy neked..

Nekoashi2005 2020.07.28. 07:28:41

Ez tisztességes kormány, ez nem lop, itt aztán közpénz nem lesz magánvagyon!

24.hu/kozelet/2020/07/28/matrai-eromu-meszaros-lorinc-mvm-mszp/

6.Lenin 2020.07.28. 09:06:48

@Nekoashi2005:

Miért reagálod rád, és a hozzád hasonlókra? Mert szeretnék valamit megérteni. Miként lehetséges, hogy néhányan ennyire elvakultak lehetnek. Eddig nem sikerült, bevallom.
Kezdem valóban elfogadni, hogy valóban már a zsigerekben (génekben) benne van, hogy ki hová is tartozik, és ezen nem lehetséges változtatni. Nyilván szükségszerű is ez, hiszen , ha mindenki azonosan gondolkodna, cselekedne, az a vég lenne.

Honnan tudnám, hogy mi a jó, ha nem tudom, hogy mi a rossz. Mit jelentene akkor a fejlődés, honnan hová. De fel is merülhet a kérdés, melyik is lehet a cél? A jó, vagy a rossz? De akkor megállna minden. Engem ezek érdekelnek, nem Orbán, Gyurcsány, vagy sok névtelen, tehetségtelen kis fasz. Bárkit tudok kívülről nézni.
Orbánt is, és igen, én tehetségesnek tartom, mert vannak viziói, vannak jövőbe látó elképzelései, és meg is tudja azokat valósítani.

Engem nem vezérel az irigység, rosszindulat senki iránt. Ez a része nem érdekes (annyira).
Képesnek érzed magad ezeket megérteni, elfogadni, felfogni?
Szerintem nem.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.28. 10:01:06

@Nekoashi2005: "közpénz nem lesz magánvagyon"

Látom, LiPPPschykém, az olvaschásch így reggel még nehezen megy...

Amit az állam a Mátrai Erőműre költött, annak a nagy része magára a cégre ment el, 26 millárd forint tőkeemelés (ami nem magánvagyon, hiszen az állami tulajdonban lévő cég könyveiben jelenik meg), 26 millárd forintos hitelkeret (ami ugyancsak a cég könyveiben jelenik meg, ha lehívják).

"Magánvagyon" legfeljebb a vételárból lesz, de azért cserébe az erőmű pedig magánvagyonból közvagyon lett. Azaz minden sivalkodás dacára el tudnak számolni minden közpénz-fillérrel.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.28. 10:02:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Az undorító propagandátokkal máshol házalj... Követhetnéd taga barátodat az Arab Fiúk Meleg Pornó oldalára.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 10:05:04

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "az Arab Fiúk Meleg Pornó oldalára."

Bocsi, de nem megyek a fideSSfasszopók kedvenc oldalára, nekem itt is pont elegem van belőletek. :))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.28. 10:08:08

mekszűnt a zsindex - olvasom itt fennen

Bemutatjuk Rogán Antal sötét oldalát, a fantommá vált Kertész Balázst
Ezúttal a Rogán-hálózat nemzetközivé fejlődésének tíz fejezetét mutatjuk be.

olvasom a legfüggetlenebb salytó orkánum 1. egész tellyes képernyőlyén...

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 10:14:59

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "mindig a szopáson"

Látod, fideSSfasszopó. Én leginkább csak a hazugságaidat cáfolom, de te ebből csak a nevedre figyelsz. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.28. 10:42:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Lyppschykhém, te 24/7-ben csak a szopásról beszélsz, nyilván Gyuri bácsiéknál gyakran le kell ápolnod a vén csatalót, aki néha-néha tréfából meg is kínál téged a "kumisszal". De attól még, hogy a te életed a szopás körül forog, minket azért békénhagyhatnál vele.

6.Lenin 2020.07.28. 10:50:35

Kezd kibújni a szög a zsákból. Erre kellett ez a mini cirkusz.

www.atv.hu/belfold/20200728-mit-totojaznak-a-gyurcsany-kegyetlenul-beleszallt-az-europai-bizottsagba-index-ugyben

A Gyogyós már türelmetlen, vagy a tehénke.

Nekoashi2005 2020.07.28. 11:43:11

@6.Lenin:
"Mert szeretnék valamit megérteni. "

Annak vannak bizonyos előfeltételei:

1. Rendelkezni kell kifejlett aggyal. Talán évtizedek múlva, amikor a fidess mint elrettentő példa lesz a történelem könyvekben, na akkor már fogsz rendelkezni aggyal...

2. Rendelkezni kell a koponya hordozására alkalmas gerinccel... Na az neked sosem lesz nyali-fali fidelitass ifjoncka...

Nekoashi2005 2020.07.28. 11:46:26

Ilyen a fidess szerint a sajtó- és szólásszabadság....

Képes volt előre nem egyeztetett kérdést feltenni a minielnök "úrnak" mti tudósító létére! Ki kell rúgni!

444.hu/2020/07/28/nyugaton-ugy-hivjak-cancel-culture-magyarorszagon-meg-ugy-atlagos-hetkoznap

6.Lenin 2020.07.28. 11:52:13

@Nekoashi2005:

1x probáltalak komolyan venni, de te bebizonyítottad ismét, hogy nálad nagyobb marha nenigen létézik itt a blogon. Esetleg a szaros macska, de szerintem nála is nagyobb köcsög vagy.
Te tényleg hülye vagy. OK, ha neked ez jó, és elfogadom. Már tök érdektelen vagy ezen túl számomra.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 12:00:06

@KamuGery az ALKALMATLAN: "Megható pillanatok Segg Ondó családjában:"

Kubatov nem fog fizetni, ha cikized a gecit. A segg Ondó Viktor gazdád szarul néz ki, de még nem ennyire. :))

Bár, ha ilyen idős lesz, addigra már teljesen szét fog folyni a kövér disznaja, úgyhogy tekinthetjük ezt hízelgésnek is. :))

Nekoashi2005 2020.07.28. 12:51:16

@6.Lenin:
Ó te szegény, rátapintottam a lenyegre, hogy agyatlan és gerinctelen vagy? Ne izgulj, ezekkel a tulajdonságokkal, pontosabban ezen tulajdonságok hiányával komoly pályafutás elé nézel! Akár még helyettes államtitkár is lehet belőled! Fiatal is vagy, buta is, gerinctelen is, nagy seggnyaló is nincs akadály előtted!!

Nekoashi2005 2020.07.28. 13:11:54

A fidess-bolsevikek szellemi színvonaláról mindent elmond, hogy a csuti a csapatára több tíz milliárd forint közpénzt lopott össze, de ők lelkesen tapsikolnak!

foci.444.hu/2020/06/27/68-milliardba-kerult-de-vegul-csucsra-ert-orban-futballhobortja

"A támogatók listája olyan, mintha kinyomtatták volna a közbeszerzési értesítőt. Szinte több cég van rajta, mint ahány néző a Pancho Arénában."

Tényelek 2020.07.28. 13:17:19

@Nekoashi2005: Antall Józsefet miniszterelnókként tiltotta le az otthagyott liberálbolsevik a köztévében,......., és akkor a nyugati és az itteni liberálbolsevikok, illetve a seki által fel nem hatalmazott "civil szervezetek" szerint akkor a világ 18. legszabadabb médiája működött Magyarországon.
Érdekes világ van körülöttünk, ha libsi szemmel nézzük.

Tényelek 2020.07.28. 13:24:41

@6.Lenin: Ha Orbán mondja, hogy a liberálbolsevikok Brüsszel érdekeit képviselik itthon a magyar érdekek ellenében, akkor felháborodnak, most meg erre hivatkozva kér Gyurcsány közvetlen beavatkozást a kinti uraiktól
Kubatov meg Rogán soha nem tudott volna ilyen bizonyítékot összeszeddni, szerintem már túl vannak a kávé rendelésen.

Nekoashi2005 2020.07.28. 13:46:27

@Tényelek:
Aki szerint a magyar egészségügyben egy kezdő diplomás ápoló 400 sőt 500 ezer felett keres, annak a véleményére, az általa leírtakra nem kell figyelni, az idiótának minősűl! Inkább használd a 6. lenin nevet, azt még kevésbé koptattad el....

Nekoashi2005 2020.07.28. 13:49:23

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"idézte fel már derűsen Orbán"

Majd visszaemlékezett a régi szép időkre, amikor egymaga küldte haza a vörös hadsereget......

Ja, és ő soha nem volt liberális és soros ösztöndíjas....

6.Lenin 2020.07.28. 14:21:47

@Tényelek:

Libbantak=hibbantak, kár velük foglalkozni, szellemileg sérültek.

Eleve, ha csak abból indulunk ki, hogy nálunk már több. mint 10. éve szopóágon vannak, egyre lejjebb sűlyednek. Egy ilyen Gyogyós Feri a legnagyobb penge az oldalukon, a Tehénkével, mit lehet várni tőlük? Szerintem semmit, hiszen még ezek után is meg vannak győződve, hogy náluk van a bölcsek köve.

Sajnálom az igazi baloldaliakat, liberálisabban gondolkodókat (nem a lipsikre gondoltam itt), hogy ők szellemi vezér nélkül bolyonganak sok éve már a világban.

A ballibbantak közt is vannak különösen sötétek, de büszkék rá. Az OPNI-ba valók.
Beléjük van égve a hülyeség, születésük óta. Reménytelen minden kisérlet, hogy bármiről is meggyőzhetőek. Nem, ezek így fognak elpatkolni, sötéten.

morph on deer 2020.07.28. 14:30:40

@Nekoashi2005:
“ a, és ő soha nem volt liberális és soros ösztöndíjas....”

De legalább volt katona, mint tőle magától tudjuk. És milyen “kurázsi”-val rendelkezett akkoriban..! Enyhén árnyalja ugyan a képet, hogy Simicskától is tudjuk, hogy orbán milyen katona is volt.
Is.
Régi, szép idők, bizony...

Nekoashi2005 2020.07.28. 14:31:46

@6.Lenin:
Lelkedbe tapostam a pontos jellemzésemmel, te szegény.... Menj el egy fdelitass összejövetelre, ott majd a többi fiatal megvígasztal....

6.Lenin 2020.07.28. 15:23:26

@Nekoashi2005:

Most már tényleg utoljára, mert nem hagy nyugodni a kérdés ...
Te névvel is vállalnád, hogy ilyen korlátolt vagy?

Őszinten szólva sok barommal találkoztam már az életben, de te unikum vagy köztük. Ennyire szellemileg korlátolt fasszal igen ritkán fut össze az ember, pedig sok helyet bejártam Európában.
Az is igaz, hogy az eddigiek alapján hülyeség ezen a kérdésen lamentálni, hiszen elég egyértelmű is lehetne a válasz, de ebben nem én szeretnék én dönteni (véletlenül tévesen). Megadom neked a lehetőséget.
(az én lelkemmel te ne foglalkozz, hiszen ahhoz tök hülye vagy, már az eddiek alapján 1000%-os biztonsággal megállapítható)

Nos, amit eddig itt írátál (nem csak nekem, ez már érdektelen) vállalnád beazonosíthatóan névvel is?

Nekoashi2005 2020.07.28. 15:35:03

@6.Lenin:
Magyaroszágon, a fidess diktatúrában beazonosítható névvel vállalni a ner és hívei kritikáját?

Te hülyébb vagy mint gondoltam...

mgdé 2020.07.28. 15:55:15

@alöksz róz:

Szia wombika, jó volt az éjszakai táncos buli? :D

taga19+1 2020.07.28. 15:58:57

a fidess diktátiumba allig talállni 1 izes arabfaszt
ki tiltota a szemitás legényeket ez oegyg

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 16:04:08

@Nekoashi2005: "Aki szerint a magyar egészségügyben egy kezdő diplomás ápoló 400 sőt 500 ezer felett keres, annak a véleményére, az általa leírtakra nem kell figyelni"

:))

Ez egy hülyegyerek. :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 16:09:05

A fideSS szavazói az öreg nincstelen falusiak. De hogy van nekik számítógépük vagy okostelefonjuk, hogy ide írogassanak?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 16:11:42

Ja, persze, mindig elfelejtem, hogy itt a Kubaov által fizetett román dezinformátorok trollkodnak.

CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF ... Mikor lesz már békamenet??? Ellustulnak a falusi fideSSesek, ha nem buszoztatják őket. :))

alöksz róz 2020.07.28. 16:11:48

@mgdé: veled meg mi lett, tinódi, kiültél a napra egy kancsó borral?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 16:17:00

@alöksz róz: "kiültél a napra egy kancsó borral?"

Irigyled, panelproli? Nap nincs a panelben vagy bor? :))

Nekoashi2005 2020.07.28. 16:23:17

@6.Lenin:
Csillogtatod a műveltséged, miközben nyalod a góré seggét?

Gondolom, emlékezetből borotválkozól, mert tükörbe már nem bírsz nézni! Ja, dehogy borotválkozól mert még túl fiatal vagy hozzá!

Ha annyira okos vagy, mondjál bármelyik fidess/kdnp-én kívüli pártból olyan politikust, aki stadiont építtetett a kerti budija mellé közpénzből, akinek gyerekkori - gondolkodás terén kihívásokkal küzdő - barátja öt év alatt az ország leggazdabjai közé került, "természetesen" közbeszerzésekből, akinek a veje úgy került be a leggazdagabbak közé, hogy a rasival való megismerkedése előtt a cégei adózás előtti bevétele egy-két millió forint volt, de a házasság után több ezerszeresére ugrott a bevétele, "természetesen" közpénzből!

Csak egyet mondj, egyetlen egyet!

alöksz róz 2020.07.28. 16:43:46

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: mi volt a dékásgyűlésen, mesélj
bebaszcsiztatok kicsit ferivel?

Jön még KUTYÁRA dér. 2020.07.28. 16:44:58

@Nekoashi2005: "gyerekkori - gondolkodás terén kihívásokkal küzdő - barátja öt év alatt az ország leggazdabjai közé került"

Örülnél te , ha csak annyira küszködnél kihívásokkal a gondolkodás terén, mint Mészáros Lőrinc.

Irígykedsz , mert neked nincs meg az az érzéked az üzlet szerzés iránt, mint Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak.

Mert velük ellentétben te semmire nem vitted , és semmire nem fogod vinni az életben – nem voltak olyan ötleteid , elképzeléseid , amelyek egy milliós cég birodalom felépítéséhez segítettek volna.

Egy típikus kicsinyes , irígykedő proli vagy : www.youtube.com/watch?v=jfunWpHK9Xc

6.Lenin 2020.07.28. 17:04:30

@Nekoashi2005:

Úristen! Hogy lehet valaki ekkora bunkó?

Drága Bunkó Barátom!

Amit most írtál, ilyen szinten egyik oldalról se érdekel egyik politikus sem, soha nem is érdekelt, mert én mindig megéltem nélkülük is. Most 76. évemben miért is érdekelnének, hogy ki mennyit lop, vagy bármi.

A VILÁGON MINDENHOL,MINDEN POLITIKUS LOPIKÁL a te logikád szerint. Tényleg elhiszed a szaros macskának, hogy amit Soros BEFEKTET azt nem szeretné visszaszerezni? B+, ők nem hülyék, GAZEMBEREK. A pénzüket vissza szeretnék kapni, lehetőleg nyereséggel.

Ma Mo-on a Fidesznek nincsenek még gazdag mecénásai, létre kell hozni, HOGY MO MEG TUDJA ŐRIZNI A GAZDASÁGI, és EZZEL POLITIKAI FÜGGETLENSÉGÉT, legalább is egy bizonyos szintig.

EZEKHEZ A KÉRDÉSEKHEZ TE KIBASZOTT HÜLYE VAGY. Ezt mindenki így csinálná, akinek nem az a szándéka, hogy másoknak kijátsza az országot gazdaságilag, politkailag.

Orbán az ország érdekeit tartja szem előtt. Ezt az ellenzékiuek közül is sokan(akik nem hülyék) tudják. Sajnálják az emberekttől a pénzt, amiből nyilván a fidesz közeliek is jól járnak.

SEHOL A VILÁGON NEM AZ ELLENZÉK NYERI A ZSÍROS ÁLLAMI BERUHÁZÁSOKAT, ha nem lennél hülye, és gondolkodnál, nem kéne elmegyarázni.

A másik, amiért leszarom a politikusokat, az az, hogy az elmúlt 76 évben tudod hányan tüntek el a picsában? Meg se tudnám számolni a két kezemen.

DE miért ne mondhatnám egyikről azt, hogy tehetséges, a másikról, hogy hülye? Írókról , zenészekről, festőkről, színészekről miért ne lehetne hasonló véleményem, te barom.

Ha egy színészt kedvelek- a játékát- ,és nem a valássi, politikai hovatartozását, akkor annak nyalom a seggét? Te csak ilyen síkon vagy képes elmélázni?

100x bizonyítottad már, hogy egy korlátolt fasz vagy, ha ezt sem érted, amit most írtam, menekülj már abból a környezetből, ahol most vegetálsz. Ez egy jó tanács tőlem.

És, ha nem nagy kérés tőlem, hagyjál békén a hülyeségeiddel a továbbiakban.
(én szívesen vitázom értelmes emberekkel, de te valahogy nem tartozol közéjük)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 17:07:23

@Jön még KUTYÁRA dér.: "Örülnél te , ha csak annyira küszködnél kihívásokkal a gondolkodás terén, mint Mészáros Lőrinc."

Ne magadból indulj ki, fideSSfasszopó. :))

"Irígykedsz , mert neked nincs meg az az érzéked az üzlet szerzés iránt, mint Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak."

Az nem üzlet, ha kirabol egy országot. Az üzlet az, ha versenyzel másokkal, és jobb vagy. Ezek a férgek soha nem mérették meg magukat.

"semmire nem vitted"

Ismét csak ne magadból indulj ki, fideSSfasszopó. :))

Egy tipikus kicsinyes , irigykedő proli vagy, fizetett román dezinformátor, még magyarul se tudsz. :))

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:07:38

@Jön még KUTYÁRA dér.:
6. lenin, egy új név? Na mindegy...

"Irígykedsz , mert neked nincs meg az az érzéked az üzlet szerzés iránt, mint Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak."

Ezen hangosan nevettem! Simicskára, még akik utálják azok is azt mondják, hogy nagyon okos ember, de a "G" nap után földbe álltak a cégei!

Ha a csuti eldobja a kulcsot, pénztáros lölő vagyona gyorsabban olvadna el, mint a márciusi hó!

Vagy ha a "Nemzet Veje" másik mézesbödönbe lógatná a kukackáját, mennyire lenne sikeres a közbeszerzéseken, vagy mennyi vissza nem téritendő állami támogatást kapna kastélyfelújításokra?

Tényelek 2020.07.28. 17:10:10

@Nekoashi2005: A keres és a kereshet között van különbség.
De engem kifejezetten szórakoztat, hogy tagadja a triviális dolgokat :-), ez annyira liberálbolsevik vonás.
Így lehetséges az, hogy évekkel ezelőtt medszűnt a ceu vagy most az index :-)
Önnel ellentétben nem vagyok liberálbolsi ezért egy néven írok.
Lehetünk itt úgy heten, nyolcan kommentelők,...., ha még én is ketten lennék, akkor annyi sem,...., szerintem ez már igy is kínos a bloggernek.

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:12:50

@6.Lenin:
"SEHOL A VILÁGON NEM AZ ELLENZÉK NYERI A ZSÍROS ÁLLAMI BERUHÁZÁSOKAT, "

Nem is... Meg nem a kormánypárt.... Hanem az aki jobban és olcsóbban megcsinálja...

Mármint normálisan működő demokráciákban... Oroszország nem az, a gyengébbek kedvéért...

Miért van az hogy a németeknél a hegyekben olcsóbb egy autópálya építés vagy vasút felújítás, mint az Alföldön? Nehezebb a terep? Vagy túl sok a tolvaj?

Tényelek 2020.07.28. 17:13:58

@Nekoashi2005: Gyurcsány alatt alapozta meg a vagyonát és gazdag emberként találkozott Orbán lányával,....., csak, ne kinlódjon a hülye kérdésével.
Mészáros meg Horn alatt lett többszáz milliomos.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 17:15:53

@Nekoashi2005: Meg olyat, akinek a veje mikor lebukott a milliárdos lopásokon, azt beismerés mellett eltussolták.

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:19:55

@Tényelek:

"Önnel ellentétben nem vagyok liberálbolsi ezért egy néven írok."

Bazdmeg, lebuktattad magad!

Én a @Jön még KUTYÁRA dér-nek írtam, hogy:
6. lenin, egy új név? Na mindegy...

Ezt nagyon benézted, összekeverted a nick neveidet! Ebből még felelősségre vonás lesz!

Mekkora egy istenbarma!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 17:23:27

@Tényelek: "gazdag emberként találkozott Orbán lányával"

Na persze, Récselke nem fog leállni baszni egy nincstelennel. :))

De azért még pár milliárd lopott vagyon jól jött az ifjú szerelmespárnak. :))

Kellett ruhára. :))

444.hu/2016/09/08/tiborcz-istvan-mellett-mesterhazy-attila-ismerosei-is-jol-jartak-a-kozel-keleten

Tényelek 2020.07.28. 17:26:54

@Nekoashi2005: Biztos, hogy én buktam be a 6.Leninezést :-)?
Ilyen szar anyagot ne vegyen többé, ami miatt mindenütt Lenint lát,...., ennél már a hangyák is jobbak lehetnek :-)

6.Lenin 2020.07.28. 17:27:11

@Nekoashi2005:

Nézd meg a történelem folyamán a Németek hányszor rabolták végig Európát. A többiek a gyarmatokat.
MI FASZÉRT FOGLALKOZOL TE POLITIKAI KÉRDÉSEKKEL, ennyi ésszel?
A jók, meg a rosszak, mint a mesében, a legkisebb királyfi (no ez pont illik Orbánra, vagy a szegény ember legokosabb, legkisebb fia)
De, lassan sírva könyörgöm, hogy nekem már ne irogass ekkor a baromságokat. Biztos találsz itt magadnak partnert ezekhez.
Keress másokat.

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:30:06

@Tényelek:

"Gyurcsány alatt alapozta meg a vagyonát és gazdag emberként találkozott Orbán lányával,....., "

Előszőr néz utána az adatoknak te nagyonhülye! A "Nemzet Veje" 2009-ben alapította az első cégét! Akkor ki is volt a miniszter elnök?

m.hvg.hu/gazdasag/20190515_Megfogta_az_isten_lanyat_hogyan_lett_Tiborcz_a_legfiatalabb_leggazdagabb

"Az ES Holding 2009-ben még szerénynek mondható, mindössze 8,4 millió forgalomról számolhatott be,"

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:32:03

@6.Lenin: @Jön még KUTYÁRA dér.: @Tényelek:

Most már figyelj arra, hogy éppen nelyik néven írod a baromságaidat, mert már én is nehezen követem....

Tényelek 2020.07.28. 17:32:28

@Nekoashi2005:
Na megjött istenbarma a Leninfóbiás :-)!

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:36:20

@6.Lenin:
"Nézd meg a történelem folyamán a Németek hányszor rabolták végig Európát. "

Értem, ott azért olcsóbb egy kilométer autópálya, mert a németek végigrabolták a kontinenst, a franciáknál, belgáknál meg hollandoknál meg azért mert ők meg gyarmatosítók voltak... De akkor miért olcsóbb a norvégoknál és a finneknél....

Nekoashi2005 2020.07.28. 17:41:15

@6.Lenin:
"A jók, meg a rosszak, mint a mesében, a legkisebb királyfi (no ez pont illik Orbánra, vagy a szegény ember legokosabb, legkisebb fia)"

Fekete öves seggnyalás! Te nem helyettes államtitkár leszel, hanem miniszter!

Nekoashi2005 2020.07.28. 18:00:13

@6.Lenin:
Ok. ha zene a füleidnek, tessék..
Bár fura a zenei izlésed...

A csuti seggnyalója vagy!

A csuti seggnyalója vagy!

A csuti seggnyalója vagy!

nincs1itt 2020.07.28. 18:00:39

@Nekoashi2005: és ímé:

index.hu/belfold/2016/11/11/rogan_antal_titkos_talalkozoi_videon_kertesz_balazs_rogan-halozat/

de erre az ifjú fidelitas harcias 2 fős, de cagy 8 néven kommentelő csapata nem emlékezhet, rogán izé régen volt...

mgdé 2020.07.28. 18:14:02

@alöksz róz:

Nem, kedves Helgácska, csak vettem egy lapot. Nincs kedved titkárnősködni? :D

mgdé 2020.07.28. 18:23:31

@Jön még KUTYÁRA dér.:

Kiscsillag, az általad oly dicsőített "üzlet szerzés" =/= üzletszerzés.

(S ezt a mi Piftink is és szerető családfője is nagyon pontosan tudja. :P)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.28. 18:58:48

@Tényetlen: "Na megjött istenbarma a Leninfóbiás"

Nem hiszem, hogy a vén munkásőr a fóbiája miatt vette fel Lenin nevét. Én csak 6.Trollnak hívom. :))

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.28. 23:45:49

MEGJÖTT A LEGJOBB MÉM AZ INDEXRŐL !!!!!!!!!!!!!!!!

TÉNYLEG EZ A LEGJOBB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mindenszo.hu/megjott-a-legjobb-mem-az-indexrol/

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.28. 23:47:20

DÖBBENET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZ INDEX KIRÚGOTT FŐSZERKESZTŐJÉNEK HÍVÁSLISTÁJA BIZONYÍTJA: AZ ALTUS EGYIK TELEFONSZÁMÁN FOLYAMATOSAN GYURCSÁNYNÉT HÍVTA !!!!!!!!!!!!

"Bodolai László, az Index kuratóriumának elnöke egy zárt Facebook-csoportban pénteken azt írta, hogy Dull folyamatosan egyeztetett baloldali pártpolitikusokkal az Index szétrobbantásáról. Dull híváslistája alapján az derült ki, hogy az egyik pártpolitikus Gyurcsányné volt.

Ez azt jelenti, hogy a magát függetlennek, objektívnak mondó Index exfőszerkesztője a belharc alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot Gyurcsány Ferenc feleségével a Gyurcsány család cégének, az Altusnak a számán. "

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hоva fogják elásni KariGerit?! 2020.07.28. 23:52:17

MÁR JÖNNEK A MÉMEK !!!!!!!!!!!!

INDEX – ZÁRJON BE A GYÁR !!!!!!!

"Sokan nagyon unják már ezt az indexes nyivákolást.

A Napi aszalt szilva nevű oldalnak is nagyon elege van, ezért elkészítette remek kis mémjét a libsi portál kálváriájáról!"
mindenszo.hu/mar-jonnek-a-memek-index-zarjon-be-a-gyar-video/

Videó a facebookon: www.facebook.com/watch/?v=415759272663453

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.29. 10:52:03

"Megszületett Orbán Viktor első fiúunokája

Azzal, hogy Orbán Viktor 26 éves, Sára nevű lányának második gyermeke megszületett, a miniszterelnök négyszeres nagypapává vált. Az újszülöttel készült közös képéhez Orbán a hivatalos Facebook-oldalán azt írta:

„FÉRFIAK EGYMÁS KÖZÖTT”"
index.hu/belfold/2020/07/29/orban_viktor_a_legfiatalabb_unokajaval_fotozkodott/

Gratulálunk!

Le Orme 2 2020.07.30. 08:44:43

Szeretném, ha ez igaz lenne, és tényleg megszűnne az index. Az archívuma is, mint a népszabadságé
Mert most még úgy vagyunk ezzel, mint a CEU-val, ami állítólag két éve elment, és még mindig ugyanúgy itt van.