B1 blogcsalád



Orbán visszapattant az Unióról a jogállamisággal, mostanra ő lett a legnagyobb híve a szankcionálásnak

2020. július 19. - nickgrabowszki

Nagyot fordult a világ: a jogállamisági feltételek teljes elutasításától a Fidesz-vezér 2 nap alatt eljutott addig, hogy ő büntetné a legszigorúbban, az EU-ból való kizárással a jogállamiság sérülését.orban-ep_1.jpeg

Onnan indultunk, hogy a jogállamiság, a jog uralma - hasonlóan a szakértelemhez - valami bolsevista trükk.

Politikai zsarolás, ideológiai aknamunka. Aki jogállamisághoz akarja kötni az uniós pénzek elosztását, az globalista liberális, de főleg magyarellenes-hungarofób. Mert a jogállamiság nemzetellenes, szuverenitásellenes, továbbá póráz és nyakörv. A "magyar érdekekkel" ellentétes.

A Fidesz-KDNP parlamenti többségével Orbán Viktor kifejezetten megtiltatta magának, hogy elfogadja a helyreállítási csomagot és a költségvetést, ha az jogállamisági garanciákat merészel tartalmazni.

A határozat így fogalmaz:

a források politikai és ideológiai feltételekhez kötése – „jogállamiság” címszó alatt – elfogadhatatlan.

Az indoklás meg így:

Az uniós jogállamisági eljárások mára ideológiai alapú politikai boszorkányüldözéssé váltak, megosztották a tagállamokat: párbeszéd helyett egyoldalú vádaskodást, kölcsönös megértés helyett feloldhatatlan konfliktusokat szültek, jogállami elvek helyett a politikai érdekérvényesítés eszközei lettek.

Ez volt péntekig: jogállamiság=boszorkányság. Szombatra viszont már nagyot fordult a világ. Orbán maga nyújtott be olyan javaslatot, hogy ami szankcionálnál a jogállamiság sérülését!

Vasárnap pedig meg is indokolta, hogy miért, és még tovább ment:

az uniós vezetők között 100 százalékos egyetértés van a jogállamiságról. 

Ha valaki nem hajlandó elfogadni a jogállamiságot, rögtön el kell hagynia az Európai Uniót. Nem anyagilag kell megbüntetni, hanem mennie kell, mert ez a közösség a jogállamiságra épül.

Ami azt jelenti, hogy Orbán rosszul mérte fel a helyzetet. Azt hitte, a politikai feltételeknek nem lesz érdemi támogatása a pénzt, több pénzt, valamint még több pénzt óhajtó tagállami vezetők között, és a hajszában  könnyen átviszi az akaratát: a jogállamisági garanciák valahogy elfelejtődnek.

Hát, nem így lett: "az uniós vezetők között 100 százalékos egyetértés van a jogállamiságról". A pénzelosztásban nem értenek egyet, de abban, hogy világos szabályok rögzítsék a játék módját, azaz ne egy ember (vagy embercsoport), hanem a jog uralkodjon (ezt jelenti a jogállamiság), abban igen.

Ezért Orbán kénytelen volt előre menekülni.

  • Az Európai Bizottság eredeti javaslata az volt, hogy ők (mármint a Bizottság) megállapítja a jogállamiság sérülését, és akkor no money, hacsaknem a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács kétharmaddal meg nem vétózza a bizottsági álláspontot. Itt tehát a vétóhoz kellene kétharmad.
  • Charles Michel, az ET elnöke kompromisszummal állt elő: a Bizottság javasol, aminek életbe lépéséhez - ti. a pénzmegvonáshoz - a Tanács kétharmada támogatása kell. Itt tehát megfordulnak az arányok, már egyharmad elég lenne a vétóhoz.

Orbánnak azonban még ez is kevés volt. Olyan nyilvánvaló jogállamsértéseket követ el a rezsimje nap mint nap, hogy erősen kérdéses, tudna maga mellé egyharmados támogatást gyűjteni.

Ezért olyan javaslattal állt elő, hogy konszenzus kelljen a Tanácsban, azaz akár már egyetlen tagállam vétózhasson. (Egy barátot csak tud szerezni.)

Ez nyilvánvalóan azt jelentette volna, hogy bármiféle jogállamsértés megtorlatlan marad; nyugodtan lehet az EU-ban autokráciát és diktatúrát építeni. Ez a többi tagállamnak is feltűnt, eszük ágában nem volt elfogadni az orbáni iniciatívát.

Ezért a Fidesz elnöke emelte a tétet: azt javasolja, hogy ne egyszerűen pénzmegvonással büntessék a jogállamiság sérülését, hanem az ilyen a tagállamnak mennie kelljen: zárják ki az Unióból. Ami első látásra olyan,

mintha ki akarná záratni Magyarországot az EU-ból.

Másodikra viszont már árnyaltabb a kép. A történelmileg is példátlan kizáráshoz nyilvánvalóan konszenzus kellene, azaz egyetlen (másik) tagállam vétója megmentené a renitenst.

Látszatra tehát Orbán a legszigorúbb, valójában semmi nem változott: az Unióból való kizárás olyan drasztikus lépés volna, hogy ahhoz senki nem folyamodna szívesen.

Onnan indutunk, hogy

  • Orbán és a Fidesz-KDNP elutasította a hitelfelvételt, mert az Soros-terv. Aztán deklaráltatta, hogy "egyszeri alkalommal" hajlandók elfogadni.
  • Aztán elutasította, hogy a gazdagabb, de a járvány által jobban megviselt tagállamok több pénzt kapjanak. Majd ebbe is belement, mert a pénzosztás "igazságtalan, de nem megalázó".
  • És főként elutasította persze a jogállamisági feltételeket. Majd eljutott addig, hogy ő szankcionálná azok megsértését a messze legszigorúbban.

Bár persze kizárólag csak verbálisan, hogy nagy baja ne legyen belőle, de azért az elmondható, hogy a magyar jobboldal vezére számára nem volt egy őrült diadalmenet a hétvégi uniós csúcs. Hiába próbálta kőbe (parlamenti határozatba) vésni a tárgyalási pozícióit, minden fronton meghátrálni kényszerült.

Kudarcba fulladt a zsarolási akció.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr316036692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:47:00

Nem is az a legnagyobb baj, hogy nincs középosztály Magyarországon, hanem hogy Ondó Viktor tesz róla, hogy ne is legyen, az ország még jobban szétszakadjon. Magyarországon a legalacsonyabb a társadalmi mobilitás.

www.portfolio.hu/gazdasag/20181107/magyarorszag-teljesen-szetszakad-es-ennek-aligha-lehet-utjat-allni-303400

6.Lenin 2020.07.23. 19:47:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ezt pont te mondod, aki 2002 óta a szopóágon vagy. 2006 óta meg az egész ellenzéknek csúfolt társaság. Nektek nem kihívás.
Szakadok, B+.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.23. 20:29:21

Akkorát fingtam, lerepült az avatárom!

nincs1agy 2020.07.23. 22:17:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Elmarad a buzifeszt. Mi lesz most veled? Pedig Karigery biztos szép beszédet mondott volna..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 22:25:59

@nincs1agy: "Elmarad a buzifeszt"

Hm... Fel szoktál vonulni bőrtangában? :))

Vagy az út széléről átkozódsz?

Egy fideSSfasszopó fasiszta buzinak ez nagy dilemma lehet. :))

Minden szimpátiám a buziké. Úgy értem, nem a fideSSfasszopóké, hanem a normális buziké.

--

Nem buzitéma, de eszembe jutott. Az nagyon geci volt Ondó Viktor gazdádtól, hogy megtiltotta, hogy aki nemváltó műtétem javította ki a nemét, annak megtiltotta, hogy hivatalos papírokra ezt átvezesse. A gazdádnak nem lett ettől jobb, viszont sok embernek nagyon rossz. Egyébként pont ez a geci definíciója. Símacska értékítélete tű pontos volt:))

alöksz róz 2020.07.23. 22:49:22

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: afrikában ma is 60 fok volt :-)
nem is kell mindet egyszerre

6 Lenin 2020.07.23. 23:11:48

Én is szeretnék fingani, de olyan szorulásom van 6 éve, hogy nem segít a gyógynövény szörp.

2020.07.23. 23:38:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Senkinek sem tiltottak meg semmit csak kötelező feltüntetni a születési nemet, hogy ezek a biológiai selejtek ne tudják félrevezetni azokat, akik estleg azt hiszik róluk, hogy a műtét után nők vagy férfiak lettek és esetleg ex Józsitól elvárnák, hogy szüljön is.
Nem a deviánsok ellen irányul, a normális embereket védik meg az átveréstől.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 08:32:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Sajnos nincs jobboldali párt"

Ja OK. Persze konnyu azt mondani, hogy mindenki szar, megoldas meg nincs.

De sebaj, nekem a Fidesz epp eleg jobboldali, a szukseges merteku baloldali "elhajlasokkal" (a rezsicsokkentestol a kulonadok rendszereig) pont idealis.

"Nem is az a legnagyobb baj, hogy nincs középosztály Magyarországon, hanem hogy Ondó Viktor tesz róla, hogy ne is legyen"

Eppen ellenkezoleg!

"Már az Eurostat adatai sem mutatnak mást, mint hogy kedvezően alakul a magyar családok jövedelmi helyzete, anyagilag egyre biztosabb lábakon állnak a háztartások.

Folyamatosan csökken a szegénység és ezzel párhuzamosan erősödik a középosztály Magyarországon. Azon túl, hogy összességében nő a fogyasztás, a családok sokkal több pénzt tudnak szabadidőre, kultúrára, szórakozásra fordítani.

A szegénység általános csökkenése mellett egyre kisebb különbség mutatkozik a legjómódúbb és legszegényebb rétegek között. – Optimizmusra ad okot, hogy 2018-ban minden csoportban nőtt a fogyasztás, valamint egyre többen boldogulnak munkából, nem pedig segélyekből.

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban 1,815 millió forint volt az egy főre jutó éves bruttó jövedelem, ami több mint másfélszerese a 2010-ben rögzített 1,156 millió forintnak. A munkából származó jövedelmek aránya nyolc év alatt 65,3-ról 73,7 százalékra növekedett, a társadalmi jövedelmek részaránya pedig fokozatosan csökkent.

Míg korábban a bevételek egyharmada társadalmi jövedelem (azaz ami nem munkából származik, hanem például segély, nyugdíj vagy gyermeknevelésért járó juttatás) volt, 2018-ban már csak a jövedelmek kevesebb mint egynegyede tartozott ebbe a kategóriába. – A legalsó tizedbe tartozó háztartások körében a munkajövedelem aránya 2010-hez képest 36 százalékról ötven százalékra nőtt."

Ezek az eredmenyek szerintem magukert beszelnek!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 08:36:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "aki nemváltó műtétem javította ki a nemét, annak megtiltotta, hogy hivatalos papírokra ezt átvezesse"

Az embert az Isten vagy ferfinak vagy nonek rendeli, a neme mar a fogantatas eldol. Barmennyire nem tetszik ez egyeseknek, ez nem szabad valasztas kerdese, hanem adottsag. Ez pedig mar determinalja azt, hogy az egyen az utodnemzesi vagy az utodszulesi folyamatban milyen szerepet kaphat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 08:47:41

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "rezsicsokkentestol a kulonadok rendszereig"

:))

Nincs rezsicsökkentés, rezsinövelés van. És a különadókat ti fizetitek, panelprolik. :))

Saját magadat szopatod a tolvaj gazdád támogatásával. És még csak nem is tudsz róla. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 08:53:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Nincs rezsicsökkentés"

Erdekes, en a kozuzemi szamlaimon mast latok.

Ott - nagyon helyesen - ki van mutatva, hogy hany forint megtakaritast koszonhetek minden egyes honapban a rezsicsokkentesnek. Es nemcsak nekem, hanem mindenkinek odairjak a szamlajara.

Igy aztan nektek is nehezebb errol hazudozni, hiszen ezt barki ellenorizheti.

"És a különadókat ti fizetitek"

A kulonadokat nem a lakossagi adozoknak kell fizetnie, hanem a meghatarozott szolgaltato cegeknek.

Errol is nehez hazudozni, hiszen az egyszerusitett, NAV altal keszitett adobevallasoknak koszonhetoen mindenki fillerre pontosan le tudja kovetni, hogy mennyi adot fizet.

A rendszer egyszeru, de meltanyos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 08:58:42

„Nagy valószínűséggel a kormány elhatározta, hogy a rezsicsökkentést feladva emeli az áramszolgáltatás díjait” – nyilatkozta portálunknak Holoda Attila energetikai szakértő. Persze ez nem azt jelenti majd, hogy Rezsi Szilárd ne tudná döngetni a mellét, ugyanis az áram árát nem emelik majd, de a vezetékhasználati díjat viszont alaposan.

Mészáros Lőrinc tehát nyilván azért vette meg az ország jelentős részének áramszolgáltatóját, mert a legmagasabb politikai körökből ígérete lehet arra, hogy az áramszolgáltató cégek megvásárlása neki megtérül majd. Holoda szerint olyat ugyanis még nem látott senki Magyarországon, hogy az Orbán strómanjának tartott gázszerelő ráfizetéses üzletbe vágott volna. Ezért feltehető, hogy az állam megtéríti számára a befektetést, vagyis engedélyt kaphat a magasabb energiaszámlák kiküldésére.

Emlékezetes, hogy a nagy dirrel-durral bejelentett első rezsicsökkentés után az alacsony árak miatt az E.ON és más multik arra kényszerült, hogy megspórolják a vezetékek karbantartását. Emiatt romlott a magyar villamoshálózatok állaga, a fenntartó – egyébként magyar cégek – pedig a legtöbb esetben vagy csődbe mentek, vagy elbocsájtásokra kényszerültek. Mindez a rezsicsökkentés következménye volt, nem beszélve arról, hogy ma már az elektromos energia piaci ára alacsonyabb, mint amit „csökkentett” áron megfizettetnek velünk.

hirklikk.hu/kozelet/ujra-emelkedhet-az-aramszolgaltatas-dija/355532/

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 09:19:02

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " hirklikk.hu/ "

Hmm, vajon hol is hallottam ezt a nevet?!

Ja, megvan, ok a baloldali hirhamisitok!

"Itt a legújabb baloldali hírhamisítás: álinterjút közölt a DK-közeli portál a miniszterelnökkel

A DK-közeli portál, a Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást. A címlapjukon egy képet mutatnak Orbán Viktor miniszterelnökről, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit természetesen sohasem mondott, majd ha elolvassuk a cikket, egy interjút közölnek a miniszterelnökkel. Álinterjút. Egy olyan interjút, amit természetesen nem készítettek el. A túlzás nélküli példátlan és gyalázatos hírhamisítás órák óta szerepel a baloldali hírportál oldalán.

Néhány hete napokig arról írt a baloldali hírportál, hogy egy felfedező kitalált egy csodamasinát, amivel gyorsan tesztelni lehet a koronavírust, csak a gonosz kormány nem engedi használni. Természetesen azonnal kiderült, hogy klasszikus fake newsról van szó.

Míg akkor elsősorban mosolyogni lehetett a hamisítás primitívségén, ostobaságán, ezúttal a gátlástalanság egészen példa nélkülisége az, ami felháborít minden normális embert.

Most tehát egy egészen aljas hazugsággal próbálkozott a Gyurcsány-közeli portál. Aljas, hiszen a megtévesztés, a tudatos hazudozás a cél, amellett persze, hogy a maguk gyáva módján a miniszterelnököt próbálják szidalmazni.

Egy olyan álinterjút közöltek, amelyben (címében és tartalmában is) Orbán Viktor bocsánatot kér a magyar emberektől. A cikk úgymond dramaturgiája az, hogy az "újságíró" a miniszterelnöknek kedveskedő kérdéseket tesz fel, a válaszokban viszont a miniszterelnök önmagát szidja, és tulajdonképpen elismeri a baloldal összes, abszurd vádját.

Minden rágalmat, amit a háromszor is kétharmaddal megnyert választások után is, pontosabban tíz év óta folyamatosan, baloldali politikusok és a médiumaik szajkóznak. Így a cikk természetesen a Kálmán Olga-i "függetlenobjektív" baloldali újságírás összes közhelyhazugságát tartalmazza.

Minden túlzás nélkül: a fake news példátlan esetéről beszélhetünk. A DK-közeli portál egy álinterjút tett közzé a miniszterelnökkel. Kíváncsian várjuk, hogy milyen hazugsággal fogják kimagyarázni. Vannak ötleteink.

De ez a hazugság, a DK-közeli portál gátlástalan fake news-interjúja nem magyarázható."
www.origo.hu/itthon/20200723-hamisitas-dk.html

Persze ezt mar a Miniszterelnoki Kabinetiroda sem hagyhatta annyiban:

"A Hírklikk álhírportálon megjelent egyértelmű hírhamisítás és a kamuinterjú miatt - amely azt a látszatot kelti, mintha a miniszterelnök interjút adott volna a kamuoldalnak - a Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket, és felszólította a portált, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kamucikket. A büntető feljelentés sem kizárt. Megdöbbenve állunk a baloldali álhírgyárak egyre durvább és gátlástalanabb módszerei előtt. A baloldali Hírklikk egy gátlástalan álhírportál, amely többek között aktív szerepet játszott az álmentőssel készült és a baloldal által terjesztett kamuvideó terjesztésében, majd itt jelent meg az álmentős ikertestvérével készített kamuinterjú a koronavírus-tesztelő csodamasináról."
www.origo.hu/itthon/20200723-miniszterelnoki-kabinetiroda-vizsgalja-a-lehetseges-jogi-lepeseket.html

Na, hat ezek utan ne nagyon vard, hogy rajuk fogok klikkelni valaha is...

2020.07.24. 09:21:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Hirklikk :-) , nem az az a portál, ahol már a kérdéseknél is hazudnak, de az sem okoz gondot, ha a riportalanyok szóba sem állnak velük, attól még a riport elkészül :-)) ?
A hétvégén nagydobásra készúlnek, ripotrsorozatot készítenek egy marslakó családdal.

chrisred 2020.07.24. 09:47:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: És a polgári Magyarország csak politikai termék volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 11:01:22

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "baloldali hirhamisitok"

A kesma nem baloldali. :))

Ha nem hiszed el, hogy Mészaros gazdád megvette az áramszolgáltatókat, nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy hiszel a laposföldben. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 11:32:29

@chrisred: Valamilyen szinten minden jelmondat, szlogen "politikai (v PR) termek", de a kozeposztalybeli csaladok tamogatasanak vannak tartalmi elemei is (pl. egykulcsos ado a csaladi adokedvezmennyel, Babavaro/CSOK)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 11:37:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A kesma nem baloldali"

Valoban nem, ellenben a baloldali Hirklikk portalt kaptak hirhamisitason.

Hamis, lejaratasi celu interjut kozoltek egy interjualannyal (nevezetesen "Magyarorszag miniszterelnokevel"), aki soha nem adott nekik interjut. Ahogy lathattad, a Miniszterelnoki Kabinetiroda megteszi a szukseges jogi lepeseket, ezt nem fogjak siman meguszni.

Es ez mar nem az elso esetuk volt az alhirekkel:
"Néhány hete napokig arról írt a baloldali hírportál, hogy egy felfedező kitalált egy csodamasinát, amivel gyorsan tesztelni lehet a koronavírust, csak a gonosz kormány nem engedi használni. Természetesen azonnal kiderült, hogy klasszikus fake newsról van szó."
www.origo.hu/itthon/20200723-hamisitas-dk.html

"Ha nem hiszed el, hogy Mészaros gazdád megvette az áramszolgáltatókat, nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy hiszel a laposföldben"

Gazdad neked van (Zsorzsi bacsi), nekem aztan semmi kozom Meszaroshoz, meg az aramszolgaltatok tulajdoni viszonyaihoz sincs. Hogy egeszen oszinte legyek, utobbi nem is nagyon erdekel – nekem az a fontos, hogy a rezsicsokkentes reven tobb penz jut masra a jovedelmembol.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 12:00:42

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "semmi kozom Meszaroshoz"

Akkor Ondó Viktor gazdád. A Mészaros a strómanja.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 12:31:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A sajtoper az csak sajtoper, elofordul, hogy egy sajtoorganum valamilyen reszletkerdesben teved – na bumm, majd kozzetesznek egy helyreigazitast.

A szandekos hamisitas, a lejarato szandeku hamis interju viszont komoly dolog, ahogy lathattad, a Miniszterelnoki Kabinetiroda meg a bunteto feljelentest is merlegelni fogja. Akkor pedig konnyen lehet, hogy Fold S Peter eletkozelbol szerez majd (remelhetoleg kelloen kellemetlen) tapasztalatokat egy jovobeni, bortonviszonyokat leiro riportjahoz.

"Ondó Viktor"

Hallod, ez meg toletek ballipsiktol is bantoan primitiv...

Szerintetek az embereknek bejon ez a kozonseges stilus? Ha igen, akkor hogyhogy Viktor 2018-ban is feltorolte veletek a padlot a valasztasokon?

Persze megertem, ha frusztraltak vagytok, valahogy semmi se jon nektek ossze...

"A baloldal őrjöng itthon és külföldön is az EU-csúcs miatt, ahol Orbán Viktor nagy győzelmet aratott, megvédte Magyarország érdekeit és hárommilliárd eurót szerzett a magyaroknak - erről beszélgetett a Hír Tv Címlap című műsornak első felében Halkó Petra, a Századvég elemzője és az Origo munkatársa, Kroó Zita a műsorvezetővel, M. Dobos Marianneval. A második részben pedig Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója elemezte az idei Budapest Pride-ot, amelynek a felvonulási része ugyan elmarad, de maga a fesztivál meg lesz tartva.

A Századvég elemzője az EU-csúcs utáni hazai baloldali politikusi reakciókkal kapcsolatban azt mondta, hogy a baloldal mintha egy teljesen más műsort nézett volna. Halkó Petra szerint sikerült elérni a csúcson azt, hogy ne politikai, jogállami hanem gazdasági szempontokat vegyenek figyelembe a források kiosztásánál. Ennek eredményeképpen plusz hárommilliárd eurót sikerült kiharcolnia Orbán Viktornak a következő költségvetési időszakra."
www.origo.hu/itthon/20200724-eucsucs-cimlap-budapestpride.html

Na, de talan majd a jovo KEDDen... Remenykedjetek...

Eltiltott Vélemény 2020.07.24. 13:19:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... Meg fogsz lepődni, fideSSfasszopó. Még az elkúró alatt is nőtt a háztartások fogyasztása, a geci alatt stagnált. ... "

Meg is lett az eredménye, megszaladt a svejci frank árfolyama oszt lett sírás, meg fogaknak csikorgatása.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 13:23:45

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "elofordul, hogy egy sajtoorganum valamilyen reszletkerdesben teved"

Igen. De Ondó Viktor gazdád ordas hazugságokat terjeszt. Pl. Hadházy megölte a szomszédját, meg ilyen agyamentségek. Guglizz rá a hazugságaitokra, fideSSfasszopó. :))

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.24. 14:39:59

Megszűnik az index, mit olvasok? Szarás közben mit olvasok?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.24. 16:54:04

Az a baj, a zindex nélkül teljesen marginálissá válnak körmönfont fingjaim. Komolyan gondolkozom, hogy áthelyezem a székletem valami más fórumra.

Erre persze lesz aki ujjongani fog, de ha eltűnik az a pár ember is, aki a többi pár tucat nick mögött áll, akkor a végén már tényleg csak leninpapa beszélget magában. Reméljük, egyet fognak legalább végre érteni.

nincs1agy 2020.07.24. 18:45:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: fölöslegesen vetted meg a kereszt alakú vibrit és a rózsaszín szőrtangát.:) Kérj Karigerytől kártérítést, biztos megfordul a főolgármesteri hivatalban működő homokklubban, kedvenc törzshelyeden:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.07.25. 00:02:54

Látom régi haverunk az új nickjén is rendesen megdolgozik a pénzünkért!

chrisred 2020.07.25. 07:05:40

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: A csok a nagyjából 2 millió gyereket nevelő magyar család közül mintegy 100 ezert érint, tehát inkább az elitet támogatja. A bérből, fizetésből élők számára a családi adókedvezmény és az egykulcsos adózás mellett az adójóváírás eltörlése, az áfaemelés és a családi pótlék értékének devalválása inkább az adóterhelés átstruktúrálása volt, mint valódi segítség.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.25. 09:21:24

Milyen eszközök és tisztítószerek kellenek hozzá? Mik a legfontosabb lépések? És egy átlagos vécét vajon mennyire sűrűn érdemes kipucolni, hogy tiszta maradjon?

alöksz róz 2020.07.25. 11:13:15

@chrisred: "A csok a nagyjából 2 millió gyereket nevelő magyar család közül mintegy 100 ezert érint, tehát inkább az elitet támogatja" - és mondd, hogy nem megint egy jó nagy kategorikus faszság, amit írtál...

chrisred 2020.07.25. 14:40:12

@alöksz róz: Mondom:

24.hu/belfold/2019/03/28/csok-otthonteremtes-csaladok-statisztika/

"Négy éve vezették be a családi otthonteremtési kedvezményt. A 24.hu megtudta, hogy az intézkedés azóta csaknem százezer család igényelte a támogatást, az állam eddig 219 milliárd forintot fizetett ki, s az igénylők közt volt csaknem ötszáz olyan házaspár, amely úgy vette fel a három gyerek után járó 10 millió forintos támogatást, hogy még egy gyerekük sem született."

alöksz róz 2020.07.25. 15:29:18

@chrisred: és azzal h ezt hozzátetted, szerinted mi változott? :D
legalább egyszer megpróbálhatnál nem kategorikus faszságot írni

hol van ebben az "elit", azt magyarázd el

maxvall bircaman a teknőcbaszó 2020.07.25. 15:34:19

Megbasznák én mindenkit, de elmegy mire odaérek.

chrisred 2020.07.25. 15:45:23

@alöksz róz: Nyilván a létminimum alatt élők vették fel a tízmilliós hiteleket új lakás építéséhez.

maxvall baribaszó 2020.07.25. 16:13:58

@chrisred: mert aki nem a létminimum alatt él, az mindjárt az elit?! Jézusom, bzadmeg.

Maxvall Bircaman 2020.07.25. 16:24:14

A lényeg, hogy mind birkák vagyunk. Hogy ti mind birkák vagytok. Hogy ti mind birkák vagyunk.

Bajszos Szar 2020.07.25. 16:49:35

Nem is emlékszem már, mi végre jöttem én létre. Lehet, hogy a birca tolt ki, a leninbirka.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.25. 17:28:01

Szánalmas kis golyót tojtam. A kialakult helyzetet teszem felelőssé.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.25. 19:15:41

Az indexet kivégezhetitek tetűládák, de A SZAR MINDIG SZAR MARAD!

6 Lenin 2020.07.25. 20:07:42

@MAXVALL bircaman közíró: szívemből beszélsz. Kár hogy nekem nem megy úgy a szarás.

alöksz róz 2020.07.25. 20:20:49

@chrisred: nem megy, mi? :D
most már belátod, hogy miért kategorikus faszság?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja! 2020.07.25. 21:48:38

Mi van, az elkúró szabadjára engedte az összes nicklopó buzernyákot?!

maxval bircaman cenzúrázott 2020.07.25. 23:34:29

Most már tényleg az utolsót fingom ide

chrisred 2020.07.26. 06:28:04

@maxvall baribaszó: Szerinted Magyarországon mindössze 100 ezer család él a létminimum fölött? Elég sarkos vélemény.

chrisred 2020.07.26. 06:30:52

@alöksz róz: Mi nem megy? A magyar családok 5%-a számára igénybe vehető támogatást a középosztályt segítő intézkedésnek tekinteni? Valóban nem.

Maxval eredeti bircaman 2020.07.26. 07:47:41

Mindig van még egy fing.

@chrisred: tanuld az iróniát kisgyerek...

R. V. J. 2020.07.26. 08:40:10

Mink itt a #momentumnál liberalizálnánk a fingást és kötelezővé tennénk az iróniát.

Neokakshi2005 2020.07.26. 11:08:05

Nem értettem soha, mi vesz rá normális felnőtt embert, hogy más névében írogasson. Index nélkül nem is fogom megérteni már soha...

Tanga20 2020.07.26. 12:45:38

Azt hallottam kárpótlást kap a buzi német katonák. Benedvesedett a csíkom.

Eszti.... 2020.07.26. 13:48:42

Már itt szlovákiában is jobb a magyar nyilvánosság helyzete.

PuniValdes 2020.07.26. 13:51:11

A sok neven közl érti vonz az együk -totokká kedvencén - a maguk persze a mindig födi és mindig brauni alsó birka nevek sorozata vkit-, nem űzd tudtuk mihez kezdek most, hogy nem lati jól megírnom a pinám törököd történetet, átszámítottam javítóig, megfejthetetlen halandzsa nyelven.

alöksz róz 2020.07.26. 14:53:59

@chrisred: rájöttem, mi a baj, te nem ismered az "elit" szó jelentését :D

(és a számaidról még egy szót se szóltam, mert minek, ekkora hülyeség mellett...)

alöksz róz 2020.07.26. 14:55:50

@chrisred: "családok 5%-a számára igénybe vehető" - ez meg a másik hülyeség

Ekrü 2020.07.26. 15:25:24

Nem kár érte, liberális borzadáj.

Ekrü 2020.07.26. 15:26:40

@alöksz róz: persze hogy nem ismeri, a bocskoros parasztja.

chrisred 2020.07.26. 16:54:36

@alöksz róz: Mindig másban keresed a hibát, de valójában az a problémád, fogalmad sincs, hogy egy polgári demokráciában kik alkotják a középosztályt.

alöksz róz 2020.07.26. 17:14:45

@chrisred: :D

akkor foglaljuk össze, amit eddig megtudhattunk: szerinted mindössze 5% akinek van két év folyamatos tb jogviszonya. az elit pedig az a része ennek az 5%-nak, akik ebben a halmazban vannak és nem élnek a létminimum szintje alatt.

chrisred 2020.07.26. 17:47:20

@alöksz róz: Foglaljuk össze: egy kukkot se értettél a leírtakból. Nagyjából 2 millió családban nevelnek gyereket, és körülbelül 100 ezren igényeltek csokot az elmúlt négy évben ez az 5%. Az elit meg a csokot felvevőknek az a része, akik új lakás építéshez vették fel.

alöksz róz 2020.07.26. 18:13:50

@chrisred: az a baj, hogy te magad nem érted, amiket leírtál:
- 5% számára elérhető?
- és ez lenne az elit? aki igénybe vette és nem él a létminimum alatt?

Cycmen 2020.07.26. 19:17:50

You've had my soul cracked open.

Megbaszott birka 2020.07.26. 19:34:09

Will you still love me when I'm no longer young and beautiful?
Will you still love me when I am nothing but my aching soul?

Sir Bates dö Hól 2020.07.26. 21:26:08

Nehéz mit mondani erre a mindenhonnan áradó szennyre, ami megy itt is és mindenütt.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.26. 23:05:06

Kamu Geri ma is lebukott, pedig nem.

SZÉGYEN!

chrisred 2020.07.27. 05:21:57

@alöksz róz: kamaraonline.hu/haztartasok-csaladok-lakaskorulmenyek-magyarorszagon-a-legfrissebb-adatok/

"1 millió 716 ezer családban, a családok közel kétharmadában élt gyermek. A gyermekes családok száma 62 ezerrel csökkent a legutóbbi népszámlálás óta."

chrisred 2020.07.27. 05:22:48

@chrisred: És nem véletlenül tettem be az az idézetet a gyermekkel még nem rendelekző csok igénylőkről.

chrisred 2020.07.27. 05:29:13

@alöksz róz: "5% számára elérhető?"

Ezt mondják az adatok. A csok bevezetésekor, 2016-ban 180 ezer forint körül volt a nettó átlagkereset. Vajon erre be lehet vállalni egy új lakás árához egy lakáshitelt?

morph on deer 2020.07.27. 07:46:19

Látom, a hülyeség fertőző. Szuperfertőző.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2020.07.27. 08:58:48

Lyaly de nagyon lyó lesz, ha nem lesz már index meg lyogállamiság! Lyáték az élet!

Tényelek 2020.07.27. 14:19:26

Önök voltak azok. Önök miatt szűnik meg az index, önök miatt szűnik meg az őrjöngő. Önök vitték el a tojásomat.

CSOKKI MÁLNA 2020.07.27. 16:03:20

Egy megoldás van: a négertojás!

És azt tudtátok, hogy az index is néger volt?

alöksz róz 2020.07.27. 16:25:02

@chrisred: "Ezt mondják az adatok." - nem, csak a hülyéknek mondják ezt.

két keresőnek? simán. sőt kifejezetten ajánlott.
de nem csak új lakásra vagy építésre lehet igénybe venni, és nem kötelező hitelt se felvenni hozzá.

se az elitezős faszságod se a csak 5%-nak elérhető faszságod nem menthető, ne görcsölj rajta

alöksz róz 2020.07.27. 16:32:29

@chrisred: ksh 2011-es népszámlálás adatai szerint 1,38 millió
(töltsd le az excelt, add össze :D) ezt kell vmennyivel lefelé kell korrigálni, ezért írtam 1,3 milliót.

amit te írtál, abban a 25 év feletti "gyerekek" is benne vannak.
és így se kétmillió.

alöksz róz 2020.07.27. 16:34:16

@chrisred: "És nem véletlenül tettem be az az idézetet a gyermekkel még nem rendelekző csok igénylőkről." - teljesen véletlennek tűnt pedig.

chrisred 2020.07.27. 21:08:26

@alöksz róz: "de nem csak új lakásra vagy építésre lehet igénybe venni, és nem kötelező hitelt se felvenni hozzá."

Csak akkor nem tízmillió a támogatás.

Két keresőnek ideális lehet, ha tudnak bébiszittert felvenni a gyerekek mellé. Láthatóan nem csak én gondolkodok az elitben.

Tényelek 2020.07.27. 21:20:14

Nekem is van egy klonom, de az olyan hűje, hogy elfelejtette a jelszavát, ezért ujjra ellopta a nevemet.

Tényelek 2020.07.27. 21:40:17

De lehet, hogy 3x is elf elejtette...

chrisred 2020.07.27. 21:40:59

@alöksz róz: "amit te írtál, abban a 25 év feletti "gyerekek" is benne vannak."

Az sem véletlen:

csalad.hu/tamogatasok/csok

"Ki minősül gyermeknek?
Az igénylővel közös háztartásban élő:

- a magzat vagy az ikermagzat a várandósság betöltött 12. hetét követően,
- aki az igénylő vér szerinti vagy örökbefogadott eltartottja és a 25. életévét még nem töltötte be,
- a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy, ha ez az állapota legalább egy éve tart, vagy egy év alatt előreláthatóan nem szűnik meg."

Ahogy írtam, ezekhez hozzávettem a gyerekvállalás előtt állókat, vagyis a potenciális csok igénylőket.

látjátok feleim szümtükkel . 2020.07.27. 22:15:13

Életem legelbaszottabb tolvajlása....

alöksz róz 2020.07.27. 23:45:56

@chrisred: pedig tök véletlen ez is.
vagy megint egy jó nagy faszságot írtál, mert ez akkor lenne igaz, ha MINDEN 25 év feletti, otthon lakó "gyerek" megváltozott munkaképességű lenne.
választhatsz :D

alöksz róz 2020.07.27. 23:51:42

@chrisred: "Csak akkor nem tízmillió a támogatás" - és?

"Két keresőnek ideális lehet, ha tudnak bébiszittert felvenni a gyerekek mellé. Láthatóan nem csak én gondolkodok az elitben." - te láthatóan egyáltalán nem gondolkodsz. lehet újat mondok és meglepőt, kedves tanárnő, de rengetegen dolgoznak gyerek mellett úgy, hogy nem alkalmaznak bébiszittert.
döbbenet, mi?

chrisred 2020.07.28. 04:08:35

@alöksz róz: "de rengetegen dolgoznak gyerek mellett úgy, hogy nem alkalmaznak bébiszittert."

Bizony így van, és nem az foglalkoztatja őket, hogy új lakást vegyenek, hanem hogyan fizetik ki a csekkjeiket, és hogyan jönnek ki a pénzükből a következő fizetésig. És ez csak az olyanok szemében ideális állapot, mint ön., kedves tanárnő.

alöksz róz 2020.07.28. 11:59:03

@chrisred: :D
érvelés nem megy, jön a kategorikus faszság

6.Lenin 2020.07.28. 12:44:17

Én már 76 vagyok, még mindig nem értitek, miért fórumozok, mondjuk én se. De 1-et mondok: Minden mit a szarról tudok, tőletek tanultam.

Grimbusz Makszimusz 2020.07.28. 13:36:19

Nem haggya abba a zsidrák cigánya!

chrisred 2020.07.28. 14:01:16

@alöksz róz: Hogy leírtam a véleményemet? Amiért mindenki más rajtad kívül, aki inkább mások véleményébe köt bele nullával egyenlő érvelési képességekkel.

kvadrílió 2020.07.28. 14:32:27

10 MILLIÓ CIGÁNYKA ÉL EBBEN AZ ORSZÁGBA A LÉTMINIMUM ALATT VAGY AHHOZ NAGY KÖZZEL ÉS AKKOR A ORBÁNKA MEG SZARIK ÁT EGÉSZRE ÉS MEGY MIKÖZBEN BRÜSSZELBE A JOGÁLLAMISÁG VÉGETT HOGY AZ INDEXT MEGSZÜNTETNÉ

alöksz róz 2020.07.28. 15:59:19

@chrisred: nem azt, a kategorikus faszságot :-)

leírtad a véleményedet és igazoltad, hogy megalapozatlan.
ennyi, erre mutattam rá. egy darab érvényes érvet nem tudtál írni.

chrisred 2020.07.28. 16:01:54

@alöksz róz: Pont olyan megalapozott volt, mint az ellenkező vélemény, amire reagáltam. Ami egyébként nem is engem akart cáfolni, hanem G. Fodort.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.28. 16:15:18

@alöksz róz: Figyusz, faszfej, leírta érthetően, a számok magukért beszélnek, nem hiszem hogy olyan egyszerű vagy, hogy nem érted, te direkt nem akarod érteni.

@chrisred: Hagyd, ez egy farok. :))
süti beállítások módosítása