B1 blogcsaládOrbán visszapattant az Unióról a jogállamisággal, mostanra ő lett a legnagyobb híve a szankcionálásnak

2020. július 19. - nickgrabowszki

Nagyot fordult a világ: a jogállamisági feltételek teljes elutasításától a Fidesz-vezér 2 nap alatt eljutott addig, hogy ő büntetné a legszigorúbban, az EU-ból való kizárással a jogállamiság sérülését.orban-ep_1.jpeg

Onnan indultunk, hogy a jogállamiság, a jog uralma - hasonlóan a szakértelemhez - valami bolsevista trükk.

Politikai zsarolás, ideológiai aknamunka. Aki jogállamisághoz akarja kötni az uniós pénzek elosztását, az globalista liberális, de főleg magyarellenes-hungarofób. Mert a jogállamiság nemzetellenes, szuverenitásellenes, továbbá póráz és nyakörv. A "magyar érdekekkel" ellentétes.

A Fidesz-KDNP parlamenti többségével Orbán Viktor kifejezetten megtiltatta magának, hogy elfogadja a helyreállítási csomagot és a költségvetést, ha az jogállamisági garanciákat merészel tartalmazni.

A határozat így fogalmaz:

a források politikai és ideológiai feltételekhez kötése – „jogállamiság” címszó alatt – elfogadhatatlan.

Az indoklás meg így:

Az uniós jogállamisági eljárások mára ideológiai alapú politikai boszorkányüldözéssé váltak, megosztották a tagállamokat: párbeszéd helyett egyoldalú vádaskodást, kölcsönös megértés helyett feloldhatatlan konfliktusokat szültek, jogállami elvek helyett a politikai érdekérvényesítés eszközei lettek.

Ez volt péntekig: jogállamiság=boszorkányság. Szombatra viszont már nagyot fordult a világ. Orbán maga nyújtott be olyan javaslatot, hogy ami szankcionálnál a jogállamiság sérülését!

Vasárnap pedig meg is indokolta, hogy miért, és még tovább ment:

az uniós vezetők között 100 százalékos egyetértés van a jogállamiságról. 

Ha valaki nem hajlandó elfogadni a jogállamiságot, rögtön el kell hagynia az Európai Uniót. Nem anyagilag kell megbüntetni, hanem mennie kell, mert ez a közösség a jogállamiságra épül.

Ami azt jelenti, hogy Orbán rosszul mérte fel a helyzetet. Azt hitte, a politikai feltételeknek nem lesz érdemi támogatása a pénzt, több pénzt, valamint még több pénzt óhajtó tagállami vezetők között, és a hajszában  könnyen átviszi az akaratát: a jogállamisági garanciák valahogy elfelejtődnek.

Hát, nem így lett: "az uniós vezetők között 100 százalékos egyetértés van a jogállamiságról". A pénzelosztásban nem értenek egyet, de abban, hogy világos szabályok rögzítsék a játék módját, azaz ne egy ember (vagy embercsoport), hanem a jog uralkodjon (ezt jelenti a jogállamiság), abban igen.

Ezért Orbán kénytelen volt előre menekülni.

  • Az Európai Bizottság eredeti javaslata az volt, hogy ők (mármint a Bizottság) megállapítja a jogállamiság sérülését, és akkor no money, hacsaknem a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács kétharmaddal meg nem vétózza a bizottsági álláspontot. Itt tehát a vétóhoz kellene kétharmad.
  • Charles Michel, az ET elnöke kompromisszummal állt elő: a Bizottság javasol, aminek életbe lépéséhez - ti. a pénzmegvonáshoz - a Tanács kétharmada támogatása kell. Itt tehát megfordulnak az arányok, már egyharmad elég lenne a vétóhoz.

Orbánnak azonban még ez is kevés volt. Olyan nyilvánvaló jogállamsértéseket követ el a rezsimje nap mint nap, hogy erősen kérdéses, tudna maga mellé egyharmados támogatást gyűjteni.

Ezért olyan javaslattal állt elő, hogy konszenzus kelljen a Tanácsban, azaz akár már egyetlen tagállam vétózhasson. (Egy barátot csak tud szerezni.)

Ez nyilvánvalóan azt jelentette volna, hogy bármiféle jogállamsértés megtorlatlan marad; nyugodtan lehet az EU-ban autokráciát és diktatúrát építeni. Ez a többi tagállamnak is feltűnt, eszük ágában nem volt elfogadni az orbáni iniciatívát.

Ezért a Fidesz elnöke emelte a tétet: azt javasolja, hogy ne egyszerűen pénzmegvonással büntessék a jogállamiság sérülését, hanem az ilyen a tagállamnak mennie kelljen: zárják ki az Unióból. Ami első látásra olyan,

mintha ki akarná záratni Magyarországot az EU-ból.

Másodikra viszont már árnyaltabb a kép. A történelmileg is példátlan kizáráshoz nyilvánvalóan konszenzus kellene, azaz egyetlen (másik) tagállam vétója megmentené a renitenst.

Látszatra tehát Orbán a legszigorúbb, valójában semmi nem változott: az Unióból való kizárás olyan drasztikus lépés volna, hogy ahhoz senki nem folyamodna szívesen.

Onnan indutunk, hogy

  • Orbán és a Fidesz-KDNP elutasította a hitelfelvételt, mert az Soros-terv. Aztán deklaráltatta, hogy "egyszeri alkalommal" hajlandók elfogadni.
  • Aztán elutasította, hogy a gazdagabb, de a járvány által jobban megviselt tagállamok több pénzt kapjanak. Majd ebbe is belement, mert a pénzosztás "igazságtalan, de nem megalázó".
  • És főként elutasította persze a jogállamisági feltételeket. Majd eljutott addig, hogy ő szankcionálná azok megsértését a messze legszigorúbban.

Bár persze kizárólag csak verbálisan, hogy nagy baja ne legyen belőle, de azért az elmondható, hogy a magyar jobboldal vezére számára nem volt egy őrült diadalmenet a hétvégi uniós csúcs. Hiába próbálta kőbe (parlamenti határozatba) vésni a tárgyalási pozícióit, minden fronton meghátrálni kényszerült.

Kudarcba fulladt a zsarolási akció.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7516036692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2020.07.19. 15:15:23

Ez már pávatáncnak is durva!
Szerintem mára már a páva is tengeribeteg lett, a sok forgástól felfordult a gyomra...

Neki is.
Egyébiránt orbán javaslata egyértelmű: ide a pénzt, aztán amikor eltérek a jogállami feltételrendszertől, akkor lehet szavazni a kizárásunkról, - ha lesz hozzá 100%!
Ha meg nem, hát nem..!

Azért én nem hiszem, hogy Brüsszelben mindenki fideszes (értsd: retardált) lenne, és beveszi ezt az ócska trükköt.
Én legalább is megköszönném orbán javaslatát, és beépíteném a törvénybe azt IS!

Hogy örülhessen valaminek...

nincs1agy 2020.07.19. 16:53:00

Vagyis a konklúzió sokadszorra:

Orbán: profi politikus

Libsik: balfasz idióták..

nincs1agy 2020.07.19. 16:56:11

Duda győzelméről sincs poszt. Vajon Gyuri bácsi mennyi pénzt kúrt el fölöslegesen arra, hogy ellenzéki elnök legyen Lengyelországban?

Tütű..

( A varsói gyors ismét befutott..:)))

Emmett Brown 2020.07.19. 17:04:50

milyen 2/3 meg 1/3 kell a vétóhoz?

morph on deer 2020.07.19. 18:24:20

@nincs1agy:
“ Orbán: profi politikus”

Az, bassky, az bizony:

“ Orbán: Az uniós költségvetés a focinál is fontosabb”

Szerinted ezt ki árulhatta el neki? :D)) Mert azt erősen kétlem, hogy magától jött rá, ahhoz túl rövid volt két nap Brüsszelben...

index.hu/kulfold/eurologus/2020/07/19/orban_koltsegvetesi_csucs_nyilatkozat_jogallamisag/

morph on deer 2020.07.19. 18:30:55

@nincs1agy:
“ Orbán: profi politikus”

Az bizony!
“ Orbán: Az uniós költségvetés a focinál is fontosabb “

Vérprofi, mi?
Csak azt nem tudni, hogy ezt ki árulhatta el neki.
Mert két nap alatt magától még biztosan nem jöhetett rá ott Brüsszelben...
index.hu/kulfold/eurologus/2020/07/19/orban_koltsegvetesi_csucs_nyilatkozat_jogallamisag/

morph on deer 2020.07.19. 18:31:47

Kis késéssel, de legalább duplán!
:(

morpho 2020.07.19. 19:00:13

@morph on deer: "Ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit teszek"! Bármit behazúdhat az uniós csúcson, aztán max nem tartja be. De a pénz kell neki bármi áron, mert különben összeomlik a rendszere. Ezért most leszop bárkit Brüsszelben, csak kapja meg a pénzt. Csakhogy ezt az EU erős államai is tudják. Meg azt is, hogy hazudik. Ez jelentősen rontja a félisten esélyeit...

6.Lenin 2020.07.19. 19:13:13

@morpho:

Te seggfej, mások is ugyanezt csinálják. Mindenki keresi a jobb pozicióüt a maga számára.
Erről szól a politika te faszfej. Keresni kell egy közös pontor, amit mindenki el tud fogadni.

Már nem a CCCP-ben vagyunk, hogy mindenkinek kuss. Gyarmat se vagyunk.

Ja, és még nincs megállapodás, de a patás már bukott a B1-en. De majd kussolni fognak, ha másként alakul, mint eddig is, szinte mindig.

nincs1agy 2020.07.19. 19:34:12

@6.Lenin: Erről beszéltem. Orbán politikus, vagyis a lehető legjobb feltételeket akarja kialkudni hazája számára. Míg a balfasz libsik csak a totális önfeladást és kollaborációt ismerik a brüsszeli és berlini bácsik felé.

nincs1agy 2020.07.19. 19:36:40

@morph on deer: Szófordulat..Ha lenne egy minimális politikai érzéked, értenéd, hogy mit csinál..De persze nincs,, mert egy fanatikus dogmatikus libsidióta vagy.:)

6.Lenin 2020.07.19. 19:51:48

@nincs1agy:

Pedig hányszor írtam már neki, hogy ne közeledjen ennyire Gyogyós Ferihez. Nem hallgat rám. Tök olyan már ő is.
A ballipsik mindenkit utálnak, aki tehetségesebb tőlük.

hammurabbi 2020.07.19. 20:00:11

@nincs1agy: Már most izgatottan várom, hogy milyen ocsmányságok fognak "kiderülni" a hollandusokról a jövő hét folyamán.höhööö...

morph on deer 2020.07.19. 20:08:01

@6.Lenin:
“ A ballipsik mindenkit utálnak, aki tehetségesebb tőlük.”

(“Náluk” tehetségesebb, ha netán magyarul fejeznéd ki magad legközelebb...)

Való igaz, kolbásztöltésben és pacalzabálásban messze jobb nálam.
Feltehetően jobban is focizik, már csak azért is, mert én sehogy. Sőt: ennek alapján ultiban is jobb lehet, meg szotyolaköpködésben is.

De ez úgy nagyjából ki is meríti a készleteit, ha jól látom...

Ja nem: én elvből nem szoktam hazudni, se lopni, szóval én vesztettem, most már biztos!
:))

Egyébiránt én az orbán féle gerinctelen csúszómászókat utálom, de azokat legalább nagyon.
C'est la vie, Aljosa drága.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.19. 20:09:00

@nincs1agy: "Orbán politikus"

Faszt. Maffiózó. Egy politikus nem rabolná ki a hazáját.

6.Lenin 2020.07.19. 20:11:59

@morph on deer:

Nem csak "náluk" tehetségesebbek, hanem mindenkinél, mindenhol. És speciel nem járok össze velük. Tehát náluk ebben az esetben elég macerás lenne.

morph on deer 2020.07.19. 20:13:47

@nincs1agy:
“ a lehető legjobb feltételeket akarja kialkudni “

“Kizsarolni” a szó, amit kerestél.
Tudod, ahogy a maffiában szokás. És a zsarolókat mindközönségesen a “bűnöző” megnevezéssel szokás illetni, mivel a zsarolás bűncselekmény!

Nem hitted volna, mi?
Neked tényleg azt mondták, hogy ez a politika?
Becsaptak, szivi, aljas módon át lettél cseszve!

De most már legalább tudod...

morpho 2020.07.19. 20:19:15

@6.Lenin: "mások is ugyanezt csinálják"

Szerencsére ez nem igaz.

@morph on deer:
Már megy a szardobálás, a ballipsizés (jelentsen ez bármit is) De ez csak habverés.

Az igazság az, hogy Orbánnak a lét a tét! Ha nem finanszírozza az EU a nert, a nernek Orbánnal együtt vége van! A hollandokról ugyanez nem mondható el. Mondjuk ott ner sincs! (mázlisták)

6.Lenin 2020.07.19. 20:27:01

@morpho:

DE, csak amikor te hazudsz, lopsz, azt te nyilván természetesnek veszed.

A "jogállamiság" egy nagy kamu. És nagyon helyes, hogy Orbán nem veszi be. Az már megszűnőben van, hogy Mo-on olyan kormányok vannak, akik szeretnek segget nyalni.

De látom azt te is félreérted, hogy megy a pozíció keresés, mindkét oldal részéről, és ez teljesen "normális", ezt nyugaton is tudják, csak még itt néhány balfasz-mint te is- félreértik. Ja és a Morphi is, igaz, ő még nem akkora seggfej, mint te, de igyexik, hogy beérjen, azt látni.

a nagy hohoohooo 2020.07.19. 20:35:34

@6.Lenin: Uh... Kemény story.Ez a Rutte gondolom valami LMBTQS komcsi!
Kiköpött KariFeri höhööö...Ha már ott lennék, csak megkérdeztem
volna Rutte urat, milyenek az okai arra, hogy támadja az országot és személy szerint engem is.
Le vagy maradva kipcsak.
Mostantól már van jogállamiság, tegnap még nem volt.Orbán kezdi elkövetni ugyanazt a hibát ezzel a Rutte-vel is, mint a KerGerivel.
Orbán Viktor
"Ha valaki nem hajlandó elfogadni a jogállamiságot, rögtön el kell hagynia az Európai Uniót. Nem anyagilag kell megbüntetni, hanem mennie kell, mert ez a közösség a jogállamiságra épül.,
Amit legjobban kedvelek magamban az a szerénység..höhöö..
Jól adja a szellemi fogyatékost .És újra a szar akarja lehúzni a WC-t.
Csak a rend kedvéért.
Az EU költségvetése mindig is így készült.
Nagy viták, nagy fogadkozások, nagy egyeztetések, nagy nézetkülönbségek előzték meg az elfogadását, és ez ezután is így lesz.
A magyar érdek semmivel sem erősebb ott más országok érdekeinél.
Sohasem az volt a kérdés, hogy a jogállamiságot el kell-e fogadni, hanem az, hogy kinek mit jelent a jogállamiság. És Orbánnak nagyon nem azt jelenti, mint a demokratáknak.
Csak ketten vagyunk a liftben, pontosan tudjuk, hogy te fingtál Viktor.
A hatalom megosztástól, a liberális demokráciától, a fékek és ellensúlyok rendszerétől, a toleranciától és szolidaritástól.
És nem például: amikor bejelentkezik egy szőke picsa az államtitkári pénzért, de nincs diplomája, akkor nem írják át a törvényt, hogy neki nem is kell, hogy legyen. vagy amikor egy polgármester tovább szeretne orvosként praktizálni, akkor sem írják át neki a törvényt. hasonlóak.
A jogállamiság 1-1 intézménye hosszú évtizedek alatt valahol így, valahol úgy alakul, az nem jelenti azt, hogy nincs. Lásd GB-nek nincs is írott alkotmánya, kontinentális értelemben.
Viszont az ugye nincs az európai jogállamokban (!!!! ), hogy egy győztes, ha úgy hozza kedve írat egy tákolmányt a pártjának az egyik alapító tagjával, majd annak a feleségét kinevezi a Bírói Hivatal élére, és a legfőbb ügyész, a belügyminiszter mind - mind rovott múltú pártkatona, vagy maffiás tevékenységgel vádolható
Orbán rendesen lebuktatta magát azzal, hogy tagadja a jogállamot és ezt követeli feltételnek az egész EU-tól.
Nekünk is van egy államfőnk és egy főügyészünk. Hogy ,hogynem mindkettő OV barátja, egykori párttársa.de hogy minden a jogállamiságot garantáló helyre, a vezető politikus személyes politikai strómanjai kerüljenek, olyan van ?
és a gazdaságban is a vezető politikus személyes gazdasági strómanjai kerülnek,? köztük a saját veje ? az EU-ban és a demokratikus emberek világában mindenki pontosan tudja, ki is orbánviktor..

27 ország feszül egymásnak, és Orbán hangja csak egy suttogás a hangzavarban.
Ő kitartó, bátor s elszánt. Egy hős, ki megvédi országunkat s népünket a sorosiszta, eusiszta, trappista hatalmaktól.A "nagy" machinátor,beveti a szokásos szómágiát és eljátssza a jogállamiságot élete árán is megvédő "élharcost",megtévesztve azokat,akik nem ismerik önleleplező mondását:ne azt figyeljék,mit mond,hanem,hogy mit csinál...,miközben ő és segédcsapatai buzgón ássák alá a jogállamiságot és a demokráciát,már nemcsak hazánkban,hanem az EU-ban is.
A jogállamiság kérdése nem fog lekerülni a napirendről, a költségvetést pedig meg fogod szavazni.
Természetesen mindezt úgy, hogy óriási győzelmet arattál.
Drága miniszterelnökünk a harcban megfáradva, hős lovagként távozik Sancho Panza-val, alias Havasi Berci a pincsikutyával, a Magyarország jogállamiságát firtató EU csúcsról.Akkor legyél kemény harcos és nem a Kossuth rádióban okoskodjál már meg a kis katonáidnak mondjad meg mit mondhatnak .
Pávatollakat begyömöszölni, s rezegtetni de erősen Gazda, mert a publikum figyel ám ! Idehaza majd lehet sallerekről s kokikról mesélni, de most rezegtetni a hátsót .

Ugyanitt, Sokol rádió eladó...
Őszintén szólva engem totál hidegen hagy a Fidesz népszerűsége meg Orbán kőkemény kiállása, engem az érdekel, hogy miért hagytuk, hogy szopassanak minket? Hogy juthattunk idáig? Lehet, hogy nem kellett volna baromságokra költeni az ideküldött pénzeket, de közben meg nagypofával szidni a hanyatló nyugatot? Egyszer mindenkit elér az igazság pillanata, pláne ha pénzről van szó, és pláne ha nyakig ér a szar (most épp a Covid miatt). Érdeklődve várom a végkimenetelt, de gyanítom, hogy a szokásos keménykedés meg harcos kiállás most kevés lesz.
Azt kellene már egyszer felfogni (bár kétségtelen, hogy a magyar észjárás kevésbé fogja fel az árnyalt megfogalmazásokat), hogy itt nemcsak az úgynevezett "jogállamiság" a kérdés, hanem az, hogy így akarják udvariasan azt kifejezni, hogy "bazd meg, ne költsd a haverjaidra a pénzünket!"
10 éve Orbán miatt mi kerültünk a célkeresztbe, és ez nem véletlen ,minket fognak megszívatni. Ennyi. Okosabban kellett volna focizni, jobb külpolitika kellett volna, meg mondjuk két fokkal tisztességesebbnek lenni. Nekünk, magyaroknak sose volt magasan a mérce, mégse tudtuk megugorni a Fidesz alatt.

6.Lenin 2020.07.19. 20:44:04

@a nagy hohoohooo:

Hosszú. és valószínűleg a nagy része baromság, amit írtál.

Pedig a megoldás 1xű lehetne, le kell írni pontosan, hogy mit is jelent a "jogállamiság", ami aztán mindenkire egyformán érvényes.

Természetesen ez ballibáéknál szentségtörés lenne, hiszen amit ők nem tartanak be soha, az mindig jogos, ha mások betartják, az akkor is ciki.

Mit nem értesz ezen, te köcsög? Az EU nem gyarmattartók és rabszolgák gyülekezete már.

morpho 2020.07.19. 20:46:58

@a nagy hohoohooo: Az Európai Unió Alapjogi Chartáját belépéskor Magyarország teljeskörűen elfogadta. Max Magyarországon lehet pofázni, hogy nincs olyan, hogy jogállam. Európában odabasszák elé ezt chartát aztán kuss van. Egyébként meg nyilvánvaló, hogy az hangoztatja, hogy nincs olyan, hogy jogállam, aki nem is akar jogállamot. Már rég elárulták magukat Orbánék. Ha Magyarországon visszaállítanák a normális, jogállami kereteket, az Orbán brigád másnap megbukna. Már rég túl vannak a falon.
Rutte meg holnap mindent megkap a kesma trollhadseregétől! Hollandia egy romhalmaz drogtanya, ahol szarnak a jogállamra, tele van migrikkel, Rutte meg közismerten buzikomcsilipsi anyagyilkos! Már íródnak a posztok, az tuti!

6.Lenin 2020.07.19. 21:04:50

@morpho:

Itt téped a pofád a jogállamiságról, és semmi bajod. Egy jogállamban, ha nem csókolnád meg egy néger seggét, még az unokáid is szívnák a fekete bránert.

Nem tudom, hogy ennél bonyolultabb összefüggéseket értenél-é? Kétlem.
Tuti szarba lennél, ha fel kéne sorolnod, mit is értesz a jogállamiság alatt. És kiderülne ezek nagy részét pont nyugaton szarják le nagy ívben.

Pont, hogy a ballipsik még a saját választóikat is hülyének nézik, lásd Korózs videóját.
Elhiszed, hogy annyira hülyék vannak a ballib oldalon?
Nem (néhányan vannak valóban), TÉGED NÉZNEK HÜLYÉNEK, és ezt te el is fogadod.

morph on deer 2020.07.19. 21:15:37

@morpho:
“ Rutte meg közismerten buzikomcsilipsi anyagyilkos! Már íródnak a posztok, az tuti!”

A pedofilt hogyhogy kihagytad?
Ejnyemááár!

morpho 2020.07.19. 21:29:56

@morph on deer: Azon gondolkoztam, hogy akkor nagykövetnek kéne lennie, nem miniszterelnöknek. Ez megzavart. De csak ezért.

a nagy hohoohooo 2020.07.19. 21:49:36

@6.Lenin: Akkor nem lesz fonottkalács és kakaó és mindenféle földi jó! Ezt azért csak a nagyon hülyéknek lehet propagandával elintézni, hogy aki a jogállamiságot elutasitja, annak menni kell az Únióból. Ez nem a legerősebb meggyőző érv , hogy Magyarországon jogállamiság van.
Pölö :
index.hu/kulfold/eurologus/2013/05/07/megszereztuk_orban_brusszeli_bizonyitvanyat/
www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2013-0229+0+DOC+XML+V0//HU
www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0250_HU.html
Gondolom, még néhány fideszes is összehúzza arra a szemöldökét, hogy Orban beismeri hivatalosan, nyiltan, hogy Mo-n nincs jogállamiság. Azt meg pláne, hogy kilépünk az EU-ból. Pár fideszes elveszti az EU pénzeket, a multik kicsit gondolkozóba esnek, és az export piacunk fele erősen megingana.Az a végeteket fogja jelenteni és úgy eltűntök, mint az MDF! Amúgy én sokkal büdösebbet szarok! Ha nem hiszed szagold meg!
Nem az államoknak kell menni hanem nektek akik csak a saját érdekeiteket lestétek! Ti arra felhatalmazást nem kaptatok és nem is fogtok kapni hogy az országot kirángassátok az EU-ból! Nektek viszont semmi keresnivalótok nincsen! Le járt a becsületetek:
Balogh Lajos paci ...osszátok a lájvot hehee...Szolnokról megjelentünk minkis 250 emberrel höhöö..
www.facebook.com/282124912474203/videos/pcb.578513476168677/3053709991413988/?type=3&theater

Irány Szibéria! na fogd a hátizsákod és indul ki szarzsák.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.19. 21:54:17

őrjöngjé hohohónaljszagú, akkor is csak kedden bukik a patás és csak csütörtökön raklyák ki az unijóból
2040-ben

a nagy hohoohooo 2020.07.19. 21:55:02

@6.Lenin: Gratula ,nyertél egy orálwellnes hétvégét orbángazdád slicce előtt höhöö...

agador 2020.07.19. 22:24:33

Az Unió olyat egyébként sem ismer, hogy kizárás, legfeljebb a szavazati jog felfüggesztése. Így a csuti taudatrepedés olyat követelt, ami nincs.
A klasszikus megoldás, ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!

2020.07.19. 23:28:22

@morpho: A Szargentini jelentés szerint, többek között Magyarországon azért nincs jogállamiság, mert nem engedi be szabadon a migirket az országba, illetve mint külső határ, az EU-ba.
Mutassa meg legyen szíves, hogy ez hol szerepel a Chartában, .., belinkelem, hogy ne kelljen keresnie, mert szerintem még életében nem olvasta, ha ilyen hülyeségeket ír vele kapcsolatban!
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:12016P/TXT&from=EN

bumburnyák20 2020.07.19. 23:38:13

@Tényelek: A csuti megakadályozza az arabfaszhoz való jogommal élést, ez minden csartával ellentétes.

2020.07.19. 23:44:15

@a nagy hohoohooo: Látom nem ismeri a liberálbolsevik elvtársa, Rutte javaslatát, ő nem azt akarja, hogy vizsgálják meg a jogállamiságot az érintett országgal kapcsolatban és az alapján döntsenek, hanem azt, hogy, ha úgy látják, hogy netán lehetőség van a jogállamiság sérülésének az elkövetkezendő valamennyi időben, mondjuk 200 évben, akkor azonnal vonják meg a pénzeket, úgymond megelőzésként.
Nincs vizsgálat, nincs bizonyítás, elég, ha valamelyik bürokratának gyanús valamelyik ország.
Rutte elvtárs szerint pl. nálunk és a lengyeleknél ez az állapot most is fennáll, bár pl. az EB most adta ki a taoországok igazságszolgáltatásának átvilágítási értékelését, amiben azt írják, hogy Magyarországon a hetedik legjobban működő igazságszolgáltatás van az Unióban,..., benne a bírói, ügyészi függetlenséggel .., miközben a 7-es cikkelyes eljárásban az a legfontosabb vádpont, hogy nem a jogállamiság szellemében működik, ..,
Erre persze lehet azt mondani, hogy bakker, milyen lehet a többi, .., de az akkor is tény, hogy hiába vagyunk jobbak 20 EU tagállamnál, mégis bennönket baszogatnak.
A szerencsétlen lengyelek ki akarták vágni a nyolcvanas évek vérbíróit a bírói karból, akik sokszáz embert végeztettek ki, börtönöztettek be politikai alapon, erre fel nem engedik nekik, mert az sérti a bírói függetlenséget, az igazságszolgáltatás függetlenségét, .., agyrém, hogy Brüsszel a gyilkosokat védi az egész társadalommal szemben, ..,
Na pl. ilyen jogállamisági felfogásra szerintem nincs szükség és nem is szabad elfogadni!

2020.07.19. 23:58:23

@a nagy hohoohooo: " a liberális demokráciától"
A liberális országokban liberális demokrácia van, ahol kisebbségben vannak a libsik nagy szerencsékre, ott nem liberális a demokrácia, de attól még demokrácia.
A liberálbolsevikok szerint csak egy féle demokrácia lehet, az ami az ő vallásuknak megfelel, .., ezt a demokrácia felfogást ismerjük, egykor ugyanezeknek a pártoknak a népi demokrácia volt a favorit.
Azért mert nyugaton egyre kevésbé található normális ember, ezért erősek a liberálbolsevik eszmét követő pártok, attól még nekünk nem kell meghülyülnünk és csatlakozni a kollektív öngyilkos különítményekhez!

morpho 2020.07.20. 00:06:24

@Tényelek: Ez hol van benne a Sargentini jelentésben? "A Szargentini jelentés szerint, többek között Magyarországon azért nincs jogállamiság, mert nem engedi be szabadon a migirket az országba, illetve mint külső határ, az EU-ba"

Nem találom. Ilyen nincs benne! Te itten most hazudozol pubi! Viszont a tranzitzónákkal például megsértették az EU jogot. Ezt azóta bíróság is kimondta. Amúgy jó volt így végigolvasni. Alig van olyan pontja, amit az Orbán kormány ne sértett volna meg!

morpho 2020.07.20. 00:09:00

@Tényelek: "A liberális országokban liberális demokrácia van, ahol kisebbségben vannak a libsik nagy szerencsékre, ott nem liberális a demokrácia, de attól még demokrácia"

Ezt te sem érted igazán pubi. Légy erős! Minden demokrácia liberális. Ennek semmi köze a liberális pártokhoz.

2020.07.20. 00:16:20

@morpho: Azt írtam, hogy a liberálbolsevikok szerint minden demokráciának liberálisnak kell lennie, ..., erre fel :-) .
Az EU alapításakor a kereszténydemokrácia volt túlsúlyban Európában, .., volt még szociáldemokrácia is, ..., a libsik csak később jöttek, .., most meg kisebbségben vannak, de mindenkire rá akarják erőltetni a vallásukat, ugyanúgy, mint Lenin törpepártja az elején, de bolseviknak nevezték magukat, .., így jön ki a liberálbolsevik jelző most a libsikre.

morph on deer 2020.07.20. 00:37:42

@Tényelek:
“ ugyanúgy, mint Lenin törpepártja az elején, de bolseviknak nevezték magukat, .., ”

Akkor nekik is kétharmadjuk volt? Csak neeem?
XD)))

2020.07.20. 00:41:48

@morpho: A csak írok nem olvasok nagy liberálbolsevik táborba tetszik tartozni?
"(66) Az Ilias és Ahmed kontra Magyarország ügyben 2017. március 14-én hozott ítéletében az EJEB megállapította, hogy sérült a kérelmezők szabadsághoz és biztonsághoz való joga. Az EJEB azt is megállapította, hogy megsértették az embertelen vagy megalázó bánásmód tilalmát azzal, hogy a kérelmezőket visszatoloncolták Szerbiába, továbbá sérült a hatékony jogorvoslathoz való jog a röszkei tranzitzóna fogvatartási körülményei kapcsán. Az ügy jelenleg az EJEB nagytanácsa előtt folyamatban van.

(67) 2018. március 14-én Ahmed H. ciprusi illetőségű szíriai állampolgárt, aki 2015 szeptemberében segíteni próbálta a Szíriából menekülő családtagjait a szerb-magyar határon való átkelésben, a magyar bíróság terrorcselekmény vádja alapján 7 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kitiltotta Magyarországról, ami kérdéseket vet fel a magyar terrorellenes jogszabályok alkalmazását és a tisztességes eljáráshoz való jog érvényesülését illetően.

(68) A C-643/15. és C-647/15. sz. egyesített ügyekben 2017. szeptember 6-án hozott ítéletében az Európai Unió Bírósága teljes egészükben elutasította a Szlovákia és Magyarország által a menedékkérők kötelező áthelyezésére szolgáló, az (EU) 2015/1601 tanácsi határozat szerinti átmeneti mechanizmus ellen benyújtott kereseteket. Az ítélet megszületése óta azonban Magyarország nem tett eleget a határozatnak. 2017. december 7-én a Bizottság úgy határozott, hogy a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország ügyét az Európai Unió Bírósága elé utalja az áthelyezésre vonatkozó jogi kötelezettségeik be nem tartása miatt.

(69) A Bizottság 2017. december 7-én úgy határozott, hogy folytatja a Magyarország ellen a menekültügyi jogszabályok miatt indított kötelezettségszegési eljárást azzal, hogy indokolással ellátott véleményt küld. A Bizottság úgy véli, hogy a magyar szabályozás nem felel meg az uniós jognak, különösen a 2013/32/EU(6), a 2008/115/EK(7) és a 2013/33/EU(8) európai parlamenti és tanácsi irányelvnek és az Alapjogi Charta több rendelkezésének. "
Ha megnézi tételesen, akkor bizony a Szargentini féle csürhe szerint a kötelező betelepítés elutasítása is sérti a jogállamiságot, no meg azt a redvás uniós értékeket, amiből csak nyugaton található minden, erre felénk meg semmi!
Ne hazugozzon le egy olyan témában, ahol fél másodperc alatt kiderül, hogy ön hazudozik!
Az is érdekes, hogy egy kurvára demokratikus eljárásban Soros szervezeteitől és az itteni liberálbolsevik szervezetektől kértek véleményt, .., és láss csodát, nem szeretik Orbánt, meg Magyarországot!
www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0250_HU.html?redirect#title4

2020.07.20. 00:43:42

@morph on deer: Remélhetőleg a liberálbolsevikok nem fognak olyan hatalomhoz jutni, mint a nagy eszmei elődjük Lenin, .., de látom az ön fantáziáját már megmozgatta!

morpho 2020.07.20. 01:45:06

@Tényelek: Egyrészt nem tudtad megmutatni, hol van benne a Sargentini jelentésben az általad említett rész, tehát itt hazudtál. Az említett esetek konkrétak, te pedig általánosságban a "migrikről" firkáltál. A liberális demokráciát meg úgy tűnik továbbra sem érted. A kereszténydemokrácia és a szociáldemokrácia, vagy a zöld pártok is a liberális demokrácia részei. A eleme B. Te tényleg ekkora segg vagy, vagy csak megjátszod? Katasztrófa! Nem szabad szóba állni veled. Belteszlek Lenin mellé a nogo zónába.

babbaba 2020.07.20. 04:28:32

Komolyan. A legszánalmasabb amit egy férfi csinálhat, hogy egyik napról a másikra homlokegyenesen ellenkező véleményt hangoztat. Egy miniszterelnökre ez hatványozottan igaz. Meg van zavarodva. Igaz mikor azt hitte, hogy neki (a magyar gazdaságnak, hadseregnek, egyáltalán az országnak) olyan súlya van Európában, hogy bármit ő dönthet el, akkro már megvolt.

ebella 2020.07.20. 05:53:29

Orbán olyan mint a cigányok. Csak az erőből ért és ha azzal találkozik becsicskul, az addig nagyszájú krakéler.

morph on deer 2020.07.20. 07:26:44

@Tényelek:
“ Ha megnézi tételesen, akkor bizony a Szargentini féle csürhe szerint a kötelező betelepítés elutasítása is sérti a jogállamiságot, no meg azt a redvás uniós értékeket, amiből csak nyugaton található minden, erre felénk meg semmi!”

Már ott van a gond, hogy kötelező betelepítésről SOHA SENKI nem beszélt, főleg nem döntött az EU részéről!

Kötelező betelepítésről egyedül orbán és fideszes csürhéje szokott hőbörögni, annak ellenére, hogy szemenszedett hazugság!

Amiről viszont VALÓBAN volt szó, az - elsősorban a déli államok tehermentesítését célzó - adott számú menekültügyi eljárás lefolytatása, és az eredményétől függően, a menekült státusz biztosítása.

Tehát még egyszer: a magyar hatóságok döntésétől függött volna, hogy kinek adnak-, vagy nem adnak menedékjogot!
Ez pedig távolról sem ugyanaz, mint a “kötelező betelepítés”!

Az mondjuk igaz, hogy bizonyos szintű értelmi képességet valóban igényel ennek megértése, és hát mivel orbánhívő fideszesekről van szó, ennek birtoklása alapfeltételként kizáró ok, de attól ez még így van.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.20. 07:34:09

@morpho:

"A kereszténydemokrácia és a szociáldemokrácia, vagy a zöld pártok is a liberális demokrácia részei."

Pártok lehetnek a liberalizmus demokráciájának a részei, de maga a keresztény demokrácia nem.

Eleve a kiindulási pont homlokegyenest eltér.

A keresztény demokrácia alapvetése a stabil közösségben élő ember, amely felelősségel tartozik önmaga és a többi ember iránt az emberi méltóság tiszteletben tartásával. Az egyén és a közösség kapcsolatát stabil érték- és normarend, erkölcsiség határozza meg. Fontos szempont, hogy az egyénnek kötelezettségei is, nem csak jogai vannak, aminek a közjót kell szolgálnia.

A liberalizmus demokráciájának alapvetése az önmagát megvalósító egyén, melyet csak a jog korlátoz, az erkölcs nem. A liberálisok demokráciája tehát a korlátlan szabadságot hirdeti., a szimpla magánérdeket állítja a közös értékek helyébe.
A magántulajdon szentségére való hivatkozással utat nyitott a neoliberalizmusnak, a globális kapitalizmusnak, és az un. "demokrácia" exportnak.

Ennek következményeként az emberi jogok az üzleti érdekeknek lettek alárendelve, a hozzáférés társadalmi osztályhelyzet függvénye lett.

Ebből is látszik, hogy a keresztény demokrácia nem lehet része a liberálisok demokráciájának. Ha így lenne, nagyon nagy baj lenne.

Nem lenne alternatíva a mai helyzet megoldására!

chrisred 2020.07.20. 08:35:04

@atomic power 1986DucaDuca: A fogalmi zavar onnan származik, hogy a polgári demokrráciáit szokták a nem polgári berendezkedésű országokban, például Magyarországon liberális demokráciának nevezni. A polgári demokráciákon belül a kereszténydemokrata irányzat egyike a polgári konzervatív irányzatoknak.

chrisred 2020.07.20. 08:38:08

A poszt témájához: már hozzásxokhattunk, hogy Orbán teljesen mást kommunikál a csak nerhívőknek, hazai fogyasztásra szánt propagandában, és megint mást, ha a kijelentései az európai közvéleményhez is eljutnak.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.20. 08:45:38

@morph on deer:

"Amiről viszont VALÓBAN volt szó, az - elsősorban a déli államok tehermentesítését célzó - adott számú menekültügyi eljárás lefolytatása, és az eredményétől függően, a menekült státusz biztosítása."

Ezt úgy hívták, hogy "Relocation" (áttelepítés).

Formula is volt rá:

"The distribution key will be based on objective, quantifiable and verifiable criteria that
reflect the capacity of the Member States to absorb and integrate refugees, with
appropriate weighting factors reflecting the relative importance of such criteria"

ec.europa.eu/anti-trafficking/sites/antitrafficking/files/communication_on_the_european_agenda_on_migration_en.pdf

Ez volt az un. Juncker- képlet.

"to absorb and integrate" mi ez, ha nem betelepítés?

És kötelező is volt!

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.20. 08:55:41

@chrisred:

A modern demokráciának többféle megjelenési formája lehet. Ez függ az adott ország történelmi tapasztalataitól, gazdasági-társadalmi fejlettségétől, nemzeti karaktertől, stb.

A "liberális demokrácia" a liberálisok által kisajátított szókapcsolat. Valójában a liberálisok demokráciáját jelenti. Egy kereszténydemokráciában máshol vannak a hangsúlyok, ezért különbözik tőle.

chrisred 2020.07.20. 09:01:59

@atomic power 1986DucaDuca: Az integrálás egyáltalán nem jelent véglegességet, ideiglenes helyzetre is szokták használni. Ha valakit egy iskolai osztályba integrálnak, nem jelenti azt, hogy örök életére tanuló lesz. A menekült státusz a rá vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint ideiglenes és feltételekhez kötött.

chrisred 2020.07.20. 09:03:59

@atomic power 1986DucaDuca: Liberális demokrácia nem létezik, ahogy liberális állam sem. A közhatalom fogalmilag nem lehet liberális, csak liberalizált.

AvéCézárVavan 2020.07.20. 09:05:22

$€gget a szájából? Bármikor! Gondolkodás nélkül%

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.20. 09:14:07

@chrisred:

"Az integrálás egyáltalán nem jelent véglegességet, ideiglenes helyzetre is szokták használni."

Ideiglenes helyzetre minek integrálni? Nyugaton évtizedek alatt sem tudták!

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.20. 09:17:02

@chrisred:

"Liberális demokrácia nem létezik, ahogy liberális állam sem. A közhatalom fogalmilag nem lehet liberális, csak liberalizált."

Egyetértek!

Francois77 2020.07.20. 09:17:55

nick, gondolkodj még egy cseppet, Orbán megint bemattolta az uniót, ez a megoldás, de hogy hogyan, arra már neked kell rájönnöd :)

chrisred 2020.07.20. 09:23:29

@atomic power 1986DucaDuca: Szerintem a felhozott példában benne volt a válasz. Az iskolai osztályközösségbe való integrálás is előre tervezetten egy átmeneri időszakra vonatkozik, mégis szükséges a közösségen belüli emberi kapcsolatok minőségéhez.

Belzebubo 2020.07.20. 09:27:21

Vezérünk Magyarországa nem jogállam. Errôl törvényt is hozatott...

chrisred 2020.07.20. 09:29:57

@atomic power 1986DucaDuca: Ennek örülök, mert így belátható, hogy miért teljesebb fogalom a polgári demokrácia. A polgárok működtetik az államot, és meghatározott szintig alávetik magukat a közhatalomnak, mert szükségük van rá. Ugyanakkor nem akarják, hogy az állam a szükségesnél nagyobb szinten befolyásolja az életükket, ezért korlátozzák, liberalizálják a működését.

2020.07.20. 09:46:29

@morph on deer: egy turul gecivel nem érdemes eszmét cserélni,mert náluk a az eszme a tévút bejárása!A trianont is rákenik a mesügére,mert ez a trend náluk!A pénzt szeretik lenyúlni,de dolgozni a köznek kell!

2020.07.20. 09:46:39

@morpho: Bemásoltam és betettem egy linket az igazán gyengék kedvéért, de mint látható, ön ez alatt a szint alatt van, én már tehetetlen vagyok egy ilyen helyzetben.

zsaruvér 2020.07.20. 09:47:47

Segget csinált a szájából az ország vezénylő tábornoka. Úgy meglepődtem.

2020.07.20. 09:55:20

@chrisred: Jól hangzik, de pl. a mostani liberális demokráciának nevezett rendszerekben még azt is megszabják, hogy otthon milyen módon nevelje valaki a gyerekét, a norvégoknál simán elveszik, ha meg tudják, hogy templomba hordják,....., miszlim dzsihadképző lehet, mert tisztelni kell a szokásukat!

nincs1agy 2020.07.20. 10:20:22

@zsaruvér:

„NEM LESZ gázáremelés..”

:)

nincs1agy 2020.07.20. 10:22:52

@zsaruvér:

„NEM LESZ gázáremelés..”

:)

nincs1agy 2020.07.20. 10:28:26

@chrisred:

Ha a rendőr bácsi csenget egy bevándorláskritikus facebook komment után, az az „állam szükségesnél magasabb szintű befolyásának” minősül a polgár életére?

nincs1agy 2020.07.20. 10:31:56

@ebella:
Rasszista vagy? Gyuri bácsi személyesen fog elfenekelni! :)

chrisred 2020.07.20. 10:37:10

@nincs1agy: Ez teljesen azon múlik, hogy az a rendőr milyen jogkörökkel rendelkezik. Ha például olyannal, mint Magyarországon már öt éve a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet során alkalmazható intézkedések során (magánlakásba – külön írásos utasítás birtokában – ellenőrzés, a helyszín megfigyelése és biztosítása céljából beléphet, és ott tartózkodhat), akkor annak számíthat.

István Tamasi 2020.07.20. 10:45:15

Az elmebeteg suttyó/surmó - Nemzetthy szotyialista Mutyisztán EU-hoz képest alig 2 %-os GDP-jével - azt képzeli, hogy ő fújja a passzátszelet az EU-ban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 10:47:11

A valódi jogállamiság (mint a jog uralma – az igazságszolgáltatás függetlensége és szakszerűsége, a hatalom joghoz kötöttsége stb.) természetesen fontos, védendő érték Magyarországon is, ez sosem volt kérdés.

Az ún. "jogállamisági eljárás"-hoz hasonló bohóckodások, ahol egy liberálisok dominálta POLITIKAI testület tisztán IDEOLÓGIAI v. SZIMPÁTIA-alapon, tisztességes eljárási garanciák és bíróság által megállapított bizonyítékok nélkül dönt arról, hogy egy ország megkaphatja-e a közös költségvetésből a neki járó kifizetéseket (miközben a befizetéseket FELTÉTELEK NÉLKÜL teljesítenie kell) viszont egy olyan tévút, amiről mihamarabb el kéne állni. Szerencsére JELENLEG még, a költségvetéshez kapcsolódó szabályok elfogadásához egyhangúság szükséges, ezért senki sem kényszerítheti Magyarországot arra, hogy rá nézve egyértelműen hátrányos, tisztességtelen feltételeket fogadjon el.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 10:52:18

@István Tamasi: A többéves költségvetési keret elfogadásához (amióta világ a világ) konszenzus kellett a Tanácsban, azaz a "2%-os GDP-jű" ország kormányfőjének egyetértésére ugyanúgy szükség van, mint a pár tizedszázalékos Ciprus vagy Málta vezetőinek OK-jára. Te, meg Gyuri bácsi bérkommentelőivel együtt nyugodtan sivalkodhatsz, hogy Magyarország jelenlegi vezetője él is azzal a lehetőséggel, amit az EU-s Szerződések biztosítanak számára.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.20. 11:02:13

Maffia + kurvák + drogok = fideíSS

És akkor ilyet tud mondani a geci a szájával:

"Egy nagy elismertségnek örvendő elemző szerint az amerikai puha hatalom ereje hanyatlik, mert a liberális értékek ma a korrupciót, a szexet és az erőszakot testesítik meg, és ezzel lejáratják Amerikát és az amerikai modernizációt." (Ondó Viktor)

"A közel-keleti autokratikus rezsimek kiirtották liberális ellenzéküket, és a legtöbb esetben a radikális iszlamisták maradtak az egyedüli másként gondolkodók. Ők táplálják tovább a korrupt rendszerek iránti dühöt, az amerikai politikával szembeni ellenállást és a modernizációtól való népi félelmeket. A liberális demokráciát úgy festik le, mint amely tele van korrupcióval, szexszel és erőszakkal - e benyomást erősítik az amerikai mozifilmek és televízió, gyakran súlyosbítva egyes különösen heves amerikai keresztény prédikátorok szélsőséges kijelentéseivel." (Joseph S. Nye Jr., a nagy elismertségnek örvendő elemző)

www.facebook.com/torokgaborelemez/posts/10152199067202312/

ebella 2020.07.20. 11:02:46

@nincs1agy: Az vagyok, és leszarlak téged is meg s sorost is. De ő legalább magyar.

ebella 2020.07.20. 11:06:07

Törölhetitek (akár le is tilthattok), attól még az van, hogy rasszista is vagyok, meg teszek az olyan szarházi kötözködő barmokra, mint a nincs1agy.

ebella 2020.07.20. 11:07:14

Bocs! Előbb láttam a beírásomat, utána meg nem. azt hittem töröltétek. Bocs!

chrisred 2020.07.20. 11:12:39

@Szergej Szergejevics Szergejev: Más kérdés, hogy a hét éves költségvrtés elfogadása elsősorban azoknak az országoknak az érdeke, akik többletpénzhez jutnak, és nem a nettó befizetőké.

6.Lenin 2020.07.20. 11:33:43

@chrisred:

Minden országnak más az érdeke- ez természetes-, a politikusok megpróbálnak egy közös elfogadhatót találni, ez is természetes.

Itt, és a mediában, meg megpróbálják hülyére venni a választókat, ez a nem természetes.
Aki nem hülye, az érti, hogy miről szól ez a játék. Akik hülyék, azoknak meg úgyis tök mind1, bevesznek bármit.
Itt azok vannak többségben, akik hülyének néznek másokat, miközben ordít róluk, hogy hülyék. Ennyi a lényeg.

még ma sincs megállapodás, de a B1 már keni a szart ezerrel. Vannak akik szépen kajálják is.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 11:41:58

@chrisred: Az EU-s költségvetés nem egy szimpla redisztribúciós mechanizmus, ez a szerepe a költségvetési plafonok miatt eleve korlátozott (így a nettó befizetők által meghozott "áldozat" is kizárólag politikai szempontok miatt kényes kérdés), viszont az EU intézményei, közös programjai (pl. K+F+I keretrpogram) és szakpolitikái finanszírozási hátterét is ez adja. Ezért a költségvetés (észszerű időben és feltételekkel való) elfogadása alapvetően minden tagállam érdeke, nemcsak a nettó kedvezményezetteké.

chrisred 2020.07.20. 11:52:45

@Szergej Szergejevics Szergejev: Igen, ez is egy megközelítési szempont, hogy aki a vétójogával élve gátolja a költségvetés elfogadását, az Unió működését sodorja veszélybe.

morph on deer 2020.07.20. 11:55:37

@6.Lenin: mi van öreg, reaktiváltak? Valami új direktíva van a pártban, hogy ez most forró téma, vagy mi történt?

Tegnap egész nap hozzá se szólsz (ezen a neveden), ma meg csak úgy ömlik belőled az elmebetegség.

6.Lenin 2020.07.20. 11:57:47

@chrisred:

És az nem, aki ezzel zsarolva próbál másokat előnytelen helyzetbe hozni, az nem az unió egységét veszélyezteti?

6.Lenin 2020.07.20. 12:01:11

@morph on deer :

Nem minndig érek rá, hogy hülyéknek elmagyarázzam, miért is ők a hülyék. Kedvem se van mindig hozzá.
Szerinten neked amúgy is tök felesleges, te beteg vagy, agyilag.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.20. 12:13:40

@HabonyArpi: "faszverok + szemkilovetok + arabszopok = liberalisok"

Ha te mondod, biztos, gondolom, Ondó Viktor gazdádat követve te is voltál ultraliberális.

Ti, fideSSfasszopók is arabszopók vagytok, itt vergődtök az arab farkokért.

Megjegyzem, nem számítottál attól liberálisnak, hogy az elkúró faszát szoptad.

chrisred 2020.07.20. 12:14:28

@6.Lenin: De igen. Az Európai Tanács egy zárt elitklub, ahol ilyen csatározások folynak. Az Unió működésének leginkább kontraszelektív szervezete a Tanács, ahol olyan személyek hoznak az európai közösség számára lényeges döntéseket, akiket a közösség 1/27-e hatalmazott fel ilyen tevékenységre, és akiket (jó esetben) a közösség 1/27-ének sorsa érdekel.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.20. 12:31:58

@6.Lenin: 6.lenin - nyugalmazott elmegyógyász :)

Most aztán meg már a hóhért akasztják.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.20. 12:34:31

@MAXVALL bircaman közíró: de hallod, te mint hozzáértő mondd már meg, hogy kell e mégegyet szarnom? Reggel már volt egy meló előtt.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.20. 12:35:21

@6.Lenin: bassza meg, az előzőt is neked szántam, nem magamnak. A szart is neked szánom, kitoljam?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 12:45:22

@chrisred: "olyan személyek hoznak az európai közösség számára lényeges döntéseket, akiket a közösség 1/27-e hatalmazott fel ilyen tevékenységre"

Ezek a döntéshozók egyenként valóban csak egy-egy ország választóinak felhatalmazásával bírnak, de a döntéseket együtt, jelen esetben ráadásul konszenzussal kell meghozniuk, tehát (amennyiben az egyes országok választási rendszere egyenként demokratikus) viszonylag erős demokratikus legitimitással rendelkeznek, ellentétben mondjuk a Bizottsággal, ahol ez a felhatalmazás közvetettebb.

Ha a Tanács tagjait valóban érdekli az általuk képviselt állampolgárok sorsa, akkor csak olyan megállapodást fogadhatnak el, amely az ő érdeküknek is megfelelő, velük szemben is tisztességes. Pl. egy magyar kormányfő nem adhatja áldását egy olyan alkura, amelynek eredményeként az (átlagosan egyébként szegényebb) magyar állampolgárok munkájának gyümölcsét mások élvezhetik, mert a befizetést feltétel nélkül teljesíteniük kell, a számukra juttatott kifozetések teljesülését viszont homályos, politikai alapon mérlegelt feltételek teljesüléséhez kötik.

"aki a vétójogával élve gátolja a költségvetés elfogadását, az Unió működését sodorja veszélybe"

Ez egy hamis interpretáció. Az egyhangúságon alapuló megállapodás olyan mint egy polgári jogi szerződés, a felek egyező akaratának megfelelően, konszenzussal kell megszületnie. Egyetlen szerződő féltől sem elvárható, hogy egy rá nézve súlyosan hátrányos, tisztességtelen feltételrendszerbe egyezzen bele, az azonban igen, hogy a megállapodás megszületése érdekében az észszerű kompromisszumok iránt valódi nyitottságot, fogadókészséget mutasson.

nincs1agy 2020.07.20. 12:46:21

@ebella: Ja értem, csak a romáknak jut ki a rasszizmusodból, a zsidóknak nem. Feltaláltad a szelektív rasszizmust..:)

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.20. 12:47:52

@morpho: ha már hazudsz, ne ennyire átlátszóan tedd:

"A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek - és ezt mondtam akkor is - (...), hogy a tettek beszélnek"."

nincs1agy 2020.07.20. 12:49:01

@chrisred: Mondjuk talán inkább bizonyos államokat kellene megszabadítani bizonyos NGO-k kártékony befolyásától, amelyek így már képesek lennének biztosítani a szólásszabadságot polgáraiknak, mint demokratikus alapértéket..

chrisred 2020.07.20. 12:59:31

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Az egyhangúságon alapuló megállapodás olyan mint egy polgári jogi szerződés, a felek egyező akaratának megfelelően, konszenzussal kell megszületnie."

Szerintem ez téves interpretáció, mert a feleket már kötik a korábbi szerződésekből (az uniós alapokmányokból) eredő kötelezettségek, tehát nem áll fenn a szerződéskötési szabadság. Az akkor állt fenn, amikor az adott tagállam aláírta a csatlakozási megállapodást.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.20. 13:01:58

mi ez a nagy tolongás kikerült a buz1blogg a zsindexre?

chrisred 2020.07.20. 13:03:13

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Ha a Tanács tagjait valóban érdekli az általuk képviselt állampolgárok sorsa, akkor csak olyan megállapodást fogadhatnak el, amely az ő érdeküknek is megfelelő, velük szemben is tisztességes."

Ezért írtam, hogy kontraszelektív szervezet. A tagokat nem zavarja, és semmilyen hátrányos következménnyel nem jár, hogy esetleg az Unió 26/27-ére néve hátrányos álláspontot képviselnek.

chrisred 2020.07.20. 13:04:57

@nincs1agy: Vagy az FSZB hátrányos befolyásától, hogy egy másik konteót is belevonjak.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 13:06:04

@chrisred: "a feleket már kötik a korábbi szerződésekből (az uniós alapokmányokból) eredő kötelezettségek"

Valóban. De pont ezek a Szerződések rendelkeznek a döntéshozatali mechanizmusok feltételeiről is, jelen esetben azt, hogy a költségvetési szabályokról szóló megállapodásnak egyhangú támogatást kell kapnia. Olyan esetekben, ahol kevésbé kritikus ügyekről van szó, az elérendő küszöb kisebb (pl. minősített többség).

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 13:16:41

@chrisred: "A tagokat nem zavarja, és semmilyen hátrányos következménnyel nem jár, hogy esetleg az Unió 26/27-ére néve hátrányos álláspontot képviselnek."

Az Európai Uniót alapvetően nem arra találták ki, hogy akár egy-egy országra nézve egyértelműen és súlyosan hátrányos döntéseket lehessen benne keresztül vinni (azaz a többség zsarnokoskodjon a kisebbség felett), hanem hogy olyan ügyekben játszhasson szerepet, ahol azonosítható egy közös, európai érdek.

A közös költségvetési keret (legalábbis pénzügyileg) hosszú évekre meghatározza majd az EU működését, a tanácsi vitán résztvevő valamennyi fél érdeke az, hogy ez a megállapodás időben és a közösség, a "nagy európai család" és annak polgárainak fejlődését, előrejutását elősegítő feltételekkel megszülessen, de egyenként pedig valamennyi tagnak azt is kell mérlegelnie, hogy a saját országa, állampolgárai közép-hosszú távú érdekeinek is megfeleljen. Tehát egy olyan konszenzusos megállapodást megtalálniuk, ami mindezt biztosítja – ez a közös érdekük és egyben felelősségük is.

morph on deer 2020.07.20. 13:20:23

@Tényelek:
” azt is megszabják, hogy otthon milyen módon nevelje valaki a gyerekét, a norvégoknál simán elveszik, ha meg tudják, hogy templomba hordják”

Arra gondolsz, hogy nyomorék a gyerek, de akar templomba járni, azért hordják?
Esetleg még nem tud járni, még karonülő a kicsike?
De akkor miért vennék el?
Mi ez a faszság egyáltalán?

Ha netán arról lenne szó, hogy a gyereket akarata ellenére templomba járásra kényszerítik, akkor jogos lenne, ha elvennék, mivel olyat normális ember nem tesz, ugye, tehát jobb, ha nem vele él a leszármazott.

De ha arra céloztál volna, hogy Norvégiában tilos a szabad vallásgyakorlás, vagy valamilyen problémát is jelentene, ha valaki templomba jár, akkor elárulom, hogy ez egy szemenszedett baromság, akárhonnan veszed is.
Különös tekintettel arra az apróságra, hogy Norvégia királyság, a miniszterelnök pedig konzervatív, mégpedig valósi konzervatív, nem pedig a fidesz féle kimosakodott komcsi bagázs.

Ó igen, mindeközben ott liberális demokrácia van, mert s norvégek valóban szeretik a szabadságot, és tisztelik úgy az egyetemes mint az egyéni szabadságjogokat, most képzeld! Hogy mik vannak, ugye?

chrisred 2020.07.20. 13:26:21

@Szergej Szergejevics Szergejev: Igen, ezek eljárási szabályok, amiknek az együtműködés célját kell szolgálniuk. Nem az elérendő célokat kell igazitani az alaki szabályokhoz, hanem fordítva.

morph on deer 2020.07.20. 13:27:07

@morph on deer :
Te tényleg nem unod még ezt a rokoni viszonyt?
Legalább odaírhatnál valami sorszámot, hogy hányadik vagy, vagy ilyesmi!
Tudod, ahogy Uljanov elvtárs teszi. Vagy a boldogabbik végére. :)))

chrisred 2020.07.20. 13:30:50

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Az Európai Uniót alapvetően nem arra találták ki, hogy akár egy-egy országra nézve egyértelműen és súlyosan hátrányos döntéseket lehessen benne keresztül vinni (azaz a többség zsarnokoskodjon a kisebbség felett),"

Annyira nem, hogy a kisebbség bármikor döntésképtelenné tudja tenni az uniós szervezeteket. Aztán pár év múlva az Európai Bíróság megállapítja, hogy jogsértő módon tette.

morph on deer 2020.07.20. 13:33:42

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:

"egyetlen dologgal törődjenek - és ezt mondtam akkor is - (...), hogy a tettek beszélnek"."

De csak addig, míg meg nem tiltják nekik is, mint az iskolaőröknek, a tanároknak, az egészségügyi alkalmazottaknak, és úgy lényegében mindenkinek, aki adatokkal tudná cáfolni az orbáni narratívát...

A tettek még beszélhetnek.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.20. 13:36:56

@morph on deer: igen, ha megvágod a mondat felét, az látszólag valóban igazol téged. csakhát ez a hülyék szokása. értelmes ember a teljes egészet nézni. ezt nem várom el tőled, mert ismerlek.

6.Lenin 2020.07.20. 13:39:46

@chrisred:

Nagy szerencséje az országnak, hogy csak egy köcsög szájtépő vagy, és nem te döntesz semmiben sem.

chrisred 2020.07.20. 13:58:59

@6.Lenin: Nagyon hasonlóan látjuk egymást. :)

6.Lenin 2020.07.20. 14:10:25

@chrisred:

Azzal az egy lényeges különbséggel, hogy én a döntést másokra bízom. Nem pofázok bele olyasmibe, amire nincs ráhatásom.
És egy másik lényeges , hogy nem kötök bele mindenbe, és az ellenkezőjébe sem, csak azért, hogy ......
Én csak abba kötök bele, amikor egy nyilvánvalóan köcsög megpróbálja a másikat hülyének nézni. Akkor szoktam beleszólni, hogy van más vélemény is, sőt, pont az a vélemény a nyerő , különösen hosszabb távon.

Egy állandóan bukó ne akarjon másokat oktatni a helyes döntésről.

Francois77 2020.07.20. 14:15:03

@morph on deer: a liberalizmus és a szabadság ég és föld. "liberális demokráciában", ahogy te nevezed, mostanában épp ledöntik a fehér történelmi személyek szobrait, csak azért, mert pl rabszolgatartók vagy kizsákmányolók (esetenként gyarmattartók) voltak. a saját déd- és ükapáikat köpik szemen, és ha valaki ellentmond, beindul a liberális véleménydiktatúra.

a konzervatív ezt látja, tudja, és küzd ellene. a norvégok nem, nem is konzervatívok.

tudom, hogy nem érted, mondok mást: egy konzervatívok vezette illiberális demokráciában, vagy nevezzük akárhogy, ti simán mondhatjátok, hogy valaki náci vagy fasiszta, ez a véleményetek, megvan hozzá a kellő szabadságotok, és nem visz el a fekete autó.

próbáld meg azt mondani egy "liberális demokráciában" egy buzira, hogy buzi, elevenen megégetnek, pedig az nem is vélemény, hanem tény.

chrisred 2020.07.20. 14:17:15

@6.Lenin: Épp most pofázol arról, hogy másnak mit kellene csinálnia. És lényegében az egész kommentelési előtörténeted abból áll, hogy másokba kötsz bele.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.20. 14:21:48

@chrisred: "Nem az elérendő célokat kell igazitani az alaki szabályokhoz, hanem fordítva"

Ezeket az eljárási szabályokat "történelmileg" azért így szabták meg, mert így feleltek meg az Európai Gazdasági Közösség eredeti szellemiségének, ami a francia agrár- és a német ipari érdekek összehangolásáról, közös előmozdításáról szólt (értsd: nem egyiket a másik kárára, hanem mindkettőt segítve). Az EU-nak eszerint nem arról kell szólnia, hogy az erősebb hogyan nyomja le az akaratát a gyengébbel szemben, hanem hogyan dolgozunk együtt, vállt vállnak vetve a közös európai jövőn.

"pár év múlva az Európai Bíróság megállapítja, hogy jogsértő módon tette"

Abban ugyan mi lehet a jogsértő, ha az egyik fontos döntéshozó szereplő, akinek a Szerződések egyetértési jogot biztosítanak e jogával élve nem fogad el egy olyan megállapodást, amely rá és az országára nézve egyértelműen hátrányos?!

Ha valaki megállapodást szeretne, tessék olyan javaslatot letenni az asztalra, ami valóban konszenzust élvez, és nem a cián ízesítésű keserű pirulát akarja lenyomni a másik torkán.

chrisred 2020.07.20. 14:22:48

@Francois77: Szerintem a buzizók elevenen megégetése pont olyan gyakori, mint a nácizók elvitele fekete autóban.

És hogy köztéri szobrokat döntögetnek? Ez a köztéri szobrok sorsa. Ha nem ez lenne, még mindig Sztálinnal szemeznénk a Városligetnél. Szerinted hány konzervatív küzdött azért, hogy maradjon a helyén?

István Tamasi 2020.07.20. 14:28:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: Az elmebeteg suttyó/surmó akadékoskodásáról az EU-ban egy régi vicc jutott eszembe:
Mórickát irgalmatlanul csépeli az anyukája a szőnyegporolóval. A szomszédasszony megkérdi:
- Miért üti annyira a gyerekt?
- Mert nagyzolt.
- ????
- Akkorát akart fingani, mint a felnőttek, de beszart.

6.Lenin 2020.07.20. 14:29:28

@chrisred:

Leírom, hogy van más vélemény. Azt cáfold. Nem azt írtam soha, hogy fogadd el, csak te se akard azt állítani, hogy a tiéd az egyetlen , és azt kéne mindenkinek elfogadni.

Te azt írtad, hogy Orbán zsaroja az uniót, én meg azt, hogy az unió is zsarolja azokat, akik nem állnak be a sorba, amit ők tartanak az egyetlen helyes utnak.
Én azt írtam, hogy a mindenki számára eeelfogadható a természetes. Te ennek az ellenkeőjét állítod.

Mindenkinek el kéne fogadnia azt is, ami a számukra előnytelen.

Mi ből gondolod, hogy ezt mások nem látják?

chrisred 2020.07.20. 14:34:47

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Az EU-nak eszerint nem arról kell szólnia, hogy az erősebb hogyan nyomja le az akaratát a gyengébbel szemben, hanem hogyan dolgozunk együtt, vállt vállnak vetve a közös európai jövőn."

Ez szépen hangzik, de a gyakorlatban az Europai Tanácsban ülők mindegyike abból indul ki, hogy mi lenne az a megoldás, ami legjobban növeli a szavazóinak számát otthon. Rutte és Kurz azért áll szemben Orbánnal, mert a túlzott engedékenység az ellenzékük malmára hajtaná a vizet. (Akik történetesen az európai szélsőjobbhoz tartoznak, vagyis Orbán szövetségesei.)

chrisred 2020.07.20. 14:42:11

@6.Lenin: Egy szóval sem írtam, hogy Orbán zsarolja az Uniót. Azt írtam, hogy mind a 27 tagnak van vétójoga, bármelyikük zsarolhatja a többit.

Francois77 2020.07.20. 14:45:29

@chrisred: "elevenen megégetés" nagyjából egyenlő ma a sajtóhadjárattal.

azt azért megnézném, amikor Kossuth-szobrot döntenek...

Francois77 2020.07.20. 14:46:21

@chrisred: a vétójoggal élés nem zsarolás.

6.Lenin 2020.07.20. 14:50:17

@chrisred:

"Rutte és Kurz azért áll szemben Orbánnal, mert a túlzott engedékenység az ellenzékük malmára hajtaná a vizet. (Akik történetesen az európai szélsőjobbhoz tartoznak, vagyis Orbán szövetségesei.) "

Vagyis Elismered, hogy Orbán teljesen legitim módon védi Mo érdekeit, nem az unió ellenében, hanem nem hajlandó térdre ereszkedni mások előtt, mert mi alábbvalóak lennénk a többiekhez képest.

Ez a szélsőjobbosozás, aztán komcsizás, meg Kádár népe a köcsögség jele, pláne mostanság, Lenin, Marx szobrainak avatása után. Bár lehet, hogy azért állították, hogy legyen mit ledönteni idővel, ha változna a divat közben.

chrisred 2020.07.20. 14:54:09

@Francois77: Akkor a propagandahadjárat lehet a fekete autóval elvitel megfelelője is?

2020.07.20. 14:56:08

Az EU jogállami felfogása és a magyar jogba való átültetése miatt nem lehet a postások bérét emelni, ...., mert a járvány elvitt tőlük sokszáz milliót, az állam meg nem adhat pénzt maszkra, meg fertőtlenítőszerre se,......
., most az állam meg a szakszervezet könyörög Brüsszelnek, hogy
engedélyezze, akkor ne a bérkeretből kelljen állni a védekezés költségeit.
De jo is a liberális demokrácia!

chrisred 2020.07.20. 14:56:20

@6.Lenin: Ha azt írtam, hogy Rutte és Kurz a saját politikai érdekeit védi, akkor belefér, hogy azt gondolom, Orbán is ezt teszi.

Francois77 2020.07.20. 15:06:58

@chrisred: mondhatsz rá bármit, a lényeg az, hogy itthon mondhatsz bármit, mert szabad vagy, a liberó nyugaton meg nem.

chrisred 2020.07.20. 15:15:34

@Francois77: De pont ezt nem sikerült bizonyítanod, csak azt, hogy senki sem szereti az ellenvéleményt.

6.Lenin 2020.07.20. 15:19:08

Van egy klónom: bosszantóan buzi.

6.Lenin 2020.07.20. 15:29:41

@chrisred:

Akkor amit eddig írtál, tök felesleges volt. Ugyanis ez a lényeg amit most írtál. Mindenki a saját országa érdkeit védi, és remélehteőleg találnak is egy közösen elfogadható megoldást.

Vagyis a poszt sima szarkeverés.

Francois77 2020.07.20. 15:32:57

@chrisred: mit kell ezen bizonyítani? keress rá a fajgyűlölő, rasszista vagy buzi szavakra. aztán keress rá a nácira és fasisztára is. és láss csodát :)

nincs1agy 2020.07.20. 15:53:04

@Francois77:

Az európai baloldal egyre inkább antiszemita, és a zsidógyűlöletben közös platformra kerülnek a fanatikus iszlámmal:

neokohn.hu/2019/12/27/baloldali-antiszemitizmus-mit-uzen-a-labour-kudarca/

"A brit zsidóság számára a Munkáspárt antiszemita botránysorozata elsődleges kérdéssé vált. A krízis, ami a BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) mozgalmon keresztül kezdett bekúszni az egyetemi campusok munkáspárti szervezeteibe, gyorsan elérte a párt többi részét és vezetőségét is."

zsido.com/baloldali-antiszemitizmus-regi-uj-ismeros/

nincs1agy 2020.07.20. 15:58:34

@chrisred: Azért Sztálin ne helyezd már azonos megítélés alá Washingtonnal meg Kolumbusszal. Addig meg meg tudtam érteni, amíg konföderációs tábornokok szobrait döntögették, de ez már kezd abszruddá válni. Gyakorlatilag minden szobrot le akarnak dönteni, amely fehér férfit ábrázol, legyen akár az illető abolicionizmus képviselője..

chrisred 2020.07.20. 16:06:22

@nincs1agy: Az én szempontomból nem az. De elfogadom, hogy vannak a világon csoportok, népek, akiknek Sztálinnal semmi bajuk nem volt, viszont az amerikai gyarmatosítás képviselőivel igen.

morph on deer 2020.07.20. 16:59:40

@Francois77:
“ a vétójoggal élés nem zsarolás.”

Az nem.
A vétójog alkalmazásával való fenyegetőzés előnyszerzés céljából viszont az.

Például: “Ha nem kapom meg ezt meg azt, akkor vétózni fogok, és akkor senki nem kap semmit!“
Na ez zsarolás.

morph on deer 2020.07.20. 17:09:01

@Tényelek:
“ az állam meg nem adhat pénzt maszkra, meg fertőtlenítőszerre se,......”

És akkor miért nem ad maszkot meg fertőtlenítőszert a postásoknak? Tudod úgy, ahogy küldözgetik fűnek-fának, a Vatikántól Üzbegisztánig, meg a jóég tudja hová, mert mi qrvára segítőkészek vagyunk!

Senki sehol nem tiltaná a kormánynak, hogy ha már a magyar adófizetők pénzéből beszerzett mindenféle védőeszközt, akkor azt a magyar adófizetők érdekében használja fel, nem gondolod?

French Connection UK 2020.07.20. 17:15:46

@morph on deer: nem, ez pontosan a joggal való élés. A vétójog értelme pont az, hogy ha valami neked nem jó, vétózol. Akinek van vétójoga, és nem él vele, az hülye.

French Connection UK 2020.07.20. 17:26:17

@morph on deer: A holland miniszterelnök eddig mindent blokkolt.

"Nem azért vagyunk itt, hogy később elmehessünk egymás szülinapi bulijára. Azért vagyunk itt, hogy a saját országunk érdekét képviseljük” – mondta Mark Rutte holland miniszterelnök.“

nincs1agy 2020.07.20. 17:40:52

@chrisred: Mit gyarmatosított Washington? Épp a britektől való függetlenedésért harcolt..

morph on deer 2020.07.20. 17:44:33

@Francois77:
“ liberalizmus és a szabadság ég és föld.”

Mi lenne, ha véletlenül nem a csököttagyú orbánista meghatározást ismételgetnéd, hanem inkább utánanéznél kicsit?
Meg akkor már a konzervatizmusnak is, ha már így benne vagy.
Ugyanis Erna Solberg, a norvég miniszterelnök egyúttal a norvég konzervatív párt elnöke is!

“...egy konzervatívok vezette illiberális demokráciában”
:)
Hogy miben?
Most túl azon, hogy olyasmi, hogy illiberális demokrácia, az körülbelül annyira valós, mint a fából vaskarika, kikre gondolsz, mikor “konzervatívokról” beszélsz?

Mert a fidesz az minden, csak nem konzervatív, ne viccelj!
Neked komolyan fel kéne frissítened az ismereteidet, mert ha csak orbán meghatározásaiból indulsz ki, akkor rendszeresen hülyeségeket fogsz mondani, úgy ahogy orbán teszi.

Amire meg te hivatkozol, az csak azért van MÉG úgy, mert orbán még csak ízlelgeti a diktatúrát, de napról napra autoriter elemekkel bővíti a jelenlegi hibrid rendszer hatáskörét, és csak idő kérdése, hogy elérje a “célt”...

Visszatérve: a norvég királyság példájából is láthatod, hogy liberális konzervativizmus bizony létezik, ráadásul él és virul!
És nekik még hazudniuk sem kell hozzá egy kitalált politikai rendszert, mint orbánnak.
Ilyen az, ha valahol a liberális demokrácia nem is lehet kérdés, mert magától értetődő!

2020.07.20. 17:47:36

@morph on deer: Azért hülyegyerek, mert a készpénzes és a tárgyi juttatás is tiltott finanszírozásnak minősül az EU jogrendszerének hála.
Csúcs a logikája, ennyi erővel adhatnának nekik aranyat is, amit eladnak és az árából megemelhetnék a béreket :-).

French Connection UK 2020.07.20. 17:48:19

@morph on deer: most komolyan leírtad, hogy ha a norvég azt mondja, x, akkor az az, ha meg mi mondjuk, akkor az nem az? Ennyire hülye még te sem lehetsz:) Portugáliával vigyázz nagyon, ott a szocdemek a néppárt tagjai...

morph on deer 2020.07.20. 17:49:51

@French Connection UK:
“ A vétójog értelme pont az, hogy ha valami neked nem jó, vétózol. ”

Ez így igaz!
De a vétójog alkalmazásával való fenyegetőzés NEM jogszerű, akárhonnan nézve sem!

Próbáld már meg elmagyarázni, hogy mitől jogos orbánnak az a kijelentése, hogy ha nem zárják le a hetes cikkely miatti eljárást, akkor nem szavazza meg a költségvetést?

A két dolognak még csak köze sincs egymáshoz!

Így a maffiózók “alkudoznak”, nem a politikusok!

2020.07.20. 17:55:06

@morph on deer: Minden barom választhatja a liberális és a népi demokráciát is, az ő döntésük, akkor van gond, ha ezt az értelmes társadalmakra is rá akarják eröltetni.
Hogy mégjobban megkeverjem, Europában a leghatékonyabb modell a keresztényszociális, ...., bár pár éve ott is vannak libsi kilengések, de még tartják magukat.
A miénk is arra kezd leginkább hasonlítani.

2020.07.20. 17:57:13

@morph on deer: Akkor a hollandok, meg a többiek miért fenyegetőznek vétóval, vagy csak nekünk nem szabad?

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.20. 18:22:05

@morph on deer: de akkor azt kell megvétózni ami jó? én komolyan sajnállak téged.

nincs1agy 2020.07.20. 18:53:04

@chrisred:

Apró kis mellékkörülmény, hogy az érintett indián törzsek a britek oldalán harcoltak az amerikai függetlenségi háborúban. A loyalisták is hasonló elbánásban részesültek, pedig fehérek voltak..

sakkosfx 2020.07.20. 18:57:18

Kár volt kijelenteni, hogy ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek! MOST AZT NÉZTÉK AMIT TESZ!

morph on deer 2020.07.20. 19:04:22

@Tényelek:
“ Akkor a hollandok, meg a többiek miért fenyegetőznek”

Én nem tudok arról, hogy a hollandok például ugyancsak küldtek volna az előző héten egy több pontos kivánságlistát, kikötve, hogyha nem kapnak piros csengős biciklit, akkor vétózni fognak!
Mindezt még jóval azelőtt, hogy lenne mit vétózni!

Ha így tettek, akkor ők is zsarolással próbálkoztak, vita nincs.

Az viszont már a procedúra része, ha egy döntési folyamat, egy tárgyalás során valaki kijelenti, hogy ez vagy az a döntés számára elfogadhatatlan abban a formában, és ha az úgy marad, akkor vétózni fog, stb.
Szerintem ez a módja, és nem az érdemi viták előtt teleóbégatni a világsajtót, hogy “én aztán majd hűdenagyon megvétózok mindent, és aláteszek mindenkinek, ha nem lesz piros csengő a biciklin..!”

Dehát ez (politikai) kultúra kérdése, és ehhez képest egy orbánról beszélünk...

morph on deer 2020.07.20. 19:08:43

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:

“ de akkor azt kell megvétózni ami jó? én komolyan sajnállak téged.”

Igazán kedves vagy, ahhoz képest, hogy kettőnk közül nem én vagyok az, aki nem tud olvasni...

NEM azt kell megvétózni, ami jó!
Amit írtam, az arról szól, hogy maga a vétó jogszerű, a vétózással való fenyegetés meg egy aljadék dolog, - szerintem.

De arról egy szó nem volt, hogy bármelyik is jó lenne, sőt!

2020.07.20. 19:48:00

@morph on deer: A hollandok azt az "aljas húzást" csinálták, hogy a parlament összelőtt egy listát, majd megszavazta azt, ha azok nem teljesülnek, akkor a miniszterelnökük nem írhatja alá az egyezményt,...., érdekes, hogy ők ettől annyira demokratikusak, hogy összevizeli magát tőle a magyar liberálbolsevik társaság, Ugyanez a módszer a magyar parlament részéről meg fasiszta, kommunista,.., - gondolom homofób is ! - .. meg még ki tudja mi, .., ez a kettösmérce rendszeresített alkalmazása libsiknél.
De semmi gond, a momentum buzipárt biztosította a holland miniszterelnököt, hogy minden lehetséges támogatást megadnak neki, hogy Magyarország a lehető legkevesebb pénzhez jusson az EU mindkét pénzalapjából, .., még vigyorgós képet is kitett a holland fickó az eseményről, .., szerintem még Hollandiában is elhányják magukat mindkét politikai oldalon, hogy milyen patkány hazaárulók is léteznek, .., persze mindenki tudja, hogy léteznek, de, hogy ezt nyiltan felvállalják, az már ritkaság.
Az viszont ciki szerintem, hogy olyan témában vitázik megint, amihez sík hülye, .., ugyanis a mostani csúcsra 16 miniszterelnök ment el úgy, hogy parlamenti megkötése van arról mit fogadhat el.
Ezt a módszert a dánok kezdték már a legelső megbeszélésen és azóta is mindig csak és kizárólag az történhet, amit a parlament enged, .., azóta már a többség átvette ezt a gyakorlatot.
Mondjuk, szerintem ez egy demokráciába simán belefér, sőt, ..., érdekes, hogy a libwerálbolsevik többségű parlamentek csak kivételesen alkalmazzák ezt a módszert, pedig ha valami demokratikus, ez biztosan az.

alöksz róz 2020.07.20. 20:08:42

@morph on deer: te milyen jó dolgokat látsz
csak kíváncsiságból kérdezem

nincs1itt 2020.07.20. 20:20:34

@alöksz róz: te arra ügyelj, hogy belgrád 25 méterrel magasabban van, mint budapest. vonat ezt a magasság különbséget le nem tudja küzdeni! ezért sem kezdték még el!
ja, és már kövér ott térdel a holland parlament előtt, hogyaszongya:" bocsikaaa! aggyál píztet! beszéljük már meg, mer' mi nem is úgy és azt gondoltuk!"
o.v. meg szépen beült sarokba, ahogy várható volt és "súlya" erre determinálta.

alöksz róz 2020.07.20. 20:28:33

@nincs1itt: hát erre nem igazán lehet mit mondani azon kívül, hogy te tényleg ritka hülye vagy

2020.07.20. 20:32:16

@nincs1itt: Ha Orbán olyan sarokban ülő típus lenne, ahogyan azt ön látja, akkor a kutya sem figyelne arra, amit mond :-) .

Látom még mindig a Himaláját megmászó vonatokról álmodozik, .., én hagynám az ön helyében, mert totál hülyének néz ki, .., e miatt is!
Egyébként most is fut még a film a Suttgart projektről, ahol grafikonon is megmutatják, hogy mekkora barmok voltak a tervezők, ..., a 25 méter emelkedés 100 méternél kevesebb távon is kijött volna, .utána meg ugyanez lejtőként, ....., persze tudom, hogy ön szerint ezen úgy felslisszan egy vonatszerelvény, mint a huzat ... :-) .
Mellesleg most éppen azon vitáznak a csúcson, hogy Magyarország finanszírozza meg a gazdag országok gazdasági helyreállítását, az eredeti javaslat szerint egyharmad résszel többet kellene visszafizetnünk, mint amennyi pénzt kapunk, magyarul nettó befizetőkké válnánk, mint a németek, osztrákok, stb. .., pontosabban, ha a holland buzin múlik, akkor még annyit sem kapunk, ..., az tuti, hogy ezt Orbán nem fogja elfogadni.
Tudom Gyurcsi simán aláírná, mert azt mondták neki jelszóval, ..., na az tetszene, az olyan szellemi fogyatékosoknak, mint ön is.

nincs1ész 2020.07.20. 20:36:53

itten dájcsba a kanyarvonatok fognak járni a szer pentinbe és eszt én vontam ki magamban ész nélkül

chrisred 2020.07.20. 20:51:37

@Tényelek: Nem akarlak kiábrándítani, de a hollandoknak nem az a céljuk, hogy Magyarország a lehető legkevesebb támogatást kapja.

nincs1itt 2020.07.20. 20:52:59

@alöksz róz: mást nem is bírsz mondani... 2,5 fél sor a kapacitásod, érdemi tartalom nélkül. ostoba, magyar, fidesz-tálib!
@Tényelek: jááános, merkel és macron és o.v. leültek, majd hirtelen a csútirámszesz olyan kispöcs lett, amilyen a valóságban. minden megfelelt neki, amit ajánlottak. ne menj bele technikai kérdésekbe, janika, mert anyád húsdarálójával is csak bénázol!
gyökér, irigy, buta magyar

2020.07.20. 21:09:23

@chrisred: Hanem mi, ..., tanítson mester :-) ?!
Mondjuk bennem is felmerült, hogy a hollandok csak félrevezetik a többieket, de igaziból azt akarják, hogy belefulladjunk a rengeteg ingyenpénzbe :-) .

2020.07.20. 21:13:30

@nincs1itt: Mondjuk én nem voltam ott, mint ön, ezért nem vagyokmennyire jólértesűlt, de meglepne, ha Orbán belemenne abba, hogy 35%-os kamatot fizessen egy olyan kölcsön után, aminek minusz 3% a kamata eredetileg, .., de szerintem azt sem fogja elfogadni, hogy olyan indokkal vonjanak meg tőle pénzt abból az egyébként is uzsorakamaton futó hitelből, hogy úgy látja egy büdös libsi Brüsszelben, hogy 500 év múlva sérülni fog a jogállamiság, .., mer hát nem kell konkrét dolog, elég a veszély látása, .., na mondjuk szívesen elolvasnék egy pontos definíciót, hogy milyen az a veszély látás :-) !

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.20. 21:29:35

@morph on deer: fárasztó vagy. boxolj tovább az árnyékoddal, csak nehogy KO-t kapj.

morpho 2020.07.20. 22:08:55

Index: "EU-csúcs: elérhető a megállapodás, a jogállamsági feltétel nem változott"
index.hu/kulfold/eurologus/2020/07/20/eu-csucs_koltsegvetes_helyreallitasi_alap_angela_merkel_emmanuel_macron/

origo: "Brüsszelben megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart"
www.origo.hu/itthon/20200720-megszuletett-brusszelben-a-megallapodas.html

Na most itt valaki hazudik és/vagy félretájékoztat. Kíváncsi leszek, melyik lesz az?

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2020.07.20. 22:19:18

Bazdmeg Grabowski megint nem tudtuk megbuktatni Orbánt! Megint elérte amit akart! Megint nem fog szarban lennih ez a kurva országh! A KURVA ÉLETBEH!
hirtv.hu/hirtvkulfold/brusszelben-megszuletett-a-megallapodas-orban-viktor-elerte-amit-akart-2505445

nincs1agy 2020.07.20. 22:51:28

Sajnos úgy tűnik, hogy nem fogják jogállami normákhoz kötni a támogatást. Orbán megint nyert. El kell ismerni..:(

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.07.20. 22:52:56

"Magyarország a tervezettnél 3 milliárd euróval többet kap, és év végéig – mint azt Angela Merkel megígérte – lezárják a 7-es cikkely szerinti eljárást"

Vagyis Orban mindent elert, tehat a liberalis mediaban holnap bukni fog a gonosz, kirekesztett, maganyos diktatort.

morpho 2020.07.20. 22:55:08

@nincs1agy: Ezt mire alapozod? Eddig csak az origón láttam, bár a jogállami normákat még ott sem. De a Spiegel például nem ír erről.

morpho 2020.07.20. 22:56:31

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: Az egész narancstrollhadsereg az origóra hivatkozik, amit nem erősített meg senki. Érdeklődve várom a fejleményeket.

nincs1agy 2020.07.20. 23:02:02

@nincs1ész: Mán rájöttem a megoldásra végül. Ha elég nagy a távolság a két végpont között, mondjuk több, mint száz km, akkor a 25m szintkülönbség sem olyan meredek..Egyszerű, de nagyszerű! :)

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.20. 23:02:16

Jeeeee!

Jaaaj, lecsukódott a vécédeszka, midőn huggyoztam.

2020.07.20. 23:13:27

@morpho: Arra tippelnék, hogy azindex cikke a tárgyalások előtt, az origoé utána született.
A tippem alapja, hogy ez van benne a cikkekben.
Kiderül, hogy ma már nemcsak vágyújságírás, hanem vágyolvasás is létezik :-).
Ha az Origó cikke igaz, akkor most sok liberálbolsevik lesz öngyilkos, mert nem bírják elviselni, hogy nem sikerült elérniük, lenullázzák Magyarországot.

2020.07.20. 23:16:48

@morpho: A remény hal meg utoljára :-).

élveteg 2020.07.20. 23:32:17

Én hajlandó vagyok fogadni mondjuk 10 ezer forintba hogy bármiféle jogállami akármi is lesz a magállapodásban. az alapján nem fog soha semmilyen ítélet vagy határozat se születni. aminek alapján megvonnák az uniús pénzeket Ha nyerek -mivel én rendszeresen támogatom az országos mentőszolgálatot - a pénzt oda fogom küldeni Ki fogad ?

morpho 2020.07.20. 23:34:00

@Tényelek: Pici bökkenő van csak:
Index: "Hétfőn délután négy óra helyett csak este fél 10-kor folytatták a rendkívüli EU-csúcsot"
origo: "Brüsszelben megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart
ORIGO2020.07.20. 21:24"

Tehát ők már akkor tudták,(fél 10 előtt hat perccel) hogy megállapodtak, amikor az index szerint még el sem kezdtek tárgyalni. Egyébként ez nem lehetetlen.

morpho 2020.07.20. 23:41:16

@élveteg: Biztosra nem illik fogadni hé!

Az a furcsa az egészben, hogy ennek a bizonyos megállapodásnak a nemzetközi sajtóban sehol sem találom nyomát, továbbá az origó állításai nem tartalmaznak semmi konkrétumot.

"Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott mint amire előtte számítani lehetett. Angela Merkel német kancellár pedig ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, tehát 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikkely szerinti eljárást"

Mihez képest kapott többet, mennyire lehetett előre számítani? Mennyi az összeg pontosan? Továbbá lezárja az eljárást, vagy megszünteti? Mert a lezárás az végződhet elmarasztalással is. Ezek az állítások közhelyek. A többi ország mennyit kapott, végül mennyi lett a büdzsé, hogyan oszlik meg a támogatás és a hitel? Az origo tulajdonképpen nem írt semmit.

élveteg 2020.07.20. 23:47:46

@morpho:

Mit mondasz te ? Lesz majd olyan mechanizmus, deklaráció, ítélet majd ami alapján bekövetkezik a pénzmegvonás? Vagyis az hogy nektek járna ennyi de nem kapjátok meg Lesz ilyen vagy nem ?

2020.07.20. 23:53:13

@morpho: Miért vitázik olyanról, amiben tájékozatlan?
Azok a felek, akiknek voltak problémái egész délután bunyóztak, akiknek meg naem, azok a bordélyokban ütötték el az időt.
Féltízre megszületett az iszapbirkózás eredménye, ezért összehivtak mindenkit.

2020.07.20. 23:56:21

@morpho: Az, hogy mennyire lehetett számítani, minden portálon rajta volt, még a 444-en is, nehogy már itt másokkal kerestesse ki!

morpho 2020.07.20. 23:57:05

@élveteg: Azt mondom amit te. Azt hittem elsőre is világos volt.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.21. 00:01:51

@morpho: "Továbbá lezárja az eljárást, vagy megszünteti? Mert a lezárás az végződhet elmarasztalással is."

Elvileg igen, a gyakorlatban nemigen.

Csak hogy értsd: a Tanácsban eddig szándékosan nem akarták a kulcsfontosságú szavazásig vinni az eljárást, hiszen egyértelmű volt, hogy a Magyarország elleni eljárást a lengyelek nem támogatják, nincs esély arra, hogy szankciókat fogadjanak el ellenünk. Ezért korábban (2019 ősze előtt) inkább szándékosan időt húztak, remélve, hogy nem a PiS nyeri a lengyelországi választásokat, de mint tudjuk, ez nem jött be.

Az egyetlen, amit ez a 7-es cikkes eljárás el tud érni, hogy folyamatosan lebegtessék, hogy "Magyarországon a jogállamisággal problémák vannak", és a "nyitott" eljárással lehessen revolverezni a magyar kormányt (pl. épp a költségvetési tárgyalások befolyásolása céljával).

Ha valóban lezárják az eljárást, az azt jelenti, hogy hajlandóak végre megtartani ezt a szavazást, amin Lengyelország nemmel szavaz a mi elítélésünkre, a kutyakomédiának meg vége lesz, Sargentini jelentését kenhetik a hajukra.

élveteg 2020.07.21. 00:02:26

@morpho:

Csak konkretizálni akartam Szóval nem lesz itt semmiféle pénzmegvonás Ha karták volna és komolyan akartátk volna, meg lenne rá eszköz akkor réges régen meglépik

2020.07.21. 00:02:58

@morpho: A 7 cikkes eljárásban ne reménykedjen, mert a Szargentini jelentés jogilag egy baromsághalmaz, bármelyik ország ügyészsége a kukába dobná!

morpho 2020.07.21. 00:16:49

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Elvileg igen, a gyakorlatban nemigen"

Csipázom az ilyen érveket! :)
Továbbá erről az EP dönt majd, Merkel ilyen ígéretet egyszerűen nem tehet.
Nagyon kamuszagú az origo híre. Rövid és velőtlen. Aztán lehet, hogy tévedek, de most végignéztem az európai sajtót és sehol nem írnak kész megállapodásról. Csak az origon, de ott se tisztán.

2020.07.21. 00:22:15

@morpho: Mert csak akkor lesz kész megállapodás, ha előirás szerint azok is bólintanak, akik már tegnap is aláírták volna.
Az biztos, hogy ugrottak az árfolyamok, ami megállapodást jelent.

2020.07.21. 00:24:35

@morpho: Decemberig Merkel a főnök, ő dönti el mi kerül napirendre és miről szavaznak, tehát megigérhette.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.21. 00:30:04

@morpho: "Továbbá erről az EP dönt majd"

Dehogy dönt – olvass utána, hogy milyen lépései vannak ennek az eljárásnak.

Az EP szerepe a Szargentini-jelentés elfogadásával ugyanis már véget ért, bár még próbálnak azzal fontoskodni, hogy őket is vonják be az amúgy a tanácsi fázisban futó eljárásba is, mert szeretnének még egy kocsit szerepelni

Ahhoz viszont, hogy érdemi szankciókat lehessen életbe léptetni (értsd: pénz- vagy szavazatmegvonás), a Tanácsban egyhangú támogatás kell, ami a lengyelek miatt nem lesz meg – így hiába a sok hűhó, Szargentini és az EP liberálisai hoppon maradnak.

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.07.21. 01:09:18

@morpho: "Mihez képest kapott többet, mennyire lehetett előre számítani?"

A korabbi ciklushoz kepest. Raadasul a hazai balliberalisok nem egyszeruen csak azt akartak elerni, hogy Magyarorszag semmit se kapjon, hanem hogy meg fizesunk is. Ehhez kepest kulonosen nagy gyozelem, hogy meg tobbet sikerult elerni. De a balliberalisoknak az legnagyobb banata, hogy akkor most 7 evig ujra lesz penz, tehat mar megint nem bukik a rezsim.

morpho 2020.07.21. 01:23:55

@Szergej Szergejevics Szergejev: EP=ET elírás. Merkel beviheti a tanács elé és remélem be is fogja. Ha csak a magyar-lengyel páros fogja egymást kihúzni a szarból, a többi ország pedig ellenük szavaz, abból kiderül minden. Ki fog lógni a lóláb és átrajzolja az egész EU döntéshozatalát. De ez nem jelenti a kérdés lezárását. ...amit továbbra is csak az origo állít. Ennyire le lenne maradva a nemzetközi sajtó?

morpho 2020.07.21. 01:27:18

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: "Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott mint amire előtte számítani lehetett"
Ez van az origon. Szó nincs előző ciklusról. Nem is annyi pénzt osztanak szét, mint akkor. Ez handabanda.

morpho 2020.07.21. 01:49:56

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: "megint nem bukik a rezsim" Na ez az. Ez jó? Az a baj ezzel az egésszel, hogy ha több pénzt adnak annak örülni kéne. De a gyakorlatban ez csak annyit jelent, hogy a fidesz közeli oligarchák még többet lopnak majd ki a magyarok zsebéből, amiből még többet juttatnak vissza a korrupt politikusokhoz, akik aztán rendezhetik a negyvenhatodik tök felesleges kamukonzultációt a kétszázadik plakátkampányt a semmiről, miközben az egészségügyet meg az oktatást rohasztják tovább és építik a párhuzamos ellátórendszereket a gazdagoknak. Közben a jogállamiságot a Kádár rendszerbe vezették vissza. Ennek az egésznek semmi köze Európához. Ennek Oroszországhoz van köze és ha az EU ezt pénzeli, akkor meg is érdemli magának. Fognak csinálni egy EU 2.0-át, amibe sosem veszik be Magyarországot, aztán mikor már csak mi leszünk benne az EU 1.0-ban, meg a lengyelek, akkor mindenki nagyon örülhet. Ennek ez lesz a vége. Csakhogy a magyarok nem mind hülyék és sokan nem Orbán Viktorhoz, hanem Európához akarnak tartozni, mert a kettő kizárja egymást. De ezek a magyarok, akik milliók egyébként, nyilván mind lipsik, sorosisták, meg magyargyűlölők. Ez meg nem vitaalap, hanem hülyeség. Lesznek itt még csatlakozási tárgyalások magyar részről egy Egyesült Európához, ahol más szabályok lesznek és nem tudja egy pöcshuszár megfúrni a döntéshozatalt.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.21. 02:21:00

hörögnek a libbantak pedig itt van a
KEDD

ebella 2020.07.21. 04:09:15

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Nem csak a libbantak, a nemzetüket féltő polgárok szintén utálják a tolvajokat.

És akkor még: Ismét segget csókolgatnak az Orbán-hívők, pedig újra itt van a KEDD

chrisred 2020.07.21. 05:50:41

@nincs1agy: Valóban az, mivel a szócikk a függetlenségi háború előtti időszakról szól.

chrisred 2020.07.21. 05:52:23

@Tényelek: www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200720/osszeutkozott-a-holland-es-a-magyar-parlament-eu-penzes-hatarozata-kover-laszlo-targyalasokat-kezdemenyez-441860

Közben a holland kormányfő a parlament határozata alapján az EU-pénzek jogállamisági feltételrendszerhez kötéséhez ragaszkodik, igaz ennek pontos részletei nem ismertek. Orbán Viktor úgy írta le a tervet, hogy Mark Rutte olyasmit javasol beleírni a 2021-2027-es költségvetési és helyreállítási alapos szabályrendszerbe, hogy "általános jogállamisági hiányosságok" gyanúja esetén már Tanács elé lehetne vinni az ügyet és szankciókat lehetne foganatosítani a kifizetések terén.

Gesztenye Barna 2020.07.21. 06:39:00

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: @morpho: az oligarquía...... Mantrázs csak szívem........

Gesztenye Barna 2020.07.21. 06:43:43

@ebella: nemzetüket védő polgárok....... és mennyien vannak, ők akikre utalsz, gyanítom kevesen, csak rikácsolnak, mint a sirályok....

ebella2 2020.07.21. 07:03:56

@Gesztenye Barna: Kevesen, mert a polgárságot nagyrészt kiirtotta a bolsevik párt (az én nagyapámat is), majd a Fidesz még rátett egy lapáttal, mikro a kliensrendszer saját zsebre dolgozó változatát hozta létre, a nemzet nagy többségének jó életszínvonala elérésére törekvés helyett. (Ebben minden környező ország megelőzőtt, utolára az oláhok értek utol.) Pedig a fejlődés motorja a polgárság lenne, kis létszáma ellenére, nem a jobbágyok.

Rikácsolni meg a szolgák rikácsolnak, akik orbánnak feltétlen hívei. És azért rikácsolnak, mert értelmesen megfogalmazott, előrevivő javaslataik nincsenek és soha nem is voltak, csak istenítenek egy folyton ellenséget kereső arcot (régen a bolsikat, ma a bolsik gyerekeit, akik maguk is bolsiként indultak), aki utóbbi tíz éve alatt a magyarság a Kárpát-medencében másfélmillió főt vesztett és már alig vagyunk többen mint tízmillióan errefelé, az antalli tizenötmillióval szemben.

Harminc éve olyan büszkék voltam magyarságukra a felvidéki magyarok, hogy ha átmentél Párkányba, vagy Komáromba, elvétve hallottál tót szót, lehet egész nap egyet se. Ma többségben vannak a tótul beszélők (jellemzően a gyerekeikkel nem is beszélnek magyarul, vagy csak néha az egyik szülő), a magyarok közt is, hiszen a lakosság döntő többsége ma is magyar. Ma (éppen mert csórók vagyunk a tótokhoz képest is), inkább szégyen arrafelé magyarnak lenni. Köszönjük Orbán!

Galerida 2020.07.21. 07:13:04

@ebella2: Úgy tűnik, neked nem jutott krumpliföld....

ebella2 2020.07.21. 07:18:40

@Galerida: Meglepődnél, ha neked úgy tűnik. Nagyon.

Tudod vannak akik nem csak a saját és istenük érdekeivel törödnek mint a fideszes jobbágyok, hanem a nemzetével is. Nehéz lehet ezt megérteni szolgaként.

Galerida 2020.07.21. 07:25:43

@ebella2:
Tedd félre lumpenproletár önérzetedet és inkább segíts szegény ballibeknek megmagyarázni, hogy miért nem bukott meg Orbán újra....
Ez embert próbáló feladat, méltó lesz hozzád!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 07:32:36

@6.Troll: @Tényelek: @Szergej Szergejevics Szergejev: @Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: @Francois77: @HabonyArpi:

Basszátok meg, fideSSfasszopók! Hallom, Kubatov elküldött titeket tüntetni a Józsefvárosba, Pikó András ellen, de hirtelen azt se tudtátok, hol vagytok. Szánalmas banda. :))

ebella2 2020.07.21. 07:38:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Az valóban érdekes volt. A kilncven százalék cigány volt, aki csak pillogott a nagyvárosban mint a választási malac. Ha már, akkro tessék jobban megszervezni, mert ez nagyon kínos volt a szervezőknek.

Egyébként meg nagyon szigorú ellenőrzés van a konyhákon. Ha lett volna valami romlott, akkro arról előbb tudnánk, mint a cigányok tűntetéséből. Ezt a saját bőrén is tapasztalhatta aki volt valaha élemiszerárusító, vagy vendéglátós vállakozó. Hiba volt ez így. Igaz a sok ostoba sok minet elhisz.

morpho 2020.07.21. 07:44:40

Az összes éjszakai nagypofájúnak üzenném halkan, hogy a megállapodás nem született meg tegnap este fél tízkor, csak ma hajnalban és tök más van benne, mint amit az origo hazudott. További szép reggelt.

morpho 2020.07.21. 07:48:46

A Financial Times tudósítója szerint Angela Merkel német kancellár azt mondta, Orbán mondta neki, hogy le akarja zárni a 7-es cikkely szerinti eljárást, amire a kancellár azt felelte neki: "Támogatni fogjuk Magyarországot, de kritikus lépéseket kell megtenni Magyarországon."

nincs1agy 2020.07.21. 08:00:55

@morpho:

Vétó, vétó, vétó..Itt is működik..:)

élveteg 2020.07.21. 08:04:32

Hááát ez nem az origó :

"Magyarország várhatóan sokkal több EU-pénzből gazdálkodhat a 2021-2027-es időszakban a helyreállítási alapnak köszönhetően, mint a mostani 2014-2020-as ciklusban."

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200721/tortenelmi-jelentosegu-alku-szuletett-ma-reggelre-brusszelben-441900

Meg ez sem :

"Nem felvizezték, hanem törölték a “jogállamisági” mechanizmus szövegrészt az EU-csúcson a dokumentumból, Orbán Viktor “nem túsz többé” - írta ma hajnalban a Politico uniós forrásokra hivatkozva a Európa Tanácsi kompromisszumról."

www.atv.hu/kulfold/20200721-politico-orban-nem-tusz-tobbe-toroltek-a-jogallamisag-megemliteset-az-eu-csucson

Szép napot

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 08:10:24

@ebella2:

"Ma (éppen mert csórók vagyunk a tótokhoz képest is), inkább szégyen arrafelé magyarnak lenni. Köszönjük Orbán!"

Egy ország fejlettségének a meghatározója az egy főre jutó, vásárlóerő paritáson számított GDP.

Ez 2010-ben az unió átlagához képest Magyarország esetében 66%, Szlovákia esetében 76% volt. Köszönhetően a 2002-2010 közötti gazdasági ámokfutásnak.

2019-ben Magyarország 73%-on áll, Szlovákia 74%-on. 9 százalékpontos különbséget dolgozott le Magyarország a jelenlegi kormány alatt.

ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tec00114/default/table?lang=en

Mindezt úgy tette Magyarország, hogy a GDP arányos államadosságát 2010-2019 között 14,3 százalékponttal csökkentette (80,6%-ról 66,3%-ra)!!

Eközben Szlovákia a GDP arányos államadosságát 41%-ról 48 %-ra növelte.

ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/sdg_17_40/default/table?lang=en

Ha a fenti számadatokat összevetjük, akkor hatalmas teljesítményt könyvelhetünk el Magyarország részéről!!

Semmi szégyenkezni valónk nincsen! Sőt!!

Ti, /GY. F. hívők/ vittétek fel a magyar GDP arányos államadosságot 55%-ról 80,6%-ra 2002-2010 között.

A ti időszakotokban hagyta le Magyarországot Szlovákia, amikor pédául 2007-ben, a válság előtt a magyar GDP növekedés 0,4%, a szlovák 10,8% volt. 27-szeres különbség!!!

Úgyhogy tehetsz egy szívességet! Ha nem vagy elégedett a jelenlegi életszínvonallal, akkor tegyél panaszt azoknál, akik az országot 2002-2010 között irányították, és több, mint 40.000 milliárd forint kárt okoztak az országnak.

Galerida 2020.07.21. 08:13:10

Pavlov kutyája már évek óta nem jósolgatná, hogy Orbán megint veszíteni fog....ennyivel okosabb a ballibeknél!

chrisred 2020.07.21. 08:13:50

@élveteg: Nem így szól a teljes mondat a nemorigóban?

"Magyarország várhatóan sokkal több EU-pénzből gazdálkodhat a 2021-2027-es időszakban a helyreállítási alapnak köszönhetően, mint a mostani 2014-2020-as ciklusban, igaz közben a magyar parlament határozata ellenére mégis lesz jogállamisági feltételrendszer az EU-s pénzek kifizetéséhez és a helyreállítási alapból való folyósítást és viszonylag feszes keretekhez kötötték."

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.21. 08:15:51

@ebella2: ez hülyeség. mindkét helyre gyakran járok, totál butaság amit írsz. a beszélgetésekből az derül ráadásul ki, hogyha valami miatt szégyellik magukat akkor az pont ti vagytok meg a december 5-i népszavazás.

French Connection UK 2020.07.21. 08:16:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: én úgy hallottam, csak egy valaki nyilatkozta, hogy vidékről jött, azt meg Pikó pénzelte. Egyébként ha bemész a nyolcba, és körülnézel, kb senki nem tudja, hol van:)

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.21. 08:17:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ha már megszólítottál, méltó a nicked ahhoz a szellemiséghez, amit képviselsz.

élveteg 2020.07.21. 08:18:22

Ezért az arcukat próbálták menteni

A JOGÁLLAMISÁGI FELTÉTELRENDSZER VÉGÜL BENNE MARADT A VÉGSŐ KÖLTSÉGVETÉSI MEGÁLLAPODÁSBAN.

Bár ahogy ezt várni lehetett, az eredeti tervezetnél jóval enyhébben fogalmaznak a dokumentumban, de a kifejezés szerepe benne. Az Európai Bizottság javaslatára bevezetendő szankciókat meghatorozó szavazási feltételeken is olyan módon változtattak, hogy az politikailag kevésbé kivitelezhető legyen.

index.hu/kulfold/eurologus/2020/07/21/eu_koltsegvetesi_csucs_vegso_megallapodas/

Kevésbé kivitelezhető legyen .....aha... Magyarul , kivitelezhetetlen Ez alapján semmi nem fog történni semmi soha

nincs1agy 2020.07.21. 08:20:51

@chrisred:

Az eset 1779-ben, a függetlenségi háború alatt történt.

nincs1agy 2020.07.21. 08:24:09

@morpho: Semmiféle politikai feltételhez nem fogják kötni a források átutalását, szemben az alternatív indexes valóságuniverzummal..

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.21. 08:30:14

"Azt kívánom minden magyarnak, soha ne legyen kevésbé sikeres reggelje, mint a mai"

ez de fájhat a libsiknek :DDD

élveteg 2020.07.21. 08:31:32

@chrisred:

Figyu

"Mark Rutte holland kormányfő, a jogállami feltételrendszer egyik élharcosa kedd reggel a Népszava kérdésére kifejtette: a szöveg valóban változott és rövidebb lett, de a korábbi javaslat lényegi elemei megmaradtak. A politikus szerint az Európai Bizottság egy olyan rendszert fog kidolgozni, amelynek alapján javaslatot tehet bizonyos intézkedésekre, ha egy tagállam nem tartja be a jogállami normákat. Rutte arra nem válaszolt, hogy mi lesz azzal a kész rendelettervezettel, amely már két éve az asztalon van és a jogállam általános hiányosságai esetén felmerülő közösségi lépéseket határozza meg."

nepszava.hu/3085639_eu-csucs-megvan-a-megallapodas-jelentosen-felvizeztek-a-jogallami-feltetelrendszert

Érted ugye ? Majd a bizottság kidolgoz olyan rendszert ... Ami alapján majd tehet javaslatot miközben a KÉT éve asztalon levő rendlettervezettel sincs még semmi

Ugyen nem gondolod komolyan hogy majd valamikor is ennek a bentmaradt joggállami feltételrendszernek valaha is lesz egy morzsányi következménye is ?

Francois77 2020.07.21. 08:33:57

@élveteg: arról nem is beszélve, hogy a Bizottság kidolgoz valamit, azt majd megint megtárgyalják összeülve, párszor halasztják, stb...

ebella2 2020.07.21. 08:39:57

@atomic power 1986DucaDuca: Kár ide a kiadott propagandaanyagból másolgatni, az a falusi öreg néniknek meg a cigányoknak elkábító, aki ismeri a világot személyesen is, annak semmi..

A gazdasági számokon túl, harminc százalékkal keres kevesebbet egy magyar, mint egy tót. Lehet bűvészkedni a számokkal, de én aki redszeresen oda járok, tudom, mit keresnek az ismerőseim, rokonaim, és tudom itthon mi a hasonló pozíciókban a pénz. Bizony kezdik lenézni a magyarokat, épp ahogy fordítva volt harminc éve. És leszarják a gazdasági fejtegetést, kizárólag a pénzük érdekli őket. Náluk már nem büszke magyarságáa legalább a magyarok fele. És ez évről évre rosszabb. Köszönjük Orbán!

Mellesleg te tehetsz egy szívességet, az Orbánnak, ahogy minden nap. A gyurcsány minimum akkor ellensége volt a magyaroknak, mint az orbán, mindketten csak a saját pénzükkel törödtek. Csak Orbánnak megeszitek a fals dumáit, mert buták vagytok, vagy kaptok néhány morzsát a jobbágymunkáért. Az igaz, hogy a nullánál több, ha nem értesz semmihez és meg is kell élni. Nem ti vagytok a hibásak, titeket csak megvet az átlag (és valóban nem túl nagy számú) nacionalista magyar polgár.

ebella2 2020.07.21. 08:46:35

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Én nacionalista polgár vagyok úgy is szavaztam, nem orbánista csicskás. Te meg nem jársz oda csak hazudod, ha azt mondod nem úgy van ahogy leírtam. Remélem legalább nem ingyen lettél hazaáruló.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.21. 08:50:34

@ebella2: ti dákós nyuggerek vagytok az élcsapat
na ne picsákolj már annyit már KEDD van

6.Lenin 2020.07.21. 09:38:54

A pénz nagy úr, adtak a szarnak egy pofont a nyugati "nagyok".

"Igaz, ahogy ezt várni lehetett, az eredeti tervezetnél jóval enyhébben fogalmaznak a dokumentumban, de a kifejezés szerepe benne. Az Európai Bizottság javaslatára bevezetendő szankciókat meghatározó szavazási feltételeken is olyan módon változtattak, hogy az politikailag kevésbé kivitelezhető legyen."

Itt megint takonyra ugrott a ballib oldal.

chrisred 2020.07.21. 09:49:35

@nincs1agy: "Conotocaurius (Town Destroyer) was a nickname given to George Washington by Iroquois Native Americans in 1753."

chrisred 2020.07.21. 09:52:42

@élveteg: Mi köze ennek ahhoz, hogy csak a felét idézted egy mondatnak úgy, hogy pontot tettél a végére, mintha nem folytatódna?

Francois77 2020.07.21. 09:54:12

én nem is értem, hogy van ez, de a hazai segglenzékre nagyon rájár a rúd mostanában. és még esni is fog ma :)

CSOKKI MÁLNA 2020.07.21. 11:01:53

Jajj itt egy néger! Makog, bazdmeg, makog.

taga19+1 2020.07.21. 11:09:43

@CSOKKI MÁLNA : küld át hozám tudom mit keszdeni véle le ápolom

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.21. 11:35:16

@ebella2: Komáromban rokonaim élnek, Párkányba meg zabálni és fagyizni járok át.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 12:31:27

@ebella2:

„Kár ide a kiadott propagandaanyagból másolgatni, az a falusi öreg néniknek meg a cigányoknak elkábító, aki ismeri a világot személyesen is, annak semmi”

Mármint az EUROSTAT propaganda anyag? Értem! Ha valamilyen adat nem tetszik, az hazugság, propaganda! Hajlítsuk a valóságot a „vágyainkhoz.” Ehhez nagyon értetek ti GY. F. hívők!

„A gazdasági számokon túl, harminc százalékkal keres kevesebbet egy magyar, mint egy tót.”

A magyar gazdaságpolitika alapvetése, hogy minél több működő tőkét vonzzon be a magyar gazdaságba. Ennek egyik eszköze a munkaerő költség viszonylag alacsony értéken tartása. A cél, hogy a külföldi befektetők nagyon kedvezőnek tartsák a magyar munkaerő költséget. A szochó csökkentésével a magyar gazdaságpolitika eléri, hogy a bérköltségek évente 1,7 százalékponttal kisebb ütemben nőnek, mint a bruttó bér.
Magyarországon az egy órára jutó, euróban (nem vásárlóerő paritáson) számolt munkaerőköltség alacsonyabb, mint Lettországban, Szlovákiában vagy Horvátországban.

Ugyanakkor egy átlagos család nettó jövedelmének vásárlóereje nagyobb, mint
ezekben az országokban. Magyarország elérte, hogy a nettó, családi adókedvezménnyel is korrigált, vásárlóerő paritáson mért átlagos családi jövedelem jobban növekedjen, mint a régiós országokban, ugyanakkor a bérköltségben továbbra is a legversenyképesebb négy uniós országba tartozik.

Így elértük, hogy a magyar családokban meglévő bér viszonylag magas, miközben a vállalatok bérköltsége rendkívül versenyképes nemzetközi viszonylatban.

Ez a gazdasági versenyképességünk egyik lényegi eleme.

appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do

A táblázatból látható, hogy mind az egy, mind a kettő, három és többgyerekes családokban a családok vásárlóereje nagyobb, mint a szlovák családoké!

Nem mindig volt ez így!

Míg 2000-ben egy szlovák négy fős család jövedelme 53,1 százalékkal volt magasabb a magyar családok jövedelménél, ma a szlovák érték 11,2 százalékkal alacsonyabb, mint a magyar.

„Orbánnak megeszitek a fals dumáit, mert buták vagytok, vagy kaptok néhány morzsát a jobbágymunkáért.”

Kétségkívül kell egy kis intelligencia annak megértéséhez, hogy működik a magyar gazdaságpolitika, aminek egyik fontos pillére a családok támogatása, a másik a munkaerő költség alacsonyan tartása.

Nem a dumára kell figyelni, hanem a gazdasági adatokra! Ti vagytok, akik Cipollát követitek, aki tönkretette az országot. Pedig ott volt ám duma! Reggel, délben, este!

Nem kell megenni itt semmiféle fals dumát, csak egy kicsit elmerülni a gazdaságpolitikában kis bolond istókom. A számok magukért beszélnek.

chrisred 2020.07.21. 13:18:49

@atomic power 1986DucaDuca: Mi számít átlagos családnak Magyarországon?

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 13:43:13

@chrisred:

A csatolt táblázatból kiderül.

CSOKKI MÁLNA 2020.07.21. 14:08:21

@taga19+1: bakker későn szóltál. Meg hát külföldiül nyomta skype-on, valami pereputtyal. Lehet épp az alagútásást beszélték meg.

És izzadt is a teste össze vissza.

chrisred 2020.07.21. 14:08:33

@atomic power 1986DucaDuca: De a kommentben csak a négyfős családok helyzete van megemlítve 2000-ből.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 15:35:25

@chrisred:

A táblázatban megtalálod a többi családtípust is.

2020.07.21. 15:43:18

A liberálbolsevik Politico szerint a jogállamiság semmilyen formában nem lesz a feltételek között ::-) !

morpho 2020.07.21. 15:44:16

Ez a sok kompromisszum nem jelent mást, mint a tényleges döntések halogatását. Az alapító országok nem tudnak mit kezdeni a "magyar jelenséggel" aminek kultúrálisan semmi köze Európához. (egyébként van még néhány ország, akik egyéb szempontból hasonlóan problémásak) Ezeket az országokat ki fogják hagyni a tényleges döntéshozatalból és a valós kérdések nem az EU csúcsokon dölnek majd el. Magyarország tíz centit sem közeledett Európához 16 év alatt, csak annyi történt, hogy az EU adófizetőinek pénzén kitatarozták az országot és létrehoztak egy rakat dúsgazdag oligarchát. A társadalom meg pont ott van, ahol volt 2004-ben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 15:52:31

A "drogosok" eldobáltak fecskendőket.

.

.

.

Eredeti bontatlan csomagolásban. :))

2020.07.21. 15:59:12

@morpho: Elárulom önnek, hogy minden számítás szerint Magyarországon van Európa közepe, ezért, ha akarnánk sem tudnánk közelebb kerülni a kontinenshez!
Az egy más kérdés, hogy azt akarját megetetni velünk, hogy az európai értékek csak nyugaton meg nagyon északon vannak.
Szerintük az igazi érték az, ha a bennszülött fehérek rabszolgaként kiszolgálják a migriket, bűnözőket, buzikat, stb.
A kontinensnek ezen a felén meg a családot, saját közösségeiket tartják értéknek és azért akarnak dolgozni.
Ha az EU-ban demokrácia lenne akkor nem erőltetnék a saját devianciájukat,......., úgy tűnik, hogy Orbánéknak sikerült egy nagy lépést tetetni a felé, hogy az EU elinduljon a demokratizálódás útján.

2020.07.21. 16:04:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Tüntetés lesz, hogy az EU egy centet se adjon addig Magyarországnak, amíg Gyurcsány vagy a felesége nem lesz a miniszterelnök?
Az tény, hogy valamit tenni kell, mert ez így nem maradhat :-)!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 16:09:25

@Tényelek: "Tüntetés lesz, hogy az EU egy centet se adjon addig Magyarországnak, amíg Gyurcsány vagy a felesége nem lesz a miniszterelnök"

Ilyenre küld titeket Kubatov??? Gondolom azért, hogy lejárassa az elkúrót. Menjetek! A geci leváltásának feltétele, hogy az elkúró elmenjen a faszba. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 16:17:22

@Tényelek: "Magyarországon van Európa közepe"

:))

Faszfej. :))

morpho 2020.07.21. 16:19:59

@Tényelek: Azon túl, hogy egy szó sem igaz abból, amit leírtál. Felhívnám a figyelmet arra, hogy Magyarország csatlakozott az EU magországaihoz és nem ők hozzánk. Ráadásul a pénzt is ők adják nekünk és nem mi nekik. Itt talán érdemes lenne be is fejezni ezt a témakört. Részemről ez meg is történt.

morph on deer 2020.07.21. 16:25:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
” A "drogosok" eldobáltak fecskendőket.”

Mert nem kellett, qrvanagy kábulatban lengették a transzparenseiket anélkül is!
Erre bizonyíték, hogy Sára Botondot követelték vissza!
Komolyan mehetett a kábítás...

Remélem, valaki legalább feljelentette őket szemetelés, közveszély okozása, valamint garázdaság miatt, - mivel viselkedésükkel félelmet és megbotránkozást kelthettek a lakosságban, ráadásul járvány idején dobáltak el fecskendőket!
Kékfény, kékfény..!

Tanga20 2020.07.21. 16:29:27

Micsoda nő ez a férfi
Neked csak játék a szerelem!

6.Lenin 2020.07.21. 16:32:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: @morpho: @morph on deer:

Mi van ? Nem izlik a takony amire ugrottatok előre? Nem ez az első, és utolsó nektek, szokjátok.

morph on deer 2020.07.21. 16:33:15

@Tényelek:
“ úgy tűnik, hogy Orbánéknak sikerült egy nagy lépést tetetni a felé, hogy az EU elinduljon a demokratizálódás útján.”
;)
Nyilván arra gondolsz, hogy Európa rájött, hogy muszáj lépni végre a posztkommunista gecik nevelése ügyében, mielőtt szerteszétqrják a demokrácia maradékát is országaikban, ugye?
Bizony itt van az ideje végre a demokratizálásnak, addig míg nem túl késő...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 16:36:50

@morph on deer: "Erre bizonyíték, hogy Sára Botondot követelték vissza"

:))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.21. 16:37:53

@morpho: "Ez a sok kompromisszum nem jelent mást, mint a tényleges döntések halogatását"

Miért is kellene minden fontos kérdéről egy kétnaposra tervezett uniós csúcson dönteni?

Itt csak a költségvetési kérdésekről kellett döntést hozni (kinek hány euró be-/kifizetés, kinek, milyen megoszlásban [hitel/vissza nem térítendő]), ezek a döntések pedig megszülettek.

"Ezeket az országokat ki fogják hagyni a tényleges döntéshozatalból és a valós kérdések nem az EU csúcsokon dölnek majd el."

Ha a fentiek szerinted nem a valós (húsba vágó) kérdések a költségvetési tervezés kapcsán, akkor nem tudom, hogy neked mi számítana annak...

A Szerződések szerint a Tanács nélkül fontos uniós jogszabály (pl. rendelet, irányelv) nem hozható meg, ebből az is következik, hogy a valós kérdésekben a döntéshozatal a Tanács jóváhagyását igényli.

Arra persze van lehetőség, hogy egy szűkebb országcsoport szorosabb együttműködést folytasson egy-egy olyan szakpolitikai részterületen, ahol szélesebb körben nincs egyetértés az együttműködés ideális feltételeiről, formáiról; de ezekből nem következhet semmilyen kötelezettség/feladat a többiekre nézve.

"Magyarország tíz centit sem közeledett Európához 16 év alatt"

A vásárlóerő-paritáson számított, egy főre jutó GDP tekintetében Magyarország az EU-27-ek 66%-án állt, 2019-ben már a 73%-ának felel meg, azaz folyamatos felzárkózás figyelhető meg, miközben a GDP-arányos államadósság is csökkent, az államadósság szerkezete kedvező iranyba módosult (a magyar állam ma már nagyrészt nem a külföld felé van eladósodva, hanem magyar gazdasági szereplők felé).

morph on deer 2020.07.21. 16:39:09

@6.Lenin:
Jé, neked van humorérzéked is!

Arról mit tudsz, hogy azokból a kötelezettségekből amit a magyar parlament rótt orbánra, mint Brüsszelben elvégzendő feladat, hányat sikerült a viktornak elfogadtatnia?
Tudod, amelyek ha nem teljesülnek, orbánnak a parlament döntése értelmében meg kell vétóznia a költségvetést.

Mindet?
Csak a mindent elsöprő siker miatt kérdem.
Szóval?

morpho 2020.07.21. 16:43:52

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Miért is kellene minden fontos kérdéről egy kétnaposra tervezett uniós csúcson dönteni?"

10 éve halogatják.

"Ha a fentiek szerinted nem a valós (húsba vágó) kérdések a költségvetési tervezés kapcsán, akkor nem tudom, hogy neked mi számítana annak..."

"Arra persze van lehetőség, hogy egy szűkebb országcsoport szorosabb együttműködést folytasson" Aztán döntsön is.
Mondom ki fogják...

"Magyarország tíz centit sem közeledett Európához 16 év alatt"

Én az európai gondolkodásmódra gondoltam. Jellemző, hogy neked egyből a pénz jut eszedbe. A gazdasági teljesítmény meg azonnal visszaesne, ha nem jönne több EU támogatás. Ez csak kirakat, nem valós gazdasági teljesítmény. Ezért kapar Orbán.

6.Lenin 2020.07.21. 16:51:21

@morph on deer:

Morphi, nem vagy te ennyire hülye, vagy nem voltál, ebben a kérdésben kedek elbizonytalanodni.
Itt most kellett kötni egy elfogadható kompromisszumot. Mások is eljátszották a "nagyfiút", ez ezzel jár.
Nyilvánvaló volt, hogy mindenki fog engedni előbb, vagy utóbb. Ez történt.

Orbánt már nem tudják kihagyni a "nagyfiúk" semmiből. Kénytelen voltak engedni, és ez így helyes.
Vagy elindul, és marad ezen az úto az unió, vagy szétesik. A szétesés senkinek sem jó, a "nagyfiúknak" sem. A V4 kezd megkerülhetetlen lenni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 17:12:07

Ondó Viktor évtizednyi uralkodásának és fosztogatásának eredménye: Magyarország nagyobbik része, 4 régió az EU 20 legszegényebbje között van.

morph on deer 2020.07.21. 17:15:28

@6.Lenin:
Ez eddig rendben is van, de akkor ez azt is kell, hogy jelentse, hogy a parlamentnek is részt kell vennie egy ilyen bohóckodásban?

Én nem tudok róla, hogy bármelyik európai ország parlamentje belement volna egy ilyen méltatlan bábjátékba.

És akkor ez lenne az “A” jogállam, amire büszkén lehet hivatkozni, mikor a törvényalkotók tetszés szerint manipulálhatók?

Ez a “felhatalmazás” most nem (csak) orbánról szól, ez a rendszer működéséről, annak hibáiról szóló bizonyítvány.

Én nem hiszem, hogy te ezt nem látod, de azt is tudom, - na jó, feltételezem, - hogy szerinted ez így jól van, szerintem meg nem, mert ez nagyon gáz. Hmm.

6.Lenin 2020.07.21. 17:16:36

www.atv.hu/kulfold/20200721-spiegel-nagy-engedmenyeket-tettek-orban-viktornak-az-europai-tanacsban

Drága Ballipsi Honfitársaim!

1re kisebb pöcsök vagytok, ideje lenne ezzel már megbékélnetek, és a picsába elhajtani a GYF,DK párost, és a momentum nevezeteű hülyegyerekeket. Miattuk csak szívni fogtok még sokáig. De ez a ti dolgotok, de már nagyon ciki még kívülről is nézni, hogy mekkora balfaszok vagytok.
Nem kell megköszönni, tényleg kurvára ciki még nekem is nézni benneteket.

6.Lenin 2020.07.21. 17:23:41

@morph on deer:

Morphikám, nem Orbán találta ki, hogy ilyenkor kell egy parlamenti felhatalmazás.
Mások is eljátszották már ezt. Ennél "jogállamibb" húzás nincs is.

Remélem te is tudod, én is, hogy az európai értékek, és a jogállamra hivatkozás 1 jó nagy faszság. Pont olyan, mint az erkölcs, mindig a másikra vonatkozik. Aki erkölcsöt prédikál, nos arra soha nem szokott vonatkozni.

Ezek csak arra jók, hogy a másikat legyen mivel baszogatni. Vagy még ovis vagy? Azért remélem már nagycsoportos.

2020.07.21. 17:42:49

@morph on deer: "Én nem tudok róla, hogy bármelyik európai ország parlamentje belement volna egy ilyen méltatlan bábjátékba."
Ha valóban nem tud róla, akkor mi a fenéért vitázik a témában már napok óta :-) ?
Azzal kezdődött a játék, hogy a holland parlament hozott egy határozatot, miben előírták a miniszterelnöküknek, hogy milyen feltétellel írhatja alá az egyezményt, erre reagálásként a magyar parlament meghozta a maga határozatát.
A hollandokon és a magyarokon kívül még 12 ország parlamentje adott listát a saját miniszterelnökének, pl. a dánok egy ilyen tárgyalásra a több évtizede csak így engedik el a miniszterelnöküket, .., ez lenne a demokrácia, nem Soros műcivil szervezeteivel kell megtárgyalni, hogy mi történjen párszázmillió emberrel, ahogy ezt eddig Brüsszelben meg az EP-ben csinálták!

alöksz róz 2020.07.21. 18:00:08

@morpho: "Ez a sok kompromisszum nem jelent mást, mint a tényleges döntések halogatását" - business as usual

nem tudom ki milyen csodákat várt

morpho 2020.07.21. 18:09:46

@alöksz róz: Csodákat nem várt senki. Csak ez olyan, hogy ha mindig a szőnyeg alá söpröd a szart egy idő után olyan büdös lesz, hogy néhányan kiköltöznek a lakásból.

6.Lenin 2020.07.21. 18:38:42

@morpho:

"Csak ez olyan, hogy ha mindig a szőnyeg alá söpröd a szart egy idő után olyan büdös lesz, hogy néhányan kiköltöznek a lakásból. "

B+, te egy ritka sötét fasz vagy, ha neked ez jelenti a sokféle érdekek mentén kötött kompromisszumot.
Mindenkinek másak az érdekei, ez tök természetes dolog, de, ha mégis valamilyen formában együtt szeretnénk élni, akkor kell egy közösen elfogadható rendszer.

Na, ilyenkor áll fel a szőr a hátamon, mikkor a nagy demokratáknak, haladóknak fingjuk sincs a demokráciáról, a békés egymás mellett élésről.

B+, az nem megy, hogy mindenkinek úgy kellene élnie, ahogy te szeretnéd, pláne, ha ilyen sötét barom vagy.

morph on deer 2020.07.21. 18:38:45

@6.Lenin:
“ Vagy még ovis vagy? ”

Ovis sose voltam, és valami azt súgja, hogy sose leszek.

Azt azért valahogy kifelejtetted, hogy még melyik ország is élt ilyen gyermeteg húzással, mint a mi szeretett vezérünk.

A parlamentet ebbe belevonni azért eléggé gáz, mert mint mondtam, az egy törvényhozó testület, és ha egy ország parlamentje ennyire jellemtelenül alájátszik egy nárcisztikus politikus önfényező manipulációinak, akkor az az ország minden egyéb lehet, csak demokrácia nem.

Mondom: ez lehet, hogy szerinted jó így, de én ezt súlyos deficitnek tartom, ami sokkal többet árt az országnak, mint akár orbán rettenetes angolsággal adott nyilatkozatai!
(Mert az csak a szokásos kelet-európai focista szint, ebben semmi meglepő.)

Ugyanis ez a jogállamiságról szóló mese teljes hitelvesztését jelenti!
Na nem nálam, mert nekem már nincsenek illúzióim, meg tulajdonképpen sosem voltak.

Majd meglátod, te is, előbb vagy utóbb.

6.Lenin 2020.07.21. 18:55:09

@morph on deer:

Szerinted egy ország vezetőjének a parlament megkerülésével kellene döntéseket hoznia?
Figyelmen kívül hagyva a választások (választók) döntését?

B+, az nem Orbán, és a választók hibája, hogy a mai magyar ellenzék a picsában sincs!
Nem az a demokrácia, hogy csak neked lehet igazad, B+.

Mondtam már, hogy ez a Gyurcsány egy veszélyes ürge, közveszélyesen hülye.

2006-ban simán lövetett. Neki az a demokrácia, de sokaknak meg nem. Mi ezzel a bajod tulajdonképpen?
Meg kell győzni az embereket, hogy az a jó, amit ti gondoltok, de a jelek szerint már 10. éve ez nem így van. Ez miért mások hibája?

Nekem semmi bajom, hogy 4 napig izmoztak. Én örülök, hogy azért sikerült elfogadni egy majdnem mindenki számára elfogadhatót. Nyilván mindenki engedett. Nagyon reméltem, hogy ez lesz. A sikerért meg kell dolgoznia mindenkinek.

morpho 2020.07.21. 18:58:01

@6.Lenin: Ha valaki a borbarátok klubjában sört akar inni, az nem közös érdek. Akkor rossz helyre csatlakozott.

morpho 2020.07.21. 18:58:57

@6.Lenin: "Szerinted egy ország vezetőjének a parlament megkerülésével kellene döntéseket hoznia?"

10 éve ezt csinálja. Eddig nem zavart?

alöksz róz 2020.07.21. 19:06:07

@morpho: na ez új
eddig még csak a humor meg a művészet volt
most már a szart is ti akarjátok meghatározni

6.Lenin 2020.07.21. 19:08:52

@morpho:

Miért nem erősebb az ellenzék?
Ősszel mi történt? Csalt az ellenzék? Vagy csak "meggyőztek" valakiket?
Országosan miért nem?

"Ha valaki a borbarátok klubjában sört akar inni, az nem közös érdek. Akkor rossz helyre csatlakozott. "

Írtam már, hogy sötét vagy. Nem kell már bizonyítanod. Az EU nem a bélyeggyűjtők zárt közössége, te fasz. Borbarátok klubja sem.

6.Lenin 2020.07.21. 19:10:34

Addig magyaráztam nektek a nyugger klubból, hogy lekéstem a beöntésem.

morpho 2020.07.21. 19:10:40

@alöksz róz: Örülök, hogy megfogtad a lényeget!

@6.Lenin: Igazad van , hagyjuk is! Mindig elfelejtem, hogy neked nem szabad írni. Bocs.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.21. 19:12:19

@morph on deer: Jézusom de buta vagy. te nem tudsz róla.. nem tudsz te semmit. hát nézzél utána a dolgoknak, mielőtt kijelentéseket teszel.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.21. 19:14:59

@morph on deer: de tényleg, napok óta itt vitatkozol aztán a végén elismered, h tulajdonképpen fogalmad sincs miről beszélsz. nem ciki neked ez ilyenkor?

6.Lenin 2020.07.21. 19:18:55

@morpho:

Nem tudsz normálisan vitázni?

Te seggfej, nekem semmibajom azokkal, akik más véleményen vannak, ha az valódi tényeken nyugszik, vagy legalább a másikat gondolkodásra készteti.

Én nem akarom minden áron, hogy fogadd el az én véleményem, de te igen, vagy nem tudod alátámasztani az "érveidet". Ez miért lenne az én hibám?

Ha azt szeretnéd, hogy mindenki fogadja el azt, amit te állítasz, akkor legalább írj elfogadható érveket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.21. 19:30:11

@morpho: "Mindig elfelejtem, hogy neked nem szabad írni."

Lúzer. :))

Én bannolom a 6.Trollt. Kár az időért olvasni is.

6.Lenin 2020.07.21. 19:36:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Megértelek, senki sem szereti, ha szembesítik azzal, hogy egy nagy seggfej. Te sem, ez természetes.
Miért nem próbálkozol azzal, hogy magadról legalább egy picit más képet mutass? Neked miért jó, ha értelmes emberek hülyének néznek?

Igaz, hogy tegnap a Sajtóklub-ban is mondták, tök értelmetlen azon gondolkodni, hogy a ballibák miért is ennyire balfaszok. Normális ember ezt képtelen felfogni.

morpho 2020.07.21. 19:42:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Alapvetően én is, csak egy pillanatra nem figyeltem. Aztán nézd meg mi lett belőle :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 19:42:32

@6.Lenin:

Ne bántsd a "macskát"! Ő ugyanazt a szerepet játsza el a blogon, mint GY. F. a magyar politikában. Feladatuk a kormányzópártok erősítése!

6.Lenin 2020.07.21. 19:44:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: @morpho:

Rólatok mindig 1 vicc jut eszembe

Jenőke, és Matildka a nászéjszakán

-Matildkám add a kezed, mutatok valamit.
-Mi ez Jenőkém?
-Drágám, ez a bránerem, ezzel fogok neked örömet szerezni.
-Ezzel? Ne röhögtess Jenci, láttad már a szomszédét? Azzal lehetne, de ezzel?

6.Lenin 2020.07.21. 19:55:42

@atomic power 1986DucaDuca:

Én nem bántom, de szeretném megérteni. Valóban a kormányon lévőket erősítik, bár ilyen módszereket nem tartok célszerűnek.
Nekem 1xűen felfoghatatlan, hogy ezt ők nem veszik észre már 10. éve.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 20:15:27

@6.Lenin:

Ez a "macska" egy kettős ügynök, mint Mata Hari!

6.Lenin 2020.07.21. 20:25:46

@atomic power 1986DucaDuca:

Gondolod, hogy Mata Hari is ekkora...... volt? Mert a"macskáról" + morpho-ról el nem tudnám képzelni, hogy kettős szerepet tudnának előadni, bár a macska néha összezavarodik, de akkor is inkább azt nem érti, hogy mit is írt.
Morpho meg simán csak sötét.

De a büdös életben se támogatnám csak azért a Fideszt, mert ezek ilyen sötét képet festenek az ellenzékről. Szerintem ezért tök feleslegesen törnék magukat.
Szerintem ők (és a ballibsik nagyon nagy %-a) alapjáraton ilyenek. És, sajnos a gyakorlat nem hazudik, és nem Mata Hari.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.21. 21:05:06

@6.Lenin:

Nem komolyan gondoltam ezt a Mata Harit. Tulajdonképpen viccnek szántam. Csak azért írtam, mert ők is képtelen dolgokat állítanak rólunk, aminek se alapja, se bizonyítéka nincs.

nincs1agy 2020.07.21. 21:46:40

@chrisred:

"In 1779 during the American Revolutionary War, the Sullivan Expedition, under Washington's orders, destroyed at least 40 Iroquois villages in New York, from which the tribe had attacked American settlements. In 1790, the Seneca chief Cornplanter told President Washington: "When your army entered the country of the Six Nations, we called you Town Destroyer.""

alöksz róz 2020.07.21. 22:21:30

Kinek a nevét lopjam el még ma?

A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT. 2020.07.22. 00:54:53

"Idén nem lesz melegfelvonulás Budapesten" irja az index.

Na ez kesz. Gondolom most Karacsony Gergely terdrerogyva zokog. Ez a szerencsetlen 9 honapja semmi massal nem foglalkozik, kizarolag napi 24 oraban a melegfelvonulast szervezi, es erre elmarad. Nem foglalkozott a virussal, leszarta hogy szazaval halnak miatta az emberek az idosotthonokban. Nem erdekli hogy leszakad a Lanchid. Nem foglalkozik a katasztrofalis Budapesti kozlekedesi helyzettel, CSAK a melegfelvonulassal. Hat mi lesz most kamugerivel, hogy elete fomuve elmarad ?

chrisred 2020.07.22. 05:19:45

@nincs1agy: Nem világos, mit akarsz bizonyítani. Csak annyi volt az állítás, hogy Washingtonnal már akkor is bajuk volt az indiánoknak, amikor a gyarmati brit hadsereg tagjaként pusztította őket.

taga20☺ 2020.07.22. 07:26:14

esztet nemértem a gery azép sexi fijú mé szavazák a a csutira az nemszép a prájdon lesz kecske is vaty asztatt vinni kell a sajátosat

Tényelek 2020.07.22. 08:41:27

@alöksz róz : vigye az enyémet, úgyis kétszer is lopták már. A tojásomat ingyen adom hozzá.

6.Lenin 2020.07.22. 09:13:55

@atomic power 1986DucaDuca:

Jajj, pedig úgy szerettem volna komolyan venni.

Mellesleg én már évtizedek óta nem veszek komolyan egy ballibbantat sem.
A macskát semmiképpen nem, hiszen ő egy ritka példánya a bunkónak, morpho sötét, a többiek meg náluk is alacsonyabb szinten vannak.
Van még egy fura figura, R.V.Juli. Ő is egy seggfej, de legalább néha van stílusa (ha füvezik, vagy ha "ttiszta")
Mindenképpen seggfej, ha momentumos, vagy ha így szeretné lejáratni őket. De ennek eldöntése kiesik az érdeklődési körömből, mindenképpen......na, mind1 is, érdektelen.

Szerencsére Orbán 1re nagyobb penge az unióban. Ő az az ember, aki amit elképzel, meg is csinálja, és 1re sikeresebb.

grécci mikropenist mindenkibe 2020.07.22. 09:36:04

Szétkúrom az eut az orban meg nézheti a micropeniszemet.

István Tamasi 2020.07.22. 10:20:42

Az elmebeteg suttyó/surmó olyan dokumentumot írt alá amiben egy feltétel sem teljesült amiket a "bátor" doridjai" törvényben megszavaztak, Tehát az elmebeteg suttyó/surmó ismételten törvényt sértett.

nincs1agy 2020.07.22. 10:24:40

@chrisred:

"The nickname had previously been given to his great-grandfather John Washington in the late seventeenth century. He had participated in an effort to suppress a Native American uprising in Virginia and Maryland that involved members of both the Susquehannah and the Piscataway, an Algonquian tribe that lived across the Potomac River from Mount Vernon. Following the massacre of five chiefs who had come out to negotiate under a flag of truce to the colonists, the Susquehannahs gave John Washington an Algonquian name that translated to "town taker" or "devourer of villages." The elder Washington's reputation was remembered and when the Native Americans met his great-grandson in 1753 they called George Washington by the same name, Conotocarious."

Tényelek 2020.07.22. 10:41:34

@István Tamasi: szálljon csak le a tojásaimról maga elmebeteg buzeráns!

bumburnyák20 2020.07.22. 10:47:30

lyaly de csípom a geryt

chrisred 2020.07.22. 10:55:41

@nincs1agy: John Washingtonnak is vannak köztéri szobrai?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.22. 11:09:33

i.imgflip.com/3becco.jpg

a kis gretardot kiengedték már a zárt osztályról?

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.22. 11:29:06

Annyira szánalmas vagyok, hogy hogy nem eléggé.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 11:42:51

@bumburnyák20: " lyaly de csípom a geryt"

Ki kell, hogy ábrándítsalak, úgy tudom, nem buzi. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 11:44:45

@István Tamasi: De ez nem gátolja meg abban, hogy a 4:0-ás vereséget totális győzelemként hirdesse, és másfél millió agyhalott tapsol neki.

Galerida 2020.07.22. 11:56:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nagyszerű érzés lehet, hogy ezt ti nem csak utólag, de előre is láttátok!
Ilyen közel az utóbbi tíz évben még nem voltatok a totális győzelemhez!
Egyetlen problémátok az lehet, hogy a sokezernyi zseniális ballib vezető közül ki legyen először min. elnök és ki legyen az ötszázadik...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 12:04:39

@Galerida: "zseniális ballib vezető közül ki legyen először min. elnök"

Nem szeretném, hogy egy baloldali vagy liberális kormány folyatná a bolsevik Ondó Viktor gazdád rombolását. Jobboldali kormányra van szüksége az országnak.

Azt értem, hogy nektek, bolsevik pedofil fideSSfasszopóknak mindig kell egy APA, legyen az Kádár, gyurcsányi vagy a geci, és azt vakon követitek a végső romlásba.

Magyarország nagyobbik része, 4 régió az EU 20 legszegényebb régiója közé tartozik.

nincs1agy 2020.07.22. 12:06:47

@chrisred: Nincsenek, de ugye ő vitte véghez azt, amit az unokájának tulajdonítottál..

Szabó Miklós János 2020.07.22. 12:58:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: hűha akkor te biztos jobbikos vagy! Vigyázz, mert a pártod varrás mentén reped.

morpho 2020.07.22. 13:04:48

@Csaba Szikora: "az a tagállam, amely lakossága több, mint egyharmada él az uniós fejlettségi szint 50%-a alatti régiókban, nem bukhat többet reál értelemben a 2014-2020-as felzárkóztatási forrásaihoz képest, mint 15%.
Mivel a 2015-2017-es időszak átlagában bizony a magyar lakosság jóval több, mint egyharmada élt az uniós átlag 50%-a alatti szinten az alábbi ábra szerint, ebből az egyetlen mondatból jöhetett az a 3 milliárd euró plusz elosztható felzárkóztatási forrás Magyarország számára"

Ennek kell örülni? Te egyszerűen hülye vagy baszod! A vg meg kesma lap, de ne mondd senkinek!

Maxval eredeti bircaman 2020.07.22. 13:15:59

Egy spirális törpe terroristát küldök - mindenkinek aki szereti.

0dzsud0 2020.07.22. 13:44:04

@6.Lenin: R.V.Julival ti egyébként egy oldalon vagytok, számomra legalábbis egyértelmű, hogy neki minden szava poén. Még a profilképe is ebből a videóból lett kivágva, célja gúnyt űzni a libtard rétegből (mellesleg elég ügyesen csinálja szerintem): youtu.be/wDYNVH0U3cs

nincs1agy 2020.07.22. 13:57:04

@6.Lenin: RVJ egy paródia nick. Nem jöttél még rá?

"Akinek humora van mindent tud, akinek humora nincs, mindenre képes." :)

6.Lenin 2020.07.22. 14:41:18

@0dzsud0:

R.V.Julival soha nem leszek egy oldalon.
Volt már más képe is avatarként, állítólag a sajátja.
Néha nagyon megharaxik, ha gunyolod azokat, akiket állítólag gúnyol.
De ez az ő dolga.
Amiért én egy köcsögnek tartom, az az, hogy érteémetlennek tartom ezt a módszert, ha mondjuk le szeretne járatni valakiket.

Ugyanis az értelmes embereknek nem kell elmagyarázni, hogy kik is a momentumosok.
A híveiknek meg hiába is magyaráznál bármit is.

De ez érvényes minden pártra. Ma már az egész világon szétszakadta a társadalmak. 1re inkább már nincs átjárás a táborok közt, tehát tök értelmetlen amit Izéke görcsöl.
Aki szereti a köcsögöket az szeretni is fogja, aki meg nem köcsög, nem is lesz.
A lényeg viszont az, hogy amikor Izéke "tiszta" , vagy tisztára be van "füvezve" akkor van az írásaiban humor is, de ez csak néhány hsz-ig tart, aztán átmegy soxor tök bunkóba is. De ez is az ő dolga, olyankor hanyagolni is szoktam.

A lényeg a lényeg, hogy nem tartom valami nagyra a céljait, ha lenne is neki. Néha szórakoztat, soxor nem. Ennyi.

A PS-en volt egy kép, ami tök illik rá. Közelről csak bottal merném piszkálni.

nincs1agy 2020.07.22. 14:50:56

@6.Lenin: a Juli túl jól hozza a buzi libsi troll figurát, te meg minden jó szándékod ellenére túl korlátolt vagy, és beveszed. Pedig RVJ jól csinálja ám, többet árt itt a liberáltaknak, mint 100 birca, mármint az igazi.

Az a legszebb, amikor valamelyik hülye elkezd neki buzgón helyeselni, emez meg csak húzza.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 14:59:15

@Szabó Miklós János : "jobbikos vagy"

???

Én jobboldali vagyok. Tehát nem bolsevik fideszes, és nem rasszista jobbikos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 15:04:11

@Csaba Szikora: "baloldali lap hvg"

Ti fideSSfasszopók ANNYIRA fogalmatlanok vagytok, szánalom. :))

6.Lenin 2020.07.22. 15:08:46

@nincs1agy :

Miért vennék be tőle bármit is, ha egy köcsögnek tartom.

Az is jól hozza a buzi libsi figurát, aki közéjük tartozik, de amint írtam, az értelmes embereket nem kell meggyőzni, hogy kik is ők. Őket meg nem fogja megváltoztatni.

A társadalmak már szinte végérvényesen betagozódtak, nincs már átjárás, csak összenőtt, ami eleve is összetartozott.

A libsi, komcsi, náci az egy család volt mindig is. Egy ideig eljátszadoztak, de ma már nem lehet, mert külön kevesen vannak. Kénytelen a család összköltözni, hogy láthatóak is legyenek. Ez zajlott le/és zajlik jelenleg.

Ezeknek csak maguk árthatnak, ha kívülről támadják őket, összezárnak. Sehogy nincs értelme Izéke görcsölésének.
Néha szorakoztató, soxor nem. Ennyi van benne, semmi több.
Szerintem.

Csak nem azt akarod mondani, hogy erre a szaró,baszó birkára figyel valaki? Akkor az is csak egy beteg lehet. Igaz, itt sok a betegagyú, mint mindenki, aki mások nickjén próbálkozik az eredetit lejáratni, vagy bármit is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 15:10:03

@Csaba Szikora: Ondó Viktor gazdád nagyon ügyesen megszervezte, hogy elszegényedjen az ország, és így kapjon ezermilliárddal több támogatást az EU-tól a családja és baráti köre.

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.07.22. 15:10:21

"Elbocsátották az Index főszerkesztőjét"

Orban kirugatta a foszerkesztot, mostantol az index hivatalosan is Meszaros Lorinc es Habony Arpoad tulajdonaba kerult. Ezt beszoptatok lipsik, ettol a perctol kezdve csak az jelenhet meg az indexen amire Orban engedelyt ad.

Francois77 2020.07.22. 15:42:53

olvassatok indexet, mert nagyon úgy tűnik, hogy a szerkesztőség a saját sötétsége miatt tönkreteszi. és még sírnak is hozzá, mert nem értik, hogy a saját nyakukat teszik a hurokba, és maguk rúgják ki maguk alól a sámlit. öröm nézni.

0dzsud0 2020.07.22. 15:52:52

@nincs1agy : "Pedig RVJ jól csinálja ám, többet árt itt a liberáltaknak, mint 100 birca, mármint az igazi."

Így igaz, minden elismerésem neki. :D

"Az a legszebb, amikor valamelyik hülye elkezd neki buzgón helyeselni, emez meg csak húzza. "

Szörnyen szórakoztató. :D Az a helyzet, hogy a stílusa, az általa leírtak tényleg hozzák a tök hiteles ballib ámokfutást.

0dzsud0 2020.07.22. 16:08:05

@6.Lenin: Nézd. A tag egy karikatúra. Most visszakerestem, és idén pl. ilyeneket írt:

"Ha a régtervezett Budapesti Autonóm Kisköztársaság (BAKI) megvalósul akkor mi leszünk az új Szingapúr, ti meg ott Mordorban könyöröghettek a csüngőhasú Szauronnak egy kis döghúsért!!!!! "

"Már fel is gyújtották a DK székházát, megsemmisítve a párt fontos dokumentumait taglétszámról, belépési nyilatkozatokat, pontos elszámolásokat stb., több évre visszavetve az ellenzéket!!! "

"Így tovább!! Végre a roma kisebbség is hallatja a hangját eme blog hasábjain!!! Mi veletek vagyunk, s legyőzzük a rasszista rezsimet ami elvett tőletek mindent ami JÁR!!!!
22-ben jön a #momentum vele együtt a "pénzespostás"!!! "

"Nos igen, köztudott, hogy a vidékieknek sokkal rosszabb a személyes higiéniája, ezért az én törékeny egészségemet nem kockáztathatom.

Mellesleg soha nem titkoltam a származásomat. Anyai és apai ágon is vissza tudom vezetni a családfámat a babiloni fogságig. "

"Na várj csak te nyeregalatt puhított naftalinszagú szittyatroll! Az árnyékbelügyminiszterünk Buzinkay Gyuri személyesen fog arról a magaslóról leverni 2022-ben!!!! "

"Mélyen egyetértek és együttérzek veled. Jó látni hogy mi LMBTQ személyek mennyivel a többségi társadalom fölé emelkedtünk, mind kultúrálisan, mind szociál-pszichológiailag!!!"

"Na vàrjál csak, amikor Pete Buttigeig lesz az USA elnöke, akkor a Zorbán kletrikálfasisztoid, ciszhetero Orbigarchiájának gyorsan befellegzik.
Andris Pártelnökúr már gratulált is Buttigieg úrnak a győzelemhez, egy rendkívül meleghangvételű telefonbeszélgetésben. Ebben a jövendjövendőbeli elnökúr megígérte, hogy a Zorbánrezsimet hozzágémkapcsozzák a "Gonosz Tengelye" aktához a CIA-ál!!!!
FideSStrollok szemeiteket Irána és Venezuelára vessétek és rettegjetek!!!
#mayorcheat #lgbtPeteforpresident"

Szóval ti egy oldalon álltok. Csak te ezt a viccet most nem értetted. Van ilyen.

nincs1agy 2020.07.22. 16:11:09

@6.Lenin: az igazi maxvalra gondoltam, tudom, hogy őt is hamisítják. De mondhatnék akárkit, téged is akár. Amit az átjárásról írsz, tök igazad van. Emiatt aztán ha egy lipsi rohadtéknak írsz, az úgyse olvassa el és nem érti meg. Viszont a Juli nick szanaszét szopatja, a köcsögje meg még tapsikol is neki.

0dzsud0 2020.07.22. 16:16:13

@6.Lenin: Ja még egy dolog. nincs1agy írja, hogy "Pedig RVJ jól csinálja ám, többet árt itt a liberáltaknak, mint 100 birca, mármint az igazi. "

Mire te: "Csak nem azt akarod mondani, hogy erre a szaró,baszó birkára figyel valaki? "

Nem, nem ezt akarta mondani. Az itt írogató birka egy kamuprofil. Az igazi birka itt található:
blog.hu/user/117536/tab/data

Figyeld a hozzászólások számát, ebből könnyen kiderül. De mellesleg az igazi birka sosem írna olyan alpári baromságokat, mint a klónja pl. ez alatt a post alatt, és valóban meglehetősen sokat tesz (a maga módján) a liberráltak lejáratásáért.

0dzsud0 2020.07.22. 16:20:06

@nincs1agy : Nekem se energiám erre, se fantáziám ilyenekre. Olvasni viszont nagyon szeretem a profikat. :D

6.Lenin 2020.07.22. 16:36:20

@0dzsud0:

Kösz, hogy szóltál, bár....ismerem az eredeti birka blogját, írásait, stílusát.

Azt is tudom, hogy ezek a nick tolvajok betegek, agyilag.

Azt is ismerem, hogy sok "nomálisnak látszó" azt sem érti, amit ír. Vagy egyszerűen fingja sincs, hogy miként is működnek a dolgok a világban. Tartozik valahová, és azt ......

Már elég régen figyelem ezt a szubkultúrát.

Csak 1et esetleg nem vettél észre, hogy Izékét néha provokáltam is, és olyankor kijön az igazi titkolnivaló belőle is, ahogy mindenki másból is.
A névtelenség érdekes dolgokat képes kihozni az emberekből. Mondjuk egy megálmodott énképet is akár, aminek az égvilágon semmi köze a valódihoz, de kiprovokálható az is. Lényegtelen.
Ja, és azt sem tudod, hogy én miért is vagyok itt(is). Miért is vagyok kitiltva néhány kurvára demokrtaikus blogról.

Mind1, ez az Izéke nem ér (nekem) ennyit, már így is túlreagáltam.

6.Lenin 2020.07.22. 16:46:58

@nincs1agy :

Amikor indult a B1 nem sokára kitiltottak (3x is). Aztán átírták a nickemet, hozzászólásaimat is, hogy még a szótagok száma is egyezett, de más volt az értelme.

Az eredeti nickem 6.lenin volt, kis l-el, de az átírás után meghagyták a nagy L-et, én is. És még a keresőmből az előzményeket is törölték, igaz előtte lementettem a "párbeszédet", megvan valamelyik külső tárolón.

2007 óta sok érdekes dolog történt ezeken a felületeken. Ez benne az igazán érdekes, nem az amit a sok köcsög ide irogat.

nincs1agy 2020.07.22. 16:50:05

@nincs1agy : Az avatart persze már lusta voltál lenyúlni..:)

nincs1agy 2020.07.22. 17:02:13

@0dzsud0: Te most magaddal beszélgetsz?

nincs1agy 2020.07.22. 17:14:25

@6.Lenin: hát ennyit nekem se ér a srác, a poén mögé szerintem nem kell mást belelátni, de az is igaz, hogy én nem foglalkozom vele annyit, mint te

6.Lenin 2020.07.22. 17:23:05

@nincs1agy :

Sose az az érdekes, hogy ki, mit ír, hanem miért is írja. Természetesen vannak, akiknél egyiknek sincs jelentősége, se annak, amit ír, se annak, miért is.

mazsihiszti 2020.07.22. 18:12:37

Mentsétek meg a zsindexet lenin unokák.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.22. 18:41:50

@6.Lenin:

„A macskát semmiképpen nem, hiszen ő egy ritka példánya a bunkónak……”

Ő az, aki szerint egy üres öltöny, vagy egy hajléktalan jobban kormányozná Magyarországot!!!

„Szerencsére Orbán 1re nagyobb penge az unióban. Ő az az ember, aki amit elképzel, meg is csinálja, és 1re sikeresebb.”

Sokszor elgondolkodok azon, hogy hol tartana ma Magyarország, ha 2002-ben nem kap gellert a kormányzása! Sokkal közelebb járnánk Ausztriához, mint most, az biztos!

6.Lenin 2020.07.22. 18:51:36

@atomic power 1986DucaDuca:

2002 előtt nagyon sok minden beindult a környékünkön, vállalkozások sokasága, sok új dolog kezdődött (Zemplén).
2002 után megindult a hanyatlás, sok mindent leálítottak. A legjellemzőbb, hogy az elvtársak ismét nagy ívben tojtak még a KRESZ-re is. Hiába, bennük van, hogy rájuk a szabályok, törvények nem vonatkoznak.
Ez volt az első látható jele, hogy ismét kormányra kerültek. 8 felesleges év. Igaz, ez a történelemben nem nagy idő, de egy ország életében nagyon is sokat jelent(het).

Majd Bp-en is láthatóvá válik a lezüllés. Kár.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.22. 19:15:45

@6.Lenin:

"8 felesleges év. Igaz, ez a történelemben nem nagy idő, de egy ország életében nagyon is sokat jelent(het)."

Katasztrófa volt az a nyolc év. Akkora kár érte az országot, mintha egy évig a magyarok nem csináltak volna semmit, csak ölbe tett kézzel ültek volna otthon. Vagy hibernálták volna magukat. A 2018-as forintban számított éves GDP- nek megfelelő anyagi értéktől esett el az ország!

nincs1agy 2020.07.22. 19:21:24

@nincs1agy : Avatar nélkül nincs sok értelme. Az emberi agy lusta nick neveket bogarászni, a képre koncentrál..:)

(Morpho is beszopta tegnapelőtt.:)

0dzsud0 2020.07.22. 19:35:32

@nincs1agy: Már úgy néz ki, hogy én vagyok R.V.Juli és nincs1agy (sokszóköz) is. Még fogjátok rám a birkát is! :)

6.Lenin 2020.07.22. 19:42:01

@atomic power 1986DucaDuca:

Vannak ennél sokkal nagyobb károk.
90-ben beindult az ország (az emberek), kezdtek fellélegezni. Azok az emberek különösen, akik képesek is tenni valamit magukért, a családjukért, és ezzel az országért is.
94-tő tapinthatóan ismét elindult minden lefelé-az emberek kedve a munkához, építéshez.
2000 környékén ismét belelendültek a vállalkozni képes emberek. Olyasmik létesültek, amik faluhelyen, vidéken eddig szinte elképzelhetetlen volt.
2002-ben ismét a hanyatlás.

Soxor kérdeztem már itt, hogy mi történt 2010-ben? De választ eddig nem kaptam rá.

Most, aki jár az országban láthatja ismét mennyi minden változott pozitív irányba. Hétvégeken tele a kiránduló helyek, szinte a tömeg sok helyen már kezd szinte elviselhetetlen lenni. Tele a vendégházak. Látni az embereken is a változást ismét.

Nagy kár lenne ezt megint lefékezni. Ezek a dolgok pénzben, GDP-ben már nehezebben leírhatóak. Nyilván nem mindenhol, hiszen az emberek sem egyformák. Látni a településeken, nem azért mert esetleg kevesebb támogatást kapnak, hanem mert az ott élők soxor igénytelenek. Hiába is adnának bármennyi pénzt is nekik. Vannak helyek ahol kevés pénzből is sokat képesek tenni a környezetükért, magukért is, de egyben ez haszon az országnak is.

Sok helyen szinte kézzel foghatóan látni, hogy mikor, kik is voltak kormányon, ha megkérdezed a helyieket, mi, mikor is épült, vagy indult pusztulásnak.

Vagy látni egyértelműen, hogy kik vannak a helyi önkormányzatoknál. Itt most nem a pártállásra gondolok, hanem a tenni is akarásra.
Volt olyan hely is, hogy Fideszes polgi bukott, mert össze akart állni a baloldallal, 4. ciklusa után.

Kár, hogy ellenzékből a legszarabb jutott az országnak. Egy egészséges verseny sokat jelenthetne. A verseny hiánya senkinek sem jó, hosszútávon.

cicmen 2020.07.22. 19:55:25

Szoplyatok le!!!!!!!!!!!!!

morph on deer 2020.07.22. 19:56:46

@6.Lenin:
„Szerencsére Orbán 1re nagyobb penge az unióban.”
:)
Hát az, bazzmeg, de még mekkora!
Már fontolgatják is, hogy a Mackie Messer helyett Vickie Messer jobb név lenne a Koldusoperában egyébként is,
mivel illik hozzá!
De még eredeti címén is, - Die Dreigroschenoper - ami A háromgarasos opera magyarul...

Illene a nemzetthy büszkeségéhez, mocskosul.
Mert azért pengének lenni nem akármi, egyre nagyobb pengének meg főleg nem!

Kis ember nagy pengével jár!
Sőt: egyre nagyobbal..:)))

morph on deer 2020.07.22. 20:05:40

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:
“ ...nem ciki neked ez ilyenkor?”

Még annyira sem, mint neked ez a poszt!
Tudod, én tudom, hogy mit nem tudok, szemben pl veled. Ráadásul megengedhetem magamnak, hogy elismerjem, ha tévedek, most mit szólsz!
Nem is vagyok fideszes.;))

6.Lenin 2020.07.22. 20:09:13

@morph on deer:

Morphi, nektek az a bajotok (Gyogyós Ferivel együtt), hogy rögtön ráugortok minden takonyra. Ki kell várni a dolgok menetét.
Ferinek nagy tapasztalata van már, hogyan lehet óriásit bukni akkor, amikor már a fellegekben érzi magát. Rossz lóra fogadtál.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 20:16:05

@mazsihiszti: "Mentsétek meg a zsindexet lenin unokák."

A fideSSfasszopók nem fogják megmenteni. Tapsolni fognak, hogy Ondó Viktor azt is bedarálja, mint az összes független sajtót.

Cycmen 2020.07.22. 20:27:48

@cicmen: engem is!

Ezt elkúrtad :D

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.22. 20:48:52

@6.Lenin:

„Soxor kérdeztem már itt, hogy mi történt 2010-ben? De választ eddig nem kaptam rá.”

Szerintem ez történt 2010-ben:

A politizáló közvélemény többségében artikulálódott, hogy Magyarországnak a saját útját kell járnia. Úgy, mint sok, tőlünk keletre és még keletebbre lévő ország ezt már korábban megtette, és ennek eredményeképpen szédületes fejlődésen ment át.

A politizáló közvélemény többségében artikulálódott a korábbi évek tapasztalata alapján, hogy nem mindenben kell másolnunk a nálunk fejlettebb országok politikai-és gazdasági gyakorlatát.

A politizáló közvélemény többségében artikulálódott a korábbi évek tapasztalata alapján, hogy az ország gazdasági, pénzügyi függetlensége, és a munkaalapú társadalom olyan érték, amire lehet a jövőt építeni.

A politizáló közvélemény többségében artikulálódott a korábbi évek tapasztalata alapján, hogy elege van a húzd meg-ereszd meg politikából. Óriási igény alakult ki a társadalmi-gazdasági stabilitás iránt, amihez kétharmados felhatalmazást biztosított a kormányzáshoz.

A politizáló közvélemény többségében artikulálódott a korábbi évek tapasztalata alapján, hogy a családok támogatása, a nemzettudat erősítése, a határon túli magyarok támogatása nélkül nincs nemzeti jövő.

A politizáló közvélemény többségében artikulálódott, hogy a fenti feladatok levezénylésére csak egy politikai erő képes.

A politizáló közvélemény többsége mindezek alapján megteremtette az újkori magyar történelem legsikeresebb kormányzásának alapjait.

„Kár, hogy ellenzékből a legszarabb jutott az országnak. Egy egészséges verseny sokat jelenthetne. A verseny hiánya senkinek sem jó, hosszútávon.”

Hát igen. Az nem ellenzék, amelyik állandóan botod dug a küllők közé!
Hooligans!
A szekér ennek ellenére halad!

nincs1agy 2020.07.22. 21:31:00

Karigery mégse kap közvetlen támogatást Brüsszeltől? Be kell érnie Gyuri bácsi 1 milliójával..:(

morpho 2020.07.22. 21:31:51

Itt valami bibi van...

Ursula von der Leyen: az Európai Bizottság által a jogállamiság és az EU-s pénzek összekötése ügyében beterjesztett rendelettervezetről minősített többséggel kell (!) szavazni az állam- és kormányfői testületben és majdan az esetleges szankciókról is elég lesz a minősített többség. Utóbbi benne van az elfogadott szövegben, előbbi viszont teljesen új információ és nagyon erős üzenete van.
AZT JELENTI UGYANIS, HOGY EGY MINDEN TAGÁLLAMRA ÉRVÉNYES, VÁRHATÓAN SZIGORÚ FELTÉTELRENDSZERRŐL ÉS AZ ABBÓL KÖVETKEZŐ SZANKCIÓKRÓL ELÉG MINŐSÍTETT TÖBBSÉGGEL DÖNTENI A TANÁCSBAN ÉS AZ EGYÜTTES MAGYAR-LENGYEL VÉTÓ SEM TUDNÁ EZEKET MEGAKADÁLYOZNI.

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200722/olyan-fegyvert-kapott-brusszel-amivel-megis-elvehetik-az-eu-penzeket-magyarorszagtol-442110?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 21:47:05

@atomic power 1986DucaDuca: "szédületes fejlődésen ment át."

Magyarország nagyobbik része, a 7-ből 4 régiója az EU legszegényebb 20 régiója között van. Nem győzzük kapkodni a fejünket Ondó Viktor gazdádnak köszönhető SZÉDÜLETES fejlődésen. :))

SZÉDÜLETES marhaságokat másolsz ide a Kubatov kézikönyvből. SZÉDÜLETES fejlődésen mehetnél keresztül, ha egyszer a csöppnyi eszedet használnád helyette. Fel tudsz kapcsolódni az internetre, nem lehetsz te ANNYIRA hülye, mint mutatod. :))

morpho 2020.07.22. 22:13:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ezért kaptak 3 Mrd euróval többet, mert szegények vagyunk, mint a templom egere és erre verik a mellüket. Zseniális egy brigád! Viszont ha a jogállamisági szankciók ősszel életbe lépnek, nem fogják a pénzt megkapni. Ezért rinyált ma Varga Judit, mert már most látja előre, hogy a feketeöves ballibsorosisták ősszel támadni fognak. Pontosan tudja, hogy mi van a szövegben, amit ősszel el fognak fogadni minősített többséggel és nem tudnak vétózni. Ezek már megint hazudoztak a nagy győzelemről!

nincs1agy 2020.07.22. 22:17:12

@morpho:

"amikor az ügyre majd az állam- és kormányfők a szövegbeli ígéretükhöz híven „rövidesen visszatérnek”."

:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 22:35:17

@morpho: Arra azért nem vennék mérget. Amilyen puhapöcs az EU...

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.22. 22:55:44

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Magyarország nagyobbik része, a 7-ből 4 régiója az EU legszegényebb 20 régiója között van. Nem győzzük kapkodni a fejünket ......... Viktor gazdádnak köszönhető SZÉDÜLETES fejlődésen. "

Magyarország egycentrumú gazdaság, ami több évszázadra viszzamenőlegesen megfigyelhető. Egy régiónak van domináns szerepe a gazdasági életben, de a centrumon kívül eső régiók között nincs lényeges gazdasági különbség.

A fejlődés mindig a gazdasági centrumokban indul meg, ott domináns, a perifériák ezt lemaradással követik. Mindez a kapitalista gazdaság logikájából, az egyenlőtlen fejlődésből következik. Így történt a történelem folyamán mindig. Az országok között is megfigyelhető ez a tendencia. Ezért fejlettebbek jelenleg is a centrum államok, (pl.: Hollandia) és kevésbé fejlettek a periférián lévők (KKE országok, Dél-Európa versus Észak-Európa, stb.)

Ezért vannak nagy különbségek országokon belül is.

Nagy-Britanniában a leggazdagabb régió egy főre jutó GDP-je 4,4-szerese a legszegényebbnek, Belgiumban 3,1-szerese, Portugáliában 2,9-szerese.

Ráadássul Nagy-Britanniában ez a különbség a korábbi évek 3,6-es értékéről nőtt meg 4,4-re.

A németországi Schwaben 6 százalékponttal, Berlin 5% százalékponttal rontott két év alatt a régiók rangsorában. Schwaben régió egy főre jutó bruttó hazai terméke 1999-ben 6%-kal meghaladta az EU15 átlagát, 2001-ben azonos szintre került vele.
Az unió egészét tekintve 1999-ben az átlag 75%-a alatti 46 régió közül 22-ben csökkent az egy főre jutó GDP az átlaghoz viszonyítva.

Az Észak-Olaszország és Dél-Olaszország közötti óriási különbséget több, mint száz éve nem tudtak megszüntetni.

Nagyon nehéz az aránytalanságokat rövid távon nemhogy csökkenteni, de néha még a lemaradás fokozódását is megállítani.

2014 után, miután az ország pénzügyileg stabilizálódott, a támogatott beruházások nagyobb mértékben jutottak el a magyarországi fejletlenebb régiókba: a legtámogatottabb régiók Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld.

Ezek a régiók vállalták a legtöbb új munkahelyet is. Észak-Alföld támogatási összege a korábbi időszak mintegy 10-szeresére, Dél-Alföldé 25-szörösére növekedett. Észak-Magyarország támogatási összege pedig 52%-al nőtt.

Ezzel egyidőben a fejlett Nyugat-Dunántúl régió beruházásainak támogatása a felére csökkent.

A magyar régiók közül egyedül Nyugat-Dunántúl helyzete romlott 1,3 százalékponttal, a többi régióé javult 1,5–3,5 százalékponttal.

Ha azonban az egy főre jutó GDP mellett a háztartások rendelkezésre álló jövedelmét is figyelembe vesszük, akkor kicsit más képet kapunk. Dél-Alföld és Észak-Alföld 1, Észak-Magyarország 2, Dél-Dunántúl 17 helyet javított.

Az egész ország fejlődéséről pedig csak egy példa: 2010-ben az egy főre jutó vásárlóerő paritáson számolt GDP Magyarországon: 65,6% (EU27 100%), Szlovákiában: 75,9%.

2019- ben Magyarországon: 73,2%, Szlovákiában: 73,6 %.

appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do

Még a magadhoz hasonló bolond istókok is láthatják, hogy melyik ország fejlődött gyorsabban! Mégpedig látványosan, miközben az államadosságot több, mint 14%-al csökkentette Magyarország, Szlovákia meg növelte.

morpho 2020.07.22. 23:07:14

@nincs1agy: Visszafognak nyugi. Legkésőbb szeptemberben. Ezért sikítozik már most a Jucus! Egyébként nem visszatérni kell, csak befejezni, nagyrészt már aláírták. Orbán is. (érdekes, erről elfelejtett beszámolni miközben a lengyel kollégával szopták egymás faszát) Még szerencse, hogy Ursula von der Leyen beszámolt.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Most kénytelenek lesznek. Egy csomóan megunták, hogy lopják a pénzüket.

@atomic power 1986DucaDuca: Te mit magyarázol?

"az a tagállam, amely lakossága több, mint egyharmada él az uniós fejlettségi szint 50%-a alatti régiókban, nem bukhat többet reál értelemben a 2014-2020-as felzárkóztatási forrásaihoz képest, mint 15%.
Mivel a 2015-2017-es időszak átlagában bizony a magyar lakosság jóval több, mint egyharmada élt az uniós átlag 50%-a alatti szinten az alábbi ábra szerint, ebből az egyetlen mondatból jöhetett az a 3 milliárd euró plusz elosztható felzárkóztatási forrás Magyarország számára"

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 23:13:58

@atomic power 1986DucaDuca: "régiók között nincs lényeges gazdasági különbség."

Ondó Viktor gazdád uralkodása alatt a régiók közötti különbség egy centit se csökkent. Pedig pénzeső ömlött az EU-ból a felzárkózásra.

"az egy főre jutó vásárlóerő paritáson számolt GDP"

A GDP annak a mértékegysége, hogy mennyit lop Mészaros. Vásárlóerő paritáson számolt átlagjövedelemben az EU sereghajtói között vagyunk.

Egyfolytában hazudozol, fideSSfasszopó.

nincs1agy 2020.07.22. 23:15:14

@morpho: Persze, persze, úgy jártok ezzel is , mint Sargentinivel..:)

morpho 2020.07.22. 23:22:17

@nincs1agy: Ez Magyarország problémája lesz, nem az enyém. Még a tiéd is!

nincs1agy 2020.07.22. 23:23:35

@morpho: Azt imádom, amikor a valóság Előbb-utóbb mindig rátok vigyorog..:)))

morpho 2020.07.22. 23:23:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ...és akkor az áfát , meg a tranzakciós adót még hozzá se adta :)

morpho 2020.07.22. 23:25:12

@nincs1agy: Te ezt a vigyorgóból jobban látod, érdemi infót nem teszel hozzá, úgyhogy ne fárasszuk egymást.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.22. 23:29:23

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Csak ennyi? Semmi adat, csak köpködöd a hülyébbnél hülyébb szövegedet? Tehettél volna szívességet az emberiségnek azzal, hogy nem örökíted tovább az ostobaságodat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.22. 23:33:49

@atomic power 1986DucaDuca: "Semmi adat"

Nem találod a Kubatov kézikönyvben? Guglizd ki, faszfej. :))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.23. 00:08:57

Mi folyik az Indexben?

A nolimpiás fiúk, lányok és semlegesek a Karmelita Kolostor előtt akarnak tüntikézni, pedig ennek sokkal inkább a Victor Hugo utcában található DáKó Információs Központ előtt lenne értelme.

"Itt a régi és új indexesek háborújának legújabb felvonása: bekerült az igazgatóságba Gyurcsány embere
ORIGO2020.07.22. 18:46
Gyurcsány Ferenc bizalmi embere, a 2006-ban a gyurcsányi terrort letagadó Sztankóczy András került vezető pozícióba az Indexben. Gyurcsány befolyásának növekedésével nyilvánvaló: a radikális baloldal egyre erőteljesebb szerepet kap a lapon belül: nyilvánvaló, hogy az eddig is propagandaoldalként működő Index akár még gátlástalanabbul szolgálhatja majd ki a baloldalt. A ma elküldött főszerkesztő finoman szólva is megmosolyogtató beszédet mondott, és csodák csodája, a beszéd azonnal eljutott a régi indexesek újságjához, a közbeszédben csak Soros-blognak nevezett 444-hez."
www.origo.hu/itthon/20200722-index-sztankoczy-andras-szombathy-pal.html

Ahogy mondani szokás, mi már csak egy kávét kérünk!

Ha Orbán velünk, ki ellenünk ? 2020.07.23. 00:35:09

@morpho: "Mivel a 2015-2017-es időszak átlagában bizony a magyar lakosság jóval több, mint egyharmada élt az uniós átlag 50%-a alatti szinten"

Azt elfelejted hozza tenni, hogy liberalis szemkiloveto idokben, a lakosag 100 %-a volt alatta.

morpho 2020.07.23. 01:04:30

@Szergej Szergejevics Szergejev: Kérjetek egy kávét! Egyébként ez ugyanaz a Sztankóczy, aki kimosta a Farkasházy brigádot a Petőfi rádióból és csinált orbánista zenecsatornát? Ugye? Meg aki a mandiner publicistája volt évekig? Erről nem ír az origó. Biztos elfelejtette... Most akkor kinek is dolgozik ez?

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: Mikor is léptünk be az EU-ba? Hírtelen nem ugrik be....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 07:44:49

@Ha Orbán velünk, ki ellenünk ?: Meg fogsz lepődni, fideSSfasszopó. Még az elkúró alatt is nőtt a háztartások fogyasztása, a geci alatt stagnált. Euró alapon és PPS alapon számolva is. Mindeközben a többi V4 és Románia dinamikusan elhúzott tőlünk.

www.gki.hu/wp-content/uploads/2018/01/GKI-Fogyaszt%C3%A1s-2002-2018.pdf

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.23. 08:02:42

@morph on deer: hiába tudod ha közben telipofával okoskodsz. valójában nem tudod. mert akkor nem vergődnél napokig.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.07.23. 08:04:36

@morpho: látom megnézted az atv-n a dékás faszfejeket :DD így már tudod, h hogyan kell megindokolni a sok pénzt

2020.07.23. 09:06:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az bizony baj, hogy Gyurcsányék alatt úgy nőtt a fogyasztás, hogy a gazdaság meg döglődött, ezért lett az államháztatási hiány 2006-ban 9,6 %.
A mai napig nyögjük a felvett hitelek részleteit.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.23. 09:06:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Meg fogsz lepődni, fideSSfasszopó. Még az elkúró alatt is nőtt a háztartások fogyasztása, a...... alatt stagnált."

Már megint hazudsz!

Itt vannak az éves adatok: 2003-2009 között és 2011-2019 között.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int027a.html?down=70

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int027b.html?down=70

Első ránézésre látszik, hogy kb. 3-szor nagyobb mértékű volt a volumenváltozás az utóbbi időszakban, mint az azt megelőzőben. (23,8% vs. 7,8%)

Hazudni csak tisztességesen, kis bolond istókom!

2020.07.23. 09:11:09

@atomic power 1986DucaDuca: Jól megkeveredett, a liberálbolsi nem arra gondolt, hogy a lakosság fogyasztása nőt, állami szinten tüntették el az ezermilliárdokat évekig.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.23. 09:15:03

@Tényelek:

Egy egész évi GDP-nek megfelelő kárt okoztak a magyar gazdaságnak 2002-2010 között.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.23. 09:36:03

@morpho: "kinek is dolgozik ez?"

Gyurcsánynak! Ott van a cikkben.

"Az új igazgatósági tag, Sztankóczy András a baloldal vezető propagandistája. Ő a 2006-os választás után lett a Magyar Rádió hírműsoraiért felelős Aktuális szerkesztőség vezetője. Szeptember elsején lett vezető, nem sokkal később kirobbant Gyurcsány őszödi beszédének botránya. A felvételt (annak megvágott verzióját) a gyanú szerint Gyurcsány maga szivárogtatta ki, hogy megpróbálja meghamisítani a beszéd üzenetét. Az erről szóló kazettát személyesen Sztankóczynak küldték el a Magyar Rádióba.

A hamisítási kísérlet nem sikerült, a kirobbant hatalmas tiltakozásokat Gyurcsány rendőri erőszakkal akarta elfojtani. Az egyik legmegdöbbentőbb esemény az volt, amikor
a rádió előtt tüntető fiatalokat az azonoító nélküli rendőrök a Magyar Rádió udvarára vitték és ott megverték őket. Sztankóczy András az egyhangú beszámolók ellenére nem ismerte el a brutális erőszakot. Amit saját munkahelye udvarán nézhetett végig.

2015 júliusától a baloldalivá vált Heti Válaszhoz szerződött. Most innen került az Index igazgatóságába."
www.origo.hu/itthon/20200722-index-sztankoczy-andras-szombathy-pal.html

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "az elkúró alatt is nőtt a háztartások fogyasztása, a geci alatt stagnált"

Függetlenül attól, hogy ez nem igaz, mint a KSH statisztikáiból is látszik; a hosszú távú jólét alapja, hogy addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Gyurcsány alatt azon jóval túlnyújtóztunk, a 2008-tól kezdődő válság alatt ezért jutott csődközelbe az ország, a szintén felelőtlenül gazdálkodó déliekkel együtt, miközben más régiós országok jóval olcsóbban megúszták. Pedig elég lett volna, ha Megyónak és Ferkónak gyermekkorukban valaki felolvassa a tücsök és a hangya meséjét... Magukra ismerhettek volna a tücsökben.

nincs1agy 2020.07.23. 09:36:19

@chrisred: Ne kavarj. Állításod az volt, hogy George Washington már a függetlenségi háború előtt indán településeket rombolt le és innen kapta előnevét, holott ezt az előnevet nagyapja kapta a 17. században az indiánoktól tetteiért.
George Washington a függetlenségi háború időszakában háborúzott az indiánok ellen, mivel azok a britekkel szövetségben harcoltak.
Legközelebb olvasd el rendesen, amit belinkelsz! :)

István Tamasi 2020.07.23. 10:02:11

@Tényelek :
A mogyorónyi méretű tojáskái - a himbilimbijébel együtt - jó helyen vannak a bakancsom talpa alatt.

2020.07.23. 10:50:15

@István Tamasi: Azt díjazom a liberálbolsikban, hogy felsőbbrendűségi komplexusuk van, de eszük semmi.
Ha sajátkészítésű képet tesz fel valaki, mint én is ezért a gogli nem tud vele mit kezdeni, ...., ilyenkor megáll a két bit a fejükben, ..., iq nuku ezért a legegyszerűbb dologra gondolnak, amit a nyúlt agyuk diktál, én meg jót röhögok rajtuk fél éve.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 10:57:22

@Szergej Szergejevics Szergejev: @atomic power 1986DucaDuca: @Tényelek: Aha, kurva fejlettek vagyunk, csak azért kaptunk plusz ezer milliárdot az EU-tól, mert a legszegényebb államok között vagyunk. Szóljatok a geci gazdátoknak, hogy utasítsa vissza a segílyt, mert tévedésből kapjuk. :))

Nagyon takarékosak voltunk Rákosi apátok alatt is, bolsevik fideSSfasszopók. Nem vágtuk le az aranytojást tojó tyúkot.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 10:59:18

@István Tamasi: Jujjuj, de kemeny a lipsike!

Csak akkor ajvekol majd hangosan, meg nez nagy boci szemekkel, amikor a nap vegen mar megint az o tojasaik lesznek szetrugva.

"REKORD: ÖTÉVES CSÚCSON ORBÁN VIKTOR TÁMOGATOTTSÁGA

A kormányoldalhoz tartozó politikusok népszerűbbek az ellenzéki politikusoknál, sőt az ellenzéki politikusok között egy olyan sincs, akit többen szeretnének fontos politikai pozícióban látni, mint ahányan elutasítják politikai szerepvállalásukat – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából."
magyarnemzet.hu/belfold/rekord-oteves-csucson-orban-viktor-tamogatottsaga-8416602/

Erik a 4/5-os tobbseg...

6.Lenin 2020.07.23. 11:04:35

@atomic power 1986DucaDuca:

A legtöbbx a macskának, és a sötét morphonak tettem fel, ők ugyanis azt állítják, hogy 2010 előtt minden jobb volt.
Akkor mi is történt 2010-ben?
Az emberek belehülyültek a jólétbe?

Ezek a barmok mindig fognak találni olyan statisztikát, amiben le leszünk maradva, mert nekik ez tetszik. Ezek szarháziak, hatalmon meg minden dübörög, aztán buknak egy nagyot. Sötét bunkók, kár velük próbálkozni normális szinten társalogni. Ők erre soha nem lesznek vevők, mert akkor kiderülne az igazság, mint 2010-ben.

A statisztikák nem hozzák a milliomos minimálbéreseket, vagy a segélyen élő milliárdosokat sem, pedig van belőlük bőven, csak ki kéne jönniük a napfényre.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 11:04:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Rakosi a te szellemi elodeid "apukaja" volt, mielott koponyeget valtottatok volna, es Washingtonban kerestetek uj kinyalando seggeket a regiek helyett.

Nem mellesleg Rakosi alatt gozerovel ment a padlaslesopres meg a beszolgaltatas, kolhozositas; nemhogy a megtakaritasokat, de a tulajdonukat is elszedtek az emberektol.

Kadar atyatok alatt meg mar lezajlott az az eladosodasi folyamat, amit kicsiben a jo tanitvanyai, D-209 es El Qro ismeteltek meg a 2000-es evekben. Te meg ezt allitod peldanak, az agyam eldobom.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 11:13:29

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "Rakosi a te szellemi elodeid "apukaja" volt"

Antallnak nem volt Rákosi az előde. Kádár János és Ondó Viktor apádnak előde a Rákosi. Nektek, bolsevik fideSSfasszopóknak van szükségetek "apára", nekünk, jobboldaliaknak nincs ilyen.

6.Lenin 2020.07.23. 11:22:28

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Antall meghalt, mint egy gyenge me, az MDF megszünt, mert szart se ért.Mikor voltak ezek jobboldaliak? Mit is jelentenek ma ezek az oldalak?
Te egy sötét bunkó vagy, cicuskám, de mi a faszért is erőlködsz? Növelni a Fidesz támogatottságát?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.23. 11:26:22

ez a dákós segg annyira gyenge, még klónja sincs

6.Lenin 2020.07.23. 11:30:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Ez egy jó felvetés. szerintem némelyikük annyira bunkó, hogy még egy másik bunkó se szeretné magát lejáratni azzal, hogy klónozza őket. Esetleg saját magukat klónozzák, hogy a látszat szerint úgy nézzen ki, érnek is valamit.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 11:36:37

@6.Lenin: "Antall meghalt, mint egy gyenge me"

Bar Antallnak tenyleg voltak jellemhibai (tul puha volt a ballipsikkel), de azert neki nem volt konnyu dolga azzal a szarkupaccal, amivel a komcsik atadtak neki az allamhaztartast, a joakaratu washingtoni tanacsadokkal, akiknek a tanacsait az adossaghegyek miatt kovetnie kellett. Ne irjunk tobbet a szamlajara, mint ami tenyleg ot illeti.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Finnyas egy k*cs*g vagy. De ha akarod, ezeket a szamokat is nezheted, hidd el, sokkal jobban ezeken se mutat a kedvenceid teljesitmenye: kozvelemenykutatok.hu/nezopont-intezet/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 11:39:09

A Hagia Sophia mecsetté való átalakítását ellenzik muszlim teológusok

A hittudósok szerint a múzeumként működő épület mecsetté alakítása ellentmond az iszlám által hirdetett toleranciának és békének.

index.hu/kulfold/2020/07/22/a_hagia_sophia_mecsette_valo_atalakitasat_ellenzik_muszlim_teologusok/

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 11:41:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
FTFY: "Kádár János és GyuriFeri apádnak előde a Rákosi"

"nekünk, jobboldaliaknak nincs ilyen"

Ti, az antalli orokseget elarulo mdf-es "jobboldaliak" altatok ossze a liberalisokkal, inditottatok a szoci penzugyminiszter Borkos Lalat sajat jeloltkent a valasztasokon – es ezek utan nagyon csodalkoztatok, hogy valahogy a valasztopolgaroknak nem kellett ez a jobboldalisag... Hat ez van, majd elmorzsolunk ertetek egy konnycseppet.

6.Lenin 2020.07.23. 11:46:01

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

Nyilván nem volt könnyű dolga, de talán az sem véletlen, hogy ő vezényelte le a 90-es cirkuszt. Talán majd 1x kiderül minden, évtizedek múlva. Elő lett húzva egy varázsdobozból, vállalta is, pedig tudhatta, hogy mi vár rá.
Túl sok ma még a homályos rész. Lehet, az is marad.
"Tettszettek volna forradalmat csinálni", ajánlotta másoknak. De ehhez ő is gyenge volt, erre gondoltam. Nekik kellett volna, lett volna rá támogatottság, és sok kérdéssel ma már nem kéne foglalkoznia az országnak.

6.Lenin 2020.07.23. 11:48:55

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

Ezek már akkor is szarháziak voltak MDF márka név alattt. Meg is szűntek, mint a többi, akkori kamu párt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 11:51:01

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "kedvenceid teljesitmenye"

Az MDF teljesítményén lehet vitatkozni. Az Antall kormány nagyon nehéz helyzetet oldott meg. Szerintem lehetett volna a privatizációt szigorúbban venni. A második MDF kormánnyal az a legnagyobb bajom, hogy hagyták Ondó Viktort tolvajkodni. Azért Dávid Ibolya karakán volt, Gönc Árpi bácsi kegyelmet adott a tolvaj bankosnak, de Dávid nem írta alá. Mindkét MDF kormány teljesítménye fényévekkel jobb Ondó Viktor gazdád elmúlt évtizedben nyújtott tragikus teljesítményénél.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.23. 11:52:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Nektek, bolsevik...............van szükségetek "apára", nekünk, jobboldaliaknak nincs ilyen."

Te állandóan azzal kevélykedsz, hogy jobboldali vagy! A jobboldaliság azonban nem azon múlik, hogy mit állítasz magadról, hanem azon, hogy milyen tartalmú hozzászólásaid vannak. Néhány eklatáns példa:

1./ Állandóan a fogyasztást emeled ki a sok gazdasági paraméter közül, erre helyezve a hangsúlyt. Ha valóban jobboldali lennél, akkor abból a konzervetív gazdaságpolitikai felfogásból indulnál ki, amely nem a fogyasztásra helyezi a hangsúlyt, hanem a beruházásokra és a megtakarításokra.

2. Isteníted S. GY- öt, aki balliberális, és a nemzetek elsorvasztását tűzte ki célul.
A konzervatív jobboldal ezzel ellentétben a nemzettudat megerősítéséért fáradozik.

3./ Illegális migráció terén is a balliberális állásponttal értesz egyet. mert szerinted, korábban gyakran hangoztatott állításod szerint a Földközi tengeren nem lehet megállítani az illegális migrációt, mint ahogy Ausztrália tette. A konzervatív álláspont ezzel éppen ellentétes.

Állandóan tagadod a GDP arányos államadósság csökkentését, máskor meg kevesled azt, hivatkozva a Széll Kálmán tervre.
Tudod egyáltalán, hogy mit akarsz? Nagyobb mértékű államadósság csökkenést és egyszerre nagyobb fogyasztást?

Nem vagy te jobboldali, hanem olyan DK párti aktivista, aki hozzászólásaival a kormánypártokat erősíti!

6.Lenin 2020.07.23. 11:55:30

@atomic power 1986DucaDuca:

"Nem vagy te jobboldali, hanem olyan DK párti aktivista, aki hozzászólásaival a kormánypártokat erősíti! "

99,9999999 %-a, hogy az. Egy igazi sötét lyuk a ragyogó égbolton.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 12:16:54

@atomic power 1986DucaDuca: "kevélykedsz, hogy jobboldali vagy"

Nem kevélykedek vele, csak ez van, nincs rajta titkolnivaló. Arról nem tehetek, hogy neked szégyellned kell, hogy bolsevik fideSSfasszopó vagy.

"a fogyasztást emeled ki a sok gazdasági paraméter közül"

Mert ez mutatja a valóságot. De a többi mutatónk se ad okot örömre. A GDP egy nagyon rossz mutató, minél többet lop Ondó Viktor gazdád, annál magasabb, én a helyedben nem büszkélkednék a geci orbitális máretű tolvajlásaival.

Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők.

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

"S. GY- öt, aki balliberális"

Soros György patrióta, mint baloldali. A hét vicce. :))

Szánalmas, hogy milyen fogalmatlan vagy.

Soros György egymillió dollárt adott a Devecseri áldozatoknak. Ondó Viktor gazdád egymilliárd forintot lopott el tőlük.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 12:27:11

@atomic power 1986DucaDuca: "a Földközi tengeren nem lehet megállítani az illegális migrációt, mint ahogy Ausztrália tette."

Láttál te már tétképet? A Földközi tengert át lehet úszni. Gumicsónakkal, akármivel egy 80 éves nagymama is átevickél rajta. Norvégiába hószánnal mennek Oroszország felől...

A migrációt nem gépfegyverekkel lehet megállítani, hanem a klímaváltozás megállításával, az afrikai életkörülmények javításával. Hogy állítasz meg egymilliárd négert, ha 60 fok lesz Afrikában, és elindulnak?

Egyébként meg nem probléma, friss vér híján a magyarok kihalnak, messze 2,1 alatt van a születendő gyerekek száma. Eddig a német, szláv, stb betelepültek adták a lakosságot, ősmagyar vérvonalat nem találsz.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.23. 12:31:18

ez a segg a juli eredeti nickje
azt hiszi minél nagyobb baromságot ír, annál nagyobb arányban nyer Viktor

DR. Smit Pal 2020.07.23. 12:55:58

www.origo.hu/itthon/20200722-orban-viktor-tamogatottsag-csucs-nezopont-intezet.html
"Ötéves csúcsra nőtt Orbán Viktor támogatottsága "

Tessek, Orban bezaratja az indexet, es azonnal megno a nepszerusege.

cicmen 2020.07.23. 12:57:50

@Cycmen : Ezt elkúrtad :D...............................................................

Mit kúrtam el? Profi lippsiproli buziknak lazán belefér, hogy akár mindkettőnket is leszhoplyanak! :P Érted te kis balfac klón? :D

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.23. 13:11:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Mondjad csak, mondjad csak! Minden hozzászólásoddal növeled a kormánypártok és a M.E. népszerűségét!

nezopontintezet.hu/

Ha ez a feladatod, akkor gratulálok! Ha nem, akkor sajnállak!

Mindenesetre a főnököd megint leszerepelt!

nincs1agy 2020.07.23. 13:22:50

Greta Thunberg.. Ki is az? :)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 13:26:56

@6.Lenin: "Elő lett húzva egy varázsdobozból, vállalta is, pedig tudhatta, hogy mi vár rá."

Szerintem nem tudta, Antall elete nagy reszeben tortenesz/konyvtaros volt; hivatasos politikus csak kevessel '90 elott lett, a szakmaba beletanulni mar nem volt ideje (es ketsegtelenul nem is volt hozza eleg erzeke, de sajnos ot talalta meg a feladat). Arra meg vegkepp nem szamithatott, hogy a miniszterelnoki ciklusat halalos betegen fogja (nagyreszt) vegigcsinalni.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Az Antall kormány nagyon nehéz helyzetet oldott meg"

Inkabb: nagyon nehez helyzetben ert el reszeredmenyeket; de hogy akkora bazi nagy siker nem volt a kormanyzasuk, azt azert a '94-es valasztas eredmenye is mutatja.

"A második MDF kormánnyal"

Haha, na azert ne azonositsunk mar egy kormanyt a legkisebb koalicios parttal. Az 1998-02-es tevekenyseguk legnagyobb "erenye" (pl. az FKGP-hez kepest), hogy legalabb hangos es latvanyos botranyaik nem voltak. De 2002 utan mar vegkepp elindultak a "bokrosi" onfeladas utjan.

"Mindkét MDF kormány teljesítménye fényévekkel jobb Ondó Viktor gazdád elmúlt évtizedben nyújtott tragikus teljesítményénél."

Ami a '90-94-es MDF-kormanyt illeti: ahogy te is mondod, nehez helyzetbol indultak, akar a II. Orban-kormany a 2010-es valasztasok utan, de az MDF azert sem a gazdasagi sem a politikai eredmenyeivel nem dicsekedhet. Eleg megnezni, hogy mi maradt a frakciojukbol '94-re.

6.Lenin 2020.07.23. 13:40:51

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

A politikában nem szoktak a dolgok véletlenül történni. Ezért írtam, hogy előhúzták egy varázsdobozból. Nem volt ismert/elismert politikus, és ez talán nem volt véletlen, de ez már most mind1 is.
Az egész váltás egy kamu volt. Nem hiszem, hogy annyira naív lett volna, hogy ezt nem tudta. Azt talán el tudnám fogadni-mivel nem volt profi politikus-, hogy azért vállalta, hogy vér nélkül le tudja ezt vezényelni. Nem megy ez másként ilyen esetekben, sajnos.
Mind1 is már, de eddig azt senki nem tudta cáfolni, hogy gyenge me volt (mert nem volt igazán politikus), szerintem.
Az MDF egy kamu párt volt. El is tűnt mára.

alöksz róz 2020.07.23. 14:17:07

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Hogy állítasz meg egymilliárd négert, ha 60 fok lesz Afrikában, és elindulnak?" - neked ennyi jött le a klímaváltozásból? :D

aknazáron keresztül nem lesz kedvük nekivágni

nincs1agy 2020.07.23. 14:34:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"A Földközi tengert át lehet úszni. Gumicsónakkal, akármivel egy 80 éves nagymama is átevickél rajta."

Amíg hagyják nekik..Egyébként vágj neki nyugodtan úgy gumicsónakkal, hogy nem mentenek ki Zsorzsi bácsi hajói, lehet hogy madáreleségként végzed..

nincs1agy 2020.07.23. 14:39:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"A migrációt nem gépfegyverekkel lehet megállítani"

Már a magyar és egyéb balkáni kerítések, illetve Salvini belügyminisztersége is sokat fogott rajta, és akkor még semmilyen komoly erőszakot nem alkalmaztak.
Ha bedurvulna a helyzet, elég lenne 1-2 hajót elsüllyeszteni, egy-két migrit lepuffantani a hatrázárnál és nem próbálkoznának. A félelem nagy úr.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 15:21:28

@alöksz róz: "aknazáron keresztül nem lesz kedvük nekivágni"

:))

Most tényleg, ennyit értesz hozzá? Mindig meglepődöm a fideSSfasszopók fogalmatlanságán. Egymilliárd négert semmi nem állít meg, ha a 60 fokos biztos halál az alternatíva, legkevésbé a szánalmas aknazárad. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 15:22:24

@nincs1agy: "kerítések"

:))

Vicces, amikor a saját propagandátokat is elhiszitek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 15:27:04

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "a '94-es valasztas eredmenye"

A piacgazdaság nehézségeitől megijedt lakosság miatt a SZU egykori csatlósállamaiban mindenhol megerősödött a kommunista utódpárt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 15:28:34

@nincs1agy: "Greta Thunberg.. Ki is az?"

Egy, az Ondó Viktornál százszor tökösebb kiccsaj. :))

2020.07.23. 15:33:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Két jobboldali párt van Magyaroszágon, a Fidesz az ön estében kiesik, így marad a Mi Hazánk.
Vicces lenne, ha az ön szélsőségesen magyarellenes, ultraliberális felfogásával beférne oda.
Így marad a Jobbik, ahol a teljes vezérkart lecserélték a felvásárlásuk után.
Ma már csak olyan vezetők vannak, akik minimum jiddisül, de a zöme héberül is tud, hogy ne kelljen tolmács, amikor tartják az eligazítást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 15:36:27

@nincs1agy: "vágj neki nyugodtan úgy gumicsónakkal"

A lányával együtt megerőszakolták, elüldözték a házából, de kegyesek voltak, egy órát kapott, hogy eltemesse a férjét és az apját. Gondolod, számít, hogy milyen lélekvesztővel vág neki?

2020.07.23. 15:36:29

@nincs1agy: Neki papirja van arról, hogy dilinyós,.....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 15:38:46

@Tényelek: "Fidesz az ön estében kiesik"

A fideSS nem jobboldali párt, hanem hazaáruló bolsevik, önesetben vagy nem önesetben, mindegy. Mellesleg nem is párt, hanem maffia.

2020.07.23. 15:45:48

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Értelmi fogyatékosnak tetszik lenni?
Miért magyaráz olyan trivialitást, amit alapból kizártam az ön esetében?
A z egyéb lehetőséget magyarázza el!
Ha már önbevallás szerint jobboldali :-)!

6.Lenin 2020.07.23. 15:53:06

Nos, az ilyesmikért érdemes idelátogatni...

"A piacgazdaság nehézségeitől megijedt lakosság miatt a SZU egykori csatlósállamaiban mindenhol megerősödött a kommunista utódpárt. "

És az ilyenek szeretnének beleszólni a politikába. Tulajdonképpen már az is egy nagy kérdés, hogy ilyeneket kiengednek egyedül az utcára?

nincs1agy 2020.07.23. 16:23:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tökös kiscsaj? Hmm.. Igazi genderidióta hibrid..Mindig is sejtettem róla.:)

2020.07.23. 17:16:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
"Egymilliárd négert semmi nem állít meg, ha a 60 fokos biztos halál az alternatíva, legkevésbé a szánalmas aknazárad. :)) "
Az ausztrálok megállítják a parazitákat a tengeri határaiknál, a szaudiak a szárazföldinél.
Ez utóbbiak nem felszólítanak, hanem lőnek, .., ráadásul a sajátjaikra.
Ha netán eszébe jutna valamelyik Helsinkifélének odapofátlankodnia, akkor ők is úgy járnak, csak a lőszerrel kell elszámolni, ha valakinek bizonyított találata van, akkor jutalmat kap.
Csal a mi liberálbolsevikjaink szerint nem lehet megállítani a parazitákat, sőt mindenkit be kell fogadni és a saját családjaink életszínvonalát, később életét is be kell áldozni azért, hogy ezek itt jól éljenek.
Csak Magyarországon több, mint egymilliárd szúnyog van, mégis megoldják a problémát az egész kontinensen, .., pedig az már trilliós nagyságrendű lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 18:22:02

@Tényelek: "családjaink életszínvonalát"

Magyarországon napról-napra nyilvánvalóbb, hogy félmillióval kevesebb - munkaerőpiacra beérő - gyerekkel és 600 ezernél is több kivándorlóval, illetve tartósan külföldön dolgozóval - azaz a mai adatokhoz képest legalább 1,1 millió fővel kevesebb járulékfizetővel - nem lehet biztosítani az addigra kétszázezerrel több nyugdíjas ellátmányát a ma megszokott szinten 2030-ban. Később még rosszabb lesz a helyzet, hiszen a 2040-es években nyugdíjba hömpölyög az utolsó nagy létszámú magyar generáció, a Ratkó-unokák nemzedéke is, akik után rémisztő demográfiai sivatag szárítja ki a járulékfizetési potenciált.

www.portfolio.hu/gazdasag/20171209/nyugdijkatasztrofa-kozelit-nehany-ev-es-felere-eshetnek-a-nyugdijak-magyarorszagon-270485

Lefordítom, hogy egy fideSSfasszopó is megértse: ÉHEN FOGTOK DÖGLENI. :))

És a mai iskolásokat Ondó Viktor szándékosan butítja, még annyit se fognak keresni, mint a most dolgozók.

És hiába kullogunk Európa végén, a felzárkózási segílyt nem fogja örökké adni az EU.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 18:24:45

a ma középkorú generációknak drámai jövedelemzuhanásra kell felkészülniük, mire ők betöltik a nyugdíjkorhatárukat.

Sokkal kevesebb lesz a járulékfizető dolgozó itthon Magyarországon, mint ma, miközben beáramlik a nyugdíjasok közé a teljes Ratkó-nemzedék.

2030-ig 2,1 millió ember éri el a nyugdíjkorhatárát, miközben csak 1,6 millió gyerek lép majd a munkaerőpiacra - ha egyáltalán itthon lesz dolgozó, és nem valahol Európában. (Ahol már félmilliót közelíti a tartósan kinn dolgozó magyarok létszáma.) Vagyis 15 éven belül félmillióval kevesebb lesz a járulékfizető azért, met kevés a gyerek, egy másik félmillióval azért, mert inkább külföldre vándorolnak a magyarok dolgozni - miközben kétszázezerrel nő a nyugdíjasok átlagos létszáma.

Egymillióval kevesebb járulékfizető - akiknek kétszázezerrel több nyugdíjas járadékát kell fedezniük. Nem kell PhD végzettség ahhoz, hogy megsejtsük, milyen összegű nyugdíjak jönnek ki ebből, igaz?

www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradicsom/gyilkos-szamok-egy-valodi-thriller-a-nyugdijrol

Lefordítom, hogy egy fideSSfasszopó is megértse: ÉHEN FOGTOK DÖGLENI. :))

6.Lenin 2020.07.23. 19:03:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Te pöcs, néhány év múlva mindenkinek lesz alapjövedelme, melózni se kell. A nyuggereket meg megölik, a momentum szerint.
El vagy te szédülve?

Okosabb meg te se leszel soha, fiatalon fox éhen dögleni. Ha addig el nem visz valamilyen enyhe agykárosodás. Hatalmasak erre az esélyeid.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 19:08:07

@6.Lenin: "Nem hiszem, hogy annyira naív lett volna"

De, szerintem naiv/idealista volt, mondjuk ez nem mentseg, csak mellekkorulmeny. Azzal egyetertek, hogy a valodi rendszervaltas elmaradt, de ez nem egyedul Antall sara volt.

"Az MDF egy kamu párt volt. El is tűnt mára."

Kamu part talan nem, de egy felremendzselt part volt, Bokros Lala felvallalasaval sajat maguknak vittek be a halalos dofest. Na, azert a partert mar nem volt kar.

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A piacgazdaság nehézségeitől megijedt lakosság miatt a SZU egykori csatlósállamaiban mindenhol megerősödött a kommunista utódpárt."

Ugy ez nem csoda, ha az atmenetet ugyanazon washingtoni tanacsadokkal menedzseltek felre gyakorlatilag az osszes utodallamban. De nalunk talan meg gyengebben is, mint mashol.

"A fideSS nem jobboldali párt"

Fura lenne, ha nem lenne az. Ha ok nem jobboldaliak, akkor ki lenne nalunk az? A DK meg a Momentum?

"Lefordítom, hogy egy fideSSfasszopó is megértse: ÉHEN FOGTOK DÖGLENI. :))"

Rossz a forditas, cserelned kell a szoftvereden...

Az uzenet az, hogy nem szabad csak a manak, a fogyasztasnak elni, a jovot is felelve, ahogy korabban ezt propagaltad itt a Megyo-Gyurcsany kormany fogyasztasi "eredmenyeire" valo hivatkozassal. Megtakaritast kell kepezni (es lehetoleg nem a magannyugdijpenztarnal, ahol csak ellopnak). Az egykulcsos szja es a csaladi adozas reven hagynak is annyit a csaladok zsebeben, hogy ezt a dolgos polgari kozeposztaly tagjai megtehessek.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.23. 19:08:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ezt is elcsesztétek, nem csak a gazdaságot! Sikerült levinni a termékenységi rátát a béka feneke alá 2002-2010 között! Nem volt családpolitikátok!

Most viszont van, és az átlagos családok jövedelme ma már Magyarországon magasabb, mint Szlovákiában! Nő a házasságok száma is, és atermlkenységi ráta is.

Szegény nyugdíjasok éhen halnak és a ti jóvoltotokból mégcsak nem is szavazhatnak!
Hát milyen dolog ez? Ejnye-bejnye!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 19:16:23

Konnyfakaszto velemenycikk a Pesti Sracokon (a libuskak banatukban sirhatnak, mi meg a rohogestol):

"Tegnap a balliberális Indexet birtokló balliberális alapítvány balliberális vezetése kirúgta a balliberális Dull Szabolcsot, emiatt az Index balliberális szerkesztősége élénk tiltakozásba kezdett. Azt követelik, hogy helyezzék vissza a főszerkesztőt a pozíciójába, mert ellenkező esetben – amellett, hogy mindenfélével megvádolják Orbánt – többen felmondanak. A balliberális alapítvány balliberális kuratóriumi elnöke ettől úgy megijedt, hogy kilátásba helyezte a saját távozását."
pestisracok.hu/a-patthelyzetig-zsarolta-egymast-az-index-szerkesztosege-es-a-tulajdonos-alapitvany-tobb-ujsagiro-tavozik-a-laptol/

Szoval a ballibsi ujsag ballibsi tulajai osszevesznek a ballibsi ujsagirokkal, es tuncizik a momentumos hulyegyerek a Karmelita elott, mert meg ezert is Orban a hibas? Noormalis? :-)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.23. 19:18:58

Ujabb ballibsi lehuzas Erzsebetvarosban is.

"Durván és értelmetlenül emeli a parkolási díjakat a baloldali vezetés Erzsébetvárosban

Kellemetlen változások következnek az erzsébetvárosi autósok életében, miután a baloldali kerületvezetés szigorításokat vezetett be a parkolás rendjét illetően. Egyelőre a változtatások egy részéről született döntés, a korlátozások második szakaszát a fővárosi közgyűlésnek kell jóváhagynia.

Az új szabályozás szerint 8:30 helyett már 8 órától kell fizetni a parkolásért. Ez azonban csak a kezdet, amennyiben a fővárosi közgyűlés augusztusban jóváhagyja a terveket, a fizetős időszakot tovább szélesítik Erzsébetvárosban, az eddigi 20:00 helyett este 23:00-ig tolják ki a fizetős parkolás időszakát.

Egy órányi parkolás 700 vagy 800 forint lesz tehát hamarosan Erzsébetváros nagyrészén."
m.origo.hu/itthon/20200706-erzsebetvaros-dk.html

Es mindezert milyen uj szolgaltatast kapnak az erzsebetvarosi polgarok? A nagy budos semmit! Koszonjunk, Niemandmuller...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:22:59

@atomic power 1986DucaDuca: "2002-2010 között! Nem volt családpolitikátok"

Időzavarba kerültél, fideSSfasszopó. :))

Az lippsibolsi kormány volt. 1990-1994 & 1998-2002 "voltunk hatalmon".

6.Lenin 2020.07.23. 19:25:21

@Lipsimentes szénsavas üdítőital:

Szerintem ezen nem fogunk összeveszni, hiszen valós infókkal abból az időszakból talán egyikünk se rendelkezik. Nyilván sokan az érzelmeik mentén ítélkeznek inkább, mint pontos infók alapján.
Szerintem túl nagyot nem tévedek, hogy előre megrendezett játék volt az egész, egy nyugati kívánságlista alapján.
Végeredményben nagymúltú független pártok előtte nem léteztek. A legtöbbjüket akkor alapították, és próbálták 1-2-t megvenni.
Talán majd 1x minden a helyére kerül.

Szerencsére szaros macskáknak nem sok köze volt/van/lesz az ország irányításához.
Nyomorult, rosszindulatú seggfejek ezek. Reszketnek egy katasztrófáért az országban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:28:32

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "ok nem jobboldaliak, akkor ki lenne nalunk az?"

Sajnos nincs jobboldali párt. Ondó Viktor gazdád mindenkit kinyír. Az MDF legnagyobb hibája volt, hogy a lippsi Ondó Viktorral öszebútorozott.

Érdekes módon szimmetrikus a dolog, mert baloldali párt sincs. Jó, a Munkáspárt annak nevezhető talán, de az inkább egy vicc.

2020.07.23. 19:30:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
A liberálbolsevikokat arról lehet megismerni, hogy a nagytőke és a pénzvilág érdekeit szolgálják, .., és általában nincs is annyi eszük, hogy erre rájöjjenek. Jelenleg a gépek, robotok által termelt profit 90%-a a tőkéseké, a maradék 10% azé a közösségé, amelyik közegben a termelés folyik.
Mindössze annyi a teendő, hogy ezt a 10%-ot felviszik 20-ra, pl, úgy, hogy nem csak a dolgozóknak kell járulékot fizetni az elvégzett munka után, hanem ezt rávetítik a gépekre is.
Persze az ön megoldási javaslata is rövidre zárná a problémát, mert ha minden nyugdíjas éhenhal, akkor nem kell nyugdíjat fizetni, .., de ez csak és kizárólag a bankároknak, nagytőkéseknek lenne jó, .., csak súgom - mert magától sohasem jönne rá -, önnek sem ez lenne az ideális.

6.Lenin 2020.07.23. 19:32:20

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

" 1990-1994 & 1998-2002 "voltunk hatalmon".

Ezért mondta 2002 környékén Orbán: A Fidesznek csak egyedül, és kétharmaddal szabad nyernie ezek után.
1990-94 között kaptatok esélyt, de nem tudtatok vele mit kezdeni, mint azt, hogy visszahoztátok a komcsikat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:38:24

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "polgari kozeposztaly tagjai"

Te hol élsz? :))

Nincs Magyarországon középosztály

Ezt a szomorú tényt eddig is sejthettük, a GfK Hungária és a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont közös kutatása igazolta is.

markamonitor.hu/2014/06/13/nincs-magyarorszagon-kozeposztaly/

Ja, tudom már, hogy hol élsz. Egy panelprolinak az is tehetős ember, aki tud venni egy autót. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:40:20

@Tényelek: "A liberálbolsevikokat arról lehet megismerni, hogy a nagytőke és a pénzvilág érdekeit szolgálják"

Tehát szerinted Ondó Viktor gazdád liberálbolsevik. Nehogy megvonja a pénzed Kubatov, mert az 1990-es évek elején ragadtál. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:42:04

@Kubatov anyád picsája: Küldj már rendes trollokat, nem kihívás, ezeken csak röhögni lehet. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 19:47:00

Nem is az a legnagyobb baj, hogy nincs középosztály Magyarországon, hanem hogy Ondó Viktor tesz róla, hogy ne is legyen, az ország még jobban szétszakadjon. Magyarországon a legalacsonyabb a társadalmi mobilitás.

www.portfolio.hu/gazdasag/20181107/magyarorszag-teljesen-szetszakad-es-ennek-aligha-lehet-utjat-allni-303400

6.Lenin 2020.07.23. 19:47:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ezt pont te mondod, aki 2002 óta a szopóágon vagy. 2006 óta meg az egész ellenzéknek csúfolt társaság. Nektek nem kihívás.
Szakadok, B+.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.23. 20:29:21

Akkorát fingtam, lerepült az avatárom!

nincs1agy 2020.07.23. 22:17:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Elmarad a buzifeszt. Mi lesz most veled? Pedig Karigery biztos szép beszédet mondott volna..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.23. 22:25:59

@nincs1agy: "Elmarad a buzifeszt"

Hm... Fel szoktál vonulni bőrtangában? :))

Vagy az út széléről átkozódsz?

Egy fideSSfasszopó fasiszta buzinak ez nagy dilemma lehet. :))

Minden szimpátiám a buziké. Úgy értem, nem a fideSSfasszopóké, hanem a normális buziké.

--

Nem buzitéma, de eszembe jutott. Az nagyon geci volt Ondó Viktor gazdádtól, hogy megtiltotta, hogy aki nemváltó műtétem javította ki a nemét, annak megtiltotta, hogy hivatalos papírokra ezt átvezesse. A gazdádnak nem lett ettől jobb, viszont sok embernek nagyon rossz. Egyébként pont ez a geci definíciója. Símacska értékítélete tű pontos volt:))

alöksz róz 2020.07.23. 22:49:22

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: afrikában ma is 60 fok volt :-)
nem is kell mindet egyszerre

6 Lenin 2020.07.23. 23:11:48

Én is szeretnék fingani, de olyan szorulásom van 6 éve, hogy nem segít a gyógynövény szörp.

2020.07.23. 23:38:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Senkinek sem tiltottak meg semmit csak kötelező feltüntetni a születési nemet, hogy ezek a biológiai selejtek ne tudják félrevezetni azokat, akik estleg azt hiszik róluk, hogy a műtét után nők vagy férfiak lettek és esetleg ex Józsitól elvárnák, hogy szüljön is.
Nem a deviánsok ellen irányul, a normális embereket védik meg az átveréstől.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 08:32:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Sajnos nincs jobboldali párt"

Ja OK. Persze konnyu azt mondani, hogy mindenki szar, megoldas meg nincs.

De sebaj, nekem a Fidesz epp eleg jobboldali, a szukseges merteku baloldali "elhajlasokkal" (a rezsicsokkentestol a kulonadok rendszereig) pont idealis.

"Nem is az a legnagyobb baj, hogy nincs középosztály Magyarországon, hanem hogy Ondó Viktor tesz róla, hogy ne is legyen"

Eppen ellenkezoleg!

"Már az Eurostat adatai sem mutatnak mást, mint hogy kedvezően alakul a magyar családok jövedelmi helyzete, anyagilag egyre biztosabb lábakon állnak a háztartások.

Folyamatosan csökken a szegénység és ezzel párhuzamosan erősödik a középosztály Magyarországon. Azon túl, hogy összességében nő a fogyasztás, a családok sokkal több pénzt tudnak szabadidőre, kultúrára, szórakozásra fordítani.

A szegénység általános csökkenése mellett egyre kisebb különbség mutatkozik a legjómódúbb és legszegényebb rétegek között. – Optimizmusra ad okot, hogy 2018-ban minden csoportban nőtt a fogyasztás, valamint egyre többen boldogulnak munkából, nem pedig segélyekből.

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban 1,815 millió forint volt az egy főre jutó éves bruttó jövedelem, ami több mint másfélszerese a 2010-ben rögzített 1,156 millió forintnak. A munkából származó jövedelmek aránya nyolc év alatt 65,3-ról 73,7 százalékra növekedett, a társadalmi jövedelmek részaránya pedig fokozatosan csökkent.

Míg korábban a bevételek egyharmada társadalmi jövedelem (azaz ami nem munkából származik, hanem például segély, nyugdíj vagy gyermeknevelésért járó juttatás) volt, 2018-ban már csak a jövedelmek kevesebb mint egynegyede tartozott ebbe a kategóriába. – A legalsó tizedbe tartozó háztartások körében a munkajövedelem aránya 2010-hez képest 36 százalékról ötven százalékra nőtt."

Ezek az eredmenyek szerintem magukert beszelnek!

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 08:36:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "aki nemváltó műtétem javította ki a nemét, annak megtiltotta, hogy hivatalos papírokra ezt átvezesse"

Az embert az Isten vagy ferfinak vagy nonek rendeli, a neme mar a fogantatas eldol. Barmennyire nem tetszik ez egyeseknek, ez nem szabad valasztas kerdese, hanem adottsag. Ez pedig mar determinalja azt, hogy az egyen az utodnemzesi vagy az utodszulesi folyamatban milyen szerepet kaphat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 08:47:41

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "rezsicsokkentestol a kulonadok rendszereig"

:))

Nincs rezsicsökkentés, rezsinövelés van. És a különadókat ti fizetitek, panelprolik. :))

Saját magadat szopatod a tolvaj gazdád támogatásával. És még csak nem is tudsz róla. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 08:53:27

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Nincs rezsicsökkentés"

Erdekes, en a kozuzemi szamlaimon mast latok.

Ott - nagyon helyesen - ki van mutatva, hogy hany forint megtakaritast koszonhetek minden egyes honapban a rezsicsokkentesnek. Es nemcsak nekem, hanem mindenkinek odairjak a szamlajara.

Igy aztan nektek is nehezebb errol hazudozni, hiszen ezt barki ellenorizheti.

"És a különadókat ti fizetitek"

A kulonadokat nem a lakossagi adozoknak kell fizetnie, hanem a meghatarozott szolgaltato cegeknek.

Errol is nehez hazudozni, hiszen az egyszerusitett, NAV altal keszitett adobevallasoknak koszonhetoen mindenki fillerre pontosan le tudja kovetni, hogy mennyi adot fizet.

A rendszer egyszeru, de meltanyos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 08:58:42

„Nagy valószínűséggel a kormány elhatározta, hogy a rezsicsökkentést feladva emeli az áramszolgáltatás díjait” – nyilatkozta portálunknak Holoda Attila energetikai szakértő. Persze ez nem azt jelenti majd, hogy Rezsi Szilárd ne tudná döngetni a mellét, ugyanis az áram árát nem emelik majd, de a vezetékhasználati díjat viszont alaposan.

Mészáros Lőrinc tehát nyilván azért vette meg az ország jelentős részének áramszolgáltatóját, mert a legmagasabb politikai körökből ígérete lehet arra, hogy az áramszolgáltató cégek megvásárlása neki megtérül majd. Holoda szerint olyat ugyanis még nem látott senki Magyarországon, hogy az Orbán strómanjának tartott gázszerelő ráfizetéses üzletbe vágott volna. Ezért feltehető, hogy az állam megtéríti számára a befektetést, vagyis engedélyt kaphat a magasabb energiaszámlák kiküldésére.

Emlékezetes, hogy a nagy dirrel-durral bejelentett első rezsicsökkentés után az alacsony árak miatt az E.ON és más multik arra kényszerült, hogy megspórolják a vezetékek karbantartását. Emiatt romlott a magyar villamoshálózatok állaga, a fenntartó – egyébként magyar cégek – pedig a legtöbb esetben vagy csődbe mentek, vagy elbocsájtásokra kényszerültek. Mindez a rezsicsökkentés következménye volt, nem beszélve arról, hogy ma már az elektromos energia piaci ára alacsonyabb, mint amit „csökkentett” áron megfizettetnek velünk.

hirklikk.hu/kozelet/ujra-emelkedhet-az-aramszolgaltatas-dija/355532/

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 09:19:02

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " hirklikk.hu/ "

Hmm, vajon hol is hallottam ezt a nevet?!

Ja, megvan, ok a baloldali hirhamisitok!

"Itt a legújabb baloldali hírhamisítás: álinterjút közölt a DK-közeli portál a miniszterelnökkel

A DK-közeli portál, a Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást. A címlapjukon egy képet mutatnak Orbán Viktor miniszterelnökről, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit természetesen sohasem mondott, majd ha elolvassuk a cikket, egy interjút közölnek a miniszterelnökkel. Álinterjút. Egy olyan interjút, amit természetesen nem készítettek el. A túlzás nélküli példátlan és gyalázatos hírhamisítás órák óta szerepel a baloldali hírportál oldalán.

Néhány hete napokig arról írt a baloldali hírportál, hogy egy felfedező kitalált egy csodamasinát, amivel gyorsan tesztelni lehet a koronavírust, csak a gonosz kormány nem engedi használni. Természetesen azonnal kiderült, hogy klasszikus fake newsról van szó.

Míg akkor elsősorban mosolyogni lehetett a hamisítás primitívségén, ostobaságán, ezúttal a gátlástalanság egészen példa nélkülisége az, ami felháborít minden normális embert.

Most tehát egy egészen aljas hazugsággal próbálkozott a Gyurcsány-közeli portál. Aljas, hiszen a megtévesztés, a tudatos hazudozás a cél, amellett persze, hogy a maguk gyáva módján a miniszterelnököt próbálják szidalmazni.

Egy olyan álinterjút közöltek, amelyben (címében és tartalmában is) Orbán Viktor bocsánatot kér a magyar emberektől. A cikk úgymond dramaturgiája az, hogy az "újságíró" a miniszterelnöknek kedveskedő kérdéseket tesz fel, a válaszokban viszont a miniszterelnök önmagát szidja, és tulajdonképpen elismeri a baloldal összes, abszurd vádját.

Minden rágalmat, amit a háromszor is kétharmaddal megnyert választások után is, pontosabban tíz év óta folyamatosan, baloldali politikusok és a médiumaik szajkóznak. Így a cikk természetesen a Kálmán Olga-i "függetlenobjektív" baloldali újságírás összes közhelyhazugságát tartalmazza.

Minden túlzás nélkül: a fake news példátlan esetéről beszélhetünk. A DK-közeli portál egy álinterjút tett közzé a miniszterelnökkel. Kíváncsian várjuk, hogy milyen hazugsággal fogják kimagyarázni. Vannak ötleteink.

De ez a hazugság, a DK-közeli portál gátlástalan fake news-interjúja nem magyarázható."
www.origo.hu/itthon/20200723-hamisitas-dk.html

Persze ezt mar a Miniszterelnoki Kabinetiroda sem hagyhatta annyiban:

"A Hírklikk álhírportálon megjelent egyértelmű hírhamisítás és a kamuinterjú miatt - amely azt a látszatot kelti, mintha a miniszterelnök interjút adott volna a kamuoldalnak - a Miniszterelnöki Kabinetiroda vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket, és felszólította a portált, hogy azonnali hatállyal távolítsa el a kamucikket. A büntető feljelentés sem kizárt. Megdöbbenve állunk a baloldali álhírgyárak egyre durvább és gátlástalanabb módszerei előtt. A baloldali Hírklikk egy gátlástalan álhírportál, amely többek között aktív szerepet játszott az álmentőssel készült és a baloldal által terjesztett kamuvideó terjesztésében, majd itt jelent meg az álmentős ikertestvérével készített kamuinterjú a koronavírus-tesztelő csodamasináról."
www.origo.hu/itthon/20200723-miniszterelnoki-kabinetiroda-vizsgalja-a-lehetseges-jogi-lepeseket.html

Na, hat ezek utan ne nagyon vard, hogy rajuk fogok klikkelni valaha is...

2020.07.24. 09:21:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Hirklikk :-) , nem az az a portál, ahol már a kérdéseknél is hazudnak, de az sem okoz gondot, ha a riportalanyok szóba sem állnak velük, attól még a riport elkészül :-)) ?
A hétvégén nagydobásra készúlnek, ripotrsorozatot készítenek egy marslakó családdal.

chrisred 2020.07.24. 09:47:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: És a polgári Magyarország csak politikai termék volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 11:01:22

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "baloldali hirhamisitok"

A kesma nem baloldali. :))

Ha nem hiszed el, hogy Mészaros gazdád megvette az áramszolgáltatókat, nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy hiszel a laposföldben. :))

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 11:32:29

@chrisred: Valamilyen szinten minden jelmondat, szlogen "politikai (v PR) termek", de a kozeposztalybeli csaladok tamogatasanak vannak tartalmi elemei is (pl. egykulcsos ado a csaladi adokedvezmennyel, Babavaro/CSOK)

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 11:37:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A kesma nem baloldali"

Valoban nem, ellenben a baloldali Hirklikk portalt kaptak hirhamisitason.

Hamis, lejaratasi celu interjut kozoltek egy interjualannyal (nevezetesen "Magyarorszag miniszterelnokevel"), aki soha nem adott nekik interjut. Ahogy lathattad, a Miniszterelnoki Kabinetiroda megteszi a szukseges jogi lepeseket, ezt nem fogjak siman meguszni.

Es ez mar nem az elso esetuk volt az alhirekkel:
"Néhány hete napokig arról írt a baloldali hírportál, hogy egy felfedező kitalált egy csodamasinát, amivel gyorsan tesztelni lehet a koronavírust, csak a gonosz kormány nem engedi használni. Természetesen azonnal kiderült, hogy klasszikus fake newsról van szó."
www.origo.hu/itthon/20200723-hamisitas-dk.html

"Ha nem hiszed el, hogy Mészaros gazdád megvette az áramszolgáltatókat, nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy hiszel a laposföldben"

Gazdad neked van (Zsorzsi bacsi), nekem aztan semmi kozom Meszaroshoz, meg az aramszolgaltatok tulajdoni viszonyaihoz sincs. Hogy egeszen oszinte legyek, utobbi nem is nagyon erdekel – nekem az a fontos, hogy a rezsicsokkentes reven tobb penz jut masra a jovedelmembol.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 12:00:42

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "semmi kozom Meszaroshoz"

Akkor Ondó Viktor gazdád. A Mészaros a strómanja.

Lipsimentes szénsavas üdítőital 2020.07.24. 12:31:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A sajtoper az csak sajtoper, elofordul, hogy egy sajtoorganum valamilyen reszletkerdesben teved – na bumm, majd kozzetesznek egy helyreigazitast.

A szandekos hamisitas, a lejarato szandeku hamis interju viszont komoly dolog, ahogy lathattad, a Miniszterelnoki Kabinetiroda meg a bunteto feljelentest is merlegelni fogja. Akkor pedig konnyen lehet, hogy Fold S Peter eletkozelbol szerez majd (remelhetoleg kelloen kellemetlen) tapasztalatokat egy jovobeni, bortonviszonyokat leiro riportjahoz.

"Ondó Viktor"

Hallod, ez meg toletek ballipsiktol is bantoan primitiv...

Szerintetek az embereknek bejon ez a kozonseges stilus? Ha igen, akkor hogyhogy Viktor 2018-ban is feltorolte veletek a padlot a valasztasokon?

Persze megertem, ha frusztraltak vagytok, valahogy semmi se jon nektek ossze...

"A baloldal őrjöng itthon és külföldön is az EU-csúcs miatt, ahol Orbán Viktor nagy győzelmet aratott, megvédte Magyarország érdekeit és hárommilliárd eurót szerzett a magyaroknak - erről beszélgetett a Hír Tv Címlap című műsornak első felében Halkó Petra, a Századvég elemzője és az Origo munkatársa, Kroó Zita a műsorvezetővel, M. Dobos Marianneval. A második részben pedig Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója elemezte az idei Budapest Pride-ot, amelynek a felvonulási része ugyan elmarad, de maga a fesztivál meg lesz tartva.

A Századvég elemzője az EU-csúcs utáni hazai baloldali politikusi reakciókkal kapcsolatban azt mondta, hogy a baloldal mintha egy teljesen más műsort nézett volna. Halkó Petra szerint sikerült elérni a csúcson azt, hogy ne politikai, jogállami hanem gazdasági szempontokat vegyenek figyelembe a források kiosztásánál. Ennek eredményeképpen plusz hárommilliárd eurót sikerült kiharcolnia Orbán Viktornak a következő költségvetési időszakra."
www.origo.hu/itthon/20200724-eucsucs-cimlap-budapestpride.html

Na, de talan majd a jovo KEDDen... Remenykedjetek...

Eltiltott Vélemény 2020.07.24. 13:19:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " ... Meg fogsz lepődni, fideSSfasszopó. Még az elkúró alatt is nőtt a háztartások fogyasztása, a geci alatt stagnált. ... "

Meg is lett az eredménye, megszaladt a svejci frank árfolyama oszt lett sírás, meg fogaknak csikorgatása.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.07.24. 13:23:45

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: "elofordul, hogy egy sajtoorganum valamilyen reszletkerdesben teved"

Igen. De Ondó Viktor gazdád ordas hazugságokat terjeszt. Pl. Hadházy megölte a szomszédját, meg ilyen agyamentségek. Guglizz rá a hazugságaitokra, fideSSfasszopó. :))

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.24. 14:39:59

Megszűnik az index, mit olvasok? Szarás közben mit olvasok?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.24. 16:54:04

Az a baj, a zindex nélkül teljesen marginálissá válnak körmönfont fingjaim. Komolyan gondolkozom, hogy áthelyezem a székletem valami más fórumra.

Erre persze lesz aki ujjongani fog, de ha eltűnik az a pár ember is, aki a többi pár tucat nick mögött áll, akkor a végén már tényleg csak leninpapa beszélget magában. Reméljük, egyet fognak legalább végre érteni.

nincs1agy 2020.07.24. 18:45:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: fölöslegesen vetted meg a kereszt alakú vibrit és a rózsaszín szőrtangát.:) Kérj Karigerytől kártérítést, biztos megfordul a főolgármesteri hivatalban működő homokklubban, kedvenc törzshelyeden:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.07.25. 00:02:54

Látom régi haverunk az új nickjén is rendesen megdolgozik a pénzünkért!

chrisred 2020.07.25. 07:05:40

@Lipsimentes szénsavas üdítőital: A csok a nagyjából 2 millió gyereket nevelő magyar család közül mintegy 100 ezert érint, tehát inkább az elitet támogatja. A bérből, fizetésből élők számára a családi adókedvezmény és az egykulcsos adózás mellett az adójóváírás eltörlése, az áfaemelés és a családi pótlék értékének devalválása inkább az adóterhelés átstruktúrálása volt, mint valódi segítség.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.25. 09:21:24

Milyen eszközök és tisztítószerek kellenek hozzá? Mik a legfontosabb lépések? És egy átlagos vécét vajon mennyire sűrűn érdemes kipucolni, hogy tiszta maradjon?

alöksz róz 2020.07.25. 11:13:15

@chrisred: "A csok a nagyjából 2 millió gyereket nevelő magyar család közül mintegy 100 ezert érint, tehát inkább az elitet támogatja" - és mondd, hogy nem megint egy jó nagy kategorikus faszság, amit írtál...

chrisred 2020.07.25. 14:40:12

@alöksz róz: Mondom:

24.hu/belfold/2019/03/28/csok-otthonteremtes-csaladok-statisztika/

"Négy éve vezették be a családi otthonteremtési kedvezményt. A 24.hu megtudta, hogy az intézkedés azóta csaknem százezer család igényelte a támogatást, az állam eddig 219 milliárd forintot fizetett ki, s az igénylők közt volt csaknem ötszáz olyan házaspár, amely úgy vette fel a három gyerek után járó 10 millió forintos támogatást, hogy még egy gyerekük sem született."

alöksz róz 2020.07.25. 15:29:18

@chrisred: és azzal h ezt hozzátetted, szerinted mi változott? :D
legalább egyszer megpróbálhatnál nem kategorikus faszságot írni

hol van ebben az "elit", azt magyarázd el

maxvall bircaman a teknőcbaszó 2020.07.25. 15:34:19

Megbasznák én mindenkit, de elmegy mire odaérek.

chrisred 2020.07.25. 15:45:23

@alöksz róz: Nyilván a létminimum alatt élők vették fel a tízmilliós hiteleket új lakás építéséhez.

maxvall baribaszó 2020.07.25. 16:13:58

@chrisred: mert aki nem a létminimum alatt él, az mindjárt az elit?! Jézusom, bzadmeg.

Maxvall Bircaman 2020.07.25. 16:24:14

A lényeg, hogy mind birkák vagyunk. Hogy ti mind birkák vagytok. Hogy ti mind birkák vagyunk.

Bajszos Szar 2020.07.25. 16:49:35

Nem is emlékszem már, mi végre jöttem én létre. Lehet, hogy a birca tolt ki, a leninbirka.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.25. 17:28:01

Szánalmas kis golyót tojtam. A kialakult helyzetet teszem felelőssé.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.25. 19:15:41

Az indexet kivégezhetitek tetűládák, de A SZAR MINDIG SZAR MARAD!

6 Lenin 2020.07.25. 20:07:42

@MAXVALL bircaman közíró: szívemből beszélsz. Kár hogy nekem nem megy úgy a szarás.

alöksz róz 2020.07.25. 20:20:49

@chrisred: nem megy, mi? :D
most már belátod, hogy miért kategorikus faszság?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja! 2020.07.25. 21:48:38

Mi van, az elkúró szabadjára engedte az összes nicklopó buzernyákot?!

maxval bircaman cenzúrázott 2020.07.25. 23:34:29

Most már tényleg az utolsót fingom ide

chrisred 2020.07.26. 06:28:04

@maxvall baribaszó: Szerinted Magyarországon mindössze 100 ezer család él a létminimum fölött? Elég sarkos vélemény.

chrisred 2020.07.26. 06:30:52

@alöksz róz: Mi nem megy? A magyar családok 5%-a számára igénybe vehető támogatást a középosztályt segítő intézkedésnek tekinteni? Valóban nem.

Maxval eredeti bircaman 2020.07.26. 07:47:41

Mindig van még egy fing.

@chrisred: tanuld az iróniát kisgyerek...

R. V. J. 2020.07.26. 08:40:10

Mink itt a #momentumnál liberalizálnánk a fingást és kötelezővé tennénk az iróniát.

Neokakshi2005 2020.07.26. 11:08:05

Nem értettem soha, mi vesz rá normális felnőtt embert, hogy más névében írogasson. Index nélkül nem is fogom megérteni már soha...

Tanga20 2020.07.26. 12:45:38

Azt hallottam kárpótlást kap a buzi német katonák. Benedvesedett a csíkom.

Eszti.... 2020.07.26. 13:48:42

Már itt szlovákiában is jobb a magyar nyilvánosság helyzete.

PuniValdes 2020.07.26. 13:51:11

A sok neven közl érti vonz az együk -totokká kedvencén - a maguk persze a mindig födi és mindig brauni alsó birka nevek sorozata vkit-, nem űzd tudtuk mihez kezdek most, hogy nem lati jól megírnom a pinám törököd történetet, átszámítottam javítóig, megfejthetetlen halandzsa nyelven.

alöksz róz 2020.07.26. 14:53:59

@chrisred: rájöttem, mi a baj, te nem ismered az "elit" szó jelentését :D

(és a számaidról még egy szót se szóltam, mert minek, ekkora hülyeség mellett...)

alöksz róz 2020.07.26. 14:55:50

@chrisred: "családok 5%-a számára igénybe vehető" - ez meg a másik hülyeség

Ekrü 2020.07.26. 15:25:24

Nem kár érte, liberális borzadáj.

Ekrü 2020.07.26. 15:26:40

@alöksz róz: persze hogy nem ismeri, a bocskoros parasztja.

chrisred 2020.07.26. 16:54:36

@alöksz róz: Mindig másban keresed a hibát, de valójában az a problémád, fogalmad sincs, hogy egy polgári demokráciában kik alkotják a középosztályt.

alöksz róz 2020.07.26. 17:14:45

@chrisred: :D

akkor foglaljuk össze, amit eddig megtudhattunk: szerinted mindössze 5% akinek van két év folyamatos tb jogviszonya. az elit pedig az a része ennek az 5%-nak, akik ebben a halmazban vannak és nem élnek a létminimum szintje alatt.

chrisred 2020.07.26. 17:47:20

@alöksz róz: Foglaljuk össze: egy kukkot se értettél a leírtakból. Nagyjából 2 millió családban nevelnek gyereket, és körülbelül 100 ezren igényeltek csokot az elmúlt négy évben ez az 5%. Az elit meg a csokot felvevőknek az a része, akik új lakás építéshez vették fel.

alöksz róz 2020.07.26. 18:13:50

@chrisred: az a baj, hogy te magad nem érted, amiket leírtál:
- 5% számára elérhető?
- és ez lenne az elit? aki igénybe vette és nem él a létminimum alatt?

Cycmen 2020.07.26. 19:17:50

You've had my soul cracked open.

Megbaszott birka 2020.07.26. 19:34:09

Will you still love me when I'm no longer young and beautiful?
Will you still love me when I am nothing but my aching soul?

Sir Bates dö Hól 2020.07.26. 21:26:08

Nehéz mit mondani erre a mindenhonnan áradó szennyre, ami megy itt is és mindenütt.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.26. 23:05:06

Kamu Geri ma is lebukott, pedig nem.

SZÉGYEN!

chrisred 2020.07.27. 05:21:57

@alöksz róz: kamaraonline.hu/haztartasok-csaladok-lakaskorulmenyek-magyarorszagon-a-legfrissebb-adatok/

"1 millió 716 ezer családban, a családok közel kétharmadában élt gyermek. A gyermekes családok száma 62 ezerrel csökkent a legutóbbi népszámlálás óta."

chrisred 2020.07.27. 05:22:48

@chrisred: És nem véletlenül tettem be az az idézetet a gyermekkel még nem rendelekző csok igénylőkről.

chrisred 2020.07.27. 05:29:13

@alöksz róz: "5% számára elérhető?"

Ezt mondják az adatok. A csok bevezetésekor, 2016-ban 180 ezer forint körül volt a nettó átlagkereset. Vajon erre be lehet vállalni egy új lakás árához egy lakáshitelt?

morph on deer 2020.07.27. 07:46:19

Látom, a hülyeség fertőző. Szuperfertőző.