B1 blogcsaládKásler, a matek, a forint és a szociális dolgozók

2020. július 06. - nickgrabowszki

A kormány párhuzamos valóságában az is nő, ami a miénkben csökken. km_3.jpg

Miklós bátyánk (ha Orbán mindannyiunk apja, mert apa csak egy van, akkor Kásler biztos a bátyánk), azért nem vitázik a szociális dolgozók béréről, mert az 14 százalékkal emelkedett tíz év alatt.

Nyilvánvaló, senki nem gondolja azt, hogy a jelenlegi fizetések elérnék az optimálisat, de azt tudom mondani, hogy az utóbbi időszakban, öt éven keresztül minden évben valamilyen címen, valamilyen jogon az itt dolgozók fizetése emelkedett, és elérte a 2010-es fizetésük 114 százalékát. (Index)

És ez biztos így is van, elhiszem neki, nem néztem utána.

Csakhogy. A forint 2010-ben 264-en állt az euróval szemben, ma meg 351-en áll, és romlik. A 10 évvel ezelőttihez képest a magyar valuta elveszítette értékének harmadát. Azaz bár nominálisan többet visz haza a szociális dolgozó, reálértékben kevesebbet.

Nominálisan nőtt a bér 14 százalékkal, valójában kb. 20 százalékkal csökkent.

Minden más parasztvakítás. Vagy Kásler nem tud számolni, vagy abban bízik, hogy a Fidesz-szavazók nem tudnak.

Az Orbán-rezsim a forint tudatos leértékelésére játszó monetáris politikájáról itt írtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3815985212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.10. 21:03:43

NA VÉGRE !!!!!!!!!!!!!!

FELJELENTETTÉK A BÉNA FŐPOLGÁRMESTERT !!!!!!!!!!

"Horváth László Péter szigethalmi MIÉP-aktivista 2020. június 15-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt egy, a Lokálban megjelent cikk alapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya a feljelentést azóta áttette a Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályára. Az ügyben Karácsony Gergely érintettségét is vizsgálják, aki 2014 és 2019 között Zugló polgármestereként tevékenykedett, jelenleg pedig Budapest főpolgármestere.

Horváth László Péter egy 2019. október 10. napján megjelent cikkre alapozva tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A Lokál ugyanis azt írta: a zuglói önkormányzat pénzügyi bizottságának jegyzőkönyveiből az derül ki, hogy a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltatónak helyiségbérleti díjak címén 800 millió forintos kintlévősége van, ehhez pedig még a lakás- és közüzemi tartozásokból fennmaradt 900 millió forint, illetve a közterület-használati díjakból elmaradt 180 millió forint is hozzáadódik. A követelések behajtására – a Lokál cikke szerint – csekély az esély, a lap szerint ugyanis az érintett cégek vagy megszűntek, vagy pedig felszámolás alatt állnak. A feljelentés áttételéről szóló határozatban az is szerepel, hogy a cikkben név szerint megemlítik Papp Imre jegyzőt, aki a dokumentumok tanúsága szerint azt mondta, hogy Zugló valójában hitelből él, és a közel 2 milliárd forint követelés a védőpajzs, ami a költségvetést hónapról hónapra életben tartja."
mindenszo.hu/na-vegre-feljelentettek-a-bena-fopolgarmestert-mar-vizsgalodik-a-rendorseg/

MÁR VIZSGÁLÓDIK A RENDŐRSÉG !!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1agy 2020.07.10. 21:04:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Akkor miért nem költözöl oda? Annyira azért mégsem bízol a kamustatisztikáidban?:)

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.10. 21:06:15

EZT BENÉZTE MINDEN HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI !!!!!!!!!!!

MILLIÁRDOKAT BUKOTT HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MÁRKI-ZÖREY MIATT !!!!!!!!!!!!!!!

"Ötmilliárd forintot vesztett Hódmezővásárhely azzal, hogy Márki-Zay Péter polgármester miatt meghiúsult a tudásközpont és könyvtár építése.

A kormány, miután a beruházás megkezdése éveket tolódott, és az önkormányzat a megállapodás újabb módosítását kérte, nem engedélyezte a támogatási okirat meghosszabbítását. A városnak vissza kell fizetnie a korábban folyósított támogatásokat – tudatta a képviselő.

Cseri Tamás kitért arra is, hogy egy mélygarázs kialakítása is a projekt része volt, amely megoldotta volna a belváros parkolási problémáját.

A politikus hangsúlyozta, miután az önkormányzat megszegte a szerződéseket, és nem indította el a beruházásokat, más, a Modern városok program keretében tervezett projekt – így a külterületi kerékpárút-hálózat több mint 100 kilométeres meghosszabbítása, több iskola bővítése – is veszélybe került."
mindenszo.hu/ezt-benezte-minden-hodmezovasarhelyi-milliardokat-bukott-hodmezovasarhely-marki-zay-miatt/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.10. 21:08:16

SZOPÓÁGON AZ ELLENZÉK !!!!!!!

KOCKÁZATOS AZ ELLENZÉKI KÖZÖS LISTA !!!!!!

AKÁR 56 SZÁZALÉKOT IS ELÉRHETNÉNEK A KORMÁNYPÁRTOK !!!!!!!!!

"Kockázatos az ellenzéki közös lista, mivel ha most vasárnap tartanák a választásokat, az ellenzéki pártok külön indulása esetén a Fidesz–KDNP 51 százalékot szerezne, az ellenzéki közös lista esetén azonban akár 56 százalékot is elérhetnének a kormánypártok – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A Fidesz–KDNP népszerűsége a koronavírus első hullámának levonulásával visszaállt a 2020 év elején mért szintre, jelenleg 51 százalékon állnak a kormánypártok az aktív szavazók körében. Tisztulnak az erőviszonyok az ellenzéki térfélen is: a Momentum Mozgalom az ellenzéki oldal vezető erejévé vált, egy most vasárnap tartandó választáson 16 százalékot érnének el, a Demokratikus Koalíció (DK) 11, a Jobbik pedig kilenc százalékon áll. Jelenleg csak ez a három párt érné el önállóan indulva a bejutási küszöböt, ugyanis továbbra is öt százalék alatt mozog az MSZP–Párbeszéd szövetség és szintén négy százalékot érne el a Kétfarkú Kutyapárt is. A Lehet Más a Politika (LMP) minimálisan erősödve három, a Mi Hazánk pedig egy százalékot szerezne.

Mindez azt jelenti, hogy az önkormányzati választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok (Momentum, DK, Jobbik, MSZP-P, LMP) összességében 43 százalékon állnak. Vagyis, ha csak a Fidesz–KDNP és az ellenzéki „közös lista” közül lehetne választani, a mostani kormánypártra az aktív szavazók 56 százaléka voksolna, míg az ellenzékre bevallottan harminc, beazonosíthatóan további 11 százaléka."
mindenszo.hu/szopoagon-az-ellenzek-kockazatos-az-ellenzeki-kozos-lista/

SZOPNI FOGTOK LIPSIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1agy 2020.07.10. 21:08:22

@6.Lenin: Elvannak ők a „szabadság” bűzös kis köreiben. Négy évente pofán veri őket a valóság, de nem tart sokáig az ijedelem, hisz Gyuri bá' úgyis küldi a lóvét.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.10. 21:09:28

@nincs1agy: "miért nem költözöl oda?"

Nézd, neked, mint szőröstalpú román dezinformátornak, nagyon nehéz ezt megértened. Tudod, mi jobboldali magyar hazafiak, szeretjük a hazánkat.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.10. 21:11:06

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "mindenszo"

Viccesek vagytok ki, laposföld hívők. Simán elhiszitek az összes féknyúzt, a legnagyobb baromságot is. :))

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.10. 21:12:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: TÁTSD KI A SZÁD MINÉL SZÉLESEBBRE, MERT MÁR ÉRKEZIK BELE A NAGY LÓFASZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A MAGYAR VÁLASZTÓK KÜLDIK NEKTEK 2022-BEN IS !!!!!!!!!!!!!!

"Vajon hajlandó lesz-e elengedni a fejlesztések további szisztematikus akadályozását Karácsony Gergely, miközben egész politikai pályafutását lényegében a Liget Projekt megtorpedózására alapozta és valódi sikereket egyedül ezen a téren ért el? Jó kérdés, különösen annak tükrében, hogy a legutóbbi – bár agyonhallgatott – partnerségi egyeztetés végén az derült ki: a megkérdezett polgárok elsöprő többsége (több, mint 90 százaléka) azt támogatja, hogy a megkezdett Liget Projekt beruházásait maradéktalanul fejezzék be. Ciki!"
mindenszo.hu/bajban-van-kamu-geri-az-emberek-a-liget-projekt-befejezeset-akarjak/

KAMU GERY EGY SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a nagy hohohorgász 2020.07.10. 21:16:30

A szocializmusban azért volt szar mert a prolik nem haltak éhen.Nyugaton is van proli csak ők a gyarmatokrol kapnak segélyt. Mi megszoptuk megint. Amúgy miért nem hallok arról semmit hogy egy Frissen végzett diplomás a kurva fasza multinál nem keres nyugati bért??? Erről kurvara nem a kormány tehet.... Ahhh szar az egész. A sok hülye fiatallal együtt. Csökkentsük az állam hatalmát de az állam azért oldja meg h az ibm ge és egyéb multi nyugati bért fizessen..... Hülye az egész világ.... Éljen Gyurcsány és Orbán soros meg merkel mert a hülyének Nem jár semmi csak a pofája

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.10. 21:27:53

@a nagy hohohorgász: "egy Frissen végzett diplomás a kurva fasza multinál nem keres nyugati bért??? Erről kurvara nem a kormány tehet"

Amikor Soros György patrióta elintézi, hogy pörögjön a világgazdaság, csúszunk egyre lejjebb a szomszédos országokhoz képest, de összességében fejlődik a gazdaság, akkor Soros György patrióta helyett Ondó Viktor a hős, egyébként meg semmiről se tehet a geci, nem tőle függ a magyar gazdaság siralmas állapota, a butított diákok, alacsony minimálbér, a geci tényleg csak a partvonalról néz, nem tehet semmiről. Akkor miért nem csapjátok el a hazaárulóját?

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.10. 21:47:04

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Nem, a románok már lehagytak. Ondó Viktor gazdád uralkodása kezdetén messze alattunk voltak, most meg egy brancsban vagyunk velük."

Észlény úr! Hiába mutattam be, hogy vásárlóerő paritáson az egy főre jutó GDP nagyobb, mint a román?

Hova jártál általános iskolába? Sajnálom a tanáraid!

Itt van ez a csatolmány! Világosan látszik, hogy a románok a GDP-jük nagyobb részét fogyasztják el, mint a magyarok!

A magyarok beruháznak és megtakarítanak, a románok hitelből fogyasztanak.
Ilyen egyszerű!

A DK nem tanított meg ügyesebben hazudni?

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Volume_indices_of_GDP_and_AIC_per_capita,_2019,_(EU-27%3D100).png

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.10. 21:53:25

@atomic power 1986DucaDuca: "Hiába mutattam be, hogy vásárlóerő paritáson az egy főre jutó GDP"

Bizony, hiába hazudozol. Minél többet lop Ondó Viktor gazdád, annál jobban nő a GDP. Én egy percig se vitattam, hogy a geci egyre többet lop. De nem mutatja, milyen szegények az emberek.

"Az uniós átlag alig több mint kétharmada, 67 százaléka volt 2019-ben a magyarországi egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC). Ez az uniós országok között a harmadik legrosszabb érték, csupán Bulgária (59 százalék) és Horvátország (66 százalék) került a tavalyi adatok alapján Magyarország mögé - hívja fel a figyelmet a hvg.hu. Az AIC a háztartások jólétét, vagyis az életszínvonalat méri a helyi vásárlóerővel korrigálva. A leggazdagabbak e szerint a luxemburgiak, ahol az átlag 135 százalékát mérték, miközben a GDP az átlagos 261 százaléka. Magyarországot szomszédai is alaposan lehagyták: a szlovák életszínvonal 73 százaléka az EU-átlagnak, a románoké pedig már alaposan elhúzott: amíg öt éve még 58 százalékos volt, 2019-ben már 79. Hazánk 2015-ben az átlag 63 százalékánál tartott, innen sikerült elérni tavalyra a 67 százalékot"

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_a_legszegenyebb_eu-orszagok_kozott_elhuztak_a_szomszedaink.708375.html

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.10. 22:01:27

Az egyik mélypontján van az öngondoskodási index - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az OTP Öngondoskodási Index új számait bemutató sajtótájékoztatón. A mutató 2012-ben volt a legmélyebben, 32 ponton, majd 38 pontig emelkedett, most viszont már csak 34 ponton áll.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ezert_nem_tudnak_megtakaritani_a_magyarok.694169.html

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.10. 22:35:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"De nem mutatja, milyen szegények az emberek."

Teljesen megzakkantál a sok hazudozás miatt:

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/8/84/Total_financial_assets_and_liabilities_of_households_and_non-profit_institutions_serving_households%2C_2008_and_2018_%28%25%2C_relative_to_GDP%29_FP20.png

A fenti csatolmányból látszik, hogy a magyar háztartások GDP arányos vagyona nagymértékben meghaladja a románét!
Ez számszerűleg a legutóbbi adatok alapján azt jelenti, hogy a hazai háztartások nettó pénzügyi vagyona mintegy 142 százalékkal magasabb a románokénál.

Ilyen szegény ez az ország!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.10. 23:27:42

@atomic power 1986DucaDuca: Hát ha ilyen nagy vagyona van a magyaroknak, hogy még a ROMÁNOKNÁL is nagyobb, asztakurva, akkor az hamar el fog illanni.

Az egyik mélypontján van az öngondoskodási index - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az OTP Öngondoskodási Index új számait bemutató sajtótájékoztatón. A mutató 2012-ben volt a legmélyebben, 32 ponton, majd 38 pontig emelkedett, most viszont már csak 34 ponton áll.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ezert_nem_tudnak_megtakaritani_a_magyarok.694169.html

Ha meg tudnád mutatni, hogy a románok még nem hagytak le, akkor se jutnál sehova, továbbra is a sereghajtók közé kerültünk Ondó Viktor gazdád vezetésével, és csak idő kérdése, mikor hagy minket le Banglades.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.11. 00:21:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
FÁJ AZ IGAZSÁG , UGYE , LIPSIKÉM ?!!!!!!!!!!!!

HÁT AKKOR EZ IS FÁJNI FOG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nem véletlenül húzza az idős a kretén főpolgármester. Komoly oka van annak, hogy nem épít meg semmit!
Nagyon nagy pénzeken ülnek Kamu Geriék, és nem olyan könnyű azt ellopni, mert annak nyoma van. Feltehetőleg ezért a 2022-es kampány hevében akarják majd a pénzt kiosztogatni az embereknek, Budapest népének, és Kamu Geri haverjainak.

Tudomásul kell venni: a főváros hivatala konkrétan jelenleg egy kifizető hely. Fizetni pedig jelenleg posztokért lehet: nem Facebook posztokért, hanem mindenféle helyettesi posztokért. Ezért van a kreténnek 5 helyettese és 41 tanácsadója. Éhesek. És pénz kell nekik.

Legyen résen a kormány: 2022-ben egy hatalmas kampány keretében akarnak a nagy milliárdoknak búcsút inteni Kamu Geriék!"
mindenszo.hu/a-fopolgarmester-budapest-penzet-a-valasztasokra-tartogatja-kampanyra-fogjak-elkolteni-a-milliardokat/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.11. 00:26:13

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "Nagyon nagy pénzeken ülnek Kamu Geriék"

Igen. Nagggyon nagyon. Taplós hagyott hátra 180 milliárdot és 260 milliárd kötelezettséget. Az mínusz 80 milliárd. Valóban nagyon nagy pénz.

"és nem olyan könnyű azt ellopni"

Hát negatív pénzt ellopni az nem könnyű. Majd segít a tolvajlásban mester geci gazdád. :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.11. 07:39:34

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Hát ha ilyen nagy vagyona van a magyaroknak, hogy még a ROMÁNOKNÁL is nagyobb, asztakurva, akkor az hamar el fog illanni."

Ne aggódj! A magyarok megtakarítási rátája a 2008-as válság előtt 8% körül volt. Jelenleg 12%, és évről évre nő. A mostani válság hatására ez a rendencia tovább fokozódik!

"Ha meg tudnád mutatni, hogy a románok még nem hagytak le, akkor se jutnál sehova, továbbra is a sereghajtók közé kerültünk Viktor gazdád vezetésével, és csak idő kérdése, mikor hagy minket le Banglades."

Már bemutattam, hogy egy főre jutó GDP vásárlóerő sztandardon számolva, ami egy adott ország gazdasági fejlettségének legbiztosabb mérőszáma, 2019-ben:

Románia 21.600
Magyarország 22.800

Azt is bemutattam, hogy a román háztartások a megtermelt GDP-jük nagyobb arányát használják fel fogyasztásra, mint a magyarok.

Sereghajtók az EU-ban az egy főre jutó GDP vásárlóerő sztandardon számolva 2019-ben:

Bulgária 16.400

Horvátország 20.200

Lettország 21.600

Románia 21.600

Lengyelország 22.700

Magyarország 22.800

Szlovákia 22.900

Ez a te imádott Romániád már a mostani válság előtt is betegségtüneteket mutatott:

1. túlzott fogyasztás a GDP-jükhöz képest
2. elszálló külkereskedelmi deficit, folyó fizetési mérleg hiány
3. GDP arányos államháztartási hiány több, mint duplája a magyarnak
4. magyar beruházási ráta 29%, román jó, ha 21%
5. hazai kutatás-fejlesztési kiadások jóval magasabbak, mint a román
6. A magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona 142 százalékkal magasabb a románokénál.
7. a túlzottan gyors bérkiáramlás és fogyasztási következménye a magyarnál jóval magasabb infláció
8. A magyar infrastruktúra jóval fejlettebb a románnál:

- közutak, vasutak sűrűsége
- széles sávú és mobilhálózatok lefedettsége
- a háztartások összkomfortjának, berendezettségének szintje /a román háztartások 29,7 százalékában van kerti illemhely, a magyar háztartások 3,9 százalékában, a vidéki román iskolák 60 százalékában nincs angol WC, ennél nagyobb az aránya azoknak a tanintézményeknek, ahol fával fűtenek./

9. Romániában a funkcionális analfabéták aránya 42%, Magyarországon 27,5%

Remélem most már kielégítettem a kattintás igényedet, és megdolgoztat a csirkefarhátra valót!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.11. 07:46:18

Há visszagyött az őrjöngő buzi.

SZÉGYEN!

2020.07.11. 09:02:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Az öngondoskodásinak nevezett index azt méri, hogy mennyi pénzt adtak az emberek a bankoknak eljátszani, de mivel a magyarok kezdenek hozzáokosodni a rájuk szakadt rablókapitalizmushoz, ezért a többségnek már van annyi esze, hogy tudja, ha bankba teszi a pénzét, akkor nem önmaga jövöjéről gondoskodik, hanem a bankárokéról.
Ezért tettek állampapírba 8000 milliárdot az elmúlt tíz évben és vettek egy rakás ingatlant.
Szerintem Gyuribát meg ne patriótázza le, mert önmagát világpolgárnak tartja, a patrióta jelzőnél még a mocskos zsidó is kevésbé sértő számára,...., meg fogja vonni az apanázsát, ha ilyen fontos dolgokra nem figyel!

2020.07.11. 09:16:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A ma Banglades területén, ami területét nézve másfélszer akkora, Magyarország, 1920-ban 12 millió ember élt, nálunk 8 millió.
Azóta eltelt 100 év és mi 10 millióan vagyunk, Bangladesben meg 170 milliónyian élnek.
Tehát az észnélküli gyerekgyártásban hagytak le minket, miközben éheznek, panaszkodnak,....., érdekes példái vannak :-)

nincs1agy 2020.07.11. 09:51:49

@atomic power 1986DucaDuca:

A kedvenc lódítás tőled, amikor a román háztartások jobb fogyasztási mutatóiról szövegeltél. Aztán persze kiderült a turpisság: náluk a hiteltörlesztőket is beleszámolják ebbe a mutatóba, míg nálunk nem..

nincs1agy 2020.07.11. 09:52:32

@atomic power 1986DucaDuca:

Bocs a kedven lótítás TŐLE (cicsutól)..:)

nincs1agy 2020.07.11. 09:53:08

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A kedvenc lódítás tőled, amikor a román háztartások jobb fogyasztási mutatóiról szövegeltél. Aztán persze kiderült a turpisság: náluk a hiteltörlesztőket is beleszámolják ebbe a mutatóba, míg nálunk nem..

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.11. 10:54:00

Úgy szeretnék cikkcakkban is fingni, kár nem tudok.

Dickon 2020.07.11. 11:09:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Pörög a fogyasztás, megtakarítani viszont nem akarnak
Az emberek tehát hiába kerestek egyre többet, nem igazán kezdtek el takarékoskodni, ennek fő oka Rácz szerint az, hogy a pénzügyi tudatosság terén Románia a lista végén kullog az uniós felmérésekben. „Valószínűleg sokan nem értik, hogy a GDP növekedése mögött igazából főként a dinamikusan bővülő fogyasztás áll, ami hosszútávon nem biztos, hogy a legjárhatóbb út, komoly kockázatai vannak az ilyen folyamatoknak" - mondta."

index.hu/gazdasag/2020/07/07/romania_atlagber_kozalkalmazott_versenyszfera/

Dickon 2020.07.11. 11:11:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Az állami kiadások nagyon jelentős része megy el a közalkalmazottak egyre növekvő bérének kifizetésére, ez pedig súlyos egyensúlytalansághoz vezet, a költségvetési hiány 4,3 százalék volt 2019-ben, ami a legmagasabb az EU-s tagállamok között, idén pedig valószínűleg el fogja érni a 8,5-10 százalékot. Emellett ráadásul a külkereskedelmi mérleg hiánya is jelentős, hiszen a románok főként külföldi javakat vásárolnak, „ez az ikerhiány pedig egy hatalmas felkiáltójele az egyensúlytalanságnak, az instabilitásnak" - tette hozzá.
A koronavírus-járvány okozta válság pedig csak elmélyítette a problémát, 2020 első négy hónapjában az államháztartás bevételeinek 33 százaléka ment el bérekre, az unióban ez átlagosan csak 20 százalék, és ugye a nyugdíjak ebben nincsenek is benne - folytatta Rácz. Jelentősen megdobta a kiadásokat, hogy a magánszektorban a járvány idején a kényszerszabadságra küldött dolgozók bérének 75 százalékát az állam fizette, volt olyan időszak, amikor Romániában egymillió ember volt így kényszerszabadságon.

Az állami költekezés következménye az államadósság növekedése lehet, de ezen a téren egyelőre kedvező helyzetben van az ország, mivel még mindig 40 százalék alatt van a GDP arányos adósság - mondta Rácz, hozzátéve, hogy a relatíve kedvező helyzet egyik oka az, hogy Magyarországgal szemben Románia szinte államadósság nélkül indult a rendszerváltás után. Persze vannak negatívumai is annak, hogy az állami kiadások jelentős részét bérekre költik, hiszen így más dolgokra kevesebb jut, a kritikák gyakran említik például, hogy alig épül autópálya az országban - fűzte hozzá Rácz Béla Gergely."

6.Lenin 2020.07.11. 11:57:45

@Dickon:

Te, és mások, akik komolyan veszik ezt a tetűt , szaros macskát, tényleg azt gondoljátok, hogy ő nem ismeri ezeket az adatokat?
Komolyan?
Akkor honnan a picsából tudná, hogy mivel is kell ezeket ellensúlyozni? Kész adatbázisuk van. És nyilván tudják, hogy mekkora baromságra ugranak a másik oldalról.
Ez benne a trükkje. ez egy végtelenül aljas szarzsák. Egy faék trükkel.

A figyelmetlen olvasóban pedig azt a téves képzetet kelthetitek, hogy ezt a szarzsákot komolyan kell venni, mert az érvei is komolyak. ez benne a másik trükkje.

Lassan, de már a Parlamentben is kezd némelyik állmtitkár erre rájönni. ezeket ott sem szabad már komolyan venni. a válasz már soxor nem is érdekli őket, kimennek, vagy telóznak, beszélgetnek közben.

az indexen csak azt írják, hogy milyen kemény kérdést tettek fel, a választ is a legjobb esetben már kifordítva , ha megírják. Itt is a lényeg, hogy a figyelmetlen olvasót átbasszák már azzal, hogy azt a látszatot keltik, komolyan kell venni őket.

Nem, ez a legnagyobb hiba a Fidesz részéről. Csak a cirkusz érdekli ezeket, és a lehető legtöbb embert átbaszni, minél jobban.

A legjobb példa, hogy ekkora balfasz ma Mo-on Bp-en főpolgármester. Elhitették a választókkal, hogy komoly szakember.. És, látszik ebből valami is? Egy kurva nagy köcsög, nem ért semmihez sem, nem egy fővároshoz, semmihez sem. Egy balfasz bábú.

alöksz róz 2020.07.11. 12:23:41

@6.Lenin: pontosan így van, cicus a kidolgozott prolihergelő dékás propagandaanyagot másolgatja.
se a saját statisztikáinak bukói nem érdeklik, se a hozzászólások, amik (legalább részben) cáfolják.

de hát a sok irigy lusta buta prolit ilyenekkel lehet hergelni, ehhez az egyhez tényleg ért ferenc testvér, ezt meg kell hagyni... vérében van a proliság :-)

alöksz róz 2020.07.11. 12:28:14

@6.Lenin: "nem ért semmihez sem" - helyezkedéshez
bejátszotta magát főpolgármesternek, az nem semmi

2020.07.11. 12:43:05

@6.Lenin:
Szerintem kell velük foglalkozni, mert, ha nem teszik, akkor gerillamarketingként nagyon hatékonyan lehet vele hülyíteni azokat, akik fogékonyak rá!
Milyen jól jött az is, hogy reflektorfénybe állították a fetrengést, ajtó lefejelést, stb.
Ha az ferdítve futott volna közösségi médiában, akkor taroltak volna a választásokon.
Ha tőlem kérdeznék, akkor a helyükben nagyon ráugranék az Idea Soros kutatására, amiben kimutatták, hogy a lakosság háromnegye akarja az adósrabszolgaságot, ha elmagyarázzák neki, hogy az a fa valójában egy nyúl, amit lát, mert ennyire nyílt politikai és pénzügyi manipulációt még nem tapasztaltunk Magyarországon.
Be kell mutatni őket és elmagyarázni az embereknek, hogy meg tudják magukat védeni tőlük, ugyanúgy, mint az unokázós csalók ellen!

6.Lenin 2020.07.11. 13:28:29

@alöksz róz:

Miként maradt meg a "köztudatban" a Gyurcsány-Orbán vita?
A Feri felmosta a padlót a gecivel. Ezt lökték az ilyen szarzsákok reggeltől , estig. Győzött is a Feri.
Miként beszéltek a KariGeri nevezetű balfaszról? Mint a legnagyobb városvezetőről? És Tarlósról? Mint egy szenilis vénemberről.
Ki a főpolgátmester? A balfasz. Bukni fog, max 2 ciklus után, de óriási károkat hagy maga után.
Feri is bukott, majdnem ráment az ország.

Ezeket nem szabad komolyan venni, még a látszat kedvéért sem. A mögöttük lévő szakemberek, ismerik a választók lélektanát (basznak ők a tényekre, ki a fasz érti azokat). A lényeg az átbaszás.
Dübörgött a Panon puma, aztán meg világválság volt. A söpredék bevesz bármekkora faszságot, ha a kedvencei vannak hatalmon. ezt a söpredéket a tények soha nem érdekelték, és nem is fogják.
Gondolod, hogy a Korózsék nem tudták, hogy kik ezek a Németh-ék? Tudták, és azt is tudták, hogy a hülyéket át tudják vele baszni, a SAJÁT VÁLASZTÓIKAT nézték hülyénnek, mert azok, és ezt is tudják.
Ezért is aljasak a ballibák. Mindenkit hülyének néznek, aki fogékony rá. A saját választóik többsége az is.

Nézd meg, pang a blog, jön a szaros macska egy oltári nagy baromsággal. Néhányan rrákattannak, és jönnek a tényekkel, szerintem feleslegesen.
Este jön a tagaX, és a macesz tigris, és azt írja a tényekkel operálóknak, hogy a szaros macska mindenkivel felmosta a padlót.

És ez is fog megmaradni a figyelmetlen olvasókban, vagy az ő táborukhoz tartozókban.

És győzni fognak a KariGeri balfaszok, mert a söpredék bekajálja a faék egyszerű taktikájukat. ezekkel éltek a komcsik, nácik, libsik is.
Nézd meg mi zajlik az USA-ban. Szégyeld, hogy fehérnek születtél, ha nem , kicsinálnak, rádugrik a horda, és szétmarnak.

Ebben az a baj, hogy mindig is bukni fognak, idő kérdése, de óriási károkat okoznak közben. Ezt még ők sem fogták fel, de szerintem nem is fogják egyhamar.

6.Lenin 2020.07.11. 13:35:11

@Tényelek:

Kell velük foglalkozni, de nem úgy, hogy komolyan veszed őket, és megpróbálod meggyőzni, tévednek.

ŐK SOHA NEM TÉVEDNEK, ezt nem is fogják beismerni soha. Ők aljas gazemberek, a táboruk meg a söpredék.
Egyet nagyon nem szeretnek, ha kifigurázod, nevetségessé teszed őket. Vagy csak egyszerűne gazembernek kell nevezni, és akkor nem is tévedsz

grécci mikropenist mindenkibe 2020.07.11. 13:37:50

szélyel baszom a szátokat fityisztrololók

morph on deer 2020.07.11. 13:49:48

@6.Lenin:
Attól tartok, elfelejtesz valamit:
Bukik mindenki, csak idő kérdése, ez az egy biztos! Igen, a mostaniak is!
Ne aggódj, nincs kivétel.

Amire még ugyancsak érdemes gondolni néha az az, hogy minél magasabbra kapaszkodik valaki, annál magasabbról fog esni, és az annál fájdalmasabb esés...

nincs1agy 2020.07.11. 16:06:45

@morph on deer:

Ennyi vigaszod van tíz év folyamatos szopás után..:)

6.Lenin 2020.07.11. 16:09:44

@morph on deer:

Miért, írtam hogy ki nem? Eddig minden, és mindenki bukott. Erről szól az evolúció.
Nézd meg az a francia rajzfilm sorozatot, hogy egyszer volt az ember, vagy valami ilyesmi.

az unokám mutatta a youtube-on, azzal, hogy az ember nem változott, csak a ruha, lakás, meg ilyen apróságok, a jelleme nem. És milyen igaza van, ha egyben nézed a néhány ővezrede történetet.

mindig vannak, akik előre mennének, és vannak, akik csak keresztbe tesznek, rombolnak. Ilyenek vagyunk, kár ezen bármit is szépíteni.

6.Lenin 2020.07.11. 16:16:36

@morph on deer:

"minél magasabbra kapaszkodik valaki, annál magasabbról fog esni, és az annál fájdalmasabb esés... "
Milyen igazad van, ezért szerettek ti a bányászbéka seggénél dagonyázni, onnan tényleg nem lehet nagyot esni.

alöksz róz 2020.07.11. 16:52:52

@6.Lenin: "Este jön a tagaX, és a macesz tigris, és azt írja a tényekkel operálóknak, hogy a szaros macska mindenkivel felmosta a padlót.

És ez is fog megmaradni a figyelmetlen olvasókban, vagy az ő táborukhoz tartozókban." - minél nagyobb szopóágon vannak, annál hangosabban éljenzik egymást :-)
mindig ez jut eszembe:
www.youtube.com/watch?v=u2OfkJubMDI

de a táborokba tartozóknak úgyis teljesen mindegy, írhatsz bármit.
a figyelmetlenek meg nem biztos, hogy jobban hisznek nekik, mint a szemüknek.

morph on deer 2020.07.11. 16:55:18

@6.Lenin:
“ És milyen igaza van, ha egyben nézed...”

Abszolút!
És ezt számos esetben sikerült is már bizonyítania az emberiségnek! Amint a civilizációs és társadalmi környezet megszűnik az ember körül - katasztrófák, háborúk, stb. - vagy az ember kerül ki abból a helyzetből, - lásd hajótöröttek, - napok alatt visszaesünk a barlanglakó szintre.
(A Legyek ura megfelelően pontos képet ad erről. A különféle disztópia-témájú filmeket nem is említve.)

Azért vannak, nem is kevesen, akiknek ez nyilván csak percekbe telik, és még pacalt sem okvetlenül kell főzni hozzá..:)

morph on deer 2020.07.11. 17:01:11

@6.Lenin:
“... onnan tényleg nem lehet nagyot esni“

Ha hiszed, ha nem, ez a része érdekel a legkevésbé.
Engem nem az érdekel, hogy ki nincs “fent”, hanem hogy ki van, kik vannak.
“A magyar férfi archetipúsa” - például.
Hát majdnem az jut eszembe róla, valóban.:)

6.Lenin 2020.07.11. 17:20:18

@alöksz róz:

A figyelmetlenek nem tudom minek, inek hisznek, de aki figyelmesen olvassa ezeket, azt nem hiszem, hogy külön meg kéne győzni bármiről is.

Nem tudom mennyire ismered a különböző ember tipusokat. Vannak, nem is kevesen, akiket ha agyonvernél akko se hinne másban, mint amit ő az igazsásgának tart.

Akit érdekelnének a két oldal igéretei közti különbségek, a gyakolatban meg is valósított dolgok, vagy ,it is ígértek, és abból mit is lehet valóban megvalósítani, annak néhány kattintás, és előtte van minden, ha a saját tapasztalatainak véletlenül nem hinne.

Nyilván van egy kis számú bizonytalan is. Szerintem ma már nem ők a mérleg nyelve.
Tévedhetek, mert valóban annyira mélyen nem foglalkoztat ez, de ma a választások már az előzetes számításoknál eldőlnek. Kivéve, ha valamelyik oldal csal, de akkor is van egy olyan, ha érdemben nem befolyásolná az eredmény, jobb hagyni a fenébe.

Orbán a 2002-es kisklás után már megmondta, neki csak kétharmaddal van értelme nyerni, a többi lehetőség bukta.

Az az érdekes, hogy Orbán mindent már előre megmond, csak nem figyelnek rá, pedig eddig szinte minden bejött. A Feri ebben totál versenyképtelen, nagy szarkeverő, de nem lát tovább néhány napnál. Ezért nem érti a körülötte zajlót. Olyasmihez ragaszkodik, ami számára csak bukta.

6.Lenin 2020.07.11. 17:24:39

@morph on deer:

Te tökéletes vagy?

Nem ismered a mondást?
Isten az egyik kezével ad, a másikkal elvesz.

Lehet, hogy neked az átlagnál adott egy picivel nagyobb farkat, de cserébe csak elvett valamit? A farkaddal már dicsekedtél, de mit vett el? Azt áruld már el, lécci.

morph on deer 2020.07.11. 18:34:07

@6.Lenin:
“ Olyasmihez ragaszkodik, ami számára csak bukta.”

Az a helyzet, hogy te tisztán pragmatikus megközelítésből nézed és értékeled a helyzetet.
(Ez nem baj, csak a tisztánlátás kedvéért.)
Ebből a szempontból orbán ugyanilyen, neki is csak érdekei vannak. Minden más csak a populista sallang, ami szükséges az érdekérvényesítéshez, ahogy éppen a szél fúj.

És az az érdek minden esetben az ő személyes érdeke, mert kizárólag az hajtja.

Ezzel szemben Gyurcsány elvek mentén politizál, - olyanok, amilyenek, ez most nem a minősítésről szól, - az pedig alkalmasint az előnytelen vagy népszerűtlen döntések meghozatalával is jár(hat), mint tudjuk.

Amúgy igazad van, hiszen orbán például a szovjet csapatok kivonását is “előre látta,” sőt, ő parancsolt rájuk, ahogy a történelemkönyvekbe ez nyilván belekerül majd!
“Puszta kézzel kiverte!“
A megszállókat! Is...

alöksz róz 2020.07.11. 18:55:10

@morph on deer: "Ezzel szemben Gyurcsány elvek mentén politizál" - :D

morph on deer 2020.07.11. 19:12:51

@6.Lenin:
“... de mit vett el? Azt áruld már el, lécci.”

Majd a yachton elmesélem, legközelebb..!:)

Hát például a csordaszellem hiányzik belőlem, de teljesen.
Sose voltam valamilyen drukker, ilyen-olyan rajongó, vagy párttag, például.
Ezen felül, de nem ettől függetlenül a mindenféle hatalomnak való engedelmességgel van gondom. Például parancsokkal és a parancsolgatókkal soha nem voltam jóban, elvből nem reagálok olyasmire.
És végül: utálom a hazugságokat, és a hazug, jellemtelen embereket.

Na ezek a tulajdonságok, amik teljesen hiányoznak belőlem!
Hogy ki “vette el,” inkább ne firtassuk, mert nem vagyok hívő. :)
De azt hiszem, ebből is világosan látszik, hogy nem vagyok, mert nem is lehetnék fideszes!
Többek közt az sem, de a fentiekből egyértelmű, hogy a fidesz nálam halmozottan hátrányos helyzetű gyülekezetnek számít, de gondolom, valahogy csak meglesznek nélkülem..

nincs1agy 2020.07.11. 19:18:51

@6.Lenin: A merevedés képességét..:)))

6.Lenin 2020.07.11. 19:21:26

@morph on deer:

Ez nem így működik. Adott egy pluszt, akkor elvesz valamit, amivel mínuszban leszel.
Mondjuk picit nagyobb a farkad, 10 cm-el rövidebb a jobb lábad, vagy az egyik szemed máshová néz. Netán a bal füledre süket vagy , mint az ágyú.
Ne kamuzz itt nekem.

2020.07.11. 19:23:24

@morph on deer: Az godolom vilàgos, a populizmus egy olya politikai irànyzat, ahol ùgy kormànyoznak, hogy a lehetö legtöbb embernek jó legyen, ...., ezért gyülölik öket pl. az elitista kedvezményért küzdö libsik.
Gyurcsànyék azon az elven politizàlnak, hogy minden csak nekik jàr, nem véletlen vontàk vissza mindig a csalàdtàmogatàsokat, nyugdìjat csökkentette és ezekhez mindig legyàrtottàk az indokot is.
Ha valakinek ez tetszik, az ìzlés vagy vallàs kérde, de az biztos, hogy ha csak azok szavaznànak, akik nem szìvnak, ha ôk vannak hatalmon, akkoor maximum 200.000 szavazatot kapnànak,..
,de, mint làtjuk van sok mazochista.
Az viszont tény, hogy Orbàn mindig pontosan elmondta, legkésöbb a két forduló közott, hogy mi fog következni. A legpontosabb listàt 2006-ban lötte össze,..., valószínüleg azzal nyert 2010-ben.

2020.07.11. 19:25:25

@6.Lenin:
Vagy pl. Kap nagyobb orrot, de a jelleme hiànyos lesz.

morph on deer 2020.07.11. 19:25:29

@alöksz róz:
Bizony!
Figyelj jobban a szavakra!
:)

6.Lenin 2020.07.11. 19:36:15

@morph on deer:

Te meg akarsz engem ölni.

"Ezzel szemben Gyurcsány elvek mentén politizál,"

Ilyesmiket nekem csak igen apró adagokban próbálj beadni. Most is magamra rántottam ijedtemben egy 21. Lajos stílusú szekrényt a hozzávaló csillárral együtt.
B+, még most is remeg a bal lábam ijedtében.

Gyogyós Feri, és az elvek. Ma éjjel tuti rettegés lesz, nehogy elaludjak, és álmomban megjelenjen a Feri. Kicsesztél velem.

Morphikám, azt is mondta Orbán, hogy a politika ma már egy szakma, olyan, mint az itt a piros, hol a piros. Az a jó szakember, aki tök jól ismeri, hogy ebben a szakmában miként is kell játszani. A nézője nyerni szeretne. A szakember meg irányítja játékot, hogy nehogy már. Csak lassan, óvatosan. Ennek lélektana van. Itt a legjobb a kívülállónak, jól szórakozik, de nem szól bele a játékba. Na, mind1.
Pont nem én szeretnélek megtanítani az élet rejtelmeire, pláne most.

a nagy hohohorgász 2020.07.11. 19:53:24

@6.Lenin: Az a durva h a libsik elérték azt hogy én sem tartom honfitársamnak morphot. Ez győzelem részükről. Csak én veszítek vele meg morpho... En tudom hogy veszitek vele de morpho nem. O azt hiszi Merkel mutter jot akar. Ez egy kibaszott osztályharc. Itt már rég nincs nemzet. Legalább is nekem egy morpho nem magyar.osztd meg és uralkodj...

a nagy hohohorgász 2020.07.11. 20:01:01

@a nagy hohohorgász: Nem mehetsz harcba olyannal aki az anyját es a lelkét eladja 10 forintért!!!! Ha az anyját es a lelket eladja eladja az nem ember. Se érte se mellette nem küzdök. Csak ellene!!!!

6.Lenin 2020.07.11. 20:08:56

@a nagy hohohorgász:

Ne bántsd szegényt. Rájöttem a titkára.
Azt mondja magában mophi: itt van ez a Grétzy, kicsi a farka, és mégis, ott lehetett a nagy elvhű Ferenc mellett. Én meg itt ülök az ágyon a nagy farkammal, és csak távolról, titokban imádhatom elvhű Ferenc testvért, és még a fényképen se akar nekem háttal állni, nehogy beleélhessem magam, hogy.........
Ráadásul a bal szemével mindig másfelé néz, mint amerre az útja vinné. Nagy terhet cipel a vállán így is.
Én megbékéltem vele, pedig már 2x szeretett volna megölni.

morph on deer 2020.07.11. 20:37:55

@6.Lenin:
“ Pont nem én szeretnélek megtanítani az élet rejtelmeire, pláne most.”
:))
A világért se tedd!
Még a végén a 46. Lajos is veszélybe kerül, aztán az meg hogy nézne ki, nem?

Én nem azt mondtam, hogy hogyan kell/kéne politizálni, hanem hogy - szerintem- hogyan csinálják.

Ráadásul úgy van ahogy mondtam, de a kulcsszó melletted is elment, az “ehhez képest”!
Mert bizony mondom néked, orbánhoz képest Gyurcsánynak elvei vannak, és azokat próbálta/próbálja a való életben alkalmazni, miközben orbán pragmatikus.

Amúgy az ittapiros hasonlatod tökéletes, hiszen obán is a látszattal operál!

“Szemfényvesztő” - mondaná nagyanyám.
Megtéveszt, átver, becsap, - mondom én.

Természetesen ehhez kell az is, hogy te, mint néző és/vagy játékos elhidd magadnak, hogy tudod, mit látsz, és feltedd a pénzed erre a hitre...
Szerinted ki is szokott nyerni az itt-a-piros-hol-a-piros játékban?
!
Exactly.

NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK 2020.07.11. 20:53:19

@morph on deer: Ja persze, de ha Soros Gyorgy utasit, hogy oralisan legyel kedves az illegalis bevandorloihoz, akkor azonnal ugrasz, es buszken boldogan szo nelkul teljesited a parancsat.

alöksz róz 2020.07.11. 21:49:14

@morph on deer: gyurcsány ferencnél nagyobb troll nincs az országban.

alöksz róz 2020.07.11. 21:51:41

@alöksz róz: a világon is csak egy, trump :-)

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.11. 23:01:57

Ha éjfélt üt az óra, fingani fogok!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.11. 23:03:06

@alöksz róz: nem a faszt nincs, én vagyok! A gyúrcsány nem is púzik, csak szarás közben kiengedi.

Tanga20 2020.07.12. 00:10:20

Ëngömet bármikor megrakhattok, mégis elaluszok.

eszti..... 2020.07.12. 00:23:14

@a nagy hohohorgász:

kicsihuszár! még ha szart is pucolnék a világ bármely táján, az is értelmesebb elfoglaltság lenne, mintsem vizet gereblyézni itt a b1-en.
mert ugye, mit is tudsz? / ezt mondjuk egyszerűbb felsorolni a mit nem-nél/
- gyurcsányozni, sorosozni
- fröcsögni
na, jó! max meggyártod a meglévő kamunickjeid mellé a következő tízet, aztán ugyanazokat nyomatod 0-24 ben.
a franc kíváncsi a kamunick kamunickjeinek szófosására. )))))

morpho 2020.07.12. 00:51:19

@a nagy hohohorgász: Hogy ki a magyar, azt szerencsére te döntöd el! Ha egy értékes ember tenné, akkor leállnék vele vitatkozni, de mivel a magyarméter nálad van, gondolom születés jogán, teljesen rendben van minden. Egy értékes ember meg nem irkálna ilyen hülyeségeket. Úgyhogy azt javaslom, hogy légy büszke a magyarságodra. Addig is nyugodtan alszom.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.12. 07:49:07

Hát.b.meg ez a Käschler most elköltött 1.5 milliárd budapesti adóforintot, hogy kitalájja a finnugorok nemis finnugorok, hanem besenyők!!!!
Noooooormális???

index.hu/techtud/2020/07/11/arpad-haziak_baskiria_szarmazas_genetika_dns_regeszet_kasler/

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.12. 08:05:26

@NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK: "ha Soros Gyorgy utasit"

Nem hiszem, hogy bárkit bármire is utasítana. Titeket viszont tudható, hogy Kubatov utasít, minden nap, hogy itt trollkodjatok.

6.Lenin 2020.07.12. 09:41:21

@R.V.Juli:

Izéke, egy hontalant mi a faszért izgat, hogy ki, kicsoda? Szeretnél te is valahová tartozni?

nincs1agy 2020.07.12. 10:42:43

Moussa, Salim és Mohamed agyonvert egy francia buszsofőrt Bayonneban, mert arra kérte őket, hogy viseljenek maszkot a buszon..

R. V. Juli 2020.07.12. 10:56:26

@6.Lenin: bárhová és bárkihez, csak hozzád ne, te vén buzi...

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.12. 11:04:29

@6.Lenin:
Mer nem a tepénzedet költik ilyen baromságokra, te, te, te vén hülye vidéki kitaposott ekepapucs te!!!!

Akik itt most magyarkodnak, azok finnugorul beszélő szlávok, germánok, punktum!!! Ezen 10 milliárd florintnyi DNS vizsgálat sem változtat!!!

6.Lenin 2020.07.12. 11:12:49

@R. V. Juli:

Nehogy eláruld neki, hogy én is.

6.Lenin 2020.07.12. 11:15:31

@6.Lenin:

Mindig is éreztem a vizeletemen, hogy te mindent tudsz.
A szomszéd néninek eltűnt a kedvenc macskája, nem tudod merre lődörög? Sokat segítenél vele.

2020.07.12. 11:39:22

@nincs1agy:
Látom a tájékozatlansága bekevert a helyzet értemezésébe.
A muszlimok mindenki fölött álnak, felsőbbrendűek, ezért nem csoda, hogy felháborodtak azon, hogy egy hitvány gyaúr szólni mert hozzájuk.
Így, hogy utasította is őket, természetes, hogy megölték, mivel alapból joguk és kötelességük a nem muszlimok megölése.
Nem felháborodni kell az ilyen eseteken, hanem megelőzni a bajt azzal, hogy kulturális és vallási antropológiát tanítanak a nem muszlimoknak azokban az országokban, ahová a felsőbbrendűek betelepülnek!
Gondoljon csak bele milyen komolyabb gondokat fog az okozni a bennszülötteknél, ha a franciákat szolgává teszik, ahogy azt a Korán előírja nekik, ha már egy ilyen egyszerű agyonveréses esetet sem tudnak kulturáltan elfogadni!?

maxvall baribaszó 2020.07.12. 11:42:40

Lenyírtam a szőrt a faszomról, mondjátok meg esztinek!

maxvall baribaszó 2020.07.12. 11:43:38

@6.Lenin: mi van papa, te is megszagulod a pisádat?

2020.07.12. 11:51:20

@morpho:
A mai világban nagyon egyszerű megállapítani, hogy ki a magyar, mert a balosok internacionalisták, a libsik globalisták.
Mindkét csoport alapból tagadja a nemzetek létjogosúltságát, amit naponta ki is nyilatkoztatnak, egy olyan közösséghez meg logikusan nem tartozhatnak, ami szerintük a gonosz melegágya.
Tehát, ha ön a két csoport valamelyikébe tartozik, akkor nem magyar ember, nem azért mert én vagy bárki más azt mondja, hanem mert ön azt választotta.
Ez hasonló ahhoz, hogy a ha valaki muszlim, akkor nem ehet disznóhúst,...., önnek a magyarságát kell beáldozni.
Olvassa és értelmezze az Internacionálét és megérti,...., jó rövid, de velős!

2020.07.12. 11:58:15

@R.V.Juli:
Ha létezik olyan fogalom, hogy magyarkodás, akkor lenni kell zsidokodásnak, osztrákoskodásnak, stb. is.
Alapból nem értem mi lehet a magyarkodás, ezért azt kérem, hogy fejtse ki nekem ugyanezt a viselkedést zsidókra és osztrákokra vetítve, hogy a legyen esélyem megérteni!

R. V. Juli 2020.07.12. 12:00:15

@Tényelek: nincs semmi esélyed megérteni, mert túl hülye vagy hozzá. Hát könyörgöm írni nem tudtál rendesen megtanulni magyarul.

2020.07.12. 12:13:38

@R. V. Juli:
A kérdés nem önnek szólt, mert ön annyira hátrányos helyzetű, hogy még nevet sem volt képes választani magának,...., hogyan tudna bármilyen témában értelmes választ adni?!

R. V. Juli 2020.07.12. 12:52:24

@Tényelek: teljesen mind1, olyan hülye vagy, hogy maga Kásler doktor se tudná elmagyarázni.

2020.07.12. 13:23:10

@R. V. Juli:
Azt irtam már, hogy a szóelemzés bevett, tudományos módszer az egyébként névtelen közösségi térben?
Csak úgy eszembe jutott, hogy ha van ön és mondjuk egy műnick, aki froból, a másik meg bajorból,..., néha nemet vált,...., hogy lehetséges az, hogy azonos a klaviatúra lenyomatuk?
Kinek állhat érdekében sok éven át az, hogy itt írogasson ilyen hosszú időn keresztül?
Csak megkérdeztem, ha már itt szívozik,...., még akkor is, ha több joga van hozzá, mint nekem :-).

nincs1agy 2020.07.12. 13:45:50

@Tényelek:

Azért jó sokáig próbálta titkolni a libsimédia a származásukat. Persze utóbbiak magukat árulják el, hogyha egy késelés, vagy tömeges lincselés után nem teszik ki az elkövető "rohadék fehér bennszülött európai" fotóját, névvel lakcímmel, akkor lehet tudni, hogy az előfeltételezés megáll: megint bevándorlók vagy cigányok voltak az elkövetők..

R. V. Juli 2020.07.12. 14:16:46

@Tényelek: miről beszélsz, te meg a tudomány?! Elemzés? Ejnye már, kezdem azt hinni, hogy te elemzed itt a szarodat.

Tényelek 2020.07.12. 15:09:04

@R. V. Juli: ön nyilvánvalóan súlyosan fogyatékos homoszexuális aki más névében irogat, szövegelemzéses módszerrel egyértelműen megállapítható. Netán nincs1agy uraságot köszönthetem önben?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.12. 16:21:50

Na én meg olyant fostam, hogy leülepedett a véce aljára, a víz alá, tök nehéz volt lepucolni.

Lehet, hogy a vécé rossz, mélyöblítéses típus, hogy gyártási hibás az lehet?

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.12. 17:11:44

@Tényelek:
Zsidóskodni, osztrákoskodni nem lehet, mert azok élő, létező nemzetek. Ezzel szemben azt a maroknyi ide betámolygott csíkszemű, jurtalakó magyart testvéri leszámolásban kiirtották a mongolok már a 13.szban. Ami maradt azzal elbántak saját nemzethess nemesei. Akik aztán beleverték ezt a nyomi finnugor nyelvet az itt öröktől fogva élő szlávokba, germánokba, akik most majmojják a magyarokat ahejett hogy a saját, dicsőbb multukra lennének büszkék!!!!

a nagy hohohorgász 2020.07.12. 22:37:02

@R.V.Juli: errol kerdezd meg a palesztinokat(helyi feketek)hogy zsidoskodnak-e? Ifju padavan bemersz-e menni deklivel a gazai ovezetbe?

mgdé 2020.07.13. 00:17:58

@R.V.Juli:

Julis, Julis, kis szertelen, most mit kicsinyeskedsz a csíkszem vonzerejéről, ha annak a szegényrokon, a Bíborbanszületett részéről nem is említett nagyjából csak 20-30 ezer oguz török lovasnak is sikerült majd 80 millió szép nyelvű leszármazottat nemzenie szerte kies - most már - Törökországban (kivéve persze azt a 20-25 millió kurdot, akik bizonnyal II. András kereszteshadjáratának derék következményei, mindig is tudtuk mi, hogy a nagy turul-ős bizony Jézus leszármazottja méd-párthus herceg ám, s az ő méltó utódjának, jó András királyunknak mindig is gyengéi voltak az egzotikus lányok-asszonyok, s magja is jó erős).

Ugyan mitől lennénk mi hitványabb mag- és nyelvszórók itthon, mint oszmánli-türk testvéreink, Buda várának az részeges ostbajuvár siserehadtól való hős megmentői, ott a kisebbik Ázsiában?

morpho 2020.07.13. 02:16:13

@Tényelek: "Mindkét csoport alapból tagadja a nemzetek létjogosúltságát, amit naponta ki is nyilatkoztatnak, egy olyan közösséghez meg logikusan nem tartozhatnak, ami szerintük a gonosz melegágya"

Azért a dokihoz ugorj be! Tényleg!

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.13. 08:02:44

@a nagy hohohorgász:
Majd akkor amikor te egy áttetsző lenge nyári ruhában besasszézol a csillagbörtön tusolójába.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.13. 08:06:25

@mgdé:
Mókuska, II. Andreas hungárus királyocska apródjainak aranyerein kívül nemsokat produkált az életében. Na jó megcsinált egy aranybulát is, de lefogadom abban is a főpapjai vitték a prímet!!!

mgdé 2020.07.13. 10:06:32

@R.V.Juli:

Az utolsó turul aranyágacska meg a megcsinált aranybulából nőtt ki, mi?
Apodfia szaracén troll, te ...
:P

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.13. 11:09:31

@mgdé: Mér van az, hogy mindig a legnagyobb pofájú wannabe finnugorok jártak be csak melegedni még az általános iskolába is?
Az aranyágacskát azt íV. Béla bulájából húzták ki.
Ha olvastad volna Elker Ferenc Bánk Bánkját akkor tudnád hogy amíg II. Andreas őseim szent földjén seggrepacsizott az apródjaival, addig a királynő németh lovagjai gondoskodtak a királyi utódlásról.

mgdé 2020.07.13. 11:44:16

@R.V.Juli:

Sziszinek addigra késő este volt - lásd erdei jelenet, Petur Pán és tündérei -, így Estei Beatrix (római Corvin Mátyásról elő-álmodozva) nem némettel, mással estélt. Ha sakkoztál is volna Elkerrel, ő a klubban ezt is elmesélte volna. De hát te csak a snapszlit meg a bödönös zsírt ismered. :P
süti beállítások módosítása