B1 blogcsaládValahogy kimaradt Kövér történelmi felszólalása, amikor a kormány hű szolgája megemlékezett a Csurka-dolgozatról

2020. július 01. - nickgrabowszki

A múltat végképp elhazudni.
mani.jpg

28 évvel ezelőtt az történt, hogy Csurka Istvánnak maradt még egy kis bora az előző évi termésből. Ezért az ismert szélsőjobboldali vátesz írt egy politikai pamfletet saját lapjába, a Magyar Fórumba a nemzeti ünnep alkalmából, amiben megpendítette az akkori miniszterelnök, Antall József leváltását is. Nevesen halálos betegsége miatt, de főleg egy szélsőjobboldali (nemzetinek nevezett) irányváltás érdelében.

Vicces dolgokat írt Csurka a Néhány gondolatban, főleg a vége felé, amikor már csak kevés maradt a demizson alján. Visszautasítja például, hogy az akkori kormánypárt, az MDF antiszemita lenne; ezt csak az Aczél-féle éceszgéberek, tehát a zsidók terjesztik róla.

De voltak benne kevésbé tréfás dolgok, nyílt fenyegetések is azok számára, akik nem hódolnak be az MDF akaratának. Például rendőri erővel tett volna "rendet" az akkori közmédiában. Az MDF "teszetoszaságát" kárhoztatta, 

nyílt szélsőjobboldali hatalomátvételt sürgetett,

a demokrácia, a politikai pluralizmus és a szabadgondolkodás felszámolását, a totalitarizmus, de legalábbis az autokrácia visszaállítását.

Kommunizmust kommunisták nélkül. Ami pont ugyanaz, mint nácizmust nácikkal.

Az írás nagy felháborodást keltett, többen visszautasították, megijedtek - pláne mert Csurka a kormánypárt egyik vezető politikusa, országgyűlési képviselője, alelnöke volt. Ekkor, erre reakciként jött létre a nemjobboldali demokratikus ellenzék, a Demokratikus Charta is.

Majd eltelt 28 éve, és a Fidesz-propagandasajtójának oszlopa, a Pesti Srácok, illetve az agitka lapigazgatója, a minden pártállamot kiszolgáló Stefka István is megemlékezett Csurka írásáról.

Ő persze nem határolódik el tőle, hanem kiváló drámaírónak nevezi, de arról beszámol, hogy másoknak nem tetszett. Nagyon nem. Idézi például az árulónak titulált Debreczeni Józsefet (szintén MDF-képviselő), aki a Népszabadságban (akkor még létezett) 

komplett náci ideológiai alapvetésnek nevezi a Csurka-opuszt.

Stefka természetesen nem Csurka förmedvényét, hanem Debreczeni minősítését tartja bűnnek, mert

különböző liberális, bolsi firkászok, politikusok számtalanszor idézték a „náci alapvetést”.

Ott most nem is az az érdekes, amit a korban csokornyakkendős bérborznak nevezett (utalás arra, hogy bármilyen autokráciát képes kiszolgálni) Stefka leír, hanem az, amit nem.

Nagyvonalúan elhallgatja például, hogy a Csurka-dolgozat egyik legvehemsebb bírálója a Fidesz és annak egyik vezető politikusa, Kövér László volt, aki a parlamentben annak örült, hogy nem neki kell először náci alapvetésnek nyilvánítania:

Eddig csak handabandázó kis csoportocskák léptek fel vérfagyasztó politikai követelésekkel, most azonban megváltozott a helyzet. Az elmúlt hetekben a kormánypárton belül is diktálni kezdtek azok az erõk, amelyek az országot a balkáni káosz irányába kívánják vezetni. (Felzúdulás a jobb oldalon.) Csurka István nem elõször fogalmazza meg a maga nemzetmegváltó gondolatait, amelyeket szerencsére nem nekem kell elõször az újabb keletû magyarországi nácizmus alapvetésének nyilvánítanom. (Zúgás és morajlás a jobb oldalon.) Az ellenzék és a közvélemény jelentõs része sem elõször háborodik fel ezen, és a Kormány, illetve az MDF vezetése sem elõször próbálja a szõnyeg alá söpörni ennek következményeit. (Folyamatos zaj.) A nézetek nem újak tehát, de új az, amit ez a sokak által tanulmánynak nevezett szellemi Molotov-koktél jelent. Csurka István levonta a kétéves MDF- kormányzás következményeit, kijelentette, hogy ez a Kormány elvesztette korábbi választóinak bizalmát, a koalíció megbukott. Ebben a helyzetben Csurka István úgy akarja megmenteni pártját, az MDF-et, úgy akarja kimenekíteni a Demokrata Fórum maradékát az omladozó romok alól, hogy földig alázza miniszterelnökét és nyilvánvalóvá teszi, hogy céljának, a hatalom mindenáron való megtartásának érdekében neki a parlamenti demokrácia összeomlása, az ország külsõ és belsõ békéjének fölborítása sem nagy ár. (Szûcs M. Sándor: Csúsztatás!) Az MDF-vezetés pedig szorgalmasan nyilatkozik. Kimondva, azzal nincs bajuk, hogy Csurka István írásán átsüt az antiszemitizmus, a demokratikus pepecselés iránti mély megvetés, a kizárólagos hatalomra törés, az állami erõszakszervezetek politikai megfontolásból történõ alkalmazásának szándéka, a politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzése,

azok kizárása a nemzetbõl, akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak.

Kínos ez a mából visszanézve.

Pláne különösen hangzik azok után, hogy Kövér teljesen Csurka szellemében néhány hete szintén kizárta a nemzetből az ellenzéket, azokat "akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak".

A Fidesz kétféle értelemben is totális (1.: saját korábbi önmagához képest 180 fokos; 2.: kizárólagosságra törekvő) fordulata azonban nehéz helyzetbe hozta a propagandistákat, agitátorok és bérborzokat.

Hogyan lehet mármost kezelni a helyzetet, miszerint 28 éve Fidesz volt a "nemzeti gondolat" (értsd: a szélsőjobboldal) legharsányabb ellenfele, Kövér meg antiszemitának és nácinak nevezte a későbbi szövetségest és példaképet?

Stefka megtalálta a megoldást: úgy tesz, mintha meg se történt volna semmi ilyesmi. Se Kövér, se a Fidesz nem szerepel a Csurka-dolgozatról szóló cikkben. Csak  különböző liberális, bolsi firkászok, politikusok idézték számtalanszor a „náci alapvetést”, de azt szemérmesen elhallgatja, hogy pontosan kik is voltak ők.

Kövér okkal történelminek nevezhető felszólalása eltűnt a történelemből.

  • Ami mégiscsak olyan, mintha a Szovjetunióban a II. vh-ról szólva nem írtak volna a Molotov-Ribbentrop paktumról.
  • Upsz: Sztálin idejében nem is írtak, az csak összezavarta volna ideológiailag a munkásosztályt.

Stefka sem tett mást, mint a régi, bevált megoldáshoz nyúlt, tegyünk úgy, mintha nem történt volna meg, inkább mint magyarázgatni kelljen.

  • Eleget énekelhette anno az Internacionálét, benne annak nevezetes sorával.
  • Csak a fényes jövő biztos, a múlt meg majd alkalmazkodik a fordulatokhoz.

És most akkor miért csodálkozik azon bárki, hogy dicső múltat akarnak akarnak hazudni a honfoglaló magyaroknak a hun rokonsággal vagy a Kárpát-medence tudatos elfoglalásával. Ha a feltétlen kiszolgálói (szélsőjobbról nézve) makulátlan múltat képesek hazudni a jelenlegi hatalomnak egy 28 évvel ezelőtti eseményt tudatosan megmásítva, hát hogyne lennének képesek ugyanerre egy 1125 évvel ezelőtti esemény (a besenyő támadás és vereség) kapcsán is.

Mostantól minden másként volt.

(A fenti képen Sztálin elvtárs. Az utóbb kényelmetlenné vált, leváltott, majd kivégzett Jezsov állambiztonsági népbiztos idővel ugyanúgy eltűnt mellőle, mint Kövér beszéde a Csurka-dolgozat történetéből.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6615974878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs1itt 2020.07.05. 15:07:29

@alöksz róz: pecás sanyi, pecás sanyi... olyan mókás amikor az én önérzetemre apellálnál, pedig olyan buta vagy, hogy a hullámvasúton felfelé sikítasz. mesélj még! kérlek! a föld alól, hogyan jön föl a vonat/metró? kosárban felhordják? ez csak arra vílág rá, hogy mekkora lúzer vagy, mindegy hány nick-néven tolod. akárhányszor nevezhetsz bárkit hülyének, attól te egy centivel sem leszel okosabb. pedig rád férne.

boborján20 2020.07.05. 15:32:45

@alöksz róz: édesjóisten, te dumálsz te szargerincű fityeszhulladék!

bazdmeg, nincs nálatok egy tükör, vagy egy pottyantósbudi?

nézz má bele, te nyomorult fityeszpatkány, asztán bazd arcon magad!:)))

morph on deer 2020.07.05. 15:50:05

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ de nem is alakult ki nyájimmunitás sem”

Ez így igaz, ráadásul egyre kétségesebb, hogy egyáltalán kialakulhat-e.
A britek legalább revideálták az álláspontjukat, de az ugyanazon a vonalon elindult svédeknél ez a mai napig sem történt meg, pedig már közel 5,5 ezer a halott, és még nem látni a végét.
Ráadásul még csodálkoznak is, hogy egy csomó ország nem engedi beutazni őket!

Sokkal valószínűbb, hogy meg kell tanulnunk együtt élni ezzel az egésszel, és reménykedni abban, hogy előbb-utóbb valóban lesz hatásos gyógyszer a kezelésre, netán még vakcina is. És persze, hogy elérhető lesz mindenki számára.

morph on deer 2020.07.05. 16:00:56

@Tényelek:
“ a libsi barmok ùgy döntöttek, hogy mindenkit be kell engedni.”

Rosszul tudod.
A vita eleve arról szólt, hogy limitálják-e egy meghatározott számban az évente befogadható menekülteket, avagy se, és erre született az a válasz, hogy ne.
Az oka egyszerű: úgy érzik, nyugodt lelkiismerettel nem tehetik meg azt, hogy az esetlegesen nagyobb számú, valóban rászorult menedékkérőknek ne adjanak segítséget, mert tegyük fel elérték a keretszámot.

A lényeg, hogy ugyanúgy folytatják, ahogy eddig.
De ez eddig sem jelentette azt, hogy “mindenkit be kell engedni”, hiszen most is csak a rászorulókat engedik be.

alöksz róz 2020.07.05. 16:37:32

@nincs1itt: az az, óbégass csak, meg hazudozz
buta vagy, mint a tök. ezen a gugli nem segít
apellál :D

nincs1itt 2020.07.05. 16:56:22

@alöksz róz: mi van pecás sanyi? megint egy telitalálat? ennyire futja az ókájés komenikácijós szakkal? na mesélj, hogy jön fel a 3-as metró a föld alól a felszínre??? kicsi, szánalomra sem érdemes, magyar jobbágy... a gerincedet a haribótól lízingeled(góglizd ki)?

alöksz róz 2020.07.05. 17:04:34

@nincs1itt: "megint egy telitalálat?" - jaja, megint a saját saját kapudba találtál. szokásodhoz híven ünnepeld :D
nem értesz te semmihez.

2020.07.05. 17:05:42

@nincs1itt: Á dehogy, az amcsiknál, németeknél, osztrákoknál, franciaknál ezt nem kisiparos, hanem ipari méretekben üzik, ott 2-3 milliárd euro fel sem tünik, az ingerküszöb valahol 15 milliárd fölött van tételenként.

alöksz róz 2020.07.05. 17:10:08

@nincs1itt: felmegy még a himalájára is, mi? :D
világ hülyéje...

2020.07.05. 17:11:10

@morpho: Ha ez 2010 elött nem létezett volna, akkor Svájc most a hátunkat nézné, egy fillér adòsságunk sem lenne, söt lenne egy kamatokkal növelt 350-400 milliárd euros nemzeti tartalékunk, de, mint tudjuk nincs.

2020.07.05. 17:15:38

@morph on deer: Ha csak a valòban rászorulòkat engednék be, akkor senkit sem kellene, mert a szomszédaik rendben vannak.
Ha àltalában a rászorulòkat, akkor bö 4 milliárd embert kellene beengedniük, ez utobbira mondtak igent.

2020.07.05. 17:27:42

@nincs1itt: Nem nekem címezte, de már nekem kínos, hogy rendszeresen visszatéröen emlékezteti itt a nagyérdemüt, hogy a szellemi fogyatékossága olyan szinten van, hogy nem csak hülye, ki is kéri magának, ha nem annak nézik.
A lényeg, a suttgart vonatok bizony nem tudnának feljönni a föld alol, ezért dobták a projektet.
A karantén idején azon fetrenghettünk a röhögéstöl.
Akkor a Discovery adott erröl egy filmet, most egy másik fut a History-n, szòval önön kivül mindenki tud ròla :-).

boborján20 2020.07.05. 17:30:32

@Tényelek: ahogy te, a moslék fityeszes jobbágy elképzeli!:)))

a kurvaanyádat baszdtelibe, te rühes fityesztálib!

index.hu/sport/futball/2020/07/04/felcsut_puskas_akademia_europa_liga_bajnokok_ligaja/

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 18:16:26

Jáj, csokkiboynak nem hozott szerencsét az új csokkiszerkója a Floyd1-ben..

Hehe :)

nincs1itt 2020.07.05. 18:32:21

@alöksz róz: pecás sanyi, ez már szánalmas... ennyire nem kellene vergődnöd. elbasztad, ehhez sem értesz, ennyi. a lejtő az nem csak a himalaja... de sebaj. ordítozz, hülyézz.

nincs1itt 2020.07.05. 18:34:42

@Tényelek: jááánoska, az, hogy a stuttgarti projektet elcseszték, az nem jelenti azt, hogy a vonat nem tud lejtő/emelkedőn közlekedni... 3-as metró kőbány-kispest végállomás, elég jól látható. de csak nevetgélj bátran, te is.

nincs1itt 2020.07.05. 18:35:47

@Tényelek: szerencsétlen fidesz-tálib...

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 18:53:39

@nincs1itt:

Geryke hogyhogy nem szereltetett még bele légkondit? Hagyja szenvedni az ő népét a nyári forróságban?

ujpestihirmondo.hu/wp-content/uploads/2019/06/kepatmeretezes_hu_Kpernyfot201906169.04.00.png.jpeg

:))

Philip F. Queeg 2020.07.05. 19:08:59

@CSOKKI MÁLNA: Ez még a drága és összekókányolt fideszes metró. Ha majd a kormány ad pénzt a fővárosnak arra, hogy az általuk elbaszott projekt metrószerelvényeibe légkondi kerüljön, akkor Karácsony megoldja. Addig meg meleg lesz.
:)

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 19:21:31

@Philip F. Queeg: Ja értem,hogy már megint a kormány adjon. Így könnyű..Ahelyett, hogy Geryke szegény fővárosiak érdekét nézné elő helyen..

alöksz róz 2020.07.05. 20:04:59

@nincs1itt: jaja, szánalmas az egész világ, alagutat fúrnak a hegybe a hülyék, meg völgyhidat építenek. elbasszák a sok pénzt a hülyeségre, pedig csak a nincs1itt-et kéne megkérdezni.
az aztán tudja :D
annak mindegy, vonat metró villamos, mindegyikhez ért.
olcsóbban kihozná, az biztos, mert nagyon érti a számokat is, nemcsak a vonatot. oszt-szoroz, kivon-összead, 99/100-ada, 94-64 neki nem akadály :D

alöksz róz 2020.07.05. 20:10:02

@nincs1itt: amúgy te írtad a himaláját, te fogyatékos, hogy még arra is vígan felszalad :-)

2020.07.05. 20:20:54

@nincs1itt: Az azt jelenti, hogy a projekt azért fuccsolt be, mert a vonat nem tud le és felmàszni abban a szögben, amin közlekedni kellene Stuttgartban a metroalagutak alatt.
Hàt ez van és erre a legvégén jöttek rà,........, ami józan paraszt ésszel is fegfoghatatlan, hogy miért nem làttàk elôre,...., de attól ön lõkje nyugodtan a hülyeségét :-)

nincs1itt 2020.07.05. 21:04:05

@Tényelek: @alöksz róz: na a két hülye szépen tökön rúgta magát ismét. de sebaj, csak mondjátok! öröm látni, amikor két italbolti szakértő gógliból, diszkóveriból, meg hisztóriából tájékozódik... bizony, ékes példái vagytok a magyarnak:

"Néznek bennünket a kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,
látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk
Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor. Látják, hogy
üresek és könnyűk vagyunk, s ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk. Ha
egy kicsit már józanodni kezdünk akkor cigányt, majd sietünk felkortyantani
bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italát. Látják,
hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a
parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége
szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó,
mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különbözik tőletek. …
Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, s halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a
vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.
Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal,
kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza
Ázsiába!.”
Ady Endre"
ezek vagytok ti, vérmagyari fidesz-jobbágyok, csak az "urak" hibádzik...

2020.07.05. 21:14:45

@nincs1itt: Mindkét filmben nyilatkozik a projekt vezetöje, hogy azért fuccsoltak be, mert a vonatok nem tudnak bemenni a túl nagy emelkedés-lejtõ miatt.
Irtam màr ossza meg velük a titkot, zsebböl adnànak önnek egymilliàrdot és akkor nem kellene itt hülyét csinàlni magàból, ..., bàr annyira élethü, hogy valószinüleg így született.

nincs1itt 2020.07.05. 21:18:01

@Tényelek: a szövegértés bizony nem erőssége egyetlen fidesz-tálibnak sem, akkor idézlek te szerencsétlen öntökönrúgó bajnok: "a vonatok nem tudnak bemenni a túl nagy emelkedés-lejtõ miatt." segítek, a kulcs a túl nagy lejtés/emelkedés, ami azt jelenti, hogy van olyan emelkedés/lejtés, ami megfelelő...
ennyire vagytok ostobák!

alöksz róz 2020.07.05. 21:23:52

@nincs1itt: "italbolti szakértő gógliból" - nagyon találóan jellemezted magad. tényleg úgy óbégatsz.
nem találtad meg a gugliban, hogy a vonatnak miért problémás az emelkedő, ezért nagy hangon elkezdted kiabálni, hogy nem is :D

és aszongya magáról gépészmérnök... beszarás

alöksz róz 2020.07.05. 21:25:39

@nincs1itt: jaja, pl a himalája lejtői is megfelelőek :D

morpho 2020.07.05. 21:29:11

@CSOKKI MÁLNA: "már megint a kormány adjon"

Nem kell hogy adjon. Elég lenne, ha nem venne el!

nincs1itt 2020.07.05. 21:29:17

@alöksz róz: pecás sanyika, itt hörögtök, hogy a vonat nem tud... de ott a 3-as metró... de tud, természetesen van korlátja a vonatoknak. elmesélnéd mekkora az a bizonyos szög amit még le tud küzdeni egy szerelvény? mert a pofád hatalmas, de bizony eddig egyetlen konkrétum nem bukott ki rajta. de ez csak a szokásos a soknevű sanyitól. hajrá góglizd ki.

nincs1itt 2020.07.05. 21:30:26

@alöksz róz: a szerpentin, csak segítek... ja, ja diszkóveri meg hisztóriás attól vagy te okos...

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 21:31:02

@morpho:
Önálló városállamot akartok, vagy mi a fasz van?

2020.07.05. 21:34:11

@nincs1itt: Senki sem vitatta, hogy van olyan emelkedö, ami jàrhato a vonatok szàmãra, de a vita csak és kizàrólag a Stuttgart projektre vonatkozott.

morpho 2020.07.05. 21:34:21

@Tényelek: "Ha ez 2010 elött nem létezett volna, akkor Svájc most a hátunkat nézné"

Aztazt. Jaja! :))

morpho 2020.07.05. 21:35:59

@CSOKKI MÁLNA: Mondjuk nem rossz ötlet, de ha az ócska fideszes kirekesztés elmaradna, én már annak is örülnék.

2020.07.05. 21:40:02

@alöksz róz: Szerintem azért ír hülyeségeket, hogy Gyuribànak meg tudjàk mutatni milyen sok hozzàszólàs van, ......,ezzel geràl, ...... legalàbb négy nick mögött ugyanaz van, ugyanolyan céllal, ..., akàr a posztoló is lehet, ha az érdeket nézzük.

alöksz róz 2020.07.05. 21:40:43

@nincs1itt: tényleg, a szerpentin is minek, mennyi sínt meg tudnál spórolni, mi, ha rád bíznák a vasutak tervezését :DD

alöksz róz 2020.07.05. 21:43:22

@Tényelek: szerintem csak tényleg ennyire ostoba. bár nehéz elhinni, hogy vannak ilyen hülye emberek, ha valaki elmesélné a nincs1itt-et, lehet nem hinném el :-)

2020.07.05. 21:43:34

@nincs1itt: Szerpentinen az autòk mennek, a nincs1egyittes vonat simàn felmàszik 90 fokig, utàna is bìrnà, ha megfelelöel függesztenék.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.05. 22:18:40

Az a büdös néger ossza meg a linket helyettem.

SZÉGYEN!

boborján20 2020.07.05. 22:42:39

@Tényelek: úgy szeretlek, te bunkó fasz!

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 23:48:49

@morpho: Én annak örülnék, ha visszatérne a felelős városvezetés, és nem ez a nagyra nőtt óvodás vezetné a fővárost..

morpho 2020.07.06. 00:13:13

@CSOKKI MÁLNA: A nagyra nőtt óvodást már leváltották. Tavaly októberben. Nem követed a híreket.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.06. 02:44:45

@alöksz róz: ez a nincs 1 ész valamikor látott mozgólépcsőt és azt hiszi az a metró
az meg fel le megy akár a hím alájára is

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.06. 02:50:00

szerpentinen csak a sváb kanyarvonat tud felmenni
de lejönni már az sem tud

_atpijkamo_ 2020.07.06. 09:01:52

"A beteggel kapcsolatba került ápolók és orvosok nem kaptak megfelelő védőfelszerelést, azóta egyiküket sem tesztelték, és továbbra is beosztják őket munkavégzésre, vagyis folyamatosan kapcsolatban vannak más betegekkel is. A kórházi osztályon ma fél napig úgy folyt a betegfélvétel, hogy már tudni lehetett, hogy egy ott ápolt személy koronavírusos volt."

www.szeretlekmagyarorszag.hu/aggodnak-a-koronavirusos-beteget-a-szent-janos-korhazban-vedofelszereles-nelkul-apolok/

_atpijkamo_ 2020.07.06. 09:05:11

@Szergej Szergejevics Szergejev: "150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház"

:))

Ja, Ez a nagy bővítés a fideSSfasszopóknak. Hány beteget is küldött a halálba a geci gazdád, hogy "bővítsen"?

_atpijkamo_ 2020.07.06. 09:07:08

„Most tájékoztattak arról, hogy több, kórházból elküldött idős, beteg embert a mostanság sokat emlegetett idősotthonainkban akartak elhelyezni egyes kórházak. Ismét csak negatív koronavírus-teszt nélkül, pedig éppen ma derült ki, hogy egy vidéki idősotthonba került be a fertőzés kórházból, és egy műtét után otthon lábadozó beteg családját is utólag értesítették: pozitív lett a teszt.”

168ora.hu/itthon/karacsony-idosotthonok-korhazak-orban-184268

6.Lenin 2020.07.06. 09:36:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Neked az anyukád a Dr. Németh A? Már majdnem úgy tudsz hazudni, mint ő.
Eszed is kb annyyi van, mint neki, meg a ballib oldalnak.

CSOKKI MÁLNA 2020.07.06. 09:48:22

@morpho: Tarlós felelős városvezető volt. Befejezte a négyes metrót, két hidat felújított, lecserélte a régi buszokat. Kiscsoportos Gery viszont csak a facebookozáshoz ért..:)

_atpijkamo_ 2020.07.06. 09:50:09

A mentő még bevitte a hallgatókat a kórházba, de a hat diákból csak egyet teszteltek koronavírusra, a többieknek megtagadták.

hvg.hu/elet/20200306_Elkuldtek_a_koronavirusos_irani_diak_csoporttarsait_amikor_tesztet_kertek

_atpijkamo_ 2020.07.06. 09:51:56

@CSOKKI MÁLNA: Csak valahogy nem vette észre, hogy van elég pénz a Lánchíd felújítására. Ha nem csapják el, már kész is lenne. :))

6.Lenin 2020.07.06. 09:54:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Mit erőlködsz? Anyukád (DR. Németh A) ilyen hülyén is szeret téged. Nem lógsz ki a sorból.
az OPNI megnyitása nincs tervben, nem kell félnetek.

morpho 2020.07.06. 10:19:22

@CSOKKI MÁLNA: "Tarlós felelős városvezető volt" :)) Tarlós Orbán Viktor pincsikutyája volt. El is hajtották.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.06. 10:19:52

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A COVID-19-cel átfogó, globális adatokra építő tanulmányt készített a Deep Knowledge Group.

A tanulmány azt vizsgálta, hogy az adott országban mennyire volt hatékony a védekezés a járvánnyal szemben.

Hat szempontott vettek figyelembe:

1. karanténok hatékonysága
2. kormányok válságkezelési htékonysága
3. vírus felfderítése, nyomonkövetése
4. egészségügyi ellátórendszer felkészültsége
5. a társadalom ellenálló képessége
6. A vészhelyzetre való felkészültség

Magyarország 656 pontot kapott. Ez a világ országai között a 18. helyezésnek felel meg. Európában a 6. legbiztonságosabb országnak számít a járvánnyal szemben megtett intézkedések alapján.

analytics.dkv.global/covid-regional-assessment-200-regions/full-report.pdf
26. oldal

Nem tudom, hogy te Don Quijote-re, vagy arra a japán katonára hasonlítasz inkább, aki még évtizedekkel a második világháború után is harcol.

A járvány első hulláma lezárult. A fenti eredménnyel. Mit erőlködsz még mindig? A versenynek vége, a futó már átszakította a célszalagot és nagyon jó helyezést ért el!
Azzal, hogy a célszalag után 100 méterrel el akarod gáncsolni, még nem tudod megváltoztatni az eredményt, hiába görcsölsz! Csak egyre nevetségesebbé válsz!

_atpijkamo_ 2020.07.06. 10:23:25

@atomic power 1986DucaDuca: "a 18. helyezésnek felel meg."

Igen, nagyon szerencsésen vettük a járványt, később ért ide, mit a környező országokba, ezért elég volt lemásolni, amit mondjuk Ausztria csinált, a magyar lakosság példamutatóan betartotta a szabályokat, és a geci is meghátrált.

morpho 2020.07.06. 10:24:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Pista bácsi minden évben bejelentette, hogy " namost aztán irgumburgum felújítjuk a Lánchidat" aztán valahogy sosem kezdték el. Most meg Karácsonyra mutogat. Édes egy ember. A "felelős" városvezető. Muhaha! Átnevezett pár utcát és Orbán seggéből integetett. Ennyi! Viszont vicces sajtótájékoztatókat tartott :) Ez jó volt benne! :))

_atpijkamo_ 2020.07.06. 10:30:39

@morpho: Terrorista fakocka. :))

(Egyébként az oroszokat ismerve az fakocka a szállítás-csomagolás része lehetett, ami valahogy ott maradt, és rosszkor csúszott rossz helyre.)

6.Lenin 2020.07.06. 10:33:38

@morpho:

Te is a Dr Németh A családjába tartozól? szellemileg tök beleillesz. Anyu most téged küldött a csatába?
Taga20 alszik még? Azt tudom, hogy a mecesz tigris csak este jár be a csatamezőre.
Apa még él, vagy az alkohol már régen elvitte? Csak titeket hagyott hátra?

morpho 2020.07.06. 11:04:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Az milyen volt, amikor újságírókat oktatott ki a fővárosi közgyűlés ülése közben a pulpitusról! Meg a megafonos hakni! :)) (két fakocka között:)

6.Lenin 2020.07.06. 11:11:44

@morpho:

Még most is bánt titeket, hogy egy értelmes ember volt Bp élén? Hiába na, a hülyék csak a hülyéket imádják, nem kell szégyenkezni, egyformák.
Az a szép, ha mindenki egyformán lökött, és Gyogyós Feri a vezérük.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.06. 11:39:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Igen, nagyon szerencsésen vettük a járványt, később ért ide, mit a környező országokba, ezért elég volt lemásolni, amit mondjuk Ausztria csinált."

Persze-persze! Minden csak a szerencsén múlik! Február elején - közepén Kínában már a csúcson volt a kumulált fertőzőttek száma.

Nyugat-európa mégsem lépett! Magyarországon 4 nappal később mutattak ki fertőzőtteket /már. 5-én/, mint Ausztriában, a csehekhez 3 nappal korábban érkezett a fertőzés hozzánk képest.
Szlovéniába március 5-én, Szlovákiába március 7-én, Ukrajnába március 19-én, Szerbiába március10-én.
Semmivel sem jött később Magyarországra a vírus, mint pl. Romániába.

Amiről te beszélsz, annak nincsen semmi relevanciája. Csak a szokásos alapok nélküli nagyotmondás.

"......a magyar lakosság példamutatóan betartotta a szabályokat, és a g...ci is meghátrált."

Ha a kedvenc liberáldemokratád lett volna most kormányon, akkor nem úsztuk volna meg ennyivel!

_atpijkamo_ 2020.07.06. 11:53:43

@atomic power 1986DucaDuca: "Ha a kedvenc liberáldemokratád lett volna most kormányon"

Macron legalább nem tiltotta a tesztelést.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 12:04:53

@morph on deer: "A britek legalább revideálták az álláspontjukat, de az ugyanazon a vonalon elindult svédeknél ez a mai napig sem történt meg"

Ha ezt most megtennék, azzal azt ismernék be, hogy nem csak a "kivitelezésbe" csúsztak hibák, hanem az egész stratégia alapvetően hibás volt. Ilyen presztízsveszteséget a Svéd Népegészségügyi Ügynökség (vagy akár Anders Tegnell) aligha engedhetne meg magának.

"Sokkal valószínűbb, hogy meg kell tanulnunk együtt élni ezzel az egésszel, és reménykedni abban, hogy előbb-utóbb valóban lesz hatásos gyógyszer a kezelésre, netán még vakcina is."

Hát reménykedni inkább abban szeretnék, hogy inkább előbb lesz, mint utóbb. Sajnos a korlátozások jelentős és maradandó társadalmi, gazdasági károk nélkül nem tarthatók fent évekig. Persze ez sajnos nem kívánságműsor...

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ezt a "tiltotta a tesztelést" butaságot esetleg érdemes lenne már abbahagyni; hiszen a tesztelést _tiltani_ nem tiltja senki, csak egy szakmai protokollhoz kötik azt, hogy kit, ill. mikor kell tesztelni. Ami teljesen racionális akkor, ha a a tesztelés során felhasznált erőforrások korlátosak.

_atpijkamo_ 2020.07.06. 12:08:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Ezt a "tiltotta a tesztelést" butaságot esetleg érdemes lenne már abbahagyni"

Egy idő után abbahagyta. De ez nem menti, hogy puszta butaságból tiltotta, mert azt hitte, antitestet tesztel.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.06. 12:20:33

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Macron legalább nem tiltotta a tesztelést."

Neked ez a "tesztelés" egy mágikus, szerelmetes szó, mikor kiejted biztos önkivületbe esel a gyönyörtől! Olyan dolgokról vitatkozol, amihez nem értesz. Én sem. Sőt, sokszor még a szakemberek között is vita van. Viszont én legalább bemutattam olyan adatokat, amiket szakemberek állítottak össze! Te erre nem vagy képes, csak mondod a képtelenebbnél képtelenebb hülyeségeket.

Vagy egy idétlen troll vagy, ami megbízóidnak öngól, vagy Münchausen szindrómás vagy. Azt szereted, ha foglalkoznak veled, ezért kitalálsz mindenféle baromságot, csúsztatsz, félreértelmezel, hamisítasz.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 12:24:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "azt hitte, antitestet tesztel"

A tesztek megbízhatóságával (különösen az ellenanyag kimutatására alkalmas szerológiai (gyors)tesztek esetében) valóban viszonylag sok bizonytalanság merült fel, különösen a fertőzés korai szakaszában, ezért a hatósági karantén-intézkedéseket (az igazoltan fertőzött személyekkel érintkező, magas fertőzöttségű országból visszatérő személyek esetében) még a tesztek (viszonylag széles körű) rendelkezésre állása esetében sem célszerű elhagyni.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus_ez_a_legnagyobb_gond_a_tesztekkel.706235.html

_atpijkamo_ 2020.07.06. 12:27:19

@Szergej Szergejevics Szergejev: A WHO végig ajánlotta a tesztelést.

Azzal hogy a gazdád tiltotta, te meg tíz körömmel véded minden patkányságát, nem tudok mit kezdeni. A legundorítóbb fideSSfasszopók egyike vagy.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 12:36:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "gazdád tiltotta"

Nem, ez a teljes félreértés.

Senki nem _tiltotta_ a tesztelést, hanem egy szakmai protokollt vezettek be a tesztelési erőforrások hatékony felhasználása érdekében. Ezt nem Orbán Viktor, hanem a járványügyi szakemberek dolgozták ki.

A protokoll által meghatározott esetdefiníciókat a nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok nyomán időről-időre felül is vizsgálták.

_atpijkamo_ 2020.07.06. 13:48:19

@Szergej Szergejevics Szergejev: "ez a teljes félreértés. "

EZT MAGYARÁZOM? TE FASZFEJ!

Ondó Viktor gazdád teljesen félreértette a tesztet, ezért tiltotta:
"olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni, tehát nem lehetséges kiszűrni"

24.hu/belfold/2020/03/16/koronavirus-teszt-orban-viktor/

Nem csak mi jobboldaliak mondjuk, de minden bolsevik fideSSfasszopó haverod is azt mondja, hogy keveset teszteltek, azért volt két számjegyű a halálozási statisztika.

_atpijkamo_ 2020.07.06. 13:51:17

@Szergej Szergejevics Szergejev: Faszfej. Ott van fehéren feketével: "A miniszterelnök azzal magyarázta állítását, hogy a becslések szerint csak 50-70 százalékos hatásfokúak a koronavírus-tesztek, ameddig nem jelennek meg az antitestek a szervezetben."

_atpijkamo_ 2020.07.06. 14:01:43

Tiborc kijelentette, hogy egy életre eleget lopott. El vagyok ájulva a becsületességétől. Ezzel magasan kiemelkedik a NER átlagból. Mikor fog Ondó Viktor Mihály ugyanígy dönteni???

magyarnarancs.hu/belpol/tiborcz-interju-portfolio-131267

_atpijkamo_ 2020.07.06. 14:06:39

Vona Gábor szerint Ondó Viktor nem megváltoztatta a magyar társadalmat, hanem hozzáalakította a saját politikáját.

www.youtube.com/watch?v=rJroeOs3wCY&t=36m59s

CSOKKI MÁLNA 2020.07.06. 14:38:18

@morpho: Ostobaság. Sokkal inkább független volt Orbántól, mint lekvárGery Soros papától, meg a brüsszeli brancstól. Geryke egy helytartó, aki teljesen fogalmatlan a városvezetéshez. Persze Budapest mindig is vörös mocsár volt. Már az is szép, hogy tíz évre sikerült elzavarni a ballibsi bagázst és egy kicsit fejlődhetett a város. Most ismét a züllés időszaka következik a fővárosra..:(

_atpijkamo_ 2020.07.06. 14:48:17

@CSOKKI MÁLNA: "Soros papától"

Viccesek vagyok, ti, laposföld hívők. :))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 15:18:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "ezért tiltotta"

Uhm, tehát a te (abszurd) állításod, "Orbán Viktor tiltja a tesztelést"

Ezzel szemben a belinkelt cikkedben mi szerepel idézetként Orbántól?
"Mérjünk többet, teszteljünk többet. Ezt tesszük."

Ja, ez kb. pont az ellenkezője.

"becslések szerint csak 50-70 százalékos hatásfokúak a koronavírus-tesztek, ameddig nem jelennek meg az antitestek a szervezetben"

Ez az anzitestek kimutatására használt, első generációs szerológiai tesztekre (gyorstesztekre) igaz is volt, ezért ezek valóban nem alkalmasak szűrésre. A PCR-tesztek nem az antitesteket mutatják ki, de azokat viszont csak bonyolultabb laborvizsgálattal lehet kiértékelni, a kezdeti időszakban erőforrás-korlátok miatt szűkösen álltak rendelkezésre (pl. speciális reagensek kellenek hozzájuk), és a mintavétel is körülményesebb. (Ennek ellenére a PCR-tesztelést nálunk is felfuttatták, de ez nem kevés pénzbe & szakember-órába kerül.)

"keveset teszteltek, azért volt két számjegyű a halálozási statisztika"
Nézd, az egy triviálos matematikai-statisztikai torzítás, hogy ha egy arány-jellegű statisztikában alulméred a hányadost (vetítési alapot), akkor a valósnál magasabb lesz az érték. De ezt az amúgy nem túl hasznos, erősen torzított diagnosztizált esetszámra vetített halálozási arányt amúgy is csak ti fetisizáltátok (nyilván propaganda-célokból). A valódi szakemberek ezt amúgy sosem tekintették igazánkomoly összehasonlítási alapnak.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 15:19:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Tiborc kijelentette, hogy egy életre eleget lopott."

Libsikém, a helyedben azért én vigyáznék, nehogy valaki egyszer bepereljen becsületsértésért, aztán ajvékolhatsz, ha jön a bírósági végrehajtó a 20 éves Ladátokért...

_atpijkamo_ 2020.07.06. 15:23:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: "becsületsértésért"

Épp, hogy dicsértem a gazdáidat. Neked semmi sem jó. :))

_atpijkamo_ 2020.07.06. 15:24:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: "idézetként Orbántól"

Orbán Viktor: "Ne figyeljenek oda, arra amit mondok, egyetlen dologra, figyeljenek, amit, csinálok!"

www.youtube.com/watch?v=jM-CDKO4EOM

6.Lenin 2020.07.06. 15:41:45

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Letagadna mindent, vagy összeszarva ráfogná, hogy Orbán kényszerítette.
Ez egy rakás szar. Jár a pofája, de otthon tuti kussol a nyomorultja.

2020.07.06. 16:06:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Érdekes példaként hozza ide Macront, aki úgy levezényelte a védekezést, hogy 30.000 halottnál tartanak, ami lakosságarányosan hússzor annyi, mint nálunk, .., no de teszteltek rendesen :-) .
Látom nem akarja elfogadni, hogy itt nem álltak halomban a hullák a kórházak előtt, ..,
ez van, nem tud mit tenni, majd ha legközelebb a liberálbolsi elvtársai lesznek majd hatalmon, akkor az is be fog következni, .., remélem soha!

2020.07.06. 16:14:16

@Szergej Szergejevics Szergejev: Szerintem fölösleges a libsi idiótával vitatkoznia, mert azt ő is tudja, hogy pl. a mintának idehozott franciáknál egy igazolt fertőzöttre kevesebb, mint nyolc teszt jut, míg Magyarországon hetven, ami azt jelenti, hogy a franciák nem is végeznek kontaktkutatást, ezért terjed náluk a vírus olyan gyorsan.

_atpijkamo_ 2020.07.06. 17:07:27

@Tényelek: "Érdekes példaként hozza ide Macront"

Szergely? Hát igen. De ezt vele beszéld meg.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 17:30:31

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem, nem velem kell megbeszélnie.

Vissza lehet nézni, hogy a kommentjeim között egy darab olyan sem volt, ami Macront említette volna, ellenben a fenti [ @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ] kommentben Segg Ondó úr említette ezt a nevet. Szóval ez kapufa.

Egyébként a Szergej nem ly-nal van (ti. eredetiben Сергей, nincs benne laterális [oldalsó] közelítőhang).

_atpijkamo_ 2020.07.06. 17:39:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: "kommentjeim között egy darab olyan sem volt, ami Macront említette volna"

Dehogynem. Te hoztad be Macront, faszfej: "kedvenc liberáldemokratád"
2020.07.06. 11:39:21

nincs1itt 2020.07.06. 17:50:45

@Tényelek: @alöksz róz: szépen felszoptátok egymást! szabadség híd? 47-es villamos megvan? budáról pestre? két ostoba gyökér.
jól nézzétek meg! ostoba fidesz-tálibok:
nepszava.hu/1104241_ismet-jarnak-villamosok-a-szabadsag-hidon-foto

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 18:14:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez sem az én kommentem volt, szóval még egy kapufa. De harmadszorra biztos betalálsz. ;-)

alöksz róz 2020.07.06. 18:15:26

@nincs1itt: a villamos meg a vonat nem ugyanaz :D

alöksz róz 2020.07.06. 18:16:07

@nincs1itt: rákóczi híd és mellette a vasúti híd megvan? :D

alöksz róz 2020.07.06. 18:20:01

@nincs1itt: ezt ismerjük, fogaskerekű. már a múltkor is volt róla szó. amilyen hülye vagy, előadtad h ráhegesztenek a vonatra egy fogaskereket oszt meg is van oldva a stuttgarti gond :DDD

csak nem tudom mit akarsz a képpel bizonyítani, azon kívül, hogy síkhülye vagy.
de azt már nem kell bizonygatnod.

alöksz róz 2020.07.06. 18:22:41

a műszaki analfabéta nincs1itt megszakérti a vonatot
:DD

_atpijkamo_ 2020.07.06. 18:23:40

A fideSS jobban bünteti a dudálást, mint a pedofíliát.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 18:32:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: :)))) Ez már nagyon gyenge volt, pubikám...

Arról nem tehetsz, hogy diszlexiás vagy, de legalább szerényebben adhatnád elő magad.

nincs1itt 2020.07.06. 18:39:17

@alöksz róz: pecás sanyi és valahány név a szerveren, sajnos megint hoztad a legalja fidiótát. na legyél jó, dolgozz meg krumpliért rendesen!

_atpijkamo_ 2020.07.06. 20:09:53

A fideSS olyan katasztrofális katasztrófavédelmi törvényt hozott, hogy a katasztrófa közeledtekor használhatatlannak nyilvánította. :))

_atpijkamo_ 2020.07.06. 20:11:42

Mindenki hibás, csak a csúti geci nem. :))

boborján20 2020.07.08. 18:52:36

@apádra ütök: @anyáddal hálok:

mi van erdész, egyből két nickkel támacc?

mi van, nem téged baszott meg ma a farkas, hanem a piroskát?:)))
süti beállítások módosítása