B1 blogcsaládValahogy kimaradt Kövér történelmi felszólalása, amikor a kormány hű szolgája megemlékezett a Csurka-dolgozatról

2020. július 01. - nickgrabowszki

A múltat végképp elhazudni.
mani.jpg

28 évvel ezelőtt az történt, hogy Csurka Istvánnak maradt még egy kis bora az előző évi termésből. Ezért az ismert szélsőjobboldali vátesz írt egy politikai pamfletet saját lapjába, a Magyar Fórumba a nemzeti ünnep alkalmából, amiben megpendítette az akkori miniszterelnök, Antall József leváltását is. Nevesen halálos betegsége miatt, de főleg egy szélsőjobboldali (nemzetinek nevezett) irányváltás érdelében.

Vicces dolgokat írt Csurka a Néhány gondolatban, főleg a vége felé, amikor már csak kevés maradt a demizson alján. Visszautasítja például, hogy az akkori kormánypárt, az MDF antiszemita lenne; ezt csak az Aczél-féle éceszgéberek, tehát a zsidók terjesztik róla.

De voltak benne kevésbé tréfás dolgok, nyílt fenyegetések is azok számára, akik nem hódolnak be az MDF akaratának. Például rendőri erővel tett volna "rendet" az akkori közmédiában. Az MDF "teszetoszaságát" kárhoztatta, 

nyílt szélsőjobboldali hatalomátvételt sürgetett,

a demokrácia, a politikai pluralizmus és a szabadgondolkodás felszámolását, a totalitarizmus, de legalábbis az autokrácia visszaállítását.

Kommunizmust kommunisták nélkül. Ami pont ugyanaz, mint nácizmust nácikkal.

Az írás nagy felháborodást keltett, többen visszautasították, megijedtek - pláne mert Csurka a kormánypárt egyik vezető politikusa, országgyűlési képviselője, alelnöke volt. Ekkor, erre reakciként jött létre a nemjobboldali demokratikus ellenzék, a Demokratikus Charta is.

Majd eltelt 28 éve, és a Fidesz-propagandasajtójának oszlopa, a Pesti Srácok, illetve az agitka lapigazgatója, a minden pártállamot kiszolgáló Stefka István is megemlékezett Csurka írásáról.

Ő persze nem határolódik el tőle, hanem kiváló drámaírónak nevezi, de arról beszámol, hogy másoknak nem tetszett. Nagyon nem. Idézi például az árulónak titulált Debreczeni Józsefet (szintén MDF-képviselő), aki a Népszabadságban (akkor még létezett) 

komplett náci ideológiai alapvetésnek nevezi a Csurka-opuszt.

Stefka természetesen nem Csurka förmedvényét, hanem Debreczeni minősítését tartja bűnnek, mert

különböző liberális, bolsi firkászok, politikusok számtalanszor idézték a „náci alapvetést”.

Ott most nem is az az érdekes, amit a korban csokornyakkendős bérborznak nevezett (utalás arra, hogy bármilyen autokráciát képes kiszolgálni) Stefka leír, hanem az, amit nem.

Nagyvonalúan elhallgatja például, hogy a Csurka-dolgozat egyik legvehemsebb bírálója a Fidesz és annak egyik vezető politikusa, Kövér László volt, aki a parlamentben annak örült, hogy nem neki kell először náci alapvetésnek nyilvánítania:

Eddig csak handabandázó kis csoportocskák léptek fel vérfagyasztó politikai követelésekkel, most azonban megváltozott a helyzet. Az elmúlt hetekben a kormánypárton belül is diktálni kezdtek azok az erõk, amelyek az országot a balkáni káosz irányába kívánják vezetni. (Felzúdulás a jobb oldalon.) Csurka István nem elõször fogalmazza meg a maga nemzetmegváltó gondolatait, amelyeket szerencsére nem nekem kell elõször az újabb keletû magyarországi nácizmus alapvetésének nyilvánítanom. (Zúgás és morajlás a jobb oldalon.) Az ellenzék és a közvélemény jelentõs része sem elõször háborodik fel ezen, és a Kormány, illetve az MDF vezetése sem elõször próbálja a szõnyeg alá söpörni ennek következményeit. (Folyamatos zaj.) A nézetek nem újak tehát, de új az, amit ez a sokak által tanulmánynak nevezett szellemi Molotov-koktél jelent. Csurka István levonta a kétéves MDF- kormányzás következményeit, kijelentette, hogy ez a Kormány elvesztette korábbi választóinak bizalmát, a koalíció megbukott. Ebben a helyzetben Csurka István úgy akarja megmenteni pártját, az MDF-et, úgy akarja kimenekíteni a Demokrata Fórum maradékát az omladozó romok alól, hogy földig alázza miniszterelnökét és nyilvánvalóvá teszi, hogy céljának, a hatalom mindenáron való megtartásának érdekében neki a parlamenti demokrácia összeomlása, az ország külsõ és belsõ békéjének fölborítása sem nagy ár. (Szûcs M. Sándor: Csúsztatás!) Az MDF-vezetés pedig szorgalmasan nyilatkozik. Kimondva, azzal nincs bajuk, hogy Csurka István írásán átsüt az antiszemitizmus, a demokratikus pepecselés iránti mély megvetés, a kizárólagos hatalomra törés, az állami erõszakszervezetek politikai megfontolásból történõ alkalmazásának szándéka, a politikai ellenfelek ellenségnek bélyegzése,

azok kizárása a nemzetbõl, akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak.

Kínos ez a mából visszanézve.

Pláne különösen hangzik azok után, hogy Kövér teljesen Csurka szellemében néhány hete szintén kizárta a nemzetből az ellenzéket, azokat "akik az ország érdekeit másként látják szolgálandónak".

A Fidesz kétféle értelemben is totális (1.: saját korábbi önmagához képest 180 fokos; 2.: kizárólagosságra törekvő) fordulata azonban nehéz helyzetbe hozta a propagandistákat, agitátorok és bérborzokat.

Hogyan lehet mármost kezelni a helyzetet, miszerint 28 éve Fidesz volt a "nemzeti gondolat" (értsd: a szélsőjobboldal) legharsányabb ellenfele, Kövér meg antiszemitának és nácinak nevezte a későbbi szövetségest és példaképet?

Stefka megtalálta a megoldást: úgy tesz, mintha meg se történt volna semmi ilyesmi. Se Kövér, se a Fidesz nem szerepel a Csurka-dolgozatról szóló cikkben. Csak  különböző liberális, bolsi firkászok, politikusok idézték számtalanszor a „náci alapvetést”, de azt szemérmesen elhallgatja, hogy pontosan kik is voltak ők.

Kövér okkal történelminek nevezhető felszólalása eltűnt a történelemből.

  • Ami mégiscsak olyan, mintha a Szovjetunióban a II. vh-ról szólva nem írtak volna a Molotov-Ribbentrop paktumról.
  • Upsz: Sztálin idejében nem is írtak, az csak összezavarta volna ideológiailag a munkásosztályt.

Stefka sem tett mást, mint a régi, bevált megoldáshoz nyúlt, tegyünk úgy, mintha nem történt volna meg, inkább mint magyarázgatni kelljen.

  • Eleget énekelhette anno az Internacionálét, benne annak nevezetes sorával.
  • Csak a fényes jövő biztos, a múlt meg majd alkalmazkodik a fordulatokhoz.

És most akkor miért csodálkozik azon bárki, hogy dicső múltat akarnak akarnak hazudni a honfoglaló magyaroknak a hun rokonsággal vagy a Kárpát-medence tudatos elfoglalásával. Ha a feltétlen kiszolgálói (szélsőjobbról nézve) makulátlan múltat képesek hazudni a jelenlegi hatalomnak egy 28 évvel ezelőtti eseményt tudatosan megmásítva, hát hogyne lennének képesek ugyanerre egy 1125 évvel ezelőtti esemény (a besenyő támadás és vereség) kapcsán is.

Mostantól minden másként volt.

(A fenti képen Sztálin elvtárs. Az utóbb kényelmetlenné vált, leváltott, majd kivégzett Jezsov állambiztonsági népbiztos idővel ugyanúgy eltűnt mellőle, mint Kövér beszéde a Csurka-dolgozat történetéből.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr915974878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.01. 11:50:20

(*Ásít*)

Ennyire uborkaszezon lenne, hogy egy 28 évvel ezelőtti MDF-es belső vitát kell felmelegíteni, amelynek főszereplői jórészt rég halottak (pl. Antall, Csurka)?

Csak hogy ne kelljen arról beszélni, hogy rosszul áll a szénátok...

"Egyértelműen növekedett az Orbán Viktor munkájával elégedettek aránya a koronavírus-járvány kezelésének következtében; jelenleg a magyar társadalom 62 százaléka elégedett a miniszterelnöki munkájával – közölte legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredményét a Nézőpont Intézet az MTI-vel.

A részletekről közölték: míg 2018-ban és 2019-ben 50 százalék környékén mozgott (50, illetve 52 százalék) a kormányfő munkájával való elégedettség éves átlagban, addig idén már év elején is ennél jobban teljesített Orbán Viktor ebben a mutatóban (54 százalék).

A június 24. és 26. között végzett kutatás azt mutatja, hogy jelenleg tízből hat ember a kormányfő mögött áll (62 százalék), a munkájával elégedetlenek aránya jelenleg nem éri el az egyharmadot – jelezték.

Az intézet szerint az Orbán Viktorral elégedettek tábora még a kormánypártok szimpatizánsi körénél is nagyobb, a májusi kutatási eredményeik ugyanis azt mutatják, hogy a teljes népesség 42 százaléka Fidesz-szimpatizáns."
index.hu/belfold/2020/07/01/a_nezopont_orban_viktort_hozta_ki_gyoztesen_a_jarvanybol/

Hát igen, ha a kormány jól dolgozik, miközben az ellenzék hibát hibára halmoz, Hitlert és Mengelét dicsőíti, akkor ezt még a baloldali szavazók is észre fogják venni. Aztán 2022-ben jön a 4/5, és lehet sopánkodni a "diktatúra" miatt.

nincs1agy 2020.07.01. 12:02:07

Hogy is mondta Koriss Mihály?

„Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket..”

meg hogy

„Van ma Magyarországon 100-150 értelimségi, akikkel szemben nem lehet politikát csinálni..”

Hát Misi ebben tévedett. Úgy tűnik az „írás népe” mégse mindenható..:)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.01. 12:14:13

ez lyó
ha valaki végigolvasta, leírná a lényeget?

illaim 2020.07.01. 12:26:54

A fideSS SA csürhéje megkezdte a nagy elterelő hadműveletet! LOL Minden mást felhoz, csak a témáról ne kelljen beszélni! Náci- kommunista módszer, a kommunikáció legalja!

nincs1agy 2020.07.01. 12:38:50

@illaim: Adolf Hitler dicsőítését minek neveznéd?

nincs1agy 2020.07.01. 12:43:37

Miért nem szedjük elő akkor néhány szabad madár maoista múltját is? Ha már múltidézés..

sZulamith 2020.07.01. 13:37:43

Az a népi bölcsesség, hogy halottról jót vagy semmit a közélet nagyjaira nem érvényes. Bizony ők 28, akár 128 év múlva is értékelve lesznek, azért kellene még életükben úgy jeleskedni, hogy az utókor tisztelettel irjon róluk.

A közvélemény kutatásról azt gondolom, ha valakivel politikáról beszélek, a második ha nem az első mondatánál megállapitom, hogy melyik oldalon áll, és úgy húzom a strigulát:)

Galerida 2020.07.01. 13:40:03

Ez akkor történt, amikor az egykori elkötelezett hivatásos forradalmárok már kicsomagolták a bőröndjeiket és Mark Palmer biztosította őket a sérthetetlenségükről. Beérett Fekete János munkájának gyümölcse is és derék hitelezőink egy óra alatt államcsőddel jutalmazták volna Csurka teljesen jogos ötleteit. Az idő őt igazolta, de a realitásokkal nem lehetett és nem lehet szembe menni...

nincs1agy 2020.07.01. 15:00:59

@Galerida: Azért ez ma már kissé másképp van:

www.valaszonline.hu/2020/05/28/antall-gyorgy-interju/

"Az ország mai tárgyalási pozíciói egész mások: a magyar gazdaság ereje nem is hasonlítható a harminc évvel ezelőttihez, az államadósságot lényegében belső forrásokból lehet finanszírozni, s nem utolsó sorban a kormány pedig kétharmados parlamenti többségre támaszkodhat."

"Ráadásul az előző rendszer megtestesítői, ha akarom a gazdasági csőd felelősei, itthon és külföldön egyaránt sztárolt, szakértő politikusnak számítottak. Megdöbbentett minket, hogy a rendszerváltás előtti jó másfél évtizedben a német politika középmezőnye, beleértve a CDU-t is, milyen mértékben fonódott össze az MSZMP-vel."

Ego55 2020.07.01. 15:35:33

Kicsi rágódás a 28 évvel ezelőtt megjelenten, majd következi Hitler dicséretének kivesézése és Mengele szobra. Ezek aktuálisabbnak tűnnek.

a nagy hohohorgász 2020.07.01. 16:42:23

@sZulamith: azt ugye tudod hogy mindket oldal mond igazsagot??? Te is egy hulye nyomorek vagy aki nem arra figyel hogy vki mit mond hanem h kicsoda! Es az a durva h okosnak hiszed magad....

szugera bácsi 2020.07.01. 16:50:32

A két bajszos közt ki az a törpe?

sZulamith 2020.07.01. 18:23:14

@a nagy hohohorgász: Ami azt illeti szövegértésből nem lehettél jeles:) Pontosan arra céloztam, hogy mond valamit, és nem arra, hogy kicsoda. Okoska!

" ....ha valakivel politikáról beszélek, a második ha nem az első mondatánál megállapitom, hogy melyik oldalon áll, és úgy húzom a strigulát:)"

miért 2020.07.01. 18:31:22

@Szergej Szergejevics Szergejev: ez a Szergej, meg a másik két majom 24 órában a b1 blogot kapcsolgatja, hogy elsőnek hányják téli minden szeméttel az oldalt? Jól megfizethetik ezeket a macskajancsikat!

miért 2020.07.01. 18:34:21

@nincs1agy: az Antall fiúkat húsz éve kézből eteti a fidesz, mit mondhatott volna?! Hiszen a tehetségét már lekéste!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.01. 18:47:02

@szugera bácsi: A törpe az a bizonyos Nyikolaj Ivanovics Jezsov, a Szovjetunió belügyi népbiztosa Berija előtt.

@miért: "Jól megfizethetik ezeket a macskajancsikat!"

Nick Grabowskira gondolsz, ugye? Hát Gyuri bácsi helyében sokat nem fizetnék nekik, mert elég átlátszó az a propaganda, amit tol, legalább ravaszabban csinálná.

nincs1agy 2020.07.01. 19:00:04

@miért: Mondjuk ő pont az aki nem nagyon exponálta magát azóta. Ez az első és egyetlen interjúja. Egy befektetési alap jogtanácsosaként dolgozik. És ugye a Válasznak adta a az interjút G-nap után..

morpho 2020.07.01. 19:18:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ha annyira átlátszó propaganda, hogy Kövér László 28 év alatt liberálisból széljoberré vált, amit Stefka kollégád elhazudik, akkor te mi a faszt keresel itt pubi?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.01. 20:12:59

@morpho:
1. Kövér László egy nemzeti, konzervatív párt hasonszőrű képviselője, semmi köze a szélsőjobbhoz.
2. A korral ő és a párttársai is bölcsebbé, a politikai filozófiájuk érettebbé vált. Ma már látjuk, tudjuk, hogy a liberalizmus milyen visszásságokat hozott magával, de utólag könnyen okos az ember.
3. Ez egy tiszta műbalhé, hiszen Csurkával ellentétben sem a Fidesz, sem Kövér nem antiszemita.

maxvall baribaszó 2020.07.01. 20:29:32

Senki sem tudja az igazi nevem,
Senki sem érezheti ha szeretem....

Chiccbp 2020.07.01. 21:17:14

úgy hallom, profdr Kunhalmi ámokfutást rendezett Nyírő Gyuláról. erről valami szép írást kaphatnánk?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.01. 21:33:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: "semmi köze a szélsőjobbhoz."

Ha a fideSS jobboldali lenne, akkor csakis a szélsőjobbhoz lenne sorolható. Ha párt lenne, akkor egy rasszista bolsevik párt lenne. De nem párt, hanem maffia.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.01. 21:40:14

@szugera bácsi: "A két bajszos közt ki az a törpe?"

Ondó Viktor. És nem bajszos, hanem kövér. És nem kettő, csak egy kövér van.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.01. 21:49:51

Egy 1986-ban, az R-GO zenekarról szóló könyvben még Kádár Jánost és Mahatma Gandhit nevezte kedvenc politikusának Szikora Róbert, aki a minap a 24.hu-nak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnököt nevezte politikai géniusznak. "Keresztény, jobboldali emberként" a lapnak azt mondta,

hvg.hu/elet/20200701_Most_Orban_a_rendszervaltas_elott_meg_Kadar_Janos_volt_Szikora_Robert_kedvenc_politikusa

legeslegujabbkor 2020.07.01. 22:20:57

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"Ez egy tiszta műbalhé, hiszen Csurkával ellentétben sem a Fidesz, sem Kövér nem antiszemita."
:) Soros

Szerintem nem kellene a 90-es évekbeli fideszt állandóan felemlegetni. Akkor egy párt voltak, ma már csak egy gengszter csapat

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.01. 22:30:55

@legeslegujabbkor: "egy gengszter csapat"

Pubikám, szerintem te eltévesztetted a házszamot, itt most nem a Lackner Csaba – Gajda Peti – Kránitz Krisztián csodatrióról van szó, akik szerint "hülye, aki önkormányzati képviselőként nem akaszt le magának évi százmilliót"

"Soros"

Akit nem a zsidóságával támadtak, hanem a tevékenysége miatt (a bűnlajstromán pedig elég sokminden van ahhoz a nemzeti valuták bedöntésén túl a "menekült"-biznisz támogatásáig, hogy ezt ki lehessen magyarázni egy egyszerű "antiszemita" kártyával).

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.01. 22:33:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Persze-persze.

Nyomod a süket dumát, csak sajnos az emberek "valamiért" mégse nektek hisznek... Sőt, nem is titeket akarnak kormányon látni.

"jelenleg a magyar társadalom 62 százaléka elégedett a miniszterelnöki munkájával – közölte legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredményét a Nézőpont Intézet az MTI-vel"
index.hu/belfold/2020/07/01/a_nezopont_orban_viktort_hozta_ki_gyoztesen_a_jarvanybol/

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.01. 23:09:54

@Szergej Szergejevics Szergejev: "62 százaléka"

Az semmi. Észak-Koreában 162%. :))

Megint felültél az agyatlan propagandának.

Nézőpont Intézet: "Tarlós jelentősen vezet Karácsony előtt" :))

444.hu/2019/10/16/a-nezopont-intezet-legpontosabb-kozvelemeny-kutatasainak-rovid-tortenete

morpho 2020.07.02. 00:15:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez mekkora! Akkor nem is olvastam! Nézőpont intézet :))

kamugeri fél éve rosszabb mint Demszki 20 éve 2020.07.02. 07:17:49

"És most akkor miért csodálkozik azon bárki, hogy dicső múltat akarnak akarnak hazudni a honfoglaló magyaroknak"

Ez vicces, miutan a balliberalisok epp most rehabilitaljak Adolf Hitlert, mert annyira ossze akarnak fogni a jobbikkal. Es mar azon gondolkodnak, hogy lehet-e Josef Mengelerol kozteruleteket elnevezni. 30 evnyi nacizas utan, most itt tart a halado baloldal.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.02. 09:16:59

@kamugeri fél éve rosszabb mint Demszki 20 éve: Jellemző egyébként, hogy a nácik is akkor tudtak szabadon felvonulni Budapesten, amikor ezek voltak hatalmon. Bizonyára azt szeretnék, hogy Budapest náci zarándokhellyé vájon, erre kell a Mengele utca.

szugera bácsi 2020.07.02. 09:46:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Te olyan vagy, mint Móricka meg a pina. Mindenről mindig ugyanaz jut az eszedbe.:D

Nekoashi2005 2020.07.02. 10:46:04

qubit.hu/2020/07/02/bakay-kornel-diadalutja-az-mszmp-bol-a-hungarizmusig-es-a-tisztikeresztig

Ilyet minden ide irogató fidess-bolsevikról össze lehetne állítani, és pontról pontra igaz lenne... Kivéve 6. Lenint, mert ő még nem is élt '90-ben..

nincs1agy 2020.07.02. 11:33:36

@Nekoashi2005:

Demszkyék maoista múltjáról nincs valami, kaksi?:)

nincs1agy 2020.07.02. 11:38:21

Csak a lánglelkű ifjú KISZ-KB titkár Gyurcsány „megvilágosodása” fogadható el : ifjú komenistából kapitalista gyáros..:)

6.Lenin 2020.07.02. 11:40:16

@Nekoashi2005:

Ez már a te családodról bebizonyosodott.
Na, pontosan az ilyen szarzsákok miatt ma már nem szabad az ügynökaktáknak nevezett hamisítványokkal foglalkozni, főleg nem Ungváry K. nevű alja embereknek.

Érdekes, hogy miért nem kutakodnak egy pufajkás gyilkos múltjában, és sok másokéban, akik egészen a me- ig vitték. Vagy a családjukban közismerten gyilkosok is előfordultak.

Csak az ilyen rendkívül aljas beteg emberek lennének képesek ezen rágódni a 30 éve elszalasztott lehetőség után.

30 évvel ezelőtt kellett volna egy határt húzva kirekeszteni az egyértelműen kollaboráns söpredéket. Ez a hajó már elment, és értelmetlen is.
(mellesleg 1944-ben születtem)

alöksz róz 2020.07.02. 12:20:20

"egy 1125 évvel ezelőtti esemény (a besenyő támadás és vereség) kapcsán is" - nem történt semmi ilyesmi, nagyon le vagy maradva, grabowszki
24.hu/belfold/2011/12/28/etelkozi-menekultbol-europa-felelme/

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 16:02:37

@nincs1agy: "Gyurcsány „megvilágosodása” fogadható el : ifjú komenistából kapitalista gyáros..:)"

Nem beszélve a lánglelkű ifjúról, aki azt hazudta, hogy kikergette az oroszokat, oszt most Putyin faszát szopja. :))

Vagy arról a lánglelkű ifjúról, akit 1992-ben a Liberális Internacionálé alelnökévé, majd 1993-ban a szervezet végrehajtó bizottságának tagjává választottak, most pedig oda szarik, ahol egykor evett. :))

Vagy arról a lánglelkű csüngőhasúról, aki péntek reggel még tiltotta az iskola bezárásokat, estére meg kötelezővé tette. :))

Vagy arról a lánglelkű köpcösről, aki egyszer internetadót akart bevezetni, másszor az internetezés adóját csökkentette. :))

Stb, stb, folytathatnám a geci pálfordulásait napestig.

A geci után az elkúró az ország legnagyobb kártevője, de míg Ondó Viktor gatyájából kilógott a feneke uralkodása kezdetén, mára az ország leggazdagabb embere lett, addig ő ugyanazzal a (lopott) 6 milliárddal kezdte, és fejezte be.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.02. 16:56:48

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"A g....ci után az el.....úró az ország legnagyobb kártevője......"

Nettó külső adósság (GDP százalékában): 2008: 52,6 2019: 8,4

Államadósság (GDP százalékában): 2008: 78,2 2019: 66,4

Államadósság devizaaránya: 2008: 44,7, 2019: 17,4

Költségvetési hiány (GDP százalékában): 2008: 6,5, 2019: 2,1

Greenspan-Guidotti ráta (miiliárd euro): 2008: -11, 2019: + 9,4

Háztartási devizahitelek állománya (GDP százalékában): 2008:18,4, 2019: 0,1

Lakáshitelek átlagos kamatlába (%): 2008: 12,5 2019: 4,5

CDS felár (bázispont): 2008: 620 2019:52

A számok magukért beszélnek! Minden más csak mellébeszélés!

nincs1agy 2020.07.02. 17:25:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ki járt úgy hatszor Vladimir Vladimirovicsál ,és ki adta el az oroszoknak a Mol-t? Nem Gyurcsány(i)? Nem az ő titokminisztere engedte be az oroszokat a magyar titkosszolgálatokba?

nincs1agy 2020.07.02. 17:29:40

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Ki is akart kormányzati negyedet a Nyugati mellé? Megvalósult? Nem, viszont egy építész irodát sikerült csődbe juttatnia a Böszmének.

nincs1agy 2020.07.02. 17:32:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Még Falus Ferenc a ballibsik tisztifőorvosa sem támogatta az iskolabezárást.

mandiner.hu/cikk/20200312_falus_ferenc

Szóval, coki!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 17:43:58

@atomic power 1986DucaDuca: "A számok magukért beszélnek! Minden más csak mellébeszélés! "

Egyetértek.

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 17:46:01

@nincs1agy: "Falus Ferenc"

:))

Hogy jön ide az a szerencsétlen?

"kormányzati negyedet a Nyugati mellé?"

Szerintem jobb lett volna, mint a Várba.

"Ki járt úgy hatszor Vladimir Vladimirovicsál"

És kiszopta le évente? Hát Ondó Viktor gazdád. :))

nincs1agy 2020.07.02. 18:43:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Mondjuk úgy, hogy-veled ellentétben-egy szakember, és a szakmán belül is voltak viták az iskolabezárást illetően.

nincs1agy 2020.07.02. 18:48:34

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A balfasz baloldal végül sehol sem építette fel, csak a nagyívű látványtervek voltak meg a szövegelés, ahogy ez megszokható volt tőlük. Egy építész irodát viszont sikerült igen nehéz helyzetbe hozni balfaszkodásukkal.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 18:55:12

@nincs1agy: "A balfasz baloldal"

Ki nem szarja le a balfasz baloldalt???

"egy szakember, és a szakmán belül is voltak viták az iskolabezárást illetően."

Nagyon helyes, hogy voltak viták. Ütköztetni kell a szakembereknek a véleményeket és kialakítani egy konszenzust. Csakhogy nem szakemberek döntöttek, hanem Ondó Viktor gazdád. Kiállt a rossz döntése mellett, míg az teljesen tarthatatlan nem lett, majd megfutamodott.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.02. 19:15:56

jól handabandázik ez a segg
a feri ezért tartlya

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.02. 19:18:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban"

2016-os adatok. Összemossa az MSZP kormányzás gazdasági adatait a 2010 utánival.
Romániában elszállt a külkereskedelmi deficit és a folyó fizetési mérleg hiánya. Az államháztartás GDP arányos hiánya duplája a magyarnál. Túlzott a bérkiáramlás és a fogyasztás. A gazdaság túlfűtött, amit jelez a lassulás:

2017-ben 7,1 % reál GDP növekedésről Románia lassult 2018-ra 4,4%-ra, 2019-re 4,1%-ra.
A magyar reál GDP pedig 4,3%-ról 5,1%-os illetve 4,9%-os ütemet vett fel. A magyar GDP 2010 óta 45%-al nött, a szlovák 38%-al.

A magyar háztartások nettó pénzügyi vagyona mintegy 142 százalékkal magasabb a románokénál. Míg a románok fogyasztanak /jórészt hitelből/, a magyarok megtakarítanak, ami döntő a jövőbeli gazdasági növekedés szempontjából.

A románok beruházási rátája 21% körül mozog, a magyar meg 29% körül.

A magyar államadosság egyedülálló módon a legnagyobb arányban a lakosság kezében van az egész uniót tekinteve.

A jövedelmek összehasonlításánál nem elegendő figyelembe venni a nettó béreket, hanem az adókedvezményeket is be kell számítani.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 19:26:04

@atomic power 1986DucaDuca: "2016-os adatok."

Vergőcc nagyon. :))

Valaki azt mondta, a számok számítanak. Na mindegy. Tessék, számok mostanról:

Magyarország kétharmada az Európai Unió legszegényebb térségei közé tartozik

hvg.hu/360/202005_unios_regiok_szicilia_keletmagyarorszag_elott_de_eszakdunantul_mogott

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 19:27:21

@atomic power 1986DucaDuca: Ne csüggedj, faszfej, 2030-ra lehagyjuk Ausztriát. Ondó Viktor gazdád ígérte meg nektek, neki csak hiszel. :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.02. 19:31:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Kiállt a rossz döntése mellett, míg az teljesen tarthatatlan nem lett, majd megfutamodott."

A főpolgármester futamodott meg, mikor nem ment be az idősotthonba. A ME viszont végig top- on volt, és levezényelte a járvány első hullámát. Nem is akármilyen eredménnyel.

6.Lenin 2020.07.02. 19:52:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Jól? Pedig kurva egyszerű a trükkje. minél nagyobb marhaságot mondani, ami felbosszantja az ellenoldalt. És mindig van is, aki beugrik neki.
Szerintem amiket itt összehord, névvel, azonosíthatóan simán letagadná, hogy ö ilyeneket valaha is írt. Nyilván gyurcsányista, hiszen ekkora szar csak köztük van. Névvel simán letagadná. annyira talán nem hülye, hogy vállalná.

mindig beugrik neki valaha, mert azt hiszik meg tudnák győzni valamivel is. Nem, csak ha mindenki leírná neki, hogy mekkora szar ember. igaz a névtelen felületen ez sem érne sokat. Ilyenkor csorog a nyála, mert látja, hogy vannak, akik komolyan is veszik. közben szépen nő a kattintás szám is. Valami belső emberke lehet. Beleillik a csapatba, már ha a posztok témáit nézzük.

alöksz róz 2020.07.02. 19:54:59

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: csak a dékás propagandaszöveget másolgatja

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.02. 20:14:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Magyarország kétharmada az Európai Unió legszegényebb térségei közé tartozik."

Nem gondolod, hogy ehhez valami köze van az ország gazdasági lerohaszástásának, amit kormányzás címszó alatt folytattak elvbarátaid 2002-2010 között?.

2003-és 2009 között Mgayarország GDP növekedése folyó áron (euro) 25,1% volt.

Lengyelorszáh és Csehország átlaga 66,6%. Ha hozzávesszük Szlovákia növekedési adatait /212%/, akkor a lemaradás még nagyobb. Az első esetben Magyarország növekedése 37,7 %-a a lengyel, cseh átlagnak, míg a második esetben már csak 21,8%-a.

2010 és 2019 között a magyar növekedés 45%, a másik három visegrádi ország átlaga pedig 41,5%.

Ez a különbség a két kormányzás között!

appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 20:18:56

@atomic power 1986DucaDuca: Az elkúró ugyanazt a káros neoliberális gazdaságpolitikát folytatta, mint a geci gazdád. Le is csúsztunk az élről a középmezőnybe. De hiába vergődsz, a geci gazdád a felelős, hogy az elmúlt tíz év alatt a középmezőnyből a sereghajtók közé csúsztunk. Nem csak az elkúrót, de okolhatod Fekete Jánost, Kádár apádat, Rákosit, Tiszát, Ulászlót, Árpádot, Ádámot és Évát is. :))

morpho 2020.07.02. 20:19:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Faszért nem veszed észre, hogy a kánaánban ül az ország nyakig! Hát neked semmi nem jó bazmeg? Mikor három fizetett kullancs is bizonygatja, hogy a statisztikusok hülyék?! Tényleg, a soros tervről nem tudsz valamit, az hogy áll most? Elmosta a vírus vagy mi a fasz? A beözönlés elleni védekezésről se hallok semmit hónapok óta! A magyar prolikat már szarba se veszik? Hát hogy érjük így utol Romániát?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 20:21:29

@morpho: :))

A sorosterv pedig nem kemtrél, egyszer megmutatta Ondó Viktor is a tévében, egy A4-es lapot lobogtatva. L E T A G A D H A T A T L A N . :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 20:29:29

Néztem a hírtévés Csörtét. Ilyen mazochista vagyok, hogy a fideSS propagandaadót nézem. Szóval a gnóm géfodor faarccal kifejtette, hogy a sorosterv része a mostani amerikai felkelés. Ezek minden fasságot bekajálnak. :))

www.youtube.com/watch?v=c6tdjzy2V1k&t=9m44s

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 20:37:37

A fideSS túltolja a kemtrélt. :))

"Nem lehet Anyának és Apának hívni a szülőket Franciaországban"

www.youtube.com/watch?v=KmYVJFhSvyg

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.02. 20:42:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"........ az elmúlt tíz év alatt a középmezőnyből a sereghajtók közé csúsztunk."

Nagyon vacakul programoztak be a DK központban! Küldjenek ide egy magasabb generációs robotot, akivel vitatkozni is lehet.

morph on deer 2020.07.02. 20:47:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
"Gyurcsány „megvilágosodása” fogadható el : ifjú komenistából kapitalista gyáros..:)"

Függetlenül attól, hogy kinek mi a véleménye Gyurcsány miniszterelnöki teljesítményéről, abban nyugodtan megállapodhatunk, hogy Gyurcsány lényegében ma is ugyanazt az ideológiát* vallja, mint pl 30 éve.

Szemben mondjuk pártunk és kormányunk tagjaival, különös tekintettel s nemzetthy fősperma - név szerint orbán viktor - szélkakas minőségű pálfordulásaival.

* Az ideológia természetes fejlődésének figyelembevételével, természetesen.

morpho 2020.07.02. 20:52:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem kell nézni ilyen tévéket, mert rábukkansz a Bayerra, az meg már addiktív! Azt mondjuk gyanítottam, hogy egy 90 éves bácsi bérelte fel a náci rendőrt, hogy tapossa ki a szuszt egy fekából, mert akkor a fekák átveszik a hatalmat az USA-ban. Obama nem volt elég neki! Na közben a vezérkullancs kapitulált, ahogy nézem.

morph on deer 2020.07.02. 20:55:22

@nincs1agy:
“ Nem az ő titokminisztere engedte be az oroszokat a magyar titkosszolgálatokba?”

Aha!
Akkor nyilván Gyurcsány miatt vettük meg a lassacskán muzeális értékű, a hármas metrón futó szerelvényeket is, és köteleztük le magunkat Paks kapcsán generációkra az oroszoknak, ugye?

Kösz, hogy emlékeztettél!

6.Lenin 2020.07.02. 20:56:21

@morph on deer:

Biztos voltam benne, hogy 1x kitárod a szíved rejtett titkát. Egy másik köcsög gyurcsányista. Ez valamilyen front hatása?.
Egy kívülálló soha nem írna ilyesmit Gyurcsányról, hogy követ valamilyen ideológiát.
Ő csak simán 1 db gazember.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.02. 21:04:44

@morph on deer: Az lqró kicsiben nagyon sok patkányságot megcsinált, amit a geci ezerszeresen felnagyítva. Egy jó szót nem tudok szólni egyikről sem.

morph on deer 2020.07.02. 21:26:43

@atomic power 1986DucaDuca:
“ A ME viszont végig top- on volt, és levezényelte a járvány első hullámát. Nem is akármilyen eredménnyel.”

Hát nem, baxky!
A fertőzöttek számához viszonyított részarányos halálozási arány ugyanis messze rosszabb, mint bármelyik környező országban, miközben nagyságrendekkel több kórházi ágyat sikerült “felszabadítani” a cél(?) érdekében, valamint beszerezni 16 000 CPAP készüléket (az alvásminőség javítása céljából) a koronavírus elleni védekezés ürügyén..!
Ezen kívül több millió védőmaszkot, valamint 400 000 adag kínai “koronavírus elleni gyógyszert” Szijjártó közleménye szerint.

De legalább tisztelegtek neki, amikor egy Michelin-baba és Miss Piggy szerelemgyerekének öltözve haknizta végig az országot, - azért az is valami, gondold csak meg!

Ilyet hétszentség, hogy se Merkel, se Macron nem tudna előadni, de még talán maga Soros sem!

Na látod EZ az igazi eredmény!
:))))

morph on deer 2020.07.02. 21:32:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“ már időpontot se mer adni”

Ez semmi több, mint egy rosszindulatú feltételezés!
Adna ő, csak annyira népszerű a vendégek körében, hogy már 2022-ig előre le van foglalva!
Gondban is van a madám emiatt..! Még a végén kénytelen lesz beugrani néhanapján. Bár, ahogy a vonókezelését elnéztem, nem hiszem, hogy sokáig panaszkodnának az ügyfelek a csere miatt...

morph on deer 2020.07.02. 21:41:28

@6.Lenin:
“ Biztos voltam benne, hogy 1x kitárod a szíved rejtett titkát. Egy másik köcsög gyurcsányista.”

Simán csak balfaß vagy Aljosa.

Én azt mondtam, hogy Gyurcsány most is kábé ugyanolyan “komcsi” mint 30 éve is volt, ha a természetes fejlődést belekalkulálod, akkor semmi változás!

Ez messze több “elvhűséget” jelent, mint amit a pávatáncmester valaha is magáénak mondhatott. Ennyi.

Jó, tudom, hogy meglehetősen nyakatekerten fogalmazok, csak feltételeztem, hogy pl te képes vagy követni.

Nicht, nicht, liebe tante.

morph on deer 2020.07.02. 21:47:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“ Egy jó szót nem tudok szólni egyikről sem.”

Miért kéne?
Nálam viszont nincs egyenlőségjel közöttük, mert Gyurcsány például soha nem próbált egyeduralkodó lenni, soha nem próbált az országból egy feudális alapokon álló neonáci szegényházat csinálni, ráadásul tud bánni az evőeszközökkel is!

Ez mindjárt három olyan érv, amely messze veri orbánt, bármely esős napon!

morph on deer 2020.07.02. 22:16:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Nem lehet Anyának és Apának hívni a szülőket Franciaországban"

Mert nyilván nem értenék!
Hát hányan beszélhetnek ott magyarul, de most komolyan?
:)))

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.02. 22:23:36

@morph on deer:

"Na látod EZ az igazi eredmény!"

Európában a negyedik! Az nem rossz, ugye?

www.dkv.global/safety-ranking

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.02. 23:06:52

ralyzanak a dákósok, közben a nomentum kicsinállya őket az összeszopásból

index.hu/belfold/2020/07/02/balogh_csaba_god_polgarmester_levaltotta_alpolgarmestereket/

höhö pénzért mindent

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.02. 23:25:26

A Zorbán=Sztálin
Fekete-Győr András=Adenauer

#momentum #valaszdanyugatit #nyenyere

taga19+1 2020.07.03. 05:41:38

szavaz a dákora
fityeszretkek hazuttok élyel napal meg máskór szutykok!

taga19+1 2020.07.03. 05:44:40

ne mertek velöm csettelni a www.hardgays.com/pervert/arab#chat1 itten se sose jöttök fidess nácik

PuniValdes 2020.07.03. 06:23:56

Szerintem az évi -jukig nesze a leghatékonyabb tél ezen a fiúinkon.

Jó lenne már básti egyet egességhez név. Nehezítsétek tejnek és tegnapéké is basztam.

Tényelek 2020.07.03. 08:16:34

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Elolvasta a cikket :-) !
A kis liberálbolsi különítmény oktatáspolitikai témában akar tárgyalni az ifjúság politikai államtitkárral, .., még jó, hogy nem haditechnikai témában :-).
De csúcs ezeknél a műszervezetnél, hogy annyira hülyék, hogy nem e-mailen küldik ki a megbízóiknak a jelentést, hogy lássa, végzik a rájuk bízott feladatot, hanem a saját hivatalos oldalukon írják le, .., és mivel a megbízó nem tud magyarul, ezért angolul kell :-) .
Pont, mint a Dédais hisztinél, amikor a rendőrszakszervezetbe beépített liberálbolsi fickó helikopterről ereszkedett le az alagútnál a tüntetésre, ..., ott is csak angol nyelvű transzparenseket lehetett látni, .., szegény szakszervezeti tagok meg csak vakarták a fejüket, hogy mi a fene lehet ráírva, amit a kezükbe adtak :-) .
Nem gondolja, hogy önnek is kellene néha angolul kommentelni itt, hogy a főnök is értse és lássa, hogy dolgozik :-) ?!

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.03. 08:53:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"Jellemző egyébként, hogy a nácik is akkor tudtak szabadon felvonulni Budapesten, amikor ezek voltak hatalmon."

Ez szimpla és aljas hazugságba forgatott csúsztatás!!! A balliberális szabad demokráciákban ugye van szólásszabadság, DE!!! Ezeket a kormányaink alatt felünö nácikat (Szabó Australopitecus Albert, Bácsfi Avatara Satyavati Diána, Mittudoménhányvármegye, betyárseggreg, Lajbigárda) mind mind a Fide-SS tupírozta, kasírozta, stafirozta pénzzel, hogy lejárasson minket!!!!

6.Lenin 2020.07.03. 09:55:33

@morph on deer:

Annyira nyakatekerten, hogy szinte csöpög a monitorból az iránta érzett szereteted.
Engem nem zavar, de mi a faszért titkolod. Szégyelled?
Sokan vannak itt ilyenek, szidják itt, de minden tüntetésn ott ordibálnak, vagy a fülke magányában més meg is puszilják az x-et, amikor bejelölik a gyogyóst.

Nem szeretnélek égetni, hogy idézek is a hsz-ből, amit írtál.

alöksz róz 2020.07.03. 12:36:07

@morph on deer: "részarányos halálozási arány" - :D
miket ki nem találtok már kínotokban :D

(bár a múltkori jobban tetszett, amikor azt írtad, a vírus legyőzésében mi a nagy dolog, olyan kicsi hogy nem is látszik)

alöksz róz 2020.07.03. 12:40:10

@morph on deer: "beszerezni 16 000 CPAP készüléket (az alvásminőség javítása céljából) a koronavírus elleni védekezés ürügyén" - nem az alvásminőség javítása céljából, hanem légzéstámogató funkciója miatt. ugyanis a "rendes" lélegeztetőgép használatát lehetőleg kerülni kell a koronavírusos betegeknél. tájékozódni nem szégyen...
de sajnos úgy látszik a dékásoknál az.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.03. 14:04:43

Miután lemondott a kormány, jobboldali politikust kért fel Macron az új kormány megalakítására.

talán ott is visszatér a rend és a béke

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.03. 15:22:54

@Tényelek: "oktatáspolitikai témában akar tárgyalni az ifjúság politikai államtitkárral"

Nemtom, mit csodálkozol ezen. Mondtam, hogy a hülye picsa A L K A L M A T L A N .

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.03. 15:26:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ilyet a tefalyta dákós nem mondhat gyurcsányinéra
megvonlya gyuribá az apanázst

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.03. 15:27:34

@R.V.Juli: "mind mind a Fide-SS tupírozta, kasírozta, stafirozta pénzzel"

Engem ez nem zavar. Nem is értem, mi csodálkozni való van, ha a náci fideSS más náci pártokat támogat. Összefosás van a náci oldalon. Vagy összefogás? Mindegy.

alöksz róz 2020.07.03. 16:39:03

Ha én beszopnám a koronát, ragazkodom a CPAP-hoz!

nincs1agy 2020.07.03. 17:25:33

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tudod felelős politikus a szakemberek véleménye alapján dönt, és nem hasraütésszerűen. Lezajlottak a viták, és a kormány meghozta a döntést.

nincs1agy 2020.07.03. 17:27:09

@morph on deer: Prágában is felújított orosz szerelvények közlekednek.. Apropó Gerykével és a légkondival mi a helyzet..?;)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.03. 17:38:20

@nincs1agy: "felelős politikus a szakemberek véleménye alapján dönt, és nem hasraütésszerűen."

Na, idén először egyetértek egy fideSSfasszopóval. :))

Ondó Viktor gazdád ezzel szemben a szakemberek egyöntetű véleményével szembemenve tiltotta a tesztelést, mert félreértette a tesztelés lényegét. A szakemberek véleményével szemben tiltotta az iskola bezárást. Ötletelés folyt, nem átgondolt stratégia.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.03. 18:10:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "tiltotta a tesztelést"

Nem tiltotta.

Ami a korlátozásokat illeti, a kormány meghallgatta a szakemberek véleményét, és ez alapján időben cselekedett (amit az is mutat, hogy az elhunytak száma nálunk is 1000 alatt maradt).

Ellenben más politikusok csak dumálni, mutogatni tudnak, de a problémákat kezelni nem. Ezért szégyenszemre itt a kormánynak kell megmentenie a helyzetet.

"Ha rövid időn belül nem oldódik meg a Lánchíd felújításának ügye, akkor a Fidesz–KDNP arra kéri a kormányt, vegye kézbe a felújítást – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón, amiről az MTI tudósított.

Szerinte abban nincs vita, hogy a híd a főváros tulajdonában van, ezért az ő dolga a felújítása, de azt nem érti, miért kellett a híd felújítását folyamatosan halasztani. „Elmúlt kilenc hónap úgy, hogy nem írtak ki egyetlen pályázatot sem, pedig az állam az ígérteknek megfelelően a szükséges forrást átadta, arról nem is beszélve, hogy a főváros számláján 180 milliárd forintnyi állampapír van, amiből hatszor fel lehetne újítani a Lánchidat” – mondta Hollik István."
index.hu/belfold/2020/07/03/hollik_ha_tovabb_szerencsetlenkednek_lanchid-ugyben_a_kormanyhoz_kerulhet_a_hid/

Ha van forrás és van feladat, akkor mire várnak?! Még nem sikerült összehozni az MSZP-DK mutyikonzorciumot, ami lenyúlná a Lackner Csabiék 100 milkáját a projektből?

Szerintem ideje lenne, hogy a kormány kezébe vegye a dolgokat, és a főváros helyett illetve költségére megoldja a felújítást...

nincs1agy 2020.07.03. 19:38:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A tesztelés lényegét te érted félre. Nincs értelme eszetlenül vaktában tesztelni. Kockázati csoportokat kell tesztelni, majd kontakt követéssel tovább szűrni, ami meg is történt

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.03. 20:05:32

@alöksz róz:
"miket ki nem találtok már kínotokban"

Czinikuss vagy. A corona csak a Zorbánék miatt súlytotta az országot!!!
A #momentum svéd mintára kezelte volna a hejzetet ès pozitív gazdasàgiszaldóval és negatív halálozási mérleggel zàrta volna a krízist!!!!

Ahogy az Ondós fazon monta itt előttem, a Zorbán kezeit a korházban elhúnyt Covidos betegek vérében mossa meg mindennap!!!!
Már a vizilabdások is belehalnak a járvànyba!!!

morph on deer 2020.07.03. 20:41:13

@alöksz róz:
“ tájékozódni nem szégyen...
de sajnos úgy látszik a dékásoknál az.”
:)
Mit nem mondasz!
Beléptél volna a pártba? Csak neeem?

“ A Külügyminisztérium azt közölte a portállal, hogy március 11. és június 17. között, vagyis a veszélyhelyzet alatt 10 515 darab lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek közül 10 097 volt alkalmas koronavírusos betegek ellátására. A gépek átlagára 56 647 euró, vagyis mostani árfolyamon nagyjából 19 millió forint.”

Ehhez még annyit, hogy a CPAP berendezések - tudásuktól függően - már 500-1500 eurós árban már kiskereskedelmi szinten is beszerezhetők, azaz ennyiért vehetsz te is magadnak.
A nagybani ára Kínában ennek nyilván a töredéke.

Tudod: “ tájékozódni nem szégyen...”

index.hu/gazdasag/2020/07/03/lelegeztetogep_kulugyminiszterium_kozbeszerzes/

morph on deer 2020.07.03. 20:44:16

@6.Lenin:
“ Nem szeretnélek égetni, hogy idézek is a hsz-ből, amit írtál.”

Tényleg?
Azért csak próbáld meg, hátha sikerül, ki tudja..!
:)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.03. 20:47:27

@nincs1agy: "kontakt követéssel"

Na igen, de Ondó Viktor gazdád ezt nem tudta, és tiltotta a tesztelést.

a nagy hohohorgász 2020.07.03. 21:04:24

@morph on deer: izrael ciszjordania annektalasa is demokratikus?

nincs1agy 2020.07.03. 21:13:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Szakemberek alakították ki a tesztelési és kontakt követési rendszert, nem olyan idióták, mint te. Ez a nagy szerencséje az országnak, hogy csak a partvonalról kiabálhatok. Bele gondoni is rossz, hogy mi lett volna , ha ti vagytok kormányon a pandémia idején

nincs1agy 2020.07.03. 21:14:50

@morph on deer: Ugyanolyan komcsi?? A százmilliós éve osztalékával? Gondolom ezt viccnek szántad..

alöksz róz 2020.07.03. 21:17:40

@morph on deer: tényleg, jó hogy szólsz, mert ez a hülyeséged elsőre fel se tűnt :D
16000 olyan gépet vettek? nem.

(a túlárazáson éppen el lehet csodálkozni, de minek)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.03. 21:43:34

@nincs1agy: "Szakemberek alakították ki a tesztelési és kontakt követési rendszert"

Hát lehet, de mindegy, a geci gazdád tiltotta a tesztelést.

nincs1agy 2020.07.03. 22:05:19

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Hiába ismételgeted ezt a hülyeséget seggfejkém, attól még nem lesz igaz..

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.03. 22:10:03

@nincs1agy: "attól még nem lesz igaz"

Hiába ismételgeted, te fasz, hogy az ismételgetéstől nem lesz igaz, mert az ismételgetéstől független tény.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.03. 22:26:08

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint 281.628 hivatalos mintavétel történt Magyarországon a mai napig, ami összesen 4172 fő (igazolt) Covid-fertőzött azonosításához vezetett. A pozitív tesztek aránya tehát viszonylag alacsony, 5% alatti, ami azt mutatja, hogy közel sem csak a kórházi betegeket tesztelték.

Tényelek 2020.07.03. 22:31:33

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:Azért mert ön hozzàszokott a Pràjdon, hogy 4 órànként tesztelik a csapatot és sokszor az is kevés, attól az még a normàlisan élôk esetében még nem kell, hogy igy legyen egy jàrvàny idején!
Mint a példa mutatja, a védekezés sikere nem ezen, hanem az idõben elrendelt elkülônitésen és a kontaktkutatàson múlt.

Tényelek 2020.07.03. 22:43:31

@alöksz róz: Amikor az amcsiknál eldurvúlt a helyzet az elején, akkor 48000 dollárba karült egy gép és azt nyilatkozta az amcsi illetékes a CNN-nek, hogy az államok licitálása miatt, naponta 3-5000 dollárral nõtt, szòval kerülhetett ennyibe......, persze le is nyulhattak belõle, ahogy az szokás mindenfajta társadalmi berendezkedésben.

nincs1itt 2020.07.03. 22:55:48

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: most komolyan, olyan fidesz-tálibbal vitatkozol, akinek ahhoz sincs esze, hogy saját nicknevet és fotót kalapáljon össze?! gyakorlatilag egyetlen önálló gondolatot nem képesek összehozni. Reggel megkapják a magánvéleményüket irásban és a müszak végéig szajkózzák... az még rosszabb ha önállóskodnak lenin, sanyi és jááános, olyankor még röhejesek is

Tényelek 2020.07.03. 23:05:31

@Szergej Szergejevics Szergejev: Az igazolt betegeket egy teszttel beazonosîtják és, ha tünetmentes, akkor még háromszor tesztelik, ami azt jelenti, hogy 20000 tesztet takarnak a fertõzöttek, a többi teszt negatîv, ebbõl következõen nagyjábòl minden ötvenedik teszt pozitiv, ami a 2 %-ot sem éri el.
A statisztikai tesztelések egy ideje folyamatosak, amibõl kijòtt, nagyjábòl 15-ször annyi fertòzött volt, mint, ahányan bekerültek az igazoltak közé, õk viszont zömében a karanténban válhattak fertõzésképtelenné, mert nem tudták tovább terjeszteni, szòval nem volt hülye szakmai stáb.

Tényelek 2020.07.03. 23:12:06

@nincs1itt: Îrja ezt egy olyan, aki szabadon hozzáférhetö, egyébként jogvédett képet használ :-).
Rakja már össze, .....!
Ez még akkor is kînos önre nézve, ha én maximàlisan elítélem az ilyen játékokat.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.03. 23:36:45

@Tényelek:
Szerintem tévedsz, a soroksári sinti cigànyok így néznek ki. Jóképű lehetett valamikor, amikor még nem itta el az arcbőrét.

nincs1agy 2020.07.04. 09:00:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A hazai tesztelés és kontakt kutatás egy kockázati szisztéma szerint történt, nem találomra tesztelgetés alapján, amit a hozzád hasonló dilettáns hülyék vártak volna..

morph on deer 2020.07.04. 09:23:23

@a nagy hohohorgász:
“ izrael ciszjordania annektalasa is demokratikus?”

Te most miről beszélsz, drágaságom? (És minek?)

Nyilván nem, mert mitől is lenne az?
De csak várd meg orbán hivatalos véleményét a dologról, ha igazán érdekes dolgot akarsz hallani...

morph on deer 2020.07.04. 09:28:37

@nincs1agy:
“ Ugyanolyan komcsi?? A százmilliós éve osztalékával? Gondolom ezt viccnek szántad..”

Attól tartok, nálad némi fogalomzavar gazdagítja a képet.
Az ideológia egy dolog, a pénzügyi helyzet meg egy másik.
Márpedig politikai pávatáncot ha beleszakadsz sem tudsz mutatni, erről beszéltem.

morph on deer 2020.07.04. 09:34:39

@alöksz róz:
Az a helyzet, hogy nem lehet pontosan tudni, ahogy nyilván az sem tudta, hogy mi micsoda, aki megvette. Ezzel az erővel akár biciklipumpát is vehetett lélegeztetőgép gyanánt, hiszen az is nyomja a levegőt...

Mindenesetre tizenhatezer baromi sok, akármelyikről is van szó.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.04. 10:08:51

@morph on deer: "Mindenesetre tizenhatezer baromi sok, akármelyikről is van szó"

Adja Isten, hogy sose legyen szükség fele ennyire se...

De: ha mondjuk most télen összetorlódik a koronavírus második hullámának a csúcsa egy durvább influenzajárvánnyal (úgy, hogy közben az emberek már fegyelmezetlenebbek, mert "belefáradtak" a maszkviselésbe és a korlátozásokba; és a cégek már nem viselnének el egy újabb teljes leállást), akkor van-e arra bármi garancia, hogy nem látunk majd Magyarországon is olyan durva vagy akár durvább számokat, mint az első hullám esetén pl. Belgiumban, vagy a legdurvábban érintett USA-államokban?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.07.04. 10:33:21

Tuttam én, hogy szarni kellett volna reggel, de mostmár mind1.

alöksz róz 2020.07.04. 10:52:35

@morph on deer: vettek mindenfélét. gondolom bármilyet bármilyen áron, amit meg lehetett venni. most majd nagy bukóval eladják
te meg így utólag nagy kínodban a jövőbelátás képességét kéred számon, úgy látom :D

alöksz róz 2020.07.04. 10:55:44

@morph on deer: a másik meg, amin röhögök, hogy 10 év "hány lélegeztetőgépet lehetett volna" után most a "minek az a sok lélegeztetőgép" van soron :DDD

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.04. 11:16:14

@nincs1agy: "nem találomra tesztelgetés"

Egyet kell értenem. Ondó Viktor gazdád nem tesztelgetett találomra. Egyáltalán nem tesztelgetett. Össze is fertőzte koronavírusos, kórházból kidobott betegekkel az összes idősotthont.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.04. 11:17:55

A János Kórházban derült ki egy nőről, hogy koronavírusos, miután a Szent Lászlóból teszt nélkül elküldték; kórházba került egy nő, akinek édesanyját korábban a Szent Imre Kórházban műtötték, és tüdőgyulladásba halt bele.

Azt sem lehet tudni, hogy a betegségbe Magyarországon elsőként elhunyt 75 éves férfi honnan kapta el a vírust.

magyarnarancs.hu/katasztrofa/koronavirus-teszteles-mok-vedofelszereles-127746

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.04. 11:18:36

Tényleg nem végeztek koronavírus-tesztet azon a férfin, akinek később súlyosan beteg édesapjánál és édesanyjánál is diagnosztizáltak a koronavírus-fertőzést, mondta a 444 kérdésére a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

444.hu/2020/03/09/teszteles-nelkul-elkuldtek-a-ferfit-akinek-szulei-koronavirussal-fertozottek

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.04. 11:33:36

@alöksz róz:
"most majd nagy bukóval eladják"

A fide-SS által harácsolt aranytartalék eladásával majd az új kormány rendbeteszi a kereskedelmi mérleget.

Lehet amúgy a lélegeztetőgépeken rötyögni, de ha a könyűdrogok legàlisak lettek vna a virus alatt, akkor akár otthon is lahetett volna öngyógyítani, így menteni meg svédmintára a gazdaságot!!!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.04. 11:45:39

@R.V.Juli: "A fide-SS által harácsolt aranytartalék eladásával"

És hogy veszik el Mészarostól, Garancsitól és a többi strómantól a lopott vagyont? Minden le van papírozva.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.04. 12:15:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Mindkét általad belinkelt (amúgy a járvány magyarországi megjelenésének korai szakaszára tehető) cikkből az derül ki, hogy a korábbi (egyébként sem Orbán Viktor, hanem a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott) protokollt (esetdefiníciót) éppen kibővítették, minden bizonnyal pont azért, mert már megjelentek olyan esetek, ahol felmerült, hogy lehettek olyan betegek, akik már nem külföldön, hanem Magyarországon kapták meg a fertőzést. Azaz szó sem volt a tesztelés abszolút tiltásáról, arról meg pláne nem volt, hogy a protokollt Orbán Viktor határozza meg.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.04. 12:18:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Mivel a Strohmannok az Eu segélyeket ès a multik piaci bevételeit csapolják, az előbbit átcsoportosítjuk a bevándorlás segítésére, az utóbbit pedig visszacsatornázzuk a jogos piaci résztvevő tulajdonosoknak!!!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.04. 14:26:13

@Szergej Szergejevics Szergejev: "egyébként sem Orbán Viktor, hanem a Nemzeti Népegészségügyi Központ"

Jaj, olyan szánalmasak vagytok, ti, fideSSfasszopók. Ha jól meg a világgazdaság, akkor a köpcöst éltetitek. Rendesen meg minden ballépéséért valaki mást okoltok, Soros György patriótát, az időjárást, csak nem a gecit, aki csinálta.

morpho 2020.07.04. 15:17:52

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "És hogy veszik el Mészarostól, Garancsitól és a többi strómantól a lopott vagyont? Minden le van papírozva"

Le kell cserélni a legfőbb ügyészt és bíróság elé vinni az összes üzletet és semmissé kell tenni a szerződéseket. Összeférhetetlenség, befolyással visszaélés, szándékos túlárazás. Annyira nem bonyolult.

morph on deer 2020.07.04. 16:44:30

@alöksz róz:
“ te meg így utólag nagy kínodban a jövőbelátás képességét kéred számon, úgy látom”

A másik szemüvegedet kellett volna felvenned! :)
Akkoriban mindenféle számítás, beleértve a legpesszimistábbakat is, 7-7,5 ezer lélegeztetőgéppel számolt, ezt kerekítette fel orbán 8 ezerre. Ez elhangzott, leírták, stb, szóval jövőbelátásra semmi szükség nem volt.
Most meg itt állunk, tökig lélegeztető- meg légzést támogató gépekben...

Jó, értem én, hogy pánikvásárlás, meg minden ilyesmi, de azért egy ponton már illett volna kijózanodni, és revideálni a kapkodás eredményét, nem?

(Állítólag még mindig jön majd, amiket megrendeltünk, hogy meglegyen a 16 ezer...)

Ennél már csak a szállítási költségek vadabbak, ahogy láttam. (A jó szemüvegemben!)

morph on deer 2020.07.04. 17:09:04

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Adja Isten, hogy sose legyen szükség fele ennyire se...”

Adja.
Viszont 16 ezer lélegeztetőgép egyidejűleg egyetlen európai országban sem volt szükséges, a legrosszabb időkben sem!
Ezt lehet tudni, mivel a napi statisztikában szerepel az intenzíven ápoltak száma is, és kizárólag ott használnak lélegeztető gépeket.

Azért azt a 300 milliárdot nem biztos, hogy én ilyen módon csesztem volna el, ha véletlenül rajtam múlott volna, az biztos.

Lehet, hogy például egy kizárólag koronavírusosoknak építtettem volna stadiont, hogy nekik se kelljen nélkülözniük a cirkuszt... Mondjuk Felcsútra.:)

6.Lenin 2020.07.04. 17:13:53

@morph on deer:

Miért nem mentél vissza Svédbe, ott hagytak volna megdögleni, annyit értél volna nekik.
Egy DK-snál nagyobb görény nem hiszem, hogy létezik a Földön.

Tényelek 2020.07.04. 17:15:29

@morpho: Pont úgy, ahogy Csányitòl, Demjántòl, Gyurcsánytòl, stb. elszedték a loptt állami vagyonelemeket.
Csak akkor tudnák visszavenni, ha jogilag is lopás lenne, de ezek jogilag tiszták ezért maradnak.
A liberális jogállamot ezért alkották meg, ......., ezért mòkás, amikor az küzd érte, aki nem is kedvezményezettje a rendszernek, mint pl. ön is.

Tényelek 2020.07.04. 17:22:11

@morph on deer: Az megvan, hogy Lombardi tartományban a csùcson még ennyi gép is kevés lett volna, pedig ugyanannyian élnek ott, mint Magyarországon?!
Szerintem el kellene engedni mår a liberálbolsiknak ezt a hajrá vìrus hozzáállást!

klimahisztiverseny győztes 2020.07.04. 17:34:41

@R.V.Juli: Ugy van, tobb tamogatast a Torok szurkefarkasoknak, hogy gyakrabban talalkozhasanak a Kurd barataikkal Becsben.

grécci mikropenist mindenkibe 2020.07.04. 17:37:42

minden segget megbaszok
a női személyekét nem

morpho 2020.07.04. 17:42:12

@Tényelek: "de ezek jogilag tiszták ezért maradnak"

Pont annyira tiszták, mint a 48-as államosítás. Törvény arról is volt. Aztán 90-ben mégis kárpótlás lett belőle, pedig eltelt 42 év. Úgyhogy azért várjuk ki a végét!

Tényelek 2020.07.04. 19:00:57

@morpho: 2010-ig 242 milliárd dollár kp-t loptak ki különbözö országok bankjaiba Magyarországròl, gondolom azt is viszaszerzik majd :-)?
A liberális jogállam lényege a nagytételben zajlò, legális lopås, ezért küzd Brüsszel is, amikor a régiò országai esetleg a kezükre csapnak a nyugati országok rablòinak, netán a sajátjaikat hagyják lopni.
Bármelyik verziò következik be, a lakosság 99%-a abbòl nem fog profitálni, a jogállamot nem a mi kedvünkért alkották meg.

Galerida 2020.07.04. 19:01:33

@morph on deer: És ha minden igaz, valamikor a jövőben megérkezik a Karácsonyék által Gyuri bátyátok pénzéből vásárolt felszerelés is! Akkor aztán itt lesz a Kánaán!
Arra gondolni sem merek, hogy lélegeztető gép helyett kicsit drágább, de hasznosabb jótanács érkezik...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.04. 19:03:32

@morph on deer: "Viszont 16 ezer lélegeztetőgép egyidejűleg egyetlen európai országban sem volt szükséges, a legrosszabb időkben sem!"

De csak azért nem, mert a legsúlyosabban érintett országokban – éppen a szűkös kórházi kapacitások nyomán – sehol nem hagyták a vírust szabadon terjedni, mindenhol szigorú kijárási tilalmat vezettek be, hogy ne engedjék túlterhelődni az egészségügyi rendszert.

Azaz a legrosszabb forgatókönyvet tekintve ezekből a tényadatokból nem érdemes kiindulni, hiszen azok nem a járványgörbe természetes lefutását, hanem egy mesterségesen elfojtott járványhullámot mutatnak. És ehhez kellett az emberek fegyelmezettsége, a gazdasági aktivitás olyan lefojtása is, ami hosszú távon nem fenntartható.

Mindennek a következménye Magyarországon is az, hogy elenyészően kevesen lettek immunisak a vírusra, a legrosszabb forgatókönyv szerint ma is kb. ugyanolyan lefutásra számíthatnánk, mint a járvány elején. És mit hozna ez a forgatókönyvet?

"A kormány azt a kérdést is feltette a kutatóknak, amivel hetek óta indokolja a magas fokú készültséget és az egészségügyi ellátórendszer rohamléptékű átalakítását – derült ki a prezentációból. Vagyis, hogy mi a legrosszabb forgatókönyv? Erre Orbán Viktor rendszeresen úgy hivatkozik, hogy "reméld a legjobbat és készülj a legrosszabbra”.

Palkovics László bevallása szerint erre a kérdésre olyan válaszokat kaptak, amin elcsodálkoztak, hogy mennyire is komoly a helyzet. A kutatók számításai szerint

A JÁRVÁNYGÖRBE CSÚCSA KÖRÜLI KÉT HÉTBEN 2,5 MILLIÓ EMBER FERTŐZŐDIK MEG MAGYARORSZÁGON ÉS EBBEN A LEGROSSZABB SZCENÁRIÓBAN 14 EZER EMBER KERÜLNE NAGYON SÚLYOS ÁLLAPOTBA, AMIKOR MÁR LÉLEGEZTETÉS SZÜKSÉGES."
www.portfolio.hu/gazdasag/20200426/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv-428372

Ami meg a CPAP gépeket illeti, a kórházi tapasztalatok szerint ezek bizonyos betegek esetében hasznosabbak lehetnek az intenzív lélegeztetésnél:
"Only about half of the sickest Covid-19 patients, admitted to intensive care struggling to breathe, are being put on mechanical ventilators, it has emerged, as evidence grows that many do better with non-invasive help. (...)

For maybe 30% or even 50% of Covid patients, non-invasive Cpap ventilation with extra oxygen at high levels can be sufficient. “If that is sufficient for them, the outcome in that cohort – survival and other measures like length of time in hospital – will be better than those who had invasive ventilation."
www.theguardian.com/world/2020/apr/26/only-half-of-uks-sickest-coronavirus-patients-put-on-ventilators

morpho 2020.07.04. 19:12:33

@Tényelek: Te és 2010 óta mennyit loptak ki? Arról nincs infód?

taga19+1 2020.07.04. 20:11:43

tülem el lopoták a geci az arab faszot ezér megfizec ssvajda, a bécsben a fellalival vadászom a barnás fekete csödörököt
ottan minden job

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.07.04. 20:46:57

@klimahisztiverseny győztes:
Fogunk torokot is, de lehet lesz ott még paki, burmai, bangladesi vagy akár filippinó is.

nincs1itt 2020.07.04. 21:43:21

@Tényelek: @R.V.Juli: ejnye, ejnye... óvatosan azzal a kevés ésszel és sok nick-névvel, pláné "cigányozással"! mert, ugye...
www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU

Tényelek 2020.07.04. 22:28:53

@morpho:
Nincs, a 2010-ig kivitt pénzeket egy svàjci bankàrcsapat adta össze a nyolcvanas évektöl kezdve az összes orszàggal kapcsolatban.
Ahogy az elmúlt tìz évben làtható, nagy valószínüséggel nem sokat vittek el az orszàgból, ezért lehetséges az, hogy làtjuk az ùjgazdagokat, pedig a sokat emlegetett Mészàrosnak is csak 2 milliàrd dollàr vagyona van , miközben fogalmunk sincs arról, hogy ki lehet az a 120 magyar ember, akinek szintén annyi van, csak a hatàron kìvül?!

Tényelek 2020.07.04. 22:36:11

@nincs1itt: Filmre elvbõl nem kattintok, ezért fogalmam sincs arról mit akart közölni velem.
Az tény, hogy az ön ãltal hasznàlt kép, egy tipikus lókupec cigàny is lehetne alkudozàs közben, de ettöl még én erröl nem ìrtam eddig, az az ön baja, ha nem csak a szellemi képességei miatt éri hàtràny.

boborján20 2020.07.04. 22:39:59

@Tényelek: cigány, a vajdád fiatal korában. és te mek se ismered?

hu baszod, nem lennék a helyedbe!:))

nincs1itt 2020.07.04. 22:43:17

@Tényelek: jáááános... te csak egy ostoba magyar jobbágy vagy. nem kellene erőlködni a magázódással, az sem megy. ha egy cigányt és egy mexicóit sem tudsz megkülönböztetni, milyen sötét gyalog kocanáci vagy te? egyszerűen: magyar.
ne nagyzolj! megnézted, o.v. látható felvételen mint tolvaj cigány, aki fodbalozni tanul... ez van, ez a te/ti miniszterelnökötök.

morpho 2020.07.04. 23:18:40

@Tényelek: Viccesek a számaid :) Jókat röhögök rajtuk ;) Tényleg!! :))

Szabó Miklós János 2020.07.04. 23:24:22

@MAXVALL bircaman közíró: De vigasztaljon, hogy legalább szánalmasnak elég szánalmas vagy, te nyomorult...

@nincs1itt: LiPPPschykém, moschtanra már tschak ennyi maradt nektek?

A primitív cigány-vád, és egy közel 40 éves statisztaszerepre való mutogatás?

Gyuri bácsi nem fog örülni, hogy ennél többre nem vagytok képeschek.

Mert "schajnos" úgy tűnik, a munkátok közel schem hatékony...

"2020. júniusi kutatási eredmények – Medián
A járványidőszak alatt erősödött a Fidesz, de az MSZP nem jutna be a Parlamentbe – derül ki a Medián legfrissebb pártpreferencia-kutatásából.

A kormánypárt a biztos pártválasztók körében 60 százalékon áll, ez 5 százalékos növekedés a legutóbbi, februári kutatás adataihoz képest. A legerősebb ellenzéki párt a Momentum, 11 százalékkal, ezután következik a DK 10, és a Jobbik 7 százalékkal. Az MSZP, ha most lennének a választások, nem jutna be a Parlamentbe. A Fidesz szimpatizánsai között a magukat biztos szavazónak mondók aránya 68 százalék, és bár a két viszonylag legnépszerűbb ellenzéki párt, a Momentum és a DK támogatói is igen aktívak (73 és 70 százalékuk elszánt szavazó), az ellenzék többi pártja együtt átlagosan mindössze 60 százaléknyi „biztos” támogatóra számíthat.
A Fidesz támogatóinak 91 százaléka elégedett azzal, ahogy a kormány a koronavírus-válságot kezelte, ez az arány a teljes szavazókorú népességben 58 százalék"
kozvelemenykutatok.hu/2020-juniusi-kutatasi-eredmenyek-median/

"Az év eleji (51 százalék) magas szintjén áll a Fidesz az aktív szavazók körében, amely szinte biztossá tenné egy „most vasárnapi” országgyűlési választási győzelmét. A járványkezelés során megnyilvánult erős társadalmi bizalom során a kormánypárt támogatottsága az aktív szavazók körében az 55 százalékot is elérte, azaz a Fidesznek magas támogatottsága ellenére is van még népszerűségi tartaléka. A ciklus közepén kiugró támogatottsága oka alighanem a járványkezelés siker: a felnőtt magyarok háromnegyede (77 százalék) elégedett ugyanis a koronavírus terjedése ellen tett kormányzati intézkedésekkel.
A kormánypárt sikere egyben az ellenzéki pártok kudarca is. A Momentum és a DK továbbra is fej-fej melletti küzdelmet folytat egymással, amelyben június elején az előbbi vezetett (az aktív szavazók körében 14, illetve 12 százalék). Az MSZP és LMP önállóan indulva továbbra sem tudna bekerülni a parlamentbe"
kozvelemenykutatok.hu/2020-juniusi-kutatasi-eredmenyek-nezopont/

Nagyon szomorú ez nektek, hiszen nagyon érik a 4/5...

Ésch tartok tőle, ezek után schajnos nem fogjátok megúszni, hogy Gazdátok, Gyuri Bácsi útilaput kössön a talpatokra...

Szabó Miklós János 2020.07.04. 23:25:51

@boborján20: Hát én schem lennék a ti helyetekben...

"A kormánypárt a biztos pártválasztók körében 60 százalékon áll, ez 5 százalékos növekedés a legutóbbi, februári kutatás adataihoz képest"
kozvelemenykutatok.hu/2020-juniusi-kutatasi-eredmenyek-median/

Ezek után idén aligha számíthattok jutalomra Gyuri Bácsitól...

nincs1itt 2020.07.04. 23:40:32

@Szabó Miklós János: azért azt látom, jááános, hogy nagyon megütött a valóság... ilyen tirádát egy "40 éves statisztaszerep" miatt kivágni... ezt több mint árulkodó. de ha nem értenéd, akkor: "az kiabál akinek a háza ég".
felőlem papíron, ilyen-olyan kutatók szerint lehet akár 99/100-ada is a tolvaj cigány bandádnak, mert a jelenlegi 2/3 sincs több a valóságban 1/4-nél.
neked tudnod illene, mint kocanácinak, hogy a cigány hazudik...

Tényelek 2020.07.05. 00:08:04

@morpho: Normàlis embernek ezektöl a szàmoktól inkàbb sirni lenne kedve, ......, pontosan kinek az érdekében irogat, hogy ezt nevetségesnek tartja?
kp.hu/megdobbento-tenyek-magyarorszagot-kiraboltak/

Tényelek 2020.07.05. 00:17:50

@nincs1itt: Nem erölködöm a magàzódàssal, szàmomra az a természetes.
Làtom nem megy jól magyarnyelv, ..., azt irtam, hogy olyan, az nem azt jelenti, hogy az!
Ha valóban Orbàn lenne a képen, akkor az valami olyan mentàlis megnyilvànulàs lenne, mint a làtens buzi viszonyulàsa.

alöksz róz 2020.07.05. 00:23:18

@nincs1itt: "99/100-ada" - ez oszt igen tudományos :DD

nincs1itt 2020.07.05. 00:28:34

@Tényelek: jááános, belekvarodtál, mint hülyegyerek a hózentrógerba. sötét balfasz vagy. viszont a videón o.v. van, tolvaj cigány szerepben, aki fodbalozik... nem menni a magyari???

nincs1itt 2020.07.05. 00:29:43

@alöksz róz: legalább annyira mint a fidesz 2/3... pecás sanyi, ez sem sikerült 2,5 sorban...

alöksz róz 2020.07.05. 00:32:47

@morph on deer: az még mindig csak saccolgatás. én meg 1 darabot se vettem volna, mert szerintem nagy túlzás az egész. de hálistennek nem rajtam volt a döntés felelőssége.

az viszont tény, hogy a világ röheje, hogy hosszú évek hánylélegeztetőgépezése után most azt óbégatjátok, minek az a sok lélegeztetőgép :D

alöksz róz 2020.07.05. 00:35:55

@nincs1itt: tudod mit írtál, zsenikém, kilencvenkilenc századada :D

morph on deer 2020.07.05. 00:36:15

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ De csak azért nem, mert a legsúlyosabban érintett országokban – éppen a szűkös kórházi kapacitások nyomán – sehol nem hagyták a vírust szabadon terjedni”

És ezzel mi is a gond?
Szerinted az nem úgy helyes, hogy járvány idején megtesznek mindent a fertőzés terjedésének megakadályozására?

Nem igazán hiszem, hogy van ésszerű érv ami a 35 ezer ágy, meg a 16 ezer lélegeztetőgép mellett szólna, soha nem is volt!

Gondold végig: ilyen intézkedést sehol máshol nem hoztak!
Márpedig - már ne is haragudj, de - szerintem ez nem (sem) úgy van, hogy mindenki más hülye, csak orbán nem...

Mindeközben a valóság:

www.portfolio.hu/gazdasag/20200513/merkely-meglepoen-alacsony-magyarorszagon-a-virusfertozottseg-ezert-eljunk-ugy-mint-elotte-431520

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.05. 01:18:33

@morph on deer: "Gondold végig: ilyen intézkedést sehol máshol nem hoztak!"

Mármint olyan intézkedéseket, amelyek növelik az ágy- és lélegeztetőgép-kapacitást?! Dehogynem hoztak, nagyon sok országban.

És a felhúzott ideiglenes kórházak, rohamtempóban beszerzett lélegeztetőgépek legnagyobb része máshol is kihasználatlan maradt – szerencsére:
"The rush to increase the number of ventilators in Britain from 8,000 to 18,000 was a response to early assumptions that intubation was the only way to save the lives of those who become severely ill. Industry was urged to switch production, and Dyson was among the companies volunteering to help, but it has now been told by the government its services are not needed.

This may now look like an over-reaction, but one leading intensive care expert said the government had little choice. The Imperial College modelling prediction of 250,000 UK deaths was based partly on a shortfall in the number of ventilators in the NHS.

“It is easy in retrospect,” said Mervyn Singer, a professor of intensive care medicine at University College London. “Governments had to prepare for the worst and hope for the best. The truth is usually somewhere in the middle.”"
www.theguardian.com/world/2020/apr/26/only-half-of-uks-sickest-coronavirus-patients-put-on-ventilators

"Mindeközben a valóság"

A valóság az, hogy az első csatát megnyertük, a járvány első hulláma szerencsére viszonylag kevés áldozatot hozott, de az általad belinkelt (májusi) cikk szakértő professzora szerint sem lenne szerencsés ettől elbízni magunkat:
"Én a maszkot nem venném le” –reagált a nagyon alacsony fertőzési számokat hozó eredményekből adódó kérdésre"
"Azzal kalkulálnak, hogy szeptember közepe körül újra elvégzik a reprezentatív minta alapján a tesztelést, mert jöhet a második hullám. Ez a védekezési módszer „biztos nem elég ahhoz, hogy gátat szabjon egy második hullámnak”. „A fejünkben van a kulcs”, azaz a hozzáállásunk, a viselkedésünk dönti el, hogy lesz-e és ha igen, milyen intenzív a második hullám"

És azt most már pl. az USA-ban bőven láthatjuk, hogy mi történik akkor, ha idejekorán győzelmet hirdetünk, és az emberek fegyelmezetlenné, elbizakodottá válnak: mint pl. Texasban. És ha beüt a krach, akkor már késő azon gondolkodni, hogy lehet, hogy több lélegeztetőgép kellett volna:
"...in some parts, there are "waitlists" for ventilators.

I've got ten calls. All of whom young people, who otherwise would be excellent candidates... They are so sick that if they don't get put on [ECMO], they don't get support, they're probably gonna die.

I have three beds."
www.youtube.com/watch?v=A_rMCaYkk68&t=1m56s

nincs1ész 2020.07.05. 02:52:07

én itten dájcsba király vagyok ety szám zseni tanultuk má az + adást +a ki vonásot is
szaképzet vonal kod le olvasó vagyok , ti meg jobágyok irityketek

morpho 2020.07.05. 03:32:25

@Tényelek: Tax Justice Network! Zseniális vagy pubi! Fény az éjszakában! :))) Szerintem az összeget alábecsülték. Van az kétszer annyi is, nagyrészt Soros számláján! :)) Abból vette meg az EU-t kilóra. A migráncsok hitelkártyáit is ebből töltik fel! Tudod, akik özönlenek milliószámra megerőszakolni lányainkat és asszonyainkat! Majd elmorzsolok néhány könnycseppet is röhögés közben, az talán megnyugtat kicsit téged is! :)) Remélem nem zavar, hogy kiröhöglek. Ha neked jogod van vicceseket írni, akkor nem is jogom van röhögni rajtad! :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 08:51:33

@Tényelek: "Magyarországot kirabolták"

Asztakurva! Ondó Viktor gazdád tényleg nagy rabló. Egy negatív Széchenyi.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 08:54:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: "növelik az ágy- és lélegeztetőgép-kapacitást"

Meséld már el, faszfej, mikor növelte Ondó Viktor gazdád az ágykapacitást. Ja, hogy betegeket dobott ki a kórházból. Bátor tett.

A lélegeztetőgépeket meg háromszoros áron szerzi be a mi pénzünkön. Csókolj neki kezet.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 08:57:57

@Szabó Miklós János: "60 százalékon áll"

:))

Ja, a Medián. Ami Taplóst hozta ki győztesnek Karácsonnyal szemben.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.05. 09:07:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Meséld már el, faszfej, mikor növelte Ondó Viktor gazdád az ágykapacitást"

Úgy növelték nálunk is, ahogy jellemzően máshol is, gyorsan felhúzott (ideiglenesnek szánt) konténerkórhazak, tábori kórházak révén.

"Rekord gyorsasággal, mindössze két és fél hét alatt elkészült a 150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház. A komplexum a legmodernebb berendezésekkel és orvostechnikai eszközökkel felszerelve készen áll az ellátásra."
www.vg.hu/kozelet/egeszsegugy-kozelet/elkeszult-a-kiskunhalasi-mobil-jarvanyugyi-korhaz-2199858/

Ezekre a többletkapacitásokra az első hullám során (szerencsére) nem volt szükség, de addig örüljünk, amíg nincs...

"A lélegeztetőgépeket meg háromszoros áron szerzi be a mi pénzünkön"

Nézd, tavasszal a kereslet ezek iránt világszerte megnőtt, a kínálat ezt nem tudta azonnal követni, ezért felment a lélegeztetőgépek világpiaci ára. Erről nem Orbán Viktor tehet, hanem a járvány...

Nyugaton is csak a korábbi árnál drágábban tudtak venni:
"Coronavirus: Cost of ventilators soars from $25,000 to $45,000 due to surge in demand, says New York governor"
www.independent.co.uk/news/world/americas/coronavirus-ventilator-new-york-cases-andrew-cuomo-price-cost-a9431861.html

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 09:24:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: "a kínálat ezt nem tudta azonnal követni, ezért felment a lélegeztetőgépek világpiaci ára"

:))

Hadházy szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEK) kétszer annyit költött a berendezésekre a legújabb, 2019-es beszerzésen, mint amennyiért korábban megvehette volna őket a gyártótól. Csakhogy az állami ÁEK most sem a gyártót, hanem olyan magyar kereskedőcégeket preferált, amelyek jelentős haszonnal adják tovább a közbeszerzéseken az olcsón felvásárolt gépeket.

A történet három éve kezdődött, amikor GE amerikai óriáscég hiába próbálkozott szerződést kötni az állammal, mert mondvacsinált okkal kizárták a lélegeztetőgépekre és az életfunkciókat figyelő, úgynevezett betegőrző monitorra kiírt közbeszerzésekből. A GE akkor harmadannyiért kínálta saját gépeit, mint a nyertesként kihozott magyar kereskedő vállalkozások.

24.hu/belfold/2020/03/04/hadhazy-miutan-haromszoros-aron-nem-sikerult-duplaaron-vettek-lelegeztetogepket/

nincs1agy 2020.07.05. 09:36:59

@morph on deer: Mi annál nagyobb politikai pávatánc, hogy valaki a KISZ-KB titkárából kapitalista gyáros lesz?

nincs1agy 2020.07.05. 09:44:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem ő tesztelgetett, te hülye. , hanem Járványügyi szakemberek, akik kialakítottak, egy kockázati csoportokon alapuló tesztelési modellt, és egy ehhez kapcsolódó kontaktkutatási rendszert. Így sikerült ellaposítani a járványgörbét.
Ellentétben Svájccal, ahol nem fogták meg időben a járványt:

g7.hu/vilag/20200313/az-egyik-leggazdagabb-europai-orszag-elkepeszto-benazassal-segiti-a-koronavirus-terjedeset/

"Valahol elég abszurd, de a WHO központja Svájcban, azon belül is a magas életminőségéről ismert Genfben van, ehhez képest itt a többi országhoz képest egészen keveset tesznek a járvány megállításáért. Pedig a WHO pont azért nyilvánította világjárvánnyá a koronavírust március 11-én, hogy végre vegyék komolyan a politikusok a kihívást."

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 09:47:16

@nincs1agy: "Nem ő tesztelgetett, te hülye. , hanem Járványügyi szakemberek"

Ondó Viktor gazdád magára vállalt minden felelősséget, mikor saját magát tette meg főparancsnoknak. Nem tudod a felelősséget áthárítani.

Tényelek 2020.07.05. 10:34:28

@morpho: A svéd parlamentben a héten vitàztak a migrikre vonatkozó limit bevezetéséröl, ahol a kormànypàrt vezérszónoka 80 millió migriröl beszélt, akik azonnal betelepülnének.
Az egy Németorszàgnyi léhütöt jelentene azonnal, a többi meg kedvet kapna mégjobban,....., a libsi barmok ùgy döntöttek, hogy mindenkit be kell engedni.
Engem csak annyiban zavar, ha valaki ilyeneken röhög, hogy empatikus vagyok a szellemi fogyatékosokkal kapcsolatban is.

Tényelek 2020.07.05. 10:47:14

@morph on deer: Csúcsidöben a 10 millió lakosú Lombardiában 42000 àgyra és 18000 lélegeztetögépre lett volna szükség, egyik sem volt, de megoldòdott a probléma, hozzàhaltak a kapacitàshoz.
Szerintem ezt az olyan liberálbolsi patkànyok is tudják, mint ön, de abban reménykednek, hogy ha már elsöre nem jött össze, legalább a második hullámnál legyenek hullahegyek, ugyanúgy, mint a libsi orszàgokban.

morph on deer 2020.07.05. 10:54:03

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ A valóság az, hogy az első csatát megnyertük”

Azt hiszem ez a kulcsmondat: agyroggyant uralkodónk ezt az egészet olyan támadásként kezeli, amire katonai választ kell adnia neki, mint hadvezérnek!
Agyrém.

Egyébiránt a Guardian beidézett cikke áprilisi, amelyben már átértékelik a korai számításokat, mert akkor már nyilvánvaló volt, hogy a járvány messze nem úgy működik, mint ahogy kezdetben feltételezték.
Nálunk meg ez után “szabadítottak fel” vagy harmincötezer kórházi ágyat, - hogy meglegyen az elvárt 55 ezer, - és még vadul rendelték a lélegeztető gépek ezreit, meg ki tudja még mi minden szart...

Ezalatt orbán egy Michelin-baba és Miss Piggy szerelemgyerekének öltözve “ellenőrizte” a kórházakat, a tisztelgő “kórházparancsnokok” jelentését fogadta, és mindennel meg volt elégedve, ahogy egy hadvezérhez illik.
Szóval qrvanagy csata volt, valóban.

Ahogy látom, számára még mindig nem derült ki, hogy a járvány elsősorban egy közegészségügyi kérdés, és mint olyan, nem honvédelmi és rendvédelmi feladat a leküzdése sem, dehát, mint tudjuk viktorunk egyszerűen imád katonásdit játszani, ezért most is
egy csatát vívott, és “elsöprő győzelmet aratott” már megint!
(Tapsvihar!)

Tényelek 2020.07.05. 10:55:38

@morpho: ön nem látja a fàtòl az erdõt.

Önnel sem az a baj, hogy entellektüell, hanem, hogy homoszexuell.

nincs1agy 2020.07.05. 11:05:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Hallgatott a szakértőkre, nem úgy, mint a svájci vezetés..

Tényelek 2020.07.05. 11:16:32

Nincsen ervük ellenem. Szakvànyban hamisìtanak, lopjàk a nevemet. Ès meg a tojàsaim.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 11:18:31

@nincs1agy: "Hallgatott a szakértőkre"

Faszt. Tiltotta a tesztelést. Tiltotta az iskola bezárást. Szerencsére megfutamodott. Péntek reggel még tiltotta, estére kötelezővé tette. :))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.05. 11:26:34

@morph on deer: "egyszerűen imád katonásdit játszani, ezért most is egy csatát vívott"

Ez csak egy metafora, nem kell többet belelátni. Hasonló metaforát más, nyugati országokban is használtak, ez nem magyar sajátosság.

"We are winning the battle against this horrible disease." (Matt Hancock, brit egészségügyi miniszter)

"Still ‘a long way to go’ in coronavirus battle, WHO chief warns" (WHO)

"Connecting the world to combat coronavirus – To unite the world in the fight against coronavirus, WHO is bringing together a wide array of partners on a series of engaging initiatives to motivate and mobilize people to Be Ready to beat COVID-19, and to support the COVID-19 Solidarity Response Fund."
www.who.int/campaigns/connecting-the-world-to-combat-coronavirus

"a járvány messze nem úgy működik, mint ahogy kezdetben feltételezték"

Ez így van, pl. korábban azt hitték, hogy ez a vírus elsődlegesen egy légúti betegséget okoz, míg ma már egyre több bizonyíték van arra, hogy egészen más jellegű, de önmagában is életveszélyes problémákat (stroke, veseelégtelenség, embólia a tüdőn kívül stb.) is képes okozni, azaz a kezelése sokkal komplexebb megközelítést igényel, mint korábban hitték.

Egyébként az Egyesült Királyságban kezdetben viszonylag enyhe korlátozásokban, a nyájimmunitás elérésében gondolkodtak (ehhez kellettek volna igen jelentős kapacitások), de a magas halálozási arányok (előrejelzések),

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.05. 11:28:15

@Szergej Szergejevics Szergejev: miatt kifaroltak az eredeti stratégiából, és komoly kijárási korlátozásokat vezettek be. Így viszont valóban nem volt szükség a jelentős többletkapacitásra, de nem is alakult ki nyájimmunitás sem (azaz később még kellhet nekik a több ágy/lélegeztetőgép).

6.Lenin 2020.07.05. 11:38:51

Ki a jó demokrata jelölt?

"Joe Biden vagyok, Joe Biden férje" - újabb kínos pillanat a demencia jeleit mutató demokrata elnökjelölttől"

Egy demokrata/ballipsi se érezné, hogy kilógna a sorból. Ezértt kedvelhetik a gyogyósokat, itthon is, ahogy a hsz-eik is erről tanuskodnak.

Drága Bállipsi Honfitársaim!

Ti mindanyian a Gyogyós Feri gyermekei vagytok, egy se lóg ki sorból.
Le lehet nyugodni. Már mindenki tudja, még ti is.
A továbbiakban tök felesleges ezt már bizonyítanotok.
Menjetek inkább lepkéket kergetni, az legalább egészsége, igaz okosabbak ti már sose lesztek. annak már régen lőttek nálatok. Valami ismeretlen génhiba, ha jól sejtem, de én tojok rá(tok) ennyi hiba még belefér a sok másik mellé.

morpho 2020.07.05. 11:46:08

@Tényelek: Tax Justice Network! ;))

Tényelek 2020.07.05. 12:02:36

@morpho: A jogàllamok törvényit úgy alkottàk meg, hogy a nagy tolvajoknak semmi baja sem legyen, elrettentésnek Alkapónékat hasznàlnak a nép hülyìtésére, de ha valaki jogszerüen lop megussza.
Ezek sima pénzügyi ügyletek ezért, ha az ügyvédek el is csesznék a szerzödéseket, azok 5 év utàn elévülnek, mégakkor , ha 10 milliàrd dollàrról van szó.
Nem tünt még fel, hogy a jogàllamokban a jog és az igazsàgérzet nem fedi egymàst sehol a vilàgon?

nincs1itt 2020.07.05. 12:26:32

@alöksz róz: neked teljesen mindegy, mert sósvízben a titanic sem tud elsüllyedni és a vonat nem megy lejtőn/emelkedőn. azért a 3-as metrő végállomását biztosan láttad már, tudod, ahol a föld ALÓL, EMELKEDŐN a felszínre jut a metro szerelvény, ami tekinthető vonatnak... de azért csak jópofizzál tovább, a többi neveden is...

nincs1itt 2020.07.05. 12:33:32

@Tényelek: akkor mo. a legjogállamabb valami a földkerekén... jááános, az öntökönrúgást külön oktatják a troll-farmon, vagy őstehetség vagy?

morpho 2020.07.05. 12:54:05

@Tényelek: Örülök, hogy leírtad az Orbán kormány működési rendszerét, de ezt eddig is tudtuk. Köszi.

Tax Justice Network! ;))

nincs1agy 2020.07.05. 12:59:58

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Hülyeség. Felmérte a helyzetet és jó döntéseket hozott, ellentétben a svájci vezetéssel, akik nagyon hagyták elszállni a járványt az elején, míg nálunk sikerült kordában tartani megfelelő intézkedésekkel:

szemle.hu/eletmod/merkely-bela-sokat-segitettek-jarvany-nulladik-perceben-meghozott-intezkedesek

"A "nulladik percben" meghozott kormányzati intézkedések sokat segítettek abban, hogy Magyarországon nagyon lapos volt a koronavírus-járvány görbéje - mondta Merkely Béla."

alöksz róz 2020.07.05. 13:39:26

Arra gondoltam, lehet lopok ma 1 új nevet.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.07.05. 14:57:35

Én is itt vagyok. Vajon fossak e.

alöksz róz 2020.07.05. 14:58:05

@nincs1itt: jó nagy sebet kaphatott az önérzeted, hogy azóta is magyarázni próbálod az ostobaságaidat.
de minek? még hülyébbnek akarsz látszani? az már nehezen fog menni, elhiheted :DD

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.05. 14:59:38

@nincs1agy: "jó döntéseket hozott"

:))

A péntek reggeli vagy a péntek esti döntése volt jó? Mert a másik annak az ellentéte, tehát rossz döntés volt. :))

Persze, a köpönyegforgató gazdádnak MINDEN döntése jó, definíció szerint. :))

nincs1itt 2020.07.05. 15:07:29

@alöksz róz: pecás sanyi, pecás sanyi... olyan mókás amikor az én önérzetemre apellálnál, pedig olyan buta vagy, hogy a hullámvasúton felfelé sikítasz. mesélj még! kérlek! a föld alól, hogyan jön föl a vonat/metró? kosárban felhordják? ez csak arra vílág rá, hogy mekkora lúzer vagy, mindegy hány nick-néven tolod. akárhányszor nevezhetsz bárkit hülyének, attól te egy centivel sem leszel okosabb. pedig rád férne.

boborján20 2020.07.05. 15:32:45

@alöksz róz: édesjóisten, te dumálsz te szargerincű fityeszhulladék!

bazdmeg, nincs nálatok egy tükör, vagy egy pottyantósbudi?

nézz má bele, te nyomorult fityeszpatkány, asztán bazd arcon magad!:)))

morph on deer 2020.07.05. 15:50:05

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ de nem is alakult ki nyájimmunitás sem”

Ez így igaz, ráadásul egyre kétségesebb, hogy egyáltalán kialakulhat-e.
A britek legalább revideálták az álláspontjukat, de az ugyanazon a vonalon elindult svédeknél ez a mai napig sem történt meg, pedig már közel 5,5 ezer a halott, és még nem látni a végét.
Ráadásul még csodálkoznak is, hogy egy csomó ország nem engedi beutazni őket!

Sokkal valószínűbb, hogy meg kell tanulnunk együtt élni ezzel az egésszel, és reménykedni abban, hogy előbb-utóbb valóban lesz hatásos gyógyszer a kezelésre, netán még vakcina is. És persze, hogy elérhető lesz mindenki számára.

morph on deer 2020.07.05. 16:00:56

@Tényelek:
“ a libsi barmok ùgy döntöttek, hogy mindenkit be kell engedni.”

Rosszul tudod.
A vita eleve arról szólt, hogy limitálják-e egy meghatározott számban az évente befogadható menekülteket, avagy se, és erre született az a válasz, hogy ne.
Az oka egyszerű: úgy érzik, nyugodt lelkiismerettel nem tehetik meg azt, hogy az esetlegesen nagyobb számú, valóban rászorult menedékkérőknek ne adjanak segítséget, mert tegyük fel elérték a keretszámot.

A lényeg, hogy ugyanúgy folytatják, ahogy eddig.
De ez eddig sem jelentette azt, hogy “mindenkit be kell engedni”, hiszen most is csak a rászorulókat engedik be.

alöksz róz 2020.07.05. 16:37:32

@nincs1itt: az az, óbégass csak, meg hazudozz
buta vagy, mint a tök. ezen a gugli nem segít
apellál :D

nincs1itt 2020.07.05. 16:56:22

@alöksz róz: mi van pecás sanyi? megint egy telitalálat? ennyire futja az ókájés komenikácijós szakkal? na mesélj, hogy jön fel a 3-as metró a föld alól a felszínre??? kicsi, szánalomra sem érdemes, magyar jobbágy... a gerincedet a haribótól lízingeled(góglizd ki)?

alöksz róz 2020.07.05. 17:04:34

@nincs1itt: "megint egy telitalálat?" - jaja, megint a saját saját kapudba találtál. szokásodhoz híven ünnepeld :D
nem értesz te semmihez.

Tényelek 2020.07.05. 17:05:42

@nincs1itt: Á dehogy, az amcsiknál, németeknél, osztrákoknál, franciaknál ezt nem kisiparos, hanem ipari méretekben üzik, ott 2-3 milliárd euro fel sem tünik, az ingerküszöb valahol 15 milliárd fölött van tételenként.

alöksz róz 2020.07.05. 17:10:08

@nincs1itt: felmegy még a himalájára is, mi? :D
világ hülyéje...

Tényelek 2020.07.05. 17:11:10

@morpho: Ha ez 2010 elött nem létezett volna, akkor Svájc most a hátunkat nézné, egy fillér adòsságunk sem lenne, söt lenne egy kamatokkal növelt 350-400 milliárd euros nemzeti tartalékunk, de, mint tudjuk nincs.

Tényelek 2020.07.05. 17:15:38

@morph on deer: Ha csak a valòban rászorulòkat engednék be, akkor senkit sem kellene, mert a szomszédaik rendben vannak.
Ha àltalában a rászorulòkat, akkor bö 4 milliárd embert kellene beengedniük, ez utobbira mondtak igent.

Tényelek 2020.07.05. 17:27:42

@nincs1itt: Nem nekem címezte, de már nekem kínos, hogy rendszeresen visszatéröen emlékezteti itt a nagyérdemüt, hogy a szellemi fogyatékossága olyan szinten van, hogy nem csak hülye, ki is kéri magának, ha nem annak nézik.
A lényeg, a suttgart vonatok bizony nem tudnának feljönni a föld alol, ezért dobták a projektet.
A karantén idején azon fetrenghettünk a röhögéstöl.
Akkor a Discovery adott erröl egy filmet, most egy másik fut a History-n, szòval önön kivül mindenki tud ròla :-).

boborján20 2020.07.05. 17:30:32

@Tényelek: ahogy te, a moslék fityeszes jobbágy elképzeli!:)))

a kurvaanyádat baszdtelibe, te rühes fityesztálib!

index.hu/sport/futball/2020/07/04/felcsut_puskas_akademia_europa_liga_bajnokok_ligaja/

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 18:16:26

Jáj, csokkiboynak nem hozott szerencsét az új csokkiszerkója a Floyd1-ben..

Hehe :)

nincs1itt 2020.07.05. 18:32:21

@alöksz róz: pecás sanyi, ez már szánalmas... ennyire nem kellene vergődnöd. elbasztad, ehhez sem értesz, ennyi. a lejtő az nem csak a himalaja... de sebaj. ordítozz, hülyézz.

nincs1itt 2020.07.05. 18:34:42

@Tényelek: jááánoska, az, hogy a stuttgarti projektet elcseszték, az nem jelenti azt, hogy a vonat nem tud lejtő/emelkedőn közlekedni... 3-as metró kőbány-kispest végállomás, elég jól látható. de csak nevetgélj bátran, te is.

nincs1itt 2020.07.05. 18:35:47

@Tényelek: szerencsétlen fidesz-tálib...

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 18:53:39

@nincs1itt:

Geryke hogyhogy nem szereltetett még bele légkondit? Hagyja szenvedni az ő népét a nyári forróságban?

ujpestihirmondo.hu/wp-content/uploads/2019/06/kepatmeretezes_hu_Kpernyfot201906169.04.00.png.jpeg

:))

Philip F. Queeg 2020.07.05. 19:08:59

@CSOKKI MÁLNA: Ez még a drága és összekókányolt fideszes metró. Ha majd a kormány ad pénzt a fővárosnak arra, hogy az általuk elbaszott projekt metrószerelvényeibe légkondi kerüljön, akkor Karácsony megoldja. Addig meg meleg lesz.
:)

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 19:21:31

@Philip F. Queeg: Ja értem,hogy már megint a kormány adjon. Így könnyű..Ahelyett, hogy Geryke szegény fővárosiak érdekét nézné elő helyen..

alöksz róz 2020.07.05. 20:04:59

@nincs1itt: jaja, szánalmas az egész világ, alagutat fúrnak a hegybe a hülyék, meg völgyhidat építenek. elbasszák a sok pénzt a hülyeségre, pedig csak a nincs1itt-et kéne megkérdezni.
az aztán tudja :D
annak mindegy, vonat metró villamos, mindegyikhez ért.
olcsóbban kihozná, az biztos, mert nagyon érti a számokat is, nemcsak a vonatot. oszt-szoroz, kivon-összead, 99/100-ada, 94-64 neki nem akadály :D

alöksz róz 2020.07.05. 20:10:02

@nincs1itt: amúgy te írtad a himaláját, te fogyatékos, hogy még arra is vígan felszalad :-)

Tényelek 2020.07.05. 20:20:54

@nincs1itt: Az azt jelenti, hogy a projekt azért fuccsolt be, mert a vonat nem tud le és felmàszni abban a szögben, amin közlekedni kellene Stuttgartban a metroalagutak alatt.
Hàt ez van és erre a legvégén jöttek rà,........, ami józan paraszt ésszel is fegfoghatatlan, hogy miért nem làttàk elôre,...., de attól ön lõkje nyugodtan a hülyeségét :-)

nincs1itt 2020.07.05. 21:04:05

@Tényelek: @alöksz róz: na a két hülye szépen tökön rúgta magát ismét. de sebaj, csak mondjátok! öröm látni, amikor két italbolti szakértő gógliból, diszkóveriból, meg hisztóriából tájékozódik... bizony, ékes példái vagytok a magyarnak:

"Néznek bennünket a kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,
látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk
Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor. Látják, hogy
üresek és könnyűk vagyunk, s ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk. Ha
egy kicsit már józanodni kezdünk akkor cigányt, majd sietünk felkortyantani
bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italát. Látják,
hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a
parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége
szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó,
mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különbözik tőletek. …
Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, s halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a
vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.
Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal,
kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza
Ázsiába!.”
Ady Endre"
ezek vagytok ti, vérmagyari fidesz-jobbágyok, csak az "urak" hibádzik...

Tényelek 2020.07.05. 21:14:45

@nincs1itt: Mindkét filmben nyilatkozik a projekt vezetöje, hogy azért fuccsoltak be, mert a vonatok nem tudnak bemenni a túl nagy emelkedés-lejtõ miatt.
Irtam màr ossza meg velük a titkot, zsebböl adnànak önnek egymilliàrdot és akkor nem kellene itt hülyét csinàlni magàból, ..., bàr annyira élethü, hogy valószinüleg így született.

nincs1itt 2020.07.05. 21:18:01

@Tényelek: a szövegértés bizony nem erőssége egyetlen fidesz-tálibnak sem, akkor idézlek te szerencsétlen öntökönrúgó bajnok: "a vonatok nem tudnak bemenni a túl nagy emelkedés-lejtõ miatt." segítek, a kulcs a túl nagy lejtés/emelkedés, ami azt jelenti, hogy van olyan emelkedés/lejtés, ami megfelelő...
ennyire vagytok ostobák!

alöksz róz 2020.07.05. 21:23:52

@nincs1itt: "italbolti szakértő gógliból" - nagyon találóan jellemezted magad. tényleg úgy óbégatsz.
nem találtad meg a gugliban, hogy a vonatnak miért problémás az emelkedő, ezért nagy hangon elkezdted kiabálni, hogy nem is :D

és aszongya magáról gépészmérnök... beszarás

alöksz róz 2020.07.05. 21:25:39

@nincs1itt: jaja, pl a himalája lejtői is megfelelőek :D

morpho 2020.07.05. 21:29:11

@CSOKKI MÁLNA: "már megint a kormány adjon"

Nem kell hogy adjon. Elég lenne, ha nem venne el!

nincs1itt 2020.07.05. 21:29:17

@alöksz róz: pecás sanyika, itt hörögtök, hogy a vonat nem tud... de ott a 3-as metró... de tud, természetesen van korlátja a vonatoknak. elmesélnéd mekkora az a bizonyos szög amit még le tud küzdeni egy szerelvény? mert a pofád hatalmas, de bizony eddig egyetlen konkrétum nem bukott ki rajta. de ez csak a szokásos a soknevű sanyitól. hajrá góglizd ki.

nincs1itt 2020.07.05. 21:30:26

@alöksz róz: a szerpentin, csak segítek... ja, ja diszkóveri meg hisztóriás attól vagy te okos...

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 21:31:02

@morpho:
Önálló városállamot akartok, vagy mi a fasz van?

Tényelek 2020.07.05. 21:34:11

@nincs1itt: Senki sem vitatta, hogy van olyan emelkedö, ami jàrhato a vonatok szàmãra, de a vita csak és kizàrólag a Stuttgart projektre vonatkozott.

morpho 2020.07.05. 21:34:21

@Tényelek: "Ha ez 2010 elött nem létezett volna, akkor Svájc most a hátunkat nézné"

Aztazt. Jaja! :))

morpho 2020.07.05. 21:35:59

@CSOKKI MÁLNA: Mondjuk nem rossz ötlet, de ha az ócska fideszes kirekesztés elmaradna, én már annak is örülnék.

Tényelek 2020.07.05. 21:40:02

@alöksz róz: Szerintem azért ír hülyeségeket, hogy Gyuribànak meg tudjàk mutatni milyen sok hozzàszólàs van, ......,ezzel geràl, ...... legalàbb négy nick mögött ugyanaz van, ugyanolyan céllal, ..., akàr a posztoló is lehet, ha az érdeket nézzük.

alöksz róz 2020.07.05. 21:40:43

@nincs1itt: tényleg, a szerpentin is minek, mennyi sínt meg tudnál spórolni, mi, ha rád bíznák a vasutak tervezését :DD

alöksz róz 2020.07.05. 21:43:22

@Tényelek: szerintem csak tényleg ennyire ostoba. bár nehéz elhinni, hogy vannak ilyen hülye emberek, ha valaki elmesélné a nincs1itt-et, lehet nem hinném el :-)

Tényelek 2020.07.05. 21:43:34

@nincs1itt: Szerpentinen az autòk mennek, a nincs1egyittes vonat simàn felmàszik 90 fokig, utàna is bìrnà, ha megfelelöel függesztenék.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.07.05. 22:18:40

Az a büdös néger ossza meg a linket helyettem.

SZÉGYEN!

boborján20 2020.07.05. 22:42:39

@Tényelek: úgy szeretlek, te bunkó fasz!

CSOKKI MÁLNA 2020.07.05. 23:48:49

@morpho: Én annak örülnék, ha visszatérne a felelős városvezetés, és nem ez a nagyra nőtt óvodás vezetné a fővárost..

morpho 2020.07.06. 00:13:13

@CSOKKI MÁLNA: A nagyra nőtt óvodást már leváltották. Tavaly októberben. Nem követed a híreket.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.06. 02:44:45

@alöksz róz: ez a nincs 1 ész valamikor látott mozgólépcsőt és azt hiszi az a metró
az meg fel le megy akár a hím alájára is

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.07.06. 02:50:00

szerpentinen csak a sváb kanyarvonat tud felmenni
de lejönni már az sem tud

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 09:01:52

"A beteggel kapcsolatba került ápolók és orvosok nem kaptak megfelelő védőfelszerelést, azóta egyiküket sem tesztelték, és továbbra is beosztják őket munkavégzésre, vagyis folyamatosan kapcsolatban vannak más betegekkel is. A kórházi osztályon ma fél napig úgy folyt a betegfélvétel, hogy már tudni lehetett, hogy egy ott ápolt személy koronavírusos volt."

www.szeretlekmagyarorszag.hu/aggodnak-a-koronavirusos-beteget-a-szent-janos-korhazban-vedofelszereles-nelkul-apolok/

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 09:05:11

@Szergej Szergejevics Szergejev: "150 fő befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház"

:))

Ja, Ez a nagy bővítés a fideSSfasszopóknak. Hány beteget is küldött a halálba a geci gazdád, hogy "bővítsen"?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 09:07:08

„Most tájékoztattak arról, hogy több, kórházból elküldött idős, beteg embert a mostanság sokat emlegetett idősotthonainkban akartak elhelyezni egyes kórházak. Ismét csak negatív koronavírus-teszt nélkül, pedig éppen ma derült ki, hogy egy vidéki idősotthonba került be a fertőzés kórházból, és egy műtét után otthon lábadozó beteg családját is utólag értesítették: pozitív lett a teszt.”

168ora.hu/itthon/karacsony-idosotthonok-korhazak-orban-184268

6.Lenin 2020.07.06. 09:36:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Neked az anyukád a Dr. Németh A? Már majdnem úgy tudsz hazudni, mint ő.
Eszed is kb annyyi van, mint neki, meg a ballib oldalnak.

CSOKKI MÁLNA 2020.07.06. 09:48:22

@morpho: Tarlós felelős városvezető volt. Befejezte a négyes metrót, két hidat felújított, lecserélte a régi buszokat. Kiscsoportos Gery viszont csak a facebookozáshoz ért..:)

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 09:50:09

A mentő még bevitte a hallgatókat a kórházba, de a hat diákból csak egyet teszteltek koronavírusra, a többieknek megtagadták.

hvg.hu/elet/20200306_Elkuldtek_a_koronavirusos_irani_diak_csoporttarsait_amikor_tesztet_kertek

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 09:51:56

@CSOKKI MÁLNA: Csak valahogy nem vette észre, hogy van elég pénz a Lánchíd felújítására. Ha nem csapják el, már kész is lenne. :))

6.Lenin 2020.07.06. 09:54:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Mit erőlködsz? Anyukád (DR. Németh A) ilyen hülyén is szeret téged. Nem lógsz ki a sorból.
az OPNI megnyitása nincs tervben, nem kell félnetek.

morpho 2020.07.06. 10:19:22

@CSOKKI MÁLNA: "Tarlós felelős városvezető volt" :)) Tarlós Orbán Viktor pincsikutyája volt. El is hajtották.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.06. 10:19:52

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

A COVID-19-cel átfogó, globális adatokra építő tanulmányt készített a Deep Knowledge Group.

A tanulmány azt vizsgálta, hogy az adott országban mennyire volt hatékony a védekezés a járvánnyal szemben.

Hat szempontott vettek figyelembe:

1. karanténok hatékonysága
2. kormányok válságkezelési htékonysága
3. vírus felfderítése, nyomonkövetése
4. egészségügyi ellátórendszer felkészültsége
5. a társadalom ellenálló képessége
6. A vészhelyzetre való felkészültség

Magyarország 656 pontot kapott. Ez a világ országai között a 18. helyezésnek felel meg. Európában a 6. legbiztonságosabb országnak számít a járvánnyal szemben megtett intézkedések alapján.

analytics.dkv.global/covid-regional-assessment-200-regions/full-report.pdf
26. oldal

Nem tudom, hogy te Don Quijote-re, vagy arra a japán katonára hasonlítasz inkább, aki még évtizedekkel a második világháború után is harcol.

A járvány első hulláma lezárult. A fenti eredménnyel. Mit erőlködsz még mindig? A versenynek vége, a futó már átszakította a célszalagot és nagyon jó helyezést ért el!
Azzal, hogy a célszalag után 100 méterrel el akarod gáncsolni, még nem tudod megváltoztatni az eredményt, hiába görcsölsz! Csak egyre nevetségesebbé válsz!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 10:23:25

@atomic power 1986DucaDuca: "a 18. helyezésnek felel meg."

Igen, nagyon szerencsésen vettük a járványt, később ért ide, mit a környező országokba, ezért elég volt lemásolni, amit mondjuk Ausztria csinált, a magyar lakosság példamutatóan betartotta a szabályokat, és a geci is meghátrált.

morpho 2020.07.06. 10:24:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Pista bácsi minden évben bejelentette, hogy " namost aztán irgumburgum felújítjuk a Lánchidat" aztán valahogy sosem kezdték el. Most meg Karácsonyra mutogat. Édes egy ember. A "felelős" városvezető. Muhaha! Átnevezett pár utcát és Orbán seggéből integetett. Ennyi! Viszont vicces sajtótájékoztatókat tartott :) Ez jó volt benne! :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 10:30:39

@morpho: Terrorista fakocka. :))

(Egyébként az oroszokat ismerve az fakocka a szállítás-csomagolás része lehetett, ami valahogy ott maradt, és rosszkor csúszott rossz helyre.)

6.Lenin 2020.07.06. 10:33:38

@morpho:

Te is a Dr Németh A családjába tartozól? szellemileg tök beleillesz. Anyu most téged küldött a csatába?
Taga20 alszik még? Azt tudom, hogy a mecesz tigris csak este jár be a csatamezőre.
Apa még él, vagy az alkohol már régen elvitte? Csak titeket hagyott hátra?

morpho 2020.07.06. 11:04:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Az milyen volt, amikor újságírókat oktatott ki a fővárosi közgyűlés ülése közben a pulpitusról! Meg a megafonos hakni! :)) (két fakocka között:)

6.Lenin 2020.07.06. 11:11:44

@morpho:

Még most is bánt titeket, hogy egy értelmes ember volt Bp élén? Hiába na, a hülyék csak a hülyéket imádják, nem kell szégyenkezni, egyformák.
Az a szép, ha mindenki egyformán lökött, és Gyogyós Feri a vezérük.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.06. 11:39:21

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Igen, nagyon szerencsésen vettük a járványt, később ért ide, mit a környező országokba, ezért elég volt lemásolni, amit mondjuk Ausztria csinált."

Persze-persze! Minden csak a szerencsén múlik! Február elején - közepén Kínában már a csúcson volt a kumulált fertőzőttek száma.

Nyugat-európa mégsem lépett! Magyarországon 4 nappal később mutattak ki fertőzőtteket /már. 5-én/, mint Ausztriában, a csehekhez 3 nappal korábban érkezett a fertőzés hozzánk képest.
Szlovéniába március 5-én, Szlovákiába március 7-én, Ukrajnába március 19-én, Szerbiába március10-én.
Semmivel sem jött később Magyarországra a vírus, mint pl. Romániába.

Amiről te beszélsz, annak nincsen semmi relevanciája. Csak a szokásos alapok nélküli nagyotmondás.

"......a magyar lakosság példamutatóan betartotta a szabályokat, és a g...ci is meghátrált."

Ha a kedvenc liberáldemokratád lett volna most kormányon, akkor nem úsztuk volna meg ennyivel!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 11:53:43

@atomic power 1986DucaDuca: "Ha a kedvenc liberáldemokratád lett volna most kormányon"

Macron legalább nem tiltotta a tesztelést.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 12:04:53

@morph on deer: "A britek legalább revideálták az álláspontjukat, de az ugyanazon a vonalon elindult svédeknél ez a mai napig sem történt meg"

Ha ezt most megtennék, azzal azt ismernék be, hogy nem csak a "kivitelezésbe" csúsztak hibák, hanem az egész stratégia alapvetően hibás volt. Ilyen presztízsveszteséget a Svéd Népegészségügyi Ügynökség (vagy akár Anders Tegnell) aligha engedhetne meg magának.

"Sokkal valószínűbb, hogy meg kell tanulnunk együtt élni ezzel az egésszel, és reménykedni abban, hogy előbb-utóbb valóban lesz hatásos gyógyszer a kezelésre, netán még vakcina is."

Hát reménykedni inkább abban szeretnék, hogy inkább előbb lesz, mint utóbb. Sajnos a korlátozások jelentős és maradandó társadalmi, gazdasági károk nélkül nem tarthatók fent évekig. Persze ez sajnos nem kívánságműsor...

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ezt a "tiltotta a tesztelést" butaságot esetleg érdemes lenne már abbahagyni; hiszen a tesztelést _tiltani_ nem tiltja senki, csak egy szakmai protokollhoz kötik azt, hogy kit, ill. mikor kell tesztelni. Ami teljesen racionális akkor, ha a a tesztelés során felhasznált erőforrások korlátosak.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 12:08:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Ezt a "tiltotta a tesztelést" butaságot esetleg érdemes lenne már abbahagyni"

Egy idő után abbahagyta. De ez nem menti, hogy puszta butaságból tiltotta, mert azt hitte, antitestet tesztel.

atomic power 1986DucaDuca 2020.07.06. 12:20:33

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Macron legalább nem tiltotta a tesztelést."

Neked ez a "tesztelés" egy mágikus, szerelmetes szó, mikor kiejted biztos önkivületbe esel a gyönyörtől! Olyan dolgokról vitatkozol, amihez nem értesz. Én sem. Sőt, sokszor még a szakemberek között is vita van. Viszont én legalább bemutattam olyan adatokat, amiket szakemberek állítottak össze! Te erre nem vagy képes, csak mondod a képtelenebbnél képtelenebb hülyeségeket.

Vagy egy idétlen troll vagy, ami megbízóidnak öngól, vagy Münchausen szindrómás vagy. Azt szereted, ha foglalkoznak veled, ezért kitalálsz mindenféle baromságot, csúsztatsz, félreértelmezel, hamisítasz.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 12:24:53

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "azt hitte, antitestet tesztel"

A tesztek megbízhatóságával (különösen az ellenanyag kimutatására alkalmas szerológiai (gyors)tesztek esetében) valóban viszonylag sok bizonytalanság merült fel, különösen a fertőzés korai szakaszában, ezért a hatósági karantén-intézkedéseket (az igazoltan fertőzött személyekkel érintkező, magas fertőzöttségű országból visszatérő személyek esetében) még a tesztek (viszonylag széles körű) rendelkezésre állása esetében sem célszerű elhagyni.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus_ez_a_legnagyobb_gond_a_tesztekkel.706235.html

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 12:27:19

@Szergej Szergejevics Szergejev: A WHO végig ajánlotta a tesztelést.

Azzal hogy a gazdád tiltotta, te meg tíz körömmel véded minden patkányságát, nem tudok mit kezdeni. A legundorítóbb fideSSfasszopók egyike vagy.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 12:36:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "gazdád tiltotta"

Nem, ez a teljes félreértés.

Senki nem _tiltotta_ a tesztelést, hanem egy szakmai protokollt vezettek be a tesztelési erőforrások hatékony felhasználása érdekében. Ezt nem Orbán Viktor, hanem a járványügyi szakemberek dolgozták ki.

A protokoll által meghatározott esetdefiníciókat a nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok nyomán időről-időre felül is vizsgálták.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 13:48:19

@Szergej Szergejevics Szergejev: "ez a teljes félreértés. "

EZT MAGYARÁZOM? TE FASZFEJ!

Ondó Viktor gazdád teljesen félreértette a tesztet, ezért tiltotta:
"olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni, tehát nem lehetséges kiszűrni"

24.hu/belfold/2020/03/16/koronavirus-teszt-orban-viktor/

Nem csak mi jobboldaliak mondjuk, de minden bolsevik fideSSfasszopó haverod is azt mondja, hogy keveset teszteltek, azért volt két számjegyű a halálozási statisztika.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 13:51:17

@Szergej Szergejevics Szergejev: Faszfej. Ott van fehéren feketével: "A miniszterelnök azzal magyarázta állítását, hogy a becslések szerint csak 50-70 százalékos hatásfokúak a koronavírus-tesztek, ameddig nem jelennek meg az antitestek a szervezetben."

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 14:01:43

Tiborc kijelentette, hogy egy életre eleget lopott. El vagyok ájulva a becsületességétől. Ezzel magasan kiemelkedik a NER átlagból. Mikor fog Ondó Viktor Mihály ugyanígy dönteni???

magyarnarancs.hu/belpol/tiborcz-interju-portfolio-131267

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 14:06:39

Vona Gábor szerint Ondó Viktor nem megváltoztatta a magyar társadalmat, hanem hozzáalakította a saját politikáját.

www.youtube.com/watch?v=rJroeOs3wCY&t=36m59s

CSOKKI MÁLNA 2020.07.06. 14:38:18

@morpho: Ostobaság. Sokkal inkább független volt Orbántól, mint lekvárGery Soros papától, meg a brüsszeli brancstól. Geryke egy helytartó, aki teljesen fogalmatlan a városvezetéshez. Persze Budapest mindig is vörös mocsár volt. Már az is szép, hogy tíz évre sikerült elzavarni a ballibsi bagázst és egy kicsit fejlődhetett a város. Most ismét a züllés időszaka következik a fővárosra..:(

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 14:48:17

@CSOKKI MÁLNA: "Soros papától"

Viccesek vagyok, ti, laposföld hívők. :))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 15:18:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "ezért tiltotta"

Uhm, tehát a te (abszurd) állításod, "Orbán Viktor tiltja a tesztelést"

Ezzel szemben a belinkelt cikkedben mi szerepel idézetként Orbántól?
"Mérjünk többet, teszteljünk többet. Ezt tesszük."

Ja, ez kb. pont az ellenkezője.

"becslések szerint csak 50-70 százalékos hatásfokúak a koronavírus-tesztek, ameddig nem jelennek meg az antitestek a szervezetben"

Ez az anzitestek kimutatására használt, első generációs szerológiai tesztekre (gyorstesztekre) igaz is volt, ezért ezek valóban nem alkalmasak szűrésre. A PCR-tesztek nem az antitesteket mutatják ki, de azokat viszont csak bonyolultabb laborvizsgálattal lehet kiértékelni, a kezdeti időszakban erőforrás-korlátok miatt szűkösen álltak rendelkezésre (pl. speciális reagensek kellenek hozzájuk), és a mintavétel is körülményesebb. (Ennek ellenére a PCR-tesztelést nálunk is felfuttatták, de ez nem kevés pénzbe & szakember-órába kerül.)

"keveset teszteltek, azért volt két számjegyű a halálozási statisztika"
Nézd, az egy triviálos matematikai-statisztikai torzítás, hogy ha egy arány-jellegű statisztikában alulméred a hányadost (vetítési alapot), akkor a valósnál magasabb lesz az érték. De ezt az amúgy nem túl hasznos, erősen torzított diagnosztizált esetszámra vetített halálozási arányt amúgy is csak ti fetisizáltátok (nyilván propaganda-célokból). A valódi szakemberek ezt amúgy sosem tekintették igazánkomoly összehasonlítási alapnak.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 15:19:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Tiborc kijelentette, hogy egy életre eleget lopott."

Libsikém, a helyedben azért én vigyáznék, nehogy valaki egyszer bepereljen becsületsértésért, aztán ajvékolhatsz, ha jön a bírósági végrehajtó a 20 éves Ladátokért...

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 15:23:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: "becsületsértésért"

Épp, hogy dicsértem a gazdáidat. Neked semmi sem jó. :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 15:24:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: "idézetként Orbántól"

Orbán Viktor: "Ne figyeljenek oda, arra amit mondok, egyetlen dologra, figyeljenek, amit, csinálok!"

www.youtube.com/watch?v=jM-CDKO4EOM

6.Lenin 2020.07.06. 15:41:45

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Letagadna mindent, vagy összeszarva ráfogná, hogy Orbán kényszerítette.
Ez egy rakás szar. Jár a pofája, de otthon tuti kussol a nyomorultja.

Tényelek 2020.07.06. 16:06:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Érdekes példaként hozza ide Macront, aki úgy levezényelte a védekezést, hogy 30.000 halottnál tartanak, ami lakosságarányosan hússzor annyi, mint nálunk, .., no de teszteltek rendesen :-) .
Látom nem akarja elfogadni, hogy itt nem álltak halomban a hullák a kórházak előtt, ..,
ez van, nem tud mit tenni, majd ha legközelebb a liberálbolsi elvtársai lesznek majd hatalmon, akkor az is be fog következni, .., remélem soha!

Tényelek 2020.07.06. 16:14:16

@Szergej Szergejevics Szergejev: Szerintem fölösleges a libsi idiótával vitatkoznia, mert azt ő is tudja, hogy pl. a mintának idehozott franciáknál egy igazolt fertőzöttre kevesebb, mint nyolc teszt jut, míg Magyarországon hetven, ami azt jelenti, hogy a franciák nem is végeznek kontaktkutatást, ezért terjed náluk a vírus olyan gyorsan.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 17:07:27

@Tényelek: "Érdekes példaként hozza ide Macront"

Szergely? Hát igen. De ezt vele beszéld meg.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 17:30:31

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem, nem velem kell megbeszélnie.

Vissza lehet nézni, hogy a kommentjeim között egy darab olyan sem volt, ami Macront említette volna, ellenben a fenti [ @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ] kommentben Segg Ondó úr említette ezt a nevet. Szóval ez kapufa.

Egyébként a Szergej nem ly-nal van (ti. eredetiben Сергей, nincs benne laterális [oldalsó] közelítőhang).

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 17:39:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: "kommentjeim között egy darab olyan sem volt, ami Macront említette volna"

Dehogynem. Te hoztad be Macront, faszfej: "kedvenc liberáldemokratád"
2020.07.06. 11:39:21

nincs1itt 2020.07.06. 17:50:45

@Tényelek: @alöksz róz: szépen felszoptátok egymást! szabadség híd? 47-es villamos megvan? budáról pestre? két ostoba gyökér.
jól nézzétek meg! ostoba fidesz-tálibok:
nepszava.hu/1104241_ismet-jarnak-villamosok-a-szabadsag-hidon-foto

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 18:14:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ez sem az én kommentem volt, szóval még egy kapufa. De harmadszorra biztos betalálsz. ;-)

alöksz róz 2020.07.06. 18:15:26

@nincs1itt: a villamos meg a vonat nem ugyanaz :D

alöksz róz 2020.07.06. 18:16:07

@nincs1itt: rákóczi híd és mellette a vasúti híd megvan? :D

alöksz róz 2020.07.06. 18:20:01

@nincs1itt: ezt ismerjük, fogaskerekű. már a múltkor is volt róla szó. amilyen hülye vagy, előadtad h ráhegesztenek a vonatra egy fogaskereket oszt meg is van oldva a stuttgarti gond :DDD

csak nem tudom mit akarsz a képpel bizonyítani, azon kívül, hogy síkhülye vagy.
de azt már nem kell bizonygatnod.

alöksz róz 2020.07.06. 18:22:41

a műszaki analfabéta nincs1itt megszakérti a vonatot
:DD

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 18:23:40

A fideSS jobban bünteti a dudálást, mint a pedofíliát.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.07.06. 18:32:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: :)))) Ez már nagyon gyenge volt, pubikám...

Arról nem tehetsz, hogy diszlexiás vagy, de legalább szerényebben adhatnád elő magad.

nincs1itt 2020.07.06. 18:39:17

@alöksz róz: pecás sanyi és valahány név a szerveren, sajnos megint hoztad a legalja fidiótát. na legyél jó, dolgozz meg krumpliért rendesen!

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2020.07.06. 20:09:53

A fideSS olyan katasztrofális katasztrófavédelmi törvényt hozott, hogy a katasztrófa közeledtekor használhatatlannak nyilvánította. :))

boborján20 2020.07.08. 18:52:36

@apádra ütök: @anyáddal hálok:

mi van erdész, egyből két nickkel támacc?

mi van, nem téged baszott meg ma a farkas, hanem a piroskát?:)))