B1 blogcsaládKezd szertefoszlani a Fidesz-kormány gazdasági teljesítményének mítosza

2020. június 23. - nickgrabowszki

Az Orbán-rezsim másik legfőbb politikája a forint folyamatos és tudatos leértékelése. A gyenge forinton keresztül a Zemberek fizetik meg a Fidesz-kormány gazdasági szemfényvesztésének árát. mgy_4.jpg

Az MNB kedden csökkentette az alapkamatot, azonnal gyengült is a forint.

  • A gyengülés teljesen várható következménye volt a kamatdöntésnek, nem is lepett meg senkit.
  • Az elemzők viszont meglepetésnek, sőt bombameglepetésnek nevezték, hogy a Matolcsy-bank a kamatcsökkentés, azaz a forintgyengítés mellett döntött.

Ezek az elemzők eddig talán a Holdon élhettek, esetleg egy barlangban tölthették az elmúlt 10 évet. A forintgyengítésben semmi meglepetés nem volt, ez egyenesen következett a Fidesz és a jegybank minden eddigi monetáris politikájából.

Az Orbán-rezsimnek a javára szokás írni, hogy hiába minden szabadságkorlátozás, a politikai pluralizmus eltiprása és a lényegileg antidemokratikus (illiberális) hatalomgyakorlás, meg tekintélyelvűség, a gazdaság legalább működik.

  • Az utóbbi években volt érdemi gazdasági növekedés.
  • Meg komoly béremelés.
  • És mindez költségvetési egyensúly mellett, 3% alatti hiánnyal.

Mostanra viszont kezd kiderülni, hogy a gazdaság jó állapota puszta illúzió. A császár új ruhája nem létezik, a király meztelen.

Magyarország egyáltalán nem teljesít jól.

A költségvetési egyensúlynak megfizetjük az árát az oktatás, a szociális szféra, a honvédelem, és főleg az egészségügy alulfinanszírozásával.

Ami különösen jól látszott idén tavasszal, a járvány első hullámának idején, amikor még a kormány szerint se volt képes az állami egészségügy ellátni a feladatait. Le kellett állítani a normál működést, rengeteg pénzt beletolni, és még a magánegészségügyet is átirányítani, hogy az általuk várt, de végül elmaradt terhelést kibírják a kórházak és rendelők.

A másik 2 dolog viszont egyenesen a monetáris politikából következik:

az egyre gyengülő forint miatt lehet az az illúziónk, hogy a gazdaság és a bérek is növekszenek.

Zdeborsky György közgazdász, a CIB, majd az MFB volt vezérigazgatója a minap beszélt erről egy interjúban:

Gazdaságilag nagyon ellentmondásos a helyzet. Elsősorban azért, mert a legtöbben azt hiszik, hogy milyen fantasztikus növekedésen ment keresztül az ország. Szerintem meg nem. Gondoljon csak arra, hogy mennyit gyengült azóta a forint. A GDP ezen időszak alatt, évente növekedett négy százalékkal. De könyörgöm: forintban számolunk! Ha euróban tennénk ugyanazt, arra az eredményre jutnánk, hogy nincs semmi növekedés. A szlovákoknál már ugye euró van, mi viszont kitartottunk az „áldott jó” forintunk mellett.

Hozzátehetjük, úgy nincs semmilyen növekedés, hogy Magyarország kapja 2014 óta a legtöbb egy főre jutó támogatást az Uniótól. Ennek Marshall-tervet meghaladó pénzbeáramlásnak fényében különösen jól hangzik a

zéró  növekedés.

A bérnövekedés illúzióját pedig az teszi kontextusba, hogy a vásárlóerőt tekintve már a román bér is csaknem utolérte a magyart. Már csak a bolgárok vannak mögöttünk az Unióban:

A magyar átlagos nettó bér a harmadik legalacsonyabb lett Európában. Vásárlóerejét tekintve az amúgy alacsonyabb román átlagos nettó bér gyakorlatilag beérte a magyart és 0,5 százalék híján pont ugyanannyit ér. 10 év alatt a román nettó bér kétszer annyit nőtt, mint a magyar. (Eurostat/Privátbankár)

Összegezve:

  • a gyenge forint miatt tűnik úgy, hogy növekszik a gazdaság. Pedig nem.
  • Ugyancsak a gyenge forint okozza, hogy nől a bérünk. Pedig a vásárlóerejét tekintve éppenhogy csökken.

Mivel annyira hülyék nem lehetnek, hogy ne tudnák, mit csinálnak, nyilvánvaló, hogy teljesen tudatosan gyengítik a forintot. Voltaképpen az Orbán-rezsim másik legfőbb politikája a forint folyamatos és tudatos leértékelése. (Az egyik természetesen az, amit korrupciónak neveznek, mint azt Lánczi András volt szíves kifejteni néhány éve.)

Innen nézve egyáltalán nem meglepetés, hogy a jegybank ismét a kamatcsökkentés, azaz a forintgyengítés eszközéhez nyúlt, hogy élénkítse a gazdaságot. Azaz - mint az előzőekből látszik - fenntartsa a mítoszt.

Ezt csinálják 10 éve. Bajnaitól Orbán 260 forint/euró árfolyamon vette át az országot. Most 350 forintot kell fizetni egy euróért. Azaz 

a magyar valuta a NER évtizede alatt értékének csaknem felét elveszítette.

Ez voltaképpen egy burkolt megszorítás és adóemelés: a fizetések és nyugdíjak, meg az egyéb forintban nominált jövedelmek elveszítették értékük harmadát.

Ami egyúttal azt is jelenti, hogy a keményen dolgozó kisemberek fizetik meg a Fidesz-kormány gazdasági szemfényvesztésének árát.

De valamiért több mint 3 millióan akarnak a Fideszre szavazni a következő választáson. Amiből az látszik, hogy a Zemberek nagyon szívesen adják oda a pénzüket Matolcsy György útján Orbán Viktornak, hogy Mészáros Lőrinc újabb repülőgépet, luxusjachtot vagy szállodát vehessen belőle.

 Szóljon, aki érti ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5915905122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Csaba Nagy 2020.06.26. 20:30:50

@Tényelek: Hogy a dánok 70%-a szegényen hal meg, az mese.
A saria az iszlám erkölcsi, morális vezérelve, az iszlám teológiai rendszerében az Isten által meghatározott helyes viselkedés. Mohamed csomó jó dolgot írt le, nincs vele komoly baj. A bajok a radikális szektákkal kezdődtek (vahabiták). Azt nem szabad tűrni, hogy a jogvitákat a saria-bíróságok rendezzék, ahogy a UK tűri, de imádkozzanak, táncoljanak-daloljanak kedvükre.
Fiataljaik úgyis megtanulják a nyelvet, az öregek ettől nem tudják eltéríteni őket. Az új kultúra hatása erősebb. Aki meg dolgozik, az kénytelen.

2020.06.26. 20:31:35

@György Csaba Nagy: és az EP szövetségi rendszere, az is a két irànyzat smacijàra épül, és sorolhatnàm éjfélig.
Kuncze diszgoj :-) , ...., bàr lehet, azok is vàndoroltak ide Galiciàbòl :-).

alöksz róz 2020.06.26. 20:33:56

@György Csaba Nagy: "Nem nyomok semmiféle sablont, véleményt adok, indoklással." - ami véletlenül pont szóról szóra megegyezik a propagandával :D

"igen, mi mind különbözőek vagyunk" :D

György Csaba Nagy 2020.06.26. 20:41:52

@Tényelek: Most épp nálunk törlik az őskor oktatását az általánosban. Ötödikes ismerősőmet pedig Jézus vízenjárásával szórakoztatták, s nem a pap és nem a hit-és erkölcstan-tanár. Nem trendi ma gondolkodó fejeket gyúrni. Viszont akit érdekel, a Neten mindent megtalál.
Díszgój: látom, nem találkoztál még ezzel a kifejezéssel. A zsidótörvények idején alkották, mikor a zsidókat eltiltották a vállalatvezetéstől, ezért a zsidó cégtulajok választottak egy pedigrés keresztényt, pl. főnemest vagy bankdzsentrit, akit vállalattulajjá tettek névleg, megfizették, kifelé ő képviselt, de nem szólhatott bele az üzletmenetbe.

6.Lenin 2020.06.26. 20:45:42

@chrisred:

Ezt csak te képzeled bele valamibe, mert utálod őket. Nem kell ezeket túlspilázni.
Nem megy eltakarítani az útból őket, ezért kitaláltok mindenféle faszságot. Aztán itt nyomjátok 1000-el.
Ismert már a megoldás. Vagy kinyírni őket, vagy jobbat ígérve átbaszni a választókat.
Egyik se megy. Majd, egyszer valakiknek sikerül.

Ezzel baszaxik az ember néhány évezrede. fog is. A vesztes meg agyal faszságokon, meg belemagyaráz mindenféle marhaságot, aztán hatalmon sokkal nagyobb balfasz lesz. Mi ebben az újdonság?

2020.06.26. 20:47:00

@György Csaba Nagy:
Szerintem fogalma sincs arról, hogy milyen egy muszlim tàrsadalom.
Menjen fel az iszlàm egyhàz hivatalos honlapjàra és soha az életben nem fogja azt ìrni, hogy semmi gond nincs vele, ..., csak gond van vele!
Van egy ötletem, ha odalàtogat, akkor màsoljon fel az ott talàlt anyagokbòl szaftos dolgokat!
Ìgy megismerheti az igaziszlãmot és a liberàlbolsevizmust is.
Kipróbàltam és rendszeresen letiltottak ISZLAMOFÓBIA miatt :-), pedig csak ilyeneket mãsoltam àt, hogy a nem muszlimokat meg kell ölni vagy szolgàvà kell tenni,..., aki elhagyja a hitét azt a többieknek kötelességük megölni, stb.
Jó móka volt, töröltem is a profilom, amikor az utobbi bemàsolt anyag utàn, mint visszaesöt félévre letiltottak
És hiàba küldtem be nekik az iszlàm egyhàz hivatalos honlapjànak képeit, ahonnan bemàsoltam a horrort.

2020.06.26. 20:53:52

@Tényelek: A facebookra kel mãsolni!

2020.06.26. 22:04:39

@György Csaba Nagy:
Làtom aktiv vallàsos és pàrtpropagandista :-).
Ahelyett, hog megnézte volna, ahogy javasoltam, nam HISZI, hogy dànok olyan vagyontalanok lennének, ahogy.
A TTE mücivilszervezet rendszeresen nyilatkozik a történelem oktatãssal kapcsolatban, de mindig politikai céllal, szakmaival,...., ezt vette àt most ön is.
A hìr hogy nem lesz az eddig megszokott formàban szò az öskorrol, magyar östörténet oktatãs lesz.
Ön szerint milyen informàciótól esnek el a gyerekek, miben különböztek egymàstól tàrsadalmi felépìtésben a különbözö népcsoportok akkoriban, màs faragãsû bunkot , ijat hasznãltak?
Úgy egyébként ezt az apróbetüs részben õk is leirjàk, hogy ne tünjenek szakmaiatlannak, csak azt nem lehet propaganda célra hasznàlni, ezért nem került a hìrekbe.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.06.27. 01:08:47

@chrisred: gratulálok haver rendesen megszopattad a segghülye lenyinefftársat!Milyen sört szeretsz tesó?

chrisred 2020.06.27. 04:57:16

@Tényelek: Ismétlem, bizonyítékot, nem csak légbőlkapott vádakat a leveőbe.

boborján20 2020.06.27. 07:52:41

@chrisred: tusé!

a kibaszott munkásőr mit össze kínlódik:))))

György Csaba Nagy 2020.06.27. 12:02:21

@Tényelek: Hátrányos helyzet, nincs dán haverom, akinek teljes áttekintése lenne a dán gazdaságról életszínvonalról és örökösödési adatokról. Csak 8 napot töltöttem ott, de 1 pillantás a koppenhágai utcára elég volt, hogy sajnálkozni vagy elismerni kell.
OK, go deeper. Szerencsére a Neten majd minden megtalálható.
koppenhaga.mfa.gov.hu/page/roevid-gazdasagi-attekintes
Ez a link az ottani magyar nagykövetség rövid áttekintése a dán gazdaság adatairól és egyben állapotértékelés. Lehet, hogy Szíjjártó nem tisztogatott rendesen, s maradt ott egy egész követségre való bolsilibsi? Van egy másik érdekes adattábla az 1 főre jutó nemzeti jövedelem országonkénti állapotáról, linkje
hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_egy_f%C5%91re_jut%C3%B3_GDP_szerinti_list%C3%A1ja_(nomin%C3%A1lis)
igaz 2018-as, de azóta nem fordult fel a relatív világ. Dánia a listán 10. 60.897 USD/fővel, Magyarország az 56. helyen 16.148 USD/fővel. A 2 ország életszínvonala kb. úgy viszonyul egymáshoz, mint a cukrászda üvegét nyaló gyerek a benti asztalnál eszegetőhöz. Ezt minden épeszű, picit is tájékozott, előítélettől nem elvakított ember eleve tudhatta.
A dán államadósság nemzeti jövedelem-aránya 35,2 %, fele a miénknek. A skandináv ember és állam takarékos. Nos, ha 4x annyit termelnek mint mi, és nem fogyasztanak túl, akkor hova lesz a vagyon? Sajna, arra nem találok infót, mennyi a dán örökösödési illeték és mire, de valószínű, hogy az angol jogelvet követve minden illetékköteles, az egyenesági öröklés is. Aki életében utódaira hagyja a vagyont, az jár el észszerűen. Ilyen itthon is van, egy ügyvéd ismerősöm úgy fogalmazott, itt mindenki egy gatyában hal meg. Kérdezd meg a havert, hátha tudja.
Az őskorban azért bunkóforgatáson kívül más is történt, amiről tudni érdemes. Pl. izgalmas kutatások folynak most is a Homo Sapiens családfájáról, a neandervölgyi és gyenyiszovai emberelőd sorsáról, a HS afrikai kivándorlásáról és elterjedéséről. Ezek tán fontosabb ismeretek, mint a vízenjárás.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 12:22:30

@Tényelek: Reménytelenül elvakult vagy. Csak a szélsőségeket rángatod elő. Írtam korábban, vannak ilyenek, pl. a vahabiták, de nem az iszlám en bloc. Mohamed azt írta a Koránban és gyakorolta az életben: terjesszétek az Igaz Hitet, de hagyjátok békén a Könyv Népeit, a keresztényeket és zsidókat. Az Iszlám Egyház békésen társalog Rómával. Az iszlám államoknak több bajuk van szélsőségeseikkel, mint Európának. Az itteni problémák érthetőek: a migrik elvesztették kapaszkodóikat, teljesen más környezetbe, érthetetlen emberi viszonyok közé kerültek, kapaszkodnak az ismertbe, egymásba, jogba, vallásba. Beillesztésük nem megy automatikusan, az intelligens őslakóknak törni kell a fejüket hogyan, kell segítség és szigor is, de a fiatal és igénytelen munkaerő megéri. Sem feltartani, sem kiirtani nem lehet őket, a beillesztésnek nincs alternatívája. A túlszaporodás sem érv, az életszínvonal növekedésével csökkent a szaporodási ráta mindenütt a világon, kivéve az izraeli ortodox ingyenélőket, ahol 7,1 az átlagos gyerexám.

2020.06.27. 12:28:06

@György Csaba Nagy: Látom nem figyelt, önön kívül a kutya sem írt a dán gazdaság makroszintű helyzetéről, én csak és kizárólag a lakosság vagyoni helyzetéről írtam!
Az USA gazdasága a legerősebb a világon, ennek ellenére a lakosság közel négyötödének nagyobb az adóssága, mint a vagyona, amikor leadja a földi kulcsot a teremtőjének.
A dánoknál, mint írtam, egy picivel jobb a helyzet, mint ott és sokkal rosszabb, mint nálunk.
Ettől még a muszlimnegyedeket kivéve, valóban rendezettek a városaik.
A hollandok verik a dánokat is ebben a versenyben, pedig körbenézve ott sem ez jutna az ember eszébe.
Egyébként én már eleve azon elakadtam, hogy ön, mint a liberalizmus híve ezzel nincs tisztában, ugyanis a liberális gazdaság arról szól, hogy az erősebb elszedi a gyengébb pénzét.
Minél tovább folyik ez a játék annál koncentráltabb a vagyon, nem véletlen, hogy a vagyontalanok versenyében az USA vezet, mert ott volt a legtőbb idő kizsebelni egymást, a hollandok is ezért vannak a lista legelején, illetve a dánok is.
A lesajnált társadalmakban társadalmi szinten sokkal kevesebb a vagyontalan, mert még a csóró indiai, afrikai emberek zömének is van lehetősége legalább egy pálmakunyhóban lehajtani a fejét, ami az övé.

2020.06.27. 12:53:01

@György Csaba Nagy:
Miért nem olvasgatja az iszlám egyház hivatalos honlapját/A comos a viláegyház, a hus a magyar. /, hogy ne írjon baromságokat?
A Korán tiltja az integrációt, "Törvényt csak isten alkothat, ember nem!"
A beilleszkedést csak átmeneti időszakra engedélyezi, ebben az időszakban fokozott népszaporulatot ír elő, hogy minél előbb tőbbségbe kerüljenek /Ezt látjuk most Nigériában, Nigerben, Miammar északi területein, Fülöp-Szigetek délnyugati tartományaiban, stb. / és átvegyék a hatalmat, bevezethessék a sariat.
Eddig minden egyes országban ez történt és folyamatában történik sok országban, ebben a percben is, miből gondolja ön, hogy az EU leszaz az ország, ahol integrálódni fognak, egyedüliként a világon?
Csak és kizárólag akkor tudnának integrálódni,, ha feladnák a vallásukat, aki viszont ezt megteszi, azt a Korán szerint a többieknek kötelessége megölni.
Muszlim nő csak muszlim férfival házasodhat, muszlim férfi bárkit elvehet, de annak legkésőbb két héten belül át kell térni az iszlámra.
Azt nem tudom, hogy honnan vette, hogy ezt a csürhét nem lehet megállítani, amikor az öbölmenti országok simán megállítják őket évtizedek óta?
Ön szerint miért nem a közelebbi, nálunk gazdagabb muszlim országokba mennek ezek az agysebészek?
Szerintem némi kulturális és vallási antropologiai ismeretet szedjen össze, mielőtt a tudatlanságával halálra ítélné a gyerekeit!

György Csaba Nagy 2020.06.27. 13:03:45

@Tényelek: Látom, nem gondolkozol, csak minősítgetsz. Nemde van vmicske összefüggés a makro és mikro közt. A makro megtermeltet a mikro termeli és fogyasztja. A követségi elemzés azt is leírja, hogy az elosztásbeli és vagyoni különbségek mérsékeltebbek, mint más országokban. A makroból tehát sehogy nem jön ki olyan mikro, amilyet elhitetni szeretnél.
A szemellenző rajtad van egyéb ügyeidben is. A hollandok gazdag kereskedő nép voltak már a XIV. században, mikor az USA helyén az indiánok bölényt kergettek, gyarmatosítani, fűszert behozni is előbb kezdtek, mint ahogy a puritánok áthajóztak volna Amerikába. A pionírkorszakban alig voltak vagyoni különbségek, a polgárháború sem gazdagított különösebben, az időtényező tehát épp fordítva működött mint nálad, de mint minden más tény, bizonyára ez sem billent ki rögeszméidből. Az USA a 2 világháborún gazdagodott meg, mint védett hadiszállító. Meglehetősen tudatlan fafej vagy, válts nicket.

2020.06.27. 13:04:34

@chrisred: pl. Olanokra gondol, hogy Soros kiállt nemrég és nyilatkozott, az amcsi utcákon randalirozó félkatonai szervezete megalakításához adott pénzt, de mostmár közvetlenűl nem, csak másodlagosan?
Vagy arra a társadalomellenes tevékenységre, amit Magyarországon művelnek Sorospatkányai, akik ki akarják kényszeríteni a migrik beengedését, a bűnözőket támogatják, stb.?
Modjuk arra azért kiváncsi leszek, hogy azért perelni fogják-e a magyar államot, hogy Gyöngyöspatán a felújított iskolában újfent szegregált oktatás folyik?

2020.06.27. 13:19:18

@György Csaba Nagy:
Valószínűsítem, az alapján, amit írt, hogy nincs azzal tisztában, hogy mi az alapvető külömbség a kontinentális és az angolszász felfogás között.
Amíg a kontinentális modell /Hollandia is idetartozik. / társadalmi felelősségvállalást követel /Magyarul sokkal nagyobb állami elvonás! /, addig az angolszász modell a szabadrablásra épül.
Hogy egy kézzelfogható példát írjak, a briteknél robotoló magyar a fizetéséhez viszonyítva 27%-os nyugdíjra számíthat, míg, aki Holladiában a piroslámpás negyedben keresi a betevőt 80%-ra
A szabadrablás módszere négyszer hatékonyabb.

2020.06.27. 13:30:03

@György Csaba Nagy:
Az USA fennálása óta csak 26 olyan év volt, amikor senkivel sem állt hadban.
A két világháborúban jól megszedte magát és a végére csapatokat is küldött a nagyobb tortaszelet jogosultságát alátámasztva.
Az összes többi háborúja rabló háboru volt, ezen gazdagodtak, gazdagodnak most is.
Jelenleg Koreával, Afganisztánnal, Irakkal, Sziriával biztosan hadban állnak, de biztos vagyok benne, hogy van még ezeken kívűl más ország is, szerintem ők is gondban lennének, ha fel kellene sorolniuk.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 13:35:36

@Tényelek: A világ változási irányai épp fordítottak. A vallások mind közösségeket tartanak egybe, és választanak el másoktól. A világ pedig globalizálódik. Az emberek saját tapasztalatból rájönnek, a másfajta nem ellenség és nem hülye, mégcsak nem is alacsonyabb rendű. A ma élő emberiség egy faj, különbözősége csak a történelem adta vagyoni hátrányok és az oktatás minőségéből adódik. A vallás mindenhol visszaszorul, mert a fennálló állapotot védi, míg a világ változik. Ez különösen igaz az Iszlámra: megkövesedett, változásképtelen középkori eszmerendszer, nincs szava a mához, visszaszorulását érezve radikalizálódik. Ezzel még inkább elidegenedik saját híveitől is. " példa alsó szemszögből: Komeini idején jártam Iránban, az ottani TV (2 adó volt) közvetítette az ajatollah több órás nyilvános beszédét. A térre kiterelt sokezres tömeg a betonon ülve. Az operatőr néha betévedt a hallgatóság közé. Az arcokon dögunalom, semmi fölfogás, semmi odafigyelés. Más: egy pak szent dalénakes, Musrat Fatek Ali Khan fellépett Londonban szufi énekeivel. Hallgatóságából az idősebb 1. generációs bevándorlók révületben, magával cipelt ifjaik "legyet kergetve", illedelmes érdektelenségben. Beilleszkedés bizonyítva, az ő világuk a miénk, nem az ősöké.
A kereszténység is válságban. Olvasd el Kőnig osztrák bíboros ajvékolását a Vigiliában, mennyire nem érti amire egyháza rászolgált: elfordultak tőle hívei, mert nincs értelmes szava a változott világhoz/emberhez.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 13:42:33

@Tényelek: Na, ez leesett, akkor mégsem az időtényező a döntő. Inkább az elszigeteltség, a földrajz. Így volt korábban Angliával, a szigetjelleg sok bajtól megvédte, a tengernek kitettség pedig hajózásra késztette. Az, hogy fejben is elszigetelődtek, nem válik hasznukra.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 13:46:16

@Tényelek: És ennek ugyan mi köze az örökösödési adó köréhez és mértékéhez? Ezekről semmit nem tudok, csak sejtek. Ha te tudsz vmit is, elő vele.

2020.06.27. 15:13:16

@György Csaba Nagy:
A muszlim ember csak addig tud "változni", amíg egyedül van, ha körbeveszi a kritus muszlim tömeg, onnantól kezdve senkinek sincs esélye kilépni a Korán ernyője alol.
Mohamed alapjaiban haditársadalomnak szánta a művét és elképesztően jól dolgozott a saját szempontjából nézve, nem véletnül jutottak el a katonái 60 év alatt Mekkából a mostani Lionig, pedig csak a teve vollt a mobilitás egyetlen eszköze, utak nélkül.
Az islam. comon el tudja olvasni a Koránt,..., az iszlámot nem lehet alajaiban megreformálni, mert az azt akadályozó tételek le vannak irva.
A Biblia nem egy haditer, mint a Korán, ezért azt ahányan olvassák, annyi féleképpen értelmezhetik.
A reformokhoz ezért csak meg kellet törni a katolikus értelmezést, a Koránt viszont át kellene írni, ami alapból istenkáromlás, tehát sohasem fog bekövetkezni.
Reménykedni lehet benne, de arra építve beengedni magunk közé, több, mint felelőtlenség.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.06.27. 15:16:25

@Tényelek: Elképesztő hülyeségeket írsz. Látszik hogy műveletlen vagy és ezt alátámasztja a helyesírásod is.

2020.06.27. 15:21:18

@György Csaba Nagy:
Angolszász modell van Ausztráliában, USA, Nagy-Britannia, stb.
Az elvonási különbség miatt kevesebb profit marad a kontinentális országokban, de mindkét esetben az időtényező rendkívűl fontos, mert minél több ideje van lehatőség mástól elvenni a pénzét, annál valószínübb, hogy egy idő után egyre többen lesznek, akik kölcsön gatyában élik az életüket.

2020.06.27. 15:23:56

@György Csaba Nagy:
Nem tudom,.., eszembe sem jutott az örökösödési adó vagy illeték.
Ez, honnan jött elő?

2020.06.27. 15:31:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Szabad országban élünk, mindenki azt gondol, amit akar.
Az írásait nézve, szerinten ön egy tahó, de mentségére legyen, hogy ez ellen a minősítés a névválasztásával sem tiltakozik, sőt alátámasztja azt.
Durungok vélemémye meg nem számít, így részemről le is zártam a diskurzust önnel.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 16:03:00

@Tényelek: Az előzményekből logikusan: mivel a dám életében gazdag, szegényen meghalni, amit persze csak te állítsz, csak úgy tud, ha életében átadta a vagyont. Ismét egy bizonyítatlan állításod, amit utólag nem akarsz gyerekednek vallani.
Vitánk belterjessé vált, untat. Szevasz tavasz.

2020.06.27. 16:32:17

@György Csaba Nagy:
A dán életében is szegény vagyon szempontjából, csak király módon él,...., volt ilyen nálunk is, bár nem össztársadalmi szinten,........., Móricz írta ezt le szépen.
A halálukkor nem az illeték kavar be, mert egész életünkben hiteleket törlesztgetnek..., egy jórésze nyaralni is abból megy, a lakás, kocsi, mosógép meg természetesen hitelből van,..., és a végén kiderül, hogy, ha összeadják az összes vagyonelemet, amiből kivonják a még fennálló tartozást, akkor minusz előjelű szám jön ki.
Ha a jó oldalát nézzük, akkor viszont az örökösök megússzák az illetéket,...., de szerintem ez így nem élet.

2020.06.27. 16:38:10

@György Csaba Nagy:
Írja már be abba nyamvadt keresőbe, hogy" több az adóssága, mint a vagyona"/Vagy valami hasonlót/, és válogathat, hogy melyik portál cikkét olvassa el ezzel kacsolatban!
Már írtam egyszer, azt hittem már túl van rajta....

György Csaba Nagy 2020.06.27. 17:53:02

@Tényelek: Innen már csak az óvónéni a partnered.

2020.06.27. 18:21:19

@György Csaba Nagy:
Làtom bàrmiàron meg akarja ôrizni a kolbàszból készült kerìtésképét és nem mer ràkeresni, mert abban leìrjàk, hogy müanyagból van. A dzsentri vilàg is ilyen volt.
Az óvónéni nem lenne rossz, de hazajôtt a férje.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 19:27:49

@Tényelek: Manresába veled, míg meg nem fejted, hová lesz a főre jutó négyszeres jövedelem. Én már nem vagyok kíváncsi a megfejtésre. Csak annyit, ez mutatja a két gazdaság hatékonyságkülönbségét, noha nuku gyarmat (Grönland viszi a pénzt, nem hozza), nuku természeti kincsek, a túrizmus sem játszik, a hasonlítás tiszta. Azért te csak védd Viktor nagy művét Nagykállóig, de nélkülem.

2020.06.27. 19:50:06

@György Csaba Nagy:
Szerintem Orbànnak nincsenek dàniai érdekeltségei, mit védenék rajta.
Egyãltalon hogy kerül ebbe a témakörbe Orbàn.

A holland viràgkertészetek a legjövedelmezöbbek a vilàgon, miközben dolgozòik éheznek a 25 centes órabérek miatt.
A makroszãmok szenzàciósak, miközben a parasztok nyomorognak.
Szerintem ön nem akkora barom, mint amilyennek mutatja magàt, màr megnézte és tudja, hogy igazam van, de nem tud veszìteni.

György Csaba Nagy 2020.06.27. 21:44:04

@Tényelek: Veled szóba nem állok, kőagyú. A fórum többi résztvevőjének elrettentésül:
- a dán 1 főre jutó jövedelem 4x-ese a magyarnak,
- a koppenhágai magyar nagykövetség jelentésben megállapítja, hogy a jövedelemkülönbségek csekélyebbek, mint a többi fejlett tőkés országban,
- ugyanez a jelentés rögzíti, hogy a dánok takarékos nép, hasonlóan a többi skandinávhoz,
- államadósságuk a GBP 35,2 %-a.
Ezek után tényelek őfelsége állítja és körömszakadtáig védi, hogy a dánok 70%-a adósságot hátrahagyva hal meg. Mert neki ezt mondta egy ottani ismerőse.
Hova lesznek a maravédik? A rejtvényre megoldást persze nem tud, sőt nem is érti, mi itt a rejtvény.
Nos, ilyenek lakják Orbán állatkertjét, melyben áhítattal tapsikol. A Lipótot pedig bezárták.

chrisred 2020.06.28. 04:37:47

@Tényelek: Igen, amikor légbőklkapott vádakról írtam.

2020.06.28. 09:28:49

@György Csaba Nagy:
novekedes.hu/elemzesek/melyik-az-a-ket-europai-orszag-ahol-a-lakossag-60-szazalekanak-tobb-az-adossaga-mint-a-vagyona
Ha tud angolul, akkor az OECD honlapján talál frisebbet is, ez ha jól tudom hat vagy hét éves adatokra épít, azóta nyugaton romlott, felénk javúl a helyzet az ingatlanok felértékelődése és a fizetések növekedése miatt.
Mégis akkora barom, hogy többszöri kérésre sem nézett utána?

2020.06.28. 09:33:54

@chrisred: Szerintem pl. Az, hogy az EP vitában, egyenes adásban két soros patkányszervezet önjelöltként képviselte a teljes lakosságot és végig mocskolták Magyarországot, szintén nem légbőlkapott.

6.Lenin 2020.06.28. 09:58:12

@György Csaba Nagy:

1 főre jutó jövedelem....

Van egy 400 lelkes valami, egy üzemmel, ahol több milliárdos a termelés értéke.
Ebben az üzemben dolgozik 400-ból 40 ember, a többiek, nyugger, gyerek, közmunkás,stb

Az egy cég befizetései a valami egyetlen értéklhető bevétele (esetleges külső, elenyésző támogatáson kívül)

Ezt a bevételt elosszük. Az 1 főre számított érték igen magas lesz, miközben az ottlakók segge kilátszik a gatyából, bugyiból vagy eleve csupasz.

Általában azzal sehol nem dicsekednek, hogy azt az összeget hányan is birtokolják.

De vehetjük az egész világot is. A haszon néhány ezer család birtokában van, miközben milliárdok éheznek.

Ezeket a statisztikákat azért találják ki, hogy a hozzád hasonló balfaszokat átbasszák.
De ezt te miért is reklámozod magadról?

Ez itt az igazi kérdés. Vagy ezt te is tudod, és ezért egy nagy gazember vagy, netán tényleg hülye vagy hozzá. De ezt te dönts el, nekm pl tök mind1, hogy melyik csoprtot erősíted, mindeféleképpen egy ..........nak/nek tartalak. Ezt magad bizonyítod.

6.Lenin 2020.06.28. 10:03:13

@chrisred:

A te vádaid nem légbőlkapottak. Eleve rosszindulatból készülnek, hamisított, félremagyarázott adatokból, szándékosan, a másik lejáratására, mások félrevezetésének a céljából. Egy szar propagandista vádjai.

boborján20 2020.06.28. 10:12:52

@Tényelek: baszod, te full retardált vagy fityeszcsicska!

nálad má csak, a hülye álchejmeres lenin nagyobb fasz!:)))

6.Lenin 2020.06.28. 10:22:22

@boborján20:

Én kétféle ballibsit ismerek. A gazembert, és a hülyét. A gazember, aki megpróbálja meg a saját hülyőit is átbaszni..
Mivel neked mér értékelhető hsz-ed nem volt, tehát az irányításhoz, átbaszáshoz nem sok közöd van. És a legfőbb bizonyíték meg ehhez, hogy örülsz annak, hogy még a tieid is átbasznak, és lelkesen nyalod a seggőket.

Megnyugodhatsz, tökéletes vagy ezen példányok közt. Rád mindig is számíthatnak.

2020.06.28. 10:29:44

@boborján20:
Az ön által felsorakoztatott ellenérvekkel pillanatok alatt döntésre lehetne vinni egy doktori disszertáció védési folyamatát, annyira ütősek, süt belőle az értelem :-).

boborján20 2020.06.28. 10:38:41

@6.Lenin: én két féle szarházi fityeszbűnözőt ismerek.

te mind a kettőben benne vagy szarházi munkásőr!:))))))))))))

György Csaba Nagy 2020.06.28. 10:39:36

@6.Lenin: Jelen esetben nem egy kitalált bolygóról, hanem Dániáról van szó Hozzá úgy, hogy Magyarország a viszonyítási alap. A vita tárgya pedig az volt, hol jobb az életszínvonal.
Négyszeres nemzeti jövedelem, mérsékelt jövedelemkülönbségek, takarékos életvitel, írja a hivatalos magyar országjelentés, adatokkal alátámasztva. De tényelek haverod és te jobban tudod, engem hülyézel, meg aki gondolkodik. A vakhit ellensége a valóságnak, a tényeknek.
Hülyének lenni mindenkinek szabad. De ezt kiteregetni kínos. Akkor is, ha fidesznyikéknél ez belépési feltétel.

boborján20 2020.06.28. 10:42:00

@Tényelek: "Szerintem pl. Az, hogy az EP vitában, egyenes adásban két soros patkányszervezet önjelöltként képviselte a teljes lakosságot és végig mocskolták Magyarországot, szintén nem légbőlkapott."

te nyomorult szarházi, eszt melyik disszertációban olvastad, a kurvaanyádéban?!

húzzál a retkes felcsúti faszba, te gecigerincű fityeszféreg!

boborján20 2020.06.28. 10:43:52

@György Csaba Nagy:

bakker, te evvel a két fityeszfogyatékossal értelmesen próbálsz dumálni???

:)))

6.Lenin 2020.06.28. 10:49:36

@György Csaba Nagy:

Nem véletlenül írtam, amit. Olvastam ezt az értelmetlen vitát, és az erőlködésedet. Utánanéztem én is.

Eleve egy hülyeségnek tartottam a két országot bármiben is összevetni. A körte, dinnye is gyümölcs. Ennyi az értelme.

A másik, hogy hány ember "termelteti" ki azt az értéket, amit papíron elosztanak, de valójában annak csak a töredéke kerül elosztásra . Magas áfa, magas adók, igaz ezért kap esetleg egy látszólagos jólétet, szolgáltatást. De valójában egy jól tartott rabszolga a többség.

Lásd most Svédország, elmúltál 80, dögölj meg, hiszen a társadalomnak már semmi hasznot nem jelentesz. A polgár csak egy hasznot hajtó eszköz akit etetnek, hogy nyírni lehessen.

Még mindig nem értem, ha te hülye vagy, miből gondolod, hogy mások is azok?

6.Lenin 2020.06.28. 10:55:12

@boborján20:

Mi a faszért bizonyítod amiket írtam? Már régen tudom. Természetesen nyugodta nyalhatod a másik seggét, hiszen hasonló kategóriába tartoztok.
A lelkes átbaszott hülyék táborába.

Én csak szóltam, hogy tiszta, és világos, hogy hová is tatoztok, szerintem.
NEM KELL EZT MÉG 1000x BIZONYÍTANI. De, ha ez nektek teszik, engem nem zvar, igaz nem is szórkoztat.

boborján20 2020.06.28. 11:10:56

@6.Lenin: "Mi a faszért bizonyítod amiket írtam? Már régen tudom. Természetesen nyugodta nyalhatod a másik seggét, hiszen hasonló kategóriába tartoztok.
A lelkes átbaszott hülyék táborába."

fosgerincű fityeszmunkásőr, a csúti gecigazdád rendszere is véget ér egyszer, mint ahogy leninapádé is véget ért!

:)))))))))))

2020.06.28. 11:13:48

@György Csaba Nagy:
Az egyének vagyonáról volt szó, nem az életvitel szintjéről!
Szerintem elég kínos önre nézve, hogy egy rakás egyértelmű fogalmazás után is képtelen volt felfogni, miközben többször is írtam egyérteműségi jelleggel a magyar dzsentri életmódról.
Mondjuk, szerintem a legkínosabb inkább az, hogy ön egy ilyen gazdsági, társadalmi modellt támogat, ami ilyen lehetetlen helyzeteket produkál, miközben az ön családja is /Itt mindenkié! / a vesztes oldalon fog kikötni.

6.Lenin 2020.06.28. 11:15:46

@boborján20:

Te hülye, ezt is írtam már, EDDIG MINDEN VÉGET ÉRT,és fog is. Te is, én is, és Orbán is, a Fletónak is vége lesz.
Mit is szerettél volna tudatni?
Tényleg nem érzékeled, hogy mekkora barom vagy?

2020.06.28. 11:18:15

@boborján20:
Bárki, bármikor megnézheti az EP, m1, stb. archívumában, amit akkor élőben közvetítettek,...., szóval, ha valaki értelmes, akkor nem kell találgatnia, hogy hol talál rá a patkányhadtest honfoglalási kisérletének bizonyitékára.

2020.06.28. 11:22:18

@György Csaba Nagy:
Azt kifelejtettem, hogy a tényeket tekintve, nem velem vitatkozik, hanem az OECD szakemberei által, hitelesen mért adatokkal!

György Csaba Nagy 2020.06.28. 11:59:02

@Tényelek: Nem miattad, hanem a gondolkodó többség miatt:
Vitánk veleje az: hol jobb az életszínvonal, itt vagy Dániában?
Ugatott angollal elég nehéz a megértés. Értő angollal kiderül: a hivatkozott statisztika nem a teljes vagyont mutatja, hanem az ingatlanvagyont, és annak jelzáloghitellel szembeni arányát. Semmi egyéb nincs mögötte, mint hogy a dánok és hollandok többsége hitelre vesz házat, amit jelzálogra kap. A jelzáloghitelek kamata nagyon alacsony. Bizonyára jobban járnak, ha házat jelzáloghitelből vásárolnak, s megtakarításaikat bankban kamatoztatják. Erre ugyan nincs adat, pláne a bankbetétek társadalmi rétegek közti megoszlására nincs, de a jövedelmi szintből és a takarékos életmódból nem következhet más.
A statisztika furcsasága még, hogy a ház vagy lakás aktuális, karbantartott értékének 80%-áig adnak jelzáloghitelt, így nehéz lenne a hitelállománynak túllépnie az ingatlanvagyonét, de lángeszeink erre is tudhatnak magyarázatot.
A lényeg: gazdaságuk nem 10, nem 20%-kal, hanem négyszeresen hatékonyabb a magyarnál. Mégegyszer, hogy megértsd: NÉGYSZERESEN. Az elosztás pedig nem egyenlőtlenebb a magyarnál. Orbán-fanek, lehet köpködni, utolérni sajna nem.

2020.06.28. 12:13:11

@György Csaba Nagy:
Ön liberálbolsevikok mintatapéldánya, gond nélkül hazudik még, akkor is ha pl. Itt egy görgetéssel le fog bukni.
Senki sem írt a dán életszínvonalról csak ön vitte át a pályát itt a végén, imert beégett a vagyonról szóló vitában.
A vagyonban viszont minden benne van nem csak az ingatlan, amit az alaptanulmány azért emel ki külön, mert az azon lévő fennmaradó hitel rántja minuszba a teljes vagyontömeget, amiben autó, arany, kp, minden benne van.
A nyugati társadalmak hatalmas válságban vannak, nem véletlenül költözgetnek a világ minden részére, hogy talpon tudjanak maradni az egyén szintjén, most már többek között ide és Romániába is.

2020.06.28. 12:19:58

@György Csaba Nagy:

Most látom, hogy matek sem megy :-)
Ha valaki lakás értékének 80%-ig vesz fel hitelt, akkor az ingatlanvagyona addig mínuszban van, amig ez az arán alá nem az 50%-nak.
Persze, mivel a végrehajtók ott is 100%-os haszonkulccsal dolgoznak, ezért a valóságban legalább 25%-ig el kell jutni törlesztéssel, hogy maradjon mutatóba egy morzsa.

György Csaba Nagy 2020.06.28. 12:54:37

@Tényelek: Többieknek: ez nem matek, számtan, alapmüvelet.
Vagyon: a tulajdonolt ingatlan értéke. Hitel: max. 80%. 100-80=20. Plusz 20.

György Csaba Nagy 2020.06.28. 13:15:25

@Tényelek: Kórisme:"A dán életszínvonalról senki nem írt, csak ön vitte át a pályát itt a végén, mert beégett a vagyonról szóló vitában".
Idézek: A dánoknál, mint írtam, egy picivel jobb a helyzet, mint ott és sokkal rosszabb, mint nálunk. Te, 2020. júni 27. 12: 28:06.
A csúcs pedig a holland virágkötők 25 centes órabére, Ez kb. 90 Ft. A fene beléjük, mért nem álltak meg Ukrajnában, ahol az átlag órabér most a járvány alatt, 2020 áprilisában 720 Ft.

2020.06.28. 13:21:48

@György Csaba Nagy:
A téma, hogy nagyobb a hitele, mintt a teljes vagyona :-) .
Ha valòban nem a hazudozàs a célja, akkor kérjen segitséget, mert annyira hülyének néz ki, hogy az már nekem is kínos!
A legutobbival is azt kiabàlja, hogy senki ne kérdöjelezze meg, hogy szellemi fogyatékos,....., ne vegye már tölem azt a lehetöséget, hogy ezt én tegyem meg!

György Csaba Nagy 2020.06.28. 13:24:50

@Tényelek: Ez az a kérdés, mely rád nézve fel sem merülhet, sokszoros bizonyítottság okán.

2020.06.28. 13:25:42

@György Csaba Nagy:
Az eladòsodottságra vonatkozott minden és ténybelileg igaz.
A holland kertészetek föként Afrikában termesztenek és igen, annyi òrabérért.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.06.28. 14:14:40

"a főpolgármester – aki gyakorlatilag a választás estéjén felélte a Tarlósi Örökséget, és tönkretette Budapestet"

:))

444.hu/2020/06/28/mar-megint-mi-a-turot-muvelt-ez-a-karacsony

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.06.28. 14:19:54

A geci házi bohóca megint segget csinál a szájából, pár hete még 3% növekedést delirált. :))

"Jelentősen alacsonyabb, nulla közeli, de így is pozitív növekedést vár idén minden tényező ellenére a Magyar Nemzeti Bank. Matolcsy György elnök szerint üzenetértékű a meglepetésnek számító júniusi kamatvágás."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy-pozitiv-maradhat-a-novekedes.708621.html

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.06.28. 14:24:07

@Tényelek: Nocsak! Béreltél egy majmot aki javítja a helyesírásodat?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.06.28. 14:27:53

Operrettörzs:

1) A koronavírus a fiatalokra nem veszélyes, csak arra, aki elkapja.
2) Ha a vizsgázó kocsival megy érettségire hátulra üljön. Az üljön előre aki vezet.
3) Csak az keresse fel orvosát aki teljesen egészséges!
4) A szabadtéri medencéket úszásra használják, kerüljék a játékot!
5) Elgázolta egy autó, de más krónikus betegsége is volt.
6) Az idős otthonokban hunyt el a legtöbb halott de volt más egyéb betegségük is.
7) Olyan helyre menjünk mozogni, ami nem annyira ismert. A mozgás minden szempontból jót tesz a szervezetnek, a kültéri sportolás kockázata csekély.
8) Az anyák napi virágokat nyugodtan át lehet adni, mert a tárgyakkal való terjedés nem valószínű, hiszen légúti betegségről van szó.
9) A koronavírus járvány, a karantén végéig fog tartani.
10) Az elhunytak közül senki nem halt meg!
11) Azt javasoljuk, a babákat ne vigyék le, az erkélyeken szellőztessék.
12) Készítsünk bevásárlólistát! Ilyenkor nem fogunk bolyongani az üzletekben.
13) Azt gondolom, hogy valahol a küszöbön vagyunk jelenleg.
14) Érdemes ebben a fertőzésveszélyes időszakban megmosni a tojást. Hipós vízben át kell mosni őket.
15) A tartós használati cikkek beszerzését halasszuk a járványveszély utánra, de ha valakinek elromlik a vasalója az a lehető legrövidebb úton gyorsan beszerezheti.
16) Ha kocsival utaznak üljön hátra a vezető üljön előre ! Ha az egész család utazik és túl sokan vannak viseljenek maszkot.
17) Egyszerre csak annyian legyenek betegek,amennyit a rendszer képes ellátni.
18) A gyerekek ne vigyék be a nyunyót az óvodába! A szülők csenjék el a gyerekek nyunyókáját.
19) Ki merem jelenteni mára az is meggyógyult, aki nem is volt beteg.
20) Az idősek otthona zombitámadás ellen is véd.
21) Jó nagyra kell nyitni az ablakot testmozgás előtt.
22) A természet zöld, a vitamin D.
23) Csak ismeretlen helyekre menjünk sportolni. Ha valaki elszalad mellettünk az nem alkalmas arra, hogy fertőzzön.
24) A vírus a vízből veszi ki az oxigént.
25) Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselete még káros is lehet!
26) A nyugdíjas otthonokban a fertőzöttek már nem szaporodnak.
27) Ki merem jelenteni mára az is meggyógyult, aki csak megfertőződött, de nem is volt beteg!
28) Az érettségizők ne osszák meg a csokijukat egymással! Most szabad irigynek lenni.
29) Kérjük, hogy a betegek könyékig zárt felsőben és minimum térdig érő alsó testtel menjenek be a rendelőkbe.

6.Lenin 2020.06.28. 14:34:06

Mi van? Kimenőt kaptak a gyogyósok? Kísérő remélem van velők, és nem harapnak meg senkit.
Löki a szaros macska a Gyogyós Feri mantráját.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.06.28. 14:46:52

@6.Lenin: Mi van? Kimenőt kaptál a nyuggerotthonból munkásőrkém? Kísérő remélem van veled, aki pelenkát cseréljen rajtad ha összerottyantod magad az erőlködéstől! Löki a vér trotty a narancstálib propagadndáját.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.06.28. 14:52:51

"A Debrecen kiesése nem azt jelenti, hogy a focira szánt állami pénzeket rosszul osztják el, csak azt, hogy volt a DVSC-nél tíz erősebb csapat"

:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.06.28. 14:57:34

A 10 milliós Csehországban 2,7-szer több fertőzött mellett a halottak száma csak a magyarnak 60%-a.

6.Lenin 2020.06.28. 14:57:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Bunkókám, ennyire futja csak?

Miért is rottyantanék be? 10. éve szoptok, és a jelek szerint fogtok is még sokáig.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.06.28. 17:57:05

@6.Lenin: Mi van vén trotty? Nem ízlik a saját főztöd? :-)) Menj és naftalinozd be a munkásőr egyenruhádat!

chrisred 2020.06.28. 21:53:49

@6.Lenin: A propagandista az olyan, mint te, valakit propagál. A kritika teljesen más lapra tartozik.

chrisred 2020.06.28. 21:55:14

@Tényelek: Ha nem az, akkor bizonyítani is lehet, nem csak állítani. Úgy értem, az állítás minden elemét igazolni lehet.

6.Lenin 2020.06.28. 22:12:51

@chrisred:

Tévedésben vagyol. A valaki melletti kiállás, nem propaganda. Pláne, ha ez a kiállás nem egyenlő a kritikátlan elfogadással. Én a valós alternatíva hiányában támogatok egy csoportot, akiknek az elképzeléseivel, céljaival nagy vonalakban, de nem kritikátlanul egyet tudok érteni. Ezt most is vállalom is.

Az nem kritika, hogy a másikban CSAK a rosszat keresem, és támadom, a jót, esetleg elfogadhatót, kerülöm, kizárom, ahogy te is. És ezt alátámasztom egy sose igazolt, más ideológiával, amit ráadásul nyíltan nem is mersz vállalni, csak kerülgeted, miközben szinte ordít a megnyilvánulásaidból.
Talán abban igazad van, hogy ez nem nyílt propaganda, hanem egy sunyi hozzáállás. A rosszindulat megnyilvánulása azokkal szemben, akikkel nem tudsz 1etérteni, ezt nem is tudod elfogadni, hogy létezhet másik vélemény is.
A kritika teljesen más tészta, az tartalmaz megoldási javaslatokat is, hiszen akkor üthet, ha látom a az alternatívát is.
Szerintem.

2020.06.29. 02:11:41

@chrisred:
Természetesen, ezért írtam, hogy nézze végig ezeknek a patkányoknak a vádbeszédét az EP vitában, - Ahol egyébként egy demokratiku országban nem is lehettek volna! - szinte minden eleme olyan, amivel ártanak a magyar nemzetnek.
Egy vagányabb országban, mint pl. Dél-Korea, már régen börtönben ülnének hazaárulásért és legalább tíz évig nem is kellene nekik aggódni, hogy mi lesz a napirend.

2020.06.29. 02:20:35

@chrisred:
Elárulom önnek, hogy ma olyan világban élünk, ahol több évtizede szinte csak propagandával találkozunk, ezzel kötik le a parasztokat, hogy ne vegye észre a valós problémákat, ..., a háttérirányitók meg röhögnek rajtunk.
A rajtunkon nehogy csak magyarokat értse, a humoreszk szereplői az amcsik, németek, franciák, csehek, stb.
Abban van köztünk különbség, hogy más-más gázsit adnak a fellépésekért hónap végén.

Most éppen a komlyzene betiltását kérték a négerek, mert azt fehérek írták,...., és megfontolják,..., agyrém.

chrisred 2020.06.29. 08:23:36

@6.Lenin: "Én a valós alternatíva hiányában támogatok egy csoportot, akiknek az elképzeléseivel, céljaival nagy vonalakban, de nem kritikátlanul egyet tudok érteni."

Ajánlom figyelmedbe a propagál szó jelentését: "Széles körben hirdet nézetet, kezdeményezést; másokkal megkedveltet értékek, előnyök ismertetésével."

"Az nem kritika, hogy a másikban CSAK a rosszat keresem, és támadom, a jót, esetleg elfogadhatót, kerülöm, kizárom, ahogy te is."

Nem zárom ki, csak azt természetesnek tartom, hogy megfizetek egy szolgáltatást, és cserébe nem selejtet kapok. Sok döntéssel egyetértek, de minek csépeljem miatta a szót? Ha az embernek van egy kocsija, általában akkor szokta a működését mások előtt szóba hozni,. ha valamilyen hiba történt, és nem a normális működéséről beszél.

"És ezt alátámasztom egy sose igazolt, más ideológiával, amit ráadásul nyíltan nem is mersz vállalni, csak kerülgeted, miközben szinte ordít a megnyilvánulásaidból."

Mindig is nyíltan vállaltam, hogy polgári konzervatív szemléletű vagyok.

"A kritika teljesen más tészta, az tartalmaz megoldási javaslatokat is, hiszen akkor üthet, ha látom a az alternatívát is."

A kritika nem tartalmaz megoldási javaslatot.

6.Lenin 2020.06.29. 09:29:19

@chrisred:

"A kritika nem tartalmaz megoldási javaslatot. "

Akkor honnan tudod, hogy rossz, amit kritizálsz? B+, azt sem érted, amit te írsz.
Polgári konzervatív + háromlábú sámli.
Te csak belekötsz mindenbe, megjátszva az okostojást.

chrisred 2020.06.29. 09:34:38

@6.Lenin: Leírom húszezredszer ugyanazt a példát, nem csak a szakácsok képesek megállapítani azt, ha egy étel nem jóízű.

chrisred 2020.06.29. 09:35:22

@6.Lenin: Te próbálsz mindenáron belémkötni, megjátszva az okostojást.

6.Lenin 2020.06.29. 09:39:55

@chrisred

Pont rossz a példád. Mert amit esetleg én utálok- az ételek közül- sokaknak a kedvenc ételük. Sós, édes, keserű, csípős, stb mindenki másként szereti, és nem rossz az étel.
Látod, ezért írtam, hogy nem érted még saját magad sem, de mindenkibe belekötsz.

chrisred 2020.06.29. 09:59:20

@6.Lenin: Azt nem tudom, hogy érted-e magadat, de hogy azt nem vagy képes megérteni, meit én írok, az újból bebizonyosodott. Nem arról volt szó, hogy valakinek nem a kedvencét készíti el a szakács, hanem hogy az étel rossz minőségű.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2020.06.29. 10:57:11

@chrisred: Nem, nem képes megérteni. Attól teljesen függetlenül értelmezi hogy mit írtál, lehet semmi köze hozzá és utána arról magyaráz amit beleképzelt. Ezt már többen szóvá tették neki, főképp a kurt szopatja ezzel állandóan.

6.Lenin 2020.06.29. 11:23:11

@chrisred:

Mit jelent, hogy rossz minőségű? MIA FASZÉRT? Sós, édes, , keserű? De, ha van, aki úgy szereti, akkor mi van?

Te csak azt mondod, hogy rossz minőségű, megkérdeznek egy másikat, harmadikat, úgy, hogy nem ismerik a te véleményed, lehet, hogy hibátlannak minősítik.

Érted már, hogy a kritika önmagában lófaszt se és? Legalább annyit KELL, hogy szerinted miért. Lehet , hogy te olyan szakács vagy, aki a zsíroskenyéren kívül semmihez sem ért.

A szakácsok közt is lehet óriási különbség.

A katonaságnál volt egy szakács aki olyan birkapörköltet készített hogy mindenki elélvezett evés közben. Ma másik, olyant készített, hogy még a levest is az asztalról ettők 1 hónapig, mert olyan büdös volt tőle minden. Mindketten szakácsok voltak.

Ezt kéne már neked megérteni.

Az egy dolog, hogy a DK adna gazdasági tanácsokat a jelenlegi kormánynak. Ég, és Föld a különbség.

Kritizálni a hülye is tud, de az nem is kritika tulajdonképpen.
Ha most se érted, akkor a lehető legkevesebbet tartozkodjál a napon.

chrisred 2020.06.29. 11:33:31

@6.Lenin: "A katonaságnál volt egy szakács aki olyan birkapörköltet készített hogy mindenki elélvezett evés közben. Ma másik, olyant készített, hogy még a levest is az asztalról ettők 1 hónapig, mert olyan büdös volt tőle minden."

Hiába tetteted magd, hogy nem érted, ebből kiderül, hogy mégis tudod, miről van szó.

6.Lenin 2020.06.29. 14:03:35

@chrisred:

Az az étel sem volt ehetetlen, hanem másként volt elkészítve. Miért ne értenén, hogy mit próbálsz itt gagyogni.

Te ráfogod valamire , hogy rossz, de nem tudsz semmi indokot mondani, miért is. Csak leírtad az esetlegesen téves véleményed, ezért írtam, hogy az nem mérvadó. Nem lettek indokolva a miértek. Ez így nem kritika, hanem egy torz vélemény.

De te szeretnéd, ha a véleményed legyen az egyedüli lefogadható.

Én meg leírom, hogy azért támogatom, mert nem látok jelenleg jobbakat. ez kritika a kormányon lévőknek is, és az ellenzéknek is.

chrisred 2020.06.29. 14:14:28

@6.Lenin: A kritika is vélemény, nem tudományos igazság. Állíthatsz ilyeneket, hogy én azt szeretném, hogy az én véleményem legyen az egyedüli elfogadható, én soha nem mondtam ilyet. Csak azt, hogy a tényeket és és logikai érveket hasonló módszrrel próbálják cáfolni, és ne személyeskedéssel meg légbőlkapott állításokkal.

6.Lenin 2020.06.29. 14:35:48

@chrisred:

Arra most nem fox rászedni, hogy idézgessek a hozzászóláaidból. Annyit ez a téma nem ér. Azt hittem van önkritikára is valamilyen képességed. Ez a te dolgod innen.

Az igaz, hogy egy vélemény lehet kritikus is.

Newm értek vele egyet, mert, és itt részletes indoklás következne.....mert én így csinálnám adott esetben......

Ilyenkor a kritikát olvasó eldönthetné, hogy jogos, vagy csak üres mocskolódás. Netán a kritikát megfogalmazónak fingja sincs a helyenek vélt mogoldásról.

chrisred 2020.06.29. 15:08:53

@6.Lenin: "Arra most nem fox rászedni, hogy idézgessek a hozzászóláaidból. Annyit ez a téma nem ér. Azt hittem van önkritikára is valamilyen képességed. Ez a te dolgod innen."

Szépen sikerült zanzásítani a légbőlkapott állítást a személyeskedéssel. Az oolvasó meg eldöntheti, hogy jogos vagy csak mocskolódás.

6.Lenin 2020.06.29. 15:16:01

@chrisred:

"Ez a te dolgod innen."

2020.06.29. 19:49:48

@chrisred: Én meg velőspalcsintát.
Az EP és pl. az M1 archivumát nem képes egyedül megtalálni, igy már érthetőek a hozzászólásai is?!

chrisred 2020.06.30. 08:25:31

@Tényelek: Az archívum megtalálása egy kérdés, a másik, hogy konkrét vitáról beszélt, és esze ágában sincs megjelölni, hogy mikor volt. Azt meg végképp kerüli, hogy elhangzott kijelentéseket bemásoljon ide, hogy ütköztetni lehesssen az állításaival. Ez így nem más, mint ködös hőzöngés pontosítható információk nélkül.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.07.04. 18:33:09

@6.Lenin: imádom mikor ti fideszesek ilyen őszintén beszéltek saját magatokról!
süti beállítások módosítása