B1 blogcsaládNyert a TASZ: Kövér jogsértően tiltott ki újságírókat a Parlamentből

Európában még tudják, mi a szólásszabadság - ez is valami

2020. május 26. - b1 blog

Kövér László a sajtószabadságot sértő döntést hozott, amikor újságírókat tiltott ki a Parlament épületéből – mondta ki ma az Emberi Jogok Európai Bírósága abban az ügyben, amelyben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) hat újságírót képviselt a strasbourgi székhelyű testület előtt.

kover_hadhazy.jpg

Az Index, a 24.hu, a HVG és a Népszabadság munkatársait azért tiltották ki a Parlamentből 2016 tavaszán, mert megszegték azt a házelnöki rendelkezést, amely lehetetlenül szűkre szabta azt a területet, ahol a Parlamentben forgatni lehet. A TASZ a beadványában azzal érvelt, hogy ez a rendelkezés már magában is alapjogsértő: az sem derül ki belőle, hogy miért van szükség arra, hogy a hatalom ellenőrzésének egy olyan erős eszközét, mint a mozgóképes tudósítást korlátozza, ráadásul jogorvoslatra sincs lehetőség, így az újságírókat semmi nem védi meg a házelnök önkényétől.

A kitiltott újságírók nem öncélúan szegték meg Kövér László rendeletét: ekkor robbant ki az MNB-botrány, és arról akarták megtudni a törvényhozás tagjainak véleményét, hogy a jegybank az alapítványain keresztül közpénz-milliárdokkal támogatott a Fidesszel kapcsolatba hozható cégeket. A kitiltás indokául megjelölt felvételeken Kövér is látható, ahogy a neki feltett kérdésekre nem válaszolva, némán továbbhalad a parlamenti folyosón.

Az ügyben az Emberi Jogok Európai Bírósága május 26-án hirdetett ítéletet. Ebben kimondta, hogy a házelnök döntése, amivel kitiltotta az újságírókat, nem tartalmazta a szükséges, a szólásszabadság védelmét szolgáló eljárási garanciákat. A házelnök a kitiltás előtt nem vette figyelembe a döntésének potenciális következményeit, illetve az újságírók tudósításának fontosságát. Ezen felül a kitiltott újságírók semmilyen formában nem vehettek részt a kitiltásukat eredményező eljárásban, hiszen arról csak a főszerkesztőjüknek küldött levélből értesültek, utólag. Az is jogsértő volt, hogy a kitiltott újságírók sem a házelnöki döntésből, sem pedig a szabályozásból nem tudták meg, hogy pontosan meddig nem léphetnek be újra a Parlamentbe, a későbbi regisztrációs kérelmeikre pedig semmilyen választ nem kaptak. Végezetül pedig az újságírók számára semmilyen jogorvoslati lehetőséget nem biztosított a szabályozás.

A strasbourgi döntés azért is különösen fontos, mert az eset óta még súlyosabban korlátozzák  a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban dolgozó újságírókat, holott az országgyűlési képviselőknek mindenkor számot kell adniuk arról, hogyan végzik munkájukat, nem csak akkor, ha a számukra kedves médiumoktól kapnak kényelmesen megválaszolható kérdéseket. 

„A kutatásaink is azt mutatják, hogy a hatalom változatos eszközökkel korlátozza az újságírók munkáját, ezzel pedig a saját számonkérhetőségét akadályozza. Ezért örülünk annak, hogy az általunk képviselt hat újságíró számára kedvező ítélet született, ami után rendszerszintű változásoknak kell történniük. Vissza kell állítani azt a korábbi gyakorlatot, ami engedte a forgatást a parlamenti folyosókon, az újságírók önkényes kitiltásának pedig véget kell vetni. Ezt figyelemmel fogjuk kísérni” – mondta Dojcsák Dalma, a TASZ jogásza.

„Ez két éven belül a harmadik olyan ügye a TASZ-nak, amelyben a munkájukat végző újságírók jogainak védelmét sikerült elérnünk Strasbourgban” – mondta dr. Hüttl Tivadar, a TASZ ügyvédje azokra a korábbi ügyekre utalva, amikor az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta azt, hogy jogellenesen tiltottak ki egy újságírót a menekülttáborokból, illetve azt, hogy egy cikkbe linkelt videó tartalma miatt nem vonhatnak felelősségre egy hírportált.

Az ügyben panaszosok voltak: Bakró-Nagy Ferenc, Fábián Tamás, Fekete Norbert, Kaufmann Balázs, Kovács Klára és Mándli Iván. Az ügyfeleket dr. Hüttl Tivadar, a TASZ ügyvédje képviselte.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2115717892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 12:31:10

VENI VIDI DA VINCI!!!!! Gyözelem!!! KEEEEEEDDDDD!!!!

Secnir 2020.05.26. 12:46:35

na, akkor a házmester megint ideges lesz holnap, az ülés előtt...

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 13:04:21

@Secnir:
Alig várom, hogy a 22-es választások után a bajúszánál fogva tatítyjuk majd tajtékpipálni a lajbis kulákját!!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.05.26. 13:11:29

Konkrétan nyilvános véce szagút fingok.

Galerida 2020.05.26. 13:13:40

Ez a demokrácia győzelme, még akkor is, ha a TASZ és Emberi Jogok Európai Bírósága kb ugyanabból a tiszta forrásból nyeri erejét!
Gyuri bátyánk ma biztosan aláír néhány sikerdíjas csekket....

Secnir 2020.05.26. 13:34:44

@MAXVALL bircaman közíró: "Konkrétan nyilvános véce szagút fingok."

én meg borszagút. mindkettőnek megvan az oka...

@R.V.Juli: minden oké?

@Galerida: "Gyuri bátyánk ma biztosan aláír néhány sikerdíjas csekket...."
?

FCUK29 2020.05.26. 13:35:46

"Ugyanakkor egyetértettek azzal, hogy a házelnöki rendelkezés a parlamenti munka háborítatlanságát szolgálja, és mivel azt az újságírók tudatosan megszegték, számolhattak azzal, hogy ezért szankció jár."

FCUK29 2020.05.26. 13:39:22

és még annyi, hogy a szólásszabadság nem egyenlő a sajtószabadsággal. az ok, hogy a szerző nem tudja a kettő közötti különbséget, de miért kell ezzel magát égetnie?

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 13:40:53

@Secnir:
Hogyne!!!! Jóhírek! Strasbourgból döntik meg a Zorbigarchikus Gömböctatúrát!!!

Eltiltott Vélemény 2020.05.26. 16:05:56

Lassan új ra indulna az élet BP-en, de Kreténgeri meg fogja fojtani. Nem elég, hogy szétkúrták a 3-as metró miatt a délpesti tömegközlekedést, nem elég, hogy a kormány rászabadította a parkolási díjak eltörlésével az autós barmok hadát, hanem még a Soroksári utat is szétkúrják a 24-es villamos átépítése miatt.

Mily szép lenne betartani azt, hogy az emberek ne zsúfolódjanak össze, de aki megpróbál most délelőttönként dél felől bejutni dolgozni, az igencsak szopóágra kerül a Közvágóhídnál. Kilóméteres kocsisorok miatt a buszok állnak a dugóban, a 2-es villamos viszi 2 megállóra a 24-es villamos utasait is plusz még ott van a tömeg, aki a buszokról átszáll szintén a 2-es villamosra a Boráros térig, hogy valahogy eljusson haza, vagy a munkahelyére. Ugyanez pedig visszafelé is működik délutánonként.

nincs1agy 2020.05.26. 16:05:57

Tassz? Az nem valami szovjet hírügynökség?

nincs1agy 2020.05.26. 16:09:07

Hüttl Hümér..A bél és gyomorvarrógép feltalálója.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 16:30:18

Én levetitenem az euban azt a viselkedést amit ezek csináltak és utána megcsináltatni a pesti srácokkal is Brüsszelben. Kíváncsi vagyok a reakcióra... A baloldalnak valóban egy kis politikai siker de ez mon nem hiszem hogy hoz szavazatot.

HabonyArpi 2020.05.26. 16:34:15

"Nyert a TASZ"
kinemszarjale

KINYALHATJATOK !!!!!

Galerida 2020.05.26. 16:37:17

@a nagy hohohorgász: Ha a pesti srácok Sorosnak tudják álcázni magukat, akkor bármit megtehetnek Brüsszelben! Még a vörös szőnyeget is leterítik nekik és puszit is kapnak...

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 16:42:01

@Galerida: Amúgy az elég gáz szerintem hogy a blogger annak örül hogy külföldi mondja meg hogy mikor van Itthon demokrácia annak függvényében meg főleg hogy a választásokon a szavazók nagy része szerint az van. És nem értik ezek a demokrácia imádok miért tartjuk őket hazaárulónak????

DR. Smit Pal 2020.05.26. 16:53:59

"Az ügyben az Emberi Jogok Európai Bírósága május 26-án hirdetett ítéletet."

Ez tényleg a le sem szarom kategoria. Mégis mi a faszom közük van ezeknek magyar parlamenthez ?
Ami ráadásul, az állításuk szerint már rég nem is müködik.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 16:57:12

@a nagy hohohorgász: Én 98 óta figyelem a politikai eseményeket de a 2006os lövöldözésen kivül nem tudnék említeni egy olyan eseményt sem ami egy kicsit is súrolja a diktatúra határát. Gusztustalan dolgok voltak dögivel de mivel az emberek kajaljak így ez is demokrácia...

DR. Smit Pal 2020.05.26. 17:03:38

"Kövér jogsértően tiltott ki újságírókat a Parlamentből"

És akkor mi van ? Attól még ez így marad.

Galerida 2020.05.26. 17:08:52

"A bíróság az emberölésért és rablásért elítélt Magyar László ügyében megállapította, hogy a későbbi szabadlábra helyezés eshetőségét kizáró ítélet magalázó bánásmódnak minősül és így sérti az emberi jogok európai egyezményének előírásait...."

morph on deer 2020.05.26. 17:14:34

@nincs1agy:
“ Tassz? Az nem valami szovjet hírügynökség?”

De. Csak ha arra gondolsz, ezeket nem úgy hívják. Nézd meg jobban.:)

morph on deer 2020.05.26. 17:20:01

@a nagy hohohorgász:
“ Gusztustalan dolgok voltak dögivel de mivel az emberek kajaljak így ez is demokrácia...”

Szerintem keríts egy értelmező szótárt, esetleg az idegen szavak szótára is segíthet, mert eléggé rá vagy szorulva...
Ha már ott tartasz, nézd már meg a “liberális” és a “liberalizmus” szavak jelentését is!
Meg fogsz lepődni!

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 17:26:32

@a nagy hohohorgász:
"2006os lövöldözésen kivül nem tudnék említeni egy olyan eseményt sem ami egy kicsit is súrolja a diktatúra"

Hát a 2006-os rendőri bravúr az kérlek annyira volt diktatórikus, mint a müncheni Sörpuccs üdvös vérbefolytása.
Hogyis mondta akkoriban a náci tetemek felett egy bámészkodó kislányra kedvesen rámosolygó Wilhelm Marx?
"Ach, wie brenn’ ich vor Verlangen,
Galathea, schönes Kind,
Dir zu küssen deine Wangen,
Weil sie so entzückend sind."

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:01:23

@morph on deer: az egy dolog hogy mi van a szótárban és az egy dolog hogy ti mit csináltok liberalizmus címszó alatt. Figyelj nekem baromira nem jött be a 2002es kormány váltás de a nép nagy részének igen. Demokrácia volt? Igen. A Gyurcsány hazudott a 2005 os miniszter elnöki vitán? Igen. A jó nép nagy része elfogadta? Igen.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:04:37

@R.V.Juli: félreérthető volt a kommentem. A lövöldözős esemény volt az amely surolta a diktatúra határát. De mivel nem voltunk elegen és figyelmeztettek is így én azt sem diktatúranak.

alöksz róz 2020.05.26. 18:05:14

@morph on deer: "Meg fogsz lepődni!" - nemcsak ő, hanem még a lippsik is :D

nincs1agy 2020.05.26. 18:08:19

@Eltiltott Vélemény: Bekussolsz fityiszork ! Nincs is annál jobb, amikor az új biciklisávon a körúton, bemariskázva, egyedüli biciklistaként, a sok hülye autós pofájába vigyoroghatok.:DDD

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 18:13:11

@a nagy hohohorgász:
Igy már más. Az újkori hazai demokrácia legszakszerübb rendőri intézkedése volt a gyújtogató, vandál, futballo-fidesznyik szurkolócsőcselék ellen. Egy gumilövedék sem ment kárba, de jellemzően ettől csak elszemtelenedtek a fideSS tarsolylemezes fradistái.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:26:21

@R.V.Juli: segítek egy kicsit a kormány valtasban. Az RTL klub on minden vasárnap este 7-től 8-ig legyen egy műsor ahol az ellenzéki szakemberek adják elő hogy miért rossz amit a kormány csinál és mit javasolnak helyette és az miért lenne jobb az embereknek és nem utolsó sorban mondjanak határidőt. Ha ez megvan meg lesz a kormány váltás is.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:28:57

@R.V.Juli: ha másra nem arra biztos jó volt hogy a fakabat elnevezést levaltotta a sün. Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:34:58

@nincs1agy: nem lenne ezzel semmi baj ha megallnal a piros lámpánál. De te azt hiszed az rád nem vonatkozik. Ezért vagy gyökér...

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:38:40

@nincs1agy: ja meg pl. Vác és Budapest között van fasza dunaparti bringaut. A fele drotszamaras még is a régi 2esen bassza a rezet a sáv közepén.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 18:44:02

@a nagy hohohorgász:
A parlamenti üléseket közvetíti a TV. Az ott elhangzó ellenzéki felszólalások gyakorlatilag székfoglaló kormányprogramként funkcionálnak.

nincs1agy 2020.05.26. 18:53:59

@CSOKKI MÁLNA : Ahogy a te őseid is. Mivel mindannyian Közép-Afrikából származunk nácikám.

nincs1agy 2020.05.26. 18:56:00

@a nagy hohohorgász: Récsöl a királynő, Tiborcz a király, Szijjártó a futó, Tömjén a ló, Rezsiszilárd a bástya, de te csak paraszt vagy a táblán.

R. V. Juli 2020.05.26. 18:59:00

@DR. Smit Pal: "Mégis mi a faszom közük van ezeknek magyar parlamenthez ?"

Az buzikám, hogy aláírtuk az emberi jogok európai egyezményét, azzal jött létre a bíróság is, aminek mindig van magyar tagja is. De ki is lehet lépni, a fehéroroszok sincsenek benne. Csak rajtuk kívül egész európa.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:59:13

@R.V.Juli: na az ellenzéki felszolalasnak annyi értelme van mint Torgyán doktor :Horn Gyula mondjon le szövegének. A különbseg annyi hogy a Torgyán sosem volt alpári...

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 18:59:55

@nincs1agy: ezzel nem mondtál semmit te fasz...

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 19:06:50

@R. V. Juli: és persze az a bíróság független?! Remélem az életed is mered rakni....

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 19:18:07

@a nagy hohohorgász:
Ahol a felcsúti uralkodik, ott az alpáriak tiltakoznak.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 19:18:11

@R.V.Juli: amúgy a kulturális nagysagotokrol mindent elmond a bajszos szar és az o1g a parlamentben.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 19:20:53

@R.V.Juli: szóval az ellenzék alpári? Ezt Orbán Viktor jobban megfogalmazta akkor amikor még mert igazat mondani tokosen.... Prolik vagytok. A definíciót kérd a vasastol!

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 19:26:57

@nincs1agy: és akkor Viktor micsoda ha a tiborcz a király te hülye fasz?

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.26. 19:27:00

@a nagy hohohorgász:
"bajszos szar és az o1g"

Kormányprogramunk elsö két és legfontosabb pontjai ezek. Ha összejön a kétharmad, akkor még a restaurált rákosi alkotmány preambulumjába is beírjuk.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 19:39:13

@R.V.Juli: de az első pont azért maradjon meg annak hogy az ország összes fontos pontjára kiteszitek a kék fehér zászlót

Galerida 2020.05.26. 19:42:49

Tanulni kell a dicső múltból!
A Kossuth teret megint "műveleti területté kell nyilvánítani és a "Traktorral behajtani tilos! tábla helyett "Ballib sajtómunkásnak belépni tilos! " táblákat kell kihelyezni!
Azokkal nem volt baja az Emberi Jogok Európai Bíróságának.....

CSOKKI MÁLNA 2020.05.26. 19:43:49

@nincs1agy: max a tieid, az enyéimet isten teremtette a saját képére.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:02:02

@R.V.Juli: Libsi kormányt a magyarnak had pusztuljon tovább de ha utána megint jobb oldali kormány jön én fogom arokba loni a vezetőjét aki libsi szavazónak támogatást ad!!! Egyszerűen gusztustalanok vagytok.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:08:21

@a nagy hohohorgász: A sok geci felvette a deviza hitelt a qurcsany kormány meg beszopta és a rohadt Orbán nem fizet. Az rohadék meg menti az én pénzemből a szarokat. Hát a kurva anyátokat.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:32:24

@a nagy hohohorgász: A deviza hitelesek remélem egy örök életre megtanulták mi a demokrácia... Úgy mint most.vki kitalálta hogy vírus van ami vilagszerte elvitt 100ezer ebert a 9 milliárdból. Akik fél éven belül amúgy is meghaltak volna. Kibaszott farkas törvény van nem diktatúra.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:33:35

@a nagy hohohorgász: Az erős baszik a gyengét meg basszak...

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:41:31

@a nagy hohohorgász: mert a hülye proli elhiszi hogy neki is lehet 160ezer nettó 100 ezer bruttó fizetésre medencés haza... Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:47:11

@a nagy hohohorgász: a rohadt Orbán megint megadta a kilovesi engedélyt a prolikra. Veszik is a parasztok a 32m2es panelt aranyaron hitelre. Aztán meg sirtok gyökerek. Milyen jó az airbnb amikor nyaralni kell de azt nem fogod fel hogy az albérlet ezáltal az egekben az ingatlan vétel meg az emberek 90%nak hitel nélkül lehetetlen emiatt. Nem baj szerintetek az airbnb olyan trendi... Hát akkor jó éjt mindenkinek.

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 20:57:09

@a nagy hohohorgász: én ezt a 10%aljarol ugatom, de amíg ti kajaljatok ezt a szart mindkét oldalról addig nem lesz változás. Szóval kapjátok össze magatokat a büdös kurva istenit, Mészöly után szabadon.

nincs1agy 2020.05.26. 21:28:02

@a nagy hohohorgász: Hogyhogy ki te barom? A sakkozó..

nincs1agy 2020.05.26. 21:30:13

@CSOKKI MÁLNA : Ahelyett, hogy büszke lennél néger majomember őseidre fidessjobbágy!

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 21:45:58

@nincs1agy: na mi van nyomi, ezért a niggerezesert a demokrácia oshazajaban már lelottek volna... Szerencséd hogy itt diktatúra van... Hahaha

nincs1agy 2020.05.26. 21:46:38

@a nagy hohohorgász: Erre az antiszemita inszinuációra nem is reagálok, nácikám..

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 21:49:25

@nincs1agy: te hülyébb vagy mint esztike. Hahaha

nincs1agy 2020.05.26. 21:51:23

@a nagy hohohorgász: Ifa platóra ácsolt guillotine-on fogtok lógni fidessdroidok. Patak vér és Trump avas! A stadionok helye sóval behintve, mint Karthágó és ceterum censeo!

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 21:58:04

@nincs1agy: íme a demokrácia szent lovagja... Hahaha

nincs1agy 2020.05.26. 22:05:40

@a nagy hohohorgász: Nem rólam van szó, hanem a népi elégedetlenségről, amely elsöpri a zorbánizmust!

CSOKKI MÁLNA 2020.05.26. 22:06:02

@nincs1agy: legyé büszke te, ki is nyalhatod a majomseggüket!

nincs1agy 2020.05.26. 22:10:27

@CSOKKI MÁLNA : Rasszista provokációval nálam nem sokra mész kispofám.

morph on deer 2020.05.26. 22:24:56

@nincs1agy:
“ ...a népi elégedetlenségről, amely elsöpri a zorbánizmust!”

Ja, mert a német nép előbb-utóbb megunja, hogy egy gecit finanszírozzon...
Csak ez történhet, ugyanis, mert hazánk fiai békésen legelésznek tovább, mint eddig, ne aggódj!
Itt vagy nincs felső határa a tűrőképességnek, vagy még évtizedek vannak benne...

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 22:25:50

@nincs1agy: a nép 4/5del fogja újra szavazni őket. Max a csőcselék akarja akasztani a 3. Évezred legnagyobb diktatorat

a nagy hohohorgász 2020.05.26. 22:27:44

@morph on deer: arról a német neprol beszélsz amely hagyja hogy a lányait eroszakoljak a migransok? Hahaha

mazsihiszti 2020.05.26. 22:42:00

zsidrákok abba lehet hagyni az ájvékolást

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2020.05.26. 22:47:37

@R.V.Juli: "de jellemzően ettől csak elszemtelenedtek a fideSS tarsolylemezes fradistái. "

Igen azokban az időkben a liberalisoknak koszonhetoen nagyon sokan SZEMtelenedtek.

Rodney_2 2020.05.27. 01:46:33

@mazsihiszti: Majd amikor a TASZ meg a Helsinki Bizottság bérenceit kisérik le a Duna partra, akkor majd néznek ki a hülye fejükből, hogy de hát ezt most már miért?? Ezeknél gusztustalabb és kártékonyabb söpredéke az emberiségnek nem létezik.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.27. 06:34:27

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS:
"Igen azokban az időkben a liberalisoknak koszonhetoen nagyon sokan SZEMtelenedtek."

A Népszava egykorú hiteles tudósítása szerint, a bírósági tàrgyalás folyamán ugyanis kiderítették, hogy jogos önvédelemről volt szó. A hivatalos személy elleni erőszak szemmelverés általi kísérlete tényállásának fennforgása volt!!!!

Galerida 2020.05.27. 06:52:21

"A bíróság a kérelmező újságírók nem vagyoni kártérítésre vonatkozó fejenként 5000 eurós igényét elutasította, és csak a perrel kapcsolatos költségek megfizetésére kötelezte Magyarországot."

"A bíróság az újságírók kérelmével szemben azt is elismerte, hogy a sajtó felvételkészítésének korlátozása, a szabályszegők szankcionálása a véleménynyilvánítás szabadsága korlátozásának jogszerű céljai közül kettőnek is megfelelt. Így a bíróság kimondta, hogy a parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme legitim korlátozási indok."

"A bíróság egyetértett a magyar kormány álláspontjával abban is: az újságírók azzal, hogy nem tartották tiszteletben a tudósítás szabályait, tudatosan vállalták a kockázatát annak, hogy szankcionálhatják őket a házelnöki rendelkezés megsértése miatt."

Hát eddig tartott a dicsőség...

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.27. 08:43:01

@a nagy hohohorgász:
"Egyszerűen gusztustalanok vagytok, én fogom arokba loni a vezetőjét aki libsi szavazónak támogatást ad"

Csak óvatosan a gyilkossàggal való fenyegetőzéssel (BTK. 222.§) tekis paramilitáris ingatlannepper.

morph on deer 2020.05.27. 08:51:25

@a nagy hohohorgász:
“ amely hagyja hogy a lányait eroszakoljak a migransok?”

Tudod, hogy az mennyivel olcsóbb, mint a zorrbán?
Naugye! :D))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.05.27. 10:01:22

index.hu/belfold/2020/05/27/a_deak_teri_keselo_anyja_azt_allitja_fia_maga_akart_intezetbe_kerulni/

" Mi Hazánk a Deák téri gyilkosság miatt megemlékezést tartana csütörtökön "Tégy a magyargyűlölet ellen!" címmel. A szervezet a csendőrség visszaállítása mellett szibériai bérrabtartást követelt. A rendezvény az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházánál kezdődik. "

csak nem esztók kis barna képződményei a gyilkosok?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.05.27. 10:32:56

@R.V.Juli: a zöld véreddel fogunk Viktor egészségére koccintani libernyák

R. V. J. 2020.05.27. 10:58:12

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @Rodney_2: @mazsihiszti: szerintem néhány embernek ugyancsak érik a büntető feljelentés.

Persze lehet, hogy egyvalaki áll a nevek mögött, majd az ip címből kinyomozzák.

nincs1agy 2020.05.27. 10:59:14

@morph on deer: Ja, úgy tűnik a portugálok, spanyolok, görögök finanszírozását is kezdik megunni. Ki fog itt Volkswagent venni?

nincs1agy 2020.05.27. 11:22:36

@CSOKKI MÁLNA : Inkább nyalok néger segget, minthogy a csúti seggét nyaljam!

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.27. 11:37:01

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"Gergely imádta a focit, nagy Újpest szurkoló volt. Garázdaság miatt többször felelősségre vonták már"

Szóváltásba keveredett a garázda áldozat és sajnos nagyon tragikus vége lett az összeverekedésnek. A Népszava értesülése szerint, egy rasszista megjegyzés miatt került az elkövetö idegállapotba.

Womb Rаider 2020.05.27. 11:44:15

@nincs1agy: "Ja, úgy tűnik a portugálok, spanyolok, görögök finanszírozását is kezdik megunni. "
Nyeheheehhh...Te el is hiszed ezeket az ökörségeket? A görögökön is jót kaszáltak a fritzek, no és régi sztori, de az uniós 'támogatások' igazi nyertesei is ők. Fordítva ülsz, egy döglött ló csontvázán.. ideje lenne leszállni.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.27. 11:49:36

@Womb Rаider:
@nincs1agy egy klón, nem az igazi bajorbaszakadt sváb prolival vitatkozol.

nincs1agy 2020.05.27. 11:50:25

@morph on deer: Ja, friss oltvány az öreg fába. Akár nemi erőszakkal is küzdeni lehet az etnikai egyhangúság ellen a sokszínűségért. Nincs ebben semmi rossz. Egyébként is a minimum, hogy szemet hunyunk az ilyen esetek felett, hisz a fehér ember mennyi gonoszságot követett el szegény hátrányos helyzetű dúsabb pigmentációjú embertársaival szemben évszázadok alatt.

2020.05.27. 12:23:05

@morph on deer: 'Ha már ott tartasz, nézd már meg a “liberális” és a “liberalizmus” szavak jelentését is!
Meg fogsz lepődni!'
Szerintem azon mindenki meglepődik, hogy mennyi baromságot írnak a liberalizmusról, miközben minden ember a saját bőrén tapasztalja az áldatlan hatásait a libsi agyrémnek, tehát pontosan tudja, hogy az a világ legrosszabb vallása.
Valahogy úgy van ez, mint a kommunizmus eredeti jelentése és a valóság, .., ha az eredeti jelentés érvényesülne, akkor mindenütt kommunizmusnak kellene lennie és az lenne a Kánaán, .., e helyett a valóságban az emberiség kihalását eredményezné, ugyanúgy, mint a totális liberalizmus.

R.V.Juli · https://migrationaid.org/ 2020.05.27. 12:45:19

@Tényelek:
"tehát pontosan tudja, hogy az a világ legrosszabb vallása."

A liberalizmusban élö kulturnépek köszönik szépen jól vannak. Szerencsére ez egy térítö ideológia, s így 2022-re ide is érhet a következö hadjárat, hogy kigazlolja a Zorbigarchikus© Gömböctatúra© vadhajtásait, valamint virtuális megvakíttatással és ólomfülbeöntéssel megtérítse a fökolomposokat!!!

2020.05.27. 13:21:15

Egy Ember egyszer már DEFINIÁLTA a bajszos szart!Ha kinyítja a lepcsest,csak úgy dől belőle a szar!A nerben egy alap,hogy jusson belőle minden támogatójuknak!

2020.05.27. 13:26:25

@mazsihiszti: Azt tudod,hogy a femenőid hányszor feküdtek össze a nagy bránerű négerekkel?Azért lettél ekkora fasz!

nincs1agy 2020.05.27. 13:59:18

@csulla: És egy rémisztő képződmény is egyben. (A hideg futkos a hátamon ettől a mélymagyartól a szarból. Ki is fújom az orromat a medence vizébe!)

konrada 2020.05.27. 14:38:05

@Galerida: ""A bíróság a kérelmező újságírók nem vagyoni kártérítésre vonatkozó fejenként 5000 eurós igényét elutasította, és csak a perrel kapcsolatos költségek megfizetésére kötelezte Magyarországot."

"Mignem a biró, haraggal
Ráütvén a két zsebére
S rámutatván a két félre,
Törvényt monda e szavakkal
A szegény fülemilére:
Hallja kendtek!
Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek."

morph on deer 2020.05.27. 18:40:15

@nincs1agy:
“ Ki fog itt Volkswagent venni?”

Hát orbán. Most is azzal jár, nem?

nincs1agy 2020.05.27. 19:23:47

@morph on deer: Nem Audival?? Ja, tényleg azzal a Ferenc jár.

mazsihiszti 2020.05.28. 12:16:15

Mulassunk csáveszkák

Zúg a zsidó, verje Devla,
nem ízlik a kemény széna,
Ha rárakom az istrángot, szétrúgja.
De, ha rummal megitatom,
a vagonba befoghatom,
Úgyis tudja, bedzsalunk a csárdába.

Hej, zsidó, zsidó, te részeges tót,
De megittuk arab árát.
Jaj, zsidó, zsidó, de sárga csikló,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
Hej, zsidó, zsidó, te részeges tót,
De megittuk arab árát.
Jaj, zsidó, zsidó, de sárga csikló,
Hát együtt látjuk, de a gázát.
süti beállítások módosítása