B1 blogcsaládA demokrácia vagy a diktatúra hatásosabb a vírus ellen?

Svédországban sem egyszerű, de annál jobbat még nem találtak ki, mint ami ott van

2020. április 26. - b1 blog

És mi a helyzet Svédországban – ahol egészen másként próbálják megfékezni a járványt, mint Magyarországon. A mind nyíltabb diktatúrával szemben demokráciával és szabadsággal.

Erről jelent meg egy interjú, amiről aztán megkérdeztem Svédországban élő orvos barátomat, dr. Makra Juditot.

"A vírus elleni harci modell Svédországban nem egyéb, mint a nyílt társadalom működési modellje. Amennyiben a vírus megfékezésére alkalmazott módszerünk bizonyítja hatékonyságát, akkor az az alulról szerveződő nyitott társadalom hatékonyságának lesz a beigazolódása. – mondja az Alapblognak adott interjúban a Göteborgi Egyetem néplélektannal, médiával és politikával foglalkozó professzora, Bengt Johansson.
Rámutat arra, hogy ami hazájában történik az nem más, mint hogy a politika visszavonult, nem szólhat és nem is kíván beleszólni a szakértők és a közvélemény párbeszédébe. "

Svédországi beszámolónk következik.

svedorszag_dsc_0527.JPG

 

Igen, jól leírja az a cikk az itteni gondolkodásmódot. Akikkel én beszélek, amiről olvasok, nem pánikolnak, de nem is mindenben ilyen rózsaszín a helyzet. A kórházakban dolgozók fertőződnek, félnek, nincs elég védelem mindenhol, túl nagy a terhelés. Csak most kezdenek többet tesztelni, szerintem ez nagy hiba. Ahogy az is, hogy semmi védelem nem volt az idősotthonokban, miközben ez volt az első és egyetlen biztos dolog, hogy ők mennek el először. És most nagyra nyílt szemekkel csodálkoznak hogy jé. Ott sem volt semmi védőruha a személyzetnek. A svédek nagy része kezet mos de nem hord maszkot, az üzletekben tartják a távolságot .valóban követik a javaslatokat de sokan úgy értelmezik, hogy nincs szigor tehát kimegyek, shoppingolok, találkozom, beülök. A tömegközlekedésen érződik, hogy rengetegen otthonról dolgoznak. És ez szerintem különbség, hogy eleve sokan nem 100 százalék munkaidőben dolgoztak korábban sem, és talán nem viseli meg őket annyira anyagilag ami most történik, mert vannak tartalékaik.

Most, hogy kicsit naposabb az idő, kicsődülés van, és én azt gondolom ez pont rosszkor jött, emelkednek a számok. Pedig a miniszterelnök mondja, hogy nem szabad lazítani.

A pártok abszolút együttműködnek, kompromisszumon alapult a felhatalmazás, semmifele teljhatalom. A kormány megköszönte És elismerte az ellenzek segítséget És viszont. Nem tesznek zsebre pénzeket, más az egész támogatás, átképeznek. sok az önkéntes, persze itt mindig működött a civil társadalom.

De azért ez sem egyszerű. Most tudtam meg hogy az egyik magyar orvos a csoportunkból aki az egészség mintakepe, kényszeresen edző egészség mániás , majdnem belehalt, nem tesztelték már csak amikor lélegeztetőgépen volt. Pedig  „csak” dolgozni járt, edzőterembe és vásárolni.

Az itteni kollegáim kezdettől azt hangoztatják, hogy az embernek jogai vannak, amit nem lehet korlátozni, a szakértők tudják mit kell csinálni, a munkahelyi főnökök is azt követik, igaz abban már vannak különbségek ki hogyan áll ki a dolgozókert. Igazából akkor rendülnek csak meg, mikor konkrétan meghal egy kollega... ezt saját tapasztalatból mondom.

Az egész mögött az nagyon fontos, hogy tényleg szabálykövetők és fegyelmezettek a munkába járásban, munkaidőben. Sokan azt mondták, nagyon jó, hogy a miniszterelnök olyan nyugodtan beszél, nem pánikot kelt. Ugyanakkor sokan úgy érezték többek között újságírók is, hogy konkrétabban, határozottabban, adott esetben tiltásokkal is élve kellene nyilatkoznia.

svedorszag_dsc_0261.JPG

Innen iszonyú tisztán látszik és dühítő, hányingerkeltő az otthoni vezér öröme, hogy végre lubickolhat, minden vonatkozásban. Nagy a kontraszt.  Itt tényleg informál a sajtó. Az ember megéli a demokráciát.

Zsófi lányom most vizsgázott társadalomismeretből. Végigvettük a könyvet, kikérdeztük. Fantasztikus hogy hogyan ismerteti a fiatalokkal a kultúrát, a politikát, a gazdaságot, a közigazgatást, a média szerepét.

És a végén, idézek egy vezércikket egy országos napilapból. Az elején arról beszél, hogy az emberek úgy vélik, túlvannak a veszélyen és ismét kimennek, a kocsmák és éttermek tele, az utcákon sokan. „Jó idő plusz fizetés nap és vágynak a normális életre. Könnyelműség.  Az emberek nem normálisak" irja egy orvos. Ez részben annak köszönhető, hogy " alulértékelt" információkat közöl a hatóság és a szakértő a halálesetekről és megbetegedésekről, amiből úgy tűnik, mintha csökkennének a számok. És ezt hallják más országokról is. Az éttermek, a bárok tulajdonosainak biztosítania kell, hogy „ne legyen zsúfoltság tartsanak kartávolságnál kicsit nagyobb távolságot" " Elég nehéz ennél pongyolábban megfogalmazni. Javaslat? Lehet? Kicsit nagyobb?

Fantasztikus lenne, ha Stockholm es Svédország távol tudná tartani a vírust szabadsággal és felelősséggel...de a nagyobb felelősségvállalás nem elég, a hatóságnak alkalmazkodnia kell és szigorítani a megfogalmazásokon. A javaslatok jók, de néha jobbak a szabályok"

Jutalomjáték,. Göteborg színei

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4415642164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszti..... 2020.04.28. 20:04:28

@alöksz róz:

tekeregsz, mit az angolna.
nálam azzal tetted be a kaput, hogy elkezdtél drogosozni. mindenki másképp fórumozik. van, aki megoszt magáról személyes infókat, van aki nem.
de ezekkel visszaélni szerintem geciség.
ha támadni akarsz, támadd a fórumbeli tevékenységét face to face, ne a magánéletét. közöd hozzá?
mindezt vert helyzetből teszed csak azért, hogy másra figyeljenek.... minél messzebbre kerüljünk a kiindulóponttól.
osztán most jössz a tuti fegyverrel, a lipsizéssel... :D :D
gondolkodó ember... a gondolkodó emberek figyelik a napok óta tartó szánalmas vergődésed.

nincs1itt 2020.04.28. 20:15:23

@alöksz róz: tényleg? kipróbáltad? akkor biztosan csak nem vettem észre! eldugtad a hülye vagy és a góglizd ki közé, csak így lehetett! na fuss neki, kicsi soknevű ne vergődj, csak bátran, könnyű győzelem lehet! nem?

nincs1itt 2020.04.28. 20:17:13

@Tényelek: jááános, te olyan hülye vagy, hogy még sanyi a rózsa is elküld melegebbre, pedig kolléga...

2020.04.28. 20:19:38

@nincs1itt: Komoly érvelés, ahogyan az ön értelmi színvonalától elvárható :-) !

nincs1itt 2020.04.28. 20:25:46

@Tényelek: inkább a saját "színvonaladdal" foglalkozz, te szolga, buta magyar!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 20:28:12

Elég hossszú ez a mai műszak, nincs ember, vagy nincs közpénz a váltásra?

nincs1itt 2020.04.28. 20:32:01

@látjátok feleim szümtükkel: kármentés zajlik! jááános már ott tart, hogy mo.-on futópadból van hiány, pedig sok a "zsírdisznó" mo.-on! elvégre egy hazafi így beszél a honfitársairól... sőt örül annak, hogy napi 205 millió forintot cseszik el a csúti rámszesz "sportra".... áááá, ez már tényleg a végvonaglása ennek a troll gárdának.

alöksz róz 2020.04.28. 20:48:13

@eszti.....: a drogosozás az nem vicc, csillagom. hanem komoly. a paranoia is, amit tud okozni. lehet lazításképpen hébe-hóba pöffentgetni, de lehet ám kattogni is rajta, meg agresszíven viselkedni amikor nem tud hozzájutni... mondtam h látszik, hogy nincs a témával tapasztalatod. de majd belátja ő is, ha hajlandó lesz elgondolkodni rajta.
addig meg egy kis tisztulás jót fog neki tenni.

milyen vert helyzetről beszélsz, azt hiszed ez egy verseny, eredményhirdetéssel meg minden? :D amúgy nem tudod, hogy ha már hazudsz, akkor olyat kell hazudni, amit nem lehet pár kattintással visszanézni? vagy tudod, csak ennyire pofátlan vagy?

alöksz róz 2020.04.28. 20:50:29

@nincs1itt: kösz a példát, most már látom, milyen a valódi vita

alöksz róz 2020.04.28. 21:00:41

@eszti.....: "ha támadni akarsz, támadd a fórumbeli tevékenységét face to face" - az is megvolt, oda-vissza kapta kötényeket :-) még saját magát is bebőrözte nagy szorgalmában :-)

eszti..... 2020.04.28. 21:03:46

@alöksz róz:

felcsaptál életmód tanácsadónak? gondoltam, hogy rácuppansz a drogos témára, mint tyúk a takonyra...:DDDDDD
olyan vagy mint Lenin.. elemzed a nickkeket és hazugsággal vádolsz. már csak az 1xű hiányzik.
szívem! te voltál aki elpofátlanodtál, aztán ez annyira óvatlanná tett, hogy lebuktattad magad.
ez van. na, innentől mondhatsz, amit akarsz....
részemről ennyi. én sajnálom, mert kedveltem a nickked, míg el nem kezdted keverni a szart.

alöksz róz 2020.04.28. 21:04:06

@eszti.....: ezt vágod? hogy milyen szinten elvesztette már a drogos haverod a kontrollt?

Btk. 222.§ (2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

alöksz róz 2020.04.28. 21:07:22

@eszti.....: "ez annyira óvatlanná tett, hogy lebuktattad magad" - ezt nyilván könnyen igazolni tudnád, ha bemásolnád. de mivel nincs mit bemásolni, hát marad a hazudozás, jó lippsi módjára :-)

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 21:14:33

@alöksz róz:

Eltévedtékl kicsi huszár!
A törzs, meg Cilike nagysasszony állandóan a nyájról, meg valami nyájfertőzésről beszél, ehhez képest senki nem terjeszi a rémet, ha azt mondja, hogy nőni fog a fertőzötttek száma.

Tudom, vagy kommentelsz, vagy olvasol, a kető együtt nem megy, mert az olvasásért nem fizetnek.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 21:16:40

@eszti.....:

Te meg ne udavolj neki, mert még feleségül vesz, oszt néz hecc. ;D

alöksz róz 2020.04.28. 21:31:45

@látjátok feleim szümtükkel: ez nem a rémhírterjesztés, az teljesen más. nem te vagy az a jogi szakértő, aki szerint már 2015-ben ott volt a törvényben a covid-19? :-)

nincs1itt 2020.04.28. 21:32:33

@alöksz róz: látni látod, csak nem érted! józan paraszti eszed megvan, csak innen kellene tovább lépned! ez pedig így lehetséges: úcsitsza, úcsitsza, úcsitsza... de csak sikerül végre valami releváns iskolában bejutni. a vitát pedig izgatottan várom! a mellédumálást meg nagyon unom!

eszti..... 2020.04.28. 21:44:45

@látjátok feleim szümtükkel:

csak egy kicsit játszottam....
de má' abbahagyom.:D :D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 21:56:05

@nincs1itt: Azért rögzítsük, hogy te kezdtél el foglalkozni Alinsky zsidó származásával. Ha Heller néni nem süllyedt volna el a Balatonban, most ő fenekelne el személyesen ezért.:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 22:01:19

@nincs1itt: Egy szóval nem írtam, hogy zsidó. Ezzel te jöttél elő. Nagy hiba volt.:)

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 22:03:32

@alöksz róz: ezalatt azt érted atomkacsa, hogy "tudjuk, hogy nem fransziából kommentelsz" és "na gyere ide elkalapállak"?... én még életemben nem jelentettem fel senkit, sz'al ne fossál, majd lejátszuk alkalomadtán;-)... a természet nem ad szart, ha a félművelt sunyi paraszt pálinkázhat, akkor én gombászhatok;-)... ne keverj magatokkal, akik csak a szintetikus drogokat toljátok a fidelitaszos klubban... kisgyerek, mondtam már, még blendedet sem iszom, lehet az kék vagy zöld címkéjű, akkor sem;-)... prüszkölsz, prüszkölsz, azt mit számít, a nép ítélt, ez is egy ⅔, sz'al szoptok;-)...

de rakd be nyugodtan a korrupciós idézetet is, atomkacsaként már töltsd ezerszer, azt azzal is mi lett? én lettem büdöslábú vagy te?;-DDDD... te , anyádmajma...

mgdé 2020.04.28. 22:04:31

@alöksz róz:

Rózsika, ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy minden nick minden egyes hsz-ét ugyanarról az ip címről küldi be? :D Több gépről/több helyszínről történő kommentelés, változó ip kiosztás, egyebek, s ez csak ami minden különösebb szándékosság nélküli ... A tudatos trollok, az anonymusosok, az óvatosak, a darkosok, neadj isten, a hackerek technikái szóba sem kerültek. Vagy csak azért próbálod etetni esztit, mert nő, s azt hiszed, akkor a technikáról bármit bevesz? Akkor bizony te is csak egy nő vagy. :D

alöksz róz 2020.04.28. 22:04:40

@nincs1itt: akkor engem átbasztak. biztos nem uszítsa, uszítsa, uszítsa? :D

mgdé 2020.04.28. 22:06:40

@alöksz róz:

S melyik nicken próbáltad ki? :P

alöksz róz 2020.04.28. 22:17:39

@mgdé: na és ha az enyém fix? erről megy-e más nick, csak annyi a kérdés, egyszerre több helyszínen én se tudok jelen lenni :-)
"A tudatos trollok, az anonymusosok, az óvatosak, a darkosok, neadj isten, a hackerek technikái szóba sem kerültek." - összeesküvés a b1-en! :D
"Vagy csak azért próbálod etetni esztit, mert nő, s azt hiszed, akkor a technikáról bármit bevesz? Akkor bizony te is csak egy nő vagy bappabadoppop." - így a helyes.

nickgrabowszki 2020.04.28. 22:18:55

A kommentelők ip címét nem rögzítjük, de szélsőséges esetben egyes kommentelőket kitiltunk a blogról.

nincs1itt 2020.04.28. 22:21:58

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: kicsi visszamaradott, emlékszel az idézetre? na ennyi eszetek van! ezért buktok le, folyton, folyvást... ne erőlködj, ez sem sikerült. megszokhattad rövidke és sikertelen életed során. majd! egyszer! talán!

nincs1itt 2020.04.28. 22:23:16

@alöksz róz: nem az első eset, sanyikám! de végre felismerted! ez is eredmény! csak így tovább!

eszti..... 2020.04.28. 22:44:20

@mgdé:

apelláta! engem technikáról nem lehet etetni.
de bizonyos technikával igen, csak nem ezen a szinten. :D

mgdé 2020.04.28. 22:53:46

@eszti.....:

Nem mondtam, hogy lehet, kérdeztem, hogy csak ezt hiszi?
Főzéstudomány vagy csillagászat? ("lehozom neked a holdat" ...)? :D
Avagy? :D

mgdé 2020.04.28. 22:57:13

@alöksz róz:

Azt állítod, Rózsika kedves, akár egy szobában, akár 5 cm-re egymástól nem lehet 2-3, stb. különböző ip című gép? :D Akkor, kedves kislány, te még nagyjából a Csipkerózsika olvasásánál tartasz. :D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 23:01:01

@nincs1itt: Az idézetből miért is következne, hogy zsidó, te kis baloldali antiszemita?:)

alöksz róz 2020.04.28. 23:27:12

@mgdé: "Azt állítod, Rózsika kedves, akár egy szobában, akár 5 cm-re egymástól nem lehet 2-3, stb. különböző ip című gép bappabadoppop?"- jaja lebuktam, nincs mit tenni, orbán viktor utasítására összeesküvést szőttem a b1-en, vettem 10 gépet, mindet elneveztem a nickekről h még véletlenül se keveredjenek a címek, csak így történhetett. ja és egyszerre három gépről írok, mert a lábujjaimmal is tudok gépelni. azért csak három, mert a bal lábam ügyetlen, az csak másolni tud. az a mindenszós lábam. :D

agyfasz... :D

mgdé 2020.04.29. 00:00:21

@alöksz róz:

Kedves Rózsika, nem állítottam, s nem gondoltam, hogy vettél több gépet, szerintem még nem jutottál el odáig, hogy 10-esével olcsóbb. :P Csupán arra bátorkodtam felhívni szűzies agyú kiskegyed becses figyelmét, hogy semmi akadálya 3 különböző gépről, 3 különböző címen irkálni, anélkül, hogy 3 lakást is kelljen venni ehhez. Habár, ha apuci fizeti, hát vegyél ... :D

Miért kellene egyszerre több gépen írnod? Egyszerre ... :D
A kommentek egymásra reagálnak, nyugodtan megvárhatod, a másodikkal, míg már beérkezik az első, s így tovább. Van időd 20 centivel elfordítani közben a széked. S ugyan mi bizonyítja, hogy nem így teszel? :P

Nem mondod, hogy Gábor haverodék ezeket nem is mesélték el neked ...

s mielőtt "tromfolni" próbálnál, nem, nem húztál csőbe, le sem buktathattál, lévén nincs semmi lebuktatni való :)

alöksz róz 2020.04.29. 00:20:40

@mgdé: jó kérdés, hát akkor csak úgy lehet eldönteni, hogy megnézzük, ki tudja többször leírni. vállalod a strigulázást, scatman?

alöksz róz 2020.04.29. 00:33:34

@mgdé: "S ugyan mi bizonyítja, hogy nem így teszel? :P" - van lehetőséged kutyaszart enni? :P
1

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 01:08:27

@alöksz róz: miért, szereted? ahol laksz, ott biztos van valami kutyafuttató féle, tudod, kaparj kurta, neked is jut;-)... hát, nehéz a troll lét, főleg, ha még ideges is, azt feldörzsöli magát;-)...

alöksz róz 2020.04.29. 01:41:33

@Sir Bates dö Hól: na mi van, nem tudsz leakadni, ennyire hiányzik a cucc, kattogsz? ilyenkor éjszaka a legrosszabb, mi? :DD
nem tudtam, mi az a feldörzsöl, mástól még sose hallottam, azt hittem az h felidegesíti magát az ember. de nem, börtönszleng. feldörzsölni: elhallgatott bűncselekményt emlegetni (várhelyi a: fegyház, 1992)
most vagy előadod magad, hogy ettől keményebbnek látszódj ha már okosabbnak nem tudsz, vagy tényleg börtönben ültél, ahogy már itt írta vki. nem is tudom melyik a szánalmasabb, a "keménycsávóvagyok" előadás, vagy a börtönviselt drogos "filozófus" :D

mgdé 2020.04.29. 01:53:27

@alöksz róz:

Én nem kutya vagyok, tehát mindkettőt átlépem, ellenben te fsses, tehát mindkettő a reszortod. Ezt buktad. :P

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 02:09:39

@alöksz róz: csak magad égeted atomkacsa, a te lábad büdös, s még vamzerkedsz is;-)... hová süllyedést még majom?
kisgyerek, itt a kilencedik hete tart a karantén, sz'al itt nincs éjjel vagy nappal, akkor kelek és akkor fekszem amikor akarok;-)... s nem, nem kattogok, mert ha akarok tekerek egy jointot, ha nem akarok, nem teszem, s pontosan tudod cicafiú, hogy engem sem ezzel, sem semmivel nem égetsz le;-)... ellenben én nem vagyok egy pitlák, vamzerkodó fidelitaszos troll;-)... s nekem csak egy nickem van, veletek szemben, akiknek fejenként legalább öt-hat regük van;-)...

múltkor még elkalapálni akartál, most meg már a zaklatás törvényi tényállását citálod? csücsörítsd a szád, hogy a gábort cidázzad inkább, hátha megbocsát;-)... igazi kis féreg vagy, de neked kell ezzel együtt élned...

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 02:13:05

@alöksz róz: egyébként honnan ismered a "kattogsz" kifejezést?;-)...
S gondolom, te már alszol, csak álmodban csöngetsz egy kicsit, és még írsz egy kommentet gyorsan;-)... látod milyen balfas vagy, kicsi Tini Troll Teknőc;-)...

chrisred 2020.04.29. 05:47:35

@6.Lenin: Ez valami önvallomás?

6.Lenin 2020.04.29. 08:39:51

@chrisred:

Kár, hogy nem tudni, ezt mire írtad. Régi, ócska trükk.

chrisred 2020.04.29. 09:03:35

@6.Lenin: Pont arra, amire reagáltam, ez valóban régi trükk.

6.Lenin 2020.04.29. 09:39:38

@chrisred:

Ha rákattintok a nickemre (a válaszodban), nem jelenik meg, hogy mire, bunkókám. Ennyit már tudnod kéne.

chrisred 2020.04.29. 09:41:22

@6.Lenin: A probléma, mint általában, a te készülékedben található.

mgdé 2020.04.29. 13:35:06

@6.Lenin:

Azért, kedves bácsika, mert csak az utolsó 100 kommentet nézed. :DDD

("készülék"beállítás - összes / utolsó 100 - a kommentek tetején legfelül.
Köszönöd? Igazán nincs mit! :D )

S ha megengeded, egy igen komoly biztonsági kérdés:
Ugye te nem irányítasz fegyveres drónt?

6.Lenin 2020.04.29. 14:38:00

@chrisred:

Ilyen baromságokat minden hülye tud írni, úgy látszik neked se esik nehezedre.
Normális esetben kattintasz a "válasz erre" gombra, amire válaszolni szeretnél, és nem bemásolva a nicket. Bunkó voltál, ennyi.

chrisred 2020.04.29. 14:55:03

@6.Lenin: Úgy látszik, az a típus vagy, akinek hiába mondja az egész kocsma, hogy részeg vagy, menj haza, ragaszkodsz hozzá, hogy veled nincs semmi baj, a padló ugrik fel folyton és vág orrba.

6.Lenin 2020.04.29. 14:58:08

@mgdé:

Én, ha régebbi hsz-re válaszolok, akkor bemásolom a dátumot, ha van kedve visszakeresi, ha nincs, akkor nem.
Annyit egyik hsz se ér itt, hogy keresgessem. A tiéteket pláne. Ha nem jön azonnal, hogy mire válaszolt, akkor el van felejtve.

6.Lenin 2020.04.29. 15:01:54

@chrisred:

Ez így süketelés, már írtam neked. Általánosítva csak a bunkók kommunikálnak. Én megmondom, leírom, hogy konkrétan mi a gondom a válaszodban.
A konkrét kérdésre válaszolj, a süketeléseid nem érdekelnek, az ilyen magas lóról írt balfaszságaid meg végképpen. Bunkók szokása.

chrisred 2020.04.29. 15:34:04

@6.Lenin: Csak ez esetben a világnak semmi oka nincs arra, hogy hozzád alkalmazkodjon, amikor pofonegyszerű megtalálni a régebbi hozzászólást is. Ez a saját különbejáratú problémád.

chrisred 2020.04.29. 15:35:15

@6.Lenin: "Általánosítva csak a bunkók kommunikálnak."

Végre valamiben egyetértünk. Például azok, akik táborokba sorolják az embereket.

chrisred 2020.04.29. 15:37:08

@6.Lenin: "A konkrét kérdésre válaszolj,..."

Konkrétan semmilyen kérdést nem tettél fel.

mgdé 2020.04.29. 15:45:13

@6.Lenin:

Nyugi, Rettegibácsika, már mindenki rég felfogta, hogy te egy igen rövid hatótávolságú csapásmérő eszköz vagy, azaz: elindulsz a fészerbe, ott jól bebaszol, s aztán ott helyben mindent szétbaszol.

Ez van olyankor, ha valaki rangban mélyen Morzsi őrparancsnok alatt áll.

alöksz róz 2020.04.29. 15:45:56

@Sir Bates dö Hól: te beteg vagy, ember. neked segítségre van szükséged.
ez már nem vicc.
bazmeg 1 hét alatt a kurvaanyázástól eljutottál oda, hogy a kommentelőket és a családjukat fenyegeted, összeesküvést látsz, más blogokon "engem" üldözöl.
sőt már ott tartasz, hogy nem is én, hanem valójában az atomic duca áll az egész összeesküvés mögött, és valójában téged fenyegetnek.
rendesen úgy viselkedsz, mint egy pszichopata.
döbbenet!
nem tudom, mitől és hogy lehet ennyire bekattanni.
de az biztos, hogy a drogfogyasztást el kell felejtened, mert csak ront a helyzeten, és segítséget kell kérned. szerintem egy pszichiáter tud segíteni rajtad.
gondold át!

mgdé 2020.04.29. 15:51:28

@6.Lenin:

(Kiscsillag, amúgy az nem jutott eszedbe, hogy amikor válaszolt, akkor még az utolsó 100-on BELÜL volt az a hsz, amire reagált? Tudom, hogy hihetetlen számodra, de nem minden sakkparti végződik ám susztermattal. Hogy tanulj valami fantáziadúsabbat is, neked világossal az 1. f4 - e6, 2. g4 - ... megnyitáskezelést tudom javasolni ...)

mgdé 2020.04.29. 15:54:58

@eszti.....:

Hopp! Az álomarcú lányhoz, vagy a kék asszonyhoz van szerencsém? :)

eszti..... 2020.04.29. 15:59:34

@alöksz róz:

"rendesen úgy viselkedsz, mint egy pszichopata."
egy blogon, két poszt alatt három nickkel nyomod.... na, ez a klinikai eset. a pecásat nyugodtan leállíthatod rólam, nehogy begyulladjanak a kéztő idegei....
egy nap-egy válaszkör... ennyi esély jár mindenkinek, még a kamuknak is.:D

chrisred 2020.04.29. 16:02:04

@mgdé: Nem, százon kívül volt. Viszont hétfőn pont ő háborgott itt, hogy nem válaszoltam neki az előző napon ki tudja, hol feltett kérdésére (amit természetesen esze ágában sem volt megismételni, se azt elárulni, hol találom meg), gondosan visszalapoztam addig, ahol előző nap hagytam a kommenteket.

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 16:04:35

@alöksz róz: én semmi ilyesmit nem írtam vagy állítottam, ha meg akarod tartani a bejáratott nickjeiteket, akkor más stratégiát kellene követnetek;-)... ahogy engem hidegen hagy a ti valós problémátok a gáborral (elmentetek kurvának, így jártatok), úgy miattam aztán te végképp ne aggódj;-)... se e nick alatt, se a horgászos, se az atomkacsás nicked alatt;-)... nekem senkinek sem kell kimutatást csinálnom tevékenységem eredményéről, a Tini Troll Teknőcök csapat tagjaival ellentétben;-)...
(ha nem tetszik a név, én nyitott vagyok, változtassátok meg, elvégre titeket takar;-)...)

eszti..... 2020.04.29. 16:09:54

@mgdé:

ha már választani lehet, inkább a hosszú lábú asszony...

mgdé 2020.04.29. 16:18:31

@eszti.....:

:D

a hosszú lábú asszony is bármikor nyugodtan meglátogathat :)

6.Lenin 2020.04.29. 16:21:29

@mgdé:

Amikor én megláttam a válaszát, rákattintottam a nickemre, és semmi. Tovább nem kerestem. Annyira nem érdekes, mert ismerem a sunnyogásait.
Írt egy hozzászólást, nem nekem, másnak. Közvetlen utána, talán néhány perc eltéréssel feltettem neki egy kérdést, amire azóta se válaszolt, a másiknak igen, tehát visszanézte az ő hsz-ét.

Te is pont ezt a taktikát alkalmazod, ha kellemetlen a kérdés/válasz, kicsit sunnyogsz utána. Igaz sokan alkalmazzák ezt. 10 éve figyelem ezeket a felületeket. Semmi újdonság. Nem kell eljátszania senkinek sem a hülyét, pláne ha "régi" ismerős.

alöksz róz 2020.04.29. 16:26:22

@eszti.....: "egy blogon, két poszt alatt három nickkel nyomod" - írd le még 100x, hátha még jobban felhergeled vele a pszichopatát, te normális vagy, gondolkodjál már el...
"1 hét alatt a kurvaanyázástól eljutottál oda, hogy a kommentelőket és a családjukat fenyegeted, összeesküvést látsz, más blogokon "engem" üldözöl.
sőt már ott tartasz, hogy nem is én, hanem valójában az atomic duca áll az egész összeesküvés mögött, és valójában téged fenyegetnek." - ez tény. bekattant. erről kéne tudomást venni, ez már nem a fórumos oltogatás kategória. megértem h megviselt a "bálványod" lufijának kipukkanása, de ez már komoly dolog, ennek az embernek segítségre van szüksége.

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 16:43:14

@alöksz róz: macskajancsi, attól, hogy saját magadtól idézel még nem válsz független forrássá!;-DDDD... ez még a V4NA-kesma-MTI-MTVA relációban sem működik;-DDDDDDDD....

alöksz róz 2020.04.29. 16:48:25

@Sir Bates dö Hól: bekattantál. kérj pszichiátriai segítséget!

mgdé 2020.04.29. 17:00:10

@6.Lenin:

Bácsika, kellemetlen kérdést te csak önmagadnak tudnál feltenni, de attól meg fosol. :D

Amúgy biztos jó a nyugger lét, lehet lesni, hogy minden hsz-re születik-e 5 percen belüli válasz. Illetve, az fss trollok hány órás műszakokra is vannak beosztva? Mer' ha váltásos 24 ó/nap, akkor feléjük valóban jogos az elvárás a fizuért cserébe. Ezek szerint te itt valami fss mennyiségi ellenőr lehetsz. Megleptél, ha még nem is a Morzsi rangja, de már valami. :P

6.Lenin 2020.04.29. 17:17:00

@mgdé:

Egyet árulj már el magadról. Miért szeretnéd mindenáron azt elérni, hogy gyogyósnak tartsalak? Gügyögsz itt néha , mint egy dedós seggfej, morzsizól, páleszozól, minden valós ismeret nélkül. Miközben magad egy rendkívüli valakinek, vagy inkább valaminek szeretnéd bemutatni.
Nektek ez a bérkommentelözés mániátok?
Vannak, voltak valamilyen gyerekkori lelki sérüléseid?

chrisred 2020.04.29. 17:37:08

@6.Lenin: És azóta sunnyogsz, mert sem a kérdést nem vagy hajlandó elárulni, sem azt, hogy hol tetted fel. A logika soha nem volt erős oldalad, mert talán eljuthattál volna odáig, ha benne vagyok egy vitában, akkor elsősorban annak a nicknek a hozzászólásait nézem át, akikre korábban reagáltam.

6.Lenin 2020.04.29. 17:52:16

@chrisred:

Már lényegtelen. Akkor miért nem azt kérted, hogy írjam meg az időpontot, ami alapján visszakeresheted, ha nagyon szándékodban állt volna válaszolni. Neki válaszoltál. tehát visszanézted, Én is így szoktam, hogy az utolsó hsz-emtől nézem vissza. Az enyém közvetlen utána volt.
Felejtsük el az egészet, nem ér ez már ennyit sem.

eszti..... 2020.04.29. 18:13:44

@alöksz róz:

alexis! hányan raktátok össze ezt a legújabb csodafegyvert? mert kurvára gáz.. :D
a tényálladék a következő: tök mindegy, hogy sírnek elgurult-e a gyógyszere vagy sem, te lebuktál a kamunickjeiddel. érted?
ez a pecás szintje. ma sem tudott kiprovokálni, így levezette, hogy egy kielégítetlen rusnya nő vagyok.
kiscsillag! itt voltam mikor öngól rúgtál- egyszerre többet is. saját szeműleg olvastam. nekem akarod elmagyarázni mi történt? :D :D
és nem tudsz leszállni a szerről. tegnap új poszt lett. neked első dolgod volt, hogy belementél nincsitt-be. ezért kérdeztem tőled, ott is folytatni akarod-e az itteni feszkót? mert számtalan lehetőséged volt rá, hogy abbahagyd. de újabbnál újabb fedősztorival állsz elő /mi lesz a holnapi, vajon?/, magyarázkodsz... ami felettébb feltűnő, mintha az életed függne tőle.
hülye vagy? úgy nézek ki, mint aki egy blogon keres bálványt magának? van nekem a való életben kire felnéznem. remek pasi.... férfi, nem hitvány gyönge báb...
de abban igazad van, hogy vannak nickkek, akiknek odafigyelek a szavára. te is ebbe a kategóriába tartoztál, innen sikerült kemény munkával leküzdened magad a mostani szintre. látom, mit csinálsz az új poszton... szánalmas.

alöksz róz 2020.04.29. 19:27:44

@eszti.....: kímélj meg a szentbeszédtől, lipsike, pláne az olyantól, amiben folyamatosan hazudozol...
ezt már az unalomig ismerem. ugyanazt tudjátok kicsiben, mint nagyban. ti mind egyéniségek vagytok, igen. ennyire vagytok képesek.

"saját szeműleg olvastam" - akkor nyilván be is tudod másolni. ja hogy az nem megy.

"tegnap új poszt lett. neked első dolgod volt, hogy belementél nincsitt-be. ezért kérdeztem tőled, ott is folytatni akarod-e az itteni feszkót?" - az első dolgom az volt, hogy megkérdezzem, most akkor mégse jó a svéd modell, aztán veled meg a morfondírral váltottam pár szót. tényleg megkérdezted, miután sanyáztál egyet, ott van kettővel a hozzászólásom fölött. akkor ki milyen frusztrációt vitt át hova?

legközelebb olyat hazudj, amit nem lehet pár kattintással visszanézni.
mert így hamar jön a lebukás

alöksz róz 2020.04.29. 19:31:06

@eszti.....: "levezette, hogy egy kielégítetlen rusnya nő vagyok" - jól levezette, el is hiszem neki.
nem vagy az? cáfold meg! ugye-ugye... :D

a többi mese meg a magánéleted nem érdekel.

alöksz róz 2020.04.29. 19:40:20

de megnézve a másik posztot, úgy látom a nickek ugyanúgy írtak oda, a bónusz pecással meg oszt kurva jól jártatok :DD

mgdé 2020.04.29. 20:51:15

@6.Lenin:

Hogyne lennének valós ismereteim, 40 éve figyellek titeket a blogszférában, 99 helyen jártam külföldön, vállalkozó is voltam legalább 16x, lengyel-litván-ukrán-orosz csajt is dugtam, olajfáink vannak a kert végében, a cártól euróban kapjuk, látom ám ki/mi vagy, nem tudsz meglepni! :D Morzsi ott a főnök, te meg a szilvalével vigasztalódsz!

6.Lenin 2020.04.29. 20:58:44

@mgdé:

Ilyenkor mit érzel? Csorog a nyálad, vagy nagynak érzed magad (nem magasnak), nyilván te is kis seggdugó lehetsz. Ennyi lelki sérülést cipelsz? Mióta?
Mit próbálsz pótolni ilyenkor? Szeretnéd , ha többnek néznének, mint aki vagy? De ez nagyon rossz irány.

mgdé 2020.04.29. 21:17:40

@6.Lenin:

Mitől lenne rossz irány a lengyel-litván-ukrán-orosz lányok?
Ha ezt gondolod, akkor vagy beteg lelkű vagy, amolyan pride-os, vagy pedig impotens.

mgdé 2020.04.29. 21:18:24

@6.Lenin:

No, mentem csajozni. Pá!

6.Lenin 2020.04.29. 21:30:03

@mgdé:

Már csak az érdekel (kamuzok), hogy miért is válaszolsz te sir helyett néha, ő meg helyetted ? Így tényleg többnek érzitek magatokat? Vagy figyelmetlenség csupán?

Nincs semmi olyasmi, amire büszkék is lehetnétek? Vagy csak a magatokénak érezhetnétek? Ki/kik molesztáltak gyerekként? Már engem is megzavar a többesszám.

eszti..... 2020.04.29. 22:28:37

@alöksz róz:

lipsike - na, ez sem ehhez a nickhez köthető.. :D :D

a lebukás a te reszortod.... a magánéletemet meg a pecás neveddel próbálod kitárgyalni. felesleges energiapazarlás, ugyanis vaktában lövöldözöl, most már egyre elkeseredettebben.
folytasd csak nyugodtan! )))))

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 22:43:47

@alöksz róz: macskajancsi, csak annyit bizonyítást ezzel, hogy egy csapatban vagytok;-)... ⅔-dal eldöntötték a blogolók, nekem nem kell több;-)... ti azóta agyfaszt kaptok, az pedig nem mindegy, hogy te ezen a nicken vagy a pecás nickeden futsz ámokot? úgyis ezt tetted eddig is cicafiúka;-)... de folytassátok nyugodtan, engem nem zavar, elég ha tudja mindenki, hogy kicsi fidelitaszos trollok vagytok, a Tini Troll Teknőcök;-)... akkor maradjon ez a név macskajancsi?;-)...

alöksz róz 2020.04.29. 22:54:52

@Sir Bates dö Hól: "⅔-dal eldöntötték a blogolók" - mátrix forradalmak a b1-en!

alöksz róz 2020.04.29. 22:59:30

legújjabb magyar lélektani sci-fi!!!
freund elméletére, keegan nyelvezetével, fólum népe elájul.
ízelítőül.
"materializálódott-e az anyagi világ? - kérdezte a bekattant pszichopata."

alöksz róz 2020.04.29. 23:02:11

@alöksz róz: bocsánat
"- asszociaciálta a bekattant pszichopata"

mgdé 2020.04.29. 23:44:17

@6.Lenin:

Mert én is szeretném elérni a 26.400 feletti kommentszámot, mert azt hallottam, az boldogít! :D

(Indiszkrét kérdéseket pedig ne tegyél fel, még megmérged rád a fürdő tündér, s pitlákká varázsol.)

alöksz róz 2020.04.30. 00:25:30

@mgdé: kérdezd meg a tagát, az már 50 ezer felett van :D

chrisred 2020.04.30. 05:51:39

@6.Lenin: Én tudom, hogy semmit nem ér, nem is én kezdtem rugózni a problémán egyik alkalommal sem.
süti beállítások módosítása