B1 blogcsaládA demokrácia vagy a diktatúra hatásosabb a vírus ellen?

Svédországban sem egyszerű, de annál jobbat még nem találtak ki, mint ami ott van

2020. április 26. - b1 blog

És mi a helyzet Svédországban – ahol egészen másként próbálják megfékezni a járványt, mint Magyarországon. A mind nyíltabb diktatúrával szemben demokráciával és szabadsággal.

Erről jelent meg egy interjú, amiről aztán megkérdeztem Svédországban élő orvos barátomat, dr. Makra Juditot.

"A vírus elleni harci modell Svédországban nem egyéb, mint a nyílt társadalom működési modellje. Amennyiben a vírus megfékezésére alkalmazott módszerünk bizonyítja hatékonyságát, akkor az az alulról szerveződő nyitott társadalom hatékonyságának lesz a beigazolódása. – mondja az Alapblognak adott interjúban a Göteborgi Egyetem néplélektannal, médiával és politikával foglalkozó professzora, Bengt Johansson.
Rámutat arra, hogy ami hazájában történik az nem más, mint hogy a politika visszavonult, nem szólhat és nem is kíván beleszólni a szakértők és a közvélemény párbeszédébe. "

Svédországi beszámolónk következik.

svedorszag_dsc_0527.JPG

 

Igen, jól leírja az a cikk az itteni gondolkodásmódot. Akikkel én beszélek, amiről olvasok, nem pánikolnak, de nem is mindenben ilyen rózsaszín a helyzet. A kórházakban dolgozók fertőződnek, félnek, nincs elég védelem mindenhol, túl nagy a terhelés. Csak most kezdenek többet tesztelni, szerintem ez nagy hiba. Ahogy az is, hogy semmi védelem nem volt az idősotthonokban, miközben ez volt az első és egyetlen biztos dolog, hogy ők mennek el először. És most nagyra nyílt szemekkel csodálkoznak hogy jé. Ott sem volt semmi védőruha a személyzetnek. A svédek nagy része kezet mos de nem hord maszkot, az üzletekben tartják a távolságot .valóban követik a javaslatokat de sokan úgy értelmezik, hogy nincs szigor tehát kimegyek, shoppingolok, találkozom, beülök. A tömegközlekedésen érződik, hogy rengetegen otthonról dolgoznak. És ez szerintem különbség, hogy eleve sokan nem 100 százalék munkaidőben dolgoztak korábban sem, és talán nem viseli meg őket annyira anyagilag ami most történik, mert vannak tartalékaik.

Most, hogy kicsit naposabb az idő, kicsődülés van, és én azt gondolom ez pont rosszkor jött, emelkednek a számok. Pedig a miniszterelnök mondja, hogy nem szabad lazítani.

A pártok abszolút együttműködnek, kompromisszumon alapult a felhatalmazás, semmifele teljhatalom. A kormány megköszönte És elismerte az ellenzek segítséget És viszont. Nem tesznek zsebre pénzeket, más az egész támogatás, átképeznek. sok az önkéntes, persze itt mindig működött a civil társadalom.

De azért ez sem egyszerű. Most tudtam meg hogy az egyik magyar orvos a csoportunkból aki az egészség mintakepe, kényszeresen edző egészség mániás , majdnem belehalt, nem tesztelték már csak amikor lélegeztetőgépen volt. Pedig  „csak” dolgozni járt, edzőterembe és vásárolni.

Az itteni kollegáim kezdettől azt hangoztatják, hogy az embernek jogai vannak, amit nem lehet korlátozni, a szakértők tudják mit kell csinálni, a munkahelyi főnökök is azt követik, igaz abban már vannak különbségek ki hogyan áll ki a dolgozókert. Igazából akkor rendülnek csak meg, mikor konkrétan meghal egy kollega... ezt saját tapasztalatból mondom.

Az egész mögött az nagyon fontos, hogy tényleg szabálykövetők és fegyelmezettek a munkába járásban, munkaidőben. Sokan azt mondták, nagyon jó, hogy a miniszterelnök olyan nyugodtan beszél, nem pánikot kelt. Ugyanakkor sokan úgy érezték többek között újságírók is, hogy konkrétabban, határozottabban, adott esetben tiltásokkal is élve kellene nyilatkoznia.

svedorszag_dsc_0261.JPG

Innen iszonyú tisztán látszik és dühítő, hányingerkeltő az otthoni vezér öröme, hogy végre lubickolhat, minden vonatkozásban. Nagy a kontraszt.  Itt tényleg informál a sajtó. Az ember megéli a demokráciát.

Zsófi lányom most vizsgázott társadalomismeretből. Végigvettük a könyvet, kikérdeztük. Fantasztikus hogy hogyan ismerteti a fiatalokkal a kultúrát, a politikát, a gazdaságot, a közigazgatást, a média szerepét.

És a végén, idézek egy vezércikket egy országos napilapból. Az elején arról beszél, hogy az emberek úgy vélik, túlvannak a veszélyen és ismét kimennek, a kocsmák és éttermek tele, az utcákon sokan. „Jó idő plusz fizetés nap és vágynak a normális életre. Könnyelműség.  Az emberek nem normálisak" irja egy orvos. Ez részben annak köszönhető, hogy " alulértékelt" információkat közöl a hatóság és a szakértő a halálesetekről és megbetegedésekről, amiből úgy tűnik, mintha csökkennének a számok. És ezt hallják más országokról is. Az éttermek, a bárok tulajdonosainak biztosítania kell, hogy „ne legyen zsúfoltság tartsanak kartávolságnál kicsit nagyobb távolságot" " Elég nehéz ennél pongyolábban megfogalmazni. Javaslat? Lehet? Kicsit nagyobb?

Fantasztikus lenne, ha Stockholm es Svédország távol tudná tartani a vírust szabadsággal és felelősséggel...de a nagyobb felelősségvállalás nem elég, a hatóságnak alkalmazkodnia kell és szigorítani a megfogalmazásokon. A javaslatok jók, de néha jobbak a szabályok"

Jutalomjáték,. Göteborg színei

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5315642164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chang Beer 2020.04.26. 12:42:58

Nagyon "drukkolok" a svédeknek, mert szerintem ők járnak a helyes úton.

alöksz róz 2020.04.26. 12:48:17

a nyíltaknak meg jó hír, hogy hullanak a svéd öregek
azok nem migránsok, ezért nincs is hasznuk

alöksz róz 2020.04.26. 12:54:08

"Itt tényleg informál a sajtó." - ja, de csak arról, ami passzol a narratívába.
"Az ember megéli a demokráciát." - ha vmelyik lippsi párt szavazója. ha nem, akkor még az állása (rendes 'civil' állása!) is veszélyben van az eltérő politikai nézetei miatt. ennyire meg lehet ott élni a demokráciát.

engedélyes pinaellenőr 2020.04.26. 13:12:41

@Chang Beer: Ha nálunk kétezer halott lenne, akkor is drukkolnál Orbánnak?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 13:20:15

Lippschi logic:

1. Svédorszában minden intézkedés csak jó lehet

2. "Orbánisztánban" minden intézkedés csak rossz lehet.

"Négy láb jó, két láb rossz."

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 13:23:31

@engedélyes pinaellenőr: Vagy mit össze őrjöngenének, hogyha a hazai egészségügyben olyan irányelv lenne, hogy a 80 év feletti fertőzöttek, illetve a 60 feletti krónikus beteg fertőzöttek ne kapjanak lélegeztetőgépet. Szabó Timike mit rendezne, hogyha itthon derült volna ez ki??Kettős tudatállapotban élnek a libsikék, ahogy már többször bebizonyosodott.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 13:53:26

Látom, az új csapat még nem érkezett meg. Akkor bohóckodjatok a lebukott nickeitekkel fidelitaszos kisgyerekek;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 13:57:27

@Chang Beer: kíváncsian várom azokat az eredményeket, amit egy átfogó tesztelés mutat ki... elszászra egy modell csupán 12%-ot feltételez, a csordaimmunitáshoz meg 60-70% kellene állítólag...

6.Lenin 2020.04.26. 14:12:08

Van eddig valamilyen bizonyíték arra, hogy a vírus ismeri a liberális elveket? Vagy csak most tanulja, Svédországban.
A hullák közül hányan voltak libsik, balosok, nácik? Van erre valamilyen felmérés?

A vírus is Soros pénzeli? A vírus is a CEU-ra járt előtte?
Bassza meg, mennyi megválaszolatlan kérdés, így hirtelen.

6.Lenin 2020.04.26. 14:21:12

Fantasztikus lenne, ha Stockholm es Svédország távol tudná tartani a vírust szabadsággal és felelősséggel...de a nagyobb felelősségvállalás nem elég, a hatóságnak alkalmazkodnia kell és szigorítani a megfogalmazásokon. A javaslatok jók, de néha jobbak a szabályok"

Már megint egy zavaros fejű, hülye lipsi szeretne okoskodni, de még sajnos ő sem tudja, mit is szeretne valójában.
Az emberek meg közben hullanak. Majd jönnek helyettük mások. Minden meg lesz oldva, ha marad valaki a végén.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.26. 14:21:18

@6.Lenin: "Van eddig valamilyen bizonyíték arra, hogy a vírus ismeri a liberális elveket?"

Van. Mert nem csak a Karigeri idősek otthonába ment be megfertőzni a gyengéket, hanem a szegedi gyengénlátók otthonába is, amit az EMMI ( tényleg emmi? ) üzelemtet, mint állam. Vajon itt ki lesz a felelős? Gyurcsány, Soros, vagy Brüsszel? Ez nem egy demokratikus vírus? Nem válogat, sem párt, sem vallási hovatartozás szerint, mint a fidesz és ormánya, meg hátsó fertálya.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.26. 14:24:17

@alöksz róz: "a nyíltaknak meg jó hír, hogy hullanak a svéd öregek
azok nem migránsok, ezért nincs is hasznuk"

Rózi késik a váltás?Mennyé má pihenni, mert egyre hüjébb leszel, oszt még majd ez a demokatikus vírus beléd szeret!

midnightcoder2 2020.04.26. 14:41:44

Mondjuk, amennyit én a svédekről tudok, az alapján nekik teljesen felesleges lenne a karantén, ők alapból úgy élnek mint ha mindig az lenne.

alöksz róz 2020.04.26. 14:42:47

@látjátok feleim szümtükkel: "Rózi késik a váltás?" - :D
erre én is kíváncsi vagyok amúgy
lesz-e vmi eredménye a nagy "hadjáratnak" :D
(a fórum elbaszódásán kívül)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 15:12:41

@látjátok feleim szümtükkel: Hogy ki a felelős? A trehány, nemtörődöm fenntartó. A járvány halálos áldozatainak közel tíz százaléka Karigery két idősotthonából került ki. Más idősotthonokban nem alakult ki ennyire súlyos járványos helyzet.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 15:25:04

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: kis fidelitaszos troll, csak szólok, hogy mo népességének 20%-a lakik "Karygeri" Budapestjén;-)... tudod " csukott szájjal rohangálj a faszerdőben!";-)...

Az új csapat mikor érkezik?;-)... Szólj, hogy hozzanak kalkulátort is;-)...

chrisred 2020.04.26. 15:44:49

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Négy láb jó, két láb rossz."

Ez nem a "sorosmigránsbrüsszel" régi változata?

6.Lenin 2020.04.26. 15:47:59

@chrisred:

Erről mi a véleményed?

"Fantasztikus lenne, ha Stockholm es Svédország távol tudná tartani a vírust szabadsággal és felelősséggel...de a nagyobb felelősségvállalás nem elég, a hatóságnak alkalmazkodnia kell és szigorítani a megfogalmazásokon. A javaslatok jók, de néha jobbak a szabályok"

A vírusnak nem kellett volna először beiratkoznia a CEU-ra?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 16:17:23

www.theguardian.com/world/2020/jan/16/drug-gang-violence-in-sweden-linked-to-60-bomb-blasts-increase

Drug gang violence in Sweden linked to 60% increase in bomb blasts
Last year 257 bomb attacks were reported to police, up from 162 in 2018

milyen lyó is 1 migráncs simogató liberrált karámban élni

Kunhallmi Agnes 2020.04.26. 16:27:14

"A demokrácia vagy a diktatúra hatásosabb a vírus ellen?"

Orbán mindig is diktaturát akart, és most ezt az ujabb álproblémát találta ki, hogy diktaturát vezesen be. A virus neve C.O.V.I.D ami rövidités, a jelentése :
Cigány Orbán Viktor Illiberális Diktaturája vagyis COVID.

Ez bizonyítja, hogy nincs is virus mert az álprobléma, hanem az orbánrezsim fasiszta diktaturája a virus.

Magentax 2020.04.26. 16:34:45

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Tehát leszögezhetjük, hogy a fenntartó a felelős a vírus elleni védekezésért.
Akkor mesélj már a mezőszilasi otthonról, a szegedi vakokról, a bpesti Szent-Imre kórház munkatársairól, a tatabányai Szent-Borbála kórház munkatársairól, hogy csak az utóbbi napokról beszéljünk. Ezeknél mindenütt az EMMI a fenntartó.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 16:39:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: alöx róz, hol a váltás? (egyébként ezt a virtuális karaktert még kedveltem is;-)...
de ezt mondtam is, csak nem figyeltél;-)) ... s mennyiben befolyásolja a svéd alvilág belügye az "elzárás VS. nyájimmunitás" kérdését?

@Kunhallmi Agnes: neked is szól, amit mondtam... mit nem értetek azon, hogy "új csapatot küldjenek, szóljatok a főnökötöknek"... b+, erre jöttök a lejárt szavatosságú nickeitekkel... szánalmasak vagytok;-)...

A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT. 2020.04.26. 16:43:43

@engedélyes pinaellenőr: A lipsik nem ketezret, hanem 2 millio halotat szeretnenek Svedorszagba, hogy aztan arabokkal toltsek fel a halottak helyet.

Belzebubo 2020.04.26. 16:49:06

@A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT.: kiszámoltuk buzikám, 22 millió hallottat szeretnénk Svédbe.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 17:39:41

@A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT.: ne bassz ki, hogy te lennél a váltás!;-DDDDDDDD... ennyire nincs már emberek ott a fidelitaszban? nem baj, majd jönnek a most kirúgandó kesmások;-)...

egyébként a poszt tartalmához tényleg nem szóltok hozzá? továbbra is csak trollkodtok?...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 18:02:36

@Sir Bates dö Hól: És tényleg ! De nem abban a két idősotthonban, kedves szájpeckes kis barátom.:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 18:05:16

@chrisred: Nem, ez a George Orwell által szellemi elődeitekről írt regényben szerepel.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 18:06:47

@Magentax: Itt nem alakult ki súlyos járványhelyzet, mint a Karigeryék által fenntartott két idősotthonban.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 18:21:35

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: kis pitlák fidelitaszos troll, akkor ugye nem releváns a 10%-ra hivatkoznod, mégis azt teszed... pontosan mennyi a gondozottak összlétszáma a budapesti idősotthonokban? és ehhez mérjük az elhunytak arányát... hülyegyerek, miért szopatod magad?...

még nincs hír az új csapatotokról, tovább toljátok a lejárt szavatosságú és lebukott nickjeitekkel? izgalmas lesz, mindenki rajtatok fog röhögni...

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.26. 18:22:13

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Várd ki a végét. Szegeden még csak most fedezték fel, és ott is legalább kétszáz lakó van.
Mióta is van kihírdetve a vészhelyzet? Nicsak, hát nem odaért ez a hüje vírus az állami intézménybe is? Nem bírja felfogni, hogy egy hét múlva már tetőzni kellene neki, nem terjedni?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 18:31:10

@Sir Bates dö Hól: Felfogod te fogyatékos, hogy a 10 % az nem az összes budapesti áldozatra vonatkozik, hanem csak ebből a két idősotthonban élt áldozatokra vonatkozik.Teljesen irreleváns, hogy mennyi gondozott van a fővárosban. Ebben a két Karigeryék által fenntartott idősotthonban alakult ki súlyos járványos helyzet országos összehasonlításban is. Az e kettőben meghaltak adják a járványban elhunytak közel 10 %-át.
Szaladgálj még a faszerdőben kipeckelt szájjal, hátrakötözött kézzel!:)))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 18:40:50

a témához:

Sweden 18,640 +463 2,194 +2 1,005 15,441 399 1,846 217
Rwanda 183 88 95 14

nincs1itt 2020.04.26. 19:27:20

már csak azt kellene kideríteni, hogy mo.-on mennyi embert teszteltek. mert vannak hírek, hogy 1 embert akár 3x is... mert pl. németo.-ban nem a tesztek számát, hanem a tesztelt emberek számát közlik. de gondolom a ner ezt is jobban tudja.

nincs1itt 2020.04.26. 19:31:33

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: csak jelzem, hogy 2500 megbetegedésre 272 halál eset jut mo.-on. ez kimagaslóan jó eredmény!!! ja, nem. 10,8% ideje lenne szólni a gazdának, hogy a lapos görbét kicsit rontani kéne... esetleg valós adatokat közzétenni.
de ez a fidesznél zsigerből nem megy.

nincs1itt 2020.04.26. 19:37:21

@Sir Bates dö Hól: áááá, hagyd a fenébe! mindjárt ramadan. a magyar hírek már megint migráncs-soros-terrorveszély-ngo...

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.26. 19:46:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

Iró ni, a felétek sem járt még sosem. De remélem most sikerül az érettségid, és nem az lesz a tételed.:D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 19:58:35

top halálozás

Belgium 612
Spain 496
Italy 441
France 350
UK 305
Netherlands 261
Ireland 220
Sweden 217

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 20:04:41

lowest halálozás

Honduras 6
Slovakia 3
Congo 1
Malawi 0.2
Mauritania 0.2
Myanmar 0.09
Benin 0.08
Burundi 0.08
Angola 0.06
Ethiopia 0.03

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 20:08:18

nácifasiszta halálozás

Turkey 33
Hungary 28
World 26.4
Israel 23

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 20:12:36

Europe halálozás 40

na miért vagy hülye gradlopszki?

morph on deer 2020.04.26. 20:17:38

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Gondolom ez az 1 millió lakosra számított, vagy?

morpho 2020.04.26. 20:47:29

@rallus:

"Egy idős férfit pár nappal azelőtt vittek be a tatabányai kórházba, mielőtt kiderült, hogy ott 21 dolgozó, és kilenc beteg is megfertőződött, az egyik orvos lélegeztető gépen van. A beteg lánya szerint, az édesapja is ott kaphatta el a vírust. Betegápolóként dolgozott a tatabányai Szent Borbála Kórházban az 41 éves férfi, akinek halálához hozzájárulhatott a koronavírus-fertőzés"

Éppen nem volt bent a kórházban az orvos. Ezért fertőződött meg ennyi ember és ezért halt meg az ápoló. Ez nyilvánvaló.

morpho 2020.04.26. 20:49:48

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Megszámoltad már, hogy ma hány posztban volt téma a koronavírus az indexen? Azt is told ide légyszi! Köszi!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 20:59:13

@morpho: zsindex címlap

7,676 words 54,778 characters
Keyword Density
53 (5%)koronavírus
25 (2%)járvány

origo
3,359 words 24,131 characters
Keyword Density
14 (2%)koronavírus
11 (2%)járvány

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 20:59:17

@nincs1itt: Nem olvastad a libsilabuszt. Falus is megmondta leintve Timikét, hogy ez az arány azért van, mert kevés teszt történt. A halálesetek száma egyáltalán nem rossz európai összehasonlításban.

2020.04.26. 21:00:18

Sweden 18,640 fertőzött 2,194 elhunyt,
217 elhunyt egymillió lakosra számítva.
Ha mi is itt tartanánk, akkor már kitört volna a forradalom, .., mert a liberálbolsevik ellenzéki pártok és a médiájuk szerint katasztrófa ami Magyarországon van a járványkezelésében.
Pedig
Hungary 2,500 fertőzött, 272 elhunyt,
28 elhunyt/egymillió lakos
Több, mint nyolcszoros Svédország társadalmi vesztesége, mint Magyarországnak, .. és az lenne a követendő példa :-) ?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 21:01:32

@látjátok feleim szümtükkel: Megértem, hogy fáj, hogy a libsikéknek-úgy tűnik- gondjai vannak az ly-nal. Amennyiben még egyszer hatalomra kerültök, eltörlitek.:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 21:04:17

@Tényelek: No igen, erről beszélek. A libsi kettős tudatállapot.

2020.04.26. 21:09:28

@nincs1itt: "2500 megbetegedésre 272 halál eset jut mo.-on. ez kimagasló...., ... 10,8% ..."
Szerintem jobban járunk ennek még az arányával is, mint a svédek a 11,8%-al, ...., persze, ha nem számoljuk azt a plusz 1822 halottat, amivel a svédek ránk vertek ebben a bazira demokratikusnak mondott versenyben, .., ahogy ez most a fenti cikkből derült ki :-) .

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 21:14:01

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: kicsi fidelitaszos troll, pontosan azért kérem, hogy legyen egy bázisszám;-)... A moi összes haláleset 10%-a két budapesti idősotthonból jött össze, ellenben csak mocskolod karácsonyt (nyilván, mert ezt adták ki neked, mint feladatot, de lebuktatok, s várjuk a váltást, de ez most mellékes;-)), ha nem teszed hozzá azt is, hogy mennyi a budapesti idősotthonokban található gondozott összlétszáma;-)... kis pitlák fidelitaszos trollgyerek, froban az eddig elhunytak cca. minimum 25%-a az idősotthonokból került ki, sz'al nemzetközi összehasonlításban karácsony jól védi a budapesti idősotthonokban található gondozottakat a számok alapján... sz'al egy számmal nem tudsz bizonyítani semmit, csak manipulatívan szolgálók főnökeid, kisgyerek;-)...
Ezt írtad "A járvány halálos áldozatainak közel tíz százaléka Karigery két idősotthonából került ki. Más idősotthonokban nem alakult ki ennyire súlyos járványos helyzet."
A két idősotthonban mennyi az összlétszám? ahhoz képest mennyi az elhunytak százalékos aránya? na minimum ezt a számot hasonlítsd össze más otthonok számaival, fidelitaszos kisgyerek...

(Ja, és halálbiztos, hogy több elhunyttal inkább egy kétmilliós város fog rendelkezni, nem egy négyezer fős.)

Váltás? Még nem állt össze a csapat?

2020.04.26. 21:16:30

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Szerintem a liberálisok inkább egy agresszív vallási felekezetként viselkednek, .., a Jehova tanúi hozzájuk képest egy visszafogott, szerény gyülekezet.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 21:18:46

@nincs1itt: 23-án kezdődött;-)... de látom a bulangiu fidelitaszos nick is megjött, s azonnal egymást erősítik;-)... közösen tételnek, pedig nem is erről szól a poszt, de azonnal migráncsoztak... szánalmasan átlátszóak, de küzdenek, mint a disznó a jégen;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 21:22:53

@Tényelek: kussoljál már buta fidelitaszos troll, lebuktatok, mit égetitek magatokat?
mikor jön a váltás... vagy csupa új nickkel folytatjátok?;-DDDDDD...
(a te kamu karaktered halál ellenszenves;-)... valóságosan is ilyen buta vagy? ki alakította ki a figura karakterét?)

eszti..... 2020.04.26. 21:28:02

Elhalálozások - április 26

Németország - 11
Lengyelország- 11
Magyarország -10
Ausztria- 6
Csehország- 2
Szlovákia-1
----
Svédország- 2

2020.04.26. 21:29:05

@Sir Bates dö Hól: Látom a négy elemijével továbbra sem tud egyetlen érvet vagy ellenérvet sem összehozni, ..., és még ön minősít bárkit is ezzel az ésszel :-) ?
Ha csak arra lennék képes, amit ön itt összehoz rendszeresen, simán felkötném magam, hogy legalább a családomnak ne kelljen szégyellnie magát miattam.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 21:39:18

www.thelocal.se/20200424/interview-isabella-lovin-coronavirus-the-biggest-myth-about-sweden-is-that-life-is-going-on-as-normal

'The biggest myth about Sweden is that life is going on as normal'

Life in Sweden is absolutely not going on as normal, the country's Deputy Prime Minister Isabella Lövin told The Local as she warned the government was prepared to take stronger measures to prevent the spread of the coronavirus outbreak.

Sir Bates dö Hól 2020.04.26. 21:39:57

@Tényelek: az újjak mikor jönnek, kicsi fidelitaszos troll? a kitalált karakteredet neveztem butának, tőled egy gondolatot nem ismerek, írtad, amiben megállapodtatok, ami a te szereped volt... te, a másik fidelitaszos kisgyerek komolyan gondolja, hogy három éves cikkeket másol ide? megjött az ukáz, hogy akkor most migráncsok! ?...
skacok, ezt a blogot buktátok ezekkel a regekkel, kiröhögtetitek magatokat;-)... egyébként mi volt a baj? nem bírtátok az anyázást? öcsi, nem kell trollkodni, felőlem jöhet a saját véleményetek, bár nem az a munkátok.... már ha ezt munkának lehet tekinteni;-)...

2020.04.26. 21:46:55

@Sir Bates dö Hól: Látom a tényekkel nem tud mit kezdeni és továbbra sincs érve, .., olyan nincs a kézikönyvében :-) .?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 21:55:15

"újjak"
nem újak
nem ujjak
hiba a dákó román-magyar fordítóban

balfaszok ez emeszpéül így van: úllyak

Szabó Miklós János 2020.04.26. 22:00:32

Tudod mit?

Amint lehet, költözz nyugodtan oda Svédországba, a "Nyílt Társadalom" ((c) Soros) működő modelljét építeni; mondjuk Malmö vagy Stockholm valamelyik bevándorlók által lakott negyedébe, egy szomáliai család szomszédságába.

Aztán majd 10 év múlva számolj be arról is, megérte-e...

nincs1itt 2020.04.26. 22:03:42

@Szabó Miklós János: hé, oklevél mester! covid19 van, nem migráncs! csak szólok...
tényleg a legfrissebb magyar biztonságpolitikai stratégiát már olvastad? ha jót akarsz röhögni, érdemes!

2020.04.26. 22:04:39

@nincs1itt: Látom sikerült jól felkészülnie és komoly érveket sorakoztatott fel, ahogy a szellemi színvonalához illik ..... és, ahogy azt már megszoktuk öntől :-) .

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 22:04:53

Pew Research Center estimates the number of Muslims in Sweden at 810,000 (or 8.1% of the total population) for the year 2016.[27] In order to estimate the number of Muslims in Sweden in the year 2050, they looked at three scenarios: zero migration, medium migration, and high migration. In the year 2050 the number of Muslims in Sweden would be 1,130,000 (or 11.1% of the population) under the zero migration scenario, 2,470,000 (or 20.5% of the population) under the medium migration scenario, and 4,450,000 (or 30.6% of the population) under the high migration scenario.

morpho 2020.04.26. 22:05:33

@Szabó Miklós János:

1 főre jutó GDP (2018)

Svédország: 54 608 USD

Magyarország: 16 161 USD

A svédeknek végük van! Majd 10 év múlva újra megnézzük! :)

morpho 2020.04.26. 22:07:19

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Szép munka! Most akkor a migráncsozós, sorosozós összehasonlítást kérem szépen! Remélem az origó ott is jobban teljesít!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.26. 22:14:48

ÉS AKKOR A FŐPOLGÁRMESTER FELKÉRTE A FŐPOLGÁRMESTERT (!), HOGY SAJÁT MAGÁVAL SZERZŐDJÖN !!!!!!!!!

EZ TÖBB MINT „ÉRDEKES” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nagyon tetszik egy az egyszerre mélydemokrata és kisemberi hozzáállás, ahogy a Tisztelt Főpolgármester Úr felkéri a Tisztelt Főpolgármester Urat a szerződés aláírására. Karanténban mindenki magányos, de hogy saját magával folytasson hivatalos levelezést valaki, az erősen értelmezhetetlen.

Külön tetszik ahogy a Főpolgármester rendesen, nagybetűvel szólítja meg magát a levélben. A tisztelet kijár. Gondolom, amikor átadta, akkor meg is hajolt."
Részletek és kép a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/agyhalal-es-akkor-a-fopolgarmester-felkerte-a-fopolgarmestert-hogy-sajat-magaval-szerzodjon/

AGYHALÁL !!!!!!!!!!!!!!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 22:15:11

@Sir Bates dö Hól: De te miről kezdtél el beszélni , te hülye? Hogy M.O. lakosságának 20 %-a a fővárosban él, holott ez pont kurvára nem számít . Tök mindegy, hogy a magyar lakosság hány százaléka él Bp-en. A lényeg, az, hogy a fenntartó Karácsonyék felelőtlensége miatt olyan súlyos járványhelyzet alakult ki két fővárosi fenntartású idősotthonban, hogy az e két idősotthonban koronavírus fertőzésben meghaltak az összes , országos koronavírusos haláleset közel tíz százalékát adták. Érted te barom? Két idősotthon az országos adat tizedét. Képes vagy ezt felfogni,vagy folytatod a mellébeszélést?

nincs1itt 2020.04.26. 22:15:45

@Tényelek: óóó te szerencsétlen, ostoba, jobbágy! mesélj még az 1 millió lakosra vetített faszságotokról! mo. jobban teljesít! 10,8%-os a mortalitás! bezzeg a németek csak 2,75%-ra képesek...
nem baj jááánoska.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.26. 22:16:12

@Tényelek: Dogmatikus idióták, önálló gondolatok nélkül.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.26. 22:16:39

ZAVAR AZ ELLENZÉKI ERŐBEN – NOCSAK !!!!!!

AZ ELLENZÉKI FALUS FERENC SZERINT IS HAZUDIK SZABÓ TÍMEA !!!!!!!!!!!!!

NEM MAGAS A HALÁLOZÁSI ARÁNY !!!!!!!!!!

"Falus Ferenccel beszélgetett Skype-on Szabó Tímea. Sajnos Timike beégett, ugyanis Falus cáfolta azon állítását, hogy a világon Magyarországon van a legnagyobb halálozási ráta, ami kategorikusan sem igaz, de Timike most beleszaladt egy pofonba. A pofont ráadásul az ellenzéktől kapta."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: Falus Ferenccel beszélgetett Skype-on Szabó Tímea. Sajnos Timike beégett, ugyanis Falus cáfolta azon állítását, hogy a világon Magyarországon van a legnagyobb halálozási ráta, ami kategorikusan sem igaz, de Timike most beleszaladt egy pofonba. A pofont ráadásul az ellenzéktől kapta."
mindenszo.hu/zavar-az-ellenzeki-eroben-nocsak-az-ellenzeki-falus-ferenc-szerint-is-hazudik-szabo-timea-nem-magas-a-halalozasi-arany-video/

EZ MÁR RENDKÍVÜL KÍNOS !!!!!!!!!!!!

A ROMÁNOZÓS TIMIKE EGYRE LEJJEBB SÜLLYED !!!!!!!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 22:20:54

countryeconomy.com/gdp/hungary

knoema.com/atlas/Hungary/GDP-per-capita-based-on-PPP

Date Value Change, %
2019 34,046 6.68 %
2018 31,914 7.72 %
2017 29,627 6.44 %
2016 27,834 3.61 %
2015 26,863 4.84 %
2014 25,623 6.50 %
2013 24,060 4.13 %
2012 23,107 0.80 %
2011 22,923 4.07 %
2010 22,026 2.00 %
2009 21,594 -5.76 %

en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Hungary

$17,463 nominal, 2019

nincs1itt 2020.04.26. 22:27:11

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: srácok, nem lenne jobb élőszóban megdumálni? ja, a főnök szólna, hogy nem beszélgetni! kommentelni! tényleg, neked mint fidesz-tálibnak, nem kínos ilyen faszságokat közszemlére tenni?
volt már olyan veled, hogy ha megkaptad a központtól, írásban a saját, önálló véleményed, nem értettél egyet azzal?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 22:27:57

knoema.com/atlas/Sweden/GDP-per-capita-based-on-PPP

Date Value Change, %
2019 54,628 1.82 %
2018 53,652 3.69 %
2017 51,742 3.05 %
2016 50,210 1.98 %
2015 49,235 4.40 %
2014 47,161 3.55 %
2013 45,545 1.91 %
2012 44,690 0.50 %
2011 44,467 4.46 %

nincs1itt 2020.04.26. 22:29:35

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: teljesen rendben van! igen, a világgazdaság igen jól teljesített. az összeszerelő üzemek és az albán bérszínvonalon alkalmazott magyar dolgozóknak ehhez nem sok köze volt, a kormányról nem is beszélve.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 22:29:46

@morpho:

hu: 2019 34,046 6.68 %

se: 2019 54,628 1.82 %

34:54, igaz hazug libbant

_atpijkamo_ 2020.04.26. 22:44:57

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "GDP-per-capita-based-on-PPP"

A GDP-t te hogy eszed meg? Sütve vagy rántva? :))

Minél többet lop Mészaros, annál nagyobb a GDP.

Magyarországot Ondó Viktor Mihály a legszegényebb EU államok közé húzta le. De te a tolvajlását ünnepled, fideSSfasszopó.

_atpijkamo_ 2020.04.26. 22:51:32

"egyértelmű, hogy azokban az országokban a legsikeresebb a járvány elleni küzdelem, ahol sokat tesztelnek, és ahol komolyan veszik a karantént"

index.hu/techtud/2020/04/26/koronavirus_jarvany_duda_erno_magyar_biotechnologiai_szovetseg_szte_solvo_gyogyszer_vakcina_teszteles/

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.26. 22:53:25

@nincs1itt: a Magyar gazdaság növekedése átlagosan ejropánál 2.5%-kal, dikklandnál 3%-kal magasabbl

ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00115&plugin=1

Real GDP growth rate 2017 2018 2019

EU (28 countries) 2.6 2.0 1.5
Germany 2.5 1.5 0.6
Hungary 4.3 5.1 4.9

alöksz róz 2020.04.26. 22:56:29

@nincs1itt: te még mindig itt tartasz? :DD
kevesebb szabó tímea, több falus ferenc, ennyikeh :-)

_atpijkamo_ 2020.04.26. 23:01:31

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "NEM MAGAS A HALÁLOZÁSI ARÁNY"

Nem, 10% egyáltalán nem magas. Világcsúcs!

_atpijkamo_ 2020.04.26. 23:03:48

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "legkoverebb-nemzet-magyarorszag-elhizas-tulsuly-koverseg-taplalkozas"

Igen, a szegények kövérek, mert csak tésztára telik. Nem kapsz Kubatovtól fizetést, fideSSfasszopó, ha mindig engem igazolsz. Vedd elő a kézikönyvet, és folytasd a hazudozást. :))

morpho 2020.04.26. 23:06:32

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: a Magyar gazdaság növekedése átlagosan ejropánál 2.5%-kal, dikklandnál 3%-kal magasabbl. Az elmúlt három évben így volt és az elmúlt harmincban? Továbbá. Magyarországot az EU-pénzek és a három nagy autógyár nélkül nem találnád meg a számok között. Ez Svédországról kevésbé mondható el. Ne csináljunk már úgy, mintha Magyarország gazdaságilag önállóan létezne. Ennyire nem vagy hülye te pubi! Ezt az unortodox magyar kamut, lehet, hogy beszopják vidéken két migráncs-soros, meg egy illiberál között, de attól még ez az idiokrácia része.

nincs1itt 2020.04.26. 23:06:40

@alöksz róz: pecás sanyi és valahány név a szerveren, minarik ede szerint is kellene egy csapat...

alöksz róz 2020.04.26. 23:17:59

@nincs1itt: te amúgy tényleg nem érted ezt a halálozási arány dolgot?

2020.04.26. 23:31:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "10% egyáltalán nem magas. Világcsúcs!"
Timike is ezt hazudta, csak ezzel az a probléma, hogy bárki, bármikor hozzáfér a valós adatokhoz, .., ezért mindenki tudja, hogy hazugság, .., okos politikus egyértelmű hazugsággal nem áll elő, .. oké egy troll, mint ön megteheti, bár , ha értelmes lenne, akkor még így névtelenül sem, mert kapásból lehet hozni a tényszerű példákat, ..
Pl. ön szerint a 10% mennyivel több, mint a francia 14 % :-) ?
Franciaország : 162,100 fertőzött 22,856 halott, 14%-os halálozási arány , .., nem mortalitás, mert nekik ugyanúgy fogalmuk sincs, hogy mennyi a fertőzöttek száma, mint az összes országban a világon.

_atpijkamo_ 2020.04.26. 23:35:55

@Tényelek: "mindenki tudja, hogy hazugság"

Már megint tátott szájjal rohangálsz a faszerdőben. :))

Mivel Ondó Viktor Mihály gazdádat hazugnak nevezted, Kubatov megvonja egy heti béredet. :))

2020.04.26. 23:39:06

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Igen, a szegények kövérek, mert csak tésztára telik"
Ez az állítása is annyira igaz, mint a többi, ezért aki olvassa az dől a röhögéstől :-) .
Kövérségi rangsor a világban;
1. USA
2. Mexiko
3. Új-Zéland
Most akkor küldjünk segélyt az amcsiknak meg a kiwi zabálóknak, mert szegényeknek csak tésztára telik, annyira csórók, .. , .., atya ég, még így név nélkül is, .., gondolom lábradírral mossa képét :-) ?!
hvg.hu/itthon/20180731_A_vilag_negyedik_legkoverebb_orszaga_vagyunk

_atpijkamo_ 2020.04.27. 00:02:33

@Tényelek: "Kövérségi rangsor a világban"

Még mindig megint tátott szájjal rohangálsz a faszerdőben. :))

"Magyarországon a 4. a legnagyobb az elhízottak aránya a világon"

hvg.hu/itthon/20180519_koverseg_who_elhizas_statisztika

Igen, az USA-ban nagyon sok a szegény, amerikai mértékkel mérve, nagyon nagy a társadalmi egyenlőtlenség. Persze a magyarok még hozzájuk képest is nyomorultak.

Egyébként nem gyökeresen más kultúrájú országokhoz kell hasonlítgatni, hanem Európához és a hasonló keleti fejlődő országokhoz. Európában szegénységben és kövérségben vezetünk.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 00:15:35

Kis fidelitaszos trollok!
Most komolyan azzal akarjátok bizonyítani azt, hogy nem vagytok egyek, hogy az összes kamunickketekkel egyszerre vagytok jelen?;-)... Tényleg nem értitek, hogy ez nem bíróság, mindenki tudja az igazat, hiába is vagytok konok tagadásban, ez senkit nem érdekel.... kiröhögtetitek magatokat;-)...

Beszoptátok kisgyerekek, nyugodjatok bele;-)... Mindenki tudja, hogy bérkommentelő kis fidelitaszos köcsögök görcsölnek a nickjeitek mögött;-)...

Na, jöttök elkalapálni, hiszen úgyis "tudjuk, hogy nem fransziából kommentelsz";-)...

Kisbuzik, jelöljetek ki egy szóvivőt, mert minek reagáljanak a normális nickek minden kamu karakterre?;-).... Vagy úgy gondoljátok, hogy sok lúd disznót győz?!...

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 00:25:03

@alöksz róz: kisköcsög, mondtam, hogy írd fel, hogy melyik kamunick melyik jellegzetes szókészlettel rendelkezik... az "ennyikeh", az nem ehhez a nickhez tartozik....kapjátok már össze magatokat, már én kezdem lassan szégyellni magam miattatok... b+, ti ácsingóztok "függetlenszzubjektív", azaz propagandafelszopó státuszra? mit gondoltok, rogánék azért lopják a pénzt, hogy hülyéket fizessenek belőle? akik még saját magukat is lebuktatják?;-DDDDDDDD....

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 00:34:10

Érdekes kérdés ez a "demokrácia vagy diktatúra hatásosabb a vírus ellen", ha a külföldi tapasztalatokat vizsgáljuk.

Összességében a kezdeti ballépések után úgy tűnik, hogy a "nem demokrácia" Kína talált egy hatásos mixet, a kemény ("rendőrállami") korlátozások (szigorúan betartott vuhani karantén) és csúcstechnológiai megoldások (kötelező okostelefonos alkalmazások, drónok stb.) okos egyvelegét alkalmazva. Ugyanakkor hasonlóan eredményes volt a járványügyi küzdelem a "demokratikusabb" Dél-Koreában is (a tudományos-technológiai eszköztár alkalmazásával, fegyelmezett lakossággal).

Ami minket illet, nálunk más országoknál (pl. Spanyolország, Olaszország, Franciaország) hamarabb megléptünk olyan korlátozó intézkedéseket, amelyek eddig szerencsésen lefékezték a járvány elterjedését, segítettek relatíve alacsonyan tartani a megbetegedések és halálozások számát; időt nyertünk a kapacitások fejlesztésére. Sajnos ezek azonban a végtelenségig nem tarthatók fenn, sem a társadalom, sem a gazdaság nem bírja levegővel még több mint egy évig.

Ezért mindenhol érdemes körülnézni, hogy részben ezeket kiváltva milyen módszerekkel lehet úgy kordában tartani a járványt, hogy abba mi se menjünk tönkre, és az áldozatok száma se legyen vállalhatatlanul magas. Őszintén szólva, abban nem vagyok meggyőződve, hogy pont a svéd példa lenne számunkra a leginkább követendő, különösen, hogy az utóbbi területen olyan baromi jól ők nem teljesítettek.

Szerintem a politikai, ideológiai előítéleteket félretéve inkább azt lenne érdemes megfontolni, hogy milyen megoldások működnek, és melyek azok, amelyek nem.

ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS 2020.04.27. 01:10:24

"A demokrácia vagy a diktatúra hatásosabb a vírus ellen?"

Orban mint diktator megfenyegethetne a virust, hogy kivegezteti ha nem huz el a picsaba. Vagy legalabb a Habonymedia irthatna par degradalo hangnemu lejarato cikket a virusrol.

mgdé 2020.04.27. 01:36:11

@ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS:

Szerinted miért pucolt el a virnyák a Karmelita kolostorból egészen É-Koreáig? Mert Viktortól jobban retteg, mint szegény Kimtől. Mer' Kim max. csak rakétára kötöztetheti (bár lehet, hogy ezt már lekéste), de Viktor, amilyen alapos háromharmadista, meghallgattatja szegény virnyákkal a Lala és Sziszi és Tompi hármas eddigi teljes népnevelői munkásságát, valamint sztereóban felolvastatja neki L. Simon L. és O.J. Simpson-Dénes erotikus remekeit a Handó Tündével.

morpho 2020.04.27. 03:00:49

@ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS: "Vagy legalabb a Habonymedia irthatna par degradalo hangnemu lejarato cikket a virusrol."

Én a plakátkampányt javaslom! Stop vírus! Felirattal! Az mindig bejön.A beözönlő migráncsok milliói, meglátták a plakátokat és elszalattak! Soros meglátta a Stop Soros plakátot és azóta is bérretteg. Szóval nem értem, hogy eddig miért nem vetették be ezt abombabiztos fegyvert! Vagy indíthatnának egy jó kis békemenetet a vírus ellen. Csak be kell tartani a social distancing szabályait. De megnézném őket maszkban!

élveteg 2020.04.27. 05:51:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

'Nem, 10% egyáltalán nem magas. Világcsúcs!'

Ez mintha több lenne :

"46 ezer felett a fertőzöttek, 7 ezer felett a halottak száma Belgiumban"

nepszava.hu/3075947_46-ezer-felett-a-fertozottek-7-ezer-felett-a-halottak-szama-belgiumban

chrisred 2020.04.27. 05:54:10

@Tényelek: Új-Zélandon a lakosság mintegy negyede maori vagy más csendes-óceániai származású, akiknél a kövérség hagyományosan a termékenység jele.

KAMUGERI KAMULEVÉLEL IGAZOL 2020.04.27. 07:55:18

"A demokrácia vagy a diktatúra hatásosabb a vírus ellen?"

Ennel fontosabb, hogy kamugeri olyan HAZUGSAGSPIRALBA keveredett, amibol mar, csak a lemondasaval tud kikeveredni. Vagyis hamarosan megszabadulunk az elmebetegtol.

morph on deer 2020.04.27. 08:42:02

@morpho:
“ De megnézném őket maszkban!”

A hatás kedvéért javaslom inkább az orbánviktor-álarcot! Nincs az a vérszomjas vírus, amelyiknek attól ne szállna inába a bátorsága!
Added bonus, hogy legalább egymástól sem védi meg a résztvevőket, szóval igazi win-win eredmény lenne...
.

morph on deer 2020.04.27. 08:49:02

@élveteg:
“ Ez mintha több lenne :
"46 ezer felett a fertőzöttek, 7 ezer felett a halottak száma ..”

Mintha, de valójában 6,5% körüli az arány, a 10%-hoz képest.

alöksz róz 2020.04.27. 08:53:25

@Sir Bates dö Hól: ügyes tipp volt, klárikám.
olyan vagy, mint a véres-taknyos arccal a kocsma előtt további pofonokat követelő kis nyamvadt hülyegyerek...
ja, tényleg mondtad, ez igaz. többször is mondtad, ki mit csináljon. de sajnos eddig is leszarta mindenki, ezután is le fogja, kb ennyit ér a hisztid. pubi :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 09:13:35

@morph on deer: Remélem bölcsész vagy :))))))

7094/46134 ≈ 0.1538 (15,38%)

De ennek nincs jelentősége, ez csak játék a számokkal, ez nem jelenti azt, hogy ténlyeg ennyivel halálosabb náluk a betegség. (Nyilván az olyan országokban, ahol csak a fertőzött népesség egy részét tesztelik [és ilyen elég sok van a súlyosan érkntett országokban], magas lesz a számított halálozási arány, ez ugyanúgy igaz az olaszokra, franciákra, britekre.)

6.Lenin 2020.04.27. 09:32:55

@morph on deer:

Áruld már el, hogy mi a fasz boldogít benneteket ebben a számításban?

Pláne, ha senki nem tudja a valós fertőzöttek számát.
Németországban kiket teszteltek? Csak 65 év felettieket, vagy fiatalokat, akik nem is esnek a veszélyeztetettek táborába?

Miért nem találtatok még valami olyasmit ki, ahol sokkal nagyobb eza szám Mo kárára?

Mert nyilván az a szándék, hogy Mo-ot rossz színben KELL feltüntetni valamiért?

Miért is?

6.Lenin 2020.04.27. 09:49:11

index.hu/gazdasag/2020/04/27/gki_konjunktura-index_koronavirus/

Magas jutalmat fizetek annak, aki az elmúlt 30 évből tud olyasmit, amit a GKI eltalált, a klozetajtón kívül.

nincs1itt 2020.04.27. 09:50:40

@alöksz róz: szerintem, nem olyan bonyolult, hogy akár te is megérthesd. betegek száma osztva a halálesetek számával. de ha nektek jobb mellédumálni. akkor legyen úgy.

nincs1itt 2020.04.27. 09:54:18

@Szergej Szergejevics Szergejev: szerjózsef, az már fél siker, hogy abbahagytátok millió lakosra számolgatást. már csak azt kéne tudni, hogy mo.-on mennyi embert teszteltek.

rallus 2020.04.27. 10:18:46

@nincs1itt: A ballibek libidójára való tekintettel megváltoztatták a metódust!
Csak a halottakat tesztelik, hogy kijöjjön nektek a 100% és végre jól érezzétek magatokat!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 10:21:43

@nincs1itt: "betegek száma osztva a halálesetek számával"

Te is bölcsészmérnök vagy?

Ez a (betegek száma / halálesetek száma) ugyan milyen mutató, "inverz" esetszámra jutó halálozási ráta? Morph on deer ugyan valóban ezt számolta, de ennek az eredménye nem %, hanem simán 6,5 – de ugyan ez miért jó?

Csak hogy tudd, a diagnosztizált esetszámra jutó százalékos halálozási rátát nem így kell számolni, hanem pont fordítva: 100*([regisztrált, aktív Covid-19 betegnél] halálozás / diagnosztizált esetszám).

Ez a mutató Belgiumnál 15,38%

"fél siker, hogy abbahagytátok millió lakosra számolgatást"

Nincs ok arra, hogy a halálozások számát ne lehetne más alapra vetíteni, pl. a társadalmat érő összes veszteséget tekintve ez legalább olyan fontos mutató lehet, mint a dagnosztizált esetszámra vetített halálozási arány. A diagnosztizált esetszámra vetített mutatóval egyébként a legnagyobb gond, hogy ez összehasonlításra nemigen alkalmas akkor, ha nagyon eltérő az egyes országokban, hogy kiket tesztelnek.

6.Lenin 2020.04.27. 10:23:56

@nincs1itt:

Szepi, te is elárulhatod, ez mi a faszra jó, azon kívül, hogy esetleg nem érzed magad annyira bunkónak.
Ugyanis nem mutat mást semmit.

Nem tudjuk a valódi fertőzöttek számát, korosztályát, de, ha tudnánk is, megvédene a fertőzéstől bárkit is, konkrétan?
Az eddigi tapasztalatok alapján sokkal hatásosabb a veszélyeztetett csoportok védelme, az emberek mozgásának korlátozása, de azt meg basszák betartani.

A halálozási ráta= sima pöcsméregetés balfaszoknak. Ugyanis az nem gyógyít, nem előz meg a többi (az előbb felsoroltak) adat pontos számának ismerete nélkül.

6.Lenin 2020.04.27. 10:27:51

@rallus:

Na végre egy hatásos módszer, de sajnos ez se nekik jutott eszükbe.
Pedig mennyit görcsölnek ezen.
Mé a DK-ban se jutott eszükbe, pedig ott vannak a világ legnagyobb koponyái, igaz belül üresen.

nincs1itt 2020.04.27. 10:30:34

@Szergej Szergejevics Szergejev: csak éberségi teszt volt(nagy szart, fordítva írtam). de látom figyelsz legalább. kismillió módon lehetne számolni a mortalitását egy betegségnek, de a valós számot csak az adott betegségben szenvedők és abban a betegségben elhunytak aránya adja meg. a többi csak spekuláció, melléduma, stb.
bizony magas a szám mindenhol, sehol, soha nem állítottam, hogy de bezzeg németo.-ban. de itt, azt a metódust használják, amit te is leírtál. és ez jelenleg 3% körüli. ez azért nem rossz(nem a faszt, de mégsem 10% feletti eredmény). nem a tesztek számával kell dobálózni, hanem a tesztelt emberek számával, mert egy embert akár 3x is tesztelhetnek.

nincs1itt 2020.04.27. 10:32:01

@rallus: remek! és te, mint fidesz-tálib is boldog leszel, mert megint hazudtak neked és te csont nélkül bepusziltad...

élveteg 2020.04.27. 10:32:28

@nincs1itt:

"az már fél siker, hogy abbahagytátok millió lakosra számolgatást. már csak azt kéne tudni, hogy mo.-on mennyi embert teszteltek."

Ühüm... Akkor egy rövid választ kérnék

Melyik jobb adat? A 11,5 milliós Belgiumban 7ezer halott vagy a 10 miliós Magyarországon 280 halott Dumára, százalékokra tesztek mennyiségére nem vagyok kiváncsi csak pusztán arra hogy melyik jobb ?

morph on deer 2020.04.27. 10:34:58

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“Remélem bölcsész vagy :))))))“

Á, csak háttal álltam! :)
Az osztás megvolt, csak éppen fordítva. XD)

nincs1itt 2020.04.27. 10:35:35

@6.Lenin: vologya, vologya. és te voltál vállalkozó? gondolom akkor is csak spekuláltál, tippelgettél és nem az ismert! és igazolt számokból/adatokból indultál ki.
csak arra akartam rábökni, hogy a millió lakosra vetített mortalitás egy faszság, akárki is találta ki.

morph on deer 2020.04.27. 10:38:27

@alöksz róz:
“ hogy jött ki, 7*6,5?”

Hát úgy, hogy elosztottam a kb negyvenhatezret a hétezerrel!
Naugye :)))
Olyan intim kérdésekre pedig, hogy “ésmijjafasznak??” ilyen korán reggel még nem válaszolok! Szerénységem tiltja...

nincs1itt 2020.04.27. 10:43:54

@élveteg: mire vagy kíváncsi? belgiuminál jobb a magyar adat, igen jobb. és?

eszti..... 2020.04.27. 10:44:54

@KAMUGERI KAMULEVÉLEL IGAZOL:

Figyelj! Tök felesleges álnicknevekkel baszakodni. Elég, ha érkezési sorrendben megszámozzátok magatokat:
1.sz.troll, 2.sz.troll...... és így tovább.

6.Lenin 2020.04.27. 10:45:05

@nincs1itt:

Persze, hogy faszság, mint minden olyasmi, amit pöcsméregetésre használnak, hogy a hozzád hasonló balfaszok ne érezzék a valódi énjüket.

Elhiszik, hogy micsoda óriási eredmény több ezer halott, mint néhány száz esetleg.
Te melyik csoportban éreznéd magad sikeresnek?
A 7000-ben, vagy a 300 -ban?

morph on deer 2020.04.27. 10:46:27

@6.Lenin:
“Mert nyilván az a szándék, hogy Mo-ot rossz színben KELL feltüntetni valamiért?”

Ne kombinálj, Aljosa, én csak nem voltam egészen ébren, ennyi!
Kortyolgattam az első kávém, és ránézésre elosztottam egyik számot a másikkal. Attateremtette.
Erre kiderült, hogy ehelyett a másikat kellett volna az egyikkel!
De erről véletlenül sem Soros, sem Gyurcsány nem tehet, ezt a dicső eredményt kizárólag saját erőből sikerült elérnem!

Mindeközben az is kiderült, hogy ha én nem iszom elég kávét, akkor a te vérnyomásod emelkedik..:))) Lehet, hogy új felfedezés kapujában állunk?

rallus 2020.04.27. 10:47:33

@nincs1itt: Hűséged jutalmául remélhetően különszobát kapsz majd egy Karácsony-Gy. Német páros által vezetett idősotthonban...a többi barátoddal együtt...

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 10:49:44

@alöksz róz: még nincs itt a váltás?;-)... ennyire nehéz összehozni egy másik fidelitaszos trollcsapatot?;-)

kisgyerek, ami a lényeg, hogy mindenki tudja csak kisköcsög trollok vagytok, innentől lófaszt sem ér a munkátok, senki sem vesz titeket komolyan, azt is látták ahogy feldörzsöltétek magatok, S azt is, hogy egyetlen nick mögött sincs valódi gondolat, csak a kiadott utasítás;-)... mi kellene több ennél? most már el sem mehettek, mert az egy beismerő vallomással érne fel;-DDDDD..

se lenyelni, se kiköpni nem tudjátok ezt a helyzetet, maradjatok csak!;-DDDD...

@KAMUGERI KAMULEVÉLEL IGAZOL: jól nyomod kicsi troll, de lassan váltani kell, a SOROS-TERV 2.0 és ADÓSRABSZOLGASÁG az új ukáz... kérdezd meg a fenti nicket, egy csapatban nyomjátok;-DDD...

6.Lenin 2020.04.27. 10:52:10

@morph on deer:

Fasza, ha ilyen pontosan belőnéd a wc-t, akkor a nappali közepére szarnál, ugyanis elfogadható okot még véletlenül sem írtál.

rallus 2020.04.27. 10:52:36

@morph on deer: Még visszanyerheted a hitelességedet, (oximoron...) ha Gyuri bátyád megveszi neked Brazília egyévi kávétermését és meg is itatja veled!
Persze ha te vagy Gyurcsány álnéven, akkor ez kevés lesz....

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 10:58:52

@nincs1itt: ő azt választotta, hogy a kádár-éra beütött embere volt, mert vagy ez, vagy egy fidelitaszos trollcsapat tagja... a fijuggnak nem magyarázták el, hogy nem önmagukat kell mattolni, hanem az ellenfelet;-)...

6.Lenin 2020.04.27. 11:07:05

@látjátok feleim szümtükkel:

B+, te bármit beveszel, csak ártson valakinek, lehetőleg a nálatok tehetségesebbeknek?

Van valahol valaki, aki hallotta hogy ......ezek nektek íródnak.

eszti..... 2020.04.27. 11:07:58

@6.Lenin:

ezzel mit is szeretnél mondani?

rallus 2020.04.27. 11:09:10

@látjátok feleim szümtükkel: Nem értelek!
Ha nézed az ATV-t akkor hiteles forrásból tudhatod 10 éve folyamatosan, hogy a ballib észkombájnok mindent jobban tudnak, ha rajtuk múlna, minden ember gazdag és boldog lenne, valamint hogy az Orbán kormányt holnap elsöpri a népharag!
Ehhez képest a "felesége szerint..." már nem is hír...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 11:11:36

@nincs1itt: "kismillió módon lehetne számolni a mortalitását egy betegségnek, de a valós számot csak az adott betegségben szenvedők és abban a betegségben elhunytak aránya adja meg"

Ez így ebben a formában még OK is lenne, de éppen az az egyik legnagyobb probléma, hogy nehéz megmondani, hogy ténylegesen hányan is lehetnek az adott betegségben szenvedők (a tünetmentesek magas aránya miatt). Feltehetőleg ezt még a németek is alulmérik (a kiterjedt tesztelés ellenére), bár nem annyival, mint mások.

Éppen ezért nálunk, de más országokban is (pl. angoloknál) szeretnének véletlen (reprezentatív) mintavételes teszteléssel felmérést készíteni arról, hogy arányaiban a népesség mekkora része lehet (illetve lehetett) fertőzött; eddig tudtommal Ausztriában készült ilyen, és bár elég tág határok között tudtak csak becsülni, ott is azt hozták ki, hogy ez az arány lényegesen magasabb, mint a diagnosztizált esetszám alapján számítható fertőzöttség (és emiatt pedig a fertőzöttek valós mortalitása alacsonyabb, mint a számított mutató alapján látszik).

Az egymillió lakosra vetett halálozási arány pedig nem a betegség mortalitását akarja megadni (arra nyilván nem alkalmas), hanem a "társadalmat ért károk" egyik összetett mutatója. Összetett, mert nyilván az alakulása attól is függ, hogy a járvány terjedését mennyire tudják féken tartani, és attól is, hogy a megbetegedett embereket milyen hatékonysággal tudják gyógyítani. Az viszont igaz, hogy az ez alapján történő számvetésnek igazából akkor jön majd el az ideje, ha a betegséget már sikerült megfékezni.

6.Lenin 2020.04.27. 11:11:58

@látjátok feleim szümtükkel:

Ja, mindig elfelejtem neked megírni.

A rosszindulat először az arcon jelenik meg, aztán rámegy az illető egészsége is.
Nézegesd Szabó Tímeát, Szél Bernit, Vadait. Miként torzulnak el nap, mint nap.
De megnézheted néhány régebbi hölgyét is.

Gondolom rajtad is már látszik. Gondolom másokon is.

6.Lenin 2020.04.27. 11:15:42

@eszti.....:

Ennyire sikeres a bezzegezés, és a többi pöcsméregetés. Van más vélemény is, sőt, ahány, annyi. Tévúton botorkálsz. Igaz, nagyon is jellemző egyesekre. Azt is írhatnám, hogy eleve génhiba, de inkább nem írom le.

eszti..... 2020.04.27. 11:19:49

@Szergej Szergejevics Szergejev:

a csehek múlt héten kezdték el a kollektív/nyájimmunitás szintjét mérni. 27 ezer embert tesztelnek.

www.portfolio.hu/gazdasag/20200423/koronavirus-csehorszagban-atfogo-koronavirus-teszt-keszul-427994

chrisred 2020.04.27. 11:20:33

@6.Lenin: Ellenpéldaként melyik politikust állítanád szembe velük?

eszti..... 2020.04.27. 11:21:55

@6.Lenin:

mi van? arról regélj, milyen céllal hoztad ide a cikket? az agymenésedre nem vagyok kíváncsi. ha lehet, saját véleményt mond, ne kilopkodott mondatokat...

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 11:22:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: szeretem ezt a nicket...

a franciák csináltak egy ilyen felmérést egy kisvárosban, párizs mellett, és az jött ki, hogy még a két legfertőzöttebb régióban (Île-de-France, Alsace) is maximum 12%-os az átfertőzöttség, az immunitáshoz meg olyan 60-70% kellene... fro többi régiójában 2-6% közötti fertőzöttséget valószínűsítenek...

mondjuk egy svéd ilyen adat sokat számítana, hogy merre tovább...

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 11:23:51

@rallus: na, a te karaktereddel is kibasztak rendesen... remélem életben más vagy;-)...

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 11:27:34

@6.Lenin:

Tévedsz, mert pl. azt, hogy elküldték az orvosokat kényszerszabadságra, egy orvostól hallottam. Azt meg, hogy a nővérek maguknak vásárolják a kórházi munkaruhát, és otthon maguk mossák, egy nővértől.
Azt meg magam tapasztaltam, hogy az első ...műtétemen egy kórházi köntösben- alatta a kórházi ingben - toltak a műtőbe. Legközelebb két hónap múlva ezért nem vittem inget, akkor meg közölték, hogy nekem kellett volna sajátot hozni, de végül valahonnan kerítettek egy kórházit. Ez már a fidesz érában, 2016-ban történt az egyik "elit" kórházban, a fidesz "szervezésében". A műtétek sikere pediig kizárólag a szeméylzeten, é az orvoson múlt.

Ezekért a dolgokért már csak nem lehet a libsibolsikomcsikat, Karigerit, Gyurcsányt, meg a Sorost hibáztatni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 11:28:43

@Sir Bates dö Hól:

Már miét lenne? Beleivódott az agyába, mint a méreg.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 11:30:59

@6.Lenin:

Tükörbe néztél, és nem tetszett amit láttál? Reklamálj a gyártónál!

6.Lenin 2020.04.27. 11:31:39

@chrisred:

Tegnap nem válaszoltál egy kérdésemre. Ciki lett volna az igazat megírnod?

Ez hétköznapi tapasztalat, amit kísérletek is bizonyítanak. Pl, azt gondolták, hogy a gyerekek "üresen" születnek, és csak fokozatosan a tapasztalatok alapján "töltődnek" fel.
Ezt még én is tudom bizonyítani nagyon sok megfigyelés alapján, amit játszótereken, az unokáimon is sikerült megfigyelnem.

Az újszülöttek még "látnak" valamit, ami alapján meg tudják különböztetni a jóindulatú, és rosszindulatú embereket. De az állatoknál is megfigyeltek ilyesmiket, és az életben maradás feltételeként értelmezték, amit a fejlődésük után mát "elfelejtenek" hiszem már másként is tudják biztosítani az életben maradást.

Nyilván minden oldalon vannak rosszindulatú emberek, bár a gének inkább bizonyos csoportokban megfigyelhetőek inkább.
De én azért hoztam ezeket a hölgyeket mert tökéletesen nyomon követhető a változás, akár rövid idő alatt is.

morph on deer 2020.04.27. 11:40:45

@6.Lenin:
“ ugyanis elfogadható okot még véletlenül sem írtál.”

Mire, szivi?
Melyik részét nem értetted annak, amit írtam?
Én ugyanis kizárólag egy általam vélt számítási hibára reagáltam, arra is tévesen!
Mit szeretnél még hallani?

Amúgy te teljesen el vagy tévedve, ugyanis jelenleg az orbán-Szijjártó-KovácsZé triumvirátusnál jobban egy teremtett lélek nem lenne képes jobban lejáratni az országot!

Ez van, darling, tetszik, nem tetszik, tökmindegy, senkit nem érdekel.

eszti..... 2020.04.27. 11:40:57

@6.Lenin:

sikerült már eldönteni a szűk 38 perc alatt, hogy az izraeli kutatókkal értesz egyet, vagy a Cambridge University Hospitals szaktanácsadójával?
mert ugye, nem mindegy....

6.Lenin 2020.04.27. 11:41:13

@látjátok feleim szümtükkel:

Te mindig megpróbálsz esetleg egyedi esetekből, általánosítani, de csak egy bizonyos oldal esetében. Gondolod, hogy ez nem vehető észre?

Én tényleg jóindulatból írtam, ezt az arcra kiülést.

olvastam, orvosoktól is már olyan véleményt, hogy a gyógyításnál, vagy a betegségek esetében, csak az paciens fizikai állapotát veszik alapul, és a "lelki" beállítottságát figyelmen kívül hagyják. Pedig az öngyógyítás fogalma is ismert már.
Van, akiknél működik, és van, akiknél nem, de a miértekre még nem fordítanak kellő figyelmet, pedig igen csak érdekes dolgok is kiderülhetnének.

Te mindig, mindent rosszindulatnak veszel az általad nem kedveltektől? Látod, ebben tuti eltérünk, nekem semmi érdekem neked rosszat sem kívánni, sem hasonló.

Nézd meg a kommentekben melyik oldalon állók kívánják többször a másik oldalon lévők halálát? Érdekes eredményre jutnál, ha utána néznél.

chrisred 2020.04.27. 11:43:40

@6.Lenin: "Tegnap nem válaszoltál egy kérdésemre."

Elképzelhető. A kommentelés nálam nem programszerű elfoglaltság. Általában nem is szoktam személyhez intézett kérdéseket feltenni, mert teljesen bizonytalan, hogy mikor érek rá megnézni a választ.

Szerintem meg nem rosszindulat, hanem szakma és nyilvánvalóan ahhoz kapcsolódó személyiségváltozás kérdése, hogy a politikusok arckifejezése erőszakosabb és gyanakvóbb lesz, ha elfogulatlan lennél, mondjuk Novák Katalinon ugyanígy észrevennéd.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 11:44:08

Tini Troll Teknőcök!

444.hu/2020/04/26/a-kormany-szakertoje-kotelezo-maszkviselest-javasol

csak gondoltam szólok, mert a lebukás megzavarta a csapatotok;-)...

6.Lenin 2020.04.27. 11:47:37

@eszti.....:

tévedsz, mert valami elvakít. Én csak arra hívtam volna fel a figyelmed, hogy SZAKÉRTŐK között sincs egységes vélemény. Nem akartalak égetni, hogy esetleg idézek is a szövegből.
Elfogadhatatlan, amiről ő ír? Számodra biztosan, hiszen akkor kiderülne esetleg, hogy feleslegesen görcsölsz itt.
Én már az elején leírtam, hogy tuti következtetéseket hülyeség levonni, hiszen ez a járvány még nincs lefutva.
Te fox esetleg később magyarázkodni, vagy csak elsunnyogni egy ideig.

Mellesleg én látok az érveléséiben logikát, a tiétekben meg nem. Ennyi.

6.Lenin 2020.04.27. 11:52:03

@chrisred:

Miért lennék, de rajta ilyen változást nem láttam még. Az általam felsoroltakon igen.
De ez bárhol, bármikor, bárkin ellenőrizhető, amiről írtam.

Konkrétan neked tetem fel egy kérdést, a hsz-ed után közvetlen. Nem válaszoltál, de én annak vettem. A nem válasz soxor jobb, mintha válaszolna az illető. Pláne, ha máskor húzza az értelmetlenségig is a vitát.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 11:58:34

@látjátok feleim szümtükkel: lehet, de szerintem csak tipikus fidelitaszos kis pöcsök, s nyilván könnyebb így érvényesülni, mint valóban tevékenységből... hányan akarhatnak tiborc pistik lenni vagy olyanok, akik a fidelitaszból jutottak a csúcsra orbánnak és a "felfelé nyál, lefelé tapos" elvét magukévá téve... ugyanolyan alkoholisták (vagy drogfüggők a mai időkben) lesznek,mint a kádár-korszak magukat csöppnyi előnyökért eladó támadtak;-)... bár ők legalább arra hivatkozhattak, hogy szovjet szuronyok árnyékában hozták meg a döntésüket... ma mire tudnak ezek hivatkozni? arra, hogy ilyen jellemtelenek?... nézd meg, az alöx róz nickről is miként hullott le minden civilizációs máz, mikor beszart a lebukástól; kisgyerekek ezek, semmi több;-)...
csak arra nem gondolnak, hogy tényleg nyilvántartásba kerültek már, de ez legyen az ő gondjuk, az illiberalizmust egy darabig fenntartják azok, akik a ner bukása után jönnek;-)...

chrisred 2020.04.27. 11:59:22

@6.Lenin: Mivel fogalmam sincs miről van szó, nyugodtan vehetsz bármit bárminek, láthatóan nem akarod eloszlatni a homályt, ezért rád bízom, milyen következtetéseket vonsz le egy nem ismert kérdésre nem adott válaszból.

chrisred 2020.04.27. 12:01:11

@6.Lenin: "Miért lennék, de rajta ilyen változást nem láttam még. Az általam felsoroltakon igen.
De ez bárhol, bármikor, bárkin ellenőrizhető, amiről írtam."

Én meg rajta is látom, tehát a jelek szerint még kifinomultabb az ezzel kapcsolatos érzékem.

eszti..... 2020.04.27. 12:08:20

@6.Lenin:

a kényszerképzetekre elég jó gyógyszerek vannak...
én még mindig nem fogalmaztam meg véleményt, mivel azt sem tudom, kikkel értesz egyet. az izraeliekkel vagy a brit szakemberrel?
végigolvastad egyáltalán a cikket?
alulról a 13. sornál kezdődik a kritika. így talán csak sikerül értelmezni!

alöksz róz 2020.04.27. 12:35:20

@Sir Bates dö Hól: :D

aszongya a hülyéje ezt a nicket szereti, azt a nicket nem szereti, nem fogja fel h nem baszik egy öltést, hogy ő kit és mit szeret :D
megszakérti a százalékot, de egy sima összehasonlításba beletörik a bicskája. akkora nagy ember ez, hogy lepofozta, nyakon baszta álmában az összes jobboldali politikust a rendszerváltástól napjainkig, mindenkit akit a wikipedia felsorol. érettségije nincs, a magyar nyelvtannal láthatóan komoly gondjai vannak, de keegan nyelvezete, az közel áll hozzá... igaz, pubi? :D

na elemezd ki a szóhasználatot, te elmeroggyant

morph on deer 2020.04.27. 12:37:05

@rallus:
“ Persze ha te vagy Gyurcsány álnéven,”

És akkor te kávét itatnál velem?
Normááális vagy te?
:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.27. 12:39:57

Sajnos a Svéd modell félrevezetö! :(((((
A baloldalon arról panaszkodnak, hogy a kormány a szélsöjobbal kokettál és ezeket az intézkedkéseket a rossz egészségi állapotú, idös bevándorló lakosság ellen vezették be :(((

6.Lenin 2020.04.27. 12:48:09

@eszti.....:

Én azért linkeltem be, hogy bemutassam létezik ellentétes, és logikusnak tűnő MÁS vélemény is, ami teljesen felrúghatja az eddigieket.
Én nem tartom magam SZAKÉRTŐNEK, ellentétben veled.
Azt is megírtam már az elején, hogy megbízom azokban, akik értenek is ezekhez.

morph on deer 2020.04.27. 12:50:40

@eszti.....:
“kezdték el a kollektív/nyájimmunitás szintjét mérni”

Ami vagy lesz, vagy nem, és hogy meddig tart, ha mégis.
Ugyanis számtalan újrafertőződés történik, annak ellenére is, hogy az érdekelt már egyszer úgymond kigyógyult.

Amit én eddig hallottam, az néhány hét, legfeljebb egy hónap lehet az az idő, amíg nagy valószínűséggel van bizonyos immunitás. Onnantól legfeljebb abban lehet reménykedni, hogy a korábban kigyógyultakat kevésbé súlyosan érinti másodjára.
Ez volt a jó hír.

6.Lenin 2020.04.27. 12:53:13

@chrisred:

Azért van egy lényeges különbség általában minden kérdésben.

Az ilető mit lát, vagy mit akar belelátni. Ha most mezek alapján vizsgálnánk az itt írt kommenteken, tökéletesen szét lehet választani a két tábort.

Kik is azok, akik látnak, és kik, akik belelátnak azt, amit látni szeretnének, de nincs benne. Te az utóbbiak közé tartozol. az eddig általad írtak alapján.

Igen, és az is tudom, te is pont így látsz másokat, pl engem.

rallus 2020.04.27. 12:57:53

@morph on deer: De csak Klárika miatt... Megígérte az EU-s minimálbért...hátha...

6.Lenin 2020.04.27. 13:01:02

@morph on deer:

Az izraeli pacák szerintem jól látja.

Csak sokan a lényeget nem értik. Kínában vegyük úgy, hogy 70 nap alatt lecsengett. Vannak új fertőzések? Igen, mert kintről behozták, olyan helyekről, ahol a 70 nap még nem telt el. Aztán újrafertőznek Kínában is, ahol ismét meg kell várni a 70 napot.

Ez így megy körbe-körbe, és évekig is eltarthat(na). Totál le kell(ne) zárni 70 napig a határokat, és, csak akkor nyitni, ha mindenhol lecsengett.

Ha hamarább nyitnak, mindenhol újraindul a ciklus. Logikusnak tűnik. Sajnos nem mindenkinek.

cicmen 2020.04.27. 13:04:25

Teljesen mindegy hány svéd hal meg, az a demokrácia diadala lesz mindenképpen, nálunk meg ugyebár tombol a diktatúra, mert nem akar terjedni a járvány!

nincs1itt 2020.04.27. 13:15:20

@rallus: persze, ha eljutok odáig. tudod, a zöldgombos papírpohármosogatás a mekiben igen megterheli a kitántorgottakat.

nincs1itt 2020.04.27. 13:19:26

@Sir Bates dö Hól: nem tudom, mert a szóhasználat és az ismeretek hiánya, nem idős(50+) emberre utal. de azt biztosra veszem, hogy '60-as években született, katonai/bm-es korkedvezményes nyugdíjas(magas nyugdíjjal).

nincs1itt 2020.04.27. 13:23:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: szerjózsef, most le a kalappal! tényleg! ez már lehet beszélgetés alapja is. köszönöm, mert üdítő változatosság. bizony, az is kérdés, hogy mennyi embert tesztelnek, mert az elvégzett tesztek száma nem mutat helyes értéket. az lenne szerintem is a legjobb, hogy országszerte, nagy számú emberen végeznének teszteket. ha gonoszkodni akarnék(miért ne?!), ha több lenne az igazolt megbetegedés, jobb lenne a mortalitási mutató is. de ez most aljas volt. szóval a valóságot kellene végre látni, amennyire az lehetséges!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 13:32:40

@6.Lenin: "Gondolom rajtad is már látszik. Gondolom másokon is."
"Te mindig megpróbálsz esetleg egyedi esetekből, általánosítani, de csak egy bizonyos oldal esetében. Gondolod, hogy ez nem vehető észre?"

De, észre vettem, hogy magadra ismertél.

Egyébként meg az általánosítás mindig az egyediből indul, majd miután ráébred az ember, hogy az egyediből sok van, akkor mondja, hogy ez már általános.

Én nem mondtam még soha, hogy általános. Itt sem, csak felsoroltam egyedi eseteket. Nem az én hibám, hogy sok akad belőle. De 10 év kormányzás után nem lehet nem kimondani, hogy a fideszben rendszerhiba van, ami a kormányzásukban egyre több, általánosabb hibákat dob a felszínre.

Az a bizonyos másik oldal tíz éve csak nézi azt, amit a fidesz csinál, tehát őket nem lehet a kormányzati hibákért felelősssé tenni. Főleg nem rájuk húzni, hogy általános hibákat követnek el. Ugyan miben? Abban, hogy tiltakoznak? Hát b+, ezt az a gránitszilárdságú alaptörvényetek is lehetővé teszi nekik. Ha ez nem teccik, reklamálj Orbánnál, Kövérnél, vagy az úristennél, de oda talán Kásler nertásron át kell küldened a kifogást.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 13:35:09

@nincs1itt:

Most is valóságot látunk, a summantás, mellébeszélés, nem tényszerű ( kúriai álláspont szerint ) adatközlés valóságát.
Mert ugyé egy a valóság, de ezer a ruhája.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 13:40:03

@cicmen:

Nyugi macska! Terjed az, már az EMMI által működtetett gyengénlátók otthonába is betette a lábát a mocsok dög. Kásler a hibás, mert ő az EMMI egyszemélyben, még az alaptörvényen is áthágva. Ja, meg a tízparancsolat, amiből ő egyet tud csinálni. Gondolom a gondozottak nem a tízparanscolat szerint élnek, és hát ugyé aki nem tartja be, az nem csudálkozzon, ha bele esik egy vírus.

alöksz róz 2020.04.27. 13:44:57

@morph on deer: akkor a semmire fejlesztik a védőoltást?

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 13:45:54

@alöksz róz: így van, minden szavad a való!;-DDDDDDDD... ennyire tüske vagyok a köröm alatt?;-DDDD... elhanyagolod a többi rád bízott nicket, Tini Troll Teknőc!;-DDD...

6.Lenin 2020.04.27. 13:46:15

@látjátok feleim szümtükkel:

Nem tudsz szabadulni a rögeszméidtől.

Nyilván, hogy csinál hibákat a Fidesz is, hiszen ott is emberek dolgoznak, de...

Azért azt már csak illene figyelembe venni, hogy kik is kritizálják a Fidesz munkáját.

Azok, akik hatalmon mindig csődöt, vagy csőd közeli helyzetet hagytak maguk után?

Nézd, én azt megértem, hogy egy tehetségtelen embere a legnagyobb kritikusa a tehetségesnek, de ez nem fog rajta változtatni semmit.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 13:56:17

@nincs1itt: nem beszél németül (eddig legalábbis ez volt a sztorija;-)), de euróban kapja a nyugdíját a '70-74-ig külföldön végzett munkája után (gondolom most az jön, hogy szlovákiában dolgozott a '68-as bevonulás ellenére, mert ő bátor;-D...), majd '74-től magánzó (eddig ószeres volt, aki cirokseprűvel és orosz ikonokkal seftelt)... amilyen hülye, betiltja, hogy a baltikumban dolgozott akkor, osztályidegenként;-)... de nem mindegy, most átment profilozóba, mint a söndör (bocs, csak vártam, hogy mikor borulnak ki... azt hittem, hogy sohasem, azt egyszer csak borult a bili;-)... )

ti mikor kezdtek melózni? itt holnap lesz a parlamenti vita a nyitási tervről...

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 14:04:18

@6.Lenin:

Meglepődnél, ha a ketttőnk tehetségét összehasonlítanánk, de nem teszem, nem tartozik rád.
Azok pedig, akik hatalmon mindig csődöt, vagy csőd közeli helyzetet hagytak maguk utá, már régen nem politizálnak, csak a fideszben. Gyurcsány nem maga hagyta a csődközeli helyzetet, nem ő csinálta, és nem is akarta. Talán most Orbán és a fidesz csinálja a világcsődöt? Talán te is az ő csődtömege vagy/leszel?

Szoktál néha gondolkodni?

No pá picinyem, mert én dolgozni is szokok, nem bérkommentelésből van a kenyerem.

6.Lenin 2020.04.27. 14:20:25

@látjátok feleim szümtükkel:

Bocs, de te semmit nem értettél abból, amit neked írtam. Kár, tényleg sajnálom.
Te írtad talán 1x, hogy volt/van, valamilyen betegséged. Csak segíteni szerettem volna ebben.
Felejtsd el az egészet.

alöksz róz 2020.04.27. 14:25:07

@Sir Bates dö Hól: :D
lazítsál kicsit, nincs ennek semmi kihatása a való életre :-)

egy kibaszott nagy összeesküvés van itt a blogszférában, kérem szépen!
orbán viktor személyesen adta ki az utasítást. ügynökök hadát építették be a b1-re az ellenállás szellemi vezetője, a roppant fontos sir bates miatt. némelyiket nagy rafináltan csak azért, hogy megkedveltessék vele magukat, és annál jobban fájjon neki az árulásuk. így akarják megtörni. barát vagy ellenség? nem bízhat már szinte senkiben.

chrisred 2020.04.27. 14:26:29

@6.Lenin: Igen, van benne valami. Például úgy látlak, hogy mindenkit úgy nézel, hogy csak két táborra tudsz gondolni. Velem ellentétben például.

chrisred 2020.04.27. 14:31:24

@6.Lenin: Ebben az elméletben az stimmel, hogy a vírus nem igen foglalkozik államhatárokkal. Elég frappáns ez a 70 napos ciklus elmélet, csak a közösség kérdéses, amire alkalmazható. Nehéz elhinni, hogy Kínára és Luxemburgra egyaránt ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

6.Lenin 2020.04.27. 14:33:09

@chrisred:

Tévedsz, én azt próbálom meglátni a másikban, aki, vagy akinek szeretné magát mutatni. Mindenki más, és más (ként képzeli ezt el), de valójában tényleg nem olyan széles a skála, mint sokan azt elképzelnék/elképzeled.

Szerinted hányféle tábor van? Ez tényleg érdekelne.

chrisred 2020.04.27. 14:43:28

@6.Lenin: Alapvetően kettő: egyikbe tartoznak, akik szerint vannak táborok, a másikban meg azok, akik nem foglalkoznak táborokkal.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 14:45:49

@alöksz róz: látod milyen hasznos swiftet vagy voltairet olvasni, kicsi fidelitaszos troll?;-)... de ez már eső után köpönyeg;-)...

6.Lenin 2020.04.27. 14:47:09

@chrisred:

Nincs kínai, meg luxemburgi vírus. Kínában elkezdődött, mielőtt lecsengett volna elvitték máshová is, mondjuk 14 nappal később. Ott akkor kezdődik a 70 napos ciklus. Kínéban lezárták a környéket (Vuhan), 70 nap után lecsengett a dolog. Megnyitották a környéket, máshonnan visszahozták, újraindult a ciklus valószínűleg, vagy másik tartományban.
Közben elvitték Bivalybasznádra, ott márc. 15-én kezdődik a 70 nap. Egy olasz városban lassan lecseng, de Bivalybasznádról a Sánta Jóska visszamegy mosogatni, és visszaviszi a vírust is. Újrakezdődik ott is.
Ezeket kéne átgondolni a szakértőknek. Szép a liberalizmus, és a szabadság, de akkor vállaljuk a következményeit is.

Egy ismerősöm Afrikába járt vadászni, mondták, hogy soha ne egyen, igyon olyasmit, amit a kísérői, fegyverhordozói. Mert azok már ott születtek, immunisak azokhoz a betegségekhez. Egyszer nem vette komolyan, 3 hónap múlva meghalt. Csak ennyi a szabad mozgás következménye. Valaki oda visz valamit, vagy onnan idehoznak valamit, és ezrek fognak meghalni. Nem bonyolult. Lehet, hogy idővel mindenhol, mindenki, védett lesz mindennel szemben, ha közben sikerül életben maradnia.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 14:48:04

@eszti.....: Mivel ez egy pandémia, a járványügyi szakemberek jó része pedig igyekszik lekövetni a nemzetközi trendeket, így szerintem nem véletlen, hogy sok európai országban mennek/mentek rá erre a vonalra. Ami a cseheket illeti, a 27 ezer fő elvileg nem kevés, de (ha jól értem a szervezési metódust) az önkéntes jelentkezés alapján történő részvétel miatt a "reprezentativitás" (korra, nemre, társadalmi csoportra) nehezebben lesz biztosítható.

@morph on deer: "Amit én eddig hallottam, az néhány hét, legfeljebb egy hónap lehet az az idő, amíg nagy valószínűséggel van bizonyos immunitás."

Itt szerintem két vitapont is van: az egyik, hogy hányan lehetnek olyanok, akik esetleg nem termelnek elég antitestet a védettséghez, a másik pedig ez, hogy meddig tarthat ez az immunitás. Az tény, hogy voltak újrafertőződésről szóló szóló kínai, koreai jelentések is, de többen vitatták azt, hogy tényleg erről volt-e szó (és nem arról, hogy a páciens még nem gyógyult ki; esetleg nem elég megbízhatóak a használt tesztek)

A "legfeljebb néhány hét" szerintem inkább a pesszimista jóslatok közé tartozik (bár tény, hogy az egyszerű megfázást okozó koronavírusoknál nem tart nagyon hosszú ideig a védettség), szerintem a konszenzus inkább az, hogy "nem ismert", mert erre még nem volt elég kutatás. Azt még semmiképp nem mondhatnák biztosra, hogy "van aki évekre védett lett", hiszen fél éve sem ismert még a betegség, és erre még nem volt elég részletes kutatás.

@Sir Bates dö Hól: "maximum 12%-os az átfertőzöttség, az immunitáshoz meg olyan 60-70% kellene"

Igen, a 60-70%-tól szerintem irtó messze lesz mindenki. És addig elég kockázatos a stratégiát erre építeni, amíg nem tudni, hogy kinél meddig tart ki ez a védettség. Ha pl. tényleg csak pár hónapig, akkor megette a fene (de ez esetben az esetleges védőoltást is minden járványhullámnál újra kéne beadni, mint az influenza esetében).

6.Lenin 2020.04.27. 14:54:32

@chrisred:

Akik azt hiszik, hogy nincsenek táborok, azok hová tartoznak? Semleges tábor nincs, nem is lehetséges.
Attól, hogy te tagadod, hogy tartozol valamelyik táborhoz, az a tábor attól még létezik.

Attól, hogy sokan tagadják a Teremtőt ( most ne részletezzük a különböző elképzeléseket, vegyük egynek) attól még az Univerzum létezik, még akkor is, ha minden faszságot kitalálnak, a keletkezéséről, amit senki, eddig soha nem bizonyított, vagy cáfolt volna.
Az ember nem talált fel semmit, csak esetleg megpróbálta megmagyarázni, hogy mi, miért is működhet úgy, de persze elfelejti, hogy az már akkor is úgy működött, amikor az ember esetleg még nem is létezett.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 15:04:45

@6.Lenin:

ÉS?

Mi köze van a betegségemnek ahhoz, amit neked írtam? Ennyire kicsinyes vagy, vagy ennyire bugyuta? Azért írtam a betegségről, mert személyesen tapsztaltam a fideszes éra kórházi viszonyait. A rosszabbik oldalát is, de a jobbik alapján nem általánosíthattam, mert sajnos abból kevesebb van. Mármint jobbik kórházból, és pihentebb, nettebb orvosokból.

chrisred 2020.04.27. 15:05:58

@6.Lenin: Nincs semleges tábor, csak te akartál mindenképpen táborba csoportosítást.

Nem hallottam olyan táborról, amiben az Univerzum létezésének tagadói vannak.

morph on deer 2020.04.27. 15:06:20

@alöksz róz:
“akkor a semmire fejlesztik a védőoltást?”

Ez az, hogy azt nem.
Én arról gagyogtam, hogy bízni abban, hogy ha eléggé sokan megfertőződnek, akkor csiribi-csiribá lesz nyájimmunitás, és le van a gond, az a legjobb esetben is csak ideig-óráig hatásos.

Az már csak ráadás, hogy mivel a szokásos influenza is minden szezonban más formában kerül elő, - évről évre új vakcina és új oltás kell, - eléggé valószínű, hogy ez a nyavalya is mutálódni fog. Arra pedig nem vennék mérget, hogy a most megszerzett immunitás megvéd a következő alkalommal, bármilyen szép is lenne.

Bízni csak abban lehet, hogy összejön valami szérum, és/vagy megtanuljuk ápolni a betegeket, és kezelni a helyzetet egyáltalán.
Ez a nyavalya egyhamar nem fog eltűnni, az igen valószínű.

6.Lenin 2020.04.27. 15:12:09

@látjátok feleim szümtükkel:

Nem vagy képes kiszakadni ebből a körből, értelmetlen ezekről tovább beszélgetni.
Tágítsd a horizontod. Majd esetleg utána.

6.Lenin 2020.04.27. 15:17:22

@chrisred:

Te mást se tudsz, csak szart keverni? Miért próbálsz olyasmiket is belekeverni, amiről szó sem volt? Vagy nem érted?

Akkor te tök tisztában vagy az Univerzum keletkezésével? Mi lehet a különbség a cigány lány pinája és egy másik fekete lyuk között?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 15:17:40

@nincs1itt: "az is kérdés, hogy mennyi embert tesztelnek, mert az elvégzett tesztek száma nem mutat helyes értéket"

Erre az illetékes szerveknek azért van adata, a Sir Bates által fent linkelt cikkben azt írták is, hogy április 20-ig a 52 409 mintavételt 32 503 személyen végezték el. Magától értetődő, hogy sok esetben kellhet több teszt a fertőzés kimutatásához is, ha pl. a tesztet kevéssel egy ismert fertőzöttel kontaktus után végezték el valakin; valamint akkor, amikor a teszt célja, hogy igazolja, hogy a korábbi fertőzött már gyógyult, újra közösségbe mehet. (Adott esetben, ha már jól van, de a teszt még pozitív, akkor hatósági házi karanténba kell mennie.)

"ha több lenne az igazolt megbetegedés, jobb lenne a mortalitási mutató is. de ez most aljas volt"

Ez a diagnosztizált esetszámok alapján számított mutató esetében nem gonoszkodás, hanem egy (triviális) matematikai összefüggés – ha a fertőzöttek nagyobb része lesz "igazoltan Covid-19-pozitív", nő a számláló, akkor kisebb lesz a kapott érték. De ha tényleg csak ennyi lenne a pozitív hozadék, akkor erre kár lenne pénzt pocsékolni.

A célzott mintavételes tesztelés pl. azért lehet majd hasznos, hogy képet lehessen kapni az átfertőződés mértékéről; máshol, magas kockázatú környezetekben, pl. az egészségügyben vagy az idősotthonokban pedig az ott dolgozók tesztelése azt szolgálhatja, hogy a (nem koronás) betegek, gondozottak ne kapják el tőlük a vírust. Ha pedig az esetszámok kellően alacsonyak, és a tesztelési és kontaktuskutatási kapacitás kellően nagy, akkor esetleg lehet azzal is próbálkozni, hogy a szélesebb körű tesztelést a járvány terjedésének fékezése céljából használják, ha lazítják a korlátozásokat. Bár én ezzel kapcsolatban azért nem vagyok nagyon optimista, hiszen ezzel már az év elején is próbálkozott sok európai ország a csoportos megbetegedések előtt (igaz, széleskörű korlátozások nélkül), és olyan nagyon sok időt azért nem lehetett ezzel nyerni.

alöksz róz 2020.04.27. 15:18:27

@Sir Bates dö Hól: azt te nem tudhatod, csak a nevüket láttad. használd inkább gyakrabban a régi nickedet, azzal nem kell alakoskodnod.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.27. 15:20:01

@Szergej Szergejevics Szergejev: "nő a számláló, akkor kisebb lesz a kapott érték"

Akarom mondani, nő a nevező... :)

Morph on deer algebrája ragályos...

chrisred 2020.04.27. 15:28:11

@6.Lenin: Amúgy lehet, hogy tényleg direkt negligáltam a kérdésedet, ha hasonló kötekedés volt, mint a mostani, mintha én kevertem volna ide a semmiből érvnek az Univerzum létezését.

6.Lenin 2020.04.27. 15:34:57

@chrisred:

Azt csak mint jellemző példát hoztam be, de amint látom nem esett le. Igaz lényegtelen is, ezeket tuti nem veled szerettem volna megvitatni.
Te úgy érzed nem tartozol sehová sem, az a te dolgod. Azt képzelsz be magadnak, amit csak jónak látsz, de attól a világ még akár más is lehet. Van ilyen.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 15:35:45

@6.Lenin: "Ezeket kéne átgondolni a szakértőknek. Szép a liberalizmus, és a szabadság, de akkor vállaljuk a következményeit is."

Hát baszod, én , meg szerintem az itt kommentelők sem azok, akik ebbe a döntési helyetbe kényszerülnének átgondolni, ezért téves a címzésed. Címezd Orbánnak, a törzsnek, meg a Cilike nagysasszonynak! Minél előbb, annál jobb.

De vihog a lelkem, mert, most magad bizonyítottad, hogy a kormány nem jól cselekszik. Mert ki tiltotta meg nekik, hogy 70 napra lezárják a magyar határt, vagy akár 170-re? Senki. Sőt Szijjártó még keletre is nyitott, meg ő szorgalmazza a határok átjárhatóságát is.

A lokál nevű ....pedig írja 2020. április 30-i dátumú kiadásában a harmadik oldalon ( ma ugyé még csak 27-e van ), hogy Müller Cecilia ténsasszony szerint miként kell helyesen viselni a maszkot:
"Ne húzkodjuk felslegesen az orr, a száj, és az áll alá!
Ne nyúljunk be alá, cél, hogy a lehető legkevesebb levegő jusson be!"

A többi tanács ezért már felesleges is. Ha nem jut be levegő, biztosan nem kell sok maszk a lakosságnak.

Ez sem a libsibolsikomcsik általános hülyesége.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 15:37:13

@6.Lenin:

Tágítottam, Lokált olvastam. De minek?;D

6.Lenin 2020.04.27. 15:37:21

@látjátok feleim szümtükkel:

Ez a része engem nem érdekel, vitasd meg másokkal.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 15:42:19

@6.Lenin:

A lyukak közti különbségek ügyében fordulj bizalommal a kormányhoz, ott vannak szakértők!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 15:44:10

@6.Lenin:

Basszus, sosem jön már a váltásod? Talán nállatok is bevezették a két éves szabadságolási rendszert?

morph on deer 2020.04.27. 15:54:22

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“Morph on deer algebrája ragályos...“

Ezért inkább én is a karantént javaslom! :) Ugyanakkor az operatív törzsem bevonásával haditanács megtartását rendelem el, ahol többek közt az algebrám lefokozása is meg fog történni, közönséges gyalogos közgebrává... Vagy valami hasonló hadászati faßsággá, ha majd kitalálom, mi is legyen az...

chrisred 2020.04.27. 15:58:15

@6.Lenin: Ez szintén önkényes értelmezés. Attól, hogy nem vagyok hajlandó táborokra osztani az embereket, még természetesen tartozom valahová. Csak a te leegyszerűsítő logikád diktálja, hogy a hovatartozás azon múlik, hogy létezik valamilyen ellentábor is.

morph on deer 2020.04.27. 15:59:05

@6.Lenin:
“ Ott akkor kezdődik a 70 napos ciklus. Kínéban lezárták a környéket (Vuhan), 70 nap után lecsengett a dolog.”

Ez azért egy sereg sebből vérzik.
Teljesen más népsűrűség, más méretek, infrastruktúra, szociális szokások, stb miatt kötve hiszem, hogy ez akár nagyjából is így lenne mindenhol.

nincs1itt 2020.04.27. 16:14:01

@Sir Bates dö Hól: hol euróban, hol dollárban, hol meg nyugdíjban... ki tudja.

6.Lenin 2020.04.27. 16:16:14

@chrisred:

Pont te egyszerűsítesz le mindent. Egyenrangú táborok azok milyenek? Mindenben két pólus van, vonzás, taszítás, pozitív, negatív, gyorsulás, lassulás, hideg, meleg
Igaz lehet kicsit meleg , meg nagyon hideg a táborokon belül, de az nem másik tábor valójában.

6.Lenin 2020.04.27. 16:19:00

@morph on deer:

Itt a lényeg a lezárás amíg le nem cseng MINDENHOL, ha valamelyiket kinyitod, és ismét beindul a hozom, viszem, akkor hiába minden. Újra kezdődik minden.

nincs1itt 2020.04.27. 16:19:11

@Szergej Szergejevics Szergejev: látod! nekem is sikerült elsőre fordítva idekarcolnom... na a lényeg => kibebaxott sok teszt és ez a négyzeten!
ha jól emlékszem, már nem a "nem kell tesztelni!" hozzáállás mo.-on sem. ideje volt váltani. de most akkor az üldözött majmok sebességével tesztelni!

chrisred 2020.04.27. 16:22:18

@6.Lenin: Miféle egyenrangú táborokról van szó?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 16:22:27

@6.Lenin:

No, nesze: itt a kormány szakértője: "valójában a Jobbik már nem is Jobbik, hanem "Ballik", mondta Orbán ma a parlamentbe.

Fordulj hozá bizalommal!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.27. 16:24:20

@chrisred:

De értetlennek adod magad! Azt szeretné kinyögni, hogy szöges drótkerítést minden határra, csak nem meri.

eszti..... 2020.04.27. 16:30:52

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"az önkéntes jelentkezés alapján történő részvétel miatt a "reprezentativitás" (korra, nemre, társadalmi csoportra) nehezebben lesz biztosítható."

a kutatásban résztvevők felét a cseh statisztikai hivatal munkatársai szólították meg, a másik fele önkéntes alapon működik, online regisztráció alapján.
Korcsoportok:
8-17, 18-39, 40-59, 60-89
Csehországban 6 helyen szűrnek:
a legkisebb fertőzésszámmal rendelkező Brünn és környékén, a közepes fertőzöttségű Olomouc és környékén, Prágában- ahol a legtöbb esetszám található, Litomericén- ahol a járvány a közösségi terjedés fázisába lépett, Litovel és Unicov városok pedig a masszív fertőzés miatt két hétig karanténban voltak.

A 8-17 éves korosztályt csak Brünnben és Prágában tesztelik.

Ha valakit érdekelne, itt a kutatás honlapja covid-imunita.uzis.cz/index.php?pg=o-studii
és a protokoll covid-imunita.uzis.cz/res/file/dokumenty/protokol-studie.pdf

6.Lenin 2020.04.27. 16:32:45

@chrisred:

Tőlem kérded? Te beszéltél ilyesmiről, hogy én csak ellentáborokban gondolkodom.
Ezek szerint van egy óriási tábor, amiben létezhet sok pici apró tábor is a kicsit melegtől, a nagyon forróig. De az miért másik tábor?

eszti..... 2020.04.27. 16:37:57

@morph on deer:

valódi megoldás csak a védőoltás lesz. viszont nyitásra készül minden ország. azért az előrelátható veszélyek megállapításához szerintem kell valami támpont... mondjuk adatok.
esetleg egy guru... :D

6.Lenin 2020.04.27. 16:52:10

@eszti.....:

"valódi megoldás csak a védőoltás lesz"

Sima náthában minden évben ezrek halnak meg, minden országban. Van ahol ennek a vírusnak a többszöröse.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 16:52:32

@alöksz róz: melyiket, ha már van régi;-)... vaktában lövöldözöl kicsi fidelitaszos troll;-)... és a pajtásaid is;-)...

(tényleg lementek kutyába, de miért, ha nem számít?;-))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.27. 17:16:05

@chrisred: iratkozz be filozófia tanfolyamra és + fogsz lepődni

chrisred 2020.04.27. 17:25:33

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Köszönöm a javaslatot. Viszonzásul egy nyelvi tanfolyamot javasolhatok, ahol a "tábor" szó jelentését is elmagyarázhatják.

6.Lenin 2020.04.27. 17:34:41

@chrisred:

"A„Kossuth tér-vitában”pedig azt kellett megállapítanom, hogy a jézusi eszme semmivé foszlik a zsigeri politizálással szemben. Hiábaismertük fel a jézusi szereteterkölcs magasabbrendűségét és vitathatatlan eszményeinek követelményeit,a politikában nincs semlegesség. Egymást gyűlölő táborok vannak zászlókkal és indulatokkal egymásnak feszülve, és a barikádok két oldalán „elkötelezett keresztények”is lengetik a zászlót. A harcok szünetelhetnek, csitulhatnak, de a barikádok helyén betemethetetlen árkok nyílnak,és maradnaktovábbra is. „Kétségtelen, hogy politikai attitűdjeink bizonyos fokig genetikai komponenssel rendelkeznek”–írja Boldogkői Zsolt. Jó ezt tudni, mert felismerve magunkban és másokban isaz okokat, lehetőség nyílhat a jobb megértésre és a változtatásra."

www.bokorportal.hu/eloadasok/kovacs_laszlo_zsigeri_politika.pdf

KAMUGERI KAMULEVÉLEL IGAZOL 2020.04.27. 19:59:54

@eszti.....: "Tök felesleges álnicknevekkel baszakodni."

Ez nem alnev, igy hivnak. Igy anyakonyveztek, ez van szemelyimben is.

nincs1itt 2020.04.27. 20:06:01

na fidesz-tálibok, már világos honnan a "stílusotok", gondolom már megnéztétek(irányított szabadidő keretében): youtu.be/snLoN5qruRc
jól látható, amint a dakszlinapóleon remegő szájszéllel, megsavanyodott levegőjű falusi fodbal-öltözőben megszokott stílusában beszél a parlamentben. handa-bandázik, hogy minden magyar állsáskeresőnek lesz állásajánlata, 3 hónap után, amikor lejár a munkanélküli segély. ha nem a "piacról", akkor az államtól.
1 millió munkahelyről is hazudozott már, kb ennyien dolgoznak külföldön, a számuk pedig folyamatosan emelkedik...

ehhez pedig nem lehet semmit hozzáfűzni: 444.hu/2020/04/27/egy-koronaosztalyon-dolgozo-orvos-meglatta-a-marciusi-fizetesi-papirjat-es-elszakadt-nala-a-cerna?fbclid=IwAR1kX_Tq2QZ1YMllHIyMPpAycn_iKeNL8akoJbMGJYvMtxk_bf6tdP0YXlw

nincs1itt 2020.04.27. 20:08:05

@Sir Bates dö Hól: a remény hal meg utoljára... esetleg még kidumálhatják a malőrt. azért a nagyja már nem jött: okleveles jáááánosok stb...
de csak emlegetni kell, itt lesznek mindjárt.

nincs1itt 2020.04.27. 20:11:51

na kötschögh mudzsahedek, ezt dumáljátok ki:
Március 11-e óta az alábbi célokra csoportosított át a kormány forrásokat:

514 millió a szegedi atlétikai centrum beruházására - március 20.
300 millió forint a Haladás sportegyesület stadionüzemeltetésére - március 31.
300 millió a versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatására - április 14.
133 millió foint pedig az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések támogatására április 14.
450 millió a Budapest Honvéd Sportegyesület létesítményfejlesztési programjának előkészítésére - április 21.
1 milliárd forint a készülő Bozsik Stadionra - április 21.
768 millió forint a Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázataira - április 23.
1,1 milliárd forint a Nemzeti Sportközpontoknak - április 23.
4,07 milliárd forint a sportlétesítmények fejlesztésére - április 23.
400 millió forint a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztésére - április 23.

Ez mindösszesen 9,035 milliárd forintot tesz ki, ami a veszélyhelyzet óta eltelt napokra lebontva 205,3 millió forint kiadást jelent.

mfor.hu/cikkek/makro/naponta-205-milliot-kolt-a-kormany-sportra-veszelyhelyzetben.html

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 20:38:08

@nincs1itt: ez döbbenet, s a legrosszabb, hogy ennek egy részét gyakorlatilag elégetik...

nincs1itt 2020.04.27. 20:49:20

@Sir Bates dö Hól: még ha "elégetnék", ellopják, "eltűnik", autók, házak, nyaralók, offshore bankszámlák lesznek ebből a pénzből. a sportolók meg szakadjanak meg.
csányi(otp) nemrégiben állapította meg mint mlsz-lószerszám, hogy a fodbal edzők alkalmatlanok és felkészületlenek.

morpho 2020.04.27. 21:05:26

@nincs1itt: De hol van most a narancshad? Hé! Srácok! Lenin, merre vagy???

nincs1itt 2020.04.27. 21:07:34

@morpho: csak nyugalom, jönnek mindjárt! csak még egy kis eligazítás, gyors mindeszo cikkek,

alöksz róz 2020.04.27. 21:18:45

@nincs1itt: ezen a grabovszki tudna segíteni

nincs1itt 2020.04.27. 21:19:52

@alöksz róz: te pecás sanyi, nem megy ennél jobban? mert ez eddig harmatosnak is csak nagy jóindulattal nevezhető.

morpho 2020.04.27. 21:27:55

@nincs1itt: Mit írogat ez az elmeroggyant? Te érted? Ő érti? Sem az alulfizetett orvosra, sem az elégetett sportmilliárdokra nincs semmi. Csak kussolás. Még annyi sem, hogy hiteltelenek a források? Vagy csak egy sima Soros, vagy egy anyád? Semmi?

morph on deer 2020.04.27. 21:30:28

@6.Lenin:
“ Újra kezdődik minden.”

Akkor ebben meg is egyezhetünk... De jó, legalább előre tudom a programot!
:(((

morph on deer 2020.04.27. 21:33:39

@eszti.....:
“ esetleg egy guru... :D”

Megvan: a Barbie!
Ja nem, a Ken..!

/elnézést!/

morph on deer 2020.04.27. 21:41:39

@látjátok feleim szümtükkel:
“ Fordulj hozzá bizalommal!”

- És legyen a kezedben egy háromajtós szekrény, de minimum baseballütő...
Ballik, az!
Maaargit..!

eszti..... 2020.04.27. 21:42:12

@morph on deer:

Barbie, mint guru??? Max. az életnagyságú... bizonyos értelemben.. szükség idején...:D

nincs1itt 2020.04.27. 22:00:18

@morpho: azzal próbálkozik, hogy sir bates de hol is több nickel van jelen. van az a pont, ahonnan már nincs lejjebb. illetve mudzsahed ibn fidesz esetén, rövidesen tapasztalhatjuk az ellenkezőjét.
rövidesen érkezik valamelyik oklevél mesteres jááános, esetleg az atom kemény kacsa és elmagyarázza, hogy ez csak az apró, mert olyan jól megy mo.-on, hogy már közmunkások is elefántcsontnyelű söprűvel terelgetik a húszezreseket, az eu-s pénzből épült főtér kövezetén, mindjárt a kilátó mellett, amit már csak azért is tiszta titániumból fabrikáltak.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.27. 22:45:04

BUDAPESTNEK EZENNEL ANNYI !!!!!

KAMU GERI BEVEZETI AZ 50 ÉS 30-AS SEBESSÉGHATÁRT !!!!!!!!!!!!!!!!

"A fővárosi közgyűlés április 29-én tárgyalná azt az előterjesztést, ami javaslatot tesz egy fővárosi közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási terv, intézkedéscsomag kidolgozására. A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzetre figyelemmel viszont a főpolgármester nem hívja össze a közgyűlés rendes áprilisi ülését, hanem maga dönt az előterjesztésekről"
mindenszo.hu/budapestnek-ezennel-annyi-kamu-geri-bevezeti-az-50-es-30-as-sebesseghatart/

ILYENKOR HOL VANNAK A DIKTATÚRÁZÓK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.27. 22:45:52

@nincs1itt: Értem, ezt kell írnotok, ha semmi értelmes-vagy legalább annak tűnő- nem jut eszetekbe. A Sorostroll kézikönyv hanyadik fejezete ez? :) ("Vádold meg ellenfeled azzal, amit te magad csinálsz." Saul Alinsky?:)

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.27. 22:46:23

AGYHALÁL !!!!!!!!!!!!!

VARJU LÁSZLÓ FORRADALMASÍTOTTA A MASZKVISELÉST !!!!!

"Unortodox módját választotta a maszkviselésnek Varju László, a DK országgyűlési képviselője. A gyurcsányista politikus az Országgyűlés hétfői ülésnapján engedte szabadjára a benne lakozó egyszarvút."
Kép és részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/agyhalal-varju-laszlo-forradalmasitotta-a-maszkviselest-kep/

JÉ, EGY UNIKORNIS !!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.27. 22:47:44

BAYER SHOW: ÚGY CSÜNG AZ ELLENZÉKI SAJTÓ KARÁCSONY GERGELYEN, MINT RÜHES BÁRÁNY S*GGÉN A SZ*RCSIMBÓK !!!!!!!!

NEM SZŰKÖLKÖDÖTT JELZŐKBEN A BAYER SHOW !!!!!!!

"Amit az álhírgyár ellenzéki sajtó mutatott magából a járvány idején, az valami egészen elképesztő. Többek között az ellenzéki sajtóról is sok szó esett a Bayer Showban, és bizony a címben leírt mondat is elhangzott. Jó kis műsor volt."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/bayer-show-ugy-csung-az-ellenzeki-sajto-karacsony-gergelyen-mint-ruhes-barany-sggen-a-szrcsimbok-video/

IGAZUK VAN , IDEJE ELTAKARODNI , KAMU GERYKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1itt 2020.04.27. 22:53:59

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: nekem(a nekünk az értelmezhetetlen) nem KELL semmit kötelezően tennem:

"HIÁBA PÉNZ, HATALOM, TUDÁS,
EZT TE NEM ÉRTHETED JÚDÁS.
EZ VALAMI MÁS."

nincs1itt 2020.04.27. 23:04:45

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: és ne nekem zsidózz! nem az én lányaimat hívják sárának és ráhelnek...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.27. 23:13:57

a nap mikor franc feljött a 2.dikk helyre

USA +1,114
France +437
UK +360
Italy +333
Spain +331
Brazil +272
Canada +142
Belgium +113

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 23:16:13

@alöksz róz: kisköcsög, lottózol?;-)... beszoptátok, hogy elgurult a gyógyszered;-)... tényleg, a többiek nem fújnak rád? vagy te vagy a csapat esze?... a fő Tini Troll Teknőc?;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 23:22:24

@nincs1itt: és tényleg!!! ;-DDDDD!!!
a mindenszó félóra?;-DDD... régebben volt vadhajtása is, nem?;-DDDD

tényleg, milyen lehet b+, hogy mindenszót meg vadhajtásokat kell linkelgetned "értelmiségiként", még, ha ilyen noname üzleti főiskolát vagy politológiát végzett fidelitaszos vagy is?... b+, mindent megtesznek az előrejutásért... igazi prostik;-DDDD...

nincs1itt 2020.04.27. 23:30:16

@Sir Bates dö Hól: a legszebb ez: "("Vádold meg ellenfeled azzal, amit te magad csinálsz." Saul Alinsky?:) " helyből, nappal, feltámasztás nélküli öntökönrúgás iskolapéldája! hidd el egyik sem érti, miért röhögik őket körbe! bárki, bárhol...
ja, üzleti főiskola, meg politológia, nagy szart! ha a zéreccségi megvan, az már elég.

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 23:33:39

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: kis fidelitaszos troll, sunnyogsz a matekkal, sunnyogsz mindennel, és még kevés is vagy;-)... gyengén muzsikáltok nagyon...

tudod az a 10% akkor releváns, ha mellette van az is, hogy más idősotthonokból mennyien fertőzödtek meg, mennyien hunytak el, s ez miként viszonyul a karácsony-féle idősotthonok arányszámához (elhunyt gondozottak/ gondozottak összlétszáma az otthonban), de erről kussoltok, ti is és az operet törzs is, sz'al innentől csakis "mocskos politikai haszonszerzésre törekvés"... na, most megtörölheted a szádat, hogy torokra vetted a bránert, kisköcsög... "csukott szájjal rohangálj a faszerdőben!", fidelitaszos troll;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.27. 23:38:02

@Hova fogják elásni KariGerit?!: te, nem égtetek a lebukással eleget? még fokozod a mindenszóval is?;-DDD...

megadja aztán komoly;-)... látod, ő még időben leszopta a kis gnómot, gfg-t, ti meg már nem fértek oda, ti itt szopkodjátok egymást Tini Troll Teknőcök;-DDDDDD....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.28. 00:03:03

www.youtube.com/watch?v=syskZGgnhkE

párizsi életkép vírus idelyén
Vigyázat! nyomokban fehér embert és maszkot tartalmazhat!

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 00:26:50

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: hát kicsi fidelitaszos troll, ez bizony így van egy 15 milliós metropolisban, s hallottad, hogy mit nyilatkoztak, mi a gond...
láttam, bakondit reaktíválták, SOROS-TERV 2.0 és ADÓSRABSZOLGASÁG az új jelszó, de a migráncsozás az örökzöld, mi? főleg, hogy mi történt itt a hétvégén, mi söndör?;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.28. 02:33:21

a nap amikor szírbaszó de hol paranoiálya kitellyesedett

chrisred 2020.04.28. 05:56:34

@nincs1itt: Csak azt mondta, hogy mindenkinek lesz munkája, arról szó sem volt, hogy normális fizetés is lesz hozzá. Végeredményben munkát Auschwitzban is biztosítottak mindenkinek, amíg munkaképes volt.

chrisred 2020.04.28. 05:57:45

@6.Lenin: Igen, a politikusoknak az az érdeke, hogy az emberek táborokban gondolkozzanak.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.04.28. 08:43:15

Halvány nagyapám
Kettős hajú lány

cicmen 2020.04.28. 08:50:06

@chrisred: Igen, a politikusoknak az az érdeke, hogy az emberek táborokban gondolkozzanak................................

Dávid, csillagom! Jól nyomod a libsiséget, mindig ilyen féligazságokkal házaltok, mert közben a csúnya tábor felszámolását úgy gondoljátok, hogy mi számoljuk fel a miénket, a tietek meg marad! Menjetek innen, keressétek meg a szabadsággal, szabadossággal megáldott buzi, multikulti kereszténygyalázó hazug kánaánotokat, ahogy azt az uratok parancsolta, ne nálunk akarjátok megcsinálni!

cicmen 2020.04.28. 08:54:42

@Maxval Balfácán Bircaman: Travi volt a nagyapád, szerencsétlen korcs? :D

cicmen 2020.04.28. 08:57:20

@chrisred: Csak azt mondta, hogy mindenkinek lesz munkája, arról szó sem volt, hogy normális fizetés is lesz hozzá. Végeredményben munkát Auschwitzban is biztosítottak mindenkinek, amíg munkaképes volt................................

Maradj már vazze, 75 éve bezárt és még most is milyen jól fizet!

chrisred 2020.04.28. 09:23:12

@cicmen: Úgy érted, az a tervetek, hogy most dolgoztatjátok a magyar embereket, és majd pár évtized múlva osztogattok nekik valami kárpótlást, mint a recskieknek?

chrisred 2020.04.28. 09:24:18

@cicmen: Tévedés, ura csak azoknak van, akik táborokba gyülekeznek.

cicmen 2020.04.28. 09:26:41

"A vírus elleni harci modell Svédországban nem egyéb, mint a nyílt társadalom működési modellje. Amennyiben a vírus megfékezésére alkalmazott módszerünk bizonyítja hatékonyságát, akkor az az alulról szerveződő nyitott társadalom hatékonyságának lesz a beigazolódása. – mondja az Alapblognak adott interjúban a Göteborgi Egyetem néplélektannal, médiával és politikával foglalkozó professzora, Bengt Johansson."

Amennyiben viszont nem igazolja,,, akkor levonjátok a tanulságot és abbahagyjátok ezt az ostobaságot?
Néplélektan, média, politika professzor! Csodálatos, igazi agymosó szakembert sikerült megkérdezni!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 09:27:44

@cicmen:

Na, mivan macs? Az éjjel nem jutott krumplifőd, oszt megint kitört belőleg az inteligencsia??D

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 09:31:36

@cicmen: "Maradj már vazze, 75 éve bezárt és még most is milyen jól fizet!"

Szerinted ha már jól fizet, akkor újra kéne indítani?
Bszki, a közpénzen történő kommentelés is jól fizet, mégsem nem veszitek a lapot, hogy magatokat alázzátok vele.

6.Lenin 2020.04.28. 09:32:10

@chrisred:

Szerintem te nem sokat érthetsz ezekhez. Arra befizetnék, hogy valaki nagyon szeretne valamit (politikus), ha a másik azt pont nem szeretné (az emberek).
Mondjuk Orbán bármiben is meg tudná győzni a DK-s tábort. Nagy szám lenne.

Az emberek eleve tartoznak valahová (örökölt gének), aztán a környezete, élete, szintén oda löki, ahová tartozni is kényszerül.

A politikusok esetleg erre a hullámra csak ráülnek, és egységesítik azokat, akik amúgy a gondolkodásuk, génjeik, stb által elve tartoznának is, csak eddig nem "tudatosodott" bennük. A politikus, egyházi vezetőik által "megtalálják" a helyüket.

Miért is lenne ördögtől való a tábor? Te is tartozol valahová, hiszen véded azt az "értéket", amit magadénak tartasz, harcolsz érte. Vagy egy gólyafos lennél, ami csak úgy lebeg szabadon? De az is egy tábor, a gólyafosok tábora.

cicmen 2020.04.28. 09:33:51

@chrisred: Mit játszod a nemlétező agyad?

cicmen 2020.04.28. 09:38:12

@látjátok feleim szümtükkel: Szerinted ha már jól fizet, akkor újra kéne indítani?............

Újra!!!!!!!!!!!!!! Hát persze!!!!!!!!!! Rettegjl!!!!!!!!!!!! Idióta!!!!!!!!!!!!!!

mgdé 2020.04.28. 11:10:00

@cicmen:

Cicus, ne rettegj már annyira! Ha azt mondom jön a jó tündér,
nem muszáj ám automatikusan jótündér-t értened ...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.28. 11:24:42

@cicmen:
"Néplélektan, média, politika professzor! Csodálatos, igazi agymosó szakembert sikerült megkérdezni! "

Igaz, hogy most sajnos a fasizmus eugenikája ül tort a jobbnapokat látott Svéd királyi demokráciában, de azért a józaneszü, skeptikus, ateista, haladó többség és annak kultúrálisan felsöbbrendü entellektüelljeit azért ne kérdöjelezzük már meg!!!

nincs1itt 2020.04.28. 11:37:58

@Sir Bates dö Hól: mi folyamatosan dolgozunk, most éppen már korábban tervezett szabadságon vagyok. útvonalengedélyem van a lakhely <=> munkahely között. egyébként itt helyben oda megyek ahova akarok. maszk viselése boltban és máshol kötelező, de pl. az utcán sétálva nem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.28. 12:03:00

@nincs1itt:
Azért sajnos Németországban is vannak gondok a vírussal.
Hogy is mondta legutóbb a k¨önnyeivel küszködve Jens Spahn?

"Wenn du glaubst ich bin stark
Dann belügst du dich
Fühl mich oft wie ein Kind
Manchmal fürchte ich mich.
Ich schieb es lieber auf morgen
Den Mut den trink ich mir an
Und sag wie sehr ich dich liebe
Wenn die Maske fällt."

chrisred 2020.04.28. 12:32:57

@6.Lenin: Melyik országban élsz? Orbán meg tudta győzni a a karrierje kezdetén a fővárosi liberális értelmiséget, utána meg a bérből, fizetésből élő középosztályt, azt követően meg az etnonacionalista szélsőjobbot, miközben a szavazóbázisát elsősorban a vidéki kisnyugdíjasok és a roma közösségek adják.

"Te is tartozol valahová, hiszen véded azt az "értéket", amit magadénak tartasz, harcolsz érte."

Úgy érted, hogy az ember a saját maga által fontosnak tartott értékeket egyedül nem is próbálhatja megvédeni, okvetlenül csatlakoznia kell hozzá valamilyen táborhoz?

nincs1itt 2020.04.28. 12:58:35

@chrisred: miért? kevesled egy szakorvosnak a nettó 561 euró 80 centet? akkor van meg az 1000 nettó, ha még elmegy körzeti orvosnak is egy cseppet.... 2 hetet

6.Lenin 2020.04.28. 13:12:14

Az én klónom homokos, de annyira egy cukifiú.

6.Lenin 2020.04.28. 13:20:34

@chrisred:

Látom tényleg nem érted a politikát.

Karrierje kezdetén nyilván más elképzelése volt Orbánnak is (politikai tapasztalat hiányában), és más volt azoknak vele kapcsolatban, akik meglátták benne a tehetséget (pl Soros). Ezzel nagyon sokan így vannak.
Néhány nagygyűlésen nem a vidéki kisnyugdíjasok, és a romák voltak többségben. Ez süket propaganda duma, amit ezek szerint bevettél.

Természetesen a saját "értékedet" védheted egyedül is, csak úgy nincs sok értelme, de akkor is a valóságban az azonos "értéket" képviselők táborához tartozol. Nyilván szavazáskor, vagy más alkalmakkor csak a táborhoz húzol.
De miért tartod ezt megvetendőnek? Az, hogy valakikkel azonos értéket képviselsz, nem kell hogy GAZDÁD legyen, csak AZONOS ÉRTÉKET KÉPVISELTEK. Egyenrangú félként fogadtok el azonos értékeket. Persz az más, ha valaki ÉRDEKBŐL csatlakozik valahová, ami nem is az ő valódi "értékrendje", de ez egy másik kérdéskör.
Ez a gazdázás a ti hülyeségetek. Valahogy az "értékrendetek" része, hiszen, ha elárulod, kicsinálnak. Ez a ballib oldalra jellemző inkább (és a nácikra, de ez egy család, azonosak a gyökerek)

Sok minden össze van keveredve benned. Rakd már rendbe magadban.

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 13:25:49

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: kicsi fidelitaszos cicafiú;-)... kit akarsz átvágni? lebuktatok, hát lebuktatok, beszéljétek meg egymás között, ne itt;-)... a Tini Troll Teknőcök belügye nem ide tartozik;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 13:35:53

@6.Lenin: nem érzed azt, amit az angol a "personal integrity" fogalmával fejez ki... nincs is erre igényetek... magyarul talán a "személyes szabadság, függetlenség, önállóság" áll hozzá a legközelebb, de érezni kell, de -mivel ennek igénye fel sem merül nálatok- ez szolganépnek hiába is magyaráznák...

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 13:36:55

@Sir Bates dö Hól: ezt szolganépnek... mert sírnak a fidelitaszos trollgyerekek;-)...

6.Lenin 2020.04.28. 13:48:00

@Sir Bates dö Hól:

Eszenyi Enikő is azt hitte, hogy szabad, független, önálló. Rá is baszott. Seggdugó, te még az átlagnál is hülyébb vagy.

morph on deer 2020.04.28. 14:13:05

@6.Lenin:
“ Eszenyi Enikő is azt hitte, hogy szabad, független, önálló. Rá is baszott.”

Nem stimmel.

A “personal integrity” csak a saját személyeddel kapcsolatos, külső hatásoktól független döntésekre vonatkozó szabadság, amelynek nem része a mások feletti hatalom gyakorlása.

Amiről te beszélsz, az teljesen más.

Eszenyinek szerintem hasonló személyiségzavaros problémái vannak, mint orbánnak, (- azzal a különbséggel, hogy Eszenyi nem egy gonosz kis geci, -) nevezetesen: mindketten meg vannak győződve, hogy minden kizárólag úgy jó, ahogy ők akarják, és azt bármi áron joguk van véghezvinni!
Ráadásul egyikük sem képes belátni, hogy ez nem így van, hogy a cél soha nem szentesíti az eszközt, és hogy senkinek nincs joga átgázolni másokon az általa elképzelt “egyedül jó” megoldás érdekében sem!

Magyarul: mindketten betegek.
Mániákus megszállottak, akik már nem rendelkeznek a szükséges önreflexió és önkontroll képességével, viszont hatalom van/volt a kezükben.

Eszenyiben legalább annyi még maradt, hogy lelépett.

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 14:17:26

@6.Lenin: fogalmakkal nem vagy tisztában, jelentésárnyalatokat nem érzel, értesz, asszociáciálni és absztrahálni sem tudsz, a kognitív képességek terén nem álltok valami jól... nem fejlődött ki az agyad, mindig is szolga voltál...

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 14:20:56

@morph on deer: szerinted megérti a soverignity fogalmát? ezek a szuverént az önállóság szinonimájaként használják...

chrisred 2020.04.28. 14:31:38

@6.Lenin: Reflexből kezdted védeni Orbánt, de feleslegesen, mert nem róla volt szó, hanem azokról, akiket meg tudott győzni. Tábor ide, azonos értékrend oda. A választásokat nem a nagygyűléseken résztvevők nyerik meg, hanem azok, akiket 13 havi nyugdíjjal vagy rezsicsökkentéssel lehet meggyőzni.

Nekem szavazáskor, meg amúgy is teljesen mindegy, hogy a hasonló értékrendűek kire szavaznak.

A szokott taktikád szerint megint előkaptál egy semmiből egy szót, most például azt, hogy gazda, aztán pár sorral később már úgy fogalmazol, mintha én használtam volna, és felháborodsz miatta. Ez a szalmabábozás speciális változata lehet.

morph on deer 2020.04.28. 14:32:22

@Sir Bates dö Hól:
Hát igen, az önállóság és a függetlenség nem ugyanazt jelenti, akkor sem, ha van átfedés, vannak közös elemei.

Ahogy én látom,, az egész tábor igazodik orbán általános műveltségének szintjéhez, mert ha a vezér rosszul használ bármilyen kifejezést, azonnal átveszik, és inkább a szótárt írják át...
Ezért hallod rendszeresen azt az idióta érvelést, hogy “nálunk ez mást jelent”...
Igen, orbán óta mást jelentenek szavak, mert viktorunk történetesen egészen sok kifejezést ismer/használ rosszul!
És hát őt követni kell, ugye.

cicmen 2020.04.28. 14:37:59

@Sir Bates dö Hól: Egyrészt a személyes szabadság felelősséggel jár, a népesség egy része mindig is antiszociális barom marad, tehát hülyeség amire célzol. A szolganépezés szintén mulatságos olyantól, aki elmegy idegenbe vendégnek!

cicmen 2020.04.28. 14:44:41

@morph on deer: Édesapám te már a fedősztoriól beszélsz, mert Eszenyi személyiségi problémái nem újkeletűek és amíg tudta, hogy mit szabad mondania, addig alázhatta a kollégáit!

morph on deer 2020.04.28. 14:53:20

@cicmen:
Te meg miről is beszélsz?

Mert én a szavak valódi jelentéséről, és nem arról, hogy ki- mit- miért és hogyan tehetett, vagy nem.

De próbálkozz nyugodtan Cica, csak szólok, hogy én nem szoktam elfelejteni sem azt, hogy mihez szóltam hozzá, sem azt, hogy miért és mit mondtam.
Szóval a terelés nem igazán ígéretes technika nálam.
:)

alöksz róz 2020.04.28. 15:10:32

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: .
borzasztó mire képes az elmével kábszizás

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 15:11:21

@cicmen: kicsi troll, közhelyeket puffogtatsz, miként a csoportodban mindenki, ennyire vagytok képesek... ez a vadpajtásokon, 888-on, prostisrácokon elmegy, de itt és most kiröhög mindenki... inkább tanulj tinó, ökör lesz belőled!;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 15:17:04

@alöksz róz: aranyág, olvassatok, tanuljatok, s nem lesztek azonnal agresszívek, ha nem értetek meg valamit tanulatlanságotok és műveletlenségetek okán, kicsi fidelitaszos trollok...

a lebukásotokat is a fentieknek "köszönhetitek" nagyképűségetek és végtelen arroganciátok mellett...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.28. 15:19:36

tophalál

Belgium 633
Spain 510
Italy 446
France 357
UK 311
Netherlands 266
Sweden 233

komolyan, mi a fasz van a balgákban?
az utánuk következőknél coci irányítás van, de náluk igazi lippsi
ennyivel szarabbak még azoknál is....?

alöksz róz 2020.04.28. 15:21:18

és fújja a kipukkant lufiját teli tüdőből a szerencsétlen...
megszakért ez mindent. arányokról, százalékokról, bázisról zagyvál, végigasszociáciálja a fórumokat freundtól integrity-ig, még anyázáshoz is keegan nyelvezetét használja :D
és közbe "jhonny walker"-t iszik

alöksz róz 2020.04.28. 15:22:25

@Sir Bates dö Hól: "olvassatok, tanuljatok, s nem lesztek azonnal agresszívek" - XDDD

6.Lenin 2020.04.28. 15:24:54

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: csókolom és az usában mi van? S az oroszoknál?

cicmen 2020.04.28. 15:26:38

@morph on deer: Miről beszélek? AQmi történt! Az egyik tehetségtelen és alkalmatlan libsikatona elveszítette az érinthetetlenségét, mert elkövette a legnagyobb bűnt és ellentmondott a dogmáknak!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.28. 15:28:07

Két rendôr sétál a Balaton partján.
- Te, Józsi, be kéne menni és úszni egyet.
- Nem, nem lehet, balhé lesz, ha nem járôrözünk a helyünkön.
Hosszan vitáznak, majd bemennek úszni egyet. 10 perc úszkálás után észreveszik, hogy a parancsnok közeleg.
- Te, Józsi, mit csináljunk? - Bukjunk le!
- (ordítva) Helló fönök!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.28. 15:33:27

@6.Lenin :

lenyín klónocska magad iss kikereshetnéd

USA 172
Russia 6

de ottanoknál dikk te túra van, nem halnak annyira

6.Lenin 2020.04.28. 15:34:04

@chrisred:

Te még mindig nem értesz semmit. Vannak rögzült hülyeségeid és foggal- körömmel ragaszkodsz hozzájuk.
Az egyik oldalon gazdázol, a másikon meg te is szabadságról, függetlenségről papolsz, miközben 100x jobban nyalod a gazdád seggét (az értékrended) mert nagyon jól tudod, ha félrenézel, kiközösítenek, és akkor örökre véged.
Ez a ti függetlenségetek, szabadságotok. Már észre sem veszitek.

alöksz róz 2020.04.28. 15:34:13

pataky attilától tanulta a filozófiát
nem lehet papírra írni, egyszerűen érezni kell

eszti..... 2020.04.28. 15:40:57

@6.Lenin:

"mert nagyon jól tudod, ha félrenézel, kiközösítenek, és akkor örökre véged." csaknem saját tapasztalat? :D

6.Lenin 2020.04.28. 15:43:41

@morph on deer: @Sir Bates dö Hól:

Ne gyertek már ilyen átlátszó faszságokkal. Tudom, hogy ti mindig másként értelmeztek, amikor elmondom, hogy mekkora faszok vagytok.

Persze, egyéni szabadság, akkor, ha követed a csordádat, akkor szabadon fogdoshatod bárkinek a akármijét, bármit megtehetsz, de, ha csak félrenézel, már véged.

Ismerem ezeket. lophatsz, csalhatsz, akár gyilkolhatsz is, ha belefér az "értékrendetekbe". Ne legyetek már ilyen álszent balfaszok. Én is látom, hogy mi történik a világban, a táborokban, vagy a táboron kívül.

De, nagyokosok, miért szoptok már 10. éve? Nincs meg, hogy egy buta, köcsög réteget miként is lehetne eltakarítani? Magatoktól soha nem kerültetek hatalomba, mindig másoknak kellett beültetni titeket.

Orbán meg hülyét csinál már 2006 óta belőletek, pedig még óriási hátszél is lökdösne benneteket, de nem megy. A sok ész elvakít benneteket?

Még jó, hogy legalább a többségetek szobatiszta.

6.Lenin 2020.04.28. 15:46:52

@eszti.....:

Jajj,jajj, nem kell játszanotok a hülyét, tök feleslegesen görcsölsz ezen.
Nem tudtok elszakadni egy óvodás szinttől?

Gondolod , hogy most elkezdem neked sorolni a példák ezreit? Eszti, eszti.

2020.04.28. 15:48:14

@morph on deer: "Ezért hallod rendszeresen azt az idióta érvelést, hogy “nálunk ez mást jelent”..."
Pl. Arra gondol, hogy elhangzik mindkét táborban az mondat, hogy meleg szeretettel fogadta barátait?
Ez libsiknél azt jelenti, hogy análisan úgy beavatkozott, hogy a szeme helyén jött ki a fekália.
Jobbosoknál meg azt, hogy örült annak, hogy ada mentek és tisztességesen megvendégelte őket, jól elbeszélgettek.

eszti..... 2020.04.28. 15:52:28

@6.Lenin:

aha! példák ezrei.... :D :D

eszti..... 2020.04.28. 15:56:45

@Tényelek:

túl sokat foglalkozol az anális beavatkozással és a fekáliával. ennyire érdekel a téma? :D

2020.04.28. 15:57:21

@Sir Bates dö Hól: "tudod az a 10% akkor releváns, ha mellette van az is, hogy más idősotthonokból mennyien fertőzödtek meg, mennyien hunytak el, s ez miként viszonyul a karácsony-féle idősotthonok arányszámához (elhunyt gondozottak/ gondozottak összlétszáma az otthonban), de erről kussoltok"
Szerintem erről azért "kussol" itt mindenki, mert azt feltételezik, hogy aki belemegy egy ilyen vitába az minimum tájékozódik!
Pl. Erről a tegnapi operatív törzs tájékoztatón az hangzott el, hogy az összes idősotthonban 64 embert hunyt el egész Magyarországon, amiből 33 a Pesti úti otthonból került ki, .. ehhez jön még a másik Karácsonyos otthon 8 elhunytja, ez így 41 fő, közel kétharmad /Mióta reménykednek már a kétharmadban, .., bár lehet, hogy nem teljesen erre gondoltak./, .., remélem nem úgy lesz!, .., de nagy valószínűséggel meglesz a négyötöd is., mert a lélegeztetőgépen lévők 80%-a a Pesti úti otthonból kerül ki jelenleg.
Szóval nyugodtan lehet számolni arányokat, mert minden adat nyilvános, .. csak gondolom ez nem illeszkedik az elvtársi propagandába, ezért nem teszi?!

2020.04.28. 15:59:48

@eszti.....: Ez a libsik hadműveleti területe, .. nem az enyém, .., csak gondoltam a kolléga szívéhez közelálló témában vezetem le, hogy egy szó mit jelenten a jobboldalon és mit libsiéknél, .., ha már szerinte a Zorbán miatt jelentenek mást a szavak mostanában.

6.Lenin 2020.04.28. 15:59:55

@eszti.....:

OK! legyen tízezrei, az közelebb lenne a valósághoz. De az is lehet, hogy 2- vel több is lenne, vagy 5-el. Ha holnap számolnánk talán néhány százzal is már több lenne.

2020.04.28. 16:03:33

@nincs1itt: Szerintem nagyon örömteli, hogy még ebben a helyzetben is ennyit foglalkoznak a sporttal, főként annak fényében, hogy nálunk van a világon a negyedik legtöbb zsírdisznó, .., ennek ellenére a karantén bevezetése óta az otthon használható sporteszközök forgalma nőtt a legnagyobb arányban, olyan hiány van belőle, hogy ahhoz képest gyerekjáték maszkot venni.

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 16:07:10

@morph on deer: én azt gondolom, hogy inkább tudatosan ferdítik el a szavak közmegegyezésen alapuló jelentéstartalmát...
(www.es.hu/cikk/2015-10-02/vasarhelyi-maria/a-nyelv-aze-aki-megmuveli.html)

eszti..... 2020.04.28. 16:07:36

@Tényelek:

nyugi! nem kell magyarázkodni.... bár elég árulkodó. egy igen-nem simán megfelelt volna:D :D

2020.04.28. 16:08:19

@eszti.....: Nem a jelöltre válasz csak nincs kedvem kikeresni a csehek átfertőzöttségi kutatásával kapcsolatos hozzászólását.
A WHO javasolta, hogy mérjék az átfertőzöttséget és ebben a programban vesz részt pl. Németország, Csehország, Magyarország, de pl. a szlovákokat is láttam a listán, szóval vagy megy már, vagy fog fog.
Nálunk ezt nagyon tudományosan csinálják, a KSH és az egyetemek összefogásával, ami maximálisan reprezentatív lesz, nincs olyan, hogy beugrik Kiss Rozi, hogy énis-énis és egyből borul a reprezentativitás.
444.hu/2020/04/28/17-000-fos-reprezentativ-koronavirus-szurovizsgalatot-vegez-a-sote-vezetesevel-negy-hazai-orvoskepzo

2020.04.28. 16:09:31

@eszti.....: Nem kellene kekeckedni, mert ... jobb is, ha nem írom le miért, mert :-) !

eszti..... 2020.04.28. 16:11:18

@Tényelek:

a kolléga szívéhez....

egy ősrégi anekdota...

Csortos Gyulát kollégának szólította egyik színésznő.
... kolléga?! mióta vagyok én kurva? - kérdezett vissza Csortos

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 16:16:17

@alöksz róz: kisköcsög, csak nektek királyság a blended, soha nem ittam;-)...
whiskey vagy single/pure malt...mindenki előtt bemutatkozol ezzel;-)... tényleg nincs több, maximum érettségi, s a kerítésszaggató vagy a teszkós viszki, de literes, ez a ti úrizálásotok;-)... és ti proliztok bárkit is‽

2020.04.28. 16:21:29

@eszti.....: mióta vagyok én kurva?

morph on deer 2020.04.28. 16:22:29

@cicmen:
“ Miről beszélek? AQmi történt!”

De jó!
És ki kérdezte, arra nem emlékszel?
Mert én továbbra sem a te témádról beszéltem, és továbbra sem áll szándékomban, most képzeld.
De azért csak mondd tovább, nyugodtan, végül is nem csupán monológok, de monodrámák is léteznek, hogy stílszerű legyek. :)

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 16:24:49

@Tényelek:kicsi fidelitaszos troll, nem ezek a számok, ne számolj hozzá mégegyszer nyolcat, s nem azokra válaszoltál, amit jeleztem.... te kaptad a leghülyébb troll karakterét, miért, sorsoltátok vagy büntetés?;-DDDD

morph on deer 2020.04.28. 16:26:21

@6.Lenin:
“ Még jó, hogy legalább a többségetek szobatiszta.”

Valóban. Végül is kell, hogy valami megkülönböztessen a magadfajta orbánhitű fideszesektől, és ez már egy jelentős eltérés..!
Egyik a sokból.

alöksz róz 2020.04.28. 16:30:30

@Sir Bates dö Hól: ne terelj, "jhonny" :D
és ezután még nekiáll a hülyéje integritizni, soverignitizni :D

2020.04.28. 16:31:10

@Sir Bates dö Hól: Hanem mik a jó számok, .., mint tudjuk a tagadás önmagában a bárgyú emberek reagálása, az értelmesek érvet, ellenérvet tennének be ilyenkor?!
Csak megjegyzem, hogy szerintem már az agyára ment ez a fizetett trollozás, ami nagyon jól jön olyankor magyarázatként, amikor felmossák önnel a padlót, .., de el kell keserítsem, egy ilyen oldalra biztosan senki sem küldene fizetett trollokat, ez az oldal önmagát szúrja tökön rendszeresen, .., és hát ön és az önhöz hasonlók is, .., ember nem fizetne azért, hogy ezt még fokozza, bár szerintem nem is lehetne.

morph on deer 2020.04.28. 16:38:06

@6.Lenin:
“ Tudom, hogy ti mindig másként értelmeztek, amikor elmondom, hogy mekkora faszok vagytok.”

Tudod, egy felnőtt, ivarérett embertől már igazán elvárható, hogy valóban azt mondja, ami szándékában áll, és ne csak úgy találomra dobálózzon a szavakkal, mert akkor bizony így jár.
Ezen sem az nem segít, ha támadásba lendülsz, sem az, ha mint bálványod orbán seggnyalói is rendszeresen teszik, megmagyarázzák, hogy hogyan is kéne érteni az elhangzottakat.

Én meg arra reagálok amit írsz, és nem zavar különösebben, ha nem pontosan arra gondoltál
Bad luck.

Szépséghiba: én nem orbánusul beszélem a magyart - sem. - és qrvára nem érdekel, hogy bizonyos kifejezések mondjuk fideszesül mit jelentenek!

Sajnálatos módon ez rád ugyanúgy vonatkozik, mint a hasonlóképpen tájékozott elv-társaidra. (Kulcsszó: “hasonlóképpen”)

morph on deer 2020.04.28. 16:40:41

@Tényelek:
“ Ez libsiknél azt jelenti, hogy análisan úgy beavatkozott, hogy a szeme helyén jött ki a fekália.”

Részvétem!
Máskor talán ne menj ilyen helyekre... Hacsak nem szeretted meg közben.:)

Tényelek 2020.04.28. 16:42:50

Én meg Zsidó vagyok Magyarországon.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.28. 16:55:42

@alöksz róz: szerintem az "újjabb" röffenése mindent tarol

morph on deer 2020.04.28. 17:01:20

@Sir Bates dö Hól:
“ ...tudatosan ferdítik el a szavak közmegegyezésen alapuló jelentéstartalmát..“

Is. Amire én utaltam, az orbán hézagos műveltsége, amire meg te, az egyfajta social engineering, szaknyelven ‘neuro-linguistic programming‘.
A lényege röviden az, hogy hogyan lehet már eleve a szóválasztással, kifejezésekkel felépíteni konnotációkat, érzelmi rezonanciákat kelteni, amik aztán oda vezetik a hallgatót, ahova akarod.
Lényegében ettől működik / nem működik egy reklám-, vagy propagandaszöveg is.

(Ha unatkozol, George Lakoff az, akitől többet, azaz nagyon sokat lehet megtudni minderről.)

alöksz róz 2020.04.28. 17:02:38

@Tényelek: "szerintem már az agyára ment ez a fizetett trollozás" - semmi komoly, csak egy kis füves paranoia az évekig tartó folyamatos pöfékeléstől. azt hiszi, az egész blogszférán átívelő összeesküvést szőtt a fidesz az ő személye ellen.
és attól lett ilyen agresszív mostanában, hogy nem tud szerezni (nehéz hozzájutni, pénze sincs rá).
ebben az a szomorú, hogy igaz.

alöksz róz 2020.04.28. 17:05:32

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: igen, el is bizonytalanodtam egy kis időre, hogy nem a bangóné kommentel-e személyesen

eszti..... 2020.04.28. 17:13:24

@Tényelek:

"mióta vagyok én kurva?"

hát csak tudod, mikor álltál be a fekete seregbe, mióta bérkommentelsz?
na, azóta!

eszti..... 2020.04.28. 17:15:28

@alöksz róz:

te magad mondtad nekem, hogy ez egy balos blog.
ha ez így van, miért küzdesz érte olyan elkeseredetten?

alöksz róz 2020.04.28. 17:24:04

@eszti.....: küzdök érte? akkor az első szóváltás után hagytam volna. vagy mire gondolsz?

alöksz róz 2020.04.28. 17:27:13

@eszti.....: jól gondolom, hogy személyesen nem vagy jártas a drogos témában? tudnád h nem alaptalan amit írtam

2020.04.28. 17:35:16

@eszti.....: Attól, hogy ezt itt többen állítják, hogy bizony azok a csúnya bértrollok ütik ki őket a nyeregből, az még nem lesz igaz, .., most komolyan, ide minek, .., ki az a hülye aki ezért akár csak 10 fillért is adna?!
Attól még tény, hogy sokkal nagyobb tekintélyt adhatna, ha ide valóban küldtek volna ilyenek, .., nem vagyok ilyen irányú szakember, de szerintem itt olyan nincs a jobbos oldalon, ..., a másikon lehet, de az meg belefér, mert az oldal elemi érdeke, mint ahogy az is, hogy legyenek annyira fontosak, hogy bértrollokat küldjenek ide, .., ezzel meg ugye körbeértünk.
Az meg, hogy én lennék a fizetett troll, .. érdekes megközelítés, .., miközben azon kevesek közé tartozom, aki még a választási időszakokat is direkt kihagytam, mert nem kívántam részt venni a sárdobálásban, .., a tényeken alapuló vitákat részesítem előnyben.
Nyugodtan visszakereshető, pl. az önkormányzati választás hajrájában két hetet szüneteltettem, ..., ha fizetett figura lennék, már régen kirúgtam volna ezért, .., szóval viccesnek tetszik lenni ezzel a tippjével :-) .

eszti..... 2020.04.28. 17:36:01

@alöksz róz:

ne rizsázz alex! ez valóban méltatlan ehhez a nickhez... vagyis ahhoz, amit régebben képviselt.
lebukott néhány kamunickked, ez tény. én hülye, meg azt gondoltam, hogy csak irányítod őket, ezért is neveztelek Tábornok úrnak. az még valahol vicces is volt.
ha valaki folyamatosan jár ide, az látja, tapasztalja, hogy az időközönként megjelenők mögött egy személy áll.... nagy valószínűséggel te.
nem igazán értem, minek ez a bábszínház. beszorítottad magad a sarokba, már csak a napi vagdalkozás marad.
ha nem küzdenél, pihennél egyet.. úgy emlékszem, volt már rá példa.
vagy mindenképp le kell amortizálni minden nem fideszes blogot?
vajon miért? :))

CSOKKI MÁLNA 2020.04.28. 17:37:39

Csaphornyos, rétegelt czigány eladó!

eszti..... 2020.04.28. 17:38:41

@Tényelek:

pl. az önkormányzati választás hajrájában két hetet szüneteltettem... ezt a nickkedet...
valóban meggyőző érv ))))

Kannásbori 2020.04.28. 17:40:09

Szerintem az összes ilyen kamu nick mögött egyetlen ember áll. Lenin vagy Eszti.

eszti..... 2020.04.28. 17:44:27

@alöksz róz:

hogy jön ez ide? nem tudsz vitába szállni a mondanivalójával, ezért magát a személyt támadod... ez a karaktergyilkosság egyik bevált módszere.
nem leszarom, hogy valaki szed valamit vagy nem, míg önálló véleményt fogalmaz meg?
van közöm hozzá?
vagy most már minden mindegy alapon szét kell marcangolni? :D
taktikai hibákat követsz el, ordas nagyokat....

eszti..... 2020.04.28. 17:46:47

@Kannásbori:

hagyd békén a hugit, így is elég ritkán jár ide!

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 17:52:23

Tini Troll Teknőcök!

Nem én szakadok meg az erőlködéstől, hogy bebizonyítsák nem vagyok troll, hanem ti;-)... s azt sem állítottam, hogy bárki ellenem fenekedne, ezt csak és kizárólag ti írjátok;-)... és ti lájkoljátok most hirtelen egymást;-)... nyeretlen kis pitlák fidelitaszos geciputtyonyok vagytok egytől egyig;-)...

Nem tűnt még fel, hogy már négy nappal ezelőtt kikértem a kávét, s azt nézem miként prüszköltök és hisztiztek itt;-)...

2020.04.28. 17:56:21

@eszti.....: Nekem csak egy nickem van, .. és mások nevében sem írok soha, nem fér bele a jellemembe.
Úgy egyébként, ha valaki több nicken ír, akkor az nagyon hamar kibukik, .., pl. egyszer önnek is jeleztem, hogy a szóhasználat alapján beazonosítható, .., de vannak még itt páran, akik libsiként duplikálódnak, .., ezzel én nem foglalkozom, ez az ő dolguk, .., bizonyos szempontból értem is az érdeküket.
Most a karantén miatt a fórumozók száma több, mint három és félszeresére emelkedett, .. hol látja ön itt, ezen az oldalon ezt a növekményt?
Pedig, ha esze lenne az oldal működtetőjének, akkor ezt most kihasználná, .., de meg lehet nézni, .... idetéved valaki, mert unatkozik, .., két hozzászólás után, már "basszák az anyját" olyan libsi módon, ahogy ez itt természetes, .., majd ugyanaz a figura két bejegyzéssel később hozsannázik önmagáról, hogy milyen művelt, .., a kíváncsi érdeklődő, meg a büdös életben nem jön vissza, mert hát ez nem kulturált színvonal, ..,
Mondjuk ilyenkor az még a csúcsok csúcsa, amikor a következő hozzászólásnál bevádolják itt valamelyik régi kommentelőt, hogy na megint te voltál egy másik néven :-) .
Szerintem ráférne az oldalra egy szakember, aki ezeket a jelenségeket a helyükön kezeli!

eszti..... 2020.04.28. 18:02:32

@Tényelek:

figyelj már! ha ennyire pocsék ez a blog és egyes kommentelők időnkénti szókészlete, minek is jársz ide?
csinálj egy sajátot, ahová a kíváncsi érdeklődőket kulturált színvonal várja!
mert az ittléted csak két dologgal magyarázható
1. vagy ide vagy beosztva
2.vagy igényled, hogy naponta többen kiröhögjenek

2020.04.28. 18:08:38

@Sir Bates dö Hól: Nem teljesen világos, hogy mi a célja, .., ha az, amit leírt, akkor elég komoly agykapacitás hiánya van, mert ezzel a jobbos oldalon nem árt senkinek, de az oldalon közvetlen érdekeltséggel rendelkezőt /-ket?/ lenyomja a pocsolyába, ..., és, hát ilyenkor bizony nem az önhöz hasonló libsik röhögnek jót, .., bár szerintem nincs tudatában annak mit csinál, .. de ez számomra persze nem okoz gondot, .., sőt :-) .

2020.04.28. 18:18:18

@eszti.....: Ennél sokkal egyszerűbb a dolog; Annak idején a körberöhögték a kezdő komcsikat, hogy úgysem lesz az elképzelésükből semmi, .., több, mint százmillió embernek kellett meghalnia a felelőtlenségük miatt.
Most a liberálbolsevikok akarnak nekünk egy annál is rosszabb világot megalkotni, mint a kommunizmus volt, .., az ismerkedés miatt vagyok itt, hogy legyen információm, hogy milyen figurák pontosan milyen világot akarnak összehozni nekünk, ..., megnyugtatom, nem csak ide járok ezért, ..., ., de ezt már többször is leírtam, csak szerintem nem figyelt vagy a kiselefánt verzió győzött.
Úgy egyébként én sokkal többször röhögök az itteni hozzászólásokon, mint amennyi ilyen típusú vidámságot én okozok :-) .

A szóelemzés alapján itt csúcsidőben maximum egy tucat ember lehet, .., általánosságban meg olyan 6-8 ember írogathat rendszeresen, .. és ebben én is benne vagyok, .., csak, hogy tisztázzuk, min vitázunk!

eszti..... 2020.04.28. 18:28:53

@Tényelek:

kiscsillag! én nem vitázom veled. elmondtam amit gondolok. különben értékelem a munkásságod, mert cáfolatul a hülyeségeidre, néhányan sok érdekes infót hoznak akár történelem akár egyéb témában.
én meg ezért járok ide.

alöksz róz 2020.04.28. 18:59:05

@eszti.....: na jó, most az egyszer! válaszolok a nyilvánvaló agyfaszra, utána már csak röhögök.
jézusatyaúristen, ez egy kibaszott összeesküvés! :DD

"lebukott néhány kamunickked, ez tény." - na és mitől lenne az? mert határozottan állítottad, hogy tény, tény, tény? :D
(mondanám, hogy kérdezd meg grabovszkitól privátban, hány kommentelő ír ugyanarról az ip-címről mint én, lehet meg is tudná mondani. de én is paranoiás vagyok, szerintem biztos h hazudna mert utál :DD vagy mindenki küldhetne neked üzenetet rövid időn belül arról az e-mailről, amivel regisztrált a blog.hu-ra, akkor meg tudnád nézni, milyen ip-címről érkeztek. ez mondjuk vita nélkül eldönthetné, de szerintem - nagyon helyesen - senkit nem érdekel annyira, hogy írjon neked :DD)

"én hülye, meg azt gondoltam, hogy csak irányítod őket, ezért is neveztelek Tábornok úrnak." - tudom, röhögtem is rajta és oltottalak is vele. még olyan humorérzékkel rendelkező "hivatalos" kommentező is volt, aki vette a lapot :-)

"nem tudsz vitába szállni a mondanivalójával" - nincs mivel vitába szállni. a folyamatos kurvaanyázás, fenyegetőzés, megkereslek, elkaplak lehet önálló vélemény, de biztos nem mondanivaló.
(a többi meg lufi. ami kipukkant.)

"már csak a napi vagdalkozás marad." "mindenképp le kell amortizálni minden nem fideszes blogot?" "magát a személyt támadod" "most már minden mindegy alapon szét kell marcangolni?" - jól mondod, kancsi, a kurvaanyázással, fenyegetőzéssel, a totális agyfasz nonstop harsogásával, igaz? ha írok, ha nem :D

"taktikai hibákat követsz el, ordas nagyokat" - jézusatyaúristen, ez egy kibaszott összeesküvés!!! :DD

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 19:04:49

@chrisred: @élveteg: Te ilyenkor még nem alszol, vagy már nem? :)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 19:08:13

@nincs1itt: Miért Saul Alinsky zsidó? Meg vagyok döbbenve.:)

eszti..... 2020.04.28. 19:11:07

@alöksz róz:

ez rizsa alex... te is tudod.
magyarázkodás, terelés.
lebuktál és ezt nem tudod kezelni, elengedni. ugye az megvan, hogy nem Sír buktatott le.
jelenleg itt csak te harsogsz, ezerrel.

nincs1itt 2020.04.28. 19:18:24

@Tényelek: látod? dehogy látod, te szerencsétlen szolga. ezektől az elbaxott pénzektől egy dekával sem lesz könnyebb a túlsúlyos. mivel egészségtelen ételekhez jut hozzá az alacsony jövedelme miatt, esetleg a jó magyar "szokásoknak" megfelelően, velőspacal a reggeli persze pálinkával, majd déltájban lefolytja egy kevés töltöttkáposztával+kannás bor(szőlő allergia miatt), majd vacsorára marad a tokaszalonna+sör+pálinka+kolbász. de ha megtekinted a gazdádat profilból, tökéletes képet kapsz a magyar zsírdisznóról, pedig nagyon szereti a sportot...

nincs1itt 2020.04.28. 19:19:50

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: ne viccelj, hogy nem tudtad! ugyan már kicsi troll... kelj fel korábban! esetleg tanulj is egy keveset...

alöksz róz 2020.04.28. 19:24:11

@eszti.....: jaja, sőt nem is csak terelés, ez egy kibaszott összeesküvés :D

"nem tudsz vitába szállni a mondanivalójával, ezért magát a személyt támadod" - mondta a lippsi ártatlan szemmel.
látod ezért utál titeket minden gondolkodni tudó ember.

nincs1itt 2020.04.28. 19:26:39

@alöksz róz: te pecás sanyi és valahány név a szerveren, fejezd be ezt a "lippsi"-zést csak egyszer próbálj meg valódi vitát folytatni bárkivel.
nem véletlenül emlegetlek 2,5 soros sanyiként. jó, ma sikerült hosszabban is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.28. 19:44:26

@6.Lenin: Végre a két bekezdésedben kinyögtél 3 értelmes mondatot!
Gratulálok,még tíz év és még lesz 3 jó mondatod!

alöksz róz 2020.04.28. 19:51:51

@nincs1itt: nana, azért bárkivel nem, vigyázzunk az ilyen felelőtlen kijelentésekkel, papám. veled például eleve nem is lehet, mert túl hülye vagy hozzá.
má kipróbáltam

2020.04.28. 19:54:12

@eszti.....: Ha vannak gyerekei és jót akar nekik, akkor véletlenül se mondja el nekik, hogy milyen érdekes történelmi "tényeket" tanult meg ezen az oldalon, mert az esetek többségében, azok valóban nagyon érdekesek, de nagyon messzire állnak az igazsághoz!

2020.04.28. 19:57:39

@nincs1itt: Ha ez így lenne, akkor a velő és a pacal fogyott volna ki a boltokból, mert ha most nem, akkor mikor zabáljanak az emberek, .., e helyett a futópad és az ehhez hasonlók lettek hiánycikkek.

eszti..... 2020.04.28. 20:04:28

@alöksz róz:

tekeregsz, mit az angolna.
nálam azzal tetted be a kaput, hogy elkezdtél drogosozni. mindenki másképp fórumozik. van, aki megoszt magáról személyes infókat, van aki nem.
de ezekkel visszaélni szerintem geciség.
ha támadni akarsz, támadd a fórumbeli tevékenységét face to face, ne a magánéletét. közöd hozzá?
mindezt vert helyzetből teszed csak azért, hogy másra figyeljenek.... minél messzebbre kerüljünk a kiindulóponttól.
osztán most jössz a tuti fegyverrel, a lipsizéssel... :D :D
gondolkodó ember... a gondolkodó emberek figyelik a napok óta tartó szánalmas vergődésed.

nincs1itt 2020.04.28. 20:15:23

@alöksz róz: tényleg? kipróbáltad? akkor biztosan csak nem vettem észre! eldugtad a hülye vagy és a góglizd ki közé, csak így lehetett! na fuss neki, kicsi soknevű ne vergődj, csak bátran, könnyű győzelem lehet! nem?

nincs1itt 2020.04.28. 20:17:13

@Tényelek: jááános, te olyan hülye vagy, hogy még sanyi a rózsa is elküld melegebbre, pedig kolléga...

2020.04.28. 20:19:38

@nincs1itt: Komoly érvelés, ahogyan az ön értelmi színvonalától elvárható :-) !

nincs1itt 2020.04.28. 20:25:46

@Tényelek: inkább a saját "színvonaladdal" foglalkozz, te szolga, buta magyar!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 20:28:12

Elég hossszú ez a mai műszak, nincs ember, vagy nincs közpénz a váltásra?

nincs1itt 2020.04.28. 20:32:01

@látjátok feleim szümtükkel: kármentés zajlik! jááános már ott tart, hogy mo.-on futópadból van hiány, pedig sok a "zsírdisznó" mo.-on! elvégre egy hazafi így beszél a honfitársairól... sőt örül annak, hogy napi 205 millió forintot cseszik el a csúti rámszesz "sportra".... áááá, ez már tényleg a végvonaglása ennek a troll gárdának.

alöksz róz 2020.04.28. 20:48:13

@eszti.....: a drogosozás az nem vicc, csillagom. hanem komoly. a paranoia is, amit tud okozni. lehet lazításképpen hébe-hóba pöffentgetni, de lehet ám kattogni is rajta, meg agresszíven viselkedni amikor nem tud hozzájutni... mondtam h látszik, hogy nincs a témával tapasztalatod. de majd belátja ő is, ha hajlandó lesz elgondolkodni rajta.
addig meg egy kis tisztulás jót fog neki tenni.

milyen vert helyzetről beszélsz, azt hiszed ez egy verseny, eredményhirdetéssel meg minden? :D amúgy nem tudod, hogy ha már hazudsz, akkor olyat kell hazudni, amit nem lehet pár kattintással visszanézni? vagy tudod, csak ennyire pofátlan vagy?

alöksz róz 2020.04.28. 20:50:29

@nincs1itt: kösz a példát, most már látom, milyen a valódi vita

alöksz róz 2020.04.28. 21:00:41

@eszti.....: "ha támadni akarsz, támadd a fórumbeli tevékenységét face to face" - az is megvolt, oda-vissza kapta kötényeket :-) még saját magát is bebőrözte nagy szorgalmában :-)

eszti..... 2020.04.28. 21:03:46

@alöksz róz:

felcsaptál életmód tanácsadónak? gondoltam, hogy rácuppansz a drogos témára, mint tyúk a takonyra...:DDDDDD
olyan vagy mint Lenin.. elemzed a nickkeket és hazugsággal vádolsz. már csak az 1xű hiányzik.
szívem! te voltál aki elpofátlanodtál, aztán ez annyira óvatlanná tett, hogy lebuktattad magad.
ez van. na, innentől mondhatsz, amit akarsz....
részemről ennyi. én sajnálom, mert kedveltem a nickked, míg el nem kezdted keverni a szart.

alöksz róz 2020.04.28. 21:04:06

@eszti.....: ezt vágod? hogy milyen szinten elvesztette már a drogos haverod a kontrollt?

Btk. 222.§ (2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

alöksz róz 2020.04.28. 21:07:22

@eszti.....: "ez annyira óvatlanná tett, hogy lebuktattad magad" - ezt nyilván könnyen igazolni tudnád, ha bemásolnád. de mivel nincs mit bemásolni, hát marad a hazudozás, jó lippsi módjára :-)

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 21:14:33

@alöksz róz:

Eltévedtékl kicsi huszár!
A törzs, meg Cilike nagysasszony állandóan a nyájról, meg valami nyájfertőzésről beszél, ehhez képest senki nem terjeszi a rémet, ha azt mondja, hogy nőni fog a fertőzötttek száma.

Tudom, vagy kommentelsz, vagy olvasol, a kető együtt nem megy, mert az olvasásért nem fizetnek.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.28. 21:16:40

@eszti.....:

Te meg ne udavolj neki, mert még feleségül vesz, oszt néz hecc. ;D

alöksz róz 2020.04.28. 21:31:45

@látjátok feleim szümtükkel: ez nem a rémhírterjesztés, az teljesen más. nem te vagy az a jogi szakértő, aki szerint már 2015-ben ott volt a törvényben a covid-19? :-)

nincs1itt 2020.04.28. 21:32:33

@alöksz róz: látni látod, csak nem érted! józan paraszti eszed megvan, csak innen kellene tovább lépned! ez pedig így lehetséges: úcsitsza, úcsitsza, úcsitsza... de csak sikerül végre valami releváns iskolában bejutni. a vitát pedig izgatottan várom! a mellédumálást meg nagyon unom!

eszti..... 2020.04.28. 21:44:45

@látjátok feleim szümtükkel:

csak egy kicsit játszottam....
de má' abbahagyom.:D :D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 21:56:05

@nincs1itt: Azért rögzítsük, hogy te kezdtél el foglalkozni Alinsky zsidó származásával. Ha Heller néni nem süllyedt volna el a Balatonban, most ő fenekelne el személyesen ezért.:)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 22:01:19

@nincs1itt: Egy szóval nem írtam, hogy zsidó. Ezzel te jöttél elő. Nagy hiba volt.:)

Sir Bates dö Hól 2020.04.28. 22:03:32

@alöksz róz: ezalatt azt érted atomkacsa, hogy "tudjuk, hogy nem fransziából kommentelsz" és "na gyere ide elkalapállak"?... én még életemben nem jelentettem fel senkit, sz'al ne fossál, majd lejátszuk alkalomadtán;-)... a természet nem ad szart, ha a félművelt sunyi paraszt pálinkázhat, akkor én gombászhatok;-)... ne keverj magatokkal, akik csak a szintetikus drogokat toljátok a fidelitaszos klubban... kisgyerek, mondtam már, még blendedet sem iszom, lehet az kék vagy zöld címkéjű, akkor sem;-)... prüszkölsz, prüszkölsz, azt mit számít, a nép ítélt, ez is egy ⅔, sz'al szoptok;-)...

de rakd be nyugodtan a korrupciós idézetet is, atomkacsaként már töltsd ezerszer, azt azzal is mi lett? én lettem büdöslábú vagy te?;-DDDD... te , anyádmajma...

mgdé 2020.04.28. 22:04:31

@alöksz róz:

Rózsika, ezt ugye nem gondolod komolyan, hogy minden nick minden egyes hsz-ét ugyanarról az ip címről küldi be? :D Több gépről/több helyszínről történő kommentelés, változó ip kiosztás, egyebek, s ez csak ami minden különösebb szándékosság nélküli ... A tudatos trollok, az anonymusosok, az óvatosak, a darkosok, neadj isten, a hackerek technikái szóba sem kerültek. Vagy csak azért próbálod etetni esztit, mert nő, s azt hiszed, akkor a technikáról bármit bevesz? Akkor bizony te is csak egy nő vagy. :D

alöksz róz 2020.04.28. 22:04:40

@nincs1itt: akkor engem átbasztak. biztos nem uszítsa, uszítsa, uszítsa? :D

mgdé 2020.04.28. 22:06:40

@alöksz róz:

S melyik nicken próbáltad ki? :P

alöksz róz 2020.04.28. 22:17:39

@mgdé: na és ha az enyém fix? erről megy-e más nick, csak annyi a kérdés, egyszerre több helyszínen én se tudok jelen lenni :-)
"A tudatos trollok, az anonymusosok, az óvatosak, a darkosok, neadj isten, a hackerek technikái szóba sem kerültek." - összeesküvés a b1-en! :D
"Vagy csak azért próbálod etetni esztit, mert nő, s azt hiszed, akkor a technikáról bármit bevesz? Akkor bizony te is csak egy nő vagy bappabadoppop." - így a helyes.

nickgrabowszki 2020.04.28. 22:18:55

A kommentelők ip címét nem rögzítjük, de szélsőséges esetben egyes kommentelőket kitiltunk a blogról.

nincs1itt 2020.04.28. 22:21:58

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: kicsi visszamaradott, emlékszel az idézetre? na ennyi eszetek van! ezért buktok le, folyton, folyvást... ne erőlködj, ez sem sikerült. megszokhattad rövidke és sikertelen életed során. majd! egyszer! talán!

nincs1itt 2020.04.28. 22:23:16

@alöksz róz: nem az első eset, sanyikám! de végre felismerted! ez is eredmény! csak így tovább!

eszti..... 2020.04.28. 22:44:20

@mgdé:

apelláta! engem technikáról nem lehet etetni.
de bizonyos technikával igen, csak nem ezen a szinten. :D

mgdé 2020.04.28. 22:53:46

@eszti.....:

Nem mondtam, hogy lehet, kérdeztem, hogy csak ezt hiszi?
Főzéstudomány vagy csillagászat? ("lehozom neked a holdat" ...)? :D
Avagy? :D

mgdé 2020.04.28. 22:57:13

@alöksz róz:

Azt állítod, Rózsika kedves, akár egy szobában, akár 5 cm-re egymástól nem lehet 2-3, stb. különböző ip című gép? :D Akkor, kedves kislány, te még nagyjából a Csipkerózsika olvasásánál tartasz. :D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.28. 23:01:01

@nincs1itt: Az idézetből miért is következne, hogy zsidó, te kis baloldali antiszemita?:)

alöksz róz 2020.04.28. 23:27:12

@mgdé: "Azt állítod, Rózsika kedves, akár egy szobában, akár 5 cm-re egymástól nem lehet 2-3, stb. különböző ip című gép bappabadoppop?"- jaja lebuktam, nincs mit tenni, orbán viktor utasítására összeesküvést szőttem a b1-en, vettem 10 gépet, mindet elneveztem a nickekről h még véletlenül se keveredjenek a címek, csak így történhetett. ja és egyszerre három gépről írok, mert a lábujjaimmal is tudok gépelni. azért csak három, mert a bal lábam ügyetlen, az csak másolni tud. az a mindenszós lábam. :D

agyfasz... :D

mgdé 2020.04.29. 00:00:21

@alöksz róz:

Kedves Rózsika, nem állítottam, s nem gondoltam, hogy vettél több gépet, szerintem még nem jutottál el odáig, hogy 10-esével olcsóbb. :P Csupán arra bátorkodtam felhívni szűzies agyú kiskegyed becses figyelmét, hogy semmi akadálya 3 különböző gépről, 3 különböző címen irkálni, anélkül, hogy 3 lakást is kelljen venni ehhez. Habár, ha apuci fizeti, hát vegyél ... :D

Miért kellene egyszerre több gépen írnod? Egyszerre ... :D
A kommentek egymásra reagálnak, nyugodtan megvárhatod, a másodikkal, míg már beérkezik az első, s így tovább. Van időd 20 centivel elfordítani közben a széked. S ugyan mi bizonyítja, hogy nem így teszel? :P

Nem mondod, hogy Gábor haverodék ezeket nem is mesélték el neked ...

s mielőtt "tromfolni" próbálnál, nem, nem húztál csőbe, le sem buktathattál, lévén nincs semmi lebuktatni való :)

alöksz róz 2020.04.29. 00:20:40

@mgdé: jó kérdés, hát akkor csak úgy lehet eldönteni, hogy megnézzük, ki tudja többször leírni. vállalod a strigulázást, scatman?

alöksz róz 2020.04.29. 00:33:34

@mgdé: "S ugyan mi bizonyítja, hogy nem így teszel? :P" - van lehetőséged kutyaszart enni? :P
1

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 01:08:27

@alöksz róz: miért, szereted? ahol laksz, ott biztos van valami kutyafuttató féle, tudod, kaparj kurta, neked is jut;-)... hát, nehéz a troll lét, főleg, ha még ideges is, azt feldörzsöli magát;-)...

alöksz róz 2020.04.29. 01:41:33

@Sir Bates dö Hól: na mi van, nem tudsz leakadni, ennyire hiányzik a cucc, kattogsz? ilyenkor éjszaka a legrosszabb, mi? :DD
nem tudtam, mi az a feldörzsöl, mástól még sose hallottam, azt hittem az h felidegesíti magát az ember. de nem, börtönszleng. feldörzsölni: elhallgatott bűncselekményt emlegetni (várhelyi a: fegyház, 1992)
most vagy előadod magad, hogy ettől keményebbnek látszódj ha már okosabbnak nem tudsz, vagy tényleg börtönben ültél, ahogy már itt írta vki. nem is tudom melyik a szánalmasabb, a "keménycsávóvagyok" előadás, vagy a börtönviselt drogos "filozófus" :D

mgdé 2020.04.29. 01:53:27

@alöksz róz:

Én nem kutya vagyok, tehát mindkettőt átlépem, ellenben te fsses, tehát mindkettő a reszortod. Ezt buktad. :P

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 02:09:39

@alöksz róz: csak magad égeted atomkacsa, a te lábad büdös, s még vamzerkedsz is;-)... hová süllyedést még majom?
kisgyerek, itt a kilencedik hete tart a karantén, sz'al itt nincs éjjel vagy nappal, akkor kelek és akkor fekszem amikor akarok;-)... s nem, nem kattogok, mert ha akarok tekerek egy jointot, ha nem akarok, nem teszem, s pontosan tudod cicafiú, hogy engem sem ezzel, sem semmivel nem égetsz le;-)... ellenben én nem vagyok egy pitlák, vamzerkodó fidelitaszos troll;-)... s nekem csak egy nickem van, veletek szemben, akiknek fejenként legalább öt-hat regük van;-)...

múltkor még elkalapálni akartál, most meg már a zaklatás törvényi tényállását citálod? csücsörítsd a szád, hogy a gábort cidázzad inkább, hátha megbocsát;-)... igazi kis féreg vagy, de neked kell ezzel együtt élned...

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 02:13:05

@alöksz róz: egyébként honnan ismered a "kattogsz" kifejezést?;-)...
S gondolom, te már alszol, csak álmodban csöngetsz egy kicsit, és még írsz egy kommentet gyorsan;-)... látod milyen balfas vagy, kicsi Tini Troll Teknőc;-)...

chrisred 2020.04.29. 05:47:35

@6.Lenin: Ez valami önvallomás?

6.Lenin 2020.04.29. 08:39:51

@chrisred:

Kár, hogy nem tudni, ezt mire írtad. Régi, ócska trükk.

chrisred 2020.04.29. 09:03:35

@6.Lenin: Pont arra, amire reagáltam, ez valóban régi trükk.

6.Lenin 2020.04.29. 09:39:38

@chrisred:

Ha rákattintok a nickemre (a válaszodban), nem jelenik meg, hogy mire, bunkókám. Ennyit már tudnod kéne.

chrisred 2020.04.29. 09:41:22

@6.Lenin: A probléma, mint általában, a te készülékedben található.

mgdé 2020.04.29. 13:35:06

@6.Lenin:

Azért, kedves bácsika, mert csak az utolsó 100 kommentet nézed. :DDD

("készülék"beállítás - összes / utolsó 100 - a kommentek tetején legfelül.
Köszönöd? Igazán nincs mit! :D )

S ha megengeded, egy igen komoly biztonsági kérdés:
Ugye te nem irányítasz fegyveres drónt?

6.Lenin 2020.04.29. 14:38:00

@chrisred:

Ilyen baromságokat minden hülye tud írni, úgy látszik neked se esik nehezedre.
Normális esetben kattintasz a "válasz erre" gombra, amire válaszolni szeretnél, és nem bemásolva a nicket. Bunkó voltál, ennyi.

chrisred 2020.04.29. 14:55:03

@6.Lenin: Úgy látszik, az a típus vagy, akinek hiába mondja az egész kocsma, hogy részeg vagy, menj haza, ragaszkodsz hozzá, hogy veled nincs semmi baj, a padló ugrik fel folyton és vág orrba.

6.Lenin 2020.04.29. 14:58:08

@mgdé:

Én, ha régebbi hsz-re válaszolok, akkor bemásolom a dátumot, ha van kedve visszakeresi, ha nincs, akkor nem.
Annyit egyik hsz se ér itt, hogy keresgessem. A tiéteket pláne. Ha nem jön azonnal, hogy mire válaszolt, akkor el van felejtve.

6.Lenin 2020.04.29. 15:01:54

@chrisred:

Ez így süketelés, már írtam neked. Általánosítva csak a bunkók kommunikálnak. Én megmondom, leírom, hogy konkrétan mi a gondom a válaszodban.
A konkrét kérdésre válaszolj, a süketeléseid nem érdekelnek, az ilyen magas lóról írt balfaszságaid meg végképpen. Bunkók szokása.

chrisred 2020.04.29. 15:34:04

@6.Lenin: Csak ez esetben a világnak semmi oka nincs arra, hogy hozzád alkalmazkodjon, amikor pofonegyszerű megtalálni a régebbi hozzászólást is. Ez a saját különbejáratú problémád.

chrisred 2020.04.29. 15:35:15

@6.Lenin: "Általánosítva csak a bunkók kommunikálnak."

Végre valamiben egyetértünk. Például azok, akik táborokba sorolják az embereket.

chrisred 2020.04.29. 15:37:08

@6.Lenin: "A konkrét kérdésre válaszolj,..."

Konkrétan semmilyen kérdést nem tettél fel.

mgdé 2020.04.29. 15:45:13

@6.Lenin:

Nyugi, Rettegibácsika, már mindenki rég felfogta, hogy te egy igen rövid hatótávolságú csapásmérő eszköz vagy, azaz: elindulsz a fészerbe, ott jól bebaszol, s aztán ott helyben mindent szétbaszol.

Ez van olyankor, ha valaki rangban mélyen Morzsi őrparancsnok alatt áll.

alöksz róz 2020.04.29. 15:45:56

@Sir Bates dö Hól: te beteg vagy, ember. neked segítségre van szükséged.
ez már nem vicc.
bazmeg 1 hét alatt a kurvaanyázástól eljutottál oda, hogy a kommentelőket és a családjukat fenyegeted, összeesküvést látsz, más blogokon "engem" üldözöl.
sőt már ott tartasz, hogy nem is én, hanem valójában az atomic duca áll az egész összeesküvés mögött, és valójában téged fenyegetnek.
rendesen úgy viselkedsz, mint egy pszichopata.
döbbenet!
nem tudom, mitől és hogy lehet ennyire bekattanni.
de az biztos, hogy a drogfogyasztást el kell felejtened, mert csak ront a helyzeten, és segítséget kell kérned. szerintem egy pszichiáter tud segíteni rajtad.
gondold át!

mgdé 2020.04.29. 15:51:28

@6.Lenin:

(Kiscsillag, amúgy az nem jutott eszedbe, hogy amikor válaszolt, akkor még az utolsó 100-on BELÜL volt az a hsz, amire reagált? Tudom, hogy hihetetlen számodra, de nem minden sakkparti végződik ám susztermattal. Hogy tanulj valami fantáziadúsabbat is, neked világossal az 1. f4 - e6, 2. g4 - ... megnyitáskezelést tudom javasolni ...)

mgdé 2020.04.29. 15:54:58

@eszti.....:

Hopp! Az álomarcú lányhoz, vagy a kék asszonyhoz van szerencsém? :)

eszti..... 2020.04.29. 15:59:34

@alöksz róz:

"rendesen úgy viselkedsz, mint egy pszichopata."
egy blogon, két poszt alatt három nickkel nyomod.... na, ez a klinikai eset. a pecásat nyugodtan leállíthatod rólam, nehogy begyulladjanak a kéztő idegei....
egy nap-egy válaszkör... ennyi esély jár mindenkinek, még a kamuknak is.:D

chrisred 2020.04.29. 16:02:04

@mgdé: Nem, százon kívül volt. Viszont hétfőn pont ő háborgott itt, hogy nem válaszoltam neki az előző napon ki tudja, hol feltett kérdésére (amit természetesen esze ágában sem volt megismételni, se azt elárulni, hol találom meg), gondosan visszalapoztam addig, ahol előző nap hagytam a kommenteket.

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 16:04:35

@alöksz róz: én semmi ilyesmit nem írtam vagy állítottam, ha meg akarod tartani a bejáratott nickjeiteket, akkor más stratégiát kellene követnetek;-)... ahogy engem hidegen hagy a ti valós problémátok a gáborral (elmentetek kurvának, így jártatok), úgy miattam aztán te végképp ne aggódj;-)... se e nick alatt, se a horgászos, se az atomkacsás nicked alatt;-)... nekem senkinek sem kell kimutatást csinálnom tevékenységem eredményéről, a Tini Troll Teknőcök csapat tagjaival ellentétben;-)...
(ha nem tetszik a név, én nyitott vagyok, változtassátok meg, elvégre titeket takar;-)...)

eszti..... 2020.04.29. 16:09:54

@mgdé:

ha már választani lehet, inkább a hosszú lábú asszony...

mgdé 2020.04.29. 16:18:31

@eszti.....:

:D

a hosszú lábú asszony is bármikor nyugodtan meglátogathat :)

6.Lenin 2020.04.29. 16:21:29

@mgdé:

Amikor én megláttam a válaszát, rákattintottam a nickemre, és semmi. Tovább nem kerestem. Annyira nem érdekes, mert ismerem a sunnyogásait.
Írt egy hozzászólást, nem nekem, másnak. Közvetlen utána, talán néhány perc eltéréssel feltettem neki egy kérdést, amire azóta se válaszolt, a másiknak igen, tehát visszanézte az ő hsz-ét.

Te is pont ezt a taktikát alkalmazod, ha kellemetlen a kérdés/válasz, kicsit sunnyogsz utána. Igaz sokan alkalmazzák ezt. 10 éve figyelem ezeket a felületeket. Semmi újdonság. Nem kell eljátszania senkinek sem a hülyét, pláne ha "régi" ismerős.

alöksz róz 2020.04.29. 16:26:22

@eszti.....: "egy blogon, két poszt alatt három nickkel nyomod" - írd le még 100x, hátha még jobban felhergeled vele a pszichopatát, te normális vagy, gondolkodjál már el...
"1 hét alatt a kurvaanyázástól eljutottál oda, hogy a kommentelőket és a családjukat fenyegeted, összeesküvést látsz, más blogokon "engem" üldözöl.
sőt már ott tartasz, hogy nem is én, hanem valójában az atomic duca áll az egész összeesküvés mögött, és valójában téged fenyegetnek." - ez tény. bekattant. erről kéne tudomást venni, ez már nem a fórumos oltogatás kategória. megértem h megviselt a "bálványod" lufijának kipukkanása, de ez már komoly dolog, ennek az embernek segítségre van szüksége.

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 16:43:14

@alöksz róz: macskajancsi, attól, hogy saját magadtól idézel még nem válsz független forrássá!;-DDDD... ez még a V4NA-kesma-MTI-MTVA relációban sem működik;-DDDDDDDD....

alöksz róz 2020.04.29. 16:48:25

@Sir Bates dö Hól: bekattantál. kérj pszichiátriai segítséget!

mgdé 2020.04.29. 17:00:10

@6.Lenin:

Bácsika, kellemetlen kérdést te csak önmagadnak tudnál feltenni, de attól meg fosol. :D

Amúgy biztos jó a nyugger lét, lehet lesni, hogy minden hsz-re születik-e 5 percen belüli válasz. Illetve, az fss trollok hány órás műszakokra is vannak beosztva? Mer' ha váltásos 24 ó/nap, akkor feléjük valóban jogos az elvárás a fizuért cserébe. Ezek szerint te itt valami fss mennyiségi ellenőr lehetsz. Megleptél, ha még nem is a Morzsi rangja, de már valami. :P

6.Lenin 2020.04.29. 17:17:00

@mgdé:

Egyet árulj már el magadról. Miért szeretnéd mindenáron azt elérni, hogy gyogyósnak tartsalak? Gügyögsz itt néha , mint egy dedós seggfej, morzsizól, páleszozól, minden valós ismeret nélkül. Miközben magad egy rendkívüli valakinek, vagy inkább valaminek szeretnéd bemutatni.
Nektek ez a bérkommentelözés mániátok?
Vannak, voltak valamilyen gyerekkori lelki sérüléseid?

chrisred 2020.04.29. 17:37:08

@6.Lenin: És azóta sunnyogsz, mert sem a kérdést nem vagy hajlandó elárulni, sem azt, hogy hol tetted fel. A logika soha nem volt erős oldalad, mert talán eljuthattál volna odáig, ha benne vagyok egy vitában, akkor elsősorban annak a nicknek a hozzászólásait nézem át, akikre korábban reagáltam.

6.Lenin 2020.04.29. 17:52:16

@chrisred:

Már lényegtelen. Akkor miért nem azt kérted, hogy írjam meg az időpontot, ami alapján visszakeresheted, ha nagyon szándékodban állt volna válaszolni. Neki válaszoltál. tehát visszanézted, Én is így szoktam, hogy az utolsó hsz-emtől nézem vissza. Az enyém közvetlen utána volt.
Felejtsük el az egészet, nem ér ez már ennyit sem.

eszti..... 2020.04.29. 18:13:44

@alöksz róz:

alexis! hányan raktátok össze ezt a legújabb csodafegyvert? mert kurvára gáz.. :D
a tényálladék a következő: tök mindegy, hogy sírnek elgurult-e a gyógyszere vagy sem, te lebuktál a kamunickjeiddel. érted?
ez a pecás szintje. ma sem tudott kiprovokálni, így levezette, hogy egy kielégítetlen rusnya nő vagyok.
kiscsillag! itt voltam mikor öngól rúgtál- egyszerre többet is. saját szeműleg olvastam. nekem akarod elmagyarázni mi történt? :D :D
és nem tudsz leszállni a szerről. tegnap új poszt lett. neked első dolgod volt, hogy belementél nincsitt-be. ezért kérdeztem tőled, ott is folytatni akarod-e az itteni feszkót? mert számtalan lehetőséged volt rá, hogy abbahagyd. de újabbnál újabb fedősztorival állsz elő /mi lesz a holnapi, vajon?/, magyarázkodsz... ami felettébb feltűnő, mintha az életed függne tőle.
hülye vagy? úgy nézek ki, mint aki egy blogon keres bálványt magának? van nekem a való életben kire felnéznem. remek pasi.... férfi, nem hitvány gyönge báb...
de abban igazad van, hogy vannak nickkek, akiknek odafigyelek a szavára. te is ebbe a kategóriába tartoztál, innen sikerült kemény munkával leküzdened magad a mostani szintre. látom, mit csinálsz az új poszton... szánalmas.

alöksz róz 2020.04.29. 19:27:44

@eszti.....: kímélj meg a szentbeszédtől, lipsike, pláne az olyantól, amiben folyamatosan hazudozol...
ezt már az unalomig ismerem. ugyanazt tudjátok kicsiben, mint nagyban. ti mind egyéniségek vagytok, igen. ennyire vagytok képesek.

"saját szeműleg olvastam" - akkor nyilván be is tudod másolni. ja hogy az nem megy.

"tegnap új poszt lett. neked első dolgod volt, hogy belementél nincsitt-be. ezért kérdeztem tőled, ott is folytatni akarod-e az itteni feszkót?" - az első dolgom az volt, hogy megkérdezzem, most akkor mégse jó a svéd modell, aztán veled meg a morfondírral váltottam pár szót. tényleg megkérdezted, miután sanyáztál egyet, ott van kettővel a hozzászólásom fölött. akkor ki milyen frusztrációt vitt át hova?

legközelebb olyat hazudj, amit nem lehet pár kattintással visszanézni.
mert így hamar jön a lebukás

alöksz róz 2020.04.29. 19:31:06

@eszti.....: "levezette, hogy egy kielégítetlen rusnya nő vagyok" - jól levezette, el is hiszem neki.
nem vagy az? cáfold meg! ugye-ugye... :D

a többi mese meg a magánéleted nem érdekel.

alöksz róz 2020.04.29. 19:40:20

de megnézve a másik posztot, úgy látom a nickek ugyanúgy írtak oda, a bónusz pecással meg oszt kurva jól jártatok :DD

mgdé 2020.04.29. 20:51:15

@6.Lenin:

Hogyne lennének valós ismereteim, 40 éve figyellek titeket a blogszférában, 99 helyen jártam külföldön, vállalkozó is voltam legalább 16x, lengyel-litván-ukrán-orosz csajt is dugtam, olajfáink vannak a kert végében, a cártól euróban kapjuk, látom ám ki/mi vagy, nem tudsz meglepni! :D Morzsi ott a főnök, te meg a szilvalével vigasztalódsz!

6.Lenin 2020.04.29. 20:58:44

@mgdé:

Ilyenkor mit érzel? Csorog a nyálad, vagy nagynak érzed magad (nem magasnak), nyilván te is kis seggdugó lehetsz. Ennyi lelki sérülést cipelsz? Mióta?
Mit próbálsz pótolni ilyenkor? Szeretnéd , ha többnek néznének, mint aki vagy? De ez nagyon rossz irány.

mgdé 2020.04.29. 21:17:40

@6.Lenin:

Mitől lenne rossz irány a lengyel-litván-ukrán-orosz lányok?
Ha ezt gondolod, akkor vagy beteg lelkű vagy, amolyan pride-os, vagy pedig impotens.

mgdé 2020.04.29. 21:18:24

@6.Lenin:

No, mentem csajozni. Pá!

6.Lenin 2020.04.29. 21:30:03

@mgdé:

Már csak az érdekel (kamuzok), hogy miért is válaszolsz te sir helyett néha, ő meg helyetted ? Így tényleg többnek érzitek magatokat? Vagy figyelmetlenség csupán?

Nincs semmi olyasmi, amire büszkék is lehetnétek? Vagy csak a magatokénak érezhetnétek? Ki/kik molesztáltak gyerekként? Már engem is megzavar a többesszám.

eszti..... 2020.04.29. 22:28:37

@alöksz róz:

lipsike - na, ez sem ehhez a nickhez köthető.. :D :D

a lebukás a te reszortod.... a magánéletemet meg a pecás neveddel próbálod kitárgyalni. felesleges energiapazarlás, ugyanis vaktában lövöldözöl, most már egyre elkeseredettebben.
folytasd csak nyugodtan! )))))

Sir Bates dö Hól 2020.04.29. 22:43:47

@alöksz róz: macskajancsi, csak annyit bizonyítást ezzel, hogy egy csapatban vagytok;-)... ⅔-dal eldöntötték a blogolók, nekem nem kell több;-)... ti azóta agyfaszt kaptok, az pedig nem mindegy, hogy te ezen a nicken vagy a pecás nickeden futsz ámokot? úgyis ezt tetted eddig is cicafiúka;-)... de folytassátok nyugodtan, engem nem zavar, elég ha tudja mindenki, hogy kicsi fidelitaszos trollok vagytok, a Tini Troll Teknőcök;-)... akkor maradjon ez a név macskajancsi?;-)...

alöksz róz 2020.04.29. 22:54:52

@Sir Bates dö Hól: "⅔-dal eldöntötték a blogolók" - mátrix forradalmak a b1-en!

alöksz róz 2020.04.29. 22:59:30

legújjabb magyar lélektani sci-fi!!!
freund elméletére, keegan nyelvezetével, fólum népe elájul.
ízelítőül.
"materializálódott-e az anyagi világ? - kérdezte a bekattant pszichopata."

alöksz róz 2020.04.29. 23:02:11

@alöksz róz: bocsánat
"- asszociaciálta a bekattant pszichopata"

mgdé 2020.04.29. 23:44:17

@6.Lenin:

Mert én is szeretném elérni a 26.400 feletti kommentszámot, mert azt hallottam, az boldogít! :D

(Indiszkrét kérdéseket pedig ne tegyél fel, még megmérged rád a fürdő tündér, s pitlákká varázsol.)

alöksz róz 2020.04.30. 00:25:30

@mgdé: kérdezd meg a tagát, az már 50 ezer felett van :D

chrisred 2020.04.30. 05:51:39

@6.Lenin: Én tudom, hogy semmit nem ér, nem is én kezdtem rugózni a problémán egyik alkalommal sem.
süti beállítások módosítása