B1 blogcsaládKásler és a kormány kidobja a betegeket a kórházakból, hogy helyet csináljon az újaknak

2020. április 13. - nickgrabowszki

Az ámokfutás folytatódik.km.jpg

Két nap alatt két kórházigazgatót is menesztett az Orbán-kormány ún. emberierőforrás minisztere.

  • Kásler Miklós a székesfehérvári kórház igazgatóját azért rúgta ki (jogtalanul), mert nem teljesítette a parancsot: nem megfelelően hajtott végre egy olyan (adatszolgáltatási) utasítást, amely nem is tartozott a feladatai közé.
  • A másikat, Cserháti Pétert, az Országos Rehabilitációs Intézet igazgatóját azért váltotta le, mert nem küldte haza a betegeket.

Az Emmi azt közölte,

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott. Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Ami egészen magyarul azt jelenti, hogy inkább vallásos rajongásáról, mintsem a személyes higiénia iránit elkötelezettségéről ismert miniszter (és persze főnöke, a miniszterelnök) azt akarta, ürítsék ki a kórházat, küldjék haza a betegeket, hogy helyet biztosítsanak a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek.

A minisztérium elvárása szerint a kórházakból a hozzátartozóknak el kell szállítani az idős, zömében súlyos állapotú betegeket, akik persze nem véletlenül és ok nélkül voltak eddig ott. Még akkor is, ha tudják, ez mit jelent. Sőt, pláne akkor.

Azaz inkább feláldozzák a nem Covid-betegeket, csakhogy szebb legyen a majdani járványstatisztika.

Ami meglehetősen kreatív módja a kríziskezelésnek. Ahelyett, hogy a megelőzésre törekednének/törekedtek volna (a nem létfontosságú gazdasági tevékenység átmeneti leállítása, tömeges tesztelés és kontaktkutatás), inkább háborús állapotokat teremtenek az amúgy is romokban lévő egészségügyben.

Ahogy a Cserháti leváltása ellen tiltakozók egyike fogalmazott:

ezek embertelen gyilkosok.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6015609834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:00:34

@chrisred: : Egy kőműves sem köteles teljesíteni olyan utasításokat, amivel mások életét veszélybe sodorhatja..........................................

Ezt milyen alkalomból írod? Az egyik igazgató leszarta az adminisztrációs szabályokat, a másik pedig egy szanatórium vezetője volt, ahol nincsenek életveszélyes betegek, sőt a gyógyítás is rehabilitáció formájában zajlik, orvosi jelenlét mellett fizikoterapeauta végzettségű dolgozókkal! Látod, a szar demagóg dumád mennyire nem tűri a konkrétumokat, egyből lejön belőle, hogy mekkora balfasz vagy!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:03:21

@eszti.....: A német tesztek számát baszd már ide légy szíves, mert abból látszik igazán, hogy ne ezen múlik! :DDDDDDDDDDD

eszti..... 2020.04.16. 10:03:36

@Grimbusz Makszimusz:

Mi van? Nem tetszik a statisztika? :D
Hülye vagy? Még, hogy visszacsatolni!!!!
Hogy az eszement Kásler nálunk is Romániába toborozzon aneszteziológusokat, akik nélkül nem lehet működtetni a lélegeztetőgépeket?

6.Lenin 2020.04.16. 10:06:14

@alöksz róz:

Az, hogy te is képes-,hajlandó vagy felismerni/beismerni, ha a képedbe tolja valaki.
Ez benne a rendkívül érdekes rész.

eszti..... 2020.04.16. 10:06:21

@Grimbusz Makszimusz:

A németek adatait naponta idehozza a trollszekció.
Közünk hozzájuk?
Mi a büszke V4 vagyunk, akik Salvinivel megreformálják az EU-t!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:06:43

@Nekoashi2005: Azért ilyen szépen coming out-ot csinálni! Gratulálok!..................

Mindenáron bele akarod látni kicsi buzizacsi? :D Csak nem coming in-re vágysz? :PPPPPPP

Nekoashi2005 2020.04.16. 10:09:47

@Grimbusz Makszimusz:
"ahol nincsenek életveszélyes betegek, sőt a gyógyítás is rehabilitáció formájában zajlik, orvosi jelenlét mellett fizikoterapeauta végzettségű dolgozókkal! "

Ritka nagy fidesspatkány vagy!

Vegyünk egy agyvérzésest! Ha nem kezdik el időben rehabilitálni, akkor példáúl izomcsoportok satnyúlnak el annyira, hogy már sose fognak működni! Végzetesen romlanak az életkilátásai!

Balesetet szenvedett fiatal! Nem kapja meg a megfelelő kezelést, nem fogja érezni, hogy még valaha hasznos lesz, alkoholista lesz, tönkremegy az élete.... Pedig fizette a tb-t!

Ezek lehetnek a te hozzátartozóid is!

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 10:11:38

@Grimbusz Makszimusz: brávó Mirr-Murr, szopd le minden reggel orbánod!;-)...
(azért azt áruld már el, hogy neked, mint igaz rasszistának, aki utálja a cigányokat, milyen érzés naponta orbánt isteníteni‽ most nincs genetika?;-)... )
[Ne is válaszolj, csak kiröhögteted magad;-)... S kábé a következőket írnád: nem lehet elmondani semmit nektek ... libsiknek; orbán nem is az; tetszik, hogy karakán; libsik gecik gecik libsik;-)... már ismerem... ;-)]

eszti..... 2020.04.16. 10:12:39

@Nekoashi2005:

grimbi kemény, mint a vídia. érzelemmentesen vizsgálja a helyzetet. őt csak a száraz tények érdeklik, az adatok.
főleg a németeké... :D :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:22:27

@Nekoashi2005: Fikciókat sorolsz. Ezzel nincs mit vitatkozni. A hozzátartozókra hivatkozni különösen szar érv nálam, tedd meg majd akkor, amikor egy koronavírusosnak nem lesz ágy, mert nem ürítettek ki szanatóriumi helyeket! Majd kérd el azoknak a címeit, aztán tarts egy kis előadást a rokonaiknak, kíváncsi vagyok, mennyi időn belül vernek bele a buta elméleti fejedbe, mikor vetnek véget a sületlen tanmesédnek!

Nekoashi2005 2020.04.16. 10:23:23

@eszti.....:
Vagy nekik "érdemeik" elismeréséért külön egészségügyi ellátás jár! Egyébként ez a ultraszélső liberális gondolkodás, hogy aki nem hasznos, az pusztuljon! Mondjuk a nácik is ilyenek voltak....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:23:35

@eszti.....: Azért a tótkurvák adatait is elolvasom!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:28:41

@Sir Bates dö Hól: [Ne is válaszolj, csak kiröhögteted magad;-).

Persze bástya, amikor írok valamit, akkor ti röhögtök rendszeresen, , viszont a reakciók azt mutatják, hogy nem őszinte az a mosoly! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:31:38

@eszti.....: akkor nem éltem hiába! ))))

Persze és valamelyik nap még a taga is meg akart dugni, úgyhogy vannak itt sikereid! :D

6.Lenin 2020.04.16. 10:32:24

@eszti.....:

Senkii se él hiába, csak megzabál egy rakat kenyeret (sztrapacskát), feleslegesen.

Nem találom a válaszodat, hogy mit is csodálsz Szepi türelmében, válaszoltál?
Nekem ez nagyon fontos lenne, fontosabb, mint a csehek halálozási aránya.

Nekoashi2005 2020.04.16. 10:33:07

@Grimbusz Makszimusz:
"viszont a reakciók azt mutatják, hogy nem őszinte az a mosoly!"

Persze hogy nem őszinte a mosoly!

Hogy ebben az országban hány hozzád hasonló lelketlen idióta van!

eszti..... 2020.04.16. 10:34:25

@Nekoashi2005:

és a spártaiak is ledobták az életképtelen csecsemőket a Tajgetosz hegyéről / csakhogy megvillantsam antik műveltségem /.

most tetted boldoggá Mirr-Murrt. nem tudta hogyan szóbahozni, a mai holokauszt emléknapot...

morph on deer 2020.04.16. 10:37:14

@Grimbusz Makszimusz:
“ Ez megint mi???????????????? Olaszoknál leveszik a nyuggert a lélegeztetőről”

Te Olaszországban élsz?
Vagy valami “nyugger” hozzátartozód lakik ott?
Mert amúgy mi a búbánatos lófaxért hivatkozol arra, hogy ott kivel mit csinálnak?

Vagy lehet, hogy fejenállva nézed a zászlót? Minek?

Itt ez a gyászos bagázs, és annak gyászos körmű egészségügyi felelőse uralja a pályát, ők zavarják haza a kórházakból a betegeket, nem más!

De ennek következtében most hálistennek van “szabad kapacitás” az egészségügyben(!!!), így aztán:

“ Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője egy húsvétkor kiküldött levélben azt kérte kórházi vezetőktől, hogy mérjék fel, van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát Erdélyben, Sepsiszentgyörgyben és Kovászna megye más településein”

Na látod milyen jó, hogy nincs annyi beteg a kórházakban!
Menjenek a qrva anyjukba haza, aztán majd a család megoldja, hiszen az a dolguk, nem?

Hát nem, dehát ez kit érdekel, a mocskos kezű döntéshozók közül! A lényeg az, hogy most már van “szabad kapacitás”, és így lehet küldeni orvost is, nem csak felszerelést Romániába!

Ez a pármillió szerencsétlen pedig, aki balszerencséjére a határokon belül született, nyugodtan és szépen csendben szopjon csak tovább, ahogy érdemli...

index.hu/belfold/2020/04/16/kasler_miklos_erdelyi_munkara_toborzott_orvosokat/

István Tamasi 2020.04.16. 10:37:25

@6.Lenin:
Te szánalmas, üvegkoporsóban rothadó!
Nagyon felidegesítetted magad mert egy fuvallattal szétromboltam a hazugságaid kártyavárt. Vigyázz nehogy kirúgd az üvegkoporsód oldalát!
Persze visszamehettem volna a Felvilágosodás koráig is, hiszen ott vannak a baloldaliság hajszálgyökerei, de te a XX. sz. tényleges történéseire is csak fröcskölődő káromkodással reagálsz.
A nickneveddel valóban probléma van: a 6-os szám stimmel, csak azután az "ökör" szó hiányzik és a '6ökör' fedi le korrekten a jellemed illetve mentális/értelmi képességed.
A lopást emlegetted, de elfelejtetted megemlíteni az egyik legutóbbit: azt, hogy az elmebeteg suttyó - már a járvány és a teljeskörű felhatalmazás alatt - 2 milliárd közpénzt adományozott a strómanjának+családtagjának.

eszti..... 2020.04.16. 10:39:21

@6.Lenin:

nem aludtad ki?
most jól értem? tudományos munkásságodhoz kéred a segítségem?
.... megfejteni a nickkek mozgatórugóit...

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 10:39:41

@Grimbusz Makszimusz: "Az orbáni mindent felvásárlásos dumáddal meg elmehetsz a francba, emlékszem anno ...."

Tesó, te mindig arra emlékszel,.amire akarsz;-)...

István Tamasi 2020.04.16. 10:39:53

@Grimbusz Makszimusz: "Azért a tótkurvák adatait is elolvasom."
Nyilván mert te is közéjük tartozol a hímringyó szakosztályban.

eszti..... 2020.04.16. 10:47:41

nem lehetne a szexuális orientációt, mint kategóriát kihagyni az adok-kapokból?

ha valaki belolvas ide, hogyan magyarázom meg, mit keresek én egy ilyen társaságban????

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:49:36

@morph on deer: Te Olaszországban élsz?
Vagy valami “nyugger” hozzátartozód lakik ott?
Mert amúgy mi a búbánatos lófaxért hivatkozol arra, hogy ott kivel mit csinálnak?...................

Miért, gond lenne? Csak disszidens libsibuzik oszthatják az észt nemzetközi kiragadott adatok segítségével???????
Én már régen javasoltam, hogy csak a hazánkkal foglalkozzunk, de hiába! Úgyhogy el lehet csitulni !

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 10:51:09

@Grimbusz Makszimusz: az enyém! az mindig az, ha dühös vagyok, akkor azt írom;-)... S amit ide írok, azt mondom élőszóban is, ellentétben sok baribaszó ner-cseléddel vagy trollal;-)...

Egyébként várom, hogy felhozz egy érvet vagy adatot, S azt kompetensen hasonlított össze;-)... de ne a bulangiu baromságait hozd! S ne keverd össze a fejdben tobzódó sokaságot velem, ha beszélni akarsz, akkor úgy kezded "te, ezt mondtad...", jó?! nem "ti, libsik...";-)...

6.Lenin 2020.04.16. 10:57:09

@István Tamasi:

Szerintem állapodjunk meg abban, hogy te nagyságrendekkel többet hallgatsz, jogosnak tartasz, amit az elvtársak loptak el a nemzettől. tudom, hogy lehetséges, mert soha nem volt hivatalos leltár. Mindenki mást lát lopásnak.
Ezen a szinten, színvonalon teljesen értelmetlen itt egymást anyázni.
Te harcolsz olyasmiért, amit eddig még nem igazoltál.

Van valamilyen vad elképzelésed, hamis világképed, minden logikus érv nélkül, harcolsz érte, de magyarázni, védeni nem tudod.
Az enyémről meg bebeszéltél magadnak egy hülyeséget, és ész nélkül hajtogatod. Neked még ne unalmas? Nekem már igen, ilyesmikre nekem se igényem, se kedvem (túlzottan, néha szórakoztat)

Lehet, hogy a különbség abból adódik, hogy én mindig meg tudtam magamnak teremteni azt, amit szerettem volna, minden irigység nélkül. Függetlenül a hatalmon lévőktől.
Te meg irigy vagy, és képtelen a magad számára olyan életet biztosítani, amit szeretnél.

2 milliárdon baszaxol, amikor azt sem tudod, ezeknek mennyi is lesz a hozadéka, hiszen üzemeltetni kell, hasznot hajtani belőle.

tudod hány tízezer milliárddal gazdálkodik ez a kormány?

Én azt elfogadom, hogy neked ez a rendszer nem tetszik, de van rá megoldás, kínálj jobbat, győzd meg róla az embereket, hogy a tiéd jobb, nyersz, aztán lophatsz a sok tízezer milliárdból. Aztán te elégedett leszel, és másoknak nem fog tetszeni, amit te csinálsz, és elzavarnak majd idővel a picsába.
Ennyi.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:58:56

@Sir Bates dö Hól: A többesszám indoka, hogy mást is fel akarok idegesíteni, ebben az esetben is bekapcsolódott buzizacsi is, mint látod! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 10:58:56

@Sir Bates dö Hól: A többesszám indoka, hogy mást is fel akarok idegesíteni, ebben az esetben is bekapcsolódott buzizacsi is, mint látod! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 11:01:52

@Sir Bates dö Hól: Tesó, te mindig arra emlékszel,.amire akarsz;-)...

És az a libsikr nézve általában kurva kínos!

morph on deer 2020.04.16. 11:03:16

@Grimbusz Makszimusz:
“...tedd meg majd akkor, amikor egy koronavírusosnak nem lesz ágy, mert nem ürítettek ki szanatóriumi helyeket! ”

Te miért nem akkor teszed meg, hogy helyeselsz?

Csak mert a rehabilitációt igénylő betegek már MOST vannak, az ő helyükre kerülő koronavírusosok meg TALÁN MAJD LESZNEK, de ugyanakkora valószínűséggel talán NEM IS LESZNEK!

Nem érzed a különbséget, mi?

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 11:03:33

@Grimbusz Makszimusz: idegesítsd fel mással a többieket, ne velem, bro'!... minimális korrektséget mutass már;-)...

6.Lenin 2020.04.16. 11:06:27

@eszti.....:

Miért gondolod, hogy az a sok marhaság, amit itt egymás fejéhez vágtok, tényleg érdekes?
Nem inkább az, hogy miért is csinálod?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 11:10:26

A zsindex éppen Sorost védi, hosszú cikkben taglalja, hogy miért nem ő shortolgatja megint a forintot! Az, hogy mindig ezt csinálja, rengeteg helyen csinálta, persze a zsini szerint nem jelent semmit, amúgy is kilencven éves, meg zsidó!

morph on deer 2020.04.16. 11:12:36

@Nekoashi2005:
“ Mondjuk a nácik is ilyenek voltak....”

De mivel nálunk most nem lehet igazából a MÁV-ra számítani, nem lehet Káslert leültetni mindjárt az állomásra, hogy az érkező szállítmányt szortírozza, hogy ki menjen balra, ki jobbra, így szeretett elöljáróink kénytelenek voltak más módszerhez folyamodni...

De ez is működik, szóval aggodalomra semmi ok!
Hamarosan csak a munkaképesek maradnak, mert a viktor megoldja a problémát, tehát lehet vidulni, elvtársak:

youtu.be/ubdGdoZxkyA

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 11:14:41

@morph on deer: Csak mert a rehabilitációt igénylő betegek már MOST vannak, az ő helyükre kerülő koronavírusosok meg TALÁN MAJD LESZNEK, de ugyanakkora valószínűséggel talán NEM IS LESZNEK!

Nem érzed a különbséget, mi?.......

Persze bazmeg mennyi is az esélye, hogy reggel egy lila tehén lebeg az ablakod előtt? 50%, mert vagy ott lebeg, vagy nem! Ennyit a valószínűség számításodról! :P

eszti..... 2020.04.16. 11:16:19

@6.Lenin:

akarsz róla beszélni? én szívesen meghallgatlak. abban nagyon jó vagyok.

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 11:19:18

@Grimbusz Makszimusz: nem, ez a szavahihetőségedre nézve kurva kínos!;-DDDDDDDD...

morph on deer 2020.04.16. 11:19:57

@Grimbusz Makszimusz:
“ Miért, gond lenne?”

Ó, dehogy! Csak legalább megmagyarázná kicsit.

Mert most úgy néz ki, hogy szerinted nekünk attól kéne qrvára megelégedettnek lenni ezzel a kétbalkezes népirtó bagázzsal, hogy máshol még-népirtóbb kétbalkezesek is vannak!

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én egyiknek sem örülök.
Baj?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.04.16. 11:21:05

Melyik fingat jobban a gombás tojás vagy a tojásos gomba?

magándemokrata 2020.04.16. 11:23:01

@Sir Bates dö Hól: üdv! két poszttal ez előtt, a végén, hagytam neked egy linket.

morph on deer 2020.04.16. 11:23:29

@Grimbusz Makszimusz:
“ Persze bazmeg mennyi is az esélye, hogy reggel egy lila tehén lebeg az ablakod előtt? 50%, mert vagy ott lebeg, vagy nem! ”

Ez így igaz, csak éppen a fekete ló MÁR MOST IS ott lebeg..! Szóval?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 11:26:42

@morph on deer: Mert most úgy néz ki, hogy szerinted nekünk attól kéne qrvára megelégedettnek lenni ezzel a kétbalkezes népirtó bagázzsal, hogy máshol még-népirtóbb kétbalkezesek is vannak!................................................

Miuitán az olasz lélegeztetőgép lekapcsolás nem hasonlítható össze egy rehabilitálandó hazaküldésével, ezért magadra hagylak a hülye polémiáddal!
A járvány után pedig rehabilitálva lesznek a sánták, még így is jobban járnak, mint Rajk, meg Nagy Imre, mert őket a mostani libsik elődei rehabilitálták baloldali módszerekkel, szintén egy kis késlekedéssel+! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 11:26:43

@morph on deer: Mert most úgy néz ki, hogy szerinted nekünk attól kéne qrvára megelégedettnek lenni ezzel a kétbalkezes népirtó bagázzsal, hogy máshol még-népirtóbb kétbalkezesek is vannak!................................................

Miuitán az olasz lélegeztetőgép lekapcsolás nem hasonlítható össze egy rehabilitálandó hazaküldésével, ezért magadra hagylak a hülye polémiáddal!
A járvány után pedig rehabilitálva lesznek a sánták, még így is jobban járnak, mint Rajk, meg Nagy Imre, mert őket a mostani libsik elődei rehabilitálták baloldali módszerekkel, szintén egy kis késlekedéssel+! :D

morph on deer 2020.04.16. 11:27:22

@Grimbusz Makszimusz:
“... hosszú cikkben taglalja, hogy miért nem ő shortolgatja megint a forintot!”

Hát mert nem fér hozzá szegény feje a Szijjártótól meg a Matolcsy-családtól, azért!

István Tamasi 2020.04.16. 11:29:08

@Grimbusz Makszimusz:
Először is szép dolog, hogy bevallottad: hímringyó vagy.
Másodszor: inkább legyek lumpenproli, mint agyatlan fitymaszbirkája és bértollnoka egy elmebeteg, hazaáruló suttyónak, mint te.

6.Lenin 2020.04.16. 11:31:56

@eszti.....:

Megint csak terelsz, ebben tényleg jó vagy. Egyszer majd elhöttyinted magad, kivárom.
Lökjed nyugodtan tovább. Te élvezed, és ez végeredményben a lényeg, neked.

eszti..... 2020.04.16. 11:41:13

@6.Lenin:

nem gurigatni kellene azokat a gyógyszereket öreg, hanem bevenni! :D
most megsértődtél rám, amiért nem kezdtem veled arról beszélni, amiről te nyilvánvalóan annyira szeretnél?
így jártál....

6.Lenin 2020.04.16. 11:49:54

@eszti.....:

Kivárom, eddig mindig bejött. (ha nem unom meg közben)

Tényelek 2020.04.16. 11:52:53

Az én drága klónom, tojásait kitette.

n_dy 2020.04.16. 11:55:18

@Nekoashi2005: a kérdés az, hogy orvosi beavatkozást "már" nem igénylő, elfekvőnek minősített magatehetetleneket a kórházakban kell-é ellátni, közpénzen???

eszti..... 2020.04.16. 12:03:54

@n_dy:

miért? eddig hogyan és hol látták el őket? magánpénzen, magánintézményekben?
vagy közben volt egy kórházreform, amiről elfelejtették értesíteni a népet?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.16. 12:22:57

@eszti.....: Elég nagy változatosságot mutat, hogy kit hol láttak el.

Azoknak a krónikus betegeknek egy része, akinek az egészségi állapota, az otthoni körülményei (család gazdasági, társadalmi stb. helyzete, feltételei) megengedték, már eddig is otthoni ápolásban részesült, ami jelenthetett otthoni szakápolást (magánúton, családi avagy állami költségen), de a családtagok általi ápolást is (utóbbi esetben az állam ezt ápolási díj fizetése révén támogathatja); ill. bizonyos esetekben az idősotthonban való elhelyezést.

Természetesen a kórházon kívüli ápolás során általában nem lehet megkerülni, hogy az idős beteg ellátása, gondozása a családnak költségeket okozzon – és az illető nyugdíja, az állami segítség ezt nem feltétlenül képes 100%-ban fedezni.

Magánegészségügy, magánpénzen pedig eddig is létezett Magyarországon, és az a tehetősebb réteg, aki megengedhette, megengedheti magának, ezt egyre inkább igénybe is veszi...

Nekoashi2005 2020.04.16. 12:25:28

@n_dy:
Fizettek tb-t. Családjuk fizeti a tb-t. Hol kellene őket ellátni? Ha a családjuk gondozza őket, nem tudnak dolgozni...

Tessék, tegyen javaslatot dr. Mengele..

morph on deer 2020.04.16. 12:25:29

@Grimbusz Makszimusz:
“ Miuitán az olasz lélegeztetőgép lekapcsolás nem hasonlítható össze egy rehabilitálandó hazaküldésével, ezért magadra hagylak a hülye polémiáddal!”

De, hasonlítható, bár nem annyira látványos.
Amúgy ott arról volt főleg szó, hogy ki jusson hozzá a géphez, nem a lekapcsolásról.

Szerinted amikor az agyvérzésen/sztrókon átesett rehabilitálandó személyt hazabasszák a családjához, rokonaihoz, az mennyivel jár jobban szobanövényként élve, mint aki legalább 4-5 nap alatt elment?
(Igen, történt ilyen, nem is egy, ezen nem kéne vitatkozni.)

Szóval miért lenne mindez könyörületesebb?
Annyi az egész, hogy pártunk és kormányunk áttolja a felelősséget a betegek családjára, aztán majd széttárja a kezeit, hogy hiszen ők baszták el, az egészségügy nem tehet az egészről...

Aljadék húzás.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 13:05:05

Falus Ferenc: Katasztrófa lesz abból, ha a nem koronavírusos betegeket rászabadítják a családokra
A volt tisztiorvos szerint szükségkórházak kellenek, nem lesz egyszerre 30 ezer beteg.

Írja az index a proliknak! Ez a pártatlan szakmai vélemény egy olyan szakembertől származik, aki független, nem számítva a Tarlós ellenii főpolgármesteri jelöltségét és természetesen nagyon komoly személy, hiszen a fejére öntött egy vödör jeges vizet a kamerák előtt! Egyik hülye nyer, vagy elássák, a másik hülye vírusügyben szakért, persze ha a karit támadják meg, akkor az nem szép így járvány idején!
A fővárosi kezelésű idősotthonok meg nem a pógármesterhez tartoznak?!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 13:10:39

@morph on deer: Te amúgy hol voltál, amikor Horvát Ágnes terítette a széfeket? Mert nem vagy egy nagy durranás agyilag, de annak még a te eszed is jól jött volna! Ja, az akkor bezárt kórházak betegeivel mi lett? Mert átom, hogy ez a szakterületed, mondhatnál valamit! Azokat miért is zárták be? Amelyik jó helyen volt, azt el lehetett adni, ami tiszta haszon, akkor szarni a betegekre, de a diliházasokkal mi lett? Pár itt kommentel hálából Gyurcsánynak, azt tudom!

mgdé 2020.04.16. 14:11:31

@eszti.....:

Tudtommal nem teljesen így volt. :)

Ledobni csak halálra ítélt bűnözőket szoktak volt.
A csecsemőket "csak" kitették oda. Aki akarta - nem volt saját gyereke, lányt/fiút akart, jószívű volt, stb. - elvihette a kitett kicsit. Akár még egy helóta is. Akit viszont nem vitt el elég hamar senki, az, sajnos ...
Ez volt akkor a lelencház előtti inkubátor.

mgdé 2020.04.16. 14:26:39

@Grimbusz Makszimusz:

Szia Cica! Az igaz, hogy a kitörés '28-'29 -es születésű alzheimeres hőseit is mind kitették a Soros fenntartású kórházakból, otthonokból, rehabokról és elfekvőkből egyaránt, s a szerencsétlenek most egy szál pizsiben, mezítláb az utcákon kóborolnak, davajgitáros ruszkikat keresgélve?
Ez borzasztó, ez méltatlan, Soros ezt hogy merte? :(

guma 2020.04.16. 14:38:21

@eszti.....:
@mgdé:

akkor a mai viszonyokhoz egy kis matek:

"A 60 milliós Olaszországban, ahol a térségünkben a legsúlyosabb volt a járvány (és épp most vannak túl a csúcson), jelenleg 3200 kórházi kezelésre szoruló súlyos esetet tartanak nyilván.
A 47 milliós Spanyolországban, ahol valamivel hátrébb tartanak, és bevallottan félrekezelték a védekezést, 7300-at.
A 330 milliós USA-ban 13400-at.
Egyszerűen nincs olyan számítás, ami alátámasztaná, hogy a szűken tízmilliós Magyarországon, ahol a publikált adatok szerint összesen 1600 fertőzött van, 36 ezer (!) kórházi ágyat kelljen felszabadítani a majdani koronavírusosoknak, szó szerint bármi áron. Azaz utolsó stádiumos rákosokat, magatehetetlen szélütötteket, rehabilitációra váró amputáltakat és gerincsérülteket, ön- és közveszélyes pszichiátriai kezelteket hazazsuppolva.

Ezt rajtunk kívül sehol Európában nem csinálják, valószínűleg nem véletlenül.

Ugyanúgy egyébként, ahogy az önkormányzatok megsarcolást sem.

A két lépés ráadásul össze is függ, hiszen a kórházakból kiebrudalt páciensekből otthoni ellátottak lesznek, utóbbiak istápolása viszont önkormányzati feladat – oldják meg a települések pénz nélkül?"

morph on deer 2020.04.16. 14:43:16

@Grimbusz Makszimusz:
“ Te amúgy hol voltál, amikor Horvát Ágnes terítette a széfeket?”

Úgy kétezer kilométernyire innen. (Pár világcég vizuális kommunikációjával bíbelődtem.
Ezt csak azért mondom, mert nem az a profilom, amire gondoltál.)
Egyébként, mivel hallottam az ötletről, és alapból hülyeségnek tartottam, elküldtem pár fotót egy svéd megoldásról, ami a szokásos kis pléh ládák, mint az áruházi poggyászmegőrzőkben, amely ugyanúgy is működik. Ez a rendelőkben van így, a kórházban mindenkinek zárható, kerekes fém szekrénye van, amit vele költöztetnek mindenhová, ha szükséges.
Kinyitni szerszámok - és feltűnés - nélkül nem lehet, a célnak megfelel.
Erről is, meg az ottani vizitdíj típusú fizetési megoldásokról is küldtem infót, - ahol pl ha 30 percnél többet kell a megadott időponthoz képest várni, visszajár a pénz, - és kaptam egy köszönő e-mailt.

Ha hiszed, ha nem, engem nem oldal-, főleg nem pártszimpátia motivál, igazából főleg antibunkó és hatalomellenes a politikai alapállásom.
Hát tehetek én arról, hogy orbán és pártja jobban teljesít?!
:)

morpho 2020.04.16. 14:45:50

Gennyes narancsfekélyek! Ti hosszú tömött sorokban szavaztatok 2008-ban a kórházi napidíj ellen, most meg szó szerint harsogjátok a szocik akkori álláspontját. Kabaré! Akkor Gyurcsánynak ezek szerint igaza volt és Orbán megvezette az embereket? Tényleg sok felesleges ágy volt? Akkor hazudott, vagy most? Vicces dolog ez a politika :)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.16. 15:31:05

A libbantak által bezárt kórházak

– (Veszprémi) Heim Pál Gyermekkórház, 1995;
– Csepeli Kórház, 2003;
– (Kapuvári) Lumniczer Sándor Kórház, 2007;
– BM Kórház és Rendelőintézet, 2007;
– (Budapest, Szabolcs utcai) Országos Gyógyintézeti Központ, 2007;
– (OPNI) Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, 2007;
– Budai Gyermekkórház, 2007;
– Svábhegyi Gyermekkórház, 2007;
– Schöpf-Mérei Kórház, 2007;
– Szolnoki Tüdőkórház, 2008;
– Pécsi Tüdőkórház és Szanatórium, 2009.

rallus 2020.04.16. 15:35:28

@morpho: Vajon melyik kormány szüntetett meg 12459 kórházi ágyat és vezette be a "teljesítmény volumen korlátot" ?
Melyik kormány EÜ minisztere nyilatkozta a szanatórium bezárásakor, hogy a tüdőbeteg gyerekeknek nem jó levegő kell, hanem gyógyszer....
A 300 forintig terjedt a humánum...bevezető áron....

alöksz róz 2020.04.16. 15:36:13

@Sir Bates dö Hól: teljesen jogos a "ti"
szó szerint ugyanazt nyomatjátok

eszti..... 2020.04.16. 15:36:45

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Nézd! Itt is elterjedt gyakorlat, hogy azokat az idős családtagokat, akiknek valami oknál fogva leromlott állapotuk, 1-2 hétre beutalják a kórházba, ahol beállítják gyógyszereiket és infúzióval feltuningolják őket.
Ha csak ilyen betegeket küldenének haza, szerintem nem lenne gond.
Talán maga az intézkedés nem is lenne probléma, de a mód és az ütem már annál inkább. Amennyiben egyik napról a másikra megváltoztatják a betegellátás szabályait, legalább hagyhatnának a családoknak egy kis időt a felkészülésre.
Ápoltam itthon végstádimú rákos családtagot, Ausztriában pedig 3,5 évig háziápoló voltam.
Nem hiszem, hogy bármelyik család, akivel közölték, 2 nap múlva hazaadják papát-mamát fel lenne készülve erre a helyzetre.
Ha otthon ápolsz egy családtagot, mindig ott van a mankó mögötted. Bármi is történjen, hívod a mentőt és a kórházban kezelik a bajt. De a jelenleg ezt sem tehetik meg.
Az már tudható, kapnak-e ezek a családok vmilyen speciális segítséget? Akár anyagi akár szakmai értelemben? Meggyorsítja a kormányzat az otthonápolási státusz megítélését, felemeli az ápolási díjat? Vagy valakinek ott kell hagynia munkahelyét és vállalni a hónapokig tartó ügyintézés kétséges kimenetelét?

eszti..... 2020.04.16. 15:38:00

@mgdé:

Reméltem, hogy jössz és útbaigazítasz. :D

eszti..... 2020.04.16. 15:41:59

@guma:

Számomra is az az ezer forintos kérdés, miért kell gyors ütemben felszabadítani 36 ezer fekvőhelyet?
Ez kormányzati rendelet, valószínűleg ők tudják az okát. Ennyire kétségbeejtő a helyzet, hogy napokon/heteken belül mindet elfoglalja egy koronavírusos beteg?
Akkor miért nem mondják meg?

eszti..... 2020.04.16. 15:47:41

@Nekoashi2005:

ide is megérkezett a magyar kormány segélyadománya, hogy érezzük a törődést. természetesen nem mindenki kap belőle, csak a megbízható magyar kórházak. azt még nem tudni, mi alapján ítélik oda a státuszt.
talán csak azok lesznek jogosultak rá, akik mély átéléssel, állva éneklik a nélküledet és/vagy turult tetováltattak a fenekükre /max. egy piros pontot/. :D :D

6.Lenin 2020.04.16. 15:49:32

@eszti.....:

Lehet, hogy valamilyen járvány van, aminek nem ismert a kifutása.

Vagy csak a szokásos áprilisi kefélő verseny lesz megrendezve zárt térben a V4-nek.

Netán hoznak , mondjuk Szlovákiából lusta cigányokat, akiknek nincs otthon sztrapacskazabálás után pihenni.

Hirtelen több nem jut eszembe.

alöksz róz 2020.04.16. 15:54:58

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Egyébként az elkúrónak a kormányzása kezdetén is 6 milliárdja volt, a végén is 6 milliárdja." - nahát dékásnyugger, micsoda meglepetés h nem ferenc testvér saját bankszámláján volt az a pár tízezermilliárd amit elloptatok...

látod orbán meg szegényedett mióta miniszterelnök, ez tény, ott a vagyonbevallása megnézheted

eszti..... 2020.04.16. 16:00:24

@6.Lenin:

na, figyelj! Szlovákiában a prognózis szerint 10 ezer kórházi ágyra és ezer lélegeztető készülékre lesz szükség nyáron, mikor tetőzik a vírus.
Minden kórház kidolgozta pandémia tervét. Folyamatosan vörös zónákat hoznak létre, ahol a koronavírusos betegeket fogják kezelni.
Jelenleg a kórházak fertőző osztályán 5000 férőhely van, további 7500-at más osztályok átalakításával nyernek.
A szülészeteket, onkológiai osztályokat és a tramatológiát békén hagyták.
Szükség esetén lesznek karanténkórházak is.

eszti..... 2020.04.16. 16:03:06

Ja, és jövő héttől a páciensek állapota alapján engedélyezik az eddig elhalasztott műtéteket is.

eszti..... 2020.04.16. 16:10:20

@6.Lenin:

Ez meg a karanténváros, amit a pozsonyi magisztrátus hozott létre a hajléktalanok számára. Befogadóképessége max. 230 fő.
www.ta3.com/clanok/1181096/bratislava-otvorila-karantenne-mestecko-pomoze-bezdomovcom.html

jelenleg még lakatlan.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.16. 16:12:39

höhö a tótoknak nincs karantén kórházuk
nekünk már rég készen van

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 16:14:55

@Grimbusz Makszimusz: b+, már a hülyegyerek apáti is beszopta ezt: amennyiben azért nem szakmai (és emiatt irreleváns!) a véleménye, mert tarlós ellen indult, akkor mennyiben tekinthető bármelyik vélemény szakmainak az alábbiak által adott bármely megszólalás esetén: domonkos ÁSZ elnök; handó tünde, polt péter, a fideszes volt képviselő alkotmánybírók, médiakurátorok, stb....?
Gondolkozzál már, mielőtt leírsz valamit!;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 16:19:30

@alöksz róz: akkor a te kurva anyádat is!;-)...
(te most melyik vagy? az árpádfi vagy a duplikátor?)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.16. 16:31:32

ennyit számít a liberráltaknak az emberélet
kivétel a deviánsok és a migráncsok, azokat védeni kell

Total cases/1M pop.

Belgium 419
Spain 409
Italy 358
France 263
UK 202
Netherlands 193
Switzerland 147
Sweden 132

boborján20 2020.04.16. 17:27:30

@Sir Bates dö Hól:

sír, én soha nem értettem, hogy mi ez a nagy szerelem nálad mirr-murr felé.

te olyanokat gondolsz róla, amit nap-nap után megcáfol évek óta.
de a szerelem vak, eszt én is megtapasztaltam, csak nővel:)

u.i.: rá is basztam:)))

nincs1itt 2020.04.16. 18:05:35

@eszti.....: tudod, a hülyéket addig kell rugdalni, amíg hülyék. tehát örökké... ha fidesz-tálibról van szó. a mortalitást is igyekeznek elhazudni.

eszti..... 2020.04.16. 18:18:24

@nincs1itt:

amennyiben elekre gondolsz, sztem ő egy alternatív valóságban él. még a múltkor értelmezte, sajátos neme euklideszi geometriájával a bajor fertőzés-halálozási görbét, azóta az lett a hivatkozásalap.
innen üdvözlöm az ötletgazdát, ez a nick nagyon jól sikerült. jobban, mint a többi. :D

nincs1itt 2020.04.16. 18:20:50

@eszti.....: hál' Istennek, azt nem láttam. de az biztos, hogy mamahotelben, egy zárt és sötét világban él. euklidész? dehogy, ő csak egy italbolti szókratész...

morph on deer 2020.04.16. 18:51:26

@eszti.....:
“ Az már tudható, kapnak-e ezek a családok vmilyen speciális segítséget? Akár anyagi akár szakmai értelemben? ”

Ha netán románok, akkor garantált. Ha magyarországi magyarok, akkor pedig nyugodtan basssszák meg, ha egyszer olyan bénák, hogy ide születtek...

eszti..... 2020.04.16. 18:55:25

@morph on deer:

kíváncsi vagyok, hogyan fognak sírni jövőre a népességfogyáson..... mert ugye az szempont....

Sir Bates dö Hól 2020.04.16. 19:22:37

@boborján20: ki tudja, hogy mi történt vele 2006-ban... lehet, hogy az ő szemét lőtték ki, vagy megkúrták a fogdán... valami ilyesmi lehetett, ha már kialakult nála ez a gyurcsány-fóbia... legyünk megértőek...

morph on deer 2020.04.16. 19:37:32

@eszti.....:
“ Számomra is az az ezer forintos kérdés, miért kell gyors ütemben felszabadítani 36 ezer fekvőhelyet?”

Ér ez többet is!
Hát még a válasz!

Csak mint példa:
Az Egyesült Államokban (USA) az igazolt fertőzöttek száma eddig 654,343, ebből ma is aktív fertőzött 564,235, azaz több mint félmillió!
Ezek közül aki ma intenzív ellátásra szorul, az 13,369 fő!

Tehát az USA 328,2 millió lakosából, a bő félmillió fertőzöttből van 13,369 fő olyan állapotban, hogy intenzív kórházi ellátásra szorul!

Akkor mihez is kell a több mint 36,000 ágy egy nem egészen 10 milliós országban?

Remélem orbán majd nálunk fogja kezeltetni a régió összes betegét, mert mivel nálunk olyan űberfasza az egészségügy, hogy szinte alig kihasznált a kórházi kapacitásunk..!

Szóval ‘fussa’, na!
A magyar adófizető meg állja a cechet, ahogy a balkánt elárasztó, magyar-ajándék védőfelszerelések költségeit is!

Mert nekünk itt olyan qrvajó, hogy már csak más problémáit tudjuk megoldani, mert nekünk már semmi gondunk, hiszen minden működik, mindenünk megvan...

“Oszt jónapot”

morph on deer 2020.04.16. 20:04:33

@eszti.....:
“ hogyan fognak sírni jövőre a népességfogyáson”

Ugyan már! Az a Gyurcsány bűne, meg a Sorosé!
Egyébként semmi vész, majd annektáljuk (Szlovákiát!!:)) Türkmenisztánt a testvériség jegyében, és majd minden kipcsak szavazhat, és magyar útlevelet kap cserébe!
Ez már bevált...

Csak már kezdünk kifogyni a testvéri népekből, szóval bármelyik pillanatban beüthet, hogy a punjabi őshaza jelenlegi lakói is szavazhatnak a viktorra!
Egyúttal az állampolgárság mellé mindenki kaphat még egy felcsúti lakcímet is!
Legalább lesz néző a stadionban! 120 millióból csak lesz annyi balga...

Szóval ne aggódj, lesz itt munkáskéz bőven, azon a pár tízezernyi ukránon kívül is!
Mert ne tévedj, orbánnak csak az számít! (Legfeljebb majd a Kásler Magyarságkutató (miért? elveszett??) intézete kideríti, hogy a turul bizony félrelépett, de ez csak és kizárólag a magyarság érdekében történt!

Azért is van itt a piros pöttyös japán seggektől a türk testvérekig mindenféle zabigyereke ennek a szegény dögevőnek...

morph on deer 2020.04.16. 20:09:00

@Sir Bates dö Hól:
“ lehet, hogy az ő szemét lőtték ki”

Azért ez szerfelett sajnálatos!
Sőt, felelőtlen hanyagság!
Vagy hanyag felelőtlenség?

Hogy nem tudtak legalább akkor egy pontosan célzó zsandárt találni, mi? A francba...

alöksz róz 2020.04.16. 20:31:56

@Sir Bates dö Hól: na látod h ugyanazt mondjátok :D

van egy ilyen jellegzetes fórumos fíling, mindig szoktam röhögni rajta, ha nagyon nem az ember szája íze szerint szól az addig x körbe tartozónak gondolt fórumtárs, akkor hirtelen megbolondul agymosott lesz v mások is használják a nickjét

morph on deer 2020.04.16. 22:01:53

@alöksz róz:
Kösz a hírt!
Azért kiváncsi leszek az eredményre is, ha már...

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.04.16. 23:02:52

Ordenárét fingok,
Átkopog a szomszéd,
Bárcsak látná vécém
Miként szarom szét.

István Tamasi 2020.04.17. 07:08:24

Nehéz az élete egy fideszhívőnek:
- meglopják
- a szemébe hazudnak
- a fejére szarnak
- és még mosolyogva tapsikolnia is kell mindehhez.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.17. 16:27:23

@István Tamasi: nem nehéz az mert egyenesen szeretik ha a szájukba szarnak!

2020.04.21. 09:25:03

@eszti.....: Kásler Orr Bán "kóser" embere! Megfelel a főnök minden elvárásának!
süti beállítások módosítása