B1 blogcsaládKásler és a kormány kidobja a betegeket a kórházakból, hogy helyet csináljon az újaknak

2020. április 13. - nickgrabowszki

Az ámokfutás folytatódik.km.jpg

Két nap alatt két kórházigazgatót is menesztett az Orbán-kormány ún. emberierőforrás minisztere.

  • Kásler Miklós a székesfehérvári kórház igazgatóját azért rúgta ki (jogtalanul), mert nem teljesítette a parancsot: nem megfelelően hajtott végre egy olyan (adatszolgáltatási) utasítást, amely nem is tartozott a feladatai közé.
  • A másikat, Cserháti Pétert, az Országos Rehabilitációs Intézet igazgatóját azért váltotta le, mert nem küldte haza a betegeket.

Az Emmi azt közölte,

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott. Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Ami egészen magyarul azt jelenti, hogy inkább vallásos rajongásáról, mintsem a személyes higiénia iránit elkötelezettségéről ismert miniszter (és persze főnöke, a miniszterelnök) azt akarta, ürítsék ki a kórházat, küldjék haza a betegeket, hogy helyet biztosítsanak a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek.

A minisztérium elvárása szerint a kórházakból a hozzátartozóknak el kell szállítani az idős, zömében súlyos állapotú betegeket, akik persze nem véletlenül és ok nélkül voltak eddig ott. Még akkor is, ha tudják, ez mit jelent. Sőt, pláne akkor.

Azaz inkább feláldozzák a nem Covid-betegeket, csakhogy szebb legyen a majdani járványstatisztika.

Ami meglehetősen kreatív módja a kríziskezelésnek. Ahelyett, hogy a megelőzésre törekednének/törekedtek volna (a nem létfontosságú gazdasági tevékenység átmeneti leállítása, tömeges tesztelés és kontaktkutatás), inkább háborús állapotokat teremtenek az amúgy is romokban lévő egészségügyben.

Ahogy a Cserháti leváltása ellen tiltakozók egyike fogalmazott:

ezek embertelen gyilkosok.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr415609834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.13. 17:06:59

2.dikk
höhö gradlopszkiból se lesz mán szalonna

Grimbusz Makszimusz 2020.04.13. 17:09:41

Szent szar bazmeg, kurvára kínlódtok, de remélem a járvány után tisztázzák az illetékesek veletek, ezeket a kijelentéseket!

A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT. 2020.04.13. 17:20:47

"Kásler és a kormány kidobja a betegeket a kórházakból, hogy helyet csináljon az újaknak"

Ez eleg gyengus. Olyasmit kelllett volna irni peldaul : Kasler langszoroval irtja a betegeket, hogy Meszaros Lorinc, es Tiborc Istvan tobbet lophason.

Nekoashi2005 2020.04.13. 17:20:57

444.hu

"FRISS
FONTOS
Cserháti Péter nem volt hajlandó sorsukra hagyni a betegeit, és ez az állásába került

Kunetz Zsombor
JÁRVÁNY
ma 15:05
92
7765

Cserháti Péter az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosaként sajtótájékoztatót tart 2017 őszén.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA
Nem gondoltam volna, hogy Balog Zoltán miniszterségét ilyen mértékben alul lehet múlni. Kásler Miklós kiérdemelten feszíthet a mindenkori legalkalmatlanabb és legrosszabb egészségügyi vezető szerepében.

Tegnap éppen az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatóját, Cserháti Pétert távolította el. Cserháti sokáig miniszteri biztosként is vezette az Egészséges Budapest Programot, ami megítélésem szerint nem volt jó program, nem oldotta volna meg a főváros ellátási problémáit, de ez most nem fontos. Ez a múlt. Cserháti már régen nem vezetője az EBP-nek és tegnaptól az OORI-nak sem.

Az EMMI közleményében így indokolta a főigazgató menesztését: „Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató...”

Ahhoz, hogy megértsük miért nem könnyű feladat egyik pillanatról a másikra felszabadítani kétszáz ágyat, tudnunk kell, hogy az OORI gyakorlatilag az egyetlen igazán magas szintű rehabilitációs intézmény az országban. Ide kerülnek azok a súlyos betegségekből, stroke-ból vagy gerincsérülésekből felépülő emberek, akiket a hosszú, komoly szakmai háttérrel támogatott rehabilitáció tehet újra alkalmassá az önáló életre. Itt újra megtanulhatnak járni, vagy művégtagot használni. AZ OORI tehát – milyen meglepő – nem akut betegellátásra berendezkedett intézmény.

Ha pedig valaki próbált már elhelyezni más osztályokra ilyen típusú, tehát rehabilitációra szoruló beteget, az pontosan tudhatja, hogy a sikeres átvételnek és elhelyezésnek az esélye konvergál a nullához. Nagyon kevés hely akad országban, ahol szakszerűen tudnak foglalkozni velük.

Még világosabban: az OORI nem egy megyei vagy városi kórház, ahol a belgyógyászati osztályt áthelyezem a másik megye belgyógyászatára, a sebészetét meg a harmadik megye sebészetére. Az OORI a legmagasabb szintű rehabilitációs intézet Magyarországon, ahonnan csak azokat a betegeket lehet továbbküldeni, akik már az alacsonyabb szintű intézményekben is biztonságban lennének. Persze ha van éppen üres hely alacsonyabb szinten.

Cserháti tehát a lehetetlen küldetéssel találta magát szembe, hiszen más szakintézménybe nem tudta elhelyezni a betegeit.

Egyrészt mert nincs annyi alkalmas intézmény illetve üres ágy, hogy ezt megtehesse, másrészt meg ami volna, azokból is ugyanígy elküldi Kásler a betegeket.

Maradt volna az a megoldás, hogy úgy szabadít fel ágyakat, hogy a betegeit egyszerűen kirakja a kórházból, hazaküldi őket, gyógyuljanak, ahogy tudnak, lássák el őket a családtagok, vagy akárkik. Cserháti ezt nem tette meg, mert tisztességes és becsületes orvos, aki nem hagyja az útszélén a betegeket, akiben nincs meg az az autokratikus attitűd, mint az EMMI miniszterében.

Sok problémám volt Cserhátival, mint az Egészséges Budapest Program vezetőjével, de orvosként most szakmai és erkölcsi integritásról tett tanúbizonyságot. Sokkal több ilyen szemléletű orvosra lenne szükség, mint ő."

Nekoashi2005 2020.04.13. 17:29:13

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @Grimbusz Makszimusz: @A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT.:

És ha a ti hozzátartozótok fekszik ebben a kórházban? Akkor is ezt írnátok?

Ennek a dokinak fontosabbak voltak a betegei, mint a párt iránti lojalitás!
Respect!

morpho 2020.04.13. 17:31:41

"Kásler Miklós vezette EMMI elrendelte az összes hazai gyógyító intézményben a közfinanszírozott ágyak minimum 60 százalékának alkalmassá tételét, az új koronavírussal fertőzöttek ellátására, mindezt a húsvéti hosszúhétvége alatt végrehajtva." 
A rákosokat, meg a demenseket kibasszák, hogy legyen hely a koronavírusos betegeknek, akár mennek, akár nem. A többiek meg dögöljenek meg otthon! Már ha van hova menniük.  Agyfasz!
A narancskullancsoknak meg azt kívánom, hogy legyenek érintettek az ügyben! Súlyos beteg anyjukat, apjukat, vagy a nagyszüleiket basszák ki a kórházból! Gondolom akkor is lelkesen tapsolni fognak Kásler doktor remek ötletének! Hajrá doki!

morpho 2020.04.13. 17:34:51

@A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT.: Hiába lángszórózol elmeroggyant. bérkullancs! Az alapszitu is elég sokkoló!

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 18:07:33

Baszzátok szájba anyátokat, baribaszó ner-cselédek!;-)
(Te is Mirr-Murr, inkább kussolnál ilyenkor b+! Az nem felháborító számodra, hogy tényleg kibasznak embereket, mert "kell a hely!"? Általában is barom vagy, de az más baromság;-)))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.13. 18:09:57

hámár a törött lábúakat is kibaszták máshová EZEK
hoty fognak így gyógytornászni
ausvicc 2

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.13. 18:11:51

@Sir Bates dö Hól: vigyázz karvalyorrú dákó román, a csokifasz a szádban olvaggyon ne a kezedben
így Húsvétkor

rallus 2020.04.13. 18:13:52

Sokkal jobb lett volna a vírusfertőzöttek és a súlyosan sérültek reprezentatív találkozását összehozni a kórházban, mint ideiglenesen áthelyezni őket kevéssé veszélyes környezetbe, akár a saját otthonukba? Ez az immár klasszikus Karácsony metódus, amit a tömegközlekedésre támaszkodva kezdtek el kidolgozni... Persze lehet, hogy véletlen....

illaim 2020.04.13. 18:53:07

A fidess SA csürhéje nem ismeri az emberség és szakmaiság kifejezéseket, parancsra az anyját is meggyilkolná megfelelési kényszerében!

morph on deer 2020.04.13. 19:26:16

” Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. ”

Hogy mivel?
“Ágazati elvárással”???

Mi az, hogy “F E L A D A T SZ A B Á S” ???

Maaaaaargit! Itt már senki se normális..!

6.Lenin 2020.04.13. 19:46:47

@rasztaszív:

Tojt neked tojást a húsvéti nyuszi? Kettőt is, nyele is volt? Lehet rajta furulyázni,

morph on deer 2020.04.13. 19:51:31

Eredetileg nem arról volt szó, hogy a Kútvölgyit fogják használni arra, hogy a koronavírusos betegeket kezeljék?
Vagy az közben rájuk dőlt?

rasztaszív 2020.04.13. 19:55:44

@6.Lenin: szép napot:)bemutatkoznod már nem kell...

6.Lenin 2020.04.13. 19:58:32

@rasztaszív:

Azért leszel még ennél keménybb is, a kormány ellen? Laza kezdés után jönnek majd a keményebb csapások a gaz egyházra, meg a jobboldalra?

rasztaszív 2020.04.13. 20:01:13

@6.Lenin: sőt,lehet,még orbánozni is fogok...:)

havrilla 2020.04.13. 20:03:52

@Sir Bates dö Hól:
A te jó édes kurva anyádat már szájbabasztad, te szarevő barom?

morpho 2020.04.13. 20:04:20

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "hoty fognak így gyógytornászni" Anyáddal együtt. Kérdezd őt!

@rallus: "Sokkal jobb lett volna a vírusfertőzöttek és a súlyosan sérültek reprezentatív találkozását összehozni a kórházban, mint ideiglenesen áthelyezni őket kevéssé veszélyes környezetbe, akár a saját otthonukba?"

Igen, végre hazavihetik a vírust a kórházból, otthon meg megkapják a kemoterápiát. Neked már megint igazad van bazmeg!

havrilla 2020.04.13. 20:05:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: A faszodat tedd a harapós ló szájába, te anyabaszó geci szar.

havrilla 2020.04.13. 20:06:29

@illaim:
Tényleg ennyi eszed van?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.13. 20:23:57

@Sir Bates dö Hól: Látod, megint bizonyítottad, hogy hiba bármiben igazat adni nektek!
Az OORI pedig egy szanatórium, rehabilitáció folyik benne, szó sincs halálos betegek kirakásáról, meg most hol van a konstruktív mindent megértésetek, ami Karácsony esetében úgy elöntötte a pudvás lelketeket! A ti kurva anyátokat és tényleg le kellene sittelni az álhír és pánikkeltőket, mert ez a poszt is túlzás!

2020.04.13. 20:25:04

Na még egy cikk, amit abszolút fölösleges volt megírni, .., oké a többit is, de ezt annyira, hogy az már fáj :-) , .., mert mint tudható, az intézetben most kezelésen lévő 146 beteg kezelése folyamatos, mindenki megkapja a naki járó kezelést, ..., az meg, hogy egy olyan faszkalapot, mit a leváltott vezető, aki szórakozásból akadályozta a járványellenes védekezést azzal, hogy egy olyan intézményt nem akart engedni funkcióátalakítatni, amelyiket valójában nem is kell, mert alapból alkalmas 200 intenzívágy beállítására, .., na az olyat el kell tiltani a gyógyítástól, .., meg pár év börtön sem ártana neki, hogy egy életre megjegyezze mire esküdött fel!
propeller.hu/itthon/3524069-mar-ki-is-neveztek-orszagos-orvosi-rehabilitacios-intezet?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.13. 20:29:09

@havrilla: nekem eredeti 5leteim vannak
nem foglak utánozni

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 20:29:57

@havrilla: látom, magadra vetted;-)... ostoba is vagy, nem csak csicskása egy félművelt sunyi parasztnak;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.13. 20:34:32

@Sir Bates dö Hól: csapásokat adunk csapásokat kapunk
az élet pedig nem habostorta

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 20:42:32

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, ne csináld!;-)... valamiért felszívod magad, össze-vissza ideirkálsz minden baromságot, minden összefüggés nélkül, majd kihozod belőle "Látod, megint bizonyítottad, hogy hiba bármiben igazat adni nektek!";-)...
Nekem ne adjál igazat, ha valamivel egyetértesz, amit írok, akkor egyetértesz, s vagy jelzed ezt, vagy nem... én is ezt csinálom: ha valamivel egyetértek veled, akkor jelzem;-)... Te ezt az egészet egy véd- és dacszövetségnek fogod fel, ami összeköt a párttal, az eszmével, én meg nem, én nem tartozom egyik párthoz sem, önálló, független személyiség vagyok;-)... S mikor megláttam, hogy milyen az új városháza személyzeti politikája, írtam karácsonynak, hogy menjen a kurva anyjába;-)...
Te meg egy járvány idején is teljes mértékben támogatod a ner lopásait, embertelen magatartását, mert utálom a libsiket, bár te sem tudnád meghatározni, hogy kik azok (sz'tem a zsidók vagy akiket annak akarsz látni)... persze, hogy idiótán csapkodsz;-)...
Nincs gond testvér, kialszod magad, majd megnyugszol;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 20:44:38

@Tényelek: du-te dracului bulangiu, neked ez a feljelentés a mániád?...

illaim 2020.04.13. 20:44:50

@havrilla: Kutyaszarral soha nem vitatkozni szoktam, hanem átlépni! LOL

mgdé 2020.04.13. 20:48:05

@Grimbusz Makszimusz:

MirrMurr, állj le, kérlek! Ha emlékeim nem csalnak - vagy azóta nem változott s protokoll -, a gerincműtétjük után járni még nem tudókat is ott tornáztatják, terápiázzák. Valóban nem halálos betegek, de az qvára nem mindegy sem nekik, sem a hozzátartozóiknak, hogy fog-e járni, akár még ha kerettel is, vagy legalább felülni tudni, vagy egész maradék életében magatehetetlenül fekszik az ágyában a szerencsétlen. Aki amúgy ember. Aki akár korábban lehetett épp egy alkoholista, vagy egy svindler is, de akár életeket mentő orvos, tűzoltó is. Vagy csak egy motorbalesetes nagykamasz. (S nekik, ugyebár, épp hosszan ágyban kötve,-nagyon-nagyon nem jönne jól egy kis korona. Tudod, mint ahogy a tüdőgyuszi se.)
Aki ezt csak és kizárólag propagandára használja fel, az dögöljön meg, bármilyen oldali is egyébként.

morpho 2020.04.13. 20:50:59

@Sir Bates dö Hól: Ezek a narancskullancsok az orbáni zérus összegű politikát hirdetik. Ha valakinek igaza van, akkor a másiknak pont annyira nincs. Minden vagy fekete , vagy fehér.Közte nincs semmi. Pont akkorát veszít az egyik, mint amekkorát a másik nyer. Ez határoz meg mindent, minden kommunikációt. Csakhogy ez nem igaz, ez egy téves szemlélet. Gyanítom, hogy magánemberként, amikor levetik a trollruhát, ezt nem így gondolják, de ezt sosem fogják neked bevallani. Amúgy meg tökmindegy, nem?

2020.04.13. 20:58:58

@Sir Bates dö Hól: Kedves dákós oláh cigány barátom, .., ahogy látom még mindig nem tett le arról a szokásáról, ,,, ..ha beledöglik is, de biztosan nem ír egyetlen értelmes mondatot sem, ..., nekem úgy tűnik, hogy csak a román anyanyelvét próbálja itt megkedveltetni a magyarokkal, .., mondjuk szerintem nem valami nagy sikerrel.
Az egy más kérdés, hogy a cikk írója azzal fenyegeti az ott kezelt betegeket, hogy innentől kezdve semmilyen kezelést nem fognak kapni, .., úgy egyébként meg kapnak, ..., ön szerint ez nem rémhírterjesztés, .., mert ha engem ott kezeltek volna eddig és azt mondanák, hogy holnap kivágnak a kórházból és kezeljem önmagam, ahogy ezt a cikk szerzője állítja, .., én nagyon meg rémülnék?!

morpho 2020.04.13. 21:01:14

@Tényelek: Nem csak innen, hanem inden kórházból el kell vinni a betegeket te faszkalap! Azokkal mi lesz?
merce.hu/2020/04/12/folyamatos-ellatast-igenylo-betegek-hazakuldesevel-noveli-a-virus-agyak-szamat-az-emmi/

2020.04.13. 21:03:40

@mgdé: Valójában min aggódik, amikor minden eddigi beteg megkapja a neki járó kezelést?
Vagy csak úgy megszokásból hülyíti önmagát?

illaim 2020.04.13. 21:16:46

@Tényelek: A te bajod kezelésére speciális szakértelem szükséges! Az pedig nem egy átlagos kórházi kezelés, a gyakorlatban zárt körű. LOL

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 21:30:25

@Tényelek: vamzer geci vagy, bulangiu, du-te dracului...

Szabó Miklós János 2020.04.13. 21:30:52

@morpho: "A rákosokat, meg a demenseket kibasszák, hogy legyen hely a koronavírusos betegeknek, akár mennek, akár nem."

Ad 1: Demensek: sajnos ezt a legtöbb esetben a kórház gyógyítani nem tudja. Persze a demencia nyilván azzal jár, hogy az illető beteg nem tudja magát ellátni, állandó gondozásra, ápolásra szorul. Ezekben a nehéz időkben sajnos ezt a kórházak nem tudják felvállalni, az észszerű erőforrás-gazdálkodás azt diktálja, hogy ők most a gyógyításra kell. Persze a hozzátartozóknak ez nehéz, hiszen a nyakukba szakad ezeknek a betegeknek az ápolása -- de sajnos a járvány most megköveteli tőlük ezt az áldozatot.

Ad 2: Rákosok: az akut beavatkozást igénylőket nem "baszhatják ki", pláne nem a rehabilitációs intézetből, mert ott ilyenek eleve nem is voltak -- de egyébként közismert, hogy bizonyos, a rák ellen alkalmazott gyógyászati módszerek (pl. kemoterápia) legyengítik a beteg immunrendszerét is, ami a koronavírus-járvány közepén igen jelentős veszélynek teszi ki őket. Ahogy persze a beavatkozás halasztása is hátrányokkal jár (amíg a helyzet nem rendeződik, terápia nélkül romolhat az állapotuk); de lehet, hogy ez most a kisebbik rossz (ezt a kórházi orvosok, onkológusok döntsék el).

Ad 3: "Már ha van hova menniük" -- ha vannak gyermekeik, akkor az Alaptörvény értelmében ők kötelesek gondoskodni az idős szüleik ellátásáról. Az, hogy koszt meg kvártély legyen, alapvetően nem kórházi feladat.

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 21:32:16

@illaim: nem, az egy 2" vascső... azzal kell kezelni...

morph on deer 2020.04.13. 21:34:28

@Grimbusz Makszimusz:
“ szó sincs halálos betegek kirakásáról”

Hanem hová teszik őket?
Ha nem vagy “halálos beteg”, hanem CSAK kórházi ellátásra szoruló, merthogy azért vagy bent, akkor már rendjén való, ha kibasznak?
Azt ugyanis kétlem, hogy manapság valaki jókedvében hajlandó lenne Magyarországon befeküdni egy kórházba, tehát ha ott van, akkor van rá oka...

Most viszont kell cirka 36.000 üres ágy, kerül amibe kerül:

“A kórházi ágykapacitások 60%-át kell szabaddá tenniük szerdáig az intézményvezetőknek“

index.hu/belfold/2020/04/13/a_korhazi_agykapacitasok_60_-at_kell_szabadda_tenniuk_szerdaig_az_intezmenyvezetoknek/

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 21:34:30

@Szabó Miklós János: ma te is elmész a kurva anyádba az alaptörvényeddel együtt, bulangiu, hogy szakadt volna a fejed anyádba... dögöltetek volna ott mindketten...

Szabó Miklós János 2020.04.13. 21:36:52

@mgdé: "S nekik, ugyebár, épp hosszan ágyban kötve,-nagyon-nagyon nem jönne jól egy kis korona"

Speciel egy kórházi környezetben, a koronavírusos betegekkel egy intézményben nagyobb esélyük lenne (lett volna) megkapni a "koronát", mint otthon - ha megfelelően megszervezik az otthoni ápolásukat, és sem ők, sem a családtagjaik nem vállalnak észszerűtlen kockázatokat (pl. munkába járás a karácsonyi járatritkítás miatt túlzsofolttá vált BKV-val).

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 21:40:46

@morpho: total Σ0 tipikus birodalmi hozzáállás;-)... de ezek mind szolgák, mert aki uralkodni akar, az egyben szolga is... én speciel sosem tudtam mit kezdeni a hatalommal, mondom miva', kooperálunk, vezetni valakit, vagy uralni valakit, az nem ugyanaz;-)...
De ezek nem értik, alattvalók akarnak lenni... "a szolga nem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester";-)...

Szabó Miklós János 2020.04.13. 21:44:20

@Sir Bates dö Hól: A fekvőbeteg-ellátás drága dolog, egy kórház alapvetően nem arra való, hogy azoknak az ellátását biztosítsák ott, akik a rokonságnak már kényelmetlenek (mert nem tudják ellátni magukat), de az állapotukon a krónikus betegségeik miatt már nem lehet javítani. (Megjegyzem, ezeket az embereket korábban is idősotthonokba kellett volna adniuk a hozzátartozóknak, és nem a kórházakra rálőcsölni.)

Az Alaptörvényben rögzített kötelezettség alapvetően az "utolsó mentsvár", valójában a gyermekeknek, utódoknak a saját erkölcsi iránytűjük alapján is fel kellene ismerniük, hogy mivel tartoznak azoknak, akik gyermekkorukban etették, ruházták, nevelték őket.

morph on deer 2020.04.13. 21:49:23

@Szabó Miklós János:
“ Persze a hozzátartozóknak ez nehéz, hiszen a nyakukba szakad ezeknek a betegeknek az ápolása -- de sajnos a járvány most megköveteli tőlük ezt az áldozatot.”

Nem a járvány, hanem pár beteg elme!
Mivel csak a megfelelő körülmények, feltételek, és szakértelem hiányzik hozzá otthon. meg persze az az apróság, hogy addig ki dolgozik, míg a kedves beteg 24 órás figyelmet igényel?
Csak mert az ápolási díjnak nevezett összeg még egy személy megélhetéséhez sem elég...
Ezen túlmenően attól, hogy valaki demens, még bőven lehet tucatnyi más komoly baja is, nem gondolod?

Illetve hülye kérdés, mert nem, nem gondolod. Miért pont ezt gondolnád végig, nem igaz, mikor annyi minden mást sem!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.13. 21:54:19

A svéd időseknek nem jár intenzív kezelés, lélegeztetőgép...

rallus 2020.04.13. 21:55:10

Tudom, hogy nem szép a dicső múlton merengeni, de emlékszik valaki arra, hogy kik és mikor szüntették meg az OPNI-t és rakták utcára a betegeket? Természetesen a szocialista humánum jegyében!
Akik most itt üvöltöznek ballib oldalról, azok még most is ott játszhatnának a fapénzzel...
Pedig ők tényleg megérdemelnék, hogy Karácsony és csapata gondoskodjon róluk...

morph on deer 2020.04.13. 22:02:17

@Szabó Miklós János:
“ az állapotukon a krónikus betegségeik miatt már nem lehet javítani”

Ide figyelj dottore: attól, hogy valakinek az állapotán nem lehet javítani, az állapotot kezelni, szinten tartani esetleg lehet, még megfelelő körülmények között!

Vagy úgy gondolod, hogy aki már ennyi problémával küzd, az dögöljön nyugodtan meg, mert csak a helyet foglalja?
Tudod, az a baj, hogy ők emberek!
Lehet, hogy talán már te is találkoztál olyanokkal, talán ismerős a fogalom.

Tudod, még élnek, éreznek, gondolkoznak, szeretnek, - ahogy az embereknél ez szokás, - csak éppen a testük “elromlott”, elfáradt.

Akkor most velük mi legyen?
Lejárt a “szavatossági idő”, szemétre velük?

Remélem, a te családodban mindenki jól van.
Még.

Szabó Miklós János 2020.04.13. 22:05:21

@morph on deer: "attól, hogy valaki demens, még bőven lehet tucatnyi más komoly baja is, nem gondolod?"

Te emelted ki pont a demenciát, szóval ezt ne az én fejemhez vágd...

Igen, lehet tucatnyi más baja is. Pl. lehet járóképtelen, gyengénlátó és nagyothalló is; a nagyon időseknél sajnos ezek a problémák gyakran fordulnak elő együtt is, és nekem is volt olyan hozzátartozóm, akire élete végén ezek nagy része így együtt volt igaz.

De: ettől még sajnos ki kell mondani, hogy az ilyen esetek jó részében (megkockáztatom, többségében) a kórházi tartózkodás sem ad reményt a javulásra, tehát (most, a járvány felfutó szakaszában) ezt a nehéz, fájdalmas döntést meg kellett hozniuk, hogy maradjon kapacitás azokat gyógyítani, akik gyógyíthatóak, de kórházi ápolás nélkül nem sok esélyük lenne -- azaz a súlyos Covid-19-betegekre.

"Mivel csak a megfelelő körülmények, feltételek, és szakértelem hiányzik hozzá otthon. meg persze az az apróság, hogy addig ki dolgozik, míg a kedves beteg 24 órás figyelmet igényel?
Csak mert az ápolási díjnak nevezett összeg még egy személy megélhetéséhez sem elég..."

A körülményeket és feltételeket meg kell hozzá teremteni, pl. akár a hozzátartozóknak kell a saját életüket átszervezni néhány hónapra. Ez persze a részükről lemondással, áldozatvállalással jár -- ahogy ilyen lemondást, áldozatvállalást kértek azoktól is, akik a vendéglátásban, idegenforgalomban dolgoztak, és most hónapokra munka nélkül maradtak (vagy éppen a vállalkozásukat kénytelenek hónapokra szüneteltetni); a korábbi jövedelmük töredékét kapják és kénytelenek a tartalékaikhoz nyúlni.

Ettől az még igaz, hogy ha most nem hozzák meg ezeket a fájdalmas döntéseket, akkor hamarosan arról kéne fájdalmas döntést hozni, hogy a megfelelő kórházi kapacitás (ágyak, személyzet) rendelkezésre nem állása miatt melyik Covid-19-betegről mondjanak le -- az 55 éves dohányosról vagy a 70 éves, egészségesebb tüdejű nagymamáról, akik közül elviekben akár mindkettő megmenthető lenne.

mgdé 2020.04.13. 22:27:24

@Szabó Miklós János:

Jancsika, kiscsikó, te csak maradj a saját súlycsoportodnál, s a pincsikutyusokkal, meg a galambokkal ungorkodj. Akkor ezt meg is beszéltük.

Szabó Miklós János 2020.04.13. 22:29:49

@mgdé: érv = 0.

Ennyit tudsz, te büdös görény lipsi, hogy a deszkán telibebaszott retkes kurva anyádnak szólogatnál be...

mgdé 2020.04.13. 22:31:16

@Tényelek:

Kedves Elek, amit nem tud elolvasni se, arra inkább ne reagáljon. Vagy ez valami belső kényszeres ősi román szokás?

mgdé 2020.04.13. 22:34:58

@Szabó Miklós János:

Jancsika, kedves kiscsillag, megint mellé. De nagyon. :D
Az meg, hogy nekrofil vagy, az nagyon-nagyon gáz, de még mindig mesze a legkisebb agyhibád.

2020.04.13. 22:39:58

@morpho: "Nem csak innen, hanem inden kórházból el kell vinni a betegeket te faszkalap! Azokkal mi lesz? "
Elolvastam a cikket, amit betett.
Szerintem az ilyen betegek esetében döntenie kell a fenntartónak, jelen esetben az államnak, hogy hazaküldi a végstádiumban vagy fokozottan veszélyeztetett állapotban lévő betegeket és így esélyt ad arra, hogy még éljenek, vagy ott tartja őket és úgy járnak, mint sok országban, hogy a sok koronavírusos beteg, akit kezelni kell, beviszi nekik a vírust az intézménybe és mind meghalnak, .., így jártak pl. az olaszok, spanyolok.
Ha ugyanezt békeidőben csinálnák, akkor az embertelen lenne, .., de ez most nem az, .. szerintem,ha ön is átgondolja, hogy a benntartással kimondja a halálos ítéletüket, a hazaküldéssel meg nagyobb esélyt ad nekik, akkor inkább az utóbbit választaná, ... itt most a rosszabb és a még rosszabb között kell választani!

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 22:46:33

@mgdé: látod?! leuraltam a blog összes hülyéjét, instasztár, a námbör ván influenszer lettem közöttük!;-DDDDD

komolyan agyrém;-)...

2020.04.13. 22:49:56

@Sir Bates dö Hól: "leuraltam a blog összes hülyéjét"
Szerintem nem sikerült, mert ahhoz minimum önuralomra lenne szüksége és hát utána jöhetnének a többiek :-) !

alöksz róz 2020.04.13. 22:55:26

@Tényelek: miért lenne akkor embertelen
az igaz h tényleg nem muszáj mindenkinek egy kórházi ágyat fenntartani, ha valóban nem indokolt h a kórházban legyen vki, akkor meg lehet azt oldani tisztességesen

morpho 2020.04.13. 22:57:04

@Szabó Miklós János: Fingod nincs, mi az a demencia. Nézz utána! Kívánom, hogy basszák ki a demens apádat, meg a rákos anyádat egy kórházból, mert kell a hely. A kiknek is? Aztán filozofálgass tovább!

@Tényelek: A legtöbb fertőzött, koncentráltan a kórházakban van! Kihozzák onnan leginkább és nem beviszik. Így fertőződött meg egy csomó idősotthon. A fejtegetésed hülyeség!

morpho 2020.04.13. 23:00:24

@Tényelek: Te nem tudod mit jelent a "leuralni" kifejezés! :))) Te, isten barma! :))) @Sir

Bates dö Hól: Ezt a hülyét, istenem! :))

mgdé 2020.04.13. 23:01:17

@Tényelek:

Kedves Elek, például - bár nem én vagyok a szakember, hanem ön - akár az is egy lehetséges verzió, meg nyilván van még pár verzió is, hogy másutt szabadítanak fel több helyet a koronásoknak, cserébe meg máshonnan áthozzák ide - a kétszeres teszt szerint nem_koronás - komolyabb fizikoterápiás betegeket. A fűnyíró elv Európában ritkán sikeres. Mint szocializmuskori tapasztalataiból ön oly jól tudja is.

De az is működne, hogy letesztelik, kipróbálják a nyájimmunitást az egy helyre összeterelt bértrollokon, mint kísérleti csoporton. Hátha végre süketelés helyett adnak is valamit az ország és az emberiség javára.

eszti..... 2020.04.13. 23:04:10

@morpho:

miért? szerinted a többi kifejezés jelentésével tisztában van? :D

morpho 2020.04.13. 23:23:37

@eszti.....: Most menjek vele végig a magyar nyelven szavanként?

morpho 2020.04.13. 23:30:00

"Az RTL klub az Emmi sajtóosztályától pedig azt a választ kapta, hogy miután tömeges megbetegedések várhatók Magyarországon is, fel kell készülniük a legrosszabb forgatókönyvre is, és ez mindenkitől együttműködést igényel. Azoktól a családoktól is, ahol a beteg otthonápolása megoldható. Ez a gyakorlatban azt jelenti: az összes mintegy 60 ezer ágy közül 36 ezret kell felszabadítani"

Ha a koronavírus miatt 36 ezer ágyra lesz szükség Magyarországon, akkor már nem kellenek ágyak, meg kórházak se nagyon. Mennyi lélegeztető gép is van? Háromezer? Mennyi orvos, meg ápoló is van Magyarországon? Nagyon úgy tűnik, hogy ez inkább egy kórházi ágyleépítés. Ezeket az ágyakat nem fogják újra beüzemelni. Ritkó ócska egy trükk ez, és ez a brigád szavaztatta le a kórházi napidíjat és hergelte az embereket az ágyszám leépítés ellen. További forrásokat akarnak kivonni az egészségügyből.

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 23:51:48

@morpho: szerintem valami melegpornóra gondolt;-DDDDDDDD....

tényleg az agyam eldobom;-)))... ne hozza vissza senki, nekem nem kell! boldogok az értelmileg szegények övék a mennyek országa

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 23:53:23

@Tényelek: miva'te köcsög, faszkorbácsra gondolsz azonnal, mi‽;-DDDDDD....
te milyen barom vagy!....

Sir Bates dö Hól 2020.04.13. 23:55:46

KUBATOV, A KURVA ANYÁD, KÜLDJÉL VALAKI MÁST!;-DDDDDDDD...

eszti..... 2020.04.14. 00:03:35

@Tényelek:

hazaküldi a végstádiumban lévő beteget - felszereléssel? biztosítanak ápolókat is az ellátásukhoz?

morph on deer 2020.04.14. 00:25:51

@eszti.....:
Hogyne biztosítanának!
Törvényi kötelességévé tették a leszármazottaknak!
És ezzel meg is van oldva.

Mert azt ugye még elképzelni sem tudják, hogy valakinek pl előbb hal meg a gyereke, mondjuk balesetben...
Embertelen egy rohadék bagázs.

Sir Bates dö Hól 2020.04.14. 00:28:35

@eszti.....: ez a bulangiu azt hiszi, az annyi, hogy megkérded " apuka, jól van? minden rendben?"... egy igazi köcsög... komolyan, ha megtudnám, hogy hol van, egy vascsővel basznám szét mindkét térdét, meg könyökét, és az achillesnek is annyi... s aztán jöhet Vazul... ez egy igazi gerinctelen geci kis patkány... de lementik a nevét, címét úgyis, a többi gecire mindig számíthatsz;-)...

2020.04.14. 00:31:06

@eszti.....: Ha elolvasta a volna a kórház/ak/ nyilatkozatát,akkor tudná, hogy csak azok mennek haza, akiknek a technikai és a családi háttere ezt megengedi, .., persze attól itt még ön és az önhöz hasonló hülyék még hisztizhetnek, mert eleve ez az ilyen cikkek célja!

mgdé 2020.04.14. 00:34:18

@morpho:

"Ha a koronavírus miatt 36 ezer ágyra lesz szükség Magyarországon"

De hát Kásler doki nem matematikus doktor, hanem őstörténet kutató doki!
A végén még azt is képes lennél elvárni tőle, hogy a szolfézshoz, a bukfenchez és az akvarellekhez is értsen!

Avagy:
www.youtube.com/watch?v=OeEzmPs7i_U

havrilla 2020.04.14. 04:22:39

@morph on deer:
Baszod anyád, akkor mi legyen a megoldás?
Ugatni tudtok, de a fejetekben szar van és nem ész.

havrilla 2020.04.14. 04:23:14

@mgdé:
Tényleg ilyen hülye vagy?

havrilla 2020.04.14. 04:24:26

@morph on deer:
Vagy elviszik a marslakók...
Ostoba barom vagy.

nu pagagyí 2020.04.14. 06:21:01

Hiába csereberéli a potenciális hullajelölteket a teljhatalmú kormány, a halálozási statisztikából ki fog derülni, hogy a nem koronavírusosnak beállított halálesetek is aránytalanul megszaporodnak majd.

Boldogabb országokban plusz kórházat építenek az extrém betegszaporulatra, nálunk meg sunyi módon, gyakorlatilag halálba küldik azt, aki még gyógyítható lenne, ne foglalja a helyet.

A diktatúra kiszolgálóinak, ahogy vezérüknek, egy őszinte, emberi szavuk sincs. Most sem. Ebben a helyzetben is csak lopnak, hazudnak, ahogy tíz éve folyamatosan. Nem tudom, meddig lehet ezt folytatni, de remélem, egyszer számon kéri a nép rajtuk az összes aljasságukat.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.14. 07:01:17

@mgdé: @Sir Bates dö Hól: Most egy kicsit ne lelkizzünk, hanem katonásan jó?
Járvány van és példák igazolják, hogy pillanatok alatt el tud durvulni, amikor kevés lesz a hely, a lélegeztető, majd később már a hullaház és a temető is!
Itthon az ellenzék és az ellenzéki söpredék politikát csinál ebből, már a látszatra sem ügyel, ugyebár Karigeri semmiben és semmiképpen nem hibás, viszont itt egyenlőre egy kórházigazgató lett elbocsájtva, de már hullahegyekről és gyilkosságról zeng ez az oldal.
De itt ezt felesleges is magyarázni, amit írtam azt írtam, ez a libsi lázító pánik keltő propaganda túlment már régen a határon, most már ütni kell őket! Szó szerint értem.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.04.14. 07:08:00

Én azt hittem, ez a szégyenletes blog már kimúlt...

A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT. 2020.04.14. 07:17:10

@nu pagagyí: "Boldogabb országokban plusz kórházat építenek az extrém betegszaporulatra, "

KI IS ALLITOTTA,LE A BUDAPESTI KORHAZ EPITESEKET ????

Csak nem Soros Gyorgy budapesti helytartoja Karacsony Gergely ? Mikor ugymond "megvalasztottak" ket dologgal foglalkozott, melegbart nyitott a varashazan, es le allitotta a budapesti korhaz epiteseket es korhaz felujjitasokat.
De Sorosek szerint, valoszinuleg meg igy is tulzottan jol allunk, mert parancsba kapta, hogy csinaljon par szaz hullat Budapesten. Es ennek lathatjuk az eredmenyet a idosotthonokban.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.14. 07:41:54

@eszti.....: hazaküldi a végstádiumban lévő beteget - felszereléssel? biztosítanak ápolókat is az ellátásukhoz?

Ez egy konkrét példának tűnik, linkeld már, hogy hol olvastad.
Szokásos szar libsi hazudozás. A hazugság a véretekben van.

rallus 2020.04.14. 07:42:18

@nu pagagyí: "A kiskunhalasi mobil járványkórház rekordidő, mindössze két és fél hét alatt épült fel

- jelentette a kormányfőnek Tóth Tamás vezérőrnagy, akciócsoport-parancsnok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, hozzátéve: jelenleg nincs ennél modernebb ilyen típusú kórház egész Európában. "

Grimbusz Makszimusz 2020.04.14. 07:43:50

Kéne már pár makarenkói akasztás, a szerbek már lecsuktak egy szarházi firkász kurvát, meg egy idős otthont vezető balfaszt.

2020.04.14. 08:14:22

@Grimbusz Makszimusz: Irhatsz liturgiát, mondhatsz propaganda szólamokat,, de felesleges. Ezt az egész szart, ami bencsik munkásőr elftárs szerint nem járvány-ezt a fidesz-kdnp vezette kormány elbasszintotta. Lehet itt magyarázni, csak nem érdemes.

Mint ahogyan azon sem érdemes vitatkozni, hogy kinek a feladata a járványhelyzet idején, az írányitás és a védőfölszerelések beszerzése, a gyógyitó intézményekben azok kiosztása, és a kórházi kezelések eszközeinek és humán erőforrásainak biztosítása. Mert ezt pontosan a törvény tartalmazza, amit jó lenne elolvasni.

Orsós, pedig pampoghat, hogy " Az ellenzék egy idősotthon fenntartásával sem tud megbirkózni ", csak felesleges. Mert most az élet bebizonyította, hogy az állam, amelynek minden eszköz--pénz, paripa, fegyver--azaz pénz, védőfelszerelés, szakembergárda--mind mind a kezében van, nem tud megvédeni egy állami fenntartású , alig 41 fős idős otthont az ország északkeleti szegletében ! Erre mondják hogy "most kicsit nagy az arc és még nagyobb a vezénylő tábornok kabátja " .

Az pedig hogy a kibicek--mint csokismáté-aki a középső ujját mutogatva, majd a fenekébe dugja és változtatva nyalja le hol a jobb hol a bal kezét, , vagy a hajléktalan kinézetű 3 csikostompika, vagy hollikfélkegyelmes, és a selátsehall dömötör mit beszél, azt nem kell komolyan venni. Ezek csak hasznos idióták. És mint ahogyan a népi mondás tartja--úrnak és bolondnak születni kell, a tapló terem mint a csúti árokparton a bolondgomba. Nos, ők nem az első kategóriába tartoznak. Talán az ott vannak még, de minek , alsó, utolsó részébe. .

Ám arra fel kell készülni, hogy azok hozzátartozói, akiket kiköltöztettek a kórházakból--tüdődaganatos, szív és érrendszeri betegek, rákos és egyéb , az önellátásra képtelen betegek hozzátartozói , valószinű hogy meg fogják köszönni az orsz. gyűlési képviselők, és a helyi fideszes képviselők, magas színvonalú támogatását !

Nekoashi2005 2020.04.14. 08:14:46

@Grimbusz Makszimusz:
"Kéne már pár makarenkói akasztás, a szerbek már lecsuktak egy szarházi firkász kurvát,"

Akit villámgyorsan szabadon is engedtek, sőt még a jogszabályt is eltörőlték, ami alapján őrizetbe vették....

Kissé le vagy maradva az események követésében....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.14. 08:34:25

@jános515: Irhatsz liturgiát, mondhatsz propaganda szólamokat,, de felesleges. Ezt az egész szart, ami bencsik munkásőr elftárs................................................

Hogy tudjátok ennyire "értelmesen" kezdeni a mondandótokat ti libsik? :D Mintha mindannyian ugyanabban a kisegítő iskolába jártatok volna!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.14. 08:34:25

@jános515: Irhatsz liturgiát, mondhatsz propaganda szólamokat,, de felesleges. Ezt az egész szart, ami bencsik munkásőr elftárs................................................

Hogy tudjátok ennyire "értelmesen" kezdeni a mondandótokat ti libsik? :D Mintha mindannyian ugyanabban a kisegítő iskolába jártatok volna!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.14. 08:42:20

@Nekoashi2005: Akit villámgyorsan szabadon is engedtek, sőt még a jogszabályt is eltörőlték, ami alapján őrizetbe vették....

Ja néhány helyen még van pár "elavult" jogszabály, ami alapján rendet lehetne tartani és nem a hülyék, meg a trógerek jogait preferálnák a többségi társadalom rovására!
A szerbeket nem kedvelem, de becsülöm a karakánságukat, ott nem sokat fognak futni a libsik, mert azok állampolgári engedetlenség keretében hajlamosak szétbaszni annak a pofáját, aki nem tudja, hogy mivel tartozik a hazájának! Ott valószínűleg Niedermüllert már a fülénél és a farkánál fogva kivitték volna az utcára és levágják, mint egy disznót! A nieder egyébként még sok egyéb hírhedt névvel is behelyettesíthető!

_atpijkamo_ 2020.04.14. 08:47:35

@A HADSEREG TAKARÍTJA EL kamugeri SZARÁT.: "Olyasmit kelllett volna irni peldaul : Kasler langszoroval irtja a betegeket"

Igen, kábé ez a helyzet.

"Édesapám kicsit nagyobbacska, két szakképzett ápoló kell ahhoz is, hogy átpelenkázzák. Apám cukros, szív- és veseelégtelenségben szenved, nemrég műtötték vastagbélrákkal. Szinte nincs ép szerve, emiatt is folyamatos megfigyelésre szorul. A cukra nemrég annyira leesett, hogy a kórházban is éppen csak meg tudták menteni. Demens édesanyámat is itthon ápoljuk a testvéremmel, erőnkön felül. Már az nagy feladat, hogy őt minél kevesebbet hagyjuk egyedül munka mellett.

Oké, veszek majd egy gumilepedőt, de hogy rakom be alá és hogy cserélek pelenkát, ha föl sem tudom emelni?!

Édesapja fél éve kapott sztrókot, azóta van kórházban. Miután a járvány miatt felvételi tilalom van, nem is tudja más kórházban elhelyeztetni. "Azóta nem keveset sírok" – mondta az 52 éves férfi."

hvg.hu/itthon/20200413_koronavirus_kronikus_beteg_ellatas_jahn_ferenc_korhaz

"hogy Meszaros Lorinc, es Tiborc Istvan tobbet lophason."

Stimmel. A Ondó Viktor Mihály fosztogatása miatt van az egészségügy ilyen rettenetes helyzetben.

István Tamasi 2020.04.14. 08:50:52

Vajon az agyatlan fitymaszbirka bértollnokok a Lendvai utcából kapott bérüket féltik amikot tapsikolnak az elmebeteg suttyó vezérkéjüknek mert az gyilkolja "amagyarembereket" vagy zsigerből védelmezik a hazaáruló vezérkéjüket?

kunzoo 2020.04.14. 08:51:25

A kúrmány hülye hogy elővette Karigerit az idősotthon miatt. Karigeri elbaszta a járatritkítást.

Hogy ezt ki baszta el, majd megmondja az idő. Nyilván maradnak ápoltak ebben az intézményben, több mint 200 ágya van. Az is jó kérdés hogy az itt ápoltak szeretnének-e maradni annak a hírére hogy ott vírusos betegegeket kell elhelyezni. Nyilván vannak akik mindenképpen maradnak az állapotuk miatt. Sokan lehetnek akik már a gyógyulás útjára léptek. Gondolom az utóbbiakat küldik haza. Jó kérdés hogy az utóbbiak létszáma több vagy kevesebb kétszáznál.

Nekoashi2005 2020.04.14. 09:01:29

@Grimbusz Makszimusz:
Akit villámgyorsan szabadon is engedtek, sőt még a jogszabályt is eltörőlték, ami alapján őrizetbe vették....

Mit nem értettél?
A szerbek rájöttek, hogy hülye a jogszabály és törölték!

eszti..... 2020.04.14. 09:07:48

@Grimbusz Makszimusz:

Kíváncsi lennék, hogy fordított helyzetben mennyire tapsolnál a lippsi kormány hasonló intézkedéséhez. Lojális lennél velük?

Tudod mit? Nyittasd ki Recsket, aztán vitesd oda az összes újságírót, bloggert, kommentelőt vagy azokat akik igaz, névtelenül, de meg mertek szólalni.

A helyzet az, hogy először kiadták az ukázt a kórházi ágyak felszabadításáról és csak napokkal utána finomítottak rajta. Addig már a csinovnyikok hazaküldtek néhány végstádiumú rákos beteget.
Apelláta nem volt. De még saját embereit sem kíméli a kormányzat. Az OORI leváltott igazgatója 2017-ben kormánybiztos volt.

Sir Bates dö Hól 2020.04.14. 09:17:49

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, egyenlőre a csodált gecijeid, élükön a félművelt sunyi paraszttal, nem hoztak semmilyen olyan intézkedést, ami nem azzal lenne összefüggésben, hogy saját maguknak biztosítsák a további pénzfolyamot...
az "ellenzéket" politikai haszonszerzéssel vádolni egyoldalúan meg nevetséges, kiröhögtetitek magatokat (b+, a bulangiu intellktuális szintjére mész le, ne vicceljünk már!)...

csak nézd meg, hogy milyen döntéseket hozott a kormányos: kulturális közalkalmazotti dolgozók státuszát megszüntetni, családot pénzzel kitömni, budapest-belgrád már duplán beárazva 10 évre titkosítani, egyháznak és schmidtmariskának ingatlanokat átadni (48 egyház, a kancsalkurva 2(3Mrd!)), hogy a többiröl ne is beszéljünk... (önkormányzatok kivéreztetése)

tesztelni kellene b+, a fertőzötteket elkülöníteni, kontaktokat felkutatni (ezt már elbaszták!), szükségkórházakat felhúzni, a munkájukat elvesztetteket segíteni, ténylegesen kormányozni és nem az általa uralt média összehangolt és primitív támadását irányítani az ellenzék ellen...

Ki a faszt akarsz te ütni? Hülye vagy b+;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.14. 09:23:50

@István Tamasi: ezen már én is elgondolkodtam... és nem tudnám megmondani, hogy melyik eset a rosszabb...

alöksz róz 2020.04.14. 09:49:04

@morpho: na mi a fasz, valami rés van a pajzsodon h a nagy rikoltozás közben vmi értelmes gondolatkezdemény is be tudott villanni?

kell-e a koronavírusra egyáltalán a 36 ezer kórházi ágy, ez a jó kérdés

alöksz róz 2020.04.14. 09:52:04

@Grimbusz Makszimusz: "ez a libsi lázító pánik keltő propaganda túlment már régen a határon, most már ütni kell őket" - jól beszélsz

eszti..... 2020.04.14. 09:52:28

@Sir Bates dö Hól:

azért nem állok annyira rosszul, hogy gecikre kelljen számítanom.. és az indulatokat is másképp kezelném.
viszont egyetértek @jános515: megállapításával. a hozzátartozók nem felejtenek.
hiba volt karácsonynak nekiesni, erre már gondolom rájöttek, csak még a trollszekciót nem világosították fel róla.
még ezután jön a java.

2020.04.14. 10:07:43

@Szabó Miklós János: tudod hogy miről beszélsz?neked már nincs ismeretségi körödben ,akit azért raknak ki mert a gyereke köteles ellátni,mikor magukat is nehezen tudják "viz-felett" tartani?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 10:09:33

@alöksz róz: "kell-e a koronavírusra egyáltalán a 36 ezer kórházi ágy"

Ha Bergamóból, az ottani arányokból indulunk ki, akkor nem elképzelhetetlen, hogy kelleni fog, amennyiben itt is elszabadul a vírus. Miért gondolnánk, hogy mondjuk 20 ezer betegnél a további növekedés helyett összefossa magát a vírus, és egyszerűen eltakarodik? Ez nem optimizmus lenne, hanem egyszerűen hülyeség.

Sajnos nálunk egyelőre az utcákon nem sok jele van annak, hogy Pesten komolyan vennék a kijárási korlátozást, és ennek megfelelően én a következő hetekben továbbra is az esetszám növekedésését várom. Ha addig nem áll be pozitív fordulat, a mostani trendek alapján nyárra akár ilyen nagyságrendbe is felmehetnek a számok.

@morpho: "Ha a koronavírus miatt 36 ezer ágyra lesz szükség Magyarországon, akkor már nem kellenek ágyak, meg kórházak se nagyon."

Dehogynem, akkor kellenek majd igazán...

"Mennyi lélegeztető gép is van? Háromezer? Mennyi orvos, meg ápoló is van Magyarországon?"

Olvass bele a lombardiai hírekbe, különösen mondjuk egy-két héttel ezelőttről...

Ott is az volt a helyzet, hogy az orvosok, ápolók kénytelenek voltak túlórázni, a biztonságosan elláthatónál messze magasabb létszámú pácienst ellátni (többet is, mint akinek lélegeztetőgép jutott) – mert egyszerűen ennyi jött. Sajnos ez nem kívánságműsor.

A lélegeztetőgépek számát próbálják növelni (a végtelenségig persze nem lehet), de egyébként a nemzetközi tapasztalatok szerint nem kell minden súlyos (kórházi ápolásra szoruló) betegnek folyamatosan lélegeztetőgép, sok olyan beteg van, akinél elég a tünetek menedzselése, az orvosi oxigén is.

Attól tartok, hogy itt sokan még mindig nem fogták fel, hogy mennyire komoly veszéllyel állunk szemben...

morph on deer 2020.04.14. 10:27:13

@rallus:
” jelenleg nincs ennél modernebb ilyen típusú kórház egész Európában.”

Mert ott normális kórházak meg VANNAK, és nincs szükség az ilyen megoldásokra.
Naná, hogy modern, hiszen tegnap épült, hát milyen legyen?
Máshol meg vannak 50-100 éve jól működő kórházak, létező infrastruktúrával, és felkészült személyzettel...
Hülye, maradi megoldás, én tudom, dehát nem lehet mindenki ilyen észbontóan sikeres, mint Magyarország, a maga “világ élvonalába tartozó” fejlett egészségügyi ellátásával.
Ez lehet, ja.

alöksz róz 2020.04.14. 10:27:36

@Szergej Szergejevics Szergejev: milyen arányban szorulnak a fertőzöttek kórházi kezelésre?

morph on deer 2020.04.14. 10:35:50

@Grimbusz Makszimusz:
“ Mintha mindannyian ugyanabban a kisegítő iskolába jártatok volna!”

Nem találkoztatok? Vagy te máshova jártál?

ZX 2020.04.14. 10:48:02

@Szergej Szergejevics Szergejev: Mielőtt teljesen belelovalod magad a pánikba, azért azt ugye tudod, hogy a vírus nélkül is 75-80% volt a telítettség az olasz intenzív osztályokon és, hogy vírus nélkül is évente 120.000-en halnak meg tüdőgyulladásban az északolasz régióban a légszenyezettség miatt!?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 10:48:41

@alöksz róz: A korábbi kínai adatok alapján a diagnosztizált fertőzöttek kb. 1/5-e volt súlyos eset (amely kórházi kezelést igényelhet), és ezen belül is egy kisebb rész (kb. 1/20) kritikus (ami jntenzív osztályon való ápolást igényelhet).

Azaz, ha úgy számolnak, hogy (rossz esetben) a csúcson 8000 lélegeztetőgép kellhet, akkor ezzel konzisztens az, hogy 30 000 fölé teszik a szükséges kórházi ágyszámot is.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 10:51:35

@ZX: És ebből mi következik szerinted? Hogy nálunk nem lesz annyi beteg, mert itt tiszta a levegő, és soha senki nem kerül kórházba?

Célkereszt 2020.04.14. 10:56:38

Én nem értem ezt a logikát, amit Kásler miniszter úr Orbán miniszterelnök úr követ. Engem a tüdőgyulladásom után, a hosszú fekvés utáni járásképtelenség miatt, éppen hogy a rehabilitációs osztályra kellett, hogy vigyenek. Itt lesz tömegével leromlott beteg, akit megmentettek a vírustól, de járni képtelenek.

alöksz róz 2020.04.14. 11:01:16

@Szergej Szergejevics Szergejev: szóval nem igazán tudod mi alapján számolnak.
precíz németeknél mik az adatok?

hány fertőzött kell legyen ahhoz egyszerre, hogy a 36 ezer kórházi ágyat megtöltsék a betegek?
ez lényeges kérdés

mgdé 2020.04.14. 11:03:29

@havrilla:

Nem, öcsi, csak utánozlak.

(te lennél az "erősítés"? :DDD Ennyire nem lehet szegény az eklézsia.)

ZX 2020.04.14. 11:07:03

@Szergej Szergejevics Szergejev: Nem, csak annyi, hogy kicsit túlzásba estünk minden téren.

mgdé 2020.04.14. 11:07:38

@alöksz róz:

"ez lényeges kérdés"

Jé, mik vannak, Söndör,
nekem is ez a szempont merült fel, mint fontos

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.14. 11:09:33

@kunzoo: Két, Karigery által fenntartott idősotthonban alakult ki súlyos járványhelyzet.Különös nem?

ZX 2020.04.14. 11:11:39

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ne hazudozz, a geci most szavaztatta meg, hogy maga irányít mindent. Aztán pikk pakk rájött, hogy elbaszta, most meg maszatol.

alöksz róz 2020.04.14. 11:16:20

@mgdé: szerintem az már a milliós létszám

alöksz róz 2020.04.14. 11:18:43

@ZX: ezt a "nekünk semmit ne kelljen csinálni" mentalitást elfelejthetnétek már a gecibe

ZX 2020.04.14. 11:21:14

@alöksz róz: Szerintem nagyon nem ugyanazt a műsort nézzük.

2020.04.14. 11:21:18

@morph on deer: "” jelenleg nincs ennél modernebb ilyen típusú kórház egész Európában.”
Mert ott normális kórházak meg VANNAK, és nincs szükség az ilyen megoldásokra."
Ez az állítás egyértelműen igaz :-) , bár New Yorkban, a franciáknál, olaszoknál, spanyoloknál azért nagyon örültek volna egy-egy ilyen lehetőségnek, .. persze ők csak azért mert annyira magas szinten van az egészségügyük, .., nem úgy mint a miénk :-) .

alöksz róz 2020.04.14. 11:24:54

@ZX: hát kapcsolj el a prolitévéről

2020.04.14. 11:27:37

@eszti.....: "hiba volt karácsonynak nekiesni, erre már gondolom rájöttek, "
Karácsony két hét óta a járatritkításokkal folyamatosan veszélyezteti a budapestiek egészségét, életét és ezen a helyzeten esze ágában sincs változtatni, .., nem neki esni volt hiba, hanem megválasztani egy olyan embert, aki mindent megtesz azért, hogy a lehető leggyorsabban terjedjen a járvány!
A kormány nem tud ellene tenni semmit csak az ingyenes parkolás elrendelésével tudott hatni a helyzetre, .., azt megtette.

2020.04.14. 11:31:05

@alöksz róz: A bajorok 13 millió emberre arányaiban hasonló ágyszámokkal készülnek, .., 8.000 lélegeztető géppel.
Orbán azt mondta, hogy az osztrák és a bajor megoldásokat, statisztikákat elemzik leginkább, ...,

ZX 2020.04.14. 11:32:39

@alöksz róz: Én? Nálad megy 24/24-ben a komcsi tv, benne a hogyan hazudjunk minél nagyobbat műsor.

Nekoashi2005 2020.04.14. 11:33:00

@Tényelek:
"Európa élmezőnyében van az Orbán-kormány – legalábbis a németországi székhelyű Europe Elects felmérése szerint."

Mi ez az Europe Elects? Hallott valaki eddig róla?

ZX 2020.04.14. 11:36:50

@Tényelek: És ki az aki nem tesztel? Kinek fontosabbak a nemváltoztató műtétek, mint a lakosok egészsége? Orbán teljhatalmat akart, megkapta. Eddig nem élt vele, csak vissza. De majd remélem emlékeznek az emberek vagy emlékeztetik őket erre a következő választáson.

2020.04.14. 11:42:12

@Nekoashi2005: Osztrák kutatócég, .., ezért oda egy kissé lejtenek, mint mindegyik ,,,.., egyébként az EU ügyeket egész jól be szokták lőni.
Nagyot nem tévedhettek, mert itthon az összes kutatócég, hovatartozástól függetlenül, még ennél is magasabb támogatást mért.
europeelects.eu/

2020.04.14. 12:00:52

@ZX: "És ki az aki nem tesztel? Kinek fontosabbak a nemváltoztató műtétek, mint a lakosok egészsége? "
Pontosan kit kellene még tesztelni, ..., azt is figyelembe véve, hogy a legjobb tesztek is maximum 90%-os biztonsággal adnak eredményt, ...., és a dél-koreaiak, akik ész nélkül tesztelnek, már sok olyan igazolt gyógyult embert találtak, aki újra vírushordozó lett, ..., ezért nem erőlteti a WHO a tömegtesztelést, .., önnek milyen racionális indokai vannak mellette?
"Kinek fontosabbak a nemváltoztató műtétek, mint a lakosok egészsége? "
Ezt a felvetését nem értem, hogy került ide, .., kifejtené egy kicsit bővebben?

eszti..... 2020.04.14. 12:03:05

@Tényelek:

hajrá! állítsák csak bíróság elé Karácsonyt! aztán a járvány lezárulta után ugyanezen elv alapján mehetnek a feljelentések azoktól, akik hozzátartozóikat veszítették el a kormányintézkedések miatt.

alöksz róz 2020.04.14. 12:07:46

@eszti.....: mert melyik kormányintézkedés irányult a koronavírus terjesztésére

eszti..... 2020.04.14. 12:08:33

@Nekoashi2005:

"Az elemzés szerint az Orbán-kormány válságidőben tett intézkedéseit a választók 74 százaléka támogatja. A lista első helyén Németország és Angela Merkel kancellár, a másodikon Dánia, a harmadikon Sebastian Kurz osztrák kancellár áll, akinek munkáját a választók hetvenhét százaléka ismeri el."

a felmérés nem arról szól, hogy durva jó intézkedéseket hoztak volna. hanem a lakossági támogatásról.

eszti..... 2020.04.14. 12:11:13

@alöksz róz:

az az ellenzék reszortja- a kormány szerint. nem?

de ha már így belekérdeztél, a legnagyobb baklövés a töketlen kormánykommunikáció volt. gondolj, csak bencsik meakulpájára! vagy idehozzam?

mgdé 2020.04.14. 12:15:33

@Grimbusz Makszimusz:

Ok, csináljuk katonásan. De akkor az utászokat a folyóhoz, a hegyivadászokat meg fel a hegyre.
Mindenkit összekeverve mindenhová odazúdítani, meg a primitív fűnyíróelv, az nem épp hozzáértő vezetésre utal. Én nem értek hozzá, de sem Kásler doki, sem Cecília asszony nem tűnik alkalmas, elszánt nagy hadvezérnek*. Ők csak belecsöppentek a crédóba. Látod az arcukon a tudás adta magabiztosságot, mint Churchillén? Hol a hadvezér?
Viktor ne legyen, ő sem ért hozzá. Az ő dolga a pénz-paripa-fegyver biztosítása. Meg az egyensúlyozás a virnyák okozta bajok és a gazdasági károk között. (Ott is dönteni kellene, a Varga vonal vagy a Matolcsy vonal szabja-e a stratégiát. Pont mert "háborúféle" van - vagy mi másért akarsz katonás hozzáállást -, most nem jó módszer a marakodjatok csak, s majd én leszek a köztetek mindig igazságot (hol erre, hol arra, nehogy azért M. túlságosan elbízza magát) tevő. Az még cifrázza azért, hogyha nagyon bedől a világ, bármit teszünk/gondolunk, nem tudjuk megúszni. Lásd német kitettség, turizmus, eladósodottság, EU-ban dolgozók hazaáramlása, stb.)

A katonásdinak alapvetően akkor van értelme, ha jól csinálják.
(*Ha jól tudom, Helmut Schmidt katonatiszt volt a vh.-ban, majd brit fogságban volt.
A hamburgi nagy árvíz pusztítása megállítását ő vezényelte le, pedig nem volt hatásköre hozzá. Ettől lett országosan ismert politikus, népszerű, s ennek révén aztán kancellár.)

(Az meg, hogy itt fegyelmezetlen a nép, hát ... nemzetkarakterológia.
Itt ritkán volt valóban a népet, országot szolgáló kormány, itt adószedés, uralkodás, orr fennhordás a jellemző össznépi tapasztalat (nagyjából még az is mindegy, hogy helyi tanácselnök, vagy állam/kormány/hivatalok szinten). A 9/11-nél a toronyból a többi nációnál jobb %-ban megmenekült magyarjainak meg pont ez a fegyelmezetlenség jött be. Nem igazán hiszünk fenntartások nélkül a felsőbbségnek. Meg hát, hajósnép se vagyunk, hogy az évszázadok alatt megtanuljunk - ha olykor kényszerből is, de - egyfelé evezni.)

De hát ezeket magadtól is tudod mind. :)

2020.04.14. 12:17:51

@eszti.....: "állítsák csak bíróság elé Karácsonyt!"
Magyarországon egyetlen olyan, a járvány tömeges terjesztését segítő intézkedés történt eddig, amit az összes járványügyi szakember nagyon veszélyesnek minősít, az a Karácsony által elrendelt járatritkítás.
Ezt két hete mondják kórusban neki, ennek ellenére Karácsony hajthatatlan, tehát a cselekedet szándékos, ... ehhez még csak hasonló cselekményt sem csinált senki se Magyarországon, se Európában, .., pedig bármikor megtehetné, hogy sűrít a reggeli járatokon, amin pl. az idősotthonok ápolói is járnak dolgozni, de még arra sem hajlandó, hogy mondjuk a dél környékiek közül átrakna párat reggelre, ,,..., hogy még csak drágább sem legyen az üzemeltetés.

alöksz róz 2020.04.14. 12:18:58

@eszti.....: nem. olvass figyelmesebben
nem a hibákra kérdeztem rá
melyiknek volt célja a koronavírus terjesztése

mgdé 2020.04.14. 12:28:18

@Tényelek:

Állítson be a kormány reggeli buszokat, s vezessék azokat katonai sofőrök ...
Vagy adjon buszszám fejpénzt. Arra állítólag harapnak a libsik ...
Vagy bármi ...
Gondolom, rendeletet tudnak hozni hozni bármelyikhez.
Vagy nem ez lenne az értelme a rendeletiségnek?
Megoldani akarják, vagy csak pofázni Karácsonyról?
Mitől jobbak hát?

2020.04.14. 12:31:56

@eszti.....: "töketlen kormánykommunikáció volt. gondolj, csak bencsik meakulpájára!"
Szerintem igencsak meg van keveredve, Bencsik nem a kormánykommunikációs stáb tagja :-) .
Ez legalább akkora mellényúlás, mintha az örülünkvincent véleményét szó szerinti lehozásban, Gyurcsánynak tulajdonítanánk, .., oké, hogy hülye mindkettő, de attól még nem kellene felrúgni a szólásszabadság alapelvét :-) !

N. Barbie 2020.04.14. 12:31:59

@Tényelek: "Ha elolvasta a volna a kórház/ak/ nyilatkozatát,akkor tudná, hogy csak azok mennek haza, akiknek a technikai és a családi háttere ezt megengedi, .., persze attól itt még ön és az önhöz hasonló hülyék még hisztizhetnek, mert eleve ez az ilyen cikkek célja!"

Azoknak a korhazaknak a nyilatkozatat, akik egy a betut se nyilatkozhatnak a miniszterium elozetes engedelye nelkul? Na ne rohogtesd ki magad.

A nyilatkozat egyebkent is konkret hazugsag. Anyosom mult heten lett hazakuldve a korhazbol. Sulyos, allando felugyeletet igenylo tudobeteg, rendszeres fulladasos rohamai vannak, amiknek a csillapitasahoz szakember kell. Egyebkent tudotranszplantaciora var, ami procedure szinten fel lett fuggesztve igy.
Szoval a propaganda allitasaval szemben a valosag az, hogy nem, nem csak azokat kuldik haza, akiknek a technikai es csaladi hattere ezt megengedi.

Persze attol meg on es az onhoz hasonlo ostoba propagandapapagajok meg hisztizve pufolhetik az asztalt, hogy a tenyek akkor se azok, amiknek latszanak.

2020.04.14. 12:40:08

@mgdé: A demokrácia szabályai és a vészhelyzeti felhatalmazás nem engedi meg, hogy egy önkormányzat belügyeibe, mint a tömegközlekedés megszervezése, beleavatkozzon, .., lásd polgármesterek jogkörének elvonása /Ez is oda tartozik!/ elleni felháborodás, ...., ezért tud Karácsony élvezkedni a járvány terjesztésével.
Ilyen szintű beavatkozáshoz már valóban totális diktatúra kellene, .. az meg inkább ne legyen, még egy ekkora barom miatt sem, mint Karácsony!
A budapestiek többsége ilyen emberre és ilyen intézkedésekre vágyott, megkapták.

alöksz róz 2020.04.14. 12:41:29

@mgdé: úgy úgy kádárkolbász, adjon adjon csináljon állítson oldja meg, csak nekünk ne kelljen csinálni semmit se

2020.04.14. 12:42:41

@N. Barbie: Ha az anyósa valóban ennyire beteg, akkor csak és kizárólag otthon van esélye életben maradni, mert az első mankós vírus is elviszi bent a kórházban, ..., bár, mivel anyósról van szó, ezért nem lehet tudni pontosan az ön szándékát.

eszti..... 2020.04.14. 12:48:39

@alöksz róz:

ne terelgess alex, azt megteszi az élet! :D

eszti..... 2020.04.14. 12:51:37

@Tényelek:

Bencsik a holdudvar szorgalmas tagja, azonnal ugrik, ezért is csinált magából hülyét. mentségére legyen mondva, ő legalább próbálta megmagyarázni. ezért is utalt a kormányzati kommunikáció hibáira.

szakértsd meg ezt is! :D

alöksz róz 2020.04.14. 12:52:58

@eszti.....: rögtön terelsz, mint mindig amikor kényelmetlen a téma

eszti..... 2020.04.14. 12:53:27

@Tényelek:

bár, mivel anyósról van szó, ezért nem lehet tudni pontosan az ön szándékát.

elmész ám a picsába te véglény!

eszti..... 2020.04.14. 12:54:34

@alöksz róz:

ezt a játékot mással, máskor.... addig is pá!

mgdé 2020.04.14. 13:05:04

@alöksz róz:

Nekem? :D

Én próbálom megtartani az alkalmazottainkat, egyelőre állami segítséget se várok hozzá, nyilván ez időtartam függő lesz, összehoztuk a 90 % feletti home-office -t - pedig így láthatóan kisebb a termelékenység -, nem fosztom ki a boltokat/patikákat, s feleslegesen nem járok emberek közé, a szüleim ellátása gondját, amikor még szükséges volt, levettük az állam válláról, nem kellett hozzá semmiféle "tartsa el a gyermek" törvény, se kórházi ágyat, se otthont nem foglaltunk feleslegesen. Mit szeretnél még, Söndör?
Buszt nem vezethetek, nincs D-m - tudtommal az kellene hozzá -, buszt felajánlani sem tudok, más a cég profilja. Ha plusz adózni kell, pont ugyanazt a százalékot bevállalom, mint Lölö, Pifti, meg a Gattoszindikátus többi tagja. Feltéve persze, hogy ők nem kapják azt vissza vissza_nem_téritendő_állami_támogatás_formájában. Mer' akkor inkább menjenek anyjukba.

No és te?

HaD 2020.04.14. 13:07:05

azorbán ép most tolja le a (hajrá) magyarok torkán hogy a jövőben ennyit sem fog költeni egészségügyre...merthogy ha most is fölöslegesen heverészik a szimulánsok 60 %-a a kórházi ágyakon akkor majd ha elmúlik a devla akkor sem kell hogy befeküdjenek lazázni. Mondjuk hogy jött ki a 60% és miért nem 35% vagy 64% arról vajon a "kőkemény ellenzék" (gyurcsány cimbi pl.) miért nem érdeklődik??? Ja mert hogy NINCS ellenzék?! Úgy már érthető:(...amúgy azt sem tudom hogy pl. a Magyarügyvéd blog úr az miért is nem veti fel...mondjuk egy alkotmánysértő büntető per keretében...hogy hogy a pecsben lehet rendeletileg sutba dobni az alkotmány betegjogra vonatkozó rendelkezéseit??? De akár egy "sima" honért dobogó keblű ügyvéd hol van ilyenkor??? nem is kell "ellenzékinek" lenni...olyan ez mint mikor a szavannán eszik az oroszlánok az aznapi zebrát a többi zebra meg pár méterről nézegeti,aztán mennek szépen legelni tovább:(...döbbenet:(

mgdé 2020.04.14. 13:07:06

@Tényelek:

"élvezkedni"

Ön beteg.

illaim 2020.04.14. 13:31:54

@HaD: Te nem Magyarországon élsz? LOL Álságosak a kérdéseid!

N. Barbie 2020.04.14. 13:33:30

@Tényelek: Meg jo, hogy ezt is meg tetszik szakerteni, hogy igazabol jo is neki, hogy haza lett kuldve. Ja, nem.

Esetleg olyan opcio jo lenne, hogy a feleslegesen felhuzott 590 stadion helyett par plusz korhaz lett volna, es akkor az ilyen betegek is maradhatnanak, meg a koronas betegeknek is lenne hely.
Ja, tudom, ez demagiogia. Ertsd fajo igazsag.

Az meg persze csak a szokasos fidesznyikeknel, hogy a propaganda megdolese utan egy szo sincs arrol, hogy bocs, tevedtem, bocs ezt a propagandadumat is beszoptam vagy hasonlo.

alöksz róz 2020.04.14. 13:43:02

@eszti.....: világos, csak a megszokott lippsi viselkedés, érti mindenki.

(ha neki kellemetlen a teljes joggal adódó kérdés akkor rögtön terel hazudozik nagy ártatlan szemeket meresztgetve és még van pofája nekiállni mutogatni)

2020.04.14. 13:48:34

@mgdé: ""élvezkedni"
Ön beteg.
Ezt komolyan gondolja, hogy az én hibám, hogy Karácsony két hete elképesztő intenzitással segíti a járvány terjedését Budapesten és az agglomerációban és én lennék beteg?
Nem létezik olyan szakember, aki ne szólt volna neki, hogy ezt így nem szabad csinálni, függetlenül attól, hogy egyébként milyen politikai beállítottsága van, ennek ellenére el telt két hét és nem tett semmit, sőt napirenden sincs nála a változtatás, ..., mi ez, ha nem élvezkedés a patkány Karácsony részéről?

alöksz róz 2020.04.14. 13:58:04

@mgdé: neked se meg senkinek se
ha ilyen fasza önálló felelősségteljes polgár vagy, akkor mi a fasznak kampányolsz a csöcsönlógásért kádárkolbászkodásért

morph on deer 2020.04.14. 14:00:05

@Tényelek:
” ezért tud Karácsony élvezkedni a járvány terjesztésével”
!!!
Látom az elmeosztályokat is kiüríttette Kásler..!

Te tényleg ennyire elmeroggyant lennél, vagy ez a sötét gyökér duma csak az aljadék fideszes szokásos gecisége nálad?

Ha jóindulatú akarnék lenni, akkor még azt is feltételezhetném, hogy ez a locsolkodás utórezgése, mert még nem aludtad ki...

De nem akarok, szóval maradunk az első két változatnál: egy elmebeteg fideszes geci vagy, darling, nem több.

mgdé 2020.04.14. 14:10:09

@alöksz róz:

Nahát! Hamarabb rá kellett volna jönnöm, hogy te nem is tudsz olvasni! :D

Hol, mikor kampányoltam kádárkolbászkodásért?
Az, hogy néha kifogásolom mondjuk Mr Teufel énekhangját, már az lenne?

De egyelőre még ennél a pontnál tartunk, ne terelj, az se nem úri, se nem polgári: És te mit tettél?

morph on deer 2020.04.14. 14:15:46

“ Vegye fel a cselekvés gúnyáját!” – üzente a főpolgármesternek az államtitkár”

Mert köztudottan a cselekvésnek van gúnyája, amit most a polgármesternek fel kéne vennie!
És mindezt egy államtitkár, névszerint Dömötör Csaba üzente, fideszesül!

Tolmácsot nem lehetne szolgálatba állítani ezek mellé a barmok mellé? Vagy gyógypedagógust?
Mert ez a szerencsétlen mindössze annyit szeretett volna mondani, hogy “Karácsony tegye a dolgát“ - de így sikerült...

“A cselekvés gúnyáját”!
Maaargit..!

eszti..... 2020.04.14. 14:18:49

@alöksz róz:

ezt a szöveget már 100x hallottam tőled, kb. 300x olvastam is. csak azt nem értem, miért érzel késztetést, hogy megtedd még egyszer?
vedd úgy, hogy boldoggá akartalak tenni- ahogy tegnap írtad egy másik regnek... :D :D

eszti..... 2020.04.14. 14:20:10

@morph on deer:

most szólok, nem vállalom. nincs az a pénz!

morph on deer 2020.04.14. 14:24:45

@eszti.....:
:)))
Akkor Dömötör úgy marad, ahogy kinéz.

alöksz róz 2020.04.14. 14:30:06

@mgdé: úgy úgy most jönnek az ártatlan szemek
olyan tipikus h már unalmas

Nekoashi2005 2020.04.14. 14:31:02

Számomra nagyon érdekes volt, hogy a járvány kitörésekor a pénztáros lölő nevén - de nem a tulajdonában - lévő tőzsdei cégek más cégekkel együtt zuhanásba mentek át, majd a "gazdaság mentő csomag" megjelenése után a lölő nevén futó cégek tőzsdei értéke nagyjából 50%-ot erősödtek...
A piac úgy gondolja, hogy a lölő cégeibe érdemes fektetni, mert a minielnöknek maga felé hajlik a közpénzben nyúlkáló keze!

mgdé 2020.04.14. 14:50:01

@alöksz róz:

Söndör, Söndör, egy intellektuális bértrolltól ez így még home-office üzemmódban is nagyon kevés. Erőltesd meg magad kicsit, hidd el menni fog, hacsak fénykorodban nem profi magyarfutballista voltál.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 15:32:01

@alöksz róz: "szóval nem igazán tudod mi alapján számolnak"

A diagnosztizált fertőzöttek arányában adták meg a súlyos, kritikus esetek számát a kínaiak – persze ahol tömeges volt a fertőzés (Hupej tartomány), ott biztosan nem volt lehetőség az összes (közel/teljesen) tünetmentes esetet felderíteni, ahogy ez máshol se nagyon sikerült.

De: a közelmúltban közzétett osztrák kutatás alapján ez a látencia nem akkora, mint korábban egyes optimista szakértők gondolták, hanem csak kb. 2*-ese a valós fertőzött-szám az (ott) diagnosztizált fertőzöttek számának; azaz nem kell milliónyi aktív fertőzött ahhoz, hogy harmincezer ember szoruljon egyszerre kórházi ellátásra
index.hu/techtud/2020/04/10/nemigen_lehet_a_nyajimmunitasra_epiteni_egy_kutatas_szerint/

"precíz németeknél mik az adatok?"

A németeknél bizonyára ugyanúgy van látencia, mint Kínában, csak valamivel kisebb. Ráadásul annyiban az sem jó támpont, hogy ott még sok az aktív eset, ami miatt az "arányok" nem stabilak (a frissebb "enyhe/közepes" esetek egy része még súlyosbodhat).

www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
Összes diagnosztizált eset: 130 383
Ebből elhunyt: 3 215
______ felgyógyult: 68 200
______ aktív eset: 58 968
______ Ebből súlyos v. kritikus állapotban: 4 288 (aktív esetek 7%-a)
_____________ enyhe v. közepes tünetekkel: 54 680 (aktív esetek 93%-a)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.14. 15:42:39

@Szergej Szergejevics Szergejev: Vagyis a magyarnál 8-9-szer nagyobb lakosságú Németországban kb. 30-szor annyian haltak meg koronavírus fertőzésben, mint nálunk...
Micsoda egy szar ez a magyar egészségügy.:)

morpho 2020.04.14. 15:54:58

@HaD:
Pontosan így van! Ez egy mezei ágyszámleépítés. Aki nem veszi észre, az hülye! Ezeket az ágyakat most "felszabadítják", aztán nem adják visza. (a vörös hadsereg után szabadon...) meglehetősen undorítónak tartom, hogy egy járványt erre használnak fel. Csak és kizárólag a politikai haszonszerzést látják az egészben. "Békeidőben" egy ilyen mérvű ágyszámleépítést nem lehetne a társadalom torkán lenyomni. Ezek voltak akik népszavaztattak a kórházi napidíj ellen. Eszemfaszom megáll! Ezzel most azt állítják, hogy a betegek 60!!! százaléka feleslegesen van kórházban.
A másik fele az alakotmányossági kérdés. Miért van több joga egy koronavírusos betegnek, mint mondjuk egy akkut cukorbetegnek, vagy egy súlyosan demensnek? Beteg és beteg közt nem lehet különbséget tenni! Kizártnak tartom, hogy ez alkotmányos! Ezt ők is tudják, azért csinálják most. Úgy jött nekeik ez a kibaszott vírus, mint egy falat kenyér. Mindent erre fognak kenni. A börtönbizniszes hakni amúgy sem volt túl erős. A menekülthullámból is politikát csináltak 2015-ben, most a vírussal is ugyanezt csinálják. Emberiességi szempontok egyáltalán nem érdeklik őket, kizárólag a pénz! Ritka undorító egy bagázs ez!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.14. 15:59:34

1000es klubb

USA 23,654
Italy 20,465
Spain 18,056
France 14,967
UK 12,107
Iran 4,683
Belgium 4,157
China 3,341
Germany 3,215
Netherlands 2,945
Brazil 1,355
Turkey 1,296
Switzerland 1,155
Sweden 1,033

_atpijkamo_ 2020.04.14. 16:01:27

a nem koronás betegek közül sokan nem jutnak megfeleő ellátáshoz. Ez, például a rákbetegek esetében, végzetes lehet. Leginkább az aktuális készlethez igazítják a védőfelszerelésekről szóló, naponta változó az előírásokat. Tesztből továbbra is kevés van, előfordul, hogy pont a kórházi dolgozóknak nem jut.

444.hu/2020/04/14/a-jarvany-okozta-ellatasi-zavaroknak-tobb-halalos-aldozata-lehet-mint-a-koronavirusnak

morph on deer 2020.04.14. 16:05:52

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
“ Vagyis a magyarnál 8-9-szer nagyobb lakosságú Németországban kb. 30-szor annyian haltak meg koronavírus fertőzésben, mint nálunk...”

A fertőzöttek számához viszonyítva nézd, okoska!

Ahol ugyanannyi fertőzötthöz képest kevesebben halnak meg, ott csinálják jobban, és/vagy ott jobb az egészségügy.

Na innen számold újra!

_atpijkamo_ 2020.04.14. 16:06:54

Továbbra is a magyarországi halálozási arány a legrosszabb a régióban

Kevés teszt -> kevés fertőzött -> magas halálozási arány. 76 év fölött van a koronavírus magyarországi áldozatainak átlagéletkora.

444.hu/2020/04/12/tovabbra-is-a-magyarorszagi-halalozasi-arany-a-legrosszabb-a-regioban

Tényelek 2020.04.14. 16:10:29

@morph on deer: ne tegezz, ne tegezz, ne tegezz, te baromarcú!

alöksz róz 2020.04.14. 16:12:59

@morph on deer: ahhoz tudni kéne a fertőzöttek számát meg h tényleg a koronavírusba haltak-e bele

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:13:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "nem koronás betegek közül sokan nem jutnak megfeleő ellátáshoz"

Sajnos csodák nincsenek.

A kapacitás korlátozott, az igények a koronavírus terjedése miatt nőnek – az egészségügy irányítóinak e korlátok között kell megtalálniuk a "legkevésbé rossz" megoldást, ez nem Hungaricum, hanem így megy szerte Európában. A halasztható beavatkozásokat (pl. csípőprotézis-műtét) halasztják, de ez az jelenti, hogy e betegek egészségi állapota nem javul.

"Ez, például a rákbetegek esetében, végzetes lehet."

Ahogy sajnos az is végzetes lehetne, ha megkapnák a kezelést (pl. kemoterápiát), és a kórházban a koronavírust is, mert az immunrendszerüket a kezelés tönkrevágja (pl. csontvelő-átültetésnél szándékosan, a kemónál mellékhatásként). Ez megint az a helyzet, ahol jó megoldás nincs, csak kevésbé rossz van.

Tényelek 2020.04.14. 16:13:46

@Tényelek : kedves klón, mióta nincs ki a 4 heréje, egyre kevésbé bírom a szövegeit. Ön súlyosan beteg, kezeltesse!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:14:22

@morph on deer: "A fertőzöttek számához viszonyítva nézd, okoska!"

A fertőzöttek valós számát sehol nem ismerik. Erre csak becslések vannak.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:17:21

@morpho: "Miért van több joga egy koronavírusos betegnek, mint mondjuk egy akkut cukorbetegnek, vagy egy súlyosan demensnek? Beteg és beteg közt nem lehet különbséget tenni! Kizártnak tartom, hogy ez alkotmányos!"

Nem több joga van, hanem több esélye – és ennek megfelelően a gyógyításban prioritást kell, hogy kapjon.

A legtöbb demens a legjobb ellátás, a leggondosabb ápolás mellett sem lesz soha újra egészséges, a koronavírusból viszont ki lehet gyógyulni. Feltéve, ha megkapják azt a kezelést, ami a gyógyulàsukhoz szükséges.

_atpijkamo_ 2020.04.14. 16:18:40

@Szergej Szergejevics Szergejev: "A kapacitás korlátozott, az igények a koronavírus terjedése miatt nőnek – az egészségügy irányítóinak e korlátok között kell megtalálniuk a "legkevésbé rossz" megoldást, ez nem Hungaricum, hanem így megy szerte Európában."

Igen. Az egészségügy tragikus állapota, és a járvány katasztrofális kezelése Ondó Viktor Mihály gazdád által, ez a hungarikum.

_atpijkamo_ 2020.04.14. 16:20:53

@Szergej Szergejevics Szergejev: "A fertőzöttek valós számát sehol nem ismerik."

Az igazolt fertőzottek számát mindenhol ismerik. Ehhez képest Ondó Viktor Mihálynak köszönhetően régiós vezetők vagyunk a halálozásban.

2020.04.14. 16:21:08

@morph on deer: "ezért tud Karácsony élvezkedni a járvány terjesztésével”
!!!"
Semmilyen érvet nem tudott felhozni annak magyarázatára, hogy Karácsony miért állt szándékosan a járvány terjedésének segítése mellé, .., csak minősítget, ..., elég lenne annyi, ha leírná mi a logikája Karácsony kéthetes ámokfutásának, azon kívül, amit mindenki lát és én is leírtam!
Mert ebben a helyzetben az sem lehet magyarázat, hogy eget rengetően hülye, mert a szakemberek szóltak neki, hogy ne csinálja, változtasson, .., két hete foggal, körömmel ragaszkodik a zsúfolt tömegközlekedés fenntartásához, ...., ön szerint miért?

alöksz róz 2020.04.14. 16:21:24

@Szergej Szergejevics Szergejev: de az a baj ezzel, hogy az összes fertőzötthöz kéne tudni viszonyítani (a tünetmentesekkel mi van?), hány fertőzöttnek kell lenni egyidejűleg h szükség legyen 36 ezer kórházi ágyra egyszerre
valahogy nem kerek a számolás, nem vágod?

morph on deer 2020.04.14. 16:27:17

@Tényelek: azért bazdmeg, mert szeret a szőrös hónaljú Marinéni mellett izzadni a hármas metrón!

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.14. 16:28:02

@morpho: Egykor még tapsoltatok az ágyszámleépítésnek. Racionalizálásnak hívtátok akkoriban.:)

eszti..... 2020.04.14. 16:31:58

@Eszti....:

Hugi! Gondoltam, szólok. Most már csak a magyar nemzeti-keresztény oldal kurvája lehetsz / a tótoké meg a lippsiké már voltam/. Tudom, nem egy nyerő szereposztás..... ez van. :)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:33:17

@alöksz róz: "de az a baj ezzel, hogy az összes fertőzötthöz kéne tudni viszonyítani (a tünetmentesekkel mi van?), hány fertőzöttnek kell lenni egyidejűleg h szükség legyen 36 ezer kórházi ágyra egyszerre"

Igen, a fő kérdés, hogy a tünetmentesekkel mi van – ezért linkeltem be az osztrák mjntavételes kutatásról szóló cikket (index, az mti nyomán), ami szerint a fertőzöttek valós száma pl. Ausztriában kicsit több mint kétszer annyi lehetett, mint a diagnosztizált eset (vagy a mintavételi hiba miatt akár több, de nem nagyságrendileg nagyobb, mondjuk 10*-es, ahogy abban korábban reménykedtek a nyájimmunitás-hívők).

Azaz milliós aktív esetszámnál valószínűleg kevesebb is elég lehet ahhoz, hogy ennyi ágy kelljen.

"A kutatásnak az is része volt, hogy 1544 lakoson végezték el a koronavírus-tesztet szúrópróbaszerűen. Arra voltak kíváncsiak, hányan estek át április elején koronavírus-fertőzésen, anélkül, hogy tudomásuk van róla. Az eredményből az derül ki:

AKÁR TÖBB MINT KÉTSZER ANNYI KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT EMBER LEHET AUSZTRIÁBAN, MINT AMENNYIRŐL A HIVATALOS ADATOK BESZÁMOLNAK"
index.hu/techtud/2020/04/10/nemigen_lehet_a_nyajimmunitasra_epiteni_egy_kutatas_szerint/

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.14. 16:33:20

@morph on deer: A fertőzöttek pontos száma nem ismert, csak a diagnosztizált eseteké.

eszti..... 2020.04.14. 16:35:15

@morph on deer:

nincs az a terápia, ami segíthetne rajta ....

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:36:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Az igazolt fertőzottek számát mindenhol ismerik."

De ez egyik országban sem a valós fertőzötti számot mutatja, sehol nem tudják az összes esetet felderíteni. Ráadásul a tesztelési protokoll eltérései miatt ez nem összehasonlítható.

Ha az összes fertőzöttet fel tudták volna deríteni, akkor nem lépett volna a járvány a csoportos fertőzés szakaszába, de Európában ezt sehol nem tudták elkerülnim

Tényelek 2020.04.14. 16:36:29

@morph on deer: ugye nem akarja közönségekedéssel mentegetni az életveszélyes hanyagságot?

eszti..... 2020.04.14. 16:38:22

@Szergej Szergejevics Szergejev:

az immunitás is kétséges. dél-kóreában 95-en fertőződtek meg újra.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:39:32

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Igen. Az egészségügy tragikus állapota, és a járvány katasztrofális kezelése"

A halasztható egészségügyi beavatkozásokat szerte Európában halasztják; ideértve akár azokat az onkológiai kezeléseket is, amelyek esetében a kezelőorvosok, kórházak jelentősebb kockázatként azonosítják az immunrendszer terápia okozta gyengülése miatti fokozott koronavírus-kitetts3get

morph on deer 2020.04.14. 16:41:44

@morph on deer :
Kösz a segítséget, de szoktam boldogulni magam is.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 16:43:39

@eszti.....: "az immunitás is kétséges. dél-kóreában 95-en fertőződtek meg újra."

Ezt maguk a koreai hatóságok sem így kommunikálták, hanem a fertőzés "reaktivációjának" tudták be a jelenséget, mivel az újabb pozitív tesztek röviddel a személyekre vonatkozó karantén letelte után, a más fertőzöttekkel való érintkezés esetén feltételezhető lappangási időn belül lettek újra pozitívak (más szakértők pedig a tesztek megbízhatatlanságát okolták).

2020.04.14. 16:47:57

@Tényelek : Kedves Klón!
Ön szerint miért van az, hogy minden liberálbolsevik annyira gerinctelen, mint ön?

morph on deer 2020.04.14. 16:50:35

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ A fertőzöttek valós számát sehol nem ismerik. Erre csak becslések vannak.”

Mivel eddig még mindig mindenki a hivatalos statisztikai adatokra hivatkozott, - te is, - annak ellenére, hogy valóban senki nem tud semmit a tényleges számokról.

Szóval ha már a halottak számát valós adatként kezeljük, - holott ott is vannak eltérések, hogy hova számolnak kiket, - akkor legalább ugyanannyi ok van arra is, hogy egyelőre az igazolt fertőzöttek számát is elfogadjuk, szerintem.
Legalább is amíg nem tudunk jobbat.

eszti..... 2020.04.14. 17:03:24

@Szergej Szergejevics Szergejev:

végül is nem mindegy, hogy újrafertőződtek vagy reaktiválta magát a vírus?

a sanghaji kutatás szerint az immunitást előidéző ellenanyagok sem egyformán termelődnek a gyógyult páciensek szervezetében. a 65-80 korosztály szervezete 3x több ellenanyagot termel, mint a 15-39 korosztályé.
ilyen szempontból a fiatalok a veszélyeztetett korcsoport.

www.scmp.com/news/china/science/article/3078840/coronavirus-low-antibody-levels-raise-questions-about

alöksz róz 2020.04.14. 17:15:01

@Szergej Szergejevics Szergejev: van hiányossága, pl. mi van azokkal akik már átestek rajta és nem pozitívak. na de mindegy, nehéz megsaccolni (a halálesetek számából is), számoljunk a német adattal, ismert aktív esetek 7%-a súlyos v kritikus, meg a kétszeres látenciával
nekem 1 millió aktív eset jön ki, akárhogy nézem
ez mi ez?

HaD 2020.04.14. 17:17:28

@illaim: ezeket a kérdéseket nem nekem kellene feltenni hanem egy VALÓDI ellenzéknek..pusztán arra akarok rávilágítani hogy az ornánozás meg a linsizés egy sima megosztó taktika és amelynek a hátterében sima alkuk állnak és ezt előre megszervezték a módszerváltás előtt. Minden amivel az emút 30 évben találkoztunk csak ennek a tünete...

HaD 2020.04.14. 17:20:04

@illaim: az alkotmánysértés meg nem kérdés hanem tény...mint ahogy az is hogy nincs meg a számtan hogy miért éppen 60%...vagy megvan:)???

alöksz róz 2020.04.14. 17:21:53

@eszti.....: "a 65-80 korosztály szervezete 3x több ellenanyagot termel, mint a 15-39 korosztályé.
ilyen szempontból a fiatalok a veszélyeztetett korcsoport." - vagy nem, és pont attól lesznek betegebbek az öregek h a szervezetük így reagál

Sir Bates dö Hól 2020.04.14. 17:22:11

@Szergej Szergejevics Szergejev: a genomon kívül mit ismerünk biztosan a vírusról?

(olvastam egy cikket egy olasz virológusról, ő volt az, aki megtisztította azt a kisvárost venetoban, amit ő állít, az nem lehet helyes?
azért abban sz'tem megegyezhetünk, hogy kína vagy helyes adatokat szolgáltat vagy sem, azokra építeni minimum kétes)

2020.04.14. 17:34:56

A szervezet akkor betegszik meg, ha túl kevés vagy túl sok ellenanyagot termel, .., ezért vannak pl. olyanok, akik egy gramm mogyorótól simán meghalnak, .., mi meg azt esszük nasi vagy töltelékként.

_atpijkamo_ 2020.04.14. 17:42:20

@Szergej Szergejevics Szergejev: "egyik országban sem a valós fertőzötti számot mutatja, sehol nem tudják az összes esetet felderíteni."

De igyekeznek minél többet felderíteni, kivéve a magyargyűlölő Ondó Viktor Mihály gazdád.

alöksz róz 2020.04.14. 17:44:56

@Sir Bates dö Hól: mennyire fertőző, kikre veszélyes, maximum hány százaléknál okoz komolyabb tüneteket
mi kell még?

_atpijkamo_ 2020.04.14. 17:45:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: "A halasztható egészségügyi beavatkozásokat szerte Európában halasztják"

Ennek a betegnek az ápolása mennyire halasztható, fideSSfasszopó?

"Édesapám kicsit nagyobbacska, két szakképzett ápoló kell ahhoz is, hogy átpelenkázzák. Apám cukros, szív- és veseelégtelenségben szenved, nemrég műtötték vastagbélrákkal. Szinte nincs ép szerve, emiatt is folyamatos megfigyelésre szorul. A cukra nemrég annyira leesett, hogy a kórházban is éppen csak meg tudták menteni."

eszti..... 2020.04.14. 18:37:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

nem hagynád békén Szergejt? légy szíves! :)
vele lehet beszélgetni és igazán nem szolgált rá erre a hangnemre. érdekeseket mond.
köszi! ))))

morph on deer 2020.04.14. 18:39:19

@Tényelek:
“ Semmilyen érvet nem tudott felhozni annak magyarázatára, hogy Karácsony miért állt szándékosan a járvány terjedésének segítése mellé, .., csak minősítget”

Egyrészt eszem ágában sem volt érvelni ekkora faszság mellett, másrészt bőven volt mit minősítgetni, azért!

És továbbra is az a véleményem, hogy ez egy beteg összesküvés-teória, ami nem csupán a ló túlsó oldalán, de egy egész lovardán is túl van!

Nem követem a budapesti tömegközlekedés alakulását, mert sem nem vagyok érintett, sem nem érdekel, de ha azzal valóban gondok vannak, akkor talán arról kéne beszélni, és nem tömeggyilkossággal vádolni a polgármestert. Attól ugyanis nem lesz több busz, tudtommal.
Őszintén szólva én csak az első két napban olvastam a híradásokban arról, hogy elcseszett ötlet volt a szombati menetrend, azóta nem.
Igaz, arról sem, hogy a teljes ingyenes parkolás mekkora hülyeség, pedig szerintem az is az.

Szóval ahhoz, hogy komolyan vehető legyen egy vélemény, azért nem árt, ha van köze a realitáshoz, mert a fideszes lázálmok kötelességszerű ismételgetése csak azt kapja, amit megérdemel, ezzel nincs mit tenni.

eszti..... 2020.04.14. 18:48:47

@alöksz róz:

vagyis ha túlélik a fertőzést abba halnak bele, hogy túl sok ellene?

én is olvastam egy cikket, amiben az áll, hogy egy szlovák kutatócsoport AXON Neuroscience közel jár a védőoltás kifejlesztéséhez. szeptemberben szeretnék elkezdeni a tesztelését. / ne nevess, nekem is furcsa volt/. a vakcina a veszélyes proteinektől védené meg az emberi sejteket.
itt az AXON sajtóközleménye

www.axon-neuroscience.eu/docs/press_release_Axon_Neuroscience_has_a_promising_peptide_vaccine_against_COVID-19_in_development_April-9-2020.pdf?fbclid=IwAR1o9-zOTXXUR-wlU0JCLtIpTWdToz7XlCRjRS6J0tiDKpesSip7DvUhnc8

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.14. 18:49:03

Amúgy mi ez a tisztogatás a kórházakban?

morph on deer 2020.04.14. 18:53:57

@Tényelek :
“ ugye nem akarja közönségeskedéssel...”

Ugyan! Azt nálam ki kell érdemelni! :)
Amúgy: akarja a ......... (ide tetszés szerint be lehet írni a preferált szót! )

“...mentegetni az életveszélyes hanyagságot?“

Akkor talán arról kéne beszélni, nem?
Azt hiszem felelőtlen veszélyeztetés és/vagy közveszély okozása lehetne a vád, ahelyett az idióta vádaskodás helyett...
De mentegetni? Hol volt ilyesmiről szó?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.14. 18:55:33

@eszti.....: Köszi, de macsek úrtól már megszoktam ezt a hangnemet, amivel amúgy nem engem minősít, hanem önmagát. :)

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ennek a betegnek az ápolása mennyire halasztható, fideSSfasszopó?"

A leírás alapján (ami mondjuk csak a hozzátartozók álláspontját osztja meg) nem halasztható, felteszem, hogy az állapota miatt már állandó ápolásra szorul – neki (normál körülmények között) otthoni szakápolásra lehet szüksége.
www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/egeszsegugyi_ellatasok/otthoni_szakapolas_hospice

eszti..... 2020.04.14. 19:01:13

@Szergej Szergejevics Szergejev:

szívesen! már egy hónapja home office van, nincs hol kiélnem diktatórikus hajlamaimat.
aztán majd jön valaki, aki engem is helyretesz...
ilyen ez a popszakma.. ))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.14. 19:04:38

@Grimbusz Makszimusz: Azt a nyilasból lett ávós komcsi fajtádat azt teee!

alöksz róz 2020.04.14. 19:06:36

@eszti.....: attól lesz komolyabb a betegség lefolyása. a veszélyeztetett korcsoportos megállapítás nem jó

Sir Bates dö Hól 2020.04.14. 19:14:33

@alöksz róz: biztosan? mindezt már bizonyítottan tudják a szakemberek? mert nem úgy vettem észre....
újra lehet vele fertőződni?
pontosan mik a tünetei?
pontosan kikre veszélyes?
hány százaléknál okoz komolyabb tüneteket?

a fentiekre nem tudunk még pontosan válaszolni... -tól -ig és körülbelül...

2020.04.14. 19:21:14

@morph on deer: "összesküvés-teória"
Mi abban az összeesküvés teória, hogy valakiről nem hiszem el, hogy két hétig "véletlenül" segíti a járvány terjedését, miközben a járványügyi szervek és a kormány is kérte, hogy hagyjon fel ezzel a cselekménnyel, mert veszélyezteti a budapestiek egészségét, életét, .., illetve az összes többi magyar polgárét is, mert minden Budapest központú, ha rendel valaki egy tampont a neten, azt is onnan indítják el?
Az ingyenes parkolás elrendelését is ezért hozták, mert a kormány külön nem szólhat bele ilyen szinten egy adott város életébe csak úgy, hogy azt az egész országra kiterjesztik, .., az, hogy Győrben és Siófokon sem lehet parkolási díjat szedni, Karácsony intézte le.
Ez egyébként nem védi ki a nagyobb részét a heringes utaztatás veszélyének, de legalább azok megússzák, akik kocsival meg tudják oldani a munkába járást.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.14. 19:21:31

@Tényelek: te tényleg rendesen megdolgozol a pénzünkért ebben a témában!

2020.04.14. 19:24:55

@morph on deer: A klónommal semmiről sem vitázott csak beugrott beugatni, .., szerintem ne pazarolja rá az idejét, ugyanúgy, ahogy én sem teszem, amikor az ön nevében ír valamelyik meztelencsiga! Besárgultam, az az enyém!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.14. 19:32:12

@Tényelek: Talán az egykori liberál bolseviktort kellene erről megkérdezni!

morph on deer 2020.04.14. 19:39:53

@eszti.....:
“ vagyis ha túlélik a fertőzést abba halnak bele, hogy túl sok ellene?”

Vagy meg abba, hogy közben ráment a tüdejük java része...

Én meg arról olvastam egy közel harminc oldalas tanulmányt, (COVID-19: Attacks the 1-Beta Chain of Hemoglobin and Captures the Porphyrin to Inhibit Human Heme Metabolism)
hogy a vírus igazából a vérben levő hemoglobint bontja meg, amitől elszabadulnak azok a vas-ionok, amelyek normális esetben az oxigént szállítják a tüdőből a különböző szerveknek. Azok cserébe nem jutnak elég oxigénhez, a szabad vasionok pedig elindítják az immunreakciót a tüdőben, amitől elkezdődik a tüdőgyulladás, ráadásul mind a két tüdőben egyszerre.
Mindeközben az oxigénhiány miatt egy, a vese által termelt enzim a vörösvértest-termelés fokozását serkenti, (aminek következtében, és a vírus segítségével még több szabad vas-ion kerül a vérbe, stb)
Aztán a máj reagál, megpróbálja kivonni a vasat, csak éppen nem bírja, aztán így egymás után, és beáll a káosz a szerencsétlen lényegében a hypoxia miatt hal meg.

Na ez úgy nagyjából a történet.
Ezen pedig egy idő után a lélegeztető gép nem tud segíteni, - mivel mindegy, hogy mennyi levegőt szívsz be, ha az oxigénszállítás nem működik, - ezért az oxigénnel ellátott vércserét (is) javasolnak, hasonlóan a dialízishez, mert az tarthatja működésben az egyéb szerveket, míg a tüdőgyulladást kezelik.

És érdekes módon itt kerül elő a malária-gyógyszer, ami tulajdonképpen nem a vírust támadja, (a malária egyébként us bakteriális) hanem jobb esetben meg tudja akadályozni a hemoglobin szétesését, ahogyan egyébként a malária esetén is hat. Igen, az a Hydroxychloroquine.

Tudomásom szerint a német kórházakban használják a vércserés megoldást. Feltételezem, bár nem tudom, hogy ennek van-e köze a viszonylagos jó gyógyulási eredményekhez.

Az eredeti tanulmány, ha valakit érdekel:
chemrxiv.org/articles/COVID-19_Disease_ORF8_and_Surface_Glycoprotein_Inhibit_Heme_Metabolism_by_Binding_to_Porphyrin/11938173

morph on deer 2020.04.14. 19:41:34

@Tényelek:
Kösz a sárgaságot!
Irigy is lettem, bevallom.;)

nincs1itt 2020.04.14. 19:48:05

@Tényelek: jáááános, gyökér, ostoba fidesz-tálib: index.hu/belfold/2020/04/14/magyar_koronavirus_mta_doktora_szemelyes_beszamol_teszteles/
csak mert.
ha ez a nikotinfoltos körmű gazember, az összes mo.-i korházi ágy 60%-át akarja felszabadítani, az annyit jelent, hogy a hazugság most a fejükre készül dőlni. nagyjából sejthetik, hogy mennyi a fertőzöttek VALÓS száma, ehhez meg durva kevés lesz, hogy autófényező anzugban rohangászik a dakszlinapóleon kórházról, kórházra...
kb olyan 30-40 ezer ágyról lehet szó, ha csak 10%-nak lesz szüksége kórházi kezelésre, innen talán megoldja neked a troll-farm ügyeletese...

alkuszkusz 2020.04.14. 20:10:16

@nincs1itt: :-D
"ha ez a nikotinfoltos körmű gazember.." plusz adalék még az eü. reprezentálásához a borvirágos orr, és még csak a fejét néztük!:D

Tényelek 2020.04.14. 20:11:25

Önök szerint mekkora buzi már az, aki kiteszi a tojásait?

Nekoashi2005 2020.04.14. 20:15:15

www.valaszonline.hu/2020/04/14/legeza-ors-koronavirus/

"Utóirat. Bízom benne, hogy nem fogok börtönbe kerülni „álhírterjesztésért” vagy „pánikkeltésért”. A történet elszenvedője és írója is én vagyok."

2020.04.14. 20:15:55

@nincs1itt: A kórházi ágyak kihasználtsága változó, de az esetek többségében nem éri el az 50%-ot, .., szóval nem kell a nagyhalál az ön részéről, ..., ezért beszélnek 10%-os ágyfelszabadításról, mert úgy jön ki a 60%, ... .. mellesleg ez nagyjából így van tőlünk nyugatra is, pl. a bajorok is így készülnek, tőlük vettük át a többszörös rátartásos verziót.
Nem tudom mennyire tudja követni az eseményeket a világban, de most azért lassítják a vírus terjedését mindenütt, hogy legyen idő felkészülni a legrosszabbra, .., ami kitudja mennyi beteget jelent, de az a legjobb felkészülés, ha nem jutunk el odáig, mint az olaszok, spanyolok meg az amerikaiak, hogy az orvosoknak arról kelljen dönteni, hogy ki kapjon intenzív ágyat és ki az, aki szerintük, úgyis meghalna, .., hát akkor halljon meg, mert van olyan, akinek szerintük több esélye van.

nincs1itt 2020.04.14. 20:16:18

@alkuszkusz: ja borvirágos orr, konyakkönyök, unicum hát plusz, bónusz gyászkeretes körmök. épületes látvány! bár a gazdája, aki szerint a pálinkától megemelkedik a testhőmérséklet és még a vírus ellen is véd, sőt olyan bmi indexe lehet, hogy az már tényleg irigylésre méltó, még ezt a valamit is messze lekörözi...

nincs1itt 2020.04.14. 20:21:05

@Tényelek: hazudsz, kötschög magyar fidesz-tálib! ugyanis korábban bezárással fenyegették azokat a kórházakat, amelyek nem érik el a 90%-os kihasználtságot...
hazug, kis véglény, a bajorokat ne emlegesd, mert a magyarral is hadilábon állsz, nemhogy idegen nyelvvel. szóval a világban az a helyzet, hogy pl. németo.-ban a cél az volt, hogy 14 naponta duplázódjon a fertőzöttek száma, erre ezek a szemét, arrogáns németek 17,6 napot teljesítettek. állandó teszteléssel, kontakt-követéssel, kijárási korlátozással(4 hete) stb. stb, stb...
elmehetsz a telibebaszott fideszes kurva anyádba!

2020.04.14. 20:28:02

@nincs1itt: "bezárással fenyegették azokat a kórházakat, amelyek nem érik el a 90%-os kihasználtságot..."
Erre jól emlékszik, be is zárták őket a Gyurcsány kormányzat idején, így szüntettek meg több, mint 60.000 kórházi ágyat és ápolási helyet, .., tüdő és szívszanatóriumi helyekből eltűnt a 80%-a, ..., zöme helyén a haverok által bagóért megvett telkeken, épületekben azóta már szállodák üzemelnek, volt olyan, amelyiket még ki sem ürítettek rendesen, már mentek Gyurcsi emberei és mérték fel, hogy milyen átalakítások kellenek, .., ja és nagy ívben leszarták, hogy mi lesz azokkal a betegekkel, akiket kibasztak e miatt, ugyanúgy utcára kerültek, mint az OPNI-ban ápoltak.

nincs1itt 2020.04.14. 20:32:56

@Tényelek: szállodák? sorolnád ezeket? te szerencsétlen, az a sajátlábonálló récsöl üzlete! balfasz vagy, megint... csak szólok, mert látom ehhez is hülye vagy: gy.f. nem egész 5 évet volt 11 évvel ezelőtt. az opniért tényleg kár! neked sincs nyugodt helyed azóta, meg a gazdádnak is külföldre kell járnia generálozásért...
hazudj még! ostoba jobbágy

nincs1itt 2020.04.14. 20:34:55

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: mi van? megint lelökött anyádról a következő kuncsaftja? kretén fideszes...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.14. 20:35:22

@Tényelek: Széfes Ágika szerint a tüdőbeteg gyerekeknek nem kell a jó levegő.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.14. 20:41:04

@nincs1itt: Rossz kedved van cicafiú? Pedig becsúsztattam az ezrest anyád gecifoltos otthonkájába, miután jó alaposan leszopott. Szóval ott lesz az, csak keresd figyelmesebben.:)

2020.04.14. 20:44:15

@nincs1itt: Pl. Visegrád, Sopron, .ez utóbbi nem a városszéli, hanem, amelyik bent van az erdő közepén, természetvédelmi területen, ..., van még több is, de úgy is az lesz a válasza, hogy ez hazugság, ilyet a talpig becsületes liberálbolsevikok sohasem csináltak.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.14. 20:45:59

A libbantak által bezárt kórházak

– (Veszprémi) Heim Pál Gyermekkórház, 1995;
– Csepeli Kórház, 2003;
– (Kapuvári) Lumniczer Sándor Kórház, 2007;
– BM Kórház és Rendelőintézet, 2007;
– (Budapest, Szabolcs utcai) Országos Gyógyintézeti Központ, 2007;
– (OPNI) Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, 2007;
– Budai Gyermekkórház, 2007;
– Svábhegyi Gyermekkórház, 2007;
– Schöpf-Mérei Kórház, 2007;
– Szolnoki Tüdőkórház, 2008;
– Pécsi Tüdőkórház és Szanatórium, 2009.

2020.04.14. 20:47:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: " tüdőbeteg gyerekeknek nem kell a jó levegő. "
Mekkora aláfestést adott ehhez, akkor a liberálbolsevik média, mert az volt nekik kiadva, hogy hülyítsék a népet, mert kellett a telek vagy az épület a haveroknak, ..., meg is szerezték, a felszerelések eladásból tízszer több pénzt kaszáltak, mint, amennyibe az egész került.

eszti..... 2020.04.14. 20:56:23

@morph on deer:

köszi. nagyon jól tudsz magyarázni. olyan volt most-itt ez a komment, mint virág az aknamezőn.. :)

morph on deer 2020.04.14. 21:16:36

@eszti.....:
“ mint virág az aknamezőn.. :)”

Azaz: jobb ott hagyni, ahol van.;)

Szabó Miklós János 2020.04.14. 21:19:02

Kommentár nélkül:
"Az IMF szerint Magyarország az élmezőnybe fog tartozni

Az Európai Unióban idén a magyarországi bruttó hazai termék fog Málta után a legkevésbé csökkenni a járványvédelmi korlátozások miatt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2020–2021-es világgazdasági prognózisának kedden publikált előzetese alapján.
Az MTI-hez eljuttatott világgazdasági növekedési prognózisában az IMF a tavalyi 4,9 százalékos növekedés után az idén
A MAGYAR GDP 3,1 SZÁZALÉKOS CSÖKKENÉSÉRE SZÁMÍT, 2021-BEN VISZONT ISMÉT NÖVEKEDÉSRE, 4,2 SZÁZALÉKOSRA.
Az IMF mostani prognózisa szerint a máltai 2,8 százalékos várható csökkenés után az idén a magyar GDP zsugorodik a legkevésbé az Európai Unióban, az unión kívül pedig csak Szerbiában lesz kisebb mértékű – 3,0 százalékos – a gazdasági teljesítmény csökkenése.
A szomszédos országok közül
a horvátországi GDP 9,0 százalékkal csökken az idén az IMF mostani prognózisa szerint,
a romániai pedig 5,0 százalékkal,
a szlovén 8,0 százalékkal,
a szlovák 6,2 százalékkal,
az osztrák 7,0 százalékkal esik vissza."
index.hu/gazdasag/2020/04/14/koronavirus_imf_nemzetkozi_valutaalap_gazdasagi_novekedes_europai_unio_magyarorszag_derulato/

_atpijkamo_ 2020.04.14. 21:19:49

@eszti.....: Ez is csak ugyanolyan hazug Kubatov dezinformátor troll, mint a többi. De a kedvedért mostantól ignorálom ennek is a hazugságait. Marad még elég, akin szórakozhatok.

_atpijkamo_ 2020.04.14. 21:21:59

@Szabó Miklós János: "az IMF a tavalyi 4,9 százalékos növekedés után az idén
A MAGYAR GDP 3,1 SZÁZALÉKOS CSÖKKENÉSÉRE SZÁMÍT"

Hazug ballib sorosbérenc az IMF. Eltolcsy megmondta, hogy idén 2-3% lesz a GDP növekedés. :))

_atpijkamo_ 2020.04.14. 21:23:57

@Tényelek: @AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "tüdőbeteg gyerekeknek nem kell a jó levegő."

Persze, hogy nem kell, malacka megmondta, hogy vannak már helyette jó gyógyszerek. :))

eszti..... 2020.04.14. 21:25:55

@morph on deer:

most úgy jártam, mint Cecília asszony Wass Alberttel ...

_atpijkamo_ 2020.04.14. 21:25:56

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Ha Ondó Viktor Mihály gazdád az évszázad legjobb 10 éve alatt se nyitotta meg ezeket újra, akkor egyetért az elkúróval, hogy nem is kellenek.

_atpijkamo_ 2020.04.14. 21:29:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "@Tényelek: te tényleg rendesen megdolgozol a pénzünkért ebben a témában!"

Kubatov vajon érdemének megfelelően díjazza ezt a sztahanovista dezinformátort? :))

morph on deer 2020.04.14. 21:39:11

@nincs1itt:
Hát ez elég súlyos kis történet, meg kell hagyni.
Az meg a nemzetthy körösztkérdés, hogy hány olyan van még, akiknek nem sikerült eddig sem eljutnia, esetleg nem is fog sikerülni.

Egyébként stílszerűen az ágyaknak nem a 60, hanem a 66,66%-át kellett volna szabaddá tenni. Mert annyi a kétharmad.

morph on deer 2020.04.14. 21:45:06

@eszti.....:
Ahhoz még dolgoznod kell azért kicsit! Az ilyesmit nem adják ingyen, mint tudjuk...

A csudát.
A hiba az én készülékemben van, mivel hajlamos vagyok más szemszögből nézni a dolgokat, mint ahogy a normális emberek szokták. Így aztán...:D)

morpho 2020.04.14. 21:52:36

@Szabó Miklós János: Az IMF mióta mérvadó? Már haza lett zavarva nem? Meg mi az, hogy GDP csökkenés? Ja tudom! Ez nem az az IMF, ez az Impossible Missions Force meg Tom Cruise.

_atpijkamo_ 2020.04.14. 22:16:11

a rendszer a tesztelések elodázásával nemcsak a magyar embereket csapta be, tette súlyosan félrevezetővé a statisztikákat, de életünket is veszélyezteti. A védőfelszerelések hiányával pedig a hazát szolgáló egészségügyi dolgozók életét tették ki veszélynek.

index.hu/belfold/2020/04/14/magyar_koronavirus_mta_doktora_szemelyes_beszamol_teszteles/

Tényelek 2020.04.14. 22:21:22

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "1 millitaga"

Lássa tud ön jót mondani, csak akarni kell.

Sir Bates dö Hól 2020.04.14. 22:51:26

@alöksz róz: valamelyikötök rakjon már ki egy képet az avatarra;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.15. 02:53:45

halálozás 1M lakosra toplist

Spain 390
Belgium 359
Italy 348
France 241
UK 178
Netherlands 172
Switzerland 136
Sweden 102
Ireland 82
USA 79
Iran 56
Portugal 56
Denmark 52
Austria 43
Germany 42
Slovenia 27
Norway 26

ebella 2020.04.15. 04:11:01

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: És száz kimutatott vírusosra?

Persze az is érdekes, hogy a volt szovjetmegszállta országok közül egy sincs a megbetegedések élvonalában. Biztos keleten a legjobb az orvosi ellátás. Esetleg a politikusoktól függetlenül más oka lehet? Erős a gyanúm, hogy ezért kár a miniszterelnök seggét csókolgatni. Persze, ha élvezed....

D E G L O B A L I Z A T I O N 2020.04.15. 05:08:19

@ebella: Talan mert ezekbe az orszagokba Soros kevesebb virus terjeszto arabot tudott betelepiteni. A Franciaknal is a nogozanakban van a legnagyobb problema, ahol az arabok kirohogik a rendoroket, es semmifele korlatozast nem hajlandok betartani.

ebella2 2020.04.15. 06:36:30

@D E G L O B A L I Z A T I O N: Persze. Hiszen az arab országokban sokkal súlyosabb a helyzet. Sőt , Svájcban is vannak kitalált nogozónák. Ja, mégsem.

Legalább gondolkozz, mielőtt kinyilatkozol!

Mondom ezt úgy, hogy én egyet se engednék be Európába.

Nekoashi2005 2020.04.15. 07:45:29

Mi a legfontosabb ilyen járvánnyal terhelt időszakban?

600 milliárd forintból felújítani a ner szállodákat ner építőcégekkel...

Minielnöknek maga - és a rasi - felé hajlik a keze.....

rallus 2020.04.15. 07:55:30

@Nekoashi2005: Ne keseredj el!

"29 millió forint + ÁFA értékben bízta meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját április 1-je és december 31-e közötti időszakra Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere"

Ő majd jól feljelenti és lecsukatja az egész Orbán kormányt! Senki nem mondhatja ezek után, hogy az ellenzék nem tesz semmit a járvány ellen!

Nekoashi2005 2020.04.15. 08:16:07

@rallus:
"29 millió forint + ÁFA értékben bízta meg Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját április 1-je és december 31-e közötti időszakra Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere"

Most komolyan!
Összehasonlítod a 600 milliárddal? Csak úgy nagyjából 16.000-szer nagyobb összeg!

Nevetséges a próbálkozásod....

Nekoashi2005 2020.04.15. 08:27:16

A csuti belenéz a tükörbe reggelente:
"Az emberség, az amit legjobban szeretek magamban!"

index.hu/belfold/2020/04/15/korhaz_kiurites_utan_hazakerulnek_hozzatartozokhoz_a_betegek/

rallus 2020.04.15. 08:34:10

@Nekoashi2005: A szállodákat meg tudod számolni és nézni....nagy különbség....

Nekoashi2005 2020.04.15. 08:41:41

@rallus:
"A szállodákat meg tudod számolni és nézni....nagy különbség...."

Elvégezted az alsót? Gratulálok!

Mert csak számolni és nézni fogod, hogy a csuti vagyona hogy gyarapodik, de ott szobát foglalni nem fogsz....

chrisred 2020.04.15. 09:00:37

@ebella: A buta kínaiak meg nem engednek be senkit Oroszországból a járvány miatt, pedig közismert tény, hogy Oroszországban egyáltalán nincs is fertőzött, és annak a 80%-a is Moszkvában van. Talán ők is bedőltek a libsi mantrának, hogy "kis hazugság, nagy hazugság, FSZB propagandisták által készített statisztika"?

ebella2 2020.04.15. 09:18:52

@chrisred: Ha az oroszok hazudnak, akkor a svájciak is? Akik mellesleg nem is hordanak szájmaszkot, illetve csak az öregek. (Dél-Koreában meg egy kutatás éppen a múlt héten zárult azzal, hogy az un orvosi szájmaszk szart sem ér, köhögés, tüsszentésnél. Azonos a a levegőbe került vírusszám, a szabadon köhögés és a szájmaszkos köhögés közt.)

Ráadásul a járványt nem is a kínaiak szabadították a világra. Igazuk van, ha mást hibáztatnak!

Az arabok meg az oroszok a hibásak, ez elég egyértelmű.

ebella2 2020.04.15. 09:20:21

Ja meg a libsik, különösen a ballibsik!

István Tamasi 2020.04.15. 09:23:13

Az igazoltan fertőzöttek, nem vizsgált fertőzöttek kapcsán emlékezzünk Pelikán elvtársra aki megkérdi miért közlünk hamis adatokat?
A válasz /átírva mai aktuálisra/: Ugyan már, mi pontosan tudjuk a valódi adatokat, tehát magunkat nem vezetjük félre. De bezzeg nem lennék a koronavírus helyébe, mert azt alaposan félrevezetjük a nyilvánosan közölt hamisított számokkal.

6.Lenin 2020.04.15. 09:28:35

@István Tamasi:

Mo-on a valós adatok...

30 millió fertőzött, és eddig 04. 15. 9:25:12 12, 5 millió halott.

Nyugodj le végre. Ez már biztosan megfelel neked is és a hülye pártodnak is.

eszti..... 2020.04.15. 09:30:08

@ebella2:

nincs jobb libsi, mint a ballibsi .....

chrisred 2020.04.15. 09:37:05

@ebella2: Ezt akkor úgy érted, ha a járvány Kínából indult, akkor a kínaiaknak nem is szabad védekezni az ellen, hogy újra beinduljon náluk, ha egyszer valahogy sikerült túljutniuk rajta?

István Tamasi 2020.04.15. 09:39:47

@6.Lenin: Elhiszem, hogy téged nem izgat a koronavírus járvány, mert téged megvéd az üvegkoporsód.

6.Lenin 2020.04.15. 09:55:31

@István Tamasi:

Idióta. Nem izgatnia kell, hanem tenni ellene. Nektek mindenben csak a pofátok jár. Eddig hatalmon csak szart hagytak maguk után a ballipsi pártok. tudom, hogy ez fáj nektek, hogy mások képesek tenni is.

Ti most se tudtok mást, csak azokat fikázni akik tehetségesebbek tőletek. Látszik is világosan a támogatottságotokon, és ezek után még jobban is fog.

morph on deer 2020.04.15. 10:21:15

@Nekoashi2005:
És a pálinkafőzők támogatása neked smafu?
Hiszen az adja itt sokmillió honfitársunk nemzeti öntudatát, identitásának lényegét, hogy ugyanolyan részeg lehet, mint a másik magyar..!

Meg egyébként is, ha egyszer itt hirtelen mindenki kijózanodna, akkor egészen nagy valószínűséggel a viktorék futva sem érnék el a repülőgépeiket anélkül, hogy előtte egy vidám össznépi seggrepacsi - játékban kéne résztvenniük...

Tehát inni muszáj, kerül amibe kerül. Igaz, hogy a fizetőképes kereslet drasztikusan megcsappant, de nehogy már emiatt szegény pálinkafőzők húzzák a rövidebbet, nem igaz?
Sokkal jobb lesz, ha most majd az antialkoholisták is fizetik őket, hiszen így “igazságos” orbániában...

István Tamasi 2020.04.15. 10:21:30

@6.Lenin:
Nézzük csak mi történt háromnegyed évszázaddal ezelőtt? A feudális-klerikális nemzetthy jobboldal belesodorta Magyarországot egy eleve vesztes háborúba aminek a végén a nemzeti vagyon bő 2/3-a odalett. A romokból a baloldal vezetésével kecmergett ki az ország és épített egy olyan rendszert a 60-as, 70-es évekre ahol minden tehetséges szegény gyerek főiskolát/egyetemet tudott végezni, amikor minden melós elmehetett egybefüggő 2 hétre üdülni úgy, hogy naponta 3x elé tették az ételt, ahol az emberek nem azt latolgatták (mint ma) hogy egyenek vagy rezsit fizessenek. Na ezt a rendszert lopták szét a jobboldali rendszerváltó pártok és adták el "amagyaremberekt" a multiknak (lásd: rabszolgatörvény). De ezt te már nem láttad az üvegkoporsódból.
Bezzeg a nemzetthy illiberális fideszmaffia, élén az elmebeteg suttyóval az aztán akkora jólétet hozott (a strómanoknak, családtagoknak, nerlovagoknak), hogy még üresen kongó stadionokra is "fussa", ugye?

6.Lenin 2020.04.15. 10:46:29

@István Tamasi:

Miért nem kezdted a pozsonyi csatától:
Miért hagytad ki a tatárokat, törököket, sógorékat, és igen, a kommunista barátaitokat?

Hagy már az üvegkoporsót te barom, pont egy ilyen hozzád hasonló balfasz miatt választottam ezt a nicket. Nem tűnt fel, hogy 6-al kezdődik?

Kapitalizmus van. Most ezt kéne szeretned. Most nem a komcsik fosztják ki a saját nemzetüket. Amikor eladtatok nekik mindent 90 előtt, és után, 94 környékén, akkor is sírt a szíved a lumpenprolikért?

Szarházi, irigy proli vagy, akinek fáj, hogy mások sok mindent képesek megoldani is.

Arról pofázz, hogy mit hagytatok itt a nemzetre 45-90-ig, vagy az utána lévő 12 év alatt.
Csőd, adósság. Mi a faszért buktatok 2010-ben? Arról pofázz.

Valamit lezülleszteni mindig könnyebb, de rendbe tenni nyilván sokkal hosszabb, hiszen a szar, irigy fajtád most is itt van, gáncsoskodik. Erről pofázz.

Persze, hogy nem megy könnyen eltakarítani azt a sok szart, amit a ballibsi bandátok okozott, nyilván a mostaniak közt is vannak törtetők, gazemberek is, de mi ez hozzátok képest?
Maga a Kánaán, B+. Nyomorult féreg vagy te is a bandáddal együtt. És ezt csak mint tényt közlöm veled.

morph on deer 2020.04.15. 11:05:59

@ebella2:
“ Azonos a a levegőbe került vírusszám, a szabadon köhögés és a szájmaszkos köhögés közt.”

Hát egyrészt ez kizárt, mivel a mikro-cseppecskék egy része, amivel a vírus ‘utazik’ mindenképpen a szájmaszkra kerül, másrészt az áramlásuknak az iránya nem ugyanaz maszkkal, mint anélkül.

Magyarul, nem direkt az arcodba kapod a dzsuvát, hanem mondjuk eloszlik.
Itt lehet látni is, hogy miről van szó:

index.hu/techtud/2020/04/09/ezert_kell_maszkot_huzni_ha_kohogunk/

ebella2 2020.04.15. 12:02:28

@morph on deer: Nem velem vitatkozol, hanem tudósokkal, akik megmérték rengeteg önkéntessel és rengeteg számossággal. Tegnap olvastam. Ha megtalálom, idelinkelem.

ebella2 2020.04.15. 12:03:32

Most jut eszembe, az otthoni gépemen elmentettem. Holnap reggel számíthatsz rá, hogy belinkelem.

illaim 2020.04.15. 12:37:40

A fidess SA csürhéje továbbra se hagy fel az álhírek terjesztésével! A nemzet megosztása, a minél rosszabb Magyarországnak annál jobb a fidessnek! Senkiházi harmadik generációs oláh cigány koronát akar! Adjuk meg neki! LOL

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 12:38:13

@morph on deer: @ebella2: Egy koreai tudományos cikk (amiben hasonló megállapítások vannak) az Annals of Internal Medicine oldalára került ki:

"In conclusion, both surgical and cotton masks seem to be ineffective in preventing the dissemination of SARS–CoV-2 from the coughs of patients with COVID-19 to the environment and external mask surface."
annals.org/aim/fullarticle/2764367/effectiveness-surgical-cotton-masks-blocking-sars-cov-2-controlled-comparison

"Magyarul, nem direkt az arcodba kapod a dzsuvát, hanem mondjuk eloszlik."

Ha valaki másnak az arcába köhög (akár maszkkal, akár anélkül), az már régen rossz – legyen már benne annyi jóérzés, hogy legalább elfordul.

morph on deer 2020.04.15. 12:42:40

@ebella2:
“ Nem velem vitatkozol, hanem tudósokkal”

Vitatkozik a fene.
Darabra lehet ugyanannyi vírus a levegőben, de hogy nem ugyanúgy terjed maszkkal mint maszk nélkül, az teljesen biztos. A maszk megváltoztatja a légáramlás irányát, és a gyakorlatban már az is számít, szerintem.

morph on deer 2020.04.15. 12:53:31

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Ha valaki másnak az arcába köhög (akár maszkkal, akár anélkül), az már régen rossz...”

Az bizony. De talán véletlen, nem feltétlenül akarhatja így, de nem teljesen kizárható.

Azt tudod, hogy ebben a kísérletben 20 cm távolságból 5-ször köhögtek a petri-csészébe?

20 centiről ötször egymás után!
És mi köze van ennek a való élethez? Milyen hétköznapi szituációban fordul ez így elő?
Na ennyit erről.

“ A petri dish (90 mm × 15 mm) containing 1 mL of viral transport media (......) was placed approximately 20 cm from the patients' mouths. Patients were instructed to cough 5 times each onto a petri dish...”

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 13:06:50

@morph on deer: "De talán véletlen"

A tapasztalataim szerint, ha az emberre rájön a köhögési inger, annyit még meg tud tenni, hogy elfordul, vagy legalább a kezét, könyökét a szája elé rántja...

"Azt tudod, hogy ebben a kísérletben 20 cm távolságból 5-ször köhögtek a petri-csészébe?"

Igen, átfutottam a cikket, mert nem hosszú – így olvastam, hogy mit vizsgáltak, és azt is, hogy mit nem.

Nyilván a kísérletet azért tervezték így, hogy jól mérhető, "objektív" eredményeket kapjanak; annyiban azért ez is informatív, hogy így senkinek nem tanácsolható, hogy a Covid-19 beteghez közel álljon, akkor se, ha az utóbbi maszkot visel.

Ez felértékeli a távolságtartás / karantén / izoláció / kézmosás / fertőtlenítés szerepét a járványügyi védekezésben a mostanában "divatba jött" látványos, de nem feltétlenül hatásos védőeszközökkel (kesztyű, maszk) szemben. Én nem ellenzem, hogy ezeket valaki viselje, de ne gondolja se ő, se más, hogy ezek igazán hatékony védelmet nyújtanak.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.04.15. 13:15:05

Soha nem hittem volna: ülök az erkélyen és fingok.

ebella2 2020.04.15. 13:39:38

@morph on deer: Mondom, holnap délelőtt nézd meg, ideteszem. Ha ők hazudnak, én is.

ebella2 2020.04.15. 13:44:17

@Szergej Szergejevics Szergejev: Nemhogy arcába nem, hanem csak úgy sem. Valamit a szája elé tesz. Ez alapvetés. Ha meg folyamatos inger várható, akkor előkészíti a zsebkendőjét.

ebella2 2020.04.15. 13:47:00

@morph on deer: Nyilván ebből a munkából készült a cikk. Akkor tárgytalan az ígéretem, mint feleslegest visszavonom.

morph on deer 2020.04.15. 13:51:15

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ de ne gondolja se ő, se más, hogy ezek igazán hatékony védelmet nyújtanak.”

Önmagukban nem, viszont helyesen használva, és az összes többi módszerrel kombinálva, - pl távolságtartás, kézmosás, stb.- biztosan többet segít.

A dolog lényege az, hogy a vírus mindig valamilyen részecskével együtt tud csak mozogni, és ha a részecskét szűrni tudjuk, akkor nagyobb eséllyel lehet elkerülni, hogy mondjuk a légutakba kerüljön. Ez főleg csepp, de lehet felvert por is onnan, ahová a cseppecske előbb-utóbb leszáll.
Ezeket lehet szűrni, és elég jó hatásfokkal.

A tuti persze az, ha mindenki marad a seggén, és csak mondjuk orbán haknizik a kórházakban a piggy-jelmezében, és számolja az üres ágyakat. Azzal segít a legtöbbet...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.15. 14:10:29

"Szlovákiában a legtöbb koronavírus-fertőzött a 30 és 44 év közötti kategóriában található meg, összesen 246 személy – közölte a szlovák egészségügyi minisztérium Őket követi a 15-29 éves korosztály 221 fertőzöttel, a 45-59 év között korosztály 171 beteggel és a 60 év feletti korosztály 152 pácienssel. Legkevesebben a 14 év alatti fertőzöttek vannak, összesen 42. Néhány beteg esetében pedig nem hozták nyilvánosságra az illető életkorát.
A Nemzeti Egészségügyi Központ statisztikái szerint Szlovákiában összesen 101 olyan fertőzött van, aki a 65 év feletti korosztályba tartozik "

a tót 1 külön állatfaj

eszti..... 2020.04.15. 14:12:49

@Szergej Szergejevics Szergejev:

ott, ahol kötelező a maszk viselése, nincs választási lehetőségünk. kesztyűt meg azért húzok, mert nem szeretném, ha minden boltban /ma volt a nagybevásárlás/ fertőtlenítőszert kelljen a kezemre kennem.
elmondtam már néhányszor. amennyiben maszkot-kesztyűt kell húznod, nem fogsz kóricálni / lassan sikítófrászt kapok a hamis biztonságérzet szövegtől/ elmész A-ból B-be, elintézed a dolgod és sietsz haza, hogy megszabadulj a védőfelszereléstől. a kézmosás az alap.... különben meg mindenki ül otthon a fenekén ... :)

illaim 2020.04.15. 14:41:33

@MAXVALL bircaman közíró: Végre megtaláltad önmagad! Másra egyébként sem vagy képes! LOL

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 15:46:30

@eszti.....: "ott, ahol kötelező a maszk viselése, nincs választási lehetőségünk"

Ja, de itt Magyarországon még nem az, ezért számukra (az egyes emberek számára) igen érdekes kérdés, hogy a maszk véd-e, mitől és mitől nem. Ha pl. jelentős tudományos bizonyítékok szólnának amellett, hogy segít, akkor meg lehetne fontolni a kötelezővé tételét, de ezek nélkül szerintem marad a "hordja, aki akarja". Ami a kóricálást illeti, én azért a kertünkből kinézve nem úgy látom, hogy ebben zavarná az embereket a maszk, de lehet, hogy én vagyok előítéletes, és mindenkinek halaszthatatlan dolga van éppen.

@morph on deer: "A tuti persze az, ha mindenki marad a seggén"

Na ja, jó lenne. :)

Szerintem Pesten pl. egy kicsit nagyobb fegyelmezettség nem ártana (akinek nem inge, ne vegye magára...), még mindig nagyon sokan járnak-kelnek (nem munkába járási időpontban, nem bevásárlási céllal) közterületen, maszkban vagy anélkül...

_atpijkamo_ 2020.04.15. 16:00:31

Tömegével esnek ki hátrányos helyzetű gyerekek az oktatásból, civilek és tanodák válságkezelést sürgetnek

A járvány idején sok gyereket képtelenek elérni az iskolák.

444.hu/2020/04/15/tomegevek-esnek-ki-hatranyos-helyzetu-gyerekek-az-oktatasbol-civilek-es-tanodak-valsagkezelest-surgetnek

6.Lenin 2020.04.15. 16:03:39

@jános515:

Tévedsz, de nagyon. A proli, vagy lumpenproli az nem munkás, ezek sose szerettek dolgozni csak a másé után vágytak mindig. Ők kapni szerettek, amit azoktól vettek el, akik dolgozni is szerettek, tudtak.

Kit érdekel ma az ellentengernagy, nem sokakat, ahogy a krumplistésztás János bá se.
Vagy az elmebeteg Fletót se sokan, csak az agyilag hozzá gyengűlt baráti köre.

Ma már van lehetőséged a tudásodnak megfelelő bérért dolgoznod, ha nem itt, akkor bárhol az EU-ban.

Le vagy te nagyon maradva. Magadon segíts, ne másokon.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 16:10:18

12 halálos áldozat, 67 új regisztrált fertőzött Magyarországon egy nap alatt

Összesen 1579 regisztrált fertőzésről és 134 halálos áldozatról lehet tudni.

Mortalitás: 8%. Ondó Viktor Mihály ebben is jobban teljesít.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 16:18:03

"Ahogy elnézem itt a fideszes kommentelőket, kénytelen vagyok rájönni, hogy ezek az állatnál is alantasabb férgek.
Bármit
is mondjon a Fidesz, egy pillanatra sem vagytok képesek gondolkodni,
megnézni más nézőpontból azt, csak és kizárólag azt tudjátok
hajkurászni, amit a gazdi mond.
Ez egy dolog, amikor "átlagos"
politikai dolgokról van szó - de most betegségről beszélünk, emberek
haláláról, szenvedésről. Van pofátok szidni azokat, akik elvesztették a
munkájukat a vírus miatt, mert nincs ingyen ebéd. Van pofátok szidni
azt, aki tüdőgyulladással fetrengve küzd az életéért, mert azt merte
mondani, hogy nem tesztelték le időben. Van pofátok szidni azt, aki nem
tudja egyik napról a másikra befogadni és ellátni a kórházban "üdülő"
beteg, idős rokonát. Mindezt azért, mert ezt mondja a Fidesz.
És ti nevezitek magatokat kereszténynek?

Biztos jártatok már úgy, hogy felfordítotok egy követ a vízparton és
nyüzsög alatta a sok a féreg - na, pont ilyenek vagytok ti, kedves
Fideszt védő kommentelők, ha pénzért teszitek, ha ingyen."

eszti..... 2020.04.15. 16:58:30

@Szergej Szergejevics Szergejev:

a magyarországi keretedből kinézve átlátsz Szlovákiába?

eszti..... 2020.04.15. 16:59:11

@Szergej Szergejevics Szergejev:

a magyarországi kertedből kinézve átlátsz Szlovákiába?

Sir Bates dö Hól 2020.04.15. 17:11:11

@6.Lenin: megbaszod a retkes kurva anyádat, te majom... dögölj már meg, migrált köcsög... de a fajtát is...

Sir Bates dö Hól 2020.04.15. 17:20:55

@6.Lenin: baromarcú köcsög, basszad már az anyád szájba!
a proli és a lumpenproli két különböző szó, s nem véletlenül, te migrált buzi, hogy szakadt volna a fejed abba a baltaarcú szláv kurva anyádba...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 17:25:02

@eszti.....: Őszintén szólva, a szlovákiai történéseket nem annyira követem, ami a magyar sajtóban erről van, azt elolvasom – de az nem sok, inkább Nyugat-, Dél- és Észak-Európa érdekli a magyar újságírókat is. Pedig nyilván érdekes az is, hogy a szomszédban mi történik, még ha mi nem is akarjuk vakon másolni őket. :-)

A saját szememmel csak Pest egy kicsi részére látok rá (a kertből ill. amikor muszáj elmennem itthonról, pl. bevásárllni, akkor máshonnan is), de az nem igazán tetszik, amit innen látok, tapasztalok.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 17:30:32

@eszti.....: Persze, hogy érdemben is reflektáljak a kérdésre: az az itthon Magyarországon tapasztaltakra vonatkozott, hogy nem tűnik úgy, mintha itt a maszk bárkit zavarna a "kóricálásban".

Legfeljebb ha kényelmetlennek érzik, akkor lecsúsztatják az állukra.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 17:33:14

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Szegény Ferit még kezdem megsajnálni, ez annyira depis kép...

Bár sörike mellett azért az a pár milliócska a trezorban is segíthet feledtetni a bánatát...

eszti..... 2020.04.15. 18:00:50

@Szergej Szergejevics Szergejev:

ez az egyik bosszantó dolog a magyarországi sajtóban. mindenről írnak csak arról nem, ami a szomszédban történik. pedig tálcán nyújtják nekik, még fordítani sem kellene. ott vannak a szlovákiai magyar lapok, amelyekben pl. nagyon sok Csehországról szóló hír van.
de nem.... az nem érdekes...
és elég széles a paletta, van Kesma által finanszírozott médiafelület is.

egyáltalán nem csodálkozom a magyarországi hozzáálláson. a kezdetektől lazán kezelik a helyzetet, mindenki megszakért mindent. mikor elkezdtünk maszkot varrni, az áttelepült felvidéki barátaim közül elég sokan tiltakoztak a hamis biztonságérzet miatt. aztán visszakérdeztem, talán vegyek orvosi maszkot és ne jusson az eüsöknek? erre már nem volt felelet.

na itt nemcsak a rendőr vagy a bolti dolgozó szólít meg, ha nem előírás szerint viseled / az ugye nem történhet meg, hogy nincs rajtad/. egymást is figyelmeztetjük. én is, mások is. ez nem vicc.

www.google.com/covid19/mobility/ - hasonlítsd össze Szlovákia és Magyarország lakosságának mobilitását- én megtettem. látható a különbség.

illaim 2020.04.15. 18:18:50

@eszti.....: Szia! Úgy látom leálltál egy galambbal sakkozni. LOL

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.04.15. 18:28:46

@eszti.....: "hasonlítsd össze Szlovákia és Magyarország lakosságának mobilitását- én megtettem. látható a különbség"

Ja, ez nálunk nem elég jó, több fegyelmezettség kéne.

Bár azért a "Parks" kategória nálatok is bőven pluszban van, ami azért nem annyira szuper (ahol igazán szigorú a kijárási tilalom, ott ez nagyon durván mínuszos). Briteknél pl. ráuszítják a zsarukat a parkokban, tengerparton piknikezőkre, megafonnal zavarják ki őket "This is a lockdown, not a holiday" szöveggel – hacsak nem pl. kocogni, sétálni vannak ott.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:03:33

@6.Lenin: Szeretem mikor magadat adod.Ilyenkor kiderül amit mindig is tudtam rólad:hogy egy szarzsák vagy!Tök mind1 milyen dumát löx ezután!
Ééééééééééés!
TOUCHÉÉÉÉ!!!! XDXD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:08:56

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A legrosszabb hogy ezek a korlátolt idióták valami erkölcsi fölényt éreznek,mert ők fideszkomcsik!

boborján20 2020.04.15. 19:16:23

@Sir Bates dö Hól: szerintem ezt a nicket többen használják.

6.Lenin 2020.04.15. 19:23:36

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Talán már írtam neked, de ismétlés a tudás anyukája.
Na, szóval.. te olyan sötét vagy, mint egy két végén berobbantott alagút közepén álló néger segge lyuka éjfélkor.

Mi van , szeretnél megfelelni a seggdugónak, hogy nyalod a seggét? Ki ő neked?
Az egyik a feltételezett téged nemző bunkó közül?
Bár ezt kétlem, mert a seggdugó egy kiéhezett faszkalap, aki még életében nem dugott meg egy nőt, esetleg az út szélén fetrengő ribancok közül egyet, talán, aki már nagyon ki volt éhezve a pénzre, másként tuti nem faritana egy ilyen köcsögnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:24:20

@Sir Bates dö Hól: A napokban találtam ki,muszáj volt leírni!
De látom valaki értékeli!XD

6.Lenin 2020.04.15. 19:25:33

@boborján20:

Neked is lehet, hogy az apád ez a seggdugó?Szar egy környék lehet, ennyi zabigyerekkel.

2020.04.15. 19:25:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
" 1579 regisztrált fertőzésről és 134 halálos áldozat"
Látom továbbra is el van keseredve, amiért nem tudjuk produkálni a fejlett "nyugati" államok mortalitás szintjén, .., nem baj, sírjon csak miatta naponta többször, .., ahogy látom meg is teszi!
Sweden 11,927/1,203
Netherlands 28,153/3,134
Belgium 33,573 /4,440
France 143,303 /15,729
Spain 177,633/18,579
Italy 165,155/21,645
Nem lehet minden országban ballibsi kormány, hogy bőven 10% fölé vigyék a mortalitás szintjét, .., nyugodjon bele, hogy nálunk ez van, .., ha egyszer majd Gyurcsányéknál lesz hasonló, akkor meg lesz a 15% is, .. és akkor majd örülhet!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:26:47

@Sir Bates dö Hól: Na pont eszembe jutott hogy ez a hüjjje lenin kitalálta hogy neked akarunk megfelelni.
De vajon érti ez az idióta amit neki írtam?:))

eszti..... 2020.04.15. 19:28:33

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Szlovákia maga egy nagy vidék. A legnagyobb városban Pozsonyban 500 ezren laknak. Ezt is vedd számításba. Itt nem parkba járnak az emberek, hanem a patakpartra....

Viszont az elejétől kezdve nagyon jól kezelte /közben ugye volt egy kormányváltás/ mindkét garnitúra a helyzetet. Az iskolákon, gyógyszertáron, élelmiszerboltokon túl 2 hétig minden zárva volt. Piac, pláza, fodrászat, kozmetika, edzőterem, mozi, templom, minden közösségi eseményt töröltek, 100 részvevő alatt is. Lezártak minden repteret és megszüntették a nemzetközi személyszállítást.

Szintén az első héttől napi szinten nyilvánosságra hozták a fertőzöttek lakhelyét, életkorát, nemét. Voltak fertőzöttséget ábrázoló térképek. Sztem a lakosság akkor szart be igazán, mikor azt látta, hogy ez az egész nemcsak Pozsonyról szól. Ahogy teltek a napok, úgy kúszott felénk a vírus-látszott a térképen.

A volt kormányfő csapata nagyon világosan elmondta, mit kell tennünk. Keményen, szigorúan. A rendkívüli helyzet első hetében 30%-kal csökkent a lakosság mobilitása. Aztán még ugyanennyivel....

Sztem ez volt a kulcs...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:29:18

@boborján20: Valószínű nem csak az övét.De a stílusokból adódóan van aki több nicket használ.
Így többnek tűnnek.

2020.04.15. 19:29:46

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "A legrosszabb hogy ezek a korlátolt idióták valami erkölcsi fölényt éreznek"
Szerintem meg kell nézni a szóhasználatot önöknél, .. és igen bőven megvan az erkölcsi fölény, ..., nem azért mert a másik "fidesznyik" lenne, csak és kizárólag már ebből kijön :-) !

eszti..... 2020.04.15. 19:30:14

@illaim:

akkor sakk terén ugyanolyan szinten vagyunk. kedvelem Szergejt, jó fej. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:31:47

@6.Lenin: Itt max. ti fideszseggnyalók nyaltok segget.

Sir Bates dö Hól 2020.04.15. 19:33:32

@boborján20: és? mindegyik menjen a baltafejű kurva anyjába...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:34:36

@Tényelek: Egy hülyének hogyan tudnám elmagyarázni,hogy hülye?!

eszti..... 2020.04.15. 19:37:02

@6.Lenin:

daj si pauzu, starý! neprezradím nikomu, že kedysi bol si Slovákom. môžeš byť za to vďačný.

boborján20 2020.04.15. 19:38:50

@Sir Bates dö Hól: ezen nem fogunk összeveszni migráncs:)))

2020.04.15. 19:38:54

@eszti.....: "mindenki megszakért mindent"
Szlovákiában ez furcsán nézhet ki, de az értelmes ember minden ehhez hasonló helyzetben ezt teszi és az alapján dönt, .. vagy jól, vagy rosszul, de mi ehhez szoktunk hozzá, .., a szlovákoknak azóta mondják meg, hogy mit csináljanak, amióta a nép létezik, ehhez szoktak hozzá, .., megcsinálják, amit mondanak nekik, .. most éppen ez egy jó tulajdonságuk.
Ezt nem degradáló jelleggel írom, de ez tény és minden nép viselkedésében rendszeresen megjelenik az évezredek alatt kialakult néplélek, .. ők szolgák voltak, ..., mi meg mikor mik, de ha szolgák voltunk éppen, akkor biztosan lázadtunk.

eszti..... 2020.04.15. 19:39:39

@Tényelek:

a V4 országait is ki mered tenni? :D

2020.04.15. 19:40:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ez kemény kérdés, de szerintem a tükör előtt jól be tudja gyakorolni, meg van hozzá az alany!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:40:34

@eszti.....: Héló!Még a végén vele iszol meg valamit!:P

Sir Bates dö Hól 2020.04.15. 19:41:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: én vagyok a generális, mozgatom a csapataink a B1 blogon!;-)... az semmi, de ez a másik importált geciputtony már ugyanazt a kifejezést használja, mint én!;-)... Olyan vagyok, mint Cippola, s megbűvölök mindenkit!;-)... A sok kis Márió meg csak pislog;-)...

Csak egyedül a vén komcsi barom látja a valót, azzal a csipás szemével;-)))))...

nincs1itt 2020.04.15. 19:42:01

@Tényelek: jááános, már megint feltérdeltél a szopórollerre? kicsihuszár, majd ha a tényleges adatokat is megismerheti a hozzád hasonló agyhalott, na akkor fölényeskedj. a mo.-i a némethez képest 4x-es arány... 1540 és 134 elhunyt, 127 eze és 3200 elhunyt...
szóval kussolj kötschögh

eszti..... 2020.04.15. 19:42:06

@Tényelek:

aha! ez akkor is jusson eszedbe, ha majd a V4 nemzetközi fölényéről beszélsz.
nem vagy te egy macska Leninnel? neki kedvelt témája a szlovákok szolgalelkűsége / és mennyi mindent elárul róla! / :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:42:16

@Tényelek: Hát ezt mondom,hogy fel sem fogod,hogy rólad is beszélek!
Hogy a picsában maradtál eddig életben?

Sir Bates dö Hól 2020.04.15. 19:43:28

@Tényelek: te mindig is szolga voltál bulangiu, du-te dracului... hogy basználak fejbe geciputtony...

boborján20 2020.04.15. 19:44:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Valószínű nem csak az övét"

mivel többen használják, ezé nem helyes az övét szó használata.

a többiben igazad van!:)

ja és még mindig éjszakai műszakba tolod?:)))

eszti..... 2020.04.15. 19:45:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

én bárkivel elbeszélgetek. és bárkinek a kamunickjével is, ha normális a hangnem.
/állítottál már a reszelős szövegeden? ha kell, segítek... én mindent elhiszek :D :D/

2020.04.15. 19:46:46

@eszti.....: Mert az negligálná azt, amit a libsi nyugati kormányok produkálnak ezen a téren?
Úgy egyébként bárki, bármikor, bármelyik országét berakhatja ez nem bátorság kérdése!

eszti..... 2020.04.15. 19:48:06

@Tényelek:

különben meg nem olyan nehéz dolog megszövegérteni a
Maradj otthon! Olvass! Moss kezet! tőmondatokat... de ha szükséges, van hozzá ábra is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 19:57:13

@boborján20: Már több mint másfél éve nem éjszakázom.

2020.04.15. 19:57:30

@eszti.....: "a szlovákok szolgalelkűsége"
A tények makacs dolgok, ..a Magyar Királyság területén egyetlen olyan népcsoport élt, amelyiknek sem nemessége, sem elöljárósága nem volt soha, ezek a mostani szlovákok, régi nevükön tótok
Még a cigányságnak is ott volt a vajdaság intézménye, a beszédelgő románokat meg a XIII-XIV század környékén a kenézek vezették Erdélybe, .., később többen közülük a nemesi címet is elnyerték, .., a kunoknak, székelyeknek, besenyőknek, stb. is megvoltak az elöljáróik, .., de a szlovákoknak, .., akkor még tótoknak soha nem volt ilyen, .., .
Ez egy olyan kérdés, amin még vitázni sem lehet csak leírni a tényeket.
Azon már lehetne vitázni, hogy ez egyáltalán hogy történhetett meg egy olyan országban, ahol természetes volt, hogy minden népcsoport megtarthatta az elöljárói címeket és azt tiszteletben is tartották, .., van olyan vélemény, ami szerint a tótok magyarok voltak és csak a nyelvváltásuk miatt estek ki a pikszisből, .., ebben van logika, főként, hogy a tót megnevezés a mai napig megmaradt, .., de ez nagy valószínűség szerint ma már nem eldönthető kérdés, .., bár a tótók helyében én csak megkeresném, hogy honnan származok, mert sokkal tisztább képet adna, mint a mostani történelemhamisításuk!

2020.04.15. 19:58:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hogyne fognám fel, meg is van az erkölcsi fölényem önnel szemben :-) !

morph on deer 2020.04.15. 20:06:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
“ ezek a korlátolt idióták valami erkölcsi fölényt éreznek,mert ők fideszkomcsik!”

Ugyan már!
A szót sem ismerik, nemhogy az érzést!
Egyszerűen csak az orbáni hatalom tölti el őket önérzettel, mintha nekik is részük lenne benne. Holott még a legbelső körhöz tartozóknak sincs saját hatalma, minden orbántól függ, még a létük is! (Lásd Simicska.)

Na de jön még kutyára (dér) sárga teherautó, ahogy mondani szokták.

eszti..... 2020.04.15. 20:06:20

@Tényelek:

ebben van logika.................. aha! :D :D

2020.04.15. 20:07:10

@nincs1itt: Germany 132,747 +537 3,592 +97 72,600 56,555 4,288 1,584 43 halott egymillió lakosra vetítve!
Hungary 1,579 +67 134 +12 192 1,253 58 163 14 halott egymillió lakosra vetítve!
Szerintem a német adat, ami szerint 43 halott/1 millió lakos, nagyságrenddel több, mint a 13 halott , .., mondjuk több, mint háromszorosa!
Ne álmodozzon arról, hogy utolérjük a német "teljesítményt"!

nincs1itt 2020.04.15. 20:11:15

@Tényelek: jááános, anyáddal laksz, macskád van, bkv-val jársz a troll-farmra... kemény vagy! erkölcs, khm. szarcsimbók orbán valagában... az orbáni mentőláda tartalma: pálinka, kolbász, miatyánk... ez a három mindenre is jó!

2020.04.15. 20:11:41

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Az a gyanús.hogy Napóleonnak lát, .., milyen anyagról van szó?

2020.04.15. 20:12:44

@nincs1itt: Látom a tények nagyon felbosszantották, nagyon helyes :-) !

nincs1itt 2020.04.15. 20:14:05

@Tényelek: nem millió lakosra! megbetegedésre... faszarcú. mert kurvára nem minden lakos beteg... szóval fuss csak neki még egyszer! 127 ezerhez a 3200, és 1570-hez a 134...
de csak toldd a faszságot!

nincs1itt 2020.04.15. 20:19:00

@Tényelek: jááános, milyen tények? ostoba fasz vagy, aki benyeli a ner-propagandát, csak a gondolkodást hagyja ki...

Nekoashi2005 2020.04.15. 20:19:47

"Orbán szövetségeseinek a részvényei nagyot erősödtek a felhatalmazási törvény óta

A Bloomberg arról írt, hogy miután a Fidesz a felhatalmazási törvénnyel megerősítette Orbán Viktor miniszterelnök hatalmát, a lépés az EU-ban sok kritikát kapott, ugyanakkor Orbán szövetségeseinek (a családjának és a barátainak tulajdonában álló cégek) részvényei kilőttek.

Az Opus Global Nyrt. árfolyama 57 százalékkal erősödött a március 30-i parlamenti szavazás óta, szemben a BUX-index 5,7 százalékos emelkedésével. A Mészáros és Tiborcz István tulajdonában álló Appeninn Nyrt. 25 százalékot nőtt, és a szintén Mészároshoz köthető 4iG Nyrt. is izmosabb lett. Mindhárom céget rendesen kitömik állami szerződésekkel."

2020.04.15. 20:19:48

@nincs1itt: Egy járvánnyal kapcsolatban csak és kizárólag a társadalmi veszteség számít, ezt fejezi ki az általam bemásolt egymillió lakosra vetített emberveszteség.
Nehogy már azért verjük bele a földbe a közép-kelet-európai országokat, mert időben léptek és olyan szintre lelassították a járvány terjedését, hogy a németek csak álmodnak arról, hogy nekik is így kellet volna!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 20:21:23

@Tényelek: Na végre egy frappáns válasz,baszomanyád!

2020.04.15. 20:21:45

@nincs1itt: Innen származik a "ner propaganda" :-) , :-) !
www.worldometers.info/coronavirus/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 20:23:18

@nincs1itt: A hülyéja nem fogja fel,hogy nekünk több időnk volt felkészülni a járványra!

2020.04.15. 20:23:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem a kérdésre válaszolt, .., tudom, hogy ez egy libsi szokás, de szerintem ebben az esetben illó lenne megosztani itt ezt a fontos információt , hátha más is kedvet kap!

6.Lenin 2020.04.15. 20:23:50

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

-Apa, ugye nagy voltam, jól odabasztam neki.
-Igen, te jó vagy, szopjad tovább.
Apa, én is?
-Te is, de majd utána szophatsz, ha ez a köcsög befejezi.
-Apa, és te mikor szopsz minket?
-Majd, ha ti már elfáradtatok, köcsögök.
-Apa, imádunk, te vagy a legnagyobb köcsög a a világon+ froban is.

Nekoashi2005 2020.04.15. 20:27:10

@6.Lenin:
"Szép" fidelitassos vicc... Mutatja az izlésedet... Ja, az nincs..

2020.04.15. 20:29:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "nekünk több időnk volt felkészülni a járványra! "
19 nappal hamarabb regisztrálták a németek az első fertőzöttet, mint mi, .., ennyi plusz időnk volt hozzájuk képest és a mobilitási korlátozásokat nagyjából egyidőben vezettük be velük, .., bakker mire vártak?!
24 nap alatt jutottak el arra szintre, hol mi most vagyunk 42 nappal az első regisztrált fertőzött után. Ez akárhogy számolom 18 nap növekményt jelent az ő módszerükhöz viszonyítva.

nincs1itt 2020.04.15. 20:29:21

@Tényelek: mo. kurvára nem lassított le semmit... az, hogy előásol egy fals faszságot valahonnan... nem érted ezt sem. az 1 millióra vetített elhalálozások száma, akkor lehetne igaz, ha teljes lakosság beteg lenne. ez nem pl. szív betegség, mert szíve mindenkinek van.
de mára elég volt az agyhalott ner-propagandistákból.

nincs1itt 2020.04.15. 20:32:36

@Tényelek: megint hazudsz. 4 hete kijárási korlátozás van mo.-on??? biztos vagy ebben?

2020.04.15. 20:34:24

@nincs1itt: Látom vergődik, .. csak szólok, hogy pl. a halálos közlekedési baleseteket is így szokták számolni, hogy azt 1 millió lakosra vetítve viszonyítják az országok között, .., de valójában ezt az összes társadalmi emberveszteséggel járó betegség, munkahelyi baleset, stb. esetében is így megy, .., mert másként nem lehet valós arányt, következtetést levonni belőle!
Úgy egyébként az oldal hiteles adatokat tartalmaz, a WHO által hivatalosan igazolt, az országok által minden egyes nap beküldött adathalmazokat rendszerezi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.15. 20:36:19

@Tényelek: Biztos ők a hülyék meg hát nekik nincs viktoruk!

_atpijkamo_ 2020.04.15. 20:42:17

@Tényelek: "lelassították a járvány terjedését"

Igen, a pedagógusok és az ellenzék. Köszönjük!

Ondó Viktor Mihály gazdád semmi áron nem akarta bezárni az oskolákat, de a pedagógusok és az ellenzék nyomására megfutamodott, és bár reggel még tiltotta, délután már maga zárta be az iskolákat.

A magyargyűlölő gecinek egy eszköze van - a tesztelés tiltása -, hogy minél gyorsabban terjessze el a járványt az országban. Egyelőre egy sikere van, világraszóló 8%-ra sikerült emelnie a mortalitást.

"Továbbra is a magyarországi halálozási arány a legrosszabb a régióban"

444.hu/2020/04/12/tovabbra-is-a-magyarorszagi-halalozasi-arany-a-legrosszabb-a-regioban

2020.04.15. 20:43:14

@nincs1itt:
Németországban március 22-én vezették be, amikor már 24.500 regisztrált fertőzöttjük volt, nálunk március 28-án, amikor 343 fertőzöttünk volt.
Nem véletlen, hogy nem hasítunk annyira, mint a győzelemre született németek.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 20:44:13

@6.Troll: "-Apa, és te mikor szopsz minket?
-Majd, ha ti már elfáradtatok, köcsögök."

Szép kis családod van. Hányok tőletek.

nincs1itt 2020.04.15. 20:46:19

@Tényelek: tudod a teljes lakosság közlekedik... jááános, akkor kína kezelte a legjobban, nem??? baz+, olyan ostoba vagy... 1000 megbetegedésre vetített elhalálozások száma, na az mutat valamit...
a who már megint... nem unod? 1579 megbetegedésből 134 elhunyt, ez kibaxott rossz eredmény. 127 ezerből 3200 ez sem fényes, de messze jobb, mint a mo.-i.

2020.04.15. 20:46:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "semmi áron nem akarta bezárni az oskolákat,"
Szerencsére nem is zárták be egyiket sem, pedig a liberálbolsik nagyon szerették volna, .., mert akkor lehetett volna évet ismételtetni a gyerekekkel, a tanárok nem kaptak volna fizetést, .., ami miatt hatalmas elégedetlenség lett volna /Jogosan!/ , .. de így, hogy nem zárták be, de a tanítás folyik, mindenki jobban járt.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 20:50:16

@Tényelek: "a tények nagyon felbosszantották"

Milyen tények?

Az, hogy Ondó Viktor Mihály Magyarországot a legszegényebb EU államok közé csúsztatta le?

Vagy az, hogy a tesztelés tiltásával segíti a járvány terjedését?

6.Lenin 2020.04.15. 20:50:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Nem esett le, hogy ezt pont rólatok szól? Balga módon feltételeztem, hogy ennyi eszetek csak van, hát benéztem, még ennyi sincs. Van ilyen, ha az ember örök optimista, reménykedik hogy....pedig nem.

nincs1itt 2020.04.15. 20:52:01

@Tényelek: kötschögh jááános, fingja nincs mo.-on senkinek mennyi a fertőzöttek valódi száma, mivel nincs széles körű tesztelés, kontakt-kutatás, stb, stb, stb...
a mortalitási ráta, az nem a teljes lakosságra vetített arányszám, hanem a megbetegedések számával arányos. szóval a mo.-on cirka 8,5%, németo.-ban kb 2,5%, tényleg sokkal jobb...

nincs1itt 2020.04.15. 20:53:37

@Tényelek: kijárási korlátozás, aha... itt se iskola, se semmi... csak munkahely és bevásárlás. snitt... hazudozol összevissza...

6.Lenin 2020.04.15. 20:56:08

@Nekoashi2005:

Ezt nem viccnek szántam, te szerencsétlen.
ez egy estéje, sir-nek, boborjánnak, meg a macesz tigrisnek. Nem olvastad az előzményeket? Te is ennyire sötét vagy?
Reménykedtem, hogy nem, de te megint bizonyítottad, de igen.
Bár, ha az ellenzéket nézem, miért gondoltam róluk eddig mást? Brrrr, ezek tényleg ilyenek. Kénytelen leszek beletörődni.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 20:57:04

@Tényelek: "a tanítás folyik"

:))

Vicces kedvedben vagy ma fideSSfasszopó.

A gyerekek harmada nem kap semmilyen "oktatást". A többiek meg kapnak házifeladatot, amit a fészbúkra beküldhetnek. A szülők próbálják a gyerekeiket tanítani, ahogy erejükből telik.

"Tömegével esnek ki hátrányos helyzetű gyerekek az oktatásból, civilek és tanodák válságkezelést sürgetnek"

444.hu/2020/04/15/tomegevek-esnek-ki-hatranyos-helyzetu-gyerekek-az-oktatasbol-civilek-es-tanodak-valsagkezelest-surgetnek

Legnehezebb helyzetben az alsós tanítók vannak, Farczádi-Bencze szerint egyetlen magyar pedagógus sincs felkészülve arra, hogy személyes jelenlét nélkül tanítson írni-olvasni.

Mindkét idézett iskolába elég sok hátrányos helyzetű gyerek jár, a dunántúli intézmény vezetője azt mondta, nagyjából a gyerekek 15-20 százalékát alig tudják elérni, mert legfeljebb egy okostelefon van a családban, számítógép pedig egyáltalán nincs. Nekik névre szóló, nyomtatott feladatlapokat készítettek, amiket az iskola elé kihelyezett dobozokból vehetnek fel. A gyerekek egy részét így sem tudják elérni, a szülőkkel próbálják felvenni a kapcsolatot, de ez időnként nagyon nehézkes. Valamelyest megkönnyíti a helyzetet, hogy szociális alapú étkezést most is biztosítanak, így amikor bemennek az ebédért, van esély a tanulmányokról is beszélni.

Így pont azok szenvednek hátrányt, akik alapesetben is több segítségre, fejlesztésre szorulnának.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.15. 21:00:10

COVID GERI – “KÖSZÖNJÜK”, FŐPOLGÁRMESTER ÚR !!!!!!

HAJLÉKTALANKÖZPONTTÁ VÁLHAT JÓZSEFVÁROS !!!!!!

"Hajléktalanokat költöztet Józsefvárosba Karácsony Gergely főpolgármester, mintegy 71 fővárosi kézben lévő, üres lakást minősítenek át hajléktalanszállássá a Kőbányai út 22. szám alatt. A döntés aggályos, mivel a kiszemelt hatalmas bérházban körülbelül ötven nem hajléktalan család él. Pikó András polgármester, miközben a kerületben található tizenegy hajléktalanszálló számát nem csökkenti, engedélyt adott arra, hogy közös bérházba zárják össze a méltatlan körülmények között élő lakosokat a Gyáli úti átmeneti hajléktalanszállásról érkezőkkel.

Fél év sem telt el az önkormányzati választások óta, és a Pikó András vezette Józsefvárosban a közbeszéd újra a hajléktalanokról és a bűnözés erősödéséről szól. A megoldást a kevesebb hajléktalanszálló jelentené, de Karácsony Gergely főpolgármester a héten olyan döntést hozott, ami ezzel ellentétes irányba mutat: a Gyáli úti átmeneti hajléktalanszállás lakóinak új helyét egy félig üres Kőbányai úti bérházban találta meg. A legtöbb lakás komfort nélküli szoba-konyha, a folyosón található a közös illemhely és a tusoló. A bérház szegénysorú lakói évek óta menekülnének, Karácsony döntése csak ront a helyzetükön, hamarosan hajléktalanszállóvá minősíthetik otthonaikat.

Mindezt felháborítónak tartja Ferencz Orsolya, a körzet fideszes önkormányzati képviselője, aki hosszú évek óta próbál megoldást találni a Kőbányai úti lakók lakhatási problémájára. – Már a választási kampányban sejteni lehetett, hogy további hajléktalanokat fognak beköltöztetni a kerületbe. A mostani döntést a koronavírus-járványra fogják, és a hajléktalanok megfertőződésének megelőzésére hivatkoznak. Az ottani higiénés körülmények az ellenkező hatást fogják kiváltani – magyarázta Ferencz Orsolya."
mindenszo.hu/covid-geri-koszonjuk-fopolgarmester-ur-hajlektalankozpontta-valhat-jozsefvaros/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2020.04.15. 21:01:50

@nincs1itt: Ha ez így működik, akkor megnyugodtam, mert ha 1 millió lakosra vetítjük, akkor nálunk 2,6 szer többen halnak meg rákban, mint a németeknél /Pedig nem mindenki rákos :-) !/, de ezek szerint ez egy nagyon jó adat, mert nálunk a rákos betegek aránya háromszor annyi, .., jaj de jó nekünk , .. baszzus, miért vitázik olyan dolgokról, amit felfogni sem képes, nemhogy értelmezni :-) ?!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.15. 21:02:58

HIVATALOS – JÁRVÁNY: MAGYARORSZÁG EURÓPA EGYIK LEGBIZTONSÁGOSABB HELYE !!!!!

MAGYARORSZÁG AZ ELŐKELŐ 14. HELYRE KERÜLT A NEMZETKÖZI DEEP KNOWLEDGE GROUP (DKG) AGYTRÖSZT LISTÁJÁN !!!!!!!!!

"Magyarország az előkelő 14. helyre került a nemzetközi Deep Knowledge Group (DKG) agytröszt listáján, amelyen a világ 40 országát rangsorolták az alapján, a kormányok milyen intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány megfékezésére. Az elemzők vizsgálták többek között, hogy mikor vezették be a kijárási és utazási korlátozásokat, betartják-e a szabályokat, hogyan végeznek teszteket és mennyire jól felszereltek a kórházak?

Az agytröszt nem csupán a pozitív példákat, de a legkockázatosabb országokat is számba vette. A legrosszabbul reagáló államok viszont éppen Európából kerültek ki. Ezen a rangsoron Olaszország végzett az első helyen, a második az Egyesült Államok és a harmadik az Egyesült Királyság. Nem meglepő módon ott vannak köztük a legmagasabb esetszámot regisztráló nemzetek, mint Spanyolország, Franciaország, vagy kontinensünkön kívülről Irán. Érdekesség, hogy a „különutas”, csak néhány óvintézkedést bevezető Svédország a 6. legkockázatosabb ország."
mindenszo.hu/hivatalos-jarvany-magyarorszag-europa-egyik-legbiztonsagosabb-helye/

SZÓVAL LIPPPSIKÉIM , LEHET BEFOGNI A POFÁTOKAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morpho 2020.04.15. 21:04:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"a tesztelés tiltásával segíti a járvány terjedését" Olyan, mintha a svéd modell béta verzióját futtatnák, csak a svédekkel ellentétben elfelejtették közölni a társadalommal.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.15. 21:04:49

NÉMETORSZÁGBÓL ÜZENIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

www.facebook.com/joyef.levai.7

TEGYÉTEK ÖSSZE A KEZETEKET, HOGY A FIDESZ VAN HATALMON !!!!!!

_atpijkamo_ 2020.04.15. 21:05:37

Ha ez oktatás, akkor eddig miért nem ez ment? Egy tanár kell, aki videón leadja a leckét az ország összes tanulójának, onlájn kitöltik a nebulók a feladatlapokat, és kész. A 100 évvel elmaradott poroszos "oktatásra" ez kiváló módszer. Az összes iskolát be lehet zárni, az összes tanárt szélnek ereszteni.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 21:07:25

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "mindenszo"

Nem kéne túltolnod a féknyúz olvasását, fideSSfasszopó. Ettől lágyult meg az agyad. :))

2020.04.15. 21:08:58

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A többiek meg kapnak házifeladatot, amit a fészbúkra beküldhetnek."
Látom nincs iskolás gyerek a környezetében, ezért ír ilyen hatalmas baromságokat :-) !
Az általános és középiskoláknak meg van a megfelelő központilag kialakított platform, ahol a tanár-diák, tanár-szülő, tanár-tanár kapcsolattartás, feladatkiadás, visszajelzés, stb. , az adatvédelmi szabályok betartása mellett már évek óta működik.
Az egyetemisták meg már vagy 10 éve a Neptunon keresztül csinálnak mindent, .., van külön e-oktatási felület is.
Honnan vette ezt a faszabukkos hülyeségét :-) ?

_atpijkamo_ 2020.04.15. 21:09:36

@Tényelek: "ha 1 millió lakosra vetítjük, akkor nálunk 2,6 szer többen halnak meg rákban"

Igen. És ezen örömködsz, geci hazaáruló. Nem kívánom neked, hogy a magyar "egészségügyre" szorulj. A kórházak nogo zónák.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 21:12:19

@Tényelek: "Az általános és középiskoláknak meg van a megfelelő központilag kialakított platform, ahol a tanár-diák, tanár-szülő, tanár-tanár kapcsolattartás, feladatkiadás, visszajelzés, stb. , az adatvédelmi szabályok betartása mellett már évek óta működik."

A krétára gondolsz? Hát az még akkor is egy nagy szar, amikor éppen működik. Ha ezt gondolod az oktatásra alkalmas platformnak, akkor hülyébb vagy, mint a sok évi átlag. :))

2020.04.15. 21:12:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Úgy egyébként persze, hogy vannak olyanok, akik hátrányban vannak most az oktatással kapcsolatban /Is!/, de ez még mindig jobb, mintha a 100% szívna a tanítási szünet miatt, amit az ellenzék javasolt!

Vitéz Nagyuram 2020.04.15. 21:14:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ha ez oktatás, akkor eddig miért nem ez ment?" "Az összes iskolát be lehet zárni, az összes tanárt szélnek ereszteni."

Mert ez a közoktatásban nem elég hatékony. Plusz az iskola szerepe a társadalomban (valójában) nem csak az oktatás, hanem a nevelés, szocializáció, és egyfajta gyermekfelügyelet biztosítása, hogy a szülők közben tudjanak dolgozni.

Ha az egyik szülő nem tud, mert otthon kell lenni a gyerekkel (gyerekekkel), az társadalmi szinten erőforrás-pazarlás.

Szélnek ereszted a tanárt, ezzel társadalmi szinten megspórolsz X munkahelyet és munkabért; közben viszont 10*X szülő elől elveszed a lehetőséget, hogy dolgozhasson.

Ez persze egy járványos időszakban elfogadható, mert ilyenkor a fő cél a járvány terjedésének megakadályozása, az életek megóvása; de hosszú távon nem tűnik nyerőnek.

Az egyetemi oktatásban, továbbképzések esetében (ahol a fenti szempontok nem játszanak) viszont lehetne tere az e-learning, blended learning megoldásoknak, szerintem ezek részben alkalmasak lehetnek a "frontális oktatás", előadások egy részének kiváltására, és lehetőséget adhatnak a felsőoktatásra allokált erőforrások racionálisabb felhasználására.

Te nem így gondolod?

2020.04.15. 21:15:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nem örömködök rajta, hanem fordítva, ..., hoztam egy példát az idióta vitapartneremnek arra, ha az ő "a németek milyen ügyesek" logikáját a rákos betegekre vetítenénk, akkor örülhetnénk, .., örülhetünk a fenét, az siralmas, ugyanúgy, mint a németek 3500 koronavírusos halottja!

eszti..... 2020.04.15. 21:16:53

@nincs1itt:

csodálom a kitartásod....

Nekoashi2005 2020.04.15. 21:17:26

@Tényelek:
Javaslom, menj ki Szabolcs, Borsod, Nógrád, Baranya legszegényebb falvaiba és nézd meg hogy milyen jól tanulnak a gyerekek digitálisan... Különösen, ahol kártyás villanyóra van, és az egyetlen bevétel az apa pesti feketemunkája volt, ami megszünt... Örülnek, ha a palackos gáztűzhelyen tudnak főzni valamit...

Nekoashi2005 2020.04.15. 21:20:55

@Tényelek:
Ja, és ezekben a falvakban a szegregált részeken nincs szélessávú internet sem -mondjuk násmilyen sincs - így maradna a mobilnet.... De miből...

eszti..... 2020.04.15. 21:27:40

@Nekoashi2005:

palackos gáz... ugyan! sparhelt... aztán a gyerekek minden délután elmennek taligával a patakpartra, mezőre, erdőre vastagabb gallyakat gyűjteni.
jó esetben van otthon liszt - sütőpor, már csak egy kis víz kell hozzá és kész s bodak, a cigánykenyér.

6.Lenin 2020.04.15. 21:28:49

@eszti.....:

Te tudod, hogy a Szepi miért is töri itt magát minden este? Azért, amiért te is?
És? Szerintetek?

Mondjuk ezen meg én csodálkozom. De ti tudjátok, ha nektek megéri.

_atpijkamo_ 2020.04.15. 21:30:13

@Tényelek: ""a németek milyen ügyesek" logikáját a rákos betegekre vetítenénk"

A németek valóban "ügyesek" a járvány kezelésével. Annyi kellett, hogy hallgassanak a szakemberekre, akik a minél átfogóbb tesztelést szorgalmazták. De Ondó Viktor Mihály gazdád még ehhez is hülye, megy a saját tudatlan feje után, és mi isszuk meg a levét.

Nem a németek "ügyesek" a rák kezelésében, hanem a magyar adatok a nyugati államoknak a többszöröse.

2020.04.15. 21:31:42

@Nekoashi2005: Persze, hogy vannak nehéz helyzetben diákok és a rossz és a rosszabb skálán van most minden, ..., lehetne ennél sokkal rosszabb is de nem igazán van olyan ésszerű megoldás, amitől sokkal jobb lehetne.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.15. 21:31:47

@morpho: NEM EZ A SVÉD MODELL, HANEM EZ !!!!!!!!!!

"A Stefan Löfven vezette szociáldemokrata-zöld kisebbségi kormány, amit a parlamentből, tehát kívülről támogat két kis liberális párt, a sehol sem működőképes nyájimmunitásra hivatkozva, tulajdonképpen

EMBERKÍSÉRLETET HAJT VÉGRE A SAJÁT ÁLLAMPOLGÁRAIN.

Hogy mi lehet ennek a hozzáállásnak az oka, csak találgatni lehet. Egyes svéd sajtóorgánumok arra hívják fel a figyelmet, hogy a stockholmi baloldali kormánykoalíció tagjai – európai összehasonlításban rendkívül képzetlenek – többen nem rendelkeznek egyetemi diplomával sem,

STEFAN LÖFVEN KORMÁNYFŐNEK AZ UTOLSÓ BEFEJEZETT TANULMÁNYA EGY EGYÉVES HEGESZTŐKÉPZŐ.

Egy Stockholmban élő magyar orvos nemrég azt nyilatkozta, a svéd egészségügyisek legnagyobb félelme most az, hogy kifogyhatnak a megfelelő személyi védőfelszerelésből, és ki lesznek téve a fertőzés kockázatának.

SVÉDORSZÁGBAN GYAKORLATILAG VALAMENNYI VÉDŐFELSZERELÉSBŐL HIÁNY VAN, NINCS ELEGENDŐ SZÁJMASZK, ARCPAJZS ÉS IZOLÁCIÓS RUHA.

Svédországban kevés az aktív (gyógyító) fekvőbetegágy, kevesebb mint egyharmada a magyar kapacitásnak. Ez vonatkozik az intenzív osztályokra, a lélegeztetőgépek számára is
- fűzte hozzá.

A magyar orvos elmondta, hogy a statisztikai adatok szerint a svédek az európai listák végén vannak a fentiek tekintetében.

A Svéd Közegészségügyi Hatóság vezetőjétől 2000 orvos nyílt levélben követeli nem megfelelő karantén- és szűrési stratégiájának megváltoztatását a kormánytól, de mindhiába."
www.origo.hu/nagyvilag/20200413-lemond-az-idos-fertozottekrol-a-baloldali-sved-vezetes.html

NA EZ A SVÉD MODELL , LIPPSIKÉM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eszti..... 2020.04.15. 21:35:10

@6.Lenin:

megszólaltál? :D :D

hát nem mindenki tudományos alapon jár ide...... van aki csak szórakozásból.
és miért nem őt kérdezed.. a háta mögött jobban esik kibeszélni?
ő, tudom! a régi reflexek :D :D

6.Lenin 2020.04.15. 21:40:50

@Tényelek:

Egyszer már kérdezd meg ezeket a seggfejeket, hogy ők mit is tennének, és miért is nem teszik?
Miért is nincsenek hatalmon? Nem hisznek nekik az emberek, hogy képesek is valamit, valaha megoldani? eddig miért nem tették ?

Mások munkáját becsmérelni ész nélkül is lehet. Ők pont most ezt teszik.

Mi a fenéért kell velük foglalkozni? Még a végén elhiszik, hogy érnek is valamit. Majd, ha esetleg valamilyen csoda folytán esélyük lenne, de nem lesz, a közeljövőben biztosan nem.

Hiszen megmutatták a megnyert önkormányzatoknál, hogy mire is képesek. Majd 22-ben eldől, hogy ki hisz nekik, ezek után.

Mindig csak azt kell visszakérdezni, ott ahol övék a lehetőség, mit is tesznek? Jobbat?
És azt hol is lehetne megnézni? Nagyítót kell vinni, vagy ott adnak hozzá, hogy lássunk is esetleg valamit belőle?

Nekoashi2005 2020.04.15. 21:43:58

@6.Lenin:
Azt hittem hogy egy fidelitassos rendezvényen szerzett élményeidet írtad le....

6.Lenin 2020.04.15. 21:44:38

@eszti.....:

Mert már őt ezerszer kérdeztem, feleslegesen, de most te méltányoltad a türelmét, azt hittem tudod a lényeget, de ezek szerint ezt is benéztem.

Tudományos alap, itt? Az egymás fejéhez vágott hamishírgyártóktól vett idézetekkel?
Mókás kedvedben lehetsz.

Nekoashi2005 2020.04.15. 21:47:50

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

"http://www.origo.hu/nagyvilag/20200413-lemond-az-idos-fertozottekrol-a-baloldali-sved-vezetes.html"

A csuti kormánya meg az összes krónikus betegről, akiket szó szerint kirúgtak a kórházakból....

m.facebook.com/krisztina.csaky/posts/3297912513577028

eszti..... 2020.04.15. 21:50:15

@6.Lenin:

lefordítom: tőlem kérdezted-tőle nem merted- mert tudod, én nem küldök senkit, sehová, senkivel
egészen szép próbálkozás volt....:D :D

2020.04.15. 21:51:59

@eszti.....: Az elvtársa csak annyiban türelmes, hogy minden nap ideteszi a számokat, amiket nem lehet értékelni, .., és megkapja azokat, amiket igen, .., de ragaszkodik a hülyeségéhez, vagy ahogy ön írta "kitartó"., .., csak hát semmi értelme erőltetni egy olyan dolgot, amiről messziről lerí, hogy baromság!

2020.04.15. 21:53:32

@6.Lenin: A tényekkel nagyon hadilábon állnak, nem véletlenül, .., ahogy ön is írta.

eszti..... 2020.04.15. 21:56:14

@Tényelek:

te vagy itt a legszórakoztatóbb nick. kár, hogy a többiek nem méltányolják a közvidámság érdekében tett erőfeszítésed :D :D

6.Lenin 2020.04.15. 21:58:20

@eszti.....:

2020.04.15. 21:16:53
@nincs1itt:

csodálom a kitartásod....

Mit kellett volna tőle kérdeznem? Te csodáltad a kitartását. Ennek az okáról kérdeztelek téged, ki a búbánatost kellett volna?
Csak te tudhatod, hogy mi a lópisztolyt csodálsz a Szepi kitartásában, mert nekem fingom sincs.

Minden este itt tépi a száját, ahogy te is, hogy bezzeg..... mi a fenéért is?
Te se tudod a választ? Miért kéne itt bárkit is küldözgetni valahová, azt csak akkor szokás köcsögéknél, ha nem tudnak válaszolni a kérdésre.

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:00:09

@6.Lenin:
Hamishírgyártóktól idézetekkel ti szoktatok jönni...

Nézzünk egy igazi újságcikket és egy fake news-t.

Először az újságcikk:

index.hu/belfold/2020/04/15/fejer_megyei_korhaz_foigazgato_bucsuztato_koronavirus_csernavolgyi_istva/

Ott van a cikk elején, hogy ki írta, fotóval. Vállalja a leírtakért a felelősséget akár a törvény előtt is!

Nézzük a fake news-t:

www.origo.hu/nagyvilag/20200413-lemond-az-idos-fertozottekrol-a-baloldali-sved-vezetes.html

Ki írta a cikket? Nem tudjuk! Vállalja a felelősséget a cikk tartalmáért? Nem! A törvény előtt vállalja a felelősséget? Nem, de majd a főszerkesztő azt mondja, hogy nem tudja ki írta a cikket, ki szerkesztette, és ki engedélyezte a megjelenést...

_atpijkamo_ 2020.04.15. 22:01:01

Ondó Viktor Mihály új ötletet kaphat kedvenc hobbijához, a fairtáshoz.

Nyárfák tízezreinek kivágását rendelték el a hatóságok a vitatott hovatartozású Kasmírban arra hivatkozva, hogy a pollen káros a légzőszervi betegségekkel rendelkezőkre, és súlyosbíthatja az új típusú koronavírus-fertőzöttek állapotát.

A Reuters által megkérdezett orvosok és tudósok szerint a nyárfa pollenje és szálló termése nem jelent súlyosabb problémát más fákénál, az pedig jóval komolyabb kockázatokkal járna, ha a tervek alapján kiirtanák a terület erdeinek mintegy egyharmadát.

24.hu/kulfold/2020/04/15/koronavirus-pollen-allergia-fakivagas-kasmir/

eszti..... 2020.04.15. 22:04:18

@6.Lenin:

miért? te hol téped a szád minden este?

_atpijkamo_ 2020.04.15. 22:05:29

@Nekoashi2005: "a főszerkesztő azt mondja, hogy nem tudja ki írta a cikket, ki szerkesztette, és ki engedélyezte a megjelenést..."

Ondó Viktor Mihály, a sztendápos. :))

Ezeket nem lehet szürrealitásban felülmúlni. :))

_atpijkamo_ 2020.04.15. 22:09:26

Minden, amit a magyargyűlölő Ondó Viktor Mihály NEM csinál, segít csökkenteni a járványt.

Izlandon eddig megközelítőleg 1700 COVID-19-betegről tudni. Az ország földrajzilag és népsűrűségét is tekintve szerencsés helyzetben van, egy ilyen területen a járvány jóval nehezebben terjed, mint egy sűrűn lakott országban. Ez azonban önmagában nem adhat magyarázatot Izland eddigi sikerére: az ország a teszteléssel is nagyban hozzájárult az új koronavírus megfékezéséhez.

Új-Zélandon a beutazókat már március elejétől kéthetes karanténra kötelezték, 19-én pedig lezárták a határokat. A szakértők szerint ezeket az intézkedéseket még azelőtt meghozták, hogy a csoportos megbetegedések elindultak volna – valószínűleg ezért is bizonyultak olyan sikeresnek.

Dél-Koreában az intenzív kínai kapcsolatok miatt korán megjelent az új koronavírus, és az esetszám is viszonylag magas, jelenleg több mint 10 ezer betegről tudni. A hatóságok átláthatósággal igyekeztek reagálni a krízisre, a törekvések pedig meghozták gyümölcsüket: úgy tűnik, itt is sikerült megfogni a terjedést.

Dél-Koreában bőséges mennyiségű teszt állt rendelkezésre, a vizsgálatokat pedig számos helyszínen, bárki számára biztosítják a nap 24 órájában. A tesztelés azonban egy ilyen népes országban önmagában nem lenne elég, ezért a hatóságok a lakosság tájékoztatására is komoly hangsúlyt fektetnek.

Az új fertőzötteket példátlan monitorozás alá veszik, még térfigyelő kamerákkal is igyekeznek rekonstruálni mozgásukat. A személyiségi jogok védelme miatt az egyes betegek egy szám alapján válnak azonosíthatóvá, ennek segítségével viszont már könnyen lekövethető, kikkel léphettek érintkezésbe.

A releváns adatokat, például hogy egy fertőzött merre utazott, és melyik széken ült a vonaton, mindenki számára elérhetővé teszik, így bárki ellenőrizheti, hogy lehetett-e kontaktusban koronavírusos pácienssel.

Az információ-megosztáshoz egy telefonos alkalmazást is kifejlesztettek, amely még értesítést is küld a felhasználóknak, ha fennáll a fertőzés kockázata.

Németországban az átfogó tesztelés szintén kulcsfontosságú volt, a vizsgálatokban az állami intézmények mellett a speciális helyi viszonyok miatt a magáncégek is bekapcsolódhattak. Ez hozzájárult a betegek szűréséhez, a halálozási ráta alacsonyan tartásában kevésbé segített.

24.hu/tudomany/2020/04/15/koronavirus-jarvany-covid-19-sikeres-orszagok/

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:09:55

Most jót kacagtam! Az origo neve fake news oldak egy V4NA nevű "nemzetközi hírügynökségre" hivatkozik...

www.origo.hu/nagyvilag/20200413-lemond-az-idos-fertozottekrol-a-baloldali-sved-vezetes.html

És ki a tulajdonosa ennek a "nemzetközi hírügynökségnek"?

A porcukros orrú habony árpi! Csak ezt elfelejtette közölni az origo...

www.valaszonline.hu/2019/04/09/v4na-habony-london-nemzetkozi-hirugynokseg/

6.Lenin 2020.04.15. 22:11:19

@eszti.....:

Én kérdezni szoktam, nem bezzegezni.

Nekem nincs bajom azzal, hogy itt bezzegeztek, csak a miértre voltam kíváncsi. A mögötte megbúvó szándék érdekel, mert a dicsekvés, összehasonlítósdi mögött mindig van valami takargatni való. ez érdekelne. Felőlem mindenki azt csinál,a mit a maga számára jónak lát. Az okok viszont érdekelnek. Érdekes dolgokat takarhatnak.

eszti..... 2020.04.15. 22:22:02

@6.Lenin:

nem. te egy kommenten belül kérdezel, megválaszolod saját kérdésed, aztán minősítesz is.
az okokat sosem tudod meg, viszont kiválóan elbeszélgetsz saját magaddal.

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:32:59

Hogy is írta a habony fake news gyár? A svéd kormány halálra ítéli az időseket?

És a magyar?

24.hu/belfold/2020/04/15/koronavirus-korhaz-kiurites/

"Nagynéném 77 éves, idős magatehetetlen, demens beteg, akinek két hét ezelőtt volt végtagamputációja. Sajnos az altatás a meglévő demenciát a legrosszabbra fordította, teljesen öntudatlan, és mivel már most amputált magatehetetlen. 24 órás ápolást, etetést, pelenkázást igényel"

_atpijkamo_ 2020.04.15. 22:34:59

@eszti.....: Ez egy bizonyított troll. Saját magáról mondta. Egy undorító féreg.

@Nekoashi2005: :))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.15. 22:36:53

no: 3.579 halott

interaktiv.tagesspiegel.de/lab/karte-sars-cov-2-in-deutschland-landkreise/

Magyarország: 134 halott

ebből is látszik a mutyi mutti milyen sikeresen irtja fajtársait

vagy balgaum: 4440 halott

epidemio.wiv-isp.be/ID/Documents/Covid19/Meest%20recente%20update.pdf

ott tulképpen momentumos a me: A Mouvement Réformateur vagy Reform Mozgalom egy francia nyelvű, liberális beállítottságú, belga politikai szövetség, amelyet 2002-ben alapítottak.

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:37:12

"A testvéremmel több száz kilométerre lakunk, mindketten dolgozunk. Az ápolás teljes embert kívánna, speciális tudással, és eszközökkel. Egy ennyi ideje fekvőbeteg speciális matracon fekszik a felfekvések miatt. Társasházban nem lehet demens, időnként hangoskodó beteget ápolni. Teljesen kétségbe vagyunk esve, és ez gondolom nagyon nem egyedi eset

– fejezte be a történetet Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből."

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:39:20

"Egy 74 éves nőt március végén szállított egy budapesti kórházba a mentő, miután agyvérzést kapott.

Tíz napig kómában volt, most már a szemét tudja mozgatni, de teljesen lebénult

– írta barátnője, Ilona.

„A neurológián fekszik, lebénulva, gépekkel életben tartva, mesterségesen táplálva. Most közölték, hogy haza kell vinni a családjának” – írta keddi levelében Ilona. Elmesélte azt is, hogy a nőt a fiának kellene ellátni, aki felszolgáló, fogalma sincs az ápolásról. „Napi 24 órás gondozásra szorul, csak csövön lehet etetni, pépessel, tisztába kell tenni, és fürdetni. Van egy lánya is, aki mellrákos, ő is küzd az életéért, de vidéken lakik, és a két unokája is” – folytatta, hozzátéve, hogy a család sem ápolót nem tud fizetni, az otthonok pedig jelenleg nem fogadják az idős asszonyt.

Ilyen meggondolatlanul hozott döntést még nem is hallottam, nyugodtan kérhetne a törvényhozó eutanaziát is ezekre a szerencsétlen emberekre, így megoldódnának a gondok, mert ez így épp ésszel fel nem fogható őrültség

– mondta el Ilona a véleményét."

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:42:03

Ágnes a férje miatt került nehéz helyzetbe, akit bipoláris depresszió, illetve öngyilkos gondolatok miatt kezeltek.

Most hogy hazaküldték, egész nap bezárkózva fekszik, inzulinos cukorbeteg is, és a gyógyszereit nem szedi itthon rendesen. Sajnos én nem tudok rá hatni, mert olyankor agresszív. Ők is tudták hogy még kezelésre szorulna, de ki kellett az egész osztályt üríteniük

– írta zalaegerszegi olvasónk, aki szintén nem tudja, mihez fog kezdeni. A kórházban azt mondták neki, tehetetlenek, végre kellett hajtaniuk a minisztériumi utasítást.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.15. 22:44:05

atila mek ilona olyanok mint az igazmondó lyuhász
émmeg ödön vatyok súlyos kómás melrákban és cenvedek de haza kültek EZEK

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:45:55

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Te még a fidesspatkányok közt is ritka aljadék vagy....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.15. 22:48:11

karcsi vagyok
sulyos nem váltó operáción esstem át, a férlyem sámujel pediglen orplasztikán
ki dobtak a kor házból nem tudom most mi mer a pepsót is be zárták EZEK

Nekoashi2005 2020.04.15. 22:53:28

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Biztos nevelőintézetben nőttél fel, mert a szüleid már akkor látták, mekkora patkány vagy! Így nem is tudhatod, milyen egy idős, betev hozzátartozóról gondoskodni!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.15. 22:56:34

@Nekoashi2005: ne fantáziálj nekroass, most nem tudnak leápolni, mert bezártak a kórházak

Vitéz Nagyuram 2020.04.15. 23:03:17

@Nekoashi2005: "Ágnes a férje miatt került nehéz helyzetbe, akit bipoláris depresszió, illetve öngyilkos gondolatok miatt kezeltek."

OK. Szomorú, de miért is kell ezért egy kórházi ágyat lefoglalni azok elől, akiket súlyos, életveszélyes Covid-19 betegséggel ott ápolnának?!

"Most hogy hazaküldték, egész nap bezárkózva fekszik, inzulinos cukorbeteg is, és a gyógyszereit nem szedi itthon rendesen. Sajnos én nem tudok rá hatni, mert olyankor agresszív."

Akkor tessék megkérni valakit, aki nála nagyobbacska, hogy menjen be a férjéhez és "hasson rá". Ezért ne tessék egy kórházi ágyat foglalni mások elől.

Kétségtelen, hogy ezeknek a krónikus "problémás" betegeknek a hazaküldése próbatétel elé állítja a családtagokat, és az otthoni ápolásuk megszervezése (a korlátozások közepette) komoly kihívást jelent számukra, a nem megfelelő ápolásuk miatt az állapotuk akár romolhat is (ha nem sikerül a bácsit rábeszélni arra, hogy vegye be a gyógyszert).

De ha ezt nem teszik meg, akkor júniusban arról írhatnák a derék sajtómunkások a horrorsztorikat, hogy a 71 éves Ilonka néni fiatalkorától kezdve jó egészségben volt, és most született volna meg a negyedik unokája, de ő ezt sajnos már nem láthatja, mert a gonosz kórház a kora miatt megtagadta tőle az ellátást, és otthon halt bele a tüdőgyulladásba.

Ugye nem szeretnénk ilyenekről olvasni?!

Nekoashi2005 2020.04.15. 23:11:54

@Vitéz Nagyuram:
És az amputált? A demens agyvérzéses? A pelenkás magatehetetlen idős ember?

Ennél már az államilag finanszírozott tarkólövés is humánusabb...

6 Lenin 2020.04.15. 23:19:11

Én is tudok fingani!

morph on deer 2020.04.15. 23:27:29

@Nekoashi2005:
” Vállalja a felelősséget a cikk tartalmáért? Nem!”

Neeem? Hát hogyhogy?
Hiszen egy “ egy Stockholmban élő magyar orvos” is a források közt található! Sőt, még “egyes svéd újságok” is!
Ez pedig már elég kéne, hogy legyen, nem?

Egyébként ott két oka van annak, ami most zajlik.
Az egyik a svéd Népegészségügyi Intézet, főleg annak vezetője, Anders Tegnell hozzáállása, akik mindent az - esetleges - nyájimmunításra tettek fel, ami eléggé kérdéses, többek szerint.
A minap olvastam, hogy 22 tudós és kutató követelte, hogy azonnal zárják le Stockholmot, de Tegnell szerint semmi nem bizonyítja, - semmilyen kutatási eredmény, - hogy az eredményesebb lenne, mint ami most van.

A másik ok pedig az az összpárti döntés, hogy nem állítják le az országot, mert az úgysem tartható hónapokig, akkor meg inkább megpróbálnak együtt élni a dologgal.

Egy biztos, egy csomó helyen nem álltak le, nem zártak be, hanem megpróbálják kibekkelni.
Mindeközben azért jelenleg már kb 82.000 munkanélküli van, vagy lett, de mai hír az, jogy a Volvo újraindul, és vagy 20.000 ember mehet vissza dolgozni.
(Nem csak az autókról van szó, a Volvo Corporation a nehézgépektől a hajómotorokon át buszokat, kamionokat, meg a jóég tudja, hogy miket gyárt még.)

Szóval, ha valamennyire is bejön nekik, akkor a gazdaságnak egy jó része nem esik teljesen hanyatt, szemben másokkal.

Közben halnak szorgalmasan, főleg ott is az öregek, főleg ott is az idősotthonokból, de az idősgondozásban résztvevők is.
Ámbár ma egy ismert 51 éves tévés halt bele. Ennek ellenére, állítólag elkezdett csökkenni a halálozások száma.

A hivatalos álláspont szerint az öregek megvédése nem sikerült úgy, ahogy akarták, pedig ott is karantén van az otthonokban, de még nem tudják, hogy hogyan és miért.

Én közben már tudom: ugyanazért, mint itt!
Nem teszteltek, a személyzeten nem volt kötelezően védőfelszerelés, meg ilyenek.
De ahogy tudom, még most sem tesztelik, akit nem muszáj.

Lehet, hogy Müller Cecília tanácsaira hallgat Anders Tegnell?
Na ez a történet lényege, szemben az origós cikkel.

alöksz róz 2020.04.15. 23:42:51

@6.Lenin: "Az okok viszont érdekelnek. Érdekes dolgokat takarhatnak." - amelyek úgyis téged igazolnak.
csak akkor mi bennük az érdekes

morph on deer 2020.04.15. 23:43:22

@Vitéz Nagyuram:
“ Ugye nem szeretnénk ilyenekről olvasni?!”

Nyugodj meg, te nem fogsz ilyenekről olvasni! Ilyesmikről ugyanis nem tudósít a kormánysajtó.

Azt azért tudod, hogy mekkora faszság az a megoldás, amit a “tessék megkérni valakit, aki nála nagyobbacska” formában tanácsoltál? Tudod te, hogy mivel jár, ha megszakítanak egy hosszabb kezelést? Azzal, hogy hónapok munkája megy veszendőbe, és lehet (lehet?) majd kezdeni az egészet elölről, egy sokkal rosszabb állapotban levő beteggel!

Gondolom fogalmad nincs arról sem, hogy hogyan reagálhat egy bipoláris beteg arra, ha egy idegen “meg akarja győzni”, ugye nincs? Aztán szerinted mi fog történni otthon a “meggyőzés” után asszonykával?

És szerinted ki fogja vállalni mindazért a felelősséget?

Ja igen: és hol is van az a Covid-19 fertőzött beteg, akinek pont arra az ágyra lett hirtelen szüksége?
:(

alöksz róz 2020.04.15. 23:58:23

@morph on deer: lehet attól tartanak h pont a kórházakban kapják el a legyengült emberek?
vagy már most készülnek hogy elengedik a korlátozásokat?

morpho 2020.04.15. 23:59:02

@morph on deer: Lehet, hogy Müller Cecília tanácsaira hallgat Anders Tegnell? Pont fordítva, de amúgy stimmel. Magyarország szerintem a svéd applikáció 2.0-t futtatja. Csak nem mondják ki. Ezért nem tesztelnek.

alöksz róz 2020.04.16. 01:37:36

azért kíváncsi vagyok, ha lenne egy népszavazás h legyenek-e korlátozások meg ilyenek, mire szavazna a nép
szerintem arra h hulljon aki nem bírja

Csák Norisz kettévágott egy fotont. 2020.04.16. 04:03:06

index.hu/belfold/2020/04/14/world_justice_project_jogallamisagi_jelentes_magyarorszag/

"Megint lesújtó értékelést kapott a magyar jogállamiság"

A faszkivan, mar megint megszunt a demokracia meg a jogallam. Raadasul ezen a heten mar masodszorra, mert a CNN is kozolte hogy Orban felszamolta a parlamentet, es mostmar teljes a diktatura.
Arra azert kivancsi leszek, most hogy mar TOTALIS DIKTATURA van, ha jovoheten netan megis, ujra ki kellenne tornie a a diktaturanak, akkor az hogy lesz ha mar most is az van, raadasul duplan ?

Csák Norisz kettévágott egy fotont. 2020.04.16. 04:14:35

Tudom mar mit kene csinalni. Ideglenesen vissza kellene allitani a demokraciat,(de csak egy hetre) azert, hogy aztan megszunhessen, ha epp arra van szukseg.

alöksz róz 2020.04.16. 06:09:02

baszki tényleg tele vannak a reggeli buszok

alöksz róz 2020.04.16. 06:14:20

@Nekoashi2005: ilyen ha nem csúsztatja a doktor úrnak a borítékot

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 06:37:47

@Tényelek: Nehogy már azért verjük bele a földbe a közép-kelet-európai országokat, mert időben léptek és olyan szintre lelassították a járvány terjedését, hogy a németek csak álmodnak arról, hogy nekik is így kellet volna!.........................................

Érdekes, hogy elszálltak a németek, pedig a mindent megoldó, gyógyító és terjedést csakiskizárólag egyedül megállító tesztelésben élen jártak! Kaptuk is a tutit az itteni primitív libsiktől minden kommentjükben, hogy ott milyen szépen tesztelnek! Most Németország már nem szerepel a proliétlapon, mert kínos összefüggések keretében ismét kiderülne, hogy jó libsi szokás szerint kiragadtak valamit a nagy összefüggésből, aztán arra koncentrálva kényelmes pótcselekvés keretében lehetett önigazoló köröket futni, több ezres teszteléseket lobogtatni! Persze az idő újfent és már milliomodszor is igazolta, hogy a libsi probémamegoldás dilettáns, de nagyhangú szemfényvesztés, amit csak a hülyék nem vesznek észre, ugyanis az egyetlen tényleg hatékony és profi hatalmi ágazatuk, a ballib médiamaffia elkeni a problémát, kimosdatja őket, másra tereli a buta megvezetett lumpenprolik figyelmét, például, hogy a "rehabon ölik az embereket Káslerék" ! Az úri közönség meg táncol szokás szerint, hátha most megbukik Orbán!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 06:57:01

@alöksz róz:" azért kíváncsi vagyok, ha lenne egy népszavazás h legyenek-e korlátozások meg ilyenek, mire szavazna a nép
szerintem arra h hulljon aki nem bírja"

Szerintem meg úgy szavazna, ahogy a média az előtte levő egy hétben megdolgozná valamelyik lehetőség felé! Mostanában már könnyítésekre vágyó szirénhangokat hangokat hallani, jó az idő, kéne a profit a multiknak, ergo a média elkezdi félteni a munkahelyeket, már egy izraeli matematikus is "kiszámolta", hogy így is és úgy is kb. három hónap, aztán elgyengül a járvány! Persze közben Kínában mintha újra kezdődne, az olaszoknál hála a jóistennek már nem annyira növekszik az új fertőzöttek száma (a megdöglőké még igen, de azt most ne nézzük, hanem örüljünk).
Egy szó mint száz, ez nem népszavazási szint, gyereknek nem adunk gyufát a kezébe!
Itt most járványügyi szakemberek és orvosok véleményére van szükség és mindenképpen a munkában résztvevő szakemberekére, akik a felelősséget is viselik és nem kívülálló balliberális érzelmű sértett, leváltott figurák okoskodásait kell terjeszteni!

_atpijkamo_ 2020.04.16. 07:10:20

@Grimbusz Makszimusz: "úgy szavazna, ahogy a média az előtte levő egy hétben megdolgozná valamelyik lehetőség felé"

Kénytelen vagyok egyetérteni. A geci kezében a kormányrúd, és már semmi nem akadályozhatja meg, hogy még nagyobb romlásba vigye az országot. A szavazók megérdemlik, de a gyerekek nem tehetnek róla, hogy nincs jövőjük.

_atpijkamo_ 2020.04.16. 07:15:29

Semmit sem hajlandó elárulni az operatív törzs a borsodnádasdi idősotthonban és már az egész településen terjedő járványról

A településen nem lehet az ellenzékre mutogatni, mégis terjed a vírus. Inkább a hallgatást választják.

444.hu/2020/04/16/semmit-sem-hajlando-elarulni-az-operativ-torzs-a-borsodnadasdi-idosotthonban-es-mar-az-egesz-telepulesen-terjedo-jarvanyrol

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 07:22:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Kénytelen vagyok egyetérteni. A geci kezében a kormányrúd, és már semmi nem akadályozhatja meg, hogy még nagyobb romlásba vigye az országot."

Tipikus példája vagy a megfelelő módszerekkel megtévesztett, az ostoba berögződésének a felhasználása segítségével orránál fogva vezetett féleszűnek! A ballib média 80/ 20% arányban még mindig dominál, az, hogy benneteket megetettek a "Mészáros felvásárolta az összes vidéki periférikus téeszújságokat" jelentőségének a felnagyításával! Majd ha megveszik az indexet, meg a FAZ-t, akkor visíts!

_atpijkamo_ 2020.04.16. 07:28:59

@Grimbusz Makszimusz: Csak 2018-ban csak Mészaros révén 160000000000 forinttal gazdagodott a geci. Felvásárolta a legnagyobb szénerőművet, földeket, gyárakat, szállodákat, kempingeket, egész Keszthelyt... nem tudsz a Balatonnál kempingezni, hogy ne a gecinek fizess. Ezek csak amit nyíltan, röhögve, az orrunk előtt fosztogatott a geci. Rejtve ennek a többszöröse lehet.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 07:30:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Kurva nagy faszfej voltál ismét, a 444 fosblogoddal együtt!
Az operatív törzs nem hajlandó semmit elárulni, mondja a cím, majd leírnak mindent, tehát nyilvános az egész!
Persze az egész cikk elolvasása rávilágít a fő csapásirányra, ami a buzinyúl Karigri mentegetése!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 07:34:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ha így van valójában is, akkor ez megnyugtató! Szeretem magyar kezekbe tudni a nemzeti vagyont, nehogy már a Balatonnál egy izraeli befektetőcsoport retkes valagát hizlaljam a kempingezésem közben!

_atpijkamo_ 2020.04.16. 07:48:48

8% mortalitás teljesített Ondó Viktor Mihály. Egyre jobban teljesít a geci.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt újabb 8 többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

_atpijkamo_ 2020.04.16. 07:49:57

Koronavírusosan küldtek haza egy idős nőt a János kórházból

A család a járványügyi hatóságtól értesült arról, hogy a vírussal megfertőződve küldték haza lábadozni a kórházból a 76 éves családtagot.

24.hu/belfold/2020/04/15/koronavirus-szent-janos-korhaz-beteg-hazaengedes/

_atpijkamo_ 2020.04.16. 07:54:30

@Grimbusz Makszimusz: "megnyugtató"

Nem annyira. A magyar gazdaság versenyképessége a béka segge alatt van. Nem a versenyképes cégek fejlődnek, hanem a legbénábbak, amik csak a geci kezéből tudnak enni, különben életképtelenek. Ez még a fosztogatásoknál is sokkal nagyobb kárt okoz. Nem csoda, hogy a régiós középmezőnyből a legszegényebb országok közé csúsztunk le.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 07:54:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Az orbáni mindent felvásárlásos dumáddal meg elmehetsz a francba, emlékszem anno hogy a mostani nagyan demokraták szintén eladtak és felvásároltak olyan dolgokat is, amit még szóba sem mertek hozni, hogy mi az és micsoda potom pénzért baszták el, úgyhogy kussolj! Azután meg jöttek a hírek, hogy a fasza külföldi befektető viszi ki a lóvét, emeli az árakat, de közben nem fejleszt, nem korszerűsít, de még csak szinten sem tart semmit, a szerződés ezirányú előírásaira magasan szarik, majd lelép és bottal lehet ütni a nyomát, felelősségre sem lehet itthon vonni, hanem csak valami választott külföldi sóhivatalbíróság előtt bohóckodni vele!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 08:01:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu.................

Annyi az összes fertőzött, amennyi a digóknál, vagy fiestáséknál egy nap alatt fingott ki!
Több heti fertőzöttek, vs. egy napi halottak!
Tényleg, a tesztelő németeidnél mik is az adtok?

rallus 2020.04.16. 08:02:53

"Más államokéval összehasonítva a magyarországi járványgörbét látni lehet, hogy hazánkban sikerült azt ellaposítani. Az adatokból kiderül, hogy az Európai Unió tagországai között Magyarország élen jár ezen a téren. A tegnapi adatok szerint csak Szlovákiának és Bulgáriának volt laposabb a járványgörbéje, mint hazánknak..."

Csak azért, hogy szegény ballibek megnyugodjanak! Ebben már benne van a nagytudású Karácsony és stábja hatékony munkájának eredménye is, bár a tömegközlekedéses akciója majd csak most kezd igazán beérni...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 08:05:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: A család a járványügyi hatóságtól értesült arról, hogy a vírussal megfertőződve küldték haza lábadozni a kórházból a 76 éves családtagot..........................................

Ez megint mi???????????????? Olaszoknál leveszik a nyuggert a lélegeztetőről, aminek ugyebár nyilvánvalóak a következményei, de amiatt nem folyik a taknyotok, nyálatok?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 08:16:29

"Két nap alatt két kórházigazgatót is menesztett az Orbán-kormány ún. emberierőforrás minisztere."

Mert nem teljesítették, amit a feletteseik előírtak nekik!
Furcsa módon azt mindenki elfogadja, ha kivágják a kőművest, aki máshova teszi az ajtónak szánt lukat falazás közben, mint ahova előírják neki, de a kórházigazgató felszabadíthat húsz ágyat kétszáz helyett, ha úgy ítéli meg, hogy az "jóvanazúgyis" !

eszti..... 2020.04.16. 08:32:35

@Grimbusz Makszimusz:

mióta szempont mit tesznek az olaszoknál? főleg neked?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 08:56:28

@eszti.....: "mióta szempont mit tesznek az olaszoknál? főleg neked?"

Semmióta, az ilyen szarzsákoknak teszem fel mint te is akik mindenre külföldi példákkal jönnek, mindig csak olyanokkal, amik nekik jó adatokat tartalmaznak, tehát nektek akartam kedvezni, a ti külföldfaszszopó nézőpontotokkal élek, hátha így sikerül a hülye fejetekben fény gyújtani!
Amúgy az adathoz és az összehasonlításhoz mit szólsz, nagyon kerülöd a konkrétumot és inkább az én kommentelési szokásaimra kezdtél fókuszálni! Ez persze jó számomra, én jelekből olvasok, szopóágon vagy te ilyenkor, emiatt ugrik elő a mélylélektan ! :D

eszti..... 2020.04.16. 09:04:06

@Grimbusz Makszimusz:

én jelekből olvasok.. már te is? mindenki felcsapott botcsinálta pszichológusnak?
én mindig szopóágon vagyok, szerinted... bár ebbe nem mennék bele így ébredés után.. :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 09:04:24

@Nekoashi2005: Elkéstél buzizacsi, ondóseggű már feltette! :D Ti lelki társak vagytok, szerintem a járvány után találkoznotok kellene!
Amúgy mi az anyádat akarsz tudni a borsodnádasdi otthonról, sokkal kisebb és a polgármester sem magyarázza, hogy semmi köze hozzá, mint a szar gerikétek!
Tényleg, ez hogy van, a színházakkal mindenáron foglalkozni akar geri, az persze könnyebb műfaj, mint a beteg öregek védelme, meg a tanácsadók toborzása milliókért, akik aztán nem csinálnak semmit, mert semmi sem Karácsonyhoz tartozik! :D

eszti..... 2020.04.16. 09:06:05

@Grimbusz Makszimusz:

szarzsák.... nana! én tótkurva vagyok... azé'nem mindegy. ne kevergesd össze a kategóriákat.

_atpijkamo_ 2020.04.16. 09:14:50

@Grimbusz Makszimusz: "Az orbáni mindent felvásárlásos dumáddal meg elmehetsz a francba"

A tagadás fázisában vagy? Ezt mindenki tudja.

"emlékszem anno hogy a mostani nagyan demokraták szintén"

Azok nem demokraták. Az elkúró is törvénytelenül működött, Ondó Viktor csak ezerszeresre nagyítja a geciséget. A szocik és a szadesz is tolvajkodott, de több nagyságrenddel kevesebbet, mint az országot kifosztó geci. Ami persze nem menti őket. Nincs velük foglalkozni való, már leváltottuk őket, a geci feladata a számonkérés. Egyébként az elkúrónak a kormányzása kezdetén is 6 milliárdja volt, a végén is 6 milliárdja. A hazaáruló gecinek a kormányzása elején semmije se volt (bevallva), most ezermilliárdjai vannak.

_atpijkamo_ 2020.04.16. 09:17:05

@Grimbusz Makszimusz: "Olaszoknál"

Ne haragudj, de nem vagyok olyan harcos internacionalista, mint te. :))

Nem fogok sírni az olasz halottak miatt. A magyarok élete fontos nekem.

Nekoashi2005 2020.04.16. 09:18:28

@Grimbusz Makszimusz:
"Elkéstél buzizacsi"

Igazán mellőzhetnéd az átlagtól eltérő szexuális beállítodságod hangoztatását! Senki nem kiváncsi rá!

eszti..... 2020.04.16. 09:22:13

@Grimbusz Makszimusz:

adatok.... 2020 április 15, szerda.... elhalálozások száma
Magyarország: 12
Szlovákia: 3
Csehország: 0

erre gondoltál?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 09:34:39

@Nekoashi2005: "Igazán mellőzhetnéd az átlagtól eltérő szexuális beállítodságod hangoztatását! Senki nem kiváncsi rá!"

Ez attól függ, hogy nálad mi számít átlagosnak! Elég alternatív az értékrended, úgyhogy ezt nem árt tisztázni! :D
A rémüldözésedet továbbra sem értem kedves buzizacsi, hiszen a kibertéren keresztül nincs veszélyben a kis popód! :P

chrisred 2020.04.16. 09:35:55

@Grimbusz Makszimusz: Egy kőműves sem köteles teljesíteni olyan utasításokat, amivel mások életét veszélybe sodorhatja.

Nekoashi2005 2020.04.16. 09:39:32

@Grimbusz Makszimusz:
"A rémüldözésedet továbbra sem értem kedves buzizacsi, hiszen a kibertéren keresztül nincs veszélyben a kis popód! :P"

Azért ilyen szépen coming out-ot csinálni! Gratulálok!

morph on deer 2020.04.16. 09:43:03

@Grimbusz Makszimusz:
” nehogy már a Balatonnál egy izraeli befektetőcsoport retkes valagát hizlaljam a kempingezésem közben!”

Ne aggódj, Cica!
Kempingezésed közben ma már csak az általad egyébként is bensőségesen ismert felcsúti befektetőcsoport retkes valagát hizlalhatod, szóval helyreállt a világ rendje.!
Számodra.

eszti..... 2020.04.16. 09:43:19

adatok..

elvégzett tesztek száma ápr. 15-ig.

Csehország: 137 672 10 mill. lakos
Magyarország: 37 326 10 mill lakos
Szlovákia: 31 491 5 mill lakos

Grimbusz Makszimusz 2020.04.16. 09:51:47

@eszti.....: Ne gy nappal gyere, meg mi ez a cseh-szlovák- magyar leszűkítés? Vissza ne csatold már a felvidéket önként, mert kivágnak a matica slovenskából!