B1 blogcsalád



"A valós megbetegedések nagyságrendje akár százezres is lehet" Magyarországon

2020. március 21. - nickgrabowszki

És hogy ez nem álhír, azt onnan lehet tudni, hogy a kormánypropagandában jelent meg. cv.jpg

Magyarországon szombatra 103 koronavírus-fertőzöttet detektáltak (25%-os emelkedés), és pénteken megnégyszereződött a járvány miatt tüdőgyulladásban meghaltak száma. Ezzel együtt a Worldometers adatai alapján az ország még mindig Európa legkevésbé fertőzött területei közé tartozik, néhány balkáni, volt szovjet- és szigetországgal együtt.

Azonban az alacsony érintettség jórészt annak tudható be, hogy a kormány és hatóságai elmulasztják a koronavírus-fertőzöttek felderítését: csak azokat tesztelik a fertőzésre, akiknél már semmilyen indokkal nem tudják elutasítani a vizsgálat elvégzését. Gyakorlatilag csak azokat, akik tüdőgyulladással jelentkeznek a kórházban.

Ennek okán nem lehet tudni, hogy mekkora az ország valós fertőzöttsége. Ezért akár azt is lehet gondolni, hogy a kormány eddig intézkedései elégtelenek, hatástalanok és elkésettek voltak.

A Fidesz azonban ezeket rém- és álhírterjesztésnek, valamint pánikkeltésnek minősíti, és a Btk. szigorítását (meg a rendeleti kormányzást, de arról majd máskor) célzó törvényjavaslatot nyújtott be ellenük.

Valamint a kormánypropagandát uszította azokra, akik nem hisznek az uralkodó rezsim állításainak. A Magyar Nemzet nevű rezsimlap például szombati vezércikkében ítélte el az ellenzéket:

A szándékos megtévesztés, a hazudozás, az álhírek, a rémhírek terjesztése pedig különösen visszataszító és káros. (...) Vérlázító agitációra vetemedett a DK-s Varga Zoltán is, aki a közösségi oldalán

már több ezer vagy több tízezer magyar fertőzöttet

és leselejtezett, pincékben összetákolt lélegeztetőgépeket vizionált, azon csodálkozva, hogy az emberek még nem kergették vasvillával a Dunának a kormányt az operatív törzs tagjaival együtt. A bolsevik tempót tehát padlógázon pörgetik, Ságvári Endréék az illegális kommunista mozgalomban Grál-lovagok voltak a mai elvtársakhoz képest.

Láthatólag a propaganda-, csicska- és lakájfelületek napok óta arra vannak ráállítva, hogy azt sulykolják, a kormány a helyén van és ura a helyzetnek.

Azonban némi zavar támad az erőben. Ugyancsak a Magyar Nemzet szombati számában jelent meg egy cikk, ami kifejezetten ellentmond ennek a narratívának.

ol.jpgA cikkben Ócsai Lajos, "az egykori ÁNTSZ korábbi járványügyi főosztályvezetője" (a képen) azt nyilatkozta, 

mindenki találgatja, mekkora a látencia, ez akár tíz-tizenötszörös is lehet, vagyis

a valós megbetegedések nagyságrendje akár százezres is lehet.

A cikk szerzője le is írja, hogy Ócsait Gulyás Gergely állítására reagáltatta, aki szerint a megbetegedések alacsony száma a kormány időben meghozott intézkedéseinek köszönhető. A szakember szerint pedig dehogy: a fertőzés csak látszólag kevésbé elterjedt, mert tömeges tesztek hiányában csak feltételezni lehet. 

Ócsai vigasztalásul elmondja, hogy "Igen valószínű, hogy nagyon sokan már túlestek a koronavírus-fertőzésen tünetek nélkül vagy enyhe lefolyással", de azt is, hogy ez valójában nem számít, mert

Ha enyhék is valakinél a tünetek vagy egyáltalán nincsenek is, a fertőzést tovább tudja adni, veszélyeztetve olyanokat, akiknek lehet, hogy nem lesz ilyen szerencséjük.

Most akkor két dolog lehetséges:

  • a kormánypropaganda vezető orgánumát fogják először betiltani rém- és álhírterjesztés, valamint pánikkeltés miatt;
  • a Magyar Nemzet véletlenül igazat írt: az elégtelen tájékoztatás és tájékozódás (ti. tesztelés) okán, valós adatok hiányában már saját újságírói sem hisznek a kormánynak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3915541128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 13:40:50

Lehet, hogy nem álhír, de erősen spekulatív, az is lehet, hogy az újságíró félrehallott vagy félreértett valamit (pl. százas-ezres nagyságrend; nem Magyarországra vonatkozott a becslés stb.)

Tudniillik a matek így nemigen jön ki – az akár 10-15-szörös látenciát (ami a lappangási időből, az enyhe esetek felderítetlenségéből adódik) és a 103 jelenleg diagnosztizált fertőzöttet figyelembe véve a valós fertőzötti számot lehetne 1000-1500 közé becsülni; de a százezer ehhez képest még egy nagyságrendi eltérés.

Ráadásul ekkor a halálozási ráta is a jelenleg feltételezettnél jóval alacsonyabb lenne (pedig Bergamo példája alapján az gyakorlatilag kizárható, hogy 0,5% alatt van).

sZulamith 2020.03.21. 13:41:16

Azt gondolom, hogy nem érdeke a kormánynak elhallgatni a valós számot. Éppen elég amit az idősekkel tesznek. Mi lenne ha arra törekednének, hogy az idősek kapjanak arcmaszkot, mondjuk az önkormányzat közvetitésével, nem bezárni, most a lakásba, többször az anyagiak közé.

"...pénteken megnégyszereződött a járvány miatt tüdőgyulladásban meghaltak száma." azaz 4 fő, tanult a poszt irója:)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 13:49:02

Megint a teszt? Kb. ezerszer elmondták már, hogy nem ad világos, megbízható képet. A rémhírterjesztést pedig még mindig nem büntetik úgy látom!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 13:53:31

Magyarországon szombatra 103 koronavírus-fertőzöttet detektáltak, és pénteken megnégyszereződött a járvány miatt tüdőgyulladásban meghaltak száma.

A koronavírusban fertőzött detektáltakat nem tudtad ugyanúgy leírni? Az megszázháromszorozódott vazze!

PuniValdes 2020.03.21. 14:00:24

Menekítek a kőrisül, a pinám neved enternet.

Punxsutawney Mormota 2020.03.21. 14:02:55

@Szergej Szergejevics Szergejev:
Kicsit túlzásba esett a derék szakmunkás, de minek várni objektivitást, akármlyik oldalról :D
Tény viszont, ha keveset tesztelsz kevés hivatalos beteged lesz. Nekünk 3000 tesztből van 103 fertőzöttünk, a szlovákoknak 2700-ből van 127 találalatuk. A cseheknél 11600ból van 936 beteg, míg Ausztriában 16000 tesztből 2700.
Ez alapján túlzás nélkül lehetne állítani, hogy egy nagyságrendnyi látencia benne van a számokban. Viszont a románok már több, mint 8000 tesztnél tartanak és 308 igazolt esetük van, ami viszont nem támasztja alá a nagyságrendbeli ugrást, leginkább csak sima lineáris növekedést sejtet.

Punxsutawney Mormota 2020.03.21. 14:07:29

No, de úgy látom, hogy ideért az ellenérdekelt oldalról egy betanított szellemi közmunkás, aki szerint a tesztelés egy libsi ármány, mint ahogy a vírust is Soros és Gates sr szabadította a világra :D

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 14:13:32

@Szergej Szergejevics Szergejev:" Ráadásul ekkor a halálozási ráta is a jelenleg feltételezettnél jóval alacsonyabb lenne (pedig Bergamo példája alapján az gyakorlatilag kizárható, hogy 0,5% alatt van)."

Bergamo szarabb mint a kínai átlag, az a világon a legszarabb, annak az adatai alapján becsülgetni a Magyarországon ki nem derült (aljasék általi változatban elhallgatott) eseteket szintén nem szakszerű matematikailag!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 14:13:42

@sZulamith: "Mi lenne ha arra törekednének, hogy az idősek kapjanak arcmaszkot, mondjuk az önkormányzat közvetitésével, nem bezárni, most a lakásba, többször az anyagiak közé."

Jelenleg az egész világ, de biztosan egész Európa milliószámra rendeli a maszkokat a gyártókat – amelyeket nem lehet végtelen ideig felhasználni, időnként cserélni szükséges. Elsődleges prioritás kell kegyen az egészségügyi frontszemélyzet ellátása, mivel ha ők lebetegszenek, megfertőzik a betegeiket (az amúgy is betegek rossz túlélési esélyekkel rendelkeznek), továbbá kiesnek a munkából, így nem tudnak életeket menteni.

Az egyszerű sebészi maszk (vagy kendő) a viselőjét NEM védi a járványtól (legfeljebb másokat őtőle!), érdemben nem tudja szűrni a baktériumokat. Egy ilyen maszk max. 3-8 óráig viselhető.

Valós védelmet a _viselőnek_ a fertőzés ellen az FFP2 v. FFP3 légszűrővel ellátott munkavédelmi maszk jelent, ami egy költséges felszerelés, nálunk jobb helyzetben lévő országok is csak az egészségügyi személyzetet tudják ezzel ellátni, mivel jelenleg világszinten hiánycikk. Valódi védelmet a fertőzés ellen csak védőszemüveggel együtt ad. Ráadásul a hozzá nem értő lakosság ezeket rosszul viseli, hajlamos a szájához, arcához nyúlkálni benne, ami így NÖVELI, nem csökkenti a fertőzésveszélyt.

Ha maszkokat oszt az önkormányzat az időseknek (és ezzel hamis biztonságérzetet is nyújt, vígan mázskálva emberek közé), azzal segítség helyett a felelőtlen magatartás bátorításával ront a helyzeten.

Az időseknek legyen elég vigasz, hogy ők NEM kénytelenek az egészségüket kockára téve munkába menni (pl. tömegközlekedéssel), hanem a nyugdíjból akkor is tudnak csirkefarhátat venni, ha otthon ülnek a fenekükön. (Na jó, a testmozgás azért nem árt, de ésszel, mondjuk a kertben vagy a házuk előtt, távol az emberektől.)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 14:18:01

@Szergej Szergejevics Szergejev: "érdemben nem tudja szűrni a baktériumokat. "

Majd elfelejtettem: a vírust se. :)

Ezek az egyszerű sebészi maszkok KIFELÉ szűrnek, nem belefé.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 14:23:06

@Punxsutawney Mormota: Mizu dagatt patkány, tesztelve vagy már? Az IQ teszted már negatív lett úgy látom!:D :P Faszfej!
Ellenérdekelt oldal, az mi az, kifejtenéd? Csak vigyázz, mert az nagyon ingoványos terep lesz, ez a megfogalmazásod nem volt túl okos, nehéz lesz kihátrálni, nem is nagyon lehet, itt valószínűleg a személyeskedés folytatása lesz a mentsvárad ismét!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 14:28:06

"mindenki találgatja, mekkora a látencia, ez akár tíz-tizenötszörös is lehet, vagyis a valós megbetegedések nagyságrendje akár százezres is lehet"

103X15= százezrek
libbsi matek
szerencsétlen agyhalottak

6.Lenin 2020.03.21. 15:08:47

Ennyire nincs mibe belekötni a ballibáknak?

Nem félnek, hogy most a választóknak is világos lesz, kik is a balfaszok ebben az országban? Az eggyik ordít, nem szabad lezárni a határokat, a másik lezár mindent, de ordít, hogy miértt nem 10 évvel ezelőtt

Minden rosszban van valami jó is. Ez mindenképpen pozitív hozadéka lesz ennek a szerencsétlen járványnak.

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.21. 15:35:10

Az a jo hogy a libbantak mar most ugy lejaratjak magukat 22-es valasztasra, a virussal kapcsolatos folyamatos aljas hiszteria es zavarkeltessel, a kormany elvakult, eszement tamadasaval, hogy ebbol nem sima ketharmad lesz, hanem NEGYOTOD. Szamtalan anyagot lehet majd felhasznalni ellenuk 22-ben. Peldaul olyanokat mikor a Gyurcsany es baratikore fenyegetozik, hogy majd szandekosan virussal fogjak megfertozni az embereket. Kifejezetten orulok a Soros mediak egyre szelsosegesebb megnyilvanulasainak, mert boven lesz ellenuk mit felhasznalni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 15:45:52

Látom fideszgecik egyből idetaláltak!

alöksz róz 2020.03.21. 15:50:16

@sZulamith: "nem bezárni, most a lakásba, többször az anyagiak közé" - de, bazmeg, bezárni. ha magától nem bírja megérteni.

tele van nyuggerrel a város. erővel bezárnám az összeset, nem kijárkálásra kéne buzdítani pont azokat, akik a legveszélyeztetettebbek.
persze ha te azt szeretnéd, hogy hulljanak, akkor hergeld őket

Punxsutawney Mormota 2020.03.21. 15:50:17

@Grimbusz Makszimusz: :D habonyárpi egyszerű betonított szellemi közmunkása :D Hát magadra vetted? :D :D :D Jó, majd nagyon vigyázok. Addig nézd majd meg, hogy mit jelent a személyeskedés. Hátha ma is tanulsz valamit, kis éhbértollnok!

Punxsutawney Mormota 2020.03.21. 15:51:32

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: Szerintem 30/10-ed lesz. Ha nem, akkor habonyárpi mehet a lecsóba!

Nekoashi2005 2020.03.21. 15:56:15

@6.Lenin:
"Nem félnek, hogy most a választóknak is világos lesz, kik is a balfaszok ebben az országban?"

Mármint a csuti és bandája? Mert félni valója annak van, aki döntési pozícióban van! És ha másokat vagy a másik oldalt nem vonnak be, akkor minden fellelősség a csutié!

Cycmen 2020.03.21. 16:04:56

Tik bibsik mindig mindent jobban tudtok! Csak akkor miért nem vagytok kormányon?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:08:48

@Cycmen : mi van patkány mi ez a trükközés a neveddel?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:10:50

@Szergej Szergejevics Szergejev: azért ma ezen a nevedet is rendesen megdolgozott a pénzünkért!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 16:11:09

index.hu/kulfold/2020/03/21/felmillios_kendo_szallitmany_magyarorszagon_ragadt_maszk_csehorszag_morva-szileziai_kerulet/

orban gyíkká változtatta a csecseket
de már elmúlt
remélem holnap megírlya n.grabowsky hogy ÖTSZÁZEZER csecset gyilkolt le a patás

2020.03.21. 16:24:05

Óriási nagy szerencse lenne, ha 100.000 fertőzöttből csak 11 szorult volna klinikai kezelésre, vagy azt jelentené, hogy mi vagyunk a legkeményebb tökű legények és leányok az egész világon, mert ilyenre még csak megközelítőleg sincs példa.
Ha így lenne, akkor a társadalom több, mint egy százaléka már védettséget szerzett a vírussal szemben, úgy, hogy észre sem vette, .., na ez viszont olyan előnyt jelent majd a második hullámnál, amiről a németek, franciák, olaszok, svédek, stb. álmodni sem mernek.
Ha most 100.000 fertőzöttünk van, akkor ebből következően holnapra már 250.000 lesz, mert a mostani korlátozások mellett, átlagban 2,5 embert fertőz meg egy fertőzött, .., holnapután, meg már újabb 600.000 és ezzel hétfőre meglesz az egymillió fertőzöttünk, ami négyszer több, mint most a világon nyilvántartott fertőzöttek száma, .. , ezzel csúcstartók leszünk, .. és hát mindenki ide fog járni, hogy megtanulja Orbánék világszenzációs titkát, hogy miként lehet 40 halottal túlvészelni egy ekkora járványt.
Na basszus, ekkora baromságot kitalálni, bárhonnan is jött az ötlet :-) ?!

2020.03.21. 16:30:52

@Nekoashi2005: Miért kellene neki félni, amikor a cikk írója azt állítja, hogy Magyarországon 100.000 fertőzött van, amiből csak 4 hunyt el, ... ilyenre a világon nincs példa, Orbán egy igazi hős és még zseni is , ... , a cikk írója szerint?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 16:34:02

@Tényelek: elég hamar megjött a pártdirektíva.gratulálok így kell ezt csinálni!

havrilla 2020.03.21. 16:44:20

Ilyen kibaszott barom cikket!
Soha nem fogtok választást nyerni ennyi ökörség, hazudozás és ostoba hozzászólások mellett.
Tényleg ilyen kibaszott hülye az ellenzék és a szavazóik?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 16:46:26

@Punxsutawney Mormota: Hátha ma is tanulsz valamit, kis éhbértollnok!

Bármikor kész vagyok megtanulni valami újat, bár nem hiszem, hogy tőled bármit is érdemes! Amúgy meg nem nekem írtad? Dehogynem, te is tudod, én is tudom! :D :P Faszfej!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 16:51:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "@Cycmen : mi van patkány mi ez a trükközés a neveddel?"

Nem én vagyok baromarcú, az enyém itt tiltva van!

alöksz róz 2020.03.21. 16:51:51

@Tényelek: "Óriási nagy szerencse lenne, ha 100.000 fertőzöttből csak 11 szorult volna klinikai kezelésre, vagy azt jelentené, hogy mi vagyunk a legkeményebb tökű legények és leányok az egész világon, mert ilyenre még csak megközelítőleg sincs példa." - már megint nem bírsz leakadni a hülyeségről. mi a faszt akarsz az arányoktól, amikor fingja nincs senkinek a világon, hogy hányan fertőződtek meg

havrilla 2020.03.21. 16:52:45

@Szergej Szergejevics Szergejev:
Én 10 éve nyugdíjas vagyok, de simán kihúznám legalább két hónapig az otthoni tartalékkal. Legfeljebb a kenyér és a hús a gond, de hát átmegyek vegánba. És két hónap múlva már lesz egy csomó zöldségem a fóliában és a kertben.
Egyszerűen nincs az embereknek tűrőképessége.
És mindenki nyereséggel kar kiszállni ebből a katasztrófából, pedig ilyen nincs.
A héten olvastam egy cikket , hogy ki téríti meg a napi szobakiadók veszteségét, ezt a kibaszott airbain vagy mi a faszra értették. Kb. egy órát volt fenn a cikk és leszedték, mert szerintem mindenki elküldte őket a picsába.
Tényleg ennyire hülyék vannak?

havrilla 2020.03.21. 16:54:26

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Tényleg ennyire hülyék és majd csodálkoznak, hogy 2022-ben sehol nem lesznek.

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2020.03.21. 16:54:48

@6.Lenin:
Ja azt csinaljak mint a hatarvedo keritessel. Fel even at orjongtek, hogy a kerites nem jo, nem kell, es borzalom. Aztan mikor elkeszult, akkor mar azt nyomatak, hogy Orban gyenge, gyava, mert ok sokkal hamarabb epitettek volna keritest, es egyebbkent is az O otletuk volt.

havrilla 2020.03.21. 16:56:19

Ja, és basszátok meg, ha százezres lenne a beteg száma, már semmi nem múködne az országban.
Isten barma firkászai.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 17:05:41

Ez az fideszbirkák nyomjátok csak a propaganda szöveget! Bátorítsátok "egymást"!

morph on deer 2020.03.21. 17:17:52

@Tényelek:
“ ami négyszer több, mint most a világon nyilvántartott fertőzöttek száma”

ACTIVE CASES
184,430
Currently Infected Patients

Ha akarod, itt tudod követni:
www.worldometers.info/coronavirus/

AngeI 2020.03.21. 17:34:37

Az elhíresült DK-s dákó után mostanság DK-s dokik kerülnek rivaldafénybe.:D

6.Lenin 2020.03.21. 17:41:58

@KERESZTÉNY SZABADSÁG:

Ma már csak azon csodálkozik el az ember, hogy akadnak még akik hisznek valamit is ezeknek. De ahogy itt is lehet olvasni a hozzászólásaikat, akadnak még elég szép számmal.
Egy 8 milliós szavazásra jogosult közül mindig lesz 10-20-25 % seggfej is. Ez még akár normális aránynak is mondható, sajnos.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 17:46:41

titeket is hívott a karygery?
kedves buzis hangon elbúgta hogy ő is retteg, de engem mindenképpen meg fog védeni

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 17:50:52

@Szergej Szergejevics Szergejev: te komolyan is gondolod ezt? itt is tudja mindenki, hogy nem tízezer fertőzött van, hanem százezres a nagyságrend...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 17:58:42

@6.Lenin: ezt rögtön látja az ember ha ránéz a kommetjeidre.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 17:58:54

@Sir Bates dö Hól: na megjöttél hülyeúr
még a libsi matekot sem érted
103 eset, az 100.000-es a valóságban
froban is ezres a szorzó akkor
10.000 * 1000 = 10 millás nagyságrend

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:10:50

@/\ngel: ,sorosista az,nem faszfejkém?az ma még úgy sem volt!

illaim 2020.03.21. 18:16:36

A fidess SA csürhéje képtelen leállni! LOL

sZulamith 2020.03.21. 18:19:39

@Szergej Szergejevics Szergejev: Azt mondják a hozzáértők, hogy ez a virus nem az a megszokott ici-pici, vagyis a kevésbé alapos szürő is elegendő lenne.

Persze van igazság abban, hogy maradjanak az idősek otthon, mert csak növelnék az egészségügyben dolgozók terheit, csak unalmas nagyon, hogy mindig az idősek huzzák a rövidebbet. Mindenben az utolsók. 2019 év erre a legjobb példa.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 18:19:55

@Sir Bates dö Hól: "te komolyan is gondolod ezt?"

Azt, hogy _jelenleg_ nincs 100 000 magyarországi fertőzött?

Igen, ez szerintem matematikailag kizárható.

Hogy a 103 ismert fertőzötthöz képest a tényleges fertőzötti szám jóval több is lehet (a lappangás, tünetmentes és enyhe esetek miatt), az is biztos, de az kizárható, hogy ezerszeres lenne a differencia.

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 18:21:16

Skacok, térjünk majd erre vissza egy jó két-három hét múlva, s szívből remélem akkor is ekkora pofája lehet az orbánt támogatóknak...

(S nem, egy szóval sem állítom, hogy az ellenzék biztos jobban kezelné a helyzetet kormányon... bár ellenzékben a fidesz már bizonyította mennyire konstruktív;-)... ), bár már az előrelépés lenne, ha informálják a társadalmat, s nem kamapányüzemben pörögnének, mint most a ner... )

sZulamith 2020.03.21. 18:23:48

@alöksz róz: Tedd el ezt a hozzászólásodat, és akkor vedd elő amikor idős leszel, habár lehet, hogy ilyen vehemenciával nem éred meg:)

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 18:25:14

@Szergej Szergejevics Szergejev: nem a játékra voltam kíváncsi, az tiszta sor, hanem arra, hogy így próbálod bagatelizálni a helyzetet;-)... de így is megvan a válasz;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 18:31:19

@6.Lenin: "Egy 8 milliós szavazásra jogosult közül mindig lesz 10-20-25 % seggfej is. Ez még akár normális aránynak is mondható, sajnos."

Lajosom, bemutattad a fidesz evolúcióját! Nem bírtál ellenállni a csordaszellemnek, s beálltál te is;-)))...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 18:35:01

@sZulamith: "Azt mondják a hozzáértők, hogy ez a virus nem az a megszokott ici-pici, vagyis a kevésbé alapos szürő is elegendő lenne."

A kevésbé alapos szűrő az az FFP2, amihez képest az FFP3 az alapos szűrő (pl. azbeszttel dolgozók ezt használják).

Az FFP2-es maszk világszinten hiánycikk, többszörösére nőtt az ára, az európai kormányok egymásra licitálva próbálnak ilyet beszerezni. Ilyet normál halandóknak nem adnak el.

A sebészi maszk, amit be lehet szerezni, csak a viselőjéTŐL véd másokat, a viselőjét nem védi. (Persze ha mindenki hordaná, mint Ázsiában – és senki nem nyúlkálna az arcához kosos kézzel, maszkviselés közben, magát megfertőzve; akkor talán valamit jelenthetne.

Az nagyon nem lenne jó, ha a maszkot viselő öregek azt hinnék, hogy biztonságban vannak.

Én nem gondolom, hogy nekik lenne most igazán szar:
1. Rengeteg ember veszti el az állását (pl. turizmusnak, vendrglátásnak annyi), ők a tartalékaikból, segélyekből tengődhetnek. Álláshoz jutni esélyük nincs, max. futárként.
2. A többi dolgozó komoly egészségügyi kockázatnak teszi ki magát, különösen, ha tömegközlekedéssel járnak be dolgozni, az egészségügyben dolgoznak stb. Ahogy durvul a helyzet, többen meg is betegszenek majd.

És ténylegesen az intézkedések az öregekÉRT vannak, őket akarják védeni; az ő túlélési esélyeik sokkal rosszabbak, mint a fiataloké.

Ezért kell otthon maradniuk.

6.Lenin 2020.03.21. 18:37:14

@Sir Bates dö Hól:

A Fidesz ennél lényegesebben jobban áll.
Kire kellene a mostaniak közül szavaznom? És miért?

Elfogadom, ha tudsz jobbat. Indokold is meg. Ragyogó alkalmat adok most , hogy igazold, nem vagy szarzsák.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:43:13

@6.Lenin: neked jó vén komcsi munkásőr ,mert van megint egy kádárod!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.21. 18:46:11

@Sir Bates dö Hól: "Skacok, térjünk majd erre vissza egy jó két-három hét múlva, s szívből remélem akkor is ekkora pofája lehet az orbánt támogatóknak..."

Hát tényleg rohadt kínos az ellenzéknek, mert sorra beégnek az egymás után előrángatott hülyeségeikkel, a hagyjukot viszont nem tudom értelmezni, ugyanis nem MI kezdjük soha, mi hagynánk! Külön csalódás számomra, hogy megsértődsz a libsi címke miatt rendre, de itt is Orbánt támogatókról beszélsz, amivel Orbánt támadóknak ismered el magatokat, holott most a járványról van szó, vagy kellene hogy szó legyen és nem arra kéne kihasználnotok, hogy Orbánt támadjátok és akkor nekünk sem kellene védenünk ugyebár/

alöksz róz 2020.03.21. 18:47:11

@sZulamith: belátom, igazad van.
ha olyan barmok, mint te, akkor járjon ki mind a térre, boltba, buszra, piacra, kultúrházba édespálinka-römi zsúrra, hátha elhullik a 10-20%-uk.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 18:48:53

@Sir Bates dö Hól: Nem próbálom bagatellizálni a helyzetet; sajnos jelenleg a legoptimistább forgatókönyv is rosszabb, mint amire januárban akár csak gondolni mertünk.

De a baj nem most van, hanem hetek-hónapok múlva a járványcsúcs közelében; nagyon remélem, hogy az olaszokhoz képest hatékonyabban tudjuk lelapítani a járványgörbét (de így is nagyon durva lesz). Viszont ezek nem magyar sajátosságok, elég Olaszország, Spanyolország és Franciaország példáját nézni...

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 18:49:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: igen, simán benne van, hétfőn már jelezték szakértők, hogy "fenn áll annak lehetősége, hogy a fertőzés 15 napon belül elér minden otthont"... s már kedden félóránként jelezték mind a kormány, mind a tisztiorvosok részéről, hogy telítettség közeli állapotban vannak az intenzív ágyak... ma már magánkórházak is ápolnak betegeket (pont most mutatták az egyiket, ott pont 12 intenzív ágy van [magánklinikán! és ez a rendszer omlik össze! akkor mo mit várjon‽]), meg a mulhousei kórház parkolójában húzta fel a sereg a tábori kórházat... sz'al igen, simán lehet ennyi fertőzött, s lehet, hogy csak 5%-nál fog jelentkezni a betegség, s annak is csak a tíz százaléka kerül válságos állapotba... csak az a nem mindegy, hogy ezek milyen nagyságban érkeznek egyszerre a lélegeztetőgépre... s itt sincs elég maszk, pedig már most is 24/24-ben varrják őket, s 6M/hó (vagy hét?) a kapacitás, s itt sem jut minden orvosnak sem, most főleg a háziorvosok szívnak itt is...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 18:55:16

@Grimbusz Makszimusz: haver ebben nem volt egy igazi rendes szokásos libsizés csak olyan említésféleképp.csak nem beteg vagy?

AngeI 2020.03.21. 18:57:12

A paksi képviselőtök lemondott végre, kedves NOmentum?

www.borsonline.hu/aktualis/koronavirus-a-momentum-politikusa-olaszorszagban-jart-majd-bement-dolgozni/194741

Vagy nálatok semminek sincs következménye?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 19:02:52

@/\ngel: kérdezzük meg őket!Pont mostanában akartam valami kapcsán megemlíteni ezt a mindig felháborodó seggnyaló Örs gyereket!

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 19:05:36

@Grimbusz Makszimusz: ad1/ soha nem is tagadtam, hogy ner-ellenes vagyok, nem ellenzékpárti;-); ad2/ nem tiltakozom én a "libsi" jelző ellen, bár ugye eddig még egyik ketrecharcos sem volt képes megadni az egzakt definícióját (különös tekintettel arra, hogy mást jelent a liberális a gazdaság, az állam, a szabadságjogok, közpolitikák esetén... csak az agyhalottak gondolhatják azt, hogy nem lehet minden egyes tekintetben más ideát követni... ) sz'al a libsi vagy libsibolsi sz'tem ma a kurvaanyád tartalmával bír, s miért kurvaanyáznál velem szemben?;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.21. 19:10:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na az még egy igazi kis geciputtony... b+, meglátszik, hogy annak a műmájer kis faszszopó kocsis máté spanja...

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 19:19:48

@Sir Bates dö Hól: kedves judas. Az a szomorú hírem van hogy a kormány már most bizonyított, ha az ellenzék nem árulja el még jobban a hazat akkor már ebből nektek nem lesz haszon. Főleg azért mert most másoknak sincs energiajuk hogy segítsek a judapesti puccsot. Szal ez sem jött be. És ha Orbánt egy koronavirussal ötvözött gazdasági válság sem buktatja meg akkor nektek annyi.... Hahaha

alöksz róz 2020.03.21. 19:20:13

@Sir Bates dö Hól: "bár ugye eddig még egyik ketrecharcos sem volt képes megadni az egzakt definícióját" - sokszor megkaptátok már, de mindig azt mondtátok h hülyeség, nem is úgy van, nem is igaz, nincs is olyan, fideszbirka, elmeroggyant.

alöksz róz 2020.03.21. 19:20:50

ja meg agyhalott
azt kihagytam

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 19:23:11

@a nagy hohohorgász: az a jó hogy ezt ti is tudjátok. Ezért kimutatjatok a fogatok fehérjét egylapra feltéve mindent. Úgy látszik te sem tanultál történelmet... A magyarok szethuzok de a legnagyobb kisebbség mindig hazafi volt. Hahaha

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 19:23:41

@Sir Bates dö Hól: Ja a kis csíra!de ha megnézed az itteni bértrollnokokat ,mintha a hörrtévé fizetett seggnyalóit látnád.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 19:27:56

@Sir Bates dö Hól: ha lesz még áram akkor froban mindenképp térjél vissza rája

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.21. 19:28:59

@alöksz róz: amiket fel szoktatok sorolni az mind igaz a fideszgecikre .Egyébként mondjátok meg,hogy mindenki aki nem lóg ki Viki seggéből!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 19:33:19

@Sir Bates dö Hól: hát baszod
nem kellett volna a világ textilgyártását kiszervezni okosba vietnyámba és kínába

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 19:36:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: megvetted már a farhatat? mert a geci Orbán emeli az árát..... Szopjal lovat buzi... Hahaha

alöksz róz 2020.03.21. 19:42:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: jaaj tényleg! a "ti vagytok azok" is kimaradt!XD

eszti..... 2020.03.21. 19:43:14

@Szergej Szergejevics Szergejev:

ezért a kijelentésért " a maszk viselése hamis biztonságérzetet nyújt" Szlovákiában, Csehországba hoax terjesztése miatt büntetnek.
Csehországban két napja kötelező az utcán maszkot viselni. Szlovákiában nem engednek be postára, közintézményekbe, maszk nélkül nem utazhatsz tömegközlekedéssel. Pontosítva mindenkinek kötelező eltakarni az orr és szájnyílását.
Sokan speciális módon hajtogatott kendőt használnak erre a célra.
Így van ahogy mondod, a speciális filterrel ellátott , vagy az egyszeri használatos orvosi maszkok a frontvonalban lévőket /eü dolgozók, rendőrök, tűzoltók, katonák/ illetik.
Az egyszeri állampolgár ezért textil maszkot visel. Olyan anyagból, amit 90 fokon lehet mosni.
Aki felteszi a maszkot, az tisztában van a vészhelyzettel. A-ból B-be közlekedik.
Az otthon varrt védőmaszkok épp annyi ideig nyújtanak viszonylagos védelmet, amíg elmész a boltba, munkába, kutyát sétáltatni.
Különben ülsz otthon a sejhajdon, mert egészségügyi vészhelyzet van.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.21. 19:45:09

@alöksz róz: már hiába írsz neki, az előbb jelentette be, rárót választja az itteni nácik helyett

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 19:50:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: kedves demokraták mondjatok már 1 azaz 1 olyan intezkedest a 2010 előtti válság kezelesbol ami adoelengedes volt? Elég 1, Orbán csak tegnap előtt 10et hozott... Szóval hol van az 1?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 20:03:30

@eszti.....: A normál sebészi maszkok, kensők tömegközlekedésen való kötelező használata valamilyen szintű védelmet nyújthat ugyan, ha tényleg mindenki viseli; de ettől még igaz, hogy ebben az esetben is főként _attól_ a személytől védi hatékonyan a többieket, aki viseli (mert kifelé szűr). Ha az egyszeri nyugdíjas sZulamith kimegy a piacra a villamossal, metróval, és csak rajta van maszk, akkor az _neki_ nem fog hatékony védelmet nyújtani (pláne, ha rosszul is viseli).

Lásd:
"If worn by the caregiver, the surgical mask protects the patient and his or her environment (air, surfaces, equipment, surgical site). If worn by a contagious patient, it prevents the patient from contaminating his or her surroundings and environment. These masks should not be worn for more than 3 to 8 hours. (...)

But a surgical mask does not protect against “airborne” infectious agents so it will not prevent the wearer from being potentially contaminated by a virus such as the coronavirus.

Surgical masks are tested in the direction of exhalation (from inside to outside). The tests take into account the efficiency of bacterial filtration."
emag.medicalexpo.com/which-masks-actually-protect-against-coronavirus/

nincs1itt 2020.03.21. 20:15:00

@a nagy hohohorgász: na mi van ostoba, gyökér magyar? kevered az eü válságot a gazdasági válsággal? persze lesz gazdasági oldala is... na akkor fogod visszasírni, hogy 2 kiló krumpli és fél kiló farhát volt a bevételed a kommentelésért!

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 20:17:48

@nincs1itt: te meg melegnek is csak egy kis buzi vagy... Cáfolni vmit tényekkel??? Tényekkel plusz azzal hogy a szerintetek megvalto erre mit reagalna!? Vagy nálatok elég annyit mondani hogy náci???? ..... Hahaha

nincs1itt 2020.03.21. 20:18:09

@a nagy hohohorgász: elengedte a multiknak és nemstrómanoknak+sajátábonállóknak az adót? ezt a hazzafyt(+sch)! az audi leállt, 1 azaz egy hetet fizetnek a dolgozóknak... utána...
fizetés nélküli szabadság... legkevesebb 4 hétig fog állni a gyár...

2020.03.21. 20:20:20

Karácsonyék aktívan beszálltak a koronavírus terjedésének felgyorsításába, lomtalanítást tartanak Kőbányán és ha beledöglenek is a kerületben lakók, akkor sem hajlandók elhalasztani, .., mindenki hordja a cuccát,a guberálók tömegesen jelentek meg, ahogy szoktak, ....... mert hát miért szavazott a Fideszre a kerületiek többsége, .., megérdemlik a sorsukat!
Nagyjából ilyen hozzáállást lehetne tőlük várni kormányon is, .., pont mint a Rákosi korban a nagyszüleik, .., csak most nem Szibériába küldenék az embereket, hanem a koronavírussal intéztetnék el, mint ahogy, most a kőbányaiakat próbálják meg megritkítani.

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 20:22:05

@nincs1itt: tudod én nem szarral gurigazok... Nem is vagyok trendi a facen... Hahaha én csak akkor ijedek meg ha a gazdaid lesznek újra hatalmon a szagertesukkel... Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 20:23:08

@nincs1itt: még egyszer kérdem hogy Ferkó Bajnai mit engedett el?????

2020.03.21. 20:24:45

@Szergej Szergejevics Szergejev: "A normál sebészi maszkok, kensők tömegközlekedésen való kötelező használata valamilyen szintű védelmet nyújthat ugyan, ha tényleg mindenki viseli; "
A matematika és a logika szabályai szerint, ha mindenki visel legalább olyan maszkot, amelyik nem engedi, hogy megfertőzze a másikat, akkor a védettség száz százalékos mindenki számára, ..., nem véletlen ilyen maszkok hordására köteleznek mindenkit, pl. a franciáknál és az olaszoknál is.

eszti..... 2020.03.21. 20:24:55

@Szergej Szergejevics Szergejev:

a maszk viselésének van pszichológiai hatása is. az állampolgár, amennyiben a többség akár házilag készített védőmaszkot is visel, elgondolkodik.
nem tervez szabadtéri programot, nem kóricál.
én jelenleg karanténban vagyok. de még az ablakból is félelmetes látvány volt az utcán 10 emberből kilenc maszkos ember.
amennyiben maszkot viselünk fegyelmezettebbek leszünk. tudatosítjuk a vészhelyzetet.
a járvány ebben a stádiumában ez létfontosságú.
látjuk mi lett azokban az országokban, ahol eleinte lazán kezelték a helyzetet .
hiába hoznak a kormányok megfelelő intézkedéseket. ha nem tartjuk be, nekünk annyi.

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 20:25:10

@nincs1itt: te eloled is megvettek az uccso farhatot???? Hahaha

nincs1itt 2020.03.21. 20:25:43

@a nagy hohohorgász: sok lesz a kannás! a megszokottnál is összefüggéstelenebb vagy.

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 20:27:39

@eszti.....: ha te a maszktol leszel felelős terpEszti az régen rossz... Ne menj ki az utcára te ribanc...

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 20:28:27

@nincs1itt: ez sem cáfolat kis homár... Hahaha

nincs1itt 2020.03.21. 20:29:01

@a nagy hohohorgász: hú, a facen(ez mi szar?) sem vagy trendi? apám, mint tarzan talpa, olyan kemény vagy! gondolom fps-ben is verhetetlen vagy!

nincs1itt 2020.03.21. 20:31:22

@a nagy hohohorgász: jól van, jól van! tőccsé még, aztán nyugodj meg szépen! még kárt teszel a trollfarm tulajdonában és akkor lőttek az esti melegedőnek...

eszti..... 2020.03.21. 20:32:27

@a nagy hohohorgász:

valóban sok lesz az a kannás...:D
vagy a szövegértés ennyire hiányos????

2020.03.21. 20:36:45

@alöksz róz: "mi a faszt akarsz az arányoktól, amikor fingja nincs senkinek a világon, hogy hányan fertőződtek meg"
Nem szabad általánosítani, oké pl. nekünk kettőnknek nincs róla fogalma, de pl. a cikk írója pontosan kiszámolta, legalábbis a minimumot, ami ugye 100.000, de szerinte többen vannak annál is, .., és eljátszottam a minimális számmal és az jött ki, amit leírtam.
Attól még én is tudom, hogy ezek a számok nem valósak!
Ha igaz lenne a minimum 100.000, akkor Orbán egy isten és holnap viszik a WHO vezetőjének, mert , ahogy a cikk állítja, propagandával elérte, hogy a fertőzöttek számához viszonyítva 4 tízezrelék legyen a halálozási arány, .., sokkal olcsóbb lenne a világnak, ha csak a propagandát vetnék be, ahogy cikk írója állítja, egy csomó maszknak, lélegeztetőgépnek az árát meg lehetne spórolni, Orbán akár 2-300. milliárd eurót is elkérhetne ezért a mutatványért, amit a cikk írója neki tulajdonít.

alöksz róz 2020.03.21. 20:42:40

@Tényelek: ami lehet h máshol is annyi, hülye :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 20:53:32

@Tényelek: A maszk nem nyújt "100%-os" védelmet még akkor sem, ha mindenki hordja. Eleve, sebészi maszkból nincs elég, hogy mindenkinek jusson (szabályszerű használat alapján ezt néhány óráig viselheted; ha átnedvesedik, már nem jó), a sima textília, amit így-úgy az arcod elé teszel (nyilván nem fedi le tökéletesen az orrot és a szádat) még annyira se. A 100%-os védelem illúzió. Ráadásul, ha valaki odanyúlkál az arcához, mert viszket vagy kényelmetlen a maszk, akkor ő maga viszi házhoz a vírust – épp elég ha csak levenni veszed le úgy, hogy _elől_ nyúlsz hozzá a maszkot koszos kézzel, már te viszed a szádhoz a vírust. (Ja, és bónusz, hogy koszos kézzel a szemhez sem szabad nyúlni, mert azon keresztül is fertőz a vírus; a szemet meg nem fedi a kendő.)

Ha nálunk is bevezetik a kötelező viselést (amihez azért az is kéne, hogy legyen mindenkinek elég maszk); akkor azt is meg kell tanítani az embereknek, hogy hogyan viseljék, és mit NE csináljanak.

@eszti.....: "amennyiben a többség akár házilag készített védőmaszkot is visel, elgondolkodik.
nem tervez szabadtéri programot, nem kóricál."

Láthattad, hogy itt a pszichológia másképp jött a képbe; sZulamith ezt írta:
"Mi lenne ha arra törekednének, hogy az idősek kapjanak arcmaszkot, mondjuk az önkormányzat közvetitésével, nem bezárni, most a lakásba, többször az anyagiak közé."

Azaz ő éppen akkor mozdulna ki, ha kapna egy börtönben varrt "sima" maszkot; ettől aztán győzhetetlennek gondolná magát, és meg sem állna a Lehel téri piacig a 200 Ft-tal olcsóbb csirefarhátért. A lényeg tényleg az, hogy csak akkor menjen ki az öreg, ha nem lehet másképp megoldani a szükségleteit, és csak annyi időre, amíg feltétlenül muszáj.

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 21:03:34

@nincs1itt: meg terpEszti, szóval iszok ezért nem akartok cáfolni nem azért mert nem tudtok? Aha értem... Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.03.21. 21:13:56

@eszti.....: nálunk meg az étkezést biztosítják.

eszti..... 2020.03.21. 21:14:35

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"akkor azt is meg kell tanítani az embereknek, hogy hogyan viseljék, és mit NE csináljanak."

és ez gond?????
a köztévén óránként leadni egy kisfilmet róla, a közösségi oldalakon megosztani+ óriásplakátok mindenütt.

2020.03.21. 21:41:59

@alöksz róz: Na, ne már, itt olvastam többször, hogy csak a magyar adatokat manipulálja Orbán, a világ többi részén pont annyi fertőzött van, amennyit írnak, mer azok demokraták, .., na jó a Zirániak nem, de nyugatiak, északiak azok, mi az, hogy nagyon is.
Úgy viselkedik velem, mintha nem a B1 oldalán kommentelnénk mindketten egy ideje, ..., az igazság itt van mindig, ..., mi meg mikor, hogy, de amikor itt vagyunk, akkor az itteni igazsághoz kell igazodni mindkettőnknek, ..., szerintem ezt elfelejtette egy pillanatra ...

2020.03.21. 21:48:07

Úgy egyébként a legújabb kutatások szerint csak Kínában több tízezer ember életét mentette meg a koronavírus, ... , mert ugye minden rosszban van valami jó, .., bár ha ez igaz, akkor a kínaiak nagyon jól jártak, .., mármint az érintettek.
infostart.hu/eletmod/2020/03/21/a-jobb-levego-tobb-tizezer-ember-eletet-is-megmenthette

eszti..... 2020.03.21. 21:57:37

@a nagy hohohorgász:

nagyon okosan.
mielőtt valaki bezzegelni kezd, elmondanám hogyan indult ez Szlovákiában.
először a volt kormányfő kijelentette, hogy minden állampolgár alanyi jogon kap védőmaszkot az egészségbiztosítótól.
a hír önmagában is hihetetlen volt, mert napok óta a híradók/lapok tele voltak az eü dolgozók panaszaival, a hiányos védőfelszerelés miatt.
aztán jött a helyesbítés, mégsem lesz ingyen maszk, de a gyógyszertárban kapható lesz.
akkor meg a gyógyszertári dolgozók tiltakozásával lett tele a híradó.
kb. 3 nap alatt világossá vált, magad uram, ha szolgád nincsen!
a csehek ebben előttünk jártak, ők még bizalmatlanabbak a kormánnyal szemben.
ők kezdték el házilag készíteni a maszkokat dél-kóreai videók alapján. mi már csak átvettük a szabásmintát, az anyagfelhasználással kapcsolatos infókat.
a kisvállalkozások átálltak szájmaszkok varrására. de nagyon sok gyülekezet, önkéntes csoport is szabni-varrni kezdett.
dizajnos, egyedi tervezésű szájmaszkok készülnek.
a köztársasági elnökasszony tegnap, az új kormány kinevezésénél ruhájával egyszínű szájmaszkot viselt.

eszti..... 2020.03.21. 22:09:24

a fotót meg lehagytam.

ujszo.com/kozelet/caputova-kinevezte-az-uj-kormanyt

mindenki maszkban, kesztyűben.

de védőmaszkban tették le hivatalos esküjüket az új parlamenti képviselők / kivéve Ficot/, maszkot visel minden újságíró, bemondó, közszereplő.... mindenki

2020.03.21. 22:11:50

Az, hogy az olaszoknál 6-800 halott van, kit érdekel, .., az már komoly gond egyesek szerint, hogy holmi járványra hivatkozva elhalasztják a deviánsok nemváltó műtéteit;
www.vice.com/en_us/article/wxekyz/transgender-surgeries-delayed-coronavirus-hospitals

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 22:25:56

@eszti.....: "és ez gond?????"

Mármint, hogy a lakosokkal mit és mit ne?

Sajnos a "tanácsokat" se mindenki fogadja meg (pl. idősek ne menjenek ki az utcára, ha nincs halaszthatatlan dolguk) – ennek vannak pszichológiai okai is (magányosnak érzi magát, nem tudja elfoglalni magát stb.).

"Nálunk az önkormányzatok biztosítják az időseknek a textil szájmaszkokat. Gyorsan kerestem pár hírt, ami erről szó. De ez a gyakorlat az egész országban."

Ez derék – de az még jobb, ha a gyógyszer és élelmiszer-vásárlást szervezik meg, hogy lehetőleg ne is kelljen kimenniük maszkban sem.

Amúgy a maszkokra visszatérve, a rossz maszkviselés hátrányairól szól ez az angol cikk, a nyilatkozó Jenny Harris, az Egyesült Királyság "tisztifőorvos-helyettese" (Deputy Chief Medical Officer), akit Csehországban biztosan szint3n hoaxért fognának perbe:

"Az átlagemberek a maszkviseléssel többletkockázatoknak tehetik ki magukat.

Az utca embere számára nem jó ötlet maszkot hordani a fertőzés megelőzésére. (...)

A tömeges maszkviseléssel az a probléma, hogy a legtöbb ember csak egy maszkot szerez be. Nem viselik majd állandóan, ha hazaérnek, leveszik, és egy olyan felületre helyezik, amelyet nem fertőtlenítenek.

Vagy útközben vesznek maguknak egy kávét, az iváshoz piszkos kézzel félrehúzzák, és eközben maguk szennyezik be a maszkot.

Ráadásul így a vírus a maszk felületén csapdába esik, és onnan be is fogják lélegezni. (...)

Az emberi viselkedéshez kapcsolódó problémák miatt az emberek a helytelen maszkviselésükkel nem csökkentik, hanem inkább növelhetik a kockázatoknak való kitettségüket."
www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-news-face-masks-increase-risk-infection-doctor-jenny-harries-a9396811.html

eszti..... 2020.03.21. 22:36:51

@Szergej Szergejevics Szergejev:

de ez csak technikai kérdés. ha holnaptól minden lap oldalán /online+ papíralap/ köztévében.... mittom én, a csapból is.... folyni fog az információ, akkor az emberek saját maguk érdekében nagyon gyorsan megtanulják.

az új helyzethez mindenkinek alkalmazkodni kell. aki nem akar megfertőződni, nem fog enni-inni közterületen.
ma Szlovákiában 450 embert teszteltek/már erre is van grafikon/ és 41 új fertőzést regisztráltak. eddig ez a csúcs. 178 diagnosztizált fertőzött van az országban.
Csehországban 995 fertőzött. tegnap 205 új, ma 124. összesen eddig 13. 700 embert teszteltek.

eszti..... 2020.03.21. 22:41:25

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Ez derék – de az még jobb, ha a gyógyszer és élelmiszer-vásárlást szervezik meg, hogy lehetőleg ne is kelljen kimenniük maszkban sem. - így van. az önkormányzatokon kívül a civil szervezetek önkéntesei is segítik az időseket. pl. így
felvidek.ma/2020/03/felhivas-otthon-segitunk/?fbclid=IwAR303Vcjz_3A9NowXy0BG9TcJI_cmQTVIgaRgmAf5voNt5GASgh2yMUmQ5c

19540511 2020.03.21. 22:41:46

Egy tény: azzal, hogy a fidesz nem teszi közzé naponta, hogy hol hány fertőzött van az országban, igenis hazudik a valós helyzetről és eltitkol fontos dolgokat. Aki ezt tagadja, az ugyanolyan gazember, mint Orbán. Azzal, hogy nincs tömeges tesztelés, nyilvánvalóvá teszi, hogy nem is érdekli, hogy hány fertőző ember van, aki köztünk jár-kel és összevissza fertőzi a többieket. Nem értem azokat, akiket ez nem zavar. Így soha nem lesz vége és rengeteg ember fog megbetegedni és meghalni, amit szintén titokban fognak tartani, mert csak a családja tudja, aki beteg,vagy meghal, mivel nincs valódi, a tényeknek megfelelő tájékoztatás.

Tényelek 2020.03.21. 22:41:53

Felháborítónak tartják egyesek, hogy a koronavírus idején minden nem sürgős műtétet elhalasztanak, így a transznemű emberek nemváltó műtétjeit is. Ezek a beavatkozások ugyanis szerintük ugyanúgy életbevágók lehetnek, elhalasztásuk pedig az adott személy életét is veszélyeztethetik. Az már nem probléma számukra, hogy másoknak például szívműtétet kell elhalasztani - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.21. 23:09:14

@eszti.....: Ez egy tök jó kezdeményezés. Nálunk is van hasonló, de ebből sosem lehet elég.

Ja, amúgy a maszkokra visszatérve, hamarosan várhatóan Európában egy ország sem fog tudni egészségügyi maszkot szerezni, ezért:
"Why aren't we sanitising masks, asks Trump
"Why aren’t we sanitising masks," President Trump asks, adding: "We have very good liquids to do this."

He says some mask designs "don’t lend themselves" to this, and that he’s studied all the different mask designs.

In New York, doctors and nurses have reportedly only been given one mask to use per week, and have taken to using hand sanitiser in an effort to keep them clean.

Health officials recommend throwing away masks between patients."
www.bbc.com/news/live/world-51984399

Szóval az amerikai kórházakat letolt gatyával érte a koronavírus-válság, nincs elég maszkjuk. De Amerikában (az egészségügyben is, mivel üzleti alapú) rengeteg pénz van; ha egyszer nagyüzemben elkezdenek bevásárolni (pl. a kínai maszkokat), akkor más egy ideig nem fog tudni vásárolni...

alöksz róz 2020.03.21. 23:49:32

@19540511: nem lehet mindenkit hetente letesztelni
azért nem kéne járni kelni

eszti..... 2020.03.22. 00:05:41

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Látom. Folyamatosan online vagyok. Láttam már bérházakban kifüggesztett hirdetések fotóit, közösségi összefogásról szólói beszámolókat. Az emberek egymás felé fordulnak a bajban.
Én mondjuk, vészhelyzet lévén bíróság elé állítanám a csalókat sajnos, erről is vannak infók.

Nem vagyok abban biztos, hogy a kínaiknál csak a pénz számít. Az amerikaiak majd felvásárolják a fekete piac készleteit, Pár napja a csehországi vámosok több tízezer speciális maszkot foglaltak le egy raktárban. A küldeményt külföldre akarták szállítani.

10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!! 2020.03.22. 00:31:47

@Tényelek :
Fekete Gyor Andras meg mar a prideert aggodik. Es kijelentette, hogy a meleg felvonulast barmi aron meg kell tartani Budapesten es a videki varosokban. Ennyit tudnak balliberalisok hozzaszolni a virushoz. Jarvanyugyi veszelyhelyzet van, de ok mar a meleg buszkeseg felvonulast szervezik.

István Tamasi 2020.03.22. 01:51:40

A fideszmaffia teljhatalmat akar adni egy elmebeteg és autokrata vezérnek.
1933-ban is teljhatalmat kapott egy elmebeteg autokrata és a végeredményt ismerjük.
Ezért mondtam, hogy a fideszmaffia 100x kártékonyabb, mint akármilyen koronavírus.

István Tamasi 2020.03.22. 01:54:13

@19540511:
Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban a suttyó vezérke engedélyezi a hivatalos statisztika számait is.

chrisred 2020.03.22. 03:58:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: Pont ezért kellene megtanítani a maszk helyes használatát. Szerinted azok nem átlagemberek, akik segítenek az öregeknek az étel- és gyógyszervásárlásban?

chrisred 2020.03.22. 04:01:58

@alöksz róz: Mindenkit nem, csak a lehető legtöbbet. Így is, úgy is nagyjából ugyanannyi ember fogja elkapni a fertőzést. Csak az nem mindegy, hogy mennyi időn belül, és mennyire lehet elkülöníteni az ismertté vált fertőzötteket a veszélyeztetett emberektől.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 06:20:43

@Sir Bates dö Hól: "soha nem is tagadtam, hogy ner-ellenes vagyok, nem ellenzékpárti;-"

Én meg egy párszor már elmondtam, hogy most nem NER ügyről van szó, hanem járványról és furcsa, hogy hozzád hasonló néminemű eseti agytevékenységet is mutató emberek ezt ugyanúgy nem értik meg, mint a felhergelt hülyeproli kategóriások!
Még ilyenkor is a hülyeség megy a koronavírus járványt is politikai hovatartozás szerint akarják megélni a libbantak!
Apropó, levezetem neked, mit jelent a libsi terminus! Ők azok, akik akár a saját érdekeiket is figyelmen kívül hagyják, ha azzal árthatnak a kormánynak, ami hagyján, de ezt akkor is megteszik, ha ártanak az országnak, a hazának és közben így szintén önmaguknak, nincs ami szent lenne nekik! Ez aljas és ostoba magatartás, ilyenekkel én nem tudok azonosulni!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 06:32:42

@19540511: "Egy tény: azzal, hogy a fidesz nem teszi közzé naponta, hogy hol hány fertőzött van az országban, igenis hazudik a valós helyzetről és eltitkol fontos dolgokat."

Elmondták, hogy miért nem nyilvánosak az adatok, el akarták kerülni a felesleges pánikot, mert a hülyék, akik ötven kiló lisztet vettek, az esetlegesen fertőzött lakhelyükről kirajzanának és mindenféle népmozgás segíti a járvány terjedését!
Amúgy számodra, mint átlagosnál alacsonyabb szellemi színvonalú proli számára létezik fontos adat? Mit kezdtél volna hírrel, ha tudod, hogy Mátészalkán öt fertőzött van, Pécsen meg tíz? Előveszed a színes ceruzáidat és kiszínezel egy térképet az infók alapján?

2020.03.22. 07:16:04

@Grimbusz Makszimusz: Én libsiként és proliként nem tudom értelmezni, az általad leirtakat. Ha lennél szives, akkor kibontanád nekem ezt az állitásodat ?! Vagy ennek van valami hivatalos deffiníciója is, amit netán valahol olvastál ? Köszönöm és várom !

"Apropó, levezetem neked, mit jelent a libsi terminus! Ők azok, akik akár a saját érdekeiket is figyelmen kívül hagyják, ha azzal árthatnak a kormánynak, ami hagyján, de ezt akkor is megteszik, ha ártanak az országnak, a hazának és közben így szintén önmaguknak, nincs ami szent lenne nekik! Ez aljas és ostoba magatartás, ilyenekkel én nem tudok azonosulni! "

István Tamasi 2020.03.22. 07:19:43

@Grimbusz Makszimusz:
Még Kínában és Iránban is nyilvánosak a tényleges adatok.
Éppen hogy a titkolódzás növeli a pánikot. Az emberek látják, tudják, hogy több a fertőzött mint amennyiről Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán elqrmánya sivalkodik.

István Tamasi 2020.03.22. 07:28:08

@Grimbusz Makszimusz:
Levezetem kik azok a fideszbirkák: Ők azok akik a csüngőhasú suttyótól lehulló némi morzsáért mindenre képesek akkor is ha azzal ártanak az országnak, a hazának, a "magyarembereknek" és közben így szintén önmaguknak, nincs ami szent lenne nekik. Ez aljas és ostoba magatartás, ilyenekkel én nem tudok azonosulni. Ők azok akik képesek teljhatalmat adni egy elmebeteg autokratának.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 07:32:07

@janos551: Mit nem értesz, amikor leírtam? Ott van fehéren, feketén, érthetően egy gyenge képességű számára is, azt érteném, ha nem értenél egyet, de azt nem értem, hogy miért nem érted! Értede?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 07:41:35

@István Tamasi:" Még Kínában és Iránban is nyilvánosak a tényleges adatok.
Éppen hogy a titkolódzás növeli a pánikot."

Vazze, a libsik által állandóan szidott Kína és Irán most a példaértékű mintaállam? Nem úgy volt, hogy az két antidemokratikus aljas diktatúra? :D Következetesek vagytok!
Megint megszoptad, mert azzal voltak tele a hírek, főleg Kínával kapcsolatban, hogy eltitkolták sokáig, pl. azt az orvost le is zárták, Iránban meg állítólag nem is foglalkoztak vele, amíg teljesen el nem terjedt! Csórikám, te nagyon hülye libsiproli vagy!
Kína amúgy tetszett, ahogy a rendőrök szó nélkül elkezdték verni az utcán maszk nélkül lófrálókat, ezt kéne itt is! Köszi a magas labdát,ismét ostoba voltál, mindenféle háttértudás nélkül dőltél a kardodba!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 07:45:11

@István Tamasi: Semmi önálló nem jutott az eszedbe, csak visszafordítottad az állításokat? Nem vagy egy nagy egyéniség!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 07:50:36

@janos551: Ezt sem érted, azt sem érted vazze, nehéz lehet az életed! :P Pl. a válaszomban virágnyelven lehülyéztelek, de az sem tűnt fel, továbbra is játszod az ostobát!

rallus 2020.03.22. 07:56:48

@István Tamasi: 2010 óta rettenetesen ki vagytok éhezve a rossz hírekre és a szabadpiac törvényeinek megfelelően erre már egy jól működő iparágat építettetek ki jelentős külföldi tőke segítségével. Természetesen nem csak a jól fizetett hivatásos szarkeverő, hanem a változó agyi minőségű hasznos idióta és elkeseredett lumpenproli is megtesz mindent azért, hogy elég sötéten láthassátok a világot!
A maga részéről a kormány annyit tehet, hogy jól működik, amivel további könnyeket csal a szemetekbe.... Mene tekel....

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 08:50:12

Teljesen off téma, de enyhíti a feszültséget, meg érdekel is és mivel pártfüggetlen, így talán libsi kollégák is építő jellegűen be tudnának kapcsolódni és segíteni a megfejtésben!
A képről van szó, amin a bácsi van és ezen és rengeteg egyéb képen is feltűnt, hogy valami hülye kézmozdulat közben fényképezik le a riportalanyt! Van aki két kézzel fog egy képzeletbeli strandlabdát, más csipetnyi sót szóró mozdulat közben van megörökítve, ez a bácsi pedig jobb kézzel egy csöcsöt markolászik, a bal keze pedig egy prédájára lecsapó sas karmát mintázza!
Valaki tud segíteni?

István Tamasi 2020.03.22. 09:01:14

@Grimbusz Makszimusz:
Elég szomorú, hogy Nemzetthy Szotyíialista Mutyisztánhoz képest még Kína és Irán is mintaállam.

István Tamasi 2020.03.22. 09:03:42

@Grimbusz Makszimusz:
Nem vagy egy észlény (ezt ugyan eddig is tudtuk rólad) ha nem érted, hogy a hazugságod visszafordítva igazsággá változik.

István Tamasi 2020.03.22. 09:05:40

@rallus:
Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán kormánya abban és csak abban valóban jól működik hogy ellopja a magyaremberek pénzét és odaadja a strómanoknak, nerlovagoknak.

Nekoashi2005 2020.03.22. 09:11:03

Ezen a bloggon volt előzőleg egy bejegyzés

b1.blog.hu/2020/03/19/fenykepen_ahogy_a_hadsereg_teherautokonvojjal_szallitja_el_a_holttesteket_az_olaszorszagi_bergamobol

Erre fidess-bolsevik kommentelők a következőket írták, a teljesség igénye nélkül....

havrilla 2020.03.19. 16:10:29
Hazug cikk, hazug firkász és gazember szarházi ellenzéki gyűlölők.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.19. 16:19:12
forrás: noname twitter
aztán a gradlopwky meg leszen lepődve mikor rémhír terjesztésért lecsukják

Grimbusz Makszimusz 2020.03.19. 16:28:27
Höhö! Ez jó! Twitteres "forrás" -ú kép mezei teherautókról, amik tele vannak hullákkal, a poszter szerint!
Nálunk eddig egy halott van, tehát ez így ebben a formában rémhírterjesztés és közveszéllyel riogatás! Grabó te a sitten foksz kikötni, amit ugyan megérdemelsz, de mi posztok nélkül maradunk!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.19. 16:35:44
amúgy a poszt törölhető, valószínűleg élelmiszert és orvosi eszközöket vittek be a karanténba

Tegnap éjszaka megjelent a 444.hu a következő cikk:

kepek.444.hu/2020/03/21/a-papok-is-megfertozodtek-bergamoban-az-orvosok-mondjak-az-aldast-a-haldokloknak

A cikkhez mellékelt egyik képen ez látható:

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--n9CS7z8t--/w_1160/7QpErd1TzkZG16ejgs.jpeg

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--agqrhF7B--/w_1160/7QpErDgaMx0d16ejgs.jpeg

Ugye - most már kimondom - rohadt fidesspatkányok, gyógyszert meg élelmiszert visznek az olasz katonai teherautók a temetőbe? Mindenki, a rohadt o1g állításával szemben mást állít, az rémhírterjesztő, és börtönbe vele?

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 09:11:55

@a nagy hohohorgász: sokkal jobban írsz ennél, az eredeti nick is, ez most nem kerül be a perszonál top százba;-)... (de így is magasan az átlag felett vagy hál'istennek, miként @alöksz róz: árpádfi is, aki pontosan érti, hogy mit jeleztem fentebb, ennek ellenére a bolhacirkusz tagjait hergeli inkább;-)... )

Nekoashi2005 2020.03.22. 09:15:36

magyarhang.org/belfold/2020/03/21/karanten-helyett-inkabb-operalt-a-szegedi-tudomanyegyetem-rektora/

"Rovó László neve az SZTE falain túl is jól ismert: bár az egyetem munkatársait felszólította arra, hogy tartózkodjanak politikai megnyilvánulásoktól, ő maga az őszi önkormányzati választási kampányban nyiltan kiállt Nemesi Pál, a Fidesz által támogatott polgármester-jelölt és a párt többi jelöltje mellett."

Remélem, örökre eltiltják az orvosi hivatástól!

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 09:20:58

@Tényelek: "nem véletlen ilyen maszkok hordására köteleznek mindenkit, pl. a franciáknál és az olaszoknál is."

jó, hogy vagy, legalább értesülök az itteni rendelkezésekről is: "köteleznek" ezt hol olvastad? gugluval fordítasz? akkor előbb angolra, majd magyarra, kevesebb hibát vétsz majd... bár szerintem, ha nem beszélsz egy nyelvet, akkor ne akarj tolmácsolni azon a nyelven...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 09:29:38

@Tényelek : "írja a V4NA nemzetközi hírügynökség"

teljesen elkaptad viszont a stílust itt!;-)... az eredeti sem tudna ilyen faszságokat írni; üsd csak a bulangiu-t!;-)...

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.22. 09:30:25

"A szándékos megtévesztés, a hazudozás, az álhírek, a rémhírek terjesztése pedig különösen visszataszító és káros."

Ezt sajnos a szegedi egyetem rektora nem tudta, valahogy hozzá nem ért el a kormány porpaganda. Most a munkaatársai mehetnek a karanténba, a betegeivel együtt, és vajon ki fogja az egészségügyi dolgozókat helyettesíteni? A törzs?

444.hu/2020/03/22/magyar-hang-ausztriaban-sielt-megfertozodott-majd-a-mutoben-operalt-tovabb-a-szegedi-egyetem-rektora?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=magyar-hang-ausztriaban-sielt-megfertozodott-majd-a-mutoben-operalt-tovabb-a-szegedi-egyetem-rektora

Biztosan úgy vélte, fideszesbe még a vírus sem megy bele. Nem volt szerencséje, mert a vírusnak nem szól erről sem nagyplakát, sem királyi rendelet, így szegény talált egy címztes jelöltet, oszt bele is ment.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.22. 09:41:27

@Nekoashi2005:

Kár lenne az orvosi tevékenyégtől eltiltan, mrt nagíon képzett és gondolom jó orvos, csak le keell róla rántani a nagy mellényt, és minden féle ezetői állástól távol kell tartani. Gyógyítson, mert azt nagy mellény nélkül is lehet csinálni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.22. 09:42:53

@Nekoashi2005:

Elnézést, de kissé sok elütés lett , ha zavar, kérj segítséget, és javítom.:)

rallus 2020.03.22. 09:45:42

@István Tamasi: A Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán kormánya még azt a 18 000 milliárdocskát is visszafizette az IMF-nek, amit tehetséges elődei vettek fel..., pedig ezt legalább illett volna a ballib szavazóknak magukra vállalni...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 09:46:16

@Grimbusz Makszimusz: akiket te "libsizel", azokat mások meg "fideszesnek" hívják, sz'al minősítést jelentő jelző, nem fogalom, ideológia;-)... "ballibsi" meg fogalmilag kizárt, de azt is használják a szellemi nyomorultak, ilyen az, mikor funkcionális analfabétákat engednek betük közelébe;-)...

moon minden a ner kérdése: orbán magához hajlította a teret, a valóságot, mo egy one_man_show: ha a GDP pörgés és az ingyenpénz orbán miatt volt, akkor a járvány is, ez így működik, a fagyi visszanyal;-)...
(s orbán és köre is egyszerű politikai haszonszerzésre használja primeren a helyzetet, ha ezt nem AKAROD látni, akkor nem akarod, nekem nem gond, viszonyunk marad a régi, együtt röhögés a bármelyik oldali félnótáson;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 09:51:56

@István Tamasi: háááát, ebben azé' nem lennék ennyire biztos;-)... kínából még soha nem adtak ki egyetlen valós adatot sem az elmúlt félszáz évben, irán meg semmivel sem jobb...

(azért azt ne felejtsük el, a kínai sumákolással kezdődött az egész... )

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 09:55:50

@Grimbusz Makszimusz: háttérhatalmista titkos kézjelzés, jelentése: éljen soros, az ő csöcsén csüggünk!

6.Lenin 2020.03.22. 10:00:49

Azta!

Mi megy itt. Ennyi kurva okos ember, és mennyi butaságot képesek összehordani.
Egyenesen fantasztikus!

Nekoashi2005 2020.03.22. 10:27:47

@6.Lenin:
"Mi megy itt. Ennyi kurva okos ember, és mennyi butaságot képesek összehordani.
Egyenesen fantasztikus! "

Miért gondolod, hogy a fidess-bolsevik rohadékok okosak?

eszti..... 2020.03.22. 10:30:16

@Szergej Szergejevics Szergejev:

a kínaiaknak nem szükséges az amerikaiakkal bótolni. a kelet európai országok szívesen felvásárolják az elfekvő készletet.

tegnap 23.30-kor 4 tonna felszerelés érkezett Prágába Kínából. 200.000 gyorsteszt, 5 millió szájmaszk, 2 millió speciális maszk, 120.000 védőruha, 80.000 védőszemüveg.
a teherszállító még kétszer fordul a jövő héten.

Szlovákia Törökországtól vásárolt a hírek szerint, a héten szállítanak. na arra nagyon kíváncsi vagyok.

mgdé 2020.03.22. 10:49:13

@Sir Bates dö Hól:

Valld be, hogy ez csak olcsó bencsikista propaganda, ehhez semmi köze Sorosnak/sorosnak, pusztán csak a teret hajlítja. Egyik kezével ráfog a tér végére, a másikkal, a saskarmossal - igen kemény meló - meg formálja.

Aranykezű Piri reis óta tudjuk, hogy a térhajlítás lehetséges, őelőtte még teljesen lapos volt a Föld.

6.Lenin 2020.03.22. 10:49:51

@eszti.....:

Én hiszek neked. Nem arra vonatkozott a kérdésem, hanem , hogy mire jó ez az egész? Mit akartál vele sugallni? Ők jobbak? Vagy a knédli miatt kell ennyi, nem védi azokat, aki azt zabálják? Vagy mi a faszt jelent?
Ők törődnek, mások meg nem, főleg a magyarok, azok közül is a fideszesek nem törődnek senkivel, semmivel?

Már megint csak sima pöcsméregetés?

Nekoashi2005 2020.03.22. 10:53:11

@6.Lenin:
Én nem vagyok fidess-bolsevik idióta!

mgdé 2020.03.22. 10:58:57

@6.Lenin:

Ejj, ejj, Durmi bácsi, már megint a f@szod siratod?
Nyugodtan abbahagyhatod, senkit nem érdekel.

eszti..... 2020.03.22. 11:00:31

@6.Lenin:

reagáltam egy tegnapi kommentre a kínaiakkal kapcsolatban. nézd vissza,
mielőtt még teljesen felhergeled magad.

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 11:00:36

@mgdé: revidiáltam álláspontom a halál völgyének közelében: Pandora is egy soros-ügynök volt!

Nekoashi2005 2020.03.22. 11:01:29

Megkövetem a szegedi orvost! Ő is csak áldozat! A kormánypropaganda áldozata!

demokrata.hu/velemeny/ami-nincs-azt-ne-keresd-212183/

Persze, szellemi színvonalát mutatja, hogy el is hitte!

6.Lenin 2020.03.22. 11:02:07

@Nekoashi2005:

Köszönöm, köszönöm, már hetek óta kétségek közt gyötrődtem, hogy milyen idióta is lehetsz. Végre kitisztult még az ég is. talán már a Nap sugarai is melegebben simogatják a seggem (háttal napozom, mert félek szemből, valamiért).
Köszönöm, köszönöm.

6.Lenin 2020.03.22. 11:07:22

@mgdé:

Úristen! Mi történ ma, míg durmoltam? Mindenki őszintén kitárulkozik.

"Nyugodtan abbahagyhatod, senkit nem érdekel"

Valahogy azért mindig sejtettem, hogy te egy senki lehetsz, de nem mertem megírni neked. De így elfogadom, ha már nyiltan vállalod.

Nekoashi2005 2020.03.22. 11:09:20

Már csak ennyiért is ki kellene rúgni azt a szenilis emberminisztert meg a tisztifőorvost!
Lehet hogy az illetőm sima influenzában szenvedett, de lehet hogy most megkapta mellé a koronavírust is, biztos ami biztos!

index.hu/belfold/2020/03/22/koronavirus_teszteles_tapasztalatok_hogy_tortenik/

Erre készüljön, akit koronavírusra kell tesztelni

Olvasónk levélben írta meg a tapasztalatait arról, hogyan megy a koronavírus-tesztelés Magyarországon.

Ő első körben a háziorvosának jelezte hogy "tele az orra", és ahogyan fogalmazott:

halántéktól tarkóig fáj a fejem, az egész testemben olyan mintha izomlázam lenne, lázas vagyok.

Azt is mondta a háziorvosnak, hogy koronavírusra igazoltan pozitív ember járt a munkahelyén, viszont hangsúlyozta, hogy nem köhög és nincs légszomja. Erre a háziorvos mondta, hogy mindenképpen kéne egy tesztet csináltatni, ehhez adott egy telefonszámot hogy intézze el magának olvasónk.
Önt is tesztelték koronavírusra?
Írja meg nekünk!

A megadott számon azonban közölték, hogy ezt a háziorvoson keresztül kell jelezni, nem magánemberként. "Mikor ezzel az információval visszahívtam a háziorvost, ő azt mondta, hogy ez hülyeség, a központ tudja rosszul, de akkor megpróbálja elintézni" – írta olvasónk.
QP | Quality Placement

A háziorvosnak sikerült is azonnal elintéznie, és szólt a betegének, hogy egy mentő fog érkezni érte. Ez így is történt, pár órán ott volt a mentő,

egy védőruhába öltözött férfi jött be a lakásba, a protokoll szerint kikérdezett, majd telefonon felhívott egy infektológust, akinek beolvasta az említett tüneteket. Ő döntött arról hogy be kell menjek mintavételre.

A szállító ekkor tájékoztatta olvasónkat, hogy nem egyedül lesz az autóban.

"Összesen hárman voltunk, akiket bevitt a Szent László kórházba."

A kórházban a megérkezés után ki kellett tölteni egy adatlapot, folytatja levelét olvasónk, mely alapján felvitték az adatait a rendszerbe. "Ennek kitöltéséhez azonban olyan tollat adtak amit mindenki más is használ de közben egyszer sem fertőtlenítették le."

Az egész váróban sehol sincs kézfertőtlenítő folyadék! Maszkot sem adnak, ha nem visz az ember magával. A pultnál való papírkitöltés közben próbáltam távolabb állni a mellettem lévő betegtől, de rám szóltak, hogy álljak közelebb, mert kell a hely.

Ez a bizonyos hely a pulton az üres papírsablonok tárolására kellett. Ezek után érkezett egy orvos, aki egy külön szobában ismét kikérdezte és megvizsgálta emberünket, majd megkérdezte hogy minek van ott. Ő pedig mondta neki, hogy

azért, mert a háziorvos és az infektológus ezt javasolta.

A mintavétel után mondták olvasónknak, hogy mehet haza, de 48 óra múlva menjen vissza egy újabb mintavételre. Amikor megkérdezte, hogy ennek a mintavételnek az eredményéről hogyan kap értesítést, azt felelték, hogy a háziorvos kap értesítést, nem pedig a páciens.
HUS 1378
Fotó: Huszti István / Index

"A mintavétel során kérdezték hogy mikor ettem utoljára, mondtam hogy körülbelül egy órával ezelőtt, akkor mondták, hogy nem szabad enni és inni jó pár órával a mintavétel előtt. Mondtam, hogy elnézést, de nekem erről nem szólt senki. Akkor csak annyit mondott, hogy

hát igen, erről nem beszélnek a médiában."

A slusszpoén pedig az volt, hogy akiket mintavételre bevisz a mentő, annak saját erőből kell hazajutnia, de úgy, hogy

nem szállhat tömegközlekedésre, és taxival sem mehet.

De legalább a 48 óra múlva esedékes mintavételre már mehet saját kocsival, addig is önkéntes házi karantén.

Olvasónk precízen öt pontban összegezte a tapasztalatait, vagyis inkább az őt meglepő dolgokat:

Háziorvosnak fogalma sem volt a pontos eljárásrendről.
A gyűjtőkocsiban többen ülnek összezárva akár maszk és fertőtlenítő nélkül.
A váróban nincsen kézfertőtlenítő, de a tollakat mindenki használja fertőtlenítés nélküli kézzel.
A mintavétel eredményéről csak a háziorvos kap tájékoztatást. Aztán a háziorvos jelez amikor jelez.
Igaz, megmondták, hogy nem lehet tömegközlekedésre szállni, de ezt nyilván senki nem ellenőrzi.

Cikkünk elején már láthatta a felhívást, de itt megismételjük: ha önt is tesztelték koronavírusra, írja meg nekünk a tapasztalatait az ugyelet+teszteltek@mail.index.hu -ra.

6.Lenin 2020.03.22. 11:10:31

@eszti.....:

A kínaiak is rászoktak a knédlire? Ez új nekem tényleg, de majd utána nézek, ígérem.

6.Lenin 2020.03.22. 11:13:17

@Nekoashi2005:

Azt tudod, ha hazajön, karanténba kéne vonulnia, mert olyan helyről jön, hogy másokat is megfertőzhetne?
Igen , nagyon felelős ember lehet(ne), ha nem lenne egy gazember.

eszti..... 2020.03.22. 11:18:31

@6.Lenin:

beállhatnál pulikutyának....
a csehek lehetőségeikhez mérten masszívan tesztelnek. egy nap alatt új 158 fertőzöttet diagnosztizáltak. ma 9.53-kor 1047 volt összesen.

6.Lenin 2020.03.22. 11:20:09

@Nekoashi2005:

A háziorvos most ezek után tuti DK-s. Más 1xűen nem lehetséges.

eszti..... 2020.03.22. 11:21:05

@6.Lenin:

szövegértés?

ez is ott van a cikkben:" Cseh azt még nem tudja, hova osztják be, nem régen Brüsszelben járt, ezt jelezte is a hatóságoknak."

Nekoashi2005 2020.03.22. 11:21:10

@6.Lenin:
Buta fidesspatkány! Talán olvasd el a cikket, mielőtt ideokádod a hülyeségeidet!

"Cseh azt még nem tudja, hova osztják be, nem régen Brüsszelben járt, ezt jelezte is a hatóságoknak."

6.Lenin 2020.03.22. 11:27:33

@eszti.....:

És? Most menjek oda? Eredményesebbek, vagy mi a fasz? Örüljenek neki.
Tud valaki 110%-os megoldást?
Angliában mással kísérleteznek. Majd, ha lecseng ez az egész, akkor van értelme összevetni, hol, milyen módszer szerint védekeztek, vagy gondolták annak, hogy jól védekeztek.
Még minden nagyon az elején van, nincs biztos megoldás, most előre ezeken vitázni teljesen értelmetlen. És, ha egy felesleges módszert veszünk át? Azért ki lesz a felelős?

6.Lenin 2020.03.22. 11:32:02

@eszti.....:

Valszeg tudja, hogy így nem segíthet, hiszen fennáll a veszély, hogy közben másokat fertőzhet meg.
Pontosan ezért, ő egy gazember. Propaganda a fogás.

Vagy tudatosan szeretne másokat megfertőzni? Akkor meg az a gyilkosság bizonyos formája, tehát tuti gazember.

Nem kéne már tényleg gondolkodni is?

6.Lenin 2020.03.22. 11:38:51

Már talán a 3. momentumos, aki fertőzött helyről jött, vagy készül hazajönni, és "tudatosan" letagadták, miközben olyan helyekre mentek, ahol többen is tartózkodtak, vagy mivel nem is tudná letagadni, de olyan helyre készül menni, ahol másokat veszélybe sodorhat...
Talán megérne egy misét ezen elmolyolni gondolatban.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 11:40:43

@6.Lenin: Újfent megállapítottam, hogy ezek az elvakult lippsiprolik reménytelenek, megpróbáltam velük értelmesen beszélni de semmi hatása nem volt! Részemről visszatérek a szívatásukra és a provokálásukra.

eszti..... 2020.03.22. 11:45:34

@6.Lenin:

be-je-len-tet-te a ha tó-sá-gok-nak, hogy Brüsz-szel-ben volt

érted már?????

Angliában mással kísérleteznek. - néha nem ártana belenézni a friss hírekbe.

Nekoashi2005 2020.03.22. 11:50:25

@6.Lenin:
Idióta fidesspatkány!

"Valszeg tudja, hogy így nem segíthet, hiszen fennáll a veszély, hogy közben másokat fertőzhet meg.
Pontosan ezért, ő egy gazember. Propaganda a fogás.

Vagy tudatosan szeretne másokat megfertőzni? Akkor meg az a gyilkosság bizonyos formája, tehát tuti gazember."

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni, hátha a csökött agyaddal is megérted!

1. Jelentkezik orvosnak, de jelzi hogy külföldön járt!
2. 14 nap karantén, a végén teszt!
3. Ha nem fertőzött, mehet dolgozni, mert ez a járvány - bár a tahó bencsik és az olyan fidesspatkányok szerint, mint te, nem is létezik - nem 14 napig de 14 hétig is el fog tartani!
4. Nem lehet gazember, nem tagja a fidessnek!

Felfogtad, csökött agyú!

2020.03.22. 11:50:29

@eszti.....: "a köztévén óránként leadni egy kisfilmet róla, a közösségi oldalakon megosztani+ óriásplakátok mindenütt. "
Az óriáspalkátra elég annyit írni, hogy ha ezt olvasod, te barom, akkor hülye vagy, mert otthon kellene lenned, ..., bár ilyen ellenzéki ellenkampányban valóban nem veszik sokan komolyan a vírusfertőzés veszélyt, .., mert azt sulykolják a saját szavazóik fejébe, hogy ne csinálják azt, amit a kormány mond, mert az mindig hazugság, ..., és majd csodálkoznak, hogy a szavazóik megritkulnak 2022-re, mert ők azt mondták nekik, hogy sétálgassan bátran, mert a kormány csak kitalálta a veszélyt, valójában nincs is vírus, mint, ahogy migráns se ...

Nekoashi2005 2020.03.22. 11:54:40

@6.Lenin:
A" nemzet veje" vett két lélegeztető gépet! Na ez propaganda! Ha teljes többévi lopott pénzén - lásd Elios - lélegeztető gépek százait vette volna, el lenne felejtve az összes bűne!

6.Lenin 2020.03.22. 11:55:36

@Grimbusz Makszimusz:

Hát....izé.....csodálkoztam is, egy balliba részéről gondolkodást még feltételezni is dőreség. Csupán hiábavaló remény táplálás, bár, hogy őszinte legyek, ezt én is néha benézem.
Olyan elképzelhetetlennek tűnik néha nekem, hogy valszeg tanult emberek, csupán rosszindulatból, irigységből, vagy számomra elképzelhetetlen okból ennyi aljasságra is képesek.
Tulajdonképpen ezért vagyok itt, de eddig nem találtam rá más magyarázatot, hogy nekik ez már az alapfelszerelésük része, így születnek, szegénykék.
A basztatásukkal meg el lehet baszni az időt, meg néha talán szórakoztató is. Közben jó zenét hallgatni, mindenképpen szórakoztató. Soxor nem, de hát ilyen az élet, nem minden habos torta.

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 11:56:32

@Tényelek:

"Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. Ma a világmédia bárkivel bármit el tud hitetni, semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész."

Bencsik András, 2020. március 6.

Nekoashi2005 2020.03.22. 12:01:26

@Tényelek:
" bár ilyen ellenzéki ellenkampányban valóban nem veszik sokan komolyan a vírusfertőzés veszélyt, .., mert azt sulykolják a saját szavazóik fejébe, hogy ne csinálják azt, amit a kormány mond, mert az mindig hazugság, ..., és majd csodálkoznak, hogy a szavazóik megritkulnak 2022-re, mert ők azt mondták nekik, hogy sétálgassan bátran, mert a kormány csak kitalálta a veszélyt, valójában nincs is vírus, mint, ahogy migráns se ... "

Hát ez is idióta fidesspatkány!
Az ellenzék nem azt mondja, hogy ne tegye meg az állampolgár, amit a fidesses kormány mond, hanem azt hogy tegyen többet!
Ilyen rövid az emlékezeted? Ki mondta, hogy zárják be az iskolákat, és ki mondta azt válaszul, hogy akkor nem lesz a tanároknak fizetés!
Ki mondja, hogy nagy a baj, és kinek a propaganda kiadványaiban jelent meg, hogy ez csak rémhírterjesztés? Lásd bolsevik bencsik írását!
demokrata.hu/velemeny/ami-nincs-azt-ne-keresd-212183/

Ki mondja az orvosokra tájékoztatására hivatkozva, hogy nincs elég védőeszköz? És ki mondja azt hogy van meg lesz, csak éppen nem lehet ezt tapasztalni?

Nekoashi2005 2020.03.22. 12:04:31

@6.Lenin:
"hogy valszeg tanult emberek, csupán rosszindulatból, irigységből, vagy számomra elképzelhetetlen okból ennyi aljasságra is képesek."

Na akkor kezd már el sorolni, büdös fidesspatkány kommunista! Milyen aljasságok?

Nekoashi2005 2020.03.22. 12:13:05

Na még egy "aljasság" büdös fidesspatkányok!

Biztos, mind a 932 orvos dk tag..... A 932-ből 723-an 0-ra vagy 1-re értékelte az állam segítségét....

24.hu/belfold/2020/03/21/haosz-felmeres-vedoruha/

Koronavírus: több száz háziorvos érzi úgy, nem kapott segítséget

932 orvos töltötte ki a Háziorvosok Online Szövetségének (HAOSZ) felmérését, amelyben az alapellátás járványügyi felkészültségét vizsgálták. A kérdőívek eredményeit a szervezet honlapjára töltötték fel. A HAOSZ elsősorban arra volt kíváncsi, hogy az alapellátási praxisok milyen készletekkel rendelkeznek, és elegendő segítséget kapnak-e a koronavírus elleni küzdelemhez.

A fertőtlenítésre vonatkozó kérdéseket 931 szakember töltötte ki, több mint 80 százalékuk arról számolt be, hogy felületfertőtlenítőből 1-5 liternyi készlettel rendelkeztek, azonban 62,4 százalékuk szerint három hónapra 6-15 literre lenne szükségük.
A kitöltők 75,4 százalékánál a váróteremben nincsen automata kézfertőtlenítő adagoló, míg 59,2 százaléknak még a rendelőben, nővérszobában sincsen.
85,9 százalék 1-5 liter kézfertőtlenítővel rendelkezett a felvétel idején, míg a többség (78,5 százalék) szerint három hónapra 6-15 literre lenne szükségük. A megkérdezettek több mint háromnegyede (82,1 százalék) látja úgy, hogy nehezített a beszerzés. 75,6 százalék mondta azt, hogy sem a váróban, sem a rendelőben nincsen légfertőtlenítő.

A védőfelszereléssel való ellátottság központi kérdés, a Magyar Orvosi Kamara szerint komoly hiányosságok vannak ezen a területen, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a kamara csak politizál a kritika megfogalmazásával.

A HAOSZ felmérését kitöltő háziorvosok többsége szerint három hónapra 50-300 sebészi maszkra lenne szükségük, azonban a legtöbben 1-100 darabbal rendelkeznek. A megkérdezettek 45,4 százaléka szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központtól érkező sebészi maszk nem elegendő.
77,4 mondta azt, hogy legfeljebb egy védőszemüvege van, a többség szerint azonban 2-5 darabra lenne szükség.
FFP2-es és FFP3-as maszkokkal sem állnak fényesen: a válaszadók több mint háromnegyede legfeljebb 5 darabbal rendelkezik, míg 73,2 százalék szerint 3 hónapra 10-200 darabra lenne szükség.
72,9 százaléknak egyáltalán nincsen védőruhája.

A HAOSZ rákérdezett arra is, hogy az alapellátó orvosok milyen mértékben kaptak segítséget az állami szervektől, illetve az önkormányzattól. Az ábrán a 0 a legrosszabb (egyáltalán nem kapott segítséget), az 5 pedig a legjobb érték (teljes mértékben). A kérdésekre 932-en válaszoltak, elégedettségük leolvasható az ábráról, összesen 723 orvos értékelte 0-val vagy 1-essel a központi szervek segítségét:

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 12:20:18

valamit nagyon jól csinál Viktor ha a prolik ilyen nyáladzva hörögnek
csak így tovább

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.22. 12:22:29

@chrisred: "Szerinted azok nem átlagemberek, akik segítenek az öregeknek az étel- és gyógyszervásárlásban?"

Akik segítenek az öregeknek, azok jóravaló emberek.

Egyébként a helytelen maszkviseléssel kapcsolatban a probléma nem azzal van, hogy az emberek hanyag, "nemtörődöm" hozzáállást mutatnak; hanem, hogy naiv elképzeléseik vannak a vírus terjedéséről, a maszkok működéséről és hatékonyságáról. "Azt hiszik", hogy a fő terjedési mód, hogy levegőben száll a betegek által kilégzett sok pici láthatatlan vírus, amit a maszk majd kint tart, és akkor ők teljes biztonságban lesznek, de ez így egyszerűen nem igaz, és veszélyes tévhit.
youtu.be/qNkjJHliMZo

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.22. 12:22:29

@chrisred: "Szerinted azok nem átlagemberek, akik segítenek az öregeknek az étel- és gyógyszervásárlásban?"

Akik segítenek az öregeknek, azok jóravaló emberek.

Egyébként a helytelen maszkviseléssel kapcsolatban a probléma nem azzal van, hogy az emberek hanyag, "nemtörődöm" hozzáállást mutatnak; hanem, hogy naiv elképzeléseik vannak a vírus terjedéséről, a maszkok működéséről és hatékonyságáról. "Azt hiszik", hogy a fő terjedési mód, hogy levegőben száll a betegek által kilégzett sok pici láthatatlan vírus, amit a maszk majd kint tart, és akkor ők teljes biztonságban lesznek, de ez így egyszerűen nem igaz, és veszélyes tévhit.
youtu.be/qNkjJHliMZo

mgdé 2020.03.22. 12:22:47

@6.Lenin:

Durmi bácsi kiscsillag, tudom, hogy te utólag tanultad a magyar nyelvet, de ettől még a magyar nyelv nyelvtani és az értelmezési szabályai rád is érvényesek. Tanuld újra a első személy és harmadik személy, no meg, ha már ..., az egyes szám és a többes szám témakörét. Vagy te oly nagy eszű vagy, hogy már az eszperantó nyelvtanából is simán többször megbuknál? :P

antiinternáci 2020.03.22. 12:23:56

Először fordul elő, hogy nem találok hozzászólnivalót a B1-en... Se pro, se kontra.
Senki sem tud semmit, mindenki találgat, igazságok, féligazságok, álhírek között csapódunk ide-oda, mint a flipperben a golyó.

Nekoashi2005 2020.03.22. 12:32:10

A bolíviai Salvamentó önkéntes tűzoltóiba sokszorosan több ész szorult, mint a teljes magyar kormányba, a kormánypárt tagjaiba és az "úgynevezett" szakértőibe összesen!

444.hu/2020/03/22/hol-vegyem-le-a-kinti-cipot-ki-hasznalja-a-furdokadat-ha-beteg-van-a-csaladban-a-kabatommal-mit-csinaljak

Nekoashi2005 2020.03.22. 12:33:55

A bolíviai Salvamentó önkéntes tűzoltóiba sokszorosan több ész szorult, mint a teljes magyar kormányba, a kormánypárt tagjaiba és az "úgynevezett" szakértőibe összesen!
Természetesen ideveszem az itt megnyilvánuló fidesses fizetett trollakat is!

eszti..... 2020.03.22. 12:36:53

@Tényelek:

ezt már csak azért nem raknám ki, mert mi van, ha egy eü-s, rendőr vagy tűzoltó olvassa el?
nálunk az állami szervek oldaláról nagyon jó piktogramokat lehet letölteni, magyarul is. alapinformációkat kellene az emberek fejébe sulykolni. ne üljenek fel olyan hoaxoknak, mint pl. a vírus nem veszélyes a gyerekekre és a fiatalokra!
ha már a migránsokat említetted! Magyarországon a migráns ellenes kampány nagyon jól működött a médiában. annak a tapasztalatait kellene felhasználni.

mindenütt bírálják a kormányt. ez a hatalomgyakorlás hozadéka.

2020.03.22. 12:40:11

@Nekoashi2005: "Erre készüljön, akit koronavírusra kell tesztelni"
Ezt a "hírt" ugyanaz az index gyártotta, akik szerint félmillió cseh maszkot foglaltak le a magyar hatóságok Budapesten nagggggyon aljas módon?
Az index egy aljas hazugsággyár, ahol mostanában hírértékű hír szinte meg sem jelenik, ... gyártják azokat, ... , ha szerencséjük van akkor akár még némi köze is lehet a valósághoz.

antiinternáci 2020.03.22. 12:40:39

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Nincsenek pontos ismereteim a cseppfertőzéssel kapcsolatban, sztem kb. az emberek 98%-a hasonlóan van vele..
Ha neked vannak, légyszi magyarázd el.

Én úgy képzelem, hogy a sebészeti maszk is felfoghatja a felém jövő vírust, ha az annak fizikai anyagára "csapódik be". Pontisabban azt, azokat a vírusokat, amik a fentieknek megfelelnek. Világis, hogy a maszk nem zár eléggé, tehát oldalról, alulról, stb... a levegőben lévő, vírusokat tartalmazó aeroszol bejuthat alá, meg hogy a vírus nano-mikron méretű cseppecskéken utazik, és az átjuthat a maszk szövetének "közein".
Vagyis én úgy látom, hogy a felém vírusokkal érkező aeroszol egy részét megfogja a maszk, ha viszont nem lenne, akkor az egészet belélegezném.
Azt nem tudom, hogy akár egyetlen vírus beszedése is fertőzöttséget idéz elő, vagy van egy minimum mennyiség, ami kell ehhez. Nyilván, ha már egy is elég, akkor gáz van.
De ha több kell, és a maszk akármennyit is felfog, akkor lehet, hogy megvéd, mert pont az általa felfogott vírusmennyiség hiányzik a kritikus tömeghez...

Ez persze tisztán csak mechanikus felfogása az ismeretlennek.

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 12:41:34

@Nekoashi2005:

Bencsik elvtárs testvére hasonló szellemi fárosz. Nemrég közölte, hogy "Van itt egy félreértés a tesztek körül. Aki beteg, annak nem kell teszt, anélkül is tudni lehet."

eszti..... 2020.03.22. 12:43:37

@Nekoashi2005:

Köszi. Azonnal meg is osztottam.

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 12:49:24

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: sz'tem meg a baribaszók üvöltenek torkuk szakaszából az "aki hangosabb, annak van igaza" elvét követve... kár, hogy ezt az elvet a covid19 nem ismeri;-)...
(amint személyesen is érintett leszel a sztoriban, sz'tem változik a nicked is azonnal;-)...)

2020.03.22. 12:49:40

@Nekoashi2005: "Biztos, mind a 932 orvos dk tag..... A 932-ből 723-an 0-ra vagy 1-re értékelte az állam segítségét...."
Oszt mennyire reprezentatív ez a felmérés, ..., az eredményről nem is beszélve, ...,
Az viszont tetszik, hogy még ezek a politikailag motivált orvosok is azt írják, hogy van nekik 100 maszkjuk most, ..., de ez, hogy lehet, amikor a liberálbolsi médiában azt szajkózzák az elvtársi politikusok, egy nincs nekik, maximum három egy két orvosnak.
Szerintem lassan már koordinálni kellene, hogy mit hazudoznak össze, mert az egysem kampány alig három napja volt, most meg a 100, ami van kevés, ...,

Nekoashi2005 2020.03.22. 12:53:19

@Tényelek:
Kedves fidesspatkány, akkor jelentsd fel az indexet! Ja, hogy utána meg helyt kell álnod a hamis vád büntetőjogi tényállása miatt? Vállald!

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 12:53:31

@Szergej Szergejevics Szergejev: (egyébként tényleg kiemelkedsz a mezőnyből (békeidőben is, de ezt már jeleztem), az elmúlt 24 órában többet tettél a lassításért sz'tem, mint a teljes operatív törzs, s ezért minden köszönet a részemről... )

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 12:54:57

@Nekoashi2005: index.hu/kulfold/2020/03/21/svajcban_egy_nap_alatt_1200-zal_nott_a_fertozottek_szama/

Ezt mivel magyarázod tetű lippsiproli? Magyarország Svájcnál is sokkal jobban teljesít járványügyileg, ellentétben azzal amit ti hazudoztok? 1200 új beteg? Itt pedig 131? Több nem lehet, van elég zsidrák orvos, biztosan beköpnék az indexnek az adatokat!
Állandóan szembejön a valóság arany barátom? Nem megy még ez sem nektek, ti mindent csak elkúrtok! Bolíviai tűzoltókkal vagy kénytelen példálózni te szánalmas kis libsi senki? :DDDDDDDDD

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 12:54:58

@Nekoashi2005: index.hu/kulfold/2020/03/21/svajcban_egy_nap_alatt_1200-zal_nott_a_fertozottek_szama/

Ezt mivel magyarázod tetű lippsiproli? Magyarország Svájcnál is sokkal jobban teljesít járványügyileg, ellentétben azzal amit ti hazudoztok? 1200 új beteg? Itt pedig 131? Több nem lehet, van elég zsidrák orvos, biztosan beköpnék az indexnek az adatokat!
Állandóan szembejön a valóság arany barátom? Nem megy még ez sem nektek, ti mindent csak elkúrtok! Bolíviai tűzoltókkal vagy kénytelen példálózni te szánalmas kis libsi senki? :DDDDDDDDD

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 12:59:17

bolívia mint ujj bezzegország
ezeknek elmentek volna otthonról ha bárki is ltt volna otthon
balfaszok
ott van a zöld foki szigetek, ahol 1etlen fertőzött sincs
na az bezzeg jobban teljesít, mint a panon puna

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 13:01:01

@Nekoashi2005:
"Kedves fidesspatkány, akkor jelentsd fel az indexet! Ja, hogy utána meg helyt kell álnod a hamis vád büntetőjogi tényállása miatt?"

Ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenni, becsatolva a bizonyítékokat és legfeljebb elutasítják! :D
A hamis vád tényállását nem meríti ki, az egy kicsit más.

2020.03.22. 13:02:00

@Nekoashi2005: Adna egy hiteles forrást arra, hol találták meg az index, hvg, hír24, atv, stb, liberálbolsi honlapok által állított, lefoglalt 500.000 cseh maszkot, ..., ha jól láttam, akkor a patkánymédia közül eddig EGY vette le az oldaláról a hírt, ..., magyarul most már egyértelműen és tudatosan álhírt, hazugságot terjeszt .., és egy adta le az operatív törzs nyilatkozatát, hogy nem tudnak ilyenről, senki nem foglalt le semmit, de nem is tudnak cseh szállítmányról, ami áthaladna Magyarországon!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 13:07:24

131 fertőzött, 6 halott. 4% körüli halálozási ráta? Ondó Viktor folyamatosan hazudozik. Vagyis kurvára nem ért ahhoz, amit elvállalt. Csak nehogy valaki hozzáértőt közel engedjen a döntéshozatalhoz, mert megsérül az egója. :))

6.Lenin 2020.03.22. 13:10:12

@Nekoashi2005:

Kedves Honfitársaim!

Amennyiben olyan kedvük támadna, hogy aljasságokat szeretnének olvasni, olvassák el a balfácán ballibák hozzászólásait.
Ez ilyen kurva 1xű.

6.Lenin 2020.03.22. 13:19:31

Természetesen nem szeretnék lebecsülni semmit, sem a védekezés szükségességét, sőt mindenkinek köszönet, akik valóban mindent megtesznek, hogy a lehető legkevesebb áldozata legyen a járványnak, de...

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html

osszuk el 365-el. Több száz ember naponta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 13:24:47

@Grimbusz Makszimusz: "Magyarország Svájcnál is sokkal jobban teljesít járványügyileg"

Svájc: 7225 fertőzött, 80 halott. A magyarországi ráta negyede. neked az a jó teljesítés, ha minél több halott van???

Persze nem négyszeres a magyar ráta, csak Ondó Viktor tiltja a tesztet, ne derüljön ki, hányan fertőzöttek, hadd terjedjen a járvány, neki politikai és gazdasági nyereség minden halott.

AngeI 2020.03.22. 13:26:43

Kis Grétát elfújta a korona..:)

AngeI 2020.03.22. 13:28:38

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

g7.hu/vilag/20200313/az-egyik-leggazdagabb-europai-orszag-elkepeszto-benazassal-segiti-a-koronavirus-terjedeset/

"Svájcban az egyik legnagyobb probléma, hogy a teszteket annak ellenére sem használják elég aktívan, hogy immár ezer fölé nőtt az igazolt koronavírusos megbetegedések száma. Csak azokat tesztelik, akik már minden tünettel rendelkeznek, illetve az idős, különösen veszélyeztetett embereket."

AngeI 2020.03.22. 13:32:39

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"Svájc: 7225 fertőzött, 80 halott. A magyarországi ráta negyede."

Vagyis, ha a szar járványügyi rendszered mellett javítani akarod a statisztikáidat, akkor nincs más teendőd, mint növelni a fertőzöttek számát, és máris javul a ráta:D

Ha már fals statisztikai mutatókat gyártasz, legalább nézd már meg, hogy Svájcban egy lakosra hány a járványban elhunyt jut és Magyarországon mekkora ez a mutató?

2020.03.22. 13:33:04

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Látom annyira nem figyel, hogy a cikket sem olvasta el, .. a szerint nem 131 fertőzött van, hanem 100.000 és abból haltak meg hatan, ...,
A cikk írója szerint Orbán egy Isten, mert 6 tízereléken tartja a halálozási mutatókat, ami világszenzáció, ..., jól benyalt az ön által gyűlölt vezérnek, ilyenre még egy vérfideszes sem lenne képes!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 13:33:12

@eszti.....: "a vírus nem veszélyes a gyerekekre és a fiatalokra!"

Kevésbé veszélyes. A világban 9 év alatti gyerek nem halt bele.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 13:35:55

@/\ngel: a mongoloidok veszélyben vannak
így járt

István Tamasi 2020.03.22. 13:57:40

@rallus: Agyatlan fitymaszbirka létedre elfelejtetted, hogy annak az IMF hitelnek harmadik harmadát már a csúti suttyó tapsolta el és az IMF hitelt a suttyó kétszer drágább kétszer akkora kamatozású piaci hitelből fizette "vissza". Utána pedig a csúti suttyó elrabolta a magyaremberek 3000 milliárdját.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 14:00:31

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Svájc: 7225 fertőzött, 80 halott. A magyarországi ráta negyede. neked az a jó teljesítés, ha minél több halott van???

Persze nem négyszeres a magyar ráta, csak Ondó Viktor tiltja a tesztet, ne derüljön ki, hányan fertőzöttek, hadd terjedjen a járvány,"

Mi van buzi, nézd már meg miről szól a poszt! Azt próbálja sulykolni, hogy sokkal több a fertőzött! Nektek jó, ha minél több fertőzött van? És ráadásul a hazátokban? Mert az felháborított, hogy én örülök a svájci fertőzötteknek, de ez meg kóser ugye, mert ezt ti csináljátok! Persze már megint hazudnod és rágalmaznod kellett engem is, hogy örülök, hiszen a pofátokba dörgöltem, hogy nem szar a magyar helyzet, csak ti aljaskodtok!
Aztán mi a helyzet a halottakkal, azt is elsikkasztja Orbán Viktor? Beírja autó balesetnek, vagy hogyhogy nálunk 6 van ?
És kínodban elosztottad a fertőzötteket a halottakkal hogy számodra jó eredmény jöjjön ki és ezen örömködsz? Sokkal több fertőzött és sokkal több halott Svájcban, mint itt! Elmehettek a faszba!

2020.03.22. 14:02:47

@eszti.....: Látom a hazgságra gerjed, egyből megosztja, :-)
Az ön helyében elolvasnám, amit a vírusgazdának fogok írni egy sorral lejjebb!
@Nekoashi2005:
Nos nézzük meg közelebbről az index hírét, amit megosztott itt a nagyközönséggel;
A liberálbolsi média bejáratott álhír-rámhírterjesztési szokása, hogy keres vagy kreál egy olyan médiumot vagy szervezetet, amelyikre hivatkothat.
Ez most sincs másként, a jól hangzó nevű HAOSZ a hivatkozási alap.
Nos mi is ez a HAOSZ, .., ami ugye Háziorvosok Online Szövetsége név rövidítése.
A HAOSZ-t Szigetszentmiklóson a műcivil szervezetek hazájában jegyzik, ..., nem véletlen, nem azt írtam, hogy jegyezték be, mert ez nem egy hivatalosan jegyzett szervezet, hanem egy "civil társaság".
A civil társaság egy jogi fogalom, azok a társaságok lehetnek ilyenek, akik öt fővel, egy adott célra, kijelentik, hogy azonos csoportba tartoznak.
Ennek a formának az az előnye a bejegyzettekkel szemben, hogy semmilyen adománnyal, pénzeszközzel nem kell elszámolniuk /Jelzem nem is gyűjthetnek!/, nincs jogilag érvényes alapítóokirata és jogilag kötelező alapszabálya.
A HAOSZ-nak ÖT tagja van, ha sikerült valakit bepalizniuk, akkor azoknak minimum 1000 forintot kell fizetniük nekik, amit ők elkocsmázhatnak .....
Nem gyalogolnék végig ezen a vonalon, mert elég unalmasnak tűnhet, inkább nézzük meg a társaság /A szervezet megjelölést nem is használhatnák, mert nyiltan félrevezető!/ milyen fontos szakmai kérdésekben foglalt állást a koronavírussal kapcsolatban;
Nos kedves libsi barátom, az ön által idehozott "szervezet" szerint orvosszakmai szempontból a koronavírusjárvány nem létezik, az utolsó javaslatuk beírásának időpontja 2019. JÚNIUS 19, azóta semmiről semmi véleményük nem volt.
www.haosz.hu/megoldasok
Van kronavírusos linkjük, ahol az állami fenntartású oldalakról összegyűjtött anyagokat lehet elérni, ..és hát a csekkeket, amivel be tudják fizetni a bepalizott orvosok a hozzájárulásukat az alapítók jólétéhez :-) , ..mert tagdíjat nem szedhet, nem bejegyzettek és, mint fentebb írtam, egyetlen fillérrel sem kell elszámolniuk.

De a legdurvább szerintem, hogy az ön által idehozott "releváns" kutatás az ő oldalukon nem is szerepel, .., nem csodálom :-) ,.... van eszük, nem akarják kockáztatni a jól jövedelmező vállalkozásukat .... :-) .

A lényeg, hogy liberálbolsiék így tájékoztatnak "HITELESEN", .., az ön és az önhöz hasonlók meg vagy beszopják vagy a hazugsághadtest részei.

István Tamasi 2020.03.22. 14:03:07

Elmebeteg autokrata vezérkének teljhatalom??? Volt már ilyen 1933-ban és a végeredményét is ismerjük.
Ezért mondom, hogy a fideszmaffia 100x kártékonyabb bármiféle koronavírusnál.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 14:07:29

@István Tamasi: Persze! A teljes összeget a fidesz alatt kellett visszafizetni, meg még egyéb eladott szarokat visszavásárolni! Ja és ha a fidesz tapsolta el az IMF hitel egyharmadát, akkor a kétharmad hova lett eltapsolva és az a hiány, ami miatt hitel kellett, hogy keletkezett, mire lett eltapsolva, mert egy kurva kórház nem épült, egy kurva lélegeztetőgép nem lett véve, egy darab koronavírus teszt sem lett eltárolva, sem szájmaszk készlet, sem az egészségügyi dolgozók bére nem emelkedett! Kormányon még leszartátok, most meg valamiért fontos szívügyetek lett! Marha furcsa dolgok ezek, nem igaz?

2020.03.22. 14:08:03

@Tényelek: Bocsi elütöttem!
"az utolsó javaslatuk beírásának időpontja 2019. JÚNIUS 19,"
Valójában 2018 június 19-óta semmi mondanivalójuk nincs, nem történt semmi különleges az orvostársadalomban, azóta, ..., DE az index azért felhasználhatta a nevüket :-) , ..,

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 14:08:13

bil gecc már megin kurva okos vót
aszthitte rászabadítja Kínára a vírUSAt oszt majd jót kaszál a szupi ujj gyogyszerével
hát erre is rá baszott a szerencsétlen us hamarosan előzi Kínát koronában

István Tamasi 2020.03.22. 14:20:06

@Grimbusz Makszimusz: "egyéb eladott szarokat visszavásárolni"
Mint például a strómanlölőnek eladott Mátrai Gagarin hőerőművet, amiből strómanlölő először többet kivett mint amennyiért megvette, azután vaskosan veszteségbe vitte és azután a csüngőhasú suttyó a magyaremberek pénzéből visszavásárolta

2020.03.22. 14:23:26

@Grimbusz Makszimusz: "mert egy kurva kórház nem épült"
Legyünk pontosak; 50.000 kórházi ágyat számoltak fel a kórházbezárásokkal és 27.000 ápolási ágyat szüntettek meg a szív és tüdőkórházak bezárásával és az épületek, berendezések eladásával.
A tüdőszanatóriumok felszámolt kapacitása akkora, mint most Németország teljes kapacitása ezen a téren a koronavírus ellen, ..., de van bőr a pofájukon a rohadt patkányoknak és követelőznek, miközben ők küldték padlóra az országot ezen a területen is.

chrisred 2020.03.22. 14:26:00

@Tényelek: "óriáspalkátra elég annyit írni, hogy ha ezt olvasod, te barom, akkor hülye vagy, mert otthon kellene lenned, ...,"

Csak nehogy pék vagy egy erőmű dolgozója legyen, aki munkába tart, és komolyan veszi.

eszti..... 2020.03.22. 14:38:35

@Tényelek:

hülye vagy, b+!

a táblák hasznos tanácsokat tartalmaznak. tőlem a gyíkemberek szövetsége is terjeszthetné......

Tényelek 2020.03.22. 14:54:24

De jó lenne még egy here!

2020.03.22. 14:56:33

@chrisred: @eszti.....: Ha azt vesszük, hogy a kiindulási pont az volt, hogy olyan óriáspalkátok kellenének, akik azokat küldenék haza, akiknek semmi keresnivalója nincs az utcákon, ..., eléggé bugyutának tűnik a hozzászólásuk.

@eszti.....:
Ennek viszont semmi értelme, minek írta ide?!
"a táblák hasznos tanácsokat tartalmaznak. tőlem a gyíkemberek szövetsége is terjeszthetné...... '

2020.03.22. 14:58:39

@Tényelek :
Kedves Klón!
Nemrég panaszkodott, hogy szellemileg és mentálisan visszamaradott, ..., most még ez is.
Részvétem, de a mások nevének használata egyik problémáját sem fogja megoldani!

Nekoashi2005 2020.03.22. 14:59:05

@Tényelek:
Buta fidesspatkány! Még ha a baloldali kormány el is rontott valamit az egészségügyben annak idején, a csuti kapott rá felhatalmazást, hogy helyrehozza. Volt rá 10 éve! Ehelyett kivonta belőle a pénzt és még mélyebbre lökte! Csak a migráncs/soros/civil ellenes kampányba őlt pénzzel is sokat lehetett volna segíteni az ágazaton, a sportba/stadionokba öntött pénzek felhasználásával pedig világszínvonalú egészségügyi ellátást lehetett volna létrehozni! De ezzel nem lehet választást nyerni, ellentétben a migráncsozással.....

Tényelek 2020.03.22. 14:59:19

@Tényelek: szálljon már le a nickemről, malyom!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 15:05:39

@Tényelek: mért baj az, hogy szeretne egy 4. golyót? :)))

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 15:07:06

@alöksz róz: persze, te egyrészt azokat hergeled, akik valamiért a begyedben vannak (leginkább ideológiai vagy szakmai véleményét érési okán... vagy egyszerűen tényleg baromságokat írtak/írnak)... de amíg a blog hülyéjét, a modoros román bulangiu-t és annak kapitális baromságot helyre teszed, felőlem azt csinálsz, amit akarsz;-)...

2020.03.22. 15:07:07

@Nekoashi2005: 50.000 kórházi ágyat, teljes felszereléssel, 27.000 ápolási ágyat szintén teljes felszereléssel összedobni, úgy, hogy az épületeket is fel kell építeni, meg a telket is megvenni, mert azokat Gyurcsiék eladták a haveroknak bagóért, ..., az bizony nem jön ki, még 10.000 milliárd forintból sem, miközben az évi 2750 milliárdot oda kellett adni a bankoknak, .. ami 2002-ben még csak 460 milliárd volt évente.
Stadionokra meg 370 milliárd ment, .., csak, hogy viszonyítsunk ahhoz vesszőparipához.

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 15:10:58

"Ha azt vesszük, hogy a kiindulási pont az volt, hogy olyan óriáspalkátok kellenének, akik azokat küldenék haza, akiknek semmi keresnivalója nincs az utcákon, ..., eléggé bugyutának tűnik a hozzászólásuk."

ellenben a migráncsokat tájékoztató magyar nyelvű óriásplakátok sokkal jobban megtalálták/elérték a célközönségüket, mi bulangiu?;-)...

2020.03.22. 15:12:13

@Grimbusz Makszimusz :
Szerintem önnek és a másik klónnak is járna egy golyó, ..., főként, hogy kérik, ...
Bár az öngyilkossági szándékot egy ilyen helyen nem lehet gyakorlatra váltani, ... valószínűleg jobb is, .., persze nem az ön és az önhöz hasonlók miatt, ..... a végrehajtóknak sajna nem jár büntetlenség.

2020.03.22. 15:15:57

@Sir Bates dö Hól:
Hát jobban megúsztuk az egészet, mint a fajlibsi demokráciák, ráadásul az ön eredeti hazájához, Romániához képest is jobban jártunk.
Itt nem voltak örömujjongó barmok az utcán tömegével, mint a németeknél, svédeknél, norvégoknál, stb, hogy csak a legidiótábbakat említsem.

puszt 2020.03.22. 15:18:10

@rallus: elmebeteg, hazudd a dupláját, de lehet h nem sok idő múlva az is kevés lesz...
18000 milliárd... Hülye!

puszt 2020.03.22. 15:19:52

@rallus: elmebeteg, hazudd a dupláját, de lehet h nem sok idő múlva az is kevés lesz...
18000 milliárd... Hülye!

2020.03.22. 15:33:19

@Nekoashi2005: "Az ellenzék nem azt mondja, hogy ne tegye meg az állampolgár, amit a fidesses kormány mond"
Ezt nem velem, hanem a társadalompszichológusokkal kellene megbeszélnie a gyurcsányista, összellenzéki kampánycsapatnak!
Ha azt állítják, hogy a kormány mindenben hazudik, akkor bizony, aki ezt elhiszi, az semmiben sem fogja követni a az operatív törzs utasításait, .. erre írtam a példát, ..,
Maga a jelenség is döbbenet, de a reakciójuk szövegi összetétele alapján egyértelmű, hogy politikai alapon döntöttek arról, hogy leszarják, hogy idősek nem bulizzanak nagycsoportban.
Ha görény lennék, akkor azt írnám, hogy jaj de jó, legalább fogynak, de basszus, ők is a társadalom részei és a véleménykülönbség miatt csak ne haljanak már meg, ..., persze az is igaz, hogy mindenkire veszélyt jelentenek a felelőtlenségükkel, ...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 15:34:52

@Grimbusz Makszimusz: "Nektek jó, ha minél több fertőzött van?"

Nekünk magyaroknak az a jó, ha minél több fertőzöttről kiderül, hogy fertőzött, és kezelni, elkülöníteni lehet. Ondó Viktor érdeke ezzel ellentétes, Ő abból csinál politikai tőkét, hogy minél jobban elterjeszti a kórt.

alöksz róz 2020.03.22. 15:43:25

@Sir Bates dö Hól: ja, azt hittem a koronavírusra rápörgetésre gondolsz.
azt kivételesen komolyan veszem. és nem értem a hanyagságot meg a kincstári optimizmust se. mintha nem is fognák fel az emberek, hogy ez tényleg végig fog futni

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 15:59:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

NE AZON VITATKOZZ, HOGY MEKKORA A BAJ, HÁNY FERTŐZÖTT VAN, MERT AZZAL SEMMIRE NEM MÉSZ, HANEM MARADJ OTTHON ÉS TARTSD BE AZOKAT AZ UTASÍTÁSOKAT, AMIT A SZAKEMBEREK ÉS A KORMÁNY AD, MERT BÁR TE AZ ELLENKEZŐJÉT ÁLLÍTOD, DE AZÉRT NEKIK NÁLAD TÖBB ESZÜK VAN ÉS JOBBAN ÉRTENEK EHHEZ!

chrisred 2020.03.22. 16:13:23

@Tényelek: "Ha azt vesszük, hogy a kiindulási pont az volt, hogy olyan óriáspalkátok kellenének, akik azokat küldenék haza, akiknek semmi keresnivalója nincs az utcákon,"

Ezt sikerült kifelejteni a kommentből. Természetesen a maszkviselésről szóló tájékoztatást azoknak kellene eljuttatni. akik kénytelenek kimenni az utcára.

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 16:24:44

@Tényelek:

Felsorolnád a 2010. előtt bezárt kórházak közül azokat, amelyeket 2010. és 2020. között újra megnyitottak?

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 16:47:30

@alöksz róz: ?!?! árpádvére, én hülyével szóba sem állok, nemhogy beszélgetnék veled;-)... (köztünk csak árnyalatnyi eltérések vannak, természetesen azok is különbségek)

hát az ökröket én sem értem, azért mondtam, térjünk vissza majd két-három hét múlva: addigra sok baromarcú személyesen is érintett lesz, s majd érdekes lesz látni, miként változnak a hangsúlyok lefosott bokánál, egy moi infrastruktúránál...

(most hozták a hírek, hogy elhunyt egy orvos, aki a covidesekkel foglalkozott, sz'al igaza van mindenkinek: nem kell tesztelni és a sima papírkendő is tökéletes védelmet biztosít... legalábbis félnótásföldön biztos... )

2020.03.22. 16:49:14

@fáskerti elvtárs:
Ekkora baromságot csak egy liberálbolsevik kérdezhet, .., ugyanis nem lehet újranyitni, mert a bezárt kórházak jó elhelyezkedésűek voltak és fillérekért megvehették a haverok, .., a tüdő és szívszanatóriumok helyén ma már szállodák vannak, mert azok még jobb helyen voltak.
Ráadásul az első tíz év azzal ment el, hogy azt a bődületes adóssághalmazt kezelhető állapotba hozzák, meg az elavúlt berendezéseket lecseréljék a még meglévő kórházakban, .., mert a Gyurcsányék által felszámolt kórházak zömét előtte jól felszerelték, hogy huszad áron jussanak hozzá a haverok a legújabb eszközökhöz, műszerekhez.
Nemrég már új kórház építésre is futotta volna, de nem egyszerű az élet Magyarországon, pl. Budapesten a liberálbolsi ellenzék nem engedte meg, hogy elkezdjenek építeni a szuperkórházat, mert hát minek, nem kell az a budösbukó magyaroknak.

2020.03.22. 16:51:45

@chrisred: Nem lett az kifelejtve csak ön már a plusz részt olvasta el, a kiindulásipontot meg kihagyta a képletből, ..., a moziban sem kezdik újra filmet, ha valaki késik, .., csak hogy ő is megértse.

chrisred 2020.03.22. 16:55:36

@Tényelek: A városvezetés annyira nem engedi meg, hogy felépítsék a budai szuperkórházat, hogy még helyet is ajánlott fel a helyett a közlekedési kapcsolat nélküli istenhátamögötti helyszín helyett, ahová eredetileg tervezték.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 16:56:34

@6.Lenin: A tetves riherongy fasszopó kurvaanyádat!

@Grimbusz Makszimusz: neked is te ember alatt valami!

2020.03.22. 17:01:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"@Grimbusz Makszimusz: neked is te ember alatt valami! "
Nem kell cifrázni, elég, ha azt írja rá, hogy goj!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 17:03:20

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Fejbelőni ott a helyszínen őket,ahogy a koronavírusos csalókat is!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 17:18:05

@Grimbusz Makszimusz: "Nektek jó, ha minél több fertőzött van?"

Nekünk magyaroknak az a jó, ha minél több fertőzöttről kiderül, hogy fertőzött, és kezelni, elkülöníteni lehet. Ondó Viktor érdeke ezzel ellentétes, Ő abból csinál politikai tőkét, hogy minél jobban elterjeszti a kórt.

2020.03.22. 17:19:04

@chrisred: Érdekes, akkor miért titkolják, mert eddig csak azt szajkózták, hogy nem kell, .., vagy a petíció hatot a patkányokra és mégis csak kell?!
Az önkormányzat honlapján itt van az összes hír a kórházzal kapcsolatban, egy szó sincs arról, hogy elkezdődhet az építkezés csak az, hogy nem lehet elkezdeni, .. , bár lehet hogy hazudnak a honlapjukon és egyszer csak kinő a kórház a földből, .., meglepinek szánják :-)
ujbuda.hu/tags/centrumkorhaz

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 17:28:25

@Tényelek:
"Ekkora baromságot csak egy liberálbolsevik kérdezhet, .., ugyanis nem lehet újranyitni"

Értem. Tehát egy kórház újranyitása definíció szerint lehetetlen. Tíz év alatt is, száz év alatt is, ezer év alatt is. Egyszerűen fizikailag nem lehetséges. Ebből következően előbb-utóbb egyszerűen elfogynak a kórházak. Nemcsak Magyarorazágon, hanem az egész világon. Hisz idönként bezárnak egyet-egyet, nyitni meg ugye nem engedik az isteni törvények.
Még jó, hogy a stadion nem ilyen, azt lehet nyitni tucatjával.

Megsúgom neked, mert megsajnáltalak: azért nem nyitják újra, mert nem akarják. Mert pont jó nekik úgy, ahogy van. Hülyítik a hozzád hasonló birkákat, miközben valójában semmi bajuk a kórházbezárásokkal. Azt még te sem gondolhatod komolyan, hogy van pénz úszó vb-re, atlétikai vb-re, sőt még olimpiára is, de egyetlen kis vidéki kórház újranyitására sincs.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 17:28:32

@Tényelek: Ja az ellenzééék!
Hát nem kétharmad van fasszopókám?!

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 17:29:09

@Tényelek: kíváncsi lennék, vajon mennyire patkányoznál egy kocsmában...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 17:30:18

@Tényelek: Meg a faszom,még zsidó is vagyok?:))
Ez új!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.22. 17:32:15

Na további jó mulatást gyerekek,mára már kianyáztam magam.
Na viszlát mindenkibe!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.22. 17:32:25

@Tényelek: "a liberálbolsi ellenzék nem engedte meg, hogy elkezdjenek építeni a szuperkórházat"

:))

Ondó Viktor gazdád még semmiben nem kérte ki a liberálbolsik véleményét. (Mármint csak az után, hogy ő maga megszűnt liberálbolsinak lenni.) Azért nem épített szuperkórházat, mert jobban szereti a pénzt ellopni, mint kórházra költeni. :))

Egyébként ha pénz lenne, a szétmálló Jánost kéne kicsit rendbe hozni.

2020.03.22. 17:33:19

@Sir Bates dö Hól: Azt el sem tudom képzelni, mert még sohasem voltam kocsmában,, ..., börtönben sem, ha netán az is eszébe jutna, mint lehetőség.

2020.03.22. 17:34:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Bocsi, csak eszembe jutott, a szinonímája a felvezetésének, és hát ez jött ki :-) !

nincs1itt 2020.03.22. 17:41:27

@Sir Bates dö Hól: még mielőtt szentté avatnád szerjózsefet, talán emlékszel 2-3 hete az egri vízilabdázók tértek vissza észak olaszországi meccsről és az egri polgármester bezáratta az uszodát. akkor még bencsik (néhai munkásőr, mára fidesz agitprop lap főszerkesztője) álláspontját képviselte, persze a többi fidesz-tálibbal megtámogatva.
most pedig azt állítják, hogy nem is kell tesztelni, mert mo.-on csak 131 igazolt megbetegedés van és o.v.+akció csoportok+miazmás a világon mindenkinél jobban kezeli a járványt. eddig 3000 tesztet végeztek el mo.-on, amiről nem tudunk az nincs.

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 17:46:34

www.newjsag.hu/2020/03/21/egy-szarvasi-uzenete-a-jovobol-olaszorszagbol/

érdekes, én is azt gondolom és érzem, hogy baszottul nem fogjátok fel, hogy mi közeledik...

nincs1itt 2020.03.22. 17:49:23

@Tényelek: jááános, járványtanból is van már okleveled? kocsmába nem enged anyukád, akinél laksz, a macskádnak is hiányoznál esténként, meg félted a babettádat... ostoba fidesz-tálib magyar...

6.Lenin 2020.03.22. 17:54:34

@Sir Bates dö Hól:

Szarzsák, te vagy a hülyék védőszentje? Látom minden seggfej beléd kapaszkodik.
Hmm!

nincs1itt 2020.03.22. 17:55:48

@Sir Bates dö Hól: ááá, ez csak mese! ott nem a dakszlinapóleon intézi az ügyeket. ha nekik is lenne egy o.v.-uk ki sem tört volna semmi...

nincs1itt 2020.03.22. 17:57:14

@6.Lenin: kitaláltad már, hogy a nyugdíjad egy részét euróban, dollárban, fakauriban esetleg krumpliban/tűzifában kapod?

6.Lenin 2020.03.22. 18:00:09

@nincs1itt:

2004-től, pár évig dollárban kaptam, azóta euróban. Tényleg nem tudom pontosan mióta.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 18:00:22

gyuribá látja vesztésre állnak
már a legbutább cseréket is pályára küldi

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 18:02:10

@nincs1itt: "nem a dakszlinapóleon intézi az ügyeket. "

:DDDDDDDDDD Országon kívül ekkora tekintélye mikor volt magyar vezetőnek?
Nézz utána, mit írnak róla nem libsik külföldön!

István Tamasi 2020.03.22. 18:09:27

A rohadék suttyó vezérke miért nem arra készít haditervet, hogy a "magyaremberek" olcsó, a járvány előtti áron kaphassanak kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt, mindenféle maszkot, hogy az élelmiszerekről már ne is beszéljünk?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 18:13:04

szargentínire emlékszik még valaki?
házmester atilára, a maszop megmentőlyére?
fodor gabriellára?

hol vannak a hőseitek prolik?

nincs1itt 2020.03.22. 18:14:42

@6.Lenin: rendben... ha te mondod.

Allahu Akbar 2020.03.22. 18:29:32

@nincs1itt: Lassan el kell dönteni, hogy ki mit szeretne?

"Diktatúrában" életben maradni, vagy egy, a tömeges megbetegedések időszakában esetleg működésképtelenné váló "parlamenti demokráciában" meghalni. Van úgy, hogy a hatékonyság követelménye ideiglenesen bár, de felül kell, hogy írja a játékszabályokat...

Emlékeztetőül: a vita tétje az, hogy a minden más országban is bevezetett, feltehetőleg még igen hosszú ideig szükséges* korlátozó intézkedéseket két hetente hosszabbítgatnia kell-e a parlamentnek.
* news.sky.com/story/coronavirus-social-distancing-needs-to-be-in-place-for-most-of-a-year-say-government-advisers-11960920

Annak a parlamentnek, akiknek a tagjai ugyancsak nem immúnisak a vírusra, sőt a kiterjedt kapcsolati hálójuk ezúttal azt valószínűsíti, hogy az átlagosnál nagyobb esélyük van megkapni azt.

Ha pl. a képviselők betegségei és kötelező karanténjai miatt az Országgyűlés határozatképtelen lenne, akkor a meghozott intézkedések automatikusan érvényüket vesztik, káoszhoz és jogbizonytalansághoz vezetve.

Ezt senki sem kívánhatja, aki a magyaroknak jót akar...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 18:31:49

@nincs1itt: Nem a hozzád hasonló tiszteletlen félzsidó libbantakra gondoltam! Egyébként itt vertétek a nyálatokat Orbánra a törökbarátsága miatt és a hírek szerint Merkel most szopta le Erdogant! Ennyit a liberális politikusokról!

6.Lenin 2020.03.22. 18:34:56

@Allahu Akbar:

"Ezt senki sem kívánhatja, aki a magyaroknak jót akar... "

Ez nagyban függ attól, hogy ki, kit tart magyarnak.

nincs1itt 2020.03.22. 18:35:22

@Grimbusz Makszimusz: maxi, te olyan sötét vagy, hogy pitbull éjszaka melléd harapna...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.22. 18:36:52

@István Tamasi: A rohadék suttyó vezérke miért nem arra készít haditervet, hogy a "magyaremberek" olcsó, a járvány előtti áron kaphassanak kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt, mindenféle maszkot, hogy az élelmiszerekről már ne is beszéljünk?............

A törlesztést azt felfüggesztette, de akkor elkezdtetek a bankok miatt aggódni! :D

nincs1itt 2020.03.22. 18:38:29

@Grimbusz Makszimusz: ha magyar sajtó ezt állítja, akkor biztosan igaz is... te olyan sötét vagy, hogy a pitbull éjszaka melléd harapna...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 18:39:20

@nincs1itt: ja, de ő legalább MOST irtja itt a félinformációt, a hülyeséget... nálatok mennyi lesz, arra vagyok kíváncsi...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 18:41:35

@6.Lenin: "Szarzsák, te vagy a hülyék védőszentje? Látom minden seggfej beléd kapaszkodik.
Hmm!"

miképpen te is, drága Lajosom;-)...

István Tamasi 2020.03.22. 18:42:01

@Grimbusz Makszimusz: Ne hazudozz, ne beszélj mellé, fitymaszbirka! A kérdésre válaszolj!

nincs1itt 2020.03.22. 18:44:42

@Sir Bates dö Hól: durva sok! szerintem. de meglátjuk...

6.Lenin 2020.03.22. 18:45:10

@Sir Bates dö Hól:

Tőled kértem valaha is megerősítést a mondandómra?
Most már tudom miért is kapaszkodnak beléd.

nincs1itt 2020.03.22. 18:46:46

@Grimbusz Makszimusz: maxi, aki nem kap fizetést(lásd audi, győr dolgozók) azoknak tök mindegy, hogy nem kell fizetni a banki törlesztést...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 18:52:01

@Allahu Akbar: az a gondom, hogy teljesen igazad van e tekintetben (szerintem is rendeleti kormányzás kell, ez van, ez a realitás), ellenben valahogy valamiért ódzkodom attól, hogy egy inkompetens, autoriter amorális pszichiátriai eset és bandája kezébe ekkora hatalmat adjanak (nyilván a legfontosabb a sajtót érintő cenzúra, s a börtönnel való fenyegetése a kritikusoknak, miként ezt a csahos kutyái követelik, nemdebár‽;-))... ettől függetlenül mo a katasztrófát csak ezzel kerülheti el...

(az már egy más kérdés, hogy a felhatalmazással visszaélnek, miként eddig is tették minden egyes alkalommal... L

2020.03.22. 19:08:27

@nincs1itt:
Azért mert ön kapott a prájdon egy "Legszexibben pucsító" oklevelet és azóta a libsi haverok körében ön az isten, ..., azóta meg azt hiszi, hogy attól több, mert van egy oklevele, ezért másokon is ezt keresi, ...,
Értem az oklevél mániáját, de már többször írtam, hogy egy ilyen fórumon mindenki annyi oklevelet, doktorit, professzorit ír magáról, amennyit akar, a lebukás veszélye nulla, ... magyarul semmi értelme annak, amit ezzel a mániájával kavar, örüljön a sajátjának, .., a többiek, majd megírják, ha akarják, hogy nekik van-e olyan, mint önnek, vagy netán egy-két teljesen más kategóriájú!

morph on deer 2020.03.22. 19:12:16

@Grimbusz Makszimusz:
“ a hírek szerint Merkel most szopta le Erdogant”

Akkor azért van karanténban?
De ha ezt a viktor megtudja..!
Mi lesz ebből?

2020.03.22. 19:14:47

@nincs1itt: "mert mo.-on csak 131 igazolt megbetegedés van és o.v.+akció csoportok+miazmás a világon mindenkinél jobban kezeli a járványt. eddig 3000 tesztet végeztek el mo.-on"
Meg tudná jelölni azt a forrást, ahonnan a 3000 tesztet, mint tényt idehazudta?!

2020.03.22. 19:16:48

@Sir Bates dö Hól:
Na mondjuk Magyar Narancsot idézni legalább olyan szint, mintha valaki idecitálná a Demokratát!

eszti..... 2020.03.22. 19:17:08

vasárnapi sajtótájékoztató , operatív törzs Müller Cecília:

"A vírus légúton terjed, rövid ideig a környezetben is túlél, jelenlegi tudásunk szerint pedig csekély a kockázata, hogy a vírus a tárgyakon is megélnének."

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet kutatása bebizonyította, hogy bizonyos anyagokon, felületeken akár 3 napig is életképes maradhat a koronavírus. A kísérleteket 12-től 23 Celsius fokig terjedő hőmérsékletben és 65 százalékos páratartalmú közegben végezték. A koronavírus az alábbiak szerint marad életben a felületeken:

- rozsdamentes acélon 72 óráig,

- műanyagon szintén 72 óráig,

- kartonpapíron 24 óráig,

- réz felületen 4 óráig,

- a levegőben szálló, szabad szemmel nem is látható részecskékre is rátapad a vírus, és fertőzhet több órán keresztül. Ilyen esetről, azaz a levegőből történt fertőzésről azonban egyelőre nem tudni.
www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/muanyag-papir-fem-meddig-el-meg-rajtuk-meddig-fertoz-a-koronavirus/p1mx14l

no comment!

2020.03.22. 19:21:14

@Sir Bates dö Hól: "a legfontosabb a sajtót érintő cenzúra, s a börtönnel való fenyegetése"
Ha valaki megnézi a barom dákós nyuggereket, akkor egyáltalán nem biztos, hogy nem kellene egy rendkívül erős cenzúra /Inkább megdöglik, de akkor sem csinálja azt, amit a Zorbán mond./, .., ami mellesleg minden olyan országban működik ilyen esetekben, ahol háborús vagy egyéb ok miatt krízis helyzet van.

morph on deer 2020.03.22. 19:23:25

@Sir Bates dö Hól:
“ ettől függetlenül mo a katasztrófát csak ezzel kerülheti el...”

Úgy érted azzal, ha a parlament helyett orbán hosszabbíthatja meg a különleges állapotot, ad infinitum?

Emlékszel még rá, hogy nálunk mióta van tömeges migráció miatti veszélyhelyzet?
És mióta is nincs tömeges migráció?

Szerinted ha orbán most egyszemélyi teljhatalmat kap, azaz a parlament teljes kizárásával hozhat döntéseket, és kormányozhat mindenféle kontroll nélkül, akkor ezt mikor fogja a saját jószántából abbahagyni?
Óra indul..!

2020.03.22. 19:26:31

@eszti.....: Nagy durranás, .., már az egyiptomiak is tudták, hogy a réz védelmet nyújt, .., mert a vírusok ellen és az sem véletlen, hogy a kilincseket, küszöb éleket, asztal díszítések, kard markolat, kés markolat, stb. , aki tehette rézből csináltatta meg, .., csak hát ezt a tudást is eltűntették, mint a népi gyógyászatot.
index.hu/techtud/2020/03/21/rez_felulet_antimikrobialis/

morph on deer 2020.03.22. 19:32:44

@eszti.....:
“ Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet kutatása bebizonyította...”

Mert ők nem ismerik a mi vírusunkat, ezért fogalmuk sem lehet arról, amiről Müller Cecília beszélt.

Mert ez ám az igazi magyar vir(t)us!
Az azonnal öngyilkos lesz a félelemtől, ha megtudja, hogy Magyarországon már géppisztolyos katonák is vadásznak rá, sőt, már megérkezett Törökországból az ALAPANYAG a legegyszerűbb egyszer használatos maszkok gyártására!

Naná, hogy ilyen körülmények között nem marad életben a vírus hosszú ideig!
Csak amíg van vírusgazda, - abból meg előbb-utóbb kifutunk...

2020.03.22. 19:35:21

@morph on deer: Ha ön pontosan tudja, hogy mikor ér véget a járvány, akkor meg kell mondani, hogy 2020 október 12 4 óra 21 perc és akkor addig lesz rendkívüli helyzet, .., de, ha nem találta el, akkor jön a káosz, mert simán előfordulhat, hogy akkorra már a parlament sem fog tudni összeűlni, ...ha nem tudja megmondani, és még szükség lenne az intézkedésekre, akkor a gyakorlatban az fog történni, ami akkor, ha a Gyurcsány féle egyesült ellenzék nem szavazza meg kedden az előterjesztést.
Szerdáig vannak érvényben az eddig meghozott szabályok, ha nincs felhatalmazás, akkor csütörtöktől újra menni kell iskolába, megszűnik a határellenőrzés, a színházak, mozik, boltok, gyárak ugyanúgy működnek, mint előtte.
Az egészségügyi ellátás a normál állapotra áll át, stb.

nincs1itt 2020.03.22. 19:39:26

@Tényelek: jááánosom, te csapkodtad a monitort, hogy okleveled van, te sem tudod miből... de csak toljad az ostobaságodat magázódva.
honnan vettem? egyszerű:
qubit.hu/2020/03/21/magyarorszag-tul-keves-tesztet-vegez-es-kifejeztetten-rosszul-all-az-esetek-felderiteseben
3007 egészen pontosan.

2020.03.22. 19:41:00

@morph on deer: "a parlament teljes kizárásával hozhat döntéseket, és kormányozhat mindenféle kontroll nélkül, akkor ezt mikor fogja a saját jószántából abbahagyni?"
Ez a hatalom a folyamatos kétharmaddal már tíz éve megvan neki, mégis volt választás és egyebek .., a parlamenti többség adta a hátteret, .., most 4/5 kell, mindössze ennyi a változás.

nincs1itt 2020.03.22. 19:43:16

@Tényelek: ja! gyökér magyar, tőled vártam volna már jó pár napja ezt az adatot, mert magázódtál összevissza, hogy a svájciak mennyit, bezzeg a magyarok... adós vagy azóta is az adatokkal. de ezt megszokhattuk az okleveles fidesz-tálibtól...

2020.03.22. 19:43:24

@nincs1itt:
Mondjuk, aki nem hazudni akar, az inkább erről tájékozódik, aminek az adatbázisa a WHO adatbázisával van összekötve, illetve az összes tesztet akreditáltan, szintén hitelesen végzik.
koronavirus.gov.hu/

2020.03.22. 19:46:43

@nincs1itt: "okleveles fidesz-tálib"
Téved, én nem járok a prájdra, ezért nekem nincs olyan oklevelem, mint önnek!
A svájci adat még mindig ott van ahová betettem és jeleztem, ..., vakegerek képzése nem én feladatom.

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 19:47:31

@Tényelek:
"Szerdáig vannak érvényben az eddig meghozott szabályok, ha nincs felhatalmazás, akkor csütörtöktől újra menni kell iskolába, megszűnik a határellenőrzés, a színházak, mozik, boltok, gyárak ugyanúgy működnek, mint előtte.
Az egészségügyi ellátás a normál állapotra áll át, stb."

És ez ugye szombat este derült ki a kormány számára. Aki ennyire előrelátó, az mindenképpen méltó a bizalomra, hogy lényegében korlátlan felhatalmazást kapjon.

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 19:49:54

@morph on deer: soha, de én elszászban vagyok, s látom, hogy mit tesz egy intakt egészségüggyel a járvány, s én egy működő, intakt államban vagyok, s ismerem moot is;-)... lehetne más megoldás is (pl. nemzeti válságtanács, frakcióvezetők bevonásával, stb. ), de mo enélkül katasztrófát kísért; s mindezt mondom úgy, hogy meglehetősen allergiás vagyok minden túlkapásra, s magát az állam szerepét, létét is megkérdőjelezem;-)...

nincs1itt 2020.03.22. 19:51:58

@Tényelek: te semmit sehova nem "tettél be"... a kormányzati portálon egy árva szó nincs a tesztek számáról, de ezzel tisztában vagy. a cikkben sem szerepel egyetlen adat sem, amire hivatkozni akarsz... ugyan kicsi fidesz-tálib, én egyetlen szóval sem említettem oklevelet semmiről, veled ellentétben. veled ellentétben én olyan oldalt hivatkoztam, ahol minden adat megtalálható, még számodra is érthetően.
persze, hogy nem jársz prájdra, anyád nem enged el...

eszti..... 2020.03.22. 19:56:29

@morph on deer:

bakker! ez a némber mondja azt, hogy a postai küldemények átvétele biztonságos. ne azt, hogy jelenlegi tudásunk szerint pedig csekély a kockázata, hogy a vírus a tárgyakon is megél .....mert ez úgy ahogy van bullshit.
ilyet egy országos tisztifőorvos nem közölhet a nyilvánossággal.
állítólag doktor. hol nyerte a diplomáját? a makaó nevű kártyajátékon?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.22. 19:56:37

@nincs1itt:
4 443 Mintavétel akkreditált laboratóriumban vizsgált minták száma

főoldal, 5. nagy piros kocka hogy még az agyhalottak is észrevegyék
igen ritka aki még így sem veszi észre

AngeI 2020.03.22. 19:57:51

@Szergej Szergejevics Szergejev: Nem sok mindent tart kint egy sima sebészeti maszk. Akkor van értelme, ha sokan viselik, mert több mindent tart bent..A tömeges viselésnek ezért lenne értelme. Nem téged véd alapvetően, hanem tőled véd másokat..

AngeI 2020.03.22. 20:00:12

@eszti.....: A postásokon maszk és kesztyű van. Miután átveszed és kidobtad a borítékot, kezet mosol.

2020.03.22. 20:02:13

@nincs1itt: "kormányzati portálon egy árva szó "
Erre írtam, hogy vakegerekkel nem lehet mit kezdeni, .., pont, mint a svájci adat!

AngeI 2020.03.22. 20:05:31

@eszti.....:

Te mennyi ideig maradsz életben a sivatagban?

2020.03.22. 20:05:54

@nincs1itt: "persze, hogy nem jársz prájdra, anyád nem enged el... "
Mi nem liberálbolsevikok vagyunk, ebből kifolyólag mindenki maga dönti el, hogy elmegy-e pl. prájdra, akár felvonulni, akár hányni, ..., de nem vagyunk deviánsok, ezért nem megy senki.

2020.03.22. 20:07:25

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Ha színvak akkor az 5. nagy szürke négyzet.

eszti..... 2020.03.22. 20:12:12

@/\ngel:

én max. gumikesztyűben aztán a küldeményt vagy lefertőtlenítem, vagy állni hagyom a garázsban 72 óráig.
de az a szerencsétlen, aki hisz a tisztifőorvos asszonynak, minden felületet megtapicskol. mert ugye jelenlegi tudásunk szerint..........

morph on deer 2020.03.22. 20:15:23

@Tényelek:
“ Szerdáig vannak érvényben az eddig meghozott szabályok, ha nincs felhatalmazás, akkor csütörtöktől újra menni kell iskolába, megszűnik a határellenőrzés, a színházak, mozik, boltok, gyárak ugyanúgy működnek, mint előtte.”

Kedden minden további nélkül meg tudja szavazni a parlament a rendeletek meghosszabbítását, nem, mi az akadálya?

Az nem merült fel, hogy akkor mi van, ha a kormány is megfertőződik? Mit ad isten, még őfőviktorságáról is kiderülhet, hogy halandó..!

“ Ha ön pontosan tudja, hogy mikor ér véget a járvány, akkor meg kell mondani, hogy 2020 október 12 4 óra 21 perc és akkor addig lesz rendkívüli helyzet,”

Pontosan arról beszéltem, hogy az eddigiek alapján orbánt a legkevésbé sem zavarják meg a tények, ha a nagyobb hatalom fenntartásáról van szó!

Menekültügyi válsághelyzet van - vagy mi a bánatnak keresztelték el, - amit továbbra is fenntart, annak ellenére is, hogy már távolról sem állnak fenn az indoklásául meghatározott okok.

Akár fogadásokat is mernék kötni, hogy ha rajta múlna, a különleges helyzetet is fenntartaná, amíg valaki is mer orrot fújni ebben az országban..!

Jut eszembe: a “Hapci“ kishajót nem kéne betiltani? Ha már...

Nekoashi2005 2020.03.22. 20:16:39

444.hu/2020/03/22/spanyolorszagban-mar-350-ezer-tesztet-vegeztek-egy-nap-alatt-3500-fertozottet-talaltak

Hogy is szól a mondás?
Az okos ember más hibájából tanul, a hülye a sajátjából sem!

Lehet, hogy a spanyoloknál sokkal gyorsabban nő a fertőzöttek száma, de sokkal több tesztet is csinálnak!

Nagyon nagyon szarul áll Magyarország! Nézzük a következő ábrát!

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--KTDfbo1q--/7Qp0e20CYUkaJFAOs.jpeg

Ez az ábra azt mutatja, hogy hány igazolt és regisztrált megfertőzött volt az adott országban, mire a halálozások száma elérte a 4-et. Németországban úgy 2369 igazolt fertőzés után következett be a 4. halál, Ausztriában ez a szám 1646 volt. Nálunk akkor 85!
Két lehetőség van:
1. Sokkal gyengébbek vagyunk a pl a németeknél, és mire itt is elérik a 2369 fertőzöttet, lesz 111 elhunyt!
2. Nálunk is hasonlóan emelkedik a valódi fertőzés szám, csak az állam nem csinál elég tesztet!

Halottam egy beszélgetést a magyar egészségügyről. Azt mondta egy szakértő, hogy a kórházakban még normál körülmények között is annyira be vannak havazva munkával a patológiák - az orvosi szakmák közt nem egy divatszakma a patológus, és hálapénzt sem szokott adni a beteg.... - hogy egyáltalán nem biztos, hogy fognak azzal foglalkozni, hogyha egy súlyos beteg idős ember meghal, az alapbetegsége vitte el, vagy a koronavírus. Majd beírják, hogy az alapbetegség, ezzel is javítva a statisztikát......

De vegyünk egy másik példát.

2020.03.22. 20:19:19

@fáskerti elvtárs: "És ez ugye szombat este derült ki a kormány számára. "
Valószínűleg nem követi a híreket ezért nem tudja, hogy hétfő óta egyeztetnek a pártok a jövő heti szavazásról, .., nem szombaton jutott eszükbe.
Tessék kommunikálni az elvtársaival, ők is meg tudják erősíteni, vagy netán az index is.

AngeI 2020.03.22. 20:22:07

@eszti.....: Szted a világon mindenütt leállt a posta?

2020.03.22. 20:22:08

@Nekoashi2005: "Az okos ember más hibájából tanul, a hülye a sajátjából sem!"
Engem kirázott a hideg, amikor láttam, hogy a spanyol katonák maszkban, védőkesztyű nélkül pakolgatták az ágyakat egy mai felvételen, ..., basszus, nálunk meg szinte mindenki kesztyűben vásárol, ..., ők meg a katonákat nem védik, .. mi lesz ott.

nincs1itt 2020.03.22. 20:28:54

@Tényelek: jááános, akkor segíts rászoruló embertársadon. másold ide, ahol a tesztek pontos száma látható. ha ez sem fog menni, mint a svájc esetén, kénytelen leszek arra gondolni, hogy hazudsz. de ebben semmi meglepő nincs...

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 20:32:01

@Tényelek:

Javaslatot kellett volna benyújtani. 15-ből kivonni annyit ahány nap alatt átmegy a parlamenten. Kb. 90-es IQ és 2 elemi elég ennek felismerésére. Tárgyalásra meg pont az országgyűlés való.
Ehelyett egyeztetnek egy hétig, majd mikor már kifutottak a határidőből, benyújtanak egy egypárti javaslatot és csapkodják az asztalt, hogy fogadja el mindenki sürgősséggel. Tényleg zseniálisak.

AngeI 2020.03.22. 20:35:43

@eszti.....: Alufólia sisakod is van? :D

morph on deer 2020.03.22. 20:37:28

@eszti.....:
“ állítólag doktor. hol nyerte a diplomáját?”

Melyiket? Mert állítólag még lelkész is a hölgy. Bár tőle még nem hallottam a tízparancsolatról. Eddig.

Komolyra fordítva, én attól tartok, hogy a helyzet ennél még rosszabb.
Az ugyanis kizártnak tartom, hogy egy orvos magától mondjon ilyen hülyeségeket, ergo: ez az utasítás!
Ő meg végrehajtja.
Ahogy azt is szemrebbenés nélkül képes volt kimondani, hogy a betegek életkora, neme és területi elhelyezkedése személyes adat, ezért nem lehet pl. olyasmit mondani, hogy “egy 65 éves budapesti nő” - mert arról beazonosítható!!!
Be bizony, mind a tizenkétezer..!
Szóval inkább ez a gond, szerintem.

eszti..... 2020.03.22. 20:42:56

@/\ngel:

most direkt játszod a hülyét?
egy orvos a jelen helyzetben nem jelentheti ki, hogy jelenlegi tudásunk szerint pedig csekély a kockázata, hogy a vírus a tárgyakon is megél
na, ez teremt fals biztonságérzetet, nem a maszk viselése.

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 20:45:17

@fáskerti elvtárs: ehhez értenek csak, mit vártál?;-)...

(egyébként valamilyen szükségállapotra mindenképpen szükség van, de ez a moi álla,mint entitás állapotából adódik: moon alrendszereket tartanak folyamatosan a müködőképesség és -képtelenség határán évtizedek óta, s ilyen igénybevételt csak ezzel viselheti el... gyakorlatilag mo hadiállapotban áll... )

eszti..... 2020.03.22. 20:51:10

@morph on deer:

nálunk minden nap így közlik le a sajtóban. nem, kor, lakhely. rendszerint azt is hozzáteszik, hogy milyen módon fertőződött meg. utazási anamnézis- vagyis külföldön járt, vagy kontaktus utazási anamnézissel rendelkező beteggel.

olyan sok szó esett már a pánikkeltésről, valójában az okoz pánikot, ha nincs hiteles tájékoztatás.
szintén nálunk, a mindössze egy napos új miniszterelnök közölte, az átvételkor kiderült, Szlovákiának 10 napra elegendő tesztje van.
de nincs pánik, sejtettük. szorítunk, hogy gyorsan be tudják szerezni. addig is tartják a napi 300-400 tesztelést.

eszti..... 2020.03.22. 20:54:03

miért barátkozik Orbán ennyire intenzíven a szerbekkel?
nem az lenne a kézenfekvő, ha a V4 kormányfőivel egyeztetne?

nincs1itt 2020.03.22. 21:06:43

@Sir Bates dö Hól: ez a montipájton (nem a csárdás) mo.-i változata: "nem süllyedünk!"

nincs1itt 2020.03.22. 21:09:18

@eszti.....: mert putyin kedvencei is szerbek... meg ki tudja, hátha megint 3 tenger mossa majd mo. határait... a dakszlinapóleon mer akkorát álmodni, hogy a fal adja a másikat...

nincs1itt 2020.03.22. 21:11:01

@Tényelek: most komolyan, elküldött anyád aludni? ilyenkor azért még kisírhatnál anyutól még egy válasznyi időt...

Vago Istvan 2020.03.22. 21:11:05

@eszti.....: Egyetértek, most nem barátkozni kéne, hanem HADATÜZENNI Kinának a virus miatt. Porig bombázni öket, amiért virussal fertözték meg az egész földet. Orbán sajnos gyáva.

morph on deer 2020.03.22. 21:12:15

@Sir Bates dö Hól:
“ gyakorlatilag mo hadiállapotban áll...”

Már egy bő évtizede!
A józan ésszel.

2020.03.22. 21:16:20

@fáskerti elvtárs: Ha kivonják a 15-ből, amennyi idő alatt sürgősségi eljárás nélkül átmegy a parlamenten, akkor minusz 15 napot kaptak volna, ha az első bejelentés napján számolnak, .. most komolyan, miért ugat bele, ha nem ismeri a törvényalkotás jogszerinti menetét, ......és ez csak akkor igaz, ha nem kötelező külön egyeztetéseket lefolytatni, ...
és hát a legfontosabb, hogy az még furcsább lett volna, ha egyből úgy "döntenek", hogy nem 15 nap lesz az, hanem 93, .. honnan a francból lehet azt előre tudni, mint ahogy most sem lehet tudni, még annyira sem, hogy hány napig fog tartani ez az egész??
Ezt csak az ön elvtársai csinálták, hogy mindent tudtak előre, ha meg nem az sem volt baj ...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 21:21:05

Érdemes megnézni a kettőt egymás után youtu.be/pM8_lPaYyKk

2020.03.22. 21:22:07

@nincs1itt: Már vagy százszor eljátszotta, hogy a belinkelt oldalon nem találta meg azt, amit kellett volna /Már mai is egyszer, pedig, mint a kolléga írta, mindenki szemét kiüti, aki az oldalra látogat!/, szerintem ezzel szórakozik, ezért írtam már régen, hogy nem fogom innentől kezdve szájba rágni a falatokat, ,..., mert szerintem ennyire hülye nem lehet senki csak megjátssza, .., persze teljesen kizárni nem lehet, hogy valóban ennyire hülye, de azon meg én nem tudok segíteni, a szüleinek kellet volna odafigyelni a legyártásánál.

morph on deer 2020.03.22. 21:23:21

@eszti.....:
“ miért barátkozik Orbán ennyire intenzíven a szerbekkel?”

Mert s jelek szerint Soros nem teljesíti rendesen a kötelességét, és nem rázza elég migráns a kerítést ahhoz, hogy nagyobb égés nélkül megint fel lehessen melegíteni a kampányra a migráns-temát.
És mindennek tetejébe, legutóbb a szerb rendőrség percek alatt elfuvarozta a röszkei “migránstámadás” szereplőit a helyszínről, alig találtak nagy nehezen öt személyt, akiket el lehetett kapni.

Ez a helyzet nyilván tarthatatlan, mert ha a szerbek komolyan gondolják a határvédelmet, akkor vége a viktor végvári vitézségének, az európai keresztény kultúra védelméről már nem is beszélve!
Tehát ez az állapot orvosolásra vár, ahhoz meg a szerbek is kellenek, ugye...

Sir Bates dö Hól 2020.03.22. 21:23:50

@Sir Bates dö Hól: youtu.be/DmEln5bHK9M s azonnal látható, hogy milyen is a ner "szellemi" hátországa...

nincs1itt 2020.03.22. 21:24:28

@Tényelek: egyszerű, másold ide a téged igazoló sorokat. nem történik meg, csak a süket fideszes hablaty. köcsög, ostoba, gyökér magyar.

2020.03.22. 21:25:24

@eszti.....: "nem az lenne a kézenfekvő, ha a V4 kormányfőivel egyeztetne? "
Csak szólok, hogy a V4 országainak vezetői és szakpolitikusai, most az egészséggel foglakozó szakemberei bármelyik percben, . napi, rendszeres kapcsolatban vannak egymással, erről szól a szövetségük.

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 21:27:22

@Tényelek:

Tehát szerinted 30 nap, míg egy törvény átmegy a parlamenten. Rohadt tájékozott vagy. Most az lesz a házi feladatot matekból és magyarból, hogy megpróbálod értelmezni Kocsis Máté nyilatkozatát, amely szerint ha hétfőn nem lesz meg a négyötöd, akkor is elfogadják, csak 8 nappal később.

nincs1itt 2020.03.22. 21:29:23

@Tényelek: a tesztek számát, ha kérhetem... mert ezen az oldalon nem szerepel. ha mégis, akkor másold már ide. hazug, gyökér, tanulatlan magyar jobbágy.

2020.03.22. 21:30:01

@morph on deer: "mert ha a szerbek komolyan gondolják a határvédelmet, akkor vége a viktor végvári vitézségének, az európai keresztény kultúra védelméről már nem is beszélve!"
Ennek az elméletnek nagyon nagy az esélye, valószínűleg azért vannak magyar határrendészek a makedónoknál és a szerb határon lent délen, hogy biztos az következzen be, amit ön ír .. , :-)

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 21:30:46

@Tényelek: "az még furcsább lett volna, ha egyből úgy "döntenek", hogy nem 15 nap lesz az, hanem 93"

A 15 nap az Alaptörvényben van. Erről nem dönthettek volna másképp.

nincs1itt 2020.03.22. 21:31:46

@Tényelek: a mo.-on elvégzett tesztek számát, ha szabad kérnem... hazug, gyökér magyar

2020.03.22. 21:34:58

@nincs1itt: "a tesztek számát, ha kérhetem..."
Remélem nem sértek vele szerzői jogot, de mint írtam én rágom a szájába, a kolléga megtette, de mint látható, még mindig nem látja :-)
"@nincs1itt:
4 443 Mintavétel akkreditált laboratóriumban vizsgált minták száma
főoldal, 5. nagy piros kocka hogy még az agyhalottak is észrevegyék
igen ritka aki még így sem veszi észre "

Részemről ezt a témát lezártam, a debilség nem kezelhető, bármennyire fiatal is valaki, .. részvétem a szüleinek, .., mi lesz önnel, ha már nem tudnak gondoskodni önről?!

2020.03.22. 21:39:16

@fáskerti elvtárs:
Persze, hogy nem, azért nem értem, hogy miért kéri most számon rajtuk!
Szerencsés esetben a törvényalkotáshoz minimum 30 nap kell, ezért nem lehet 15 napon belül sürgősség nélkül megoldani most.

nincs1itt 2020.03.22. 21:41:08

@Tényelek: menni fog, menni fog... jááánoska, ez nem szerzői jogi kérdés, hanem hiteles tájékoztatás kérdése... oklevél, ja persze.
értelek, hogy azonnal a szülői gondoskodás jut eszedbe. mamahotel stb... de sebaj, majd csak lesz nálad is valahogy, ha már a szüleid nem gondoskodnak rólad...

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 21:42:09

@Tényelek: De. Meg lehet. Most mondta Kocsis Máté, hogy 8 nap. Neki sem hiszel? Mennyi tizenötből nyolc?

2020.03.22. 21:42:28

@nincs1itt: Még mielőtt börtönbe mennék a forrásmegjelölés hiánya miatt, az idézet forrása; csókolom a Miniszterelnök Úr kezit

2020.03.22. 21:48:56

@fáskerti elvtárs: Ha jövő hét szerdától visszafelé számol e hét hétfőig, hány napot kap?

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 21:53:03

@Tényelek:

Szerinted 30 a megoldás, ugye? :))))
Szerintem beszéld meg Kocsis Mátéval.

2020.03.22. 21:57:42

@fáskerti elvtárs: Ennyire nem bonyolult ez az egész, a nyolc nap úgy jöhet ki, hogy a Fidesz él a kétharmadával és kiszedi az összes kiszedhető törvénytervezetet a törvényalkotás folyamatából, .., ezek szerint annyit kénytelenek lesznek bent hagyni, ami nyolc napig lefoglalja a parlamentet.

2020.03.22. 22:01:29

@fáskerti elvtárs: Ja és elég nagy gubancot fog okozni az a pár nap, amikor úgy lesznek törvényen kívül az eddigi rendelkezések, hogy szükség van rájuk, vagy netán cefet gyorsan kellene egy másik, de nem tudják meglépni.
Remélhetőleg megússzuk a katasztrófát!

fáskerti elvtárs 2020.03.22. 22:04:32

@Tényelek:

Neked abszolút semmi fogalmad nincs a törvényalkotásról. Ott nincs érkezési sorrend, nem kell semmit kivenni, mert egy javaslat nem áll a másik útjában. Nem azért tart 8 napig, mert addig bármi lefoglalja a parlamentet, hanem mert megvan a minimális ideje a folyamat egyes elemeinek. Akár 0 javaslat van előtte, akár 100.

2020.03.22. 22:06:44

Ha a DáKósok lennének hatalmon, akkor már kiélték volna magukat;
hvg.hu/itthon/20200322_Reszleges_kijarasi_tilalom_Polgar_polgarmester?s=hk

2020.03.22. 22:08:43

@fáskerti elvtárs: "Nem azért tart 8 napig, mert addig bármi lefoglalja a parlamentet, hanem mert megvan a minimális ideje a folyamat egyes elemeinek."
Ha erről lenne szó, akkor a tíz nap egyeztetés és egyebek, ami jövő hét szerdára meglesz, miért nem elég,?

AngeI 2020.03.22. 22:21:31

@eszti.....: Nagyon nem mindegy, hogy egy vírus mennyi időt tölt a külső környezetben, a fertőzőképessége szempontjából. Te is lehet, hogy életben vagy még a harmadik napon is a sivatagban , de túl nagy veszélyt már nem jelentesz. (Persze így se..:DD)

alöksz róz 2020.03.22. 22:22:09

@morph on deer: "Szerinted ha orbán most egyszemélyi teljhatalmat kap, azaz a parlament teljes kizárásával hozhat döntéseket, és kormányozhat mindenféle kontroll nélkül" - maga egy kibaszott zseni, gump

még magadat is alulmúlod, már a tényelek is alázni tudja a szövegedet :-)

AngeI 2020.03.22. 22:24:52

@nincs1itt: Miért te mi vagy, ha megkérdezhetem? Világpolgár, esetleg holokauszttúlélő leszármazott? :D

alöksz róz 2020.03.22. 22:31:43

@Sir Bates dö Hól: hát ahogy a felelőtlen buta nekemcsakazértislehet emberi viselkedést elnézem, kurva nagy szar lesz itt. olyan sztorikat hallok agyam eldobom.

2020.03.22. 22:31:49

@morph on deer: "Az nem merült fel, hogy akkor mi van, ha a kormány is megfertőződik? Mit ad isten, még őfőviktorságáról is kiderülhet, hogy halandó..!"
Addig, amíg képviselőt nem lehet helyettesíteni, a kormány minden tagja helyettesíthető, adott sorrendben, ezért működik ez a rendszer ilyenkor, mindenütt a világon.

alöksz róz 2020.03.22. 22:34:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: bazmeg elmebetegek vagytok ti ott a dk-ban.
ezt halálkomolyan mondom.
totál elborult elmebetegek.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.22. 22:53:49

Na elegem van belőletek mára, úgyhogy most fingani fogok, azután meg alszom.

sinus67 2020.03.22. 23:43:45

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Nem tudom, hogy Gulyás Gergely, esetleg a Magyar Nemzet mióta libsi?
Itt fent rosszul írta a szerző, mert nem Ócsai nyilatkozta az idezett szöveget, hanem Gulyás Gergely.
Ím ígyen:

"...Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányülést követően úgy fogalmazott: Magyarország a kevésbé fertőzött országok közé tartozik, köszönhetően annak, hogy a járvány megfékezése érdekében a kormány már akkor meghozta a szükséges intézkedéseket, amikor még csak harminc betegnél mutatták ki a koronavírus-fertőzöttséget, míg másutt ez csak félezer betegnél történt meg. Hozzátette: mindenki találgatja, mekkora a látencia, ez akár tíz-tizenötszörös is lehet, vagyis a valós megbetegedések nagyságrendje akár százezres is lehet."
Majd a cikk így folytatódik:
"Ócsai Lajos megerősítette: nagy valószínűséggel igaz, hogy az ismert eseteknél lényegesen több ember fertőződött meg már a koronavírussal, és az, amit a statisztikákban látunk, csak a jéghegy csúcsa."
Libsi vagy nem libsi matek, de a százezres szám tényleg nem okés, ha 10-15-szörös a látencia.
Ettől még nem libsik állították ezt.

Csák Norisz kettévágott egy fotont. 2020.03.22. 23:56:58

@morph on deer: "Szerinted ha orbán most egyszemélyi teljhatalmat kap, azaz a parlament teljes kizárásával hozhat döntéseket, és kormányozhat mindenféle kontroll nélkül, akkor ezt mikor fogja a saját jószántából abbahagyni?"

10 éve mindenki azt várja, hogy Orbán végre igazi diktátor legyen. és likvidálja a libsiket.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 00:11:14

@sinus67: azért jó tudni, van még más is, aki a tényekkel foglalkozik

ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS 2020.03.23. 00:15:10

@Tényelek: "hvg.hu/itthon/20200322_Reszleges_kijarasi_tilalom_Polgar_polgarmester?s=hk"

Az ország védelme érdekében, Gyurcsány Ferenc esetében részeges kijárási tilalmat fogunk elrendelni.

chrisred 2020.03.23. 05:19:52

@Tényelek: Legfeljebb egy másik posztban vagy az előző életében lehetett szó erről, itt az előzményekben e büdös kukkot nem lehet olvasni róla. Kizárólag a maszk kötelező használatáról volt szó.

chrisred 2020.03.23. 05:28:45

@Tényelek: Nem kizárólag a kormánypropagandából kellene tájékozódni.

index.hu/belfold/2019/11/28/szuperkorhaz_karacsony_gergely_fovarosi_kozgyules_fidesz/

www.atv.hu/belfold/20191212-karacsony-a-tervezett-szuperkorhaznak-uj-epitesi-telket-keres-a-fovarosi-onkormanyzat

"A kormány szeretné az eredeti helyszínen felépíteni az intézményt.
Gulyás az egyeztetés után tartott közös sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy azt kérték a tárgyaláson, hogy a Főváros oldja fel a kórház-stopot, de nem tudtak arról nyilatkozta, hogy tudják-e támogatni a szuperkórházat.
Karácsony Gergely viszont azt ígérte, hogy megnézik a Kelenföldi pályaudvar környezetében lévő, fővárosi tulajdonú telkeket és azok közül ajánlanak fel egyet az építkezéshez."

Az álláspontok különbsége abból adódik, hogy a kormány egy Budapesten épített, de valójában regionális kórházat szeretne, míg a főváros ragaszkodik ahhoz, hogy budapesti kórház legyen.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 06:19:57

@eszti.....: "miért barátkozik Orbán ennyire intenzíven a szerbekkel?
nem az lenne a kézenfekvő, ha a V4 kormányfőivel egyeztetne?"

Ez kurvanagy! Ha Putyinnal, Kínával, Erdogannal, vagy a szerbekkel tárgyal, akkor barátkozik, de ha Merkel, Trump, vagy a kretén kipás Weber a partner, akkor azok lebasszák Orbánt ugye, a libsi narratíva szerint! Észlényem, Szerbia szomszédos ország tudni kell kölcsönösen, hogy ki miről mit gondol és nem elhanyagolható a náluk levő migrik mennyisége sem, ha elkezdünk gecizni velük, akkor ugyanúgy továbbengedhetik őket, ahogy Erdogan továbbengedte, amikor a hülye EU a dilettáns politikájával és a hazugságaival felkúrta az agyát! Ez így már érthető? Gondolom a V4- ekkel is tárgyalgat, de a szerbekkel megbeszélhetőt a szerbekkel kell megbeszélni, ne játszd a hülyét!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 06:29:05

@chrisred: Az álláspontok különbsége abból adódik, hogy a kormány egy Budapesten épített, de valójában regionális kórházat szeretne, míg a főváros ragaszkodik ahhoz, hogy budapesti kórház legyen."

Persze, a kormány megépíti a buzi lipppsik utasításai és szája íze szerint! Mihez ragaszkodik a főváros? Ne is legyen kórház, ha nem úgy lesz ahogy ők akarják, de csinálni semmit nem akarnak?
Rohadt geci zsdrák banda vezeti Budapestet, a ruszki metrónál Tarlós idején még nem számított a pénz, ott bohóckodtak törölközőbe, hogy klíma kell bele, most meg rajtuk múlik, most nem lesz klíma mert drága, de a faszszopó Olga meg a Draskovocs, meg a avas Szófia, meg a Vágó meg a többi léhűtő viszi a százezreket, milliókat!
Most ugyanez a kórházzal? Egy hóesésnél összeszarják magukat, szerencséjük, hogy egyszer esett csak az idei télen!

Nekoashi2005 2020.03.23. 06:31:40

"Családsegítőben éhbérért szociális munkáskodó barátnőm meséli.

A hírekben állandóan hallhatjuk, hogy így járvány idején az önkormányzatok gondoskodnak azokról az idősekről akik nem tudják megoldani a bevásárlást, gyógyszertárkiváltást. Na, ez náluk konkrétan úgy zajlott, hogy pár napja közölték velük, mostantól ez (is) az ő feladatuk. Hozzá persze se pénz, se paripa, se fegyver.

De ők elhivatott emberek - máskülönben nyilván nem dolgoznának ott -, csinálják. Csináljak saját autóval is, mivel csak egy céges autójuk van; benzinpénzt majd talán valamikor kapnak. Csinálják úgy, hogy maszkjuk, gumikesztyűjük, fertőtlenítőjük annyi van, amennyit mindenki saját magának tudott venni. Csinálják így hétvégén is, majd-lecsússzák-alapon, hiszen nem voltak eléggé leterhelve eddig sem. Csináljak úgy, hogy huszon-harmincéves emberek; többségükben gyerek, család várja őket otthon, no és persze nekik is vannak segítségre szoruló szüleik.

De csinálják, mert hivatásuknak tekintik. Máshogy nyilván nem is lehetne.

És akkor a tegnapi termés.

Kettő helyre mentek ki potyára, mert mint mindkét helyen kiderült, a "jószándékú" szomszéd telefonált az idős ember nevében. Igen, nyilván addig is, míg kimenetek, az időssel meg a szomszéddal beszélgettek, csinálhattak volna bármi értelmesebbet, vagy akár uram bocsá', kicsit lazíthattak volna. Az elhasznált benzin áráról, no meg leginkább az így keletkezett plusz kontaktokról inkább ne beszéljünk.

Közben plakátoznak is a területükön, hiszen tudják, hogy a legtöbb idős nem használ internetet - elérhetőségüket, "szolgáltatásukakat" így érik el legegyszerűbben.

Nyugdíjas nő nekiktámad: nem így kellene ezt. A postaládákba kellene cédulákat dobni. Különben meg őneki ne segítsenek az "ilyenek", ő az egészségügyből ment nyugdíjba, és ő tudja, hogy ez nem pandémia, hát tavaly a sima influenzába többen haltak bele, no de egyébként meg őt nehogy már összefertőzzék, hát hiszen ezek még a hajléktalanokkal is foglalkoznak, ki tudja, milyen betegségük van; ő inkább lejár, amíg tud.

Nincsenek szavaim."

És mennyi ilyen van még!

fáskerti elvtárs 2020.03.23. 07:00:49

@Grimbusz Makszimusz:

"Persze, a kormány megépíti a buzi lipppsik utasításai és szája íze szerint!"

A kormánynak két teljes ciklusa volt arra, hogy Tarlós és a fidesz szája íze szerint építsen, de a világon semmi nem történt. Most, hogy a budapesti emberek "buzi lippsiket" választottak, bizony velük kell együttműködni.

A metró Tarlóséknak és a fidesznek jó volt klíma nélkül, úgyhogy nyilván neked is tökéletes volt, ezek után ne rinyálj a klímáért. Ettől függetlenül lesz klíma, még ha az origo főszerkesztő által sem ismert "újságírója" mást is írt.
magyarhang.org/belfold/2020/03/13/karacsony-gergely-iden-elkezdodhet-a-harmas-metro-klimatizalasa/

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 07:23:06

@fáskerti elvtárs: "A kormánynak két teljes ciklusa volt arra, hogy Tarlós és a fidesz szája íze szerint építsen, de a világon semmi nem történt. "

Semmi, csak befejezték a félbe hagyott metrót, fonódó villamost építettek, felújították a romhalmaz Várkert Bazárt és a várat, ott van a városliget, soroljam, amihez Demszkyék hozzá sem nyúltak, mert akkor folyamatosan nem volt pénz semmire, ha fidesz kormány volt, ha szoci, rohadt le minden? Most ismét ugyanazt hallom, nincs pénz, geci kormány, de majd mi megzsaroljuk, eleve undorító, de hogy ezen kívül már semmi mást nem csinálnak az még undorítóbb, a hozzád hasonló prolik meg ennek is örülnek, még ha az ő bőrükre megy is de basszon ki a Karácsony (aki lófasz, mert Gyurcsány parancsol neki, ahogy az állandóan kiderül) a kormánnyal, akkor fasza a komfortérzetük! Ja a lumpenprolik megtették az elkúrót főpolgármesternek voltaképpen és nem is tudnak róla! Barmok vagytok!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 07:42:22

@Nekoashi2005: "Családsegítőben éhbérért szociális munkáskodó barátnőm meséli."

Ha nem fizetnek eleget, akkor miért nem hagyja ott????? Mert máshol ugyan több pénzért, de nem lehet ellógni a napot? Amit meg leírsz, az az emberi hülyeség és proliság példája, nem tudja mindenkinek fogni a kezét a kormány, hogy ne legyen ostoba, meg ne dolgozzon szarul!

István Tamasi 2020.03.23. 07:44:17

Az elmebeteg suttyó arra miért nem dolgoz ki katonai akciótervet, hogy a "magyaremberek" olcsó - legalább a járvány előtti - áron kaphassanak gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, szájmaszkot és élelemiszert???

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 07:54:10

@fáskerti elvtárs: Kurva nagy cucc, amit idelinkeltél! Karácsony jelölt korában még superman volt, aki mindent meg tud oldani, most meg már a fogalmazásaiban is azt a tejbetök balfaszt képét nyújtja, ami a megjelenése is!
Kis szemüveges jólfésült majom! Mi az, hogy elkezdődhet? Feltételes módban vezető nem beszél, Tarlóstól ilyet nem hallottál! Mégis ki a kurva anyjától függ és ha meg lehet csinálni ő szerinte is, mert elkezdődhet, akkor miért nem úgy mondja, hogy elkezdjük, vagy meg akarjuk csinálni???? Ki ez a lanyha pöcs, nem tőle függ elsősorban? Tarlós helyett sikerült egy buzit megválasztanotok a nagy összefosásotokkal, gratulálok idióták! Szerintem nem fogja megcsinálni!

István Tamasi 2020.03.23. 07:56:57

Elmebeteg autokrata vezérnek teljhatalom??? Ez már megtörtént 1933-ban és a végeredményét ismerjük.
Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a fideszmaffia 100x kártékonyabb bármiféle koronavírusnál.

fáskerti elvtárs 2020.03.23. 08:10:33

@Grimbusz Makszimusz:

Először is felhívnám a figyelmed arra, hogy olyan alja szinten kommunikálsz, mint egy utolsó alkoholista proli. Ezek után nyilván megvan a pszichológiai oka annak, hogy miért prolizol folyamatosan másokat.

"Mi az, hogy elkezdődhet? Feltételes módban vezető nem beszél, Tarlóstól ilyet nem hallottál!"

Tarlóstól ilyet valóban nem hallottam, mert ők szartak a klímára kijelentő módban. Ismételten felhívnám a figyelmed arra, hogy neked ez jó volt, úgyhogy továbbra se rinyálj a klíma miatt, majd akkor reklamálj, ha lesz!

"Feltételes módban vezető nem beszél"

"Orbán Viktor: elkezdődhet a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése"
www.origo.hu/itthon/20170515--a-globalizacio-regi-modellje-veget-ert-nyilatkozta-orban-viktor-pekingben.html

Nekoashi2005 2020.03.23. 08:11:16

@Grimbusz Makszimusz:

Buta fidesspatkány!
Felróvod Karácsonynak, hogy nem csinálja meg 5 hónap alatt - járvány idején, amelyet gazdasági válság fog követni - amit tahó tarlós 108 hónap gazdaságilag sokkal jobb környezetben hanyagolt?

Szerintem te németh "pacalpörkölt folyik a pofámon" sziszi vagy!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:13:36

@István Tamasi: "Elmebeteg autokrata vezérnek teljhatalom??? Ez már megtörtént 1933-ban és a végeredményét ismerjük."

Igen, az a szomorú végeredmény, amit most látsz, amit a libsik meg mernek csinálni manapság és hogy ti itt vagytok! Olyan autokratát kell megválasztani, aki be is fejezi, amit elkezdett!

Nekoashi2005 2020.03.23. 08:15:43

"Én most ijesztgetés-párti vagyok"

Ha idehaza is az olaszországihoz hasonló helyzet áll elő, és nem sikerül megfelelően kezelni, az "véglegesen demoralizálhatja az egészségügyet" - véli Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára. A Medicalonline-nak adott interjújában azt mondta, hogy "ha véget ér a járvány, és mindazok, akik végigküzdötték, nem ünnepelt hősként, hanem kizsigerelt kiskatonaként kerülnek ki ebből a csatából, azok, akik korábban is az egészségügy vagy az ország elhagyását fontolgatták, meg is fogják tenni".

Svéd szerint a megfelelő védőfelszerelés hiányán túl a nem elég széles körű tesztelés is nehezíti az egészségügyben dolgozók helyzetét. Mint mondta, a fertőzöttekkel kapcsolatba került ápolók és orvosok tesztelése azért lenne fontos, mert ha még a tünetmentes időszakban pár nap eltéréssel elvégeznének rajtuk két tesztet, hamarabb visszatérhetnének a munkába. "De még egyszerűbb lenne, ha minden gyanús beteget tudnánk tesztelni, ám a most érvényben levő hazai ajánlások ebből a szempontból még mindig meglehetősen rigorózusak, talán az el nem ismert szűkösség miatt".

Svéd amúgy pesszimista a járvány lefolyásával kapcsolatban. "Kétségbeesett vagyok abban a tekintetben, hogy mennyire fogjuk tudni elkerülni azt a meredeken emelkedő betegszámot, amely egy adott pillanatban már meghaladja az egészségügy potenciális teljesítőképességét" - mondta, hozzátéve, hogy ő a maga részéről akár még kijárási tilalmat is bevezetne a következő két-három hétben a terjedés megakadályozása érdekében.

Máskülönben hamar betegek áraszthatják el az intenzív osztályokat, ebben az esetben pedig súlyos döntésekkel szembesülhetnek az orvosok. Ő úgy véli, hogy ebben az esetben kénytelenek lesznek majd aszerint rangsorolni a betegeket, hogy kinek van nagyobb esélye a túlélésre - hogy valóban ez a legetikusabb megoldás-e, arról még folynak filozófiai viták. Mindenesetre Svéd szerint "tömegessé válnak a COVID-19 megbetegedések, telítődnek a kapacitások, olyan emberekről is kénytelenek leszünk lemondani, akiket a megfelelő ellátó személyzettel és eszközökkel még nagy valószínűséggel megmenthettünk volna". Ezután még azt is kifejtette, hogy a maga részéről nem bánná, ha a lakosság ennek ismeretében "kicsit riadtabb lenne". "Sokkal nagyobb baj az, ha indokolatlan kincstári optimizmussal futunk neki valaminek, ami potenciálisan katasztrófával fenyegethet. Én most ijesztgetés-párti vagyok" - mondta.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:20:12

@fáskerti elvtárs: Orbán meg is csinálja amit ígér és azt a kínaiakkal közösen akarja megcsinálni, valamint az EU menet közben már púposkodott, tehát ott kicsit más a feltételes mód, bár nála az "elkezdődhet" a jelleme és a vezetői habitusa alapján inkább az engedély megadásaként értendő! Azért Orbánt, Európa legkeményebbjét ne hasonlítsd már Karácsony Gergelyhez, aki mögött az a Gyurcsány állhatott a választási győzelmekor készült fotón, aki a kampány alatt még megalázta! :DDDDDDDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 08:21:10

@Grimbusz Makszimusz: "felújították a romhalmaz Várkert Bazárt"

:))

index.indavideo.hu/video/varkert_bazar_felujitas_turistak

Ötször adták át, és egyszer se fejezték be.

Egyébként nem az imádott Ondó Viktorod újította fel, hanem az adófizetők, akik adták a pénzt.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:27:51

@Nekoashi2005: Nem vagyok, csak nem kell hitlerezni, mert nem érv, mert parasztság, mert nem vág ide és mert Hitler sokaknak csak egy történelmi figura a sok közül, akkor én már inkább olyat keresek utálni, aki a magyarokat bántotta, Hitler nem érdekel, nálam nem oszt, nem szoroz! Amúgy fasiszták Olaszországban voltak, sehol máshol és Mussolini alatt! Ne dobálózz megszűnt jelentésű fogalmakkal!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:30:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Nehezen, de elkészült. Ennyi, lehet jobban csinálni.....jaaa, izé...nálatok ez nem játszik!

Nekoashi2005 2020.03.23. 08:30:20

periodistas.blog.hu/2020/03/22/amikor_maga_az_orvos_fertozi_le_a_fel_varost_koronaval

"Amikor maga az orvos fertőzi le a fél várost Koronával
Periodista. • 2020. március 22.74
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a településen. A történet szerint a járványhelyzet kezdetén Ausztriába utazik egy kis síelésre (egy Dél-tiroli [olaszországi] kitérővel), majd hazatérve rögtön felveszi a munkát és teli-erőből kezd gyógyítani, betegeket kezelni a klinikán illetve saját pácienseinél egyaránt, anélkül, hogy mondjuk vállalná a külföldi utazás után KÖTELEZŐ 14 napos karantént. Tegyük hozzá egészségügyi dolgozóként eleve necces a külföldre utazása (a februárban kezdődő európai vészhelyzet kellős közepén). Ennek dacára főhősünk dolgozni kezd: embereket operál, betegekkel találkozik, viziteket tart és közben más orvosokkal beszél, sőt egyéb klinikák vezetőivel, orvosaival konzultál, egy hét alatt cirka ezer emberrel kerülve kontaktba. Aztán ... egyszer csak száraz köhögése lesz, magas láza, mellkasi fájdalma, nehézlégzése. Hopp egy gyors Korona-teszt, ami POZITÍV! ... WTF?!

korona.jpg

Az eset kiszivárgott, de nem csak az érintett városban, hanem az egész megyében is, miközben gőzerővel folyik az eset eltussolása (a pletyka terjedésével párhuzamosan), tekintettel az érintett orvos-professzor rendkívüli szakmai és politikai múltjára. (Aki beszél, az repül alapon.)

Az eset azért is érdekes, mert látlelete a hazai állapotoknak: nem hiszünk a járvány-védelem fontosságában, magasabb szinten pedig az eltussolásra játszunk, csak botrány ne legyen. Ugyanakkor egy orvos-professzor, a Korona-járvány szakmai csoportjának helyi vezetője részéről még így is megdöbbentő ez az egész történet. Mégis mi motiválhatta ekkora hanyagságra az illető főorvost?: Mi járhatott a fejében a "14 nap karantén kontra lefertőzök egy komplett klinikát és egy fél várost" dilemmájában? Józan ésszel felfoghatatlan ez a kérdés?

Ami pedig a következményeket illeti:

Vajon hány beteggel és hány kollégával találkozhatott a derék főorvos hazaérkezése és koronatesztje között (kb 1-2 hét alatt) és hányat fertőzhetett meg ezek közül? Hány olyan betegre ragaszthatta a vírust, aki eleve legyengült állapotú, vagy krónikus betegségektől is szenved? Mekkora lesz a városban a Korona-járvány az esetet követően? És végül még egy érdekes kérdés: vajon megtudjuk e valaha is a valós számokat a járvánnyal kapcsolatban (az érintett településen és országosan is) és mellesleg lesz e következménye a doktor felelőtlenségének?

Jó kérdések ezek. Az eset egyébként több internetes újságban is megjelent a Halál Angyaláról, sőt maga az érintett személy sem tagadja már (mondjuk nem is igen teheti, csupán azzal menti magát, hogy a járvány kezdetén, vagyis a hivatalos vészhelyzet előtt volt külföldön). Akik viszont ismerik az egész sztorit az érintett megyében tudják mi az igazság: egy felelőtlen orvos ezreket fenyegető bűne, mely egy komplett várost sodort veszélybe. Éppen most, amikor amúgy is a legnagyobb a baj."

Nekoashi2005 2020.03.23. 08:31:40

@Grimbusz Makszimusz:
Még ahhoz is gerinctelen vagy, hogy elismerd fasiszta mivoltodat!

fáskerti elvtárs 2020.03.23. 08:33:30

"Hitler sokaknak csak egy történelmi figura a sok közül, akkor én már inkább olyat keresek utálni, aki a magyarokat bántotta"

Tényleg, Hitler nem bántotta a magyarokat.

Azon gondolkodom, mi lehet az oka annak, hogy a legnagyobb Orbán-rajongó itt a poszt alatt egy büdös náci. Pedig Orbán ugye keresztény és konzervatív és nagyon nem bírja a nácikat, meg ugye zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 08:35:04

"Minden jel arra mutat, hogy Magyarországon a szükségesnél és a környező országokkal összehasonlítva sokkal kevesebb tesztet végeznek el. A magyar halálozási arány ugyanis a térség országaihoz képest kiugróan magas, a vasárnapi adatok szerint 4,58 százalék (azóta egy újabb beteg elhunyt), amit csak Ukrajna közelít meg 4,1 százalékkal, a régió más országaiban viszont alig, vagy el sem éri az 1 százalékot - számolta ki a 444. "

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 08:40:57

@morph on deer: "ha orbán most egyszemélyi teljhatalmat kap, azaz a parlament teljes kizárásával hozhat döntéseket"

Nem akarlak elkeseríteni, de már 10 éve pontosan ez megy.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 08:41:07

@Nekoashi2005: Nem is akarta megcsinálni, hisz még a járvány előtt bőven hozhatott volna erről döntést,de a szakemberek valszeg elmagyarázták neki, hogy nincs értelme, mert a vonal felújítása után légkondi nélkül is megfelelő lesz a hőmérséklet a metrón, ahogy pl. Prágában.
Amikor Geryke nyáron hőmérővel méregetett , elfelejtette megemlíteni, hogy pl. Londonban a Central line-on sincs légkondi..

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:43:53

@Nekoashi2005: Karácsonyt annyira nem érinti a járvánnyal kapcsolatos intézkedéskényszer, az a kormány feladat és jogköre, ne abba kotnyeleskedjen bele, hanem vezesse a várost és végezze a saját munkáját! De jó, hogy már lehet is hivatkozni, hogy a járvány miatt nem csinálnak majd meg ezt, meg azt, de a fentebbi kommenteknél még marhára egyetértetek vele, a kórház megfúrásában, pedig így járvány idején, még ha nem is lesz kész a tartama alatt, igencsak fontos és nem elgáncsolandó projektnek kellene lennie még a buzilippsi Karácsony számára is!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:47:40

@Nekoashi2005: Anyád volt a gerinctelen, amikor nem baszott a falhoz te libsi szar!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 08:50:14

@fáskerti elvtárs: Engem nem érdekel momentán a zsidók nyomora, majd ha befejezik a moslékzabálózást, keresztény fehér heterozást, és a hasonlókat, akkor esetleg átgondolom.

István Tamasi 2020.03.23. 09:14:07

@Grimbusz Makszimusz: Igen, látom a fideszmaffia agymosásának a végeredményét: titeket agyatlan fideszbirkákat.

István Tamasi 2020.03.23. 09:29:40

@Grimbusz Makszimusz:
Ne hazudj, ne csúsztass, fitymaszbirka!
Én nem aggódtam, aggódom a bankokért mert törlesztési moratórium van ami alatt persze az uzsorakamat tovább ketyeg.
A kérdésre felelj! A lejhatalom megszerzése helyett miért nem azon ügyködik az elmebeteg suttyó, hogy legyen normális áron kézfertőtlenítő, gumikesztyű, szájmaszk és élelmiszer?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 09:33:14

Ezzel az antiszemitázgatással kapcsolatban felhívnám az összes balfasz lippsi görény figyelmét az általam nagyra becsült és józan gondolkodású zsidó, némely felmenőjét Auswitzban elvesztő Schiffer Andrásra, aki szerint is be kéne már fejezni ezt a folyamatos holokausztozást, antiszemitázást, nácizást, hitlerezést!
Azt remélem elismeritek, hogy Schiffernek a pályafutása alapján több esze lehet, mint nektek itt együttvéve!

mandiner.hu/cikk/20140409_kalman_olga_vs_schiffer_andras_iszonyatosan_latom_hogy_feszult_haragszik

6.Lenin 2020.03.23. 09:37:28

@István Tamasi:

Talán azért nehéz mindenről gondoskodni, mert a hozzád hasonló szar emberek ilyenkor mindent felvásárolnak. Biztos neked is van otthon egy kisvárosnak is elegendő kesztyű, szájmaszk, és a kád is tele van liszttel, meg krumplival. Olyan jellemző ez a mocskos fajtátokra, aztán ordibálnak , hogy mi is hiányzik.
Ez biztosan kiderül most, hogy ki, milyen ember is valójában.

Ennyi, undorító rosszindulatot is csak tőletek lehet olvasni.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 09:41:00

@István Tamasi: "miért nem azon ügyködik az elmebeteg suttyó, hogy legyen normális áron kézfertőtlenítő, gumikesztyű, szájmaszk és élelmiszer?"

Ügyködik, csak te nem veszel róla tudomást, hogy tudd mantrázni a baromságodat!
Amúgy meg ez az áremelés pont az általatok libsik által igényelt piacgazdaság, ami ha sok van akkor ócsít, akkor nektek nagyon tetszik, amikor meg spekulál a zsebetekre, akkor a csúti geci avatkozzon be, de az viszont diktatúra barmok, vegyétek már észre, meg egyébként is most is diktatúráztok más jelenségek miatt! Megint hülye voltál, kööszi a magaslabdát az összevissza átgondolatlan debilkedéseddel, örülök, hogy szopathattalak!

István Tamasi 2020.03.23. 09:54:24

@6.Lenin: Te üvegkoporsó lakója! Magadból indulsz ki. Nem vásároltam fel semmit, nem akarok 1-2 hónap múlva férges lisztből készült , nokedlivel töltött palacsintát enni.

István Tamasi 2020.03.23. 10:00:15

@Grimbusz Makszimusz:
Az elmebeteg suttyó valóban ügyködik a teljahatlom megszerzésén és ennek az ügyködésnek vannak látható jelei. Annak viszont semmi jele, hogy a "magyaremberek" hiánycikkekkel ellátásán ügyködne.
Az a libsi aki hagyja a kapitalizmus kereslet-kínálat törvényének érvényesülését és az árak elszállását. Az árakat - például kézfertőtlenítő, szájmaszk, élelmiszerek , stb - elszállását kellő árumennyiség biztosításával lehetne letörni, de a hisztéria letörése nem célja o1g-nek, hanem ellenkezőleg a hisztéria fenntartása a célja, hogy annak árnyékában megszerezze a teljhatalmat pont mint a hasonlóan elmebeteg adolf tette 1933-ban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 10:01:36

@Grimbusz Makszimusz: "libsik által igényelt piacgazdaság"

A geci - ahogy annak idején az elkúró is - ultralierális gazdaságpolitikát folytat. Ez különösen rossz a társadalomnak, se a szocik se a liberálisok nem igénylik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 10:03:59

@Grimbusz Makszimusz: "az általam nagyra becsült és józan gondolkodású zsidó, némely felmenőjét Auswitzban elvesztő Schiffer Andrásra"

Na, amikor Schiffer András ekézi Ondó Viktort, melyik ujjadat harapod? :))

index.hu/belfold/2020/03/21/koronavirus_veszelyhelyzet_szolasszabadsag_torvenymodositas_schiffer_andras/

morph on deer 2020.03.23. 10:04:51

@Nekoashi2005:
A Svéd Tamásról, meg erről “... azok, akik korábban is az egészségügy vagy az ország elhagyását fontolgatták, meg is fogják tenni" jutott eszembe:
Pár napja olvastam, hogy az egyik svéd kórházban a nyári szabadság idején helyettesítő nővéreknek dupla fizetést ajánlanak. Ez azt jelenti, hogy a mostani átlag 25 000 kr alapfizetés helyett 50 000 koronát. Ez ugyan a bruttó, de annyira azért akkor se rossz.
Innen nézve ez azt jelenti, hogy nem kb havi 800 000 Ft a havi bruttó fizetésed, hanem 1 600 000 Ft.
Mondom: ez a szakképzett nővér alapfizetése, - mert a túlóra, éjszakai pótlék, stb még rendesen tehet hozzá, - ha a nyári szabadságolások alatt helyettesítést vállal.

Azért próbálkoznak ezzel, mert Norvégiában és Dániában is magasabb a nővérek, ápolók fizetése, és sokan inkább átjárnak dolgozni.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell nagyon meglepődni, ha a nővérke stikában svédül tanul...

morph on deer 2020.03.23. 10:13:11

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“ Na, amikor Schiffer András ekézi Ondó Viktort, melyik ujjadat harapod? :))”

Gondolom, akkor azonnal visszaváltozik Szakasits Árpád dédunokájává. Hát van ez így...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 10:23:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Bazmeg, fogjátok már fel, hogy én nem mocskos libsi vagyok, aki szélsőséges bigott módon szemlél mindent és a doktrínái esztelen és kritikátlan parancsai szerint áll mindenhez és mindenkihez!
Igen bazdmeg becsülöm Schiffert és igen bazdmeg ezt a tiszteletet nem gátolja az sem, ha néha nem értek vele mindenben egyet! Ez a szólásszabadság jelen esetében pont az egyet nem értés helyzete, szerintem most jogászként áll a kérdéshez, márpedig a jogászok sportot űznek a józan észnek ellentmondó jogszabályok citálásából néha, náluk az a menőség, ha ráhúzhatnak valami paragrafust helyzetekre azzal sem törődve, ha azzal sérül az igazság! Ezerrel hazudozik, lázít, pánikot kelt a ballib média és az ellenzék, a járvány miatt a helyzet nem átlagos, de ő az alkotmány csak közönséges helyzetben elégséges alkalmazását követeli! Általában nem számít, de most veszélyes, ha valaki hülyeségeket beszél, ilyenkor a debilséghez fűződő jogokat korlátozni kell!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 10:23:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Bazmeg, fogjátok már fel, hogy én nem mocskos libsi vagyok, aki szélsőséges bigott módon szemlél mindent és a doktrínái esztelen és kritikátlan parancsai szerint áll mindenhez és mindenkihez!
Igen bazdmeg becsülöm Schiffert és igen bazdmeg ezt a tiszteletet nem gátolja az sem, ha néha nem értek vele mindenben egyet! Ez a szólásszabadság jelen esetében pont az egyet nem értés helyzete, szerintem most jogászként áll a kérdéshez, márpedig a jogászok sportot űznek a józan észnek ellentmondó jogszabályok citálásából néha, náluk az a menőség, ha ráhúzhatnak valami paragrafust helyzetekre azzal sem törődve, ha azzal sérül az igazság! Ezerrel hazudozik, lázít, pánikot kelt a ballib média és az ellenzék, a járvány miatt a helyzet nem átlagos, de ő az alkotmány csak közönséges helyzetben elégséges alkalmazását követeli! Általában nem számít, de most veszélyes, ha valaki hülyeségeket beszél, ilyenkor a debilséghez fűződő jogokat korlátozni kell!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 10:34:22

@morph on deer:
"Gondolom, akkor azonnal visszaváltozik Szakasits Árpád dédunokájává. Hát van ez így..."

Nálatok van úgy, hogy valaki az egyik mondata miatt a világ legnagyszerűbb embere, a másik miatt meg elátkozzátok!
Éppen tegnap példálózott az egyik félkegyelmű lippsiproli szellemi sorstársatok bazmeg Kínával és Iránnal, hogy milyen nyíltan hozták nyilvánosságra a koronavírus adatokat, ami egyrészt hazugság, ugyanis mindkettő eltitkolta, másrészt meg eddig ők voltak a diktatúrák netovábbjai, egyenlők a csuti országával! Ti forgattok mindent úgy, hogy egybeessen a hazugságotokkal, egyszer így, máskor az ellenkezője, követni sem tudjátok, le is buktok ezerszer!

6.Lenin 2020.03.23. 10:46:29

@István Tamasi:

Az elmúlt 10 évben, a 3x kétharmad birtokában bármikor tejhatalmat tudott volna csinálni, ehelyett átengedte Budapestet, meg néhány más települést a seggfejeknek.
Basszátok meg legalább olyasmit fröcsögjetek, ami hihető is.
Mi a faszért csináltok magatokból naponta hülyét? Már lassan minden értelmes ember ezt régen tudja.

Nekoashi2005 2020.03.23. 10:51:35

magyarhang.org/publicisztika/2020/03/23/diktatum-vagy-nemzeti-egyseg/

A cikk szerzője, Szerető Szabolcs, akit nehezen lehetne megvádolni baloldalisággal!

Idézet a cikkből:

"A rémhírterjesztésről szóló gumiszabály pedig felesleges, hiszen ez a cselekmény most is üldözendő. Ráadásul az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy az aggodalmak hangoztatásával a kritikus sajtó felelősebben viselkedett, mint a veszélyt következetesen bagatellizáló kormánypárti média, amely így egyfajta vírushordozónak is tekinthető.

Ha a Fidesz valóban nemzeti egységet akar, s nincs sanda szándék a kormány javaslata mögött, akkor nem üzenget, hanem leül tárgyalni az ellenzékkel. És megegyezik vele. Ilyen egyszerű. Különleges idők különleges megoldásokat követelnek."

Én csak annyit tudok hozzátenni:

"ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

Ki is mondta ezt fidessek?

6.Lenin 2020.03.23. 10:51:45

@Nekoashi2005:

Nem a fejlett nyugaton vagyunk, ott ölik a zsidókat, itt nálunk Náciországban vígan élnek.
Szabadon ünnepelnek, szinte minden nap. Menj el Bodrogkeresztúrra, másokat sem látsz, csak zsidókat, mindenféle mókás viseletben, a csoda rabbijukat ünneplik, szabadon, senki nem bántja őket. Minek, megveszik a gójok üres házait, mert itt rettegnek, mi?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 10:54:21

@Nekoashi2005: Na látom kezded tolni ezerrel a kretént, mert elfogyott a szellemi muníciód! Ne mutasd már be, hogy mekkora szellemi toprongy vagy!

Nekoashi2005 2020.03.23. 10:55:58

@6.Lenin:
Na most kibújt a szög a zsákból!

"Az elmúlt 10 évben, a 3x kétharmad birtokában bármikor tejhatalmat tudott volna csinálni, ehelyett átengedte Budapestet, meg néhány más települést a seggfejeknek."

"Átengedte?", mint egy uralkodó, mondjuk az adóbeszedés jogát a hűbéresnek?
"Átengedte?" Nem inkább pofánverték!
"Átengedte?" Te tényleg egy 10 danos seggnyaló vagy!

István Tamasi 2020.03.23. 11:01:11

@6.Lenin:
Az elmebeteg suttyó teljhatalmától lesz elegendő, normál kapható kézfertőtlenítő, szájmaszk, gumikesztyű?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 11:01:56

@Nekoashi2005: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
Ki is mondta ezt fidessek?"

Ezt Orbán Viktor mondta és amiatt, mert ti félkegyelmű lippsik még egy kibaszott mondatot sem tudtok értelmezni és azt hitte, hogy ez a segítségetekre lehet, a világ eseményeinek megértésében! Egyébként jelentősen túlbecsült benneteket, mert ami a szemetek előtt zajlik, azt sem értitek, a jelenlegi járvány sem érte el az ingerküszöbötöket, most is csak orbánoztok!
Gondolkodó embernek nézett benneteket, ami hiba volt!

István Tamasi 2020.03.23. 11:02:18

@István Tamasi: javítás:
... normál áron kapható ...

6.Lenin 2020.03.23. 11:04:24

@Nekoashi2005:

Akkor pofánverték a diktátort, és senkinek nem lett belőle semmi baja.

Te még azt sem érted, amit írsz. Beugrottál, te barom. Hogy te mekkora egy balfasz vagy, édes istenem. Mit, kit nyaltam, te szerencsétlen? Felőlem annyi zsidó szaladgál itt Náciorszában, amennyi csak akarja a mindennapi rettegést átélni.

Nincs körülötted tényleg egy értelmes lény sem, aki megmondaná nyíltan a szemedbe, mekkora barom vagy?

Egy ilyen hülye szabadon pofánverte a diktátort, és nyugodtan diktátorozik tovább. Mekkora egy barom.

6.Lenin 2020.03.23. 11:06:51

@István Tamasi:

Ha beavatkozna, akkor az a baj, ha nem, akkor az. Anyád eligazodik rajtad? Amikor enni kérsz, belök a klozetba?

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 11:11:56

@Grimbusz Makszimusz: sz'tem te elkaptad a covid-19 vírust, csak neked az agyad rá ment;-)... elképesztő ámokfutást rendeznek itt az utóbbi napokban, minimum "irigy proli" az, aki csak akár kérdést is tesz fel, ha meg a legenyhébb kritikát fogalmazza meg a kormányzattal szemben, akkor már a családja is bolsevik volt;-)...

Vagy esetleg arra gyúrsz, hogy bekerülj a hörrtv civil körébe?;-)...

morph on deer 2020.03.23. 11:13:36

@Grimbusz Makszimusz:
“ Ezt Orbán Viktor mondta és amiatt, mert ti félkegyelmű lippsik még egy kibaszott mondatot sem tudtok értelmezni és azt hitte, hogy ez a segítségetekre lehet, a világ eseményeinek megértésében!”

Hmmm. Akkor szerinted miért a külföldi nagyköveteknek rendezett tájékoztató összejövetelen hozta szóba ezt a kis segítőkész információt?
Tudsz erről is valamit?

Ugyanis NEM a hazai médiának szánt duma volt, hanem a külhoniakat figyelmeztette, hogy ne vegyenek mindent komolyan, ami tőle elhangzik.
Szóval?

Nekoashi2005 2020.03.23. 11:13:39

@6.Lenin:
Seggnyaló már észre sem veszed, amikor segget nyalsz! "Átengedte!" Maga a szóhasználatod seggnyalás! Demokráciában nem "Átengedte" a települést, hanem választási vereséget szenvedett, vagyis a választók "pofánverték", "megbüntették" vagy szakszóval protest szavazás történt!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 11:32:24

@morph on deer: Ha meg a nagyköveteknek mondta szerinted, akkor mi a kurva anyádat foglalkozol vele?
Látod, ez is az én teóriámat bizonyítja, miszerint egy kibaszott mondatot sem vagytok képesek értelmezni! !El kellett volna neki báboznia, mit a Szél Dettike a parlamentben, vagy egy lónak a faszát táblát lengetni, mint a Hadházy nevű, általatok megválasztott, benneteket mongolidiótákat képviselő mongolidióta tette, ez a ti szintetek, ebből értetek csak, nem a szavakból!

Nekoashi2005 2020.03.23. 11:37:57

@Grimbusz Makszimusz:

"Ha meg a nagyköveteknek mondta szerinted, akkor mi a kurva anyádat foglalkozol vele?"

Vagyis odakacsintott a nagyköveteknek, hogy "ha mondok valamit, vegyétek nyugodtan hazugságnak, mert az csak a hazai közvéleménynek szól"!

Azért nyugtass meg, hogy csak pénzért vagy ennyire hülye!

6.Lenin 2020.03.23. 11:38:14

@Nekoashi2005:

Még mindig nem érted, amit válaszoltam erre? Direkt írtam azt, hogy átengedte, és te be is ugrottál ennek. Ebből mindenképpen hülyén jöttél volna ki, te seggfej.

Nem mindenki úgy ír, hogy ami ömlik a hülye agyából azt bepötyögi. Kapj már a fejedhez.
Vagy szeretnéd most meg azt elhitetni, hogy mégis demokrácia van? Döntsd már el, hogy mi is van Náciországban, te seggfej.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 11:39:20

@Nekoashi2005: Nézheted te emigyen ostoba fajankóm, hiheted, hogy a szavazók pofánverték Viktort az önkormányzati választásokon, csakhogy mára az általatok megválasztottak kezdtek el BENNETEKET pofán veregetni, mert egyrészt egyáltalán nem teljesítik amit megígértek, rengeteg korrupcióra utaló intézkedést tettek, ráadásul, például az én harmadik kerületemben emeszpésnek megválasztott polgármester lépett át a dékába, ezzel kurvára átbaszva azokat, akiik fletós jelöltre nem szavaztak volna!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 11:41:34

@Nekoashi2005: Ti lamentáltok ezen figura, meddig magyaráztatod még velem, úgysem érted meg a büdös életben sem, ereszd el a témát, nem vagyok gyógypedagógus!

Nekoashi2005 2020.03.23. 11:47:00

@6.Lenin:

"Még mindig nem érted, amit válaszoltam erre? Direkt írtam azt, hogy átengedte, és te be is ugrottál ennek. Ebből mindenképpen hülyén jöttél volna ki, te seggfej."

Nagyon gyenge magyarázat, seggnyaló!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 11:47:27

@Nekoashi2005:

gPedit Tomika, a Deutsch még felelőse is volt, hog szélessávú internetet minden háztartásba, Oszt most láttam, egy anyuka számítógépet vett, hogy a gyerek otthon is tudjon tanulni. Eddig egészen jól el voltak nélküle.

Nekoashi2005 2020.03.23. 11:49:56

@Grimbusz Makszimusz:
Oké, most már értem, nem kell tovább magyaráznod!

Egy hazug senkiházi - aki szavának még saját maga szerint sem lehet hinni - seggnyalója vagy!

Gratulálok!

6.Lenin 2020.03.23. 11:50:38

@Nekoashi2005:

Tényleg gyenge, mert biztosra mentem. Simán hülyét csináltál magadból, nem most először.
Kurva gyengén muzsikálsz.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 11:50:57

@Grimbusz Makszimusz:

B+!

Mennnyi fűtött füves stadijonyt építettek a szocik? Ha a fidesz a rengeteg pénzt nem erre költi, talán kicsit jobb lenne az egézségügyben dolgozók helyzete, és nem a tízparancsolatra bíznák a járvány megoldását.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 11:53:07

@Grimbusz Makszimusz:" Ha nem fizetnek eleget, akkor miért nem hagyja ott????? Mert máshol ugyan több pénzért, de nem lehet ellógni a napot?"

Meg a f*t sem vakargathatja a közpénzből, mint fizetett kommentelő.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 11:54:03

@Sir Bates dö Hól: Én az elmúlt napokban próbáltam értelmesen szót érteni veletek, de nem sikerült, a járvánnyal semmit nem foglalkoztatok, mindent a kormány fikázási lehetőségén keresztül próbáltatok levezetni! Ezek után fentebb kijelentettem és ezt vissza is keresheted, hogy áttértem a hülyeségetek és ostobaságotok, az ellentmondásos kijelentéseitek kigúnyolására, a nonstop szívatásra, a rosszindulatú gecizésetek méltó reakciójaként a még rosszabbindulatú geciskedésre! Bocsika!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 11:59:07

@látjátok feleim szümtükkel: MARADJ OTTHON! mással te ne törődj, nem a te szinted! :D

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 12:03:07

@Nekoashi2005: "Mégis mi motiválhatta ekkora hanyagságra az illető főorvost?"

A derék doki 50 éves, és szakmailag tényleg kitűnőnek látszik a gugliban talált adatok szerint. De talán azt gondolta, hogy a fideszhez való vonzódása őt megvédi a vírustól. Kicsit nagy mellényt tette rá, kb. úgy, mint Orbánra, Rogánra, Lázárra, Szijjártóra, meg egy sor fideszes vezetőre, képviselőre. A fidesz tagsága meg nem mer szólni nekik, hgy húzzák össszébb magukon a hacukát.

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:03:24

@Grimbusz Makszimusz: speciel fasiszták sok helyen voltak, de nem a reichben, ott csak nácik voltak...

(bár a járvánnyal kapcsolatban nem értem, hogy miként merül fel ez, hacsak nem a szociáldarwinizmus okán;-)... )

Nekoashi2005 2020.03.23. 12:04:50

@6.Lenin:
Keresed a kiutat seggnyaló? Nem fog menni!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 12:05:23

@Grimbusz Makszimusz:

Persze, a tied. Nagy a pofád és a mellényed is. Nekem nem volt egyik sem nagy, és jól is érzem maga, de neked megjósolok egy-két szar évet.

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:06:02

@Grimbusz Makszimusz: "Általában nem számít, de most veszélyes, ha valaki hülyeségeket beszél, ilyenkor a debilséghez fűződő jogokat korlátozni kell!"

ja, ebben az esetben azonnal bezárhatnák a lakájmédia (benne az ún. közmédia) egészét;-)...

N. Barbie 2020.03.23. 12:06:51

@fáskerti elvtárs: "Azon gondolkodom, mi lehet az oka annak, hogy a legnagyobb Orbán-rajongó itt a poszt alatt egy büdös náci. Pedig Orbán ugye keresztény és konzervatív és nagyon nem bírja a nácikat, meg ugye zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben is."

Igen, itt jon kepbe vikike dumaja, hogy ne azt nezzek amit mondok, hanem amit csinalok.
Csak meg kell nezni az alpari mocskos kommentozont peldaul a vadbarmok oldalon, ahol ez a grimbusz faszkalap is szocializalodik. Az a mennyisegu zsidozas meg a kuruc.info kommentjeinel sincs mint ami ott megy. Meg hat ugye olyan finomsagok, mint mikor egymasra licitalva irogatjak, hogy vegre meg kene kezdeni a "lippsik" kivegzeset es hasonlo nagykereszteny mocsok dumak. Huen tukrozi az az oldal az atlaghulyefidesznyik szellemi szinvonalat.
De persze onmaguk szerint ok az ujsagiras mintapeldai es a kocsmai alpar stilusukkal es a futoszalagon vesztett sajtopereikkel meg van pofajuk a nem kozpenzbol kitartott mediat fake news-ozni meg hiteltelenezni.

chrisred 2020.03.23. 12:10:32

@látjátok feleim szümtükkel: "De talán azt gondolta, hogy a fideszhez való vonzódása őt megvédi a vírustól."

Nem a vírustól, hanem a következményektől.

N. Barbie 2020.03.23. 12:14:45

@Grimbusz Makszimusz: "Én az elmúlt napokban próbáltam értelmesen szót érteni veletek, de nem sikerült, a járvánnyal semmit nem foglalkoztatok, mindent a kormány fikázási lehetőségén keresztül próbáltatok levezetni!"

Ugy meghatodtam, majdnem el is sirtam magam, mig eszembe nem jutott, hogy megint hazudsz.
Ja a csunya ellenzek nem foglalkozik a jarvannyal balblabla.
Csak nezz bele a kedvenc elborult fideszes szennymediadba, a vadbarmokba.
A legnagyobb jarvanyveszely ide vagy oda, nem szamit, lenyegeben minden cikk az ellenzek mocskolasarol szol, otromba aljas hazudozasokkal megfuszerezve.
Na ennyire foglalkozik a propagandamedia a jarvannyal, csak meg mielott nagyon beleelned magad ugyanennek a masik oldalra kenesevel.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 12:17:11

@N. Barbie: Na végre, kezd betelni a női kvóta is veled! Kisztihand naccsága, mosott a pinálya?

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:17:37

@Grimbusz Makszimusz: ;-) Mirr-Murr, nem veletek, hanem veled, s annak ellenére, hogy tudod, miként állok a ner-hez, már egy hete jeleztem, hogy akár rendeleti kormányzással is, de megoldást csak a teljes szigor hozhat: sz'al nem veszem magamra;-)...

de azt is jelzem, hogy a teljes transzparencia is szükséges: na, ez nem megy a ner-nek! mert akkor be kellene ismernie, hogy nincs itt moi csoda, letolt nadrággal, üres zsebű kéregetőként állunk itt, egy "békeidőben" is csak vegetáló államszervezet tél, egészségüggyel, a gazdasági csodához csak az offshore-státusz biztosításával hozzájárulva... ja, a sikeres védekezéshez ki kellene mondani: "okés, a király meztelen, de most erre nem érünk rá!"... de moon még az ÁNTSZ sem független!!!...

chrisred 2020.03.23. 12:19:11

@Muhammad Balfas: Már Tarlós is a Metrovagonmastól kapott kötbérből tervezte megcsinálni a metrókocsok klímáját. Amíg az a pénz nem fut be, milyen intézkedési lehetőségei vvanak a főpolgármesternek? (A prágai metróvonalakon a szellőztető rendszeren keresztül befolyásolható az államások és az alagutak hőmérséklete.)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 12:23:37

@N. Barbie: Itteni kommentelésről volt szó asszonyom, nem a liberális médiával beszélgettem, én sem vagyok a jobbos média, az egy másik női napozó! Itteni kommentelők gázoltak a lelkecskémbe az impertinenciájukkal, mert olyan zsenánt alakok, ne menjen maga sem közel, mert megfogják a buláját a bunkók biztosan! Örülök, hogy segíthettem, esetleg vinném a szatyrát is ha nehéz!

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:25:18

@N. Barbie: minden szavad színigaz;-)... az egyik froi gócpontban élek, legalább egy hete írom az itteni valót, mint a bergamói videó, de nem b+, mo népe majd megmutatja, hogy milyen is a kuruc virtus!... ha nem lenne tragikus, kárörvendően figyelném a balfaszkodást és az országos cumit, de mégis csak az a szülőföldem... Új értelmet nyert/fog nyerni a "nekünk Mohács kell!":-(...

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:28:58

@Grimbusz Makszimusz: sz'tem ő nem hölgy... mintha már jelezte volna ezt régebben;-)... de ilyen ínséges időkben igazad van: lyuk az lyuk, csak darázs ne legyen benne;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 12:33:45

@Sir Bates dö Hól: Én csak egy férfi barbit ismerek, a Klausz Barbit! :) Meg ennek már az esze is nőies!

2020.03.23. 12:44:30

@chrisred: "Nem kizárólag a kormánypropagandából kellene tájékozódni."
Egy kissé ledermedtem a válaszán, .. és hát idecitálni a zsindexet, atvét, .. , .., ami ugye cefet mód elfogult, .. n meg ne tájékozódjak a másik oldal médiájából :-)
Azt szeretném kérdezni öntől, hogy teljesen hülyének tetszik lenni, hogy az újbudai liberálbolsi önkormányzat hivatalos honlapja, amit betettem a témában, .., kormánypropagandát közvetit :-) :-) ?!

Ön fáraszt fékhyúzzal, .., mert mint az látható volt, az önkormányzat honlapján semmilyen jevaslat, elfogadott határozat nincs a kórház megépítésével kapcsolatban, kizárólag az szerepel ott, amivel megtiltották a a kórház megépítését, .. magyarul, lehet, hogy eljátsszák, hogy akarnák csak nem úgy, de a valóságban, mindent megtesznek azért, hogy ne épüljön meg.
Ez hasonló liberálbolsi viszonyulás, mint az első jelzésük, hogy innentől kezdve Budapestet nem magyarok irányítják ezért kuss legyen nekik 1945-től szinte folyamatosan, ezért nem állíthatják fel az első királyuk szobrát, .., persze majd később valahol a szemétdombon fel lehet állítani és azt rövidesen meg is mondják, hogy hová, .. a szobor ott rohad öt hónapja, de még csak szándék sincs arra, hogy kijelöljenek neki egy másik helyet..
A cél egyértelmű, megrendszabályozni a magyarokat, hogy nekik mint gojoknak nincs joguk saját történelemhez, .., mert nekik olyan nincs is, ..,
A kórház megépítésének megakadályozásával igyekeznek ellensúlyozni azt a jelenlegi hiányosságot, hogy most nem küldhetik Szibériába a magyarokat, mint a nagyszüleik a 40-es, 50-es években.

2020.03.23. 12:53:06

Magyarországon állítólag kevés a maszk az egészségügyben, ..de ha megnézik a brit orvosok helyzetét, akkor már annak is örülnek, hogy legalább az itteniek nem éheznek.
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_panikvasarlok_miatt_bajban_a_brit_orvosok/20200323103731

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:53:36

@Grimbusz Makszimusz: látod-látod, az egyik idolod is francia;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 12:56:19

@Tényelek: te teljesen elborult agyú barom vagy... az, hogy import bulangiu, csak hab a tortán...

chrisred 2020.03.23. 12:56:44

@Tényelek: Miért, mi van az újbudai önkormányzat honlapján azon kívül, hogy nekik semmi közük nincs hozxá, mert az állami beruházás?

Az első királyunk szobra a Várban áll, a Mátyás templom mellett. Az a magyarok Szent István szobra. Hogy azon kívül kis helyi közösségek is meg akarnak emlékezni róla emlékmű állítással, nagyon helyes, de ez az ő belső ügyük, ne ugassunk bele kívülről, hogy márpedig legyen, vagy ne legyen.

6.Lenin 2020.03.23. 12:58:27

@Nekoashi2005:

Figyelj, te szerencsétlen, engem nem érdekel, hogy ki vagy az életben. Tuti nem tartoznál a barátaim közé. Nem emberileg, a jellemed miatt.
Nekem ahhoz, hogy itt esetleg megalázzalak ,vagy bármi hasonlón gyötörjem magam, semmi érdekem nem fűződik. Ez a része számomra teljesen érdektelen.

Én csak próbállak megérteni, miként élhet valaki, ennyi gyűlölettel a másik iránt. Nem mondom, néha állítok neked csapdákat, amikbe eddig szépen belesétáltál, de ez miért lenne az én hibám?
Nekem kéne menekülnöm előled? Miért is?

2020.03.23. 13:13:23

@chrisred: "Hogy azon kívül kis helyi közösségek is meg akarnak emlékezni róla emlékmű állítással, nagyon helyes, de ez az ő belső ügyük, ne ugassunk bele kívülről, hogy márpedig legyen, vagy ne legyen. "
Mondjuk én egy kerületet nem neveznék kisebb közösségnek, de elég jól összefoglalta, az új vezetés álláspontját, én ezt úgy rövidíteném, hogy gojoknak kuss van.
Már sokan látják, hogy elbaltázták tavaly , .., remélhetőleg legközelebb lesz annyi eszük, hogy Magyarország fővárosát magyar emberekre bízzák és nem magyargyűlölőkre, akinek az az első lépése, hogy a kész Szt. István szobrot nem engedi felállítani csak, hogy alázza magyarokat a saját hazájukban, saját fővárosukban.

2020.03.23. 13:21:01

@chrisred: "nekik semmi közük nincs hozxá, mert az állami beruházás?"
Mivel ott épülne, ezért az ő jóváhagyásuk nélkül nem épülhet meg, .., de ők megtiltották az építkezés elkezdését, .. na csak ennyi közük van hozzá, tehát ezért nem épül.
A pénz megvan, a telket az állam megvette, a terveket megcsinálták, már meglennének az alapok és egyebek, de nem lesz semmi, .., majd valamelyik másik kerületben, ahol fontos az emberek egészsége, .., de ahhoz újra helyet kell keresni, megvenni a területet és szinte biztos, hogy új tervek kellenek, ..
Bár a liberálbolsik már azzal is meg lesznek elégedve, ha 2-3 évre el tudják telni egy új, jól felszerelt kórház átadását, azzal is jobban fogy majd a magyar ember, ,....

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 13:26:56

Orbán újabb tíz forinttal csökkentette a benzin árát a sikeres gazdaságpolitikájával!
Éljen a Fidesz, éljen a kormány!

Muhammad Balfas 2020.03.23. 13:40:16

@chrisred: Tarlós is csak bedobta a kampányban, ő se rakatott volna bele klímát, mert nincs értelme. A föld alatt nem hűtünk, alagutat nem fűtünk. A vonal felújítása után pedig itt is adott lesz a megfelelő átszellőztetés, és a fékezési hő kiküszöbölése visszatáplálással.
Tudja ezt már Geryke is, ezért nem foglalkozott a metrólégkondival sem a költségvetésben, sem azon kívül..:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 13:41:29

@Tényelek: "egy új, jól felszerelt kórház"

Honnan szerzel bele orvost meg ápolónőt, faszfej? :))

És a régi, alulfinanszírozott, leromlott kórházak rendben vannak? Csak dögöljenek meg a betegek?

Nekoashi2005 2020.03.23. 13:44:10

"Orbán Viktor: A ténylegesen megfertőződöttek száma jóval nagyobb, mint 167"

Mi van, a csutival szembe jött a valóság?

chrisred 2020.03.23. 13:49:55

@Tényelek: Én meg egy fővárosi kerületet kisebb közösségnek tartok, mint a magyar népet.

"...remélhetőleg legközelebb lesz annyi eszük, hogy Magyarország fővárosát magyar emberekre bízzák és nem magyargyűlölőkre,..."

Ez nem ész kérdése, sajnos olyat nem találnak a jelenlegi politikai palettán, aki valóban a magyar emberek érdekét képviselné. Ezért csak azt tehetik, amit mindenki ebben az országban, hogy a magyargyűlölők közül próbálják azoknak a hatalmát elkerülni, akiben a legkevésbé bíznak.

Nekoashi2005 2020.03.23. 13:54:19

@Grimbusz Makszimusz:
"Orbán újabb tíz forinttal csökkentette a benzin árát a sikeres gazdaságpolitikájával!
Éljen a Fidesz, éljen a kormány! "

Hű de idióta! A benzin ára nem a csuti gazdaságpolitikájától, hanem a világpiaci ártól és a dollár-forint árfolyamtól és a kereslet-kínálattól függ! Nincs kereslet, de van túltermelés és túlkínálat, ezért olcsó az olaj! Ezt kereslet-kínálat összefüggéseit nem hogy a közgázon, de még elsőéves joghallgatóknak is tanítják! Vagyis a mostani árfolyam mellett a járvány előtti olajárakkal valahol 500 forint körül lenne egy liter 95-s benzin ára, ha pedig a járvány előtti forintárfolyam lenne a jelenlegi olajárakkal, akkor még olcsóbb lenne a benzin!

N. Barbie 2020.03.23. 13:57:23

@Sir Bates dö Hól: "sz'tem ő nem hölgy... mintha már jelezte volna ezt régebben"

Pontosan, irtam mar neki is ezt parszor, de szegenykem a tipikus fidesznyik ertelmi szinvonalaval nem kepes felfogni.

6.Lenin 2020.03.23. 14:00:08

@chrisred:

"aki valóban a magyar emberek érdekét képviselné."...és ezen már el is buktál.

kik is azok a magyar emberek, és mit is szeretnének.

Vagyis felteszek egy 1xű kérdést ezek alapján: hányféle magyar érdek létezik? Tuti, hogy
1-nél sokkal több, de melyik is az igazi?

chrisred 2020.03.23. 14:00:09

@Tényelek: Nem kell telket venni, nem szükséges ravasz ingatlanügyleteket kitervelni, felajánlottak fővárosi tulajdonú ingatlanokat helyszínnek.

chrisred 2020.03.23. 14:01:35

@6.Lenin: Ezen nem én buktam el, hanem azok, akik tömegpártokban gondolkodnak.

Nekoashi2005 2020.03.23. 14:10:23

Érdekesen akadozik a parlamenti közvetítés!
Ja, ellenzéki felszólalások mennek....

alöksz róz 2020.03.23. 14:16:58

@morph on deer: @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
miért kéne az ujját harapnia?
miért változna rögtön szakasits dédunokájává? mert ti ilyen beteg gondolkodásúak vagytok? pont ti vagytok ilyenek bazmeg, igaza van a mirrmurrnak

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 14:19:10

@N. Barbie: vagy úgy van vele, hogy "dupla esély egy randira";-)...

6.Lenin 2020.03.23. 14:24:18

@chrisred:

Dehogynem, olyan tanácsot szerettél volna adni másoknak, amire te sem tudod a választ.
itt most tök mind1 mekkora pártról, vagy bármiről is van szó.

Hányféle magyar érdek létezik? Kié az igazi magyar? Ki is az igazi magyar?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 14:29:30

@Nekoashi2005: "Hű de idióta! A benzin ára nem a csuti gazdaságpolitikájától, hanem a világpiaci ártól és a dollár-forint árfolyamtól és a kereslet-kínálattól függ!"

Köszönöm, pont ezt akartam hallani! Akkor most azt mondd meg, meg a többi büdös bunkó szarházi lippsi is, hogy ugyanezt, a forint árfolyamánál miért nem tudtátok?????

chrisred 2020.03.23. 14:32:24

@6.Lenin: Semmiféle tanácsot nem adtam.

6.Lenin 2020.03.23. 14:33:00

@Grimbusz Makszimusz:

Csak valaminek emelkednie kell, azért viszont rögtön a csuti a hibás, ha valami jó irányba változik, akkor ahhoz semmi köze.
Ezek ilyenek, így születnek.

chrisred 2020.03.23. 14:35:19

@Grimbusz Makszimusz: Talán mert a benzin a világ bármely pontján eladható piaci áru, a forint meg csak Magyarországon hivatalos fizetőeszköz?

6.Lenin 2020.03.23. 14:35:20

@chrisred:

Nem azon volt a lényeg. Nincsenek válaszaid. Vagy kerülöd az egyenes választ. Ezen már elbuktál, hiába terelsz.

chrisred 2020.03.23. 14:37:39

@6.Lenin: Megpróbálom kitalálni, hogy mire gondolhatsz, de így nagyon nehéz, hogy először állítasz valamit, majd visszakozol, hogy nem az a lényeg. Szerintem magad sem tudod, mire akarsz kilyukadni.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 14:38:13

@Nekoashi2005: Ez evidencia, minden országban jóval több a fertőzött, mint a regisztrált fertőzött..
A valóság pedig veletek szokott szembe jönni 4 évente április környékén..:)

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 14:42:21

@Grimbusz Makszimusz:

Mivan? Fogdossák a buládat?

Így már érthető midaz, amit csinálsz. Kétszer élvezel? Egyszer mikor megfogdosva besúgják a füledbe mit kell írni, egyszer meg ott, ahová megírod?

Muhammad Balfas 2020.03.23. 14:43:50

@chrisred: A forint árfolyamát alapvetően az határozza meg, hogy mennyit vesznek , illetve adnak el belőle a világ pénzpiacain. Válságos időszakokban pedig sokan nagy alapvalutákba, dollár, chf, euro menekülnek, ezeket vásárolva..

6.Lenin 2020.03.23. 14:44:26

@chrisred:

"Ez nem ész kérdése, sajnos olyat nem találnak a jelenlegi politikai palettán, aki valóban a magyar emberek érdekét képviselné. Ezért csak azt tehetik, amit mindenki ebben az országban, hogy a magyargyűlölők közül próbálják azoknak a hatalmát elkerülni, akiben a legkevésbé bíznak. "

Ezt írtad. ezzel kapcsolatban tettem fel kérdéseket. Nem válaszoltál a kérdéseimre.
Te terelsz, nem én. Én tudatosan tettem fel a kérdéseimet, mert biztos voltam benne, hogy megpróbálod kikerülni a választ. Bejött.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 14:45:15

@Tényelek:

Baszod, a rá dióban miért nem beszélnek a szegedi rektorról, meg annak vírusos ügyéről? Mert ott nem hallani róla semmit. Talán megtiltották nekik?

eszti..... 2020.03.23. 14:45:18

@Grimbusz Makszimusz:

"ne játszd a hülyét!"

nem játszom, érdeklődtem. azt hittem valami elkerülte a figyelmem. szerintem jobb először kérdezni, mint agyament feltételezésekbe bocsátkozni. nem?

az eu-val miért nem? a harmatfriss szlovák kormány most vár az uniós jóváhagyásra. a regionális fejlesztésre szánt alapban találtak 4 milliárd eu-t. azt szeretnék felhasználni az eü és a kisvállalkozók megsegítésére. na, meg a koronavírusos családokéra is.

a migrik szerintem most távol tartják magukat az európai emberektől.

chrisred 2020.03.23. 14:48:16

@Muhammad Balfas: Igen, ez egyfajta bizalmi index, ugyanúgy, mint a részvényeknél. A benzint meg felhasználják, tehát ott a kereslet-kínálat törvényei számítanak.

mgdé 2020.03.23. 14:48:24

@6.Lenin:

Ja, ja, már 1944-ben is úgy születtek meg az emberek, hogy már első oázásukkor tudták: a csúti az csúti ...

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 14:49:23

@Nekoashi2005:

Elment karnténa, csak nem mondják el a népnek, nem Merkel nagysasszony ő.

chrisred 2020.03.23. 14:50:03

@6.Lenin: Nem, hiába másolod be, nem a leírtakkal kapcsolatban tetted fel a kérdéseket.

mgdé 2020.03.23. 14:50:52

@Muhammad Balfas:

De Lölő ugye nem tesz ilyet? Neki ugye első a forint!?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 14:52:22

@Grimbusz Makszimusz:" Orbán újabb tíz forinttal csökkentette a benzin árát a sikeres gazdaságpolitikájával!
Éljen a Fidesz, éljen a kormány!"

Éljen!

A 360 forintos euró/forint is. Ez ám a nagy gazdasági siker. Most gondolj bele, Boldizsár svájci bankszámlájáról vesznek egy csomó forintot. Micsoda jó parti lett közben a gyerök.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 14:54:04

@látjátok feleim szümtükkel: Ez már felkeltette a figyelmedet köcsög és a fantáziád is beindult? :D Nem baj, ez most a célom, beszéltetlek benneteket, aztán meg mulatozok a reakciókon! Eddig jók vagytok!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 14:54:40

@eszti.....:

Magyarország meg már elköltötte a 7 évre szóló úniós támogatás 110 százalékát is. Héten olvastam róla.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 14:57:15

@Muhammad Balfas: "Válságos időszakokban"

És nem válságos időszakokban miért esik a forint? Bazmeg, ti mindent meg tudtok magyarázni, Ondó Viktor gazdátoknak semmihez semmi köze.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 14:59:45

@Muhammad Balfas: "minden országban jóval több a fertőzött, mint a regisztrált fertőzött.."

Magyarországon meg még annak is a négyszerese. Magyarország jobban teljesít. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 15:00:46

@chrisred: "Megpróbálom kitalálni, hogy mire gondolhatsz"

Semmire. Csak trollkodik. Te meg eteted.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 15:01:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "És nem válságos időszakokban miért esik a forint? Bazmeg, ti mindent meg tudtok magyarázni, Ondó Viktor gazdátoknak semmihez semmi köze."

Most miért esik az olajár?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.23. 15:04:06

@Grimbusz Makszimusz:

Mert sokkal kevesebb autó, repülőgép jár. Ennyi. Ha nem megy a gép, nem fogy az üzemanyag. Elég buta vagy, ha ezt a szádba kell rágni.

6.Lenin 2020.03.23. 15:08:14

@chrisred:

"aki valóban a magyar emberek érdekét képviselné." Ezt te írtad. Erre kérdeztem rá.

Terelsz azóta is, mert nem tudod a választ. Ne égesd magad ennyire (bár előttem nem kell, vagy inkább nem számít, már)

Vagy a macskának szeretnél megfelelni? Ne tedd, a blogszféra legaljasabb......mind1 , lényegtelen.

6.Lenin 2020.03.23. 15:11:21

@mgdé:

Én nem az emberekről írtam, hanem a ballibákról. Ne ess kétségbe, rólad is szól.

6.Lenin 2020.03.23. 15:16:23

Közben véletlenül láttam a Parlamenti közvetésnek azt a részét-igaz csak a végét-ahol a geci csuti válaszolt az ellenzéknek.

Kedves ellenzéket támogató honfitársaim, ezt nagyon elbasztátok, amikor ezeket a marhákat támogattátok. Még van lehetőségetek a normális emberek közé visszatérnetek.
Éljetek a lehetőséggel, hagyjátok az ellenzéket szép lassan oda elmenni, ahová való, a picsába. Ne akadályozzátok őket ebben.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 15:25:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Mert időről időre bizonyos körök nagy mennyiségű forintot adnak el a pénzpiacokon..Nem érdemes túldimenziálnod..

eszti..... 2020.03.23. 15:31:06

@látjátok feleim szümtükkel:

rapid gyorsasággal dolgozik az új kormány. nincsenek könnyű helyzetben.
www.bumm.sk/belfold/2020/03/23/veszelyhelyzet-12-nap-a-miniszteriumi-valsagstabok-es-a-kozponti-valsagstab-ulesei-elozik-meg-a-kabinet-uleset

legújabb hiánycikk- itt a végeken az élesztő.
valószínűleg szigorú szabályzások mellett megnyitnak néhány boltot. pl. a kertészeti, virágboltokat is, hogy a lakosság hozzáférjen a vető és virágmagokhoz.
mindenkit arra buzdítanak, hogy művelje a kertjét.
a malmok folyamatosan dolgoznak, remélhetően lesz elég lisztünk. ... megtanulunk újra kovászolni és kenyeret sütni.

most néztem a híradót. akit lehet, öngondoskodásra szólítanak fel. valóban háborús állapotok uralkodnak.

N. Barbie 2020.03.23. 15:35:58

@6.Lenin: Na a Parlamenti viselkedes pont az a terulet ahol egy mocskos szarhazi fideszes se merje kinyitni a retkes pofajat, hanem kussoljon mely szegyenebe.

En rendszeresen nezek kozvetitest, nem csak 10 evente egyszer mint ahogy ezekszerint te.

Figyelj, mondom mi megy ott 10 eve. Lassan, hogy meg te is megertsd. MINDEN ellenzeki felszolalasra ez a nagymagyar nagykereszteny fideszes valasz:
-eloszor semmitmondo, irrelevans sikerpropaganda szolamok
-majd a kerdezo (es ne merj hazudni, a legudvariasabb, legbaratibb ellenzeki kerdesre is ez jar) szemelyenek es partjanak mocskos bulvarszintu, ilyen ripost es hasonlokbol vett ragalmakkal pocskondiazasa, pokhendi kioktatas, az elcsalt valasztasi gyozelemmel kerkedes, sorosozas, hazarulozas stb. stb.
- bajuszlaca rendszeres visszaelese a hatalommal: ha ellenzeki mer olyan szot hasznalni, ami nem tetszik ofelsegenek, es itt egyaltalan nem kell alpari szora gondolni, akkor megszakitja a beszedet vagy megvonja a szot, szamtalan esetben olyan szavakkal minositgetve a felszolalot, aminek a felszolalo a tizedet se kovette el
-es ami SOHA nincs, az a konkret kerdesre valaszolas

Na ez megy 10 eve. Ilyet a parlament meg nem latott, es akkor a hozzad hasonlok meg a szajukra merik venni az ellenzeket.
Ja, meg most viktorkaek is, kerik mindenben az ellenzek tamogatasat.
Tehat 10 eve alpari paraszt, bicskanyitogato stilusban viselkednek az ellenzeki kepviselokkel, akik csak a rend kedveeert, a szavazok kb. felet kepviselik, de most hogy eleg nagy a gaz, most az ellenzekiek felejtsek el az osszes mocskos hazudozast, sertegetest, gunyos rohigcselest es a fideszt segitsek ki a nehez helyzetben, mindezt persze rezzenestelen arccal, sot vidaman futyoreszve, mert ha nem, akkor megint megkapjak a hazaarulo, sorosista es hasonlo jelzoket.

Hat hogy finom legyek es noies, elmentek ti mostmar a jo kurva anyatokba a vastag borrel a pofatokon.

chrisred 2020.03.23. 15:38:51

@6.Lenin: Nem azt írtam, hanem ezt: "olyat nem találnak a jelenlegi politikai palettán, aki valóban a magyar emberek érdekét képviselné."

Tehát tagadtam valaminek a létezését, erre rákérdeztél, hogyha lennne, akkor milyen lenne. Mintha azt mondanám, hogy ma már nem léteznek dínók, erre felszólítanál, hogy soroljam fel a ma élő dínók jellegzetességeit.

6.Lenin 2020.03.23. 15:43:26

@N. Barbie:

Ez így egy nagy nulla. Konkrét videókra talán még érdemes is lenne válaszolni neked.
Én csak ezt a részét szoktam megnézni, amikor az ellenzék elmondja a hülyeségeit, aztán amikor a csuti a helyükre teszi őket.

Most tényleg nem láttam az ellenzék miket mondott, de a viszontválasz alapján nem sok értelem lehetett bennük, de majd megnézem valahol.
De amint látom beléd se szorult sok értelem.

6.Lenin 2020.03.23. 15:52:28

@chrisred:

"Mintha azt mondanám, hogy ma már nem léteznek dínók, erre felszólítanál, hogy soroljam fel a ma élő dínók jellegzetességeit. "

Baszki ez már kezd fájni. Mondjuk én nem láttam még soha dínót, ezért megkérdezem, milyenek is a dínók? Kik is az igazi magyarok, és mik is az érdekeik, szerinted, mert én nem tudom.
Ez miért helytelen? Még jobban beástad magad a szarba, még azt sem értetted amit te írtál, ezek szerint.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 15:54:18

@chrisred: Válságidőszakokban a bizalom a nagy valuták felé fordul,rontva ezzel a kisebb valuták\devizák árfolyamát..

6.Lenin 2020.03.23. 15:58:29

@chrisred:

Ha nem értenéd az előbbi hozzászólásomat, van rá esélyed.

Ha tagadsz valamit, akkor nyilván tudnod kell, hogy mi az igazi, helyes válasz. Ezért kérdeztem rá.
Úgy tagadtál valamit, hogy te sem tudtad a helyes választ ezek szerint.

Az általad írtak alapján ez már kezdetben teljesen világos volt számomra, de tettem egy próbát. Jól tippeltem. Nem tudtad a választ, úgy állítottál valamit.

chrisred 2020.03.23. 16:01:26

@6.Lenin: Mert én nem állítottam, hogy láttam dínót, csak azt, hogy nincsenek.

chrisred 2020.03.23. 16:05:15

@6.Lenin: "Ha tagadsz valamit, akkor nyilván tudnod kell, hogy mi az igazi, helyes válasz."

Ez a legkevésbé sem igaz. Például a világ teremtésére vonatkozó rengeteg mítoszra és elképzelésre állíthatom, hogy nem igazak, úgy, hogy valójában nem kell ismernem a világegyetem keletkezésének valós körülményeit.

6.Lenin 2020.03.23. 16:08:07

@chrisred:

Honnan tudod, hogy nincsenek, ha soha nem is láttál 1et sem?
Mondta a macska, hogy nincsenek, mert ő sem tudja, mi a lófasz is a dínó.

És, ha elektromos bevásárló kosár tulajdonképpen? Miközben pont az után battyogsz a Pennyben, mégis azt állítod, dínók pediglen nem léteznek? Mondtam, hogy ne bízz a macskában.

(még egy darabig ráérek )

6.Lenin 2020.03.23. 16:13:33

@chrisred:

Gondoltam, hogy előhozod ezt a témát, de rossz.

Pont ebben a kérdésben tagadnak mindent olyanok, akiknek fingjuk sincs a valódi válaszról. Ebben a kérdéskörben soha senki nem bizonyított még semmit. Pedig itt vagyunk.

2020.03.23. 16:21:19

@chrisred: "Nem kell telket venni, nem szükséges ravasz ingatlanügyleteket kitervelni, felajánlottak fővárosi tulajdonú ingatlanokat helyszínnek. "
Ezt a hazugságot is az indexen olvasta?
Ha lenne ilyen ajánlat, annak meg kellene jelenni az önkormányzat honlapján, ott azonban csak és kizárólag az a határozat van fent a kórházzal kapcsolatban, ami tiltja, hogy megépítsék a kórházat.
Magyarul csak a médiában szerepel, mint propaganda, hogy van elhetőség megépíteni, egyébként hivatalosan még ajánlat sincs az önkormányzat részéről a tiltáson kívül.

N. Barbie 2020.03.23. 16:31:04

@6.Lenin: Most melohelyrol nem tudok youtube linkeket kuldeni, de fogok este parat.

Mondjuk most ha megprobalsz elfogalatlanul belegondolni, hogy miert mindig csak viktor valaszai vannak mindig felteve a parlamenti osszefoglaloba, mar az is elarulhat egy-ket dolgot. Talan mert meg a fideszesek is latnak, hogy ertelmes kerdeseket tesznek fel az ellenzeki kepviselok?

Az meg, hogy viktor a helyukre teszi oket, az meg gyenge viccnek is rossz.
Az nem helyreteves, hogy a szokasos pokhendi kajan vigyorral a pofajan szidja vikike a kerdezot es/vagy a kerdezo partjat. Vagy valasz helyett boldog karacsonyozik.

Vagy peldaul keress ra youtube-on: "orban viktor toporzekol es ragalmaz valasz helyett"

Ez mirol is szol? Hadhazy Akos elmondja, hogy van egy kozbeszerzes, amire 2 palyazat erkezik ugy 1,7 Mrd aron, es erkezik egy harmadik a General Electric-tol ha jol emlekszem, kb. a feleert. A kozbeszerzest kiiro ez utobbi palyazatot kizarja. Hadhazy kerdezi, hogy ez hogy lehetseges.
Viktorka valasza, amit egyszeruen nem hittem el, hogy megenged maganak:
Igen kepviselo ur, koszonjuk, hogy felhivta a figyelmunket erre a valoszinu hatalommal visszaelesre/korrupciora, utana nezetek, hogy ki akarja megroviditeni az allamot ugy 800 millioval es a felelost elszamoltatjuk
--------- vagy valami hasonlo helyett ----
Hadhazi a GE lobbistaja es ez peldatlan es hivjuk ossze a hazbizottsagot, ezt ki kell vizsgaltatni blablabla.

Na most erre mond, hogy egy minszterelnokhoz melto valasz volt.

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 16:43:48

@6.Lenin: "Ez így egy nagy nulla. Konkrét videókra talán még érdemes is lenne válaszolni neked.
Én csak ezt a részét szoktam megnézni, amikor az ellenzék elmondja a hülyeségeit, aztán amikor a csuti a helyükre teszi őket."

és még kimaxolja a baromságát is... Lajosom, felesleges, tudjuk, mindenki tudja, még a ner trolljai is(!), hogy hülye vagy... szórakoztató falu bolondja, de nem az eszedért kedvelünk: az nincs...

mgdé 2020.03.23. 16:51:33

@6.Lenin:

Akkor nagyon pofára estél, Durmi bácsi. :D

Sebaj, már megszoktad, s hogy a túl sok szilva lenne az oka, az csak utólagos magyarázkodás ...

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 16:53:24

@N. Barbie: én itt megmutattam orbán boldog_karácsonyozását... komoly erőfeszítéseket kellett tennem, hogy bebizonyítsam: ez mo törvényhozó szerve, az interpellált személy, aki "joyeux noël"-ezik, az meg mo első közjogi "méltósága", s nem b+, nem viccelnek egymással, ez egy moi miniszterelnöki válasz egy ellenzéki parlamenti képviselőnek... nem hitték el...

6.Lenin 2020.03.23. 17:01:11

@N. Barbie:

Nem csak a viszontválaszokat szoktam me3gnézni, az úgy értelmetlen lenne, legalább is számomra. Megnézem előtte a képviselők hozzá intézett kérdéseit is.
Így együtt az igazán érdekes.
Nem a youtube-on a feliratozott, hangalámondásos , vagy vágott verziókat, az a beteg agyúak szórakozása.

Most is néztem élőben a végét, és olvastam az indexen a tudósítást róla. Egy teljesen más eseményről készülhetett a tudósítás. Nem az első eset.
Szerintem kiképzett valakik figyelik minden elhangzott mondatát, és valamilyen kiforgató géppel, rögtön ki is forgatják a mondatok értelmét.

N. Barbie 2020.03.23. 17:02:25

@Sir Bates dö Hól: Elhiszem.
En mult heten futottam ossze egy oreg (70+os) angol kollegammal.
Kerdezte, mi ujsag Magyarorszagon, meg mindig korrupt?

A pofam majd leszakadt a szegyentol. Koszi, fideszesek, akik azt hiszitek, hogy a nyilvanvalobbnal nyilvanvalobb mutyik, kozpenzcsapolasok, a kormanypart tagjainak, szomszedainak, haverjainak merhetetlen gazdagodasanak (es a sor estig folytathato) hire megall az orszaghatarnal.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 17:08:10

@Sir Bates dö Hól: Lefordítottad és összefüggéseiben is elmagyaráztad azt, hogy a nő milyen hülyeséget kérdezett? Elmondtad, hogy az ellenzék bábozik, sípol, randalírozik, ajtónak szalad, helyesírási hibás és lófaszozós táblákkal képviseli a hozzá mérhetően hülye libsiproli választóit? Mert kíváncsi lennék, hogy mit szólnának! Hogy van franciául az hogy lófasz?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 17:09:29

@Sir Bates dö Hól: Barbi az én kurvám, kopj le róla, mert baj lesz!

6.Lenin 2020.03.23. 17:13:09

@Sir Bates dö Hól: @mgdé:

Pont két ekkora szarzsák véleménye után fog rám törni a kétségbeesés? Igaz, miért is kéne rám törnie? És miért pont a kétségbeesés?
Mi értelme ennyi kérdésnek?
Semmi, szerintem.
Akkor?
Mi akkor?
Mi mi?
Ja, ö helyes lány volt, a Mimike, jajj, régen volt, talán igaz sem volt.
Na, ez tényleg igaz, most.
Mi?
Semmi.

2020.03.23. 17:17:07

@N. Barbie: "hogy ertelmes kerdeseket tesznek fel az ellenzeki kepviselok?"
Ma vettem a fáradtságot és végigszenvedtem a vezérszónokokat, ..., a régen jobbikos postásunk sokkal színvonalasabban tudott volna, érdemben hozzászólni, ..., ha netán egyszer többséget szereznének, na akkor lehetne egyből sírva fakadni.
Javaslom nézze meg valamelyik tv archivumában és a büdös életben nem fog ilyet írni.

6.Lenin 2020.03.23. 17:19:08

@N. Barbie:

Miért nem mondtad neki, hogy már nem Gyurcsány a me. Ő még talán azt gondolta, azért kérdezte, hogy MÉG MINDIG?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 17:24:01

@N. Barbie: En mult heten futottam ossze egy oreg (70+os) angol kollegammal.
Kerdezte, mi ujsag Magyarorszagon, meg mindig korrupt?

A pofam majd leszakadt a szegyentol. Koszi, fideszesek,"

Mondtad, hogy az ellenzék vezére elkobzott zsidó villában lakik, a bolsevik időkből megmaradt anyósával és jómaga is korrupt módon fillérekből privatizált magának vagyont és a külföldi, korrupcióellenes erők őt támogatják?

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 17:32:02

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, már jeleztem: itt, egy "joyeux noël" után cca. harminc perccel már lángolnak az autók, utcakövek a kézben és a barikádon várják a sünöket, akik szintén macron és castaner anyját szídják eközben: itt citoyenek alkotják a társadalmat, nem szervilis alattvalók;-)... már jeleztem többször: a banlieue-k (moon ezt hívják no_go_zone-nak: három hónapig laktam egy ilyenben, sz'al vagy szuperhős vagyok, mert gondom nem volt, vagy szíjjártóék hazudnak a nyelvet_nem_beszélő_zsákfalut_soha_el_nem_hagyó szerencsétleneknek;-)) racaille-jai (csőcselék) százszor inkább polgár (citoyen), mint a moi ner támogatói...

N. Barbie 2020.03.23. 17:34:37

@6.Lenin: Kurva vicces, nekem annyira nem volt az atelni, ugy, hogy a te fajtadnak koszonhetjuk ezt a megitelest, nekem kozom nincs hozza.

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 17:35:42

@Grimbusz Makszimusz: okés, sz'al a kámingáut: biszex vagy... engem, mint szabadelvű anarchistát nem zavar, csak ne stírőld a fenekem;-)..

N. Barbie 2020.03.23. 17:40:04

@Grimbusz Makszimusz: "Mondtad, hogy az ellenzék vezére elkobzott zsidó villában lakik, a bolsevik időkből megmaradt anyósával és jómaga is korrupt módon fillérekből privatizált magának vagyont és a külföldi, korrupcióellenes erők őt támogatják? "

Nem, nem mondtam, ahogy azt sem, hogy a ketharmaddal 10 eve kormanyzok nem tudtak (nem akartak?) bortonbe juttatni, es azt sem, hogy a jelenlegi fiuk is pontosan igy szerzik a vagyonukat.

Amugy jellemzo, hogy ezt a gyurcsirol szolo dolgot rendszeresen tudjak szajkozni a fideszesek, teljes joggal teszem hozza, de amikor a szektajuk vezetoi pontosan ugyanilyen sema szerint tesznek szert felfoghatatlan vagyonokra arrol persze mar egy budos szo sincs. Erdekes.

morph on deer 2020.03.23. 17:52:05

@Grimbusz Makszimusz:
“ Ti forgattok mindent úgy”

Cica, mi a francért nem tanulsz meg legalább egyig számolni?
Tovább nem is kell, mert én pont annyian vagyok, továbbra is 1 azaz egy darab van belőlem!

Jó, van aki szerint ez pont eggyel több a kelleténél, de ez még akkor sem többes szám, akárhonnan nézve sem az!

Ha csak nem te vagy véletlenül a Matolcsy meg a SchmidtMarischka titkos szerelmének eddig ismeretlen gyümölcse, - mondjuk a kis Terror Gyurika,- pirospöttyös popóval, és már alapértelmezett módban is dupla kettős-látással felszerelve...
Na de csak akkor!

Minden ettől eltérő esetben neked én “te” vagyok, az ezt követő igék pedig egyes szám második személynek megfelelő személyragot hivatottak viselni!

Tehát: “te forgatsz mindent úgy..” stb.
Írd már fel magadnak valahová, mert már kezd unalmassá válni az oktatásod. Még szerencse, hogy manapság a távoktatás a divat. De jó.

N. Barbie 2020.03.23. 17:55:04

@Grimbusz Makszimusz: "Lefordítottad és összefüggéseiben is elmagyaráztad azt, hogy a nő milyen hülyeséget kérdezett? Elmondtad, hogy az ellenzék bábozik, sípol, randalírozik, ajtónak szalad, helyesírási hibás és lófaszozós táblákkal képviseli a hozzá mérhetően hülye libsiproli választóit? Mert kíváncsi lennék, hogy mit szólnának! Hogy van franciául az hogy lófasz? "

Van ok es van okozat kedves fidesznyik.
Es ne tedd az artatlant, a dolog nem ugy kezdodott, hogy tablaznak az ellenzeki kepviselok mindenfele elozmeny nelkul. Hanem ugy, amit leirtam Leninnek. Hogy 10 eve hiaba tesznek fel barmilyen kerdest, barmilyen hangnemben, a kerdesre konkret valasz nem jon, csak kioktatas, sertegetes, nagykepuskodes. Magyarul a parlamenti munkajuk a fidesznek koszonhetoen kiuresedett, mert a fidesz felrugja a parlament irott es iratlan szabalyait.

Ez olyan, mintha mondjuk 10 eve minden reggel odaszaladnal valakihez es adnal egy jo nagy pofont, aztan mikor a masik kitenne az ajtod ele egy tablat emiatt, hogy mekkora gyoker vagy, meg neked allna feljebb.

Nem kell messzire menni, ha mar Parlamenti peldaknal jarunk.
Itt a legujabb fideszes mocskos hazudozas a bortonbizniszrol. A fidesz terjesztette be es verte at az azt megalapozo torvenyt, az osszes ellenzeki part elmondta, hogy ennek tomeges karteritesi igeny lesz a vege. Nem szamit, a fidesz lesoporte az ellenzeki modosito javaslatokat es elfogadta a torvenyt. Egyedul ok, senki mas.
Majd mikor bekovetkezett amit elore elmondtak az ellenzeki partok, akkor elovettek az artatlan fiuk szerepet, hogy jaj ezek a csunya ellenzekiek meg sorosistak kihasznaljak a bortonbiszniszt, nemzeti konzultaljunk a sajat hibankrol meg hasonlo parasztvakitasok. Erted, amiert azok elore figyelmeztettek a pokhendi kormanyt.
na ez az amihez mar vastag bor kell, de a fideszes uraknak ugy latszik van.

6.Lenin 2020.03.23. 18:02:23

@N. Barbie:

Nekem te nem tettél fel SEMMIFÉLE KONKRÉT dolgot, hablatyolsz össze-vissza, általánosságokat, főleg csúsztatásokat, hazugságokat.

Elmondod a torz véleményedet, TÉNYKÉNT, B+ azt ki nem szarja le? Pláne, ha nagy része csúsztatás, hazugság.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 19:26:14

@6.Lenin: Baszd szájba azt a jó édes kurva anyádat!
Vagy csak te vagy az akinek semmi konkrétumot nem írnak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 19:43:47

@6.Lenin: Ezt mindenkinél előadod te kretén geciláda!
te tényleg elmebeteg vagy te selejtes geciláda féreg!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 19:50:29

@6.Lenin: nálatok családi vonás,hogy agitátorkodtok?
Az ötvenes években is ezt csináltátok?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:30:18

@N. Barbie: Kurrvajó,ahogy helyreteszed ezeket a barmokat!
Mondjuk érteni nem értik de akkor is jó!XD

Muhammad Balfas 2020.03.23. 22:28:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Te viszont következetesen maradsz a rövid kis ordenáré kommentjeidnél, kedves kis kétmondatos barátom..:) Mit tartasz az agyad helyén popcornt?:)

N. Barbie 2020.03.23. 23:54:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: vadhajtasok.hu de annyit nem ernek, hogy rakattints.
Alpari mocskosszaju fideszes szennyoldal, total elszallva maguktol. Par napja arra vertek a melluket, hogy allitolag 5000 latogatojuk volt egy adott pillanatban es ezzel bibibi megeloztek tobb lipppssssi oldalt. Mondjuk nem tudom melyiket, mert ennyit kb. kiszeltundi oldala is eler, de biztos ugy van. :D

mgdé 2020.03.24. 00:12:55

@Muhammad Balfas:

Inkább sakkozzunk. Te lehetsz Karpov, én meg majd leszek Capablanca.
(Fischer vagy Kaszparov sajnos nem lehetsz, ők neked valószínűleg már túl lbibsik.)

N. Barbie 2020.03.24. 01:13:30

@6.Lenin: Halvany gozom sincs, hogy most mire fakadtal ki papi, vagy csak elgurult az esti gyogyszer? Nem mondtam, hogy feltettem neked konkret dolgot (barmit is jelentsen ez), azt se tudod mirol beszelsz.
Az meg hogy en csusztatok es hazudok, hat, ja biztos, igy mindenfele konkretum nelkul tok hiheto. Ja, nem.

Na mindegy, ahogy irtam parancsolj par link, tenyleg csak random, meg csak meg se kerestem azokat ahol a legfelhaboritobb valaszokat ugattak el a kedvenceid.

www.youtube.com/watch?v=5hWdGgodG-Q

Itt a kerdezo megkerdezi, teljesen intelligens hangnemben, hogy megis mire alapozza viktor ezt a 100 eve nem latott kormanyzati teljesitmeny dumat, mire vikike abszolut legbolkapott hulyesegeket ad a kerdezo szajaba, amirol az egy arva szot se szolt. Jol megmondja a magaet, ismetlem, arrol amirol nem is beszelt a kerdezo, majd elegedetten lehuppan a helyere.

www.youtube.com/watch?v=Mi_4BnPyn_g

Itt meg Hadhazy mar emlitett kerdese. Reszletesen elmondja a temat, vikike persze semmit nem cafol belole, nehez is lenne tenyeket cafolni, igy inkabb hisztis 3 eves ovodas szinten szanalmas ragalmazasba menekul.

Ez csak 2 pelda amit hirtelen feldobott a youtube es konkretan emlekeztem a felhaborito fideszes valaszra, lenyegeben az elmult 10 ev barmelyik ellenzeki kerdesre adott fideszes valaszat be lehetne irni mert mind ugyanilyen suttyo szintu. Es akor te mersz egy szot is szolni az ellenzek Parlamenti megnyilvanulasairol, na neeee.

István Tamasi 2020.03.24. 09:15:19

ALAP
Elmebeteg autokrata vezérkének tilop teljhatalmat adni ezt bebizonyította 1933.
Mai helyzet
1. A fideszmaffia sunyi módon hazudik, hogy a teljhatalom a járvány elleni küzdelemre kell, mert az egészségügyi és járványhelyzetről szóló törvények tartalmaznak minden szükséges lehetőséget egy járvány leküzdéséhez.
2. A fideszmaffia sunyi módon hazudik amikor összefogást sivalkodik, mert az ellenzék javaslatait egyáltalán nem veszi figyelembe.
3. Az elmebeteg suttyó össze vissza hazudozik a rendelkezésre álló védőeszközökről, azok számáról.
3. Ha az elmebeteg suttyó a teljhatalom birtokában nem totális hatalomátvételre készülne akkor a katonákat nem az utcára küldené felfegyverkezve hanem az egészségügybe fegyvertelenül.

6.Lenin 2020.03.24. 09:32:22

@N. Barbie:

Már ne haragudj, de most pont engem erősítesz ezzel a két videóval. Mit nem értesz?
Szerintem semmit. Te gyűlöletből próbálsz politikát csinálni. Nem fog menni, hosszútávon biztosan nem.

Vegyünk egy más példát. A tegnapi parlamenti eseményeket. Talán ez világosan mutatja az ellenzék balfaszságát.

A kormánynak szüksége lett volna az ellenzék támogatására. Mit csináltak egy ilyen helyzetben? Megtagadták, maguk alatt fűrészelték a fát.

Mit kellett volna tenni?

Emberek, ez a kormány tehetetlen, CSAK A MI SEGÍTSÉGÜNKKEL képes megoldani, vagy megoldást keresni.

Ha nem vagy képes esetleg felfogni a két dolog közti különbséget, felesleges minden további magyarázat. Én ez utóbbira tippelek az általad mutatott videók, és írtak alapján.
Fingod sincs a politikához.

A hadházys videót végignéztem, ez a fasz önként belerohant a pofonba. Ennyire nem lehet hülye egy politikus. Felkínálta Orbánnak, hogy bassza szájba.
Mellár meg.....kár is szóba hozni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.24. 09:42:49

@6.Lenin:

Mit is csinált anno Orbán ellenzékben, amikor a kormánynak a segítségre lett volna szüksége? Visszanyalt nekik a fagyi?

Mellesleg mi a f*nak kell korlátlan felhatalmazás, amikor egy csapat törvény feljogosítja a hatóságokat minden féle intézkedésre? Talán Orbán maga akarja a fejére rakni a koronát?

Korlátlanul fel vannak hatalmazva pl. arra, hogy a szegedi rektort két lábbal rúgják ki, mert olyan országba járt, ahol fertőzés van, és amikor hazajött nem vonult karanténba. Más embert ezért megrángatnak. Milyen felhatalmazást akar még a fidesz?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.24. 09:47:28

@N. Barbie:

Azért a vastag bőrön is bement a vírus. Ráadásul a tízparancsolat, meg az ima is hatástalan ellene. Ezért ugyé csak a migráncsok, a Soros, meg a Gyurcsány a hibás. Meg a vírus, ami már régóta eszi a fideszes agyakat.

6.Lenin 2020.03.24. 10:00:48

@látjátok feleim szümtükkel:

Mit csinált volna? MEG AKARTÁK DÖNTENI KORMÁNYT. Te tényleg hülye vagy?

N. Barbie 2020.03.24. 13:37:47

@6.Lenin: Aha, megint te suketelsz itt arrol ha en nem vagyok kepes felfogni valamit. Persze.
En vilagos, egyertelmu linkeket kuldtem arrol, hogy miket enged meg maganak a fideszed a Parlamentbe. Valaszolva ezt arra, hogy szokas szerint, persze konkretumok nelkul, az ellenzek parlamenti viselkedeset kezdted ekezni.

Na ezekbol a konkret videokbol te annyit szurtel le, hogy en szerinted gyuloletbol probalok politikat csinalni. Halvany fingom nincs, hogy belinkelt videok es azok par soros leirasabol ez megis hogy jott ki.
Varj hadd talalgassak, csak szanalmas vagdalkozas, mert olyat egy fidesznyik nem irhat, hogy a masiknak igaza van. Talalt?

Az meg mar tenyleg a vitakeptelenseg csucsa, mikor annyit tudsz irni erre a ket videora, hogy az egyik onkent szaladt valami altalad vizionalt pofonba, a masik meg hagyjuk. Ez aztan valasz, ehhez nagy esz kell.
Neked onkent pofonba szaladasozassal el van intezve, ha egy parlamenti kepviselo konkret, tenyszeru korrupciorol beszel, a miniszterelnok meg erre nevetseges ragalmazasba menekul, egy ME-hez melto valasz helyett.

A parlamenti peldad nem tul talalo, ha valaminek az elfogadasahoz 4/5-d kell, a maffiaeknak meg csak 2/3 van, azt nehez ugy bemagyarazni barkinek is, hogy az tehetetlenseg.
Amugy meg nem gondolod komolyan, hogy akkor ha az ellenzek nem fideszek elvarasai szerint viselkedik az maguk alatt fa vagassal er fel, ugye?

Nyilvan, a ketmillio ostoba fasz birkanak amugyse lehetne megmagyarazni, hogy az amit menetrendszeruen elkezdett hazudozni errol a lakajsajto, hogy az ellenzek nem akarja a virust megallitani es azert nem tamogattak tegnap a fideszt, az egy aljas, mocskos hazugsag.
Viszont a gondolkozni kepesek megnezhetik, hogy na, az ellenzeknek mindossze annyi baja volt, hogy a felhatalmazas ne korlatlan ideig szoljon, a fidesznek csak ezt a reszt kellett volna kivenni es mar el is lenne fogadva. De nem, direkt benne hagytak, hogy erre hivatkozva lehessen a sotet ostoba hiveknek hazudozni.
Mert az gondolom megvan, hogy a mar hivo fideszeseken kivul a most elkezdett hazudozast senki nem fogja bevenni. A hivoknek meg az is az ellenzek mocskolasaval lett volna eloadva, ha tamogattak volna tagnap.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 13:42:58

@N. Barbie: Ez csak egy troll. Az a munkája, hogy szóval tartson, eltereljen a valós problémáktól.

6.Lenin 2020.03.24. 13:51:05

@N. Barbie:

Nem olvasom végig, mert már az eleje is hülyeség.

Hadházy egy folyamatban lévő ügyben kiáll egy külföldi cég mellett, felkínálva a visszavágást Orbánnak. Óriási baki egy politikustól.
Ha ezt nem érted, akkor kergess lepkét.

A másik, Mellár egy kegyvesztett sértődött ember, aki ráadásul elvet váltva beül azok közé........ Miért is kéne komolyan venni? Ez eleve egy óriási baklövés a részéről.

Bármelyik országban, bármilyen politikai oldal, az ilyen elfuserált dolgot kihasználna a maga javára.

A tegnapi nap az ellenzék elásta magát, mindent, ami most a jövő heti megszavazás alatt történik, a nyakukba varrható. Tudták előre, hogy néhány nap múlva a Fidesz törvényesen megszavazhatja. ekkora bakit is csak a hazai ellenzék képes elkövetni.
Az ellenzék pedig saját maga mondott le egy ütős érvről, hogy bizonyítsa, a kormány nélkülük alkalmatlan (legalább is szavakban) A gyakorlatban pont az ellenkezőjét bizonyítják.

Barbie menjél, kergess lepkéket inkább, hidd el, neked ez sokkal hasznosabb is lehet.

6.Lenin 2020.03.24. 13:57:28

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Esküszöm , hogy mióta olvasom a hozzászólásaidat, soha, egy mp-re sem tudtam volna elképzelni rólad, hogy ezekből képes lennél valamit is megérteni. Most se.

N. Barbie 2020.03.24. 16:06:09

@6.Lenin: Latom nem fogtad fel amit Hadhazy mondott, pedig akkora okosnak tartod magad. A folyamatban levo ugy kifejezest meg csak masolod a gazdadtol, nem tul eredeti...

Folyamatban levo ugy csak egy ocska kifogas es amugy is csak azert van meg folyamatban mert az a csunya kulfoldi vallalat megtamadta a kizarasat es a birosag igazat adott neki, ugyhogy talan, esetleg lehet benne valami.
Tehat egyszeruen fogalmazva, hogy meg te is felfogd, a kozbeszerzesnek mar reg vege lenne, ha a GE beletorodott volna a jogtalan kizarasaba. Ugyhogy azzal takarozni, hogy folyamatban levo ugy, es egyebkent a mar megtortent csunya dolgokhoz egy szot se szolni kulonosen undorito.

magándemokrata 2020.03.24. 16:06:26

@6.Lenin:
mikor hadházy felszólalt az ügyben, 2017. október 9., hétfő volt! a közbeszerzés okt. 6. lezárták!
"De Hadházy szerint öngólt lőtt a miniszterelnök azzal is, hogy folyamatban lévő ügyről beszélt, miközben a közbeszerzési döntőbizottság október 6-án lezárta azt és megbüntette a kiírót."
fuhu.hu/orban-negy-ongolja/

igen, rohangálsz a faszerdőben! tudom, amikor lipsi volt a viktor, te is az voltál, amikor váltott, te is!

6.Lenin 2020.03.24. 17:18:27

@N. Barbie:

Persze, hogy ócska kifogás, erre próbáltam utalni, hogy maga Hadházy kínálta fel önként. Orbán hülye lett volna nem kihasználni a lehetőséget.
Ezért írtam , hogy egy politikus nem követ el ilyen hibát.
Hadházy egy link alak, aki ritkán gondolkodhat, csak szart próbál keverni. Egy valódi politikusnak nem így kellene hozzáállnia. Talán pont ezért már se pártja, se respektje nincs, csak az ilyen szintén rosszindulatú szarkeverők előtt, esetleg még egy darabig.
Tisztul a horizont?

@magándemokrata:

Neked is szól köcsög.

magándemokrata 2020.03.24. 17:41:38

@6.Lenin:
köcsög? elsírom magam! jól megmondtad, ne haragudj, hogy megcáfoltalak! én szégyenlem magam, hogy bebizonyítottam, hogy hazudsz!

N. Barbie 2020.03.24. 17:56:54

@6.Lenin: Papi, harmadjara nyomod a suketelest, a nevetseges kibuvokat a temaban.

Hadhazy kesz tenyeket kozolt egy korrupciorol. Amire a ducednak annyi volt a valasza (az elvarhato kivizsgaljuk, a felelost megbuntetjuk helyett), hogy mint egy 3 eves durcas hisztis hulyegyerek lobbizassal ragalmazta a kerdezot.
Tehat akkor jol ertem-e, hogy egy ilyen miniszterelnoki valasz neked, fideszesnek rendben van? Neked eleg egy korrupcios ugyre annyi magyarazat, hogy a kerdezot mocskolja a ME?
Es ha a valasz igen, akkor kicsit szalljal magadba es gondolkodj el rajta, hogy megegyszer a szadra vedd e az ellenzeket Parlamenti ugyekben...

Mert ahogy egy szektas haverodnak irtam, a dolog, akarhogy is probaljatok ezt elhitetni, nem ugy kezdodott, hogy az ellenzeki kepviselok, mint derult egbol villamcsapas, minden alap nelkul tablakat tartanak fel vagy hasonlok, hanem azzal, hogy ilyen szintu valaszokat kapnak a fideszedtol 10 eve.
Majd meglatnam, ha mondjuk a te munkahelyeden azzal varnanak a kollegaid 10 evig minden nap, hogy egy vodor szart boritanak a fejedre, akkor mosolyogva turned e a vegtelensegig.

6.Lenin 2020.03.24. 18:11:18

@N. Barbie:

Na, még mindig nem érted. Van két politikus ,Orbán és Hadházy. Már ne haragudj, de az egyik már párt nélkül, a másiki Mo miniszterelnöke már 10. éve, 3x nyert kétharmaddal.

Neked olyan kurva nehéz eldöntened, hogy ki érthet jobban a politikához?
Hadházy mellesleg a legnagyobb korrupt gazember seggét nyalja éppen.

Tényleg elhiszed, hogy az MTVA-ba azért mentek, mert tényleg érdekelte őket ott valami, a balhén kívül? Hány éves vagy? Még óvodába jársz, és már tudsz írni? Gondolkodni nem, az tuti.
Tudod hány rendszert éltem túl? Miért függne az életem bármelyiktől is? (szerencsére)
Én külön tudom választani a saját életemet, de csak tudok dönteni abban, kit is támogatok inkább, és kiket soha nem támogatnék. Miért kéne ehhez bármelyikük seggét is nyalnom?
Te másként nem tudod a sajátodat elképzelni? Csak valakinek benyalni?
Menjél inkább lepkéket kergetni.

N. Barbie 2020.03.24. 18:21:48

@6.Lenin: Tehat a fel oldal mellebeszeles lenyege: igen, fideszeskent egy korrupcios ugyre neked eleg annyi valasz, hogy a felelos a kerdezot ragalmazza.
Erre voltam kivancsi, a rizsa nem erdekel. Szegyelld magad.

6.Lenin 2020.03.24. 18:33:04

@N. Barbie:

B+, már kezdesz a hülyeségeddel felidegesíteni.

Ha Hadházy feltárt egy korrupció ügyet, miért nem kért fel egy hozzáértőt, magyarázza már el, hogy meg tudja szorongatni a másik tökeit? Miért ilyen balfasz módon áll neki?
Sőt ő kínál fel a másiknak menekülő utat. És még én szégyelljem magam. Észnél vagy te?
Mondjál a világon egy olyan országot, ahol a kormányzati pályázatokat mindig az ellenzéki párthoz tartozók nyerik. Akkor miért támogatnak valakik óriási pénzekkel politikusokat? Hogy nyerjenek, B+, és ő visszaszerezze a befektetett lóvéját. Így működik a világ. Csak van ahol nyíltan, vagy más elnevezéssel.

Mit rágalmazott Orbán, egy ellenzéki politikus lobbizott egy külföldi cégnek, nyíltan, nyilván nem ingyen. Miből repcsizik ez a fasz? Kérdezd meg 1x tőle, majd jól elhajt a picsába. Mert az magánügy, egy politikusnál, hát persze.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.24. 18:41:12

@Muhammad Balfas: Tíz év alatt nem fogtatok fel semmit.
Magyarázzon nektek az,akinek még van türelme!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.24. 18:47:59

@N. Barbie: Áááááá!Ránéztem!
Már csak azt nem tudom,hogy a sok idióta közül melyik ez a balfasz?:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 18:50:16

@magándemokrata: "amikor lipsi volt a viktor, te is az voltál, amikor váltott, te is"

Nem, ezek Gyurcsány fanok voltak, csak mikor kiderült az őszödi beszéd, mint a megcsalt szerelmesek, meggyűlölték imádatuk tárgyát, és az ellenkező végletbe estek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.24. 18:56:29

@N. Barbie: Nézd!ő szereti ha a szájába szarnak.Végül is fideszes!XD

chrisred 2020.03.25. 06:45:31

@6.Lenin: Azért ne menj érvelésben még saját magad alá is. Szerinted Simicska, Mészáros vagy Tiborcz sikeres üzletember volt, aki politikust támogatott, és nem a politika kreálta az ő üzleti sikereiket?

6.Lenin 2020.03.25. 09:26:12

@chrisred:

B+, először meg kell alkotni azokat, akik később a hátteret jelentik. Nem sok ész szorult beléd, az már tuti.
Most már ők forgatnak vissza a politikába. A ballib oldalon ezt hamarább megoldották, de most azok lecsúsztak. a pártjaik is követik őket.
Politika pénzes játék.

chrisred 2020.03.25. 09:48:06

@6.Lenin: A bolsevik észjárást polgári gondolkodásmóddal elég nehéz követni. Azt tudom, hogy az államszocializmus bukása után a pártállami muftik a hatalmukat áttranszformálták vagyonokká a privatizáció során, majd az így megszerzett vagyonnal beszálltak a politikába. De azt hittem, ez egyszeri alkalom volt. Most kiderül, hogy ezt most már addig csinálják, amíg a világ világ. És még van, aki tapsol neki...

6.Lenin 2020.03.25. 09:58:53

@chrisred:

Ha eddig nem vetted volna észre, ez a világon mindenhol így működik, és fog is. Erről szól a hatalom. Sok ezer éve erről szól, és előre láthatólag jobbat nem is igen fognak helyette kitalálni. Legjobb esetben eddig bizonyos dolgokra más megnevezést találtak.
Ebben továbbiakban is lehet számítani.
Majd, ha 1x te is véletlenül felnősz, majd rájössz ezekre, vagy nem.

chrisred 2020.03.25. 10:13:42

@6.Lenin: Magad írtad le ezelőtt nem sokkal, hogy a Lajtától nyugatra pont fordítva működik. De lehet, hogy még a saját gondolataidat se tudod értelmezni.

6.Lenin 2020.03.25. 10:28:53

@chrisred:

Soha nem írtam ilyet, hiszen mindent tőlük veszünk át, vagy vettünk át 1000 éve.
Keversz valakivel, vagy félreértettél valamit.

chrisred 2020.03.25. 11:01:22

@6.Lenin: Na ne mondd! A bolsevik hatalmat a bolsevik észjárással együtt is tőlük vettük át? Mert az a rendszer, amit leírtál, onnan származik.

6.Lenin 2020.03.25. 12:59:04

@chrisred:

Miért? Hol akarnak most szocializmust? Nem nyugaton, Amerikában?
Mia faszért foglalkozol politikával? miért nem lepkéket kergetsz?

chrisred 2020.03.25. 14:26:21

@6.Lenin: Igen, ott is van valaki, aki illiberális államot akar, errefelé meg tőlünk keletre azok, akik már meg is csinálták.

6.Lenin 2020.03.25. 15:22:30

@chrisred:

És? Ezeknek mi közük ahhoz, amiről eddig szó volt?

chrisred 2020.03.27. 06:40:27

@6.Lenin: Nem tudom, te hoztad szóba a szocializmust.
süti beállítások módosítása