B1 blogcsalád



Puszta blöff és propagandafogás a kormány küzdelme a koronavírus ellen

2020. március 07. - nickgrabowszki

Csak a látszatot akarják fenntartani, hogy urai a helyzetnek, amit majd az idő megold. Talán.
kv.jpg

A liberális és globális illúziók kora után már itt kopogtat ajtónkon a kijózanodás kora. Láthatják ezt az Európában is változó keményebb migrációs politikában,

a koronavírus elleni erőteljes állami fellépésben

és az állami szervek általános európai megerősítésében is.

Ezt a miniszterelnök mondta pénteken a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén. Orbán Viktor állításait jellemzően értékén kell kezelni. A "koronavírus elleni erőteljes állami fellépés azonban különösen rámutatott arra a kettősségre, hogy

  • egy dolog, amit a Fidesz-kormány mond,
  • és egy teljesen másik, amit valójában csinál.

Tudniillik, ha valami nincs ma Magyarországon, akkor az a "koronavírus elleni erőteljes állami fellépés". Az állítólagos küzdelem a vírus kezelésére vagy megfékezésére puszta kommunikációs kampány, propagandahadjárat, blöff, parasztvakítás és  porhintés.

Mostanáig 5 detektált magyarországi fertőzött és 0 áldozat van, de nem a kormányon, hanem a vakszerencsén múlt, hogy csak ennyi.

A Covid-19 vírus még tavaly decemberben tűnt fel a kínai Vuhan tartományban. Január eleji az első haláleset, ami után már a pártállami hatóságok se tudták eltitkolni járvány kitörését. Azóta világszerte több mint 100 ezer ember fertőződött meg, a halottak száma meghaladja a 3 ezret. A legtöbb áldozatot Kínában, Olaszországban és Iránban szedte.

Magyarországon január végén állt fel a kormány ún. operatív törzse, hogy koordinálja járvány elleni védekezést. És hát

ha valami nem történt, akkor az pont a védekezés.

Lázas semmittevés van. Sajtótájékoztatók vannak, nyilatkozatok, honlap indult, tájékoztató kampány lesz, továbbá folyton bejelentik, hogy akcióterv készült, eljárásrendet dolgoztak ki, egyre újabbakat, de érdemi intézkedés nem történt.

Január 28-án sajtótájékoztatón Kásler miniszter közölte, hogy minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására. Ehhez képest 6 héttel később is az a helyzet, hogy egyetlen magyarországi intézmény, a László kórház infektológiai osztálya fogadja a fertőzötteket.

A kormány azt is elrendelte, hogy hőkamerával vizsgálják a ferihegyi reptéren a kínai repülőgépek utasait. Amivel csak 2 probléma van:

  • a vírust nemcsak Kínából, máshonnan is behozhatják (mint ahogy az történt is),
  • valamint a tünetek (például a láz), megjelenése előtt is fertőzőképes, tehát azelőtt, hogy a hőkamera ki tudná mutatni.

Utazási korlátozásokat egyáltalán nem léptettek életbe. Vígan és akadálytalanul lehetett közlekedni Magyarország és a járvány olyan gócpontjai, mint Kína, Észak-Olaszország, Dél-Korea és Irán között. Amennyiben mégis csökkent a repülőjáratok száma, az nem kormány fellépésének, hanem a kínai légitársaságok önkorlátozásának volt köszönhető.

A kormány semmilyen védelmi intézkedést nem léptetett életbe. Erre nézve a legárulkodóbb talán az, hogy a magyar egészségügyi intézmények folyamatosan utasítják el azok tesztelését is, akik önként jelentkeznek, nemhogy maguk kezdeményeznének vizsgálatokat.

Így biztosan nem lehet megállítani a járvány terjedését.

Olaszországban soktízezer tesztet végeztek, Magyarországon (a hivatalos kormányhonlap március 7-ei adatai szerint) alig több mint 300-at. Már-már egészen olyan, mintha

nem is lennének kíváncsiak arra, hogy mennyi a fertőzöttek száma.

Erre utal az is, hogy a tesztet elvégezni nem hajlandó orvosok nem sértik meg a hatósági protokollt, hanem éppenhogy aszerint járnak el. Eszerint a teszt elvégzése csak akkor engedélyezett, ha valaki fertőzött területen járt, vagy ott járóval érintkezett és mutatja a tüneteket (például köhög vagy lázas).

Noha nem kell ahhoz orvosnak lenni vagy egészségügyi végzettséggel rendelkezni, hogy bárki tisztában legyen vele, anélkül is lehet valaki fertőzött, vírushordozó és -terjesztő, hogy lennének tünetei, amelyek egyébként is csak 5-7 nappal a fertőzés után jelentkeznek.

Mivel az nem feltételezhető, hogy ezzel éppen a magyarországi egészségügyi hatóságok vezetői (beleértve Kásler minisztert) ne lennének tisztában, adódik a következtetés, hogy tudják, mit tesznek:

a kormánynak nincsenek eszközei a járvány megállítására, ezért meg sem próbál tenni semmi érdemit.

Úgy ítélik meg,

  • se lehetőségük nincs (védőoltás és ellenanyag még nincs; egy egész országot pedig mégse lehet karanténba zárni);
  • se szükségük nincs (a Covid-19 az esetek 83 százalékában enyhe tüneteket okoz, és csak 2,5-3 százalék a halálozási arány, bár Olaszországban például már már ez is elég volt 200 halotthoz),

ezért nem is tesznek semmit. Csak a látszatot akarják fenntartani, hogy urai a helyzetnek.

Puszta kommunikációs blöff és porhintés, hogy tájékoztató kampány indul a járványról (ti. mossunk gyakran kezet), vagy a március 15-ei az állami rendezvények szombaton bejelentett lemondása is.

A 6-os villamos vagy  a 3-as metró egyetlen járata a hétköznap reggeli csúcsidőszakban több embert érint, több interakciót tesz tesz lehetővé, ezáltal nagyobb esélyt biztosít a vírus terjedésére, mint az össze állami rendezvény 15-én, a tömegközlekedés leállítása mégse merült fel.

A kormány ún. intézkedései nem a járványveszély megfékezését vagy a vírus elleni védekezést célozzák, pusztán az emberek aktuális félelmeire reagálnak. Pont úgy, mint a migráció, meg a börtön- és szegregációs kártérítések esetében. Hazugságkampányban nagyon jó a Fidesz-kormány.

A Covid-19 probléma kezelése kísértetiesen emlékeztet a 2013-as hókáoszra, amikor a váratlan március közepi hóesés miatt autók és teherautók ezrei rekedtek az autópályákon. A Belügyminisztérium pedig másnap SMS-t küldött, hogy

Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium.

A helyzetet akkor az oldotta meg, hogy enyhült az idő, és elolvadt a hó. A kormány - nagyon úgy tűnik - ezúttal is ebben bízik.

  • Az idő melegedésével a felső légúti fertőzést okozó vírusok okozta járványok maguktól enyhülni szoktak.
  • A gyakori mutációk jóval nagyobb eséllyel mérséklik a vírusok hatékonyságát, mintsem növelnék a veszélyességüket.

És ha mégsem, akkor még mindig ott van a Tízparancsolat, ami Kásler szerint a kormány népegészségügyi programja.

Ha pedig az se segít, akkor az a mi hibánk, mert biztos vétkeztük. Csak az látszat maradjon fenn, hogy a kormány nem tehet semmiről, és ők moshassák kezeiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4915509312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.07. 17:46:47

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről:
338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta."

6.Lenin 2020.03.07. 17:56:33

"Noha nem kell ahhoz orvosnak lenni vagy egészségügyi végzettséggel rendelkezni, hogy bárki tisztában legyen vele, anélkül is lehet valaki fertőzött, vírushordozó és -terjesztő, hogy lennének tünetei, amelyek egyébként is csak 5-7 nappal a fertőzés után jelentkeznek."

Amennyiben Gyurcsányék lennének hatalmon, már kefélés előtt képesek lennének kimutatni a még meg sem fogant magzaton, hogy fertőzött, és KariGreri ebben az állapotában is lazán meg tudná állítani, de erre minden libsi képes még behunyt szemmel is.

Izé... úgy látszik ez a Csuti mindent jól csinál, ha csak ekkora faszságra képes az ellenzéke.

6.Lenin 2020.03.07. 17:59:58

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Gondolod, hogy szándékosan szeretne sittre menni? Ennyire le lehet égve a pacák?
Addig szeretne ülni egy picit, míg lóvéra lehet váltani?

Rafkós lehet az ürge.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.07. 18:19:29

Fura dolog a megszokás, mert már fel sem háborodok és meg sem lepődök azon, hogy a libsik még egy világjárványból is hasznot próbálnak húzni és támadási lehetőséget látnak a kormánnyal szemben! Ilyen aljas barom keselyű ellenzék egy országban sincs, az isten mentse meg ezt a hazát attól, hogy ezek hatalomra kerüljenek!

atomic power 1986DucaDuca 2020.03.07. 18:38:30

Olaszországban feruár 20-22 között 3 nap alatt 1-ről 157- re növekedett a bizonyítottan fertőzőttek száma. 157-szeres növekedés.

Magyarországon március 4-7 között 3 nap alatt 2-ről 5-re nőtt a bizonyítottan fertőzöttek száma. 2,5-szeres növekedés.

alöksz róz 2020.03.07. 18:38:55

lisztet cukrot lerabolták a boltban, a vitaminokhoz meg senki se nyúlt

2020.03.07. 19:30:20

Nem tudom, hogy egy nyíltan bűncselekményt elkövető cikkhez érdemes-e hozzászólni?
Azt látom, hogy liberálbolsiéknak óriási igénye van a káoszra, .., mindegy milyen áron, ..., abban reménykednek, hátha sikerül nekik hatalomra jutni egy halom hullán keresztül, ..., na mondjuk ez mindig így volt a történelemben, ..., 1919, 1945-ben is.

2020.03.07. 19:32:42

@alöksz róz: Liszt, cukor és egyebek lesznek, de gatyánk, bugyink, zoknink biztosan olyan drága lesz pár hónapon belül, hogy a lyukas gatyánk rámegy.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.07. 19:43:45

@6.Lenin: "Ennyire le lehet égve a pacák?"

Úgy tűnik, ha a kormány ellen új támadási felületet szagolnak, egyeseknek semmi sem drága, a közveszéllyel riogatás is belefér. Az erkölcsi érzékük már rég csereben hagyta őket, arra már hiába apellálnánk.

@Tényelek: "gatyánk, bugyink, zoknink biztosan olyan drága lesz pár hónapon belül, hogy a lyukas gatyánk rámegy"

Nem lennék azért ennyire pesszimista ebben az ügyben. Kína ezekhez már amúgy is kezdett drága lenni, lassan már Vietnam is, Bangladesbe viszont még át lehet telepíteni a termelést...

6.Lenin 2020.03.07. 19:55:54

Kíváncsi vagyok, ki lesz az első , aki megpróbálja ezt a posztot megvédeni, nyíltan.

a nagy hohohorgász 2020.03.07. 20:07:54

@Tényelek: neked tényleg ez a legfontosabb?

alöksz róz 2020.03.07. 20:11:43

@Tényelek: nem hordok bugyit
meg kínai zoknit se

eszti..... 2020.03.07. 21:04:54

Nem tudom, a magyar kormány milyen intézkedéseket foganatosított a járvány terjedése ellen.
Szlovákiában, miután diagnosztizálták ez első koronavírusos beteget, komoly tiltások léptek érvénybe:
- hétfőtől letiltották az összes Olaszországba tartó repülőjáratot
- betiltották a kórházak, az idősotthonok, a börtönök és az árvaházak látogatását
- egyes megyékben töröltek minden nyilvános rendezvényt
A cseh kormány olyannyira komolyan veszi az olasz helyzetet, hogy minden személyt, aki az országban járt, 14 napos karanténba helyeznek. Aki nem jelenti be olaszországi tartózkodását, akár 118 ezer eurós büntetést is kaphat.

a nagy hohohorgász 2020.03.07. 21:07:34

@eszti.....: ha ezt megcsinalna az Orbán itt sirnatok b+

a nagy hohohorgász 2020.03.07. 21:08:08

@eszti.....: egyszerűen egy gennyladak vagytok.

eszti..... 2020.03.07. 21:11:10

@a nagy hohohorgász:

meg lehetne próbálni. aztán kiderül, helyes-e a feltevésed?

több intézkedés is van, pl. ezt sem említettem.

ujszo.com/regio/a-malackai-iskolak-is-bezarnak-a-koronavirus-miatt

eszti..... 2020.03.07. 21:13:10

@a nagy hohohorgász:

kik? én?
szimplán leírom, hogy a többi országban hogyan kezelik a helyzetet.
ez baj?

2020.03.07. 21:14:57

@alöksz róz: @Szergej Szergejevics Szergejev:
Ebben a helyzetben semmit sem lehet áttelepíteni sehová, a többi könnyűipari termékeket gyártó országban is kezd beindulni a vírus, ... Bangladesben még nem írják, de szerintem az csak a szintjük miatti , fel nem ismerés miatt van.
Ráadásul, ha elkezdődik a gyártás, még akkor is ott van a lehetőség a szállítási útvonalon való fertőződésre, az idióta tőkéseink miatt, meg a saját gyártási kapacitásainkat lenullázták, szóval itt leszünk ruha nélkül, .. , de egy olyan tapasztalattal, ami az egész világgazdaság működését megváltoztathatja, akár rövid időn belül.

Feltételeztem, hogy, aki gatyát hord, annak van olyan fontos személy az életében, aki viszont bugyit, ezért párosítottam ilyen maradi módon a kettőt :-) .

2020.03.07. 21:21:42

@eszti.....:
Ez a WHO által ajánlott minimum protokoll, ezek mind megvannak Magyarországon is és ha kell rendőrségi erővel hajtatják végre, mint ma a rohadék két iránival szemben a Korvin közben.
A külföldről érkező árukat fertőtlenítik, ... járhatnak a kamionok hétvégén, hogy stabil legyen az ellátás.
A lázas betegeknek telefonon kell felkeresni az orvost, aki így elődiagnosztizál, majd küldi a mentőt, ha szerinte gyanús, .., így nem fertőznek menet közben a betegek.

eszti..... 2020.03.07. 21:22:38

@Szergej Szergejevics Szergejev:

kösz. úgy látszik, horgász kolléga nincs tisztában a helyzettel, mert azonnal acsarkodni kezdett.

eszti..... 2020.03.07. 21:26:19

@Tényelek:

a kormány itt is arra kér minden beteget, nemcsak a koronavírus gyanúsakat, hogy ha lehet, telefonon konzultáljanak az orvosokkal és használják az e-receptet.

szárny 2020.03.07. 21:26:30

@eszti.....: Neked, gondolom, Horvát Ági kellene a széfjeivel, meg Kuncze belügyér a ciántablettájával.

2020.03.07. 21:27:58

@a nagy hohohorgász:
Amit ebben a helyzetben lehet nekem tennem, azt megtettem, a többi már nem rajtam múlik, ezért gondolkodhatok olyan dolgokról is, ami nem a közvetlen felkészülés, védekezés.

eszti..... 2020.03.07. 21:31:29

@szárny:

Ez hogyan jön ide?

El vagy tévedve kiscsillag, mert én nem minősítettem magyar kormány intézkedéseit.

2020.03.07. 21:34:47

@eszti.....:
Van egy magyar találmány, amiért sorba állnak a világ országai, mert olyan bevonatot képez a közlekedési eszközök belső felületein, ami gátolja a kórokozók megtelepedését.
Na ilyen még tutira nincs Szlovákiában, bár valószínű, hogy az ön által annyira fikázott V4 keretein belül, minden társországnak adunk belőle, rövid időn belül.
www.bkv.hu/hu/sajtoszoba/higienia

eszti..... 2020.03.07. 21:43:30

@Tényelek:

az ön által annyira fikázott V4.

:D :D

ezt benézted. igen, megszólaltam, mikor feltupírozott jelentőséggel ruháztad fel a társulást.
gondolom, ha megállapítják, hogy valódi védelmet nyújt a koronavírus ellen, vásárolnak belőle.

incze 2020.03.07. 21:49:52

@Szergej Szergejevics Szergejev: a poszt fő állítása, hogy szó sincsen erőteljes kormányzati föllépésről. ez kétségtelen. egyértelmű mutatója ennek az, amit a kásler-féle tripla-darwin-díjas baromággal indokolnak, hogy lényegében alig végeznek tesztet.

mindez egy olyan helyzetben, amikor a múlt héten nyolcvanezer fölött volt a légúti panaszokkal orvoshoz fordulók száma. mondják, hogy ez itt a szezonális influenza, de csak mondják, és nem tudják, mert nincsen semmiféle mérés, tesztelés (a szezonális influenzára sem), csak végzik ugyanazt ugyanúgy, ahogy más "normális" influenza szezonokban.

egy ilyen influenza időszakban a koronavírus jelenléte és hozzájárulása észlelhetetlen

ha nem kimondottan keresik, hogy van-e és mekkora.

lebukás veszély nincs. az esetleges covid-19 betegek java része meggyógyul, a többiek meghalnak, de ez mind-mind kimutathatatlanul csekély a szezon számaihoz képest, és azzal együtt lesz nyilvántartva. ha a vírus kihal, nem telepszik meg, akkor ez egy megnyert játszma, itt járt, nem tudjuk, mekkora volt, és milyen volt, nem tudjuk tenyészteni, vizsgálni.

ám, ha megtelepszik akkor eljön a pillanat, amikor nem nagyon lehet tovább jópofázni, meg nincsen szűrőteszt a világon jellegű baromságokat fuvolázni, mert akkor láthatóvá válik.

ahogy látható is azokban az országokban, ahol valóban erősen ambicionálják, hogy ez a vírus ne legyen a következő évtizedek állandő szereplője a térségben. nem nagy számokról van szó, még a halottak esetében sem, de nem is az a kérdés, hogy most nagy számokat produkál-e, hanem hogy meg lehet-e előzni a megtelepedését. (ráadásul az olaszországi halottak átlagéletkora pl. 80 felett van, ez megint olyasmi, ami miatt a jó magoriak fülhúzzák a szemöldöküket, és aszongyák, hogy hát ezé mán télleg nem kéne akkora cirkusz, örüjjenek, hogy. nem is biztos a.)

szóval sok minden eszükbe jut a magorianak is, káslernek is, mert nem nagyon hisznek a sok-sok tudományos humbugban, mutációkban, terjedési modellekben. láttak ők mán karón varnyút. és a helyzet az, hogy ezt tényleg nagyon meg is lehet úszni, és nagyon rá is lehet baszni. ahol erőteljes közegészségügyi válasz van, ott a nagy rábaszástól próbálják óvni a polgárt, ahol csak pantomim, ott megúszára játszanak.

2020.03.07. 21:53:00

@eszti.....: Már megállapították, hogy minden vírus és baktérium megszívja, ..., benne van a linkelt cikkben.
Csak akkor tudnak belőle venni, ha soron kívül kapnak, mert már kétéves gyártási kapacitás le van kötve, viszik az amcsik, japánok, stb.

"ezt benézted. igen, megszólaltam, mikor feltupírozott jelentőséggel ruháztad fel a társulást."
Nem tupíroztam semmit, kívülről néztem a fikázást , amikor másokkal vitázott erről.

2020.03.07. 21:57:17

@incze: "mondják, hogy ez itt a szezonális influenza, de csak mondják, és nem tudják, mert nincsen semmiféle mérés, tesztelés (a szezonális influenzára sem),"
Influenzára tesztelnek, onnan tudják, hogy a beteg influenzás.
Ha valakiről kiderül, hogy influenzás, akkor mi a nyavalyáért kellene még koronára, meg szifiliszre is tesztelni?!
Az ilyen idióták miatt lesz idegbeteg az, aki hetven IQ alatt van, mert elhiszi az ilyen hazudozásokat, .., na jó, az is a céljuk, de akkor is patkány dolog!

incze 2020.03.07. 22:09:24

@Tényelek: én pl. a minap voltam házirovosnáll, köhögés, láz. nem tudom másutt hogy megy, kikérdezett, meghallgatta a tüdőm, majd ezután kaptam mind antivírus, mind antibaci gyógyszert (meg köptetőt). *nem* tudni, hogy influenzás vagyok-e (hacsak nem csalhatatlan diagnoszta a háziorvosom), de valószínűleg annak számítok majd a statisztikában. ez egy biztonsági kezelésmódnak tűnik, ami ilyen futószalag időszakban érthető, és valószínűleg viszonylag be is válik, de ettől még nem lehet tudni, hogy mi van.

alöksz róz 2020.03.07. 22:10:57

@Tényelek: hát nem tudom, én nem hívom a csajom bugyiját a mi bugyinknak

amúgy meg bangladesi zoknit se hordok. minőségi magyar terméket vásárolok, neked is azt kéne

eszti..... 2020.03.07. 22:20:21

@Tényelek:

akkor valamit nagyon benéztél. a V4 jó dolog, csak nem kell szabadságharcosok gyülekezetének nézni.

morph on deer 2020.03.07. 22:36:48

@6.Lenin:
“ Amennyiben Gyurcsányék lennének hatalmon, már kefélés előtt képesek lennének kimutatni a még meg sem fogant magzaton, hogy fertőzött...”

Ez így igaz!
Sőt, még azt is, hogy uram bocsá’ akár magyar miniszterelnök is lehet belőle, mert ő úszik leggyorsabban...

És, hogy fertőzött az egyetlen percig sem volt kérdéses!
Agyára ment a korona..!
————
Az mégis micsoda sötétségre vall, hogy egy ekkora országban ennyire gyatra infrastruktúra mellett EGYETLEN helyen végzik a tesztelést, és ott is csak azokon, akiknek MÁR VAN LÁZA!

Bár végül is minek, hiszen a csehek úgy is elvégzik helyettük, nem igaz?

Mindenesetr érdekelne, hogy őfőspermasága kiknek nyalja mostanában a kis kacsóját, - kisztihand madám, - mert hátha végre eltalálja az “igazit”!
:(

2020.03.07. 22:37:20

@incze: "majd ezután kaptam mind antivírus, mind antibaci gyógyszert"
Az antivírus gyógyszer nevét ha ideírná, azt szerintem mindenki megköszönné, még a WHO is küldene önnek egy oklevelet, hogy rátalált erre a világon egyedülálló kincsre, mert hogy eddig mindenki úgy tudta, hogy ilyen nem létezik!

2020.03.07. 22:40:00

@eszti.....: A V4 országainak polgárai jelenleg a központi országok rabszolgái vagy a hazájukban, vagy kiköltözve, ha nem vívnának szabadságharcot, akkor azok is maradnak, ..., még akkor is ha új rabszolgapiacra van kilátás a Balkánon.

Kunhallmi Agnes 2020.03.07. 22:44:21

"Puszta blöff és propagandafogás a kormány küzdelme a koronavírus ellen"

Ugy van az egesz csak alproblema, mint az illegalis bevandorlas.

2020.03.07. 22:45:39

@morph on deer: "Az mégis micsoda sötétségre vall, hogy egy ekkora országban ennyire gyatra infrastruktúra mellett EGYETLEN helyen végzik a tesztelést, és ott is csak azokon, akiknek MÁR VAN LÁZA!"
A 60+ milliós Olaszországban négy WHO minősítésű labor van, ahol ilyen tesztet lehet végezni, mitől kevés az egy a 10 millióra?
Ha minden embert tesztelnének, akinek nincs láza, annak mi értelme lenne, ...., és, ha netán akkora hülyék lennének, hogy megfogadnák a tanácsát, akkor azt naponta vagy hetente kellene megcsinálni, ..., mondjuk a teljes biztonságot az óránkénti négy tesztelés adná :-) ?

morph on deer 2020.03.07. 22:47:19

@atomic power 1986DucaDuca:
“ Magyarországon március 4-7 között 3 nap alatt 2-ről 5-re nőtt a bizonyítottan fertőzöttek száma. 2,5-szeres növekedés.”

Ki által “bizonyított”, megmondanád?

Mert például a “bizonyítottan” fertőzött iráni diák osztálytársait elhajtották, hogy majd akkor szóljanak, ha lázuk is lesz!

Ahogy a szakértő ez “operatív törzs” (tuskó?) részéről kijelentette, hogy “amíg a fertőzött nem köhög/prüszköl, addig NEM FERTŐZ, mert a vírus csak cseppfertőzéssel terjed!!!!
A “szakember” szerint csak ez az egyetlen lehetőség, és addig nem kell vizsgálni senkit, míg ez nem áll fenn!!!

Ez ám az igazi védekezés, “akárki meglássa”! Ha megéri.

morph on deer 2020.03.07. 22:50:46

@szárny:
“... meg Kuncze belügyér a ciántablettájával”

Most, hogy olvaslak, ez egy helyes megoldásnak tűnik..

2020.03.07. 22:56:20

@morph on deer:
"Mert például a “bizonyítottan” fertőzött iráni diák osztálytársait elhajtották, hogy majd akkor szóljanak, ha lázuk is lesz!"

Valószínűsítem, hogy azokra az irániakra gondol, akiket rendőri segítséggel kényszerítettek karanténba, mert nem voltak hajlandóak önként bevonulni?!
Basszus, ennyire nyiltan kevesen mernek hazudozni csak azért, hogy pánikot keltsenek!

www.atv.hu/belfold/20200307-ket-irani-nem-hajlando-karantenba-vonulni-budapesten/hirkereso

morph on deer 2020.03.07. 22:57:13

@incze:
“a poszt fő állítása, hogy szó sincsen erőteljes kormányzati föllépésről“

Ha jól emlékszem, eredetileg Iránban sem voltak betegek, aztán nagy nehezen lett néhány... És kisvártatva kicsúszott a kezükből a dolog, aztán kiderült, hogy kezdetben elsunnyogták.

Viszont mi bármikor átülhetünk egy másik gépjárműbe, mert velünk törődnek..!

eszti..... 2020.03.07. 23:01:38

@Tényelek:

"Ha minden embert tesztelnének, akinek nincs láza..."

Ez helyzetfüggő. A fertőzöttek környezetében mindenkit kell tesztelni, akivel kapcsolatba léptek. Pl, az első szlovákiai fertőzött fiától kaphatta el, aki Velencében járt február 14-15 között. A tesztje pozitív lett, de tünetmentes, ahogy az anyja is.

morph on deer 2020.03.07. 23:06:09

@Tényelek:
“ Influenzára tesztelnek, onnan tudják, hogy a beteg influenzás.”

Mert a kettő kizárja egymást?
Van erre nézve valamilyen megalapozott információd?
(Szokásom ellenére nem kötözködök, csak kérdezem!)

klimahisztiverseny győztes 2020.03.07. 23:06:19

"Utazási korlátozásokat egyáltalán nem léptettek életbe. Vígan és akadálytalanul lehetett közlekedni Magyarország és a járvány olyan gócpontjai, mint Kína, Észak-Olaszország, Dél-Korea és Irán között."

Valami nem kerek. Ugy tudom 10 eve fasiszta diktatura van, a hatarok le vannak zarva, senki nem utazik sehova. Legalabb is ezt terjesztik liberalisok. Akkor meg most hogy hogy utazgatnak, meg akkor is amikor aztan tenyleg nem kene ??

morph on deer 2020.03.07. 23:10:43

@Tényelek:
“ mondjuk a teljes biztonságot az óránkénti négy tesztelés adná :-)“

Kiváló ötlet. Vesd össze a bizonyítottan fertőzött iráni diák pillanatnyilag tünetmentes osztálytársaival.
Hogy sikerült?

morph on deer 2020.03.07. 23:13:01

@MAXVALL bircaman közíró:
“ A budipapír ha elfogy, mi lesz akkor?”

Ne aggódj, orbán postán küldi a pótlást! Igaz, másképp hívják, de a funkciója ugyanaz.

morph on deer 2020.03.07. 23:15:38

@Tényelek:
“ A 60+ milliós Olaszországban négy WHO minősítésű labor van, ahol ilyen tesztet lehet végezni”

Nyilván csak azokat tesztelik, akik a közelmúltban Olaszországban jártak.
Oh, wait..!

2020.03.07. 23:15:56

@eszti.....:
Előírás, hogy aki fertőzöttel érintkezett, azt két hétig karanténban tartják, illetve tesztelik, ..., bár a hírekből az jön le, hogy a tesztnek nem sok értelme van, mert több olyan volt, aki negatív teszttel indult, majd a karantén idején mégis beteg lett.

Szerintem itt egy pár embernek az a problémája, hogy nem bírja felfogni, egy vírusfertőzésnél csak a tüneteket lehet kezelni /Nincs vírusgyógyszer, ahogy fentebb, az egyik barom írta!/, az meg csak akkor indulhat, amikor az jelentkezik, előbb láz, fejfájás, rosszullét.

morph on deer 2020.03.07. 23:18:31

Azt tudja valaki, hogy míg az iráni és az olasz fertőzöttek száma nagyságrendileg azonos, akkor miért csak az irániak ellen foganatosítottunk beutazási tilalmat?
Any idea?

2020.03.07. 23:23:25

@morph on deer: Minden anyagban az szerepel, hogy a vírus csak a lázállapot kialakulása után kimutatható, addig a jelenlegi laborok nem képesek kimutatni, mit nem lehet ezen nem érteni?!
A lovaglását értem, kellene a pánik.

eszti..... 2020.03.07. 23:28:29

@Tényelek:

Már hogyne lenne értelme a tesztnek! A tüntetmentesek is fertőzhetnek. Csak a mai nap Szlovákiában 50 tesztet végeztek el, mind negatív lett. Ez csak az első szűrés, minden tesztet továbbküldenek egy bécsi laboratóriumba, ellenőrzésre.

Belzebubo 2020.03.07. 23:31:12

Hiányolom a plakátokat: "a migráns Virus nem veheti el a Magyar Virus munkáját" meg "a migráns virusnak be Kell tartani a Magyar törvényeket" meg "le a brüsszelita virussal"
Viszont Vezérünk teljes melszélességgel áll a vártán és saját fényességes tekintetével üzi El a ganz betolakodó virusokat. Akik ugyan, látván ezt az isten háta mögötti helyet, annyi más dologhoz hasonlóan IDE csak utoljára keveredtek el, azt ist csak véletlenül
De Kásler úr elôreszegzett 10 parancsolatától remélhetôleg El ist takarodnak hamarosan...

2020.03.07. 23:31:23

@morph on deer: "Azt tudja valaki, hogy míg az iráni és az olasz fertőzöttek száma nagyságrendileg azonos, akkor miért csak az irániak ellen foganatosítottunk beutazási tilalmat?"
Az olaszokkal egy laza "államalakulatban" belül élünk és nem tudjuk szabályozni az onnan utazni vágyók utazásait /szabad mozgás alaptézise!/, míg az irániak csak vízummal jöhetnek ide, ha nem adunk nekik, akkor nem tudnak jönni.
Szomorú, hogy tőlem kell megtudnia miként működik az EU , ..., na meg szégyen is önre nézve.
De látom a pánikkeltésre való törekvése töretlen.

morph on deer 2020.03.07. 23:36:11

@Tényelek:
“ Valószínűsítem, hogy azokra az irániakra gondol”

Rosszul. Én erről az esetről beszéltem, - ami amúgy kitűnően illusztrálja a “hathatós intézkedés”- nek az ő hiányát, és az csoporttársairól, akik maguk jelentkeztek tesztre, mivel napokig érintkeztek a fertőzött diákkal.

index.hu/belfold/2020/03/05/koronavirus_sote_semmelweis_egyetem_irani_diak/

És a teszt:

index.hu/belfold/2020/03/06/koronavirus_sote_irani_gyogyszeresz_hallgato_negyedeves_csoport_nem_tesztelik_a_hallgatokat/amp

2020.03.07. 23:38:14

@eszti.....:
Szerintem az ötven mindegyik lázas volt, egyébként semmi értelme a tesztnek, mert hiába negatív most, pár nap múlva, amikor lázas lesz már mérhető mennyiségben lesz a szervezetében a vírus, .., addig nem.
Szerintem a szlovákok sem hülyék, hogy figyelmen kívül hagyják a WHO szakmai anyagait.
Ráadásul a kolbászkerítéses osztrákoknál is így csinálják, ha oda tünetmentes ember mintáit küldték az komoly pénzpazarlásnak számít, ..., bár, ha Bécsbe át kell küldeni, akkor a pozsonyi labor nagy valószínűséggel nem WHO szabványos labor, .., olyan, mint nálunk a szegedi vagy a debreceni.

morph on deer 2020.03.07. 23:38:46

@Tényelek:
“ A lovaglását értem, kellene a pánik.”

De jó!
Legalább egyikünk érti. Ez már 50% siker, hát az is valami...

2020.03.07. 23:44:40

@morph on deer: A cikkek szerint, amit bőven nem Orbán imádatú honlapról tett be, pontosan úgy kezelték a helyzetet, ahogy az az előírás.
Mindenkinél elkülönítést, karantént alkalmaztak.
Ha már lesz 10.000 beteg, akkor sem megy minden olyan ember kórházi elkülönítőbe, aki érintkezett velük.
Ez az egész csak szarrágás ön és az index részéről, ..., WHO -ék is ezt ajánlják ilyen esetekben.

eszti..... 2020.03.07. 23:47:05

@Tényelek:

Szerinted....
Nemrég néztem a híradót. Lázról nem volt szó, tesztelésről igen. A tünetekkel rendelkező páciens felesége tünetmentes, de őt is bent tartották a kórházban. Munkatársait szabadságra küldték, a munkahelyet bezárták egy hétre.

a pozsonyi labor nagy valószínűséggel nem WHO szabványos labor... aha! :D :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.07. 23:52:48

@morph on deer: "Azt tudja valaki, hogy míg az iráni és az olasz fertőzöttek száma nagyságrendileg azonos, akkor miért csak az irániak ellen foganatosítottunk beutazási tilalmat?
Any idea?"

Az iráni állampolgárok számára a vízumkiadást függesztették fel. Olaszország uniós tagállam, míg Irán nem. Míg az irániaknak vízum szükséges ahhoz, hogy hozzánk (ill. az EU-ba) egyáltalán beléphessenek, addig az olaszoknak uniós állampolgárként ilyesmire amúgy sincs szükségük.

morph on deer 2020.03.07. 23:52:59

@Tényelek:
“ Az olaszokkal egy laza "államalakulatban" belül élünk és nem tudjuk szabályozni az onnan utazni vágyók utazásait /szabad mozgás alaptézise!”

Lófax, mama!
Erre az esetre egyáltalán nem vonatkozik a hivatkozott “alaptézis”, ezt hívják vis majornak.
Tehát minden további nélkül lenne lehetőség pl a Nápolyból érkező gépek leállítására, ha ezt valaki komolyan gondolná.
Csak nyilván annak PR hatása nem lenne ugyanaz, mint az Irán elleni fellépésnek!

Viszont például Kínával (még) nem élünk laza “államalakulatban”, jól tudom?
És kínaiak kaphatnak vízumot, tetszés szerint ma is.

Szóval hogy is van ez?

Amúgy cirka 1800 iráni diát tanul Magyarországon, csak tájékoztatásul.

morph on deer 2020.03.08. 00:02:19

@Tényelek:
“ De látom a pánikkeltésre való törekvése töretlen.”
:)
Mire, szivi? Pánikkeltésre?
Frászt.
Az egyetlen eredmény az lenne, ha a balga orbánhívők végre észbe kapnának, és rávennék seggnyalásuk tárgyát, hogy kapja már össze magát, és kezdjen el sürgősen felelős kormányfő módjára viselkedni, a “bízzanak bennem” jellegű alaptalan kijelentések helyett!
Ennyi.

A helyzet az, hogy van rálátásom néhány nálunk sokkal jobban érintett európai ország jelenleg érvényes protokolljára, és azokhoz képest qrva komoly hiányosságok vannak nálunk!
Way to go, viktorka!

2020.03.08. 00:07:06

@eszti.....: Amíg nagyon kevés fertőzött van, addig még lehet kapacitás arra, hogy a tünetmentes hozzátartozót benttartsák a kórházban az előírásokon felül, bár felelőtlenség.
Szerintem nálunk ezt már átgondolták, hogy ez nem lehet a rendszer része, mert akkor nem tudnak gyógyítani, illetve a tünetmenteseket nem érdemes a fertőzöttekkel együtt tartani, .., lásd; Olaszországban és Kínában is tömegesen fertőződtek meg az egészségügyi dolgozók, akik körbehordták a kórházban lévő betegeknek és a nagyvonalúan benttartott egészségeseknek a fertőzést.
Biztos vagyok benne, hogy a szlovákok is leállnak ezzel a gyakorlattal, mert nem akarják megismételni az olaszok melléfogását.

Ha a pozsonyi labor WHO minősítésű, akkor miért küldik ki Bécsbe a mintákat, semmi értelme nem lenne, de szerintem az osztrákok is elhajtanák őket, ....
Mellesleg a horvátoknak és a szlovéneknek sincs hiteles laborjuk, ők is ide vagy az osztrákokhoz viszik a mintáikat hitelesíttetni, ..,

morph on deer 2020.03.08. 00:10:09

@Tényelek:
“pontosan úgy kezelték a helyzetet, ahogy az az előírás.”

Tényleg?

Az egyik diák pénteken már jelentkezett az egyetemi háziorvosnál, a másik ugyancsak pénteken már jelezte, hogy nincs jól.

Öt, azaz öt nappal később, szerda este 6:28: kor tudtuk meg személyesen orbántól, hogy van két fertőzött iráni diák!

És közben mi történt?
Aki pénteken érkezett és azonnal ment az orvoshoz, ő saját lakásában “vonult karanténba”, a másik eset viszont jóval vadregényesebb, ahogy már fentebb idéztem.

A diák ahogy kell, telefonált: ”Miután elmondta, hogy nemrég tért haza Iránból, a Call Center azonnal elirányította a Dél-pesti Centrumkórházba (DPC)”

Tehát nem küldtek speciális mentőt védőruhás mentősökkel, hanem “elirányították”(!!!) a kórházba, menjen isten hírével..!
Szóval miután elmondta, hogy panaszai vannak, plusz nemrég tért haza Iránból, akkor azt a tanácsot kapta, hogy saját maga menjen el a kórházba!
Tehát utazzon tömegközlekedéssel, és várjon a többiekkel a kórház várókban, aztán majd csak lesz még pár tucat potenciális fertőzött, nem?

Csak nekem tűnik úgy, hogy valaki itt elcseszett valamit, nem is kicsit?

A diák ehelyett hazament, és a következő munkanapon, hétfőn felkereste az egyetem háziorvosát, aki további két(!) nap alatt sikeresen ”megszervezte felvételét a DPC-be, amely március 4-én megtörtént”...
Ennyire lassú lenne a mentő? Vagy mi van?
“MEGSZERVEZTE”!!!

És mindezt úgy, hogy márpedig mi qrvára “fel vagyunk készülve”, ráadásul mindez a fővárosban, az orvosi (!!!) egyetem környezetében történt!

Hát, ha valóban ez az előírás, akkor csak gratulálni lehet a hozzáértéshez..!

2020.03.08. 00:13:23

@morph on deer: Nekem nincs akkora látóköröm, hogy több ország protokollját is ismerjem, mint ön, de az egyik bezzeg egészségügyi országét elég mélyen ismerem, és az itteni protokoll keményebb, mint az ottani.

Na mondjuk azt viszont a feketehumor számlájára írom, hogy azt a protokollt tartja jobbnak, amelyik nagyobb létszámú fertőzést eredményezett.

morph on deer 2020.03.08. 00:35:30

@Tényelek:
“...azt a protokollt tartja jobbnak, amelyik nagyobb létszámú fertőzést eredményezett.”

Ez nem jött be.
A fertőzést ugyanis nem a protokoll eredményezte, hanem a vírus, a fertőzöttek létszáma meg ezért magas, mert pl. sokan voltak síelni, stb. Észak-Olaszországban.
Az életszínvonal átka.

Mikkamak 2020.03.08. 00:36:33

@morph on deer: azokon sem végzik, akiknek láza van. SOTEs diák, kapcsolatban volt az első diagnosztizált beteggel, lázzal, száraz köhögéssel ment a Szt. Lászlóba. Vizsgálat nélkül elhajtották. Ha tényleg fertőzött, akkor most fertőzheti a más okból klinikákon ápolt betegeket.

eszti..... 2020.03.08. 00:44:31

@Tényelek:

Bocs! Nem Bécsbe, hanem Berlinbe küldik őket a Charité egyetemi központba megerősítésre, amennyiben pozitív a minta. Ez a standard eljárás, 400.000 eurót különített el a kormány erre a célra.
Ki mondta, hogy együtt tartják őket? Az egyik pozsonyi kórház külön erre a célra létrehozott szárnyában elkülönítve fekszenek. Az egészségügyi dolgozók védőfelszerelésben látják el őket.
Nem tudom milyen minősítésű a labor, de míg a kormányzat korlátlan anyagi eszközt szán a járvány megfékezésére, nem is érdekel.

morph on deer 2020.03.08. 00:47:59

@Mikkamak:
:( Ezért óbégatok. A francot sem érdekli, hogy ki áll ki és mit mond, őszintén szólva, csak azok, akiken áll vagy bukik az egész végezzék jól a dolgukat.
Sajnos vannak kétségeim, de adja az ég, hogy tévedjek.

incze 2020.03.08. 01:02:07

@Tényelek: ne legyél már ilyen szarrágó gyökér. az antivírus (pongyola szóhasználat) úgy értendő, hogy az a gyógyszer, amit a magori praxis a vírusos influenzajárványkor fölír, tadamm: algopyrin most, és mindörökké, ámen, generál láz és gyulladáscsillapító. az antibaci (antibiotikum, nehogy beleakadj), pedig ha bakteriálisnak gondoltatik a kór. (a mindkettő pedig a nem tudjuk, de biztos, ami zicher)

jó lenne, ha arra koncentrálnál, ami a mondandó veleje: szó sem volt semmiféle influenza tesztről (sem), itt egy légúti beteg, meghallgatta a tüdőm, és adott egy generál koktélt (amely jó eséllyel fölélövés, de sok a beteg, és nincsen nagyon szoros számlán a gyógyszer), egyáltalán nem hibáztatom az orvost, nagyon is racionális praxis.

de olvasd csak el hány *tényleges* vizsgálat történik beérkezett mintán. pl. a legutolsó, az idei 9. hétről szóló jelentés szerint a 38 ezer beteg esetében "131 influenza-gyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag a Nemzeti Népegészségügyi Központba, 27%-kal több mint az előző héten." - www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_20/influ_2020_09.html

38 ezer vs 131

a lényegre koncentrálj, bogaram. nem csak azt nem tudják (mert nem tesztelik), hány covid-19 beteg van. jó bizonyossággal csak annyi mondható el, hány légúti nyavalyás jelentkezett, abból hány gyógyult meg, és hány halt meg. nem véltelenül beszél a jelentés végig influenzaszerű tünetekről, és nem influenzáról.

havrilla 2020.03.08. 04:59:10

@morph on deer:
Barom vagy édes fiam, de nagyon.

havrilla 2020.03.08. 05:01:38

Szarevő ember cikke, szarevő ellenzékieknek.
Anyátok tudja, hogy ilyen barom gyermekei vannak?

megamedve 2020.03.08. 05:38:01

Egyrészt mit vár a szerző, mi legyen?
Az lenne a tuti, ha lezárnánk az egész országot, senki sehova, az aztán intézkedés lenne, és lehetne orgazmálni, hogy de király a védekezés!
Másrészt meg az egész túl van lihegve.
Elárulom, simán influenza szezon van, a fél ország beteg, lázas, taknyos, köhög, tüsszög.
Sok idős embert nagyon megvisel, vannak akik bele is halnak, ha nem közvetlenül ebbe, akkor valamelyik szövődményébe.
És mégis forog a föld, nem áll le az élet.

Somlyódi Nándor 2020.03.08. 05:50:47

Sokkal nyugodtabb lennék, ha a kormánypárti kommentelők libsizés, fenyegetőzés és útszéli hangnem helyett tételesen cáfolnák a leírtakat. Az lenne ugyanis a tisztességes. Vagy túl nagy lenne az elvárásom? Ha valakit egyáltalán érdekel, én ezt nem poltikai hovatartozás révén próbálnám megközelíteni, ugyanis egyik vírus sem ez alapján fertőz. Amúgy megamedve hozzászólásával értek egyet maximálisan.

István Tamasi 2020.03.08. 06:24:39

Azokon végzik el a tesztet akik bizonyítottan elkapták a koronavírust.
De a teszt nélkül hogyan bizonyított, hogy elkapták a vírust?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 07:24:41

@Somlyódi Nándor: Sokkal nyugodtabb lennék, ha a kormánypárti kommentelők libsizés, fenyegetőzés és útszéli hangnem helyett tételesen cáfolnák a leírtakat................................

Eddig öt fertőzöttre bukkantak. Elkezdték a tájékoztatást és a felkészülést.
Közben az ellenzéki média folyamatosan kelti a pánikot, az ellenzéki politikusok ezerrel nyilatkoznak mindenfélét, pl. a mostani legaranyosabb Lendvai Ildikó menetrendszerű felesleges felbukkanása és nyegle nyilatkozata, hogy a kormány egy teljesen migráns, vagy egy cigány fertőzött felbukkanását várja!
Ezek után mit csodálkozol, ha el lesztek küldve abba a jó libsi édesanyátokba?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 07:35:22

"Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium."

Gúnyolódik a posztoló, pedig, pedig azóta kiderült, hogy hó esetén a libsitudomány sem veri az egeket, lásd Karigerit, aki a káosz közepén válságtanácskozást ígért, ami azért jó, mert ilyenkor el kell takarítani a havat, ezt a hülye is tudja és nem mitévők legyünk témájú tanácskozást összehívni!
A lakott területen kívül elakadt járművekből pedig nem tanácsos kiszállni, mert ott kisebb az esély, hogy megfagysz, ez is triviális, mi a gecit lehet ezen gúnyolódni?

rallus 2020.03.08. 08:03:30

Komolyabban kellene venni!
Amikor évekkel ezelőtt megjelent a madárinfluenza, Gyurcsányék azonnal bevittek a TV stúdióba egy döglött hattyút, hogy mindenki lássa, mi vár rá!
Átutaltak egy baráti cégnek néhány milliárdot, hogy a világ legnagyobb üzletét megvalósítsa: szérumot állítson elő egy még nem létező vírustörzs ellen!
Az egészségügy akkori vezetői kamerák előtt még be is oltatták magukat a csodaszerrel!
Hála nekik, az emberiség fennmaradt... Eddig.....

Toller Béla 2020.03.08. 08:56:16

Nem a vírustól kell itt tartani. Tény, hogy ez a kormány, ez az orbán-féle még semmit sem tett a vírus terjedése vagy feltaztatása ellen, Amit itt tettek, azt az orvosi középvezetők tették, akiknek vajmi csekély eszközeik vannak. És hát az orvosok, ápolók, mentősök lesznek az első professzionális áldozatok is. Nem bolsizni kellene, meg libsizni, hanem megfogni a dolog lényegét és intézkedni, beszerezni, készleteket felhalmozni, tájékoztatni ! De ne olyan niemandok tegyék ezt, mint kásler, vagy a katasztrófaelhárítás világbajnokai, netán a belügy feketeöves balfékjai ! A politikai hozzállás másodlagos, vegyék már észre, hogy kásleréknél a meztelen szakmai tudás hiányzik !

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 09:10:28

@Toller Béla: A politikai hozzállás másodlagos, vegyék már észre, hogy kásleréknél a meztelen szakmai tudás hiányzik !.............................................

Gratulálok mindenhez értő, valószínűleg minimum docens lippsiproli, hogy szakmailag kifogásolod Káslert!
Remélem ugattál Horváth Ágnes mengelicakoca hatalmas egészségügyi akciói miatt is, amikor a kórházi ellátás minőségét széfekkel emelte meg, megmentve ezzel rengeteg ember életét! Kurva anyátokat, nektek megmukkani sem lenne szabad ezek után!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.08. 09:14:34

@Grimbusz Makszimusz: "szakmailag kifogásolod Káslert"

Nem lóg ki a kormányból, ugyanolyan inkompetens, mint a többi.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.08. 09:18:26

Kásler Miklós Széchenyi-díjas magyar onkológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az orvostudomány kandidátusa, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója,

nála a szakmai tudás hiányzik, ezért tudnak lyobban mindent, csinálnának mindent is lyobban a büdös lippshiprolik

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.08. 09:19:34

@rallus: "Gyurcsányék"

Szánalmas, ahogy az impotens gazdádat egy másik impotenssel véded. Lehet vitatkozni rajtuk, de az elkúró nem tudta ilyen mélyre levinni az országot, mint a geci. Bár lehet, hogy csak nem volt rá elég ideje.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.08. 09:21:14

@Grimbusz Makszimusz: "ez is triviális"

Pont te mondtad ki. Triviális "tanácsok", ennyi tellett tőlük. Inkompetens banda.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.08. 09:23:08

@Grimbusz Makszimusz: "Lendvai Ildikó menetrendszerű felesleges felbukkanása és nyegle nyilatkozata, hogy a kormány egy teljesen migráns, vagy egy cigány fertőzött felbukkanását várja!"

Nem kedvelem azt a boszorkányt, de ebben speciel igaza van.

morph on deer 2020.03.08. 09:38:04

@Grimbusz Makszimusz: majomkám, malyomkám, ugye az megvan, hogy az emberek nagy része NEM volt a kocsijában abban a bizonyos apokaliptikus hóesésben?

Én még kurvaországban se voltam, mégis kaptam egy sms-t. De a kedves vezető amúgy nagyon kompetens, én kérek elnézést, hogy kacagni mertem...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 09:43:01

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Csak fitogtatni akartam a választékosságomat, valamint reméltem, hogy a modorosságom kihoz valakit a sodrából közületek! :D A faszom sem használná egyébként a "triviális" szót!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 09:49:06

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:" Nem kedvelem azt a boszorkányt, de ebben speciel igaza van."

Miben van igaza, egy aljas feltételezésben? Úgy van igaza, ahogy lassan mondta, hogy nem lesz gázár emelés? :D
Bazdmeg, az a nő tényleg egy állat, amikor erről kérdezték, azt válaszolta, hogy tudta hogy hazudik, de hitt benn! Ez a nő takarodjon a rohadt kommunista kurva anyjába, a hozzád hasonló orbánfóbiiás, viszont a ballibbal szemben teljesen kritikátlan hülyék úgyszintén?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 09:50:42

@morph on deer szerencsétlen faszarcú klón, takarodj.

rallus 2020.03.08. 10:02:51

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
"Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk"

És ez 2016 februárjában történt... Persze azóta rengeteget romlott az.....esélyetek, hogy újra tönkre tehetitek az országot...

2020.03.08. 10:59:15

@morph on deer: A WHO és az olasz szakszolgálatok szerint a járvány berobbanását a helytelen protokoll okozta, szóljon nekik, hogy hülye barmok, mert ön pontosan tudja az okot és biztosan nem az, hanem a sielés, ... atya isten, szedje a gyógyszereket rendesen, a diliházban, mert szét fog robbanni a feje a tudástól!

Úgy egyébként egy új betegség megjelenésénél mindenki figyel mindenkit, mert senki sem tudja , hogy mi a helyes protokoll. A kínaiak és az olaszok tapasztalatait már beépítették a protokollba, mire ideért a járvány és még nagyon sok változtatás lesz a további tapasztalatok alapján, .., ez így működik.
Egyedül a liberálbolsevik barmok azok, akik pontosan tudják a tutit, de csak akkor, ha kíbicként kell beugatni, .., egyébként meg abban bíznak, hogy sikerül megingatni a bizalmat az egészségügyi szakszolgálatokban, aminek az lesz a következménye, hogy pár ezer-tízezer halottal több lesz, .., és akkor hátha Gyurcsányért könyörög a nép lázadásképpen és akkor újra lehet dőzsölni a felvett hitelekből, elkótyavetyélt állami vagyon árából.

AngeI 2020.03.08. 11:06:49

@Toller Béla: Jó nagy lendülettel és indulattal mondtál jó nagy semmiket..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.08. 11:38:18

@rallus: "ez 2016 februárjában történt... Persze azóta rengeteget romlott"

Igen. Akkor a régió középmezőnyében voltunk, Ondó Viktor mostanra Európa legszegényebb államai közé vitte le Magyarországot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.08. 11:45:40

@Tényelek: "egy új betegség megjelenésénél mindenki figyel mindenkit, mert senki sem tudja , hogy mi a helyes protokoll."

De nagy baromállat vagy! Ugyanúgy terjed, mint az influenza, vagy a többi koronavírus, csak a lappangási ideje egyedi.

István Tamasi 2020.03.08. 11:55:21

Ha az elqrmány a hazugságkampányra tervezett 150 milliárdból koronavírus tesztet csináltatna akkor az kb 70-75 ezer tesztet jelentene. Ennyivel könnyen lokalizálni lehetne a járványt. A csüngőhasú suttyónak nyilván fontosabb a hazugságkampány mint a magyar emberek egészsége.

AngeI 2020.03.08. 11:59:36

@István Tamasi: A világon hol csinálnak ennyi tesztet , te nagyon okos?
Hagyd azokra a járvány kezelését,akik értenek hozzá,míg te csak kibicelsz.

István Tamasi 2020.03.08. 12:18:52

@/\ngel: Okoska! 9,8 millió lakosra csinálnak 300 tesztet - ez a magyar rögvalóság. A világon hol csinálnak arányaiban ilyen kevés tesztet?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 12:23:55

@István Tamasi: Kit teszteljenek te ostoba, minek a 75 ezer teszt? Akiket kell azokat tesztelik ne félj, azt meg hogy kiket kell azt ők tudják. Persze az indexen már tolják a hívtam a mentőket, mert koronavírusom van és nem jöttek típusú baromságokat, nem is értem, hogy pánik keltésért miért nem kapják el a firkászt!
Ez a kommunikáció polémiázás is megér egy misét, miről tájékoztassanak? Amiről kell azt elmondják, a mélyebb infót meg az olyan prolik úgysem értik, akik felvásárolják az egész lisztkészletet a tecsóból !

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 12:28:38

@István Tamasi: Ezt hogy érted, teszteljenek le mindenkit? Akkor megnyugszol? Aztán meg már nem kaphatja el valahogy? Ja, de! Akkor teszteljék havonta, hetente, esetleg naponta az egész népességet? Te tényleg szellemi fogyatékos vagy?

2020.03.08. 12:30:46

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "De nagy baromállat vagy! Ugyanúgy terjed, mint az influenza, vagy a többi koronavírus, csak a lappangási ideje egyedi. "

A VHO szerint nem is hasonlít rá, de ha ön ennyire menő virológus, akkor tegye már helyre a sok hülyét ott, biztosan hálásak lesznek önnek az átadott tudásáért, .., ami tudjuk, hogy nulla, de hátha humánkisérletekre fel tudják használni önt, ........, az ebola járványhoz jól jönne nekik pár ember ...

2020.03.08. 12:34:12

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Akkor a régió középmezőnyében voltunk, Ondó Viktor mostanra Európa legszegényebb államai közé vitte le Magyarországot. "
Azt mindenki tudja, hogy Gyurcsány idején dübörgött a gazdaság és nagy volt a jólét, .., .de Orbán óta a 10 millió koldús országa lettünk, ..., ezt fölösleges is beírnia naponta tízszer, mindenki látja, ha végig megy az utcán.

rallus 2020.03.08. 12:46:33

"a DK javaslatcsomagot készített a járvány megelőzésére"
Heuréka! Meg vagyunk mentve!
Emlékszem rá amikor Gyurcsány bejelentette, hogy a határon megállítja a pénzügyi válságot. És tényleg! Az IMF és a Világbank gyorssegélyének formájában....

morph on deer 2020.03.08. 13:07:17

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“ nála a szakmai tudás hiányzik”

Te most hülyéskedsz?
Szerinted mi köze az onkológiának a járványtanhoz?
A számítógéphez se villanyszerelőt hívsz, pedig az is árammal működik, de valahogy mégse mindegy!

Kasler lehetne akár Nobel-díjas onkológus is, akkor sem lenne semmi köze ahhoz, ami most zajlik, mert ahhoz továbbra sem ért!
Ezen a téren legalább illik a sorba.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.08. 13:28:34

@morph on deer: Kásler Miklós Széchenyi-díjas magyar onkológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az orvostudomány kandidátusa, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója,

te kit javasolnál helyette eü. minnek
már persze a bevágó piszti után

2020.03.08. 13:31:52

@morph on deer: "Kasler lehetne akár Nobel-díjas onkológus is, akkor sem lenne semmi köze ahhoz, ami most zajlik, mert ahhoz továbbra sem ért!"
Látom a libsi agyával azt hiszi, hogy Kásler gyógyítja az összes beteget, ..., csak önnek szólnék, hogy a miniszterek nem gyógyítanak, ők politikai szereplők.
Szerencsére Káslernek van orvosi és menedzseri tapasztalata, így nagyobb esélyünk van rá, hogy jó munkát végez.

De a lényeg, ha kifejezetten azért fertőzné meg a magát a vírussal, hogy találkozzon Káslerrel, ..., mondjuk beolvasni neki, akkor el kell keserítsem, ő nem gyógyít senkit.

AngeI 2020.03.08. 13:37:13

@István Tamasi: Olyasmibe beszélsz bele, amiről fingod nincs. Aki ezzel foglalkozik hivatásszerűen az tíz évet tanul az orvosin. De hát ugye kibicnek semmi se drága...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.08. 13:46:12

@janos551: Nem öt, hanem már hét! Köszönjük Emese, tényleg lényeges hibát sikerült felfedezni! :D (mondjuk amikor írtam nekem még az öt volt az utolsó infóm, de ránts rá nyugodtan örömödben, hogy tudtál okoskodni) Persze erről szól a libsi élet, szarba kapaszkodás minden áron!
Lesz az még több is valószínűleg, aztán tudtok majd Orbánozni még jobban, de szerintem a lelketek mélyén örültök, hogy nem egy Gyurcsány, vagy egy Karigeri igazgatja most az országot, mert akkor aztán igaz lenne amit most be akartok mesélni, ugyanis menne a natúr duma ezerrel, gyakorlati intézkedést meg képtelenek lennének tenni, mint ahogy azt sokszor be is bizonyították!

morph on deer 2020.03.08. 14:34:52

@Tényelek:
“ a járvány berobbanását a helytelen protokoll okozta, szóljon nekik, hogy hülye barmok, mert ön pontosan tudja az okot és biztosan nem az, hanem a sielés, ”

Azért korábban legalább olvasni tudtál... Mi jött közbe?

Én nem az olasz helyzet kialakulásáról beszéltem, hanem pár általam ismert európai országban alkalmazott járványügyi protokollról!

A svédeknél például, ha jól olvastam ma már 168 beteg van, akikből alig néhány fertőződött meg az országon belül!
És igen, a döntő többségük Olaszországban!

Az a helyzet, hogy ott van egy iskolai szünet, a “sportlov” amikor össznépi mozgás van.
Részben az ottani síterepekre, részben külföldiekre, de ezrével tódulnak.
Az első harmincból csak egy német, két iráni és azt hiszem két kelet-ázsiai utazáson szedte össze, a többi mind Olaszországban! Ezen kívül már volt egy, aki már továbbfertőződött ott helyben.
Na ezért van a képben a síelés, meg az életszínvonal.

De mindez nem a járványügyi protokollra vonatkozik.
Ott erre kész forgatókönyvek vannak, ami alapjaiban ugyanaz, csak hozzáigazítják az aktuális fertőzéshez, és gurul.
Példa: van egy telefonszám az általános járványügyi információkra, és egy négyjegyű szám, a 1177 az egészségügyi témára, azt hívd, ha úgy érzed, hogy, stb. Ezek már a járvány kezdetén felvettek még egy csomó embert a telefonokhoz, most már valahol 3-400 körül van csak a telefonközpontokban dolgozók száma!

Tehát NEM az orvost hívod, mert annak ugye más a dolga!

Amit még tudok, hogy minden rendelő, patika, stb. ajtaján kint van a felhívás svédül és angolul, hogy ha ez és ez a bajod, tüneteid, stb, akkor NE menj be, hanem menj haza, és hívd a 1177- et.
Kézfertőtlenítő eddig is volt a közintézmények és egészségügyi intézmények mosdóiban, de most már szinte mindenhol ki van rakva, ahol többen fordulnak meg, közben a reklámok a kézmosás fontosságát és módját nyomják, hogy el ne felejtsd valahogy.

Minden információ elérhető, percre pontosan frissítve, párszor már láttam hogy szakemberek válaszoltak online az aktuális kérdésekre, ráadásul igazat..!

Amit akarok mondani, hogy ott nem most improvizálnak ad hoc, hanem csak “beindítják” a vonatkozó protokollt.

Erre lehet anyázni, sikítozni, miegyéb, tetszés szerint, de hogy az - szerintem - egy jobban működő rendszer, az biztos.

Igen, ez pénzkérdés is, de főleg szervezés és rendszerszintű gondolkodás eredménye.
Mondjuk pénz még nálunk is lenne...

morph on deer 2020.03.08. 14:39:01

@Tényelek:
“ Szerencsére Káslernek van orvosi és menedzseri tapasztalata, így nagyobb esélyünk van rá, hogy jó munkát végez.”
:)
Mint eddig, mi?
A hét poénja!
Ahogy látom, rajtad már a tízparancsolat sem segít.:D

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.08. 14:49:58

@morph on deer: Rosszul tetszik tunni. Focialista kishazánkban stadionokra és focira van pénz. :-( A kórházat a "kosz a falon tartja egybe", az eü dolgozók menekülnek mindegy hová, csak el onnan. :-( Bolgár példa de lehetne hazai is.

merce.hu/2020/03/08/bolgar-apolonok-28-orara-blokad-ala-vettek-az-egeszsegugyi-miniszteriumot/

A vírus nem válogat. Ez az egyetlen "pozitívuma" van.

index.hu/kulfold/2020/03/08/olaszorszag_koronavirus_piemont_teszt_fertozott_regio/

Csak emlékeztetőül 16 nappal ezelőtt összesen csak 3 fertőzött volt a taljánoknál.

morpho 2020.03.08. 14:55:51

A jóisten mentse meg Magyarországot egy komolyabb járványtól, mert ez a kormány nem tud megoldani semmit. Csak azokat a kamuproblémákat "oldják meg" hatékonyan, amiket saját maguk találnak ki, de a valóságban nem léteznek. Kitűnően megvivták a kőkamu rezsiharcot nemzeti konzultációval (muhaha), aztán nem lettünk gyarmat, mert segített a békemenet és Brüsszel meghátrált a gyarmatosítástól! Ezt követte a beözönlő migránsok milliói és a Soros terv elleni dicsőséges plakátkampány és egy egyetem kiebrudalása, ami megmentette Magyarországot! Most jól rábasztak erre a vírusra, mert ugrott a börtönbiznisz kamuprojekt. Se konzultáció, se március 15.-ei beszédhakni, se plakátok. Ez a csúnya vírus hazavágta a jól kitalált legújabb kampányhaknit. Na majd az ősszel lehet harcolni a börtönbiznisz ellen, addig meg jegelik a témát. (Muhaha) Az a baj, hogy ha valós probléma merül fel, mint például a márciusi hóvihar, akkor tényleg csak annyira futja, hogy "üljön át egy másik autóba" Alkalmatlan emberek ülnek mindenhol. Csak a lojalitás számít. A nagy ellátórendszerekhez 10!!! éve nem mernek hozzányulni, mert be vannak szarva, hogy elkúrják. (a NAT-ot látva teljes joggal! Arra is miért kellett 10 évet várni???) A zombi egészségügyet meg tényleg a jóisten mentse meg attól, hogy ráeresszenek több ezer vírusfertőzőtt beteget. Régen értettem ennyire egyet egy B1 posszttal.

2020.03.08. 14:58:46

@morph on deer: Az ön svéd listáján ugyanazokat az elemeket látom, amit itt is megcsináltak, .. meg, ami a WHO ajánlás. Itt az a plusz, hogy a tömegközlekedési eszközöket, vírus és baktérium megtapadását gátló anyaggal vonják be, amit a BKV már megcsinált, most a nagyvárosok és az országos tömegközlekedési eszközökön végzik el, ..
Kötelező fertőtleníteni a beérkező szállítmányokat, stb. ...., és tegnapelőtt már biztosan itt is kint volt a gyógyszertárajtaján, hogy ne menjen be, aki ....
Pontosan mi a gondja a hisztériakeltésen kívül?

illaim 2020.03.08. 15:01:28

Szépen gyülekezik itt a fidess SA csürhéje, védeni a védhetetlent! LOL Nagyon remélem a vírus tudja a dolgát, és velük kezdi a fertőzést,- már a személyes tapasztalatszerzés elősegítése érdekében is,- aztán majd a karanténban elmélkedhetnek mennyire hatásos gyógymód a tízparancsolat, meg a ráolvasás! LOL

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.08. 15:19:42

A koronavirus pont gov pont hu-n az adatok forrása:

"Nemzeti Népegyészségügyi Központ"

Nem lennék most a "népegyészség" helyében.

Magentax 2020.03.08. 15:40:26

@Grimbusz Makszimusz: Hehehehe...
Erőlködjél csak gerzsonka! Ezért a hozzászólásért kár volt koptatnod a billentyűket.
Nem lettél még kitanítva, miket kell írni vagy csak nem figyeltél oda?

morpho 2020.03.08. 15:42:33

@rdos:
"Forrás: Nemzeti Népegyészségügyi Központ"

Ezt mondom! Egy honlapot nem tudnak összerakni. Egy hivatal nevét nem tudják leírni. Hogy akarnak ezek egy társadalmat megvédeni egy járványtól??

Biztos "népügyészséget" akartak írni rutinból, csak elbaszták! Ezt is.
koronavirus.gov.hu/ Pedig nem vicces!

incze 2020.03.08. 15:48:05

nyilván a koreaiak totál idióták, és nem tanulmányozták eléggé a a biblia, kásler, és @Tényelek: kollága tanításait. ragaszkodnak ahhoz a lipsi ármányhoz, hogy tesztelnek és mérnek, aztán beszélnek:

"South Korea has tested more than 140,000 people for the new coronavirus and confirmed more than 6,000 cases. Its fatality rate is around 0.6%. [...] The nation is capable of conducting as many as 10,000 tests per day and has built drive-thru testing clinics that can detect coronavirus cases in just 10 minutes. Officials say the clinics can reduce testing time by a third." - www.businessinsider.de/international/south-korea-coronavirus-testing-death-rate-2020-3/

korea a széleskörű tesztelés mellett döntött, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez jó döntés volt. láthatólag sokkal jobb képük van arról, mi ez a vírus, mennyire elterjedt, hol terjed és hogyan, sokkal jobb kiindulópontjuk van megfékezéshez, megalapozottabban tudnak lezárni, és nem lezárni, a végén a számla is bőven pozitív lehet.

Magentax 2020.03.08. 15:48:37

@Tényelek: Te tényleg ontod magadból a propagandaszöveget. Csak azon csodálkozom, hogy még nem vágtad oda valakinek, hogy az egész vírusmizériáért Brüsszel meg a Soros a hibás.
Minél inkább magyaráztok, annál hiteltelenebbekké váltok. A propagandát itt már csak a keményvonalas fidesz hívők szopják be - vagy még ők se, csak nem szólnak, mert akkor kiesnek a mézesbödönből.

6.Lenin 2020.03.08. 15:54:25

@morpho:

Én még az elején azt hitem elhal ez a poszt, mert nem lehet enyire alja, söpredék, aki ezen a témán a nyálát is képes csorgatni. Ritka aljas söpredék gyűlik néha össze ezen a blogon az ellenzék részéről.
Elképesztő. igaz rajtad egy cseppet sem csodálkozom.

Garrincha 2020.03.08. 16:04:39

Nekem kitűnő,sőt ideális a vérnyomásom.Ugyanis soha nem mérem.

Garrincha 2020.03.08. 16:05:16

Nekem kitűnő,sőt ideális a vérnyomásom.Ugyanis soha nem mérem.

2020.03.08. 16:20:23

@morpho: "A jóisten mentse meg Magyarországot egy komolyabb járványtól, mert ez a kormány nem tud megoldani semmit."
A mostani kormánynak az adja a legnagyobb segítséget, hogy Gyurcsányék felszámoltak 50.000 kórházi ágyat, de az igazán komoly segítség, hogy azon felül a tüdőgondozókban lévő ápolói helyek 80 százalékát tüntették el, úgy, hogy az épületeket is eladták, .., logikus, jó levegőjű helyen voltak, kellett a haveroknak.

A mostani vezetőik is nagyon sokat foglalkoznak az emberek egészségével; Megtiltották a zöldterületek kialakítását a Népligetben és nem engedték elkezdeni az új szuperkórház megépítését, ez utóbbi az enyhe tél miatt, már lehet fel is lenne húzva, .. de semmi olyat nem lehet, amivel segíteni lehet az embereknek, hogy egészségesebbek lehessenek, .. , na ez a Gyurcsány féle patkányhadtest, követel most 14 pontban a mostani kormánytól, ... Van bőr a pofájukon.

2020.03.08. 16:22:01

@Magentax: "Te tényleg ontod magadból a propagandaszöveget."
Hááát, amennyiben a WHO protokoll ajánlása annak számít, akkor lehet, hogy igaza van.

AngeI 2020.03.08. 16:34:03

@morpho: Németországban már 800 fertőzött van. Vagyis egy 8-9-szer akkora lakosságú országban százszor annyi, mint nálunk.
Inkább értük aggódj !

Sancho12 2020.03.08. 16:44:41

@Tényelek: B+ csak a Gyurcsány 10 éve ti szívjátok a vérünket, de még mindig a Gyurcsány.Ritka nagy paraszt vagy.De most a vírusról lenne szó tehát ahozz szólj,ha nem megy maradj csendbe,bölcsebb lennél.

morph on deer 2020.03.08. 16:44:43

@Tényelek:
“ Pontosan mi a gondja a hisztériakeltésen kívül?”

Csak nem tőlem lettél hisztis?
Assszta...

Amúgy a gondom a fejetlenség, a szervezetlenség és az ellátatlanság. A pofázáson kívül alig valami érdemi, és az is áttolva az egészségügyi személyzet vállára!
Ezen túl még a pofázás sem az igazi, hiszen pl Kásler a neki feltett kérdésekre sem tudott kielégítő válaszokat adni!

Mi az, hogy “nem tudták“, hogy hol tanul az egyik iráni diák?
Mi az, hogy a másik maga jelentkezik, már panaszokkal, és akkor elküldik, hogy menjen maga a kórházba...!

Ott volt olyan, hogy valaki Singapurból repült Stockholmba, ahonnan másnap utazott tovább Göteborgba, ahol aztán orvoshoz ment, mert nem érezte jól magát. Amint kiderült, hogy pozitív a tesztje, azonnal elkezdték felgombolyítani, hogy kivel, hogyan érintkezhetett, beleértve az utasokat a vonaton, a személyzetet a szállodában, meg az útitársakat a repülőn, és másnap már vizsgálat, meg karantén, stb.

Tehát nemcsak nem hajtották el a vizsgálatra jelentkezőket, hanem mentek és szedték össze az összes potenciálisan fertőződhetett személyt!
Aki saját otthonában van “karanténban”, (mert pl Teneriffén üdült) annak megszervezik az ellátását, ha nincs szomszéd, vagy valaki, aki intézi a bevásárlást, akkor a szociális munkások segítenek.
Hülye vikingek, nem vitás...

Szóval ha ez okot ad a pánikra, akkor nyugodtan pánikolj, nem akadályozlak meg benne. :)

eszti..... 2020.03.08. 16:57:43

Ezt nem értem.

"Szijjártó Péter utasításának megfelelően a Külügyminisztérium egész éjszaka követte az olaszországi eseményeket. Értelmezésük szerint az újabb korlátozások nem karantént jelentenek, tehát nincs teljes lezárás, csak javasolják, hogy akinek nyomós oka van, ne utazzon ki-be ezekből a régiókból."
index.hu/belfold/2020/03/08/az_operativ_torzs_vasarnapi_sajtotajekoztatoja/

Viszont a hírek karanténról szólnak.
"Április elejéig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében, jelentette be az olasz miniszterelnök vasárnap reggel.
A BBC szerint a koronavírus visszaszorítására irányuló döntés után az emberek nem tudnak ki- vagy belépni Lombardia teljes északi részére, ahol 10 millió ember él. Ennek a régiónak Milánó a fővárosa."
index.hu/kulfold/2020/03/08/koronavirus_olaszorszag_karanten_zarlat/

2020.03.08. 16:58:32

@morph on deer: "Mi az, hogy “nem tudták“, hogy hol tanul az egyik iráni diák?
Mi az, hogy a másik maga jelentkezik, már panaszokkal, és akkor elküldik, hogy menjen maga a kórházba...!"
Ha két héttel ezelőtt egy akármilyen diákról egy kormánytag elmondja, hogy hol tanul, még aznap beperli a TASZ személyes adatokkal visszaélés miatt, ... , egy új helyzet első, egyből két esete. ilyenkor alakul ki a rendszer.
Arról nem beszélve, hogy a két iráni csak angolul tudott, ami igencsak megnehezítette a kommunikációt az egészségügyi dolgozókkal és intézményekkel, .., lehet, hogy ő nem tudta elmondani mi a gondja, lehet, hogy nem értették meg. Ez utóbbira nagyobb esély van, mert nem szokványos, hogy az orvosok, ápolók beszélnek angolul Magyarországon.
Semmi értelme lovagolni ezen.
Nagy valószínűséggel a svédeknél sokkal furább dolgok is vannak csak ott a médiából már kitakarították azokat, akik nem hajlandók kézi vezérlésre írni azt, amit neki diktálnak, arról meg szó sem lehet, hogy hibát visz a nyilvánosság elé.
Szerencsére nálunk sajtószabadság van, ezért mindig valakinek feltűnnek a hibák, még ha sokszor furin is tálalják.

morph on deer 2020.03.08. 17:00:36

@Tényelek:
“ Szerencsére nálunk sajtószabadság van, ezért mindig valakinek feltűnnek a hibák, még ha sokszor furin is tálalják.”

:DDDD
Hát, ha csak úgy nem..!

eszti..... 2020.03.08. 17:05:42

@incze:

Dél -Kóreában naponta 10 ezer embert tesztelnek. A legújabb felmérés szerint Olaszországban minden 25. fertőzött hal meg, Iránban minden 40., Dél-Kóreában 146 fertőzöttből egy hal meg.

2020.03.08. 17:10:53

@eszti.....:
Gyengébbek kedvéért, .., az index szokása szerint hazudik és a pánikkeltésre játszik, ugyanis a BBC is azt írja, amit Szíjjártó mondott; "
"There will be no movement in or out of these areas, or within them, unless for proven work-related reasons, emergencies or health reasons," Mr Conte told reporters."

A statisztika már csak ilyen, .. egyébként Kóreában ugyanolyan arányban halnak meg, mint másutt csak a több teszt miatt nagyobb bázishoz viszonyítanak, de úgy is lehet nézni, hogy a többi országban a fertőzöttek zöme nem kerül felderítésre, ..,

morpho 2020.03.08. 17:13:39

@/\ngel:
Te is terelsz, mint a nertársaid. A németekért nem aggódom. Ott működik az egészségügy és a kormány. Az érdekes, hogy amikor a németeknél terrortámadás van, akkor itt Kelted a hisztériát a narancsbolsi haverjaiddal együtt, hogy a migráncsok terroristák! Mindenki rettegjen! Most meg, aggódjak a németekért! Muhaha! Miért nem az olaszokért? Mikor hogy, mi? Annyira tipikus orbánista narancstempó... Hagyjuk is. A felvetéseimre senki nem reagál, csak személyeskedtek, Gyurcsányoztok, meg megírjátok, hogy mivel foglalkozzak inkább. A parlamentben ugyanezt csinálja a narancskommandó. Egy az egyben.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:18:09

@morph on deer: az az ellenzék nagy szerencséje és a miénk is hogy az összes katasztrófa Orbán kormány alatt jött amiről Orbán amúgy nem tehet. Tisza cián mérgezés, kolontar, mega árvíz 2013, korona vírus, hableány, migrans áradat. Orbán sem tökéletes de isten óvja Magyarországot hogy ezt az ellenzéki osszefosas kezelje....

eszti..... 2020.03.08. 17:23:26

@Tényelek:

A Magyar Nemzetben is ugyanez szerepel. Különben nem Szijjártó, hanem Menczer Tamás nyilatkozott.
"A magyar kormány jelenlegi tudása és értelmezése szerint az olasz hatóságok karantént nem rendeltek el – hangsúlyozta az államtitkár."

Érdekesmód a cikk alatt a MN lehozza a következő hírt: Lombardia vesztegzár alá került
A vesztegzár az nem karantén????

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:24:08

@a nagy hohohorgász: amúgy arról mit gondolnak a büszke libsik hogy külföldiek hozták be illetve a buzi Facebook utazók a vírust utána meg Orbánt szapuljatok. Egyszerűen férgek vagytok. Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:26:21

@eszti.....: arról pofazz inkább terpEszti hogy a buzi libsi ellenzék mit javasol azon kívül hogy rohadt Orbán. Gyökér kurva

eszti..... 2020.03.08. 17:29:52

@a nagy hohohorgász:

most mit hisztizel? a kormány vezető lapját olvastam. ettől hitelesebb forrásból nem lehet tájékozódni jelenleg.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:34:21

@eszti.....: jól terelsz ribanc. Erre csak azt mondom hogy bármi problémád lesz oldja meg neked az ellenzék. Hahaha

Sancho12 2020.03.08. 17:39:50

@a nagy hohohorgász: Arról a Kolontárról beszélsz aminek az adományát lenyultátók.A nép össze dobta ti elraktátok.Ennyit a fídeszröl.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:45:19

@Sancho12: Menj el ocsara te paraszt. Jobb házaik vannak mint a te putrid...amellett hogy ez nem kárpótolja őket azért a vesztesegert ami őket érte. A rohadt buzi libsik akkor is csak azt mondták hogy rohadt Orbán tehet mindenről.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.08. 17:52:06

@morpho: Szotyialista kishazánkban (ami a rákosi korszakra hajaz) a nertársi hűség mindenekelőtt. :-( A képesség az nem számít. :-( Eredménye borítékolható. :-(

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:53:21

A posztert megkérdezném azért hogy nem félsz attól hogy Ennyi aljasság amit te muvelsz vissza fog szállni rád? Bár a válasz akkor is az lesz hogy rohadt Orbán....

morph on deer 2020.03.08. 17:54:48

@Tényelek:
“ Ha két héttel ezelőtt egy akármilyen diákról egy kormánytag elmondja, hogy hol tanul, még aznap beperli a TASZ személyes adatokkal visszaélés miatt”

Hát hogyne! A nevét senki soha nem mondta ki hangosan a nyilvánosság előtt, de az “személyes”, hogy hol tanul!

Ezzel még csak az a baj, hogy állítólag azért nem találták meg korábban, mert nem tudták, hogy hol tanul! És ezt is Kásler mondta, aki egyébként az oktatási tárcáért is felel...
Hogy béna, inkompetens bagázs ez, azt már nem is mondom, mert szinte dicséret lenne...

Az eléggé nyilvánvaló, hogy a dolgok zökkenhetnek az elején, ez addig érthető is.
Lenne, ha csak arról lenne szó.
Ezzel szemben minden úgy néz ki, mintha most próbálnák kitalálni, hogy mi is lenne a teendő, addig meg úgy csinálnak, mintha minden szándékos lett volna.
Mi sem mutatja jobban, mint hogy naponta kiáll a kormány mesedélutánt tartani, ráadásul olyasmiről, amihez egyikük sem ért!

Mijjafasznak? Egyszer bőven elég lett volna, ha már muszáj, onnantól meg rábízni azokra, akikre valóban tartozik!

A kormánynak egyetlen dolga lenne: megadni minden lehetőséget a járványhelyzet kezelésére, hogy ne legyen sem adminisztratív, se pénzügyi akadálya a hatásos védekezésnek!

Ehelyett azt sugallják, hogy nem bíznak senkiben, mert itt egyedül az a három balfasz ért valamihez, meg a díszletnek odahívott tisztiorvos, és ha ők nem vigyáznak ránk, akkor bizony végünk!
Jééézus..!

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 17:55:45

@rdos: Mond már meg mi hajaz konkrétan arra? Hátha atallok a ti oldalatokra...

morph on deer 2020.03.08. 18:00:20

@a nagy hohohorgász:
“ Menj el ocsara te paraszt. Jobb házaik vannak mint a te putrid...”

Arra a kis mintafalura gondolsz ott a semmi közepén, amit körülbelül a rózsadombi villák négyzetméteráráért sikerült felhúznia a Mészáros cégének?
Telitalálat volt, valóban! :(

eszti..... 2020.03.08. 18:01:25

@morph on deer:

Ott van még a két külföldi lány esete, akiknél Prágában diagnosztizálták a koronavírust.
Milánó-Bécs-Budapest-Prága útvonalon utaztak. Két napot töltöttek Magyarországon.
Felderítették már kikkel érintkezhettek?

morph on deer 2020.03.08. 18:03:10

@Tényelek:
“ úgy is lehet nézni, hogy a többi országban a fertőzöttek zöme nem kerül felderítésre, ..,”

Pedig ez lenne az egésznek az értelme, nem?

morph on deer 2020.03.08. 18:07:43

@eszti.....:
Csak azt hallottam, hogy voltak a Széchenyi fürdőben, is, meg bulizni is, de állítólag a fürdőben “nem találkozhattak” annyi emberrel, hogy lenne jelentősége, egyébként meg “akkor még nem fertőztek”!
Na?

morpho 2020.03.08. 18:19:16

@eszti.....:
Az index pont azt írta, amit a BBC. A narancskullancs hazudik, nem az index. Amit idéz, az nem mond ellent semminek. Nagyon kikúrt a kormányzati kommunikátorokkal ez a vírus. Egyenlőre nem tudnak mit kezdeni vele és jobb híján próbálják bagatellizálni. Elvesznek a saját üzeneteik, mert a vírus valós probléma és mindenkit jobban érdekel. Nézd meg, hogy milyen kommenteket írnak. Csupa primitív hülyeség. Ráadásul agresszívek.

nincs1itt 2020.03.08. 18:20:11

@morph on deer: ne erőlködj velük. emlékszel a vízilabdásokra? ha jól emlékszem, akkor őket sem tesztelték, mert csapatbusszal utaztak(sic) és különben is 63 km-re a fertőző góctól, tömegrendezvényen vettek részt.
ezeknek a fidesz-táliboknak semmi nem érv, ha nem tesztelnek senkit, akkor természetes, hogy nem is találnak vírushordozót. ha nem találnak, akkor az egész csak hisztéria. igaz, hogy pl. az olaszoknál 2 hét alatt okozott olyan számú fertőzést, hogy már 13 millió embert érint a karantén. de ez is csak soroslibsibolsimigráncs ármánykodás.
azt kívánom, hogy ne legyen további megbetegedés mo.-on. de attól tartok, hogy ez nagyon nem kizárt...

morpho 2020.03.08. 18:22:44

@morph on deer: A kétmillió narancsorvos országa lettünk+Kásler doktor.

eszti..... 2020.03.08. 18:24:55

@morph on deer:

A csehek azért komolyabban kezelték ezt az esetet. Nyilvánosságra hozták az útvonalat, hol álltak meg, melyik vonattal utaztak. Csak azért, hogy az emberek tisztában legyenek a fertőzésveszéllyel.

eszti..... 2020.03.08. 18:33:58

@morpho:

Gondoltam. De a biztonság kedvéért megnéztem a Magyar Nemzetet is.
A bagatellizálás a legrosszabb ebben a helyzetben.

eszti..... 2020.03.08. 18:38:53

@nincs1itt:

Most jött a hír, nálunk két új fertőzöttet találtak.

eszti..... 2020.03.08. 18:54:08

@nincs1itt:

Igen. Mindannyian Pozsony megyében laknak. Ezért zárják be az iskolákat két hétre.

nincs1itt 2020.03.08. 18:59:53

@eszti.....: itt németo.-ban 1 hét alatt 101-ről 850 körülre "emelkedett" a bizonyítottan(tesztelt) betegek száma.

6.Lenin 2020.03.08. 19:09:04

@nincs1itt:

Hát igen, ebben is lemaradtunk, a bezzegékhez is. Sőt nálunk még csak nem is magyarok a betegek (többsége).
El kéne már tényleg kergetni Orbánt, ez képes mindent megállítani, a mocsok.

2020.03.08. 19:17:39

@morpho: @eszti.....:
Ne hülyítsük már a jónépet!
Értem, hogy hazudozni kell reggel, nappal meg este, mert a főnök is ezt csinálja, de ne akkor, ha egyértelmű a lebukás két másodpercen belül.
Nagyon indokolt esetben a zárlat által érintett területről ki és belépni is lehet és ezt hangzott el a tájékoztatón, mert ezt nyilatkozta Conte a BBC riporterének.
Az "indokolt eset" definícióját nem taglalják, gondolom, amikor engedélyért folyamodnak a zárlat felügyeletét ellátó szervhez, ott pontosan tájékoztatják őket, .. ,
www.bbc.com/news/world-middle-east-51787238

nincs1itt 2020.03.08. 19:17:49

@6.Lenin: így is van! vologya... o.v. a szemével tesztel, kézrátétellel a gyanút is gyógyítja. remélem egy napja 24 órából és egy éjszakából áll! közben veszettül vadászik, természetesen höchst persönlich, a magyar határhoz 10 km-nél közelebb kerülő migráncsokra és személyesen fogja megfojtani sorost is, amint ez a hiszti-vírus kicsit csitul és lesz arra is ideje.

2020.03.08. 19:20:45

@nincs1itt: "itt németo.-ban 1 hét alatt 101-ről 850 körülre "emelkedett" a bizonyítottan(tesztelt) betegek száma. "
Valószínűsítem, hogy 1018 fertőzöttre gondolt Németországban, ami már biztosan több, mert ez a koradélutáni adat.

Sancho12 2020.03.08. 19:22:33

@a nagy hohohorgász: Mi van öcsi magas a vérnyomásod,nem bírod a kritikát.Rögtön jön a paraszt,libsi,paraszt.Vedd be a gyógyszert,buzikám.

eszti..... 2020.03.08. 19:24:07

@nincs1itt:

Szlovákiának kb. 5 millió lakosa van. Pénteken diagnosztizálták az első koronavírusos beteget. Jelenleg az ország területén 5 fertőzött van. Egy négytagú szlovák család a Burgelandon lévő nyaralójukban van karanténban. Az anya hetekkel ezelőtt egy new yorki konferencián fertőződött meg. Két szlovák állampolgárt pedig Balin ápolnak.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 19:24:20

Egy jó van a vírusban hogy a libsik egymás torkát is atvagjak h tuleljenek. Mekkora gyökerek vagytok

2020.03.08. 19:25:10

@Tényelek: Ja és a németek versenyszelleme töretlen, mert három nap alatt rávertek a franciákra több, mint 300 fertőzöttel, meg is előzték őket, pedig a franciák 300-0-ra vezettek az elején.

morpho 2020.03.08. 19:27:58

@Tényelek: Ezzel nem cáfoltad az index és a Magyar Nemzet fordítását.
Ne hülyítsük már a jónépet!
Értem, hogy hazudozni kell reggel, nappal meg este, mert a főnök is ezt csinálja, de ne akkor, ha egyértelmű a lebukás két másodpercen belül!

nincs1itt 2020.03.08. 19:29:48

@Tényelek: ööö jááános, megint az a sok oklevél és nyelvtudás, kisegítelek, mert rád fér:
www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html

Stand: 8.3.2020, 15:00 Uhr ez ma délután 15 órai állás... lefordítottam ostoba magyar fidesz-tálib

nincs1itt 2020.03.08. 19:32:46

@Tényelek: jááános értem, hogy felfoghatatlan a hozzád hasonló gyökereknek, hogy tényszerűen tájékoztatják a lakosságot. meglapozott adatok alapján, akár a rossz hírt is merik közölni...

nincs1itt 2020.03.08. 19:34:52

@6.Lenin: ez bizony vitathatatlan, és még a politikusok csáknorisza sem menekülhet ez elől!

Sancho12 2020.03.08. 19:34:53

@6.Lenin: Azért nyugtával a napot.Remélem,hogy nem durvul el a helyzet.Majd akkor lehet örömködni,ha lezajlott az egész.

eszti..... 2020.03.08. 19:36:33

@Tényelek:

Szakértsd csak tovább, nyugodtan!
Mozgáskorlátozás van, meg vesztegzár. Ezért is menekülnek tömegével az emberek Észak-Olaszországból dél felé.
www.bumm.sk/kulfold/2020/03/08/tomegek-menekulnek-delre-eszak-olaszorszagbol-a-koronavirus-miatt

nincs1itt 2020.03.08. 19:37:19

@a nagy hohohorgász: persze, mert téged(nem kívánom neked, hogy megbetegedj)mint fidesz-tálibot még a vírus is messzire kerül! ez nem meglepő.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 19:39:47

@nincs1itt: Majd hadhazy feltart egy táblát az ellenzék meg mogeall és a vírus megáll.Orbánt jövő kedden leváltják Gyuri bácsi és az imf bevonul fehér lovon . Gretacska tiszteletből magyar állampolgár lesz... Aztán felébredt az álomból a libsi mert érzi hogy maga alá fosott álmában az örömtől.hahaha

alöksz róz 2020.03.08. 19:48:05

@eszti.....: van az olaszoknál is baj, úgy látom. az milyen vesztegzár amit tömegesen ott lehet hagyni. amit kínában csináltak, az már valami :-)

alöksz róz 2020.03.08. 19:48:59

ezeket az irániakat mi a fasznak kellett egyáltalán visszaengedni az országba, azt nem értem

6.Lenin 2020.03.08. 19:50:14

@Sancho12:

Én nyugodtan örömködöm, hiszen a ballibák megállítják, ők mindent megállítanak, ott, és akkor mikor ők azt úgy gondolják. Csak az idegesít egy picit, hogy ez még soha nem jött össze nekik a gyakorlatban.
Ha nem örömködöm, attól valami jobb lesz?
a másik, ennyi ..........t ritkán lehet olvasni 1 rakáson.

nincs1itt 2020.03.08. 19:52:04

@a nagy hohohorgász: azért csodálom, hogy életben tudsz maradni ennyire szerény képességekkel. egy vírus fertőzésről beszélünk, nem sorosimfgreta stb elmebajodról.
kivételesen megpróbálhatnád megérteni, hogy ez nem libsi-fidesz-tálib szembenállásról szól, hanem emberek egészségéről, gazdaság további szárnyalásáról mo.-on. de te csak játszd tovább az idiótát. bár... szerintem ez nálad nem színjáték.

nincs1itt 2020.03.08. 19:56:13

@6.Lenin: vologya, ez nem meglepő a te esetedben. hiszen, abban vakon hiszel, hogy o.v. és kásler gátat vet a vírus terjedésének. vagy a pálinka. ennyit tudsz, meg ostobán libsizni. gondolkodni... á, hagyjuk.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:02:24

@nincs1itt: hol van az ellenzék egészségügyi szakembere aki azt mondja hogy a kormány szarul végzi a dolgát ezért ezért ezért meg ezért. Nincs ilyen. Vajon miért? Teli a nacus bibsi és ezért is az Orbán a felelős.. Hahaha mutassatok alternatívát gecik addig kuss. A rohadt eu is kussol mint a kutyám szara a fűben. Grétacska hol a geciben van? Pedig megmondta hogy ne utazzatok de ti szartatok rá. Undorítóak vagytok. Hol van kari geri? Hogyan védi meg a pesti zsidókat, köztük engem is? Mondjad a választ ha tudod!

6.Lenin 2020.03.08. 20:04:03

@nincs1itt:

Szepi, itt annyi marhaságot összehordtatok már, hogy miért kéne komolyan venni ?
Nyilván nem te és @eszti fogjátok megoldani, Orbán sem, @morpho meg pláne nem.
Én sem, de én még ezt megjátszani se szeretném, veletek ellentétben.
Vannak erre szakemberek.
1 biztos te ehhez sem értesz, és sokan mások sem (itt).

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:06:01

@a nagy hohohorgász: kari geri miért nem zárja le Pest határát pedig állítólag ő az úr? Mondjad a választ fosadek!

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:09:48

@a nagy hohohorgász: kari geri minimum 200 ezer zsidó és megannyi lmbtq életét kockáztatja. Hol vagy geri amikor többet kell mondani annál hogy rohadt Orbán..... ¿?????????

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:11:48

@a nagy hohohorgász: hol van a neje???? Hol van fegyor????? Hol van Jákob rabbi hittarsam?????

6.Lenin 2020.03.08. 20:13:29

@a nagy hohohorgász:

Ne zavard őket, ölik a vírusokat, valahol.

nincs1itt 2020.03.08. 20:26:26

@6.Lenin: vologya, nem is állítottam, hogy értek. csak a saját véleményemet voltam bátor kifejteni. ez meglephet téged, mert ilyen neked nincs.

nincs1itt 2020.03.08. 20:29:59

@a nagy hohohorgász: ahogy mondtam, nem színjáték nálad. te tényleg ennyire idióta vagy.

6.Lenin 2020.03.08. 20:37:39

@nincs1itt:

Szepikém, ebben nagyot tévedsz. Nem lepett meg a véleményed, ezeknél már hallottam sokkal nagyobb marhaságokat is, de van amiben simán te vagy a bajnok.
Mondjuk az tényleg érdekelne, hogy tulajdonképpen mit is próbálsz itt esténként kompenzálni? Nálad valahol, valami, nagyon félrecsúszhatott. Igaz a te dolgod, de ezek a félrecsúszások néha érdekelnének. Az emberi lélek csodálatosan sokszínű, és van egy érdekes része, amit általában elhallgatni/elfedni szeretnének, de közben szinte ordít, hogy valami nagyon nincs rendben a mélyben. Ja, és a bélyeget is gyűjtöttem valamikor.
De ez a hobbi itt érdektelen, erre viszont kincsesbánya ez a felület.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:38:05

@nincs1itt: a kérdésre válaszolj te náci geci!!! Hogy vedtek minket zsidókat? Tudod mennyi zsidó van Pesten? De a cofogo kis buzi is csak annak a majom tarlosnak mert cofogni. De kussol a Bayer is meg a tompika is pedig ugyanaz a vér csorgedezik az erunkben.... Hol van a szentté felkent zacher toxikologus?????

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:41:49

@a nagy hohohorgász: hol van a feministaka brigád hogy megvedje legalább a nőket???? Csak az a kormos hazug cigány mer kiallni, pedig ő se mond semmit.

2020.03.08. 20:43:33

@eszti.....: Ha megengedi, én Conténak hiszek, szóval hagyjuk ezt hazudozást az ön részéről.

Na meg a dicskevést is, hogy Szlovákiában lakosságarányosan több fertőzött van, mint nálunk, mert a demokrácia csúcsának nevezett Svájcban három nap alatt hatszorosára nőtt a fertőzöttek száma, most közel 350 van nekik és ha így haladnak, akkor le fogják nyomni a franciákat, sőt talán a németeket is pár napon belül.

Valószínűleg még nem sikerült kiírni minden kantonban a népszavazást, hogy mit kezdjenek a vírussal, meg hogy lehet-e maszkot használni, stb.,

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:45:07

@a nagy hohohorgász: hol van a pacal fejű rezsi szilárd? Hol van a botmixer? Hol van az új Orbán vona videó bloggolok geci? Hol van az ELTE? Hol van a ceu? Pedig olyan kurva hasznosak? Hol van az MTA? Hol¿????????

nincs1itt 2020.03.08. 20:45:24

@6.Lenin: óóó, dr. freud, de bájos amikor megint elmélyedsz olyasvalaki elemzésében akiről fogalmad sincs, aki rendelkezik véleménnyel, ami rólad nem mondható el. figyelj itt bohóckodsz te is, nap mint nap. nincs olyan téma, amiben nem te lennél a helikopter.
mindenki hazudik, az olaszoktól a németekig, csak mo.-on tudja o.v. és kásler teljes bizonyossággal a valóságot amit kizárólag tőled tudnak.
te italbolti szókratész, te!

nincs1itt 2020.03.08. 20:46:34

@a nagy hohohorgász: jóvanna pecás, sok lesz már a kosher szilva, meg a napfényíze. menj aludni.

6.Lenin 2020.03.08. 20:47:16

@a nagy hohohorgász:

"Gy. Németh és Tüttő kezdeményezik a nők testével hirdető reklámok eltávolítását

"A nők teste nem árucikk! Emberként és női főpolgármester-helyettesként nem fogadjuk el, hogy városunkban napról napra a nők testét hirdetési felületként használó reklámok szegélyezik az utakat."

Az igaz, hogy ők sem védik a nőket, csak bosszantó lehet az eléggé el nem ítélhető lanyha kereslet az övék iránt. Engem is bosszantana. Az is igaz, hogy az övék, ingyen se kéne.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:47:27

@a nagy hohohorgász: hol van az alulfizetett amúgy kurva okos magyar orvosi gárda?????? Hol van ilyenkor amikor kellene?????

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.03.08. 20:47:56

EMBEREK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZEK A KORONA VÍRUS ELLEN TÜNTETTEK !!!!!!!!!!!!!!

MEGHIBBANTAK MAGUK ?!!!!!!!!!!!!!!!!

"Egy magát polgárjogi aktivistának tartó, bizonyos Fóris Eszter kiment a Kossuth térre tüntetni a koronavírus ellen! Ez komoly! Tényleg van ilyen! Fóris Eszter elvileg egy magát polgárjogi aktivistának nevező akárkicsoda, akit korábban, úgy húsz évvel ezelőtt még úgy ismertünk, hogy egy normális ember. Azóta szegénnyel valami történhetett, mert most tök hülye szegény.

Kiállt a Kossuth térre hülyeségeket beszélni és a koronavírus ellen tüntetni."
mindenszo.hu/emberek-tenyleg-volt-tuntetes-a-koronavirus-ellen-5-en-voltak/

NO KOMMENT KATEGORIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:49:09

@nincs1itt: válaszolj!!!!! Hol vannak??????

nincs1itt 2020.03.08. 20:51:57

@Tényelek: tudod jááános, vannak helyek még a világon, ahol nem hazudnak.
de tudod, egyszerűbb letagadni a tényeket, aztán előbb-utóbb vége lesz, és akkor azt lehet mondani, hogy mo.-on nem is volt, csak influenza szerű megbetegedések. mindenki csak hisztériázott, bezzeg a mo.-i kormány = o.v. és az ő tévedhetetlen orvosi ismereteivel megtámogatott eü. sikeresen legyőzte azt, ami nincs is. mert ugye máshol is csak hiszti volt.
jááános, mo.-on mennyi tesztet (persze véháóstot)végeztek el, szemben a buta svejciakkel?

6.Lenin 2020.03.08. 20:52:36

@nincs1itt:

Megérzés, jó helyen kapirgálok. Csak még azt nem érted, hogy miként is derülnek ki ilyesmik. Sok emberrel kell beszélgetni, célirányosan.

nincs1itt 2020.03.08. 20:53:01

@a nagy hohohorgász: megittad már! hol lennének? na pihenj szépen!

2020.03.08. 20:54:15

@nincs1itt: Betettem az eredeti cikket, nem kell lefordítani!
Abban azt nyilatkozta, Conte, hogy a zárlat hatálya alol indokolt esetben engedélyt adhatnak, ki és beutazásra. A vita onnan indult, hogy ugyanezt a nyilatkozatot itt a sajtótájékoztatón bejelentették, mint külügyi közleményt, .., .erre írta itt pár libsi barom, hogy a kormány hülye, hazudik vagy ennyire tájékozatlan, mert oda aztán, senki, se be még a légynek sem,
Nos Conte szerint lehet kivétel, ezt tudatták itt is, szóval illő lenne leszállni a döglött lóról!

nincs1itt 2020.03.08. 20:56:03

@6.Lenin: óóóó, már dr jung babérjaira törsz? persze, hogy idézzelek a "lakÓssággal" kell "célirányosan beszélgetni". semmi gond, vologya. te vagy a helikopter a csapatban.
megérzés? vízereket is tudsz "megérezni"? rontást is veszel le?

2020.03.08. 20:57:08

@nincs1itt: Magyarországon Svájchoz és az USA-hoz, illetve a fertőzöttek számához képest sokkal több tesztet végeztek, ..., hát ez van Ödönke.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 20:58:46

@nincs1itt: pont ugyanott ahol a te gerinced!

nincs1itt 2020.03.08. 20:58:47

@Tényelek: jááános, leírnád a kivételeket? mert addig csak ostoba hablaty(szokás szerint).
melyek a kivételes esetek, azok kikre vonatkozhatnak. mert feltételes módban fogalmazott conte. előfordulhat, mikor? és innen te jössz!

nincs1itt 2020.03.08. 21:00:25

@Tényelek: szám szerint? mert ez így gyenge hazudozás. de ez megszokott tőled jááános.
lakosságszám arányra vetítve is megfelel.

2020.03.08. 21:01:42

@nincs1itt: Már betettem angolul, .., műveletlennek tetszik lenni, lefordítsam?

2020.03.08. 21:03:15

@nincs1itt: Basszus, az is be lett már téve, szintén angolul, .., mi van csak a lovári megy, meg egy kicsit a magyar?

2020.03.08. 21:04:44

Mindkettő be lett téve angolul, lefordítsam?

6.Lenin 2020.03.08. 21:09:21

@nincs1itt:

Nem török senkinek a babérjaira, hobbi/szórakozás. Valamikor haszna is volt (üzleti). Amikor az volt az értékesebb megtudni, mit akar a másik azzal elfedni, amit mond, ami amúgy érdektelen volt. Most már csak szórakozás, ujjgyakorlat/megszokás, stb.

Különben az is árulkodó, hogy egy elütésen lovagolsz. 3 gépen szoktam írni, 2 -nél német billentyű van, az egyiknél magyar kiosztású, néha elüt az ember ezt -azt, de nem számít, nem tudományos dolgozatok, tanulmányok készülnek itt. Ezt nem magyarázkodásként írom, hanem az inkább az árulkodóbb, hogy te ezt valamiért nyilvántartod a kis agyacskádban, és néha ellenérvként próbálod bedobni.
Árulkodó jelek ezek Szepikém, hogy tanulj is valamit, ne csak guglizz.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 21:12:55

Mi van hithű hívek egyik sem válaszol arra hol vannak a szakemberek baltol jobbig? Ti marakodtok tovább a statisztikan.... Akinek kapargatjatok meg otthon ül behuzott farokkal. Szánalmas kis patkányok vagytok.

Baldrick68 2020.03.08. 21:13:19

@a nagy hohohorgász: @6.Lenin:
Mi a fasz van gyökerek?
Eligazítás volt a fidesz központban?

Kurva szánalmas a vergődésetek, de az az igazság, hogy jelenleg Orbánék letolt gatyával állnak a buzibár közepén.
A vak is látja hogy a megúszásra játszanak mert egyszerűen nincs annyi emberük amivel például karantént lehetne csinálni és fenntartani és utána pedig az ellátást biztosítani a karantén zónába.
Addig próbálják húzni ameddig lehet, de előbb utóbb a pofánkba fog robbanni.

Baldrick68 2020.03.08. 21:13:48

@a nagy hohohorgász: @6.Lenin:
Mi a fasz van gyökerek?
Eligazítás volt a fidesz központban?

Kurva szánalmas a vergődésetek, de az az igazság, hogy jelenleg Orbánék letolt gatyával állnak a buzibár közepén.
A vak is látja hogy a megúszásra játszanak mert egyszerűen nincs annyi emberük amivel például karantént lehetne csinálni és fenntartani és utána pedig az ellátást biztosítani a karantén zónába.
Addig próbálják húzni ameddig lehet, de előbb utóbb a pofánkba fog robbanni.

morpho 2020.03.08. 21:17:44

@Tényelek: "A vita onnan indult, hogy ugyanezt a nyilatkozatot itt a sajtótájékoztatón bejelentették, mint külügyi közleményt"
Vita nem indult. Elkezdtél hazudozni, hogy az index hazudik. De most elnézést kértél. Tudsz te ha akarsz!

"erre írta itt pár libsi barom, hogy a kormány hülye, hazudik vagy ennyire tájékozatlan"
Ilyet senki nem írt. A külügy mást mondott, mint a BBC. Ennyi volt. Megint hazudsz. Kár volt elnézést kérni.

6.Lenin 2020.03.08. 21:17:45

@Baldrick68:

Szeretnél potyán zabálni egy karantén zónában? Így le vagy gatyásodva? Agyilag tuti.

nincs1itt 2020.03.08. 21:18:04

@6.Lenin: na ezért nem tudok rád haragudni!

nincs1itt 2020.03.08. 21:20:15

@Tényelek: jááános, mit tettél be és hová? tesztek száma mo.on = x, svájcban = y
lószart nem adatoltál.

nincs1itt 2020.03.08. 21:21:55

@6.Lenin: ne magyarázkodj, mert a német klaviatúrán nincs hosszú Ó... de a zenét azt vágod.

a nagy hohohorgász 2020.03.08. 21:22:35

@Baldrick68: hol vannak a megmento ellenzéki seregek? Te okadek.

nincs1itt 2020.03.08. 21:24:26

@Tényelek: jáááános tudod, az angol nyelvismeret nem merőszáma a műveltségnek. az pusztán nyelvismeret kérdése. de várom a sváj vs. mo. teszt adatokat, repesve!

6.Lenin 2020.03.08. 21:30:10

@nincs1itt:

De van. Ezt keverem, ha nem figyelek. Most pont a magyar billentyűs gépnél ülök. Majd holnap a német billentyűsről írok neked csupa óóóóóóóÓÓÓÓ-val.

L

(igen, elindítok 1-2 órás válogatást -Blues- aztán jöhet a másik szórakozás)

2020.03.08. 21:31:53

@nincs1itt: A svájci benne van a berakott cikkben, a magyar jelenleg 350 fölött van, ami azt jelenti, hogy egy fertőzöttre 50 vizsgálat jut.

2020.03.08. 21:36:18

@morpho: A BBC ugyanazt írta, amit a közleményben mondtak, hagyjuk már ezt a hazugságcunamit, főként, hogy már kétszer be lett rakva az eredeti BBC cikk!

Az index második cikke ugyanazt állította, amit itt a libsi elvtársak, hogy oda márpedig se ki, se be, pedig dehogynem!
Elnézést kérni, mert más hazudik vagy csúsztat, na ne már!

eszti..... 2020.03.08. 21:38:41

@alöksz róz:

"Az egészségügyi hatóságok szerint nagyon sok függ az egyéni magatartástól: emlékeztettek arra, hogy a korábbi óvintézkedések ellenére szombaton tele volt vásárlókkal Milánó központja, vendégek sokasága ült Padova presszóteraszain és az északi sípályák is teljes üzemben dolgoztak, miközben már két hete érvényes a találkozások, emberekkel teli helyek elkerülésére vonatkozó rendelet. "Az olaszok egy része eddig nem vette komolyan a helyzetet, miközben a kórházak megteltek" - mondta Roberto Speranza egészségügyi miniszter.'

Ez is ott van a bumm.sk-s linkben.

midnight coder 2020.03.08. 21:46:49

@Baldrick68: Az a szomorú nagy helyzet, hogy igazából mindenki a megúszásra játszik, és csak látszatintézkedések vannak. Jelen pillanatban a dokik kb. tehetetlenek a dologgal szemben az egész világon, azaz sem vírusellenes szer nincs, sem vakcina sem semmi.

A másik oldalon ez ellen karanténnal sem igen lehet mit tenni, max. azt amit a kínaiak csináltak, hogy úgy egy hónapra lezárnak egy-egy várost. Ezt a kicsi kínaiakkal meg lehet tenni, mert ők elég fegyelmezett társaság, de idehaza ? Az ország hülyébbik fele már csak azért leszarná a karantént, mert Orbán mondta hogy otthon kell maradni. Másrészt kevés ország engedheti meg magának, hogy mondjuk egy Budapest méretű város egy hónapra leálljon. Ezt a kicsi kínaiak meg tudják tenni, mert ők azért szép nagy ország, ha ott kétmillió ember nem dolgozik egy hónapig az kb. lószar sem országos szinten.

midnight coder 2020.03.08. 21:51:27

Amúgy az olaszok is csak szarabbá teszik a helyzetüket a karanténnal. Most hirtelen sok-sok koronavírusos indult meg északról délre.

eszti..... 2020.03.08. 21:55:23

@Tényelek:

Fárasztó vagy és kissé furcsa is. Dicsekedni ebben a helyzetben?
Mondtam már. A Magyar Nemzet egyik cikkében lenyilatkozza a közegészségügyi akárki, hogy nincs karantén Olaszországban. A következő cikk címe: Lombardia vesztegzár alá került.
Akkor most a kormány vezető lapjának újságírói is hazudnak????

Szlovákiában péntek óta 7 esetet diagnosztizáltak, 470 személyt teszteltek. A megelőző karanténba lévők száma 150 körül mozog. Eddig csak egy megyében észlelték a vírust, de előreláthatóan országos méreteket fog ölteni.
Nem kellene silány pártpropagandával szétcseszni a beszélgetést.
A helyzet elég komoly.

nincs1itt 2020.03.08. 21:57:59

@Tényelek: mennyi a svájci? leszarom, mit beszélsz mellé, magyar 350, rendben a svájci? írd le ide, hány tesztet végeztek a svájciak!

nincs1itt 2020.03.08. 22:02:09

@6.Lenin: már csak azt áruld el, hogy a német billentyűzeten hol van a "Ó".

nincs1itt 2020.03.08. 22:09:22

csak úgy zárásként, a szokásos influenzának több az áldozata, mint ennek a covid 19-nek nevezett vírusnak.
100.000 alatt van a megbetegedések száma, és 3000 halálos áldozat van eddig világszerte.

nem ez fogja kipusztítani az emberiséget.

6.Lenin 2020.03.08. 22:58:41

De azt hallottam, hogy a buzikon nem fog a korona.

Ellenzéki szavazó 2020.03.08. 23:46:46

@nincs1itt: "nem ez fogja kipusztítani az emberiséget"

Nagyon valószínű, hogy nem, bár a friss statisztika szerint most épp 107 836 ismert fertőzött és 3658 halott van.

Amúgy feltételezhető, hogy az enyhe/tünetmentes esetek töredéke kerül csak feljegyzésre, a valódi halálozási arány feltehetőleg 3% alatt lehet.

Ez ugyanakkor a kórházak túlterheltségével esetleg növekedhet (na meg akkor is, ha gyenge egészségügyi infrastruktúrájú országokban terjed el a vírus), de esetleges hatásos terápiák (gyógyszerek) megtalálásával, kifejlesztésével még csökkenhet is (mivel vírusról van szó, ez azért nem lesz egyszerű).

Nyugalomra azonban nem ad okot, hogy az európai esetszám egyelőre exponenciálisan növekszik, és egyre szigorúbb, a gazdaságot és a társadalmi életet egyre inkább korlátozó intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy ezt meg lehessen állítani még azelőtt, hogy egy nagyságrenddel több áldozattal kelljen számolni.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 00:48:18

@Ellenzéki szavazó: szerencsére itt van a mi Viktorunk, aki kiválóan védi a lakosságot

Italy (5 883), Germany (847), France (716), Spain (430), Switzerland (264), United Kingdom (206), Netherlands (188), Belgium (169), Sweden (161), Norway (147), Austria (104), Greece (66), Iceland (53), Denmark (31), Czech Republic (26), San Marino (26), Portugal (21), Finland (19), Ireland (19), Romania (13), Croatia (12), Georgia (12), Slovenia (12), Estonia (10), Russia (10), Azerbaijan (9), Hungary (7), Belarus (6), Poland (6), Luxembourg (3), Malta (3), North Macedonia (3), Slovakia (3), Bosnia And Herzegovina (2), Bulgaria (2), Latvia (2), Andorra (1), Armenia (1), Holy See Vatican City State (1), Liechtenstein (1), Lithuania (1), Moldova (1), Monaco (1), Serbia (1) and Ukraine (1).

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 00:52:55

izland szánalmas
1 db. repülőteret kellett volna védeni

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.09. 07:37:14

@midnight coder: "már csak azért leszarná a karantént, mert Orbán mondta hogy otthon kell maradni."

10 év folyamatos hazudozás után van épeszű ember, aki hisz Ondó Viktor gazdádnak. Eddig csak szart csinált az országnak, azt hiszed, majd pont most fog megjavulni? Faszfej.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.09. 07:39:19

@eszti.....: "Az olaszok egy része eddig nem vette komolyan a helyzetet, miközben a kórházak megteltek"

Fura, nagyon csodálkozom. Eddig az olaszok a precizitásukról és a szabálykövetésükről voltak híresek. :))

CSOKKI MÁLNA 2020.03.09. 09:05:35

Piros, narancs, sárga, zöld, kék és cigány!

6.Lenin 2020.03.09. 09:10:29

@nincs1itt:

Itt ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓóóóóóóóó
Ez most egy német kiosztású billentyűzet, HU-ra állítva, de nincs felcímkézve.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 09:24:52

@6.Lenin: ó
japán winfoson, japán billentyŰzetet kihagyva
internacionalista virtuális keyboardon angol egérrel bepötyögve

morph on deer 2020.03.09. 10:54:40

@nincs1itt:
“ nem ez fogja kipusztítani az emberiséget”

A francba..!
Pedig már reménykedtem, hogy legalább vége lesz ennek az agyatlan bohóckodásnak, erre tessék!
Már a vírusokban se bízhat az ember? Hát hová jutottunk?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.03.09. 14:20:58

mekkora bérkommentelő fidesz mágnes lett ez az oldal :))

A kórházak csak oldják meg saját büdzséből a vírusra való felkészülést, fontosabb a plakátkampány, oda kell a pénz.

Eltiltott Vélemény 2020.03.09. 14:25:47

" ... Puszta blöff és propagandafogás a kormány küzdelme a koronavírus ellen ... "

Azért ezen nincs mit csodálkozni, gyógyszer nincs, megelőzni csak hermetikus elzárással lehet, az újságírók gerjesztik a hisztériát ...

A tünetek kb ugyanazok mint az influenza tünetei, a legtöbb ember még orvoshoz sem megy el vele, így a statisztikák is elég hamisak amiket a kúrmányok nyilvánosságra hoznak és amivel az újságírók dobálóznak.

Erre a hisztériára politikailag rágerjedni elég nagy balfogás, ha azt hazudnák a kúrmányok, hogy ez csak egy új influenza törzs, akkor sem történne semmi különös, egy túlnépesedett világban néhány 10ezer halott 6 milliárd lakosból jelentéktelen. Többen halnak meg egy évben közúti balesetben vagy rákban.

Szánalmas a kormány és az ellenzék vergődése egyaránt.

Eltiltott Vélemény 2020.03.09. 14:30:45

Tudjátok pubikáim, az lesz a szenzáció, ha a kúrmány a karantént használja az ellenzék ellehetetlenítésére, vagy pedig elkezdi az ellenzék prominens tagjait lecsukni rémhírkeltés ürüggyel. Addig ez az egész csak vergődés és hisztéria szintű baromság marad a kormány részéről és az ellenzéknek is csak egy újabb gumicsont amin rágódhat, ahelyett, hogy szisztematikusan építené fel a vidéki bázisát, hogy leváltsa a Csuti Patást 2022-ben.

degreen 2020.03.09. 15:11:37

Az ilyen rémhír keltőket, hazudozókat, mint pl index, a blog író, mikor fogják zártosztályra, bocsánat, akarom mondani karanténba zárni? Jön a hülye duma, hogy politika mentesek vagytok, de egy dologra használjátok csak a vírust, hogy megint egy kicsit Orbánozzatok. Szánalmas.
Zindex is sajnáltatja az iráni diákokat, hogy milyen kaját kapnak. Belinkel az okoska vmi román kórházat. Közben meg az irániak székeket hajigálnak, nem tartják be a szabályokat. Olaszban meg a bevándorlók a vírus miatt lázadoznak, aztán drog túladagolásban meghalnak, mert a börtön kórházból azt is loptak.

AngeI 2020.03.09. 15:52:29

@morph on deer: Ne reménykedj,koronával sem fogtok választást nyerni..:)

eszti..... 2020.03.09. 17:57:47

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Felelőtlenségüknek látjuk a következményét. A Szlovákiában lévő fertőzöttek mindannyian olasz kapcsolat révén betegedtek meg.
A V4 országaiban elég szigorú intézkedések léptek életbe. Szlovákiában két megyében bezárták az összes oktatási intézményt, múzeumokat, állatkerteket, köynvtárakat, uszodákat stb. A harmadik megyében csak a középiskolákat. Az ország legnagyobb egyetemein felfüggesztették a tanítást.
Lengyelország a legnagyobb cseh és német határkelőin védőruhás egészségügyisek ellenőrzik az átkelőket, főleg testhőmérsékletet mérnek. Az elkövetkező napokban hasonló módon ellenőrzik a vonatok utasait és a kikötőben lévő hajók utasait-legénységét. Lengyelország 16 fertőzöttet jelent, 170 személyt kórházban ápolnak, 4000 személy van házi karanténban.
Csehországban csak ma három új fertőzöttet találtak, köztük egy 12 éves fiút. A fertőzöttek száma 35. A cseh kormány azoknak a vállalatoknak, amelyek a járvánnyal kapcsolatok megszorítások miatt kimutathatóan veszteséget szenvedtek, kamatmentes kölcsönt nyújt. Az igényelhető összeg fél millió koronától, 15 millió koronáig terjed.

morph on deer 2020.03.09. 18:34:36

@degreen:
“ Belinkel az okoska vmi román kórházat.”

Azta!
Sose gondoltam volna, hogy a románok magyar sajttal etetik a betegeiket, - lehet, hogy már nekik is szarul megy?

nincs1itt 2020.03.09. 18:39:03

@Tényelek: szóval? mennyi a svájci tesztek száma? jááános, csak bátran keresd ki a cikkből...

nincs1itt 2020.03.09. 18:41:23

na fidesz-tálibok, akkor o.v. tökig vegyvédelmi gumicuccban fog le s föl trappolni? és kegyetlenül csapkodja a vírust az alaptörvénnyel és a 10 parancsolattal?

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-jarvany-nemetorszag.701750.html

morph on deer 2020.03.09. 18:41:26

@/\ngel:
“ Ne reménykedj,koronával sem fogtok választást nyerni..:)”

Dehogynem, ha elég sok van belőle! És az is mindegy, hogy dán-, svéd-, netán cseh az a korona, ha van néhány kamionnal..:)
Amilyen “erős” manapság a forint, akármilyen korona jobb választás!

nincs1itt 2020.03.09. 18:45:53

@morph on deer: még ezt a vírust is a soroslibsibolsik indították útnak, hogy a fényességes o.v.-t letaszíthassák a trónról!

morph on deer 2020.03.09. 18:59:45

@midnight coder:
“ Az ország hülyébbik fele már csak azért leszarná a karantént, mert Orbán mondta hogy otthon kell maradni.”

Na de gondolj bele: ha pl mindenki maszkot viselne, akkor megúsznák!
Nem azt a kis szart, amit a gyógyszertárak árultak, hanem egy teljes arcot fedő orbán-maszkot!
Nincs az a magára valamit is adó vírus, amelyik ennek láttán ne menekülne hanyatt-homlok, vagy ne önkezével vetne véget a saját kis virál életének!
Ez egyúttal garantálná a választások kimenetelét is, hiszen így már megint a viktor menti meg a lakosságot az ármánykodó komcsi vírustól!
Made in PRC!

Különben is, hogy nézne ki, hogy valaki orbán-maszkkal a fején Gyurcsányra szavaz, nem?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 19:00:46

a zsindex főoldalán 36x szerepel a koronavírus karakterlánc
küzdenek érte mint desznyó a lyégen

AngeI 2020.03.09. 20:16:33

Háháhá , nagyon vicces vagy, tényleg. Véletlenül nem stand uposként keresed a kenyeredet?

morpho 2020.03.09. 22:25:11

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Bocs, hogy megzavarlak két zsidózás között, de épp most hazudta az index, hogy lezárták egész Olaszországot! Kétségkívül nem akkora megakamu, mint egy "Soros-terv", de azért hakninak nem rossz!

De nem gond, mert jön majd @Tényelek kollégád és lefordítja rendesen...

eszti..... 2020.03.09. 22:33:52

@morpho:

Épp ez jutott az eszembe. :D

Ellenzéki szavazó 2020.03.09. 23:40:39

@morpho: "lezárták egész Olaszországot"

Sajnos itt leginkább az látszik, hogy Olaszországban nem vették időben észre, nem tudták időben megállítani a járvány terjedését, és egyre kétségbeesettebb, egyre drasztikusabb intézkedéseket kénytelenek hozni.

Egy egész ország lezárása azonban elég sok problémát vet fel a gyakorlatban, kíváncsi leszek, hogy ez mennyire tud náluk működni (és megállítja-e az exponenciális növekedést).

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 23:50:20

eddig tellert nevezték a világ leggonoszabb emberének
újabban a zsorzsi sorost
legújabban epstejnt
na megin zsidóztam 1 lyót

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 00:07:44

karigeri k.olga elvágódó pisti féle szagértők csinyállyák ezt a telibebaszott bloghut is
arra nem képesek hogy a topikok mellett látszódjon az utolsó hozzászóló meg az időpecsétje
adnák ide 2 percre az admint megcsinyálnám nekik
már a hármas metro is ugrál mint a kecske, mióta a kecske vágó lett ott a főni
még jó hogy a nép nem hülye és nem bízza rályuk az országot
pfejj

morph on deer 2020.03.10. 01:18:22

@MAXVALL bircaman közíró:
“ Én covidinkát iszom.”

Akkor attól covi leszel..!

degreen 2020.03.10. 06:42:02

@morph on deer: láss már. a harmadik fotón hol van magyar sajt?

Nekoashi2005 2020.03.10. 07:39:38

index.hu/kulfold/2020/03/09/olaszorszag_korhaz_egeszsegugy_koronavirus_hatasok/

Mert mi erősebbek vagyunk az olaszoknál és jobbak a kórházaink! Vagy nem.....

Nekoashi2005 2020.03.10. 07:40:11

index.hu/kulfold/2020/03/09/olaszorszag_korhaz_egeszsegugy_koronavirus_hatasok/

Mert mi erősebbek vagyunk az olaszoknál és jobbak a kórházaink! Vagy nem.....

degreen 2020.03.10. 08:07:32

@Ellenzéki szavazó: félek ez olyan lesz, mint a Princess Diamond. "házon" belül fog megemelkedni a fertőzés és olyanok is megkapják, akik simán elkerülték volna. túlzott reakciónak érzem. a gócpontokat kellett volna lezárni. így most mindenki délre menekül és viszi magával a vírust.

degreen 2020.03.10. 09:35:00

Arról miért nem ír a kedves blogoló, hogy az iráni nem tartotta be a karantént? bulizott, tanfolyamra járt, fertőzte a világot. miatta tartunk most 12 főnél (ebből iráni 6). és hogy székeket hajigáltak? nem adtak mintát? de a sajt a legfontosabb. gratulálok!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 09:58:07

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: eddig tellert nevezték a világ leggonoszabb emberének
újabban a zsorzsi sorost
legújabban epstejnt
na megin zsidóztam 1 lyót.......................................

Én meg most olvastam, hogy mekhalt Max fon Zsidó!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 10:25:38

@Grimbusz Makszimusz: az a szerencsétlen mire kapta a font
felhajtott némi csirkemellet a helyi potentátnak?

morph on deer 2020.03.10. 10:43:59

@degreen:
“ láss már. a harmadik fotón hol van magyar sajt?”

Az ám!
Meg az elsőn is hol van, na?
Hát sehol.
DE A MÁSODIKON OTT VAN!

index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/09/megtanuljak_a_karantenba_zart_kulfoldi_diakok_mi_fan_terem_a_korhazi_koszt/

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 11:01:59

@morph on deer: Figyelj már kecske, tele van a tököm veletek emiatt a kórházi kajamizéria miatt! Reggelire adnak tömlős sajtot, a szikkadt zsemlét is a buzi iráni szikkasztotta meg, mert hajnalban hozzák, tehát amúgy frissen adják, arról nem is beszélve, hogy iránba is azt a fos kövön sütött pászkaszerű szart zabálják, ami még szikkadtabb! A tömlős sajtot is meg tudja enni a többi beteg is, te is, meg én is, zabálja meg a gyökér diák is, ingyen van, vagy vitessen magának kaját, hogy bassza meg a jóisten őket is meg téged is, meg a hozzád hasonló mindenkinek a pártját fogó állandóan akadékoskodó és jóemberkedő, de semmi érdemit nem tevő, csak mindig a másik faszával a csalánt verő lófaszjóskákat! :P Buzi! :D Amúgy is jól pofán kéne baszni őket a törészúzásért, nem még etetni és sajnálgatni!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 11:04:49

@morph on deer: hát ja
vissza kell baszni az arabokat iránba
ott majd nem kínozzák őket tiszta lepedővel meg rántott májjal

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 11:11:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Várjá má, a perzsák nem arabok, jobb ha szólok, mert még valamelyik lippsi lecsap rád a hiba mijatt! :D Nagyon precízek ám csak a magyar valóságot nem veszik észre!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.10. 11:29:23

Mi a nemzetbiztonsági érdek ha nem a "derivatív görcs" karanténba zárása?

rontgen.444.hu/2020/03/10/nemzetbiztonsagi-erdek

Kivételesen kommentelhető.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 11:31:31

@Grimbusz Makszimusz: sémi-hámi
még csak leszarni sem kell ezeket látni rajtuk a rokonságot

"Az arámi a Kr. e. első évezred közepétől a görög térhódításáig minden sémi és egyéb nyelv fölé kerekedett, az ókori perzsa birodalom közigazgatási nyelve volt, holott népe önálló államot nem alkotott. A zsidók is átváltottak az arámira a Kr. e. 4. századtól kezdve"

alöksz róz 2020.03.10. 11:44:25

@Grimbusz Makszimusz: eleve vissza se lett volna szabad engedni őket az országba

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 12:14:41

@alöksz róz: A zOrrbán direkt engedte be, mert szüksége volt vírusos arabra, a migriellenes álproblémája miatt! Biztos forrásból tudom, hogy már folyamatban cigány megfertőzése is meg zsidajé is! Lendvai Ildikó mondta!
mandiner.hu/cikk/20200307_viruspolitika

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 12:16:26

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Cigány az mind! Még a zsidó is, csak az még mellé zsidó is!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 12:46:16

@Grimbusz Makszimusz: 6almas külömbség!
a cigányot rá lehet kényszeríteni a munkára
arbejt makh free

morph on deer 2020.03.10. 13:11:18

@Grimbusz Makszimusz:
“ Figyelj már kecske, tele van a tököm veletek emiatt a kórházi kajamizéria miatt!”

Nekem meg azzal, hogy kőbarom fideszcselédek hazudoznak fűt-fát, aztán megy az anyázás mikor kiderül!

Most is erről van szó!
Nem én hoztam fel a témát, hanem haverod/ikertestvéred, a kis gyökér, mondván “román kórházból” származik a felvétel!

Amikor a sajt származását megemlítettem, - mert gondolom még vak is szegény, - kikelt, hogy a harmadik képen nincs is sajt..!

Értem én, hogy muszáj nyomulni, mert a geciségekről mindenáron terelni kell a figyelmet, de tényleg már csak ilyen hülyékre futja?

Van épp elég valós ok is ekézni az orbánmentes oldalt, miért szükséges hazudozni hozzá?

Amúgy maradjunk annyiban, hogy az a dzsuva ott kaja címén valóban minden kritikán aluli.
És ebből a szempontból totál mindegy, hogy ki mit evett otthon, vagy kinek nem jut még ilyen sem, ez egy szégyen!

De azért van jó hír is:

“ A román bajnokság rájátszásának alsó házában szereplő Sepsi OSK vezetői - Diószegi László és Kertész Dávid - bejelentették, hogy Makovecz Imre és Kós Károly stílusában készül az új stadionjuk. Az építkezést már tavaly áprilisban elkezdték, 8400 férőhelyes lesz, és az UEFA a 4-es kategóriájának megfelelő lesz. Az árát nem közölték.”

Szóval még egy csicsás stadion épül, a mi pénzünkből, mert arra telik..! (Szerintem baromi ronda, amúgy.)

Lám, van értelme száraz zsemlét zabálni még pár évtizedig, legalább épül-szépül Románia!
Lehet örülni...

index.hu/sport/futball/2020/03/10/sepsi_osk_stadion_makovecz_imre/

degreen 2020.03.10. 13:22:28

@morph on deer: sikerült a szarva közt a tőgyét...
magyar sajt simán kerülhet romániába (export), de hogy egy magyar kórházba miért írnák ki franciául a pálcikás dobozt, azt magyarázd el nekem.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 13:36:51

@morph on deer: A stadionokban fogunk benneteket begyűjteni karanténba, a Makovecz stílus ráadás lesz, hogy örüljetek! Milyen előrelátó és bölcs volt Viktor ezekkel a stadionokkal!

morpho 2020.03.10. 14:09:57

Orbán: "Világjárvány lesz, a turizmusnak kampó"
Ennyi? Ez a draga ember eddig mindentől megvédte Magyarországot, most meg simán kapitulál? Igaz, hogy ez most kivételesen létező probléma, de akkor is. Letolt gatyával kiáll a melegbár közepébe és közli, hogy kampó?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 14:25:17

@morpho: " Letolt gatyával kiáll a melegbár közepébe és közli, hogy kampó?"

Höh öcsém, miket haluzol! Buzi e vagy? :D

alöksz róz 2020.03.10. 14:54:42

@Grimbusz Makszimusz: mi az, feldobod piros, leesik nyávog?
lendvai ildikó

morph on deer 2020.03.10. 15:00:04

@degreen:
“ de hogy egy magyar kórházba miért írnák ki franciául a pálcikás dobozt, azt magyarázd el nekem”

Abban a pillanatban, amikor te elmagyarázod, hogy egy román kórházba miért írnák rá franciául!
Mert egy francia kórházban ez nem lenne kérdés. Szóval?

Mert például akkor, ha a betegek nem beszélnek magyarul, de franciául igen, indokoltnak tűnik a francia nyelvű címke, még egy magyar kórházban is.

Te tudod, hogy milyen nyelven kommunikálnak a személyzettel a betegek? Mert az iráni diákok vizsgálat helyett elküldött csoporttársai kapcsán elhangzott, hogy “talán nem értették pontosan, hogy mit akarnak, mert franciául próbálták elmagyarázni...”
Ez nem hivatalosan megerősített információ, de volt ilyen.
Ahogy én látom, ez kábé válaszolna az összes kérdésre.

Na most te jössz a román változattal.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:02:35

@alöksz róz: Lendvai egy idős zsidó kurva, remélem idén ő is követi Heller fajtárselvtársnőjét a hullámokban!

morph on deer 2020.03.10. 15:08:03

@Grimbusz Makszimusz:
“ Milyen előrelátó és bölcs volt ”

Én már javasoltam a viktor háztáji stadionjának kihasználására is, hogy rendezzenek gladiátorjátékokat! Pl kakasviadal: Gyurcsány versus Botka, vagy Németh Szilárd versus Kósáné kocái... meg ilyenek.
Arra biztos jó lenne!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 15:12:17

ilyen szintű kórházi ellátás sehol máshol nincs
francul próbálnak a kis büdös barna büdösbogarak MAGYARázni, azonnal franc feliratú ételt kapnak
köszi morpó, prof. dr. Kásler Úr nevében is az elismerést

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:16:23

@morph on deer: Az a fordított v betűs "a" szerintem román és nem francia!

morpho 2020.03.10. 15:17:15

@Grimbusz Makszimusz: Már megint előjött belőled a verbálhomofób látens meleg. Muszáj ezt állandóan idetolni? Nem kell minden hasonlatra nyálcsorgatva ráugrani. Állandóan ezt csinálod. Mi közöm nekem a szexuális orientációdhoz? Lesd inkább kedvenc vírusgazdád kapituláló szavait!

morph on deer 2020.03.10. 15:21:25

@morpho:
Orbán: "Világjárvány lesz, a turizmusnak kampó"

Kampó? De szép szó...

Akkor már értem, hogy miért is kellett hirtelen adni egy milliárdot nekik. Nehogy csökkenjen már valahogy a ‘kiccsalád’ bevétele most, hogy nem lehet kitömni a szállodáikat az ilyen-olyan sport- és egyéb rendezvények látogatóival.
Lásd vizes vébé.

De “reménykedjünk”, hogy legalább lesz hely - államilag finanszírozott - karanténoknak, vagy neadjisten ideiglenes kórházaknak... De “nem hagyjuk őket az út szélén,” ez biztos.
A család - akarom mondani la famiglia - mindennél fontosabb!
Ma is..:(

morph on deer 2020.03.10. 15:26:23

@Grimbusz Makszimusz:
“ Az a fordított v betűs "a" szerintem román és nem francia!”

Nekem meg mindegy, mert nem én találtam ki az “akkor miért van francia szöveg” kérdést.

Amúgy én ahhoz a balszerencsés kisebbséghez tartozom, aki a határon belül látta meg a napvilágot, és még romániai rokonaim sincsenek!
Ez szégyen, tudom, de hát mit lehet tenni...

Egyszóval román ügyben ne engem kérdezz, hanem a hazaffyjakat.

degreen 2020.03.10. 15:30:14

@morph on deer: tudod, a lényeg, hogy az zindex, mint ez a blog is, ferdít. sajnáltatja az iráni diákokat, akik nem tartották be a karantént, fertőztek, ordibáltak a kórházi személyzettel. negatívan nyilatkozik folyton az egészségügyi dolgozókról, akik teszik a dolgukat.
én nem akarok neked semmit sem elmagyarázni, maradj csak meg az állapotodban :)
amúgy meg:

"Az Ethnologue adatai szerint a román szókincsbeli egyezés 77%-os az olasszal, 75%-os a franciával,"

szóval ott jobban el tudom képzelni, mint egy magyar kórházban. ;)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:37:30

@morpho: :" Már megint előjött belőled a verbálhomofób látens meleg. "

Ez szépvót! :D Mindazonáltal nem én használok ilyen hasonlatot, hogy: "Letolt gatyával kiáll a melegbár közepébe és közli, hogy kampó?"

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:41:19

@morph on deer: Akkor lehet hogy francia kórházban adtak reggelire magyar tömlős sajtot és román fülpiszkálót és az egyik libsi, csak tévedésből keverte össze az irániak kajájával?

morpho 2020.03.10. 15:51:59

@Grimbusz Makszimusz: Nem te használod, te csak ráugrassz csillogó szemekkel, mintha kötelező lenne. Pedig a komment lényege nem ez volt, kis huncut...

morph on deer 2020.03.10. 16:40:42

@Grimbusz Makszimusz:
“ francia kórházban adtak reggelire magyar tömlős sajtot és román fülpiszkálót”
:D
Eddig ez a legjobb!

morph on deer 2020.03.10. 16:44:29

@degreen:
“szóval ott jobban el tudom képzelni, mint egy magyar kórházban. ;)“

Elképzelni én is el tudom, de még mindig nem magyarázat.
Igaz, románul nem beszélek, a francia nyelvismeretem meg nem függ össze a beszéddel.;)
Úgyhogy szabad a gazda!

kunzoo 2020.03.10. 17:32:00

@Grimbusz Makszimusz:
Szegény iráni diákok. Ehetik a szar tömlőssajtot. Abban nincs energia. Disznósajtot nekik!

eszti..... 2020.03.10. 18:27:10

Ennyire fontos az a nyomorul sajt?????

incze 2020.03.10. 20:07:03

azt hiszem, a dél-koreai védekezést nyugodztan lehet "erőteles állami felépésnk nevezni". itt egy a fenitnél sokkal részletesebb magyar nyalvű beszámoló arról, hogyan is megy az: www.facebook.com/eugeniasarahlee/posts/1335051713362631

nem véletlen, hogy a németek ennek egy sor elemét át fogják venni (pl. a drive-through gyorsteszt állomások - www.hz.de/suedwest/_corona-drive-in_-fuer-schnelle-tests-44457718.html ). és általában is igaz az, hogy a sikeres védekezés alapja a minél szélesebb körű tesztelés (tudjuk, mi az ábra, hol és hogyan terjed, etc. trivialitás), akik tehetik, ezt csinálják (ld. még seattle, ahol a gates-alapítvány biztosít ön-tesztet).

ez pontosan az ellentéte, és élő cáfolata annak, amit a káslerista operatív (idézőjelben) törzs a faszverés ideológájaként hangoztat (hogy "szűrés nem létezik és nincs is értelme").

hunnia még tehetné (tán), hogy észbekap, és követi a jó példákat.

bár nem tudjuk, mert fingunk sincs arról, hogy a tünetmentes emberek közt, vagy az otthon, vagy kórházban fekvő, vagy munkába járó köhögő, lázas, bronchitiszes magoriak között van-e covid-19 pozitív, és hány, és ők hány emberrel érintkeztek. itt egy példa arról, hogy egy - azaz "1" - nem diagnosztizált covid-19 hányat csinál nagyon rövid idő (4 nap) alatt: www.nytimes.com/2020/03/10/nyregion/coronavirus-new-rochelle-pneumonia.html

legalább ezt megtudnánk.

6.Lenin 2020.03.10. 20:12:18

@incze:

Nagyon hasznos adat lenne a temetkezési cégeknek, hogy időben fel tudjanak készülni a várható igénybevételre.
Szerintem inkább az ellenszerre lenne inkább szükség.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 20:25:33

@morph on deer: Milyen dzsuva kaja?? Spenót fasirttal? Neked talán báró Csekonics ünnepi díszebédjét tálalták a menzán?
Jártál egyáltalán iskolába, vagy már kisgyerek korodtól a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen tanultál távoktatás tagozaton? :))

eszti..... 2020.03.10. 20:37:34

@6.Lenin:

Ellenszer nincs és nem is lesz egy ideig. Másként kell megfékezni a járványt. Pl a tesztelés egy hathatós eszköz. A cseh miniszterelnök ma jelentette be, hogy 100 000 gyorstesztet vásárolt kormánya, ami 29 perc alatt kimutatja a vírus jelenlétét. A határátkelőkön mobil laboratóriumokat létesítenek és azonnal szűrik az országba belépőket.

6.Lenin 2020.03.10. 20:44:54

@eszti.....:

A belépésnél tünetmentes. Karantént rendelnek el, és megvárják, hogy az a néhány beteg mindenkit megfertőzzön pl a hajón. Ügyes.

100 000x 29 perc. Kik, hol fogják ezt elvégezni?

eszti..... 2020.03.10. 20:53:43

@6.Lenin:

Most a kákán is csomót keresel? :D
Megoldják.
A csehek, lengyelek és a szlovákok is ellenőrzik az országba belépőket a határon.
A csehek lázat mérnek, feljegyzik adataikat. A hazatérőket regisztrálja az egészségbiztosító és a járványügy. Ellenőrzik, hogy betartják-e a 14 napos otthoni karanténra vonatkozó előírásokat.

eszti..... 2020.03.10. 20:56:16

@Muhammad Balfas:

170 teszt? ez szerintem kevés.
Babis nyilatkozta ma, a lidovky.cz-ről az infóm.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 21:06:41

@eszti.....: Talán tanulj tíz évet az orvosin, hogy érdemben hozzá tudj szólni..:)

eszti..... 2020.03.10. 21:19:59

@Muhammad Balfas:

Veled ellentétben én látom a lengyel, szlovák és cseh kormányok erőfeszítéseit, intézkedéseit.
A helyzet komoly. Egy kisvárosban élek, messze Pozsonytól. Péntek óta 50 km-es körzetből 10 személyt vittek tesztelésre. Csak idő kérdése, hogy valakinek pozitív mintája legyen.
Nálunk naponta megjelentetik, hány tesztet végeztek el eddig országosan. 480- nál tartunk és ugye, csak cca. 5 millió lakos van.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 21:33:57

@eszti.....: Nem lehet két országot azonos módon kezelni.Laikus vagy, nem értesz hozzá.Azért arra kíváncsi leszek, hogyha Orbánék jövő héten bejelentik, hogy vásárolnak százezer gyorstesztet , azt hogyan fogjátok kimagyarázni.
Az emberek fejében egyébként is komplett hülyeségek élnek a fertőzésekkel, kórokozókkal kapcsolatban. Van olyan ismerősöm, aki teljesen ledöbbent azon, hogy az egészséges emberi szervezetben is rengeteg vírus, baktérium van. Ezzel egyszerűen nem volt tisztában, holott eltöltött 12 évet a hazai közoktatásban.

eszti..... 2020.03.10. 21:49:10

@Muhammad Balfas:

Mellébeszélsz.
De ha már így szóba hoztad, én kifejezetten örülnék, ha megduplázódna az elvégzett tesztek száma nálatok is, Mert jelenleg ez az egyetlen hathatós védekezés a pandémia ellen.
Csak az iráni fertőzöttekkel foglalkozik mindenki. A lakosságban pedig azt a tévképzetet erősíti, hogy csak ők fertőződhetnek meg.
Az olasz példán látjuk, mit okoz, ha félvállról vesszük a fenyegető veszélyt.
A hülyeségeket ne is említsd! Közösségi oldalakon vidáman terjesztik a jó hírt, hogy a közelgő melegfront eltünteti a járványt. Pedig ennek az infónak semmi alapja sincs.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 22:05:57

@eszti.....: És hol kezdjék, te nagyon okos? Találomra az utcán? Miért nem lehet elfogadni, hogy vannak emberek, akik évekig ezt tanulták, ez a szakmájuk, és ők tuják, hogy milyen lépéseket kell tenni, és mikor.

eszti..... 2020.03.10. 22:15:24

@Muhammad Balfas:

Aha, tudják. Ezért szigorították meg néhány napja a protokollt?

Valahol elkezdték a csehek, szlovákok és lengyelek is. Én a magyarországi intézkedéseket enyhének érzem ahhoz képest, ami a többi visegrádi államban van.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 22:34:41

@eszti.....:

Értsd már meg, hogy kb . azt csinálod, mintha egy agyműtétbe beszélnél bele az alapján, amit a neten összeolvasgattál..

morph on deer 2020.03.10. 22:40:02

@Muhammad Balfas:
“ Jártál egyáltalán iskolába, vagy már kisgyerek korodtól a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen tanultál távoktatás tagozaton? :))”

Bocs, az akkor az iskolai kaja volt? Én meg azt hittem, a kórházi ellátásról van szó..!

Magunk között mondva azért az elég szép, hogy a cikkben rántott máj szerepel, miközben igazad van, mert akar fasírt is lehetne.
Az ezer arcú feltét!

Esküszöm, keresek valami helyet, ahová fel tudom tolni a svéd kórházi ellátásról csinált képeket, mivel úgy hozta a sors, hogy jópár helyen szabtak-varrtak jónéhányszor, és időnként fotóztam, hogy bizonyítsam a nejemnek, hogy nem kérek semmit...

Szóval nemcsak hogy egy napon nem lehet említeni, de én még az azonos évben sem lennék biztos! Pedig azt is az adóból finanszírozzák, csak éppen ott valóban azt is teszik.
(Igaz, az egy főre eső stadionok számában komoly elmaradásuk van. Maradi vikingek, tiszta sor.)

Ez a kaja egyszerűen szégyen, úgy ahogy van!
Mi az, hogy odabasszák a három műanyagdobozt ebéd gyanánt???!! Műanyag evőeszköz meg papírtányér???!
És közben “szárnyal a gazdaság”!!!

Akárkin múlik is ez, elmehetne a jó büdös francba, de úgy pereputtyostól, és azonnal!

Nem viccelek! Most nem.

incze 2020.03.10. 22:41:07

@Muhammad Balfas: ez a hivatalos kásler-fos korrekt összefoglalója. sem akkor nem volt igaz (pl. ma már tudjuk, hogy amkor a cikk íródott, és úgymond nem volt fertőzött, már volt fertőzött, csak nem tudtak róla, ami jelentékeny különbség), sem most nem az, pl. "nincs teszt" és hasonló baromságok.

természetesen itt mindig lesz néhány kocsma-járványügyis, aki jól elmondja, hogy mért teljes hülyeség, ami igen jó eredménnyel zajlik dél-koreában, etc.etc.

morph on deer 2020.03.10. 23:09:53

@Muhammad Balfas:
“ vannak emberek, akik évekig ezt tanulták, ez a szakmájuk, és ők tuják, hogy milyen lépéseket kell tenni, és mikor”

Hol? Mikor? Kitől?
A magyar járványügyi protokoll abban merül ki, hogy “az intézmény/háziorvos köteles gondoskodni a védőfelszerelésről”, ő köteles eldönteni a telefonbeszélgetés alapján, hogy ki is érdemes tesztre!
Mert ugye a háziorvost kell hívni telefonon, az úgy is ráér válaszolni a hívásokra...
Ne már..!

Itt megint addig megy a töketlenkedés, míg sikerül kisakkozni magunkat a cselekvési lehetőségekből, és már megint ott fogunk állni óbégatva, mint eddig még mindig, a hókáosztól a migránsáradatig, állandóan.

Ez a kontraszelektált pártkatonák esete a valósággal, amihez semmi közük, képességük meg még annyi se.
Attól tartok, hogy ha beindul a járvány itt nem csak a túrizmusnak “kampó”, ahogy nemzetünk bölcse, orbán nemzetvezető testvér ilyen echte magyaroschan kifejezte magát, de egyebek mellett megy vele az egészségügy is, ahogy van.

Én addig is átülök egy másik gépjárműbe, biztos ami biztos!

eszti..... 2020.03.10. 23:34:13

@Muhammad Balfas:

Kicsihuszár! Nemcsak összeolvasgatom, hanem megélem. Látom mi megy ott, mi van itt. A járvány terjed. Úgy néz ki, ebben az isten háta mögötti kisvárosban sem ússzuk meg. Ma két Németországból hazatért lakost vittek el a fehér szkafanderes egészségügyisek.
Még szerencse, hogy itt tesztelnek!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.11. 07:01:03

@eszti.....: " Nemcsak összeolvasgatom, hanem megélem. Látom mi megy ott, mi van itt. A járvány terjed. Úgy néz ki, ebben az isten háta mögötti kisvárosban sem ússzuk meg. Ma két Németországból hazatért lakost vittek el a fehér szkafanderes egészségügyisek.
Még szerencse, hogy itt tesztelnek!"

Téged leteszteltek? A hazatérőket engedték hazamenni és fertőzni, mielőtt elvitték volna szkafanderes járványügyisek????? Csak a két embert vitték el és nem szedték össze azokat, akikkel út közben találkoztak, pl a járművek vezetőit, buszsofőrt, másokat, meg természetesen a családjukat? Az útvonalat, ahol jöttek, lepermetezték már fertőtlenítővel?
Ez természetesen mind hülyeség és túlzás, de ti libsik kb. ezt csináljátok most a magyar kormánnyal, hogy rohadjatok meg!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.11. 07:07:25

@eszti.....: " Látom mi megy ott, mi van itt. "

Azt elhiszem, hogy tudod mi van itt, mert a ballib zugfirkászok dolgoznak ezerrel!
Ott mi van, segíts már, tegyél fel képet egy ottani karanténba került páciens kórházi reggelijéről, hagy tudjuk már! Az ittenit tudjuk, mert a libsik tettek fel képet, igaz, hogy az egyik képen román feliratú tárgy látható, de ismerve a lippsik becsületes jellemét, én ezzel nem foglalkoznék!

Muhammad Balfas 2020.03.11. 10:24:57

@eszti.....: N E M É R T E S Z H O Z Z Á ! Csimpánzra agyműtétet? Nem kellene..

Ehhez mit szólsz egyébként?

index.hu/kulfold/2020/03/10/nemetorszag_koronavirus_angela_merkel_jarvanyugy/

Pedig ott nem is a Zorbány..:)

eszti..... 2020.03.11. 17:01:40

@Grimbusz Makszimusz:

Hülyeség? Olvasd el!
„Ez csak a kezdet, valószínűsíthető, hogy a betegek száma növekedni fog” – mondta a kormányfő, aki azt sem zárta ki, hogy a vírus terjedése miatt karantén alá kell majd helyezni az összes, külföldön dolgozó szlovák állampolgárt, miután visszatértek Szlovákiába. Az állam ehhez igénybe veheti a belügyminisztérium fennhatósága alá tartozó, bősi intézményt.

ujszo.com/kozelet/orszagos-veszhelyzetet-hirdethetnek-szlovakiaban

Több tízezer szlovák állampolgár dolgozik Olaszországban, Ausztriában, Németországban. Sok az illegális munkás, akikről az államnak nincs infója.
Sokan strichelnek vagy koldulnak 2 hetes váltásban. Gondolj csak bele, milyen következménye lesz, ha behurcolják a vírust egy-egy romatelepre.

.....
A karanténban lévők reggelijéről hogyan lehetne fénykép, mikor karanténban vannak? Nálunk szigorú látogatási tilalom van a kórházakban.
Az elkülönítettekkel pedig szigorúan csak a speciálisan felkészített kórházi személyzet érintkezhet, védőruhában. Egymással sem érintkezhetnek.

eszti..... 2020.03.11. 17:04:21

@Muhammad Balfas:

Mihez nem értek?
Talán nem tudom megkülönböztetni a számok nagyságrendjét?

170 teszt Magyarországon- ez a tegnapi adat, újat nem találtam.
Szlovákiában ma 625. Németországban 35 ezer csak a múlt héten.

Muhammad Balfas 2020.03.12. 10:59:30

@eszti.....: Most elképzelem, hogy egy szlovák libsi azon őrjöng, hogy Németországban 35 ezer, akkor náluk miért csak 625, kétségbe vonva az ottani járványügyi szakemberek hozzáértését. Tudod, nem úgy működik a dolog, hogy ahányszor nagyobb egyik ország a másiknál, annyiszor több tesztet kell végezni. Sok egyéb szempontot is figyelembe kell venni, amivel azok vannak tisztában, akiknek ez a szakmájuk.
Az megvan, hogy várhatóan Németország 60-70 %-a meg fog fertőződni?

6.Lenin 2020.03.12. 18:54:15

@eszti.....:

"Több tízezer szlovák állampolgár dolgozik Olaszországban, Ausztriában, Németországban. Sok az illegális munkás, akikről az államnak nincs infója.
Sokan strichelnek vagy koldulnak 2 hetes váltásban. Gondolj csak bele, milyen következménye lesz, ha behurcolják a vírust egy-egy romatelepre."

A szlovák romák srichelnek, meg koldulnak? Mit is csinálsz te ott? Szexuális felvilágosítást?

Bezzeg...

degreen 2020.03.13. 07:34:33

@eszti.....: ezt a reggelis dolgot beszéld meg morphoval, ő megette a macisajtot.
amúgy gondolom a mobilt nem veszik el, fotózni lehet, a mobil internetet a vírus nem öli meg.
de "éljen" Vágó(marha) István, és Donáth Anna, akik nagyon "korrektül" viszonyulnak a fertőzéshez. komolyan ezeket mit képzelnek magukról? Milyen "emberek" ezek?
süti beállítások módosítása