B1 blogcsalád



Ennyire kíváncsi a kormány az emberek véleményére

2020. február 26. - nickgrabowszki

Erre még doktor Göbbels is elégedetten csettintene.heol.jpg

Eredetileg csak arra voltam kíváncsi, mit tudhatnak az egriek és a heves megyeiek arról, hogy a wuhani koronavírus, a kínai nátha potenciálisan elérte a városukat/megyéjüket, mert az egri vízilabdacsapat szombaton a pandémia lombardiai gócpontjához közel lévő Bresciában játszott meccset, és hazahozhatta a fertőzést.

Nem túl meglepő módon kiderült, hogy semmit.

A helyi közélet elsőszámú lapja, a korábbi Népújság, a mai Heves megyei Hírlap, amelyik néhány éve fideszes kézbe került, és a többi megyei lappal együtt a Mediaworks és a KESMA nevű propagandaholding alá tartozik, egyáltalán nem tartotta fontosnak közölni saját olvasóival, hogy a pillanatnyilag

a világ legnagyobb fenyegetésnek számító járvány  potenciális veszélyeztetettjei.

Tegnapig nem az történt, hogy az egri kormánylap a kormány és a Fidesz álláspontját közölte a járvány ügyében, hanem egyáltalán nem közölt semmit a fenyegetettségről. A kizárólag a kormánypropagandából tájékozódó heves megyeieket így a legnagyobb meglepetésként érhette, hogy az ellenzéki Mirkóczki polgármester bezáratta a városi uszodát a fertőzésveszély miatt.

Kb. úgy, mint a győrieket Borkai polgármester lemondása, mert aki kizárólag a helyi Kisalföldet olvasta, egyáltalán nem tudott semmit a kormánypárti politikus szex- és korrupciós botrányáról. De az legalább csak a városukat és a pénzüket érintette, nem az egészségüket és az életüket, mint Egerben.

A kormánypropaganda 3 napig próbálta elhallgatni az ügyet.

Ha nincs a néhány a Fidesztől még mindig független orgánum, soha ki sem derül dolog. A sajtó és a propaganda között ez a legfőbb különbség.

  • A sajtó tájékoztatni akar. Vagy kiszolgálni a közönség kíváncsiságát.
  • A propagandát ez nem érdekli. A propaganda irányítani akar, uralkodni a közvéleményen.

Ezt jól mutatja például az a szavazógép is, ami szerdán még az összes megyei lap honlapján fent volt. Ebben sikerült újabb szintet lépniük.

Amikor a kormány azzal indokolja a közpénzből folytatott propagandát, az ún. nemzeti konzultációt, hogy "kíváncsi az emberek véleményére", akkor természetesen hazudik. Nem kíváncsi rá, hanem befolyásolni akarja. De legalább formailag vannak lehetőségek, amik közül választani lehet.

Természetesen csak formailag, mert az egyik a fehér kérdés:

Ön szerint a kormánynak Magyarország érdekeit kell követnie?

Erre válaszoljon valaki nemmel. A másik a fekete:

Ön szerint a kormánynak Magyarország érdekeivel ellentétesen kell cselekednie?

Ez a sugalmazó kérdés tökéletes példája, nem kínál valódi választási lehetőséget. Úgy tesz, mintha létezne ugyan alternatíva, de az nem valódi. Pontosan így működött az Orbán-kormányok összes eddig ún. nemzeti konzultációja, mind a 8. Nincs okunk feltételezni, hogy ezúttal, a börtönzsúfoltsági és szegregációs kártérítések ügyében máshogy lesz.

De mostanra már ezzel sem voltak elégedettek. A KESMA megyei lapjai olyan szavazógépet közöltek (lásd a képen), amin egyáltalán nincs választási lehetőség. Mindegyik válasszal

csak támogatni lehet a kormányálláspontot.

Nem a képről maradtak le az a lehetőségek, hogy nem támogatom, vagy nem tudom/nem érdekel, hanem egyáltalán nem is kínált fel ilyet a kormánypropaganda vezérkara.

  • A Fidesz álláspontját csak támogatni lehet.
  • Vagy esetleg támogatni.

Ez már akkora innováció az emberek véleményének megismerésében, hogy doktor Göbbels vagy a sztálini propaganda irányítói is elégedetten csettintenének.

Ha az Orbán-rezsim követi a tendenciát, amit tények elhallgatása és a választási lehetőségek formálissá tétele, illetve teljes kizárása kirajzol, akkor

1.  a következő választás kitűzéséről a kormánypropaganda nem számol be,

2.  a szavazólapon is a Fidesz-KDNP és a Csak a Fidesz! közül lehet választani.

Természetesen kizárólag az emberek véleményének minél jobb megismerésének érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6215492552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N. Barbie 2020.02.26. 16:09:41

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Jahogy az atlaghulye fidesznyik meg ennyi ev utan is arra veri, hogy a fidesz maffiapart lenyegeben korlatlan eroforrassal (10 eve szamolatlanul koltott propaganda kozpenz, kozpenzbol felvasarolt media stb.) be tudta huzni a szavazatok alig felet. Micsoda teljesitmeny.
Ja, nem.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.26. 16:17:06

nagyon rózsaszín vagy barbí
mázold inkább a műkörmöd ahhoz lyobban értesz

Nekoashi2005 2020.02.26. 16:32:14

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: 4/5? Törvénybe lesz foglalva, hogy a fidessre leadott szavazatokat 2.5 szorzóval kell számolni?

N. Barbie 2020.02.26. 16:43:39

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Igen, mast nem is vartam, csak egy kis szanalmas szemelyeskedest a tipikus atlaghulyefidesznyiktol.
Nem csodalom, hogy meg mindig nem ertettetek meg mennyire ciki is az, amire 10 eve dongetitek a melletek, valoban kell nemi minimum ertelmi szinvonal (mondjuk egy olyan 80-as IQ :D) a felfogasahoz.
Ez olyan, mintha azzal buszkelkedne peldaul egy maratonfuto es/vagy a szurkoloi, hogy ugy gyozott egy versenyen, hogy a vetelytarsai labat eltorette, melle atiratta a versenyszabalyzatot plusz meg az o tavja rovidebb is volt stb. stb.
Normalis emberek ilyeneken szegyenkeznek, fidesznyikek meg buszkek ra...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 17:13:23

""Több olyan hír jelent meg az elmúlt hét végén Olaszországban járt egri vízilabdacsapatról, ami közel sem fedi a valóságot"

Az "olaszországi fertőzésveszélytől hatvanhárom kilométerre volt a csapat, ellentétben azzal az iskolai csoporttal, akiket karanténba zártak a hazaérkezésük után. Ők tizenhárom kilométerre voltak a fertőzésveszélyes területtől. Ellentétben a diákokkal, csapatunk külön autóbusszal közlekedett és a mérkőzés helyszínét kivéve semmiféle közösségi térben nem mozogtak".
egrivizilabda.hu/2020/02/26/fake-news/

Rémhíreket terjesztünk, félretájékoztatjuk a tömegeket, lipsikéim?

Nem féltek, hogy ez sokba fog kerülni nektek? Nem féltitek a púzókátokat?

"338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.26. 17:27:15

339,56 Ft az Euró. Ondó Viktor állítása szerint a kormány alkalmatlan. Mellesleg most véletlenül igaza van. :))

nincs1itt 2020.02.26. 17:49:20

@Szergej Szergejevics Szergejev: szerjózsef, azt tudod, hogy olyanok is megbetegedtek, akik még kínai ételt sem ettek életükben, nemhogy vuhanban jártak volna? esetleg, előfordulhat, hogy volt ott fertőzött személy, aki még tünetmentes?
értem, hogy bármi áron meg kell védeni a... mit is? de azért ez az erőtlen próbálkozás esete volt....

alöksz róz 2020.02.26. 18:10:02

"Ön szerint a kormánynak Magyarország érdekeivel ellentétesen kell cselekednie?

Ez a sugalmazó kérdés tökéletes példája, nem kínál valódi választási lehetőséget. Úgy tesz, mintha létezne ugyan alternatíva, de az nem valódi." - valódi választási lehetőségnek, valódi alternatívának érzed magatokat?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 18:32:32

@nincs1itt: "azt tudod, hogy olyanok is megbetegedtek, akik még kínai ételt sem ettek életükben, nemhogy vuhanban jártak volna?"

Persze. Talán a legelső ismert ilyen, Európában átadott fertőzés pont a bajorországi Stockdorfban (kínai oktató által) már januárban megjárta a magyar sajtót is.

De amúgy hogy jön ez ide? (Itt nem Wuhan, hanem Lombardia kapcsán ment a riogatás.)

"esetleg, előfordulhat, hogy volt ott fertőzött személy, aki még tünetmentes?"

Esetleg, ha elolvastad volna a linkelt közleményt ( egrivizilabda.hu/2020/02/26/fake-news/ ), akkor kiderült volna számodra, hogy erre az eshetőségre is gondoltak:
"A csapat és a velük együtt utazó csapatvezetés átesett a repülőtéri rutinellenőrzésen. Egerbe érkezésüket követően pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai végezték el az általuk szükségesnek tartott vizsgálatokat. A vizsgálat eredményeiről dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos állított ki igazolást, ami alapján kedden este megtarthatták a Bitskey Aladár Uszodában a hazautazásukat követő első edzésüket."

Azért úgy mellékesen megoendíteném azt is, hogy a népegészségügyi kockázat megítélését tekintve a (szakmájára nézve is orvos) országos tisztifőorvos asszony inkább tekinthető illetékesnek és kompetensnek, mint az eredeti szakmájára nézve újságíró, pánikkeltésre-néphergelésre utazó ellenzéki polgármester. Schuster, bleib bei deinem Leisten...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.26. 19:04:31

@N. Barbie: barombie
fesd át a halyad narancsra a rózsaszín már nem trendy

morpho 2020.02.26. 19:12:00

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"Rémhíreket terjesztünk, félretájékoztatjuk a tömegeket, lipsikéim?"

Most miért kérdezed, ha tudod? Pontosan ezt csináljátok! Rosszabb helyzetben vagyunk, mint Görögország, Soros terv, beözönlő migráncsok milliói, börtönbiznisz, gyönygyöspatai hakni. Mást se csináltok!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.26. 19:16:49

@N. Barbie: XD ott a pont!
Azért az rendes dolog tőled,hogy megelőlegezed nekik a 80-at!XD

nincs1itt 2020.02.26. 19:19:43

@Szergej Szergejevics Szergejev: szép vagy és okos! világos, hogy nem vuhanban volt a csapat, de olyan országban ahol, kis távolságra olyan helytől, ahol... és ennyi.
megvizsgálták, gondolom minden kétséget kizáróan.
de ilyen esetben, észszerűbb lett volna kihagyni az edzést, mert a lappangási idő 19 nap is lehet, akár hosszabb is. szóval, ez nem puszta "riogatás", hanem jelen helyzetben kellő elővigyázatosságnak nevezném. természetesen mindenki hülye.

nincs1itt 2020.02.26. 19:30:58

@Szergej Szergejevics Szergejev: ja és müller doktornő, csak kiállított egy okmányt, aláírásával hitelesítette, ami más orvosok vizsgálati eredményein alapult. csak a pontosság kedvéért. a helyében, szerénytelenségem, örömömet fejeztem volna ki a negatív teszt - tiéd is negatív, wassermann és iq vonatkozásában - eredmények miatt, de "száraz" edzést javasoltam volna, a lappangási idő elteltéig. mert ugyanis az a szokás ilyen pandemia esetén, hogy aki környékén járt fertőzött területnek, automatikusan karanténba(velencei eredet 40 napos vesztegzár a hajókra) kerül. a negatív eredmények és a reptéri hőkamerás "vizsgálat" ellenére.
de csak te vagy helikopter!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.26. 20:06:50

JURÁK KATA KORONAVÍRUSRÓL SZÓLÓ KÖZLEMÉNYÉT VÁLTOZTATÁS ÉS KOMMENTÁR NÉLKÜL KÖZÖLJÜK !

"Legyetek kedvesek nem pánikba esni…

Mielőtt a legtöbb ismerősöm között pánik uralkodna el a koronavírus miatt, szeretném jelezni, hogy a betegségnek 2.5 -ös a rátája, ami azért mégsem ad ekkora mizériára okot.

A WHO valószínűleg saját magáról hárította át a felelősséget, amikor azt mondta, hogy a védekezésben döntsenek a kormányok. Közben Kína gazdasági mutatói mélyrepülésben és már az olaszok sem szerepelnek túl jól a részvényesi portfóliókon. Szeretném jelezni, hogy az influenzát többen elkapják, mint a koronavírust, szóval legyetek kedvesek nem pánikba esni és kifosztani a boltokat, néhány hetes karanténra számítva. Ha jól emlékszem, a romániai kolera járványnál is csak az országhatárt zárták le, nem tettek bennünket vesztegzár alá.

Egyébként sok c-vitamin, immunerősítés és pánikintolerancia a kulcs a túléléshez, mindemellett viszont fontos, hogy a kormány is mindent megtesz a vírusfertőzéses megbetegedések megelőzése érdekében.

Jurák Kata"
mindenszo.hu/koronavirus-jurak-kata-rendkivuli-kozlemenye/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.26. 20:47:15

@nincs1itt: "tiéd is negatív, wassermann és iq vonatkozásában"

:))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 21:58:52

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Miért nevetsz? A te Wassermann-teszted pozitív lett? :)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 22:03:19

@nincs1itt: "ja és müller doktornő, csak kiállított egy okmányt, aláírásával hitelesítette, ami más orvosok vizsgálati eredményein alapult. csak a pontosság kedvéért. a helyében, szerénytelenségem..."

a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely

Tudod, egy jól működő társadalom attól működik jól, ha a járványügyi szakemberek mérik fel és kezelik a népegészségügyi kockázatokat, a zöldgomb-nyomogatásra kiképzett szakik meg zöld gombokat nyomogatnak.

Fordítva is lehet csinálni, de ez általában nem vezet jóra...

nincs1itt 2020.02.26. 22:45:02

@Szergej Szergejevics Szergejev: kicsi rigó, neked azt is el lehet adni, hogy o.v. hazaffy.
attól, hogy a neten keresgélsz mankót, még baromira nem vagy meggyőző.
mesélj még! maga dr. müller végezte a vizsgálatot? nem! aláírt egy dokumentumot, ami szerint a vizsgált személyek 100%-ig egészségesek? aláírta! hol itt a személyes kétely?
olyan buta vagy, hogy azt sem méred fel, hogy sorossal és a migráncsokkal ellentéteben, ez a betegség valós veszélyt képvisel! értem, hogy o.v. a csáknorrisz, meg a fidesz ha csúnyán néz, még az ebola is tartózkodási engedélyért folyamodik a kormány ablaknál...
de azért, durvára nem erről szól a történet. pl olaszo.-ban sem!
kemény vagy , csoki! anyádnál laksz, babettával jársz és macskád van!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 22:59:36

@nincs1itt: Jól van, kisfiam, nagyot mondtál, öblitsél...

Maradj inkább a zöld gomboknál, és ha már feltétlenül járványügyi tanácsokat akarsz osztogatni (dacára annak, hogy ehhez pont annyit érthetsz, mint a tyúk az ábécéhez), akkor ezt inkább a Jens Spahn bácsinak osztogassad, ne a magyarok faszával verd a csalánt...

nincs1itt 2020.02.26. 23:08:52

@Szergej Szergejevics Szergejev: figyelj, te okoskodtál. én csak szépen a helyedre tettelek. kicsit nem vagy okos, ebben a témában sem.
spahn bácsi emlegetése, kontra produktív. de ezt is majd elárulja neked a gógli.
tényleg, egyetlen szót sikerült megcáfolnod, esetleg csak kérdésessé tenned? mert a zöld gomb emlegetésében baromi jó vagy, de érvekben(is) azért meglehetősen fogyatékos.
majd ha a lappangási idő letelte után sem lesz megbetegedés, na akkor lehetne 1/3 ekkora arcod. de te igazi turbóvérmagyari fideszos vagyol, ezért mindent is jobban tudol... eddigi "munkásságod" alapján, megkérdőjelezhető, hogy 8 év alatt hány osztáyt sikerült teljesítened az általánosból.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 23:09:11

Na, hogy ma este még legyen egy ontopik komment is, ehelyütt idézném Szécsi Zoltán, a vízilabdacsapat elnökének nyilatkozatát is:

„A kialakult helyzet sajnos borzasztó, egy egész elképesztő hisztihadjáratnak vagyunk a célkeresztjében, mindenki próbál belőle politikai vagy bármilyen tőkét kovácsolni anélkül, hogy bármi fogalmuk is lenne a helyzetről, jelenleg mindenki jobban ért a járványügyhöz mint maga a járványügy.

Szerintem mi vagyunk az országban az egyetlen csapat, akinek van papírja arról a nemzeti népegészségügyi központ országos tisztifőorvosi szolgálatától, hogy nem jelent nagyobb kockázatot a koronavírus szempontjából, mint a Bükkszentkereszti remete”
168ora.hu/itthon/eger-vizilabda-uszoda-koronavirus-hiszti-182277

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 23:16:44

@nincs1itt: "én csak szépen a helyedre tettelek. kicsit nem vagy okos, ebben a témában sem."

Aha, helyre tettél engem, Müller Cecília országos tisztifőorvost, meg a Nemzeti Népegészségügyi Központot is.

Te ehhez IS mindenkinél jobban konyítol, minden szakembernél több, pontosabb információval rendelkezel, hiszen a zöldgombos tanfolyamon járványügyi mindentudóvá IS kiképeztek.

Csak azt nem értem, hogy miért ezt a csóró, értetlen, szerencsétlen országot látod el az értékes tanácsaiddal, amikor nyilván Olaszországtól Dél-Koreáig egészségügyi miniszterek sora állnak sorba érted, sokmillió ojrós ajánlatokkal bombázva a postafiókodat.

Miért pazarlod érdemtelenekre az idődet?

morpho 2020.02.26. 23:17:53

@nincs1itt: Csúnya rákúrás van Narancsfőldén! Szépen kitalálták, hogy mostantól a roma és börtönkártérítésekkel fognak tematizálni és hergelni, erre bezuhant ez a kibaszott vírus! A legrosszabbkor. Mi lesz most a "nemzeti konzultációval" mega már nyilván kidolgozott plakátkampánnyal? Már élesítve van minden, erre bezuhan ez a kibaszott vírus. Megpróbálják bagatellizálni. Nincs más választásuk, mert ez teljesen kifogja a szelet a bürtönös-romás vitorlájukból. Rákúrás van!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.26. 23:20:56

ennél nagyobb pánikba már csak 2 év múlva fognak esni a libbantak Viktor újabb 2/3-a után

nincs1itt 2020.02.26. 23:25:55

@Szergej Szergejevics Szergejev: na figyelj te fogyatékos! te hivatkoztál dr. müllerre. igaz? igaz! mert szerinted, ha dr. müller aláír egy papírt, akkor már minden rendben van! ha nem vetted volna észre, ostoba fidesz-tálib, akkor az összes érintett ország igyekszik mindenkit megfigyelés(karantén) alá helyezni, akiről csak feltételezhető, hogy fertőzött.
de a ner-ben ez sem gond! ha főfőfő tisztiorvos aláírta, akkor az szentírás, mindenki nyugodjon le a 3,14csába! és te baz+? mint virológus és mindent jobban tudó?
ha nem... akkor meg hallgatni fogsz, mint a xar a fűben.
megint felköpsz és aláállsz. ember te ezt élvezed? egyszer próbálj meg gondolkodni! csak egyszer! hidd el nem fáj!

nincs1itt 2020.02.26. 23:29:01

@morpho: hááát, nem könnyű a narancs droidok élete... mit lehet tenni, amikor ilyen írások is megjelenhetnek: nehez-posony.blog.hu/2020/02/25/bortonbiznisz
és akkor ez a izéé is. szerintem soros...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 23:33:48

@nincs1itt: "ha nem vetted volna észre, ostoba fidesz-tálib, akkor az összes érintett ország igyekszik mindenkit megfigyelés(karantén) alá helyezni, akiről csak feltételezhető, hogy fertőzött"

És ez így van Magyarországon is, ahol a _járvánnyal fertőzött területről, hajókról_ hazatérteket karantén alá helyezték.

Ellenben a pólósok NEM jártak olyan városban, körzetben, ahol a bizonyított járványügyi helyzet miatt vesztegzár volt/van elrendelve.

"Kásler Miklós[, emberi erőforrások minisztere] szerint azért nem kerültek karanténba a sportolók, mert nem voltak olyan közel a lezárt területhez, ráadásul saját busszal mentek és csak a verseny helyszínén mozogtak"
168ora.hu/itthon/eger-vizilabda-uszoda-koronavirus-hiszti-182277

Ennyi...

morph on deer 2020.02.26. 23:35:18

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Az "olaszországi fertőzésveszélytől hatvanhárom kilométerre volt a csapat,”

És Vuhantól hány kilométerre voltak?
Te tényleg ennyire tájékozott vagy, vagy tényleg csak ennyire vagy tájékozott?

nincs1itt 2020.02.26. 23:45:22

@Szergej Szergejevics Szergejev: neked kásler (miatyánkkal és 10 parancsolattal gyógyító) miklós mérvadó, aki szerint a saját busz védelmet jelent? baz+! mi a repedt lófilé lenne, ha egyszer elgondolkodnál?
tömeg rendezvény, sok sportoló egy medencében, nézők, szervezők, egyéb kiszolgáló személyzet.
mennyiért éri meg ennyire ostobának lenni?
ha ennyire szervilis tudnék lenni, csak azt kérném, hogy lőjenek le!

morpho 2020.02.26. 23:47:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: Kásler doktor hogyhogy nincs még karanténban?

morpho 2020.02.26. 23:48:12

@nincs1itt: Beözönlő Sorosok milliárdjai...

morph on deer 2020.02.26. 23:49:48

@nincs1itt:
“ ...a reptéri hőkamerás "vizsgálat" ellenére.”

Ahol az akár 32°C “testhőmérsékletű” személyeket egészségesként átengedték.
Aztán derült, hogy rosszul használták a kamerát; ugyanis, ha (túl) messziről mérsz, akkor jóval alacsonyabbat mér a valóságosnál!

Magyarul, ha valakinél 36°C-t mértek, az lehetett akár 40°C is, attól függően, hogy sikerült-e eltalálni a távolságot!

index.hu/belfold/2020/02/26/debreceni_repter_lazmeres_hiba_koronavirus/

morph on deer 2020.02.26. 23:52:09

@morpho:
“ Kásler doktor hogyhogy nincs még karanténban?”

Mert megóvja a tízparancsolat?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.26. 23:52:44

@morph on deer: A Brescia – Vuhan távolság kb. 8612 km. Brescia ugyan közelebb van a fertőzött észak-olasz régióhoz, de eddig ott az egész megyében összesen 2 beteget regisztráltak ( www.bresciatoday.it/cronaca/brescia-coronavirus-casi-.html ).

Ahogy Szécsi Zoltán találóan megfogalmazta, láthatóan Magyarországon már „mindenki jobban ért a járványügyhöz mint maga a járványügy”.

Az NNK birtokában volt az összes szükséges információnak (beleértve az utazás részleteit, a sportolók negatív tesztjeit), amikor kiállították a sportolók részére az igazolást.

Ti pedig csak a pánikkeltésben élitek ki magatokat.

(Ettől függetlenül, amíg a határok, repterek nincsenek lezárva, és a környező országokban is regisztrálnak megbetegedéseket, óhatatlan hogy 1-2 fertőzött Magyarországra is be fog jutni; ezt viszont a jelentéktelen kockázatok felnagyításával, pánikkeltéssel nem lehet meggátolni, megelőzni.)

nincs1itt 2020.02.26. 23:54:41

@morpho: azt nem értem, miként lehet valaki ennyire szervilis mint szerjózsef! ha dr. müller azt mondja, hogy OK, a vizsgálatok alapján nem fertőződtek meg, de azért ne menjenek közös medencébe 8 éves furunkulusos ödönkével, legalább az ismert lappangási idő lejártáig. akkor senkinek egy szava sem lehetne! de így?

nincs1itt 2020.02.26. 23:57:08

@morph on deer: nem ismerem a reptéren használt "hőkamerákat", de mivel van/volt szerencsém ilyesmiket alkalmazni, igaz nem 20-50 fokos tartományban, ezért azt tudom, hogy bizony a pontosságuk nem tized fokcelsiuban megadható.

nincs1itt 2020.02.27. 00:09:11

@Szergej Szergejevics Szergejev: sokadszor: lappangási idő? vírus hordozó, nem betegszik meg, de továbbadja a vírust?
elővigyázatosság? de megint csak a turbóvérmagyari virtus!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.27. 00:14:47

@nincs1itt: KORONAVÍRUS !!!!!!

FONTOS INFORMÁCIÓK !!!!!!

ÍGY KERÜLHETED EL, ÉS ÍGY ISMERHETED FEL A VÍRUST !!!!

"Fontos információk koronavírus ügyben – ha folyik az orrod, és feljön a slejm megfázáskor, akkor nem koronavírusod van, mert az száraz köhögéssel járó tüdőgyulladást okoz, orrfolyás nélkül. Ez a legegyszerűbb módja a felismerésének. Ezt mondd el a barátaidnak is, hogy több ismeretük legyen, jobban fel tudják ismerni, és megelőzni a betegséget.

A megelőzés

1. Legkönnyebben úgy fertőződik meg valaki, hogy nyilvános helyen megfog valami fertőző tárgyat, ezért fontos sűrűn kezet mosni. A kézen csak 5-10 percig marad életben a vírus, de ez alatt az idő alatt sok minden történhet ( akaratlanul is megdörzsölheted a szemed vagy az orrod ).

2. Azon túl, hogy sűrűn kezet mosol, gargarizálhatsz Betadine öblögetővel, hogy megöld, vagy minimálisra csökkentsd a bacilusokat, addig, amíg a torokban vannak (mielőtt a tüdőbe érkeznének).

Legyetek óvatosak, és igyatok sok vizet."
További részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/koronavirus-fontos-informaciok-igy-kerulheted-el-es-igy-ismerheted-fel-a-virust/

morpho 2020.02.27. 01:05:07

@nincs1itt: Terelni próbál csak csórikám...

morpho 2020.02.27. 01:06:29

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Köszönjük főorvos úr drága! Kásler doktor is bizonyára egyetért!

HabonyArpi 2020.02.27. 02:10:56

"Ha nincs a néhány a Fidesztől még mindig független orgánum, soha ki sem derül dolog."

Ez csak veletlen. Ez volt az utolso, garantaljuk hogy tobbet ilyen nem lesz.

DR. Smit Pal 2020.02.27. 06:55:13

@N. Barbie: "hogy a fidesz maffiapart lenyegeben korlatlan eroforrassal (10 eve szamolatlanul koltott propaganda kozpenz, kozpenzbol felvasarolt media stb.) be tudta huzni a szavazatok alig felet."

Bocsanat bocsanat. Most tenyleg nincs ALLAMCSOD, mint a liberalisok idejeben. Az orszag es az emberek nincsennek nyakig eladosodva, hanem sok mindenre van penz.
Szegyelheti magat a kormany a suficites allamhaztartas miatt. Bezzeg a liberalisok gond nelkul tudtak evi 10-15 szazalekos hianyt produkalni, ugy hogy kozben szare hugye mindent eladtak. Most meg meg az allami vagyon is novekedett vagy 6 ezer milliarddal.

2020.02.27. 08:12:15

@nincs1itt: Természetes,hogy a fideSS mindenre harap ami neki jó főleg,ha a nem rá szavazó a célpont!Viszont a lázár nevű fideSS patkány hazudozására nincs semmi féle reakció!A Szeviépes lopás,ami milliárdókba fájt nekünk,az ő közben járására történt,most kiderült!Hány ilyen volt van és még lesz,mire a támogatóik leamortizálódnak!Addig a jövőnk is tönkre vágják a putyinka csicskák!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.27. 09:05:54

@nincs1itt: "elővigyázatosság"

elővigyázatosság ≠ indokolatlan túlreagálás

Ha a csapat nem járt a fertőzési góc által érintett településen (Brescia megyében több mint egymillió ember él; abból találtak eddig két beteget), nem érintkezett betegekkel, nem mutatott tüneteket és a tesztek is negatívak lettek; az NNK úgy találta hogy NEM jelentenek veszélyt, akkor ezt a döntést mégis miért és milyen felhatalmazás alapján bírálná felül egy polgármester?!

@morpho: "Kásler doktor hogyhogy nincs még karanténban?"

Miért is kéne ott lennie? Nem is járt fertőzéssel érintett területen.

De tudod mit, ha ennyire rettegsz a betegségtől, akkor üsd fel az alucsákót, vásárolj be hideg élelmet, mirelitet három hónapra, és barikádozd el magad egyedül a házadban.

Ami viszont NAGYON fontos, hogy az internet-modemedet mindenképpen húzd ki a konnektorból; bizonyított tény, hogy az interneten keresztül VÍRUSOK terjednek, még senki nem bizonyította, hogy a Covid-19 nem terjed így...

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 09:11:21

"Erre még doktor Göbbels is elégedetten csettintene."

Persze ha élne szegény! :D De ha látná az Index, a 444 meg a HVG irományait, akkor még füttyentene is! Először elégedettségében, utána meg egy gestapo különítménynek, hogy vigyék el ezen jeles termékek munkatársait egy kellemesebb helyre!

Chiccbp 2020.02.27. 09:39:39

gondolkodó ember itthon nem tud mást választani, mint a kormányoldalt.

jut eszembe, nem lesz légkondi a hármas metrón, pedig ezt is megígértétek. elő is volt készítve. srácok, lesz ebből még sok-sok előkerülő kasza, de nem a fidesz-székház előtt, amikor végre leesik a pestieknek, hogy átbasztátok őket, megint.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 09:51:22

@Chiccbp: " végre leesik a pestieknek, hogy átbasztátok őket, megint."

Az itt is kommentelő lumpenprolikat látva, szerintem nem fog! Bp-n már győztek, látják is, hogy azóta a kormánnyal űzött baszakodáson, az általános fingfűrészelésen kívül nem történik semmi, de ettől függetlenül nyomják az orbánozásukat ezerrel!

morpho 2020.02.27. 10:03:42

@Chiccbp: "gondolkodó ember itthon nem tud mást választani, mint a kormányoldalt"
Bezzeg külföldön! Juteszembe, hol is volt legutóbb parlamenti választás? Tán Dunaújvárosban?

Chiccbp 2020.02.27. 10:26:31

@morpho: Dunaújváros elszigetelt jelenség, plusz semmi tétje nem volt, ellenzéki helyett kellett választani.
olyan az a hely is, mint Pest: sokan nem tanulnak vagy gyorsan felejtenek, de szerencsére az ellenzék tesz róla, hogy visszatérjen az emlékezet :D lásd metrólégkondi

konrada 2020.02.27. 12:11:19

@Grimbusz Makszimusz:
Az új jelszó: "változtatási tilalom"
...és ez olyan, amihez értenek, miért pont a metrónál ne valósítanák meg?

Muhammad Balfas 2020.02.27. 12:16:02

Már csak az új járvány miatt is meg kell állítani az illegális migrációt..

DR. Smit Pal 2020.02.27. 12:29:24

@Muhammad Balfas: Nagyon kivancsi leszek, hogy vajon az orszagok kozott valogato arabokat megallitjak e karantenok egyebb korlatozasok ? Vagy a szegeny "menekultek" tovabbra is kedvuk szerint johetnek mehetnek egesz Europaban es terjeszthetik a virust ?
Az Olasz alampolgarokat letartoztatjak ha el akarjak hagyni az orszagot, de le mernem fogadni, hogy az arabok tovabbra is korlatlanul menekulhetnek.

a nagy hohohorgász 2020.02.27. 13:18:32

Pesti libsik ha jöttök vidékre koserkajaert a karantén alatt akkor hozzátok az aranyaitokat meg az ingatlan atiratasrol szóló papírokat. Csak szólok. Hahaha

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 13:32:07

@konrada: Most, hogy nem Tarlós a főpolgi, még a ruszki metró is hűvösebb lesz, különben is kell az a pénz légkondi helyett liberális kultúrára, hogy ellensúlyozzák az orbánikus bőgatyás bunkóságot! Íme az egyik nagyszerű és méltán támogatást érdemlő szellemi műhely előadása, remélem eljössz!
Tehát részlet a zsindex cikkjéből: "Különleges irodalmi projektet indítanak a Mozsár Műhelyben március 7-től: a Pucér fiúk olvasnak című előadásban valóban az történik, ami a címe. Pucér fiúk és lányok olvasnak.

Az irodalmi esten ismert férfiszínészek, Simon Kornél, Barna Zsombor, Mohai Tamás olvasnak fel magyar kortárs írónők műveiből, miközben ők maguk meztelenek. Az előadássorozatot egyébként a 2012-ben Angliában felbukkanó mozgalom, a Naked Boys Reading inspirálta, a Mozsár Műhely előadássorozatában ezt dolgozták át színházi előadássá.
A darabokat a Jászai Mari-díjas Böhm György rendezi. Az első előadáson Fiala Borcsa műveiből olvasnak majd fel. "

Részemről már alig várom, hogy egy lógó faszú fiatalember tolmácsolásában meghallgassam a bizonyára méltán ismeretlen Fiala Borcsa remekét!

a nagy hohohorgász 2020.02.27. 13:56:03

@Grimbusz Makszimusz: csoda hogy nem alföldi művész úr találta ki... Hahaha

2020.02.27. 14:55:08

@Grimbusz Makszimusz: Ha te is ott leszel a szinpadon és felolvasást tartasz, majd szájtátva meghallgatod, a hires Fiala Borcsa remekműveit, szólj, mert akkor megnézlek !

Igaz, hogy mindketten sírnánk, ---én a röhögéstől, te pedig az erőlködéstől, de legalább röhögnénk egy jót ! :DDDD

furfi 2020.02.27. 15:10:30

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: FIDESZ birkaként, már csak írni,és olvasni kell megtanulnod...

furfi 2020.02.27. 15:12:05

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: FIDESZ birkaként, már csak írni,és olvasni kell megtanulnod...

vanRob 2020.02.27. 15:30:15

@Muhammad Balfas: Hát b+, ez csillagos ötös. Rövid, velős.
Azonnal jelentkezz habonynál, ilyet 2-3 nap alatt talál ki 8-10 bérpropagandista.

6.Lenin 2020.02.27. 15:31:18

@Grimbusz Makszimusz:

Közben Borcsa néha rácuppant, már csak azért, hogy a nézők (nyilván hasonló érdeklődési körből) nehogy elaludjanak. A szöveg nyilván senkit nem kötne le, azért kell meztelenül olvasni, csak sajnos ez kizárja a vak honfitársainkat a remekművek műélvezetéből.

morpho 2020.02.27. 15:32:35

@Grimbusz Makszimusz: "Részemről már alig várom, hogy egy lógó faszú fiatalember tolmácsolásában meghallgassam a bizonyára méltán ismeretlen Fiala Borcsa remekét!"

Addig meg ott van neked a neten a mongol melegpornó!

vanRob 2020.02.27. 15:33:44

@Chiccbp: semmi tétje? Ezért indult a fidesz jelölt pártlogó nélkül mi? Bukott, így nincs jelentősége. Bezzeg ha kormánypárti nyer, abból minden KESMA felületen szalagcím van.
Annyira jó ez az objektív tájékoztatás nem? :)

vanRob 2020.02.27. 15:37:18

@Grimbusz Makszimusz: Igen biztosan. Még szerencse, hogy itt van nekünk a zorigó meg az M1 híradó, vagy a TV2-n a "tények". Mindegyik a feltétlen igazmondásáról és objektív tájékoztatásáról híres.

vanRob 2020.02.27. 15:37:54

@Grimbusz Makszimusz: Igen biztosan. Még szerencse, hogy itt van nekünk a zorigó meg az M1 híradó, vagy a TV2-n a "tények". Mindegyik a feltétlen igazmondásáról és objektív tájékoztatásáról híres.

Chiccbp 2020.02.27. 15:42:23

@vanRob: objektív tájékoztatást sehol nem találsz a világban, nem létezik. jó reggelt!

egyébként ha kormánypárti nyer, most az sem esemény, mivel a kétharmad megvan, és nincs veszélyben, nem kell több képviselő. megfordítva: nyert az ellenzék fogcsikorgatva Dunaújvárosban, csak értelme nem volt azon kívül, hogy szagolták egymás bűzét.

te egyébként hol élsz?

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 15:46:36

@jános515: El kell hogy keserítselek, bár gyönyörű testem van, de nem lépek fel abban a remekműben, sőt megnézni sem fogom, mert sem a művészek cerkájára, sem Fiala Borcsa irodalmi alkotására nem vagyok vevő! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 15:55:09

@morpho: "Addig meg ott van neked a neten a mongol melegpornó!"

Te vagy benne a főszereplő? Mi a címe, egy mongolidióta kalandjai Ulánbátorban? :DDDD

morpho 2020.02.27. 15:58:43

@Chiccbp: "objektív tájékoztatást sehol nem találsz a világban, nem létezik" Ezzel magyarázod, hogy a fideszes média hazudik? Ügyes!

"nyert az ellenzék fogcsikorgatva Dunaújvárosban" Fogcsikorgatva alig 20 százalékpontot vert rá a fideszes jelöltre. Ezzel jól szemlélteted, hogy s fideszes média tényleg hazudik. Szép volt!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 16:06:03

@vanRob: +Nézd a retekklubot vazze, az kielégíti az igényeidet!

morpho 2020.02.27. 16:13:30

@6.Lenin: Nem hallgatom el. Fel sem merült a részvétel. A fidesz alakította át úgy a választási törvényt, hogy csak egy egy forduló van és ha ketten mennek el az is érvényes. Te különben sem létezel.

6.Lenin 2020.02.27. 16:20:47

@morpho:

Bp-en is úgy alakították, hogy egy balfasz nyerhet csak?
Te se tudod, hogy mi is az a gondolkodás?
Elárulok neked egy titkot. Először gondolkodik az ember, aztán ír. A hülyébbik része csak ír, és soha nem fárasztja magát a gondolkodás nevezetű faszsággal. Ez utóbbi lehetsz.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 16:24:03

@morpho: "Tudtam, hogy ismered!"

Nagyon frappáns visszavágás, miket tudsz, megáll az ész! LOL vazze!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.27. 16:27:27

@morpho: Te még mindig itt vagy, nem kapcsoltad le magad a vírusoktól hemzsegő internetről? Mélyhűtő tele van már pakolva?

Dunaújváros egyébként tipikus példa a libsi önbecsapásra – a valódi tét nélküli, alacsony részvétellel jellemezhető időközi választásból messzemenő következtetéseket akartok levonni, ahogy tettétek ezt 2018-at megelőzően is, egy-két ilyen időközi ellenzéki mandátum után.

Csakhát aztán nagyon csodálkoztatok, amikor 2018 tavaszán "szembejött veletek a valóság" egy újabb 2/3-os pofon képében...

morpho 2020.02.27. 16:39:12

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ez ok. De mit akartál közölni? Mi a mondanivalód? Senki nem vont le semmilyen következtetést semmiből. A mélyhűtőmben nincs hely, mert ott a Sorosterv és migráncsok milliói vannak lefagyasztva.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 16:41:49

@morpho: A mélyhűtőmben nincs hely, mert ott a Sorosterv és migráncsok milliói vannak lefagyasztva................

Ez is roppant vicces volt!

morpho 2020.02.27. 16:42:10

@Szergej Szergejevics Szergejev: Rádásul 2010 és 18 között nem nagyon volt parlamenti időközi ellenzéki mandátum. Bár lehet, hogy rosszul emlékszem.

6.Lenin 2020.02.27. 16:44:54

@morpho:

"Senki nem vont le semmilyen következtetést semmiből."

"nyert az ellenzék fogcsikorgatva Dunaújvárosban" Fogcsikorgatva alig 20 százalékpontot vert rá a fideszes jelöltre. Ezzel jól szemlélteted, hogy s fideszes média tényleg hazudik. Szép volt!"

6.Lenin 2020.02.27. 16:54:32

@morpho:

Elsőként csúsztatsz egy nagyot, hogy nem közlöd egy választás részletes eredményeit.
Aztán egy ellenvéleményből levonod azt a következtetést, hogy ez egy bizonyíték a fideszes hazugságokra.
Sőt azt a következtetést is, hogy ez szép teljesítmény volt.
Tényleg neked olyan fárasztó lehet gondolkodni? Nézzek neked valamilyen gyógyteát?
(nem használ, de legalább kellemes íze is lehet némelyiknek)

morpho 2020.02.27. 17:22:28

@6.Lenin: Te otthon is ennyire fárasztó vagy? Szakadj már le rólam!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.27. 17:22:37

@morpho: "Rádásul 2010 és 18 között nem nagyon volt parlamenti időközi ellenzéki mandátum. Bár lehet, hogy rosszul emlékszem."

Biztos, hogy rosszul emlékszel. Több is volt (volt olyan, amit csak megvédtek, de olyan is, ahol elhódítottak egy-egy mandátumot):
Újpest, 2014 nov. (+0; Kiss Péter halála miatt kellett időközi, Horváth Imre nyert; 2018-ban másik ellenzéki jelölttel szemben vesztett)
Veszprém, 2015. feb. (-1; Navracsics Tibor uniós biztos lett; Kész Zoltán nyert; 2018-ban a Fidesz jelöltje nyert vele szemben)
Tapolca, 2015. ápr. (-1; Lasztovica Jenő elhunyt; Rig Lajos [Jobbik] nyert; 2018-ban a Fidesz jelöltje nyert vele szemben)

Különösen a veszprémi választást sikerült aránytalanul felfújni, ma már megmosolyogtatóak az akkori ellenzéki győzelmi jelentések a sajtóban.

6.Lenin 2020.02.27. 17:29:48

@morpho:

Ennek egy feltétele van. Ne írj égbekiáltó hülyeségeket. A másik meg az, hogy ez egy nyilvános fórum. Tiltass ki a demokrácia nevében.

morph on deer 2020.02.27. 17:30:33

@Grimbusz Makszimusz:

“ Pucér fiúk és lányok olvasnak.

Az irodalmi esten ismert férfiszínészek, Simon Kornél, Barna Zsombor, Mohai Tamás olvasnak fel magyar kortárs írónők műveiből, miközben ők maguk meztelenek.”

Te tudod, mi a különbség fiúk és lányok között?
Csak mert a cikk szerint “ ismert férfiszínészek” fognak felolvasni, te meg fiúkat és lányokat emlegetsz! Vagy lehet, hogy a férfiszínészek egyike lány?

Tudod, amelyiknek (ki)lóg a pisilője, na ő a fiú. Akié meg beépített, az meg a lány!
Legalább is biológiai értelemben.:)

Szóval kinek mije van, tudod?

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 17:38:53

@morph on deer: Nagyon értelmes hozzászólás, de nem engem terhel a felelősség, mert én egy az egyben az Ideksz cikkét copyztam át és ott írták így! :D
Egyébként világosíts fel légy szíves, hogy mi a különbség a fiúk és a lányok között, mert igazából fogalmam sincs, ugyanis eddig még csak a lányokat próbáltam! :P
Na mesélj!

6.Lenin 2020.02.27. 17:39:47

@morph on deer:

Na, végre egy témában jártas 1én.
Mi ebben a jó? Mire kell bukni? A fütyülőre, vagy a szövegre(felolvasott).
1xrre is lehet koncentrálni mindkettőre? Vagy a szöveg érdektelen?

Gondolom ilyenkor olyan könyvből olvasnak, ami a kutyát sem érdekel , de DáKó közeli az elkövetője.
Te még biológiailag teszel különbséget? Hol élsz? Lehet, hogy rossz helyen érdeklődöm?

morph on deer 2020.02.27. 17:42:14

@Grimbusz Makszimusz:
“ eddig még csak a lányokat próbáltam”

És ők jól olvasnak?
:)

Grimbusz Makszimusz 2020.02.27. 17:50:42

@morph on deer:" És ők jól olvasnak?"

Te így hívod? :D

morph on deer 2020.02.27. 17:52:54

@6.Lenin:
“Lehet, hogy rossz helyen érdeklődöm?“

Lehet!
Tekintve, hogy én eddig csak felöltözött lányok/asszonyok felolvasásaival találkoztam.:)

youtu.be/lUARpT4JJew

morph on deer 2020.02.27. 17:58:31

@Grimbusz Makszimusz:
“ Te így hívod? :D”

Szerintem te is így fogod..:))

hystericalliterature.com/

rallus 2020.02.27. 18:03:02

@morph on deer: Látod, végre van valami, amihez valóban értesz! A pisilő.....
Maradj meg ebben a témakörben.....

morph on deer 2020.02.27. 18:30:18

@rallus:
“...valami, amihez valóban értesz! A pisilő....”

Miért, te nem?
Akkor kérdezz nyugodtan, útbaigazítalak! :)

morpho 2020.02.27. 18:49:11

Faszán működik a fidesz agymosása. De ebből szerencsére az is kiderül, hogy csak a saját szavazóikat érik el propagandagépezetükkel. Annak ellenére, hogy pénz nem számít. Azért kíváncsi lennék arra, hogyan magyarázza el a hülyéje, hogy attól kell rettegni, aki a pénzt adta a csatornázásra a faluban, és mit szólna hozzá, ha a veszély elhárítása érdekében lebontanák a csatornát és visszakapná az ülepítőt?

index.hu/belfold/2020/02/27/kulpolitika_orientacio_szovetseges_oroszorszag_usa_europai_unio_idea_intezet_partpreferencia_kozvelemeny-kutatas/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.27. 20:08:22

@Chiccbp: "objektív tájékoztatást sehol nem találsz a világban, nem létezik."

Aha, a fideSSes propagandamédia hazudik, arra igaz a tételed. A fideSSesek lopnak, tehát azt terjesztitek, hogy minden politikus lop. Relativizálod a gazdád bűneit. Persze minden országban fejlődik a gazdaság a soha nem látott hosszúságú és erősségű konjunktúra következtében, de erre pont fordítva, úgy tekintetek, mintha kizárólag Magyarországon fejlődne. Az persze nem zavar, hogy lecsúsztunk az EU legszegényebb országai közé

Muhammad Balfas 2020.02.27. 20:28:39

@DR. Smit Pal: Egy újabb érv Salvini mellett: ha nem akarsz megdögleni koronában, rá szavazol.:)

Muhammad Balfas 2020.02.27. 20:30:25

@vanRob: Tudom, kedvenc migráncskáid egész biztosan nem hordozzák a korona vírust. Arról hallottál egyébként ,hogy Afrikában milyen komoly kínai érdekeltségek vannak?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.27. 21:25:40

@vanRob: Bizonyára az Indexnél is habonyista bérpropagandisták dolgoznak.

Máskülönben nem adnak hírt erről:
"Újabb 14 fertőzöttet találtak a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában, az ország legnépesebb tartományában. A járvány terjedése miatt csütörtökön válságstábot alakított a szövetségi kormány. Már több százan vannak otthoni karanténban. Ellátásukról rokonok, barátok gondoskodnak, a bevásárolt élelmiszereket és háztartási szereket csak a lakások, házak bejáratáig vihetik el.

Németországban az összes újonnan érkező menedékkérőnél automatikusan elvégzik a koronavírus jelenlétét vizsgáló tesztet."
index.hu/kulfold/2020/02/27/kinai_kornavirus_nemetorszag_valsagstab_horst_seehofer_eszak-rajna-vesztfalia/

Egyébként, ha már itt tartunk, még mindig jó ötletnek tartanátok évi egymillió menekült betelepítését az EU-ba, ahogy a gazdátok javasolta 2015-ben?
www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

morph on deer 2020.02.27. 22:36:11

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ még mindig jó ötletnek tartanátok évi egymillió menekült betelepítését az EU-ba”

Sőt! Most igazán!
Valamivel kell pótolni a járványban elhullott fideszeseket nem gondolod?
A szellemi szint már eleve adott, azt meg ‘22-ig csak megtanulják, hogy a narancs színű paca mellé kell tenni az X-et, ha gyöngyöspatai kisiskolások potyognak is az égből, - és már rendben is van minden!
Aztán majd orbán úgyis elmagyarázza nektek, hogy mostantól majd miért kell szeretni őket, és te leszel a leginkább bevándorláspárti pillanatokon belül!

Szerintem adj hálát Sorosnak, hogy az ötlete majd megint megmenti orbánt!
:D)))

morph on deer 2020.02.27. 22:54:49

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
“Az persze nem zavar, hogy lecsúsztunk az EU legszegényebb országai közé”

Már ne is haragudj, de ez színtiszta rémhírterjesztés!

Hát hol van még egy ország, ahol ilyen körülmények között szállítják az egyszerű bakákat is?
(Na jó, nyilván aranyozott géppisztollyal, de akkor is!)
Mert ez itt egy echte ungárics (úgy mint “rich”) csapatszállító repülőgép utastere!

index.hu/belfold/2020/02/27/dassault_falcon_7x_belseje_kormany_magyar_honvedseg_harangozo_tamas_kepek/

Namitmondtam!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.27. 23:52:15

KORONAVÍRUS – AZ INDEX.HU ÁLHÍRT TERJESZT !!!!!

ÁLHÍRGYÁRTÁS A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOSAN !!!!!!

"A Debrecen Airport cáfolta a megjelent álhíreket.

Debreceni repülőtér: az előírásoknak megfelelően zajlott a koronavírus-vizsgálat.

Az érintett utasokkal telefonon is felvették a kapcsolatot.
Közleményben reagált az Airport Debrecen Kft. a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren végzett koronavírus-vizsgálattal kapcsolatban szerdán megjelent cikkre.

Mint írják, 2020. február 25-én 00:15 órakor a menetrend szerinti milánói járat utasait a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai vizsgálták meg, amelyhez több különböző típusú hőmérő eszközt használtak.

A közlemény szerint amikor a jelenlévő orvosok látták, hogy az egyik ott használt műszer dekalibrált, rossz értéket mutat, annak használatát befejezték, és a másik, helyes értékeket mutató eszközt használták tovább.

A gép összes utasát és a személyzetét megvizsgálták, állapotukról adatlapot vettek fel, amelyen rögzítették a hőmérsékletüket is. A mai napon minden érintett utassal telefonon is felvették a kapcsolatot, és meggyőződtek arról, hogy senki sem lázasodott be hétfő óta."
mindenszo.hu/koronavirus-az-index-hu-alhirt-terjeszt/

FELHÍVJUK A BALOLDAL FIGYELMÉT , HOGY NE JÁTSSZANAK AZ EMBEREK TÜRELMÉVEL , MERT AZ VÉGES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.27. 23:54:04

ÉS EGY KIS HUMOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Házelnök: – Megadom a szót a DK (Degenerált Közösség) szóvivőjének, dr. Agyhalott Istvánnak. Parancsoljon, Öné a szó!

– Köszönöm a szót házelnök úr! Miután kiderült, hogy a Zorbán direkt csinálta a nagy szeleket is az elmúlt héten, hogy idefújja a koronavírust, egyre nagyobb a gyanúnk, hogy a Zorbán ezt direkt csinálja. Ezért volt tehát a nagyon nagy szél 1 hete. Orbán erejű szél. Birtokunkba kerültek dokumentumok, melyek bebizonyították, hogy a gonosz Zorbán elment Wuhanba, a kezében fecskendő volt, és a wuhani piacon direkt koronavírussal fecskendőzte be a döglött denevéreket! A dokumentumokat a saját fülemmel láttam! Így terjedt el a vírus, tisztelt ház, bizony! Sőt, továbbmegyek! A Zorbán azért “csinájja”ezt az egészet, mert gonosz! Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy azonnal hívja vissza a koronavírust, állítsa meg a terjedését, mert ez tűrhetetlen! Monnyon le! És mondjon le a vírus is! Állítsuk meg Zorbán ámokfutását a vírussal együtt, mert a zemberek ezt nem tűrik tovább! 24 órát adunk, hogy Zorbán visszahívja a vírust, különben megindítjuk a 7-es cikkely szerinti eljárást, és azonnal kiadatjuk Tovares és Sargentini közös újabb jelentését Magyarországról, “Zorbán csinálta a vírust” címmel, majd megszavaztatjuk Brüsszelben, hogy vonják meg Magyarországtól az EU-s támogatásokat.
Köszönöm a figyelmet! Ja és tüntetni is fogunk a Zorbán meg a vírus ellen!

u.i: Az írás csak egy képzelt történet, az esetleges hasonlóságok a valósággal, pusztán a véletlen műve.

mindenszo.hu"
mindenszo.hu/dk-a-zorban-csinajja-a-koronavirust/

HÁT IGEN , KB. TÉNYLEG ILYEN A SZÍNVONAL A BAL OLDALON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1itt 2020.02.27. 23:58:20

@Szergej Szergejevics Szergejev: a túlreagálásról csak annyit, hogy olaszo.-ban 14-re emelkedett a halottak száma. baz+! tényleg nem akarod érteni?
olyan uszodában edzenek ahol mások is szoktak úszni. 19 napig(lappangási idő) száraz edzés, ha minden oké akkor mehetnek megint a közös medencébe! ennyi.
jelen helyzetben, ez nem túlreagálás, hanem megfontolt, óvatos magatartás a közösség érdekében! de dr. müller aláírta, a csapat elnöke is lehülyézett mindenkit (legyen igazuk, csak a stílus már megint amolyan fidesz-bunkó), és akkor már xarni mindenre.

nincs1itt 2020.02.28. 00:06:04

@morph on deer: vigyázzá! ez a röpülő rojszrojsz légi parancsnoki központnak is alkalmas, csak még egy pár milliárdocskát kell hirtelen belefeccölni! ebből van, ha jól tudom 2 db, és egy airbus is, ki tudja ha nagyon nagy légi parancsnokság kellene...
mert ez dassault falkon 7x, alapvetően "üzleti jet", azaz cukibergfélék szoktak hasonlókkal davosba flangálni.
ja és a repülési naplójuk durva titkos ám! mert amíg nem volt titkos, addig lászvegász meg dubai és ilyen helyek regisztrálták a gépeket... kell is a 17-18 ezer főt számláló honvédségnek ilyen vas! ebből kb 7-8 ezer a pizsamás = tábornok és hasonló.

nincs1itt 2020.02.28. 00:10:06

@Szergej Szergejevics Szergejev: ki kell lépni az ejuból a 3,14csába és passz! nem? minek vergődni a sok libsbolsi brüsszeli, strasszburgi bürokratával? meg vitatkozni a költségvetésen... 7-es cikkely? lószart mama! ilyen a dicső kipcsákok és egyéb hátasztánok között nincs!
szorgalmazd! mo. lépjen ki az eu-ból!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.28. 07:10:47

@nincs1itt: ahol mások is szoktak úszni. 19 napig(lappangási idő) száraz edzés, ha minden oké akkor mehetnek megint a közös medencébe! ennyi.....................

Hogyne, viszont ha meg bezárják az uszodát, meg fegyveres katonák lövik le az utcára merészkedőket, akkor azért ugattok, ugye proli? Kényelmes az ellenzéki lét, még töketlen hülyék is tűnhetnek okosnak minden felelősség nélkül! Persze amikor fordul a kocka, mint a metró légkondi ügyében is és nem csak követelni kell, akkor már más a nóta ugye?

Grimbusz Makszimusz 2020.02.28. 07:17:54

@nincs1itt: Mi van buzi, megint a repülő a gúny tárgya? Nem kell, minek, pénzkidobás, bezzeg a balos kormány nem tékozolt, nem költötte a pénzt, sőt mindent eladott, hogy ne legyen baj vele! Ugyebár ami nincs, az nem kér enni, repülőt is tárolni kell, tankolni, javítani, az rögtön három hely ahova fizetünk, régen meg csak egy helyre kellett fizetni, az IMF-nek!
Ja, a szocik által eladott vasúti teherfuvarozást is most vásárolják vissza, azzal is a baj lesz csak!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.28. 07:20:49

@nincs1itt: !" ilyen a dicső kipcsákok és egyéb hátasztánok között nincs!"

És a német négerek, meg a burnuszos bajorok között sem? Köcsög!

2020.02.28. 07:27:28

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Öreg ! Olyan sötét vagy, hogy a bantu őslakos is megijed, hogy megjött érte és elviszi az ördög, ha meglát!
Embernek ostoba gyermeke ! Amit te valótlanságnak írsz, azt meg lehet nézni az egyik TV adásában is. Segitek, amikor 31,2 --és 32,3 fok az emberi test hőmérséklete, minden egyes embernél, az most igaz vagy a testhőmérőt nem tudják használni ?

Ha igaz, akkor zombik szálltak le a gépről. Bár ez hihetetlen, de a jobboldali soroslakáj propagandának valóság. Ha nem akkor, nem kell magyarázni és nem kell hülyeségeket irogatni, mint ahogyan te teszed, mert azzal nagyobb kárt okozol, mint bárki más.

De ha már a meleg sz@rig akarsz benyalni--pénzért és fizetett agitátorként a birkák bégető hadának, akkor legalább olyat irj, ami megközeliti a valóságot legalább annyira, mint a Mars a Holdat !
Ja amúgy csak közlöm, hogy a virus lappangási ideje nem 14, vagy 19 nap, hanem minimum 27 ! De nyomd a süketet, hiszen különben nem tudnánk nevetni !

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 07:50:05

@nincs1itt: "a túlreagálásról csak annyit, hogy olaszo.-ban 14-re emelkedett a halottak száma. baz+! tényleg nem akarod érteni?"

De, teljesen megértem, hogy Mirkóczki miért tud az uszodabezárással "jópontokat" szerezni a plebsnél, hiszen láthatóan mindenhol tele a gatya a koronavírus miatt.

Immár Németországban és Franciaországban is terjed, biztos mert nekik sem rendeltek el száraz edzést, hiába mondták meg az okos emberek, hogy azt úgy kell...

Ami meg Szécsit illeti – neki minden oka megvan arra, hogy frusztrált legyen.

Edzéslehetőség és uszoda nélkül nem fognak tudni kiállni a Brescia elleni Eurokupa-meccs visszavágójára, amivel automatikusan az olaszokat juttatják tovább (és még örülhetnek, ha egyéb szankciókat, pénzbírságot, jövő évi kupákból kizárást nem kapnak az európai szövetségtől).

Ez a vízilabda-csapatnak pénzügyileg feltehetőleg milliós nagyságrendű veszteséget jelent, a sportszakmai és presztízsveszteségről nem is szólva.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.28. 08:25:42

@jános515: "De ha már a meleg sz@rig akarsz benyalni--pénzért és fizetett agitátorként a birkák bégető hadának, akkor legalább olyat irj, ami megközeliti a valóságot legalább annyira, mint a Mars a Holdat !
Ja amúgy csak közlöm, hogy a virus lappangási ideje nem 14, vagy 19 nap, hanem minimum 27 ! De nyomd a süketet, hiszen különben nem tudnánk nevetni !"

Én sem tudok nevetni, hanem egyre jobban undorodom tőletek! Fizetett agitátorozol, meg birkázol, ami alapból tahóság és közben annyira primitív módon átlátszó vagy te is meg az összes többi ballib is! Hogy miért? Mert messziről látszik abból ahogy rácsaptatok erre a témára, hogy egyedül a lehetőséget látjátok megint a támadásra, ócska szar módon próbáljátok kihasználni a kínálkozó alkalmat! Annyira kilóg a lóláb, hogy alapból hitelteleníti az akciótokat! Persze ballib oldalon mindig van lejjebb, ezt tudjuk!

2020.02.28. 11:52:13

Érdekes, hogy amíg a HEOL liberálbol oldalon hazudozott, addig nem zavarta elvtársékat a göbbelszi csettintés...
Jó hír, hogy tíz év után sikerűlt lejárat előtt visszafizetni az utolsó liberálbolsevikok által dollárban felvett devizahitelt is, amit 4,95 százalékos forinthitellel váltottak ki. A dollár 60 százalékot erősödött azóta és 6 százalék éves kamatot fizettünk utána,....., hiába Gyurcsányék nagyon értettek a pénzügyekhez.
Rossz hír, hogy a Gyurcsányék által az olszoknak eldoott, - A véradók által ingyen adott vérből kivont - magyar vérplazma biznizsben indított perben a bíróság úgy döntött, hogy a saját vérünkkel az olaszok azt tesznek, amit akarnak, ahhoz nekünk semmi közünk.
Magyarul Gyurcsány úgy szívja a magyarok vérét /Nem képletesen! / a mai napig, hogy nem is ő van hatalmon, és mindezt a jogállamiság védőernyője biztosítja számára.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 12:23:38

@jános515:

Ja, kedves epidemiológus-virológus professzor Dr. jános515, te biztos sokkal jobban értesült vagy, mint a járványügyi erőfeszítéseket világszerte koordináló, dollármilliókból fenntartott Világegészségügyi Szervezet (WHO):

"The “incubation period” means the time between catching the virus and beginning to have symptoms of the disease. Most estimates of the incubation period for COVID-19 range from 1-14 days, most commonly around five days. These estimates will be updated as more data become available."
www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

De tudod mit, ha ennyire rettegsz a betegségtől, akkor üsd fel az alucsákót, vásárolj be hideg élelmet, mirelitet három hónapra, és barikádozd el magad egyedül a házadban.

Ami viszont NAGYON fontos, hogy az internet-modemedet mindenképpen húzd ki a konnektorból; bizonyított tény, hogy az interneten keresztül VÍRUSOK terjednek, még senki nem bizonyította, hogy a Covid-19 nem terjed így...

___________________
Kapcsolódó:
m.hvg.hu/itthon/20200228_Tisztifoorvos_nem_kell_minden_tusszentest_megkoronazni

2020.02.28. 13:31:41

@Grimbusz Makszimusz: Ki mondta neked hogy én ballib vagyok ? Netán jövőbelátó lettél vagy gondolatolvasó ? Én nem agitálok és nem akarok senkit meggyőzni arról, hogy hol és mi van, mi a helyzet. Arra ott vannak az "okosok és a szakorvosok" . De az amikor egyesek arról és olyan dolgokat szajkóznak ami nem igaz, na az már valóban röhejes. És teszik ezt akkor amikor a háziorvosoknál, még az alapvető biztonságot szavatoló , a kormány körlevelében kiadott védőfelszerelés sem jött meg, mert nem lehet kapni ! Akkor miről is beszélgetünk ?

De azt hiszem azt te is elismered, hogy ha valakinél 31,2 fokot mutat a testhőmérő az valahol a kórház és a hullaház között van és nem a debreceni reptéren száll le és húzza maga után a bőröndöt . Ja és én senkit nem támadok senkit nem okitok, csak a sima tényeket irom le.Ha neked valamiben igazad van, akkor azt elfogadom ! De csak azt !

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.28. 14:05:20

@jános515: "azon csodálkozom, hogy még nem vittek ki gyógyitani"

Minek vitték volna? Szerintem a beteges hazudozást a kínaiak se tudják gyógyítani.

Greccsi Zsot 2020.02.28. 14:42:53

Mostmar ugyis mindmeghalunk, es akkor vegre tuti hogy Orban veszit 22-ben.

morph on deer 2020.02.28. 15:12:59

@Tényelek:
“ A dollár 60 százalékot erősödött azóta”

Ami egy egészen tapintatos megfogalmazása annak, hogy a forint azóta szart se ér.
Vigasztaljon viszont a tudat, hogy legalább az orosz meg a kínai hiteleket sem forintban számolják, és ahogy kinéz, azt még az unokáid is fizetni fogják..!
Ez valóban nagyságrendekkel más, ja.

2020.02.28. 15:39:59

@morph on deer: Gondolom az is megvan, hogy a dollár az euróhoz viszonyítva iis erősödött közel 40 százalékot az elmúlt tíz évben,...., bár nagy valószínűséggel azt is Orbán okozta?!
Ha ön szerint továbbra is devizában vesszük fel a hiteleket, akkor hogyan lehetséges az, hogy az államadósságon belül a devizaarány 49 százalékról 16 százalékra csökkent :-)?

nincs1itt 2020.02.28. 18:23:59

@Szergej Szergejevics Szergejev: szerjózsef! tényleg, baz+, nincs is fontosabb mint egy szájbavert europakupa... xarni mindenbe! és mi lesz, ha nem is lesz? mert az olaszoknál igen nagy a baj.

nincs1itt 2020.02.28. 18:28:05

@Grimbusz Makszimusz: maxi, maxi... buta vagy mint a mészároslölö... ki beszélt a zemúttnyóccévről?
ne beszélj mellé, 2 business jet + egy fullos airbus... ezeket minden luxus nyaralóhelyen és adóparadicsom környékén regisztrálták, majd a kormány titkosította ezeket az adatokat.
katonai célokra csak mo.-on alkalmasak...
fenntartásuk sok-sok milliárdba kerül a vételárat nem is számolva.
szóval, kötschög elmehetsz a telibevert durvaanyádba.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.28. 18:44:07

@nincs1itt: NE PÁNIKOLJ , MAGYAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nagy szeretettel kérek mindenkit, ne kezdje el, vagy ha már belekezdett, hagyja abba a pánikolást! Minden évben 250-500 ezer ember hal meg világszerte influenzavírus okozta megbetegedésekben és azok szövődményeiben. Mégis képesek vagyunk higgadtan létezni.

Nem a koronavírus fogja okozni a valódi tragédiát, hanem a pánik. Beláthatatlan gazdasági következményekkel járhat az, amit az emberek a sajtó szívélyes közreműködésével művelnek. Itt nem a vírus az ellenség, hanem az emberi elme, és annak félelmei."
mindenszo.hu/ne-panikolj-magyar/

ÉBRESZTŐ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JÓ REGGELT KÍVÁNOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.28. 18:45:10

ELÉG VOLT BELŐLETEK !!!!!!!!!!!!!!!!!

"Elkezdődött! Elkezdte egy polgármester, aki Niedermüller Péter névre hallgat. Hisztériát kelt koronavírus ügyben. Lényegtelen, hogy mit mondott ez a rohadék gazember, mert hisztériát kelt, és hazudik ez a mocsok. A Momentum ugyanezt csinálja: hisztériát kelt, és politikai hasznot akar húzni a koronavírusból, elkezdtek pánikot kelteni."
mindenszo.hu/koronavirus-elkezdodott-a-balliberalis-sopredek-maris-politikai-hiszteriat-kelt-eleg-volt/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.28. 19:51:15

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "mindenszo"

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt is a pártpropagandát tolod.

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.28. 19:54:43

@Tényelek: "a dollár az euróhoz viszonyítva iis erősödött közel 40 százalékot az elmúlt tíz évben,...., bár nagy valószínűséggel azt is Orbán okozta?"

Nem, azt Soros György patrióta okozta, aki a világot irányítja a gazdád szerint.

De mindegy a dollár euró keresztárfolyam, a forint MINDEN valutához képest nagyot esett Ondó Viktor uralkodása alatt.

6.Lenin 2020.02.28. 19:57:50

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

És te mit tolsz, seggarc? A saját hülyeséged?
Ez nem szégyen, csak esetleg kellemetlen, neked, de a látszat szerint téged nem zavar.
Igaz engem se, csak csodálkozom, hogy ma léteznek még ekkora seggfejek, sőt büszke is vagy rá. Legalább van kire hivatkozni, ha az unokáim nem tanulnának, láthatják annak mik is lehetnek a következményei. Habár, ha ezután már soha nem tanulnának semmit, te már akkor sem érnéd be őket.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 19:59:52

@nincs1itt: "jól gondoltam, hogy hozzád hasonló fidesz-tálibokkal van tele a mo.-i "egészségügy" mgyk elnöke"

Szerintem ezt elnézted, mert ennek a körlevélnek a facebookos változatát nem én másoltam be neked, hanem " @Hova fogják elásni KariGerit?!: " kommentelőtárs, úgyhogy szerintem a hozzászólásod is neki címezd.

"tényleg, baz+, nincs is fontosabb mint egy szájbavert europakupa..."

De, a LEN Bajnokok Ligája a vízilabdában az első számú európai klubtorna (kupaküzdelem), az Európakupa csak a második számú.

De az egri vízilabdacsapatnak ettől még nagyjából ez határozza meg, hogy sikeres idényt zárnak-e. Persze most, hogy Mirkóczki gyakorlatilag kigolyózta őket onnan, már "fókuszálhatnak" a bajnokságra...

"xarni mindenbe! és mi lesz, ha nem is lesz?"

Mi nem lesz (már a meccsen kívül, amit már biztosan nem tudnak megrendezni)?

Szublimál az Európakupa? Feloszlik a bresciai vízilabdacsapat? Felszámolja magát az európai vízilabdaszövetség?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 20:10:05

@jános515: "Remélem ezek után, ha írsz, legalább veszel annyi fáradtságot, hogy nem égeted le magad.

"Hupej tartomány kormányzata szerint a koronavírus lappangási ideje 27 nap is lehet. "

De ha te okosabb és nagyobb tudású vagy, mint a kinaí tartományi főorvos, akkor azon csodálkozom, hogy még nem vittek ki gyógyitani !"

A tartományi főorvos valóban tett ilyen nyilatkozatot, ez azonban egyelőre nem győzte meg sem a WHO-t, sem minden más hozzáértőt; egy német koronavírus-szakértő (Christian Dorsten) szerint a kíniaiak ezt a 27 napot egyetlen olyan esetre alapozzák, ahol a beteg (szerintük) a tünetek jelentkezése előtt érintkezett egy fertőzöttel (a lánytestvérével). Dlrsten szerint azonban ezen egyedi eset alapján még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nem zárható ki, hogy a beteg időközben mástól kapta meg a fertőzést.

Lásd: www.dw.com/en/how-long-is-the-coronavirus-incubation-period/a-52569944
"Individual cases or faulty control?

A few days ago, a report by the provincial government of Hubei, the epicenter of the virus, caused a sensation when a 70-year-old man showed the first symptoms 27 days after infection. However, according to the German coronavirus expert Christian Drosten from the Charité hospital in Berlin, such individual cases are of limited significance as exposure to a virus can be difficult to determine.

"A frequent source of error with apparently very long incubation periods is unnoticed interim exposure," Drosten said, adding that he does not see a reason to change existing incubation time estimates."

morph on deer 2020.02.28. 20:33:54

@Tényelek:
“ hogyan lehetséges az, hogy az államadósságon belül a devizaarány 49 százalékról 16 százalékra csökkent :-)?”

Úgy, hogy forintban még több adósságunk van, úgy!
Ezek ugyanis arányszámok, csak szólok! Ezekből a legcsekélyebb mértékben sem következik, hogy a deviza-adósságunk csökkent volna, ez csak azt jelenti, hogy forintban több az adósságunk, mint devizában!
Szóval úgy.

morph on deer 2020.02.28. 20:48:44

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
“ Itt nem a vírus az ellenség, hanem az emberi elme, és annak félelmei”

Ó hogyne!
Például: “... Soros György és csapata. Ez egy jól szervezett, civil álruhába bújt, de katonai logika alapján mozgó szervezet. Ki akarják fosztani az országot.”

Viszont orbán valószínűleg nem olvasta ezt a magasröptű elemzést, mivel: “ Szerinte igaz, hogy influenzában többen halnak meg, mint a koronavírustól, de az influenzát ismerjük, a koronavírust pedig nem, így a kormányfő megérti az emberek pánikreakcióját.”

De legalább: “ bízzanak a rendőrségben, az egészségügyi dolgozókban és benne is.”
:)
Hát ehhez képest már akár a tízparancsolat is reálisabb alternatívának látszik...

Mindmeghalunk, beeeee..!

morph on deer 2020.02.28. 21:00:07

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“De az egri vízilabdacsapatnak ettől még nagyjából ez határozza meg, hogy sikeres idényt zárnak-e.”

A szívem szakad meg..!
És azt ki nem szarja le, hogy sikeres idényt zárnak-e?

Szerintem erről is indítsunk nemzetthy maszturbációt:

“Akarja-e ön, hogy az ön gyermekei és unokái ugyanott és ugyanabban a vízben pancsoljanak, mint a járvány sújtotta területről frissen hazatért vizilabdázók?

A: Igen, B: élek-halok a (vizilabdától) vizilabdáért!

Na?

nincs1itt 2020.02.28. 21:21:36

@Szergej Szergejevics Szergejev: látom, elsőre nem értetted. szó volt müller doktornőről, ebben az írásban pedig a gyógyszerész kamara elnöke vállalta, hogy az ő "szellemi terméke", az interneten keringő bullshitthez megtévesztésig hasonló iromány, amit a gyógyszerészek és még sokan megkaptak. csak bízni tudok abban, hogy rezsiszilárdnál és fuccálpetyánál magasabb végzettségű személy a gyógyszerész kamara elnöke...

csak szólok, hogy fedett pályás atlétikai vébét, éppen 1 hónapja, halasztották el egy évvel... szó sincs pánikról. de sajnos a miatyánk, 10 parancsolat nem mindenhol olyan hatékony, mint mo.-on.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 21:32:35

@morph on deer: "És azt ki nem szarja le, hogy sikeres idényt zárnak-e?"

Gondolom a klub elnöke, edzője és a játékosok (+a szurkolóik)?

Ti. nincs1itt kommentelőtárs azt nehezményezte, hogy miért is van kiakadva Szécsi Zoltán az idényüket, egyéves munkájukat tönkrevágó polgármesteri döntésen (amelyet a járványügyi, népegészségügyi kérdésekben illetékes és kompetens szervezeteket, szervezeteket [Nemzeti Népegészségügyi Központ / országos tisztifőorvos] felülbírálva hozott meg.

Tán (legalább emberileg) csak érthető, hogy ettől a döntéstől Szécsi azért nem volt elragadtatva?

"Akarja-e ön, hogy az ön gyermekei és unokái ugyanott és ugyanabban a vízben pancsoljanak, mint a járvány sújtotta területről frissen hazatért vizilabdázók?"

Egyrészt a bresciai uszoda 63 km-re van a vesztegzár alatti terület hazárától. Oda a pólósok csapatbusszal mentek, útközben nem érintkeztek a helyiekkel.

Másrészt, ha és amennyiben az uszoda nyitva lenne (ahogy ugye nincs), abban az esetben a kedves szülő (nagyszülő) még mindig dönthetne úgy, hogy ő a következő X hétben inkább nem viszi/engedi a gyerekét az uszodába... (És max. egy hónap múlva legfeljebb kiderül, hogy felesleges volt aggódni, mert egyik vízilabdás se fertőződött meg a vírussal.)

Ha Magyarországon valamelyik településen bizonyítottan megjelenik a járvány (azaz nem csak egy-egy izolált eset lesz), akkor nyilván az NNK is javasolninfogja, hogy a nyilvános sporteseményeket halasszák el, uszodákat zárják be, vesztegzárat rendelhetnek el stb.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 21:46:16

@nincs1itt: Elég zavaros a mondandód...

Müller doktornő az országos tisztifőorvos, nem a gyógyszerész kamara budapesti elnöke.

Miért kéne neki felelősséget vállalnia az egyébként tőle független szervezet keretében, nem az alárendeltjeként működő budapesti kamarai elnök által adott tájékoztatásért?

"fedett pályás atlétikai vébét, éppen 1 hónapja, halasztották el egy évvel"

Igen, és akár az olimpia is elmaradhat (elhalasztódhat)...

Azt viszont, gondolom, nem kell külön részleteznem, hogy egy vébé (100+ országból jövő 100 000+ nézővel + sportolóval) és egy vízilabda-kupameccs a járványügyi veszélyhelyzet szempontból kb. úgy viszonyul egymáshoz, mint az Amazonas és Csele-patak vízhozama.

Az európai szövetség mindenesetre nem engedélyezett, és vélhetően nem is fog engedélyezni semmiféle halasztást (a sűrű nemzetközi versenynaptár miatt), úgy fogják kivágni az Eger csapatát az Európakupából, mint a macskát szarni.

L. még az alábbi, a tartományodhoz kapcsolódó hírt:
"MUNICH (Germany) - The Single Judge has made a ruling on the two cancelled EuroLeague Women games, handing Sopron Basket and TTT Riga forfeits in their respective Gameday 14 fixtures.

As per the Official Basketball Rules, the games were awarded to their respective opponents with a score of 20-0. Furthermore, the forfeiting teams will receive 0 classification points in the standings."
www.fiba.basketball/euroleaguewomen/19-20/news/sopron-basket-ttt-riga-forfeit-cancelled-fixtures

nincs1itt 2020.02.28. 22:01:58

@Szergej Szergejevics Szergejev: megértelek, a medve nem játék szellemi parabolát meghaladó terheléssel nem igazán tudsz mit kezdeni...
kifejtem, erősen hivatkoztál arra, hogy dr.müller aláírt egy igazolást, miszerint az egri pólósok korona vírus vizsgálata negatív lett. eddig gondolom mered követni, mert most jön a szellemi hullámvasút! kapaszkodj és ne felfelé sikíts!
megkérdezték a hasonlóan magas poszton ülő gyógyszerész kamarai elnököt, hogy ezt a sok faszságot ő hordta össze? a válasz: "az én szellemei termékem". na innen kezdve te jössz...

tudod, meredeken xarok rá, hogy mi történik az egri pólósokkal a tökömetsemérdekli kupában, ha veszélyeztetik mások egészségét és/vagy életét.
a rigai és soproni kosarasok kálváriája is hidegen hagy...

jelenleg az van, hogy ez a vírus(gondolhatod tömeghisztériának)gyorsan terjed, veszélyes (sok a halálos áldozata, és nem bangladesh külsőn, hogy értsd: fejlett eü.-vel rendelkező nyugati országokban), tehát egy sport eseményen való részvétel, sokkal kevésbé fontos, mint a közegészségügyi következményei...
kezded érteni?

nincs1itt 2020.02.28. 22:07:24

@Szergej Szergejevics Szergejev: megbocsáss, de te tényleg ennyire? a csapatbusz nem izolációs helyiség! nem érintkeztek helyiekkel? baz+! akkor fejben játszották le a meccset? a buszból ki sem szálltak?
és nincs másik alkalmas uszoda? faxomat már! nem kéne elengedned ezt a témát? az egri akárki, aki bezáratta az uszodát észszerűen és óvatosan járt el.

2020.02.28. 22:10:45

@morph on deer:
Gyanítottam, hogy arányszám lehet, a százalékos jelzőszerkezett miatt,...., de, most így biztos, hogytényleg az :-).
Viszont, ha az arányszámokkal tovább számolunk és önnek lenne igaza, akkor most az államadósságnak 63.000 milliárdnak kellene lennie, e helyett még 30.000 millárd sincs.
Ráadásul a forint értéke nagyjából 40 százalékott romlott a főbb devizákhoz mérve az elmúlt tíz évben, ami az államadósság növekmény nagyjából felét teszi ki 2010-óta,...., ami azt jelenti, hogy úgy csökken az államadósság gdp arányos mértéke, hogy nominálisan még a felével sem nőtt az államadósság a Gyurcsány féle hős korszakhoz képest,...., ha ehhez hozzávesszük, hogy az állami vagyon 6.000 milliárddal nőtt, akkor viszont közel nulszaldós az állami gazdálkodás.

Muhammad Balfas 2020.02.28. 22:22:16

@morph on deer: Arról talán hallottál,hogy előnyösebb, ha az államadósság minál kisebb hányada áll fenn devizában..

Muhammad Balfas 2020.02.28. 22:29:12

Érdekes , hogy attól viszont egyáltalán nem tartasz , hogy az illegális migránsok behurcolják a korona vírust.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 22:32:54

@nincs1itt: "megkérdezték a hasonlóan magas poszton ülő gyógyszerész kamarai elnököt, hogy ezt a sok faszságot ő hordta össze? a válasz: "az én szellemei termékem". na innen kezdve te jössz..."

OK. Látom nehéz a felfogásod, foglaljuk össze a tényeket:
1. A két személynek, szervezetnek semmi köze nincs egymáshoz. A Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) egy olyan szamai köztestület, amely semmilyen alá-/fölérendeltségi viszonyban nem áll sem a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), sem a kormánnyal (vagy az államigazgatási hierarchia más szerveivel).
2. Ebből is következően, ha a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) budapesti elnöke (saját kezdeményezésre) esetlegesen valótlan adatokat tartalmazó, téves tájékoztatást ad ki a gyógyszerészeknek, akkor ezzel kapcsolatban a szakmai és jogi felelősséget neki kell viselnie – a NNK (vagy személyesen Dr. Müller Cecília, az országos tisztifőorvos) azért viselhet felelősséget, amiről a saját honlapján tájékoztatja az érintetteket:
www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
3. Ha a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) budapesti elnöke a koronavírusról nem kellően tájékozott, az ugyan tényleg nem szerencsés, de ebből az NNK és vezetői kompetenciáira, intézkedéseire nézve a világon semmi nem következik.

Ennyi...

"ez a vírus(gondolhatod tömeghisztériának)gyorsan terjed, veszélyes (sok a halálos áldozata, és nem bangladesh külsőn, hogy értsd: fejlett eü.-vel rendelkező nyugati országokban)"

Ez így van, ráadásul az átlagember kevés, szinte semmilyen megbízható ismerettel nem rendelkezik róla, ezért tudják a "nemzetközi járványhelyzetet" rossz szándékú, lelkiismeretlen politikai aktorok félretájékoztatással tömeghergelésre, pánikkeltésre, saját politikai céljaik elérésére felhasználni.

"egy sport eseményen való részvétel, sokkal kevésbé fontos, mint a közegészségügyi következményei..."

Amelyeket a (megfelő szakmai tudással, információkkal és eszkökkel rendelkező) illetékes szerveknek (NNK / tisztifőorvos) kell megítélni – ha az ő megítélésük szerint a vízilabdásoknak karanténba kell vonulni, az uszodától távol kell maradni, akkor elvárható ezen döntés tiszteletben tartása.

Jelen esetben azonban a közegészségügyi kérdés megítélését tekintve voltaképpen illetéktelen, vélhetőleg járványügyi ismereteit tekintve kevéssé hozzáértő (szakmájára nézve újságíró-politikus) városvezető érezte úgy, hogy neki ezt a döntést felül kell bírálnia, amit a döntés által hátrányosan érintett klub munkatársai nehezményeztek.

"kezded érteni?"

Persze, kibicnek semmi sem drága...

Aki utálja a versenysportot, a

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 22:34:34

@Szergej Szergejevics Szergejev: (folyt.) Aki utálja a versenysportot úgy általában, annak értelemszerűen minden sportesemény, sportteljesítmény, sportoló és egyesület érdektelen (a valós közegészségügyi vonatkozásoktól függetlenül).

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 22:41:45

@nincs1itt: "és nincs másik alkalmas uszoda?"

Egerben? Nincs.

Arra még elvileg lenne lehetőség, hogy valamilyen semleges pályára vigyék a magyarországi visszavágót (ennek önmagában is vannak jelentős költségei [+ jegyár-bevétel kiesés], sportszakmai hátrányai); de ha edzeni sem tudnak két hétig, akkor egy rangos nemzetközi ellenfél ellen, mint amilyen a Brescia, teljesen esélytelenek lennének.

"faxomat már! nem kéne elengedned ezt a témát?"

Én csak a te válaszaidhoz írtam viszontválaszt.

Amúgy meg a HEOL (vélhetőleg nem komolynak szánt) felmérése mellett ez (az egri "potenciális járványhelyzet) a blogtopik témája...

nincs1itt 2020.02.28. 22:56:05

@Szergej Szergejevics Szergejev: ügyesen levezetted! gratulálok! még egy kevés erőfeszítés és meg is fogod érteni!
itt arról van szó, amit korábban leírtál, hogy vuhan brescia(?) távolsága majd 9 ezer km. a csapat 63 km-re volt egy fertőzött területtől. a lappangási idő, 19-27 nap is lehet. történhet hiba a szűrésben, hangsúlyozom a feltételes módot, amiért senki nem vonható felelősségre. de fentiekből eredően, jobb az elővigyázatosság. tehát ezt a csapatot és kísérőiket, ha nem is kell feltétlenül karantén alá helyezni, de azt el kell kerülni, hogy tömegek által látogatott helyen, ami ráadásul kedvez a vírus terjedésének, megjelenjenek.
és itt az ultima ratio! utálom a versenysportot. tévedsz, de ez teljesen megszokott lehet számodra. megértem, hogy sok éves munka mehet "kárba". de azért biztosan vannak ner kompatibilisebb uszodák/önkormányzatok sokkal felkészültebb rezsiszilárdok vezetésével, ahol ilyen értelmetlen semmiségekkel, mint mások egészségének védelme nem vacakolnak. az első a kupa! és ezt beszéld meg az atlétákkal, akik 1 évet kénytelenek várni a világbajnokságra...
remélem rövidesen tényleg kezded majd érteni!

nincs1itt 2020.02.28. 23:09:45

@Szergej Szergejevics Szergejev: jóbarát, egy ilyen ner-vitéz ennyire konzum- és média idióta?
a sport az sport, ennyi. de egy sport rendezvény miatt xarni bele mindenbe? mi történik, ha tegyük fel az ellenfél - ne adj' Isten - megbetegszik? elmarad a kupa meccs, emiatt a téri-idő kontinuumban bekövetkező szakadás akkora lesz, hogy az életben nem dolgozzák fel a játékosok/szurkolók. elképzellek, amikor a vidi-fradi meccs rádiós közvetítése miatt extra szabadságot írsz ki...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.28. 23:29:05

@nincs1itt: Látom, a körkörös érvelés körbeért, veszélyes mert veszélyes – szerintem karanténba mindenkivel, aki valaha kínai vagy olasz étteremben ebédelt, jobb az elővigyázatossag, sosem lehet tudni. Ezt valóban nem érdemes tovább feszegetni, új érvek nincsnek.

Láthatóan, ahogy Szécsi találóan megfogalmazta, "mindenki jobban ért a járványügyhöz, mint maga a járványügy", Magyarország a tízmillió fociedző és oktatási szakember után a tízmillió epidemológus hazája is lesz.

Sajnos ez a haladó gondolkodás nekem már sok, nekem túl konzervatív a gondolkodásmódon: én még mindig úgy gondolom, hogy suszter maradjon a kaptafánál – a karanténról, közegészségügyi intékzedésekről döntsön a tisztifőorvos; a zöld gombos szaki meg nyomogassa a zöld gombokat. Uff.

nincs1itt 2020.02.28. 23:36:54

@Szergej Szergejevics Szergejev: ellen érvek hiányában, jön a zöld gomb. igaz én azt mondtam, hogy a karantén kicsit erős, de azért kicsit óvatosabban. és szécsi is jobban ért mindenhez is! tudod, nekem van annyi önkritikám, hogy megkérdezek egy hozzáértőt, aki itt ült a nappaliban velem.
jól látod: szergej maradjon a vodkánál és a ladánál!
a len kupa mindent felülír!

nincs1itt 2020.02.28. 23:47:54

@Tényelek: jááános, megvan már teológus-jogász oklevél? mert a hejjesírázs még a régi!
nem mondod komolyan, hogy a forint olyan rossz, hogy az már jó! kuszaszem fizetne ezért a knóhójért!
már csak azt kell elmagyarázni, hogyan lett nemstróman dollármilliárdos. áááá, megvan! az mocskosejú+soros+migráncsok+tuggyukkik!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.28. 23:59:20

@morph on deer: NE FORGASD KI A MINISZTERELNÖK ÚR SZAVAIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

A MINISZTERELNÖK ÚR KOSSUTH RÁDIÓNAK TETT NYILATKOZATA:
"Két új fejlemény van a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban – mondta a Kossuth rádióban a miniszterelnök. Először is kialakult egy európai koronavírus-gócpont, másodszor pedig, a szomszédos országokban is vannak már betegek. Orbán Viktor hangsúlyozta: lehetetlen Magyarországot légmentesen lezárni. Arra készülünk, hogy a vírus valószínűleg megjelenik hazánkban. A hangsúly most a megelőzésen van, de felkészültünk a járvány kezelésére is – tette hozzá a kormányfő.

Ilyen szempontból mi a jobban szervezett országok közé tartozunk. Szűrőmechanizmusokat léptettünk életbe a határokon, a repülőtereken, de a legfontosabb most a magyar emberek együttműködése és fegyelmezettsége. A miniszterelnök megerősítette a külügyminisztérium és az Operatív Törzs határozott kérését, hogy (amennyiben lehetséges) a magyarok ne utazzanak a járvánnyal sújtott területekre, országokba.

Megértem az emberek félelmét az új vírussal kapcsolatban, hiszen – míg az influenzát ismerjük és tudunk ellene védekezni – most egy ismeretlen bajjal állunk szemben. Ez az emberek számára egy nem belátható következményekkel járó kór, de mindenkitől nyugodtságot kérek – hangsúlyozta Orbán Viktor."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/orban-viktor-is-megszolalt-a-koronavirussal-kapcsolatban-arra-keszulunk-hogy-a-virus-valoszinuleg-megjelenik-hazankban-video/

ÉRTVE VAGYUNK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.29. 00:02:09

KORONAVÍRUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!

HAHÓ, MAGYAROK !!!!!!!!!!!!!

NO PARA !!!!!!!!!!!!!!!!

NEM LESZ ÁRUHIÁNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FELESLEGES MEGROHANNI A BOLTOKAT !!!!!!!!!!!!!!!!

"„Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás” – hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség. A legnagyobb kereskedelmi láncokat tömörítő szövetség kiemelte: néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet, de az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos.

Rengeteg a rémhír a koronavírus kapcsán, eközben lapzártánkig egyetlen esetben sem bizonyították, hogy lenne Magyarországon fertőzött. De a szakemberek hangsúlyozzák: ha nálunk is megjelenik a fertőzés, akkor sem kell áruhiányra számítani. Nem véletlenül sulykolják az orvosok: a koronavírus nem sokkal veszélyesebb, mint az influenza, egészséges immunrendszerű embereket nem veszélyeztet, a többség észre sem veszi, hogy átment rajta a kór. Az óvintézkedések is hasonlók, mint az influenza esetén: alapos kézmosás, fertőtlenítés…"
mindenszo.hu/koronavirus-haho-magyarok-no-para-nem-lesz-aruhiany-felesleges-megrohanni-a-boltokat/

6.Lenin 2020.02.29. 05:47:32

Mindég mondom az onokának, hogy ne legyen buzi.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 06:42:48

@jános515: "De azt hiszem azt te is elismered, hogy ha valakinél 31,2 fokot mutat a testhőmérő az valahol a kórház és a hullaház között van"

El sem kell ismernem, mert a hülye is tudja, te vagy a példa rá! Nekem az a gondom, hogy egy egyértelműen hibás hőmérő ügyében a buzi ballib propaganda gépezet elkezdett valamit sugallni!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 06:56:47

@nincs1itt: katonai célokra csak mo.-on alkalmasak...
fenntartásuk sok-sok milliárdba kerül a vételárat nem is számolva.
szóval, kötschög elmehetsz a telibevert durvaanyádba.................................

Majd oda is elmegyek, csak előbb lerendezem a tiédet, meg a hátán téged! Milyen katonai célra te buzi, milyen érv ez? A harci cselekmények kivételével a katonai célok is egyeznek a polgáriakkal, a kantinban a poharat katonai célokra használtad te kretén? Az a gép szállításra van, nyilván használják kormányzati feladatokra is és kézenfekvő a hadsereg kezelésében tartani, mert ott van repülőgépes struktúra!
Ez a drága, nem drága, kell e, vagy nem téma meg tőletek szánalmas, ballib kormány nem vett semmit, de persze nem a felelős gazdálkodás okából!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 08:16:35

@Grimbusz Makszimusz: "A harci cselekmények kivételével a katonai célok is egyeznek a polgáriakkal"

Óh, millyen prakkktikus! Falkonnal mehetnek a fideSSesek kokózni és kurvázni. :))

Belzebubo 2020.02.29. 08:31:29

@Grimbusz Makszimusz: honnan veszed, hogy a hőmérő volt hibás? És nem az azt kezelő személy, aki esetleg nem volt rendesen felkészítve, nem ért hozzá, nem is érdekli, sőt lesz@ja, mert egyszerűen csak odaküldték, "eredj komám, csinálj valamit, mert ez a parancs jött fönntről"? (Esetleg túlmunkában, isten nevében, a haza üdvére, szoc. munkaverseny keretében?)
Elmondta legfelsőbb vezetés az agit-prop osztály által előírtakat, aztán amikor a részletekre rákérdeznek ( mert az ördög ugye ott lakik) akkor a járványvédelmis vezető nem nyilatkozik, mert a főnökei megtiltották... (Pl. amit a háziorvosok kérdeztek)
Egyébként az elmúlt éjszaka utaztam keresztül fél Németországban, Ausztrián, Magyarországon, a határokon a kutya se nézett ránk, egy lélek se volt "ellenőrizni" ...hál' istennek :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 08:33:39

@jános515:
De ha minden hülye tudja hogy az érték, amit mértek akkor és ott, az nem életszerű, akkor miért tiltakozol és magyarázkodsz utólag ?.........................

Magyarázkodik a faszom! Azért hülyézlek benneteket, mert azok vagytok! Mi a tökömet akartok kihozni ebből az esetből barmok, min lovagoltok?
Utána olvastam még egyszer, a hír pontosan arról szólt, hogy rossz volt az egyik hőmérő és ezért egy (több) másikat használtak! Nem engedték tovább a 31, 2 fokos utasokat, hogy jól van kedves uram, ön nem lázas, hanem másikat használtak!
A geci libsi sajtó természetesen gyorsan megírta előszörre úgy, mintha idióták mértek volna, az összes hőmérő így mért volna és mégis továbbengedték volna az embereket egy egyértelműen valótlan érték ellenére!
Majd miután leírták a geciséget, a libsi újságírási taktika alapján később jött a teljes történet, hogy "nem teljesen úgy vót, mer azé ott sem akkora marhák és előkaptak egy másik hőmérőt" de persze csak utólag, amikor már a hozzátok hasonló prolikat sikerült felhergelni!

2020.02.29. 08:58:22

@nincs1itt:
Az egri csapat nem a járvány által sultott területen volt, ezért logikátlan a jobbikos libsi polgármester húzása. A gubanc a nyugati, ők meg a keleti oldalon voltak, hacsak valaki át nem tüsszentett 60 km távolságra...

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 08:59:45

@Belzebubo: :" honnan veszed, hogy a hőmérő volt hibás? És nem az azt kezelő személy, aki esetleg nem volt rendesen felkészítve, nem ért hozzá, nem is érdekli, sőt lesz@ja, mert egyszerűen csak odaküldték, "

Honnan veszed, hogy az ember volt a hibás? Ja, mert azt akarod hinni mi? :DDD
Egyébként fentebb írtam, hogy kiderült a libsi újságírási trükk, nem rosszul mérték, mert a többi hőmérővel jól tudtak mérni és jól is mértek, szó sem volt továbbengedésről rossz értékkel!
Ne beszélj itt agitprop osztályról, mert kurva nagy öngól, hiszen utólag átnézve a híreket, egyértelműen kimutatható a féknyuzzolós újságírás hamisított hírrel, elferdített és elhallgatott részletekkel! Pl. a cikkeket mindenhol olyan fényképekkel prezentálják, ahol a "lázmérő" a tag homlokára vetíti ki a mért hőmérsékleti értéket? Már eleve egy hamis képet használnak, a lázmérők nem így működnek!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 09:14:32

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Óh, millyen prakkktikus! Falkonnal mehetnek a fideSSesek kokózni és kurvázni. :))

És akkor mi van sekkfej? Mi lebontottuk az antennákat a rádiós Uralról és azzal mentünk sörért anno a Dunavarsányi kocsmába gyakorlaton, baszni mondjuk nem sikerült, mert csak melósruhás kőműveseket találtunk a csehóban!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 09:18:24

@Grimbusz Makszimusz: Dunavarsányi igazából dunavarsányi, még mielőtt megjelenik a félkegyelmű Fülig köcsög! Annak nagyon kirúgnám a protkóját, csak nem mer találkozni velem!

2020.02.29. 09:18:52

@nincs1itt:
Kedves Benőke!
A norvég, dán és a svéd korona is devalválódott,...., meg sem próbálom elmagyarázni miért, ugysem értené.
A helyesírás ott kezdődik, hogy nagybetűt írunk a mondat elejére és mondjuk, ha kérdezünk, akkor kérdőjelet a végére.
Ha ön is elég sok időt töltött volna német nyelvterületen, akkor az értelmezésre törekedne, ahogy ez ott szokás, nem helyesírásozna, mint a buzi franciák.
Költözzön ki Ausztriába vagy Németországba pár évre és ott majd rááll az értelmezni helyesen, bármi áron szemléletre!
Nem tudom kinek a meggazdagodására kíváncsi pontosan, de több olyan idős embert ismerek, akinek úgy lett több száz milliós vagyona pár évtized alatt, hogy azért semmit sem tett, egyszerűen felértékelődött az ingatlana.

nincs1itt 2020.02.29. 09:44:35

@Grimbusz Makszimusz: kemény vagy csoki! milyen érv a katonai cél? ne tőlem kérdezd!
attól aki megvette! szerinted milyen katonai cél érdekében volt las vegasban? esetleg dubai is érdekelne. minek mindjárt 2 ilyen gép? sőt egy harmadik szép nagy airbus?
ennyit tudsz, kantin és pohár... mit vett, vagy mit nem a ballib kormány, az nem menti fel a fidesz-t!
biztosan rémlik még bayer zsolt 20 ezer dolláros megbízása a lockheed-től, meg selmeczi gabriella lobbista élettársa ugyanattól a cégtől és mit ad Isten, csak gripen lett belőle... 2001-ben, igaz kicsit meg kellett piszkálni a törvényt, mert 2003-ra volt csak előirányozva, de akkoriban még 180 millió schillinges kenőpénz is felbukkant 3 magyar állampolgárnál...
szóval vonzódnak a fiúk a repülőkhöz... 1 ciklusban 2 botrány már a fidesznek is sok lett volna. akkoriban. mára már ilyen gond nincs...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 09:48:30

@Grimbusz Makszimusz: "baszni mondjuk nem sikerült, mert csak melósruhás kőműveseket találtunk a csehóban!"

Uh. Nem gondoltam volna, hogy az ilyen buziknak akadály jelent lehámozni a kezeslábast a partnerükről. :))

nincs1itt 2020.02.29. 09:50:55

@Tényelek: jááános, szeretem amikor hozzád hasonló bér-troll elmagyarázza, hogyan kell
a német nyelvet megkülönböztetni a franciától.
jó! majd ha lesz időm, kiköltözöm németo.-ból.
ááá, már megint ismersz olyan idős embereket, akiknek több százmilliós vagyona lett egy panel lakásból!
igazán jó neked. különösen azért, mert ekkora marhaságot simán leírsz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 09:51:10

@Tényelek: "A norvég, dán és a svéd korona is devalválódott"

És a forint még ezekhez képest is NAGYOT gyengült Ondó Viktor gazdád uralkodása alatt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 09:54:00

@nincs1itt: "szóval vonzódnak a fiúk a repülőkhöz"

Csak nem gondolod, hogy Ondó Viktor megragad a székházlopásnál! :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 09:56:24

@Tényelek: "A helyesírás ott kezdődik, hogy nagybetűt írunk a mondat elejére és mondjuk, ha kérdezünk, akkor kérdőjelet a végére."

Próbálsz írni a helyesírásról, de még AZT a mondatot SE tudod helyesen leírni. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 10:29:09

@nincs1itt: ennyit tudsz, kantin és pohár...

A szellemi kvalitásaidra tekintettel vettem ezt az egyszerűbb példát, hogy meglásd a jogosultságát egy polgári alkalmazásban is használatos tárgynak a hadsereg életében! Te kérdezted, hogy egy személyszállító repülőgépet miért használ a hadsereg, mert nem katonai, hát bazmeg, egy pohár sem katonai, oszt mégis abból isznak! Erre varrjál gombot! A repülő besorolása is logikus, csak az ilyen hülyék megnyugtatásának érdekében felesleges lenne a Volánbusz kezelésébe adni, a honvédségnek több pilótája, meg repülőtere van, ezen is hogy mit nem értesz, nem tudom!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 10:33:00

@nincs1itt: biztosan rémlik még bayer zsolt 20 ezer dolláros megbízása a lockheed-től, meg selmeczi gabriella lobbista élettársa ugyanattól a cégtől és mit ad Isten, csak gripen lett belőle...

Nem rémlik Bayer, a lobbizás meg mióta bűn libsiéknél (én mondjuk elítélem, de az egy más történet) a Gripen meg így utólag eléggé igazolódott, ugyanis a polákok vettek használt amerikai vadászokat és a fele mindig rossz!

2020.02.29. 10:46:51

@nincs1itt: Tudom, hogy a szereposztásban önnek az jutott, hogy Németországból aggódik az itteni véres diktatúra mitt, engem ez nem is zavar,......, csak szólok, hogy nem a nyelvet, hanem annak használatát hasonlítottam össze.
Azt viszont feltűnően érdekesnek találom, hogy a németekre leginkább jellemző szokást sem sikerült átvennie, az állítólagos sok-sok év alatt.
Magyarországon van olyan terület, ahol a lakóingatlanok értéke több százszorosára nőtt /Ilyenek Bajorországban is vannak, több, mint itt! / 1990-óta.
A belvárosokban tömegével lehet ilyet találni, sokban alacson nyugdíjjal rendelkező lakók vannak,....., egyszerűen nyakugba szakadtak a milliók, de erősebb a ragaszkodásuk az ingatlanhoz, mint a pénzéhségük,......, bár gondolom egy kivándorolt cigány ezt meg sem ért /A cigány, mint kinti jelző az odatántorgógra! /,

2020.02.29. 10:49:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Engem nem érdekel a helyesírás egy ilyen fórumon, csak akkor foglalkozom vele, ha valamelyik szellemi fogyatékos előjön vele.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 10:56:51

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Uh. Nem gondoltam volna, hogy az ilyen buziknak akadály jelent lehámozni a kezeslábast a partnerükről. :)).....................

Ezt úgy értsem, hogy neked nem jelent akadályt?

nincs1itt 2020.02.29. 11:13:14

@Grimbusz Makszimusz: gondoltam, hogy megpróbálod áttolni a "kantin+pohár" gondolkodási sémádat. a katonai gépeket nem szokás "polgári" célokra használni. de megértem, hogy gripenbe kicsit nehezen fér bele o.v. meg az már mégis milyen, amikor gripennel megy meccsre...

nincs1itt 2020.02.29. 11:23:53

@Tényelek: jáános, én nem aggódom. na ja, mondjuk 1 milliót érő(1990) panel, most 30-at ér, ez tényleg több százszoros, de gondolom szóltak, ezért módosítottad a százmilliókat(most nem rogánról van szó, kicsit belekeveredtél, de szerencsére van aki figyel rád) "nyakuGba szakadt milliókra". itt sincs olyan település ahol "százszorosára" emelkedett az ingatlanok értéke. de gondolom a mamahotelből ez annyira nem érzékelhető.
a németek a cigányokat sinti-nek, ritkán zigäuner-nek (ejtsd: szinti) nevezik, a bevándorlókat zuwanderer-ként, ausländer-ként emlegetik, a menekültek pedig flüchtlinge-nek neveztetnek.
szereted az ilyesmit, böngésszed:
www.deutschlandinzahlen.de/tab/deutschland/finanzen/preise/immobilienpreisindex

2020.02.29. 11:40:01

@nincs1itt:
A gazdasági analfabéták kedvéért írtam, hogy település és elhelyezkedés függvénye is.
Ha valakinek a nyakába sózta a zsidóktól vagy a németektől elrbolt önkormányzati lakást pl. A lliskörúton 1990-ben 200.000 forintért, az most simán ér 200 milliót.
Csak ilyen lehetséges variáció több ezer lehet az országban, de ezen kívűl van még más élet és helyzettörténeti lehetőség is.
Bajorország nagyvárosaiban a városok szélén is beütöttek olyan fejlesztések, ahol hasonló arányú árnövekedés következett be,.......,
Szerintem ne erőltesse a szerepét, mert túl kínos, ha valaki az ottani állapotokat sem ismeri,...., ráadásul olyan helyre ugat be, amit a szerepe szerint még annyira sem ismer.!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 11:45:51

@nincs1itt: " megértem, hogy gripenbe kicsit nehezen fér bele o.v. meg az már mégis milyen, amikor gripennel megy meccsre..."

Mekkora sötét lumpenproli vagy vazze!

nincs1itt 2020.02.29. 11:56:05

@Tényelek: látom jááánosom, hogy lövésed sincs az ingatlan árakról. de azért segítek, megint:
kiszamolo.hu/lakasarak-alakulasa-1990-tol/
a lényeg, hogy gyakorlatilag a világ igen kevés részén nőtt százszorosára az ingatlanok ára.

morph on deer 2020.02.29. 11:59:19

@nincs1itt:
“ akkoriban még 180 millió schillinges kenőpénz is felbukkant 3 magyar állampolgárnál...”

Ami igazából 8 millió dollár volt, öt személynek kifizetve. Az akkor nem is volt olyan rossz, annyi “keccsölésért”...

A legszebb az, hogy mindezt feltárták, még az is ismert, hogy ez kifizetésre is került, (az is érdekes, hogy hol, hogyan, és kinek a közreműködésével) csak éppen itt nem történt semmi az ügyben.

Hasonló, mint az azeri öt millió dollár esete, a baltás kiadása után. Elküldték, megérkezett, de a magyar hatóságoknak “nincs tudomása róla,” hogy hol, és kinek a számláján kötött ki.

Dehát gyakorlat teszi a mestert, nem igaz?

nincs1itt 2020.02.29. 11:59:44

@Grimbusz Makszimusz: maxi, maxi... maga o.v. merte mondani az ő szájával: "30 éve is így jártam meccsre, ezután is így fogok!", amikor megkérdezték a magánrepülős meccs látogatásról.
kellemetlen amikor szembejön a valóság és megcsap, mint hiénát a dögszag!

nincs1itt 2020.02.29. 12:04:04

@Tényelek: elnézést a német ingatlan árindexet németül tettem be, bocs legközelebb figyelmesebb leszek és az ablak-zsiráf stílusában mutatom meg, akkor talán érthetőbb lesz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 12:06:23

@Grimbusz Makszimusz: Buzikról beszéltem. Nekem nincs közöm hozzátok, sajnos nem adhatok tanácsot. :))

nincs1itt 2020.02.29. 12:06:30

@morph on deer: eredeti tőke felhalmozás és a nemzetthy burzsoázia megalapozása volt a cél, kizárólag hazaffyasch hevülettől vezéreltetve! csak a nép érdekében!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 12:07:27

@Tényelek: "csak akkor foglalkozom vele"

Hát az neked nem nagyon sikerül. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 12:10:34

@nincs1itt: Orbán Viktor ezzel azt mondta, hogy menjetek a kurva anyátokba, csak ezt sem értettétek meg! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 12:12:07

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Buzikról beszélsz? De miért? Érdekel a téma? :D
Gyanús!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 12:14:08

@Grimbusz Makszimusz: "Nem rémlik Bayer"

Nem csoda, hogy tolod a gazdád szekerét, azt se tudod milyen ocsmányságok vannak benne. Segítek:

"Bayer Zs. 20 000 dollárt kapott a Lockheed-Martintól"

cink.hu/apro-megjegyzes-bayer-zs-20-000-dollart-kapott-a-lock-1654373480

"a lobbizás meg mióta bűn libsiéknél"

A gazdád már rég nem lippsi. Amikor lippsi volt, akkor se tekintette egyik tolvajlását se bűnnek.

morph on deer 2020.02.29. 12:15:37

@Muhammad Balfas:
“ előnyösebb, ha az államadósság minál kisebb hányada áll fenn devizában..”

Előnyösebb. Csak az sem közömbös, hogy az a kisebb hányad hogyan jött létre.
Úgy-e, hogy az a rész csökkent, avagy úgy, hogy a másik nőtt?

Ha van 100 forintnyi adósságom devizában, és 100 forintban, akkor az arány 50-50%.

Ha ugyanúgy 100 forintnyi adósságom van devizában, de most már 400 forintnyi forint adósságom is van, - azaz jobban eladósodtam, - a devizában mért adósságom már “csak” 20%!

Szóval így qrva jó, lehet örülni, mert “csökkent a deviza alapú adósság”!
Vagy valami más...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.02.29. 12:15:41

@Grimbusz Makszimusz: "Buzikról beszélsz? De miért? Érdekel a téma?"

Orvosi esetként érdekeltek. :))

2020.02.29. 12:26:08

@nincs1itt: Nincs jelentősége, mert én nem az átlagról, henem adott övezetekről írtam, ami Magyarország speciális viszonyai között egybe esett az elkobzott ingatlanok jelentős r~szével, majd elkónyavetyélésével, miközben beütött a piacgazdaság.
A németeknél, ha egy ócska parasztház köré kiér a város, másnap ötvenszer annyit ér, persze ez másutt is hasolóan történik csak pl. a bajoroknál kifejezetten jellemző volt több évtizeden keresztül.
Mivel nem magyar, ezért tájékoztatom, hogy a németek és a zsidók nem főként a cigányson éltek.
Az ilyen ingatlanok megszerzésével lettek az első milliárdosaink, Demján is ilyekkel indúlt.
Ma már sokkal egyszerűbb összeszedni a milliárdokat, mert a libsi média teljes erejével a nemzeti tőkésosztály kialakulását támogatja, igy lett gazdag Mészáros, többek között,...., az idióták úgy akarnak ártani, hogy nélkülük nem is lehetne megcsinálni :-)

morph on deer 2020.02.29. 12:28:42

@Grimbusz Makszimusz:
“egy polgári alkalmazásban is használatos tárgynak a hadsereg életében”

Hát egyrészt a luxusjet nem igazán “polgári alkalmazásban használatos tárgy”, de nem ez a gond.

A gond az, hogy minek kell mindehhez hazudozni?

Miért nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy “igen elvtársak, a magyar állam vett két kormánygépet, hogy az urak és pereputtyuk kényelmesen tudjanak jönni-menni, mert megérdemlik, - és punktum.

Ehelyett “csapatszállító” b+!
Közröhej..!

nincs1itt 2020.02.29. 12:40:34

@Tényelek: jááános, ne izgasd fel magad! mert akkor megint jön az "indÚlt" meg hasonló, kellemetlenségek...
szar az élet, ez sem jött össze!

2020.02.29. 12:51:02

@nincs1itt:
Nem az szokott jönni, hanem, ha nincs ellenérv, akkor a helyesírás lesz téma vagy a klónozás.
Egyébként meg nyugodt vagyok, nincs is min felhúzni magam, azt kapom itt, amire számítani lehet.
De értékelem, hogy aggódik :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 12:58:51

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Szóval Bayernek szponzorálták a filmjét! A többi meg a hülye agyad szüleménye, ugyanis nem vettek tőlük repülőgépet! A szokásos proli Orbánfóbia rengeteg fikcióval! Tényleg betegek vagytok!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 13:08:37

@jános515: Mi az hogy titeket ?......................

Bibsik, libsik, bolsik, prolik! Ismerős ez a tiltakozás, nem te vagy az első, aki lenyomja a színtiszta libbant szövegét, majd szeretné bemagyarázni, hogy nem az, semmi köze a libbantakhoz! :D Tőlem nevezheted magad bárminek, ezt csupán szofisztikai trükknek érdemes tekinteni!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 13:12:57

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Orvosi esetként érdekeltek. :))..............

Orvosilag? :D Ez jó, szóval ilyen sunyi ravasz módon szoktál a buzikhoz közeledni?
"a doktorbácsi megvizsgálja a popódat, hajolj előre kisfiam, csak egy kis nyomást fogsz érezni! " Sunyi vén perverz vagy! :P Fuj!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.29. 13:19:04

@morph on deer: Hát egyrészt a luxusjet nem igazán “polgári alkalmazásban használatos tárgy”, de nem ez a gond...................

Ne fossál, ha majd Fletóék kerülnek hatalomra, eladják ezt is, aztán majd visszabérlik, ami a végén kétszer annyiba kerül, de a hozzád hasonló marhák megnyugszanak!

morph on deer 2020.02.29. 13:33:45

@nincs1itt:
“csak a nép érdekében!”

Ez így igaz!
Na jó, lépésről lépésre, mert a népből csak néhány személyt érintett, de végül is a szándék a fontos...

Mellesleg közvetlenül a vadászrepülő-tender eredményhirdetése előtt véletlenül négy személy vonult ki röpke megbeszélésre, minek utána kihirdették a “győztest”.
Ők ma is lényegében együtt vannak, ugyanúgy, az ötödik már ‘nyugdíjazódott’.
Szóval a népnek ez a hányada köszöni, jól van.:)
Látod, megy ez, csak kis (jó)szándék kell hozzá... Az meg van, hála az égnek!

2020.02.29. 13:45:03

@morph on deer:
Gyurcsiék nagyjából 11000 milliárd devizaadósságot hagytak hátra, most kevesebb, mint 5000 milliárd devizaadósságunk van.
Mindkét szám niminális csak azóta még a forint gyegűlt is.
Ön szerint mennyivel több az 5 ezer a 11 ezernél?
Komolyan nem értem a süketelését, oké a politikus azért van, hogy legyen kit szidnunk,..., Orbánt is lehetne s,zidni a nap 27 órájában, de miért nem azon a területen csinálja, ahol jogos, miért olyan területen, ahol a hitelminősítők, IMF, Világbank, EKB is elismeri és cáfolja az ön állítását?

morph on deer 2020.02.29. 13:46:16

@Grimbusz Makszimusz:
“ de a hozzád hasonló marhák megnyugszanak!”

Jaj de jó! Már alig várom!

Mondjuk ideges most sem vagyok, csak álmélkodok néha, hogy mennyire kell ahhoz. ... na jó, ‘elhivatottnak’ lenni, hogy valaki ezt a hazugságokkal tarkított tahó rongyrázást mindenáron megpróbálja megmagyarázni..!

Minek?
Ki lehet(ne) mondani, hogy “igen, kapjátok be elvtársak: a kegyelmes úr most épp dubajozik, kicsit döluksz, mert megérdemli’” - vagy valami.

De nem, ez a “honvédelem” elengedhetetlen kelléke!
Na, most képzeld, ha nem lenne az! Itt állnánk védtelenül!
Még jó, hogy mindjárt kettő is van belőle, mert így sokkal jobban tudjuk védeni a hont, mintha csak egy lenne!
Ja.

2020.02.29. 14:01:04

@morph on deer:
Azért van minden "nyugati" típusú országnak ilyen gépe, mert szerencsére mi nem itthon háborúzunk, hanem több, mint ezer katonánk NATO, ENSZ küldetésen van a világ különböző országában és a váltásokat, muníciót, sebesűlt szállítást, stb., ilyen gépekkel oldják meg, ...., persze jöhetnének-mehetnének fapadoson is, de a katonai dolgokat talán mégsem kellene nyitottan művelni és, hát az is furin venné ki magát, ha egy sebesűltnek négy széket foglalnának a turistaosztályon.

2020.02.29. 14:04:31

@Tényelek:
Ja és a volt szoci honvédelmi miniszter szerint is szükség van rá, ő azt kifogásolta, hogy miért nem vesznek egyet külön kormányzati célra!

morph on deer 2020.02.29. 14:47:30

@Tényelek:
“ Orbánt is lehetne s,zidni a nap 27 órájában, de miért nem azon a területen csinálja, ahol jogos, miért olyan területen, ahol a hitelminősítők, IMF, Világbank, EKB is elismeri és cáfolja az ön állítását?”

Elismeri és cáfolja?
Érdekes lehet...

Akkor most szólok: én a volument soha nem vitattam!
Arról beszéltem, hogy az arány csökkenése távolról sem azonos az összeg csökkenésével!

Mindenesetre igyekezni fogok, hogy azt a bonyolult matematikai(!) feladványt megoldjam, mely szerint mennyivel több a tizenegyezer az ötezernél... Hátha sikerül.

2020.02.29. 15:02:28

@morph on deer:
Az ön állítása, hogy az 5 ezer milliárd forint értékű devizaadósság sokkel több, mint a 11 ezer milliárd forint értékű, ezt kellene levezetnie, hogy ez miként lehetéges!

nincs1itt 2020.02.29. 22:29:42

@Tényelek: nem szokott jönni, jááános! ez állandó probléma nálad. amikor már végképp belegabalyodsz a marhaságaidba és ideges leszel, na akkor különösen átüt az italbolti szókratész a mázon...

nincs1itt 2020.02.29. 22:35:13

@Tényelek: jáááános egy dassault falcon 7x, mennyi ember és felszerelés szállítására alkalmas?
ez azért van, mert o.v. szeret gyorsan megérkezni egy meccsre. legyen az bárhol európában. ennyi. mondjuk las vegas és dubai nem jelentős a fodball élet, de van egy-két adóparadicsom(segítek neked, ebből nem lehet lecsót főzni) útközben... szóval, ha szimplán annyit mondanának, hogy: hángérijenerforsz van, tú, szri na akkor lennének tökös gyerekek. de ezek? csak szimplán sunyítanak, hazudoznak.

nincs1itt 2020.02.29. 22:39:12

@morph on deer: hángérijenerforsz van, tú, szri! igaz, két nagy konkurenst is sikerült "megfejni". a magyar nép nagyobb dicsőségére és gazdagodására(na jó nem 10 millió, de az 10 nem járt rosszul)
megvették a gripenek, aztán hirtelen szólt valaki, hogy egy két "apróság" hiányzik, na az megint lehetőség volt aaaa, öööö.... arra. de megvannak a gripenek, igaz a pilóták sokat nem röpködhetnek, mert 1-2 repült óra és a dzsídípí máris a felére esett...

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.29. 23:08:53

FIGYELEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AZ IGAZSÁG A KORONA VÍRUSRÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Na, ezért felesleges a koronavírus pánik!

A “Számok – a baloldali hírek ellenszere” című Facebook oldal kigyűjtötte a friss statisztikát, amiből kiderül, hogy semmi ok a koronavírus hisztériára.

Mutatjuk"
Részletek és statisztikák a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/na-ezert-felesleges-a-koronavirus-panik/

AKKOR BE LEHET FEJEZNI A HISZTIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morph on deer 2020.03.01. 00:19:26

@Tényelek:
“ Az ön állítása, hogy az 5 ezer milliárd forint értékű devizaadósság sokkel több, mint a 11 ezer milliárd forint értékű, ”

Hol és mikor írtam én ilyet?
Amúgy szoktam érteni a viccet, de ez nem annak tűnik...
Azaz viccnek semjó!

Én ugyanis SOHA nem állítottam még csak hasonlót sem, következésképpen a fenti idézet hazugság.
Csak arra lennék kiváncsi, hogy minek?

morph on deer 2020.03.01. 00:54:48

@nincs1itt:
“ aztán hirtelen szólt valaki, hogy egy két "apróság" hiányzik, na az megint lehetőség volt”

A faßt.
A helyzet az, hogy orbán a svéd belföldi használatra gyártott, és az ott feleslegessé vált* gépeket vette meg, amiket egyébként bontásra ítéltek, ha nem sikerül tőlük piaci áron megszabadulni!

Ez azt jelenti, hogy a műszerek svédül beszéltek, a fegyverzet nem volt NATO kompatibilis, nem volt barát-ellenség felismerő rendszer beépítve, hiányzott a légi utántöltés, stb.
De viktorunk ezt vette meg, mert “Ali” a gróf ezt árulta, jutalék fejében.

A következő kormánynak nem nagyon volt más választása, ha egyáltalán használni is akarták a gépeket nemzetközi (értsd: NATO) feladatokra.

A svédeknél egyébként készült egy tényfeltáró sorozat az egész gyászos történetről, amiben szépen feldolgozzák és bemutatják az eseményeket.
Amúgy meglepően(?) sok magyar vonatkozása van az ügynek, amit ott még fel sem igazán fogtak, hiszen onnan nézve érdektelen.
Nálunk meg sikerült elhallgatni.
Mert azt tudunk...

* A svéd honvédelem - ha jól emlékszem - 106 Jas39 Gripent rendelt, csakhogy közben szétesett a Szovjetunió, akik ellen tulajdonképpen védekeztek volna. Ezért aztán 60 körüli gép feleslegessé vált, amelyeket - ha nem sikerül eladni - bontásra ítélték!
Végül is Dél Afrika, Thaiföld meg a magyarok vettek belőle, 100% ellentételezés fejében, azaz a svédek a vételár teljes összegét invesztálják az adott országban.
(Eredetileg a csehek is belementek, csak aztán az árvízre hivatkozva sikeresen kiseggeltek a buliból.)

Kis hazánkat kivéve mindenhol máshol komoly vizsgálat zajlott, és mindegyik országban belebuktak az érintettek, nálunk az ügyészségnek sikerült megetetnie a közvéleményt azzal, hogy a svédekre vár, hogy eljárást indítsanak!
És mindeközben még a svéd ügyészség által feltárt vizsgálati eredményeket sem kérték ki!
Ott ezt meg is írták a lapok, itt meg a hülyítés ment.
Értem/beszélem a nyelvet, onnan tudom.

nincs1itt 2020.03.01. 09:33:50

@morph on deer: kösz! szóval jól rémlett, hogy "hiányosak" voltak a gépek, nem lehetett azonnal hadrendbe állítani.
a többi infó is több mint érdekes.

alöksz róz 2020.03.01. 13:39:28

@morph on deer: akkoriban a teljes ballib gárda a gripenek vásárlása mellett kardoskodott, egész jó és hihető érveik voltak :-)

morph on deer 2020.03.01. 13:46:08

@nincs1itt:
Akkoriban követtem jó darabig, hogy mi sül ki belőle.
Még a svéd sajtó is felkapta a fejét a hirtelen döntésen, mert mindenki szerint az amerikai gépek voltak a befutók, és nem értették, hogy mi történt.
Akkor még nem.
Nem véletlenül fizetett a BAE ha jól emlékszem 30 millió fontot (GBP), hogy szüntessék meg az eljárást ellenük a vesztegetésekkel kapcsolatban, és hogy hagyják békén a gróf urat...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.01. 14:12:07

@nincs1itt: Mi volt hiányos félkegyelmű? Te tudod, hogy egy vadászgép üzemeltetése milyen struktúrát igényel, milyen kiképzést, felszerelést? A fegyverzet még egyszer annyiba kerül, mint a gép, te döntöd el milyen fegyvereket veszel hozzá és ahhoz kell konfigurálni a gépet, ez kicsivel több, mint amikor te CD lejátszóval meg új üléshuzattal tuningolod a húsz éves golfodat! Ha az egészet nézed, akkor a gép önmagában a legolcsóbb az összes kiadás közül!
Most lengették be, hogy F-35-ös lesz a következő gép. Tök jó, önmagában szart sem ér, kell hozzá AWACS, műholdas kapcsolat a harchoz, pl. elképzelhető, hogy nem a gép céloz a rakétával, hanem máshonnan kapott adatok alapján lövi ki! Azt akarom mndani, hogy ilyen alapon az összes gép hiányos, hiszen a végtelenségig lehet őket megpakolni minden szarral!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.01. 14:14:45

@morph on deer: (Eredetileg a csehek is belementek, csak aztán az árvízre hivatkozva sikeresen kiseggeltek a buliból.)

Nem lehetett nagy az árvíz, mert gripenjeik vannak! :D

nincs1itt 2020.03.01. 14:21:51

@Grimbusz Makszimusz: látod maxi? @morph on deer: leírta. de megismétlem neked, nem lehetett levegőben utántölteni, nem volt barát-ellenség felismerő rendszere. ez volt hiányos. ezzel szemben az f16-nak ha jól tudom szériában vannak ilyen lehetőségei.
de tényleg mindenki fogyatékos, aki előkaparja a fidesz egyik első "stiklijét"...
ne aggódj, van már dassault falcon 7x, 2 db is. na azok aztán a vadászbombázókba oltott csapatszállítók a javából!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.01. 15:08:19

@nincs1itt: F-16-l beszopták a lengyelek, mert gyakran rosszak, a Gripen nem! Az utántöltés marha jó dolog, kurvára kell, mert nincs utántöltőnk, póttartályokkal meg áthidalható a gond, mi meg nem USA vagyunk, hogy a fél világon átvágva menjünk bombázni, meg járőrözni egész napra! Tudtommal nem is nagyon volt légi utántöltésük. A logikádról meg mesélhetnél, mert a falkon felesleges, de az utántöltés kell?

nincs1itt 2020.03.01. 15:16:07

@Grimbusz Makszimusz: akkor lássuk a logikát. azért is kellett ilyen gépeket venni, mert nato tag mo. tehát a gépeknek nato kompatibilisnek kell lennie, mivel megtörténhet, hogy mondjuk a nato kötelékében olyan messze fogják bevetni a magyar gripeneket is, hogy kell a légi utántöltés meg a többi szarság.
a dassault falconok hadászati szempontból értéktelenek, mert nem ilyen célra épített repülők. ugye nem vadász gépek, nem csapatszállítók, nem is teherszállítók, pl a c-130 herculesre célzok. mert 3-7 személy azért nem nevezhető komoly kapacitásnak a csapatszállítás terén. szerintem az ajtók sem nyithatók repülés közben, ejtőernyősök ledobásához, erre sem jók... szóval csak ennyi a logika, maxi.

nincs1itt 2020.03.01. 15:27:05

@Grimbusz Makszimusz: még annyit, hogy ha azt mondta volna a kormány: azért vettünk ilyen gépeket, mert szükséges, hogy fontos esetekben időben megjelenhessen a magyar kormány. akkor is lett volna ugatás, de nem az én részemről! engem az pofátlan hazudozás és sunnyogás zavar, amit sikerült megint előadni! és azt is leszarnám, ha elugrana valamelyik kormánytag+havercimbijóbarát las vegasba pókerezni a géppel.
de a faxért kell azt mondani, hogy repülő parancsnoki/irányítási központnak kellett??? két luxus jet? baz+, ez még a legostobábbnál is kiveri a biztosítékot!

alöksz róz 2020.03.01. 15:38:37

@nincs1itt: fideszes "szenátorok" eredetileg f-16-osokat akartak :-)
a leszállított gépek nem voltak hiányosak, a "nato-kompatibilis" átalakítások elvégzését a svédek vállalták, nem kell mindent bemondásra elhinni a morfondírnek
emellett a gépek árának megfelelő értékű beruházást is tartalmazott a csomag
meg a magyar légtérbe is jobban passzolt a gép
forrás: népszava :D

nincs1itt 2020.03.01. 15:48:06

@alöksz róz: köszi neked is. jobban passzolt a magyar légtérbe? miért? árpáccsávós kemtrélt húzott? ;P

alöksz róz 2020.03.01. 16:29:52

@nincs1itt: igen, tényleg tud olyat húzni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.01. 16:39:05

@alöksz róz: "a leszállított gépek nem voltak hiányosak"

Annyira nem voltak hiányosak, hogy a vételárukkal megegyező összegért tették használhatóvá őket. Mind az emeszpé, mind a fidesz elbaszott rájuk ugyanannyi pénzt, egyik megvette, a másik még egyszer ráköltött ugyanannyit, csak hogy nekik is csurranjon cseppenjen.

alöksz róz 2020.03.01. 19:43:38

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: rosszul emlékszel. a védelmi felderítési műveletekre alkalmas felszereltséggel vették. a nemzetközi csapásmérő hadműveletekre nem voltak használhatók (bombázás, légi utántöltés), erre költött pluszban az mszp-kormány

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.03.01. 23:44:33

NA , AKKOR EGY KIS HUMOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MÁR MEG IS JÖTTEK AZ ELSŐ MÉMEK A KORONAVÍRUSRÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZEK A LEGJOBBAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nincs mese, a koronavírus hisztériát is kihasználták a mémgyárosok.

Kiválogattuk a legjobb mémeket, amiket most be is mutatunk:"
Részletek és mémek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/mar-meg-is-jottek-az-elso-memek-a-koronavirusrol/

NAGYON JÓK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása