B1 blogcsalád



A Néppárt nyílt fasizálódását sürgeti Orbán

2020. február 18. - nickgrabowszki

A Fidesz elnöke a türingiai modellt, a szélsőjobboldallal és a diktátorokkal való szövetkezést javasolja mindenki másnak is. akkov.jpg

2019 volt az az év, amikor a Fidesz elnöke megpróbálta átvenni a hatalmat Európában, és a maga képére formálni az Uniót. A terv azonban kudarcot vallott. Nem tudta elfoglalni az Európai Bizottságot, és nem sikerült létrehoznia az Európai Néppárt és  szélsőjobboldal szövetségét sem.

A kísérlet eredményeképp ráadásul még fel is függesztették a Fidesz néppárti tagságát. Azóta Orbánnak

a túlélésért kell küzdenie.

  • Hogy ne vele szemben kifejezetten ellenséges elnök (Weber vagy Timmermans) kerüljön a Bizottság élére.
  • Hogy a rezsimjét ne fosszák meg a számára létfontosságú finanszírozási forrásoktól.
  • Hogy ne kössék ezek folyósítását jogállamisági-demokratikus feltételekhez.
  • Hogy a pártját ne zárják ki végleg a befolyásos EPP-ből.

Eddig sikerült mindegyiket megúsznia. A kizárást például amiatt, mert az európai elit (főleg a német jobboldal) úgy véli, a Fidesz kizárása Magyarország uniós távozásának kezdetét jelentené. Minden bizonnyal emiatt ajánlották fel a források változatlan folyósítását is.

A kizárás elmaradása/elhalasztása miatt Orbán pártpolitikailag lélegzetvételnyi szünethez jutott, ami annyit jelent, hogy gyengeséget szimatolt, és azonnal nekiáll ismét a pozíciói erősítésének. A legabszurdabb a dologban, hogy a kizárás szélén álló, körön kívülre kívülre került,

felfüggesztett tagságú párt vezetőjeként tesz javaslatot a Néppárt politikájának totális fordulatára.

Az erről szóló magyar nyelvű memorandumot - a vasárnapi évértékelője óta eltűnt miniszterelnök helyett - Novák Katalin Fidesz-alelnök publikálta a Facebookon.  Ebben Orbán megállapítja a Néppárt hanyatlását, és megoldásként a nyílt fasizálódást javasolja:

  • szövetség keresését az orosz, török és kínai diktatúrákkal,
  • valamint a szélsőjobboldallal.

A Fidesz elnökének levele minden bizonnyal a német jobboldali CDU és a szélsőjobboldali AfD miniszterelnök-választó türingiai együttműködésének apropóján született (bár erről nem tesz konkrét említést). A kulcsmondata az, hogy 

Azt javasoljuk, hogy tagpártjainkat ne csak a baloldallal, de a jobboldallal való otthoni együttműködésben, koalíciókötésben is támogassuk.

(Szó szerint véve a szavait, azokból az következik, hogy az EPP pártjainak szerinte saját magukkal kellene koalíciót kötniük, ha nem tudnánk, hogy Orbánnál a jobboldal eufemizmus a rasszista, xenofób, nacionalista szélsőjobboldalra.)

Azaz a CDU a szocdemek, liberálisok és zöldek helyett a neonáci-jellegű párttal működjön együtt, Olaszországban a Berlusconi-féle Forza Italia Salvini Legájával, a gaulle-ista francia jobbközép a Le Penek Nemzeti Frontjával.

Mivel Orbán már régóta (szélső)jobbra áll a Néppárt fősodrától is, és sokkal inkább az említett extremista-populista pártok szintjén áll, ezek karanténból való kiengedése valójában a saját pozícióit megerősítené és a pártját is legitimálná.

Egyelőre azonban itt még nem tartunk. Merkel a múlt héten lemondatta Annegret Kramp-Karrenbauert a CDU elnöki posztjáról, mert hozzájárult az AfD-vel kötött koalícióhoz.

Orbán azonban berlini útján találkozott a bukott politikussal (lásd a felső képet), hogy demonstrálja, ő vele és a szélsőjobboldallal való együttműködés, tehát

Európa fasizálódása mellett áll.

A mostani levél csak ennek ismételt hangsúlyozása, az orbáni irányvonal lényegének kifejtése. Ha valakinek ez eddig nem lett volna tökéletesen világos.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4215480174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszti..... 2020.02.19. 16:23:27

az már milyen, hogy ellenzéki és kormánypárti /na, meg a szórakozni vágyók/ fasiztázzák egymást???? :D

alöksz róz 2020.02.19. 16:27:28

@eszti.....: ennyire fontos a fasizmus elleni küzdelem

6.Lenin 2020.02.19. 16:27:47

@morph on deer:

A kultúra, erkölcs az olyan, mint a lyukas zokni, nem oszt, nem szoroz, de olyan, mintha lenne értelme, és a másikat lehet vele basztatni, ha neki más valami van, vagy nincs.

Szárnyalsz az utóbbi percekben, leesett valami? Vagy végre valami összejött? Egészségedre.

eszti..... 2020.02.19. 16:30:50

@alöksz róz:

azt mondod, hogy egy célért küzd itt mindenki?

rasztaszív 2020.02.19. 16:39:35

érdekes,a "rettegőzés" azért már megszűnt...ahhoz már túl egyértelmű a helyzet.

maradt az,hogy akkor mindenki fasiszta.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.19. 17:16:01

@morph on deer:
"Furcsa módon ugyanis én attól indulok be, ha “örül” a másik fél."

Ezt hogy kell elképzelni? Mosolyog a tenyered?

nincs1itt 2020.02.19. 19:29:13

@morph on deer: a beszédében emlegetett rézf@szú baglyot pofozta le, mint gyalogbéka a földi epret! de a gesztenyés udvari kneipp kúra csodákat tesz!

Muhammad Balfas 2020.02.19. 19:40:03

@eszti.....:

azonnali.hu/cikk/20200114_kurz-megvedene-a-fiatal-lanyokat

"„Ha nem szabályozzuk, ki jöhet be, akkor nem is tudunk majd biztonságban élni...és az identitásunkat sem leszünk képesek megtartani."

"14 éves kor alatt betiltják az iskolákban a lányok számára a fejkendők viselését."

www.bama.hu/orszag-vilag/megvetozza-a-tengeri-migracio-tamogatasat-ausztria-2259150/

"Brüsszel az ENSZ Líbia elleni fegyverembargójának betartatása mögé bújva akarja újjáéleszteni a Sophia mentőakciót, amely 2015 és 2019 között illegális migránsok ezreit juttatta el Európába. Ausztria viszont határozottan elutasítja ezt, ezért megvétózza a programra szánt uniós támogatás elfogadását – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár egy német lapinterjúban vasárnap. "

Igen , egyre szimpatikusabb..:)

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.02.19. 20:02:24

@erol: ah, mondanám, hogy Jól esik az elismerés, de valójában szarok rá.

Belzebubo 2020.02.19. 20:31:52

@Muhammad Balfas: hát igen, neki sokkal szimpatikusabbak a magyar (szlovák, cseh, lengyel, román) migránsok :-)

Muhammad Balfas 2020.02.19. 21:07:44

@Belzebubo: Akik ugye az EU-ból, az egységes gazdasági közösségből ékeznek , és nem Szváziföldről..

nincs1itt 2020.02.19. 21:34:49

@Muhammad Balfas: látod? megy ez soros és ngo, meg tuggyukkik nélkül is... ez a különbség egy politikus és o.v. között... pedig valamikor o.v. is így kezdte...

nincs1itt 2020.02.19. 21:37:48

@6.Lenin: dunaújváros? csak nem 20%-t vertek a "nincsjobb) fideszre, a 2/3 is meglett 56+%-al a zellenzéknek. erről nagyon nagy a csend!

Belzebubo 2020.02.19. 21:38:57

@Muhammad Balfas: látszik, hogy nem éltél ott. Az átlag osztráknak ugyanolyan migránsok=gazdasági menekültek a magyarok, meg a felsoroltak, mint a törökök, bosnyákok, szváziföldiek. Ha jól beszélsz osztrákul, akkor nagyjából elfogadnak, ha nem, nem vagy különb mint bármelyik arab-afrikai migráns...

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.19. 22:01:01

@Belzebubo: "neki sokkal szimpatikusabbak a magyar (szlovák, cseh, lengyel, román) migránsok"

Lehet, hogy esetleg azért, mert a "magyar (szlovák, cseh, lengyel, román) migránsok" némileg ritkábban szoktak "Allahu Akbar" kiáltások közepette fejszével nekiesni a karácsonyi vásárok ártatlan járókelőinek, na meg teherautóval belehajtani a tömegbe, mint a te kedvenceid?!
index.hu/kulfold/2016/12/19/teherautoval_a_tomegbe_hajtottak_a_berlini_karacsonyi_vasaron/
www.lokal.hu/2018-12-karacsonyi-vasaron-fejszevel-a-kezeben-allahu-akbart-uvoltott-egy-ferfi/

Lipsi faszkalap...

Muhammad Balfas 2020.02.19. 22:10:40

@Belzebubo: A kelet-európaiak jóval nagyobb hányada beszél németül , mint a szváziföldieké , és nem analfabéták , mint jó néhány afrikai migráns , valamint jóval nagyobb hányaduk rendelkezik valamiféle szakmával mint az afrikaiak.
De akkor mi a faszér' is léptünk be tulajdonképpen az EU-ba , hogyha ugyanúgy kellene kezelni minket , mint a szvázikat , vagy az urdukat..?

morph on deer 2020.02.19. 22:16:37

@6.Lenin:
“ Vagy végre valami összejött?”

Össze! Túl vagyok egy operáción. ‘már egy egész napja - azt hiszem:) - azért az is valami, nem?

nincs1itt 2020.02.19. 22:16:44

@Muhammad Balfas: o.v.? a medve nem játék és rézf@aszú bagoly + legyen úgy mint régen volt...(ludovika) szintig nem csökken fel...

morph on deer 2020.02.19. 22:22:53

@R.V.J.:
“ Mosolyog a tenyered?”

Nem én nyerem, (sorry!) de mosolyogni szokott, igen.
Mert van oka rá. Azért remélem, veled is fordult már elő hasonló, és lehet, hogy te is mosolyogtál.
Kérdezz rá legközelebb! :))

nincs1itt 2020.02.19. 22:28:54

@Muhammad Balfas: bocs, de mo.-ról érkezők elenyésző hányada rendelkezik értékelhető német nyelvtudással(angol oktatás erőltetése, pedig 100 milliós német ajkú terület szomszédja mo.). ebből a szempontból nem jobbak mint alsó-maszályföldi versenytársaik. a szakma, bizony sokan gondolják, hogy mo.-i okj-és képzés elismert(nem ismert) osztrákijában és németo.-ban sem. ha nem beszélik, olvassák, írják a nyelvet, akkor bizony alfa+béta... sajnos. a nobel-díj és olimpiai arany nem számít. éppen azt a munkát kapja, mint bármelyik flüchtlinge(=migráncs). az eu-ba belépés nem mentesít semmi alól! tehát, ha elmész berlinbe a kudammra a mekibe papírpoharat mosogatni, akkor meg KELL tanulni berliniül! te mit szólnál, ha német migráncs, aki mo.-ra menekült és munkát akar vállalni, de csak angolul és activity módban tudsz vele komenikálni? elvárod, hogy tanuljon meg, legalább alapszinten magyarul? na ez a kérdés!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.19. 22:31:53

potyognak itt a humozsák
csak legyen aki feltakarítja

Belzebubo 2020.02.19. 22:41:22

@Muhammad Balfas: nem németül, osztrákul, és legfeljebb csak az olyan vén faszok, nagyobbak mint én, meg aki már 20 éve ott él. A fiatalok angolul beszélnek (már amelyik). Úgy meg a szváziföldi is tud. A szakma biztos, hogy előny, azért is várja a K(külső) európaiakat Kurz. Remélem megy is mindenki, akinek esze van :-)
Az ott élő törököket, bosnyákokat mindenesetre jobban elfogadják, már csak azért is mert már jól beszél osztrákul (és nem iszik!!
:-) mint...)
A kérdésedet viszont nem értem, hogy miért??? Hát a pénzért, mint én, meg a lóvéért mint a gazdád :-)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.19. 22:47:49

@morph on deer:
"de mosolyogni szokott, igen.
Mert van oka rá."

Persze ez rendben is van. Nekem is van házibarátom az éjjeliszekrény fiókjában, Nubian Delux. Csak kíváncsi voltam, hogy a te japán mondatod mögött is a öngyógyító kézimunkázás lakozik-e?

Allahu Akbar 2020.02.19. 23:35:50

@nincs1itt: "te mit szólnál, ha német migráncs, aki mo.-ra menekült és munkát akar vállalni, de csak angolul és activity módban tudsz vele komenikálni? elvárod, hogy tanuljon meg, legalább alapszinten magyarul? na ez a kérdés!"

Kisfiam, a Magyarországon munkát vállaló német (v. a Németországban munkát vállaló magyar) nem kell, hogy menekültnek tetesse magát, hiszen az uniós alapszerződések adta jogával élve legálisan vállalhat munkát anélkül is. Ez 1.

Ráadásul a Magyaroszágon dolgozó németek legnagyobb része (meglepetés) német és osztrák cégek, szervezetek munkavállalójaként dolgozik olyan cégeknél, ahol a munkanyelv alapvetően a német és az angol, és ők várják el, hogy a náluk munkát vállalni kívánó magyar munkavállaló legalább közép- de inkább beszélje ezeket a nyelveket (minimálisan az egyiket), mert ők nem fognak a kedvükért magyarul megtanulni, sem activity-zni. Ez 2.

Az elvárásokat meg igazság szerint a munkaadó támasztja a munkavállalói (+ ilyen céllal nála jelentkezők) felé: "Wer die Musik bezahlt bestimmt die Melodie", mondja a művelt francia... Ez 3.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.19. 23:40:40

GYURCSÁNYIÉK 4 MILLIÁRD DOLLÁRT MENEKÍTETTEK KI INDONÉZIÁBA ?!!!!!!!!!

"Gyurcsány Ferenc számol azzal, hogy ha a politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát is elkobozhatják, nehéz idők várhatnak rá. Ezért a pénzét több, Európától távoli helyre menekíti.

Ezek közül az egyik legjelentősebb Indonézia, ahol a mögötte álló Apró–Dobrev család régi szocialista kapcsolatai vannak a segítségére. (...)

Az üzlet évek óta épül Indonéziában, folyik a vagyonmenekítés.
Egy olyan államba, ahonnan semmilyen magyar kormány nem hozhatja vissza a pénzt."
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/gyurcsanyek-4-milliard-dollart-mentettek-ki-indoneziaba/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.19. 23:41:54

MENEKÜL A GYÁVA HAZAÁRULÓ A KAMERÁK ELŐL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Továbbra sem kér bocsánatot Jávor Benedek Novák Katalintól. A Párbeszéd korábbi EP-képviselője szex-partival mosta össze Silvio Berlusconi, valamint a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár találkozóját. Karácsony Gergely közvetlen munkatársa a Hír TV kérdései elől a bojkottra hivatkozva elmenekült."
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/a-hazaarulo-bunko-javor-benedek-nem-ker-bocsanatot-novak-katalintol-video/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.19. 23:43:29

ÓRIÁSI BOTRÁNY A 18. KERÜLETBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JOGTALAN FIZETÉST VESZ FEL A XVIII. KERÜLETI POLGÁRMESTER !!!!!!!!!!!

"A szocialista Szaniszló Sándor is felvesz pénzt a polgármesteri fizetése mellé. A 18. kerület vezetője az önkormányzati választás után ült be a Budapest Közút felügyelőbizottságába. Vagyonnyilatkozata alapján ezért havonta 151 ezer forintot kap. A jogszabályok szerint a pénzt azonban nem vehetné fel, a 3000 fő feletti települések főállású polgármesterei ugyanis nem vállalhatnak más keresőmunkát és nem lehetnek gazdasági társaságok tagjai sem"
mindenszo.hu/oriasi-botrany-a-18-keruletben-jogtalan-fizetest-vesz-fel-a-xviii-keruleti-polgarmester-video/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

REMÉLEM , HAMAROSAN KATTAN A KEZÉN A BILINCS !!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.02.19. 23:45:55

AZ ALKALMATLAN KAMU GERY ISMÉT A PORCELÁNBOLTBAN JÁRÓ ELEFÁNT SZEREPÉBEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Már lázadoznak az autósok – Karácsony Gergely újra bevezeti a kerékbilincset

Fürjes és Vitézy is bírálja a kerékbilincs újbóli alkalmazását a fővárosban

Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán, a Twitteren azt írta, hogy míg “Tarlós kivezette, Karácsony bevezeti” a kerékbilincset, mivel idén újra alkalmazhatják ezt az eszközt a fővárosban.

Ez a legrosszabb helyeken elszállítás helyett órákra rögzíti a forgalmi akadályt, a szabálytalanul parkoló autót, ezért is szűnt meg 2018-ban"
mindenszo.hu/mar-lazadoznak-az-autosok-karacsony-gergely-ujra-bevezeti-a-kerekbilincset/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klimahisztiverseny győztes 2020.02.20. 07:18:30

A szanalmas szerencsetlen kamugerire kene kerekbilicset tenni, utanna nem csinalhatna ennyi baromsagot.

klimahisztiverseny győztes 2020.02.20. 07:19:06

A szanalmas szerencsetlen kamugerire kene kerekbilincset tenni, utanna nem csinalhatna ennyi baromsagot.

nincs1itt 2020.02.20. 07:35:17

@Allahu Akbar: Ez1. nem beszélt erről senki...
Ez2. meglepő módon, fordítva is így van...
Ez3. ismét sikerült olyasmit mondanod, ami természetes. nem vitatta senki.
C'est la жизнь! ahogy a félművelt orosz mondja.

Ez4. mit szerettél volna mondani?

6.Lenin 2020.02.20. 09:08:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A szavazásra jogosultak 20%-ának az 50 %-a. 90 %-a nem az ellenzékre szavazott.

Muhammad Balfas 2020.02.20. 10:00:33

@nincs1itt: Az idézett kijelentéseit 4-5 éve még nettó nácizmusnak titulálták volna Ausztriában. Ma pedig a kancellár szájából hangzanak el.. Haladunk! :)

Muhammad Balfas 2020.02.20. 10:09:29

@nincs1itt: Mégis magasabb szintről indul a német nyelv elsajátításában , mint az, aki soha életében nem találkozott a nyelvvel , és gyakran még az írás-olvasás is problémás a számára , vagy akár analfabéta..Ezenkívül több ezer kilométerről érkezve egyáltalán nem az európai típusú munkakultúrában szocializálódott..
A kelet-Európából érkezők jóval nagyobb hányada rendelkezik valamiféle szakmával , amit pl. az építőiparban vagy a vendéglátásban képes hasznosítani. Erre számos példa van..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.20. 10:27:38

@Muhammad Balfas:
"egyáltalán nem az európai típusú munkakultúrában szocializálódott"

Valóban nem, hanem a fehér európai kolonialista kizsákmányolásban szocializálódtak, ami tönkretette a klímájukat, s most menekülni kényszerülnek.

Az EU KUTYA KÔTELESSÈGE befogadni az ÖSSZES menekültet akinek csak van motivációja a jobb életre, ami ugye alapvetö emberi jog!!!

helprefugees.org/news/climate-change-refugee-crisis/?gclid=Cj0KCQiA-bjyBRCcARIsAFboWg2xz4vJOjoyHTH4ZZfGxVBTplVHFKnYYeWK5tMmbn-i5IHStTQsKmMaApB5EALw_wcB

Muhammad Balfas 2020.02.20. 11:43:50

@R.V.J.: Mekkora bevándorló létszámnál mondanád azt , hogy köszönjük , elég volt, zárjuk a határokat ? 50 milliónál , 100 milliónál , 500 millónál ? A 200 milliós Nigéria szaporodási rátája 5,2..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.20. 12:16:32

@Muhammad Balfas:
"Mekkora bevándorló létszámnál mondanád azt , hogy köszönjük , elég volt"

Elég miböl??? A fiatal dolgos kezekböl, akik fizetik a nyugdíjadat, orvosi ellát´´asodat s kitörlik a feneked miután a kölkeid bedugtak az öregekotthonába???

Ha az elsö klíma-népvándorlás korában a frankok azt mondják, hogy: "Allo, allo itt a limit, ne tovább" akkor most te és a pereputtyod még mindig az etelközben fejné a csödöröket, te Szittyasüveges ólábú molyirtóreklám!!!!

Muhammad Balfas 2020.02.20. 13:14:49

@R.V.J.: Tudom , tudom , az afgán agysebészek , és az ébredő Mali informatikusai..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.20. 13:35:26

@Muhammad Balfas:
"Tudom , tudom , az afgán agysebészek , és az ébredő Mali informatikusai.. "

Egyrészröl az agysebészeket sajnos már elhappolta az USA. Ettöl függetlenül inkább vizsgáljon meg egy becsületes menekülthátterü orvos, mint egy hazai Pilisi Szívcsakra-fejpántos Orbanofil tUrológus!!!

Másrészröl, ha olyan rossz véleménnyel vagy az afrikai informatikusokról, akkor már értem, hogy miért utaltad át a havi fizetésedet egy nigériai trónörökösnek...

Muhammad Balfas 2020.02.20. 14:40:47

@R.V.J.: Az utolsó skót király nem is nigériai volt , hanem ugandai.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.20. 14:51:05

@Muhammad Balfas:
"Az utolsó skót király nem is nigériai volt , hanem ugandai. "

Hát nem valószínü...
Látod hogy beetettek az "Ébredö Mali" informatikusai HAHAHAHA
Mennyit utaltál???

morph on deer 2020.02.20. 15:03:32

@R.V.J.:
“ Csak kíváncsi voltam, hogy a te japán mondatod mögött is a öngyógyító kézimunkázás lakozik-e?”

Egyrészt nem, csak az IP-m, (mint most) másrészt sem, mert épp a minap sürgött-forgott négy nőszemély a farkam körül, szóval most nyugi van.
Mondjuk árnyalja a dolgot, hogy az egyik anaszteizológus, a többi meg műtős, asszisztens, mittudomén, viszont nem volt lyukas a zoknim!
Némi TUR-Pisságot is elkövettek, de legalább jó volt a hangulat. :)

Ps.: jó ízlésre vall a DIY haver, grat!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.20. 15:22:04

@morph on deer:
"Egyrészt nem, csak az IP-m, "

Mi ukrán IP-röl nyomjuk a Zorbán-Putyin tengely mesterkedései miatt, a japán túl messze van.
Jobbulást, remélem jól megbörözték a csaptelepedet. Ha tehetném én is külföldre járnék az hólyaggyulladásommal, mert nem bízom azokban az orvosokban, akik itthonmaradtak!!!

morph on deer 2020.02.20. 17:21:35

@R.V.J.:
Az se rossz.;)
Kösz, az még alakul.

kunzoo 2020.02.20. 17:43:10

@morph on deer
Annyiban más a dolog hogy Merkel már nem vezetője a cdu nak. Azért is sült be az utódja mert nem engedi hogy vezesse a pártját. Akkor miért nem merkel a cdu elnöke? Ha nem az miért szól bele?

látjátok feleim szümtükkel 2020.02.20. 18:45:39

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Orbánnak meg Svájcban van bankára.

SZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉGYEN?

látjátok feleim szümtükkel 2020.02.20. 18:47:39

@kunzoo:

Valószínűleg azért, mert az utód azt gondolta, hogy a pártban minden az övé, egészen a diófáig. Oszt rászóltak, hogy tévedett egy nagyot.

Muhammad Balfas 2020.02.20. 19:13:49

@kunzoo: Épp ideje , hogy végre nyugdíjazzák a nagy kormányost..Karrenbauer lemondása meg fogja gyorsítani Merkel visszavonulását..Sztem a mutti azt hitte , hogy lenyeli a békát AKK..Tévedett..

nincs1itt 2020.02.20. 19:21:00

@Muhammad Balfas: látod! lehet ezt soros és migráncsozás nélkül is. mennyivel szebben hangzik... és mégis nagyjából ugyanaz.
a német nyelv elsajátítása munka közben nem fog menni, ahogy itt a kommenttársak körében is tapasztalhatod, az írás-olvasás hiánya nem csak migráncséknál problémás. személyes tapasztalatból merítek, dicső és kevésbé sikeres magyarokat ismerve. a munkakultúra, ha ismeri a munkavállalás reményében érkező a feltételeket, akkor valóban nem okoz gondot. de! az építőipar is egyre kevésbé hajlandó olyanokat alkalmazni, akik ugyan rendelkeznek releváns szakmával, de nem beszélik a nyelvet(van lehetősége válogatni, mert sokan érkeznek nyelvtudással és szakmával/diplomával, a helyi erőkről nem is beszélve). a vendéglátásról nem is beszélve. mert a pincérnek és a szakácsnak is relatív jól kell! ismernie a nyelvet, hogy megfelelő munkát kaphasson. és puff, ott is vagyunk a migránsok körüli problémák halmazának a közepén, a munkavállaláshoz szükséges feltételeknek csak az egyik felével(jó esetben, de inkább csak 30%-val) rendelkezik sok magyar és más országból érkező. annyi az eltérés, hogy a "pórul járt" magyar és más nemzethez tartozó, egyszerűen visszatér a hazájába. megnéztem a magyar külügyminisztérium honlapján, tényleg kitűnő, pontos, naprakész információkat találhat bárki, szinte bármely eu-s, de sok nem eu-s országról is! nem a havercimbijóbarát "legendája" szerint kell elindulni!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.20. 19:25:47

@Muhammad Balfas:
"Idi Amin Dada."

Misztikus. Mit akarsz mondani??? Nagyon lassan térsz rá a lényegre.

nincs1itt 2020.02.20. 19:36:03

@Muhammad Balfas: akk, csak azért lett, mert merz-től féltek mint a tűztől. személyes barátnője merkelnek. ezzel úgy tudott formálisan lemondani a cdu éléről ami egyenlő a kanzellársággal, hogy mégis irányíthatott. most pedig merz látszik befutónak a cdu élére és kanzellár jelöltnek is. van még laschet aki merkel, söder aki csu és még spahn, aki bizony sok szempontból sem megfelelő de cdu-s legalább. a legfrissebb poén, hogy röttgen az spd-ből is bejelentkezett cdu vezérnek... de én addig nem vagyok hajlandó meghalni, amíg az spd mérhető eredményt ér el a választásokon!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.02.20. 21:53:58

Én vagyok az egyetlen állat, ami tud hosszában meg széltében is fingani.

De hosszában jobban szeretek.

Muhammad Balfas 2020.02.20. 22:08:38

@nincs1itt: Majd eljut addig a felismerésig is a fiatalember.. Maga sem gondolta volna 2015 táján , hogy 4-5 év múlva ilyen nyilatkozatokat tesz majd , mint amiket idéztem tőle. Arra mindenesetre kíváncsi lennék , hogy Soros mit szól Kurz ezen nyilatkozataihoz..
Mellesleg az ilyen összejöveteleken való részvétele is jól mutatja Soros érdeklődését a nagypolitikai világa iránt , és ugye ott van Siewert elszólása is a politikai befolyásszerzés fontosságáról..
A kelet-Európából érkezők jelentős hányada eltölt minimum kb. 12 évet egy oktatási rendszerben..Sokuk pötyög valamilyen idegen nyelven , még ha nem is perfekt nyilván. Zömük dolgozott itthon egy európai típusú munkakultúrában.
Ezzel össze sem hasonlítható a fekete.afrikaiak vagy pl. az afgánok döntő többsége..Ezek a zömmel 20-40 közötti fiatal férfiak soha nem jártak normális iskolába, egészen másképpen szocializálódtak ,mint a kelet-európaiak többsége. Talán az itthon mélyszegénységben élő cigányokhoz lehetne hasonlítani őket , azzal a különbséggel , hogy utóbbiak azért beszélnek magyarul és nem fogékonyak a fanatikus iszlám tanaira..

Muhammad Balfas 2020.02.20. 22:16:28

@nincs1itt: Merkel egyértelműen AKK-t favorizálta utódjaként , aki -többek között ezért is-megnyerte a CDU elnökválasztását Merz ellenében. Azonban nem volt képes kilépni Merkel árnyékából , nem tudta saját politikai imázsát felépíteni , ami Merkel hibája is , nemcsak az övé. Úgy tűnik , hogy a türingiai választás után betelt a pohár Karrenbauernél , és bedobta a törölközőt , ismét megnyitva a lehetőségét annak , hogy Merz váljék a CDU elnökévé , majd később kancellárrá. Persze simán lehet , hogy ismét egy Merkelnek alárendelt figura nyer majd..

nincs1itt 2020.02.20. 22:25:03

@Muhammad Balfas: gyaníthatóan soros baxottul nem szól semmit ehhez sem... soros mint hedgefound milliárdos, természetesen érdeklődik a "nagypolitika" iránt.

az, hogy valaki mennyi időt tölt az oktatásban, még nem jelent semmit. de valóban nagyobb az affinitásuk, mint a fekete afrikaiknak és a közel- és középkeletieknek.
én kizárólag, annyit mondtam, hogy a mo.-ról érkező szakmunkás leginkább magyarul tud, az angollal(alap szintű nyelvismeret) semmire nem megy német nyelvterületen. igen, itt is tanulják az angolt, de legalább annyira nem tudják, mint ánnó mo.-on az oroszt. ami még ennél is rosszabb, hogy hochdeutsch-ot tanult valaki, akkor a 144 dialektusból 145-öt nem fog érteni, csak pár hónap után. csak egy példa, bayern münchen = boarn minga a helyi dialektusban.

nincs1itt 2020.02.20. 23:00:06

@Muhammad Balfas: akk-nak nem volt olyan, hogy saját politika. baromi hosszú lenne leírni, hogy cdu+csu uniót miként erodálta az spd+linke+fdp+grüne. a szociális piacgazdaságból, hogyan lett valami egészen más.
merz-et már egyszer már elkaszálta merkel. most nem nagyon van más lehetőség, mert az üzleti körök merz-et támogatják. de sok-sok reformra és adó+járulék változtatásra lenne szükség. mert a jelenlegi szociális rendszer fenntarthatatlan. a globális versenytársak(kína, usa) gyakorlatilag semmiféle szociális hálóval nem nehezítik a sorsukat. a német meg...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.21. 00:12:33

lehullt a lepel siffer bandiról előtűnt a fasiszta

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.21. 00:28:42

@nincs1itt: "(kína, usa) gyakorlatilag semmiféle szociális hálóval nem "

azér kínában nem szarják le annyira a pógárokat, mint a másikban

"Az egészségügyi kiadások a GDP szerény hányadát képezik, az arány 2011-ben 5,15 százalék volt. Mivel a GDP növekedési üteme gyors, az egészségügyi kiadások növekedése is nagyarányú. A növekedés kezdetben főképpen a lakosság közvetlen fizetéseiből származott, az utóbbi időben azonban Kína nagymértékben növelte állami kiadásait, többnyire a társadalombiztosítási programokra való önkéntes feliratkozás támogatásával."

nincs1itt 2020.02.21. 08:15:08

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: kínában "csak" 20 éve vonnak a fizetésekből nyugdíjjárulékot, addig az állam fedezte. a tartományokban is nagyok az eltérések. a német szoc.hálóhoz viszonyítva írtam, amit. a gdp növekedés, azt már a belső fogyasztás is szépen hajtja. ott is erősen öregszik a társadalom. már nem lehet 50 évesen nyugdíjba menni.
az usa-ban is van szociális háló, persze ott is másként kezelik a kérdést. az öngondoskodás a legfontosabb elem.

Muhammad Balfas 2020.02.21. 08:36:22

@nincs1itt: Az oktatási rendszer nemcsak képességeket fejleszt, ismereteket ad át , hanem szocializál is. Többek között arra , hogy munkával hasznossá kell tenned magad a társadalomban.Ez az európai típusú-protestáns munkaetikán alapuló munkakultúra.Ezen a szocializációs folyamaton a közép-afrikaiak vagy az afgánok nagy többsége nem megy át. Nem fog neked beállni egy gyárba 8-10 órát dolgozni. Nem ezért indul el , hanem azért mert pontosan tudja , hogy Nyugat-Európában vastagok a segélyek, és lazák a jogszabályok, míg egy Kelet-Európából elinduló ember dolgozni akar nyugaton.
Ez az alap különbség. Erre jön még rá , hogy mégiscsak többen beszélnek nyelvet ,és bírnak valamiféle szaktudást , mint egy fekete-afrikai ,vagy egy afgán.
Soros befolyásszerzési szándékáról pedig a Siewert -féle hanganyag tanúskodik. Ezen az összejövetelen egyébként hány amerikai milliárdos vett részt Soroson kívül?

Muhammad Balfas 2020.02.21. 08:41:33

@nincs1itt: "akk-nak nem volt olyan, hogy saját politika. baromi hosszú lenne leírni"

Igen , emiatt sokallt be , és dobta vissza az utódjelölt szerepét. Nem tudta felépíteni saját politikai arculatát.Merkel mindenbe beleugatott..

"merz-et már egyszer már elkaszálta merkel. "

Valóban. Kérdés , hogy most is sikerül- e? Merz egy egész más típusú kancellár lenne ,mint Merkel , vagy AKK lett volna. Végleg lezárhatná a merkelizmus korszakát , ami Európa számára is üdvös lenne..

nincs1itt 2020.02.21. 10:56:20

@Muhammad Balfas: én látom, hogy afrikai, közép- és közel-keleti is bizony beáll a szalag mellé. mert azért a legsötétebb is felfogja - a megértési idő változhat -, hogy 400-600 eur-nál több az 1600. ez egy meglehetősen erős motivációs tényező, rádöbbennek: az autót meg kell venni és fenntartani stb. az életminőségük ugrásszerűen javul, ha munkát vállalnak. ők sem hülyék, csak mások voltak az elképzeléseik(más mesével etették őket és egymást. de ez ismert a kelet-európaiak között is). a nyelvtudással kapcsolatosan nagyon elszomorítóak a tapasztalataim a magyarokkal kapcsolatosan. évek óta itt él, persze amikor csak tud irány mo., szülők rokonok stb. de a lakásbérléstől a banki ügyintézésen át, szinte mindenhez kell egy ismerős, aki beszéli a nyelvet, sőt olvassa és írja is. igaz ez nem csak magyar sajátosság.
sorossal és egyéb ilyen "háttérhatalmi" izékkel, nem nagyon foglalkozom.

nincs1itt 2020.02.21. 11:02:08

@Muhammad Balfas: akk egyértelműen merkellel volt egyenlő, színtelen, szagtalan semleges... ez a türingiai balhé remek alkalom volt, az egyébként is egyre gyengülő merkel leváltására.
már nincs olyan pozícióban merkel, hogy merz-et elkaszálhassa, nehezíteni persze tudja. söder a legfrissebb hírek szerint kiszállt a kanzellári versenyből, spahn nem esélyes, laschet meg = akk = merkel, már változást akarnak. igaz merz belengette, hogy kicsit szűkíti a cdu és kormányzati vízfejet(de szép képzavar), ettől azért itt is foschik a sok párt "alkalmazott"... lesznek még érdekes fordulatok!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 12:44:44

@nincs1itt:
"remek alkalom volt, az egyébként is egyre gyengülő merkel leváltására"

Lassan a testtel, Merkelt eddig is temették, de még koránt sincs vége a játszmának! Az AfD ellen amúgy is összezár a német politiai elit.
Ez mondjuk nem csoda hiszen a Zöldek vezet¨¨oje Annalena Baerbock tisztán hallotta, ahogy Jörg Meuthen az alábbit dünnyögi az orraalá A Bundestag ebédlöjében:

"Kam'raden, die Rotfront und Reaktion erschossen,
Marschier'n im Geist in unser'n Reihen mit"

El is ment a szegénynek az étvágya a rémülettöl!!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.21. 13:11:53

@R.V.J.: ezek szerint ma már nem eszik több rémületet

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 13:23:19

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"ezek szerint ma már nem eszik több rémületet "

Aznap tényleg nem, de azért mégis csak az a hely legjobb hidegtálja.

www.pinterest.jp/pin/181621797446313235/

nincs1itt 2020.02.21. 13:41:19

@R.V.J.: azok a daliás idők, wessel dalt írt... zöldek még meg sem születtek.
ismerek egy klasszikusnak nem mondható, de igen köpcös egyént, aki valahogy úgy látja mint te: "legyen úgy mint régen volt!".
remélem nem szűk a vidrabőr...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 13:52:43

@nincs1itt:
"azok a daliás idők, wessel dalt írt"

Hát kispofám, én a nyomtatott FAZ cikkéböl tudtam meg, hogy milyen dal ez, de látom neked megy kútföböl.
Netalántán ez a csengöhangod mint a Jörgnek?

nincs1itt 2020.02.21. 14:00:17

@R.V.J.: hogy te miket nem olvasol! különösen nyomtatottan! milyen hithű zöldliberális vagy te? nééémetü-ü-ül? hová lesz a világ, semmi dzsonni inglis? hogy lehet, hogy rögtön megragadta a kis fantáziádat ez kedves népies műdal? a csengőhangom az grétatúnberg zokogása egy döglött fóka felett elrepülő magánjeten...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 14:10:02

@nincs1itt:
"hogy te miket nem olvasol! különösen nyomtatottan! milyen hithű zöldliberális vagy te?"

Egy olvasott hithü zöldliberális!! De ennek semmi köze ahhoz, hogy te csúnyán megbuktál az ún. Jakob Grimminger teszten.
Ezek után már mindenki tudja, hogy milyen rugóra jár az agyad!

nincs1itt 2020.02.21. 14:22:36

@R.V.J.: azért az meglepő, "olvasott zöldliberális"(azért nem gyakori) akinek mindenről a dritte reich ugrik be... de van olyan vidrabőrös zöldliberális, akinek azért el chapo a kedvence titokban.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 14:36:48

@nincs1itt:
"akinek mindenről a dritte reich ugrik be"

Igen, tudod az. Különösen január utolsó hétföjén amikor viszek egy pár tz’rort a megsemmisült családtagjaim üres síremlékéhez.
Biztos emlékszel, mert ezért lettetek ti visszapaterolva...

nincs1itt 2020.02.21. 15:00:13

@R.V.J.: te figyelj, ha már valamilyen rejtélyes okból eredően betévedtél egy könyvtárba, amikor a faz nyomtatott változatát a kezedbe veszed, akkor kérj meg egy írástudót, fejtse meg azt a kódot, ami 2 szám, pont, 2 szám, pont 4 szám. sokat fog segíteni az eligazodásban!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 15:13:11

@nincs1itt:
"2 szám, pont, 2 szám, pont 4 szám. "

De sok szád van. Vagy kettöslátás? Alkoholproblémák?
Ez sajnos nem csak a magadfajta foltoshónaljú barnaingeseket sújta.

Ahogy azt Annalena emelkedett hangulatban odasúgta pártelnökúr fülébe a választási gyözelem éjszakáján:

"Der Rotwein funkelt im Licht der Sterne
hörst du das Lied aus der Taverne
Ich möchte tanzen und mit dir träumen
nur du und ich für alle Zeit"

nincs1itt 2020.02.21. 15:31:09

@R.V.J.: miért nem vagyok meglepve, hogy nem érted(legalábbis ezt próbálod előadni)
veled valaki elhitette, hogy jópofa, mi több, egyszerűen páratlan ez a kasper szintű manír. nyugodtan folytasd a megszokott fidesz-troll reciprok módban.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 15:49:42

@nincs1itt:
Látom betaláltam nálad megint.
Nem megsértődni kell Hanzi, hanem abbahagyni a piálást.

nincs1itt 2020.02.21. 16:27:05

@R.V.J.: ne idegeskedj! nem árulom el senkinek! mások eddig észre sem vették!
de azért, ha neked lennék, legközelebb megfigyelném a kollégák arcát a troll-farmon, amikor rádumáltak, hogy milyen jól csinálod ezt a szerepet, rád szabták! nem azért röhögtek harsányan, mert olyan boldogok voltak, mennyire alkalmas vagy!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 16:56:21

@nincs1itt:
Mit szeretnél mondani szívem?
Ha az alany, állítmány, tárgy kimarad a mondataidból, akkor a vitathatatlan intelligenciád sajnos nem tud úgy átsugározni a neten, mint ahogy szeretnéd.

"de azért, ha neked lennék"

Ízes! Ezt melyik zsákfaluban mondják így?

nincs1itt 2020.02.21. 17:23:31

@R.V.J.: ne hagyd magad! sok munkád fekszik a szerepben! olyan jól kidolgoztad, hogy szinte senki nem veszi észre! csak folytasd! ne zavarjon a sok fanyalgó!
egyé olvadtál a karakterrel, nem tudom ki lehetett aki ezt kitalálta neked, de gondolom egészen "magasra" vezetnek a szálak! csak nem maga... mondd, hogy igen!

ízes bizony! talán, a magyar nyelv értelmező szótára? azt persze nem tudom, hogy a szerző melyik zsákfaluban lakott. de ez biztosan csak amolyan tréfás "éberségi teszt" volt a részedről! megtisztelő!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 17:45:34

@nincs1itt:
Tényleg??? Az Értelmezőszótárból olvastad ki, azt hogy "ha neked lennék"?

Másold már ide a szócikket, szeretnék ma is tanulni valamit tőled.

nincs1itt 2020.02.21. 18:11:12

@R.V.J.: ááá, nem fárasztanék egy ekkora művészt! gondolom fejből tudod, nyomdahibákkal együtt. (de azért megvizsgálnám a "van" szócikket) annyit engedj még meg, hogy elismerésemet fejezzem ki mindazért, amit "A PÁRTÉRT" vállalsz! csak a legnagyobbak tudnak, tőlük teljesen idegen bőrbe úgy átvedleni, ahogy te! a kék algás korszak, na az tényleg fenomenális volt!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 18:28:18

@nincs1itt:

A kékalga finom és klímabarát étel. Aki felelőséget vállal hazánkért, a Föld bolygóért, az ezt eszi.
Nyugi, nem szokásom a kommentvesztesek virtuális sírján táncolni, de az azért cuki, hogy te szótárral a kezedben szájkaratézol itt. Na viszlát a másik posztnál Hanzi.

nincs1itt 2020.02.21. 18:31:52

@R.V.J.: nem könnyű, még neked sem, a saját sírodon táncolni... de azért értékelem a próbálkozásod: szótár+szájkarate vonatkozásában.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.02.21. 18:42:48

@nincs1itt:
Én is megdícsérnélek, egy félfunkcionális analfabétához képest nagyon ügyesen válaszolgatsz itt.

2020.02.21. 21:10:29

Aki nem libsi az fasizsta az elvtársi narratíva szerint, pedig nincs Európában egyetlen szélsőséges jobboldali párt sem, amelyik olyan szinten el akarná taposni az ellenfeleit, ahogyan azt az Internacionáléban énekelgetik, a "demokratikus" ballipsi pártok.
Európát jelenleg valóban elnyomják a fasiszták, a liberálfasiszták.

Muhammad Balfas 2020.02.21. 22:40:17

@nincs1itt: Ez olyan dolog, hogy ha brigádban dolgoznak elég ha egyvalaki beszéli a nyelvet. A nálunk dolgozó ukránok is úgy dolgoznak, hogy többnyire kárpátaljai magyar a munkavezető..
De elég sok magyar dolgozik kint a vendéglátásban , amihez azért bizonyos fokú nyelvtudás kell sztem. Mondjuk recepciós vagy pincér nehezen lehet valaki , hogyha nem képes megértetni magát..

Muhammad Balfas 2020.02.21. 22:43:26

@nincs1itt: És ugye ott van még Spahn is , mint sötét ló , illetve Lachet , aki Merkel vonalát vinné tovább , csak sokkal puhábban. Tipikusan az az ember , aki azért jut előre ,mert nem tart tőle senki..

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.02.21. 23:43:11

Most már csak egy nagyon picit púzok. Jó éjszakát!

klimahisztiverseny győztes 2020.04.03. 06:49:09

"A tiltakozás hatására egyelőre mégis meghátrál a kormánytöbbség."

Rosszul irtatok. Liberalisul igy kellett volna:

A mocskos tolvaj ciganyvajda, rasszista O1G gyavan meghatral, de attol meg diktatura van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.03. 07:33:45

@klimahisztiverseny győztes: "rasszista O1G gyavan meghatral, de attol meg diktatura van. "

Sajnállak fideSSfasszopó, de ez jobboldaliul is így van. :))

Egyébként a klímahisztibe is beleállt Ondó Viktor gazdád. Kereshetsz új nicknevet. Nehéz követni a pálfordulásait, mi? :))
süti beállítások módosítása