B1 blogcsalád



Mészáros Lőrinc kiborult, mert érdeklődni mertek a pénze után, ami valamikor a miénk volt

2020. február 13. - nickgrabowszki

Az egyszerű polgár igazságérzete.ml_5.jpg

10 évvel az Orbán-kormányok megalakulásának kezdete után azzal már nem lehet a lapok címoldalára, hogy valamelyik Fidesz- és miniszterelnök-közeli kliens, stróman,és oligarcha újabb milliárdokat kapott az állami vagyonból. Mert a hír az, ami eddig ismeretlen, váratlan és meglepő. Ebben meg semmi új nincs, hogy pénzzel (közpénzzel) tömik a klientúrát és vagyonkezelőket, az csak a szokásos.

Címlapra már csak azzal lehet kerülni, ha valamelyik közülük megsértődik  azon, hogy az adófizetőket érdekelné, hogy lesz az ő (ti. az adófizetők) pénzéből magánvagyon, és kiakad a zaklatáson, mint Mészáros Lőrinc:

Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó? (...) De még egyszer, távolodjon el tőlem, jó? Azonnal távolodjon el! (...) Mondom, távolodjon már el tőlem!

Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat? (...) Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, nagyon kérem, hogy fáradjon el.

A veszteséges vállalkozóból dollár- és euromilliárdossá vált egykori gázszerelőnek formálisan igaza van. A törtvény szerint ugyanis az számít közszereplőnek (2013-tól még szűkebben: közéleti szereplőnek), aki 

  • közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték,
  • illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította.

Innen nézve egyértelmű, hogy Mészáros két éve miért hagyta ott idő előtt a felcsúti polgármesterséget. Pedig 2011-ben még törvényt is módosított a Fidesz-KDNP annak érdekében, hogy helyet csináljanak neki. (Megtiltották, hogy köztartozással választott pozíciót lehessen betölteni, ezért az előző felcsúti polgármesternek le kellett mondania.)

Az egykori gázszerelő azonban ennek ellenére is elhagyta a posztot. Tehát már nem politikus, és miután Orbán Viktor elvette tőle (névlegesen Mészáros maga ajánlotta fel a propagandaholdingnak) a médiáit, már a másik feltétel sem áll: nem alakítja a "politikai közvélemény feladatszerűen"

A törvény ugyanis ilyen. Talán nem teljesen véletlenül.

Közszereplőnek minősül egy falusi polgármester, egy járási rendőrkapitány (közhatalmat gyakorolnak), egy újságíró, és akár még egy színész is (befolyásolják a közvéleményt), de a törvény szerint

nem minősül közszereplőnek az az oligarcha-stróman kör, amelyiknek az elmúlt néhány évben többezer milliárd forintot játszottak át az állami költségvetésből

jórészt haszontalan beruházásokra (például kongó stadionok és üresen járó kisvasutak építésére), egyes esetekben a bűncselekmény gyanúját is felvetve (elég csak a Tiborcz-féle közvilágítási projektról készül OLAF-jelentésre utalni).

Azonban a törvény szerint az ebben érintett kör, Szíjj, Garancsi, Varga, Paár, Balásy, Jászai, Tiborcz, etc. és persze főleg Mészáros urak nem közszereplők, hanem egyszerű polgárok, akiket nem lehet megkérdezni arról, 

  • miként élik meg, hogy 10-15 évvel ezelőtt ismeretlen vagy egyenesen veszteséges vállalkozóból mára felfoghatatlan és összeszámolhatatlan vagyonhoz jutottak;
  • milyen érzés, hogy a közvagyonból egyenként tíz- százmilliárdokat szerezve luxusrepülőgépek, luxusjachtok és luxusvillák háromszögében élik az életüket.

Mert zaklatásnak élik meg. Az egyszerű polgárok. Pláne Mészáros. Lásd még:

nincs itt semmiféle korrupció, amit annak neveznek, az az Orbán-kormány legfőbb politikája.

Ilyenformán akit az oligarcha- és strómankör viharos sebességű és elképzelhetetlen mértékű meggazdagodásáról szintén meg lehetne kérdezni, az maga a NER tótumfaktuma és atyamestere, Orbán Viktor. De őt meg szintén nem lehet, mert

  • csak évente egyszer áll a sajtó elé;
  • akkor is kikerüli a kérdést;
  • azt állítja, neki semmi köze azoknak a sorozatos tendergyőzelmeihez, akiknek időnként igénybe veszi a lusxusjetjét és luxusjachtját;
  • és különben is, ő nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

Amivel viszont láthatóan foglalkozik, az közvélemény befolyásolása, és a kormánypártokat hátrányosan érintő válsághangulat megfordítása. Ezért indítanak (persze közpénzből) olyan propagandakampányt, amire az ellenzéknek nincs válasza. Mert nem is lehet, mert se pénze, se joga nincs ellenkampányt indítani.

Az Orbán-kormány és kitartottja, csicskái, valamint felszopói azzal indokolják, az ún. nemzeti konzultáció témáit, hogy

Az elmúlt időszakban olyan társadalmi problémák kerültek a felszínre, amelyek nemcsak a magyar emberek igazságérzetét, de közvetett módon a pénztárcáját is érintette.

Most akkor egyrészt felvetődhet, hogy minek megkérdezni az embereket, ha már eleve tudható, mi a véleményük.

Másfelől viszont a propagandakampányban sulykolt börtön- és iskolakártérítési ügyek még a kormány szerint se fájnak többe 10 milliárdnál (ami ráadásul nem egy vagy néhány, hanem sok száz ember között oszlik meg).

A legbiztosabbra a kormány akkor mehetne, ha azt a kérdést  tenné fel, hogy

Ön támogatja vagy ellenzi, hogy az Orbán Viktorhoz köthető oligarcha-, stróman- és vagyonkezelői kör az utóbbi néhány évben többszáz milliárd forintos vagyonra tett szert az adófizetők pénzéből nekik juttatott többezer milliárd forintnyi állami megrendelésből?

A kormány nyilván nem fogja feltenni ezt a kérdést, pedig minden feltételnek megfelel:

  • érinti az emberek pénztárcáját,
  • sérti az igazságérzetét.

Ha ma Magyarországon valami okkal sértheti az emberek igazságérzetét, akkor az az, hogy a miniszterelnök barátja és volt iskolatársa veszteséges vállalkozóból dollár- és eurómilliárdossá vált közpénzből.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4215473038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 16:57:53

Felesleges terelni! Ismét jönnek a migránsok, Niiedermüllernek sincs még szétbaszva a szája és valóban, beszéljünk már a cigger iskolakerülők, meg a gyilkosok kártérítéseiről is!
A közpénzek pedig jobban vannak egyenlőre elköltve, mint ahogy azt a nagy orbánleváltók költik, ez a röpke három hónapos szakértői polgármesterkedéssel be is bizonyították az ellenzéki fenoménok, pl. a BKV is sztrájkra készül, ami Tarlós alatt nem fordult elő!
Bár ha annyira közpénzezünk, akkor elmerenghetünk a rengeteg kiprivatizált, húgyért szarért átjátszott állami cégre, amit aztán vissza kellett vásárolni, de szerintem nem akarjátok ti ezt annyira! :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.13. 16:58:05

Gyerekek, fogjátok már fel, hogy Magyarországon a rendszerváltás óta kapitalizmus van.

Ha valaki sikeres vállalkozóként megragadja a kínálkozó lehetőségeket, nyereséges vállalkozásokat működtet, ebből vagyont szerez, az nem ütközik törvénybe, továbbá ez a nyereség és vagyon NEM a ti pénzetek, hanem az övé.

Az pedig, hogy ő akar-e veletek szóba állni, nektek interjút adni úgyszintén az ő döntése, és nyugodtan dönthet úgy, hogy ebből nem kér, különösen, hogy a szándékb jól láthatóan nem az olvasók hiteles tájékoztatása, hanem a lejáratási szándék, a proli irigységre való rájátszás, hergelés.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 17:04:57

@Szergej Szergejevics Szergejev: Egyszerű. Nem ők lopnak! Pedig a vérükben van! Kurva szar most nekik! Na most jött a hír, így gazdálkodnak!

www.vadhajtasok.hu/2020/02/13/eladhatta-szekhelyet-az-mszp/

Sancho12 2020.02.13. 17:16:11

@Grimbusz Makszimusz: Emlékezz Pistinél nem volt sztrájk,hazudsz.

morpho 2020.02.13. 17:30:02

"Azonnal távolodjon el! (...) Mondom, távolodjon már el tőlem!"

Ez akkor lesz kafa, amikor majd a börtönben mondja Kubatov egykori, nagyfarkú verőlegényének...

morpho 2020.02.13. 17:33:05

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Ha valaki sikeres vállalkozóként megragadja a kínálkozó lehetőségeket, nyereséges vállalkozásokat működtet, ebből vagyont szerez, az nem ütközik törvénybe, továbbá ez a nyereség és vagyon NEM a ti pénzetek, hanem az övé"

Muhaha! Egyébként te lemondhatsz a pénzedről Lölő javára, de azért mindenkitől ne várd már el! Köszi.
Sikeres vállalkozó.... Beszarok!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.13. 17:39:07

@morpho: kiskorodban análisan bántalmaztak he
itt ne meséld el ez nem az a hely

6.Lenin 2020.02.13. 17:39:09

"Ön támogatja vagy ellenzi, hogy az Orbán Viktorhoz köthető oligarcha-, stróman- és vagyonkezelői kör az utóbbi néhány évben többszáz milliárd forintos vagyonra tett szert az adófizetők pénzéből nekik juttatott többezer milliárd forintnyi állami megrendelésből?"

Igen, támogatom, mert ezek a pénzek eddig jó helyre mentek, az ország is fejlődött belőle.

Gyurcsány, Bajnai, Kóka, Demszki bandát nem támogattam, mert ők a pénzt eltüntették, nem az ország javára fordították.

Köszönöm ezt a kurva 1xű kérdést, amire a válasz is csak 1xű lehet: Igen, támogatom.
(amíg jobb nem lesz)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.13. 17:48:28

@morpho: Ne játszd már meg magad...

Se én, se te nem "mondunk le" semmilyen pénzről Mészáros javára. Milliárdosok javára ép elmével senki nem jótékonykodik.

A bevétel, amihez a cégei jutnak (meg amelyekhez más milliárdosok cégei jutnak), az őket a megrendelővel/-kkel kötött szerződések értelmében, az általuk teljesített szolgáltatások után megillető ellenérték.

Senki sehol nem bizonyította, hogy ezekhez törvénybe ütköző cselekmény kapcsolódna – az viszont, hogy néhány sikertelen, élhetetlen proli erre irigykedik, tény; és egyes politikai aktorok, sajtómunkások ezt kihasználva szeretnék a saját pecsenyéjüket sütögetni, amihez persze joguk van.

Csak azt ne várják, hogy Mészáros ehhez még asszisztálni is fog nekik.

rallus 2020.02.13. 17:55:04

A Motim is a miénk volt, az őszödi nyaraló is , a szelőhegyi villa meg egy zsidóé?
Na és? (Horn Gyula)

alöksz róz 2020.02.13. 18:02:40

@6.Lenin: ezt neked lőttem, genetika :-)
index.hu/techtud/2020/02/13/afrika-osember-felfedezes-neandervolgyi/
félmajmokkal keveredtek ezek a négerek, azért olyan elmaradottak agyilag

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 18:29:25

"A veszteséges vállalkozóból dollár- és euromilliárdossá vált egykori gázszerelőnek formálisan igaza van. A törtvény szerint ugyanis az számít közszereplőnek (2013-tól még szűkebben: közéleti szereplőnek), "

Ja! Karigeri viszont közszereplő és mégis bojkottálja a Hír tv-t, de azon nem rugóztok, csak hogy a bélpoklos HVG-s nem kap interjút ugye?
És amúgy Karigeri indokával mi is van? Nem tetszik neki egy tudósítása a Hír tv-nek? És a sajtószabadság? És a demokrácia? Vadász, vadász, izé libsi libsi mindig lebuktok a kettős mércétekkel és szartok ti a sajtószabadságra és a demokráciára! Még a végén kiderül, hogy a független sajtó is libsibérenc cselédsajtó?

illaim 2020.02.13. 18:50:15

A fidess SA csürhéje megint ellepte a blogot!
A hülyeséget félretéve, már nem tudom, ezek a köcsögök tényleg polgárháborút szítanak?
Értelmes embert már nem tudnak megszólítani! Mindenki meghülyült?

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 18:53:44

@eszti.....: Ez miből jött le? Nyugodt vagyok, pláne mert ezrével lehet ellenérveket találni!

illaim 2020.02.13. 18:55:50

@Grimbusz Makszimusz: Mind eszt persze az a foghíjasan mosolygó kedves utcalány anyukád mesélte. LOL

6.Lenin 2020.02.13. 18:56:30

@illaim:

Nem lenne 1xűbb elismerni, hogy megint tévedtetek, és akkor nyugodtan le lehetne fújni a háborús hisztériátok. Te lázadsz állandóan, másokat gyalázva. Miért nem cáfolsz inkább?

6.Lenin 2020.02.13. 18:59:12

@Grimbusz Makszimusz:

Neki sajnos pont most egy sem jut az eszébe.

illaim 2020.02.13. 18:59:20

@Grimbusz Makszimusz: Mi van te köcsög Szabó Márk bukott államtitkár? Neked most így kell vezekelned? LOL

illaim 2020.02.13. 19:02:05

@6.Lenin: Go to hell you fucking bastard! Persze magyarul egy kicsit másképp mondjuk! LOL

illaim 2020.02.13. 19:03:55

@6.Lenin: ........ ..... .................. ...... ..

6.Lenin 2020.02.13. 19:09:38

@illaim:

Remélem lesz annyi bátorság benned, hogy végighallgatod a verset, amit küldtem.
Nagyon ajánlom, talán segít rajtad (is).

illaim 2020.02.13. 19:13:15

@6.Lenin: te senkiházi! téged valóban érdekel a véleményem, vagy csak provokálsz?
Neked tényleg ennyire üres volt az életed, hogy némi símogatásért képes lettél senki seggnyaló lenni? Nincs benned semmi önérzet? Szégyelld magad!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.13. 19:14:13

@eszti.....: integráltá magadba-e ölég kis barna emberkét, hogy már megint itt lógsz

illaim 2020.02.13. 19:15:41

@6.Lenin: Ne fölényeskedj köcsög! Már akkor senki voltál, amikor azt hitted valaki vagy! LOL

azigaziraptor 2020.02.13. 19:16:59

@illaim: Nem mondod, h ő Szabó Márk?
A szép emlékű NOL-on 1001 neve volt, mint Ságvári Endrének! (kocsobur, ekese, stb.)
Azért Ságvárinak sokkal több esze volt! :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 19:17:59

@6.Lenin: Illaimnak nem volt anyja, valaki a falra rejszolt, a nap meg kiköltötte!

illaim 2020.02.13. 19:18:42

@6.Lenin: Ha nem értesz angolul semmi baj! LOL De mért írogatsz olyanról ami szóba sem került? te tényleg ilyen debil vagy?

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 19:19:35

Megjött a kenguru is! Hurrá!

6.Lenin 2020.02.13. 19:20:01

@illaim:

Mindig érdekelt, hogy miként is tudnak néhányan ilyen mélyre kerülni.
Eltér a véleményünk, nyilván, mert talán más utat jártunk be eddig. Nem azonos helyről indultunk, nem azonos következtetéseket vontunk le ezekből. Ez nem baj.
A bajok akkor kezdődnek, ha nem vagyunk képeseket ezeket korrigálni, rájönni a tévedéseinkre.
De ezeket másokra kenni, az a gyávaság, butaság jele. Győzz meg, hogy én tévedek.

illaim 2020.02.13. 19:22:57

@Grimbusz Makszimusz: Kösz az önéletrajzi idézetedért! LOL

illaim 2020.02.13. 19:28:15

@6.Lenin: Ha te valóban érdemi vitát akarnál kezdeni, akkor nem minősítenél a kezdet kezdetén!
Ezért nekem az a véleményem rólad, direckte kisbetűvel, hogy te egy köcsög fidesses provokátor vagy! Egy jellemtelen senki!

6.Lenin 2020.02.13. 19:36:18

@illaim:

Nem érted.
Az eltérő vélemény a mi kettőnk ügye, nem érdemes ebbe belekeverni családtagokat.
Minősítlek, igen, de pl a mostani hozzászólásod alapján kurva nehezemre esne téged megdicsérnem a választékos, kulturált megjegyzésed miatt.
Köcsögözhetünk, de ez egy lépéssel se visz előrébb. Miért is baj, hogy én a Fideszt támogatom?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.13. 19:38:03

@6.Lenin: Ilyenkor nem tudom eldönteni,hogy ilyen hülye vagy vagy ilyen aljas.

eszti..... 2020.02.13. 19:40:14

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

nálatok ez a szokás?
és az asszony mit válaszol, ha felteszed neki a kérdést? pontos számot mond, vagy csak megsaccolja?

6.Lenin 2020.02.13. 19:41:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A te szellemi képességeddel csoda is lenne, ha valaha , valamiben dönteni is tudnál.
A sorompó rendben, a váltó is, bakterkám? Olvasgass még néhány percig aztán vár a kötelesség, irány melózni.

azigaziraptor 2020.02.13. 19:42:47

@Grimbusz Makszimusz: Ostoba fatojás!
Ha nincs zoológiai vénád, ne reklámozd, h hülye vagy! :-)

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.13. 19:44:37

"Ön támogatja vagy ellenzi, hogy az Orbán Viktorhoz köthető oligarcha-, stróman- és vagyonkezelői kör az utóbbi néhány évben többszáz milliárd forintos vagyonra tett szert az adófizetők pénzéből nekik juttatott többezer milliárd forintnyi állami megrendelésből?"

Ez izgatja a szerzőt, mikor működik az ország? Mindenütt haveri kapitalizmus van, csak nem csinálják eléggé nyivánvalóan, hanem elbújtatják az "alkotmányos költségek" közé. Ejnye-bejnye.

Az alábbi lopások nem foglalkoztatják a szerzőt?

Magyarországon 2003-2010 között a GDP volumenváltozása lényegesen alacsonyabb volt, mint a többi EU tag KKE ország átlagos növekedési üteme, abból az okból kifolyólag, hogy az ország vezetése eltávolodott a polgári kormány által folytatott sikeres gazdaságpolitikától.

Emiatt az országot 2003-2010 között a következő veszteségek érték:

Elmaradt GDP jövedelem: 17.686 milliárd Ft
Elmaradt nettó munkajövedelem: 3.258 milliárd Ft
Elmaradt adózott vállalkozási jövedelem /amortizációval/: 5.065 milliárd Ft
Elmaradt adók és más államháztartási bevételek: 9.455 milliárd Ft
Kétkeresős, négyfős családra eső elmaradt nettó munkajövedelem: 1.939,000 Ft

A bruttó államadósság 8.701,92 milliárd Ft-ról 22.363,33 milliárd Ft-ra, azaz 13.661,41 milliárd Ft-al nőtt.

Állami szinten az összes elmaradt jövedelem és veszteség összege 2003-2010 között: 17.686 + 13.661,41 = 31.347,41 milliárd Ft.

Azonban veszteségek érték az országot 2010 után is, melynek okai 2003-2010 között gyökereznek.

Ilyen az a 12,8 milliárd euro, amit a balliberális kormányok az IMF-EU hitelből 2008-2009-ben elköltöttek a költségvetés lyukainak befoltozására. Ez 4.172,8 milliárd Ft.

Ilyen a lakossági devizahitelek forintosítása, amely 8 milliárd eurót vitt el. Ez 2.608 milliárd Ft.

Ilyen az állam külső devizaadósságának csökkentése az önfinanszírozási program keretében, amelyre 9 milliárd eurót kellet felhasználni. Ez 2.934 milliárd Ft.

2010 után az országot érő veszteségek összesen: 9.714,8 milliárd Ft

Mind összesen:

2003-2010 közötti veszteségek + a 2010 utánra áthúzódó veszteségek: 31.347,41+9.714,8 = 41.062,21 milliárd Ft.

TÖBB MINT 40.000 MILLIÁRD FT!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.13. 19:44:49

@eszti.....: Hé várjá' mán!
Szerintem ezt az asszony kérdezi tőle!XD

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 19:47:44

@azigaziraptor: Ha nincs zoológiai vénád, ne reklámozd, h hülye vagy! :-)

Dehogy is nincs! Rögtön láttam, hogy egy ritka állat vagy!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.13. 19:50:46

@eszti.....: Mi, fehér keresztény heterók nem szoktunk barna emberkéket integrálni
ellentétben veled, aki 1 hete esküdöztél hogy de te igen

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.13. 19:50:57

@6.Lenin: Több mint 25 éve viki seggében vagy!
És még az én szellemi képességeimről beszélsz?

azigaziraptor 2020.02.13. 19:51:59

@Grimbusz Makszimusz:
Annál a rakás szarnál, ami te vagy, biztos ritkább! :-)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.13. 19:55:48

esztók:

becsicskult a főni, vagy elkapta a zorban vírust? xd

index.hu/belfold/2020/02/13/orban_europaban_tilos_azt_mondani_hogy_ez_egy_megszervezett_migracio/

"Peter Pellegrini arról beszélt, ez a határszakasz a schengeni övezet déli határa is, ezért különösen fontos a védelme. Veszélyes lenne, ha itt áttörnének a migránsok, ez Szlovákiának is komoly gondot jelentene - mondta. Pellegrini szerint Szlovákia gondoskodik keleti határa védelméről Ukrajna felé, de a déli irány esetében Magyarország segítségére szorul. Az időjárás javulásával valóban egyre több migráns érkezik, Szlovákia területén is többet kapnak el, akiket embercsempészek hoztak."

6.Lenin 2020.02.13. 19:57:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Téged is dicsérnélek, ha nem lennél ilyen hülye. Viki nem az, őt támogatom. Miért lennék ezért a seggében?
Figyelj, ismerlek már, nem kell még külön bizonyítanod, amit régen tudok rólad.
Egy másik jó tanács, ha eddig nem ment, most már nem is fog, így fox elpatkolni. Legalább néha próbálj meg vidám lenni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.13. 19:58:01

@6.Lenin: Látom próbálsz értelmesnek tűnni,de ez sem sikerül neked.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.13. 20:01:34

@azigaziraptor: Lassan téged is integrálni kéne!

azigaziraptor 2020.02.13. 20:11:26

@Grimbusz Makszimusz:
Mondja ezt egy olyan, akin a dezintegráció jelei mutatkoznak! :-)

eszti..... 2020.02.13. 20:14:09

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

miért csicskult volna be? szerintem ez egy korrekt nyilatkozat.

alöksz róz 2020.02.13. 20:22:38

"amire az ellenzéknek nincs válasza" - dehogy nincs válasza: fasisztázás, patkányozás, ostobavidékizés.

alöksz róz 2020.02.13. 20:24:23

@eszti.....: korrekt, csak nem pol.
nem passzol a fősodorhoz

Tanga20 2020.02.13. 20:44:24

Mi fehér heterók nem szoktunk barnabőrűeket baszni.

élveteg 2020.02.13. 20:56:25

"A kormány nyilván nem fogja feltenni ezt a kérdést, pedig minden feltételnek megfelel:

érinti az emberek pénztárcáját,
sérti az igazságérzetét."

Az igazságérzet mi, Azt sok minden sérti az biztos Az emberek pénztárcáját meg lófaszt érint Mert közbeszerzéseken elköltött milliárdok azok voltak minig meg lesznek is Azokból az emberek ugyan nem láttak ( látnak ) meg nem is fognak soha egy büdös vasat sem Ezt tudja ám minden,- nem elvakult átlagember pontosan azért szarnak a mészároslőrincelésre

alöksz róz 2020.02.13. 21:33:58

@eszti.....:

becsicskult a főni, vagy elkapta a zorban vírust? xd

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.02.13. 21:37:53

"Mészáros Lőrinc kiborult, mert érdeklődni mertek a pénze után, ami valamikor a miénk volt"

Ennél érdekesebb lenne, hogy Gyurcsány Ferenc 1.1 milliárdja hová tünt. Mert a Dk elnökének nagymértékü vagyon csökkenésével párhuzamosan a Jobbik-nak hirtelen megszüntek az anyagi problémái, miközben nem rég, még csődben voltak.
Csak nem az történt, amit sokan gondolnak, hogy Gyurcsány Ferenc MEGVÁSÁROLTA magának a Jobbikot, és Jakab Péter ezért nyilatkozik mostmár ilyen rendkivül szivélyesen Soros Györgyről és a tevékenységéről ?

Muhammad Balfas 2020.02.13. 21:40:40

Mészáros cégének már 2008-ban is milliárdos árbevétele volt..

Etniez 2020.02.13. 21:42:55

@Szergej Szergejevics Szergejev: Te meg fogjad fel szépen, hogy hiába maszatolsz, mi tudjuk és felismerjük a korrupciót, hiába igyekeztek mindenféle módon hülyének nézni minket.

Te fasz.

alöksz róz 2020.02.13. 21:45:44

@Etniez: "mi tudjuk és felismerjük a korrupciót" - ezt már régóta tudjuk
minden korrupció amiből ti kimaradtok

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.02.13. 22:04:20

"amelyiknek az elmúlt néhány évben többezer milliárd forintot játszottak át az állami költségvetésből"

És mégis HAT EZER MILLIÁRDDAL nőt az állami vagyon az elmult 10 évben. Annak ellenére hogy a libbantak minden fél évben megjosolták az államcsödöt az elmúlt 10 évben.

chrisred 2020.02.14. 05:13:45

Aranypolgár - Citizen Butcher.

chrisred 2020.02.14. 05:17:30

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: Naná, hogy nőtt, annyival több adót fizetünk.

zoom.hu/hir/2018/02/19/nyolc-ev-alatt-brutalisan-nottek-de-elfolytak-az-adobevetelek/

"Az idén a kormány 12 203 milliárd forintnyi adó- és járulékbevételre tesz szert, ami 3742 milliárd forinttal magasabb, mint 2010-ben, amikor a Fidesz átvette az irányítást."

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.14. 06:56:08

@Etniez: Felismeritek a korrupciót? Ügyesek vagytok.

Csak éppen láthatólag tenni nem sokat tesztek ellene, ha nálatok jön elő, sőt, inkább maszatolni szerettek..

"Nem lehet elmenni amellett, hogy Kispesten a Lackner-ügyben érintett (köz)szereplők egyike sem cáfolta érdemlegesen és tételesen azokat a tényállításokat, melyekkel őket saját párttársuk, barátjuk korrupció hírébe hozta."

"Megdöbbentő látni azt is, hogy közben a többi ellenzéki szereplő, a helyi DK, a kispesti Párbeszéd, valamint a hírbe nem hozott szocialista politikusok is mélyen hallgatnak.

Fontos leszögezni, hogy legtöbbjük az előző ciklusban is képviselő, bizottsági tag, illetve bizottsági elnök, önkormányzati cégeket felügyelő bizottsági tag vagy éppen alpolgármester és bizony polgármester volt. Azaz az érintett időszakban is ők vezették a települést, s hoztak elvileg felelős döntéseket. Most pedig mintha arra játszanának, hogy megússzák az előttük álló 5 évet, mondván „utánuk az özönvíz”."
azonnali.hu/cikk/20200208_a-korrupcio-es-annak-elhallgatasa-a-bomlaszto

"Horváth Csaba szerdán délben a zuglói hivatalban sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol lényegében azt mondta, hogy valóban erkölcsileg aggályos Kupperékkal üzletet kötni, de Kupper csak kisebbségi tulajdonos, és maga a megállapodás tartalma jó Zuglónak és egyébként is kényszerpályán vannak, ez a közbeszerzés lényegében lezárult. A fizetős parkolási terület bővítése lakossági igény.
„Valaki javasolná-e azt, hogy az önkormányzat azért ne kössön meg egy megállapodást, mert hogy jogos erkölcsi aggályok akár lehetnek, de a mi ügyünkben a legolcsóbb és legjobb ajánlatot tette. Lehet ezt morális kérdésként kezelni, de az önkormányzatnak ez kőkemény gazdasági, illetve ügyfél érdeke van, hogy minél előbb teljesítsen és szolgáltasson.”,"
444.hu/2019/11/06/horvath-csaba-a-zugloi-parkolasi-szerzodes-erkolcsileg-aggalyos-de-szakmailag-jo

Tehát: a korrupció, erkölcs mit se számít, ha a mieink az elkövetői... Bravó, morális hullák.

Ezek után ti csak ne ugassatok a korrupcióról, semmi erkölcsi alapotok nincs rá.

Nekoashi2005 2020.02.14. 07:08:37

Aki a minielnök közpénzből ellopott vagyonát saját neve alatt kezeli, az közszereplő! Aki nem ezt gondolja, az vagy nagyonhülye, vagy fizetett talpnyaló, illetve a kettő kombinációja!

Nekoashi2005 2020.02.14. 07:20:35

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY:
Te tényleg rémisztő képződmény vagy! 6000 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon? Mennyi pénzt is kapott az Eu-tól 2010 óta a magyar állam? Úgy 6500 milliárdot? Az 500 milliárd el let lopva? Akkor végül is kijelenthetjük, hogy Magyarország teljesítménye minuszba van? És ebben a kilenc évben nem volt gazdasági világválság!

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.02.14. 07:56:15

@Nekoashi2005: "Mennyi pénzt is kapott az Eu-tól 2010 óta a magyar állam? Úgy 6500 milliárdot? "

Ezt még gondoljátok át, mert Soros György nem lesz rátok büszke.
Eddig ugy volt:
A (verzio) : Orbán Viktor és családja az egész unios pénzt ellopta. Ezt harsogják 10 éve az itthoni és a brüsszeli liberálisok is.
B (verzio) : A tagadhatatlan gazdasági növekedés az unios támogatásokbol jött össze, valojában nem is történt növekedés.

És akkor te most jössz egy
C (verzioval): miszerint az unios pénzt az Orbánék a nemzeti vagyon növelésére forditották.

Ez nagyon veszélyes kijelentés, mert azt mondod, Orbanék nem lopták el az unios forrásokat, plusz kijelented, hogy a gazdasági nővekedést sem az unios források fedezték, hanem valos gazdasági növekedés volt. Soros György nem lesz tul boldog, ha megtudja, hogy 10 évnyi kormány ellenes propagandáját cáfoljátok meg. Tudod te mennyibe került Soroséknak hogy azt a látszatot keltsék az egész világban, hogy Orbánék lopnak, és a gazdaság romokban ???

Nem tudom mi a jo megoldás, de a 3 egyszerre nem fog menni, söt meg 2 sem.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 08:25:43

@Nekoashi2005: "Te tényleg rémisztő képződmény vagy! 6000 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon? Mennyi pénzt is kapott az Eu-tól 2010 óta a magyar állam? Úgy 6500 milliárdot? Az 500 milliárd el let lopva?"

Ezt a proliszámtant! Le is vezetted az egyenletet öcsém, gratulálok! Szerinted az EU forrás megy a kredencbe és lehet nézegetni a pénzhalmokat? Felhasználták te buzi!
2010 előtt annyi volt a különbség, hogy az idióták még pályázni sem voltak képesek és egy csomó forrás bent maradt, a másik része pedig a külhoni vállalkozók okán jórészt ki is ment, ahogy jött! Persze a nyugati cégek ezért lobbiznak most Orbánék ellen, felhasználva a kollaboráns szarházi ellenzéket, mert kiszorították őket a kondértól! A Mészárosozásról meg annyit, hogy a lopáson, mint rágalmon kívül egy esetben sem bizonyítottatok még rá semmit, ezért yachtoztok, meg gázszerelőztök, de ha így nézzük, akkor egy pápai proligyerek, akinek az anyja a mai napig rettegve figyeli a gázórát, hogy lehet olyan anyagi helyzetben, amiben most van, ugyanis éppen azt sem tudja, hova költött egymilliárdot, nem tud elszámolni vele! Biztosan a közértben rántotta ki véletlenül a pénztárcájából!

chrisred 2020.02.14. 08:29:49

Jól emlékszem, hogy Biszku Béla is azon volt kiakadva, hogy ő nem közszereplő, mégis zaklatják?

István Tamasi 2020.02.14. 08:37:04

Aki a közpénzt lopja, mint strómanlölő, az közszereplő.

István Tamasi 2020.02.14. 08:38:33

Aki a közpénzt lopja - mint strómanlölő - az közszereplő.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 08:43:33

@István Tamasi: Nagyvonalú leszek, csak 1 ft értéket jelölj meg, amit bizonyítani is tudsz, hogy ellopott tőled! Annál is inkább, mert belőled kb. pont egy forintot nézek ki, ennyivel járultál hozzá a közvagyonhoz!
K e z d h e t e d !

2020.02.14. 08:45:43

Narancsillatú bűzös borzocskáim ! Tessenek csak megnyugodni ! Ugyanolyan tolvajok tettszenek lenni, mint a másik oldal. Sőt talán még nagyobbak és többet is lopnak . A meglévő különbség, csak annyi hogy most lehet fentről a tisztességről, becsületről, és a keresztényi értékekről nagyokat mondani, ami már felesleges .

Ez olyan mint a sarki "művésznő " aki miután elolvassa, a becsületről és a tisztességről naponta kiadott propagandát és azt mondja a politikusnak, aki családszeretetről , a keresztényi értékekről beszél-- --hogy én elhiszem, de akkor nekem is higgyék el, hogy bár 20 éve állok a sarkon, pénzért kefélek,---- de még mindig szűz vagyok !

De én is szeretném egyszer azt mondani, majd az ujságíróknak, miután összelopnák vagy 200 milliárdot --dollárban magamnak, és vagy 300 milliárdot a gyerekeknek, hogy-:

Hát kicsoda maga, hogy engem folyton zaklat? Én egy keményen dolgozó kispolgár vagyok, aki egész nap keccsöl -- verejtékezve , keresi a pénzt--mert nem tudja hová dugta--és nem közszereplő vagyok igy , nagyon kérem, hogy fáradjon el. Csak előtte adja ide nekem az összes pénzét, majd én megőrzöm !:D

De természetesen csak a keresztényi tisztesség, becsület és a 10 parancsolatban leírtak és az abban foglaltak figyelembe vételével történhet meg mindez. De hogy önök is tudják, mindezekért a soroszsoldosok, soroslakájok és soroscsicskák tehetnek majd !
Meg Gyurcsány ! :DDD

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 08:45:55

@chrisred: Biszku egy aranyos öreg nyugdíjas bácsi volt, ahogy Soros is, és támadni egyébként is antiszemitizmus!

chrisred 2020.02.14. 08:56:22

@Grimbusz Makszimusz: Mészáros meg egy remek üzleti érzékű vidéki vállalkozó, aki a saját erejéből gazdagodott meg.

Muhammad Balfas 2020.02.14. 08:58:11

@chrisred: Lehet , hogy Adolf Eichmann is ki volt akadva ezen ? :)

Nekoashi2005 2020.02.14. 08:58:38

Ke@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY:
Jaj te buta fidessbolsevik! Ha az uniós pénzt a nemzeti vagyon növelésére használták, akkor Magyarország gazdasági teljesítménye minuszos? Ha meg nem minuszos, akkor hova lett a támogatás!

Ti sosem veszitek észre hogy mikor kell abbahagyni a pofázást?

chrisred 2020.02.14. 09:02:12

@Muhammad Balfas: Először kiakadt, aztán fennakadt. (Egy kötélen.) :)

István Tamasi 2020.02.14. 09:11:10

@Grimbusz Makszimusz:
Persze, hiszen strómanlölő egy olcsó falusi gázszerelőből azért lett néhány év alatt az ország leggazdagabb embere, mert okosabb mint Zuckerberg. Na ezt csak az agyatlan fitymaszbirkáknak lehet beadni.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 09:19:08

@janos551: Ezt a szar demagógiát, amit te tolsz! Hagyd a fikciókat, maradj a tényeknél! 2010 óta fejlődik az ország, nőnek a bérek, van határozott politikai irányvonal, látszik egy kormányzati akarat és van visszajelzés is, mert harmadik ciklusukat töltik és az erős támadások ellenére sem áll ki a szekerük rúdja!
Ez ugyebár a puszta tény és merőben más, mint amit te előadsz!

Nekoashi2005 2020.02.14. 09:22:27

@Grimbusz Makszimusz:
Kedves fidessbolsevik! Aki buzizik, két dolgot árul el magáról.
1. Nincsenek érvei......
2. Elárulja valós nemi indentitását, amit rejteget környezete elől. Vállald fel! A 21. században már lehet! Nem bűn!

A másik dolog, hogyha a nemzeti vagyon az eu-s támogatásokból nőtt, akkor Magyarország gazdasági teljesítménye minuszos? Ha meg nem minuszos akkor hova lett az eu-s támogatás?

Nem tőlem kérdezted, de válaszolok rá, hogy stróman lőrincen keresztűl a csuti miniducse hogy lopja a közpénzt.

Nyíregyházán felépült egy szálloda. 3.1 milliárdot a modern városok program keretében a magyar állam - közpénz! - és a város fidesses vezetése 900 milliós hitelből - közpénz! - álta. A mi pénzünkből!

Amikor felépült a szálloda, meghirdették az üzemeltetési pályázatot. Három cég pályázott, kettőt kizártak. És ki nyert? A lölön keresztül a csuti! Végül is nőnie kell a pelenkás Rasi vagyonának, ha már a pénzünkön kitanítta azon a méregdrága svájci magánfőiskolán.....

Szóval megvan a szálloda. Bérlik 10 évig. Évi 120 millióért, ami röhej, mert már a novemberi indulásnál is 75% fölött volt a kihasználtság! El lehett mondani, hogy a mi pénzünkből épült szálloda üzemeltetéséből legrosszabb esetben is másfél év alatt összejön a teljes tízéves bérleti összeg! Tíz év után megvásárolhatja a szállodát! És ha akkor még a csuti fog uralkodni, akkor szerintem a szállodával kapcsolatosan olyan amortizációt fognak számolni, hogy még mi, adófizetők fogunkk fizetni, csak vigye!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 09:24:17

@István Tamasi:" Persze, hiszen strómanlölő egy olcsó falusi gázszerelőből azért lett néhány év alatt az ország leggazdagabb embere, mert okosabb mint Zuckerberg."

Na mondjuk Zuckerberg meggazdagodása sem az ész diadala, az ötletet lopta ugyebár, a programot sem ő írta aztán ment a rengeteg per, mert kisemmizte, kitúrta azokat, akik még benne voltak! Tipikus zsidó mese, akkor már inkább szimpatikus a szerencsés gázszerelő!

6.Lenin 2020.02.14. 09:29:34

@István Tamasi:

Csaknem azt szeretnéd mondani, hogy úgy lett dollárban is milliárdos, hogy tök hülye a pacák?

Bajnai, Kóka, Gyurcsány miért nem lettek azok? Miért csőd lett utánuk?

Mi a faszért reklámozod a saját hülyeséged?

6.Lenin 2020.02.14. 09:31:46

@Etniez:

Felismered a korrupciót? Budapesten is?

élveteg 2020.02.14. 09:40:16

@chrisred:

Először kiakadt, aztán fennakadt. (Egy kötélen.) :)

Az Eichman ? Igen mondjuk a kutya se bánja Viszont az összes háborús bűnös Nürbergben is azzal védekezett hogy hogy ők nem követtek el törvénytelenséget Igaz is Ugyan milyen törvényt szegett meg mondjuk az Eichman ? Vagy Gőring meg a többi ? Semmilyet Csak valamilyen érdkes módon ez akkor nem számított ellenben a Biszukánál meg igen mert az ő ügyében is az volt a védelem fő érve hogy csak a kor törvényei szerint járt el

chrisred 2020.02.14. 09:41:43

@Grimbusz Makszimusz: Ízlés kérdése. A lényeg, hogy Zuckerberg nem azért úszta meg ezeket, mert a szövetségi kormány és az amerikai igazságszolgáltatás végig falazott neki.

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.14. 09:45:07

@janos551:

"Narancsillatú bűzös borzocskáim ! Tessenek csak megnyugodni ! Ugyanolyan tolvajok tettszenek lenni, mint a másik oldal. Sőt talán még nagyobbak és többet is lopnak ."

Ahhoz mit szólsz, amit 02.13. 19:44:37-kor írtam ezen a blogon? 2003-2010 között te csipkerózsika álmot aludtál, és mostanában ébredtél fel?
Ne játsszuk már a hülyét!

Több, mint 40.000 milliárd Ft-ot kótyavetyéltek el kedvenceid 2003-2010 között! Fel tudod fogni, hogy ez mekkora összeg? A teljes, éves magyar GDP.

Ez több, mint a négyszerese Horvátország délszláv háborúban elszenvedett háborús veszteségének.

Akkora kárt okoztak az országnak, mintha egy évig minden magyar dolgozó ölbe tett kézzel ülve bámult volna ki a fejéből! És te most néhány oligarcha párszáz milliárdos
gazdagodása miatt vagy kiakadva, akkor, amikor az ország működik?
2003-2010 között nem működött, akkor mit csináltál? Akkor minden jó volt, mi?

Mindenütt haveri kapitalizmus van. Az Obama-féle USA is jó példa a haveri kapitalizmusra. A Clinton Alapítvány is republikánus oldalról a haveri kapitalizmus élő példája volt. Minden országban hidakat építenek a politikát finanszírozó baráti cégek a politikusokhoz. A német cégek könyvelésében az alkotmányos költség is megjelenik, ami tudjuk, hogy mit jelent. Ismertek azok a technikák, melyek apró, szinte észrevehetetlen jogszabály-módosításokkal érik el, hogy kiszoríthassák a haverok versenytársait, vagy mentik ki a bajba került bankjaikat, cégeiket. Ezt szépen el tudják adni a közvéleménynek, melyek elég jól hangzanak: környezet, kisebbségek védelme stb.

Jobb lenne néha egy kis önkritikát gyakorolni!

chrisred 2020.02.14. 09:54:18

@élveteg: Ja, csak a nácikat háborúban gyözték le, a komcsikkal meg a "rendszerváltók" kerekasztal mellett mutyiztak. Miért harcol az MSZP és a Fidesz vállt vállnak vetve az ügynökakták nyilvánossága ellen?

Muhammad Balfas 2020.02.14. 10:03:38

@chrisred: Hát igen, tetszettünk volna forradalnat csinálni . Akkor a vén bolsi is megkapja a kendert..(Természetesen nem a sodort , hanem a fonott változatra gondolok..:)

Muhammad Balfas 2020.02.14. 10:07:37

@chrisred: Hogyha a nácikkal tárgyalásos békét kötöttek volna , az kisebbítené a bűnüket a szemedben..?

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.14. 10:07:51

@janos551:

Tudod, a tények teljesen mást mutatnak. Mert a fejlődés, nem attól van, hogy a "fijug " nagyontudnak, hanem az eu-s harmonizációjának köszönhető , mega és gigacégek adóztatásának, az eu-tól kapott Marschall segélynyi nettó pénzkivételnek és annak, hogy az ejró, lassan már eléri a 450 ft-ot is. Annyira erősödött a forint !"

Tudsz számolni?

A fidesz-KDNP kormánynak ki kellett fizetni 12,8 milliárd Ft IMF-EU hitelt, amit a balliberális kormány 2008-2009-ben elköltött a költségvetésben.

Forintosítani kellett a lakossági devizahitel állományt. Ez 8 milliárd euróba került.

Az állam külső devizaadósságát csökkenteni kellett, erre szolgál az önfinanszírozási program. Ez eddig 9 milliárd euróba került.

Mind összesen 29,8 milliárd euró, azaz kb. 9.715 milliárd Ft ment csak el 2010 előtti okok miatt.

2010-2020 között kapunk az EU-tól 46,6 milliárd eurót /15.200 milliárd Ft/. MANYUP pénzzel együtt 18.200 milliárd Ft a rendelkezésre álló összeg bevételi oldalon. Ez évente 1.820 milliárd Ft.

Kiadási oldalon pedig ott van az évi 1.200-1.300 milliárd kamatfizetési kötelezettség.
Abból a hatalmas Marshall segélyből jó, ha marad évente 600-700 milliárd Ft.

Úgyhogy a mesével menjél az óvodába, ott még elhiszik!

Ha kedvenceid nem vágták volna tönkre az országot 2003-2010 között, akkor az uniós transzfereket egy az egyben fel tudta volna az ország használni!
Ez azonban nem lehetséges, mert a pénzek nagy részét már 2010 előtt ellopták.

Nézd meg ennek a cikknek a 7. táblázatát is, utána gyere ilyen szövegekkel.
Nézd meg, mi a kedvencedről a vélemény amerikai közgazdászok körében!

kellie-leeson.squarespace.com/assets/publications/2017/shrinkingdictators.pdf

/7. táblázat/

élveteg 2020.02.14. 10:10:29

@chrisred:

"Ja, csak a nácikat háborúban gyözték le, a komcsikkal meg a "rendszerváltók" kerekasztal mellett mutyiztak. "

És mire mentség ? Ez a bűnre mentesség ? Hogy jön ide az ügynöakta ? Az ügynök az a láncszem legalján van annak a láncnak aminek többek közt a Biszku is volt a tetején Mondjuk ezt azért megjegyezném engem kb annyira érdekel hogy ki volt itt ügynök mondjuk 78 ban mint az hogy ki kötözte fel a Lajos királynak a sarkanytyúját a mohácsi csata előtt mert az én életemre ma kb annyi ráhatása van mindegyiknek

chrisred 2020.02.14. 10:15:18

@Muhammad Balfas: Mi az, hogy az én szememben? Hidd el, se Nürnbergben, sem a Biszku perben nem működtem közre. Csak levonom a tanulságokat.

eszti..... 2020.02.14. 10:17:08

@alöksz róz:

15 nap múlva választunk és a legnagyobb kormánypártot hónapok óta 20% alatt mérik.
Pellegrini minden alkalmat felhasznál pártja népszerűsítésére. Főleg azután, hogy belügyminisztere /Saková/ azzal riogatta az ország keleti felén lakókat, hogy ha nem mennek el választani, az ország sorsát a fővárosi lakosok és az 55 ezer külföldön élő eddig regisztrált szavazó dönti el.
Pont ott hangzott el a kijelentés, ahonnan a legtöbben vándoroltak külföldre.
Úgy néz ki, hiába fogja megnyerni a Smer a választásokat, még a szélsőjobbal sem tud kormányt alakítani, mivel jelenlegi koalíciós partnerei nem jutna be a parlamentbe.
Csak a Jóisten tudja, mi lesz február 29 után!
A jelenlegi ellenzéki pártok tervezett szivárványkoalíciós kormánya szerintem nem lesz hosszúéletű.
Amennyiben a finisben megugrik a szélsőjobb támogatottsága, még az is lehet, hogy nemzeti-keresztény kormánya lesz Szlovákiának. Bár, itt az úgymond liberális pártok is nemzeti-keresztények, bevándorlás ellenesek.
A szlovákiai magyar kisebbség a jelenlegi állás szerint parlamenti képviselet nélkül marad.
Még az is előfordulhat, hogy a következő 4 évben a szlovák nemzeti kormány a magyar nemzeti kormánnyal az én kisebbségi jogaimról fog vérremenő csatát vívni .
Akkor majd kiderül, mennyire élhető a kisebbségek számára az erős nemzetállamok Európája.

alöksz róz 2020.02.14. 10:17:25

@Nekoashi2005: "Elárulja valós nemi indentitását, amit rejteget környezete elől. Vállald fel! A 21. században már lehet! Nem bűn!" - hát pont a 21. században kezd már lassan bűn lenni, ha valaki hetero és fel is vállalja

chrisred 2020.02.14. 10:17:56

@élveteg: Ne engem kérdezz, hanem azokat, akik mutyiztak. Számomra nem mentség, sőt! Többek között ez az oka, hogy lassan minden visszaszivárog a közéletbe az, amiről azt hittük, hogy harminc éve megszabadultunk tőle.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 10:18:36

@chrisred: ." A lényeg, hogy Zuckerberg nem azért úszta meg ezeket, mert a szövetségi kormány és az amerikai igazságszolgáltatás végig falazott neki."

Cimbikém, akaratlanul ugyan, de megragadtad a lényeg tökét, mert mint amerikai és adatokkal foglalkozó céget, az ottani hírszerzés egyértelműen felhasználja és mint remek forrást, védi és segíti is! :DDDDD Gondolom erről fogalmad sem volt, gondolom most az jön, hogy összeesküvés elmélet, mert pl. a CIA a mai napig nem ismerte ezt el! :P

alöksz róz 2020.02.14. 10:22:14

@chrisred: szánalmas és kínos már ez a "nem jó mert nem olyan a szeme színe" szintű tekergés

chrisred 2020.02.14. 10:23:38

@Grimbusz Makszimusz: Nem, ilyenkor az jön, hogy bizonyítsd. Remélem, Mészáros és a kormány, illetve az ügyészség személyes kapcsolatait nem szükséges bizonyítani.

alöksz róz 2020.02.14. 10:25:18

@chrisred: de jó, hogy mindig más a lényeg

chrisred 2020.02.14. 10:25:31

@alöksz róz: Neked, aki szívesen elfeledkezne ezekről a kínos részletekről.

alöksz róz 2020.02.14. 10:26:41

@chrisred: csakhogy nem a személyes kapcsolatait kellene bizonyítani, papám

chrisred 2020.02.14. 10:28:10

@alöksz róz: Annál többet se ártana, de ha még annyit sem sikerül, akkor miről beszélünk?

alöksz róz 2020.02.14. 10:28:30

@chrisred: neked kínos, hogy már nem tudsz mit kitalálni, hova menekülj. "az nem jó, mert háborúban győzték le" :D

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 10:30:46

@janos551: " az eu-s harmonizációjának köszönhető , mega és gigacégek adóztatásának, az eu-tól kapott Marschall segélynyi nettó pénzkivételnek "

Teljesen jó a párhuzamod, ugyanis a M segély is egy trójai faló volt és bár segített talpraállítani az európai országokat, de közvetlen beavatkozási lehetőséget biztosított az USA-nak és a pénz kamatostól ment vissza, tovább fenntartva az amerikai ipar háború által felpörgetett lendületét! Nem is olyan régen láttam erről egy filmet és külön megragadott, hogy az USA a Francia gyarmatok ásványi kincseihez így mélyen a világpiaci ár alatt jutott hozzá! A szokásos amerikai filantrópia ugyebár, csak ne nézzünk nagyon a mélyére, mert akkor minden leszünk, csak nagyságos urak nem! :D

alöksz róz 2020.02.14. 10:31:26

@chrisred: erről beszélünk, papám: "Nem, ilyenkor az jön, hogy bizonyítsd. Remélem, Mészáros és a kormány, illetve az ügyészség személyes kapcsolatait nem szükséges bizonyítani."
jeleztem, hogy nem a személyes kapcsolatokat kell bizonyítani
hát akkor bizonyítsd, amiket fentebb írtál

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.14. 10:32:32

@janos551:

"Hogy mikor keltél és mit írtál ? Ezen ne vitakozzunk, mert a szocikról is leirtam a saját véleményemet, akkor a " Vastagbőr blog"-ra, mert az volt akkor az ellenzéki blog."

Jelenleg meg azt hazudod, hogy kevesebbet loptak. Azért kitapintható, hogy kik a kedvenceid!

"Ugyanolyan tolvajok tettszenek lenni, mint a másik oldal. Sőt talán még nagyobbak és többet is lopnak ."

Hát ez az, ami felháborító, mert az adatok teljesen mást mutatnak.

"De hogy a Marschall segélyt, ami 14 milliárd dollárnyi volt, az hogy lehet azonos, az általad emlitett 40 .000 milliárd forinttal, azt talán meg kellene magyarázni."

A Marshall segélyt te emlegetted, kvázi az uniótól kapott transzferekre hivatkozva.

"Mint ahogyan a balkáni háborút, aminek nem tudom mi köze van a kialakult " haveri kapitalista " viszonyokhoz.. Hozzáteszem hogy a manyup 3000 milliárd forintnyi pénz megőrzése is jól sikeredett."

Nem szeretem, mikor valaki játssza a hülyét. Nem áll ez jól neked!

A több, mint 40.000 milliárd Ft-os kárral kapcsolatban a horvát háborús veszteség az arányok miatt lett megemlítve. A miheztartás végett! Nem a haveri kapitalizmus miatt!
Tudsz szöveget értelmezni, vagy csak trollkodsz?!

A MANYUP pénzt a növekvő államadósság megfékezésére kellett felhasználni. A megőrzés lehetőségén 2010-re már rég túllépett az ország!

"De mi köze van Amerikának, vagy Obamának a magyar piaci viszonyok kialakulásában ?"

Nem köze van, hanem a haveri kapitalizmus működése hasonló!

Sajnálom, hogy ilyen békaperspektívából látod a világot! Ez viszont a te bajod

chrisred 2020.02.14. 10:37:59

@alöksz róz: Inkább a szövegértelmezésed kínos számodra, főleg, ha nyilvánosan teszed. Semmi olyasmi nem volt, hogy ez jó, ez nem jó. Arról volt szó, hogy a szövetségeseknek és az oroszoknak nem volt semmi szükségük a nácikra, mert legyőzték őket. A rendszerváltóknak szükségük volt a komcsikra, mert az ő kezükben volt a hatalom, és a kerekasztal mellett tudták elintézni az átadását, úgy, hogy mindenki mást kizárjanak belőle.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 10:41:42

@chrisred: " Nem, ilyenkor az jön, hogy bizonyítsd. Remélem, Mészáros és a kormány, illetve az ügyészség személyes kapcsolatait nem szükséges bizonyítani."

Amennyiben korrupció és az igazság befolyásolása a vád, akkor nagyon is butusom!
Nem képzeled, hogy szarod itt sorban a rágalmakat, majd próbálod azzal igazolni, hogy Orbán köztudomásúlag ismeri Mészárost és valószínűleg Poltot is! Ez eddig ugyanakkora nulla, mint amekkora te vagy! :P

alöksz róz 2020.02.14. 10:43:40

@eszti.....: "Még az is előfordulhat, hogy a következő 4 évben a szlovák nemzeti kormány a magyar nemzeti kormánnyal az én kisebbségi jogaimról fog vérremenő csatát vívni." - azt nem hiszem, fontosabb dolgaik is lesznek egymás baszogatásánál :-)

"Akkor majd kiderül, mennyire élhető a kisebbségek számára az erős nemzetállamok Európája." - mert mi lenne a különbség az internacionalista vezetésű európához képest? ők pont leszarják a nemzeti kisebbségeket.

alöksz róz 2020.02.14. 10:48:30

@chrisred: csakhogy nem ez volt a kérdés, ezt a mellébeszélést már csak kínodban kezdted el.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 10:55:19

@Nekoashi2005: "Kedves fidessbolsevik! Aki buzizik, két dolgot árul el magáról."

Mit bazmeg? :D Egyáltalán miért vagy finnyás, előszeretettel használsz degradáló, személyeskedő jelzőket, mint a fidessbolsevik, különös tekintettel az SS és a bolsevik hadibarmot sejtető összeházasításával, a strómanlölözés, meg a csutiducsézés szintén retardált lumpenprolik lelkivilágát tükröző alkalmazásával! Ebbe a szóképi közegedbe nem passzol a buzizás? :D Ne má!

chrisred 2020.02.14. 10:59:23

@Grimbusz Makszimusz: Pedig a nullánál ez is több. Arról volt szó, hogy feltehetően nem az egész amerikai közhatalom és igazságszolgáltatás falazott azért, hogy Zuckerberg kitúrhasson mindenkit a Facebook irányításából. Amire hoztad az elméletet, hogy a CIA ki tudja használni az FB-t ilyen és olyan célokra. Erre irtam, hogy oké, de miért pont Zuckerberg volt a fontos, nem lettek volna ugyanolyan jók a célra azok, akik perelték őt? Vagyis minimum azt kéne bizonyítani, hogy Zuckerberg személye lényeges kormányzati szinten. De te a jelek szerint még minimális alappal se rendelkezel ahhoz, hogy rágalmazz.

chrisred 2020.02.14. 11:00:59

@alöksz róz: De, pont ez volt a kérdés, legfeljebb neked nem esett le.

alöksz róz 2020.02.14. 11:02:17

@chrisred: ajánlom figyelmedbe az apple fbi vitát

alöksz róz 2020.02.14. 11:03:08

@chrisred: senkinek nem ez jött le :-)

Nekoashi2005 2020.02.14. 11:03:36

@Grimbusz Makszimusz:
Az intelligenciád nem makszimimusz, az biztos, fidessbolsevik! A gestapo és a kgb között nem volt nagy különbség, mint ahogy a bolsevik párt és a nemzeti szocialista párt között sem... Mindegyik egy diktátort szolgált ki! Nektek meg sikerült a két oldalt vegyíteni! Hogy is volt a mondás? "Orbánnak egy baja volt a szocializmussal. Hogy nem ő vezette!" Mostanra megoldotta.....

Nekoashi2005 2020.02.14. 11:07:35

@alöksz róz:
Ti heterók vagytok? Azért háttal nem mernék lehajolni a környezetetekben!
A legnagyobb homofóbok látens homoszexuálisok! Így kompenzáltok!

Nekoashi2005 2020.02.14. 11:11:21

@Grimbusz Makszimusz:
Ja igen, a nyíregyházi szálloda bizniszről halgatsz? Vagy leszoltak a Lendvai utcáról, hogy az Orbán család üzleti vállalkozásait és gazdagodása tabu téma?

alöksz róz 2020.02.14. 11:15:55

@Nekoashi2005: a fasisztázók legnagyobb fasiszták
a tolvajozók a legnagyobb tolvajok
a szállodabizniszezők a legnagyobb szállodabiszniszesek
a diktátorozók a legnagyobb diktátorok
a mészárosozók a legnagyobb mészárosok

chrisred 2020.02.14. 11:18:43

@alöksz róz: Nem tudom, pont az nem vemelt kifogást, aki a kérdést felvetette. :)

Nekoashi2005 2020.02.14. 11:25:13

@alöksz róz:

"fasisztázók legnagyobb fasiszták
a tolvajozók a legnagyobb tolvajok
a szállodabizniszezők a legnagyobb szállodabiszniszesek
a diktátorozók a legnagyobb diktátorok
a mészárosozók a legnagyobb mészárosok"

Hűha! Ilyen gyorsan megjött a Lendvai utcából az utasítás?

De sajnos ebből is látható a szellemi színvonalad!
Ha az utasításod gondolatmenetét folytatom, akkor a kommunistázók a legnagyobb kommunisták, akik most cigányoznak meg bűnözőznek, a legnagyobb cigányok és bűnözők?

Nem szeretnék a helyedben dagi laci házmester úr, vagy a miniducse szeme elé kerülni!

Mondjuk én élvezem, hogy a betonba verlek benneteket, de nektek mi benne az élvezet. Vagy pénzért csináljátok?

konrada 2020.02.14. 11:36:05

@Nekoashi2005:
;)))))
...van azért annak egy diszkrét bája, amikor valaki abból indul ki, hogy a fóbiák a látenciából erednek, aztán ha azt lefordítják neki, úgy nem képes felfogni annak a szarkazmusát, helyette egyből külső utasítást keres...

...hát ehhez is kell egy bizonyos szellemi színvonal!;)))

alöksz róz 2020.02.14. 11:41:21

@chrisred: látta h hülye vagy és rád hagyta :-)

chrisred 2020.02.14. 11:58:52

@alöksz róz: Vagyis te is tudod, hogy a vitákban miért mindig a tiéd az utolsó szó. :)

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.14. 12:09:50

@Nekoashi2005:

"A másik dolog, hogyha a nemzeti vagyon az eu-s támogatásokból nőtt, akkor Magyarország gazdasági teljesítménye minuszos? Ha meg nem minuszos akkor hova lett az eu-s támogatás?"

Nem olyan nehéz ám ezt megfejetni!

A pénz nagy részét kedvenceid már 2002-2010 között ellopták!

Köszönhetően kedvenceidnek, ennek a kormánynak ki kellett fizetni 12,8 milliárd Ft IMF-EU hitelt, amit a balliberális kormány 2008-2009-ben elköltött a költségvetésben.

Örököltünk kedvenceidtől szép kis vállalati és lakossági devizahitel állományt. Meg kellett finanszírozni a lakossági devizahitelek forintosítását. Ez 8 milliárd eurót vitt el.

Örököltünk kedvenceidtől szép kis deviza államadósságot:

Az állam külső devizaadósságának csökkentésére fel lett használva az önfinanszírozási program keretében 9 milliárd euró, aminek következtében 50 százalékról 30 százalék alá csökkent az államadósság devizaaránya, valamint mérséklődött a bruttó külső adósság.

2010 –től 2020-ig Magyarország felhasználhat uniós transzferként 46,6 milliárd eurót /15.200 milliárd Ft/.

Ha ehhez hozzáadjuk a MANYUP pénzt /9,2 milliárd euró, 3.000 Ft/, lesz 55.8 milliárd euró /18.200 milliárd Ft/.

Ha ebből levonjuk a 2003-2010 közötti kormányok által okozott, áthúzódó veszteségeket, akkor marad:

55.8-12,8-8-9=26 milliárd euró. Ez átszámítva 8.476 milliárd Ft 10 év alatt. Évente: 847 milliár Ft. Ennél még az éves kamatfizetési kötelezettségünk is nagyobb: 1.200-1.300 milliárd Ft.

Ha kedvenceid nem okoztak volna az országnak 2003-2010 között ekkora károkat, akkor Magyarország az összes uniós transzfert az ország fejlesztésére fordíthatta volna!

Ehelyett ennek a töredéke maradt!

És még van hozzá képetek azt állítani, hogy ez a kormány lopja el a pénzeket!

Van képed azt állítani, hogy

"A gestapo és a kgb között nem volt nagy különbség, mint ahogy a bolsevik párt és a nemzeti szocialista párt között sem... Mindegyik egy diktátort szolgált ki! Nektek meg sikerült a két oldalt vegyíteni!",

mikor napnál világosabb, hogy a ti politikai oldalatokon történik a szélsőbal és szélsőjobb választási együttműködése a hatalomért. Azért, hogy Magyarországot még mélyebbre taszítsátok, mint ahogy 2003-2010 között sikerült. Hogy még több pénzt lophassatok, mert a még hatalomban nem volt pártok is benyújtanák a számlát!

Kedvenceid miatt 10 éve mínuszban vagyunk! Melyik visegrádi ország kormányát lopta meg így az előző kormány?

"És közben a ....... Európa egyik legszegényebb államává tette Magyarországot. Ezt még az elkúró se volt képes véghez vinni."

A fentiek mutatják, hogy megtudta tenni.
Nézd meg ennek a cikknek a 7. táblázatát is, utána gyere ilyen szövegekkel.

kellie-leeson.squarespace.com/assets/publications/2017/shrinkingdictators.pdf

Nekoashi2005 2020.02.14. 12:15:47

@konrada:
Egy újabb Lendvai utcai alkalmazott...

Nem azt mondtam, hogy ha valakinek fóbiája van, akkor annak a látens képviselője! Mert ugye aki fél a pókoktól, az nem pók!

Inkább írjál már valamit arról, hogy véleményed szerint jól van az, hogy például a nyíregyházi szállodánál a közvagyon hogy alakult át a miniducse vagyonává!

Egyébként mesélj, a Lendvai utcában hogy történik a troll-
felvétel? IQ tesztet kell írni, és aki nem éri el a magyar átlag harmadát, azt alkalmazzák? Akkor én alkalmatlan vagyok, mert a küszöböt többszörösen átlépem.....

Nekoashi2005 2020.02.14. 12:26:46

@atomic power 1986DucaDuca:
Titeket honnan szalajtottak?

Én csak kizárólag a 2010 óta bejutó pénzről beszélek! Hagyjuk már az "elmúlt nyócévezést"! Mondjuk akkor volt egy világválság is, amit a Bajnai kormány jól kezelt.

Mondjuk ezt a csuti is elismerte, persze csak külföldön, mert tudja, hogy egy ilyen mondattal kisüthetné a tipikus fidess szavazók agyát, mint amilyen te vagy....

privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457

Volt tíz éve a bandádnak, hogy javítson az oktatáson, az egészségügyön vagy a nyugdíjasok helyzetén! És a javítottak? Nem, még sikerült rontani!

konrada 2020.02.14. 12:28:12

@Nekoashi2005:
Jaj te kis te!
Ahelyett hogy egyből magadból kiindulva (a magad analógiájából levezetve: aki a másikat ..., az maga is az;) bérkommentezi a másikat, inkább nevetned kéne, és inkább sunnyogva másról beszélni, ha már nem akarod bevallani, hogy nem vetted észre a poént, mint továbbra is nyomni, mert - téged idézve - ebből is látható a szellemi színvonalad...;))

...aztán majd ha végre rájössz, hogy az általad viccesnek gondolt bonmotra adott válasznál nem támadva személyeskedni kell történeteket kitalálva...

...na akkor tehetsz fel szalmabáb kérdéseket!
...de nem nekem, mert én nem szalmabábozni jövök ide, hanem röhögni, és köszönöm, hogy ezt megadtad!;)))

konrada 2020.02.14. 12:30:38

@Nekoashi2005: "Nem azt mondtam, hogy ha valakinek fóbiája van, akkor annak a látens képviselője!"

"A legnagyobb homofóbok látens homoszexuálisok!"

...na jó mondjuk, aki azt sem tudja, mit ír le, attól mit lehet elvárni??
Magába nézés helyett legfeljebb személyeskedést...
;))

Nekoashi2005 2020.02.14. 12:34:57

@konrada:
Inkább írjál már valamit arról, hogy véleményed szerint jól van az, hogy például a nyíregyházi szállodánál a közvagyon hogy alakult át a miniducse vagyonává!

Mi van a téma központilag le van tiltva?

konrada 2020.02.14. 12:49:24

@Nekoashi2005:
...majd amikor te itt feldolgozod a Gyurcsány-birodalmat, amikor megírod, mi van a kispesti önkormányzat ügyével, és még sorolom majd - ha már mind megvan - mivel szeretnék még szalmabábozni egy nem arról szóló polémia folyamán...
;))

Egyébként ha már megtaláltál: az elég büdös ügy, de nem tudok sokat róla. Ha igaz, van legalább annyira gáz, mint amikor Fletóék ellopták a Motimot az anyósával.
...s most te jössz válasszal a Gajdos ügyről!

...vagy nem. Elvégre nyugodtan mondhatod, hogy hogyan keveredik az egy olyan polémiába, amely azon folyik valóban úgy van-e: aki fóbiás, az látens.;))

Naó 2020.02.14. 12:55:17

@élveteg: Ez csak úgy igaz, hogy pl. nem az ő ablakcseréjük árát költik magáncélra, de a közutak, az egészségügy, az oktatás, a szociális háló, azinfrastruktúra javítása általában igenis mindenkit érint, ami ilyenek miatt nem jött létre.

chrisred 2020.02.14. 13:00:33

@konrada: Kinek van hatalma ahhoz, hogy büntetőjogilag felgöngyölítse az elkenzék kéres üzelmeit?

Nekoashi2005 2020.02.14. 13:10:36

@konrada:
Milyen Gyurcsány birodalom? Már akkor vagyonos volt, amikor még nem is politizált!
Ekkor még lölö is tisztességes mesterember volt. Gyurcsány vagyona a töredéke a csuti vagyonának, és nem állami megbízásokból gyarapodik, vagy abból, hogy létrehoz egy focicsapatot, ahová közpénzmilliárdokat irányít át, majd vesz ki a kasszából! Nem is véletlen, hogy a jogerős bírósági ítélet ellenére nem hajlandók átadni a taó felhasználásáról az iratokat a Dk-nak......

Egyébként nem szeretem Gyurcsányt, mert ő a főbűnös abban, hogy a csuti keresztapát, meg a maffiáját a nyakunkba kaptuk! Gyurcsányt a fidess meg a hozzád hasonló trollok tartják fent és éltetik! Ha 2010 után nem foglalkoztak volna vele, már régen feledésbe és közönybe merült volna....... De kellett egy patás ördög, akivel el lehet fedni a problémákat. Persze ez nem mindig lehetséges, mindig ki kell jelölni az ellenségeket - mint Orwell 1984-ben- így a civileket, a migráncsokat, romákat, rabokat, bírókat, ügyvédeket stb.......

Nekoashi2005 2020.02.14. 13:12:01

@konrada:
Ja igen, Gajdost meg csukják le! Miért nem fejeződött még be az eljárás?

Etniez 2020.02.14. 13:14:28

@alöksz róz: Mi az, hogy mi?
Én én vagyok, te gyökér.

Én azért használtam többesszámot - mielőtt hozzám pofáznál megint - mert sokatok nyomatta ezt az álságos faszságot az első kommentekben.

Aztán, te fasz fideszcsicska, nekem ne írogass, mert nem vagyok kíváncsi a Habonyi Árpi művekre. Köszi.

konrada 2020.02.14. 13:14:46

@chrisred:
Na most: akkor a fóbiás látens vagy nem látens??
;))

(Vegyük már észre! Nem dolgozatot írunk itt, hanem beszólogatunk, eszet osztunk ki-ki a tudása, akarata szerint.
Én nem az vagyok, aki pótvizsga kérdéseket teszek fel - az nem az én attitűdöm - az enyém az, aki kijavít, vagy tájékoztat, vagy csak poénkodik, ha hülyeséget, vagy szándékos csúsztatást, esetleg végig nem gondolt beírást olvas. Ezért engem se akarjon vizsgáztatni senki: ha akarok válaszolok rá, de nem foglalkozom szalmabáb érvelésekkel...)
és most: szmájli;)) pá!

Etniez 2020.02.14. 13:17:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:
Külön vicces, te nagyon selejtes, hogy engem összefüggésbe hozol az mszp-vel és az ő korrupciójukat úgy tálalod, mint ha én védeném őket.

Nem, te kis fekete gyalog, az is korrupció, ahogy Mészáros Lala is korrupcióból szerezte a vagyonát és mind a kettőnek börtönben lenne a helye.

Neked nincs erkölcsi érzéked, ti vagytok erkölcsi hullák.

Szerintem ne rohangál tátott szájjal a faszerdőben, mert nem lesz jó vége, ne nekem osszad az észt, mert felmosom veled a padlót, hülyegyerek.

Etniez 2020.02.14. 13:19:13

@chrisred: Remek példa két bűnözőre. Biszu és Mészáros, jó analógia.

Etniez 2020.02.14. 13:26:00

@Grimbusz Makszimusz: És akkor lehet nyugodtan lopni?

Remek erkölcsi érzéked van, biztos jut neked is belőle...

Etniez 2020.02.14. 13:27:02

@Grimbusz Makszimusz: "@István Tamasi:" Persze, hiszen strómanlölő egy olcsó falusi gázszerelőből azért lett néhány év alatt az ország leggazdagabb embere, mert okosabb mint Zuckerberg."

Na mondjuk Zuckerberg meggazdagodása sem az ész diadala, az ötletet lopta ugyebár, a programot sem ő írta aztán ment a rengeteg per, mert kisemmizte, kitúrta azokat, akik még benne voltak! Tipikus zsidó mese, akkor már inkább szimpatikus a szerencsés gázszerelő!"

Ne terelj, a kérdésre válaszolj!

Ezt magyarázd meg, ne a Facebookot:

"Persze, hiszen strómanlölő egy olcsó falusi gázszerelőből azért lett néhány év alatt az ország leggazdagabb embere, mert okosabb mint Zuckerberg.""

Etniez 2020.02.14. 13:28:47

@6.Lenin: Igen, Budapesten is! Ami Kispesten történik, (valószínűleg Zuglóban is) az korrupció.

Na, te is felismered a fideszes korrupciót? Fogadjunk nem....

konrada 2020.02.14. 13:38:33

@Nekoashi2005:
Na jó, ennyire nem lehetsz tájékozatlan!
Gyurcsányról tudni lehet: amikor kibukott alóla a KISZ, akkor átment szerencselovagba, jóféle olajozással, kisstílűséggel - "mint a véletlenül elírt telelephelycím és egyéb simliskedéssel, amiben segítették régi kapcsolatai.
...ezen keresztül aztán megismerkedett Apró Piroska lányával, annak az Apró Piroskának a lányával, akinek az apja a KGB helyi rezidense volt, a testvére meg apja örököseként a hírszerzés egyik vezető tisztjeként a kartonok "eltüntetésében" vett részt.
Így titokgazdaként elég jól tudott sertepertélni a szocialista párt környékén, a csúcson királycsinálóként.

...nos: ez a Piroska hozományként intézte el az akkor még kisstílű vejének (bár a KISZ tulajdonában lévő Ezermester kiprivatilásakor szépen kaszált) ő intézte el az általa vezetett bank hitelével a bőven alul értékelt (akkoriban 4 mrd-os éves forgalmú) Motimot 20 milla készpénzért megvásárolhassa (+hitel).

...szóval az legalább olyan büdös, mint ez a nyíregyházi ügy...
(De én speciel az utóbbira nem keresek kifogást, miért is frankó. ...talán mert engem zavarna, ha a szememben olyan nagy gerenda volna, mint neked!;)

6.Lenin 2020.02.14. 13:43:28

@Etniez:

Valószínűleg, igen. Budapesten tuti.

Etniez 2020.02.14. 13:49:31

@6.Lenin: És Mészáros? Korrupció vagy páratlan üzleti érzék?

Nem mered kimondani :)

alöksz róz 2020.02.14. 13:50:21

@Etniez: na ilyen állatot se láttam még, hiperérzékeny bérkommentelő, megsértődik a többes számon...
röhejes ez a neszóljhozzám egy nyilvános fórumon

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 13:52:07

@Nekoashi2005: Gondoltam, hogy képes vagy megmagyarázni a hülyeségedet, de inkább arról a görcsös erőlködésről tanúskodik, ami szánalmas nálatok! Ez a bolsevik SS összeírás ugyanolyan perverz degeneráció tőled, mint Konchita Wurst a szakállas "nő"!

György Csaba Nagy 2020.02.14. 14:15:53

A blog témája mégiscsak Mészi újságírói kérdésre adott reakciója lenne. Kanyarodjunk vissza a forráshoz.
Az ország leggazdagabb embere, a közbeszerzések örökös nyertese vajon közszereplő-e? A lényeges többlet a kiírásbeli és a végső kifizetett árak közt, esetenként épp többszörös túlárazás korrupció-e? A nyilatkozatból is tükröződő primitívség, az előképzettség és szakértelem megengedi-e, hogy ez az ember vállalatbirodalmat teremtsen és irányítson saját teljesítmény alapján?
Kár, hogy Orbánnak nem volt lova. Az értelmesebben lett volna felhasználható, és hihetőbben töltené be be a rá osztott szerepet.

Etniez 2020.02.14. 14:18:17

@alöksz róz: Kettőnk közül csak te vagy bérkommentelő kiscsillag.
Nekem saját véleményem van, veled ellentétben.

Etniez 2020.02.14. 14:22:20

@György Csaba Nagy: Egyértelműen közszereplő, hiába állítja magáról, hogy nem.
HVG írta, hogy perbe is beleáll ez ügyben, remélem tényleg lesz belőle valami, sokadik fidesz oligarcha bukná el.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.14. 14:43:09

@Etniez: A hvg valóban ezt állítja ( m.hvg.hu/velemeny/20200213_A_HVG_ugyvedje_valaszol_kozszereploe_Meszaros_Lorinc ), és még a perbe is beleállnának (ja, gondolom a Gyuri bácsi által pénzelt TASZ pro bono bevállalja) csak éppen az ítélkezési gyakorlatot nem igazán veszik figyelembe.

Egy hasonló ügyben a Kúria már kimondta, hogy csak azért, mert valaki gazdag üzletember, még nem lesz közszereplő, és e precedens alapján túlzottan vérmes reményekkel ennek a pernek se mehetnek neki.

De sebaj, ha a szagértő jogászokat ismét helyreteszi a bíróság, legalább majd újabb cikkekben lehet hangosan ajvékolni arról, hogy a sajtó jobban tudja, ki a közszereplő (l. 444.hu/2019/05/03/a-kuria-szerint-tiborcz-istvan-nem-kozszereplo-es-nem-szabad-leadni-mit-mond-mikor-egy-ujsagiro-a-cegugyeirol-kerdezi-az-utcan ).

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.14. 14:54:38

@Nekoashi2005:

"Én csak kizárólag a 2010 óta bejutó pénzről beszélek!"

Én is a 2010 után beérkező pénzekről beszéltem. Ebből ment veszendőbe 9.715 milliárd FT /29,8 milliárd euró/ olyan kiadásokra, amelyek oka a 2003-2010 közötti időszakban található meg. Egy normális vezetésű országban nem képződhetett volna ekkora veszteséghalmaz, amit a 2010 utáni kormánynak kellett finanszírozni.

"Hagyjuk már az "elmúlt nyócévezést!"

Ezekután azért már nagy arc kell egy ilyen állításhoz! Hagyjuk, mert fel se fogod a jelentőségét vagy csak azért akarsz átsiklani rajta, mert kiderül, hogy kedvenceid, akiket most is a hatalomba szeretnél küldeni, mennyire szétlopták az országot?

Mutass még egy országot vagy országokat a KKE országok közül, amelyek ekkora hendikeppel indultak 2010 után!!

"Mondjuk akkor volt egy világválság is, amit a Bajnai kormány jól kezelt."

Ehhez is nagy arc kell, hogy állandóan a világválságra hivatkozzatok!

2007-ben még nem volt világválság, Magyarország GDP növekedése ennek ellenére 20-szor alcsonyabb volt, mint a KKE országok átlaga. Pontosan 0,4%. Ekkor Szlovákiában a növekedés 10,8% volt, de még a legfejlettebb Szlovénia is 6,9%-ot produkált.
Szégyen-gyalázat.

A Bajnai kormány már csak tűzoltást végzett, mikor már rég égett a ház. A válságot ennek a kormánynak kellett menedzselni, súlyos euró milliárdok felhasználásával.

"Mondjuk ezt a csuti is elismerte, persze csak külföldön, mert tudja, hogy egy ilyen mondattal kisüthetné a tipikus fidess szavazók agyát, mint amilyen te vagy...."

Igen, megszorításból nem vizsgázott túl rosszul a Bajnai kormány. Ehhez értenek a balliberálisok. Ahhoz, hogy államcsőd felé kormányozzák az országot, majd mindent visszavegyenek. A te agyad van kisütve, nem az enyém! Nem látod a fától az erdőt! Ahhoz elég hülyének kell lenni közgazdasági szempontból, hogy valaki nem képes felfogni, hogy a 2003-2010 közötti kormányzás mennyire visszavetette Magyarországot!

Vagy csak pimasz módon trollkodsz!

"privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457"

Nekem ilyen linkeket ne tegyél be, mert ezzel nekem semmi újat nem tudsz mondani. Nyugodtan lobogtathatod, a lényeg az, amit írtam fentebb az országot ért veszteségekről. Bajnai nem oldott meg semmit, nem is volt rá lehetősége az idő rövidsége miatt. Azonban ő is csak a klasszikus neoliberális megszorítás politikát tudta felmutatni!

"Volt tíz éve a bandádnak, hogy javítson az oktatáson, az egészségügyön vagy a nyugdíjasok helyzetén! És a javítottak? Nem, még sikerült rontani!"

Azok után, amilyen örökséget hagytatok az országra, még van képed ilyeneket számonkérni?
A nyugdíjak megőrizték reálértéküket, nem is ígértek nekik mást. Még nőtt is bizonyos mértékig a nyugdíjak reálértéke. A rezsiköltségek befagyasztása is pozitív fejlemény volt az alacsonyabb nyugdíjakkal rendelkezők számára.
A nyugdíjakat ti csökkentettétek, az egészségügyből, oktatásból ti vontátok ki a pénzt.
Néhány éve már növekszik a két ágazat finanszírozása.

Ez azért lehetséges, mert a kormánynak minden visszahúzó erő és minden káros örökség ellenére sikerült a makrogazdaságot olyan pozitív állapotba hozni, amilyenben
100 éve nem volt.

Ez persze nem tetszik nektek, mert csökkenti az esélyeteket, hogy visszakerülhessetek a hatalomba, hogy újra szétlophassátok az országot, hogy végleg lemaradjunk!

Úgyhogy elég a hablatyból!

Isten óvja Magyarországot tőletek!

6.Lenin 2020.02.14. 14:57:24

@Etniez:

Mindenhol a világon a regnáló kormány azokat részesíti előnyben, akik támogatják.
Nyilván Mészáros is ilyen alapon nyert több pályázatot is. Most azt, hogy ő irányítja ezeket a cégeket, vagy nem, ezt eddig senki nem bizonyította. Személyesen nem ismerem, ezért ebben nem tudok hitelt érdemlően nyilatkozni.
De, én még azt is el tudom képzelni, hogy ő irányítja a cégeit. Az, hogy gázszerelő, semmit nem jelent. Ismerek olyanokat, akik teljesen más téren sikeresek, mint ami az eredeti-esetleg tévesen választott "szakmája".

Mellesleg az, hogy néhány irigy seggfejnek mi a véleménye-amíg nem bizonyítja az ellenkezőjét-a gyakorlatban szart ér.

Németországban sem az AfD nyeri a közbeszerzéseket sorozatban.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 15:02:40

@György Csaba Nagy: A közszereplő téma már túl is van tárgyalva, mert nem közszereplő és ha nem akar, akkor az utcán nem ad interjút a HVG firkászának tartalmatlan provokatív kérdésekre!
De mert nagyon ugrálsz, ezért a figyelmedbe ajánlom Karigeriteket, aki közszereplő és megtagadja a Hír tv-nek az interjút, de a legdurvább az ok, ugyanis nem tetszik neki,, ahogy az tudósít! Nesze neked libsik által bálványozott sajtószabadság, nesze neked közszereplőkre kirótt nyilatkozatkényszer!

alöksz róz 2020.02.14. 15:08:08

@Etniez: igen igen, ti mind egyéniségek vagytok, saját egyéni egyforma véleménnyel

György Csaba Nagy 2020.02.14. 15:17:19

@Grimbusz Makszimusz: Láthatólag izgalmi állapotba kerültél, noha erre semmi szükség, a nélkül is elég korlátolt vagy. Karigerit előhozni egyszerű terelés, szokott ócska Fidesz-manír gondolkodásképtelen hívektől. Mészivel nem a nyilatkozat megtagadása a baj, hanem áradó primitívségének és a nagy magyar éjszakában betöltött szerepének kiáltó ellentmondása. Inkább egy ló.

Etniez 2020.02.14. 15:23:10

@alöksz róz: Hát, nálad mindenképpen.
Múltkor is néhány kommentelő elkezdte nyomni, hogy az új NAT POLITIKAI támadások kereszttűzébe került (ami faszság, mert szakmai gondok merültek fel), erre két napra rá mit mond Gulyás a kormányinfón?
Hogy a NAT POLITIKAI támadások áldozata.
Szóval pontosan tudjuk, hogy kinek ment email az alkalmazandó panelekről, szépen, folyamatosan buktatjátok le magatokat.

Nem is értem, mi értelme annak amit csináltok, mert ez itt nem az egybites fideszkárosultak gyülekezete, ide érvelni kellene.
Így teljesen eredménytelen amit csináltok, nem tudjátok a narratíváitokat ránk erőltetni, az egész komment-kommandó teljesen felesleges.
És ennek a kommandónak vagy te is a tagja, én viszont semelyiknek, már ennyivel több vagyok, mint te.

Etniez 2020.02.14. 15:27:24

@Grimbusz Makszimusz: Karácsony Gergely döntésével sem értek egyet.

Meg azzal sem, ahogy a Hírtévé azt mondja a náci csőcselékről, hogy megemlékezők, nem azt, hogy náci csőcselék.

Egyébként mit kérdezne a Hír tévé tőle? Olyan okosakat, mint a köztévé? :D

www.facebook.com/illiberalmemes/photos/a.1344002632358697/2751441401614806/?type=3&theater

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.02.14. 15:33:38

@Etniez: goglézd ki gyorsacskán a nárcisztikus személyiség zavart

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 15:34:06

@György Csaba Nagy: . Mészivel nem a nyilatkozat megtagadása a baj, hanem áradó primitívségének és a nagy magyar éjszakában betöltött szerepének kiáltó ellentmondása. Inkább egy ló..........................

Karigeri tényleg terelés, mert ő közszereplő, igazad van és elterelem a nem közszereplőről a figyelmet! :DDD Mészáros meg akkor miért is nyilatkozzon, mire vagy kíváncsi, ha ezt gondolod róla? Mondjuk az előbb még úgy tűnt, hogy nyilatkozatot vársz, de mindegy!
Aztán! Mészáros hülye....de megteheti, viszont nektek profi politikusaitok hülyék, Niedermüller nem tudja mit mond, Gyurcsányról ne is beszéljünk, patkányozó Bangóné, Kunhalmi alytónak szaladó Ági a kiNyírő Gyulájával, Nagy Blanka, Lófaszos Hadházy, Újhülye, Tordai, Jákob, Kocsis kék soroljam, estig lehetne!

György Csaba Nagy 2020.02.14. 16:07:05

@Grimbusz Makszimusz: Örülök, hogy egyetértésre jutottunk: Mészáros hülye. Bár én inkább primitívnek nevezném, aki fényesen igazolja Parkinson mondatát: előbb-utóbb mindenki olyan tisztséget ér el, aminek betöltésére tökéletesen alkalmatlan. Hát ő nagyon, és nem mehetünk el a mellett, hogy került oda, és mit árt vele.
A balos politikusok leszólásával ismét terelsz, de belemegyek az utcádba. Kontrasztnak nézzünk jobbra: nálatok pedig egyáltalán nincsenek politikusok. Csak Orbán van, és kész. Nincs párt, nincsenek honatyák, alkotmánybírák, ügyészek, számvevők, csak akarat, gerinc, személyiség nélküli bábok, szolgai végrehajtók. Egyetlen akarat érvényesül, a maga csapatmunka-ellenességével, korlátozott intellektusával, személyiségzavarával, szeszélyeivel. Ez az uralkodó rendszer, ez vezeti a hajót. Mintha nem lenne egészen tökéletes.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.14. 16:46:29

@Etniez: "Szóval pontosan tudjuk, hogy kinek ment email az alkalmazandó panelekről, szépen, folyamatosan buktatjátok le magatokat."

Ennyi erővel akkor én meg a sorosista liberális trollkommandó tagja vagyok, ahonnan ti "kapjátok a sorvezetőt".

Fentiekben, 14:43-kor írtam, hogy a bírói gyakorlat (és a Kúria hasonló ügyekben, pl. egy budapesti, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég tulajdonosa/vezetője ügyében hozott döntései) erőteljesen arra mutatnak, hogy itten egyesek megint tátott szájjal rohannak a faszerdőbe, de a TASZ jogászok így is biztos beleállnak abba, hogy Mészáros Lőrinc közszereplő.

Erre, mit ad Isten, 15:56-kor nem lehozza az Index a TASZ-os Dojcsák Dalma cikkét arról, hogy márpedig Mészáros annyira közszereplő, hogy nála közszereplőbb ember nincs is? Csúnya lebukás...!

alöksz róz 2020.02.14. 16:51:45

@Etniez: papám, azt mondasz magadról, amit nem szégyellsz, csak érdekes h véletlenül pont mindenben megegyezik a véleményetek

eszti..... 2020.02.14. 17:20:05

@alöksz róz:

az internacionalista vezetésű európához képest?

tessék szépen végigírni a sormintát!
internacionalista, bevándorláspárti, balliberális, keresztényellenes, sorosista vezetésű európához képest?
még a végén valakinek hiányérzete támad.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.02.14. 17:21:03

@Etniez: Nem az én személyes véleményem az irányadó a kérdésben (amire nem is hivatkoztam érvként, szóval ezzel csúnyán likra futottál), hanem a Kúria határozata. Vagy éppen az Alkotmánybíróság határozata: "A közszereplői minőség megállapítása mindig egyedi mérlegelés kérdése. (...) Az Alkotmánybíróság ezért hangsúlyozza, hogy a közszereplői minőség megállapításának nem az a döntő szempontja, hogy az érintettnek mi a státusza, hanem az, hogy a közügyeket érintő, illetve közéletinek minősülő nyilvános vitában résztvevők önkéntes elhatározásuk folytán váltak-e a közügyek, a közélet alakítójává, rendszeres vagy időszakonként megjelenő szereplőjévé." alkotmanybirosag.hu/kozlemeny/pontositotta-a-kozszereploi-minoseg-megallapitasanak-szempontrendszeret-az-alkotmanybirosag/

Szóval, sivalkodhattok, ajvékolhattok akármilyen hangosan, Mészáros jogászai a bíróságon ugyanúgy feltörlik veletek a padlót, ahogy a korábbiakban. Mi pedig ugyanúgy a képetekbe fogunk röhögni.

alöksz róz 2020.02.14. 17:27:42

@Etniez: már késő, az index lebuktatott
gyorsan szedd elő a másik nickedet

alöksz róz 2020.02.14. 17:33:26

@eszti.....: na, mellébeszélsz, mert nem jött be a kampányszöveged?
már bizonyították h semmit nem várhatsz tőlük

Muhammad Balfas 2020.02.14. 17:36:58

@chrisred: Ettől még lehet véleményed..Szóval egy diktatúra konszolidálódása mentség e a bű neire..?

Muhammad Balfas 2020.02.14. 17:41:40

@György Csaba Nagy: Ezt a kérdést tkp. a világ bármely országában fektehetnéd..
Emlékszünk még arra , amikor a ballibsi aranykorban a hidegben bekrepáló hév kijelzőkre a vállalkozó utólag szigszalagozott hősugárzókat..?:)

alöksz róz 2020.02.14. 17:44:29

@eszti.....: ne a jelzőkkel foglalkozz, mondtam már :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 17:48:31

@György Csaba Nagy: "Örülök, hogy egyetértésre jutottunk: "

Korántsem jutottunk, csak a vágyvezérelt hülye lumpenproli szemüvegen keresztül nem érzékelsz a környezetedből semmit!

eszti..... 2020.02.14. 18:15:27

@alöksz róz:

mi mellé, apafej? :D
ha már a helyretevésnél tartunk, összekeversz a magyar ellenzékkel. én nem várom el sem Brüsszeltől, sem az uniótól, de még a magyar kormánytól sem, hogy védje vagy kiharcolja kisebbségi jogaimat.
az az én dolgom.
viszont egy vérnacionalista szélsőjobboldali nemzeti kormány, főleg Kotlebáék, néhány adminisztratív intézkedéssel simán boríthatja az eddigi status quo-t.
elég, ha heves nemzetállam építésbe kezdenek, törvénybe iktatják az államnyelv védelmét, eltörlik az anyanyelv használatához való jogom.

azt nem hiszem, fontosabb dolgaik is lesznek egymás baszogatásánál :-) - írod.
vagy nem. nézd csak meg! fico és a szlovák nemzeti párt tíz év alatt szelídült meg.
már elfelejtetted a 2010 környékén történt eseményeket vagy a mecsiari időket?
különben is. egy erős nemzetállam nem hagy belepofázni saját belügyeibe- jogállam, miegymás. azt tesz az állampolgáraival, amit akar.
Szijjártó max. küld egy tiltakozó jegyzéket, te meg kimész tüntikézni, míg nálunk bevezetik az alternatív oktatást. NATO, EU tag vagyunk, nincs mivel fenyegetőzni.

Etniez 2020.02.14. 18:19:36

@eszti.....: Ne zavar össze őket, kifagy a szoftverük.

Etniez 2020.02.14. 18:21:38

@Szergej Szergejevics Szergejev: Akkor lássuk azt a pert!

Az MTVA ügyben sem lett igaza a fidesz-kommandónak, jogosan tartózkodtak ott a képviselők és jogtalanul lettek kidobva.
Szegény kidobók el lesznek meszelve, pedig ők csak végrehajtották Papp Dániel (Orbán Viktor?) utasításait.

eszti..... 2020.02.14. 18:36:09

@alöksz róz:

az internaionalistánál magasabb labdát rég dobtál. :D

alöksz róz 2020.02.14. 18:55:11

@eszti.....: azt magad nehezen fogod tudni megvédeni, ha kifejezetten ellened dolgoznak uniós csoportosulások (pl renew barátaidék).
egy kicsit lecsúsztál a lejtőn ezzel a fasisztázással eltörléssel, ha így folytatod hamar eljutsz a népirtáshoz...
saját belügyeikben független államok is faszán tudnak együttműködni egymás tiszteletben tartásával, nem tudom hallottál-e róla, de még az európai uniót is képesek voltak létrehozni :-)

rasztaszív 2020.02.14. 18:55:31

nem lennék ennek az embernek a helyében.nem is értem,mit remél.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 18:55:46

Kamu Geriék 59 milliárd forint hitelt hívnának le 2023-ig
Elkészült Budapest 2020-as költségvetése, ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Népszavának Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, aki elmondta, hogy nagyon kell figyelniük, mire van pénz és mire nincs.

Ahelyett, hogy Mészáros közszereplő e, vagy nem! Már van amire nincs pénz, Olgára meg a Draskovicsra és a tetves Havas Szófiára igen, a buszvezetők bérére nem, viszont hitel, az lesz! Honnan ismerős ez?

alöksz róz 2020.02.14. 19:01:16

@eszti.....: sose a jelző a lényeg, az csak megfűszerezi

vagy szebben mondva olyan magas volt a labda, hogy alatta csapkodtad a levegőben az árnyékát :-)

alöksz róz 2020.02.14. 19:04:29

@alöksz róz: hülye vagyok, az asztalon az árnyékát.
nem a levegőben, ott nem látszik :D

György Csaba Nagy 2020.02.14. 19:16:28

@Grimbusz Makszimusz: De bizony, érzékeltem és írtam. Sajna téged is érzékellek, vak csirketolvaj.

György Csaba Nagy 2020.02.14. 19:21:01

@Muhammad Balfas: Komoly visszamaradottságot mutat, ha még mindig elmúttnyócévezel.
A hazának és népének igazán az épp hatalmon lévők tudnak. Teszik is.

Muhammad Balfas 2020.02.14. 19:40:35

@György Csaba Nagy: Akkor is csaholtál a korrupció ellen? Vagy mégse? Ha jól emlékszem akkoriban a "más zsebében nem turkálunk" rigmus volt divatban a ballisbsi birkakórusnál..:)

eszti..... 2020.02.14. 19:45:17

@alöksz róz:

aha! :D
szép próbálkozás volt.

Muhammad Balfas 2020.02.14. 19:47:26

@eszti.....: A világ szinte mindegyik országa figyelemmel követi sorsát és védi jogait határon túli kisebbségeinek .Kivéve persze a hazai szoci-szadesz katasztrófa kormányokat..

nemzeti.net/kurz-szelet-vetett-olaszorszagban-vihart-aratott-11039512.html

"Az új osztrák kabinet beiktatását jelző dokumentumon még szinte meg sem száradt a tinta, máris kisebb külpolitikai botrányt kavart az új, minden tekintetben friss és fiatal osztrák kancellár – Sebastian Kurz – bejelentése, miszerint Bécs lehetőséget ad az olaszországi német ajkú őshonos közösségnek, hogy igényelhessék az osztrák állampolgárságot."

Grimbusz Makszimusz 2020.02.14. 19:51:17

@György Csaba Nagy: "Komoly visszamaradottságot mutat, ha még mindig elmúttnyócévezel."

Miután ennél komolyabb teljesítményt nem tudtok felmutatni, nincs mihez hasonlítani, annál is inkább, mert ugyanaz a buzi banda várakozik a koncra ismét, akiknek az "elmúttnyócévet" is köszönhetjük! Hidd el, mindenki nyugodtabb volna, ha nem így lenne!

György Csaba Nagy 2020.02.14. 19:57:40

@Muhammad Balfas: Nekem valahogy a mai fejem fáj, nem a tavalyi.

György Csaba Nagy 2020.02.14. 20:05:39

@Grimbusz Makszimusz: Semilyen szempont szerint nincs igazad: az ellenzék messze nem ugyanaz, de bárki váltja is előbb-utóbb kedvenceidet, az ha beleszakad, se tud annyit ártani, az országot úgy a múltba visszalökdösni, és iparszerűen és szégyentelenül lopni.

eszti..... 2020.02.14. 20:21:04

@Muhammad Balfas:

Kivéve persze a hazai szoci-szadesz katasztrófa kormányokat..... na, ne mondd!

A szlovák- magyar alapszerződést mégis Horn Gyula hozta össze Mečiarral.

"Szlovák-Magyar Alapszerződés:

Szlovákia és Magyarország között sokáig húzódott az alapszerződés megkötése, ami a Pozsony és Budapest közötti kapcsolatok teljes elhidegüléséhez vezetett a második Mečiar-, ill. Antall-kormány idején (1992-1994). A két ország közötti viszony szerződésszerű rögzítésének gondolata Jozef Moravčík 1994-es kormányfői kinevezését követően kezdett körvonalazódni, ám a Horn Gyula vezette szociálista-liberális magyar kormány a tárgyalásokat már a Vladimír Mečiar vezette Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom, a Szlovák Nemzeti Párt és a Munkásszövetség alkotta koalicióval, lényegében azonban Vladimir Meciar kormányfővel folytatta le. A Szerződés a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között a jószomszédi kapcsolatokról és a baráti együttműködésről végül 1995. március 19-én Párizsban köttetett meg. A magyar-szlovák szerződéshez az eddigi gyakorlattól eltérően nem csatoltak egy külön nyilatkozatot, amely a kisebbségek jogait rögzítette volna, mert ezeket a felek a szerződésbe foglalták.

Az alapszerződés, mint a „jószomszédság és a bizalom szellemében” fogant dokumentum kimondja, hogy a „Szerződő Felek kölcsönös együttműködésükben elősegítik egymás számára, hogy figyelemmel kísérhessék e cikk tartalmának megvalósulását…” és „…e célból az általuk szükségesnek tartott összetételű tagozatokból álló, ajánlási joggal felruházott vegyes bizottságot hoznak létre”. Ezzel azonban ellentétes volt az a hivatalos szlovák hozzáállás, amely megelőzte a dokumentum pozsonyi parlament általi ratifikálását. A szerződést csak egy évvel az aláírása után, 1996. március 26-án ratifikálta a szlovák törvényhozás, részben azért, hogy az alapszerződés a magyar kisebbségnek nyújtotta vélt bőkezűséget legyen idő ellentételezni nacionalista szűkmarkúsággal. Ilyen célt szolgált a nyelvtörvény elfogadása, valamint az közigazgatási jogszabálytervezet erőltetett elfogadtatása, mely nem vette figyelembe a Magyar Koalíció észrevételeit. Paradox módon az alapszerződés megkötése után egyre inkább elhidegültek a szlovák-magyar kapcsolatok. Hosszantartó vitát gerjesztett a szerződés 15-ik pontjának, - az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 1201-es ajánlását illető - eltérő értelmezése, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elmaradt az alapszerződésben meghatározott célok teljesítése."

www.kbdesign.sk/cla/projects/slovak_hungarian_treaty/cla_analysis/szlovak_magyar_roviditett.htm

alöksz róz 2020.02.14. 21:20:53

@eszti.....: mire nem késztette ezeket a kormányokat, hogy az erős független államokból álló európai unióhoz csatlakozzanak :-)

Muhammad Balfas 2020.02.14. 21:26:23

@eszti.....: Bla-bla-bla..Az Orbán-kormány biztosított magyar állampolgárságot a határon túliaknak , éppúgy , ahogy a Kurz-kormány a dél-tiroli osztrákoknak..

Muhammad Balfas 2020.02.14. 21:29:02

@György Csaba Nagy: Mert akkoriban nem is fájt a fejed..Nem őrjöngtetek Kóka piros helikopterén , a botrányos pályáztatási rendszeren , a kilométerenként 3 milliárdba kerülő autópályákon stb. "Más zsebében nem turkálunk"-ez volt a jelszó..:)

eszti..... 2020.02.14. 21:43:55

@Muhammad Balfas:

Ja! Mindenkit biztosítottak arról, hogy bátran vegyék csak fel e kettős állampolgárságot, hisz megvédik őket.
Aztán mikor ezer valahányszázan elveszítették a szlovák állampolgárságukat, szartak rájuk.
10 év alatt Orbán évente többször is találkozott Ficoval, mégsem próbálta rendezni a helyzetet. 10 év alatt magyar részről egyik közjogi méltóság sem tett lépéseket a kétoldali találkozókon. De még javaslatot sem.
Na, ennyit az álompolgárságról. :D

morph on deer 2020.02.14. 21:44:40

@Grimbusz Makszimusz:
“ Kamu Geriék 59 milliárd forint hitelt hívnának le 2023-ig”

Merthogy csak annyi maradt abból a 90-ből, ami rendelkezésükre állt, a többit már Tarlós elköltötte. Meg hagyott még 118 milliárd tartozást.
Gondolom az meg elkerülte a figyelmedet, hogy közben viktorka drága, meg a többi faszszopó próbálja megszívatni a főváros másfél milliós népességét, mert elzavarták a fideszcselédet a hivatalából.

Csak éppen nem számolnak azzal, hogy azért nem mindenki olyan hülye, mintha fideszes lenne, és képesek használni a rendelkezésükre álló forrásokat.

Hát még akkor mekkora hiszti lesz, ha az EU-s támogatások direkt a fővároshoz mennek, és nem lehet se lefölözni őket, se zsarolni velük!

Most képzeld el azt a szituációt, hogy akkor sem orbán dönt valamiről, ha fene fenét eszik, akár fejre is állhat a kis pöcs..!

De legalább a Kastanienhof még többször lesz képes vendégül látni őfelségét, és azért ez is valami, nem?

maxvall bircaman a teknőcbaszó 2020.02.14. 21:49:35

Pártolnám ha bárki bekapná a faszom.

morph on deer 2020.02.14. 22:08:28

@eszti.....:
“ Aztán mikor ezer valahányszázan elveszítették a szlovák állampolgárságukat, szartak rájuk.”

Ez egy rémhírterjesztés, semmi több!
Mert nem csak akkor: azóta is!
Naugye!

De legalább a mostani elnök sétálhatott a nemzetthy kerítés mentén, ami például sem Ficoval, sem Meciarral nem történt meg!
Hát mi ez, ha nem a jószándékú testvérbarátságoskodás kifejeződösségeskedése?
Na de elvtársak, most komolyan..!

nincs1itt 2020.02.14. 23:52:33

@atomic power 1986DucaDuca: na mi van? ostoba gyökér magyar! megpróbálod megmagyarázni, hogyan lesz egy iskolázatlan(ezt közelről ismered) szakmunkásból 10 év alatt dollár milliárdos? a világ 2050. leggazdagabb embere, egy olyan országban ahol az átlagbér nem éri el a 700 eur-t???

István Tamasi 2020.02.15. 06:36:48

Aki a közpénzt lopja - mint strómanlölő - az közszereplő.

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.15. 08:18:31

@nincs1itt:

----nincs1itt 2020.02.14. 23:52:33

@atomic power 1986DucaDuca: na mi van? ostoba gyökér magyar! megpróbálod megmagyarázni, hogyan lesz egy iskolázatlan(ezt közelről ismered) szakmunkásból 10 év alatt dollár milliárdos? a világ 2050. leggazdagabb embere, egy olyan országban ahol az átlagbér nem éri el a 700 eur-t???----

----nincs1itt 2020.02.13. 12:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: te érted ezt, vagy csak ennyit tudsz? tavaly szept. 1 este 9 óra, idén február 2 délután 6 óra... vagy esetleg az ostoba gyökér magyarral van bajod? szerintem mindhárom jelző igaz rátok nézve!-----

---nincs1itt 2020.02.12. 17:55:29

@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!---

----nincs1itt 2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!----

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.02.15. 09:57:24

Nagymester fokozatú sunyisággal, halkan, alig roppantva fingtam le egy öregasszonyt a tesco mellett.

Muhammad Balfas 2020.02.15. 10:24:24

@eszti.....: Jóval több cseh-szlovák kettős állampolgár vesztette el szlovák állampolgárságát. Mindössze 97 magyart érintett ez az ostoba törvény , amelynek korrigálása folyamatban van..

György Csaba Nagy 2020.02.15. 11:12:49

@Muhammad Balfas: Mondd, téged odaláncolt vki a tizenéves napárhoz, és nem tudod forgatni? Remélem, vki azért etet. De hogy Mészi kapcsán Kókázol és autópályázol (jé, akkor is épült? A költségeknek azért nézz utána, szép karriert találsz), az csőlátás.

György Csaba Nagy 2020.02.15. 11:38:44

@MAXVALL bircaman közíró: Ezzel elvesztetted éned legértékesebb részét. Az esemény pedig föltétlen közérdekű.

Muhammad Balfas 2020.02.15. 12:46:04

@György Csaba Nagy: Csak arra akarok utalni , hogy vannak dolgok , amelyek nem változnak..:)

nincs1itt 2020.02.15. 12:46:08

@atomic power 1986DucaDuca: na ezt dumáld ki, de gy.f. és a zemúttnyóccév nem ér ám!

Leggyorsabban dráguló termékek, szolgáltatások (éves változás, %)
Sertéshús 27,6
Friss hazai és déligyümölcs 21,9
Párizsi felvágott, kolbász 17,4
Friss zöldség 14,1
Hús-, halkészítmények 13,8
Járműüzemanyag 13,5
Szalonna 13
Járműalkatrész 12,9
Postai szolgáltatás 12,1
Ékszerek 11,9
Dohányáruk 11,3
Lakbér 10,3
Forrás: KSH

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.15. 12:58:33

@nincs1itt:

----nincs1itt 2020.02.15. 12:19:49

@atomic power 1986DucaDuca: ostoba gyökér magyar!----

@nincs1itt:

----nincs1itt 2020.02.13. 12:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: te érted ezt, vagy csak ennyit tudsz? tavaly szept. 1 este 9 óra, idén február 2 délután 6 óra... vagy esetleg az ostoba gyökér magyarral van bajod? szerintem mindhárom jelző igaz rátok nézve!-----

----nincs1itt2020.02.12. 17:55:29

@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!----

----nincs1itt 2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!----

nincs1itt 2020.02.15. 13:01:50

@atomic power 1986DucaDuca: ostoba gyökér magyar, ennyire futja? vagy csak igen nagyon a lelkedbe gázoltam? 4,7% infláció, beszakadó forint... és 10% felett vastagon az árak emelkedése. és te magyarázod a bizonyítványát o.v.-nek? na ezért nevezlek ostoba gyökér magyarnak! melyik nem vagy a fentiek fényében?

atomic power 1986DucaDuca 2020.02.15. 13:58:04

@nincs1itt:

----nincs1itt 2020.02.15. 13:01:50

@atomic power 1986DucaDuca: ostoba gyökér magyar, ennyire futja? vagy csak igen nagyon a lelkedbe gázoltam? 4,7% infláció, beszakadó forint... és 10% felett vastagon az árak emelkedése. és te magyarázod a bizonyítványát o.v.-nek? na ezért nevezlek ostoba gyökér magyarnak! melyik nem vagy a fentiek fényében?----

----nincs1itt 2020.02.15. 12:19:49

@atomic power 1986DucaDuca: ostoba gyökér magyar!----

----nincs1itt 2020.02.14. 23:52:33

@atomic power 1986DucaDuca: na mi van? ostoba gyökér magyar! megpróbálod megmagyarázni, hogyan lesz egy iskolázatlan(ezt közelről ismered) szakmunkásból 10 év alatt dollár milliárdos? a világ 2050. leggazdagabb embere, egy olyan országban ahol az átlagbér nem éri el a 700 eur-t???----

----nincs1itt 2020.02.13. 12:02:09

@atomic power 1986DucaDuca: te érted ezt, vagy csak ennyit tudsz? tavaly szept. 1 este 9 óra, idén február 2 délután 6 óra... vagy esetleg az ostoba gyökér magyarral van bajod? szerintem mindhárom jelző igaz rátok nézve!-----

----nincs1itt 2020.02.12. 17:55:29

@atomic power 1986DucaDuca: figyelj nem vagyok fideszes, elsőre is láttam! figyelj jobban, már válaszoltam is! de azért kösz, mert szabó miklós jános azóta már más neveken maradt pont olyan gyökér magyar, veled együtt!----

----nincs1itt 2019.09.01. 20:54:41

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsére te és @Szabó Miklós János teljesen tisztában vagytok ezzel és mérvertstájer fogalmával. húzz a matolcsi picsájába, te ostoba gyökér magyar!---

György Csaba Nagy 2020.02.15. 18:19:57

@MAXVALL bircaman közíró: Végtelenül ostoba, primitív, perverz és ízléstelen véglény vagy. Értékeid csak negatív előjellel írhatók le. Gazdag gyűjtemény, érdemes kiteregetned.

nincs1itt 2020.02.15. 21:16:56

@Muhammad Balfas: feltűnt, hogy az árakat forintban adták meg viszont szlovákiában euróval fizetnek... tehát minden stimmel...

alöksz róz 2020.02.15. 21:38:08

@nincs1itt: akkor a fizetéseket se euróban számold :-)
de nyilván a szlovákok se állnak túl jól a bérek/árak viszonyában, bár erről inkább esztit kell megkérdezni

Muhammad Balfas 2020.02.15. 21:50:54

@nincs1itt: Lehet , hogy átváltották ?(Az eurót forintra..:)

nincs1itt 2020.02.15. 22:08:24

@alöksz róz: @Muhammad Balfas: melyik árfolyamon? a tegnapin? esetleg egy közép értéken... mert lehet, hogy 1 "szlovák" euró tegnap még több forintot ért, mint ma... tehát ez elég necces így... de gondolom nincs messze atomerős kollegátok, neki biztos van rá legalább egy megfejtése: "gy.f., 2003-2010 között soros!" és ezzel OK is minden!

alöksz róz 2020.02.15. 22:20:58

@eszti.....: de te hogy érzed, hogy élnek az emberek? mondjuk ausztriához képest, ehhez van összehasonlítási alapod.
azt nem tudom, a magyarhoz képest van-e

Muhammad Balfas 2020.02.15. 22:40:56

@nincs1itt: Az nem úgy működik , hogy változik az árfolyam és rögtön elkezdik átcímkézgetni az árakat. Egyébként világosan szerepel a cikkben , hogy "* a Szlovákiában tapasztalható árakat február 12-i MNB forint-euróárfolyamon váltottuk át.."

nincs1itt 2020.02.15. 22:47:44

@Muhammad Balfas: jaj, ez most komoly? ha változik az euró árfolyam, az euróhoz képest... te balfas... ugye nem akarsz nagyon hülyének látszani? 2020.01. nyitó mnb 329,99, 2020.02.12. 338,06... tehát akár egy hét alatt lehet a szlovák lidl olcsóbb és drágább is mint mo.-i lidl...

eszti..... 2020.02.16. 00:08:35

@alöksz róz:

van.
aki dolgozik az normálisan meg tud élni. az ország nyugati és északnyugati felén van a legtöbb munka. kelet felé haladva egyre kevesebb.
a minimálbér 520 euró.
egy kezdő tanító bruttó alapbére 800 eu plusz a juttatások.
a szalag mellett dolgozó munkás - nem autógyárban- nettó 600-700-at keres.
kb. ugyanez a helyzet az eü dolgozókkal is.

alöksz róz 2020.02.16. 01:00:15

@eszti.....: hát ki mit tekint normálisnak. szerintem ezek is kimondottan szar fizetések. nem tudom milyen életszínvonalat lehet ebből finanszírozni, de így ránézésre nem raknám nagyon a magyar fölé :-)

eszti..... 2020.02.16. 10:24:24

@alöksz róz:

ez van az ország keleti felén, a végeken.
a hivatalos átlagbér 2019 végén országosan 1077 eu.
Pozsony megyében volt a legmagasabb 1368 eu,
Eperjes megyében a legalacsonyabb 841 eu.

eszti..... 2020.02.16. 10:44:57

@alöksz róz:

azt nem tudom neked megmondani, jelenleg milyen életszínvonalat lehet havi nettó 700 euróból finanszírozni.
szerintem egy szolid alap, amire lehet építeni.
minden attól függ, hol laksz, milyenek az igényeid.
most, közalkalmazottként jóval a hivatalos átlagbér fölött keresek. de évekkel ezelőtt dolgoztam havi 600-ért is és abból is ki lehetett jönni.

Muhammad Balfas 2020.02.16. 10:48:54

@nincs1itt: Spekulatív manőverek nyomán előálló kiugrásokkal számolni megtévesztő.
Több értelme van vásárlóerő paritáson összehasonlítani a két ország jövedelmeit..

nincs1itt 2020.02.16. 11:32:35

@Muhammad Balfas: szerintem is, de nem kellenek a közgáz szakszavak. egyszerű ez mint a faék. átlag órabér ott és mo.-on 1 órai munka mennyi terméket képvisel.
modjuk 10 eur a német átlag órabér(nem ennyi, csak példa ca 20 eur), 1 liter benzin 1,49. 1 kg hús csirke 4,5 eur.
ebből már lehet számolgatni. 1 nm lakás ára, persze nem nyomor- és nem a luxusnegyedben, ez viszonyítva havi nettó bevételhez.

alöksz róz 2020.02.16. 12:56:05

@eszti.....: magyarországon ennyiből szar életszínvonalat lehet biztosítani, és nem hiszem h a szlovákoknál olcsóbb lenne az élet

Muhammad Balfas 2020.02.16. 13:16:15

@nincs1itt:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/keresetek_eu.pdf

Látható , hogy a szlovákokat , és az észteket is megelőzzük..

nincs1itt 2020.02.16. 13:29:31

@Muhammad Balfas: ez az a ksh számítás, ahol magyar átlagbér kiszámításánál "kifelejtették" az 1,7 millió alacsony jövedelműt? mert még így is 25-ből a 21. mo. ami azért nem annyira fényes helyezés.

eszti..... 2020.02.16. 13:34:37

@alöksz róz:

nem olcsóbb. viszont okosan kell élni. nem muszáj mindent megvenni a boltban, pl. a 8. pár cipőt.:D

alöksz róz 2020.02.16. 14:28:13

@eszti.....: ja, milyen okos dolog is a krumplistésztán élés, a kézzel mosás, meg a leggagyibb kínai deichmannos cipő vásárlása

eszti..... 2020.02.16. 15:18:27

@alöksz róz:

épp fordítva. minőségi árukat kell vásárolni, ritkán.
mivel az utóbbi években sokat utaztam, kapszula gardróbom van. a lábbeliket cipészhez hordom. ő tanított meg, melyik cipő jegyszeri használatos és melyik javítható.
a sütés-főzés régi szenvedély /mi bajod a krumplis tésztával?/. nemcsak én, a családom többi tagja is szívesen és jól főz. nyáron a kertből, vagy a piacról szerezzük be az alapanyagokat.
nem szívesen dobunk ki régi tárgyakat, ruhákat. inkább újrahasznosítjuk, elajándékozzuk vagy elcseréljük.

Muhammad Balfas 2020.02.16. 15:39:46

@nincs1itt:

""kifelejtették" az 1,7 millió alacsony jövedelműt?"

Erről nem hallottam , de remélem , hogy nem a 18 év alattiakról van szó..:)

ujszo.com/gazdasag/a-fizeteseinkhez-kepest-draga-az-elelmiszer

"Az élelmiszerek megfizethetőségét és minőségét vizsgáló globális toplistán Szlovákia, legalábbis régiós összehasonlításban, csúnyán leszerepelt."

---

nincs1itt 2020.02.16. 15:44:49

@Muhammad Balfas: nem a 18 év alattiak, hanem bizonyos jövedelem alattiak... az meg 1,7 millió fő.
hát szlovákia nem kimondott mezőgazdasági ország. de mo. viszont jó adottságokkal bír a mezőgazdasághoz. szerintem olcsónak és jó minőségűnek kellene lennie a mo.-on megtermelt élelmiszereknek, a minőségben nem kételkedem, mivel találkozom itt is magyar élelmiszerekkel.

alöksz róz 2020.02.16. 15:52:34

@nincs1itt: "a minőségben nem kételkedem, mivel találkozom itt is magyar élelmiszerekkel." - a jót viszik külföldre :-)

nincs1itt 2020.02.16. 15:56:43

@alöksz róz: a pick téliszalámi, meg a pick gyulai kolbász. nem tudom összehasonlítani a mo.-on árulttal, de nem hiszem, hogy lenne különbség. de pl. a paprika, na az 1000x jobb, az egyszerű tv paprika, mint bármelyik a világban! a fűszer paprikáról ne is beszéljünk!

eszti..... 2020.02.16. 16:13:04

@alöksz róz:

közben rájöttem, mi bajod a krumplis tésztával. biztos azzal a szar boltival készíted.
úgy ehetetlen.
de frissen gyúrt tésztával isteni!

alöksz róz 2020.02.16. 16:29:01

@nincs1itt: bolti és piaci tv paprika olyan ízű mint a nedves krepp papír :-)
milyen lehet a többi országban

alöksz róz 2020.02.16. 16:30:08

@nincs1itt: mennyi kint a pick szalámi, gyulai kolbász?

nincs1itt 2020.02.16. 16:35:15

@alöksz róz: a tv paprika kifejezetten jó, amit itt árulnak. nem akarok hülyeséget mondani, de 1 pár gyulai a rewe-ben 3,49 vagy ez a téliszalámi 250 dkg-s. de mutatom a "helyi" magyar bolt árait, tőlünk kb 70 km-re van: www.ungarikumdelikatesse.de/arlista-preisliste/

alöksz róz 2020.02.16. 16:52:12

@nincs1itt: "nem akarok hülyeséget mondani, de 1 pár gyulai a rewe-ben 3,49 vagy ez a téliszalámi 250 dkg" - akkor nem olcsóbb mint itt, volt egy ilyen proli legenda, kíváncsi voltam rá

nincs1itt 2020.02.16. 17:05:41

@alöksz róz: láthattad az árakat. a lófaxot olcsóbb.

Muhammad Balfas 2020.02.16. 18:26:17

@nincs1itt: Sertés , csirke , vagy gabona tekintetében ők sem szorulnak rá senkire:

magyarmezogazdasag.hu/2019/10/11/atlagos-gabonatermes-szlovakiaban

"Az országban mintegy 2 millió tonna étkezési- és takarmánybúza termett. A belföldi szükségletet már 800 ezer tonna fedezi, a többit exportálják."

nincs1itt 2020.02.16. 18:31:25

@Muhammad Balfas: ez olyan, mint hofinál volt a 14 malac? na jó, komolyan, a búza fontos, de azért van még egy-két-há' termény ami fontos.

Muhammad Balfas 2020.02.16. 20:49:00

@nincs1itt: A gyümölcs valóban nem terem olyan mennyiségben ,mint nálunk valószínűleg.Ehhez képest az alma olcsóbb náluk valamivel- a cikk szerint.
süti beállítások módosítása