B1 blogcsalád



Schiffer: nemzeti érdek, hogy a Fidesznek jó legyen

2020. január 18. - nickgrabowszki

Az LMP korábbi elnöke szerint az ellenzéki EP-képviselők elárulják a nemzet érdekeit.
sa_8.jpg

A magyar nemzeti érdeket az szolgálná, hogy a magyar kormánypárt egy meghatározó európai pártcsalád tagja maradjon. A magyar nemzeti érdekkel szemben azok vétenek, akik ennek ellenében kampányolnak külföldön.

Ezt egy Fidesz-alelnök, -szóvivő vagy kormánypropagandista se mondhatta volna szebben. De nem ők mondták, hanem Schiffer András, aki megtette a tétjét a Fidesz nemzetközi páriává süllyedéséről szóló vitában. Facebook-posztjából következően az ellenzék az hibás, mert nem lobbizik és kampányol elég erősen azért, hogy

  • az (egyelőre) félautokratikus rendszert kiépítő,
  • közpénzeket ipari méretekben magánosító,
  • idegengyűlölő-rasszista kampányokkal és nyílt szavazatvásárlással hatalmon maradó

magyarországi kormánypártot nehogy büdösnek találják az Európai Néppártnak nevezett jobbközép klubban.

Schiffer 6 éven át volt az (elvileg) ellenzéki LMP elnöke és parlamenti képviselője, ezalatt kettő, visszavonulása után pedig még egy további választás előtt is

latba vetette minden befolyását 

az ellenzéki együttműködés megakadályozására. Amiivel pedig elkerülhető lett volna a Fidesz sokadik minősített parlamenti többsége, és a - Schiffer által is megőrzendőnek nevezett - liberális jogállam további visszabontása, az abszolutista hatalomgyakorlás.

Ehhez maga is hozzájárult: bár már nem volt parlamenti képviselő, erősen lobbizott azért, az LMP segítse ki az alkotmánybírók megválasztásánál a Fideszt, amikor 3 éve annak éppen nem volt meg a kétharmados többsége. 

A szélsőbal, zöld- és ökopárti bázist, valamint "szellemi hinterlandot" építeni a parlamenti politikából visszavonult ügyvédnek mostanában a kormánypropaganda biztosít fórumot meglátásai közlésére.

Az elmúlt év végén a Mandinerben fordult szembe zöldpolitikusi önmagával, amikor közölte

a neoliberális világrend (...) politikai terméket farag a klímaváltozásból.

Szintén tavaly egy fórumon osztotta meg azt a gondolatát, hogy

nettó hazaárulás az euró bevezetésének követelése.

Beleállt a kormánypropaganda kampányába a Szeviép-vádlottakat felmentő szegedi bírónő ellen, noha fogalmilag kizárt az összeférhetetlenség egy önkormányzati lakás vásárlása miatt egy olyan ügyben, amiben az önkormányzat semmilyen módon nem érintett.

Legújabban pedig elment Pesti Srácoknak videóinterjút adni, amiben főként az ellenzéket bírálta, a kormányoldallal legfeljebb problémája volt, hogy Orbán és a Fidesz politikája számára túlságosan "globalista". 

Mióta Thürmer Gyulára valamilyen rejtélyes okból nem számíthat a Fidesz, Pozsgay Imre meghalt, Szili Katalint pedig államtitkárként nehéz függetlennek eladni, Schiffer az egyetlen olyan közéleti szereplő, akit a NER fel tud mutatni, mint

konstruktív ellenzékit,

aki nem áll szemben az Orbán-rezsimmel ab ovo, hanem legfeljebb részletkérdésekben van vitája vele. Már rég nem a rendszer ellenzéke, ha volt valaha is, legfeljebb a kormányé.

Bár még ez is okkal lenne kétségbe vonható a Fidesz és a nemzet érdekének azonosítását, illetve az ellenzék ismételt lehazaárulózását követően.

sch_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3715415150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2020.01.20. 11:52:57

@R.V.J.:

Nézd, én kedvelem a momentumos hölgyeket, és a civil szervezetek hölgy tagjait.

Kellemesen nyugtázom, hogy valamikor jól döntöttem, nem közülük választottam. Már régen Grétczi úr hobbiját űzhetném én is magányosan, szidva a Teremtőt, mi a faszért baszakodott anno Évával. Tök felesleges volt, valami szórakoztatóbb nem jutott eszébe?
Pl, a 3 kezű férfi?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:53:59

@Kwisatz Hadеrach:
" ha még több a segély, az még nagyobb elnyomás, nem? "

Nem. De ha minden gyerekcsínyért fegyházba kell menni az már igenis elnyomás!!
Az igazi roma civilszervezetek folyamatosan panaszkodnak, hogy forráshiányosak és folyamatosan nyomoz utánuk a rendörség!!!
Mi ez ha nem 1984 Orwelltöl????

6.Lenin 2020.01.20. 11:59:38

@R.V.J.:

Majd lesz, ha itt hagy minket a nyomorban ez a szent ember, és a fiacskája inkább a kedves párjaira költi majd inkább. Őt az ideológia (?) helyett inkább más érdekli, kicsit feketébben látva a világot. Gondolom a méret se lehanyagolható.

Persze tudom, ez a része téged hidegen hagy, mi közöd a mérethez? Talán még hátulról ért meglepetés szintjén sem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 12:06:27

@6.Lenin:

A Soros fiának ad hominem buzizására és a te onanizációs problémáidra nem tudok csattogós választ adni.
Próbálkozz talán egy terapeutánál.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 12:16:55

@R.V.J.: "Erre nincs bizonyítékod, az viszont tény hogy a Soros Fund Management 3 müszakban gürcölteti a brókereket, hogy elegendö profitot termeljenek a világ jobbáttételéhez!!! "

Sajátságos módja a jó tettnek. Először megszívatom az angol hülyéket, szétcseszem a nemzeti valutájukat, majd az ebből befolyó pénzből jó útra terelem őket. Ezt most így hogy?
Azért el ne hidd, hogy Gyugyó akkora nagy jövőlátó ász, hogy gondol-gondol -gondol és csörren a dollár.
Mondj bármilyen olyan nagy Soros manővert, amin közvetve-közvetlenül nem az USA profitált! Vagy olyat, amivel az USA neolibbant pénzeszsákjainak keresztbe tett volna.
Mert az oké, hogy rálépett a font tyúkszemére.. de a dolláréra is ráléphetne, ugyanilyen elgondolások mentén.

Másnap a NATO bevonulna a kamrájába és tömegpusztító fegyvereket keresnének..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 12:27:16

@Kwisatz Hadеrach:
Soros a megírt szabályok szerint spekulál a tözsdén. Nyer mert okos. Gondolom amikor társasjátékozol akkor a 6ost dobó kollégét egyböl legonosztevözöd.

A másik meg az, hogy a Sorost Trump meg a Netanjahu egy kanál vízben megfolytaná, ha tehetné. Gondolod egy cinikus opportunista pont ezekkel a nagykutyákkal rugná össze a port? I think not.

A Zorbán ebben az összefüggésben csak egy bolha a kutyák hátán, föleg hogy nemsoká megy a Kaylo Ibrahim és Josip Tot után a hüvösre miután megint megnyerjük a választásokat!!!!

antiinternáci 2020.01.20. 12:57:55

@miért:

Schiffer most éppen jóvátesz valamit az örökségéből.
Ellentétben a Dobreva, Fegyőr, Donut, Bauer jellegű alakokkal, akik még fokozzák is alávaló elődeik förtelmes tevékenységét, megmutatják, hogy még azoknál negatívabbak is tudnak lenni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.20. 13:03:17

@látjátok feleim szümtükkel: "Igazad van, nem minden az eus pénzekből valósul meg."

Stimmt, valóban nem minden.

"Nagyon sok minden az állampapírt vásároló magyar polgárok pénzéből. Amit egyszer majd nem fog tudni visszafizetni az állam, mert nem jön annyi úniós pénz. Mellesleg ez mind adósság, hiába nevezik állampapírnak, vagy esetleg békekölcsönnek."

Ebben ugyan van némi igazságmag, de jókora adag demagógiával és közönséges baromságokkal keverve.

Kezdjük azzal, amivel nem érdemes vitatkozni, igen, az állampapír adósságot testesít meg, tulajdonosának az állam a kibocsátáskor rögzített feltételek szerint teljesíteni köteles.

Más kérdés, hogy az állampapír az adósságnak (annak keletkezésének) nem oka, hanem a finanszírozásának az eszköze.

A baromság ott van, hogy ezt majd nem fogja tudni "visszafizetni az állam, mert nem jön annyi úniós pénz".

Kezdjük azzal, hogy az uniós pénzből (ami "pántlikázott pénz") sokmindent lehet csinálni, pl. fejlesztéseket finanszírozni (elsősorban) vagy a mezőgazdasági termelőket jövedelemkiegészítéshez juttatni; de speciel adósságot finanszírozni/refinanszírozni nem igazán, márcsak az erre vonatkozó szabályok miatt sem.

Amikor a válság alatt meg akarták segíteni a bajba jutott tagállamokat, ezért kellett speciális mentőcsomag-konstrukciókat kitalálni, illetve ezért volt szükség az IMF bevonására is. Hála Istennek, mi már az IMF-hitelt visszafizettük, képesek vagyunk a magyar államot a piacról, méghozzá jórészt a hazai lakossági megtakarításokból finanszírozni, főként forint-alapon, ami a sebezhetőségünk csökkentéséhez is hozzájárult.

Persze az országot, a magyar államot nem érintené jól az uniós források elapadása (és a gazdaságpolitikának is kihívást jelentene), hiszen így pl. az eddig ezekből finanszírozott fejlesztések elmaradnának, vagy ezeket a magyar költségvetésnek kellene finanszíroznia.

De ebből még önmagában egyáltalán nem következik az államcsőd szükségszerűsége, hiszen az állam dönthet úgy, hogy ezeket a fejlesztéseket inkább nem finanszírozza (ami persze a gazdaságnak, pláne az építőiparnak rossz hír; de önmagában nem katasztrófa); vagy akár úgy is, hogy adót emel, hogy előteremtse az ezekhez szükséges forrásokat.

6.Lenin 2020.01.20. 13:17:31

@R.V.J.:

Nem olvastál figyelmesen- gondolom ez a fű hatása, vagy...-Amit nekem írsz problémának, az pontosan nem az enyém, hiszen én anno jól döntöttem.
Szerintem ezek, amiket felsorolsz, az az ő problémáik, mert valahol, valaki, valamikor rosszul döntött.
Amennyiben abbahagynád a füvezést, az a kényszerképzeted is megszűnne, hogy a momentum kormányra kerülhetne Mo-on valaha is.
Mondjuk ezektől okosabb nem lennél, de 2 problémád megszűnne. Ez viszont már óriási eredmény lenne. Nem kéne annyi terhet cipelned.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 13:28:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Megkell valljam, nagyon értelmesen, informatívan magyarázol. Nem is értem, hogy miért az ellenség oldalán vesztegeted a tehettségedet.

Ha átállnál hozzánk, akkor a jövöd biztosítva lenne (+garandtált amnesztia a kormányváltás utan)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 13:38:12

@6.Lenin:
"Nem olvastál figyelmesen"

Persze persze vagy inkább átlátok az ilyen "a haverom haverja részegen fekve szombat hajnalban a köbányai szopófantom kényeztetésére ébredt" -szerü ciszhetero történeteken.

Nézd, amig nem érzel ellenálhatatlan vágyat arra, hogy a telefonoddal dokumentáld, tölem azt csinálsz a számítógép elött amit akarsz.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.20. 13:49:35

@R.V.J.: "garandtált amnesztia a kormányváltás utan"

Köszönöm a kedves szavaidat és a nagylelkű ajánlatot, de szerencsére erre nem lesz gondunk.

Az FSZB már elkészítette az evakuálási tervünket és a nevünkre kiállított diplomáciai útleveleket, a helikoptereink a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székházából fognak indulni az Orbán-kormány kulcsembereivel és a magyar állam aranytartalékával együtt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 14:02:27

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"a helikoptereink a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székházából fognak indulni"

Nos, tetudod. Mivel az új #momentum kormány megkapta a trumputáni amerikai demokrata vezetés teljes támogatását, ehhez a Obama féle drónprogramnak is lesz hozzáfűznivalója. lásd. iráni "baleset"

6.Lenin 2020.01.20. 14:02:53

@R.V.J.:

Na, ez már igazi momentumos, sopronitamásos szellemi mélység. Sajnálom, de tériszonyom van, ilyen mélységekbe már nem tudlak követni.
Őröltem neked.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 14:13:33

@6.Lenin:
Látom nálad is betaláltam, mint a @nincs1itt Hanzinál múltkor. Sajnálom, nem akartam ennyire húsbavágni, csak mindig elragadtatom magam.

BOCSIKA!! :*

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 14:17:04

@R.V.J.: Jól van, szerintem rátótad, tútótad..

Soros ott, és azt a játékot játssza, amit a CIA számára kijelöl. Már nehéz lenne felgöngyölíteni, hogy mi volt előbb, a Soros hálózatba olvadó 'civil'-ek, vagy a CIA hatalmas ötlete, hogy létre kell hozni egy kiterjedt és befolyásos, megbízható emberekből álló, előretolt hadosztályt, megfelelő mimikri biztosításával..

6.Lenin 2020.01.20. 14:20:16

@R.V.J.:

Sajnálom, de tévedsz. Mibe találtál be? Szerintem a megoldás jóval 1xűbb.
Ellaposodott a "párbeszéd". Gondolom ez valamilyen utóhatása a füvezésnek.

Nem kell bocsikáznod semmiért sem.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 14:26:22

@6.Lenin: Vedd már észre, hogy paródia.. nincs ember, aki ilyen baromságokat komolyan is gondolna.

"ehhez a Obama féle drónprogramnak is lesz hozzáfűznivalója. lásd. iráni "baleset" "
:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 14:29:48

@Kwisatz Hadеrach:
"a CIA hatalmas ötlete, hogy létre kell hozni egy kiterjedt és befolyásos, megbízható emberekből álló, előretolt hadosztályt"

Vigyázz le ne essen az alufóliacsákó a fejedröl, mert a végén még a CIA-s gyikemberek kimossák az agyad a Chemtrail repcsikröl.
Hagyjuk már, mi lesz a következö, hogy Dick Chaney rendelte meg a charterjáratot az ikertornyokba?

6.Lenin 2020.01.20. 14:40:07

@Kwisatz Hadеrach:

Miből gondolod, hogy komolyan vettem?
Mellesleg ezt már vele néhányx körbejártuk.
1xűen néha kedvelem a stílusát-rájátszok-míg érdekes. Valamiért néha átmegy valami zavaros, stílustalan zagyvaságba.
Ekkor szoktam abbahagyni.

Mellesleg a Momentumot kifigurázó hsz-nek soxor kiváló. Néha még ő is összezavarodik ebben, az már unalmas, nekem. Az igaz, hogy nem értem miért is így teszi, ha esetleg tényleg egy másik oldalon áll, de amíg van benne stílus, értékelem, de az egész nem olyan érdekes, az ő dolga, hogy miért így. Semmi közöm hozzá.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.20. 15:14:12

@Szergej Szergejevics Szergejev: "De ebből még önmagában egyáltalán nem következik az államcsőd szükségszerűsége, hiszen az állam dönthet úgy, hogy ezeket a fejlesztéseket inkább nem finanszírozza (ami persze a gazdaságnak, pláne az építőiparnak rossz hír; de önmagában nem katasztrófa); vagy akár úgy is, hogy adót emel, hogy előteremtse az ezekhez szükséges forrásokat."

Jé!
Te gyakorlatilag egyet értettél azzal, amit írtam.
Nem azt mondtam, hog szükségszerű az államcsőd, hanem azt, hogy előferdülhet. Mert ha a kormányzat túlköltekezi magát, és nem lesz elég befizetett adó, akkor bezony jön az magától is, szökszerűség nélkül. Márpedig a kádárizmusnak is az lett a baja, hogy túlköltekezte magát. A termelés csökkent, nem volt elég bevétel, és abból akartak minden igényt kielégteni. Mondjuk akkor nem a stadijonyokra ment a sok pénz, hanem arra, hogy a fél műszakban nem dolgozó vállalatok munkásai egész napi bért kaptak. Azt valahonnan el kellett vonni, de fedezet meg nem volt rá, mert a meg nem termelt jövedelemből később sem lehetett visszapótolni az elvont összeget.

Gondolod, ha a vállalkozások ( nem az oligarcsákra gondolok, akik a milliárdos osztalékok mellett kapnak fejlesztási támogtásokat ) nem kapnak állami támogatást, akkor elég lesz a befizetett adó?

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.20. 15:19:34

@antiinternáci: "...Schiffer, aki a nagyon kevés számú tisztességes baloldali politikusok egyike. Bár természetesen nem értek vele egyet a baloldali dolgokban, de legalább nem hazaáruló, és ez ma óriási dolog...."

Tényleg az, csak nem értem, mitől is baloldali és nem haza áruló? Talán mert neki nem kellett letelepedési kötvényt sem venni, sem árulni?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 15:35:01

@látjátok feleim szümtükkel:
"Talán mert neki nem kellett letelepedési kötvényt sem venni, sem árulni?"

A bevándorlást segíteni semmilyen formában sem hazaárulás, éppen ellenkezöleg!!
A KHS adatai szerint 250ezer bevándorló hiányzik az országunkból, hogy akár hosszútávon is túléljen az egészségügy és a nyugdíjrendszer!!!
Nembeszélve arról, hogy a genetikai kutatások kiderítették, hogy az öröklödö betegségek legföbb oka az etnikai homogenitás. Ennek az országnak tehát azonnal egy nagyadag afrikai és kisázsiai géninjekció kellene oda, ahová nagyon jól esik!!!

Évszázadokon keresztül bebizonyosodott, hogy a nyugati országok csinálják jól, de a fidesz erröl még mindig nem akar tudomást venni!!!!!

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 16:16:07

@R.V.J.: Tehát azt állítod, hogy az Egyesült Államok soha nem próbált más országok belügyeibe beavatkozni fedett módon? Soha nem használta ilyen jellegű feladatokra a különféle hírszerző szervezeteit? Soha nem használt fizetett vagy megzsarolt ügynököket a céljai elérésére? Tényleg?
Akkor miért hallgat le NATO szövetséges állami vezetőket? Részt vettek civil szervezetek az arab térség destabilizálásában, vagy Ukrajna és Oroszország közti konfliktus kirobbantásában? Pedig még el is dicsekedett ezzel a vén majom .

eszti..... 2020.01.20. 16:34:23

@látjátok feleim szümtükkel:

" mitől is baloldali és nem haza áruló? "

mert nem vették észre, hogy leidiótázta a fideszeseket. :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 17:16:20

@Kwisatz Hadеrach:
"Tehát azt állítod, hogy az Egyesült Államok soha nem próbált más országok belügyeibe beavatkozni fedett módon?"

Lehet biztos. Az viszont tény, hogy erre sokszor rá van kényszerítve, mint hogy akaratlanul is a világ rendőre szerepet kell játszania.
Hála égnek az amerikai politikai elit megkérdőjelezhetetlen morális iránytűje mindig megmutatja a titkosszolgálatoknak a helyes utat!!
Iràn, Szíria, Venezuela diktátorai retteghetnek, de a Zorbán ebben az összefüggésben jelentéktelen és sajnos ez a túlélésének a záloga.
A hazai ellenzék legfőbb feladata, hogy kiváló amerikai kapcsolatait felhasználva feltegye a fideszt a jószándékú rezsimváltások térképére a fehérházban.
Akkor majd tele lesz a gatyájuk és még álmukban is az eget fogják kémlelni a drónok után + az ellenzék olyan tüntetést tud majd szervezni, hogy kiborítjuk a fideszt a fürdővizzel együtt!!!

#dronewarsforfreedom

6.Lenin 2020.01.20. 17:23:42

@R.V.J.:

"még álmukban is az eget fogják kémlelni a drónok után "

Mo is tagja a NATO-nak. Tedd már le a füvet.

nincs1itt 2020.01.20. 17:56:47

@látjátok feleim szümtükkel: azért milyen jó, hogy fidesz-táliboknak van hol hőbörögni!
képzeld csak el! ha ez mocskoslibsibolsisorosista blog és még néhány nem lenne, mit kezdenének magukkal napi 24 órában?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 18:17:22

@6.Lenin:
"Mo is tagja a NATO-nak."

Papiron igen, de valójában még most sajnos annyira sem érdekes az ország, hogy ez a mértéktelen fegyvervásárlása megüsse az ingerküszöböt.
A rezsimváltás után pesze rá fogunk szolgálni a megtiszteltelésre!!!

6.Lenin 2020.01.20. 18:23:21

@R.V.J.:

2 %-ot köteles minden tag fegyverkezésre költeni. Határidős előírás.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 18:36:47

@6.Lenin:
"2 %-ot köteles minden tag fegyverkezésre költeni. Határidős előírás."

Persze, biztos nemtudom, de muszáj volt szuperdrága támadófegyvereket venni?
Amikor emberek fagynak meg az utcán és romagyerekeket szegregálnak???

Nem lehetett volna mondjuk védekező (mondjuk kitől is?) fegyvereket kölcsönkérni vagy esetleg lízingelni, mint az MSZP alatt???
Persze nem, mert az humánusabb és humanitáriánusabb lett volna igaz, te vérszomjas narancslepke!!

6.Lenin 2020.01.20. 18:46:18

@R.V.J.:

Nyilván a momentumos gladiátorok ellen néhány jól irányzott pofon is elég lenne.
Esküszöm, hogy nem én döntöttem. Mivel német fegyvereket vettünk, lehetne találni logikus magyarázatokat is. 3-at találhatsz.

Az Azonnali.hu szerint Mo 22-ben elért költ, bev. 50 000 milliárd körül lesz. Ennek 2 %-át KELL fegyverkezésre költeni (nyilván nem orosz fegyverekre).

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 18:58:58

@6.Lenin:
"Ennek 2 %-át KELL fegyverkezésre költeni (nyilván nem orosz fegyverekre)."

Ezt már leírtad. Kérdezem én: miért használjuk ezt a pénzt értelmetlenül? Amikor fektethetnénk az összeget a cyberhadviselés fejlesztésére is???
Teljesen felesleges vashalmazokat venni, ha egy szilicium völgyi tini meghekkeli az egészet és összevissza céloz tank meg a helikopter rendszere és felrobban az egész???

6.Lenin 2020.01.20. 19:06:04

@R.V.J.:

Miért lenne értelmetlen, tudod mekkora biznisz a rezezés, lomizás Németországban?
Néhány sötétebb bőrű, és múltú honfitársunk esetleg tudna adni ebben hasznos infókat.
Vagy a Szepi, lehet, hogy ő is abból tengeti a tyúkszarosát Dajcsban.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 19:14:14

@6.Lenin:
"Vagy a Szepi, lehet, hogy ő is abból tengeti a tyúkszarosát Dajcsban."

A Hanzi-ra gondolsz? Ő vagy a német munkáosztályban él, vagy a német munkàsosztályon élősködik. Egyik másik, vagy mindkettő.
Mindenesetre a napi májkrémeszsömlére és kólássörre (németül jobban hangzik) összejön neki.

6.Lenin 2020.01.20. 19:19:06

-Kérem foglaljon helyet a lehető legkényelmesebben, hunja be a szemét, vegyen mély lélegzetet, és képzelje el azt az őrült helyzetet, hogy a momentum van kormányon. Megvan?

-Igen, én vagyok Andris úr, valamiért gatyában egy sámlin.
-Helyes. A feladat a következő: Fegyvert kell vásárolnia. Mi lenne az első kérdése?
-Ki fizeti?
-Helyes, 3-at találhat.
-Én nem.
-Helyes, van még két lehetősége.
-Tomi se, a Soproni.
-Helyes, még mindig van 1.
-A két dilis ep-s csajszi se.
-András úr, ön nagyon okos. Jó me-e lehetne Mo-nak, de sajnos most fel kell ébresztenem.
-Hol vagyok?
-Nyugodjon le Béluska, jó helyen, mindjárt jön Jucika a bogyókkal, aztán szunya reggelig.
-Kösz, doki.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 20:02:55

@6.Lenin:
Mentális betegséggel jó viccelni igaz? Te aztán érzed a korszellemet.

morph on deer 2020.01.20. 20:09:03

@R.V.J.:
“ Persze, biztos nemtudom, de muszáj volt szuperdrága támadófegyvereket venni? ”

Muszáj bizony!
Mert nehogy már néhány nyamvadt liberális mondja itt meg, hogy mégis kiket szart a turul itt világra, és kik jöttek hajóval, mondjuk.

Még csak az kéne!
Ezért aztán jól védhető helyre költözött a hadúr, és már épül a családi erődítmény is, bizony!
(Remélem, időben elkészül..)

Az meg már csak bónusz, hogy ennek fejében nem csinált/csinál az EU kutyaeledelt a viktor golyóiból, mivel így segíti a német gazdaságot ez a rendes kis cseléd.

‘Double Happiness’, ahogy egykor egy kínai pingponglabda mondta.

morph on deer 2020.01.20. 20:10:34

@6.Lenin:
“ hunja be ”

Te, biztos, hogy nem kipcsakot akartál mondani?

6.Lenin 2020.01.20. 20:12:12

@R.V.J.:

Ma kinek nincsenek mentális problémái, főleg ballib oldalon. Te is azzal a kényszerképzettel küzdesz minden nap, hogy a momentum 1x kormányon lesz Mo-on.
Én meg azzal, hogy próbálom cáfolni. Egy beton oszlopot kínaiul tanítani lehet ehhez hasonló igyekezet. A fiuk lánynak képzelik magukat, és fordítva. Férfiak, férfiak kipufogójában turkálnak. Nők izgi mobilokat használnak vibrálos üzemmódban. Csak így hirtelenjében néhány eset.
Ja, és legyőzzük a természetet, már megint. Elsőre ugyan nem jött össze, de karácsonyra tuti meglesz.

6.Lenin 2020.01.20. 20:16:29

Ja, és holnap valamit, valakit megmentünk. Most pont nem érek rá, megyek hunyni.

ipi-apacs!
Reggel, ha elfelejteném ezt megmentős cuccot, nyugodtan szóljatok.
Pá!
Mindenkinek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 20:26:28

@6.Lenin:
"Férfiak, férfiak kipufogójában turkálnak. Nők izgi mobilokat használnak vibrálos üzemmódban"

kösz az infót, de nem érdekel, hogy milyen pornóra keresel rá lefekvés előtt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 20:30:48

@morph on deer:
"Ezért aztán jól védhető helyre költözött a hadúr"

Tökmindegy, Obama drónja leszedi onnan is, mint az egyszeri paraszt az egypálcás Áfész kártyanaptárt a céllövöldében.

morph on deer 2020.01.20. 22:22:01

@R.V.J.:
“az egypálcás Áfész kártyanaptárt”

Juj. Azért nem irigyellek..!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.21. 01:09:42

@morph on deer: @R.V.J.: "egyszeri paraszt az egypálcás Áfész kártyanaptárt a céllövöldében"

Hát ha ez az életkép nektek még mond valamit, akkor ti se nagyon tartozhattok az Y- & Z-generációhoz.

(Bár az is igaz, hogy ez a Momentumnak még a kettővel ezelőtti önmeghatározása volt; aztán valahogy elfelejtődött, amikor megtették főpolgármester-jelöltnek az 53 éves Kerpel-Fronius Gabit. :P)

@látjátok feleim szümtükkel:
"Nem azt mondtam, hog szükségszerű az államcsőd, hanem azt, hogy előferdülhet"

Hát akkor elő, ha megint olyan dilettáns miniszterelnökünk & pénzügyminiszterünk lesz, mint a Gyurcsányi & Veres duó, akik már egy, a globális pénzügyi és gazdasági válság előtti békeévben (2006) is csaknem kétszámjegyű államháztartási hiányt hoztak össze.

"Márpedig a kádárizmusnak is az lett a baja, hogy túlköltekezte magát"

Hát részben igen, másrészt meg a szocialista tervgazdaság versenyképtelensége + strukturális problémái is, de Kádárék ráadásnak még az adósságfinanszírozást is jól elqrták. De ha intő példának ez nem volna elég, akkor ott volt a 2010 előtti szoci-szadi kormányok teljesítménye is. Ekkora balfaszságokat remélhetőleg nem hoznak össze még egyszer a gazdaságpolitika urai (amennyiben a választóknak van egy kis esze és Gyurcsányit nem engedik oda még egyszer a kormányrúdhoz)...

"Gondolod, ha a vállalkozások ( nem az oligarcsákra gondolok, akik a milliárdos osztalékok mellett kapnak fejlesztási támogtásokat ) nem kapnak állami támogatást, akkor elég lesz a befizetett adó?"

Ha egy vállalkozásnak nem a fejlesztéshez, hanem a működéshez kell folyamatosan az állami támogatás, akkor az már régen rossz. (Kivéve a közérdekű üzemeket, pl. a tömegközlekedést, tömegtájékoztatást stb.)

Én azt gondolom, hogy ha nem elég a befizetett adó, akkor talán először azt kéne megnézni, hogy a kiadási oldalon hol lehet a hatékonyságot növelni...

taga20☺ 2020.01.21. 03:26:31

momentán gyakran asz össze fogás auriter orbán elenébe kel belé mer hamarost ép natyba asz demókratikas úty ahoty lop csalel mek há hazudikk eből is mi értelmeségek európátt ki mer hoty gecci asz egészéges űgy meka oktattásba a cstadion a köllö ezé igy má unijó agya nekije el loplya csak hát me gecci és mék asz is hoty igy asztat más ne belé mi liberaltak rá adás hoty be se a cöges keritésbe mék lyo ezé má esztet is nekije az epp frakkcijo kültte elibe mié is hogyan hazudik és a naczi széles ki ruglyák höhö

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 08:11:54

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"Hát ha ez az életkép nektek még mond valamit, akkor ti se nagyon tartozhattok az Y- & Z-generációhoz."

Jogos! Sajnos kevés fiatal olvassa Moldovát a mi generációnkból, pedig micsoda tudás és bölcsesség van ott felhalmozva! :(
Nem beszélve a végtelen szórakozásról amit az ő retro életérzése nyújt!!!
Olvass bele, megéri!

6.Lenin 2020.01.21. 09:44:32

@R.V.J.:

Néha nagyon lemégy primitívbe. Ez a gyengeség jele. Fáradsz?

Kit, mit kell ma megmenteni a gonosz Fidesztől?
A méhész Karácsonyt?

Majdnem összrosáltam magam, amikor meghallottam mit is szeretne Bp-en. Azt mindig tudtam hogy Bp-en az egységnyi területre eső hülyék száma magas, de ennyire?

Kwisatz Hadеrach 2020.01.21. 09:53:23

@R.V.J.: "
Persze, biztos nemtudom, de muszáj volt szuperdrága támadófegyvereket venni?
Amikor emberek fagynak meg az utcán és romagyerekeket szegregálnak???

Nem lehetett volna mondjuk védekező (mondjuk kitől is?) fegyvereket kölcsönkérni vagy esetleg lízingelni, mint az MSZP alatt???"

Venni, nem bérelni.
A támadó-védekező fegyver felosztás a mi szintünkön értelmetlen. Mivel nem veszünk teszem azt rakéta védelmi rendszert, ami úgy ahogy specializált, nem igazán tudsz mondani olyan fegyvert, amit nem lehet mindkét célra használni.
De továbbgördítve. Vehetnénk atomfegyvereket is, hiszen az tökéletes védelmet ad azon agresszorok ellen (legalább) akiknek nincs nukijuk.
Legfeljebb megígérjük, hogy nem pukkantjuk el elsőként..

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.21. 09:55:56

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Ha egy vállalkozásnak nem a fejlesztéshez, hanem a működéshez kell folyamatosan az állami támogatás, akkor az már régen rossz. (Kivéve a közérdekű üzemeket, pl. a tömegközlekedést, tömegtájékoztatást stb.)

Én azt gondolom, hogy ha nem elég a befizetett adó, akkor talán először azt kéne megnézni, hogy a kiadási oldalon hol lehet a hatékonyságot növelni..."

Na, ez aztán a fából vaskarika!

Az a nagyvállalkozó ( magyar multi ), aki állami megrendelések mellé kap állami "fejlesztési " támogatást, az miért is szükségszerű? Főleg, ha évente kiveszi a vissza nem térítendő támogatás mértéke szerinti, vagy nagyobb osztalékot? Aztán ha csődbe megy a cég, az osztalékot senki nem kéri vissza. Meg a hatalmas fizetéseket sem. A kisebb magar vállalkozás meg alig bír megélni, nem hogy osztalékot kivenni.

Ez kiadási oldalon töténő hatékonyságnövelés talán pont a támogatások visszatérítése lehetne, mert ezzel ösztönözné az oligarcsákat is, hogy nem az állam támgatása révén hozzájuk jutott magánosított közpénzből vigyék csődbe pl. a bankjukat, míg ők vígan élnek tovább, mint Marci Hevesen.

Hatékonyság növelő pl. normális egészégügy, oktatás, mert ezek rendes működése temelést lendítő, hatékony pénzköltés. Utána jöhetnek majd a stadijonyok, amelyeket haverok tulajdonolnak, üzemeltetnek ( már ahol akad aki vállalja, miután felismerte, hogy ezek bezony nem hatékony üzemek ).

6.Lenin 2020.01.21. 10:01:15

@Kwisatz Hadеrach:

A NATO védekezésre szerveződött, vagy egyfajta katonai fenyegetése?

Ki ellen védekezik a NATO ? Az oroszok ellen? Pedig eddig mindig szép csendben megegyeztek a világ felosztásáról. A nyugat már nem bízik önmagában?

Mi tagja vagyunk a NATO-nak, nem hiszem, hogy ezekben a kérdésekben szabadon dönthetünk.

Miért lízingelhet egy szoci kormány? Nehogy gazdaságilag bebukjon. A szoci kormányoknak sok mindent elnéznek, mert ismerik a seggnyalókat. Azt is, mivel lehet őket megzsarolni.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 10:04:36

@6.Lenin:
"Kit, mit kell ma megmenteni a gonosz Fidesztől?
A méhész Karácsonyt?"

Kösz nem, sem a föpolgármesterúr, sem Budapest nem szorul a segítségedre!!
Fövárosunk most már önellátó és nemsokára teljesen önjáró is lesz.
Mihelyst az új bevételiforrásokat megnyitjuk a bulinegyedben.
Mondanom sem kell, hogy legalizáljuk a rekreációs drogokat, valamint (jóhír neked és korosztályodnak) a prostitúciót is legállis, ellenörzött keretek közé tereljük.

Az így felhalmozott bevételekböl teljesen zölddé alakítjuk a belvárost!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 10:08:41

@Kwisatz Hadеrach:
"Vehetnénk atomfegyvereket is, hiszen az tökéletes védelmet ad azon agresszorok ellen"

ATYAÈG, NÓÓRMÀÀLIS?? Hogy állítod meg a sugárzó atomfelhöt a határnál????

6.Lenin 2020.01.21. 10:15:40

@R.V.J.:

Isten ments, hogy segíteni akartam a köcsög főpolginak, vagy Bp-nek. Leszarom mindkettőt.

Önjárók lesznek? Természetesen, mint egy elszabadult hajóágyú, mindent letarolnak maguk körül. Ebben 1etértünk. Volt erre már példa, most is ez lesz.

Prostinak sose fizettem. 1x volt, hogy én kértem, mert nagyobb volt az én tarifám, mint az övé. Igen jó időt futottam akkor 100-on, és így nem jött össze a bót.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 11:05:31

@6.Lenin:
"Igen jó időt futottam akkor 100-on, és így nem jött össze a bót. "

Pont ez a lényeg!! A mi Budapestünkön nem kell szaladni a stricik elöl, mert a föpolgármesterúr "föstriciként" (mondá Gergö vicceskedve) biztosítja a szolgáltatói és a fogyasztói jogokat és kötelezettségeket!!!!

Ami még fontos ezügyben, hogy a választásokra meghirdetjük a fogyatékkal élöknek a Nimfa utalványt amivel 50%-os árengedményt kapnak az erotikus szolgáltatóknál!!!

Kwisatz Hadеrach 2020.01.21. 11:10:24

@R.V.J.: Pont ez a nagy trükk.. Az atomfegyvert nem kell használni, csak mutogatni..;) Sőt, utána már más fegyver se nagyon kell.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 11:20:40

@Kwisatz Hadеrach:
"Az atomfegyvert nem kell használni, csak mutogatni"

Ijesztöen rövidlátó vagy! Azt minden valamirevaló egyetemen tudják és tanítják (a titkosszolgálatok kutatása alapján), hogy Venezuela, Szíria, Egyiptom, Irán valamint Orbanisztán nem kaphat atomfegyvert, mert ezen országok elmebeteg vezetöi azonnal bevetnék azt!!!
A fidesz minden második szava "Trianon" szóval már ez a mostani eszetlen fegyverkezés is pánikot okoz a békes szomszédságban! Gondolj bele ha ez atomfegyvert kap!!!!

taga20☺ 2020.01.21. 11:34:38

momentán fityeszorkok nem tegyétek tökre mi halado demókraciás bloggunk

taga20☺ 2020.01.21. 12:16:06

csesznek höhö
pornóapáti xd
bugyi rotfl

Grimbusz Makszimusz 2020.01.21. 12:40:26

@taga20☺:
" csesznek höhö
pornóapáti xd
bugyi rotfl"

Hatvan!.........tudod, az a 69-nek az a változata, ahol te leszopod az arabot, de az njem szop vissza téged! 3XLD!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.21. 12:55:54

@látjátok feleim szümtükkel: "Az a nagyvállalkozó ( magyar multi ), aki állami megrendelések mellé kap állami "fejlesztési " támogatást, az miért is szükségszerű? Főleg, ha évente kiveszi a vissza nem térítendő támogatás mértéke szerinti, vagy nagyobb osztalékot? Aztán ha csődbe megy a cég, az osztalékot senki nem kéri vissza. Meg a hatalmas fizetéseket sem. A kisebb magar vállalkozás meg alig bír megélni, nem hogy osztalékot kivenni."

Konkrétumok nélkül (ki/mire/mikor kapta?) nehéz lenne véleményt mondani arról, hogy egy adott fejlesztési támogatás miért és mennyire volt indokolt.

Az állam szempontjából indokolhatja a támogatást pl. ha a fejlesztés révén (különösen egy fejletlen, magas munkanélküliségtől sújtott térségben) jelentős számban új munkahelyek jönnek létre, az illető cég megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat stb.

A magánszemélynek kifizetett osztalék után az állam a saját részét szja+szochó (15%+19,5%) formájában kéri el, azok után, hogy a cég az osztalékfizetés lehetőségét megteremtő nyeresége után a társasági adót (9%) is megfizette. Az ezek után megmaradó nettó osztalék már adózott jövedelem; nincs rajta mit "visszakérni", mert az adózó már megadta az államnak, ami az államé. Visszakérni akkor lehet (és kell) valamit (pl. kifizetett támogatást, előleget), ha a fejlesztési támogatásként kapott pénzt szabálytalanul költötték el, illetve ha a teljesítendő célok/indikátorok nem teljesültek.

Ami pedig a rosszul, nem hatékonyan működő, versenyképtelen magyar kisvállalkozást és a tulajdonosait illeti; az állam őt azzal "segíti", hogy a kisebb jövedelemtermelő képességével összhangban tőle kevesebb nyereségadót + szja-t + szochót szed be. (Amúgy az ilyen vállalkozások körében a fizetésképtelenség/csődök előfordulása is jóval gyakoribb, mint a "magyar multik" [?] esetében.)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.21. 13:07:21

@látjátok feleim szümtükkel: "Hatékonyság növelő pl. normális egészégügy, oktatás, mert ezek rendes működése temelést lendítő, hatékony pénzköltés."

Na, ez meg a szokásos balliberális mantra, de az adott probléma kontextusában (ti. államháztartási gazdálkodás, költségvetés egyensúlyi problémái) ezekben hiába keresnéd a megoldást.

Persze, az oktatás meg az egészségügy is nagyon fontos az ország "élhetősége" meg az állampolgárok életminősége szempontjából; de pusztán fiskális szempontból, különösen rövid távon, ezek ugyanúgy csak kiadások, mint a stadionyok meg a független színházak állami támogatása.

Ha a probléma az, hogy rendbe kell tenni a költségvetést, mert túl nagy a deficit, akkor azzal hiába próbálkozol, hogy több pénzt teszel az oktatásba meg az egészségügybe, mert az előbbi "befektetés" pénzügyi megtérülése leginkább évtizedekben mérhető, az utóbbié meg különösen nehezen értelmezhető (ti. hosszabb életű nyugdíjas = több kifizetett nyugdíj).

Muhammad Balfas 2020.01.21. 13:32:35

@Szergej Szergejevics Szergejev: Igen, mindent leöntenek ezzel a "zegészségügymegoktatásirendszer" generálszósszal, mindig ez az ultima ratio. A fejlett világ összes országában ez az ellenzék fő témája, aztán kormányra kerülve szarnak az egészre..:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 13:42:15

@Muhammad Balfas:
" Igen, mindent leöntenek ezzel a "zegészségügymegoktatásirendszer" generálszósszal,"

A mi "szószunk" úgy szól, hogy tandíj és magániskolák (pl CEU) valamint magánegészségbiztosítás, vizit és kezelési díj + ágydij stb.
R-Go se rövid, se hosszútávon nem fog kiadást jelenteni az államnak!!!
Fájni nemfog, de ízleni igen!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.21. 14:02:39

@Grimbusz Makszimusz: átok falyzat vedbe asz öklözöszsirt
szégyenlem magam helyeted milye trolli vagy má köpedellem

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.21. 14:34:09

@Szergej Szergejevics Szergejev: "...az előbbi "befektetés" pénzügyi megtérülése leginkább évtizedekben mérhető,"

Pont erről van szó. Tíz év alatt egyik területen sem javult a helyzet, a magyar diákok teljesítménye egyre rossszabb. ezt nem én mondom, hanem tanárok, akik már sok tíz éveket tanítottak, és tapasztalják a mai szintet közelről.

Márpedig egy egészséges országban az emberek sokkal jobban tudnak teljesíteni a munkahelyükön, a tanult és okos fiatal pedig vitán felül állóan a közösség javát szolgálja. Mellesleg a fidesz mikor is vette át a kormányrudat? Ugyé pont tíz éve, és még mindig nincs egy rendes nemzeti alaptanterv. Gondolom a jó munka eredményeként. Ugan ezn okból van szarban a magyarok egészsége is, mert mire sorra kerül egy-egy szakrendelésen, egy év is eltelhet úgy, hogy nem tudják mi a baja, vagy mitől van a baja.

Kár, hogy érdemi vita helyett ballibsis mantrákról papoltok, pedig ez illiberális kormányzás eredménye már tíz éve. Gondolkodhatnátok néha azon is, hogy a fiatalok miért húznak el külföldre amikor elvégzik az iskolát, megszerzik a szakmai végzettséget, ja és hol is van a középkorú szakemberek, orvosok színe-java? Nougyé.

morph on deer 2020.01.21. 18:26:43

@R.V.J.:
“ Hogy állítod meg a sugárzó atomfelhöt a határnál????”

Rendkívüli kormányhatározattal!
Most nehogy azt mondd, hogy az nem elég hatásos?!!!
Mer’ azt neeem hiszem eeel!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.01.21. 18:27:57

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ballib az anyád picsája seggfej!
Amikor meg fecóékat szidtuk náczik voltunk!

@látjátok feleim szümtükkel: Ballibből náczi lettem,majd megint ballib.:))
Olyan vagyok,mint az öreg aki egész életében ki sem mozdult Munkácsról!XD
Pedig nem is vagyok kaméleon,mint a viki!

morph on deer 2020.01.21. 18:29:29

@Kwisatz Hadеrach:
“ Az atomfegyvert nem kell használni, csak mutogatni..;)”

Aha! Hirtelen szétrántod a ballonkabátod, és mindenki megadja magát!
Ügyes..!

morph on deer 2020.01.21. 18:38:41

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Hát ha ez az életkép nektek még mond valamit, akkor ti se nagyon tartozhattok az Y- & Z-generációhoz.”
:)
Végre valami, amiben egyetértünk!
Legalább is a saját nevemben, mert lehet, hogy R.V.J. csupán művelt.
Ettől még engem a hideg kilelt, de ez magánügy. :))

eszti..... 2020.01.21. 21:14:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hát eddig tart a tudomány. :D
Röfögnek ballipsit, aztán max sorosbérenceznek és minden meg van magyarázva.

morph on deer 2020.01.21. 21:30:49

@eszti.....:
Na ne hülyéskedj!
Hát mi kellhet még?
Hiszen minden tökéletes: gazdag ország, vidám nép!
Any question?

eszti..... 2020.01.21. 21:39:00

@morph on deer:

Még néhány alusisak?
Tegnap elolvastam Bayer újabb remekművét, amelyben polgárháborút vizionál.
Már csak a Nézőpont felmérése várok.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.01.21. 22:34:34

Ahhoz képest, hogy egész nap bakkancs volt rajta, nem is olyan büdös a lábam.

Bambano 2020.01.21. 23:55:29

schiffernek teljesen igaza van, az nemzeti érdek lenne, hogy a magyar kormánypárt fontos legyen európában.
ebből a megfogalmazásból nem feltétlenül kell azt kiolvasni, hogy a magyar kormánypárt az a fidesz.
mert ezt vagy úgy értelmezed, hogy támogassuk, hogy a fidesz fontos párt fontos tagja legyen, vagy úgy, hogy legyen más a kormánypárt.

szerintem ne bántsuk schiffert, reménykedjünk benne, hogy amikor mi az ő korában leszünk, nem fogunk ágyba vizelni...

alöksz róz 2020.01.22. 00:09:21

@eszti.....: láthatóan nem mindegy, melyik pártcsaládba tartozik a kormány. meg hát ugye nálunk nyilván sokkal könnyebb ürügyet találni, ez nem vitás.
de attól még ürügy

Kwisatz Hadеrach 2020.01.22. 07:10:26

@morph on deer: "Aha! Hirtelen szétrántod a ballonkabátod, és mindenki megadja magát!
Ügyes..! "

Te így szoktad? Remélem nem fogod a szennyes részleteket is kiteregetni, kedves Zsolti!

Te is tudod, hogy az atomfegyver kb az egyetlen, ami egy , a nyugatba betagozódni nem vágyó ország szuverenitását megvédeni képes. És, mivel a felhalmozott , megszámlálhatatlanul sok nukleáris töltet közül csak az első kettőt robbantotta fel emberi célpontok felett a világ legliberáldemokratikusabb cége, azt gondolom, hogy mégiscsak jól működik a visszatartó erő.

morph on deer 2020.01.22. 21:41:29

@Kwisatz Hadеrach:
“ mégiscsak jól működik a visszatartó erő.”

Amíg. Aztán meg majd nagyon nem, ha olyan idiótákon múlik, mint Donald, a drága.
Aki képes volt lokális atomcsapásról ábrándozni, “megelőző” jelleggel.
Arra meg még gondolni sem merek, hogy néhány dzsihadista elmebeteg milyen jól ellenne egy ilyen (ballonkabáttal) kis játékszerrel. Márpedig minél több van belőle, annál nagyobb a valószínűsége, hogy elmebetegek kezébe is kerül belőle...

eszti..... 2020.01.22. 23:15:04

@alöksz róz:

ha jól emlékszem, 2006-ban Fico pártját is felfüggesztették a szocialista frakcióban, mivel a magyarellenes harcot kiemelt kormányfeladattá tette. a Smer maga mellé vette a szlovák kormányba a Vladimír Mečiar vezette HZDS-t és a Ján Slota-féle SNS-t.
2009-ben a SMER újra a pártcsalád teljes jogú tagja lett.
2015-ben ismét magyarázkodnia kellett. három feltételt kellett teljesítenie, hogy ne zárják ki:
- az EU által jóváhagyott menekültkvóták ellen ne nyújtson be panaszt az Európai Bíróságra,
- nyilvánosan határolódjon el mindennemű, a muzulmánok vagy a romák ellen irányuló szélsőséges megnyilvánulástól,
-betartsa a szociális, demokratikus értékeket és alapelveket.

a pártcsalád nem keresett semmiféle ürügyet, nyíltan fogalmazott.
ha most Orbán ellen ez lenne a kifogás, szerintem vele sem cicóznának.

alöksz róz 2020.01.23. 06:20:11

@eszti.....: "az EU által jóváhagyott menekültkvóták ellen ne nyújtson be panaszt az Európai Bíróságra" - ne bassz :DD

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.23. 09:40:10

@nincs1itt: "képzeld csak el! ha ez mocskoslibsibolsisorosista blog és még néhány nem lenne, mit kezdenének magukkal napi 24 órában?"

Ennek főleg az a baja, hogy az adófizetők pénzéből fizetik őket, míg a mocskoslibsibolsisorosista egy fillér közpénz nélkül mondja el a véleményét.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.23. 09:51:06

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Ja, igazad van, a stadijonyok, letelepedési kötvéynek megtérülése gyorsabb, mint az oktatásba, és az egészségügybe történő befektetés.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.23. 10:00:34

@eszti.....: "Még néhány alusisak?
Tegnap elolvastam Bayer újabb remekművét, amelyben polgárháborút vizionál."

Az egész ellenzék azt vizionált az ogy. választások után, a szaros szőrmók TGM is egyfolytában forradalmat kiált baszki, ne alusisakozz, hanem tájékozódj, vagy ha tudod, akkor ne reméld, hogy ezt más nem tudja!
Nem tudom Bayer mit mondott, de elkelne már egy jó kis libsiirtás szerintem is, mert nem nyugszanak!

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.23. 10:18:31

A rendszerváltás előtt a költségvetésnek nagy hibája volt, hogy elszabadultak a tanácsok, és olyan pénzeket is elköltöttek, ami nem volt meg. Ezt volt kénytelen az állam úgy fizetni, hogy nem volt előre betervezve. Ezért alakult át a tanácsrendszer önkormányzativá, és kaptak vagyont, hogy gazdálkodjanak, és azt költsék el, amit kigazdálkodnak.
Ehhez képest főleg a fideszes irányítású települési, és megyei önkormányzatok elkezdtek hiteleket felvenni, amiket utóbb a fidszes kormány fizetett ki helyettük. Most meg tíz éve a költségvetésbe nem megfeleleően betervezett áremelkedések miatt minden évben a kórházakat, és sok önkormányzatot ment ki a levesből ( csődből) a kormány, mert mint az elszabadult hajóágyú, úgy folyik a pénz. Meg sok állami hivatal, vállalat kezéből is. Kiegészülve azzal, hogy az úniós pénzek jelentős része is is ezen a zsíros úton folyik el. Mert pl. a sok kastély, meg múzeum, és hasonló felújítás sem hozta azt a nyereséget, amit elvártak a pénz kiosztása előtt. Mellesleg a Mátrai Erőmű miért is kerül vissza az államhoz? Nehogy a magántulajdonos becsődölve pénzt veszíten?

Aki meg azt állítja, hogy az egészségügybe és oktatásba fektetett pénz tíz évek alatt térül meg, az hazudik. Be kell menni egy kórház ortopédiai szakrendelésére, és meg kell nézni mennyi középkorú ember vár arra, hogy segítséget kapjon. Netán ők lennének azok, akik egészségesen termelni tudnák az adót. A középkorú korosztály oktatása ( szemben a sok fociakadémia állami támogatásával ) is leült, pedig az oktatás nem merül ki a 6-22 éves korosztályok oktatásában. Persze 2010-től sok 14 éves szakmát tanulóból 24, és sok 18 évesből -aki diplomát kapott- 28 éves lett. . Hol vannak? Aha, külföldön. MIÉRT?? Lehet azért, mert míg mások megfelelő végzettség nélkül akár állímatitkár-helyettesek is lehetnek, adddig egy diplomásnak nem jut ilyen lehetőség?

alöksz róz 2020.01.24. 07:50:49

@látjátok feleim szümtükkel: hát legyen minden diplomásból államtitkár

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.24. 10:25:50

@alöksz róz:

Próbáld meg, hátha hátrányos helyzetedre hivatkozva sikerül bekerülönöd, és okosodnod!

24.hu/kulfold/2020/01/24/soros-gyorgy-egyetemi-halozat/

alöksz róz 2020.01.24. 17:45:30

@látjátok feleim szümtükkel: ez a baj az országgal, a diplomásainknak nem jut államtitkár-helyettesi lehetőség

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.25. 10:44:26

@alöksz róz:

Hüje vagy. Nem az a baj, hanem az, hogy nem versenyeztetik az arra érdemes fiatalokat, úgy, mint ahogy a kádárizmusb an is csak a jó elvárs és a feleség, gyereke jutottt jó állami álláshoz. Ez pedig degresszív következményekkel jár egy ország számára. Lásd mai fiatalok jelentős része sem itthon látja a boldogulási lehetőségét.
süti beállítások módosítása