B1 blogcsalád



Schiffer: nemzeti érdek, hogy a Fidesznek jó legyen

2020. január 18. - nickgrabowszki

Az LMP korábbi elnöke szerint az ellenzéki EP-képviselők elárulják a nemzet érdekeit.
sa_8.jpg

A magyar nemzeti érdeket az szolgálná, hogy a magyar kormánypárt egy meghatározó európai pártcsalád tagja maradjon. A magyar nemzeti érdekkel szemben azok vétenek, akik ennek ellenében kampányolnak külföldön.

Ezt egy Fidesz-alelnök, -szóvivő vagy kormánypropagandista se mondhatta volna szebben. De nem ők mondták, hanem Schiffer András, aki megtette a tétjét a Fidesz nemzetközi páriává süllyedéséről szóló vitában. Facebook-posztjából következően az ellenzék az hibás, mert nem lobbizik és kampányol elég erősen azért, hogy

  • az (egyelőre) félautokratikus rendszert kiépítő,
  • közpénzeket ipari méretekben magánosító,
  • idegengyűlölő-rasszista kampányokkal és nyílt szavazatvásárlással hatalmon maradó

magyarországi kormánypártot nehogy büdösnek találják az Európai Néppártnak nevezett jobbközép klubban.

Schiffer 6 éven át volt az (elvileg) ellenzéki LMP elnöke és parlamenti képviselője, ezalatt kettő, visszavonulása után pedig még egy további választás előtt is

latba vetette minden befolyását 

az ellenzéki együttműködés megakadályozására. Amiivel pedig elkerülhető lett volna a Fidesz sokadik minősített parlamenti többsége, és a - Schiffer által is megőrzendőnek nevezett - liberális jogállam további visszabontása, az abszolutista hatalomgyakorlás.

Ehhez maga is hozzájárult: bár már nem volt parlamenti képviselő, erősen lobbizott azért, az LMP segítse ki az alkotmánybírók megválasztásánál a Fideszt, amikor 3 éve annak éppen nem volt meg a kétharmados többsége. 

A szélsőbal, zöld- és ökopárti bázist, valamint "szellemi hinterlandot" építeni a parlamenti politikából visszavonult ügyvédnek mostanában a kormánypropaganda biztosít fórumot meglátásai közlésére.

Az elmúlt év végén a Mandinerben fordult szembe zöldpolitikusi önmagával, amikor közölte

a neoliberális világrend (...) politikai terméket farag a klímaváltozásból.

Szintén tavaly egy fórumon osztotta meg azt a gondolatát, hogy

nettó hazaárulás az euró bevezetésének követelése.

Beleállt a kormánypropaganda kampányába a Szeviép-vádlottakat felmentő szegedi bírónő ellen, noha fogalmilag kizárt az összeférhetetlenség egy önkormányzati lakás vásárlása miatt egy olyan ügyben, amiben az önkormányzat semmilyen módon nem érintett.

Legújabban pedig elment Pesti Srácoknak videóinterjút adni, amiben főként az ellenzéket bírálta, a kormányoldallal legfeljebb problémája volt, hogy Orbán és a Fidesz politikája számára túlságosan "globalista". 

Mióta Thürmer Gyulára valamilyen rejtélyes okból nem számíthat a Fidesz, Pozsgay Imre meghalt, Szili Katalint pedig államtitkárként nehéz függetlennek eladni, Schiffer az egyetlen olyan közéleti szereplő, akit a NER fel tud mutatni, mint

konstruktív ellenzékit,

aki nem áll szemben az Orbán-rezsimmel ab ovo, hanem legfeljebb részletkérdésekben van vitája vele. Már rég nem a rendszer ellenzéke, ha volt valaha is, legfeljebb a kormányé.

Bár még ez is okkal lenne kétségbe vonható a Fidesz és a nemzet érdekének azonosítását, illetve az ellenzék ismételt lehazaárulózását követően.

sch_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4515415150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puszt 2020.01.18. 16:16:17

Már rég nem lenne kétharmad, ha ez a fasz nem volna!

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.18. 16:17:34

Schiffernek teljesen igaza van, az ún. ellenzéki képviselők Soros zsoldjában MAGYARORSZÁG elítélését követelik és próbálják nemzeti érdekként feltüntetni.

IDEJE, HOGY ELTAKARODJANAK AZ ORSZÁGBÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kwisatz Hadеrach 2020.01.18. 16:37:48

"Az elmúlt év végén a Mandinerben fordult szembe zöldpolitikusi önmagával, amikor közölte:

a neoliberális világrend (...) politikai terméket farag a klímaváltozásból."

Pedig ennél tömörebben és őszintébben nem lehet leírni azt, ami éppen zajlik a világban..

A zöld jó rejtőszín..

alöksz róz 2020.01.18. 16:38:43

na a momentumnak nekiugrás után csak megjött ez is. köpjünk le gyorsan mindenkit, elvtársak, aki nem áll be mögénk, igaz, grabovszki? :D

látom ezt azért nem sikerült értelmezni: "no meg azok - akik sokéves idióta viselkedésük eredményeként - magukat szorítják ki onnan"

Oxica 2020.01.18. 17:12:29

Jaja

Én is pont arra gondoltam, hogy az lenne az igazi magyar nemzeti érdek, hogy az összes uniós pénzt a felcsúti cigány maffia tegye zsebre, ahogy eddig és ezután is.
Értünk lopnak az elvtársak, nem ellenünk.

Csak hát elvtársak, nyugaton nem kicsit unták meg, a néppártban meg pláne. Főleg mióta a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradona kiplakátoltatta az unió és a néppárt vezetőit, mint a haza ellenségeit.
A néppárt pontosan az ilyen közönséges lótolvajok miatt zsugorodik, nem a baloldal miatt, mert nem baszták ki időben a néppártból.

Amúgy meg elvtársak, az ellenzéki képviselőket is a magyar nép józanabbik fele küldte Brüsszelbe, hogy nekik is legyen képviseletük, ne csak a fideSS zombiknak.

Amúgy meg elvtársak, amit a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradona kifőzött magának, azt egye is meg.
A fasiszta frakció tárt karokkal várja, legalább nem kell tovább páváskodni, mert most már nyíltan is lehet uszítani, a fasiszta frakcióban ez alap.

A szélsőjobboldali felcsúti cigány maffia kurmány végre oda került ahova mindig is tartozott, egy nyomorék kis frakcióba, ahol nem lesz beleszólása semmibe, sem az uniós pénzek elosztásába, sem semmi másba.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

6.Lenin 2020.01.18. 17:36:05

Ez egy érdekes jelenség a magyar politikai életben. A politikusként meg-, és kibukott politikusokra, mint meghatározó személyekre hivatkozni.
Schiffer úr csak 1 a hosszú sorban. Természetesen, mint magyar állampolgárnak lehet mindenről véleménye, szabadon le is írhatja, el is mondhatja, ahol csak neki tetszik, de...
Halott fenekén a csók kategória.
Szerintem.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.18. 17:37:34

" ahol nem lesz beleszólása semmibe, sem az uniós pénzek elosztásába, sem semmi másba."
Én eddig azt gondoltam, hogy a pénzek elosztását valójában nem haveri alapon, hanem törvények szerint végzik az unióban.
De te lerántottad a leplet, ezek szerint aki közelebb ül a tűzhöz, annak jut, aki meg távolabb, azt jól leveszik ebben a nagy demokráciában. Ezt fontos tudnunk!

rallus 2020.01.18. 18:10:16

Mályusz Elemér a Vörös emigráció című könyvében leírja, hogy a dicsőséges Tanácsköztársaság vezetői az emigrációban nem csak folytatták hazaáruló tevékenységüket, hanem még fokozták is. Döbbenetes a stílus és szándék azonossága a mai ellenzékével.... Szörnyű....

illaim 2020.01.18. 18:15:43

@Kwisatz Hadеrach: Ez most az új nickneved fidess tálib? Egyébként miről hablatyolsz?
A saját "kőbevésett" tákolmányotokat is leszarjátok, azt te mered szádra venni a törvényességet? LOL

illaim 2020.01.18. 18:19:18

@rallus: te az anyádat is kitagadnád a magyarságból, ha az érdeked azt kívánja, te köcsög fidesstálib! LOL

alöksz róz 2020.01.18. 18:22:25

na megérkezett a dk-s különítmény is :-)

Greccsi Zsot 2020.01.18. 18:24:49

Siffer egy naci. Rosszabb mint Adolf Hitler.

alöksz róz 2020.01.18. 18:24:57

@Oxica: nem az ep-ben dőlnek el a dolgok, azt csak az ep szeretné :-)

morph on deer 2020.01.18. 18:29:13

@Kwisatz Hadеrach:
“ A zöld jó rejtőszín...”

Csak nem a narancs háttér előtt...

morph on deer 2020.01.18. 18:31:59

@alöksz róz:
látom ezt azért nem sikerült értelmezni: "no meg azok - akik sokéves idióta viselkedésük eredményeként - magukat szorítják ki onnan"

Neked igen?
Mert ez a fideszről szól, csak tájékoztatlak!

NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK 2020.01.18. 18:32:42

"idegengyűlölő-rasszista kampányokkal és nyílt szavazatvásárlással hatalmon maradó"

Az ellenzek rasszistazik, mikozben evtizedek ota MOCSKOS CIGANYOZZAK Orbant.

6.Lenin 2020.01.18. 18:37:06

@morph on deer:

Miért a Fideszről? Nem az LMP-ről inkább?
A Fidesz ott van, főleg Orbán, hiszen az ET a fontosabb, de az EP-ban is ott van, és lesz is.
Az LMP pediglen nincs ott, lassan a párt is eltűnik.
Szerintem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.18. 18:38:47

A Schiffer egy himsoviniszta masiniszta, aki a fidesz mozdonyát fűti a háttérből tanácsadóként!!
Ez abból is látszik, hogy a szexista Bernie Sanderst támogatja, aki azt mondta szegény Elisabeth Warrennak, hogy egy nő nem lehet az USA elnöke!!! Tipikus fideszes tempó!!!
#warrenisasnake

morph on deer 2020.01.18. 18:39:55

@Kwisatz Hadеrach:
“ Én eddig azt gondoltam, hogy a pénzek elosztását valójában nem haveri alapon, hanem törvények szerint végzik az unióban.”

Aminek nem mond ellent az, hogy “ ahol nem lesz beleszólása semmibe, sem az uniós pénzek elosztásába, sem semmi másba” - ez ugyanis a beleszólási lehetőségről, mint érdekérvényesítő eszközről szól.
Márpedig ha valaki önként “felfüggeszti tagságát”, akkor nincs szavazati joga a döntéseket illetően, hogy a pártcsalád, amelyiknek a tagja (volt?) melyik témát támogassa, - ergo: nem tudja az ország érdekeit megfelelő módon képviselni!

Ennek nem a haversághoz, hanem a hülyeséghez van inkább köze.

Muhammad Balfas 2020.01.18. 18:42:35

Vajon a csehek miért nem tartják fontosnak az euro bevezetését..?

6.Lenin 2020.01.18. 18:46:15

@morph on deer:

Az EU lassan már csak egy kiszolgáló hivatal, megvásárolt helytartókkal. Miben dönt az EP ? Az EP nem dönt, hanem kiszolgál.

alöksz róz 2020.01.18. 18:46:20

@morph on deer: ja, ez nem jött össze grabovszkinak

morph on deer 2020.01.18. 18:46:49

@6.Lenin:
“ Az LMP pediglen nincs ott”

Hát éppen ez az.
A “magukat szorítják ki onnan” folyamatos jelen idő, márpedig az elempével ez már megtörtént, tehát “magukat szorították ki onnan” lenne a mondat. Schiffer pedig tud magyarul.

Jelen időben pedig éppen a fidesz szorgoskodik a saját ellehetetlenítésén, szerintem, ezért is írtam.

Muhammad Balfas 2020.01.18. 18:49:32

@morph on deer: Az európai zöld pártok többsége olyan,mint a görögdinnye: kívül zöld,belül vörös..:) Ezt nem akarta Schiffer..

morph on deer 2020.01.18. 18:51:12

@alöksz róz:
“ ja, ez nem jött össze”

Most már értem, kösz!:)

alöksz róz 2020.01.18. 18:51:51

@morph on deer: meg úgy látom a leninnek se :D

Ménár Atya 2020.01.18. 18:52:12

Schiffer az egyetlen politikus akire azért szavaznék, mert a realitás talaján áll, és ész érvekkel áll elő párt szempontok alapján tákolt érvekkel szemben.
Lehet rugózni amit mond, de lényegében igaza van.
Nem nagyon van az euban olyan ország, ahol a közös érdeket felül írja a pillanatnyi politikai érdek az országéval szemben.
Az is érthető, hogy nem akart ellenzéki összeborulást, sem a posztkomcsi maszoppal, sem a fasiszta gyerek Fletó dákópártjával, sem a fasiszta jobbikik DáKó párt nyalogatókkal.
Ha megmaradtak volna a Schiffer féle különutas vonalon, mára elég nagy tábort gyűjthettek volna, így viszont zöldséggé váltak a dákópárt levesében.

Muhammad Balfas 2020.01.18. 18:53:33

@NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK: Ja tényleg elég szürreális élmény,amikor a kisebbségvédő független-objektívek cigányozni kezdenek,dehát ők maguk se gondolták volna úgy tíz éve,hogy a holo emlékműbe pisáló jobbikosok egyszer majd jó srácok lesznek..:)

morph on deer 2020.01.18. 18:55:51

@Muhammad Balfas:
“ kívül zöld,belül vörös..:) Ezt nem akarta Schiffer..”

Ez eddig rendben is lenne, de a kívül zöld, belül narancs mennyivel jobb?
Persze nem mint gyümölcs! :)

Miért nem csinál akkor egy mérsékelt konzervatív zöld-zöld pártot?
Mert az LMP sem volt olyan, távolról sem...

6.Lenin 2020.01.18. 19:22:05

@morph on deer:

A Fidesz jelenleg máson szorgoskodik, nem a saját kiszorításán. Nincs kiszorítva. Az lehet, hogy kilép az EPP-ből. de nem biztos, hogy az a kiszorulását jelenti majd.
Az LMP szorul ki mindenhonnan. Az ő meccse lefutott mármint SA-é.
Sose volt egy nagy ász. Ha láttál néhány parlamenti viszont választ Orbántól, az kb úgy zajlott, amint az apa kioktatja a gyermekét. Érdemes lenne visszanézned néhány ilyen videót.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2020.01.18. 19:27:23

Le a kalappal Schiffer előtt, hogy ki mer állni a hatalmasokkal szemben.

6.Lenin 2020.01.18. 19:30:00

@közíró MAXVAL bircaman:

A partvonalon kívül vannak mindig a világ legnagyobb játékosai. A pályán meg a hülyék.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.18. 19:53:27

@morph on deer: Továbbra is ott vagyok elakadva, hogy Európa, pontosabban az EU-n belüli országok a legjobb évjáratú, non plus ultra liberális demokrácia értékei mentén integrálódnak eggyé.
Most mg te azt akarod nekem mondani, hogy lófaszt? Itt nincsenek játékszabályok, csak az erősebb kutya baszik elv? A többség kifoszthatja a kisebbeket, mert a saját érdekeik szerint hoznak döntéseket?
Nem lehetne.. csak kísérleti jelleggel idehaza is bevezetni ezt? Mondjuk a többség a számára terhes csoportok kizárásáról, hátrányos helyzetbe hozásáról döntene? Sőt.. az is elég lenne, ha a pozitív diszkriminációt megvonná a kisebb érdekérvényesítő képességű csoportoktól?
Vagy nézhetjük azt is, hogy amikor az úgynevezett menekülteket vagy tágabban szemlélve a migránsokat volt feladat elosztani, akkor nem nagyon láttam, a két-három nagy ország különösebben bevonta volna a döntésbe a kisebbeket. Pedig akkor még ott is csücsültek a képviselőink a parlamentben.. Hát, akkor a pénz elosztásánál vajon mennyire van jelentősége? Másutt dől el annak a sorsa, nem parlamentben.
Végül.. kissé aljasnak érzem, ahogy a két-három ki tudja honnan szalajtott szakadék luvnyának semmi sem drága, hogy Orbánt félreállítva megszerezzék a hatalmat a maguk (pártjuk) számára. Még az sem, ha Magyarországnak ezzel közvetlen kárt is okoznak.
Olyan kibaszott ismerős ez.. olyan aljadék kommunista tempó. Biztos a felmenőktől tanulták.

6.Lenin 2020.01.18. 20:02:17

@Kwisatz Hadеrach:

"Orbánt félreállítva megszerezzék a hatalmat a maguk (pártjuk) számára. "

Mit kezdenének a hatalommal, hiszen az nem az övék lenne. Ők csak kiszolgálnák. Ehhez vannak szokva. Egyedül nem lépesek sem megszerezni, sem megtartani. Ők csak szolgálni tudnak.

morph on deer 2020.01.18. 20:34:14

@Kwisatz Hadеrach:
“A többség kifoszthatja a kisebbeket, mert a saját érdekeik szerint hoznak döntéseket?
Nem lehetne.. csak kísérleti jelleggel idehaza is bevezetni ezt? ”

Nincs rá szükség!
Nálunk ez már hibátlanul működik.

“Hát, akkor a pénz elosztásánál vajon mennyire van jelentősége? Másutt dől el annak a sorsa, nem parlamentben.”

Erről inkább kérdez meg orbánt, hisz a legutóbbi elosztás után épp azzal hencegett, hogy milyen sok pénzt sikerült “kiharcolnia” az EU-nál!
Csak tudja, hogy hogyan, ha mégsem tárgyalásokon, nem?

“ Még az sem, ha Magyarországnak ezzel közvetlen kárt is okoznak.
Olyan kibaszott ismerős ez.. olyan aljadék kommunista tempó. Biztos a felmenőktől tanulták.”

Gondolod?
És ehhez mit szólsz, ő kitől tanulta?

24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/amp/

morph on deer 2020.01.18. 20:37:44

@NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK:
“Az ellenzek rasszistazik, mikozben evtizedek ota MOCSKOS CIGANYOZZAK Orbant.”

Nahát!
Aljas hazugság, hiszen mosakszik!

morph on deer 2020.01.18. 20:46:54

@6.Lenin:
“Az lehet, hogy kilép az EPP-ből. de nem biztos, hogy az a kiszorulását jelenti majd.”

Nem, az nem biztos.
Mindössze felettébb valószínű.
Ugyanis most nincs hová lépnie!
Ha mondjuk holnap kitennék a szűrét, akkor körülbelül úgy álldogálhatna magában, mint az a bizonyos lófax a lakodalomban, ha csak nem akarja letenni a voksát a nácik mellé.

Az meg egy külön történet, hogy ki veszi be ezt a “kereszténydemokrata jellegű” dumát az általa létrehozni kívánt gyülekezetről, és miért is tartanának vele erre fel.

Azért érdekelne, hogy hogyan viseli, ha nem ő fújhatja a közismert passzátszelet, ha már.

morph on deer 2020.01.18. 20:51:28

@közíró MAXVAL bircaman:
“Le a kalappal Schiffer előtt”

Igaz! Meg ki látott már Bircát kalapban, egyébként is!
(Lovat már én is, Palermóban!)
Egyáltalán van neked kalapod?
:)

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.18. 20:52:48

Mi van? Schifffernek nincs elég ügyfele? Orbánnak most nincs peres ügye amiben képviselni kéne? Jól jönne egy kis állami megbízás ?

Magyaur 2020.01.18. 21:01:56

A magyar nemzeti érdek elárulói a kipcsak-pogány Fidesz és a kripto-fideszes Schiffer.

Muhammad Balfas 2020.01.18. 21:25:46

@morph on deer: A vörös a kártékony internacionalista eszmét jelképezi,amely a zöld külső mögött bújik meg az illető pártok esetében.
Míg a narancs kívül és belül is narancs színű..

alöksz róz 2020.01.18. 21:40:13

@Muhammad Balfas: nézd el neki, ha nem tudja belül milyen, nem evett narancsot a kilencvenes évek eleje óta a fidesz miatt

morpho 2020.01.18. 21:50:15

@Muhammad Balfas: Az európai zöld pártok többsége olyan,mint a görögdinnye: kívül zöld,belül vörös. Orbán idézet szó szerint. Nyilván véletlen. Szinte együtt lélegeztek. Ráadásul ez a kijelentés hülyeség, semmivel sem indokolta meg senki(Orbán se), csak jópofa, aztán had szóljon! Szép munka.

A másik: " tényleg elég szürreális élmény,amikor a kisebbségvédő független-objektívek cigányozni kezdenek" Linkelj már ide nekem egy példát, amikor bármelyik ellenzéki politikus lecigányozta Orbánt! Az, hogy a kommentelők mit írnak, az tökmindegy, de ezt te tudod a legjobban. Melyik ellenzéki politikus cigányozta le orbánt és mikor? Mert ez így a "bedobok egy haknit , aztán hivatkozom rá" kategória frappáns példája.

morph on deer 2020.01.18. 21:59:14

@alöksz róz:
“ nem evett narancsot”
:)))!
Elég jól megközelíti a lényeget!

morph on deer 2020.01.18. 22:03:21

@Muhammad Balfas:
“ amely a zöld külső mögött bújik meg az illető pártok esetében”

Eddig rendben, de az mennyivel volt jobb, amikor Schiffer a zöld külső mögött tolta a narancs (fidesz) vonalat?

És miért ne lehetne végre egy igazi, mérsékelt középjobb zöld párt is egyszer? Amelyik CSAK zöld?

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:07:39

@Ménár Atya: ebből látszik hogy az az oldal nem akar kompromisszumot ahogy a szavazoik sem. Ez megint háború lesz. Vilagallam VS nemzetallam VS vallasallam. Szép jövő lesz a gyerekeinknek. Mindhárom résztvevőnek van igazsága de mindegyik hazugsaggal érvel. Kíváncsi vagyok ki fog nyerni... De hogy a pornep szívni fog az biztos.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:09:50

@morph on deer: hogy miért nem LEHET? azt kérdezd meg a világ uraitol?

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:15:33

@morph on deer: én úgy gondolom hogy a nemzeti oldali szavazók is látják a klimaveszt de azt is látják h kik azok akik a legnagyobb mértékben szarnak rá. Az emberek nem hülyék csak gyarlók. Tessék motiválni őket. De amíg a multi nem mutat példát addig... Nézzél több filmet a 90es évekből ott még ki mertek mondani a frankót.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:18:18

@morpho: morphokam linkelj már ide nekem egy videót amikor öv szidta a zsidókat. Na b+ nem fog menni... Te elfogult szaralak

eszti..... 2020.01.18. 22:19:33

@Soros csicskák húzzatok haza!:

Az lejött, hogy Schiffer szerint nemcsak az ellenzék, hanem a fidesz is vét a magyar nemzeti érdekekkel szemben?

morpho 2020.01.18. 22:21:09

@Muhammad Balfas: Van még a rothadt narancs. Kívűl narancssárga, belül meg barna és büdös...

morpho 2020.01.18. 22:22:55

@a nagy hohohorgász: Mit csinált az öv? Milyen öv? Derékszíj? Vagy örök vezér, vagy mi? Valami baj van?

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:23:25

@eszti.....: esztikem az lejott hogy ezzel a Fidesz legtöbb szavazoja egyetért de amíg a kedvenc választottja a napi valóságot is lehazudja addig nem tudja a maga kedvenceire húzni az xet

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:24:43

@morpho: tudtam h belekotsz. Tudod a varacskos maradona csak a telo megszivatott

eszti..... 2020.01.18. 22:26:47

@a nagy hohohorgász:

elhiszem, hogy egyetértenek. de meg is értették miről szól az a pár mondat?

eszti..... 2020.01.18. 22:33:16

@a nagy hohohorgász:

magukat szorítják ki onnan..... vagyis a néppártból.
és ki szorítja ki MAGÁT a néppártből?

Greccsi Zsot 2020.01.18. 22:34:20

KÖVETELJÜK AZ EUROPAI MINIMÁL BRÉT !!!

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:48:29

@eszti.....: nézd én úgy gondolom hogy Európa rajtunk röhög teljes joggal. De hazugságot hazugsaggal nem lehet legyozni hosszú távon. Ahogy ti is látjátok ov hazugsagait mi is. De ugyanúgy ahogy nem szavaztunk a 14. Havi nyugdíjat 2006ban ugyanúgy nem fogjuk most az ov nel is nagyobb hazugságot mondó ellenzekre szavazni.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:50:49

@a nagy hohohorgász: ha elvileg 4 millió szegény van szerinted a népet a klíma érdekli de most komolyan....

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 22:57:00

@eszti.....: Orbánnal az a baj hogy 2010re megtanult a prolik nyelvén beszélni. Jobban mint ti. Nektek azért rossz mert nem ti uralkodtok nekem meg azért mert hazudik mint Ti

morpho 2020.01.18. 22:57:55

@a nagy hohohorgász: Belekotok bazmeg belekotok tövig! A Soros plakátokat éppen elég megemlíteni, hogy Orbán antiszemitizmusát igazoljuk. Aztán jött Netanjahu és gyorsan leszedték őket... Nyilván nincs összefüggés.

19540511 2020.01.18. 22:58:23

Véleményem szerint Schiffernek egyáltalán nincs igaza, mivel mi - akik az ellenzéki képviselőkre szavaztunk - igenis azért szavaztunk rájuk, hogy NE ÁLLJANAK BE Orbán mögé és egyáltalán ne Orbánt segítsék az Unióban, hanem mindent tegyenek meg azért, hogy az Unió ne adjon több pénzt Orbánnak, hatalmat meg még kevésbé. Ha nem ezt teszik, akkor azokat árulnák el, akik bizalmat adtak nekik. Az lenne a legjobb, ha Orbán eltakarodna, eltűnne a jó büdös francba örökre.

eszti..... 2020.01.18. 23:01:38

@a nagy hohohorgász:

mikor buzdítottalak arra, hogy szavazz az ellenzékre. csupán megjegyeztem, nem biztos, hogy mindenki helyesen értelmezte Schiffer szavait.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 23:06:04

@eszti.....: én mikor írtam hogy te arra buzdítottál?

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 23:08:40

@morpho: a soros plakát mitől volt antiszemita, attól mert az a párt akivel ti összeálltatok rárajzolt csillagot? vagy mitől? azért mert Te úgy gondolod vagy miért?

eszti..... 2020.01.18. 23:11:20

@a nagy hohohorgász:

megtanult a prolik nyelvén beszélni... egyetértek.
ez a ti-zés elég fura. nem gond, ha csak így tudod kifejezni magad.
a politikában szavazópolgárként általában a kisebbik rosszat válasszuk.
aztán mindenki döntse el, mi az elfogadható számára.
felesleges magyarázkodnod. én nem foglak kérdőre vonni azért, mert a fideszt támogatod.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 23:17:29

@19540511: kedves nagy szám kérlek googlizd ki a Strabag 2019es beszámolóját. Meglátod mennyit adott vissza Orbán. Nyisd már ki a szemed. Mindenki lop, igen a geci orbán is. De hogy van az hogy a szegény ellenzék is gyarapodik. Nem veszed észre hogy egykutya? Szted orbán szegényebb lett 2002 és 2010 között? ennek is nézz utána. És miután leesett a tantusz rájössz h téged szopatnak balról és jobbról egyaránt.

alöksz róz 2020.01.18. 23:27:00

@morpho: "A Soros plakátokat éppen elég megemlíteni, hogy Orbán antiszemitizmusát igazoljuk" - a soros plakátok megemlítésével semmi egyebet nem tudsz igazolni, csak azt, hogy meg tudod említeni a soros plakátokat.

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 23:30:06

@eszti.....: mondj nekem egy pártot aki nem a prolik szavazatára utazik és nem a gazdagokat/csókosokat szolgálja! Én középosztálybeliként azt érzem h nekem a fidesz a legkisebb rossz. DE ez is nagyon rossz!!!!!!!! ha nem vagyok narancs szívok ha nem vagyok vörös szívok ha nem vagyok lmbtq szívok ha nem vagyok cigány szívok ha nem vagyok zsidó szívok. Csak egy túlélő magyar paraszt vagyok. Egyetlen egy dolgot tett értem a fidesz hogy a bejelentett becsületes bérem nem úgy adóztatja mintha én gazdag lennék.... ennyi és semmi több ugyanúgy nincs esélyem semmire mint azelőtt de vissza nem csúszok az ingyenélő semmit nem akaró tenni prolik közé.

morpho 2020.01.18. 23:31:01

@a nagy hohohorgász: @alöksz róz: Ha ti egyetértetek Goebbelsel, ahhoz nekem mi közöm van?

morpho 2020.01.18. 23:33:03

@a nagy hohohorgász: "bejelentett becsületes bérem nem úgy adóztatja mintha én gazdag lennék"
Tényleg nem. Sokkal jobban megadóztatja, mintha gazdag lennél.

eszti..... 2020.01.18. 23:33:53

@a nagy hohohorgász:

miért magyarázkodsz? mondtam már, nekem nem kell. :)

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 23:38:42

@morpho: kedves morpho mutass rá törvényt hogy miért? de kérlek ne hazudj. a 15%os szja mitől több mint a többkulcsos adó? ha a 2%os többlet Áfával jössz akkor matekból megbuktál..

miért 2020.01.18. 23:44:36

Schifferéknél a szervilizmus, a diktatúra szolgálata családi, jól fizető hagyomány!!!!

a nagy hohohorgász 2020.01.18. 23:46:12

@eszti.....: látod eszti ez a baj, te a nyitást gyengeségnek és magyarázkodásnak veszed. De érdemben semmire nem válaszolsz. Nagyon gyenge lehetsz ha egy névtelen fórumon sem mered felvállalni a véleményed... Őszintén sajnállak, várjál csak a Gyurcsány megsegít majd téged vagy a neje..... vagy majd az EU. Ó hogyne. csúnyát nem mondok majd rájössz a halálos ágyadon

alöksz róz 2020.01.18. 23:52:15

@morpho: na, egész komoly érvrendszered van...
nem is igaz, miért hazudsz narancskullancs, az nem is válasz, elég megemlíteni, náci vagy
:D

eszti..... 2020.01.18. 23:55:06

@a nagy hohohorgász:

Miért? Mit vártál?
Hogy elkezdelek bactatni amiért a fideszt támogatod?
Te döntésed, te életed. Áldásom rá!

alöksz róz 2020.01.18. 23:56:29

@alöksz róz: meg a tényleg? komolyan? és az aha persze

a nagy hohohorgász 2020.01.19. 00:02:30

@eszti.....: de a kérdésre még mindig nem válaszoltál..... bár ez is egy válasz, de ez neked jobban fáj mint nekem. Csak az a baj hogy ezzel én is kevesebb leszek... Sajnálom . jó éjszakát

morpho 2020.01.19. 02:14:06

@a nagy hohohorgász: Mert ha 1000 forintból vonod le akkor marad nálad 850.
Ha 1000000-ból vonod le, akkor marad nálad 850 ezer

Az ÁFÁT viszont mindenki fizeti. Ez így igazságos? Keress többet, tudom. De ha a rezsicsökkentést nézed, akkor is az jár jobban, aki az uszodáját fűti, mint aki egy db villanykörtét használ egész nap a tanyán, ugye? De ha ez így rendben van, akkor örülj neki. A járulékköltségeket is érdemes lenne megnézni, de semmi kedvem hozzá.

@alöksz róz: Simán.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.19. 07:20:30

@morpho: "De ha a rezsicsökkentést nézed, akkor is az jár jobban, aki az uszodáját fűti, mint aki egy db villanykörtét használ egész nap a tanyán, ugye?"
Uh.. ez nagyon bénácska..aki a villanykörtéjét pislogtatja az befizet 2Ft áfát, aki meg az uszodáját fűti, az 2000 ft-ot.. Asztabüdös picsa.. de kurva jól is járt!!! A meggazdagodáshoz vezető út, ha mennél többet költesz!
A MediaMarktban van akszijó, 130 000 egy lapostévé, 30ezer az engedmény.. ha százat veszel, az már 3 millió spórolás! 3 havi fizetés!!!

2020.01.19. 07:20:57

schifi hasonlít tgm-re, néha mond jó dolgokat néha meg egetverő hülyeségeket !

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.19. 07:50:06

@morpho:
"Az ÁFÁT viszont mindenki fizeti. Ez így igazságos?"

Pontosan!!! #MOMENTUM ezért is vacillál a hàtrányos helyzetűek alanyi jogon jàró havi fizetése és a teljes felmentés az áfa fizetés alól.

Szerintem az áfa alóli felmentés lenne a legigazságosabb, mert az a shoppingolás örömét veszi el a szegényektől!!!

Az alacsony jövedelműek kapnának egy szegényigazolványt és egy szekérkerék kitűzőt, amit kötelező lenne hordani, hogy a pénztárosok lássák mikor kell a 0%-os áfa gombot benyomni a gépbe.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 08:30:18

" A magyar nemzeti érdekkel szemben azok vétenek, akik ennek ellenében kampányolnak külföldön.
Ezt egy Fidesz-alelnök, -szóvivő vagy kormánypropagandista se mondhatta volna szebben. De nem ők mondták, hanem Schiffer András, "

Normális ember ilyenkor minimum elgondolkodna, még ha más is az álláspontja, de természetesen ez a "magyar" ellenzék (?) esetében nem így működik! persze nem véletlenül tettem kérdőjelet az ellenzék szó után, hiszen egy ellenzéknek van egy elképzelése is és nem merül ki a léte a folyamatos tagadásban és ellenállásban minden iránt amit a kormány tesz, mert ez így semmi!
Persze egyébként meg van ennek az oka, a mostani ellenzék tehetségtelen ostoba kollaboránsok gyülekezete, egyenlőre csak a bomlasztás és a lázítás a feladatuk, a többit majd egy esetleges győzelem esetén közlik velük a megbízóik!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 08:44:58

@miért: "Schifferéknél a szervilizmus, a diktatúra szolgálata családi, jól fizető hagyomány!!!!"

Na ilyen példát kerestem, ami jellemző az ellenzékre szavazó hasznos idiótákra!
Öreg, az állításod nem is lehetne nagyobb baromság, Schiffer karrierje mást sem bizonyít, mint hogy nem szervilis, sem pro, sem kontra! Ha nem nyomja valaki ezt az agyatlan ballib mantrahalmazt éjjel nappal, eltér az ellenzék doktrínától, aminek a lényege a fidesz-orbán gyűlölet, lehetőleg a legextrémebb formában előadva, akkor az nektek szervilis!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 09:04:03

@morpho: " A Soros plakátokat éppen elég megemlíteni, hogy Orbán antiszemitizmusát igazoljuk."

Öreg, amit ti csináltok az sokminden, csak nem igazolás! Erőltetett belemagyarázás, de méginkább rágalom!
Ilyen alapon ez a poszt is antiszemita, hiszen Schiffer zsidó, tehát csak azzal kell vádolnom titeket, hogy ebben a minőségében kritizáljátok! :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.19. 09:18:31

@Grimbusz Makszimusz:
"Schiffer karrierje mást sem bizonyít, mint hogy nem szervilis, sem pro, sem kontra"

Na ez a baj a Shifferrel!! Relativizálja az ellenség pozicióját! Vannak esetek amikor ez főbenjáró bűn, pl. anti-fasizmus, anti-rasszizmus, klímaharc, anti-feminizmus, anti-vegán húsnácik, anti-putyinizmus és persze a Zorbánrezsim elsöprése!!!
Schiffer a fentiek közül többen is elbukott!!!!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 09:29:53

@h.kovacs:" schifi hasonlít tgm-re, néha mond jó dolgokat néha meg egetverő hülyeségeket !"

TGM egy ősbolsevik kövület, mára teljesen elhülyült, egy túlmisztifikált liberoértelmiségi celeb akit a saját követői sem értenek meg, csak nem vallják be! Elég elolvasni valamelyik agyonbonyolított eszmefuttatását a sok hajánál fogva odacitált baromságokkal, idéz és hivatkozik ókori filozófustól Mátyás királyon át kortárs libsi "gondolkodókig" mindenkit ugyanabban az írásban, aminek a végén már se füle, se farka és a kultúrsznob páciens gyorsan nekiáll tapsikolni, nehogy kigolyózzák a klubból!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 09:34:50

@R.V.J.: Ezt mondom én is, a libsizmus egy dogmatikus vallás, követői bigott állatok, akik még a saját fajtájuknak is nekiesnek, ha úgy adódik!
Most éppen Schiffer futott be a csőbe!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.19. 09:47:03

@Grimbusz Makszimusz:
a liberalizmus dogmatikus???? lehet, de legalább a haladás érdekében az.
Ezzel szemben a jobboldal dogmái a múlt molyos szekrényéből kikukucskáló porladó csontvázak.
Képzeld csak el, ha egy jobber megmondó relativizálná a trianoni békét...másnap már csak egy friss halom emlékeztetne rá a 301-es parcellában!

eszti..... 2020.01.19. 10:00:06

@Grimbusz Makszimusz:

A mondat másik felét lehagytad. A magyar nemzeti érdekkel szemben azok is vétenek, aki sokéves idióta viselkedése eredményeként kiszorítják magukat onnan / az európai néppártból/.
Schiffer ütött egyet az ellenzéken, aztán a fideszen is.
Normális ember ilyenkor elgondolkodik, miért csak a számodra megfelelő részt idézted, kommentáltad?

6.Lenin 2020.01.19. 10:03:03

@morph on deer:

És mi van, ha pont a kilépés indít be olyan folyamatokat, ami a Fidesznek, és másoknak jelent megoldást ?
Tudod, hogy mik is zajlanak a háttérben?

tulajdonképpen ki is van jobban beszarva? A Fidesz, vagy az őket támadók? Kik is sivalkodnak jobban?

Nagy tragédia Mo-on, hogy egy valag kis párt eltűnt a picsában? És fog is. Ezek felejtős ügyek, de, ha a ballibsi oldal már évek óta hörög a Fidesz miatt az csak azt jelentheti, hogy ők vannak jobban beszarva. Schiffer meg kifutott típus, szarni rá, hogy mit mond.
Szerintem.

eszti..... 2020.01.19. 10:10:06

@6.Lenin:

Amennyiben a fidesz kilép a néppártból, átül egy másik frakcióba. Ennyi történik, semmi más.
Elég nagy gond, hogy Magyarországon csak két alternatíva van. Évtizedek óta ugyanazok az arcok csatároznak egymással.

Toller Béla 2020.01.19. 10:15:57

Nem csak aljas ez az ember, de nincs is igaza ! Magyarországnak sehogy sem érdeke, hogy a fidesz hangja képviselje Magyarországot, és az sem, hogy a fidesz Európában a kerékkötője maradjon mindenféle progressziónak. Nem örülnénk annak sem, ha a Néppárt, a legnagyobb frakció nevében üdvözölné a nyíltan fasiszta és demagóg salvini mozgalmát az olasz baloldallal szemben. Nekün ezt a fideszt szégyenlenünk kell, barátainknak állandóan magyarázzuk, hogy azok nem az ország igazi többsége. Az LMP elejétől fogva fidedsz fiókszervezet volt, lám, azoknak lett igaza, akik ezt már akkor is megmondták. Olvadjon el !

6.Lenin 2020.01.19. 10:26:04

@eszti.....:

Nincs két alternatíva, sose volt, mert akkor nem itt tartana a világ, ahol most.

Ne a te "sikeres" munkádból indulj. Te a cigány-nem cigány integrációt is úgy oldottad meg, hogy a nem cigányoknak KELL megtanulniuk együttélni a cigány KISSEBBSÉGGEL, amikor megfordult az arány.

A "szocializmus" bukásakor sem két lehetőség volt. Mindig vannak átmenetek. Az egyik bukása/győzelme egy kezdet is lehet a pillanatnyi győztes bukásának a kezdete is, és fordítva is.
De érdemes visszanézni az EU történetét, elég az utolsó 10 évet. Most is ugyan az?

Ez egy örökös harc, de mindig az életképesebb győzött (eddig, és semmi nem mutatja, hogy ez változna). Visszaút nincs. A kipusztuláshoz vezető út nem lehet sikeres, eleve értelmetlen. Bár, ha elfogadjuk, hogy minden egy véletlennel indult, akkor tényleg felesleges értelmet keresni bármiben is, de akkor meg az erősebb ebnek lesznek siker élményei mindig. Felesleges fennkölt dolgokkal baszakodni.
Szerintem.

miért 2020.01.19. 10:30:30

@Grimbusz Makszimusz: Tisztelt Schiffer úr?! Ön, felmenőihez hasonlóan, kiváló érzékkel állt mindig a tolvajok oldalára. Jó érzékkel választott 15 éve a két tolvaj banda közül, erősítve azt a tudatot, hogy nincs alternatíva a maszop és a fidesz bolsevizmusán kívül. Eltartott kisujjal segítették generációk óta a despotizmust Magyarországon.
Lehet kiabálni, ócska stílusban köpködni, de ezzel csak ráerősít a múltjára, a múltjukra.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 10:32:30

@eszti.....:" Normális ember ilyenkor elgondolkodik, miért csak a számodra megfelelő részt idézted, kommentáltad?"

Talán, mert a szerinted az "idézet" másik részéhez tartozó gondolatokat a poszter izzadta oda te szerencsétlen! De egyébként sem tenném, mert arra itt vannak a hozzád hasonló szarszájú libsik, akik mindent egyoldalúan látnak és én már régebben nyilvánvalóvá tettem hogy addig, amíg ez így van, addig az ilyen objektív meglátásaimat megtartom, mert leplezetlenül elfogult ellenfélnek nem adok a kezébe fegyvert!
Felfogtad tótkurva? Nem kellene hazudoznod!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 10:48:14

@miért: Szerintem Schiffer nincs itt! :D :P

eszti..... 2020.01.19. 10:54:04

@6.Lenin:

"Te a cigány-nem cigány integrációt is úgy oldottad meg, hogy a nem cigányoknak KELL megtanulniuk együttélni a cigány KISSEBBSÉGGEL, amikor megfordult az arány."

Normális vagy? :D
Én mit oldhattam volna meg? A helyzet, amit leírtam, az ott élő emberek döntése nyomán született. Főleg gazdasági okai voltak. De mindegy, te már elkönyvelted a magad módján.
Ha csak a V4 országait nézem, a volt rendszerváltó pártok közül csak 1-1 maradt meg. Folyamatosan új pártok alakulnak, új arcokkal. A politikai versengés sem arról szól, hogy 30 éve milyen hibát-"bűnt" követtek el.
Kb. 10-12 év kormányzás kell ahhoz, hogy egy párt leamortizálódjon. A tagság eltunyul, a párt vezetése szintén, beleszokik a hatalomba, elszemtelenedik a holdudvar, stb.
Ez a természetes folyamat.

eszti..... 2020.01.19. 10:57:58

@Grimbusz Makszimusz:

Mirr-Murr! Legalább az új nickkeddel ne fuss bele a régi hibáidba! :D
Olvasd el Schiffer fb bejegyzését! Ott áll fehéren-feketén, nem kell semmit belemagyarázni.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 11:09:23

@eszti.....: Abból idéztem, ami IDE volt írva, előszörre még te is erre hivatkoztál.
A poszt kijelentéseivel vitatkozom, nem fogok Schifferrel kapcsolatos gyűjtőkörútra indulni és egyébként sem maga a kijelentés az észrevételem témája, hanem a libsi hozzáállás és a tipikus ballib reakciók egy "elméletileg" közéjük tartozó személy az övéktől eltérő gondolatai esetén!
Tehát akár az idézetet hagyhatjuk is a faszba, nézzük csak azt, hogy mi mindennek mondja el a ballib oldal Schiffert és ámuldozzunk!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 11:14:04

@eszti.....: A macskát pedig tiltották, nem saját elhatározásból váltottam, tehát azt a vonalat folytatom ugyanazokkal a hibákkal, úgyhogy ez nem a véletlen, vagy az óvatlanságom műve, hanem következetesség!

eszti..... 2020.01.19. 11:28:05

@Grimbusz Makszimusz:

Na, látod! Már az alapvetés helytelen, nincs ballib oldal. Pártok vannak. Ellenzéki vagy kormánypártiak, akik egymással is versengenek.
Időnkét szorosabb vagy lazább szövetségre lépnek, főleg választások idején, de alapjában véve mind külön halmaz.
Persze, kommunikációs szempontból hatásos a ballib oldal megnevezés. Így könnyebb az emberek fejébe verni, ki a rossz fiú. De ez is csak egy stratégia, egy trükk.

6.Lenin 2020.01.19. 11:28:28

@eszti.....:

Te dicsekedtél olyasmikkel, hogy...

Nyilván, hogy a V4-es országokban más-más a szitu. Ezek a folyamatok a nyugati "demokráciákban" évszázadok alatt zajlottak, ezeket 30 év alatt nem fogjuk soha behozni.
Nem tudom vannak-é felnőtt gyerekeid, ők is a maguk útját fogják bejárni, hiába is próbálod (esetleg) a saját "tévedéseidre" figyelmeztetni őket. Majd ők is megtanulják a saját tévedéseiken.
Kikből állnak a pártok, kormányok? Á tudtuk lépni a nyugat hibáit? Nem. Miért is? Mert minden nemzet más és más utakat járt, jár, és járni is fog, mert másak az ott élők.

Ezért is elég barom dolog soxor bezzeg országokra (össze- vissza hazudozva) hivatkozni.

eszti..... 2020.01.19. 11:29:18

@Grimbusz Makszimusz:

Sajnálom, kár érte. Legalább a fotót meghagyhattad volna.

eszti..... 2020.01.19. 11:40:48

@6.Lenin:

Dicsekedtem???
Elmondtam, hogyan látom a szlovákiai helyzetet, amit te sokszor támadásnak vélsz.
A V4 országok a volt szocialista országok kis eltéréssel ugyanarról a startvonalról indultak a rendszerváltás idején.
Mindannyian KGST, Varsói szerződés tagjai voltak.
Vagyis közös a múltunk.
30 év nem nagy idő. Látni a töréspontokat, amiket követően egy-egy államban a többiektől eltérő viszonyok alakulnak ki. Mondhatni, érdekes, főleg a miértek.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 11:41:20

@eszti.....: "Na, látod! Már az alapvetés helytelen, nincs ballib oldal. Pártok vannak. Ellenzéki vagy kormánypártiak, akik egymással is versengenek."

Gyűjtőszó valóban, de mivel most az az alapvetés, hogy minden párt és minden személy, aki nem fideszes, az KÖTELES egységben fellépni, így nem értem a szemrehányást, hiszen ők határoztak így, nem kell csodálkozni, ha egy kalap alá vannak véve! Én eleve gúnyként használom, hiszen a terminológia szerint nem létezik, hogy ballib, akik meg alkotják ezt a mocskos halmazt, csak magukat hívatják baloldalinak, illetve liberálisnak, tulajdonságaikban és tetteikben nem felelnek meg ezeknek az elvrendszereknek!

6.Lenin 2020.01.19. 11:43:38

@eszti.....:

Szerettél volna mondani is valamit?

2020.01.19. 12:04:57

@Ménár Atya: atya-gatya!Teli a gatya!

eszti..... 2020.01.19. 12:24:11

@Grimbusz Makszimusz:

és mi újdonság van az együttműködésben?
normális esetben a kampány véget ér a választások lezárásával. a parlamentbe bekerülő pártok kötelesek lennének együttműködni, amennyiben szintén normális törvényhozásra törekszenek.
volt már rá példa még a fidesz kormányok idején is.
az ellenzéki politizálás pedig nem isten ellen való bűntett. erről szól a parlamentáris demokrácia.
az egy másik kérdés, hogy jelenleg Magyarországon másképp nevezitek a dolgokat, de jó lenne, ha valóban ragaszkodnánk a terminológiához.
különben csak a szájkaratézás marad.

eszti..... 2020.01.19. 12:29:06

@6.Lenin:

kb annyit, hogy a posztkommunista országok múltja hasonló.

"Mert minden nemzet más és más utakat járt, jár, és járni is fog, mert másak az ott élők."
ennyi út pedig nincs.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 12:36:30

Egyébként Esztike észrevétele rávilágított a liberális média egyik gyakori módszerére a műbalhék kirobbantására, ahogy sunyi módon kiragadnak valamit egy egységes gondolatmenetből!
Schiffer a fácsén tett egy kijelentést, ami egyik oldalra nézve sem hízelgő, ebből ízlés szerint kiragadható lenne az is, hogy leidiótázza a Fideszt, de most az elmaradt, mert a cél Andrisunk kvázi fideszbéprencségének bizonyítása, tehát a gondolat második részéről mélyen hallgat!
Persze, előre az elvtelenség útján elvtársak, üssük a rohadt elhajlókat, le lett itt már árulózva a most a Szeviép ügyben agyonvédett Botka is, amikor miniszterelnök jelölt korában nem akart szövetkezni Gyurcsánnyal!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 12:46:18

@eszti.....: "és mi újdonság van az együttműködésben?"

Semmi, ezt neveztem ballib paktumnak, te kezdted el kifogásolni. Az elnevezés szar, de jobb nincs, mára egyébként is beceneve lett ennek a díszes társaságnak és mindenki tudja, hogy kiket takar! A győzelmüktől meg mentse meg az országot az isten, láttuk már mit művelnek a szocik és a libsik kormányon és ez még több szereplővel még nagyobb káoszhoz, fejetlenséghez, egymás zsarolásához vezetne és a vége megint a "nem azt mondták Laci", meg az "elkúrtuk, nem kicsit, hanem nagyon lenne", pláne hogy az "ellenzék" vezére újra a böszme személyesen!

6.Lenin 2020.01.19. 13:01:45

@eszti.....:

"kb annyit, hogy a posztkommunista országok múltja hasonló." (hú, de megleptél)

Hasonló, írod, tehát nem azonos. Nem is lehetne, hiszen más a történelmük (már akinek van), más az ott lakók összetétele, mentalitása, jövőképe, sok minden, ami eltérő, volt, van, lesz.

A célok lehetnek hasonlóak, de más-más megoldással az oda vezető úton. Tehát sokféle út létezhet, még akkor is, ha a cél közel hasonló.

Muhammad Balfas 2020.01.19. 13:08:21

@morpho: Rátok, balliberált kommentelőkre gondoltam.. Elképzellek, ahogy egy antirasszista tünti után leülsz a gép elé cigányozni..:)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 14:04:11

@6.Lenin: "kb annyit, hogy a posztkommunista országok múltja hasonló." (hú, de megleptél)
Hasonló, írod, tehát nem azonos. Nem is lehetne, hiszen más a történelmük (már akinek van), más az ott lakók összetétele, mentalitása, jövőképe, sok minden, ami eltérő, volt, van, lesz."

Basszus, a posztkommunista országok történelmével jó lenne ha önmaguk is tisztába jönnének! Ha belegondolsz, ők a mindig a rövidebbet húzó, egymás ellen kijátszott nemzetek, a mindenkori ütközőzónája a nagyoknak! A V4-ek jó jelnek tűnik, hogy inkább egymásra próbáljanak támaszkodni, mert ha egymás ellen lépnek fel pillanatnyi előnyökért, amit a nagyok ígérnek (és nem tartanak be) akkor minden marad a régiben!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 14:07:12

@Muhammad Balfas: ." Elképzellek, ahogy egy antirasszista tünti után leülsz a gép elé cigányozni..:)"

Mit csinálhat a "prájd" utáni áftörpartin! :DDDDDDDDDDD

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 14:08:33

Apropó a tagáról tud valaki valamit? Hol van az a buzi?

morpho 2020.01.19. 14:17:49

@Muhammad Balfas: "balliberált kommentelő" :))

Ez annyira jó, hogy mostantól én találtam ki! :)

6.Lenin 2020.01.19. 14:23:26

@Grimbusz Makszimusz:

Pedáloznak is a ballibák, hogy ez ne legyen sikeres. Talán @eszti is ezért tépi itt a szájacskáját.
Nem érdekes, hogy a legnagyobb "hazafiak" kintről ócsárolnak?

@taga20 szerintem véletlenül az oldalkocsiba ült, és várja, hogy valaki indítson, de eddig ez nem jött össze. Pedig már többen is próbálták tőle kérdezni, a 4Csöcsű mögötti parkolóban, hogy ebben a kurva hidegben miért is ül egyedül az oldalkocsiban. Eddig még nem válaszolt senkinek, talán majd tavasszal, ha kiolvad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.19. 14:37:25

@Grimbusz Makszimusz: Akire gondolsz, az a buzi fideSSfasszopó imposztor. Bár mind buzik vagytok, fideSSfasszopók. :))

6.Lenin 2020.01.19. 14:38:11

@Grimbusz Makszimusz:

Most kaptam hírt @taga20-ról. Nászútra mentek. Anno anyagi okok miatt elmaradt, most pótolják.

100percentmotorcycle.files.wordpress.com/2010/10/sc_cow.jpg?w=636

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 14:51:07

@6.Lenin: Akkor ez igazi last minute nászút, monnyuk én arra tippeltem, hogy ellopták az arabok!

eszti..... 2020.01.19. 15:31:56

@Grimbusz Makszimusz:

Mondtam én, hogy így csak szájkaraté lesz belőle.))))

Lengyelországban is együttműködtek/nek az ellenzéki pártok, Szlovákiában és Csehországban is. Mégsem titulálgatják őket mindenféle jelzővel.
Ez egy elfogadott eljárás, évtizedekkel ezelőtt a fidesz is élt vele.

eszti..... 2020.01.19. 15:45:48

@6.Lenin:

Az hiszem, a jövőképről már határoztunk, mikor EU és NATO tagok lettünk. Vagyis az út adott. Már csak be kellene tartani a szabályokat, vállalásokat.

Ader Janos 2020.01.19. 15:48:28

@eszti.....: "Mégsem titulálgatják őket mindenféle jelzővel.
Ez egy elfogadott eljárás, évtizedekkel ezelőtt a fidesz is élt vele. "

Teljesen mas, mikor az ellenzek, valamilyen belpolitikai okbol fog ossze, es mas amikor az orszag megsemmisitese okan idegen erokkel kollaboralnak.

eszti..... 2020.01.19. 15:58:20

@Grimbusz Makszimusz:
@6.Lenin:

A V4 valóban jó projekt, vannak közös érdekeink. Viszont ne ringassátok magatokat abban a hitben, hogy bármikor is "nyugat ellenes" tömörülés lesz belőle.
Ezt pontosan megmutatta a január 17-i szavazás. A szlovák és cseh EP képviselők közül hárman voksoltak a határozat ellen.
A cseh kormánypárti képviselők nagy része nyomott egy langyos tartózkodást, a szlovák kormánypárt képviselői egyöntetűen megszavazták a Magyarországot és Lengyelországot elítélő határozatot.

eszti..... 2020.01.19. 16:01:04

@Ader Janos:

tegyed fel az alusisakot, mert elvisznek az ufók. bár,............... :D

Kwisatz Hadеrach 2020.01.19. 16:03:23

@eszti.....: Ez az ország már vállalt ezt-azt, meg is ittuk a levét. Voltunk mi hűségesek a szövetségeseinkhez, szinte az utolsó pillanatig, te is ezért vagy ma tót naccsága.
Meg volt, hogy a jelenlegi ellenzék "nagyasszonyainak" felmenői tereltek minket egy aktuálisan új 'progresszív' eszme akoljába, annak is meglett a maga sara. Engem picit zavar, hogy mintha lenne errefelé egy csoport, akik születésüknél fogva vezéregyéniségeknek gondolják magukat, hol a piros a nyerő szín, hol a kék , hol a zöld zászló alá terelgetik ezt a nyomoronc kis országot. Az meg különösen zavaró, hogy egy részüket már születésük okán se nagyon köti ide semmi. Ha borul a bili, lesz egy tartalék haza, ahová elpucolhatnak, lapítani, míg újra kiderül az ég.
A másik jelentős és eldöntendő kérdés, hogy valóban ilyen lovat akartunk?
Vagy ha egyszer bedugtuk a nyakunk a hurokba, akkor többé ki nem húzhatjuk, még akkor sem, ha a jó gazdák a vágóhíg padlójában lévő karikán fűzik át éppen a kötelet?

eszti..... 2020.01.19. 16:08:52

@Kwisatz Hadеrach:

te kinek a kamuja vagy? a megszokott nickkeddel nem vállalható a véleményed? :D

na, de mindegy.
figyelj! a megoldás nagyon egyszerű. ha nem felel meg a szövetség, ki kell lépni belőle. aztán a kutya sem fog dirigálni.

Talasz 2020.01.19. 16:10:59

Az anyja kurva anyja..... a köpönyegforgatók ideje sosem jár le?

morph on deer 2020.01.19. 16:22:18

@Grimbusz Makszimusz:
“ a cél Andrisunk kvázi fideszbéprencségének bizonyítása”

Te el vagy tévedve, cica, arra már semmi szükség!
Andrisunk ugyanis lelkiismeretes ügyvédként elvégezte a bizonyítást már évekkel ezelőtt saját maga, szóval ezügyben már semmi kétség.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 16:23:21

@eszti.....:" figyelj! a megoldás nagyon egyszerű. ha nem felel meg a szövetség, ki kell lépni belőle. aztán a kutya sem fog dirigálni."

Természetesen így van, viszont nem a kormányra kellene ugatni, ugyanis az EU megalapításánál és a mi belépésünknél még szó sem volt arról, ami most a főműsor és a kilépés is az EU-ra gáz, hogy egyesek a kilépést fontolgatják, GB meg ki is lépett! De minden fasza, egyedül O1G! szokás szerint ugye?

6.Lenin 2020.01.19. 16:25:26

@eszti.....:

Senki nem beszél "nyugat ellenes" tömörülésről. A mai eu-s vezetéssel szemben vannak jogos kritikák, mivel pontosan ők Európa ellenesek. Más érdekeket szolgálnak ki, pénzért.
Csak meg kell nézni néhány európai országot 10 évvel ezelőttről, és milyen körülmények vannak ma. Egyre többen nem szeretnének hasonló sorsra jutni.

De árulj már el titkot, mert semmiképpen sem értem.

Német hajók, német személyzettel, ellenőrizhetetlen pénzekért, Olaszországba visznek gazdasági "menekülteket", akik Németországba, Franciaországba, skandináv országokba szeretnének menni.
Miért nem viszik ezek a hajók egyenesen a kívánt célországokba?

Vannak hajóik, vannak szállító repülőgépeik, léteznek vasútvonalak. Miért kell ezeknek a szerencsétlen rászedett embereknek hóban, fagyban, gyalog végigmenni szegényebb európai országokon?

Csaknem azért, hogy ezek az országok gazdaságilag soha ne legyenek jó állapotban, és csak szolgálói legyenek néhány, birodalmi álmokat kergetőknek?

Ezt már 1re többen látják, vagy teszik fel ezeket a kérdéseket Orbánon kívül is, de nyilván hatalmi, gazdasági okok miatt egyelőre hallgatnak, vagy egy komolyabb erőre várnak. (pl Olaszország )
Nem pont ettől félnek néhányan, és ezért szeretnék Orbánt, és a V4-eket eltakarítani?

A politikai az érdekekről szól, hagyjuk már a gyermeki meséket a gonosz eu ellenes Orbánról. Nyilván rájuk nézve veszélyes dolgokon törik a kobakjukat néhányan. Erről szólt eddig a történelem, hátha most sikerülne végre ebből kitörni, és egy békésebb európai közösséget létrehozni.
Ne próbáljuk már egymást teljesen hülyére venni.
Tudom, sajnos a pénz nagy hatalom, ár akinek van.

Emléxem Korda György egyik szülinapján 1 jóbarátja a következőket kívánta neki:
Gyurikám, csak egészség legyen, a többit megvesszük. Nagyon igaz, főleg ma.

morph on deer 2020.01.19. 16:30:20

@Talasz:
Előbb eszi ki a moly a kezükből azt a textilt..!

Nyugodj meg, legfeljebb a neve változik, de a lényeg ugyanaz.
Legutóbb pl az egyik érdekelt a saját ezirányú elfoglaltságát “pávatánc” névvel illette.
Szóval fejlődés van, megállás nincs. Forogjon, az a lényeg.

morph on deer 2020.01.19. 16:35:14

@Grimbusz Makszimusz:
“ Schiffer leszar benneteket!”

Aha. Hát így tényleg minden azonnal más lesz, mit mondjak! :))
Ne felejts el hashajtót adni neki, nehogy véletlenül abbahagyja..!

Kwisatz Hadеrach 2020.01.19. 16:35:22

@eszti.....: "aztán a kutya sem fog dirigálni. "
Az angolokat is fenyegették, hogy kurvára szarul járnak, ne legyenek ilélúzióid, rajtunk élvezkedve demonstrálnának azok, akik a történelem során már párszor szarban hagytak, vagy lppen megrugdostak.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 16:42:39

@6.Lenin: "Emléxem Korda György egyik szülinapján 1 jóbarátja a következőket kívánta neki:
Gyurikám, csak egészség legyen, a többit megvesszük. Nagyon igaz, főleg ma."

Konrádot és a körét ismerve, inkább a "megkaparintjuk" hangzott ott el, mit vettek meg ezek, ne vicceljünk már, esetleg őket vették meg!

alöksz róz 2020.01.19. 16:50:02

@eszti.....: nem az ep-ben dőlnek el a dolgok, tudja ezt mindenki. és ez nem is érdeke az országok többségének, és nem is akarnak rajta változtatni.

arra meg emlékezhetnél, hogy a balliberális jelzőt ők aggatták magukra, hogy "természetesebbnek" tűnjön a szövetségük

6.Lenin 2020.01.19. 16:50:47

@Grimbusz Makszimusz:

Ez 1 evangéliumi példa lett volna.
(6.l, 34, 45-67)

(és az EP-ben csücsülőkre, és más fontosnak látszó posztokon ülőkre vonatkozna.)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 17:00:45

@6.Lenin: "Ez 1 evangéliumi példa lett volna.
(6.l, 34, 45-67)"

Majd megjátszom a lottón a számokat, nem vagyok vallásos, Krisztus jó arc volt, de nem fogok imádni egy zsidót!

6.Lenin 2020.01.19. 17:10:44

@Grimbusz Makszimusz:

Nem kell imádni, csak betartani. (6.l, 14, 23,5)

Isten mondá az ő 1szülött Fiának: menj, itt ez az user guide, és mond el az embernek, hogy azokat a szerveket arra használja, amire az ug-ban leírtam. Ne keverje a szájat a seggel, a bránert, buxát az utasításnak megfelelően használja, mert utána ne nálam reklamáljon, ha netán az eltérő használatuk haragomat vonná maga után.

morph on deer 2020.01.19. 17:41:37

@Grimbusz Makszimusz:
Korda volt az, - lánykori nevén Kohn, - nem Konrád!

(Egészen díszes lehet a lexiád, ahogy nézem..:))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.19. 18:22:31

"A jogi helyzet világos: ma jár le a határidő, hogy a patai roma gyerekek évtizedes szegregációjáért felelős állami szervek kifizessék a jogerős döntés szerint járó kártérítést."

:,,,,,(((

index.hu/belfold/2020/01/17/gyongyospata_iskolai_szegregacio_per_karterites_kifizetes_orban_viktor_horvath_laszlo/

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.19. 19:05:44

"Kedves ellenzéki szavazók! Tisztázzunk valamit!

Ideje tisztázni pár dolgot…

Az ellenzék Brüsszelben nem azért dolgozik, hogy a kormányt büntessék! Az országot büntetik! Igen, az országot. A Sargentini jelentés sem a kormányt, hanem az országot ítélte el. A 7-es cikkely megszavazása sem a kormányt, hanem az országot marasztalja el, bünteti meg. Az EU-s támogatások megvonása sem a kormányt érinti, hanem az embereket, akik majd nem kapják meg, az amúgy nekünk járó összegeket. A Brüsszelben csücsülő ellenzéki barátaid miatt a Te településed, a Te fővárosod, a Te országod nem fejlődhet! Tudod, kedves ellenzéki szavazó, Brüsszelben nem Fideszes, meg DK-s van, ott csak magyar van! Csakis egy csapatban játszhatnánk.
Neked sem jár automatikusan minden. Sem a családtámogatás, sem a rezsicsökkentés, sem a magasabb fizetés. Elhisszük, hogy nagyon frankó elvárni a mindenkori államtól / kormánytól, hogy megadja azt Neked, ami jár: családtámogatás, magasabb fizetés, jobb közlekedés, jobb egészségügy, jobb oktatás, ingyen étkeztetés, ingyen nyaralás, ingyen nyelvtanfolyam, alacsonyabb rezsi, nem emelkedő rezsiköltségek, befagyasztott közüzemi áremelkedések, stb. Te most azt gondolod, kedves ellenzéki szavazó, hogy ez Neked automatikusan jár. Akkor emlékeztetlek, hogy ez Neked nem jár! Mert pl. egy másik kormány majd eltörli a CSOK-ot, a Babatkötvényt, a GYEST, a GYED-et, a gyermekek ingyen étkeztetését, és egy nem létező válságra hivatkozva megszüntetik a rezsicsökkentést."
mindenszo.hu/kedves-ellenzeki-szavazok-tisztazzunk-valamit/

REMÉLEM ÉRTVE VAGYUNK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 19:42:26

@morph on deer: Nyugi, félreolvastam, Korda Gyuri bácsi más történet mint a tetű Konrád!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.19. 19:56:39

@morph on deer: A kő lezuhant a szívemről!
:))........................

Remélem a lábadra esett! :P

eszti..... 2020.01.19. 20:41:46

@Grimbusz Makszimusz:
@6.Lenin:

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a belépés óta változott-e érdemben az unió jogállamiságot érintő szabályzása? A belépéskor ugye teljesíteni kellett bizonyos kritériumokat.
Amennyiben nem, akkor minden tagállam kormánya tisztában van azzal, melyik általuk hozott jogszabály eu konform és melyik sérti az uniós normákat.
Főleg úgy, hogy léteznek uniós fórumok, mint pl. a Velencei Bizottság, ahol kérésre véleményezik is az adott jogszabályt. Ez történt pl. Lengyelország esetében.
Vagyis világosak a játékszabályok.
Az is köztudott, hogy az uniós normák megsértése esetén vizsgálat indul az adott tagállam ellen. A hosszú procedúra folyamán keresik a megoldási lehetőségeket. a konszenzushoz pedig két fél szükséges.
Ez történt Lengyelország és Magyarország esetében.
De ennek semmi köze a menekültválsághoz. Tudomásom szerint nem a kvóták elutasítása miatt marasztalták a két tagállamot.
Persze, lehet konteózni, összemosni a történéseket, addig forgatni, míg el nem juttok a várt eredményig, de minek????

6.Lenin 2020.01.19. 20:54:51

@eszti.....:

Ez egy semmitmondó , üres propaganda szöveg. Erről csak annyit, ha konkrét jogsértések történtek, miért húzódik ez az ügy ? Miért kellett a szavazásnál törvénysértően eljárni?

Voltak más, konkrétabb kérdéseim, arra válaszoljál, ha...

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.19. 21:00:56

@Soros csicskák húzzatok haza!:

Az úniós támogatások azért járnak, mert egy szövetségben vagyunk tagok. De a támogatástól függetlenül is kéne ennek az országnak haladni, és fejlődni. Ehhez képest a támogatások mellett eléggé a juh hátulja vagyunk nagyon sok összehasonlításban.

Igaza van az ellenzéknek, ha nem támogatja az únióban a fideszt és kormányát, mert ők nem a magyar emberek, hanem a fidesz és Orbán érdekeit képviselik. Ha nem azt képviselnék, akkor figyelnének a törvények meghozatala előtt, és során azokra a figyelmeztető hangokra, amelyek felhívják a figyelmet arra, hogy az keresztben áll úniós szabállyal, és az később vissza fog nyalni. Ilyet a fidesz eddig soha nem tett, magyarul szart azokra a polgárokra, akik nem a fidesz hátuljából csüngenek ki. Ezek után most mit reklamálsz, hogy nem támogatják a fideszt? Hirtelen az ellenzéké IS lett az országunk? Eddig ( tíz évig ) miért nem volt az? Jah, mert a közpénzek magánosítása nem jár neked, nekem, csak nekik, meg a rokonaiknak?
ÉRTVE VAGYOK??????????????????

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.19. 21:07:23

@R.V.J.: "A jogi helyzet világos: ma jár le a határidő, hogy a patai roma gyerekek évtizedes szegregációjáért felelős állami szervek kifizessék a jogerős döntés szerint járó kártérítést."

ÉS? Kit érdekel? Itt Orbán a törvény, és ő még a független bíróságot is felül bírálhatjAsse baj, ha az hivatali visszaélés. Pedig szegény bíró csak abból a törvényből dolgozik, amit a fidesz kókányolt magának. Amikor meg visszanyal, és nem ők kapnak pl. személyiségi joguk megsértése címén munka nélkül kártalanítást, addig jó is. Amikor viszont a szerencsétlen szegregált, és az életét már helyre hozni nem nagyon tudó polgár kap, az nem jó törvény. Pedig ha jól emlékszem a törvény előtti egyenlőség az alapszabályukban is benne van.

No ez a fidesz, és Orbán törvény előtti egyenlősége.

6.Lenin 2020.01.19. 21:21:03

-Jó napot itt tessék aláírni az átvételi elismervényt a pénzről.
-Dik má, hát nem tudok írni. Ide a lóvét, oszt kuss legyen.
-Miért nem tud írni, hiszen 14 éves.
-B+, engem szegregáltak. Mondtam , hogy kuss legyen, ide a lóvét.
-A szülei sem tanították meg írni?
-Őket 2x, vagy 3x is szegregálták. Már ők se emlékeznek hányszor is.
-És mit fog csinálni a pénzzel?
-Beiratkozom a CEU-ra.
-De nem tud írni.
-Majd biciklivel megyek, és mire odaérek majd megtanulok, talán.
-De ez a pénz oda kevés lesz.
-Miért, ezt nem minden hónapban fogják adni?
-Nem, ez csak 1x jár.
-Geci kurva Orbán, náci szemét, hazudnak, lopnak, láccik.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.01.19. 21:26:50

A 70-es évek ipari technológiával épült lakásainak rosszul szigetelt nyílászáróin - könnyen kiszökik a fing.

morph on deer 2020.01.19. 21:27:17

@Grimbusz Makszimusz:
(Hogyte minő kedves egy népség vagyol..!)

Majdnem!
A jó hír viszont az, hogy kőszívű lévén a kő nem maradt a kövön!
Vagy valami ilyesmi :)

morph on deer 2020.01.19. 21:59:31

@Soros csicskák húzzatok haza!:
“ Tudod, kedves ellenzéki szavazó, Brüsszelben nem Fideszes, meg DK-s van, ott csak magyar van! Csakis egy csapatban játszhatnánk.”

Azért te nagyon nem tudod ám, hogy miről beszélsz!

Szerinted akkor az EP választások MIÉRT párt alapon történnek?
MIÉRT NEM úgy, hogy kiküldünk egy rakás hozzáértő MAGYAR szakembert, akik képesek arra, hogy MAGYARORSZÁGOT képviseljék, függetlenül attól, hogy éppen milyen színű a kormány?

Akkor a francba a pártpolitikával, hiszen mindenki magyar, nem?

Egyébiránt egyvalami nagyon elkerülte a figyelmedet: az, hogy a dolgok odáig eszkalálódtak, hogy a hetes cikkely alkalmazása aktuális kérdéssé vált, az NEM AZ ELLENZÉK SARA!

Azt kizárólag orbán érte el, az ellenzék legcsekélyebb hatása nélkül!

Miért gondolod akkor, hogy az ellenzéknek, - vagy bármelyik normális embernek - támogatnia kéne a nemzetthy főspermát abban, hogy megint megússza a geciskedéseit?

Ugye csak röhögtetni akartál, mert ennyire hülye talán még egy fideszes sem lehet valójában..!
Vagy tévedek?

És még mielőtt belehergeled magad:

A mindenkori kormány a nép SZOLGÁLATÁBAN áll, a KÖZ érdekében KÖTELES dolgozni, és NEM kegyet gyakorol, ha a dolgát végzi, mert azért tartjuk!

Az országnak van egy kormányfője, és NEM a kormányfőnek van egy országa, fogod, pubika?

Következésképpen a kormánynak kutya kötelessége megteremteni mindazokat a feltételeket, amelyeket felsoroltál, és ez részéről NEM kegy, ez a dolga!
Ebből kifolyólag pedig a válasz: de igen, JÁR mindaz amit felsoroltál, mégpedig pontosan olyan mértékben, mint amilyen mértékben JÁR az adóbefizetés az állampolgároktól!

Hogy tisztán láss: a kormánynak NINCS pénze, (amit lopnak, az nem számít bele) a kormány a MI PÉNZÜNKBŐL gazdálkodik a mi javunkra, és ezért kapják a fizetésüket!

Szóval nyugodtan ébredj fel, és merengj el mindezen, és ha nem értesz valamit, csak kérdezz, segítek.
“Mert megérdemled!”
:))

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.19. 22:02:08

@látjátok feleim szümtükkel:
"No ez a fidesz, és Orbán törvény előtti egyenlősége."

Itt már csak egy katonai intervenció segítene!! Hol vannak ilyenkor az UNICEF kéksisakosai???? :,((((

morph on deer 2020.01.19. 22:03:09

@látjátok feleim szümtükkel:
“ csak abból a törvényből dolgozik, amit a fidesz kókányolt magának”

Kedves náci honfitársaink figyelmébe!

m.blog.hu/fo/forgokinpad/image/torvenyjavaslat_gulyas.png

eszti..... 2020.01.19. 22:27:12

@6.Lenin:

Neked nyilván az.
Látom, berágtál a németekre. Pedig ezzel az erővel hálás is lehetnél nekik, amiért befogadták Ausztriával együtt az első nagy menekülthullámot. Ugyanis, mint utóbb kiderült, az utolsó percig élt egy másik forgatókönyv, amely arról szólt, hogy német és osztrák megegyezés alapján szigorított határzárt rendelnek el az osztrák-magyar határszakasz teljes vonalán.
Figyelj! Ez a bevándorláspárti-bevándorlásellenes álterminológia csak Magyarországon működik. Ha megkérdeznél egy Németországban élő magyart, kik az ottani bevándorláspárti politikai pártok, nézne mint a jukinyúl.
Senki sem támogatja az illegális bevándorlást.

Kik akarják a V4-et eltakarítani és honnan? Te normális vagy? Vagy inkább agyadra ment a sok propagandaszöveg?
Igaz, nem aratott osztatlan sikert, mikor a V4 épp a liberális Macronnal karöltve megfúrta Weber jelölését, de ilyenek az uniós háttéralkuk.
Cserébe megkapták a hálátlan von der Leyent, aki az eheti szavazás után nemsokára Babis, cseh miniszterelnök ellen vezet meghallgatást. Magyarán mondva a V4-ből hármat bactat.
Kik akarják gazdaságilag ellehetetleníteni a V4-et?
Bakker! Ennyi ingyen pénz sosem omlott ránk, mint az elmúlt 5-7 évben. Arról meg ugye nem az unió tehet, hogy az összeszerelő üzemen kívül nem igen gondolkodnak másban politikusaink. Bocs, van még egy alternatíva, a lenyúlás. De arról sem ők tehetnek.
Merem remélni, hogy megválaszoltam minden kérdésed.
Már csak annyit fűznék hozzá, hogy a németeket jobban is megbecsülhetnéd, hisz mitől pörögne a GDP, ha elvinnék az autógyáraikat?

morph on deer 2020.01.19. 22:27:22

@látjátok feleim szümtükkel:
“ Pedig ha jól emlékszem a törvény előtti egyenlőség az alapszabályukban is benne van.”

Hát kit érdekel, hogy te, vagy bárki mire emlékszik?
A lényeg nem ez!

“Nem közgyűlés vót!“
Vagy: “...majd az ügyvédek elintézik, oszt jónapot!”

Ugye nem igazán hiszed, hogy népünk bölcs vezére nem emlékszik, vagy netán nem tudná, hogy mit követ el éppen az adott pillanatban?
(Legalább is szívből remélem, hogy annyira csak nem roggyant elmeileg)

Tudja ő elég pontosan.
Csak éppen esze ágában sincs betartani a törvényeket, mert nehogy mááá...

Na azééér’...!
Hail to the Chief!

eszti..... 2020.01.19. 22:46:25

@alöksz róz:

azért mégiscsak egy fórum /EP/, ahol deklarálni lehet azt a fene nagy összetartást.

nem regisztráltam a jelző felbukkanását, ugyanis az eddigi összes összefogósdi első harmadában felnyomtam az agyvizem, aztán inkább kerültem a témát.

eszti..... 2020.01.19. 22:49:06

@Kwisatz Hadеrach:

ó jaj, mi szegény átvert népek! :D

alöksz róz 2020.01.19. 22:56:57

@eszti.....: "Ez történt Lengyelország és Magyarország esetében.
De ennek semmi köze a menekültválsághoz." - de van. tök nyíltan kijelentették. ha a migrik ügyében nem úgy állunk hozzá, ahogy ők szeretnék, akkor megkapjuk a nyakunkba a jogállamisági eljárást.
máltát is ezért kezdték piszkálni. a spanyolokat meg ezért nem.

alöksz róz 2020.01.19. 23:01:02

@eszti.....: tökmindegy, mert nincs gyakorlati jelentősége.

90-es évek :D

eszti..... 2020.01.19. 23:07:05

@alöksz róz:

osztán szlovákiát vagy csehországot miért nem vegzálják?
de a migris ügybe lengyelország sem fér bele. túl messze van.

90-es évek?????
mi vagy te? elefánt?

nincs1itt 2020.01.19. 23:52:27

@Soros csicskák húzzatok haza!: látom megint nem sikerült végig gondolni, de azért helyböl öntökön rúgtad magad!
az eu-s támogatásokat nem az egyes magyar állampolgár kapja, hanem az ország. tehát a mindenkori kormány, aki ezeket a pénzeket arra kellene, hogy fordítsa, hogy a polgároknak jobbá tegye az életét.
de szerinted, ezek nélkül a pénzek nélkül, az összes "vívmány" már nem lehetne kifizethetö?!
a gyes, gyed, csok, rezsicsökkentés stb mind, mind az eu-s pénzekböl valósult meg?
istenem, hogy mennyire ostoba fidesz-tálib vagy!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.20. 00:05:55

nyomul az idegen szívű soros kommandó

Cseh Kattka 2020.01.20. 00:25:11

Elég uncsi ez a blog poszt, miért nem az igazán fontos, mindannyiunkat feszítő kérdésekről ír a szerző??!

Mint például:
index.hu/mindekozben/poszt/2020/01/19/rabbi_szabad_tai_chizni_shabbatkor/

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2020.01.20. 00:29:01

Hoppá-hoppá, mik vannak, már megint SZOPTATOK, lippschikéim?!

"Budafok-Nagytétényben a Fidesz-KDNP jelöltje, Csiszár Zsuzsanna a voksok 55 százalékát kapta meg, míg ellenfele, Nádor Iván a voksok 45 százalékát nyerte el. Így a XXII. kerületben a kormánypártok kerültek többségbe. Az eredményről Csiszár Zsuzsanna számolt be Facebook-oldalán."
hvg.hu/itthon/20200119_Idokozi_onkormanyzati_valasztasok__a_fuggetlenek_es_a_civilek_jo_napja_Fideszdiadal_BudafokNagytetenyben

Valamiért ezt a cikket nem is lehet kommentelni a lippsike hvg.hu-n, vajon miért?!

Kínos a megbízóitoknak, hogy már megint egy lippsike SZOPÁS lenne a kommentfolyam tárgya?!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.20. 00:30:39

DÖBBENET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Janiczak elveszi az ózdiaktól a családtámogatást!

A jobbikos polgármester az embereinek fizetést emel, a családoktól elvonja a támogatást"
mindenszo.hu/dobbenet-janiczak-elveszi-az-ozdiaktol-a-csaladtamogatast/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ebella 2020.01.20. 04:03:37

A z ifjúkommunisták mindenhova beépültek anno. Miért magyar érdek az, hogy a többletpénz amit esetleg kapunk, ha jó helyen ül a zsidesz, elrakják a saját zsebükbe? Sőt nem csak a többletet.

ebella 2020.01.20. 04:04:52

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Nem kell a hamis kisz-fiús propaganda jobbágy!

taga20☺ 2020.01.20. 07:24:00

neköm se nem teccik a séfer nem olyan szíp minta vona gabi mek a dákolya sem
asz se olyan eres naty bitang dök monta a kluban asz egyik fiju hogy a vóna kömény asz anal szüzekel s hát no

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.20. 09:11:21

@eszti.....:

"Ennyi ingyen pénz sosem omlott ránk, mint az elmúlt 5-7 évben."

Ez azért elég meredek állítás!

"ingyen"

antiinternáci 2020.01.20. 09:28:52

@Toller Béla:

"barátainknak állandóan magyarázzuk"

Igen, mi is. Mert mindenki meg van rökönyödve azon, hogy külföldön a magyarországi bolsevisták mit művelnek. Mindig mondom nekik, hogy csak viccelnek, a belpolitikát okádkják az asztalra, csak a kassza kulcsát akarják. De azért látom rajtuk, hogy azt gondolják magukban, micsoda emberek ezek a magyarok, ha nem szégyellik ezt művelni külföldön...

6.Lenin 2020.01.20. 10:05:49

A független szabad magyar sajtó...

Szeptember óta 95-en haltak meg a szabadban, fűtetlen lakásokban.

Budapesten?

Egy fél szó sincs most ilyesmiről. Most írjam le, hogy menjetek ti a jó büdös P.....ba?
Minek, úgyis tudja a DáKós bunkókon kívül mindenki, azoknak meg kár bármit is írni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.20. 10:22:50

@nincs1itt:

Igazad van, nem minden az eus pénzekből valósul meg. Nagyon sok minden az állampapírt vásároló magyar polgárok pénzéből. Amit egyszer majd nem fog tudni visszafizetni az állam, mert nem jön annyi úniós pénz. Mellesleg ez mind adósság, hiába nevezik állampapírnak, vagy esetleg békekölcsönnek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 10:31:10

@6.Lenin:
"Szeptember óta 95-en haltak meg a szabadban, fűtetlen lakásokban"

Mész´aros Lörinc (a Zorbán) egyhavi bevételéböl minden hajléktalan lakást és minden fütetlen lakás fütést kaphatna!!!!

Minden jobb országban gondoskodnak a szegényekröl!!!!

antiinternáci 2020.01.20. 10:35:53

@látjátok feleim szümtükkel:

Senki nem mondja, hogy ez nem adósság. A lényege az, hogy csökkentse a külföldiek kezében és/vagy devizában fennálló adósságot. Nem hallottam még róla hogy, van aki ennek hasznosságát kétségbe vonná. Stabilizálja az államháztartás helyzetét, csökkenti a piaci sokkokkal szembeni kitettségét.
Igen, ez teljesen más, mint a Gyurcsány-dúlás borzalmai, szerencsére.
Na jó, tudjuk, hogy a Zorbán, a Varga, meg a Matolcsy csinálja ezeket a pozitív lépéseket, és akkor utálni kell még azt is, ami jó.
Semmit sem tanultok. Pedig pont erről beszélt Schiffer, aki a nagyon kevés számú tisztességes baloldali politikusok egyike. Bár természetesen nem értek vele egyet a baloldali dolgokban, de legalább nem hazaáruló, és ez ma óriási dolog....

6.Lenin 2020.01.20. 10:37:18

@R.V.J.:

Mo-on is ,de most a Bp-en megfagyottakról kussoltok.

Miért Mészárosnak? Bp -nek van egy balfasz vezetője, miért nem ő?

De igazad van, miért nem költjük az összes állami bevételt a csavargókra, akkor a következő évben már milliók fagynának meg, és néhány éven belül megszűnnének ezek a dolgok, mert mindenki megfagyna.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 10:41:16

@6.Lenin:
"De igazad van, miért nem költjük az összes állami bevételt a csavargókra,"

Micsoda demagógia!!! Miközben csilliárdokat költünk tankokra meg géppuskákra meg egyéb a 21.sz-ban felesleges fegyverekre!!!
Mi a terv, kit fogunk megtámadni ezekkel a cyberhadviselés korában???

Nem a szegénységgel kellene háborúzni és legyözni azt???

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.20. 10:43:47

@R.V.J.: És miért pont Mészáros Lőrinc vagyonával jótékonykodnál, kicsirigó?

Miért nem mondjuk a sajátoddal vagy Soros Gyuri bácsiéval?

Na meg egyébként, hol marad a saját boldogulásért való egyéni felelősség?

Biztos, hogy azt kell bázorítani, hogy mindegy, mit csinálsz, mennyire szorgalmasan dolgozol a saját egzisztenciád megteremtéséért, állam bácsi akkor is a segged alá tol mindent, ha egész nap csak piálsz?

Milyen társadalmat akartok ezzel kinevelni?

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 10:49:31

@R.V.J.: "Minden jobb országban gondoskodnak a szegényekröl!!!! "

Üres demagóg szöveg. (sőt, hazug is) Vagy úgy értetted, hogy minden jobb országban gondoskodnak arról, hogy legyen elegendő szegény? A kommer reflex (reflux) kínoz, amikor ilyeneket írsz?

Azt tudtad, hogy amennyiben a világ vagyona egyenletesen lenne elosztva, úgy nem lennének szegények? Csak pont ez az egyenlőtlenség az, ami valójában előre viszi az emberiséget. A polarizált társadalom, mert ez emeli fel a tehetségeket a punnyadó tömegből. Különben bégető Duracell lenne mindenki.

6.Lenin 2020.01.20. 10:52:14

@R.V.J.:

A fegyver kérdéssel kapcsolatban kérdezd a NATO-ot üzemeltetőket, ki ellen is szeretnének harcolni? Akik nem állnak be a sorba?

Szerintem is helyes megoldás lenne, ha mindent a szegényekre , cigányokra költenénk.
Előbb-utóbb megszűnne, mert hülyére innák magukat, meg egymást nyírnák ki a lóvéért, és egy gyönyörű tavaszi reggel arra ébrednénk, hogy: jé, hova a picsába tűntek, most ki a lófaszra fogunk költeni?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 10:52:22

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"Miért nem mondjuk a sajátoddal vagy Soros Gyuri bácsiéval?"

Na mégegy demagóg! Soros György azokat segíti akik másokat segítenek, r-go közvetetten segít nemcsak a szegényeken de menekülteken (európa jövöjén) és az aktivistákon is!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:04:00

@Kwisatz Hadеrach:
Nézd, nekem semmi bajom a valódi gazdagokkal, akik sikeres cégeken keresztül, jó termékeket elöállítva keresik kenyerüket és - nem felejtve a szegényeket - jótékonykodnak.

A Zorb´an kesztyübábja nem ilyen vállalkozó, ezért neki sokkal sokkal sokkal többet kellene visszaadnia - már csak azért is, hogy a védelem ezt felhasználhassa a tárgyaláson mint enyh´i tö körülmënyt, miután a #momentum átvette a vezetést!!!!

6.Lenin 2020.01.20. 11:06:04

@R.V.J.:

www.atv.hu/thumbnail/772x514/3/27/23000.jpg

Ezek miért nem Karácsony , vagy a hatalmas eszű Soproni polgi urak meleg dolgozó szobáikban pihenik ki a hajléktalanok fáradságos életével járó nehéz napokat?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:06:26

@6.Lenin:
"hülyére innák magukat, meg egymást nyírnák ki a lóvéért"

URAMISTEN mekkora rasszista vagy!!!
A romáknak csak egy kis levegöt kellene adni (pl. több segély és alacsonyabb büntetési tételek) és máris kiemelkednének az évszázados elnyomásból!!!

6.Lenin 2020.01.20. 11:09:27

@R.V.J.:

"#momentum átvette a vezetést!!!! "

Már megint füvezel.
Kellene neked szedned valamilyen tudatmódosítókat? Nem felesleges?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:12:04

@6.Lenin:
PFF!! Gyenge próbálkozás!
Budapest új vezetésének pontos akcióterve van a szegénység legyözésére!
1. Forrásszerzés - azaz elvenni az ORBIGARCHÀKTÒL a pénzt
2. Odaadni a szegényeknek - a Civilszervezetek segítségével akiket persze nyugati színvonalon kell megfizetni az áldozatos munkájukért

6.Lenin 2020.01.20. 11:36:17

@R.V.J.:

Most, hogy kizöldül majd Bp, talán, lenne egy 5letem.

Minden polgármesteri hivatalhoz vezető út mentén ültessenek sok-sok csalánt, és reggel hivatalba menet verjék bele a bránereiket, a SAJÁTJUKAT !!!
Főleg a 2 db kedvencemnek ajánlanám (Karácsony, Soproni uraknak különös szeretettel ajánlanám)
A civil szervezetek hölgy tagjai segítenének ebben, akár csak 2 újjal is tartva a bránerüket.
Mindenki jól járna. Mi is jókat nevethetnénk. kis ország maradnánk, de kurva vidám!

6.Lenin 2020.01.20. 11:42:38

@R.V.J.:

Azt tudtad, hogy a világ legnagyobb oligarchája a Gyuri bá? Pénzért vesz politikai befolyást, hiszen őt nem választotta senki, semmire.
Ő ébredt 1x arra, hogy messiás. A fele meg volt már születésénél, de a többi még most is hiányzik. A lóvé itt nem játszhatna, mert az eredetinek se volt, pláne ennyi. Ő inkább szöveges üzenetekből állt jobban. Azt kajálták a népek.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 11:42:47

@R.V.J.: "A romáknak csak egy kis levegöt kellene adni (pl. több segély és alacsonyabb büntetési tételek) és máris kiemelkednének az évszázados elnyomásból!!! "

Ilyenkor felmerül a gyanú, hogy csak libbant paródia a nicked :)

Az a gond, ugye, hogy jelenleg segélyezzük őket. Vagyis a te terminológiád szerint elnyomjuk őket.. ha még több a segély, az még nagyobb elnyomás, nem? Miért akarsz te rosszat egy egész népcsoportnak?
Nekem volna egy sokkal jobb ötletem a megoldásra: adjunk sokkal több nyugdíjat a zsákfalvakban egyedül élő idős nyugdíjasoknak! Annak ők is örülnének és a cigányok sem éreznek odavetett könyöradománynak!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:44:15

@6.Lenin:
"A civil szervezetek hölgy tagjai segítenének ebben"

Tipikus válasz. Ez ment a közgyülésben is az elmúlt 10 évben.
Minden konstruktiv ellenzéki ötletre jött egy sexista fideszes vicc.
Ha a Tarlós sexviccekkel teherbe tudta volna ejteni az ellenzéki képviselönöket, akkor most a városházát csak Fövárosi METOOháznak lehetne nevezni!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:49:27

@6.Lenin:
"Azt tudtad, hogy a világ legnagyobb oligarchája a Gyuri bá?"

Erre nincs bizonyítékod, az viszont tény hogy a Soros Fund Management 3 müszakban gürcölteti a brókereket, hogy elegendö profitot termeljenek a világ jobbáttételéhez!!!

6.Lenin 2020.01.20. 11:52:57

@R.V.J.:

Nézd, én kedvelem a momentumos hölgyeket, és a civil szervezetek hölgy tagjait.

Kellemesen nyugtázom, hogy valamikor jól döntöttem, nem közülük választottam. Már régen Grétczi úr hobbiját űzhetném én is magányosan, szidva a Teremtőt, mi a faszért baszakodott anno Évával. Tök felesleges volt, valami szórakoztatóbb nem jutott eszébe?
Pl, a 3 kezű férfi?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 11:53:59

@Kwisatz Hadеrach:
" ha még több a segély, az még nagyobb elnyomás, nem? "

Nem. De ha minden gyerekcsínyért fegyházba kell menni az már igenis elnyomás!!
Az igazi roma civilszervezetek folyamatosan panaszkodnak, hogy forráshiányosak és folyamatosan nyomoz utánuk a rendörség!!!
Mi ez ha nem 1984 Orwelltöl????

6.Lenin 2020.01.20. 11:59:38

@R.V.J.:

Majd lesz, ha itt hagy minket a nyomorban ez a szent ember, és a fiacskája inkább a kedves párjaira költi majd inkább. Őt az ideológia (?) helyett inkább más érdekli, kicsit feketébben látva a világot. Gondolom a méret se lehanyagolható.

Persze tudom, ez a része téged hidegen hagy, mi közöd a mérethez? Talán még hátulról ért meglepetés szintjén sem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 12:06:27

@6.Lenin:

A Soros fiának ad hominem buzizására és a te onanizációs problémáidra nem tudok csattogós választ adni.
Próbálkozz talán egy terapeutánál.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 12:16:55

@R.V.J.: "Erre nincs bizonyítékod, az viszont tény hogy a Soros Fund Management 3 müszakban gürcölteti a brókereket, hogy elegendö profitot termeljenek a világ jobbáttételéhez!!! "

Sajátságos módja a jó tettnek. Először megszívatom az angol hülyéket, szétcseszem a nemzeti valutájukat, majd az ebből befolyó pénzből jó útra terelem őket. Ezt most így hogy?
Azért el ne hidd, hogy Gyugyó akkora nagy jövőlátó ász, hogy gondol-gondol -gondol és csörren a dollár.
Mondj bármilyen olyan nagy Soros manővert, amin közvetve-közvetlenül nem az USA profitált! Vagy olyat, amivel az USA neolibbant pénzeszsákjainak keresztbe tett volna.
Mert az oké, hogy rálépett a font tyúkszemére.. de a dolláréra is ráléphetne, ugyanilyen elgondolások mentén.

Másnap a NATO bevonulna a kamrájába és tömegpusztító fegyvereket keresnének..

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 12:27:16

@Kwisatz Hadеrach:
Soros a megírt szabályok szerint spekulál a tözsdén. Nyer mert okos. Gondolom amikor társasjátékozol akkor a 6ost dobó kollégét egyböl legonosztevözöd.

A másik meg az, hogy a Sorost Trump meg a Netanjahu egy kanál vízben megfolytaná, ha tehetné. Gondolod egy cinikus opportunista pont ezekkel a nagykutyákkal rugná össze a port? I think not.

A Zorbán ebben az összefüggésben csak egy bolha a kutyák hátán, föleg hogy nemsoká megy a Kaylo Ibrahim és Josip Tot után a hüvösre miután megint megnyerjük a választásokat!!!!

antiinternáci 2020.01.20. 12:57:55

@miért:

Schiffer most éppen jóvátesz valamit az örökségéből.
Ellentétben a Dobreva, Fegyőr, Donut, Bauer jellegű alakokkal, akik még fokozzák is alávaló elődeik förtelmes tevékenységét, megmutatják, hogy még azoknál negatívabbak is tudnak lenni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.20. 13:03:17

@látjátok feleim szümtükkel: "Igazad van, nem minden az eus pénzekből valósul meg."

Stimmt, valóban nem minden.

"Nagyon sok minden az állampapírt vásároló magyar polgárok pénzéből. Amit egyszer majd nem fog tudni visszafizetni az állam, mert nem jön annyi úniós pénz. Mellesleg ez mind adósság, hiába nevezik állampapírnak, vagy esetleg békekölcsönnek."

Ebben ugyan van némi igazságmag, de jókora adag demagógiával és közönséges baromságokkal keverve.

Kezdjük azzal, amivel nem érdemes vitatkozni, igen, az állampapír adósságot testesít meg, tulajdonosának az állam a kibocsátáskor rögzített feltételek szerint teljesíteni köteles.

Más kérdés, hogy az állampapír az adósságnak (annak keletkezésének) nem oka, hanem a finanszírozásának az eszköze.

A baromság ott van, hogy ezt majd nem fogja tudni "visszafizetni az állam, mert nem jön annyi úniós pénz".

Kezdjük azzal, hogy az uniós pénzből (ami "pántlikázott pénz") sokmindent lehet csinálni, pl. fejlesztéseket finanszírozni (elsősorban) vagy a mezőgazdasági termelőket jövedelemkiegészítéshez juttatni; de speciel adósságot finanszírozni/refinanszírozni nem igazán, márcsak az erre vonatkozó szabályok miatt sem.

Amikor a válság alatt meg akarták segíteni a bajba jutott tagállamokat, ezért kellett speciális mentőcsomag-konstrukciókat kitalálni, illetve ezért volt szükség az IMF bevonására is. Hála Istennek, mi már az IMF-hitelt visszafizettük, képesek vagyunk a magyar államot a piacról, méghozzá jórészt a hazai lakossági megtakarításokból finanszírozni, főként forint-alapon, ami a sebezhetőségünk csökkentéséhez is hozzájárult.

Persze az országot, a magyar államot nem érintené jól az uniós források elapadása (és a gazdaságpolitikának is kihívást jelentene), hiszen így pl. az eddig ezekből finanszírozott fejlesztések elmaradnának, vagy ezeket a magyar költségvetésnek kellene finanszíroznia.

De ebből még önmagában egyáltalán nem következik az államcsőd szükségszerűsége, hiszen az állam dönthet úgy, hogy ezeket a fejlesztéseket inkább nem finanszírozza (ami persze a gazdaságnak, pláne az építőiparnak rossz hír; de önmagában nem katasztrófa); vagy akár úgy is, hogy adót emel, hogy előteremtse az ezekhez szükséges forrásokat.

6.Lenin 2020.01.20. 13:17:31

@R.V.J.:

Nem olvastál figyelmesen- gondolom ez a fű hatása, vagy...-Amit nekem írsz problémának, az pontosan nem az enyém, hiszen én anno jól döntöttem.
Szerintem ezek, amiket felsorolsz, az az ő problémáik, mert valahol, valaki, valamikor rosszul döntött.
Amennyiben abbahagynád a füvezést, az a kényszerképzeted is megszűnne, hogy a momentum kormányra kerülhetne Mo-on valaha is.
Mondjuk ezektől okosabb nem lennél, de 2 problémád megszűnne. Ez viszont már óriási eredmény lenne. Nem kéne annyi terhet cipelned.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 13:28:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Megkell valljam, nagyon értelmesen, informatívan magyarázol. Nem is értem, hogy miért az ellenség oldalán vesztegeted a tehettségedet.

Ha átállnál hozzánk, akkor a jövöd biztosítva lenne (+garandtált amnesztia a kormányváltás utan)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 13:38:12

@6.Lenin:
"Nem olvastál figyelmesen"

Persze persze vagy inkább átlátok az ilyen "a haverom haverja részegen fekve szombat hajnalban a köbányai szopófantom kényeztetésére ébredt" -szerü ciszhetero történeteken.

Nézd, amig nem érzel ellenálhatatlan vágyat arra, hogy a telefonoddal dokumentáld, tölem azt csinálsz a számítógép elött amit akarsz.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.20. 13:49:35

@R.V.J.: "garandtált amnesztia a kormányváltás utan"

Köszönöm a kedves szavaidat és a nagylelkű ajánlatot, de szerencsére erre nem lesz gondunk.

Az FSZB már elkészítette az evakuálási tervünket és a nevünkre kiállított diplomáciai útleveleket, a helikoptereink a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székházából fognak indulni az Orbán-kormány kulcsembereivel és a magyar állam aranytartalékával együtt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 14:02:27

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"a helikoptereink a Nemzetközi Beruházási Bank budapesti székházából fognak indulni"

Nos, tetudod. Mivel az új #momentum kormány megkapta a trumputáni amerikai demokrata vezetés teljes támogatását, ehhez a Obama féle drónprogramnak is lesz hozzáfűznivalója. lásd. iráni "baleset"

6.Lenin 2020.01.20. 14:02:53

@R.V.J.:

Na, ez már igazi momentumos, sopronitamásos szellemi mélység. Sajnálom, de tériszonyom van, ilyen mélységekbe már nem tudlak követni.
Őröltem neked.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 14:13:33

@6.Lenin:
Látom nálad is betaláltam, mint a @nincs1itt Hanzinál múltkor. Sajnálom, nem akartam ennyire húsbavágni, csak mindig elragadtatom magam.

BOCSIKA!! :*

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 14:17:04

@R.V.J.: Jól van, szerintem rátótad, tútótad..

Soros ott, és azt a játékot játssza, amit a CIA számára kijelöl. Már nehéz lenne felgöngyölíteni, hogy mi volt előbb, a Soros hálózatba olvadó 'civil'-ek, vagy a CIA hatalmas ötlete, hogy létre kell hozni egy kiterjedt és befolyásos, megbízható emberekből álló, előretolt hadosztályt, megfelelő mimikri biztosításával..

6.Lenin 2020.01.20. 14:20:16

@R.V.J.:

Sajnálom, de tévedsz. Mibe találtál be? Szerintem a megoldás jóval 1xűbb.
Ellaposodott a "párbeszéd". Gondolom ez valamilyen utóhatása a füvezésnek.

Nem kell bocsikáznod semmiért sem.

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 14:26:22

@6.Lenin: Vedd már észre, hogy paródia.. nincs ember, aki ilyen baromságokat komolyan is gondolna.

"ehhez a Obama féle drónprogramnak is lesz hozzáfűznivalója. lásd. iráni "baleset" "
:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 14:29:48

@Kwisatz Hadеrach:
"a CIA hatalmas ötlete, hogy létre kell hozni egy kiterjedt és befolyásos, megbízható emberekből álló, előretolt hadosztályt"

Vigyázz le ne essen az alufóliacsákó a fejedröl, mert a végén még a CIA-s gyikemberek kimossák az agyad a Chemtrail repcsikröl.
Hagyjuk már, mi lesz a következö, hogy Dick Chaney rendelte meg a charterjáratot az ikertornyokba?

6.Lenin 2020.01.20. 14:40:07

@Kwisatz Hadеrach:

Miből gondolod, hogy komolyan vettem?
Mellesleg ezt már vele néhányx körbejártuk.
1xűen néha kedvelem a stílusát-rájátszok-míg érdekes. Valamiért néha átmegy valami zavaros, stílustalan zagyvaságba.
Ekkor szoktam abbahagyni.

Mellesleg a Momentumot kifigurázó hsz-nek soxor kiváló. Néha még ő is összezavarodik ebben, az már unalmas, nekem. Az igaz, hogy nem értem miért is így teszi, ha esetleg tényleg egy másik oldalon áll, de amíg van benne stílus, értékelem, de az egész nem olyan érdekes, az ő dolga, hogy miért így. Semmi közöm hozzá.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.20. 15:14:12

@Szergej Szergejevics Szergejev: "De ebből még önmagában egyáltalán nem következik az államcsőd szükségszerűsége, hiszen az állam dönthet úgy, hogy ezeket a fejlesztéseket inkább nem finanszírozza (ami persze a gazdaságnak, pláne az építőiparnak rossz hír; de önmagában nem katasztrófa); vagy akár úgy is, hogy adót emel, hogy előteremtse az ezekhez szükséges forrásokat."

Jé!
Te gyakorlatilag egyet értettél azzal, amit írtam.
Nem azt mondtam, hog szükségszerű az államcsőd, hanem azt, hogy előferdülhet. Mert ha a kormányzat túlköltekezi magát, és nem lesz elég befizetett adó, akkor bezony jön az magától is, szökszerűség nélkül. Márpedig a kádárizmusnak is az lett a baja, hogy túlköltekezte magát. A termelés csökkent, nem volt elég bevétel, és abból akartak minden igényt kielégteni. Mondjuk akkor nem a stadijonyokra ment a sok pénz, hanem arra, hogy a fél műszakban nem dolgozó vállalatok munkásai egész napi bért kaptak. Azt valahonnan el kellett vonni, de fedezet meg nem volt rá, mert a meg nem termelt jövedelemből később sem lehetett visszapótolni az elvont összeget.

Gondolod, ha a vállalkozások ( nem az oligarcsákra gondolok, akik a milliárdos osztalékok mellett kapnak fejlesztási támogtásokat ) nem kapnak állami támogatást, akkor elég lesz a befizetett adó?

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.20. 15:19:34

@antiinternáci: "...Schiffer, aki a nagyon kevés számú tisztességes baloldali politikusok egyike. Bár természetesen nem értek vele egyet a baloldali dolgokban, de legalább nem hazaáruló, és ez ma óriási dolog...."

Tényleg az, csak nem értem, mitől is baloldali és nem haza áruló? Talán mert neki nem kellett letelepedési kötvényt sem venni, sem árulni?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 15:35:01

@látjátok feleim szümtükkel:
"Talán mert neki nem kellett letelepedési kötvényt sem venni, sem árulni?"

A bevándorlást segíteni semmilyen formában sem hazaárulás, éppen ellenkezöleg!!
A KHS adatai szerint 250ezer bevándorló hiányzik az országunkból, hogy akár hosszútávon is túléljen az egészségügy és a nyugdíjrendszer!!!
Nembeszélve arról, hogy a genetikai kutatások kiderítették, hogy az öröklödö betegségek legföbb oka az etnikai homogenitás. Ennek az országnak tehát azonnal egy nagyadag afrikai és kisázsiai géninjekció kellene oda, ahová nagyon jól esik!!!

Évszázadokon keresztül bebizonyosodott, hogy a nyugati országok csinálják jól, de a fidesz erröl még mindig nem akar tudomást venni!!!!!

Kwisatz Hadеrach 2020.01.20. 16:16:07

@R.V.J.: Tehát azt állítod, hogy az Egyesült Államok soha nem próbált más országok belügyeibe beavatkozni fedett módon? Soha nem használta ilyen jellegű feladatokra a különféle hírszerző szervezeteit? Soha nem használt fizetett vagy megzsarolt ügynököket a céljai elérésére? Tényleg?
Akkor miért hallgat le NATO szövetséges állami vezetőket? Részt vettek civil szervezetek az arab térség destabilizálásában, vagy Ukrajna és Oroszország közti konfliktus kirobbantásában? Pedig még el is dicsekedett ezzel a vén majom .

eszti..... 2020.01.20. 16:34:23

@látjátok feleim szümtükkel:

" mitől is baloldali és nem haza áruló? "

mert nem vették észre, hogy leidiótázta a fideszeseket. :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 17:16:20

@Kwisatz Hadеrach:
"Tehát azt állítod, hogy az Egyesült Államok soha nem próbált más országok belügyeibe beavatkozni fedett módon?"

Lehet biztos. Az viszont tény, hogy erre sokszor rá van kényszerítve, mint hogy akaratlanul is a világ rendőre szerepet kell játszania.
Hála égnek az amerikai politikai elit megkérdőjelezhetetlen morális iránytűje mindig megmutatja a titkosszolgálatoknak a helyes utat!!
Iràn, Szíria, Venezuela diktátorai retteghetnek, de a Zorbán ebben az összefüggésben jelentéktelen és sajnos ez a túlélésének a záloga.
A hazai ellenzék legfőbb feladata, hogy kiváló amerikai kapcsolatait felhasználva feltegye a fideszt a jószándékú rezsimváltások térképére a fehérházban.
Akkor majd tele lesz a gatyájuk és még álmukban is az eget fogják kémlelni a drónok után + az ellenzék olyan tüntetést tud majd szervezni, hogy kiborítjuk a fideszt a fürdővizzel együtt!!!

#dronewarsforfreedom

6.Lenin 2020.01.20. 17:23:42

@R.V.J.:

"még álmukban is az eget fogják kémlelni a drónok után "

Mo is tagja a NATO-nak. Tedd már le a füvet.

nincs1itt 2020.01.20. 17:56:47

@látjátok feleim szümtükkel: azért milyen jó, hogy fidesz-táliboknak van hol hőbörögni!
képzeld csak el! ha ez mocskoslibsibolsisorosista blog és még néhány nem lenne, mit kezdenének magukkal napi 24 órában?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 18:17:22

@6.Lenin:
"Mo is tagja a NATO-nak."

Papiron igen, de valójában még most sajnos annyira sem érdekes az ország, hogy ez a mértéktelen fegyvervásárlása megüsse az ingerküszöböt.
A rezsimváltás után pesze rá fogunk szolgálni a megtiszteltelésre!!!

6.Lenin 2020.01.20. 18:23:21

@R.V.J.:

2 %-ot köteles minden tag fegyverkezésre költeni. Határidős előírás.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 18:36:47

@6.Lenin:
"2 %-ot köteles minden tag fegyverkezésre költeni. Határidős előírás."

Persze, biztos nemtudom, de muszáj volt szuperdrága támadófegyvereket venni?
Amikor emberek fagynak meg az utcán és romagyerekeket szegregálnak???

Nem lehetett volna mondjuk védekező (mondjuk kitől is?) fegyvereket kölcsönkérni vagy esetleg lízingelni, mint az MSZP alatt???
Persze nem, mert az humánusabb és humanitáriánusabb lett volna igaz, te vérszomjas narancslepke!!

6.Lenin 2020.01.20. 18:46:18

@R.V.J.:

Nyilván a momentumos gladiátorok ellen néhány jól irányzott pofon is elég lenne.
Esküszöm, hogy nem én döntöttem. Mivel német fegyvereket vettünk, lehetne találni logikus magyarázatokat is. 3-at találhatsz.

Az Azonnali.hu szerint Mo 22-ben elért költ, bev. 50 000 milliárd körül lesz. Ennek 2 %-át KELL fegyverkezésre költeni (nyilván nem orosz fegyverekre).

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 18:58:58

@6.Lenin:
"Ennek 2 %-át KELL fegyverkezésre költeni (nyilván nem orosz fegyverekre)."

Ezt már leírtad. Kérdezem én: miért használjuk ezt a pénzt értelmetlenül? Amikor fektethetnénk az összeget a cyberhadviselés fejlesztésére is???
Teljesen felesleges vashalmazokat venni, ha egy szilicium völgyi tini meghekkeli az egészet és összevissza céloz tank meg a helikopter rendszere és felrobban az egész???

6.Lenin 2020.01.20. 19:06:04

@R.V.J.:

Miért lenne értelmetlen, tudod mekkora biznisz a rezezés, lomizás Németországban?
Néhány sötétebb bőrű, és múltú honfitársunk esetleg tudna adni ebben hasznos infókat.
Vagy a Szepi, lehet, hogy ő is abból tengeti a tyúkszarosát Dajcsban.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 19:14:14

@6.Lenin:
"Vagy a Szepi, lehet, hogy ő is abból tengeti a tyúkszarosát Dajcsban."

A Hanzi-ra gondolsz? Ő vagy a német munkáosztályban él, vagy a német munkàsosztályon élősködik. Egyik másik, vagy mindkettő.
Mindenesetre a napi májkrémeszsömlére és kólássörre (németül jobban hangzik) összejön neki.

6.Lenin 2020.01.20. 19:19:06

-Kérem foglaljon helyet a lehető legkényelmesebben, hunja be a szemét, vegyen mély lélegzetet, és képzelje el azt az őrült helyzetet, hogy a momentum van kormányon. Megvan?

-Igen, én vagyok Andris úr, valamiért gatyában egy sámlin.
-Helyes. A feladat a következő: Fegyvert kell vásárolnia. Mi lenne az első kérdése?
-Ki fizeti?
-Helyes, 3-at találhat.
-Én nem.
-Helyes, van még két lehetősége.
-Tomi se, a Soproni.
-Helyes, még mindig van 1.
-A két dilis ep-s csajszi se.
-András úr, ön nagyon okos. Jó me-e lehetne Mo-nak, de sajnos most fel kell ébresztenem.
-Hol vagyok?
-Nyugodjon le Béluska, jó helyen, mindjárt jön Jucika a bogyókkal, aztán szunya reggelig.
-Kösz, doki.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 20:02:55

@6.Lenin:
Mentális betegséggel jó viccelni igaz? Te aztán érzed a korszellemet.

morph on deer 2020.01.20. 20:09:03

@R.V.J.:
“ Persze, biztos nemtudom, de muszáj volt szuperdrága támadófegyvereket venni? ”

Muszáj bizony!
Mert nehogy már néhány nyamvadt liberális mondja itt meg, hogy mégis kiket szart a turul itt világra, és kik jöttek hajóval, mondjuk.

Még csak az kéne!
Ezért aztán jól védhető helyre költözött a hadúr, és már épül a családi erődítmény is, bizony!
(Remélem, időben elkészül..)

Az meg már csak bónusz, hogy ennek fejében nem csinált/csinál az EU kutyaeledelt a viktor golyóiból, mivel így segíti a német gazdaságot ez a rendes kis cseléd.

‘Double Happiness’, ahogy egykor egy kínai pingponglabda mondta.

morph on deer 2020.01.20. 20:10:34

@6.Lenin:
“ hunja be ”

Te, biztos, hogy nem kipcsakot akartál mondani?

6.Lenin 2020.01.20. 20:12:12

@R.V.J.:

Ma kinek nincsenek mentális problémái, főleg ballib oldalon. Te is azzal a kényszerképzettel küzdesz minden nap, hogy a momentum 1x kormányon lesz Mo-on.
Én meg azzal, hogy próbálom cáfolni. Egy beton oszlopot kínaiul tanítani lehet ehhez hasonló igyekezet. A fiuk lánynak képzelik magukat, és fordítva. Férfiak, férfiak kipufogójában turkálnak. Nők izgi mobilokat használnak vibrálos üzemmódban. Csak így hirtelenjében néhány eset.
Ja, és legyőzzük a természetet, már megint. Elsőre ugyan nem jött össze, de karácsonyra tuti meglesz.

6.Lenin 2020.01.20. 20:16:29

Ja, és holnap valamit, valakit megmentünk. Most pont nem érek rá, megyek hunyni.

ipi-apacs!
Reggel, ha elfelejteném ezt megmentős cuccot, nyugodtan szóljatok.
Pá!
Mindenkinek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 20:26:28

@6.Lenin:
"Férfiak, férfiak kipufogójában turkálnak. Nők izgi mobilokat használnak vibrálos üzemmódban"

kösz az infót, de nem érdekel, hogy milyen pornóra keresel rá lefekvés előtt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.20. 20:30:48

@morph on deer:
"Ezért aztán jól védhető helyre költözött a hadúr"

Tökmindegy, Obama drónja leszedi onnan is, mint az egyszeri paraszt az egypálcás Áfész kártyanaptárt a céllövöldében.

morph on deer 2020.01.20. 22:22:01

@R.V.J.:
“az egypálcás Áfész kártyanaptárt”

Juj. Azért nem irigyellek..!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.21. 01:09:42

@morph on deer: @R.V.J.: "egyszeri paraszt az egypálcás Áfész kártyanaptárt a céllövöldében"

Hát ha ez az életkép nektek még mond valamit, akkor ti se nagyon tartozhattok az Y- & Z-generációhoz.

(Bár az is igaz, hogy ez a Momentumnak még a kettővel ezelőtti önmeghatározása volt; aztán valahogy elfelejtődött, amikor megtették főpolgármester-jelöltnek az 53 éves Kerpel-Fronius Gabit. :P)

@látjátok feleim szümtükkel:
"Nem azt mondtam, hog szükségszerű az államcsőd, hanem azt, hogy előferdülhet"

Hát akkor elő, ha megint olyan dilettáns miniszterelnökünk & pénzügyminiszterünk lesz, mint a Gyurcsányi & Veres duó, akik már egy, a globális pénzügyi és gazdasági válság előtti békeévben (2006) is csaknem kétszámjegyű államháztartási hiányt hoztak össze.

"Márpedig a kádárizmusnak is az lett a baja, hogy túlköltekezte magát"

Hát részben igen, másrészt meg a szocialista tervgazdaság versenyképtelensége + strukturális problémái is, de Kádárék ráadásnak még az adósságfinanszírozást is jól elqrták. De ha intő példának ez nem volna elég, akkor ott volt a 2010 előtti szoci-szadi kormányok teljesítménye is. Ekkora balfaszságokat remélhetőleg nem hoznak össze még egyszer a gazdaságpolitika urai (amennyiben a választóknak van egy kis esze és Gyurcsányit nem engedik oda még egyszer a kormányrúdhoz)...

"Gondolod, ha a vállalkozások ( nem az oligarcsákra gondolok, akik a milliárdos osztalékok mellett kapnak fejlesztási támogtásokat ) nem kapnak állami támogatást, akkor elég lesz a befizetett adó?"

Ha egy vállalkozásnak nem a fejlesztéshez, hanem a működéshez kell folyamatosan az állami támogatás, akkor az már régen rossz. (Kivéve a közérdekű üzemeket, pl. a tömegközlekedést, tömegtájékoztatást stb.)

Én azt gondolom, hogy ha nem elég a befizetett adó, akkor talán először azt kéne megnézni, hogy a kiadási oldalon hol lehet a hatékonyságot növelni...

taga20☺ 2020.01.21. 03:26:31

momentán gyakran asz össze fogás auriter orbán elenébe kel belé mer hamarost ép natyba asz demókratikas úty ahoty lop csalel mek há hazudikk eből is mi értelmeségek európátt ki mer hoty gecci asz egészéges űgy meka oktattásba a cstadion a köllö ezé igy má unijó agya nekije el loplya csak hát me gecci és mék asz is hoty igy asztat más ne belé mi liberaltak rá adás hoty be se a cöges keritésbe mék lyo ezé má esztet is nekije az epp frakkcijo kültte elibe mié is hogyan hazudik és a naczi széles ki ruglyák höhö

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 08:11:54

@Szergej Szergejevics Szergejev:
"Hát ha ez az életkép nektek még mond valamit, akkor ti se nagyon tartozhattok az Y- & Z-generációhoz."

Jogos! Sajnos kevés fiatal olvassa Moldovát a mi generációnkból, pedig micsoda tudás és bölcsesség van ott felhalmozva! :(
Nem beszélve a végtelen szórakozásról amit az ő retro életérzése nyújt!!!
Olvass bele, megéri!

6.Lenin 2020.01.21. 09:44:32

@R.V.J.:

Néha nagyon lemégy primitívbe. Ez a gyengeség jele. Fáradsz?

Kit, mit kell ma megmenteni a gonosz Fidesztől?
A méhész Karácsonyt?

Majdnem összrosáltam magam, amikor meghallottam mit is szeretne Bp-en. Azt mindig tudtam hogy Bp-en az egységnyi területre eső hülyék száma magas, de ennyire?

Kwisatz Hadеrach 2020.01.21. 09:53:23

@R.V.J.: "
Persze, biztos nemtudom, de muszáj volt szuperdrága támadófegyvereket venni?
Amikor emberek fagynak meg az utcán és romagyerekeket szegregálnak???

Nem lehetett volna mondjuk védekező (mondjuk kitől is?) fegyvereket kölcsönkérni vagy esetleg lízingelni, mint az MSZP alatt???"

Venni, nem bérelni.
A támadó-védekező fegyver felosztás a mi szintünkön értelmetlen. Mivel nem veszünk teszem azt rakéta védelmi rendszert, ami úgy ahogy specializált, nem igazán tudsz mondani olyan fegyvert, amit nem lehet mindkét célra használni.
De továbbgördítve. Vehetnénk atomfegyvereket is, hiszen az tökéletes védelmet ad azon agresszorok ellen (legalább) akiknek nincs nukijuk.
Legfeljebb megígérjük, hogy nem pukkantjuk el elsőként..

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.21. 09:55:56

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Ha egy vállalkozásnak nem a fejlesztéshez, hanem a működéshez kell folyamatosan az állami támogatás, akkor az már régen rossz. (Kivéve a közérdekű üzemeket, pl. a tömegközlekedést, tömegtájékoztatást stb.)

Én azt gondolom, hogy ha nem elég a befizetett adó, akkor talán először azt kéne megnézni, hogy a kiadási oldalon hol lehet a hatékonyságot növelni..."

Na, ez aztán a fából vaskarika!

Az a nagyvállalkozó ( magyar multi ), aki állami megrendelések mellé kap állami "fejlesztési " támogatást, az miért is szükségszerű? Főleg, ha évente kiveszi a vissza nem térítendő támogatás mértéke szerinti, vagy nagyobb osztalékot? Aztán ha csődbe megy a cég, az osztalékot senki nem kéri vissza. Meg a hatalmas fizetéseket sem. A kisebb magar vállalkozás meg alig bír megélni, nem hogy osztalékot kivenni.

Ez kiadási oldalon töténő hatékonyságnövelés talán pont a támogatások visszatérítése lehetne, mert ezzel ösztönözné az oligarcsákat is, hogy nem az állam támgatása révén hozzájuk jutott magánosított közpénzből vigyék csődbe pl. a bankjukat, míg ők vígan élnek tovább, mint Marci Hevesen.

Hatékonyság növelő pl. normális egészégügy, oktatás, mert ezek rendes működése temelést lendítő, hatékony pénzköltés. Utána jöhetnek majd a stadijonyok, amelyeket haverok tulajdonolnak, üzemeltetnek ( már ahol akad aki vállalja, miután felismerte, hogy ezek bezony nem hatékony üzemek ).

6.Lenin 2020.01.21. 10:01:15

@Kwisatz Hadеrach:

A NATO védekezésre szerveződött, vagy egyfajta katonai fenyegetése?

Ki ellen védekezik a NATO ? Az oroszok ellen? Pedig eddig mindig szép csendben megegyeztek a világ felosztásáról. A nyugat már nem bízik önmagában?

Mi tagja vagyunk a NATO-nak, nem hiszem, hogy ezekben a kérdésekben szabadon dönthetünk.

Miért lízingelhet egy szoci kormány? Nehogy gazdaságilag bebukjon. A szoci kormányoknak sok mindent elnéznek, mert ismerik a seggnyalókat. Azt is, mivel lehet őket megzsarolni.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 10:04:36

@6.Lenin:
"Kit, mit kell ma megmenteni a gonosz Fidesztől?
A méhész Karácsonyt?"

Kösz nem, sem a föpolgármesterúr, sem Budapest nem szorul a segítségedre!!
Fövárosunk most már önellátó és nemsokára teljesen önjáró is lesz.
Mihelyst az új bevételiforrásokat megnyitjuk a bulinegyedben.
Mondanom sem kell, hogy legalizáljuk a rekreációs drogokat, valamint (jóhír neked és korosztályodnak) a prostitúciót is legállis, ellenörzött keretek közé tereljük.

Az így felhalmozott bevételekböl teljesen zölddé alakítjuk a belvárost!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 10:08:41

@Kwisatz Hadеrach:
"Vehetnénk atomfegyvereket is, hiszen az tökéletes védelmet ad azon agresszorok ellen"

ATYAÈG, NÓÓRMÀÀLIS?? Hogy állítod meg a sugárzó atomfelhöt a határnál????

6.Lenin 2020.01.21. 10:15:40

@R.V.J.:

Isten ments, hogy segíteni akartam a köcsög főpolginak, vagy Bp-nek. Leszarom mindkettőt.

Önjárók lesznek? Természetesen, mint egy elszabadult hajóágyú, mindent letarolnak maguk körül. Ebben 1etértünk. Volt erre már példa, most is ez lesz.

Prostinak sose fizettem. 1x volt, hogy én kértem, mert nagyobb volt az én tarifám, mint az övé. Igen jó időt futottam akkor 100-on, és így nem jött össze a bót.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 11:05:31

@6.Lenin:
"Igen jó időt futottam akkor 100-on, és így nem jött össze a bót. "

Pont ez a lényeg!! A mi Budapestünkön nem kell szaladni a stricik elöl, mert a föpolgármesterúr "föstriciként" (mondá Gergö vicceskedve) biztosítja a szolgáltatói és a fogyasztói jogokat és kötelezettségeket!!!!

Ami még fontos ezügyben, hogy a választásokra meghirdetjük a fogyatékkal élöknek a Nimfa utalványt amivel 50%-os árengedményt kapnak az erotikus szolgáltatóknál!!!

Kwisatz Hadеrach 2020.01.21. 11:10:24

@R.V.J.: Pont ez a nagy trükk.. Az atomfegyvert nem kell használni, csak mutogatni..;) Sőt, utána már más fegyver se nagyon kell.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 11:20:40

@Kwisatz Hadеrach:
"Az atomfegyvert nem kell használni, csak mutogatni"

Ijesztöen rövidlátó vagy! Azt minden valamirevaló egyetemen tudják és tanítják (a titkosszolgálatok kutatása alapján), hogy Venezuela, Szíria, Egyiptom, Irán valamint Orbanisztán nem kaphat atomfegyvert, mert ezen országok elmebeteg vezetöi azonnal bevetnék azt!!!
A fidesz minden második szava "Trianon" szóval már ez a mostani eszetlen fegyverkezés is pánikot okoz a békes szomszédságban! Gondolj bele ha ez atomfegyvert kap!!!!

taga20☺ 2020.01.21. 11:34:38

momentán fityeszorkok nem tegyétek tökre mi halado demókraciás bloggunk

taga20☺ 2020.01.21. 12:16:06

csesznek höhö
pornóapáti xd
bugyi rotfl

Grimbusz Makszimusz 2020.01.21. 12:40:26

@taga20☺:
" csesznek höhö
pornóapáti xd
bugyi rotfl"

Hatvan!.........tudod, az a 69-nek az a változata, ahol te leszopod az arabot, de az njem szop vissza téged! 3XLD!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.21. 12:55:54

@látjátok feleim szümtükkel: "Az a nagyvállalkozó ( magyar multi ), aki állami megrendelések mellé kap állami "fejlesztési " támogatást, az miért is szükségszerű? Főleg, ha évente kiveszi a vissza nem térítendő támogatás mértéke szerinti, vagy nagyobb osztalékot? Aztán ha csődbe megy a cég, az osztalékot senki nem kéri vissza. Meg a hatalmas fizetéseket sem. A kisebb magar vállalkozás meg alig bír megélni, nem hogy osztalékot kivenni."

Konkrétumok nélkül (ki/mire/mikor kapta?) nehéz lenne véleményt mondani arról, hogy egy adott fejlesztési támogatás miért és mennyire volt indokolt.

Az állam szempontjából indokolhatja a támogatást pl. ha a fejlesztés révén (különösen egy fejletlen, magas munkanélküliségtől sújtott térségben) jelentős számban új munkahelyek jönnek létre, az illető cég megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat stb.

A magánszemélynek kifizetett osztalék után az állam a saját részét szja+szochó (15%+19,5%) formájában kéri el, azok után, hogy a cég az osztalékfizetés lehetőségét megteremtő nyeresége után a társasági adót (9%) is megfizette. Az ezek után megmaradó nettó osztalék már adózott jövedelem; nincs rajta mit "visszakérni", mert az adózó már megadta az államnak, ami az államé. Visszakérni akkor lehet (és kell) valamit (pl. kifizetett támogatást, előleget), ha a fejlesztési támogatásként kapott pénzt szabálytalanul költötték el, illetve ha a teljesítendő célok/indikátorok nem teljesültek.

Ami pedig a rosszul, nem hatékonyan működő, versenyképtelen magyar kisvállalkozást és a tulajdonosait illeti; az állam őt azzal "segíti", hogy a kisebb jövedelemtermelő képességével összhangban tőle kevesebb nyereségadót + szja-t + szochót szed be. (Amúgy az ilyen vállalkozások körében a fizetésképtelenség/csődök előfordulása is jóval gyakoribb, mint a "magyar multik" [?] esetében.)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.21. 13:07:21

@látjátok feleim szümtükkel: "Hatékonyság növelő pl. normális egészégügy, oktatás, mert ezek rendes működése temelést lendítő, hatékony pénzköltés."

Na, ez meg a szokásos balliberális mantra, de az adott probléma kontextusában (ti. államháztartási gazdálkodás, költségvetés egyensúlyi problémái) ezekben hiába keresnéd a megoldást.

Persze, az oktatás meg az egészségügy is nagyon fontos az ország "élhetősége" meg az állampolgárok életminősége szempontjából; de pusztán fiskális szempontból, különösen rövid távon, ezek ugyanúgy csak kiadások, mint a stadionyok meg a független színházak állami támogatása.

Ha a probléma az, hogy rendbe kell tenni a költségvetést, mert túl nagy a deficit, akkor azzal hiába próbálkozol, hogy több pénzt teszel az oktatásba meg az egészségügybe, mert az előbbi "befektetés" pénzügyi megtérülése leginkább évtizedekben mérhető, az utóbbié meg különösen nehezen értelmezhető (ti. hosszabb életű nyugdíjas = több kifizetett nyugdíj).

Muhammad Balfas 2020.01.21. 13:32:35

@Szergej Szergejevics Szergejev: Igen, mindent leöntenek ezzel a "zegészségügymegoktatásirendszer" generálszósszal, mindig ez az ultima ratio. A fejlett világ összes országában ez az ellenzék fő témája, aztán kormányra kerülve szarnak az egészre..:)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.01.21. 13:42:15

@Muhammad Balfas:
" Igen, mindent leöntenek ezzel a "zegészségügymegoktatásirendszer" generálszósszal,"

A mi "szószunk" úgy szól, hogy tandíj és magániskolák (pl CEU) valamint magánegészségbiztosítás, vizit és kezelési díj + ágydij stb.
R-Go se rövid, se hosszútávon nem fog kiadást jelenteni az államnak!!!
Fájni nemfog, de ízleni igen!!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.21. 14:02:39

@Grimbusz Makszimusz: átok falyzat vedbe asz öklözöszsirt
szégyenlem magam helyeted milye trolli vagy má köpedellem

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.21. 14:34:09

@Szergej Szergejevics Szergejev: "...az előbbi "befektetés" pénzügyi megtérülése leginkább évtizedekben mérhető,"

Pont erről van szó. Tíz év alatt egyik területen sem javult a helyzet, a magyar diákok teljesítménye egyre rossszabb. ezt nem én mondom, hanem tanárok, akik már sok tíz éveket tanítottak, és tapasztalják a mai szintet közelről.

Márpedig egy egészséges országban az emberek sokkal jobban tudnak teljesíteni a munkahelyükön, a tanult és okos fiatal pedig vitán felül állóan a közösség javát szolgálja. Mellesleg a fidesz mikor is vette át a kormányrudat? Ugyé pont tíz éve, és még mindig nincs egy rendes nemzeti alaptanterv. Gondolom a jó munka eredményeként. Ugan ezn okból van szarban a magyarok egészsége is, mert mire sorra kerül egy-egy szakrendelésen, egy év is eltelhet úgy, hogy nem tudják mi a baja, vagy mitől van a baja.

Kár, hogy érdemi vita helyett ballibsis mantrákról papoltok, pedig ez illiberális kormányzás eredménye már tíz éve. Gondolkodhatnátok néha azon is, hogy a fiatalok miért húznak el külföldre amikor elvégzik az iskolát, megszerzik a szakmai végzettséget, ja és hol is van a középkorú szakemberek, orvosok színe-java? Nougyé.

morph on deer 2020.01.21. 18:26:43

@R.V.J.:
“ Hogy állítod meg a sugárzó atomfelhöt a határnál????”

Rendkívüli kormányhatározattal!
Most nehogy azt mondd, hogy az nem elég hatásos?!!!
Mer’ azt neeem hiszem eeel!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.01.21. 18:27:57

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ballib az anyád picsája seggfej!
Amikor meg fecóékat szidtuk náczik voltunk!

@látjátok feleim szümtükkel: Ballibből náczi lettem,majd megint ballib.:))
Olyan vagyok,mint az öreg aki egész életében ki sem mozdult Munkácsról!XD
Pedig nem is vagyok kaméleon,mint a viki!

morph on deer 2020.01.21. 18:29:29

@Kwisatz Hadеrach:
“ Az atomfegyvert nem kell használni, csak mutogatni..;)”

Aha! Hirtelen szétrántod a ballonkabátod, és mindenki megadja magát!
Ügyes..!

morph on deer 2020.01.21. 18:38:41

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Hát ha ez az életkép nektek még mond valamit, akkor ti se nagyon tartozhattok az Y- & Z-generációhoz.”
:)
Végre valami, amiben egyetértünk!
Legalább is a saját nevemben, mert lehet, hogy R.V.J. csupán művelt.
Ettől még engem a hideg kilelt, de ez magánügy. :))

eszti..... 2020.01.21. 21:14:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hát eddig tart a tudomány. :D
Röfögnek ballipsit, aztán max sorosbérenceznek és minden meg van magyarázva.

morph on deer 2020.01.21. 21:30:49

@eszti.....:
Na ne hülyéskedj!
Hát mi kellhet még?
Hiszen minden tökéletes: gazdag ország, vidám nép!
Any question?

eszti..... 2020.01.21. 21:39:00

@morph on deer:

Még néhány alusisak?
Tegnap elolvastam Bayer újabb remekművét, amelyben polgárháborút vizionál.
Már csak a Nézőpont felmérése várok.

Maxval Balfácán Bircaman 2020.01.21. 22:34:34

Ahhoz képest, hogy egész nap bakkancs volt rajta, nem is olyan büdös a lábam.

Bambano 2020.01.21. 23:55:29

schiffernek teljesen igaza van, az nemzeti érdek lenne, hogy a magyar kormánypárt fontos legyen európában.
ebből a megfogalmazásból nem feltétlenül kell azt kiolvasni, hogy a magyar kormánypárt az a fidesz.
mert ezt vagy úgy értelmezed, hogy támogassuk, hogy a fidesz fontos párt fontos tagja legyen, vagy úgy, hogy legyen más a kormánypárt.

szerintem ne bántsuk schiffert, reménykedjünk benne, hogy amikor mi az ő korában leszünk, nem fogunk ágyba vizelni...

alöksz róz 2020.01.22. 00:09:21

@eszti.....: láthatóan nem mindegy, melyik pártcsaládba tartozik a kormány. meg hát ugye nálunk nyilván sokkal könnyebb ürügyet találni, ez nem vitás.
de attól még ürügy

Kwisatz Hadеrach 2020.01.22. 07:10:26

@morph on deer: "Aha! Hirtelen szétrántod a ballonkabátod, és mindenki megadja magát!
Ügyes..! "

Te így szoktad? Remélem nem fogod a szennyes részleteket is kiteregetni, kedves Zsolti!

Te is tudod, hogy az atomfegyver kb az egyetlen, ami egy , a nyugatba betagozódni nem vágyó ország szuverenitását megvédeni képes. És, mivel a felhalmozott , megszámlálhatatlanul sok nukleáris töltet közül csak az első kettőt robbantotta fel emberi célpontok felett a világ legliberáldemokratikusabb cége, azt gondolom, hogy mégiscsak jól működik a visszatartó erő.

morph on deer 2020.01.22. 21:41:29

@Kwisatz Hadеrach:
“ mégiscsak jól működik a visszatartó erő.”

Amíg. Aztán meg majd nagyon nem, ha olyan idiótákon múlik, mint Donald, a drága.
Aki képes volt lokális atomcsapásról ábrándozni, “megelőző” jelleggel.
Arra meg még gondolni sem merek, hogy néhány dzsihadista elmebeteg milyen jól ellenne egy ilyen (ballonkabáttal) kis játékszerrel. Márpedig minél több van belőle, annál nagyobb a valószínűsége, hogy elmebetegek kezébe is kerül belőle...

eszti..... 2020.01.22. 23:15:04

@alöksz róz:

ha jól emlékszem, 2006-ban Fico pártját is felfüggesztették a szocialista frakcióban, mivel a magyarellenes harcot kiemelt kormányfeladattá tette. a Smer maga mellé vette a szlovák kormányba a Vladimír Mečiar vezette HZDS-t és a Ján Slota-féle SNS-t.
2009-ben a SMER újra a pártcsalád teljes jogú tagja lett.
2015-ben ismét magyarázkodnia kellett. három feltételt kellett teljesítenie, hogy ne zárják ki:
- az EU által jóváhagyott menekültkvóták ellen ne nyújtson be panaszt az Európai Bíróságra,
- nyilvánosan határolódjon el mindennemű, a muzulmánok vagy a romák ellen irányuló szélsőséges megnyilvánulástól,
-betartsa a szociális, demokratikus értékeket és alapelveket.

a pártcsalád nem keresett semmiféle ürügyet, nyíltan fogalmazott.
ha most Orbán ellen ez lenne a kifogás, szerintem vele sem cicóznának.

alöksz róz 2020.01.23. 06:20:11

@eszti.....: "az EU által jóváhagyott menekültkvóták ellen ne nyújtson be panaszt az Európai Bíróságra" - ne bassz :DD

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.23. 09:40:10

@nincs1itt: "képzeld csak el! ha ez mocskoslibsibolsisorosista blog és még néhány nem lenne, mit kezdenének magukkal napi 24 órában?"

Ennek főleg az a baja, hogy az adófizetők pénzéből fizetik őket, míg a mocskoslibsibolsisorosista egy fillér közpénz nélkül mondja el a véleményét.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.23. 09:51:06

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Ja, igazad van, a stadijonyok, letelepedési kötvéynek megtérülése gyorsabb, mint az oktatásba, és az egészségügybe történő befektetés.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.23. 10:00:34

@eszti.....: "Még néhány alusisak?
Tegnap elolvastam Bayer újabb remekművét, amelyben polgárháborút vizionál."

Az egész ellenzék azt vizionált az ogy. választások után, a szaros szőrmók TGM is egyfolytában forradalmat kiált baszki, ne alusisakozz, hanem tájékozódj, vagy ha tudod, akkor ne reméld, hogy ezt más nem tudja!
Nem tudom Bayer mit mondott, de elkelne már egy jó kis libsiirtás szerintem is, mert nem nyugszanak!

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.23. 10:18:31

A rendszerváltás előtt a költségvetésnek nagy hibája volt, hogy elszabadultak a tanácsok, és olyan pénzeket is elköltöttek, ami nem volt meg. Ezt volt kénytelen az állam úgy fizetni, hogy nem volt előre betervezve. Ezért alakult át a tanácsrendszer önkormányzativá, és kaptak vagyont, hogy gazdálkodjanak, és azt költsék el, amit kigazdálkodnak.
Ehhez képest főleg a fideszes irányítású települési, és megyei önkormányzatok elkezdtek hiteleket felvenni, amiket utóbb a fidszes kormány fizetett ki helyettük. Most meg tíz éve a költségvetésbe nem megfeleleően betervezett áremelkedések miatt minden évben a kórházakat, és sok önkormányzatot ment ki a levesből ( csődből) a kormány, mert mint az elszabadult hajóágyú, úgy folyik a pénz. Meg sok állami hivatal, vállalat kezéből is. Kiegészülve azzal, hogy az úniós pénzek jelentős része is is ezen a zsíros úton folyik el. Mert pl. a sok kastély, meg múzeum, és hasonló felújítás sem hozta azt a nyereséget, amit elvártak a pénz kiosztása előtt. Mellesleg a Mátrai Erőmű miért is kerül vissza az államhoz? Nehogy a magántulajdonos becsődölve pénzt veszíten?

Aki meg azt állítja, hogy az egészségügybe és oktatásba fektetett pénz tíz évek alatt térül meg, az hazudik. Be kell menni egy kórház ortopédiai szakrendelésére, és meg kell nézni mennyi középkorú ember vár arra, hogy segítséget kapjon. Netán ők lennének azok, akik egészségesen termelni tudnák az adót. A középkorú korosztály oktatása ( szemben a sok fociakadémia állami támogatásával ) is leült, pedig az oktatás nem merül ki a 6-22 éves korosztályok oktatásában. Persze 2010-től sok 14 éves szakmát tanulóból 24, és sok 18 évesből -aki diplomát kapott- 28 éves lett. . Hol vannak? Aha, külföldön. MIÉRT?? Lehet azért, mert míg mások megfelelő végzettség nélkül akár állímatitkár-helyettesek is lehetnek, adddig egy diplomásnak nem jut ilyen lehetőség?

alöksz róz 2020.01.24. 07:50:49

@látjátok feleim szümtükkel: hát legyen minden diplomásból államtitkár

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.24. 10:25:50

@alöksz róz:

Próbáld meg, hátha hátrányos helyzetedre hivatkozva sikerül bekerülönöd, és okosodnod!

24.hu/kulfold/2020/01/24/soros-gyorgy-egyetemi-halozat/

alöksz róz 2020.01.24. 17:45:30

@látjátok feleim szümtükkel: ez a baj az országgal, a diplomásainknak nem jut államtitkár-helyettesi lehetőség

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.25. 10:44:26

@alöksz róz:

Hüje vagy. Nem az a baj, hanem az, hogy nem versenyeztetik az arra érdemes fiatalokat, úgy, mint ahogy a kádárizmusb an is csak a jó elvárs és a feleség, gyereke jutottt jó állami álláshoz. Ez pedig degresszív következményekkel jár egy ország számára. Lásd mai fiatalok jelentős része sem itthon látja a boldogulási lehetőségét.
süti beállítások módosítása