B1 blogcsalád



Csütörtökön újra elítélheti a Fidesz-kormányt az Európai Parlament

2020. január 12. - nickgrabowszki

A képviselők megunták, hogy a 7-es cikkely szerint indított eljárás elveszni látszik a bürokrácia és a politika dzsungelében. kz_2_2.jpg

Elhúzódik az eljárás az antiliberális magyarországi kormány ellen, amit a jogállamiság helyzete miatt, a 7-es cikkely szerint, az Európai Parlament felkérésére, a kétharmados többséggel elfogadott, ún. Sargentini-jelentés alapján indított az Unió.

A meghallgatások ugyan zajlanak (kettő volt eddig), a konklúziókat az Európai Tanácsnak kellene levonni, azonban annak 

soros elnökei nem terjesztik elé az ügyet, 

se a Magyar-, se a Lengyelországgal szembenit.

  • Az osztrák (2018. II.) és a román (2019. I.) elnökségnek alighanem nem is voltak ilyen szándékai.
  • finn (2019. II:) elnökségnek valószínűleg igen, de mivel nem kecsegtetett a siker lehetőségével, ezért ők sem vitték szavazásra a dolgot.

Az EP-képviselők minden bizonnyal nyomást akarnak gyakorolni a soros horvát (2020. I.) elnökségre, hogy karolja fel és a vigye a Tanács elé, tegye fel szavazásra a jogállamisági ügyeket, ezért 2020. január 16-án, csütörtökön délután állásfoglalásban tervezik felszólítani a Tanácsot, hogy döntsön végre a kérdésben.

Az állásfoglalás alapjául a bizottsági meghallgatások szolgálnak, amelyek alatt az Orbán-kormánynak csak saját megítélése alapján sikerült tisztáznia magát.

Egyetlen ügyben léptek vissza: levették a napirendről a fideszes pártkinevezettekkel feltöltött közigazgatási bíróságok bevezetését, máskülönben az eljárás 2018 őszi megindítása óta.a jogállamiság helyzete, a politikai pluralizmus és a hatalmon korlátozásának ügye 

semmit nem javult Magyarországon.

A Fideszben láthatóan abban bíztak, hogy az EP-képviselők egyáltalán nincsenek tisztában a magyarországi helyzettel, és a valóságot kevéssé közelítő állításokkal igyekeztek elvenni a kedvüket az eljárás folytatásától.

Az EP-képviselőket azonban nem is a hazugságok háborították fel leginkább, hanem tudhatólag Kovács Zoltán decemberi akciója, amikor a Twitteren Soros-kórusnak nevezte a kritikát megfogalmazó képviselőket folytatólagosan tudósítva egy olyan meghallgatásról, amit egyébként

az Orbán-kormány kérésére zártak el a nyilvánosságtól.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár alkalmasint nem gondolt bele, hogy ha nem magyarul, hanem angolul ír, akkor azt azt EP-képviselők is érteni fogják, amivel leleplezi, hogy mit mondanak és valójában mit gondolnak róluk a Fideszben.

Amit azután érthetően nehezményeztek is. Ennek eredménye a csütörtökre tervezett újabb vita és állásfoglalás-tervezet, ami megakadályozná, hogy az eljárás az idők végezetéig elhúzódjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9315405192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.12. 14:59:04

"a konklúziókat az Európai Tanácsnak kellene levonni"

Így van, az EP jogi szerepe az eljárásban véget ért azzal, hogy a Sargentini-jelentést elfogadták, innentől nem az ő térfelükön zajlik a játék. Minden más, amit ezek után az eljárásban csinálnak, nem más csak üres propaganda.

"Kovács akciójának eredménye a csütörtökre tervezett újabb vita és állásfoglalás-tervezet, ami megakadályozná, hogy az eljárás az idők végezetéig elhúzódjon."

Csakhát libsikéim, abba ugye nem gondoltok bele, hogy az Orbán-kormánnyal amúgy nyíltan ellenséges finn elnökség is azért nem próbálta a döntő szavazásig vinni a magyar és a lengyel ügyet, mert ott bizony a "sikerhez" egyhangúság kell, egy ellenszavazat (vétó) is elég, és arra nemigen számíthattok, hogy az nem lesz meg. Szóval a "gyorsítás" a kudarcotok felgyorsítását jelenti majd.

morpho 2020.01.12. 15:43:54

@Szergej Szergejevics Szergejev: Te már megint a fideszből indulsz ki faszfejevics! "Minden más, amit ezek után az eljárásban csinálnak, nem más csak üres propaganda" Pontosan így van! Amit Orbánék csinálnak, az nem más, csak üres propaganda. Megjegyezném halkan, hogy lehet, hogy ez Magyarországon még egy darabig eldöcög, bár már itt is kezd kifújni, de az EU képviselők nem teljesen hülyék. Ott nem lehet egy jól irányzott sorosozással elütni az ügyet, mert elküldik Kovácsot a picsába, mint ahogy el is küldték. Ha nem fűznék gazdasági érdekek Magyarországhoz a nyugati országokat, főleg Németországot, már rég nekimentek volna Orbánnak. De ő ezt tudja, ezért járja a pávatáncot. De örökké nem fog menni ez sem, előbb utóbb elegük lesz belőle. Az meg, hogy a szavazati vétórendszer olyan amilyen, azt Orbán kihasználja. A lengyelekkel együtt védik egymást. De ez azért elég átlátszó. Egyébként meg a legnagyobb baj az, hogy tényleg leépítették a magyar demokráciát. A kádár rendszer a nyolcvanas években demokratikusabb volt, mint a jelenlegi orbán rezsim. Ez csak papítron demokratikus, a valóságban egyáltalán nem az. Visszajött az urambátyám világ, csak a párttitkárok most nem vörös, hanem narancssárga öltönyt hordanak. Ezért kár volt rendszert váltani.

2020.01.12. 16:10:30

A Szargentini jelentésben ilyen elvárások vannak, hogy szabadon engedjük be a migriket és házasodhassanak buzik,......, a német mintára elképzelt közigazgatási bíroságok a németeknél a demokrácia csúcsa, itt meg diktatúra lenne, ha bevezetnék,..., a többi isnagyjából ilyen.
Kovács meg tök vagány volt, hogy bizonyította csak és kizárólag Soros magánhadseregének "szakmai" anyagait használták fel a magyarok elleni vitában,..., na puff neki, mégiscsak Soros kottájából játszanak, pedig eddig tagadták.

morpho 2020.01.12. 16:20:11

@Tényelek: Nincsenek ilyen elvárások a Sargentini jelentésben, te pedig hazudozol és óvodás módon sorosozol.

Katalin Kovancsics 2020.01.12. 16:28:56

Jogos az elégedetlenség az UNIO-ban a csiga lassúságú ügyintézés miatt. Nem, hogy javulna Magyarországon a helyzet, hanem tovább romlik. A strómanok zsebelik be a milliárdokat és nem történik semmi. Mozduljanak már meg végre a bürokraták, mielőtt ezek teljesen tönkre teszik az országpt.

alöksz róz 2020.01.12. 16:38:29

@morpho: "Visszajött az urambátyám világ, csak a párttitkárok most nem vörös, hanem narancssárga öltönyt hordanak. Ezért kár volt rendszert váltani." - na de szerencsére budapesten azonnal megszüntették ezt az ellenzéki pártok, amint átvették a hatalmat. nincs már haveroknak rokonoknak osztott jól fizető pozíció, nincs pénzvisszaosztás a közbeszerzésekből, nincs zsarolgatás, megszűnt a bűnöző haverok mentegetése.
ezért érdemes volt megszavazni őket.

F1őr 2020.01.12. 16:43:43

Csütörtökön elítéli kedden bukik.
Lapozzunk.

F1őr 2020.01.12. 16:50:37

@morpho:
"A kádár rendszer a nyolcvanas években demokratikusabb volt, mint a jelenlegi orbán rezsim."

Ha itt tényleg rezsim volna, már ezért az egy mondatodért holnap fogdán ébrednél, de előbb még agyba-főbe vernének.

taga20☺ 2020.01.12. 16:57:18

tícsák be asz orbánot asz börükraták!
7.es cikely asz arab Fasz tej jogosságot hoz be liberalt jogok rája nekünk
höhö csuty czigán geci Fasz hoty én e szégyelem miadtuk magam

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2020.01.12. 16:58:46

@morpho:

"A kádár rendszer a nyolcvanas években demokratikusabb volt, mint a jelenlegi orbán rezsim. "

Tehát Kádár alatt:
- voltak demokratikus, szabad választások,
- bárki alakíthatott egyesületet,
- voltak államtól függtelen médiák,
- nem volt cenzúra,
- szabadon lehetett utazni?

Ezt ugye csak álmodtad?

2020.01.12. 17:01:57

@morpho: Ha nem olvasta a Szargentini jeletést, akkor száljon ki a vitából, mert több ponton benne van mindkettő!
A legutóbbi meghalgatáson csak és kizárólag Soros patkányszervezeteire hivatkoztak, meg kell nézni Kovács twitterei!
Ezért akadtak ki libsiék, mert így nem lehet hazudozni, hogy nem is az ártatlan Soros,....

2020.01.12. 17:09:29

@morpho: Az ön által visszasírt Kádár rendszerben 1989-ben agy-főbe vertét azokat, akik külön ünnepeltek március 25-én, köztük Orbán is a fogdában végezte, pedig ekkor már Kádár sem élt, volt világútlevél, meg már valóban sokat puhúlt a rendszer, most meg Orbánt rendszeresen mocskos cigányozzák, még sem lesz negatív következménye.
Arra tippelek, hogy ön akkor a hatalom haszonélvezője volt, ezért álmodozik róla,

sZulamith 2020.01.12. 17:35:28

Nekem érthetetlen. Idén 100 éve a trianoni egyezmény aminek következtében picire zsugorodott országunk, és honfitársaink külföldiek lettek. Mégis borzoljuk a kedélyeket, pedig már alig vagyunk 9 millióan. Ha megint Trianon, én az osztrákokhoz szeretnék tartozni:)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.12. 17:45:34

@Katalin Kovancsics: " A strómanok zsebelik be a milliárdokat és nem történik semmi. Mozduljanak már meg végre a bürokraták, mielőtt ezek teljesen tönkre teszik az országpt."

Így a harmadik ciklus közepén mégis miről beszélsz banya? Szociék az első ciklus alatt elloptak mindent, most meg még mindig nincs itt az IMF! Ne vonyíts lippsi pitsa!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.12. 17:53:31

@morpho: "A kádár rendszer a nyolcvanas években demokratikusabb volt, mint a jelenlegi orbán rezsim."

Ja pl. nem utazhattál nyugatra, javában működött a munkásőrség, itt voltak a ruszkik! :D

morpho 2020.01.12. 18:07:49

@közíró MAXVAL bircaman:@Grimbusz Makszimusz: Ugyanolyan egypártrendszer volt mint most, ugyanolyan központosított média volt mint most, utazni is lehetett 3 évente, 88-tól bármikor. Viszont nem kellett segget nyalni, ha el akartál érni valamit és ha tehetségrs voltál, könnyebb volt kibontakozni mint most. A ruszkik most is itt vannak. Hangsúlyozom: 80-as évek. Mind a kettő szar volt, de ez szarabb. Látszik, hogy Orbán mikor járt iskolába!
@Tényelek: Kormánypropagandistákkal nem tárgyalok, de az érdekelne, hogy mi a faszt ünnepelsz te március 25-én???

Grimbusz Makszimusz 2020.01.12. 18:21:47

@morpho: Az a baj, hogy te ezt komolyan is gondolod a nyomorék libsi agyaddal!

2020.01.12. 18:28:15

@morpho: Mert március 15 lenne.
Ha mindent szabad volt, akkor miért csak egy jlölt volt az ön által sztáról nyolcvanas évek választásain?
Miért csak a társadalom 8 százaléka mehetett egyetemre?
Mi volt a feladata a Munkásőrségnek?
Miért dolgoztak a politikai besúgóhálózatok még 1990-ben is?
Stb.
Írhatnám én is, hogy agymosott lliberálbolsevikokkal nem tárgyalok, de kifejezetten azért vagyok itt, hogy megismerjem a degenerált gondolkodásmódjukat.

élveteg 2020.01.12. 18:40:32

Az egész hadova lényege A hetes cikkely szerint indított eljárás megbukott hogy a teljes arcvesztést elkerüljék elfogadnak majd egy semmi következménnyel nem járó poltikiai nyilatkozatot

taga20☺ 2020.01.12. 18:41:04

a csuty olah purde geci ki kergete a szépségges Faszu russz ki fijukokat is

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.12. 18:44:51

@morpho:

Te ilyen fiatal vagy, hogy nem tudod mi volt a Kádár rendszerben?

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.12. 18:55:03

@Katalin Kovancsics:

"Mozduljanak már meg végre a bürokraták, mielőtt ezek teljesen tönkre teszik az országpt."

Ezt az országot 2002-2010 között és1949-1989 között tették tönkre. Minden más csak ennél jobb volt. Nem kellene még saját magadnak is hazudni!

morpho 2020.01.12. 19:11:46

@Grimbusz Makszimusz: Csak körülnéztem és nem vagyok hülye, buta propagandista.

@Tényelek: Most is egy jelölt van. (egyébként akkor is volt papíron a Hazafias Népfront jelöltje is, úgyhogy ezt rosszul tudod)

Most is csak a társadalom 8 % mehet egyetemre, a többi nem tudja kifizetni.
www.portfolio.hu/gazdasag/20171227/folytatodik-a-hanyatlas-20-eves-melyponton-az-egyetemistak-szama-magyarorszagon-272007

Mi volt a feladata a Munkásőrségnek? Az ami a Kubatov Gárdának.

Miért dolgoztak a politikai besúgóhálózatok még 1990-ben is? Az igazi kérdés, hogy most miért dolgoznak ezek a hálózatok? Miért építettek nekik egy nagy székházat a Fehérvári úton? Ott milyen munka folyik?

"kifejezetten azért vagyok itt, hogy megismerjem a degenerált gondolkodásmódjukat" Ezt én is pontosan tudom, nem kell nyíltan beismerni. Van az a pénz, amiért ezt csinálják emberek, de végül is hullamosónak is elmennek egyesek.

Na most fejeztem be. További jó mulatást!

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.12. 19:27:27

@morpho:

Jöhetsz sok kifogással: jelöltek, egyetemisták számával, holmi gárdákkal, hálózatokkal, stb. Ezekről mindről lehetne vitatkozni, illetve cáfolni. De nem ez a lényeg!

A lényeg, hogy GAZDÁLKODNI egyetlen korábbi kormány nem tudott úgy, mint a jelenlegi. Ez a maghatározó. Ez a létünk, jövőnk alapja. A többi meg jön magától, ha a feltételek is meglesznek. Addig persze lehet nyavajogni, de az átlagembereket más érdekli.

alöksz róz 2020.01.12. 19:38:40

@morpho: "Az igazi kérdés, hogy most miért dolgoznak ezek a hálózatok? Miért építettek nekik egy nagy székházat a Fehérvári úton? Ott milyen munka folyik?" - nyilván ott kínvallatják a rendszer ellenségeit.

sZulamith 2020.01.12. 19:50:14

@Tényelek: "Miért csak a társadalom 8 százaléka mehetett egyetemre?"

Nem lenne baj, ha most is ennyien mennének egyetemre. Részben mert oda valók voltak, és értéket teremtettek. Ma nincs szakmunkás, csak egy sor diplomával rendelkező kutató, elemző, elemző-kutató, ráadásul intézményesítve. Persze erre rájött a kormánypárt is, csak későn.
Hol vannak azok a szakik akik tudnak még oktatni? Szintén hol vannak azok a jól fizetett vezetők, akik csak most jutottak odáig, hogy a kórházi adósságoknál valami nincs rendben? Egy szó, mint száz, az autópályáról le kéne térni, és kicsit menni a tömeggel:)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2020.01.12. 19:50:46

@morpho:

Ha most egypártremdszer van, mivel magyarázod több párt létét?

Azt mondod, minden magyar média fideszes? Pl. ez a blog is az?

Most 3 évente lehet utazni, engedéllyel?

2020.01.12. 19:56:41

@morpho: Látom annyira jól érezte magát a komcsi redszerben, hogy nem is tudja hogyan működött,... Persze., ha önek szuper volt, akkor miért is foglalkozott volna lyen aproságokkal?!
Csak szólok, hogy 1990 előtt mindenki a Népfront jelöltje volt, hivatalosan nem indultak pát jelöltek,..., vicc volt az, egész, de ezek szerint önnek így volt jó.

Az "ugyanannyi" egyetemita meg háromszor több, most, mint akkor,...., amatek látom nem megy,...., ráadásul most fele annyi gyerek van, mint akkor volt, szóval hatszor annyi juthat el egyetemre most.

Eléggé anyagias megközelítés, hogy a libsik devianciáját csak pénzért akarja megismerni valaki, főként, ha mint ebben az esetben, a deviánsok célja a társadalmi öngyilkosság,..., pedig a többség élni szeretne....,...,

Muhammad Balfas 2020.01.12. 20:01:48

"amit a jogállamiság helyzete miatt, a 7-es cikkely szerint, az Európai Parlament felkérésére, a kétharmados többséggel elfogadott, ún. Sargentini-jelentés alapján "

Ami ugye a jogállamiság megcsúfolása volt, hisz aki tartózkodott a szavazástól, azt ugyanúgy kezelte, mint, aki el sem ment..Nonszensz.

Muhammad Balfas 2020.01.12. 20:04:33

@morpho: "Most is csak a társadalom 8 % mehet egyetemre, a többi nem tudja kifizetni."

A felsőoktatás mesterségesen fel lett duzzasztva a módszerváltás után. Ezt a mocsarat le kellett csaoplni, mert egészségtelen foglalkoztatási szerkezetet eredményezett..

nincs1itt 2020.01.12. 20:04:34

@alöksz róz: "amint átvették a hatalmat. nincs már haveroknak rokonoknak osztott jól fizető pozíció, nincs pénzvisszaosztás a közbeszerzésekből, nincs zsarolgatás, megszűnt a bűnöző haverok mentegetése."

te sanya tudsz olyan volt/jelenlegi szoci/libsi politikust, ezek haverjait, rokonait stb, akik felkerültek forbes listájára, mi több a világ leggazdagabb 2000 embere közé??? nemstróman lölö-re gondolok.
továbbá, gyöngyöspatán járt a Kicsi, azt merte mondani az ő szájával:

"Én nem vagyok gyöngyöspatai, de ha az lennék, megkérdezném, hogyan lehet, hogy a velem egy faluban élő, etnikailag meghatározó csoport tagjai nagy összeget kapnak mindenféle munka nélkül, én meg itt keccsölök egész nap, nem tudom, hány órát, napot vagy évet kell dolgoznom ezért. Hogy is van ez? Az így gondolkodóknak igazuk van. (...) Én nem tudom, hogy most pontosan mit kell tenni, de hogy ez nem maradhat így, az bizonyos. Szerintem a gyöngyöspataiaknak igazságot kell szolgáltatnunk."

ez egyszerűen két népcsoport egymásra uszítása, egy "demokratikus" ország vezetőjétől. gyűlölet keltés és ostobaság. de mit várjunk egy sikertelen fodbalistától?

nincs1itt 2020.01.12. 20:09:30

@Tényelek: te jááános, már ebből is "okleveles" vagy? esetleg üzemanyagcella? ne adj' Isten, nem fonetikusan írni? lásd még: "puhúlt" és társai, rendszeresen, olyan ez mint vologya cimborádnál "lakÓsság".

2020.01.12. 20:12:51

@sZulamith:
Azok a társadalmak fejlődnek a világban, ahol több a diplomás.
Szakmunkás bizonyítvánnyal nem lehet ma már egy komolyabb gépet sem elindítani, miközban naponta programozni kellene.
Mi lesz a multikat kiszolgáló, hazaáruló Parragh által szakmunkára kényszerített emberekkel, ha kiszorítják őket a robotok?
Egyáltalán ki fog új dolgokat kitalálni, ha jó fejű gyerekeink három évig tanulják hogyan kell felszolgálni egy étteremben, mert az okj megszűnik, nem lehet három hónap alatt szakmát szerezni majd" pedig ahhoz az is elég lenne?

Indiában a fiatalok hatvan százaléka jár egyetemre, még velük sem tudunk majd versenyre kelni.

De, mint a példa mutatja, a fiatalok inkább kimennek nyugatra tanulni vagy dolgozni, mart nem akarnak szalag mellett robotolni, mint alul fizetett szakik.

Arra azért kiváncsi lennék, hogy a saját gyerekét kőművesnek vagy mérnőknek indítja el az életben?
Arról nem beszélve, hogy egy szakmunkás férfi 12 évvel hamarabb hal meg, mint egy főiskolát végzett,...., ezt, hogy mondja meg a gyereknek?

nincs1itt 2020.01.12. 20:12:51

@Muhammad Balfas: na, ja... egészségtelen volt, hogy sokan mernek gondolkodni, mi több ezt elvárja tőlük az egyetemi képzés. meg aztán nem elégszenek meg a szalag melletti összeszerelő munkával. tényleg, csak a narancs elit járhasson, ha kell, akkor schwejci egyetemre... csak meg ne kérdezd a tandíjat, mert nem fedi le o.v. illetménye...

2020.01.12. 20:16:10

@nincs1itt:
Látom most jobban figyel, mert legutóbb nem ezen a nickjén tartott helyesírás órát :-)

nincs1itt 2020.01.12. 20:18:04

@Tényelek: te aztán odacsaptad a lakodalmas asztal közepére a trágyás csizmát! a mérnŐk, az rövid "Ö". mérnÖkbŐl nincs hiány, de a szakmájához értő szakmunkásból van! a legtöbb gépet, egy mechatroniker kiválóan tudja "programozni". de hagyjuk, mert nyócelemivel és italbolti szókratész okj-és oklveéllel ez már sok neked, jááános...

nincs1itt 2020.01.12. 20:19:35

@Tényelek: kicsi rigó, sok-sok éve uyanez a nickem... veled ellentétben jááános... de azért figyelhetnél a piros hullámos vonalra!

2020.01.12. 20:27:39

@Muhammad Balfas:
Nagyjából 40 % jár most egyetemre, a kolléga nem tud számolni,..., de mondjuk ez kevés lesz a magas hozzáadott értékű gazdaság kiépítéséhez.

Nem a felduzzasztás miatt voltak többen, hanem azok miatt, akiknek a komcsik nem engedték, hogy tanuljanak, azok kielégítették a hiányérzetüket, illetve a gyerekek száma esett a felére.

alöksz róz 2020.01.12. 20:30:46

@nincs1itt: igaz vagy nem igaz, hogy budapesten nincs már haveroknak rokonoknak osztott jól fizető pozíció, nincs pénzvisszaosztás a közbeszerzésekből, nincs zsarolgatás, megszűnt a bűnöző haverok mentegetése?

2020.01.12. 20:36:23

@nincs1itt:
Látom csak az a lényeg, hogy ellentmondjon, mint durcás Pisti az oviban
Most akkor járjon a paraszt egyetemre vagy sem, mert két hozzászólása homlokegyenest más állít :-)?

Muhammad Balfas 2020.01.12. 20:41:02

@Tényelek: Sok fölösleges szakot támogatott az állam.Hármas alá középiskolai eredményekkel be lehetett jutni valami büfészakra, ott éveket ellébecolni a kreditrendszerben,miközben gyakorlati szakember hiány alakult ki. Orbánék sok fölösleges szak állami támogatását lecsökkentették, de maradtak olyan szakok, amelyeknél magas az államilag támogatottak aránya,és amelyek fontosak a gazdaság szempontjából..

nincs1itt 2020.01.12. 20:41:25

@alöksz róz: persze, hogy igaz! de te is tudod, hogy ez a fideszéknél sincs másképp... szoclib garnitúra olyan szar volt, hogy a fal adja a másikat. sokan úgy gondolták, hogy a fidesz jobb lehet, láss csodát: alulmúlta a szoclibeket is. na ettől hányok sugárban!

Muhammad Balfas 2020.01.12. 20:42:01

@nincs1itt: Sok fölösleges szakot támogatott az állam.Hármas alá középiskolai eredményekkel be lehetett jutni valami büfészakra, ott éveket ellébecolni a kreditrendszerben,miközben gyakorlati szakember hiány alakult ki.

nincs1itt 2020.01.12. 20:43:06

@Tényelek: jááános, már megint üzemanyagcella? nem tehetek arról, hogy nyócelemivel nem világos a felsőoktatás és a szakember képzés közötti különbség.

2020.01.12. 20:44:14

@nincs1itt:
Gyöngyöspatán a magyaroknak járna kártérítés, amiért a gyerekeiknek el kellett hagyniuk a helyi iskolát, mert nem lehetett tanulni onnantól kezdve, hogy vegyessé tették az osztályokat.
Ez által most megint szegregáltan tanulnak a cigánygyerekek abban az egy osztályban, ami maradt évfolyamonként,....,
Az azért durva, hogy azok kapnak milliós kártérítés, akik miatt a magyarok elmenekültek az iskolából!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.12. 20:45:17

@Muhammad Balfas: "Orbánék sok fölösleges szak állami támogatását lecsökkentették, de maradtak olyan szakok, amelyeknél magas az államilag támogatottak aránya,és amelyek fontosak a gazdaság szempontjából."

A magyarellenes kormány csökkentette a természettudományos képzést is. Csak összeszerelő munkás képzés maradt.

"A műszaki képzésekre jelentkezők száma majdnem 25 ezerről 20 ezerre, a felvetteké pedig majdnem 14 ezerről kevesebb mint 11 ezerre csökkent 2011 és 2019 között. Természettudományi szakokra 2011-ben 11 és félezren, 2019-ben viszont már csak ötezren felvételiztek, közülük pedig alig 2300-an kerültek be a nyolc évvel korábbi 5740-es számhoz képest."

eduline.hu/felsooktatas/20191126_hallgatoi_letszam_csokkenese

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.12. 20:46:49

@Muhammad Balfas: "aki tartózkodott a szavazástól, azt ugyanúgy kezelte, mint, aki el sem ment"

A jogállamiság halála. ... Ja, nem. :))

Aki nem szavaz, az nem szavaz, oszt jó napot.

nincs1itt 2020.01.12. 20:48:46

@Muhammad Balfas: ez sem kérdés. mert szertár-ruhatár-büfé szakokra mehetett bárki, mint a katica bogár 7 ponttal is. mivel a szülők azt gondolták, hogy a diploma(bármilyen) biztosíték a hülyegyerek jövőjére nézve. egyébként melyek a "fölösleges" szakok?

nincs1itt 2020.01.12. 20:50:37

@Tényelek: jááános, csillapodj! mert megint nem érted, szokás szerint, de azért okoskodsz.
üzemanyagcella? fonetikus írás? majd ha ezeket megoldottad, akkor beszélj bele...

alöksz róz 2020.01.12. 20:53:43

@nincs1itt: például a bálnakutató :D

2020.01.12. 20:53:50

@Muhammad Balfas:
Ha valaki leérettségizett az érett arra, hogy egyetemre menjen, ebből ered a neve és ezért mehet pl. Bécsbe egyetemre kettes érettségivel, ..., legfeljebb kibukik első félév végén.
A jövő gazdaságát nem lehet szakmunkásokra alapozni!
Bicska nyitogató állapot, hogy Magyarországon több, mint 100.000 diplomás vendégmunkás dolgozik, míg szakmunkásból csak a fele.
Mi pénzt kivisznek az országból a jól fizetett diplomások, miért nem éri meg nemzetgazdasági szinten kiváltani őket? Ráadásként sokkal többet érne a számunkra a diplomás multi tapasztalat, mint a szakmunkás.

2020.01.12. 20:57:02

@nincs1itt: De remélem azt tudja, hogy a felsőoktatás is szakembereket képez :-)?

nincs1itt 2020.01.12. 21:00:26

@Tényelek: figyelj jááános, ausztriában a kettes(2) érdemjegy az a magyar 4-es megfelelője...
de tényleg jobb lenne, ha nem égetnéd tovább magad, vagy nicket váltanál... mert ez már nekem kényelmetlen

nincs1itt 2020.01.12. 21:01:41

@Tényelek: én tudom! de te, jááános?

alöksz róz 2020.01.12. 21:03:01

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: ja, csak azt is figyelembe kéne venni, hogy mennyivel csökkent a gyerekek fiatalok száma, és mennyivel nőtt köztük a debil cigánygyerek aránya :-)

nincs1itt 2020.01.12. 21:08:00

@Tényelek: jááános, ez azért kemény! mo.-ra mennek "vendégmunkásnak" a külföldi diplomások??? te tényleg ennyire hülye vagy? jóember, őket nem a magyar állam fizeti, hanem mo.-on összeszerelő üzemet működtető multi, általában "honos" diplomásokat... tehát a német, németet usw.
nyócelemivel tényleg bonyolult a világ...

2020.01.12. 21:14:20

@nincs1itt:
Társadalmi szinten mi fizetjük őket, egyébként, ha tudna olvasni, akkor ön szerint mit jelenthet az, amit ezzel kapcsolatban írtam, hogy a társadalomnak hasznosabb lenne diplomás multi tapasztalat, mint a szakmunkás :-)?

nincs1itt 2020.01.12. 21:25:56

@Tényelek: jááános, veled ellentétben, megtanultam írni és olvasni. hellyel-közzel jól is művelem ezt a két képességet, legkevesebb 3 nyelven. tehát, ha azt akartad volna írni, amit most belemagyarázni szeretnél, akkor miért nem azt írtad? a válasz egyszerű, mert nem vagy olyan képességek birtokában, amelyek ezt lehetővé tennék.
diplomás multi tapasztalat? a magyar "multi" cégek garmadájához? a "szakmunkást" mo.-on betanítják a multik a szükséges ismeretekre. tehát segéd- vagy betnított munkásra van szükség.
jááános, ez sem megy! szerintem nyugodj meg szépen, fogadd el, hogy a nyócelemi(ez nálad 6xelső + 2x második osztályt jelent) nem elégséges a világ megismeréséhez.

2020.01.12. 21:27:15

@nincs1itt: Ausztriában a négyes az itteni kettes és azzal mehet egyetemre, egy két szakon vitték fek nemrég hármasra.
Logikusan az itteni értelemben vettes kettessel mehetnek Bécsbe, ha négyest írok ebben a környezetben, az lett volna félrevezető.
Nem véletlen, hogy ma már közel 5 ezer magyar diák van Ausztriában és megállják a helyüket, sőt. Az egy más kérdés, hogy mi lesz velük, ha végeznek, hazajönnek-e.

nincs1itt 2020.01.12. 21:33:07

@Tényelek: ahogy mondtam, nem megy ez neked jááános. gondolom a bécsi egyetemi képzésből is "okleveles" vagy. megint belebonyolódtál valamibe, amiről fogalmad sincs.
hidd el, az az 5 ezer diák, nem a magyar kettes osztályzattal jutott be, mivel már a pontrendszer is ennél kicsit árnyaltabb. de nem szeretnélek teljesen összezavarni, ezért mellőzöm.
az írásképed összeomlott, szólj valakinek adjon valamit, amitől megnyugszol.

2020.01.12. 21:43:43

@nincs1itt:
Nyugodtan zavarjon össze, ahogy ön írta,..., Nagyon megszeretném tudni, hogyan lehet bekerülni az osztrák egyetemre, főleg a pontrendszer érdekel :-)

2020.01.12. 21:46:05

@Tényelek:
Főként az árnyékolásos részét ha lehetne még részletesebben :-)!

2020.01.12. 22:04:28

@nincs1itt:
Ha a multinak csa szakmunkásra van itt szüksége, akkor miért alkalmaz mégis ilyen nagy létszámban diplomásokat?

Azt a mókuskereket, három nyelven ír, olvas, ki gondolta volna?
Ez úgy egyébként itt a névtelen kommentszekcióban milyen súllyal bír?
Ha én most hetet írok, akkor jobb vagyok, mint ön, de ha befut valaki tizenkettő beismert nyelvtudással, akkor nekünk kettőnknek kuss van onnantól?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.12. 22:05:37

na itt van a hülyegyerek nincsegyittész
alig ugatja a magyart alap számtan 0, de megtudhattuk 3 nyelvet alig ugat még
tippre a yiddish, a sváb és az ungár
persze ezt munkatábor lakó, nempárttag, zsidó sváb értelmiségi családból nem nehéz elérni
egyre több adatot oszt meg magáról ez a csodagyerek, lassan összeáll a portréja

media1.tenor.com/images/3befabb9d3dbe94f63d9b03112db033f/tenor.gif?itemid=4963580

nincs1itt 2020.01.12. 22:08:02

@Tényelek: öööö... szerintem ezt séróból kellene vágnod, jááános! de ne fárassz, mert magyarul is elég gyengén megy neked...

nincs1itt 2020.01.12. 22:11:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: bátor vagy! számonkér vs. számontart megy már?
jiddis épp nincs közöttük, de a magyar, trágár és a sváb az már 3! de ha a németet, bajort is ide veszem és az angolt is, akkor bizony több is mint három...
szép kép magadról! nagyon elkapott a videós, igazán élethű fidesz-tálib gif.
szeretnél még mondani valamit?

alöksz róz 2020.01.12. 22:22:46

@nincs1itt: tényleg sokan vannak, látogass el egyszer egy "irodanegyedbe"

2020.01.12. 22:36:43

@nincs1itt: Várom a baromira bonyolult osztrák felvételiredszer leírását :-)!
Ne szégyelje, ha nem tud németül, ezért tehetett be helyette kurzus leírást!
Nem gond, ha nem megy a német, mert van ausztriai magyar diákszövetség, azoknak a honlapján minden fent van magyarul, keresse meg!

2020.01.12. 22:40:17

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
A zsidó sváb értelmiségi család olyan, mint a néger Ku Klux Klán tag.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.12. 22:55:03

@alöksz róz: "debil cigánygyerek"

Ha debilnek gondolod, az nem az ő hibája, hanem a magyar társadalomé. Genetikailag ugyanannyi nóbeldíjas lehetne köztük, mint a fehérek között. A finn iskolarendszerben esélyük is lenne kifejteni a képességeiket. A legelmaradottabb, magyar iskolarendszerben szándékosan veszni hagynak rengeteg értéket. Ondó Viktor álma, hogy lehagyjuk az osztrákokat, meg is valósulhatna, ha a geci pont nem ez ellen dolgozna.

Ja, elmaradott oktatás. A magyar alaptanterv kimondja, hogy a készségeket fejleszteni kell. Csak nem ad rá óraszámot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.12. 22:58:29

@alöksz róz: "ARWU Shanghai Rangsor: (itt került be a legjobb ezerbe öt magyar egyetem)

Mind az öt egyetem esetében megkerestem a korábbi helyezések grafikonját. Ezt volt képes Palkovics javulásnak nevezni. Ötből ötször romlott a helyezés 2018 óta, hosszabb távon a helyzet sokkal szomorúbb.

Mielőtt a táblázatokat megmutatnám, a hanyatló nyugati felsőoktatás helyzetéről is álljon itt pár adat. Hány egyetemük van a legjobb magyar egyetem előtt (az első ötszázban nincs magyar egyetem).

Németországban 30 egyetem van a legjobb ötszázban.

Az Egyesült Királyságban 36.

Franciaországban 21.

Az Egyesült Államokban 137 (igen, százharminchét)

Izraelben 6.

Ausztriában 6.

Hollandiában 12."

orulunkvincent.blog.hu/2020/01/11/a_lenyeges_javulas_kifejezes_fideszes_ertelmezeserol

alöksz róz 2020.01.12. 23:07:33

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Genetikailag ugyanannyi nóbeldíjas lehetne köztük, mint a fehérek között." - hát látod ez az, hogy pont genetikai okok miatt nem (belterjesség).

te meg látogass el kis falvakba, ahol sok ilyen indoeurópai él és kérdezd meg a tanarakat, mit szólnak a nóbeldíjas felvetésedhez, hátha lesznek olyan udvariasak, hogy nem röhögnek ki azonnal, hanem csak később a hátad mögött :-)

2020.01.12. 23:24:55

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A nyugati, technikára épülő oktatási modell csődöt mondott csak még nem hajlandóak beismerni, netán pont az a cél, hogy buta emberek tömegeit gyártsák.
A sokat emlegetett skandináv model, főként a finn, másfél generácion belül vissza küldi a tátsadalmat a fára, úgy elbutítja.
m.hvg.hu/tudomany/20180102_europa_iq_intelligencia_hanyados_szint_modern_technika

Az egyetemi ragsorokban azért nem nagyon van magyar, előkelő helyen" mert a méret az egyik legfontosabb tényező.
Az osztrák egyetemek is csak azóta állnak jól, amióta összevonták őket.
Nekünk akkor lenne esélyünk nagyot lépni, ha 4-5 egyetembe olvasztanák a rendszert.
Ha a szegedi és a debreceni pl. összeállna, egyből benne lenne a legjobb 100-150-ben általánosan, szakonként meg több területen 100-on belül.
A visszacsúszás nem szakmai jellegű, csókkent a diákok száma, ez hat rá.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.13. 01:25:31

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Franciaországban 21.

ez ölág nagy szégyen
/fő Magyarország másfélszer jobb

Németországban 30 egyetem van a legjobb ötszázban.
mint előbb

ezek szerint a fapapucsoknál és murricánál is jobban állunk /fő

2020.01.13. 08:00:52

Vasszatérve az eredeti kérdéshez, szerintem azért veszik elő újra a liberálbolsevikok hetes cikkelyes baromságát, hogy leellenőrizzék mennyi olyan patkány van az új parlamentben, akik leszarják a saját küldő kózösségeiknek az értékrendjét és hányan hajlandóak gátlástalanul kiszolgálni a Soros által fémjelzett háttérhatalmat.
A szavazás végeredményéből pontosan lehet majd látni pl, hogy hány rohadt alma van a Néppártban, akiknek valójában nem ott, hanem valamelyik liberálbolsevik szövetségben lenne a helye.
Jogilag semmi értelme nincs a szavazásnak, csak libsi diktatura további lehetőségeit mérik fel.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.13. 09:04:54

@atomic power 1986DucaDuca:" A lényeg, hogy GAZDÁLKODNI egyetlen korábbi kormány nem tudott úgy, mint a jelenlegi."

Nem kell túlozni!

Apámnak az 1930-as évkben arra futotta, hogy németországi unka után vett itthon egy kis telket és vert falból épített rá egy két szoba-konyhás parasztházat. A két szobából még az 1960-as évek elején is csak egyet használtunk, mert nem volt pénzünk a másikat bebútorozni. Pedig dolgoztak a szüleim reggeltől estig, hogy négyen megéljünk.

Az Orbán kormány sem lett volna ilyen tudós, ha nem változik meg a világválság, nem jön annyi külföldi befektető, nem épít itt üzemeket sok külföldi multi, és nem jön annyi zsozsó Büssszelből. Még szerencse, hogy nem sikerült megállítani, mert akkor kiderült volna, hogy nem is annyira jól tudnak gazdálkodni.

Azért én megkérdezem, miért is nem nyereséges a mátrai erőmű? Pedig azt magyar szakember vette meg.;D

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.13. 09:07:09

@Tényelek:" A szavazás végeredményéből pontosan lehet majd látni pl, hogy hány rohadt alma van a Néppártban,..."

Pontosan annyi, mint amennyi akkor volt, amikor oda a fidesz bekéredszkedett.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 09:13:07

@atomic power 1986DucaDuca: ezzekkel a mondatokkal kinyilvánítottad, hogy egy seggnyaló vagy (bazmeg tényleg csak ennyire elég a kancsalgyurka egyeteme?!?!):

"A lényeg, hogy GAZDÁLKODNI egyetlen korábbi kormány nem tudott úgy, mint a jelenlegi. Ez a maghatározó. Ez a létünk, jövőnk alapja. A többi meg jön magától, ha a feltételek is meglesznek. Addig persze lehet nyavajogni, de az átlagembereket más érdekli."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 09:19:34

@Tényelek: "A nyugati, technikára épülő oktatási modell csődöt mondott"

Aha, persze, hogyne. Egyszer nézd meg a PISA eredményeket, hogy a magyarellenes Ondó Viktor gazdád hogyan tette a magyar oktatást a béka segge alá.

6.Lenin 2020.01.13. 09:27:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Nem az SZDSZ oktatás politikusait kéne kérdezned? Az oktatásban mikor lehet mérni a színvonalat? Másnap, amikor a kis gyerekek bemennek az osztályba?
Legalább ne dicsekednél állandóan, hogy mekkora bunkó is vagy, hidd el, ha hallgatnál, sokkal jobban járnál. Akkor is bunkó lennél, de mások előtt ez rejtve maradna.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 09:29:33

@alöksz róz: "te meg látogass el kis falvakba, ahol sok ilyen indoeurópai él és kérdezd meg a tanarakat, mit szólnak a nóbeldíjas felvetésedhez"

Oké, csak mondj EGYET, ahol nem szegregált osztályban vannak, és segítő tanárok végzik a lemaradók felzárkózását, ahogy MINDEN osztályban kéne.

Ondó Viktornak sok bűne van, de a legnagyobb, hogy tönkreteszi az ország jövőjét. Stadionok építése helyett az oktatásba kellene önteni a pénzt, nem pedig elvonni.

6.Lenin 2020.01.13. 09:42:40

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Nem kellett volna ilyen gyorsan igazolnod, amit írtam.
Seggarc, pont az ilyen tahók, mint te is vagy , nehéz ezt a problémát megoldani.

Egy totál biztos- az hozzászólásod alapján - halvány fingod sincs, mivel te még közelről nem láttál egy cigánytelepet, vagy cigány családot a mindennapokban, pláne egy osztályt, ahol a többség cigány. Főleg nem beszéltél olyan pedagógusokkal, akik ilyen osztályokban próbálkoznak valamivel is.

Te egy végtelenül aljas, tahó vagy, ha az itt általad leírtak alapján próbálunk valahogy elhelyezni egy emberi mércén.

2020.01.13. 09:44:13

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A pisa teszt csak egy a sok közül és ha azt nem lehet vele mérni vele, hogy a gyerekek iq-ja brutális módon csökken, akkor az alkalmatlan arra, amire mi gondoljuk, hogy használják.
Ha megnézte volna azt a kutatást, amit betettem és számolna egy picit, akkor tudná, hogy pl. a finnek átlag iq-ja 30 év múlva 75 alá kerül, enni és szaporodni fognak csak, mert komplett gondolkodásra képtelenek lesznek, pedig most mindenki azt állítja ők követendő példa.

Azt remélem tudja, hogy jövő májusban lesz az első olyan iskolai felmérés, amit a fidesz oktatáspolitikája alapján képzett gyerekekkel végeznek!?

2020.01.13. 09:48:28

@látjátok feleim szümtükkel:
Az akkori néppárt kereszténydemokrata volt, most meg liberálbolsevik, nagyon nem ugyanaz!

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.13. 09:54:41

@Tényelek:

Hát ha te mondod, akkor biztosan úgy is van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 10:00:07

@Tényelek: A PISA azt méri, hogy milyen az oktatás.

Akármit is mér, az az elkúró alatt enyhén javult, de a geci uralkodása alatt beszakadt. Az elkúró nem sok jót csinált, az oktatással se, de legalább hagyta a tanárokat tanítani. Az elkúró egy kurva nagy fasz, de legalább nem annyira magyarellenes, mint a geci.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 10:02:57

@Tényelek: "Az akkori néppárt kereszténydemokrata volt, most meg liberálbolsevik, nagyon nem ugyanaz!"

Persze, mert kicserélődött a néppárt tagsága. ... Ja, nem, csak fasságot beszélsz, mint rendesen.

Az egykori Ondó Viktor ultraliberális volt, a mostani meg ultrafasiszta. Nagyon nem ugyanaz! :))

6.Lenin 2020.01.13. 10:13:21

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Látod mekkora barom vagy.

Ha az az elkúró alatt javult, azért az első fideszes kormány tehet. Az Orbán kormány 2010 utáni kezdetén beszakadt, akkor azért az elkúró alatt történtek a felelősek.
Orbán magyar ellenes? ekkora hülye nem lehetsz. A nemzet soha nem volt ilyen állapotban, mint most. A NEMZET, te barom.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.13. 10:17:40

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Ha debilnek gondolod, az nem az ő hibája, hanem a magyar társadalomé. Genetikailag ugyanannyi nóbeldíjas lehetne köztük, mint a fehérek között.......................

Mondjuk ennek némiképpen ellentmond az a tény, hogy egy adott faluban, ahol mindenkinek ugyanazok a lehetőségek adottak, ott a "fehér" elvan, a cigányt meg megeszi a szar, meg éhen akar dögölni és segélyt követel! A fehér kölyke kijárja a helyi általános iskolát, aztán minimum szakmát tanul, az ugyanott regnáló roma honfitársunk purdéja, meg analfabétán kerül ki, mert be sem jár!
A társadalomnak a szarháziakkal szemben nincs semmi felelőssége, ha csak az nem, hogy nem kéne már rájuk hagyni ezt a linkeskedést és le kéne állítani a hozzád hasonló jóemberkedőket is, akiknek egy része nincs is tisztában vele, hogy mibe pofázik bele, a másik fele meg tudatosan hozza fel ezeket a dolgokat, hogy fenntartsa a káoszt és az ellentéteket és akadályozza a megoldást, mert alapérdeke, hogy legyen egy "üldözött" kisebbség!
Ja és még talán annyit, hogy ismertem pár cigányt, aki munkára adta a fejét és nem érte őket semmi atrocitás az életben és a munkahelyükön, mert egy idő után elmúlt a helyzet egzotikuma, hogy cigány és dolgozik is, aztán ugyanúgy kezelték őket, mint a sápadtabb polgárokat! A másik kiegészítésem, hogy ezek a cigányok egytől egyig elköltöztek messzire az őket esetleg visszahúzó testvérkéiktől, ergo szegregálták magukat a lumpenektől, ami ugyebár szintén sokmindent elmond!

2020.01.13. 10:18:04

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Ha a végeredmény az, hogy elbutul a társadalom, akkor szerintem az az oktatás nem csak simán rossz, hanem közösségellenes.

2020.01.13. 10:23:56

@Grimbusz Makszimusz:
Egy cigányt csak a viselkedése alapján lehet kiszúrni a tömegböl ,ert a bunyevácok, sokácok, besenyők, feketekunok ugyanolyan barnabőrűek, mint ők és évszázadok óta integrálódtak, hozzászoktunk, a bőrszín semmit nem jelent.

6.Lenin 2020.01.13. 10:25:35

@Grimbusz Makszimusz:

Szerintem ez a seggarc tisztában van ezekkel. Ő azok közé tartozik, akik szándékosan szítanak ellentéteket az emberek közt, mert nekik a hatalom kellene, hogy nyugodtan lophassanak, ami szépen nyomon követhető a történelmük során.

Amikor ők lennének hatalmon létrehoznák a Jobbik szerű seggnyalókat, hogy rájuk tudják kenni a ezeket a problémákat, amiket nyilván nem tudnának - akarat hiányában - megoldani.
Voltak hatalmon tehát pontosan igazolhatóak ezek. Ez a seggarc ezeknek a mintapéldánya, egy rendkívül aljas provokátor. Kár normális vitapartnerként kezelni, teljesen felesleges.
szerintem

Grimbusz Makszimusz 2020.01.13. 10:28:06

@6.Lenin:" Egy totál biztos- az hozzászólásod alapján - halvány fingod sincs, mivel te még közelről nem láttál egy cigánytelepet, vagy cigány családot a mindennapokban, pláne egy osztályt, ahol a többség cigány. "

Ismerek pár helyet, ahova be lehetne küldeni az ilyen buzikat, aztán biztosan egy új ember jönne ki! :DDDDDDDDDDD Már ha egyáltalán kijönnének!

6.Lenin 2020.01.13. 10:36:07

@Grimbusz Makszimusz:

Az egyik lányom a 8. kerületben tanított néhány évig, a feleségem óvónő volt egy hasonló környezetben. Én önkormányzati képviselőként is kénytelen voltam ezekkel a problémákkal közelről is foglalkozni.
A cigányokkal könnyebb lett volna KÖZÖS megoldást találni, ha kívülről nem avatkoznának be seggarchoz hasonló gazemberek. Most is ez látszik világosan, kik is akadályozzák a megoldáshoz vezetőket.
Ezek rendkívül aljas férgek, mármint a seggarcok.

2020.01.13. 10:38:50

@6.Lenin:
Szerintem megéri az ilyen idiótákkal vitázni, mert ha a jobboldal teljes stábja összefog, akkor sem tuják annyira meggyőzően bizonyítani, hogy nem szabad libsire szavazni, mint ők egy-két megnyilvánulásukkal, csuklóból.
Igenis segíteni kell őket, hogy kibontakozzanak!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 10:49:25

@Tényelek: "Ha a végeredmény az, hogy elbutul a társadalom, akkor szerintem az az oktatás nem csak simán rossz, hanem közösségellenes."

Az jó oktatás hiányától nem elbutulnak az emberek, csak nem lesznek képzettek, műveltek. Egyébként egyetértek, Ondó Viktor közösségellenes, pontosabban magyarellenes.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 10:54:25

@Grimbusz Makszimusz: "A fehér kölyke kijárja a helyi általános iskolát, aztán minimum szakmát tanul, az ugyanott regnáló roma honfitársunk purdéja, meg analfabétán kerül ki"

Pontosan így van. Magyarországon a tanuló előmenetelét a szülei társadalmi státusza határozza meg. Ezzel egyedül állunk Európában. Finnországban a tanuló képességei határozzák meg az előmenetelét. A többi Európai ország a két szélsőség között helyezkedik el.

"mert be sem jár!"

Igen, a társadalom leszarja, nem tesz ellene. A fideszes rasszista férgek még örülnek is neki.

6.Lenin 2020.01.13. 11:06:25

@Tényelek:

Ez egy érdekes kérdés, hogy az ilyen ellentéteket miként is lehetne tisztázni.

Nem tudom szoktál-é nézni tv-kben vitaműsorokat?
Egy megfigyelhettél volna. Az ballibbantak előtt van csak papír, amire ott vannak az előre leírt válaszok, statisztikák. És egy ballib vitapartner bármikor képes eljátszani a totál hülyét.

Vagyis ismerik jól az adatokat, hogy most sokkal jobban megy sok minden, ezért tudnak felkészülni. A jobboldalról soxor bántóan felkészületlenek a vitapartnerek, és belemennek értelmetlen vitákba.
Nézzük meg K.Olgát, Vagy R. Egont. Milyen profin játsszák a hülyét amikor észreveszik, hogy a másik felkészületlen.
És ugyanőket amikor Tarlóssal állnak szemben. Ég és föld a kettő.
Vagy a Parlamentben , Tordai, Szabó Timea, Vadai, Gyurcsány, Szerintem szándékosan játsszák el a totál bunkót. Jakab P. nem , ő tényleg az.

Szerintem teljesen más módszerek vezetnének (?) eredményre, vagy nincs értelme, hanem az általuk megtévesztetteket kellene inkább meggyőzni, mert esetleg ők vannak többségben, néha. ezek az aljas gazemberek sehol sincsenek többségben, csak az általuk megvezettetek, de ők meg esetleg - jó esetben - csak olvassák az ilyen felületeket. Szerinte meg nem.
Talán most októberben is ők ezt jobban alkalmazták, amikor személyesen baszták át a választókat. Ebben tényleg profibbak. A komcsik, nácik már régen kidolgozták a módszereket, ők -ballibák- alkalmazzák is a gyakorlatban. A Fidesz is sikeresebb volt a személyes találkozások után, valahogy ezt már nem alkalmazzák. Nem elég jó tenni, el is kell mondani, lehetőleg személyesen.
Szerintem.

konrada 2020.01.13. 11:27:25

@6.Lenin:
Szerintem meg igaza van .Segg..arc.nak!
Valóban ki kéne próbálni a zt, hogyan szerepelnek a finn iskolákban a magyar cigánygyerekek, és utána vitázni ezen!
- Természetesen úgy, hogy a családjuk elkíséri őket, mert a családból kiemelés az már eleve szegregáció! - és persze minél nagyobb számban, hogy elég nagy legyen a merítés!

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 11:33:22

@Grimbusz Makszimusz: "Mondjuk ennek némiképpen ellentmond az a tény, hogy egy adott faluban, ahol mindenkinek ugyanazok a lehetőségek adottak, ott a "fehér" elvan, a cigányt meg megeszi a szar, meg éhen akar dögölni és segélyt követel!"

ami miatt nem igaz a hsz-ed (az egész) 100%-ban, az az, hogy NEM MINDENKINEK ugyanazok a lehetőségek adottak: az egyik cigány, a másik nem_cigány! s ez a kiindulási helyzet... (sz'al minden úgy van, ahogy írod, de mégis valótlant írsz...)

[tényleg kérlek, ne jöjjön senki a baromságokkal, hogy "libsibolsi", stb.! aki csak annyit tudna írni, az inkább bassza szájba az anyját...]

6.Lenin 2020.01.13. 11:46:19

@konrada:

A magyar cigányok itt élnek, közöttünk, itt kell(ene) találni KÖZÖS megoldást.
Ki kéne ezekből a kísérletekből zárni a seggarc féle gazembereket, nekik pontosan az az érdekük, hogy legyenek ellentétek.

Mikor jelennek meg Mo-on a nácik (?) ? Amikor ballibek vannak hatalmon. Miért is?
Mert össze lehet mosni a jobboldalt a szélső jobbal (nácikkal), lásd az általános nyugati tendenciát. Nem ballib= náci, szélsőjobboldali. A szerintük jobboldal tulajdonképpen görögdinnye.

A ballibeknek soha nem is volt érdekük a kisebbségi kérdéseket megoldani.Ők azt a megoldást ismerik, hogy nem kell (szabad) róla beszélni, ha meg kilátszik a lóláb, akkor azért meg a szélsőjobb (nácik) a felelősek.

A seggarc pont az ilyen gazembereket képviseli.

www.google.hu/search?sxsrf=ACYBGNQw6mhYlG-e2sKimW9piIoB0ypAfA%3A1578911969340&source=hp&ei=4UgcXuPhErD2qwHajb-YBQ&q=cig%C3%A1nyok+finnorsz%C3%A1gban&oq=cig%C3%A1nyok+finnorsz%C3%A1gban&gs_l=psy-ab.3..0i381.3018.14599..15211...2.0..0.127.2176.18j5....1..0....1..gws-wiz.......0j0i131j0i22i30j33i160.kBWJMcENEzk&ved=0ahUKEwij1r-4sYDnAhUw-yoKHdrGD1MQ4dUDCAU&uact=5

Teljesen más a számarányuk, és a mostani állapot. Esetleg érdemes azt is megvizsgálni, hogy a finnek ezeket miként is kezelték, mondjuk régebben, a kezdeteknél. miért is vannak ott most jóval kevesebben.

Muhammad Balfas 2020.01.13. 11:50:57

@Tényelek: Ezért nincs gyakorlati szakemberük nekik se elég, de egyelőre gond egy szál se, elszívják k-Európából, amíg van. A gazdaságot pedig nem a büfé-kommunikáció szakosok fogják működtetni. Önmagában a diplomások létszáma semmit nem jelent. Vannak szakok, amelyeket támogatni kell, és vannak amiket nem érdemes..

Muhammad Balfas 2020.01.13. 11:55:03

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Mivel kevesebben jelentkeztek, ebből nyilván arányosan kevesebbet is vettek fel. Nem mindenki alkalmas mindenre. Ez egy ballibsi tévhit. A középiskolákban is komoly változásokra van szükség, hogy többen jelentkezzenek műszaki természettudományos szakokra,és alkalmasak is legyenek rá. Először a tárképzésben kell komoly változtatásokat eszközölni.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.13. 12:32:19

@Sir Bates dö Hól: "ami miatt nem igaz a hsz-ed (az egész) 100%-ban, az az, hogy NEM MINDENKINEK ugyanazok a lehetőségek adottak: az egyik cigány, a másik nem_cigány! s ez a kiindulási helyzet.."

Logikai hibát vétettél, mert a cigányság az származás és nem egy lakóhely adottsága, amit mindenki egyformán kihasználhat. Ugyebár a cigánynak is működik a járda, amin a fehér dolgozni és a kisfehér iskolába megy? Persze amikor a kocsmába, meg a segélyért, meg lopni kell menni, akkor a cigánynak is működik ugye? Az életmódot nem kellene a származással takargatni!

morph on deer 2020.01.13. 12:47:20

@Tényelek:
“ a finnek átlag iq-ja 30 év múlva 75 alá kerül, enni és szaporodni fognak csak, mert komplett gondolkodásra képtelenek lesznek...”

Majd!
30 év múlva!
És ez MOST hivatkozási alap?
(De legalább nekik lesz mit enni, és lesz mivel szaporodni akkor is.)
:)

Akkor gondolom biztos tudomásod van arról is, hogy hol lesz a magyarok IQ-ja 30 múlva, ugye így van?
Fognak legalább enni és szaporodni, mert lesz mit és nek?
Vagy addigra már a Németh Szilárd félékre fogják kitűzni a zászlócskákat a hentesnél?
Csupa kérdés....

mgdé 2020.01.13. 12:55:39

@Muhammad Balfas:

Büfé- és kommunikáció szakosokkal pl. a turizmus simán működtethető.
Neked is meg kellene tanulnod kedvesen mosolyogni! :D

morph on deer 2020.01.13. 12:59:01

@mgdé:
“ Büfé- és kommunikáció szakosokkal pl. a turizmus simán működtethető.”

Kire gondoltál?
Csak neeem nemzetünk dicső pelenkás-priceszére?
Mert akkor igazad van!:)

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.13. 13:05:21

@látjátok feleim szümtükkel:

„Az Orbán kormány sem lett volna ilyen tudós, ha nem változik meg a világválság, nem jön annyi külföldi befektető, nem épít itt üzemeket sok külföldi multi, és nem jön annyi zsozsó Büssszelből.„

Az biztos, hogy jobban gazdálkodnak, mint a 2002-2010 közötti kormányok. A válság előtti konjunktúra utolsó évében, 2007-ben Magyarországon a GDP növekedés 20-szor alacsonyabb volt, mint a Kelet – Közép - Európai országok átlaga. Mindez tetemes államadósság növekedés mellett. A feltételek mindenki számára egyformák voltak, nem volt még válság.

1949-1989 között pedig Magyarország felhalmozott 20,4 milliárd dollár adósságot, köszönhetően nagyrészt a hangulatjavító intézkedéseknek. Már 1982-ben szükségünk volt a Valutaalapra. /csak zárójelesen megjegyzem, hogy Románia államadóssága nulla volt 1990-ben, ami szintén extrém dolog volt/

Egyébként megfordítom a kérdést: tudsz mondani olyan magyar kormányt, amelynél tartós gazdasági növekedés mellett a legfontosabb három makro mérleg – az államháztartási , a fizetési - és a külkereskedelmi mérleg - rendben volt?
Ha tudsz ilyet, akkor visszavonom az állításomat.

konrada 2020.01.13. 13:09:43

@6.Lenin:
...sajnos én már túl cinikus vagyok ahhoz, hogy várjam a csodát.
...akkor fogyott el, amikor a willkommenskultur-t kitaláló Kanada is inkább újra bevezette a vízumot, mint hogy felpezsdítette volna még fokozottabb mértékben a magyar cigány munkaerővel piacát, vagy amikor a befogadó franciák is inkább visszaküldték őket, pedig ott aztán van tolerancia, meg színes multikulti.
...szóval én nem bánnám, ha a finnek a maguk speciális és különleges oktatási módszereikkel bemutatnák, hogyan lehet őket integrálni, ezért is lennék kíváncsi, hogyan sikerülne ez.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 13:21:50

@Grimbusz Makszimusz: köszönöm, hogy nem baromsággal jöttél.

nincs itt semmi logikai hiba (ezt mindig erőlteted, sz'tem felesleges), más a kiindulási alap: én azt állítom, hogy a kiindulási pont az, hogy cigány vagy nem_cigány (egy velejéig rasszista társadalomban!); te ezzel szemben, mint karaktert, individuumot veszed alapul (hogy ki milyen ember: s igen, egy optimális helyzetben valóban ez számítana, de eljutni ide nem könnyű); akkor lenne igazad, ha csak az egyént néznéd, de nyilván hallottad már azt is "ő nagyon rendes ember, annak ellenére, hogy cigány" vagy "csak egy hibája van: az, hogy cigány"...

ha rámutattunk a gondok okaira (nem a tüneteket, hanem azok valódi okait!), akkor már reménykedhetünk a megoldásban; ellenben csakis a tünetektől értekezni, s azokat "kerülgetni, elfedni" semmi más, mint nem_megoldani_a_problémát; igen, a tünet az az, hogy a "cigányságnak" minősítettekkel szinte lehetetlenség az együttélés, s ezt tagadni értelmetlen, de nem ez a "miért"...

taga20☺ 2020.01.13. 13:22:58

azé nem szíp hoty bele gászolnak a donáld laci be csületjébe mer esz az donáld anna sikerjét gyalázák mek

#fre czigans ki véve a rászista csuty olá gecitt

6.Lenin 2020.01.13. 13:28:28

@konrada:

Nem biztos, hogy a fiinek "tanították" meg a cigányokat dolgozni, hanem a hideg.

Miért "lustábbak" az afrikaiak, keleti népek?

Az egyik nagybátyám dolgozott 1 évig Kubában. Ő mesélte, hogy a legtöbb ember leélte az életét egy örökölt rövidnadrágban, és pólóban, aztán az örökösök is ebben éltek életük végéig. Éhes volt kiment a tengerpartra csigát, kagylót, halat fogni, szerzett egy üveg rumot és elvolt velük néhány napig.

A hideg sok mindenre megtaníthatta az ott megmaradt hideget is tűrő cigányokat, ne adj isten még dolgozni is, ha nem akart megfagyni. Nem biztos, hogy a finnek oktatás politikája volt rájuk nagyobb hatással, de...

Itt is ismerek olyan cigányokat, akiknek a gyerekei egyetemet, főiskolát végeztek, és nem csak a vegyes házasságban élők közül.
Nyilván a nagyobb tömbben élők közt nehezebben megy a dolog.

Ismerek néhányat, akik visszajöttek Kanadából. és ugyan ott vannak, ahol indulás előtt voltak. Néhányuk tájékozottabb az ottani börtön viszonyokról is, mint az ottani munkalehetőségekről.

Ez sokkal összetettebb probléma, mint , hogy sok hozzá nem értő ezt szeretné megoldani, pláne ellenérdekeltekkel terhelve.

Szerintem itt se okozott volna évszázados problémákat néhány ezer cigány, -20 fokos, hónapokig tartó hidegben. A természet csodákra (is) képes.

mgdé 2020.01.13. 13:31:52

@Grimbusz Makszimusz:

Nagy dilemmába kergettél ám:
Most akkor fflóri azér lopikál mer' c., vagy azért, mer' f.-es? :DDD

6.Lenin 2020.01.13. 13:34:53

@Sir Bates dö Hól:

"egy velejéig rasszista társadalomban!"

Egy olyan társadalomban, ahol genetikailag szinte senki nem tudná bizonyítani, a honfoglalókkal való rokonságát, nem beszélve az évszázadok folyamán ide betelepült nemzetiségekkel való békés együtt élés után.

Szarzsák vagy te is a javából.

6.Lenin 2020.01.13. 13:38:59

@mgdé:

Szerintem fflóri és karigeri közt csak annyi a különbség, hogy geri nem volt annyit a napon kiskorában.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 13:47:52

@6.Lenin: Lajos! Te, aki deklarátan idegen vagy aki nem moon vagy magyarok közt szocializálódott, az kussoljon már a külföldi kurva anyjába, hadd ismerje már jobban a magyarokat egy "magyar"!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.13. 13:51:21

@Muhammad Balfas: "Mivel kevesebben jelentkeztek, ebből nyilván arányosan kevesebbet is vettek fel."

Te egy AKKORA tudatlan balfasz vagy! :))

Grimbusz Makszimusz 2020.01.13. 13:54:15

@Sir Bates dö Hól: "nincs itt semmi logikai hiba (ezt mindig erőlteted, sz'tem felesleges), más a kiindulási alap:"

Pontosan, mert ésszerű józan gondolkodás útján nagyon egyszerű ez a probléma, ezért keresnek egyesek más szubjektív kiindulási pontot!
Ezt nem szeretem mert felesleges terelés, konkrét személyek és népcsoportok említése nélkül mindenki arra a megállapításra jut, hogy aki nem tanul és nem dolgozik az menjen a kurva anyjába!

6.Lenin 2020.01.13. 13:56:47

@Sir Bates dö Hól:

Te szarzsák! Hányan tudnák még rajtam kívül Mo-on mondani, hogy az őseim nem magyarok (?) de én már magyarnak vallom magam, mert itt születtem, Nekem ez a szülőföldem, megtanultam a nyelvet, történelmet, kultúrát, és elfogadom, de elfogadom az itt élő más ősökkel rendelkező, de magukat magyarnak valló embereket is. Hány %-a a "magyaroknak" ? Szerintem a többség.

Kurvaanyázd a sajátodat, ha ismerted egyáltalán. Mitől lennél te magyarabb? Elmenekülve a börtön elől. Gyalázva az itthon maradottakat, te szarzsák.

mgdé 2020.01.13. 13:59:29

@6.Lenin:

Gondolod, papus? Akkor tölts velük külön-külön összezárva egy-egy évet (előbb a fflórival, aztán a gerivel, előbb a leves aztán a desszert) a házadban, utána megbeszélhetjük.

Ugye milyen jó kis joppsi érv? :DDD

6.Lenin 2020.01.13. 14:05:20

@mgdé:

Miért kéne együtt élnem velük, hogy meg tudjam ítélni milyen emberek is lehetnek?

Szerinted nem baj, ha lopik, csak fehér legyen, és hazug libsi? Nem vagy te véletlenül rasszista? Nagy köcsög vagy te is, degenerált barátom.
Ja, kösz, hogy őszinte voltál, seggfejkém.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 14:05:45

@6.Lenin: migráncsköcsög, kussoljál!;-)...

6.Lenin 2020.01.13. 14:07:53

@Sir Bates dö Hól:

Mondja ezt egy Fro-ban élő migráns. Te sem fox már elhülyülni, az tuti.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 14:11:53

@Grimbusz Makszimusz: várjál már, az "ezért keresnek egyesek más szubjektív kiindulási pontot!" az nem játszik az "okok és okozatok" területén!;-)...

kerülöd a vitát, konfrontációt (itt nem haver az admin), helyette mellébeszélsz; én személy szerint ezt sajnálom, talán egyszer majd "átléped az árnyékod"...

sZulamith 2020.01.13. 14:13:19

@Tényelek: Bocsánat, de nagyon máshol élsz. jAbbol is látszik, hogy a mindenki által természetesnek vett tegezést nem fogadod el. Ajánlom, hogy nézzél indiai dokumentumokat, és akkor látod milyen hasznos a sok diplomás:) Persze valószinű, hogy értékes emberek, csak nem maradnak Indiában. Nem azt mondom, hogy nem kell diplomás, csak az arányokat kell tiszteletben tartani, és megteremteni a szakma tekintélyét. Nem a diplomás fogja a csempét kicserélni, sőt a WC kagylót sem.

A gyerekemmel a munkát szerettetem, meg, és nem a papirt. Az életrevalóságot, és nem a divatot. Igen a fejlődést a tudásnak köszönhetjük, de nem a diplomának, ezt kell a fejekbe vésni.
Honnan veszed, hogy a szakmunkások korábban halnak meg? Lehet, hogy az is jobb mint az idegeket ölő iróasztal:)

mgdé 2020.01.13. 14:21:45

@6.Lenin:

Uljacöf bácsi, ugye nem mondod azt, hogy szegény Tarlós Pista bácsi lopott? Ennyire pofátlan még te sem lehetsz ...

Csak most esett le neked, hogy én mindig minden alkalommal őszintén röhöglek ki? Gratula! :DDD

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 14:29:07

@sZulamith: nem kívánok belefolyni a blog hülyéjével folytatott eszmecsrédbe, de az "Indiában a fiatalok hatvan százaléka jár egyetemre, " kijelentés már komoly kétségeket ébreszt az egyén valóságérzékelésével kapcsolatban...

6.Lenin 2020.01.13. 14:30:06

@mgdé:

Tarlós a tolvaj haverjait vette be a bandába? Még a saját szándékaidat sem érted?
Magaban röhögsz? Orvos nincs a közelben?

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 14:33:02

@6.Lenin: Lajosom, nekem csak franciául mondhatják csak, hogy migráncsköcsög, de én neked ezt magyarul mondom;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD...

mgdé 2020.01.13. 14:36:05

@6.Lenin:

Erről dr. Kásler professzor szakértő urat kérdezd!
Én - gyökeresen más koordináta rendszer - a barbárok felismerésének vagyok tudós beavatottja.

:P

mgdé 2020.01.13. 14:40:05

@6.Lenin:

Malagában orvos? De van, svéd is, lengyel is, angol is, még spanyol is akad.
Csak nem a gerinceddel van baj?

6.Lenin 2020.01.13. 14:42:11

@Sir Bates dö Hól:

Vagy a feka kurvád, akit éppen lefizettél, mondjuk valamilyen arab, vagy közép-afrikai tájszólással migránsozhat le , mert ő valamelyik francia gyarmaton születve is franciábbnak érezheti magát nálad.
Nem mind1, hogy migránsként milyen nyelven vagy szarzsák?

Melyik honfoglaló törzs leszármazottjaként vallod magad magyarnak? Akinek a kurva anyját útközben telibe baszták kóbor tatárok, vagy más ázsiai csavargók, ingyen, vagy egy darab nyereg alatt puhított tehén picsájáért?

6.Lenin 2020.01.13. 14:43:47

@mgdé:

Gondolom eltévesztetted a billentyűt. Kinek a Valagában is vagyol jelen pillanatban?

Ha támadják Gréczy Zsoltot meghoszabítjuk Bicskéig 2020.01.13. 14:53:43

"soros elnökei nem terjesztik elé az ügyet,
se a Magyar-, se a Lengyelországgal szembenit."

Fura, hogy a Sorosek nem eroltetik az ugyet. Talan Orban mar Soros Gyorgyot is megvette megzsarolta ?

2020.01.13. 14:55:46

@sZulamith:
Az internet egy kommunikációs forma a sok közül, semmiben más az emberek viszonyulása szempontjából., ha élőben vagy telefonon nem tegezzük le az idegeneket, akkor itt sem.
Ettől ezt még mások másként gondolhatják, engem az nem zavar.

A ksh honlapján részletese le van bontva, hogy milyen iskolai végzettséghez hány év "jár".
Ez egy kivonat, amiben benne van a lényeg:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/mondja_meg_a_vegzettseget_megmondjuk_meddig_fog_elni.644267.html
Az eltérés a férfiakra vonatkozik, mocsi csajoknál tök mindegy milyen sulit végzett :-)
Egy szakmunkás és egy egyetemet, mesterszakot végzett között 16 év különbség van.
Megnéznék egy olyan beszélgetést, ahol az apa elmagyarázza a fiának, te csak legyél szaki és dögölj meg 16 évvel hamarabb, nem kell neked megérni a dédunokáid megszületését!

konrada 2020.01.13. 15:02:56

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Már elnézést a belevauért, de:
Te leírtál számokat a felvettekről.
Akkor már csak annyi a dolgod, hogy összeadd azokat, majd megnézzed, mennyi volt az adott évjáratban születettek száma, mennyi volt a felvételre kerülőknél az átlagos összpontszám....
és ha mindez megvan, és értően értékelted, akkor lehet beszélni arról, ki mennyire tudatlan...

2020.01.13. 15:03:42

@morph on deer:
A finnek, svédek, dánok /skandináv oktatási modell/iq-ja miatt az ottani szakemberek kezdtek el aggódni, erről szól a cikk, amit mellé tettem.
Eddig több, mint 7 egységet mentek hátrafelé, ebből számolták ki a 75 egységet 30 évvel későbbre.
Az szerintem nem probléma, ha valaki tájékozatlan, de akkor illő lenne kisebb mellénnyel közlekedni.

NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK 2020.01.13. 15:09:42

@morpho: "@Tényelek: Nincsenek ilyen elvárások a Sargentini jelentésben, te pedig hazudozol és óvodás módon sorosozol. "

A SZAR gentini jelentesben, konkretan az is benne van, hogy ORBAN ELKOBOZTA A ZSIDO VAGYONOKAT, ami szerintuk utoljara a masodik vilaghaboru idejen fordult elo. Ilyen es meg ennel nagyobb allatsagokkal van tele a jelentes.
Meg hogy a fasiszta jobbikkal osszefogott a fidesz. A valosagban meg, ki is fogott ossze a fasiszta jobbikkal ??? Csak nem az MSZP, DK, Momentum, LMP ? De pont ok a liberalisok.

mgdé 2020.01.13. 15:18:20

@6.Lenin:

"honfoglaló törzs leszármazottjaként ..... útközben telibe baszták kóbor tatárok"

Hülye vagy Cöfi, a tatár törzsek a honfoglalóktól erősen keletre/dél-keletre éltek, így a honfoglalók éppenséggel nyugatra mentében ÚTKÖZBEN nem tehették ezt velük. :P

Grimbusz Makszimusz 2020.01.13. 15:19:00

@Sir Bates dö Hól: kerülöd a vitát, konfrontációt (itt nem haver az admin), helyette mellébeszélsz; én személy szerint ezt sajnálom, talán egyszer majd "átléped az árnyékod"...

Nem képzeled, hogy a PC miatt fogom vissza magam! Egyszerűen a cigányügyet nem a cigányok miatt nem lehet megoldani, hanem a libsik miatt, bármilyen keményebb fellépésre világbotrányt csinálnak! A cigányokat célirányos segítséggel (nem pénz elsősorban) tanulásra, munkára kényszerítéssel (aki akar annak segíteni, a hülyébbet kényszeríteni) a full trógereket meg szigorú lesitteléssel gyorsan le lehetne rendezni.
Úgyhogy ennyi, nagyjából ezt már le is írtam, minek ismételgessem!

2020.01.13. 15:19:11

@Muhammad Balfas:
A gazdaságot normális estben a diplomások fogják működtetni, a koszos részt elvégzik a robotok.
Divat lett a büfészak, pedig az esetek legnagyobb részében nem nagyon van olyan szakterület, amit ne tudna hasznosítani a társadalom, csak ehhez az önkormanyzatok, állami és gazdasági vezetők egyelőre nem elég képzettek.
A színházak bambán ülve az asztalnál agyalnak, hogy mi legyen a repertooár, pedig ha rábíznák egy kulturális mediátorra, az pontosan meg tudná mondani, hogy mire van igény.
A cégek is adhoc ötletekkel próbálnak kapcsolatba lépni a melósaikkal, fogyasztóikkal, miközben magas szintű közösségfejlesztő képzés van az országban
Az önkormányzatok is ötletelgetnek az iróasztalok mellett, miközben jól képzett szociológusok tömege állás nélkül van és ők pontosan fel tudnák mérni az igényeket.
Sok területet fel lehetne hozni, de a lényeg, hogy ha közösségcentrikusan gondolkodnának a menedzserek, akkor a "büfészakosok" több ezer milliárdot hozhatnának a társadalomnak, arról nem beszélve, hogy nagyságrenddel jobban érezné mindenki magát.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.13. 15:19:35

@Tényelek: a csvédek nagyot mennek

www.thelocal.se/tag/explosion

komolyan, érdemes legörgetni és csak a címeket elolvasni

mgdé 2020.01.13. 15:21:21

@6.Lenin:

Most épp Árvuló Czeczíllia barátnőd kínálkozott fel ... :P

2020.01.13. 15:32:55

@Sir Bates dö Hól:
Szerintem mielőtt kétségbeesne a tájékozatlansága és tudatlansága mitt olvasson egy régebbi tanulmányt az indiai oktatási rendszerről.
Ott nem olyan kis szutyok egyetemek vannak, mint Európában, van olyan, amelyiknek ötmillió hallgatója van, ., az, amelyiknek a cikkben még csak potom 3,5 millió hallgatója volt 2015-ben.
www.geopolitika.hu/hu/2016/07/08/oktatasi-reform-indiaban-a-tudas-es-az-informacio-hatalma-a-21-szazadban/
Nem szégyen, ha valaki buta csak akkor, ha nem hajlandó fejlődni :-)

6.Lenin 2020.01.13. 15:34:11

@mgdé:

Olvastam egy komoly könyvben, hogy volt egy kisebb csoport, akik rossz vonatra szálltak, mert előtte való este leitták magukat. Pont belekeveredtek a vándorló magyarok egy törzsének az útjába. Többx is volt verekedés a kocsmákban, mert a tatárok megizélték a csoport szélén szédelgő magyar nőket. Ebből a csoportból (tatárok közül) 1-2 beleszeretett a megizélt nőbe, és csatlakozott a magyarokhoz is . Ezeket arról lehetett felismerni, hogy az utódaik könnyebben boldogultak a belga határ melletti francia nyelvjárással. Próbálkoztak ugyan Bretagne néhány helységének a nyelvjárásával is, de nem ment neki, így inkább a belga határ mellett telepedtek le.
Itt sajnos az utódok közül néhányat megvertek varázssütis állapotukban, mert feltűnően fogdosták az asztal alatt a feka kurvákat, de fizetni nem igen szerettek volna a szolgáltatásukért. Most is inkább az őshaza gyalázásával töltik az idejüket, de erre a helyiek szarnak rá. Az otthoniak is.
Nem fázol a hegyen, valakinek a Valagában?

HabonyArpi 2020.01.13. 15:34:41

@morpho: "A kádár rendszer a nyolcvanas években demokratikusabb volt, mint a jelenlegi orbán rezsim."

Hát így jártatok bűdös libsik. Már nincsennek szemkilővetések, tömegbe lővetések. Ha nem tetszik mehettek Sziriába arabokat szopni, tudjuk hogy nektek leginkább az hiányzik.

eszti..... 2020.01.13. 15:35:11

@Tényelek:

"az ottani szakemberek kezdtek el aggódni"

ez nem azt jelenti, hogy a skandináv modell teljes csőd. csupán annyit, hogy helyi szakemberek foglalkoznak egy létező problémával. távlatokban gondolkodnak, agyalnak a megoldáson.
ezt a hozzáállást hiányolom a kelet európai országokban. itt vagy sikerszériákról szól egy-egy történet, vagy bűnbak keresésről.
valóban van mit tanulnunk a skandinávoktól.

mgdé 2020.01.13. 15:35:58

@6.Lenin:

Bolondgomba leöblítve kissé metiles házicujkával hozta ezt elő belőled, papus?
Ismerem, volt dolgom Gerielőd Paptsákiusszal, hozzá képest az általad olyannyira imádott új főpolgid simán egy Ariszteidész. :D

6.Lenin 2020.01.13. 15:43:40

@eszti.....:

Szerintem is kéne tanácsot kérni tőlük, melyik vodka fogyasztásával lehet jobban elviselni a hideget, szaunázás után, közben.
Ja, a mennyiség sem lenne érdektelen.

Hallottad, hogy kamionos sztrájk van a Bezzegországban, nem tudják elviselni már a kibaszott jó körülményeket. Fene a belüket.

6.Lenin 2020.01.13. 15:46:38

@mgdé:

Ez igénytelenül gyenge. Ezért kár volt felmásznod a Hegyre.

2020.01.13. 15:46:48

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
A svédeket a 100 év liberálbolsi uralom tette önvédelemképtelenné.
Ráadásul náluk közvetlen párt irányítás alatt van a közmédia, ., na mondjuk, ha nálunk pl. Németh Szilárd irányítaná a köztévét, nem csak szar, hanem gentini is jönne egy hadsereggel.

eszti..... 2020.01.13. 15:49:09

@6.Lenin:

Hát kérjél, ha nem tudod belőni egyedül a mennyiséget!

Érdekesmód pont a parlamenti választások előtt 5 héttel tört ki a sztrájk. A többit rakd össze!
Ne csodálkozz! A kutya is jó dolgában veszik meg. :D

mgdé 2020.01.13. 15:49:52

@6.Lenin:

"kocsmákban" ... :D

Ja, hogy ettől érzed szakértőnek magad!
Kocsmológiában és kocsmográfiában valóban sokat labdába rúghatsz, de csak a jelen korban, különben tudnád, hogy akkor még korcsma, a vonat pedig még fonat. :P

mgdé 2020.01.13. 15:55:21

@6.Lenin:

Hülye vagy papus. Ha Magyarországon jogrend lett volna, a tsákiusznak ülnie kellett volna. De a szabolcsi c.-k kimosták, részben elvitték a balhét a helyette. Mondd, malaga bort ittál már? :P

2020.01.13. 15:57:15

@eszti.....:
Ön szerint mit jelent az, ha egy ország oktatásirendszere két évtized alatt 7 egységgel csökkenti a gyerekek iq-ját?
A felnőttek Európa csúcsán vannak, a gyerekek meg Bulgária szintjén, ráadásul a csökkenés folyamatos és arányos.
...., és idiótáék szerint nekünk is át kellene venni a modellt.

mgdé 2020.01.13. 16:02:52

@Tényelek:

"A svédeket a 100 év liberálbolsi uralom"

Ne má', hogy már Hitler idejében is? :D

2020.01.13. 16:12:22

@mgdé:
Náluk 1913-óta nagyjából ugyanaz a csürhe van hatalmon.
Ott már olyan szintű pártdiktatúra van több évtizede, hogy rendőrkutya is libsi, ha harap lelövik :-)

2020.01.13. 16:22:34

@eszti.....:
A Skandináv félszigeten a lappoktól lehet tanulni a kitartást, életrevalóságot, a többiekre már az sem igaz, hogy nincs ki a négy kerekük, mert már javarészt a motorbiciklihez is kevés lesz nekik a megmaradt készletük.

eszti..... 2020.01.13. 16:23:40

@Tényelek:

Ezzel a linkkel is valószínűleg úgy jártál, mint annó a mércéével. Vagy nem olvastad el, vagy a megértéssel van problémád.
Európa szerte csökken a gyerekek IQ-ja, nemcsak a skandináv országokban. A cikk utolsó mondata is erről szól - "eredmények sajnos globális trendet mutatnak".
A skandináv országokat valószínűleg azért említik, mert ott minden évben mérik a gyerekek IQ-ját, az adatok nyilvánosak. Ez alapján már lehet kutatást végezni.

eszti..... 2020.01.13. 16:33:20

@Tényelek:

ezen a szinten tök mindegy, hogy mit szakértesz.... :D :D:D

6.Lenin 2020.01.13. 16:35:21

@eszti.....:

Hmm! Ezt ilyenkor észreveszed, amikor érintve vagy benne. Voltam a két ünnep közt (dec. 27-én) Láttam a plakát erdőket, és beszélgettem is a szlovák ismerősökkel.
A legjobban tetszett a : "mame z toho dost" plakát. Van, ami ott sincs rendben? (utána néztem, nem kell indokolnod) Ja, igen: Elegünk van ebből, vagy valami ilyesmi magyarul.

A cigánykérdéssel kapcsolatban: szerinted megoldható nélkülük, magyarul lehet bármit is rájuk erőltetni? Ti ott szlovákot szeretnétek belőlük , vagy olyan cigányt, aki alkalmazkodik az általános együttélés szabályaihoz, megtartva a saját kultúrájukat?
Szerinted ha egységes tömbben marad , könnyebb lehet a megoldás? Vagy?

Akik visszajöttek, kanadaiak, vagy angolok lettek? Mondjuk igen csicsás házakat építettek, vagy sírokat. A pénz már látszik, de a kultúra is, vagy szokások is? Fenn tudják ezeket a csicsás házakat tartani? Nagymihály, Gálszécs környékén.

2020.01.13. 16:35:50

@eszti.....:
A Mércét, amiért betettem az benne volt, a libsi egyéb baromság azt nem befolyásolta.
Ugyanez van ezzel a cikkel is, a globaltást a fejlett országokra értik, ebből a szempontból most éppen jól jártunk, hogy Magyarország és Szlovákia nem az.
Azt írják az eredeti anyagban, hogy a sok technikai eszköz okozhatta, amit az oktatási rendszerek használtak, ..., jó, hogy nem volt pénzünk rá.

eszti..... 2020.01.13. 16:45:34

@6.Lenin:

Mi van, öreg? Néhány napja még szerinted hadováltam, most meg a véleményemre vagy kíváncsi?
Mi változott azóta? :D

2020.01.13. 16:48:48

@eszti.....:
A lényeg, hogy nemsokára kezdődik a Magyarország-Szlovákia mecs, 30 góllal kell nyernünk, hogy pariban legyünk az oroszokkal.
Esély van rá, mert csak a szlovákokra lehet fogadni, a magyarokra nem annyira biztosak benne, hogy ki győz.

6.Lenin 2020.01.13. 16:50:44

@eszti.....:

Semmi, kíváncsi vagyok a véleményedre. Baj?
(na, jó. Néha elszállsz, de azért érezni, hogy valami van...Most tényleg, mint aki valóban, a gyakorlatban is foglalkozik a témával, szeretnék valamit olvasni tőled. Ha nem akarsz, nem kell válaszolnod)

eszti..... 2020.01.13. 16:53:01

@Tényelek:

"Michael Shayer kutató, a publikáció társszerzője a Euronewsnak úgy nyilatkozott, hogy 1995 óta egy "széles körű társadalmi változás nyomta rá a bélyegét a gyerekek fejlődésére-gondolkodására is, és ez évről évre meghatározóbb lesz". Ez a társadalmi erő nem más, mint a technológiai fejlődés, például a játékkonzolok és okostelefonok megjelenése, melyek egészen megváltoztatták annak a módját, ahogy a gyerekek egymással kommunikálnak. "

Magyarországon vagy Szlovákiában nincsenek okos telefonok, játékkonzolok? :D :D

Amennyiben a jövőben hivatkozási alapként hozol egy cikket, vedd számításba, hogy vannak, akik képesek feldolgozni az elolvasott információkat.

2020.01.13. 17:06:25

@eszti.....:
Öszintén szólva én azt szoktam feltételezni, hogy ilyen esetekben az, aki mélyebben akar vitázni, az megnézi a teljes kutatást,....., a legtöbbször meg azt, hogy összefüggéseiben értemez.
Számomra ezek nem a kinek van igaza verseny.

alöksz róz 2020.01.13. 17:08:18

@Tényelek: "a finnek átlag iq-ja 30 év múlva 75 alá kerül" - :D
az iq definíciója szerint nem tud.

2020.01.13. 17:19:18

@6.Lenin:
Mi is volt a pontos célja Szlovákiában :-)?

6.Lenin 2020.01.13. 17:27:28

@Tényelek:

Baráti látogatás. Svédországból hazajött az egyik barátom vője, a kislányával (2 éves most). Tavaly nyáron nálunk voltak, és én most ezt viszonoztam. A barátom vője iráni származású, 16 éve él Svédországban.

2020.01.13. 17:46:16

@alöksz róz: Hogy örülnének ennek hírnek Nigériában, ha fel tudnák fogni. :-)

2020.01.13. 17:50:19

@6.Lenin:
Igaziból oénnak szántam a kérdést a betett cikkel kacsolatban, mert van benne egy nyugdíjasokat érintő rész :-)
Emberi léptékkel mérve a valóság sokkal jobb lehetett.

alöksz róz 2020.01.13. 18:18:47

@Tényelek: hát egyelőre még te se tudtad felfogni :-)

2020.01.13. 18:27:17

@alöksz róz:
Azért ennyire nem kellene belebonyolódni,.... főként nem az én értékelésemb e....!
Ha globálisan megmaradna a 100, attól még a finnek lemehetnek 50 alá is.
Egyébként meg a folytonos növekedésre meg azt mondják a szakik, hogy azért van, mert a reális értékekhez állandóan újra kellene szerkeszteni a teszteket, de mivel ez költséges, ezért ezt már sok évtizede nem teszik meg,..., és, ha még így is folyamatosan csökken náluk, akkor nagy baj van.

2020.01.13. 18:32:23

@alöksz róz:
utazik.hu/iq-foldrajz-avagy-hol-elnek-foldunkon-a-legintelligensebb-emberek/

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.13. 20:01:11

@Tényelek: utazik.hu/wp-content/uploads/2015/03/iq-terkep.png

szegény csehek meg tótok, beszorultak magasabb íkújú országok közé...

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.01.13. 20:21:01

Nem találom a kommentemet, amit délután szarás közben küldtem.

Cenzúra vagy csak rossz helyen nyomtam meg valamit?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.13. 20:27:45

index.hu/belfold/2020/01/13/hunvald_gyorgyot_egy_evre_iteltek_hutlen_kezeles_miatt/

a zorbánt cs-ön ítélhetik el
az egyik maszopitát már elítélték
mit mondana erről lackner et.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 20:30:36

@Grimbusz Makszimusz: mi az, hogy "keményebb fellépés"? kivel szemben (cigányokkal vagy mindenkivel?) és miért? az ok-okozati viszonyokat negligálod, s csak azt ismétled, hogy "a libsik, a libsik, a libsik, etc."... akkor igazad van;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 20:40:22

@Tényelek: "Indiában a fiatalok hatvan százaléka jár egyetemre, " ezt írtad... miért nem a 100%? miért álltál meg félúton? baromországban is van határa a hülyeségnek?...

eszti..... 2020.01.13. 20:44:20

@6.Lenin:

De miért kellene bármit is rájuk erőltetni? A cigányság nagy része már alkalmazkodott az általános együttélés szabályaihoz. A nyomorban élőkkel van a legnagyobb probléma, de ez így van minden népcsoportnál. Viszont a hírek csak róluk szólnak .
Mifelénk tömbben élnek. Komplett falvak cigányosodtak el, a fehér fiatalok városba költöztek, miután megszűntek a szövetkezetek és bezártak a környék üzemei.
Aki maradt, az megtanult együtt élni a cigányokkal.
A mezőgazdasági vállalkozóknak ők a munkásai, a boltosnak a vevői, a papnak a hívei, óvónőknek és tanítónőknek a diákjai. A közmunkások, fehérek és cigányok együtt dolgoznak, megélhetési problémáik hasonlók. Ugyanúgy segélyből élnek, ugyanolyan kevés pénzből.

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 20:44:45

@alöksz róz: ez hatalmas volt!;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD...

Sir Bates dö Hól 2020.01.13. 20:50:08

@Tényelek: "Ha globálisan megmaradna a 100, attól még a finnek lemehetnek 50 alá is."

és megint csak félútig jutsz! miért nem azt írod, hogy a finnek iqja 0, de a tiéd 200? téged kik neveltek? pincebogarak?...

6.Lenin 2020.01.13. 20:54:57

@eszti.....:

Kösz, de ez elég sötét kép. Ha nem titok, hol van ez a "mifelénk"? Elég a járás, körzet.

"Aki maradt, az megtanult együtt élni a cigányokkal.". Remélem ez nem a te munkád "eredménye". Nem fordítva kéne lennie?

Oxica 2020.01.13. 20:57:44

off
http/444.hs:/u/2020/01/13/sorra-mondanak-fel-az-irani-kozmedia-bemondoi

"bocsánatot kér, mert 13 éven át hazugságokat mondott"

Na ez az ami lápi hülyemagyarországon soha nem fog bekövetkezni. Ha mégis, akkor kurvára fogok csodálkozni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

on

Oxica 2020.01.13. 20:57:44

off
http/444.hs:/u/2020/01/13/sorra-mondanak-fel-az-irani-kozmedia-bemondoi

"bocsánatot kér, mert 13 éven át hazugságokat mondott"

Na ez az ami lápi hülyemagyarországon soha nem fog bekövetkezni. Ha mégis, akkor kurvára fogok csodálkozni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

on

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.13. 21:01:50

@Oxica: ez az
a feri bocsánatot sem kért lebukása után
csak kurvaországozott egyet

eszti..... 2020.01.13. 21:08:52

@6.Lenin:

Ne nézz madárnak! :D :D
A B1-en vagyunk, nem a gyóntatófülkében.

Úgy látom, nem sokat értettél meg abból, amit írtam.

nincs1itt 2020.01.13. 21:35:02

kösz bödőcs:
"Van itt a kocsmában két öreg, a helyi Hacsek és Sajó. Azok itt minden este politizálnak. Kettejüknek együtt annyi eszük van, mint egy kupac sódernek. Olyan az, amikor ezek politizálnak, mint egy csilievő verseny, fújtatnak, sóhajtoznak, és a lábukkal dobbantgatnak közben. Azt várom, hogy mikor ássák elő a temetőből a nagyapjukat, hogy a lábszárával agyonüssék egymást. Ezek abban sem értenek egyet, ahogy a másik hallgat. Nem tudnak zöld ágra vergődni, mert itt a történelmi szereplőkből gyilkos lesz vagy szent. Itt nem lehet normális színeket kikeverni. Itt csak fekete van meg fehér, meg a te a kommunistád, meg az én kommunistám, meg a te náci vagy, meg a te vagy a náci. Ez megy állandóan, és ebbe nagyon bele lehet ám fáradni, mert itt mindenki a bölcsek kövével kacsázik, és itt mindenki a Szent Grálból iszik. Az egyik Kádárt csiszolgatja, a másik Horthyt fugázgatja, a harmadik Nagy Imrének ad egy tisztító festést, mikor lesz ennek vége?
Elveszett a magyar jövő, Gyöngyi, ne röhögjél, tényleg, elveszett, mint Varsóban a Somló, mert, ugye, véget ért a szocializmus harminc éve, ami persze nem az volt, aztán jött a demokrácia, ami meg nem az lett. Jöttek a fülszőrös történész professzorok kilencvenben, ártatlanul, jó szándékkal avatgatták a kopjafákat, rövid ujjú, fehér ingben, alatta lyukacsos atlétatrikóval, barna zokniban, de azok még ilyen mézeskalácsról leugrott, miskakancsószerű figurák voltak. Olyan unalmas volt az a kovászosuborka-leheletű első kormány, hogy ha csoportképet festettek róluk, hát az is csendélet lett. Megült az unalom a zakóikban, mint a sírásók ruhájában a szomorúság. Cementszürke volt a szemük, zsemlemorzsaszínűek voltak az öltönyeik, és nem értettek semmihez, csak elbaszták még egyszer, amit Kádár már elbaszott. Szerény véleményem szerint csak egy-két agilis, adriakék szemű jegyzőnő volt jó a kilencvenes évek elején, meg például az a film… a Sose halunk meg, azt láttad?
Aztán bumerángként, privatizált cukorgyárakkal a pofazacskóikban, visszatértek a céklaarcú kommunisták a fonnyadt, kicentrifugázott Szókratész-kinézetű liberálisokkal koalícióban, és elszemtelenedtek újra, mint a turistavárosok verebei. A pufajkás vezette vissza a kommancsokat, aki annyit cigizett, hogy mikor eltemették, dohány nőtt a sírján. Utána az ifjú Kisgecik kaptak négy évet, visszafogottabban, de loptak már akkor is, mint Repülős Gizi a porcelánboltban, közben meg sámánszobrokat avattak a nyenyec testvértelepüléseken a málészájú kulákunokák, meg Nagymagyarország alakú jégkockával hűtötték a koktéljaikat ezek a túlkoros, arrogáns cserkészek a fogalmatlan kisgazdákkal szövetségben, és metszegették az állam zsebeit rendületlenül, igaz, akkor még ügyetlenebb csuklókkal. Aztán megint a kommancsok jöttek a még mindig nagyképű szabad madarakkal meg az ügynökkel és a szarkaszívű kapitalistákkal a holdudvarban, aztán a böszme falubolondjával, a hebehurgya Ferivel az élen. Most meg itt vagyunk lovak közé hajított gyeplővel, a lelkek közt felrobbantott hidakkal, a Soros György-vudubabával középen. Varacskos, régi komcsik, tuskófejű új barbárok, bárgyú kereszténydemokraták, hibbant nácik, vízérkeresők, futóbolondok, jobb sorsa érdemes féltehetségek, ügynökök és tartótisztek, szinte mindenki velük van most. Ott van a házelnök a parlamentben, aki úgy beszél, mint aki épp varangyot kínoz, van az ifásbajszú köztársasági elnök, az meg csak áll a posztján, mint lófasz a hidegvízben, meg a nagyfőnök, az El Capo, a Kicsi, a Kisgömböc. A saját playboyoknak terülj, terülj, asztalka van, hotelek reggelire, újságok ebédre, kastélyok vacsorára. Basszák meg a bankszámlájukat a svájci széfjükben! Egyszer vége lesz ennek is, akkor jönnek majd az új bumburnyákok, tölts inkább valamit, ami nem mentes semmitől!"

6.Lenin 2020.01.13. 22:07:41

@eszti.....:

Bocs, de nem értem miért KELLENE alkalmazkodnunk a B1 színvonalához? Vagy akár a néhány itt írogató emberszerű lényhez? Miért nem lehetne valamit normálisan is megvitatni, vagy megbeszélni?
Ekkora baj, hogy megpróbáltalak komolyan venni? És még én lennék ezért a hibás?
Te írtad, hogy ezzel a problémával foglalkozol már évek óta, nyilván van gyakorlati tapasztalatod is. Nagyobb rálátásod a dolgokra. Vagy eddig tényleg csak kamuztál?
szerintem ezek után mind1 is.
Bocs.

morph on deer 2020.01.13. 22:24:39

@Tényelek:
“ Sok területet fel lehetne hozni, de a lényeg, hogy ha közösségcentrikusan gondolkodnának a menedzserek, akkor a "büfészakosok" több ezer milliárdot hozhatnának a társadalomnak, arról nem beszélve, hogy nagyságrenddel jobban érezné mindenki magát.”

Na nézd csak, teljesen egyetértek veled!
(Elő is keresem a lázmérőt, mert ennek valami oka kell, hogy legyen..!) :D)

2020.01.13. 22:30:56

@Sir Bates dö Hól:
Eddig csak azt láttam, hogy nem képes felfogni, amit önnek írnak, erre fel kiderül, hogy rá tesz egy llapáttal azzal, hogy bátran megmutatja, kíbicként még alacsonyabb a felfogóképességgel rendelkezik.
Ehhez nagyobb bátorság kell, mint kiállni azzal, hogy homoszexuális, ..... . elismerésem!

morph on deer 2020.01.13. 22:31:33

@Tényelek:
“ Sok területet fel lehetne hozni, de a lényeg, hogy ha közösségcentrikusan gondolkodnának a menedzserek, akkor a "büfészakosok" több ezer milliárdot hozhatnának a társadalomnak, arról nem beszélve, hogy nagyságrenddel jobban érezné mindenki magát.”

Na nézd csak, teljesen egyetértek veled!
(Elő is keresem a lázmérőt, mert ennek valami oka kell, hogy legyen..!) :D)

2020.01.13. 22:38:28

@morph on deer:
Ez azért komoly eredmény, főként, hogy már vagy ötvenszer leírtam, hogy csak és kizárólag a közösségcentritás szempontjából nézek mindent, a pártokat is....., pl. ezért hagytam ki a választások idején a kommentelést, mert nem pártpolitizálok.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.13. 23:32:41

A BOLGÁR NŐ MÉG HELYESÍRNI SE TUD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Újra feljelentette Magyarországot ez a gazember nő! Ám egy kis baki csúszott Gyurcsányné Facebook bejegyzésébe. Már megint ez a helyesírás!"
mindenszo.hu/gyurcsanynenak-ismet-nem-megy-a-helyesiras/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.13. 23:33:38

HOL VAN A PÉNZ , KOMCSIKÁIM ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Álljanak végre elő a szocialisták, és mondják el, mi az igazság a volt párttársuk, Szanyi Tibor által emlegetett “titkos feketekasszával” kapcsolatban"
mindenszo.hu/kozlemeny-mondjak-el-a-szocialistak-az-igazsagot-a-feketekasszarol/

EZEK CSAK A LOPÁSHOZ ÉRTENEK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.13. 23:35:02

KAMU GERY ÚJABB NAGY KAMUJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZ KELLETT NEKTEK , LIPSIK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Újabb be nem tartott ígéret – hiába várják a budapesti nyugdíjasok a támogatást – Videó

Hiába várják a budapesti nyugdíjasok a Karácsony Gergely által a kampányidőszakban beígért rezsitámogatást, az ugyanis a mostani fűtési szezonban biztosan nem érkezik meg"
mindenszo.hu/ujabb-be-nem-tartott-igeret-hiaba-varjak-a-budapesti-nyugdijasok-a-tamogatast-video/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.13. 23:37:40

MOST MÁR CSAK NÉHÁNYAT KELL ALUDNI , ÉS ÚJABB LIBSI BOHÓCTÁRSULATNAK RESZELTEK !!!!!!!!!!!!!!

MÁR NEM SOK VAN HÁTRA , A ZÖLD SZDSZ IS MEGY A NAGY TESTVÉR UTÁN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Nagyjából 2 hete megírtuk, hogy az LMP, a Jobbik, és az MSZP lényegében megszűnt. Majd ezt követően kilépett Szanyi az MSZP-ből, és a Jobbikban is botrányok vannak, valamint mindkét pártnál felmerült a megszűnés kérdése. Úgy néz ki nagyon beletrafáltunk…."
mindenszo.hu/mikor-szunik-mar-meg-az-lmp-senki-sem-tamogatja-mar-oket-2-on-all/

2% ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEKTEK RESZELTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

taga20☺ 2020.01.14. 00:28:04

émeg aszondom belémm reszelhetnek a dákósokk is
mek még a momentán is de lányok nem kölenek
makszimun a szüttyö kata mek a donáld anna de csakha müvi Faszt viselnek
ésmég a k.olga is de csakk ha fijuszaga van

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.14. 07:52:15

Akkor összefoglalom, ti komcsi retkek:

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 08:54:55

@Hova fogják elásni KariGerit?! : "ti komcsi retkek:
SZÉGYEN"

A fideszes patkányok nem komcsik, csak bolsevikek. Azzal egyetértek, hogy szégyenben van a hazám már 18 éve a barom kormányok alatt.

Magyarországon nincsenek komcsik, még a díszkomcsi türmer is álságos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 08:56:25

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "az LMP, a Jobbik, és az MSZP lényegében megszűnt."

Az LMP és az MSZP sajnos csak nem akar megszűnni. A Jobbik meg ne szűnjön meg, az az egyetlen jobboldali párt, akármilyen szar.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 08:58:07

@Tényelek: "már vagy ötvenszer leírtam, hogy csak és kizárólag a közösségcentritás szempontjából nézek mindent"

Ötvenezerszer is leírhatod, de hiába, amíg Ondó Viktor gazdád szekerét tolod. :))

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 08:59:20

@Tényelek: "Ehhez nagyobb bátorság kell, mint kiállni azzal, hogy homoszexuális, ..... . elismerésem!"

a fentiekből annyit tudtunk meg, hogy meleg vagy: ez nem előny, ezért nem jár pluszpont;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 09:16:25

@Sir Bates dö Hól: Játszod a hülyét. Ez egyébként a másik ok, amiért nem dobtam be magam jobban a vitába.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.14. 09:19:49

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: A (mai) Jobbik mitől jobboldali párt?
(Persze nem névleg, mert úgy voltak ők már minden.)

Liberális szövetség, liberális szöveg – tudod, ami úgy totyog, mint egy kacsa; úgy hápog, mint egy kacsa... az kacsa!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 09:23:35

@Sir Bates dö Hól:" a fentiekből annyit tudtunk meg, hogy meleg vagy: ez nem előny, ezért nem jár pluszpont;-)..."

Volt egy másik meglátása is, mégpedig, hogy alacsony felfogóképességet szimulálsz!
Nem tudom mennyire számít a véleményünk, de már ketten látjuk ugyanúgy! :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 09:34:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: "A (mai) Jobbik mitől jobboldali párt?"

Fasz tuggya, nem ismerem a Jobbik belső döntéshozatalát.

"voltak ők már minden."

Kevered a fideSSel. Az tényleg átment ultraliberálisból ultrafasisztába. A Jobbik mindig is jobboldali volt, csak bement a szélsőjobból a centrum felé.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 09:48:41

@Grimbusz Makszimusz: "Nem tudom mennyire számít a véleményünk"

Semennyire. FideSSfasszopó dezinformátorok véleménye miért is számítana??? :))

6.Lenin 2020.01.14. 09:54:40

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

"Fasz tuggya, "

Ezért kérdezték tőled, de feleslegesen. Annyira fasz vagy, hogy valójában te sem tudod, honnan is tudná egy üres fejő bráner.

A Jobbik mindig is egy szocik által kreált báb pért volt, hogy bizonyos dolgokat rá tudjanak kenni az igazi jobboldalra. Mivel most már nincs rájuk szükség, hiszen van valódi jobboldali párt, amelyiket lehet nácizni, a jobbik mehet a P-be, ment is. A gyakorlatban megszűnt. Jakab P. fogka őket véglegesen a sírba tenni, vagyis a DáKóba.
Az igaz, hogy a DáKó a centrumban van, már aki arra használja, amire készült valójában, és nem veri állandóan, mint rossz apa a gyerekét, pl téged annó.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 10:20:03

@Grimbusz Makszimusz: mindenki véleménye ugyanannyit ér/számít, csak nem ugyanabban a koordináta-rendszerben;-)...

szerinted én játszom a hülyét, az én érzésem meg az, hogy te próbálsz mindig koordináta-rendszereket váltani eszmecsere közben: a cigányság jelentős részének a többség által egyáltalán nem akceptálható viselkedése okait kutatva identitáskérdést generálni a libsi_rossz,_normális_ember_jó vonalon mosolyra késztető 100IQ felett;-)... s nem kell azzal szembesülni, hogy az okok lehetnek a/ szociális környezetre visszavezethető el (én ezt tartom reális oknak); b/ genetikai determináció (én ezt elutasítom, hisz kérdéses az alapja, bizonyíthatatlan, indokolhatatlan - hacsak a "csak mert" nem számít axiómának -, mint a kasztrendszeré); nem értem, hogy hol a vér, aki azt gondolja, az mondja ki: a dns determinálta cigányok nem változnak! (s ebből ugye következhetik az, hogy mások sem... még szerencse, hogy mi "magyarok" vagyunk, s a szíriuszról jöttünk duplán csavart dns-sel és piros pöttyel a valagunkon!)
mint fentebb már jeleztem, én a szociokultúrális környezet determináló hatására voksolok a tömeggel kapcsolatban, egyénenként nyilván cizelláltabb a valóság...

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 10:26:58

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca

Nem neked írtam, a nicknevedből eleve világos, hogy egy manifeszt idióta vagy, minek törődnék vele, hogy mit gondolsz a véleményemről!

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 10:32:36

@Grimbusz Makszimusz: gondolom ugyanúgy, mint mikor a "Matolcsy egy közgazdasági zseni!" kijelentésedre törtem ki kacagásban, s jeleztem ellenvéleményem a szuperpapírral, csok-kal, családvédelmi-akcióterv (b+ beszarsz, védelmi akcióterv!;-DDD!) lakhatásra gyakorolt következményeivel kapcsolatban: ma már varga és kancsalgyurka is az én véleményem osztja inkább (ami nem egy nagy dolog, nem nehéz látni a következményeket annak, akinek a tisztán látását nem homályosítja el a vágyak rózsaszín vagy a gyűlölet valamilyen színű köde;-))

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 10:34:52

@Sir Bates dö Hól: ." még szerencse, hogy mi "magyarok" vagyunk, s a szíriuszról jöttünk duplán csavart dns-sel és piros pöttyel a valagunkon!)"

Próbálod cáfolni, hogy nem játszod a hülyét, majd beírod ezt az ócska demagóg debilséget, amit én sem nem mondtam sem nem gondolok, meg vagy sértve a libsizés miatt, holott az irományod ezen része egy unalomig ismert libsi "érv" ami rendre előkerül a komollyá fajuló és számotokra vesztésre álló viták során? Ejnye!

6.Lenin 2020.01.14. 10:35:19

@Sir Bates dö Hól:

"én a szociokultúrális környezet determináló hatására voksolok a tömeggel kapcsolatban, egyénenként nyilván cizelláltabb a valóság... "

Természetesen, mert pl egy többgyermekes család esetében megdől az állításod, és annak esetleges magyarázata már nem fér bele a te világképedbe (hogy valamilyen szinten mégis van a dns-nek meghatározó szerepe, ami természetesen egy olyannak, akit a dns-e már eleve egy felsőbbrendű csoportba tartozónak vallja magát, akkor mások esetében is elfogadottnak kéne vennie, de akkor a felsőbbrendűségnek lőttek)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 10:43:17

@Sir Bates dö Hól: "gondolom ugyanúgy, mint mikor a "Matolcsy egy közgazdasági zseni!" kijelentésedre törtem ki kacagásban, "

Ez mikor volt? Nem hinném, hogy ilyet írtam volna, nem érdekel mélyebben a közgazdaság, ehhez nem értő átlagemberként csak a hatásokat érzékelem!
Mindenesetre a nevéhez nem köthető akkora irdatlan szopás, min t pl. Bokroséhoz!
Ez is érdekes, hogy a múlt homályába vesző eseményt próbálsz ellenem felhasználni, egy konkrét, jelen időben és teljesen más témában zajló vita során!

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 10:44:58

@Grimbusz Makszimusz: miért gondolod, hogy csupán a " libsik" (bármit is jelentsen neked ez a halmaz!) gondolják káslert és a többit futóbolondnak e tekintetben? gondolod, hogy magát konzervatívnak valló nem? vagy gondolod, hogy egy olyan "libsi" sincs, aki komolyan fogadna a pilisi szívcsakrára?! és én vagyok megsértődve vagy gondban az okfejtés nehézsége miatt?!;-)...

erdész, a hübrisz a te nagy veszted, amiatt topogsz egyhelyben...

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 10:50:44

@Sir Bates dö Hól: A cigányügyet meg nem kell túlbonyolítani, származási és egyéb baromságokat belevinni, szociális helyzetet magyarázni, húzzanak el tanulni és dogozni, még így sem egycsapásra oldódik meg a helyzetük, de akkor fokról fokra jobb lesz!
Gyakorlatilag az egyiket magyarázod a másikkal agy nélkül, azért nem tanulnak, dolgoznak, meg élnek együtt rendesen, mert a szociális helyzetük olyan, pedig inkább fordítva van és ez a legnagyobb libsi szemfényvesztés!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 10:56:59

@Sir Bates dö Hól: "erdész, a hübrisz a te nagy veszted, amiatt topogsz egyhelyben..."

?????????????? erdész? Ugye nem a ....... ki a hóra blog szereplőjének hiszel? Ne kezdjünk már el a te nem ez vagy, nem az vagy féle dolgokkal gecizni!

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 11:08:23

@Grimbusz Makszimusz: ezek szerint nem az erdész vagy. ez esetben elnézést emiatt, bár nem inszinuációnak szántam...
s nem is érvként hoztam fel, csak megjegyeztem, mivel másnak gondoltalak...

ellenben a cigányság kapcsán az okozatot felcseréled az okkal, s nem mered vállalni, hogy ez genetika, amit nem kell szégyellnie annak, aki valóban így gondolja;-)... de nyilván ez is csak egy "liberális szemfényvesztés";-)...

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 11:11:11

@6.Lenin: Lajosom, a lógikádat nem tudom követni, nem hogy bakkal, de lóval sem tudok ugratni...

6.Lenin 2020.01.14. 11:26:57

@Sir Bates dö Hól:

Miért is tudnád követni, ha a logika általában hiányzik a mondandódból. Zsigerből válaszolgatsz, abban dőreség lenne logikát keresni.

Miért nem a genetika, és a környezet együttes hatása érvényesül, tömegben, egyénenként, csak esetleg eltérő mértékben? Miért kéne valamilyen esetben teljes mértékben kizárni, hol az egyiket, hol a másikat, aszerint, hogy te hová tartozónak vallod magad., Vagy mások esetében csak az egyik tényező, vagy csak a másik vehető figyelembe? Ebben mi a logika, azon kívül, hogy torzító szándékkal állít valamit az illető.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 11:36:45

@Sir Bates dö Hól:" s nem is érvként hoztam fel, csak megjegyeztem, mivel másnak gondoltalak..."

Remek példa viszont, hogy hülye következtetéseket vonsz le, mert a téveszméiden keresztül szemléled a világot!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 11:36:45

@Sir Bates dö Hól:" s nem is érvként hoztam fel, csak megjegyeztem, mivel másnak gondoltalak..."

Remek példa viszont, hogy hülye következtetéseket vonsz le, mert a téveszméiden keresztül szemléled a világot!

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 11:40:23

@Grimbusz Makszimusz: ebben az esetben nyilvánvalóan neked van igazad;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 11:46:12

Egyébként tényleg felesleges a cigányokról, helyzetükről elmélkedni, a kérdést megoldja az idő: teleszülik a medencét - ugye '35 körül már több születik nominálisan is, mint nem_cigány -, majd akkor foglalkozzon ezzel a gonddal a gyerekeim, unokáim generációja, nekem gyakorlatilag mindegy lesz ki cseréli majd az ágytálam...

2020.01.14. 11:49:42

@Sir Bates dö Hól:
Persze hogy meleg vagyok, a testhőmérsékletem 36 fok körüli, betegség időszakaiban akár 40 fok is, ami egyérteműen melegnek számít.
Azonban önről köztudott, hogy liberálbolsevik, akik viszont abban nagyok, hogy a szavakat átértelmezik, a normálistól eltérő jelentéssel próbálják meg felruházni,..., úgy tudom, hogy az ön köreiben ilyen a meleg szó is, amit a buzi szó helyett használnak,...,, ki kell ádrándítsam, nálam ne számítson a fekália szint speciális mérésére, mást kell keresnie ahhoz, hogy homokos lehessen,......, bocsi, de önnel ellentétben én normális vagyok!

6.Lenin 2020.01.14. 11:52:27

@Sir Bates dö Hól:

"nekem gyakorlatilag mindegy lesz ki cseréli majd az ágytálam... "

Vagy ki vágja el a nyakad, ugyanis ez más kérdésekben is érvényes, genetika, környezet, tömegben, egyénenként. Már megint mellőzted a logikát.

2020.01.14. 11:57:03

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Azt a szekeret tolom, amelyiken az általam választott értékek közül a legtöbb van.
A közösségeket a libsik elutasítják, azok szétverésén dolgoznak, ez a deklarált céljuk, ezért azok egy közösségcentrikus ember számára nem lehetnek alternatíva, sőt....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 12:38:52

@Tényelek: "én normális vagyok"

Oximoron. Fideszes nem lehet normális, mert akkor már nem lenne fideszes. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 13:20:06

@Tényelek: "Azt a szekeret tolom, amelyiken az általam választott értékek közül a legtöbb van."

Nyilván. A magyarellenes kormányzás, az ország kifosztása neked különösen értékes tulajdonságai a fideSSmaffiának. Értem én.

2020.01.14. 13:55:00

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Érdekes már maga megközelítés így, hogy lezajlottak a választások és jöhetnének a béke évek :-)
Már többször írtam, hogy nem pártos vagyok, hanem választó, aki saját szempontjai szerint szavaz, amikor lehet.
Szerintem önnek az defektje, hogy olyan egyértelmű hülyeségeket állit a Fideszről rendszeresen, amire minden normális magyar ember negatívan reagál,.., denem azért, mert fideszes, hanem mert orbitális baromság.
A nemzetellenesség pl. Ilyen, mert Horthy óta az összes párt együttvéve nem tett annyit a magyar nemzetért, mint Orbánék.
De ez tény, nem vélemény.
A dk és a szocik szerint pl. Romániában csak románok élnek (23 millió román).
A beviáns Momentum Romániában és Szlovákiában is az ottani magyarok ellen kampányolt.
A Jobbika Dk műnemzeti tagozata lett, persze ebben nem sok különleges van, Szegedi és Jakab óta tudjuk, hogy egy alomból való
Marad az Lmp, Mi Hazánk és a Fidesz, amelyek szerint létezik a nemzet, ...., sovány választék.
A Fidesz halmozza a hibákat, de náluk jobban nem gazdálkodott senki az ország pénzével az elmúlt hetven évben,...,
Miért pont az egyértemű pozitívumait támadja, miért nem azokat, amik valósak?
A jelenlegi palettáról,

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 14:06:34

@Tényelek: "lezajlottak a választások és jöhetnének a béke évek"

2010-ben lezajlottak a választások, és nem jöttek béke évek.
2014-ben lezajlottak a választások, és nem jöttek béke évek.
2018-ben lezajlottak a választások, és nem jöttek béke évek.
Nemtom miafaszról beszélsz.

"Már többször írtam, hogy nem pártos vagyok"

Mi nem a fideszpropaganda agynélküli olvasói vagyunk. Egy hazugságot százszor leírhatsz, attól még senki se hiszi el.

"nemzetellenesség"

Az oktatás, egészségügy tönkretétele egymagában súlyosan nemzetellenes. Aztán ott van a versenyképesség lecsökkentése, az ország elszegényítése... Sorolhatnám napestig. Horti óta senki nem tett akkora károkat az országban, mint Ondó Viktor gazdád.

"A Fidesz halmozza a hibákat, de náluk jobban nem gazdálkodott senki az ország pénzével az elmúlt hetven évben"

Egyetértek, náluk jobban nem tette magáévá az ország pénzét senki, még a szocik sem.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 14:08:09

@Tényelek: "A nemzetellenesség pl. Ilyen, mert Horthy óta az összes párt együttvéve nem tett annyit a magyar nemzetért, mint Orbánék.
De ez tény, nem vélemény."

nem, ez csupán neked tény, mindenki más szerint ez vélemény, jelen esetben a te véleményed; a tény, az a 93k km², a ≈10M fő, a fidesz jelenlegi ⅔-a a parlamentben, polt a legfőbb ügyész: ezek tények...

6.Lenin 2020.01.14. 14:23:35

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

"lezajlottak a választások és jöhetnének a béke évek"

Nem vetted észre a feltételes módot?
Amíg Mo-on lesznek hozzád hasonló barmok, addig remény sincs a békére. Ugyanis te hazudsz. Vannak olyan nemzeti értékek, érdekek, amelyeket politikai hovatartozás nélkül valamilyen közös ÉRTÉK mentén kellene mindenkinek támogatni.

Első feltétel lenne ehhez, hogy minden oldalnak rendelkeznie kellene valamilyen ÉRTÉKKEL. Ma a ballib oldalon ilyen nincs, csak a hatalom megszerzésének az ÉRDEKE.

Az is igaz, hogy ebben a kormányon lévőknek is van mulasztása, bár kétségtelen, hogy a jelenlegi ellenzék alkalmatlan bármilyen párbeszédnek még a kezdeményezésére is. Hiszen az egész történelmük során soha nem az ország, hanem kimondottan az ország ellenes erők érdekeit szolgálták ki, minden lelkiismeret furdalás , bocsánatkérés nélkül.

A hülye, elfogult véleményeddel pont az ellenkezőjét támogatod annak, amit másoknak felrósz, de, azt, hogy ezt valaha is megértsd reménytelen elvárás lenne bárki részéről is.

Maradsz , aki valóban vagy, egy seggarc.

mgdé 2020.01.14. 14:25:18

@Grimbusz Makszimusz:

Kedves H., ha kéred, én bármikor bebizonyítom, hogy te bizony erdész vagy, sőt, egyenesen hvgy! :D

mgdé 2020.01.14. 14:32:17

@6.Lenin:

"ország ellenes erők"

Pedig bizony a Paradicsomban jobb volt, a világkommunizmusban jobb lesz, Mennyek Országa meg csak egyetlen egy van, de az - még - nem Vityáé.

:P

Grimbusz Makszimusz 2020.01.14. 14:38:19

@mgdé: "Kedves H., ha kéred, én bármikor bebizonyítom, hogy te bizony erdész vagy, sőt, egyenesen hvgy! :D"

Ebben nem is kételkedtem, én is bármit be tudnék bizonyítani rólad! :P

6.Lenin 2020.01.14. 14:49:00

@mgdé:

Te mi a faszért szeretnél engem meggyőzni arról, hogy 1 db seggfej vagy? Már régen tudom, többx is írtam már neked.

F E L E S L E G E S erőlködnöd ezzel.

(30 évvel ezelőtt lett volna értelme erről vitázni az akkori politikai oldalaknak, a politikát leszaróknak, vagyis mindenkinek. Valamilyen közös megegyezésre jutni, KÖZÖS ÉRDEKEK mentén)
Szerintem a hozzád hasonló seggfejek miatt ez ma már reménytelen (vagy volt is mindig).

alöksz róz 2020.01.14. 14:51:03

@Sir Bates dö Hól: úgy látom, nincs jelentkező, de én elvállalom :D
"genetikai determináció (én ezt elutasítom, hisz kérdéses az alapja, bizonyíthatatlan, indokolhatatlan" - a belterjesség nagy arányban okoz gyenge értelmi képességeket.
tudományos tény, ebben semmi bizonyíthatatlanság meg indokolhatatlanság nincs.

2020.01.14. 15:00:01

@Sir Bates dö Hól:
Maradjuk a tényeknél!
Dobjon ide egy pár hivatkozást, ami azt bizonyítja, hogy az elmúlt 100 évben milyen pozitív dolgot tett a magyar nemzet erősítésért a liberálbolsevik oldal!
Higyje el , hogy nem élvezettel írom le, hogy tudom egy ilyen dolgot sem fog találni csak haza és nemzetárulásokat a Tanácsköztársaságtól kezdve napjainkig.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:05:23

@alöksz róz: kiscsoportok esetén ez igaz is lehetne, a veszély valós ilyenkor, de nem milliós populációk szintjén: ez nem egy zsákfalu a hegyekben a középkorban;-)...

de jó volt;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:12:24

@Tényelek: anyádbarma, ha ezt szeretnéd, akkor először is határozd meg mit is értesz "liberálbolsevik oldal" alatt!
(a következő a "magyar nemzet erősítéséért tett pozitív dolog" definíciója lenne, mert dunyhás testvérnek valószínűleg nem volt ellenére a "zsidóvagyon" elvétele, de kohn és grün nyilván mást gondolt erről)

alöksz róz 2020.01.14. 15:12:56

@Sir Bates dö Hól: a cigányok évszázadokig kis zárt csoportokban éltek

2020.01.14. 15:12:57

@alöksz róz:
Szerintem a kolléga nem tudja, hogy problémas cigányaink zömének ősei a román fejedelemségekben voltak rabszolgág még 150 évvel ezelőttig sok száz éven át, ahol bizony sok generáción keresztül rákúldték az erős felépítésü cigányt a saját lányára, anyjára, mert kellett a rabszolga létszám.
Akik nem ebböl az alomból valók annak zóme már régen asszimilálódott.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:14:21

@mgdé: a szemünk meg le van szarva, ha a "valót" kell látni;-)...

6.Lenin 2020.01.14. 15:18:48

@Sir Bates dö Hól:

Miért nem? Nyilván nem 1-2 generáció esetében, de....mondjuk mivel szerintem eddig ezt talán nem kutatták, vagy a nagy szám miatt kérdéses, de miért nem fordulhatna elő évezredek után? Vagy több évezred után, azonos csoporton belüli belterjesség esetén?
Igaz ehhez kéne egy példány az eredetiből, és a különböző időszakokból, a már megváltozott állapotok milyen változást okoznak, okozhatnak. Ha pl logikusan végig gondoljuk a folyamatot. Lásd evolúció, erősödhet, de gyengülhet is az egyed életképessége, vagy bármilyen más tulajdonsága. Akár a kipusztulásukhoz is vezet.
Mit kellene ezen igazolni, bizonyítani. Hány egyed pusztult már ki?

Számít néhány 100 ezer, vagy millió, milliárd év? (az idő végtelenségében)?

2020.01.14. 15:19:07

@Sir Bates dö Hól:
Azok a pártok, politikai irányzatok, amelyek a kommimter, szocialista internacioálé vagy a globalizmus talaján álva tagadják a nemzetek létjogosultságát.

mgdé 2020.01.14. 15:22:00

@6.Lenin:

Téged meggyőzni? Minek? :DDD
Teljesen felesleges lenne, leírta fentebb a Söndör, hogy a zsákfalvi belterjességetek gyenge értelmi képességgel jár. :P Mondjuk azt, hogy ennek következtében egyben bűnözői hajlamokkal is, azt még nem írta le, de majd - a hvgy-k valóságközeli népek, nincs más választásuk - Helgácska kimondja.

Amúgy, vitáztak erről anno.
De indulatokban gazdag hangos falusi kókler már akkor is több volt. Belőlük/belőletek élt szélesen tv-vigyorogva a Tjózsi.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:24:56

@alöksz róz: igen, mint a csángók vagy székelyek is, ellenben ők keveredtek gyakorlatilag minden falu lakosságával (tudod, a szőke cigány az nem albinó!)...

(sajnállak, hogy a blog hülyéjével spanolsz most a látszat szerint;-)... én értem, nem a padavanod, s csak mint a kutyaszar a cipőtalpra, úgy kerültetek össze;-)...)

@Tényelek: neked nem simán pszichiáter kell, hanem szexuálpszichológus... kommentjeid aranybánya drágakövekkel vegyítve egy aberráció- kutatónak...

mgdé 2020.01.14. 15:32:47

@alöksz róz:

Meg a magyar tanyavilág népe is. Meg a(z) - akkor még magyarországi - kis hegyifalvak lakossága is. Meg az ecsedi láp lakói is. Meg ezen felül is, bőven akadtak vidékek, tájegységek Magyarországon ahol leginkább az endogámia dívott. (Meg persze nem csak Magyarországon.)

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:33:09

@6.Lenin: most nem a moi rottweiler állomány csípőizületi diszpláziájának okairól elmélkedünk, hanem egy sok százezres (igen, évszázadokkal ezelőtt is milliós nagyságrendben voltak) minta biológiai diverzitásáról...

2020.01.14. 15:33:10

@Sir Bates dö Hól:
Egy olyambernek, mint ön, aki hetekig itt keresett magának román nyelven buzi társat nem okozna gondot ellátogatni a kisjenői /Kisinyov/vagy a jászvásári levéltárba, ahol tömegével talál ilyen leírásokat.
A primitív románoknál még az 1850-es években is vitték a Balkánon összefogdosott cigányokat a kenézek a rabszolgavásárokra.

6.Lenin 2020.01.14. 15:40:32

@mgdé:

Eddig meg se próbáltál meggyőzni, csak arról, hogy egy öntelt pöcs vagy. Azt meg magamtól is kiolvastam az írásaidból, válaszaidból.
Milyen zsákfaluról beszélsz? A jelenlegi lakhelyem - szintén nem zsákfalu - kb a 7. az ország különböző részein, és külföldön. Laktam Bp-en is, igaz rövid ideig. Ki nem állom a zajt, a koszt, a bunkó tömegeket.

Jelenleg ezen a környéken lakom, az egyik várhoz aránylag közel, a hegyek közt, de nem zsákfaluban.

www.youtube.com/watch?v=Qnk9aepezQg&t=369s

Én ezt imádom...
www.youtube.com/watch?v=YwMfOzawUzc

Csend, béke, nyugalom. Távol a hozzád hasonló seggfejektől. Nekem elegem lett belőletek.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:40:59

@Tényelek: nyomorult! a "vitték a Balkánon összefogdosott cigányokat a kenézek a rabszolgavásárokra" pont nem azt jelenti, hogy ne keveredtek volna, de a belső ellentmondás nem fogja szétfeszíteni gondolatmeneted homogenitását;-)... tényleg, du te dracului...

mgdé 2020.01.14. 15:44:26

@Tényelek:

Az azért nem teljesen mindegy ám, hogy a rabszolgavásárra vezették őket, vagy a kenéz kiéhezett anyjához. Mivel nem tudhatom ezek közül melyik a rosszabb, ha Ön tudja, akkor, kérem, ossza meg velünk. :D

6.Lenin 2020.01.14. 15:47:02

@Sir Bates dö Hól:

És? Mi a különbség? A belterjes uralkodók elég rövid idő alatt korcsosodtak el, pusztultak ki. Vizsgáltad, hogy egy néhány milliós, tömbben élő, belterjesen élő közösség mennyi idő alatt pusztul ki? Ezer, 10 ezer, vagy elég néhány száz év?

Hány nemzet, nép, faj tűnt már el, akár háborúk nélkül?

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:48:38

@Tényelek: tényleg, mi a helyzet az "indiai fiatalok 60%-a felsőoktatásban vesz részt" toposzoddal?;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

2020.01.14. 15:49:03

@Sir Bates dö Hól:
Ne erőlködjön önnel ellentétben én nem vagyok buzi.
Írtam, hogy menjen el a levéltárakba, ott talál olyan leírásokat, amiből egyérteműen látszik, hogy bevett gyakorlatról volt szó, ....,
Ne csak buzi szextársr koncentráljon a román nyelvtudásával, ...ráadásul fillérekből kijön , ...meg ott tutira rá tud venni egy csóró románt vagy cigányt, hogy pár euroért teljesítsék a deviáns vágyait.

mgdé 2020.01.14. 15:50:04

@6.Lenin:

"Csend, béke, nyugalom"

Nem én, te hangospolitizáltál a 90-es években, kis vadszdsz-es. Miattad és a hozzád hasonlóktól (mindahány oldalon) ilyen ma az ország. S még te szájalsz közös érdekről, nemzeti egyetértésről? Inkább szégyellned kellene magad! :D

alöksz róz 2020.01.14. 15:51:31

@Sir Bates dö Hól: hát pont nem úgy, azok nagy létszámban éltek egy adott nagy területen.
a cigányok meg kis létszámú csoportokban vándoroltak. az volt ám csak a szegregáció... ezek a nomádok és a letelepedett életmódot folytatók mindig rühellték egymást.
keveredés ettől még lehetett (a szegény falubelieknek csak a cigány kurvára futotta), de azért elég ritka a szőke cigány. majdnem olyan ritka, mint a szemüveges cigány :-)

(az a baj, hogy beleragad, ezért nem megy vele az ember máshova)

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 15:58:06

@6.Lenin: csapongsz... bármely csoport akkor pusztul ki, ha képtelen továbbörökíteni génjeit; ezzel szemben te arra hivatkozik, mikor a belterjesség miatt bizonyos vonások felerősödnek, s a változások a funkcionalitás rovására mennek... nyilván, hogy értelmi fogyatékosok is képesek a reprodukcióra, erre itt is számos példát látni...

alöksz róz 2020.01.14. 16:01:25

@mgdé: csak azok nem egymás közt szaporodtak.
az ecsediek lehet, de azok olyanok is.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 16:02:51

@alöksz róz: egymástól fizikailag elszeparált hegyi településeken éltek, falun belül házasodtak jellemzően, zárt csoportokat alkottak, ezzel szemben a vándorló cigányok maguk voltak a globalizált nyitott gazdaság;-)...

alöksz róz 2020.01.14. 16:04:39

@mgdé: tízes vagy ezres nagyságrend nagyon nem mindegy

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 16:05:17

@Tényelek: várjál már, moon krumpliért álltak kurvának, miért mennék a regátig?...

(a definíciód finomíthatnád egy kicsit... )

6.Lenin 2020.01.14. 16:07:49

@mgdé:

Akkor nem értettél. Igen , az SZDSZ-re szavaztam 90-ben, mert a komcsikat ismertem, utáltam, és inkább liberális vagyok (nem ballibbant), de hamar kiismertem a hazug, tolvaj bandát. Jött a Fidesz, és bennük láttam (Orbánban), azokat,/azt akik/aki közel állnak/áll az én elképzeléseimhez ( valamivel 50-60 % felett, jó aránynak tartom), azóta sincsenek jobbak/jobb.
Az én életem nem függ a politikától, előtte se nagyon. Inkább csak a lehetőségeim, de azokat megoldottam magam.
Most, csak mint külső szemlélő érdekel. Meg tudom különböztetni a gazembereket, hülyéket, a tenni is akaróktól minden külső segítség nélkül. Természetesen én sem vagyok tévedhetetlen, szívesen veszem mások, nálam tapasztaltabb emberek véleményét is, de meg tudom őket is különböztetni a már felsoroltak közül.
Miért is kéne szégyellni magam?
Miattad? Azt te old meg.

alöksz róz 2020.01.14. 16:08:45

@Sir Bates dö Hól: az asszonyt szomszéd faluból hozták, nem a szomszéd kordéról.

amúgy kurva jó hasonlat, tényleg úgy loptak mindenhonnan.

6.Lenin 2020.01.14. 16:13:00

@Sir Bates dö Hól:

És vajon miért lesznek lassan az európai fehér férfiak meddők? Ismered a folyamat okát?
Én csapongok? Én próbálom logikusan követni a mai történéseket, keresni a megszerzett ismeretekből levonható következtetéseket. Inkább te csapongsz, amikor rajta kap valaki, hogy elég hiányosak az ismereteid, azokat is logikátlanul értékeled.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.14. 16:21:09

@Tényelek: "hetekig itt keresett magának román nyelven buzi társat"

Kevered a B1-et a buzi fórumokkal, ahová szoktál járni. :))

eszti..... 2020.01.14. 16:31:04

@6.Lenin:

"Bocs, de nem értem miért KELLENE alkalmazkodnunk a B1 színvonalához?"

és ki alakítja a B1 színvonalát? :D

Öreg! Te valóban hülyének nézel engem. Komolyan azt hitted, kiplakátolom a lakhelyem? A tótkurva mellé kell még nekem még egy jelző? :D

eszti..... 2020.01.14. 16:37:57

@alöksz róz:

a szomszéd falu meg tele volt unokatestvérrel, a bal kézről születetteket nem is számítva. a zárt völgyek falvaiban még a 60-es években is szégyennek számított, ha a lányt kivitték a faluból /nem a faluban ment férjhez/.
felekezet szerint házasodtak, vagyon a vagyonhoz.

6.Lenin 2020.01.14. 16:41:21

@eszti.....:

Elég lett volna, ha a körzetet írod, nem utca házszám érdekelt volna. De írtam, hogy, ha nem akarsz, ne válaszolj. Én már elkönyveltem, hogy nem fox válaszolni.

Igazad van, hogy a B1 színvonalát mi alakítjuk ilyennek. Akkor maradjon ilyennek.

mgdé 2020.01.14. 16:44:41

@alöksz róz:

Ez igaz.

(De a kis elzárt falvak messze nem ezresek. Ha nem exogámok (s mennek akár egy-két-három napnyi járást feleségért - közös vásár pl. -), ők is hamar elbelterjesedhetnek.)

mgdé 2020.01.14. 16:51:23

@6.Lenin:

"Meg tudom különböztetni a gazembereket, hülyéket, a tenni is akaróktól minden külső segítség nélkül." :DDD

No, ebben az egyben biztos vagyok, tényleg egyszerű megítélni, már HA valóban mindenki gazember. Jó kis buborékod lehet ... :P

alöksz róz 2020.01.14. 16:54:25

@eszti.....: látom az ilyenkor már nem ér, hogy mindenféle német szláv török román népeket telepítettek oda hozzájuk.
meg 40-50 fős felekezetekről azért elég ritkán hallani :-)

alöksz róz 2020.01.14. 16:58:49

@mgdé: ott is rendszeres volt a vérfrissítés.
bár a hegyvidéki elzárt falvakkal kapcsolatban van némi igazságod, a tótok nem vegyültek el az idegen környezetben 1000 év alatt se. olyanok is.

6.Lenin 2020.01.14. 17:00:22

@mgdé:

Szerinted a gazemberek, hülyék, tenni akarók (nem írtam oldalt) mekkora részét képezik a politikában résztvevők, politikát érdeklődéssel is szemlélők közt?
Az idézett mondatomban vannak erre konkrét adatok? Még %-osan sem.

Áruld már el, hogy tulajdonképpen mi is a szándékod az ilyen bárgyú megjegyzésekkel?
Magadat szeretnéd égetni? Előttem már nem kell. Akkor mi is lenne a célod?

Szerinted nincsenek gazemberek, hülyék, tenni akarók, egyik oldalon sem?
Magadat hová sorolnád akkor? Melyik csoportba?

mgdé 2020.01.14. 17:04:55

@alöksz róz:

Az egyik egyértelmű, általam jól ismert konkrét példám onnan ...
Kisközepes falu, a papa, a mama és az apai nagymama születéskori vezetékneve is azonos ...

6.Lenin 2020.01.14. 17:06:45

@alöksz róz:

Akkor menj el Szlovákiába, és meg fox lepődni. Mondjuk a nyugati részen, középen, keleten, kikkel is keveredtek, még a nyelvükben is. Szerintem soha nem volt egy egységes, nagy, tót, zárt, tömb. A Kárpát medencében tuti, máshol valahol, azt meg ki tudja?
Honnan is jöttek? Egységes zárt tömbben?

mgdé 2020.01.14. 17:08:36

@6.Lenin:

Minek nekem csoport? A hópárduc egyedül vadászik. :P

alöksz róz 2020.01.14. 17:09:56

@mgdé: lehet olyan is. csak nem az volt az általános.

alöksz róz 2020.01.14. 17:10:58

@eszti.....: évszázadokról beszélünk, nem a hatvanas évekről...

alöksz róz 2020.01.14. 17:12:21

@6.Lenin: én elhiszem esztinek, hogy a tótoknál a 60-as 70-es évekig ez ment, ott lakik, csak tudja

mgdé 2020.01.14. 17:19:45

@alöksz róz:

Pedig épp most mondtad, hogy de, lehet, róluk elhiszed. :)

Ugyanis a jelzett esetben a vezetéknév a "Tóth" ... (teljesen komolyan).

eszti..... 2020.01.14. 17:24:51

@alöksz róz:

én azokról az évekről beszéltem. a belterjesség, amit te a tótok vagy a cigányok számlájára írsz, megvolt a magyaroknál is.
a zárt közösségekben sokáig fenn maradtak ezek a hagyományok. az elrendezett házasságok, az egykézés, a vagyont vagyonnal házasítás.
igen, felekezet szerint. mert bűnnek számított, főleg a katolikusoknál, ha reformátussal vagy evangélikusokkal léptek frigyre.
nem számított nagy kunsztnak a másod főleg a harmadfokú unokatestvérek házassága.

eszti..... 2020.01.14. 17:27:51

@alöksz róz:

két faluval feljebb volt a nyelvhatár. oda csak gyakorolni jártak a legények. :D

mgdé 2020.01.14. 17:35:32

@alöksz róz:

:) Inkább ne nagyon röhögd ki a srácot, mert bár békés ember, de vagy 110-115 kg, s már egyetemistaként, aktívan sportolva, is 90 fölött volt.

6.Lenin 2020.01.14. 17:36:20

@alöksz róz:

Még a nyelvük sem volt egységes. Azt is ki kellett választani, hogy melyik legyen, amelyik mentes az ott élőkétől.

alöksz róz 2020.01.14. 17:37:21

@eszti.....: nem én írtam a tótok számlájához, hanem te. kár lett volna kihagynom, nagyon szépen adta :-)

nem mindegy a belterjesség mértéke és aránya, már írtam fentebb.
ezek tök komoly dolgok és tények, nem lehet előlük a pc-be kapaszkodni, hogy de ti magyarok is ugyanolyan belterjesek vagytok

alöksz róz 2020.01.14. 17:40:44

@mgdé: igen, erről is hallottam már, hogy születhetnek ilyen torzszülöttek is a belterjességből kifolyólag.

eszti..... 2020.01.14. 17:41:04

@6.Lenin:

De miért annyira fontos ez?
Attól lesz számodra hiteles amit írtam, mert bemondom a körzetet?
Gyorsan kiderülne, ha kamuznék. Szánt szándékkal miért is csinálnék hülyét magamból? :)

mgdé 2020.01.14. 17:43:59

@alöksz róz:

Ha már komolykodsz:
arra is kitérnél, hogy vajon a belterjességből származó elbutulás és a 'bűnözői hajlam' vajon direkt összefüggésben van-e? Ha igen, akkor mekkora IQ alatt potenciális bűnelkövető egy-egy ember, származásától - pl. wasp vagy japán - teljesen függetlenül?

mgdé 2020.01.14. 17:49:37

@alöksz róz:

No, most leszóltad Kozma Picit, Varjú Vilit, dr Csapó Gábort, dr Szívós Istvánt, Pulai Imrét, stb.? :D

eszti..... 2020.01.14. 17:52:00

@alöksz róz:

ok.
azért vedd figyelembe, hogy a cigányok számára sokkal fontosabbak a rokoni kapcsolatok, mint nekünk. falvakban nem találsz hajléktalan cigányt, mert mindig akad valaki a családból - ami nenék, bátyák és onokatestvérek hálója- aki befogadja őket.
számon tartják egymást és leginkább ők vannak felháborodva, ha valaki, valakik berken belül házasodik.
különben a szöktetésnek is megvan a menete. nem szökhet el akárki, akárkivel, különben kiveti őket a közösség.

alöksz róz 2020.01.14. 17:53:14

@mgdé: nem a bűnelkövetés ténye, hanem a módja az érdekes.
amúgy sem feltétlenül a bűnelkövetésen van a hangsúly, hanem az ösztönlények életmódján.

alöksz róz 2020.01.14. 17:57:13

@eszti.....: "mindig akad valaki a családból - ami nenék, bátyák és onokatestvérek hálója- aki befogadja őket" - ez igaz. és mivel kevés a hely, egy ágyban is alszanak velük.

eszti..... 2020.01.14. 17:59:16

@alöksz róz:

muszáj rájuk vetíteni saját perverziódat? :D

alöksz róz 2020.01.14. 17:59:33

@mgdé: egyiknek se tóth a vezetékneve

6.Lenin 2020.01.14. 18:01:27

@eszti.....:

Nem. Kelet-Szlovákiát jobban ismerem, többet utaztam oda, avagy azon keresztül Lengyelországba. Szinte beutaztam egész Szlovákiát, de a többi részét kevésbé ismerem, mivel utazásaim célja nem a cigány családok helyzetének a felmérése volt . Filatelia, postatörténeti dokuk gyűjtése az egyik hobbim, ezeknek a felhajtásáért utazgattam csehbe, Szlovákiába. Csehország ebből a szempontból érdekesebb volt. Sok régi magyar gyűjteményt vásároltam ott. Szlovákiában jóval kevesebbet.
Mind1.

alöksz róz 2020.01.14. 18:02:54

@eszti.....: jaj tényleg, ma még nem volt ez a régi duma... az én saját perverziómat vetítem ki rájuk, ha olyan dolgot mondok, ami nem tetszik a lippsinek :D

mgdé 2020.01.14. 18:04:48

@alöksz róz:

Jó, tehát Brecht piramisának az alján vannak, bankot vagy újabban már alibabát alapítani nem fognak ...

Ösztönlény - nagyjából egyetértünk.
De hogy az ösztönlény mit engedhet meg magának, az azért már részben környezeti hatás, szocializáció is, nem csak puszta gén.

(Még a hajdan kannibál pápuák legbutábbjai sem a csecsemő kisöccsüket ették meg, lévén az nem volt szokás náluk se. (Ahol netán mégis az lett volna, azok a falvak/törzsek igen hamar kihaltak. :D ))

mgdé 2020.01.14. 18:14:02

@alöksz róz:

Most keressek neked Tóth vezetéknevű sportolókat? :D Ott a google ...

Márton, Frank vízilabda (ők elég nagyok), 'Jokka' foci, Krisztina pingpong ...

alöksz róz 2020.01.14. 18:19:19

@mgdé: igen, részben. teljesen jól beszélsz, papám. belterjes ösztönlények, akik a lippsi mentegetés, sőt biztatás és hergelés miatt elkanászodtak.
tisztelet a kivételnek.

alöksz róz 2020.01.14. 18:20:34

@mgdé: olyat keress, akinek tóth a neve és a szülei rokonok

alöksz róz 2020.01.14. 18:21:52

@mgdé: bár hülyeséget írtam, nem is kell, hogy tóth legyen a neve

mgdé 2020.01.14. 18:40:40

@alöksz róz:

Keressek egy sportoló Habsburgot? :D

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 20:11:36

Mekkora balfaszság már a cigányság belterjességére tenni: maga az a tény, hogy egyáltalán vannak, bizonyítja életrevalóságuk;-)... nyilván vannak belterjes populációk, de család (familia, de nem gens) szintjén, mikroközösségekben, mint bárhol máshol...

nincs1itt 2020.01.14. 20:27:01

@Sir Bates dö Hól: elolvastam, szerintem te is látod, hogy a fidesz-tálibok és tényelek(alias jáános) azzal kívánja elkenni az egész cigány kérdést, hogy belterjesek = retardáltak és slussz.

6.Lenin 2020.01.14. 20:39:29

Lazításnak, hol vannak a fehérek a klímaküzdelemben ehhez képest?

kuruc.info/galeriaN/hir/wegdc01.jpg

eszti..... 2020.01.14. 20:42:46

@nincs1itt:

az általad említett csapat hangosan sivalkodik, amiért állítólag fújbrüsszel el akarja venni a magyarok identitását és kultúráját, maguk is ugyanezzel a módszerrel kívánják megoldani a cigánykérdést.

eszti..... 2020.01.14. 20:59:34

@alöksz róz:

ne hülyéskedj! nagyon is tetszik, ahogy terelgeted a szót.:D
a belterjességet úgy látom kilőttük.
további érvek?

nincs1itt 2020.01.14. 21:13:31

@eszti.....: szerintem nem erről van szó, mármint a cigányok identitásának elvételéről. ez arról szól, hogy cigány = retardált/belterjes/bűnöző stb. ez nincs rendben, még akkor sem, ha ez tartalmazhat részigazságokat, ezek pedig abból fakadnak, hogy mindkét fél (cigányok és magyarok) "keményen megdolgozik" azért, hogy semmi ne változzon.

Sir Bates dö Hól 2020.01.14. 21:24:07

@nincs1itt: persze, de ez óriási gond forrása lesz; érzelmileg megértem, hogy a fasz se akar közösködni/keveredni velük, de ne beszéljünk már hülyeségeket;-)...

eszti..... 2020.01.14. 21:30:16

@nincs1itt:

dehogynem! itt is közkedvelt vélemény, miszerint a cigányok integrációját csak úgy lehet megvalósítani, ha kisgyermekkortól kiragadják őket családjukból és bentlakásos iskolákban magyarrá nevelik őket.

nincs1itt 2020.01.14. 21:48:39

@Sir Bates dö Hól: @eszti.....: nagy kedvencem Fekete István, az egyik regénye a "Hú" című. ebben van egy jelenet amikor Hú az öreg lángbagoly a vándor cigányok tábortüzét nézi, mert szerette a tüzet nézni. érdemes kikeresni ezt a részletet.
a problémák forrása ott lehet, szerintem, hogy képtelenek egyesek felfogni, hogy a világ megváltozott és folyamatosan változik. sőt ha jól rémlik moldova bűn az élet című 1986-ban írott könyvében külön fejezet foglalkozik a miskolci cigány "helyzettel".
a cigányság felelőssége, hogy megértse a környezetbe való beilleszkedés nélkül nincs reménye sem a felemelkedésre, a magyarság feladata, hogy megadja a beilleszkedéshez szükséges feltételeket.
ha nem élnek a lehetősséggel a cigányok akkor bizony viseljék a következményeket, ha pedig a magyarok nem nyújtják az elvárható segítséget, akkor ne is aggassanak semmilyen jelzőt a cigányokra. innen kezdve mindenki döntse el, lelkiismerete szerint, megtett-e mindent vagy sem!

nincs1itt 2020.01.14. 21:53:45

@eszti.....: @Sir Bates dö Hól: na csak megtaláltam:

" A falu végén gémeskút, s az ágasfán ül meg először. Itt néha cigányok táboroznak, és Hu szereti nézni a tüzet. A lángok játéka különös, a cigányok szótlanul tesznek-vesznek körülötte. Hu kíváncsi. Leskelődik. Hallja a suttogást, de nem érti. A tűz aztán hunyorogni kezd, s egy-egy cigány eltűnik a sötétben. Később ugatni kezdenek a kutyák. Mérgesen, tanácstalanul, és ezt már Hu körülbelül érti. Éreznek valamit a kutyák, és egymást figyelmeztetik:
- Vigyázzatok! Vigyázzatok!

A cigány a kertek alatt jár, és a füle tövét vakarja. Csak kutya ne lenne a világon!
Surran tovább, de meg is dermed, mert a gyalogúton egy nagy fehér komondor ballag feléje. A cigány pisszeg:
- Bodri, te! Ide gyere, kis kutyám! – És combját veregeti.

Bodri a plébános kutyája. Elhízott, öreg komondor. Ismeri a cigányt, és tudja, hogy senkit sem szabad bántani. A paphoz sokan járnak, és Bodri nem felejtette el a verést, amit egyszer régen kapott, amikor éppen az esperes úr reverendájából szabott ki egy jókora darabot.
De azért most gyanús a dolog. Tétovázik, hogy csóválja-e a farkát, vagy ne.
A cigány kezében szalonnabőrke.
- Bodri – suttogja –, kis kutyám… - S a szalonnabőrkét Bodri elé tartja.
Bodri zászlós, nagy farka barátságosan integet. Ez csak jó ember lehet, és megnyalja a cigány kezét.

Odébb már együtt mennek. A cigány vakarja a kutya fülét, simogatja fejét, és leülteti a nagy farakás mellet az udvarban.
- Pszt, kis kutyám, pszt…
Bodri leül, a cigány felmászik a farakásra. Onnét eléri az eperfát. Most még alig múlt tavasz, az eperfán csak levél van és alvó tyúkok.
A tyúkok nyugtalankodnak: krr… krr… – és vaksin néznek a sötétben.
A cigány kinézi egynek a nyakát. A tyúk vergődik egy kicsit, aztán csend…
Bodri bután nézi barátját. Mit csinálhat odafent, és van-e még nála szalonna?
A cigány lemászik. Kezében két tyúk. A kutya szagolgatja:hát ezekkel mi történt?
- Megdöglöttek, kis kutyám. Meg ezek…
Bodri még el is kíséri a cigányt. Nem messze, csak amíg újabb szalonnát kap.
A cigány pedig eltűnik a sötétségben.

Hu már éppen el akart röppenni, amikor újra fellobogott a tűz. A sátor alól kibújtak a cigányok, és tyúkot kopasztottak…
A faluban csend volt. A cigányok ettek, aztán elégettek csontot, tollat, és hamut kotortak a tűzre.

Hu pedig keringett egyet a füstölgő parázs felett, és ellibegett a falu felé.



(1940)"

morph on deer 2020.01.14. 23:02:07

@eszti.....:
“ maguk is ugyanezzel a módszerrel kívánják megoldani a cigánykérdést”

Pontosan ezt akartam szóvá tenni!
Alternatívaként a többségi társadalom “el akarja románosítani a magyarokat” Erdélyben, például... De ott meg a cigányok a magyarok mellé álltak forradalomkor!

Azért rohadtul kellemetlen lehet, amikor többféle mérce szerint kéne eligazodni a világ dolgaiban, nem?

morph on deer 2020.01.14. 23:05:14

@mgdé:
“ igen hamar kihaltak. :D ))”

Igen hamar, és igen jóllakottan!

alöksz róz 2020.01.15. 04:16:10

@eszti.....: jaj tényleg, még ez se volt, hogy csinál valamit a lippsi és a másikra keni és mutogat... te tereltél és te magad lőtted ki.

alöksz róz 2020.01.15. 04:59:36

@Sir Bates dö Hól: logikával kicsit hadilábon állsz, de lehet nem én vagyok az első, aki ezt észreveszi.

nem is olyan könnyű ezt a dolgot cáfolni, igaz? :D hamar elértél te is a nem hiszem ezért nem is igaz szintig

alöksz róz 2020.01.15. 05:17:20

@morph on deer: te is pont ezt a módszert emlegetted korábban, hogy jó lett volna kipróbálni :-)
az életmód a kérdés, ahogy a nincs1itt mondja, ha nem képesek megérteni, akkor felemelkedni se lesznek képesek

Sir Bates dö Hól 2020.01.15. 07:26:49

@alöksz róz: ja, főleg a kívülállók;-)... (vannak? vannak. azt jelenti, hogy túlélték az utazást a dekkántól idáig, erre egy "terhelt, belterjes populáció" nem lett volna képes. főleg olyan mostoha körülmények között, mint ők.)

eszti..... 2020.01.15. 14:36:46

@alöksz róz:

hagyd már ezt az értelmetlen lippsizést, nem vezet sehová. max. szájkaratézásra jó. :)

alöksz róz 2020.01.15. 17:34:39

@eszti.....:
"eszti.....2020.01.14. 17:59:16
@alöksz róz:

muszáj rájuk vetíteni saját perverziódat? :D"

persze a perverziós duma full értelmes, az aztán vezet valahova, az nem csak szájkaratézásra jó. a szokásos lippsi kettős mérce. valahogy mindig előkerül 5 hozzászóláson belül, ezért olyan könnyű megismerni titeket :D

alöksz róz 2020.01.15. 17:51:06

@Sir Bates dö Hól: most csak oltasz, vagy tényleg ilyen nagy bajban vagy logikai téren? :-)
az h vannak, az h túlélték az utazást a világon semmit nem jelent a debilségükre vonatkozóan. a nem lett volna képes csak úgy ott lóg, az egy bizonyítandó állítás, nem egy bizonyíték.
na mindegy.
az a lényeg, hogy ez igen messze van az indokolhatatlanságtól, de a bizonyíthatatlanság is eléggé határeset.

eszti..... 2020.01.15. 17:57:22

@alöksz róz:

az előzményeket kifelejtetted, drágám. :D
azt írtam, a cigányok befogadják hajléktalan rokonaikat. te ebből rögtön kikövetkeztetted, hogy mivel kevés ágyuk lehet, összefekszenek.
másra sem tudtál gondolni.

eszti..... 2020.01.15. 18:04:45

@morph on deer:

Emlékszel még Balog Zoltán két évvel ezelőtti kijelentésére?

"A tárcavezető Szlovákiával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy színvonalas magyar iskolákra van szükség azért, hogy a magyar családok a gyerekeket ne írathassák más iskolába azzal az indokkal, hogy azok jobb oktatást nyújtanak. Balog szerint Szlovákiában sokszor azért nem adják magyar iskolába a gyereküket a magyar családok, mert azokba sok cigány gyerek jár. „A magyar közösségek és a kormány sem döntötte el azt a kérdést, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányok tehertétel vagy erőforrás – idézte az index.hu Balogot, aki szerint ezt el kell dönteni, és arra programot kell kidolgozni. – A cigányság ügyében meg kell hozni a döntést, és az iskolarendszernél, amit mi építünk Budapestről, azt kell átgondolni, mit értünk magyar iskolán.” Balog szerint dönteni kell arról is, hogy a közös iskola jó-e, vagy esetleg külön iskola kellene a roma gyerekeknek, külön rájuk vonatkozó programmal."
ujszo.com/kozelet/balog-donteni-kell-a-romakrol

Azt hiszem ebben minden benne van. Az etnikai alapú szegregált oktatás jövőképe, a magyar ajkú cigányság magyarságának megkérdőjelezése.

alöksz róz 2020.01.15. 18:36:21

@eszti.....: és még mindig a perverziónál tart a lippsi :D

nem nem, nem abból lett levezetve, a rokonokkal összefekvés már hamarabb ott volt. évszázadokkal hamarabb :-)

eszti..... 2020.01.15. 18:47:32

@alöksz róz:

az/ez/ egy bizonyítandó állítás, nem egy bizonyíték..... mondta volt nemrég valaki. :)

alöksz róz 2020.01.15. 18:58:55

@eszti.....: le volt az vezetve :-)
és már fentebb leírtam az értelmét is, amiért bevállaltam.

elég baj, hogy már reflexből letagadjátok a lehetőségét is annak, ami nektek nem tetszik

alöksz róz 2020.01.15. 19:00:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: jaj tééényleg :D
de elkéstél, a "ti is" már volt

eszti..... 2020.01.15. 19:11:08

@alöksz róz:

tegnap már futottunk egy kört belterjesség ügyben.
írtam elég hosszan, ezek szerint elkerülte a figyelmed.

figyelj!eddigi életed folyamán te még sohasem kényszerültél többedmagaddal egy ágyban aludni?
akkor megdugtál mindenkit? vagy téged dugtak meg?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.01.15. 19:22:28

@eszti.....: Jaj,ezt ne kérdezd tőle!
Érzékenyen érinti a téma!XD

Sir Bates dö Hól 2020.01.15. 20:19:20

@alöksz róz: árpádfi, magaddal vitatkozol!;-)... onnan indult, hogy én a környezeti hatásokkal (szociokultúrális környezet, anyagi helyzet, mélyszegénység) magyarázom a romák helyzetét, azt nem fogadom el, hogy a genetikájuk okán lennének tanulatlanok: s igen, van belterjesség, mely kis csoportokat sújthat, de nem egész népeket (b+, gondolkozzál már, hogy mennyi cigány van kkeuban! valós számuk a 10M körül van, mo népessége is csak a moi 1,2M cigánnyal van 10M!), ne fokozd a hülyeséget!

alöksz róz 2020.01.15. 21:00:19

@Sir Bates dö Hól: azt mondtad, indokolhatatlan és bizonyíthatatlan. papám, csak elvi/ideológiai alapon az...

ne fokozd a logikátlanságot, lényegtelen most mennyien vannak, ha a hibás génállomány má megvan és főleg egymással keveredik.
amúgy sokkal gyengébb értelmi képességű népcsoport is képes volt nagy távolságokat megtéve elterjedni, pl homo erectus :D

(nem mind debil, csak sok van köztük. vannak más tipikusabbnak mondható betegségek is, például sokkal több náluk a vak meg a daganatos beteg, ezek sokszor genetikai eredetűek. de mondjuk ezt se lehet egyértelműen megmondani honnan ered, életmód is közrejátszik. de van még valami egészen speckó cigány betegség, nem emlékszem pontosan, valami anyagcserezavar, az is elég jó érv)

Muhammad Balfas 2020.01.15. 23:06:49

@Sir Bates dö Hól: Tény. hogy náluk sokkal elfogadottabb az unkatestvérek közötti házasság, mint a nem cigány lakosság körében..

Muhammad Balfas 2020.01.15. 23:08:17

@Sir Bates dö Hól: A belterjesség valóban nem okoz feltétlenül tanulatlanságot.A zsidóság a példa erre..

Muhammad Balfas 2020.01.15. 23:12:46

@eszti.....: Gyakran csicskának..A csicskáztatás jelensége elkövetői szinten leginkább, de áldozati szinten is gyakran cigányokhoz kötődik..(Lásd a Nő fogságban c. dokut..)

Sir Bates dö Hól 2020.01.16. 07:35:13

@Muhammad Balfas: így van, csak ne felejtsük el, hogy máshogy definiálják a rokoni kapcsolatokat: náluk a "testvérem" az vagy a valódi vérségi köteléket jelzi, vagy csupán annyit, hogy gyerekként naponta együtt játszottak (aki próbált már a cigányok "rokoni" kapcsolatai között eligazodni, az pontosan tudja miről beszélek, aki nem, az így járt)...

@alöksz róz: ;-) sz'tem még te oltasz;-)...
(sz'tem pontosan tudod, hogy én csoport szintjén jeleztem véleményem, te meg csűröd-csavarod az állításaid - melyekkel szemben kifogást sem emelek, mert igaznak gondolom az állításait, de az egyénre vonatkoztatva, vele kapcsolatban tehető ilyen kijelentés megalapozottan, nem a csoportra (mint "nép", mint "nemzet" szintjén): ezzel befejeztem )

alöksz róz 2020.01.16. 15:14:38

@Sir Bates dö Hól: szokásom :-)

(de ha nem érvényes, tökmindegy neki. az arányokat amiket mondtam, pl eleve csak csoportszinten lehet értelmezni. lehet h igaz, lehet h nem, ennél jobbat nem tudsz kihozni. de elvi alapon tagadod. aminek van egy nagyon erőteljes csak lehazudják, mentegetik ezek fílingje)

eszti..... 2020.01.16. 18:51:01

@Muhammad Balfas:

A csicskáztatás jelensége elkövetői szinten leginkább, de áldozati szinten is gyakran cigányokhoz kötődik..(Lásd a Nő fogságban c. dokut..)

tartalom a port.hu-ról:
Az 52 éves Maris tíz éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot. Szállásért és ételért cserébe napi 20 órát dolgozik. A méltóságától és jogaitól megfosztott nő félelemben tölti napjait, évek óta maradékot eszik és egy kanapén alszik, miközben arról álmodozik, hogy visszakapja korábbi életét.

Igazán jó példát hoztál. Az elkövetők magyarok, az áldozat cigány. Mindez 2019-ben történik Magyarországon.

Muhammad Balfas 2020.01.17. 12:13:49

@eszti.....: Hát hogyha megnézed azt a filmet bizony látni (hallani)fogod, hogy cigány az "alkalmazó", bármit hazudozik is a port.Emlékeszünk még a "Józsika"ügyre, amikor egy cigánygyereket megszúrtak a buszon? Az esetet követően tüntetni vonult a komplett hazai ballibsi értelmiség, hogy micsoda rasszizmus van itt.Aztán kiderült ,hogy az elkövető is cigány volt..:)

Muhammad Balfas 2020.01.17. 12:15:42

@Sir Bates dö Hól: Tök mindegy hogyan definiálják. A szülő testvérének gyereke genetikai szempontból igen közeli rokon, ami nem túl pozitív a születendő utód szempontjából..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.17. 14:33:45

@Muhammad Balfas: "A szülő testvérének gyereke genetikai szempontból igen közeli rokon"

Pontosan annyira rokon, mint az unoka. A gyerekben a szülők genetikai anyagának a fele van meg, az unokákban a nagyszülők negyede. A testvérben a genetikai anyag fele közös, a testvér gyerekében a negyede.

eszti..... 2020.01.17. 15:22:02

@Muhammad Balfas:

A tartalmat kerestem ki, mivel én szabadidőmben, nem főállásban kommentelek. Főműsoridőben dolgozom, többek között cigányokkal is. Hallok épp elég nyugtalanító történetet. Viszont, talán épp ezért nem általánosítok, mert látom az érem másik oldalát is.

Muhammad Balfas 2020.01.17. 18:25:11

@eszti.....: Mert ugye más főállásban kommentel, és te ugye a munka hőse vagy, aki cigány kölköket próbál a jó útra terelni "főműsoridőben"..:) (Meg ugye aki dolgozik az véletlenül nézhet meg egy dokut, ez a két dolog kizárja egymást..)
A csicskáztatás egy tipikusan romákra jellemző bűnelkövetési forma, persze nem állítottam hogy szász százalékban ők az elkövetők, de erősen felülreprezentáltak benne, míg pl .vannak olyan bűnelkövetési formák (adócsalás,sikkasztás) amelyben alulreprezentáltak...

Muhammad Balfas 2020.01.17. 18:27:50

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: És ugye jó esetben az unokájával sem hoz létre közös utódot az ember..(Persze nem tudom, hogy ez a cigóknál hogy van..:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.17. 18:41:19

@Muhammad Balfas: "az unokájával sem hoz létre közös utódot az ember..(Persze nem tudom, hogy ez a cigóknál hogy van."

Én se tudom. Mondnám azt, hogy azt se tudom, nálatok, fideSSfasszopólknál hogy van. De mivel mind buzik vagytok, szerencsére ez a kérdés fel se merül. :))

eszti..... 2020.01.17. 19:36:06

@Muhammad Balfas:

Megnéztél egy dokufilmet és rögtön szakértője lettél a témának? :D :D

A jó útra terelgetni próbálás, csak egy eleme, bár lényeges eleme a munkámnak. És én szeretem, jól csinálni még jobban szeretem. Olyan, mintha minden nap megpróbálnád megváltani a világot. :))))

Muhammad Balfas 2020.01.17. 21:53:24

@eszti.....: Nem, bűnügyi műsort is láttam ennek kapcsán. Tipikusan bűnözői vagy félbűnözői életmódot folytató roma családok csinálják. Ha az áldozat nem roma, akkor nem annyira a munkaerejére hajtanak, hanem inkább a nyugdíjára, vagyonkájára. Az illető többnyire idősebb magányos fehér férfi,akit szépen behálóznak, és elérik, hogy ők vehessék fel a pénzeit. Több ilyen ember fogságban tartásával több százezres havi jövedelmük lesz, őket pedig nagyon alacsony életszínvonalon tartják.
A másik eset-ami a filmben is szerepel-amikor kritikus élethelyzetbe került többnyire roma nőt tartanak házi rabszolgaként, sőt néhány óra alvást engedélyezve még éjszakai munkára is elhajtják, így zsigerelve ki teljesen..

Muhammad Balfas 2020.01.17. 21:57:10

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Most mit akarsz mondani fasszopó? Előjöttél azzal, hogy az unoka azonos rendű genetikai kapcsolat mint az unokatestvér? És akkor mi van? Az eredeti állítás az volt, hogy a cigányoknál nem elutasított, vagyis bizonyos gyakorisággal előfordul az unokatestvérek közötti házasság, amely a közös utód egészsége szempontjából nem túl előnyös..
süti beállítások módosítása