B1 blogcsalád



Úgy törlik fel Orbánnal a padlót Brüsszelben, hogy észre sem veszi

2020. január 04. - nickgrabowszki

Az meg mindennél fontosabb számára, hogy a szavazótábora ne vegye észre. deutsch_tamas_orban_viktor.jpeg

Az Európai Parlament legnagyobb pártcsaládja, a jobboldali-jobbközép Néppárt nehéz dilemma előtt áll.

  • Egyfelől nem teheti a semmissé a Fidesz elleni szankcióit, nem szüntetheti meg a jelenlegi magyarországi kormánypárt felfüggesztését, nem fogadhatja vissza. Nem tehet úgy, mintha semmi nem történt volna, mert a Fidesz rég elment szélsőjobbra, rég szembefordult a korlátlan hatalmat elutasító európai politikai normákkal, már semmilyen közösséget nem vállal az ezeket magáénak valló Néppárttal.
  • Másfelől viszont ki sem zárhatják, mert ezzel újra kinyitnák az egyszer már lezárt és Orbán által elveszített vitát a Néppárt jövőjéről és kívánatos politikai stratégiájáról, hogy társuljanak-e a szélsőjobboldallal vagy maradjanak a jelenlegi centrista-liberális-jobbközép irányvonal mellett. Ha nekilátnának kizárni a Fideszt, az a Néppárt szakadásához is vezethet.

Erről a dilemmáról Donald Tusk, a Néppárt új elnöke is beszélt az év végén. A lengyel politikus elmondta, hogy ő maga szinte semmiben nem ért egyet a Fidesszel, viszont a Néppárt egyetlen tagszervezete sem támogatja a kizárásukat.

Szinte nincs olyan tagpárt, amely ki akarná zárni a Fideszt, mert a legtöbben elfogadják Orbán Viktornak a migráció kapcsán vallott nézetét, hogy meg kell erősíteni a külső határokat

Ilyenformán a dilemma, úgy tűnik, örök időkig feloldatlan marad. Patthelyzet. Még szerencse, hogy

Orbán Viktor határtalan egójára mindig lehet számítani.

Ugyanúgy, ahogy nem tűrte el, hogy tavaly márciusban csak úgy - a Juncker-plakátok miatti büntetésből - felfüggesszék a Fidesz tagsági viszonyát. Inkább bejelentette, hogy a Fidesz maga függesztette fel saját jogainak gyakorlását.

Mert a politika a látszatokról szól, és így hátha az a látszat keletkezik, miszerint nem is szenvedtek vereséget, nem a többiek utálták ki őket, hanem ők a többieket.

A Néppárt dilemmáját ugyanígy oldja meg Orbán: nem várja meg, hogy kizárják - bár nem is tudják kizárni. Viszont neki nem használ annak lebegtetése sem, hogy esetleg kizárhatják, így

inkább kizárja saját magát.

Ezt Deutsch Tamással mondatták ki a kormánylapban:

Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét. (...) A lényeg, hogy minden esetben mi döntünk, és nem rólunk döntenek.

A Fidesz érdemben már nem veszít a Néppártból való kizáráson/kilépésen, mert már mindent elveszítettek, amit lehet: partvonalra szorultak és pária helyzetbe kerültek.

Ugyanakkor a politika háború, a háború első számú szabálya pedig, hogy ne teljesítsd ellenfeleid akaratát. Márpedig ők, a néppárti vezetés azt akarja, hogy Orbánnak fogyjon el a türelme, ne bírja idegekkel a küzdelmet, adja fel. És Orbán, úgy néz ki, tényleg megadja, amit akarnak.

Ilyen frappánsan még senki sem segítette ki saját politikai ellenfeleit - elvileg még mindig szövetségeseit - a kutyaszorítóból. 

A vereség látszatának és beismerésének mindenáron való elkerülése így vezet valódi vereséghez.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2615393170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 16:12:10

A néppárt vezetését megkaparintották a libsi kollaboránsok, nincs értelme maradni. Mit is ír a poszt, mi volt a gond, a Soros plakátok? Hahahaha! És mondja valaki, hogy nincs tele az EU Soros bérenccel! Meg hogy a tagszervezetek nem támogatják a kizárást és egyet értenek Orbánnal, hogy meg kell erősíteni a határokat? És hogy egy esetleges kizárás mások kilépéséhez is vezetne? Ahogy elnézem, itt már nem is annyira Orbán van szarban!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 16:15:05

Ezt Deutsch Tamással mondatták ki a kormánylapban:
Nem a Fideszről fognak dönteni, hanem magának a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el a jövőjét. (...) A lényeg, hogy minden esetben mi döntünk, és nem rólunk döntenek..................................

Helyes. Vége a merjünk kicsik lenni korszaknak.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.04. 16:34:44

Miért lenne az vereség, ha a Fidesz úgy dönt, hogy a továbbiakban nem kíván közösködni egy olyan pártcsaláddal, amely a hatalom megszerzése érdekében mára már igen messzire távolodott el a Helmut Kohli, adenaueri gyökereitől; összebútorozott a keresztény Európa elárulóival és elárulta a politikai közössége egyik tagját.

Az Európai Néppárt mára a Fidesz és szavazói számára vállalhatatlanná vált, elhagyása logikus és helyes lépés lenne...

havrilla 2020.01.04. 17:19:37

A szokásos ostoba hazug halandzsa a semmiről.

Nekoashi2005 2020.01.04. 17:56:04

Ez sokkal lényegesebb, mint hogy "kizárja magát" a fidess vagy nem.....

"Az államadósság nem csökken. Az államadósság nő. A 2010-es 19,5 ezer milliárd forintról mára 29,5 ezer milliárd forintra nőtt. Úgy, hogy közben eltűnt 3 ezer milliárd forintnyi MANYUP vagyon is, és az MNB devizatartalékából is eltűnt 6,5 milliárd euró (2 ezer milliárd forint).
Ami még nő az államadósság mellett, az a GDP. Köszönhetően az EU pénzének, ami valóban a legutóbbi 9 évben robosztusan ömlik befelé az országba.
És hála az EU robosztusan beömlő pénzének, a GDP százalékában kimutatott robosztusan növekvő államadósság tényleg csökkenni látszik.
A bérek pedig az egyre gyengébb forintnak megfelelően nőnek, de az “úgynevezett valóságban” euróra átszámítva nem fényes az adat."

Nekoashi2005 2020.01.04. 18:10:29

Ez sokkal lényegesebb, mint hogy "kizárja magát" a fidess vagy nem.....

"Az államadósság nem csökken. Az államadósság nő. A 2010-es 19,5 ezer milliárd forintról mára 29,5 ezer milliárd forintra nőtt. Úgy, hogy közben eltűnt 3 ezer milliárd forintnyi MANYUP vagyon is, és az MNB devizatartalékából is eltűnt 6,5 milliárd euró (2 ezer milliárd forint).
Ami még nő az államadósság mellett, az a GDP. Köszönhetően az EU pénzének, ami valóban a legutóbbi 9 évben robosztusan ömlik befelé az országba.
És hála az EU robosztusan beömlő pénzének, a GDP százalékában kimutatott robosztusan növekvő államadósság tényleg csökkenni látszik.
A bérek pedig az egyre gyengébb forintnak megfelelően nőnek, de az “úgynevezett valóságban” euróra átszámítva nem fényes az adat."

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.04. 18:11:28

@Nekoashi2005: A logika nem az erősséged, ugye lybbshikém?

Az àllamadòssàg esetèben azon paràzol, hogy forintban szàmolva nő, a bèrek esetèben viszont már hirtelen euròban akarsz szàmolgatni... Èrdekes, nem?

Pedig a magyar munkavàllalòk többsège itthon, forintban költi el a jövedelmèt; a külföldiek felè fennàllò adòssàgot, ami viszont tènyleg csökkent (btw. az adòssàgszerkezet sokkal egèszsègesebb lett; az adòssàg nagy rèsze a magyarorszàgi szereplők kezébe került), viszont euròban kell törleszteni...

Szòval àtlàtszòak vagytok, libsikèm... Mèg arra se figyeltek, hogy legalàbb következetesek legyetek a csùsztatàsaitokkal...

morpho 2020.01.04. 18:42:35

@Szergej Szergejevics Szergejev: Az EU támogatásokat forintban utalják? :) Te mit haknizol itt kis közgazdász zseni? Nekoashi2005 idézete pontos volt. Ha nem kapnánk EU támogatásokat összeomlana a GDP arányos adósság is. A nominális már rég elszállt a picsába. Csak tudod zsenikém az adósságot nominálisan kell visszafizetni, nem a GDP arányában.

Európai téridő 2020.01.04. 18:48:43

Internáci balfax hülyelvtárs Grabovszki, milyen tudatmódosítót vettél be, amikor mindezt megírtad?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.04. 18:51:43

@morpho: "közgazdász zseni" "Csak tudod zsenikém az adósságot nominálisan kell visszafizetni, nem a GDP arányában"

Oh, látom igazi "szagértővel" van dolgunk!

Lássuk akkor, mit is mond erről a témáról egy valódi közgazdasági elemzőt – és hogy elfogultsággal ne legyen vádolható, legyen mondjuk a CEU kutatója:
"Hogy igazságot tegyünk, először is azt kell tisztázni, hogyan is mérjük az államadósságot. Ezt országok esetében a gazdasági teljesítőképességhez viszonyítva szokták mérni. Olyan ez, mintha a saját adósságunkat nem forintban mérnénk, hanem az éves jövedelmünk százalékában. Ez azért előnyös, mert egyértelművé teszi, hogy az ország mennyire könnyen tudja visszafizetni az adósságot. Tehát mindenki azt figyeli, hogy az államadósság hány százaléka az ország éves össztermelésének (GDP). Ez az az adósságmutató, amely az MSZP-kormány nyolc éve alatt 51,9 százalékról 77,8 százalékra növekedett, majd a Fidesz nyolc éve alatt 2017 végére 73,6 százalékra csökkent.
(...)
Jól látható, hogy a gazdasági növekedés és az infláció együttes adósságcsökkentő hatása hasonló volt a két kormányzat alatt. A nagy különbség, hogy a Fidesz nyolc éve alatt sokkal kisebb volt a hiány, tehát az új adósság felvétele, így a GDP-arányos adósság összességében csökkenhetett. Ez nem magyar sajátosság, nemzetközi trend, hogy az országok ritkán fizetik vissza az adósságukat, inkább „kinövik” azt."
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/

Szóval lYbbsyhkém, akkor ennyit a nagy közgazdasági tudományotokról...

morpho 2020.01.04. 19:05:38

@Szergej Szergejevics Szergejev: Te tényleg hülye vagy hozzá! Amit idéztél az a GDP arányos adósságráta, ami egy viszonyszám. Bezuhan egy gazdasági válság és bezuhan a GDP 7%-kal, mint 2008-ban akkor ez a szép szám elszáll a picsába, de a nominális adósság nem változik. Értesz te ebből bármit egyáltalán? Te a fizetésedet nominálisan kapod, vagy Mészáros Lőrinc napi vagyonosodásának arányában? A bankhiteledet nominálisan fizeted vissza, vagy a fizetésed arányában? Buta narancskullancs.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.04. 19:12:53

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Tedd már hozzá azt is, hogy mennyivel nőtt az államnak a magyar adózók felé fennálló adóssága. Mert ugyé ha külföldenek nem fizet, az gubanc, de ha a magyar adófizetőnek nem fizet, akkor nincs semmi gond, mert mindenki saját magának tartozik, azt meg ugyé csak akkor kapja vissza, ha még töbet dolgozik, és még többadót fizet be az államnak. Mert ugyé az állam az nem termel egy fillér adót se, csak beszedi, hogy legyen miből stadijonyokat építeni.

morpho 2020.01.04. 19:13:20

@Szergej Szergejevics Szergejev: Ami meg a hiányt illeti. Államosították a manyup pénztárakat. Azzal csökkentették a hiányt. Ehhez nem kellett túl nagy ész. Csak éppen lerombolták a második nyugdíjpillért, amit így továbbra is az adófizetők dobnak össze az öngondoskodás helyett. Lehet ilyet csinálni, csak meg kellett volna kérdezni az embereket, hogy takarékoskodni akarnak, vagy csökkenteni a hiányt? Meg az EU is elbaszta, mert a manyupba berakott pénzzel csökkenteni kellett volna a magyar hiányt. De ehhez te tök hülye vagy, meg amúgy is jön a narancskullancs haverod, hogy nem ez a poszt témája, úgyhogy hagyjuk is.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.04. 19:14:16

@morpho: Ez nagyon gyenge volt, buta lYppSchytzke.

Olvasd el még egyszer, amit a CEU közgazdász-kutatója írt, különösen a második bekezdést. Vagy ha nem tudsz olvasni, kérj meg valakit, hogy olvassa fel neked.

Aztán majd akkor gyere vissza pofázni, ha sikerült megértened...

"Jól látható, hogy a gazdasági növekedés és az infláció együttes adósságcsökkentő hatása hasonló volt a két kormányzat alatt. A nagy különbség, hogy a Fidesz nyolc éve alatt sokkal kisebb volt a hiány, tehát az új adósság felvétele, így a GDP-arányos adósság összességében csökkenhetett. Ez nem magyar sajátosság, nemzetközi trend, hogy az országok ritkán fizetik vissza az adósságukat, inkább „kinövik” azt."
index.hu/gazdasag/defacto/2018/05/31/akkor_most_no_az_allamadossag_vagy_csokken/

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 19:27:57

Kezdődik az agyfasz, magánnyugdíj! Menjetek már az anyátokba!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 19:27:57

Kezdődik az agyfasz, magánnyugdíj! Menjetek már az anyátokba!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.04. 19:32:17

@látjátok feleim szümtükkel: :-( Ne fessed az ördögöt a falra! A kötmanyupot ellopták, lehet hogy a kincstárjegyeket sem fizetik vissza? :-( Mint a karcagi brókermarcsi? :-( Én nem vettem kincstárjegyet, pont ezért. :-(

De ha már a néppárti eu-s tagságnál fontosabb a pénz, talán az egészség még fontosabb. Napokban látom orvosi - kórházi rendelőben kiplakátolva, hogy kötözésre jövő betegeink kötszert hozzanak magukkal! :-(

Kivel állunk háborúban hogy ilyen alap dologra nem telik? Az önkormis választások megmutatták, a többség rájött hogy saját? nertárshy politikumunkkal állunk háborúban. :-( Kis túlzással ha az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje egy "tengeri malac" volt, az is nyert. :-) Kemény 3 év vár ránk és remélem még keményebb a nertársakra, hacsak hamarabb nem "borul a bili". :-)

morpho 2020.01.04. 19:36:39

@Grimbusz Makszimusz: "Kezdődik az agyfasz, magánnyugdíj! Menjetek már az anyátokba!" Ezt beszéld meg szergejevics narancskullancs barátoddal. Nem lesz nehéz, ott ül veled szemben.

6.Lenin 2020.01.04. 19:43:22

@rdos:

"a többség rájött hogy saját"

A Fideszre 1,8 millióan szavaztak, az ellenzékre 1,3 millióan.

Bp-en 350 ezren a balfácánra, 1 millióan meg nem rá.

Kurvára messze van még az a többség.

Azok, akik az ellenzékre szavaztak nagyon könnyen rájöhetnek, hogy nagyobb tolvajokra szavaztak, meggondolatlanul. Messze még 22.

6.Lenin 2020.01.04. 19:47:17

Én nagyon óvatosan törölném fel a padlót Orbánnal. Ha vele törlik, nagy bukta jön utána, de nem Orbánnak.

2020.01.04. 19:47:47

@Grimbusz Makszimusz: Saját maguk döntenek. De csak akkor ha már döntöttek róluk? Ha a főnököm döntött hogy nem ad fizetésemelést, akkor úgy döntök hogy nem kérek fizetésemelést? Elég furcsa logika, de a hívek mindent bevesznek.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.04. 19:56:08

@6.Lenin: Megfogadtam hogy trollnak nem válaszolok, de ha ennyire nem vagy tisztában a számokkal, akkor a saját választásicsalási hivatalod adatait linkelem.

www.valasztas.hu/helyi-onkormanyzati-valasztasok-2019

Karácsony 354 ezer
Tarlós 3o7 ezer

MoszkoVityád pontozásos győzelmet vizionált (a korábbi kiütéses helyett), én meg a dzsezzberényi megismételtet ajánlom kedves figyelmedbe és nertársaid figyelmébe. :-)

Ja? És mikor látogatja már meg túl kedves vezetőnk saját magát? Mert akivel "jattolt" szerte e sártekén az bukott. :-)

illaim 2020.01.04. 19:58:11

A fidess SA megint a blogra uszította a csürhéjét! Öntelt gőggel bizonygatják, hogy valójában egy agymosott barmok! Még ahhoz is hülyék, hogy észrevegyék, a fidess megint hülyét csinált belőlük! LOL

6.Lenin 2020.01.04. 20:02:42

@rdos:

Nem esett le, hogy ti miként is szoktatok számolni? De...

Te többségről írtál, és feltörlésről.

Nem volt többségetek, és akik dicsekedtek a feltörléssel, azok buktak, és nem csak itthon.

Nem érted saját magad sem?

morpho 2020.01.04. 20:06:20

@illaim: Nézzenek oda! Grimbusz Makszimusz hírtelen Leninné alakult! A Gréczy farkára mondom, ez varázslat! :)

morpho 2020.01.04. 20:09:43

@antal100: Kár, hogy Faszfej Faszfejevics Faszfejevet közben elvitte a cica. Nagy kár érte. Ő most a kedvenc narancskullancsom.

6.Lenin 2020.01.04. 20:09:54

@antal100:

" A magyar gazdaság igencsak függ a globális gazdaságtól, nemigen van rá befolyásunk, csak reménykedhetünk hogy nem lesz gazdasági krízis. "

A globális gazdaság CSŐDBE juthat? Ez meg miként lehetséges? A nyugati gazdaság csődbe juthat? Ilyesminek nem szabadna megtörténnie, még elméletileg sem. Valami baj van az elmélettel, vagy a gyakorlattal? Szoktatok hazudni?

6.Lenin 2020.01.04. 20:12:32

@morpho:

Látom, te pont olyan hülye maradtál. mint amnesztia ( vagy gyógykezelés) előtt voltál.

6.Lenin 2020.01.04. 20:15:02

@antal100:

Ti meg néha igyekeztek magatokat bonyolult léleknek mutatni, pedig igen 1xűek vagytok, agyilag/lelkileg.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.04. 20:16:23

@morpho: "Ezt beszéld meg szergejevics narancskullancs barátoddal. Nem lesz nehéz, ott ül veled szemben."

Ez nem nyert, nem is ismerjük egymást.

Amúgy sem értem, hogy miért velem kéne megbeszélnie bármit, a magánnyugdíjpénztárakat te hoztad szóba, én pont nem mondtam róluk semmit eddig. De ha már mindenáron ezzel házaltok...

"Meg az EU is elbaszta, mert a manyupba berakott pénzzel csökkenteni kellett volna a magyar hiányt."

Az ESA-elszámolási szabályok olyanok, amilyenek; mi ezeket nem diktáltuk, hanem alkalmazkodni voltunk és vagyunk kénytelenek.

Márpedig ha ezekkel a pénzekkel az elszámolt hiányt nem lehet csökkenteni, akkor az adott szabályok adta kereteken belül a kötelező magánnyugdíjpénztári pillér egyértelműen hátrányos, hiszen addig amíg a befizetők részben már a magánnyugdíjpénztárakba fizetnek, a kifizetések még 100%-ban a tb-alapból mennek, és a különbözetet állam bácsinak kell kipótolnia (a te szóhasználatoddal "az adófizetők dobják össze öngondoskodás helyett").

"Lehet ilyet csinálni, csak meg kellett volna kérdezni az embereket, hogy takarékoskodni akarnak, vagy csökkenteni a hiányt?"

Rossz (buta) kérdéseket az "embereknek" nem érdemes feltenni.

A kötelező magánnyugdíjpénztári befizetés vagy a tb-alapba való befizetés sem döntés kérdése; a befizetőnek nincs valódi választása a tekintetben, hogy fizeti-e vagy nem.

Ha valakinek fontos az öngondoskodás, tud és akar takarékoskodni, akkor továbbra is takarékoskodhat (önkéntes pénztár, az állam ezt adókedvezménnyel (20% adó-visszatérítéssel, kamatadó-mentességgel) támogatja is.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 20:17:31

@antal100: : "Saját maguk döntenek. De csak akkor ha már döntöttek róluk? Ha a főnököm döntött hogy nem ad fizetésemelést, akkor úgy döntök hogy nem kérek fizetésemelést? Elég furcsa logika, de a hívek mindent bevesznek."

Te valami botcsinálta filozófus vagy a bugyuta hasonlatoddal? Olvasd el a posztot gyogyi, nem merik kivágni őket, mert dőlhet az egész trágyadomb, de lehet, hogy ők viszont kilépnek! Ha meg a főnököd nem ad fizetésemelést, akkor rúgd seggbe és hagyd ott a céget debilkém, vagy máshova nem vesznek fel és kénytelen vagy lábtörlőként viselkedni? :D Hja, ha valaki tehetségtelen, az tényleg húzza meg magát!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.04. 20:19:05

@6.Lenin: Majd rájössz a számok értelmére. Vagy sem 1.lenin. :-)

nincs1itt 2020.01.04. 20:19:05

@6.Lenin: vologya segítek a krízis/válság nem egyenlő a csőddel... ha ez megvan, akkor folytasd. mert jelen állás szerint, a debreceni bmw beruházás(bmw vs usa, illetve a délafrikai gyár), még a bizonytalan kategóriában van.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.04. 20:20:57

@antal100: "Ha megis marad a Fidesz a néppártban akkor az helytelen lépés lesz?"

Igen, szerintem helytelen lépés lenne, ha nem lépnek ki, HACSAK nem sikerül azt elérni, hogy a Néppárt vezetésében, politikájában sikerüljön lényeges változást elérni. Én e tekintetben pesszimista vagyok.

"Vagy akkor meg azt a döntést élteted? Mindegy hogy mi fog történni, egy biztos, Te helyeselni fogod a fidesz döntését? Önálló vélemény soha, semmiről?"

Lásd fent: a maradást én a magam részéről akkor tartanám helyes döntésnek, ha a Néppártot sikerülne jó útra terelni.

6.Lenin 2020.01.04. 20:24:12

@rdos:

Te beszéltél többségről.
Ahol nyertetek , ott valóban többségben voltatok, hiszen a többség nyer, de ez a többség nem azt jelentette amire te próbáltál utalni. Sőt ez a többség sem volt számottevő.
Tegyél rendet a kobakodban mielőtt leírsz valamit.

6.Lenin 2020.01.04. 20:28:08

@nincs1itt:

Szepikém, a nyugati/kapitalista piacgazdaság még krízisben sem lehet, elméletileg. A piac elméletileg mindent megold.
Szepi, most az elmélet sántít, vagy a gyakorlat? Vagy hülyeséget írnak a wikin? Rossz linket olvastál?

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 20:32:43

@antal100: "Ennyire egyszerű? Aki nem ért egyet Orbánnal az sorosbérenc? Aki egyetért akkor az meg fideszbérenc? "

Itt a konkrétumról, a migrációról és a határok megerősítéséről van szó, nem tedd át általánosságba az egyetértést demagóg barátom, ne terelj! Még szép, hogy az EU határainak kinyitása mellett kiállni, ami Soros ötlete, sorosbérencség, egy EU-s politikus ép ésszel ilyet nem is támogathatna!

nincs1itt 2020.01.04. 20:34:22

@6.Lenin: látom, mivel az ismereteid igen szerények, legyen szó bármiről, ezt sem érted. csak valami ostobaságot szajkózol. de ezt megszokhattuk tőled.
rajtad még a wiki sem segít. szerintem maradj meg a 304 sz. italbolt kupolatermének hallgatói között, ott még komolyan vesznek.

6.Lenin 2020.01.04. 20:39:40

@nincs1itt:

Szepi, én kérdeztem, tőled! Neked kellett volna valamilyen értelmes választ adnod a saját elméleteidre. Kíváncsi voltam, hogy érted-é. Nem érted magad sem.

alöksz róz 2020.01.04. 20:59:52

@morpho: nem varázslat az, hanem csak kényszerképzet.
vagy esetleg delírium.

morpho 2020.01.04. 21:00:20

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Rossz (buta) kérdéseket az "embereknek" nem érdemes feltenni"

Igazad van! Stop Soros! Erről kell népszavaztatni, ez okos kérdés!

A hiányt te hoztad fel. Én meg leírtam, hogy miért csökkent a fidesz alatt. A manyup zsarolásos államosítása miatt. Akkor mégis csak te hoztad fel nem Faszfejevics?

2020.01.04. 21:00:44

@morpho: "Államosították a manyup pénztárakat. Azzal csökkentették a hiányt. Ehhez nem kellett túl nagy ész. Csak éppen lerombolták a második nyugdíjpillért, amit így továbbra is az adófizetők dobnak össze az öngondoskodás helyett. "
Ideje lenne leszállni a Földre és beismerni, hogy a kötelező nyugdíjpénztárak létrehozása hazaárulás volt. Ön szerint a tőlünk nyugatra lévő országokban miért tiltja törvény az ilyen rablóbandás nyugdíjmegoldásokat, amit liberálbolsevikok erőltettek a magyar társadalomra?
A németeknél, osztrákoknál már azt is élve nyúznák meg, akinek a fejében megfordulna egy ilyen nyugdíjmegoldás, amit Bokrosék adtak ajándékba nekünk.
Abból a pénzből egy fillért sem láttak volna a befizetői, amikor arra került volna sor, nem véletlen tiltják minden komolyabb országban.

morpho 2020.01.04. 21:02:57

@Grimbusz Makszimusz: "Még szép, hogy az EU határainak kinyitása mellett kiállni, ami Soros ötlete, sorosbérencség, egy EU-s politikus ép ésszel ilyet nem is támogathatna!"

Hát tényleg nem, mert full kamu! Megboldogult Finkelstein trollkollégád kampányhaknija az egész.

morpho 2020.01.04. 21:05:44

@Tényelek: Bocs, de elmeroggyantak csacsiságaira nem reagálok.

2020.01.04. 21:11:18

@morpho: Pedig elég lenne csak annyit írni, hogy már pedig a németeknél, osztrákoknál, svédeknél, dánoknál stb. is van kötelező magánnyugdíjpénztár, ami azt bizonyítja, hogy a normális országokban ez a modell a menő és ezt a gonosz Orbán itthon nem engedte!
Na had lássam azt a listát, hol van olyan nyugdíjmegoldás, amit eltörölt a Fidesz, ... segítek a dél-amerikai országok sora ezért csődölt be, mert ott volt ilyen!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.04. 21:12:54

@morpho: "Hát tényleg nem, mert full kamu! Megboldogult Finkelstein trollkollégád kampányhaknija az egész."

Ha kamu a migráció, akkor jól átbaszott benneteket az a Finkelstein, mert egyfolytában a befogadásról, meg a tranzitzónában sínylődő bokszosok miatt siránkoztok!

morpho 2020.01.04. 21:17:51

@Szergej Szergejevics Szergejev: A nap hülyéje egyébként te vagy! :))

Szergej Szergejevics Szergejev 49 perce@morpho: "Ezt beszéld meg szergejevics narancskullancs barátoddal. Nem lesz nehéz, ott ül veled szemben."
"Ez nem nyert, nem is ismerjük egymást"

Már saját magadat sem ismered narancskullancs??? :)))) Te még Gréczynél is hülyébb vagy! :))) Most már értem ezt a sok leírt ostobaságot. A skizofrénia okozza Faszfejevics! :)))

nincs1itt 2020.01.04. 21:18:22

@6.Lenin: te ostobaságot jelentettél ki. de képzeld azt, kérdeztél.

nincs1itt 2020.01.04. 21:20:57

@Tényelek: jááános, ez ismeretlen terep, mint bármi egyéb számodra. a riester rente szerinted egy német előétel...
beaufort skála megy már?

morpho 2020.01.04. 21:22:39

@Grimbusz Makszimusz: Finkelnstein a fidesz szavazóit baszta át. Te a rendszer részeként ezt nem vetted észre? Ne már! :) Két országot akar Soros tönkretenni. Magyarországot és Izraelt. Érdekes módon mindkét kampányt ugyanaz a Finkelstein szervezte. Legalább magadat ne nézd már hülyének :)

2020.01.04. 21:34:12

@nincs1itt: "jááános,"
Ne ábrándozzon, nem a volt szerelme vagyok, akit annyit emleget, ráadásul nem is vagyok buzi!

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.04. 21:41:53

@nincs1itt: "beaufort skála megy már?"

Önnek a négy alapművelet, pl. 93 - 63 = ? megy már?

Itt mi mindannyian drukkolunk Önnek, hogy végre tegye le a 7-8. osztályos felzárkóztató képzés vizsgáját, és végre beiratkozhasson nehézgépkezelőnek...

"Két országot akar Soros tönkretenni. Magyarországot és Izraelt. Érdekes módon mindkét kampányt ugyanaz a Finkelstein szervezte."

Ne nézz már mindenkit hülyének, kedves Soros-csicska barátom...

Dzsordzsi bácsit, a munkaadódat ennél sokkal TÖBB országban utálják, hiszen mindenhol folyton csak kavarja a szart...

"Black Wednesday is known as the day that George Soros bet against the British pound, leading to one of the most catastrophic financial events in modern history"
theeconreview.com/2018/10/16/how-soros-broke-the-british-pound/

"The hedge fund owned by the billionaire investor and anti-Brexit donor George Soros has made a £16m bet against shares in the owner of the Daily Mail newspaper.

SFM UK Management, the London arm of the New York-based Soros Fund Management, this week took out a short position representing 0.9% of the shares of Daily Mail and General Trust (DMGT), according to filings to the Financial Conduct Authority published on Thursday."
www.theguardian.com/business/2019/dec/12/george-soros-hedge-fund-makes-16m-bet-against-daily-mail-owner-shares

"Is he calling YOU thick?! Soros says his anti-Brexit group is to 'educate the UK public'

BILLIONAIRE George Soros has claimed his decision to pour money into an anti-Brexit campaign group was motivated by a desire to “educate the British public” - triggering a furious reaction from Brexiteer MP Daniel Kawczynski, who said his “patronising” remark was an example of him treating the UK with “disdain”."
www.express.co.uk/news/politics/1199399/brexit-news-george-soros-uk-eu-hungary-daniel-kawczynski

"It is almost possible to believe that Mahathir Mohamad is running Malaysia again, given the shrill headlines in government-backed media over the past week that have accused businessman George Soros of funding Malaysian civil society and activists to “topple democracy.”

But Mahathir’s protégé-turned-nemesis Najib Razak is a prime minister in the middle of a massive scandal and it is 2016, not the heyday of the strongman’s rule from 1981 to 2003. Despite that, Soros and Malaysian activists remain the bogeymen allegedly out to undermine the ruling United Malays National Organization."
www.financialexpress.com/economy/malaysias-pm-mahathir-once-called-george-soros-moron-he-will-need-someone-else-to-blame-for-his-gst-mess/1171227/

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.04. 21:47:09

LÁM-LÁM , MINDEN LIBSI MÉDIA AZT SZAJKÓZZA , HOGY ORBÁN " PÁRIA " LETT ( TI IS ) , ERRE MIT OLVASNI A KÜLFÖLDI SAJTÓBAN ?!

"A Politico szerint Orbán Viktor is Európa jövőjének alakítói között lesz

A brüsszeli Politico cikkében 28 olyan politikust említett meg, akik a következő évet alakítani fogják az európai politika jövőjét

Az egyetlen magyar szereplő Orbán Viktor, aki a rövid kísérőszöveg szerint jó érzékkel fogalmaz meg egyszerű szlogeneket, helyesen választja meg a harcait Brüsszellel, és így az Európai Unió túlterjeszkedésének „nacionalista antitézise” lett. A Politico rámutatott, a magyar kormányfő több európai politikus, köztük Salvini számára is példaképpé vált, a Fidesznek pedig a felfüggesztési ügy ellenére továbbra is befolyása van a pártcsaládban."
mindenszo.hu/a-politico-szerint-orban-viktor-is-europa-jovojenek-alakitoi-kozott-lesz/

HÁT EZ A MESE NEM JÖTT BE , NI-KAMU-SZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morpho 2020.01.04. 21:47:44

@Soros csicskák húzzatok haza!: Mindig is utálták a tőzsdei spekulációi miatt, mint még egy csomó tőzsdegurut. De csak két ország plakátolta ki, hogy az egész országot be akarja gyalulni. A szülőhazája, meg a származási hazája. Mindketten ugyanazokkal a kampányelemekkel és mindkettőt Finkelstein szervezte. Hiába terelsz narancstroll, kend a Gréczy farkára! Amúgy gratulálok magadhoz!

morpho 2020.01.04. 21:49:37

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Szerencse, hogy a Politico csak akkor ír igazat, amikor Orbánt dicséri és különben se téved soha.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.04. 21:50:51

@morpho: LÁM LÁM , CSAK NEM SOROS ÚR FIZETI AZ ÖN " HASZNOS TEVÉKENYSÉGÉT " IS ??!

MINT A FELFORGATÓ NGO-KÉT ?!!

"Elkezdődött a felforgatás! Külföldről támadták meg Gyöngyöspatát – A helyi lakosoknak 100 milliót kell egy NGO miatt fizetni! – Videó"
Részletek és videó a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/elkezdodott-a-felforgatas-kulfoldrol-tamadtak-megy-gyongyospatat-a-helyi-lakosoknak-100-milliot-kell-egy-ngo-miatt-fizetni-video/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nincs1itt 2020.01.04. 21:57:52

@Tényelek: @Soros csicskák húzzatok haza!: jááános, öröm látni, hogy ismét olyan okos voltatok, hogy kicsi szünetet sem hagytál két komment között.

morpho 2020.01.04. 22:01:46

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Szerinted meddig lehet csinálni, hogy aki nem ért egyett a narancskullancsok hazudozásaival, arra rákiabálod, hogy Soros fizeti? Azt hiszed, hogy ez a végtelenségig fog menni faszfej? Az emberek így is kurvára unják már. Egyébként meg ha kettőnk közül fizetnek valakit az te vagy a primitív nickeddel együtt. Buta troll!

2020.01.04. 22:02:40

@nincs1itt: "öröm látni, hogy ismét olyan okos voltatok, hogy kicsi szünetet sem hagytál két komment között. "
Ennek /Sem/ nincs értelme, kifejtené?

eszti..... 2020.01.04. 22:02:50

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

A roma családok ügyvédjének nyilatkozata szerint nem az önkormányzat fog fizetni, hanem a Hatvani Tankerületi Központ.

morpho 2020.01.04. 22:03:12

@nincs1itt: Azért mit össze melózhatnak ezek egy nap! És milyen kreatív meló!

morpho 2020.01.04. 22:04:35

@Hova fogják elásni KariGerit?!: A szegregációval nincs gondod? Az rendben volt? Seggfej!

nincs1itt 2020.01.04. 22:09:07

@Tényelek: unalmas vagytok jááános!

2020.01.04. 22:10:48

@morpho: Az azért remélem tiszta az ön számára, hogy ez a blog addig ér többet a nullánál, amíg van ellenvélemény?!
Arany tálcán kellene hurcolászni azokat, akik idetévednek a nem liberálbolsi oldalról!

2020.01.04. 22:12:35

@eszti.....: Az ügyvéd baromságot állít, annak kell fizetni, aki az adott időszakban a fenntartó volt, márpedig a perelt időszak kétharmadában ez az önkormányzat volt.

nincs1itt 2020.01.04. 22:12:55

@morpho: nincsenek többen 2-3 "embernél", a nick nevek gyarapodnak. időnként belebonyolódnak, olyankor előkapnak egy rég nem használt nicket esetleg faragnak egy újat... aztán értetlenkednek, hogy miért gondolja bárki, hogy tényelek azonos 3-4 másik nickel... kreatív munka! ne becsüld le! tényleg kemény feladat lehet olyasmit védeni, amit nem is értenek.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.01.04. 22:14:06

@nincs1itt: "unalmas vagytok jááános!"

Tudom, hogy a külföldi illetőségű Soros-csicskákat a magyar nyelv furfangos szabályai sokszor megtréfálják, de ne féljen, segítek Önnek!

Amit mondani akart, azt magyarul így írjuk helyesen:
"Unalmas vagyok, János!"

(Amúgy igen, valóban az vagy.)

nincs1itt 2020.01.04. 22:14:07

@Tényelek: jááános, mesélj kérlek a fidesz-tálib blogokról.

2020.01.04. 22:15:24

@nincs1itt: Mint már írtam, én nem libsi vagyok, ezért csak egy nicknevem van, .. és nem is klónozok senkit, ugyanazért.

morpho 2020.01.04. 22:15:28

@Tényelek: Továbbra sem érdekelsz. Sajnálom.

eszti..... 2020.01.04. 22:16:21

@Tényelek:

A CFCF három éve indított szegregációs perének ugyanis három alperese van:

az Emberi Erőforrások Minisztériuma
a Hatvani Tankerületi Központ
és mint korábbi fenntartó, a gyöngyöspatai önkormányzat
A kártérítésre jogosultak pedig maguk dönthetik el, melyik alperestől követelik a pénzüket.

"Amikor erről kérdeztük a roma családokat, nekünk egyértelműen azt jelezték, hogy attól a szervtől, amelyiknek a legtöbb forrása van a kártérítés kifizetésére: a tankerülettől"- magyarázta Farkas Lilla.
444.hu/2020/01/04/ha-gyongyospata-vezetese-emberszamba-venne-telepules-roma-lakossagat-es-szoba-allna-veluk-akkor-toluk-is-tudhatnak-mi-a-helyzet

Esetleg tájékozódhatnál is, mielőtt még nagyobb baromságokat hozol ide érvként.

2020.01.04. 22:16:35

@nincs1itt: Mint fentebb írtam, NINCS MESE, nem dajkálok senkit!

nincs1itt 2020.01.04. 22:17:13

@Soros csicskák húzzatok haza!: jáááános, akkor is unalmas vagytok! nem! inkább szánalmas... a beaufort skáláról mesélj, meg a német 200%-os megújuló teljesítményről. olyan bájos amikor, szépen belebonyolódsz a tudatlanságodba, persze szigorúan magázódva! mert attól olyan hitelesnek látszol...

nincs1itt 2020.01.04. 22:19:15

@Tényelek: ne hisztizz, kicsi jááános. csak tedd meg, mint az ellen oldal aranytálcára áhítozó tagja, azt amire kértelek. vigyázz, mert egy jános már végezte tálcán!

morpho 2020.01.04. 22:20:28

@nincs1itt: Tudom, hogy nincsenek sokan és ha figyelembe veszem az érveidet, akkor tényleg kemény meló lehet egyszerre többen lenni. De ki az a hülye, aki elvállal ilyen szar melót?

2020.01.04. 22:22:41

@eszti.....: "történelmi pert nyertek az állammal szemben 2018 októberében a 2004 és 2017 között szegregáltan oktatott gyöngyöspatai diákok, akik pert indítottak az állam ellen, amiért hátrányos helyzetben kellett tanulniuk a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskolában."
A jog nem ismer olyat, hogy attól kérek kártérítést, akitől akarok.
Csak és kizárólag attól lehet, aki az adott időszak fenntartója volt.
Azért van három alperes, mert abban az időszakban ez a három fenntartó volt az iskolával kapcsolatban, mindegyik csak azokért az évekért felel kártérítéssel, amikor ő volt a fenntartó. A leghosszabb időszakban az önkormányzat, egy pici ideig a hatvaniak, majd az EMMI a KLIK-en keresztül.

nincs1itt 2020.01.04. 22:23:11

@morpho: hát ők, azok a hülyék... gondolj bele, ilyesmit tényleg csak meggyőződésből lehet csinálni!

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2020.01.04. 22:34:02

@eszti.....: Az alperes közvetlenül követelheti ugyan a pénzt a Tankerülettől, de ezek után meg a Tankerület a pénz nagy részét vissza fogja követelni az önkormányzattól. A jogi részletek lejjebb...

@Tényelek: "A jog nem ismer olyat, hogy attól kérek kártérítést, akitől akarok."

De, ismer ilyet a magyar jog.

"A felperesek a jogsértés megállapításán kívül összesen 143.500.000 forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kérték kötelezni az alpereseket, amelyből a bíróság 89.050.000 forintban találta alaposnak a felperesek követelését és ennek megfizetésére egyetemlegesen kötelezte az alpereseket."

Az egyetemlegesen* valóban azt jelenti, hogy a felperes (immár jogosult) közvetlenül bármelyik alperestől követelheti a kártérítés megfizetését.

Csakhogy mivel az idő nagy részében a fenntartó nem a Tankerület, hanem Gyöngyöspata önkormányzata volt, a kifizetett pénz nagy részét ezek után a Tankerület vissza fogja követelni az önkormányzattól...

Lásd Ptk: ptk2013.hu/uj-ptk-normaszoveg/uj-ptk-vi-konyv-kotelmi-jog-1-2-resz/715
"II. CÍM

TÖBBALANYÚ KÖTELMEK

VI. Fejezet

Több kötelezett a kötelemben

6:28. § [Osztott kötelezettség]

(1) Ha többen tartoznak egy osztható szolgáltatással – ha e törvény eltérően nem rendelkezik – a jogosult minden kötelezettől a ráeső részt követelheti. Kétség esetén a kötelezettek egyenlő mértékű szolgáltatás teljesítésére kötelesek.

(2) Osztható a szolgáltatás, ha önállóan használható részekre bontható, kivéve, ha a megosztás a jogosult lényeges jogi érdekét sértené.

6:29. § [Egyetemleges kötelezettség]

(1) Ha többen tartoznak egy nem osztható szolgáltatással, a teljesítés bármelyik kötelezettől követelhető. Egyetemleges a kötelezettség abban az esetben is, ha többen úgy tartoznak egy osztható szolgáltatással, hogy a jogosult bármelyik kötelezettől követelheti a teljesítést.

(2) Egyetemleges kötelezettség esetén minden kötelezett az egész szolgáltatással tartozik, de ha bármelyikük teljesít, a jogosulttal szemben a teljesített rész erejéig a többiek kötelezettsége is megszűnik. A kötelezettek egymás szerződésszegéséért is felelnek.

(3) A kötelezett a jogosult követelésével szemben a többi kötelezettet megillető, a jogosult kielégítésével kapcsolatos kifogásra is hivatkozhat, a többi kötelezett követelését azonban nem számíthatja be.

(4) A jogosultnak az egyik kötelezettel szemben beálló késedelme valamennyiük javára beáll.

(5) A követelésnek egyik kötelezettel szembeni elévülése nem hat ki a többi kötelezettre.

6:30. § [Az egyetemleges kötelezettek egymás közti viszonya]

(1) Az egyetemleges kötelezetteket – ha jogviszonyukból más nem következik – a kötelezettség egymás között egyenlő arányban terheli. Ha a kötelezett kötelezettségét meghaladó szolgáltatást teljesített a jogosultnak, a többi kötelezettől a követelésnek őket terhelő része erejéig az általa nyújtott többletszolgáltatás megtérítését kérheti.

(2) A kötelezett nem hivatkozhat a többi kötelezettel szemben olyan kedvezményre, amelyben a jogosulttól részesült.

(3) Az a kötelezett, akivel szemben a jogosult követelése elévült, az elévülésre a többi kötelezettel szemben is hivatkozhat."

Belzebubo 2020.01.04. 22:53:32

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: te törvényekre hivatkozol és jogszabályokat citálsz? Hol élsz ember? Már 20 évvel ezelőtt az volt a lev. rendszeri aláirásom, hogy : Magyarországon a törvények csak tájékoztató jellegűek...

morpho 2020.01.04. 22:57:48

@nincs1itt: Azt mondod nincs az a pénz?

eszti..... 2020.01.04. 23:00:55

@Belzebubo:

fideszes képviselő is ezt gondolta. :)))

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2020.01.04. 23:02:49

@eszti.....: Bocs, természetesen a fenti hozzászólásban ( @Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik: ) azt akartam írni, hogy a jogosultak, azaz a romák követelhetik ugyan a kártérítést közvetlenül a Hatvani Tankerülettől, amely azonban a Ptk. 6:30. § (1) alapján kérni fogja a többi kötelezettől (lásd Gyöngyöspata önkormányzata) "a követelésnek őket terhelő része erejéig az általa nyújtott többletszolgáltatás megtérítését".

Ami magyarra lefordítva annyit jelent, hogy a végén mégiscsak fizethet az önkormányzat...

@Belzebubo: "Magyarországon a törvények csak tájékoztató jellegűek"

Hát ha egyszer az életben lesz egy komolyabb pered vagy hatósági ügyed, akkor erre azért a helyedben nem hivatkoznék. :P

eszti..... 2020.01.04. 23:06:02

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

akkor mégsem beszélt hülyeségeket az ügyvédnő.
érdekes, hogy sem az emminek, sem a tankerületnek nem tűnt fel, mi folyik a gyöngyöspatai iskolában.

eszti..... 2020.01.04. 23:09:30

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:

mégiscsak fizethet az önkormányzat... - fizessen! a gyöngyöspatai is és a többi is, amennyiben etnikai alapon szegregálják a gyerekekek.

Ego55 2020.01.04. 23:11:19

+6ó az a végtelen aggódás az ellenzéki oldalról a Fidesz sorsáért, DE nyugi-nyugi. Nem kell aggódni!

Muhammad Balfas 2020.01.04. 23:59:21

Olyan ez mint a házasság..Nem kell mindenáron együtt maradni.Egyébként meg Orbán valszeg ráérzett,hogy hogy ha fejre áll,akkor sem fogják kizárni a Fideszt,hát most keménykedik velük egy kicsit..Hajrá!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 00:26:12

@morpho: "Már saját magadat sem ismered narancskullancs??? :)))) Te még Gréczynél is hülyébb vagy! :)))"

Ne tedd már a hülyét, nem vagy te ennyire buta, mint amilyennek mutatod magad.

Grimbusz Makszimuszt nem ismerem (ill. nem ismerjük egymást), akinek te írtál egy olyan hozzászólást, amibe engem kevertél bele (különösebb ok nélkül), megtűzdelve egy olyan inszinuációval, miszerint mi egymással szemben ülünk.

Ha neked ebből az jött le, hogy én skizofrén vagyok, akkor lehet, hogy ideje lenne elsajátítanod az értő olvasás tudományát, mert így csak magadból csinálod a "nap hülyéjét"...

"A hiányt te hoztad fel."

Nem igazán, ezt az amúgy ide nem illő témát @Nekoashi2005: hozta fel az egyik első hozzászólásában

"Én meg leírtam, hogy miért csökkent a fidesz alatt. A manyup zsarolásos államosítása miatt."

Ez meg szimplán csak csúsztatás. Tény, hogy a rosszul megvalósított kötelező magánnyugdíjpénztári pillér eltörlése hozzájárult a hiány és az államadósság csökkentéséhez, de ez csak egy (általatok rendszerint túlhangsúlyozott) összetevő volt a sok közül.

A Gyurcsány–Veres csodaduó már jóval a válság előtt, 2006-ban képes volt rekordméretű államháztartási hiányt produkálni; ez messze nem magyarázható csak a manyup-elszámolási vitával. De a szocik már előtte is minden évben túllépték az EU által megengedett 3%-os mértéket:

index.hu/gazdasag/magyar/hazgyf061005/
"Nem éjjel-nappal, hanem - esetleg sőt - éveken át hazudott a kormány. És ez éveken át mindig ki is derült. Az Index lelkiismerete tisztább, mint Gyurcsány Ferenc vasalt fehér inggallérja, de tényleg: szóltunk mi is. Az MSZP-SZDSZ kormány 2002 óta traktálja hamis költségvetési adatokkal a közvéleményt...

2002 óta egyetlen évben sem sikerült tartani az eredetileg tervezett hiánycélt. Sőt a később tervezettet sem. Két pénzügyminiszter elvitte a balhét, egy konvergenciaprogramot tavaly visszadobott az EU. (László Csabát 2004 elején, a decemberben megadott utolsó hiányadat bukásának kiderülése után még Medgyessy Péter menesztette, utódát, Draskovics Tibort már Gyurcsány Ferenc állította fel székéből 2005 áprilisában, egyebek között azt jelölve meg célként a máig regnáló Veres Jánosnak, hogy maradéktalanul tartsa be a pénzügyi fegyelmet" [ami olyan "jól" sikerült, hogy 2006-ban rekordhiányt hoztak össze].

"Akkor mégis csak te hoztad fel nem Faszfejevics?"

Nem, ez továbbra is a ti nünükétek... Pedig a szomorú helyzet az, hogy a szíveteknek oly kedves, "szép emlékű" szoci-szadi kormány egyszerűen nem volt képes az államháztartást fegyelmezetten menedzselni. A mostani meg képes rá.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 00:47:35

@eszti.....: "fizethet az önkormányzat... - fizessen! a gyöngyöspatai is és a többi is, amennyiben etnikai alapon szegregálják a gyerekekek."

És szerinted ennek mi lesz a következménye?

Megmondom neked...

Az amúgy is ingatag helyzetű önkormányzatnak valamiből éveken keresztül ki kell majd gazdálkodnia azt a 10-15 millió forintot évente, amivel törlesztheti az adósságát.

Hogy teremtheti elő ezt a pénzt, ha az éves bevételük tényleg csak 40 millió forint?

Próbálhatja emelni az iparűzési adót, amitől az a kevés munkaadó is elmenekülne, aki Gyöngyöspatán még jelen van. Megsarcolhatnák a munkahellyel, normális jövedelemmel rendelkező (nem cigány, nem nyugdíjas) lakosokat, akik ennek hatására szintén jó eséllyel elhúznak

Vagy (ami valószínűbb), az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások (közszolgáltatások, pl. útfenntartás) színvonala csökken majd, amelyekből kispórolnak minden olyasmit, ami nem kötelező állami feladat.

A vége ennek is az, hogy menekül a településről mindenki, aki teheti, maradnak a nyugdíjasok és a romák.

Aztán a szinte tisztán roma osztályokban megkaphatják az "integrált" oktatást.

morpho 2020.01.05. 01:14:22

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Grimbusz Makszimuszt nem ismerem (ill. nem ismerjük egymást)"

Akkor ezt írd baszod :) Mert ez így nyilt beismerése az egyekvagytoknak :)) Idióta. Engem amúgy nem zavar, ha valakinek két énje van, csak figyeljen oda, hogy ha kommentel, akkor ne bassza el, mert olyan kínos magyarázkodást kell leművelnie, mint most neked. A hsz többi része szóra sem. Ezt is csak a poén miatt. Mindig meglep, ha valaki ennyire hülye! :))

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 01:21:05

@morpho: "Akkor ezt írd baszod"

Tartalmilag ezt írtam, kedves funkcionális analfabéta barátom.

Hogy te képtelen voltál értelmezni, az a te szegénységi bizonyítványod.

Bár ha lenne valami kis sütnivalós, akkor bizonyára nem a Gyurcsány Feri seggét nyalnád...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.05. 03:17:04

hát a fideszt kizárni sem lehet már?
fel sem merült ilyesmi, szavazógépnek tekinti őket is a frakció
majd jön a pofára esés, mikor a magyar érdekek szerint szavaznak, nem a németek szája íze szerint
tótisztánból meg a baltiakból lehet német gyarmat, de a magyarok és lengyelek nem tűrik el, habozhat a germánok és bérenceik szája mintha omoba haraptak volna

havrilla 2020.01.05. 03:21:27

@eszti.....:
Tévedsz. Az önkormányat sara kb. az összeg 3/4-e és igen csak gondban van.

havrilla 2020.01.05. 03:30:01

@Vége a játéknak, ennyi volt, lipsik:
A szöveg jó, de nem bizonyíték az ügyben. Ismerni kellene az ítéletet és nem csak néhány "avatott" magyarázatát.
Az nem stimmel ( Kúria, Strasbourg eltörli ), hogy olyan idősuzakért kellene a EMI-nek fizetnie, amikor semmi köze nem volt az iskolához. Te fizetnéd a lakásod előző lakója által több év alatt felhalmozott áramszámla hátralékát? Nincs is olyan bíróság, melyik jogszerűen ezt megítélhetné. Ugyanez a helyzet az önkormányzatnál arra az időszakra , mikor már semmi köze nem volt az iskolához.
Hidd el, hogy csupán megint hazudtok.

havrilla 2020.01.05. 03:56:15

@eszti.....: Te tájékozódj inkább és ne hazudj!
A három alperes az Önkormányzat, az iskola, és a Hatvani Területi Központ.
A három közül az iskola ellen minden keresetet elutasítottak.
Marad az Önkormányzat és a Tankerületi Központ. Az a minisztérium nincs sehol megnevezve a perben, legalább is az általam ismert iratokban. Nem tudom a Tankerületi Központ jogállását (önálló jogi személynek számít-e) , de az biztos, hogy 2015-ben jöttek létre, tehát jogszerűtlen ezen időpont előtti fizetésre kötelezettség. Adott esetben egyetemlegesség csupán 2015 és 2017 közötti időszakra vonatkozhat.
Amúgy azt hiszem vagy 80 alperes volt és az ítéletek személy szerintiek, ami azt jelenti, hogy minden alperesnél meghatározta az ítélet a fizető hivatalt.

Amit én ismerek abból azt látom, hogy az önkormányzat van igen csak bajban és ez meghatározza a következő választást és a jelenlegi működést. Pl. lehet majd sírni, hogy nem lesz "segílly".

havrilla 2020.01.05. 04:04:51

Ez a gyöngyöspatai ítélet nem stimmel. A jogerős ítélet dátuma 2019 szeptember 19. Mondjuk csak egy hónap múlva kapták meg az alperesek. A fizetés 15 napon belül aktuális. Ha a Kúriához fordultak a felperesek, a jogerős ítélet rendelkezése akkor is végrehajtható, azaz ha nem fizetnek, akkor simán és gyorsan a végrehajtó ( ingyenesen ) néhány nap alatt leemeli a vesztesek bankszámlájáról a pénz és átadja/utalja a nyerteseknek.
Most 3 hónap után nem tudni, hogy mi a helyzet, hogy ki fizetett és mennyit???? Na ne!

havrilla 2020.01.05. 04:19:32

Kutakodtam. Marad a zavarosság.
A jelek szerint január 2.-án kapták meg a nyertesek a jogerős ítéletet. Hát, nem kapkodta el a bíróság, ami már egyértelmű jogsértés, de ez az ítélet tartalmát nem befolyásolja.
Egyes hírportálok szerint a Kúria hozta, mások szerint a Debreceni Ítélőtábla a jogerős ítéletet. Nem tudom, honnan vették a Kúriát, de valóságban a Debreceni Ítélőtábla hozta. A vesztesek a Kúriához fordultak az információk szerint, vagy legalább is ezt közölték, hiszen, ha most kapták kézhez az ítéletet, csak ezután léphetnek. De ez a végrehatást/fizetést nem hátráltathatja.
Maga a gyöngyöspatai önkormányzat nyilatkozott, hogy nekik kb. 80 milliót kell kifizetni, ami az évi 40 milliós bevételből nehezen fog menni. Bankkölcsön? Lehetséges, de azt hiszem a 2022-es és a 2024-es választásokra igen erős hatással lesz.

morpho 2020.01.05. 05:26:44

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Tartalmilag ezt írtam" :)) Én meg tartalmilag kiröhöglek buta bizimagyarázó idióta! :)))) Zseniális voltál tegnap! Ha minden nap ennyi hülyével van tele ez a kommentsáv, ide fogok járni fideszgyűlések helyett! Pedig azok se rosszak! :))

poor 2020.01.05. 07:20:18

@Grimbusz Makszimusz:
A fidióta pártcsinovnyiknak.
A sportszerűség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Kovács Lászlónak tulajdonított "merjünk kicsik lenni" frázis sosem hangzott el nyilvánosan az egykori külügyminiszter szájából. Az ominózus, 2002. június 4-i parlamenti ülésen így fogalmazott: "Nekünk is meg kell tanulni akkorának lenni, amekkorák vagyunk, s hogy ez kicsi vagy közepes, ebből a szempontból mellékes"
Szokásos fideszes HAZUGSÁGOKAT böfögöd fel!!

Célkereszt 2020.01.05. 07:22:59

@Szergej Szergejevics Szergejev: Az USA-ban buszoztatták a gyerekeket, hogy ne alakuljanak ki tisztán fehér és színes osztályok. Az integrált oktatás nem cigány érdek, hanem a többségé. Ha a népesség 10%-àról lemond a tàrsadalom, akkor megnézhetjük magunkat.

rallus 2020.01.05. 07:49:05

@Célkereszt: Igazad van!
Nagyon jó visszhangja lenne, ha a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola is vállalná 10%-nyi nógrádi roma gyermek integrálását és erről akár napi rendszerességgel is tudósíthatnák a módszer sikerében kétkedőket!

Toportyán Zsóti 2020.01.05. 08:06:15

@Szergej Szergejevics Szergejev: Fajtád a következő bukta kovácsa szegény félázsiai félállat.

Célkereszt 2020.01.05. 08:13:28

@rallus: Bizonyára, ha a cigányok betérnének a zsidó vallásba.

nincs1itt 2020.01.05. 08:19:30

@Célkereszt: ez egy szép lózung! de fogadjuk el végre, hogy nem az oktatás színvonalát kell "levinni" a leggyengébb szintjére! aktuálisan leggyengébb képességű tanulók (mindegy fehér, fekete, kávébarna vagy zsidó, muszlim, keresztény), vagy más hátránnyal küzdők lerontják a többiek teljesítményét, mivel az oktató kénytelen ezen tanulókat is oktatni, ezzel óhatatlanul is csökkentve a színvonalat. tehát a "10%"-ról nem szabad lemondani, hanem megfelelő környezetben kell a színvonalukat emelni. kudarcként élik meg, hogy nekik nem megy az, ami az átlagos képességűeknek igen. ez a kudarc vezethet oda is, hogy végképp "elvesznek" a társadalom számára. ha pedig kiköveteli egy csoport, hogy ez a 10% tanuló márpedig tanuljon együtt a 90%-al, akkor a 90% is veszélybe kerülhet, valami homályos, ostoba, hazug és kártékony egyenlősdi miatt.

Célkereszt 2020.01.05. 08:38:23

Jól hangzik, csak éppen ellentétes hatású, mer nincs húzóerő, nincs viselkedési minta. Talán el tudnám képzelni egy iskolai előkészítőnél vagy az első 1-2 osztályban, hogy felzárkóztassák a romákat, de akkor minden paripát, fegyvert bele.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 08:47:49

@poor: "@Grimbusz Makszimusz:
A fidióta pártcsinovnyiknak.
A sportszerűség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Kovács Lászlónak tulajdonított "merjünk kicsik lenni" frázis sosem hangzott el nyilvánosan az egykori külügyminiszter szájából. Az ominózus, 2002. június 4-i parlamenti ülésen így fogalmazott: "Nekünk is meg kell tanulni akkorának lenni, amekkorák vagyunk, s hogy ez kicsi vagy közepes, ebből a szempontból mellékes"
Szokásos fideszes HAZUGSÁGOKAT böfögöd fel!!"

Poor (szegény? lelkiszegény) büdös bunkó libernyáknak!
Kispofám, hogy egy mondat elhangzott e, ki mondta, ki nem mondta, nehéz ügy és ravasz terelés ebbe a fingfűrészelésbe belemenni, én nem is fogok, mert Kovács László és pártja, illetve a tevékenységük már önmagában színtisztán képviselte ezt a mondatot és ez viszont kőkemény, számtalan példával bizonyítható tény!
Az általad citált idézet sem jobb, mint ami miatt tiltakozol balfaszkám, hiszen egy külügyminiszternek kutya kötelessége foggal körömmel védeni hazája érdekeit még ha az kicsi is! Egyébként ennek a szervilis külügyi politikának meg is lett a következménye, amikor az egyébként tényleg igénytelenül kinéző Göncz Kinga külügyminiszter asszonyunkat le kócos asszonyozta egy tapló szlovák politikus!

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 09:11:57

@Szergej Szergejevics Szergejev: igazad van, a manyup az csak töredék. Az EU támogatás a meghatározó. Hisz az adta a gdp átlag 4%-os növekedését....ja, hogy az eju segíj nélkül nem lenne növekedés? Piha! Magyarország jobban teljesít!

havrilla 2020.01.05. 09:21:08

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Tényleg ilyen hülye vagy? És el is hiszed magadnak az ostobaságodat?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 09:27:05

@havrilla: nem. Én kiszámoltam a ksh adataiból. A maszop 7 évét vetettem össze a fidesz első hét évével. Négyszer annyi pénz jött az EU-tól.
Mielőtt szamárságot beszélnél, a nettót vettem alapul.

havrilla 2020.01.05. 09:33:41

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Itt még nem látom a válaszodat, de email-ben megjött.
Az a tévedés vagy inkább hazugság, hogy csak a támogatások miatt mutatható ki növekedés és amúhgy nincs is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 09:37:53

@havrilla: 2014 kiemelkedő év volt.
6620 mill. euro-t kaptunk, 909-et fizettünk be. Nettó 5711.
A gdp: 105.923 millió euro. Ez bizony csaknem 5,4%!!!
A gdp nòvekedése 3,5%-os volt.
a 2014-es gdp 102.015 millió.
A két év között 3908 millió a növekedés.
Ez cca 1800 millió eutóval kevesebb, mint a támogatás.
Tudom, tudom, a negatív növekedés is növekedés.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 09:45:39

@morpho: "Grimbusz Makszimuszt nem ismerem (ill. nem ismerjük egymást)"
Akkor ezt írd baszod :) Mert ez így nyilt beismerése az egyekvagytoknak :))"

Afelett napirendre tértem, hogy egy értetlen és notórius hülye vagy, így ezt a feltevésedet nem is kezdem cáfolgatni, viszont érdekelnek a hozzád hasonló debilek logikai mechanizmusai, így meséld el kérlek, hogy szerinted mi értelme van váltott nickekkel kommentelni, mert véleményem szerint ez hülyeség lenne, de te ezen lovagolsz itt egyfolytában!

havrilla 2020.01.05. 09:46:29

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Boldogok a lelki szegények.
Hát, ha nektek ez a rögeszmétek...

2020.01.05. 10:10:10

@antal100: Beveszik?Kérik sőt követelik a polgári turul körös ökrök,mert szeretik,ha nemcsak az életük,de a szájuk is szaros a nemzethy fekától!

2020.01.05. 10:13:47

@6.Lenin: Ezzel azt szeretnéd mondani,hogy te már azelőtt nyaltad a fideSS segget mielőtt "Mohácsra" gyöttél?

2020.01.05. 10:19:26

@Tényelek: Akkor,most a folytatos nemzethy maffia erre a legjobb megoldás?Szeretném látni,mikor a maffia visszaadja a 13.havi nyugdíjt MEGIGÉRTE ha az "ORSZÁG" jobban teljesít!Akkor,most ki teljesíti a 14 havi nyugdíjat,mert ezt is belengette a capo de tutti?Persze ezek a kérdések,csak bennem vetődnek fel,mert egy génmanipulált köcsög turul baszó erre egy Soros választ ad!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 10:24:28

@nincs1itt: " fogadjuk el végre, hogy nem az oktatás színvonalát kell "levinni" a leggyengébb szintjére! aktuálisan leggyengébb képességű tanulók (mindegy fehér, fekete, kávébarna vagy zsidó, muszlim, keresztény), vagy más hátránnyal küzdők lerontják a többiek teljesítményét, mivel az oktató kénytelen ezen tanulókat is oktatni, ezzel óhatatlanul is csökkentve a színvonalat. tehát a "10%"-ról nem szabad lemondani, hanem megfelelő környezetben kell a színvonalukat emelni."

Ezeknek a cigányoknak az esetében nem a színvonal (tanulási) a sarkalatos pont, hanem az antiszociális viselkedésük, a tanár nem a tananyaggal kapcsolatban kénytelen velük külön foglalkozni, hanem magatartással összefüggő ügyekben! Jól látod, szétcseszik az oktatást és a másik gond, hogy ehhez kvázi joguk van, hiszen a liberális felfogás elterjedése miatt a tanár eszköztelennek bizonyul velük szemben!
Ez a milliós kártérítés a kis tudásszomjas purdéknak meg egyszerűen röhej, a pénz nyilván alkohol, okostelefon és egyéb hasznos dolgok formájában ölt majd testet (a kijelentésemért vállalom a felelősséget ismerve cigányékat) és nem fogják a lelkes szülők különórákba ölni a drága lóvét!

6.Lenin 2020.01.05. 10:24:43

@csulla:

Mondj az ellenzéki oldalról legalább egy 100-as 1ént, holnaptól azt fogom támogatni.
Miért lenne seggnyalás, ha valakikkel nagy vonalakban 1etértek, mert a másik oldalon nm látok értelmes alternatívát?
Te az ellenzék seggét nyalod, mert hasonlóan idióta vagy? Valakinek elfogadod a véleményét, már a seggét is kinyalod? Szerencsétlen barom vagy akkor, de miért dicsexel vele?

6.Lenin 2020.01.05. 10:29:21

Segget meg csak azért nyalok, mert szeretem az ízét.

6.Lenin 2020.01.05. 10:31:15

@6.Lenin :

Meg azért, mert beteg vagy, agyilag. Miért dicsexel vele?

morpho 2020.01.05. 10:47:51

@Grimbusz Makszimusz: "szerinted mi értelme van váltott nickekkel kommentelni, mert véleményem szerint ez hülyeség lenne, de te ezen lovagolsz itt egyfolytában!"

Talán az, hogy sokkal többnek tünjél, mint ahányan

István Tamasi 2020.01.05. 10:52:18

@6.Lenin: "A piac elméletileg mindent megold.
Igen, még azt is megoldja, hogy ciklikus gazdasági válságok legyenek. De még azt is megoldja, hogy a válságból úgy jöjjenek ki a gazdagok, hogy még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek legyenek.

morpho 2020.01.05. 10:56:18

@Grimbusz Makszimusz: "szerinted mi értelme van váltott nickekkel kommentelni, mert véleményem szerint ez hülyeség lenne, de te ezen lovagolsz itt egyfolytában!"

Talán az, hogy sokkal többnek tűnjél, mint ahányan vagy :) Talán az, hogy úgy tűnjön, mintha tele lenne a blogtér narancskullancsokkal, pedig csak ketten vannak. El is basszátok, néha saját magatokkal "beszélgettek" :) Egyébként szórakoztató :) A Gréczy farkán meg nem lovagolhatok, mert azt te már lenyúltad, meg különben sem ismerem olyan behatóan a témát mint te. :)

6.Lenin 2020.01.05. 11:06:52

@István Tamasi:

Kezdem érteni a ballib oldal politikáját. ezen a vonalon -amit most írtál-érthetővé válik.

Győznek-két évig mindent szétlopnak-utána kölcsönből válságot kezelnek-jól meggazdagodnak ezen-aztán buknak, de van miből átvészelni a zord időket, amit okoztak-mások ismét építnek, hogy legyen mit ismét szétlopniuk a haladóknak.

Most is ez zajlik, 94-ben, és 2002-ben is ez volt. Néhány év múlva ismét ez lesz.

Nyilván ez a ciklikus ismétlődés a haladó (idióta) új szavazók "szórakozása".

Nem lehetne ezt megelőzni valahogy? Mondjuk úgy, hogy a konzervatív gondolkodók időnként oktató filmen tudatnák az új generációkkal, hogy a haladóknak mi is a valódi elképzelésük a világról. Vagy ezt minden generációnak a saját bőrén kell megtapasztalnia? Elég hülye dolognak tűnik, és nem is olyan szórakoztató.

És még néha azt mondják, hogy az ember a legintelligensebb lény az univerzumban.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 11:08:04

@morpho: szeretem a géczi faszát, ez van.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 11:14:28

@morpho: Talán az, hogy sokkal többnek tünjél, mint ahányan vagy.....................

Értem. Te hányan vagy? Már csak azért is, mert előző évben négy hónapig nem kommenteltél, most meg itt fosod a szót, illetve a hülyeséget és ez a némaság nem életszerű egy ilyen lénynél mint te!

Sir Bates dö Hól 2020.01.05. 11:22:40

@Grimbusz Makszimusz: teljesen igazad van ebben, viszont pontosan az a baj, hogy a tünetet (antiszociális viselkedés) akarod megszüntetni, s nem annak okát felszámolni (az antiszociális viselkedést gyakorlók lehetetlen életkörülményeit megváltoztatni: s igen, e körben felülreprezentáltak a cigányok valódi arányukhoz mérten), s ez így nem megy szerintem...

2020.01.05. 11:30:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: 2014 valóban jó év volt, akkor már csak 8.1 milliárd euró volt az éves adósságszolgálat, ami 2010-ben Orbánék 9 milliárddal vettek át a liberálbolsevik kormánytól, amit az elvtársak sikeresen növeltek erre a szintre a 2002-es 1,53 milliárd eurós szintről.
Ha megnézi a makroszámokat, akkor azt látja, hogy a Fidesz csodát művelt négy év a alatt, .., olyannyira, hogy a liberálbolsi szakemberek tutira vették, hogy az ország becsődöl 2012-.re és majd jöhetnek vissza, mint "krízis menedzserek".

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 11:42:09

@Sir Bates dö Hól: "teljesen igazad van ebben, viszont pontosan az a baj, hogy a tünetet (antiszociális viselkedés) akarod megszüntetni, s nem annak okát felszámolni (az antiszociális viselkedést gyakorlók lehetetlen életkörülményeit megváltoztatni:"

Ne beszélj a nevemben, mert egy szót sem írtam a megszüntetés mikéntjéről, bár jól sejted, nem kizárólag a szép szón alapulna, mert az náluk soha nem ért eddig célt! Az életkörülményeik és az antiszociális viselkedés pedig nem egyoldalú, ahogy próbálod beállítani, hanem oda-vissza ható, generációkon átívelő folyamat. Ha visszagondolsz, évtizedek óta rángatjuk ki őket a szarból pénzzel, lakással, mindenféle támogatással, tehát leszarva a libsi trendet ki kéne szállni ebből a mókuskerékből és számonkérni rajtuk mindent, legyen az munka, tanulás, törvények betartása, normális együttélés!

6.Lenin 2020.01.05. 11:43:24

@Sir Bates dö Hól:

És az ilyen politikai szándékkal meghozott bírói ítéletek a megoldáshoz vezető utat jelentenék? Ha már keresed a megoldást, vagy?

2020.01.05. 11:49:50

@Sir Bates dö Hól: A cigány közösség a kulturális hagyományai miatt integrálhatatlan és ebben a nyálas, prájdos jogi környezetben nem is lehet őket integrálni.
El kell menni egy közmunkás megbeszélésre, ahol olvasni kell valamit, majd aláírni, .. pl. tűzvédelmi, balesetvédelmi oktatás, majd szignózás /értsd: különböző formájú keresztek!/.
Az ilyeneket az elején nem is tudták megcsinálni, álltak a programok, amíg ki nem találták, hogy behívják a feleségeket, mert azok úgy is otthon vannak a ki tudja hányadik gyerekkel, ráérnek.
Ők elolvassák a férjeiknek ami a papírokon van, majd azok ráikszelnek, .. mert, hogy a kulturális hagyományok miatt a nők tudnak olvasni, a férfiak zöme meg nem.
Egy cigány fiú 12 éves korában romává válik /roma= cigány férfi!/ és onnantól kezdve nem fogadhat el utasítást egy alsóbb rendű nőtől, .. a tanárok közel 100%-a meg ugye nő. Innentől kezdve nem tanulnak, pedig addig nem igazán maradnak le a többiektől, de ez azt eredményezi náluk, hogy nagyjából 25-30 éves korukra funkcionális vagy valós analfabéták lesznek.
Ezt egy generáció kiemelésével nagyjából meg lehetne oldani, de ilyet a liberális jogrend nem enged meg, ezért ez a probléma, amíg marad a libsi rendszer, nem fog változni.
Ha csak ezt az elemet nézzük, akkor ugyanez a probléma a muszlimoknál is fennáll, bár ők halmozottan megfejelik a mi cigányaink korlátait az integrációra.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2020.01.05. 11:54:23

Kedden bukikkh! És ha bukikkh __ akkorr itthon is bukikkh.
Aztán újra színre lépekkh.

2020.01.05. 11:54:46

@István Tamasi: "Igen, még azt is megoldja, hogy ciklikus gazdasági válságok legyenek. De még azt is megoldja, hogy a válságból úgy jöjjenek ki a gazdagok, hogy még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek legyenek. "
A nekünk válság a liberális gazdaság szerves része, ilyenkor a felső 1%-ék nyúlja le az összes többi vagyonát, pénzét.
Na ilyen is van, hogy egyetértünk :-) !

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 12:27:03

Nekem nincsen sok nevem, nem, nem.

Tényelek 2020.01.05. 12:27:55

Nekem se. Pedig én meg magamat is magázom.

Tényelek 2020.01.05. 12:49:44

@Tényelek : ne szórakozzál bibsi, mert szétrúgom a fosódat!

2020.01.05. 12:56:33

@Tényelek : Kedves liberálbolsi klón!
Látom elfogytak az érvek, ezért elkezdte a szokásos klónozást.
Értem, hogy szégyelli a saját nevében írni a hülyeségeit - Még akkor is, ha senki sem tudja, hogy valójában mi az igazi neve! -, de azzal nem oldja fel a tudatlanságát, ha mások nevében kezd el írogatni.

Persze az sem valami jó fényt vet önre, hogy a liberálbolsikra jellemző devianciák sorát , amit nemrég Hadházy a zoofiliával /Lónak a faszát követelte a Parlamentben, magának!/ emelt egy fokkal feljebb, ön nemrégen a nekrofíliával fejelte meg!
Szóval értem, hogy még a saját nick nevén sem ír szívesen ilyen halmozott lelki problémákkal, de biztos lehet benn, hogy nem ez a megoldás, .. talán Graz, de ilyen előzmények után abban sem vagyok biztos.

2020.01.05. 12:59:30

@Tényelek : "ne szórakozzál bibsi"
Látom az antiszemitizmusát is a nevemben próbálja eladni, .. én ilyet sohasem írnék!
Remélem törlik az oldalról ezért!

Muhammad Balfas 2020.01.05. 13:00:41

@Célkereszt: @eszti.....:

eduline.hu/kozoktatas/Iskolai_szegregacio_igy_valtozhat_a_kozneve_IQZMIN

"A kormány november 18-án nyújtott be módosító javaslatot a köznevelési törvényhez, amely lehetővé tenné, hogy a mindenkori felelős miniszter rendelettel határozhatná meg, mi számít a diákok elkülönítésének, és mi nem, akár a bírósági ítélettel szemben is."

Célkereszt 2020.01.05. 13:40:59

@Muhammad Balfas: Nagyon helyes egy illiberális demokrácia szempontjából nézve.

morpho 2020.01.05. 13:48:27

@Grimbusz Makszimusz: Ezt te honnan tudod, hogy én mikor kommenteltem, meg mikor nem?

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 13:50:39

@morpho: rajtad vagyunk a pártközpontban.

6.Lenin 2020.01.05. 13:52:01

@Tényelek: betegek, mind, mind betegek.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 13:55:03

@morpho: "bizimagyarázó idióta"

Neked kéne magyarázni a szüleidnek, hogy a taníttatásodba ölt sok pénz dacára miért lettél funkcionális analfabéta...

Mindenesetre valami probléma tényleg lehetett a magyar közoktatásban, ha ilyenek kerültek onnan ki, mint te...

"Ezt te honnan tudod, hogy én mikor kommenteltem, meg mikor nem?"

A blog.hu megmondja azt, hogy ezen a nicken mikor kommenteltél, az aktivitás menüpontban:
blog.hu/user/19726/tab/activity

És magam is hajlok arra, hogy lehet valami abban, amit Grimbusz Makszimusz mond, gyanús ez a négy hónapos hiátus; talán egy korábbi nickeden még jobban beégtél, mint ezen, és ezért kellett visszaváltanod?

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 14:15:23

@morpho: Ezt te honnan tudod, hogy én mikor kommenteltem, meg mikor nem?........

És te honnan tudod, hogy én több nicken kommentelek?

morpho 2020.01.05. 14:30:22

@Szergej Szergejevics Szergejev: @Grimbusz Makszimusz:
Ti annyira hülyék vagytok, hogy néha saját magatokkal beszélgettek. Ez elég nyilvánvaló. Buta kullancsok.
Már 4 hónap eltelt? Azt hittem rövidebb ideig fogom bírni. Egész szép teljesítmény. Tele lett a faszom a tömény vérprimitív faszfejevicsekkel meg faszimuszokkal. Tegnap ránéztem a b1-re és láttam, hogy ugyanaz megy. Gondoltam hozzászólok. Zavar a jelenlétem narancskullancs? Engem egy kicsit igen. Mármint a sajátom. Nem kéne ebben részt venni. Semmi értelme.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 14:45:19

@morpho: "Nem kéne ebben részt venni. Semmi értelme."

Sok értelmes hozzászólásod valóban nincs a vitához...

Láthatólag máshoz sem értesz, csak a kötekedéshez és a személyeskedéshez, de akkor nagyon csodálkozol, ha ezek után elküldenek melegebb éghajlatra...

"Ti annyira hülyék vagytok, hogy néha saját magatokkal beszélgettek. Ez elég nyilvánvaló."

Lehet, hogy te saját magaddal szoktál beszélgetni, de nekem nincs ilyesmire igényem; csak sajnos, te képtelen vagy szöveget értelmezni, nagy kár.

Én elmondom a véleményem arról, amiről akarom; és reagálok arra, amire akarok (függetlenül attól, hogy amúgy általában egyetértek-e az adott hozzászólóval, vagy nem).

Ez eddig is így volt, és eztán is így lesz.

"Zavar a jelenlétem narancskullancs? Engem egy kicsit igen.

A butaságod engem egy picit igen, dehát abban hiába is reménykednék, hogy megokosodsz.

Téged már így kell elviselnünk a következő negyven évben.

Meg neked is magadat – nem lehet könnyű.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 14:48:44

@morpho:" Már 4 hónap eltelt? Azt hittem rövidebb ideig fogom bírni. Egész szép teljesítmény. "

Oszt mivel telt el az a boldog négy hónap, Gréczy farkával, hogy téged idézzelek?

morph on deer 2020.01.05. 14:52:37

@Muhammad Balfas:
“a mindenkori felelős miniszter rendelettel határozhatná meg, mi számít a diákok elkülönítésének, és mi nem, akár a bírósági ítélettel szemben is”

Éljen a jogállam!
Azaz: “hát ha van rajta sapka azér’, ha meg nincs, azér’..”

eszti..... 2020.01.05. 14:58:00

@nincs1itt:

Az integrált/inkluzív nevelés nem azt jelenti, hogy benyomsz a jó tanulók közé x számú gyengébb és/vagy hendikeppel küzdőt, aztán sorsukra hagyod őket az oktatóval együtt.
Speciális fejlesztések és szakember hálózat - segítők nélkül valóban csak hátráltatnák a jobb képességű diákokat.
Amennyiben az oktatás tartalmi része változatlan marad, elavult módszerekkel és tanmenetekkel kénytelenek dolgozni a pedagógusok, garantált a csőd.

morpho 2020.01.05. 14:59:23

@Szergej Szergejevics Szergejev: Szeretem, amikor egy narancskullancs tükörbe néz és összefoglalja a blogtérben nyújtott teljesítményét. Picit talán túl szigorú voltál magadhoz, de ennyi belefér.

eszti..... 2020.01.05. 15:00:58

@Muhammad Balfas:

Lex gyöngyöspata?

Briliáns megoldás! :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 15:01:17

@morph on deer: Ebben semmi olyasmi nincs, ami a jogállamisággal ellentétes lenne.

Magyarországon a korábbi Alkotmány és a jelenlegi Alaptörvény szerint is jogszabályokat az erre mandátummal rendelkező (feljogosított) intézmények alkothatnak, az eljárási szabályokat betartva, a mandátumukkal joghierarchiában magasabb szintű jogszabályokkal összhangban.

A bíróság nem jogalkotó, hanem jogalkalmazó szerv, amely szükség esetén az adott jogszabályok _értelmezésére_ jogosult, de a legfőbb feladata, hogy tegye lehetővé ezek érvényesülését.

Abban nincs semmi különös, hogy a megfelelő mandátum birtokában egy törvényhez a kormány vagy egy minisztérium rendeletet adhat ki, amely a részletszabályokat meghatározza, a törvény értelmezéséhez további támpontokat nyújt.

A bíróságoknak pedig a további munkájuk során ezt a rendeletet a továbbiakban ugyanúgy figyelembe kell vennie, mint magát a törvényt (feltéve, hogy az eljárási szabályok betartásával alkották meg, és nincs ellentétben magasabb szintű jogszabályokkal, pl. törvényekkel vagy az Alaptörvénnyel).

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 15:02:45

@eszti.....: Nem lex (mert nem törvény lesz, hanem rendelet).

morpho 2020.01.05. 15:03:31

@Grimbusz Makszimusz: Gréczy farkát te ismered igazán, én csak hallomásból ismerem a sztorit. Bár semmi közöd hozzá, de Amszterdamban hédereltem. Azt vizsgáltam, hogy milyen rettenetesen érzik magukat a migráncsok által hazavágott, szerencsétlen, nyomorgó hollandok egy ódivatú liberális demokráciában. Rettenetes volt...
Hazajönni.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 15:04:53

@morpho: "Picit talán túl szigorú voltál magadhoz"

Vagy csak ismét beütött a funkcionális analfabetizmusod.

Ideje lenne elsajátítanod az értő olvasás képességét.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 15:07:00

@morpho: "Rettenetes volt...
Hazajönni."

Ki kérte, hogy gyere haza?

Uniós polgárként nyugodtan maradhattál volna, amíg kedved tartja (és pénzügyi erőforrásaid engedik).

Mi nem bánnánk, ha a továbbiakban is is inkább ott rontanád a levegőt...

eszti..... 2020.01.05. 15:12:28

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Úgy gondolod, ez megold bármit is?
A rendelet életbelépése után nyugodtan elkülöníthetik a tanulók bármely csoportját, nem lesz visszatartó erő.

morpho 2020.01.05. 15:17:35

@Szergej Szergejevics Szergejev: "
Mi nem bánnánk, ha a továbbiakban is is inkább ott rontanád a levegőt..."

Na ebben kivételesen egyetértünk. Tudsz te ha akarsz pubi!

morpho 2020.01.05. 15:18:41

@morpho: Juteszembe kik az a mi? Te meg te?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 15:19:49

@eszti.....: Miért kell olyan butaságokat feltételezni, hogy a rendeletalkotás célja a feltétel nélküli szegregáció, diszkrimináció elősegítése lenne?

Még senkinek fogalma sincs, hogy mi szerepel majd a rendeletben, de te már egyből a legrosszabbat feltételezed a minisztériumról?

Én azt remélem, hogy a rendelet, a részletszabályok pontosítása révén a tankerületek, iskolák számára könnyebb lesz majd a jogszabályoknak megfelelő gyakorlat kialakítása; a szabályozás életszerűbbé, a gyakorlatban jobban alkalmazhatóvá válik.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 15:21:17

@morpho: "kik az a mi? Te meg te?"

Én és mások, akik már agyfaszt kapunk a hülyeségeidtől.

Muhammad Balfas 2020.01.05. 15:31:58

@Szergej Szergejevics Szergejev: Általában a romáknak semmi gondjuk nincs a megélhetési jogvédők által szegregáltnak nevezett oktatási formával,amíg ilyen-olyan szervezetek fel nem heccelik őket.
Kíváncsi vagyok ,mikor próbálják meg majd kinyírni a Ganghi gimnáziumot az antiszegregációs elmebaj jegyében..

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 15:32:51

@morpho: :" Gréczy farkát te ismered igazán, én csak hallomásból ismerem a sztorit. Bár semmi közöd hozzá, de Amszterdamban hédereltem. "

Nem értettem, hogy miért a fixa ideád ez a Gréczy farka, de így már világos minden! Szivacsossá szívtad az agyadat Amszterdamban és ezért hiszed hogy ez humoros szöveg! :D Most az egyszer higgy nekem, nem az! :P

nincs1itt 2020.01.05. 15:41:02

@eszti.....: az én véleményem az, hogy a speciális szakemberek sem tudnak segíteni, ha csak kevés időt töltenek a gyerekkel(ráadásul a problémás gyerekkel még több időt eltöltetni oktatással, kontraproduktív). ezért kellene az elkülönített, kifejezetten számukra létrehozott oktatási rendszer. amikor úgymond utolérték a többieket, akkor ismét együtt haladhatnának velük. de amíg csak fejlesztik őket, addig is lassítják a többiek tempóját.
az oktatás tartalmi részét pedig az átlag felettire kell kialakítani, nem pedig ilyen-olyan mondvacsinált trükkökkel a legrosszabb képességűek számára is teljesíthetővé butítani. igen, az én időmben is voltak, akik küszködtek az iskolában, szakmunkások lettek, nem is akármilyenek! az "átlag" pedig tovább tanult. a kiemelkedőek pedig még többre is vitték. ez a rend a világban, nem azonosak a képességek és a lehetőségek, ezért ne is próbáljunk minden gyerekből kvantumfizikust nevelni(nem is érezné jól magát esetleg), vegyük tudomásul a korlátokat és abból hozzuk ki a legtöbbet! a t.szülőknek is meg kell ezt érteni! nem a pedagógussal hisztizni, ha furunkulusos ödönke segghüje és ráadásul nem is tanul, mi több a szülők is csak akadozva írnak-olvasnak, de a "jogaikkal" kibebaxott módon tisztában vannak...

eszti..... 2020.01.05. 15:50:49

@Szergej Szergejevics Szergejev:

" iskolák számára könnyebb lesz majd a jogszabályoknak megfelelő gyakorlat kialakítása"

Ez a rendszer működött a KLIK megalapítása előtt. A központosítás teljes mértékben elvette az iskolák önállóságát, felszámolta az önkormányzati közoktatási intézményrendszert.
Szétvertek egy normálisan működő rendszert, ami az önkormányzatiság elvén alapult, ráépítettek egy teljesen felesleges és baromi drága intézményfenntartó központot.

Muhammad Balfas 2020.01.05. 16:09:34

@eszti.....: Vajon a Madách meg Radnóti gimikbe hány cigánygyerek jár..?

morph on deer 2020.01.05. 16:13:55

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Ebben semmi olyasmi nincs, ami a jogállamisággal ellentétes lenne.”

Nocsak.
A bíróságok ugyebár - még szerinted is, - a fennálló törvények alapján hoznak ítéletet, ebben remélem nincs vita közöttünk.

Azaz a bíróság ítélete törvényes, de a mindenkori felelős miniszter “akár a bírósági ítélettel szemben is” másként határozhat!
Magyarul: a fennálló törvényekkel SZEMBEN is!
Így:
“a mindenkori felelős miniszter rendelettel határozhatná meg, mi számít a diákok elkülönítésének, és mi nem, akár a bírósági ítélettel szemben is”

Tehát nem az számít elkülönítésnek, ami a fennálló törvények szerint az, annak is látszik, és/vagy amit a józan ítélőképesség annak tart, ó nem.
Csak az számít elkülönítésnek, amit momentán Kásler Miklós majd annak nevez!

És “ebben semmi olyan nincs, ami a jogállamisággal ellentétes lenne“..!
Ja.

2020.01.05. 16:16:48

@eszti.....: "Szétvertek egy normálisan működő rendszert,"
Érdekes megközelítés, amikor a perekben 2004-től követeltek kártérítést és kaptak is, pedig az még bőven a "régi, jól működő" rendszer volt ön szerint, .. csak 3 évet érint az új rendszerből az egész balhé, kilencet a régiből.
Mitől működött az jobban, .. ráadásul az új rendszer számolta fel a szegregációt 2017 szeptemberében, tehát az aktiválása után három tanévvel?!

eszti..... 2020.01.05. 16:18:33

@nincs1itt:

Én árnyaltabban látom a problémát. Talán azért, mert ez a szakterületem.
A hendikeppel élők - látás, hallás, mozgás, értelmi stb sérültek számára ma is létezik speciális oktatási rendszer.
Viszont a gyengébb képességű diákok, a tanulási zavarral küzdők /diszlexia, diszgráfia stb / nem sorolhatók ide, de a viselkedés zavaraival küzdők sem. Ők ép elmével születtek.
Nem hiszem, hogy az elkülönítés lenne az egyetlen megoldás. Egy szakmáját értő pedagógus számára nem jelenthet gondot, hogy felmérje diákjai képességeit és differenciáltan oktassa őket.
Amennyiben segítségre van szüksége, forduljon a szakszolgálathoz. Ők majd kiszűrik a problémát, megállapítják a fejlesztés területeit és módjait.
Mindez már működött a magyar oktatásügyben, nem kis sikerrel.

2020.01.05. 16:19:09

@Muhammad Balfas: Szerintem meglepődne, hogy papíron hány cigány jár oda, .. az egyetemekre is sokan bejelölik, hogy cigányok, mert plusz pont jár érte, .. soha senki sem kérdőjelezheti meg, mert az aztán, hű,de mekkora .... lenne a libsi Európában.

2020.01.05. 16:22:15

@eszti.....: "Én árnyaltabban látom a problémát. Talán azért, mert ez a szakterületem."
Ha kárpáti vagy oláh cigányokkal kellene dolgozni, akkor homlokegyenest másképp látná, de mivel olyan cigányokkal dolgozik, akik kivételesen munkalalpúak és integrálódni akarnak, ..
Ne általánosítson, itthon is az oláh cigányok okozzák a problémák kilencven százalékát.
De azért azt a fajta cigányt nem kívánom senkinek sem, főként nőként, .. már nem tudna írni az biztos.

eszti..... 2020.01.05. 16:23:15

@Muhammad Balfas:

szerinted csak a cigánygyerekek küzdenek tanulási/viselkedési zavarral? vagy látás, mozgás, hallás, értelmi fogyatékkal? csak ők autisták?
mert a fenti csoportokra vonatkozik az integrált oktatás.
és a kiemelkedően tehetséges gyerekekre, amiről általában elfeledkezünk.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 16:33:53

@Muhammad Balfas: "Kíváncsi vagyok ,mikor próbálják meg majd kinyírni a Ganghi gimnáziumot az antiszegregációs elmebaj jegyében"

Remélem, hogy nem próbálják meg. Kár lenne értük.

@eszti.....: "» iskolák számára könnyebb lesz majd a jogszabályoknak megfelelő gyakorlat kialakítása«

Ez a rendszer működött a KLIK megalapítása előtt."

Ha elfogadjuk a bíróság ítéletét (amelyet azonban még felülvizsgálhatnak), akkor a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola által kialakított gyakorlat sem a korábbi, sem a jelenlegi rendszerben nem volt jogszabálykonform.

Azon túlmenően a decentralizált rendszer hátránya az is, hogy az iskolai infrastruktúra és képzés színvonala egyértelműen a fenntartó önkormányzat anyagi lehetőségeinek, az önkormányzati vezetés hozzáállásának függvénye lesz, ez esélyegyenlőségi szempontból sem feltétlenül ideális.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.05. 16:34:35

@eszti.....: minden belterjes faj ilyen
zsidók, cigányok, angol hercegek

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 16:46:00

@morph on deer: "A bíróságok ugyebár - még szerinted is, - a fennálló törvények alapján hoznak ítéletet, ebben remélem nincs vita közöttünk."

De, egy kis vita azért mégis van.

Ugyanis nem CSAK a fennálló törvények, hanem a fennálló jogszabályok alapján, amelyben a miniszteri rendelet is benne van, igaz, a joghierarchiában a törvénynél alacsonyabb szinten.

"Azaz a bíróság ítélete törvényes, de a mindenkori felelős miniszter “akár a bírósági ítélettel szemben is” másként határozhat!"

Jelen esetben nem egyedi ügyben hozott döntésekről, határozatról van szó (amelyket bíróságon általában meg lehet támadni), hanem miniszteri rendeletről, ami jogszabály, köti a jogalkalmazót is.

Pontosabban arról van itt szó, hogy ebben a rendeletben törvénnyel, Alaptörvénnyel nem ellentétes módon az értelmezést segítő részletszabályokat határoznak meg, amelyek segítenek az iskoláknak a törvény rendelkezéseit értelmezni és a gyakorlatban alkalmazni.

Természetesen ha egy új miniszteri rendelet születik, akkor a továbbiakban (adott határokon belül) előírhat egy olyan értelmezést, részletszabályt, amely a törvénnyel igen, de annak a korábbi bírósági ítélet szerinti értelmezésével nincs összhangban.

(Utóbbival a jogállamisághoz nem is kell, hogy összhangban legyen, a követelmény a joghierarchiában felette álló jogszabályok, a rendelet megalkotására vonatkozó eljárási szabályok tiszteketben tartása.)

"Tehát nem az számít elkülönítésnek, ami a fennálló törvények szerint az, annak is látszik, és/vagy amit a józan ítélőképesség annak tart, ó nem.
Csak az számít elkülönítésnek, amit momentán Kásler Miklós majd annak nevez!"

Ez megintcsak képzelgés és rosszindulat.

A rendelet a törvénnyel nem lehet ellentétes, mert ebben az esetben meg fogják semmisíteni.

morpho 2020.01.05. 17:12:49

@Szergej Szergejevics Szergejev: "Én és mások, akik már agyfaszt kapunk a hülyeségeidtől" Tehát te+meg az összes nick, aki mögött te vagy. Egész kis csapatot gyűjtöttél már magad köré saját magadból? :) Értekezleteket is tartotok? Egyszer megnéznék egyet! :)

morpho 2020.01.05. 17:20:50

@Grimbusz Makszimusz: Kurvára nem humoros ezért nem értem, hogy mit lovagoltál rajta az előző posztban? Vagy csak szeretnél rajta lovagolni? Nem tudom, mindenesetre azt láttam, hogy itt az a házszabály, hogy Dobrev, Gyurcsány, meg Gréczy spermás gatyája. Erről értekeztetek mindketten. Amszterdam = fű? Ez azért elég egybites pubi! Meg is untalak. További jó mulatást!

nincs1itt 2020.01.05. 17:35:30

@eszti.....: elbeszélünk egymás mellett. a legújabban kitalált felmentő "zavarok" ú.m. diszlexia, diszgráfia és így tovább a viselkedési zavarokig, még egy jó pedagógus által sem kezelhetőek egy átlagos tanulókkal zajló oktatás keretei között! tehát ha ilyenekkel terhelt a gyermek, akkor csak nyugodtan tessék "elkülöníteni", éppen a többség érdekében! nem mellesleg a disz-akármivel és/vagy viselkedési zavarokkal küzdő gyermek érdeke is ezt kívánja. esetleg te úgy gondolod, hogy frusztráljuk csak a gyereket, mert így több "szakértőnek" adunk munkát? a gyereknek tiszta, határozott szabályokra és elvárásokra van szüksége az egészséges fejlődéshez, nem állandó felmentésre bármit is tegyen vagy ne tegyen! mindennek kell lennie következményének!

6.Lenin 2020.01.05. 17:54:36

@nincs1itt:

@eszti ezeket Szlovákiában, egyedül, és félkézzel már régen megoldotta. Jövő héten megy Dajcsba megoldani, mert a sok hülye Szepi erre képtelen, ők csak a zöld/piros gombok nyomogatásához értenek.
@eszti Ausztriában is megoldotta az öregek tologatását, szintén félkézzel, az már neki uncsi.

Muhammad Balfas 2020.01.05. 17:55:27

@eszti.....: Vannak olyan tanulók,akik speciális oktatást igényelnek egészségügyi állapotuk miatt.Ez külön eset.
A cigány gyerekek többségének elkülönített oktatását viszont az a sajátos szociokulturális környezet indokolja,amelybe születtek..

morph on deer 2020.01.05. 18:24:31

@morpho:
“Gréczy spermás gatyája”

Gréczy orbános gatyájára gondolsz, nem?
Csak mert az, hogy O1G, még nem került hivatalosan visszavonásra!

Tényleg, valaki tudja, hogy hová lett a Lajos?

Grimbusz Makszimusz 2020.01.05. 18:33:27

@morpho: "Amszterdam = fű? Ez azért elég egybites pubi! Meg is untalak. További jó mulatást!"

Köszi, csak ne fölényeskedj, mert nem áll jól a szerény képességeid mellé! :D
Az meg hogy fű és Amszterdam csak egy poén volt, én a leépülésed okát inkább a kannásborban sejtem.

alöksz róz 2020.01.05. 18:38:04

@eszti.....: "Mindez már működött a magyar oktatásügyben, nem kis sikerrel." - na mesélj

Muhammad Balfas 2020.01.05. 18:51:28

@morph on deer: Már a G1G van érvényben a DK G-napja óta..
Hogy a Lajos? Sztem írja a memoárjait..:)

morph on deer 2020.01.05. 18:55:21

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ előírhat egy olyan értelmezést, részletszabályt, amely a törvénnyel igen, de annak a korábbi bírósági ítélet szerinti értelmezésével nincs összhangban.”

Ezt már az előbb is értettem, és éppen ez a gond is.
Ugyanis egy rendelet csak akkor lehet hatással a korábbi értelmezésre, ha visszamenőleges hatállyal bír, hiszen nálunk nincs precedens alapú ítélkezés.
Erre utal az is, hogy “akár a bírósági ítélettel szemben is”

Ha ugyanis csak a rendelet utáni ítéletek értelmezéséről lenne szó, akkor nincs mivel “szemben” hatnia, nem, hiszen a további ítéletek a rendelet figyelembe vételével történhetnek csak meg.
Szembe menni meg csak valami már létezővel lehet, szerintem.

morph on deer 2020.01.05. 18:58:15

@alöksz róz:
“ detoxba került :-)”

Megnyugodtam!
Már attól tartottam, hogy őt is kinevezték konzulnak mondjuk a Kajmán szigetekre, vagy Dubaiba.:)

eszti..... 2020.01.05. 19:21:22

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"Azon túlmenően a decentralizált rendszer hátránya az is, hogy az iskolai infrastruktúra és képzés színvonala egyértelműen a fenntartó önkormányzat anyagi lehetőségeinek, az önkormányzati vezetés hozzáállásának függvénye lesz, ez esélyegyenlőségi szempontból sem feltétlenül ideális."

A fenét!
Nálunk még mindig a decentralizált modell működik. A tanulók után járó fejpénzt a minisztériumtól kapjuk, ahogy a pedagógusok béralapját és a működési költségekre szánt összeget és egyéb támogatást is.
Ezeket a forrásokat az önkormányzat más célra nem használhatja.
A képzés színvonala pedig az iskolában tanító pedagógusoktól függ.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 19:22:33

@morph on deer: "Ezt már az előbb is értettem, és éppen ez a gond is."

Bocs, de ez a hozzászólásod éppen arról tanúskodik, hogy szerintem NEM igazán érted...

"Ugyanis egy rendelet csak akkor lehet hatással a korábbi értelmezésre, ha visszamenőleges hatállyal bír, hiszen nálunk nincs precedens alapú ítélkezés.

Erre utal az is, hogy “akár a bírósági ítélettel szemben is”"

Mégis ki a fene állította szerinted, hogy a KORÁBBI értelmezésre akarnak hatással lenni?!

Szerintem te itt egy szalmabábbal hadakozol...

Ha hoznak egy miniszteri rendeletet, akkor megváltozik a jogszabályi környezet, amelyet a továbbiakban a minisztériumnak, tankerületeknek, iskoláknak, de a bíróságoknak is figyelembe kell vennie.

"Ha ugyanis csak a rendelet utáni ítéletek értelmezéséről lenne szó, akkor nincs mivel “szemben” hatnia, nem, hiszen a további ítéletek a rendelet figyelembe vételével történhetnek csak meg.
Szembe menni meg csak valami már létezővel lehet, szerintem."

Nézd, példának okáért tegyük fel, hogy születik egy ítélet v. akár jogegységi határozat (ha már a precedenseket felhoztad...), amelyben pl. a Kúria azt mondja ki, hogy ha van egy olyan, akár alapítványi vagy egyházi fenntartású iskola, mint a Huszár utcai vagy a Gandhi gimnázium, amelyben csak (vagy szinte csak) cigány gyermekek tanulnak, az (minden más körülménytől függetlenül, pl. önként iratták-e be oda a gyermekeiket a szülők jogellenes szegregációt valósít meg, és ezért be kell záratni.

Amennyiben a miniszteri rendelet részletszabályai alapján tisztázódik, hogy nem, ez egy kicsavart, életszerűtlen, az érintettek érdekeivel és a joszabályalkotó céljával ellentétes értelmezés, akkor ezzel "szembe mennek" egy korábbi ítélettel, de ettől még nem szűnik meg a jogállamiság Magyarországon.

Egyébként itt azért célszerűnek látnám idézni azt is, hogy a minisztérium szándéka (az MTA-hoz eljuttatott közleményük szerint) baromira nem az, amit itt (és @eszti.....: a fenteikben) sugallni akartok...

"[A] tervezett módosítás nem teszi lehetővé a gyermekek elkülönítését, nem hatalmazza fel az oktatásért felelős minisztert arra, hogy eltekintsen az elkülönített oktatás törvényi tilalmától".

(Ilyet persze nem is tehetne egy rendelet, de ezt már csak én teszem hozzá.)

István Tamasi 2020.01.05. 19:35:11

@6.Lenin: Néhány az elmúlt 9 év tolvajai közül: csüngőhasú suttyó, farkasflóri, nemzetthy stróman, tiborcz, arrogántonyó, kósamama, lézerjankó, kötélbarát garancsi, simonka, voldemort, kuszaszem és családja,

eszti..... 2020.01.05. 20:03:32

@nincs1itt:

Az utóbbi tíz éveben majdhogynem megháromszorozódott a diszes gyerekek száma.
20 év gyógyped. tapasztalattal azt mondhatom, hogy a zavarok nagy részét az oktatási rendszer okozza.
Az ok szerintem nagyon egyszerű. Az elsősöknek túlságosan gyorsan, egy félév alatt kell megtanulniuk írni-olvasni. A tehetséges gyerekeknek is, a lassabban haladóknak is és az alapkészségekkel nem rendelkezőknek is.
Legújabb divat szerint az óvodák angol és más idegen nyelvet tanítanak, viszont a manuális készségeket alig fejlesztik.
Pedig ott lenne a helye megtanulni a ceruzafogást, a jobb-bal irányt, számfogalmat, a sorrendiséget, ritmusérzékelést, a színeket, a helyes kiejtést.
Mondókákkal, énekléssel, népi játékokkal, színezéssel tölteni az időt.
Gondolj csak bele!
Mi gyermekkorunkban mennyit gyurmáztunk, rajzoltunk, nyírtunk, ragasztottunk, játszottunk.
El tudtunk magunkat foglalni.
Ma ezek a tevékenységek nagyrészt hiányzanak a családból is.
Sokkal kevesebb tanulási zavar lenne, ha kis csoportban, folyamatos mérés mellett saját tempójukban haladhatnának a gyerekek. Legalább az 1. és 2. évfolyamban.
Pl. a sokak által irigyelt skandináv modellnek ez az alapja.
Az alsó tagozatban csak alapoznak. Mindegy, melyik évfolyamban kezd folyékonyan olvasni a gyerek. A cél az, hogy negyedik osztály végére képes legyen rá.

Igen! Egyre több szakértőre van szükség az iskolákban. Mert speciális megsegítés nélkül jó családból származó fehér gyerekek funkcionális analfabétaként távoznak a rendszerből.
Én egy forgóajtó módszerrel dolgoznék, ahol a tanulási problémákkal küzdők / ha már annyira el akarjuk őket különíteni / pár hónapos fejlesztés után visszakerülhetnének a megszokott csoportjukba.

eszti..... 2020.01.05. 20:17:56

@alöksz róz:

Mi működött jól?
Pl. a mérés, a diagnosztika - az elsős tanulók diagnosztikai mérése, a fejlesztő pedagógia, a kompetencia alapú oktatás.

6.Lenin 2020.01.05. 20:22:04

@István Tamasi:

Erre csak annyit mondanék, hogy tudok küldeni képeket a 10 évvel ezelőtti Mo-ról, és a mostani szétlopottról, de nem szeretném, hogy te is infarktust kapjál.
Vagy nézzük majd meg Bp-et 5 év múlva, de nem is kell olyan messzire menni, most voltam a hétvégén, néhány helyen ismét megjelent a kosz, hajléktalanok által összehugyozott terek, utcák. Mi lesz ott később. Láttam 10 évvel ezelőtt is. Hányinger.

Majd nézzük meg , mit építenek a most nyertes tolvajok. Láttam már a "munkájuk" gyümölcseit az országban, Bp-en. Én nem dicsekednék vele a helyedben.

6.Lenin 2020.01.05. 20:28:13

@eszti.....:

"20 év gyógyped. tapasztalattal azt mondhatom, hogy a zavarok nagy részét az oktatási rendszer okozza."

Vagy az oktatók alkalmatlansága, főleg, és a környezet (mobilra rákattant idióták tömege), és pl ilyen, és hasonló bírói ítéletek sokasága, amik semmiképpen nem szakmai, hanem politikai alapon készülnek, és sorolhatnánk a végtelenségig.

nincs1itt 2020.01.05. 20:37:07

@eszti.....: ahogy mondod! a rendszer(oktatási) teszi szükségessé a "szakemberek" tömegét, majd ezek a "szakemberek" nem engedik megváltoztatni a rendszert... és körbe is értünk...
@6.Lenin: az oktatók hozott anyagból dolgoznak. meglehet, hogy sokuk alkalmatlan, vagy már pont xarik az egészbe, mert látja a fentebb leírt körforgást, esetleg elmegy "szakembernek", mert csak jobban keres mint tanárként. a mobil, bizony "népbetegséggé" nőtte ki magát. egyszer egy fiatal kolléga kezéből kivettem a telefont, mert azt baxtatta miközben beszéltünk egymással, zsebre vágtam és közöltem, hogy mára ennyi volt a telefonból. látni kellett volna! mint egy drogos, hisztériázott, kidülledt szemekkel követelte a mobilját... inkább visszaadtam, nehogy kárt tegyen valakiben, esetleg magában...

eszti..... 2020.01.05. 20:46:10

@Muhammad Balfas:

"A cigány gyerekek többségének elkülönített oktatását viszont az a sajátos szociokulturális környezet indokolja,amelybe születtek..

Ám, legyen. Aztán ne csodálkozz, ha 5-10 év múlva az elkülönített oktatás eredményeképp a magyarországi cigányság ellenségként fogja kezelni a fehéreket. Ez a jövőkép főleg akkor tűnik félelmetesnek, ha belegondolunk, hogy akkorra minden második magyar állampolgár cigány származású lesz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 20:51:23

@havrilla: kinek , mi a rögeszméje?
A tisztánlátás végett: az átkozott EU pénze nélkül nem lenne gdp növekedés. Azèrt ez elég egyszerű matek. A ti rögeszmétek az, hogy a fidesz csodát tesz. Én nem mondtam, hogy a maszop nem baszta el, azt mondom, hogy a válság után , a világgazdasági események, az alacsony kamat, a 3000 milliárd adósság elégetése, az EU pénzek olyan helyzetet teremtettek, ami megoldotta a gazdaság problémáit, látszólagosan, a számok szintjén.

eszti..... 2020.01.05. 20:52:30

@nincs1itt:

nincs annyi belőlük. nagyrészt gyógypedek, akikre lasszóval vadásznak mifelénk.
értem a gondolatmeneted. csak az oktatás nem tömegtermelés. nem egy gyár, ahol a selejtet ki lehet válogatni és újragyártani.
a legjobb családból származó gyerek, akire valóban odafigyelnek is megzakkanhat/megakadhat előmenetelében. akkor segíteni kell rajta, nem elkülöníteni.

6.Lenin 2020.01.05. 20:54:16

@nincs1itt:

Szepi, melyik oktatási rendszer a hibás? A liberális, konzervatív, vagy a valláson alapuló rendszerek?
Melyikre jellemző valamilyen általános emberi érték? Van olyan, hogy általános emberi érték?
Elképzelhető lenne politika nélküli oktatási rendszer?
El tudnál olyasmit képzelni, hogy az oktatást, egészségügyet valaha, valaki is rendbe teszi (probléma mentes legyen), pláne politika mentesen?
Mióta van az oktatásban probléma? 1-10-100-1000-10000 éve?

nincs1itt 2020.01.05. 20:57:47

@eszti.....: de az oktatás tömegtermelés, ráadásul durvára selejtérzékeny! ha kell, akkor igenis különítsék el. majd ha ismét megfelelő "állapotba" kerül, gyerünk vissza a való világba.

nincs1itt 2020.01.05. 21:05:08

@6.Lenin: vologya, mindhárom! mivel mindegyik a saját szupremáciáját és tévedhetetlenségét hirdeti! természetesen van "általános emberi érték".
az oktatás és a gyógyítás kizárólag politika mentesen képzelhető el, ideális esetben. mindenképpen el tudom képzelni, hogy mindkét terület rendbe tehető!
de ehhez először mindhárom általad említett szereplőnek + a többieknek meg kellene állapodniuk, mégpedig arról, hogy a legfontosabb a minőségi, magas szintű oktatás, minden résztvevőjének megfelelő szinten, ehhez pedig az állam biztosítsa a megfelelő hátteret, részrehajlás nélkül. a társadalom érdeke ez, mert csak akkor lesz jólét, ha kiművelt embereket "termelünk".
ne keverjük előre össze a frankfurti levessel a dobos tortát, mert a gyomorban úgyis összekeveredik majd.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.01.05. 21:05:43

Én szerettem az iskolát. Megtanultam halkan fingani.

eszti..... 2020.01.05. 21:11:43

@nincs1itt:

kíváncsi lennék a kritériumrendszerre, ami szerint szelektálnál. :D
mert ugye, a diákok teljesítményét nagyban meghatározza a pedagógus személye, felkészülése is. akkor őket is el kellene különíteni?
vagy a szülőket, akik felelőtlensége miatt leromlik/ kezelhetetlenné válik az amúgy tehetséges gyerek?
mit tennél akkor, mikor a pubertásba lépve komplett évfolyamok bolondulnak meg, ignorálják az iskolai munkát?
őket is elkülönítenéd?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 21:12:50

@Szergej Szergejevics Szergejev: nem ugyanaz. A gdp -hez viszonyított adósság egy viszonyszám. Amit vissza kell fizetni, az viszont deviza.
Mondok egy példát: keresel 300 ezret, ami ezer euronak felel meg.
Tartozol havonta 500 euroval. Könnyedén visszafizeted. Aztán az euro hirtelen 330 lesz. A tartozásod már nem 150 ezret visz el, hanem 165 ezret.

Mellesleg Argentína is hogy kinőtte az államadósságát!

6.Lenin 2020.01.05. 21:18:16

@nincs1itt:

Szepi, és hány ezer éve keresi az ember az ideális megoldást? Hányféle érdeknek kellene megfelelnie a "kitermelt" kiművelt embereknek.
Ki fogja rangsorolni, hogy az egyformán kiműveltekből ki pucolja klozetot, ki tervezze a felhőkarcolókat, ki dögöljön meg idegen földön a hazáért, ki fogyassza a megtermelt drogot, alkoholt, ki vegye évenként a ....... a mások által megtermelt sok-sok lófaszt se érő hulladéktermelő vackokat?

Persze nagyon szép ideák vannak, mint most minden haladó zöld, és ész nélkül termeli a hulladékot, szennyezve a környezetét, de ez most olyan menő, mint minden mást megoldani, otthon a fotelben, bekapcsolt klímánál.

Szepi, ez mind olyan szép, amit leírtál, csak a gyakorlatban szart se ér, mert mindenki, mindent, másként szeretne megoldani, mert csak ő ismeri a tökéletes megoldást. Nyilván a másik meg tök hülye mindenhez.

Muhammad Balfas 2020.01.05. 21:21:27

@eszti.....: Épphogy a 8 éves szoclib ámokfutás végére kezelték úgy:meglincseltek egy tanárt azért ,amit el sem követett,és megkéseltek egy sportolót,mert csúnyán nézett..
Egyébként nekik maguknak többnyre semmi problémájuk az elkülönített oktatással.A kaposvári cigány iskola megszüntetésének sem örültek, és ugye ott van a Gandhi gimnázium is..

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 21:25:06

@Tényelek: nos, 2012 elején, a piacra dobott állampapírjaink felét kötötték le, igen magas kamaton. Ez csőd közeli állapot, azt jelentette, az állam nem megbízható adós.

Nos, a kamatvágással az ecb és a fed olyan alacsonyra vitte a banki kamatokat, hogy az mnb teret nyert.
Tudod, a 11% körüli kamatozású kötvényeket azért nem vette meg a piac, mert az nem termelhető ki.
Mivel az európai kamatok a 0-hoz közelítettek, így az mnb is tudta csökkenteni a kínált kamatokat, miközben a nyugdíjalapok kényszerhelyzetben lévén, a kockázatos hitelek felé fordultak.

Ja, és 3000 milliárdot egyszerűen elégetett az adósságból a kormány.

Ja, az is jól látszik, hogy a nagyon magas kamatozású szuper állampapírunk visszafizetéskor annyit sem fog érni, mint a kibocsájtási értéke...
Mennyi volt egy euro tavaly? És a dollár?

Muhammad Balfas 2020.01.05. 21:25:20

@eszti.....: Hát azért 5-10 év múlva nem lesz minden második állampolgár cigány.50 év múlva már talán, ha hagyjuk..(rád nem vonatkozik..:)

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.05. 21:35:43

@Igazamvanvagyigazamvan?: "nem ugyanaz. A gdp -hez viszonyított adósság egy viszonyszám."

Persze, de senki nem állította, hogy nem az.

"Amit vissza kell fizetni, az viszont deviza."

Ez viszont ma már szerencsére nem igaz, ha a nominális államadósságot nem is sikerült nagy mértékben csökkenteni, a devizaadósság szintje egyáltalán nem kritikus.

"Jelenleg az államadósságnak közel 40 százaléka van külföldi tulajdonban és 20 százalék a devizaadósság aránya. (...)

Magyarországnak 2012-től az úgynevezett nettó külső finanszírozási képessége (azaz lényegében megtakarítása) évente átlagosan a GDP 4-5 százalékára rúg, döntően ennek köszönhető, hogy az ország nettó külső adóssága a GDP 40 százalékával tudott csökkenni 7 év alatt."

Az évente képződő nettó megtakarításokból aztán az egyes szektorok többnyire a külföld felé fennálló adósságukat csökkentették. Így tudott az összes államadósságon belül a külföldiek aránya közel 70 százalékról 40 százalék alá, valamint a devizaadósságé 50-ről 20 százalékra csökkenni."
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2019/03/27/magyar_allamadossag_strategia_devizakockazat_helyett_kamatkockazat/

"Mondok egy példát: keresel 300 ezret, ami ezer euronak felel meg.
Tartozol havonta 500 euroval. Könnyedén visszafizeted. Aztán az euro hirtelen 330 lesz. A tartozásod már nem 150 ezret visz el, hanem 165 ezret."

A példa amúgy jogos, a devizában való eladósodás miatt korábban nagy mértékben ki voltunk téve a devizakockázatnak, ezért kellett a devizaadósság arányát jelentősen csökkenteni, és ezért van tervbe véve annak a teljes leépítése.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.05. 21:42:15

@Szergej Szergejevics Szergejev: látod, ez az, amit mindig is elismertem, az adósság átsrukturálása kiváló húzás, mindig azt mondtam, ez azért jó, mert a forint elértéktelenítésével ez az adósság tetszés szerint csökkenthető.
Igaz, a hitelezőket kicsit átverjük, de volt már ilyen, elbírja a fideszbőr.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.05. 21:49:52

orban észre sem vette hogy bruxelesben volt úgy felmosták

imi60 2020.01.06. 00:55:38

@6.Lenin: ha szerinted mindent szétloptak akkor hogy maradt a lölő klánnak annyi pénz és hol vannak a szerinted sokat lopó nem fideszes milliárdosok?

imi60 2020.01.06. 00:56:12

@6.Lenin: ha szerinted mindent szétloptak akkor hogy maradt a lölő klánnak annyi pénz és hol vannak a szerinted sokat lopó nem fideszes milliárdosok?

imi60 2020.01.06. 00:57:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: 3000 milliárd elégetése? csak nem a nyugdíjpénztár vagyonára gondolsz?

imi60 2020.01.06. 00:58:54

@Szergej Szergejevics Szergejev: most 330 körül kóricál az euró. 10 éve 275 volt.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.06. 02:57:42

úgy felmosták a padlót bruxelesben hogy orban észre se vette

ebella 2020.01.06. 03:36:21

Orbánt csak a megszerezhető vagyon érdekli a politikából. Mindig arra hajlik, ahol a következő években a legtöbbet lehet tarhálni. Ha újra a kommunisták lennének azok, akkor újra kommunista lenne, ahogy volt is fiatal korában. Ha liberált akkor meg liberált eszméket isteníteni újra. Csak a magyar nemzetre tesz, hogy szegények vagyunk, idegen multik gyengén fizetett rabszolgái, egyre kevesebben vagyunk, nem csak az anyaországban, hanem Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságban is, ahol régen a magyarság végső hadállásai voltak . Trágya jellem sajnos.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 07:23:42

MOV AX, DX

ALL TROLL UNITS STANDBY

imi60 2020.01.06. 07:57:25

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: vagy mint politikus ezt nem kommunikálja , hogy szarnak se nézték/nézik

konrada 2020.01.06. 08:27:43

@imi60:
...és akkor nézd meg hozzá, mennyi volt akkor a GDP, havi nettó átlagfizetés, mennyi a 10 év inflációs különbsége az euró-övezetnek és a forintnak, aztán utána tedd fel a kérdést, mert ez így elég tudáshiányosnak tűnik...

konrada 2020.01.06. 08:32:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
...azért ez a hirtelen nagyjából 5 évet emésztett fel.
...s ha tisztában vagyunk az idősávval, akkor már csak azt kell nézni, hogy az a 300 ezer forintos fizetés átlagos béremelkedési ütem mellett mennyi most 5 év elteltével.

...s egyből könnyebb megválaszolni, melyik fizetés mellett könnyebb kifizetni azt az összeget, amelyik az egyik nominálisnál a felét, a másiknál cca. 40%-ot visz...

imi60 2020.01.06. 08:57:11

@konrada: akkor nézd meg hogy a Te netto fizetésed vagy nyugdíjad emelkedett-e annyit amennyit az euro.De mielőtt bármit is kiszámolnál, nem csak idén volt/van az euro ilyen magas sávban !! Illetve számold ki hogy ez mekkora %-t jelent euro árfolyamnál. Majd szorizd ki a 2010-es nyugdíjakat vagy egyéb keresetek netto értékét. azt rájössz hogy hülyeséget beszélsz.Persze ne a Lölő átlagfizetését számolgassad hanem a kisnyugdíjasokét stb.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 08:57:25

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "úgy felmosták a padlót bruxelesben hogy orban észre se vette"

Nekem is szemet szúrt ez a cím! Az elvakult gyűlölet által motivált nagyotmondási kísérlet szánalmas esete ez a mondat, ha valakivel felmossák a padlót, az bizony észreveszi, ha észre sem veszi, akkor bizony szó sincs padlófelmosásról!
Ez a néppárti történet tipikus esete a libsi beszivárgásnak, a vezetést megragadó kollaboránsok olyan helyzetbe kormányozták a gyenge akaratú pártcsaládot, amiből nehéz lesz kikecmeregniük. Mikor veszik észre, hogy nem Orbántól kell megszabadulniuk akkor, ha egyetértenek vele alapvető ügyekben, hanem a liberális megfelelési kényszeres hangadóiktól, kvázi Sorostól?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.06. 09:17:34

@konrada: ne keverd. A forint egy fél év alatt zuhant be. De nem a fizetéseken van a hangsúly, hanem az állampapíron.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 09:17:40

@imi60: "vagy mint politikus ezt nem kommunikálja , hogy szarnak se nézték/nézik"

Kommunikáljátok azt ti eleget, illetve így állítjátok be, de Orbánt egyáltalán nem nézik szarba sem kispofám! Ha elolvasnád a posztot, akkor a címen kívül, ami valótlanságot állít, alább inkább arról van szó, hogy a nagy terv, a kirúgás és a megalázás nem akar sikerülni, mert összeomolhat miatta a szövetség, többen kilépnének válaszul Orbán kirúgására! Szerinted bárki kilépne Orbán miatt, ha egy nulla lenne? Szarnának rá!
Orbán a politikájával bőven túlhaladta azt a jelentőséget, ami a kisméretű országunk súlyából következne, az ellene folyó támadások bizonyítják a súlyát, mert akit szarba sem vesznek, azzal nem is foglalkoznának! :D

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 09:23:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: " A forint egy fél év alatt zuhant be. De nem a fizetéseken van a hangsúly, hanem az állampapíron."

Bezuhant a forint? Jó tudni! Egyébként mi ez a nagy árfolyamérzékenység, a magas átváltási kurzuson kívül sok minden nem történik, nem úgy, mint anno a hülye hiteleseket tönkretevő frankdrágulás esetében, na ott aztán volt ám baj, de érdekes módon nem szidtátok a kormányt, meg a pénzpolitikát!

konrada 2020.01.06. 09:24:53

@imi60:
Nézd, 300 Ft az € 2013 nyara előtt volt.
2013-ban a nettó átlagbér 150 038 Ft volt, 2019-ben 238 700 Ft.
Azaz a változás cca. 60%, ami testvérek között is több, mint 300-ról a 330-ra történő 10% emelkedés.

...tán nem véletlen írtam, hogy tanulmányozzad a háttérinformációkat, mert a hasra ütés nem célravezető a számok világában...

konrada 2020.01.06. 09:59:20

@Grimbusz Makszimusz:
Pedig valóban!
A tavaly ilyen körüli 320-ról 330 Ft-ra, ami kemény 3%-os! bezuhanás!

...igaz, közben volt hivatalosan 3,3% (maginflációban 3,8%) inflálódás, ami cca. pont ezzel a 3%-kal magasabb mint az eurózóna 0,8%-os inflációja, azaz reálértéken maradt a forint... ... de ezen nem kéne kukacoskodni, ha egyszer megmondták, hogy bezuhanás!;))

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.06. 10:15:33

@Grimbusz Makszimusz: de, szidtam. Amit elismertem, az csupán annyi, hogy globális válság volt. Igen, ha nem manyup, akkor nincs ekkora baj. Igen , ha nem ürítik ki a tartalékot, akkor nem kell az imf.
Dehát megmondták, a gazdaságok kinövik a hiányt. Vagy mégse?

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.01.06. 10:17:59

@konrada: azt fejtsd már ki, hogy hogyan van, ha a forint inflálódik a devizákhoz képest és inflálódik belföldön is, hogyan nő a vásárlóereje?

Muhammad Balfas 2020.01.06. 10:30:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: Becsapni a befektetőt? A befektető a saját kockázatára vásárolja az állampapírt, és számol az árfolyamkockázattal is..

Muhammad Balfas 2020.01.06. 10:31:50

@ebella: "Aki önkormányzati szinten nem keres meg évi száz milliót, az hülye"

/Lakner Csaba MSZP/

konrada 2020.01.06. 11:56:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:
És ezen mit szokjak?
Azt, hogy a középárfolyam változása nagyjából megfelel a két valuta inflációjának a különbségével, így reálértéken nem történt változás?
Ezt írtam én is.

...azt viszont nem, hogy nőtt a vásárlóereje, így ezen nincs is mit magyaráznom.

(Viszont - ha ránézel az előzményre: ő feszegette a fizetés-adósság változását az árfolyam-romláson keresztül úgy, hogy az egyik nominális összeget változatlanul hagyta, a másikat meg nem, miközben időbelileg mindkettő változott. Én arra hegyeztem ki azt a választ, amiben a fizetés magasabb mértékben emelkedett nominálisan, azaz az adósságterhelés csökken.)

imi60 2020.01.06. 12:25:32

@konrada: A papír statisztika sok mindent kibír. Sokaknak még a 2013-as netto átlagbér sincs meg. A környezetemben sem.

imi60 2020.01.06. 12:27:47

@Grimbusz Makszimusz: Ha tetszik ha nem orbán csak elméletben meghatározó politikus. Parasztnak tökéletes a nagyok sakkjátszmában. Bár ő azt képzeli magáról, hogy ő a király.

konrada 2020.01.06. 12:42:40

@imi60:
Na ja.
...csakhogy az ilyen statisztikákat nem burokcsoportok - hanem átlag - alapján készítik.
(Teszem hozzá, helyesen, mert aki a reptéren nézi meg, 1 € hány forint, az még mindig 300 körüli összeget lát, de annak is annyi köze van az átlaghoz, mint egy kiscsoportnak az átlagjövedelem változásához.)

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 13:16:00

@imi60: " Ha tetszik ha nem orbán csak elméletben meghatározó politikus. Parasztnak tökéletes a nagyok sakkjátszmában. Bár ő azt képzeli magáról, hogy ő a király."

Elméletben? :D Azért alakul, már a magadfajta is elismeri legalább az elméletet! De mondanék mást is. Te itt elővetted ezt a sakkhasonlatot, szerintem nem tudatosan, de el is találtad a lényeget. Meséld már el, hogy a most a táblán lévő, meg a már lecserélt siralmasan tehetségtelen és ostoba liberális politikusokat ki mozgatja? Mert nyilván van egy sakkozó is aki a sok bábut mozgatja! Pl. az Orbánt felelősségre vonni érkező, de előtte CEU-t látogató, meg kipába bújó Webert ki mozgatta, majd dobta? :D

ebella2 2020.01.06. 13:46:54

@Muhammad Balfas: Ha nem vetted volna észre nem vagyok kommunista, sőt még csak ballib sem. Nálam nem mentség a lopásra, hogy a komcsik is, meg a liberáltak is lopnak, loptak.

Ha ez az összes érved az ellen amit írtam, akkor tulajdonképpen igazat adsz nekem.

Börtönbe minden magyarokat meglopó szarládával, játssza el a primitívek kedvért akár azt hogy szoci, akár azt hogy nemzeti. Gondolom ezzel egyetértesz.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 14:37:25

@ebella2: " Ha nem vetted volna észre nem vagyok kommunista, sőt még csak ballib sem. Nálam nem mentség a lopásra, hogy a komcsik is, meg a liberáltak is lopnak, loptak."

Bizonyítsd, sorold fel a komcsi és liberális lopásokat!

ebella2 2020.01.06. 14:43:28

Szánalmas álnemzeti szar vagy.

imi60 2020.01.06. 14:49:24

@Grimbusz Makszimusz: elméleten felesleges lovagolnod. na látom sikerült végre oda kilyukadnod ami a fideszesek mannája. Gondolom ezért vagy itt .

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.06. 14:49:24

index.hu/kulfold/2020/01/06/orbant_tuntetok_fogadtak_a_pragai_operanal/

6almas tömegtüntetés pláguában!
ott volt mind a 15 szokásos tüncikéző hazaáruló libbant
debella2nek ki fizette a 2odosztályt?

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 14:51:13

@ebella2: Sejtettem! Már a dumádból is lejött, hogy egy libernyák lumpenproli hőzöng és mondja fel a balos egyenszöveget, majd amikor rászólnak, gyorsan független igazságbajnoknak állítja be magát! Nem sokáig bírtad jóbarát, így megtörni az első keresztkérdés súlya alatt elég gyenge teljesítmény! :P

imi60 2020.01.06. 14:53:22

@konrada: csak ugye az átlag azért sok mindent eltakar. majd ha statisztikus leszel akkor rájössz.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 14:56:46

@imi60: Mi a mannánk? A témakör Orbán szarba sem nézése volt, rámutattam, hogy igencsak figyelembe veszik, fontos nekik amit mond és csinál és ezt bizonyítja a hatalmas energia, amit bevetnek ellene!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 15:08:40

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Szerinted mennyi része volt a megvilágosodásban Szanyinál annak az apró mellékkörülménynek, hogy már nem részesül az ep képviselői fizetésben?

nincs1itt 2020.01.06. 18:22:24

@eszti.....: bizony a pedagógusokat is vizsgálnám, mert ha egy szakmunkásnak próbamunkát kell végeznie, hogy felvegye egy cég, akkor...
a szakemberek remek kategóriákat alakítottak ki. vagy nem? ne keverjük össze a frankfurti levest a dobostortával, mert úgyis össze fog keveredni odabent...
emlékeim szerint én is voltam tinédzser, meg lázadó... attól még nem kell meghülyülni teljesen.
a szülők a nehezebb dió, de annyi durvaokos megmondó szakember van...
amit látok: mindenre van szakember által adott felmentés a gyereknek/szülőnek. de a dicséret és az alapos valagba rugdalás is elmarad... mert a gyerek az már felnőtt 6 évesen is, majd ő eldönti. anyuka/apuka meg bólogat hozzá és vadul szid bárkit, aki kritizálni meri a 17 évesen analfabéta hülyegyerekét!

nincs1itt 2020.01.06. 18:23:28

@6.Lenin: vologya, te abban vagy a legjobb, mit, miért, hogyan NEM lehet megcsinálni!

6.Lenin 2020.01.06. 18:37:16

@nincs1itt:

Szepi, én ezt szoktam meg. Megnézem, hogy amit elterveztem, megoldható-é, és esetleg miért is nem. Aztán megkeresem-mert ez van ebben-mi lenne a VALÓDI megoldás.

Miért kéne erőltetni rossz megoldásokat? Miért nem azt keressük, ami valóban a megoldáshoz vezet(hetne)?

Az emberek többsége hisz a saját tévedhetetlenségében, és ezért olyasmiket erőltetnek, akár egész életük folyamán, ami eleve tévút.
Én elsőként megkeresem a megoldható megoldásokat, mivel nem tartom magam tévedhetetlennek, bár a külső szemlélőnek-akár neked is-ennek az ellenkezője jön le, mert te meg vagy győződve, hogy te mindent tökéletesnek látsz, ami az üres kobakodban ide-oda cikázik.

Miért írnék a megoldásról-szerintem-amikor ragaszkodtok az eleve rossz megoldáshoz?
Pedig néha egy hülyének is lehetnek jó 5letei.

nincs1itt 2020.01.06. 18:40:23

@6.Lenin: vologya, te vagy az az ember, akit nagyon messzire kell kerülni! te gondolkodás nélkül bármire rávágod, hogy az miért rossz és bármit miért NEM lehet megoldani. de pont ezt írtad magadról... van egy tibeti mondás: 1000 kudarc, 1000 próbálkozást jelent!
eljutottál már az első próbálkozásig?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.06. 19:26:50

úgy feltörölték bruxelest hogy a padló észre se vette orbant

6.Lenin 2020.01.06. 19:41:53

@nincs1itt:

Látom nem értetted meg.
Nincs kudarc, ha elsőként megpróbálod a lehetőségeket átgondolni.
Szepi, te egy melós agyával gondolkodsz, nem érdekes a hasznosság, hiszen számodra azok érdektelenek. 06-14 között nyomogatod a piros/zöld gombokat, ahogy elmagyarázták, ezért kapsz némi motyót. Otthon leülsz a géped elé, és eljátszod a mindenhez értő zsenit, de az írásaidból más jön le. Néha legurítasz egy sört, és elégedett vagy.
Én viszont tudom indokolni is, ha valamit működésképtelennek tartok, de sok mindent nem is kell indokolnom, csak leírni, hogy 10 000 éve keresik valamire a megoldást, de a mai napig nem találják. Miért? Ezt itt már leírtam, de miért is kéne indokolni? Ha nem működik valami, akkor nem találták meg a megoldást, minek ezt még külön magyarázni? De a te kedvedért, nyilván azért, mert rossz helyen keresik a megoldást , mert nincsenek tisztában a megoldandó probléma alapjaival.

6.Lenin 2020.01.06. 19:46:24

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Akik azt állítják, hogy Orbánnal feltörölték a padlót, egy rövid idő után felmosóronggyá válnak valamilyen mágia következtében.

mgdé 2020.01.06. 19:56:51

@6.Lenin:

"Én viszont tudom indokolni is ..."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

nincs1itt 2020.01.06. 19:59:41

@6.Lenin: látod? ismét csak bebizonyítod, hogy egyszerű melós voltál, aki bármikor elmagyarázta a zasszonynak, hogy mit, miért, hogyan NEM lehet. gondolj rólam ami csak jólesik. attól az még nem valóság.
te eddig semmit! nem magyaráztál el, szepizel meg libsizel, zöld gombozol és ez a magyarázat a szűkre szabott elmédben. most sem mondod el, mi az ami 10 ezer éve nem jó, csak kijelented, ahogy az italbolti arisztotelészekhez méltó. sőt te még a probléma alapjaival is teljesen tisztában vagy(kacsint)! csak minek azt egy hülye piros/zöld gombos melósnak magyarázni?! igaz?! aki érti, az érti... mert ez világos...
ugyan vologya...

nincs1itt 2020.01.06. 20:01:31

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: már a padló sem veszi észre? nagy lehet a baj! számonkér vs számontart. magyar nyelv alapjai, vérmagyarikám!

6.Lenin 2020.01.06. 20:02:23

@mgdé:

Ezt szeretem. Fingod sincs arról amit írtam, de büszke vagy a saját hülyeségedre.

mgdé 2020.01.06. 20:05:33

@6.Lenin:

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hajrá Cöfi bácsi, húzz bele, már oly közel a cél!

6.Lenin 2020.01.06. 20:09:59

@nincs1itt:

Szepi, most soroljam fel, hogy az emberiség mióta küszködik bizonyos problémákkal, amikre a mai napig nem talált megoldást?
Ennyire nem lehetsz pöcs. Bár igyexel elmagyarázni, hogy az eddig leírtakból lófaszt se értettél. Ezt én már az elején világosan láttam nálad, hogy tulajdonképpen te is egy okoskodó fasz vagy. Szepi, Szepi, ne zsigerből válaszoljál, próbálj néha gondolkodni is, hogy..........,de ezt te soha nem fogod megérteni, szerintem.

6.Lenin 2020.01.06. 20:11:43

@mgdé:

Milyen cél? Már régen tudom mekkora köcsög vagy. Gondolod, hogy érdekel is? A te ügyed.

morph on deer 2020.01.06. 20:15:41

@Grimbusz Makszimusz:
“ igencsak figyelembe veszik, fontos nekik amit mond és csinál és ezt bizonyítja a hatalmas energia, amit bevetnek ellene!”

Te még nem hallottál vírusfertőzésről?

Hatalmas energiákat szoktak bevetni ellene, mert káros és ártalmas, sőt, ha nem kezelik, halálos is lehet, de nem hallgatnak a “véleményére”, képzeld.

nincs1itt 2020.01.06. 20:20:14

@6.Lenin: ismét a válaszok sorozata és magyarázatok garmadája... te "mindent világosan látsz" és mindenki hülye, csak te vagy helikopter!
értem, hogy nem vagy képes megfogalmazni a gondolataidat, nem könnyű feladat, különösen gyakorlat nélkül!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 20:20:57

@morph on deer: Figyelembe veszi (bár inkább figyelemmel kísérik) egyáltalán nem azt jelenti, hogy hallgatnak rá, nem azt írtam! Tényleg nem tudsz értelmezni egy kibaszott mondatot sem?

mgdé 2020.01.06. 20:23:36

@6.Lenin:

Ne hagyd magad Cöfi bácsi, most már biztos
- hisz megmondta bölcs Vezérünk -, hogy ez a harc lesz a végső!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

6.Lenin 2020.01.06. 20:33:30

@nincs1itt:

Te tényleg nem értettél semmit. Hol írtam, hogy én mindent világosan látok?
Én arról írtam eddig, hogy egy problémát csak úgy lehet(ne) valóban megoldani, ha a probléma apjait tisztázzuk.
Ha magát a probléma okozóját se ismered, akkor milyen megoldást keresel rá?

Nekem már nem kell magyaráznod, hogy egy okoskodó, de semmihez sem értő fasz vagy. Felesleges, már régen tudom.
Ez miért jelentené azt, hogy én mindenre tudom a megtoldást? Én elsőnek a problémát igyexem megismerni, és utána keresni rá megoldást, nem úgy, hogy ragaszkodom valamihez, aminek semmi köze a problémához. Ezt érted?

Szepi, ha valaki minden áron bizonyítani igyexik, hogy mekkora fasz, akkor vele minek ellenkezzem? Elfogadom, de eljátszom, hogy komolyan veszem, a marhája meg nem érti. Még most se?

6.Lenin 2020.01.06. 20:36:26

@mgdé:

Be vagy tépve? Varázssüti? Vagy néha kijön egy gyerekkori molesztálás lelki terhe?

nincs1itt 2020.01.06. 20:41:06

@6.Lenin: ismét csak ostoba szövegelés a részedről... fejtsd már ki végre, hogy mik a probléma alapjai. az, hogy én mi vagyok, az tényleg nincs összefüggésben azzal, hogy mire tudod a megoldást! mert ahogy eddig remekül igazolod, semmire nem tudod a megoldást. te a problémát akarod megismerni? brávó!
figyelj, eddig sem jött be ez a taktika, hogy nem nevezed meg a vitapartneredet, első szám harmadik személyben utalsz (jelen esetben) rám.
szóval, ez szerinted mit jelent? "nyilván azért, mert rossz helyen keresik a megoldást , mert nincsenek tisztában a megoldandó probléma alapjaival."
de tudod mit? elfogadom, hogy hülye vagyok! elvégre te mondod...

mgdé 2020.01.06. 20:43:57

@6.Lenin:

"Én elsőnek a problémát igyexem megismerni ..."

S még általam használtnak képzelged a varázssütit ...

Csak így tovább, nehogy feladd, hajrá Cöfi bácsi!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 21:05:16

@6.Lenin: Őt nem molesztrálták, ő gyárilag degenerelt! :DDDDDDDDDDDDD Csak most már máshogy hívják!

mgdé 2020.01.06. 21:30:32

@Grimbusz Makszimusz:

"Csak most"

A kezdőbetűk fogalmát sem ismered? Ejnye! :D
Mégis csak nagyon nagy szükség lenne Eszti szakértelmére itthon is. :DDD

A hajdan szépséges Helgácska
- sóhaj -
legalább
tudott olvasni, még ha olykor visszafelé is ... :P

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 21:35:05

@mgdé: Mégis csak nagyon nagy szükség lenne Eszti szakértelmére itthon is. :DDD.......

Ne idegesiccs, kell a fasznak ide az Eszti!

mgdé 2020.01.06. 21:43:39

@Grimbusz Makszimusz:

Pedig Cöfi bácsinál sokkal-sokkal szebb!,
s a jó cselekedettel az Egyház áldását is megkapnád.
:D

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 21:57:35

@mgdé: Hagtgyál már, az Eszti egy elvont kékharisnya, tegnap is a cigányokat védte! Nálam hamar átesne a komondoron!

6.Lenin 2020.01.06. 22:05:16

@Grimbusz Makszimusz:

Tudom, hogy milyen néven kommentelt ide a csodálatos Hegyről, ahol ő volt az Isten, meg a bogarak a fűben. Egy öntelt faszfej.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.06. 22:11:21

@6.Lenin: Tudtam hogy tudod, csak a poén miatt írtam. Én megkedveltem, bírom az agyonművelt stílusát.

mgdé 2020.01.06. 22:13:00

@6.Lenin:

Cöfi bácsi, te kis butuska,
kevered az Athosz hegyet az Olimposszal.

Mi lesz így a fennkölt "Én elsőnek a problémát igyexem megismerni" dumáddal?
Szóval mégis a házicujkávál leöblített varázssüti az úr az elméden ...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

6.Lenin 2020.01.06. 22:15:42

@nincs1itt:

@eszti kezdte a cigánykérdéssel. Voltál már Szlovákiában? Láttad az ott élő cigányokat?
Hány 100 éve megoldatlan probléma?
Miért is? Ezzel foglalkozott itt valaki?
@eszti is csak az ő személyes tapasztalatairól kamuzott itt valamit. Nem vitatom, hogy esetleg ért el bizonyos eredményeket, de egy utcával, településsel arrébb is történtek hasonló eredmények?
És egy szó sem esett még itt arról, hogy vannak olyan politikai erők, akik politikai céllal felhasználják ezeket a szerencsétlen embereket. Beszélt itt valaki az alapproblémákról?
Nem, hanem mindenféle megoldásként kikiáltott marhaságról. Pláne olyanok, akik talán még életükben nem voltak egy putriban, és cigánnyal se beszéltek soha, de kurva jó megoldásokat ajánlanak, másoknak.
Szepi, nem igaz, hogy ennyire hülye lennél, ez már nekem kezd fájni, hogy szinte erőszakkal el szeretnéd velem hitetni a balfaszságodat.

mgdé 2020.01.06. 22:17:01

@Grimbusz Makszimusz:

Na, mivel te bölcsebb vagy, mint szegény Cöfi
- hiába, a kultúra befogadása nemesít :D -,
te jóféle cipurót kapsz Cöfi cujkája helyett.

6.Lenin 2020.01.06. 22:26:12

@Grimbusz Makszimusz:

Szerintem van valamilyen defektje, ha ennyire tolja magát valahová (mások fölé). Ismerem ezt a típust. Én nem kedvelem az ilyeneket, de nem is zavarnak, igaz nem is sajnálom. Neki ez jutott, nem tudja magában feloldani a problémát. Az ő dolga.

A legjobb benne talán az, kurvára erőlködik azon, hogy megalázzon, pedig már megírtam neki is, ezt az igyekezetét nagy ívben leszarom, de igyexik továbbra is.

Lehet, hogy a lexikális tudása több az átlagnál, de emberileg egy szarzsák, pitiáner fasz.
Vannak itt nála sokkal rosszabbak is. Ez egy ilyen felület, nekem egy kincsesbánya.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.06. 22:39:40

@mgdé: morpó vedd elő az összes nikkedet, akkor igazad lesz

mgdé 2020.01.06. 23:36:51

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Húha, amilyen okos vagy, te csakis a Cöfi bácsi gyereke lehetsz. :DDD

mgdé 2020.01.06. 23:51:12

@6.Lenin:

"hogy megalázzon"

:DDDDDDDDDDDD

Ó! Ugyan miért akarnék szemmel láthatóan butuska embereket megalázni?
Nekem bőven elég, ha kiröhögöm őket amikor - hangsúlyozom: amikor - épp észt próbálnak "osztani". De ne add fel jó Cöfi bácsi, nem szívesen venném a lelkemre, a falusi kocsmaközi focihoz végül is még akár érthetsz is. Írj hát arról. :P

rasztaszív 2020.01.07. 01:05:10

@6.Lenin: "Ismerem ezt a típust. "

de persze mindig csak másokban ismersz rá.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.07. 08:38:24

@mgdé: te jóféle cipurót kapsz Cöfi cujkája helyett...........................

Maradnék a szilvánál inkább!

6.Lenin 2020.01.07. 10:10:23

@rasztaszív:

Te is egy nyitott könyv vagy előttem, mint a degenerált barátod, aki szintén magában szórakozik a a saját defektjén. 1xű lelkek vagytok (némi született hiba terhével a nyakatokban. El fog múlni, idővel, ez a remény éltessen benneteket)

rasztaszív 2020.01.07. 10:23:04

@6.Lenin: a tükör legyen végre egy nyitott könyv előtted,barátom...:)

6.Lenin 2020.01.07. 10:26:58

@rasztaszív:

Ez már régen megtörtént. Elsőként a saját "könyvemet" tanulmányoztam. Neked is ajánlanám. Elsőként magaddal légy tisztában, a saját defektjeiddel.

rasztaszív 2020.01.07. 10:33:39

@6.Lenin: ne ajánlgasd,inkább alkalmazd magadon,mert semmi nyoma nem látszik.

6.Lenin 2020.01.07. 10:45:45

@rasztaszív:

Na tessék, igazolsz is . Mit szeretnél látni, ha nem is ismersz valójában? Én még magamból nem sok mindent mutattam itt, mert nincs rá lelki igényem. Nem érzem, hogy bármit is igazolnom kellene mások előtt.
Ezt itt sokan megteszik, hogy kompenzálják a defektjeiket. Te is, meg a degenerált is.
Miért másért teszitek? Szeretnél másnak látszani? Miért? Milyen fogyatékosságodat próbálod leplezni vele? Nagyon bánt ez a fogyatékosságod?
Próbálj előbb ezekre a kérdésekre, magadnak válaszolni. Felszabadulhatnál egy teher alól.

rasztaszív 2020.01.07. 10:48:02

@6.Lenin: tudod te,milyen kérdésekre kellene válaszolnod...:)de jellemednek megfelelően inkább másnak címzed.

6.Lenin 2020.01.07. 10:51:29

@rasztaszív:

Ja, még annyit. Ez eddig ingyenesen ment, ha kíváncsi lennél részletesebb jellemzésre, azt már némi ellenszolgáltatás fejében szívesen megteszem, kicsi a nyugdíjam, és nagy a lábam. Nekem ezzel a teherrel (nagy lábon élés) kell megbirkóznom, naponta. Elég költséges teher)

rasztaszív 2020.01.07. 10:53:41

@6.Lenin: ingyen is elmondod,biztos vagyok benne...:)))

6.Lenin 2020.01.07. 10:58:11

@rasztaszív:

Megint magányos vagy? Most még egy darabig én is ráérek, mert kurva hideg van kint.
De keressünk valamilyen érdekesebb témát. Nők?. Gyerekkori zaklatások következményei felnőtt korban? Mondjuk ezt nem nagyon csípem, mert gusztustalannak tartom, de, ha neked ebben segíthetnék a terhet levenni a válladról, megtehetem.
Mondhatsz te is valamilyen érdekesebb témát. Mondjuk a "mi végre is vagyunk itt" engem is érdekelne, kizárva a papi pedofiliát-ami valszeg inkább téged nyomaszt. De válassz te.

6.Lenin 2020.01.07. 11:01:30

@rasztaszív:

Ha találok egy hozzád hasonló faszt, szívesen megteszem, ha unatkozom. Most per pillanat unatkozom a kint uralkodó kurva hidegből kifolyólag, de már reményt keltően kezd a Napocska melegíteni. Használd ki ezt a néhány percet.

rasztaszív 2020.01.07. 11:08:18

@6.Lenin: van témája a posztnak,és most,talán tudtodon kívül,de igazodsz is hozzá...:)

6.Lenin 2020.01.07. 11:14:44

@rasztaszív:

Posztról már az elején leírtam, hogy egy rakás szar. A sok idióta ballibsi hörgéseit meg már kurvára unom. Én Orbán tehetségét a politikához elismerem (nem lihegem túl), ahogy sokan mások is, hiszen az ország nagyságához mérten a sok kurva okos ballibsi fasz csak vele foglakozik a nap 24 órájában. Ez a téma így elég uncsi.
Ingyen meg leszarom a sok defektes ballibsi barmot elemzegetni.

Még van néhány perced egy érdekesebb téma megnyitására.

rasztaszív 2020.01.07. 11:18:12

@6.Lenin: mondom,a téma adott,és jól is hozod...:)

6.Lenin 2020.01.07. 11:51:00

@rasztaszív:

Elárulok neked egy titkot. Számomra majdnem érdekes, hogy időnként belém kötsz, hogy aztán az egymondatos érdektelenül hülye válaszaiddal mintha idegesíteni szeretnél.
Ezen néha hümmögök, hogy mi a faszért is csinálhatod, de eddig nem hozott túlságosan lázba az ok tisztázására irányuló lanyha érdeklődés a részemről.
Most is inkább leszarnám az ebben az irányban tett erőfeszítéseidet, ha megengeded.
Érdekfeszítő téma hiányában a veled való kommunikációt most inkább felfüggeszteném határozatlan időelbaszásra irányuló érdektelenségre hivatkozva.
Pá, aranyom, pá.

A szakácsnőm csengetett, jó étvágyat, neked is, nekem van. Elmentem, 2x is.

rasztaszív 2020.01.07. 12:06:09

@6.Lenin: elárulok egy titkot.ha úgyis csak az aljaskodást vagy képes bő lére ereszteni,bőven elég ennyi...:)

mgdé 2020.01.07. 13:18:36

@Grimbusz Makszimusz:

Miért, mi bajod a jó törköllyel? :)

Nekem pl. nincs a jó szilvával se, sőt ...

mgdé 2020.01.07. 13:23:10

@6.Lenin:

"kicsi a nyugdíjam"

Ó! :D

Ezek szerint ukrán vagy román nyugdíj.
Szegény, szegény te!

Mert azt a nagy titkolózásban már elkotyogtad, Cöfike bácsika, hogy téged külföldről fizetnek. Szeded te a Cavintont rendesen?

:P

6.Lenin 2020.01.07. 13:33:59

@mgdé:

Drága Degenerált Barátom!

Külföldről IS fizetnek. Kicsi a nyugdíjam, igen elfér egy bankkártyán is. Meg az én keresztem a nagy lábam (nagy lábon vagyok kénytelen élni)
Mindent összevetve már megint figyelmetlen voltál, vagy csak hoztad a degeneráltak keserűen 1ügyű formáját.
Majdnem hatalmas lelkitusa után kénytelen vagyok bevallani, hogy minden különösebb lelki megrázkódtatás nélkül leszarom, a te keresztedet, amit születésed óta kénytelen vagy cipelni valamelyik ősöd által rád ruházva.

mgdé 2020.01.07. 14:39:09

@6.Lenin:

Ó, szegény Berta, te! Nehéz volt a műtét? :P

Azé', bár jó dolog ugyan, hogy téged két mellről is szop(t)atnak, a kettősügynökség nehéz meló, azt még Birca sem bírja, s egysíkúra váltott, s - legyünk őszinték, Cöfi bácsi -, rajtad is erősen látszik már a kifáradás.

Kipcsak őstől keresztet? Akkor az csak maga Barc fejedelem lehetett. :D

nincs1itt 2020.01.07. 20:04:28

@6.Lenin: nem csak a cigányokkal van baj, kb 700 éve érkeztek mo.-ra. megtartották a saját szokásaikat, nyelvüket, stb... időnként üldözték őket, időnként bármi áron fel akarták őket "emelni".
mi az alap probléma? ezt fejtsd ki végre! mert nem csak a cigányság.
tudjuk, hogy én csak egy zöld/piros gombnyomogató vagyok. de te! egyszer végre kivesézhetnéd goldenberger slomótól, kalányos nintendóig terjedő skálán, nem kifelejtve vérmagyari őrsöt sem, a "problémát"!

6.Lenin 2020.01.07. 20:34:03

@nincs1itt:

Szepi, az alapprobléma, hogy mit is szeretnél velük, ha már idejöttek.
A második, hogy velük közösen, vagy nélkülük, rájuk kényszerítve valamit, amit esetleg nem is szeretnének.
Mi lenne a teendő, ha ők is szeretnék, és mi, ha nem. Nyilván mindkét eset más megoldást igényelne.
Mi van, ha az őslakósság nem szeretné befogadni, és mi van, ha igen. Szintén másak a megoldási lehetőségek.
Mi van, ha az őslakósok csak egyik része szeretné a befogadásukat, egy kisebbség meg nem. Szintén más-más a megoldás, vagy fordított esetben. Kisebbség szeretné, többség, nem.
És még sok-sok más verzió is létezhet. Amíg ezek közül nem tisztázod valamelyiket, milyen megoldást akarsz velük, vagy rájuk kényszerítve?

Érted már a megoldás alap problémáját?

Mellesleg a hülye hozzáállásod alapján talán jobb lett volna, ha elküldelek simán a picsába.
Vedd ezt egy jóindulatú kísérletnek a részemről, hogy válaszoltam.

nincs1itt 2020.01.07. 20:44:24

@6.Lenin: no, kibújt a szög a zsákból! te egy kovács 123 józsef fatörzs lehetsz, a "lakÓsság" 2x megismételve, bizony komoly hiányosságokra világít rá! a mondandódnak ismét nem volt egyéb veleje, csak annyi: mit, miért és hogyan NEM LEHET megoldani.
a megoldásnak sincs alap problémája, legfeljebb az alap problémának megoldása...
szóval vologya, maradj meg a 304 sz. italbolt kupolatermének közönségénél.
az utolsó bekezdéshez még annyit, ha "kintről" is kapsz nyugdíjat, akkor legkevesebb 5 évet kellett eltöltened pl. németo.-ban, folyamatos német munkaviszonyban, hogy ez igaz lehessen. de téged érintetlenül hagyott a "kinti" miliő. gyaníthatóan, legfeljebb csak gondolatban hagytad el mo. határait.

nincs1itt 2020.01.07. 21:07:44

@6.Lenin: rendben! ezek szerint, telitalálat...

6.Lenin 2020.01.08. 09:23:46

@nincs1itt:

Természetesen, nem tudtál cáfolni, belekötsz a helyesírásba, meg kitalálsz mindenféle faszságot.
érdemben semmi.

egy üresfejű, okoskodó fasz vagy, aki valamilyen sérülését igyexik kompenzálni, hogy többnek mutassa magát, mint aki valójában. Nem bonyolult ügy. világosan látni a hozzáállásodból.

Szepikém, nyugodtan menj a picsába, akár azzal a tudattal az üres fejedben, hogy te vagy a győztes.
süti beállítások módosítása